פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/08/2010 | 13:17 | מאת: יפעת

שלום רב, האם התבלינים הנמכרים בצורתם הטבעית ולא באבקה, כגון: גרעיני פלפל שחור, זרעי כמון, ענף כורכום, הם אכן טבעיים לגמרי או שכדי לשמר אותם גם הם עוברים איזה שהוא הליך שימור. תודה, יפעת

05/08/2010 | 13:29 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, השאלה טובה, אבל אין לי תשובה טובה... אם תקני תבלינים מגידול אורגני, סביר להניח שהם לא עברו טיפול כלשהו. בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 10:46 | מאת: זהבה

שלום צביקה, כחצי שנה שאיני צורכת מוצרי חלב ולאחרונה החלטתי לוותר גם על בשר ואיתו על כל המוצרים מן החי. רציתי לשאול האם עליי לגשת לדיאטנית שתדריך אותי לגבי נטילה של הויטמין בי-12 ? או שפשוט מאוד אפשר לקנות אותו ולקחת לפי המינון המומלץ על התוית? תודה רבה

05/08/2010 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, חבל שלא ניגשת לייעוץ אישי בתזונה טבעית ל פ נ י שהפסקת עם כל החלבונים מהחי. B12 זאת לא הבעיה היחידה של אנשים שמפסיקים פתאום לאכול מוצרים מהחי... לשאלתך, את יכולה לקחת כדור B12 למציצה 1-3 פעמים בשבוע מבלי לגשת לדיאטנית. כדאי לבצע בדיקות דם עכשיו ובעוד כחצי שנה, כדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 14:07 | מאת: זהבה

05/08/2010 | 10:26 | מאת: דרור

שלום רב בעצת רופאת המשפחה ובעקבות תסמינים שונים שלא נמצא להם כל ממצא אני מעוניין לבצע בדיקה להמצאות החיידק (בקופת החולים מכבי אין משום מה אפשרות לבצע את הבדיקה מעל לגיל 50 ). היכן מומלץ לבצע את הבדיקה ? תודה דרור

05/08/2010 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, אתה יכול לפנות למעבדה פרטית. מוזר מאד שלא מאשרים את הבדיקה הזאת. מציע שתבדוק שוב אצל רופא מקצועי (גסטרו). בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 23:06 | מאת: דרור

תודה על התגובה זו בדיוק השאלה שלי , היכן מומלץ לבדוק באופן פרטי. תודה דרור

05/08/2010 | 08:53 | מאת: מירי

שלום, אני סובלת מתולעים במעיים (כמו ילדים, רק שאני אישה מבוגרת) וכן מפטריות ברגליים. אציין כי אני ניזונה מאוכל טבעוני בלבד. האם יש איזה שהיא המלצה להתמודדות עם שתי התופעות המעיקות? תודה

05/08/2010 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אם את טבעונית ולא רזה מידי הייתי ממליץ לבצע כמה ימי צום מיצי ירקות ירוקים (ללא סוכר), או מים. לפטריות ברגלים אפשר לטפטף שמן עץ התה, או להשקות את הרגלים במים עם השמן הזה. להקפיד על יובש כף הרגל. בכל מקרה כדאי לבצע בירור רפואי כדי לאבחן את אופי הבעיות האלה. בהצלחה צביקה קורן.

04/08/2010 | 23:50 | מאת: אילי

אני אוכל הרבה אבל לא משמין וזה מפריע לי אני צריך עזרה...

05/08/2010 | 13:16 | מאת: צביקה קורן

אילי שלום, חבל שלא כתבת בן כמה אתה, מה גובהך ומה משקלך הנוכחי... קשה לתת ייעוץ עם כל כך מעט פרטים. לא ברור לי מה זה "אוכל הרבה". היות ואני מניח שאתה צעיר מאד, אני מציע שתפנה לתזונאית בקופת חולים לקבלת הדרכה. בהצלחה צביקה קורןמציע שתפ

04/08/2010 | 08:12 | מאת: יעל

שלום רב צביקה אני זקוקה להמלצות למיצי ירקות מזינים משהו על בסיס יומי להחדרת ויטמינים חיוניים לגוף, לשיער שהדלדל ובכלל תודה יעל

05/08/2010 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, המיץ שאני ממליץ עליו מורכב מקישוא, מלפפון, גבעול סלרי, רבע סלק, גזר וכמה עלי פטרוזיליה. אפשר לגוון עם כרוב, שמיר, עלי חסה. רצוי שיהיה מגידול אורגני. כמובן שזה צריך לבוא עם תזונה טבעית, איכותית ומאוזנת. כדאי לעשות בירור רפואי בקשר לנשירה. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 11:13 | מאת: יפעת

שלום, מהם המזונות החשובים ביותר לבריאות המח. תודה, יפעת

03/08/2010 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, כל המזונות הטבעיים חשובים לבריאות המוח, העור, הכבד והלב. במקביל כדאי להימנע ממזונות מזיקים הפוגעת בתפקוד המוח, העור, הכבד והלב. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 10:25 | מאת: ליאור

עוד מעט מגיעה עונת הרימונים (או שכבר החלה?) ורציתי לבקש המלצות ולשאול שאלות לגביהם. בכלל אשמח לכל מידע. ראשית- האם לאנשים עם בעית סוכר יש בעיה לאכול רימונים? שנית- האם מומלץ לאכול, או לשתות מיץ רימונים? אשמח לשמוע כל עיצה ורעיון. המשך שבוע נעים, ליאור

03/08/2010 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אפשר לאכול רימונים במסגרת התזונה היומית והקצבת הפירות היומית. מיץ רימונים עלול להיות בעייתי והייתי מסתפק בפרי עצמו. עם זאת כדאי לזכור שאצל חולי סוכרת ש פגיעה בכלי הדם והרימון מכילים חומרים המחזקים את כלי הדם. בהצלחה צביקה קורן

02/08/2010 | 21:16 | מאת: אסנת

שלום רב, אני מקפידה על דיאטה טבעונית כחלק מניסיון לרפא את עצמי לאחר תקופה של יציאה מאיזון בריאותי. (אני מקבלת הנחיה מאיש מקצוע מנוסה מאד בתחום, ולא על דעת עצמי). אני מבינה ממה שקראתי, שB12 יש רק במזון מן החי ושעלי ליטול זאת כתרופה מלאכותית. רציתי לשאול שתי שאלות: א. האם הבנתי נכון? ב. אם כן, זה לא מובן לי, כיוון שהטבעונות מוסברת כתזונה הנכונה, הבריאה והטבעית, וככזו היא אמורה לספק לגוף ולנפש את כל המענים להם האדם זקוק, לא כן? לא נראה לי הגיוני להתבסס על טיפול תרופתי משלים. אשמח מאד לשמוע את דעתך. תודה וכל טוב

03/08/2010 | 14:19 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, א. הבנת נכון. ב. בעולם מושלם לא היית צריכה לקחת תוסף. ישנם מקרים נדירים של טבעונים מלידה שמערכת העיכול שלהם מושלמת ומייצרת B12. אצל רובנו מערכת העיכול "מקולקלת" ולא מסוגלת לייצר את הויטמין ולכן חייבים לקחת תוסף חיצוני. הנושא בעייתי מכיוון שמרגישים את החוסר רק לאחר כמה חודשים או שנים, אבל אז כבר עלול להיגרם נזק בלתי הפיך למערכת העצבים. בהצלחה צביקה קורן

על תזונה נכונה ובכ'א לא מצליחה לרדת במשקל.כבר שנים שאני לוקחת יום יום 2 אלטרוקסין 100 ,כעת עשיתי שוב בדיקת דם ותוצאת הtsh היא 0.14 ,יש לי גם עצירות כרונית ויובש בעור. האם זה הגורם לאי הירידה במשקל.מה עלי לעשות?

יעל שלום, ראשית אם בלוטת התריס לא מאוזנת תתייעצי עם הרופא המטפל או אנדוקרינולוג. שנית, בלוטה לא מאוזנת עלולה לגרות לקושי באיזון המשקל. שלישית, אני מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 11:12 | מאת: יעל

הקלוריות ליום משתנה עד לאיזון הבלוטה?

02/08/2010 | 08:01 | מאת: דניאל

באיזה מזונות יש B12 לאדם שהוא צמחוני אבל אוכל מוצרי חלב וביצים וכיצד לשלב בניהם או עם מוצרים אחרים כדי שתהייה ספיגה טובה תודה מראש ויום טוב

02/08/2010 | 11:52 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, במוצרי חלב יש כמות אפסית ובביצים מעט יותר. בירקות ובפירות אין B12. הפתרון הטוב ביותר הוא לקחת פעם בשבוע כדור B12 למציצה. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 07:40 | מאת: דניאל

ה B12 שלי הוא 166 אבל ההרגשה הכללית שלי לא טובה למרות שאני אוכל די בריא ועושה הליכה שעה ביום יש לי חולשה בגוף וכאבי שרירים ובנוסף אני לא ישן טוב ולפעמים בכלל לא .האם זה יכול להיות ממחסור ב B12 למרות ש 166 נחשב טיפה מעל המינימום(לפי הרופא) תודה מראש

02/08/2010 | 01:18 | מאת: רוני

שלום, אני בת 22 ובשנה האחרונה סובלת מנשירת שיער חמורה למדיי,עד כדי כך שאני ממש רואה חורים בשיער..אני מתולתלת ותמיד היה לי המון שיער עם הרבה נפח ומאוד עבה,אבל עכשיו הוא דק,שברירי ואני מפחדת להסתרק כי כל סירוק מוריד 50 שערות בערך,אני מניחה שזה בגלל לחץ בלימודים ותזונה לקויה...ואני רוצה לפחות בתחום הזה לעזור לעצמי..איזה מאכלים ספציפיים טובים לשיער? אני לא מתכוונת באופן כללי, אלא בצורה ספציפית ממש..בשר אדום? אגוזים מסוג מסויים?ירק מסויים? ממה להמנע לגמריי? תודה

02/08/2010 | 11:50 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותקבלי טיפים רבים. חשוב לבצע איבחון רציני אצל רופא עור למציאת הסיבה. אם זאת לא מחלת עור, אלא על רקע של מתח וחוסרים תזונתיים (ברזל אבץ, חלבון, ויטמין B וכד') - צריך לטפל בסיבות ולא לחפש "תרופות טבעיות". את יכולה לקחת תוספי מזון וצמחי מרפא, אבל רק תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת עשוייה לפתור את בעייתך (אם זה על רקע תזונתי...). לסיכום, תתייעצי ותמצאי את הסיבה ואז יגיע הפתרון. בהצלחה צביקה קורן.

01/08/2010 | 19:55 | מאת: מירי

שלום רב , אני בחרה בת 30 , יש לי רמות גבוהות של כולסטרול מאז שאני זוכרת את עצמי . זה כנראה גנטי , אני מאד רזה ולא אוכלת מאכלים עתירי שומן וכו'... הכולסטרול הכללי שלי הוא 200 בערך . הרופאה שלי עדיין לא ממליצה לי להתחיל בכדורים ואני בעצמי לא ממש מתלהבת מהעניין . אני יודעת ש-B3 הנון פלאש מומלץ להורדת כולסטרול אבל רציתי לדעת כמה מומלץ לי ליטול , במשך כמה זמן והאם יש תופעות לוואי . במוסף שמעתי על משקה אלוורה שמשמש לאותה המטרה ורציתי לשמוע לדעתך . אם יש המלצות נוספות מלבד סיבים וספורט כמובן... אשמח לשמוע . בתודה מראש...

02/08/2010 | 11:45 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אם רמת הכולסטרול הגבוהה היא על רקע תורשתי, אין הרבה מה לעשות. את יכולה לקחת B3 לשלושה חודשים ולראות אם זה משפיע. תזונה טבעית, איכותית ומגוונת בשילוב פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור. שמן זית ואומגה 3 יכולים לעזור. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותקבלי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה קורן.

01/08/2010 | 18:33 | מאת: גיא

מהו זמן המנוחה המומלץ אחרי ארוחה? ומה עדיף לשתות מים בעמידה או בישיבה? תודה

02/08/2010 | 11:41 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, אין צורך לנוח אחרי הארוחה ואין חשיבות למצב הגוף בשתיית מים. ברור שאחרי ארוחה כבדה לא תוכל לעשות פעילות גופנית נמרצת. רצוי לשתות בניחותא ולא ב"שלוק", אחד. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2010 | 10:38 | מאת: סמדר

שלום רב אני שותה כ חמש כוסות מינימום ביום כאשר הקפה הוא עם קפאין טסטרצ'ויס בכל כוס ככפית וחצי קפה לפני שבוע עברתי באופן קיצוני לקפה נטול קפאין אך עדיין כארבע כוסות ביום אני סובלת מכאבי ראש איומים כל פעם בחלק אחר של הראש כאבי צואר גב תחתון מקרין לרגליים. לפני חודש עברתי בדיקות דם כלליות הכל בסדר, לפני ארבעה חודשים ילדתי את בני השני בניתוח קיסרי. האם התופעות נורמליות? האם ללכת להיבדק? עליי לציין שעד לפני שבוע נהגתי להיכנס למיטה עם כוס קפה וללא בעיות שינה בעקבותיו נהפוכו לא יכולתי להיכנס למיטה בלעדיו. אני מודאגת מהתופעות נא עזרתכם תודה

02/08/2010 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, הקפאין הוא סם ממכר ומה שחווית זה ייסורי גמילה. זה לא אמור להימשך יותר משבוע. אם התופעות נמשכות - תפני לבירור רפואי. קפה נטול קפאין אינו תחליף מעולה, מכיוון שהוא מכיל הרבה חומצות וכימיקלים ששימשו להוצאת הקפאין. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2010 | 10:00 | מאת: טלמור

כוסמת בחלב, גריסים בחלב. רציתי לדעת עם במקרה כזה הערך של כל אחד מהמוצרים נשמר? ורציתי לדעת עם זה סותר את זה שאסור לאכול ולשתות ביחד?

02/08/2010 | 11:35 | מאת: צביקה קורן

טלמור שלום, התשובה חיובית לכל שאלותיך. שילוב של חלב עם דגנים (כוסמת, גריסים, "דגני בוקר" אינו רצוי וזה גם סותר את העקרון של אי שתייה בזמן האוכל. ישנם עוד היבטים שלא יפורטו כאן. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2010 | 09:39 | מאת: רמי

פירות ים זה מזון בריא?

02/08/2010 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

אפשר ורצוי להימנע. מדובר ביצורים שאוכלים בעיקר "זבל" מקרקעית הים.

31/07/2010 | 23:24 | מאת: אלעד

רציתי לדעת את עמדתך בנושא שני המוצרים הנ"ל.. האם הם מותרים ובריאים לשימוש? והאם הם בטוחים לשימוש ויכולים להוות תחליף לסוכר?

01/08/2010 | 06:53 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, שניהם בטוחים לשימוש. סטיבה עדיפה לחולי סוכרת ולנמצאים בדיאטת הרזייה מכיוון שאין בה קלוריות. באגבה יש סוכרים, בעיקר פרוקטוז ולאחרונה נפוצו ידיעות בקשר לבטיחות השימוש בממתיק הזה. בהצלחה צביקה קורן

31/07/2010 | 19:04 | מאת: שחר

דוד לי עבר נתוח מעקפים,ובעקבות כך כמובן פנה לתזונאית אשר המליצה להוריד את צריכת הביצים ואף אמרה דבר שמעולם לא שמעתי--שהלבן אשר צמוד לחלמון(יש חתיכה לבנה ארוכה חוטית משהואאשר צמודה לחלמון)מכיל את רוב הכולסטרול,ואם מוציאים זאת מן הביצה אז כמעט ואין כולסטרול. שאלתי היא האם זה באמת כך??כי זה נשמע קצת מוזר תודה שחר

01/08/2010 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, גם אני לא שמעתי את השמועה הזאת. למיטב ידיעתי רוב הכולסטרול נמצא בחלמון (הצהוב) ולא בחלבון. בכל אופן, היום כבר ישנם מחקרים שמצאו שאין קשר בין אכילת ביצה אחת ביום לרמת הכולסטרול. כדאי לצרוך ביצה אורגנית ולאכול אותה בשלמותה. בהצלחה צביקה קורן

31/07/2010 | 18:54 | מאת: שחר

במוצרים אורגניים רשום לעיתים שכמות החלבון בעדשים היא 24-26 גרם ל1100 גרם בעוד שבעדשים של סוגת רשום 7/8 על פי מה שקראתי כמות החלבון בעדשים כתומות לדוגמא אמור להיות אכן 22-26 האם יש סיבה לכך או שסוגת יודעים משהוא שאחרים לא יודעים תודה שחר

01/08/2010 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, בעדשים יבשים (לא מבושלים) יש 25-26 גרם חלבון במאה גרם. בעדשים מבושלים (המכילים הרבה מים) יש 9 גרם חלבון במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2010 | 18:26 | מאת: רן

אני מתלבט מה עדיף האם חומוס פרי הגליל שהוא חומוס מוכן { השאלה איך הם הכינו אותו} או שאולי עדיף לי לקנות חומוס דוגמת סוגת ולהשרות אותו בעצמי? תודה

31/07/2010 | 18:16 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מתפלא שאתה מתלבט... בחומוס בקופסה יש חומר משמר, הרבה מלח ושאריות פח שהמים סופחים. כדאי לקנות פולי חומוס (רצוי אורגניים), להשרות 8 - 24 שעות ולבשל כשעתיים. אפשר להקפיא חלק מהפולים בשקיות ולהשתמש מאוחר יותר. אפשר לטחון בבלנדר עם טחינה, שום ותבלינים ולהשתמש כממרח. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2010 | 11:19 | מאת: דנה

בת 36 , בחורה מלאה בימים האחרונים הבטן שלי נפוחה ביותר הבגדים לא עולים עליי ב-3 ימים המשקל עלה ב-3 ק"ג גזים ,בחילות,כאבי בטן ,חולשה אני מאוד מקפידה על ספורט וגם תזונה כנראה בחודש האחרון הפרזתי עם תזונה האם יש קשר? האם יש מאכלים שרצוי להימנע ? מה לעשות אולי ניקוי גוף? אשמח לתשובה

31/07/2010 | 18:07 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, שאלת וענית... אם את לא בהריון ולא במחזור, אין סיבה אחרת לעלייה במשקל מלבד אכילת יתר. בתקופת המחזור יש צבירת נוזלים, תחושת נפיחות ועלייה זמנית במשקל. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. ניקוי גוף בצום מיצים היא דרך מצויינת להתחיל מחדש. בנוסף, את יכולה לעשות חיפוש בפורום על המילה "נפיחות" או "גזים". בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 20:19 | מאת: גבריאל

שלום.. אני סובל מאי סבילות ללקטוז ורציתי לדעת האם קיים חלב ללא לקטוז ? אם כן איפה אפשר לקנות...והאם בחלב סויה קיים לקטוז?..תודה רבה

29/07/2010 | 22:05 | מאת: יזהר

ברוך הבא ל"מועדון" סובלי אי ספיגת לקטוז! ישנו חלב דל לקטוז (20 אחוז לקטוז מחלב רגיל על פי היצרן) של תנובה שניתן להשגה בסופר של הרשתות המובילות. הוא מגיע כמו חלב עמיד רק בקופסה בינונית. חלב סויה ומוצרי סויה לא מכילים לקטוז אבל כדאי לך מעכשיו לקרוא טוב טוב את רכיבי המוצר שאתה קונה כי מספיק שלא שמת לב ואתה עלול לסבול לאחר מכן (תלוי בעוצמת אי ספיגת הלקטוז שמצאו אצלך). בהצלחה.

07/08/2010 | 21:39 | מאת: אחת

יש כדור בשם אנזים לקטאז שניתן לקחת ביחד עם מוצרי חלב והוא מפרק את הלקטוז בגוף

29/07/2010 | 18:52 | מאת: חנה

בס"ד כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום? (אני שוקלת 98 והגובה שלי 154 ואני בת 19).הלכתי לדיאטניות כבר ,אני לא הולכת שוב,אני רק רוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום.תודה רבה.

31/07/2010 | 12:47 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, קשה להגיד - זה תלוי בהרבה גורמים כמו משקל נוכחי, רמת פעילות גופנית, סוג המזון ועוד. בכל אופן, ישנה נוסחה מאד כללית ולא מדויקת שאומרת שצריך כ 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. במקרה שלך - משקל יתר - הנוסחה לא מתאימה - תפני לייעוץ אישי. בכל מקרה, לא מומלץ לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 16:27 | מאת: מיה

אני משרה (בקערה עם מים במקרר) קטניות בעיקר חומוס גרגרים ושעועית, 48 שעות כדאי לקצר את הבישול. האם עדיין זה בריא והויטמינים נשארים?

31/07/2010 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, ההשרייה משביחה את הקיטניות. כדאי להחליף את המים כל שמונה שעות כדי שזה לא יתעפש. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 15:50 | מאת: ירון

התחלתי לקחת יומית אנטיאוקסידנטים בקפסולות. יש בעיה לקחת אנטיאוקסידנטים לאורך זמן? האם לקיחה רצופה של חודשים/שנים יכולה להזיק? יש מחקרים בנושא?

31/07/2010 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, המחקרים דווקא לא מעודדים לקיחת אנטי אוקסידנטים בכדורים. התועלת שלהם חזקה יותר כאשר הם באים בתוך המזון. בכל אופן כשאי לעשות הפסקה של שבוע כל 4-6 שבועות. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 15:27 | מאת: אור

האם זה נכון שמאכלי חלב ובשר אסורים לחולי טרשת נפוצה? האם עוף או הודו או חזה עוף ניתן לאכול?כיוון שהשומן הרווי בהם נמוך.האם יש ךהמנע מחלב ?

31/07/2010 | 12:40 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, ישנן כמה גישות טיפוליות ותזונתיות לטיפול במחלות בכלל ובחולי טרשת נפוצה בפרט. אם את הולכת לכיוון הריפוי הטבעי, תצטרכי להימנע מכל חלבון מהחי ומעוד כמה חומרים מזיקים בתזונה. אין לי אפשרות לתת לך המלצה, זאת צריכה להיות החלטה שלך. בכל אופן אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ועל "מזונות מבריאים ומועילים". בהצלחה צביקה קורן

28/07/2010 | 13:17 | מאת: טליה

שלום רב, מדוע כשלועסים לחם בפה במשך זמן רב מרגישים מתיקות? בתודה..

31/07/2010 | 12:37 | מאת: צביקה קורן

טליה שלום, לחם זאת פחמימה מורכבת (רב-סוכר). כאשר לועסים אותו הרבה, האנזימים שברוק הופכים אותו לדו-סוכר (סוכרוז) ומכאן תחושת המתיקות. במעיים הוא נהפך לגלוקוז. בהצלחה צביקה קורן

28/07/2010 | 08:06 | מאת: עדן

שלום לך צביקה. אני לא מבין את ההגיון פה ואני ממש מעוצבן אני חייב להגיד לך. לפני כ- חודש הפסקתי לצרוך כל מוצר חלב וחלב באשר הוא. יש יותר חסרונות בצריכת חלב ומוצריו מאשר יתרונות, וההשפעה הכי חמורה- היא הרגשה של דיכאון, אי נוחות, הרגשה רעה בעת מוצרי חלב. אוקיי אז לפני חודש הפסקתי, וכל יום אני אוכל שתי ביצים על המחבט ומשהו כמו 400 גרם בשר ביום. לאחר שלושה שבועות שמתי לב שהתחילו לי כאבים של חולשה במקומות משתנים בגוף, הרגשה של ירידה בחוזק וכאבי ראש חוזרים כל ערב שרק החמירו. רציתי לשאול, איך זה הגיוני שאם בבשר יש חלבון מלא, לפי מה שאני יודע, אני סובל מאי הספקת חלבונים מלאה, ירדתי קילוגרם וחצי בבשבוע וחצי האחרון, אני רזה, ואני בן 17. אז הבנתי שאני יצרוך גם טופו משהו כמו 70 גרם ביום לפי המלצתך, ואני בן. רציתי לשאול כמה שאלות.א. איך זה הגיוני שאני לא צורך חלבון מלא אם אני אוכל שתי ביצים ו400 גרם בשר ביום. ב? האם 70 גרם טופו ביום יפתרו לי את הבעיה. ג? האם יש עוד דברים שאני לאכול כדי לספק חלבון מלא מלבד טופו, ביצים ובשר. תודה.

28/07/2010 | 08:22 | מאת: עדן

אוקיי, נראה לי שהבנתי את טעותי. אכלתי כל הזמן בשר עוף והוא נחשב לאוכל עלוב מבחינה תזונתית. ו- 400 גרם בשר בקר יספק את כל דרישת החלבונים לגוף ביום. האם אני צודק? ואשמח שתענה על שאלתי.

29/07/2010 | 16:29 | מאת: מיה

לך לבתי טבע ותחפש תחליפים בריאים לחלבון.

27/07/2010 | 15:34 | מאת: יאיר

האם צריך לצרוך סלק כל יום והאם עדיף מבושל או לא מבושל ואם כן כמה מומלץ ליום תודה מראש

31/07/2010 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, לא "צריך" שום דבר... ר צ ו י לצרוך סלק כמה פעמים בשבוע (אפשר כל יום) כחלק מתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת. רצוי לאכול גם חי וגם מבושל. הכמות היומית - רבע עד חצי סלק בינוני. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2010 | 13:54 | מאת: עדן

שלום רב אני בת 44 בריאה, עשיתי השבוע בדיקות דם כלליות וכמובן גן בדיקה לגסי ויטמין D התשובה שקיבלתי 20 האם הערך תקין? בתודה מראש

31/07/2010 | 12:25 | מאת: צביקה קורן

עדן שלום, אם תבדקי בסקאלה של הבדיקות תראי שהרמה נמוכה. לצערי זה המצב הרגיל אצל רוב האוכלוסיה. מציע שתקחי תוסף של ויטמין D. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2010 | 11:42 | מאת: אנג'לה

שלום, אני סובלת מהפרעת קשב קלה, והבנתי כי לקיחת אצה כחולה ירוקה יכולה לסייע עם בעיה זו. בחנות הטבע המליצו על כלורלה אבל למיטב הבנתי זה לא אותה אצה. הייתי רוצה לדעת מה ההבדלים בינהן ואיזו מהן כדאי לי לקחת? כמו כן, האם נטילת הטבליות צריכה להיות על בסיס יומיומי או רק ביום שבו אני מרגישה צורך בכך? ותוך כמה זמן הן מתחילות להשפיע? תודה, אנג'לה

31/07/2010 | 12:23 | מאת: צביקה קורן

אנג'לה שלום, לגבי ההבדלים בין האצות - תבצעי חיפוש בגוגל ותגלי את התכונות של כל אחת מהן. שתיהן טובות ומועילות, עשירות במינרלים ובחומצות אמינו. עם זאת, לא ברור לי מי סיפר לך שמדובר בתרופה להפרעת קשב. אני מציע שלא תפתחי ציפיות שוא ותקחי את האצות כחלק מתזונה טבעית ואיכותית. אני מתנגד לתרבות "התרופות הטבעיות" שמטופחת על ידי המוכרים בחנויות הטבע. בהצלחה צביקה קורן

או תופעות לוואי ,לזה את כן מסכימה ????

27/07/2010 | 08:07 | מאת: אורלי

קראתי על מעלותיה התזונתיות של הפטרוזיליה רציתי לדעת האם בחליטת הפטרוזיליה לשתיה נשמרים כל הערכים התזונתיים. אני חולטת פעם ביום כליטר וחצי ושותה במהלך היום. תודה

31/07/2010 | 12:19 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, כל המינרלים נשארים והתכונה המשתנת נשארת, אבל חלק מהויטמינים נהרס, במיוחד ויטמין C. כדאי לאכול גם פטרוזיליה חיה, בסלט. קחי בחשבון שכמות כזאת של חליטת פטרוזילה מוציאה מהגוף גם מינרלים חיוניים. בהצלחה צביקה קורן

לא הבנתי את המינוח "כל המינרליים נשארים והתכונה המשתנת נשארת" ובסוף ציינת כי החליטה מוציאה מהגוף גם את המינרליים. לפי הכתבה בקישור המצורף בפטרוזיליה חומצה פולית, ברזל אשלגן, סיבים תזונתים,וטמין E,סידן, מגנזיום... ועוד http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3224421,00.html השאלה האם מומלצת שתית חליטת פטרוזליה או שלא?? תודה

לא הבנתי את המינוח "כל המינרליים נשארים והתכונה המשתנת נשארת" ובסוף ציינת כי החליטה מוציאה מהגוף גם את המינרליים. לפי הכתבה בקישור המצורף בפטרוזיליה חומצה פולית, ברזל אשלגן, סיבים תזונתים,וטמין E,סידן, מגנזיום... ועוד http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3224421,00.html השאלה האם מומלצת שתית חליטת פטרוזליה או שלא?? תודה

26/07/2010 | 16:40 | מאת: אלעד

האם נכונה השמועה שקרטיב לימון מכיל טרטזין? הסתכלתי על המרכיבים שלו והיה רשום צבע מאכל כורכומין,אז זה התחליף לטרטזין?

26/07/2010 | 19:27 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, ברוב השלגונים יש צבעי מאכל מסוכנים. אני לא מכיר את המוצר שהזכרת, אבל אולי הוא בסדר. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2010 | 19:08 | מאת: הילה

שלום אלעד, צבע מאכ כורכומין הוא צבע טיבעי ,זה ממש לא טטרזין המזיק ,אך עדיין יש בקרטיבים הרבה סוכר וחומרי טעם וריח מלאכותיים. בקיצור ממליצה להמעיט.

26/07/2010 | 10:45 | מאת: לילי

בני בן 8 חודשים והייתי רוצה לתת לו דייסה בערב אבל לא משהו מוכן משקית עם כל מיני כימיקלים. האם אפשר להכין לו דייסה מחלב פרה מורתח עם שיבולת שועל או דייסת אורז? אם כן מה מומלץ לקנות? תודה.

26/07/2010 | 13:48 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, משרד הבריאות ממליץ לא לתת חלב פרה לתינוקות מתחת לגיל שנה. גם אחר כך החלב עלול לגרום לאלרגיות ולהפרעות עיכול. את יכולה להשתמש בתמ"ל, או בחלב אורז, או חלב שיבולת שועל. בהצלחה צביקה קורן

02/08/2010 | 14:41 | מאת: ריקי

הי לילי, יש לי ילדה בת שנה אשר מגיל 8 חודשים אוכלת דייסות ביתיות:2 כפות שיבולת שועל, כוס כמעט מלאה של מים. אחרי בישול אפשר להוסיף כל פרי שתרצי בכדי להמתיק. זה מצוין וטעים.

26/07/2010 | 09:20 | מאת: יעל

שלום צביקה, האם ידוע לך מה השוני מבחינה תזונתית בין סוגי העדשים? האם מומלץ לצרוך עדשים מסוג מסוים ורצוי להימנע מעדשים אחרות? תודה

26/07/2010 | 13:46 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, כל סוגי העדשים טובים וראויים. להלן מאמר קטן שכתבתי על העדשים במבזק הבריאות החודשי שאני מפיץ למטופלי וללקוחותי. תוכלי לקרוא את המבזק במלואו בפרק המאמרים באתר שלי (האחרון ברשימה). "עדשים – מזון בריאות העדשים (Lens Culinaris) הן זרעי צמח ממשפחת הקטניות. יש מספר סוגים של עדשים, בעלי גודל, צורה וצבע שונה. הנפוצים בהם הם: חומים, שחורים, ירוקים וכתומים. העדשים הן מקור מצוין למינרלים חיוניים (אשלגן, סידן, מגנזיום וברזל), ויטמין C וויטמינים מקבוצה B וחלבונים (17% - 25% חלבון). יש בהם מעט שומן והם דלים יחסית בקלוריות. יתרונות בריאותיים: מניעת מחלות המעי הגס, עצירות טחורים וסרטן: העדשים הן מקור טוב מאוד לסיבים תזונתיים – מסיסים ובלתי מסיסים. הסיבים מצמצמים את זמן המעבר של הצואה במעיים. בכך מעלות העדשים תרומה למניעת עצירות, טחורים ושיפור הבריאות של מערכת העיכול ותורמות למניעת סרטן המעי הגס. הסיבים הבלתי?מסיסים שבעדשים מספקים גם "מזון" לחיידקים הידידותיים במעי הגס. איזון רמת סוכר: העדשים מועילים לאיזון רמת הסוכר בדם. הסיבים שבעדשים מאטים את קצב ספיגת הגלוקוז במערכת העיכול. הם מועילים במיוחד לחולי סוכרת, לסובלים מתנגודת לאינסולין וחולים בהיפוגליקמיה (רמה נמוכה של סוכר בדם). העדשים מספקות אנרגיה קבועה ומתמשכת לתאים. הפחתת רמת כולסטרול הרע (LDL): הסיבים בעדשים נקשרים למיצי המרה ומופרשים החוצה מהגוף באמצעות הצואה. מיצי המרה הם תרכובות המשמשות לעיכול שומן ומיוצרות בכבד מכולסטרול רע. כאשר מיצי המרה נקשרים לסיבים המסיסים שבעדשים, ומופרשים בצואה, הגוף חייב ליצור מיצי מרה חדשים. לשם כך עליו לפרק כולסטרול רע. בכך תורמים הסיבים המסיסים שבעדשים גם להורדת רמת הכולסטרול הרע. מניעת מחלות לב: התרומה של העדשים למניעת מחלות לב נגרמת מתכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שבהם ומהרמות המשמעותיות של חומצה פולית ומגנזיום הקיימים בקטניות הקטנות. חומצה פולית וויטמין B6 תורמים להפחתת הרמות של הומוציסטין (Homocysteine) בדם, שרמות גבוהות שלו פוגעות בדופנות העורקים וידועות כגורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי?דם. איזון לחץ דם: הכמות המשמעותית של הסידן בעדשים תורמת לבריאות העורקים והוורידים ומשפרת את זרימת הדם (ובכך את העברת החמצן וחומרי?המזון לתאים) ונמצאה מועילה להפחתת יתר לחץ דם. ברפואה הסינית העדשים נחשבים כמזון העוזר בהוצאת לחות מהגוף, מחזקים את הלב, הכליה, הטחול והקיבה. הנבטה: כדאי מאד להנביט עדשים, או לפחות להשרות במים למשך שמונה שעות לפחות. ההנבטה משנה את ההרכב הכימי של הזרע והוא עשיר יותר במינרלים, ויטמינים, חלבון ונוגדי חמצון. זמן הבישול לאחר השרייה או הנבטה מתקצר. בישול: לפני הבישול כדאי לסלק מהם אבנים וגופים זרים. לשטוף במים ולהשרות, כאמור, למשך 8 שעות לפחות. מבשלים עדשים כ 30 עד 120 דקות (בהתאם למשך ההשריה / הנבטה). אפשר לתבל עם כורכום, כמון, זנגביל ועוד תבלינים. אפשר לבשל כמות גדולה ולהקפיא בשקיות קטנות, או בצנצנות. העדשים הירוקים וכתומים נוטים להיות דביקים לאחר הבישול ולשנות צורה, ולכן מתאימים מאוד למרקים או להסמכת תבשילים. העדשים השחורים והחומים, עמידים בבישול ולכן טובים להוספה לסלטים. טיפים לקנייה: כדאי לוודא שהעדשים שלמים, טריים, ללא סימני לחות ועובש, ללא חרקים או פגמים אחרים." בהצלחה צביקה קורן

25/07/2010 | 21:53 | מאת: אליזבט

אמי -בת 81 וסובלת ממחלת כליות. היא קיבלה הנחיה מאד מאד קפדנית של תזונה עם רמת אשלגן ונתרן נמוכים. הבעיה היא שיש המון מוצרים שאנחנו מבולבלים לגביהם. אשמח לקבל תשובות לגבי המוצרים הבאים... האם מותר וכמה ביום: מוצרי חלב ? גבינות, חלב, חמאה בשר /דגים /עוף? איזה עדיף ? קינואה? אפשר? מוצרי פאסטה? פתיתים , אטריות ,גריסי פנינה, קוואקר ? טופו? מותר? וטחינה בהכנה ביתית? תודה רבה רבה אליזבט

26/07/2010 | 13:41 | מאת: צביקה קורן

אליזבט שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורום ייעוץ אישי, ובמיוחד לא במחלה מסובכת כמו של אמך. מציע שתפני לתזונאית שמתמחה בתזונת חולים במחלת כליות ותקבלי ייעוץ אישי המותאם לצרכים שלה. כפי שאת ודאי יודעת בכל מחלקה נפרולוגית בבית חולים יש תזונאית שמתמחה בכך. באופן עקרוני, חייבים להגביל את צריכת הנתרן, האשלגן והחלבון ובמיוחד חלבון מהחי. איטריות, פסטה ופתיתים זה מזון שאינו מומלץ מומלץ לאף אחד. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2010 | 20:32 | מאת: ליאור

מה דעתך על הדעה שאומרת שמערכת העכיול לא עובדת טוב עד 12 ומותר לאכול רק פירות אתה מסכים אם זה או לא?

26/07/2010 | 13:35 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני מבין שקראת לאחרונה, או שאת עדיין קוראת ספרים על טבעונות ומכאן השאלות ששאלת לאחרונה. אני לא מתלהב מכך שאת מנסה לקבל ממני אישור לרעיונות הקשורים לתזונה הטבעונית, שאולי נראים לך "קשים לעיכול". אם השתכנעת שהדרך הזאת נכונה עבורך - תלכי על זה. אם לא, תלכי בדרך פחות קיצונית, לאחר קבלת ייעוץ אישי ומקצועי. אני חושב שהתזונה הטבעונית טובה מאד, אבל לא מתאימה לכל אדם. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2010 | 23:15 | מאת: lir86

האם ניתן למצוא חלבוני ביצה\נוזל חלבון בקרטון או גלון בארץ? כמו כן, אני מחפש תוסף חלבון וגיינר טבעיים ככל הניתן מכיוון ואני לא מצליח לפצות על ההוצאה הקלורית שלי ויותר על מנת לעלות במשקל. חשוב שלא יהיו נותני טעם, ריח וצבע. אלא אם כן הם טבעיים ללא חומרים משמרים, חלב, סויה ושאר מזיקים יש דבר כזה? מצאתי את המוצר הבא http://www.doctorteva.co.il/tevashop/product_info.... המכיל על פי התיאור באתר אבקת חלבון ביצה וביוטין בלבד צביקה, אנא יעץ לי.

25/07/2010 | 12:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית אני לא מתלהב מאבקות חלבון וממליץ לא להשתמש בהם, אלא במקרים חריגים, כשיש צורך רפואי. את כל החלבון הנחוץ לנו (ויותר מכך) ניתן לקבל מהתזונה. עודף חלבון עלול לפגוע בכליות, בכבד, במפרקים ובמערכת החיסונית. שנית, אני לא אוהב ששולחים אותי לקרוא מאמרים, כתבות, או חומר פרסומי ברחבי האינטורנט. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2010 | 19:44 | מאת: מיכל

לאחרונה יש לי עצירות ממש קשה..ולקחתי כדורים משלשלים ובהתחלה "נהנתי" מזה כי הרגשתי התרוקנות כלשהיא. עכשיו כשאני מפסיקה עם הכדורים האלו יש לי שוב פעם עצירות וחשוב לי לציין שהתפריט שלי לאורך כל היום הוא עשיר בסיבים תזונתיים. ( לחם שיפון מלא,דגנים מלאים,יוגורטים bio,תמרים יבשים,שזיפים יבשים,גרנולה וכן פירות וירקות ) ולמרות כל זה יש לי עצירות. זה רק בתקופה האחרונה. עד לפני כחודש וחצי הקיבה שלי תפקדה מצויין ! היו לי יציאות של פעם ביום בבוקר ולרוב אפילו פעמיים.. - שכחתי לציין אני בת 17 וחצי :))) אשמח לתשובה,תודה רבה !

25/07/2010 | 12:22 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם הבעיה התחילה רק לפני חודש וחצי כדאי שתבררי מה השתנה בתזונה שלך ובאורח החיים. אולי מתחים חדשים? חששות? במקביל כדאי שתבצעי בירור רפואי אצל הרופא המטפל. לקיחת משלשלים היא טעות נפוצה ומסוכנת שעלולה לגרום לעצלות מעיים ולעצירות כרונית. אם הבעיה היא על רקע תזונתי, תבצעי חיפוש בפורום על המילה "עצירות". הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2010 | 11:08 | מאת: אורלי

לא יודעת אם יש קשר בין מצב ציפורניים למצב שיער, אך אצלי הציפורניים במצב טוב אינן נשברות לעומת זאת השיער חלש נשבר וחסר ברק ממש "אומלל". אני משתמשת בבניפייבר בגלל עצירויות-חייבת!! אך הבנתי שסיבים תזונתיים מפריעים לספיגת הברזל ואכן רמת ההמוגלובין אצלי נמוכה 10.8 ומחסנים ריקים (דבר שנגרם מתזונה לא נכונה-הרופא ואני שללנו כל אפשרות אחרת-אני בת 46)הרופאה נתנה לי כדור ויטמין C ליום. שאלתי מה עלי לאכול על מנת לשפר מצב השיער ומצב ההמוגלובין וכן לעזור ליציאות סדירות? תודה

25/07/2010 | 12:18 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, קשה לעזור לך עם מעט הפרטים שנתת מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכוללת תשאול מקוף והתאמת התזונה והתוספים הנחוצים. עד אז, את יכולה לבצע חיפוש בפורום על "שיער", או "נשירת שיער". השאלה עלתה רבות ויש תזובות רבות. אגב, נשירת השיער היא לא רק בגלל הסיבים התזונתיים. יש כנראה משהו בסיסי שגוי בתזונה שלך ולא ניתן לברר את זה במסגרת הפורום. אגב2, טעות נפוצה של השואלים בפורום הזה. שואלים: "מה עלי לאכול על מנת לשפר..." צריך לשאול מה עלי "לא לאכול" ורק אחר כך מה לאכול... בהצלחה צביקה קורן

23/07/2010 | 22:41 | מאת: שלום

1.איזה צורה הכי בריא לאכול את הביצה { קשה,רכה }? 2. האם מבחינת שילוב מזון ביצה מתאמיה לפטריות ? 3. אני בן אדם יחיסת פעיל האם זה בסדר לאכול ביצה ביום? תודה מראש :)

24/07/2010 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, 1.איזה צורה הכי בריא לאכול את הביצה { קשה,רכה }? - קשה, שעברה הרתחה לפחות 5 דקות. 2. האם מבחינת שילוב מזון ביצה מתאמיה לפטריות ? - חיובי 3. אני בן אדם יחיסת פעיל האם זה בסדר לאכול ביצה ביום? - חיובי חשוב מאד לאכול ביצים מגידול אורגני. ההפרש במחיר לא גדול, ושווה את ההשקעה. בהצלחה צביקה קורן תודה מראש :)

23/07/2010 | 17:54 | מאת: מעיין

שלום רב אני סובלת מחרדה ורוצה להעזר בויטמינים ותזונה שאוכל לקחת יום יום ללא חשש של עודף בגוף או לעשות נזק כלשהו אני נעזרת מידי פעם בקלונקס 0.5 או חצי מזה כמובן באישור רופא כי תרופות פסיכיאטריות לא עושות לי טוב כלל! אני לוקחת כל יומיים כדור ויטמין סי ואקנה עכשיו אומגה3 להתחיל לקחת אמרו לי גם לקחת כל יום ויטמין בי קומפלקס האם זה בסדר לקחת את כל זה? האם אין סיכון של עודף ויטמין סי ובי קומפלקס? יש משהו אחר שאתם מציעים לי לקחת? בבקשה אל תגידי לי לאכול מזון ופירות במקום ,כי אנילא אכלנית גדולה ולא יכולה להקפיד על בשר פירות וכו.... תודה מראש!

