מתכון למרק חורפי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/01/2002 | 19:10 | מאת: שמנמונת

לכולם שלום, אודה למי שיכול לתת מתכון למרק חורפי דל קלוריות.

10/01/2002 | 20:34 | מאת: שירי

שלום,, אני שמה את כל הירקות שאפשר בסיר גדול - ברוקולי, כרובית, גזר, בצל, שום, דלעת, דלורית, שעועית ירוקה, עגבניה, פטריות טריות, תפוחי אדמה, בטטה וגם גריסים, אפונה ירוקה , עדשים, וגם קצת חומוס ושעועית לבנה שהושרו במים. את כל זה אני שמה במים עם קצת מרק עוף, פלפל אנגלי, כף קמח - ובלי טיפת שמן. וגם - בסוף - קצת מלח. ניתן לשים גם קצת אורז. על זה אני חיה בחורף. בתאבון - ותגידי לי איך יצא....

10/01/2002 | 21:39 | מאת: אביטל

נסי גם את פורום מתכונים בתפוז בשבוע האחרון היו כמה וכמה מתכונים למרקים לרוב מרקים הם דלי קלוריות גם בלי כוונה

13/01/2002 | 12:17 | מאת: שושי

בצל, גזר, קישוא, כרוב, כרשה- לחתוך לקוביות קטנות ולאדות מעט בסיר, בכף שמן. לכסות במים, להביא להרתחה ולהוסיף מלח, פלפל שחור והמון פטרוזיליה ושמיר קצוצים (אפשר כוסברה אם מעדיפים). לבשל ברתיחה עדינה כ- 45 דקות. טעים, קל מאד ודיאטתי. אפשר כמובן לגוון את הירקות.

13/01/2002 | 19:21 | מאת: נירה אולנד

שלום שמנמונת קיבלת כמה רעיונות טובים, ואכן, כל צירוף של ירקות שתחתכי לתוך סיר, ייתן לך מרק קצת שונה, אך עדיין טעים. מרק שמורכב רק מירקות ותבלינים (ואפשר גם מעט שמן, אפילו רצוי, כדי שהויטמינים המסיסים בשומן ייספגו בגוף), הוא דל קלוריות מאד, משביע ומחמם. יחד עם זאת, מרק כזה אינו עונה על צרכי הגוף בחלבון ופחמימות. אפשר להפוך את אותו מרק לארוחה שלמה, אם מוסיפים אליו גם דגנים וקטניות, או בשר. למשל, את יכולה לבשל באותו מרק אפונה ירוקה (חצי כוס למנה) ו אורז (2 כפות למנה לפני בישול). מנה ממרק כזה יהווה ארוחה מלאה. עוד צירופים אפשריים הם : עדשים (2 כפות יבשים) + גריסים (2 כפות יבשים) למנה. או : 2 כפות שעועית לבנה לפני בישול + חצי כוס תירס גרגרים למנה. כל צירוף כזה של קטנית ודגן ייתן לך חלבון מלא, וישביע גם את צרכי הגוף. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית