פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

20/06/2010 | 10:57 | מאת: ד

שלום, התחלתי לקחת וויטמים E פלוס סלניום-500 מ"ג האם לקיחת טבליה לפני מאמץ גופני אכן תורמת לספיגה טובה יותר? (מלבד לקיחתה עם שמן) תודה מראש!

20/06/2010 | 12:36 | מאת: צביקה קורן

ד שלום, אני לא מכיר את התיאוריה הזאת. אני ממליץ לקחת תוספים יחד עם האוכל, אלא אם כן ניתנה הנחייה אחרת על ידי מטפל מוסמך או רופא. בהצלחה צביקה קורן

19/06/2010 | 16:01 | מאת: ויוי

בת 45 ,נלחצת בקלות ורגישה מדי , הדיכאון חזר פעם 4 , לאחר 5 שנות איזון, עם אדרונקס ולוסטרל . עיקר הפגיעה בתפקודי חשיבה : קריאה, הבנה ,זכרון, תקשורת .(מערער את הבסיס הקוגנטיבי המינימלי) בפעם האחרונה היה עמיד וארוך- 2.6 שנים עם הרבה ניסיונות תרופות. מאד מקפידה על תזונה : ירקות אורגנים, ויטמין ב-50 , אומגה נוזלית (גרמס)- 3 כפיות , לציטין , שיבולת שועל, חומוס ... * אתמול הוסיף וולטרין 150 מ"ג מושהה+ אדרונקס 8 מ"ג + לוסטרל 175 מ"ג (מתחלק לאורך היום), במטרה להוריד האדרונקס. ** תנו לי עוד כיוון , מה דעתכם על ניאצין , אומגה ממרוה מרושתת (נספג?) * איך יודעים אם ויטמין בי12, פולית- נספג בתאים רק לפי רמתו בבדיקת דם ? * איך בודקים רמת כספית (מהאומגה , מסתימות) ? תמליצו כיצד לשפר את תפקודי המוח בזמן המשבר ? מחכה לעצתכם - תודה.

20/06/2010 | 12:34 | מאת: צביקה קורן

ויוי שלום, שאלת מספר שאלות חשובות, אבל לצערי לא נראה לי שתוכלי לקבל מענה הולם לפנייתך במסגרת פורום זה או אחר. את זקוקה לייעוץ אישי הכולל תשאול יסודי והדרכה בהתאם לצרכים שלך. בכל אופן, אני שמח לקרוא שאת מקפידה על תזונה טבעית ואיכותית ולוקחת תוספים שהחשבים כמועילים במצבים כמו שלך. לצערי אני לא מכיר את המוצרים (תרופות?) שהזכרת (וולטרין 150 מ"ג מושהה+ אדרונקס 8 מ"ג + לוסטרל 175 מ"ג, האדרונקס) - אני לא רופא ולא עוסק בתרופות, אלא רק בתזונה טבעית. לגבי ניאצין, חומצה פולית, B12 וכד' - אני ממליץ לקחת B קומפלקס ולא חלק ממשפחת הויטמינים הזאת. לגבי הספיגה - אכן רואים את זה בבדיקות הדם. לגבי מרווה מרושתת, אני לא מתלהב מהמוצר היקר הזה. את יכולה לקבל את אותה תועלת מכף עד שתים של פשתן טחון טרי (לא לקנות טחון מוכן), או מאכלית דגים שמנים ולקיחת גלולות של שמן דגים. * איך בודקים רמת כספית (מהאומגה, מסתימות)? אין לנו דרך לדעת אם גלולות אומגה 3 משמן דגים מכילות כספית. לגבי כספית בגוף - אפשר לבדוק בבדיקות שיער. תמליצו כיצד לשפר את תפקודי המוח בזמן המשבר ? בנושא זה יש מספר טכניקות ופעולות שכדאי לעשות: א. תזונה - להימנע ממזונות רעילים ומעוררים ולהוסיף לתזונה מזונות נקיים, איכותיים ומרגיעים. פרטים נוספים תוכלי למצוא בפרק המארמרים באתר שלי. ב. תרגול טכניקות הרפייה, הדמייה, נשימות, מדיטציה, יוגה, מוזיקה, ג. ביצוע פעילות גופנית סדירה: הליכה, שחייה, יוגה, טאי צי' ד. טיפול במתחים והימנעות מקונפליקטים ככל שניתן. שינה ומנוחה חשובים מאד! ה. קבלת טיפולי גוף ואנרגיה: עיסוי, שיאצו, רפלקסולוגיה, הילינג, רייקי וכד'. כפי שציינתי, בייעוץ אישי תקבלי עצות טובות יותר. בהצלחה צביקה קורן

18/06/2010 | 19:07 | מאת: חנה

שלום לצביקה קורן, יש לי שתי שאלות: 1) האם חשוב לקחת את שמן הפשתן בו זמנית עם שמן הדגים? 2) האם את שני השמנים האלה, או את אחד מהם, רצוי לקחת בבוקר על קיבה ריקה? או עדיף עם אוכל? תודה מראש על התשובות, חנה

19/06/2010 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום 1. ממש לא חשוב לקחת את שמן הפשתן עם שמן דגים. בשמן פשתן עצמו יש אומגה 3 כמו בדגים. 2. עם האוכל הספיגה יותר טובה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2010 | 18:11 | מאת: הילי

שלום קראתי באחת ההודעות שלא כדאי לתת לתינוקות מתחת לגיל שנה עוף, חיטה וביצים. רציתי לדעת מדוע ומה כן כדאי לתת? מה בנוגע לדייסות? תודה

19/06/2010 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

הילי שלום מסתבר שחיטה וחלב פרה הם מאוד אלרגנים במיוחד שמע' החיסון והעיכול של תינוק מבשילה עם ההתפתחות ניתן לתת דוחן, קינואה, שיבולת שועל, אורז, עדשים, שעועית, חומוס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2010 | 18:08 | מאת: הילי

שלום, בתור אחת שמעולם לא חיבבה דייסות אין לי מושג מה טוב/טעים ורצוי לתינוק. בני בן חצי שנה. טפו טפו אוכל מצוין. חשבתי להתחיל גם בהכנת דייסות. אני אנטי דייסות אינסטנט - אם מישהי יכולה להגיד משהו טוב עליהן אשמח לשמוע דעתה. מעוניינת במתכונים לדייסות. קורנפלור? שיבולת שועל? סולת? מה עדיף? כדאי לשלב? על בסיס מה? חלב אם? מים? במה להמתיק? סילאן? מייפל טבעי? מחכה להמלצותיכם. תודה וסוף שבוע נעים הילי

19/06/2010 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

הילי שלום יש לך שני מתכונים לדייסות 1. דייסת שיבולת שועל על בסיס כוס חלב אורז לשים בסיר 3-4 כפות שיבולת שועל, להביא לרתיחה, לערבב, להנמיך את האש ולערבב על אש קטנה כדקה. ניתן ולהמתיק עם מולסה.וסילאן 2. דייסת שיבולת שועל חרובים ובננות חומרים: 1 כוס שיבולת שועל (יש שמעדיפים פחות) 2 כוסות מים 1 כף אבקת חרובים 1 בננה בשלה חתוכה לקוביות (למי שחייב מתוק - אפשר להוסיף כפית סוכר קנים) אופן הכנה: מבשלים את השיבולת שועל עם המים כ 6 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מוסיפים את אבקת החרובים (והסוכר למי שרוצה) וממשיכים בבישול 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מוסיפים את הבננה מערבבים ומורידים מהאש אחרי דקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2010 | 00:22 | מאת: שירי

הבנתי שעל פי הנטורופתיה לא מומלץ לאכול מוצרי חלב.. מדוע? האם המנעות ממוצרי חלב יכולה לסייע בירידה במשקל?

18/06/2010 | 09:47 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, הימנעות ממוצרי חלב יכולה לסייע בירידה במשקל ר ק אם את צורכת מזון אחר, טבעי, מגוון ואיכותי ורק אם כמות הקלוריות שאת "שורפת" עולה על הכמות שאת מכניסה לגוף. אין שום "פטנט" אחר! לגבי השאלה הראשונה שלך, התשובה לא כל כך פשוטה...! לקראת חג השבועות כתבתי מאמר בנושא יתרונות וחסרונות מוצרי החלב. הוא מופיע באתר שלי יחד עם עוד מאמרים חשובים ומעניינים. לנוחיותך ולנוחות הגולשים האחרים אני מעתיק אותו לכאן: "שנוי במחלוקת – חלב ומוצריו חג השבועות בפתח ווירוס "קדחת הקניות" מתפשט בארצנו. לפני שאתם מרוקנים את מדפי הגבינות וה"מעדנים" אל עגלת הקניות, כדאי שתקראו את הדברים הבאים. המין האנושי צורך מוצרי חלב כבר אלפי שנים. החלב מוזכר בתנ"ך 47 פעמים והיה סמל לשפע ולברכה - "ארץ זבת חלב ודבש". בעבר נחשב החלב לרכיב חיוני בתזונת האדם ובריאותו ועם המצאת הפסטור ושיטות הייצור ההמוניות הוא הפך למוצר מזון מרכזי ומבוקש. באמצע המאה הקודמת החלו להתעורר ספקות בעניין זה, בעקבות גילוי מספר חסרונות של החלב וטענות לנזקים בריאותיים שהוא גורם. עיקר המתנגדים באים מקרב הטבעונים והנטורופתים, הטוענים שלחלב מספר תכונות שעלולות להזיק לבריאות האדם (שאריות חומרי הדברה ותרופות, שומן רווי, חוסר התאמה לתזונת האדם, גורם לאלרגיות ולתופעות גופניות שונות ועוד). לעומתם טוענים המצדדים בצריכת חלב, כי מדובר במזון מלא, עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים (בעיקר סידן וויטמין D החיוניים לבריאות העצמות), חיוני לבריאות האדם וכי הדברים אוששו במספר רב של מחקרים מדעיים. בהמשך המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו. כאדם המצוי שנים רבות בתחום התזונה הטבעית והבריאות הטבעית, אני טוען שבנושא זה יש לבחור ללכת ב"דרך האמצע", דרך של פשרות, הדרגתיות, שיקול דעת, לימוד והתאמת התזונה לאדם ולא התאמת האדם לתזונה. כדאי לבדוק אם אנחנו בקבוצה הקטנה (כ 5% - 10% מהאוכלוסייה) האלרגיים לחלבון החלב (קזאין) או לא מסוגלים לפרק את הסוכר שלו (לקטוז). הדבר ניתן לביצוע בבדיקות מעבדה פשוטות, בתשאול רפואי או בבדיקה עצמית בשיטת האלימינציה – מפסיקים לצרוך כל מוצרי החלב למשך 2 – 3 שבועות ובודקים אם נעלמו תופעות של נפיחות, גזים ואלרגיות שהטרידו אותנו. בחלק גדול מהמקרים בהם אדם אלרגי למוצרי חלב פרה, מעבר לאכילת מוצרים מחלב עיזים עשוי לתת מענה לבעיה, שכן חלב העיזים קל יותר לעיכול והרבה פחות אלרגני מחלב הפרה. בנוסף עשיר חלב העיזים ביותר סידן וויטמיני B מאשר חלב הפרה. יש מגוון רחב של מוצרי חלב עיזים החל מחלב, גבינות, יוגורטים ואפילו גלידות טעימות. בעיני עדיף לאכול יוגורט עיזים, יוגורט "ביו" וגבינות דלות שומן (3% - 5%) ולהימנע מגבינות קשות, מלוחות, שמנות, מעושנות, מעופשות, שמנת ומ"מעדני חלב דיאט", או מעדנים אחרים העשירים בסוכר ובצבעי מאכל, חומרים משמרים, קקאו ותוספים כימיים אחרים. לדעתי עדיפה שתיית חלב פרה על פני שתיית משקאות "קלים", תוססים, משקאות אנרגיה, אלכוהול ומשקאות המכילים קפאין. בעניין זה חשוב להזכיר נתון מעניין ומדאיג. על פי דיווח של משרד החקלאות האמריקאי (USDA) חלה ירידה חדה ומתמשכת בצריכת החלב בקרב ילדים ובני נוער. מהדיווח עולה שבסוף שנות השבעים של המאה העשרים צרכו בני 12 עד 19 פי שניים יותר חלב ממשקאות קלים ואילו בתחילת המאה העשרים ואחת המגמה הפוכה וצריכת חלב מגיעה לכמעט מחצית מצריכת המשקאות הקלים. במחקר מתמשך שנערך בארה"ב עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בגיל מבוגר בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן. תחליפי חלב: קיימים בשוק תחליפי חלב העשויים מאורז, סויה, ושיבולת שועל שקיימים בהם רוב רכיבי התזונה הקיימים בחלב פרה (ללא ויטמין B12 , עם פחות חלבון, אך ללא שומן רווי, לקטוז או קזאין). התחליף האופטימאלי בעיני עבור טבעונים ואנשים שאינם צורכים חלב הוא תחליב שקדים, אגוזים או זרעונים. אופן ההכנה: לוקחים 10 שקדים שהושרו במים, מקלפים את הקליפה וטוחנים בבלנדר עם 1-2 כוסות מים. אפשר להוסיף כפית דבש, או מולסה, מעט קינמון או שורש ג'ינג'ר. אפשר להוסיף פרי בשל ורך כמו בננה, אגס או אפרסק ולהפוך את זה למעדן אמיתי המתאים גם לתינוקות, ילדים ומבוגרים. במקום שקדים אפשר לקחת 5-10 אגוזי מלך או פקאן, שתי כפות שומשום, גרעיני דלעת או חמניות. הערה: במאמר לא התייחסתי להיבטים הכלכליים, הסביבתיים וההומניים (הסבל שנגרם לפרות) בכל התהליך של ייצור החלב - נושא שראוי לתת עליו את הדעת. בחלק הבא של המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו כפי שהן מוצגות על-ידי המתנגדים והתומכים בו ונתחיל בחסרונות החלב: 1. במוצרי החלב עלולות להימצא שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה (קוטלי חרקים, עשבים, טפילים, פטריות וכד') שנמצאים בגוף הפרה. פרות לא ניזונות מעשב אורגני והן מקבלות מנה הגונה של חומרי הדברה כימיים מהמזון שלהן. כאשר פרה חולה, או כאשר יש לה דלקת בעטין, או טפילים על העור, מטפלים בה בתרופות ובמשחות אנטיביוטיות ואחרות. 2. "אי סבילות ללקטוז" (חוסר יכולת לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב) גורמת לתופעות של נפיחות, בחילות, כאבי בטן, שלשול, וגזים נפוצות בקרב צרכני החלב החסרים אנזים המפרק לקטוז (לקטאז). 