פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

אני באמת אפנה לקבלת יעוץ תזונתי- נראה לי שאיני צורכת מספיק סיבים. הבוקר התחלתי לטחון זרעי פשתן ולאכול עם יוגורט עיזים, מקווה שזה יעזור. יש לי שאלה לגבי הירקות העליים - קראתי פעם שאם משרים ירקות עליים לא אורגניים במיים עם חומץ אז החומץ "שואב" את כל הריסוס מהירק וכך אפשר לצרוך ירקות עליים לא רק ממקור אורגני. הסיבה לשאלתי היא שאני גרה בגליל ויש אצלנו ירקנים ערבים בכפרים שחמזיקים ירקות ירוקים נהדרים שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר ובטח לא בחנויות אורגניות. מה גם שיש את הפרטור של העלויות. תודה רבה

19/02/2010 | 06:44 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, החומץ לא "שואב" את הכימיקלים החוצה... אבל אם את יכולה לקנות ירקות "בלדי" אצל חקלאים ערבים זה רצוי מאד. בהצלחה צביקה קורן

18/02/2010 | 14:30 | מאת: נועם

שלום, אני מעוניין להרכיב תזונה קבועה ממזונות ללא עיבוד. האם פירות, ירקות , שקדים ואגוזים מספקים ? בנוסף מאילו מקורות הכי קדאי להשיג אותם ובאילו יחסים? תודה רבה

19/02/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

נועם שלום, זה ממש לא מספיק ועלול לגרום לתת תזונה וחוסרים תזונתיים תפנה ליעוץ אישי מקצועי ואל תסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

19/02/2010 | 12:13 | מאת: נועם

עם תשובות כאלה בשביל מה להחזיק פורום. תודה על העזרה

18/02/2010 | 08:22 | מאת: מיכל

צביקה שלום, אני בתחילת הריון (התגלה לפני 5 ימים)וסובלת באופן שוטף מבלוטת התריס (נוטלת אלטרוקסין). יש לי טעם מתכתי שמלווה אותי בימים האחרונים. ערכתי לפני שלושה ימים בדיקת דם שכללה את הבלוטה והיא בסדר. אנחנו מקפידים על מזון אורגני ובריא בבית . מה יכולה להיות הסיבה ?

19/02/2010 | 06:42 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, טעם מתכתי בפה יכול לנבוע מכמה סיבות: עיכול לקוי, כימיקלים במזון (צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, מזון מרוסס), עודף יוד וסלניום, תרופות (האם את לוקחת תרופה כלשהי?), תוספי מזון, משחת שיניים, דלקות שיניים, מחלות מעיים, חומציות יתר, בעיה בכבד, תמרוקים כימיים (חודרים לדם דרך העור), חשיפה לכימיקלים (תרסיסים, חומרי ניקוי, חומרי הדברה וכד'). נסי לברר אם את חשופה לאחד או יותר מהגורמים שציינתי ונטרלי אותם למספר ימים. לדוגמה: המנעי מקרמים ותמרוקים כימיים, ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל, נסי לצרוך מזון מגידול אורגני, החליפי את משחת השיניים וכד'. נסי לאכול לאט וללעוס הרבה את המזון, אל תאכלי סוגי מזון רבים באותה ארוחה, הימנעי מסוכרים פשוטים ואוכל "זבל". מובן שרצוי להתייעץ גם עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

.

19/02/2010 | 06:46 | מאת: צביקה קורן

וברשתות המזון הגדולות

18/02/2010 | 04:30 | מאת: ל

מה מומלץ יותר ולמה? בתודה מראש

19/02/2010 | 06:46 | מאת: צביקה קורן

מומלץ לגוון את התזונה ולא להסתמך על מקור אחד אם אתה אוכל ביצים, תוודא שיהיו מגידול אורגני

17/02/2010 | 13:34 | מאת: מיקי

בני בן ה-16.5 אוכל כל יום קופסת גבינת סקי 5% במטרה לספק לגוף סידן, האם ישנה אפשרות של יתר סידן בגוף ? האם יתר סידן בגוף יכולה להזיק לו ? אודה לתשובתכם. מיקי

17/02/2010 | 18:09 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, הסירי דאגה מלבך... עודף סידן יכול לנבוע רק משיבושים הורמונליים. אם בנך בריא, הוא יכול לאכול 250 גרם של גבינת סקי. אני מקווה שהוא אוכל גם פירות וירקות וחלבונים נוספים. בהצלחה צביקה קורן

במסגרת תזונת ה- raw food שאימצתי לפני כשנה אני שותה במשך היום מיצים שנסחטו ממכונת מיצים בנוסף לרסק. לאחרונה התחלתי לסבול ממיעוט ביציאות - כנראה עקב מחסור בסיבים. אני הולכת לשירותים פעם ביומיים/שלושה. חשבתי שאולי אוכל להשתמש בסיבים שנשארו במסחטת המיץ כדי להגביר את צריכת הסיבים בתזונה שלי אבל אין לי מושג מה לעשות איתם וככה סתם לבלוע אותם זה ממש מגעיל. יש קום שאוכל לקבל בו רעיונות/תפריטים לשימוש בסיבים? תודה

17/02/2010 | 18:06 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, את יכולה להכניס את החומר שנותר מהסחיטה למרק ירקות. אני מקווה שאת לא מסתפקת במיצים ואוכלת תזונה מגוונת ומאוזנת. בגישת התזונה הטבעית גם יציאה של פעם ביום נחשבת למצב של עצירות. על אחת כמה וכמה פעם בשלושה ימים. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

17/02/2010 | 06:37 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בדיאטה החל מיום ו' , הדיאטה מבוססת על קטניות + חלבונים בבוקר - נס קפה צהרים - קינואה + עדשים/ ירקות מאודים ו-2 יח' חזה עוף (במחבט ללא שמן) אחה"צ- תפוח/קלמנטיה ערב- סלט + טונה / סלט + ביצה במהלך היום כ- 1.5-2 ליטר מים משקל התחלתי- 94.5 ק"ג - גובה 1.60 נשקלתי היום והמשקל עדיין עומד על 94.5 ק"ג איך זה ייתכן? עזרתכם, תודה

17/02/2010 | 18:04 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, את לא אוכלת מספיק! חסר ירקות ופירות. לא מומלץ לוותר על ארוחת בוקר. מציע שתפני לתזונאית שנתנש לך את "הדיאטה" הזאת. אני לא כל כך מתעסק בדיאטות הרזייה ולא ממליץ לעשות אותן. הן גורמות להשמנה! בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 20:29 | מאת: ס

שלום, יש לי מספר שאלות מה זו פחמימה אלכוהולית? מעבר לתחושת נפיחות האם אכילה מרובה של סיבים יכולה לגרום נזק משמעותי? אני סובלת מדלקת פרקים, האם ישנם מאכלים מומלצים ומומלצים פחות למאכל עבורי? ושאלה אחרונה, לפעמים בבקרים אני מרגישה סחרחורות ובחילות המלוות בזיעה ותחושת חום, האם יש קשר לחוסר בסוג מסויים של מזון? אני לא אוכלת דגים כלל ובשר בקושי. בדיקות דם חודשיות די תקינות

17/02/2010 | 18:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מה זו פחמימה אלכוהולית? - פחמימה אלכוהולית שייכת למשפחה של סוכרים אלכוהוליים המכילים כמות מופחתת של קלוריות (מלטיטול, סורביטול, קסיליטל, מולטי דקסטרטז ועוד). אני ממליץ להימנע משימוש בממתיקים אלכוהוליים מכיוון שהוא גורמים לכאבי בטן והפרעות עיכול. מעבר לתחושת נפיחות האם אכילה מרובה של סיבים יכולה לגרום נזק משמעותי? - אם זה במזון, אין סכנה, אבל אם את לוקחת סיבים בלבד (סיבין, דייסיבית, פסיליום) זה לא רצוי לתקופה ארוכה. הם סופחים ויטמינים ומינרלים ומונעים ספיגה במערכת העיכול. אני סובלת מדלקת פרקים, האם ישנם מאכלים מומלצים ומומלצים פחות למאכל עבורי? - כדאי להימנע מסולניים (עגבנייה, פלפל, חציל, תפ"א). קפאין, סוכר לבן מלח, סוכרים אלכוהוליים... ועוד. כדאי לאכול מזונות בסיסיים כמו פירות, ירקות, אגוזים שקדים, פשתן טחון, דגים ועוד. לפעמים בבקרים אני מרגישה סחרחורות ובחילות המלוות בזיעה ותחושת חום, האם יש קשר לחוסר בסוג מסויים של מזון? אני לא אוכלת דגים כלל ובשר בקושי. בדיקות דם חודשיות די תקינות. - לא יודע מבלי לבדוק ולראיין אותך. מציע שתפני לבירור רפואי ואחר כך לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 18:42 | מאת: אריה

האם קפה יכול לגרום לגזים או לאי נוחות בבטן? הקפה? או החלב? עשיתי בדיקה ללקטוז ואין לי תודה

17/02/2010 | 17:53 | מאת: צביקה קורן

אריה שלום, אני לא מתלהב משתיית קפה וממליץ להימנע ממנו, אבל במקרה הזה הוא לא "אשם". אולי אתה רגיש לחלבון שבחלב (קזאין). בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 16:35 | מאת: איילת גול

כתבה מעניינת, להלן קישור: תעשו העתק הדבק למנוע החיפוש http://www.foodsdictionary.co.il/articles/115 בברכה, איילת גול תזונאית קלינית טבעית [email protected] http://natshare.co.il/profile/1683

17/02/2010 | 17:51 | מאת: צביקה קורן

אני ממליץ לכל הגולשים לקרוא את הכתבה ולעשות שימוש במידע ובכלים שהאתר מציע לגולשים, ללא תשלום.

16/02/2010 | 15:16 | מאת: ?????

איזה מאכלים ניתן לתת לתינוק שסובל מעצירות (7.5 חודשים) וממה להימנע ?

17/02/2010 | 17:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חבל שלא ציינת מה הוא אוכל... כדאי להימנע מדייסות נטולות סיבים, לחם לבן, אורז לבן וכד' ולהוסיף מיצי פירות וירקות, ירקות מבושלים כתומים. את יכולה לנסות לשלב בתזונה סלק מבושל. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה, לאחר שביררת שאין בעיה רפואית. בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 13:03 | מאת: ליטל

אני בת 19 שסובלת מכל וכל יש לי כאבי בטן במיוחד בבקרים גזים שלשולים לסירוגין חולשה כללית עייפות עד כדי תשישות מגרנות כאבים ולחץ בעיניים שרפה במתן שתן בחילות בבקרים והבעייה הכי קשה זה כמויות של ליחה בלתי פוסקות ביקרתי אצל המון רופאים בדיקות דם תקינות ואף מצויינות גסטרוסקופיה תקין יובש בעיניים חמור ללא הסבר רציתי לציין כמה דברים בעברי לקחתי רואקוטן נגד פצעי בגרות, וגם היה לי חיידק בקיבה שגרם לכיבים כיום הכל תקין תתנו לי עיצה מה לעשות כי החיים שלי פשוט קשים במצב הזה אני כבר שלוש שנים באותו המצב (יש לי גם כל הזמן צורך לשתות יובש בגרון אני שותה מעל 2 וחצי ליטר ביום (מים)

17/02/2010 | 17:46 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, העצה היחידה שאני יכול לתת לך היא לפנות ב ה ק ד ם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. זה קצת לא ריאלי מצידך לצפות לקבל מענה למספר בעיות בריאות כפי שיש לך במסגרת פורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 12:42 | מאת: דנה

שלום רב את בת 27 שוקלת 63 קילו שאלה כללית... האם זה נכון לא לאכול שיש תחושת רעב לצורך צימצום גודל הקיבה ??? כמו כן האם אני אוכלת ירקות או פירות בעת תחושת רעב / או רצון לנישנוש(בין הארוחות )האם זה מגדיל את גודל הקיבה ???

17/02/2010 | 17:42 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, הקיבה היא שריר גמיש, המתרחב ומצטמצם בהתאם לנסיבות. מאד לא מומלץ להימנע מאכילה כאשר יש רעב אמיתי (בהבדל מ"תיאבון"). זה לא מצמצם את גודל הקיבה, אבל זה יכול לגרום לכיב (אולקוס)... אכילת ירקות ופירות לא תרחיב את הקיבה. עם זאת חשוב מאד שהתזונה שלך תהיה מאוזנת ומגוונת. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות בפורום. בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 12:29 | מאת: שמרית

אני סובלת מטרומבוציטים נמוכים בדם האם ישנו מזון כלשהו שיכול להשפיע ולהעלות את הטרומבוציטים?

17/02/2010 | 17:39 | מאת: צביקה קורן

שמרית שלום, השאלה נשאלה כמה פעמים בפורום. לצערי אני לא מכיר מזון מסוים שיכול להועיל. כדאי להשקיע בשינוי תזונתי כולל ולעבור לתזונה טבעית, איכותית ומאוזנת, תוך הימנעות ממזון ג'אנק.. שמעתי על מקרה שדיקור וצמחי מרפא סיניים הועילו, אבל צריך לטפל כל הזמן. בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 11:49 | מאת: עדי

כשיש קנדידה. איזה מאכלים אתה ממליץ לאכול?

17/02/2010 | 00:26 | מאת: איילת גול

הי עדי, מזונות מומלצים לקנדידה: כל הירקות ובמיוחד שום, שמן זית, יוגורט "ביו", קטניות: חומוס, שעועית לסוגיה, אפונה, עדשים, מאש, פולי סויה, דגנים מלאים למעט חיטה: אורז מלא לסוגיו, שיבולת שועל, שיפון, תירס, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת, קינואה. גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, טחינה, שמנים מכבישה קרה, לימון, תה צמחים מכל הסוגים, פריכיות אורז. בברכה, איילת גול תזונאית קלינית טבעית [email protected] http://natshare.co.il/profile/1683

16/02/2010 | 11:42 | מאת: רונית

אחרי מספר בדיקות אצל רופא גסטרו...ודיאטנית.. הבנו שכאב הבטן הנפיחות והגזים המרובים שיש לי הם כתוצאה מאוכל בריא שאכלתי ודאגתי בשנים האחרונות... יוגרוטים...לחם בחיטה מלאה...ירקות ופירות רבים ללא בשר אלא רק עוף וגם זה פעם בשבוע מסתבר שהסיבים הרבים שאכלתי ביום גרמו לי לנפיחות ואי נוחות. מה דעתך? התחלתי לאכול לחם לבן..בלי יוגורט כמעט ללא ירקות ופרי אחד ביום מקולף

17/02/2010 | 17:37 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, עודף סיבים תזונתיים בתזונה יכול לגרום לגזים. זה לא אומר שצריך לזנוח את התזונה הטבעית... להימנעות מפירות וירקות ואכילת לחם לבן ובשר יש מחיר בריאותי כבד יותר מאשר גזים בבטן. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תתייאשי מ"אוכל בריא". הקפדה על תזונה נכונה, תוסף תזונה פרוביוטי ואנזימי עיכול היו יכולים אולי לפטור אותך מהבעיה. בהצלחה צביקה קורן

16/02/2010 | 10:10 | מאת: מירי

האם לקולטקט בטבליות יש יכולת ספיגה בגוף או שעדיף לקנותו בצורתו הנוזלית?

17/02/2010 | 17:32 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה, אבל הבנתי שמדובר בגלולה המכילה נוגדי חימצון שונים. תעשי חיפוש בגוגל ותמצאי תשובות לשאלתך. אני מעדיף לטפל בבעיות בריאות באמצעות תזונה נכונה ולא ב"תרופות טבעיות" הצצות בשוק חדשות לפרקים. בהצלחה צביקה קורן

15/02/2010 | 21:15 | מאת: איזה אומגה

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-228920-00.html?tag=21-13-21 הכוונה לשמן דגים או לאומגה 3 ? ואם לאומגה 3 איזה מומלץ לקנות? והאם יש קפסולות קטנות? כי מה שיש בחנויות ענקיות וקשות לבליעה.. תודה!

16/02/2010 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

אם יש לך שאלה תשאל כאן. תודה צביקה קורן

15/02/2010 | 15:37 | מאת: יובל

שלום אני סובל מכאבי בטן חזקים באזור הקיבה. הלכתי לרופא מומחה לגסטרואנטרולוגיה והוא אמר שזה כנראה קיבה רגיזה אז שאלתי כזאת איך אני מעביר את הכאב הנוראי הזה באותו רגע שכואב לי. יש לי בעיה כי אני לומד בבית ספר ואני לא יודע מה לעשות בזמן שכואבת לי הבטן השמח אם תענה לי על שאלתי תודה מראש יובל

16/02/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, כאבים במערכת העיכול מעידים על בעיה ולא צריך להתעלם מזה. לדעתי הרופא לא התייחס בכובד ראש לתלונה שלך. תפנה אליו שוב ותבקש בדיקה יסודית, או שתפנה לרופא אחר. במקביל כדאי שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. יתכן מאד שהתזונה שלך לא נכונה. בנתיים תימנע ממשקאות קלים ומוגזים (במיוחד קולה), אלכוהול, משקאות אנרגיה, קפה, קקאו, מזון מלוח וחריף, מזון מטוגן, לחם לבן. בהצלחה צביקה קורן

15/02/2010 | 10:29 | מאת: נגה

אני עכשיו בפעם השנייה צריכה לעבור בידוד של יוד רדיואקטיבי בגלל פפילר כרצינומה עם גרורות בבלוטת התריס אין לי בלוטה כי הסירו אותה לחלוטין ועברתי כבר שני ניתוחים השאלה שלי אני רוצה לדעת מה כן מותר לי לאכול שלו מכיל יוד כי בפעם הקודמת הייתי מאושפזר מחוסר תזונה כי לא ידעתי מה לאכול

16/02/2010 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

נגה שלום, בדיאטה דלת יוד יש להימנע ממזונות העשירים ביוד כמו: דגים, אצות ים ומאכלי ים אחרים, מלח מועשר ביוד ומלח ים, מוצרי חלב (ניתן לאכול מעט גבינה), ביצים (ניתן לצרוך מעט ביצים בתוך הבישולים), צבע מאכל אדום, וכדורי ויטמינים המכילים יוד. פרטים נוספים תמצאי בקישור שלהלן (תעתיקי ל"שורת הפקודות בדפדפן ותלחצי "אנטר"): http://www.hadassah-med.com/NR/rdonlyres/4420F310-F6CE-4F5F-B1D2-755A25A1052E/3012/%D7%97%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91%D7%9914105.pdf רפואה שלמה צביקה קורן

מתעכלים בקיבה ? תודה

15/02/2010 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

לא - זה יוצא כמו שזה נכנס, אלא אם כן לועסים היטב.

15/02/2010 | 04:39 | מאת: ב.ת.

האם עדיף לשמור סוכר חום במקרר או מחוץ למקרר ? יש לציין שהוא נקנה בתוך קופסת פלסטיק וכך גם נשמר, עם מכסה הברגה כמובן .

15/02/2010 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

ב.ת שלום עדיף לשמור סוכר חום בחוץ לא במקרר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2010 | 01:23 | מאת: שמעון

שלום רב כפי שקראתי החלק הלבן של התפוז מכיל חומרים הרצויים לגוף, האם המסקנה היא שכדאי לאכול גם את קליפת התפוז ששם נימצא רוב החלק הלבן? תודה, שמעון

15/02/2010 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום בקליפת התפוז הלבנה יש פיטוכימיקלים מצויינים כמו למשל פקטין . לכן כדאי לאכל את ה"לבן" בקליפה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2010 | 22:58 | מאת: ויקי

האם אפשר לשתות מיץ עשב חיטה בזמן הנקה תודה

15/02/2010 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום כן אפשר לשתות עשב חיטה בהנקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2010 | 09:21 | מאת: ויקי

שלום טובה, תוכלי להדריך אותי איך מתחילים לשתות מיץ מאיזה גודל מנה? אם את יודעת איפה אפשר לקנות טרי? תודה, ויקי

14/02/2010 | 15:51 | מאת: ענבר בר

שלום, רציתי לדעת האם מיץ עשב החיטה קפוא יעיל באותה מידה (ז"א מכיל את כל הויטמינים מינרלים וכו) באותה מידה כמו מיץ טרי? ברור שטרי עדיף על קפוא, השאלה האם הוא מכיל את כל הטובין גם במצב קפוא..

15/02/2010 | 05:13 | מאת: טובה בר-שאן

עינבר שלום עדיף לשתות טרי מרגע הסחיטה מתחילים מתחילים לחול תהליכי התחמצנות ולכן ברור שהקפוא הוא פחות מהרגיל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם יש בו סורביטול / מלטיטול? כי הנטורופת גלעד אדרעי מכללית רפואה משלימה מסביר: מלטיטול הוא סירופ פחמימה רב-כהלית, המופק בדרך כלל מתירס. הוא הופך בגוף לסוכר, ולכן אינו מומלץ לחולי סוכרת. גם סורביטול הוא פחמימה רב-כהלית, ולסוכרתייים רבים יש בעיה באנזים הנקרא אלדורז רדוקטז, האחראי לפירוקו. החסר הזה פוגע ברקמת החיבור של ויטמין סי וקוורציטין, וכתוצאה מכך מאיץ תהליכים ניווניים של קצות העצבים וכלי דם. אז רציתי לדעת האם בכל זאת הברנפלקס מומלץ למי שיש סוכר מעל הנורמה ? תודה!

ש. שלום, אני לא יודע מה יש במוצר המסוים הזה - תקראי בתווית. בכל אופן כבר כתבתי כמה פעמים שלא מומלץ לצרוך סוכרים אלכוהוליים (לא רק לחולי סוכרת). הם גורמים לכאבי בטן והפרעות עיכול. ברוב המוצרים "ללא סוכר" יש ממתיקים מלאכותיים מזיקים, או סוכרים אלכוהוליים שגם הם לא "תמימים". מומלץ להימנע!! בהצלחה צביקה קורן

13/02/2010 | 19:02 | מאת: סיון

היי יש לי כמה שאלות, רציתי לדעת האם זה נכון שלגוף שלנו לוקח כ-3 ימים לעכל פיתה ? והאם באמת לא מומלץ לשתות בזמן הארוחה אלא לפני או אחרי, ולמה? בנוסף, שמתי לב שתמיד אחרי שאני אוכלת מזון עשיר בסיבים תזונתיים (כגון דגני בוקר) אני סובלת מכאבי בטן קלים ושלשולים, האם ייתכן ששעה אחרי שאני אוכלת הגוף כבר עיכל את המזון???

14/02/2010 | 06:50 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, האם זה נכון שלגוף שלנו לוקח כ-3 ימים לעכל פיתה ? - לא נכון, אלא אם כן את סובלת מעצירות כרונית. האם באמת לא מומלץ לשתות בזמן הארוחה אלא לפני או אחרי, ולמה? - נכון! השתייה מדללת את מיצי העיכול והחומצות ולכן העיכול פחות יעיל. האם ייתכן ששעה אחרי שאני אוכלת הגוף כבר עיכל את המזון??? - לא, אבל המזון מגיע למעי הדק לאחר שעה או שעתיים ושם מתחילה פעולת העיכול. יש אנשים שמזון עשיר בסיבים גורם להם לגזים ושילשולים. בהצלחה צביקה קורן

13/02/2010 | 10:57 | מאת: שיר

צביקה שלום, אתמול שתיתי, לראשונה, כוסית של עשב חיטה. כעבור 10 דקות הרגשתי בחילות, שליוו אותי מספר שעות. הייתי עירנית ואנרגטית. כעבור מספר שעות קיבלתי מחזור, הרבה לפני הזמן הרגיל. האם יש קשר בין הדברים? יכול להיות שההשפעה עליי היא כ"כ חזקה שזה גורם לטיהור כזה? תודה מראש, שיר

14/02/2010 | 06:46 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בהחלט יתכן שיש קשר המשקה חזק מאד ויכול להשפיע בתחומים שונים אני מציע להתחיל עם 2 כפות למשך שבוע ואחר כך להעלות את המינון. לא מומלץ לשתות לפני השינה. בהצלחה צביקה קורן

14/02/2010 | 08:02 | מאת: שיר

12/02/2010 | 22:16 | מאת: ליאת יהונתן

האם שמן קוקוס מוסיף קלוריות טובות להשמנה לתינוק ששוקל 8 קילו בגיל שנה וחצי? אנו מערבבים לו עם הדייסה. לפעמים מערבבים טחינה ופעמים שקדייה. מה עדיף? אולי יש לך עוד רעיונות איך להשמין אותו בצורה בריאה ומזינה. ולא סתם לדחוף שומנים לא בריאים. תודה מראש ליאת

13/02/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום שמן שמאוד חשוב להתפתחות של המוח של התינוק זה שמן דגים המכיל בתוכו חומצת שומן אומגה 3 EPAו DHA שהיא מאוד משמעותית להתפתחום מוח ומע' העצבים של התינוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/02/2010 | 11:00 | מאת: ליאת יהונתן

איפה קונים את השמן הזה? להוסיף אותו לחלב של התינוק? לגבי שמן הקוקוס, האם להמשיך לתת לו או להמנע? הבנתי שיש בו חומר שמזכיר את הקולסטרום וכמו כן מונע מחלות..... תודה ליאת

12/02/2010 | 17:04 | מאת: shkool

שלום! אני משתתף בניסוי מזה כשבועיים הבודק את הקשר בין צריכת אומגה 3 והקלה על חרדה חברתית. כמות ההקפסולות שאני לוקח ביום נראת לי קצת מוגזמת, כששאלתי את החוקרת לגבי הדבר היא אמרה לי שזאת הכמות שהשתמשו בה במחקרים קודמים ושאין לי מה לדאוג... אני בכל זאת קצת חושש ורוצה לקבל חוות דעת נוספת.. אני לוקח 6 קפסולות ביום(2 בכל פעם), בטופס ההסכמה של הניסוי כתוב כי סך המינון ליממה הוא DHA 1800mg וEPA 252mg... גם הכמות נראת לי מוגזמת וגם היחס בין הDHA והEPA, האם ישנו סיכון כלשהו בנטילת מינון ויחס זה?

13/02/2010 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

shkool שלום אין סכנה בייחס. אך EPA במינון מעל 3 גרם מדללת דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/02/2010 | 04:09 | מאת: p

אילו חיידקים פרוביוטיים מצויים בכרוב כבוש ומה כמותם ? תודה

12/02/2010 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא יודע, אבל זה מה שמצאתי בויקיפדיה: "כרוב כבוש או כרוב חמוץ הוא כרוב קצוץ אשר מותסס באמצעות חיידקי תסיסה לקטית, היוצרים חומצה לקטית שתורמת לטעם החמוץ של המאכל. חומרים נדיפים שנוצרים בזמן התסיסה, כמו דיאצטיל, מעניקים לכרוב הכבוש את ריחו האופייני." אני לא מתלהב מכרוב כבוש בגלל הכמות הרבה של מלח או חומץ שנמצאים בו. יש חלופות אחרות לקבלת חיידקים פרוביוטיים. צביקה קורן

12/02/2010 | 00:23 | מאת: avi

שלום רב לאדון המלומד והיעדן הגדול בתחום. אין לי מוסג על מה אתה מדבר.הינני משתמש קבוע זה 11 שנים באינטרא משפר את התיפקוד הגוף ברמה שכנראה לאולם לא תדע.אשמח אם אוכל לעלות איתך בכול פורום בתחום הבריאות .

12/02/2010 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

מאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים.

11/02/2010 | 21:24 | מאת: ענבל

למה מתאים קיו 10 בעיקר? והאם הוא מתאים לנשים צעירות?

12/02/2010 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, Q10 מיוצר על ידי הגוף, אולם מגיל 35 הייצור קטן יותר ולכן ישנם אנשים שזקוקים לתוסף. לדוגמה: הלוקחים תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים, ספורטאים, דלקות חניכיים, חולים במחלות נאורולוגיות, מחלות לב, לחץ דם גבוהה ועוד). החומר הזה נחקר עכשיו בצורה אינטנסיבית בכמה מדינות ומידי יום מגלים יתרונות נוספים שלו. כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך. Q10 הינו אנטי אוקסידנט רב עוצמה. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 22:44 | מאת: סיגל אמיר

שלום לכם הרבה משקים היום מפרסמים אוכל אורגני ואפשר להזמין הביתה הייתי רוצה לקבל המלצות על משקים ותיקים ואמינים שידועים כשומרים על כללי החקלאות האורגנית בתודה סיגל

12/02/2010 | 10:19 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, אני לא יכול להמליץ במסגרת הפורום על משווק זה או אחר. באינטרנט תמצאי כמה רשימות ומידע רב בנושא. לא ציינת באיזה איזור בארץ את גרה... בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 20:55 | מאת: יוגורט נורמלי

ממתיקים? ולא הטבעי הרגיל.. אלא משהו נורמלי.

שלום רב, אני לא מבין מדוע יוגורט טבעי הוא "לא נרמאלי" ואילו יוגורט שמוסיפים לו סוכר, ממתיקים מלאכותיים, צבעים וחומרי טעם וריח הוא "נורמלי". כדאי שתעשי סדר ב"ערכת הטעמים" שלך ובסדרי העדיפויות בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 18:05 | מאת: נעמה

איזה דיאטות אני יכולה לעשות מבלי להישבר באמצע ? אני בת 15 .

12/02/2010 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, כל דיאטת הרזייה גורמת ל"שבירה" ולהשמנה. זה נבדק במחקרים מדעיים. מציע שתפני לתזונאית ותעברי לתזונה טבעית, איכותית ומאוזנת ואל תתעסקי ב"דיאטות" שעלולות להזיק לך בטווח הקצר והארוך. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 17:59 | מאת: אנונימית

אני בת 15 , 1.67 , ואני שוקלת 88 קייילו ! אני תמיד מנסה לעשות דיאטה , אבל אני תמיד נשברת . איך אני מפסיקה לאכול יותק מידי , ואיך אני לא נששברת בדיאטה .

12/02/2010 | 10:42 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם את נעמה - תראי את התשובה שנתתי למעלה. אם לא - תקראי את התשובה שנתתי לנעמה בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 17:55 | מאת: שרון

עברתי מלפחות 2 בקבוקי דיאט קולה ביום ו6 כוסות קפה לדיאט ספרייט ו2 כוסות קפה ביום לפני שבוע וחצי. מאז אני מרגישה תשושה ברוב שעות היום. רציתי לדעת האם זה קשור ונורמלי...?

12/02/2010 | 10:45 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בהחלט נורמלי, את עוברת תהליך גמילה מסם ממכר שנקרא קפאין. היית עושה טוב לגוף ולבריאותך אם היית מורידה לגמרי את הקפאין ואת הממתיקים המלאכותיים מהתפריט היומי שלך. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. את במסלול לא טוב וחסר לך ידע בסיסי בתזונה נכונה. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 12:14 | מאת: דבי

שלום אני בת 19 ואני שוקלת 50-53 הגובה שלי הוא 1.60 קילו כמה קלוריות ביום אני צריכה לצרוך?אני תאמת גם בזמן האחרון מרגישה עייפה

12/02/2010 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

דבי שלום, אין נוסחה מדוייקת המתאימה לכל אדם! באופן כללי ביותר אומרים שאם את רוצה לשמור על משקלך, כדאי לך לצרוך 30 קלוריות על כל קילוגרם ממשקלך. במקרה שלך, בערך 1,500 קלוריות. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 01:32 | מאת: שיר

כמה שאלות: מה לגבי בטטה, מותר? וכל תחליפי הסוכר המכילים אספרטיים? אודה על תשובתכם.

10/02/2010 | 04:16 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום בטטה מצויין אספרטים לא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2010 | 21:51 | מאת: שלום

HDL-Cholesterol 33.00 mg/dl

10/02/2010 | 04:15 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום כדי להעלות את הכולסטרול הטוב 1. יש מקום לעשות שינוי בתזונה . 2. הרבה ספורט. 3. ניתן לקחת ננפלש ניאצין המעלה כולסטרול זה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

(ביצור עצמי עם מעט מלח)לכבישות נוספות או עדיף להתחיל את התהליך מחדש? תודה

10/02/2010 | 04:13 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום כל הרעיון שתהליך הכבישה מתחיל מחדש המקרואורגניזים מפרישים חומרים שבהמשך מדכאים את התסיסה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2010 | 14:03 | מאת: מיה

שלום רב, אני מחפשת דחוף אבקת ספירולינה, לא בקפסולה, האם ידוע היכן ניתן לרכוש? המון תודה, מיה

09/02/2010 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אם נסית בחנויות טבע גדולות ולא מצאת, נסי לקנות בחו"ל דרך האינטרנט. תקישי: spirulina powder בהצלחה צביקה קורן

08/02/2010 | 23:27 | מאת: אדם

היי אני רוצה להתחיל לקחת דיבולים ואני לא יודע מה הסכנה בזה אני ישמח אם תענה לי למראת שמלא אנשים לקחו אותו וחלק אומר לי תקח וחלק לא???.

09/02/2010 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

לא מכיר את הדבר זה. אולי טעית באיות?

08/02/2010 | 12:41 | מאת: שיר

איזה חיידק יכול לגרום לחמש שנים של סבל של ליחה מרובה עד כדי כך שגורמת להקאה מדי פעם? הרפואה הקובנציונלית לא מצאה אצלי דבר

08/02/2010 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, העליתי את זה כאפשרות... האם עשית "משטח גרון" ובדיקות שישללו הימצאות חיידקים? אם הרפואה הרגילה לא עזרה לך כדאי שתפני לרפואה משלימה. כדאי לעשות ניקוי (צום) של כמה ימים ולעבור לתזונה טבעית ואיכותית. כדאי לפנות ליעוץ אישי, מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

08/02/2010 | 11:33 | מאת: הרץ הקריית גתי

(לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אני בכל זאת ישאל.) שלום רב. אילו מאכלים ניתן לאכול בבוקר צהריים ובערב(מאכלים דיאטטיים)? תוכלו בבקשה לתת מגוון של מאכלים. תודה רבה

08/02/2010 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אכן זה לא הפורום המתאים. אנחנו לא נותנים כאן תפריטים ומתכונים את זה יש לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכיך. בהצלחה צביקה קורן

08/02/2010 | 11:25 | מאת: ליה

בהמשך לסוגיה שהעליתי שבוע שעבר על עייפות לאחר אימון גופני ותזונה - הלכתי לתזונאית והבנו יחד שהתזונה שלי מאוזנת למדי. עשינו שינויים קטנים פה ושם, אבל התזונאית אמרה שסה"כ הדיאטה בסדר. הבנתי מחברה שיש אנזים בשם Q10 שמאוד מתאים כמחזק לעייפות, במיוחד לאחר אימון גופני. אני שוקלת לקחת אותו, קראתי באתר של סולגאר שיש לו סגולות מחזקות. האם כדאי?

08/02/2010 | 12:58 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, כדאי לנסות...! תוסף מעולה ללא תופעות לוואי. אני לא בטוח שזה הפתרון... האם היית אצל תזונאית קלינית, או מישהו מהתחום הטבעי? האם את עושה "דיאטה" או שרק במקרה השתמשת במילה הפסולה הזאת? אני מציע לך לפנות למישהו שלא יבדוק רק את התזונה שלך, אלא גם היבטים אחרים של חייך. אולי הבעיה היא לא במזון... כפי שציינתי בתשובתי הקודמת יכולות להיות סיבות רבות לעייפות. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 16:20 | מאת: ליה

במילה "דיאטה" התכוונתי לשגרת אכילה מסוימת.. לא, אינני ב"דיאטה" כמו שמשתמע. עשיתי בדיקות מקיפות ונראה שהכל בסדר אצלי. בגלל זה אני רוצה תוסף. החלטתי ללכת על הייצור של סולגאר, כי ראיתי שהמינונים אצלם שונים, ולכן מותאמים לגיל / משקל / מצב ולא סתם משהו גנרי. איך אני יכולה לדעת איזה לקחת?

07/02/2010 | 18:18 | מאת: מיכל

שלום רב, אני סובלת מאוד מדלקות חוזרות ונשנות בגרון (אחת לחודש בערך) ומדלקת כרונית בצוואר הרחם. הבנתי שתזונה יכולה לשפר את חיזוק המערכת החיסונית. מה יכול לסייע לי? אלו מזונות/ משקאות/ תבלינים ובאיזו תדירות?

08/02/2010 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה שלך לא מושלמת... היית צריכה לשאול גם מה יזיק לי ומה מחליש את המערכת החיסונית ולא רק מה יועיל... הוספה של "חסה אורגנית" בלבד לא תחזק את המערכת החיסונית. את חייבת לנקוט במספר פעולות שיביאו לחיזוק המערכת ובכלל זה: הימנעות ממזון קלוקל המחליש את המערכת החיסונית (קפאין, סוכרים, אלכוהול, טבק, צבעי מאכל ממתיקים מלאכותיים ועוד), הוספת מזונות מועילים (פירות וירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, קיטניות, דגנים מלאים ועוד..), פעילות גופנית סדירה, טיפול במתחים ובפן הנפשי-רגשי, שינה ומנוחה, צמחי מרפא, תוספי מזון, טיפולי גוף ועוד ועוד. כפי שאת אולי כבר מבינה, הפורום הוא לא מסגרת מתאימה לקבלת מענה רציני לשאלתך. מציע שתפני ליעוץ אישי. אשמח לעזור בהצלחה צביקה קורן

07/02/2010 | 15:54 | מאת: איריס

בתפרית המשפחה מקטינים אכילה של בשר עד פעם-פעמיים בשבוע. האם סייטן משמש תחליף אפשרי לחולי סוכרת? מודה על תשובתכם

08/02/2010 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, סייטן הינו חלבון שמקורו בסויה. אם אין אלרגיה לסויה, חולי סוכרת יכולים לאכול את זה. הסייטן עשיר בנתרן ולכן כדאי להגביל את הכמות. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2013 | 10:41 | מאת: שירה

ממש לא קשור לסוריה