פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

12/08/2010 | 10:23 | מאת: שושי

יש לי מחלת הנשיקה ועל כן תפקודי הכבד גבוהים. ממה מומלץ לי להימנע? יש משהו שמומלץ דווקא לצרוך בימים אלה? תופעות המחלה מעבר לחום היא עייפות קשה ביותר וחוסר תאבון

14/08/2010 | 07:31 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, ראשית אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה בטעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. שנית, אני טוען שאין תזונה מיוחדת למחלה זו או אחרת. האדם הבריא והאדם החולה צריכים לאכול אתה תזונה - טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת. בכל אופן, אני מציע לך להימנע ממזונות כבדים המכבידים על הכבד ומערכת העיכול (כמו: בשר, מלח, מטוגן, קמח לבן, צבעי מאכל ועוד). כדאי להוסיף מזונות משקמים ומחזקים כמוL: ירקות חיים ומבושלים (בעיקר כתומים), פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקיטניות רצוי מגידול אורגני. שלישית, תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. רביעית, אם "תחפשי טוב", תמצאי מישהו שיציע לך משקה, תרכיז, גלולה, או אבקה של צמח פלאי, או תערובת צמחים ש"מרפאים כל מחלה". זה עולה מאות שקלים אבל למי אכפת, אנחנו אוהבים "תרופות טבעיות" ולא רוצים להתאמץ ולאכול סלט כל היום... בהצלחה צביקה קורן

11/08/2010 | 20:56 | מאת: מלי

מהי כמות הפשתן המומלצת ביום תודה

12/08/2010 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, מומלץ 1-2 כפות ביום - טחון טרי. במבזק הבריאות לחודש אוגוסט כתבתי על הפשתן. להלן המאמר בנושא: הפשתן הוא צמח חד שנתי בעל סיבים מרובים הגדלים על גבעול ארוך. זרעי הפשתן מאוכסנים בתוך תרמילים עגולים, הם חלקים וצבעם צהוב או חום. זרעי הפשתן נכללו בתזונת האדם כבר לפני אלפי שנים, במצרים העתיקה, ביוון ובמזרח הרחוק. בשנים האחרונות הפשתן זוכה לפופולאריות מחודשת בקרב תזונאים טבעיים ושוחרי בריאות, בשל ערכיו התזונתיים ויתרונותיו הבריאותיים, שחלקם אומת במחקרים מדעיים. זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה של שומן רב בלתי רווי ובכלל זה חומצה אלפא לינולאית (ALA) המשמשת כחומר מוצא לייצור חומצת השומן הנקראת בפינו "אומגה-3". אין בפשתן חומצות שומן מסוג EPA וDHA המצויות בשמן דגים ומבחינה זאת הוא נחות לעומת שמן דגים. קליפת הזרעים קשה ועשירה בסיבים תזונתיים. בגרעין עצמו יש חלבון, ויטמינים, מינרלים, שומן איכותי, ליגנינים, פיטו-סטרולים ופיטו-אסטרוגנים. ערכים תזונתיים (ב- 100 גרם): 530 קלוריות, 19 גרם חלבון, 13 גרם פחמימות, 42 גרם שומן (בעיקר חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה-3 (בצורת ALA) ואומגה-6), מינרלים (סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, נחושת, זרחן, אבץ, סלניום), ויטמינים (E, C, B, K). כמות האומגה 3 בפשתן גבוהה יותר מזו הנמצאת באגוזי מלך שגם הם מקור צמחי חשוב לחומצה חיונית זו. אגב, בדקתי ומצאתי שהערכים התזונתיים של זרעי הפשתן עולים על אלה של "הלהיט התזונתי, גרגרי הצ'יאה, היקרים יותר, אך זוכים "ליחסי ציבור" טובים על ידי משווקים נמרצים. יתרונות בריאותיים 1. חומצת השומן החיונית ALA (אשר כאמור הופכת בגוף לאומגה-3), נמצאה במספר מחקרים כחיונית לשמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת מצבי דיכאון, סיוע בהתפתחות התקינה של תינוקות ופעוטות, איזון רמות שומנים בדם ועוד מספר תפקידים ביולוגים חשובים בגוף. כדאי לקרוא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14995053 . בנוסף, קיראו על יתרונות אומגה-3 במבזק אפריל 2010: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=124 2. זרעי הפשתן מכילים פיטו-אסטרוגנים (אסטרוגן צמחי) היכולים להקל על תופעות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי. הפיטו-אסטרוגן חלש בהרבה מאשר האסטרוגן הטבעי של הגוף ויכול להחליף אותו. הוא "מתלבש" על קולטני האסטרוגן בגוף וגורם לפעילות פחותה של האסטרוגן הטבעי שהגוף מייצר. כך הוא מתאים לטיפול ולמניעת תופעות ומחלות הנובעות מעודף אסטרוגן (כמו תסמונת תרום ווסתית, סרטן השד והערמונית) ולהקל על תופעות הנובעות מחוסר באסטרוגן בגיל המעבר והבלות. לדוגמה: טיפול במצבים של אי סדירות במחזור, גלי חום ואף סיוע בספיגת הסידן בעצמות ועיכוב דלדולן. 3. סיבים תזונתיים: זרעי הפשתן עשירים בסיבים תזונתיים (מסיסים ובלתי מסיסים) ולכן מומלצים במצבי עצירות (בשילוב עם שתייה רבה). לטיפול בעצירות מומלץ לאכול את הזרעים הטחונים, או להשרות בערב 2 כפיות זרעים שלמים בכוס מים ובבוקר לשתות את המים. הריר המופרש מהקליפה משמש כחומר סיכה מעולה למעיים. 4. הפשתן הוא גם פתרון טוב במצבי רעב במהלך היום כיוון שהוא נותן תחושת שובע האופיינית למזונות העשירים בשומן ובסיבים תזונתיים. 5. פיטוסטרולים: פיטוסטרולים הם חומרים המצויים באופן טבעי בשמנים צמחיים וגם בזרעי הפשתן. לגוף אין יכולת לייצר אותם ויש לקבלן מהמזון. המבנה הכימי שלהם דומה לזה של כולסטרול ויש המכנים אותם "כולסטרול מהצומח". כבר באמצע המאה הקודמת התגלה, כי פיטוסטרולים מורידים את רמת הכולסטרול בדם על-ידי עיכוב בספיגתו. עיכוב ספיגת הכולסטרול ע"י פיטוסטרולים נעשה באמצעות "תחרות" על מנגנוני ספיגת הכולסטרול במעי בדק. 6. בריאות העור: העור זקוק לאספקה קבועה של חומצות השומן החיוניות ובמיוחד חומצת שומן אומגה 3 שהכמויות שלה בתזונה המערבית נמוכות במיוחד. צריכה קבועה של זרעי פשתן, יכולה לסייע בשמירה על מראה העור ובריאותו. איך מאחסנים פשתן? כדי ליהנות מהיתרונות התזונתיים והבריאותיים של הפשתן, יש צורך לטחון הזרעים. הקליפה הקשה מקשה על מערכת העיכול לפרק את הזרעים וללא טחינה, או לעיסה יסודית, הם יוצאים שלמים בצואה ורכיבי התזונה שבהם לא נספגים בגוף. חשוב לקנות זרעים שלמים (רצוי מגידול אורגני) ולטחון בסמוך למועד האכילה. לא מומלץ לקנות זרעים טחונים! השמן בזרעי הפשתן רגיש מאד ומתקלקל במהירות עקב חשיפה לאור, לחום ולחמצן. אפשר לטחון כמות גדולה ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר (לכמה ימים - עד חודש), או במקפיא (לכמה שבועות – עד שלושה חודשים). את הזרעים השלמים אפשר לשמור במקרר, או מחוצה לו לתקופה של כשנה. כמה לאכול? הכמות היומית המומלצת היא כף עד שתים ביום של פשתן טחון. עם זאת, כדאי להגיע בהדרגה לכמות הזאת ולבדוק אם אין תופעות לוואי. עצות וטיפים לשימוש בפשתן את הפשתן ניתן לשלב במגוון רב של מאכלים. לדוגמה: לפזר על סלט ירקות או פירות, להוסיף ליוגורט, לשייק פירות, לדייסה, למרק, לפשטידה ועוד. חשוב לדעת שלאחר חימום, השמן הצמחי מאבד מאיכותו נהרס וגם חלק מהויטמינים נעלמים, אולם הסיבים התזונתיים, המינרלים, ALA והפיטו-אסטרוגנים נשארים אפקטיביים. ממרח מתוק: לערבב כף זרעים טחונים עם 1-2 כפיות דבש ולמרוח את התוצאה המתקבלת על לחם, או טוסט. ממרח מלוח: לערבב כף פשתן טחון עם מעט שמן זית ומלח ים גס ולמרוח על לחם, או קרקר. לשימוש באפיית לחם, מאפין, עוגות, עוגיות ועוד: מחליפים כ-1-1/2 כוס קמח רגיל באותה כמות פשתן טחון. ככל שיש יותר פשתן המאפה ישחים מהר יותר – יש לבדוק למניעת חריכה. אין לאפות מעל 180 מעלות. מחקרים 1. במחקר קנדי שבו השתתפו 39 נשים אחרי גיל המעבר שחלו בסרטן השד, מצאו מדענים מאוניברסיטת טורונטו שזרעי פשתן עשויים לחזק את יעילות הטיפול הקונבנציונלי במחלה. הנשים שהשתתפו במחקר קיבלו כל יום, במשך כחמישה שבועות, עוגיות רגילות או עוגיות שהיו בהם 25 גרם זרעי פשתן. הגידול הצטמצם אצל 29 מהנשים. 2. בפרסום אחר של אותו מכון נטען, כי שילוב של פשתן וסויה מקטין גידולים של סרטן השד. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17579892 3. מחקרים נוספים בודקים השפעה על מחלות לב, לחץ דם, סוכרת, גיל המעבר, אוסטאופורוזיס ומחלת קרון. לדוגמה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19568181 4. בפרסום של המחלקה לרפואה בהרווארד, בוסטון מומלץ לצרוך 2-3 גרם חומצת שומן אלפא לינולאית (ALA) כדי למנוע מחלת לב. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15945135 5. מחקר נוסף, שנערך בהרווארד, מצא שחומצות שומן מסוג אומגה 3 יכולות להפחית את הסכנה לניוון מרכז הראיה ברשתית (מקולה), מחלת עיניים שמביאה לאובדן הראייה עקב הרס תאים עצביים בעין. 6. במרכז על שם הנרי פורד לחקר ושיקום הראייה בדטרויט מצאו, כי זרעי פשתן ושמן פשתן מועיל לטיפול ביובש בעיניים. חומצות שומן אומגה 3 מסייעות לבלוטות השומן להפיק את השומן בסמיכות הרצויה, כך שיצפה את משטח העין. שמן פשתן רבים משתמשים בו כתוספת לתזונה היומית או כשמן לסלט. כאמור, השמן רגיש מאד ולכן אם קונים שמן פשתן, כדאי לקנות רק בבקבוקים כהים מקירור. חשוב לבדוק את התאריך האחרון לשיווק ולשמור במקרר בבית. כדי ליהנות מהיתרונות בלי החסרונות אפשר למהול אותו בשמן זית כתית מעולה ביחס של 1:3 כפות לטובת השמן זית. סיכום חשוב לזכור שפשתן זה מזון - בריא, מבריא, איכותי ועשיר ברכיבים תזונתיים, אך אין הוא "תרופה טבעית" שתרפא כל מחלה במינון מסוים ובפרק זמן מסוים. אפשר לקנות את הזרעים בכל חנות טבע ובחנויות תבלינים. כדאי לקנות זרעים הארוזים באריזת ואקום ולא בשקיות או בתפזורת. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון, אלא את הזרעים השלמים ולטחון בבית במטחנת קפה. אפשר לטחון כמות ולשמור בצנצנת במקרר. להתחיל עם כפית אחת ולהגיע לכף עד שתים ביום. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 15:23 | מאת: מרווין

ALA היא החומצה הלינולנית ולא לינולאית שזו חומצת אומגה-6 וצריכה שלה לא מומלצת שנית,בשמן הפשתן ה-ALA מתחמצנת מהר מאד, כמעט מיידית. ישנן ארצות רבות שיבוא פשתן למאכל אדם אסור ואחרות מגבילות שימוש בו למאכל אדם

11/08/2010 | 13:40 | מאת: sofi

שלום שותה מים רתוחים קרים או חמים -כמובן מקפידה שלא יהיה משקע של אבן,השאלה אם יש חיסרון לשתיה של מים רתוחים? ועוד שאלה מה דעתך על מי סודה האם הם מזיקים? תודה לתשובה סופי

12/08/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, במים רתוחים אין חיידקים, אבל יש בהם פחות סידן ומנרלים אחרים ששוקעים ונדבקים לקרקעית ולדפנות הכלי. מי סודה זאת פשרה אפשרית. רצוי לשתות מים, תה צמחים ומיץ ירקות בהצלחה צביקה קורן

10/08/2010 | 12:37 | מאת: שרון

מבקשת לדעת אילו סוגי מזון עשויים להסדיר את תהליך העיכול (למנוע עצירות), ומהם סוגי המזון מהם עלי להמנע. בטני נפוחה מזה כשבוע ללא כאבי בטן,רק הרגשת מועקה וכבדות...

10/08/2010 | 15:48 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש על המילה "עצירות", או "נפיחות". בנוסף את יכולה לקרוא על הנושא בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=59 כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

10/08/2010 | 00:52 | מאת: אלי

שלום רב! אבקש לשאול איך אני יכול להכין מיץ עשב חיטה. אני יודע שיש בשוק מסחטה שמיועדת לתפקיד זה. אבל יש לי בבית כבר מסחטה אחרת - מסחטת פירות/ירקות קשים. האם אני יכול לסחוט במסחטה הזאת? ואיך? תודה רבה!!

10/08/2010 | 15:44 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, יש כמה דרכים לקבל את המיץ. א. ללעוס את העלים היטב ולירוק את הפסולת. ב. לטחון בבלנדר עם חצי כוס מים, לסנן ולשתות. ג. לסחוט במסחטת מיצים רגילה, אבל זה בעייתי ועלול לשרוף את המנוע. ד. לקנות מיץ ב"בר מיצים" בקניונים. אם המיץ טוב לך, תשקיע במסחטה ידנית או חשמלית. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2010 | 17:24 | מאת: אלי

תודה על התשובה! האם אפשר בכל זאת לסחוט את העשב במכונת מיצים קשים? האם יש למישהו רעיון? אולי יחד עם ירקות אחרים, קשים יותר? תודה!

09/08/2010 | 11:46 | מאת: יפעת

שלום, אבקש לדעת האם יין טוב לבריאות אודות לענבים עם האלכוהול. או שאכילת ענבים או צימוקים ללא אלכוהול טוב באותה המידה. תודה, איה

10/08/2010 | 15:39 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות אלכוהול בשום צורה שהיא. ענבים אדומים וצימוקים כהים מכילים את כל החומרים המועילים שישנם ביין אדום. בהצלחה צביקה קורן

09/08/2010 | 10:21 | מאת: יפעת

שלום רב, האם לאחר יממה, בחצי לימון עטוף בניילון במקרר נשארים ערכים תזונתיים, או מקצתם, או כלום. תודה, יפעת

10/08/2010 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

נשארים ערכים תזונתיים. אני מבקש שתרכזי את כל השאלות בהודעה אחת. תודה צביקה

09/08/2010 | 07:02 | מאת: לוה

אני נוהג לאכול פירות עם אגוזים-לדוגמא מלון עם פקאן, אבטיח עם מלך האם מבחינת צירוץ מזון זה בסדר והאם שילוב זה יוצר חלבון מלא והאם יש פירות שרצוי לא לשלב

10/08/2010 | 15:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שילוב פירות עם אגוזים, שקדים וזרעונים הוא מומלץ וחיובי, אבל הוא לא יוצר חלבון מלא. עם זאת, על פי תיאוריית צירופי המזון דווקא אבטיח ומלון אוכלים לבד, לא תוספות. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 19:55 | מאת: חלי

מה החלק המומלץ ביותר בבקר

09/08/2010 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

חלי שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה ט ב ע י ת. אנחנו שוללים אכילת בשר מכל חלקי הבהמה, או התרנגולת! בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 19:54 | מאת: מיטל

אני מאוד אוהבת שיטאקי ומחפשת שיטאק' בלי מלח [כמו בקופסאות שימרים] אתה יודע היכן ניתן להשיג זאת

09/08/2010 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

אפשר לקנות פטריות שיטאקי יבשות בחנויות טבע. הן עדיפות על המשומרות. בהצלחה צבייקה קורן

08/08/2010 | 18:02 | מאת: עמיר

09/08/2010 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

!!

08/08/2010 | 13:40 | מאת: טל

אני נשואה עם 4 ילדים אני שוקלת 42 קילו , מבנה גופי צנום עד כדי להחריד ,אני אוכלת 3 ארוחות ביום מסודרות אבל לצערי בגלל שאין לי רשיון אני הולכת המון ברגל. שום דבר לא עזר . האם יש פתרון

09/08/2010 | 06:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ועד אז כדאי להוסיץ לתזונה מזון עתיר קלוריות כמו: שמן זית, אבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעים, לחם מלא, דגנים מלאים ועוד. כדאי לבדוק גם תפקוד בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 11:59 | מאת: איה עיר

תודה על תשובתך.מצאתי בספרשל יעקב אילני-הזרעים מכילים גליקוזיד הצר את החומצה ההדירוציאנית או הצינית הרעילה.חומר המבטל את הויטאמין b-6 ותופעות אלרגיות. האם עדיין מדובר בחלק רעיל זניח ולא מזיק.אם קניתי בסופר זרעים טחונים לפני חודשים ושמתי במקרר זה לא יעיל או מזיק?צריך לטחון ולאכול באותו רגע?גם השמן בכופסה מכיל לטענתו חומר מזיק.אשמח לשמוע איך ובמה משתמשים בשמן פשתן? ובאיזו כמות? כמה כפיות זרעי פשתן ביום? האם בתוך מאכלים או אפשר בכפית ואח"כ לשתות מים? הרבה תודה עבור הסבריך כי עד היו חששתי משמוש בזרעים.

08/08/2010 | 16:36 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, תיארתי לעצמי שמדובר בציאניד. הרעל הזה הנקרא גם מימן ציאנידי נמצא בכמויות מזעריות ברוב הפירות המכילים חרצן, כגון דובדבנים, מישמשים ושקדים. הוא נמצא גם בחלק מהעלים המשמשים לחליטת תה צמחים. אין מקום לבהלה, הגוף שלנו מסוגל לפרק ציאניד אם מגיע אליו בכמות קטנה. הייתי מציע לך לזרוק את הפשתן הטחון מהמקרר, לקנות זרעים טריים ומטחנת קפה ולטחון ולאכול טרי. אפשר לטחון כמות גדולה ולשמור במקרר בצנצנת זכוכית לכמה שבועות, או במקפיא לכמה חודשים. המנה היומית - 1-2 כפות אותן אפשר לפזר על סלט ירקות או פירות, או בתבשיל לא חם מאד.. אני לא ממליץ להשתמש בשמן כיוון שהוא רגיש מאד ועלול להתקלקל. אם בכל זאת את קונה שמן, תקני שמן המוחזק במקרר בחנויות טבע ולא בקופסת פח. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2010 | 12:47 | מאת: טליה

לאחר אכילה ממושכת של זרעי פשתן סבלתי משילשולים נמר לי שתעשיית התרופות משתמשת בפשתן לתרופות לקסטיביות בגלל תכונה זו האם זה נכון?

07/08/2010 | 21:43 | מאת: מילי

שלום, רציתי לשאול כיצד התזונה הטבעית משפיעה ומועילה לשיער? מהם הדברים המומלצים למאכל ע"מ לשמור על שיער מפני נשירה, קשקשים ועור יבש, ובריאותו באופן כללי? תודה!

08/08/2010 | 10:21 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, ראשית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "שיער" ותמצאי כמה תשובות. שנית, כפי שכתבתי לפני כמה ימים, אני לא מאמין בקיום תזונה מיוחדת למוח, לעור, לשיער, ללב וכד'. הגוף הוא שלמות אחת המורכבת מאיברים, רקמות ותאים. חובה עלינו להזין את הגוף בתזונה טבעית, איכותית ומאוזנת שיש בה חלבונים, ויטמינים, מינרלים ושמנים איכותיים ולהימנע ממזון קלוקל ורעיל. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 21:35 | מאת: אחת

שלום!אני סובלת ממעי רגיש,כאבי בטן,גזים,ורגישות ללקטאז וכנראה גם לקמח,יש לי גם כעין קרקורים קולניים מהבטן לא רק כשאני רעבה,רציתי לבקש תפריט מזון שיקל עלי את התופעות הנ"ל,תודה רבה!(והכי חשוב שימנע ממני תקרקורים שגורמים לי לאי נעימות רבה ביותר!)

08/08/2010 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום. מציע שתפני לתזונאית קלינית, מומחית במחלות מערכת העיכול, או לייעוץ אישי בתזונה טבעית. לא כדאי להתבסס על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר כדי לטפל בבעיות בריאותיות. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:38 | מאת: אלעד

קניתי פתיתי כוסמין-זה נראה כמו קווקאר,גם איתם צריך להשרותם במים חמים כמה דקות לפני אכילתם כמו עם הקווקר,בגלל החומצה הפיתית,או שאיתם אין צורך לעשות כך?

08/08/2010 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. אם זה דומה לשיבולת שועל, צריך להשרות, או לבשל כמו שמבשלים דגנים מלאים. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:26 | מאת: אנה עיר

הכל מדברים בשבחו של הפשתן. בספר מזון ובריאות של יעקב אילני נאמר כי הזרעים שמשו מאכל ליונים והם אף מכילים רעל. אוכל לצ-מצוא מספר העמוד. אולגה רז גם לאבעד וטוענת רק אם טוחנים אותם ואוכלים באתו רגע. אני חוששת לאכול. אודה על תגובתך.

08/08/2010 | 10:10 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום, בהיבטים שונים - תבצעי חיפוש על המלה "פשתן". בעיני הפשתן הוא מזון בריאות, טבעי ואיכותי. הוא מכיל חלבון איכותי, שמנים רב בלתי רוויים ובכלל זה שמן המשמש כחומר מוצא לאומגה 3 (ALA), ויטמינים, מינרלים, פיטוסטרולים, סיבים תזונתיים ועוד. בהרבה מזונות יש "רעל", אבל מדובר בכמויות זניחות. כדאי לאכול פשתן טחון טרי שטוחנים בבית ולא לקנות מוכן. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:20 | מאת: אלעד

האם זה נכון שכל האגוזים חומצים חוץ מהפיסטוק שהוא בסיסי? ועוד טענה שאני לא סגור לגביה שלימון זה הפרי ההדר היחידי שטוב לדלקות פרקים?

08/08/2010 | 10:03 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, זה נכון, אבל ברמה נמוכה מאד. השקדים הם בסיסיים. לימון הוא בסיסי ולכן עשוי להועיל למחלות מפרקים. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 17:18 | מאת: ורד

יש לי תינוקת בת שנה. מסתבר שהיא רגישה לחלב ביצים טחינה עגבניות בוטנים ניזונה ממטרנה צימחית, פירות לחם, פסטות, אורז, ירשות אבקש לקבל תפריט לארוחת בוקר וערב (צהרים מסודרת) תודה

08/08/2010 | 10:02 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום מציע שתפני לתזונאית מומחית בתזונת תינוקות בהצלחה צביקה קורן

07/08/2010 | 14:25 | מאת: מיה

איזה דבש טבעי אתה ממליץ לקנות? נוזלי אורגני או גבישי? שמעתי שהנוזליים הם מחוממים וזה הורס את הערך התזונתי ומכיל יותר סוכר.

08/08/2010 | 10:00 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, בתחילת הדרך כל דבש הוא נוזלי. הוא מתגבש אחרי כמה חודשים. רצוי לקנות דבש מגידול אורגני, אם כי קשה להכריח את הדבורים לבקר דווקא בפרחים מגידול אורגני... בהצלחה צביקה קורן

08/08/2010 | 13:09 | מאת: מיה

תודה אבל יש את אילו שקונים בסופר (כמו יד מרדכי) והם לא מתקשים גם אחרי תקופה ארוכה. האם גם הם טובים מספיק?

06/08/2010 | 15:41 | מאת: קרן

צביקה שלום, חיפשתי מידע על סדנאות של צום מיצים אך לצערי לא מצאתי סדנאות שמתאימות לי מבחינת הזמן. אולי אתה יודע על סדנא שמתקיימת בתחילת אוקטובר? (1/10-9/10) תודה מראש, קרן.

08/08/2010 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, תקישי בגוגל "צום מיצים" ותמצאי את כל הגורמים שמנהלים צומות מיצים בארץ. אני בטוח שתמצאי מועד שמתאים לך. בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 16:52 | מאת: שלום

אמרו לי לקנות את זה לאיזון כולסטרול ושומנים . http://www.gramse.com/Gramse07/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=300 יש לך מושג בזה? מה טוב בזה?

08/08/2010 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

אני גם לא נוהג להמליץ על מותג זה או אחר

05/08/2010 | 13:17 | מאת: יפעת

שלום רב, האם התבלינים הנמכרים בצורתם הטבעית ולא באבקה, כגון: גרעיני פלפל שחור, זרעי כמון, ענף כורכום, הם אכן טבעיים לגמרי או שכדי לשמר אותם גם הם עוברים איזה שהוא הליך שימור. תודה, יפעת

05/08/2010 | 13:29 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, השאלה טובה, אבל אין לי תשובה טובה... אם תקני תבלינים מגידול אורגני, סביר להניח שהם לא עברו טיפול כלשהו. בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 10:46 | מאת: זהבה

שלום צביקה, כחצי שנה שאיני צורכת מוצרי חלב ולאחרונה החלטתי לוותר גם על בשר ואיתו על כל המוצרים מן החי. רציתי לשאול האם עליי לגשת לדיאטנית שתדריך אותי לגבי נטילה של הויטמין בי-12 ? או שפשוט מאוד אפשר לקנות אותו ולקחת לפי המינון המומלץ על התוית? תודה רבה

05/08/2010 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

זהבה שלום, חבל שלא ניגשת לייעוץ אישי בתזונה טבעית ל פ נ י שהפסקת עם כל החלבונים מהחי. B12 זאת לא הבעיה היחידה של אנשים שמפסיקים פתאום לאכול מוצרים מהחי... לשאלתך, את יכולה לקחת כדור B12 למציצה 1-3 פעמים בשבוע מבלי לגשת לדיאטנית. כדאי לבצע בדיקות דם עכשיו ובעוד כחצי שנה, כדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 14:07 | מאת: זהבה

05/08/2010 | 10:26 | מאת: דרור

שלום רב בעצת רופאת המשפחה ובעקבות תסמינים שונים שלא נמצא להם כל ממצא אני מעוניין לבצע בדיקה להמצאות החיידק (בקופת החולים מכבי אין משום מה אפשרות לבצע את הבדיקה מעל לגיל 50 ). היכן מומלץ לבצע את הבדיקה ? תודה דרור

05/08/2010 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, אתה יכול לפנות למעבדה פרטית. מוזר מאד שלא מאשרים את הבדיקה הזאת. מציע שתבדוק שוב אצל רופא מקצועי (גסטרו). בהצלחה צביקה קורן

05/08/2010 | 23:06 | מאת: דרור

תודה על התגובה זו בדיוק השאלה שלי , היכן מומלץ לבדוק באופן פרטי. תודה דרור

05/08/2010 | 08:53 | מאת: מירי

שלום, אני סובלת מתולעים במעיים (כמו ילדים, רק שאני אישה מבוגרת) וכן מפטריות ברגליים. אציין כי אני ניזונה מאוכל טבעוני בלבד. האם יש איזה שהיא המלצה להתמודדות עם שתי התופעות המעיקות? תודה

05/08/2010 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אם את טבעונית ולא רזה מידי הייתי ממליץ לבצע כמה ימי צום מיצי ירקות ירוקים (ללא סוכר), או מים. לפטריות ברגלים אפשר לטפטף שמן עץ התה, או להשקות את הרגלים במים עם השמן הזה. להקפיד על יובש כף הרגל. בכל מקרה כדאי לבצע בירור רפואי כדי לאבחן את אופי הבעיות האלה. בהצלחה צביקה קורן.

04/08/2010 | 23:50 | מאת: אילי

אני אוכל הרבה אבל לא משמין וזה מפריע לי אני צריך עזרה...

05/08/2010 | 13:16 | מאת: צביקה קורן

אילי שלום, חבל שלא כתבת בן כמה אתה, מה גובהך ומה משקלך הנוכחי... קשה לתת ייעוץ עם כל כך מעט פרטים. לא ברור לי מה זה "אוכל הרבה". היות ואני מניח שאתה צעיר מאד, אני מציע שתפנה לתזונאית בקופת חולים לקבלת הדרכה. בהצלחה צביקה קורןמציע שתפ

04/08/2010 | 08:12 | מאת: יעל

שלום רב צביקה אני זקוקה להמלצות למיצי ירקות מזינים משהו על בסיס יומי להחדרת ויטמינים חיוניים לגוף, לשיער שהדלדל ובכלל תודה יעל

05/08/2010 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, המיץ שאני ממליץ עליו מורכב מקישוא, מלפפון, גבעול סלרי, רבע סלק, גזר וכמה עלי פטרוזיליה. אפשר לגוון עם כרוב, שמיר, עלי חסה. רצוי שיהיה מגידול אורגני. כמובן שזה צריך לבוא עם תזונה טבעית, איכותית ומאוזנת. כדאי לעשות בירור רפואי בקשר לנשירה. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 11:13 | מאת: יפעת

שלום, מהם המזונות החשובים ביותר לבריאות המח. תודה, יפעת

03/08/2010 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, כל המזונות הטבעיים חשובים לבריאות המוח, העור, הכבד והלב. במקביל כדאי להימנע ממזונות מזיקים הפוגעת בתפקוד המוח, העור, הכבד והלב. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 10:25 | מאת: ליאור

עוד מעט מגיעה עונת הרימונים (או שכבר החלה?) ורציתי לבקש המלצות ולשאול שאלות לגביהם. בכלל אשמח לכל מידע. ראשית- האם לאנשים עם בעית סוכר יש בעיה לאכול רימונים? שנית- האם מומלץ לאכול, או לשתות מיץ רימונים? אשמח לשמוע כל עיצה ורעיון. המשך שבוע נעים, ליאור

03/08/2010 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אפשר לאכול רימונים במסגרת התזונה היומית והקצבת הפירות היומית. מיץ רימונים עלול להיות בעייתי והייתי מסתפק בפרי עצמו. עם זאת כדאי לזכור שאצל חולי סוכרת ש פגיעה בכלי הדם והרימון מכילים חומרים המחזקים את כלי הדם. בהצלחה צביקה קורן

02/08/2010 | 21:16 | מאת: אסנת

שלום רב, אני מקפידה על דיאטה טבעונית כחלק מניסיון לרפא את עצמי לאחר תקופה של יציאה מאיזון בריאותי. (אני מקבלת הנחיה מאיש מקצוע מנוסה מאד בתחום, ולא על דעת עצמי). אני מבינה ממה שקראתי, שB12 יש רק במזון מן החי ושעלי ליטול זאת כתרופה מלאכותית. רציתי לשאול שתי שאלות: א. האם הבנתי נכון? ב. אם כן, זה לא מובן לי, כיוון שהטבעונות מוסברת כתזונה הנכונה, הבריאה והטבעית, וככזו היא אמורה לספק לגוף ולנפש את כל המענים להם האדם זקוק, לא כן? לא נראה לי הגיוני להתבסס על טיפול תרופתי משלים. אשמח מאד לשמוע את דעתך. תודה וכל טוב

03/08/2010 | 14:19 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, א. הבנת נכון. ב. בעולם מושלם לא היית צריכה לקחת תוסף. ישנם מקרים נדירים של טבעונים מלידה שמערכת העיכול שלהם מושלמת ומייצרת B12. אצל רובנו מערכת העיכול "מקולקלת" ולא מסוגלת לייצר את הויטמין ולכן חייבים לקחת תוסף חיצוני. הנושא בעייתי מכיוון שמרגישים את החוסר רק לאחר כמה חודשים או שנים, אבל אז כבר עלול להיגרם נזק בלתי הפיך למערכת העצבים. בהצלחה צביקה קורן

על תזונה נכונה ובכ'א לא מצליחה לרדת במשקל.כבר שנים שאני לוקחת יום יום 2 אלטרוקסין 100 ,כעת עשיתי שוב בדיקת דם ותוצאת הtsh היא 0.14 ,יש לי גם עצירות כרונית ויובש בעור. האם זה הגורם לאי הירידה במשקל.מה עלי לעשות?

יעל שלום, ראשית אם בלוטת התריס לא מאוזנת תתייעצי עם הרופא המטפל או אנדוקרינולוג. שנית, בלוטה לא מאוזנת עלולה לגרות לקושי באיזון המשקל. שלישית, אני מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 11:12 | מאת: יעל

הקלוריות ליום משתנה עד לאיזון הבלוטה?

02/08/2010 | 08:01 | מאת: דניאל

באיזה מזונות יש B12 לאדם שהוא צמחוני אבל אוכל מוצרי חלב וביצים וכיצד לשלב בניהם או עם מוצרים אחרים כדי שתהייה ספיגה טובה תודה מראש ויום טוב

02/08/2010 | 11:52 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, במוצרי חלב יש כמות אפסית ובביצים מעט יותר. בירקות ובפירות אין B12. הפתרון הטוב ביותר הוא לקחת פעם בשבוע כדור B12 למציצה. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2010 | 07:40 | מאת: דניאל

ה B12 שלי הוא 166 אבל ההרגשה הכללית שלי לא טובה למרות שאני אוכל די בריא ועושה הליכה שעה ביום יש לי חולשה בגוף וכאבי שרירים ובנוסף אני לא ישן טוב ולפעמים בכלל לא .האם זה יכול להיות ממחסור ב B12 למרות ש 166 נחשב טיפה מעל המינימום(לפי הרופא) תודה מראש

02/08/2010 | 01:18 | מאת: רוני

שלום, אני בת 22 ובשנה האחרונה סובלת מנשירת שיער חמורה למדיי,עד כדי כך שאני ממש רואה חורים בשיער..אני מתולתלת ותמיד היה לי המון שיער עם הרבה נפח ומאוד עבה,אבל עכשיו הוא דק,שברירי ואני מפחדת להסתרק כי כל סירוק מוריד 50 שערות בערך,אני מניחה שזה בגלל לחץ בלימודים ותזונה לקויה...ואני רוצה לפחות בתחום הזה לעזור לעצמי..איזה מאכלים ספציפיים טובים לשיער? אני לא מתכוונת באופן כללי, אלא בצורה ספציפית ממש..בשר אדום? אגוזים מסוג מסויים?ירק מסויים? ממה להמנע לגמריי? תודה

02/08/2010 | 11:50 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותקבלי טיפים רבים. חשוב לבצע איבחון רציני אצל רופא עור למציאת הסיבה. אם זאת לא מחלת עור, אלא על רקע של מתח וחוסרים תזונתיים (ברזל אבץ, חלבון, ויטמין B וכד') - צריך לטפל בסיבות ולא לחפש "תרופות טבעיות". את יכולה לקחת תוספי מזון וצמחי מרפא, אבל רק תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת עשוייה לפתור את בעייתך (אם זה על רקע תזונתי...). לסיכום, תתייעצי ותמצאי את הסיבה ואז יגיע הפתרון. בהצלחה צביקה קורן.

01/08/2010 | 19:55 | מאת: מירי

שלום רב , אני בחרה בת 30 , יש לי רמות גבוהות של כולסטרול מאז שאני זוכרת את עצמי . זה כנראה גנטי , אני מאד רזה ולא אוכלת מאכלים עתירי שומן וכו'... הכולסטרול הכללי שלי הוא 200 בערך . הרופאה שלי עדיין לא ממליצה לי להתחיל בכדורים ואני בעצמי לא ממש מתלהבת מהעניין . אני יודעת ש-B3 הנון פלאש מומלץ להורדת כולסטרול אבל רציתי לדעת כמה מומלץ לי ליטול , במשך כמה זמן והאם יש תופעות לוואי . במוסף שמעתי על משקה אלוורה שמשמש לאותה המטרה ורציתי לשמוע לדעתך . אם יש המלצות נוספות מלבד סיבים וספורט כמובן... אשמח לשמוע . בתודה מראש...

02/08/2010 | 11:45 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אם רמת הכולסטרול הגבוהה היא על רקע תורשתי, אין הרבה מה לעשות. את יכולה לקחת B3 לשלושה חודשים ולראות אם זה משפיע. תזונה טבעית, איכותית ומגוונת בשילוב פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור. שמן זית ואומגה 3 יכולים לעזור. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותקבלי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה קורן.

01/08/2010 | 18:33 | מאת: גיא

מהו זמן המנוחה המומלץ אחרי ארוחה? ומה עדיף לשתות מים בעמידה או בישיבה? תודה

02/08/2010 | 11:41 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, אין צורך לנוח אחרי הארוחה ואין חשיבות למצב הגוף בשתיית מים. ברור שאחרי ארוחה כבדה לא תוכל לעשות פעילות גופנית נמרצת. רצוי לשתות בניחותא ולא ב"שלוק", אחד. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2010 | 10:38 | מאת: סמדר

שלום רב אני שותה כ חמש כוסות מינימום ביום כאשר הקפה הוא עם קפאין טסטרצ'ויס בכל כוס ככפית וחצי קפה לפני שבוע עברתי באופן קיצוני לקפה נטול קפאין אך עדיין כארבע כוסות ביום אני סובלת מכאבי ראש איומים כל פעם בחלק אחר של הראש כאבי צואר גב תחתון מקרין לרגליים. לפני חודש עברתי בדיקות דם כלליות הכל בסדר, לפני ארבעה חודשים ילדתי את בני השני בניתוח קיסרי. האם התופעות נורמליות? האם ללכת להיבדק? עליי לציין שעד לפני שבוע נהגתי להיכנס למיטה עם כוס קפה וללא בעיות שינה בעקבותיו נהפוכו לא יכולתי להיכנס למיטה בלעדיו. אני מודאגת מהתופעות נא עזרתכם תודה

02/08/2010 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

סמדר שלום, הקפאין הוא סם ממכר ומה שחווית זה ייסורי גמילה. זה לא אמור להימשך יותר משבוע. אם התופעות נמשכות - תפני לבירור רפואי. קפה נטול קפאין אינו תחליף מעולה, מכיוון שהוא מכיל הרבה חומצות וכימיקלים ששימשו להוצאת הקפאין. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2010 | 10:00 | מאת: טלמור

כוסמת בחלב, גריסים בחלב. רציתי לדעת עם במקרה כזה הערך של כל אחד מהמוצרים נשמר? ורציתי לדעת עם זה סותר את זה שאסור לאכול ולשתות ביחד?

02/08/2010 | 11:35 | מאת: צביקה קורן

טלמור שלום, התשובה חיובית לכל שאלותיך. שילוב של חלב עם דגנים (כוסמת, גריסים, "דגני בוקר" אינו רצוי וזה גם סותר את העקרון של אי שתייה בזמן האוכל. ישנם עוד היבטים שלא יפורטו כאן. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2010 | 09:39 | מאת: רמי

פירות ים זה מזון בריא?

02/08/2010 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

אפשר ורצוי להימנע. מדובר ביצורים שאוכלים בעיקר "זבל" מקרקעית הים.

31/07/2010 | 23:24 | מאת: אלעד

רציתי לדעת את עמדתך בנושא שני המוצרים הנ"ל.. האם הם מותרים ובריאים לשימוש? והאם הם בטוחים לשימוש ויכולים להוות תחליף לסוכר?

01/08/2010 | 06:53 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, שניהם בטוחים לשימוש. סטיבה עדיפה לחולי סוכרת ולנמצאים בדיאטת הרזייה מכיוון שאין בה קלוריות. באגבה יש סוכרים, בעיקר פרוקטוז ולאחרונה נפוצו ידיעות בקשר לבטיחות השימוש בממתיק הזה. בהצלחה צביקה קורן

31/07/2010 | 19:04 | מאת: שחר

דוד לי עבר נתוח מעקפים,ובעקבות כך כמובן פנה לתזונאית אשר המליצה להוריד את צריכת הביצים ואף אמרה דבר שמעולם לא שמעתי--שהלבן אשר צמוד לחלמון(יש חתיכה לבנה ארוכה חוטית משהואאשר צמודה לחלמון)מכיל את רוב הכולסטרול,ואם מוציאים זאת מן הביצה אז כמעט ואין כולסטרול. שאלתי היא האם זה באמת כך??כי זה נשמע קצת מוזר תודה שחר

01/08/2010 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, גם אני לא שמעתי את השמועה הזאת. למיטב ידיעתי רוב הכולסטרול נמצא בחלמון (הצהוב) ולא בחלבון. בכל אופן, היום כבר ישנם מחקרים שמצאו שאין קשר בין אכילת ביצה אחת ביום לרמת הכולסטרול. כדאי לצרוך ביצה אורגנית ולאכול אותה בשלמותה. בהצלחה צביקה קורן

31/07/2010 | 18:54 | מאת: שחר

במוצרים אורגניים רשום לעיתים שכמות החלבון בעדשים היא 24-26 גרם ל1100 גרם בעוד שבעדשים של סוגת רשום 7/8 על פי מה שקראתי כמות החלבון בעדשים כתומות לדוגמא אמור להיות אכן 22-26 האם יש סיבה לכך או שסוגת יודעים משהוא שאחרים לא יודעים תודה שחר

01/08/2010 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, בעדשים יבשים (לא מבושלים) יש 25-26 גרם חלבון במאה גרם. בעדשים מבושלים (המכילים הרבה מים) יש 9 גרם חלבון במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2010 | 18:26 | מאת: רן

אני מתלבט מה עדיף האם חומוס פרי הגליל שהוא חומוס מוכן { השאלה איך הם הכינו אותו} או שאולי עדיף לי לקנות חומוס דוגמת סוגת ולהשרות אותו בעצמי? תודה

31/07/2010 | 18:16 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, אני מתפלא שאתה מתלבט... בחומוס בקופסה יש חומר משמר, הרבה מלח ושאריות פח שהמים סופחים. כדאי לקנות פולי חומוס (רצוי אורגניים), להשרות 8 - 24 שעות ולבשל כשעתיים. אפשר להקפיא חלק מהפולים בשקיות ולהשתמש מאוחר יותר. אפשר לטחון בבלנדר עם טחינה, שום ותבלינים ולהשתמש כממרח. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2010 | 11:19 | מאת: דנה

בת 36 , בחורה מלאה בימים האחרונים הבטן שלי נפוחה ביותר הבגדים לא עולים עליי ב-3 ימים המשקל עלה ב-3 ק"ג גזים ,בחילות,כאבי בטן ,חולשה אני מאוד מקפידה על ספורט וגם תזונה כנראה בחודש האחרון הפרזתי עם תזונה האם יש קשר? האם יש מאכלים שרצוי להימנע ? מה לעשות אולי ניקוי גוף? אשמח לתשובה

31/07/2010 | 18:07 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, שאלת וענית... אם את לא בהריון ולא במחזור, אין סיבה אחרת לעלייה במשקל מלבד אכילת יתר. בתקופת המחזור יש צבירת נוזלים, תחושת נפיחות ועלייה זמנית במשקל. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. ניקוי גוף בצום מיצים היא דרך מצויינת להתחיל מחדש. בנוסף, את יכולה לעשות חיפוש בפורום על המילה "נפיחות" או "גזים". בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 20:19 | מאת: גבריאל

שלום.. אני סובל מאי סבילות ללקטוז ורציתי לדעת האם קיים חלב ללא לקטוז ? אם כן איפה אפשר לקנות...והאם בחלב סויה קיים לקטוז?..תודה רבה

29/07/2010 | 22:05 | מאת: יזהר

ברוך הבא ל"מועדון" סובלי אי ספיגת לקטוז! ישנו חלב דל לקטוז (20 אחוז לקטוז מחלב רגיל על פי היצרן) של תנובה שניתן להשגה בסופר של הרשתות המובילות. הוא מגיע כמו חלב עמיד רק בקופסה בינונית. חלב סויה ומוצרי סויה לא מכילים לקטוז אבל כדאי לך מעכשיו לקרוא טוב טוב את רכיבי המוצר שאתה קונה כי מספיק שלא שמת לב ואתה עלול לסבול לאחר מכן (תלוי בעוצמת אי ספיגת הלקטוז שמצאו אצלך). בהצלחה.

07/08/2010 | 21:39 | מאת: אחת

יש כדור בשם אנזים לקטאז שניתן לקחת ביחד עם מוצרי חלב והוא מפרק את הלקטוז בגוף

29/07/2010 | 18:52 | מאת: חנה

בס"ד כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום? (אני שוקלת 98 והגובה שלי 154 ואני בת 19).הלכתי לדיאטניות כבר ,אני לא הולכת שוב,אני רק רוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום.תודה רבה.

31/07/2010 | 12:47 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, קשה להגיד - זה תלוי בהרבה גורמים כמו משקל נוכחי, רמת פעילות גופנית, סוג המזון ועוד. בכל אופן, ישנה נוסחה מאד כללית ולא מדויקת שאומרת שצריך כ 30 קלוריות לכל קילוגרם ממשקל הגוף. במקרה שלך - משקל יתר - הנוסחה לא מתאימה - תפני לייעוץ אישי. בכל מקרה, לא מומלץ לצרוך פחות מ 1,200 קלוריות ביממה. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 16:27 | מאת: מיה

אני משרה (בקערה עם מים במקרר) קטניות בעיקר חומוס גרגרים ושעועית, 48 שעות כדאי לקצר את הבישול. האם עדיין זה בריא והויטמינים נשארים?

31/07/2010 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, ההשרייה משביחה את הקיטניות. כדאי להחליף את המים כל שמונה שעות כדי שזה לא יתעפש. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 15:50 | מאת: ירון

התחלתי לקחת יומית אנטיאוקסידנטים בקפסולות. יש בעיה לקחת אנטיאוקסידנטים לאורך זמן? האם לקיחה רצופה של חודשים/שנים יכולה להזיק? יש מחקרים בנושא?

31/07/2010 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, המחקרים דווקא לא מעודדים לקיחת אנטי אוקסידנטים בכדורים. התועלת שלהם חזקה יותר כאשר הם באים בתוך המזון. בכל אופן כשאי לעשות הפסקה של שבוע כל 4-6 שבועות. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2010 | 15:27 | מאת: אור

האם זה נכון שמאכלי חלב ובשר אסורים לחולי טרשת נפוצה? האם עוף או הודו או חזה עוף ניתן לאכול?כיוון שהשומן הרווי בהם נמוך.האם יש ךהמנע מחלב ?

31/07/2010 | 12:40 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, ישנן כמה גישות טיפוליות ותזונתיות לטיפול במחלות בכלל ובחולי טרשת נפוצה בפרט. אם את הולכת לכיוון הריפוי הטבעי, תצטרכי להימנע מכל חלבון מהחי ומעוד כמה חומרים מזיקים בתזונה. אין לי אפשרות לתת לך המלצה, זאת צריכה להיות החלטה שלך. בכל אופן אני מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ועל "מזונות מבריאים ומועילים". בהצלחה צביקה קורן

28/07/2010 | 13:17 | מאת: טליה

שלום רב, מדוע כשלועסים לחם בפה במשך זמן רב מרגישים מתיקות? בתודה..

31/07/2010 | 12:37 | מאת: צביקה קורן

טליה שלום, לחם זאת פחמימה מורכבת (רב-סוכר). כאשר לועסים אותו הרבה, האנזימים שברוק הופכים אותו לדו-סוכר (סוכרוז) ומכאן תחושת המתיקות. במעיים הוא נהפך לגלוקוז. בהצלחה צביקה קורן