כיב קיבה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה התחלתי לסבול מכאבי בטן שזוהו ע"י רופאים כתחילה של כיב קיבה מבקש עזרתך בהסבר לגבי סוגי מזון מתאים לתופעה זו. בברכה
שלום שמוליק, כיום כבר ידוע שכל אדם רגיש למאכלים מסויימים ומה שישפיע על אחד- לא יפריע לאחר. אבל עדיין יש מספר חומרים ומאכלים שיכולים להחמיר את המצב - מאכלים חריפים, קפאין וניקוטין. נכון שיש מאכלים שהם חומציים יותר, או שגורמים להפרשה מוגברת של חומצה, כמו עגבניות, פרי הדר, חצילים ופלפלים - אבל זה מאד אינדיבידואלי. הדרך היחידה לבדוק זאת היא דרך של ניסוי וטעייה - הרחק מהתפריט את המאכלים הללו ובדוק האם יש שיפור. יכול להיות שיש מאכלים שלא הזכרתי ודוקא הם מפריעים לך. כמו שאמרתי - כל גוף מגיב אחרת. בכל מקרה - אכול ארוחות קטנות במשך היום, והשתדל לאכול אותן בנחת ובתנאי רגיעה. לתפריט מפורט יותר יש צורך בייעוץ אישי, אצלי או דרך קופ"ח. הרבה בריאות !