פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/04/2010 | 03:48 | מאת: א

אני בת 21 שוקלת 52 קילו בגובה 1.64 אני מעוניינת לרדת קילן אחד. התחלתי דיאטה לפני שבועיים שמשלבת אכילה נכונה וספורט (חצי שעה לפחות ביום) בימים האחרונים אני מתחילה להרגיש חולשה אחרי שאני חוזרת מחדר כושר-בחילות, הקאות ולפעמים סחרחורות ממה זה נובע?

22/04/2010 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

א. שלום, משקלך תקין! את למעשה קרובה לתת משקל. מדוע להוריד "עוד קילו"? אחריו יבוא "רק עוד קילו"... בנושא החולשה, כדאי שתפני לברור רפואי, אבל אולי את פשוט מרעיבה את עצמך לפני האימון בעקבות ה"דיאטה" שגזרת על עצמך. מציע שתקבלי את עצמך ואת גופך ותראי את היופי שבו ולא את הפגמים והליקויים. בהצלחה צביקה קורן

23/04/2010 | 03:41 | מאת: א

כנראה שלא הבנת אותי נכון, אני מודעת לכך שהמשקל שלי תקין ואני לא מנסה לרזות את הקילו הזה המטרה שלי היא להפוך את השומן למסת שריר, אני אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי אני מקפידה על תזונה נכונה המכילה את כל אבות המזון אז אל תתיימר להגיד לי שאני איזו נערה רזונת עם דימוי משקל שגוי. תודה .

21/04/2010 | 22:35 | מאת: שירה

זרעי צ'יה/אומגה 3 המבוססת על זרעי צ'יה - האם מותר לאם מניקה? אם הבנתי נכון, מרווה עלולה להזיק ליצור החלב. האם גם צ'יה (זה סוג של מרווה?)

22/04/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

שיר ה שלום, חליטת עלי מרווה לא מומלצת בתקופת ההנקה, היא מייבשת חלב. גרעיני הצ'יה שייכים למשפחת המרווה. לא נראה לי שישנה בעיה בצריכתם, אבל יש כל כך הרבה מזונות טבעיים אחרים, כך שנראה לי שאפשר לוותר על המוצר היקר הזה. זרעי פשתן טחונים הם זולים וטובים לאשה המניקה. אגב, אני לא מתלהב מ"להיטי תזונה" המופיעים בשוק חדשות לבקרים... אין תחליף לתזונה טבעית מגוונת ומאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2010 | 06:03 | מאת: נעמה

הבנתי שצ'יה לא טוב בהנקה אבל האם מותר לאכול צ'יה בהריון ואם כן-מהו המינון המומלץ תודה

07/08/2017 | 21:53 | מאת: רון

מצטרף לשאלה. האם לאישה בהריון בריא/מזיק זרעי צ'יה אם זה בסדר, מה המינון?

21/04/2010 | 20:43 | מאת: אילי

קראתי כאן מודעה שפורסמה ב-2006 ע"י אביבית בנוגע להצטברות נוזלים בגוף. הזדהיתי עם הבעיה אך התשובה לא הולמת את מצבי. הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודשיים וחצי ומאז לא קיבלתי מחזור. בעקבות הפסקת הגלולות יש לי (כנראה) הצטברות נוזלים בגוף, בעיקר בירכיים ובבטן התחתונה. אני בת 35, עושה ספורט בקביעות כבר כ-15 שנה ויותר, 4-5 אימונים אינטנסיביים בשבוע ומקפידה מאוד על תזונה טובה, מזונות בריאים, נטולי שומן וכיו"ב ועדיין בחודש האחרון אני רק מעלה ומעלה במשקל. עליתי 2 ק"ג בחודש וחצי אחרי כ-8 שנים שלא היה לי שינוי במשקל. מה ניתן לעשות ע"מ לעצור/להפסיק את התופעה ו"לקבל את הגוף שלי בחזרה"? תודה רבה

22/04/2010 | 06:57 | מאת: צביקה קורן

אילי שלום, אני תמיד מוטרד כשאומרים לי "מקפידה על תזונה טובה, מזונות בריאים, נטולי שומן וכיו"ב". הרבה אנשים חושבים ש"דגני בוקר" זאת תזונה נכונה... שומן זה רכיב חשוב מאד בתזונה, אבל צריך לדעת איזה סוג שומן לצרוך. בקיצור אולי את באמת אוכלת נכון ואולי לא, ולכן אני מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תספקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בנוסף, כדאי מאד שתעשי צום מיצים של כמה ימים, או תתחילי לשתות מיצי ירקות העשירים באשלגן ומפנים עודפי נוזלים מהגוף (אם אכן זאת הבעיה). צום מיצים יש לעשות בהדרכה של מומחה לנושא. במקביל לכל זה יש לעשות בירור רפואי ולבדוק אם אין בעיה רפואית או הורמונאלית שהיא מקור הבעיה. הורדת כמות הנתרן בתזונה חיונית ביותר!!! בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 17:37 | מאת: מיכל

שלום עברתי לפני כשחודשיים כריתת רחם עקב גידול בחצוצרות. בבדיקות שאני עורכת מדי שבוע מצויין כי רמות הcalcium של הוא 12 והוא במגמת עלייה. מה עליי לעשות? אני עדיין מקבלת טיפולים כמוטרפיים

22/04/2010 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, יתכן שזאת אחת מתופעות הלוואי של הטיפולים, אבל אני מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולבדוק את תפקוד יותרת בלוטת התריס שאחראית לויסות רמת הסידן בדם באמצעות הורמון בשם קלציטונין. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 14:12 | מאת: דודי

יש כמה מאכלים שאת הייתי רוצה לשפר בתזונה שלי. קראתי בפורום על הקפה אז אני יורד ממנו בנוסף דגנים שאני אוכל בבוקר איזה דגנים מומלץ ואיך אני יודע שלקחתי את הנכון? אני לא שותה חלב אבל מערבב את הדגנים ביופלה וזה מלא סוכר אבל טעים רצח במה אני יכול להחליף את היוגורט יופלה... אני גם סובל מכאבי בטן (תיסמונת המעי הרגיש) המליצו לי על מנטה אבל איך לרכוש אותה לשתיה ,אכילה מה? בתודה מראש

21/04/2010 | 17:38 | מאת: טובה בר-שאן

דודי שלום אם אתה סובל ממעי רגיז אין ספק שחשוב מאוד שתשנה תזונה בין היתר, הורדת קפאין ,מוצרי חלב, עודף סוכרים למיניהם. אולי אפילו יש מקום להתיעץ עם תזונאית טבעית. לגבי דגנים פחות חיטה ויותר דגנים היפואלרגנים כמו אורז, קינואה, שיבולת שועל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2010 | 12:18 | מאת: סיגל

שלום רב! שמי סיגל, לאחרונה קראתי רבות על יתרונותיהם של השייקים הירוקים (שייקים המורכבים מפרי, ירקות עליים ומים) ותרומתם לבריאות. בימים האחרונים גם התחלתי להכין שייקים בביתי. ברצוני לדעת שני דברים: 1.אני שותה כוס קפה בבוקר (שזו הפעם היחידה ביום), ומכיוון שקפאין מבטל ספיגה של חומרים שונים בגוף, רציתי לדעת אם כדאי לשתות את השייק לפני או אחרי שתיית הקפה וכמה זמן לחכות בין הקפה לשייק. 2. האם הוספת כפית טחינה גולמית לשייק, תשפר את ספיגת המינרלים או תכביד על העיכול? בברכה, סיגל

21/04/2010 | 17:40 | מאת: טובה בר-שאן

סיגל שלום עדיף לשתות את המיצים על בטן ריקה. 2. אין צורך להוסיף טחינה לשיק. עדיף לשתות אותו כך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

רציתי לדעת איזה קפה יותר רע לשתות: עם קפאין או בלי קפאין? האם קפה בלי קפאין הוא מזיק יותר מקפה בלי קפאין? אני רגיש לקפאין אבל ללא הקשר אני רוצה לדעת האם יש דעה שלילית באופן מיוחד על קפה נטול קופאין

ערן שלום, יש לי דעה שלילית מאד על קפה נטול קפאין. כדי להוציא את הקפאין לא משתמשים בפינצטה, אלא בכמה חומצות חזקות. "נטול קפאין" הוא משקה חומצי מאד ומומלץ להימנע משתייתו. אחריו ברשימה: "נס קפה", אספרסו וכל הסוגים האחרים. מי שלא יכול לוותר על הקפה ישתה "קפה בוץ". כפי שכתבתי בכמה תשובות בשבוע האחרון, אני ממליץ להיגמל לחלוטין מסם הקפאין. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 04:32 | מאת: שלי

היכן ניתן להשתתף בהרצאות שלך באזור תל אביב והאם יש בזמן הקרוב? האם יש גם ספרים במקום הרצאות (שיש בהם תוכן של ההרצאות)? תודה.

21/04/2010 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, בשלב הזה אני נותן את ההרצאות רק בסדנאות המיצים שלי, או בקורסים מאורגנים ויזומים על ידי מוסדות (בתי ספר, מתנסים, חוגי בית וכד'). אם תארגני קבוצה, אשמח להגיע. אם את רוצה להצטרף לרשימת הדיוור שלי ולקבל מבזקי בריאות, את מוזמנת לשלוח אלי הודעה דרך האתר שלי ב"צור קשר" www.zom.co.il בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 04:09 | מאת: שלי

אני אוהבת מאוד לשתות שוקולטה בבתי קפה ויחד עם זאת חשוב לי מאוד לאכול ולשתות טבעי ולכן שאלתי את המלצריות כמה וכמה פעמים מה יש בזה ונעניתי "רק אבקת קקאו סוכר וחלב/חלב סויה , שאלתי אליך היא האם יכול להיות דבר כזה ? הרי זה סמיך מאוד ובכלל לא דליל כמו שוקו ואם כך אז צריך לשים בתוכו חומרים מיצבים ומונעי גושים ועמילנים וכו' ואם אדע שיש אותם בשתיה אקנה שתיה אחרת , טבעית, כי אני מקפידה מאוד, האם זה נכון?תודה מראש.

21/04/2010 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, כמובן שהמלצריות טועות ומטעות. אני לא יודע בדיוק מה יש ב"שוקולטה" שאת שותה, אבל מדובר במשקה מזיק ומיותר, עשיר בסוכר, שומן רווי, חומרים שמונעים ספיגת סידן וגורמים לאלרגיות ולאבנים בכליות. מומלץ להימנע. על נזקי השוקולד ועוד תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=31 בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 21:56 | מאת: אורנה

האם ישנו קשר לכך שרוב התזונה שלי מורכבת מחלבונים?וכמעט ללא פחמימות? ישנם ימים שלמים ללא פחמימות כלל. שאלתי היא רק-האם ישנו קשר לנפיחות בבטן לבין אכילת חלבונים? תודה

21/04/2010 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, בהחלט כן! הנפיחות יכולה להיגרם מעצירות (בחלבון מהחי אין סיבים), מריקבון (חלבון מהחי נרקב במעיים, במיוחד במצבי עצירות) או מאלרגיה לאחד החלבונים. בהצלחה צביקה קורן

אני מתאמן 5 עד 6 פעמיים בשבוע ושעתיים ביום אימון אירובי בדופק עד?? %90 אני מיקרוביותי בדרך כלל אוכל לאו מבושל כי הערך תזונתי יותר גבוה מי אוכל מבושל רציתי לדעת מה יתרום לגופ בזמן אימון מיץ עשב חיתה בתודה

שלום רב, רצוי וכדאי לשתות מיץ עשב חיטה, אם אתה מסתדר עם הטעם... כדאי לשתות טרי ולא קפוא או באבקה. על יתרונות עשב חיטה תוכל לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי, בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=48 בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 17:40 | מאת: מירב

האם הנקה אכן תורמת לירידה במשקל או שזה סתם מיתוס. אם כן אז למה היא תורמת לירידה במשקל וכמה היא עוזרת לרדת במשקל.ומה כדאי לאכול כדי ליצור הרבה חלב אם. תודה

21/04/2010 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, הנקה בצירוף תזונה מאוזנת יכול לתרום לירידה במשקל. הגוף זקוק למשאבים נוספים כדי לייצר חלב (חלבון, שומן וסוכרים). להגברת תנובת החלב כדאי להימנע ממזון קלוקל ולצרוך מזון טבעי ואיכותי. מזון שמרבה חלב: שומר (בצל בבישול וגרגרים בחליטה), שקדים, אגוזים, זרעים, קיטניות. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקבל טיפים נוספים http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=49 http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=50 בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 17:33 | מאת: גלי

האם בקליפת תפוז יש יתרונות תזונתיים ואם כן אז מהם. בכלל, האם כדאי לי לאכול ת קליפת התפוז? זה ישמע מצחיק אך הוספתי ליוגורט קליפת תפוז מגורדת וזה בכלל לא רע.

21/04/2010 | 04:21 | מאת: שלי

שמעתי שזה מוריד כולסטרול, ושאפילו יש אנשים שקונים קליפות תפוזים מצופים סוכר או שוקולד בבית טבע כדי שיסייע בהורדת כולסטרול. אם זה נכון או לא תחכי שהמומחה יאשר. ביי.

21/04/2010 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, אין מניעה לאכול קליפת תפוז, אם זה טעים לך. עם זאת, אם התפוז מרוסס ואינו מגידול אורגני, זה בעייתי. אני ממליץ לאכול את הציפה הלבנה שמתחת לקליפה. היא מכילה הרבה סידן, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. גם בקליפה הכתומה יש נוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן

20/04/2010 | 16:01 | מאת: נעה

האם אפשר לשתות קפה עם חלבית ?

