מרק עוף

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/02/2002 | 22:40 | מאת: מיטל

איך מכינים מרק עוף לתינוק?

12/02/2002 | 20:57 | מאת: נירה אולנד

שלום מיטל סליחה, לא ראיתי את השאלה, ועבר המון זמן, מקוה שתמצאי את התשובה. הכמויות תלויות בגודל המנה, אז בכל אופן , חשבי 50 גרם בשר עוף (1 פולקע) למנה. שימי בסיר. הוסיפי קישוא וגזר או דלעת. הוסיפי מים ובשלי. אין צורך להוסיף מלח, בודאי שלא אבקת מרק וכד'. כשמבושל- קחי את הבשר והירקות, שימי בבלנדר (ללא עצמות כמובן), הוסיפי נוזלים מספיק כדי לרסק. עדיף להכין כמה שפחות נוזלי, כדי שריכוז הרכיבים יהיה משמעותי. רסקי בבלנדר, ותני לתינוק בחום נעים- לא קר, ולא חם מידי. כשהתינוק התרגל , ובטוח שאין לו רגישות לאף מרכיב, אפשר לשנות ולגוון את הירקות: בצל, פטרוזיליה, שורש, סלרי, סלק, בטטה, תפוח אדמה. כל פעם אפשר להכין מרק מבשר (אפשר לגוון גם עם הודו ובקר), ושניים שלושה ירקות, אין צורך ביותר. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית