פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/08/2010 | 14:07 | מאת: אור

כיצד מכינים משקה אלוורה? האם להשרות במים או לחלוט את העלים? האם לגרד את הג'ל מהעלה ולערבבו במים רגילים? אודה על תשובה.

26/08/2010 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, רצוי לפתוח בסכין את העלה הבשרני ולגרד את החומר הרירי לתוך כלי. אפשר למהול במים , או לאכול ללא מהילה. החומר מר מאד, אפשר להמתיק עם ממתיק טבעי. כדאי לקחת בהתחלה כמות קטנה מאד ולבדוק שאין תופעות לוואי. אגב, בעבר התייחסתי בשלילה רבה ל"משקה אלוורה מיוצב" הנמכר בבקבוקים. אפשר למצוא את זה בחיפוש בפורום על המילה "אלוורה". בהצלחה צביקה קורן

25/08/2010 | 12:04 | מאת: משה

שלום רב. יש לי 4 שאלות: 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. תודה רבה.

26/08/2010 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? - לא, העיקר שהתוכן יוצא מהקליפה. 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? - אין העדפה, רצוי שיהיה מגידול אורגני. 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? - תלוי לכמה זמן. בקירור - כמה ימים, בהקפאה כמה שבעועות ויותר. 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. - אין "מינון" קבוע. בד"כ מומלץ לצרוך 2 כפות של פשתן טחון ורק כף אחת של שמן. בהצלחה צביקה קורן

25/08/2010 | 08:57 | מאת: יוסי

שלום. למה טוב הפרי והיכן ניתן להשיג

26/08/2010 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, מידי פעם צצות בשוק "תרופות טבעיות" המבוססות על צמחי מרפא, אבקות ושיקויים להם מיוחסות תכונות מרפא עילאיות. בדרך כלל הן משווקות על ידי אנשים נמרצים שאין להם מושג בתזונה ובבריאות. אני לא מאמין ב"תרופות פלא". רק תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית בשילוב פעילות גופנית נמרצת תביא לבריאות טובה ולמניעת מחלות. לסיכום, מדובר בעוד "תרופה טבעית", מסחרית שאני שולל את השימוש בהן. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2010 | 11:27 | מאת: יוסי

ולמה הוא טוב

24/08/2010 | 22:36 | מאת: י

מבקשת לדעת אילו מזונות מומלצים לטיפול בבעיה ומאילו מזונות יש להימנע (במקביל לטיפול תרופתי ). תודה.

25/08/2010 | 01:59 | מאת: טובה בר-שאן

י שלום בדלקת במעי הגס מאוד חשוב להוריד מזונות כמו קפה, בשר, סוכרים הרבה מלח ,חומרים משמרים, שימורים , אבקות עם מונוסודיום גלוטמאט . יש מקום ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית טיפולית תזונתית למניעת הדלקת. בגדול לאכל ירקות מבושלים, אורז,דגי ים צפוני וכ"ו בברכה והצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 16:30 | מאת: יוחאי

בזמן זיעה הגוף פולט מים ונתרן לפי מה שאני יודע אז האם ספורטאים או אנשים שעובדים בשמש צריכים יותר נתרן ?

25/08/2010 | 02:01 | מאת: טובה בר-שאן

יוחאי שלום נתרן הוא מינרל חשוב ואכן במאמץ יתר הוא נפלט החוצה. אולם דווקא מינרל זה לא קיים אצלנו בחסר כיוון שאנחנו במזונות שלנו מקבלים המון נתרן. בהצלחה בברכת שנה טוןבה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 16:26 | מאת: יוחאי

ידוע שקטניות עם דגנים יוצרים חלבון מלא, בבוקר אני נוהג לאכול בורגול עם עדשים או קוסקוס עם אפונה ביחד עם ירקות מה שמכיל את כל קבוצות המזון~ויטמנים,חלבונים ופחמימות האם זה מספיק לארוחת בוקר או שיש לך עוד קבוצת מזון להמליץ לי עלייה

25/08/2010 | 02:03 | מאת: טובה בר-שאן

וחאי שלום זה מצויין אך ניתן להוסיף גם אגוזים למיניהם בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 14:09 | מאת: איריס

שלום רב, האםמומלץ לשתות תה לבן, ולמה? האם גם יכול להזיק? תודה

25/08/2010 | 02:05 | מאת: טובה בר-שאן

איריס שלום תה לבן מומלץ כיוון שגם הוא מכיל נוגדי חמצון רבים אין סיבה שיזיק. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 12:58 | מאת: היי

היי רציתי לדעת ואם תוכל לענות לי לגבי לחם. אז ככה: יש היום המון סוגי לחמים אני מדברת על קמח מלא וכו.. יש לך חברה או לחם מסוים שמבחינתך הכי בריא משביע תזונתי? או חברה של הלחם או איזה סוג:שיפון וכו.......? ועוד משהו אני רוצה לרדת קצת במשקל האם 2 פרוסות ולחמנייה ביום אכן אפשריות אם אני רוצה לרדת? או כמה צריך בקיצור?

25/08/2010 | 02:09 | מאת: טובה בר-שאן

היי שלום יש היום לחמים רבים בשוק כפי שאמרת. מומלץ לחם מלא או שיפון100% או לחם שיאור יש לחברת תושיה ,לדוקטור מארק ,וגם במרכולים יש לחמים שונים את פשוט צריכה לקרוא את הרכיבים ולבדוק שאכן הלחם מכיל את המרכיבים הנכונים. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 12:54 | מאת: שאול

שלום טבעוני בן 64 רזה ספורטאי(יחד עם דגי ים צפוני). פירטין בתחום אולם נמוך. ברזל מעט נמוך. חומצה פולית תקינה. המלצות תזונה לתיקון פירטין? בתודה

25/08/2010 | 02:11 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום האם הברזל שלך גם נמוך וההמוגלובין נמוך? בכל מקרה תזונה להעלאת הפריטין: הרבה עלים ירוקים, שקדים ,אגוזים, דגים, ביצים , קטניות רימונים. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 12:24 | מאת: שאול

מבקש לדעת את הרשימה המלאה של מזונות גויטרוגנים ובמיוחד את כמות החומר הפעיל בכל אחד מהם אשר מפריע לספיגת יוד של בלוטת התריס. במידה והמידע אינו ברשותכם אשמח לקבל קישור לאתר אחר או רעיון איך למצוא מידע זה. בתודה

25/08/2010 | 02:13 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום מזונות גויטרוגנים: כרוב, עלי רוקט, כרובית, צנון, צנונית, ברוקולי, סויה ,אפרסק וכ"ו בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

23/08/2010 | 12:35 | מאת: טלי

שלום רב, רציתי לשאול באיזה תנאי חום מושמדים חיידקים פתוגניים במזון? 1.האם אפייה בתנור בחום של כ 180 מעלות במשך חצי שעה מספיקה? או שדרוש יותר זמן? תודה

25/08/2010 | 02:15 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום אין ספק שבחום 180 מעלות החיידקים מושמדים בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר-שאן

23/08/2010 | 10:43 | מאת: שם בדוי

האפ יש הבדל בין שמן קנולה מזוכך לשמן קנולה מכבישה קרה? האם יש בהדל בין שמן קנולה לשאר השמנים הקיימים? יש משמעות שכתוב בתוספת אומגה 3? האם ניתן לטטגן בשמן זית או רק לסלט?ואם ניתן לטגן בזיתולה ?

25/08/2010 | 02:17 | מאת: טובה בר-שאן

שם בדוי שלום אכן כן שמן מזוכך הוא שמן שכבר חומם. ניתן לטגן בשמן זית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/08/2010 | 00:36 | מאת: מעיין

שלום צביקה, בימים האחרונים אני סובלת משלשולים די חריפים. בשל בעיית עור התחלתי לקחת תוספים, או יותר נכון לומר - הוספתי על התוספים שאני כבר לוקחת. אודהלך אם תוכל לעזור לי בזיהוי "החשודים" העשוים לגרום לתופעת לוואי של שלשולים, או שמה השילוב בין התוספים עשוי לגרום לכך. בנוסף, אני כרגע במצב רגשי קצת עדין- אני מאוד כועסת על משהו שקרה במשפחה (כעס ועצב יכולים לגרום לשלשולים?) . ואלה הם התוספים: קומפלקס ויטמיני B מולטי ויטמינים (ללא ברזל) חומצה אלפא ליפואית עשב שיפון כל אלה של חברת סוואנסון. _______ ויטמין C ביופלבנאודים מהדרים של סולגאר. _____ אומגה 3, אלספה ____ לציתין, גרגירי סויה - קופסא אדומה (2 כפות ליום) ____ אכינצאה של NSP כמו כן פרוזק במינון נמוך מאוד (רבע כדור ליום- 5 מ"ג) מה דעתך? תודה, מעיין

23/08/2010 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אני חושד באכינצאה. יש לה אפקט משלשל. אכינצאה מומלץ לקחת רק במצבים של מחלות בעיקר במערכת הנשימה. היא מגרה את המערכת החיסונית ואם תהיי חולה היא עלולה לא להועיל. ממליץ להפסיק לקחת ולשמור במגירה עד החורף. בנוסף, ויטמין C במינון שמעל 1,000 מ"ג עלול לגרום לשילשולים. לא ציינת כמה את לוקחת... בנוסף2, אם ה"עשב שיפון" מכיל ממתיק אלכוהולי (כמו מולטידקסטרוז, סורביטול, מלטיטול וכד') זה עלול לגרום לכאבי בטן ושילשולים. כדאי להימנע מזה. מצבים נפשיים של מתח וחרדה יכולים לגרום לשילשול ול... עצירות. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות בפורום ובלקיחת תוספים. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2010 | 14:05 | מאת: שיר

בתי בת שנה והיות וההנקה נפסקה היא ניזונה בעיקר מחלב שומשום. היא מעדיפה לינוק מבקבוק ועל אף שהיא אוכלת מזון הוא כמעט לא מחליף את הבקבוק שלה היא אוכלת כ1.2 ליטר חלב שומשום ביום האם זה נראה לך יותר מדי? האם יש חשש להשמנת יתר מחלב שומשום- היא יחסית גדולה לגילה תודה מראש שיר

23/08/2010 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, 1.2 ליטר נראה לי קצת מוגזם. כדאי להפחית את הכמות ולגוון עם "חלב" שקדים או אגוזים, "חלב" אורז, סויה, או שיבולת שועל. אני לא מודאג מהערך הקלורי, אבל חשוב מאד לגוון את התזונה. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2010 | 13:31 | מאת: דנה

שלום רב, האם רכז רימונים הוא בעל תכונות תזונתיות כמו הפרי הטרי, והאם כפית ליום ממנו מספקת. תודה, דנה

23/08/2010 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, האם לדעתך "רכז" כלשהו יכול להחליף את הפרי או הירק הטרי? כמובן שלא! בפרי יש אנזימים, ויטמינים וחומרים נוספים שלא קיימים ברכז. את הרכז כדאי לשתות רק בתקופה שאין פרי טרי. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2010 | 10:47 | מאת: מיכל

שלום רב, האם לגבר בן 50 שמשקלו 65 ק"ג קריטאנין 1.2 - צריכה להיות מניעה במאכלים מסויימים (כגון עששים , שעועת, אגוזי המלך) שעלולים להזיק לכליות. בתודה

23/08/2010 | 07:48 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, קריאטינין הוא תוצר פירוק של בשר ולא של עדשים או שקדים. אם יש עודף, הגיוני שנפחית את כמות הבשר והחלבון מהחי ונ ו ס י ף במקום זה חלבונים מהצומח כמו: שקדים, אגוזים, עדשים, שעועית ואגוזי מלך. בנוסף, כדי לשמור על הכליות כדאי מ א ד להפחית את כמות המלח בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 22:59 | מאת: נעמי

על התזונה הטבעית של האדם, אבות המזון, הכנת מזון טבעי, עקרונות הריפוי הטבעי, סקירת מחלות והטיפול הטבעי בהן. הקורס, על-ידי ענת ארגמן, לפי חומר שנכתב על-ידי יצחק בן-אורי, יתקיים בימי ששי לפנה"צ בנתניה, באוקטובר הקרוב. לפרטים: ענת, 0545429782.

22/08/2010 | 11:42 | מאת: נעמי

פרטים נוספים בקישור: http://www.cartisbikur.co.il/?anat.argaman=&CL=

23/08/2010 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

נעמי יקרה, הפורום לא נועד לפירסום מוצרים וקורסים. בשל חשיבות הנושא אני משאיר את ההודעה שלך, אבל יתכן שמנהל האתר ימחק אותה. אנא הימנעי מכך בעתיד כדי למנוע אי נעימות. יום טוב צביקה קורן

21/08/2010 | 19:32 | מאת: sofi

שלום רב האם אכילת תירס היא כמו אכילת פופקורן מבחינת תזונתית? אני חולה במחלת מיפרקים האם יש בעיה עם אכילת תירס או פופקורן? האם פופקורן יכול להזיק בגלל היותו יבש ואז יכול לפגוע בעיכול ובכלי הדם? תודה סופי

23/08/2010 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, תירס טרי, חי או מבושל עשיר יותר בערכים תזונתיים מאשר פופקורן. שניהם לא מזיקים לחולי מפרקים. כדאי לאכול פופקורן ללא שומן ומלח ואז זה ממש לא מזיק ויכול להיות חטיף מעולה. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 17:55 | מאת: מאי

מה היתרונות של שיבולת שועל שלמה לא מעובדת (הבנתי שזה דומה לגרגירי חיטה ארוכים) לעומת המעובדת אך גסה? היכן ניתן להשיג את הגרגירים האילו בארץ?

23/08/2010 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, כפי שעניתי ליוסף לפני כמה ימים - ניתן לקנות שיבולת שועל בכל חנות טבע. עדיף לקנות פתיתים (שבבים) גסים של שיבולת שועל. הגרעינים השלמים קשים יותר לעיכול ולבישול. שיבולת שועל היא דגן העשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים מסיסים ובלתי מסיסים ויש בה גם 10% חלבון. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 16:23 | מאת: אייל

ידוע שנפיחה זה חלק מתהליך העיכול האם יש דרך אחרת לשחרר את הגזים ולמונע אי נעימות?

23/08/2010 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "גזים", או "נפיחות". להלן מאמר שכתבתי בנושא והופיע במבזק הבריאות של חודש יולי: הפגת גזים במערכת העיכול נפיחות וגזים במערכת העיכול היא בעיה מציקה, מעיקה, מביכה ולעיתים גם מכאיבה. עם זאת, כל עוד אנחנו חיים ואוכלים נייצר גזים. הגזים נוצרים במערכת העיכול על-ידי חיידקים אשר גורמים לתסיסה של פחמימות וחומרים נוספים. תוצרי הלוואי של תסיסה זו הם גזים כגון: חד תחמוצת הפחמן, חנקן, מתאן ומימן. לסוג המזון ולאיכותו ישנה השפעה ישירה על כמות הגזים וריחם. מזונות צמחיים העשירים בסיבים תזונתיים "מגיזים", אך בד"כ לא מסריחים. חלבון מהחי כמו: ביצים בשר, בשר מעובד נרקב במערכת העיכול וגורם לגזים מסריחים המכילים מימן גופריתי. הגורמים ליצירה מוגברת של גזים רבים ומגוונים ובין השאר כוללים: בליעת אוויר, פרוק לא שלם של המזון, חוסר באנזימי עיכול, עצירות, אלרגיה למזון (לדוגמה חלבון החלב – קזאין, או חלבון החיטה – גלוטן), אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז), פטריות וטפילים במעיים (כמו קנדידה), מחלות מעיים (קוליטיס, קרוהן, מעי רגיש ועוד), צריכת מזונות "מגיזים" (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, קיטניות, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים, קפה, משקאות מוגזים ועוד), אי הקפדה על צירופי מזון נכונים, אכילה מהירה ואי הקפדה על לעיסה יסודית, תרופות ותכשירים להרזיה. גם מצבים נפשיים כמו: מתח, עצבנות, חרדה וכעס יכולים לגרום לגזים. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים חמורים כתוצאה מגזים, למעט אי נוחות וכאבי בטן. במקרים מסוימים קיימת סכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. הנושא הופך בעייתי כאשר זה מלווה בכמות רבה של גזים, כאבי הבטן חזקים וכאשר אין שליטה על פליטת הגזים. בקטע הבא ריכזתי עבורכם כמה טיפים למניעת גזים. במקביל כדאי לפנות לרופא המשפחה, או למומחה למערכת העיכול (גסטרו') לשלילת מחלת מעיים, לבדיקת אלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז, חוסר אנזימי עיכול' וכד'. 1. לנסות לאתר מזונות שגורמים לנו לגזים ולהימנע מצריכתם. לדוגמה: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, קפה, משקאות מוגזים, סוכרים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. 2. לא ללעוס מסטיק. 3. להימנע ממשקאות מוגזים, מתוקים או "דיאט". 4. ללעוס את המזון לאט וביסודיות. 5. לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. 6. אם ניתן – לשמור על צירופי מזון. 7. להימנע ממצב של עצירות. (בפרק המאמרים באתר שלי ישנם טיפים לעניין זה). 8. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כמון, שומר, סלרי, אניס ולפזר על המזון. 9. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג. (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם) 10. לאכול פרי פפאיה ואננס - בעונה. בפירות אלה קיימים אנזימים המפרקים חלבונים ומסייעים בעיכולם. 11. תוספי מזון: פרוביוטיקה (אצידופילוס וכד'), אנזימי עיכול (digestive aid), פחם פעיל (בהגבלה). 12. לשלול קיום קנדידה, כרסת (ציליאק), אלרגיה למזון, מחלת מעיים. בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 20:57 | מאת: גל

שלום, אני אוכל מגוון מזונות הרבה מאוד פירות וירקות, אגוזים,דגנים אך אני נמנע ממוצי חלב ידוע לי שצריכת הסידן המומלצת לגילי היא 1000 והבנתי שבלי חלב קשה להגיע לזה, זה אומר שיש לי מחסור בסידן

21/08/2010 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן". בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים למניעת בריחת סידן. אי אכילת מוצרי חלב לא "מבטיחה" חוסר בסידן. יש בעולם הצומח מזונות רבים העשירים בסידן. בנוסף, אפשר לקחת תוספי סידן. בנוסף2, חשוב להימנע מחומרים מזיקים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגתו (קפאין, קקאו, אלכוהול, סוכרים, בשר, עישון ועוד). זה לא פחות חשוב מאשר לאכול מזונות עשירים בסידן...! בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 12:43 | מאת: אביטל

שלום, אני בת 18 שוקלת 52 והגובה הוא מטר 60, כל המשפחה שלי רזה ממש ורק אני פחות כל השומן אצלי בגוף מצטבר ברגליים ואני ממש לא מרוצה מהם גם כשהייתי רקדנית גודל הרגליים היה אותו הדבר אבל פשוט היו שריריות אני רוצה רגליים יותר רזות בעיקר בירכיים ויש לי בעיה עם זה.. מה לעשות כדי לגרום להן להיות יותר דקיקות?

21/08/2010 | 12:39 | מאת: צביקה קורן

אביטל שלום, עד כמה שאני יודע לא ניתן להפחית משקל בחלק מסויים של הגוף. מה שאת מתארת זאת נטייה תורשתית ואת צריכה ללמוד לאהוב את הגוף שלך. מציע שתמשיכי בפעילות גופנית לכלל שרירי הגוף ובמיוחד לחיזוק וחיטוב הרגלים. אני מקווה שלא תתפתי לכל מיני מטפלים ורופאי אליל שיבטיחו לך טיפולים יקרים ל"הורדת שומנים" מאזור הרגלים. תשקיעי את כספך בדברים טובים יותר. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 12:35 | מאת: צביקה קורן

וגם במחלקות "טבע" במרכולים הגדולים.

20/08/2010 | 01:27 | מאת: רותי

שלום רב, יש לי בבית מוצר פרוביוטי עם FOS שנתתי לבני הקטן כשנטל אנטיביוטיקה . זה מוצר של אלטמן ומכיל חיידקים מסוג לקטובצילוס אצידופילוס , וביפידובקטריה לקטיס וסיבים פרה-ביוטיים מסוג FOS. אני עצמי כיום נוטלת אנטיביוטיקה ורציתי לדעת אם המוצר הזה יכול להיות יעיל גם עבורי . החבילה כמעט מלאה... פשוט קראתי שזה מוצר שפותח במיוחד עבור מע' העיכול של ילדים . לא תהיה עבורי שום תועלת אם אטול אותו גם כן? האם זה עלול להזיק? בתודה מראש...

21/08/2010 | 12:34 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, את יכולה להשתמש במוצר הזה ללא חשש. תקחי מינון כפול או יותר ממה שהומלץ לבנך. בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 00:56 | מאת: חגית

שלום רב אמא שלי אובחנה כמעט סופית בסרטן בריאה כנראה מסוג אנדוקרצינומה, היא נוטלת כבר כחודש וחצי כורכומול בנוזל משום שהיא מאד מאמינה בכח הריפוי שלו ורוצה להמשיך בכך גם בטיפול בכימותרפי - התרופות שהיא מקבלת כרגע הם קרבו טקסול ותקבל בעתיד גם אמנד שהיא תרופה להפחתת תופעות לוואי מהכימו. האם לדעתם יש סתירה בין קרבו טקסול ובין הכורכומול ???

21/08/2010 | 12:33 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, אני לא רופא ולא מתמצא בתרופות כימיות. כדאי להפנות את השאלה לפורום רפואי, או לרופא המטפל. אגב, יש באתר הזה פורום טיפול אלטרנטיבי בסרטן - תשאלי שם. בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 20:35 | מאת: לי

איך מנביטים קינואה

21/08/2010 | 12:31 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, אני לא בטוח שאפשר להנביט קינואה. נסי להשרות במים ל 24 שעות ואחר כך תוצאי ותניחי במנבטה, נפה, או מסננת גדולה. הנחיות מפורטות להנבטה תמצאי בחיפוש בגוגל על המילה "הנבטה". בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 13:01 | מאת: אור

שלום לך אלו מאכלים יכולים לגרום לבטן להתנפח? בבוקר הבטן שלי שטוחה ובערב נפוכה. אני לא אוכלת מזון מעובד. אני יודעת על אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לחצילים. אני נמנעת מחלב וחצילים אך לא מיוגורט וגבינות. אשמח מאד לתשובתך תודה

19/08/2010 | 13:08 | מאת: אור

אגב אין לי כאבים או בעיות נוספות בעיכול

21/08/2010 | 10:21 | מאת: אברי

21/08/2010 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "נפיחות" או "גזים". יכולות להיות כמה סיבות לתופעה שציינת ורק אחת מהן היא אלרגיה לחלבון החלב, או אי סבילות ללקטוז. היום ה"טרנד" הוא להאשים את מוצרי החלב בכל בעיה בריאותית... יכולה להיות אלרגיה לחלבון החיטה (גלוטן), פטריית קנדידה במעיים, הצטברות גזים שלא משתחררים, בעיה אחרת במערכת העיכול. מציע לך: א. לבצע בירור רפואי לשלילת בעיה בריאותית כלשהי. ב. להפסיק לצרוך מוצרי חלב למשך שבועיים ואם התופעה לא נעלמת להחזיר בהדרגה לתפריט יוגורט וגבינה רכה, לא שמנה ולא מלוחה. ג. להקפיד על לעיסה איטית ויסודית. ד. לא לאכול סוגים רבים של מזונות בארוחה אחת. ה. לבדוק קיום פטריית קנדידה במעיים (יש כמה מעבדות פרטיות שעושות את זה). ן. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 12:49 | מאת: דינה

האם כוונתך שמותר לאכול גם 2 כפיות שומשום מלא וגם טחינה מלאהדהיינו 4 ביום? האם שמן שומשום באוכל סיני בריא? איזה סוג?בהיפר יש מזוכך. האם זה נכון שהוא טוב לשפשוף קרקפת נגד נשירה?והיכן ניתן למצוא רשימה מסודרת של דגנים וקטניות ושל מאכלים רווי סידן? תודה על תשובותיך המפורטות והעניניות.

21/08/2010 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, האם כוונתך שמותר לאכול גם 2 כפיות שומשום מלא וגם טחינה מלאה דהיינו 4 ביום? - קחי בחשבון שהתשובות שלי כלליות מאד. אני לא מכיר את השואל/ת ואין כלל אחד לכולם. יש אנשים שיכולים ויש כאלה שלא. לכן אני תמיד ממליץ לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם, כלליות הניתנות בפורום זה או אחר. האם שמן שומשום באוכל סיני בריא? - אני לא יודע מה זה "שמן שומשום באוכל סיני". שמן שומשום מכבישה קרה, שאינו מחומם ומטוגן מתאים לכל ארוחה. בהיפר יש מזוכך. האם זה נכון שהוא טוב לשפשוף קרקפת נגד נשירה? - שמן מזוכך לא מתאים לאכילה. את יכולה להשתמש בו לטיפול חיצוני. היכן ניתן למצוא רשימה מסודרת של דגנים וקטניות ושל מאכלים רווי סידן? - את יכולה לחפש באינטרנט, או לקנות את ספרו המצוין של דר' יעקב אילני: "ערכם התזונתי של המזונות". - אם את שולטת באנגלית תוכלי למצוא את מבוקשך בקישור שלהלן: http://nutritiondata.self.com/tools/nutrient-search זהו מאגר נתונים ענק עם מנוע חיפוש שמאפשר למצוא כל מה שרוצים. בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 11:45 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 43 בבדיקות דם: כולסטרול 273.6 HDL 57 LDL 180.7 רופא המשפחה המליץ להתחיל בכדורים סטטינים. האם כדאי לי להתחיל בכדורים אלה ? מה עלי לעשות ? תודה טלי

21/08/2010 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, זאת החלטה שלך. אני לא רשאי, לא מוסמך ולא מכיר אותך כדי להמליץ לא לא לקחת תרופות שהרופא המטפל הציע. את יכולה להמתין עוד כמה שבועות ולנסות לטפל בבעיה בתזונה ובפעילות גופנית. זה עשוי להפחית את הערכים בכ 15%, שזה לא מספיק. בכל אופן, אם את לוקחת סטאטינים, תקחי גם תוסף Q10 בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 04:00 | מאת: יוסי

שלום. לא אוכל לא אורז לבן ולא קמח לבן. מה עדיף לאכול אורז אדום או אורז מלא

19/08/2010 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, חשוב לגוון את התזונה ולכן אתה יכול לאכול גם אורז מלא וגם אורז אדום. בנוסף כדאי להוסיף לתזונה דגנים אחרים כמו: דוחן, כוסמת, קינואה, שיבולת שועל וכד' בהצלחה צביקה קורן

18/08/2010 | 18:48 | מאת: אורלי

האם קיימים סיבים תזונתיים אשר אינם סופחים נוזלים ואינם מגדילים נפח אלא פשוט מרככים את הצואה במערכת העיכול?

19/08/2010 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, אני לא ממליץ לקחת סיבים תזונתיים כתוסף, אלא לקבל אותם במזון. בשיבולת שועל גסה יש סיבים שעושים את הפעולה שביקשת. אם את בכל זאת חייבת / רוצה לקנות סיבים בנפרד, תקני סובין שיבולת שועל. בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 07:16 | מאת: אורלי

מה הסיבה לכך שאתה לא ממליץ לקחת סיבים תזונתיים כתוסף? האם כל תכשירי בניפייבר, קונסיל ועוד רבים אחרים אינם מומלצים? ואם כך מה ההבדל בין סובין שיבולת שועל לבין לדוגמא בנייפייבר למעט אי ספיחת נוזלים? שניהם נועדו להקלה על היציאות. לא כן? תודה

18/08/2010 | 08:27 | מאת: אבי 42

היות ואני מוהל את המשקה עם מים, האם מומלץ לשתות את זה על קיבה ריקה או עם אוכל?? לצורך ספיגה אופטימלית

19/08/2010 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, הוראות היצרן הן: 1-2 כפות (10-20 מ"ל), לפני השינה. ניתן להוסיף למים, לערבב ולשתות. בד"כ לא אוכלים לפני השינה... אם אתה לוקח את זה במשך היום, כדאי לקחת עם פרי חמוץ כמו קיווי. בהצלחה צביקה קורן

18/08/2010 | 03:27 | מאת: שם בדוי

שלום אני בת 15 ואני 1.49 (מטר) והמשקל שלי הוא 54 ואני הולכת לחדר כושר פעם בשבועיים.... איך אני יכולה להוריד ל50 בלי שינו דרמעתי באוכל וכול זה?..

18/08/2010 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בנוסף לפעמיים בחדר כושר תלכי עוד שלוש פעמים בשבוע לפחות שעה בקצב נמרץ (לפחות 6 קמ"ש). תשתי הרבה מים ותוותרי על משקאות מתוקים, מוגזים, "דיאט", אלכוהול ו"אנרגיה". תוותרי על קינוחים מתוקים בסוף הארוחה ו"חטיפים" מתוקים ומלוחים בין הארוחות (ביסלי, במבה, ציפס וכד'). אל תעשי "דיאטת הרזייה"! בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

18/08/2010 | 02:06 | מאת: תומר

צביקה שלום,אני מחפש טבלה שמפרטת כמה כמות של Indole-3-carbinol יש בירקות (כמו ברוקולי וכו'..ירקות ממשפחת המצליבים) בנוסף מה הכמות הנדרשת כדי להוריד רמות אסטרוגן בגוף (הבנתי שזה מוריד את האסטרוגן בגוף (חשוב לי לשמור על רמות גבוהות של טסטוסטרון בגופי :] אודה לך אם תמצא לי טבלה כזו ותגיד לי את הכמות!

18/08/2010 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, כרגע אין לי מידע בנושא - אחפש ואודיע לך. זה לא מופיע בטבלאות המזון הרגילות שיש ברשותי. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 23:19 | מאת: אלעד

האם נכונה הטענה שבזמן הפיסטור נהרסים רוב החיידקים הפרוביוטים,לכן אין הבדל בין היוגורט לבין אשל או גיל? ולכן היוגורט זאת רק אשלייה,כדי לקבל את החיידקים הפרוביוטים יש לצרוך כמות לא מבוטלת של יוגורטים

18/08/2010 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, א. זה לא נכון ב. לרוב סוגי היוגורט מוסיפים חיידקים ידידותיים (פרוביוטים) לאחר תהליך הפיסטור. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 22:32 | מאת: לנה

אני עברתי לאחרונה בדיקה לרגישות ללקטוז והתוצאה היתה חיובית. אני סובלת משלשולים, גזים וכד', וכמות החלב שצרכתי עד כה הייתה מועטה. קראתי שלא לצרוך מוצרי חלב זה גם לא בריא. מה מומלץ בשבילי לעשות? עם מה כדאי לי לשתות קפה?

18/08/2010 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, ראשית אולי כדאי לך להפסיק לשתות קפה...!? הקפאין פוגע בריריות של מערכת העיכול ועלול לגרום לרגישות יתר. שנית תנסי לצרוך יוגורט עיזים אורגני, חלב מסויה, אורז, או שיבולת שועל. שלישית, אפשר להתקיים ללא מוצרי חלב אבל כדאי לקבל הדרכה בתזונה טבעית כדי שלא יהיו חוסרים תזונתיים מציע לך לפנות לייעוץ אישי בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 18:40 | מאת: המחלקה המדעית, מועצת החלב

אי סבילות ללקטוז (מכונה לעתים רגישות ללקטוז) אינה אלרגיה למוצרי חלב! מחקרים מראים כי מרבית האנשים שסובלים מתופעה זו מסוגלים לצרוך כמות לקטוז יומית השווה לזו שבשתי כוסות חלב, בשני תנאים: הראשון הוא שצריכת החלב או מוצרי החלב תעשה יחד עם ארוחה, והשני הוא שכמות הלקטוז המירבית שנאכלת בבת אחת שווה לזו שבכוס חלב. אכילת תערובת של מזונות גורמת לשחרור איטי של הלקטוז, המקל על עיכולו במערכת העיכול. לכן מומלץ לאכול את מוצרי החלב יחד עם מזונות נוספים בארוחה. כדאי להתחיל בכמות קטנה (למשל חצי כוס חלב) ואם אין תופעות לוואי לנסות ולהגדיל את הכמות. מוצרי חלב שונים מכילים כמויות משתנות של לקטוז. כך למשל, יוגורט מכיל פחות לקטוז בגלל החיידקים שנמצאים בו ומפרקים את הלקטוז. גם חלב דל לקטוז, קוטג' וגבינות קשות מכילים פחות לקטוז ממוצרי חלב אחרים.

17/08/2010 | 15:53 | מאת: שירן

איזה מאכלים ניתן לאכול כדי להפחית עצירות כרונית לאישה בהריון? אני בהריון חודש 3. הרופא נתן לי סירופ "אבילק" לשתות פעמיים ביום. אבל אני לא רוצה. אני מעדיפה דברים טבעיים. כמו מה למשל?

