פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/11/2009 | 18:37 | מאת: גידי

היי, האם תה שחור, תה ירוק, וקפה מכילים כמות זהה של קופאין. האם כמות הקופאין בתה הירוק מזיקה? תודה גידי

01/12/2009 | 06:25 | מאת: צביקה קורן

גידי שלום, התשובה שלילית. אם תעשה חיפוש בגוגל על המילה "קפאין" תמצאי כמה טבלאות עם ערכי קפאין במשקאות השונים. הקפאין בתה ירוק מזיק אם שותים כמה כוסות ביום. אני ממליץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין ולחזק את המערכת החיסונית בתזונה טבעית ואורח חיים בריא בהצלחה צביקה קורן

01/12/2009 | 09:54 | מאת: גידי

צביקה שלום, האם כונתך לכך שעדיף לשתות תה צמחים על פני תה ירוק? האם 3 כוסות תה ירוק ביום זו כמות גדולה?

30/11/2009 | 01:56 | מאת: פרינגל

שלום רב, אני מתאמן לקראת גיבוש ליחידה קרבית בצבא ועושה ריצות וחשבתי שאולי יש איזה כדור טבעי שיוכל לשפר את הביצועים שלי,הלכתי לבית המרקחת והתייעצתי עם הרוקח,הוא הציע לי להתחיל לקחת ג'נסנג סיבירי,האם זה יעזור לי? האם זה ממולץ לגיל שלי? (18) תודה לעונים

01/12/2009 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

למתגייס שלום, אכן ג'ינסנג מעלה את חילוף החומרים בצורה מלאכותית וכך גם משקאות המכילים קפאין. אני שולל שימוש ב"ממריצים" למיניהם. את הכושר הגופני צריך לרכוש בצורה טבעית על ידי חיזוק השרירים והגידים ושיפור סיבולת לב-ריאות. שים לב: מבין כל התוספים וה"תרופות הטבעיות" הנמכרים בביתי מרקחת ובחנויות טבע לא תמצא כדור המסוגל לספק "כושר גופני" ולהחליף פעילות גופנית סדירה...! בהצלחה צביקה קורן

29/11/2009 | 17:42 | מאת: ליטל

אני חולה במחלה שנקראת הודג'קין בעקבות זה הטיפולים שלי כוללים שימוש בקורטיזונים. הכדורים גורמים לי לנפיחות בפנים ולעלייה במשקל . האם ניתן להוריד נפיחות בזמן טיפולים באמצעות תזונה נכונה (ולא ע"י כדורים)? והאם לאחר סיום השימוש הנפיחות תרד?

01/12/2009 | 06:37 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, ראשית כדאי שתדעי שהנפיחות תרד לאחר סיום הטיפול. במקביל לטיפולים כדאי להימנע מעודף מלח (נתרן) והרבות בירקות ובפירות העשירים באשלגן שמסייע לפנות עודפי נוזלים מהגוף. חליטה של תה סרפד עם זקן התירס ופטרוזיליה עשויה להועיל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. רפואה שלמה צביקה קורן - תזונה טבעית, צום מיצים 054-4258544

אחר צהרים טובים אני שותה חליטת תה אכיניצאה פעמיים ביום וגם לוקחת כל בוקר כפית דבש מלכות שיש בו פרופוליס רציתי לדעת כמה זמן אני יכולה להמשיך לקחת.זה דווקא עוזר לי. אודה לך על תשובתך.

29/11/2009 | 17:04 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום אני לא רואה בעיה עם לקיחת החליטה והדבש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

המלצה חמה לא להישתמש המוצרים אלו ללא השגחה הדרכה ולימוד לדוגמה אכיניצאה שימוש במינון של פעמיים ביום למשך 4- 5 ימים גורמים להיחלשות המערכת החיסונית ואף לפגיעה במערכות העיצביות ודבש מלכות שימוש לחולי סרטן בדבש הגברת הסרטן בכול חלקי הגוף אני חוזר שימוש במוצרים אלו יש לעשות רק לאחר לימוד והדרכה ע"י מבינים בעיניין בבריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

29/11/2009 | 15:36 | מאת: לימור

אני חצי שנה לאחר לידת תאומים, בבדיקות דם היו קצת טרומבוציטים גבוה, אני במעקב. האם יש דרך לטפל דרך תזונה טבעית? תודה לימור

29/11/2009 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום האם את סובלת מקרישיות יתר? אם כן יש מקום להוריד עלים ירוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2009 | 21:40 | מאת: לימור

עלים ירוקים, פיטרוזיליה, כוסברה, עשב חיטה, וכדו' להוריד? מדוע? תודה לימור

29/11/2009 | 15:33 | מאת: לימור

רציתי לדעת אם יש מתכון לשיפור הטעם של עשב החיטה, אולי לערבב עם עוד משהו? תודה לימור

29/11/2009 | 17:07 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום את יכולה להוסיף לו רכז חמוציות טבעי ללא סוכר וממתיקים. או רכז רימונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2009 | 09:13 | מאת: -----

האם ישנה בעיה עם ביצוע חוקן קפה לחולי לב? בתודה מראש

29/11/2009 | 17:08 | מאת: טובה בר-שאן

למחבר שלום אני ממש לא מתלהבת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2009 | 17:10 | מאת: מרוין

רק חוקן קפוצינו מותר לחולי לב

30/11/2009 | 11:56 | מאת: דליה

לפונה חולה לב לא ממולץ לעשות חוקנים הדבר יפגעה קשות מאוד במערכות המעיים של החולה ממולץ לעשות שיטיפת מערכות המעיים ע"י שימוש בתזונה נכונה טבעית ומחלימה פעילות גופנית מתונה אורח חיים בריא יש לבצע את כול זה תחת השגחה לימוד והדרכה בלבד מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

28/11/2009 | 18:36 | מאת: אלכס

שלום רב, תה ירוק הוא מאוד בריא עד כמה שמספרים וכותבים במאמרים, גם זהו מנהג במזרח הרחוק לשתות תה ירוק כי הוא מונע מחלות כמו סרטן,עוזר להרזות ועוד... השאלה היא האם תה ירוק פוגע או מחליש בעצמות? זו שמועה ששמעתי בנוסף לכך רצוי מאוד לא לשתות אותו לפני השינה כי הוא מעורר את הגוף. עד כמה זה נכון?

29/11/2009 | 17:11 | מאת: טובה בר-שאן

אלכס שלום לא ידוע לי כלל שתה ירוק מחליש את העצמות. גם לגבי השמועה לא לשתות אותו לפני שינה כיוון שהוא מעורר- לא נראה לי אומנם יש בו קפאין אך בכמויות יחסית קטנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2009 | 22:51 | מאת: נוגה

כן, בקפה ירוק יש קפאין שכמותו אמנם קטנה אבל לא מדודה, ויש אנשים (כמוני, למשל,) שזה השפיע עליהם לעוררות - חבל על הזמן. אז הוא בהחלט לא מומלץ לפני השינה. אבל בבוקר ואחה"צ כשעייפים - הוא אחלה.

28/11/2009 | 16:46 | מאת: יפעת

ובאלו צורות הוא אסור? תה רוזמרין הוא די מרוכז, אבל האם גם אסור לבשל עם רוזמרין? האם זה משנה אם מדובר בשלבים ראשונים של ההריון או לקראת סופו?

29/11/2009 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, תה רוזמרין מעורר, מניע ומעלה את לחץ הדם. לכן כדאי להימנע, במיוחד בשלבים הראשונים של ההריון. אפשר לבשל עם מעט רוזמרין. בהצלחה צביקה

27/11/2009 | 17:18 | מאת: חיה

האם מותר לסוכרתיים לשתות מיץ רימון? אם כן מהי הכמות המומלצת? מהו המדד הגליקמי של רימון? האם הוא גבוה? תודה.

28/11/2009 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, במיץ רימונים יש סוכר, כמו בכל פרי. אני לא יודע מה חומרת המחלה שלך, אבל אם הרופא שלך או התזונאית שלך מרשים לך לאכול פרי או שנים ביום, את יכולה לאכול גם רימון או לשתות רבע כוס מיץ. כדאי ורצוי יותר לשתות (בין הארוחות) מיצי ירקות ירוקים שאין בהם סוכר והם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה קורן

27/11/2009 | 10:49 | מאת: כימאי

אני סטודנטית, ישנה מספיק ואוכלת טוב אך עם זאת, כל הזמן עייפה ונרדמת בשיעורים ובקריאת החומר...אני יודעת שמשהו לא תקין אבל לא יודעת מה, אני חייבת להתעורר כדי ללמוד ולא אוהבת לשתות קפה...מה ניתן לעשות???

28/11/2009 | 11:27 | מאת: צביקה קורן

לסטודנטית שלום, אכן קפה אינו פתרון טוב למצבי עייפות.זהו סם ממכר! את צריכה לעשות בדיקה מקיפה ולמצוא את הסיבות לעייפות (אנמיה, ל.ד. נמוך או גבוה, תת משקל, חוסרים תזונתיים, חוסר שינה, מתח, יתר פעילות גופנית ועוד). כדאי לעשות את זה עם רופא או איש מקצוע מתחום הרפואה המשלימה. בכל אופן, מבחינה תזנתית, כדאי להימנע מאכילת יתר ובמיוחד מארוחות העשירות בסוכרים ובקמח לבן. ישנם תבלינים "מחממים" ומעוררים" שאת יכולה להשתמש בהם בחליטה או כתבלינים במזון כגון: קינמון, זנגביל, ציפורן, פפריקה חריפה, כורכום. (לא מיועד לבעלי לחץ דם גבוה!). תה רוזמרין מעורר במיוחד. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

27/11/2009 | 08:56 | מאת: אני

לא מזמן קראתי שאם אוכלים מאכל עשיר בסיבים, כמו סובין, הקלוריות כמעט ולא נספגות. יש דגני בוקר שיש בהם 196 קלוריות ל100 גרם ו47 גרם סיבים תזונתיים. האם יכול להיות שהם גם נכנסים תחת הקטגוריה של מאכלים שאפשר לאכול בלי לספוג קלוריות? אם לא, כמה קלוריות בערך נספגות מהם?

27/11/2009 | 08:59 | מאת: אני

קלוריות:196 פחמימות:35 חלבונים:8 שומנים:2.5 סיבים תזונתיים 47 מקווה שזה עוזר

28/11/2009 | 11:29 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם סיבים מסיסים וישנם סיבים שאינם מסיסים והם באמת לא מתעכלים ולא נספרים בערך הקלורי. ברוב המקרים היצרנים לא מציינים את ההפרדה הזאת על התווית. בהצלחה צביקה קורן

26/11/2009 | 15:45 | מאת: רונן

שלום, טופו נחשב למזון בריאות, אך כשהסתכלתי ברכיבים ראיתי שהוא מכיל קלציום כלוריד, מה זה קלציום כלוריד, האם זה מזיק, ובגלל זה עדיף לא לאכול טופו? תודה, רונן

28/11/2009 | 11:34 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, קלציום כלוריד הוא מלח סידן המשמש לשיפור תהליך ההגבנה. שתמשים בו בתעשיית הגבינות וכנראה גם בתהליך ייצור הטופו. לדעתי זה פוגע בספיגת הסדן ולכן אני מציע לך לקנות מוצר אחר בו לא נעשה שימוש במלח הזה. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2016 | 18:32 | מאת: ירמי

חבל שקשקשנים עונים בנושאים שהם בורים בהם. קלציום כלוריד הוא תוסף מזון המשמש בתעשיית הגבינות ומשמש גם תוסף סידן

21/02/2013 | 14:09 | מאת: רון

אל תיבהל בגלל שאתה לא יודע מזה קלציום כלוריד זה חומר שמורכב מכלור וסידן זה לא מזיק רק מעשיר בסידן את הטופו יש את זה גם הרבה בגבינות..

11/06/2023 | 02:48 | מאת: פקהפקה

זה שזה נמצא הרבה בגבינות ואוכל זה לא מוכיח שזה בריא או לא מסוכן לגוף וכן זה מסוכן לגוף יש דברים שגם ה"מומחה" לקשקושים לא יודע שיפסיקו להשים שטויות באוכל של אנשים ושיפסיקו להאכיל אותנו רעלים ולרסס לנו את האוכל ירקות פירות הריסוסים האלה *רעילים* כל הדברים הלא מוכרים ששמים באוכל שאין צורך בהם זה רק מזיק לגוף מי שרוצה להעשיר בסידן יש דרכים נוספות להעשיר לא צריך לדחוף בכוח לאוכל דברים שחלק מאנשים לא מודעים מה דוחפים להם ותפסיק לבלבל תשכל לאנשים שזה בסדר הכלוריד הזה

11/06/2023 | 02:52 | מאת: פקהפקה

נכון זה מה שמכרו לך אבל האמת שונה ממה שמכרו לך

03/05/2024 | 14:49 | מאת: NK

צודק

25/11/2009 | 23:13 | מאת: אלי

אם אני מוסיף מעט חלב לכוס תה אז אני יכול לשתות תה אחרי ארוחה המכילה ברזל או סידן? והאם החלב מוריד את ערכו התזונתי של התה?

28/11/2009 | 11:37 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, החלב לא מוריד את ערכו של התה - התה מוריד את ערכו של החלב. בתה הרגיל ישנם חומרים שמונעים ספיגה של הסידן שבחלב. בכל מקרה שניהם מיותרים ובוודאי שלא רצוי לשתות תה עם חלב בסוף הארוחה. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2009 | 13:44 | מאת: נוגה

מי יודע היכן אפשר לקנות תה ירוק ללא קפאין? היתה חברה בשם "ערבה" ששיווקה אותה, אבל היא כבר לא קיימת, לעניות דעתי. תודה

25/11/2009 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

מגה שלום להלן הכתובת של ערבה `הי לין-תה ירוק ללא קפאין ... תה ערבה יבוא , יצור ושיווק : ערבה בע"מ בית ערבה רח' החורטים 6 א.ת חולון טל: 5586542-03 5586542-03 , ת.ד 1998 חולון 58118 ... www.yellowstores.co.il/yp/shopDepartment.asp?... - עותק שמור - דומה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/11/2009 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

מגה שלום להלן הכתובת של ערבה `הי לין-תה ירוק ללא קפאין ... תה ערבה יבוא , יצור ושיווק : ערבה בע"מ בית ערבה רח' החורטים 6 א.ת חולון טל: 5586542-03 5586542-03 , ת.ד 1998 חולון 58118 ... www.yellowstores.co.il/yp/shopDepartment.asp?... - עותק שמור - דומה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/11/2009 | 01:34 | מאת: .

מה החסרונות בחומוס קלוי לעומת מבושל ? (והאם מומלץ בכלל לותר על אכילת חומוס קלוי) בתודה מראש

25/11/2009 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי אפשר לוותר על אכילת חומוס קלוי, למרות שעדיין יש בו חלבון ומינרלים שונים. מזון קלוי מכיל חומרים החשודים כמסרטנים כמו: בנזופירן-4. בהצלחה צביקה

24/11/2009 | 23:33 | מאת: ליאת

שלום,איך אני יכולה לגרום בחורה בת 40 וילדייה בני ה4,6 ו 10 ששותים כל היום מיצים של פריגת (ענבים,תפוח,תפוזים, תות בננה אננס אשכוליות וכל השתייה המתוקה שלא מוגזת) ומעולם לא מים טהורים מלבד המים שבתה או בקפה יש אולי איזה מקורות שיכולים להסביר את הנזקים בצורה יותר משכנעת?? תודה ליאת

25/11/2009 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, המיצים המתוקים בקרטונים ובבקבוקים עשירים בסוכרים, חומר משמר וחומצות. כאשר מתרגלים והלשון נעשית "מתוקה", יש התמכרות לסוכר וקשה להיגמל. החומרים שציינתי (סוכר, חומר משמר וחומצות) מזיקים לבריאות, אבל רק כאשר יש הבנה ומודעות לנושא אפשר לעשות את השינוי. בהצלחה צביקה קורן

27/11/2009 | 16:29 | מאת: גל

**מחקר שנערך בבית החולים "זיו" בצפת: החוקרים השוו חולים שסבלו מכבד שומני - מחלה המסכנת את תפקוד הכבד עד כדי הריסתו - לקבוצת מיקוד של אנשים בריאים. התברר כי ‭80%‬ מחולי הכבד שתו יותר מחצי ליטר משקאות קלים ביום, בהם מוגזים ומיצים מתועשים, לעומת ‭17%‬ בלבד מקבוצת הביקורת. "להבדיל מסוכר רגיל, הסוכר המצוי במשקאות הקלים, שנקרא פרוקטוז, אינו גורם להפרשת אינסולין, ולכן הוא נספג פי 100 ו'הולך' ישר לכבד, שם הוא מסייע ביצירת תאי שומן‭,"‬ הסביר ד"ר נימר עאסי, מנהל מרפאת כבד במרכז הרפואי זיו ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה בטכניון. לדבריו של ד"ר עאסי, מי ששותה מעל חצי ליטר משקאות קלים ביום הוא בעל סיכוי גבוה פי חמישה לפתח כבד שומני, לעומת אלה שאינם שותים משקאות קלים. מיצים מתועשים נמנים על רשימת הצרות הבלתי מוכרות האלו, שמקיפות אותנו בהמוניהן מבלי שנקדיש לכך תשומת לב.... זה בנורמה, מטיפים לנו על זה בפרסומות, יש לנו מודעות קלה לתזונה בריאה ונדמה לנו שאנחנו עושים בחירה יותר טובה למען עצמינו כשאנחנו שותים מיץ תפוזים מתועש מאשר קולה. אז זהו, שהכל יחסי כמובן, אבל זה לא הופך את הפחות גרוע לאיכשהו טוב, או אפילו לטוב בקירוב. מיץ זה לא שתייה. מיץ זה אוכל. (!) נתחיל מזה... כל דבר שיש בו תכולת מים גבוהה, קפה, תה, מיץ כלשהו או מוגז, הוא אומנם במצב נוזלי אבל על זה אומרים- לא כל הנוזל מים. הם מכילים חומרים רבים אחרים, חלקם יכולים להיחשב כתזונתיים וחלקם ארתע ממלהדיח באסלה מרחמים על הים, שדורשים עיכול! עיכול הוא פעולה הדורשת הרבה מים מהגוף! המים בעיכול באים בצורת מיצי קיבה, שמיוצרים בגוף, ז"א הגוף צריך קודם כל מים כדי לייצר את מה שיעזור לפרק את המיצים. העובדה שהם נוזליים לא עוזרת. סוכר ממכר. יגידו מה שיגידו, יחשבו מה שיחשבו, צמא תכוף שנבלם זמנית ע"י שתיית מיץ מתועש ורק על ידו, אינו מרמז על סיפוק צורך הגוף במים, אלא על גמיעת סוכרים. הצמא נרגע זמנית כי שותים רק מיץ. הגוף מקשר תכולת סוכרים גבוהה עם המקור היחיד לנוזלים שיש,ולכן כמובן שיבקש שוב ושוב את המיץ. צמא הוא סימן להתייבשות. כמו כן כאבי ראש "זניחים" שהפכו ליומיומיים כך שכבר לא מחשיבים אותם ככאבי ראש בכלל. מים צריך לשתות עוד לפני שמתעורר צמא, כשפשוט מורגש רצון וצורך במים. כשכל הזמן צמאים וכל הזמן שותים רק מיץ מתמכרים למתיקות שבו, לא יותר מזה. כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים בעיניים מפוקחות. ישנם צבעי מאכל, ריח וטעם רעילים ביותר המוסווים בשמות לא ברורים. (גם חומרים ממקור טבעי יכולים להיות מאוד לא בריאים לגוף!) גם משקאות נטולי סוכר מוצהרים אינם נטולי ממתיקים! שמם של כל הממתיקים המלאכותיים שנתקלתי בהם עד היום קשורים בסרטן, בגרימת אלרגיות והרעלות שונות. במיוחד הנפוצים ביותר בכל מיני "מתוקים ללא סוכר". הגוף לא מצליח לפרק אותם. כדאי להבין שגם תרכיזי פירות טבעיים שונים הם לא בהכרח דברים שנרצה להכניס לגוף. כאן כבר נדרש שינוי תפיסה מסויים, וזה מתקשר לראייה אינדיוידואלית. אבל מה הערך האמיתי של מיץ טבעי כשהקשר בינו לבין הטבע מרוחק ומעומעם כ"כ? הכוונה היא ל"תרכיזי פירות" למיניהם שמופיעים הרבה במשקאות, ויכולים להיות בני עשרות שנים!!! תעשיות חקלאיות רבות מעבירות עודפי פירות למיצוי, בו יעברו בישול בטמפרוטורות גבוהות, סינון, צמצום, ויעברו להקפאה במחסנים בעלות הזולה ביותר שאפשר. כך קורה לדוגמא שמיץ תפוזים שקונים בצרפת מורכב מתפוזים סחוטים ותרכיז תפוזים ששהה 15 שנה בהקפאה בברזיל. לא התוודעתי למקורות בנושא בארץ, ואולי יש כאן הבדלים כי הגבלות כשרות תמיד משנות נוהלים. אבל אין לדעת... חברות תמיד ישאפו לצמצם עלויות במידת האפשר כל עוד אנשים עדיין קונים את המוצר. האיכות המובטחת היא תמיד מינימלית, גם אם אומרים לנו שהיא בראש מעייניהם... לכן כדאי פשוט להחכים ולדעת לקרוא את התוויות. יש מוצרים יותר מתקבלים על הדעת, ובכל אופן וצורה, שום דבר הוא לא תחליף לכוס מים פשוטה וטובה! חשוב לזכור ש"לשון מתוקה" שכזאת דורשת תקופת התנקות! עד שמתרגלים ל"חוסר הטעם" של המים ומגלים שאין דבר טעים מכוס מים חיים. בתור התחלה או שלב מעבר או פשוט חלופה למיצים הייתי מציעה לקנות תרכיזים טבעיים ככל האפשר - למשל תרכיז סיידר תפוחים, הכי עדיף, או גם כל הויטמינצ'יקים למיניהם, שהם הרע במיעוטו, אבל עדיין נחמדים כשהתזונה לא עתירת סוכרים ממילא. פשוט למלא קנקנים או בקבוקים בכמות מדודה (!!) של תרכיז עם מים, ולשים במקרר. להכין זאת מראש כדי להימנע מהסירבול של הכנת כוס בכל פעם או "הצפה" של תרכיז ע"י הצעירים.. את מדף המיצים במקרר יחליפו קנקנים עם מיץ מתרכיז טבעי, שהוא הרבה יותר מהול בטעמו, ומאפשר להתנתק מהצורך בדחיסות וסמיכות טעמם של המיצים הרגילים... ואם תשאלי אותי, הרבה הרבה יותר טעים!!! אני לא בשום סוג של מסע צלב נגד סוכרים ומתוקים, הכל במידה. ובכל זאת פשוט אינני מסוגלת לשתות מיץ מתועש אם אני לא מוהלת אותו בשני שליש מים.... כל עניין המיצים הזה הוא הרגל גרידא....

27/11/2009 | 16:31 | מאת: גל

רק עכשיו שמתי לב כמה כתבתי:) בכל אופן, משום מה במקום מספים יש סימנים מחורבשים, הנתונים הם ששמונים אחוז מחולי הכבד שתו חצי ליטר מיצים כל יום, לעומת שבע עשרה אחוז מקבוצת הביקורת...

24/11/2009 | 13:15 | מאת: נועה

תודה על תשובתך לגבי הטחינה. כמה כפות טחינה עלי לאכול ביום כדי לקבל את כמות הסידן היומית? אני בת 30 אחרי 2 לידות ולפני עוד הריונות.. ממה כדאי לקבל את הסידן בנוסף לטחינה? אני לא אוכלת כמעט מוצרי חלב.

25/11/2009 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אין אפשרות לקבל את כל צריכת הסידן רק מטחינה, העשירה מאד גם בשמן. חשוב לגוון ולקבל ממקורות שונים (כפי שרמזת בשורה האחרונה בשאלתך). ראשית, חשוב להימנע ממזונות ומשקאות ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה כמו: קפאין, קקאו, חלבון מהחי, משקאות מוגזים, אלכוהול,סוכרים פשוטים, מלח. במקביל יש לצרוך מגוון מזונות העשירים בסידן כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, ירקות ירוקים, אצות ים, דגנים וקיטניות. ויטמין D משפר את ספיגת הסידן. אגב, גם במים יש הרבה סידן - הבעיה היא הספיגה. אגב2, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2009 | 10:49 | מאת: דן

לום ראיתי במתכונים ללפת כבושה כולם כותבים להוסיף חומץ. לצורך מה? 2)אם אעשה לפת כבושה רק עם מלח פלפל תריף ושום האם יתקלקל? לפני שנה פעם הצליח כך ופעם נרקב יש הסבר? החומץ שלא הוספתי ? תודה דן

25/11/2009 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני לא מתמצא בענייני כבישה, אבל אני שולל שימוש בחומץ וביתר מלח המשמשים לכבישת ירקות. ובנושא זה כבר אמרו חכמינו: "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים כך העצל לשולחו...". אין שום יתרון בריאותי, או תזונתי בחומץ. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2009 | 11:54 | מאת: דליה

לדן כבישה טובה למטרות בריאות יש לעשות את הכרוב בלבד כדי לקבל אינזימים למערכות העיכול והגוף יש כלי חרס יחודי יצור גרמני שהיתרון שלו בזמן התסיסה והכנת הכרוב הוא שומר על היא החימצאן של הכרוב ללאשימוש חומץ פשוט דבר נפלא לבריאות ואריכות חיים

24/11/2009 | 00:07 | מאת: מור

האם דג סול בריא כמו דג סלומון מבחינה אומגה 3 ועוד?

25/11/2009 | 11:59 | מאת: דליה

המלצה על אומגה 3 מזרעים בלבד זרעי פשתה זרעי מרווה בריאותית לעיונך http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=15349

23/11/2009 | 23:12 | מאת: מאי

מפאת זמן אני מבשלת דגנים מלאים, קטניות יבשות, ודגים ואוכלת זאת במשך 3 ימים. האם הויטמינים והערך נשאר במקרר 3-4 ימים של מזון מסוג זה? תודה

24/11/2009 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אם את אוכלת גם פירות וירקות חיים, אין בעיה. המזון פחות טעים כאשר הוא מאוחסן במקרר יותר מיום. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2009 | 09:33 | מאת: מאי

אין לי בכלל בעיה עם הטעם (אני מבשלת אורז מלא, קינוא ופסטה מלאה רק עם מים ומלח ומערבבת את זה בסלט עם לימון וטחינה כך שאין לזה ממש טעם), השאלה אם הויטמינים נשארים כי זו הסיבה שאני אוכלת אותם.

23/11/2009 | 21:51 | מאת: נועה

שלום צביקה וטובה האם יכול להיות שטחינה משומשום מלא גורמת לי לנפיחות בבטן וגזים? אני כמעט בטוחה שזה הגביר אצלי מאד נטייה זו. אני מערבבת בבלנדר - טחינה משומשום מלא(גולמית) עם מים, מיץ לימון ומלח. ואוכלת עם לחם שיפון. כמה שאלות: 1. יכול להיות שזה גורם לגזים? 2. האם שום חי יכול לגרום לגזים? 3. ועוד שאלה-סויה נחשב קטניות? ידוע כמגביר נטיה לגזים? והאם סויה יכולה להיות מקור טוב לסידן במקום הטחינה? (אני לא אוכלת מוצרי חלב, גם חלב עיזים לא.) תודה מראש.

24/11/2009 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, טחינה משומשום מלא לא אמורה לגרום לגזים, אלא אם כן את אלגרית לאחד הרכיבים שבה. סויה ומוצריה (קטניה) לעומת זת יכולים בהחלט לגרום לגזים ולנפיחות. גם שום יכול לגרום לגזים. תחפשי בפורום את העצות שנתנו לגבי טיפול בגזים. סויה יכולה להיות מקור טוב לסידן, אבל לא במקום השומשום והטחינה, אלא בנוסף, בהצלחה צביקה קורן

23/11/2009 | 21:39 | מאת: צביקה

האם ניתן לשלב ג'ינקו פילובה עם ליפנור? אני נוטל ליפנור על בסיס קבוע 1 כמוסה ליום.

24/11/2009 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, אין בעיה בשילוב עם ליפיטור, אבל אם אתה לוקח גם מדללי דם (אספרין, או קומדין) זה בעייתי. ג'ינקו בילובה מדלל את הדם. ישנם מחקרים שגילו שבשימוש ארוך הוא עלול לפגוע בכבד. בהצלחה צביקה קורן

23/11/2009 | 13:48 | מאת: הילה

שלום, האם כאשר אני קולה באובן טוסטר פיצוחים כ 2 דקות. האם זה פוגע בערכם התזונתי. תודה, הילה

23/11/2009 | 18:12 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

כן ובגדול פיצוחים לאחר קלייה זה לא מזון למאכל אדם גם חיות לא אוכלים פיצוחים קלויים

24/11/2009 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, הקליה הורסת את השמן הטבעי והטוב שנמצא בזרעים, בשקדים ובאגוזים. יתרון אחד יש לקליה - היא הורסת גם את החומצה האוכסלית שמפריעה לספיגת הסידן. לסיכום, רצוי לא לקלות ובוודאי שלא להמליח "פיצוחים". בהצלחה צביקה קורן

23/11/2009 | 07:18 | מאת: מרים

לטובה בוקר טוב ויום טוב תודה על תשובתך.כתבת לי שלא אקח דברי חלב וסויה,איזה מאכלים עלי לקחת במקום דברי החלב והסויה שיהיו כתחליף לחלב ולסויה.

25/11/2009 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, אמנם כאן זה פורום תזונה טבעית, אבל את צריכה לקחת בחשבון שאולי הדלקת נגרמה מחיידק ... לפעמים מנת אנטיביוטיקה מחסלת את התופעה המתמשכת והמציקה. תפני לרופא המשפחה ליעוץ. בנושא תחליפים לחלב וסויה - תקראי למעלה את התשובה שנתתי לנועה. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2009 | 15:37 | מאת: טלי

מהו ההבדל בין תה צמחים לתה ירוק? ומה יתרונותיו של כ"א? תודה טלי

24/11/2009 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, תה ירוק הוא סוג אחד של מה שנקרא "תה צמחים". ישנם מאות סוגים שונים של תה צמחים מהם אפשר להכין חליטה כגון: נענע, שומר, קמומיל, מרווה, לואיזה, מליסה ועוד. בתה ירוק יש קפאין ולכן הוא בעייתי עבור חלק מהאנשים. לעומת זאת יש בו הרבה נוגדי חימצון והוא אנטי סרטני. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2009 | 07:50 | מאת: מורן

שלום, ידוע שסיבים תזונתיים לא נספגים בגוף ועל כן אינם מוסיפים קל'' לתזונה. בסובין רשום 150 קל' למאה גרם. אם הסובין אינו נספג האם זה אומר שאפשר לאכול כמה סובין שרוצים בלי לפחד מהוספת הקל'? ושאלה נוספת: ידוע שצריך לאכול כ- 25-30 גרם סיבים ביום. האם את יכולה לתת לי דוגמא לכמות ירקות שמכילה כמות זו של סיבים- למשל: 2 מלפפונים+ 2 עגבניות+ גזר אחד+ פלפל אחד.....- אני רוצה שיהיה לי מושג כללי לגבי כמות הסיבים הדרושה והמספיקה ביום כי אני לא רוצה לצרוך מעבר לדרוש כי זה עושה לי נפיחות בבטן.

24/11/2009 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, לא מומלץ ולא רצוי לקחת באופן סדיר סיבים תזונתיים כמו סובין. הוא סופח ויטמינים ומינרלים מהמעיים. את כל כמות הסיבים הדרושה (ויותר מכך) אפשר לקבל מאכילה סדירה של פירות וירקות חיים ומבושלים. (בירקות שורש יש הרבה סיבים (גזר, קולרבי, סלק, שורש סלרי וכד'). אין לי אפשרות לתת לך נוסחה מדעית של כמות הסיבים בכל סוג מזון. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2009 | 00:17 | מאת: ולדימיר

שלום חברים הינה 10 עובדות על תוספי מזון 1. תוספי מזון מספקים לגוף את כל המרכיבים הטבעיים החיוניים לו שאינם נכללים במזון שאנו אוכלים. 2. תוספי מזון טבעיים לא כוללים חומרים משמרים או חומרי צבע וטעם מלאכותיים כלשהם. 3. תוספי מזון מגיעים כגלולות או כאבקות בטעמים מצויינים שמערבבים במים ושותים, לבחירתכם. 4. תוספי מזון מגבירים את הצריכה של ויטמינים, חומצות אמינו, מינרלים וצמחי מרפא עד לרמה המושלמת שהגוף זקוק לה במשך שעות היום והערב. 5. תוספי מזון מסייעים להתגבר על מחסור תזונתי של הגוף, ומשלימים את המינרלים, הויטמינים והחלבונים הדרושים לו כדי לשמור על הבריאות. 6. תוספי מזון הם חיזוק מצוין למערכת החיסונית. ככל שהמערכת החיסונית חזקה יותר הגוף עמיד יותר בפני מחלות, בעיקר בחודשי החורף. 7. תוספי מזון הם תוספת מצויינת לפעילויות גופניות אינטנסיביות כגון פעילות ספורטיבית, שבמהלכה הגוף זקוק לאנרגיה נוספת. תוספי מזון רבים מציעים טווח רחב של מרכיבים חיוניים מלבד מינרלים ו-ויטמינים. 8. תוספי מזון מנקים את הגוף ומשלימים את החוסרים התזונתיים שמהם הוא סובל. כאשר הם נלקחים במינון הנכון, תוספי מזון הם הדרך הטובה ביותר לאזן את התפריט ולספק לגוף את המרכיבים החיוניים שלהם הוא זקוק. 9. תוספי מזון הם פתרון מצוין עבור כל מי שסובל ממחסור תזונתי זה או אחר - בחלבונים, בוויטמינים וכולי. עם זאת, יש להיוועץ ברופא או ברוקח כדי להתאים את תוסף המזון לתרופות אחרות. 10. מינרלים דרושים לבניית מרכיבי הגוף ו-ויטמינים מסייעים לבצע מטבוליזם של שומנים, פחמימות וחלבונים. בתפריט הממוצע אין מספיק ויטמינים ומינרלים, ותוספי מזון הם משלימים את החוסר הזה.

רק חבל שעם כל העובדות האלו שכחת להשתמש בכינוי הנכון למה שאתה מנסה למכור: תוספי תזונה ולא תוספי מזון. יש לכך משמעות, מאחר ותוספי מזון הם כל אותם רכיבים המוספים למוצרי מזון ובעלי תפקיד טכנולוגי בייצור המזון (ויש הרבה אנשים שמפחדים מזה, ולעיתים אף בצדק). תוספי תזונה - אלה אותם תוספים שנצרכים כגלולות או אבקות לרוב ועשויים לעזור לגוף.

24/11/2009 | 08:45 | מאת: דוד

הכוונה ברורה ןחשוב להציג גם את הדעה התומכת בלקיחת תוספים.

21/11/2009 | 23:57 | מאת: רחל

בצעתי בדיקות דם ושם התברר כי רמת הטריגליצרידים (וכן רמת הכולסטרול) בדם גבוהים אצלי. ייתכן שישנה בעיה לאכול במצב זה בטטה וסלק?

22/11/2009 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום מצויין לאכל למצב זה בטטה וסלק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2009 | 22:09 | מאת: אלכס

מה רצוי לאכול ובאיזה כמות יום-יומית לחיזוק עצמות? שמעתי לא פעם שמוצרי חלב דווקא ההפך לא עוזרים בגלל כמות הזרחן שיש בהם.

23/11/2009 | 18:09 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

לאלכס שלום חיזוק עצמות ניתן לקבל בתזונה נכונה שיש להכין פרוטקול אל פי נטונים אישיים בלבד לגבי החלב הוא לא מאכל אדם צדקתה ב 100% הזרחן הוא הגורם לבריחת הסידן מהגוף פי 3 חומר למחשבה בבריאות טבעית מדליה ודוד

24/11/2009 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אלכס שלום, לצערי המיתוס שבחלב יש הרבה זרחן אינו נכון! בחלב יש אותה כמות זרחן כמו סידן. מוצרי חלב הם מזון בעייתי עבור הרבה אנשים (בגלל שאריות תרופות, הורמונים, שומן רווי, רגישות ללקטוז ועוד), אבל יש בהם סידן, חלבון ויטמינים ומינרלים. לדעתי עדיף לצרוך חלב ומוצריו מאשר "משקאות אנרגיה" או משקאות קלים ומוגזים ומזון חסר ערך תזונתי. לשאלתך, תזונה טבעית העשירה בירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים וקיטניות תבטיח בריאות טובה ועצמות חזקות. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

21/11/2009 | 10:11 | מאת: אורית

מה היתרונות התזונתיים של הקינואה ? מה יתרונותיה על האורז? ואיזה סוג של קינואה הכי בריא ומומלץ לאכול- אדומה, לבנה, שחורה?

22/11/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

אלזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. ואילו האורז אינו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות. נהדר לגוון את כל סוגי הקינואה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2009 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. לעומת זאת באורז אין חלבון מלא. עדיף לאכל מכל סוגי הקינואה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2009 | 09:25 | מאת: אלינור

היי אתמול רכשתי לראשונה את החומצה הפולית אינני יודעת אם צריך לבלוע או שזה כדור מציצה?

22/11/2009 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

אלינור שלום סביר להניח שהכדור לבליעה אך תסתכלי על הוראות שימוש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2009 | 09:04 | מאת: אלונה

שלום רב. בבדיקת שתן שעשו לאבא שלי התגלה כמות חלבון של 7000 מ"ג . מה ניתן לאכול על צמת להוריד חלבונים?

22/11/2009 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

אלונה שלום יש מקום שאביך ילך לרופא לבדיקת ממצא זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2009 | 18:40 | מאת: אורטל

שלום אלונה, גם אבי סובל מאותה מחלה שציינת שאביך סובל ממנה.7000 מ"ג חלבון בשתן. צרי קשר-אורטל

20/11/2009 | 17:06 | מאת: אלינור

אני רוצה להרזות אני בת 11.5 ושוקלת 63 וגובה מטר 63 אני רוצה להרזות כמה שיותר מהר שמשקלי היה תקין אני עוסקת בספורט אקרובטיקה פעמים בשבוע

22/11/2009 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

אלינור פשוט תורידי את הגאנק פוד ,קולות וחטיפים למיניהם ותאכלי בריא. את תורידי במשקל. ותאכלי ירקות, פירות, דגים, אגוזים, שקדים, לחם מלא וכ'ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2009 | 18:05 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

בדיקת דם לפעילות הבלוטות פעילות גופנית מתונה והמלצה להגיעה לטיפול בריפוי עצמי לקבל הדרכה והכוונה בתזונה באורח חיים בריא ובפעילות גופנית מתונה בבריאות טבעית מדליה ודוד

20/11/2009 | 14:26 | מאת: אבא

שלום ביתי בת 13 חודשים. ינקה עד 10 חודשים ואז עברה למוצקים. התזונה שלה בריאה ואין בה גאנק פוד או ממתקים. לשימחתי יש לה תיאבון בריא מאוד והיא מאוד אוהבת אוכל. במיבנה גופה היא שמנמנה עד שמנה. האם הדבר מצביע גם על כך שתהיה שמנה בעתיד? האם יש משהו שעלי לעשות? או שמא מבנה גופה עוד ישתנה ואין לי צורך לידאוג? תודה מראש

22/11/2009 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

אבא שלום אם התזונה שלה בריאה ואתם נותנים לילדה אוכל בריא בלי סוכרים מזוקקים וגאנק פוד, אין ממש בעיה . הסר דאגה מלבך ותן לילדה לגדול בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/11/2009 | 07:04 | מאת: אבא

תודה טובה רק שאלה נוספת ברשותך- לא ציינתי כי הילדה יכולה לאכול כול היום. היא כול הזמן הולכת למטבח ומבקשת אוכל. האם עלי להגבילה ואיך יודעים כמה? המון תודה

20/11/2009 | 11:37 | מאת: שלום

בננה עם כוס חלב? זה מתאים יחד? או שזה הורס את ספיגת הסידן או משהו כזה?

22/11/2009 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום לא רואה בעיה טובה בר- שאן

23/11/2009 | 18:02 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

ארוחת הבוקר היא חשובה מאוד יש להקפיד על אכילת מגוון פרות העונה להתחיל אם החמוצים ךגמור אם המתוקים חלב הוא לא מיועד לבני אדם החלב הוא הגורם לחירור העצמות ובריחת הסידן מהגוף החלב רעל קטלני וגורם לכ 36 בוגי סרטן סופניים על פי מחקרו של פרופסור רוברט כהן החלב הוא הגורם לסכרת מ"1 בילדים שומר נפשו ירחק במקום החלב לשתות מיים חיים מיים זורמים ולעשות פעילות גופנית מתונה בבריאות טבעית מדליה ודוד

20/11/2009 | 08:51 | מאת: שולמית

שלום רב .אני מעוניינת לקחת ויטמינים ואני לא יודעת מה .אני בת 50 צמחונית וגם לא אוכלת דגים וביצים .לוקחת סידן, b12 חומצה אלפא ליפואית .אודה לכם מאוד אם תמליצו לי מה עוד לקחת .תודה רבה מראש .שכחתי לציין שאני אוכלת רק תזונה בריאה .כמו זרעי פשתן, אגוזים, חליטות תה ללא קפאין, אורז מלא, פירות, הרבה סלט ירוק.ועוד....

תזונה טבעית בשילוב נכון "תזונה מאוזנת/בריאה לאיכות ואריכות חיים באושר " אכלו "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". אכלו "כל מה שתרצו אבל לא כמה שתרצו" אכול 7 פעמים ביום למניעה שיבוש של תהליכי חילוף החומרים בגוף המזון לא בהכרח צריך להיות טעים ,אבל בהכרח צריך להיות מתאים לתאי הגוף כדי למנועה חימצון -עקה חימצונית- המקור לכול המחלות "תזונה מאוזנת/בריאה"- היא תערובת של אבות המזון ,המורכבת מארבע קבוצות המזון: ירקות 25% מומלץ על טריים בלבד פירות 25% העונה מומלץ על טריים בלבד חלבונים 25% ופחמימות, 25% אכול :מהירקות/ופירות- 5 צבעים - 5 טעמים 5 ריחות 5 צורות 5 מירקמים היינו = 25 סוגים מזונות המפעילים את מנגנוני הגנה בגופנו נגד החימצון - כל יום - וזו היא רפואה מונעת - ולא תדעו עוד מחלות בחיים שלכם . עשה גם פעילות גופנית. יש לזכור לאכול "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". בכמות של כ-20 גרם לקילוגרם משקל גוף הרצוי (ולא המצוי!) ביממה. בהנחה שמשקל גופך הרצוי 60 ק"ג 20x = 1 ק"ג ו-200 גרם מארבעה רבעים : ירקות+ פירות+ חלבונים + פחמימות (25% = 5x 60 גרם - כל אחת), שאתה אמור לאכול בסך הכול כ- 120 ביסים ("כזיתים" = 10 גרם בממוצע) בכ- 7 אכילות/ארוחות במשך היום . פרוט רב ומדייק יותר תוכל לקרוא בספרי :"סגנון חיים בריא"/"תזונה בריאה" כרך 2. של פרופ' יהודה קידר ניתן לרכוש את הספרים מדליה ודוד המרכז לבריאות טבעית פעילות גופנית מתונה פעילות גופנית בריאה -"בריאות טבעית" בתורת הצ'י-קונג =המדע והאומנות של הריפוי בתנועה ובאנרגיה. צ'י = אנרגיית החיים, קונג = שליטה. תורת הצ'י-קונג היא שיטת תנועה סינית לחידוש הנעורים ולמניעת מחלות, בדרך הוליסטית המשלבת עבודה על הגוף ועל הנפש תוך הקשבה לחוקי הטבע .

20/11/2009 | 15:22 | מאת: נעמי

מצטרפת לדעתה של דליה - לפי שיטת ד"ר שלטון, הגוף אינו יכול לנצל (להשתמש) בתוספים, והם עלולים לגרום נזקים. תזונה טבעית-צמחונית, רצוי אורגנית, פותרת ברוב המקרים את בעיית החוסרים. הבריאות נמצאת בטבע.

22/11/2009 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום איני מכירה אותך את אורח חייך ומצבך הבריאותי. אולם אם את בריאה ואוכלת מצויין מלבד B12 שלא קיים בצמחים את מקבלת הכל בתזונה אז למה תוספים ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2009 | 15:18 | מאת: יוכי

רציתי לשאול, האם יש לך עצה /טיפ אייך לשמור על עלים של פטרוזיליה/כוסברה/נענע במקרר? ניסיתי לעטוף בעיתון, לשים בשקית מחוררת- אך שום דבר לא עוזר כי לאחר מס ימים העלים משחירים.

22/11/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

יוכי שלום אכן כך נתת את כל העיצות הדרך היחדה היא פשוט להקפיא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2009 | 18:15 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

25/11/2009 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

יוכי שלום, בעתון יש עופרת ולכן לא רצוי לעטוף מזון כלשהו בעיתן. הקפאה הורסת את העלים ולכן גם זה לא פתרון. קבלי את העובדה שישנם עלים שמשחירים לאחר כמה ימים במקרר ותקני חדשים. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2009 | 09:42 | מאת: מרים

בוקר טוב אני סובלת משיעול עם ליחה כבר יותר מחודש וגם האף סתום לפעמים. רציתי לדעת מה עלי לעשות. איזה אוכל עלי לאכול. אני לא שותה ולא אוכלת מוצרי חלב פרה.אני אוכלת גבינות עזים ואלפרו סויה.שותה חליטות תה ולא שותה קפה. אודה לך על תשובתך.

22/11/2009 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום עדיף שתפסיקי עם החלב וכן ען הסויה .יתכן שאת אלרגית לסויה. שתי תה בבונג ואכינצאה . ןקחי פרופוליס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 23:38 | מאת: גל

שלום צביקה קורן: אני אדם לא בריא, שאוכל הרבה ולא מסודר, כלומר, משמית ארוכות לעיטים, בעיקר בוקר וערב. אני מעל משקל גופי בערך בין 15-20 קילו, ואני בן 20 ומשרת בצבא. נמאס לי פשוט לאכול הרבה כי אני רעב, ובעיקר כל השומנים בגוף וסימני המתיחה המכוערים. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות, כלומר, מה אתה ממליץ לי לאכול, כיצד ומתי, כדי שגם לא יהיה רעב ואוכל כמו חייה רעבה מאד, וגם כדי שהוכל להוריד במשקל בזמן הזה, ולשמור על אורח חיים תקין. תודה גל

19/11/2009 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום יש הרבה מה לעשות אם אתה באמת רוצה טיפ קטן לאכל מס' פעמים ביום אבל ארוחות קטנות. חשוב מאוד גם מה אתה אוכל. כאן יש מקום ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתשב אתך ותבנה תוכנית תזונה למצבך שתעזור גם לבריאותך וגם תוריד במשקל.אל תסתפק בטיפים מהפורום. נשמח אם תיצור קשר אתי 0546829699 או עם צביקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2009 | 09:18 | מאת: דליה

לגל שלום הוסיף על דברי טובה בנוסף על התזונה לך לבדיקות דם מקיפות ולפעילות בלוטת התריס התחל בפעילות גופנית מתונה בלבד למניעה ריפוי והחלמה פעילות גופנית בריאה -"בריאות טבעית" בתורת הצ'י-קונג =המדע והאומנות של הריפוי בתנועה ובאנרגיה. צ'י = אנרגיית החיים, קונג = שליטה. תורת הצ'י-קונג היא שיטת תנועה סינית לחידוש הנעורים ולמניעת מחלות, בדרך הוליסטית המשלבת עבודה על הגוף ועל הנפש תוך הקשבה לחוקי הטבע . אני מבטיח לך שתוך עד 6 חודשים אתה מאזן את מישקל גופך האתה מעלה את רמת החיסון =בריאות ואתה אדם בריא לחלוטין בריאות =חיסון תאי

18/11/2009 | 22:43 | מאת: ירון

שלום רב אני מתעניין בשיטת הפרדת המזונות (שלטון, הגיינה טבעית). יש עניין שעדיין לא ברור לי בנושא הפרדת סוגי עמילן שונים. האם הכוונה היא לאכול רק עמילן ממקור אחד (תירס או אורז או דלעת)? או שהכוונה היא שבאותה ארוחה יש לאכול מזונות עמילנים מקבוצה אחת בלבד. לדוגמא - קבוצת הדגנים או ירקות שורש עמילניים או פירות עמילניים (כמו דלעת) ? תודה מראש

19/11/2009 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום לפי שיטת שלטון אתה יכול לאכל את הפירות והירקות העמילנים שמנית יחד אבל לא עם סוכרים בגלל התססתם במע' העיכול . בברכה והצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 17:43 | מאת: למד

שלום רב, אני מעוניינת לקחת תוספי תזונה על מנת לחזק את המערכת החיסונית בדגש על עונת החורף הקרבה. ידוע כי יש לי רגישות לפניצילין,כמו כן סובלת מאסטמה מאוזנת ולא פעילה. יש לציין כי אינני אוכלת דגים כלל. איזה תוספים מומלצים לי? תודה!

19/11/2009 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

למד שלום איני מכירה אותך ואת אורח חייך, אך רק ממה שכתבת חשוב מאוד שתקחי חומצת שומן אומגה 3 (אלספה ) פעמים ביום ופרוביוטיקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2009 | 09:09 | מאת: דליה

למד שלום הגברת וחיזוק מערכת החיסונית ניתן בקלות ללא כול תוספי מזון בתזונה טבעית באורח חיים בריא ובפעילות גופנית מתונה לגבי אומגה 3 אלספה המלצה חמה מאוד לקחת אומגה 3 צמחי בלבד בגלל החלבונים מין החי ותערבות השמנים הנוספים באומגה 3 בכפסולות המלצה על זרעי פשתה המלצה על זרעי המרווה הבריאותית

18/11/2009 | 14:55 | מאת: אנונימי

האם יש ויטמין K בקולורבי? ואם כן, כמה?

19/11/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימי שלום אכן כן יש בברוקולי ויטמין K בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

בגבינת סויה (דמוית גבינה לבנה) יש שומן צמחי. טוב? רע? רשום 30% שומן צמחי. אני יודעת שגבינת סויה אמורה להיות בריאה. האם זה באמת כך? מה לגבי משמינה? אגב, לא כתוב שיש שם שומן טראנס, אבל כ6% שומן רווי.

אפרת שלום השמנה לא נובעת רק כי צרכת שומן. שומן מאוד דרוש לגוף וישנן חומצות שומן חיוניות שהגוף חייב לקבלן מהאוכל . דווקא אם נפסיק לאכל אותם נשמין. בסויה יש חומצת שומן טובה ולא טרנס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 07:55 | מאת: אתי

ירדתי במשקל 22 קילו,ואני כרגע בשמירה מקפדת. לאחרונה בכדי שלא אמשיך לרדת הוספתי לתפריט בערב 30 גרם ברנפלקס +חלב 1% היום נשקלתי ומופיע שעליתי 2 קילו. העיניין שגם אתמול נשקלתי ומאתמול להיום הייתה עלייה כזו. האמת,שאני מרגישה לאחרונה נפיחות בבטן אשר מקשה עליי מאוד,אבל נראה לי שזה מאכילת הירקות המרובה.??למרות שלא שיניתי כמויות מתחילת הדיאטה. היתכן גם שהנפיחות כתוצאה מנטילת הסיבים שאני לוקחת?

19/11/2009 | 05:14 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום יתכן שאת רגישה לחלב ולגלוטן שבחיטה . יש מקום לבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 01:06 | מאת: שולי

שלום רב .אני במשך כל יום אוכלת בין 5-6 כפות פשתן טחון .ביוגורט, בסלט ובמרקים. שאלתי היא למה בדיוק הפשתן בריא ?תודה רבה מראש .

18/11/2009 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום פשתן בריא מאוד כיוון שהוא מכיל ביחס הנכון חומצות שומן חיוניות לגוף אומגה 3 אומגה 6 . החשובות למוח למע' החיסון וכו' בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 22:38 | מאת: שולי

רב תודות על תשובתך.

17/11/2009 | 21:29 | מאת: שירה

שלום צביקה וטובה אני שומרת על אורח חיים בריא שכולל תזונה נכונה. יש לי מודעות וידע בתזונה מכיוון שזה נושא שקרוב אלי ומעניין אותי. בזמן האחרון יש לי גזים רבים ונפיחות גדולה בבטן. אני לא אוכלת מוצרי חלב,(פעם ב-גבינת עיזים) לא כרוב, לא כרובית, משתדלת להמנע מגלוטן (עושה לי נפיחות-הצטברות נוזלים בגוף) לא אוכלת פירות הדר, ממעטת בבשר(יותר דגים), לא אוכלת עגבניות. משתדלת לאכול בנחת, לאט וללעוס הרבה. עושה פעילות גופנית. שותה הרבה מים. יש לציין שאני מניקה את בתי בת השנה וחודשיים. תופעת הגזים קשה לי מאד מאד מכל הבחינות! התזונה שלי-לחם שיפון עם ריבה(שהפסקתי לאחרונה בגלל הסוכר הלבן) קצת שקדים, תמרים, אורז מלא, אפונה(אולי זה הקטניות?..) מלפפון, גזר,פלפל אדום, חסה, פטרוזיליה. לעיתים -תפוח, שזיף, טחינה משומשום מלא, ביצה אחת ביום. שאלותיי: 1) מה מבין המזונות שאני אוכלת יכול לגרום לגזים? אני יודעת רק על הקטניות. טחינה מלאה גורמת לגזים?? ירקות גורמים לגזים? 2) האם יש עוד סיבות לגזים? חוסרים בתזונה שלי?/משהו שלא קשור לתזונה? 3) האם יש מישהו מקצועי שאתם ממליצים עליו באיזור חיפה/צפון?(לא רוצה ללכת לכל אחד ולא יודעת למי לפנות!)

17/11/2009 | 23:17 | מאת: שירה

עשיתי חיפוש לגבי גזים בפורום ומצאתי תשובות שלכם לשאלתי. אז לפי מה שהבנתי הסיבות יכולות להיות: 1) רגישות לחיטה/חלב-כלומר-קושי בעיכול שלהם.שזה אני מקפידה לא לאכול. משתדלת. ואשתדל יותר מעכשיו... 2)קנדידה-איך אני יכולה לבדוק אם יש לי קנדידה ואם יש -כיצד ניתן לטפל בצורה טבעית בקנדידה? 3) מחלת מעיים-כנ"ל. איך בודקים? 4) חוסר אנזימטי. איך קורה שיש חוסר אנזימטי? לא קבלתי אנטיביוטיקה ושום תרופה.על איזה מוצר טבעי אתם ממליצים? 5) יכול להיות שאכילת יתר-מעבר למה שהגוף צריך-יכולה לגרום לגזים קשים כאלו ונפיחות גדולה בבטן? 6) ושוב אני שואלת: מחפשת מטפל/ת בתזונה טבעית מישהו ממש מומחה וטוב. באיזור חיפה/צפון. תודה מראש וסליחה על האורך. הבעיה ממש מטרידה.

18/11/2009 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

שלום חשוב לי לציין שישנם גורמים רבים היכולים לגרום לגזים במע' העיכול . חסר ודלדול של אנזימי עיכול. סטרס ,לחץ ומתח (קוראים לזה מעי רגיז) אל תשכחי שאת שנה וחצי לאחר לידה עצתי לך לקחת פרוביוטיקה חיידקים טובים (אפשר גארוצידופלוס של נוטרלייף. 1 ביום על בטן ריקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 19:52 | מאת: שירה

1) רגישות לחיטה/חלב-איך בודקים אם יש רגישות כזו והיכן? 2)קנדידה-איך אני יכולה לבדוק אם יש לי קנדידה ואם יש -כיצד ניתן לטפל בצורה טבעית בקנדידה? 3) מחלת מעיים-כנ"ל. איך בודקים? 4) חוסר אנזימטי. איך קורה שיש חוסר אנזימטי? לא קבלתי אנטיביוטיקה ושום תרופה.על איזה מוצר טבעי אתם ממליצים? 5) יכול להיות שאכילת יתר-מעבר למה שהגוף צריך-יכולה לגרום לגזים קשים כאלו ונפיחות גדולה בבטן? תודה מראש!

21/07/2015 | 22:45 | מאת: אבשלום ג'ו יפה (מעברי )

שירה שלום יישנם מאכלים שאת אוכלת שיוצרים את הגזים 1.פלפל חסה וכל הירקות והפירות בקליפתם --עלייך לקלף את כל הפירות והירקות כולל ענבים . 2. שקדים ואגוזים 3.הקשה של לחם השיפון . לקחת פרוביוטיקה על בסיס יומי . 4. לשתות חליטות של שומר ,קימל ,מרווה ,מנטה ונענע . ג'ינגר וקינמון 5. לא קפה ולא נס קפה בהצלחה !

17/11/2009 | 19:48 | מאת: יונית

שלום וברכה, אני מבינה שחומצה אוקסלית קיימת גם בקטניות ובאגוזים. 1. האם גם בשקדים? 2. אלו תחליפים מומלצים לצמחונים שאינם כוללים חומצה אוקסלית. תודה, ובריאות

18/11/2009 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

יונית שלום להלן אתר של כל המזונות המכילים חומצה אוקסלית http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/Other/oxalic.html ברגע שאת אוכלת אוכל מגוון אין לך חשש מהחומצה האוקסלית . לכן חבל שלא תאכלי מזונות אילו שהם חשובים מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 19:47 | מאת: עודד

שלום רב אני אוהב תרד ואוכל לעיתים קרובות. לאחרונה אני מרגיש בחילה מספר דקות לאחר אכילת התרד (גם חי וגם מבושל). האם הגיוני שהתרד גורם לבחילות? האם כדאי להפסיק לאכול תרד? תודה מראש

18/11/2009 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום נסה להפסיק וראה איך אתה מרגיש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 14:49 | מאת: adi

היי אני יותר משתמשת בקינואה מאשר בגריסי פנינה ורציתי לדעת אם אפשר להחליף ביניהם. אני מתכוונת לבשל מרק עדשים איורוודי ובמתכון רשום להשתמש עם עדשים וגריסי פנינה. אני מעדיפה את הקינואה שהיא יותר שימושית לי. בתודה מראש עדי

18/11/2009 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

adi שלום בוודאי שכן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן