פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20557 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/03/2022 | 16:02 | מאת: עמית

שלום רב. כבר שנים רבות אני סובל מחולשה כרונית. עברתי המון בדיקות דם, גסטרוסקופיה, אנדוסקופיה וכד' וברוך ה' הכל היה תקין מלבד הממצאים היחידים שהברזל וויטמין 12B נמוכים ולאחרונה גם ויטמין D. לעיתים אני סובל מיציאות מרובות, לא שלשול אך בכל זאת פעמיים-שלש ביום ולפעמים אפילו 4-5 פעמים. זה מגיע בתקופות, תקופה מסוימת היציאות רגילות ותקופה אחרת מרובות. האבחנה שניתנה ע"י רופאי גסטרו היתה "חוסר ספיגה", לאמר: אני אוכל כמו שצריך אך הגוף לא סופג את הנוטריינטים הדרושים מן המזון. מדוע? לא היה באפשרותם לאבחן! אציין שלמרות שבהנחיית הרופאים נטלתי B12 תקופה ארוכה (וכמובן רמתו בדם וכן רמת הברזל עלתה מאד) לא הרגשתי שיפור בתחושת העייפות והחולשה. בהתייעצות עם 2 דיאטניות בקופה נאמר לי שהתזונה שלי בסה"כ טובה ומאוזנת ואם כן חזרתי לנקודת המוצא: אני עייף באופן כרוני חלש וחסר חיוניות אך אין פתרון. מתסכל ביותר! האם תוכלי בבקשה לעזור לי? תודה

31/03/2022 | 20:10 | מאת: מימי

יש לי בעיה בדיוק כמו שלך והרופאים בארץ חסרי תועלת כבר שנים. יש לי תור לרופא באוסטריה עוד שבועיים. אעדכן אותך כאן בהמלצות שלו

01/04/2022 | 16:08 | מאת: אביבה די וורולי

כשמאובחן חוסר ספיגה חייבים לטפל בשיקום הרקמות של מערכת העיכול, ושל המעי. קיימים מזונות מתאימים, תוספים וצמחי מרפא. מומלץ לקבל טיפול פרטני אצל נטורופת/ הרבליסט/ רופא סיני.

02/04/2022 | 12:16 | מאת: מימי

זו בעייה יותר רצינית משיקום רקמות עם צמחים. זו בעיה הורמונלית

27/03/2022 | 21:09 | מאת: מנשה

האם ליטול על קיבה ריקה, כמה זמן לפני או אחרי ארוחה? או בסמוך לארוחה ?

28/03/2022 | 11:55 | מאת: אביבה די וורולי

לגבי צמחי מרפא, עדיף תמיד לקבל יעוץ אישי, על פי הצרכים של המטופל. בד"כ חצי שעה לפני הארוחה.

26/03/2022 | 19:59 | מאת: שלומית

שלום רב, יש לי כולסטרול גבולי ,האם אפשר להוריד אותו בעזרת שתיית יין ? אם כן כמה לשתות מבלי להינזק? ואיזה סוג של יין רצוי תודה רבה מאוד שלומית

27/03/2022 | 08:18 | מאת: אביבה די וורולי

ביין אדום יש נוגדי חמצון. הם לא יורידו את רמת הכולסטרול, רק ימנעו את החמצון שלו . כוס ביום? אם יש בעיות בכבד אז מומלץ לא לצרוך אלכוהול בכלל. כדי להוריד את רמת הכולסטרול יש כלים אחרים, יותר אפקטיביים...

26/03/2022 | 17:52 | מאת: חנה אביגדור

איזי כמות צ'יקוריה נכון לשתות

27/03/2022 | 08:15 | מאת: אביבה די וורולי

קפה צ'יקורי הוא ללא קפאין. כמו כל דבר מומלץ לא להגזים, אפשר לגוון עם שתיה של חליטות אחרות.

24/03/2022 | 18:32 | מאת: מנשה

אני קוטף כמות גדולה של עלים וכדי שלא יעלו עובש בשימור, אני מחמם הכל בתנור אפיה עד שיתייבשו, וצורך כל פעם כמות קטנה. האם זה פוגע באיכות התזונתית שלהם?

27/03/2022 | 08:13 | מאת: אביבה די וורולי

עלי זית בתור צמח מרפא? תשתדל שטמפרטורת הייבוש לא תעבור את ה 50 מעלות צלסיוס.

