פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום רב, ניסיתי למצוא באינטרנט קצת מידע לגבי הערכים התזונתיים ויכולות הריפוי של גרעיני מחלב ולא מצאתי דבר...חוץ מהעובדה שזה הגרעין של גרעין הדובדבן... האם יש לכם קישור לעוד מקור מידע בבקשה? ושאלונת לגבי מיץ עשב חיטה - במידה ואני צורכת אותו כל בוקר על בסיס קבוע (בסחיטה ביתית), האם ניתן להמשיך לצרוך אותו בהריון בכלל או רק בשלבים הראשונים לא כדאי? תודה רבה!! נועה.
נועה שלום, אני לא שמעתי על המחלב. תמשיכי לחפש ותעדכני אותנו בפורום... אפשר לשתות מיץ עשב חיטה במשך כל ההריון, אבל "ליתר בטחון" ממומלץ לא לשתות אותו. אני לא שמעתי על תקלה או בעיה של אישה הרה ששתתה מהמיץ. בכל אופן, את יכולה להמשיך ולשתות מיץ ירקות "ירוק" (קישוא, מלפפון, גבעול סלרי ופטרוזיליה), או "אדום" (כנ"ל בתוספת סלק וגזר). בהצלחה צביקה קורן
אחרי קריאה של די הרבה מאמרים תחום צריכת האומגה 3 עדיין מבלבל. דגים, שמן דגים, שמן פשתן, שמן מרווה מרושתת. איך אפשר לקבל המלצה אוביקטיבית שאין לה קשר ליצרנים ולמשווקים. תודה יוסי
יוסי שלום, הנושא נדון רבות בפורום, גם בשבועות האחרונים - אני מציע שתעה חיפוש. מי שצמחוני יקח פשתן טחון (1-2 כפות ביום). מי שאוכל דגים מקבל את זה מהדג, או יכול לקחת תוסף שמן דגים, שם חומצות השומן החיוניות EPA ו DHA זמינות לגוף בצורה טובה. אני לא יודע מספיק על המרווה המרושתת מלבד מה שהמשווקים הזריזים והנמרצים שולחים אלי ישירות או אל הפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן
ליוסי שלום אנו במרפאים לאור התוצאות ממליצים מאוד על זרעי הפשתה וזרעי המרווה הבריאותית יש להם יתרונות על אכילת דגים בשנים האחרונות וקבלת האומגה 3 מדגים מרוות הבריאות מכילים יותר חומרים החיוניים לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו: פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון מבוית מהאוקיינוס האטלנטי או סלמון בר פי 2 אשלגן מאשר בבנות פי 3 יותר ברזל מאשר בתרד פי 15 מגנזיום מאשר בברוקולי פי 2 סיבים תזונתיים מאשר בסובין פי 6 חלבון מאשר בשעועית פי 4 סלניום מאשר בזרעי פשתן פי 9 זרחן מאשר בחלב מלא פי 6 יותר סידן מאשר בחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה חומר למחשבה
שלום יוסי, אני משווק רשמי של שמן המרווה המרושתת(מקדים ואומר). יחד עם זאת, אני מתבסס על מידע אובייקטיבי, אשר משמש אותי מטבע הדברים בהצגת הנושא, אך אינו "נגוע" ברצון שלי לקדם את המוצר אותו אני משווק. החומר: דו"ח אי רעילות(מה שאי אפשר לומר על פשתן או דגים). העובדה כי ככל שתחפש, לא תמצא חומרים אלרגנים אשר מזוהים עם המרווה המרושתת. העובדה כי תהליכי ההפקה טבעיים ולא כימיים(כמו בדגים או פשתן). מה כן קיים? דו"ח(מטעם החברה אמנם), המרכז חומרים טבעיים פעילים שנאספו ע"י מעבדות מוכרות כגון סקלראול,אלסטין,Q10,ויטמין E,אנטי דלקתיים ובקטריאליים(אין בדגים). תוכל להקיש בגוגל "אומגה 3 הדור החדש" ולהגיע להשוואה המלאה. http://www.omega3-ala.com בברכה, מואיז
לאחרונה התחילו להיות לי עצמות חלשות מאוד [היתה תקופה שירדתי במשקל בקיצוניות ומאז זה ככה+הפסיק לי המחזור] אבל אני כבר הרבה זמן אוכלת תקין והמון והעליתי כבר את כל המשקל בכל אופן העצמות שלי ממש כואבות , אני מתאמנת בחדר כושר ועושה הרבה פעילות אירובית ושומרת על לאכול הכי בריא שאפשר רציתי לשאול איזה תוספי מזון כדאי לקחת וכמה? אני רוצה לקחת מגנזיום+B6, ויטמין די, סידן וMSM. המצב שלי ממש גרוע יחסית לנערה בת 18, וזה הורס לי את התפקוד בעבודה, אני חייבת פיתרון כמה שיותר מהר. האם יש עוד משהו שיעזור חוץ ממה שאמרתי? ותוך כמה זמן זה משפיע בערך? תודה רבה
שלוית שלו כפי שכתבתי לעל למטה,אני חושב שאת עושה טעות בכך שאת מחפשת "קיצורי דרך" לבעיה כל כך מסובכת ולא פונה ליעוץ מקצועי ורפואי. לצערי אין לי אפשרות לענות לך במסגרת הפורום. אני מתנגד ללקיחת תוספים מבלי לעשות שינוי רציני בתזונה. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. אגב, ויטמין D חיוני לספיגת הסידן, אבל לקיחת תוסף מגנזיום ללא סידן עלול לגרום לחוסר בסידן. בהצלחה צביקה קורן
לצערי אני פונה ופונה לייעוץ רפואי והתורים כל כך רחוקים והבדיקות נפסלות לי והם פשוט כל כך מייאשים אותי. אני כבר לא יודעת מה לעשות איתם. ייעוץ רפואי זה לא דבר שקל כל כך להשיג היום.
שלום,הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בחטיף סניקרס? ב100 גרם יש 480 קלוריות ובחטיף אחד יש 60 גרם אז כמה קלורוית יש ב60 גרם?
285
בחטיף סניקרס יש 57 גרם ככה שיש בו 273.6 קלוריות
המשוואה פשוטה לחלק את המשקל ב 100 ולהכפיל במספר הקלוריות ל 100 גרם.
האם ערכם הבריאותי של העדשים הכתומות אינו נפגע כתוצה מהסרת הקליפה שלהם? תודה
אמיר שלום, גם אם מסירים את הקליפה מקבלים מהעדשים חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה קורן
אני בגיל המעבר, בעלת המוגלובין נמוך ביותר (9.8)! נאמר לי שעליי לאכול מוצרים עשירים בברזל (האם יש לך המלצות מיוחדות?) הבעיה היא שיש לי גם בעיות רפואיות אחרות שבגינן נאסר עליי לצרוך מזונות עשירים באסטרוגן. (אילו מזונות אלה? האם קטניות גם כן עשירות בהורמונים?) ובכן, מה לסיכומו של עניין אתה ממליץ לי לאכול שמצד אחד יחזק את רמת הברזל ומצד שני לא "יתרום" אסטרוגנים נוספים לגופי? מודה לך מראש, יעל
יעל שלום, ראשית אני חושב שאת עושה טעות בכך שאת מחפשת "קיצורי דרך" ולא פונה ליעוץ מקצועי ורפואי. האם בדקת מה הסיבות לרמה הנמוכה? האם את שותה משקאות המכילים קפאין, אלכוהול? האם את מעשנת? האם את מדממת? (גלוי או סמוי). האם את צמחונית? האם התזונה שלך מאוזנת ואיכותית? יש עוד נושאים ושאלות שניתן לברר רק בפגישה אישית. מזונות עשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, ירקות ירוקים, פירות יבשים, דגנים וקיטניות. בקיטניות (ובמיוחד בסויה ומוצריה)יש אסטרוגן צמחי המשפיע לטובה על הגוף, אבל אם גורמים מוסמכים אמרו לך להימנע, אז תימנעי. אגב, יתכן ומבצבך את צריכה לאכול, לתקופה מוגבלת, בשר וכבד בקר. בהצלחה צביקה קורן
צביקה תודה רבה על תשובתך המהירה. עם זאת, לא כ"כ הבנתי האם כן מומלץ או לא מומלץ לאכול קטניות? האם כל סוגי הקטניות מכילים אסטורגנים או רק סויה? אני בהחלט מסכימה אתך ואני אכן במעקב רפואי צמוד, עם זאת הרופא המטפל יעץ לי להתייעץ בנושא התזונה גם עם מומחים מתחום הרפואה המשלימה ולכן פניתי אליך בפורום.
ערב טוב, אני בת 49 ובהיותי בת 39 עברתי ארוע מוחי חולף. לאחר בדיקות רבות התברר כי קיימת בעייה בקרישה של הדם (LAC) -הדם סמיך מידי, ומאז אני מטופלת בקומדין (במינון של 67.5 מ"ג לשבוע) ונמצאת במעקב סדיר של בדיקת INR. כמו כן, מכיוון שאבי נפטר מהתקף לב, אני מטופלת גם במינון של 100 מ"ג אספירין. לאחרונה הומלץ לי על לקיחת Q10 כתוסף תזונה. האם יכולה להיות בעייה של שילוב של Q10 אם קומדין ואספירין או כל כדור אחר ?. בתודה מראש, ורדית
ורדית שלום, לא ידוע לי על בעיה בלקיחת Q10 יחד עם מדללי דם. לתוסף הזה יש יתרונות רבים, במוחד לאנשים שלוקחים תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים.. בכל מקרה את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל (בתקווה שהוא מכיר את התוסף ואת סגולותיו). בהצלחה צביקה קורן
כמה סידן יש בכף שטוחה של סומסום? ומה כדאי לאכול עם הסומסום כדי שהסידן ייספג אוב? תודה
שלום רב, במאה גרם סידן יש 1,100 מ"ג סידן. תשקלי כף ותחשבי. זה בערך 8-12 גרם. ספיגה טובה של סידן אפשרית עם מזונות חומציים כמו עגבניה, פירות וסלט ירקות עם לימון. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב! איך ניתן לזהות משמשים מיובשים מאיכות טובה ?
אתי שלום, כדאי לקנות משמש אורגני ארוז שאינו מעופש ולא רואים סימני רקבון. בהצלחה צביקה
שתי שאלת ברשותך 1. אני מניקה ונמנעת לגמרי ממוצרי חלב מכיוון שקראתי שזה לא מומלץ בהנקה, האם זה נכון ? 2. איך ומה לדעתך כדאי לתת לתינוק שרק מתחיל לטעום כדי לשמור על תזונה נכונה והרגלים טובים ? גיל 4 חודשים יש לציין כי אנו אוכלים בריא, אין אוכל "זבל" בבית, לא קפאין, הרבה ירקות ופירות ואוכל מבושל.
דניאלה שלום, את יכולה לשתות חלב עיזים, יוגורט עיזים וגבינות עד 5 אחוז שומן, בתנאי שזה לא גורם לך לאלרגיות, גזים והפרעות עיכול. לגבי תזונת התינוק - תבדקי באתר של משרד הבריאות - הם שינו לאחרונה את ההנחיות. אפשר לתת מרק ירקות (בשלב ראשון רק את המים שמכילים מינרלים) ואחר כך לטחון ירקות כתומים ואחרים. אפשר לתת תחליב שקדים או שומשום (תעשי חיפוש באתר לגבי דרך הכנה). תקראי קצת בפרק המאמרים באתר שלי ואת התשובה שנתתי למטה לנועם. את את רצינית, כדאי לפנות ליעוץ אישי, מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
אני 3 חודשים אחרי לידה ומניקה. מה עלי לשים לב בתזונה שלי בימים אלו בנוסף, אני אוכלת המון המון חלווה שאני מכינה (טחינה עם דבש מאיכות טובה מאוד), האם יש בזה נזק וכמה אני יכולה לאכול ביום ?
נועם שלום, כדאי להימנע ממזון "זבל" ומכימיקלים שעלולים להגיע דרך החלב אל התינוק. כדאי ך לקרוא באתר שלי מעמרים בנושא חומרים "מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". יש שם גם טיפים לאישה ההרה והמניקה. כדאי לאכול: תה שומר והירק שומר מגבירים את תנובת החלב. עדשים עם אורז מלא. פשתן טחון, שומשום טחון, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת, שקדים ואגוזים."חלווה" טבעית כפי שאת מכינה מיצי ירקות. לגבי ה"חלווה" - אם את לא בעודף משקל, אפשר לאכול 2-4 כפות. בהצלחה צביקה קורן
הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפי טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמנים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה. מה לגבי חלב פרה אורגני של הרדוף? חלב זה מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל של תנובה, טרה וכו'? אשמח לתשובה מהירה תודה מראש, לימור
לימור שלום, גם בחלב פרה יש הורמונים שמיוצרים בגוף הפרה. בכל מוצרי המזון שמקורם בבעלי חיים יש הורמונים וחומרי פסולת הקיימים בגופו של בעל החיים (כפי שהם קיימים בגוף האדם. בהצלחה צביקה
חלב ומוצריו לא מיועדים למאכל בני אדם במיוחד לסובלים מאקנה שתיית מיים חיים אכילת ירקות ירוקים פעילות גופנית מתונה אכילת פרות וירקות העונה זה הפתרון האמיתי לאיזון הגוף מניעה ריפוי והחלמה מאקנה במקרים של אקנה מופשטת המלצה על הגברת המערכת החיסונית בתזונה על פי פרוטקול הקפדה על סאונה יבשה והגברת תחלופת החומרים בגוף ניתן להישתמש גם בפורמולה 310 שימושים עיקריים: אנטי ויראלי אנטי בקטריאלי עשיר מאוד בכלורופיל לחיזוק מערכת החיסון, נוגדי גידולים סרטניים מכול מין וסוג ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים סיוע בטיפול בבריחת סידן. משמש כאנטיביוטיקה טבעית יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי בברכת בריאות טבעית
האם אי החשפות לשמש לתקופה ארוכה מונעת ייצור של ויטמין D הסופג את הסידן בגוף ,ובכן רציתי לדעת מהי התקופה המקסימלית של אי החשפות לאור השמש אשר ממנה והלאה מתחילה להיווצר הקטנה בכמות הויטמין שהגוף מייצר תודה רבה מראש על התשובה.
דודו שלום, אין לי תשובה טובה ומוסמכת עבורך. נסה לחפש באינטרנט. אני חושב שלרובנו יש מאגרים שמספיקים לכמה שבועות. כל מי שאוכל חלבון מהחי מקבל מנה מסויימת של ויטמין D שנמצא בעיקר בשומן. את השאר אפשר לקבל מתוספים. בהצלחה צביקה קורן
תודה
למיטב ידיעתי זה לא אמור להשפיע
שלום,קוראים לי שלי אני בת 15 גובה 1.53 ושוקלת 39 קודם כל הייתי רוצה לדעת אם זה משקל תקין,הורדתי בעצמי 13 קילו וכרגע אני מנסה לשמור על המשקל שלי ולא להשמין,אני לא קוראת לזה דיאטה אך אני לא אוכלת ג'אנק פוד כמו שוקולד,עוגיות,וכו',וגם פיצות וכל החטיפים.הייתי רוצה לדעת אם אני יכולה לשלב איכשהו באורח חיים שלי גם דברים שאיני מרשה לעצמי וכמה פעמים בשבוע אני אוכל לשלב את זה,למשל אני מאוד אוהבת שוקולד וכל מה שקשור לזה וגם ביסלי ובמבה.כמו כן לפני כחודשיים בערך הייתי אוכלת מעדני דיאט אך דיאטנית אמרה לי שבגילי אני צריכה לצרוך מעדנים שהם 3% שומן,האם זו עצה נכונה לדעתכם?
שלי שלום, את יכולה לאכול פעם בשבוע מזון "אסור" המכיל 500 - 700 קלוריות. אני ממליץ לא להשתמש בכל מוצרי ה"דיאט" למיניהם. בהצלחה צביקה קורן
שלום, יש לי שאלה, אולי תוכלו לעזור לי. אני טבעונית, אוכלת בריא, הרבהה עלים אורגניים וירקות ופירות, נבטים, דגנים, קטניות, אגוזים, זרעים, מולסה- ובכל זאת, יש לי חסר בברזל (גם transferrin וhematocrit והמוגלובין נמוך). אני בהריון, שבוע 33. מתסכלת אותי העובדה שגם בן אדם שאוכל תזונה מאוזנת ובריאה לא מצליח להגיע לערכים המקובלים. בעצם, יש לי 2 שאלות, מי קובע את הערכים? והאם הם מושפעים מערכים בתזונה המבוססת על חלבון מהחי? והשאלה השנייה, האם יש דרך, בעינכם, לעזור לברזל להתאזן ללא צריכה של תוספי מזון? תודה רבה מראש! דבי.
דבי שלום, חוסר ברזל והמוגלובין נמוך יכול לנבוע מכמה סיבות ולא תמיד מסתדר בתזונה. חוסר קיצוני ומתמשך עלול לסכן אותך ןואת העובר. אם את לא שותה קפאין, אלכוהול ולא אוכלת אוכל "זבל", כדדאי לשקול לקחת תוספים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, ברצוני לדעת האם יש יתרון תזונתי לסוכר חום על פני סוכר לבן או שזה רק הצבע שמוסיפים לסוכר? ובאותו עניין : האם יש יתרון תזונתי לדבש על פני סוכר חום או לבן? תודה מראש עדנה
עדנה שלום, יש סוכר חום שהוא צבוע וערכו דומה לסוכר לבן (ערך שלילי - מזיק!). סוכר חום אמיתי מכיל מינרלים שלא נמצאים בסוכר הלבן. דבש עדיף על שניהם מכיוון שהוא מכיל ויטמינים, מינרלים ואנזימים שונים. גם כאן לא רצוי להגזים בכמות. בהצלחה צביקה קורן
צביקה קורן, שלום, ראשית, תודה על תשובתך. בהמשך לאותו עניין ,איך אפשר לדעת אם מדובר בסוכר חום אמיתי או לא ? היכן ניתן לרכוש סוכר חום אמיתי? שוב תודה על תשובתך
שלום רב, בתי ילדה במזל טוב לפני כחודש וחצי ( בגיל 38) ובבדיקה שלאחר הלידה נתגלו אצלה אבנים בכיס המרה. בשבת האחרונה היו לה לפתע כאבים חזקים שפסקו לאחר ששתתה על פי עצת בני משפחה, מיץ לימון טרי. הרופא המליץ לה להימנע לחלוטין משוקולד, ביצים ומטוגנים. שאלתי היא: האם יש טיפול תזונתי טבעי במקרה של אבנים בכיס המרה? כלומר מה מומלץ לה לאכול במשך היום ,היות והיא איננה מוכנה נפשית ופיסית לניתוח עד שהתינוקת תגדל מעט. תודה מראש שקדנית
יש תזונה על יחודית לההמסת אבנים בכיס המרה את מוזמנת לקבלת ייעוץ בקלינקה לפרטים שלחי אימייל וקבלי דף מידע ופרטים [email protected]
יש האומרים כי לא מומלץ לאכול פרות מיד לאחר ארוחת צהריים בגלל חומציות הפרי שבאה כנגד החלבון מארוחת הצהריים- משהוא כזה? שאלתי היא: אם כך, האם גם לא מומלץ לאכול עגביה או פלפל אדום או בכלל כל ירק לאחר ארוחת צהריים?
מור שלום, לא מומלץ לאכול פירות בסוף הארוחה בגלל הסוכרים שגורמים לתסיסה ולא בגלל החומציות, שיכולה להועיל לעיכול החלבון. רצוי לאכול סלט ירקות עם ארוחה חלבונית או עמילנית. רצוי לאכול פירות כארוחה נפרדת. בהצלחה צביקה קורן
אני מתאמן פתוח גוף ומקבל אבקת חלבון של צ'מפיון, השאלה מה עדיף או בריא לגוף יותר ? אבקת חלבון או חומצת אמינו????.תודה
עבדו שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון או בתוספים של חומצות אמינו. גם "פיתוח גוף" לא נראה לי בריא במיוחד. מציע שתתייעץ עם מדריך כושר או תזונאי/ת ספורט. בהצלחה צביקה
ביתי בת השנה וחצי סובלת ממספר פצעים בפה שמעתי שחלב עיזים אכן יכול לעזור. יש למישהו מושג היכן ניתן למצוא חלב עיזים טרי באזור חיפה וסביבתה.
גיל שלום, אני לא מכיר מחלבת עיזים באזור חיפה, אבל אני מציע לך לנסות למרוח שמן אובליפיחה. יש לי ניסיון טוב מאד עם זה. בהצלחה צביקה קורן
שלום גיל!! יש לך אפשרות למצוא חלב עיזים בכל רשת של סופר סל
וזה אין בסופר...
היי, שמעתי לאחרונה רבות על סגולותיו של מיץ נבט החיטה וארצה להתחיל לשתות אותו. שאלותיי הן: אני מעדיפה לקנות את העלים ולא מיץ מוכן, להערכתי הויטמינים פחות נהרסים כשקונים את העלים ומכינים לבד, האם אתה מסכים איתי? לאחר שאני קונה את העלים, איך אני מכינה את המיץ? אני חייבת מסחטה מיוחדת? ושאלה אחרונה.. האם אפשר לאכול את העלים ולא כמיץ מבלי שזה יפגע באפקטיביות? תודה
שולה שלום, אכן כן, מיץ טרי מעלים טריים עדיף על פני המיץ הקפוא, או כל מיני אבקות שנמכרות בשוק. לסחיטת המיץ צריך מסחטה מיוחדת - ידנית או חשמלית. אפשר גם להכניס לבלנדר עם כוס מים, לסנן ולשתות. אפשר גם ללעוס ביסודיות ולירוק את הסיבים. חשוב מ א ד להתחיל עם כמות קטנה (2 כפות) ובהדרגה להגיע עד חצי כוס מיץ ביום. בהצלחה צביקה קורן
קודם כל תודה רבה על התשובה! אני מתכוונת עכשיו לקנות עשב נבט חיטה (או שמא התכוונת לעשב חיטה) כמה עלים לשים בבלנדר כדי לקבל את המינון הנכון? את שאר הנוזל שישאר לזרוק כמובן או שאפשר לשים במקרר ולשתות ביום למחרת? אגב, חיפשתי באתרך את הכתבה על מיץ עשב החיטה ולא מצאתי.. היכן זה בדיוק?
אני משתמשת במשקה נבט חיטה ולפני יומיים שהייתי בשמש של צהריים. למחרת חלקי הגוף, שנחשפו בפעם הראשונה, החלו להאדים ולצרוב והתופעה התפשתה לחלקים נוספים. האם ידוע על השפעת המיץ הירוק על רגישות לשמש?
אני משתמשת במשקה נבט חיטה ולפני יומיים שהייתי בשמש של צהריים. למחרת חלקי הגוף, שנחשפו בפעם הראשונה, החלו להאדים ולצרוב והתופעה התפשתה לחלקים נוספים. האם ידוע על השפעת המיץ הירוק על רגישות לשמש?
שלום וברכה שמעתי כי במצבי אקנה עדיף לשתות חלב סויה ולא חלב רגיל . מאחר והאקנה נגרמת בעיקר מהורמנים ובחלב של הפרה יש הרבה הרומונים שמגדילים את האקנה . האם זה נכון ? ואם כן האם מותר לצרוך גבינות ף יוגרטים ומעדנים חלבים אולי אפשר לצרוך ברמה נמוכה על מנת לא להגביר את ההרנמונים ? אודה על תשובתך
ש שלום, ישנם סיבות רבות לאקנה. לאו דווקא מוצרי חלב הם האשמים היחידים. כדאי לבדוק את הנושא אצל רופא עור ובמקביל לטפל בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
דנה שלום מה יותר טוב, עגבניות טריות או קטשופ או רסק עגבניות או עגבניות משומרות? ממש מבולבלת תודה
רעות שלום, אין תחליף לעגבניות טריות! עם זאת, מספר מחקרים גילו שבקטשופ וברסק עגבניות יש יותר ליקופן שהוא חומר אנטי אוקסידנט ואנטי סרטני חזק מאד. עדיין בעגבניה יש ויטמינים, מינרלים, אנזימים וחומרים מועילים נוספים שנהרסים בשלב העיבוד. בחלק מסוגי הקטשופ ורסקים יש חומר משמר והרבה נתרן (מלח). בהצלחה צביקה קורן
כמה עגבניות בערך יש בקופסת רסק עגבניות קטנה? האם עברו תהליך עיבוד כלשהו? אולי כבישה בחום?
לין שלום, אין לי מושג כמה עגבניות (מה זה חשוב?), אבל ברור שהם עברו תהליך של עיבוד, חימום, שימור והמלחה. בהצלחה צביקה קורן
מה האינדקס גליקמי של חרוב וגוייבה? והאם נכונה האמרה שאסור לאכול פירות אחרי האוכל?ואם כן למה זה?
אלעד שלום האינדקס הגליקמי של חרוב וגויאבה גבוהה כיוון שהם מכילים ריכוז גבוה של גלוקוז ,פרוקטוז וסוכרוז (סוכרים זמינים). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ומה לגבי השאלה אם אפשר לאכול פירות אחרי ארוחה?
אל עד שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול פירות בסוף הארוחה, אלא כארוחה בפני עצמה. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , אני בת 37 ומזה כ- 3 שנים יש לי כאבים ודלקות סביב רוב הפרקים בגוף .לעיתים כואב יותר ולעיתים פחות . אני לא מוגבלת בתנועה וחיה את חיי כרגיל אך הכאבים הראומטיים לא עוזבים . מנסיונך , האם הכורכומול מוריד דלקות סביב הפרקים ותוך כמה זמן אני ארגיש שיפור ? בתודה מראש על תשובתך , נעמה .
נעמה שלום הכורכומול הוא תוסף תזונה טוב אך לא מספיק יש מקום לעשות שינוי מסיבי בתזונה. איני יודעת את מצבך לכן אין לי שום אפשרות להגיד לך מתי תהיה הטבה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
הגעתי למסקנה ש99 אחוז שיש לי קנדידה. יש לי את כ-ל התופעות המתוארות ואני סובלת המון זמן ובמיוחד בתקופות שאני צורכת סוכרים ופחמימות פשוטות. החלטתי לסיים עם זה, דבר ראשון אני לא נוגעת באוכל שמפתח קנדידה -אוכלת רק בריא,פחמימות מורכבות, שום פחמימות ריקות ושום סוכרים. דבר שני, אני רוצה לרוץ לעשות בדיקה עוד השבוע. חשבתי על מרכז סאקר שאני מכירה אותם. אבל אולי יש מקום אחר קרוב אליי אני מחפשת מקום לעשות בו בדיקה במרכז, מישהו יודע אם יש מקום לעשות בדיקת קנדידה בפ"ת- מקום אמין, שהבדיקה באמת נכונה? אם לא , אז איפה הכי קרוב? יש איזה מקום מומלץ? עוד שאלה לגבי אוכל- אם אני אוכלת רוב הזמן רק אוכל מבושל, אורז מלא עדשים וכאלה [אני מתבססת על זה] אפשרי מדי פעם לאכול תבשיל שהוא חצי עדשים אדומות וחצי אורז לבן?בעדשים האדומות יש סיבים וזה מכפר על האורז הלבן או שגם זה לא מומלץ? תודה רבה
שלומית שלום במעבדת מזור בפתח תקווה טלפון 039344833 הוא פתוח עד 12. תדברי עם משה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה רבה, זה קרוב אליי:) יש לך במקרה תשובה לשאלה השניה? במסגרת דיאטה נגד קנדידה שהכל מבוסס על מזונות מלאים ואיכותיים, ירקות וכו' האם זה נורא לאכול תבשיל שעשוי מחצי עדשים וחצי אורז לבן , עם הרבה תבלינים?העדשים יכול להיות מכפרים על הנזק של האורז והופכות אותו למזון מלא? או שבכל זאת עדיף לוותר על האורז הלבן?
מאיזה חלק של הצמח מכינים תה פסיפלורה: עלים?פרחים?
מרים שלום מהעלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, בתי חולה במחלת הפה והטלפיים. היכן ניתן להשיג חלב עיזים טרי באזור השרון?
מרינה שלום "מחלבת גל" כתובת : 42 ,כפר-טרומן [מפה] 039711501 בי. אם מערכות חליבה בע"מ כתובת : בני עטרות 14 ,בני-עטרות [מפה] טלפון : 039731376 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 11
תודה רבה
אצל מיכה בכפר ידידיה 050-5225-955
אין לו חלב עיזים כבר 6 שנים
שלום, רציתי לשאול : 1-מה זה בעצם סולת? והאם הוא עדיף מאשר קמח לבן רגיל ואם כן אז למה. כמו כן מהם יתרונותיו התזונתיים של סולת. 2- מה עדיף: סולת או קמח מלא? ומה היתרונות התזונתיים של קמח מלא מאשר הסולת 3- מהם יתרונותיו התזונתיים של הקוקוס וכמה קל' יש במאה גרם קוקוס? אשמח אם תענו לי על כל שאלה בנפרד תודה
אורנה שלום סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. כמות הסולת המתקבלת היא בדרך כלל כ?3 עד 5 אחוזים מנפח הגרעין, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. עדיף קמח מלא. כיוון שבו יש את הסובין והקליפה (אגב היום יש קוסקוס מלא ). 2. בקוקוס 354 קלוריות ל100 גרם . אגוז הקוקוס עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. פרי הקוקוס עשיר בויטמינים הבאים: ויטמין C, חומצה פולית וטיאמין. פרי הקוקוס עשיר במינרלים הבאים: ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נחושת, מנגן וסלניום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בהמשך לשאלתי הקודמת והפעם אשמח לתגובה ממנהלי הפורום ולא מגורם מסחרי, תודה. השאלה לטובה:המלצת לתת לילד אומגה 3 ממקור ימי ולא מקור צמחי, שאלותי: 1. מה המינון המומלץ של DHA ו EPA? על מה להסתכל בתווית? 2. קראתי בשאלה של מישהו אחר בפורום שצביקה קורן המליץ על הום גליל ואת על אלספה, מה יותר מומלץ לילד? 3.אכן שמעתי על אומגה 3 מצמח המרווה, האם זה עדיף על אומגה 3 ממקור ימי? מה ההבדל ביניהם?
מיכל שלום אני אנסה להסביר לך שוב את ההבדל . כאשר את נותנת את המקור הצמחי את לא נותנת בצורה ישירה את חומצת שומן EPA או DHA את נותנת חומצת שומן אחרת ALA שהיא חומר הגלם ליצירת אומגה 3 בגוף. לעומת זאת מהחי את כבר מקבלת בצורה שלמה את האומגה 3. לכן המלצתי לך על מקור מהחי. 2. בהתייחס להמלצה חשוב שתבדקי שהחברה שאת קונה עומדת בתקנים בין לאומיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
כמה DHA וEPA אמורים להיות בכמוסה אחת? והאם המינון הזה תקף גם לילד בן 6?
המלצה מקובלת לצריכת אומגה 3 היא 1 גרם ליום. שאלה: אני נוטל תוסף יומי המכיל 600 גר' EPA ו-DHA וכן צורך כף פשתן טחון טרי ועוד קומץ גבעולי פורטולקה (רגילת הגינה) המכילים ALA .האם אני מכסה בכך את הקצובה המומלצת? אני בן 64.בריא. תודה
מנשה קל לדעתי כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
והאם זה משמין שמן זית?
לשואל/ת שלום השאלה לא כמה קלוריות הוא מכיל והאם הוא משמיל? אלא מה הוא עושה בגוף. ובדרך כלל מגביר את חילוף החומרים ועוזר להרזות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אמנם הדיון ישן - ובכל זאת. התשובה מרגיזה. אין דבר כזה "השאלה היא לא מה....". אם מישהו שאל - זו שאלתו. אחרי מתן תשובה אפשר להוסיף הטפות למיניהן וניסיונות לחנך מחדש. מרגיז ומרחיק מפורום זה.
שלום רב !! אני מאוד נהנה ממיצי ירקות טבעיים מדי יום הכוללים בתוכם גזר , סלק ,גמבה אדומה , כרפס , צנון, ג'ינג'ר , תפוח או תפוז להמתקה עדינה.. שאלתי היא : האם אני מקבל מהירקות את הסגולות הנפלאות שלהם או שיש ניגוד ביניהם . לדוגמא האם הצבע הכתום של הגזר המכיל בתא קרוטן נהרס כאשר הוא בא במגע עם צבעו הדומיננטי של הסלק ? תודה על זמנך ...
זיו שלום השילוב מצויין ואין קונטראאינדיקציה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אבקש לדעת האם סויה יבשה, כזאת שמשרים אותה במים כדי להוסיף לתבשילים, זאת שנראית כמו בונזו, האם יש בה ערכים תזונתיים והאם היא מעובדת במידה כזאת שאין בה הרבה בריאות. מה אתה חושב על מזון זה, וערכו התזונתי, רמת עיבודו, דרך אגב אני אוהבת לאכול את זה יבש (נכון ממש כמו בונזו). תודה, מינה
מינה שלום היא בסדר גמור ומבחינת חלבון היא ממש חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני מבקשת לדעת, כמה אגוזי מלך עם הקליפה, מהווים מנת שומן אחת? תודה לתשובתכם.
אני שלום 5 אגוזי מלך לא קלויים . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן
לתזונאיות שלום, הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפע טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמנים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה. מה לגבי חלב אורגני של הרדוף? חלב זה מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל של תנובה, טרה וכו'? אשמח לתשובה מהיר תודה מראש, לימור
תודה
אני מעוניינת להרזות 10 ק"ג שעליתי בחג, ראיתי מספר הצעות לדיאטה. אני צריכה גם ליווי אחרת אני לא אצליח. יש ממליצים עם תוצאות?
ורדית שלום את יכולה לפנות אלי טלפון 0546829699 או אל צביקה . לשנינו ניסיון רב מאוד בתחום הדיאטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם יש מזונות/צמחי מרפא/תוספי מזון השביחים את הזרע ועוזרים לפריון
לי שלום, השאלה כבר עלתה בפורום - תבצעי חיפוש. בכל אופן, עישון ואלכוהול פוגעים באיכות הזרע. גם חומרי הדברה וכימיקלים שונים פוגעים בפריון ויש על כך עבודות ומחקרים. מזונות עשירים באבץ, ויטמין E ו B משביחים את איכות הזרע ומחזקים את אברי הרבייה. ביניהם נכללים: שקדים, אגוזים, זרעונים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת). גם שאר הרכיבים של התזונה הטבעית חיוניים (פירות, ירקות חיים ומבושלים, דגנים מלאים וקיטניות). בהצלחה צביקה קורן
הבלוטה שלי מאוזנת ע"י אלטרוקסין במינון 50מק"ג מיזה 5 חודשים.אני מעונין להפסיק את הכדור ולקחת אצות ים כתחליף,האם זה ניתן מיד ליטול או שכדי ליצור הפסקה בין האלטרוקסין לאצות? ובאיזה סיכון בריאותי זה כרוך?
רן שלום כל שנוי בלקיחת הורמונים עשוי לגרור אחריו יציאה מהאיזון. לכן ההורדה של הכדור צריכה להיות בהדרגה תוך כדי הוספת האצות. יש מקום להתיעץ עם האנדוקרינולוג שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בעבר הייתי מקבלת תרופות פסיכיאטריות כמו מודיקט אלידול זיפרקסה דקינט רספרידל פרפינאן וקזנקס האם נדונתי להשאר שמנה בגלל התרופות הללו יש לי בעיה שאני לא אוהבת מים חד משמעית אני חייבת שתייה ממותקת מה יכול להיות התחליף האם מיץ גזר ותפוזים על בסיס קבוע יכול להוות פיתרון? חוץ מזה אני אוכלת בשיטת אטקינס אוכלת בשר עם ירקות מבושלים או אפונה לא עם תפוחי אדמה אורז ופסטה לחם מקמח מלא סוכר חום נס קפה נטול קפאין פירות וירקות בשר עוף ודגים ובקר לעיתים רחוקות משתמשת בשמן קנולה ושמן זית האם יש מזונות שאסור לי לאכול ומה? האם יש משהו בהרכב התרופות שנטלתי שמונע ממני לרדת במשקל השמנתי כ 15 קילו ואני שוקלת 90 ויש לי בעיות גב וחזה מאד כבד תודה
לולה שלום אכן חלק מהתרופות שמנית גורמות להשמנה. לכן חשוב מאוד שתתיעצי עם דיאטנית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית אכילה נכונה . בנוסף יש מקום לעשית ספורט. אין ספק שכמות השתיה המומתקת מעלה במשקל. מיץ גזר טבעי כוס ביום זה מצויין. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן
תודה על התשובה השאלה היא איך אני מתמודדת אם העובדה שאני פשוט לא אוהבת מים האם זה נפשי והאם שתיית מיץ גזר ותפוזים כל היום יכולה להיות תחליף בריא יותר למים או שגם זה גורם להשמנה תודה
שלום! התחלתי תזונה של קנדידה ורזיתי 3 קלו איך אני מעלה שוב את המשקל שלי עם דברים בריאים כי אסור לי הכל\תודה רבה!
אושר שלום פשוט לאכל ארוחות קטנות בריאות לפי מה שמותר לך יותר פעמים ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, בני בן 6, אובחן לאחרונה כבעל בעיית קשב וריכוז (ADD).חברה סיפרה לי שהיא נתנה לבנה אומגה 3 של מרוולס (צמחית, מופקת מצמח המרווה) והיא חוללה בו שינוי גדול לטובה. שאלותי: 1. האם אומגה 3 באופן כללי טובה ומסייעת לבעיית קשב וריכוז? 2. מה יותר חיוני אומגה 3 צמחית או אומגה 3 ממקור ימי? 3. אם לתת - אז איזה סוג אומגה 3 ובאיזה מינון? אילו רכיבים חשובים ובאיזה מינון כל אחד?
מיכל שלום 1. אומגה 3 חשובה ביותר לבעיות קשב וריכוז 20 אחוז מהמוח בנוי מחומצות שומן אילו. 2. עדיף אומגה 3 ממקור ימי. 3. ניתן לתת אלספא המכיל EPA וDHA כדור 1 ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
טובה שלום, תודה על תגובתך, מה המינון הרצוי של EPA ו DHH?
שלום לך בתי בת 18 סובלת מכאבי ראש כבר יותר משנה עברה את כל הברורים טיפולים וכו והתחילה ליטול כדור "סימבאלתה" ועדיןן 3 שבועות אחרי התחלה סובלת מכאבי ראש חזקים. בחודשיים האחרונים אכלה בתדירות גבוהה מאוד בחוץ טורטיה עם בשר ותוספות ולקינוח גלידת יוגורט ובמקום אומרים שזה מיוגורט. אני חושת שהיא רגישה למוסודיום גלוטומט או חומרים משמרים אחרים איך אוכל לדעת? מה אוכל לתת לה לאכול חוץ מביצה מבושלת? אודה על תשובתך עלי לציין שהיא אוכלת מעט מאוד והיא רזה. בתודה מראש שרינה
שרינה שלום לכאבי ראש יכולים להיות גורמים רבים, הורמונלים, לחץ, אלרגיות, לחץ בצוואר , חסר B12 וכ'ו. אם את מתיחסת לתזונה כל אחד מהגורמים שמנית יכול לגרום לכאב ראש . הדרך לדעת אם אכן זה מהתזונה היא פשוט להפסיק לאכל מזונות אילו לחלוטין ולבדוק את ההרגשה. (עדיף להפסיק חומרים משמרים כיוון שההשפעות על הגוף מאוד לא טובות). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מה את מליצה לי לדוגמא תפריט יומי? אני למשל אתמול נתתי לה 2 קרקרים עם קוטג מחיטה מלאה חלקית תפוח אדמה גדול שזה שניים עם קליפה מרוח בחמאה חצי כוס גרגרי רימון עם טיפטיפה סוכר חצי גמבה עם קוטג ולערב חביתה עם גבינה צהובה 9 אחוז קוטג וסלט ירוק עם עגבניה הסלט המוכן של שופסל של חסה גזר וכרוב אדום ובלילה התחננה למשהוא ואכלה במבה האם זה בסדר? אשמח לתשובתך בתודה מראש שרינה
האם הפלפל הירוק מכיל חומר ששמו סולנין? יש בעיה איתו לחולי פרקים? או שאין בעייה איתו? והאם הוא מתאים לשאר האוכלוסייה בלי בעיות למינהם
אלעד שלום הרבה אנשים חולי דלקות פרקים רגישים מאוד לסולנין . ולכן המלצה חמה לא לאכל חצילים, עגבניות, פלפלים, ותפוחי אדמה. יש אנשים שלא רגישים ולהם אין בעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת, נאמר שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי. אשמח לקבל קצת יותצר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין? ושאלה נוספת - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ:"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? דא"ג האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו? תודה
צחי שלום לחם שיפון טוב יותר כיוון שכמות הגלוטן שלו קטנה יותר. גלוטן זהו חלבון הקושר את חלקיקי הלחם וכך ניתן ל"נפח" את הלחם ולגרום לו להיות יותר אוורירי. לכן לעיתים מוסיפים גלוטן לקמח על מנת שהלחם לא יהיה דחוס מידי ומתפורר. הגלוטן גורם לבעיות אלרגיות רבות לאנשים. בנוסף ללחם שיפון אינדקס גליקמי נמוך יותר -כלומר מעלה פ]חות מהר את הסוכר בדם. לדגנים שונים ישנם סוגים שונים של חלבונים הגורמים לרגישות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן) האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית? או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ??? פי כמה אמור אורז מלא שלנות את משקלו לאחר בישול? אם הוא מתנפח פחות האם זה אומר שלא בושל מספיק ?
דנה שלום, השאלה שלך מורכבת ומסובכת עבורי. אורז לבן זה אורז מלוטש שהסירו ממנו את הקליפה והנבט עם כל הויטמינים והמינרלים הנמצאים בו. הוא אמנם טעים יותר, אבל ערכו התזונתי נחות. צריכה ממושכת של אורז לבן עלולה לגרום לחוסרים תזונתיים ולמחלות הנובעות מכך. לכן, אני ממליץ לצרוך רק אורז מלא, מכל סוג שהוא וכדאי שיהיה ערב לחיכך. בהצלחה צביקה קורן
תודה על תשובתך כרגע אי חייבת להמתיק .אנסה להמעיט... האם סוכרלוז אינו גורם לגזים ונפיחות? תודה
דלית שלום, לפני כמה ימים עניתי לשלומית על "יתרונות" הסוכרלוז. בהחלט יתכן שהוא גורם גם להפרעות עיכול. אם אין ברירה, תמתיקי עם מעט דבש או סוכר חום. אם את רוצה לקבל "הכשר" לשימוש בממתיקים מלאכותיים - את לא בפורום הנכון. בהצלחה צביקה
שלום רציתי לשאול האם חלב קוקוס הוא קרם קוקוס? כי לא מצאתי חלב והמוכר אמר לי שזה אותו דבר תודה מראש
אילנית שלום, חלב קוקוס מיוצר מטחינת קוקוס עם מים חמים או עם חלב חם. קרם קוקוס נוצר לאחר קירור חלב הקוקוס. שניהם יכולים להיות תחליף לחלב בבישול. לחלב הקוקוס כ- 17% שומן, והוא שמן יותר מחלב רגיל. בהצלחה צביקה קורן