פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20539 הודעות
16831 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

31/01/2022 | 23:15 | מאת: סופי

שלום,ותודה לתשובה בענין אומגה3 מבקשת לדעת האם בזרעי פשתן יש אומגה 3 והאם גם הוא יכול להיות מדלל דם ? תודה רבה סופי

01/02/2022 | 11:48 | מאת: אביבה די וורולי

בזרעי פשתן יש אומגה 3, אך כשאנחנו מקבלים את הנוטריאנטים מהתזונה, ההשפעה היא לא כמו עם תוסף.. לא נראה לי צריך לדאוג מהשפעה מדללת דם מאומגה 3 בתזונה.

31/01/2022 | 17:55 | מאת: סופי

שלום, האם אומגה 3 הוא מדלל דם? ובנוסף אבקש לדעת אם זרעי פשתן שאני טוחנת יכולים להזיק למי שיש לה בעיה עם תת בלוטת התריס? תודה לתשובה סופי

31/01/2022 | 22:41 | מאת: אביבה די וורולי

תוסף של אומגה 3 יכול בהחלט לדלל דם. לא ידוע לי על בעיה בין זרעי פשתן טחונים לבין בלוטת התריס.

31/01/2022 | 09:12 | מאת: שלומית

שלום רב, האם צריכה של כף אחת של שמן זית בכבישה קרה ביום מספיקה כדי לקבל את היתרונות ,או שצריך לקחת יותר מכף אחת ליום כדי לזכות בכול הסגולות? תודה רבה שלומית

31/01/2022 | 09:23 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי שמן זית (כבישה קרה, כתית טהור, חמיצות נמוכה), הוא השמן המומלץ ביותר לכל שימוש במטבח. גם לתיבול סלטים, גם לבישול. אם זה יוצא יותר מכף ליום, כמה טוב.

29/01/2022 | 16:57 | מאת: מיה

היי האם שבבי סויה שאינם אורגניים בריאים?(אין בשוק אורגניים ללא הנדסה גנטית) תודה

29/01/2022 | 19:58 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי עדיף לאכול סויה לא אורגנית מאשר לא לאכול בכלל. כמובן חשוב שמוצרי הסויה יהיו כמה שיותר טבעיים ופחות תעשייתיים.

28/01/2022 | 16:27 | מאת: שירה

שלום רב, קראתי שכמות סידן שיש בכף טחינה גולמית 220 מ"ג,ובכף שומשום מלא יש בכף 115 מ"ג סידן אני צורכת 2 כפות מכול אחד מהם שלפי החישוב יוצא בערך600"ג סידן,האם זה נכון? ,האם אני צריך לקחת את התוצאות האלה בחישוב הכללי של צריכת סידן ביום? תודה שירה

29/01/2022 | 19:50 | מאת: אביבה די וורולי

דרך החישוב שלך נכונה. והצריכה שלך בהחלט טובה.

22/01/2022 | 12:50 | מאת: ברוך

שלום אתמול קניתי בחנות קופסת סלט תפוח אדמה במיונז של "סלטי שמיר".לפי טעמי הסלט היה טעים אבל מצומת (תחמיץ) יותר מדי. אחרי אכילתו הרגשתי כמו כווייה בלשון ובהמשך היום גם אי נוחות בבטן וושט מה הסיבה לתחושות האלה?

22/01/2022 | 19:39 | מאת: אביבה די וורולי

יכולה להיות רגישות לאחד הרכיבים? או שהמוצר היה מקולקל?

21/01/2022 | 16:07 | מאת: מיה

היי אני קוראת הרבה תגובות על שקדים עם או בלי קליפה האם בטוח ניתן לאכול שקדים שנשטפו ללא השרייה וקילוף? תודה

22/01/2022 | 19:37 | מאת: אביבה די וורולי

על פי מה שידוע, זה נראה לא בעייתי.

20/01/2022 | 21:23 | מאת: גילה

מעונית לדעת מה זה גבינת צאן וההבדל בין הגבינות שהם לכ צאן מה לדעתך בריא יותר צאן או האחרים וכח איזה חלב מומלץ

22/01/2022 | 19:37 | מאת: אביבה די וורולי

גבינות צאן מקורם מחלב של עיזים או כבשים. מוצרי חלב אלו נחשבים ליותר בריאים גם בגלל הרכבם התזונתי, וגם בגלל שבד"כ מיוצרים במחלבות קטנות, איכותיות ופחות תעשייתיות. בד"כ גם עיזים וכבשים גדלים וניזונים בצורה קצת יותר "בריאה" מאשר גידולים אינטנסיביים של בקר.

20/01/2022 | 21:15 | מאת: רוניתצ

מעונינת לדעת כמה קלוריות יש בכף סולת והאם דיסת סולת היא מזינה לארוחת ערבו והאם יש בה ערכים תזונתיים טובים תודנ

22/01/2022 | 19:33 | מאת: אביבה די וורולי

סולת היא צורת טחינה של חיטה, קצת שונה מאשר קמח רגיל. לכן ערכים תזונתיים של סולת ( וקוסקוס) וקמח ותוצריו (לחם, פסטה) די דומים: בעיקר פחמימות, מעט סיבים, מעט מאד מינרלים וויטמינים. כדי לקבל ארוחה מזינה אני ממליצה לשלב ירקות טריות או מבושלות, במגוון צבעים, ומקור חלבון איכותי.

19/01/2022 | 20:36 | מאת: מיה

היי האם פולי סויה אורגניים (שהושרו לילה) ונאפים בתנור עם מלח וקצת שמן זית בריאים ויש להם חלבון וערך תזונתי כמו לטופו? תודה

19/01/2022 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

הערך התזונתי מאד דומה.

15/01/2022 | 20:38 | מאת: רותי

שלום אני נוהגת להכין תה ירוק מעלים יבשים אני משאירה אותם במים רותחים לשתי דקות אחרי זה מסננת ושותה עם ארוחת הבוקר אחרי שעה אני שוב שמה את העלים במים עד לרתיחה ושותה עוד כוס האם זה בסדר לעשות שימוש חוזר עם אותו העלים? התכונות של התה עדיין נשארים? לכמה זמן כדאי להשאיר אותם במים לפני המזיגה?

15/01/2022 | 21:08 | מאת: אביבה די וורולי

לאחר שעה או מקסימום שעתיים, חליטה נוספת של אותם העלים היא עדיין בסדר, אך לא יותר. התכונות נשמרות, אם כי במידה פחותה.

שלום, ראיתי סרטון של טבעוני שטען כי בפירות וירקות על הנייר יש כמות נמוכה של חלבונים, אך בפועל יש הרבה חומצות אמינו שאינן נחשבות בחישוב של חלבונים בערכים תזונתיים של המזון. אשמח לקבל הבהרה בנוסף.

15/01/2022 | 18:59 | מאת: אביבה די וורולי

חומצות אמינו הם מולקולות פשוטות, קטנות מאד, שמחוברות בתור שרשרת, מהוות היחידות שמרכיבות את החלבונים (מולקולות גדולות ומורכבות). במילים אחרות חומצות האמינו הם הלבנים שבונות את החלבונים. בכל סוגי המזונות יש גם חלבונים שלמים וגם חומצות אמינו חופשיות. כשמערכת העיכול מפרקת את החלבונים, מתקבלות חומצות אמינו, והן אלה שנספגות לדם ולכל חלקי הגוף. לכן גם אלה וגם אלה חשובים לתזונה. האמת: אני לא יודעת אם הערכים התזונתיים שרשומים באתרים השונים לוקחים בחשבון את חומצות האמינו, ואני לא יודעת כמה הבדל זה משמעותי כדי לבנות תזונה מאוזנת, כנראה שלא כל כך...

יש לי 2 שאלות האם מותר לאכול עגבניה שלם ביום? או שמומלץ חצי עגבניה? האם מותר לאכול מלפפון שלם ביום? או שמומלץ חצי מלפפון?

14/01/2022 | 09:00 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט טוב לאכול עגבניה שלמה, מלפפון שלם, אפשר גם יותר. מומלץ תמיד להוסיף ולגוון בין הירקות.

האם משקה פרידום מצמח האלוורה עוזר לכאבים בברכיים כתוצאה משחיקת סחוס

13/01/2022 | 11:22 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה את המוצר. אלוורה זה צמח מרפא, שבעיקר תורם לבריאות מערכת העיכול. האם זה מיץ אלוורה 100% או משקה שאליו הוסיפו קצת אלוורה (יש לאחרונה לא מעט מוצרים כאלו, לכאורה דיאטטיים, אני לא בטוחה לגבי איכותם).

12/01/2022 | 17:45 | מאת: דגנית

מרקים אישיים עם סוכר זה אותו דבר כמו מיצים מתוקים מבחינה של הנזק הבריאותי שלהם ? ( אפילו שהם קטנים ) זה יכול להיות בעיה אם אני עכשיו בסוג של דיאטה ?

13/01/2022 | 11:20 | מאת: אביבה די וורולי

כל מזון או משקה אליו הוסיפו סוכר (שזה לא הסוכר הטבעי של רכיביו, למשל - פירות), הוא מיותר ומזיק לבריאות. חד משמעית.

20/02/2022 | 11:47 | מאת: דוד

בשתייה מתוקה את כוללת גם מיצי פירות? הם יכולים דווקא להיות פתרון נהדר מאחר ומדובר בגלוקוז פירות. מיצי פירות בדרך כלל מגיעים עם המון נוטריינטים ונוגדי חמצון - במיוחד פירות הדר. https://www.sahut.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95 הקישור למעלה הוא למיצי פירות של חברת סחוט שעושים עבודה נפלאה כזה מגיע לבריאות - תוכלו גם להתרשם מהבלוג שלהם בענייני תוספי תזונה תזונה ושייקים בריאים.

10/01/2022 | 15:18 | מאת: אילנה

שלום רב קראתי שפולי קקאו מאוד בריאים. היום קניתי וראיתי שעל האריזה כתוב שיש במאה גרם 31 אחוזי שומן רווי. האם זה בריא למרות השומן הרווי? ובמידה וכן, כמה אתה ממליצה לאכול ביום? אודה לתשובתך.

10/01/2022 | 22:26 | מאת: אביבה די וורולי

בקקאו הנקי קיימים המון חומרים נוגדי חמצון המיטיבים לבריאות - לכן נחשב כתורם לתזונה בריאה. נכון יש גם קצת שומן רווי (זניח בעיניי), וגם חומרים מעוררים דומים לקפאין, לכן מומלצת צריכה מוגבלת - לדעתי פולים בודדים ביום ( 2- 4... )

11/01/2022 | 15:13 | מאת: אילנה

תודה רבה על תשובתך. שכחתי גם לשאול אם את הקליפה מותר לאכול?

11/01/2022 | 17:56 | מאת: אביבה די וורולי

בד"כ מה שקונים זה מוכן לאכילה, לא מקלפים.

15/01/2022 | 15:36 | מאת: אילנה

בהמשך לשאלותיי בנושא פולי הקקאו. האם יש הבדל בין פולי קקאו שלמים שקונים עם הקליפה לבין שביבי פולי קקאו שזה בלי הקליפה? אודה לתשובתך.

09/01/2022 | 07:51 | מאת: רני

אני רוצה לדעת אם יכול להיות משהו כזה שאם אני אוכל טונה כבר הרבה זמן פעמיים ביום עם קטניות אז זה משבש את העיכול ?

09/01/2022 | 09:28 | מאת: אביבה די וורולי

קשה לתת תשובה... ממליצה ללכת ליעוץ, לבדוק את כל התזונה שלך, ולהבין מאיפה נובעות הבעיות. באופן כללי - מומלץ לגוון כמה שיותר את התזונה שלנו. טיפ: להשרות ולהנביט קטניות, זה מקל על תהליכי עיכול.

09/01/2022 | 07:47 | מאת: דנה

@ לאיזה סיטואציות עוזר הפרוביוטיקה והאם הוא מתאים למי שהעיכול שלו לא בדיוק נורמלי כי יש קצת שלשול ויציאות רגילות לסירוגין ?

09/01/2022 | 09:24 | מאת: אביבה די וורולי

תוסף פרוביוטיקה יכול מאד לעזור במצבים בהם מערכת העיכול לא עובדת כסדרה. הרבה פעמים עיכול לא סדיר נובע (גם) מחוסר איזון בין אוכלוסיות החיידקים ה"טובים" במעי - פרוביוטיקה עוזרת להחזרת האיזון. הרבה פעמים זה לא יהיה מספיק- נדרשת עבודה תזונתית ואולי עוד כלים טיפוליים.

06/01/2022 | 15:01 | מאת: ליסה

שלום מה יותר טוב למערכת העיכול זרעי צ'יה שחורים או לבנים?

06/01/2022 | 22:47 | מאת: אביבה די וורולי

לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין השניים. עבור מערכת העיכול מומלץ להשרות זרעי צ'יאה במים לחצי שעה לפחות. חשוב לשתות הרבה נוזלים ביחד עם זה.

29/01/2022 | 11:21 | מאת: ליסה

למה להשרות אותם במים במה זה עוזר? אי אפשר לערבב אותם ביוגורט למשל ולאכול?

06/01/2022 | 07:05 | מאת: ערן

T אני מעוניין לדעת איזה סגולות רפואיות יש לנענע ואם היא באמת מקלה על בעיות בעיכול ולתחזק אותו בדרך בריאה ?

06/01/2022 | 22:45 | מאת: אביבה די וורולי

נענע היא צמח עדין ומעולה, טוב לשלב אותו בתזונה היום יומית, הן כתבלין והן כחליטה. יכול מאד להקל בבעיות עיכול , וגם טוב לנשימה.

06/01/2022 | 07:02 | מאת: מישהי

איזה אוכל צריך לאכול בסיטואציה של שלשול / הקאות מה גורם לזה ואיך מונעים ת'דברים האלה בעתיד שלא יקרו

06/01/2022 | 19:16 | מאת: אביבה די וורולי

קיימות המון סיבות לשלשולים והקאות. יכול להיות זיהום נקודתי (למשל מזון מקולקל), רגישות אישית למזונות ספציפיים, בעיות בקיבה, חוסר איזון בפלורה של חיידקי המעי ועוד מגוון מצבים בריאותיים אחרים. מומלץ לאכול מזונות פשוטים, מבושלים, לא תעשייתיים, ללא הרבה סיבים. אבל חשוב מאד לקבל אבחון ויעוץ אישי, בעיקר אם זו תופעה שחוזרת על עצמה.

01/01/2022 | 23:00 | מאת: סופי

שלום האם התבלין פפריקה מתוקה אדומה שמשתמשים להוספה למרקים,הוא פועל יוצא של הירק פלפל אדום,ומי שיש לו בעיה עם סולנים צריך להיתרחק גם מהתבלין של פפריקה מתוקה? אשמח למענה סופי

06/01/2022 | 19:11 | מאת: אביבה די וורולי

מדובר בזן של פלפל, אם נשארת כמות של סולניים מעודדי דלקת / אלרגנים - אני לא יודעת. הרגישות משתנה מאד מאדם לאדם.

01/01/2022 | 14:07 | מאת: ענת

שלום הלחמים של ד"ר מרק ידועים באיכותם לאחרונה קניתי לחם קל מכוסמין מלא של ד"ר מרק במעטפת הלחם כתוב שלא מכיל חומרים משמרים אבל ברכיבים של הלחם מופיע שיש חומרים משמרים E 202 E 282 E 481 אלה חומרים מזיקים?

01/01/2022 | 20:34 | מאת: אביבה די וורולי

כל תוסף מזון בתעשייה מקבל מספר E, גם תוספים טבעיים. קיימות רשימות של מספרי E בהרבה אתרים, גם באתר משרד הבריאות, עם הסבר על כל אחד מהם. מוזמנים לעיין בהם.

31/12/2021 | 23:25 | מאת: שלומית

שלום רב, האם חטיף שמכיל חלבון 36 גרם יכול להחליף כול חלבון שנימצא במזון כמו לדוגמא גבינה ואפשר לחשב אותו יחד עם שאר החלבונים שאני אוכלת,גם אם אני לא מתאמנת או שהחטיף מיועד למתאמנים האם יש סכנה של עודף חלבון? תודה רבה לתשובה שלומית

01/01/2022 | 20:31 | מאת: אביבה די וורולי

כל דבר שאת מוסיפה לתזונה היומית שלך נכנס לחישוב הכללי של הערכים התזונתיים. חשוב מאד מאד שנקבל נוטריאנטים ממגוון מזונות ולא נצמצם למשל – את קבלת החלבון (או כל נוטריאנט אחר) למספר קטן של מקורות מזון. בגדול אדם חייב לקבל בין 0.8 עד 1 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופו (לעוסקים בפעילות פיזית מוגברת זה יהיה יותר). עודפים קיצוניים עלולים להביא למצבים לא מיטיבים, אך לא צריך להיכנס לחישובים מיותרים ביום יום.

30/12/2021 | 21:26 | מאת: מרטה בן חיים

מבקשת לדעת איזו כמות סובין וגם שיבולת שועל מומלץ לצרוך ביום(כפות) תודה

01/01/2022 | 20:22 | מאת: אביבה די וורולי

מנה ביום של שיבולת שועל במגוון צורת היא מצוינת לכולם. כמובן לכל אדם עדיף להתאים המלצות ספציפיות, ביחס למצב הבריאותי, פעילות מערכת העיכול, והתזונה היומית שלו. לגבי סובין , זו כמות גדולה של סיבים תזונתיים - ההתאמה האישית עוד יותר חשובה. בד"כ טוב לשלב סובין באפיה...

01/01/2022 | 20:30 | מאת: מרטה בן חיים

תוכלי בבקשה לפרט בכמויות(כפות) מה נחשב למנה של שיבולת שועל ביום? כמוכן,לגבי סובין.פשוט,אין לי כל הערכה.מבינה שעלי להתייעץ לגבי כמות אינדיבידואלית.תודה

01/01/2022 | 20:36 | מאת: מרטה בן חיים

תוכלי בבקשה לפרט כמות(כפות)הנחשבת למנה של שיבולת שועל וגם של סובין.אין לי כל הערכה וזקוקה למידע.ברור לי שעלי להתייעץ בנוסף גם אינדיבידואלית.תודה

01/01/2022 | 22:49 | מאת: אביבה די וורולי

שיבולת שיועל - מנה יכולה להיות בין שתי כפות לכוס (וגם יותר, זה סבבה). סובין - למיטב ידיעתי אפשר כף אתח או שתיים במתכון של אפיה (עם עוד קמחים ....)

27/12/2021 | 22:33 | מאת: ספיגת סידן משיבולת שועל

שלום מהי כמות הסידן שנספגת בגוף ממשקה שיבולת שועל ? רשום בקרטון 120 מג האם כל 120 מג. ספגים בגוף ? האם יש תחליף שממולץ שבה ספיגת הסידן היא מירבית במידה ויש בעית לקטוז ?

28/12/2021 | 22:31 | מאת: אביבה די וורולי

קשה מאד לדעת מה הספיגה של מינרלים, מכל מזון,, ועוד יותר קשה אם המזון מעובד. אולי משקה שקדים יספק יותר סידן זמין לגוף. מומלץ להשלים עם שקדים ושומשום, ומוצריהם, כמה שפחות מעובדים.

29/12/2021 | 00:02 | מאת: רוי

תודה רבה האם משקה שקדים / סויה / שיבולת שועל הם מוצרים מעובדים?

29/12/2021 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

חלב שקדים למשל, יותר מעובד מאשר ממרח 100% שקדים. מן הסתם יש כמה סוגים, מעובדים יותר או פחות, מוזמנת לבדוק את הרכיבים.

