פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/02/2010 | 10:57 | מאת: שיר

צביקה שלום, אתמול שתיתי, לראשונה, כוסית של עשב חיטה. כעבור 10 דקות הרגשתי בחילות, שליוו אותי מספר שעות. הייתי עירנית ואנרגטית. כעבור מספר שעות קיבלתי מחזור, הרבה לפני הזמן הרגיל. האם יש קשר בין הדברים? יכול להיות שההשפעה עליי היא כ"כ חזקה שזה גורם לטיהור כזה? תודה מראש, שיר

14/02/2010 | 06:46 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בהחלט יתכן שיש קשר המשקה חזק מאד ויכול להשפיע בתחומים שונים אני מציע להתחיל עם 2 כפות למשך שבוע ואחר כך להעלות את המינון. לא מומלץ לשתות לפני השינה. בהצלחה צביקה קורן

14/02/2010 | 08:02 | מאת: שיר

12/02/2010 | 22:16 | מאת: ליאת יהונתן

האם שמן קוקוס מוסיף קלוריות טובות להשמנה לתינוק ששוקל 8 קילו בגיל שנה וחצי? אנו מערבבים לו עם הדייסה. לפעמים מערבבים טחינה ופעמים שקדייה. מה עדיף? אולי יש לך עוד רעיונות איך להשמין אותו בצורה בריאה ומזינה. ולא סתם לדחוף שומנים לא בריאים. תודה מראש ליאת

13/02/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום שמן שמאוד חשוב להתפתחות של המוח של התינוק זה שמן דגים המכיל בתוכו חומצת שומן אומגה 3 EPAו DHA שהיא מאוד משמעותית להתפתחום מוח ומע' העצבים של התינוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/02/2010 | 11:00 | מאת: ליאת יהונתן

איפה קונים את השמן הזה? להוסיף אותו לחלב של התינוק? לגבי שמן הקוקוס, האם להמשיך לתת לו או להמנע? הבנתי שיש בו חומר שמזכיר את הקולסטרום וכמו כן מונע מחלות..... תודה ליאת

12/02/2010 | 17:04 | מאת: shkool

שלום! אני משתתף בניסוי מזה כשבועיים הבודק את הקשר בין צריכת אומגה 3 והקלה על חרדה חברתית. כמות ההקפסולות שאני לוקח ביום נראת לי קצת מוגזמת, כששאלתי את החוקרת לגבי הדבר היא אמרה לי שזאת הכמות שהשתמשו בה במחקרים קודמים ושאין לי מה לדאוג... אני בכל זאת קצת חושש ורוצה לקבל חוות דעת נוספת.. אני לוקח 6 קפסולות ביום(2 בכל פעם), בטופס ההסכמה של הניסוי כתוב כי סך המינון ליממה הוא DHA 1800mg וEPA 252mg... גם הכמות נראת לי מוגזמת וגם היחס בין הDHA והEPA, האם ישנו סיכון כלשהו בנטילת מינון ויחס זה?

13/02/2010 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

shkool שלום אין סכנה בייחס. אך EPA במינון מעל 3 גרם מדללת דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/02/2010 | 04:09 | מאת: p

אילו חיידקים פרוביוטיים מצויים בכרוב כבוש ומה כמותם ? תודה

12/02/2010 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא יודע, אבל זה מה שמצאתי בויקיפדיה: "כרוב כבוש או כרוב חמוץ הוא כרוב קצוץ אשר מותסס באמצעות חיידקי תסיסה לקטית, היוצרים חומצה לקטית שתורמת לטעם החמוץ של המאכל. חומרים נדיפים שנוצרים בזמן התסיסה, כמו דיאצטיל, מעניקים לכרוב הכבוש את ריחו האופייני." אני לא מתלהב מכרוב כבוש בגלל הכמות הרבה של מלח או חומץ שנמצאים בו. יש חלופות אחרות לקבלת חיידקים פרוביוטיים. צביקה קורן

12/02/2010 | 00:23 | מאת: avi

שלום רב לאדון המלומד והיעדן הגדול בתחום. אין לי מוסג על מה אתה מדבר.הינני משתמש קבוע זה 11 שנים באינטרא משפר את התיפקוד הגוף ברמה שכנראה לאולם לא תדע.אשמח אם אוכל לעלות איתך בכול פורום בתחום הבריאות .

12/02/2010 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

מאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים.

11/02/2010 | 21:24 | מאת: ענבל

למה מתאים קיו 10 בעיקר? והאם הוא מתאים לנשים צעירות?

12/02/2010 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, Q10 מיוצר על ידי הגוף, אולם מגיל 35 הייצור קטן יותר ולכן ישנם אנשים שזקוקים לתוסף. לדוגמה: הלוקחים תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים, ספורטאים, דלקות חניכיים, חולים במחלות נאורולוגיות, מחלות לב, לחץ דם גבוהה ועוד). החומר הזה נחקר עכשיו בצורה אינטנסיבית בכמה מדינות ומידי יום מגלים יתרונות נוספים שלו. כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך. Q10 הינו אנטי אוקסידנט רב עוצמה. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 22:44 | מאת: סיגל אמיר

שלום לכם הרבה משקים היום מפרסמים אוכל אורגני ואפשר להזמין הביתה הייתי רוצה לקבל המלצות על משקים ותיקים ואמינים שידועים כשומרים על כללי החקלאות האורגנית בתודה סיגל

12/02/2010 | 10:19 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, אני לא יכול להמליץ במסגרת הפורום על משווק זה או אחר. באינטרנט תמצאי כמה רשימות ומידע רב בנושא. לא ציינת באיזה איזור בארץ את גרה... בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 20:55 | מאת: יוגורט נורמלי

ממתיקים? ולא הטבעי הרגיל.. אלא משהו נורמלי.

שלום רב, אני לא מבין מדוע יוגורט טבעי הוא "לא נרמאלי" ואילו יוגורט שמוסיפים לו סוכר, ממתיקים מלאכותיים, צבעים וחומרי טעם וריח הוא "נורמלי". כדאי שתעשי סדר ב"ערכת הטעמים" שלך ובסדרי העדיפויות בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 18:05 | מאת: נעמה

איזה דיאטות אני יכולה לעשות מבלי להישבר באמצע ? אני בת 15 .

12/02/2010 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, כל דיאטת הרזייה גורמת ל"שבירה" ולהשמנה. זה נבדק במחקרים מדעיים. מציע שתפני לתזונאית ותעברי לתזונה טבעית, איכותית ומאוזנת ואל תתעסקי ב"דיאטות" שעלולות להזיק לך בטווח הקצר והארוך. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 17:59 | מאת: אנונימית

אני בת 15 , 1.67 , ואני שוקלת 88 קייילו ! אני תמיד מנסה לעשות דיאטה , אבל אני תמיד נשברת . איך אני מפסיקה לאכול יותק מידי , ואיך אני לא נששברת בדיאטה .

12/02/2010 | 10:42 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם את נעמה - תראי את התשובה שנתתי למעלה. אם לא - תקראי את התשובה שנתתי לנעמה בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 17:55 | מאת: שרון

עברתי מלפחות 2 בקבוקי דיאט קולה ביום ו6 כוסות קפה לדיאט ספרייט ו2 כוסות קפה ביום לפני שבוע וחצי. מאז אני מרגישה תשושה ברוב שעות היום. רציתי לדעת האם זה קשור ונורמלי...?

12/02/2010 | 10:45 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בהחלט נורמלי, את עוברת תהליך גמילה מסם ממכר שנקרא קפאין. היית עושה טוב לגוף ולבריאותך אם היית מורידה לגמרי את הקפאין ואת הממתיקים המלאכותיים מהתפריט היומי שלך. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. את במסלול לא טוב וחסר לך ידע בסיסי בתזונה נכונה. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 12:14 | מאת: דבי

שלום אני בת 19 ואני שוקלת 50-53 הגובה שלי הוא 1.60 קילו כמה קלוריות ביום אני צריכה לצרוך?אני תאמת גם בזמן האחרון מרגישה עייפה

12/02/2010 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

דבי שלום, אין נוסחה מדוייקת המתאימה לכל אדם! באופן כללי ביותר אומרים שאם את רוצה לשמור על משקלך, כדאי לך לצרוך 30 קלוריות על כל קילוגרם ממשקלך. במקרה שלך, בערך 1,500 קלוריות. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 01:32 | מאת: שיר

כמה שאלות: מה לגבי בטטה, מותר? וכל תחליפי הסוכר המכילים אספרטיים? אודה על תשובתכם.

10/02/2010 | 04:16 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום בטטה מצויין אספרטים לא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2010 | 21:51 | מאת: שלום

HDL-Cholesterol 33.00 mg/dl

10/02/2010 | 04:15 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום כדי להעלות את הכולסטרול הטוב 1. יש מקום לעשות שינוי בתזונה . 2. הרבה ספורט. 3. ניתן לקחת ננפלש ניאצין המעלה כולסטרול זה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

(ביצור עצמי עם מעט מלח)לכבישות נוספות או עדיף להתחיל את התהליך מחדש? תודה

10/02/2010 | 04:13 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום כל הרעיון שתהליך הכבישה מתחיל מחדש המקרואורגניזים מפרישים חומרים שבהמשך מדכאים את התסיסה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2010 | 14:03 | מאת: מיה

שלום רב, אני מחפשת דחוף אבקת ספירולינה, לא בקפסולה, האם ידוע היכן ניתן לרכוש? המון תודה, מיה

09/02/2010 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אם נסית בחנויות טבע גדולות ולא מצאת, נסי לקנות בחו"ל דרך האינטרנט. תקישי: spirulina powder בהצלחה צביקה קורן

08/02/2010 | 23:27 | מאת: אדם

היי אני רוצה להתחיל לקחת דיבולים ואני לא יודע מה הסכנה בזה אני ישמח אם תענה לי למראת שמלא אנשים לקחו אותו וחלק אומר לי תקח וחלק לא???.

09/02/2010 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

לא מכיר את הדבר זה. אולי טעית באיות?

08/02/2010 | 12:41 | מאת: שיר

איזה חיידק יכול לגרום לחמש שנים של סבל של ליחה מרובה עד כדי כך שגורמת להקאה מדי פעם? הרפואה הקובנציונלית לא מצאה אצלי דבר

08/02/2010 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, העליתי את זה כאפשרות... האם עשית "משטח גרון" ובדיקות שישללו הימצאות חיידקים? אם הרפואה הרגילה לא עזרה לך כדאי שתפני לרפואה משלימה. כדאי לעשות ניקוי (צום) של כמה ימים ולעבור לתזונה טבעית ואיכותית. כדאי לפנות ליעוץ אישי, מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

08/02/2010 | 11:33 | מאת: הרץ הקריית גתי

(לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אני בכל זאת ישאל.) שלום רב. אילו מאכלים ניתן לאכול בבוקר צהריים ובערב(מאכלים דיאטטיים)? תוכלו בבקשה לתת מגוון של מאכלים. תודה רבה

08/02/2010 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אכן זה לא הפורום המתאים. אנחנו לא נותנים כאן תפריטים ומתכונים את זה יש לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכיך. בהצלחה צביקה קורן

08/02/2010 | 11:25 | מאת: ליה

בהמשך לסוגיה שהעליתי שבוע שעבר על עייפות לאחר אימון גופני ותזונה - הלכתי לתזונאית והבנו יחד שהתזונה שלי מאוזנת למדי. עשינו שינויים קטנים פה ושם, אבל התזונאית אמרה שסה"כ הדיאטה בסדר. הבנתי מחברה שיש אנזים בשם Q10 שמאוד מתאים כמחזק לעייפות, במיוחד לאחר אימון גופני. אני שוקלת לקחת אותו, קראתי באתר של סולגאר שיש לו סגולות מחזקות. האם כדאי?

08/02/2010 | 12:58 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, כדאי לנסות...! תוסף מעולה ללא תופעות לוואי. אני לא בטוח שזה הפתרון... האם היית אצל תזונאית קלינית, או מישהו מהתחום הטבעי? האם את עושה "דיאטה" או שרק במקרה השתמשת במילה הפסולה הזאת? אני מציע לך לפנות למישהו שלא יבדוק רק את התזונה שלך, אלא גם היבטים אחרים של חייך. אולי הבעיה היא לא במזון... כפי שציינתי בתשובתי הקודמת יכולות להיות סיבות רבות לעייפות. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2010 | 16:20 | מאת: ליה

במילה "דיאטה" התכוונתי לשגרת אכילה מסוימת.. לא, אינני ב"דיאטה" כמו שמשתמע. עשיתי בדיקות מקיפות ונראה שהכל בסדר אצלי. בגלל זה אני רוצה תוסף. החלטתי ללכת על הייצור של סולגאר, כי ראיתי שהמינונים אצלם שונים, ולכן מותאמים לגיל / משקל / מצב ולא סתם משהו גנרי. איך אני יכולה לדעת איזה לקחת?

07/02/2010 | 18:18 | מאת: מיכל

שלום רב, אני סובלת מאוד מדלקות חוזרות ונשנות בגרון (אחת לחודש בערך) ומדלקת כרונית בצוואר הרחם. הבנתי שתזונה יכולה לשפר את חיזוק המערכת החיסונית. מה יכול לסייע לי? אלו מזונות/ משקאות/ תבלינים ובאיזו תדירות?

08/02/2010 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה שלך לא מושלמת... היית צריכה לשאול גם מה יזיק לי ומה מחליש את המערכת החיסונית ולא רק מה יועיל... הוספה של "חסה אורגנית" בלבד לא תחזק את המערכת החיסונית. את חייבת לנקוט במספר פעולות שיביאו לחיזוק המערכת ובכלל זה: הימנעות ממזון קלוקל המחליש את המערכת החיסונית (קפאין, סוכרים, אלכוהול, טבק, צבעי מאכל ממתיקים מלאכותיים ועוד), הוספת מזונות מועילים (פירות וירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, קיטניות, דגנים מלאים ועוד..), פעילות גופנית סדירה, טיפול במתחים ובפן הנפשי-רגשי, שינה ומנוחה, צמחי מרפא, תוספי מזון, טיפולי גוף ועוד ועוד. כפי שאת אולי כבר מבינה, הפורום הוא לא מסגרת מתאימה לקבלת מענה רציני לשאלתך. מציע שתפני ליעוץ אישי. אשמח לעזור בהצלחה צביקה קורן

07/02/2010 | 15:54 | מאת: איריס

בתפרית המשפחה מקטינים אכילה של בשר עד פעם-פעמיים בשבוע. האם סייטן משמש תחליף אפשרי לחולי סוכרת? מודה על תשובתכם

08/02/2010 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, סייטן הינו חלבון שמקורו בסויה. אם אין אלרגיה לסויה, חולי סוכרת יכולים לאכול את זה. הסייטן עשיר בנתרן ולכן כדאי להגביל את הכמות. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2013 | 10:41 | מאת: שירה

ממש לא קשור לסוריה

06/02/2010 | 13:33 | מאת: ליטל

אני מנסה לחזק את מערכת החיסון שלי באופן טבעי. האם נכון לאכול כ- 3 שיני שום ביום לצורך זה?

06/02/2010 | 20:36 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, כתבתי כבר כמה פעמים בפורום שאני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות". חיזוק המערכת החיסונית "באופן טבעי" לא נעשה על ידי צריכת מזון מסויים, "תרופה טבעית", צמח מרפא או תוסף תזונה. זה צריך להיעשות בצורה הרבה יותר רחבה ו"הוליסטית" (תזונה נכונה, פעילות גופנית, טיפול במתחים, הכשרת המחשבה, מנוחה ועוד). לשאלתך, אם השום לא גורם לך להפרעת עיכול ולכאבים בקיבה, את יכולה לאכול. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2010 | 20:36 | מאת: דני מגן

אני בן 40 וסובל מילדותי המוקדמת ממיגרנות ונמאס לי מהן. ניסיתי דיקור, מסג'ים רגילים, מסג'ים מיוחדים, הומאופתיה וכיו"ב ושום דבר לא עוזר לי. קראתי בספר כלשהו על צום המיצים של ד"ר גרזון ועל כך שהוא גרם תמיד להפסקת המיגרנה לעד. א. האם אתה מסכים לכך שצום מיצים מעלים מיגרנה? ב. כמו כן, האם הצום כולל מיצים בלבד או שניתן גם לשתות שייקים של פירות/ירקות (לדוגמא-שייק בננה או שייק עגבניה, מלפפון וגמבה)? ג. האם ניתן להוסיף למיצי הירקות קצת מלח ושמן זית? ד. מדוע בצום המיצים שמבוצע אצלך אוכלים מרק? זה לא נגד עקרונות הצום? ה. אלו סוגי מרק ניתן לאכול- ירקות שורש בלבד או שמרקי קטניות זה גם בסדר (אפונה לדוגמא)?

06/02/2010 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, א. האם אתה מסכים לכך שצום מיצים מעלים מיגרנה? - לא! צום מיצים זאת לא "תרופת פלא". צום מיצים הוא אחד הרכיבים המאפשרים השגת בריאות טובה. שיטת גרסון שונה לגמרי משיטת הצום שאני מנחה. להגיד שצום מיצים מרפא מיגרנה או כל מחלה אחרת זה חוסר אחריות הגובל בשרלטנות. כדי להיפתר ממיגרנה צריך לעבור תהליכים פיזיים ונפשיים ובכלל זה הכנסת תיקונים בתזונה, טיפול במתחים ועוד. ב. כמו כן, האם הצום כולל מיצים בלבד או שניתן גם לשתות שייקים של פירות/ירקות (לדוגמא-שייק בננה או שייק עגבניה, מלפפון וגמבה)? - ישנם כמה סוגים של "צומות מיצים". בשיטת גרסון למשל שותים מעל 10 כוסות מיץ ביום ומקבלים תוספים שונים. אצלנו שותים רק מיצי ירקות ופירות, מרק חם בערב, מים מינרליים ותה צמחים. אני לא ממליץ לשתות "שייקים" שונים בתקופת הצום. זה מקשה על העיכול ומפריע לתהליך הניקוי. במיוחד לא שייקים שיש בהם חלב או חלבון מרוכז אחר. ג. האם ניתן להוסיף למיצי הירקות קצת מלח ושמן זית? - שמן זית כדאי, מלח לא מומלץ, אבל אפשר בנסיבות מיוחדות. ד. מדוע בצום המיצים שמבוצע אצלך אוכלים מרק? זה לא נגד עקרונות הצום? כפי שציינתי אין "עקרונות" לצום מיצים. הרעיון הוא לא לאכול אוכל מוצק ולספק לגוף את כל הויטמינים, המינרלים ונוגדי החימצון הדרושים. המרק החם מספק שפע של מינרלים. המיצים הטריים מספקים ויטמינים, כלורופיל, אנזימים ונוגדי חימצון. ה. אלו סוגי מרק ניתן לאכול- ירקות שורש בלבד או שמרקי קטניות זה גם בסדר (אפונה לדוגמא)? - במהלך הצום כדאי לשתות רק מרק משורשים מהסיבות שהזכרתי לעיל. קיטניות ודגנים לא מתאימים בצום. אגב, צום מיצים אינו צום לפי ההגדרה האומרת ש"צום הינו הימנעות מכל מזון למשך תקופה מוגדרת"... בצום מיצים אנחנו מספקים לגוף את כל רכיבי התזונה הדרושים. אגב2, יש עוד הרבה שאלות שלא שאלת... מציע לך להיכנס לאתר שלי ולקרוא את פרק המאמרים ואת "שאלות נפוצות". הטוב ביותר הוא להשתתף באחת הסדנאות שלנו ולא לנסות לעשות צום באופן עצמאי, במיוחד לא בפעם הראשונה. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2010 | 18:44 | מאת: דלית

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי ביצים: 1- מהו ההבדל בין ביצים אורגניות לביצי חופש? 2-שמעתי שבביצי חופש/אורגניות יש פחות כולסטרול, משום שהתרנגולות מסתובבות ולכן הן מייצרות פחות כולסטרול- האם זה נכון? 3-האם ביצי חופש/אורגניות הן קטנות יותר, ואולי לכן יש בהן פחות כולסטרול?

06/02/2010 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום ביצים אורגניות הן לתרנגולות שלא קבלו אנטיביוטיקה והורמונים בעוד שביצי חופש הן לתרנגולות המסתובבות חופשית אך כן מקבלות טיפולים אילו. לגבי הבדלים בכמות הכולסטרול אני חושבת שאין הבדל משמעותי בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

16/02/2010 | 13:30 | מאת: דלית

האם ביצים אורגניות הן לא בדר"כ גם ביצי חופש? האם אין מצב שתרנגולות גם מסתובבות באופן חופשי וגם לא מקבלות הורמונים ואנטיביוטיקה? תודה!

04/02/2010 | 12:15 | מאת: שיר

אני בת 22 כבר חמש שנים סובלת מחולשה כללית עייפות חוסר ריכוז כאבים בעיניים וצריבה כאבי בטן גזים פטרייה בנרתיק המון המון המוןן ליחה ועוד שלל תופעות בפגישה עם נטורפות לאחר תשאול נקבע כי יש לי קנדידה קיבלתי דיאטה דלת סוכרים ופחמימות ועוד תוספי מזון :חיידקים,קנדידה קליר,סופר אצה, טוקס ריד ועוד. בחמישה הימים הראשונים הרגשתי נהדר וביום השישי קמתי כולי חלשה כאבי ראש ותסמינים חזקים של הפטרייה רציתי לשאול:בשבוע הראשון אמורה להיות הרגשה של התגברות התסמינים? יש לי כמות של ליחה שלא ניתן לתאר מה עליי לעשות??

04/02/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, יכול להיות שמדובר ב"תגובת ריפוי" (ריאקציה) אשר מתרחשת כמה ימים (או שעות) לאחר התחלת הטיפול. עם זאת, עם כל הכבוד לנטורופתיה, אני הייתי מציע לך להיבדק גם אצל רופא רגיל. יתכן שהליחה נובעת מחיידק שתקף אותך וטיפול קצר באנטיביוטיקה יחסל אותו. גם לגבי שאר התופעות, יכול להיות שמדובר בקנדידה ויכול להיות שלא. אל תוותרי על מסלול בדיקות יסודי אצל רופא המשפחה. לאחר קבלת איבחון, תתחילי, או תמשיכי בטיפול האללטרנטיבי. אני בעד רפואה משלימה ולא "אלטרנטיבית". בהצלחה צביקה קורן

03/02/2010 | 21:42 | מאת: תמרה

דחוף כמה גרם בערך שוקל בוטן קלוי במלח יחסית גדול שמוכרים בפיצוציות?והאם עשרה בוטנים ליום זה בריא?

04/02/2010 | 07:39 | מאת: ב

האם ניתן להתיחס לבוטנים כקיטניה לכל דבר בהקשר של השלמה לחלבון מלא עם דגנים? והאם מומלץ לאכול עם או בלי קליפתם הדקה? תודה

04/02/2010 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

אני לא מתלהב מבוטנים, מכיוון שהם קלויים ולפעמים גם מלוחים. תבחרי בשקדים, אגוזים וזרעים לא קלויים ולא מלוחים. מה כל כך "דחוף" בשאלה הזאת?

02/02/2010 | 16:40 | מאת: נעמה

האם אוכל קפוא לא רק ירקות פחות טובים ממזון טרי? למה מזון קפוא פחות טוב או בריא ממזון טרי? ההקפאה מורידה משהו מהערך התזונתי של האוכל?

04/02/2010 | 16:33 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, תלוי את מי שואלים... בעיני מזון קפוא זה מזון מת... בירקות חיים יש אנזימים ו"ויטליות" שאנחנו מקבלים מהם. חלק מהויטמינים נהרס בהקפאה. מבחינת מינרלים אין הבדל. כדאי כמובן לאכול ירקות טריים ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

אני לא מומחית, אבל אני יודעת היטב שהרבה מהמזון הקפוא עובר תהליכים כימיים, שלא רק שאינם מוסיפים לו טוב, אלא גם ממש מכניסים חומרים לא בריאים לתוכו, כדי שיישמר היטב ולאורך זמן. הבשר הקפוא (כמו שניצלים בצורות דינוזאורים) עובר תהליכי עיבוד ותוספות מינרלים. ובקיצור, רק אם חייבים ואין ברירה, אחרת עדיף טרי.

02/02/2010 | 13:29 | מאת: פגי

שלום כחודש יש לי כאב -צריבה בעור באזור המותן בבדיקה נאמר לי שיש קשר למער' העצבים 1. למי לפנות להמשך טיפול (אוטופד או נוירולוג) 2. כיצד לחזק את מער' העיצבית? או אולי להיפתר מהכאב. תודה

02/02/2010 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

פגי שלום, ראשית חשוב לאבחן ולמצוא את הסיבה ואז, אולי נוכל עזור. תפני לרופא המשפחה והוא יפנה אותך למומחה המתאים. אולי את צריכה לעבור תהליך של ניקוי רעלים (שפגעו בעצבים או בעור...). בהצלחה צביקה קורן

04/05/2010 | 18:23 | מאת: פגי

שלום וכן נשלחתי לסבב מומחים: רנטגן גב-האורטופד לא ראה בעיה. כירורג בדק לשמחתי הכל טוב,כ"כ רופא נשים. לנוירולוגית הגעתי אחרי שעברה הצריבה אבל עדיין יש לי כאבים בצד. עשיתי אולטרה סאונד בטן-הכל בסדר (ממצא לוואי:המאנגיומה בכבד בגודל כ 1.5- סיימ). יש לציין שהכאבים פחתו אך עדיין יש כאבים קלים. אין אבחנה-הרופא משפחה משער שזהו עצב מהגב. אומר שלא יראה בצילום גב. מה לעשות עכשיו? מודה על כל התיחסות.

04/05/2010 | 18:23 | מאת: פגי

שלום וכן נשלחתי לסבב מומחים: רנטגן גב-האורטופד לא ראה בעיה. כירורג בדק לשמחתי הכל טוב,כ"כ רופא נשים. לנוירולוגית הגעתי אחרי שעברה הצריבה אבל עדיין יש לי כאבים בצד. עשיתי אולטרה סאונד בטן-הכל בסדר (ממצא לוואי:המאנגיומה בכבד בגודל כ 1.5- סיימ). יש לציין שהכאבים פחתו אך עדיין יש כאבים קלים. אין אבחנה-הרופא משפחה משער שזהו עצב מהגב. אומר שלא יראה בצילום גב. מה לעשות עכשיו? מודה על כל התיחסות.

01/02/2010 | 23:20 | מאת: מוטי

צביקה שלום הנני סובל מכולסטרול ומלחץ דם גבוה. ברצוני לדעת האם המשקה כלורופיל(העשוי מאצות ונמכר בבתי טבע) עלול לעזור בהורדת הלחץ דם או הכולסטרול. האם יש לנוזל תופעות לוואי? מה המינון שצריך לקחת? לתשובתך אודה מוטי

02/02/2010 | 16:18 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, חבל שאתה מחפש "תרופות" ולא פתרון שלם. באצות יש הרבה נתרן וזה בעייתי כשיש לחץ דם גבוה. משקה כלורופיל מועיל מאד, אבל זהו ת ו ס ף בלבד וצריך לקחת אותו רק אחרי ש"מסדרים" את התזונה ואת אורח החיים. מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמסגרת זאת תישקל נטילת תוספים כאלה או אחרים. אגב, כאשר הרמה של הכולסטרול ושל לחץ הדם גבוהה מאד, לפעמים אין ברירה וצריך לקחת טיפול תרופתי (עד שיורדים במשקל, ועד שמתחילים להיכנס וכושר ועד שהתזונה הנכונה משפיעה ועד שמטפלים במתחים...) בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 13:07 | מאת: ליה

כבר זמן מה שאני חשה עייפות לאחר אימון גופני שאני עושה קבוע כבר שנים. התזונה שלי מאוזנת ואני מאוד מודעת לנושא, אבל כנראה שהגוף שלי לא מקבל מספיק רק מהמזון. אני שוקלת תוספי מזון או מולטיויטמין, יש המון בשוק ואני מבולבלת לחלוטין. לאן לפנות, ולמי?

02/02/2010 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, הסיבות לעייפות רבות ומגוונות (מתח, חוסר שינה, שיעמום, אנמיה, פעילות גופנים מוגזמת,וירוס אפשטיין-בר ועוד...) ואני לא בטוח שמולטיויטמין זה או אחר יפתור את הבעיה. מציע שתפני לתזונאי/ת או נטורופת/ית לאיבחון וייעוץ אישי המותאם לצרכייך. במסגרת זאת תוכלי לאמת אם התזונה שלך אכן מאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

02/02/2010 | 16:43 | מאת: ליה

תודה, אפנה לתזונאית ואבדוק. ייתכן שהתזונה שלי באמת לא עברה "רענון" מספיק זמן. על כל פנים, לאילו מקרים מתאימים תוספי מזון, אם כך?

01/02/2010 | 10:30 | מאת: צביקה

בשוק יש סוגי חמאה שונים. השוני הוא גם בצבע הצהוב. מדוע יש סוג צהוב יותר, וסוג צהוב פחות? האם השוני בצבע נובע מצבע מאכל? או מאחוז שומן שונה? האם יש לזה השפעה בריאותית כל שהיא?

02/02/2010 | 16:27 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, אין לי תשובה טובה עבורך. אם משתמשים בצבעי מאכל, זה אמור להיות מצויין על האריזה (דרישת החוק!). אם לא, יתכן ודרך הייצור ואחוזי השומן באמת משפיעים על הצבע. כפי שאתה ודאי יודע, אם אין ברירה עדיף לצרוך חמאה מאשר מרגרינה. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 08:36 | מאת: אילנה

הייתי רוצה לדעת את התרומה הבריאותית לתמרהינדי, אניקונה אותו בטעם טבעי בחנות טבע במשקל, לצידו נמצא תמרהינדי שזור סוכר ומצידו השני תמרהיני חמוץ, מה ההבדל בינהם, ומה הערך הקלורי של הפרי.תודה

02/02/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, לתמר הינדי יש אפקט משלשל ולכן אני לא ממליץ להשתמש בו. זה עלול לגרום להתמכרות ולעצלות מעיים. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2010 | 21:18 | מאת: סוזי

שלום!! ברצוני אם יש הבדל בין לחם קל מחיטה מלאה ללחם קל מקמח מלא ואם כן מה ההבדל?? מחכה לתשובה, תודה מראש סוזי

01/02/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

סוזי שלום, בפרוסת לחם "קל" יש יותר אוויר. משיגים את זה באמצעות חומרים כימיים ותוספת גלוטן. אני ממליץ לאכול פרוסה אחת מלחם מלא רגיל במקום שתים "קלות". בהצלחה צביקה קורן

02/02/2010 | 16:48 | מאת: ליה

באמת עדיף לאכול לחם "רגיל" ומזין מאשר כמה פרוסות של הלחם הקל. בתור מי ששומרת על משקל כבר שנים, לחם "קל" זה סוג של שקר - הוא לא באמת משביע וגם פחות מזין. ככה את נשארת עם חצי תאוותך בידך. פרוסה אחת של לחם אמיתי תשביע יותר ותישארי מסופקת זמן רב יותר...

31/01/2010 | 20:24 | מאת: עידית

האם מותר ממתיקים כמו סוכרזית ? האם מותר לאכול שמן אחר פרט לשמן זית ? האם מותר לאכול פוקפורן בקולנוע? תודה

01/02/2010 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

עידית שלום ממתיקים עדיף שלא שמן קנולה שמן ושמן חמניות ניתן מותר לאכל פופקוקרן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2010 | 10:04 | מאת: חיים

שלום, אודה לך על סיוע במציאת מאמר שנכתב על ידך אודות הפקת צבעים טבעיים לצביעה מצמחי ארץ ישראל. תודה רבה על הסיוע

01/02/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, לא זכור לי שכתבתי מאמר שכזה... נסה לחפש בגוגל, אולי תמצא. אגב, ניסים קריספל כותב הרבה על הנושא. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 12:19 | מאת: חיים

תודה רבה על תשובתך. ראיתי צילום של מאמר מתוך ספר כלשהוא שהחתום עליו הוא צבי קורן. תודה רבה.

30/01/2010 | 23:08 | מאת: ליזי

האם עשב חיטה מומלץ לחולה קוליטיס?

31/01/2010 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

ליזי שלום, בקוליטיס יש הפוגות. אני מציע לתת בזמן הפוגה (לא בזמן התקף), בהדרגה 1-2 כפות ואם אין השפעה שלילית, להמשיך ולהגיע לשליש כוס. לעשב החיטה תכונות ריפוי חזקות מאד. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 22:10 | מאת: ליזי

תודה צביקה.לאיזה פרק זמן רצוי לקחת את עשב החיטה

30/01/2010 | 20:56 | מאת: מירב

האם נס קפה ללא קופאין לא בריא מנס קפה עם קופאין מה ההבדל תודה

31/01/2010 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, בעיני "נטול קפאין" גרוע יותר מקפה "בוץ". משתמשים בחומצות חזקות ובחומרים כימיים כדי להוציא את הקפאין (לא מוציאים אותו בפינצטה...). אני ממליץ להימנע מכל סוגי הקפה, אבל אם אין ברירה, לשתות קפה בוץ. בהצלחה צביקה קורן

23/06/2011 | 16:36 | מאת: אביטל יוסף

נס קפה ללא קופאין של חברת נסלה עובר תהליך של מיצוי והוצאת הקפאין בתהליך טבעי באמצעות מים בלבד, וזאת לפי הפרסום של חברתם. רציתי לדעת אם זה נכון ואין סיכון בדבר. {אני חולה כליות ואסור לי קופאין}. תודה על התשובה.

30/01/2010 | 20:36 | מאת: נאוה

שלום רב יש לי תאומים מתוקים בני שנתיים שרגילים לבקבוק עם מטרנה בבוקר וגם לפני השינה כבר זמן רב שאני רוצה לסיים עם האבקה אך אינני יודעת במה אפשר להחליפה... אשמח לשמוע הצעות תודה נאוה

31/01/2010 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, את יכולה לתת להם תחליב שושמשום או תחליב שקדים. כתבתי על כך כמה פעמים בפורום. משרים 1-20 שקדים ואחרי כ 8 שעות מקלפוים את הקליה וטוחנים בבלנדר עם כוס מים. אפשר להוסיף פרי בשל (בננה, אגס וכד'). אפשר להוסיף מעט רינמון, דבש או מולסה. אותו דבר אפשר לעשות עם שתי כפות שומשום מלא, אבל כדאי לסנן אחרי הטחינה. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2010 | 15:46 | מאת: רונית

אלא אם התזונה שלהם מאוזנת ומגוונת. משרד הבריאות ממליץ על מתן תמ"ל עד גיל 3. זה מספק "השלמת מזון" לילדים בגיל הזה. מדוע להפסיק הפינוק?

29/01/2010 | 12:42 | מאת: מורן

שלום אשמח לעצות מתכונים בריאים ודיאטטים למזונות הבאים פילה סלמון, סטייק סלמון. שעועית מאש אורז שחור גבינת עזים טונה סרדינים תודה מראש.

30/01/2010 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, האינטרנט וחנויות הספרים מלאים במתכונים ותפריטים לכל סוגי המזונות. אנחנו לא נוהגים לעשות זאת במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה קורןמלא

28/01/2010 | 21:02 | מאת: אתי

אני שותה כל ערב אגיולקס-בגלל בעיית עצירות כרונית. כנראה שזה גורם לי לנפיחות,כי לא יכול להיות משהו אחר.. אני אוכלת המון ירקות,פירות,אגוזים,לחם מקמח מלא ללא שמרים ושומרת על מזון קפדני במיוחד. שאלתי היא אם אני לא נוטלת אגיולקס אין לי יציאות ומצד שני זה מנפח אותי כמו כדור בבטן. ישנם אולי תוספים מרגיעים או משהו אחר מומלץ?

30/01/2010 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הפתרון לעצירות איננו בלקיחת משלשלים למיניהם. גם אם נדמה לך שהתזונה שלך "מושלמת", אני בטוח שיש מקום לשיפורים ויפטרו אותך מהעצירות ומהצורך בלקיחת משלשלים (אלא אם כן ישנה בעיה רפואית שלא ציינת). עצירות נגרמת מתזונה לא נכונה וממצבים נפשיים. הפתרון הוא לטפל בסיבה ולא בתוצאה! מציע שתפני בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

27/01/2010 | 19:24 | מאת: שרון

שלום רב אמי מטופלת בכימותרפיה עקב גידול סרטני בצפק הבטן מדי יום אנחנו נוהגים לתת לה מיצי ירקות ופירות סחוטים בשילובים שונים. נאמר לי שיש להמנע ממיצים מרובי סוכרים כגון תפוח עץ...גזר..סלק... את האמת אני מאוד מבולבל מכוון שהבנתי שיש לסלק ערכים מאוד חיובים וגם לגזר. כמו כן אנחנו מוסיפים מדי פעם למיצים הסחוטים ברוקולי וכרובית. מאלו פירות וירקות לדעתך יש להימנע ואילו היית ממליץ לקחת שאינם מכילים סוכרים רבים? תודה שרון

27/01/2010 | 19:28 | מאת: שרון

בבדיקת הדם שנעדת לאימי היום בבית החולים הערכים של החלבונים יצאו קצת נמוכים מהנורמל albumin- 3.1 protein-total - 5.5 מהם המקורות המומלצים ביותר להשגת חלבונים ?

28/01/2010 | 07:20 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ למנוע סוכרים מחולי סרטן. הגידול הסרטני זקוק לגלוקוז כדי לשגשג. לכן, כדאי להימנע ממיצי פירות וממזון מתוק. לא כדאי להימנע מגזר וסלק (בכמות קטנה), בשל היתרונות הבריאותיים שלהם. אתם יכולים להכין מיץ ירקות "ירוק" המכיל: קישוא מלפפון, גבעול סלרי ופטרוזיליה. אפשר גם מיץ אדום עם הרכיבים כנ"ל בתוספת גזר בינוני ורבע סלק. כדאי להכין לה מרק ירקות שורש עם "כתומים" לא מתוקים כמו דלעת ודלורית. כמובן שהירקות מגידול אורגני...! כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. באתר שלי תמצא פרטים נוספים על תזונה בריאותית. אגב, אני מפיץ אחת לחודש מבזק בריאות. אם תפנה אלי במייל ב"צור קשר" באתר שלי, תוכל לקבל את המבזק. לגבי החלבונים, כדאי להכין לה תחליב שקדים או תחליב שומשום שבהם החלבון זמין ואיכותי. כדאי לתת גם ביצים אורגניות ויוגורט עיזים. חולי סרטן זקוקים לחלבון. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 22:46 | מאת: אלעד

שמתי לב שאם אני משרה קטניות עם סודה..אני מקצר את זמן ההשרייה של הקטניות ל10 דקות והם יוצאות רכות,לעומת זה ללא השרייה עם סודה אני צריך להשרות 8 שעות רק עם מים ואני מגיע לאותה תוצאה,השאלה היא אם ההשרייה הקצרה עם הסודה היא בעייתית?או שכדאי להשרות 8 שעות?

27/01/2010 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אני בעד להשרות 8 שעות ולא לעשות קיצורי דרך. סודה לשתייה היא סוג של מלח שכדאי להימנע מצריכתו. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 22:23 | מאת: לב

בס"ד איזה דגים עדיף לאכול כדי לקבל ויטמין D וגם דגים ללא מתכות כבדים תודה

27/01/2010 | 10:26 | מאת: צביקה קורן

לב שלום, הדגים המכילים את הכמות הגדולה ביותר הם דגי ים שמנים כמו סלמון. אני לא חושב שיש דגים שאינם מזוהמים. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 12:25 | מאת: יפעת

היי לבתי בת ה9 עודף משקל אני עוזרת לה בתזונה ובהקניית הרגלי אכילה. סף הגירוי שלה נמוך והיא עושה ספורט אבל עדיין עולה במשקל אני משתדלת שתשאר על אותו משקל ורק תגבה וזה לא הולך האם יש תרופות טבעיות להורדת התאבון?

27/01/2010 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, אני לא מכיר תרופות "טבעיות" וגם לא ממליץ על שימוש בכאלה. המינרל כרום, נחשב כמפחית כמיהה למתוק. אבל לא כדאי לקחת אם לא עושים שינוי בתזונה. מציע שתפני עם בתך ליעוץ אישי-מקצועי בתזונה טבעית וזה עשוי לתת מענה לבעיה. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 12:18 | מאת: תומר

קניתי כמוסות של אומגה 3 של GNC. הכמוסות די גדולות ומכילות נוזל בתוכם. פחות נחמד לי לבלוע את הכמוסה בשלמותה. במקום זה אני קורע את הכמוסה עם השיניים, מוצץ את הנוזל שבתוכה ויורק את עטיפת הכדור לפח? האם האפקט זהה כשלא בולעים את הכדור בשלמותו? מהן ההשלכות?

27/01/2010 | 10:23 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, הרבה יותר טוב לא לבלוע את הכמוסות. אם אתה מתגבר על הטעם - עדיף לקבל את התוכן ולא את האריזה. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, אני מחלימה מתקופת התמודדות עם סרטן השד. מקבלת טמוקסיפן, הוצאתי את השחלות כאקט מניעתי ואת השדיים כרתו בניתוח לפני חצי שנה. מאז הכימו הורדתי במשקלי כ-10 קילוגרם עם דייאטה לפי סוג הדם בתוספת עשרות תוספי מזון ומיצים ירוקים אורגניים בבוקר (עשב חיטה וירות ירוקים). כבר שלושה חודשים שלא הורדתי במשקל (ויש לי לפחות עוד 20 קילו להוריד) למרות שאני צועדת יותר מ-5 שעות בשבוע ועושה התעמלות בסטודיו סי. בקרוב אחליף את הטמוקסיפן בפמרה - מה שידרוש ממני יתר תשומת לב לתזונה ולספורט. הייתי מעוניינת ללמוד ולהעמיק בשיטת הגיינה טבעית ולקבל הדרכה ממישהו בסביבתי - איזור הצפון. האם יש לכם המלצות??

גלית שלום, את יכולה לפנות ליצחק בן אורי בנתניה. הוא מוביל את השיטה בארץ שנים רבות. הוא יוכל להפנות אותך למומחה באזור הצפון. את יכולה לפנות לדר' פנינה בר סלע המטפלת בחולי סרטן ומחלימים מסרטן בשיטת אן-ויגמור. היא גרה בטבעון ומקיימת סדנאות בשבי ציון, ליד נהריה. את יכולה לפנות לאהובה מחנאי בחיפה. היא מטפלת בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 07:34 | מאת: פגסוס

בחרובים ידוע שיש הרבה מינרלים כולל סידן.מהן תכונות הסטיביה?[תיונים]

27/01/2010 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הסטיביה הוא ממתיק שמקורו בצומח. הוא נטול קלוריות ובכך יתרונו העיקרי. יש המייחסים לצמח תכונות נוספות. אני לא מכיר את הנושא. בהצלחה צביקה קורן

25/01/2010 | 21:22 | מאת: עידן

שלום רב אני מתעניין בשיטת הפרדת מזונות. אני יודע שבירקות הכבושים קיימת חומציות גבוהה - דבר שמפריע (ע"פ הוגי השיטה) לעיכול עמילנים וחלבונים. הדבר קצת מבלבל - כי ידוע שירקות ניתן לאכול עם עמילן או חלבון. רציתי לשאול האם ירקות כבושים נחשבים בקטגוריה של "ירקות" - כלומר - ניתן לאכול עם חלבון ופחמימות? אשמח לקבל את חוות דעתכם תודה!

27/01/2010 | 10:16 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אני לא ממליץ לאכול ירקות כבושים בגלל הכמות העצומה של נתרן (מלח) שנמצאת בהם. אפשר לקבל חיידקים טובים מיוגורט או מכמוסת פרוביוטיקה. לשאלתך, הם לא מתאימים עם עמילנים והם לא נחשבים "ירקות". בהצלחה צביקה קורן

27/01/2010 | 11:46 | מאת: עידן

כעת זה יותר ברור. לא חשבתי באמת על עניין הנתרן... תודה על התשובה המלומדת

25/01/2010 | 19:49 | מאת: מיכל

בשבוע האחרון התחלתי לקחת כדורי בטא קורטן לשיפור מראה עור הפנים. התחושה שלי היא שזה עוזר . אבל האם יתכן שיש תופעת לוואי לאחר לקיחת הכדור של תחושת קוצר נשימה ? האם יש חברות אחרות מומלצות לכדורים ?

26/01/2010 | 16:15 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום לא ידוע לי אך הדרך לבדוק זאת לגבייך זה פשוט להפסיק את הכדור למס' ימים ולקחת שוב ולראות אם יגרום לך לקוצר נשימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן