פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/12/2009 | 10:05 | מאת: אהרון

לפני שנה שקלתי 89 ק"ג והיום אני פחות 35 ק"ג ו גם אני הייתי בהרצאות של דוד ברוכים אין עליו ושמעתי שעכשיו יש סופשבוע באילת במלון קיסר ב 14 בינואר ראיתי פרסום בישראכרט . לומדים להבין שאוכל זה בעצם זרמים חשמליים "רגע אחת של נחת שלושים שנה בתחת" לומדים להבין על הסופר אגו על ה "איד" ועל הצורך הקיומי שלנו לאכול חומר שהוא ממש מעניין גם על תזונה אמתית ומה קורה לגוף שאוכלים מה לומדים להבין ולא רק לספור קלוריות חבל שבבתי הספר לא מלמדים תזונה ולא מספרים לנו על המשמעויות של אכילת שומן רויי ושל כל המוצרים המכילים חומרים משמרים בדוגמות "אוכל לחמם ולהגיש" ממש אבל ממש חובה ללמוד על הדבר הבסיסי ביותר מה אנחנו מכניסים לפה שלנו ומה המשעות של כך . מדהים שהכל מתחיל בחשיבה

05/12/2009 | 19:02 | מאת: ליטל

זה ממש נכון הכל אבל הכל מתחיל מהמוח רק הוא שולט במה אנחנו מכניסים לפה איפה נירשמים?

04/12/2009 | 23:27 | מאת: dov

לחם מומלץ {סוכרת 2}

05/12/2009 | 09:53 | מאת: טובה בר-שאן

dov שלום לחולי סכרת מומלץ לחם שיפון 100% ללא תוספת סוכר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2009 | 22:41 | מאת: לימור

שלום קראתי בהרבה מקומות שלאנשים הסובלים מאקנה מומלץ להפחית במוצרי חלב, וכי חלב פרה מכיל הרבה הורמונים שגוף הפרה מייצר בזמן ההריון, מה שבעצם מחריף את האקנה. מה לגבי חלב עיזים? העז לא מייצרת הורמונים בהריון? האם חלב עיזים יכולים להיות תחליף טוב למי שסובל מאקנה.? תודה, לימור

05/12/2009 | 09:56 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום בחלב פרה יש גם תוספת של הורמונים ואנטיביוטיקה שהמגדל מזריק לפרות . בעוד שבחלב עיזים זה לא קיים כיוון שלרוב הגידול הוא טבעי. אם את שואלת אותי באקנה הייתי מורידה לגמרי את החלב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2009 | 03:58 | מאת: יחזקאל

גברת בר-שאן שלום, צר לי, אבל את פשוט מטעה את לימור קשות. שכן אין לדברייך הנחרצים שום בסיס עובדתי. בתור חקלאי ותיק אני יודע טוב מאוד איך הרפתות שלנו עובדות. ויכול להבטיח לך שאף אחד לא מזריק שם לא הורמונים ולא אנטיביוטיקה לפרות. גם בלי קשר לאינטרס של הרפתן לשמור על בריאות הפרות שלו, דעי שמשרדי החקלאות והבריאות אסרו בתוקף את השימוש בהורמונים בחוק לפני 15 שנה. כתוצאה, אף רפתן ושום מחלבה לא ירצו להסתכן בקנסות כספיים שימוטטו אותם כלכלית או בכניסה לשהייה ממושכת בתא המאסר. אז למה להעליל עלילות שווא?

04/12/2009 | 15:49 | מאת: תודה

המומלץ ליום?

05/12/2009 | 09:59 | מאת: טובה בר-שאן

תודה שלום לתת אומגה 3 בתוספים זה תלוי במצב הבריאותי לכן קשה לי לתת לך המלצה. אם את אוכלת פעמים עד שלש בשבוע דג סלמון ואוכלת 5 אגוזי מלך ביום את מספקת לך את הכמות היומית לה את זקוקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2009 | 11:43 | מאת: מרוין

איזה סוג אומגה-3 יש באגוזי מלך שאת כל כך ממליצה עליהם?

04/12/2009 | 15:28 | מאת: ענבר

שלום רב! אני סובלת מויטיליגו והמליצו לי לקחת תוספת של ויטמין B12. קניתי בבית מרקחת כדורים בשם NERVOBION ותכולתם היא: Vitamin B1- 100mg Vitamin B6- 100mg Vitamin B12- 1mg רציתי לדעת אם כדור אחד ליום אינו מכיל כמות גדולה מדי של ויטמין B12, מאחר שבדקתי את הכמות היומית המומלצת והיא 3 מיקרוגרם ליום. את הכדורים השגתי ללא מרשם רופא. תודה רבה, ענבר.

04/12/2009 | 15:31 | מאת: ענבר

שכחתי לציין שאני צמחונית. תודה.

04/12/2009 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

ענבר שלום, זאת אכן כמות גדולה מהדרוש, אבל העודף מופרש בשתן. אחרי כחודש את יכולה לקחת 2-3 פעמים בשבוע (במיוחד אם זה לא שיפר את מצב העור). בהצלחה צביקה קורן

04/12/2009 | 12:19 | מאת: טל

שלום ידוע שבהריון אסור לאכול הרבה כבד.אבל יש לי אנמיה קלה.מה ההמלצה לכמות היומית?וכמה פעמים בשבוע?

04/12/2009 | 15:39 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אנחנו בפורום "תזונה טבעית", לא ממליצים על אכילת כבד למצבים של "אנמיה קלה" נסי בפורום תזונה קלינית ותקבלי תשובה מוסמכת ומקצועית. בהצלחה צביקה קורן

04/12/2009 | 12:08 | מאת: מורן

לפי אתר בריאות כללית כתוב כי המחקרים החדשים מראים כי ההפרעה לסידן מינורית והיתרונות עולים על חסרונות. כתוב שיש נוגדי חימצון. שזה טוב לאחר פעילות גופנית... מה דעתך האם זה קישקוש ושילמו לכותבת או שזה מחקרים אמיתיים

04/12/2009 | 15:49 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, אני דווקא חושב שהנזק עולה על התועלת...! להלן נזקי השוקולד: א. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: • קפאין - סם ממכר. גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן), אצירת נוזלים (אובדן אשלגן). בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. קפה עלול לגרום לפגמים מולדים בעובר. • חומצה אוכסלית (קיים גם בקפה ובתה) - מפריע לספיגת הסידן ועלול לגרום לאבנים בכליות (רוב האבנים בכליות הן מסוג "אוקסלאט"). • תיאוברמין - נגזרת של קפאין עם השפעות דומות • שומן רווי - מעלה כולסטרול, טריגליצרידים • דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - עלול לגרום למשקעים סידניים בשד. בנוסף, השוקולד גורם לאקנה, השמנה, צרבת, עצירות (!!!), מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד. עכשיו את תחליטי את זה כדאי. בהצלחה צביקה קורן

03/12/2009 | 19:23 | מאת: שולי

שלום לך. הבת שלי סובלת מכאבי גב חזקים . כל פעם כשהיא נקלטת להריון זה לא מחזיק יותר משבועיים. שאלתי אלייך האם תוכל להמליץ לי על איזה שהם ויטמינים לחיזוק הגב וגם לחיזוק הרחם .או כל דבר אחר . תודה רבה לך.

04/12/2009 | 15:51 | מאת: צביקה קורן

שולישלום, אני לא ממלץ לקחת ויטמינים או "תרופות טבעיות" אחרות ללא קבלת יעוץ מקיף ורציני. אני מציע לך להפנות את בתך ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריה. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2009 | 19:36 | מאת: שולי

שלום הבת שלי בת 15 סובלת מנשירת שיער די מסיבית. בבדיקות דם נמצא שהפיריטין נמוך וההמוגלובין 11.2 . האם זה יכול להסביר את הנשירה המסיבית שלה? אם כן איזה מזונות עתירי ברזל אתם ממליצים להוסיף לתפריט היום יומי ובכלל כיצד כדאי לטפל? בנוסף האם כדאי לבדוק כיוונים אחרים/נוספים לנשירת השיער ואו למחסור בפריטין מעבר לתזונה? תודה אורנה

04/12/2009 | 15:54 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, לנשירת שיער יש סיבות רבות ואחת מהן חוסר ברזל. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. מזונות מהצומח העשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום,ירקות עליים, פירות יבשים, מולסה, פטרוזיליה, אצות ים, קיטניות. בכל מקרה, אני מציע לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

07/12/2009 | 10:31 | מאת: orna

שלום צביקה. תודה לתשובתך לשאלתי. רציתי לשאול לגבי המחסור בברז ובפריטין האם הוא נובע מתזונה לקויה או שעלולה להיות סיבה אחרת למחסור בפיריטין/ברזל בגוף? בברכה אורנה

02/12/2009 | 23:49 | מאת: יפית

שלום, מזה 7 שנים אני סובלת מנשירת שיער מסיבית+שיעור בפנים. פרופיל הורמונלי תקין לחלוטין כולל בלוטת התריס, לא במנפאוזה, בלוטת יותרת הכליה תקינה. אין מחסורים של ברזל/פריטין/B12. תקופות ארוכות הקפדתי על תזונה נבונה + תוספי רוטס לשיער, ויטמינים, B קומלפקס, דקל ננסי אבל שום שיפור בנשירה ובשיעור. אני שוקלת לטפל באמצעות קוהוש שחור+Q10 או פורמולת R20+R89 של ד"ר רוגווק. על מה הייתם ממליצים, לאיזון ההורמון ? רקע משפחתי - בגברים-התקרחות+הלבנת שיער+בלוטת ערמונית מודלקת ומוגדלת. בנשים - אקנה, וחלקן חלות פולציסטיות. אני לא סבלתי לא מאקנה ולא משחלות פולציסטיות בעברי.ביוץ תקין, מחזור מסודר והריונות תקינים. תודה.

04/12/2009 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, שלוש המלצות: 1. לפנות לרופא עור רציני לבירור הסיבות לנשירה. 2. לבצע בדיקת שיער לאיתור מתכות כבדות ורעילים בגוף או לחילופין חוסר במינרלים. לבצע ניקוי של כמה ימים (צום מיצים). בהצלחה צביקה קורן

06/12/2009 | 13:33 | מאת: יפית

צביקה קורן, א. תודה. ב. אני מנסה להתחמק מדיאטות ניקוי הגוף אבל כנראה שאין ברירה. ג. האם בכל זאת רצוי לקחת במקביל את הפורמולות שדיברתי עליהן ? לצורך איזון היחסים של ההורמונים ביחס ל-dhea-s אשר הבדיקות מראות שהןא ב- 30% מעל למקסימום. בלוטת יותרת הכליה תקינה ואין הפירפלזיה. ד. אני לאחר יעוץ מתמשך אצל אנדוקרינולוגית,שממליצה על גלולות, ורופאי העור טוענים שכנראה מדובר בסטרס ול-dhea-s הם לא מתייחסים, למרות הקשר הדיי ישיר שלו לנשירת שיער עד כדי התקרחות. מהסיבה שהומלץ לי על גלולות חשבתי על טיפול צמחי הורמונאלי, לאיזון היחסים בין הפרוגסטרון והאסטרוגן לבין ה-dhea-s... תודה.

02/12/2009 | 20:52 | מאת: מורן

האם טיגון בשמן זית מסרטן ולא בריא כפי ששמעתי ממקור מסויים? באם כן מה הדרך העדיפה לטיגון? איזה שמן להשתמש? האם שמן הריסוס באמת פחות משמין?

04/12/2009 | 11:20 | מאת: דליה

טיגון לא ממוץ לחלוטין הוא אחד המחוללים לגידולים הסרטניים וחמצון הגוף השמן הטוב ביותר לשימוש הוא שמן הקוקוס בברכת בריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

04/12/2009 | 11:55 | מאת: מורן

אך שמן קוקוס הוא שומן רווי הכיצד הוא בריא?!

02/12/2009 | 19:34 | מאת: עדנה

לצביקה שלום, לאחרונה אני שומעת מחברים על כך שדג נסיכת הנילוס איננו בריא בגלל מקורו באיזה שהוא אגם באפריקה) ובמיוחד שהוא חסר ערכים תזונתיים בהשוואה לדגים אחרים. היות ואני אוהבת מאוד דג נסיכת הנילוס רציתי לדעת האם יש אמת בשמועה זו. בברכה עדנה

04/12/2009 | 16:02 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, אכן כן. הדג הזה נחות מדגים אחרים, אבל הוא מקור טוב לחלבון ולויטמין D למי שאוכל דגים. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 19:21 | מאת: רינה

שלום לצביקה וטובה!! יש לי אפתות בפה שגורמות לי לא לאכול רציתי לדעת אם יש לכם עצה לטיפול בבעיה תודה

04/12/2009 | 16:04 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אני מציע לך לקנות בחנות טבע שמן אובליפיחה ולמרוח על האפטות בדרך כלל זה עוזר תוך יום. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 18:50 | מאת: קארין21

שלום,יש לי בעיה בעיכול שומנים כמו שקדים ,אגוזים,שמן זית וכמוסות שמן דגים. זה עושה לי נפיחות וגזים שעוברים ברגע שאני מפסיקה לצרוך את המוצרים האלו (אני בת 21 עם תזונה בריאה סה"כ),יש משהו שאפשר לעשות ?

04/12/2009 | 16:05 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לא כתבת אם את צמחונית או לא. בכל מקרה זאת לא בעיה שפתירה במסגרת הפורום. מציע שתפני בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 12:23 | מאת: אריאלה

שלום! האם שתיית חומץ תפוחים מפרקת שומנים שנאגרים בגוף או את השומנים בדם (טריגליצרידים וכולסטרול)?

04/12/2009 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

איאלה שלום, רק פעילות גופנית ומאזן קלוריות שלילי "מפרק שומנים". (כדי לפרק שומנים צריך להוציא יותר קלוריות ממה שמכניסים) בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 10:41 | מאת: צביקה קורן

בעקבות שאלה שנשאלתי בפורום אחר לגבי מקורו של דג הסלמון הנמכר במרכולים (בריכות או ים), ביקשתי מהשואלת לברר זאת בעצמה, מאחר ולא הייתה לי תשובה טובה. להלן התשובה שקיבלתי: "צביקה שלום, בהצעתך ובעידודך, בררתי לגבי דג סלומון טרי במרכולים. כמובן שזה לא היה פשוט ולקח קצת זמן, העבירו אותי מארגון אחד לשני עד שהגעתי למקום הנכון משרד הבריאות אגף המזון בת"א ושם העבירו אותי לאדם המתאים לענות על שאלתי. אז ככה, אין גידול של דגי סלומון בבריכות בארץ, בכלל. כל דגי הסלומון בארץ מיובאים. כשאני קונה דג סלומון טרי ( לא ארוז מהמקפיא, אלא מדוכן הדגים הטרים) אני יכולה להיות בטוחה שהדג הגיע מנורוגיה. הסלומון הטרי מגיע למרכולים טרי לחלוטין. (אינו עובר הקפאה ולאחר מכן הפשרה). לידיעתך, אני מודה לך על הפוש שנתת לי לברור נושא זה שסקרן אותי מאוד. בברכה, הילה" אני מעודד גולשים נוספים לשתף אותנו במידע תזונתי חשוב שיש ברשותם (לא מידע שיווקי ופרסומי ולא מידע על "תרופות טבעיות" ו"דיאטות פלא"). יום טוב צביקה קורן

04/12/2009 | 11:28 | מאת: דליה

כול דגי הסלמון הטרי מנורוגיה המגעים לשווקים הם דגים שהופשרו ושלא יעבדו עלכם הדבר בדוק

02/12/2009 | 09:47 | מאת: אסתר

נאמר לי על ידי הרופא לא לאכול מצליבים עקב תת פעילות חריפה של בלוטת התריס.זה לא שאני לא גונבת כרוב אבל................?לא לאכול בטנים חרדל מצליבים וסויה חד משמעית!נכון או לא נכון? תודה ויום טוב

02/12/2009 | 10:53 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, לא תמצאי כאן בפורום מישהו שיסתור את דברי הרופא שלך. הוא מכיר אותך וכדאי שתמלאי את הוראותיו. (הפעם הוא גם צודק!) בהצלחה צביקה קורן

02/12/2009 | 11:47 | מאת: אסתר

אם כך אצטרך להמשיך לגנוב את הכרוב האהוב שלי......................לפחות אנחם את עצמי כרגיל שאם הוא הורס את האלטרוקסין הוא עוזר לסכרת...נו שויין-גנבת הכרוב תמשיך בפעולה! תודה ענקית על המענה המיידי והברור. יום מבורך-אסתר

02/12/2009 | 06:15 | מאת: י

שילוב של שעועית ירוקה/צהובה מוקפאת עם דגנים כולל בתוכו חלבון מלא? אני שואל לנוכח העובדה שאחוז החלבון בשעועית כזו הוא 1.7 - 1.8 בלבד .

02/12/2009 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה שילוב אפשרי. מדובר בירק ולא בקיטניה יבשה שבה ריכוז החלבון יכול להגיע מ 10% עד 15% בהצלחה צביקה

01/12/2009 | 19:27 | מאת: מורן לוי

שלום אני עשיתי התקן מירנה ורציתי לדעת האם יש לו השפעה לגבי פיצוענים בפנים האם בעקבות כך יתרבו הפצעונים בפנים כתוצאה מההתקן ואם אפשר לקחת תרופת רקוטן לאקנה אשמח אם תשיבי לשאלתי תודה ויום טוב

02/12/2009 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום במירנה יש שיחרור קטן של הורמונים לדעתי הפצעונים אפילו יעלמו לך. גבי רקוטן אני לא ממליצה עדיף טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2009 | 12:54 | מאת: הדר

בוקר אור, אשמח לקבל המלצה על ספרי תזונת תינוקות, כמויות,איך לשמור, מה כדאי לתת ואיך. תודה רבה יום טוב הדר

01/12/2009 | 11:49 | מאת: אילנה

שתי שאלות: יש לי חוסר בויטמין D בדיקת דם מראה רמה 20 . מלבד טיפות כתרופה יש דרך אחרת??בת 49 עוסקת בספורט, חשופה לשמש ולמרות זאת - חוסר שיבולת שועל-מה הכמות המומלצת ביום?ומה הערך הקלורי בכמות הנדרשת ליום. האם אכילה עם יוגורט שומרת על הערך התזונתי?האם אפשר לקלות אותה במחבת ועדיין לשמור על הערך התזונתי (כמובן ללא שמן)-תודה

02/12/2009 | 05:22 | מאת: טובה בר-שאן

אילנה שלום אל תשכחי שאת כנראה גם שמה מסנני קרינה כאשר את יוצאת אחוצה. ויטמין D יש גם בדגים , חמאה וכ"' ערך קלורי של קוואקר לא מבושל הוא 388 קלוריות ל100 גרם את צריכה עד 2 כפות ביום. עדיף כמובן לא לקלות על המחבת אין בעיה עם יוגורט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/11/2009 | 21:39 | מאת: מורן

1. איזה חלב עדיף סויה רגיל או סויה עמיד לדוגמא של אלפרו. 2. מה הכמות המומלצת ליום של חלב? 3. מה הכמות המומלצת לקקאו? האם תחליף קקאו עדיף מבחינה בריאותית? האם חלב סויה וקקאו אורגנים עדיפים על חלב רגיל וקקאו רגיל?

01/12/2009 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, ראשית, כדאי שתדעי ששילוב של קקאו עם כל מזון עתיר סידן אינו רצוי. בקקאו יש חומצה אוקסלית שמונעת ספיגה של סידן בגוף. בנוסף יש בו קפאין ותיאוברמין שגורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. כדאי להימנע מקקאו ומוצריו - הנזק עולה על התועלת. 1. איזה חלב עדיף סויה רגיל או סויה עמיד לדוגמא של אלפרו. - אין לי העדפה למוצר זה או אחר של חלב עמיד. חלב "עמיד" נחות מחלב רגיל הנשמר במקרר מכיוון שהוסיפו לו חומרים כימיים שעושים אותו "עמיד". 2. מה הכמות המומלצת ליום של חלב? - כוס אחת 3. מה הכמות המומלצת לקקאו? - ראי תשובתי למעלה האם תחליף קקאו עדיף מבחינה בריאותית? - חיובי. אבקת חרובים עדיפה על קקאו האם חלב סויה וקקאו אורגנים עדיפים על חלב רגיל וקקאו רגיל? - חלב סויה - עדיף אורגני. קקאו - עדיף להימנע! בהצלחה צביקה קורן

01/12/2009 | 23:04 | מאת: מורן

האם כמות של ליטר חלב סויה ביום היא מסוכנת? רציתי לדעת האם חלב סויה דיאט פחות בריא מרגיל כמו שידוע על שאר מוצרי דיאט למיניהם בשוק. ועוד שאלה איך חלב סויה ומוצריו עמידים ללא חומרים משמרים. (כמו למשל אלפרו.) וחלק ממוצרי הסויה לא עמידים. (כמו חלב סויה של תנובה. ומעדני משק צוריאל למיניהם)

30/11/2009 | 20:25 | מאת: דינה

שלום צביקה!! האם יש באגוז זה אחוזי שומן גבוהים תודה

01/12/2009 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, בכל האגוזים יש אחוזי שומן גבוהים והם מכילים 600 - 700 קלוריות למאה גרם. בשקדים יש פחות שומן - 500 - 550 קלוריות. בהצלחה צביקה קורן

30/11/2009 | 18:37 | מאת: גידי

היי, האם תה שחור, תה ירוק, וקפה מכילים כמות זהה של קופאין. האם כמות הקופאין בתה הירוק מזיקה? תודה גידי

01/12/2009 | 06:25 | מאת: צביקה קורן

גידי שלום, התשובה שלילית. אם תעשה חיפוש בגוגל על המילה "קפאין" תמצאי כמה טבלאות עם ערכי קפאין במשקאות השונים. הקפאין בתה ירוק מזיק אם שותים כמה כוסות ביום. אני ממליץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין ולחזק את המערכת החיסונית בתזונה טבעית ואורח חיים בריא בהצלחה צביקה קורן

01/12/2009 | 09:54 | מאת: גידי

צביקה שלום, האם כונתך לכך שעדיף לשתות תה צמחים על פני תה ירוק? האם 3 כוסות תה ירוק ביום זו כמות גדולה?

30/11/2009 | 01:56 | מאת: פרינגל

שלום רב, אני מתאמן לקראת גיבוש ליחידה קרבית בצבא ועושה ריצות וחשבתי שאולי יש איזה כדור טבעי שיוכל לשפר את הביצועים שלי,הלכתי לבית המרקחת והתייעצתי עם הרוקח,הוא הציע לי להתחיל לקחת ג'נסנג סיבירי,האם זה יעזור לי? האם זה ממולץ לגיל שלי? (18) תודה לעונים

01/12/2009 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

למתגייס שלום, אכן ג'ינסנג מעלה את חילוף החומרים בצורה מלאכותית וכך גם משקאות המכילים קפאין. אני שולל שימוש ב"ממריצים" למיניהם. את הכושר הגופני צריך לרכוש בצורה טבעית על ידי חיזוק השרירים והגידים ושיפור סיבולת לב-ריאות. שים לב: מבין כל התוספים וה"תרופות הטבעיות" הנמכרים בביתי מרקחת ובחנויות טבע לא תמצא כדור המסוגל לספק "כושר גופני" ולהחליף פעילות גופנית סדירה...! בהצלחה צביקה קורן

29/11/2009 | 17:42 | מאת: ליטל

אני חולה במחלה שנקראת הודג'קין בעקבות זה הטיפולים שלי כוללים שימוש בקורטיזונים. הכדורים גורמים לי לנפיחות בפנים ולעלייה במשקל . האם ניתן להוריד נפיחות בזמן טיפולים באמצעות תזונה נכונה (ולא ע"י כדורים)? והאם לאחר סיום השימוש הנפיחות תרד?

01/12/2009 | 06:37 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, ראשית כדאי שתדעי שהנפיחות תרד לאחר סיום הטיפול. במקביל לטיפולים כדאי להימנע מעודף מלח (נתרן) והרבות בירקות ובפירות העשירים באשלגן שמסייע לפנות עודפי נוזלים מהגוף. חליטה של תה סרפד עם זקן התירס ופטרוזיליה עשויה להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. רפואה שלמה צביקה קורן - תזונה טבעית, צום מיצים 054-4258544

אחר צהרים טובים אני שותה חליטת תה אכיניצאה פעמיים ביום וגם לוקחת כל בוקר כפית דבש מלכות שיש בו פרופוליס רציתי לדעת כמה זמן אני יכולה להמשיך לקחת.זה דווקא עוזר לי. אודה לך על תשובתך.

29/11/2009 | 17:04 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום אני לא רואה בעיה עם לקיחת החליטה והדבש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

המלצה חמה לא להישתמש המוצרים אלו ללא השגחה הדרכה ולימוד לדוגמה אכיניצאה שימוש במינון של פעמיים ביום למשך 4- 5 ימים גורמים להיחלשות המערכת החיסונית ואף לפגיעה במערכות העיצביות ודבש מלכות שימוש לחולי סרטן בדבש הגברת הסרטן בכול חלקי הגוף אני חוזר שימוש במוצרים אלו יש לעשות רק לאחר לימוד והדרכה ע"י מבינים בעיניין בבריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

29/11/2009 | 15:36 | מאת: לימור

אני חצי שנה לאחר לידת תאומים, בבדיקות דם היו קצת טרומבוציטים גבוה, אני במעקב. האם יש דרך לטפל דרך תזונה טבעית? תודה לימור

29/11/2009 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום האם את סובלת מקרישיות יתר? אם כן יש מקום להוריד עלים ירוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2009 | 21:40 | מאת: לימור

עלים ירוקים, פיטרוזיליה, כוסברה, עשב חיטה, וכדו' להוריד? מדוע? תודה לימור

29/11/2009 | 15:33 | מאת: לימור

רציתי לדעת אם יש מתכון לשיפור הטעם של עשב החיטה, אולי לערבב עם עוד משהו? תודה לימור

29/11/2009 | 17:07 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום את יכולה להוסיף לו רכז חמוציות טבעי ללא סוכר וממתיקים. או רכז רימונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2009 | 09:13 | מאת: -----

האם ישנה בעיה עם ביצוע חוקן קפה לחולי לב? בתודה מראש

29/11/2009 | 17:08 | מאת: טובה בר-שאן

למחבר שלום אני ממש לא מתלהבת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2009 | 17:10 | מאת: מרוין

רק חוקן קפוצינו מותר לחולי לב

30/11/2009 | 11:56 | מאת: דליה

לפונה חולה לב לא ממולץ לעשות חוקנים הדבר יפגעה קשות מאוד במערכות המעיים של החולה ממולץ לעשות שיטיפת מערכות המעיים ע"י שימוש בתזונה נכונה טבעית ומחלימה פעילות גופנית מתונה אורח חיים בריא יש לבצע את כול זה תחת השגחה לימוד והדרכה בלבד מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

28/11/2009 | 18:36 | מאת: אלכס

שלום רב, תה ירוק הוא מאוד בריא עד כמה שמספרים וכותבים במאמרים, גם זהו מנהג במזרח הרחוק לשתות תה ירוק כי הוא מונע מחלות כמו סרטן,עוזר להרזות ועוד... השאלה היא האם תה ירוק פוגע או מחליש בעצמות? זו שמועה ששמעתי בנוסף לכך רצוי מאוד לא לשתות אותו לפני השינה כי הוא מעורר את הגוף. עד כמה זה נכון?

29/11/2009 | 17:11 | מאת: טובה בר-שאן

אלכס שלום לא ידוע לי כלל שתה ירוק מחליש את העצמות. גם לגבי השמועה לא לשתות אותו לפני שינה כיוון שהוא מעורר- לא נראה לי אומנם יש בו קפאין אך בכמויות יחסית קטנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2009 | 22:51 | מאת: נוגה

כן, בקפה ירוק יש קפאין שכמותו אמנם קטנה אבל לא מדודה, ויש אנשים (כמוני, למשל,) שזה השפיע עליהם לעוררות - חבל על הזמן. אז הוא בהחלט לא מומלץ לפני השינה. אבל בבוקר ואחה"צ כשעייפים - הוא אחלה.

28/11/2009 | 16:46 | מאת: יפעת

ובאלו צורות הוא אסור? תה רוזמרין הוא די מרוכז, אבל האם גם אסור לבשל עם רוזמרין? האם זה משנה אם מדובר בשלבים ראשונים של ההריון או לקראת סופו?

29/11/2009 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, תה רוזמרין מעורר, מניע ומעלה את לחץ הדם. לכן כדאי להימנע, במיוחד בשלבים הראשונים של ההריון. אפשר לבשל עם מעט רוזמרין. בהצלחה צביקה

27/11/2009 | 17:18 | מאת: חיה

האם מותר לסוכרתיים לשתות מיץ רימון? אם כן מהי הכמות המומלצת? מהו המדד הגליקמי של רימון? האם הוא גבוה? תודה.

28/11/2009 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, במיץ רימונים יש סוכר, כמו בכל פרי. אני לא יודע מה חומרת המחלה שלך, אבל אם הרופא שלך או התזונאית שלך מרשים לך לאכול פרי או שנים ביום, את יכולה לאכול גם רימון או לשתות רבע כוס מיץ. כדאי ורצוי יותר לשתות (בין הארוחות) מיצי ירקות ירוקים שאין בהם סוכר והם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה קורן

27/11/2009 | 10:49 | מאת: כימאי

אני סטודנטית, ישנה מספיק ואוכלת טוב אך עם זאת, כל הזמן עייפה ונרדמת בשיעורים ובקריאת החומר...אני יודעת שמשהו לא תקין אבל לא יודעת מה, אני חייבת להתעורר כדי ללמוד ולא אוהבת לשתות קפה...מה ניתן לעשות???

28/11/2009 | 11:27 | מאת: צביקה קורן

לסטודנטית שלום, אכן קפה אינו פתרון טוב למצבי עייפות.זהו סם ממכר! את צריכה לעשות בדיקה מקיפה ולמצוא את הסיבות לעייפות (אנמיה, ל.ד. נמוך או גבוה, תת משקל, חוסרים תזונתיים, חוסר שינה, מתח, יתר פעילות גופנית ועוד). כדאי לעשות את זה עם רופא או איש מקצוע מתחום הרפואה המשלימה. בכל אופן, מבחינה תזנתית, כדאי להימנע מאכילת יתר ובמיוחד מארוחות העשירות בסוכרים ובקמח לבן. ישנם תבלינים "מחממים" ומעוררים" שאת יכולה להשתמש בהם בחליטה או כתבלינים במזון כגון: קינמון, זנגביל, ציפורן, פפריקה חריפה, כורכום. (לא מיועד לבעלי לחץ דם גבוה!). תה רוזמרין מעורר במיוחד. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

27/11/2009 | 08:56 | מאת: אני

לא מזמן קראתי שאם אוכלים מאכל עשיר בסיבים, כמו סובין, הקלוריות כמעט ולא נספגות. יש דגני בוקר שיש בהם 196 קלוריות ל100 גרם ו47 גרם סיבים תזונתיים. האם יכול להיות שהם גם נכנסים תחת הקטגוריה של מאכלים שאפשר לאכול בלי לספוג קלוריות? אם לא, כמה קלוריות בערך נספגות מהם?

27/11/2009 | 08:59 | מאת: אני

קלוריות:196 פחמימות:35 חלבונים:8 שומנים:2.5 סיבים תזונתיים 47 מקווה שזה עוזר

28/11/2009 | 11:29 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם סיבים מסיסים וישנם סיבים שאינם מסיסים והם באמת לא מתעכלים ולא נספרים בערך הקלורי. ברוב המקרים היצרנים לא מציינים את ההפרדה הזאת על התווית. בהצלחה צביקה קורן

26/11/2009 | 15:45 | מאת: רונן

שלום, טופו נחשב למזון בריאות, אך כשהסתכלתי ברכיבים ראיתי שהוא מכיל קלציום כלוריד, מה זה קלציום כלוריד, האם זה מזיק, ובגלל זה עדיף לא לאכול טופו? תודה, רונן

28/11/2009 | 11:34 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, קלציום כלוריד הוא מלח סידן המשמש לשיפור תהליך ההגבנה. שתמשים בו בתעשיית הגבינות וכנראה גם בתהליך ייצור הטופו. לדעתי זה פוגע בספיגת הסדן ולכן אני מציע לך לקנות מוצר אחר בו לא נעשה שימוש במלח הזה. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2016 | 18:32 | מאת: ירמי

חבל שקשקשנים עונים בנושאים שהם בורים בהם. קלציום כלוריד הוא תוסף מזון המשמש בתעשיית הגבינות ומשמש גם תוסף סידן

21/02/2013 | 14:09 | מאת: רון

אל תיבהל בגלל שאתה לא יודע מזה קלציום כלוריד זה חומר שמורכב מכלור וסידן זה לא מזיק רק מעשיר בסידן את הטופו יש את זה גם הרבה בגבינות..

11/06/2023 | 02:48 | מאת: פקהפקה

זה שזה נמצא הרבה בגבינות ואוכל זה לא מוכיח שזה בריא או לא מסוכן לגוף וכן זה מסוכן לגוף יש דברים שגם ה"מומחה" לקשקושים לא יודע שיפסיקו להשים שטויות באוכל של אנשים ושיפסיקו להאכיל אותנו רעלים ולרסס לנו את האוכל ירקות פירות הריסוסים האלה *רעילים* כל הדברים הלא מוכרים ששמים באוכל שאין צורך בהם זה רק מזיק לגוף מי שרוצה להעשיר בסידן יש דרכים נוספות להעשיר לא צריך לדחוף בכוח לאוכל דברים שחלק מאנשים לא מודעים מה דוחפים להם ותפסיק לבלבל תשכל לאנשים שזה בסדר הכלוריד הזה

11/06/2023 | 02:52 | מאת: פקהפקה

נכון זה מה שמכרו לך אבל האמת שונה ממה שמכרו לך

03/05/2024 | 14:49 | מאת: NK

צודק

25/11/2009 | 23:13 | מאת: אלי

אם אני מוסיף מעט חלב לכוס תה אז אני יכול לשתות תה אחרי ארוחה המכילה ברזל או סידן? והאם החלב מוריד את ערכו התזונתי של התה?

28/11/2009 | 11:37 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, החלב לא מוריד את ערכו של התה - התה מוריד את ערכו של החלב. בתה הרגיל ישנם חומרים שמונעים ספיגה של הסידן שבחלב. בכל מקרה שניהם מיותרים ובוודאי שלא רצוי לשתות תה עם חלב בסוף הארוחה. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2009 | 13:44 | מאת: נוגה

מי יודע היכן אפשר לקנות תה ירוק ללא קפאין? היתה חברה בשם "ערבה" ששיווקה אותה, אבל היא כבר לא קיימת, לעניות דעתי. תודה

25/11/2009 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

מגה שלום להלן הכתובת של ערבה `הי לין-תה ירוק ללא קפאין ... תה ערבה יבוא , יצור ושיווק : ערבה בע"מ בית ערבה רח' החורטים 6 א.ת חולון טל: 5586542-03 5586542-03 , ת.ד 1998 חולון 58118 ... www.yellowstores.co.il/yp/shopDepartment.asp?... - עותק שמור - דומה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/11/2009 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

מגה שלום להלן הכתובת של ערבה `הי לין-תה ירוק ללא קפאין ... תה ערבה יבוא , יצור ושיווק : ערבה בע"מ בית ערבה רח' החורטים 6 א.ת חולון טל: 5586542-03 5586542-03 , ת.ד 1998 חולון 58118 ... www.yellowstores.co.il/yp/shopDepartment.asp?... - עותק שמור - דומה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/11/2009 | 01:34 | מאת: .

מה החסרונות בחומוס קלוי לעומת מבושל ? (והאם מומלץ בכלל לותר על אכילת חומוס קלוי) בתודה מראש

25/11/2009 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי אפשר לוותר על אכילת חומוס קלוי, למרות שעדיין יש בו חלבון ומינרלים שונים. מזון קלוי מכיל חומרים החשודים כמסרטנים כמו: בנזופירן-4. בהצלחה צביקה

24/11/2009 | 23:33 | מאת: ליאת

שלום,איך אני יכולה לגרום בחורה בת 40 וילדייה בני ה4,6 ו 10 ששותים כל היום מיצים של פריגת (ענבים,תפוח,תפוזים, תות בננה אננס אשכוליות וכל השתייה המתוקה שלא מוגזת) ומעולם לא מים טהורים מלבד המים שבתה או בקפה יש אולי איזה מקורות שיכולים להסביר את הנזקים בצורה יותר משכנעת?? תודה ליאת

25/11/2009 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, המיצים המתוקים בקרטונים ובבקבוקים עשירים בסוכרים, חומר משמר וחומצות. כאשר מתרגלים והלשון נעשית "מתוקה", יש התמכרות לסוכר וקשה להיגמל. החומרים שציינתי (סוכר, חומר משמר וחומצות) מזיקים לבריאות, אבל רק כאשר יש הבנה ומודעות לנושא אפשר לעשות את השינוי. בהצלחה צביקה קורן

27/11/2009 | 16:29 | מאת: גל

**מחקר שנערך בבית החולים "זיו" בצפת: החוקרים השוו חולים שסבלו מכבד שומני - מחלה המסכנת את תפקוד הכבד עד כדי הריסתו - לקבוצת מיקוד של אנשים בריאים. התברר כי ‭80%‬ מחולי הכבד שתו יותר מחצי ליטר משקאות קלים ביום, בהם מוגזים ומיצים מתועשים, לעומת ‭17%‬ בלבד מקבוצת הביקורת. "להבדיל מסוכר רגיל, הסוכר המצוי במשקאות הקלים, שנקרא פרוקטוז, אינו גורם להפרשת אינסולין, ולכן הוא נספג פי 100 ו'הולך' ישר לכבד, שם הוא מסייע ביצירת תאי שומן‭,"‬ הסביר ד"ר נימר עאסי, מנהל מרפאת כבד במרכז הרפואי זיו ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה בטכניון. לדבריו של ד"ר עאסי, מי ששותה מעל חצי ליטר משקאות קלים ביום הוא בעל סיכוי גבוה פי חמישה לפתח כבד שומני, לעומת אלה שאינם שותים משקאות קלים. מיצים מתועשים נמנים על רשימת הצרות הבלתי מוכרות האלו, שמקיפות אותנו בהמוניהן מבלי שנקדיש לכך תשומת לב.... זה בנורמה, מטיפים לנו על זה בפרסומות, יש לנו מודעות קלה לתזונה בריאה ונדמה לנו שאנחנו עושים בחירה יותר טובה למען עצמינו כשאנחנו שותים מיץ תפוזים מתועש מאשר קולה. אז זהו, שהכל יחסי כמובן, אבל זה לא הופך את הפחות גרוע לאיכשהו טוב, או אפילו לטוב בקירוב. מיץ זה לא שתייה. מיץ זה אוכל. (!) נתחיל מזה... כל דבר שיש בו תכולת מים גבוהה, קפה, תה, מיץ כלשהו או מוגז, הוא אומנם במצב נוזלי אבל על זה אומרים- לא כל הנוזל מים. הם מכילים חומרים רבים אחרים, חלקם יכולים להיחשב כתזונתיים וחלקם ארתע ממלהדיח באסלה מרחמים על הים, שדורשים עיכול! עיכול הוא פעולה הדורשת הרבה מים מהגוף! המים בעיכול באים בצורת מיצי קיבה, שמיוצרים בגוף, ז"א הגוף צריך קודם כל מים כדי לייצר את מה שיעזור לפרק את המיצים. העובדה שהם נוזליים לא עוזרת. סוכר ממכר. יגידו מה שיגידו, יחשבו מה שיחשבו, צמא תכוף שנבלם זמנית ע"י שתיית מיץ מתועש ורק על ידו, אינו מרמז על סיפוק צורך הגוף במים, אלא על גמיעת סוכרים. הצמא נרגע זמנית כי שותים רק מיץ. הגוף מקשר תכולת סוכרים גבוהה עם המקור היחיד לנוזלים שיש,ולכן כמובן שיבקש שוב ושוב את המיץ. צמא הוא סימן להתייבשות. כמו כן כאבי ראש "זניחים" שהפכו ליומיומיים כך שכבר לא מחשיבים אותם ככאבי ראש בכלל. מים צריך לשתות עוד לפני שמתעורר צמא, כשפשוט מורגש רצון וצורך במים. כשכל הזמן צמאים וכל הזמן שותים רק מיץ מתמכרים למתיקות שבו, לא יותר מזה. כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים בעיניים מפוקחות. ישנם צבעי מאכל, ריח וטעם רעילים ביותר המוסווים בשמות לא ברורים. (גם חומרים ממקור טבעי יכולים להיות מאוד לא בריאים לגוף!) גם משקאות נטולי סוכר מוצהרים אינם נטולי ממתיקים! שמם של כל הממתיקים המלאכותיים שנתקלתי בהם עד היום קשורים בסרטן, בגרימת אלרגיות והרעלות שונות. במיוחד הנפוצים ביותר בכל מיני "מתוקים ללא סוכר". הגוף לא מצליח לפרק אותם. כדאי להבין שגם תרכיזי פירות טבעיים שונים הם לא בהכרח דברים שנרצה להכניס לגוף. כאן כבר נדרש שינוי תפיסה מסויים, וזה מתקשר לראייה אינדיוידואלית. אבל מה הערך האמיתי של מיץ טבעי כשהקשר בינו לבין הטבע מרוחק ומעומעם כ"כ? הכוונה היא ל"תרכיזי פירות" למיניהם שמופיעים הרבה במשקאות, ויכולים להיות בני עשרות שנים!!! תעשיות חקלאיות רבות מעבירות עודפי פירות למיצוי, בו יעברו בישול בטמפרוטורות גבוהות, סינון, צמצום, ויעברו להקפאה במחסנים בעלות הזולה ביותר שאפשר. כך קורה לדוגמא שמיץ תפוזים שקונים בצרפת מורכב מתפוזים סחוטים ותרכיז תפוזים ששהה 15 שנה בהקפאה בברזיל. לא התוודעתי למקורות בנושא בארץ, ואולי יש כאן הבדלים כי הגבלות כשרות תמיד משנות נוהלים. אבל אין לדעת... חברות תמיד ישאפו לצמצם עלויות במידת האפשר כל עוד אנשים עדיין קונים את המוצר. האיכות המובטחת היא תמיד מינימלית, גם אם אומרים לנו שהיא בראש מעייניהם... לכן כדאי פשוט להחכים ולדעת לקרוא את התוויות. יש מוצרים יותר מתקבלים על הדעת, ובכל אופן וצורה, שום דבר הוא לא תחליף לכוס מים פשוטה וטובה! חשוב לזכור ש"לשון מתוקה" שכזאת דורשת תקופת התנקות! עד שמתרגלים ל"חוסר הטעם" של המים ומגלים שאין דבר טעים מכוס מים חיים. בתור התחלה או שלב מעבר או פשוט חלופה למיצים הייתי מציעה לקנות תרכיזים טבעיים ככל האפשר - למשל תרכיז סיידר תפוחים, הכי עדיף, או גם כל הויטמינצ'יקים למיניהם, שהם הרע במיעוטו, אבל עדיין נחמדים כשהתזונה לא עתירת סוכרים ממילא. פשוט למלא קנקנים או בקבוקים בכמות מדודה (!!) של תרכיז עם מים, ולשים במקרר. להכין זאת מראש כדי להימנע מהסירבול של הכנת כוס בכל פעם או "הצפה" של תרכיז ע"י הצעירים.. את מדף המיצים במקרר יחליפו קנקנים עם מיץ מתרכיז טבעי, שהוא הרבה יותר מהול בטעמו, ומאפשר להתנתק מהצורך בדחיסות וסמיכות טעמם של המיצים הרגילים... ואם תשאלי אותי, הרבה הרבה יותר טעים!!! אני לא בשום סוג של מסע צלב נגד סוכרים ומתוקים, הכל במידה. ובכל זאת פשוט אינני מסוגלת לשתות מיץ מתועש אם אני לא מוהלת אותו בשני שליש מים.... כל עניין המיצים הזה הוא הרגל גרידא....

27/11/2009 | 16:31 | מאת: גל

רק עכשיו שמתי לב כמה כתבתי:) בכל אופן, משום מה במקום מספים יש סימנים מחורבשים, הנתונים הם ששמונים אחוז מחולי הכבד שתו חצי ליטר מיצים כל יום, לעומת שבע עשרה אחוז מקבוצת הביקורת...

24/11/2009 | 13:15 | מאת: נועה

תודה על תשובתך לגבי הטחינה. כמה כפות טחינה עלי לאכול ביום כדי לקבל את כמות הסידן היומית? אני בת 30 אחרי 2 לידות ולפני עוד הריונות.. ממה כדאי לקבל את הסידן בנוסף לטחינה? אני לא אוכלת כמעט מוצרי חלב.

25/11/2009 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אין אפשרות לקבל את כל צריכת הסידן רק מטחינה, העשירה מאד גם בשמן. חשוב לגוון ולקבל ממקורות שונים (כפי שרמזת בשורה האחרונה בשאלתך). ראשית, חשוב להימנע ממזונות ומשקאות ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה כמו: קפאין, קקאו, חלבון מהחי, משקאות מוגזים, אלכוהול,סוכרים פשוטים, מלח. במקביל יש לצרוך מגוון מזונות העשירים בסידן כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, ירקות ירוקים, אצות ים, דגנים וקיטניות. ויטמין D משפר את ספיגת הסידן. אגב, גם במים יש הרבה סידן - הבעיה היא הספיגה. אגב2, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2009 | 10:49 | מאת: דן

לום ראיתי במתכונים ללפת כבושה כולם כותבים להוסיף חומץ. לצורך מה? 2)אם אעשה לפת כבושה רק עם מלח פלפל תריף ושום האם יתקלקל? לפני שנה פעם הצליח כך ופעם נרקב יש הסבר? החומץ שלא הוספתי ? תודה דן

25/11/2009 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני לא מתמצא בענייני כבישה, אבל אני שולל שימוש בחומץ וביתר מלח המשמשים לכבישת ירקות. ובנושא זה כבר אמרו חכמינו: "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים כך העצל לשולחו...". אין שום יתרון בריאותי, או תזונתי בחומץ. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2009 | 11:54 | מאת: דליה

לדן כבישה טובה למטרות בריאות יש לעשות את הכרוב בלבד כדי לקבל אינזימים למערכות העיכול והגוף יש כלי חרס יחודי יצור גרמני שהיתרון שלו בזמן התסיסה והכנת הכרוב הוא שומר על היא החימצאן של הכרוב ללאשימוש חומץ פשוט דבר נפלא לבריאות ואריכות חיים

24/11/2009 | 00:07 | מאת: מור

האם דג סול בריא כמו דג סלומון מבחינה אומגה 3 ועוד?

25/11/2009 | 11:59 | מאת: דליה

המלצה על אומגה 3 מזרעים בלבד זרעי פשתה זרעי מרווה בריאותית לעיונך http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=15349

23/11/2009 | 23:12 | מאת: מאי

מפאת זמן אני מבשלת דגנים מלאים, קטניות יבשות, ודגים ואוכלת זאת במשך 3 ימים. האם הויטמינים והערך נשאר במקרר 3-4 ימים של מזון מסוג זה? תודה

24/11/2009 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אם את אוכלת גם פירות וירקות חיים, אין בעיה. המזון פחות טעים כאשר הוא מאוחסן במקרר יותר מיום. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2009 | 09:33 | מאת: מאי

אין לי בכלל בעיה עם הטעם (אני מבשלת אורז מלא, קינוא ופסטה מלאה רק עם מים ומלח ומערבבת את זה בסלט עם לימון וטחינה כך שאין לזה ממש טעם), השאלה אם הויטמינים נשארים כי זו הסיבה שאני אוכלת אותם.

23/11/2009 | 21:51 | מאת: נועה

שלום צביקה וטובה האם יכול להיות שטחינה משומשום מלא גורמת לי לנפיחות בבטן וגזים? אני כמעט בטוחה שזה הגביר אצלי מאד נטייה זו. אני מערבבת בבלנדר - טחינה משומשום מלא(גולמית) עם מים, מיץ לימון ומלח. ואוכלת עם לחם שיפון. כמה שאלות: 1. יכול להיות שזה גורם לגזים? 2. האם שום חי יכול לגרום לגזים? 3. ועוד שאלה-סויה נחשב קטניות? ידוע כמגביר נטיה לגזים? והאם סויה יכולה להיות מקור טוב לסידן במקום הטחינה? (אני לא אוכלת מוצרי חלב, גם חלב עיזים לא.) תודה מראש.

24/11/2009 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, טחינה משומשום מלא לא אמורה לגרום לגזים, אלא אם כן את אלגרית לאחד הרכיבים שבה. סויה ומוצריה (קטניה) לעומת זת יכולים בהחלט לגרום לגזים ולנפיחות. גם שום יכול לגרום לגזים. תחפשי בפורום את העצות שנתנו לגבי טיפול בגזים. סויה יכולה להיות מקור טוב לסידן, אבל לא במקום השומשום והטחינה, אלא בנוסף, בהצלחה צביקה קורן

23/11/2009 | 21:39 | מאת: צביקה

האם ניתן לשלב ג'ינקו פילובה עם ליפנור? אני נוטל ליפנור על בסיס קבוע 1 כמוסה ליום.

24/11/2009 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, אין בעיה בשילוב עם ליפיטור, אבל אם אתה לוקח גם מדללי דם (אספרין, או קומדין) זה בעייתי. ג'ינקו בילובה מדלל את הדם. ישנם מחקרים שגילו שבשימוש ארוך הוא עלול לפגוע בכבד. בהצלחה צביקה קורן

23/11/2009 | 13:48 | מאת: הילה

שלום, האם כאשר אני קולה באובן טוסטר פיצוחים כ 2 דקות. האם זה פוגע בערכם התזונתי. תודה, הילה

23/11/2009 | 18:12 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

כן ובגדול פיצוחים לאחר קלייה זה לא מזון למאכל אדם גם חיות לא אוכלים פיצוחים קלויים

24/11/2009 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, הקליה הורסת את השמן הטבעי והטוב שנמצא בזרעים, בשקדים ובאגוזים. יתרון אחד יש לקליה - היא הורסת גם את החומצה האוכסלית שמפריעה לספיגת הסידן. לסיכום, רצוי לא לקלות ובוודאי שלא להמליח "פיצוחים". בהצלחה צביקה קורן

23/11/2009 | 07:18 | מאת: מרים

לטובה בוקר טוב ויום טוב תודה על תשובתך.כתבת לי שלא אקח דברי חלב וסויה,איזה מאכלים עלי לקחת במקום דברי החלב והסויה שיהיו כתחליף לחלב ולסויה.

25/11/2009 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, אמנם כאן זה פורום תזונה טבעית, אבל את צריכה לקחת בחשבון שאולי הדלקת נגרמה מחיידק ... לפעמים מנת אנטיביוטיקה מחסלת את התופעה המתמשכת והמציקה. תפני לרופא המשפחה ליעוץ. בנושא תחליפים לחלב וסויה - תקראי למעלה את התשובה שנתתי לנועה. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2009 | 15:37 | מאת: טלי

מהו ההבדל בין תה צמחים לתה ירוק? ומה יתרונותיו של כ"א? תודה טלי

24/11/2009 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, תה ירוק הוא סוג אחד של מה שנקרא "תה צמחים". ישנם מאות סוגים שונים של תה צמחים מהם אפשר להכין חליטה כגון: נענע, שומר, קמומיל, מרווה, לואיזה, מליסה ועוד. בתה ירוק יש קפאין ולכן הוא בעייתי עבור חלק מהאנשים. לעומת זאת יש בו הרבה נוגדי חימצון והוא אנטי סרטני. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2009 | 07:50 | מאת: מורן

שלום, ידוע שסיבים תזונתיים לא נספגים בגוף ועל כן אינם מוסיפים קל'' לתזונה. בסובין רשום 150 קל' למאה גרם. אם הסובין אינו נספג האם זה אומר שאפשר לאכול כמה סובין שרוצים בלי לפחד מהוספת הקל'? ושאלה נוספת: ידוע שצריך לאכול כ- 25-30 גרם סיבים ביום. האם את יכולה לתת לי דוגמא לכמות ירקות שמכילה כמות זו של סיבים- למשל: 2 מלפפונים+ 2 עגבניות+ גזר אחד+ פלפל אחד.....- אני רוצה שיהיה לי מושג כללי לגבי כמות הסיבים הדרושה והמספיקה ביום כי אני לא רוצה לצרוך מעבר לדרוש כי זה עושה לי נפיחות בבטן.

24/11/2009 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, לא מומלץ ולא רצוי לקחת באופן סדיר סיבים תזונתיים כמו סובין. הוא סופח ויטמינים ומינרלים מהמעיים. את כל כמות הסיבים הדרושה (ויותר מכך) אפשר לקבל מאכילה סדירה של פירות וירקות חיים ומבושלים. (בירקות שורש יש הרבה סיבים (גזר, קולרבי, סלק, שורש סלרי וכד'). אין לי אפשרות לתת לך נוסחה מדעית של כמות הסיבים בכל סוג מזון. בהצלחה צביקה קורן