26/12/2021 | 22:29 | מאת: אל

היי האם עקב תזונה חומצית מדי יכול להיווצר מחסור בקלציום? קיבלתי תשובה כי חסר לי אבל התזונה שלי נוטה להיות בריאה מדי, עם זרעים, ירקות, קטניות ודגנים מלאים, עכשיו קוראת ומבינה שיכול להיות שהמזון הוא חומצי מדי... מנסה להבין איפה טעיתי..

הכוונה הייתה למגנזיום, סליחה

28/12/2021 | 22:27 | מאת: אביבה די וורולי

חסר במינרלים, ובסידן במיוחד, יכול להתקיים ממגוון סיבות. ממליצה לקבל יעוץ פרטני לגבי דיוק בתזונה ו/או לקיחת תוסף.

25/12/2021 | 16:14 | מאת: שירלי

שלום האם העלים של שורש סלרי ,הם בעלי אותם יתרונות כמו של עלי סלרי ללא שורש? תודה לתשובה שירלי

28/12/2021 | 22:25 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שכן. תמיד טוב לגוון בין הירקות, אז אם יש הבדלים קטנים, זה דווקא נחמד.

23/12/2021 | 13:01 | מאת: מירב

שלום, האם קיים בשוק מזון רפואי כגון ensure אבל עם רכיבים איכותיים יותר (כגון מתילפולאט במקום חומצה פולית) וללא ממתיקים מלאכותיים ועוד? תודה.

28/12/2021 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

האמת... אני לא יודעת. יש כמה מוצרים של "סופרפוד" (superfood), עתירים בויטמינם ומינרלים ו /או חלבון - אך לא נראה לי ממש דומים ל ensure.

14/12/2021 | 20:44 | מאת: בלהה

האם מעי רגיז גורם לכאבים כמעט יומיומים,יציאות לא קבועות.לעיתים בלחץ שמגביר את הכאב לאחר יציאה. אני לוקחת מידי פעם פחם נוריט. הכאבים ממש מיאשים,איזה כדורים לקחת כדי להרגיע את הכאב. תודה.האם להעזר ביעוץ תזונתי אצל הומאופת?

15/12/2021 | 22:06 | מאת: אביבה די וורולי

מה שאת מתארת זה יכול בהחלט להיות מעי רגיז. מומלץ מאד יעוץ וטיפול ע"י איש מקצוע בתחומי הרפואה הטבעית (נטורופתיה, רפואה סינית, הומיאופתיה ועוד.. )

14/12/2021 | 19:33 | מאת: ענת

האם יש קשר בין רמת כולסטרול גבוהה לבין איחור במחזור החודשי? רמת הכולסטרול 257 הכולסטרול הרע 181 זה משמעותי?

15/12/2021 | 22:02 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא רואה קשר ישיר בין כולסטרול גבוה בדם לבין איחור במחזור. שומנים גבוהים בדם יכולים להוביל לשינויים הורמונלים ע"י מנגנונים שונים. מומלץ לטפל בכולסטרול - בעיקר ע"י תזונה ופעילות גופנית, ובמקביל לבדוק מהן יכולות להיות הסיבות למחזור לא סדיר.

12/12/2021 | 14:30 | מאת: ליסה

שלום אני מורחת שמן קוקוס בכמות רבה על הגוף ועל הפנים וזה ממש נספג בעור אני מתרחקת משמן קוקוס בגלל השומן הרווי שמכיל בכמות רבה האם הספיגה דרך העור היא משמעותית?

15/12/2021 | 21:54 | מאת: אביבה די וורולי

שמן קוקוס על העור זה נהדר. להבנתי לא משפיע על תהליכים פנימיים, או מטבולים. גם שמן קוקוס כמזון זה מצוין, כמובן במידה, ובהתאמה אישית.

היי אני טבעונית ואוהבת לאפות עם חמאת בוטנים או שקדים.. האם חמאת בוטנים היא בריאה ללא אפייה או עם? אינני אלרגנית לבוטנם.

15/12/2021 | 21:56 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא חושבת שיש הבדל גדול בין חמאת בוטנים "טריה" או לאחר אפיה. באופן כללי יש מקורות אחרים של חלבון ושל שומנים מן הצומח שאיתם מאד מומלץ לגוון.

11/12/2021 | 18:50 | מאת: נועה

שלום אפשר לקחת נוסטרול 900 מייג להורדת כולסטרול פעמיים ביום במשך שלושה חודשים ללא חשש?

11/12/2021 | 19:31 | מאת: אביבה די וורולי

עקרונית זה המינון המומלץ. עבור תוספים - חשוב מאד יעוץ פרטני עם איש/אשת מקצוע שמכיר/ה את המטופל, את אורח החיים שלו, אם לוקח תוספים או תרופות.

14/12/2021 | 20:59 | מאת: אילנה

שלום רב גם אני לוקחת נוסטרול. נוסטרול קומפלקס. קרוב ל-3שנים. זה קצת עוזר להורדת הכולסטרול. אחרי כל בקבוק של 60 כמוסות אני עושה הפסקה של שבוע. לי אין עם מי להתייעץ. כי רופאי המשפחה לא מכירים תוספי תזונה. אני לוקחת חוץ מזה גם ויטמין D. לפעמים גם כורכום בכמוסות. שאלתי: האם מותר לקחת את הנוסטרטל כל הזמן עם הפסקות של שבוע אחרי כל בקבוק? כמו שלוקחים בקביעות סטטינים? אודה מאוד לתשובתך.

09/12/2021 | 07:38 | מאת: שרון

שלום, האם שמן חמניות בכבישה קרה טוב לבישול לאפיה וטיגון? תודה למענה שרון

11/12/2021 | 19:29 | מאת: אביבה די וורולי

לאפיה אין בעיה. טיגון - ההמלצה היא להפחית, לא משנה עם איזה שמן . ובעיקר להקפיד שהשמן לא יישרף.

06/12/2021 | 20:02 | מאת: עמי

האם יין אדום מגדיל את כמות הברזל בדם?

11/12/2021 | 19:27 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה תופעה כזו

06/12/2021 | 19:52 | מאת: ענת

שלום אני נוהגת לאכול 2 פרוסות של לחם מקמח כוסמין מלא בארוחת הבוקר עם אבוקדו וירקות עם תה ירוק ועוד 2 פרוסות לארוחת הערב האם זה הרבה שיכול לתרום לעלייה ברמת הכולסטרול? הלחם אני מכינה מהבית שמכיל רק קמח כוסמין מלא מלח שמן זית סודה לשתייה ללא אלומניום ומים האם זה בסדר לאכול לחם באופן שיגרתי עם סודה לשתייה? או שיכול להזיק אני מתנזרת משמרים כרגע בגלל שזה גורם לנפיחות בטן אשמח אם אזכה למענה תודה

11/12/2021 | 19:27 | מאת: אביבה די וורולי

היום אנחנו יודעים שפחמימות פשוטות משפיעות לרעה על רמות הכולסטרול, אך כוסמין מלא עשיר בסיבים, אז בהחלט יותר טוב. לגבי כמויות, קשה להמליץ בלי להכיר את האדם, את אורח החיים שלו, את התזונה שלו. תמיד עדיף יעוץ פרטני. ניסית לחם מחמצת?

06/12/2021 | 08:47 | מאת: אמיר

שלום, אני חולה לב שמנסה לשפר את הבריאות,. מהי הכמות של שיני שום שצריך לצרוך ביום , על מנת שתהיה לו השפעה חיובית על הבריאות? תודה אמיר

06/12/2021 | 10:29 | מאת: אביבה די וורולי

מאד קשה להמליץ על כמויות של מזונות מבלי להכיר את האדם ואת התזונה שלו. וקשה לדעת אם תזונה תהיה מספיקה או שתצטרך עוד תמיכה. שן שום ביום זה יכול להיות מצוין.

04/12/2021 | 10:40 | מאת: אילנה

שלום רב האם כשרואים בצואה כמו גרעינים זה יכול להיות שהאוכל יוצא בצואה? אני אוכלת בדכ אגוזים, שקדים, קטניות כמו חומוסים ואפונה, האם אפשר לראות את זה בצואה? ושאלה נוספת: האם שמן אורנו בריא? אודה לתשובתך.

06/12/2021 | 10:27 | מאת: אביבה די וורולי

שלום קורה מדי פעם שמזון שלא עבר תהליך עיכול תקין ייראה בחלקו בצואה. שווה בדיקה. תבדקי עם עצמך אם את סובלת מעוד תסמינים במערכת העיכול... מניחה שכתבת שמן אורגנו? יש לו תפקיד חיטוי חשוב: נגד וירוסים/ חיידקים/ פטריות, בעיקר במערכת העיכול. אם את מתכוונת למוצרים שקונים בחנויות טבע, הם מצוינים ברגע שיש צורך , פחות כתוסף יום יומי/ מניעתי.

03/12/2021 | 07:24 | מאת: סופי

שלום, האם ירקות שקילפתי יום לפני והחזקתי אותם במקרר ,ולמחרת בישלתי או אפיתי מאבדים מסגולותיהם רק מישום שקילפתי יום לפני? תודה למענה

03/12/2021 | 10:36 | מאת: אביבה די וורולי

אם הירקות היו טריות וטובות, אני לא רואה בזה בעיה.

02/12/2021 | 21:13 | מאת: שולי

שלום רב , רציתי לבקש את דעתך על שמן זרעי ענבים מזוכך האם הוא בריא לבישול טיגון או שיש לו חסרונות וגם יכול להזיק? תודה שולי

03/12/2021 | 10:35 | מאת: אביבה די וורולי

היום שמן זרעי ענבים מוכר כאחד השמנים הטובים גם לבישול וטיגון. לגבי כל השמנים: זיכוך הוא תהליך תעשייתי שמוריד חלק מהתכונות של המזון – אז תמיד יש להעדיף שמנים לא מזוככים. עוד חשוב: לגוון בין השמנים, לטגן כמה שפחות, וכמובן להקפיד: כשהשמן מתחיל להישרף – לזרוק! דעתי האישית: לבישול מאד מומלץ שמן זית כתית מעולה, בעל חומציות נמוכה (יש שמנים ישראלים מעולים!!). לטיגון – יש מחלוקות ערות בנושא.

02/12/2021 | 14:25 | מאת: רונית

שלום יש לי כולסטרול גבוה מנסה לאזן דרך תזונה נכונה האם כדאי לי להתרחק מיוגורט של תנובה 4.5 אחוז שומן ? האם יש סיכוי שיעלה את רמת הכולסטרול?

03/12/2021 | 10:27 | מאת: אביבה די וורולי

כדי לטפל בכולסטרול גבוה חייבים לתכנן תזונה מדויקת, בעיקר בכל מה שנוגע את המזונות מן החי. יוגורט מפני עצמו, הוא בין מוצרי החלב שאנחנו פחות מורידים (תסתכלי ברכיבים - מה עוד יש שם? סוכר? ), אבל חייבים לבדוק מה עוד נוכח בתזונה שלך. חשובה מאד נוכחות יומית של סיבים תזונתיים, ירקות, קטניות, פירות (במידה). בהצלחה!

שלום אני נוהגת לאכול אבוקדו שלם בבוקר ולפעמים גם בארוחת הערב בתוספת ירקות האם זה נחשב ליותר מידי שיכול להעלות את רמת הכולסטרול?

29/11/2021 | 17:06 | מאת: אביבה די וורולי

שלום כולסטרול הוא סוג של שומן שנמצא אך רק במזונות מן החי. מזונות מן הצומח מכילים לרוב שומנים בלתי רוויום, הם מטיבים לבריאות, וחלקם חיוניים (הגוף לא יודע לייצר אותם, חייב לקבלם מהמזון). באבוקדו בפרט קיימים שומנים עשירים באומגה 9, ועוד שומנים מיטיבים עם הבריאות. ברור שגם צריכה של שומנים בריאים חייבת להיות שקולה. לא הייתי מוותרת על אבוקדו, בשילוב עם תזונה בריאה ומגוונת.

תודה על המענה אז זה בסדר לאכול אבוקדו שלם בארוחת הבוקר ועוד אבוקדו לארוחת הערב שלוש פעמים בשבוע? האמת נהגתי לאכול אבוקדו כל יום למשך חודשים כי מאוד אוהבת עכשיו אני מנסה לצמצם

03/12/2021 | 10:22 | מאת: אביבה די וורולי

לדעתי ממוצע של אבוקדו ביום זה בסדר גמור. ברור שחייבים לקחת בחשבון את כל התזונה שלך, למשל מה סך כול השומנים במשך היום - את זה תוכלי לעשות ביעוץ פרטני.

26/11/2021 | 15:58 | מאת: רונית

שלום אימא שלי חולת סכרת שומרת על תזונה נכונה אוכלת מסודר 3 ארוחות ביום אחר הצהריים היא מנשנשת חטיף קטן ללא תוספת סוכר איך שהבנתי שחטיפים שמכילים תחליפי סוכר כמו מולטיטול סורביטול מזיק למעיים אז איזה מתוק אפשר לאכול שימתיק קצת את החיים הרי אי אפשר לוותר לחלוטין על סוכר

28/11/2021 | 12:08 | מאת: אביבה די וורולי

נכון, לפעמים צריך קצת מתוק. גם אם מדובר בארוחות ביניים, וגם אם הן קטנות, הן ארוחות לכל דבר, וחשוב ייעוץ פרטני ותכנון שלהם לפי האדם הספציפי. כללי אצבע: מקור המתוק יהיה כמה שיותר טבעי ופחות תעשייתי: פירות, אפילו תמר במצבים מסיומים, שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו. חובה לשלב עם המזון הסוכרי / פחמימתי עוד מזון שומני או חלבוני: אגוזים/ שקדים/ יוגורט/ טחינה... על מנת להוריד את האינדקס הגליקמי של הארוחה.

25/11/2021 | 19:03 | מאת: מיכל

שלום עקב לחץ דם גבולי אני רוצה להתרחק מהמלח במקום מלח במה אפשר להמליח תבשילים ושלא גורם לעלייה בלחץ הדם?

28/11/2021 | 11:54 | מאת: אביבה די וורולי

שלום! קיימים בחנויות טבע מגוון מלחים על בסיס סלרי או ירקות. הכי טוב וכייף בעיניי זה לשחק ולגוון עם תבלינים, לפי הטעם של כל אחד. אפשר לעשות את השינוי באופן הדרגתי – להוריד בכמות המלח ולהוסיף לאט לאט תבלינים אחרים.

24/11/2021 | 19:01 | מאת: מיכל

שלום האם גם מלח המלאיה מעלה את רמת לחץ הדם כמו המלח הלבן? האם טוב להשתמש בו בתבשילים?

25/11/2021 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום בוודאי. אם תאכלי מהמלח בכמות רבה יעלה לחץ הדם כי יש שם נתרן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום במשך כחודשיים קניתי ואכלתי כל יום מוצר זול שנקרא שניצל אמריקאי(באריזה כך שרק לחמם ולאכול). ביום אחד הייתי רעב ואכלתי שני שניצלים ברצף מתוך האריזה והרגשתי כובד בבטן. מאז אני מרגיש כובד בבטן כל הזמן ועליתי במשקל עוד 7 קג, כאשר יציאות שלי בשרותים בסדר ואני אוכל עד 6 בערב ובוודאי שהפסקתי לאכול את המוצר הזה האם זה אמור לחלוף? או שיש לי סיבה לדעגה?

24/11/2021 | 16:01 | מאת: אביבה די וורולי

שלום מזון מטוגן ומזון תעשייתי יכולים להכביד לא מעט על מערכת העיכול. סביר שזה יחלוף אם תחזור לתזונה מאוזנת וטבעית. במקרה כזה מומלץ להקפיד על ארוחות קטנות, במרחק של 3 -4 שעות ביניהן. דוגמאות למזונות שמרגיעים את המערכת: שיבולת שועל, ירקות מבושלים ( גם ירקות שורש) ומרקים מגוונים. ניתן לשלב חליטות צמחים כמו קמומיל, לואיזה, נענע, לחך , אלטיאה.

21/11/2021 | 08:31 | מאת: אליהו

כמה כפיות סוכר יש ב-100 ג' דבש טהור? לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלה זו בכל חיפושיי. הכי קרוב לכך מצאתי שיש בו 80 ג' סוכר.

24/11/2021 | 12:18 | מאת: עונה

כפית דבש שוקלת בסביבות ה-9 גרם ודבש מורכב מ-80% סוכר. אם ככה, בכפית דבש יש 7.2 גרם סוכר, שהם 1.44 כפיות סוכר (לפי משקל של 5 גרם לכפית סוכר).

24/11/2021 | 15:43 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה המספרים שאתם כותבים די נכונים. כפית סוכר וכפית דבש די שוות ערך מבחינת תכולת הגלוקוז ומבחינת האינדקס הגליקמי. לכן כל מי שיש לו נטייה לבעיות מטבוליות חייב להתייחס לזה בהתאם. אבל לדבש טהור תכונות רבות נוספות מבחינה בריאותית ובהקשר להגנה חיסונית, לכן השימוש בו מומלץ לרוב האוכלוסיה, במידה, כמובן.

24/11/2021 | 20:46 | מאת: אליהו

האם התכונות החיוביות של דבש שקולות כנגד תכונותיו השליליות, או להיפך? אבקש תשובת המומחה/מומחית.

28/11/2021 | 12:18 | מאת: אביבה די וורולי

שאלה טובה! לרוב אני חושבת שהתכונות הטובות של הדבש הן טובות וחיוניות מאד. אך כל דבר במידה – גם לאנשים בריאים: לא להגזים בכמויות ולהקפיד על שילובים עם מזונות אחרים כדי למתן את התגובה הגליקמית. ברור שאעדיף את הדבש על פני ממתיקים תעשייתיים אחרים או על פני סוכר פשוט. במקרה של אדם עם מחלות רקע, סוכרת או טרום סוכרת, דלקתיות מוגברת בגוף – כנראה לא נמליץ על דבש, או נדייק מאד מאד בשימוש, בייעוץ פרטני בלבד.

20/11/2021 | 21:31 | מאת: רותי

שלום מזה שלוש שנים אפילו יותר אני נוהגת לשתות תה ירוק בכל בוקר באופן שיגרתי עם ארוחת הבוקר לפעמים גם 2 כוסות הכוס השני שעה אחרי הארוחה תה ירוק מעלים יבשים אורגני מחנות טבע האם כך אני יכולה לגרום נזק לגוף? מומלץ לעשות הפסקה?

21/11/2021 | 11:33 | מאת: אביבה די וורולי

תה ירוק הוא תוספת מצויינת לתזונה של כל אחד. בעל נוגדי חמצון חשובים לבריאות. אין מניעה לשימוש יום יומי.

20/11/2021 | 21:13 | מאת: דנה

שלום אני נוהגת להמתיק את העוגות במייפל אורגני שאני קונה מחנות טבע בצנצנת כתוב שמכיל 20 כפיות סוכר האם מוסיפים סוכר ? או שהסוכר שמכיל זה בעצם הסוכר הטבעי שהמייפל בעצמו מכיל?

21/11/2021 | 11:30 | מאת: אביבה די וורולי

אם מוסיפים סוכר למוצר, חייבים לרשום את זה ברשימת הרכיבים, אם לא, אז מדובר בסוכר הטבעי של המייפל. מייפל הוא מזון עתיר סוכר, ובעל אינדקס גליקמי גבוה. גם איתו שווה להקפיד על כמויות מתאמות.

1 ... < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > ... 411