3. בנוסף, מוצרי חלב גורמים לאלרגיות במערכת הנשימה (ליחה, קוצר נשימה, מחלות בדרכי הנשימה), בעור (גירויים, ומחלות עור) ובמערכת העיכול (דלקות, הפרעות עיכול). האשם בכך הוא חלבון החלב – הקזאין. התופעה של אלרגיה לחלבון החלב נפוצה במיוחד אצל תינוקות ולכן משרד הבריאות ורשויות התזונה בארצות הברית ממליצים לא להזין תינוקות בחלב פרה עד גיל שנה. 4. מוצרי חלב מכילים שומן רווי וכולסטרול. במספר רב של מחקרים נמצא, כי שומן רווי מעורב ביצירת תהליכים דלקתיים בגוף ובמיוחד בכלי הדם ובכך מגביר סיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. 5. מחקרים מראים קשר בין צריכת מוצרי חלב ובין סוכרת נעורים, אקנה וירוד (עכירות העדשה - קטרקט). 6. בכמה מחקרים נתגלה קשר בין צריכה מופרזת של מוצרי חלב וחוסר יכולת לפרק לקטוז, לבין מספר סוגים של סרטן כגון: סרטן השחלות, השד והערמונית. 7. צריכת מוצרי חלב פרה עלולה לגרום לחוסר ברזל אצל תינוקות וילדים. ד"ר דן קרת, רופא ונטרופת בבית-החולים "אסף הרופא טוען, כי: "מחקרים הראו כי חלב ומוצריו לא רק שאינם גורם מונע של ירידת מסת העצם, אלא אף ייתכן שצריכתם גורמת נזק לעצמות. במדינות שבהן צורכים כמות גדולה ביותר של חלב ומוצריו נמצאו שיעורים גבוהים ביותר של אוסטיאופורוזיס. במדינות בהן צורכים כמות קטנה של חלב ומוצריו או לא צורכים אותם כלל נמצאו שיעורי אוסטיאופורוזיס נמוכים ביותר. " ניתן לקרא בצורה מפורטת יותר אודות נזקי החלב בשני ספריו של דר' אריה אבני: "תעזבו 'תעטינים שלי" ו"שוטי החלב". דר' אבני מפרט את נזקי החלב ומגבה את טיעוניו במחקרים ובניסיונו האישי כרופא פנימי. מידע רב נוסף ניתן למצוא באתר: www.nomilk.com לעומתם, התומכים בצריכת חלב ומוצריו באים בעיקר מקרב הממסד הרפואי (רופאים, אחיות, תזונאיות קליניות), אם כי ישנם גם נטורופתים שאינם מתנגדים לצריכת החלב. להלן כמה מיתרונות החלב: 1. חלב הוא מקור לחלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה. מעל 85% מחלבון החלב נספגים בגוף. 2. בחלב ובמוצריו ישנה כמות גדולה של סידן וויטמין D שתורם לספיגתו. מתברר שגם הלקטוז מסייע בספיגת הסידן. הסידן חיוני לרבים מתפקודי הגוף: בניית השלד ושמירה על בריאותו, ויסות קצב הלב, העברת מסרים עצביים, גירוי הפרשת הורמונים, קרישת דם. 3. החלב מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A, זרחן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד החיוניים לתפקוד כל תא בגוף ולשמירת הבריאות של כל המערכות בגוף. 4. יוגורט העשוי מחלב פרה או עיזים מכיל חיידקים פרוביוטיים החשובים לבריאות מערכת העיכול, לחיזוק המערכת החיסונית, למניעת דלקות בדרכי השתן ועוד. 5. החלב הרזה ומוצריו דלים בשומן רווי ובכולסטרול. 6. קיים מספר רב של מחקרים המוכיחים שלחלב סגולות רבות מלבד אספקת סידן וחלבון. לדוגמה: שמירה על משקל הגוף, סיוע בהפחתת משקל עודף, איזון לחץ הדם והגנה מפני מחלות לב, הקטנת בסיכון לסוכרת מבוגרים ועוד. מחקר DASH ((DIETARY APPROACHES TO STOP HYPERTENSION: אחד המחקרים הידועים בנושא זה נעשה בארבעה מרכזים רפואיים גדולים בארה"ב ופורסם לראשונה ביוני 2000. המחקר הוכיח כי תזונה חלבית- צמחית, העשירה בפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן גרמה להפחתת לחץ הדם, לעומת תזונה מערבית טיפוסית הדלה בירקות ופירות ועשירה בשומן רווי. בעקבות זאת המליצו החוקרים על תפריט עשיר במוצרי חלב דלי שומן, לפחות 3 מנות ביום. 7. רופאי שיניים ממליצים על חלב כמשקה בטוח לשתייה בין הארוחות. צריכת חלב נמצאה קשורה בשכיחות נמוכה יותר לעששת ודלקות חניכיים. הקזאין, הסידן והזרחן שבגבינה מגנים על אמייל השן מפגיעה. 8. מחקרים עדכניים מראים שחלב הוא המשקה המתאים ביותר לספורט. שתיית חלב לאחר אימון כושר או כוח מגבירה את חילוף החומרים וסינתזת החלבונים בשריר. כך, השריר נבנה מהר יותר ובצורה משמעותית יותר. צריכת חלב גם יעילה במיוחד להשבת הנוזלים לגוף ולשיקום הגליקוגן בשריר. דר' חיים סדובסקי, נטורופת טוען, כי: "החלב עצמו טוב ויפה לבריאות. זהו אחד המזונות המושלמים, המלאים והבריאים ביותר. החלב מכיל את כל הוויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו וחומצות השומן הדרושים לגדילה של בעלי חיים יונקים והטובים גם לתחזוקת גופם של יונקים גם כשהם בוגרים, מהטעם הפשוט שתאי הגוף מתחלפים כל הזמן והתאים החדשים שנבנים בנויים בדיוק מאותם חומרים שמהם היו בנויים התאים הישנים. הגורמים לבעיות הבריאותיות הם דווקא חומרים שאינם קשורים לחלב. קיימים 55 חומרים שונים המופיעים כתוספים בחלק ממוצרי החלב. מרבית התוספים מוגבלים בכמותם על ידי משרד הבריאות, על מנת להימנע מפגיעה בריאותית. חלק מהתוספים המותרים בארץ אסור לחלוטין לשימוש במדינות אחרות". הקשר בין חלב ומוות מסרטן וממחלות לב: במחקר שנערך באוסטרליה במשך 16 שנה על 1,529 בוגרים בגילאי 25 – 78, לא נמצא כי חלב מגביר את הסיכון למוות ממחלות לב או מסרטן. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20372173 לסיכום, נראה, כי יתרונות החלב עולים על חסרונותיו, אולם חשוב לזכור שכדאי תמיד להפעיל שיקול דעת ולברר אם מוצרי החלב אכן מתאימים לנו, באיזו כמות ואילו סוגים. הדבר נכון במיוחד לקראת חג השבועות הקרב ובא. אין צורך להתנזר לחלוטין ממעדני החג, אבל כדאי לעשות זאת במידה ובטעם טוב. בנוסף, חשוב לי להזכיר שאין תחליף להימנעות ממזון קלוקל ולצריכת מזון טבעי, איכותי ומגוון כדי להבטיח בריאות טובה ואריכות ימים. חג שבועות שמח! צביקה קורן

