פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/04/2010 | 09:57 | מאת: יעל

שלום רב, האם בריא לשתות 1/2 כוס יין אדום יבש עם ארוחת הצהריים ? מהם יתרונותיו של היין האדום ? תודה יעל

29/04/2010 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, ראשית הייתי מעדיף שתרכזי את כל השאלות שלך במסך אחד זה יקל עלי מאד. שנית, כבר כתבתי כמה פעמים שאני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" כמו: שוקולד מריר, יין אדום, שום, תה ירוק, תה "מנקה רעלים", משקה אסאי, אינטרה, אלוורה, מדבקות התדרים והרשימה עוד ארוכה. רק תזונה טבעית ואיכותית תביא לבריאות טובה ותחזק את המערכת החיסונית. אגב, שתי השאלות שלך על יין אדום ושוקולד מריר עלו רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותחסכי ממני זמן יקר. בהצלחה צביקה קורן

27/04/2010 | 17:00 | מאת: טלי

שלום רב, אני כל יום בבוקר חותכת 3 שיני שום לחתיכות קטנות ובולעת אותו. האם זה טוב ? מה היתרונות של שום ? תודה טלי

28/04/2010 | 06:42 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, השום הוא ירק / תבלין רב עוצמה. בכמות גדולה החריפות שלו עלולה לגרום נזק למערכת העיכול. אם אין לך כאבים בקיבה או תופעות גופניות אחרות, את יכולה להמשיך. אני הייתי מציע להסתפק בשן שום אחת. השום מכיל בעיקר סולפור (אנטיביוטיקה טבעית), ויטמין C, B, מינרלים ונוגדי חמצון. יש לו "מפתח" להשמדת וירוסים תכונות ריפוי (כפי שאושרו ע"י המחקר המודרני): • מחטא • מוריד לחץ דם (שנוי במחלוקת) וכולסטרול. • שומר על כלי הדם והנימים - מנקה משקעים סידניים מכלי הדם • שומר על שריר הלב ותמיכה בו. • יעיל נגד הרעלת ניקוטין. • לטיפול בזיהומי מעיים, תולעים, שלשול ומחלות מעיים (גסטריטיס • בעל השפעה חזקה על מערכת הנשימה (מכיח, מעורר הזעה) • השמדת וירוסים מסוגים שונים. • שיפור חילוף החומרים בגוף • מסייע בכאבי ראש. • הוכח שיפור בטיפול בסרטן העור. בהצלחה צביקה קורן

עם מים רותחים פותר בעית עצירות ומסדר את הקיבה. השאלה שלי אם מותר לקחת כפית כורכום כל יום? והאם זה יכול להזיק? תודה!

27/04/2010 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

B שלום לקיחת כורכום זה מצויין. ממש לא יזיק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2010 | 13:32 | מאת: אילנה

ברצוני לשאול לגבי הסוכרה דיאט האם מותר לשימוש ואין בו חומרים מסוכנים מאחר ואני סוכרתית.

27/04/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני מציע לך לא להשתמש בממתיק הזה. להלן ציטוט מתוך מבזק הבריאות האחרון שהפצתי ללקוחותיי ולחברי: "סוכרה-דיאט", (נקרא בחו"ל סוכרלוז, או ספלנדה) ניתן לרכישה בכל רשתות המזון והוא נחשב כמחליף של הממתיקים המלאכותיים המזיקים (אספרטיים, אססולפאם K, סכרין וציקלאמט). אני שולל את השימוש בממתיק המלאכותי הזה שנוצר מ"הכלרה" של סוכר לבן (הוספת אטומים של כלור). יש כבר הרבה מידע באינטרנט על הנזקים של "הלהיט" החדש הזה בעולם דיאטות ההרזיה, אבל בשל גילו הצעיר של המוצר טרם נערכו מחקרים רציניים, ארוכים בבני אדם. יש המכנים אותו "DDT-Light" בשל הדמיון הכימי לחומרי ההדברה DDT ו PCB. במחקרים שנעשו בחיות מעבדה לפני אישור המוצר ובמחקרים שנעשו לאחר אישורו נמצא, כי ה"סוכרה-דיאט" עלול לגרום לתופעות הבאות: • עלייה במשקל הגוף...! • ירידה בכמות החיידקים הטובים במעיים. • הצטמקות של בלוטת התימוס (קשורה למערכת החיסונית). • הגדלה של הכבד והכליות. • התנוונות של קשרי לימפה בלבלב ובתימוס. • עלול לעורר כאבי ראש ומיגרנה. • האטה בגדילה של עוברים וילדים. • סכנת הפלה ומשקל עובר נמוך. • ירידה במספר כדוריות הדם האדומות. • פגיעה בכושר הספיגה של תרופות.. • שאריות כימיות של הממתיק נשארות בתאי הגוף. • הגדלת רמת ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c)) – חשוב למיוחד לחולי סוכרת! לסיכום, כדאי להימנע מהממתיק הזה ולהשתמש בממתיקים טבעיים כמו דבש, סוכר חום, מולסה, אגבה או סטיביה. מקורות: (Sucralose Toxicity Information center) http://www.holisticmed.com/splenda/ http://www.holisticmed.com/splenda/research-adverse.html http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17371367 בהצלחה צביקה קורן

27/04/2010 | 13:38 | מאת: אילנה

תודה רבה לך צביקה על תשובתך והערת את תשומת ליבי. אילנה.

02/05/2010 | 20:25 | מאת: רחל

צביקה שלום, המלצתך מנוגדת לחלוטין מהאמור בפרסום המדעי האחרון שציינת (אוק. 2009), בו כתוב בדיוק ההיפך מהמלצתך. כתוב שם כך: "ההוכחות המצטברות תומכות במסקנה שסוכרלוז בטוח לשימוש" !!! אני מציעה שתעדכן את המלצתך השלילית, בהתאם, מאחר שהיא ממש מוטעית, עפ"י המקור המעודכן ביותר בין אלה שהתבססת עליהם. בברכה, רחל

26/04/2010 | 10:13 | מאת: דניאלה

שלום, שני ילדיי בני שנה וקצת אוכלים במהלך היום, כל אחד כפרוסה וחצי עד שתי פרוסות לחם שיפון. האם זה יכול להשפיע לרעה על ספיגת הברזל בגופם?

27/04/2010 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

דניאלה שלום אני שמחה שאת נותנת לילדייך לחם שיפון (מקווה שמלא) לדעתי לא תהיה השפעה לרעה על ספיגת הברזל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2010 | 08:50 | מאת: חמודי

אני מתאמן בחדר כושר כ חצי שנה ויש לי בעיה עם הבטן שלא יכול להוריד יש בטן קטנה יחסית פעם זה יורד ופעם מתנפח מה אוכל לעשות בנדון אשמח אם תוכל ליעץ לי מה לעשות ... תודה לך מראש

26/04/2010 | 16:05 | מאת: אבי

תשתה חומץ תפוחים זה שורף שומנים

25/04/2010 | 20:56 | מאת: וכ

האם חציל זה דבר בריא? מה יש בו טוב ורע? תודה!

27/04/2010 | 05:22 | מאת: טובה בר-שאן

שלום חציל הוא אכן בריא אך יש בו סולנין שהוא חומר רעיל הפוגע במערכת עצבים וכן יש אנשים הרגישים לחומרים הנקראים לקטינים הנמצאים בו ולכן אסור להם לאכל פרי זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/04/2010 | 19:04 | מאת: אתי

מהם גרגירי צ'יה? למה הם טובים.?והאם הם מסייעים בעצירות? טרם רכשתי-אבל בחנות הטבע נאמר לי כי הם טובים פי כמה מזרעי פשתן בעיקר בתכונתם לסיוע בעצירות האם כך?

27/04/2010 | 05:19 | מאת: טובה בר-שאן

שלום זרעי צ'יה הם זרעים של מרווה מרושתת רבים, לילדים מבוגרים זרעי צ'יה מכילים אחוז גבוה אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית לגוף. בנוסף הזרעים מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), ויטמינים, מינראליים . אם את רוצה טיפול נגד עצירות אינני חושבת שהם יותר טובים מזרעי פשתן,הם לא הפיתרון המועדף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/05/2010 | 22:25 | מאת: ערן

אשמח שתבררי את השם המדעי של גרעיני צ'יה ותעשי מחקר בעניין למשפחת המרווה זנים רבים מאד והם ממש לא מרווה מרושתת זה סוג אחר של מרווה salvia hispanika ומרווה מרושתת זה salvia celeria

21/08/2010 | 21:30 | מאת: נורית

בנופייבר 100 אחוז סיבים תזונתיים מאד עוזרים נגד עצירות

25/04/2010 | 15:55 | מאת: רבקה

שלום שמי רבקה בת 31. באוקטובר עשיתי בדיקות דם כלליות ורופא המשפחה הביא לי מרשם ללקיחת ויטמין בי 12 , עקב מחסור בו. הערך RBC שהתקבל היה 4.47 M/UL הטווח היה 3.90 - 5.40 מאז אני לוקחת כל בוקר כדור למציצה של בי 12. שאלותיי הן: 1 - עד מתי אצטרך ליטול את הכדורים , הרי יש מצב שהגוף מאזן עצמו חזרה למצב שלא צריך ליטול כדור כל יום? 2 - אני ובעלי מתכננים הריון ראשון ועובדים על כך. האם יכולה להיות בעיה עם ההריון/כניסה להריון בעקבות חוסר שכזה? אני מציינת שוב שאני נוטלת את הכדור מידי יום מזה 7 חודש' אולי בדיקת דם חוזרת תוכל לברר זאת ? תודה מראש רבקה

27/04/2010 | 05:09 | מאת: טובה בר-שאן

רבקה שלום ויטמין B12 חשוב במיוחד למערכת העצבים שלך ושל תינוק האמור להיווצר , לכן הוא חשוב ביותר. המלצתי לך לעשות בדיקה חוזרת כדי לבדוק את רמת B12 שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/04/2010 | 11:21 | מאת: תמר

אני סובלת מיתר לחץ דם אמנם אני מאוזנת ע"י תרופות האם אני יכולה לקחת תוסף שמכיל גניסינג סיבירי שנמצא כחלש יותר מהקוריאני אני לוקחת את התוסף בגלל השינוי שיש לי בעצמות (דיפורמציה)

27/04/2010 | 05:05 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום לא מומלץ לבלל הלחץ דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/04/2010 | 20:21 | מאת: אתי

אני שותה בדרך כלל קפה עם סוכר חום,חצי כפית בכל פעם.2 כוסות ביום. רכשתי סוכר מקנה סוכר,האם יש הבדל בריאותי וקלורי בינו לבין הסוכר חום?

25/04/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אין הבדל בין סוכר חום לסוכר קנים, מלבד המחיר... בהצלחה צביקה קורן

גם ימתיק לי מעט את המשקה [ברגיל אני זקוקה למקסימום 4\3 כפית לכוס] וגם לא יהיה לו טעם לוואי כמו הסטיביה

10/04/2013 | 15:04 | מאת: תמי

האם סוכר מקנה טבעי מוגדר כסוכר תעשיתי או על תקן דבש, סילאן, תמרים וכו'?

24/04/2010 | 16:25 | מאת: מור

ידוע לי שחשוב לאכול סיבית תזונתיים כל יום. אאני צורכת לחם קל שמכיל סיבים תזונתיים, את הלחם אוכלת בבוקר ובצהריים. בנוגע לירקות- יש לי שתי שאלות: האם הכמות הבאה הינה כמות יומית מספקת מבחינת כמות הסיבים התזונתייים- 2 עגבניות 2 מלפפונים 1 תפוח 1 שומר 1 גזר ארצה לציין כי לפעמים אני מחליפה ךלירקות שונים אך הבאתי את אלו כדוגמא כדי לדעת אם יש פה מספיק סיבים תזונתיים. שאלה נוספת- האם זה משנה אם אוכל את כל הירקות הללו בערב עם ארוחת הערב או שעדיף שאפזרם על פני כל היום? תודה.

25/04/2010 | 06:37 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, לדעתי יש לך מספיק סיבים בתזונה. הייתי מוסיף גם חסה, פטרוזיליה, סלק חי ומבושל. לא ציינת אם את אוכלת דגנים מלאים וקיטניות בנוסף ללחם קל. במזונות האלה יש מנה יפה של סיבים וחשוב לשלב אותם בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

24/04/2010 | 16:13 | מאת: סטודנטית

שלום, אני בת 27, ובכל הבדיקות בשנים האחרונות נמצאו רמות ברזל ופריטין נמוכות. לאחר שינוי תזונתי לפני כשנה וחצי, רמות הברזל עלו באופן משמעותי, אך הפריטין נותר מדולדל ביותר. בבדיקות שעברתי השבוע: iron 170 ferritin 30 transferrin 290 המוגלובין תקין. רמות ויטמין b12 בבדיקה מלפני חצי שנה: 383 וחומצה פולית נמוכה- 4.5. יש לציין שאלו הבדיקות הראשונות מזה 7 שנים בהן רמות הפריטין שלי הן בתווך הנורמה, אך עדיין הספיגה לא מספקת. אני נוטלת תוסף תזונה בשם "פלורויטל" בחודשים האחרונים, ויתכן שהוא הסיבה לעלייה ברמות הפריטין. מספר שאלות: 1.כיצד לשפר את ספיגת הברזל? (איני אוכלת מוצרי חלב, ולא צורכת קפאין או תה שאינו תה צמחים.אני אוכלת בשר אדום פעם בשבוע. אני בד"כ אוכלת תפוח לפני הארוחה, אך האם להוסיף תוסף ויטמין c?או שפרי כגון קלמטינה יכול להספיק?האם יש זמן מומלץ ליטול את תוסף הברזל- לפני/בזמן/אחרי הארוחה?) 2.האם להמשיך בצריכה מוגברת של ברזל? שכן, רמת הברזל שלי בדם עומדת לעבור את הרף העליון המומלץ. 3.כמה זמן לוקח למאגרי ברזל להתמלא, בהנחה שרמת הברזל שלי בדם תשאר כזו, או בהנחה שאצליח לשפר את הספיגה? תודה רבה רבה על עזרתכם.

25/04/2010 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

לסטודנתית שלום, לצערי לא נראה לי שאני יכול לעזור לך במסגרת הפורום למרות שהצגת את בעייתך בצורה ברורה ומפורטת, המוכיחה שיש לך ידע בתזונה נכונה. מציע שתבצעי בירור רפואי אצל מומחה לדם (המטולוג) ובהתאם לתוצאות תפני לייעוץ תזונתי מקצועי. לענייננו, לא ציינת אם את אוכלת דגים וביצים וזה חשוב. את תוסף הברזל כדאי לקחת עם ארוחת פירות עשירה בויטמין C. כדאי להמשיך עם תוסף הברזל עוד כמה שבועות. המחזור החודשי מאזן את העודפים, כך שלא צפוייה בעיה. מאגרי הברזל מדולדלים מתמלאים במשך כמה חודשים. נושא למחשבה: אולי כדאי לך לעשות צום מיצים של כמה ימים כדי לבצע RESET למערכות ואז לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה קורן

23/04/2010 | 22:50 | מאת: אתי

האם יש הבדל בין זרעי פשתן לפסיליום? והאם את הפסיליום רצוי לרכוש בקופסא כמו שמוכרים בפארמים או שיש לרכוש זרעים שלמים ולטחון? חשוב לי לשמוע על ייעודם של שניהם ועל הערך הקלורי של השניים

24/04/2010 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, זרעי פשתן זה מזון איכותי ומומלץ המכיל חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, חומצות שומן רב בלתי רוויות ובכלל זה אומגה 3, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, פיטוסטרולים ועוד. את זרעי הפשתן טוחנים בבית ואוכלים תוך 20 דקות - כף או שתים ביום. קליפות זרעי הפסיליום משמשים כ"תרופה טבעית" לטיפול בעצירות. אם את ותיקה בפורום את יודעת שאני מתנגד לשימוש ב"תרופות" כאלה. בהצלחה צביקה קורן

24/04/2010 | 19:54 | מאת: אתי

את רעי הפשתן אני בעצם נוטלת לסיוע בעצירות... זה אכן יסייע? והאם זה בסדר שאטחן 1-2 כף בבוקר ואני יאכל את זה עם יוגורט?

23/04/2010 | 15:19 | מאת: שבלול

לא יודע מה לרכוש איזה סוג יש אומגה 3 דגים מן החי ו יש אומגה 3 משמן המרווה(שראיתי לאחרונה) מה ההבדל ומה טוב יותר ?

23/04/2010 | 15:22 | מאת: שבלול

עוד שאלה ברשותך האם נשאר עדיין הכספית אחרי הסינון באומגה 3 מן החי ?

24/04/2010 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, באומגה-3 מדגים חומצות השומן זמינות יותר מאשר מצמחים כמו פשתן או מרווה. אם אין לך בעיה באכילת שמן דגים זה עדיף. אני לא יודע אם עדיין יש בזה כספים, אבל נסה לקנות מוצר שעל האריזה כתוב "ללא כספית" בהצלחה צביקה קורן

23/04/2010 | 15:04 | מאת: יעלי

והערכים האלה עולים אצלי, עוד ועוד עם השנים ... מה לאכל כדי להרגיע את הבעירה בגופי ? מה לא לאכול ? האם חומץ תפוחים יועיל לי או יזיק ? בתודה.

24/04/2010 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, חבל שאת לא מרכזת את כל השאלות שלך במסך אחד. זה יחסוך לי הרבה זמן. תרדי מהנושא של חומץ תפוחים. CRP גבוה מעיד על תהליך דלקתי בגוף ובכלי הדם. את צריכה לעשות שינוי תזונתי רציני ולא לחפש "תרופות" כמו חומץ תפוחים. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ובינתיים תימנעי משומן רווי, סוכרים פשוטים, מרגרינה ותאכלי הרבה פירות וירקות, שקדים, אגוזים, שמן זית, דגנים מלאים וקיטניות. בהצלחה צביקה קורן

23/04/2010 | 14:52 | מאת: יעלי

קניתי בקבוק במחיר של 109 ש"ח. לא היה כתוב שמכיל מים ואלכהל ... קניתי בקבוק נוסף {גמרתי את הראשון}, לא הסתכלתי שוב במרכיבים .. ולפתע, אני רואה שעל הבקבוק מודבקת מדבקה וכתוב - מכיל מים ואלכהול !!! על מה שילמתי 118 ש"ח { בקבוק 2}, שכל התכולה 250 מ"ל ??? כל כך יקר עולה מים ואלכוהול ? מאוכזבת מאוד ! לא אחזור לקנות ! זו רמאות !

24/04/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, חבל שלא בדקת ולא ציינת מה זה מכיל חוץ ממים ואלכהול... מדובר במיצוי אלכוהולי כלשהו (טינקטורה) של צמחים שזאת תרופה מקובלת ברפואת הצמחים. במקרה של "קסם הרימון מדובר בגרעיני רימונים וקליפת רימון. בקישור שלהלן תמצאי מידע על המוצר: http://www.bteva.co.il/ProductPage.asp?PID=3186&CatID= תבדקי שוב ותחזרי אלי בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

24/04/2010 | 06:27 | מאת: צביקה קורן

אני לא ממליץ להשתמש בחומץ מכל סוג שהוא. אפשר מיץ לימון במקום.

