פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

06/02/2010 | 13:33 | מאת: ליטל

אני מנסה לחזק את מערכת החיסון שלי באופן טבעי. האם נכון לאכול כ- 3 שיני שום ביום לצורך זה?

06/02/2010 | 20:36 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, כתבתי כבר כמה פעמים בפורום שאני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות". חיזוק המערכת החיסונית "באופן טבעי" לא נעשה על ידי צריכת מזון מסויים, "תרופה טבעית", צמח מרפא או תוסף תזונה. זה צריך להיעשות בצורה הרבה יותר רחבה ו"הוליסטית" (תזונה נכונה, פעילות גופנית, טיפול במתחים, הכשרת המחשבה, מנוחה ועוד). לשאלתך, אם השום לא גורם לך להפרעת עיכול ולכאבים בקיבה, את יכולה לאכול. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2010 | 20:36 | מאת: דני מגן

אני בן 40 וסובל מילדותי המוקדמת ממיגרנות ונמאס לי מהן. ניסיתי דיקור, מסג'ים רגילים, מסג'ים מיוחדים, הומאופתיה וכיו"ב ושום דבר לא עוזר לי. קראתי בספר כלשהו על צום המיצים של ד"ר גרזון ועל כך שהוא גרם תמיד להפסקת המיגרנה לעד. א. האם אתה מסכים לכך שצום מיצים מעלים מיגרנה? ב. כמו כן, האם הצום כולל מיצים בלבד או שניתן גם לשתות שייקים של פירות/ירקות (לדוגמא-שייק בננה או שייק עגבניה, מלפפון וגמבה)? ג. האם ניתן להוסיף למיצי הירקות קצת מלח ושמן זית? ד. מדוע בצום המיצים שמבוצע אצלך אוכלים מרק? זה לא נגד עקרונות הצום? ה. אלו סוגי מרק ניתן לאכול- ירקות שורש בלבד או שמרקי קטניות זה גם בסדר (אפונה לדוגמא)?

06/02/2010 | 20:30 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, א. האם אתה מסכים לכך שצום מיצים מעלים מיגרנה? - לא! צום מיצים זאת לא "תרופת פלא". צום מיצים הוא אחד הרכיבים המאפשרים השגת בריאות טובה. שיטת גרסון שונה לגמרי משיטת הצום שאני מנחה. להגיד שצום מיצים מרפא מיגרנה או כל מחלה אחרת זה חוסר אחריות הגובל בשרלטנות. כדי להיפתר ממיגרנה צריך לעבור תהליכים פיזיים ונפשיים ובכלל זה הכנסת תיקונים בתזונה, טיפול במתחים ועוד. ב. כמו כן, האם הצום כולל מיצים בלבד או שניתן גם לשתות שייקים של פירות/ירקות (לדוגמא-שייק בננה או שייק עגבניה, מלפפון וגמבה)? - ישנם כמה סוגים של "צומות מיצים". בשיטת גרסון למשל שותים מעל 10 כוסות מיץ ביום ומקבלים תוספים שונים. אצלנו שותים רק מיצי ירקות ופירות, מרק חם בערב, מים מינרליים ותה צמחים. אני לא ממליץ לשתות "שייקים" שונים בתקופת הצום. זה מקשה על העיכול ומפריע לתהליך הניקוי. במיוחד לא שייקים שיש בהם חלב או חלבון מרוכז אחר. ג. האם ניתן להוסיף למיצי הירקות קצת מלח ושמן זית? - שמן זית כדאי, מלח לא מומלץ, אבל אפשר בנסיבות מיוחדות. ד. מדוע בצום המיצים שמבוצע אצלך אוכלים מרק? זה לא נגד עקרונות הצום? כפי שציינתי אין "עקרונות" לצום מיצים. הרעיון הוא לא לאכול אוכל מוצק ולספק לגוף את כל הויטמינים, המינרלים ונוגדי החימצון הדרושים. המרק החם מספק שפע של מינרלים. המיצים הטריים מספקים ויטמינים, כלורופיל, אנזימים ונוגדי חימצון. ה. אלו סוגי מרק ניתן לאכול- ירקות שורש בלבד או שמרקי קטניות זה גם בסדר (אפונה לדוגמא)? - במהלך הצום כדאי לשתות רק מרק משורשים מהסיבות שהזכרתי לעיל. קיטניות ודגנים לא מתאימים בצום. אגב, צום מיצים אינו צום לפי ההגדרה האומרת ש"צום הינו הימנעות מכל מזון למשך תקופה מוגדרת"... בצום מיצים אנחנו מספקים לגוף את כל רכיבי התזונה הדרושים. אגב2, יש עוד הרבה שאלות שלא שאלת... מציע לך להיכנס לאתר שלי ולקרוא את פרק המאמרים ואת "שאלות נפוצות". הטוב ביותר הוא להשתתף באחת הסדנאות שלנו ולא לנסות לעשות צום באופן עצמאי, במיוחד לא בפעם הראשונה. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2010 | 18:44 | מאת: דלית

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי ביצים: 1- מהו ההבדל בין ביצים אורגניות לביצי חופש? 2-שמעתי שבביצי חופש/אורגניות יש פחות כולסטרול, משום שהתרנגולות מסתובבות ולכן הן מייצרות פחות כולסטרול- האם זה נכון? 3-האם ביצי חופש/אורגניות הן קטנות יותר, ואולי לכן יש בהן פחות כולסטרול?

06/02/2010 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום ביצים אורגניות הן לתרנגולות שלא קבלו אנטיביוטיקה והורמונים בעוד שביצי חופש הן לתרנגולות המסתובבות חופשית אך כן מקבלות טיפולים אילו. לגבי הבדלים בכמות הכולסטרול אני חושבת שאין הבדל משמעותי בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

16/02/2010 | 13:30 | מאת: דלית

האם ביצים אורגניות הן לא בדר"כ גם ביצי חופש? האם אין מצב שתרנגולות גם מסתובבות באופן חופשי וגם לא מקבלות הורמונים ואנטיביוטיקה? תודה!

04/02/2010 | 12:15 | מאת: שיר

אני בת 22 כבר חמש שנים סובלת מחולשה כללית עייפות חוסר ריכוז כאבים בעיניים וצריבה כאבי בטן גזים פטרייה בנרתיק המון המון המוןן ליחה ועוד שלל תופעות בפגישה עם נטורפות לאחר תשאול נקבע כי יש לי קנדידה קיבלתי דיאטה דלת סוכרים ופחמימות ועוד תוספי מזון :חיידקים,קנדידה קליר,סופר אצה, טוקס ריד ועוד. בחמישה הימים הראשונים הרגשתי נהדר וביום השישי קמתי כולי חלשה כאבי ראש ותסמינים חזקים של הפטרייה רציתי לשאול:בשבוע הראשון אמורה להיות הרגשה של התגברות התסמינים? יש לי כמות של ליחה שלא ניתן לתאר מה עליי לעשות??

04/02/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, יכול להיות שמדובר ב"תגובת ריפוי" (ריאקציה) אשר מתרחשת כמה ימים (או שעות) לאחר התחלת הטיפול. עם זאת, עם כל הכבוד לנטורופתיה, אני הייתי מציע לך להיבדק גם אצל רופא רגיל. יתכן שהליחה נובעת מחיידק שתקף אותך וטיפול קצר באנטיביוטיקה יחסל אותו. גם לגבי שאר התופעות, יכול להיות שמדובר בקנדידה ויכול להיות שלא. אל תוותרי על מסלול בדיקות יסודי אצל רופא המשפחה. לאחר קבלת איבחון, תתחילי, או תמשיכי בטיפול האללטרנטיבי. אני בעד רפואה משלימה ולא "אלטרנטיבית". בהצלחה צביקה קורן

03/02/2010 | 21:42 | מאת: תמרה

דחוף כמה גרם בערך שוקל בוטן קלוי במלח יחסית גדול שמוכרים בפיצוציות?והאם עשרה בוטנים ליום זה בריא?

04/02/2010 | 07:39 | מאת: ב

האם ניתן להתיחס לבוטנים כקיטניה לכל דבר בהקשר של השלמה לחלבון מלא עם דגנים? והאם מומלץ לאכול עם או בלי קליפתם הדקה? תודה

04/02/2010 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

אני לא מתלהב מבוטנים, מכיוון שהם קלויים ולפעמים גם מלוחים. תבחרי בשקדים, אגוזים וזרעים לא קלויים ולא מלוחים. מה כל כך "דחוף" בשאלה הזאת?

02/02/2010 | 16:40 | מאת: נעמה

האם אוכל קפוא לא רק ירקות פחות טובים ממזון טרי? למה מזון קפוא פחות טוב או בריא ממזון טרי? ההקפאה מורידה משהו מהערך התזונתי של האוכל?

04/02/2010 | 16:33 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, תלוי את מי שואלים... בעיני מזון קפוא זה מזון מת... בירקות חיים יש אנזימים ו"ויטליות" שאנחנו מקבלים מהם. חלק מהויטמינים נהרס בהקפאה. מבחינת מינרלים אין הבדל. כדאי כמובן לאכול ירקות טריים ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

אני לא מומחית, אבל אני יודעת היטב שהרבה מהמזון הקפוא עובר תהליכים כימיים, שלא רק שאינם מוסיפים לו טוב, אלא גם ממש מכניסים חומרים לא בריאים לתוכו, כדי שיישמר היטב ולאורך זמן. הבשר הקפוא (כמו שניצלים בצורות דינוזאורים) עובר תהליכי עיבוד ותוספות מינרלים. ובקיצור, רק אם חייבים ואין ברירה, אחרת עדיף טרי.

02/02/2010 | 13:29 | מאת: פגי

שלום כחודש יש לי כאב -צריבה בעור באזור המותן בבדיקה נאמר לי שיש קשר למער' העצבים 1. למי לפנות להמשך טיפול (אוטופד או נוירולוג) 2. כיצד לחזק את מער' העיצבית? או אולי להיפתר מהכאב. תודה

02/02/2010 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

פגי שלום, ראשית חשוב לאבחן ולמצוא את הסיבה ואז, אולי נוכל עזור. תפני לרופא המשפחה והוא יפנה אותך למומחה המתאים. אולי את צריכה לעבור תהליך של ניקוי רעלים (שפגעו בעצבים או בעור...). בהצלחה צביקה קורן

04/05/2010 | 18:23 | מאת: פגי

שלום וכן נשלחתי לסבב מומחים: רנטגן גב-האורטופד לא ראה בעיה. כירורג בדק לשמחתי הכל טוב,כ"כ רופא נשים. לנוירולוגית הגעתי אחרי שעברה הצריבה אבל עדיין יש לי כאבים בצד. עשיתי אולטרה סאונד בטן-הכל בסדר (ממצא לוואי:המאנגיומה בכבד בגודל כ 1.5- סיימ). יש לציין שהכאבים פחתו אך עדיין יש כאבים קלים. אין אבחנה-הרופא משפחה משער שזהו עצב מהגב. אומר שלא יראה בצילום גב. מה לעשות עכשיו? מודה על כל התיחסות.

04/05/2010 | 18:23 | מאת: פגי

שלום וכן נשלחתי לסבב מומחים: רנטגן גב-האורטופד לא ראה בעיה. כירורג בדק לשמחתי הכל טוב,כ"כ רופא נשים. לנוירולוגית הגעתי אחרי שעברה הצריבה אבל עדיין יש לי כאבים בצד. עשיתי אולטרה סאונד בטן-הכל בסדר (ממצא לוואי:המאנגיומה בכבד בגודל כ 1.5- סיימ). יש לציין שהכאבים פחתו אך עדיין יש כאבים קלים. אין אבחנה-הרופא משפחה משער שזהו עצב מהגב. אומר שלא יראה בצילום גב. מה לעשות עכשיו? מודה על כל התיחסות.

01/02/2010 | 23:20 | מאת: מוטי

צביקה שלום הנני סובל מכולסטרול ומלחץ דם גבוה. ברצוני לדעת האם המשקה כלורופיל(העשוי מאצות ונמכר בבתי טבע) עלול לעזור בהורדת הלחץ דם או הכולסטרול. האם יש לנוזל תופעות לוואי? מה המינון שצריך לקחת? לתשובתך אודה מוטי

02/02/2010 | 16:18 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, חבל שאתה מחפש "תרופות" ולא פתרון שלם. באצות יש הרבה נתרן וזה בעייתי כשיש לחץ דם גבוה. משקה כלורופיל מועיל מאד, אבל זהו ת ו ס ף בלבד וצריך לקחת אותו רק אחרי ש"מסדרים" את התזונה ואת אורח החיים. מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמסגרת זאת תישקל נטילת תוספים כאלה או אחרים. אגב, כאשר הרמה של הכולסטרול ושל לחץ הדם גבוהה מאד, לפעמים אין ברירה וצריך לקחת טיפול תרופתי (עד שיורדים במשקל, ועד שמתחילים להיכנס וכושר ועד שהתזונה הנכונה משפיעה ועד שמטפלים במתחים...) בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 13:07 | מאת: ליה

כבר זמן מה שאני חשה עייפות לאחר אימון גופני שאני עושה קבוע כבר שנים. התזונה שלי מאוזנת ואני מאוד מודעת לנושא, אבל כנראה שהגוף שלי לא מקבל מספיק רק מהמזון. אני שוקלת תוספי מזון או מולטיויטמין, יש המון בשוק ואני מבולבלת לחלוטין. לאן לפנות, ולמי?

02/02/2010 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, הסיבות לעייפות רבות ומגוונות (מתח, חוסר שינה, שיעמום, אנמיה, פעילות גופנים מוגזמת,וירוס אפשטיין-בר ועוד...) ואני לא בטוח שמולטיויטמין זה או אחר יפתור את הבעיה. מציע שתפני לתזונאי/ת או נטורופת/ית לאיבחון וייעוץ אישי המותאם לצרכייך. במסגרת זאת תוכלי לאמת אם התזונה שלך אכן מאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

02/02/2010 | 16:43 | מאת: ליה

תודה, אפנה לתזונאית ואבדוק. ייתכן שהתזונה שלי באמת לא עברה "רענון" מספיק זמן. על כל פנים, לאילו מקרים מתאימים תוספי מזון, אם כך?

01/02/2010 | 10:30 | מאת: צביקה

בשוק יש סוגי חמאה שונים. השוני הוא גם בצבע הצהוב. מדוע יש סוג צהוב יותר, וסוג צהוב פחות? האם השוני בצבע נובע מצבע מאכל? או מאחוז שומן שונה? האם יש לזה השפעה בריאותית כל שהיא?

02/02/2010 | 16:27 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, אין לי תשובה טובה עבורך. אם משתמשים בצבעי מאכל, זה אמור להיות מצויין על האריזה (דרישת החוק!). אם לא, יתכן ודרך הייצור ואחוזי השומן באמת משפיעים על הצבע. כפי שאתה ודאי יודע, אם אין ברירה עדיף לצרוך חמאה מאשר מרגרינה. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 08:36 | מאת: אילנה

הייתי רוצה לדעת את התרומה הבריאותית לתמרהינדי, אניקונה אותו בטעם טבעי בחנות טבע במשקל, לצידו נמצא תמרהינדי שזור סוכר ומצידו השני תמרהיני חמוץ, מה ההבדל בינהם, ומה הערך הקלורי של הפרי.תודה

02/02/2010 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, לתמר הינדי יש אפקט משלשל ולכן אני לא ממליץ להשתמש בו. זה עלול לגרום להתמכרות ולעצלות מעיים. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2010 | 21:18 | מאת: סוזי

שלום!! ברצוני אם יש הבדל בין לחם קל מחיטה מלאה ללחם קל מקמח מלא ואם כן מה ההבדל?? מחכה לתשובה, תודה מראש סוזי

01/02/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

סוזי שלום, בפרוסת לחם "קל" יש יותר אוויר. משיגים את זה באמצעות חומרים כימיים ותוספת גלוטן. אני ממליץ לאכול פרוסה אחת מלחם מלא רגיל במקום שתים "קלות". בהצלחה צביקה קורן

02/02/2010 | 16:48 | מאת: ליה

באמת עדיף לאכול לחם "רגיל" ומזין מאשר כמה פרוסות של הלחם הקל. בתור מי ששומרת על משקל כבר שנים, לחם "קל" זה סוג של שקר - הוא לא באמת משביע וגם פחות מזין. ככה את נשארת עם חצי תאוותך בידך. פרוסה אחת של לחם אמיתי תשביע יותר ותישארי מסופקת זמן רב יותר...

31/01/2010 | 20:24 | מאת: עידית

האם מותר ממתיקים כמו סוכרזית ? האם מותר לאכול שמן אחר פרט לשמן זית ? האם מותר לאכול פוקפורן בקולנוע? תודה

01/02/2010 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

עידית שלום ממתיקים עדיף שלא שמן קנולה שמן ושמן חמניות ניתן מותר לאכל פופקוקרן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2010 | 10:04 | מאת: חיים

שלום, אודה לך על סיוע במציאת מאמר שנכתב על ידך אודות הפקת צבעים טבעיים לצביעה מצמחי ארץ ישראל. תודה רבה על הסיוע

01/02/2010 | 06:48 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, לא זכור לי שכתבתי מאמר שכזה... נסה לחפש בגוגל, אולי תמצא. אגב, ניסים קריספל כותב הרבה על הנושא. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 12:19 | מאת: חיים

תודה רבה על תשובתך. ראיתי צילום של מאמר מתוך ספר כלשהוא שהחתום עליו הוא צבי קורן. תודה רבה.

30/01/2010 | 23:08 | מאת: ליזי

האם עשב חיטה מומלץ לחולה קוליטיס?

31/01/2010 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

ליזי שלום, בקוליטיס יש הפוגות. אני מציע לתת בזמן הפוגה (לא בזמן התקף), בהדרגה 1-2 כפות ואם אין השפעה שלילית, להמשיך ולהגיע לשליש כוס. לעשב החיטה תכונות ריפוי חזקות מאד. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2010 | 22:10 | מאת: ליזי

תודה צביקה.לאיזה פרק זמן רצוי לקחת את עשב החיטה

30/01/2010 | 20:56 | מאת: מירב

האם נס קפה ללא קופאין לא בריא מנס קפה עם קופאין מה ההבדל תודה

31/01/2010 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, בעיני "נטול קפאין" גרוע יותר מקפה "בוץ". משתמשים בחומצות חזקות ובחומרים כימיים כדי להוציא את הקפאין (לא מוציאים אותו בפינצטה...). אני ממליץ להימנע מכל סוגי הקפה, אבל אם אין ברירה, לשתות קפה בוץ. בהצלחה צביקה קורן

23/06/2011 | 16:36 | מאת: אביטל יוסף

נס קפה ללא קופאין של חברת נסלה עובר תהליך של מיצוי והוצאת הקפאין בתהליך טבעי באמצעות מים בלבד, וזאת לפי הפרסום של חברתם. רציתי לדעת אם זה נכון ואין סיכון בדבר. {אני חולה כליות ואסור לי קופאין}. תודה על התשובה.

30/01/2010 | 20:36 | מאת: נאוה

שלום רב יש לי תאומים מתוקים בני שנתיים שרגילים לבקבוק עם מטרנה בבוקר וגם לפני השינה כבר זמן רב שאני רוצה לסיים עם האבקה אך אינני יודעת במה אפשר להחליפה... אשמח לשמוע הצעות תודה נאוה

31/01/2010 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, את יכולה לתת להם תחליב שושמשום או תחליב שקדים. כתבתי על כך כמה פעמים בפורום. משרים 1-20 שקדים ואחרי כ 8 שעות מקלפוים את הקליה וטוחנים בבלנדר עם כוס מים. אפשר להוסיף פרי בשל (בננה, אגס וכד'). אפשר להוסיף מעט רינמון, דבש או מולסה. אותו דבר אפשר לעשות עם שתי כפות שומשום מלא, אבל כדאי לסנן אחרי הטחינה. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2010 | 15:46 | מאת: רונית

אלא אם התזונה שלהם מאוזנת ומגוונת. משרד הבריאות ממליץ על מתן תמ"ל עד גיל 3. זה מספק "השלמת מזון" לילדים בגיל הזה. מדוע להפסיק הפינוק?

29/01/2010 | 12:42 | מאת: מורן

שלום אשמח לעצות מתכונים בריאים ודיאטטים למזונות הבאים פילה סלמון, סטייק סלמון. שעועית מאש אורז שחור גבינת עזים טונה סרדינים תודה מראש.

30/01/2010 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, האינטרנט וחנויות הספרים מלאים במתכונים ותפריטים לכל סוגי המזונות. אנחנו לא נוהגים לעשות זאת במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה קורןמלא

28/01/2010 | 21:02 | מאת: אתי

אני שותה כל ערב אגיולקס-בגלל בעיית עצירות כרונית. כנראה שזה גורם לי לנפיחות,כי לא יכול להיות משהו אחר.. אני אוכלת המון ירקות,פירות,אגוזים,לחם מקמח מלא ללא שמרים ושומרת על מזון קפדני במיוחד. שאלתי היא אם אני לא נוטלת אגיולקס אין לי יציאות ומצד שני זה מנפח אותי כמו כדור בבטן. ישנם אולי תוספים מרגיעים או משהו אחר מומלץ?

30/01/2010 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הפתרון לעצירות איננו בלקיחת משלשלים למיניהם. גם אם נדמה לך שהתזונה שלך "מושלמת", אני בטוח שיש מקום לשיפורים ויפטרו אותך מהעצירות ומהצורך בלקיחת משלשלים (אלא אם כן ישנה בעיה רפואית שלא ציינת). עצירות נגרמת מתזונה לא נכונה וממצבים נפשיים. הפתרון הוא לטפל בסיבה ולא בתוצאה! מציע שתפני בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

27/01/2010 | 19:24 | מאת: שרון

שלום רב אמי מטופלת בכימותרפיה עקב גידול סרטני בצפק הבטן מדי יום אנחנו נוהגים לתת לה מיצי ירקות ופירות סחוטים בשילובים שונים. נאמר לי שיש להמנע ממיצים מרובי סוכרים כגון תפוח עץ...גזר..סלק... את האמת אני מאוד מבולבל מכוון שהבנתי שיש לסלק ערכים מאוד חיובים וגם לגזר. כמו כן אנחנו מוסיפים מדי פעם למיצים הסחוטים ברוקולי וכרובית. מאלו פירות וירקות לדעתך יש להימנע ואילו היית ממליץ לקחת שאינם מכילים סוכרים רבים? תודה שרון

27/01/2010 | 19:28 | מאת: שרון

בבדיקת הדם שנעדת לאימי היום בבית החולים הערכים של החלבונים יצאו קצת נמוכים מהנורמל albumin- 3.1 protein-total - 5.5 מהם המקורות המומלצים ביותר להשגת חלבונים ?

28/01/2010 | 07:20 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ למנוע סוכרים מחולי סרטן. הגידול הסרטני זקוק לגלוקוז כדי לשגשג. לכן, כדאי להימנע ממיצי פירות וממזון מתוק. לא כדאי להימנע מגזר וסלק (בכמות קטנה), בשל היתרונות הבריאותיים שלהם. אתם יכולים להכין מיץ ירקות "ירוק" המכיל: קישוא מלפפון, גבעול סלרי ופטרוזיליה. אפשר גם מיץ אדום עם הרכיבים כנ"ל בתוספת גזר בינוני ורבע סלק. כדאי להכין לה מרק ירקות שורש עם "כתומים" לא מתוקים כמו דלעת ודלורית. כמובן שהירקות מגידול אורגני...! כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. באתר שלי תמצא פרטים נוספים על תזונה בריאותית. אגב, אני מפיץ אחת לחודש מבזק בריאות. אם תפנה אלי במייל ב"צור קשר" באתר שלי, תוכל לקבל את המבזק. לגבי החלבונים, כדאי להכין לה תחליב שקדים או תחליב שומשום שבהם החלבון זמין ואיכותי. כדאי לתת גם ביצים אורגניות ויוגורט עיזים. חולי סרטן זקוקים לחלבון. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 22:46 | מאת: אלעד

שמתי לב שאם אני משרה קטניות עם סודה..אני מקצר את זמן ההשרייה של הקטניות ל10 דקות והם יוצאות רכות,לעומת זה ללא השרייה עם סודה אני צריך להשרות 8 שעות רק עם מים ואני מגיע לאותה תוצאה,השאלה היא אם ההשרייה הקצרה עם הסודה היא בעייתית?או שכדאי להשרות 8 שעות?

27/01/2010 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אני בעד להשרות 8 שעות ולא לעשות קיצורי דרך. סודה לשתייה היא סוג של מלח שכדאי להימנע מצריכתו. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 22:23 | מאת: לב

בס"ד איזה דגים עדיף לאכול כדי לקבל ויטמין D וגם דגים ללא מתכות כבדים תודה

27/01/2010 | 10:26 | מאת: צביקה קורן

לב שלום, הדגים המכילים את הכמות הגדולה ביותר הם דגי ים שמנים כמו סלמון. אני לא חושב שיש דגים שאינם מזוהמים. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 12:25 | מאת: יפעת

היי לבתי בת ה9 עודף משקל אני עוזרת לה בתזונה ובהקניית הרגלי אכילה. סף הגירוי שלה נמוך והיא עושה ספורט אבל עדיין עולה במשקל אני משתדלת שתשאר על אותו משקל ורק תגבה וזה לא הולך האם יש תרופות טבעיות להורדת התאבון?

27/01/2010 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, אני לא מכיר תרופות "טבעיות" וגם לא ממליץ על שימוש בכאלה. המינרל כרום, נחשב כמפחית כמיהה למתוק. אבל לא כדאי לקחת אם לא עושים שינוי בתזונה. מציע שתפני עם בתך ליעוץ אישי-מקצועי בתזונה טבעית וזה עשוי לתת מענה לבעיה. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 12:18 | מאת: תומר

קניתי כמוסות של אומגה 3 של GNC. הכמוסות די גדולות ומכילות נוזל בתוכם. פחות נחמד לי לבלוע את הכמוסה בשלמותה. במקום זה אני קורע את הכמוסה עם השיניים, מוצץ את הנוזל שבתוכה ויורק את עטיפת הכדור לפח? האם האפקט זהה כשלא בולעים את הכדור בשלמותו? מהן ההשלכות?

27/01/2010 | 10:23 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, הרבה יותר טוב לא לבלוע את הכמוסות. אם אתה מתגבר על הטעם - עדיף לקבל את התוכן ולא את האריזה. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, אני מחלימה מתקופת התמודדות עם סרטן השד. מקבלת טמוקסיפן, הוצאתי את השחלות כאקט מניעתי ואת השדיים כרתו בניתוח לפני חצי שנה. מאז הכימו הורדתי במשקלי כ-10 קילוגרם עם דייאטה לפי סוג הדם בתוספת עשרות תוספי מזון ומיצים ירוקים אורגניים בבוקר (עשב חיטה וירות ירוקים). כבר שלושה חודשים שלא הורדתי במשקל (ויש לי לפחות עוד 20 קילו להוריד) למרות שאני צועדת יותר מ-5 שעות בשבוע ועושה התעמלות בסטודיו סי. בקרוב אחליף את הטמוקסיפן בפמרה - מה שידרוש ממני יתר תשומת לב לתזונה ולספורט. הייתי מעוניינת ללמוד ולהעמיק בשיטת הגיינה טבעית ולקבל הדרכה ממישהו בסביבתי - איזור הצפון. האם יש לכם המלצות??

גלית שלום, את יכולה לפנות ליצחק בן אורי בנתניה. הוא מוביל את השיטה בארץ שנים רבות. הוא יוכל להפנות אותך למומחה באזור הצפון. את יכולה לפנות לדר' פנינה בר סלע המטפלת בחולי סרטן ומחלימים מסרטן בשיטת אן-ויגמור. היא גרה בטבעון ומקיימת סדנאות בשבי ציון, ליד נהריה. את יכולה לפנות לאהובה מחנאי בחיפה. היא מטפלת בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

26/01/2010 | 07:34 | מאת: פגסוס

בחרובים ידוע שיש הרבה מינרלים כולל סידן.מהן תכונות הסטיביה?[תיונים]

27/01/2010 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הסטיביה הוא ממתיק שמקורו בצומח. הוא נטול קלוריות ובכך יתרונו העיקרי. יש המייחסים לצמח תכונות נוספות. אני לא מכיר את הנושא. בהצלחה צביקה קורן

25/01/2010 | 21:22 | מאת: עידן

שלום רב אני מתעניין בשיטת הפרדת מזונות. אני יודע שבירקות הכבושים קיימת חומציות גבוהה - דבר שמפריע (ע"פ הוגי השיטה) לעיכול עמילנים וחלבונים. הדבר קצת מבלבל - כי ידוע שירקות ניתן לאכול עם עמילן או חלבון. רציתי לשאול האם ירקות כבושים נחשבים בקטגוריה של "ירקות" - כלומר - ניתן לאכול עם חלבון ופחמימות? אשמח לקבל את חוות דעתכם תודה!

27/01/2010 | 10:16 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אני לא ממליץ לאכול ירקות כבושים בגלל הכמות העצומה של נתרן (מלח) שנמצאת בהם. אפשר לקבל חיידקים טובים מיוגורט או מכמוסת פרוביוטיקה. לשאלתך, הם לא מתאימים עם עמילנים והם לא נחשבים "ירקות". בהצלחה צביקה קורן

27/01/2010 | 11:46 | מאת: עידן

כעת זה יותר ברור. לא חשבתי באמת על עניין הנתרן... תודה על התשובה המלומדת

25/01/2010 | 19:49 | מאת: מיכל

בשבוע האחרון התחלתי לקחת כדורי בטא קורטן לשיפור מראה עור הפנים. התחושה שלי היא שזה עוזר . אבל האם יתכן שיש תופעת לוואי לאחר לקיחת הכדור של תחושת קוצר נשימה ? האם יש חברות אחרות מומלצות לכדורים ?

26/01/2010 | 16:15 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום לא ידוע לי אך הדרך לבדוק זאת לגבייך זה פשוט להפסיק את הכדור למס' ימים ולקחת שוב ולראות אם יגרום לך לקוצר נשימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/01/2010 | 18:41 | מאת: דליה

האם אכילת העלים,כשהם מיובשים במקום קפסולות,מפחיתה את ערכן לגוף?

26/01/2010 | 16:13 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אכילה של עלים מיובשים מכילה את החומר הפעיל בריכוז נמוך יותר .בקפסולה את יודעת בדיוק כמה חומר פעייל יש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/01/2010 | 13:41 | מאת: דליה

כרגע יש לי חבילה של עלים יבשים מהי הכמות הרצויות לאכול,שתקביל לשימוש המומלץ בקפסולות?

27/01/2010 | 11:28 | מאת: מיכה

מדוע לאכול עלים מיובשים? זה יבש ולא טעים.

25/01/2010 | 14:09 | מאת: שולי

יש לי בעיה רצינית עם מתוקים מאז שאני ילדה אהבתי שוקולדים וממתקים בצורה יוצאת דופן. לאחרונה אני מרגישה רע כאשר אני אוכלת מתוקים ולמרות הכל ממשיכה לאכול מהם. האם יש לך איזו שהיא המלצה איך מתגברים על התשוקה למתוק שמעתי שיש מוצר טבעי

26/01/2010 | 16:09 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום יש מקום לבדוק נוכחות של קנדידה .פטריה שקיימת במע' העיכול . אך מעבר לזה באמת חשוב להוריד מתוקים. שגורמים להשמנה ולתופעות לוואי ומחלות אחרות . ישנו תוסף מזון שנקרא כרומיום פיקולינאט שמוריד תשוקה למתוק. לוקחים אותו לאחר ארוחה שלאחריה בא מתוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/01/2010 | 13:09 | מאת: מיכל

בשנה האחרונה אני עולה במשקל באופן תמידי וזאת למרות שלא שיניתי את התזונה (שהיא מאוזנת למדי). אני בת 35 עושה כושר פעמיים בשבוע. בלוטת התריס מאוזנת בעשרת תרופות. איזה סיבות יכולות לגרום למצב של עליה מתמדת במשקל?

26/01/2010 | 16:06 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום יש מקום לבדוק מדוע את עולה במשקל .יתכן ויצאת מהאיזון ההורמונלי למרות שאת מקבלת תרופות לאיזון בלוטת התריס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/01/2010 | 19:44 | מאת: אייל

שלום, אני אייל, בן 14, ויש לי בעיה גדולה: מאז ומתמיד לא אהבתי אף פרי או ירק כמעט. אני אוהב אך ורק תפוחים ירוקים וקלמנטינות. אני חושש שחסרים לי המון ויטמינים. שמעתי שילד בגילי צריך לצרוך 1250 מ"ג סידן, 12 מ"ג ברזל, 45-75 מ"ג ויטמין C ו-1000 מק"ג ויטמין A. מאיפה אצרוך את כל הויטמינים? האם יהיו לי מחלות ו/או בעיות גדילה והתפתחות?מה יקרה? אני לא אוכל ללכת לרופא ולבקש תוספי מזון רק בגלל חשש. בנוסף שמעתי על הויטמינים B,D,E,H,K ו-P. כפי הנראה גם הם חסרים לי? אשמח לקבל תשובה, ואם לא, הפנייה למקום שיוכל לענות לי.

25/01/2010 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, עובדה שאתה חי, בריא ומתפקד עד היום... כנראה שקיבלת כל מה שצריך מהמזון שאתה כן אוכל. אתה לא צריך ללכת לרופא, אלא לתזונאית בקופת חולים או באופן פרטי. הכי חשוב לא לדאוג!! תנסה להוסיף בהדרגה פירות וירקות לתזונתך. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2010 | 14:17 | מאת: שרינה

שלום לך רציתי לשאול שמעתי שאם אוכלים 3 משמשים יבשים ו10 שקדים זאת מנת ברזל מעולה ליום. שאלתי האם זה נכון ואם אוכל יום יום לא אעלה במשקל? מה אצטרך לעשות כדי לא לעלות במשקל איזו ארוחה להחליף? בתודה מראש שרינה

25/01/2010 | 07:14 | מאת: צביקה קורן

שרינה שלום, יש לך טעות בסיסית, או שמישהו הטעה אותך ב"שמועה". רק תזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת מספקת לגוף את כל רכיבי התזונה הדרושים (ויומינים, מינראלים, חלבון, שומן, נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים). מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תתבססי על שמועות בקביעת תזונתך. בהצלחה צביקה קורן

לטובה(או צביקה) שלום , בעקבות המלצתך לצרוך חלבון ביחס של 0.8 גר' לקילוגרם (ללא עוסק בספורט) ,רציתי לדעת האם את ממליצה גם לאדם טבעוני לצרוך כך או נכונה הטענה ששמעתי שהיות והערך הביולוגי של חלבון מהצומח (גם לאחר השלמה)הינו נמוך ולכן ספיגתו בגוף לא יעילה ויש לצרוך יותר מ 0.8 וא"כ מהו היחס המומלץ. שאלה נוספת :מה היחס המומלץ להשלמת חלבונים מהצומח (כלומר על כל גרם חלבון נניח מקיטניות יש לצרוך גרם מסוים מדגנים) שאלה אחרונה :משום מה פירות יבשים הפופולארים בטו בשבט לא נהוג לשוטפם לפני אכילתם .האם מומלץ לשוטפם כמו כל פרי ?

25/01/2010 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, א. הטבעונים ממליצים לצרוך 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. המספר 0.8 לקוח מתחום התזונה הקונבנציונלית... לגבי הספיגה, יש מה שנקרא "זמינות ביולוגית" = מידת הספיגה בגוף. לחלבון הביצה יש זמינות ביולוגית גבוהה ביותר (96%), אחריה בא הבשר והדגים עם 80%. לשקדים אגוזים וזרעים יש בין 70% ל 80% זמינות ביולוגית, אבל זה מגיע ללא רעלים ועם חומרים מועילים רבים. אני חושב שאתה לא צריך להגדיל את הכמות מעבר ל 0.8. עודף חלבון פוגע בבריאות וכבר כתבתי על זה רבות בפורום. ב. אין נוסחה לנושא הזה. השילוב של דגנים וקיטניות נותן חלבון מלא. יחס של שליש קיטניה ושני שליש דגן מלא אפשרי בהחלט. ג. מומלץ לשטוף במים חמים, אבל יותר כדאי לקנות מגידול אורגני ולשטוף. בהצלחה צביקה קורן

שלום, אני בחורה בת 31, משקלי הוא 70 קילו וגובהי 1.68. אני מתעמלת 5 פעמים בשבוע 4 אימוני אירובי ועוד אימון מכשירים נוסף. רציתי לשאול מהי הכמות (לא באחוזים, בגרמים). שעלי לצרוך בכל יום של שומנים, חלבונים, פחמימות. אני מעוניינת להפחית ממשקלי ובעיה נוספת שקיימת אצלי היא שאני אוכלת פחות מדי ואז אין לי כח באימונים. ארצה לציין בנוסף שאני מתאמנת שלושה אימוני ריצה ועוד אימון אופניים. תודה רבה

25/01/2010 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, את יכולה לצרוך 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופך שזה כ 35 גרם. השומן צריך להיות כ 30 אחוז מסך הקלוריות היומי. היות ואני לא יודע מה וכמה את אוכלת - תעשי את החישוב בעצמך. פחמימות צריך להיות כ 50%. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

23/01/2010 | 19:16 | מאת: נטע

הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן לעכב את המחזור החודשי. אני יוצאת לחופשה בעוד כשבוע ובדיוק בזמן הזה אני אמורה לקבל את המחזור. אני רוצה לציין שאני לא נוטלת גלולות למניעת הריון. הייתי רוצה לדעת על דרכים טבעיות לפתרון הבעיה. בתודה מראש.

25/01/2010 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

נסי בפורום רפואי

22/01/2010 | 23:51 | מאת: נדב

לאחר שאני אוכל גבינה צהובה (במיוחד בטוסט) אז בצואה יוצא לי גוש של הגבינה, שנראה כלא חלק מהצואה. האם זה יכול סימן לבעיה?

23/01/2010 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

נדב שלום יתכן. גם כך גבינה צהובה מאוד לא בריאה כיוון שמכילה שומני טרנס שאינם מוכרים יל עדי הגוף וגורמים לבעיות רבות במע' העיכול . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/01/2010 | 22:41 | מאת: טל

שלום צביקה וטובה, אני בחודש שמיני להריוני ואנחנו לא מעוניינים לתת בעת הלידה לתינוק ויטמין K בזריקה או בטיפות שלא על בסיס טבעי. רציתי לדעת בבקשה, קראתי בכמה מקומות שויטמין K במינונים גבוהים רעילים לגוף, אז איך זה יתכן שנותנים לילוד כמות שעלולה להזיק לו, מה דעתכם על כך. האם ידוע לכם על טיפות טבעיות של הויטמין שאוכל לתת במינון יותר הגיוני... אשמח לקרוא את דעת שניכם.

23/01/2010 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום תינוק הנולד חסר בשלבים הראשונים ויטמין K כיוון שאין לו עדיין פרוביוטיקה שמספקת לו את הוויטמין וכן עדדין אין בשלות של גורמי קרישה. לכן תינוקות רבים במיוחד תינוקות קטנים חשופים לדימומים במיוחד במוח. לכן מתן ויטמין K עם הלידה חשוב מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/01/2010 | 14:33 | מאת: לימור

אני צמחונית כ-15 שנה לצערי איני אוכלת מספיק חלבונים והדבר מתנקם בגוף. (גובי 158, משקל 49, בת 26) אני אוכלת ביצים ומוצרי חלב אך איני בטוחה כמה צריך ליום על מנת להשלים את כמות החלבונים המבוקשת ליום. כמה אצטרך?

23/01/2010 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום אדם שלא עושה ספורט צריך 0.8 גרם חלבון על כל ק"ג גוף ואם את עושה ספורט בסביבות 1.3 גרם חלבון על כל ק"ג גוף. אם משקלך 49 תכפילי ב0.8 ותקבלי את כמות החלבון היומית שאת צריכה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/01/2010 | 10:33 | מאת: עדי

אני בת 18 והBMI שלי הוא 17 רציתי לדעת האם יש סיכונים בכך שהוא נמוך?

23/01/2010 | 06:45 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום הBMI שלך מאוד נמוך. הזהרי את בגיל צמיחה והתפתחות הווצרות של חסרים עשויה להפסיק את גדילתך ואפילו את המחזור שלך. יש מקום שתתיעצי עם תזונאית קלינית טבעית לגבי התזונה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2010 | 20:54 | מאת: סימה

שלום, לאחרונה אני חשה שאין לי אנרגיה יומיומית וחוסר ריכוז. אני ישנה לרוב טוב ואוכלת די מאוזן. האם יש מאכלים שיכולים לעזור לי בהעלאת האנרגיה הכללית? תודה על העזרה! סימה.

23/01/2010 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום את צריכה לאכל מאכלים המכילים ויטמיני B לאכל דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מקמח מלא)הרבה ירקות ירוקים . מעבר לזה אולי גם יש מקום לבדוק ממה נובעת נפילת אנרגיה זו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2010 | 18:21 | מאת: סימה

היי, באילו מאכלים יש ויטמיני B? והאם ירידת אנרגיה יכולה לנבוע מלחץ או חוסר פעילות ספורטיבית? תודה על העזרה!

21/01/2010 | 14:35 | מאת: טוביה י

אל מר צביקה שלום!!! האם הבצל מוריד את רמת הסוכר בדם? אשמח לתשובתך.

23/01/2010 | 06:40 | מאת: טובה בר-שאן

טוביה י שלום אכן בצל מוריד רמות סוכר בדם. יש בבצל תרכובות גופרית המורידות רמת סוכר וכן הוא עשיר בכרום מינרל המסייע לתאים להגיב טוב לאינסולין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2010 | 12:25 | מאת: מיכל

האם כמוסות של אומגה 3 יכולות לבוא במקום אומגה 3 ממקור טבעי? מה המינון המקובל ליום? בתודה מראש מיכל.

23/01/2010 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אין ספק שעדיף לקבל אומגה 3 באוכל שם הספיגה הטובה ביותר אך אם לא ואין ברירה אז כמובן צריך לקחת כמוסות אומגה 3 . לגבי המינון תלוי במצב הבריאותי של האדם .אדם בריא ללא חסרים צריך בסביבות 300 מ"ג אומגה 3 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2010 | 10:23 | מאת: אחיהוד

שלום צביקה, אני אכן מסכים איתך, ואכן אוכל כל יום מזון טרי וטבעי. כוונתי הייתה לכאשר אני מכין ממרח חומוס ביתי או טחינה או מטבל אחר לצורך העניין ולא ידעתי אם לשים בהם לימון או לא.

23/01/2010 | 06:34 | מאת: טובה בר-שאן

אחיהוד שלום בוודאי שלשים מיץ לימון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2010 | 10:52 | מאת: אחיהוד

שלום טובה, תודה על תגובתך. אני מבולבל. הרי הגענו למסקנה פה עם צביקה, שמיץ הלימון אינו חומר משמר ולכן הוא ינטה לקלק את הממרח אם יישאר במקרר יותר מכמה ימים. דבר שני, אם אנחנו כבר בנושא, מבחינת שילובי מזון - קראתי בפורום אחר, לפני כמה זמן ששילוב של חומצה ועמילן יוצר תגובה לא נעימה בבטן. מיץ לימון הוא חומצה ודגן (לחם, אורז וכו') הוא עמילן. מכיוון שכל ארוחה כמעט אצלי מכילה דגן כלשהו הרי שאף פעם אי אפשר יהיה להשתמש במיץ לימון או בחומץ. מה דעתכם?

20/01/2010 | 23:31 | מאת: עידן

שלום רב קראתי שהפירות מכילים אחוז מסויים של חלבון (חלק יותר, חלק פחות). מכיוון שעיכול הפירות הוא ממש קצר - האם החלבון שבהם בכלל עובר פירוק? (ידוע שפירוק חלבון דורש תנאים חומציים) האם הוא נספג ברמה טובה?

21/01/2010 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, הפירות מכילים כאחוז אחד של חלבון. זה לא חלבון מלא, אלא כמה חומצות אמינו. אין שום בעיה בעיכול של החלבון המצוי בפירות, אבל כמובן שזה לא אמור להיות מקור החלבון היקרי שלנו. בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 22:39 | מאת: אלעד

התבלין קצח נהרס בבישול?

21/01/2010 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, כל מזון צמחי "נהרס קצת בבישול"... הקצח הוא תבלין ולכן הוא לא מאבד את החומרים בהם אנחנו רוצים להשתמש (טעם וריח). בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 19:31 | מאת: אייל

כמה זמן אפשר לאחסן מיץ תפוזים שסחטנו במקרר עד שיתקלקל? תודה

21/01/2010 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, באופר עקרוני כדאי לשתות מיצים טריים תוך 20 דקות מהסחיטה. אתה יכול לשמור במקרר כמה ימים שתרצה (עד שזה מתקלקל), אבל זאת איכות אחרת. בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 10:49 | מאת: אילנה

שמי אילנה ולאחרונה הומלץ לי לאכול מוצרי חלב מחלב עיזים בלבד. האם זה בריא לאכול מוצרי חלב עיזים בלבד? שאלתי עולה מסיבה שיש שמועות שזה לא בריא במיוחד.

21/01/2010 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, כל הנושא של מוצרי חלב שנוי במחלוקת והנושא נדון בהרחבה בפורום. את יכולה לבצע חיפוש על המילה "חלב". בכל אופן מוצרי חלב עיזים נחשבים קלים יותר לעיכול. לא כתבת מי המליץ לך ומדוע... בהצלחה צביקה קורן

20/01/2010 | 09:52 | מאת: אחיהוד

צביקה שלום, תודה על תשובתך לגבי החומוס. יש לי שאלה נוספת שאני מתחבט בה בזמן האחרון: האם מיץ לימון הינו דבר רגיש? אם סחטתי בתחילת שבוע שעבר לימונים והשארתי את המיץ במקרר האם נוטה להתקלקל או שיכול להישמר לאורך זמן רב? אם אורך כמה זמן אתה מעריך? אם אני מוסיף אותו מנות אחרות האם הוא ייטה קלקל אותם יותר מהר או לשמור עליהם? אם הוא אכן רגיש כפי שאמרו לי, האם יש דבר אחר בו אוכל להשתמש כחומר משמר טבעי שאפשר להכין ולהוסיף בקלות? תודה ויום נפלא אחיהוד תודה

21/01/2010 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

אחיהוד שלום, לא הבנתי את מה אתה רוצה לשמר... מדוע לא לאכול כל יום מזון טרי וטבעי? מיץ לימון הוא חומר אורגני ומתקלקל אחרי כמה ימים. מלח וחומצת לימון הם חומרים משמרים (משתמשים בהם בסלט חומוס ומזונות אחרים), אבל אני לא ממליץ להשתמש בחומרים האלה. אגב, לגבי הקיטניות, כדאי לבשל כמות גדולה, להקפיא במנות קטנות ולהפשיר כשצריך. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

19/01/2010 | 16:53 | מאת: שרון

שלום, בחודשים האחרונים יש לי רעשים מוזרים שעולים מבית החזה אל הגרון ואני מנסה להבין אם זו תגובה למאכל/משקה מסויים - האם יכול להיות כזה דבר? זה גורם לי לאי נעימות (זה נשמע כמו בטן מקרקרת אבל זה יוצא מהגרון ומרגיש כאילו עולה לי אוויר)

21/01/2010 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, כנראה שזה מגיע ממערכת העיכול העליונה (הקיבה). תפנה לבירור רפואי אצל רופא המשפחה או גסטרואנטרולוג. בהצלחה צביקה קורן