מה עדיף?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/02/2002 | 22:29 | מאת: אסנת

פיתה או בגט ממוצע (לחמניה מלחם לבן, בעצם). מה פחות גרוע.. למדקדקים..? תודה.

05/02/2002 | 08:49 | מאת: שושי

שניהם משמינים ולא בריאים. יש היום לחמים נורא טעימים מקמח מלא.

05/02/2002 | 16:01 | מאת: אסנת

ולכן שאלתי מה פחות גרוע- אני יודעת ששניהם מזיקים!! השאלה הייתה מאד ספציפית וברורה.

05/02/2002 | 19:12 | מאת: לזר

שלום אסנת, התשובה מבוססת על האינדקס הגליקמי של שניהם: הבגט הצרפתי הוא "רצח" - אינדקס גליקמי = 95 (לגלוקוז יש אינדקס 100) ללחם הפיטה יש אינדקס של 57 בלבד.

07/02/2002 | 18:23 | מאת: נירה אולנד

שלום אסנת בניגוד לרושם שלך, השאלה לא ברורה לי עד הסוף. עדיף מאיזו בחינה? מבחינה בריאותית שניהם לא עדיפים זה על זה, מאחר ושניהם עשויים מקמח לבן, ותמיד עדיף לבחור דברי מאפה העשויים מקמח מלא, או מועשרים בסיבים. מבחינה קלורית, תלוי מה הגודל של הבגט ומה הגודל של הפיתה. אם תשקלי אותם, זה ששוקל פחות יכיל גם פחות קלוריות. מבחינת השפעתם על עליית רמת הסוכר בדם, הפיתה עדיפה, כי נוצר בה קרום שמפריע לפירוק והספיגה של הפחמימות, ולכן ספיגתן בדם איטית יותר, מה שכמובן רצוי, ביחוד למי שיש לו בעיה של סכרת או היפרגליקמיה. מבחינת טעם , כל אחד מהם מתאים לאופי אחר של ארוחה. קשה לאכול חומוס עם בגט, וקשה לאכול מרק צרפתי מוקרם עם פיתה. מקוה שעניתי על מה שהתכוונת לשאול. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית