מרק עוף
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
איך מכינים מרק עוף לתינוק?
שלום מיטל סליחה, לא ראיתי את השאלה, ועבר המון זמן, מקוה שתמצאי את התשובה. הכמויות תלויות בגודל המנה, אז בכל אופן , חשבי 50 גרם בשר עוף (1 פולקע) למנה. שימי בסיר. הוסיפי קישוא וגזר או דלעת. הוסיפי מים ובשלי. אין צורך להוסיף מלח, בודאי שלא אבקת מרק וכד'. כשמבושל- קחי את הבשר והירקות, שימי בבלנדר (ללא עצמות כמובן), הוסיפי נוזלים מספיק כדי לרסק. עדיף להכין כמה שפחות נוזלי, כדי שריכוז הרכיבים יהיה משמעותי. רסקי בבלנדר, ותני לתינוק בחום נעים- לא קר, ולא חם מידי. כשהתינוק התרגל , ובטוח שאין לו רגישות לאף מרכיב, אפשר לשנות ולגוון את הירקות: בצל, פטרוזיליה, שורש, סלרי, סלק, בטטה, תפוח אדמה. כל פעם אפשר להכין מרק מבשר (אפשר לגוון גם עם הודו ובקר), ושניים שלושה ירקות, אין צורך ביותר. בתיאבון.