פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/12/2009 | 01:37 | מאת: thl ka,u,

כמו שרשום פה? ואם זה נכון אז מתי לשתות? ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי. התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד. http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=37363

26/12/2009 | 07:44 | מאת: טובה בר-שאן

thi ka u שלום יש מקום לחכות חצי שעה ואחר כך לשתות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ולא לחכות.. לא ידעתי את זה. כולם שותים לאחר הארוחה

25/12/2009 | 23:28 | מאת: ליה

שלום רב רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו תינוק רגיש לתירכובת חלב מסוג נוטרמיגן? בני רגיש לחלב ולסויה, והרופא נתן לנו תרכובת חלב שנקראת נוטרמיגן. יש בי פחד לנסות את התרכובת בגלל הנסיונות הקודמים. אשמח לקבל תשובה מהירה תודה ליה

26/12/2009 | 07:47 | מאת: טובה בר-שאן

ליה שלום נוטרמיגן זה מזון רפואי: נוסחה היפו אלרגנית מיועדת לתינוקות הסובלים: מרגישות לחלבון, אי סבילות לפחמימות, או הפרעות העיכול או הפרעות בספיגת שומן או חלבון. אל תפחדי זאת פורמולה מצויינת נסי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2009 | 20:07 | מאת: מיה

אפשר לצרוך גם שמן וגם פשתן טחון ? כמה זמן לאחר פתיחת השמן הוא מתחמצן?

26/12/2009 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום כן אפשר. השמן מתחמצן מאוד מהר במגע עם אור לכן חשוב לא להשאיר חשוף לאור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2009 | 19:42 | מאת: חסוי

שלום רב! אני כבר אצל דיאטנית חודש עכשיו במשך החודש ירדתי רק 7 קילו.. המשקל שלי היה 80.8 וגובהה שלי 1.58 אני אמור לשקול 55 עכשיו אני מוכן לדיאטה רצחנית אני הפסקתי אם דברים מתוקים שתיה וכו' ברצוני לשקול 55 בתוך 3 חודשים האם זה אפשרי או לא .. אשמח לקבל עצות לגבי דעתי..

26/12/2009 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

חסוי שלום ירדת יפה מאוד לא ממליצה על דיאטה רצחנית ירידה מאירה תוביל גם לעליה מהירה עדיף לאט לאט עם שינוי הרגל של תזונה לכל החיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2009 | 17:01 | מאת: בריא

שלום, יש ברשותי מכשיר שסוחט פירות וירקות קשים (אני בדרך כלל שותה מיץ גזר, תפוח או אגס). אשמח לקבל המלצות למיציפ בריאים ו/או טעימים.

26/12/2009 | 07:53 | מאת: טובה בר-שאן

בריא שלום שלבי את הפירות עם ירקות למשל גזר+ סלק + תפוח . סלרי + תפוח וכU' ישנו ספר להוציא את המיץ בהוצאת פוקוס ושם יש צרופים נפלאים לבריאות טובה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2009 | 12:19 | מאת: יעל

שלום רב מזה זמן לא מבוטל אני סובלת(מאד) מצואה קשה שגרמה אף לטחורים רבים (שמטופלים כרגע) ואפילו היתה לי דלקת חריפה במקום. לצערי, ולמרות ידיעתי (המוגבלת) בנושאי מזון ודיאטה (אני מלאה) אינני יודעת מה עלי לאכול בכדי לרכך את הצואה שעדיין גורמת לי לדימום ובכלל. אני מודה מראש על העזרה .

26/12/2009 | 07:56 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום אני חושבת שיש מקום ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתתאים לך תזונה למצבך ולא להסתפק רק מעיצות של הפורום .את יכולה לפנות אלי או אל צביקה. בגדול חשוב מאוד לשתות הרבה לאכל מאכלים המרככים את הצואה כמו שבולת שועל, גריסים וכ'ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2009 | 08:46 | מאת: ליאת

שלום, רציתי לשאול לגבי עלי לואיזה - האם העלים היבשים יעילים כמו הירוקים.

26/12/2009 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום שניהם יעילים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2009 | 22:39 | מאת: VB

שזה הרבה, זה הורס את הויטמינים בגוף או פוגע בספיגה של המזון? יכול להיות שזה מזיק?

25/12/2009 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

VB לום זה לא הסיפור שתייה רבה ומוגזמת של מיים משנה את המאזן האוסמוטי ועשוייה לגרום להרעלת מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב, אני מתכונן כרגע לקראת תקופת המבחנים הקרובה , והייתי מעוניין להתייעץ בכלליות על תזונה נכונה ועל התוסף ג'ינקו בילובה שאותו החלטתי להתחיל ליטול , אך מרוב מידע שיש ברשת לא הצלחתי להתמקד ולקבל קו נכון על איך אני אמור לפעול. קראתי כי מומלץ לשלב אותו עם ויטמין B12 (עקב תשישות כללית שאופפת אותי תקופה ארוכה,אך לא קשה עד כדי חוסר ריכוז)לא ידוע לי אם יש לי חוסר בו(B12), אך אני מניח שאם אתחיל לאכול טונה במים זה לא יזיק , אבל אני לוקח גם אומגה 3 כתוסף באופן קבוע. איך אני צריך לשלב את האומגה 3 ואכילת 100 גר' טונה ליום ? האם יש ניגוד או הפרזה בתזונה זו? אני בריא באופן כללי ולא נוטל שום תרופות. תודה מראש ויום טוב.

25/12/2009 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

wuidשלום עליך להוריד כמה שיותר סוכרים מזוקקים הגורמים לעליה מהירה וירידה של רמת סוכר הגורמת לעייפות, למשל לחם לבן. לאכל דגים וחלבונים מהצומח. ולאכל הרבה ירקות ,אגוזים ושקדים. בברכה ובהצלחה בבחינות. טובה בר- שאן

25/12/2009 | 11:33 | מאת: סימה

למה לאכול דג שמת לפני כל כך הרבה זמן. וגם יש המון כספית בטונה. המלצה כמובן. תאכל דגים מחוף הצפוני כמו סלמון שעשיר באומגה 3.

24/12/2009 | 20:52 | מאת: עגבניה וסידן

ומאכלים כאלה שיש בהם סידן. העגבניה הורס את ספיגת הסידן? זה באמת לא מומלץ לאכול עם מאכלים כאלה עגבניה?

25/12/2009 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

עגבניה וסידן שלום אכן בעגבניה יש 0.05 גרם/100 גרם חומצה אוקסלית הקושרת את הסידן ומקטינה את ספיגתו במעי. לכן אם מקבלים סידן רק מהגבינה עדיף לא לאכל ביחד עם עגבניה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2009 | 13:52 | מאת: זמיר

ראיתי סירופ שכולל בתוכו:סירופ סוכר אורגני,סירופ מייפל אורגני וסירופ אגבה אורגני.מה היתרון בהכנסת סירופ סוכר לשני מתוקים ממילא?האם יש יתרון לסירופ על הקנה עצמו?מה ערכו הגליקמי?

25/12/2009 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

זמיר שלום הערך הגליקמי של סירופ זה נראה לי מאוד גבוה ובטח אינו מתאים לחולי סכרת. אין שום יתרון הדבר היחידי שאנשים רוצים לאכל מתוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2009 | 11:18 | מאת: פ

רציתי לדעת מה נשאר בערכם התזונתי של ירקות מבושלים למשל במרק, כמו גזר,כרוב, היכן אפשר לקבל פירוט לגבי ההבדלים בערכים לפני ואחרי בישול/טיגון/אידוי וכדו' תודה!

25/12/2009 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

פ שלום חלק מהויטמינים מסיסי מים נהרסים וכן חלק מהמינרלים נשטפים למי הבישול. פרוט אפשר לקבל בספר ערכם התזונתי של המזונות של יעקוב אילני. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2009 | 20:53 | מאת: לוטוס

מהם היתרונות של סירופים אלה אם יש?יש מינרלים או ויטמינים כלשהם?

24/12/2009 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, היתרון העיקרי - שהם לא ממתיקים מלאכותיים. מעבר לכך, המשווקים של אגבה מייחסים לו כמה תכונות בריאותיות. ניתן למצוא מידע נוסף בחיפוש פשוט בגוגל בהצלחה צביקה קורן

23/12/2009 | 12:51 | מאת: הלן

שלום האם שמן אורגנו פראי יכול לעזור בהתמודדות עם חידק הליקובטר פילורי אם כן מה משך הטיפול ? תודה

24/12/2009 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

הלן שלום, לפי הספרות המקצועית הוא אמור לעזור, אבל אני לא ממליץ להשתמש ב"תרופות טבעיות" ללא הדרכה והשגחה וללא ביצוע שינויים בתזונה ובאורח החיים. קחי בחשבון שהחיידק הזה נמצא אצל רוב האנשים בקיבה. תזונה קלוקלת ומתח גורמים לו לשגשג, להתפתח ולגרום נזק לדופן הקיבה. בהצלחה צביקה קורן

01/03/2010 | 15:34 | מאת: יוסף

שלום מנסיוני שמן האורגנו בתוספת של שמן זית כנשא ומדלל, מעולה לטיפול במזהמי מעיים כדוגמת הליקובקטר פילורי וקנדידה. לאחרונה נכנס לשוק מוצר בשם דיפנדר של חברת פיור הכולל שמן אורגנו ואובליפיחה שמעבר לפעילות אנטיביוטית מובהקת הוא תורם לשיקום ריריות- אודות לאובליפיחה.ממליץ בחום יוסף - נטורופת

22/12/2009 | 17:51 | מאת: אורית

המלצת על כמה ימים של מיצים לבעלי מעי רגיז. על כמה ימים אתה ממליץ? ומה התחליף לרגישות לפרוקטוז. תודה

22/12/2009 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אני לא מציע לעשות צום מיצים של יותר מיום אחד ללא הדרכה, השגחה וליווי של מומחה לנושא. זה לא תהליך פשוט ותמים. צריך לדעת איך להתכונן, איך להתנהג במהלך הצום ואיך לסיים אותו. גם משך הצום נקבע בהתאם לבעיה. אם אכן אובחנה בעיה של רגישות לפרוקטוז, צריך להקטין את צריכת המזונות המכילים אותו (במיוחד פירות) ולארגן את התפריט בצורה שונה מהרגיל. גם בנושא זה כדאי לקבל יעוץ מיקצועי. בהצלחה צביקה קורן

22/12/2009 | 11:09 | מאת: סימה

שמעתי כי אינוזיטול הוא גלולת שינה טבעית אך אין שום מאמר/אתר שמסביר על כך חוץ מאיזה מחקר שהשתתף בו פסיכיאטר מב"ש ידוע לך משהוא על כך.

22/12/2009 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

סימה שלום, אין לי מידע מעבר למה שציינת. בהצלחה צביקה קורן

21/12/2009 | 21:23 | מאת: אקו

שכחתי לשאול עוד משהו:הבנתי שקליפת שקד מכילה ציאניד אבל למרות זאת יש תזונאים שממליצים על הקליפה שמכילה,לפיהם,הרבה יותר אנטי אוקסידנטים ומינרלים אחרים.האם ניתן לאכול קליפה עם ציאניד?!

22/12/2009 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

אקו שלום, אכן הנושא שנוי במחלוקת. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להשרות את השקדים למשך כמה שעות ולקלף את הקליפה החומה, הדקה. הקליפה מכילה כמות קטנה מאד של ציאניד ואין לה שום ערך תזונתי מבחינת רכיבי התזונה העיקריים. לגבי הטענה על קיום נוגדי חימצון, אני ממליץ לקבל אותם מהמזון ולא מפסולת. (אותו כלל חל גם על שוקולד מריר, קפה, יין אדום ועוד "תרופות טבעיות" שהתגלו לאחרונה). בהצלחה צביקה קורן

21/12/2009 | 20:37 | מאת: אקו

לצביקה באחת מתשובותיך המלצת על מולאסה robust של גרנדמה ולא על הסוג האורגינלי שלהם.מאחר ולא הצלחתי להבין איזה סוג מולאסה היא הבריאה ביותר בכל גלגוליה אבקש הסבר כמו כן קראתי שפולן נקרא המזון המושלם ומכיל את כל חומצות האמינו כמו גם אצות לסוגיהן.האם שניהם מושלמים או רק אחד? האם כמוסות אצות עדיפות על פני אלה המיובשות או הפוך?

22/12/2009 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

אקו שלום, בהמלצתי זו לא שללתי רכישה של סוגים אחרים של מולסה. מה שחשוב שהמולסה תהיה לא מגופרתת ולא מהסוג המתוק. פולן אכן מכיל שפע של ויטמינים מינרלים וחומצות אמינו, אבל ישנם אנשים שאלרגים אליו. גם זה שייך לקטיגריה של "תרופות טבעיות" ואפשר לוותר עליו. אצות ים מומלץ לצרוך, למעט אנשים הסובלים מפעילות יתר של בלוטת התריס. האצות מכילות הרבה מינרלים ובעיקר נתרן, סידן וברזל. הסוגים העיקריים: הישיקי, אראמה, ואקמה וקומבו ונורי המשמשת בעקר לסושי.להישיקי יש פחות טעם לוואי. בליעת הכמוסות עדיפה למי שזקוק להן, אך לא סובל את הטעם שלהן. בהצלחה צביקה קורן

22/12/2009 | 23:47 | מאת: אקו

האם אצה זו מכילה את כל הדברים הטובים שכה רבות נכתב עליה?מה בהשוואה לשאר?.

שלום רב, האם זה נכון שיש טיפול חדש במריחואנה רפואית לאנשים הסובלים מאנורקסיה, אם יש, היכן? אולי זה הפיתרון בשביל הבן שלנו שסובל כל כך הרבה שנים ולא מקבל מענה, הוא מקבל תרופות שמדכאות אותו ומוציאות אותו ממעגל החיים.

22/12/2009 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אני לא מכיר את הנושא ולמען האמת זה לא כל כך שייך לנושאי הפורום. מציע שתפנה לאתר של משרד הבריאות, או שתפנה ישירות אליהם. בהצלחה צביקה קורן

19/12/2009 | 21:27 | מאת: טפרת

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש מאכלים שמסייעים לקוצר ראייה? תודה אפרת

21/12/2009 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

טפרת שלום, אני לא מכיר מאכלים שמרפאים קוצר ראיה. עם זאת, תזונה טבעית ואיכותית העשירה בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון, עשויה למנוע מחלות עיניים שונות וניוון הרשתית המופיעות בעיקר אצל אנשים מבוגרים. בהצלחה צביקה קורן

21/12/2009 | 10:21 | מאת: דליה

בהמשך למה שכתב צביקה קורן יש מזונו על בעלי מדד אנטי-אוקסידנטים הנקרא ORAC המומלצם לאכילה יש גם את תאים מאירי עיניים טיפל בתאי גזע עצמונים הפוטנציאל העצום של תאי גזע לתיקון נזקים ברשתית מאת: פרופ' ראובן אור, מתוך: העיתון הישראלי לרפרקציה, גליון 15, אוגוסט 2006 "בארבעת העשורים האחרונים נעשה שימוש בהשתלת תאי גזע המטופוייטיים (תאי אב ממקור מח עצם) כדי לתקן מגוון רחב של מצבי כשל במח העצם, בעיות מטבוליות מולדות, חסרים חיסוניים, ממאירויות המטולוגיות ואף גידולים מוצקים. בשנים האחרונות הראו כמה חוקרים כי לתאי האב ממקור מח עצם של אדם בוגר יש יכולת התמיינות לכמה מסלולים, כגון תאי שומן, תאים יוצרי עצם, תאים יוצרי סחוס, תאי שריר לב, תאי שריר שלד, תאים יוצרי גידים, תאי אנדותל, תאי כבד ותאי כליה טובולריים. נוסף לכך, נמצא כי בתנאים המתאימים תאים אלה יכולים להתמיין לתאים עצביים in vitro ו-in vivo, וגם לתאי רשתית העין (רטינה). בני האדם סובלים ממחלות ניווניות רבות של הרשתית, כמו: רטיניטיס פיגמנטוזה (Retinitis Pigmentosa), ניוון מקולרי (Macular Degeneration) ודיסטרופיה של הקנים והמדוכים (Cone-Rod Dystrophy). מחלות אלו עלולות להוביל לקשיי ראייה או לעיוורון. כדי לשחזר את הראייה יש להחליף את הרשתית הפגועה. ייצור של רקמת רשתית חדשה עשוי להיות הטיפול האולטימטיבי, אך לשם כך יש צורך בתאים בעלי יכולת התמיינות גבוהה. תאי גזע הם תאים שעדיין לא עברו תהליכי התמיינות סופיים, ולכן הם מסוגלים לייצר תאים מסוגים שונים ולקיים מטרה זו. לאדם יש שני סוגים עיקריים של תאי גזע. הסוג הראשון הוא תאי הגזע העובריים, שמקורם בטרום-עוברים בשלב הבלסטוציסט. לתאים אלה יכולת התרבות בלתי מוגבלת בתרבית, והם עשויים להתמיין לכל סוגי הרקמות. בשימוש בתאי גזע טרום-עובריים קיימת בעיה אתית, נוסף לבעיות חיסוניות ולסכנה של דחיית השתל. לסוג השני של תאי גזע שייכים תאים הממוינים במידה חלקית. המקור האטרקטיבי והחשוב לתאים אלה הוא תאי אב של מח העצם. היתרון הגדול של תאי מח עצם הוא כי אפשר להפיקם מגוף האדם בקלות יחסית, ובכלל זה אצל אדם הסובל מאיבר פגוע, כגון הרשתית. השאלה האתית הנוגעת לשימוש בתאים אלה פשוטה הרבה יותר. מקור אחר לתאים בעלי פוטנציאל התמיינות מצוי בתאים הנתונים בשלבי הבשלה מוקדמים (פרקורסרים) מהרקמה הפגועה עצמה. אצל יונקים תאים מהקשתית, מהקרנית ((Cornea Limbus Area, מהסקלרה ומהדמית (Choroids) יכולים כולם להיות מקורות פוטנציאליים לתאים פרקורסרים של רשתית העין. מחקרים הראו כי תאי פיגמנט אפיתל של הרשתית יכולים לשחרר Pigment Epithelium Derived Factor (PEDF), שמספק את הסביבה לפעולות נוירופרוטקטיביות ואנטיאנגיוגניות, שתומכות בגדילה של פוטו-רצפטורים ושל תאי עצב של הרטינה (Neural Retinal Cells). השימוש בגורמי גדילה אלה מורכב ביותר, ועדיין אי אפשר ליישמו. במחקר שנעשה בטייוואן הצליחו חוקרים לבודד תאי מח עצם ממקור אנושי ולמיינם לתאים שיוצרים את שלוש שכבות הנבט. לאחר מכן גידלו החוקרים את התאים הללו בתרבית של שכבה בודדת (monolayer) של תאי פיגמנט אפיתל של הרשתית (Human Retinal Pigment Epithelium - HRPE)), והצליחו להביא להתמיינותם של התאים במסלול הרשתית והפוטו-רצפטורים. לתאים אלה הייתה יכולת להביע סימנים של פוטו-רצפטורים in-vitro. מחקר שבוצע בעכברים העלה כי אפשר לטפל בכמה סוגים של עיוורון בעזרת תאים ממקור עצמי של מח עצם. ניסוי של השתלת תאי גזע לרשתית רקמת מח העצם הבוגרת מכילה אוכלוסייה של תאי גזע המטופוייטיים שאפשר לחלק לשורה חיובית (Lin+) ושורה שלילית (Lin-), והם נבדלים בפוטנציאל שלהם להתמיין לתאי דם לסוגיהם. בשורה השלילית תאי הגזע מכילים כמה תאים מקדימים (פרוגניטורים), ובהם תאים שבאפשרותם להתמיין לתאי אנדותל של כלי הדם. תאים אלה יכולים לנוע ממח העצם בתגובה למגוון מולקולות מנחות (Signaling), להגיע לאתרים של אנגיוגנזיס בכלי דם איסכמיים בפריפריה, ולהשתלב בתוך כלי דם מנוון (Degenerating), או בתוך כלי דם שרק נוצר. ברשתית התאים יכולים לעזור בייצוב ובהצלה של כלי דם של הרשתית, שבדרך כלל נעלמים כליל בעקבות איבוד הפוטו-רצפטורים. בניסוי נלקחו התאים מהשורה השלילית, והוזרקו לנוזל הזגוגי של העין (Intra Vitreally) במודל עכברי שמפתח ניוון של כלי הדם של הרטינה. כשבועיים לאחר הלידה נמנע הניוון כמעט לגמרי. התוצאה הופיעה בהתאמה להצלה של תאי העצב. ההשפעה הזאת נמשכה כשישה חודשים לאחר הטיפול, ונראה כי הזרקת התאים היעילה ביותר נעשית כאשר התאים מהשורה השלילית מוזרקים לפני שההרס מוחלט. בעכברים שהוזרקו להם התאים שכבת הגרעין הפנימית (Inner Nuclear Layer) נותרה כמעט נורמלית, והשכבה החיצונית, המכילה את הפוטו-רצפטורים, נשמרה במידה משמעותית. למרבה ההפתעה, התאים שהוצלו היו הקנים (cones), ולא המדוכים (rods). נוסף לכך, כאשר תיעדו אלקטרורטינוגרמה נמצא שהדיאגראמות נמוכות ואינן תקינות, אך הן מופיעות בזמן, לעומת קבוצת הביקורת, שם הן לא מופיעות כלל. ההצלה הזאת מושגת גם כשנעשה שימוש בשורת התאים השלילית ממקור מח עצם אנושי לעכברים עם חסר חיסוני, שסובלים מדגנרציה של הרשתית ומסוגלים לקלוט שתל אנושי. בניתוח ביטוי הגנים של עיניים שעברו הצלה והגנים של עיניים שלא עברו הצלה נמצא ביטוי יתר (אפ-רגולציה) של גנים אפופטוטיים. נראה שתפקידם של הגנים הללו לשמור על הרשתית מפני ניוון של העצבים או של כלי הדם, על ידי עיכוב תחילת התהליך האפופטוטי, שבדרך כלל מוביל להרס הרקמה בעכברים אלה. היות שהסיבה העיקרית למוות של תאי עצב שנצפה בניוון של הרשתית היא אפופטוזיס, יש להגנה מסוג זה יתרון טיפולי גדול בהארכת חיי הפוטו-רצפטורים ותאי עצב אחרים שחיוניים לתפקוד הראייתי במחלות אלה. התהליכים המולקולריים של התופעה עדיין אינם ברורים, אך נראה כי הם מושגים רק כאשר נעשים גם ייצוב או הצלה של כלי הדם. אם יצליחו ליישם את השיטה בבני אדם, היא עשויה לא רק לשמר ראייה מרכזית על ידי שמירה של הקנים, אלא גם למנוע חלק מתופעות הלוואי הלא רצויות שכרוכות בטיפולים אפשריים – למשל, בשימוש בנשא ויראלי בתרפיה גנטית, או בהימנעות מתופעות הדחייה שיכולות להיווצר בהשתלה של תאי גזע ממקור עוברי זר למושתל. המחקר הבסיסי של התמיינות תאי גזע לתאי הרשתית בעיצומו, ומדי יום נוספות תגליות חדשות בתחום. השימוש בתאי גזע לשם יצירת רקמת עין חדשה הוא עדיין בגדר חזון, אולם מחקרים רבים שבוצעו הן בחיות והן בתנאי מעבדה סוללים את הדרך הזאת במהירות, ונראה כי בעתיד הקרוב נוכל לתקן מחלות עיניים באמצעות טיפול תאי ממקור הגוף עצמו. " העתיד הקרוב היום הוא בהישג של כול אחד ואחד "טיפול תאי" (cell (therapy בתאי גזע עצמוניים בוגרים, (ASC) לפרטים והזמנות 09-8846105/6

19/12/2009 | 20:44 | מאת: שמחה

שלום לך אני מעולם לא עישנתי אך מידי יום ב-4 עונות השנה אני חייבת להוציא ליחה. המצב הופך לבילתי נסבל בעונת הסתו{ עכשו}ובחורף אני מגיעה למצב של ליחה צמיגה ואין ביכולתי להוציא אותה ואז אני סובלת מדלקת במיתרי הקול עם חום טיפול באנלציה ואנטיביוטיקה אני מרגישה רגועה רק לאחר הקאה. מה עלי לעשות בנדון?????עזרתך

21/12/2009 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, את צריכה למצוא את הסיבה לליחה. אם זה על רקע של זיהום חיידקי צריך לטפל בצורה אחרת מאשר אם הרקע הוא אלרגיה למזון, או תזונה קלוקלת. בשלב הראשון חשוב לחזק את המערכת החיסונית ולהוריד מהתזונה מזונות הנחשבים אלרגניים. תורידי לשלושה שבועות כל מוצרי החלב וחיטה. אחר כך בהדרגה חוזרים לתזונה נכונה. חשוב מאד שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורם זה או אחר. טובה ואני נותנים יעוץ בתזונה בהצלחה צביקה קורן

19/12/2009 | 14:55 | מאת: שרון

שלום האם אכילת גרגירי רימון היא שוות ערך לשתיית מיץ רימונים מבחינת ערך תזונתי והשפעה על העור? תודה

21/12/2009 | 06:53 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אכילת גרגירי רמון טריים עדיפה על שתיית המיץ. הואיל ומדובר בפרי עונתי ואנחנו רוצים להנות מיתרונותיו בכל השנה - אפשר לשתות מיץ מחוץ לעונה. בהצלחה צביקה קורן

18/12/2009 | 14:24 | מאת: מיה

האם מולסה בריא לאנשים סוכרתיים?

19/12/2009 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, מולסה זה סוכר בצורת סירופ ויש בה שפע של מינרלים. אפשר לקחת כפית ביום, באל זה תלוי גם בחומרת המחלה ובהגבלות התזונתיות שקיבלת מהרופא ומהתזונאית שלך. בהצלחה צביקה קורן

לא מעובד/מתועש ?

21/12/2009 | 10:24 | מאת: דליה

גרנולה זה לא מאכל לני אדם מדובר על תערובת של פסולת שעברה עיבוד לא מומלץ לבני אדם

18/12/2009 | 12:04 | מאת: אביב

אהלן, אני אוכל קורנפלקס לארוחת בוקר או ערב כמעט כל יום. כדי להרוויח מקסימום בריאות, המליצו לי על ברנפלקס. רציתי לדעת האם יש איזושהי בעייה לאכול קורנפלקס על בסיס יומי ובנוסף, מהו להמלצתך הקורנפלקס הבריא ביותר שניתן לצרוך. תודה!

19/12/2009 | 11:03 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, בעיני קורנפלקס, ברנפלקס וכל שאר "דגני הבוקר" אינם בריאים. מדובר במזון מתועש ומעובד העשיר במלח, סוכר, חומרים משמריפ, צבעי מאכל וכימיקלים נוספים. ארוחת בוקר בריאה מורכבת מפירות, או ירקות עם שקדים ואגוזים. אפשר להוסיף יוגורט טבעי, או ביצה קשה מגידול אורגני. אפשר לעשות דייסה משיבולת שועל גסה (לא אינסטנט) ולהוסיף קינמון וג'ינג'ר. אפשר להכין כריך מקמח מלא מרוח בטחינה או באבוקדו ולהוסיף ירקות ונבטים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

17/12/2009 | 22:57 | מאת: איציק

שלום.בני יצא מבית החולים ליפני חודשיים עכב טסיות נמוכות.ושאלתי היא. האים יש תפריט מאכל . או סוג של צמח מרפא בכדיי לעלות וליצב את הטסיות לרמה הטובה ביותר.בתודה איציק

18/12/2009 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, לא ידוע לי על מזון יחודי או תפריט ייעודי לטיפול בבעיה. בכל מקרה כדאי לתת לילד מזון טבעי ואיכותי ולהימנע מ"מזון זבל" שמחליש מערכות רבות בגוף. ידוע לי על מקרה בו צמחי מרפא סיניים הועילו לטיפול בבעיה. מציע לנסות לפנות למרפא סיני מנוסה ומקצועי. בהצלחה צביקה קורן

ובאגוז מלך אחד? תודה!

18/12/2009 | 06:57 | מאת: צביקה קורן

אשמח אם לא תפנואלינו שאלות דומות.

18/12/2009 | 14:00 | מאת: ש

בשזיף מיובש אחד ובאגוז מלך אחד

17/12/2009 | 13:50 | מאת: עדנה

אני חולה סוכרת סוג 2 מאוזנת בלנטוס בשנה וחצי האחרונות, האיזון מצוין אני מרגישה ממש טוב ושומרת על דיאטה כאורח חיים רציתי לדעת אם יש מאכלים/צמחים שכדאי לי לשלב בדיאטה?

18/12/2009 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, כדאי לצרוך מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (תמצאי רשימות בחיפוש באנטרנט) כמו קיטניות, ירקות, שקדים ואגוזים. כוסמת מורידה רמת סוכר. כדאי להימנע מסוכרים פשוטים ומממתיקים מלאכותיים (הם מזיקים לחולי סוכרת ויש מחקרים על כך...!). כדאי מ א ד להימנע מפרוקטוז תירס (HFCS ) הנמצא במשקאות ממותקים בקרטונים (תוצרת חוץ בעיקר). ישנם צמחי מרפא שיכולים להועל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבית ולא להסתפק בעצות הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

17/12/2009 | 11:07 | מאת: ט

שלום. רציתי לדעת מה הערכים התזונתיים של קינמון, מה השפעתו על הגוף, אם הוא משפיע על תחושת הרעב והאם זה בסדר לצרוך ממנו כ2 כפיות ביום. תודה

18/12/2009 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הקינמון הוא תבלין חריף ורב עוצמה. שתי כפיות ביום נראה לי קצת מוגזם. הקינמון משמש לטיפל במגוון מחלות ובמיוחד במערכת העיכול ולאחרונה היו כמה מחקרים שקישרו אותו לטיפול בסוכרת ולמניעתה. פרטים נוספים תוכלי למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. להלן קישור לאתר מעולה בנושא צמחי מרפא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs19-Kof/Heb-Spices-Kof-Cinnamon.htm בהצלחה צביקה קורן

לחימום/אפיה ? בתודה מראש

18/12/2009 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני ממליץ על תבניתפיירקס או נירוסטה. תבניות "כסף" חד פעמיות או רב פעמיות עשויות מאלומיניום שהיא מתכת רעילה ביותר. בהצלחה צביקה קורן

16/12/2009 | 23:23 | מאת: דליה

האם ידוע לך על כדורי הסטיויה במקום ממתיק אחר ואיפה ניתן לרכוש אותם

18/12/2009 | 07:15 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, לא שמעתי על כדורי סטיביה, אבל יש טיפות, אבקה, או עלים טריים ויבשים. מדובר בממתיק טבעי ללא קלוריות שניתן להשתמש בו במקום ממיקים מלאכותיים או סוכר. ניתן לרכוש בחנויות טבע, או אצל מפיצי סנריידר. בהצלחה צביקה קורן

16/12/2009 | 23:20 | מאת: דליה

00000507357944באומגה 3 יש ויטמין E ואני לוקחת גם כדור של ויטמין E בכל יום האם יש סטירה בין שניהם או שניתן לוותר על הויטמין תודה דליה

18/12/2009 | 07:17 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, צריך לברר מה הכמות שיש בשני המוצרים. הצריכה היומית המומלצת לאדם בריא היא 400 יחידות בינלאומיות (IU). בהצלחה צביקה קורן

16/12/2009 | 12:09 | מאת: סיון

שלום רב, נא עזרתך... גיליתי שלבתי יש תולעים בפי הטבעת , התנוקת בת 11 חודשים האם שום דרך הפה מעורבב עם ירק כלשהו יכול לעזור לבתי " למחוק אותם" נא תשובתך המהירה, תודה רבה.

16/12/2009 | 18:35 | מאת: דליה

לא ממולץ לתינוקת לתת שום יש צמיחי מאכל חליפיים למענה לתולעים בפורמולה 300 הקוטל פרזיטים ותולעים במעיים, ברכת חג אורים שמח

16/12/2009 | 11:23 | מאת: מיכל

שלום רב בת 34, לפני מספר שנים נמצא אי סבילות ללקטוז. כמו כן, מילדות במצבי לחץ אני רצה לשירותים. בחודשים האחרונים תקופה מאוד לחוצה. ישר על בבוקר אחרי קפה שחור או מיץ רימונים יש לי כאבי בטן וקיבה רכה. כמו כן, 2 ארועים בהם לא אכלתי מהבוקר ואז בערב הרבה מרק עוף ירקות וישר כאבי בטן ושלשול מימי מרוקן. איזו תזונה מומלצת?

18/12/2009 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, התופעה של "מעי רגיז" נובעת ממצבים נפשיים ומתזונה לא נכונה ש"מרגיזה" את המעי. כדאי לעשות RESET למערכת בצום מיצים של כמה ימים ואחר כך לעבור לתזונה טבעית ואיכותית וכמובן לטפל בצד הנפשי. הואיל ואנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי במסגרת הפורום אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי תזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

15/12/2009 | 23:55 | מאת: צח

שלום, רציתי לדעת האם ישנם הבדלים(ואם כן אז מה הם) באופן שבו הגוף מעכל ומטמיע פחמימות אשר נצרכות מתפוחי אדמה אל מול פחמימות הנצרכות מדגנים... הסיבה לשאלה היא שלאחרונה אני מפריד בין פחמימות לחלבונים בארוחות שלי. שמעתי מספר אנשים שאף על פי שאני מפריד פחמימות מחלבונים "מותר" לי לערבב חלבונים עם תפוח אדמה מאחר ושישנו הבדל בין הפחמימות שמגיעות ממנו ובין אלה המגיעות מדגנים. תודה צח

16/12/2009 | 05:51 | מאת: טובה בר-שאן

צח שלום ההבדל הוא באינדקס הגליקמי. כמה מהר עולה הסוכר בדם לאחר אכילת המזון. אינדקס גליקמי של תפוח אדמה הוא מאוד גבוה. רשום אינדקס גליקמי בגוגל ותקבל טבלת הבדלים בין המזונות השונים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן.

15/12/2009 | 22:47 | מאת: מורן

האם לקט ירקות קפואים בעל ערך תזונתי פחות מאשר ירקות טריים? דגש - לא משומרים. רק קפואים. כנ"ל לגבי לחם האם קפוא הוא פחות איכותי?

16/12/2009 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום אין ספק שעדיף ירקות טריים . לגבי לכם זה לא משמעותי כיוון שהלחם עבר אפיה. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2009 | 15:00 | מאת: אבי

שלום, הבראתי ממחלה ארוכה שלא ברור מה הייתה סיבתה, כנראה שפעת. מאז עברתי לתזונה נטולת קמח וסוכרים,ורוב התפריט מבוסס על דגנים, פירות וירקות. אני מרגיש מצויין,אבל מה שנשאר מתקופת המחלה (כחודש וחצי לאחריה), הינה נזלת כרונית, שאני לא מצליח להיפרד ממנה, וכמו כן יש לי שקיות בעינים. (אני לא יודע אם זה קשור, אבל כפות הרגליים שלי צהובות מהרגיל) האם התופעות האלה קשורות לתזונה, מה כדאי להוסיף או להוריד? בברכה, אבי

16/12/2009 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום יש מקום לחיזוק מע' החיסון. מה עם אגוזים, שקדים, קטניות ,זרעי פשתן לאומגה 3 ? לדעתי יש מקום שתיגש לדיאטנית קלינית טבעית שתמליץ לך על תזונה מתאימה . בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2009 | 10:55 | מאת: שרון

צביקה שלום, לאחרונה בחורף, כשאני שותה תה חם אני אוהבת לשים בתוכו מקלות קינמון, הם מתרככים ואז אני אוכלת אותם? אני אוכלת בסביבות 4 מקלות מדי יום אני לא מרגישה משהו חריג אבל מבקשת לדעת אם זה מזיק? או לחילופין מה הייתרונות הבריאותיים? אם יש כאלה תודה

16/12/2009 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לא פלא שאת מוסיפה קינמון בתקופת החורף. קנמון פשוט מחמם. פעילותו של קינמון אנטי ספזמוטית (מרפה עויתות), משחררת את הקיבה (נוגד גזים) ואנטי ספטית. כף לאכל אותו בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

15/12/2009 | 08:43 | מאת: מיטל

בת 33 סובלת מרמות גבוהות של טריגליצלידים בדם מזה שנים. 500 בבדיקות האחרונות. האם במצב כזה כדאי לקחת טיפול תרופתי? האם שום מוריד בצורה משמעותית טריג'? מה מומלץ לקחת להורדה משמעותית של טריג' (מעבר לתזונה נכונה וספורט)?

16/12/2009 | 05:36 | מאת: טובה בר- שאן

מיטל שלום מצב הטריגליצרידים שלך מאוד לא טוב אל תשחקי עם זה. חשוב ביותר שתלכי להתיעץ עם נטורופטית שתתאים לך תזונה נכונה ותוספי תזונה. בנוסף חשוב מאוד שתתיעצי עם רופא מומחה ולא תסתפקי בטיפים מהפורום. יש מקום לקחת אומגה 3 שמוריד את הטריגליצרידים. בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2009 | 00:11 | מאת: הילה

שלום רב, רציתי לדעת מה הזמן שיש לשמור בין ארוחת חלבונים וארוחת פחמימות (ולהיפך) לפי שיטת הגיהות הטבעית? תודה רבה, הילה.

15/12/2009 | 06:46 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, פחמימות נשארות בקיבה שעה עד שעתיים ולכן אפשר לאכול חלבון אחרי כשעתיים. חלבונים נשארים בקיבה 2-4 שעות. בהצלחה צביקה קורן

15/12/2009 | 23:06 | מאת: הילה

מה כוונתך ב 2-4 שעות? האם יש שינוי בין סוגי החלבונים? תודה רבה!

14/12/2009 | 16:20 | מאת: משה

את כותב: השרייה בחומץ, או בחומר ניקוי אקולוגי לניקוי מסחטה . 1)אפשר אם כך באקונומיקה? 2) מה זה ואיזה חומר ניקוי אקולוגי ? 3)יש לך מושג מה זה השחור שמצטבר על החלקים? 4)מזיק? אפשר להשאיר ולהמשיך לשתות כך אם לא יורד? תודה

15/12/2009 | 06:44 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אפשר גם באקונומיקה, אבל צריך שטוף אחר כך הייטב ונשאר ריח. חומר ניקוי אקולוגי אפשר לקנות בחנות טבע. ה"שחור" זה שאריות צבע וחומרים אורגניים של הירקות והפירות. אם מנקים היטב אחרי כל סחיטה, לא מצטבר חומר שחור. החומר לא מזיק. בהצלחה צביקה קורן

14/12/2009 | 11:57 | מאת: מיקי

שלום, האם מותר לתת כפית שמן זית ביום (משובח כמובן) לתינוק בן חודשיים?

15/12/2009 | 06:38 | מאת: צביקה קורן

מיקי שלום, אני הייתי ממתין עד גיל חצי שנה. מערכת העיכול עוד לא מתאימה. בהצלחה צביקה קורן

15/12/2009 | 12:15 | מאת: מיקי

תודה. מה לגבי קנולה? גם בעייתי?

13/12/2009 | 13:54 | מאת: חנה

שמעתי שמיץ רימונים טוב לבריאות כולסטרול לחץ דם וברזל ראיתיבשוק סוגים שונים של מיץ חלקם מתוצרת חוץ ראיתי מיץ של פרימור ונקטרים האם יש הבדלים בינהם מה טוב יותר

14/12/2009 | 07:54 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום כמובן עדיף לשתות מיץ רימונים טבעי סחוט. אולם אם אין אפשרות כזאת תקני או רכז רימונים טבעי ללא סוכר ללא ממתיק וללא חומר משמר. או מיץ אימונים טבעי תוצרת טורקיה שגם הוא ללא סוכר, חומר משמר או צבע מאכל. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2009 | 08:28 | מאת: חנה

טובה שלום תודה על התשובה רציתי לשאול עוד שתי שאלות האם המיץ הטבעי הטורכי הוא הטוב ביותר או גם מיץ רימונים תוצרת הארץ של פרימור לדוגמא הוא באותה רמה שאלה נוספת האם חשוב מתי לשתות אותו על הבוקר לפני האוכל אחרי האוכל או בכל שעה שהיא של היום תודה

12/12/2009 | 20:00 | מאת: ליבי

הי צביקה מה אתה יודע על אחוז הפיטואסטרוגנים שבזרעי פשתן והשפעתו על הבריאות ? ומה רעיל בהם ?, חשבתי שיש עליהם קונצזוס ופתאם גיליתי שממש לא - וגם קראתי שהאומגה 3 שבהם אינה זמינה כל כך לגוף , בגלל בעיה בהמרתה ? מבולבלת ונבוכה

12/12/2009 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

ליבי שלום, לא ידוע לי שזרעי פשתן רעילים. זהו מזון טבעי ןאיכותי עשיר בחלבון, שומן איכותי, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטו-סטרולים (מורידים כולסטרול רע), פיטו-אסטרוגנים (בכמות קטנה מאד) וחומר מוצא ליצירת אומגה 3 (חומצה אלפא ליפואית - ALA). בגישת התזונה הטבעית הפיטואסטרוגנים שנמצאים בסויה ובפשתן (כאמור בכמות קטנה מאד) מועילים במיוחד לנשים בגיל המעבר בכך שהם מונעים השתוללות" של האסטרוגן הטבעי שהאשה מייצרת. לגבי אומגה 3 (ALA) זה נכון שזה זמין יותר בשמן דגים, אבל לצמחונים ולאנשים שלא רוצים לקבל שאריות כספית, זה הפתרון המומלץ. בהצלחה צביקה קורן

14/12/2009 | 07:15 | מאת: מרוין

זרעי הפשתן אכן מכילים ALA אך זו לא חומצה ליפואית אלא חומצת שומן אלפא-לינולנית.

12/12/2009 | 19:02 | מאת: הילה

שלום, ענית לטבעוני למטה ש B12 יש רק במזון מהחי והגוף לא מייצר אותו,אז איך יתכן שאני מכירה הרבה אנשים שאוכלים הרבה מזון מהחי והיה להם חוסר רציני בויטמין זה? תודה.

12/12/2009 | 20:35 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, לכך יכולות להיות הרבה סיבות, אבל בעיקר תזונה לא נכונה, חוסר בחומר הנקרא: "גורם הפנימי" בקיבה, ניתוח לקיצור קיבה ועוד. בהצלחה צביקה קורן

12/12/2009 | 14:36 | מאת: אורינה

שמעתי רבות על עשב חיטה ולהלן שאלות: 1- מהם יתרונותיו וחסרונותיו הבריאותיים 2- איפה קונים 3- אייך אוכלים? בלי בישול, עם בישול... 4- אייך סוחטים ואם אין באפשרותי לסחוט אז אייך לאכול אותו כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים 5- כמה קלורעיות יש ב- 100 גר' או שזה דיאטטי תודה מראש

12/12/2009 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

אורינה שלום, למיץ עשב חיטה יתרונות רבים. אין לי אפשרות לפרט כאן את כולם - תקראי באתר שלי או באינטרנט. http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=48 קונים בכל חנות טבע המוכרת מזון אורגני רצוי לסחוט במסחטה מיוחדת, אבל אפשר גם לטחון בבלנדר עם כוס מים , לסנן ולשתות. אפשר גם ללעוס ביסודיות את העשב, למצות את המיץ ולירוק את הסיבים. קלוריות - זניח. מציע לך להתמקד ביתרונות הבריאותיים ולא בקלוריות. בהצלחה צביקה קורן

12/12/2009 | 14:24 | מאת: דנה

האם יש משהוא בחצילים שגורמים לאי נעימות בבטן? אני לא יודעת למה אך שמתי לב שבזמן האחרון כשאני אוכלת הרבה חצילים (אני מאוד אוהבת חצילים מאודים עם בצל וכוסברה וסלרי- הכל מאודה בסיר אחד)אני אוכלת הרבה מזה ותמיד למחרת אני סובלת או מעצירות או מכאבים באזור הבטן. אתמול למשל אכלתי מזה והיום גם לא היתה לי יציאה וגם לקראת הצהריים סבלתי מכאבי בטן. הכאבים היו כאלה שהתקשתי ללכת ולשבת ולהזדקף. כמו דקירות בחלק התחתון של הבטן. גם פיפי התקשתי לעשות כי התקשתי ללחוץ. מה זה יכול להיות והאם זה קשור לחצילים?(למרות שמעולם לא הייתי רגישה לשום סוג של מזון) ומה יש לעשות נגד הכאבים?

12/12/2009 | 20:43 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, תעשי הפסקה עם החצילים למשך שלושה שבועות ואחר כך תנסי שוב בכמות קטנה. החצילים לא אמורים לגרום לתופעות שציינת. (בתנאי שהם מבושלים או קלויים כראוי). בהצלחה צביקה קורן

12/12/2009 | 10:40 | מאת: רותי

אני מקבלת 40 מ"ג סימבוסטטין ולוקחת אומגה 3 וגם פיטוגארד. האם יש משמעות כשלוקחים את הסטטינים ביחד עם האומגה 3? או שצריך להפריד ביניהם? ועוד שאלה - מה ההבדל בין אלספה לפיטוגרד? תודה, רותי

12/12/2009 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, אין בעיה בלקיחת סטטינים עם אומגה 3. באלספה יש רק שמן דגים (אומגה 3), בפיטגארד יש גם פיטוסטרולים שהם חומרים שנחשבים כמורידים את רמת הכולסטרול הרע. (ראי תשובה למעלה שנתתי בנושא הפשתן). אני מציע לכל מי שלוקח סטטינים לקחת תוסף של Q10 אשר אמור למנוע את הנזק של הסטטינים לשרירים. בהצלחה צביקה קורן

13/12/2009 | 17:11 | מאת: אבי

הי גם אני משתשמש בפיטו-גארד . לדעתי את לא צריכה לקחת גם אומגה 3 וגם פיטו-גארד. בפיטו-גארד יש ריכוז טוב של DHA ו EPA.

11/12/2009 | 17:56 | מאת: משה

שלום מכונת מיצי הירקות שלי מתכסה תוך כמה שימושים בשכבה כהה שקשה מאד לנקותה .י 1)איך את מנקה אותה , בעיקר בפתחים והצינור שממנו יוצא המיץ? 2)ממה זה משחיר? האם אפשר להתעלם מ"הלכלוך" הזה ? 3)והאם צינור המעיים שלנו גם לא נסתם לאט לאט כך? בלי קשר: אני טבעוני ורוב התזונה שלי פירות וירקות ו70 אחוז גורמים לגזים ולנפיחות בבטן.ובזמן האחרון גם קטניות במקום ביצה . ושאוכל בארוחה גם הרבה שום בצל גם מהפה . מסתדר עם זה . אין כאבים ובעיות - חוץ מזה שלפעמים מפוצץ כך שמוותר על ארוחת הערב כי מלא מדי . 3) האם חוץ מאי נוחות קלה זה לאורך זמן מזיק ? תודה לכל התשובות

12/12/2009 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום 1. השחור זה שאריות שהתחמצנו ויתכן גם עובש. 2. הנפיחות לא מזיקה אך צריך לבדוק אם אתה אוכל מאוזן .בנוסף לכך ככל שמתבגרים כמות אנזימים במע' עיכול יורדת ואז יש גזים. לכן עדיף לאכל ארוחות יותר קטנות לעיכול יעיל יותר. בברכה וחג אורים שמח טובה בר- שאן

12/12/2009 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אתה יכול לנסות לנקות את המכונה על ידי השרייה בחומץ, או בחומר ניקוי אקולוגי. לגבי הגזים - זאת צרה של כל הצמחונים שמזונם עשיר בסיבים ובמזונות "מגיזים". אין לזה נזק בריאותי. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2009 | 15:17 | מאת: י

על כל מומחה שיבוא ויגיד שהם מומלצים(ליצירת פרוביוטיקה ועוד)יבוא מומחה אחר שישלול אותם.מה אנחנו אמורים להסיק מכך ?

12/12/2009 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

לקורא שלום אין ספק שירקות מוחמצים בבית הם בריאים כפי שכתבת בגלל פרוביוטיקה אולם ירקקות מוחמצים תעשייתים לא בריאים בגלל כל תהליכי השימור והעיקור שהם עוברים.שם אין בכלל חיידקים טובים . בברכה וחג אורים שמח טובה בר- שאן