פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

21/08/2010 | 12:35 | מאת: צביקה קורן

וגם במחלקות "טבע" במרכולים הגדולים.

20/08/2010 | 01:27 | מאת: רותי

שלום רב, יש לי בבית מוצר פרוביוטי עם FOS שנתתי לבני הקטן כשנטל אנטיביוטיקה . זה מוצר של אלטמן ומכיל חיידקים מסוג לקטובצילוס אצידופילוס , וביפידובקטריה לקטיס וסיבים פרה-ביוטיים מסוג FOS. אני עצמי כיום נוטלת אנטיביוטיקה ורציתי לדעת אם המוצר הזה יכול להיות יעיל גם עבורי . החבילה כמעט מלאה... פשוט קראתי שזה מוצר שפותח במיוחד עבור מע' העיכול של ילדים . לא תהיה עבורי שום תועלת אם אטול אותו גם כן? האם זה עלול להזיק? בתודה מראש...

21/08/2010 | 12:34 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, את יכולה להשתמש במוצר הזה ללא חשש. תקחי מינון כפול או יותר ממה שהומלץ לבנך. בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 00:56 | מאת: חגית

שלום רב אמא שלי אובחנה כמעט סופית בסרטן בריאה כנראה מסוג אנדוקרצינומה, היא נוטלת כבר כחודש וחצי כורכומול בנוזל משום שהיא מאד מאמינה בכח הריפוי שלו ורוצה להמשיך בכך גם בטיפול בכימותרפי - התרופות שהיא מקבלת כרגע הם קרבו טקסול ותקבל בעתיד גם אמנד שהיא תרופה להפחתת תופעות לוואי מהכימו. האם לדעתם יש סתירה בין קרבו טקסול ובין הכורכומול ???

21/08/2010 | 12:33 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, אני לא רופא ולא מתמצא בתרופות כימיות. כדאי להפנות את השאלה לפורום רפואי, או לרופא המטפל. אגב, יש באתר הזה פורום טיפול אלטרנטיבי בסרטן - תשאלי שם. בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 20:35 | מאת: לי

איך מנביטים קינואה

21/08/2010 | 12:31 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, אני לא בטוח שאפשר להנביט קינואה. נסי להשרות במים ל 24 שעות ואחר כך תוצאי ותניחי במנבטה, נפה, או מסננת גדולה. הנחיות מפורטות להנבטה תמצאי בחיפוש בגוגל על המילה "הנבטה". בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 13:01 | מאת: אור

שלום לך אלו מאכלים יכולים לגרום לבטן להתנפח? בבוקר הבטן שלי שטוחה ובערב נפוכה. אני לא אוכלת מזון מעובד. אני יודעת על אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לחצילים. אני נמנעת מחלב וחצילים אך לא מיוגורט וגבינות. אשמח מאד לתשובתך תודה

19/08/2010 | 13:08 | מאת: אור

אגב אין לי כאבים או בעיות נוספות בעיכול

21/08/2010 | 10:21 | מאת: אברי

21/08/2010 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "נפיחות" או "גזים". יכולות להיות כמה סיבות לתופעה שציינת ורק אחת מהן היא אלרגיה לחלבון החלב, או אי סבילות ללקטוז. היום ה"טרנד" הוא להאשים את מוצרי החלב בכל בעיה בריאותית... יכולה להיות אלרגיה לחלבון החיטה (גלוטן), פטריית קנדידה במעיים, הצטברות גזים שלא משתחררים, בעיה אחרת במערכת העיכול. מציע לך: א. לבצע בירור רפואי לשלילת בעיה בריאותית כלשהי. ב. להפסיק לצרוך מוצרי חלב למשך שבועיים ואם התופעה לא נעלמת להחזיר בהדרגה לתפריט יוגורט וגבינה רכה, לא שמנה ולא מלוחה. ג. להקפיד על לעיסה איטית ויסודית. ד. לא לאכול סוגים רבים של מזונות בארוחה אחת. ה. לבדוק קיום פטריית קנדידה במעיים (יש כמה מעבדות פרטיות שעושות את זה). ן. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 12:49 | מאת: דינה

האם כוונתך שמותר לאכול גם 2 כפיות שומשום מלא וגם טחינה מלאהדהיינו 4 ביום? האם שמן שומשום באוכל סיני בריא? איזה סוג?בהיפר יש מזוכך. האם זה נכון שהוא טוב לשפשוף קרקפת נגד נשירה?והיכן ניתן למצוא רשימה מסודרת של דגנים וקטניות ושל מאכלים רווי סידן? תודה על תשובותיך המפורטות והעניניות.

21/08/2010 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, האם כוונתך שמותר לאכול גם 2 כפיות שומשום מלא וגם טחינה מלאה דהיינו 4 ביום? - קחי בחשבון שהתשובות שלי כלליות מאד. אני לא מכיר את השואל/ת ואין כלל אחד לכולם. יש אנשים שיכולים ויש כאלה שלא. לכן אני תמיד ממליץ לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם, כלליות הניתנות בפורום זה או אחר. האם שמן שומשום באוכל סיני בריא? - אני לא יודע מה זה "שמן שומשום באוכל סיני". שמן שומשום מכבישה קרה, שאינו מחומם ומטוגן מתאים לכל ארוחה. בהיפר יש מזוכך. האם זה נכון שהוא טוב לשפשוף קרקפת נגד נשירה? - שמן מזוכך לא מתאים לאכילה. את יכולה להשתמש בו לטיפול חיצוני. היכן ניתן למצוא רשימה מסודרת של דגנים וקטניות ושל מאכלים רווי סידן? - את יכולה לחפש באינטרנט, או לקנות את ספרו המצוין של דר' יעקב אילני: "ערכם התזונתי של המזונות". - אם את שולטת באנגלית תוכלי למצוא את מבוקשך בקישור שלהלן: http://nutritiondata.self.com/tools/nutrient-search זהו מאגר נתונים ענק עם מנוע חיפוש שמאפשר למצוא כל מה שרוצים. בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 11:45 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 43 בבדיקות דם: כולסטרול 273.6 HDL 57 LDL 180.7 רופא המשפחה המליץ להתחיל בכדורים סטטינים. האם כדאי לי להתחיל בכדורים אלה ? מה עלי לעשות ? תודה טלי

21/08/2010 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, זאת החלטה שלך. אני לא רשאי, לא מוסמך ולא מכיר אותך כדי להמליץ לא לא לקחת תרופות שהרופא המטפל הציע. את יכולה להמתין עוד כמה שבועות ולנסות לטפל בבעיה בתזונה ובפעילות גופנית. זה עשוי להפחית את הערכים בכ 15%, שזה לא מספיק. בכל אופן, אם את לוקחת סטאטינים, תקחי גם תוסף Q10 בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 04:00 | מאת: יוסי

שלום. לא אוכל לא אורז לבן ולא קמח לבן. מה עדיף לאכול אורז אדום או אורז מלא

19/08/2010 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, חשוב לגוון את התזונה ולכן אתה יכול לאכול גם אורז מלא וגם אורז אדום. בנוסף כדאי להוסיף לתזונה דגנים אחרים כמו: דוחן, כוסמת, קינואה, שיבולת שועל וכד' בהצלחה צביקה קורן

18/08/2010 | 18:48 | מאת: אורלי

האם קיימים סיבים תזונתיים אשר אינם סופחים נוזלים ואינם מגדילים נפח אלא פשוט מרככים את הצואה במערכת העיכול?

19/08/2010 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, אני לא ממליץ לקחת סיבים תזונתיים כתוסף, אלא לקבל אותם במזון. בשיבולת שועל גסה יש סיבים שעושים את הפעולה שביקשת. אם את בכל זאת חייבת / רוצה לקנות סיבים בנפרד, תקני סובין שיבולת שועל. בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 07:16 | מאת: אורלי

מה הסיבה לכך שאתה לא ממליץ לקחת סיבים תזונתיים כתוסף? האם כל תכשירי בניפייבר, קונסיל ועוד רבים אחרים אינם מומלצים? ואם כך מה ההבדל בין סובין שיבולת שועל לבין לדוגמא בנייפייבר למעט אי ספיחת נוזלים? שניהם נועדו להקלה על היציאות. לא כן? תודה

18/08/2010 | 08:27 | מאת: אבי 42

היות ואני מוהל את המשקה עם מים, האם מומלץ לשתות את זה על קיבה ריקה או עם אוכל?? לצורך ספיגה אופטימלית

19/08/2010 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, הוראות היצרן הן: 1-2 כפות (10-20 מ"ל), לפני השינה. ניתן להוסיף למים, לערבב ולשתות. בד"כ לא אוכלים לפני השינה... אם אתה לוקח את זה במשך היום, כדאי לקחת עם פרי חמוץ כמו קיווי. בהצלחה צביקה קורן

18/08/2010 | 03:27 | מאת: שם בדוי

שלום אני בת 15 ואני 1.49 (מטר) והמשקל שלי הוא 54 ואני הולכת לחדר כושר פעם בשבועיים.... איך אני יכולה להוריד ל50 בלי שינו דרמעתי באוכל וכול זה?..

18/08/2010 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בנוסף לפעמיים בחדר כושר תלכי עוד שלוש פעמים בשבוע לפחות שעה בקצב נמרץ (לפחות 6 קמ"ש). תשתי הרבה מים ותוותרי על משקאות מתוקים, מוגזים, "דיאט", אלכוהול ו"אנרגיה". תוותרי על קינוחים מתוקים בסוף הארוחה ו"חטיפים" מתוקים ומלוחים בין הארוחות (ביסלי, במבה, ציפס וכד'). אל תעשי "דיאטת הרזייה"! בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

18/08/2010 | 02:06 | מאת: תומר

צביקה שלום,אני מחפש טבלה שמפרטת כמה כמות של Indole-3-carbinol יש בירקות (כמו ברוקולי וכו'..ירקות ממשפחת המצליבים) בנוסף מה הכמות הנדרשת כדי להוריד רמות אסטרוגן בגוף (הבנתי שזה מוריד את האסטרוגן בגוף (חשוב לי לשמור על רמות גבוהות של טסטוסטרון בגופי :] אודה לך אם תמצא לי טבלה כזו ותגיד לי את הכמות!

18/08/2010 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, כרגע אין לי מידע בנושא - אחפש ואודיע לך. זה לא מופיע בטבלאות המזון הרגילות שיש ברשותי. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 23:19 | מאת: אלעד

האם נכונה הטענה שבזמן הפיסטור נהרסים רוב החיידקים הפרוביוטים,לכן אין הבדל בין היוגורט לבין אשל או גיל? ולכן היוגורט זאת רק אשלייה,כדי לקבל את החיידקים הפרוביוטים יש לצרוך כמות לא מבוטלת של יוגורטים

18/08/2010 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, א. זה לא נכון ב. לרוב סוגי היוגורט מוסיפים חיידקים ידידותיים (פרוביוטים) לאחר תהליך הפיסטור. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 22:32 | מאת: לנה

אני עברתי לאחרונה בדיקה לרגישות ללקטוז והתוצאה היתה חיובית. אני סובלת משלשולים, גזים וכד', וכמות החלב שצרכתי עד כה הייתה מועטה. קראתי שלא לצרוך מוצרי חלב זה גם לא בריא. מה מומלץ בשבילי לעשות? עם מה כדאי לי לשתות קפה?

18/08/2010 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, ראשית אולי כדאי לך להפסיק לשתות קפה...!? הקפאין פוגע בריריות של מערכת העיכול ועלול לגרום לרגישות יתר. שנית תנסי לצרוך יוגורט עיזים אורגני, חלב מסויה, אורז, או שיבולת שועל. שלישית, אפשר להתקיים ללא מוצרי חלב אבל כדאי לקבל הדרכה בתזונה טבעית כדי שלא יהיו חוסרים תזונתיים מציע לך לפנות לייעוץ אישי בהצלחה צביקה קורן

19/08/2010 | 18:40 | מאת: המחלקה המדעית, מועצת החלב

אי סבילות ללקטוז (מכונה לעתים רגישות ללקטוז) אינה אלרגיה למוצרי חלב! מחקרים מראים כי מרבית האנשים שסובלים מתופעה זו מסוגלים לצרוך כמות לקטוז יומית השווה לזו שבשתי כוסות חלב, בשני תנאים: הראשון הוא שצריכת החלב או מוצרי החלב תעשה יחד עם ארוחה, והשני הוא שכמות הלקטוז המירבית שנאכלת בבת אחת שווה לזו שבכוס חלב. אכילת תערובת של מזונות גורמת לשחרור איטי של הלקטוז, המקל על עיכולו במערכת העיכול. לכן מומלץ לאכול את מוצרי החלב יחד עם מזונות נוספים בארוחה. כדאי להתחיל בכמות קטנה (למשל חצי כוס חלב) ואם אין תופעות לוואי לנסות ולהגדיל את הכמות. מוצרי חלב שונים מכילים כמויות משתנות של לקטוז. כך למשל, יוגורט מכיל פחות לקטוז בגלל החיידקים שנמצאים בו ומפרקים את הלקטוז. גם חלב דל לקטוז, קוטג' וגבינות קשות מכילים פחות לקטוז ממוצרי חלב אחרים.

17/08/2010 | 15:53 | מאת: שירן

איזה מאכלים ניתן לאכול כדי להפחית עצירות כרונית לאישה בהריון? אני בהריון חודש 3. הרופא נתן לי סירופ "אבילק" לשתות פעמיים ביום. אבל אני לא רוצה. אני מעדיפה דברים טבעיים. כמו מה למשל?

18/08/2010 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, ראשית, את יכולה להתנחם בעובדה שמדובר בעצירות זמנית, לתקופת ההריון ולא בעצירות כרונית. שנית, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות". שלישית, לטובתך ולטובת גולשים אחרים, אני מצרף מאמר קצר שכתבתי בנושא והופיע בגיליון האחרון של "מסרים של בריאות" שאני מפיץ לחבריי וללקוחותי (את וגולשים אחרים יכולים לפנות אלי במייל ("צור קשר" באתר שלי) ולהצטרף לרשימת הדיוור). מהי עצירות ? מצב עצירות מלא שנמשך לפחות שלושה ימים, או קשיים לעתים קרובות ביציאה, או הרגשת יציאה לא שלמה בחלק גדול מהניסיונות. העצירות היא בעיה כלל עולמית וכרבע מהאוכלוסייה בעולם המערבי סובלת מעצירות (כולל ילדים). העצירות לא נחשבת מחלה אלא תופעה כרונית. 10%-20% מהסובלים מעצירות משתמשים במשלשלים למיניהם. הגורמים לעצירות • תזונה לקויה - צריכת מזון נטול סיבים מחד ומזון המדכא פעילות מעיים וגורם לעצירות מאידך (יפורט בהמשך). • מתח, מחלות, תרופות (שאחת מתופעת הלוואי שלהן היא עצירות). • קשישים ונשים הרות, אנשים הרתוקים למיטה • חוסר שתייה, שתייה לא מתאימה. • פלורת מעיים שאינה מאוזנת. • הפרעה בתפקוד רצפת האגן. • בעיית ניע ומעבר איטי במעי הגס. • עודף משקל וחוסר פעילות גופנית. • שימוש קבוע או מופרז בתכשירים אנטיביוטיים, או בתכשירים משלשלים. • הימנעות רצונית מיציאות כדי להימנע מכאבים הנובעים מבעיית טחורים, פיסורה, בקע, או בגלל מחסור בשירותים זמינים או נקיים. • בעיה משנית למחלות ובעיות כגון: מחלת פרקינסון, מחלות של מערכת העיכול, גידולים, בעיית חילוף חומרים הנובעת מתת פעילות של בלוטת התריס, פגיעה בחוט השדרה. סכנות יצירת אבני צואה, גזים וכאבי בטן, אובדן תיאבון, כאבי ראש, מצב רוח ירוד, אי נוחות פיזית ונפשית, הצטברות רעלים, ספיגה חוזרת של כימיקלים, הורמונים, כולסטרול, מחלות ודלקות במערכת העיכול, סרטן, סכנה לפגיעה בכבד, התרחבות הרקטום (עד מצב של אובדן התחושה לפני היציאה ובמקרים חמורים גם יציאה בתחתונים ללא כל תחושה או אזהרה מקדימה). עקרונות הטיפול הטבעי בגישת התזונה בטבעית מטפלים בסיבה ולא בתוצאה! א. לא להשתמש באופן סדיר בחוקן ובמשלשלים (שמן פרפין, עלי סנה, תה טיבטי, מלח אנגלי, קוביות פרי, תרופות משלשלות וכד'). ב. למנוע מצבי עצירות ג. אין להתעלם מהבעיה או להקל בה ראש (זהו פעמון אזעקה המודיע על שיבוש במערכת העיכול). יש לפנות לעזרה רפואית כאשר מופיעה עצירות ממושכת מעל עשרה ימים, עצירות מלווה בחום, כאבי בטן, בחילות והקאות, ועצירות חדשה שמופיעה לפתע מעל גיל ארבעים. הטיפול הקונבנציונלי : בדרך כלל שימוש בתרופות משלשלות. הטיפול הטבעי: • להימנע ממזונות הגורמים לעצירות (קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן, אורז לבן, גבינה לבנה וצהובה, בשר אדום, מזון מטוגן, קפה, תה, קקאו, מזון נטול סיבים (חלבון מהחי). • להוסיף לתזונה מזונות עשירים בסיבים (ירקות חיים ומבושלים, נבטים, פירות חיים ויבשים, זרעונים, דגנים מלאים, קטניות, סלק אדום מבושל). • להוסיף שמן זית מכבישה קרה. • לשתות הרבה מים (8 כוסות לפחות). • להקפיד על פעילות גופנית סדירה. "תרופות" טבעיות (כדאי להשתמש רק לאחר שהכנסנו תיקונים בתזונה) • 2 כפות סובין או "דיסיבית" בכוס מים, או 2 כפיות פסיליום עם 2 כוסות מים. • תוספים: טבלית מגנזיום, אצת כלורלה: 1 – 2 ביום, פרוביוטיקה – 1-2 ביום, אנזימי עיכול. • מולסה: 1 – 2 כפיות • לאחר השכמה לשתות 2-3 כוסות מים. • לשתות כל בוקר כוס מים פושרים עם מיץ לימון, או מיץ אשכוליות טרי. • להשרות בערב 3 פירות יבשים (שזיפים או תאנים) - לשתות בבוקר על קיבה ריקה. • להשרות כף זרעי פשתן ולשתות בבוקר. אורח חיים וכללי התנהגות 1. פעילות גופנית סדירה ונמרצת. 2. תרגילים ייעודיים לאזור הבטן 3. נשימות עמוקות. 4. עיסוי, או לחיצות שיאצו בבטן ובגב התחתון. 5. לא להשתמש במשלשלים באופן קבוע 6. לא לשבת זמן ממושך במקום אחד. 7. לשבת בשירותים כל בוקר לאחר הארוחה (גם אם לא מרגישים צורך). 8. לא להתאמץ בזמן הישיבה בשירותים (למניעת קרעים וטחורים). 9. להרפות ולנשום עמוק בעת הישיבה! 10. לא להתאפק - להיענות לקריאת הטבע בכל שעה ובכל מקום! 11. תנוחה מומלצת - כריעה. סיכום מדובר בבעיה כלל עולמית שלא נחשבת כמחלה ולכן לא זוכה לתשומת לב ראויה. הטיפול הטבעי מתמקד באיתור הסיבה ובטיפול בה (לא בסימפטום). בשלב ראשון יש לסלק את כל הגורמים הידועים העלולים לגרום לעצירות. הטיפול בעצירות כולל שינויים תזונתיים, פעילות גופנית, צמחי מרפא, תוספי תזונה ואימוץ כללי התנהגות נכונים. לקריאת מאמר מפורט יותר, היכנסו לקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=94 מקווה שזה יועיל. בכל מקרה זה לא מחליף ייעוץ אישי בתזונה טבעית עם איש מקצוע בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 11:54 | מאת: אבי רצון

מאכלים ירוקים כפלפל חסה ועוד הוכרזו כבריאים. מנגד שמעתי שחסה קשה לעיכול האם זה נכון ולהמנע מאכילתה?כלומר זה גורם לעצירות?

18/08/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, לא ברור לי מה זה "קשה לעיכול"? פלפל (אדום ולא ירוק) וחסה הם מזונות בריאים ומועילים. החסה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ואנזימי עיכול. היא מ ו נ ע ת עצירות, מעילה לבעיות בדרכי הנשימה, מרגיעה ועוזרת לשינה. אני ממליץ לאכול חסה בכל ארוחה. המומלצת ביותר היא החסה המסולסלת והכהה מסוג "רוזה לולה". יתכן מאד שמערכת העיכול שלך מקולקלת וחולה (בגלל אכילת יתר של בשר, מלח וחריף ושתיים קולה וקפה) ולכן קשה לה לעכל ירקות ופירות חיים. כדאי שתנקוט בצעדים להבראה ולשיקום מערכת העיכול באמתצעות הכנסת תיקונים בתזונה שלך במקום להימנע ממזונות בריאים. אגב, גם פלפל אדום בריא מאד ויש בו פי ארבע ויטמין C מאשר בתפוז. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

16/08/2010 | 19:36 | מאת: שאולי

האם הגוף צריך מלח בכמויות קטנות או שרצוי להימנע לגמריי משימוש במלח

17/08/2010 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

שאולי שלום, כדי להתקיים יש צורך ב 1,000 מ"ג נתרן ביממה שזה גרם אחד. הכמות הזאת נמצאת בקופסת קוטג'. לא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם נתרן ביממה. זה מכביד על הכליות, פוגע בכלי הדם, מעלה לחץ דם, גורם לצרבות וחומציות ועוד. מומלץ לא להוסיף מלח לתבשיל ולא לצרוך מזונות מלוחים כמו: פיצוחים, חמוצים, דגים מלוחים, גבינות מלוחות, ממרחים, "סלטים" ו"לחמי בריאות" העשירים בנתרן. אני ממליץ להתרגל "להביט בתווית" ולא לקנות מוצרים שיש בהם יותר מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם. בהצלחה צביקה קורן

16/08/2010 | 14:05 | מאת: דינה

האם ניתן לקנות שומשום מלא טחון או צריך לטחון באותו רגע כמו פשתן האם לאחסן במקרר? כמה לאכול ביום? האם יש חשיבות לאכול טחינה משומשום מלא כי היא פחות טעימה מטחינה רגילה?אילו מאכלים מכילים הרבה סידן?תודה מראש.

17/08/2010 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, כדאי לקנות שומשום מלא, לטחון במקום ולאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר בצנצנת זכוכית. כדאי לאכול טחינה מלאה, או חמאת שומשום שיש בהן הרבה סידן ומינרלים (לכן הטעם המר...). אפשר לאכול 1-2 כפות ביום, רצוי עם סלט ירקות או פירות. מאכלים נוספים המכילים סידן: שקדים, אגוזים, זרעים, ירקות, דגנים מלאים, קיטניות, אצות ים, מולסה. בהצלחה צביקה קורן

רק מטחנת קפה? תודה...

16/08/2010 | 08:43 | מאת: אלי

שלום! שאלתי באתרכם לפני כמה ימים לגבי מסחטה המתאימה להכנת מיץ עשב חיטה. ראשית - תודה על המענה המפורט. אבקש לשאול שוב - יש לי מכונת סחיטה לפירות וירקות קשים. האם אפשר בכל זאת לסחוט את העשב במכונה זו? אולי יחד עם ירקות/פירות אחרים, קשים יותר (כמו תפוח), המכונה לא תשרף והעשב יטחן בצורה טובה? תודה רבה!

17/08/2010 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אפשר ל נ ס ו ת לטחון במסחטה רגילה עם ירקות כמו: סלרי, קישוא, מלפפון וגזר. שמים בהדרגה ואם המכונה "נחנקת", מכבים מייד. איכות המיץ לא נפגעת. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 17:31 | מאת: צילה

אני בגיל המעבר.53.יש לי נשירת שיער ושיער דליל.הייתי מלאת שיער.חופפת בפיטוציאן.לקחתי תקופה ויטמינים ומינרלים hns.יש אומרים שטוב לשפשף הקרקפת בשמן שומשום האם נכון? או לשטוף במי רוזמרין. שמן זית וביצה.קראתי תגובות לא טובות על פרופסיה ומינוקסי.איזה עיצות תוכל לתת בנושא כי זה באמת מלחיץ נורא.תודה מראש.

16/08/2010 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

צילה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "שיער" או נשירה, או "נשירת שיער" ותקבלי כמה עצות. באופן כללי, אחת התופעות של גיל המעבר היא נשירת שיער ושיער דליל. צריך לקבל את זה. אני לא מתלהב מטיפולים חיצוניים למיניהם. בריאות השיער באה מבפנים - מכלי הדם שמזינים את שורש השיערה. הקפדה על תזונה טבעית ואיכותית והימנעות מחומרים מזיקים עשוייה לשפר את בריאות השיער ולמנוע נשירה. על כך ועוד תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 17:01 | מאת: נירה

האם בקבוקי מיצים טבעיים סחוטים שנמכרים על המדפים במקרר או מחוץ למקרר (בבית טבע למשל), הם כולם מפוסטרים, האם גם אלה שלא רשום שעברו פיסטור ? כלומר האם לא יכול להיות שמיצים טבעיים לא עברו פיסטור?

16/08/2010 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, כל "המיצים הטבעיים" שנמכרים בחנויות עוברים תהליכי שימור או פיסטור. את יכולה לבדוק בעצמך. תסחטי מיץ תפוחים או תפוזים ותשאירי במקרר בבקבוק או בכלי סגור. אחרי כמה שעות הוא משנה את המרקם ואחרי כמה ימים הוא מתקלקל. אין תחליף למיץ טבעי אמיתי שנסחט בבית ושותים אותו תוך 20 דקות מרגע הסחיטה. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 12:41 | מאת: קלימר

בבדיקה שנערכה עבורי נמצא כי יש לי המצאות חלשה (X) של קנדידה: האם בעצם כל אדם שיעשה בדיקה זו ימצא לו המצאות ברמה כזו או אחרת ?? האם ייתכן שהמצאות חלשה גורמת לי לחודשים של סמטומים קשים?

16/08/2010 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

קלימר שלום, אצל רוב האנשים ניתן למצוא את הפטריה במצב רדום ("בשליטה"). תזונה לא נכונה ותרופות מסויימות (כמו אנטיביוטיקה) גורמות לפטריה לשגשג. לא תמיד "סימפטומים קשים" נובעים מהפטריה. יכולות להיות סיבות אחרות. מציע לך לעשות בירור רפואי יסודי ובמקביל לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

הוא מעולה בטעם. זה דומה לקבב אמיתי. השאלה היא אם זה באמת ממש טבעי? האם כדאי לצרוך את זה באופן יוםיומי? קישור אם אתה רוצה לראות במה מדובר ,(אתה בטח מכיר). http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/096/138.html תודה רבה!

15/08/2010 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כל מוצרי חלבון מעובד (לא משנה של איזו חברה) אינם מזון טבעי!! מדובר במזון תעשייתי, בדרך כלל מטוגן וזה פסול בגישת התזונה הטבעית. מוצרי חלבון מעובד עשירים בשמן מקולקל (מטוגן), מלח ובתוספים לא ברורים. אני לא מכיר את המוצר שציינת, אני לא צורך מוצרי חלבון מעובד ולא ממליץ לשוחרי הבריאות הטבעית לצרוך אותם. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 13:44 | מאת: דיאטנית

לפני מס' חודשים ביקרתי במפעל טבעול ונחשפתי לתהליכי הייצור שלהם. (דיאטנים יכולים להירשם למפגש באתר החברה). מוצרי טבעול (בהם גם הקבב) מטוגנים בשמן חמניות ו/או קנולה איכותי, מתוך הקפדה מחמירה על איכותם ועל איכות השמן. גם הקבב, עם היותו מטוגן, מכיל רק 5% שומן. בטבעול אין מצב של "שמן מקולקל". תהליכי הייצור בטבעול מוקפדים על פי סטנדרטים בין לאומיים. בטיחות הצרכן נבחנת ומיושמת על פי כללי ISO 22000. חומרי הגלם נבחרים בקפידה על פי סטנדרטים אלה. כמו כן, מפעל טבעול מקיים מערכת ניהול איכות כוללת, לפי תקן ISO 9001-2000. אם בוחנים לצורך השוואה את החלופה של קבב העשוי מבשר, הרי ששם מדובר על מוצרים עם אחוז שומן גבוה בהרבה. לגבי צריכה יומיומית – אין אף מוצר מזון שמומלץ לצרוך מדי יום (אולי מים...). העיקרון המנחה של תזונה נבונה הוא גיוון. ובתזונה מגוונת אין שום בעיה שלב את הקבב של טבעול או של חברה אחרת מדי פעם.

אם לוקחים אנטיביטיקה לטיפול בהליקובקטר.. האם אסור, מותר לקחת גם שמן אורגנו?

15/08/2010 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, שמן אורגנו אינו תרופה והוא לא דומה בפעולתיו הכימית לאנטיביוטיקה. אתה יכול לצרוך אותו, אבל חשוב לוודא, כי בסיום הטיפול הרפואי תעשה שינויים בתזונה שימנעו הישנות שיגשוג החיידק ואת הצורך בשימוש תרופות כימיות או טבעיות. בהצלחה צביקה קורן

31/08/2010 | 22:08 | מאת: אילן

איך אני יודע איזה שמן אורגנו חזק ואיכותי?

31/08/2010 | 22:08 | מאת: אילן

איך אני יודע איזה שמן אורגנו חזק ואיכותי?

כיצד מנקים ריסוס מענבים עשבי תיבול חסה כרוב וכדומה תודה דון

דון שלום, לצערי הדבר אינו אפשרי ברוב המקרים מכיוון שמדובר בהדברה סיסטמית שנמצאת בתוך הצמח. ניקוי חלקי ניתן להשיג על ידי השרייה / רחיצה במים עם סבון או חומר ניקוי אקולוגי. בהצלחה צביקה קורן

נכדי בן 3 ו-4 חדשים. עד גיל שנתיים חצי בערך שתה פורמולה (נוטרמיגן) עקב רגישות לחלב. אני מבקשת לדעת אילו מקורות מזון שאינם נשענים על חלב פרה, זמינים לילדים בגיל זה כתחליף לחלב כמקור לסידן. תודה נגה

נגה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן". יש שפע של סידן בתזונה הצמחית וגם המים עשירים בסידן... הבעיה היא הספיגה. קקאו ומוצריו (שוקולד, ממתקי שווקלד וכד') מונעים ספיגת סידן במעי הדק. כך גם קפאין (בקקאו ובקולה), סוכרים ומשקאות מוגזים. מזונות עשירים בסידן: שומשום מלא וחמאת שומשום, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, זרעים, פירות יבשים, דגנים מלאים, קיטניות, תחליב שקדים / שומשום, ממרח "שקדיה", חלב אורז / שיבולת שועל / סויה ועוד. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2010 | 11:46 | מאת: משה

שלום וברכה. לאחרונה התוודעתי לנפלאותיהם של הדגנים המלאים. אני אופה מהם לחם ב"אופה לחם" בביתי. במקומות שבהם אני קונה, הקמח נמכר בקירור , כדי למנוע התפתחות תולעים (הוא הרי אינו ניתן לניפוי) וגם אני שומר אותו כך ואפילו בהקפאה. האם קירור או הקפאה פוגעים בערך התזונתי של הלחם? תודה רבה.

14/08/2010 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, קירור או הקפאה לא פוגעים באיכות הקמח או הלחם. בכל מקרה דגנים כדאי לבשל או לאפות ולא לאכול ללא בישול. חשוב שהלחם יופשר ויאכל בטמפרטורת החדר, או חמים. בהצלחה צביקה קורן

12/08/2010 | 19:05 | מאת: בני

אני סובל מטחורים דרגה 2 עם דימום מספר שבועות הרופא המפל ביצע צריבה פעמיים ונותר ליעוד פעם אחת. אין הפסקה בדימום.ביצעתי קולונסקופיה 80% ניצפה תקין. האפ יש משמעות למזון? מה עדיף לאכול ומתי או ממה כדאי להימנע? בלילה אני שותה מי שזיפים יבשים ואוכל אותם.תודה עבור המלצותיך.

14/08/2010 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "טחורים". להלן אחת התשובות שנתתי: "טחורים יכולים להיגרם מאחת מהגורמים הבאים או משילוב שלהם: נטייה גנטית, חולשת כלי דם, עצירות או שילשול, ישיבה או עמידה ממושכים, תזונה לא נכונה, חוסר פעילות גופנית, חוסר שתייה מספקת של מים ועוד. ניתן לטפל בטחורים בתזונה ובהתנהגות נכונה. להלן מספר עצות: 1. לשתות לפחות 12 כוסות מים ביום. מאחר והטחורים יוצאים בעקבות מאמץ בשירותים, שתיה מרובה עוזרת ליציאות רכות יותר, ואז אין צורך ללחוץ חזק. 2. אכילת סיבים תזונתיים רבים ככל האפשר. הסיבים נמצאים בירקות, פירות, דגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא, דגני בוקר מועשרים בסיבים), וקטניות (חומוס, פול, אפונה, עדשים). צריך להקפיד על מגוון ירקות, טריים, מבושלים (סלק חי או מבושל חשוב מאד!!!) וכד', בכל ארוחה. בנוסף, אפשר לקחת תוסף סיבים, למשל סיבי פסיליום. לוקחים כף אחת ביום, ושותים 2 כוסות מים בנוסף לכמות הרגילה. 3. פעילות גופנית: חשוב מאד לאפשר זרימת דם טובה לאזור האגן. אנשים המבלים את רוב היום בישיבה, גורמים ללחץ תמידי על אזור הטחורים, מה שמונע אספקת דם וריפוי שלהם. 4. להימנע מ ע צ י ר ו ת. טיפים ומידע בנושא זה תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

14/08/2010 | 15:17 | מאת: נאוה פרנס, נטורופתית

פי הטבעת הוא הפתח דרכו אנחנו משחררים פסולת. האם יש לך עצירות? קושי בשחרור הצואה? דימום וכאב קשורים לכעס. תחבר בין כל אלו וחפש איך זה בא לידי ביטוי בחייך: יש לך קושי לשחרר פסולת? האם יש לך כעס על הדברים שהם פסולת שאתה צריך לשחרר מחייך? האם מלווים אותך פחדים לשחרר דברים מהעבר ולהמשיך הלאה? אם ענית כן על שאלות אלו (או חלק מהן - זה מה שיפתוא את הבעיה באמת. מבחינה תזונתית: דגנים מלאים וירקות עושים טוב וכמובן לשתות מספיק!! - שתן צריך להיות שקוף בהצלחה!! נאוה

12/08/2010 | 10:23 | מאת: שושי

יש לי מחלת הנשיקה ועל כן תפקודי הכבד גבוהים. ממה מומלץ לי להימנע? יש משהו שמומלץ דווקא לצרוך בימים אלה? תופעות המחלה מעבר לחום היא עייפות קשה ביותר וחוסר תאבון

14/08/2010 | 07:31 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, ראשית אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה בטעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. שנית, אני טוען שאין תזונה מיוחדת למחלה זו או אחרת. האדם הבריא והאדם החולה צריכים לאכול אתה תזונה - טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת. בכל אופן, אני מציע לך להימנע ממזונות כבדים המכבידים על הכבד ומערכת העיכול (כמו: בשר, מלח, מטוגן, קמח לבן, צבעי מאכל ועוד). כדאי להוסיף מזונות משקמים ומחזקים כמוL: ירקות חיים ומבושלים (בעיקר כתומים), פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקיטניות רצוי מגידול אורגני. שלישית, תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. רביעית, אם "תחפשי טוב", תמצאי מישהו שיציע לך משקה, תרכיז, גלולה, או אבקה של צמח פלאי, או תערובת צמחים ש"מרפאים כל מחלה". זה עולה מאות שקלים אבל למי אכפת, אנחנו אוהבים "תרופות טבעיות" ולא רוצים להתאמץ ולאכול סלט כל היום... בהצלחה צביקה קורן

11/08/2010 | 20:56 | מאת: מלי

מהי כמות הפשתן המומלצת ביום תודה

12/08/2010 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, מומלץ 1-2 כפות ביום - טחון טרי. במבזק הבריאות לחודש אוגוסט כתבתי על הפשתן. להלן המאמר בנושא: הפשתן הוא צמח חד שנתי בעל סיבים מרובים הגדלים על גבעול ארוך. זרעי הפשתן מאוכסנים בתוך תרמילים עגולים, הם חלקים וצבעם צהוב או חום. זרעי הפשתן נכללו בתזונת האדם כבר לפני אלפי שנים, במצרים העתיקה, ביוון ובמזרח הרחוק. בשנים האחרונות הפשתן זוכה לפופולאריות מחודשת בקרב תזונאים טבעיים ושוחרי בריאות, בשל ערכיו התזונתיים ויתרונותיו הבריאותיים, שחלקם אומת במחקרים מדעיים. זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה של שומן רב בלתי רווי ובכלל זה חומצה אלפא לינולאית (ALA) המשמשת כחומר מוצא לייצור חומצת השומן הנקראת בפינו "אומגה-3". אין בפשתן חומצות שומן מסוג EPA וDHA המצויות בשמן דגים ומבחינה זאת הוא נחות לעומת שמן דגים. קליפת הזרעים קשה ועשירה בסיבים תזונתיים. בגרעין עצמו יש חלבון, ויטמינים, מינרלים, שומן איכותי, ליגנינים, פיטו-סטרולים ופיטו-אסטרוגנים. ערכים תזונתיים (ב- 100 גרם): 530 קלוריות, 19 גרם חלבון, 13 גרם פחמימות, 42 גרם שומן (בעיקר חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה-3 (בצורת ALA) ואומגה-6), מינרלים (סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, נחושת, זרחן, אבץ, סלניום), ויטמינים (E, C, B, K). כמות האומגה 3 בפשתן גבוהה יותר מזו הנמצאת באגוזי מלך שגם הם מקור צמחי חשוב לחומצה חיונית זו. אגב, בדקתי ומצאתי שהערכים התזונתיים של זרעי הפשתן עולים על אלה של "הלהיט התזונתי, גרגרי הצ'יאה, היקרים יותר, אך זוכים "ליחסי ציבור" טובים על ידי משווקים נמרצים. יתרונות בריאותיים 1. חומצת השומן החיונית ALA (אשר כאמור הופכת בגוף לאומגה-3), נמצאה במספר מחקרים כחיונית לשמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת מצבי דיכאון, סיוע בהתפתחות התקינה של תינוקות ופעוטות, איזון רמות שומנים בדם ועוד מספר תפקידים ביולוגים חשובים בגוף. כדאי לקרוא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14995053 . בנוסף, קיראו על יתרונות אומגה-3 במבזק אפריל 2010: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=124 2. זרעי הפשתן מכילים פיטו-אסטרוגנים (אסטרוגן צמחי) היכולים להקל על תופעות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי. הפיטו-אסטרוגן חלש בהרבה מאשר האסטרוגן הטבעי של הגוף ויכול להחליף אותו. הוא "מתלבש" על קולטני האסטרוגן בגוף וגורם לפעילות פחותה של האסטרוגן הטבעי שהגוף מייצר. כך הוא מתאים לטיפול ולמניעת תופעות ומחלות הנובעות מעודף אסטרוגן (כמו תסמונת תרום ווסתית, סרטן השד והערמונית) ולהקל על תופעות הנובעות מחוסר באסטרוגן בגיל המעבר והבלות. לדוגמה: טיפול במצבים של אי סדירות במחזור, גלי חום ואף סיוע בספיגת הסידן בעצמות ועיכוב דלדולן. 3. סיבים תזונתיים: זרעי הפשתן עשירים בסיבים תזונתיים (מסיסים ובלתי מסיסים) ולכן מומלצים במצבי עצירות (בשילוב עם שתייה רבה). לטיפול בעצירות מומלץ לאכול את הזרעים הטחונים, או להשרות בערב 2 כפיות זרעים שלמים בכוס מים ובבוקר לשתות את המים. הריר המופרש מהקליפה משמש כחומר סיכה מעולה למעיים. 4. הפשתן הוא גם פתרון טוב במצבי רעב במהלך היום כיוון שהוא נותן תחושת שובע האופיינית למזונות העשירים בשומן ובסיבים תזונתיים. 5. פיטוסטרולים: פיטוסטרולים הם חומרים המצויים באופן טבעי בשמנים צמחיים וגם בזרעי הפשתן. לגוף אין יכולת לייצר אותם ויש לקבלן מהמזון. המבנה הכימי שלהם דומה לזה של כולסטרול ויש המכנים אותם "כולסטרול מהצומח". כבר באמצע המאה הקודמת התגלה, כי פיטוסטרולים מורידים את רמת הכולסטרול בדם על-ידי עיכוב בספיגתו. עיכוב ספיגת הכולסטרול ע"י פיטוסטרולים נעשה באמצעות "תחרות" על מנגנוני ספיגת הכולסטרול במעי בדק. 6. בריאות העור: העור זקוק לאספקה קבועה של חומצות השומן החיוניות ובמיוחד חומצת שומן אומגה 3 שהכמויות שלה בתזונה המערבית נמוכות במיוחד. צריכה קבועה של זרעי פשתן, יכולה לסייע בשמירה על מראה העור ובריאותו. איך מאחסנים פשתן? כדי ליהנות מהיתרונות התזונתיים והבריאותיים של הפשתן, יש צורך לטחון הזרעים. הקליפה הקשה מקשה על מערכת העיכול לפרק את הזרעים וללא טחינה, או לעיסה יסודית, הם יוצאים שלמים בצואה ורכיבי התזונה שבהם לא נספגים בגוף. חשוב לקנות זרעים שלמים (רצוי מגידול אורגני) ולטחון בסמוך למועד האכילה. לא מומלץ לקנות זרעים טחונים! השמן בזרעי הפשתן רגיש מאד ומתקלקל במהירות עקב חשיפה לאור, לחום ולחמצן. אפשר לטחון כמות גדולה ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר (לכמה ימים - עד חודש), או במקפיא (לכמה שבועות – עד שלושה חודשים). את הזרעים השלמים אפשר לשמור במקרר, או מחוצה לו לתקופה של כשנה. כמה לאכול? הכמות היומית המומלצת היא כף עד שתים ביום של פשתן טחון. עם זאת, כדאי להגיע בהדרגה לכמות הזאת ולבדוק אם אין תופעות לוואי. עצות וטיפים לשימוש בפשתן את הפשתן ניתן לשלב במגוון רב של מאכלים. לדוגמה: לפזר על סלט ירקות או פירות, להוסיף ליוגורט, לשייק פירות, לדייסה, למרק, לפשטידה ועוד. חשוב לדעת שלאחר חימום, השמן הצמחי מאבד מאיכותו נהרס וגם חלק מהויטמינים נעלמים, אולם הסיבים התזונתיים, המינרלים, ALA והפיטו-אסטרוגנים נשארים אפקטיביים. ממרח מתוק: לערבב כף זרעים טחונים עם 1-2 כפיות דבש ולמרוח את התוצאה המתקבלת על לחם, או טוסט. ממרח מלוח: לערבב כף פשתן טחון עם מעט שמן זית ומלח ים גס ולמרוח על לחם, או קרקר. לשימוש באפיית לחם, מאפין, עוגות, עוגיות ועוד: מחליפים כ-1-1/2 כוס קמח רגיל באותה כמות פשתן טחון. ככל שיש יותר פשתן המאפה ישחים מהר יותר – יש לבדוק למניעת חריכה. אין לאפות מעל 180 מעלות. מחקרים 1. במחקר קנדי שבו השתתפו 39 נשים אחרי גיל המעבר שחלו בסרטן השד, מצאו מדענים מאוניברסיטת טורונטו שזרעי פשתן עשויים לחזק את יעילות הטיפול הקונבנציונלי במחלה. הנשים שהשתתפו במחקר קיבלו כל יום, במשך כחמישה שבועות, עוגיות רגילות או עוגיות שהיו בהם 25 גרם זרעי פשתן. הגידול הצטמצם אצל 29 מהנשים. 2. בפרסום אחר של אותו מכון נטען, כי שילוב של פשתן וסויה מקטין גידולים של סרטן השד. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17579892 3. מחקרים נוספים בודקים השפעה על מחלות לב, לחץ דם, סוכרת, גיל המעבר, אוסטאופורוזיס ומחלת קרון. לדוגמה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19568181 4. בפרסום של המחלקה לרפואה בהרווארד, בוסטון מומלץ לצרוך 2-3 גרם חומצת שומן אלפא לינולאית (ALA) כדי למנוע מחלת לב. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15945135 5. מחקר נוסף, שנערך בהרווארד, מצא שחומצות שומן מסוג אומגה 3 יכולות להפחית את הסכנה לניוון מרכז הראיה ברשתית (מקולה), מחלת עיניים שמביאה לאובדן הראייה עקב הרס תאים עצביים בעין. 6. במרכז על שם הנרי פורד לחקר ושיקום הראייה בדטרויט מצאו, כי זרעי פשתן ושמן פשתן מועיל לטיפול ביובש בעיניים. חומצות שומן אומגה 3 מסייעות לבלוטות השומן להפיק את השומן בסמיכות הרצויה, כך שיצפה את משטח העין. שמן פשתן רבים משתמשים בו כתוספת לתזונה היומית או כשמן לסלט. כאמור, השמן רגיש מאד ולכן אם קונים שמן פשתן, כדאי לקנות רק בבקבוקים כהים מקירור. חשוב לבדוק את התאריך האחרון לשיווק ולשמור במקרר בבית. כדי ליהנות מהיתרונות בלי החסרונות אפשר למהול אותו בשמן זית כתית מעולה ביחס של 1:3 כפות לטובת השמן זית. סיכום חשוב לזכור שפשתן זה מזון - בריא, מבריא, איכותי ועשיר ברכיבים תזונתיים, אך אין הוא "תרופה טבעית" שתרפא כל מחלה במינון מסוים ובפרק זמן מסוים. אפשר לקנות את הזרעים בכל חנות טבע ובחנויות תבלינים. כדאי לקנות זרעים הארוזים באריזת ואקום ולא בשקיות או בתפזורת. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון, אלא את הזרעים השלמים ולטחון בבית במטחנת קפה. אפשר לטחון כמות ולשמור בצנצנת במקרר. להתחיל עם כפית אחת ולהגיע לכף עד שתים ביום. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 15:23 | מאת: מרווין

ALA היא החומצה הלינולנית ולא לינולאית שזו חומצת אומגה-6 וצריכה שלה לא מומלצת שנית,בשמן הפשתן ה-ALA מתחמצנת מהר מאד, כמעט מיידית. ישנן ארצות רבות שיבוא פשתן למאכל אדם אסור ואחרות מגבילות שימוש בו למאכל אדם

11/08/2010 | 13:40 | מאת: sofi

שלום שותה מים רתוחים קרים או חמים -כמובן מקפידה שלא יהיה משקע של אבן,השאלה אם יש חיסרון לשתיה של מים רתוחים? ועוד שאלה מה דעתך על מי סודה האם הם מזיקים? תודה לתשובה סופי

12/08/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, במים רתוחים אין חיידקים, אבל יש בהם פחות סידן ומנרלים אחרים ששוקעים ונדבקים לקרקעית ולדפנות הכלי. מי סודה זאת פשרה אפשרית. רצוי לשתות מים, תה צמחים ומיץ ירקות בהצלחה צביקה קורן

10/08/2010 | 12:37 | מאת: שרון

מבקשת לדעת אילו סוגי מזון עשויים להסדיר את תהליך העיכול (למנוע עצירות), ומהם סוגי המזון מהם עלי להמנע. בטני נפוחה מזה כשבוע ללא כאבי בטן,רק הרגשת מועקה וכבדות...

10/08/2010 | 15:48 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש על המילה "עצירות", או "נפיחות". בנוסף את יכולה לקרוא על הנושא בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=59 כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

10/08/2010 | 00:52 | מאת: אלי

שלום רב! אבקש לשאול איך אני יכול להכין מיץ עשב חיטה. אני יודע שיש בשוק מסחטה שמיועדת לתפקיד זה. אבל יש לי בבית כבר מסחטה אחרת - מסחטת פירות/ירקות קשים. האם אני יכול לסחוט במסחטה הזאת? ואיך? תודה רבה!!

10/08/2010 | 15:44 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, יש כמה דרכים לקבל את המיץ. א. ללעוס את העלים היטב ולירוק את הפסולת. ב. לטחון בבלנדר עם חצי כוס מים, לסנן ולשתות. ג. לסחוט במסחטת מיצים רגילה, אבל זה בעייתי ועלול לשרוף את המנוע. ד. לקנות מיץ ב"בר מיצים" בקניונים. אם המיץ טוב לך, תשקיע במסחטה ידנית או חשמלית. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 17:24 | מאת: אלי

תודה על התשובה! האם אפשר בכל זאת לסחוט את העשב במכונת מיצים קשים? האם יש למישהו רעיון? אולי יחד עם ירקות אחרים, קשים יותר? תודה!

09/08/2010 | 11:46 | מאת: יפעת

שלום, אבקש לדעת האם יין טוב לבריאות אודות לענבים עם האלכוהול. או שאכילת ענבים או צימוקים ללא אלכוהול טוב באותה המידה. תודה, איה

10/08/2010 | 15:39 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות אלכוהול בשום צורה שהיא. ענבים אדומים וצימוקים כהים מכילים את כל החומרים המועילים שישנם ביין אדום. בהצלחה צביקה קורן

09/08/2010 | 10:21 | מאת: יפעת

שלום רב, האם לאחר יממה, בחצי לימון עטוף בניילון במקרר נשארים ערכים תזונתיים, או מקצתם, או כלום. תודה, יפעת

10/08/2010 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

נשארים ערכים תזונתיים. אני מבקש שתרכזי את כל השאלות בהודעה אחת. תודה צביקה

09/08/2010 | 07:02 | מאת: לוה

אני נוהג לאכול פירות עם אגוזים-לדוגמא מלון עם פקאן, אבטיח עם מלך האם מבחינת צירוץ מזון זה בסדר והאם שילוב זה יוצר חלבון מלא והאם יש פירות שרצוי לא לשלב

10/08/2010 | 15:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שילוב פירות עם אגוזים, שקדים וזרעונים הוא מומלץ וחיובי, אבל הוא לא יוצר חלבון מלא. עם זאת, על פי תיאוריית צירופי המזון דווקא אבטיח ומלון אוכלים לבד, לא תוספות. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 19:55 | מאת: חלי

מה החלק המומלץ ביותר בבקר

09/08/2010 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

חלי שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה ט ב ע י ת. אנחנו שוללים אכילת בשר מכל חלקי הבהמה, או התרנגולת! בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 19:54 | מאת: מיטל

אני מאוד אוהבת שיטאקי ומחפשת שיטאק' בלי מלח [כמו בקופסאות שימרים] אתה יודע היכן ניתן להשיג זאת

09/08/2010 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

אפשר לקנות פטריות שיטאקי יבשות בחנויות טבע. הן עדיפות על המשומרות. בהצלחה צבייקה קורן

08/08/2010 | 18:02 | מאת: עמיר

09/08/2010 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

!!

08/08/2010 | 13:40 | מאת: טל

אני נשואה עם 4 ילדים אני שוקלת 42 קילו , מבנה גופי צנום עד כדי להחריד ,אני אוכלת 3 ארוחות ביום מסודרות אבל לצערי בגלל שאין לי רשיון אני הולכת המון ברגל. שום דבר לא עזר . האם יש פתרון

09/08/2010 | 06:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ועד אז כדאי להוסיץ לתזונה מזון עתיר קלוריות כמו: שמן זית, אבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעים, לחם מלא, דגנים מלאים ועוד. כדאי לבדוק גם תפקוד בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 11:59 | מאת: איה עיר

תודה על תשובתך.מצאתי בספרשל יעקב אילני-הזרעים מכילים גליקוזיד הצר את החומצה ההדירוציאנית או הצינית הרעילה.חומר המבטל את הויטאמין b-6 ותופעות אלרגיות. האם עדיין מדובר בחלק רעיל זניח ולא מזיק.אם קניתי בסופר זרעים טחונים לפני חודשים ושמתי במקרר זה לא יעיל או מזיק?צריך לטחון ולאכול באותו רגע?גם השמן בכופסה מכיל לטענתו חומר מזיק.אשמח לשמוע איך ובמה משתמשים בשמן פשתן? ובאיזו כמות? כמה כפיות זרעי פשתן ביום? האם בתוך מאכלים או אפשר בכפית ואח"כ לשתות מים? הרבה תודה עבור הסבריך כי עד היו חששתי משמוש בזרעים.

08/08/2010 | 16:36 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, תיארתי לעצמי שמדובר בציאניד. הרעל הזה הנקרא גם מימן ציאנידי נמצא בכמויות מזעריות ברוב הפירות המכילים חרצן, כגון דובדבנים, מישמשים ושקדים. הוא נמצא גם בחלק מהעלים המשמשים לחליטת תה צמחים. אין מקום לבהלה, הגוף שלנו מסוגל לפרק ציאניד אם מגיע אליו בכמות קטנה. הייתי מציע לך לזרוק את הפשתן הטחון מהמקרר, לקנות זרעים טריים ומטחנת קפה ולטחון ולאכול טרי. אפשר לטחון כמות גדולה ולשמור במקרר בצנצנת זכוכית לכמה שבועות, או במקפיא לכמה חודשים. המנה היומית - 1-2 כפות אותן אפשר לפזר על סלט ירקות או פירות, או בתבשיל לא חם מאד.. אני לא ממליץ להשתמש בשמן כיוון שהוא רגיש מאד ועלול להתקלקל. אם בכל זאת את קונה שמן, תקני שמן המוחזק במקרר בחנויות טבע ולא בקופסת פח. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 12:47 | מאת: טליה

לאחר אכילה ממושכת של זרעי פשתן סבלתי משילשולים נמר לי שתעשיית התרופות משתמשת בפשתן לתרופות לקסטיביות בגלל תכונה זו האם זה נכון?

07/08/2010 | 21:43 | מאת: מילי

שלום, רציתי לשאול כיצד התזונה הטבעית משפיעה ומועילה לשיער? מהם הדברים המומלצים למאכל ע"מ לשמור על שיער מפני נשירה, קשקשים ועור יבש, ובריאותו באופן כללי? תודה!

08/08/2010 | 10:21 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, ראשית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "שיער" ותמצאי כמה תשובות. שנית, כפי שכתבתי לפני כמה ימים, אני לא מאמין בקיום תזונה מיוחדת למוח, לעור, לשיער, ללב וכד'. הגוף הוא שלמות אחת המורכבת מאיברים, רקמות ותאים. חובה עלינו להזין את הגוף בתזונה טבעית, איכותית ומאוזנת שיש בה חלבונים, ויטמינים, מינרלים ושמנים איכותיים ולהימנע ממזון קלוקל ורעיל. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 21:35 | מאת: אחת

שלום!אני סובלת ממעי רגיש,כאבי בטן,גזים,ורגישות ללקטאז וכנראה גם לקמח,יש לי גם כעין קרקורים קולניים מהבטן לא רק כשאני רעבה,רציתי לבקש תפריט מזון שיקל עלי את התופעות הנ"ל,תודה רבה!(והכי חשוב שימנע ממני תקרקורים שגורמים לי לאי נעימות רבה ביותר!)

08/08/2010 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום. מציע שתפני לתזונאית קלינית, מומחית במחלות מערכת העיכול, או לייעוץ אישי בתזונה טבעית. לא כדאי להתבסס על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר כדי לטפל בבעיות בריאותיות. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:38 | מאת: אלעד

קניתי פתיתי כוסמין-זה נראה כמו קווקאר,גם איתם צריך להשרותם במים חמים כמה דקות לפני אכילתם כמו עם הקווקר,בגלל החומצה הפיתית,או שאיתם אין צורך לעשות כך?

08/08/2010 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. אם זה דומה לשיבולת שועל, צריך להשרות, או לבשל כמו שמבשלים דגנים מלאים. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:26 | מאת: אנה עיר

הכל מדברים בשבחו של הפשתן. בספר מזון ובריאות של יעקב אילני נאמר כי הזרעים שמשו מאכל ליונים והם אף מכילים רעל. אוכל לצ-מצוא מספר העמוד. אולגה רז גם לאבעד וטוענת רק אם טוחנים אותם ואוכלים באתו רגע. אני חוששת לאכול. אודה על תגובתך.

08/08/2010 | 10:10 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום, בהיבטים שונים - תבצעי חיפוש על המלה "פשתן". בעיני הפשתן הוא מזון בריאות, טבעי ואיכותי. הוא מכיל חלבון איכותי, שמנים רב בלתי רוויים ובכלל זה שמן המשמש כחומר מוצא לאומגה 3 (ALA), ויטמינים, מינרלים, פיטוסטרולים, סיבים תזונתיים ועוד. בהרבה מזונות יש "רעל", אבל מדובר בכמויות זניחות. כדאי לאכול פשתן טחון טרי שטוחנים בבית ולא לקנות מוכן. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:20 | מאת: אלעד

האם זה נכון שכל האגוזים חומצים חוץ מהפיסטוק שהוא בסיסי? ועוד טענה שאני לא סגור לגביה שלימון זה הפרי ההדר היחידי שטוב לדלקות פרקים?

08/08/2010 | 10:03 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, זה נכון, אבל ברמה נמוכה מאד. השקדים הם בסיסיים. לימון הוא בסיסי ולכן עשוי להועיל למחלות מפרקים. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:18 | מאת: ורד

יש לי תינוקת בת שנה. מסתבר שהיא רגישה לחלב ביצים טחינה עגבניות בוטנים ניזונה ממטרנה צימחית, פירות לחם, פסטות, אורז, ירשות אבקש לקבל תפריט לארוחת בוקר וערב (צהרים מסודרת) תודה

08/08/2010 | 10:02 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום מציע שתפני לתזונאית מומחית בתזונת תינוקות בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 14:25 | מאת: מיה

איזה דבש טבעי אתה ממליץ לקנות? נוזלי אורגני או גבישי? שמעתי שהנוזליים הם מחוממים וזה הורס את הערך התזונתי ומכיל יותר סוכר.

08/08/2010 | 10:00 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, בתחילת הדרך כל דבש הוא נוזלי. הוא מתגבש אחרי כמה חודשים. רצוי לקנות דבש מגידול אורגני, אם כי קשה להכריח את הדבורים לבקר דווקא בפרחים מגידול אורגני... בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 13:09 | מאת: מיה

תודה אבל יש את אילו שקונים בסופר (כמו יד מרדכי) והם לא מתקשים גם אחרי תקופה ארוכה. האם גם הם טובים מספיק?

06/08/2010 | 15:41 | מאת: קרן

צביקה שלום, חיפשתי מידע על סדנאות של צום מיצים אך לצערי לא מצאתי סדנאות שמתאימות לי מבחינת הזמן. אולי אתה יודע על סדנא שמתקיימת בתחילת אוקטובר? (1/10-9/10) תודה מראש, קרן.

08/08/2010 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, תקישי בגוגל "צום מיצים" ותמצאי את כל הגורמים שמנהלים צומות מיצים בארץ. אני בטוח שתמצאי מועד שמתאים לך. בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 16:52 | מאת: שלום

אמרו לי לקנות את זה לאיזון כולסטרול ושומנים . http://www.gramse.com/Gramse07/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=300 יש לך מושג בזה? מה טוב בזה?

08/08/2010 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

אני גם לא נוהג להמליץ על מותג זה או אחר