18/08/2010 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, ראשית, את יכולה להתנחם בעובדה שמדובר בעצירות זמנית, לתקופת ההריון ולא בעצירות כרונית. שנית, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות". שלישית, לטובתך ולטובת גולשים אחרים, אני מצרף מאמר קצר שכתבתי בנושא והופיע בגיליון האחרון של "מסרים של בריאות" שאני מפיץ לחבריי וללקוחותי (את וגולשים אחרים יכולים לפנות אלי במייל ("צור קשר" באתר שלי) ולהצטרף לרשימת הדיוור). מהי עצירות ? מצב עצירות מלא שנמשך לפחות שלושה ימים, או קשיים לעתים קרובות ביציאה, או הרגשת יציאה לא שלמה בחלק גדול מהניסיונות. העצירות היא בעיה כלל עולמית וכרבע מהאוכלוסייה בעולם המערבי סובלת מעצירות (כולל ילדים). העצירות לא נחשבת מחלה אלא תופעה כרונית. 10%-20% מהסובלים מעצירות משתמשים במשלשלים למיניהם. הגורמים לעצירות • תזונה לקויה - צריכת מזון נטול סיבים מחד ומזון המדכא פעילות מעיים וגורם לעצירות מאידך (יפורט בהמשך). • מתח, מחלות, תרופות (שאחת מתופעת הלוואי שלהן היא עצירות). • קשישים ונשים הרות, אנשים הרתוקים למיטה • חוסר שתייה, שתייה לא מתאימה. • פלורת מעיים שאינה מאוזנת. • הפרעה בתפקוד רצפת האגן. • בעיית ניע ומעבר איטי במעי הגס. • עודף משקל וחוסר פעילות גופנית. • שימוש קבוע או מופרז בתכשירים אנטיביוטיים, או בתכשירים משלשלים. • הימנעות רצונית מיציאות כדי להימנע מכאבים הנובעים מבעיית טחורים, פיסורה, בקע, או בגלל מחסור בשירותים זמינים או נקיים. • בעיה משנית למחלות ובעיות כגון: מחלת פרקינסון, מחלות של מערכת העיכול, גידולים, בעיית חילוף חומרים הנובעת מתת פעילות של בלוטת התריס, פגיעה בחוט השדרה. סכנות יצירת אבני צואה, גזים וכאבי בטן, אובדן תיאבון, כאבי ראש, מצב רוח ירוד, אי נוחות פיזית ונפשית, הצטברות רעלים, ספיגה חוזרת של כימיקלים, הורמונים, כולסטרול, מחלות ודלקות במערכת העיכול, סרטן, סכנה לפגיעה בכבד, התרחבות הרקטום (עד מצב של אובדן התחושה לפני היציאה ובמקרים חמורים גם יציאה בתחתונים ללא כל תחושה או אזהרה מקדימה). עקרונות הטיפול הטבעי בגישת התזונה בטבעית מטפלים בסיבה ולא בתוצאה! א. לא להשתמש באופן סדיר בחוקן ובמשלשלים (שמן פרפין, עלי סנה, תה טיבטי, מלח אנגלי, קוביות פרי, תרופות משלשלות וכד'). ב. למנוע מצבי עצירות ג. אין להתעלם מהבעיה או להקל בה ראש (זהו פעמון אזעקה המודיע על שיבוש במערכת העיכול). יש לפנות לעזרה רפואית כאשר מופיעה עצירות ממושכת מעל עשרה ימים, עצירות מלווה בחום, כאבי בטן, בחילות והקאות, ועצירות חדשה שמופיעה לפתע מעל גיל ארבעים. הטיפול הקונבנציונלי : בדרך כלל שימוש בתרופות משלשלות. הטיפול הטבעי: • להימנע ממזונות הגורמים לעצירות (קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן, אורז לבן, גבינה לבנה וצהובה, בשר אדום, מזון מטוגן, קפה, תה, קקאו, מזון נטול סיבים (חלבון מהחי). • להוסיף לתזונה מזונות עשירים בסיבים (ירקות חיים ומבושלים, נבטים, פירות חיים ויבשים, זרעונים, דגנים מלאים, קטניות, סלק אדום מבושל). • להוסיף שמן זית מכבישה קרה. • לשתות הרבה מים (8 כוסות לפחות). • להקפיד על פעילות גופנית סדירה. "תרופות" טבעיות (כדאי להשתמש רק לאחר שהכנסנו תיקונים בתזונה) • 2 כפות סובין או "דיסיבית" בכוס מים, או 2 כפיות פסיליום עם 2 כוסות מים. • תוספים: טבלית מגנזיום, אצת כלורלה: 1 – 2 ביום, פרוביוטיקה – 1-2 ביום, אנזימי עיכול. • מולסה: 1 – 2 כפיות • לאחר השכמה לשתות 2-3 כוסות מים. • לשתות כל בוקר כוס מים פושרים עם מיץ לימון, או מיץ אשכוליות טרי. • להשרות בערב 3 פירות יבשים (שזיפים או תאנים) - לשתות בבוקר על קיבה ריקה. • להשרות כף זרעי פשתן ולשתות בבוקר. אורח חיים וכללי התנהגות 1. פעילות גופנית סדירה ונמרצת. 2. תרגילים ייעודיים לאזור הבטן 3. נשימות עמוקות. 4. עיסוי, או לחיצות שיאצו בבטן ובגב התחתון. 5. לא להשתמש במשלשלים באופן קבוע 6. לא לשבת זמן ממושך במקום אחד. 7. לשבת בשירותים כל בוקר לאחר הארוחה (גם אם לא מרגישים צורך). 8. לא להתאמץ בזמן הישיבה בשירותים (למניעת קרעים וטחורים). 9. להרפות ולנשום עמוק בעת הישיבה! 10. לא להתאפק - להיענות לקריאת הטבע בכל שעה ובכל מקום! 11. תנוחה מומלצת - כריעה. סיכום מדובר בבעיה כלל עולמית שלא נחשבת כמחלה ולכן לא זוכה לתשומת לב ראויה. הטיפול הטבעי מתמקד באיתור הסיבה ובטיפול בה (לא בסימפטום). בשלב ראשון יש לסלק את כל הגורמים הידועים העלולים לגרום לעצירות. הטיפול בעצירות כולל שינויים תזונתיים, פעילות גופנית, צמחי מרפא, תוספי תזונה ואימוץ כללי התנהגות נכונים. לקריאת מאמר מפורט יותר, היכנסו לקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=94 מקווה שזה יועיל. בכל מקרה זה לא מחליף ייעוץ אישי בתזונה טבעית עם איש מקצוע בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 11:54 | מאת: אבי רצון

מאכלים ירוקים כפלפל חסה ועוד הוכרזו כבריאים. מנגד שמעתי שחסה קשה לעיכול האם זה נכון ולהמנע מאכילתה?כלומר זה גורם לעצירות?

18/08/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, לא ברור לי מה זה "קשה לעיכול"? פלפל (אדום ולא ירוק) וחסה הם מזונות בריאים ומועילים. החסה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ואנזימי עיכול. היא מ ו נ ע ת עצירות, מעילה לבעיות בדרכי הנשימה, מרגיעה ועוזרת לשינה. אני ממליץ לאכול חסה בכל ארוחה. המומלצת ביותר היא החסה המסולסלת והכהה מסוג "רוזה לולה". יתכן מאד שמערכת העיכול שלך מקולקלת וחולה (בגלל אכילת יתר של בשר, מלח וחריף ושתיים קולה וקפה) ולכן קשה לה לעכל ירקות ופירות חיים. כדאי שתנקוט בצעדים להבראה ולשיקום מערכת העיכול באמתצעות הכנסת תיקונים בתזונה שלך במקום להימנע ממזונות בריאים. אגב, גם פלפל אדום בריא מאד ויש בו פי ארבע ויטמין C מאשר בתפוז. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

16/08/2010 | 19:36 | מאת: שאולי

האם הגוף צריך מלח בכמויות קטנות או שרצוי להימנע לגמריי משימוש במלח

17/08/2010 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

שאולי שלום, כדי להתקיים יש צורך ב 1,000 מ"ג נתרן ביממה שזה גרם אחד. הכמות הזאת נמצאת בקופסת קוטג'. לא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם נתרן ביממה. זה מכביד על הכליות, פוגע בכלי הדם, מעלה לחץ דם, גורם לצרבות וחומציות ועוד. מומלץ לא להוסיף מלח לתבשיל ולא לצרוך מזונות מלוחים כמו: פיצוחים, חמוצים, דגים מלוחים, גבינות מלוחות, ממרחים, "סלטים" ו"לחמי בריאות" העשירים בנתרן. אני ממליץ להתרגל "להביט בתווית" ולא לקנות מוצרים שיש בהם יותר מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם. בהצלחה צביקה קורן

16/08/2010 | 14:05 | מאת: דינה

האם ניתן לקנות שומשום מלא טחון או צריך לטחון באותו רגע כמו פשתן האם לאחסן במקרר? כמה לאכול ביום? האם יש חשיבות לאכול טחינה משומשום מלא כי היא פחות טעימה מטחינה רגילה?אילו מאכלים מכילים הרבה סידן?תודה מראש.

17/08/2010 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, כדאי לקנות שומשום מלא, לטחון במקום ולאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר בצנצנת זכוכית. כדאי לאכול טחינה מלאה, או חמאת שומשום שיש בהן הרבה סידן ומינרלים (לכן הטעם המר...). אפשר לאכול 1-2 כפות ביום, רצוי עם סלט ירקות או פירות. מאכלים נוספים המכילים סידן: שקדים, אגוזים, זרעים, ירקות, דגנים מלאים, קיטניות, אצות ים, מולסה. בהצלחה צביקה קורן

רק מטחנת קפה? תודה...

16/08/2010 | 08:43 | מאת: אלי

שלום! שאלתי באתרכם לפני כמה ימים לגבי מסחטה המתאימה להכנת מיץ עשב חיטה. ראשית - תודה על המענה המפורט. אבקש לשאול שוב - יש לי מכונת סחיטה לפירות וירקות קשים. האם אפשר בכל זאת לסחוט את העשב במכונה זו? אולי יחד עם ירקות/פירות אחרים, קשים יותר (כמו תפוח), המכונה לא תשרף והעשב יטחן בצורה טובה? תודה רבה!

17/08/2010 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אפשר ל נ ס ו ת לטחון במסחטה רגילה עם ירקות כמו: סלרי, קישוא, מלפפון וגזר. שמים בהדרגה ואם המכונה "נחנקת", מכבים מייד. איכות המיץ לא נפגעת. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 17:31 | מאת: צילה

אני בגיל המעבר.53.יש לי נשירת שיער ושיער דליל.הייתי מלאת שיער.חופפת בפיטוציאן.לקחתי תקופה ויטמינים ומינרלים hns.יש אומרים שטוב לשפשף הקרקפת בשמן שומשום האם נכון? או לשטוף במי רוזמרין. שמן זית וביצה.קראתי תגובות לא טובות על פרופסיה ומינוקסי.איזה עיצות תוכל לתת בנושא כי זה באמת מלחיץ נורא.תודה מראש.

16/08/2010 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

צילה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "שיער" או נשירה, או "נשירת שיער" ותקבלי כמה עצות. באופן כללי, אחת התופעות של גיל המעבר היא נשירת שיער ושיער דליל. צריך לקבל את זה. אני לא מתלהב מטיפולים חיצוניים למיניהם. בריאות השיער באה מבפנים - מכלי הדם שמזינים את שורש השיערה. הקפדה על תזונה טבעית ואיכותית והימנעות מחומרים מזיקים עשוייה לשפר את בריאות השיער ולמנוע נשירה. על כך ועוד תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 17:01 | מאת: נירה

האם בקבוקי מיצים טבעיים סחוטים שנמכרים על המדפים במקרר או מחוץ למקרר (בבית טבע למשל), הם כולם מפוסטרים, האם גם אלה שלא רשום שעברו פיסטור ? כלומר האם לא יכול להיות שמיצים טבעיים לא עברו פיסטור?

16/08/2010 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, כל "המיצים הטבעיים" שנמכרים בחנויות עוברים תהליכי שימור או פיסטור. את יכולה לבדוק בעצמך. תסחטי מיץ תפוחים או תפוזים ותשאירי במקרר בבקבוק או בכלי סגור. אחרי כמה שעות הוא משנה את המרקם ואחרי כמה ימים הוא מתקלקל. אין תחליף למיץ טבעי אמיתי שנסחט בבית ושותים אותו תוך 20 דקות מרגע הסחיטה. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 12:41 | מאת: קלימר

בבדיקה שנערכה עבורי נמצא כי יש לי המצאות חלשה (X) של קנדידה: האם בעצם כל אדם שיעשה בדיקה זו ימצא לו המצאות ברמה כזו או אחרת ?? האם ייתכן שהמצאות חלשה גורמת לי לחודשים של סמטומים קשים?

16/08/2010 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

קלימר שלום, אצל רוב האנשים ניתן למצוא את הפטריה במצב רדום ("בשליטה"). תזונה לא נכונה ותרופות מסויימות (כמו אנטיביוטיקה) גורמות לפטריה לשגשג. לא תמיד "סימפטומים קשים" נובעים מהפטריה. יכולות להיות סיבות אחרות. מציע לך לעשות בירור רפואי יסודי ובמקביל לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

הוא מעולה בטעם. זה דומה לקבב אמיתי. השאלה היא אם זה באמת ממש טבעי? האם כדאי לצרוך את זה באופן יוםיומי? קישור אם אתה רוצה לראות במה מדובר ,(אתה בטח מכיר). http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/096/138.html תודה רבה!

15/08/2010 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כל מוצרי חלבון מעובד (לא משנה של איזו חברה) אינם מזון טבעי!! מדובר במזון תעשייתי, בדרך כלל מטוגן וזה פסול בגישת התזונה הטבעית. מוצרי חלבון מעובד עשירים בשמן מקולקל (מטוגן), מלח ובתוספים לא ברורים. אני לא מכיר את המוצר שציינת, אני לא צורך מוצרי חלבון מעובד ולא ממליץ לשוחרי הבריאות הטבעית לצרוך אותם. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 13:44 | מאת: דיאטנית

לפני מס' חודשים ביקרתי במפעל טבעול ונחשפתי לתהליכי הייצור שלהם. (דיאטנים יכולים להירשם למפגש באתר החברה). מוצרי טבעול (בהם גם הקבב) מטוגנים בשמן חמניות ו/או קנולה איכותי, מתוך הקפדה מחמירה על איכותם ועל איכות השמן. גם הקבב, עם היותו מטוגן, מכיל רק 5% שומן. בטבעול אין מצב של "שמן מקולקל". תהליכי הייצור בטבעול מוקפדים על פי סטנדרטים בין לאומיים. בטיחות הצרכן נבחנת ומיושמת על פי כללי ISO 22000. חומרי הגלם נבחרים בקפידה על פי סטנדרטים אלה. כמו כן, מפעל טבעול מקיים מערכת ניהול איכות כוללת, לפי תקן ISO 9001-2000. אם בוחנים לצורך השוואה את החלופה של קבב העשוי מבשר, הרי ששם מדובר על מוצרים עם אחוז שומן גבוה בהרבה. לגבי צריכה יומיומית – אין אף מוצר מזון שמומלץ לצרוך מדי יום (אולי מים...). העיקרון המנחה של תזונה נבונה הוא גיוון. ובתזונה מגוונת אין שום בעיה שלב את הקבב של טבעול או של חברה אחרת מדי פעם.

אם לוקחים אנטיביטיקה לטיפול בהליקובקטר.. האם אסור, מותר לקחת גם שמן אורגנו?

15/08/2010 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, שמן אורגנו אינו תרופה והוא לא דומה בפעולתיו הכימית לאנטיביוטיקה. אתה יכול לצרוך אותו, אבל חשוב לוודא, כי בסיום הטיפול הרפואי תעשה שינויים בתזונה שימנעו הישנות שיגשוג החיידק ואת הצורך בשימוש תרופות כימיות או טבעיות. בהצלחה צביקה קורן

31/08/2010 | 22:08 | מאת: אילן

איך אני יודע איזה שמן אורגנו חזק ואיכותי?

31/08/2010 | 22:08 | מאת: אילן

איך אני יודע איזה שמן אורגנו חזק ואיכותי?

כיצד מנקים ריסוס מענבים עשבי תיבול חסה כרוב וכדומה תודה דון

דון שלום, לצערי הדבר אינו אפשרי ברוב המקרים מכיוון שמדובר בהדברה סיסטמית שנמצאת בתוך הצמח. ניקוי חלקי ניתן להשיג על ידי השרייה / רחיצה במים עם סבון או חומר ניקוי אקולוגי. בהצלחה צביקה קורן

נכדי בן 3 ו-4 חדשים. עד גיל שנתיים חצי בערך שתה פורמולה (נוטרמיגן) עקב רגישות לחלב. אני מבקשת לדעת אילו מקורות מזון שאינם נשענים על חלב פרה, זמינים לילדים בגיל זה כתחליף לחלב כמקור לסידן. תודה נגה

נגה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן". יש שפע של סידן בתזונה הצמחית וגם המים עשירים בסידן... הבעיה היא הספיגה. קקאו ומוצריו (שוקולד, ממתקי שווקלד וכד') מונעים ספיגת סידן במעי הדק. כך גם קפאין (בקקאו ובקולה), סוכרים ומשקאות מוגזים. מזונות עשירים בסידן: שומשום מלא וחמאת שומשום, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, זרעים, פירות יבשים, דגנים מלאים, קיטניות, תחליב שקדים / שומשום, ממרח "שקדיה", חלב אורז / שיבולת שועל / סויה ועוד. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2010 | 11:46 | מאת: משה

שלום וברכה. לאחרונה התוודעתי לנפלאותיהם של הדגנים המלאים. אני אופה מהם לחם ב"אופה לחם" בביתי. במקומות שבהם אני קונה, הקמח נמכר בקירור , כדי למנוע התפתחות תולעים (הוא הרי אינו ניתן לניפוי) וגם אני שומר אותו כך ואפילו בהקפאה. האם קירור או הקפאה פוגעים בערך התזונתי של הלחם? תודה רבה.

14/08/2010 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, קירור או הקפאה לא פוגעים באיכות הקמח או הלחם. בכל מקרה דגנים כדאי לבשל או לאפות ולא לאכול ללא בישול. חשוב שהלחם יופשר ויאכל בטמפרטורת החדר, או חמים. בהצלחה צביקה קורן

12/08/2010 | 19:05 | מאת: בני

אני סובל מטחורים דרגה 2 עם דימום מספר שבועות הרופא המפל ביצע צריבה פעמיים ונותר ליעוד פעם אחת. אין הפסקה בדימום.ביצעתי קולונסקופיה 80% ניצפה תקין. האפ יש משמעות למזון? מה עדיף לאכול ומתי או ממה כדאי להימנע? בלילה אני שותה מי שזיפים יבשים ואוכל אותם.תודה עבור המלצותיך.

14/08/2010 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "טחורים". להלן אחת התשובות שנתתי: "טחורים יכולים להיגרם מאחת מהגורמים הבאים או משילוב שלהם: נטייה גנטית, חולשת כלי דם, עצירות או שילשול, ישיבה או עמידה ממושכים, תזונה לא נכונה, חוסר פעילות גופנית, חוסר שתייה מספקת של מים ועוד. ניתן לטפל בטחורים בתזונה ובהתנהגות נכונה. להלן מספר עצות: 1. לשתות לפחות 12 כוסות מים ביום. מאחר והטחורים יוצאים בעקבות מאמץ בשירותים, שתיה מרובה עוזרת ליציאות רכות יותר, ואז אין צורך ללחוץ חזק. 2. אכילת סיבים תזונתיים רבים ככל האפשר. הסיבים נמצאים בירקות, פירות, דגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא, דגני בוקר מועשרים בסיבים), וקטניות (חומוס, פול, אפונה, עדשים). צריך להקפיד על מגוון ירקות, טריים, מבושלים (סלק חי או מבושל חשוב מאד!!!) וכד', בכל ארוחה. בנוסף, אפשר לקחת תוסף סיבים, למשל סיבי פסיליום. לוקחים כף אחת ביום, ושותים 2 כוסות מים בנוסף לכמות הרגילה. 3. פעילות גופנית: חשוב מאד לאפשר זרימת דם טובה לאזור האגן. אנשים המבלים את רוב היום בישיבה, גורמים ללחץ תמידי על אזור הטחורים, מה שמונע אספקת דם וריפוי שלהם. 4. להימנע מ ע צ י ר ו ת. טיפים ומידע בנושא זה תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

14/08/2010 | 15:17 | מאת: נאוה פרנס, נטורופתית

פי הטבעת הוא הפתח דרכו אנחנו משחררים פסולת. האם יש לך עצירות? קושי בשחרור הצואה? דימום וכאב קשורים לכעס. תחבר בין כל אלו וחפש איך זה בא לידי ביטוי בחייך: יש לך קושי לשחרר פסולת? האם יש לך כעס על הדברים שהם פסולת שאתה צריך לשחרר מחייך? האם מלווים אותך פחדים לשחרר דברים מהעבר ולהמשיך הלאה? אם ענית כן על שאלות אלו (או חלק מהן - זה מה שיפתוא את הבעיה באמת. מבחינה תזונתית: דגנים מלאים וירקות עושים טוב וכמובן לשתות מספיק!! - שתן צריך להיות שקוף בהצלחה!! נאוה