17/06/2010 | 10:41 | מאת: אפרת

שלום לכם! אני בת 23 ואני סובלת מאקנה כבר כמה שנים טובות, ניסיתי המון פתרונות והיו דברים שעזרו לתקופה ואז שוב בפצעים חזרו. אני רוצה לציין גם שהייתה תקופה ארוכה שגם הגב שלי היה מלא בפצעים אבל לאחרונה זה עבר, חוץ מכמה קטנים שלפעמים מופיעים. בזמן האחרון הפצעים בפנים התחילו לגרד וכן גם הקרקפת, אני מרגישה שהיא מלאה בפצעים (או שאני סתם פרנואידית) לא מזמן קראתי באיזה מאמר של נטורופטית שהיא ממליצה לטול כמוסות של אבץ על מנת לאזן את ההורמונים בגוף, האם זה נכון? האם אני צריכה להיוועץ עם רופא? מה עוד אני יכולה לעשות? האם מוצרי חלב יכולים לעזור או להזיק לעור הפנים שלי? אשמח לתפריט תזונה שיעלים לי את הבעיה הזאת אחת ולתמיד אפשר לשלוח לי תשובה גם למייל הזה [email protected]

18/06/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, כפי שרמזת, יכולות להיות כמה סיבות לאקנה וגם כמה פתרונות. חשוב מאד לאתר את הסיבה (שורש הבעיה) ולטפל בהתאם. אני לא מתלהב מלקיחת "תרופה טבעית" (כמו אבץ), או הימנעות ממזון זה או אחר מבלי שגילינו את הסיבה. לכן, אני ממליץ שבשלב הראשון תבצעי בירור רפואי י ס ו ד י , הכולל שלילת חוסר איזון הורמונלי, קיום זיהום חיידקי או אחר, אלרגיה, חוסרים תזונתיים וכד'. יתכן ותצטרכי לפנות ליותר מרופא אחד (משפחה, עור, אלרגולוג אנדוקרינולוג). לאחר סיום הבירור הרפואי ואם לא יימצאו סיבות רפואיות, כדאי שתפני לייעוץ אישי מ ק י ף בתזונה טבעית. במסגרת זאת, ולאחר תישאול יסודי, יאמר לה מה לאכול, ממה להימנע ואיזה תוספים כדאי לקחת. בנוסף כדאי לך לשקול ביצוע ניקוי כבד ודם באמצעות צום מיצים של מספר ימים כדי לעשות RESET למערכת ולאחר מכן לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. בינתיים אני מציע לך להימנע משוקולד, סוכריפ פשוטים, מזון מטוגן וחריף, אלכוהול ועישון. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי את פירוט המזונות המזיקים והמועילים. בהצלחה צביקה קורן

17/06/2010 | 07:45 | מאת: אבגד

שלום צביקה הבת שלי אוטוטו בת שנה, יונקת ואוכלת הכל וכל הזמן...למרות זאת אחוזון נמוך במשקל (מאוד פעילה). יש לי 2 שאלות : 1. אני מרגישה שההנקה כבר ממש לא מספיקה לה, למשל אחרי ההנקת בוקר היא מבקשת לאכול. מה אני יכולה להציע לה ממש מוקדם בבוקר, הרבה לפני ארוחת הבוקר של הפירות ? אולי בקבוק חלב עיזים ? חלב אורז ? חלב שקדים ... 2. אני ממש לא רוצה לתת תמ"ל, אבל כמובן שבטיפת חלב קצת לוחצים...אתה חושב שזה נכון לעבור מהנקה לאוכל רגיל ללא תמ"ל ? ועד מתי אני צריכה להניק כדי שזה יהיה בסדר ?

18/06/2010 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בשאלתך נתת את התשובה... במספר מחקרים בנושא השמנה, נמצא שאנשים רזים האוכלים אותה כמות קלוריות כמו אנשים שמנים - פשוט פעילים יותר... מוקדם בבוקר את יכולה לתת לה חלב, אבל בסדר עדיפות שונה (בעיני): תחליב שקדים, שומשום או אגוזים, חלב אורז או שיבולת שועל או סויה, חלב עיזים, או חלב פרה. אני לא רואה בעיה בלקיחת תמ"ל, אם לא מתעוררות תופעות אלרגיות או אחרות (כמו שילשול, גירוי בעור, החלשת המערכת החיסונית וכד'). לדעתי את יכולה להניק עוד כמה חודשים את זה נוח ומתאים לשתיכן. חשוב שתמשיכי להציג לה מזונות חדשים ומגוונים. אם את נותנת לה ביצים - חשוב שיהיה מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2010 | 18:05 | מאת: קרן

שלום רב, אני גרה באיטליה ומזה כשבועיים אני מאוד נפוחה התחלתי לקחת פרוביוטיק כשבוע וללא שינוי . אני אוכלת מעט מאוד והורדתי את כל המאכלים שיוצרים גזים ונפיחות ושום דבר לא עוזר נגשתי לבי"ח כאן והרופא טען שאני מאוד נפוחה, עשו לי צילום ובדיקות דם ובצילום הראה שיש לי המון גזים וצואה, יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום! התחלתי לקחת כדורים נגד גזים כבר 3 ימים עשיתי חוקן נוזלי ונר, אף על פי שיש לי יציאות סדירות בכדי להתרוקן יותר, ויצא רק החומר עם מעט מאוד צואה. אני עדיין נפוחה ומאוד קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות!! אגב בבדיקות דם היו כמה חריגות שאני לא מבינה מה זה אומר?! PO2 - 35.0 mmHg (80.0-100.0) x O2HB - 65.9% (95.0-99.0) x COHB - 6.4% (0.5-2.5) x HHB - 26.8% (1.0-5.0) x (זה יצא מאוד גבוה) SO2 - 71.0% (75.0-99.0) x אגב ביצעתי גם גסטרוסקופיה לפני כשנה היתה לי דלקת קלה וטופלתי בלנטון אשמח אם תוכל לעזור לי מודה לך מאוד! קרן

17/06/2010 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אם התופעה התחילה רק לפני שבועיים, כדאי שתבדקי אם עשית שינוי תזונתי כלשהו. אם לא, כדאי שתעשי בירור רפואי י ס ו ד י לשלול מחלת מעיים כלשהי. במסגרת זאת תבקשי לבדוק גם רמת חומציות בקיבה. על תוצאות בדיקות הדם דברי עם הרופא שלך. בנוסף, כדאי לשלול הימצאות קנדידה או טפילי מעיים אחרים. לשלול אלרגיה לחלבון החיטה, החלב או ללקטוז. לשם כך כדאי להימנע באופן מיידי מחיטה ומוצרי חלב למשך שבועיים לפחות. אם אין בעיה רפואית, אני מציע לך לעשות 3-5 ימי צום מיצים כדי להרגיע את המערכת ולבצע RESET למערכת ולאחר מכן לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. צום צריך לבצע בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. אם לא תמצאי מישהו באיטליה, את יכולה להתקשר אלי בטלפון או בסקייפ או במייל. הייעוץ כרוך בתשלום - פרטים באתר שלי. בנוסף כדאי שתתחילי לשמור על "צירופי מזון", לפחות לכמה חודשים. שימי לב שהקפדה על צירופי מזון היא לא הפתרון היחידי למניעת נפיחות. חשוב להימנע ממזונות "מגיזים", או כאלה שגורמים ל ך לקשיי עיכול. חשוב להקפיד על לעיסה איטית, טיפול במתחים ולוודא שאין מחלת מעיים כלשהי. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2010 | 16:44 | מאת: קארין

שלום,רציתי סתם לדעת לאיזו קבוצה שייך מלפפונים חמוצים. קבוצת פחמימות?חלבונים?או אחר? תודה

17/06/2010 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

קארין שלום מלפפונים שייכים לקבוצת הירקות (למרות שלמעדשה בוטנית הם פרי ) העשירים בזיבים מים מינרלים וויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2010 | 20:53 | מאת: קארין

הבנתי,וזיתים זה גם ממשפחת הירקות?זה משמין כי יש בו הרבה שומן זה נכון? תודה ויום נפלא

17/06/2010 | 07:08 | מאת: צביקה קורן

הם עשירים במלח ובחומץ ונזקם הרב עולה על תועלתם המועטה כדאי להימנע, במיוחד עם פיתה, אורז או תפוחי אדמה.

16/06/2010 | 12:27 | מאת: רונית

אני רוצה לעשות דיאטת אולגה רז. היא טוענת שלחם מהווה יסוד בסיסי לתזונה נכונה. רציתי לדעת מהמומחים האם כדאי להרבות באכילת לחם ואם כן איזה סוגים עדיפים (מלא, דגנים ועוד) http://www.doctors.co.il

17/06/2010 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום לכל אחד מתאים סוג דיאטה שונה אני כעיקרון לא בעד דיאטה זו אך נסי וראי אם אכן מתאים לך ךחם טוב הוא לחם מלא ולא קל. מקמח מלא , משיפון מלא, לחם שיאור בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2010 | 23:51 | מאת: מילי

אני כבת 32, לאחר מציאה מספר בעיות, החלטתי לעבור לתזונה טבעית. היכן אוכל למוצא תפריט מתאים כדי לדעת שאני אוכלת את כל אבות המזון.

16/06/2010 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, מעבר לתזונה טבעית הוא תהליך קצת יותר מורכב ורציני מאשר להיצמד ל"תפריט" כזה או אחר. אם את באמת מתכוונת לעשות שינוי משמעותי (ורצוי) בתזונתך, אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

15/06/2010 | 22:25 | מאת: ת

זעתר, בזיליקום, אורגנו, מיורן, כוסברה, שמיר, קימל, כמון שומר מכל זה הכי נותן טעם לאוכל זה הכמון.. ואולי אורגנו לפיצה.. חוץ מזה אין עוד איזה תבלין מומולץ שהוא גם טעים?תת ומה לגבי קינמון , האם קינמון זה דבר מומלץ?

16/06/2010 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

נתתי לך דוגמה לתבלינים אם אתה רוצה את הרשימה המלאה תבדוק באנציקלופדיה. קינמון זה דבר מומלץ. אפשר גם ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה ועוד

האוכל. . האם זה יכול להזיק? זה מוסיף טעם לאוכל, אני לא יודע אם זה בריא בכלל.. תודה!

15/06/2010 | 19:47 | מאת: צביקה קורן

כמון הינו תבלין בריא ומבריא. הוא מועיל למערכת העיכול ומכיל נוגדי חימצון ומינרלים שונים. הייתי מסתפק בכפית אחת ביום, אבל אם אין תופעות לוואי, אז זה כנראה בסדר. טיפ: כדאי לקנות זרעים ולטחון טרי במטחנת קפה. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 23:13 | מאת: רחלי

אני ניגמלתי מסוכר לבן לא שותה יותר. לכן אני לא שותה שתיה חמה. אני רוצה לשתות חליטה של גדילן מצוי. ונישאל השאלה האם סוכר ענבים הוא ממתיק טבעי ללא תוספת רעלים לגוף . תודה רבה

15/06/2010 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, יפה מאד שנגמלת מסוכר לבן, אבל למה לא לשתות משקאות חמים כמו תה צמחים טבעי? כדאי לשתות חליטות מעלי צמחים וגם מגדילן מצוי ללא המתקה. אפשר לקחת תמר, או משמש אורגני כממתיק טבעי. סוכר ענבים לא שונה בהרבה מסוכר רגיל - כדאי להימנע. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 16:07 | מאת: מכאל

שלום! האם אכילת כוסמת מתאימה לחולי צליאק

14/06/2010 | 19:22 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום אכן כן בכוסמת אין גלוטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 15:16 | מאת: דנה

שלום! האם בחלב עיזים יש ויטמין b12 ? והאם יש ויטמין טיבעי של b12 מודה לכם

14/06/2010 | 16:15 | מאת: דנה

האם שמרים יבשים (לאפיה)מכילים b12

14/06/2010 | 19:27 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום בשמרים אין B12 בחלב עיזים יש קצת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 14:44 | מאת: ליאור

צביקה, תודה רבה על תשובתך!! אז אני רוצה לוודא- האם קישוא מגורד לסלט- קישוא לא מבושל? וגם סלק מגורד- סלק לא מבושל? זה בסדר?.. המשך יום נעים. ליאור

14/06/2010 | 19:28 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום זה מצויין וגם טעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2010 | 13:10 | מאת: דורון

ברצוני לעשות יום צום ולשתות מיצי ירקות. האם אפשרי שאעשה רק ממלפפון וגזר? ומה הכמות וכמה פעמים?

15/06/2010 | 19:27 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, אתה יכול לעשות יום מיצים אחד עם מלפפון וגזר. אתה יכול לשתות 3-4 פעמים ביום 1-2 כוסות בכל פעם. זה לא יזיק אבל גם לא יועיל במיוחד. כדי להפיק תועלת מצום צריך לצום לפחות 3 - 5 ימים. את זה צריך לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. בכל מקרה אני לא ממליץ לעשות יום צום כל שבוע. זה משגע את הגוף ועלול לפגוע בחילוף החומרים. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2010 | 09:44 | מאת: איריס

שלום רב איזה טיפול מומלץ למצב של דלקת עינים,עפעפים? האם לעשב חיטה,או מיץ נוני יש יכולת להתמודד עם מצבים דלקתיים? ומה לגבי שימוש בדבש מלכות ופרופוליס האם הוא יעיל במצבים כאלה(האם נכון הדבר שלענבים שחורים יש השפעה חשובה מבחינת ריפוי? אודה לעזרתכם איריס

15/06/2010 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, אני לא מכיר טיפול ייעודי לדלקת עיניים, למעט קומפרס של תה קמומיל. בכל מצבי הדלקת בגוף חייבים לחזק את המערכת החיסונים על ידי הפחתת שימוש במזונות "מחלישים" (סוכרים, מלח, כימיקלים ועוד) והוספת מזונות מחזקים ומבריאים. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי פירוט של המזונות המזיקים והמועילים. אני לא ממליץ לחפש "תרופות טבעיות" כדוגמת אלה שציינת בשאלתך, אלא לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. מציע שתפני בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 22:14 | מאת: טחי

טחינת שומשום עוז כתוב על זה שומשום מלא נבוט, טחון בכבישה קרה, ללא תוספות. אורגני. מה זה בדיוק נבוט? זה יותר מומלץ מטחינה משוםשום מלא רגיל או לא? יש לזה יתרון כלשהו?

14/06/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטחינה הזאת עשויה מגרגרי שומשום שהונבטו ולכן נחשבים איכותיים יותר. דר' פנינה בר סלע, הגורו של שיטת אן ויגמור בארץ, ממליצה על הטחינה הזאת וכך גם אני. אגב, ההנבטה מבטלת חלק מהחומצה האוכסלית ולכן ספיגת הסידן טובה יותר. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 21:17 | מאת: ליאור

שלום רב, בשל שאלות שהתעוררו מכל מיני מתכונים של מיצים, אני מבקשת לשאול: 1. האם צריך לבשל סלק לפני שסוחטים אותו למיץ? או כמו שהוא להכניס אותו? 2. האם סלק וגזר צריך/כדאי לסחוט עם או בלי קליפה? בתודה, ליאור

14/06/2010 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, 1. אין צורך ולא רצוי לבשל סלק לפני הסחיטה. לעשיית מיצי ירקות משתמשים בירקות חיים בלבד. 2. אפשר ורצוי לסחוט גזר, סלק ומפפון עם הקליפה, אחרי שקירצפנו אותם עם ספוג להורדת האבק והליכלוך החיצוני. רצוי מאד להשתמש בירקות מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 16:52 | מאת: Lir

שלום, שמעתי לאחרונה על סגולותיו של מיץ עשב החיטה. אין לי מחלות ספציפיות אך אין ספק שהמערכת החיסונית שלי "תשמח" לחיזוקים. בנוסף,לאור הרקע המשפחתי, אני מאוד חוששת מהתפרצות סרטן בעתיד. רציתי לדעת אם שתיית המיץ מומלצת לאנשים בריאים באופן כללי? אני לא רואה את עצמי קונה מסחטה, אך שמעתי שבחנויות הטבע יש מיץ מוכן שגם הוא יכול להיות אפקטיבי. כדאי לשתות אותו? אם כן-באיזו תדירות? המון תודה!

14/06/2010 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

LIR שלום, שתיית מיץ עשב חיטה מומלצת לאנשים בריאים ולאנשים חולים. מיץ עשב חיטה זה "מזון על" ולא "תרופה" שאנחנו נותנים לאנשים חולים. בגישת התזונה הטבעית אנשים בריאים ואנשים חולים צריכים לאכול את אותו המזון - משובח, טבעי ואיכותי. לא מומלץ להתחיל בכך רק כשמגיעה מחלה זו או אחרת... לא כדאי לקנות מסחטה לפני שמשוכנעים שהמיץ מתאים וטעים לנו ונשתמש בו על בסיס קבוע. עד אז אפשר לקנות מיץ בחנויות טבע (טרי או קפוא), או פשוט ללוס את העלים ולמצות מהם את המיץ. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 06:15 | מאת: גיא

האם בורגול גורם לעצירות?