21/04/2010 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

נעה שלום, אני ממליץ להימנע משתיית קפה, או להקטין למינימום אפשרי. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 09:29 | מאת: נעה

חלבית זה מלבין לקפה - כאילו במקום חלב

20/04/2010 | 14:18 | מאת: Islander

שלום אולי אני יכול להוסיף מנסיוני האישי כיון שאני צמחוני שרוב זמנו עושה בפיליפינים. תרשו לי לעבור לאנגלית כיון שהמקלדת הוירטואלית ממש לא נוחה. Moringa, named in the Philippines also mother's best friend, is being sold fresh in the markets, and indeed in the province almost every house has one or several Moringa trees in it's garden. I prepare my Moringa by pouring hot water on the leaves, until the color turns bright green. Any additional heating may reduce the nutritional value. Indeed the taste is not that attractive, but if you eat with your brain and not only with your mouth, you will accept it. I mix the Moringa with steamed unpolished rice and other steamed vegetables. To make things taste better I add ketchup and soy-sauce. Fresh raw Moringa can be mixed into an egg omelet as the heat is sufficient to cook it. Sometimes I mix it into Water buffalo cheese I prepare after removing most of the fat. Can I claim that Moringa helps me? Can't answer for that as I have no medical problems at all, and I am above 60. This food is just for health maintenance. I suggest, that if in Israel as I read there are Moringa trees, it will be better to freeze the fresh leaves and sell them through selected outlets.

31/07/2010 | 13:56 | מאת: ISLANDER

Moringa has a high contents of vitamin A, so drying it in the sun is not a good idea at all. Air drying is preferred. I found that the best drying method for home use is as follows: Separate the leaves from the stalks(do not wash) and place them in an open container (or cover with a net). Place the container in a dry refrigerator for few days, while turning them over and mix from time to time. For whatever reason, these leaves do not get rotten like other leafy vegetables , and they will keep on drying while preserving their nutri-value because of the cold environment. Definitely Moringa is not a food priority in Israel as people have a large variety of foods and are too busy with other daily problems. Moringa was propagated mostly in third world country where people are suffering from malnutrition. But it may still be considered as a Superfood. BTW:Fresh or dried Moringa may be baked into the bread, though at oven temperature likely a damage will be caused to some of it's ingredients . .

31/07/2010 | 14:09 | מאת: ISLANDER

One way to increase the nutrition value of the Hommus you eat, is to mix cooked(as explained above) Moringa leaves into your Hommus. Definitely the Hommus will become more nutritious and will look more attractive. The stronger taste of the spiced Hummos will coverup that of the less tasty Moringa.

נהנתי לקרוא את ההערות שלך על המורינגה. אכן גם אני משתמש במורינגה בדרכים שציינת. בסוף עונת הגידול הקודמת הקפאתי כמות של עלים טריים לשימושי האישי, כיוון שאין בארץ שוק למוצר זה ולפתח שוק חדש זה תהליך שעולה הרבה כסף (פרסומות ויצירת מודעות) או לוקח הרבה זמן. בכל אופן אם יהיה דרישה למוצר של עלים טריים מוקפאים - זה לדעתי הדרך הטובה ביותר מבחינה תזונתית בישראל.

06/09/2014 | 18:25 | מאת: בת אל

היכן נין להשיג עלי מורינגה או פרי? וכיצד משתמשים. מי המקור בארץ?? תודה רבה

07/09/2014 | 20:12 | מאת: מיכה

עלי מורינגה טריים אצל סבא אורי בכפר תבור. לחפש בניצת הדובדבן. מוצרים מאבקת העלים או מאבקת הזרעים - מורינגה ערבה. יש בחנויות טבע ובבתי מרקחת.

19/04/2010 | 20:47 | מאת: חנה

יש לי אלרגיה לבצים וחלב ואני גם צימחונית אני חוששת מחוסר בויטמינים שיש בבצים בעוף וחלב איזה מזונות יכולים להוות תחליף ל-b12 וכמובן לשאר המוצרים המוזכרים תודה

21/04/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אם את אוכלת עוף ודגים, כנראה שאין לך חוסרים אם את נמנעת מחלבונים מהחי, את חייבת לקבל יעוץ תזונתי מקצועי. בכל מקרה אם יש לך חוסר ב B12 - תקחי כדור למציצה פעם ביומיים, או פעם בשבוע. בהצלחה צביקה קורן

19/04/2010 | 16:36 | מאת: שיר

אני שותה בכל יום כוס תה לא רותח עם כף שמן פשתן בכבישה קרה האם התה הורס את יתרונות השמן?

21/04/2010 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אם התה לא חם ובהנחה שמדובר בתה צמחים, שמן הפשתן לא נפגע. אני הייתי מציע לך להוסיף שמן פשתן למיץ ירקות טרי... בהצלחה צביקה קורן

19/04/2010 | 07:59 | מאת: גבי

שלום רב, לאחרונה נכתב כי השום הנמכר בחנויות מסוכן לבריאות. הוא מרוסס בחומרי הדברה קשים. האם יש אמת בשמועה? האם יש מגבלה באכילת שום (כמות ביום)? אודה על תשובתך גבי

19/04/2010 | 13:05 | מאת: צביקה קורן

גבי שלום, אין לי ידיעות בנושא. עם זאת, קח בחשבון ששום הוא שורש ומכיל חומרים דוחי מזיקים, כך שלא נראה לי שהוא מרוסס ב"חומרי הדברה קשים". עלים ותפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה) פגיעים הרבה יותר ומרוססים הרבה יותר משום. לא ברור לי מדוע נטפלו דווקא לשום כאשר יש כל כך הרבה ירקות ופירות מרוססים ומדושנים בכימיקלים מזיקים. בהצלחה צביקה קורן

21/04/2010 | 04:23 | מאת: שלי

אפשר בבקשה לשאול איפה קראת על זה,כי מעניין אותי גם לקרוא את זה. תודה. ביי.

אשמח לקבל המלצות - תודה אורן

אורן שלום, מציע שתפנה לתזונאית אהובה מחנאי מחיפה שמיישמת בחייה את עקרונות התזונה הטבעית והבריאה. 04-8376427. בהצלחה צביקה קורן

18/04/2010 | 14:03 | מאת: קטי

רציתי לדעם האם כול הדגנים שיש בשוק כמו ברנפלקס האם הם באמת בריאים ועדיין יש להם את הויטמינים שרשומים כי זה מחיטה מלאה ועם סיבים תנוזתיים תודה.

19/04/2010 | 13:11 | מאת: צביקה קורן

קטי שלום, השם "דגני בוקר" מאד מטעה...! מדובר במזון מעובד ומתועש, עשיר במלח, סוכר וחומרי טעם וצבע כימיים. כדי לפצות על כך, מוסיפים להם כמה ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים. זה ממש לא תחליף למזון טבעי ואיכותי. דגנים אמיתיים, הראויים לאכילה הם דגנים מלאים כמו: שיבולת שועל, אורז מלא, דוחן, קינואה, כוסמת וכד'. בהצלחה צביקה קורן

17/04/2010 | 19:03 | מאת: יגאל עופרי

אני מקבל קומדין, האם אפשר לאכול קולרבי חי . או מבושל???????

