כבד עגל לועמת כבד עוף
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי בטבלה בספר של אילני, שבכבד עגל יש פחות כולסטרול ויותר ברזל מאשר בכבד עוף. האם זה נכון ? והאם לכן הוא עדיף מאשר כבד עוף? אם כן- היכן משיגים כבד עגל שגודל עם כמה שפחות תרופות ? שכן ידוע שהכבד הוא איבר סינון הרעלים. האם עדיף כבד עוף אורגני עם פי 3 כולסטרול, או כבד עגל לא אורגני ?
שלום שרית אם אילני כותב, מי אני שאתווכח. ככל הידוע לי אין בארץ בכלל בקר אורגני, ולכן גם לא כבד בקר אורגני. כבד בכל מקרה מכיל הרבה כולסטרול, וגם רעלים שונים כפי שציינת. יתרונו הוא בריכוז הגבוה של ברזל, ועוד כמה מינרלים וויטמינים. כמו כל דבר אחר בתזונה, גם כאן התשובה היא במידה: לא כל כך משנה אם את אוכלת כבד בקר או עוף, וגם (בעיניי לפחות) לא באמת משנה אם הוא אורגני או לא. מה שמשנה הוא שתאכלי מנה סבירה (עד 120 גרם), לא יותר מפעם בשבועיים. אם אין לך מחסור בברזל, אז גם פעם בחודש מספיק. כך את מקבלת "זריקת ברזל" טבעית מידי פעם, והחומרים המזיקים כולל הכולסטרול לא מגיעים לרמה מזיקה באופן מתמשך. אז העצה שלי: תאכלי את זה שטעים לך יותר, או לפעמים זה ולפעמים האחר. אין צורך כאן בהחלטה עקרונית. בתיאבון.