פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/11/2009 | 00:17 | מאת: ולדימיר

שלום חברים הינה 10 עובדות על תוספי מזון 1. תוספי מזון מספקים לגוף את כל המרכיבים הטבעיים החיוניים לו שאינם נכללים במזון שאנו אוכלים. 2. תוספי מזון טבעיים לא כוללים חומרים משמרים או חומרי צבע וטעם מלאכותיים כלשהם. 3. תוספי מזון מגיעים כגלולות או כאבקות בטעמים מצויינים שמערבבים במים ושותים, לבחירתכם. 4. תוספי מזון מגבירים את הצריכה של ויטמינים, חומצות אמינו, מינרלים וצמחי מרפא עד לרמה המושלמת שהגוף זקוק לה במשך שעות היום והערב. 5. תוספי מזון מסייעים להתגבר על מחסור תזונתי של הגוף, ומשלימים את המינרלים, הויטמינים והחלבונים הדרושים לו כדי לשמור על הבריאות. 6. תוספי מזון הם חיזוק מצוין למערכת החיסונית. ככל שהמערכת החיסונית חזקה יותר הגוף עמיד יותר בפני מחלות, בעיקר בחודשי החורף. 7. תוספי מזון הם תוספת מצויינת לפעילויות גופניות אינטנסיביות כגון פעילות ספורטיבית, שבמהלכה הגוף זקוק לאנרגיה נוספת. תוספי מזון רבים מציעים טווח רחב של מרכיבים חיוניים מלבד מינרלים ו-ויטמינים. 8. תוספי מזון מנקים את הגוף ומשלימים את החוסרים התזונתיים שמהם הוא סובל. כאשר הם נלקחים במינון הנכון, תוספי מזון הם הדרך הטובה ביותר לאזן את התפריט ולספק לגוף את המרכיבים החיוניים שלהם הוא זקוק. 9. תוספי מזון הם פתרון מצוין עבור כל מי שסובל ממחסור תזונתי זה או אחר - בחלבונים, בוויטמינים וכולי. עם זאת, יש להיוועץ ברופא או ברוקח כדי להתאים את תוסף המזון לתרופות אחרות. 10. מינרלים דרושים לבניית מרכיבי הגוף ו-ויטמינים מסייעים לבצע מטבוליזם של שומנים, פחמימות וחלבונים. בתפריט הממוצע אין מספיק ויטמינים ומינרלים, ותוספי מזון הם משלימים את החוסר הזה.

רק חבל שעם כל העובדות האלו שכחת להשתמש בכינוי הנכון למה שאתה מנסה למכור: תוספי תזונה ולא תוספי מזון. יש לכך משמעות, מאחר ותוספי מזון הם כל אותם רכיבים המוספים למוצרי מזון ובעלי תפקיד טכנולוגי בייצור המזון (ויש הרבה אנשים שמפחדים מזה, ולעיתים אף בצדק). תוספי תזונה - אלה אותם תוספים שנצרכים כגלולות או אבקות לרוב ועשויים לעזור לגוף.

24/11/2009 | 08:45 | מאת: דוד

הכוונה ברורה ןחשוב להציג גם את הדעה התומכת בלקיחת תוספים.

21/11/2009 | 23:57 | מאת: רחל

בצעתי בדיקות דם ושם התברר כי רמת הטריגליצרידים (וכן רמת הכולסטרול) בדם גבוהים אצלי. ייתכן שישנה בעיה לאכול במצב זה בטטה וסלק?

22/11/2009 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום מצויין לאכל למצב זה בטטה וסלק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2009 | 22:09 | מאת: אלכס

מה רצוי לאכול ובאיזה כמות יום-יומית לחיזוק עצמות? שמעתי לא פעם שמוצרי חלב דווקא ההפך לא עוזרים בגלל כמות הזרחן שיש בהם.

23/11/2009 | 18:09 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

לאלכס שלום חיזוק עצמות ניתן לקבל בתזונה נכונה שיש להכין פרוטקול אל פי נטונים אישיים בלבד לגבי החלב הוא לא מאכל אדם צדקתה ב 100% הזרחן הוא הגורם לבריחת הסידן מהגוף פי 3 חומר למחשבה בבריאות טבעית מדליה ודוד

24/11/2009 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אלכס שלום, לצערי המיתוס שבחלב יש הרבה זרחן אינו נכון! בחלב יש אותה כמות זרחן כמו סידן. מוצרי חלב הם מזון בעייתי עבור הרבה אנשים (בגלל שאריות תרופות, הורמונים, שומן רווי, רגישות ללקטוז ועוד), אבל יש בהם סידן, חלבון ויטמינים ומינרלים. לדעתי עדיף לצרוך חלב ומוצריו מאשר "משקאות אנרגיה" או משקאות קלים ומוגזים ומזון חסר ערך תזונתי. לשאלתך, תזונה טבעית העשירה בירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים וקיטניות תבטיח בריאות טובה ועצמות חזקות. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

21/11/2009 | 10:11 | מאת: אורית

מה היתרונות התזונתיים של הקינואה ? מה יתרונותיה על האורז? ואיזה סוג של קינואה הכי בריא ומומלץ לאכול- אדומה, לבנה, שחורה?

22/11/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

אלזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. ואילו האורז אינו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות. נהדר לגוון את כל סוגי הקינואה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2009 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. לעומת זאת באורז אין חלבון מלא. עדיף לאכל מכל סוגי הקינואה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2009 | 09:25 | מאת: אלינור

היי אתמול רכשתי לראשונה את החומצה הפולית אינני יודעת אם צריך לבלוע או שזה כדור מציצה?

22/11/2009 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

אלינור שלום סביר להניח שהכדור לבליעה אך תסתכלי על הוראות שימוש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2009 | 09:04 | מאת: אלונה

שלום רב. בבדיקת שתן שעשו לאבא שלי התגלה כמות חלבון של 7000 מ"ג . מה ניתן לאכול על צמת להוריד חלבונים?

22/11/2009 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

אלונה שלום יש מקום שאביך ילך לרופא לבדיקת ממצא זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2009 | 18:40 | מאת: אורטל

שלום אלונה, גם אבי סובל מאותה מחלה שציינת שאביך סובל ממנה.7000 מ"ג חלבון בשתן. צרי קשר-אורטל

20/11/2009 | 17:06 | מאת: אלינור

אני רוצה להרזות אני בת 11.5 ושוקלת 63 וגובה מטר 63 אני רוצה להרזות כמה שיותר מהר שמשקלי היה תקין אני עוסקת בספורט אקרובטיקה פעמים בשבוע

22/11/2009 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

אלינור פשוט תורידי את הגאנק פוד ,קולות וחטיפים למיניהם ותאכלי בריא. את תורידי במשקל. ותאכלי ירקות, פירות, דגים, אגוזים, שקדים, לחם מלא וכ'ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2009 | 18:05 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

בדיקת דם לפעילות הבלוטות פעילות גופנית מתונה והמלצה להגיעה לטיפול בריפוי עצמי לקבל הדרכה והכוונה בתזונה באורח חיים בריא ובפעילות גופנית מתונה בבריאות טבעית מדליה ודוד

20/11/2009 | 14:26 | מאת: אבא

שלום ביתי בת 13 חודשים. ינקה עד 10 חודשים ואז עברה למוצקים. התזונה שלה בריאה ואין בה גאנק פוד או ממתקים. לשימחתי יש לה תיאבון בריא מאוד והיא מאוד אוהבת אוכל. במיבנה גופה היא שמנמנה עד שמנה. האם הדבר מצביע גם על כך שתהיה שמנה בעתיד? האם יש משהו שעלי לעשות? או שמא מבנה גופה עוד ישתנה ואין לי צורך לידאוג? תודה מראש

22/11/2009 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

אבא שלום אם התזונה שלה בריאה ואתם נותנים לילדה אוכל בריא בלי סוכרים מזוקקים וגאנק פוד, אין ממש בעיה . הסר דאגה מלבך ותן לילדה לגדול בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/11/2009 | 07:04 | מאת: אבא

תודה טובה רק שאלה נוספת ברשותך- לא ציינתי כי הילדה יכולה לאכול כול היום. היא כול הזמן הולכת למטבח ומבקשת אוכל. האם עלי להגבילה ואיך יודעים כמה? המון תודה

20/11/2009 | 11:37 | מאת: שלום

בננה עם כוס חלב? זה מתאים יחד? או שזה הורס את ספיגת הסידן או משהו כזה?

22/11/2009 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום לא רואה בעיה טובה בר- שאן

23/11/2009 | 18:02 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

ארוחת הבוקר היא חשובה מאוד יש להקפיד על אכילת מגוון פרות העונה להתחיל אם החמוצים ךגמור אם המתוקים חלב הוא לא מיועד לבני אדם החלב הוא הגורם לחירור העצמות ובריחת הסידן מהגוף החלב רעל קטלני וגורם לכ 36 בוגי סרטן סופניים על פי מחקרו של פרופסור רוברט כהן החלב הוא הגורם לסכרת מ"1 בילדים שומר נפשו ירחק במקום החלב לשתות מיים חיים מיים זורמים ולעשות פעילות גופנית מתונה בבריאות טבעית מדליה ודוד

20/11/2009 | 08:51 | מאת: שולמית

שלום רב .אני מעוניינת לקחת ויטמינים ואני לא יודעת מה .אני בת 50 צמחונית וגם לא אוכלת דגים וביצים .לוקחת סידן, b12 חומצה אלפא ליפואית .אודה לכם מאוד אם תמליצו לי מה עוד לקחת .תודה רבה מראש .שכחתי לציין שאני אוכלת רק תזונה בריאה .כמו זרעי פשתן, אגוזים, חליטות תה ללא קפאין, אורז מלא, פירות, הרבה סלט ירוק.ועוד....

תזונה טבעית בשילוב נכון "תזונה מאוזנת/בריאה לאיכות ואריכות חיים באושר " אכלו "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". אכלו "כל מה שתרצו אבל לא כמה שתרצו" אכול 7 פעמים ביום למניעה שיבוש של תהליכי חילוף החומרים בגוף המזון לא בהכרח צריך להיות טעים ,אבל בהכרח צריך להיות מתאים לתאי הגוף כדי למנועה חימצון -עקה חימצונית- המקור לכול המחלות "תזונה מאוזנת/בריאה"- היא תערובת של אבות המזון ,המורכבת מארבע קבוצות המזון: ירקות 25% מומלץ על טריים בלבד פירות 25% העונה מומלץ על טריים בלבד חלבונים 25% ופחמימות, 25% אכול :מהירקות/ופירות- 5 צבעים - 5 טעמים 5 ריחות 5 צורות 5 מירקמים היינו = 25 סוגים מזונות המפעילים את מנגנוני הגנה בגופנו נגד החימצון - כל יום - וזו היא רפואה מונעת - ולא תדעו עוד מחלות בחיים שלכם . עשה גם פעילות גופנית. יש לזכור לאכול "קצת מהרבה מינים וסוגים ולא הרבה מקצת מינים וסוגים". בכמות של כ-20 גרם לקילוגרם משקל גוף הרצוי (ולא המצוי!) ביממה. בהנחה שמשקל גופך הרצוי 60 ק"ג 20x = 1 ק"ג ו-200 גרם מארבעה רבעים : ירקות+ פירות+ חלבונים + פחמימות (25% = 5x 60 גרם - כל אחת), שאתה אמור לאכול בסך הכול כ- 120 ביסים ("כזיתים" = 10 גרם בממוצע) בכ- 7 אכילות/ארוחות במשך היום . פרוט רב ומדייק יותר תוכל לקרוא בספרי :"סגנון חיים בריא"/"תזונה בריאה" כרך 2. של פרופ' יהודה קידר ניתן לרכוש את הספרים מדליה ודוד המרכז לבריאות טבעית פעילות גופנית מתונה פעילות גופנית בריאה -"בריאות טבעית" בתורת הצ'י-קונג =המדע והאומנות של הריפוי בתנועה ובאנרגיה. צ'י = אנרגיית החיים, קונג = שליטה. תורת הצ'י-קונג היא שיטת תנועה סינית לחידוש הנעורים ולמניעת מחלות, בדרך הוליסטית המשלבת עבודה על הגוף ועל הנפש תוך הקשבה לחוקי הטבע .

20/11/2009 | 15:22 | מאת: נעמי

מצטרפת לדעתה של דליה - לפי שיטת ד"ר שלטון, הגוף אינו יכול לנצל (להשתמש) בתוספים, והם עלולים לגרום נזקים. תזונה טבעית-צמחונית, רצוי אורגנית, פותרת ברוב המקרים את בעיית החוסרים. הבריאות נמצאת בטבע.

22/11/2009 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום איני מכירה אותך את אורח חייך ומצבך הבריאותי. אולם אם את בריאה ואוכלת מצויין מלבד B12 שלא קיים בצמחים את מקבלת הכל בתזונה אז למה תוספים ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2009 | 15:18 | מאת: יוכי

רציתי לשאול, האם יש לך עצה /טיפ אייך לשמור על עלים של פטרוזיליה/כוסברה/נענע במקרר? ניסיתי לעטוף בעיתון, לשים בשקית מחוררת- אך שום דבר לא עוזר כי לאחר מס ימים העלים משחירים.

22/11/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

יוכי שלום אכן כך נתת את כל העיצות הדרך היחדה היא פשוט להקפיא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2009 | 18:15 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת וריפוי טבעי

25/11/2009 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

יוכי שלום, בעתון יש עופרת ולכן לא רצוי לעטוף מזון כלשהו בעיתן. הקפאה הורסת את העלים ולכן גם זה לא פתרון. קבלי את העובדה שישנם עלים שמשחירים לאחר כמה ימים במקרר ותקני חדשים. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2009 | 09:42 | מאת: מרים

בוקר טוב אני סובלת משיעול עם ליחה כבר יותר מחודש וגם האף סתום לפעמים. רציתי לדעת מה עלי לעשות. איזה אוכל עלי לאכול. אני לא שותה ולא אוכלת מוצרי חלב פרה.אני אוכלת גבינות עזים ואלפרו סויה.שותה חליטות תה ולא שותה קפה. אודה לך על תשובתך.

22/11/2009 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום עדיף שתפסיקי עם החלב וכן ען הסויה .יתכן שאת אלרגית לסויה. שתי תה בבונג ואכינצאה . ןקחי פרופוליס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 23:38 | מאת: גל

שלום צביקה קורן: אני אדם לא בריא, שאוכל הרבה ולא מסודר, כלומר, משמית ארוכות לעיטים, בעיקר בוקר וערב. אני מעל משקל גופי בערך בין 15-20 קילו, ואני בן 20 ומשרת בצבא. נמאס לי פשוט לאכול הרבה כי אני רעב, ובעיקר כל השומנים בגוף וסימני המתיחה המכוערים. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות, כלומר, מה אתה ממליץ לי לאכול, כיצד ומתי, כדי שגם לא יהיה רעב ואוכל כמו חייה רעבה מאד, וגם כדי שהוכל להוריד במשקל בזמן הזה, ולשמור על אורח חיים תקין. תודה גל

19/11/2009 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום יש הרבה מה לעשות אם אתה באמת רוצה טיפ קטן לאכל מס' פעמים ביום אבל ארוחות קטנות. חשוב מאוד גם מה אתה אוכל. כאן יש מקום ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתשב אתך ותבנה תוכנית תזונה למצבך שתעזור גם לבריאותך וגם תוריד במשקל.אל תסתפק בטיפים מהפורום. נשמח אם תיצור קשר אתי 0546829699 או עם צביקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2009 | 09:18 | מאת: דליה

לגל שלום הוסיף על דברי טובה בנוסף על התזונה לך לבדיקות דם מקיפות ולפעילות בלוטת התריס התחל בפעילות גופנית מתונה בלבד למניעה ריפוי והחלמה פעילות גופנית בריאה -"בריאות טבעית" בתורת הצ'י-קונג =המדע והאומנות של הריפוי בתנועה ובאנרגיה. צ'י = אנרגיית החיים, קונג = שליטה. תורת הצ'י-קונג היא שיטת תנועה סינית לחידוש הנעורים ולמניעת מחלות, בדרך הוליסטית המשלבת עבודה על הגוף ועל הנפש תוך הקשבה לחוקי הטבע . אני מבטיח לך שתוך עד 6 חודשים אתה מאזן את מישקל גופך האתה מעלה את רמת החיסון =בריאות ואתה אדם בריא לחלוטין בריאות =חיסון תאי

18/11/2009 | 22:43 | מאת: ירון

שלום רב אני מתעניין בשיטת הפרדת המזונות (שלטון, הגיינה טבעית). יש עניין שעדיין לא ברור לי בנושא הפרדת סוגי עמילן שונים. האם הכוונה היא לאכול רק עמילן ממקור אחד (תירס או אורז או דלעת)? או שהכוונה היא שבאותה ארוחה יש לאכול מזונות עמילנים מקבוצה אחת בלבד. לדוגמא - קבוצת הדגנים או ירקות שורש עמילניים או פירות עמילניים (כמו דלעת) ? תודה מראש

19/11/2009 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום לפי שיטת שלטון אתה יכול לאכל את הפירות והירקות העמילנים שמנית יחד אבל לא עם סוכרים בגלל התססתם במע' העיכול . בברכה והצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 17:43 | מאת: למד

שלום רב, אני מעוניינת לקחת תוספי תזונה על מנת לחזק את המערכת החיסונית בדגש על עונת החורף הקרבה. ידוע כי יש לי רגישות לפניצילין,כמו כן סובלת מאסטמה מאוזנת ולא פעילה. יש לציין כי אינני אוכלת דגים כלל. איזה תוספים מומלצים לי? תודה!

19/11/2009 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

למד שלום איני מכירה אותך ואת אורח חייך, אך רק ממה שכתבת חשוב מאוד שתקחי חומצת שומן אומגה 3 (אלספה ) פעמים ביום ופרוביוטיקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2009 | 09:09 | מאת: דליה

למד שלום הגברת וחיזוק מערכת החיסונית ניתן בקלות ללא כול תוספי מזון בתזונה טבעית באורח חיים בריא ובפעילות גופנית מתונה לגבי אומגה 3 אלספה המלצה חמה מאוד לקחת אומגה 3 צמחי בלבד בגלל החלבונים מין החי ותערבות השמנים הנוספים באומגה 3 בכפסולות המלצה על זרעי פשתה המלצה על זרעי המרווה הבריאותית

18/11/2009 | 14:55 | מאת: אנונימי

האם יש ויטמין K בקולורבי? ואם כן, כמה?

19/11/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימי שלום אכן כן יש בברוקולי ויטמין K בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

בגבינת סויה (דמוית גבינה לבנה) יש שומן צמחי. טוב? רע? רשום 30% שומן צמחי. אני יודעת שגבינת סויה אמורה להיות בריאה. האם זה באמת כך? מה לגבי משמינה? אגב, לא כתוב שיש שם שומן טראנס, אבל כ6% שומן רווי.

אפרת שלום השמנה לא נובעת רק כי צרכת שומן. שומן מאוד דרוש לגוף וישנן חומצות שומן חיוניות שהגוף חייב לקבלן מהאוכל . דווקא אם נפסיק לאכל אותם נשמין. בסויה יש חומצת שומן טובה ולא טרנס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 07:55 | מאת: אתי

ירדתי במשקל 22 קילו,ואני כרגע בשמירה מקפדת. לאחרונה בכדי שלא אמשיך לרדת הוספתי לתפריט בערב 30 גרם ברנפלקס +חלב 1% היום נשקלתי ומופיע שעליתי 2 קילו. העיניין שגם אתמול נשקלתי ומאתמול להיום הייתה עלייה כזו. האמת,שאני מרגישה לאחרונה נפיחות בבטן אשר מקשה עליי מאוד,אבל נראה לי שזה מאכילת הירקות המרובה.??למרות שלא שיניתי כמויות מתחילת הדיאטה. היתכן גם שהנפיחות כתוצאה מנטילת הסיבים שאני לוקחת?

19/11/2009 | 05:14 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום יתכן שאת רגישה לחלב ולגלוטן שבחיטה . יש מקום לבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 01:06 | מאת: שולי

שלום רב .אני במשך כל יום אוכלת בין 5-6 כפות פשתן טחון .ביוגורט, בסלט ובמרקים. שאלתי היא למה בדיוק הפשתן בריא ?תודה רבה מראש .

18/11/2009 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום פשתן בריא מאוד כיוון שהוא מכיל ביחס הנכון חומצות שומן חיוניות לגוף אומגה 3 אומגה 6 . החשובות למוח למע' החיסון וכו' בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 22:38 | מאת: שולי

רב תודות על תשובתך.

17/11/2009 | 21:29 | מאת: שירה

שלום צביקה וטובה אני שומרת על אורח חיים בריא שכולל תזונה נכונה. יש לי מודעות וידע בתזונה מכיוון שזה נושא שקרוב אלי ומעניין אותי. בזמן האחרון יש לי גזים רבים ונפיחות גדולה בבטן. אני לא אוכלת מוצרי חלב,(פעם ב-גבינת עיזים) לא כרוב, לא כרובית, משתדלת להמנע מגלוטן (עושה לי נפיחות-הצטברות נוזלים בגוף) לא אוכלת פירות הדר, ממעטת בבשר(יותר דגים), לא אוכלת עגבניות. משתדלת לאכול בנחת, לאט וללעוס הרבה. עושה פעילות גופנית. שותה הרבה מים. יש לציין שאני מניקה את בתי בת השנה וחודשיים. תופעת הגזים קשה לי מאד מאד מכל הבחינות! התזונה שלי-לחם שיפון עם ריבה(שהפסקתי לאחרונה בגלל הסוכר הלבן) קצת שקדים, תמרים, אורז מלא, אפונה(אולי זה הקטניות?..) מלפפון, גזר,פלפל אדום, חסה, פטרוזיליה. לעיתים -תפוח, שזיף, טחינה משומשום מלא, ביצה אחת ביום. שאלותיי: 1) מה מבין המזונות שאני אוכלת יכול לגרום לגזים? אני יודעת רק על הקטניות. טחינה מלאה גורמת לגזים?? ירקות גורמים לגזים? 2) האם יש עוד סיבות לגזים? חוסרים בתזונה שלי?/משהו שלא קשור לתזונה? 3) האם יש מישהו מקצועי שאתם ממליצים עליו באיזור חיפה/צפון?(לא רוצה ללכת לכל אחד ולא יודעת למי לפנות!)

17/11/2009 | 23:17 | מאת: שירה

עשיתי חיפוש לגבי גזים בפורום ומצאתי תשובות שלכם לשאלתי. אז לפי מה שהבנתי הסיבות יכולות להיות: 1) רגישות לחיטה/חלב-כלומר-קושי בעיכול שלהם.שזה אני מקפידה לא לאכול. משתדלת. ואשתדל יותר מעכשיו... 2)קנדידה-איך אני יכולה לבדוק אם יש לי קנדידה ואם יש -כיצד ניתן לטפל בצורה טבעית בקנדידה? 3) מחלת מעיים-כנ"ל. איך בודקים? 4) חוסר אנזימטי. איך קורה שיש חוסר אנזימטי? לא קבלתי אנטיביוטיקה ושום תרופה.על איזה מוצר טבעי אתם ממליצים? 5) יכול להיות שאכילת יתר-מעבר למה שהגוף צריך-יכולה לגרום לגזים קשים כאלו ונפיחות גדולה בבטן? 6) ושוב אני שואלת: מחפשת מטפל/ת בתזונה טבעית מישהו ממש מומחה וטוב. באיזור חיפה/צפון. תודה מראש וסליחה על האורך. הבעיה ממש מטרידה.

18/11/2009 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

שלום חשוב לי לציין שישנם גורמים רבים היכולים לגרום לגזים במע' העיכול . חסר ודלדול של אנזימי עיכול. סטרס ,לחץ ומתח (קוראים לזה מעי רגיז) אל תשכחי שאת שנה וחצי לאחר לידה עצתי לך לקחת פרוביוטיקה חיידקים טובים (אפשר גארוצידופלוס של נוטרלייף. 1 ביום על בטן ריקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2009 | 19:52 | מאת: שירה

1) רגישות לחיטה/חלב-איך בודקים אם יש רגישות כזו והיכן? 2)קנדידה-איך אני יכולה לבדוק אם יש לי קנדידה ואם יש -כיצד ניתן לטפל בצורה טבעית בקנדידה? 3) מחלת מעיים-כנ"ל. איך בודקים? 4) חוסר אנזימטי. איך קורה שיש חוסר אנזימטי? לא קבלתי אנטיביוטיקה ושום תרופה.על איזה מוצר טבעי אתם ממליצים? 5) יכול להיות שאכילת יתר-מעבר למה שהגוף צריך-יכולה לגרום לגזים קשים כאלו ונפיחות גדולה בבטן? תודה מראש!

21/07/2015 | 22:45 | מאת: אבשלום ג'ו יפה (מעברי )

שירה שלום יישנם מאכלים שאת אוכלת שיוצרים את הגזים 1.פלפל חסה וכל הירקות והפירות בקליפתם --עלייך לקלף את כל הפירות והירקות כולל ענבים . 2. שקדים ואגוזים 3.הקשה של לחם השיפון . לקחת פרוביוטיקה על בסיס יומי . 4. לשתות חליטות של שומר ,קימל ,מרווה ,מנטה ונענע . ג'ינגר וקינמון 5. לא קפה ולא נס קפה בהצלחה !

17/11/2009 | 19:48 | מאת: יונית

שלום וברכה, אני מבינה שחומצה אוקסלית קיימת גם בקטניות ובאגוזים. 1. האם גם בשקדים? 2. אלו תחליפים מומלצים לצמחונים שאינם כוללים חומצה אוקסלית. תודה, ובריאות

18/11/2009 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

יונית שלום להלן אתר של כל המזונות המכילים חומצה אוקסלית http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/Other/oxalic.html ברגע שאת אוכלת אוכל מגוון אין לך חשש מהחומצה האוקסלית . לכן חבל שלא תאכלי מזונות אילו שהם חשובים מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 19:47 | מאת: עודד

שלום רב אני אוהב תרד ואוכל לעיתים קרובות. לאחרונה אני מרגיש בחילה מספר דקות לאחר אכילת התרד (גם חי וגם מבושל). האם הגיוני שהתרד גורם לבחילות? האם כדאי להפסיק לאכול תרד? תודה מראש

18/11/2009 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום נסה להפסיק וראה איך אתה מרגיש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 14:49 | מאת: adi

היי אני יותר משתמשת בקינואה מאשר בגריסי פנינה ורציתי לדעת אם אפשר להחליף ביניהם. אני מתכוונת לבשל מרק עדשים איורוודי ובמתכון רשום להשתמש עם עדשים וגריסי פנינה. אני מעדיפה את הקינואה שהיא יותר שימושית לי. בתודה מראש עדי

18/11/2009 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

adi שלום בוודאי שכן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 14:45 | מאת: שלומית מירושלים

יש לי כולסטרול גבוה מאוד יחסית לגילי 240 ואני בת 57 מה עלי לעשות כי הכדורים גורמים לי להתכווצות שרירים נוראית שממילא יש לי נטיה לזה אבקש תשובה ממי שמבין ברפואה טבעית .

שלומית שלום בוודאי ובוודאי שכן חשוב מאוד שתגשי לתזונאית קלינית טבעית שתיתן לך תזונה ותוספי תזונה להורדת השומנים בדמך. יש הרבה מה לעשות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לשלומית בהחלט שכן בשיטה יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי בתזונה נכונה בפעילות גופנית מתונה ובשילוב מזונות ניתן להוריד את רמות הכולסטרול ולאזנו

17/11/2009 | 11:56 | מאת: מתחילה

שלום, התחלתי לקרוא את החומר העוסק בהיגיינה טבעית. עם מי ניתן להתייעץ מקצועית באזור נהריה/כרמיאל לגבי תפריט מתאים? תודה על תשובתך.

17/11/2009 | 14:41 | מאת: צביקה קורן

למתחילה שלום, תבררי במושב אמירים אולי אליהו לוי או מישהו אחר שם יוכל לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2009 | 10:13 | מאת: שרון

שלום! אני מעונינת להתחיל לקנות מזון אורגני, מכיוון שיש כמה חברות: הרדוף, אדמה וכו' אינני יודעת מה באמת אורגני ומומלץ. האם תוכלו לכתוב לי איזו חברה בטוח אורגנית?

17/11/2009 | 14:43 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, יש יותר מספק אחד ויותר מחקלאי אחד שמשווקים ומיגדלים מזון אורגני. אם זה ארוז, אמור להיות "הכשר" של עמותת "אגריאור" או גוף אחר שמפקח בנושא. גם הדוף, אדמה וליב משווקים מזון אורגני. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2009 | 05:57 | מאת: שולי

שלום רב .בעלי אוהב לשתות קפה כמה פעמים ביום ( הוא חולה סוכרת מאד גבוהה ).האם קפה מזיק בכלל ? והאם כן האם זה מזיק במיוחד לו ? תודה רבה .

17/11/2009 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום שתית קפה הרבה פעמים ביום כיוון שמעלה לחץ דם ומשפיעה חזק מאוד על מע' העצבים השפעה זו מתגברת במיוחד אצל אנשים חולי סכרת קשה. ממליצה מאוד להוריד את כמויות הקפה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/11/2009 | 08:24 | מאת: דליה

הקפה לא נועד למאכל אדם בריא ובמיוחד לא לאנשים חולים ו/או חולה סכרת יש להוריד ומיידית את הקפה מתזונת כול חולה כולל חולים בלחץ דם נמוך המלצה חמה לחולי הסכרת לפנות לטיפול טבעי כדי להחלים ממחלה קשה זו המחלה פוגעת בכול כלי הדם בגוף עד מוות בברכת בריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

18/11/2009 | 01:03 | מאת: שולי

המון תודות לך על תשובתך הכנה והאיכפתית .

16/11/2009 | 20:19 | מאת: תחיה

שלום רב, מזה מספר חודשים שעברתי לתזונה צמחונית, וחלקית טבעונית, ז"א, צריכת החלב שלי מינימלית ביותר, נמנעת כמה שיותר, וכך גם צריכת הדגים והביצים. כמו כן כמובן שמנסה כמה שיותר לאכול מוצרים טובים מן החי וליהמנע ממזון מעובד, קמח לבן וכו'. אבל לצערי אני לא מצליחה ליישם היטב, קראתי את מחקר סין, את לאכול כדי לחיות, האוכל עושה את האדם ועוד, אבל עדיין איני יודעת איך ליישם. משום מה יש לי מצבים של נפיחות בבטן, של חולשה בשעות מוקדמות, של עצירות ועוד, אני גם חוששת ממצב של חסרים כמו B12 פריטין סידן מגנזיום אבץ ועוד.. הבנתי שכנראה אזדקק לייעוץ והדרכה, אך לצערי אני לא מוצאת כתובת לפנות אליה. אני מעוניינת בהדרכה כללית ממוקדת ויישומית לחיים, אין לי צורך בדיאטנית לאורך זמן או משהו כגון זה. האם תוכלו לכוון אותי להיכן לפנות כדי לספק את הצורך שלי ולא סתם לקפוץ למקומות לא נכונים לרצוני? תודה מראש...

16/11/2009 | 21:37 | מאת: צביקה קורן

תחיה שלום, לא כתבת באיזה אזור בארץ את גרה. אם את באזור המרכז את יכולה להגיע אלי לקריית אונו או לטובה בבית אריה. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2009 | 11:43 | מאת: תחיה

16/11/2009 | 14:55 | מאת: אילנית

האם יש מכשיר שבודק ערכי ויטמנים בתבשיל? איך מצאו עד היום ערכים אלו? לדג' שבקוויאר יש 1400 בערך ויטמין A. איך מודדים באותו האופן ערכי כולסטרול, סוכר במזון.

16/11/2009 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

ישנן מעבדות מזון שמתמחות בנושא

15/11/2009 | 18:51 | מאת: אלוורה

שלום, מבקשת הסבר מהיא הרגישות לקמח חיטה, לצערי אני לא מוצאת חומר כתוב. אובחנתי "כנראה" כרגישה לקמח חיטה ואני הולכת קצת לאיבוד בשל חוסר חומר ואינפורמציה. בתודה אלוורה

16/11/2009 | 21:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם מזונות הנחשבים אלרגנים וישנם אנשים שאלרגיים (רגישים) למזונות מסוימים. חיטה היא בין המזונות המשפיעים לרעה (בתגובה אלרגית) על כמה אנשים. כדאי להימנע, אם זה מפריע לך בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 13:27 | מאת: לירון

שלום רב, שמי לירון ואני בת 30. כבר שנתיים שאני סובלת מכאבי בטן כרוניים- עשיתי את כל הבדיקות האפשריות- כולל בדיקת אלרגיות ובדיקת CT ולדברי הרפואה המערבית על פניו הכל נראה בסדר ולכן מדובר ב"תסמונת המעי הרגיז" ופשוט צריך ללמוד לחיות עם זה. אני סובלת מגזים אחרי ארוחות, כאבי בטן, נפיחות בבטן ועוד. אשמח לדעת כיצד ניתן להתמודד עם התזונה על מנת להפחית את התופעות. יש לציין כי אני אוכלת הרבה ירקות, רק דגנים מלאים ונמנעת ככל האפשר מקמח לבן ומזון שומני ומטובל. תודה רבה..

16/11/2009 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, יכולות להיות סיבות נפשיות ל"מעי רגיז" אבל אני מאמין שתזונה לא נכונה "מרגיזה" את המעי ולכן אפשר להרגיע אותו בתזונה נכונה. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 11:52 | מאת: דגנית

לבני יש תסמונות נפרוטית אי לכך הוא אינו יכול לצרוך מאכלים אשר יש בהם מלח, אוכל ביתי לא מהווה בעיה, מאחר ויש לי שליטה על כך, אך ישנה הבעיה מאחר ומדובר בילד של צורך בחטיפים כשאר הילדים, הייתי מעוניינת לדעת אם יש מקום שבוא אפשר לצרוך חטיפים ללא מלח ואפילו אולי דברים אחרים ונוספים תודה

15/11/2009 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

דגנית שלום, החטיפים המלוחים הם אסון בריאותי גם לילדים בריאים. אין להם שום ערך תזונתי והם עשירים במלח, חומרים כימיים ושמן מאיכות ירודה. מציע שתנסי למצוא תחליפים בריאים בחנות טבע. בנוסף כדאי להשקיע ביעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 11:22 | מאת: אהובה לאור

יש לי מחלת גאוט האם זה נכון שעלי להמנע מאכילת ירקות סולניים כולל עגבניות

15/11/2009 | 13:24 | מאת: צביקה קורן

אהובה שלום, התשובה חיובית ובנוסף כדאי להקטין מאד את כמות החלבון מהחי, המלח, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים ולהימנע מיין. מידע נווסף תוכלי לקבל ביעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך.. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 21:43 | מאת: מיכאל ברנתן

כמה זמן אחרי אכילת פרי על קיבה ריקה נתן לאכול ולא לגרום לתסיה, בקיבה. הכוונה היא לאכול את הפרי לפני ארוחת הבוקר.

15/11/2009 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, מומלץ להמתין לפחות שעה וחצי ואפשר גם שעתיים + כדאי לאכול את הפירות עם כמה שקדים, אגוזים, או זרעונים ואז אפשר לעשות הפסקה גדולה יותר. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 20:28 | מאת: מאיה

האם לחם קל ולחם שובע זה אותו הדבר או ערך קלוריות? האם אפשר לקבל תפריט תזונתי בזמן הריון ולשמור על משקל?

15/11/2009 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, לחם קל לא מומלץ בגלל שפע התוספים והחומרים שהופכים אותו ל"קל" ואוורירי. במיוחד לא בהריון. אני לא מכיר "לחם שובע". את יכולה לקבל תפריט אישי המותאם לצרכייך ביעוץ אישי אצל תזונאי/ת טבעי/ת באזור מגוריך. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 19:45 | מאת: מאיה

האם קוסקוס אורגני מלא הוא בריא יותר מלחם כי אין לו שמרים, שמן וכו'?

15/11/2009 | 13:16 | מאת: צביקה קורן

לחם הוא בעייתי לחלק מהאנשים ובחלק מהלחמים יש בו הרבה תוספים מלאכותיים ומלח.

14/11/2009 | 19:11 | מאת: ורד

אבקש לדעת האם שן הארי מפחית קולסטרול? האם הוא יכול להוות תחליף לכדורים מפחיתי קולסטרול simvacor?

15/11/2009 | 11:32 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, שן הארי (דנדליון) הוא צמח מרפא לו מיוחסות תכונות בריאותיות שונות כמו:טיהר כבד וכיס מרה וניקוי דרכי השתן והדם. הוא אנטי ראומטי, משתן, משלשל עדין ומחזק. לכן הוא משמש לטיפול בבעיות כבד ומרה בכלל זה דלקות וזיהומים, צהבת כרונית, עצירות קלה, זיהומים בדרכי השתן ואגירת נוזלים. הוא יכול לסייע בהורדת רמת הכולסטרול, אך בשום אופן הוא לא יכול להחליף (לצערי) טיפול תרופתי הניתן כשרמת הכולסטרול גבוהה. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 19:07 | מאת: סיגל

שלום רב .התחלתי לאכול תזונה בריאה מאוד . והורדתי את המתוק מהתפריט וגם את הסוכר בתה .( אני משתמשת עם סטיוויה ).שאלתי היא האם אפשר לקחת פורמולה מסויימת לזירוז חילוף החומרים ? ואם כן איזה ? תודה רבה .

15/11/2009 | 11:35 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, אני לא יודע מה כוללת "התזונה הבריאה" שלך. אם היא אכן טבעית ואיכותית, היא אמורה להשפיע בצורה חיובית על חילוף החומרים ואין צורך בפורמולה מסויימת. טיפ: תוסיפי סלק חי ומבושל לתפריט ותקפידי לשתות מים בכמות סבירה (לא קפה ולא תה רגיל. תה רגיל מאט את חילוף החומרים). אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

15/11/2009 | 14:16 | מאת: לירון

מה לגבי תה ירוק? האם גם הוא מאט את חילוף החומרים?

14/11/2009 | 18:59 | מאת: שולי

תודה רבה מאוד על התשובה .יש לי שאלה נוספת ברשותך .את אמרת שאם מבשלים את הצנון הגזים יוצאים .נשאלת השאלה האם התכונות הבריאות של הצנון נשארות בו לאחר הבישול ? תודה רבה מראש .

15/11/2009 | 11:36 | מאת: צביקה קורן

שולי שלום, חלק מהויטמינים וכל האנזימים נהרסים, אבל נשארים בצנון מינרלים ונוגדי חימצון. בהצלחה צביקה קורן

14/11/2009 | 12:04 | מאת: חייל

שלום,אני חייל בתחילת הטירונות שלי ויש לי בעית עיפות, קשה לי להסתגל לזה שעובדים 18 שעות וישנים 6 שעות. האם יש איזה חומר טבעי שיכול לגרום לי להיות יותר ערני ? או גם תרופה לא מזיקה ללא מרשם. תודה מראש, חייל.

15/11/2009 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

לחייל שלום, אני לא עוסק בתרופות ולא אוכל לעזור בנושא זה. גם על משקאות מכילי קפאין אני לא ממליץ. חומרים מעוררים בתזונה הטבעית הם: תה רוזמרין עם קינמון וציפורן. תבלינים "חמים" וחריפים כמו: פפריקה חריפה, פלפל שחור, קינמון, ציפורן, כורכום, גי'נג'ר. אורגנו. חשוב לא לאכול ארוחות כבדות ולהימנע מלחם לבן וסוכרים. בהצלחה צביקה קורן

13/11/2009 | 21:44 | מאת: יהודה

סובל מזה חודש,באופן פתאומי,מבעיות בבטן.התחיל כנראה מוירוס,עבר ללחץ בלתי פוסק בקיבה ולקשיי נשימה.הריאות,לחץ הדם,החימצון,הלב-נבדקו ובסדר.בגסטרוסקופיה נמצא דלקת בתריסריון ובקיבה.נלקחה ביופסיה.טרם ניתן טיפול,למעט אומפרדקס,20מג,2Xביום,שבינתים לא שינה דבר במצבי. די קראתי על מאכלים בסיסיים/חומציים,ובכ"ז די מבולבל:חלב-טוב לקיבה?דיסת שבלת-שועל(על מים)+סילאן ופירות יבשים-טוב?מיץ תפוחים-חומצי או בסיסי? כמעט כל דבר שאני אוכל-בטני מתנגדת.יש מיחושים.לחץ בקיבה.ואז:קושי בנשימה. כל זה חדש לי,מבלבל ומלחיץ. מה מותר ,מה אסור,מה לא רצוי?? אנא,עיזרו לי.

15/11/2009 | 13:15 | מאת: צביקה קורן

יהודה שלום, למצבך דייסת שיבולת שועל (גסה) זה מצויין, אבל בלי המתקה ובלי פירות יבשים. אתה יכול להוסיף קינמון ומעט ג'ינג'ר (זנגביל). תבדוק אם התבלינים לא מחמירים את הכאבים. תפוז ופרות הדר, לא מומלץ. ממולץ מזון בסיסי עשיר בירקות חיים ומבושלים ובפירות (חוץ מפרי הדר, עגבנייה, שזיף, פיטנגו ופירות חמוצים אחרים). מומלץ לקחת תוסף פרוביוטיקה (אצידופילוס ודומיו) ולאכול יוגורט עיזים או יוגורט "ביו". מומלץ להקטין את כמות המלח והתבלינים החריפים! מומלץ מ א ד לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

13/11/2009 | 19:43 | מאת: מורן

יש לי שיער דליל ובחודשיים האחרונים יש לי נשירה ממש גדולה ועשיתי בדיקות ואין לי חוסר בכלום, מה אני עושה? הבנתי שאולי הנשירה היא עקב קרקפת שמנונית אבל איך אני בודקת את זה? תודה רבה!

13/11/2009 | 20:00 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. ישנן סיבות רבות מלבד חוסרים תזונתיים (מתח, מחלה מקומית, תורשה, אלרגיה לשמפו, שינויים הורמונאליים ועוד). מציע שתפני לרופא עור ובמקביל ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

12/11/2009 | 21:54 | מאת: אלה

שלום, מה ההבדל ביו סילאן, דבש ומזון מלכות, מבחינת יתרונותיהם לעומת חסרונותיהם הבריאותיים? תודה. אלה

13/11/2009 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אלה שלום הסילאן, המופק ממיצוי פרי התמר, אינו ריבה או דבש אלא סירופ – מיץ תמרים מרוכז, שמופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. מרקמו נוזלי, דומה לזה של דבש, אולם טעמו עדין ומתון יותר והוא מכיל ריכוז סוכרים גבוה מאוד. . דבש הוא נוזל סמיך, דביק ומתוק שצבעו חום זהבהב, המופק מצוף פרחים על ידי דבורת הדבש עשיר בסוכרים ויש בו מעט ויטמינים ומינרלים. זהו מזון מרוכז ועשיר בחלבונים, פחמימות,שומנים, מינרלים וויטמינים. בכוורת הוא משמש להזנת הדבורים בשלב ההתפתחות הראשוני, המלכות ניזונות ממנו עד להתבגרותן המלאה (מכאן שמו), והוא מעניק להן פוריות ותוחלת חיים גבוהה. לכן למזון מלכות מיחסים יותר תכונות טרפויטיות בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

15/11/2009 | 11:56 | מאת: אלה

שלום, בתשובתך על הדבש כתבת ברישא שיש בו מעט ויטמינים ומינרלים, בעוד שבסיפא כתבת דבר הפוך, שהדבש עשיר בויטמינים ובמינרלים. האם נפלה טעות? מה האמת בעניין זה? מאידך, בתשובתך על הסילאן לא ציינת בכלל את קיומם של ויטמינים ומינרלים (הרבה? מעט?) בו, אם יש כאלה. האם סילאן עני/עשיר במינרלים (כמו דבש)? אודה על הבהרתך. אלה

12/11/2009 | 17:39 | מאת: שולי

שלום רב. בעלי מאוד אוהב צנון אבל לא אוכל מהסיבה שזה עושה גזים. שאלתי היא האם ישנה איזו שהיא דרך להוציא את הגזים מהצנון? תודה מראש.

13/11/2009 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום הדרך היחידה היא בישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב, רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית (ולא סיפורים מאיזה משווק) על המוצר הקרוי אינטרה. http://www.intra.co.il האם תמציות כאלו באמת יכולות לעזור לגוף כפי שטוענים? האם נעשו אילו מחקרים בלתי תלויים בנושא? האם זה תוסף מזון לגיטימי ומומלץ? וגם - שאלה זו מופנית לכל הקוראים בפורום - האם מישהו נתקל בכתבה/מאמר רצינים של מקור מהימן בנושא? בתודה מראש והמשך יום מצויין, יניב

יש כיום מוצר טוב יותר שנקרא מונה וי שהוא משקה המורכב מ 19 פירות שונים שבראשם אסאי acai berry שילוב של כל 19 הפירות מהווה סינרגיה מושלמת לבריאות טובה ולתשתית בריאותית טובה יותר

יניב שלום, אני מתנגד לשימוש באינטרה ובכל "תרופות הפלא" שצצות חדשות לבקרים (כמו למשל המוצר "הטוב יותר" שהזכירה יוכי). במקרה של אינטרה מדובר במשקה המורכב מ 23 תמציות של צמחים שונים שחלקם סותר זה את פעולתו של זה. יש בו חומרים שמעלים לחץ דם ולכן הוא אסור לאנשים בעלי יתר לחץ דם. ברפואת הצמחים לא נהוג לערבב כל כך הרבה צמחים עם איכויות שונות ומנוגדות. לא ידוע לי אם היו מחקרים בנושא, אבל מבלי לבקר באתר שציינת, אני בטוח שהמשוקים הנמרצים מצאו פרופסור(ים) או מחקר(ים) מטעמם שתומך במוצר. מומלץ להימנע! בהצלחה צביקה קורן

11/11/2009 | 19:07 | מאת: ...

שלום אני רוצה לדעת האם זה תקין שנערה בת 13 -14 שגובהה 1.55 תשקול 47 ? תודה .

13/11/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

למחבר שלום לנערה יש משקל תקין . אם אתה רוצה לבדוק זאת בעצמך כנס למחשבוני תזונה בגוגל (אולימפוס) ותוכל לחשב בעצמך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

11/11/2009 | 15:53 | מאת: elad

כשמבשלים עם פפריקה הסגולות שלה יורדות?

11/11/2009 | 17:26 | מאת: טובה בר-שאן

elad שלום בבישול חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. אולם רב המינרלים ופיטוכימיקלים אחרים נשארים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2009 | 13:09 | מאת: גל

שלום אשמח לעצות לאיזה סוגי מזונות עלי לפנות, כדי להגדיל את כמות החלבונים בתזונה שלי. זו תקופה ארוכה מאוד שהתזונה שלי מתבססת על ירקות פירות ודגנים. כרגע אני מתחזקת לאט לאחר הפלה שהיתה מאוד קשה לגוף שלי, הורדתי הרבה משקל, וכל השרירים שלי נחלשו משמעותית. הבנתי שאני צריכה לאכול יותר חלבונים, אבל יש לי בקשה מיוחדת - מכורח תקציב מועט ומוגבל ביותר, האם אתם, כאנשים שמתעסקים בתזונה טבעית, יכולים לזרוק לי כמה טיפים לאיך לצרוך יותר חלבונים אבל ממקורות זולים? אני מניחה שזה יהיה מבוסס על קטניות, כי אני לא אוכלת בשר ביצים או דגים שלא באו ממקור הומני וזה מייקר את העניין מאוד. גם הוראות לגבי כמויות ליום וכו יעזרו לי כי אני רוצה באמת לבנות לי תפריט מסודר, לתקופת ההתחזקות... אהבה בכל:)

11/11/2009 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום את נתת את התשובה בעצמך. הרבה עדשים, אפונה, חומוס, שעועית ירוקה, טופו, קינואה , אגוזים, שקדים . יתנו לך חלבון. למשל צלחת מגדרה (עדשים עם אורז מלא )תיתן לך חלבון מלא ומזין והארוחה אינה יקרה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום בן 37 גובה 176 ס"מ משקל 55 וממשיך לרדת . במהלך 5 השנים האחרונות ירדתי ממשקל 69 ק"ג עד ל 55 ק"ג. קיימת בעיית בליעה לא ברורה (יתכן ופסיכולוגית) נעשו בדיקות לקיבה ולוושט ,הכל בסדר. אוכל מאכלים קשים אך עם לעיסה ארוכה מאד ,לכן אוכל מאד לאט,לעיתים מתעייף מהלעיסות ומפסיק לאכול,למרות שעדיין רעב. ניסתי מספר פעמים לעשות דיאטה להשמנה דרך תזונאית מהקופה.אך היה לי קושי להתמיד בגלל בעיית הבליעה.היום אני נחוש יותר בגלל הירידה המתמדת במשקל לרמה נמוכה מאד.לסיכום מעוניין בדיאטת השמנה וכן תוספי מזון "טעימים שיעזרו לי לצבור מספר קלוריות רב בכדי לחזור למשקל נורמלי (לפחות 65 קג). תודה רבה על העזרה

אמיר שלום אולי יש מקום לעשות שינוי בסוג האוכל דווקא לעבור מאוכל קשה שיוצר לך בעיית בליעה לאוכל מימי יותר כמו מרקים (אפילו שעברו טחינה וריסוק המכילים מרכיבים חשובים כמו ירקות, עדשים, חומוס וכו' ), במנות קטנות יותר פעמים ביום. הרעיון לאכל אוכל שהוא בריא לך ומספק לך את מה שאתה צריך ולא סתם להשמין. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

10/11/2009 | 17:18 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 16 ו8 חודשים. במרץ אני אהיה בת 17 הגובה שלי הוא 1.71 המשקל הוא 51 זה בסדר לגילי? האם אני אמשיך לגבוה?

10/11/2009 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, משקלך תקין וכנראה שגם תמשיכי לגבוה. בהצלחה צביקה קורן