18/04/2010 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

עופרי שלום אכן בקולרבי יש ויטמין K .לכן חשוב מאוד לבדוק עם הרופא האם כדאי לאכל .זה לא משנה עם זה מבושל או טרי (עדיף לא לאכל או להמעיט מאוד ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/04/2010 | 17:25 | מאת: שלי

דרך אגב אם שאלת על קומדין אז כדאי שתדע שאסור לאכול או לשתות חמוציות/מיץ חמוציות כאשר מטופלים בקומדין. בעבר חיפשתי על זה חומר בגוגל וכך נודע לי.

17/04/2010 | 17:59 | מאת: דן

שלום בפאפיה יש אנזימי עיכול-כך שמעתי. אם אני סובל מבעיות גזים ונפיחות (אוכל הרבה ירק ופרי) איך כדאי להעזר בפרי? 1)לפני האוכל ? אחרי? מספיק כמה פרוסות של פאפיה מיובשת(תוצרת עצמית)?איך בדיוק לנצלה בנושא של האינזימים שבה.?י ( כמובן לא בארוחה עמילנית.) 2) בלי קשר : אכילת קווקר לא מבושל - כך כמו שקונים , מושרה במים או במיץ גזר לכמה דקות- א) האם בסדר? כי יש עמילנים שחיבים לבשל? ב) מה מרויח שאוכל חי ? ומה מפסיד שמבשל בתבשיל חצי שעה בערך? ג)כדי להמנע מעצירות שמעתי שצריכים לשתות הרבה מים שאוכלים קווקר- (לא שותה בזמן האוכל) - האם חשוב ללוות את הקווקר בשתיה מיד - או אפשר חצי שעה לפני או אחרי אכילתו או בהמשך היום , או מספיק שמלווים את אכילתו בטחינה מימית ד) מה היחס ? כף קווקר - לכמה מים? ה) תודה לכל התשובו ת

18/04/2010 | 04:56 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום אכן בפפאיה יש את האנזים פפאין המפרק חלבונים. לשאלתך הראשונהפשוט לאכל את הפפאיה (מקווה שלא יבשתה אותה בתנור כי אז חלק מהאנזימים פשוט נהרסים. 2.אוכלים את הפפאיה עם האוכל מס' פרוסות. 3. מצויין קוואקר עם מיים כי אז יש הפרשה של חומר מוצילגי העוזר מאוד לריפוד הקיבה וליציאות תקינות ניתן גם לבשל לא תפסיד כלום. 4. הרי אתה מבשל את הקווקר עם המים. חשוב מיים כדי לגרום להתנפחות הסיבים של הקוואקר והפרשת החומר המוצילגי. 5. כף קוואקר על כוס מים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/04/2010 | 14:26 | מאת: אירית

שלום, הומלץ לי לקחת אורגנו פראי בתור אנטיביוטיקה טבעית, אני גם נוטלת באופן קבוע בשנה האחרונה methotrexate 20mg פעם בשבוע. רציתי לדעת האם זו בעיה לשלב את השניים יחד? תודה (:

16/04/2010 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

אירית שלום, לא ידוע לי על בעיה בשילוב שני החומרים. עם זאת, לא רצוי להתמכר לתוסף זה או אחר לאורך זמן. זה יוצר תלות, סף גירוי גבוה של הגוף ועלול לא להועיל כשבאמת תזדקקי לזה, במקום "אנטיביוטיקה טבעי" הייתי לוקח פרוביוטיקה שמחזקת את המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה קורן

16/04/2010 | 12:54 | מאת: עמית

שלום , רציתי לדעת האם בישול של פלפל אדום בתנור משפיע על ויטמיו c הנמצא בו ?

16/04/2010 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

עמית שלום, ויטמין C נהרס ב 60 מעלות. הגמבה החיה עשירה מאד בויטמין C - פי 4 מתפוז... מומלץ לאכול גמבה חיה ולא מבושלת. בהצלחה צביקה קורן

16/04/2010 | 08:22 | מאת: ג'וסלין

שלום אני מעוניינת לעשות דיאטה היות ויש לי כולסטרול גבוה מאד , ואחוזי שומן בגוף מאד גבוהים , נאמר לי שמאד בריא ת לצרוך חמאת שקדים וחמאת שומשום , אני דואגת לאחוזי השומן שיש במוצרים אלה ואם באמת הם מומלצים עבורי ? בתודה ג'וסלין

16/04/2010 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

גוסלין שלום, אכן לא קיבלת עצות טובות. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית חטיפול באיזון המשקל ובכולסטרול הגבוה ולא תסתפקי בעצות של "ידענים", או תשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "כולסטרול". בהצלחה צביקה קורן

15/04/2010 | 21:30 | מאת: יובל

שלום רב. אני צורך המון מוצרי חלב וגם מעדיף אפילו לשתות במהלך היום חלב על פני מיים. האם לצריכת חלב בכמות כזו יכולה לגרום לנזק? תודה רבה

16/04/2010 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, כל צריכת מזון לא מאוזנת (המון) עלולה לגרום נזק. לגבי מוצרי חלב, תעשה חיפוש בפורום - הנושא עלה הרבה פעמים. בהצלחה צביקה קורן

אחת לשבוע, לקחתי כפית כורכום במים בבוקר עם לימון וחצי כפית סוכר וזה פתר את העצירות, ויש יציאות טובות . רציתי לשאול כמה כפיות כורכום גג אפשר לשתות ביום? תודה!

16/04/2010 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ידוע לי על מינון מומלץ לדעתי אפשר לקחת 1-2 כפיות שטוחות. בהצלחה צביקה קורן

15/04/2010 | 15:45 | מאת: מרגלית

קראתי את כל הכתבה על מכלול ייתרונותיה הבריאותיים של העגבניה. לפני כשנתיים קראתי הסתייגות בנוגיע לגרעינים שבתוכה - אלה דווקא מעלים את הסיכון לסרטן. האם ידוע על מחקרים חדשים בנושא??? אולי תשחררו אותי מהוצאת הגרעינים בדרך לסלט?

16/04/2010 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

מרגלית שלום, אני לא יודע ל איזו כתבה את מדברת. העגבניה היא ירק/פרי מומלץ ובריא. היא עשירה בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, במיוחד ליקופן - חומר אנטי סרטני חזק ומוכח. העגבניה שייכת למשפחת הסולניים ולכן לא מומלצת לאנשים עם נטייה לדלקת פרקים, או מחלת פרקים פעילה. בצלחה צביקה קורן

15/04/2010 | 15:30 | מאת: שרית

לאחרונה יצא לי לקרוא רבות ששמן קנולה לא מומלץ לטיגון ואף יש בו רעל אז איזה שמן כן מומלץ לטיגון (אני לא מרבה לטגן) זית סויה שומשום?

16/04/2010 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אין הוכחות מחקריות לשמועות שהוציאו שם רע לשמן הקנולה. אני ממליץ להימנע מטיגון, אבל אם אין ברירה תשתמשי בשמן קנולה, או בשמן זית. בהצלחה צביקה קורן

18/04/2010 | 10:17 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

14/04/2010 | 16:41 | מאת: גלית -אגוזים ושקדים

למרות שעלו מספר שאלות כאלו, רציתי בבקשה תשובה יותר ממוקדת. אלו "פיצוחים" עדיפים לאכול, לאו דווקא מבחינה קלורית , אלא מבחינה בריאותית (הורדת כולסטרול וכו").?

15/04/2010 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום באגוזי מלך יש אומגה 3 הוא חשוב מאוד להורדת טריגליצרידים וכולסטרול בשקדים יש אומגה 6 , סידןומינרלים אחרים. לכן כל אחד מהם חשוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/04/2010 | 14:18 | מאת: רועי

אני סובל כבר 4 חודשים מכאבים חזקים במפשעה ימין , לאחר מספר רב של בדיקות אובחנה אצלי דלקת ומאז כבר חודשיים אני שותה תרופות אנטי דלקתיות והכאב אינו משתפר אלה מחמיר . מה עליי לעשות ?

15/04/2010 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום יש מקום לחזור לבירור אצל הרופא המטפל שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/04/2010 | 12:25 | מאת: מיכל

בתי בת ה-10 סובלת לעיתים תכופות מאוד מכאבי בטן וראש. ביקור אצל רופא המשפחה לא תרם או פתר את הבעיה למעט המלצתו להפסיק לתקופה מוצרי חלב. אני חייבת לציין שגם בתי בת ה-6 סובלת המון מכאבי בטן ואני לא יודעת מה לעשות כיוון שהרופא לא מוצא שום דבר שדורש בדיקות נוספות.. האם כדאי ורצוי בגילאים אלו לבצע צום מיצים מתון ? אין לי ספק שהרבה התופעות אלו קשורות למזון שאנו אןכלים. אשמח להמלצה ממך

14/04/2010 | 17:44 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני לא ממליץ לבצע צום מיצים לפני גיל 18. את יכולה להכניס תיקונים בתזונה שיקטינו הרעלה וישפרו את הבריאות. אפשר להפסיק מוצרי חלב לשלושה שבועות. כדאי לפנות לאלרגולוג לשלול אלרגיה לגלוטן, או לחומרים אחרים. גם ברפואה המשלימה ישנם מאבחני אלרגיות בשיטות שונות. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

14/04/2010 | 10:45 | מאת: טליה

אבא שלי בן 78 התחיל לרעוד בידיים, קולו לפעמים משתנה, ולפעמים יוצא לו מעט ריר מהפה והמצב רוח ירוד. יש בי חשד שזו התחלה של פרקינסון. כיצד ניתן להגדיל את כמות הדופמין במוח בעזרת מזונות? התחלתי לתת לו גדילן מצוי לניקוי, הוא התחיל לשתות לימון כאנטיאוקסידנט, פחות בשר ומה עוד? הוא לא רוצה ללכת לרופא או לקבל תרופות. אני מאוד מודאגת. כיצד בעזרת מזון או תוספים אפשר לעזור? תודה מראש טליה

14/04/2010 | 17:41 | מאת: צביקה קורן

טליה שלום, ראשית הוא חייב לבצע בירור רפואי ולקבל אבחנה של רופא. שנית, כפי שציינת כדאי מאד לעבור תהליך של ניקוי רעלים, אבל ב"תרופות טבעיות" (גדילן מצוי), אלא בהפסקת הרעלת הגוף ומתן אפשרות לכבד לנקות את התאים. כלומר צום מיצים של כמה ימים או תזונה מבוססת על פירות וירקות למשך כמה ימים. כדאי מאד להקטין את כמות החלבון בתזונה ובמיוחד חלבון מהחי. לתת לו תזונה עשירה בסיבים - לספיחת רעלים ולמניעת עצירות שהיא תופעה שכיחה בפרקינסון. בנוסף, שפע של פירות וירקות העשירים בנוגדי חימצון. תוסף אומגה 3 עשוי להשפיע לטובה. תייה - לפחות 8 כוסות מים ביום - תה צמחים, מיץ ירקות, מים מינרליים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

13/04/2010 | 21:10 | מאת: נועה

שלום צביקה וטובה! בתור מי שנמנעת מצריכת קפה ושאר קפאין רציתי לשאול האם אתם מכירים את ה'קפה' העשוי מגלעיני תמרים? הוא נקרא אספרסו דייט. טעמתי אותו והוא די טעים לשתיה. על האריזה מצוין שהוא נעשה מגלעיני תמרים קלויים וטחונים. האם לדעתכם הוא שייך לזן ה'לא מזיקים'? כמו כן, האם צ'יקו נחשב למשקה לא מזיק? או שגם ממנו רצוי להמנע מכיוון שעלי הצ'יקורי מיובשים וקלויים? האם מותר לשתות ממנו בהריון? המון תודה!! נועה.

14/04/2010 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אם אין בו רכיבים מזיקים אחרים, זאת פשרה אפשרית, אם כי את צריכה לקחת בחשבון שמזון קלוי אינו רצוי בגישת התזונה הטבעית. הוא מכיל חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן 4). אני ממליץ לשתות תה צמחים, מים מינרליים ומיץ ירקות.

14/04/2010 | 08:25 | מאת: הילה

שלום נועה, אני זוכרת שקראתי על המשקה הזה והיה כתוב שיש בו מעט קופאין,אז כדאי לך לבדוק את זה.

13/04/2010 | 13:02 | מאת: רונית

אני שואלת כבר מספר פעמים על פתרון לעצירות ואתם ממליצים לא לחפש פתרונות מהירים אלא לטפל בבעיה ולכן החלטתי לשתף אתכם בבעייתי. אסביר בפירוט מה אני שואלת ואודה לכם על הצעתכם בעניין. אז ככה. אני בת 27 ורגילה לעשות קיבה כל בוקר ישר אחרי ארוחת הבוקר- זוהי שעת ה"יציאה" שלי. אני בחורה רזה אשר במשך כל היום עובדת בעבודה משרדית אך כל ערב 5 פעמים בשבוע לאחר העבודה עושה ספינינג במכון כושר כך שהכושר הגופני שלי מעולה. אני לא סובלת מעצירות אך לצערי לוקח לי הרבה זמן לשבת בשירותים. כלומר: מיד לאחר ארוחת הבוקר אני נכנסת לשרותים ומנסה להוציא קיבה גם אם לא מתחשק לי. ברב המקרים לאחר כחמש דקות אני עושה קיבה אך לפעמים קורה שלמרות שאני מאוד רוצה לא יוצא. אני אשתף אתכם בתזונה שלי כדי שתקבלו מושג על אורח החיים שלי. בבוקר אוכלת ארוחת בוקר (ביצה, גבינה, לחם קל) בסביבות 12 בצהריים אוכלת ארוחת צהריים שכוללת חזה עוף/הודו , לחם קל וממרח חומוס. ואז לפני הספינינג שזה בסביבות 18:00 אוכלת תפוח ואז כשאני מגיעה הביתה מהספורט אני בערך בשעה 21:00-20:00 אוכלת יוגורט וירקות חיים שכוללים: שומר, 2 מלפפון, 2 עגבניה,בנוסף אני אוכלת עוד ככף ממרח חומוס. זאת כל התזונה שלי במהלך היום כאשר בנוגע לשתיה: אני שותה בבוקר נס קפה, בצהריים עם האוכל אני שותה כוס מים, במהלך האימון אני שותה כ-750 מ"ל מים וזהו. אז לפי מה שהבנתם כרגע מה יכולה להיות הסיבה שבגללה אין לי חשק בבוקר לעשות קיבה ולכן אני מבלה הרבה זמן בשרותים. מה אני יכולה לשנות, לשפר, להוסיף, להוריד כדי להנות מיציאה קלה. תודה רבה וסליחה על הנודניקיות.

14/04/2010 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, היו בשבוע האחרון כמה שאלות על עצירות בשמות בדויים. חבל שלא נשארת עם שם אחד, כדי שאוכל להתייחס. בכל אופן נראה שהתזונה שלך דלה בסיבים ומעודדת עצירות: "בבוקר אוכלת (ביצה, גבינה, לחם קל) בסביבות 12 בצהריים אוכלת חזה עוף/הודו , לחם קל וממרח חומוס"... אין שום ירקות ופירות עד הערב? גם הירקות שאת כבר אוכלת בערב לא מספיקים. צריך לגוון ולהוסיף חסה, גזר, כרוב, סלק חי ומבושל ועוד. גם כשעושים "דיאטת הרזייה" צריך לעשות זאת בצורה נכונה שלא תפגע בבריאות. כדאי מאד להמשיך ולהיכנס לשירותים בשעה קבוע, גם אם אין "ביצועים". אני שוב מציע לך לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אפשר לעזור לך! בהצלחה צביקה קורן

13/04/2010 | 12:51 | מאת: גלית

רציתי לשאול על הרכב התזונתי של ממרח האיקרה (בציבעו הלבן), אני נוטה לאכול אותו בד"כ שאני אוכלת דגים. והאם הוא נחשב כבריא? תודה.

14/04/2010 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אני לא מכיר את הממרח הזה, אבל אם תפרטי את הרכיבים שלו אוכל להתייחס (מה כתוב בתווית). בכל אופן אני בטוח שהוא עשיר מאד בנתרן (מלח). אם יש שם יותר מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם הוא פסול בעיני. בהצלחה צביקה קורן

13/04/2010 | 10:51 | מאת: דוד

שלום רב! אימי סובלת ממחלת c.o.p.d במרפאה אלטרנטיבית אמרו לי שעליה לוותר על מוצרי חלב כולל לבן ,שמנת, גבינות רכות ומשקה חלב, הבנתי שכנראה זה גורם לבעיות במערכת הנשימה, ורצוי להשתמש בתחליפים לסידן שבחלב , חוץ ממזון שיש בחלקו סידן אלו עוד מוצרים שיש בהם סידן (מוצרים טבעיים) והאם גם אתה חושב שבמצב זה רצוי להמנע ממוצרי חלב, תודה רבה דוד

14/04/2010 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אני לא יודע מי "אמרו לה", אבל אם מדובר ברופאים שלה, אז צריך לפעול בהתאם להנחיות. לדעתי אפשר להמשיך לצרוך יוגורט עיזים אורגני, או יוגורט "ביו". מזונות עשירים בסידן: שומשום טחון, חמאת שומשום, ירקות (כרוב, פטרוזיליה, גזר ועוד), דגנים, קיטניות, פירות יבשים. חשוב לא לצרוך קפאין, מלח וקקאו ש"זורקים" סידן מהגוף ומונעים ספיגה. מציע שתיקח אותה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

זה נכון? כמה קלוריות יש בכפית כורכום? ומה הערך של זה? והאם יש בזה שומן רווי?

13/04/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כורכום זה תבלין חשוב ורב עוצמה הוא נוגד דלקת, נוגד חימצון, מונע סרטן ומטפל בסרטן. הוא לא תרופה משלשלת!!! כפי שכתבתי כבר כמה פעמים בפורום הזה הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה נכונה ולא ב"תרופות טבעיות", או משלשלות. הערך הקלורי הוא נמוך מאד. אין בו שומן רווי. כדי לשפר את הספיגה של הכורכום כ ד א י לאכול אותו עם שמן או מזון שומני. בהצלחה צביקה קורן

12/04/2010 | 19:25 | מאת: הדס

היי, 50 גרם זה משקל מומלץ ליום סה"כ אגוזים וגרעינים? הכוונה למשקל עם הקליפה? תודה

13/04/2010 | 04:14 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום מותר 5 אגוזי מלך ביום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/04/2010 | 06:42 | מאת: הדס

חמישה אגוזים זוהי כמות לכלל כמות האגוזים ביום, הכמות תקפה גם לשקדים או אגוזי לוז?

12/04/2010 | 17:49 | מאת: פלונית

אני לוקחת כדורים בשם רואקיוטן לפצעי בגרות ויש לי סטיה בתפקודי כבד , שזה אומר שהכבד שלי התפקוד שלו חלש שאלתי היא האם חומץ התפוחים מזיק??? כי שמעתי שזה טוב לירידה במשקל?!

12/04/2010 | 19:08 | מאת: טובה בר-שאן

פלונית שלום . אני לא הייתי לוקחת עכשיו חומץ תפוחים אלא יותר משתמשת בצמחי מרפא העוזרים לתפקוד הכבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2010 | 04:18 | מאת: שלי

אני מאוד מקווה שאת קוראת את מה שאני רושמת לך עכשיו , אסור לקחת כדורי רואקוטן אם יש בעיות בכבד ובגלל זה עושים בדיקות דם במשך כל תקופת השימוש בכדורים כדי שברגע שהרופא יגלה שיש בעיה אז יפסיק לתת מרשם נוסף.אני יודעת את זה מניסיון.

11/04/2010 | 21:31 | מאת: שירי

בבקשה לא לכעוס על עומס השאלה ולענות לי בסבלנות.אני מבקשת סליחה מראש. החלטתי להשרות שזיפים כל הלילה כדי לראות אם זה משפר לי את היציאה בבוקר. שאלותי הן: 1- אני לא אוכלת את השזיפים אלא רק שותה את המיץ. אז האם לחתוך את הפרי או שלהשאיר אותו שלם? ומה הערך הקלורי של שזיף מיובש אחד? במידה וכן אחליט לאכול את הפרי. 2- אני מכניסה 4 שזיפים מיובשים. האם מספיק לכסות במים עד גובה השזיפים או שיש להוסיף יותר מים? חשיבתי היא שמה שחשוב זה ריכוז הרכיבים מהשזיף ולא המים עצמם ולכן גם כמות מועטה של מים יספיקו. כך הריכוז יהיה גבוה יותר. 3- אם איני אוכלת את הפרי, האם אפשר להשתמש בו שוב גם ביום למחרת ורק להחליף את המים? אם כן אז כמה פעמים אפשר להשתמש באותו פרי? 4- ההמלצה היא לשתות את המים על קיבה ריקה בבוקר אך איני יכולה לפתוח את הבוקר ללא ארוחת בוקר ולכן חשבתי לקום שעה קודם, לשתות את המיץ, לחזור לישון ואז אחרי שעה לקום כרגיל ולאכול את ארוחת הבוקר כרגיל כאשר החשיבה היא שבשעה הזאת שחזרתי לישון הרכיבים שבשזיף כבר יעשו את עבודתם. האם זו חשיבה נכונה? 5- האם אפשר לשתות את המיץ גם לא על קיבה ריקה אלא ביחד עם ארוחת הבוקר? 6- אני מבינה שכל עניין ההשפעה הוא אינדיבידואלי ושונה מאחד לשני. אך האם תוכלו לומר לי פחות או יותר בממוצע תוך כמה זמן ארגיש שינוי לטובה. כלומר: האם הרכיבים שבמיץ יעשו את עבודתם תוך שעה או חצי שעה? פחות או יותר בכמה זמן מדובר בכל הקשור לזמן שלוקח למיץ השזיפים לעשות את שלו. 7- שאלה אחרונה: מה בדיוק ההשפעה של זה. האם זה יתן לי הרגשה של צורך ללכת לשרותים או שפשוט היציאה תהיה יותר קלה? תודה רבה וסליחה על הכאב ראש שעשיתי לכם. אני אודה לכם מאוד אם תענו לי על כל שאלה בנפרד כי ככה יותר קל לי להבין. לקח לי הרבה זמן לנסח את השאלות בצורה כזו.

12/04/2010 | 10:26 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, כפי שכתבתי לאתי למטה, הגישה שלך לטיפול בעצירות מוטעית מיסודה ושגוייה. לא מטפלים בעצירות בתרופות משלשלות! גם לא ב"תרופות טבעיות"...! זה רק יחמיר את הבעיה, יגרום לעצלות מעיים ולתלות ב"תרופה הטבעית". עצירות נגרמת מתזונה לא נכונה ולכן רק מעבר לתזונה טבעית ואיכותית יפתור את הבעיה מהשורש. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש פתרונות תרופתיים. לשאלותיך 1- אני לא אוכלת את השזיפים אלא רק שותה את המיץ. אז האם לחתוך את הפרי או שלהשאיר אותו שלם? ומה הערך הקלורי של שזיף מיובש אחד? במידה וכן אחליט לאכול את הפרי. - אפשר לחתוך, או להזאיר שלם. בפרי אחד יש 30 - 50 קלוריות, תלוי בגודל. 2- אני מכניסה 4 שזיפים מיובשים. האם מספיק לכסות במים עד גובה השזיפים או שיש להוסיף יותר מים? חשיבתי היא שמה שחשוב זה ריכוז הרכיבים מהשזיף ולא המים עצמם ולכן גם כמות מועטה של מים יספיקו. כך הריכוז יהיה גבוה יותר. - מספיק לכסות במים. 2 שזיפים גם כן יספיקו. 3- אם איני אוכלת את הפרי, האם אפשר להשתמש בו שוב גם ביום למחרת ורק להחליף את המים? אם כן אז כמה פעמים אפשר להשתמש באותו פרי? - אפשר להשתמש כמה פעמים ביום. בערב זורקים ומכינים חדש. 4- ההמלצה היא לשתות את המים על קיבה ריקה בבוקר אך איני יכולה לפתוח את הבוקר ללא ארוחת בוקר ולכן חשבתי לקום שעה קודם, לשתות את המיץ, לחזור לישון ואז אחרי שעה לקום כרגיל ולאכול את ארוחת הבוקר כרגיל כאשר החשיבה היא שבשעה הזאת שחזרתי לישון הרכיבים שבשזיף כבר יעשו את עבודתם. האם זו חשיבה נכונה? - לא ממש!. הסוכר במים עלול לפגוע בשינים. זה גם עלול לפגוע בשינה. כדאי להתחיל את הבוקר בשתיים מים עם כמה טיפות לימון, תה צמחים, או מים שהושרו בהם שזיפים. 5- האם אפשר לשתות את המיץ גם לא על קיבה ריקה אלא ביחד עם ארוחת הבוקר? - רצוי לשתות על קיבה ריקה ורק אחרי 30 - 60 דקות לאכול ארוחת בוקר. 6- אני מבינה שכל עניין ההשפעה הוא אינדיבידואלי ושונה מאחד לשני. אך האם תוכלו לומר לי פחות או יותר בממוצע תוך כמה זמן ארגיש שינוי לטובה. כלומר: האם הרכיבים שבמיץ יעשו את עבודתם תוך שעה או חצי שעה? פחות או יותר בכמה זמן מדובר בכל הקשור לזמן שלוקח למיץ השזיפים לעשות את שלו. - כפי שציינת זה עניין אישי. אם תמשיכי להשתמש ב"תרופות" משלשלות זה רק יחמיר את המצב. 7- שאלה אחרונה: מה בדיוק ההשפעה של זה. האם זה יתן לי הרגשה של צורך ללכת לשרותים או שפשוט היציאה תהיה יותר קלה? - גם וגם. בהצלחה צביקה קורן

11/04/2010 | 02:29 | מאת: מימי

שלום, אשמח לדעת על מאכלים שהם ללא שומן שאפשר לאכול במהלך היום תודה

12/04/2010 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

מימי שלום, בירקות, פירות ודגנים מלאים אין שומן. עם זאת, כדאי שתביני שחשוב מאד להזין את הגוף בשמנים צמחיים, גם אם את עושה "דיאטת הרזייה". בהצלחה צביקה קורן

10/04/2010 | 20:32 | מאת: אתי

האם משקה אלוורה של סופרבר יעיל לעצירות? אני שותה 30מ"ל בבוקר על קיבה ריקה ובערב לפני ארוחת ערב. אני כבר 3 ימים עושה זאת אך אין זה מסייע לי בעצירות. אתמול והיום גם שילבתי שמן זית+לימון סחוט אך גם ללא הועיל. מה עוד אפשר להוסיף לאלוורה כדי שזה יסייע?ובכלל האם האלוורה אכן עושה את העבודה?

12/04/2010 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הגישה שלך לטיפול בעצירות מוטעית מיסודה ושגוייה. לא מטפלים בעצירות בתרופות משלשלות! זה רק יחמיר את הבעיה, יגרום לעצלות מעיים ולתלות ב"תרופה הטבעית" ולמשווק שלה... עצירות נגרמת מתזונה לא נכונה ולכן רק מעבר לתזונה טבעית ואיכותית יפתור את הבעיה מהשורש. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש פתרונות תרופתיים. את דעתי על משקה האלוורה תמצאי בקישור הבא: http://www.doctors.co.il/xRF-,xFF-Read,xFI-16,xFT-313780,xFP-313790,m-Doctors,a-Forums.html (כדאי שתבדקי את הרכיבים ב"משקה" שקנית, לאחר קריאת התשובה בקישור. בהצלחה צביקה קורן

12/04/2010 | 20:42 | מאת: אתי

רוב האוכל שלי הוא: פירות טריים ומעט יבשים ללא סוכר,ירקות,בשר ללא שומן,גבינות רזות,אורז מלא,לחם מקמח מלא,אגוזים,יוגורטים טבעיים,שותה בערך 2 ליטר מים ביום. בנוסף מבצעת פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע כל פעם 30 דקות. בנוסף נוטלת פרוביוטיקה,אומגה 3 וחמוציות האם יש משהו שעליי לשפר?

10/04/2010 | 18:22 | מאת: דנה

שלום, אני אוהבת מאד לאכול אגוזי מלך ואגוזי ברזיל. במידה ואני רוצה לשלב את שניהם. מה הכמות המומלצת של כל אחד - כאשר אוכלים גם וגם. אני בת 24 בריאה. תודה!

12/04/2010 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, את יכולה לאכול 1-2 אגוזי ברזיל וחמישה אגוזי מלך. כדאי מאד לגוון ולאכול גם אגוזים אחרים, שקדים וזרעונים. בהצלחה צביקה קורן

09/04/2010 | 21:19 | מאת: נורית

היי, קראתי בעמוד של מעבדות רוקח על ערכה שהיא בעצם אבקה שמערבבים איתה משקה מסויים כל בוקר וזוכים לירידה משמעותית. יש באבקה : ויטמין C, B6, B12 אבץ, מלטודקסטרין, דקסטרוז, קסנטן, גוארגם, ובטא גלוקן. אשמח לדעת מה דעתם והאם זה שווה ניסיון או שזה חומרים מסוכנים שלא כדאי לשתות? תודה נורית

12/04/2010 | 01:41 | מאת: 123

למה אין תגובה?

12/04/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, כתבתי כבר כמה פעמים בפורום שאני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות", באבקות ובשיקויים שונים להרזייה מהירה. הדבר גורם להשמנה ולנזקים בריאותיים. במוצר שהזכרת ישנם חומרים שעלולים לגרום לכאבי בטן (ממתיקים אלכוהוליים כמו מלטודקסטרין, דקסטרוז), לשילשול (קסנטן, גוארגם) ולהפרעות עיכול, בנוסף לחוסר התועלת שלהם בטווח הארוך. הכדורים האלה עלולים לגרום לעצלות מעיים ולתלות בהם ובמשווק אותם... מומלץ להימנע! אגב, אם מנדנדים לזה לא מזרז את התשובה. אנחנו עסוקים ועונים בהתנדבות בפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן

09/04/2010 | 21:15 | מאת: שירי

אמא שלי קנתה פול טרי אשר מגיע עם התרמילים שלו. היא שמה את הפול בסיר לחץ ובשלה עד שהכל התרכך. הוסיפה רק תבלינים. משום שהיא בשלה בסי ר לחץ אז התרמילים הופרדו מהפול עצמו. לא אכלתי כלל את הפול אך אכלתי המון מהתרמילים. אני פוחדת שהוספתי לעצמי המון קלוריות בשל כך. האם התרמילים של הפול בלבד גורמים להוספת קלוריות או שבגלל שמדובר בתרמילים בלבד שזה בעצם ירק/ סיבים אז אין לי חשש מהוספת קלוריות. כלומר, זה כאילו אכלתי כרוב או מלפפון. אז יש חשש מתוספת קלוריות או לא? מפחדת מאוד.

10/04/2010 | 15:36 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום ממש אין לך מה לדאוג. בתרמיל יש המון סיבים ומעט מאוד קלוריות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם זה מקור חלבונים עדים מהטופו ומהמוצרים התעשייתיים?

10/04/2010 | 15:35 | מאת: טובה בר- שאן

רמי דיין. בישול פולי הסויה מנטרל חומרים המעכבים פרוק של חלבונים. לכן אפילו עדיף לאכל פולי סויה מבושלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/04/2010 | 15:35 | מאת: יובל

שלום רב האם פריסת שן שום לפרוסות דקות ובליעתן אפקטיבית?

10/04/2010 | 15:32 | מאת: טובה בר-שאן

יובל שלום הגריסה של השום משחררת את החומר הפעיל .לכן עדיף לאכל או לבלוע שום כתוש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/04/2010 | 08:57 | מאת: מי

אומרים להשרות זיפים מיובשים בלילה ובבוקר על קיבה ריקה לשתות את המים המושרים וזה טוב לעצירות. שאלתי היא: 1- האם חובה לאכול גם את השזיפים או שמספיק לשתות את המים- אני בדיאטה ולא רוצה להשמין. 2- כמה שזיפים יש להשרות? 2 מספיק? 3- אם אשתה זאת על בטן ריקה על הבוקר- בהנחה כי איני סובלת מעצירות כרוננית אלא לעיתים לוקח לצואה זמן עד שההיא יורדת- תוך כמה זמן מאז שאשתה את מיץ השזיפים ארגיש צורך ללכת לשרותים? תודה

10/04/2010 | 15:31 | מאת: טובה בר-שאן

מי שלום את יכולה לשתות רק את המים בבוקר על בטן ריקה .אך איני רואה סיבה שלא תאכלי את השזיפים למרות שאת בדיאטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/04/2010 | 18:08 | מאת: רונית

רציתי לשמוע את דעתך בנוגע לפתרונות לעצירות: 1- האם אקטימל עוזר ביציאה? אם כן למה ומתי לשתות בבוקר או שאפשר גם בערב. 2- האם זה נכון שאם אשתה בבוקר מים פושרים עם מיץ לימון ושמן זית זה יעשה לי יציאה קלה או שזה מיתוס. אם זה נכון אז תוך כמה זמן ארגיש צורך לשרותים בהנחה כי אשתהב זאת לפני רוחת הבוקר מיד כשאני קמה בבוקר. 3- אומרים להשרות שזיפים יבשים במים מהלילה ובבוקר לשתות את המים. האם זה עוזר ליציאה קלה או שזה מיתוס? אם כן תוך כמה זמן ארגיש צורך לשרותים והאם יש למים אלו ערך קלורי ואם כן כמה. 4- האם עלי סלרי וגבעולי סלרי מבושלים עושים עצירות? אם כן למה. אודה מאוד אם תענו לי על כל שאלה בנפרד למען הסדר הטוב. תודה ענקית על עזרתכם.

10/04/2010 | 15:29 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום 1. לרוב האנשים האקטימל לא עוזר לעצירות. 2. כן שתית מים עם לימון מאוד מאוד עוזר. 3. גם סיף 3 שלך נכון ומנסיון מאוד עוזר. 4. עלי סלרי לא גורמים לעצירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן