פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה
28/10/2009 | 19:39 | מאת: דני

שלום לך צביקה רציתי לשאול אותך אם הקמח הנ"ל מתאים לחולי צליאק? דבר שני רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח זה כמו בקמח רגיל להכנת לחמים ועוגות

31/10/2009 | 08:39 | מאת: טובה בר- שאן

דני שלום אכן כן קמח קינואה מצויין לחולי צליאק . וניתן להשתמש בו כקמח רגיל .ההבדל היחידי הוא בטעם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2009 | 14:14 | מאת: מאיה

האם התזונה משפיעה על העור? איזה מזון בדיוק עוזר למניעת הזדקנות העור?

האם זה נכון שכאשר נוטלים גלולות עם מינון הורמונאלי נמוך אין תופעות לוואי של השמנה?

לדעתי היום הגלולות לא מכילות כמות הורמונים גבוהה מה שמונע תופעות לוואי, אבל בלי קשר לדעתי כל עניין ההשמנה הוא סתם קלישאה. אני נוטלת פמינט כבר תקופה ארוכה, ואני לא יכולה לומר שזה השפיע עליי מהבחינה הזאת. ותאמיני לי.. יש לי נטיה להשמנה

28/10/2009 | 11:57 | מאת: דין רוטר

לדר מרקולה יש אתר בריאות מהפופולארים בעולם,הוא טוען כל הצימחוניים חולים,אני פוגש אותם במרפאתי. הצימחוניים בעיקר הטיבעוניים טוענים אוכלי בשר חולים. הוצאת פוקוס מפרסמת ספרי בריאות שחלקם טוען צימחונות חלקם שולל נצימחונות. מה אומר מצדע התזונה ,האם יש לו בכלל דעה בעניין

31/10/2009 | 08:43 | מאת:

דין רוטר שלום אין לי מושג מי זה מצדע התזונה. אך מקריאה רבה מאוד של ספרים ומאמרים ומנסיון של שנים בקליניקה וגם על עצמי. הצמחונים בריאים יותר הכל בתנאישאוכלים נכון ומקבים את כל מה שהם צריכים את כל המרכיבים החיוניים שהגוף אינו יודע לייצר. בשר גורם להרבה בעיות ומחלות. בברכה והצלחה טובה בר- שאן

28/10/2009 | 11:50 | מאת: בנר

מטפלים בשיטה טוענים "לבסיס מדעי מוחלט"היות וקבלתי המלצה על צום רפואי בצד הזהרות מפני צום רפואי, האם יש או ידוע לכם על בחינה אובייקטיבית של השיטה,אשמח לקישורים, אני מבין שאתם מכירים את השיטה,חלק מהטיעונים נגדה ,החלוקה המחזורית שלה ,חסרת ביסוס מדעי?האם נכון רק פירות בבוקר עלול ליצור עקה וקפיצות אינסולין,אוכל לא מבושל-כל השבטים מאריכי ימים עם בריאות מופלגת אוכלים גם אוכל מבושל, הפרדת המזונות המדע לא מפרגן מדוע אני כן בודק למרות ההסתיגויות-כי לדלקת מפרקים קבלתי המלצה מרןפא ראמוטולוג בדבר צום ארוך על בסיס מים והם היחידים שעורכים אותו, מה דעתכם

31/10/2009 | 08:47 | מאת:

בנר שלום 1.אני מתנגדת לצום מיים כדרך לניקוי הגוף. אולם בדלקות פרקים אני ממליצה על הימנעות ממזונות מסויימים כמו למשל משפחת סולניים( פלפל, תפוח אדמה,עגבניה, וחציל). 2. אני כן בעד צום מיצים בפיקוח זה עושה דיטוקס עדין לגוף ושחרור כל הרעלים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2009 | 21:29 | מאת: בנר

שמחתי לראות את תגובתך,מה המלצתכם בנוגע לשיטת היגיינה הטבעית כמכלול? רופאת המשפחה ,כבר אמרה לי להמנע מירקות סולניים,אך הראומטולוג ,הדגיש שרק צום מים ,הראה במחקרים רציניים יכולת מסויימת לרפא ,"צום מיצים"לדבריו זה לא צום זה דיאטה,אומנם טובה ומועילה,אך לא יכולה לעזור לדלקת פרקים. מדוע את מתנגדת לצום מים בפיקוח רופא.

28/10/2009 | 10:02 | מאת: מיקה

כבר שנים שאני סובלת מאוד מעודף ליחה בגרון, ההרגשה היא שזה מתחיל בדרכי הנשימה העליונות, ממש מאחורי האף (איפה שמרגישים כשנושמים בטעות מים בים, או כששותים מהר מידי משקה ממוגז). בנוסף, אני סובלת מאסטמה (בשליטה) ומרגישות בסינוסים. אני נמצאת בטיפול הומיאופתי, שעוזר למדי, ההומיאופת המליץ לי להימנע ממוצרי חלב וקפאין. האם יש עוד מזונות שאפשר להימנע מהם, או לחילופין - מזונות שיכולים לעזור? האם לעיסת שום יכולה לסייע? אם כן - האם עדיף ללעוס שום על קיבה ריקה או דווקא מלאה? תודה וחורף בריא ..

27/10/2009 | 21:43 | מאת: אביבה

אבא שלי חולה לקה לפני חודשיים במחלת הסרטן ומאז הטיפולים הכימים הוא סובל מעצירות קשה. הוא אוכל פירות יבשים המליצו לו לאכול סלק ולשתות את המיץ שלו. אני יודעת שסיבים תזונתיים מאוד עוזרים ושמעתי שפסיליום מאוד יעיל במקרה של עצירויות קשות. השאלה המרכזית האם מותר לחולי סרטן להשתמש בפסיליום?!!!! אם מוצר הנ"ל אינו מתאים לחולי סרטן על מה אתם ממליצים. טיבעי. תודה על תשומת הלב אביבית

אביבית שלום אין ספק שאת צודקת סיבים מאוד עוזרים. ניתן לקחת פתיתי שיבולת שועל להשרות במים רותחים . לשתות את המים ולאכל את השיבולת שועל. ניתן לשים שיבולת שועל במרק. לגבי שאלתך אין בעיה לקחת פסיליום אך חשוב לשתות עמו הרבה מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2009 | 20:16 | מאת: שלי

האם נכון שסלק עוזר במקרה של נשירת שיער חזקה? מה יכול להיטיב עם מראה השיער והעור חוץ מאומגה 3 שאני לוקחת, ומולטיויטמין?

28/10/2009 | 05:41 | מאת:

שלי שלום נשירת שיער יכולה להגרם בגלל גורמים רבים. חוסר ברזל חוסר ויטמיני B חוסר של מינרלים כמו אבץ חוסר של חלבונים. שינוי במאזן הורמונלי. וסטרס. כיוון שבסלק ישנם הרבה ויטמינים ומינרלים אין ספק שהוא חשוב כנגד נשירה. מעבר לתוספים, חשוב מאוד שתאכלי אוכל מאוזן המכיל את כל המרכיבים שדיברתי עליהם. בתודה ובברכה טובה בר- שאן

בת 43 צמחונית(אוכלת דגי טונה,נסיכת הנילוס,וביצים)בריאה מטופלת בהורמונים בטיפולי פריון על מנת להספיג את הנוזלים המרובים שנמצאים בבטן הכרסית שנוצרה מהנוזלים הנאגרים בבטן הומלץ לי לשבועיים להמנע מפחמימות ומוצרי חלב לספיגה מעט מהנוזלים להמנע מסוכרים אורז פסטה תפוח אדמה תירס...ומוצרי חלב לאכול לחם מפישתן ירקות סרדינים וטחינה הרבה מים ,1 נס קפה ליום עם מעט חלב מה עוד ניתן לאכול? לצהרים והאם זה עוזר לרדת במשקל ולצמצם את היקף הנוזלים בגוף

אירית שלום ניתן לאכל קטניות (אפונה, עדשים, שעועית, נבטים ) אגוזים, שקדים הרבה ירקות עליים . בוודאי שהקפדה על אוכל זה תעזור לך לרדת במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2009 | 14:49 | מאת: אבי

באיזה מזון יהכי הרבה מהויטמין?

28/10/2009 | 05:34 | מאת:

אבי שלום ויטמין B6 נמצא מקורות מהצומח: קמח מלא ומוצריו אורז מלא שיבולת שועל קטניות בוטנים מקורות מהחי: איברים פנימיים עוף דגים ביצים שמרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2009 | 10:48 | מאת: דנה

בוקר טוב ברצוני לדעת האם מותר לתת לבן שנתיים וחודשיים מזון מלכות ואם כן באיזה מינון והאם לפני /אחרי ארוחה או בלי קשר לארוחה . תודה

28/10/2009 | 05:29 | מאת:

דנה שלום ניתן לתת לילד בן שנתיים וחודשיים מזון מלכות בסביבות כפית ליום. ללא קשר לארוחות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2009 | 10:18 | מאת: דנה

שלום שוב בעקבות מידע שקראתי אני אשנה קצת את שאלתי ,האם יש סיבה לתת לו כל יום כפית ? זה מומלץ? תודה

27/10/2009 | 07:59 | מאת: הגיינה טיבעית

לאחר קריאה מרובה התחלתי לנהל ארוחותיי על פי גישת ההגיינה הטיבעית ונתקלתי במס' אי הבנות: 1. האם אפש לשתות מיצי ירקות בבוקר או עשרים דק' לפניי ארוחות? והרי מצויין כי ירקות שוהים בקיבה שעתיים, גם בצורת מיץ? 2. טחינה אבוקדו זייתים, הם שומנים מן החי, האם ניתן לצרפם (כל פעם אחד מהם) גם בארוחת פחמימות וגם בארוחת חלבונים? 3. ההמלצה מצידם היא לאכול ארוחה אחרונה בחמש או שש בערב, היה ואני שוב רעבה בעש אפש לאכול פרי (עניין זמן השהייה בקיבה) או רק פרי/ מיץ/ שקדים?

28/10/2009 | 05:25 | מאת:

היגינה טבעית שלום 1. ניתן לשתות מיצי ירקות על הבוקר אפילו זה מצויין. (זו ממש ארוחה ) 2. טחינה אבוקדו וזיתים הם שומנים מהצומח ולא מהחי וניתן לצרפם בארוחות. 3. אפשר אם את רוצה לאכל פרי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2009 | 02:07 | מאת: אורטל

מסקרן אותי לדעת.. האם חליטה של פרי או עשבים לדוגמא, עדיפה על אכילת הפרי עצמו? במקרה של חמוציות, נענע וכדומה. תודה אורטל

28/10/2009 | 05:21 | מאת:

אורטל שלום בחליטה את מוציאה מהעלה את החומרים המסיסים במים בלבד. כאשר את אוכלת את הפרי שלם את מקבלת את כל מרכיביו כולל הסיבים ומרכיבים אחרים שלא עוברים למים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2009 | 01:39 | מאת: מעיין

בנובמבר 2004 גילו אצלי צליאק. אינני שומרת כלל על דיאטה נטולת גלוטן ואינני סובלת משום כאבים. האם יכול להיות שצליאק היא תופעה חולפת או שהאבחון היה שגוי? אשמח גם אם תוכל להסביר לי מה הנזק העלול להיגרם אם לא נמענים לחלוטין מאכילת גלוטן.

מעיין שלום בהנחה שהאבחון נכון חשוב ביותר לשמור על תזונה מטולת גלוטן כיוון שלאורך זמן יש פגיעה חזקה ביותר של רירית מעי התוצאה אנמיה קשה, חולשה , ופגיעה באיברים בגלל חסרים תזונתיים שנוצרים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

26/10/2009 | 19:13 | מאת: טל

שלום הנני בהריון ויש לי שיעול מלווה בליחה. אזה מזון היית ממליץ לאכול למניעת הליחה? שמעתי שחליטת פטרוזליה/טימין(קורנית)יכולים לעזור אבל אסור בהריון. בני בן שנה ו-8 חודשים עם שקדים מוגדלים,ושיעול מידי פעם כיצד ניתן לעזור לו? תודה

28/10/2009 | 05:12 | מאת:

טל שלום א. להוריד מוצרי חלב. ב. לאכל מרק עם הרבה ירקות במיוחד בצל ושום. בהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2009 | 16:41 | מאת: נירית

שלום, ביצעתי בדיקת של רמת ויטמין D3 ויצאה תוצאה של 150. רציתי לדעת מה תוצאה זו אומרת (יודעת שזה לא תקין) ואיך עליי להריד את הרמה של הויטמין. תודה. נירית

28/10/2009 | 05:08 | מאת:

נירית שלום הרמה נורמלית: 20-56 ng/ml או 50-140 nmol/l אצלך אכן קצת גבוה. פשוט להתמרח היטב במסנני קרינה ואם את לוקחת תוספי תזונה אז יש להפסיקם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2009 | 05:10 | מאת: עדי

רציתי לדעת האם קיים חטיף בריאות כולשהוא שמספק את רוב אבות המזון. אני נמצאת במסגרת בה קשה לי להתמיד עם ארוחות מסודרות אך מאידך חשוב לי מאוד לאכול בריא. מלבד זאת, רופא הגסטרו שלי המליץ לי לאכול ארוחות קטנות מאוד המכילות דברים בריאים ומרוכזים וזאת משום שיש לי בעיה במערכת העיכול, ואסור לי להכביד על הקיבה ועל המעיים. לכן, איזה חטיפי אנרגיה או דברים אחרים שניתן לרכוש את ממליצה לי לאכול? (אופציה של אגוזים יורדת מאחר ואני לא אוהבת. אך אם זה נמצא בתוך חטיף בריאות מסויים אני מסוגלת לאכול) אשמח מאוד להתייחסות תודה

26/10/2009 | 11:42 | מאת:

עדי שלום, כל "חטיפי הבריאות" הם מוצרים מעובדים העשירים בשומן, סוכר ותוספים כימיים ולכן אינם מומלצים, במיוחד למי שסובל ממערכת עיכול רגישה ובעייתית. את יכולה לנסות את החטיף של הרדוף, אבל גם זהו מזון מעובד. אני מציע שתשקלי שוב "חטיף" של שקדים טבעיים עם כמה צימוקים, או תמרים עם אגוזים וכד. בהצלחה צביקה קורן

26/10/2009 | 19:02 | מאת: מרב גודוביץ

ארוחות ביניים הם "נשנושים" בין הארוחות. להלן מספר אפשרויות: ירקות: כיום ניתן למצוא מלפפונים ועגבניות קטנים גם טעימים וגם נוחים לנישנוש ירקות נוסף: כמובן גזר, סלרי או ברוקולי וניתן להוסיף פרכיית אורז מבחר האגוזים כיום גדול ושווה לעשות ניסוי טעימה אולי משהו כן יתאים יוגורט עם גרנולה פרי נשנוש טעים ובריא מרב גודוביץ יועצת תזונה ומאמנת אישית 054-9174719

25/10/2009 | 23:34 | מאת: אישה

אני בת 45 ,סובלת תקופה ארוכה מנשירה שיער קשה (ניתן לראות את הקרקפת),מקבלת ברזל+B12+B6 לא יודעת אם הנשירה נגרמה מחוסרים תזונתיים, לחץ נפשי או שאולי שינויים הורמונלים שאלתי האם מיץ עשב נבט חיטה יכול לעזור לנשירה בכלל ובמיוחד בשינויים הורמונלים בגילי? תודה

26/10/2009 | 11:38 | מאת:

לאשה שלום, כפי שציינת ישנם גורמים רבים ושונים לנשירת שיער. את יכולה לנסות מיץ עשב חיטה בהנחה שיש לך חוסרים תזונתיים. בכל מקרה למיץ עשב החיטה יתרונות בריאותיים רבים וכדאי לשתות אותו על בסיס יומי. כדאי לשקול גם תוסף של אבץ לתקופה מוגבלת. בהצלחה צביקה קורן

01/11/2009 | 12:08 | מאת: עדנה

שלום רב, ברצוני לשאול : 1. היכן אפשר לקנות מיץ עשב חיטה ? 2. מהם היתרונות הבריאותיים ממוצר זה? 3. האם הוא בריא גם למי שסובלת מכולסטרול גבוה? בברכה עדנה

25/10/2009 | 20:52 | מאת: אתי

תוצאות בדיקת דם RBC 3.79 המוגלובין 11.70 והמטוקריט 34.7 שאלתי היא מאיזה סוג האנמיה,וכיצד ניתן לטפל בה?? הברזל אצלי 75 תודה

26/10/2009 | 11:35 | מאת:

אתי שלום, אנחנו לא אמורים לענות כאן על שאלות רפואיות. אנא פני לרופא המטפל, או לפורום רפואי. בכל מקרה כדאי לקבל יעוץ תזונתי מקצועי ולא להסתפק בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

25/10/2009 | 20:19 | מאת: מיקה

לצביקה שלום, אני קמה בחמש בבוקר עושה כושר גופני ואוכלת ארוחת בוקר בשעה 6:40 (כי אני ממהרת לעבודה),בעבודה ההפסקה הראשונה מתאפשרת רק ב-11, שבה אני אוכלת פרי ובשעה 12:30 אני אוכלת צהריים,האם זה בסדר לאכול פרי לפני האוכל והאם יש יותר מדי זמן הפסקה בין ארוחת הבוקר לארוחת הביניים? תודה רבה

26/10/2009 | 11:33 | מאת:

מיקה שלום, הייתי מציע שתאכלי את הפרי מוקדם יותר ויחד עם כמה שקדים, או אגוזים, אוזרעי חמניות ודלעת. לא מומלץ לעשות הפסקות של יותר מ שלוש שעות בין הארוחות ולא קטנות משעה וחצי. אם תוכלי לאכול בעשר את הפרי עם השקדים זה עדיף. בהצלחה צביקה קורן

25/10/2009 | 12:31 | מאת: גלי

רציתי לדעת איזה ערכים תזונתיים יש ל סומסום?.....ולקוקוס?.. תודה

26/10/2009 | 11:29 | מאת:

גלי שלום, יש באינטרנט שפע של מחשבונים ואתרים עם ערכים תזונתיים של מזונות שונים. לדוגמה: http://www.nutritiondata.com/tools/nutrient-search תשתמשי בהם, או פשוט תקישי את שם המזון המבוקש ותקבלי אלפי תשובות בהצלחה צביקה קורן

האם נטילת megagluflex יכולה לגרום לקעבי בטן?

ויקי שלום לא חושבת אבל הדרך היחידה לדעת תפסיקי לקחת ותראי אם אכן זה הגורם לכאבי בטן שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2009 | 10:37 | מאת: דמעה של עצב

שלום מה קורה האמת אני פונה אליכם על מנת לקבל פיתרון למצב שלי כל חיי הייתי במשל מקובל אך לאחרונה ירדתי במשקל והגעתי ל 42 ואצלי אצלי לא טבעי כי אף פעם בחיי לא הדגעתי לזה פניתי לבית חולים עשיתי בדיקות ואז מתברר שיש לי אנימיה לכן נתנו לי כדורים לאחר מכן השמנתי קצת אך לא הגעתי ל 45 ועד היום הזה אני רזזה לא יודעת איך להשמין במיוחד שאני עובדת ולומדת באותו זמן וכולם מעירים על שזה אני רזה וזה לא טוב ולא יודעת מה אז מה עלי לעשות ולכם מכל הלב תודה

25/10/2009 | 12:39 | מאת:

רהט שלום חשוב מאוד שתמשיכי לברר מדוע יש לך אנמיה . בנוסף יש מקום שתלכי לדיאטנית טבעית שתיתן לך תזונה בריאה יתכן שבתזונתך יש חסרים. ולכן רזית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2009 | 15:07 | מאת: נועה

שלום רב, ניסיתי למצוא באינטרנט קצת מידע לגבי הערכים התזונתיים ויכולות הריפוי של גרעיני מחלב ולא מצאתי דבר...חוץ מהעובדה שזה הגרעין של גרעין הדובדבן... האם יש לכם קישור לעוד מקור מידע בבקשה? ושאלונת לגבי מיץ עשב חיטה - במידה ואני צורכת אותו כל בוקר על בסיס קבוע (בסחיטה ביתית), האם ניתן להמשיך לצרוך אותו בהריון בכלל או רק בשלבים הראשונים לא כדאי? תודה רבה!! נועה.

נועה שלום, אני לא שמעתי על המחלב. תמשיכי לחפש ותעדכני אותנו בפורום... אפשר לשתות מיץ עשב חיטה במשך כל ההריון, אבל "ליתר בטחון" ממומלץ לא לשתות אותו. אני לא שמעתי על תקלה או בעיה של אישה הרה ששתתה מהמיץ. בכל אופן, את יכולה להמשיך ולשתות מיץ ירקות "ירוק" (קישוא, מלפפון, גבעול סלרי ופטרוזיליה), או "אדום" (כנ"ל בתוספת סלק וגזר). בהצלחה צביקה קורן

24/10/2009 | 14:07 | מאת: יוסי

אחרי קריאה של די הרבה מאמרים תחום צריכת האומגה 3 עדיין מבלבל. דגים, שמן דגים, שמן פשתן, שמן מרווה מרושתת. איך אפשר לקבל המלצה אוביקטיבית שאין לה קשר ליצרנים ולמשווקים. תודה יוסי

24/10/2009 | 19:23 | מאת:

יוסי שלום, הנושא נדון רבות בפורום, גם בשבועות האחרונים - אני מציע שתעה חיפוש. מי שצמחוני יקח פשתן טחון (1-2 כפות ביום). מי שאוכל דגים מקבל את זה מהדג, או יכול לקחת תוסף שמן דגים, שם חומצות השומן החיוניות EPA ו DHA זמינות לגוף בצורה טובה. אני לא יודע מספיק על המרווה המרושתת מלבד מה שהמשווקים הזריזים והנמרצים שולחים אלי ישירות או אל הפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן

25/10/2009 | 12:56 | מאת: דליה

ליוסי שלום אנו במרפאים לאור התוצאות ממליצים מאוד על זרעי הפשתה וזרעי המרווה הבריאותית יש להם יתרונות על אכילת דגים בשנים האחרונות וקבלת האומגה 3 מדגים • מרוות הבריאות מכילים יותר חומרים החיוניים לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו: פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון מבוית מהאוקיינוס האטלנטי או סלמון בר פי 2 אשלגן מאשר בבנות פי 3 יותר ברזל מאשר בתרד פי 15 מגנזיום מאשר בברוקולי פי 2 סיבים תזונתיים מאשר בסובין פי 6 חלבון מאשר בשעועית פי 4 סלניום מאשר בזרעי פשתן פי 9 זרחן מאשר בחלב מלא פי 6 יותר סידן מאשר בחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה חומר למחשבה

02/11/2009 | 14:06 | מאת: מואיז

שלום יוסי, אני משווק רשמי של שמן המרווה המרושתת(מקדים ואומר). יחד עם זאת, אני מתבסס על מידע אובייקטיבי, אשר משמש אותי מטבע הדברים בהצגת הנושא, אך אינו "נגוע" ברצון שלי לקדם את המוצר אותו אני משווק. החומר: דו"ח אי רעילות(מה שאי אפשר לומר על פשתן או דגים). העובדה כי ככל שתחפש, לא תמצא חומרים אלרגנים אשר מזוהים עם המרווה המרושתת. העובדה כי תהליכי ההפקה טבעיים ולא כימיים(כמו בדגים או פשתן). מה כן קיים? דו"ח(מטעם החברה אמנם), המרכז חומרים טבעיים פעילים שנאספו ע"י מעבדות מוכרות כגון סקלראול,אלסטין,Q10,ויטמין E,אנטי דלקתיים ובקטריאליים(אין בדגים). תוכל להקיש בגוגל "אומגה 3 הדור החדש" ולהגיע להשוואה המלאה. http://www.omega3-ala.com בברכה, מואיז

24/10/2009 | 10:08 | מאת: שלומית

לאחרונה התחילו להיות לי עצמות חלשות מאוד [היתה תקופה שירדתי במשקל בקיצוניות ומאז זה ככה+הפסיק לי המחזור] אבל אני כבר הרבה זמן אוכלת תקין והמון והעליתי כבר את כל המשקל בכל אופן העצמות שלי ממש כואבות , אני מתאמנת בחדר כושר ועושה הרבה פעילות אירובית ושומרת על לאכול הכי בריא שאפשר רציתי לשאול איזה תוספי מזון כדאי לקחת וכמה? אני רוצה לקחת מגנזיום+B6, ויטמין די, סידן וMSM. המצב שלי ממש גרוע יחסית לנערה בת 18, וזה הורס לי את התפקוד בעבודה, אני חייבת פיתרון כמה שיותר מהר. האם יש עוד משהו שיעזור חוץ ממה שאמרתי? ותוך כמה זמן זה משפיע בערך? תודה רבה

24/10/2009 | 19:18 | מאת:

שלוית שלו כפי שכתבתי לעל למטה,אני חושב שאת עושה טעות בכך שאת מחפשת "קיצורי דרך" לבעיה כל כך מסובכת ולא פונה ליעוץ מקצועי ורפואי. לצערי אין לי אפשרות לענות לך במסגרת הפורום. אני מתנגד ללקיחת תוספים מבלי לעשות שינוי רציני בתזונה. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. אגב, ויטמין D חיוני לספיגת הסידן, אבל לקיחת תוסף מגנזיום ללא סידן עלול לגרום לחוסר בסידן. בהצלחה צביקה קורן

25/10/2009 | 19:20 | מאת: שלומית

לצערי אני פונה ופונה לייעוץ רפואי והתורים כל כך רחוקים והבדיקות נפסלות לי והם פשוט כל כך מייאשים אותי. אני כבר לא יודעת מה לעשות איתם. ייעוץ רפואי זה לא דבר שקל כל כך להשיג היום.

23/10/2009 | 17:37 | מאת: כריסטינה

שלום,הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בחטיף סניקרס? ב100 גרם יש 480 קלוריות ובחטיף אחד יש 60 גרם אז כמה קלורוית יש ב60 גרם?

24/10/2009 | 17:50 | מאת: TCHRI

285

25/11/2010 | 14:48 | מאת: הילה

בחטיף סניקרס יש 57 גרם ככה שיש בו 273.6 קלוריות

21/06/2012 | 14:30 | מאת: לילי

המשוואה פשוטה לחלק את המשקל ב 100 ולהכפיל במספר הקלוריות ל 100 גרם.

23/10/2009 | 06:57 | מאת: amir

האם ערכם הבריאותי של העדשים הכתומות אינו נפגע כתוצה מהסרת הקליפה שלהם? תודה

24/10/2009 | 19:14 | מאת:

אמיר שלום, גם אם מסירים את הקליפה מקבלים מהעדשים חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה קורן

22/10/2009 | 22:39 | מאת: יעל

אני בגיל המעבר, בעלת המוגלובין נמוך ביותר (9.8)! נאמר לי שעליי לאכול מוצרים עשירים בברזל (האם יש לך המלצות מיוחדות?) הבעיה היא שיש לי גם בעיות רפואיות אחרות שבגינן נאסר עליי לצרוך מזונות עשירים באסטרוגן. (אילו מזונות אלה? האם קטניות גם כן עשירות בהורמונים?) ובכן, מה לסיכומו של עניין אתה ממליץ לי לאכול שמצד אחד יחזק את רמת הברזל ומצד שני לא "יתרום" אסטרוגנים נוספים לגופי? מודה לך מראש, יעל

24/10/2009 | 19:13 | מאת:

יעל שלום, ראשית אני חושב שאת עושה טעות בכך שאת מחפשת "קיצורי דרך" ולא פונה ליעוץ מקצועי ורפואי. האם בדקת מה הסיבות לרמה הנמוכה? האם את שותה משקאות המכילים קפאין, אלכוהול? האם את מעשנת? האם את מדממת? (גלוי או סמוי). האם את צמחונית? האם התזונה שלך מאוזנת ואיכותית? יש עוד נושאים ושאלות שניתן לברר רק בפגישה אישית. מזונות עשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, ירקות ירוקים, פירות יבשים, דגנים וקיטניות. בקיטניות (ובמיוחד בסויה ומוצריה)יש אסטרוגן צמחי המשפיע לטובה על הגוף, אבל אם גורמים מוסמכים אמרו לך להימנע, אז תימנעי. אגב, יתכן ומבצבך את צריכה לאכול, לתקופה מוגבלת, בשר וכבד בקר. בהצלחה צביקה קורן

25/10/2009 | 11:05 | מאת: יעל

צביקה תודה רבה על תשובתך המהירה. עם זאת, לא כ"כ הבנתי האם כן מומלץ או לא מומלץ לאכול קטניות? האם כל סוגי הקטניות מכילים אסטורגנים או רק סויה? אני בהחלט מסכימה אתך ואני אכן במעקב רפואי צמוד, עם זאת הרופא המטפל יעץ לי להתייעץ בנושא התזונה גם עם מומחים מתחום הרפואה המשלימה ולכן פניתי אליך בפורום.

22/10/2009 | 20:01 | מאת: ורדית

ערב טוב, אני בת 49 ובהיותי בת 39 עברתי ארוע מוחי חולף. לאחר בדיקות רבות התברר כי קיימת בעייה בקרישה של הדם (LAC) -הדם סמיך מידי, ומאז אני מטופלת בקומדין (במינון של 67.5 מ"ג לשבוע) ונמצאת במעקב סדיר של בדיקת INR. כמו כן, מכיוון שאבי נפטר מהתקף לב, אני מטופלת גם במינון של 100 מ"ג אספירין. לאחרונה הומלץ לי על לקיחת Q10 כתוסף תזונה. האם יכולה להיות בעייה של שילוב של Q10 אם קומדין ואספירין או כל כדור אחר ?. בתודה מראש, ורדית

24/10/2009 | 19:05 | מאת:

ורדית שלום, לא ידוע לי על בעיה בלקיחת Q10 יחד עם מדללי דם. לתוסף הזה יש יתרונות רבים, במוחד לאנשים שלוקחים תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים.. בכל מקרה את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל (בתקווה שהוא מכיר את התוסף ואת סגולותיו). בהצלחה צביקה קורן

22/10/2009 | 14:46 | מאת: סידן

כמה סידן יש בכף שטוחה של סומסום? ומה כדאי לאכול עם הסומסום כדי שהסידן ייספג אוב? תודה

24/10/2009 | 19:02 | מאת:

שלום רב, במאה גרם סידן יש 1,100 מ"ג סידן. תשקלי כף ותחשבי. זה בערך 8-12 גרם. ספיגה טובה של סידן אפשרית עם מזונות חומציים כמו עגבניה, פירות וסלט ירקות עם לימון. בהצלחה צביקה קורן

21/10/2009 | 23:20 | מאת: אתי

שלום רב! איך ניתן לזהות משמשים מיובשים מאיכות טובה ?

24/10/2009 | 18:59 | מאת:

אתי שלום, כדאי לקנות משמש אורגני ארוז שאינו מעופש ולא רואים סימני רקבון. בהצלחה צביקה

21/10/2009 | 22:38 | מאת: דניאלה

שתי שאלת ברשותך 1. אני מניקה ונמנעת לגמרי ממוצרי חלב מכיוון שקראתי שזה לא מומלץ בהנקה, האם זה נכון ? 2. איך ומה לדעתך כדאי לתת לתינוק שרק מתחיל לטעום כדי לשמור על תזונה נכונה והרגלים טובים ? גיל 4 חודשים יש לציין כי אנו אוכלים בריא, אין אוכל "זבל" בבית, לא קפאין, הרבה ירקות ופירות ואוכל מבושל.

דניאלה שלום, את יכולה לשתות חלב עיזים, יוגורט עיזים וגבינות עד 5 אחוז שומן, בתנאי שזה לא גורם לך לאלרגיות, גזים והפרעות עיכול. לגבי תזונת התינוק - תבדקי באתר של משרד הבריאות - הם שינו לאחרונה את ההנחיות. אפשר לתת מרק ירקות (בשלב ראשון רק את המים שמכילים מינרלים) ואחר כך לטחון ירקות כתומים ואחרים. אפשר לתת תחליב שקדים או שומשום (תעשי חיפוש באתר לגבי דרך הכנה). תקראי קצת בפרק המאמרים באתר שלי ואת התשובה שנתתי למטה לנועם. את את רצינית, כדאי לפנות ליעוץ אישי, מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

21/10/2009 | 22:32 | מאת: נועם

אני 3 חודשים אחרי לידה ומניקה. מה עלי לשים לב בתזונה שלי בימים אלו בנוסף, אני אוכלת המון המון חלווה שאני מכינה (טחינה עם דבש מאיכות טובה מאוד), האם יש בזה נזק וכמה אני יכולה לאכול ביום ?

23/10/2009 | 10:33 | מאת:

נועם שלום, כדאי להימנע ממזון "זבל" ומכימיקלים שעלולים להגיע דרך החלב אל התינוק. כדאי ך לקרוא באתר שלי מעמרים בנושא חומרים "מזיקים בתזונתנו" ו"חומרים מועילים ומבריאים". יש שם גם טיפים לאישה ההרה והמניקה. כדאי לאכול: תה שומר והירק שומר מגבירים את תנובת החלב. עדשים עם אורז מלא. פשתן טחון, שומשום טחון, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת, שקדים ואגוזים."חלווה" טבעית כפי שאת מכינה מיצי ירקות. לגבי ה"חלווה" - אם את לא בעודף משקל, אפשר לאכול 2-4 כפות. בהצלחה צביקה קורן

21/10/2009 | 20:49 | מאת: לימור

הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפי טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמנים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה. מה לגבי חלב פרה אורגני של הרדוף? חלב זה מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל של תנובה, טרה וכו'? אשמח לתשובה מהירה תודה מראש, לימור

22/10/2009 | 13:28 | מאת:

לימור שלום, גם בחלב פרה יש הורמונים שמיוצרים בגוף הפרה. בכל מוצרי המזון שמקורם בבעלי חיים יש הורמונים וחומרי פסולת הקיימים בגופו של בעל החיים (כפי שהם קיימים בגוף האדם. בהצלחה צביקה

23/10/2009 | 08:28 | מאת: דליה

חלב ומוצריו לא מיועדים למאכל בני אדם במיוחד לסובלים מאקנה שתיית מיים חיים אכילת ירקות ירוקים פעילות גופנית מתונה אכילת פרות וירקות העונה זה הפתרון האמיתי לאיזון הגוף מניעה ריפוי והחלמה מאקנה במקרים של אקנה מופשטת המלצה על הגברת המערכת החיסונית בתזונה על פי פרוטקול הקפדה על סאונה יבשה והגברת תחלופת החומרים בגוף ניתן להישתמש גם בפורמולה 310 שימושים עיקריים: אנטי ויראלי אנטי בקטריאלי עשיר מאוד בכלורופיל לחיזוק מערכת החיסון, נוגדי גידולים סרטניים מכול מין וסוג ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים סיוע בטיפול בבריחת סידן. משמש כאנטיביוטיקה טבעית יעילה ובטוחה ללא כול תופעות לוואי בברכת בריאות טבעית

21/10/2009 | 15:01 | מאת: דודו

האם אי החשפות לשמש לתקופה ארוכה מונעת ייצור של ויטמין D הסופג את הסידן בגוף ,ובכן רציתי לדעת מהי התקופה המקסימלית של אי החשפות לאור השמש אשר ממנה והלאה מתחילה להיווצר הקטנה בכמות הויטמין שהגוף מייצר תודה רבה מראש על התשובה.

22/10/2009 | 13:26 | מאת:

דודו שלום, אין לי תשובה טובה ומוסמכת עבורך. נסה לחפש באינטרנט. אני חושב שלרובנו יש מאגרים שמספיקים לכמה שבועות. כל מי שאוכל חלבון מהחי מקבל מנה מסויימת של ויטמין D שנמצא בעיקר בשומן. את השאר אפשר לקבל מתוספים. בהצלחה צביקה קורן

תודה

למיטב ידיעתי זה לא אמור להשפיע

20/10/2009 | 21:28 | מאת: שלי

שלום,קוראים לי שלי אני בת 15 גובה 1.53 ושוקלת 39 קודם כל הייתי רוצה לדעת אם זה משקל תקין,הורדתי בעצמי 13 קילו וכרגע אני מנסה לשמור על המשקל שלי ולא להשמין,אני לא קוראת לזה דיאטה אך אני לא אוכלת ג'אנק פוד כמו שוקולד,עוגיות,וכו',וגם פיצות וכל החטיפים.הייתי רוצה לדעת אם אני יכולה לשלב איכשהו באורח חיים שלי גם דברים שאיני מרשה לעצמי וכמה פעמים בשבוע אני אוכל לשלב את זה,למשל אני מאוד אוהבת שוקולד וכל מה שקשור לזה וגם ביסלי ובמבה.כמו כן לפני כחודשיים בערך הייתי אוכלת מעדני דיאט אך דיאטנית אמרה לי שבגילי אני צריכה לצרוך מעדנים שהם 3% שומן,האם זו עצה נכונה לדעתכם?

21/10/2009 | 10:18 | מאת:

שלי שלום, את יכולה לאכול פעם בשבוע מזון "אסור" המכיל 500 - 700 קלוריות. אני ממליץ לא להשתמש בכל מוצרי ה"דיאט" למיניהם. בהצלחה צביקה קורן

20/10/2009 | 19:37 | מאת: דבי

שלום, יש לי שאלה, אולי תוכלו לעזור לי. אני טבעונית, אוכלת בריא, הרבהה עלים אורגניים וירקות ופירות, נבטים, דגנים, קטניות, אגוזים, זרעים, מולסה- ובכל זאת, יש לי חסר בברזל (גם transferrin וhematocrit והמוגלובין נמוך). אני בהריון, שבוע 33. מתסכלת אותי העובדה שגם בן אדם שאוכל תזונה מאוזנת ובריאה לא מצליח להגיע לערכים המקובלים. בעצם, יש לי 2 שאלות, מי קובע את הערכים? והאם הם מושפעים מערכים בתזונה המבוססת על חלבון מהחי? והשאלה השנייה, האם יש דרך, בעינכם, לעזור לברזל להתאזן ללא צריכה של תוספי מזון? תודה רבה מראש! דבי.

21/10/2009 | 10:28 | מאת:

דבי שלום, חוסר ברזל והמוגלובין נמוך יכול לנבוע מכמה סיבות ולא תמיד מסתדר בתזונה. חוסר קיצוני ומתמשך עלול לסכן אותך ןואת העובר. אם את לא שותה קפאין, אלכוהול ולא אוכלת אוכל "זבל", כדדאי לשקול לקחת תוספים. בהצלחה צביקה קורן

20/10/2009 | 18:45 | מאת: עדנה

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש יתרון תזונתי לסוכר חום על פני סוכר לבן או שזה רק הצבע שמוסיפים לסוכר? ובאותו עניין : האם יש יתרון תזונתי לדבש על פני סוכר חום או לבן? תודה מראש עדנה

21/10/2009 | 14:04 | מאת:

עדנה שלום, יש סוכר חום שהוא צבוע וערכו דומה לסוכר לבן (ערך שלילי - מזיק!). סוכר חום אמיתי מכיל מינרלים שלא נמצאים בסוכר הלבן. דבש עדיף על שניהם מכיוון שהוא מכיל ויטמינים, מינרלים ואנזימים שונים. גם כאן לא רצוי להגזים בכמות. בהצלחה צביקה קורן

21/10/2009 | 17:21 | מאת: עדנה

צביקה קורן, שלום, ראשית, תודה על תשובתך. בהמשך לאותו עניין ,איך אפשר לדעת אם מדובר בסוכר חום אמיתי או לא ? היכן ניתן לרכוש סוכר חום אמיתי? שוב תודה על תשובתך

20/10/2009 | 15:34 | מאת: שקדנית

שלום רב, בתי ילדה במזל טוב לפני כחודש וחצי ( בגיל 38) ובבדיקה שלאחר הלידה נתגלו אצלה אבנים בכיס המרה. בשבת האחרונה היו לה לפתע כאבים חזקים שפסקו לאחר ששתתה על פי עצת בני משפחה, מיץ לימון טרי. הרופא המליץ לה להימנע לחלוטין משוקולד, ביצים ומטוגנים. שאלתי היא: האם יש טיפול תזונתי טבעי במקרה של אבנים בכיס המרה? כלומר מה מומלץ לה לאכול במשך היום ,היות והיא איננה מוכנה נפשית ופיסית לניתוח עד שהתינוקת תגדל מעט. תודה מראש שקדנית

23/10/2009 | 08:32 | מאת: דליה

יש תזונה על יחודית לההמסת אבנים בכיס המרה את מוזמנת לקבלת ייעוץ בקלינקה לפרטים שלחי אימייל וקבלי דף מידע ופרטים [email protected]

20/10/2009 | 13:43 | מאת: מור

יש האומרים כי לא מומלץ לאכול פרות מיד לאחר ארוחת צהריים בגלל חומציות הפרי שבאה כנגד החלבון מארוחת הצהריים- משהוא כזה? שאלתי היא: אם כך, האם גם לא מומלץ לאכול עגביה או פלפל אדום או בכלל כל ירק לאחר ארוחת צהריים?

21/10/2009 | 14:02 | מאת:

מור שלום, לא מומלץ לאכול פירות בסוף הארוחה בגלל הסוכרים שגורמים לתסיסה ולא בגלל החומציות, שיכולה להועיל לעיכול החלבון. רצוי לאכול סלט ירקות עם ארוחה חלבונית או עמילנית. רצוי לאכול פירות כארוחה נפרדת. בהצלחה צביקה קורן

20/10/2009 | 11:36 | מאת: עבדו

אני מתאמן פתוח גוף ומקבל אבקת חלבון של צ'מפיון, השאלה מה עדיף או בריא לגוף יותר ? אבקת חלבון או חומצת אמינו????.תודה

21/10/2009 | 10:23 | מאת:

עבדו שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון או בתוספים של חומצות אמינו. גם "פיתוח גוף" לא נראה לי בריא במיוחד. מציע שתתייעץ עם מדריך כושר או תזונאי/ת ספורט. בהצלחה צביקה

20/10/2009 | 00:29 | מאת: גיל

ביתי בת השנה וחצי סובלת ממספר פצעים בפה שמעתי שחלב עיזים אכן יכול לעזור. יש למישהו מושג היכן ניתן למצוא חלב עיזים טרי באזור חיפה וסביבתה.

20/10/2009 | 08:47 | מאת:

גיל שלום, אני לא מכיר מחלבת עיזים באזור חיפה, אבל אני מציע לך לנסות למרוח שמן אובליפיחה. יש לי ניסיון טוב מאד עם זה. בהצלחה צביקה קורן

20/10/2009 | 15:30 | מאת: גילה

שלום גיל!! יש לך אפשרות למצוא חלב עיזים בכל רשת של סופר סל

וזה אין בסופר...

18/10/2009 | 19:02 | מאת: שולה

היי, שמעתי לאחרונה רבות על סגולותיו של מיץ נבט החיטה וארצה להתחיל לשתות אותו. שאלותיי הן: אני מעדיפה לקנות את העלים ולא מיץ מוכן, להערכתי הויטמינים פחות נהרסים כשקונים את העלים ומכינים לבד, האם אתה מסכים איתי? לאחר שאני קונה את העלים, איך אני מכינה את המיץ? אני חייבת מסחטה מיוחדת? ושאלה אחרונה.. האם אפשר לאכול את העלים ולא כמיץ מבלי שזה יפגע באפקטיביות? תודה

20/10/2009 | 08:51 | מאת:

שולה שלום, אכן כן, מיץ טרי מעלים טריים עדיף על פני המיץ הקפוא, או כל מיני אבקות שנמכרות בשוק. לסחיטת המיץ צריך מסחטה מיוחדת - ידנית או חשמלית. אפשר גם להכניס לבלנדר עם כוס מים, לסנן ולשתות. אפשר גם ללעוס ביסודיות ולירוק את הסיבים. חשוב מ א ד להתחיל עם כמות קטנה (2 כפות) ובהדרגה להגיע עד חצי כוס מיץ ביום. בהצלחה צביקה קורן

20/10/2009 | 10:06 | מאת: שולה

קודם כל תודה רבה על התשובה! אני מתכוונת עכשיו לקנות עשב נבט חיטה (או שמא התכוונת לעשב חיטה) כמה עלים לשים בבלנדר כדי לקבל את המינון הנכון? את שאר הנוזל שישאר לזרוק כמובן או שאפשר לשים במקרר ולשתות ביום למחרת? אגב, חיפשתי באתרך את הכתבה על מיץ עשב החיטה ולא מצאתי.. היכן זה בדיוק?

אני משתמשת במשקה נבט חיטה ולפני יומיים שהייתי בשמש של צהריים. למחרת חלקי הגוף, שנחשפו בפעם הראשונה, החלו להאדים ולצרוב והתופעה התפשתה לחלקים נוספים. האם ידוע על השפעת המיץ הירוק על רגישות לשמש?

אני משתמשת במשקה נבט חיטה ולפני יומיים שהייתי בשמש של צהריים. למחרת חלקי הגוף, שנחשפו בפעם הראשונה, החלו להאדים ולצרוב והתופעה התפשתה לחלקים נוספים. האם ידוע על השפעת המיץ הירוק על רגישות לשמש?

18/10/2009 | 15:12 | מאת: ש

שלום וברכה שמעתי כי במצבי אקנה עדיף לשתות חלב סויה ולא חלב רגיל . מאחר והאקנה נגרמת בעיקר מהורמנים ובחלב של הפרה יש הרבה הרומונים שמגדילים את האקנה . האם זה נכון ? ואם כן האם מותר לצרוך גבינות ף יוגרטים ומעדנים חלבים אולי אפשר לצרוך ברמה נמוכה על מנת לא להגביר את ההרנמונים ? אודה על תשובתך

20/10/2009 | 08:52 | מאת:

ש שלום, ישנם סיבות רבות לאקנה. לאו דווקא מוצרי חלב הם האשמים היחידים. כדאי לבדוק את הנושא אצל רופא עור ובמקביל לטפל בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

18/10/2009 | 14:16 | מאת: רעות

דנה שלום מה יותר טוב, עגבניות טריות או קטשופ או רסק עגבניות או עגבניות משומרות? ממש מבולבלת תודה

20/10/2009 | 09:12 | מאת:

רעות שלום, אין תחליף לעגבניות טריות! עם זאת, מספר מחקרים גילו שבקטשופ וברסק עגבניות יש יותר ליקופן שהוא חומר אנטי אוקסידנט ואנטי סרטני חזק מאד. עדיין בעגבניה יש ויטמינים, מינרלים, אנזימים וחומרים מועילים נוספים שנהרסים בשלב העיבוד. בחלק מסוגי הקטשופ ורסקים יש חומר משמר והרבה נתרן (מלח). בהצלחה צביקה קורן

כמה עגבניות בערך יש בקופסת רסק עגבניות קטנה? האם עברו תהליך עיבוד כלשהו? אולי כבישה בחום?

לין שלום, אין לי מושג כמה עגבניות (מה זה חשוב?), אבל ברור שהם עברו תהליך של עיבוד, חימום, שימור והמלחה. בהצלחה צביקה קורן

18/10/2009 | 11:52 | מאת: אלעד

מה האינדקס גליקמי של חרוב וגוייבה? והאם נכונה האמרה שאסור לאכול פירות אחרי האוכל?ואם כן למה זה?

19/10/2009 | 08:22 | מאת:

אלעד שלום האינדקס הגליקמי של חרוב וגויאבה גבוהה כיוון שהם מכילים ריכוז גבוה של גלוקוז ,פרוקטוז וסוכרוז (סוכרים זמינים). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/10/2009 | 12:53 | מאת: אלעד

ומה לגבי השאלה אם אפשר לאכול פירות אחרי ארוחה?

20/10/2009 | 09:16 | מאת:

אל עד שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול פירות בסוף הארוחה, אלא כארוחה בפני עצמה. בהצלחה צביקה קורן

18/10/2009 | 11:34 | מאת: נעמה

שלום רב , אני בת 37 ומזה כ- 3 שנים יש לי כאבים ודלקות סביב רוב הפרקים בגוף .לעיתים כואב יותר ולעיתים פחות . אני לא מוגבלת בתנועה וחיה את חיי כרגיל אך הכאבים הראומטיים לא עוזבים . מנסיונך , האם הכורכומול מוריד דלקות סביב הפרקים ותוך כמה זמן אני ארגיש שיפור ? בתודה מראש על תשובתך , נעמה .

19/10/2009 | 08:19 | מאת:

נעמה שלום הכורכומול הוא תוסף תזונה טוב אך לא מספיק יש מקום לעשות שינוי מסיבי בתזונה. איני יודעת את מצבך לכן אין לי שום אפשרות להגיד לך מתי תהיה הטבה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן