רכוז ברזל נמוך בדם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! האם אוכל לקבל המלצה על מזון העשיר מאד בברזל , או מזון שיש להמנע ממנו כאשר יש רכוז ברזל נמוך מאד בדם. תודה.
שלום אריה, ההמלצות תזונתיות להעלאת ריכוז הברזל בגוף הן: 1. להגביר צריכה של מוצרי בשר, במיוחד כבד, של כל סוגי הבשרים (בבקר ובהודו יש יותר ברזל מאשר בעוף ודגים). זהו סוג המזון העשיר ביותר בברזל (פר גרמים). 2. חוץ מבשרים יש לצרוך קטניות (שעועית, עדשים, חומוס, פול), טחינה , שומשום, ירקות ירוקים כמו סלרי , ברוקולי, במיה, שעועית ירוקה, פרות יבשים ושקדים. 3. מזון המגביר ספיגת ברזל הוא מזון העשיר בויטמין C - פלפל אדום וירוק, עגבניה, כרוב, גויאבה, פרי הדר, קיוי, מנגו, תות. מומלץ לאכול בסמוך לארוחה המכילה ברזל. 4. יש להימנע משתיית תה (גם צמחים, גם ללא קפאין) בסמוך לארוחה המכילה ברזל כי התה יעכב את הספיגה. גם צריכה מוגזמת של סיבים תזונתיים יעכבו את הספיגה (לפרטים על סיבים - אפשר לקרוא את הכתבה שלי במגזין האתר). לעתים יש צורך בתוספי ברזל - יש להתייעץ עם רופא + דיאטן/נית. בהצלחה !
לסמדר שלום! קיבלתי בתודה את תשובתך המפורטת. שינוי תפריט איננו דבר קל כידוע לך, אבל אעשה מאמץ. תודה על הכל. אריה