23/04/2010 | 11:01 | מאת: רות

שלום למומחה, ביוגורט ביו מוסיפים לו הרבה חיידקים טובים. יש גם יוגורט רגיל, ללא תוספת ביו. איזו משמעות בריאותית יש לתוספת חיידקי ביו כנ"ל? האם עדיף יוגורט ביו לעומת הרגיל? שבת שלום. רות

24/04/2010 | 06:26 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, כפי שציינת גם ביוגורט רגיל יש חיידקים ידידותיים. ביוגורט "ביו" מוסיפים עוד סוגים. בתוספי פרוביוטיקה מוסיפים סוגים נוספים שחלקם לא קיים בשני סוגי היוגורט. לכן יוגורט ביו טוב יותר מיוגורט רגיל ותוסף פרוביוטיקה גם כן מועיל, במיוחד למי שלא אוכל מוצרי חלב מסיבה זו או אחרת. בהצלחה צביקה קורן

24/04/2010 | 13:32 | מאת: רות

צביקה שלום, האם גם יופליי (יוגורט בטעם וניל עם תות, דל קלוריות, שהוספו לו חיידקי ביפידוס ואצידופילוס, ומועשר בסיבים תזונתיים) - בריא, כמו יוגורט ביו? תודה ושבת שלום. רות

22/04/2010 | 18:03 | מאת: מוטי

שלום צביקה, תוכל בבקשה לפרסם נתונים לגבי תה סנה. אני מדבר על חליטת עלי סנה בלבד ולא שום מוצר נלווה אחר. בתודה מראש, מוטי

23/04/2010 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, עלי הסנה משמשים כתכשיר משלשל בחליטה עצמית או בתערובת עם עוד צמחים. כפי שכתבתי בדיוק לפני שנה, אני לא ממליץ להשתמש בסנה או בכל "תרופה טבעית" אחרת כפתרון לעצירות. זה עלול לגרום להתמכרות, תלות ועצלות מעיים. מצורף קישור למידע נוסף בנושא. שים לב למשפט האחרון... (האינטרנט מלא בחומר על הסנה (כסיה) http://www.alternativli.co.il/v/alternative_health/herbs_wiki/3797-healthy_food_43_1.html אתר מקצועי נוסף המזהיר מפני שימוש בסנה: http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=587&t=b בהצלחה צביקה קורן

24/04/2010 | 10:24 | מאת: מוטי

לצביקה שלום רב, לא ברור לי בכלל מדוע איך ממליץ (או מתנגד) לשימוש בעלי סנה חלוטים כשהמחקרים בקישור שנתת מראים שיפור דרמטי בלפחות 88%מהאנשים שסבלו מעכל מיני בעיות מעיים שונות וטופלו בעלי סנה. המחקרים אף מציינים כי לא נגרמה שום תלות ועצלות מעיים או התמכרות לעלי סנה. מהנתונים שבידי מצטיירת תמונה שונה והפוכה לגמרי מהמלצותייך. אודה לתשובתך, מוטי

22/04/2010 | 08:54 | מאת: יפעת

שלום רב, אני בהיריון בשבוע 27 וסובלת מספר שבועות מבצקות בידיים וברגליים. יש לי לחץ דם נמוך ולכן איני מודאגת בשלב זה מרעלת היריון, אבל הידיים כואבות (במיוחד הזרתות כאשר אני קמה בבוקר) ולמרות שהרגליים פחות מדאיגות אותי, הידיים מנופחות עד כדי כך שבלתי אפשרי לסגור את היד עד הסוף לאגרוף. במהלך היום, לא מדובר בכאב נוראי, פשוט אי נעימות בשל הנפיחות. אני שותה לא מעט תה סרפד, אבל לא ממש רואה הבדל ואפילו ניסיתי להוסיף פטרוזיליה לתה...התזונה שלי די מאוזנת ולראייה עליתי "רק" 11 קילו במהלך ההיריון עד עתה. אודה לך אם תייעץ לי מה אפשר לקחת/לשתות על מנת להקל ו"להפריש" חלק מהנוזלים. יפעת

23/04/2010 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, לא התייחסת לנושא של צריכת מלח, מונוסודיום גלוטומט (גם מלח), חומרים משמרים, סוכרים וקפאין. כל אלה גורמים לאגירה ולעצירה של נוזלים בגוף. במקום, או בנוסף לתה סרפד, אני מציע לך לשתות כל יום (בין הארוחות) מיץ ירקות המכיל: קישוא, מלפפון, גבעול סלרי, פטרוזיליה, סלק וגזר. המיץ מכיל הרבה אשלגן ועשוי להועיל. במקביל כדאי לפנות גם לבירור רפואי כדי לשלול בעיה רפואית. בהצלחה צביקה קורן

22/04/2010 | 08:42 | מאת: מור

שלום . אני יודעת שזה מאוד חשוב לשתות מים כל יום אך אני חוששת לשתות מים כדי שלא אצבור נוזלים ואעלה במשקל. זאת גם אחת הסיבות לכך שאני מתעמלת 5 פעמים בשבוע. 12-10 כוסות מי ביום נשמע לי המון ובטוח אצבור נוזלים אך אני לפעמים מרגישה את החוסר בנוזלים ולכן אני מתלבטת אם לשתות או לא. האם קיימת סכנה בצבירת נוזלים מ-10 כוסות מים ביום או שזה רק בראש שלי. ובכלל, אייך אדע אם יש לי נטייה לצבירת נוזלים? דרך אגב, זאת גם הסיבה שאיני צורכת מלח וקופאין בכמויות גדולות.

23/04/2010 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, לקראת הקייץ הקרב אני מציע לך לא להימנע משתיית מים. אחת הדרכים הטובות להורדה במשקל ולאיזון המשקל היא שתיית מיים בכמות של 8 - 12 כוסות ליום... אם את מתעמלת ו/או נמצא בשמש, חובה לשתות יותר מים. הנזק לעור, לכליות ולרקמות אחרות בגוף כתוצאה מחוסר נוזלים עלול להיות חמור ולעיתים בלתי הפיך. אם את לא מגזימה במלח ובקפאין, אם תזונתך מאוזנת ואם הכליות שלך מתפקדות בצורה תקינה, אין סיבה שתאגרי נוזלים בגופך. בהצלחה צביקה קורן

22/04/2010 | 03:48 | מאת: א

אני בת 21 שוקלת 52 קילו בגובה 1.64 אני מעוניינת לרדת קילן אחד. התחלתי דיאטה לפני שבועיים שמשלבת אכילה נכונה וספורט (חצי שעה לפחות ביום) בימים האחרונים אני מתחילה להרגיש חולשה אחרי שאני חוזרת מחדר כושר-בחילות, הקאות ולפעמים סחרחורות ממה זה נובע?

