פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/11/2009 | 14:45 | מאת: שלומית מירושלים

יש לי כולסטרול גבוה מאוד יחסית לגילי 240 ואני בת 57 מה עלי לעשות כי הכדורים גורמים לי להתכווצות שרירים נוראית שממילא יש לי נטיה לזה אבקש תשובה ממי שמבין ברפואה טבעית .

שלומית שלום בוודאי ובוודאי שכן חשוב מאוד שתגשי לתזונאית קלינית טבעית שתיתן לך תזונה ותוספי תזונה להורדת השומנים בדמך. יש הרבה מה לעשות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לשלומית בהחלט שכן בשיטה יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי בתזונה נכונה בפעילות גופנית מתונה ובשילוב מזונות ניתן להוריד את רמות הכולסטרול ולאזנו

17/11/2009 | 11:56 | מאת: מתחילה

שלום, התחלתי לקרוא את החומר העוסק בהיגיינה טבעית. עם מי ניתן להתייעץ מקצועית באזור נהריה/כרמיאל לגבי תפריט מתאים? תודה על תשובתך.

17/11/2009 | 14:41 | מאת: צביקה קורן

למתחילה שלום, תבררי במושב אמירים אולי אליהו לוי או מישהו אחר שם יוכל לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2009 | 10:13 | מאת: שרון

שלום! אני מעונינת להתחיל לקנות מזון אורגני, מכיוון שיש כמה חברות: הרדוף, אדמה וכו' אינני יודעת מה באמת אורגני ומומלץ. האם תוכלו לכתוב לי איזו חברה בטוח אורגנית?

17/11/2009 | 14:43 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, יש יותר מספק אחד ויותר מחקלאי אחד שמשווקים ומיגדלים מזון אורגני. אם זה ארוז, אמור להיות "הכשר" של עמותת "אגריאור" או גוף אחר שמפקח בנושא. גם הדוף, אדמה וליב משווקים מזון אורגני. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2009 | 05:57 | מאת: שולי

שלום רב .בעלי אוהב לשתות קפה כמה פעמים ביום ( הוא חולה סוכרת מאד גבוהה ).האם קפה מזיק בכלל ? והאם כן האם זה מזיק במיוחד לו ? תודה רבה .

17/11/2009 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום שתית קפה הרבה פעמים ביום כיוון שמעלה לחץ דם ומשפיעה חזק מאוד על מע' העצבים השפעה זו מתגברת במיוחד אצל אנשים חולי סכרת קשה. ממליצה מאוד להוריד את כמויות הקפה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 08:24 | מאת: דליה

הקפה לא נועד למאכל אדם בריא ובמיוחד לא לאנשים חולים ו/או חולה סכרת יש להוריד ומיידית את הקפה מתזונת כול חולה כולל חולים בלחץ דם נמוך המלצה חמה לחולי הסכרת לפנות לטיפול טבעי כדי להחלים ממחלה קשה זו המחלה פוגעת בכול כלי הדם בגוף עד מוות בברכת בריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

18/11/2009 | 01:03 | מאת: שולי

המון תודות לך על תשובתך הכנה והאיכפתית .

16/11/2009 | 20:19 | מאת: תחיה

שלום רב, מזה מספר חודשים שעברתי לתזונה צמחונית, וחלקית טבעונית, ז"א, צריכת החלב שלי מינימלית ביותר, נמנעת כמה שיותר, וכך גם צריכת הדגים והביצים. כמו כן כמובן שמנסה כמה שיותר לאכול מוצרים טובים מן החי וליהמנע ממזון מעובד, קמח לבן וכו'. אבל לצערי אני לא מצליחה ליישם היטב, קראתי את מחקר סין, את לאכול כדי לחיות, האוכל עושה את האדם ועוד, אבל עדיין איני יודעת איך ליישם. משום מה יש לי מצבים של נפיחות בבטן, של חולשה בשעות מוקדמות, של עצירות ועוד, אני גם חוששת ממצב של חסרים כמו B12 פריטין סידן מגנזיום אבץ ועוד.. הבנתי שכנראה אזדקק לייעוץ והדרכה, אך לצערי אני לא מוצאת כתובת לפנות אליה. אני מעוניינת בהדרכה כללית ממוקדת ויישומית לחיים, אין לי צורך בדיאטנית לאורך זמן או משהו כגון זה. האם תוכלו לכוון אותי להיכן לפנות כדי לספק את הצורך שלי ולא סתם לקפוץ למקומות לא נכונים לרצוני? תודה מראש...

16/11/2009 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

תחיה שלום, לא כתבת באיזה אזור בארץ את גרה. אם את באזור המרכז את יכולה להגיע אלי לקריית אונו או לטובה בבית אריה. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2009 | 11:43 | מאת: תחיה

16/11/2009 | 14:55 | מאת: אילנית

האם יש מכשיר שבודק ערכי ויטמנים בתבשיל? איך מצאו עד היום ערכים אלו? לדג' שבקוויאר יש 1400 בערך ויטמין A. איך מודדים באותו האופן ערכי כולסטרול, סוכר במזון.

16/11/2009 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

ישנן מעבדות מזון שמתמחות בנושא

15/11/2009 | 18:51 | מאת: אלוורה

שלום, מבקשת הסבר מהיא הרגישות לקמח חיטה, לצערי אני לא מוצאת חומר כתוב. אובחנתי "כנראה" כרגישה לקמח חיטה ואני הולכת קצת לאיבוד בשל חוסר חומר ואינפורמציה. בתודה אלוורה

16/11/2009 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם מזונות הנחשבים אלרגנים וישנם אנשים שאלרגיים (רגישים) למזונות מסוימים. חיטה היא בין המזונות המשפיעים לרעה (בתגובה אלרגית) על כמה אנשים. כדאי להימנע, אם זה מפריע לך בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 13:27 | מאת: לירון

שלום רב, שמי לירון ואני בת 30. כבר שנתיים שאני סובלת מכאבי בטן כרוניים- עשיתי את כל הבדיקות האפשריות- כולל בדיקת אלרגיות ובדיקת CT ולדברי הרפואה המערבית על פניו הכל נראה בסדר ולכן מדובר ב"תסמונת המעי הרגיז" ופשוט צריך ללמוד לחיות עם זה. אני סובלת מגזים אחרי ארוחות, כאבי בטן, נפיחות בבטן ועוד. אשמח לדעת כיצד ניתן להתמודד עם התזונה על מנת להפחית את התופעות. יש לציין כי אני אוכלת הרבה ירקות, רק דגנים מלאים ונמנעת ככל האפשר מקמח לבן ומזון שומני ומטובל. תודה רבה..

16/11/2009 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, יכולות להיות סיבות נפשיות ל"מעי רגיז" אבל אני מאמין שתזונה לא נכונה "מרגיזה" את המעי ולכן אפשר להרגיע אותו בתזונה נכונה. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 11:52 | מאת: דגנית

לבני יש תסמונות נפרוטית אי לכך הוא אינו יכול לצרוך מאכלים אשר יש בהם מלח, אוכל ביתי לא מהווה בעיה, מאחר ויש לי שליטה על כך, אך ישנה הבעיה מאחר ומדובר בילד של צורך בחטיפים כשאר הילדים, הייתי מעוניינת לדעת אם יש מקום שבוא אפשר לצרוך חטיפים ללא מלח ואפילו אולי דברים אחרים ונוספים תודה

15/11/2009 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

דגנית שלום, החטיפים המלוחים הם אסון בריאותי גם לילדים בריאים. אין להם שום ערך תזונתי והם עשירים במלח, חומרים כימיים ושמן מאיכות ירודה. מציע שתנסי למצוא תחליפים בריאים בחנות טבע. בנוסף כדאי להשקיע ביעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 11:22 | מאת: אהובה לאור

יש לי מחלת גאוט האם זה נכון שעלי להמנע מאכילת ירקות סולניים כולל עגבניות

15/11/2009 | 13:24 | מאת: צביקה קורן

אהובה שלום, התשובה חיובית ובנוסף כדאי להקטין מאד את כמות החלבון מהחי, המלח, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים ולהימנע מיין. מידע נווסף תוכלי לקבל ביעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך.. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 21:43 | מאת: מיכאל ברנתן

כמה זמן אחרי אכילת פרי על קיבה ריקה נתן לאכול ולא לגרום לתסיה, בקיבה. הכוונה היא לאכול את הפרי לפני ארוחת הבוקר.

15/11/2009 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, מומלץ להמתין לפחות שעה וחצי ואפשר גם שעתיים + כדאי לאכול את הפירות עם כמה שקדים, אגוזים, או זרעונים ואז אפשר לעשות הפסקה גדולה יותר. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 20:28 | מאת: מאיה

האם לחם קל ולחם שובע זה אותו הדבר או ערך קלוריות? האם אפשר לקבל תפריט תזונתי בזמן הריון ולשמור על משקל?

15/11/2009 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, לחם קל לא מומלץ בגלל שפע התוספים והחומרים שהופכים אותו ל"קל" ואוורירי. במיוחד לא בהריון. אני לא מכיר "לחם שובע". את יכולה לקבל תפריט אישי המותאם לצרכייך ביעוץ אישי אצל תזונאי/ת טבעי/ת באזור מגוריך. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 19:45 | מאת: מאיה

האם קוסקוס אורגני מלא הוא בריא יותר מלחם כי אין לו שמרים, שמן וכו'?

15/11/2009 | 13:16 | מאת: צביקה קורן

לחם הוא בעייתי לחלק מהאנשים ובחלק מהלחמים יש בו הרבה תוספים מלאכותיים ומלח.

14/11/2009 | 19:11 | מאת: ורד

אבקש לדעת האם שן הארי מפחית קולסטרול? האם הוא יכול להוות תחליף לכדורים מפחיתי קולסטרול simvacor?

15/11/2009 | 11:32 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, שן הארי (דנדליון) הוא צמח מרפא לו מיוחסות תכונות בריאותיות שונות כמו:טיהר כבד וכיס מרה וניקוי דרכי השתן והדם. הוא אנטי ראומטי, משתן, משלשל עדין ומחזק. לכן הוא משמש לטיפול בבעיות כבד ומרה בכלל זה דלקות וזיהומים, צהבת כרונית, עצירות קלה, זיהומים בדרכי השתן ואגירת נוזלים. הוא יכול לסייע בהורדת רמת הכולסטרול, אך בשום אופן הוא לא יכול להחליף (לצערי) טיפול תרופתי הניתן כשרמת הכולסטרול גבוהה. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 19:07 | מאת: סיגל

שלום רב .התחלתי לאכול תזונה בריאה מאוד . והורדתי את המתוק מהתפריט וגם את הסוכר בתה .( אני משתמשת עם סטיוויה ).שאלתי היא האם אפשר לקחת פורמולה מסויימת לזירוז חילוף החומרים ? ואם כן איזה ? תודה רבה .

15/11/2009 | 11:35 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, אני לא יודע מה כוללת "התזונה הבריאה" שלך. אם היא אכן טבעית ואיכותית, היא אמורה להשפיע בצורה חיובית על חילוף החומרים ואין צורך בפורמולה מסויימת. טיפ: תוסיפי סלק חי ומבושל לתפריט ותקפידי לשתות מים בכמות סבירה (לא קפה ולא תה רגיל. תה רגיל מאט את חילוף החומרים). אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 14:16 | מאת: לירון

מה לגבי תה ירוק? האם גם הוא מאט את חילוף החומרים?

14/11/2009 | 18:59 | מאת: שולי

תודה רבה מאוד על התשובה .יש לי שאלה נוספת ברשותך .את אמרת שאם מבשלים את הצנון הגזים יוצאים .נשאלת השאלה האם התכונות הבריאות של הצנון נשארות בו לאחר הבישול ? תודה רבה מראש .

15/11/2009 | 11:36 | מאת: צביקה קורן

שולי שלום, חלק מהויטמינים וכל האנזימים נהרסים, אבל נשארים בצנון מינרלים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 12:04 | מאת: חייל

שלום,אני חייל בתחילת הטירונות שלי ויש לי בעית עיפות, קשה לי להסתגל לזה שעובדים 18 שעות וישנים 6 שעות. האם יש איזה חומר טבעי שיכול לגרום לי להיות יותר ערני ? או גם תרופה לא מזיקה ללא מרשם. תודה מראש, חייל.

15/11/2009 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

לחייל שלום, אני לא עוסק בתרופות ולא אוכל לעזור בנושא זה. גם על משקאות מכילי קפאין אני לא ממליץ. חומרים מעוררים בתזונה הטבעית הם: תה רוזמרין עם קינמון וציפורן. תבלינים "חמים" וחריפים כמו: פפריקה חריפה, פלפל שחור, קינמון, ציפורן, כורכום, גי'נג'ר. אורגנו. חשוב לא לאכול ארוחות כבדות ולהימנע מלחם לבן וסוכרים. בהצלחה צביקה קורן

13/11/2009 | 21:44 | מאת: יהודה

סובל מזה חודש,באופן פתאומי,מבעיות בבטן.התחיל כנראה מוירוס,עבר ללחץ בלתי פוסק בקיבה ולקשיי נשימה.הריאות,לחץ הדם,החימצון,הלב-נבדקו ובסדר.בגסטרוסקופיה נמצא דלקת בתריסריון ובקיבה.נלקחה ביופסיה.טרם ניתן טיפול,למעט אומפרדקס,20מג,2Xביום,שבינתים לא שינה דבר במצבי. די קראתי על מאכלים בסיסיים/חומציים,ובכ"ז די מבולבל:חלב-טוב לקיבה?דיסת שבלת-שועל(על מים)+סילאן ופירות יבשים-טוב?מיץ תפוחים-חומצי או בסיסי? כמעט כל דבר שאני אוכל-בטני מתנגדת.יש מיחושים.לחץ בקיבה.ואז:קושי בנשימה. כל זה חדש לי,מבלבל ומלחיץ. מה מותר ,מה אסור,מה לא רצוי?? אנא,עיזרו לי.

15/11/2009 | 13:15 | מאת: צביקה קורן

יהודה שלום, למצבך דייסת שיבולת שועל (גסה) זה מצויין, אבל בלי המתקה ובלי פירות יבשים. אתה יכול להוסיף קינמון ומעט ג'ינג'ר (זנגביל). תבדוק אם התבלינים לא מחמירים את הכאבים. תפוז ופרות הדר, לא מומלץ. ממולץ מזון בסיסי עשיר בירקות חיים ומבושלים ובפירות (חוץ מפרי הדר, עגבנייה, שזיף, פיטנגו ופירות חמוצים אחרים). מומלץ לקחת תוסף פרוביוטיקה (אצידופילוס ודומיו) ולאכול יוגורט עיזים או יוגורט "ביו". מומלץ להקטין את כמות המלח והתבלינים החריפים! מומלץ מ א ד לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

13/11/2009 | 19:43 | מאת: מורן

יש לי שיער דליל ובחודשיים האחרונים יש לי נשירה ממש גדולה ועשיתי בדיקות ואין לי חוסר בכלום, מה אני עושה? הבנתי שאולי הנשירה היא עקב קרקפת שמנונית אבל איך אני בודקת את זה? תודה רבה!

13/11/2009 | 20:00 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ישנן סיבות רבות מלבד חוסרים תזונתיים (מתח, מחלה מקומית, תורשה, אלרגיה לשמפו, שינויים הורמונאליים ועוד). מציע שתפני לרופא עור ובמקביל ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

12/11/2009 | 21:54 | מאת: אלה

שלום, מה ההבדל ביו סילאן, דבש ומזון מלכות, מבחינת יתרונותיהם לעומת חסרונותיהם הבריאותיים? תודה. אלה

13/11/2009 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אלה שלום הסילאן, המופק ממיצוי פרי התמר, אינו ריבה או דבש אלא סירופ – מיץ תמרים מרוכז, שמופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. מרקמו נוזלי, דומה לזה של דבש, אולם טעמו עדין ומתון יותר והוא מכיל ריכוז סוכרים גבוה מאוד. . דבש הוא נוזל סמיך, דביק ומתוק שצבעו חום זהבהב, המופק מצוף פרחים על ידי דבורת הדבש עשיר בסוכרים ויש בו מעט ויטמינים ומינרלים. זהו מזון מרוכז ועשיר בחלבונים, פחמימות,שומנים, מינרלים וויטמינים. בכוורת הוא משמש להזנת הדבורים בשלב ההתפתחות הראשוני, המלכות ניזונות ממנו עד להתבגרותן המלאה (מכאן שמו), והוא מעניק להן פוריות ותוחלת חיים גבוהה. לכן למזון מלכות מיחסים יותר תכונות טרפויטיות בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

15/11/2009 | 11:56 | מאת: אלה

שלום, בתשובתך על הדבש כתבת ברישא שיש בו מעט ויטמינים ומינרלים, בעוד שבסיפא כתבת דבר הפוך, שהדבש עשיר בויטמינים ובמינרלים. האם נפלה טעות? מה האמת בעניין זה? מאידך, בתשובתך על הסילאן לא ציינת בכלל את קיומם של ויטמינים ומינרלים (הרבה? מעט?) בו, אם יש כאלה. האם סילאן עני/עשיר במינרלים (כמו דבש)? אודה על הבהרתך. אלה

12/11/2009 | 17:39 | מאת: שולי

שלום רב. בעלי מאוד אוהב צנון אבל לא אוכל מהסיבה שזה עושה גזים. שאלתי היא האם ישנה איזו שהיא דרך להוציא את הגזים מהצנון? תודה מראש.

13/11/2009 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום הדרך היחידה היא בישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב, רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית (ולא סיפורים מאיזה משווק) על המוצר הקרוי אינטרה. http://www.intra.co.il האם תמציות כאלו באמת יכולות לעזור לגוף כפי שטוענים? האם נעשו אילו מחקרים בלתי תלויים בנושא? האם זה תוסף מזון לגיטימי ומומלץ? וגם - שאלה זו מופנית לכל הקוראים בפורום - האם מישהו נתקל בכתבה/מאמר רצינים של מקור מהימן בנושא? בתודה מראש והמשך יום מצויין, יניב

יש כיום מוצר טוב יותר שנקרא מונה וי שהוא משקה המורכב מ 19 פירות שונים שבראשם אסאי acai berry שילוב של כל 19 הפירות מהווה סינרגיה מושלמת לבריאות טובה ולתשתית בריאותית טובה יותר

יניב שלום, אני מתנגד לשימוש באינטרה ובכל "תרופות הפלא" שצצות חדשות לבקרים (כמו למשל המוצר "הטוב יותר" שהזכירה יוכי). במקרה של אינטרה מדובר במשקה המורכב מ 23 תמציות של צמחים שונים שחלקם סותר זה את פעולתו של זה. יש בו חומרים שמעלים לחץ דם ולכן הוא אסור לאנשים בעלי יתר לחץ דם. ברפואת הצמחים לא נהוג לערבב כל כך הרבה צמחים עם איכויות שונות ומנוגדות. לא ידוע לי אם היו מחקרים בנושא, אבל מבלי לבקר באתר שציינת, אני בטוח שהמשוקים הנמרצים מצאו פרופסור(ים) או מחקר(ים) מטעמם שתומך במוצר. מומלץ להימנע! בהצלחה צביקה קורן

11/11/2009 | 19:07 | מאת: ...

שלום אני רוצה לדעת האם זה תקין שנערה בת 13 -14 שגובהה 1.55 תשקול 47 ? תודה .

13/11/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

למחבר שלום לנערה יש משקל תקין . אם אתה רוצה לבדוק זאת בעצמך כנס למחשבוני תזונה בגוגל (אולימפוס) ותוכל לחשב בעצמך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

11/11/2009 | 15:53 | מאת: elad

כשמבשלים עם פפריקה הסגולות שלה יורדות?

11/11/2009 | 17:26 | מאת: טובה בר-שאן

elad שלום בבישול חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. אולם רב המינרלים ופיטוכימיקלים אחרים נשארים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2009 | 13:09 | מאת: גל

שלום אשמח לעצות לאיזה סוגי מזונות עלי לפנות, כדי להגדיל את כמות החלבונים בתזונה שלי. זו תקופה ארוכה מאוד שהתזונה שלי מתבססת על ירקות פירות ודגנים. כרגע אני מתחזקת לאט לאחר הפלה שהיתה מאוד קשה לגוף שלי, הורדתי הרבה משקל, וכל השרירים שלי נחלשו משמעותית. הבנתי שאני צריכה לאכול יותר חלבונים, אבל יש לי בקשה מיוחדת - מכורח תקציב מועט ומוגבל ביותר, האם אתם, כאנשים שמתעסקים בתזונה טבעית, יכולים לזרוק לי כמה טיפים לאיך לצרוך יותר חלבונים אבל ממקורות זולים? אני מניחה שזה יהיה מבוסס על קטניות, כי אני לא אוכלת בשר ביצים או דגים שלא באו ממקור הומני וזה מייקר את העניין מאוד. גם הוראות לגבי כמויות ליום וכו יעזרו לי כי אני רוצה באמת לבנות לי תפריט מסודר, לתקופת ההתחזקות... אהבה בכל:)

11/11/2009 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום את נתת את התשובה בעצמך. הרבה עדשים, אפונה, חומוס, שעועית ירוקה, טופו, קינואה , אגוזים, שקדים . יתנו לך חלבון. למשל צלחת מגדרה (עדשים עם אורז מלא )תיתן לך חלבון מלא ומזין והארוחה אינה יקרה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום בן 37 גובה 176 ס"מ משקל 55 וממשיך לרדת . במהלך 5 השנים האחרונות ירדתי ממשקל 69 ק"ג עד ל 55 ק"ג. קיימת בעיית בליעה לא ברורה (יתכן ופסיכולוגית) נעשו בדיקות לקיבה ולוושט ,הכל בסדר. אוכל מאכלים קשים אך עם לעיסה ארוכה מאד ,לכן אוכל מאד לאט,לעיתים מתעייף מהלעיסות ומפסיק לאכול,למרות שעדיין רעב. ניסתי מספר פעמים לעשות דיאטה להשמנה דרך תזונאית מהקופה.אך היה לי קושי להתמיד בגלל בעיית הבליעה.היום אני נחוש יותר בגלל הירידה המתמדת במשקל לרמה נמוכה מאד.לסיכום מעוניין בדיאטת השמנה וכן תוספי מזון "טעימים שיעזרו לי לצבור מספר קלוריות רב בכדי לחזור למשקל נורמלי (לפחות 65 קג). תודה רבה על העזרה

אמיר שלום אולי יש מקום לעשות שינוי בסוג האוכל דווקא לעבור מאוכל קשה שיוצר לך בעיית בליעה לאוכל מימי יותר כמו מרקים (אפילו שעברו טחינה וריסוק המכילים מרכיבים חשובים כמו ירקות, עדשים, חומוס וכו' ), במנות קטנות יותר פעמים ביום. הרעיון לאכל אוכל שהוא בריא לך ומספק לך את מה שאתה צריך ולא סתם להשמין. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

10/11/2009 | 17:18 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 16 ו8 חודשים. במרץ אני אהיה בת 17 הגובה שלי הוא 1.71 המשקל הוא 51 זה בסדר לגילי? האם אני אמשיך לגבוה?

10/11/2009 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, משקלך תקין וכנראה שגם תמשיכי לגבוה. בהצלחה צביקה קורן

10/11/2009 | 17:08 | מאת: אלעד

קראתי רבות על שמן קוקוס וסגולותיו הרבים..האם אותם סגולות קיימים גם באגוז הקוקוס עצמו?

10/11/2009 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, לדעתי כן, מכיוון שאת השמן מפיקים מהאגוז. מחקרים אחרונם מייחסים לשמן הקוקוס תכונות משפרות בריאות והוא נמצא כמסייע להרזייה. בהצלחה צביקה קורן

11/11/2009 | 08:28 | מאת: בתיה מרום

להעלאת ההמוגלובין אני יודעת שמומלץ לאכול כל יום 3 משמשים ו-10 שקדים שהושרו לילה קודם במים, מעולה לתקופת ההריון ותוך 15 ימים מבחינים בעליה של ההמוגלובין. ממליצה לנסות עד היום זה מאוד הצליח לכל מי שניסה.

10/11/2009 | 12:30 | מאת: נועה

שלום צביקה וטובה, זקוקה לעזרתכם: למרות שאני אוכלת תזונה טבעית ומאוזנת הכוללת בין השאר מולסה (עם לימון להספיג ברזל), עדשים, אגוזים (כולל ברזול וזרעי פשתן), עלים ירוקים, עשב חיטה, מוסיפה פלורדיקס, לעתים אוכלת גם בשר הודו או כבד, לא שותה קפאין לחלוטין, לא אוכלת מקורות ברזל עם תרד....לא סוכרים, לא קמחי חיטה בכלל, מעדיפה דגנים מלאים ולחמי שיפון. לא מצליחה להעלות המוגלובין למעל 11.1. לי זה לא מפריע, יש לי אנרגיות, שוחה, מתרגלת יוגה, אבל מתכננת הריון בקרוב. בהריון הקודם ירדתי ל 8.6... גם הטסיות ירדו למתחת ל 100,000. מה עוד אני יכולה להוסיף שלא הוספתי? האם יכולה להיות בעיה בספיגה? המון המון תודה, נועה.

10/11/2009 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

נועב שלום, ראשית אני שמח שיש לך ידע תזונתי מרשים. אני מניח שאת לא מעשנת ולא שותה אלכוהול... לשאלתך, אני מציע שתמשיכי בתזונה איכותית ומאוזנת ותוסיפי מיץ ירקות (בין הארוחות - לא בזמן הארוחה). בנוסף תקחי כדור של "ברזל עדין" יחד עם B קומפלקס, או כדור המכיל B12, חומצה פולית וויטמין B6. אם תהיה בעיה חריפה במהלך ההריון - תאכלי כבד בקר פעם או פעמיים בשבוע. בהצלחה צביקה קורן

11/11/2009 | 11:46 | מאת: נועה

נכון, אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול... אחפש את הוויטמינים ואיישם. גם אבוא לספר מה נהיה! שוב תודה נועה.

12/11/2009 | 08:46 | מאת: נועה

10/11/2009 | 12:20 | מאת: אתי

קראתי שזרעי פשתן שלמים,מסייעים לעצירות. איך זה עובד בדיוק? והאם זה אכן מסייע לעצירות? מוסיפים לסלט או ליוגורט? כף ביום או יותר? מבחינה קלורית,מהם הנתונים לכל כף? תודה רבה, נ.ב מבחינת שתייה מספקת,זה בסדר כי אני שותה קרוב ל-3 ליטר מים ביום

10/11/2009 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה כונה ולא עם "תרופות". השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות". לשאלתך - צריך להשרות כף זרעי פשתן בכוס מים בשעות הערב ולשתות בבוקר את המים. הוספת זרעים שלמים לסלט לא מועילה במיוחד. בהצלחה צביקה

14/11/2009 | 19:10 | מאת: טובה

לא לאכול זרעי פשתן שלמים כי הם לא מתעכלים. רק זרעי פשתן טחונים .ולשמור בהקפאה במשך חודש .אין להם ערך קלורי ועדיף 3-4 כפות ליום לערבב במוצרי חלב ובסלטים.

10/11/2009 | 07:58 | מאת: דליה

שלום רב אני בת 60- תוצאת הויטמין D שלי 31.3 האם זה נמוך וצורך טיפול? ואם כן איזה תודה

10/11/2009 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, הרמה שציינת גבולית-נמוכה. כדאי להתחיל עם חשיפה מתונה לשמש וטיפול תזונתי, או עם תוסף מזון. במקביל תפני גם לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

09/11/2009 | 22:06 | מאת: טל

שלום שמעתי שבצרבת עוזר כפית סודה לשתיה עם מים,אבל..גם שמעתי שאסור לשתות משקאות מוגזים.. מה נכון?ומה מומלץ

09/11/2009 | 22:34 | מאת: טל

שלום

10/11/2009 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אפשר לשתות סודה לשתייה, אבל כדאי לשמור כל כללים לתזונה נכונה ואם יש צורך לאכול 5-10 שקדים שהושרו במים. בהצלחה צביקה קורן

09/11/2009 | 14:46 | מאת: שרון

לאחרונה אני סובל מרעידות קלות מאד בעפעפיים וראיתי דעה מסויימת הטוענת שזה איתות לחוסרי תזונה מסוימים .אני ישן ביממה כ8 -9 שעות וזה לא מעייפות .ואני לא צורך קפאין כמעט. מה ידוע לך על תופעה זאת ? בתודה מראש שרון.

10/11/2009 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

אחרת הייתי עונה לך. לדעתי אין קשר לתזונה (בהנחה שתזונתך טובה ומאוזנת)

11/11/2009 | 13:26 | מאת: גל

מחסור במגנזיום גורם לרעידות לא רצוניות בשרירים, בייחוד קטנים, גבות, קצוות העיניים... אני לא זוכרת כרגע בעל פה מידע מקיף, אבל כשאת בודקת על מזונות עם מגנזיום חפשי גם מזונות עשירים באבץ וקובאלט. אם אני זוכרת נכון, שניהם תורמים לספיגת המגנזיום בגוף. יש גם קשר בין מגנזיום וסידן, כשסופגים הרבה מהאחד זה מפחית את הרמות של השני בגוף, אז גם לבדוק שאת אוכלת מספיק סידן מגנזיום אפשר למצוא באפונה, שקדים, עלי סלק, נראה לי שגם סלק.

09/11/2009 | 02:19 | מאת: שרון

האם שיבלות שועל אינסטנט היא גם פחמימה מורכבת ויש לה את הויטמינים הדרושים והסיבים כמו של היותר גסה? (אותה אני מכינה עם מים רותחים ומעט חלב ללא בישול) דרך אגב אינני אוהבת את הגסה בכלל.

10/11/2009 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

שרון שךום, עדיף לצרוך שיבולת שועל גסה ולא אינסטנט שזה סוג מעובד ונחות מבחינת ערכים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

09/11/2009 | 01:29 | מאת: מאי

שמעתי שפריכיות אורז הן אוכל מעובד וזה לא מומלץ למי שרוצה לאכול תזונה טיבעית. האם זה נכון? מדובר על פריכיות אורז מלא או כוסמת

10/11/2009 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, פריכיות אורז הן אכן מזון מעובד. אפשר לשלב אותן בתזונה היומית. רצוי לבחור מפריכיות מאורז מלא וללא מלח. בהצלחה צביקה קורן

09/11/2009 | 00:54 | מאת: שרינה

שלום לך שאלתי האם לחם מחיטה מלאה קל שאני מכינה בטוסטר קופץ בדרגה חזקה פוגע בערכים התזונתיים של הלחם? אם הטוסט עדין יותר זה משמעותי? האם עדיף לאכול פרוסה טריה ולא בטוסט? בתודה מראש שרינה

10/11/2009 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

שרינה שלום, הלחם הוא מזון מעובד וברוב סוגי הלחם יש תוסים. קליה בטוסט לא משפרת את ערכו התזונתי. בהצלחה צביקה קורן

11/11/2009 | 22:28 | מאת: שרינה

אינני מבינה מה זה תוסים? ולא שאלתי אם הקליה של הלחם משפרת אלא האם פוגעת בערך התזונתי בתודה מראש שרינה

08/11/2009 | 19:11 | מאת: מנשה קל

יתרונות התרד במגנזיום ובלוטאין.האם חייבים לבשל או שניתן לאכול עלי תרד חיים?

08/11/2009 | 21:15 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, תרד רצוי לבשל. הלוטאין, המגנזיום והברזל של פופאי לא נהרסים... בהצלחה צביקה קורן

09/11/2009 | 19:13 | מאת: מנשה קל

תודה.קל לי(וטעים) לאכול תרד חי.האם אני מפסיד משהו חשוב?

08/11/2009 | 09:54 | מאת: שירית

זה זמן רב שאני סבלת מבעיות שונות בקיבה כולל פרזיטים ואמבות. שני סיבובים של אנטיביוטיקה לא העלימו את הבעיה. להרגשתי אני סובלת כבר זמן רב גם מקנדידה בקיבה. הייתי אצל נטורופתית שנתנה לי תמצית זרעי אשכוליות ושמן אורגנו בנוסף לדיאטה שאיננה מתאימה לקנדידה. רופא המשפחה שלי מסרב לאשר את השימוש בתמצית זרעי אשכוליות מאחר ולדבריו זה מתנגש עם סטטינים שאני לוקחת. במפגש השני עם הנתורופתית היא שינתה לי את הדיאטה ונתנה לי כמוסות שום במקום תמצית זרעי האשכוליות. אני אלרגית לריח השום ולדבריה אין בעיה שאקח כמוסות ללא ריח. לי ידוע שהכמוסות ללא ריח אינן אפקטיביות. אני מבולבלת ודי מיואשת. מה תוכלו להציע לי?

08/11/2009 | 13:46 | מאת: צביקה קורן

שירית שלום, אני לא בטוח שבתמצית זרעי אשכוליות מצוי החומר המשבש את תפקוד הסטטינים (המצוי במיץ האשכולית), אבל אם הרופא אמר תפעלי בהתאם להנחיותיו. לגבי השום - אפשר לקחת גם כמוסות ללא ריח. בכל מקרה החומר הפעיל והמועיל בשום קיים רק בשום טרי שכותשים אותו לתוך סלט או טחינה ואוכלים תוך חמש דקות. ישנם פתרונות טבעיים אחרים לטיפול בפרזיטים ואמבות (בהנחה שאת רוצה להימנע מתרופות כימיות). אני מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

26/02/2011 | 18:18 | מאת: בעז

לאחר הרבה נסיונות הגעתי לפורמולה הבאה: 1. הפסיקי בהדרגה כל תרופה שאת לוקחת! הן משבשות באופן חמור את מנגנוני הגוף! 2. תפריט טבעוני בלבד. ללא אלכוהול תה קפה. 3. אסור ל-ח-ל-ו-ט-י-ן : שום דבר שיש בו רמז של מתיקות. 3. הוסיפי פעילות גופנית פעמיים ביום להאצת חילוף חומרים. 4. תמצית זרעי אשכוליות שלוש פעמים ביום. חשוב מאד! החלמה מהירה בתוך שלושה חודשים. כבר כשהגזים נפסקים המרץ ושמחת החיים חוזרים! איזה כיף!

יש לי ילד בן 10 אוטיסט . ואני נותנת לו מיץ עשב חיטה באמצע הלילה -מעירה אותו משינה נותנת לו 2 כפות עשב חיטה יחד עם מיץ תפוחים . (קראתי שאחת מהתכונות של מיץ עשב חיטה -שזה מנקה מתכות רעילות ...ומאידך שלאוטיסטים יש כספית שהגוף לא מצליח להוציא החוצה..) אשמח לעצות בנושא...

08/11/2009 | 13:40 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, לא מומלץ לתת מיץ עשב חיטה לפני השינה ובוודאי שלא באמצע הלילה. באמצע הלילה אפשר לשתות מים ורק אם יש צורך בכך. תזונה נקייה מרעלים וחומרי הדברה תסייע למניעת הצטברות רעלים בגוף. אין צורך להוסיף כל מיני "תרופות". בהצלחה צביקה קורן

08/11/2009 | 00:51 | מאת: שרון

לאחר חיפושים נרחבים לא מצאתי ולו מקור אחד המציין כמה מ"ג ברזל יש במולסה ? לכן אני פונה אליך בתקווה שתספק לי מידע על מידת ערך הברזל המצוי במולסה וכן רציתי לדעת מהו ערך הברזל המצוי בסילאן ? שאלה בנושא אחר : לאחרונה אני סובל מרעידות קלות מאד בעפעפיים וראיתי דעה מסויימת הטוענת שזה איתות לחוסרי תזונה מסוימים .אני ישן ביממה כ8 -9 שעות וזה לא מעייפות .ואני לא צורך קפאין כמעט. מה ידוע לך על תופעה זאת ?

08/11/2009 | 13:36 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, להלן פירוט המינרלים שנמצאים במאה גרם מולסה: ברזל יש 4.7 מק"ג" שהם כ 26% מהצריכה היומית (ברור שלא אוכלים 100 גרם ביום, אבל זה אחד המקורות הטובים למינרלים ובמיוחד לסלניום שהוא נדיר במזונות הצמחיים). Calcium205mg20% Iron4.7mg26% Magnesium242mg61% Phosphorus31.0mg3% Potassium1464mg42% Sodium37.0mg2% Zinc0.3mg2% Copper0.5mg24% Manganese1.5mg77% Selenium17.8mcg25% בהצלחה צביקה קורן

07/11/2009 | 20:40 | מאת: אמא

ביתי בת17-8 וגובהה 154 האם יש מה לעשות בנושא הגובה?

08/11/2009 | 13:38 | מאת: צביקה קורן

לאימא שלום, לא ידוע לי על פתרון תזונתי. נסי לפנות לרופא מומחה (אנדוקרינולוג), למרות שנראה לי שהיא כבר די מבוגרת לטיפול הורמונלי.. בהצלחה צביקה קורן

07/11/2009 | 13:29 | מאת: משה

שלום מה גורם לסתימת מעיים באפרסמון ? הקליפה הקשה קצת? הפרי עצמו? או שאוכלים אותו לפני שבשל? אני אוכל לפעמים 8 יחידות אך- בשל בשל מימי ורך מאד תודה

07/11/2009 | 20:35 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, לפני כמה שנים היו מספר מועט של מקרים של סתימות מעיים והן קרו לאנשים עם בעיות במערכת העיכול שאכלו שני אפרסמונים או יותר. האשמה נפלה על הסיבים הרבים שנמצאים באפרסמון. בכל מקרה 8 יחידות ביום זה מוגזם. אפשר להסתפק ב 1-2 , לגוון ולהעשיר את התזונה בפירות אחרים. בהצלחה צביקה קורן

07/11/2009 | 13:13 | מאת: דן

שלום ארטישוק ירושלמי מה הדרך הטובה ביותר לאכלו בלי לנפח הבטן , ושיהיה הכי פחות גזים . 1)מקולף חי.כמו שהו 2)מבושל ( מאודה) עם הקליפה 3)אפוי בתנור עם הקליפה 4) האם לכולם עושה גזים? או אני מגזים בכמות לארוחה ( בערך 380 גרם) + סלט . ולפעמים מוסיף ת"א בינוני+ בטטה.לארוחה זו . תודה

07/11/2009 | 20:37 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, ארטישוק ירושלמי גורם לגזים אצל הרבה אנשים. רצוי לבשל אותו באדים או במים. תיבול עם תערובת טחונה של זרעי שומר, קינמון, כוסברה והל עשויה להפחית את כמות הגזים. בהצלחה צביקה קורן

07/11/2009 | 12:55 | מאת: לי

שלום, לאחרונה הנני סובלת מעצירות. ידוע לי שצריך לשתות הרבה מים כדי לא לסבול מעצירות. כמו כן בתקופה האחרונה אני שותה הרבה ספלים (כ-8 ביום)של מים חמים עם קינמון(לפעמים אני מוסיפה מעט מאוד חלב. רק קינמון, בלי סוכר.בנוסף אני שותה עוד כליטר מים קרים ביום כך שאין לי בעיה של חוסר בצריכה של נוזלים. האם יכול להיות שזאת הסיבה לעצירות? כי הרי אני כן מכניסה לגוף נוזלים- אז האם המים החמים יכולים להיות הסיבה לעצירות? האם הם מיבשים את הצואה, המעי? תודה.

07/11/2009 | 20:31 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, שתיית מים, חמים או קרים לא גורמת לעצירות. הסיבות לעצירות רבות ומגוונות ולתזונה לרויה יש חלק רב בזה. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "עצירות". בהצלחה צביקה קורן

06/11/2009 | 23:36 | מאת: נופר

שלום! יש לי שיער דק ומתולתל יש דרך אולי שהשיער יהיה יותר חלק- "דרך בריאה", אתה תוכל בבקשה להמליץ על קרם לשיער כדי שהשיער לא יראה "נופל"

07/11/2009 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

נופר שלום, אני מתמצא בתזונה טבעית ולא בקרמים ובתרופות לשיער. נסי למצוא פורום העוסק בנושא. בכל אופן, תזונה עשירה באבץ, ברזל וויטמין B עשויה להועיל. בהצלחה צביקה קורן

06/11/2009 | 12:00 | מאת: שלומית

שמעתי על מיצוי של זרעי אשכולית שעוזר לחיזוק המערכת החיסונית.האם נכון? אם כן - האם אפשר לתת לתינוקת בת 8 חודשים?

07/11/2009 | 20:23 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, התמצית מרוכזת וחריפה - אני לא ממליץ לתת לתינוקות. התמצית מיועדת בעיקר לטיפול בפטריות קנדידה במעיים. לדעתי ישנם פתרונות יעילים יותר לחיזוק המערכת החיסונית במסגרת התזונה הטבעית. אני לא מעודד שימוש ב"תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

05/11/2009 | 22:14 | מאת: איילת

צביקה וטובה שלום בשנה האחרונה עברנו לקנות אוכל אורגני: ירקות, ביצים, בשר טחון, חלב וקצת פירות. רק מה? יקר. ההכנסה שלנו מצומצמת וההוצאה על האוכל האורגני משמעותית מאוד בשבילנו. אני בשום אופן לא רוצה לוותר על האורגני, כי אני מאמינה שלטווח הרחוק זה ישתלם, אבל אני זוכרת שקראתי פעם רשימה של ירקות ופירות על פי רמת הריסוס בהם - יש כאלו שמרוססים מאוד (כמו שום לדוגמה) ושומר נפשו ירחק, ויש כאלו שלא כל כך מרוססים ולא נורא אם קונים אותם בסופר או בשוק. האם תוכלו לעזור לי לאתר רשימה כזו?

06/11/2009 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, שמעתי על הרשימה שציינת אבל אין לי גישה אליה. אני אציע לך כללים יותר פשוטים, בחלוקה לארבע קטיגוריות. 1. הכי מרוסס: עלים ותפרחות: חסה, פטרוזיליה, ברוקולי, כרובית, תות שדה וכד'. הצמחים האלה פגיעים למזיקים ולכן מרוססים יותר - כדאי מאד לקנות אורגני. 2. מה שגדל מעל האדמה: ירקות ופירות. מרוסס. כדאי אורגני. 3. מה שגדל מתחת לאדמה: שורשים למיניהם. רצוי אורגני. .4. קליפים: בננה, צבר, אבטיח, מלון, אבוקדו, פרי הדר וכד'. אפשר "להתפשר" ולא לקנות אורגני. בהצלחה צביקה קורן

05/11/2009 | 17:51 | מאת: עוגות/עוגיות

תועלת תזונתית? זה מחזק? זה תורם משהו?

05/11/2009 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

העוגה הממוצעת מכילה כמה חומרים מזיקים כגון: סוכר לבן, קקאו, מרגרינה, צבעי מאכל ותוספים נוספים. כדאי להימנע, או להקטין את הכמות למינימום.

04/11/2009 | 18:15 | מאת: מיכל

שלום רב, בבדיקות דם נמצא שה B12 הוא 215, ידוע לי כי האידיאל הוא 400 אני לוקחת ויטמינים, magasorb b-complex 50 (בעברית כתוב קומלקס ויטמיני בי בצורת קו אינזימים) כדור אחד שלוש פעמים ביום האם לדעתך זה מספיק כדי להשלים את החוסר של ויטמין B12 בגופי?

05/11/2009 | 16:37 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, שלושה כדורים ביום נראה לי ממש מוגזם. תתחילי לקחת כדור אחד למציצה של B12 ובמקביל תפני ליעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה קורן

שלום. יש לי בעית ליחה קבועה בגרון. עם צורך לירוק, או לקנח את האף עשרות פעמים ביום. אני בת 40. אוכלת יחסית די מעט. תזונה דלת שומנים. אשמח לדעת אילו מזונות גורמים לליחה, כדי שאפסיק אותם. תפריט יומי כולל: דגני בוקר+ חלב עיזים. פיתה +ביצה +ירקות (עגבניה, מלפפון, זיתים, גזר) +קוטג' או חמאה. שוקולד מריר מרק עוף מידי פעם אורז או פסטה.

05/11/2009 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, יש קשר לתזונה, אם הסיבה היא תזונתית. אני מציע שתפני לרופא המשפחה או לא.א.ג לבדיקת קיום חיידק שגורם לליחה. אם זה יישלל - תורידי מוצרי חלב וסוכרים למשך 3 שבועות. מזונות אלה נחשבים כמייצרי ליחה. בהצלחה צביקה קורן