פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום. רציתי לדעת מה הערכים התזונתיים של קינמון, מה השפעתו על הגוף, אם הוא משפיע על תחושת הרעב והאם זה בסדר לצרוך ממנו כ2 כפיות ביום. תודה
שלום רב, הקינמון הוא תבלין חריף ורב עוצמה. שתי כפיות ביום נראה לי קצת מוגזם. הקינמון משמש לטיפל במגוון מחלות ובמיוחד במערכת העיכול ולאחרונה היו כמה מחקרים שקישרו אותו לטיפול בסוכרת ולמניעתה. פרטים נוספים תוכלי למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. להלן קישור לאתר מעולה בנושא צמחי מרפא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs19-Kof/Heb-Spices-Kof-Cinnamon.htm בהצלחה צביקה קורן
לחימום/אפיה ? בתודה מראש
שלום רב, אני ממליץ על תבניתפיירקס או נירוסטה. תבניות "כסף" חד פעמיות או רב פעמיות עשויות מאלומיניום שהיא מתכת רעילה ביותר. בהצלחה צביקה קורן
האם ידוע לך על כדורי הסטיויה במקום ממתיק אחר ואיפה ניתן לרכוש אותם
דליה שלום, לא שמעתי על כדורי סטיביה, אבל יש טיפות, אבקה, או עלים טריים ויבשים. מדובר בממתיק טבעי ללא קלוריות שניתן להשתמש בו במקום ממיקים מלאכותיים או סוכר. ניתן לרכוש בחנויות טבע, או אצל מפיצי סנריידר. בהצלחה צביקה קורן
00000507357944באומגה 3 יש ויטמין E ואני לוקחת גם כדור של ויטמין E בכל יום האם יש סטירה בין שניהם או שניתן לוותר על הויטמין תודה דליה
דליה שלום, צריך לברר מה הכמות שיש בשני המוצרים. הצריכה היומית המומלצת לאדם בריא היא 400 יחידות בינלאומיות (IU). בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, נא עזרתך... גיליתי שלבתי יש תולעים בפי הטבעת , התנוקת בת 11 חודשים האם שום דרך הפה מעורבב עם ירק כלשהו יכול לעזור לבתי " למחוק אותם" נא תשובתך המהירה, תודה רבה.
לא ממולץ לתינוקת לתת שום יש צמיחי מאכל חליפיים למענה לתולעים בפורמולה 300 הקוטל פרזיטים ותולעים במעיים, ברכת חג אורים שמח
שלום רב בת 34, לפני מספר שנים נמצא אי סבילות ללקטוז. כמו כן, מילדות במצבי לחץ אני רצה לשירותים. בחודשים האחרונים תקופה מאוד לחוצה. ישר על בבוקר אחרי קפה שחור או מיץ רימונים יש לי כאבי בטן וקיבה רכה. כמו כן, 2 ארועים בהם לא אכלתי מהבוקר ואז בערב הרבה מרק עוף ירקות וישר כאבי בטן ושלשול מימי מרוקן. איזו תזונה מומלצת?
מיכל שלום, התופעה של "מעי רגיז" נובעת ממצבים נפשיים ומתזונה לא נכונה ש"מרגיזה" את המעי. כדאי לעשות RESET למערכת בצום מיצים של כמה ימים ואחר כך לעבור לתזונה טבעית ואיכותית וכמובן לטפל בצד הנפשי. הואיל ואנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי במסגרת הפורום אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי תזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
שלום, רציתי לדעת האם ישנם הבדלים(ואם כן אז מה הם) באופן שבו הגוף מעכל ומטמיע פחמימות אשר נצרכות מתפוחי אדמה אל מול פחמימות הנצרכות מדגנים... הסיבה לשאלה היא שלאחרונה אני מפריד בין פחמימות לחלבונים בארוחות שלי. שמעתי מספר אנשים שאף על פי שאני מפריד פחמימות מחלבונים "מותר" לי לערבב חלבונים עם תפוח אדמה מאחר ושישנו הבדל בין הפחמימות שמגיעות ממנו ובין אלה המגיעות מדגנים. תודה צח
צח שלום ההבדל הוא באינדקס הגליקמי. כמה מהר עולה הסוכר בדם לאחר אכילת המזון. אינדקס גליקמי של תפוח אדמה הוא מאוד גבוה. רשום אינדקס גליקמי בגוגל ותקבל טבלת הבדלים בין המזונות השונים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן.
האם לקט ירקות קפואים בעל ערך תזונתי פחות מאשר ירקות טריים? דגש - לא משומרים. רק קפואים. כנ"ל לגבי לחם האם קפוא הוא פחות איכותי?
מורן שלום אין ספק שעדיף ירקות טריים . לגבי לכם זה לא משמעותי כיוון שהלחם עבר אפיה. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
שלום, הבראתי ממחלה ארוכה שלא ברור מה הייתה סיבתה, כנראה שפעת. מאז עברתי לתזונה נטולת קמח וסוכרים,ורוב התפריט מבוסס על דגנים, פירות וירקות. אני מרגיש מצויין,אבל מה שנשאר מתקופת המחלה (כחודש וחצי לאחריה), הינה נזלת כרונית, שאני לא מצליח להיפרד ממנה, וכמו כן יש לי שקיות בעינים. (אני לא יודע אם זה קשור, אבל כפות הרגליים שלי צהובות מהרגיל) האם התופעות האלה קשורות לתזונה, מה כדאי להוסיף או להוריד? בברכה, אבי
אבי שלום יש מקום לחיזוק מע' החיסון. מה עם אגוזים, שקדים, קטניות ,זרעי פשתן לאומגה 3 ? לדעתי יש מקום שתיגש לדיאטנית קלינית טבעית שתמליץ לך על תזונה מתאימה . בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
צביקה שלום, לאחרונה בחורף, כשאני שותה תה חם אני אוהבת לשים בתוכו מקלות קינמון, הם מתרככים ואז אני אוכלת אותם? אני אוכלת בסביבות 4 מקלות מדי יום אני לא מרגישה משהו חריג אבל מבקשת לדעת אם זה מזיק? או לחילופין מה הייתרונות הבריאותיים? אם יש כאלה תודה
שרון שלום לא פלא שאת מוסיפה קינמון בתקופת החורף. קנמון פשוט מחמם. פעילותו של קינמון אנטי ספזמוטית (מרפה עויתות), משחררת את הקיבה (נוגד גזים) ואנטי ספטית. כף לאכל אותו בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן
בת 33 סובלת מרמות גבוהות של טריגליצלידים בדם מזה שנים. 500 בבדיקות האחרונות. האם במצב כזה כדאי לקחת טיפול תרופתי? האם שום מוריד בצורה משמעותית טריג'? מה מומלץ לקחת להורדה משמעותית של טריג' (מעבר לתזונה נכונה וספורט)?
מיטל שלום מצב הטריגליצרידים שלך מאוד לא טוב אל תשחקי עם זה. חשוב ביותר שתלכי להתיעץ עם נטורופטית שתתאים לך תזונה נכונה ותוספי תזונה. בנוסף חשוב מאוד שתתיעצי עם רופא מומחה ולא תסתפקי בטיפים מהפורום. יש מקום לקחת אומגה 3 שמוריד את הטריגליצרידים. בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, רציתי לדעת מה הזמן שיש לשמור בין ארוחת חלבונים וארוחת פחמימות (ולהיפך) לפי שיטת הגיהות הטבעית? תודה רבה, הילה.
הילה שלום, פחמימות נשארות בקיבה שעה עד שעתיים ולכן אפשר לאכול חלבון אחרי כשעתיים. חלבונים נשארים בקיבה 2-4 שעות. בהצלחה צביקה קורן
מה כוונתך ב 2-4 שעות? האם יש שינוי בין סוגי החלבונים? תודה רבה!
את כותב: השרייה בחומץ, או בחומר ניקוי אקולוגי לניקוי מסחטה . 1)אפשר אם כך באקונומיקה? 2) מה זה ואיזה חומר ניקוי אקולוגי ? 3)יש לך מושג מה זה השחור שמצטבר על החלקים? 4)מזיק? אפשר להשאיר ולהמשיך לשתות כך אם לא יורד? תודה
משה שלום, אפשר גם באקונומיקה, אבל צריך שטוף אחר כך הייטב ונשאר ריח. חומר ניקוי אקולוגי אפשר לקנות בחנות טבע. ה"שחור" זה שאריות צבע וחומרים אורגניים של הירקות והפירות. אם מנקים היטב אחרי כל סחיטה, לא מצטבר חומר שחור. החומר לא מזיק. בהצלחה צביקה קורן
שלום, האם מותר לתת כפית שמן זית ביום (משובח כמובן) לתינוק בן חודשיים?
מיקי שלום, אני הייתי ממתין עד גיל חצי שנה. מערכת העיכול עוד לא מתאימה. בהצלחה צביקה קורן
תודה. מה לגבי קנולה? גם בעייתי?
שמעתי שמיץ רימונים טוב לבריאות כולסטרול לחץ דם וברזל ראיתיבשוק סוגים שונים של מיץ חלקם מתוצרת חוץ ראיתי מיץ של פרימור ונקטרים האם יש הבדלים בינהם מה טוב יותר
חנה שלום כמובן עדיף לשתות מיץ רימונים טבעי סחוט. אולם אם אין אפשרות כזאת תקני או רכז רימונים טבעי ללא סוכר ללא ממתיק וללא חומר משמר. או מיץ אימונים טבעי תוצרת טורקיה שגם הוא ללא סוכר, חומר משמר או צבע מאכל. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
טובה שלום תודה על התשובה רציתי לשאול עוד שתי שאלות האם המיץ הטבעי הטורכי הוא הטוב ביותר או גם מיץ רימונים תוצרת הארץ של פרימור לדוגמא הוא באותה רמה שאלה נוספת האם חשוב מתי לשתות אותו על הבוקר לפני האוכל אחרי האוכל או בכל שעה שהיא של היום תודה
הי צביקה מה אתה יודע על אחוז הפיטואסטרוגנים שבזרעי פשתן והשפעתו על הבריאות ? ומה רעיל בהם ?, חשבתי שיש עליהם קונצזוס ופתאם גיליתי שממש לא - וגם קראתי שהאומגה 3 שבהם אינה זמינה כל כך לגוף , בגלל בעיה בהמרתה ? מבולבלת ונבוכה
ליבי שלום, לא ידוע לי שזרעי פשתן רעילים. זהו מזון טבעי ןאיכותי עשיר בחלבון, שומן איכותי, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטו-סטרולים (מורידים כולסטרול רע), פיטו-אסטרוגנים (בכמות קטנה מאד) וחומר מוצא ליצירת אומגה 3 (חומצה אלפא ליפואית - ALA). בגישת התזונה הטבעית הפיטואסטרוגנים שנמצאים בסויה ובפשתן (כאמור בכמות קטנה מאד) מועילים במיוחד לנשים בגיל המעבר בכך שהם מונעים השתוללות" של האסטרוגן הטבעי שהאשה מייצרת. לגבי אומגה 3 (ALA) זה נכון שזה זמין יותר בשמן דגים, אבל לצמחונים ולאנשים שלא רוצים לקבל שאריות כספית, זה הפתרון המומלץ. בהצלחה צביקה קורן
זרעי הפשתן אכן מכילים ALA אך זו לא חומצה ליפואית אלא חומצת שומן אלפא-לינולנית.
שלום, ענית לטבעוני למטה ש B12 יש רק במזון מהחי והגוף לא מייצר אותו,אז איך יתכן שאני מכירה הרבה אנשים שאוכלים הרבה מזון מהחי והיה להם חוסר רציני בויטמין זה? תודה.
הילה שלום, לכך יכולות להיות הרבה סיבות, אבל בעיקר תזונה לא נכונה, חוסר בחומר הנקרא: "גורם הפנימי" בקיבה, ניתוח לקיצור קיבה ועוד. בהצלחה צביקה קורן
שמעתי רבות על עשב חיטה ולהלן שאלות: 1- מהם יתרונותיו וחסרונותיו הבריאותיים 2- איפה קונים 3- אייך אוכלים? בלי בישול, עם בישול... 4- אייך סוחטים ואם אין באפשרותי לסחוט אז אייך לאכול אותו כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים 5- כמה קלורעיות יש ב- 100 גר' או שזה דיאטטי תודה מראש
אורינה שלום, למיץ עשב חיטה יתרונות רבים. אין לי אפשרות לפרט כאן את כולם - תקראי באתר שלי או באינטרנט. http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=48 קונים בכל חנות טבע המוכרת מזון אורגני רצוי לסחוט במסחטה מיוחדת, אבל אפשר גם לטחון בבלנדר עם כוס מים , לסנן ולשתות. אפשר גם ללעוס ביסודיות את העשב, למצות את המיץ ולירוק את הסיבים. קלוריות - זניח. מציע לך להתמקד ביתרונות הבריאותיים ולא בקלוריות. בהצלחה צביקה קורן
האם יש משהוא בחצילים שגורמים לאי נעימות בבטן? אני לא יודעת למה אך שמתי לב שבזמן האחרון כשאני אוכלת הרבה חצילים (אני מאוד אוהבת חצילים מאודים עם בצל וכוסברה וסלרי- הכל מאודה בסיר אחד)אני אוכלת הרבה מזה ותמיד למחרת אני סובלת או מעצירות או מכאבים באזור הבטן. אתמול למשל אכלתי מזה והיום גם לא היתה לי יציאה וגם לקראת הצהריים סבלתי מכאבי בטן. הכאבים היו כאלה שהתקשתי ללכת ולשבת ולהזדקף. כמו דקירות בחלק התחתון של הבטן. גם פיפי התקשתי לעשות כי התקשתי ללחוץ. מה זה יכול להיות והאם זה קשור לחצילים?(למרות שמעולם לא הייתי רגישה לשום סוג של מזון) ומה יש לעשות נגד הכאבים?
דנה שלום, תעשי הפסקה עם החצילים למשך שלושה שבועות ואחר כך תנסי שוב בכמות קטנה. החצילים לא אמורים לגרום לתופעות שציינת. (בתנאי שהם מבושלים או קלויים כראוי). בהצלחה צביקה קורן
אני מקבלת 40 מ"ג סימבוסטטין ולוקחת אומגה 3 וגם פיטוגארד. האם יש משמעות כשלוקחים את הסטטינים ביחד עם האומגה 3? או שצריך להפריד ביניהם? ועוד שאלה - מה ההבדל בין אלספה לפיטוגרד? תודה, רותי
רותי שלום, אין בעיה בלקיחת סטטינים עם אומגה 3. באלספה יש רק שמן דגים (אומגה 3), בפיטגארד יש גם פיטוסטרולים שהם חומרים שנחשבים כמורידים את רמת הכולסטרול הרע. (ראי תשובה למעלה שנתתי בנושא הפשתן). אני מציע לכל מי שלוקח סטטינים לקחת תוסף של Q10 אשר אמור למנוע את הנזק של הסטטינים לשרירים. בהצלחה צביקה קורן
הי גם אני משתשמש בפיטו-גארד . לדעתי את לא צריכה לקחת גם אומגה 3 וגם פיטו-גארד. בפיטו-גארד יש ריכוז טוב של DHA ו EPA.
שלום מכונת מיצי הירקות שלי מתכסה תוך כמה שימושים בשכבה כהה שקשה מאד לנקותה .י 1)איך את מנקה אותה , בעיקר בפתחים והצינור שממנו יוצא המיץ? 2)ממה זה משחיר? האם אפשר להתעלם מ"הלכלוך" הזה ? 3)והאם צינור המעיים שלנו גם לא נסתם לאט לאט כך? בלי קשר: אני טבעוני ורוב התזונה שלי פירות וירקות ו70 אחוז גורמים לגזים ולנפיחות בבטן.ובזמן האחרון גם קטניות במקום ביצה . ושאוכל בארוחה גם הרבה שום בצל גם מהפה . מסתדר עם זה . אין כאבים ובעיות - חוץ מזה שלפעמים מפוצץ כך שמוותר על ארוחת הערב כי מלא מדי . 3) האם חוץ מאי נוחות קלה זה לאורך זמן מזיק ? תודה לכל התשובות
משה שלום 1. השחור זה שאריות שהתחמצנו ויתכן גם עובש. 2. הנפיחות לא מזיקה אך צריך לבדוק אם אתה אוכל מאוזן .בנוסף לכך ככל שמתבגרים כמות אנזימים במע' עיכול יורדת ואז יש גזים. לכן עדיף לאכל ארוחות יותר קטנות לעיכול יעיל יותר. בברכה וחג אורים שמח טובה בר- שאן
משה שלום, אתה יכול לנסות לנקות את המכונה על ידי השרייה בחומץ, או בחומר ניקוי אקולוגי. לגבי הגזים - זאת צרה של כל הצמחונים שמזונם עשיר בסיבים ובמזונות "מגיזים". אין לזה נזק בריאותי. בהצלחה צביקה קורן
על כל מומחה שיבוא ויגיד שהם מומלצים(ליצירת פרוביוטיקה ועוד)יבוא מומחה אחר שישלול אותם.מה אנחנו אמורים להסיק מכך ?
לקורא שלום אין ספק שירקות מוחמצים בבית הם בריאים כפי שכתבת בגלל פרוביוטיקה אולם ירקקות מוחמצים תעשייתים לא בריאים בגלל כל תהליכי השימור והעיקור שהם עוברים.שם אין בכלל חיידקים טובים . בברכה וחג אורים שמח טובה בר- שאן
ביתי רגישה לחלב גזר ואבוקדו אני מתקשה למצו מתכונים להכנת ארוחות קלות שאוכל להכין לה ולכל המשפחה שהם ללא החומרים הנ"ל (יש גבול כמה פתיתים ואורז אפשר לאכול) חיפשתי מתכונים באינרנט אבל ללא הצלחה יתירה האם יש מקור טוב שאתה יכול להמליץ עליו? תודה קרן
קרן שלום להלן לינק לאתר של אלומות לאוכל בריא וטבעי http://www.alummot.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום יש לי אבנים קטנות 3 אולי בכיס המרה ואני אוכל תזונה נכונה עם סיבים תזונתיים המון זמן אני רזה ושומר על משקל טובהאם זה יכול להשפיע על גידול האבנים או למוסס אותם תזונה טובה ומה הם צמחי מרפא שיכולים לעזור לאבנים להתמוסס? והאם שמן זית עם לימון באמת יכול לעזור לאבנים לצאת מכיס מרה? תודה
אור שלום אין ספק שתזונה נכונה יכולה מאוד לעזור צמחי מרפא כמו גדילן, כורכום , שן ארי , יכולים מאוד לעזור מיעצת לך לקחת HERBAL DETOX של סולגר ולציטין שימיס את האבנים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
יעזור זה אכן שמן זית כשהוא נלקח באקט טיפול חד פעמי ובמינון הנכון ושינה על צד ימין לאחר מכן.המהדרין ירככו את האבנים קודם לכן ע"י חוקן קפה ומומלץ על כמה ימים של תזונה קלה ונכונה לכבד קודם ביצוע הטיפול.
שלום האם תזונה נכונה בלבד יכולה לעזור להמסת האבנים והאם יש הוכחה שאבני מרה בכיס אכן התמוססו? ומה היא תזונה נכונה? תודה
שלום. בבדיקה נמצא ברזל- 38, המוגלובין-12.6, פריטין-7.36. האם אוכל לשפר את מצבי בעזרת ספירולינה? יש ברשותי כמוסות של 500 מ"ג. כמה ביום עלי לקחת ואיך? תודה מראש
מקריאה כאן אני מבינה שמ-6 קפסולות אקבל רק 3 גרם, מתוך ה-100 הנחוצים... איך לשקם במהירות וביעילות את רמת הברזל? תודה.
בן 70,משקל 73 ק"ג,גובה 168 ס"מ,בריא,בדרך כלל,עם רגישות מסוימת בקיבה,לירקות טריים כמו(פלפל טרי)שוחה 3 פעמים בשבוע,ללא תרופות קבועות וללא תוספי מזון. מדי פעם אני סובל מהבעייה שציינתי,לא מצאתי מה הסיבה,הפתרון נרות,או חוקן.לאחרונה הרופא נתן לי אגיולקס,הדיאטנים שבקרתי הרכיבו לי כל מיני דיאטות ולא עזר.האם באמת אין פתרון טבעי שיכול לעזור ולפתור את לבעייה,במאה העשרים ואחת.
מומו שלום אין ספק שצריכה להיות תשובה לבעית העצירות שלך להלן מס' טיפים 1. שתיית הרבה מים 2. לקיחת פרוביוטיקה. 3. לקיחת אנזימי עיכול. 4. שתית מים שהושרו בהם שזיפים או שיבולת שועל במשך הלילה וכ'ו וכ'ו בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב. אני בשבוע ה 23 להריון. אוכלת מסודר ( לא העלתי את כמות האוכל, למרות ההריון ). פעם ביום אוכלת סלט ירקות, מתשדלת להמנע מקמח לבן על כל צורותיו. לגבי מים - אני שותה המון בלילה, במהלך היום אני דיי שוכחת... אין לי בצקות אבל כבר מרגישה את הנימול בכפות הידיים... לאורך כל היום מרגישה צרבת קלה ולא נעימה בכלל.. מאז ההריון עליתי קרוב ל 10 קילו ואני מרגישה כמו בלון, כולי עגלגלה... משום מה מתחילת ההריון יש לי נשירה בשיער ( אני יודעת שלא אמור להיות ). כל הבדיקות תקינות ואני ממש מרגישה שמדובר בצבירת נוזלים כי זה גם מה שהיה לי בהריון הראשון, הקודם. האם יש משהו שאפשר לעשות בנידן? פשוט משבוע לשבוע אני מרגישה יותר ויותר כבדה, זה ממש לא ייתכן. אודה לעזרתכם, אילנה
שושי שלום בזמן ההריון הגוף עובר שינויים רבים כתוצאה מהשינויים ההורמונלים וחסרים שנוצרים להם. המלצה חמה שלי לכי לתזונאית טבעית שתבנה אתך תזונה המתאימה להריון ותתן לך תוספים החסרים לך. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
אני בסוף שבוע שביעי ומרגישה רעב לחלב. הבעיה היא שאני אלרגית ללקטוז אפילו מחלב עיזים. אני משתדלת לאכול אגוזים שונים ושקדים, אוהבת טופו, אצות ואוכלת דגים לפחות פעמים בשבוע. מה עוד אפשר לאכול על מנת שאוכל לוודא שאני אוכלת את הכמות הנדרשת ליום. תודה.
פעת שלום לפי מה שאת מתארת את אוכלת מצויין חשוב לאכל ירקות, פרות, קטניות כמו חומוס, עדשים ,שעועית ירוקה וצהובה, שעועית מש , דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה ושמנים טובים כמו שמן זיית וכ'ו. בברכת יג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
האם יתרונות שמן זית (כתית מעולה ) נשמרים בתהליך אפיה ממושך בחום גבוה או כמו שכדאי להמנע מטיגון שמן זית ועדיף שמן מזוכך כך גם באפיה יהיה עדיף להשתמש בשמן מזוכך ? תודה מראש .
שרון שלום שמן זיית בטיגון נשרף ומתחמצן . לעומת זאת באפיה עדיין יתרונות שמן הזית נשמרים. בוודאי שעדיף שמן זיית כתית מאשר שמן מזוכך. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
לפי בדיקה באתר http://www.eretz-gshur.co.il/articles-in3.asp נראה ששמן זית בטוח לטיגון, למרות שאני מכירה את הדעה הרווחת שהוא מתחמצן יותר מהר משמן קנולה. באתר מראים משהו אחר לגמרי. אודה לדעתך בנושא, מור
לפני הקפה, 4 כוסות מים בבת אחת? והאם זה מזיק לשתות במשך היום 20 כוסות מים?
מים שלום מדוע להגזים . לפני קפה נפלא לשתות מים אך בשביל מה להציף כל דבר בהגזמה אינו בריא. הגזמה יכולה להביא להרעלת מים. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
(למעשה כמו כל ויטמין סינטטי אחר) ראו: http://news.walla.co.il/?w=//1609448 מה צמחונים/טבעונים יכולים לעשות בנידון ?
זברה שלום הכל תלוי במינון חוצ מזה אין בכתבה הפנייה למחקרים . בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני בהריון, שבוע 17, נוטלת כדורי ברזל וחומצה פולית, ידוע לי שלא מומלץ לקחת ביחד עם מוצרי חלב אך בטעות לקחתי את הכדור מיד לאחר ארוחה חלבית. מה ההשפעות של השילוב? האם זה מזיק? תודה
תהילה שלום אין לך מה לדאוג פשוט הספיגה של הברזל תהיה פחותה יותר. בפעם הבאה אל תקחי את הברזל עם מוצרי חלב עדיף שתקחי עם מיץ תפוזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, רציתי לדעת מה דעתך על אומגה 3 ממקור של מרווה מרושתת: http://www.omega-ala.com תודה
זה מאכל על לבני אדם מרוות הבריאות מכילים יותר חומרים החיוניים לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו: פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון מבוית מהאוקיינוס האטלנטי או סלמון בר פי 2 אשלגן מאשר בבנות פי 3 יותר ברזל מאשר בתרד פי 15 מגנזיום מאשר בברוקולי פי 2 סיבים תזונתיים מאשר בסובין פי 6 חלבון מאשר בשעועית פי 4 סלניום מאשר בזרעי פשתן פי 9 זרחן מאשר בחלב מלא פי 6 יותר סידן מאשר בחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה
בת 32, נוטלת ציפרלקס לחרדות, מעט לחץ דם נמוך.תזונה דיי מאוזנת. קניתי קומפלקס בי 50 ויש בו גם מגנזיום 50 מ"ג. בנוסף לוקחת גם ויטמין סי 500 (לציין שבשני התוספים ברכיבים מופיע גם מגנזיום ציטראט). האם לא יכול להיווצר לי עודף מגנזיום? (לציין גם ששותה הרבה מים...)
לי שלום אינני מאמינה שיהיה לך עודף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
נושא צום מלא טיפולי ,כבר קיים המון שנים,מה ההמלצות על סמך המחקרים לטיפול בשלבים ראשונים של דלקת מפרקים ראומטית,האם צום ארוך על בסיס מים בלבד(בפיקוח רפואי ) עשוי לעזור. וכן מדברים הרבה בנושא על מעי דליף כיצד ניתן לאבחן
בן נר שלום צום יכול מאוד לעזור כיוון שיש הורדה של כל האלרגנים וחיזוק של מע' החיסון. אני פחות מתלהבת לגבי צום מיים שהוא מאוד קיצוני. עדיף לדעתי צום מיצים. לגבי מעי דליף קשה לאבחן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לבן נר שלום בנוסף לצום ניתן לישתמש בזון על בפורולה 300 שמנו ניתן להפיק תועלת מרובה למניעה ריפוי והחלמה של דלקות פרקים שימושים עיקריים: בפורמולה 300 אנטי ויראלי אנטי בקטריאלי עשיר מאוד בכלורופיל לחיזוק מערכת החיסון, נוגדי גידולים סרטניים מכול מין וסוג ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים סיוע בטיפול בבריחת סידן. משמש כאנטיביוטיקה טבעית יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי בבריאות טבעית מדליה ודוד
בזמן האחרון הצואה שלי מאוד מוזרה- היא יוצאת כמעט כל פעם שאני בשירותים, היא מאוד בהירה עם כתמים אדומים וירוקים(כנראה ירקות) והיא נראית כמו אוסף עלים. כשאני מורידה את המים נשארים עלים כהים באסלה, כך שאני תמיד צריכה להוריד מים פעמיים. מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה נורמאלי?
שלום רב, יתכן ושי בעיה באנזימי העיכול, אבל אולי את פשוט לא לועסת מספיק. נסי להקפיד על לעיסה איטית ויסודית. אם התופעה נמשכת, תתייעצי עם רופא המשפחה. בהצלחה צביקה קורן
אני אוכלת די לאט ומקפידה ללעוס טוב. הבעייה שזה מפריע כי הרבה פעמים, בגלל שזה יוצא בתכיפות כ"כ גבוהה, זה פשוט עושה לי כאבי בטן.
רציתי לדעת אם ניתן לשלב ג'ינקו בילובה ופוספטידיל סרין יחד עם גלולות למניעת הריון?
שירן שלום, ענייני תרופות צריך להפנות לרופא המטפל או לפורום רפואי. ג'נקו בילובה הוא תוסף בעייתי. בהצלחה צביקה קורן
מהי הבעיה
ניאצין ויטמין E ומגנזיום.. בטענה שזה יכול רק להועיל ולא להזיק. זה באמת כזה כדאי?
מי זה "המליצו"? אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי לעשות שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. חשוב שתוספים ינתנו על ידי איש מקצוע ולאחר תישאול יסודי. לקיחת רכיב אחר מקומפלקס B אינה רצויה ועלולה לגרום לחוסר איזון.
גרנולה מוזלי? מה ההבדל בינה לבין לגרנולה שלא מוזלי?
מוזלי זה גרנולה לא קלויה. בעני זה עדיף על גרנולה.
שלום רב האם שבולת שועל חייבים לבשל, או שניתן לאכול ללא בישול ולהסתפק בהשרייה במים או ביוגורט לצורך ריכוך? תודה, שמעון
שמעון שלום, אפשר לאכול ללא בישול, אולם קח בחשבון שמדובר בדגן, (כמו אורז, דוחן וכוסמת) ולכן כדאי לבשל כפי שמבשלים כל דגן אחר. בהצלחה צביקה קורן 054-4258544 בהצלחה צביקה קורן
בבדיקת דם שעשיתי התגלה חוסר בגלוקוז. אילו מאכלים אני צריכה לשלב בתפריט כדי להעלות את רמת הגלוקוז בדם?
הדר שלום, ראשית כדאי שתבררי, יחד עם הרופא המטפל, מה הסיבה לרמה הנמוכה. הכבד והלבלב אחראים לייצור ולאיזון הגלוקוז בדם. לאחר מכן תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
האם יש סטטיסטיקה בדוקה המורה על חוסר ב B12 ו/או ערכים תזונתיים אחרים אצל טיבעונים(לא ניזונים מבשר,דגים,חלב,ביצים)? לגבי B12 לדוגמא: על כל מומחה שיבוא ויגיד שחיוני לקבל תוספת B12 מהחי יהיה מומחה אחר שיטען לנזק ממזון מהחי ובהקשר הספציפי: ניוון מערכת העיכול בצורה כזו שהיא לא תוכל לסנטז את הויטמין באופן טיבעי.מה הסטטיסטיקה היבשה אומרת?
י שלום, אין ברשותיסטטיסטיקות בנושא, אבל אשמח אם תחפש ותיידע את הגולשים בפורום בנוש זה. העובדות היבשות הן: א. במזון מהצומח אין B12. ב. רוב האנשים לא מסוגלים לייצר B12 באופן עצמאי וחייבים לקבל אותו ממקור חיצוני. ג. חוסר ב B12 עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים למערכת העצבים (פיזיים ונפשיים). מסקנה והמלצה: מי שלא צורך מזון מהחי, טוב יעשה אם יקח כדור B 12 פעם בשבוע. אם כבר יש חוסר (רמה נמוכה בבדיקות מעבדה) יש לקחת בתכיפות רבה יותר. בהצלחה צביקה קורן
רינה שלום, אנחנו לא נותנים תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי. לא מומלץ לעשות "דיאטה" ללא הדרכה והשגחה. אשמח לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן 054-4258544
מה כדאי לאכול בבוקר אם אין זמן לבשל?
קפה
לנה שלום, אפשר לאכול פירות או ירקות עם שקדים או עם יוגורט. בהצלחה צביקה קורן
איך מורידים כולסטרול רע ומעלים כולסטרול טוב? אני עושה כל יום פעילות גופנית כשעה לא אוכלת גבינה צהובה. ובכל זאת ערכים של כולסטרול תודה לימור
לימור שלום, השאלה עלתה מאות פעמים בפורום - תעשי חיפוש ותקבלי כמה תשובות. לצערי, לפעמים לא ניתן להוריד באמצעות תזונה ופעילות גופנית וצריך טיפול תרופתי. בכל אופן כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לסמוך על תשובות בפורום. בהצלחה צביקה קורן
האם כל מוצרי החלב למיניהם לא מומלצים לפי התזונה הטבעית או רק חלב נקי ששותים. הכוונה לגבינות מעדנים וכו'. כשאוכלים גבינה -שמבחינת ערך קלורי לדוגמא במשולש מון בלן לייט יש 23 קלוריות וגם גבינה לבנה בערך אותו דבר. מה יותר בריא לצרוך?! האם הגבינות השמנות יותר מסוכנות יותר? או בריאות יותר?
לפי התזונה הקלינית, המבוססת על אינספור מחקרים מדעיים מכל העולם, מוצרי חלב מומלצים ביותר לצריכה יומית קבועה. הם לא רק ספקים של סידן, אלא גם של זרחן, מגנזיום, פלואוריד ו-ויטמין D. הרכיבים הללו הוגדרו על ידי ארגון הבריאות האמריקני כחיוניים לבניית ותחזוקת העצם. שלא לדבר על היות החלב מקור מעולה לחלבון מן החי. ולשאלתך השנייה - מוצרי החלב שונים זה מזה בתכולת הסידן, המלח והשומן שלהם. לכל אחד מהם יתרונות משלו וחסרונות משלו. בכל מקרה, כל עוד תצרכי כמויות סבירות של גבינה, זה לא באמת משנה כמה היא שמנה. כי אין פה שום כללי אצבע. ויש לזכור שהשומן גם מוסיף לטעם הגבינה וגם מיטיב עם ספיגת הסידן ממנה.
קיים הבדל רב בין סוגי הגבינות ובטח בין מוצרי החלב. לא ניתן להשוות בין חלב עיזים לבין חלב פרה ובטח בין המוצרים שמוכרים לנו בסופר לבין מוצרים טבעים שיודעים את מקורם. מידע רב ונוסף לגבי החלב שאנו שותים אפשר למצוא בקישור. http://www.gvinat-izim.com/question.html
חייל. כבר זמן מה שאני קורא הרבה על שיטות התזונה הטבעית וההגיינה... אמנם יש לי מספר שאלות על השיטות. רוצה מאוד תשובות שיאפשרו לי להתחיל בלי ספקות... 1. הוצג כעובדה: מאז שבני אדם גילו את האש והחלו לאכול בשר, זה הדבר ששינה את מבנה המוח והפך אותנו להומו-סאפיאנס. כלומר, שאם לא היינו אוכלים בשר, לא היינו מתפתחים כמו שהתפתחנו 2. עם כל ההיגיון בשיטה, מה האדם צריך לאכול והנטייה הטבעית שלנו, קשה לי לתפוש שהאדם הצליח להסתכל על אבן ולהפוך אותה לבית, להרגיש רוח ולהשתמת בה וזה טוב אבל כשהוא הפך דברים בטבע ועיבד אותם למאכלים חדשים אז זה לא טוב. ?
אילו צמחים כדאי לשתות בתור חליטה לפני האוכל ואילו אחרי לעיכול טוב יותר?או בכלל בתור צמח תבלין כמו מנטה או נענע או שצמחים בתור חליטה יש לשתות רק לפני האוכל? ומה התועלת בכך אם יש?
אנחנו לא שותים לפני, בזמן ואחרי האוכל. כדאי לשתות שעה עד שעתיים לפני ואחרי האוכל. יש שפע של צמחים מהם ניתן להכין חליטה טובה ומבריאה כדון: נענע, קמומיל, שומר, מליסה, לואיזה, עשב לימון ועוד. אם ישנה בעיה רפואית, כדאי להתייעץ עם הרבליסט. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב ברצוני לדעת ,אם מתגנים פלפאל, או שניצל ,האם הטיגון מעלה את רמת הסוכר בדם . אשמח לתשובתך.
יוסי שלום, זה לא אמור להעלות את רמת הסוכר, אבל טיגון לא מומלץ בגישת התזונה הטבעית.השמן המטוגן הופך לרעיל. בנוסף, מחקרים אחרונים גילו שבשר מעובד (המבורגר, קבב וכד') מכיל חומרים מסרטינים ומעלים סיכון לסוכרת. בהצלחה צביקה קורן
מטצערת אם זה לא ממש קשור אבל רציתי לדעת תוך כמה זמן המשקל משתנה לאחר שאוכלים לדוגמה בבת אחת 700 קלוריות השווים למאה גרם או הההפך- כמה זמן אחרי שאכלת או לא המשקל ישתנה?
שלום רב, אכילה חד פעמית של מזון עתיר קלוריות לא תגרום לעלייה במשקל. את יכולה לקזז את זה ביום המחרת. בהצלחה צביקה קורן