פלבנואידים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, במאמר במגזין לכם, נאמר שחומר זה, שנקשרה לו היכולת למנוע חימצון LDL נמצא בקליפת העינב. האם צריכת ענבים יכולה להיות תחליף ליין? אם כן כמה? אותו דבר לגבי צימוקים לפי מיטב ידיעתי כדי להגיע לכמות סבירה של חומר זה מיין אדום יש לשתות לפחות 200 סמ"ק, שהיא כמות גדולה למי שאינו מורגל בכך, ועשויה להוביל להתמכרות ואולי לנזקי האלכוהול הידועים לשימצה. מה עושים? תודה.
ציון שלום, אינני יודעת מהיכן קבלת את המידע שצריך 200 מ"ל ליום של יין, לפי מחקרים התקבלו תוצאות טובות גם עם 50 מ"ל, ומעבר למספר זה התוצאה לא השתנתה, כלומר נוצרה רווייה מסויימת. באכילת ענבים הגוף מקבל פלבנואידים אבל לא בצורה מרוכזת כמו מיין, בגלל שפלבנואידים ממוצים באלכוהול - כלומר יהיה יותר חומר פעיל ביין מאשר בענב שלא עבר מיצוי. לחיים!
ראשית תודה. האם יש מוצרי ענבים נוספים (תירוש?) המכילים חומר זה. האם יש יינות מסוימים שכדאי או שכל יין אדום מתאים. תודה. ציון