13/06/2010 | 09:36 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, הבורגול עשור בסיבים תזונתיים ולא אמור לגרום לעצירות אם לך זה גורם לעצירות תימנע ממנו. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 01:44 | מאת: מאיה

1. האם אורז בסמטי מלא שמשרים אותו כל הלילה במים קרים במקרר, מאבד מערכו התזונתי? 2. האם גם שמשרים קינוא יוצא הטעם הלוואי, כי באורז כן יצא הטעם לוואי. תודה

13/06/2010 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, השריית דגנים, קטניות ושקדים מ ש פ ר ת את ערכם התזונתי ולא פוגעת בהם. לגבי קינואה, תנסי ותבדקי. אני לא מצאתי טעם לוואי בקינואה. "טעם" זה עניין אישי שנרכש מילדות. בהצלחה צביקה קורן

וטעימים שכדאי לשים באוכל. לא צריך הרבה ,רק כמה שישפרו את טעם האוכל. תודה רבה!

13/06/2010 | 09:33 | מאת: צביקה קורן

מ שלום, בגישת התזונה הטבעית משתמשים בתבלינים "מתונים" כמו: זעתר, בזיליקום, אורגנו, מיורן, כוסברה, שמיר, קימל, כמון שומר וכד'. כל התבלינים האלה הם אנטי סרטניים, מפיגי גזים במערכת העיכול ומשפרים את תהליך העיכול. בפרק המאמרים באתר שלי תמצא מידע נוסף. בהצלחה צביקה קורן

12/06/2010 | 21:30 | מאת: מ

סליקורניה? ויש לו טעם כמו מלח, והוא למעשה משמש כתחליף למלח. זה באמ תכזה בריא? ואפשר לצרוך ממנו בכמויות גדולות בניגוד למלח? תודה!

13/06/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא שמעתי על הצמח הזה עד עתה. בחיפוש קצר באינטרנט מצאתי מידע כללי עליו, אבל לא את כמות הנתרן, או הגורם לטעם המלוח. לכן לא אוכל לתת המלצה בנושא. אני חושב שבכמות קטנה אפשר לצרוך אותו, כתבלין בהצלחה צביקה קורן

13/06/2010 | 10:57 | מאת: מיכה

יש צמח כזה והוא גדל בערבה וברמת נגב במים מליחים. הוא מופיע כעלים ירוקים ומשמש תחליף מלח בסלט. בארץ הוא לא נקלט אלא רק בחו"ל (צרפת, הולנד וכו').

11/07/2013 | 19:46 | מאת: מיכה

משרד הבריאות אישר השבוע לשימוש כתבלין את צמח הסרקוקורניה (סליקורניה רב-שנתי). הסרקוקורניה הוא פיתוח ישראלי וגדל על שפת ים המלח. עליו היבשים מכילים 7% נתרן בלבד (במקום 36% במלח), 16% חלבון, 3% אשלגן, קצת סידן וברזל. טעמו מלוח מאד ועדין.

11/06/2010 | 12:49 | מאת: רחל

שלום בדרך כלל מפריד מזונות. אני משתדל לא לערב עמילנים עם פירות וכ"ו. השאלה היא : האם דינו של (עדשים) או גרגרי חומוס טחון לקמח לצורך הוספה למאפה עם פרי , אסורה - כמו קמח מלא רגיל מחיטה או שיפון . או שהחומוס בעצם חלבון, והרי פנינה ממליצה לאכול פרי יחד עם נבטי עדשים -נכון אמנם ההנבטה משנה הרכב אך בכ"ז מה דעתך? לרעיון לשלב קמח חומוס באותה ארוחה עם פרי - פעם ב... בדרך כלל אוכל פרי עם אבוקדו או אגוזים. תודה לפירוט הסבר

11/06/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ברור לי ממה מורכב "המאפה" שלך ולכן קשה להתייחס בדרך כלל מאפים סותרים את תורת הצירופים בשל ריבוי הרכיבים שבהם. אני לא מתלהב ממאפים ומעדיף שהמזון יהיה פשוט ככל שניתן ובכלל זה גם מזון מבושל. אם אתה אדוק בתורת הצירופים (אני לא) מדובר בשילוב לא רצוי שעלול לגרום לגזים ולהפרעות עיכול. אם לא, שווה לנסות ולראות איך הגוף שלך מגיב. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2010 | 11:57 | מאת: אורית

שלום בתקופה האחרונה אני סובלת מנפיחות מוגברת. רציתי לדעת האם יש קשר בין נפיחות לסיביים תזונתיים (לאחרונה הקפדתי יותר לאכול סיביים תזונתיים) ואילו מאכלים ידועים כגורמים לנפיחות (פרט בקטניות)? תודה אורית

11/06/2010 | 16:17 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, יכולות להיות סיבות רבות לנפיחות כמו: אלרגיה למזון מסויים, אי סבילות ללקטוז, אכילת מזון "מגיז" (קיטניות, כרוב, כרובית, קולרבי, צנון), פטרייה במעיים (קנדידה) או טפילים אחרים, לעיסה מהירה ולא מושלמת, שתיית משקאות מוגזים, אי שמירה על צירופי מזון, מחלת מעיים דלקתית ועוד. כדאי שתתחלי לברר מה הסיבה לנפיחות המוגברת שהתחילה לאחרונה. אם לא עשית שינויים תזונתיים, כדאי לפנות לבירור רפואי. כדאי גם לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולעשות סדר בתזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2010 | 18:36 | מאת: עודד

שלום רב רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע לקטניות: 1. כפי שידוע לי מומלץ להשרות את הקטניות במים ולהחליפם מספר פעמים לפני הבישול - האם חלק מהמינרלים והויטמינים שבקטניה נשטפים יחד עם מי ההשריה? ואם כן האם יש דרך להקטין את איבוד המינרלים? 2. האם הקפאה של קטניות לאחר ההשריה עלולה לפגוע בערך התזונתי של הקטניה? והאם יש הבדל בין הקפאה בתוך המים או בלי מים? תודה! עודד

09/06/2010 | 19:01 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום 1.תהליך ההנבטה הוא מצויין כיוון שמעשיר את הקטנית באנזימים גורם לפרוק של תרכובות המקשות על עיכול. והויטמינים והמינרלים יותר זמינים. 2. לדעתי לא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2010 | 19:39 | מאת: עודד

תודה על תשובתך. אם הבנתי נכון - אין איבוד של מינרלים עם מי השטיפה - ולהפך מינרלים הופכים יותר זמינים. לגבי ההקפאה - האם יש להקפיא ללא מים או בכלי עם המים? תודה שוב

07/06/2010 | 22:11 | מאת: מיכל

מהי התזונה המתאימה לאדם שחלה בסרטן הערמונית?

09/06/2010 | 18:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום במצב כזה חשוב מאוד ללכת לדיאטנית טבעית קלינית שתבנה תוכנית תזונתית לאדם אך בגדול 1.מזונות אורגנים ללא אנטיביוטיקה והורמונים 2. להימנע ממוצרים מהחי כמו בשר עוף גבינות וכו לאכל הרבה עלים ירוקים , ירקות אדומים, כתומים, בצל ושום הרבה נבטים קטניות כמו עדשים, אפונה (לא סויה ורוטב סויה) אגוזים ושקדים ואגוזי ברזיל. כמובן יש לתת צמחי מרפא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ואני לא רעבה עד שעות הערב. האם זה בסדר?

07/06/2010 | 16:59 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, אם זה ל 3-6 ימים זה בסד לא מומלץ לאורך זמן. עלולים להיווצר חוסרים תזונתיים של חלבונים ושומנים. השאלה מה את אוכלת בארוחת ערב? בהצלחה צביקה קורן

07/06/2010 | 10:31 | מאת: שרה

קראתי רבות על מכון ותיק בארץ המציע גמילה מסוכרים וגלוטן. יש לי עודף משקל לא מאוד גבוה אבל אני אחרי לידה ולא מצליחה לשלוט באכילת המתוקים (שוקולד בעיקר). האם תכנית כזאת עשויה להועיל לי לדעתך? האם אתה מכיר תוצאות של תכנית כזאת לטווח ארו (במכון הם מדווחים על הצלחות מדהימות, אבל הם כמובן משוחדים). שאלה נוספת. אני עדיין מניקה ובחודש הראשון אסור לאכול שום פחממות כלל. האם דבר כזה יכול להזיק לתינוק שרק יונק?(שוב, הם אומרים שלא אבל...) לתשובתך אודה מאוד

07/06/2010 | 17:03 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, גם אני שמעתי על המכון הזה, אב רק דרך הפרסומים שלהם. אני לא מכיר מישהו שהתנסה בשיטה והחזיק מעמד לאורך זמן. אני לא ממליץ להימנע מפחמימות או משומנים למשך חודש ואפילו פחות. מציע שתחכי עד סוף ההנקה ואז תתנסי מבלי שזה ישפיע על תינוקך. בהצלחה צביקה קורן

12/06/2010 | 15:10 | מאת: נגמלתי

שלום, גם אני בררתי באותו מכון על הגמילה היות ולא הייתי מסוגלת לתפקד ללא סוכרים, (שלמעשה נפתרה לאחר הבנה כי יש לי בעיית ברזל חמורה). מנסיוני האישי והמוצלח אין צורך להוציא כל כך הרבה כסף על טיפול שלפעמים מצליח ולפעמים לא אלא לפנות לנטרופתיה שאני ניצלתי בזכותה...

07/06/2010 | 10:21 | מאת: רחלה

האם יש אפשרות של התמכרות לשמן פשתן? אני אשה בריאה בדר"כ, ורוצה לקחת שמן פשתן אחרי ששמעתי עליו ניסים ונפלאות, כדי לחזק את כל המערכות בגוף. אני רק מפחדת - מה יקרה כשאפסיק, האם לא יכולה להיות התדרדרות במצב הגופני, אחרי שהגוף בעצם מפסיק לקבל את החומר שהתרגל עליו? האם אני עלולה להרגיש חולשה שאני לא מרגישה עכשיו? תודה מראש.

07/06/2010 | 17:04 | מאת: צביקה קורן

רחלה שלום, שמן פשתן זה אוכל. זאת לא תרופה ולא סם ממכר. לא מתמכרים לשמן פשתן. עם זאת, כדאי מאד לגוון את התזונה ואת מקורות השומנים ולא להתבסס על מוצר זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

07/06/2010 | 09:24 | מאת: קרן

שלום אני בהריון בשבוע ה22 יש לי עצירות מאד קשה האם כפסולת שמן פישתן אורגני תעזור בעצירות תודה

07/06/2010 | 17:07 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "עצירות". הטיפול בעצירות לא נעשה באמצעות "תרופת טבעיות" אלא באמצעות תזונה נכונה. חבל שלא שאלת מה כדאי להוריד מהתזונה (שוקולד, גבינות קשות ועוד) ולא מה להוסיף... בהצלחה צביקה קורן

07/06/2010 | 08:43 | מאת: אור

אור העובדה שבגרעיני צ'יה יש הרבה ברזל - האם מותר לחולה פוליצתמיה ורה לצרוך אותם?

07/06/2010 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, שמעתי על "הלהיט" הזה. את יכולה להימנע, אם את חוששת. יש מספיק מזונות טבעיים. אגב, כמה זה "הרבה ברזל"? בהצלחה צביקה קורן

06/06/2010 | 21:34 | מאת: אמא דואגת

שלום, האם הגיוני כי תינוק בן 5 חודשים שהחל לפני כשבוע לאכול נוטרמיגן עקב רגישות לחלב יעשה קקי בצבע ירוק במרקם של מחית? יש לציין שהתינוק אינו מקבל בברכה את המעבר מהנקה לנוטרמיגן ואוכל כל 5 שעות ולא כל 3 כפי שאכלעד כה. כמו כן יש לציין שאנו מערבבים את האבקה עם כפית דייסת וניל ומעט סוכרזית לשיפור הטעם. תודה רבה

07/06/2010 | 17:10 | מאת: צביקה קורן

לאם המודאגת, ייתכן ומדובר ב"קשיי התסגלות" שיחלפו תוך כמה ימים אם לא תפני לרופא המטפל או לתזונאית בקופת חולים. אני לא הייתי נותן ממתיק מלאכותי כימי לתינוק בן 5 חודשים. בהצלחה צביקה קורן

06/06/2010 | 13:43 | מאת: גיל גיל

שלום רב איך בוחרים תוכנית תזונתית לניקוי רעלים תודה

07/06/2010 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

גיל שלום, כדאי לעשות את זה יחד עם מומחה לניקוי רעלים בצום ובתזונה טבעית. אני לא ממליץ לנסות שיטות "ניקוי" אחרות (צמחים, גלולות, שיקויים, חוקן) ללא ביצוע צום ושינוי תזונתי. בהצלחה צביקה קורן

04/06/2010 | 22:58 | מאת: לטובה

שלום טובה. אני בת 26 ובגיל 17 החלה אצלי הפרעת אכילה. כיום מצבי אינו כה רע, כלומר, אני אוכלת בריא, עושה ספורט,מודעת לעצמי ולנזקים שאני מביאה על עצמי אם לא אוכל, משתדלת לא להגרר אחרי המחלה ונלחמת בעצמי יום יום כדי לשמור על משקל אידיאלי ולא לרדת יותר מדי. אני יודעת שכבר ממזמן הייתי צריכה לטפל בעצמי אצל מטפל מוסמך/פסיכולוג אך נמנעתי מכך כי לא הייתי בשלה לטיפול, לא הרגשתי שאני מסוגלת ללכת לטיפול. כיום כשהמודעות שלי גבוהה אני מעוניינת מאוד לטפל בעצמי. למרות המודעות אני מנהלת מלחמההיומיומית עם המחשבות על אוכל שמציפות אותי, אני חיה חיים לא טובים ונמנעת מהנאות החיים. עדיין מאוד קשה לי ואין לי ברירה אלא ללכת לטיפול., לכן אני פונה אלייך ושואלת: האם את יכולה להפנות אותי למטפל/ת שזהו תחומו/ה ושיוכל לעזור לי. חיפשתי באינטרנט אודות מטפלים כאלה אך הוצפתי בשיטות טיפול שונות ובמטפלים שונים כך שאינ ייודעת במי לבחור. מטפלים מאיזור אשדוד ועד תל אביב יהיו טובים לי מבחינת מרחק מביתי. המון תודה, שלי

05/06/2010 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום לדעתי את צריכה שילוב של טיפול תזונה וטיפול שיעזור לך להתמודד בראש עם הפרעת ההאכילה אני מטפלת בתזונה ורפלקסולוגיה שיכול לעזור לך, את יכולה להתקשר אלי ונדבר ותראי אם מתאים לך (054629699). אפשרות נוספת היא ללכת לאנשים שעוסקים בדמיון מודרך , פסיכותרפיה או אפילו פסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי. כנסי לאינטרנט ותבדקי אפשרויות שמתאימות לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 21:29 | מאת: אלי

ד.נ. האם יש לאחד הממתיקים (הטבעיים?) הבאים תכונות מיטיבות שאינן קיימות (או שקיימות במידה פחותה) בממתיקים האחרים, מבלי שיש לו תכונות שליליות לעומתם: אגבה, סילאן,דבש, מזון מלכות, מולאסה, סוכר חום? תודה מראש. אלי

05/06/2010 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום סילאן ,דבש, מולסה ,וסוכר חום כולם סוכרים המכילים ריכוז גלוקוז וסוכרוז גבוהים מאוד לא מתאימים לסכרתיים לעומת זאת האגבה היא אכן ממתיק הסוכר אינו נספג לגוף ולכן חולי סכרת יכולים להשתמש בו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 21:16 | מאת: אלי

שלום רב, האם חילבה היא צמח מרפא, המוריד את רמת הסוכר בבני אדם? ואם כן, האם כמוסות חילבה מתאימות למטרה זו והוכיחו את עצמן? ומצד שני, האם הן בטוחות לשימוש, או שיש להן תופעות לוואי? בברכה, אלי

05/06/2010 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום חלבה זה צמח ממשפחת הקטניות המצויין להורדה של כמות הסוכר לסכרתיים הוא בטוח לשימוש היום הקפסולות מכילות 540 מ"ג. אפרופו ניתן להנביט זרעי חלבה ולאכל את הנבטים בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 19:48 | מאת: איילת

האים משהו מהקוראים עשה את הדיאטה של יחיאל ספרא אנא שתפו אותי איך הלך לכם וכמה ירדתם ומהו הטעם וכו... אנא כתבו לי בדחיפות אני מיואשת מעודף המשקל שלי

05/06/2010 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום הרעיון הבסיסי הוא לאכל מרכיבים שנחוצים לגוף לחילוף החומרים שלו ולתפקוד יעיל של הכבד. אל תחפשי תרופות קסם הצעתי לך גשי לדיאטנית קלינית טבעית שתתאים לך את אשר את צריכה להגברת חילוף החומרים שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2011 | 10:23 | מאת: רינת

אפשר בבקשה לקבל את הטלפון של יחיאל ספרא??????

03/06/2010 | 08:39 | מאת: שמעון

קיבלתי כמות גבינה מיוצרת מחלב עיזים וכבשים מאחת ממדינות מזרח אירופה הגבינה היא מייצור ביתי והיות ואני שומר על אוכל לא שומן הייתי רוצה לדעת עם מה אחוזי השומן בגבינות מהסוג הזה אודה על תשובתכם

04/06/2010 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, אתה יכול לפנות למעבדת מזון לבדיקת אחוז השומן בגבינה שקיבלת. בהצלחה צביקה קורן

02/06/2010 | 20:36 | מאת: אתי

אילו פירות מכילים פרוקטוז?או פירות המכילים מעט פרוקטוז?

03/06/2010 | 05:56 | מאת: צביקה קורן

שלום אתי, מתוך ויקיפדיה: "פרוקטוז (Fructose), הקרוי גם סוכר פירות, הוא סוכר פשוט (מונוסכריד), שניתן למצאו בסוגי מזון רבים. השם הכימי הרשמי של התרכובת הוא Levulose. פרוקטוז מהווה אחד מסוכרי הדם החשובים, יחד עם גלוקוז וגלקטוז. סוגי המזון הבאים מכילים כמות ניכרת של פרוקטוז (בדרך כלל יחד עם גלוקוז וסוכרוז): * דבש - מכיל כ-40% פרוקטוז. * פירות עץ * ענבים * מלון * ירקות שורש * בצלים יש שפע של מידע באינטרנט - תעשי חיפוש בהצלחה צביקה קורן

02/06/2010 | 17:30 | מאת: רעות

היי, הנני צמחונית למעלה מעשור לצערי מעולם לא אכלתי מספיק דגנים, לא אוכלת כמעט בכלל מוצרי חלב וגבינות וידוע לי שאיני צורכת מספיק חלבון ליום. מה עלי לאכול כל יום כדי כן לשמור על אחוז חלבון תקין , אני לא רוצה לצרוך תוספי חלבון, מעדיפה דרך התזונה. מרגישה את מחסור החלבון בגופי, זה החל להתנקם בי עוד ממזמן.. בהנחה שאני אוכל קינואה, כוסמאת', גבינה לבנה 5%, כמה כוסות מהדגנים צריך לצרוך ליום? וכמה מהגבינה..? המון תודה מראש

02/06/2010 | 18:47 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, אני לא בטוח שחסר לך חלבון בתזונה. סביר יותר להניח שיש לך חוסרים של ויטמינים ומינרלים ומכאן התחושות ש"חסר לך חלבון". אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית כדי "לעשות סדר" בתזונה שלך ולהבטיח שלא ייגרמו נזקים בריאותיים. היעוץ כולל תישאול יסודי ומקיף. בהצלחה צביקה קורן

02/06/2010 | 09:50 | מאת: שרון

בס"ד שלום צביקה. אני באמצע צום מיצים, היום ה-11 של הצום, אני עדיין חש חולשה די גדולה האם זה נורמלי למשבר ניקוי? יש לציין שביום יום, אני אוכל את רוב מזוני חי, כמעט ללא חלבונים מן החי, אני נמצא בתהליך של ניקוי כבר הרבה זמן וחשבתי שאולי הצום יקדם אותי, אבל אני קורא פה ושם שחולשות אמורות לעבור לאחר כמה ימים, אולי זה השתפר מעט אבל עדיין חולשה די רצינית. אשמח לתשובה, יום טוב ושבוע מצוין.

02/06/2010 | 18:53 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, האם יש לך ידע וניסיון בביצוע צומות? אם לא, ואם אין מישהו מקצועי שמלווה אותך, אני מציע לך להפסיק את הצום באופן הדרגתי. חשוב מאד לדעת כיצד להתכונן לצום, כיצד להתנהג בזמן הצום (ובכלל זה טיפול בתופעות כמו חולשה, כאבי ראש, בחילות ועוד) וכיצד לסיים את הצום. זה לא משהו שעושים מקריאות ספר או כתבה באינטרנט - צריך פיקוח, הדרכה והשגחה מקצועית. לשאלתך, החולשה אמורה לחלוף אחרי שלושה ימים, אבל, כל אחד מגיב בצורה שונה. בהצלחה צביקה קורן

01/06/2010 | 11:28 | מאת: קרן

שלום, רציתי לדעת מהי אותה חומצת לימון שמופיעה כמרכיב בכל כך הרבה מצרכים, והאם היא מזיקה. תודה.

02/06/2010 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, חומצת לימון נמצאת באופן טבעי בפירות וגם מיוצרת באופן תעשייתי ומשמשת כתוסף מזון לשימור ולמתן טעם למזון. בכמות קטנה היא לא מזיקה. מידע נוסף תמצאי בקישורים המצורפים, או שפשוט תקישי בגוגל: "חומצת לימון" http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-CitricAcid.htm http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%94_%D7%A6%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%AA בהצלחה צביקה קורן

01/06/2010 | 08:56 | מאת: אמיר

איזה צמח אתה ממליץ לקחת לניקוי הרעלים מהגוף?

02/06/2010 | 18:56 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, אני ממליץ לא לקחת צמחים לניקוי רעלים. ניקוי רעלים הוא תהליך רציני שכולל הכנה, ביצוע, יציאה ומעבר לתזונה טבעית ואיכותית שמונעת הצטברות רעלים בגוף. ניקוי רעלים יש לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא. במהלך הניקוי שיכול להימשך 3 - 14 יום, אפשר לקחת צמחי מרפא ייעודיים לניקוי כבד. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2010 | 13:28 | מאת: אוריאן

ANTI TTG(IGA) 5.30 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.*.......) Negative ANTI DGP 6.44 IU/ML ( 0.00- 20.00) (..*......) Negative

???????

03/06/2010 | 05:47 | מאת: צביקה קורן

אוריאן שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית, אנחנו לא מפענחים בדיקות רפואיות. מציע שתפנה לרופא המטפל, לאלרגולוג, או לפורום רפואי. אחרי שתקבל איבחון, נשמח לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2010 | 06:27 | מאת: איציק

אני בן 37, בדקתי היום בבוקר והסוכר היה לי 138 איך אפשר להוריד את הסוכר במיידי. ומה אני יכול לעשות כדי שהסוכר לא יעלה לי שוב... לציין שאני מקבל גלוקומין... תודה ויום טוב...

01/06/2010 | 05:28 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, בתזונה הטבעית אין "תרופות פלא" ואין פתרונות אינסטנט. הנזק נגרם במשך שנים והתיקון יכול לקחת שבועות וחודשים. מציע שתפנה "במיידי" לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בינתיים תימנע מסוכרים ופחמימות פשוטות ותוסיף לתזונה ירקות חיים ומבושלים קיטניות, שקדים ואגוזים ומעט דגנים מלאים. כוסמת מורידה רמת סוכר בדם. אגב, פעילות גופנית נמרצת וסדירה היא אחת "התרופות" לאיזון רמת הסוכר בדם. בהצלחה צביקה קורן