ממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/11/2000 | 11:16 | מאת: תמר

לסמדר, שלום רב! רציתי לדעת מה עדיף להשתמש בסוכר פירות, מולסה, סוכר חום, או שממולץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים כמו סוכרזית. קראתי בספרו של ד"ר אנדרו וויל שהוא מתנגד נמרצות לשימוש בממתיקים מלאכותיים. לטענתו הם מסרטנים ועדיף שימוש מבוקר בסוכר. לאחרונה נתקלתי במאמר שטוען ששימוש בסוכרזיץ מסרטן בגלל הסכרין. ושימוש בסכרין לאורך זמן גורם למשקעים בגוף. אני משתמשת ב-4 סוכרזית ליום האם עדיף כפית סוכר פירות במקום? תודה על התייחסותך. בברכה תמר

לקריאה נוספת והעמקה
01/11/2000 | 20:32 | מאת: סמדר בן נון

שלום תמר, כל עוד אין בעיה של סוכרת , טריגליצרידים גבוהים, אי-סבילות לסוכר או עקומת גלוקוז לא תקינה (אפשר לבדוק ע"י העמסת גלוקוז) - אין בעיה להשתמש ב- 4 כפיות סוכר ליום (סוכר לבן הכי פחות רצוי) . גם לגבי הממתיקים - מכל העדויות שהצטברו עד כה , עדיין לא נראה קשר חד-משמעי לסרטן. החשש הוא כאשר משתמשים בכמויות גדולות מאד (עשרות כדורי סוכרזית ליום) ולזמן ממושך בלי הפסקות. כיום גם יש אפשרות להחליף את הסכרין בממתיק האספרטיים (סוכרזית זהב, מתוק וקל זהב ועוד), שהוא אף בטוח לשימוש בהריון מאחר ואיננו עובר את השיליה. החשש לגבי אספרטיים הוא הפרעות במערכת העצבים אצל חלק מהאוכלוסיה שרגישה אליו (אי-אפשר לדעת מראש) ולכן ההמלצה היא לאכול או לשתות מוצרים המכילים אספרטיים ביחד עם ארוחה ולא לחוד, כדי לצמצם השפעה דרך המוח ומערכת העצבים. (זה לא כ"כ מפחיד כמו שזה נשמע...). בכל אופן, ההמלצה היא לגוון בסוגי הממתיקים שאנו צורכים, ולהחיף אותם מדי פעם. לרוייה !

מנהל פורום תזונה טבעית