24/03/2022 | 15:19 | מאת: סופי

שלום רב, האם פתיתי שיבולת שועל עבים יש חומצה פיטית והיא יכולה לפגוע בספיגה של סידן וברזל? כלומר אם אני מכינה דייסה של פתיתי שיבולת שועל עבים אותה אני מבשלת במים ומוסיפה לה אגוזים ושומשום וגרעיני דלעת וחמניות לא תהיה ספיגה שלהם?ומה בנוגע לחלב שיבולת שועל האם יש לה חומצה פיטית? תודה סופי

27/03/2022 | 08:12 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא הייתי דואגת מהחומצה הפיטית של שיבולת שועל. אפשר תמיד להוסיף מזונות עשירים במינרלים גם בארוחות אחרות.

22/03/2022 | 18:56 | מאת: מיה

היי האם תפוח אדמה אורגני עם קליפה הוא בעל ערך תזונתי רב? כדי לשלבו בתפריט? הסוכר שלי 90 ואני אוכלת 3-4 פירות ליום (המתוקים היחידים שלי) ועושה הליכות.. תודה

27/03/2022 | 08:10 | מאת: אביבה די וורולי

האינדקס הגליקמי של תפוח אדמה יחסית גבוה, אפיה עם קליפה היא בהחלט צורת הבישול הכי טובה. בשילוב בתזונה מאוזנת עם חלבונים ושמנים "טובים" זה בסדר גמור.

12/03/2022 | 09:44 | מאת: מיה

היי האם אפייה בתנור של נבטוטים מורידה מערכם התזונתי או שעדיף רק במייבש מזון?

13/03/2022 | 13:19 | מאת: אביבה די וורולי

אפיה בטמפרטורה גבוהה עלולה להוריד חלק מהערכים התזונתיים של מונבטים, אבל עדיין הם דבר טוב מאד, שמומלץ לשלב בתזונה.

08/03/2022 | 22:37 | מאת: מיה

היי האם ניתן לאכול כוסמת מונבטת ללא בישול ואפייה? כמו קורנפקס תודה

08/03/2022 | 23:19 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שעדיף לבשל את הכוסמת או להשרות ולאפות.

האם דייסה קווקר יכולה לעצור שלשול במקום אורז

08/03/2022 | 11:33 | מאת: אביבה די וורולי

בדייסת שיבול שועל יש הרבה יותר סיבים תזונתיים מאשר באורז לבן, היא פחות תעצור שלשול. צריך לבדוק מה המקור של השלשול - זיהום חד פעמי? לאו דווקא מומלץ לעצור אותו לגמרי, רוצים להפטר מהחיידק המזהם, אבל חייבים לשתות הרבה, ולהיזהר מהתייבשות. שלשולים שחוזרים על עצמם בגלל בעיה במערכת העיכול? חייב התייחסות יותר מעמיקה על הסיבות, תזונה ועוד...

04/03/2022 | 13:22 | מאת: שלומית

שלום רב , מבקשת לדעת מה דעתך על תוסף מניתול שניתן באבקה,אני מבינה שהוא סוג של ממתיק האם יש לו תופעות לואי?והאם יש לו גם יתרונות? תודה רבה שלומית

05/03/2022 | 21:55 | מאת: אביבה די וורולי

מניטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבות זה הוא בעל ערך קלורי ואינדקס גליקמי יותר נמוכים. בגלל זה הוא וסוכרים אלכוהולים אחרים מומלצים למי שרוצה לרדת במשקל ו/או לטפל בסוכרת. מבחינה זו אני לא כל כך אוהבת את תחליפי סוכר אלו, ומעדיפה להמליץ למטופלים להתרגל לצרוך פחות סוכר, פחות מתוק, ולחזור ל"מתוק הטבעי" , פירות, תמרים ועוד... כמויות מאד גדולות של סוכרים אלו יכולות לגרום לשלשולים. מניטול באופן ספציפי, נודע גם לאחרונה כתוסף בעל השפעות מיטיבות במחלת פרקינסון. אך לא ברור המנגנון.

23/02/2022 | 12:10 | מאת: יוסי

שלום, האם ממתיקים מלאכותיים גורמים לאי ירידה במשקל? לשומן בטני?

23/02/2022 | 18:30 | מאת: אביבה די וורולי

קיים דיון ער מאד על ממתיקים מלאכותיים, לדעתי הם לא תורמים לבריאות, ולא לתהליך תקין של ירידה במשקל.

19/02/2022 | 15:09 | מאת: אילנה

שלום רב האם פילפל רמירו בריא כמו פילפל אדום רגיל? הכוונה אותם ויטמינים? אודה לתשובתך.

21/02/2022 | 15:33 | מאת: אביבה די וורולי

מבחינה תזונתית הם מאד דומים, מומלץ תמיד לגוון בין סוגי הירקות. למשל לפלפלים מצבעים שונים יש מגוון קצת שונה של ויטמינים ונוגדי חימצון.

18/02/2022 | 14:52 | מאת: יובל

יכול להיות דבר כזה מבחינה גופנית שירדתי במשקל בקצב מהיר תוך שבוע אחרי שהתחלתי בסוג של דיאטה בדגש על צמצום בשומנים / פחמימות ? מה צריך לעשות בשביל לשמור על הסטטוס קוו ולהגיע לתוצאות יפות יותר

21/02/2022 | 15:28 | מאת: אביבה די וורולי

חייבת עבודה פרטנית על התזונה שלך.

16/02/2022 | 08:45 | מאת: שלומית

שלום רב, האם אכילת גבינה (ריקוטה)עם יוגורט בערב יכולה לעזור לשינה טובה? בתודה רבה שלומית

16/02/2022 | 09:32 | מאת: אביבה די וורולי

לא ידוע לי. מזון שמאד עוזר לשינה זה שיבולת שועל. באופן כללי: מזונות מבושלים וקלים לעיכול יכבידו פחות, ויעזרו לשינה טובה. עוד נקודה: מאד מומלץ לסיים לאכול לפחות 3 שעות לפני השינה.

13/02/2022 | 18:33 | מאת: אילנה

שלום רב האם פטריות שקונים בסופר אפשר לאכול אותן כמו שהן טבעיות ללא בישול או טיגון? האם אין בהם איזה חומר מסרטן אם לא מבשלים? אודה מאוד לתשובתך.

14/02/2022 | 12:20 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה חומרים מסרטנים בפטריות. את מתכוונת לחומרי הדברה? תמיד חייבים לשטוף טוב טוב ...

14/02/2022 | 15:22 | מאת: אילנה

אני מתכוונת לרעלן אגאריטין. שמעת על זה?

16/02/2022 | 09:33 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה. אצא ואלמד...

04/02/2022 | 01:37 | מאת: חיליק

אני הולך לעשות דיאטה ורוצה לדעת אם זה חובה ללכת על התפריטים הקלאסיים שיש ברשת שאומרים שצריך לאכול דברים ספציפיים בשביל להגיע לתוצאות / לעשות דיאטה שמורכבת מאוכל מופחת קלוריות ( שניצלים של טבעול + אוכל מוכן למיקרו בכמויות לא גדולות + סנדביצ'ים בריאות ) ולאכול קצת פיצוחים + מעדנים דיאטטיים בין הארוחות ?

05/02/2022 | 21:58 | מאת: אביבה די וורולי

המלצה חד משמעית היא לקבל ייעוץ/ טיפול אישי להתאמת תזונה למצב הבריאותי ולמטרות שלך. בכללי: להרבות בירקות, פירות, קטניות, מזון שאתה מכין ואתה יודע מה יש בו. ולהמעיט בפחמימות ריקות, ובמזון תעשייתי.

02/02/2022 | 17:29 | מאת: אילנה

שלום רב ברצוני לדעת מה ההבדל בין שמן זית כיתית מעולה לבין שמן זית כיתית בכבישה קרה? ואיזה הכי בריא מבינהם? אודה מאוד לתשובתך.

02/02/2022 | 17:32 | מאת: אילנה

הכוונה שמן זית כחתית מעולה בכבישה קרה. מה ההבדל ומה יותר בריא. תודה רבה.

02/02/2022 | 23:03 | מאת: אביבה די וורולי

שניהם מופקים מכבישה קרה. שמן זית כתית מעולה (extra virgin) בעל חמיצות עד 0.8% - נחשב הכי איכותי ובריא. שמן זית כתית (virgin) - חמיצות בין 1.5% לבין 2%. נחשב קצת פחות איכותי.

31/01/2022 | 23:15 | מאת: סופי

שלום,ותודה לתשובה בענין אומגה3 מבקשת לדעת האם בזרעי פשתן יש אומגה 3 והאם גם הוא יכול להיות מדלל דם ? תודה רבה סופי

01/02/2022 | 11:48 | מאת: אביבה די וורולי

בזרעי פשתן יש אומגה 3, אך כשאנחנו מקבלים את הנוטריאנטים מהתזונה, ההשפעה היא לא כמו עם תוסף.. לא נראה לי צריך לדאוג מהשפעה מדללת דם מאומגה 3 בתזונה.

31/01/2022 | 17:55 | מאת: סופי

שלום, האם אומגה 3 הוא מדלל דם? ובנוסף אבקש לדעת אם זרעי פשתן שאני טוחנת יכולים להזיק למי שיש לה בעיה עם תת בלוטת התריס? תודה לתשובה סופי

31/01/2022 | 22:41 | מאת: אביבה די וורולי

תוסף של אומגה 3 יכול בהחלט לדלל דם. לא ידוע לי על בעיה בין זרעי פשתן טחונים לבין בלוטת התריס.

31/01/2022 | 09:12 | מאת: שלומית

שלום רב, האם צריכה של כף אחת של שמן זית בכבישה קרה ביום מספיקה כדי לקבל את היתרונות ,או שצריך לקחת יותר מכף אחת ליום כדי לזכות בכול הסגולות? תודה רבה שלומית

31/01/2022 | 09:23 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי שמן זית (כבישה קרה, כתית טהור, חמיצות נמוכה), הוא השמן המומלץ ביותר לכל שימוש במטבח. גם לתיבול סלטים, גם לבישול. אם זה יוצא יותר מכף ליום, כמה טוב.

29/01/2022 | 16:57 | מאת: מיה

היי האם שבבי סויה שאינם אורגניים בריאים?(אין בשוק אורגניים ללא הנדסה גנטית) תודה

29/01/2022 | 19:58 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי עדיף לאכול סויה לא אורגנית מאשר לא לאכול בכלל. כמובן חשוב שמוצרי הסויה יהיו כמה שיותר טבעיים ופחות תעשייתיים.

28/01/2022 | 16:27 | מאת: שירה

שלום רב, קראתי שכמות סידן שיש בכף טחינה גולמית 220 מ"ג,ובכף שומשום מלא יש בכף 115 מ"ג סידן אני צורכת 2 כפות מכול אחד מהם שלפי החישוב יוצא בערך600"ג סידן,האם זה נכון? ,האם אני צריך לקחת את התוצאות האלה בחישוב הכללי של צריכת סידן ביום? תודה שירה

29/01/2022 | 19:50 | מאת: אביבה די וורולי

דרך החישוב שלך נכונה. והצריכה שלך בהחלט טובה.

22/01/2022 | 12:50 | מאת: ברוך

שלום אתמול קניתי בחנות קופסת סלט תפוח אדמה במיונז של "סלטי שמיר".לפי טעמי הסלט היה טעים אבל מצומת (תחמיץ) יותר מדי. אחרי אכילתו הרגשתי כמו כווייה בלשון ובהמשך היום גם אי נוחות בבטן וושט מה הסיבה לתחושות האלה?

22/01/2022 | 19:39 | מאת: אביבה די וורולי

יכולה להיות רגישות לאחד הרכיבים? או שהמוצר היה מקולקל?

21/01/2022 | 16:07 | מאת: מיה

היי אני קוראת הרבה תגובות על שקדים עם או בלי קליפה האם בטוח ניתן לאכול שקדים שנשטפו ללא השרייה וקילוף? תודה

22/01/2022 | 19:37 | מאת: אביבה די וורולי

על פי מה שידוע, זה נראה לא בעייתי.

20/01/2022 | 21:23 | מאת: גילה

מעונית לדעת מה זה גבינת צאן וההבדל בין הגבינות שהם לכ צאן מה לדעתך בריא יותר צאן או האחרים וכח איזה חלב מומלץ

22/01/2022 | 19:37 | מאת: אביבה די וורולי

גבינות צאן מקורם מחלב של עיזים או כבשים. מוצרי חלב אלו נחשבים ליותר בריאים גם בגלל הרכבם התזונתי, וגם בגלל שבד"כ מיוצרים במחלבות קטנות, איכותיות ופחות תעשייתיות. בד"כ גם עיזים וכבשים גדלים וניזונים בצורה קצת יותר "בריאה" מאשר גידולים אינטנסיביים של בקר.

20/01/2022 | 21:15 | מאת: רוניתצ

מעונינת לדעת כמה קלוריות יש בכף סולת והאם דיסת סולת היא מזינה לארוחת ערבו והאם יש בה ערכים תזונתיים טובים תודנ

22/01/2022 | 19:33 | מאת: אביבה די וורולי

סולת היא צורת טחינה של חיטה, קצת שונה מאשר קמח רגיל. לכן ערכים תזונתיים של סולת ( וקוסקוס) וקמח ותוצריו (לחם, פסטה) די דומים: בעיקר פחמימות, מעט סיבים, מעט מאד מינרלים וויטמינים. כדי לקבל ארוחה מזינה אני ממליצה לשלב ירקות טריות או מבושלות, במגוון צבעים, ומקור חלבון איכותי.

19/01/2022 | 20:36 | מאת: מיה

היי האם פולי סויה אורגניים (שהושרו לילה) ונאפים בתנור עם מלח וקצת שמן זית בריאים ויש להם חלבון וערך תזונתי כמו לטופו? תודה

19/01/2022 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

הערך התזונתי מאד דומה.

15/01/2022 | 20:38 | מאת: רותי

שלום אני נוהגת להכין תה ירוק מעלים יבשים אני משאירה אותם במים רותחים לשתי דקות אחרי זה מסננת ושותה עם ארוחת הבוקר אחרי שעה אני שוב שמה את העלים במים עד לרתיחה ושותה עוד כוס האם זה בסדר לעשות שימוש חוזר עם אותו העלים? התכונות של התה עדיין נשארים? לכמה זמן כדאי להשאיר אותם במים לפני המזיגה?

15/01/2022 | 21:08 | מאת: אביבה די וורולי

לאחר שעה או מקסימום שעתיים, חליטה נוספת של אותם העלים היא עדיין בסדר, אך לא יותר. התכונות נשמרות, אם כי במידה פחותה.

שלום, ראיתי סרטון של טבעוני שטען כי בפירות וירקות על הנייר יש כמות נמוכה של חלבונים, אך בפועל יש הרבה חומצות אמינו שאינן נחשבות בחישוב של חלבונים בערכים תזונתיים של המזון. אשמח לקבל הבהרה בנוסף.

15/01/2022 | 18:59 | מאת: אביבה די וורולי

חומצות אמינו הם מולקולות פשוטות, קטנות מאד, שמחוברות בתור שרשרת, מהוות היחידות שמרכיבות את החלבונים (מולקולות גדולות ומורכבות). במילים אחרות חומצות האמינו הם הלבנים שבונות את החלבונים. בכל סוגי המזונות יש גם חלבונים שלמים וגם חומצות אמינו חופשיות. כשמערכת העיכול מפרקת את החלבונים, מתקבלות חומצות אמינו, והן אלה שנספגות לדם ולכל חלקי הגוף. לכן גם אלה וגם אלה חשובים לתזונה. האמת: אני לא יודעת אם הערכים התזונתיים שרשומים באתרים השונים לוקחים בחשבון את חומצות האמינו, ואני לא יודעת כמה הבדל זה משמעותי כדי לבנות תזונה מאוזנת, כנראה שלא כל כך...

יש לי 2 שאלות האם מותר לאכול עגבניה שלם ביום? או שמומלץ חצי עגבניה? האם מותר לאכול מלפפון שלם ביום? או שמומלץ חצי מלפפון?

14/01/2022 | 09:00 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט טוב לאכול עגבניה שלמה, מלפפון שלם, אפשר גם יותר. מומלץ תמיד להוסיף ולגוון בין הירקות.

האם משקה פרידום מצמח האלוורה עוזר לכאבים בברכיים כתוצאה משחיקת סחוס

13/01/2022 | 11:22 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה את המוצר. אלוורה זה צמח מרפא, שבעיקר תורם לבריאות מערכת העיכול. האם זה מיץ אלוורה 100% או משקה שאליו הוסיפו קצת אלוורה (יש לאחרונה לא מעט מוצרים כאלו, לכאורה דיאטטיים, אני לא בטוחה לגבי איכותם).

12/01/2022 | 17:45 | מאת: דגנית

מרקים אישיים עם סוכר זה אותו דבר כמו מיצים מתוקים מבחינה של הנזק הבריאותי שלהם ? ( אפילו שהם קטנים ) זה יכול להיות בעיה אם אני עכשיו בסוג של דיאטה ?

13/01/2022 | 11:20 | מאת: אביבה די וורולי

כל מזון או משקה אליו הוסיפו סוכר (שזה לא הסוכר הטבעי של רכיביו, למשל - פירות), הוא מיותר ומזיק לבריאות. חד משמעית.

20/02/2022 | 11:47 | מאת: דוד

בשתייה מתוקה את כוללת גם מיצי פירות? הם יכולים דווקא להיות פתרון נהדר מאחר ומדובר בגלוקוז פירות. מיצי פירות בדרך כלל מגיעים עם המון נוטריינטים ונוגדי חמצון - במיוחד פירות הדר. https://www.sahut.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95 הקישור למעלה הוא למיצי פירות של חברת סחוט שעושים עבודה נפלאה כזה מגיע לבריאות - תוכלו גם להתרשם מהבלוג שלהם בענייני תוספי תזונה תזונה ושייקים בריאים.

10/01/2022 | 15:18 | מאת: אילנה

שלום רב קראתי שפולי קקאו מאוד בריאים. היום קניתי וראיתי שעל האריזה כתוב שיש במאה גרם 31 אחוזי שומן רווי. האם זה בריא למרות השומן הרווי? ובמידה וכן, כמה אתה ממליצה לאכול ביום? אודה לתשובתך.

10/01/2022 | 22:26 | מאת: אביבה די וורולי

בקקאו הנקי קיימים המון חומרים נוגדי חמצון המיטיבים לבריאות - לכן נחשב כתורם לתזונה בריאה. נכון יש גם קצת שומן רווי (זניח בעיניי), וגם חומרים מעוררים דומים לקפאין, לכן מומלצת צריכה מוגבלת - לדעתי פולים בודדים ביום ( 2- 4... )

11/01/2022 | 15:13 | מאת: אילנה

תודה רבה על תשובתך. שכחתי גם לשאול אם את הקליפה מותר לאכול?

11/01/2022 | 17:56 | מאת: אביבה די וורולי

בד"כ מה שקונים זה מוכן לאכילה, לא מקלפים.

15/01/2022 | 15:36 | מאת: אילנה

בהמשך לשאלותיי בנושא פולי הקקאו. האם יש הבדל בין פולי קקאו שלמים שקונים עם הקליפה לבין שביבי פולי קקאו שזה בלי הקליפה? אודה לתשובתך.

09/01/2022 | 07:51 | מאת: רני

אני רוצה לדעת אם יכול להיות משהו כזה שאם אני אוכל טונה כבר הרבה זמן פעמיים ביום עם קטניות אז זה משבש את העיכול ?

09/01/2022 | 09:28 | מאת: אביבה די וורולי

קשה לתת תשובה... ממליצה ללכת ליעוץ, לבדוק את כל התזונה שלך, ולהבין מאיפה נובעות הבעיות. באופן כללי - מומלץ לגוון כמה שיותר את התזונה שלנו. טיפ: להשרות ולהנביט קטניות, זה מקל על תהליכי עיכול.

09/01/2022 | 07:47 | מאת: דנה

@ לאיזה סיטואציות עוזר הפרוביוטיקה והאם הוא מתאים למי שהעיכול שלו לא בדיוק נורמלי כי יש קצת שלשול ויציאות רגילות לסירוגין ?

09/01/2022 | 09:24 | מאת: אביבה די וורולי

תוסף פרוביוטיקה יכול מאד לעזור במצבים בהם מערכת העיכול לא עובדת כסדרה. הרבה פעמים עיכול לא סדיר נובע (גם) מחוסר איזון בין אוכלוסיות החיידקים ה"טובים" במעי - פרוביוטיקה עוזרת להחזרת האיזון. הרבה פעמים זה לא יהיה מספיק- נדרשת עבודה תזונתית ואולי עוד כלים טיפוליים.

06/01/2022 | 15:01 | מאת: ליסה

שלום מה יותר טוב למערכת העיכול זרעי צ'יה שחורים או לבנים?

06/01/2022 | 22:47 | מאת: אביבה די וורולי

לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין השניים. עבור מערכת העיכול מומלץ להשרות זרעי צ'יאה במים לחצי שעה לפחות. חשוב לשתות הרבה נוזלים ביחד עם זה.

29/01/2022 | 11:21 | מאת: ליסה

למה להשרות אותם במים במה זה עוזר? אי אפשר לערבב אותם ביוגורט למשל ולאכול?

06/01/2022 | 07:05 | מאת: ערן

T אני מעוניין לדעת איזה סגולות רפואיות יש לנענע ואם היא באמת מקלה על בעיות בעיכול ולתחזק אותו בדרך בריאה ?

06/01/2022 | 22:45 | מאת: אביבה די וורולי

נענע היא צמח עדין ומעולה, טוב לשלב אותו בתזונה היום יומית, הן כתבלין והן כחליטה. יכול מאד להקל בבעיות עיכול , וגם טוב לנשימה.

06/01/2022 | 07:02 | מאת: מישהי

איזה אוכל צריך לאכול בסיטואציה של שלשול / הקאות מה גורם לזה ואיך מונעים ת'דברים האלה בעתיד שלא יקרו

06/01/2022 | 19:16 | מאת: אביבה די וורולי

קיימות המון סיבות לשלשולים והקאות. יכול להיות זיהום נקודתי (למשל מזון מקולקל), רגישות אישית למזונות ספציפיים, בעיות בקיבה, חוסר איזון בפלורה של חיידקי המעי ועוד מגוון מצבים בריאותיים אחרים. מומלץ לאכול מזונות פשוטים, מבושלים, לא תעשייתיים, ללא הרבה סיבים. אבל חשוב מאד לקבל אבחון ויעוץ אישי, בעיקר אם זו תופעה שחוזרת על עצמה.

01/01/2022 | 23:00 | מאת: סופי

שלום האם התבלין פפריקה מתוקה אדומה שמשתמשים להוספה למרקים,הוא פועל יוצא של הירק פלפל אדום,ומי שיש לו בעיה עם סולנים צריך להיתרחק גם מהתבלין של פפריקה מתוקה? אשמח למענה סופי

06/01/2022 | 19:11 | מאת: אביבה די וורולי

מדובר בזן של פלפל, אם נשארת כמות של סולניים מעודדי דלקת / אלרגנים - אני לא יודעת. הרגישות משתנה מאד מאדם לאדם.

01/01/2022 | 14:07 | מאת: ענת

שלום הלחמים של ד"ר מרק ידועים באיכותם לאחרונה קניתי לחם קל מכוסמין מלא של ד"ר מרק במעטפת הלחם כתוב שלא מכיל חומרים משמרים אבל ברכיבים של הלחם מופיע שיש חומרים משמרים E 202 E 282 E 481 אלה חומרים מזיקים?

01/01/2022 | 20:34 | מאת: אביבה די וורולי

כל תוסף מזון בתעשייה מקבל מספר E, גם תוספים טבעיים. קיימות רשימות של מספרי E בהרבה אתרים, גם באתר משרד הבריאות, עם הסבר על כל אחד מהם. מוזמנים לעיין בהם.

31/12/2021 | 23:25 | מאת: שלומית

שלום רב, האם חטיף שמכיל חלבון 36 גרם יכול להחליף כול חלבון שנימצא במזון כמו לדוגמא גבינה ואפשר לחשב אותו יחד עם שאר החלבונים שאני אוכלת,גם אם אני לא מתאמנת או שהחטיף מיועד למתאמנים האם יש סכנה של עודף חלבון? תודה רבה לתשובה שלומית

01/01/2022 | 20:31 | מאת: אביבה די וורולי

כל דבר שאת מוסיפה לתזונה היומית שלך נכנס לחישוב הכללי של הערכים התזונתיים. חשוב מאד מאד שנקבל נוטריאנטים ממגוון מזונות ולא נצמצם למשל – את קבלת החלבון (או כל נוטריאנט אחר) למספר קטן של מקורות מזון. בגדול אדם חייב לקבל בין 0.8 עד 1 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופו (לעוסקים בפעילות פיזית מוגברת זה יהיה יותר). עודפים קיצוניים עלולים להביא למצבים לא מיטיבים, אך לא צריך להיכנס לחישובים מיותרים ביום יום.

30/12/2021 | 21:26 | מאת: מרטה בן חיים

מבקשת לדעת איזו כמות סובין וגם שיבולת שועל מומלץ לצרוך ביום(כפות) תודה

01/01/2022 | 20:22 | מאת: אביבה די וורולי

מנה ביום של שיבולת שועל במגוון צורת היא מצוינת לכולם. כמובן לכל אדם עדיף להתאים המלצות ספציפיות, ביחס למצב הבריאותי, פעילות מערכת העיכול, והתזונה היומית שלו. לגבי סובין , זו כמות גדולה של סיבים תזונתיים - ההתאמה האישית עוד יותר חשובה. בד"כ טוב לשלב סובין באפיה...

01/01/2022 | 20:30 | מאת: מרטה בן חיים

תוכלי בבקשה לפרט בכמויות(כפות) מה נחשב למנה של שיבולת שועל ביום? כמוכן,לגבי סובין.פשוט,אין לי כל הערכה.מבינה שעלי להתייעץ לגבי כמות אינדיבידואלית.תודה

01/01/2022 | 20:36 | מאת: מרטה בן חיים

תוכלי בבקשה לפרט כמות(כפות)הנחשבת למנה של שיבולת שועל וגם של סובין.אין לי כל הערכה וזקוקה למידע.ברור לי שעלי להתייעץ בנוסף גם אינדיבידואלית.תודה

01/01/2022 | 22:49 | מאת: אביבה די וורולי

שיבולת שיועל - מנה יכולה להיות בין שתי כפות לכוס (וגם יותר, זה סבבה). סובין - למיטב ידיעתי אפשר כף אתח או שתיים במתכון של אפיה (עם עוד קמחים ....)

27/12/2021 | 22:33 | מאת: ספיגת סידן משיבולת שועל

שלום מהי כמות הסידן שנספגת בגוף ממשקה שיבולת שועל ? רשום בקרטון 120 מג האם כל 120 מג. ספגים בגוף ? האם יש תחליף שממולץ שבה ספיגת הסידן היא מירבית במידה ויש בעית לקטוז ?

