פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/01/2010 | 17:05 | מאת: ל

למה לא שמים בחלב את השומן הטוב שחיוני?

15/01/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

ל שלום, החלב מגיע עם שומן שהפרה "שמה" בתוכו. אנחנו לא "שמים" שמן בחלב ואני מקווה שלא שמים בו דברים נוספים. השומן בחלב הוא בעיקר שומן רווי, אבל בכל שומן מהחי יש גם כמות קטנה של שומן בלתי רווי. בהצלחה צביקה קורן

באיזה מזון יש הכי הרבה מגנזיום?

15/01/2010 | 07:02 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מגנזיום יש באגוזים, שקדים, זרעים, ירקות ופירות. תזונה טבעית ומאוזנת והימנעות ממזון קלוקל* תספק את הכמות הדרושה. * מזון קלוקל הוא מזון הגורם, בין השאר, להפרעה בספיגה ולהפרשה מוגברת של מינרלים מהגוף (לדוגמה: קפאין, קקאו, סוכרים פשוטים, קמח לבן, אלכוהול) בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 14:23 | מאת: ש

לפי וויקיפדיה אחד מתופעות הלוואי בצריכת b12 מרוכז היא היווצרות קרישי דם: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F_B12#.D7.AA.D7.95.D7.A4.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.9C.D7.95.D7.90.D7.99_.D7.95.D7.96.D7.94.D7.99.D7.A8.D7.95.D7.AA_.D7.94.D7.A0.D7.93.D7.A8.D7.A9.D7.AA_.D7.91.D7.9E.D7.A7.D7.A8.D7.99.D7.9D_.D7.9E.D7.99.D7.95.D7.97.D7.93.D7.99.D7.9D מה מומלץ לטיבעוני חולה לב או אם נטיה תורשתית למחלת לב ?

15/01/2010 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

לטבעוני שלום, א. מומלץ לבדוק אם חסר. ב. לקחת כדור רק פעם או פעמיים בשבוע. ג. אם אתה חולה לב אתה בטח לוקח מדלל דם כלשהו שמונע את הסכנה לקרישיות יתר. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2010 | 10:00 | מאת: דנדי108

שלום, יש לי תפריט לתזונה טבעית ובו אני אמורה לאכול בבוקר דיסת שיבולת שועל מבושלת במים ולהוסיף לה סילאן. לצערי אני לא מצליחה לאכול זאת, התחליף לכך הוא לחם ללא שמרים וללא סוכר אותו קשה להשיג באזור מגוריי. האם תוכלו לייעץ לי על תחליף אחר לבוקר? יום נעים, דנדי

13/01/2010 | 10:17 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

פרות העונה על הבוקר להתחיל אם החמצים ולסיים באכילת תמרים לחם זה לא מזון טבעי

13/01/2010 | 10:42 | מאת: dandi

מה הכוונה בלהתחיל עם החמצים?

15/01/2010 | 06:56 | מאת: צביקה קורן

דנדי שלום, את יכולה לאכול ירקות עם חלבון כלשהו (שקדים, אגוזים, זרעים, יוגורט, ביצה קשה) או פירות עם חלבון. גם את הדייסה אפשר לעשות בצורה אחרת שתהיה לך טעימה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2010 | 08:02 | מאת: דנדי

תודה צביקה :) היכן אני יכולה למצוא תזונאית טבעית באזור נהריה? ניסיתח דרך האינטרנט ולא ממש מצאתי. יש לך הכוונה? שבוע נפלא דנדי

12/01/2010 | 18:40 | מאת: אלון

האם בתפוחי אדמה יש סיבים תזונתיים??

15/01/2010 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, תפוח אדמה טרי ואורגני האפוי או מבושל בקליפתו הינו מזון בריא ומועיל, המכיל מינרלים ויטמינים וסיבים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

אני בת 29 ויש לי הודף משקל גבוהה 10 קילו. ניסיתי מס דיאטות בעבר ולא כולכך עבד. שמעתי כי יש דבר שכזה דיאטת אצות רציתי לדעת האם הדבר נכון? איני יכולה לעשות כושר גופני מכיוון שאני סובלת מכאביי שרירים ברגלים שייקח לכאב זמן לחלוף. ובנוסף אני מתחתנת בקרוב ואני ממש רוצה להראות קצת יותר טוב

15/01/2010 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

לאורחת שלום, בדיאטת אצות משתמשים באצות ים בשימוש פנימי וחיצוני. עקב תכולת היוד הגבוהה היא אמורה להגביר את חילוף החומרים. ה"דיאטה" הזאת לא מתאימה לכל אחד ובכלל אני מתנגד לדיאטות הרזייה ודיאטות בזק הגורמות להשמנה. בהצלחה צביקה קורן

12/01/2010 | 09:46 | מאת: מסטיק

עם לעיסת גרגרי חיטה מלאה טרום נבוטה נוצר בפה מעין מסטיק,בדרך כלל לקראת סוף מנת החיטה.האם זהו תוצר של פעילות אנזימטית פחותה של מרכיבי הרוק? מה מכיל המסטיק הזה והאם לבלוע אותו או להשליכו ? בתודה מראש

15/01/2010 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ה"מסטיק" הוא שילוב של העמילן הסיבים וחומרים נוספים שנמצאים בגרגר. אפשר להמשיך ללעוס ואז לבלוע. בהצלחה צביקה קורן

11/01/2010 | 14:17 | מאת: משה

רציתי לדעת אם תורמוס בריא ולא יכול להזיק לשום דבר(אני בתקופת אימונים בחדר כושר ואני צריך לאכול דברים שהם בריאים ולא סתם ג'אנק פוד שיכול לפגוע לי באימון). אני חיפשתי מידע באינטרנט ולא מצאתי עליו שום דבר. אני אשמח אם תעני\תענה לי. תודה רבה:)

12/01/2010 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, חבל שלא חיפשת בפורום הזה... ענינו על השאלה הזאת כמה פעמים... (למעשה אין כמעט שאלה שלא נענתה בעבר...). בכל אופן לשאלתך, התורמוס שייך למשפחת הקיטניות, הוא מזון חלבוני שאינו עשיר בקלוריות. ב 100 גרם תורמוס מבושל יש כ 120 קלוריות. הוא לא מזיק, הוא אפילו מועיל. חשוב להשרות לפני הבישול חשוב לגוון ולאכול גם קיטניות אחרות. בהצלחה צביקה קורן

11/01/2010 | 12:52 | מאת: דויד

ואם לא האם בדעתך לכתוב בעתיד ספר למען נוכל להשכיל וללמוד מידיעותיך הרבות והמעילות ?

12/01/2010 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, טרם כתבתי ספר, אבל זה בהחלט בתכנון. הפנייה שלך עודדה אותי ונתנה לי רעיון לכתיבת ספר תכליתי וענייני שיכלול תשובות לשאלות בנושא תזונה טבעית ואורח חיים בריא (עם פחות ציטוט של "מחקרים", מעט תיאוריות והרבה מידע שימושי). בהצלחה צביקה קורן

11/01/2010 | 01:38 | מאת: שרון

באחת מתשובותיך בפורום כתבת כי סלניום הוא נדיר במזונות הצמחיים (וכי במולסה יש כמות ניכרת ) ואמנם ראיתי שבאגוזים ובמיוחד באגוזי ברזיל גם יש כמות מאד ניכרת . מה דעתך בעניין ? TIA.

11/01/2010 | 12:39 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אכן באגוזי ברזיל ובמיוחד בקליפה יש סלניום. מנה יומית מומלצת - 1-2 אגוזים עם הקליפה. בהצלחה צביקה קורן

10/01/2010 | 23:32 | מאת: סובלת

שלום, לאחרונה אני סובלת מאוד מגזים.מזה כ-3 חודשים איני שותה חלב,אוכלת כף קוטג ויוגורט פרוביוטי ביום.המליצו לי להוסיף גם תוסף תזונה פרוביוטי. התופעה מעיקה בעיקר משעות אחה"צ(אחרי ארוחה)ולא ממש משנה מה אכלתי. המצב קשה ואנינמנעת מלשהות בחברה. אנא עזרתכם!

11/01/2010 | 12:41 | מאת: צביקה קורן

לסובלת שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "גזים" ותמצאי טיפים רבים. אם לא סבלת מגזים בעבר, חשוב לבדוק אם זה קשור לשינוי תזונתי, תרופות שהתחלת לקחת, מחלה, או סיבה אחרת. בהצלחה צביקה קורן

29/01/2010 | 12:28 | מאת: חן

סבלתי מאותה בעיה ומצאתי פתרון טבעי ובריא ואפילו יותר אפקטיבי מכדורים נגד גזים: כפית זרעי שומר- פשוט ללעוס טוב טוב עד שכול השמנים בזרעים יוצאים ואז לבלוע- נכון שבהתחלה זה קצת לא נעים אבל זה עובד כמו קסם וזה מאוד בריא לגוף!

10/01/2010 | 16:40 | מאת: מיטל

טובה שלום , הייתי בהרצאה לגבי אומגה 3 החדש שיצא לשוק ומופק משמן המרווה . ראשית רציתי לשמוע את דעתך לגבי המוצר אם את מכירה ושאלה נוספת יש לי לגבי משהו שנאמר בהרצאה . נאמר שאין בעיה לצרוך רק את אומגה 3 זה כי הכבד יסנתז את ה-ALA עפ"י צרכיו ל-DHA ן-EPA . בהנחה שאין בעיה אנזימתית האם הדבר נכון ? האם ניתן להפסיק לצרוך דגים? איך יודעים אגב אם יש בעיה הקשורה באנזימים בהקשר זה . בתודה , סטודנטית לשעבר , מיטל

19/01/2010 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום ההפיכה של ALA לEPA מתרחשת באחוזים נמוכים בכבד כאשר הבעיה האנזימתית קשורה לתחרות עם אומגה 6 כיוון שפועלים אותם אנזימים במסלולים שונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/01/2010 | 09:31 | מאת: נועה

בעיתון של שבת פורסמה דייאטת ד"ר מייזלס וצוין שיש מכשיר שממיס שומנים ללא כאב וללא תופעות לוואי וכן מצר הקפים. האם שמעתם על זה משהו? האם יש אמת בפרסום? מה האמת? אשמח לקבל תשובתכם כי זה נראה לי יותר מידי קל כדי שיהיה אכן כך. ( עד כה ידעתי שאין ניסים בהרזייה...)

10/01/2010 | 12:22 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אין לי מושג לגבי המכשיר הממיס שומנים לגבי הדיאטה ידוע לי שהיא דיאטה היפוגליקנית הנותנת מזונות שלא מעלים מהר את הסוכר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2011 | 10:22 | מאת: סקפטית

הצלחת לברר משהו עליהם?

10/01/2010 | 07:06 | מאת: KEREN

רציתי לדעת קניתי את המוצר ממישהי ורק התחלתי כמה אפשר להוריד בחודש ואם כפית אחת מספיקה בדרך כלל ותוך כמה זמן מרגישים שובע ? אני שמה כפית שטוחה בתוך בקבוק של 400 מערבבת איך שאני קמה בבוקר האם זה בסדר ?

10/01/2010 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

KEREN שלום מצטערת שאין לי תשובה לתת לך אני ממש לא מאמינה בתרופות כסח אילו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2010 | 10:51 | מאת: עידן

שלום רב רציתי לדעת האם קוקוס (גולמי) מסווג כחלבון או שומן ע"פ שיטת צירופי מזון? כלומר, האם ניתן לאכול קוקוס עם עמילן וכו.. תודה!

09/01/2010 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אגוז הקוקוס נחשב חלבון שומני. אם אתה מקפיד על צירופי מזון, אפשר לאכול אותו עם ירקות ופירות. בהצלחה צביקה קורן

08/01/2010 | 18:10 | מאת: נטלי

שלום, אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (חוסר בהורמון התיאוריד). בדיקת דם מראה (7.7)T4 נמוך, (18.6)TSH גבוהה. האם קיים טיפול טבעי ללא תרופות בבעיה? תודה מראש.

09/01/2010 | 10:14 | מאת: נעמי

ברפואה טבעית (לפי שיטת ד"ר שלטון) מחזירים את הבלוטה לאיזון ותיפקוד תקין על-ידי הנחיות לתזונה בריאה (בכיוון הצמחוני-טבעי) ואורח-חיים בריא. מומלץ להתחיל בכך לפני שמתחילים לקחת את התרופה שרושמים הרופאים לבעיה זו - אלטרוקסין, שאותה יש צורך לקחת כל יום, לתמיד. התרופה אמנם מאזנת באופן מלאכותי את תיפקוד הבלוטה, אבל אינה מטפלת בגורם לבעיה, ועלולה לגרום נזק למערכות גוף אחרות. יש מקרים בהם היא גורמת לעליה במשקל.

09/01/2010 | 13:32 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותמצאי כמה עצות. כפי שנעמי ציינה ניתן ל נ ס ו ת לטפל בצורה טבעית, אבל אם זה לא עוזר חשוב מ א ד לקחת את ה"תרופה" שהיא בעצם הורמון מלאכותי (ולא שום דבר אחר). אחרי שמאזנים את הכמות של האלטרוקסין, א י ן בדרך כלל תופעות לוואי. השמנה לא נגרמת בגלל ההורמון אלא בגלל תת פעילות של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

09/01/2010 | 15:01 | מאת: ורדה אפרת - נטורופתית

גם אני בדיעה שלפני שמתחילים לקחת תרופה רצוי למצות את האפשרויות באיזון הבלוטה בצורה טבעית.

09/01/2010 | 18:51 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, על פי הנחיות הנהלת האתר, אין לשווק ולפרסם מוצרים או טיפולים במסגרת הפורום. לכך ישנם ערוצים בתשלום. עם זאת, אשמח אם תמשיכי לענות לגולשים ולתרום מהידע שלך. בברכה, צביקה קורן - מנהל הפורום

17/01/2010 | 13:25 | מאת: נירה

עלי לציין כי אני טיפלתי בתת פעילות בלוטת התריס בטיפול טבעי.. כך ששווה לנסות לפני לקיחת תרופב

06/01/2010 | 20:59 | מאת: יעקב

שלום! קיבלתי מנטורופת ברפואה משלימה בהקשר להורדת משקל. מדובר ב1X3 טבליות. אני רוצה לדעת מדוע קיבלתי את זה?

07/01/2010 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

לא כתבת...

כל טבליה - ולא משנה מה המרכיבים שלה - אינה מטפלת בגורם לעליה במשקל, ולא מלמדת אותך על תזונה בריאה, שעשויה לגרום לירידה במשקל, ובהמשך - לשמירה על המשקל החדש. יש טבליות שעלולות להזיק לבריאות.

06/01/2010 | 20:33 | מאת: לב

בס"ד אומרים שברזל מעכב ספיגת סידן. בטחינה יש ברזל וסידן האם יש ספיגת סידן. תודה

07/01/2010 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

לב שלום, ספיגת הסידן לא מלאה בגלל נוכחות של חומצה אוכסלית. בהצלחה צביקה קורן

06/01/2010 | 15:38 | מאת: דוד

שלום, קוראים לי דוד ואני נער בן 14,מתאמן קבוע בספורט בקבוצת אתלטיקה(ריצות ארוכות).בחודשים האחרונים נכנסתי למצב של תת משקל חמור,לפני התת-משקל שקלתי בערך 50 קילו על מטר 64 ואילו היום אני שוקל 41 קילו על 164 ס"מ. בעקבות התת-משקל חלו אצלי תופעות של תחושת קור תמידית,חולשה עייפות ותשישות,ירידה ביכולת פיזית וכו'. יש לי רצון לעלות במשקל לפחות 4-7 ק"ג על מנת לחזור למצב בריאותי תקין,אך אני פוחד לעלות מהר באחוזי שומן כיוון ובחודשים הללו התזונה שלי הייתה מאוד מצומצמת(בערך 1000 קל' בלבד ליום)ואינני יודע אם זה תקין שפתאום אני יתחיל לאכול 1000 קלוריות רק עד הצהריים,כיוון שדבר זה יביא אותי לעליה חדה בשומן. כמו כן קראתי הרבה בנושא וקראתי גם תפריטים לעליה במשקל לדוגמא-בארוחת הבוקר יש לאכול 4 פרוסות לחם מלא עם 2 כפות חמאת בוטנים,וזה עוד לא כולל ארוחת עשר...האם תפריטים מהסגנון הזה מתאימים לי על מנת לעלות במשקל?אם אגביר את הצריכה הקלוריות שלי לדוגמא ל 2000 קל' ביום(במקום 1000)לא תיגרם עליה לא בריאה במשקל? שאלה נוספת-קראתי גם על כל כל מיני שייקים,או לדוגמא המלצות לאכול בוטנים,שקדים,חמאת בוטנים,גרנולה, לשתות מיצי פירות וכו' לסובלים מתת משקל.-האם המלצות אלו חלות גם עליי והאם זה לא יגרום לי להשמין בצורה לא מבוקרת?יש לציין שאני מעוניין לחזור למשקלי הקודם אך להתמקד בעלייה במסת השריר ולא במסת השומן. שאלה נוספת-האםחילוף החומרים שלי "נדפק" לצמיתות או שהוא יסתדר? תודה רבה ואשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

07/01/2010 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, ראשית, חילוף החומרים שלך לא "נדפק" לצמיתות. שנית, אני מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה בקופת חולים או באופן פרטי. אנחנו לא נותנים יעוץ אישי בפורום. תקרא מה שכתבתי אתמול לטניה שוורץ. בהצלחה צביקה קורן

ובמה זה שווה בדיוק?

06/01/2010 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

תשקלי את כף הטחינה ותשקלי 10 שקדים. במאה גרם שקדים יש כ 550 קלוריות במאה גרם טחינה גולמית יש כ 700 קלוריות תעשי את החישוב בעצמך אגב, ישנם הרבה מחשבונים באינטרנט. חבל לבזבז את זמננו היקר בשאלות כאלה.

טחינה ושקדים זה אותו דבר מבחינה תזונתית?

06/01/2010 | 10:41 | מאת: צביקה קורן

אגוזים, שקדים שבבי נבט חיטה סובין שיבולת שועל וסובין אורז דגנים מלאים

07/01/2010 | 10:17 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

מקורות במזון: אבוקדו, אורז חום, מולסה, ביצים, אצות ים, כוסמת, גינג'ר, שבולת שועל, ירקות עליים ירוקים, אגוזים, אפונה, פקן, תרד, אורז, דגנים מלאים. בריאות טבעית

06/01/2010 | 00:17 | מאת: פשוט אני

כתבתי שאלה בקשר לתגובה שהגבת לי בהודעה "משקל". כנראה שלא ראית אותה אז אני חוזרת עליה: תודה רבה על התשובה, אבל אני לא מבינה מה הקשר בין חומצות שומן למשקל שמתנדנד בצורה כזו. מלבד זאת, אני אוכלת יוגורט. זה לא נחשב לחלבון?

06/01/2010 | 10:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ההסבר שלי הוא - הירקות מכילים הרבה אשלגן, הם משתנים וגורמים לירידה במשקל. אם תאכלי מאוזן ומגוון, לא יהיו שינויים חריגים. אגב, גם בתקופת המחזור מופיעים שינויים במשקל הגוף. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 20:00 | מאת: טניה שוורץ

שלום אני בת 20 גובה 158 ואני שוקל 46 ק"ג רציתי לדעת אם זה בסדר? ורציתי לדעת איך אני יכולה להשמין למרות שעשיתי בדיקות דם וכל הבדיקות שלי טובות

06/01/2010 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

טניה שלום, משקל מעט נמוך מהממוצע. אם את בריאה ומרגישה טוב, תמשיכי בתזונה איכותית ופעילות גופנית. את יכולה להוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה כמו: אבוקדו, שקדים, אגוזים, זרעים, לחם מלא, טחינה וכד'. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 16:32 | מאת: נוי

איך אתה ממליץ לי לשמור נבטים סיניים שנקנים בחנות בקופסת פלסטיק דקה עם ניילון נצמד מעל , אבל כאשר פותחים ומתחילים לאכול אז יום אחר כך כבר רואים שהנבטים מאבדים מטריותם , אז מה ניתן לעשות כדי שלא יהיו רקובים כל כך מהר? תודה .

06/01/2010 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

נוי שלום, האם המקרר שלך חדש ואיכותי? מקררים חדשים שומרים על טריות המזון ללא קשר לאריזה. חוצמזה נבטים מתקלקלים לאחר כמה ימים וצריך לזרוק אותם. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 10:39 | מאת: הילה

שלום, האם בישול(ירקות,תפוחי אדמה) בכלי חרס הוא בריא? לא מזיק? תודה.

06/01/2010 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, השאלה איזה חומרים ואם יש חומרים רעילים בכלי ה"חרס". עופרת למשל נמצאת בכלי קרמיקה שמיובאים מסין וגם בארץ לא כל אחד מקפיד על ניקיון החומר. ממליץ לך לבשל בפיירקס או בנירוסטה. בהצלחה צביקה קורן

05/01/2010 | 01:20 | מאת: לא יוד

שותה מים. האם זה טעות? ואם כן למה? תודה.

05/01/2010 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

לא יוד שלום יש הטוענים שעדיף לחכות קצת לאחר אוכל ואחר כך לשתות מים כדי לא למהול את אנזים המפרקים את המזון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/01/2010 | 14:50 | מאת: ח

השתיה לא עושה דה-אקטיבציה לא של אנזימים ולא של מיצי מרה אפשר לשתות מתי שרוצים.

04/01/2010 | 21:19 | מאת: ani

על בטן ריקה? הרי שזה בלי מזון זה אמור לא להספג מה התועלת?

05/01/2010 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

ani שלום בוודאי ששמן נספג. ונספג טוב. חומצת השומן של שמן זית חשובה מאוד לניקוי הכבד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

עוד שאלה, האם כף שמן זית על הבוקר ללא תוספת של מזון זה דבר טוב?

05/01/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

y שלום כוס מים +לימוןסחוט+כף שמן זיית על בטן ריקה בבוקר זה ניפלא לניקוי , מומלץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2010 | 13:31 | מאת: ל

האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן? מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח? ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים. לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה זה נכון כל זה?

05/01/2010 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא שנוי במחלוקת אני לא מסכים עם הקביעות והציטוטים שהבאת. כדאי לראות את התמונה הכוללת ולא להתלהב מספר או ממאמר אחד שקראת. האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן? - לא נכון! מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו. - מדוע? לדעתי הקביעה הזאת אינה נכונה ולא הוכחה מחקרית. (בדקתי ואין בחלב יותר זרחן מסידן...) המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח? - איזה מדע? כאמור יש הנושא שנוי במחלוקת. ישנם מחקרים לכאן ולכאן. ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים. - זה נכון! בחלב יש חומרים כימיים והוא גורם לאלרגיות ולהפרעות עיכול אצל הרבה אנשים. לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה - תלוי מה שותים במקום... חלב עדיף על משקאות אנרגיה, קולה, משקאות "קלים" ותוססים. בחלב יש חלבון, מינרלים וויטמינים. אני ממליץ להימנע מחלב ניגר ומגבינות קשות ולהסתפק ביוגורט עיזים או יוגורט "ביו". לא צריך להיות קיצוני בשום תחום. בהצלחה צביקה קורן זה נכון כל זה

04/01/2010 | 09:48 | מאת: אתי

אילו מיצים[רצוי פירות]יכולים לסייע לי בניקוי הגוף והתרוקנות? כשהייתי שותה בבוקר מיץ מסלק אדום+גזר זה היה עושה פלאים רק שמשום מה הסלק התחיל לגרום לי לבחילות והקאות קשות אז הפסקתי לגמרי. עשב חיטה גם כן גרם לי לבחילות והקאות. יש לי בעיה בהתרוקנות וחשוב לי לטפל בכך.

04/01/2010 | 09:59 | מאת: אתי

אני יותר מתכוונת להתרוקנות וניקוי מעמיק של הגוף בגלל שאני סובלת מעצירויות הייתי רוצה תכשיר שיסייע בניקוי הדפנות לעומק

05/01/2010 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הנושא של טיפול בעצירות עלה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות" עצירות נגרמת, בדרך כלל, מתזונה לא נכונה וחוסר פעילות גופנית. הטיפול בעצירות צריך להיות על-ידי הכנסת תיקונים בתזונה ולא על ידי לקיחת "תכשירים", משלשלים או "תרופות טבעיות" אחרות. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש תרופות פלא. טובה ואני נותנים יעוץ אישי. טיפ: נסי סלק מבושל. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 23:19 | מאת: סיגל אמיר

האם יש העדפה בריאותי בין ציפוי טפלון, קרמי, טיטניום או נירוסטה אל חלד מה המומלץ ביותר מבחינה בריאותית שלא מתפרקים גורמים לא בריאים בחימום תודה

04/01/2010 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, טפלון לא מומלץ והיו כבר כמה פרסומים על כך. הוא מתבלה מהר וצריך להחליף כשיש חריצים ושחיקה. נירוסוה - טוב. קרמי וטיטניום אני לא מכיר. עדיף לא לטגן בכלל בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 19:17 | מאת: שאל

מומלץ? הבנתי שיש בזה הרבה יותר סיבים מכל דבר אחר זה ממותק ללא סוכר ובקשר לדגים, איזה דג הכי מומלץ ?

04/01/2010 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר דגני בוקר "בריאים" ולא יכול להמליץ עליהם. מדובר במוצרים תעשייתיים , עשירים בסוכר, מלח ותוספים. עודף סיבים גם הוא לא רצוי תבדוק טוב בתווית אם זה באמת ללא סוכר. בדרך כלל כשכתוב "ללא סוכר" מוסיפים סוכרים אלכוהוליים (מלטיטול, קסיליטול, סורביטול) או ממתיקים מלאכותיים. זה לא נותן יתרון בריאותי. בהצלחה צביקה קורן

04/01/2010 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

אין דבר כזה "הכי מומלץ" או "הכי טוב". כדאי לצרוך דגי ים מסוגים שונים (סלמון, טונה, מקרל, הליבוט, סרדין). לצערי היום רוב דגי הים טעונים בכספית ודגי הבריכות בתרופות והורמונים.

03/01/2010 | 18:01 | מאת: neuo tjr

אפשר לצרוך אומגה 3 דרך שמן פשתן? בכף שמן פשתן יש 8 גרם אומגה 3 וכתוב בויקיפדיה שמסוכן לצרוך מעל 3 גרם אומגה 3 ליום השפעות שליליות כתוצאה מצריכת יתר * דימום מוגבר, במיוחד במינון מעל 3 גרם ביום. * דימום מוחי (נצפה אך ורק במקרים של צריכת יתר קיצונית). * שליטה גליקמית מופחתת אצל חולי סוכרת. אז שמן פשתן זה מסוכן היות ויש בו הרבה מעל 3 גרם אומגה 3?

04/01/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בכף שמן פשתן אין אומגה 3. בשמן פשתן יש חומצה בשם ALA שהיא חומר מוצא ממנו הגוף מייצר אומגה 3. אין סכנה בצריכת כף שמן פשתן (בתנאי שהוא לא מקולקל), או כף שמן דגים ביום. אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

04/01/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בכף שמן פשתן אין אומגה 3. בשמן פשתן יש חומצה בשם ALA שהיא חומר מוצא ממנו הגוף מייצר אומגה 3. אין סכנה בצריכת כף שמן פשתן (בתנאי שהוא לא מקולקל), או כף שמן דגים ביום. אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

או שבעצם לא?

03/01/2010 | 17:51 | מאת: אתי

שמעתי שמאוד מסייע בהתרוקנות זה שתיית 4 כוסות מים בבוקר+ 2 כפות מלח ים גולמי. האם שמעת על כך? זה באמת מסייע?

04/01/2010 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, מלח בכמות שמעל 5 גרם נתרן ביום (כפית שטוחה) זה רעל שגורם בין השאר לשילשול. מציע לך להימנע מה"טיפול" המסוכן הזה. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 15:36 | מאת: pepe

שלום, אני בת 48 עם סרטן שד על רקע הורמונלי בעברי (לפני 6 שנים) ולאחרונה התחלתי לקבל פמרה שהבנתי שמשפיעה לרעה על הכולסטרול, ברצוני לדעת אם אכילה יומית של זרעי פשתן טחונים בעייתית עבורי ואם לא מהי הכמות המומלצת ליום?? בתודה

04/01/2010 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זרעי פשתן הם מזון איכותי ומועיל וכתבתי על כך כבר כמה פעמים יש בהם כמות קטנה מאד של אסטרוגן, אבל זה לא אמור לסכן אותך. את יכולה לאכול כל יום כף פשתן טחון ביום. חשוב לטחון בבית ולא לקנות מוכן. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2010 | 15:26 | מאת: שלי

שלום, 1. איזה מהממתיקים הטבעיים הכי מומלץ? מייפל, סירופ אגבה (אהוב עלי ביותר) סירופ אורז, סילאן, מולסה? 2. אני מאוד אוהבת טחינת שקדים(אוכלת אותה גולמית מבלי לדלל במים) כמה מומלץ לאכול ממנה ביום כדי לשמור על המשקל (יש לציין שאני לא אוכלת שומנים אחרים כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב ומעט מאוד מוצרים מהחי) תודה.

04/01/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, 1. איזה מהממתיקים הטבעיים הכי מומלץ? מייפל, סירופ אגבה (אהוב עלי ביותר) סירופ אורז, סילאן, מולסה? - כולם טובם. לכל אחד יתרונות משלו. חשוב לגוון את המזונות ואת הממתיקים. בעיני מולסה ודבש מומלצים. 2. אני מאוד אוהבת טחינת שקדים(אוכלת אותה גולמית מבלי לדלל במים) כמה מומלץ לאכול ממנה ביום כדי לשמור על המשקל (יש לציין שאני לא אוכלת שומנים אחרים כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב ומעט מאוד מוצרים מהחי). - חשוב לי שוב להדגיש שלא רצוי "להיתקע" עם סוג מזון אחד, טוב ככל שיהיה. תנסי להוסיף גם שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים. לשאלתך, 1-2 כפות ביום (אם זה באמת השומן היחידי שאת צורכת. בהצלחה צביקה קורן תודה.

03/01/2010 | 10:45 | מאת: אורלי

מה זה כרוב כבוש בשיטה הגרמנית?? בבקשה תשובה.