24/07/2010 | 09:49 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, את שואלת שאלה ומיד מגבילה את התשובות שאת מוכנה לקבל... כפי שעניתי לשירה (שורה אחת למטה), הטיפול בבעיה שלך צריך להיות קודם כל בתזונה נכונה ואורח חיים נכון ולא באמצעות "תרופות טבעיות". את כבר מקבלת תרופות כימיות, למה להוסיף עוד? הרעיון הזה עלה בהרבה מהתשובות שלי בפורום, אבל לצערי אנחנו רגילים לחפש "תרופות" לכל בעיה. ישנם צמחי מרפא ותוספי מזון שיכולים לעזור לך, אבל הם צריכים לבוא בעדיפות שנייה, אחרי ש"סידרנו" את התזונה. את צריכה להוריד מהתזונה שלך מזונות ומשקאות מעוררים (כמו קפאין, סוכרים, צבעים מלאכותיים ועוד) ולהוסיף לתזונה מזונות עשירים בחלבון, ויטמין B , מגנזיום ואשלגן, שיש להם השפעה מרגיעה. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש "תרופות" וקיצורי דרך כדי לפתור את בעייתך. אשמח לעזור בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

23/07/2010 | 17:11 | מאת: שירה

האם רכז רימונים יעיל לטיפול בשלשול? אם כן מהו המינון המומלץ? תודה שירה

24/07/2010 | 09:41 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, התזובה חיובית, אבל הטיפול בשילשול (ובעצירות) צריך להיות בתזונה נכונה ולא ב"תרופות טבעיות". הרעיון הזה עלה בהרבה מהתשובות שלי בפורום, אבל לצערי אנחנו רגילים לחפש "תרופות" לכל בעיה. בהצלחה צביקה קורן

23/07/2010 | 16:21 | מאת: ענבר

שלום רב אני מניחה שכולם יודעים שבטחינה מלאה יש הרבה יותר ברזל מאשר בטחינה רגילה עם זאת, יש גם הרבה יותר סידן האם נוכחות הסידן ברמה גבוהה אינה מפריעה לספיגת הברזל שבטחינה בדומה לקושי בספיגת ברזל בנוכחות מוצרי חלב? ואם כן- מה הם היתרונות שמטחינה המלאה אם ספיגת הברזל מופרעת?

24/07/2010 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, לא הסידן מפריע לספיגת ברזל מהטחינה, אלא נוכחות של חומצה אוקסאלית וחומצה פיטית. חומרים אלה מפריעים גם לספיגה של הסידן ולא רק הברזל...!! בכל אופן הטבע דאג שנקבל כל מה שאנחנו צריכים מהתזונה הטבעית. ההגבלה של מוצרי חלב חלה על תוספי ברזל ולא על מזון המכיל ברזל. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2010 | 19:20 | מאת: טל

אני נער בן 17 וחצי, מטר 68-69 בפעם האחרונה שבדקתי..ורציתי לדעת כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום וכמה אני צריך להוציא ביום

24/07/2010 | 09:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, קשה להגיד - זה תלוי בהרבה גורמים כמו משקל נוכחי, רמת פעילות גופנית, סוג המזון ועוד. בכל אופן, ישנה נוסחה מאד כללית ולא מדויקת שאומרת שצריך כ 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר, אם משקלך 60 קילו, אתה צריך 1,800 קלוריות. בכל מקרה, לא מומלץ לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2010 | 14:53 | מאת: אסנת

שלום רב, אני מעוניינת לרכוש מכונה להכנת מיצים מירקות קשים. אשמח לקבל המלצה על מכונה אמינה ונוחה לשימוש ולניקוי תודה

22/07/2010 | 17:53 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, אין לי המלצה על מותג ספציפי. אם זה לשימוש יומי - חשוב שיהיה פתח רחב. אם סוחטים יותר מ3 כוסות ביום - כדאי שיהיה 500 - 1000 ואט. כדאי שפינוי הפסולת יהיה למיכל חיצוני. יש מספר מותגים שעונים על הפרמטרים האלה. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2010 | 13:03 | מאת: מיה

האם זה נכון שאורז בסמטי לבן הוא עם ערך גליקמי נמוך ובריא כמו הבסמטי המלא?

22/07/2010 | 17:54 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, יש באינטרנט טבלאות אינדקס גליקמי של מזונות - תבדקי שם. אני חושב שככל שהזרע מלטוש יותר, הערך הגליקמי שלו יהיה גבוה יותר. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2010 | 18:46 | מאת: מיה

ובלי קשר לערך הגליקמי, זה עדיין מזין ומורכב כמו המלא?

22/07/2010 | 12:50 | מאת: ליאור

אני רוצה לדעת אם פירות יער מאוד מסוכנים לחולי סוכרת? אני הצלחתי להתאזן אחרי שעברתי לאינסולין לנטוס ומרגישה טוב, ערכי סוכר שלי תקינים וירדתי במשקל. אני מאוד חושקת בפירות יער ואשמח לדעת כמה אם בכלל מותר לי

22/07/2010 | 17:57 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, פירות יער הם כמו כל פרי אחר וצריך לאכול אותם בהגבלה בהתאם להנחיות הרופא או התזונאית שלך. כמובן שמדובר בפירות יער חיים, או יבשים ללא המתקה חיצונית (מסוכרים). בהצלחה צביקה קורן

21/07/2010 | 21:55 | מאת: דנה

יש פיטריה שמכילה ויטמין D התוכל להגיד לי היכן אפשר לקנות אותה תודה

21/07/2010 | 22:36 | מאת: דנה

יותר חשוב לי לדעת אם שמן דגים מכיל כולסטרול או שומן רווי תודה

22/07/2010 | 18:02 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, ויטמין D נמצא בעיקר בשומן של בעלי חיים, אבל יש טענה שהוא נמצא גם בפטריות שיטאקי מיובשות. ניתן לקנות בחנויות טבע גדולות. בשמן דגים יש כולסטרול ושומן רווי. בהצלחה צביקה קורן