22/04/2010 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

א. שלום, משקלך תקין! את למעשה קרובה לתת משקל. מדוע להוריד "עוד קילו"? אחריו יבוא "רק עוד קילו"... בנושא החולשה, כדאי שתפני לברור רפואי, אבל אולי את פשוט מרעיבה את עצמך לפני האימון בעקבות ה"דיאטה" שגזרת על עצמך. מציע שתקבלי את עצמך ואת גופך ותראי את היופי שבו ולא את הפגמים והליקויים. בהצלחה צביקה קורן

23/04/2010 | 03:41 | מאת: א

כנראה שלא הבנת אותי נכון, אני מודעת לכך שהמשקל שלי תקין ואני לא מנסה לרזות את הקילו הזה המטרה שלי היא להפוך את השומן למסת שריר, אני אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי אני מקפידה על תזונה נכונה המכילה את כל אבות המזון אז אל תתיימר להגיד לי שאני איזו נערה רזונת עם דימוי משקל שגוי. תודה .

21/04/2010 | 22:35 | מאת: שירה

זרעי צ'יה/אומגה 3 המבוססת על זרעי צ'יה - האם מותר לאם מניקה? אם הבנתי נכון, מרווה עלולה להזיק ליצור החלב. האם גם צ'יה (זה סוג של מרווה?)

22/04/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

שיר ה שלום, חליטת עלי מרווה לא מומלצת בתקופת ההנקה, היא מייבשת חלב. גרעיני הצ'יה שייכים למשפחת המרווה. לא נראה לי שישנה בעיה בצריכתם, אבל יש כל כך הרבה מזונות טבעיים אחרים, כך שנראה לי שאפשר לוותר על המוצר היקר הזה. זרעי פשתן טחונים הם זולים וטובים לאשה המניקה. אגב, אני לא מתלהב מ"להיטי תזונה" המופיעים בשוק חדשות לבקרים... אין תחליף לתזונה טבעית מגוונת ומאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2010 | 06:03 | מאת: נעמה

הבנתי שצ'יה לא טוב בהנקה אבל האם מותר לאכול צ'יה בהריון ואם כן-מהו המינון המומלץ תודה

07/08/2017 | 21:53 | מאת: רון

מצטרף לשאלה. האם לאישה בהריון בריא/מזיק זרעי צ'יה אם זה בסדר, מה המינון?

21/04/2010 | 20:43 | מאת: אילי

קראתי כאן מודעה שפורסמה ב-2006 ע"י אביבית בנוגע להצטברות נוזלים בגוף. הזדהיתי עם הבעיה אך התשובה לא הולמת את מצבי. הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודשיים וחצי ומאז לא קיבלתי מחזור. בעקבות הפסקת הגלולות יש לי (כנראה) הצטברות נוזלים בגוף, בעיקר בירכיים ובבטן התחתונה. אני בת 35, עושה ספורט בקביעות כבר כ-15 שנה ויותר, 4-5 אימונים אינטנסיביים בשבוע ומקפידה מאוד על תזונה טובה, מזונות בריאים, נטולי שומן וכיו"ב ועדיין בחודש האחרון אני רק מעלה ומעלה במשקל. עליתי 2 ק"ג בחודש וחצי אחרי כ-8 שנים שלא היה לי שינוי במשקל. מה ניתן לעשות ע"מ לעצור/להפסיק את התופעה ו"לקבל את הגוף שלי בחזרה"? תודה רבה

22/04/2010 | 06:57 | מאת: צביקה קורן

אילי שלום, אני תמיד מוטרד כשאומרים לי "מקפידה על תזונה טובה, מזונות בריאים, נטולי שומן וכיו"ב". הרבה אנשים חושבים ש"דגני בוקר" זאת תזונה נכונה... שומן זה רכיב חשוב מאד בתזונה, אבל צריך לדעת איזה סוג שומן לצרוך. בקיצור אולי את באמת אוכלת נכון ואולי לא, ולכן אני מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תספקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בנוסף, כדאי מאד שתעשי צום מיצים של כמה ימים, או תתחילי לשתות מיצי ירקות העשירים באשלגן ומפנים עודפי נוזלים מהגוף (אם אכן זאת הבעיה). צום מיצים יש לעשות בהדרכה של מומחה לנושא. במקביל לכל זה יש לעשות בירור רפואי ולבדוק אם אין בעיה רפואית או הורמונאלית שהיא מקור הבעיה. הורדת כמות הנתרן בתזונה חיונית ביותר!!! בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 17:37 | מאת: מיכל

שלום עברתי לפני כשחודשיים כריתת רחם עקב גידול בחצוצרות. בבדיקות שאני עורכת מדי שבוע מצויין כי רמות הcalcium של הוא 12 והוא במגמת עלייה. מה עליי לעשות? אני עדיין מקבלת טיפולים כמוטרפיים

22/04/2010 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, יתכן שזאת אחת מתופעות הלוואי של הטיפולים, אבל אני מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולבדוק את תפקוד יותרת בלוטת התריס שאחראית לויסות רמת הסידן בדם באמצעות הורמון בשם קלציטונין. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 14:12 | מאת: דודי

יש כמה מאכלים שאת הייתי רוצה לשפר בתזונה שלי. קראתי בפורום על הקפה אז אני יורד ממנו בנוסף דגנים שאני אוכל בבוקר איזה דגנים מומלץ ואיך אני יודע שלקחתי את הנכון? אני לא שותה חלב אבל מערבב את הדגנים ביופלה וזה מלא סוכר אבל טעים רצח במה אני יכול להחליף את היוגורט יופלה... אני גם סובל מכאבי בטן (תיסמונת המעי הרגיש) המליצו לי על מנטה אבל איך לרכוש אותה לשתיה ,אכילה מה? בתודה מראש

21/04/2010 | 17:38 | מאת: טובה בר-שאן

דודי שלום אם אתה סובל ממעי רגיז אין ספק שחשוב מאוד שתשנה תזונה בין היתר, הורדת קפאין ,מוצרי חלב, עודף סוכרים למיניהם. אולי אפילו יש מקום להתיעץ עם תזונאית טבעית. לגבי דגנים פחות חיטה ויותר דגנים היפואלרגנים כמו אורז, קינואה, שיבולת שועל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2010 | 12:18 | מאת: סיגל

שלום רב! שמי סיגל, לאחרונה קראתי רבות על יתרונותיהם של השייקים הירוקים (שייקים המורכבים מפרי, ירקות עליים ומים) ותרומתם לבריאות. בימים האחרונים גם התחלתי להכין שייקים בביתי. ברצוני לדעת שני דברים: 1.אני שותה כוס קפה בבוקר (שזו הפעם היחידה ביום), ומכיוון שקפאין מבטל ספיגה של חומרים שונים בגוף, רציתי לדעת אם כדאי לשתות את השייק לפני או אחרי שתיית הקפה וכמה זמן לחכות בין הקפה לשייק. 2. האם הוספת כפית טחינה גולמית לשייק, תשפר את ספיגת המינרלים או תכביד על העיכול? בברכה, סיגל

21/04/2010 | 17:40 | מאת: טובה בר-שאן

סיגל שלום עדיף לשתות את המיצים על בטן ריקה. 2. אין צורך להוסיף טחינה לשיק. עדיף לשתות אותו כך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

רציתי לדעת איזה קפה יותר רע לשתות: עם קפאין או בלי קפאין? האם קפה בלי קפאין הוא מזיק יותר מקפה בלי קפאין? אני רגיש לקפאין אבל ללא הקשר אני רוצה לדעת האם יש דעה שלילית באופן מיוחד על קפה נטול קופאין

ערן שלום, יש לי דעה שלילית מאד על קפה נטול קפאין. כדי להוציא את הקפאין לא משתמשים בפינצטה, אלא בכמה חומצות חזקות. "נטול קפאין" הוא משקה חומצי מאד ומומלץ להימנע משתייתו. אחריו ברשימה: "נס קפה", אספרסו וכל הסוגים האחרים. מי שלא יכול לוותר על הקפה ישתה "קפה בוץ". כפי שכתבתי בכמה תשובות בשבוע האחרון, אני ממליץ להיגמל לחלוטין מסם הקפאין. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 04:32 | מאת: שלי

היכן ניתן להשתתף בהרצאות שלך באזור תל אביב והאם יש בזמן הקרוב? האם יש גם ספרים במקום הרצאות (שיש בהם תוכן של ההרצאות)? תודה.

21/04/2010 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, בשלב הזה אני נותן את ההרצאות רק בסדנאות המיצים שלי, או בקורסים מאורגנים ויזומים על ידי מוסדות (בתי ספר, מתנסים, חוגי בית וכד'). אם תארגני קבוצה, אשמח להגיע. אם את רוצה להצטרף לרשימת הדיוור שלי ולקבל מבזקי בריאות, את מוזמנת לשלוח אלי הודעה דרך האתר שלי ב"צור קשר" www.zom.co.il בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 04:09 | מאת: שלי

אני אוהבת מאוד לשתות שוקולטה בבתי קפה ויחד עם זאת חשוב לי מאוד לאכול ולשתות טבעי ולכן שאלתי את המלצריות כמה וכמה פעמים מה יש בזה ונעניתי "רק אבקת קקאו סוכר וחלב/חלב סויה , שאלתי אליך היא האם יכול להיות דבר כזה ? הרי זה סמיך מאוד ובכלל לא דליל כמו שוקו ואם כך אז צריך לשים בתוכו חומרים מיצבים ומונעי גושים ועמילנים וכו' ואם אדע שיש אותם בשתיה אקנה שתיה אחרת , טבעית, כי אני מקפידה מאוד, האם זה נכון?תודה מראש.

21/04/2010 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, כמובן שהמלצריות טועות ומטעות. אני לא יודע בדיוק מה יש ב"שוקולטה" שאת שותה, אבל מדובר במשקה מזיק ומיותר, עשיר בסוכר, שומן רווי, חומרים שמונעים ספיגת סידן וגורמים לאלרגיות ולאבנים בכליות. מומלץ להימנע. על נזקי השוקולד ועוד תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=31 בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 21:56 | מאת: אורנה

האם ישנו קשר לכך שרוב התזונה שלי מורכבת מחלבונים?וכמעט ללא פחמימות? ישנם ימים שלמים ללא פחמימות כלל. שאלתי היא רק-האם ישנו קשר לנפיחות בבטן לבין אכילת חלבונים? תודה

21/04/2010 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, בהחלט כן! הנפיחות יכולה להיגרם מעצירות (בחלבון מהחי אין סיבים), מריקבון (חלבון מהחי נרקב במעיים, במיוחד במצבי עצירות) או מאלרגיה לאחד החלבונים. בהצלחה צביקה קורן

אני מתאמן 5 עד 6 פעמיים בשבוע ושעתיים ביום אימון אירובי בדופק עד?? %90 אני מיקרוביותי בדרך כלל אוכל לאו מבושל כי הערך תזונתי יותר גבוה מי אוכל מבושל רציתי לדעת מה יתרום לגופ בזמן אימון מיץ עשב חיתה בתודה

שלום רב, רצוי וכדאי לשתות מיץ עשב חיטה, אם אתה מסתדר עם הטעם... כדאי לשתות טרי ולא קפוא או באבקה. על יתרונות עשב חיטה תוכל לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי, בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=48 בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 17:40 | מאת: מירב

האם הנקה אכן תורמת לירידה במשקל או שזה סתם מיתוס. אם כן אז למה היא תורמת לירידה במשקל וכמה היא עוזרת לרדת במשקל.ומה כדאי לאכול כדי ליצור הרבה חלב אם. תודה

21/04/2010 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, הנקה בצירוף תזונה מאוזנת יכול לתרום לירידה במשקל. הגוף זקוק למשאבים נוספים כדי לייצר חלב (חלבון, שומן וסוכרים). להגברת תנובת החלב כדאי להימנע ממזון קלוקל ולצרוך מזון טבעי ואיכותי. מזון שמרבה חלב: שומר (בצל בבישול וגרגרים בחליטה), שקדים, אגוזים, זרעים, קיטניות. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקבל טיפים נוספים http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=49 http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=50 בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 17:33 | מאת: גלי

האם בקליפת תפוז יש יתרונות תזונתיים ואם כן אז מהם. בכלל, האם כדאי לי לאכול ת קליפת התפוז? זה ישמע מצחיק אך הוספתי ליוגורט קליפת תפוז מגורדת וזה בכלל לא רע.

21/04/2010 | 04:21 | מאת: שלי

שמעתי שזה מוריד כולסטרול, ושאפילו יש אנשים שקונים קליפות תפוזים מצופים סוכר או שוקולד בבית טבע כדי שיסייע בהורדת כולסטרול. אם זה נכון או לא תחכי שהמומחה יאשר. ביי.

21/04/2010 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, אין מניעה לאכול קליפת תפוז, אם זה טעים לך. עם זאת, אם התפוז מרוסס ואינו מגידול אורגני, זה בעייתי. אני ממליץ לאכול את הציפה הלבנה שמתחת לקליפה. היא מכילה הרבה סידן, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. גם בקליפה הכתומה יש נוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 16:01 | מאת: נעה

האם אפשר לשתות קפה עם חלבית ?

21/04/2010 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

נעה שלום, אני ממליץ להימנע משתיית קפה, או להקטין למינימום אפשרי. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 09:29 | מאת: נעה

חלבית זה מלבין לקפה - כאילו במקום חלב

20/04/2010 | 14:18 | מאת: Islander

שלום אולי אני יכול להוסיף מנסיוני האישי כיון שאני צמחוני שרוב זמנו עושה בפיליפינים. תרשו לי לעבור לאנגלית כיון שהמקלדת הוירטואלית ממש לא נוחה. Moringa, named in the Philippines also mother's best friend, is being sold fresh in the markets, and indeed in the province almost every house has one or several Moringa trees in it's garden. I prepare my Moringa by pouring hot water on the leaves, until the color turns bright green. Any additional heating may reduce the nutritional value. Indeed the taste is not that attractive, but if you eat with your brain and not only with your mouth, you will accept it. I mix the Moringa with steamed unpolished rice and other steamed vegetables. To make things taste better I add ketchup and soy-sauce. Fresh raw Moringa can be mixed into an egg omelet as the heat is sufficient to cook it. Sometimes I mix it into Water buffalo cheese I prepare after removing most of the fat. Can I claim that Moringa helps me? Can't answer for that as I have no medical problems at all, and I am above 60. This food is just for health maintenance. I suggest, that if in Israel as I read there are Moringa trees, it will be better to freeze the fresh leaves and sell them through selected outlets.

31/07/2010 | 13:56 | מאת: ISLANDER

Moringa has a high contents of vitamin A, so drying it in the sun is not a good idea at all. Air drying is preferred. I found that the best drying method for home use is as follows: Separate the leaves from the stalks(do not wash) and place them in an open container (or cover with a net). Place the container in a dry refrigerator for few days, while turning them over and mix from time to time. For whatever reason, these leaves do not get rotten like other leafy vegetables , and they will keep on drying while preserving their nutri-value because of the cold environment. Definitely Moringa is not a food priority in Israel as people have a large variety of foods and are too busy with other daily problems. Moringa was propagated mostly in third world country where people are suffering from malnutrition. But it may still be considered as a Superfood. BTW:Fresh or dried Moringa may be baked into the bread, though at oven temperature likely a damage will be caused to some of it's ingredients . .

31/07/2010 | 14:09 | מאת: ISLANDER

One way to increase the nutrition value of the Hommus you eat, is to mix cooked(as explained above) Moringa leaves into your Hommus. Definitely the Hommus will become more nutritious and will look more attractive. The stronger taste of the spiced Hummos will coverup that of the less tasty Moringa.

נהנתי לקרוא את ההערות שלך על המורינגה. אכן גם אני משתמש במורינגה בדרכים שציינת. בסוף עונת הגידול הקודמת הקפאתי כמות של עלים טריים לשימושי האישי, כיוון שאין בארץ שוק למוצר זה ולפתח שוק חדש זה תהליך שעולה הרבה כסף (פרסומות ויצירת מודעות) או לוקח הרבה זמן. בכל אופן אם יהיה דרישה למוצר של עלים טריים מוקפאים - זה לדעתי הדרך הטובה ביותר מבחינה תזונתית בישראל.

06/09/2014 | 18:25 | מאת: בת אל

היכן נין להשיג עלי מורינגה או פרי? וכיצד משתמשים. מי המקור בארץ?? תודה רבה

07/09/2014 | 20:12 | מאת: מיכה

עלי מורינגה טריים אצל סבא אורי בכפר תבור. לחפש בניצת הדובדבן. מוצרים מאבקת העלים או מאבקת הזרעים - מורינגה ערבה. יש בחנויות טבע ובבתי מרקחת.

19/04/2010 | 20:47 | מאת: חנה

יש לי אלרגיה לבצים וחלב ואני גם צימחונית אני חוששת מחוסר בויטמינים שיש בבצים בעוף וחלב איזה מזונות יכולים להוות תחליף ל-b12 וכמובן לשאר המוצרים המוזכרים תודה

21/04/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אם את אוכלת עוף ודגים, כנראה שאין לך חוסרים אם את נמנעת מחלבונים מהחי, את חייבת לקבל יעוץ תזונתי מקצועי. בכל מקרה אם יש לך חוסר ב B12 - תקחי כדור למציצה פעם ביומיים, או פעם בשבוע. בהצלחה צביקה קורן

19/04/2010 | 16:36 | מאת: שיר

אני שותה בכל יום כוס תה לא רותח עם כף שמן פשתן בכבישה קרה האם התה הורס את יתרונות השמן?

21/04/2010 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אם התה לא חם ובהנחה שמדובר בתה צמחים, שמן הפשתן לא נפגע. אני הייתי מציע לך להוסיף שמן פשתן למיץ ירקות טרי... בהצלחה צביקה קורן

19/04/2010 | 07:59 | מאת: גבי

שלום רב, לאחרונה נכתב כי השום הנמכר בחנויות מסוכן לבריאות. הוא מרוסס בחומרי הדברה קשים. האם יש אמת בשמועה? האם יש מגבלה באכילת שום (כמות ביום)? אודה על תשובתך גבי

19/04/2010 | 13:05 | מאת: צביקה קורן

גבי שלום, אין לי ידיעות בנושא. עם זאת, קח בחשבון ששום הוא שורש ומכיל חומרים דוחי מזיקים, כך שלא נראה לי שהוא מרוסס ב"חומרי הדברה קשים". עלים ותפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה) פגיעים הרבה יותר ומרוססים הרבה יותר משום. לא ברור לי מדוע נטפלו דווקא לשום כאשר יש כל כך הרבה ירקות ופירות מרוססים ומדושנים בכימיקלים מזיקים. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 04:23 | מאת: שלי

אפשר בבקשה לשאול איפה קראת על זה,כי מעניין אותי גם לקרוא את זה. תודה. ביי.

אשמח לקבל המלצות - תודה אורן

אורן שלום, מציע שתפנה לתזונאית אהובה מחנאי מחיפה שמיישמת בחייה את עקרונות התזונה הטבעית והבריאה. 04-8376427. בהצלחה צביקה קורן

18/04/2010 | 14:03 | מאת: קטי

רציתי לדעם האם כול הדגנים שיש בשוק כמו ברנפלקס האם הם באמת בריאים ועדיין יש להם את הויטמינים שרשומים כי זה מחיטה מלאה ועם סיבים תנוזתיים תודה.

19/04/2010 | 13:11 | מאת: צביקה קורן

קטי שלום, השם "דגני בוקר" מאד מטעה...! מדובר במזון מעובד ומתועש, עשיר במלח, סוכר וחומרי טעם וצבע כימיים. כדי לפצות על כך, מוסיפים להם כמה ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים. זה ממש לא תחליף למזון טבעי ואיכותי. דגנים אמיתיים, הראויים לאכילה הם דגנים מלאים כמו: שיבולת שועל, אורז מלא, דוחן, קינואה, כוסמת וכד'. בהצלחה צביקה קורן

17/04/2010 | 19:03 | מאת: יגאל עופרי

אני מקבל קומדין, האם אפשר לאכול קולרבי חי . או מבושל???????

18/04/2010 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

עופרי שלום אכן בקולרבי יש ויטמין K .לכן חשוב מאוד לבדוק עם הרופא האם כדאי לאכל .זה לא משנה עם זה מבושל או טרי (עדיף לא לאכל או להמעיט מאוד ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2010 | 17:25 | מאת: שלי

דרך אגב אם שאלת על קומדין אז כדאי שתדע שאסור לאכול או לשתות חמוציות/מיץ חמוציות כאשר מטופלים בקומדין. בעבר חיפשתי על זה חומר בגוגל וכך נודע לי.

17/04/2010 | 17:59 | מאת: דן

שלום בפאפיה יש אנזימי עיכול-כך שמעתי. אם אני סובל מבעיות גזים ונפיחות (אוכל הרבה ירק ופרי) איך כדאי להעזר בפרי? 1)לפני האוכל ? אחרי? מספיק כמה פרוסות של פאפיה מיובשת(תוצרת עצמית)?איך בדיוק לנצלה בנושא של האינזימים שבה.?י ( כמובן לא בארוחה עמילנית.) 2) בלי קשר : אכילת קווקר לא מבושל - כך כמו שקונים , מושרה במים או במיץ גזר לכמה דקות- א) האם בסדר? כי יש עמילנים שחיבים לבשל? ב) מה מרויח שאוכל חי ? ומה מפסיד שמבשל בתבשיל חצי שעה בערך? ג)כדי להמנע מעצירות שמעתי שצריכים לשתות הרבה מים שאוכלים קווקר- (לא שותה בזמן האוכל) - האם חשוב ללוות את הקווקר בשתיה מיד - או אפשר חצי שעה לפני או אחרי אכילתו או בהמשך היום , או מספיק שמלווים את אכילתו בטחינה מימית ד) מה היחס ? כף קווקר - לכמה מים? ה) תודה לכל התשובו ת

18/04/2010 | 04:56 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום אכן בפפאיה יש את האנזים פפאין המפרק חלבונים. לשאלתך הראשונהפשוט לאכל את הפפאיה (מקווה שלא יבשתה אותה בתנור כי אז חלק מהאנזימים פשוט נהרסים. 2.אוכלים את הפפאיה עם האוכל מס' פרוסות. 3. מצויין קוואקר עם מיים כי אז יש הפרשה של חומר מוצילגי העוזר מאוד לריפוד הקיבה וליציאות תקינות ניתן גם לבשל לא תפסיד כלום. 4. הרי אתה מבשל את הקווקר עם המים. חשוב מיים כדי לגרום להתנפחות הסיבים של הקוואקר והפרשת החומר המוצילגי. 5. כף קוואקר על כוס מים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/04/2010 | 14:26 | מאת: אירית

שלום, הומלץ לי לקחת אורגנו פראי בתור אנטיביוטיקה טבעית, אני גם נוטלת באופן קבוע בשנה האחרונה methotrexate 20mg פעם בשבוע. רציתי לדעת האם זו בעיה לשלב את השניים יחד? תודה (:

16/04/2010 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, לא ידוע לי על בעיה בשילוב שני החומרים. עם זאת, לא רצוי להתמכר לתוסף זה או אחר לאורך זמן. זה יוצר תלות, סף גירוי גבוה של הגוף ועלול לא להועיל כשבאמת תזדקקי לזה, במקום "אנטיביוטיקה טבעי" הייתי לוקח פרוביוטיקה שמחזקת את המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה קורן

16/04/2010 | 12:54 | מאת: עמית

שלום , רציתי לדעת האם בישול של פלפל אדום בתנור משפיע על ויטמיו c הנמצא בו ?

16/04/2010 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, ויטמין C נהרס ב 60 מעלות. הגמבה החיה עשירה מאד בויטמין C - פי 4 מתפוז... מומלץ לאכול גמבה חיה ולא מבושלת. בהצלחה צביקה קורן

16/04/2010 | 08:22 | מאת: ג'וסלין

שלום אני מעוניינת לעשות דיאטה היות ויש לי כולסטרול גבוה מאד , ואחוזי שומן בגוף מאד גבוהים , נאמר לי שמאד בריא ת לצרוך חמאת שקדים וחמאת שומשום , אני דואגת לאחוזי השומן שיש במוצרים אלה ואם באמת הם מומלצים עבורי ? בתודה ג'וסלין

16/04/2010 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

גוסלין שלום, אכן לא קיבלת עצות טובות. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית חטיפול באיזון המשקל ובכולסטרול הגבוה ולא תסתפקי בעצות של "ידענים", או תשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "כולסטרול". בהצלחה צביקה קורן

15/04/2010 | 21:30 | מאת: יובל

שלום רב. אני צורך המון מוצרי חלב וגם מעדיף אפילו לשתות במהלך היום חלב על פני מיים. האם לצריכת חלב בכמות כזו יכולה לגרום לנזק? תודה רבה

16/04/2010 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, כל צריכת מזון לא מאוזנת (המון) עלולה לגרום נזק. לגבי מוצרי חלב, תעשה חיפוש בפורום - הנושא עלה הרבה פעמים. בהצלחה צביקה קורן

אחת לשבוע, לקחתי כפית כורכום במים בבוקר עם לימון וחצי כפית סוכר וזה פתר את העצירות, ויש יציאות טובות . רציתי לשאול כמה כפיות כורכום גג אפשר לשתות ביום? תודה!

16/04/2010 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ידוע לי על מינון מומלץ לדעתי אפשר לקחת 1-2 כפיות שטוחות. בהצלחה צביקה קורן

15/04/2010 | 15:45 | מאת: מרגלית

קראתי את כל הכתבה על מכלול ייתרונותיה הבריאותיים של העגבניה. לפני כשנתיים קראתי הסתייגות בנוגיע לגרעינים שבתוכה - אלה דווקא מעלים את הסיכון לסרטן. האם ידוע על מחקרים חדשים בנושא??? אולי תשחררו אותי מהוצאת הגרעינים בדרך לסלט?

16/04/2010 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

מרגלית שלום, אני לא יודע ל איזו כתבה את מדברת. העגבניה היא ירק/פרי מומלץ ובריא. היא עשירה בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, במיוחד ליקופן - חומר אנטי סרטני חזק ומוכח. העגבניה שייכת למשפחת הסולניים ולכן לא מומלצת לאנשים עם נטייה לדלקת פרקים, או מחלת פרקים פעילה. בצלחה צביקה קורן