03/01/2010 | 17:08 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

בשיטה הגרמנית כובשים את הכרוב בוקום בלבד ע"י כלי חרס מיוחד ויחודי

06/01/2010 | 20:38 | מאת: לב

החלטתי לאכול 4 אגוזים ביום. עדיף לאכול את זה עם הארוחות? או ביניהם? זה משנה בכלל ?

03/01/2010 | 17:10 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

ממלץ מאוד לאכול בערב בלבד וסוג אחדשל אגוז ללא כול חימום

03/01/2010 | 18:01 | מאת: מתי

אגוז מלך, וכמה קלוריות יהיה בזה?

04/01/2010 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

מתי שלום, אגוזים, שקדים וזרעים כדאי לאכול עם פירות או ירקות ולא לבד. כפי שכתהבתי לשלי (שורה אחת מעלייך) חשוב מאד לגוון את סוגי האגוזים והשקדים. 3-4 ביום זאת כמות סבירה. בהצלחה צביקה קורן

04/01/2010 | 13:27 | מאת: מתי

אלא עם פירות או ירקות? מה הסיבה? תודה

02/01/2010 | 23:33 | מאת: מוטי

האם החומרים המשמרים ששמים בפירות היבשים מזיקים,ובכלל האם מומלץ לאכול פירות יבשים?

04/01/2010 | 06:27 | מאת: טובה בר-שאן

מוטי שלום חבל לוותר על פירות יבשים לכן עדיף לאכל פירות יבשים אורגנים בהם לא שמים גז גופרית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2010 | 01:14 | מאת: פשוט אני

הגובה שלי 163 ס"מ. כשאני נשקלת המשקל שלי נע בין 46 ל48. רוב הזמן אני אוכלת מלא ירקות (כ2 קילו ביום) ויוגורט דיאט לפחמימות אני אוכלת סובין חיטה ומדי פעם בראנפלקס. אני גם שותה ממש הרבה (לפחות 3 ליטר ביום). בימים שאני אוכלת ירקות במינון נורמלי ולא שותה כל כך הרבה המשקל שלי יורד ל44-45. באמת הגיוני שהגוף אוגר כל כך הרבה נוזלים?

04/01/2010 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

פשוט אני שלום כן יתכן מאוד כיוון שאת לא אוכלת מאוזן כלל חסר לך חלבונים וחומצות שומן חיוניות. החשובות כל כך לתהליכי גוף תקינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2010 | 16:43 | מאת: שוב אני

תודה רבה על התשובה, אבל אני לא מבינה מה הקשר בין חומצות שומן למשקל שמתנדנד בצורה כזו. מלבד זאת, אני אוכלת יוגורט. זה לא נחשב לחלבון?

01/01/2010 | 18:25 | מאת: אומגה

וכמה צריך לאכול כדי לקבל מספיק אומגה 3 ?

04/01/2010 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

אומגה שלום בדגים, זרעי פשתן טחונים, באגוזי מלך, בשמן קנולה פעמים בשבוע דג סלמון בסביבות 150 גרם יספק את מנת האומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2010 | 10:39 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

אומגה 3 בדגים, זרעי פשתה טחונים, באגוזי מלך,בזרעי מרווה הבריאותית לגבי שמן קנולה מאוד לא מומלץ לצרוך אותו בגלל צורת ההפקה שלו שהיא רעילה מאוד לבני האדם כמות הצריכה ליום הוא פונקציה של מישקל הגוף שלך בכמות של כ-20 גרם לקילוגרם משקל גוף הרצוי (ולא המצוי!) ביממה. בבריאות טבעית מדליה ודוד

01/01/2010 | 10:38 | מאת: המשך משאלתי הקודמת

שלום, בשאלתי הקודמת אלייך בנוגע לקל' בסובין חיטה. שאלתי מה המשמעות של 157 קל' ב100 גרם סובין אם הסובין לא נספג במיחא בגוף ואת ענית שהמשמעות היא רק לגבי כמות הקלוריות שיש במזון ולא לגבי הספיגה שלו בגופינו . אני לא ממש הבנתי אותך. האם הכוונה היא שאני יכולה לאכול כמה סובין שארצה בלי לפחד מהוספת קלוריות כי במילא הסובין יוצא מהגוף בלי להספג. זה חשוב לי דעת כחי אני בתהליך הרזיה.

את לא אוכלת 100 גרם סובין ביום, אולי 10 גרם.

31/12/2009 | 21:48 | מאת: בוטנים

יש מלא סוגים של בוטנים, איזה הכי בריא? תודה!

01/01/2010 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בוטנים זה מזון בעייתי. א. לא רצוי לאכול חי בגלל חומר מסויים שעלול להזיק ב. לא רצוי לאכול קלוי מכיוון שהקלייה הורסת את השמנים הטובים. ג. בוטנים זה אחד המזונות האלרגניים ביותר. ישנם הרבה תחליפים בצורת שקדים, אגוזים וזרעים. בכל מקרה לא מומלץ לאכול קלוי ומלוח. בהצלחה צביקה קורן

01/01/2010 | 15:09 | מאת: בוטנים

באגוז אחד אומרים שיש 30-35 קלוריות בשקד אחד יש בין 7-10 קלוריות ככה ש-3 אגוזים שזה כלום ולא משביע, יוצא 90-105 קלוריות. ו-10 שקדים שזה גם כלום ולא משביע יוצא 70-100 קלוריות. יש דברים פחות משמינים?

31/12/2009 | 20:41 | מאת: חננאלה11

אבאהוא חולה סכרת ,איבד את הראיה ,משתמש עם אינסולין כדורים הוא בן 75 עבר שני אירועים מוחיים בינונים כעת הוא סובל מכפות הרגלים יש לו הרגשה של הזעה כאילו הרגל נימצאת בשלולית מים אך זה לא נכון זאת הרגשה בלבד בעצם הרגלים יבשות כניראה בעיה ניאורולוגית מהסכרת אבקש הסבר לתחחושות האלה ואם מישהוא יודע אם יש לזה טיפולומה הוא

01/01/2010 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

חננאלה שלום, השאלה לא כל כך שייכת לפורום הזה. כפי שציינת מדובר כנראה בבעיה עצבית. מציע שתפני לפורום סוכרת או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 20:35 | מאת: חננאלה11

לא הבאנתי לאכול כרוב? מה זה כרוב בשיטה הגרמנית?

01/01/2010 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוד על המילה: "גזים" ותמצאי מספר טיפים. כדאי להימנע מכרוב, כרובית וברוקולי בכל צורה שהיא אם את סובלת מגזים. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 13:39 | מאת: שני

האם מומלץ לאכול נבט חיטה (עם יוגורט למשל) , בהריון? אני בחודש תשיעי והמליצו לי לאכול את נבט החיטה (קניתי בבית טבע נבט חיטה - מעין גרגירים בצבע חום) ואיני יודעת אם כדאי לי להתחיל לאכול את זה דוקא עכשיו בהריון , אני פשוט אף פעם לא אכלתי את זה. תודה

01/01/2010 | 07:09 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, נבט חיטה מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים ואין בעיה לאכול אותו בתקופת ההריון. הבעיה: אם הוא לא קלוי הוא נוטה להתעפש ואז הוא מזיק. אם הוא קלוי השמן הטוב שבו נהרס, אבל עדיין יש בו כמה ויטמינים והרבה מינרלים. את יכולה לנסות לשתות גם מיץ עשב חיטה (לא בתקופת ההנקה). בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 11:23 | מאת: טלי

שלום רב, מזה תקופה (חודשיים) אני נוהגת לאכול בבוקר יוגורט עם 3-5 כפות של סובין סובין חיטה קלויה. בבית טבע נאמר לי שביא נחשדת כמסרטנת ועושה בעיות שונות בקיבה וכן עלולה לגרום לעצירות /חסימה. המליצו לי לעבור לסובין שיבולת שועל. עתה אני משלבת כף חיטה ו2 כפות ש. שועל. שאלתי האם מה שאמרו לי נכון? היתכן שגרמתי לי נזק? מה ההבדל בין הסובין האלו ומה עדיף? בברכה טלי

01/01/2010 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אני לא ממליץ לצרוך סיבים תזונתיים באופן מלאכותי. כל הסיבים הדרושים לנו(כ 30 גרם ביום) נמצאים במזון טבעי (ירקות, פירות, דגנים מלאים וקיטניות). הוספת סיבים לאורך זמן עלולה לגרום לאובדן ויטמינים ומינראלים. לשאלתך, כל מזון קלוי אינו בריא (גם קפה...) מכיוון שיש בו חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן-4). בכל אופן, סובים שיבולת שועל (לא קלוי) עדיף על חיטה מכיוון שיש בו גם סיבים מסיסים וגם בלתי מסיסים. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 09:18 | מאת: אתי

מהם המאכלים שהם פחמימות מורכבות? שומן בלתי רווי? חלבונים? האם יש אתר שבו יהיו רשימות מפורטות?

01/01/2010 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

מהם המאכלים שהם פחמימות מורכבות? - אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, שיבולת שועל, חיטה, שעורה, שיפון, תפוח אדמה בטטה ועוד. שומן בלתי רווי? שמן זית, שומשום, אבוקדו, טחינה, שקדים, אגוזים ועוד... חלבונים? שקדים, אגוזים, זרעים, קיטניות, בשר, דגים, ביצים, חלב. האם יש אתר שבו יהיו רשימות מפורטות? - בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי שני מאמרים הכוללים סקירה של כל אבות המזון ועוד.. http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=33 בהצלחה צביקה קורן

31/12/2009 | 01:37 | מאת: חננאלה11

מה יכול לעזור לי להיפטר מגזים יש לי המון גזים בבטן,בטן רוחשת ומדברת ולחץ בפי הטבעת שאני חושבת שזה יציאה וכשאני הולכת לירותים זה גזים חזקים מאד וזה כל היום כל הזמן

31/12/2009 | 10:45 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

חוסר אינזמים במערכות העיכול כרוב כבוש בשיטה הגרמנית הוא המענה היעיל ביותר לאינזמי העיכול בברכת בריאות טבעית

30/12/2009 | 17:27 | מאת: לאונרדו

שלום, אבקש לדעת האם יכול להיות הקשר בין מלח מתחלב E-452 לבין הפרעות במערכת הנשימה. תודה

01/01/2010 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

ליאונרדו שלום, לא ידוע לי על קשר כזה. מציע שתעשה בדיקה בגוגל ובספרו של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ" בהצלחה צביקה קורן