28/12/2021 | 22:31 | מאת: אביבה די וורולי

קשה מאד לדעת מה הספיגה של מינרלים, מכל מזון,, ועוד יותר קשה אם המזון מעובד. אולי משקה שקדים יספק יותר סידן זמין לגוף. מומלץ להשלים עם שקדים ושומשום, ומוצריהם, כמה שפחות מעובדים.

29/12/2021 | 00:02 | מאת: רוי

תודה רבה האם משקה שקדים / סויה / שיבולת שועל הם מוצרים מעובדים?

29/12/2021 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

חלב שקדים למשל, יותר מעובד מאשר ממרח 100% שקדים. מן הסתם יש כמה סוגים, מעובדים יותר או פחות, מוזמנת לבדוק את הרכיבים.

26/12/2021 | 22:29 | מאת: אל

היי האם עקב תזונה חומצית מדי יכול להיווצר מחסור בקלציום? קיבלתי תשובה כי חסר לי אבל התזונה שלי נוטה להיות בריאה מדי, עם זרעים, ירקות, קטניות ודגנים מלאים, עכשיו קוראת ומבינה שיכול להיות שהמזון הוא חומצי מדי... מנסה להבין איפה טעיתי..

הכוונה הייתה למגנזיום, סליחה

28/12/2021 | 22:27 | מאת: אביבה די וורולי

חסר במינרלים, ובסידן במיוחד, יכול להתקיים ממגוון סיבות. ממליצה לקבל יעוץ פרטני לגבי דיוק בתזונה ו/או לקיחת תוסף.

25/12/2021 | 16:14 | מאת: שירלי

שלום האם העלים של שורש סלרי ,הם בעלי אותם יתרונות כמו של עלי סלרי ללא שורש? תודה לתשובה שירלי

28/12/2021 | 22:25 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שכן. תמיד טוב לגוון בין הירקות, אז אם יש הבדלים קטנים, זה דווקא נחמד.

23/12/2021 | 13:01 | מאת: מירב

שלום, האם קיים בשוק מזון רפואי כגון ensure אבל עם רכיבים איכותיים יותר (כגון מתילפולאט במקום חומצה פולית) וללא ממתיקים מלאכותיים ועוד? תודה.

28/12/2021 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

האמת... אני לא יודעת. יש כמה מוצרים של "סופרפוד" (superfood), עתירים בויטמינם ומינרלים ו /או חלבון - אך לא נראה לי ממש דומים ל ensure.

14/12/2021 | 20:44 | מאת: בלהה

האם מעי רגיז גורם לכאבים כמעט יומיומים,יציאות לא קבועות.לעיתים בלחץ שמגביר את הכאב לאחר יציאה. אני לוקחת מידי פעם פחם נוריט. הכאבים ממש מיאשים,איזה כדורים לקחת כדי להרגיע את הכאב. תודה.האם להעזר ביעוץ תזונתי אצל הומאופת?

15/12/2021 | 22:06 | מאת: אביבה די וורולי

מה שאת מתארת זה יכול בהחלט להיות מעי רגיז. מומלץ מאד יעוץ וטיפול ע"י איש מקצוע בתחומי הרפואה הטבעית (נטורופתיה, רפואה סינית, הומיאופתיה ועוד.. )

14/12/2021 | 19:33 | מאת: ענת

האם יש קשר בין רמת כולסטרול גבוהה לבין איחור במחזור החודשי? רמת הכולסטרול 257 הכולסטרול הרע 181 זה משמעותי?

15/12/2021 | 22:02 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא רואה קשר ישיר בין כולסטרול גבוה בדם לבין איחור במחזור. שומנים גבוהים בדם יכולים להוביל לשינויים הורמונלים ע"י מנגנונים שונים. מומלץ לטפל בכולסטרול - בעיקר ע"י תזונה ופעילות גופנית, ובמקביל לבדוק מהן יכולות להיות הסיבות למחזור לא סדיר.

12/12/2021 | 14:30 | מאת: ליסה

שלום אני מורחת שמן קוקוס בכמות רבה על הגוף ועל הפנים וזה ממש נספג בעור אני מתרחקת משמן קוקוס בגלל השומן הרווי שמכיל בכמות רבה האם הספיגה דרך העור היא משמעותית?

15/12/2021 | 21:54 | מאת: אביבה די וורולי

שמן קוקוס על העור זה נהדר. להבנתי לא משפיע על תהליכים פנימיים, או מטבולים. גם שמן קוקוס כמזון זה מצוין, כמובן במידה, ובהתאמה אישית.

1 ... < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > ... 412