פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/03/2010 | 09:00 | מאת: דוד(בדוי)

שלום יש לי בעיה קשה ואני זקוק לעזרתך, אני משרת בצבא(בן 19, גובה 1.82 בערך, משקל 82) אני מתכנת מחשבים ולפניי עוד 5 שנים לפחות בתפקיד, עבודתי מידי יום היא בישיבה מול המחשב ואני משתדל כמה שאני יכול לבצע פעילות גופנית בערב כשאני מגיע הביתה, אך יש משו שמאד מטריד אותי, וזוהי הבטן שלי , אני מרגיש שהיא מלאה באחוזי שומן מיותרים בולטים ואני מאד לא רוצה לראות את זה, ממש "צמיג" ואיני יודע מה אני יכול לעשות כדי להוריד אותה כי פעילות גופנית לא תמיד מזדמנת לי כי אני חוזר עייף מהעבודה, והרגלי התזונה שלי הם בסך הכל רגילים ואני משתדל להימנע מממתוקים וכו'. עם זאת חשבתי לקחת תוספי תזונה שעוזרים לדיאטה לנוכח מצבי כאחד שאינו עוסק בפעילות גופנית קבועה, האם זה מסוכן ?? והאם אתה מכיר משו שתוכל להמליץ עליו ?? ומה לגבי אבקות חלבון לפיתוח מסת שריר, האם גם זה מסוכן?? אשמח אם תוכל לחוות דעתך לגבי מצבי ובפרט על הדברים האלה שאדע האם זה צעד נכון שיעזור לי או לא. תודה ויום טוב, דוד(שם בדוי)

29/03/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

דוד (בדוי) שלום אבקות חלבון בשבילך זה רע מאוד. כיוון שאינך עושה ספורט כלל ולכן אינך משמר שריר כל אבקות אילה יהפכו לשומן אצלך בגוף תוספי מזון אילה מתאימים לאנשים שעושים ספורט אינטנסיבי. אתה כנראה מבין שאם אתה רוצה לעצב את גופך הדרך היחידה היא לזוז ואז גם לא תהיה עייף. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

יש מלא סוגים ולא ברור מה עדיף.. ראיתי שיש טחינה של 880 מ"ג סידן.. לעומת הרגילות של 130 מ"ג סידן.. איך יכול להיות שבאחד כל כך הרבה סידן ובשני קצת?

28/03/2010 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדאי לצרוך "חמאת שומשום", או טחינה שמכילה מעל 800 מ"ג סידן במאה גרם. בסוגים האלה יש גם יותר ברזל ומינרלים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

שים לב שהמלאה בסידן היא פשוט טחינה גולמית משומשום... מלא ! ולכן היא מלאה ! חשוב מאד לאכול לחם... מלא, וכל דבר אחר מלא. משמעות המלא היא שהקליפה כלולה במוצר. וחלק גדול מאד (הרוב במקרים רבים) מהערך התזונתי נמצא בקליפה ! שמחה ואהבה, נחשון

27/03/2010 | 21:04 | מאת: אלעד

מה כל העיניין שמדברים על הגלוטן,האם באמת כדאי להפסיק לאכול גלוטן גם מי שאין לו צליאק? או שזה רק שמועות.כי רוב המוצרים שלנו עשויים מגלוטן,השאלה היא אם באמת יש יתרון לאנשים שלא אוכלים גלוטן?כי לפי מכון אברהמסון הם שוללים את הגלוטן בגלל הרבה סיבות.האם יש אמת בדבר?או שזה מיתוס? שאלה שנייה היא לשמן קנולה-הכתוב מזוכך-זה טוב או לא? ומזה מזוכך?

28/03/2010 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, אנשים בריאים יכולים לאכול כל מזון טבעי. חיטה זה מזון טבעי ובחיטה יש גלוטן שהוא החלבון שבחיטה. אם אין אלרגיה, או איסבילות - אפשר לאכול, במידה לא מומלץ לצרוך שמן מזוככך מכל סוג שהוא. לגבי שמן קנולה, התפרסם לאחרונה מידע המכפיש את השמן הזה. בדקתי ולא מצאתי סימוכין לנושא. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2010 | 13:32 | מאת: מישל

שלום גם אני כותבת למאן הבריאות אבל לצערי אין לי מספיק חומר על ההמבורגר ,האם תוחל ליכתוב עוד על ההמבורגר והצורה שבא הוא פוגע באדם.

28/03/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

מישל שלום, בהמבורגר יש כמה בעיות. בדרך כלל מדובר בבשר מעובד, לא איכותי ועשיר בשומן. שנית, בכמה מחקרים נמצא שהצלייה המהירה של המבורגר יוצרת חומר החשוד כמסרטן בשם אקרילמיד. אני ממליץ להימנע מבשר בקר ובמיוחד מבשר מעובד כמו: המבורגר, קבב, פסטרמה, נקניק, נקניקיות וכד' בהצלחה צביקה קורן מומלץ מאד להימנע

28/03/2010 | 13:30 | מאת: מישל

תודה זה עזר מעוד, לדעתה אני כמעט שנתיים כבר לא הולכת למקדונלדס וזה מצליח לא רע בכלל אני אוכלת מאחלים על האש לעיטים רחוקות. תודה.

26/03/2010 | 14:26 | מאת: ט

1.טחינה גולמית היא למעשה שומשום קלוי וטחון לאחר שהושרה במי מלח או שיש תהליך עיבוד נוסף בהפקתה? 2.האם ההפרש הגדול במחיר מול טחינה בכבישה קרה שווה את הנזק שיכול להגרם כתוצאה מהמלחת וקליית השומשום בטחינה הרגילה ? בתודה מראש

27/03/2010 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

ט שלום 1. זה התהליך היחידי. 2. בטחינה בכבישה קרה אין תהליך של קליה שמחמם את השמנים הטובים שנמצאים בשומשום ומזרז תהליך התחמצנות שלהם. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

26/03/2010 | 13:45 | מאת: לינוי

שלום אני לינוי בת 11 ואני רוצה לרדת במשקל אני מבקשת שתיתינו לי רשימה של מה לאכול בבוקר בצהרים ובערב תורה רבה לינוי

27/03/2010 | 06:14 | מאת: טובה בר- שאן

לינוי שלום אם את רוצה לרדת במשקל תורידי עוגות ,וחטיפים כמו ביסלי ,במבה ,סוכריות למיניהם, ומיצים מומתקים כמו קולה ובמקומם תאכלי הרבה ירקות, פירות, דגים, ביצים,אגוזים, שקדים אוכל של בית . בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן

26/03/2010 | 01:44 | מאת: חיה

ביתי בגיל ההתבגרות (15) פנתה לרופא עור בעקבות גירודים בכל הגוף,נשלחנו לבדיקות וגילו שיש חוסר בויטמין די, לטענת הרופא זה בעקבות הגדילה בגיל זה ועליה ליטול ויטמין די האם האבחון הגיוני? האם היא חייבת ליטול ויטמינים או שהיא יכולה לאכול תזונה מיוחדת אם כן מה עליה לאכול?

26/03/2010 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, ראשית, לרוב האוכלוסייה בארץ (ובעולם המערבי) יש מחסור בויטמין D. היום מדברים על זה במונחים של מגיפה. לכן, אם נמצא שלבתך יש חוסר, כדאי לקחת לפחות 800 יחידות ביום. בנוסף, אם היא לא צמחונית כדאי להגביר אכילת דגים שמנים העשירים בויטמין D וחשיפה מתונה לשמש. כדאי שתבדקי אם לך ולשאר בני משפחתך לא חסר... שנית גירודים בעור יכולים להופיע מסיבות רבות ושונות ואחת מהן היא חוסר בויטמין D. מציע שתפעלו בהתאם להמלצת הרופא ואחרי כמה שבועות תעשו שוב הערכת מצב. בהצלחה צביקה קורן

26/03/2010 | 13:46 | מאת: לינוי

זה חייה זרקה?

25/03/2010 | 23:29 | מאת: איה

איפה אפשר למצוא מרכיב זה חוץ מבשיריון סרטנים?

26/03/2010 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, פוליסכרידים נקראים בעברית "רב סוכרים" והם מופיעים במגוון רב של מזונות עמילניים וגם בקיטניות. לא מכיר את העניין של "שריון סרטנים".. בהצלחה צביקה קורן

25/03/2010 | 03:53 | מאת: רר

האם צריכה להיות בעיה כלשהי אם מקפיאים בננות ובכל יום מוציאים את הכמות שאוכלים? (מבחינת ערכים תזונתיים ומבחינת טעם) באיזה שלב כדאי להקפיא כשלא ממש בשלות לאכילה או כשבשלות לאכילה?

26/03/2010 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כל הקפאה של ירק או פרי פוגעת באיכותו התזונתית. אין תחליף לפירות וירקות טריים, רצוי מגידול אורגני. למרות זאת כל המינרלים וחלק מהויטמינים ונוגדי החמצון נשארים בפרי הקפוא. בהצלחה צביקה קורן

29/03/2010 | 05:14 | מאת: רר

אז למה הכוונה איכות תזונתית ?

24/03/2010 | 23:20 | מאת: איילת

לאבי(81) יש דלקת חריפה בכיס המרה , עם אבנים בתוכה, טופל בבי"ח ע"י אנטיביוטיקה דרך הוריד כרגע מקבל אנטיביוטיקה דרך הפה. חזר הביתה ובעוד חודש וחצי הניתוח, מה עליו לאכול עכשיו, או ממה עליו להימנע, בגדול ידוע לנו שעליו להימנע מאוכל שומני, הייתי מבקשת יותר פירוט. תודה

26/03/2010 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, אבנים בכיס מרה נוצרות מנטייה תורשתית, אבל גם מעודף כולסטרול בתזונה, חוסר בשתייה מספקת, חוסר בויטמינים ומינרלים, חוסר בסיבים תזונתיים, עודף שומן רווי ומיעוט שומן צמחי בתזונה, עודף משקל, ירידה חדה במשקל ועוד. לאור זאת, את מבינה שכדאי להימנע ממזונות עטירי שומן רווי וכולסטרול ולצרוך מזון עתיר סיבים תזונתיים ושמנים "טובים". ירקות חיים ומבושלים, שמן זית, שקדים אגוזים וזרעים, דגנים מלאים וקיטניות. בהצלחה צביקה קורן

03/12/2011 | 22:03 | מאת: אנני

שלום וברכה, שוחררתי לפני כשבועיים מבית החולים עקב דלקת חריפה בכיס מרה ואבן אחת גדולה. הניתוח כנראה מיועד לינואר עוד כחודש וחצי. אמרו לי לאכול אוכל דל בשומן, גם כך לא אכלתי שום אוכל שמן , בביתי אין טיגונים ואני משתמשת רק בתרסיס שמן, בכמות קטנטנה. אפילו שניצלים "מטוגנים" בתנור עם ספריי. אמרו לי לא לאכול אבוקדו, טחינה, כמו כן שום פיצוחים משום שהם מכילים שומן. עדיין יש לי רגישות לא נעימה בבטן העליונה. האם הדלקת עדיין נמשכת ורצוי לפנות לרופה להמשך טיפול אנטיביוטי או משהו אחר? או להמתין בסבלנות לניתות? אני אוכלת מעט מאוד. מהפחד ללקות שוב בכאבים. הכאבים שהיו לי, שום אוכל לא שווה אותם. מבקשת תשובה אם אפשר מהירה . בתודה מראש, אנני.

24/03/2010 | 21:12 | מאת: סיגל

שלום רב, אני בת 45 סובלת מעצירת כרונית.לאחר בירור רפואי מדוקדק ובדיקות מתאימות לא נמצאה סיבה לבעיתי.ברצוני לדעת אם שימוש במוצר גרין מגמה העשיר בכלורופיל על קיבה ריקה מדי בוקר עשוי לסייע לשיפור תהליך העיכול? בתודה מראש.

26/03/2010 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, ראשית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ותמצאי כמה תשובות. שנית, הדרך שלך שגויה. טיפול נכון בעצירות (או בכל בעיה ותופעה בריאותית) צריכה להיות על ידי הימנעות ממזונות המחמירים את הבעיה והוספת מזונות מועילים ומחזקים. שימוש בתרופה "טבעית" זו או אחרת לא מספק פתרון אמיתי לבעיה ואף עלול להחריף אותה ולגרום לתופעות שלישיות אחרות. שלישית כדאי שתבדקי בתווית הרכיבים ותוודאי שאין במוצר שאת רוצה לצרוך חומרים מזיקים כמו סוכרים אלכוהוליים (מולטידקסטרוז) ואחרים. זה לא מוצר תמים...! אם את לא מסתדרת בעצמך - תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2010 | 20:42 | מאת: מיכל

שלום רב. האם ידוע לך על בדיקת שמן קוקוס בהקשר של טרשת נפוצה? האם לחולה בטרשת נפוצה יהיה נכון לצורכו? תודה

26/03/2010 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לשמן קוקוס היו עד לאחרונה "יחסי ציבור" גרועים. לאחרונה התפרסמו כמה עבודות המוכיחות את היתרונות הבריאותיים שלו במניעת מחלות, באיזון משקל ובטיפול במחלות. אפשר ורצוי להשתמש בשמן קוקוס לחולי טרשת נפוצה, אבל חשוב שיהיו עוד שמנים איכותיים כמו שמן זית, אבוקדו, שקדים ואגוזים. כמובן שהתזונה צריכה להיות טבעית ואיכותית. שמן קוקוס זה לא "תרופה" - זה מזון. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2010 | 22:27 | מאת: מצות

24/03/2010 | 05:19 | מאת: טובה בר-שאן

מצות שלום עדיף לאכל מצות מקמח מלא או מקמח שיפון המכילים הרבה סיבים וויטמינים. בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן

23/03/2010 | 22:23 | מאת: קקאו

מה הערכים של כפית קקאו? יש בזה משהו מזיק? מה טוב ומה רע בקקאו? והאם קקאו זה חומר מעורר? תודה!

24/03/2010 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

קקאו שלום בקקאו יש הרבה דברים טובים הוא מכיל הרבה מאוד אנטיאוקסידנטים אך הוא גם מכיל קפאין שמעורר מאוד. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

24/03/2010 | 14:25 | מאת: קקאו

שאלתי מישהו ואמר לי שיש קפאין ברמה אפסית.. זה נכון?

23/03/2010 | 17:55 | מאת: בר

אני מאוד אוהבת לאכול עגבניות מבושלות. אסביר אייך אני מכינה אותם- אני לוקחת כ-15-20 עגבניות רכות ובהשלות, חותכת לחתיכות, מוסיפה פלפל, פפריקה, כורכום, תבלין גריל ומרתיחה עד שנוצר לי מרק עגבניות עם הקליפות של העגבניות כמובן. אני מאוד אוהבת לשתות את המרק הזה- אני יכולה לגמור סיר שלם. האם אני מזיקה לעצמי או שדווקא מטיבה עם עצמי ואם מטיבה אז מה הרווח הבריאותי מאוכל זה. יש לציין כי אני משתדלת לא לשים מלח בתבשיל הזה כי אני מקבלת מליחות וטעמים משאר התבלינים וגם כי מלח לא בריא. תודהA

24/03/2010 | 05:06 | מאת: טובה בר-שאן

בר שלום מצויין את מקבלת הרבה ליקופן שהוא אנטיאוקסידנט מצויין. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2010 | 23:04 | מאת: נטלי

מהו הציטוזן? עד כמה הוא מועיל באמת להרזיה? איפה אפשר למצוא אותו במאכלים טבעיים כמו ירקות, פירות משהו?

23/03/2010 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום ציטוזן הינו סיב תזונתי שמקורו בכיטין CHITIN שמופק משריון של סרטנים , פוליסכריד. יתרונו של סיב זה הינו בכושר הספיגה הגבוה שלו. סיב זה יכול לספוג עד פי 6-8 מנפחו. ציטוזן הינו אחד מהסיבים הבודדים שלמעט הגדלת נפחו על ידי ספיגת מים, מגדיל את נפחו גם על ידי קשירת מולקולות של שומן אליו. הציטוזן מבצע את אותה פעילות בגוף האדם הוא סופג את השומן במערכת העיכול ומפרישו מהגוף. אני מסתייגת כיוון שבשומן יש מרכיבים מאוד חשובים כמו ויטמינים מסיסי שומן. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2010 | 10:55 | מאת: שני

בשנה האחרונה לקחתי הורמונים למטרת הפרייה בערך 3 פעמים במשך כל התקופה העליתי 20 קילו.אני כרגע בדיאטה במעקב.. אבל המשקל תקוע הגוף נפוח - בטן רגליים ידיים זרועות פשוט זוועה.. אני עושה ספורט כל יום .. שום דבר לא עוזר בנוסף רמת הגילצרידים בדם גבוההה ויש בעיות בתפקודי כבד אני מנסה הכל כולל צמחי מרפה ותה צמחים האם יש לכם תובנה לגביי המצב שיכול לעזור.. אני סופר מיואשת בנוסף---- חשבתי לעשות צום המים אולי זה יעזור בפינוי כל הרעלים האם בצום מים אפשר לשתות בנוסף למים תה צמחים שכולל נענע וסטבייה .. שומר וגדילן מצוי???.. והאם בכלל רצוי לעשות צום ניקוי כזה במצב שלי

22/03/2010 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, ראשית אני לא ממליץ לך לעשות צום כלשהו (מים או מיצים) ללא יעוץ, השגחה וליווי של מומחה לנושא. שנית את בהחלט יכולה לנסות לשפר את מצבך באמצעות מעבר לתזונה טבעית בשילוב תהליכים של ניקוי הגוף. כדאי שתפני ליעוץ אישי ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

20/03/2010 | 21:10 | מאת: יגאל

שלום רב. ביום ו' האחרון בתוכנית רדיו ברשת ב' רואיין אדם שנשמע סמכותי ואגב שיחה בנושא השום ותכונותיו, הוא טען שתהליך גידול השום דורש שימוש בחומרים רעילים ביותר, אחרת אין גידול שום, פרט לגידול אורגני וגם בו היבול יהיה כמחציתו בגלל מזיקים שונים.נראה שהדובר יודע על מה הוא שח.הדבר מאוד מדאיג כי לציבור זרם מידע על השום כמזון מיטיב. אני מניח שדבריו נכונים. מה דעתך ?

21/03/2010 | 08:43 | מאת: טובה בר-שאן

יגאל שלום לשום עצמו יש תכונות ריפוי נפלאות. הבעיה היא לא השום אלא חומרי ההדברה ששמוש בהם אנו יודעים מהווה סכנה ממשיחת לבריאות הציבור. לכן עצתי לך לקנות שום אורגני. בברכת חג פסח שמח בהצלחה טובה בר- שאן .

20/03/2010 | 13:31 | מאת: דורית

צביקה שלום רב, שמי דורית, בת 43 ואני בריאה בדרך כלל. קראתי מאמר שלך בנושא הצום ואני שוקלת אפשרות של צום בחופשת הפסח. חיי השיגרה שלי מאוד אינטנסיביים לחוצים ועמוסים. (עוסקת בתפקיד ניהולי בבית ספר). מאחר ויש לי חופשה בפתח החל ממחר חשבתי שאולי זה זמן טוב לנסות ולצום. מבנה הגוף שלי קטן ואין לי עודפי שומן רבים מדיי אך לתחושתי צברתי בחודשים האחרונים, שומנים רעלים ועוד רעות אחרות לאור אורח החיים הלחוץ אשר אני מנהלת. מה דעתך? האם לצום צום מלא או צום עם שתיית מיצים. על פי מה שהבנתי ממאמר שכתבת יש עדיפות לצום על בסיס מים בלבד על מנת שלא אאבד חלבונים אלא שומנים בלבד. האם אזדקק למעקב רפואי ואיזה? אשמח לקבל כל מידע אפשרי אשר יעזור לי לקבל את האומץ לעשות זאת. תודה רבה וחג שמח.

22/03/2010 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, ראשית אני לא ממליץ לך לעשות צום כלשהו (מים או מיצים) ללא יעוץ, השגחה וליווי של מומחה לנושא. שנית, נראה לי שלך דווקא מתאים צום מיצים ולא מים. את בהחלט יכולה לנצל את החופשה הקרובה לבצע צום. שלישית הצום הוא רק חלק מתהליך הניקוי והשיקום של הגוף. מציע שתפני לתזונאי/ת או נטורופט/ית באזור מגורייך, המתמחים בצום לקבלת הדרכה וליווי. (צריך להתכונן לצום, צריך לדעת איך לנהוג בזמן הצום וצריך לדעת איך לסיים את הצום ולחזור לתזונה טבעית ואיכותית). אשמח לעזור לך, אם אני "באזור מגורייך" (המרכז). בהצלחה צביקה קורן

20/03/2010 | 08:56 | מאת: טלי

שלןם רב, איזה הבדל (אם בכלל) יש בין סטיוויה נוזלית (=מיצוי) לבין עלי סטיוויה, מבחינת תכונות, שימושים, יעילות ובטיחות? תודה. טלי

21/03/2010 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום סטיביה במיצוי מכילה בעיקר את החומר הגורם למתיקות בעוד שבעלה ישנם מרכיבים נוספים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/03/2010 | 10:03 | מאת: אמנון

שלום לכם היש לכם מתכונים קלים לחיטה מלאה תודה

20/03/2010 | 08:10 | מאת: טובה בר-שאן

אמנון שלום תרשום בגוגל מתכונים מחיטה מלאה ותקבל עשרות מתכונים. בחר מהם לפי טעמך. בנוסף יש את הספרים של פיליס גלזר בהם היא משתמשת מחיטה מלאה. בברכת חג פסח שמח ויום טוב טובה בר- שאן

18/03/2010 | 12:46 | מאת: סלביה

שמעתי שחומץ תפוחים טבעי עוזר לפיטריות בציפורניים ובגוף ומאוד טוב לגוף בכלל. קניתי חומץ תפוחים טבעי אורגני מבית טבע. השאלה שלי אם אני סובלת ממעיים רגיזים האם זה טוב לשתות 1 כף של חומץ תפוחים? ומה באמת יתרונות החומץ?

19/03/2010 | 04:46 | מאת: טובה בר-שאן

סלביה שלום יש הממליצים על שתיית חומץ תפוחים בבוקר. הם טוענים שזה מטהר את הגוף. החומץ הטבעי מכין את מערכת העיכול על ידי טעמו החמוץ. הטעם גורם ליצור יעיל של חומצות קיבה וחימום הקיבה. למי שיש מערכת עיכול חלשה ועיכול לקוי זה בהחלט יכול לעזור. אולם זה לא מספיק למעי רגיז יש לעשות שינוי בתזונה ובאורח חיים. בברכה חג שמח טובה בר- שאן

28/06/2010 | 13:06 | מאת: נעם

אדם ללא תואר או תעודה, אמר לי שחומץ תפוחים אורגני מומלץ תוצרת חוץ. אני מצטט "גורם להורדה במשקל". ממה שידוע לי אין אוכל או משקה שיכול להוריד במשקל. אני מעוניין בבקשה בתשובה מקצועית ומנומקת תודה.

28/06/2010 | 13:07 | מאת: נעם

אדם ללא תואר או תעודה, אמר לי שחומץ תפוחים אורגני מומלץ תוצרת חוץ. אני מצטט "גורם להורדה במשקל". ממה שידוע לי אין אוכל או משקה שיכול להוריד במשקל. אני מעוניין בבקשה בתשובה מקצועית ומנומקת תודה.

18/03/2010 | 10:22 | מאת: אורית

אני בטיפול אצל רופא מלא בדיקות הכל תקין לוקטוז פרוקוז....ועוד ועוד.. איפוא עושים בדיקה לקנדידה? מה הטיפול?.. לבעייה זו בדרך כלל. תודה רבה

19/03/2010 | 04:38 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום יש שתי מעבדות מצויינות מזור בפתח תקווה ושפי בחיפה . יש טיפול לקנדידה אך הוא דורש תזונה מאוד מחמירה ללא סוכרים ,צבעי מאכל, וחומרים משמרים. בברכת חג פסח שמח טובה בר- שאן

18/03/2010 | 09:44 | מאת: אביב

לאחרונה כל הגזר שאני קונה (מכל החברות)לא טעים.כולל האורגני. המדובר באכילת גזר חי. מדוע זה? והאם מישהו יודע על חברה/מקום שמוכרים גזר מתוק וטעים?

18/03/2010 | 09:52 | מאת: אביב

נושא זה הוא קריטי עבורי. יש לי כמה בעיות קשות שלא נפתרו בשום אופן (והלכתי לרופאים מעולים ולמרפאים אלטרנטיביים מעולים מאוד), ורק אכילת 7-8 גזרים מצילה אותי. והגזרים הלא טעימים דוקא מזיקים עוד יותר.

16/03/2010 | 17:38 | מאת: רות

האם גם הקולורבי כמו הכרוב והכרובית אינם מומלצים בהנקת תינוק בן יומו?

17/03/2010 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, הקולרבי שייך לאותה משפחה ולכן כדאי להימנע. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 12:42 | מאת: טל

שלום מה הכמות היומית המומלצת לאבקת חרוב?

17/03/2010 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אני לא יודע אם יש מקור מוסמך ואמין ל"מינונים" מסוג זה. אני הייתי מציע להסתפק ב 1-2 כפיות ביום. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 12:03 | מאת: אורית

עם לרוב ביטני נפוחה....מאוכל.. אחרי נסיונות רבים למרות הורדת כל מיני מזנות תמיד הבטן נפוחה לי. האם זה תלוי באינזימי עיכול ?..האם כדי לקחת?..

17/03/2010 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, לצערי התשובה לא כל כך פשוטה - כן או לא. יכולות להיות סיבות רבות לנפיחות. \חשוב למצוא את הסיבות ולאחר מכן לטפל. אנשימי עיכול ופרו ביוטיקה עשויים להועיל, אבל חשוב להכניס תיקונים בתזונה ולשלול אלרגיה או רגישות לגלוטן, קזאין, לקטוב ועוד. יתכן ומדובר בפטריית קנדידה או טפיל מעיים אחר. מציע שתעשי בירור רפואי ובמקביל תפני ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 11:51 | מאת: יוסי

מלבד טונה ועוף, באילו מאכלים יש חלבון ? שמעתי שיש בגרעיני דלעת 30 אחוז חלבון, גם אם הם מבושלים ? ואם משלבים קטניות ודגנים מקבלים חלבון מלא ? באיזה אחוזים, לא ממש הבנתי ?? ואם אפשר לקבל עוד רשימה של מוצרים שיש בהם חלבון, וכמה ? תודה רבה .

17/03/2010 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, מזונות חלבוניים מהחי: בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב. מזונות חלבוניים מהצומח: שקדים, אגוזים, זרעים, שילוב של דגנים וקיטניות. בכל מקרה חשוב לגוון את התזונה ולשלב בארוחה חלבונית גם ירקות. לא מומלץ לבשל גרעיני דלעת, שקדים ואגוזים. בהצלחה צביקה קורן

15/03/2010 | 18:15 | מאת: שולמית

ההפרעה שלי היא אולי נדירה. אולי לא מוכרת. כאשר אני צורכת מזונות עשירי חלבון, הן מן החי: בשר, גבינות, ביצים והן מן הצומח: קטניות אני חווה הפרעת עיכול שמתבטאת בנפיחות בלתי נסבלת הן בבטן והן בפנים. נסיונות שונים הוכיחו לי שאכן החלבונים אשמים בתופעות הנל.מאחר וכאשר התזונה שלי מבוססת על פירות וירקות, אגוזים, זרעים דגנים וכו' אני לא חווה את הבעיה הזו. הייתי ממשיכה בתזונה שטובה לי בלי כל בעיות אלא שאחרי שבועות ספורים אני נחלשת מאד (למרות נטילת בי 12 וברזל) חולשה שנעלמת כאשר אני חוזרת לאכול חלבונים מן החי. איך יוצאים מן הפרדוקס? תודה.

16/03/2010 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

שולמית יתכן שאת סובלת כמו הרבה אנשים בירידה ברמות אנזימי בעיכול שלך. לכן יש מקום ללכת לדיאטנית שתשב איתך על האוכל המתאים לך תתן לך תוספי תזונה שיעזרו לפעילות של מע' העיכול שלך על מנת שלא תרגישי חלשה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/03/2010 | 13:01 | מאת: ליאת

שלום, ראיתי שכתבתם כאן באתר שטחינה מכילה הרבה סידן , אך בסופו של דבר יש בעיה בספיגה בגוף . זה נכון רק לטחינה משומשום מלא? מה היית מציע במקום? מוצרי חלב? תודה

16/03/2010 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום סידן יש בטחינה ,שקדים, אגוזים , ברוקולי, כרוב, תרד וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/03/2010 | 11:36 | מאת: דפנה

שלום רב אני בת 52 אני סובלת מרפלוקס וצרבות ולכן לא אוכלת מה שאסור וגם לא אוכלת בערב לוקחת אומפרדקס ותרופות שונות מאוד רזיתי,כיצד אוכל לעלות במשקל למרות המצב הנ'ל? איזה טיפול טבעי מומלץ על ידכם? תודה

16/03/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום חשוב מאוד שתלכי לדיאטנית קלינית טבעית שתבדוק אתך ממה הצרבות תשנה לך את האוכל בהתאם למצבך. אני בטוחה שתעלי במשקל ותרגישי יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2010 | 10:23 | מאת: הילה

שלום דפנה, כפי שטובה ענתה לך ,הכי טוב במצב זה ללכת לייעוץ אישי,אך עם סימפטומים אלו ייתכן שחיידק הליקובטר פילורי פרץ . אם טרם בדקת אם מדובר בחיידק בקיבה ממליצה לך לעשות זאת .

14/03/2010 | 13:56 | מאת: טל

אני כבר תקופה מסויימת (מעל שנה) סובל מטעם וריח רע בפה..אני מצחצח שיניים ומשתמש במיי פה שרופא המליץ וזה לא עוזר.. עשיתי בדיקה וקמתי בבוקר וצחצתי שיניים ואחרי 10-30 דקות ממתי שצחצחתי לא אכלתי כלום ונהיה לי הטעם והריח רע בפה.. הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא אמר שהוא לא רואה משהו מיוחד.. הלכתי לפני 10 ימים לנטורופת והוא אמר לי שהוא רואה דרך העין שלי קצת ליחה על המעיים והוא אמר לי לאכול לפי סוג הדם שלי מינימום שבועיים בשביל לראות אם אני מרגיש משהו שונה ולהמשיך עם זה ל3 חודשים ואז להחליט אם לקחת את זה לחיים או לא.. אני חושש שאני עכשיו סתם מגביל את עצמי לאכול מלא דברים וזה פשוט מעייף לאכול ככה..יש לי מלא הגבלות ואני אוהב שבאכול יש לי מבחר.. האם אתם מכירים את הבעיה הזאת של הפה ואתם חושבים שמה שהוא הציע לי זה הגיוני?

16/03/2010 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

שלום לדעתי הנטורופט שלך צודק והבעיה שלך נובעת ממע' העיכול . שווה לך להתאמץ כיוון שבסופו של דבר תרגיש יותר טוב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/03/2010 | 23:19 | מאת: סטס

רציתי לדעת מה ההבדל בין עשב חיטה לנבט חיטה מבחינת המרכיבים הבריאים והמזינים שלהם..ומה עדיף מביינהם?

13/03/2010 | 11:16 | מאת: צביקה קורן

סטס שלום, כשמם כן הם. העשב הוא נבט שגדל והפך לצמח צעיר. הוא נראה כמו דשא - ירוק ודק. העשב מכיל כלורופיל, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו וחומרים נוגדי חמצון. עושים ממנו מיץ לו מיוחסות תכונות ריפוי רבות. הנבט נראה כמו שבבים קטנים ואפשר לקנות קלוי או ללא קליה. הנבט מכיל יותר חלבון, שמן רב בלתי רווי וויטמין E. אין "עדיף" - לכל אחד יתרונות משלו. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2010 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

סטס שלום נבט חיטה זה בשלב הראשון של נביטת הזרע. לעומת זאת עשב חיטה זה כבר הצמח הצעיר שרק נבט והוא עשיר בכמות גדולה מאוד של כלורופיל ומגנזיום שלא קיים בנבט חיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2010 | 22:46 | מאת: סטס

לפי כתבה שקראתי מייחסים לעשב חיטה את הסגולות הבאות: ? המיץ ידוע כמעורר ומעניק אנרגיה רבה. ? משמש כמדכא תאבון. ? עוזר בבעיות עור שונות מפצעים ועד לכוויות בשימוש פנימי וחיצוני. ? עוזר לבניית הדם וההמוגלובין. ? עוזר לטיהור הדם. ? מנטרל טוקסינים, חומרים מסרטנים, חומרים כימיים. ? מנקה מצבורי תרופות / סמים מהגוף. ? עוזר בטיהור כבד. ? מנקה מתכות רעילות מהגוף, יעל כנגד נזקי קרינה. ? משפר את עבודת המעיים ומערכת העיכול. ? עוזר למניעה ולטיפול בסרטן. ? עוזר בהורדת לחץ דם גבוה. ? עוזר לגוף לרפא פצעים. ? מאזן סוכר בדם. ? עוזר למניעת הרס בשיניים. ? יוצר סביבה שאינה מאפשרת לבקטריות ולחיידקים פתוגניים להתקיים - פעילות אנטיביוטית. ? עוזר למנוע האפרת שיער. ? יכול לשמש כדיאודורנט טבעי (מנטרל ריחות רעים שהגוף פולט מתהליך העיכול, הנשימה והעור). ? יכול לעזור כנגד טרשת עורקים. ? עוזר במצבי סינוסיטיס ואלרגיות אז האם הסגולות האלו מיוחסות גם לנבט חיטה?

12/03/2010 | 16:12 | מאת: שירי

אחרי פעמיים שניסיתי רואקוטן ללא הצלחה יתרה, אני פונה לפורום בעזרה מה ניתן או איך לטפל באופן טבעי במחלה? אני בת 36 והאקנה לא עוזבת אותי. האם יש ויטמינים כלשהם שיכולים לעזור או מאכלים מסויימים.? תודה

13/03/2010 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, צריך למצוא את המקור לבעיה ורק אז לטפל בהתאם (דלקת, אלרגיה, בעיה הורמונאלית, תזונה לא נכונה, מתח וכד'). בכל מקרה ניקוי של כמה ימים (צום מיצים בהשגחה של מומחה לנושא) ומעבר לתזונה טבעית ואיכותית יכול להועיל. אני לא מאמין בלקיחת תוספים מבלי שמבצעים שינוי בתזונה ובאורח החיים. אבץ פיקולינאט יכול להועיל. כדאי להימנע ממזונות חריפים, מטוגנים, סוכרים פשוטים ואלרגנים למיניהם (שיקולד). כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

13/03/2010 | 11:24 | מאת: שירי

אם מדובר בבעיה הורמונלית תזונה נכונה ותוסף האבץ יכולים לעזור?

12/03/2010 | 11:15 | מאת: טל

שלום האם יש הגבלה לצריכה יומית של קינמון? תודה

13/03/2010 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, הקינמון הוא תבלין חריף ולכן לא רצוי לא להגזים בצריכתו, במיוחד בשלבים הראשונים. לדעתי 1 - 2 גרם ביום זאת כמות מספקת (כפית שטוחה = 5 גרם). הקינמון הוא תבלין מועיל ויעיל לשורה של תופעות ומחלות, אבל הגזמה עלולה לגרום לצרבת, כיבים בפה ובמערכת העיכול ותגובה אלרגית. הוא לא מומלץ לנשים הרות. בהצלחה צביקה קורן.

12/03/2010 | 05:15 | מאת: קנו

http://www.index.co.il/mazon/news_page.asp?info_id=336553 אחת ולתמיד - מה הבעייתיות עם השמן הזה ?

12/03/2010 | 06:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא שנוי במחלוקת בעקבות כתבות שהתפרסמו בארץ ובחו"ל. אני לא יודע אם לשוללים יש בסיס מחקרי. אלמד את הנושא ובקרוב אחזור עם תשובה מבוססת. בהצלחה צביקה קורן

ועם טרום סכרת ממתיק לקפה לתה וכו.. תודה.

12/03/2010 | 06:31 | מאת: צביקה קורן

ח שלום, אפשר להשתמש בסטיביה, שהוא ממתיק ללא קלוריות המופק מצמח הסטיביה. אני ממליץ לא לשתות קפה ולהתרגל לשתות תה צמחים ללא המתקה. בהצלחה צביקה קורן

11/03/2010 | 13:13 | מאת: דליה

מה ההבדל בין סובין לשיבולת שועל ואיזה מהם בריא ומזין יותר

12/03/2010 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, האם התכוונת לסובין חיטה לעומת סובין שיבולת שועל? אם כן, אני לא ממליץ לקחת לאורך זמן תוספת של סובין חיטה או שיבולת שועל. זה עלול לגרום למחסור בויטמינים ומינרלים כתוצאה מפגיעה בספיגתם בגוף. אם כל כמות הסיבים צריך לקבל מהמזון. בכל אופן, לשאלתך, לתקופה מוגבלת עדיף לקחת סובין שיבולת שועל. בהצלחה צביקה קורן

12/03/2010 | 18:42 | מאת: דליה

אני קצת מבולבלת - האם מה שנקרא קוואקר זה סובין שיבולת שועל?

10/03/2010 | 13:52 | מאת: ליאת

שלום,אני מתעניינת בתזונה לפי שיטת קינגסטון ולא מצליחה למצוא את עקרונות השיטה,מתכונים קורס וכו'. תודה

10/03/2010 | 18:58 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, תבצעי חיפוש בגוגל על: "שיטת קינגסטון" ותמצאי הרבה מידע. לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&source=hp&q=%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA+%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F+&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9+%D7%91-Google&meta=&aq=f&oq=&fp=7b2e0f5bf079f844 בעיני ההמלצה לא לשתות מים היא בעייתית ביותר במזג האוויר הישראלי. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2010 | 23:45 | מאת: קוביות

שלא מעלה את הסוכר?

10/03/2010 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אפשר לנסות לקנות שוקולד גולמי מריר ללא סוכר. לדעתי שוקולד זה לא מזון איכותי וכדאי לוותר עליו. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2010 | 10:06 | מאת: אליס

שלום, אני אוהבת מאוד לשתות חליטות (מצמחים בלבד, לא תה ירוק למשל...) לפעמים עד 3 כוסות ביום. בנוסף, חסר לי ברזל במחסנים - כלומר פריטין. הבנתי שבתה יש חומרים בשם טאנינים המונעים ספיגה של ברזל. האם הטאנינים מצויים בכל סוגי התה? גם באלו המורכבים מצמחים בלבד? האם היית ממליץ לי להפסיק / להפחית שתיית תה או שההשפעה היא זניחה יחסית? תודה.

10/03/2010 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

אליס חליטות צמחים זה מצויין השאלה איזה צמחים את שותה? לגבי תה ירוק גם הוא מצויין ויש לו אפקט נפלא לגבי מס' רב של מחלות. השתייה היא לא הגורם לדלול במחסני הפריטין שלך .יש לבדוק את התזונה ואורח החיים שלך כדי להעלות את הפריטין. עצתי לך להתייעץ עם דיאטנית שתבנה תזונה המתאימה למצב הרפואי שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/03/2010 | 09:25 | מאת: אליס

לא ציינתי מכיוון שמדובר בהמון סוגים - קמומיל, סרפד, שומר, מנטה, לואיזה וכו'.. האם יש בהם טאנינים? אם למשל אני אוכלת דייסת שיבולת שועל בבוקר ושותה עם זה תה צמחים, ספיגת הברזל תהיה מועטה? כבר הייתי אצל מס' דיאטניות ונטורופתיות ואני עוקבת אחרי ההנחיות שלהן. לדעתי הסיבה לחוסר ברזל היא חיידק הליקובקטור פיירי שנמצא אצלי ברמה גבוהה (עברתי טיפול למיגורו ומאז לא בדקתי רמות ברזל)

09/03/2010 | 09:15 | מאת: עדי

אני רוצה לעשות יום או יומים ניקוי של הגוף? אני רגישה לפרוקטוז. אז רציתי להכין לעצמי מיץ ירקות. על איזה ירקות אתה ממליץ??. תודה רבה

10/03/2010 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום אם את מכינה מיץ מירקות בחרי ירקות אורגנים עדיף להכין מיץ מעלים ירוקים כמו בלרי, פטרוזליה סלק וגזר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/03/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, דוגמה למיץ ירקות ללא סוכר: קישוא, מלפפון, גבעול סלרי, כמה עלי חסה ועלי פטרוזיליה. כפי שטובה ציינה, רצוי שיהיה מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

שלום לכולם, הייתי מעוניין לדעת האם חליטה של צמחי מרפא וצמחי תבלין למיניהם(במים חמים כמובן) לא פוגמת בתכולת "הרכיבים הטובים"(נכון...זאת הגדרה רחבה, אך בכל זאת...) המצויים בצמחים אלו ושלשמם אנו צורכים אותם? אם כן, אילו חומרים לא שורדים את החליטה ? האם עדיף לאכול אותם חיים או לחלוט אותם? בנוסף, אני נמנע משתיית משקאות חמים, האם עד לקירור המשקה החליטה "מאבדת מכוחה" מבחינת תכולת אותם הרכיבים? רב תודות ים

ים שלום המיים החמים ממצים מצמח המרפא את החומרים הפעילים שלו שעוזרים לנו מבחינה רפואית . בחימום כמובן שיש חומרים שנהרסים. הכל הוא לפי המטרה לשמה אנו לוקחים את אותם צמחים. בבררכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה רבה לך טובה. ההיגיון אומר שצמחים שמקובלים כתבלין לסלט או לתבשיל, עדיף לאכול אותם "חיים". אך לפעמים נתקלים בתבלין/צמח מרפא כמו לדוגמא - הזעתר, שמשמש גם לתה לריפוי כאב בטן ונפוץ גם כתבלין לסלט/לבנה וכדומה... מה עושים? והאם יש הבדל משמעותי בין הצורות? יש איזה "כללי אצבע"? או שצריך לברר את זה על כל צמח בנפרד? תודה רבה ים

ללא סוכר שיש בו ממתיק מלטיטול.. קצת פחמימות הרבה מאוד סידן ומלא ויטמינים ברמות גבוהות אז רציתי לשאול אם זה מדגנים מלאים , ומה החסרונות שלו? כי זה נראה ונשמע יותר מדי טוב. והאם לקלוגס יש משהו בסגנון הזה של הברנפלקס? ללא סוכר, ועם נתונים דומים? תודה!

09/03/2010 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

ח' שלום הברינפלקס הזה עשוי מחיטה מלאה היתרון היחידי שלו שהוא אכן מכיל סיבים רבים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2010 | 20:37 | מאת: ח

למה קמח? וזה שיש לו ויטמינים ברמה של 50-100% מצריכה יומית זה לא יתרון? יש בו סידן יותר מ300 ל30 גרם.. זה אמיתי?

08/03/2010 | 22:47 | מאת: ליטל

שלום,אני בת 16 ורציתי לשאול משהו קצת מביך בזמן האחרון הנפיחות שלי התגברו לפני כן בקושי נפחתי רציתי לדעת האם זה קשור לתזונה למאכלים שאני אוכלת נ.ב חשוב לציין שלא שיניתי את התזונה שלי כך שזה לא יכול להשפיע בצורה משמעותית כזו שהנפיחות שלי ממש התרבו גם ריחן תודה

09/03/2010 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום אין ספק שהנפיחות נובעת ממה שאת אוכלת . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

08/03/2010 | 22:18 | מאת: מוטי

שלום ברצוני לדעת האם משקה כלורופיל עוזר בהורדת לחץ דם בבתי הטבע המליצו לי לקחת כל יום 2 כפיות מהמשקה המרכיבים של המשקה הם: סורביטול,סודיום קופר כלורופיל,טעם מנטה,חומצה ציטרית,גוארגם,פוטסיום סורבט,סודיום בנזואט אודה לכם אם תספקו לי מידע עבור משקה זה בתודה מראש מוטי

09/03/2010 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

מוטי שלום אכן משקה כלורופיל מאוד יכול לעזור להורדת לחץ דם אולם לא המשקה שהיציעו לך שרובו חומרים משמרים. אם אתה קונה תקנה גרין מגמה או עשב חיטה טרי שלא מכיל תוספים שמעלים לחץ דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2010 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

מטוי שלום, המוצר שהציעו לך מכיל ממתיק אלכוהולי שעלול לגרום לכאבי בטן (סורביטול), מלחים שמעלים לחץ דם (סודיום קופר, סודיום בנזואט) וחומרים מסרטנים (סודיום בנזואט) וחומר משלשל (גוארגם)... כדאי להימנע! אתה יכול לקבל שפע כלורופיל משתיית מיץ ירקות ירוק, טרי וטבעי המכיל קישוא מלפפון גבעול סלרי, עלי חסה ופטרוזיליה. כדאי להימנע מכל משקה או תוסף שמכיל את החומרים המזיקים והמסוכנים שהזכרת. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2010 | 20:57 | מאת: דדי

האם משקה קקאו בריא לעורקי לב? מה אחוז השומן? האם מומלץ עם חלב רגיל או חלב סויה? איך בוחרים קקאו איכותי?

07/03/2010 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

דדי שלום, במספר מחקרי נמצא שפולי קקאו מועילים לעורקים. משקה קקאו ושוקולד זה כבר סיפור אחר. כמות הסוכר והשומר שיש בהם לא מועילה לבריאות. לכן ממליצים לצרוך שוקולד מריר שיש בו 70 - 85% מוצקי קקאו. אני חושב שניזקו של הקקאו עולה על תועלתו, בגלל מספר חומרים מזיקים שנמצאים בו. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2010 | 06:40 | מאת: שומשום

תודה

07/03/2010 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

בשומשום יש הרבה סידן, אבל רק כמות קטנה נספגת מכיוון שיש בו חומצה אוכסלית וחמוצה פיטית המונעות ספיגה טובה של הסידן בגוף.

08/03/2010 | 04:12 | מאת: שומשום

ב100 גרם שומשום או 100 מ"ג סידן ב100 גרם גבינה ?

07/03/2010 | 05:49 | מאת: בר

הרופא המליץ לי להוריד את צריכת המלח כדי לאזן את לחץ הדם ואני מחפש תחליף למלח. ראיתי כמה סוגי מלח(המאליה,אטלנטי) ובכולם כמות הנתרן הייתה גבוהה ממלח רגיל יש תחליף טוב למלח,סוג שאין צורך להמעיט בו בכלל ושאין חשש מעליית לחץ הדם?

07/03/2010 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

בר שלום, יש "מלח" העשוי משורשי צמחים ויש מלח אשלגני שכמות הנתרן בו נמוכה. הוא בעייתי. אני מציע לך להתרגל לאכול ללא מלח ולהנות מהטעם הטבעי והטוב של האוכל. כיום אנחנו צורכים יותר מידי נתרן והדבר פוגע בבריאותנו. בהצלחה צביקה קורן

של מלחים כאלה?ומה הבעיה עם מלח אשלגני? האמת שניסיתי תקופה לאכול ללא מלח ופשוט חסר טעם באוכל

06/03/2010 | 21:48 | מאת: ניסים

שלום רב, אני בן 48 אובחנה אצלי דלקת במעי הגס ורטיקוליטיס והומלץ לי לעשות ניתוח. רציתי לשאול האם יש טיפול טבעי לדלקת הזו אציין כי אני נוטל כדורים של בלוטת התריס אלטרוקסין וגם אספירין קרדילוג וקרסטור. תודה רבה

07/03/2010 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

ניסים שלום, אם אתה מועמד לניתוח, כנראה שהדלקת קשה ונגרם נזק למעי. אתה יכול לנסות לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, או נטורופתיה באזור מגוריך ואולי תחול הטבה במצבך. יתכן ואתה זקוק גם לכמה ימים צום כדי להשקיט את מערכת העיכול. השאלה למתי קבעו את הניתוח. השיפור בדרך הטבעית אינו מיידי ולפעמים נדרשים שבועות וחודשים עד להשגת ריפוי. בכל אופן, גם אחרי הניתוח חשוב לשמור על תזונה טבעית ואיכותית, כדי לא לגרום להישנות התופעה. בהצלחה צביקה קורן