פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/06/2010 | 09:33 | מאת: גלית

יש לך המלצה על תזונה בריאה כשיש קצת נשירת שיער??

29/06/2010 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "שיער". ישנן סיבות רבות לנשירת שיער. אם זה על רקע תזונתי, כדאי מאד לשפר את התזונה על-ידי הימנעות ממזון קלוקל וצריכת מזון טבעי ואיכותי העשיר בחלבון, ויטמין B, ברזל ואבץ. במקביל חשוב להפחית מתחים ולחצים. בהצלחה צביקה קורן

27/06/2010 | 13:35 | מאת: אדוה

שלום רב, אבקש לעת מה מכיל יותר אומגה 3 זרעי צ'יה או זרעי פשתן. תודה, איה

28/06/2010 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

אדווה שלום, בפשתן יש יותר "אומגה-3" מאשר בזרעי הצ'יה וגם ערכים אחרים טובים יותר בפשתן במאה גרם צ'יה יש 38 גר' שומן ומתוך זה 17.5 גר' חומצת שומן ALA שזה חומר שממנו הגוף מייצר אומגה-3. בפשתן יש 42 גר' שומן ומתוך זה 22.8 גר ALA. בצי'ה יש 15.6 גר' חלבון ובפשתן יש 18.3 גר'. בקיצור אפשר להמשיך לצרוך פשתן טחון ולא להתלהב מ"להיט תזונתי" אופנתי שעולה פי 4. בהצלחה צביקה קורן

28/06/2010 | 15:25 | מאת: אדוה

תודה רבה על תשובתך, מידע זה היה חשוב לי. אני מאוד שמחה ומודה לך מאוד שאפשר לפנות אליך בשאלות ולקבל תשובות מהירות ומהימנות. יישר כח, אדוה

מס' פרטיים אישיים: בת 25 גובה 1.68 משקל 72 ק"ג שנתיים וחצי אחרי לידה רגילה.עברתי דלקת ריאות באשפוז של שבוע בגיל 16 +ניתוח שקדים לפני 5 שנים השאלה היא איזה תוסף תזונה מתאים?שמעתי שפרוביוטיקה יכולה לחזק את המערכת החיסונית,האם כדי להתחיל ליטול?

מיכלי שלום חשוב מאוד שתלכי לעשות בדיקות כדי להבין למה החום שלך עולה ואת לא מרגישה טוב בין היתר כדאי שתעשי בדיקה לEBV CMV CRP ספירת דם שקיעת דם בנוסף כדאי לקחת פרוביוטיקה כיוון שזה עוזר לחיזוק מערכת החיסון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

את ממליצה על תזונה מסויימת או צמחי מרפא /תוספי מזון פרט לפרוביוטיקה?כמו כן כמה כדורים מומלץ ליטול מהפרוביוטיקה?(על האריזה רשום 2 ביום אבל זה כנראה כשנוטלים גם אנטיביוטיקה).

26/06/2010 | 16:19 | מאת: חן

שלום רב בתי בת חצי שנה והמליצו לי טיפת חלב לתת לה דג כי זה בריא וטוב להתפתחות המוח. רצית לדעת דבר ראשון כמה דג לתת לה ודבר שני איך לבשל את הדג. גם כן איזה דגים מומלצים ואיזה לא? תודה. חן

27/06/2010 | 18:47 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום לתת לתינוקת דג סלמון המכיל ריכוז גבוה של אומגה 3 . ניתן לבשל אותו או לאפות בתנור 20 דקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2010 | 15:33 | מאת: נחום

איכן אני יכול לקנות על בסיס קבוע כמות של עלי לואיזה. הדבר נחוץ לי לצורך טיפול רפואי.

26/06/2010 | 04:30 | מאת: טובה בר-שאן

נחום שלום בכל בית טבע ובעדן טבע מרקט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2010 | 12:43 | מאת: אריק

שלום, מזה כשנתיים אני נמנע מאכילת מזון מן החי, כולל ביצים וחלב. האם יש בדיקות שמומלץ לבצען על מנת לגלות מחסור בגוף האופייני לתזונה זו? תודה

26/06/2010 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

אריק שלום הבדיקה החשובה היא B12 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

והוא לא גורם לסכרת? אם טעמו מתוק והתבלין זה בעצם אגוז? ובאגוזים יש הרבה קלוריות..

תובה שלום מזונות שיגרמו לסכרת הם מזונות המעלים במהירות את הסוכר ומזונות מזוקקים הגורמים להשמנה . באגוזים אומנם יש שומן אך הוא שומן רב בלתי רווי המכיל חומצות שומן חיוניות . להפך הוא מצויין לסוכרת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לתבלין "אגוז מוסקט" טעם מעט מתקתק ועדין. יש להיזהר מלצרוך אותו בכמויות גדולות, היכולות לגרום לדופק מהיר יובש בפה עוויתות והזיות. הוא משמש לתיבול מוצרי בשר, מרקים, רטבים, מוצרי מאפה. במזרח התיכון משתמשים באגוז במנות בעלות ארומה חזקה, באירופה מרבים להשתמש בו במנות תפוחי אדמה, בנורווגיה מתבלים בו לחמניות, האיטלקים מכניסים אותו כמעט לכל רוטב פסטה וכמובן שאין רוטב בשמן טוב ללא אגוז מוסקט. סגולות מרפא לתבלין מיחסים תכונות רפואיות כמו מאלחש, מרגיע, מסייע למערכת העיכול בטיפול נגד גזים והקאות, אך יש להיזהר מלצרוך אותו בכמויות גדולות, היכולות לגרום לדופק מהיר יובש בפה עוויתות והזיות. http://www.tv-spices.co.il/tavlin.asp?id=12 בנוסף http://richtext.co.il/art/3785 אגוז מוסקט טחון כמעורר הזיות זה סם או מה? אני צורך גם לפעמים 3 כפיות עם ארוחת בוקר.. חשבתי שזה בריא ואין הגבלה.. זה הרבה 3 כפיות ליום?

23/06/2010 | 18:21 | מאת: אלמונית

מרבית הרופאים טוענים שאי אפשר להוריד את הכולסטרול "הרע" מתחת ל-100 רק ע"י אכילה צמחונית במקרים של נטיה תורשתית. מה דעתכם?

24/06/2010 | 19:22 | מאת: טובה בר-שאן

אלמונית שלום מנסיון שלי בקליניקה גם אנשים עם נטיה משפחתית בתזונה מתאימה ותוספי תזונה וספורט הורידו מצויין את השומנים בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2010 | 19:20 | מאת: יפיתוש

אני מכינה כמעט מידי יום מיץ ירקות . מטעמי נוחות אני מעונינת להכין מראש לכמה ימים. ברור לי שעדיף לשתות טרי אך בכ"ז שאלתי היא אם אני שמה במקרר מיץ מירקות טריים ( סלק,מלפפון,גזר,תפוח) מה הזמן המירבי שיכול להחזיק ועדיין יהיה ראוי מבחינת הערכים התזונתיים. האם 3 ימים זה הרבה מידי? תודה מראש על התשובה.

22/06/2010 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

יפיתוש שלום, מיץ טבעי א מ י ת י (ללא חומרים משמרים וללא תהליכי שימור אחרים) מאבד מערכו (מתחמצן) אחרי 30 - 60 דקות. 3 ימים במקרר זה הרבה מידי לטעמי, אבל זה בכל זאת עדיף על משקאות "קלים" ומוגזים... שימי לב: ירקות, פירות ומיצי ירקות ופירות חשוב לאכול ולשתות בטמפרטורת החדר ולא כשהם קרים. אנזימי העיכול לא פעילים בקור. בהצלחה צביקה קורן

22/06/2010 | 17:29 | מאת: אורח

ילד בן 7 עבר אבלציה מוצלחת,להפרעות קצב שברקע שלהן-מיוקרדיטיס (לב משוקם - טופל בקרדילוק לפני הניתוח) לאחריה היתה לו הפרעת קצב אך כנראה לא משהו בלתי צפוי כיוון שלאחר הביקורת הוא עדיין ללא תרופות, עבר מבחן מאמץ בהצלחה - ללא הגבלות בספורט וכו'. לאחר מידע שקראנו באינטרנט לגבי יעילות המגנזיום במקרה של הפרעות קצב ולאור זה שלאחר האבלציה הייתה לו הפרעת קצב svt עם RP ארוך שהובחן בהולטר, האם ניתן לתת לו מגנזיום ואם כן - בצורה טבעית - במזון או מחנות טבע ואם מזה האחרון - מה המינון והאם יש המלצה למשהו מסויים? כמו כן - האם לחזק לו את המערכת החיסונית - לאחרונה חלה פעמיים עם סטפטוקוקוס חיובי בגרון. תודה.

22/06/2010 | 18:33 | מאת: צביקה קורן

לאורח שלום, אני לא מבין למה צריך לתת לילד תוסף מגנזיום הנמצא בשפע במזון צמחי (שקדים, אגוזים, דגנים מלאים, אבוקדו ועוד). אגב, תוסף מגנזיום צריך לבוא עם תוסף סידן כדי שלא יהיה חוסר.. כדי לחזק את המערכת החיסונית, כדאי להימנע ממזון קלוקל (ג'נק) ולצרוך מזון טבעי ואיכותיי. מציע שתפנו ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. עד אז, אתה יכול לקרוא בפרק המאמרים באתר של על מזונות מזיקים ומועילים. בהצלחה צביקה קורן

23/06/2010 | 18:33 | מאת: אורח

תודה על תגובתך.

22/06/2010 | 16:50 | מאת: דנה

מזה שנתיים הצפרניים בידיים דקות כמו ניילון ויש עליהם פסים לאורך (פסים באצבעות הידיים מדובר בקמיצה ובזרת. ואילו בשאר האצבעות הצפרניים דקות מאוד פרט לאמה. רוצה לדעת ממה זה .

23/06/2010 | 07:46 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום יכולים להיות הרבה גורמים: 1. חסרים תזונתיים כמו חלבון 2. חסר של מינרלים. 3. בעיות בבלוטת התריס אולי יש טעם שפשוט תערכי בדיקות בהתיעצות עם הרופא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2010 | 15:35 | מאת: אדוה

שלום רב, אבקש לדעת מה יותר אפקטיבי לקחת מבחינת אומגה 3. זרעי פשתן או כמוסה של אומגה 3 כמו אלפסה. האם יש הבדל (רק לגבי האומגה 3). מכיוון שהכמוסות הן ללא קלוריות אני מעדיפה אותן. תודה, אדוה

22/06/2010 | 18:28 | מאת: צביקה קורן

אדווה שלום, אנימ צטער לראות שאת מתעניינת רק ב"קלוריות" ולא בערכים בריאותיים של המזונות. בכל אופן, בשמן דגים (נוזלי או בכמוסות) אומגה-3 זמינה יותר לגוף מאשר בפשתן. לגבי כמות הקלוריות בכף פשתן - תחפשי במחשבוני קלוריות שנמצאים בשפע ברשת האינטרנט. בהצלחה צביקה קורן

22/06/2010 | 15:01 | מאת: אדוה

שלום רב, אבקש לדעת כמה קלוריות יש בכף גדושה זרעי פשתן טחונים. אודה לתשובתך. אדוה

23/06/2010 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

אדווה שלום ב100 גרם יש 442 קק"ל אני מניחה שכף זה 10 גרם בסביבות 40 קלוריות בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

22/06/2010 | 12:16 | מאת: מילי

האם יש לחשוש מכל הממתיקים הכימיים שאנו משתמשים? האם הם מזיקים לבריאות? אודה לתשובה אמינה. תודה.

22/06/2010 | 18:26 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "אספרטיים" או "ממתיקים מלאכותיים" ותמצאי כמה תשובות. בנוסף, את יכולה למצוע מידע על ממתיקים מלאכותיים באתר שלי. בהצלחה צביקה קורן אגב, מה זה "תשובה אמינה"??

שמוסיפים מתיקות לאוכל.. ולא מעלות את רמת הסוכר??

22/06/2010 | 18:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, "התבלין" הטבעי היחיד שאני מכיר שמוסיף מתיקות הוא צמח הסטיביה. בהצלחה צביקה קורן

22/06/2010 | 21:54 | מאת: n,ue

משהו בכזה סגנון..

שלום , אני בת שישים וסובלת מכאבי גב בהם אני מטפלת בעזרת פיסיותרפיסט ובעזרת דיקור ועיסוי טווינה . יש לציין שאני מטופלת גם בתרופות להורדת לחץ דם . הומלץ לי לקחת כלורלה כדי לסייע בטיפול בכאבי הגב . מה שעת המומחים ?

22/06/2010 | 18:22 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, ישנן סיבות רבות לכאבי גב ובהתאם לכך גם סוגי טיפולים רבים. לדעתי אצת כלורלה אינה הפתרון הראשון שהייתי ממליץ עליו למטופלי הסובלים מכאבי גב. בהצלחה צביקה קורן

21/06/2010 | 10:07 | מאת: טלי

צביקה שלום אני בת 38 ויש לי 4 ילדים לאחר הלידה השלישית כמו בכל לידה החלה לי נשירת שיער רק שלאחר לידה זו הנשירה לא פסקה כבר 5 שנים, תופעה לא נעימה בכלל. איך אפשר לפתור בעיה זו, יכול להיות שהמניע לכך חוסר חלבונים? אשמח לקבל את עזרתך בנושא

21/06/2010 | 11:44 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "שיער" או "נשירת שיער". ישנן סיבות רבות לנשירת שיער. אצלך כנראה הבעיה נובעת מחוסרים תזונתיים (לא רק חלבונים). מציע שתפני לרופא/ת המשפחה או לרופא עור לביצוע בדיקות דם מקיפות ובירור רפואישישלול מחלת עור או בעיה אחרת הגורמת לנשירה. במסגרת הבדיקות תבקשי גם בדיקת תפקוד בלוטת התריס ורמת ברזל, פריטין, המוגלובין, B12, D, אבץ וכד'. במקביל תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית את חייבת לשפר את ספיגת הויטמינים והמינרלים מהמזון ולא להסתמך רק על תוספים. בהצלחה צביקה קורן

21/06/2010 | 08:10 | מאת: גלית

בתוכנית הישרדות החבר'ה אוכלים בעיקר אורז. מה יש באורז שמחזיק אותם? והאם יומיים שלושה של אכילת אורז תגרום לי לירידה במשקל?

21/06/2010 | 11:46 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אני מקווה שמדובר באורז מלא. אם זה אורז לבן זה בעייתי מאד. באורז מלא יש ויטמינים, מינרלים, פחמימות ו 10% חלבון (לא מלא...). יומיים של אכילת אורז בלבד תגרום לך לירידה במשקל אבל זה מהלך שאני לא ממליץ עליו. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2010 | 22:15 | מאת: מכאל

שלום צביקה! השמנים הנ"ל מוכרים כשמנים שמטפלים ברפואה הטיבעית בחיידק ההליקובטר פלורי? חשוב לי לדעת כי בני טופל ברפואה הקובנציונלית באנטיביוטיקה ולא עזר אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה

21/06/2010 | 11:51 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, מדובר בשני שמנים שונים, בעלי פעולות שונות!. לשמן אורגנו יש תכונות אנטי וירליות ואנטי חיידקיות בעוד ששמן אובליפיחה משמש לריפוי כיבים ופצעים. החיידק הזה (הליקובקטור פילורי) נמצא אצל רוב האנשים, אבל רק אם אנחנו מספקים לו תנאים מתאימים (תזונה קלוקלת), הוא פורח ומשגשג. אני לא מתפלא שאנטיביוטיקה לא הועילה. מה שאתה מנסה לעשות - להחלית תרופה קונבנציונאלית ב"תרופה טבעית" הוא שגוי בעיני. צריך לתקן את התזונה ולטפל בבעיה מהשורש. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2010 | 20:07 | מאת: רונית

שלום , שמי רונית בני בן ה14 , רזה בצורה קיצונית , זאת אומרת , גובהו 1.82 מ' ושוקל בערך 55 ק"ג . הגוף שלו בנוי בעיקר משרירים . הוא עושה הרבה משקולות וכושר. בדרך כלל הוא אוכל מעט, אך בזמן האחרון הוא מנסה לאכול יותר כדי להשמין . אך עדיין, אינה שום עלייה במשקלו . יש דרך אחרת שאתה מציע להעלות את המשקל ?

21/06/2010 | 11:56 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, הסירי דאגה מלבך. מדובר בתופעה טבעית ולא מסכנת בריאות. חשוב להקפיד שבנך יאכל מזון טבעי, איכותי ועתיר אנרדיה ובכלל זה: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, לחם מלא, דגנים מלאים, קיטניות, ביצים אורגניות, דגי ים שמנים, פירות וירקות חיים ומבושלים וכד'. כדאי להימנע מאוכל "זבל" גם אם הוא עתיר קלוריות (ממתקים מאפים וכד') בהצלחה צביקה קורן

20/06/2010 | 15:31 | מאת: דנה

שלום לצביקה וטובה! האם בדג אמנון יש כולסטרול ו-b12 ואם כן כמה ב_100 גר בני בן 16 סובל מגזים קולניים שנשמעים למרחק מסוים ההרגשה לא נעימה בפרט כשהוא נמצא בכתה האם יש הסבר לכך?מה כדאי לו לאכול וממה להמנע תודה

21/06/2010 | 12:01 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, בכל חלבון מהחי יש כולסטרול וגם B12. לגבי הכמויות - נסי למצוא טבלאות ערכים תזונתיים באינטרנט - יש שפע. לגבי הגזים - כדאי לבצע ברור רפואי ולשלול מחלת מעיים, חוסר באנזימי עיכול או דלקת כלשהי. - כדאי להימנע ממזון "מגיז" (קיטניות, כרוב, כרובית, צנון קולרבי וכד') - כדאי להקפיד על לעיסה איטית ויסודית - כדאי להימנע לחלוטין ממשקאות תוססים, מוגזים ומתוקים. - כדאי לשמור על צירפוי מזון נכונים. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "גזים" ותמצאי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2010 | 13:38 | מאת: קרן

אני בהריון שבוע 20. חולה יחסית הרבה - וירוסים, דלקות גרון. עכשיו אני כבר פעם שנייה בהריון עם אנטיביוטיקה. מאכלים רבים שאכלתי לפני ההריון דוחים אותי ועקב כך התזונה שלי היא לא מגוונת, כמעט וללא בשר, עוף או מוצרי חלב - בעיקר פחמימות. האם יש דרך לחזק את המערכת החיסונית שלי?

21/06/2010 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, באופן כללי, חיזוק המערכת החיסונית מתאפשר כאשר אנחנו נמנעים ממזון קלוקל, המחליש אותה וצורכים מזונות טבעיים ואיכותיים. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי הסבר מפורט על כל אחד מסוגי המזון. בכל מקרה, אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2010 | 10:57 | מאת: ד

שלום, התחלתי לקחת וויטמים E פלוס סלניום-500 מ"ג האם לקיחת טבליה לפני מאמץ גופני אכן תורמת לספיגה טובה יותר? (מלבד לקיחתה עם שמן) תודה מראש!

20/06/2010 | 12:36 | מאת: צביקה קורן

ד שלום, אני לא מכיר את התיאוריה הזאת. אני ממליץ לקחת תוספים יחד עם האוכל, אלא אם כן ניתנה הנחייה אחרת על ידי מטפל מוסמך או רופא. בהצלחה צביקה קורן

19/06/2010 | 16:01 | מאת: ויוי

בת 45 ,נלחצת בקלות ורגישה מדי , הדיכאון חזר פעם 4 , לאחר 5 שנות איזון, עם אדרונקס ולוסטרל . עיקר הפגיעה בתפקודי חשיבה : קריאה, הבנה ,זכרון, תקשורת .(מערער את הבסיס הקוגנטיבי המינימלי) בפעם האחרונה היה עמיד וארוך- 2.6 שנים עם הרבה ניסיונות תרופות. מאד מקפידה על תזונה : ירקות אורגנים, ויטמין ב-50 , אומגה נוזלית (גרמס)- 3 כפיות , לציטין , שיבולת שועל, חומוס ... * אתמול הוסיף וולטרין 150 מ"ג מושהה+ אדרונקס 8 מ"ג + לוסטרל 175 מ"ג (מתחלק לאורך היום), במטרה להוריד האדרונקס. ** תנו לי עוד כיוון , מה דעתכם על ניאצין , אומגה ממרוה מרושתת (נספג?) * איך יודעים אם ויטמין בי12, פולית- נספג בתאים רק לפי רמתו בבדיקת דם ? * איך בודקים רמת כספית (מהאומגה , מסתימות) ? תמליצו כיצד לשפר את תפקודי המוח בזמן המשבר ? מחכה לעצתכם - תודה.

20/06/2010 | 12:34 | מאת: צביקה קורן

ויוי שלום, שאלת מספר שאלות חשובות, אבל לצערי לא נראה לי שתוכלי לקבל מענה הולם לפנייתך במסגרת פורום זה או אחר. את זקוקה לייעוץ אישי הכולל תשאול יסודי והדרכה בהתאם לצרכים שלך. בכל אופן, אני שמח לקרוא שאת מקפידה על תזונה טבעית ואיכותית ולוקחת תוספים שהחשבים כמועילים במצבים כמו שלך. לצערי אני לא מכיר את המוצרים (תרופות?) שהזכרת (וולטרין 150 מ"ג מושהה+ אדרונקס 8 מ"ג + לוסטרל 175 מ"ג, האדרונקס) - אני לא רופא ולא עוסק בתרופות, אלא רק בתזונה טבעית. לגבי ניאצין, חומצה פולית, B12 וכד' - אני ממליץ לקחת B קומפלקס ולא חלק ממשפחת הויטמינים הזאת. לגבי הספיגה - אכן רואים את זה בבדיקות הדם. לגבי מרווה מרושתת, אני לא מתלהב מהמוצר היקר הזה. את יכולה לקבל את אותה תועלת מכף עד שתים של פשתן טחון טרי (לא לקנות טחון מוכן), או מאכלית דגים שמנים ולקיחת גלולות של שמן דגים. * איך בודקים רמת כספית (מהאומגה, מסתימות)? אין לנו דרך לדעת אם גלולות אומגה 3 משמן דגים מכילות כספית. לגבי כספית בגוף - אפשר לבדוק בבדיקות שיער. תמליצו כיצד לשפר את תפקודי המוח בזמן המשבר ? בנושא זה יש מספר טכניקות ופעולות שכדאי לעשות: א. תזונה - להימנע ממזונות רעילים ומעוררים ולהוסיף לתזונה מזונות נקיים, איכותיים ומרגיעים. פרטים נוספים תוכלי למצוא בפרק המארמרים באתר שלי. ב. תרגול טכניקות הרפייה, הדמייה, נשימות, מדיטציה, יוגה, מוזיקה, ג. ביצוע פעילות גופנית סדירה: הליכה, שחייה, יוגה, טאי צי' ד. טיפול במתחים והימנעות מקונפליקטים ככל שניתן. שינה ומנוחה חשובים מאד! ה. קבלת טיפולי גוף ואנרגיה: עיסוי, שיאצו, רפלקסולוגיה, הילינג, רייקי וכד'. כפי שציינתי, בייעוץ אישי תקבלי עצות טובות יותר. בהצלחה צביקה קורן

18/06/2010 | 19:07 | מאת: חנה

שלום לצביקה קורן, יש לי שתי שאלות: 1) האם חשוב לקחת את שמן הפשתן בו זמנית עם שמן הדגים? 2) האם את שני השמנים האלה, או את אחד מהם, רצוי לקחת בבוקר על קיבה ריקה? או עדיף עם אוכל? תודה מראש על התשובות, חנה

19/06/2010 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום 1. ממש לא חשוב לקחת את שמן הפשתן עם שמן דגים. בשמן פשתן עצמו יש אומגה 3 כמו בדגים. 2. עם האוכל הספיגה יותר טובה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2010 | 18:11 | מאת: הילי

שלום קראתי באחת ההודעות שלא כדאי לתת לתינוקות מתחת לגיל שנה עוף, חיטה וביצים. רציתי לדעת מדוע ומה כן כדאי לתת? מה בנוגע לדייסות? תודה

19/06/2010 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

הילי שלום מסתבר שחיטה וחלב פרה הם מאוד אלרגנים במיוחד שמע' החיסון והעיכול של תינוק מבשילה עם ההתפתחות ניתן לתת דוחן, קינואה, שיבולת שועל, אורז, עדשים, שעועית, חומוס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2010 | 18:08 | מאת: הילי

שלום, בתור אחת שמעולם לא חיבבה דייסות אין לי מושג מה טוב/טעים ורצוי לתינוק. בני בן חצי שנה. טפו טפו אוכל מצוין. חשבתי להתחיל גם בהכנת דייסות. אני אנטי דייסות אינסטנט - אם מישהי יכולה להגיד משהו טוב עליהן אשמח לשמוע דעתה. מעוניינת במתכונים לדייסות. קורנפלור? שיבולת שועל? סולת? מה עדיף? כדאי לשלב? על בסיס מה? חלב אם? מים? במה להמתיק? סילאן? מייפל טבעי? מחכה להמלצותיכם. תודה וסוף שבוע נעים הילי

19/06/2010 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

הילי שלום יש לך שני מתכונים לדייסות 1. דייסת שיבולת שועל על בסיס כוס חלב אורז לשים בסיר 3-4 כפות שיבולת שועל, להביא לרתיחה, לערבב, להנמיך את האש ולערבב על אש קטנה כדקה. ניתן ולהמתיק עם מולסה.וסילאן 2. דייסת שיבולת שועל חרובים ובננות חומרים: 1 כוס שיבולת שועל (יש שמעדיפים פחות) 2 כוסות מים 1 כף אבקת חרובים 1 בננה בשלה חתוכה לקוביות (למי שחייב מתוק - אפשר להוסיף כפית סוכר קנים) אופן הכנה: מבשלים את השיבולת שועל עם המים כ 6 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מוסיפים את אבקת החרובים (והסוכר למי שרוצה) וממשיכים בבישול 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מוסיפים את הבננה מערבבים ומורידים מהאש אחרי דקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2010 | 00:22 | מאת: שירי

הבנתי שעל פי הנטורופתיה לא מומלץ לאכול מוצרי חלב.. מדוע? האם המנעות ממוצרי חלב יכולה לסייע בירידה במשקל?

18/06/2010 | 09:47 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, הימנעות ממוצרי חלב יכולה לסייע בירידה במשקל ר ק אם את צורכת מזון אחר, טבעי, מגוון ואיכותי ורק אם כמות הקלוריות שאת "שורפת" עולה על הכמות שאת מכניסה לגוף. אין שום "פטנט" אחר! לגבי השאלה הראשונה שלך, התשובה לא כל כך פשוטה...! לקראת חג השבועות כתבתי מאמר בנושא יתרונות וחסרונות מוצרי החלב. הוא מופיע באתר שלי יחד עם עוד מאמרים חשובים ומעניינים. לנוחיותך ולנוחות הגולשים האחרים אני מעתיק אותו לכאן: "שנוי במחלוקת – חלב ומוצריו חג השבועות בפתח ווירוס "קדחת הקניות" מתפשט בארצנו. לפני שאתם מרוקנים את מדפי הגבינות וה"מעדנים" אל עגלת הקניות, כדאי שתקראו את הדברים הבאים. המין האנושי צורך מוצרי חלב כבר אלפי שנים. החלב מוזכר בתנ"ך 47 פעמים והיה סמל לשפע ולברכה - "ארץ זבת חלב ודבש". בעבר נחשב החלב לרכיב חיוני בתזונת האדם ובריאותו ועם המצאת הפסטור ושיטות הייצור ההמוניות הוא הפך למוצר מזון מרכזי ומבוקש. באמצע המאה הקודמת החלו להתעורר ספקות בעניין זה, בעקבות גילוי מספר חסרונות של החלב וטענות לנזקים בריאותיים שהוא גורם. עיקר המתנגדים באים מקרב הטבעונים והנטורופתים, הטוענים שלחלב מספר תכונות שעלולות להזיק לבריאות האדם (שאריות חומרי הדברה ותרופות, שומן רווי, חוסר התאמה לתזונת האדם, גורם לאלרגיות ולתופעות גופניות שונות ועוד). לעומתם טוענים המצדדים בצריכת חלב, כי מדובר במזון מלא, עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים (בעיקר סידן וויטמין D החיוניים לבריאות העצמות), חיוני לבריאות האדם וכי הדברים אוששו במספר רב של מחקרים מדעיים. בהמשך המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו. כאדם המצוי שנים רבות בתחום התזונה הטבעית והבריאות הטבעית, אני טוען שבנושא זה יש לבחור ללכת ב"דרך האמצע", דרך של פשרות, הדרגתיות, שיקול דעת, לימוד והתאמת התזונה לאדם ולא התאמת האדם לתזונה. כדאי לבדוק אם אנחנו בקבוצה הקטנה (כ 5% - 10% מהאוכלוסייה) האלרגיים לחלבון החלב (קזאין) או לא מסוגלים לפרק את הסוכר שלו (לקטוז). הדבר ניתן לביצוע בבדיקות מעבדה פשוטות, בתשאול רפואי או בבדיקה עצמית בשיטת האלימינציה – מפסיקים לצרוך כל מוצרי החלב למשך 2 – 3 שבועות ובודקים אם נעלמו תופעות של נפיחות, גזים ואלרגיות שהטרידו אותנו. בחלק גדול מהמקרים בהם אדם אלרגי למוצרי חלב פרה, מעבר לאכילת מוצרים מחלב עיזים עשוי לתת מענה לבעיה, שכן חלב העיזים קל יותר לעיכול והרבה פחות אלרגני מחלב הפרה. בנוסף עשיר חלב העיזים ביותר סידן וויטמיני B מאשר חלב הפרה. יש מגוון רחב של מוצרי חלב עיזים החל מחלב, גבינות, יוגורטים ואפילו גלידות טעימות. בעיני עדיף לאכול יוגורט עיזים, יוגורט "ביו" וגבינות דלות שומן (3% - 5%) ולהימנע מגבינות קשות, מלוחות, שמנות, מעושנות, מעופשות, שמנת ומ"מעדני חלב דיאט", או מעדנים אחרים העשירים בסוכר ובצבעי מאכל, חומרים משמרים, קקאו ותוספים כימיים אחרים. לדעתי עדיפה שתיית חלב פרה על פני שתיית משקאות "קלים", תוססים, משקאות אנרגיה, אלכוהול ומשקאות המכילים קפאין. בעניין זה חשוב להזכיר נתון מעניין ומדאיג. על פי דיווח של משרד החקלאות האמריקאי (USDA) חלה ירידה חדה ומתמשכת בצריכת החלב בקרב ילדים ובני נוער. מהדיווח עולה שבסוף שנות השבעים של המאה העשרים צרכו בני 12 עד 19 פי שניים יותר חלב ממשקאות קלים ואילו בתחילת המאה העשרים ואחת המגמה הפוכה וצריכת חלב מגיעה לכמעט מחצית מצריכת המשקאות הקלים. במחקר מתמשך שנערך בארה"ב עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בגיל מבוגר בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן. תחליפי חלב: קיימים בשוק תחליפי חלב העשויים מאורז, סויה, ושיבולת שועל שקיימים בהם רוב רכיבי התזונה הקיימים בחלב פרה (ללא ויטמין B12 , עם פחות חלבון, אך ללא שומן רווי, לקטוז או קזאין). התחליף האופטימאלי בעיני עבור טבעונים ואנשים שאינם צורכים חלב הוא תחליב שקדים, אגוזים או זרעונים. אופן ההכנה: לוקחים 10 שקדים שהושרו במים, מקלפים את הקליפה וטוחנים בבלנדר עם 1-2 כוסות מים. אפשר להוסיף כפית דבש, או מולסה, מעט קינמון או שורש ג'ינג'ר. אפשר להוסיף פרי בשל ורך כמו בננה, אגס או אפרסק ולהפוך את זה למעדן אמיתי המתאים גם לתינוקות, ילדים ומבוגרים. במקום שקדים אפשר לקחת 5-10 אגוזי מלך או פקאן, שתי כפות שומשום, גרעיני דלעת או חמניות. הערה: במאמר לא התייחסתי להיבטים הכלכליים, הסביבתיים וההומניים (הסבל שנגרם לפרות) בכל התהליך של ייצור החלב - נושא שראוי לתת עליו את הדעת. בחלק הבא של המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו כפי שהן מוצגות על-ידי המתנגדים והתומכים בו ונתחיל בחסרונות החלב: 1. במוצרי החלב עלולות להימצא שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה (קוטלי חרקים, עשבים, טפילים, פטריות וכד') שנמצאים בגוף הפרה. פרות לא ניזונות מעשב אורגני והן מקבלות מנה הגונה של חומרי הדברה כימיים מהמזון שלהן. כאשר פרה חולה, או כאשר יש לה דלקת בעטין, או טפילים על העור, מטפלים בה בתרופות ובמשחות אנטיביוטיות ואחרות. 2. "אי סבילות ללקטוז" (חוסר יכולת לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב) גורמת לתופעות של נפיחות, בחילות, כאבי בטן, שלשול, וגזים נפוצות בקרב צרכני החלב החסרים אנזים המפרק לקטוז (לקטאז). 3. בנוסף, מוצרי חלב גורמים לאלרגיות במערכת הנשימה (ליחה, קוצר נשימה, מחלות בדרכי הנשימה), בעור (גירויים, ומחלות עור) ובמערכת העיכול (דלקות, הפרעות עיכול). האשם בכך הוא חלבון החלב – הקזאין. התופעה של אלרגיה לחלבון החלב נפוצה במיוחד אצל תינוקות ולכן משרד הבריאות ורשויות התזונה בארצות הברית ממליצים לא להזין תינוקות בחלב פרה עד גיל שנה. 4. מוצרי חלב מכילים שומן רווי וכולסטרול. במספר רב של מחקרים נמצא, כי שומן רווי מעורב ביצירת תהליכים דלקתיים בגוף ובמיוחד בכלי הדם ובכך מגביר סיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. 5. מחקרים מראים קשר בין צריכת מוצרי חלב ובין סוכרת נעורים, אקנה וירוד (עכירות העדשה - קטרקט). 6. בכמה מחקרים נתגלה קשר בין צריכה מופרזת של מוצרי חלב וחוסר יכולת לפרק לקטוז, לבין מספר סוגים של סרטן כגון: סרטן השחלות, השד והערמונית. 7. צריכת מוצרי חלב פרה עלולה לגרום לחוסר ברזל אצל תינוקות וילדים. ד"ר דן קרת, רופא ונטרופת בבית-החולים "אסף הרופא טוען, כי: "מחקרים הראו כי חלב ומוצריו לא רק שאינם גורם מונע של ירידת מסת העצם, אלא אף ייתכן שצריכתם גורמת נזק לעצמות. במדינות שבהן צורכים כמות גדולה ביותר של חלב ומוצריו נמצאו שיעורים גבוהים ביותר של אוסטיאופורוזיס. במדינות בהן צורכים כמות קטנה של חלב ומוצריו או לא צורכים אותם כלל נמצאו שיעורי אוסטיאופורוזיס נמוכים ביותר. " ניתן לקרא בצורה מפורטת יותר אודות נזקי החלב בשני ספריו של דר' אריה אבני: "תעזבו 'תעטינים שלי" ו"שוטי החלב". דר' אבני מפרט את נזקי החלב ומגבה את טיעוניו במחקרים ובניסיונו האישי כרופא פנימי. מידע רב נוסף ניתן למצוא באתר: www.nomilk.com לעומתם, התומכים בצריכת חלב ומוצריו באים בעיקר מקרב הממסד הרפואי (רופאים, אחיות, תזונאיות קליניות), אם כי ישנם גם נטורופתים שאינם מתנגדים לצריכת החלב. להלן כמה מיתרונות החלב: 1. חלב הוא מקור לחלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה. מעל 85% מחלבון החלב נספגים בגוף. 2. בחלב ובמוצריו ישנה כמות גדולה של סידן וויטמין D שתורם לספיגתו. מתברר שגם הלקטוז מסייע בספיגת הסידן. הסידן חיוני לרבים מתפקודי הגוף: בניית השלד ושמירה על בריאותו, ויסות קצב הלב, העברת מסרים עצביים, גירוי הפרשת הורמונים, קרישת דם. 3. החלב מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A, זרחן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד החיוניים לתפקוד כל תא בגוף ולשמירת הבריאות של כל המערכות בגוף. 4. יוגורט העשוי מחלב פרה או עיזים מכיל חיידקים פרוביוטיים החשובים לבריאות מערכת העיכול, לחיזוק המערכת החיסונית, למניעת דלקות בדרכי השתן ועוד. 5. החלב הרזה ומוצריו דלים בשומן רווי ובכולסטרול. 6. קיים מספר רב של מחקרים המוכיחים שלחלב סגולות רבות מלבד אספקת סידן וחלבון. לדוגמה: שמירה על משקל הגוף, סיוע בהפחתת משקל עודף, איזון לחץ הדם והגנה מפני מחלות לב, הקטנת בסיכון לסוכרת מבוגרים ועוד. מחקר DASH ((DIETARY APPROACHES TO STOP HYPERTENSION: אחד המחקרים הידועים בנושא זה נעשה בארבעה מרכזים רפואיים גדולים בארה"ב ופורסם לראשונה ביוני 2000. המחקר הוכיח כי תזונה חלבית- צמחית, העשירה בפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן גרמה להפחתת לחץ הדם, לעומת תזונה מערבית טיפוסית הדלה בירקות ופירות ועשירה בשומן רווי. בעקבות זאת המליצו החוקרים על תפריט עשיר במוצרי חלב דלי שומן, לפחות 3 מנות ביום. 7. רופאי שיניים ממליצים על חלב כמשקה בטוח לשתייה בין הארוחות. צריכת חלב נמצאה קשורה בשכיחות נמוכה יותר לעששת ודלקות חניכיים. הקזאין, הסידן והזרחן שבגבינה מגנים על אמייל השן מפגיעה. 8. מחקרים עדכניים מראים שחלב הוא המשקה המתאים ביותר לספורט. שתיית חלב לאחר אימון כושר או כוח מגבירה את חילוף החומרים וסינתזת החלבונים בשריר. כך, השריר נבנה מהר יותר ובצורה משמעותית יותר. צריכת חלב גם יעילה במיוחד להשבת הנוזלים לגוף ולשיקום הגליקוגן בשריר. דר' חיים סדובסקי, נטורופת טוען, כי: "החלב עצמו טוב ויפה לבריאות. זהו אחד המזונות המושלמים, המלאים והבריאים ביותר. החלב מכיל את כל הוויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו וחומצות השומן הדרושים לגדילה של בעלי חיים יונקים והטובים גם לתחזוקת גופם של יונקים גם כשהם בוגרים, מהטעם הפשוט שתאי הגוף מתחלפים כל הזמן והתאים החדשים שנבנים בנויים בדיוק מאותם חומרים שמהם היו בנויים התאים הישנים. הגורמים לבעיות הבריאותיות הם דווקא חומרים שאינם קשורים לחלב. קיימים 55 חומרים שונים המופיעים כתוספים בחלק ממוצרי החלב. מרבית התוספים מוגבלים בכמותם על ידי משרד הבריאות, על מנת להימנע מפגיעה בריאותית. חלק מהתוספים המותרים בארץ אסור לחלוטין לשימוש במדינות אחרות". הקשר בין חלב ומוות מסרטן וממחלות לב: במחקר שנערך באוסטרליה במשך 16 שנה על 1,529 בוגרים בגילאי 25 – 78, לא נמצא כי חלב מגביר את הסיכון למוות ממחלות לב או מסרטן. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20372173 לסיכום, נראה, כי יתרונות החלב עולים על חסרונותיו, אולם חשוב לזכור שכדאי תמיד להפעיל שיקול דעת ולברר אם מוצרי החלב אכן מתאימים לנו, באיזו כמות ואילו סוגים. הדבר נכון במיוחד לקראת חג השבועות הקרב ובא. אין צורך להתנזר לחלוטין ממעדני החג, אבל כדאי לעשות זאת במידה ובטעם טוב. בנוסף, חשוב לי להזכיר שאין תחליף להימנעות ממזון קלוקל ולצריכת מזון טבעי, איכותי ומגוון כדי להבטיח בריאות טובה ואריכות ימים. חג שבועות שמח! צביקה קורן

17/06/2010 | 10:41 | מאת: אפרת

שלום לכם! אני בת 23 ואני סובלת מאקנה כבר כמה שנים טובות, ניסיתי המון פתרונות והיו דברים שעזרו לתקופה ואז שוב בפצעים חזרו. אני רוצה לציין גם שהייתה תקופה ארוכה שגם הגב שלי היה מלא בפצעים אבל לאחרונה זה עבר, חוץ מכמה קטנים שלפעמים מופיעים. בזמן האחרון הפצעים בפנים התחילו לגרד וכן גם הקרקפת, אני מרגישה שהיא מלאה בפצעים (או שאני סתם פרנואידית) לא מזמן קראתי באיזה מאמר של נטורופטית שהיא ממליצה לטול כמוסות של אבץ על מנת לאזן את ההורמונים בגוף, האם זה נכון? האם אני צריכה להיוועץ עם רופא? מה עוד אני יכולה לעשות? האם מוצרי חלב יכולים לעזור או להזיק לעור הפנים שלי? אשמח לתפריט תזונה שיעלים לי את הבעיה הזאת אחת ולתמיד אפשר לשלוח לי תשובה גם למייל הזה [email protected]

18/06/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, כפי שרמזת, יכולות להיות כמה סיבות לאקנה וגם כמה פתרונות. חשוב מאד לאתר את הסיבה (שורש הבעיה) ולטפל בהתאם. אני לא מתלהב מלקיחת "תרופה טבעית" (כמו אבץ), או הימנעות ממזון זה או אחר מבלי שגילינו את הסיבה. לכן, אני ממליץ שבשלב הראשון תבצעי בירור רפואי י ס ו ד י , הכולל שלילת חוסר איזון הורמונלי, קיום זיהום חיידקי או אחר, אלרגיה, חוסרים תזונתיים וכד'. יתכן ותצטרכי לפנות ליותר מרופא אחד (משפחה, עור, אלרגולוג אנדוקרינולוג). לאחר סיום הבירור הרפואי ואם לא יימצאו סיבות רפואיות, כדאי שתפני לייעוץ אישי מ ק י ף בתזונה טבעית. במסגרת זאת, ולאחר תישאול יסודי, יאמר לה מה לאכול, ממה להימנע ואיזה תוספים כדאי לקחת. בנוסף כדאי לך לשקול ביצוע ניקוי כבד ודם באמצעות צום מיצים של מספר ימים כדי לעשות RESET למערכת ולאחר מכן לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. בינתיים אני מציע לך להימנע משוקולד, סוכריפ פשוטים, מזון מטוגן וחריף, אלכוהול ועישון. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי את פירוט המזונות המזיקים והמועילים. בהצלחה צביקה קורן

17/06/2010 | 07:45 | מאת: אבגד

שלום צביקה הבת שלי אוטוטו בת שנה, יונקת ואוכלת הכל וכל הזמן...למרות זאת אחוזון נמוך במשקל (מאוד פעילה). יש לי 2 שאלות : 1. אני מרגישה שההנקה כבר ממש לא מספיקה לה, למשל אחרי ההנקת בוקר היא מבקשת לאכול. מה אני יכולה להציע לה ממש מוקדם בבוקר, הרבה לפני ארוחת הבוקר של הפירות ? אולי בקבוק חלב עיזים ? חלב אורז ? חלב שקדים ... 2. אני ממש לא רוצה לתת תמ"ל, אבל כמובן שבטיפת חלב קצת לוחצים...אתה חושב שזה נכון לעבור מהנקה לאוכל רגיל ללא תמ"ל ? ועד מתי אני צריכה להניק כדי שזה יהיה בסדר ?

18/06/2010 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בשאלתך נתת את התשובה... במספר מחקרים בנושא השמנה, נמצא שאנשים רזים האוכלים אותה כמות קלוריות כמו אנשים שמנים - פשוט פעילים יותר... מוקדם בבוקר את יכולה לתת לה חלב, אבל בסדר עדיפות שונה (בעיני): תחליב שקדים, שומשום או אגוזים, חלב אורז או שיבולת שועל או סויה, חלב עיזים, או חלב פרה. אני לא רואה בעיה בלקיחת תמ"ל, אם לא מתעוררות תופעות אלרגיות או אחרות (כמו שילשול, גירוי בעור, החלשת המערכת החיסונית וכד'). לדעתי את יכולה להניק עוד כמה חודשים את זה נוח ומתאים לשתיכן. חשוב שתמשיכי להציג לה מזונות חדשים ומגוונים. אם את נותנת לה ביצים - חשוב שיהיה מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2010 | 18:05 | מאת: קרן

שלום רב, אני גרה באיטליה ומזה כשבועיים אני מאוד נפוחה התחלתי לקחת פרוביוטיק כשבוע וללא שינוי . אני אוכלת מעט מאוד והורדתי את כל המאכלים שיוצרים גזים ונפיחות ושום דבר לא עוזר נגשתי לבי"ח כאן והרופא טען שאני מאוד נפוחה, עשו לי צילום ובדיקות דם ובצילום הראה שיש לי המון גזים וצואה, יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום! התחלתי לקחת כדורים נגד גזים כבר 3 ימים עשיתי חוקן נוזלי ונר, אף על פי שיש לי יציאות סדירות בכדי להתרוקן יותר, ויצא רק החומר עם מעט מאוד צואה. אני עדיין נפוחה ומאוד קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות!! אגב בבדיקות דם היו כמה חריגות שאני לא מבינה מה זה אומר?! PO2 - 35.0 mmHg (80.0-100.0) x O2HB - 65.9% (95.0-99.0) x COHB - 6.4% (0.5-2.5) x HHB - 26.8% (1.0-5.0) x (זה יצא מאוד גבוה) SO2 - 71.0% (75.0-99.0) x אגב ביצעתי גם גסטרוסקופיה לפני כשנה היתה לי דלקת קלה וטופלתי בלנטון אשמח אם תוכל לעזור לי מודה לך מאוד! קרן

17/06/2010 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אם התופעה התחילה רק לפני שבועיים, כדאי שתבדקי אם עשית שינוי תזונתי כלשהו. אם לא, כדאי שתעשי בירור רפואי י ס ו ד י לשלול מחלת מעיים כלשהי. במסגרת זאת תבקשי לבדוק גם רמת חומציות בקיבה. על תוצאות בדיקות הדם דברי עם הרופא שלך. בנוסף, כדאי לשלול הימצאות קנדידה או טפילי מעיים אחרים. לשלול אלרגיה לחלבון החיטה, החלב או ללקטוז. לשם כך כדאי להימנע באופן מיידי מחיטה ומוצרי חלב למשך שבועיים לפחות. אם אין בעיה רפואית, אני מציע לך לעשות 3-5 ימי צום מיצים כדי להרגיע את המערכת ולבצע RESET למערכת ולאחר מכן לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. צום צריך לבצע בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. אם לא תמצאי מישהו באיטליה, את יכולה להתקשר אלי בטלפון או בסקייפ או במייל. הייעוץ כרוך בתשלום - פרטים באתר שלי. בנוסף כדאי שתתחילי לשמור על "צירופי מזון", לפחות לכמה חודשים. שימי לב שהקפדה על צירופי מזון היא לא הפתרון היחידי למניעת נפיחות. חשוב להימנע ממזונות "מגיזים", או כאלה שגורמים ל ך לקשיי עיכול. חשוב להקפיד על לעיסה איטית, טיפול במתחים ולוודא שאין מחלת מעיים כלשהי. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2010 | 16:44 | מאת: קארין

שלום,רציתי סתם לדעת לאיזו קבוצה שייך מלפפונים חמוצים. קבוצת פחמימות?חלבונים?או אחר? תודה

17/06/2010 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

קארין שלום מלפפונים שייכים לקבוצת הירקות (למרות שלמעדשה בוטנית הם פרי ) העשירים בזיבים מים מינרלים וויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2010 | 20:53 | מאת: קארין

הבנתי,וזיתים זה גם ממשפחת הירקות?זה משמין כי יש בו הרבה שומן זה נכון? תודה ויום נפלא

17/06/2010 | 07:08 | מאת: צביקה קורן

הם עשירים במלח ובחומץ ונזקם הרב עולה על תועלתם המועטה כדאי להימנע, במיוחד עם פיתה, אורז או תפוחי אדמה.

16/06/2010 | 12:27 | מאת: רונית

אני רוצה לעשות דיאטת אולגה רז. היא טוענת שלחם מהווה יסוד בסיסי לתזונה נכונה. רציתי לדעת מהמומחים האם כדאי להרבות באכילת לחם ואם כן איזה סוגים עדיפים (מלא, דגנים ועוד) http://www.doctors.co.il

17/06/2010 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום לכל אחד מתאים סוג דיאטה שונה אני כעיקרון לא בעד דיאטה זו אך נסי וראי אם אכן מתאים לך ךחם טוב הוא לחם מלא ולא קל. מקמח מלא , משיפון מלא, לחם שיאור בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2010 | 23:51 | מאת: מילי

אני כבת 32, לאחר מציאה מספר בעיות, החלטתי לעבור לתזונה טבעית. היכן אוכל למוצא תפריט מתאים כדי לדעת שאני אוכלת את כל אבות המזון.

16/06/2010 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, מעבר לתזונה טבעית הוא תהליך קצת יותר מורכב ורציני מאשר להיצמד ל"תפריט" כזה או אחר. אם את באמת מתכוונת לעשות שינוי משמעותי (ורצוי) בתזונתך, אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

15/06/2010 | 22:25 | מאת: ת

זעתר, בזיליקום, אורגנו, מיורן, כוסברה, שמיר, קימל, כמון שומר מכל זה הכי נותן טעם לאוכל זה הכמון.. ואולי אורגנו לפיצה.. חוץ מזה אין עוד איזה תבלין מומולץ שהוא גם טעים?תת ומה לגבי קינמון , האם קינמון זה דבר מומלץ?

16/06/2010 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

נתתי לך דוגמה לתבלינים אם אתה רוצה את הרשימה המלאה תבדוק באנציקלופדיה. קינמון זה דבר מומלץ. אפשר גם ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה ועוד

האוכל. . האם זה יכול להזיק? זה מוסיף טעם לאוכל, אני לא יודע אם זה בריא בכלל.. תודה!

15/06/2010 | 19:47 | מאת: צביקה קורן

כמון הינו תבלין בריא ומבריא. הוא מועיל למערכת העיכול ומכיל נוגדי חימצון ומינרלים שונים. הייתי מסתפק בכפית אחת ביום, אבל אם אין תופעות לוואי, אז זה כנראה בסדר. טיפ: כדאי לקנות זרעים ולטחון טרי במטחנת קפה. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 23:13 | מאת: רחלי

אני ניגמלתי מסוכר לבן לא שותה יותר. לכן אני לא שותה שתיה חמה. אני רוצה לשתות חליטה של גדילן מצוי. ונישאל השאלה האם סוכר ענבים הוא ממתיק טבעי ללא תוספת רעלים לגוף . תודה רבה

15/06/2010 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, יפה מאד שנגמלת מסוכר לבן, אבל למה לא לשתות משקאות חמים כמו תה צמחים טבעי? כדאי לשתות חליטות מעלי צמחים וגם מגדילן מצוי ללא המתקה. אפשר לקחת תמר, או משמש אורגני כממתיק טבעי. סוכר ענבים לא שונה בהרבה מסוכר רגיל - כדאי להימנע. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 16:07 | מאת: מכאל

שלום! האם אכילת כוסמת מתאימה לחולי צליאק

14/06/2010 | 19:22 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום אכן כן בכוסמת אין גלוטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 15:16 | מאת: דנה

שלום! האם בחלב עיזים יש ויטמין b12 ? והאם יש ויטמין טיבעי של b12 מודה לכם

14/06/2010 | 16:15 | מאת: דנה

האם שמרים יבשים (לאפיה)מכילים b12

14/06/2010 | 19:27 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום בשמרים אין B12 בחלב עיזים יש קצת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 14:44 | מאת: ליאור

צביקה, תודה רבה על תשובתך!! אז אני רוצה לוודא- האם קישוא מגורד לסלט- קישוא לא מבושל? וגם סלק מגורד- סלק לא מבושל? זה בסדר?.. המשך יום נעים. ליאור

14/06/2010 | 19:28 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום זה מצויין וגם טעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 13:10 | מאת: דורון

ברצוני לעשות יום צום ולשתות מיצי ירקות. האם אפשרי שאעשה רק ממלפפון וגזר? ומה הכמות וכמה פעמים?

15/06/2010 | 19:27 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, אתה יכול לעשות יום מיצים אחד עם מלפפון וגזר. אתה יכול לשתות 3-4 פעמים ביום 1-2 כוסות בכל פעם. זה לא יזיק אבל גם לא יועיל במיוחד. כדי להפיק תועלת מצום צריך לצום לפחות 3 - 5 ימים. את זה צריך לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. בכל מקרה אני לא ממליץ לעשות יום צום כל שבוע. זה משגע את הגוף ועלול לפגוע בחילוף החומרים. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 09:44 | מאת: איריס

שלום רב איזה טיפול מומלץ למצב של דלקת עינים,עפעפים? האם לעשב חיטה,או מיץ נוני יש יכולת להתמודד עם מצבים דלקתיים? ומה לגבי שימוש בדבש מלכות ופרופוליס האם הוא יעיל במצבים כאלה(האם נכון הדבר שלענבים שחורים יש השפעה חשובה מבחינת ריפוי? אודה לעזרתכם איריס

15/06/2010 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, אני לא מכיר טיפול ייעודי לדלקת עיניים, למעט קומפרס של תה קמומיל. בכל מצבי הדלקת בגוף חייבים לחזק את המערכת החיסונים על ידי הפחתת שימוש במזונות "מחלישים" (סוכרים, מלח, כימיקלים ועוד) והוספת מזונות מחזקים ומבריאים. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי פירוט של המזונות המזיקים והמועילים. אני לא ממליץ לחפש "תרופות טבעיות" כדוגמת אלה שציינת בשאלתך, אלא לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. מציע שתפני בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 22:14 | מאת: טחי

טחינת שומשום עוז כתוב על זה שומשום מלא נבוט, טחון בכבישה קרה, ללא תוספות. אורגני. מה זה בדיוק נבוט? זה יותר מומלץ מטחינה משוםשום מלא רגיל או לא? יש לזה יתרון כלשהו?

14/06/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטחינה הזאת עשויה מגרגרי שומשום שהונבטו ולכן נחשבים איכותיים יותר. דר' פנינה בר סלע, הגורו של שיטת אן ויגמור בארץ, ממליצה על הטחינה הזאת וכך גם אני. אגב, ההנבטה מבטלת חלק מהחומצה האוכסלית ולכן ספיגת הסידן טובה יותר. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 21:17 | מאת: ליאור

שלום רב, בשל שאלות שהתעוררו מכל מיני מתכונים של מיצים, אני מבקשת לשאול: 1. האם צריך לבשל סלק לפני שסוחטים אותו למיץ? או כמו שהוא להכניס אותו? 2. האם סלק וגזר צריך/כדאי לסחוט עם או בלי קליפה? בתודה, ליאור

14/06/2010 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, 1. אין צורך ולא רצוי לבשל סלק לפני הסחיטה. לעשיית מיצי ירקות משתמשים בירקות חיים בלבד. 2. אפשר ורצוי לסחוט גזר, סלק ומפפון עם הקליפה, אחרי שקירצפנו אותם עם ספוג להורדת האבק והליכלוך החיצוני. רצוי מאד להשתמש בירקות מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 16:52 | מאת: Lir

שלום, שמעתי לאחרונה על סגולותיו של מיץ עשב החיטה. אין לי מחלות ספציפיות אך אין ספק שהמערכת החיסונית שלי "תשמח" לחיזוקים. בנוסף,לאור הרקע המשפחתי, אני מאוד חוששת מהתפרצות סרטן בעתיד. רציתי לדעת אם שתיית המיץ מומלצת לאנשים בריאים באופן כללי? אני לא רואה את עצמי קונה מסחטה, אך שמעתי שבחנויות הטבע יש מיץ מוכן שגם הוא יכול להיות אפקטיבי. כדאי לשתות אותו? אם כן-באיזו תדירות? המון תודה!

14/06/2010 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

LIR שלום, שתיית מיץ עשב חיטה מומלצת לאנשים בריאים ולאנשים חולים. מיץ עשב חיטה זה "מזון על" ולא "תרופה" שאנחנו נותנים לאנשים חולים. בגישת התזונה הטבעית אנשים בריאים ואנשים חולים צריכים לאכול את אותו המזון - משובח, טבעי ואיכותי. לא מומלץ להתחיל בכך רק כשמגיעה מחלה זו או אחרת... לא כדאי לקנות מסחטה לפני שמשוכנעים שהמיץ מתאים וטעים לנו ונשתמש בו על בסיס קבוע. עד אז אפשר לקנות מיץ בחנויות טבע (טרי או קפוא), או פשוט ללוס את העלים ולמצות מהם את המיץ. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 06:15 | מאת: גיא

האם בורגול גורם לעצירות?

13/06/2010 | 09:36 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, הבורגול עשור בסיבים תזונתיים ולא אמור לגרום לעצירות אם לך זה גורם לעצירות תימנע ממנו. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 01:44 | מאת: מאיה

1. האם אורז בסמטי מלא שמשרים אותו כל הלילה במים קרים במקרר, מאבד מערכו התזונתי? 2. האם גם שמשרים קינוא יוצא הטעם הלוואי, כי באורז כן יצא הטעם לוואי. תודה

13/06/2010 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, השריית דגנים, קטניות ושקדים מ ש פ ר ת את ערכם התזונתי ולא פוגעת בהם. לגבי קינואה, תנסי ותבדקי. אני לא מצאתי טעם לוואי בקינואה. "טעם" זה עניין אישי שנרכש מילדות. בהצלחה צביקה קורן

וטעימים שכדאי לשים באוכל. לא צריך הרבה ,רק כמה שישפרו את טעם האוכל. תודה רבה!

13/06/2010 | 09:33 | מאת: צביקה קורן

מ שלום, בגישת התזונה הטבעית משתמשים בתבלינים "מתונים" כמו: זעתר, בזיליקום, אורגנו, מיורן, כוסברה, שמיר, קימל, כמון שומר וכד'. כל התבלינים האלה הם אנטי סרטניים, מפיגי גזים במערכת העיכול ומשפרים את תהליך העיכול. בפרק המאמרים באתר שלי תמצא מידע נוסף. בהצלחה צביקה קורן

12/06/2010 | 21:30 | מאת: מ

סליקורניה? ויש לו טעם כמו מלח, והוא למעשה משמש כתחליף למלח. זה באמ תכזה בריא? ואפשר לצרוך ממנו בכמויות גדולות בניגוד למלח? תודה!

13/06/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא שמעתי על הצמח הזה עד עתה. בחיפוש קצר באינטרנט מצאתי מידע כללי עליו, אבל לא את כמות הנתרן, או הגורם לטעם המלוח. לכן לא אוכל לתת המלצה בנושא. אני חושב שבכמות קטנה אפשר לצרוך אותו, כתבלין בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 10:57 | מאת: מיכה

יש צמח כזה והוא גדל בערבה וברמת נגב במים מליחים. הוא מופיע כעלים ירוקים ומשמש תחליף מלח בסלט. בארץ הוא לא נקלט אלא רק בחו"ל (צרפת, הולנד וכו').

11/07/2013 | 19:46 | מאת: מיכה

משרד הבריאות אישר השבוע לשימוש כתבלין את צמח הסרקוקורניה (סליקורניה רב-שנתי). הסרקוקורניה הוא פיתוח ישראלי וגדל על שפת ים המלח. עליו היבשים מכילים 7% נתרן בלבד (במקום 36% במלח), 16% חלבון, 3% אשלגן, קצת סידן וברזל. טעמו מלוח מאד ועדין.

11/06/2010 | 12:49 | מאת: רחל

שלום בדרך כלל מפריד מזונות. אני משתדל לא לערב עמילנים עם פירות וכ"ו. השאלה היא : האם דינו של (עדשים) או גרגרי חומוס טחון לקמח לצורך הוספה למאפה עם פרי , אסורה - כמו קמח מלא רגיל מחיטה או שיפון . או שהחומוס בעצם חלבון, והרי פנינה ממליצה לאכול פרי יחד עם נבטי עדשים -נכון אמנם ההנבטה משנה הרכב אך בכ"ז מה דעתך? לרעיון לשלב קמח חומוס באותה ארוחה עם פרי - פעם ב... בדרך כלל אוכל פרי עם אבוקדו או אגוזים. תודה לפירוט הסבר

11/06/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ברור לי ממה מורכב "המאפה" שלך ולכן קשה להתייחס בדרך כלל מאפים סותרים את תורת הצירופים בשל ריבוי הרכיבים שבהם. אני לא מתלהב ממאפים ומעדיף שהמזון יהיה פשוט ככל שניתן ובכלל זה גם מזון מבושל. אם אתה אדוק בתורת הצירופים (אני לא) מדובר בשילוב לא רצוי שעלול לגרום לגזים ולהפרעות עיכול. אם לא, שווה לנסות ולראות איך הגוף שלך מגיב. בהצלחה צביקה קורן