פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20557 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

היי אני טבעונית ואוהבת לאפות עם חמאת בוטנים או שקדים.. האם חמאת בוטנים היא בריאה ללא אפייה או עם? אינני אלרגנית לבוטנם.

15/12/2021 | 21:56 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא חושבת שיש הבדל גדול בין חמאת בוטנים "טריה" או לאחר אפיה. באופן כללי יש מקורות אחרים של חלבון ושל שומנים מן הצומח שאיתם מאד מומלץ לגוון.

11/12/2021 | 18:50 | מאת: נועה

שלום אפשר לקחת נוסטרול 900 מייג להורדת כולסטרול פעמיים ביום במשך שלושה חודשים ללא חשש?

11/12/2021 | 19:31 | מאת: אביבה די וורולי

עקרונית זה המינון המומלץ. עבור תוספים - חשוב מאד יעוץ פרטני עם איש/אשת מקצוע שמכיר/ה את המטופל, את אורח החיים שלו, אם לוקח תוספים או תרופות.

14/12/2021 | 20:59 | מאת: אילנה

שלום רב גם אני לוקחת נוסטרול. נוסטרול קומפלקס. קרוב ל-3שנים. זה קצת עוזר להורדת הכולסטרול. אחרי כל בקבוק של 60 כמוסות אני עושה הפסקה של שבוע. לי אין עם מי להתייעץ. כי רופאי המשפחה לא מכירים תוספי תזונה. אני לוקחת חוץ מזה גם ויטמין D. לפעמים גם כורכום בכמוסות. שאלתי: האם מותר לקחת את הנוסטרטל כל הזמן עם הפסקות של שבוע אחרי כל בקבוק? כמו שלוקחים בקביעות סטטינים? אודה מאוד לתשובתך.

09/12/2021 | 07:38 | מאת: שרון

שלום, האם שמן חמניות בכבישה קרה טוב לבישול לאפיה וטיגון? תודה למענה שרון

11/12/2021 | 19:29 | מאת: אביבה די וורולי

לאפיה אין בעיה. טיגון - ההמלצה היא להפחית, לא משנה עם איזה שמן . ובעיקר להקפיד שהשמן לא יישרף.

06/12/2021 | 20:02 | מאת: עמי

האם יין אדום מגדיל את כמות הברזל בדם?

11/12/2021 | 19:27 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה תופעה כזו

06/12/2021 | 19:52 | מאת: ענת

שלום אני נוהגת לאכול 2 פרוסות של לחם מקמח כוסמין מלא בארוחת הבוקר עם אבוקדו וירקות עם תה ירוק ועוד 2 פרוסות לארוחת הערב האם זה הרבה שיכול לתרום לעלייה ברמת הכולסטרול? הלחם אני מכינה מהבית שמכיל רק קמח כוסמין מלא מלח שמן זית סודה לשתייה ללא אלומניום ומים האם זה בסדר לאכול לחם באופן שיגרתי עם סודה לשתייה? או שיכול להזיק אני מתנזרת משמרים כרגע בגלל שזה גורם לנפיחות בטן אשמח אם אזכה למענה תודה

11/12/2021 | 19:27 | מאת: אביבה די וורולי

היום אנחנו יודעים שפחמימות פשוטות משפיעות לרעה על רמות הכולסטרול, אך כוסמין מלא עשיר בסיבים, אז בהחלט יותר טוב. לגבי כמויות, קשה להמליץ בלי להכיר את האדם, את אורח החיים שלו, את התזונה שלו. תמיד עדיף יעוץ פרטני. ניסית לחם מחמצת?

06/12/2021 | 08:47 | מאת: אמיר

שלום, אני חולה לב שמנסה לשפר את הבריאות,. מהי הכמות של שיני שום שצריך לצרוך ביום , על מנת שתהיה לו השפעה חיובית על הבריאות? תודה אמיר

06/12/2021 | 10:29 | מאת: אביבה די וורולי

מאד קשה להמליץ על כמויות של מזונות מבלי להכיר את האדם ואת התזונה שלו. וקשה לדעת אם תזונה תהיה מספיקה או שתצטרך עוד תמיכה. שן שום ביום זה יכול להיות מצוין.

04/12/2021 | 10:40 | מאת: אילנה

שלום רב האם כשרואים בצואה כמו גרעינים זה יכול להיות שהאוכל יוצא בצואה? אני אוכלת בדכ אגוזים, שקדים, קטניות כמו חומוסים ואפונה, האם אפשר לראות את זה בצואה? ושאלה נוספת: האם שמן אורנו בריא? אודה לתשובתך.

06/12/2021 | 10:27 | מאת: אביבה די וורולי

שלום קורה מדי פעם שמזון שלא עבר תהליך עיכול תקין ייראה בחלקו בצואה. שווה בדיקה. תבדקי עם עצמך אם את סובלת מעוד תסמינים במערכת העיכול... מניחה שכתבת שמן אורגנו? יש לו תפקיד חיטוי חשוב: נגד וירוסים/ חיידקים/ פטריות, בעיקר במערכת העיכול. אם את מתכוונת למוצרים שקונים בחנויות טבע, הם מצוינים ברגע שיש צורך , פחות כתוסף יום יומי/ מניעתי.

03/12/2021 | 07:24 | מאת: סופי

שלום, האם ירקות שקילפתי יום לפני והחזקתי אותם במקרר ,ולמחרת בישלתי או אפיתי מאבדים מסגולותיהם רק מישום שקילפתי יום לפני? תודה למענה

03/12/2021 | 10:36 | מאת: אביבה די וורולי

אם הירקות היו טריות וטובות, אני לא רואה בזה בעיה.

02/12/2021 | 21:13 | מאת: שולי

שלום רב , רציתי לבקש את דעתך על שמן זרעי ענבים מזוכך האם הוא בריא לבישול טיגון או שיש לו חסרונות וגם יכול להזיק? תודה שולי

03/12/2021 | 10:35 | מאת: אביבה די וורולי

היום שמן זרעי ענבים מוכר כאחד השמנים הטובים גם לבישול וטיגון. לגבי כל השמנים: זיכוך הוא תהליך תעשייתי שמוריד חלק מהתכונות של המזון – אז תמיד יש להעדיף שמנים לא מזוככים. עוד חשוב: לגוון בין השמנים, לטגן כמה שפחות, וכמובן להקפיד: כשהשמן מתחיל להישרף – לזרוק! דעתי האישית: לבישול מאד מומלץ שמן זית כתית מעולה, בעל חומציות נמוכה (יש שמנים ישראלים מעולים!!). לטיגון – יש מחלוקות ערות בנושא.

02/12/2021 | 14:25 | מאת: רונית

שלום יש לי כולסטרול גבוה מנסה לאזן דרך תזונה נכונה האם כדאי לי להתרחק מיוגורט של תנובה 4.5 אחוז שומן ? האם יש סיכוי שיעלה את רמת הכולסטרול?

03/12/2021 | 10:27 | מאת: אביבה די וורולי

כדי לטפל בכולסטרול גבוה חייבים לתכנן תזונה מדויקת, בעיקר בכל מה שנוגע את המזונות מן החי. יוגורט מפני עצמו, הוא בין מוצרי החלב שאנחנו פחות מורידים (תסתכלי ברכיבים - מה עוד יש שם? סוכר? ), אבל חייבים לבדוק מה עוד נוכח בתזונה שלך. חשובה מאד נוכחות יומית של סיבים תזונתיים, ירקות, קטניות, פירות (במידה). בהצלחה!

שלום אני נוהגת לאכול אבוקדו שלם בבוקר ולפעמים גם בארוחת הערב בתוספת ירקות האם זה נחשב ליותר מידי שיכול להעלות את רמת הכולסטרול?

29/11/2021 | 17:06 | מאת: אביבה די וורולי

שלום כולסטרול הוא סוג של שומן שנמצא אך רק במזונות מן החי. מזונות מן הצומח מכילים לרוב שומנים בלתי רוויום, הם מטיבים לבריאות, וחלקם חיוניים (הגוף לא יודע לייצר אותם, חייב לקבלם מהמזון). באבוקדו בפרט קיימים שומנים עשירים באומגה 9, ועוד שומנים מיטיבים עם הבריאות. ברור שגם צריכה של שומנים בריאים חייבת להיות שקולה. לא הייתי מוותרת על אבוקדו, בשילוב עם תזונה בריאה ומגוונת.

תודה על המענה אז זה בסדר לאכול אבוקדו שלם בארוחת הבוקר ועוד אבוקדו לארוחת הערב שלוש פעמים בשבוע? האמת נהגתי לאכול אבוקדו כל יום למשך חודשים כי מאוד אוהבת עכשיו אני מנסה לצמצם

03/12/2021 | 10:22 | מאת: אביבה די וורולי

לדעתי ממוצע של אבוקדו ביום זה בסדר גמור. ברור שחייבים לקחת בחשבון את כל התזונה שלך, למשל מה סך כול השומנים במשך היום - את זה תוכלי לעשות ביעוץ פרטני.

26/11/2021 | 15:58 | מאת: רונית

שלום אימא שלי חולת סכרת שומרת על תזונה נכונה אוכלת מסודר 3 ארוחות ביום אחר הצהריים היא מנשנשת חטיף קטן ללא תוספת סוכר איך שהבנתי שחטיפים שמכילים תחליפי סוכר כמו מולטיטול סורביטול מזיק למעיים אז איזה מתוק אפשר לאכול שימתיק קצת את החיים הרי אי אפשר לוותר לחלוטין על סוכר

28/11/2021 | 12:08 | מאת: אביבה די וורולי

נכון, לפעמים צריך קצת מתוק. גם אם מדובר בארוחות ביניים, וגם אם הן קטנות, הן ארוחות לכל דבר, וחשוב ייעוץ פרטני ותכנון שלהם לפי האדם הספציפי. כללי אצבע: מקור המתוק יהיה כמה שיותר טבעי ופחות תעשייתי: פירות, אפילו תמר במצבים מסיומים, שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו. חובה לשלב עם המזון הסוכרי / פחמימתי עוד מזון שומני או חלבוני: אגוזים/ שקדים/ יוגורט/ טחינה... על מנת להוריד את האינדקס הגליקמי של הארוחה.

25/11/2021 | 19:03 | מאת: מיכל

שלום עקב לחץ דם גבולי אני רוצה להתרחק מהמלח במקום מלח במה אפשר להמליח תבשילים ושלא גורם לעלייה בלחץ הדם?

28/11/2021 | 11:54 | מאת: אביבה די וורולי

שלום! קיימים בחנויות טבע מגוון מלחים על בסיס סלרי או ירקות. הכי טוב וכייף בעיניי זה לשחק ולגוון עם תבלינים, לפי הטעם של כל אחד. אפשר לעשות את השינוי באופן הדרגתי – להוריד בכמות המלח ולהוסיף לאט לאט תבלינים אחרים.

24/11/2021 | 19:01 | מאת: מיכל

שלום האם גם מלח המלאיה מעלה את רמת לחץ הדם כמו המלח הלבן? האם טוב להשתמש בו בתבשילים?

25/11/2021 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום בוודאי. אם תאכלי מהמלח בכמות רבה יעלה לחץ הדם כי יש שם נתרן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום במשך כחודשיים קניתי ואכלתי כל יום מוצר זול שנקרא שניצל אמריקאי(באריזה כך שרק לחמם ולאכול). ביום אחד הייתי רעב ואכלתי שני שניצלים ברצף מתוך האריזה והרגשתי כובד בבטן. מאז אני מרגיש כובד בבטן כל הזמן ועליתי במשקל עוד 7 קג, כאשר יציאות שלי בשרותים בסדר ואני אוכל עד 6 בערב ובוודאי שהפסקתי לאכול את המוצר הזה האם זה אמור לחלוף? או שיש לי סיבה לדעגה?

24/11/2021 | 16:01 | מאת: אביבה די וורולי

שלום מזון מטוגן ומזון תעשייתי יכולים להכביד לא מעט על מערכת העיכול. סביר שזה יחלוף אם תחזור לתזונה מאוזנת וטבעית. במקרה כזה מומלץ להקפיד על ארוחות קטנות, במרחק של 3 -4 שעות ביניהן. דוגמאות למזונות שמרגיעים את המערכת: שיבולת שועל, ירקות מבושלים ( גם ירקות שורש) ומרקים מגוונים. ניתן לשלב חליטות צמחים כמו קמומיל, לואיזה, נענע, לחך , אלטיאה.

21/11/2021 | 08:31 | מאת: אליהו

כמה כפיות סוכר יש ב-100 ג' דבש טהור? לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלה זו בכל חיפושיי. הכי קרוב לכך מצאתי שיש בו 80 ג' סוכר.

24/11/2021 | 12:18 | מאת: עונה

כפית דבש שוקלת בסביבות ה-9 גרם ודבש מורכב מ-80% סוכר. אם ככה, בכפית דבש יש 7.2 גרם סוכר, שהם 1.44 כפיות סוכר (לפי משקל של 5 גרם לכפית סוכר).

24/11/2021 | 15:43 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה המספרים שאתם כותבים די נכונים. כפית סוכר וכפית דבש די שוות ערך מבחינת תכולת הגלוקוז ומבחינת האינדקס הגליקמי. לכן כל מי שיש לו נטייה לבעיות מטבוליות חייב להתייחס לזה בהתאם. אבל לדבש טהור תכונות רבות נוספות מבחינה בריאותית ובהקשר להגנה חיסונית, לכן השימוש בו מומלץ לרוב האוכלוסיה, במידה, כמובן.

24/11/2021 | 20:46 | מאת: אליהו

האם התכונות החיוביות של דבש שקולות כנגד תכונותיו השליליות, או להיפך? אבקש תשובת המומחה/מומחית.

28/11/2021 | 12:18 | מאת: אביבה די וורולי

שאלה טובה! לרוב אני חושבת שהתכונות הטובות של הדבש הן טובות וחיוניות מאד. אך כל דבר במידה – גם לאנשים בריאים: לא להגזים בכמויות ולהקפיד על שילובים עם מזונות אחרים כדי למתן את התגובה הגליקמית. ברור שאעדיף את הדבש על פני ממתיקים תעשייתיים אחרים או על פני סוכר פשוט. במקרה של אדם עם מחלות רקע, סוכרת או טרום סוכרת, דלקתיות מוגברת בגוף – כנראה לא נמליץ על דבש, או נדייק מאד מאד בשימוש, בייעוץ פרטני בלבד.

20/11/2021 | 21:31 | מאת: רותי

שלום מזה שלוש שנים אפילו יותר אני נוהגת לשתות תה ירוק בכל בוקר באופן שיגרתי עם ארוחת הבוקר לפעמים גם 2 כוסות הכוס השני שעה אחרי הארוחה תה ירוק מעלים יבשים אורגני מחנות טבע האם כך אני יכולה לגרום נזק לגוף? מומלץ לעשות הפסקה?

21/11/2021 | 11:33 | מאת: אביבה די וורולי

תה ירוק הוא תוספת מצויינת לתזונה של כל אחד. בעל נוגדי חמצון חשובים לבריאות. אין מניעה לשימוש יום יומי.

20/11/2021 | 21:13 | מאת: דנה

שלום אני נוהגת להמתיק את העוגות במייפל אורגני שאני קונה מחנות טבע בצנצנת כתוב שמכיל 20 כפיות סוכר האם מוסיפים סוכר ? או שהסוכר שמכיל זה בעצם הסוכר הטבעי שהמייפל בעצמו מכיל?

21/11/2021 | 11:30 | מאת: אביבה די וורולי

אם מוסיפים סוכר למוצר, חייבים לרשום את זה ברשימת הרכיבים, אם לא, אז מדובר בסוכר הטבעי של המייפל. מייפל הוא מזון עתיר סוכר, ובעל אינדקס גליקמי גבוה. גם איתו שווה להקפיד על כמויות מתאמות.

20/11/2021 | 00:07 | מאת: שולי

שלום רב, האם אכילת 1-2 שיני שום טרי מידי יום מורידה כולסטרול? תודה רבה לתשובה שולי

21/11/2021 | 11:13 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט שום טרי מוסיף לבריאות כללית ושל כלי דם. בשילוב עם תזונה מאוזנת ופעילות גופנית מותאמת.

19/11/2021 | 07:07 | מאת: שרי

שלום רב, רוצה לישאול לגבי צריכת סידן ביום,אני לוקחת דנסיטי אמורפי 4 כדורים שניים בבוקר ושניים בערב אוכלת 3 פרוסות גבינה צהובה 9%,האם זה מוגזם מבחינת צריכת הסידן ?וזה יכול לגרום לעודף וגם לנזק של שקיעת סידן בעורקים?או שבמילא לא הכול ניספג ואז בסך הכול זה סביר אשמח לדעתך שרי

21/11/2021 | 11:11 | מאת: אביבה די וורולי

שלום ככל שסידן ומינרלים אחרים מתקבלים מהתזונה, הגוף סופג אותם בצורה מאוזנת. לגבי תוספים זה שונה, לדנסיטי יש רמת ספיגה יחסית גבוהה. לא כתבת למה את לוקחת אותו, יש אוסטואופורוזיס? אם כן מוטב להתייעץ עם רופא. גם הגיל הוא שיקול חשוב... העום, כדי למנוע שקיעת סידן העורקים מומלץ לשלב עם ויטמין K2. חשובה התייעצות אישית מול איש מקצוע.

17/11/2021 | 10:12 | מאת: אילנה

שלום רב לאחרונה יש תה ירוק שמוסיפים שם ויטמנים ויטמין C ו-D. האם זה טבעי? האם התוספים האלו לא מזיקים? אודה מאוד לתשובתך.

17/11/2021 | 11:58 | מאת: אביבה די וורולי

שלום! קיימים מגוון מזונות עם תוספת של וויטמינים או מינרלים. אני לא מכירה תה כזה, מעניין לבדוק אם רשום מינון של הויטמין המוסף. באופן עקרוני חשוב לקבל וויטמנים ומינרלים מהמזון בצורתו הכי טבעית, כשהם מוספים למזון אנחנו לא יודעים מה רמת הספיגה שלהם, ואם בכלל יש לזה משמעות. בטוח לא יזיקו.

17/11/2021 | 18:25 | מאת: אילנה

תודה רבה לתשובתך. מדובר בתה ירוק של ויסוצקי. שהוסיפו שם את 2 הויטמנים האלו.

17/11/2021 | 08:23 | מאת: חיים

אפיתי פשטידה בתנור ולרוב זה היה על בין 180-190 מעלות כאשר אני משתמש בשמן זית בלבד ול5 דקות היתה לי באפיה בריחת מעלות לסביבות 210-15 מעלות האם במצב כזה הרדיקלים החופשיים יטמעו או יווצרו במזון שלי? דרך אגב אין בפשטידה חלקים שרופים כי מה שנחרך הסרתי

17/11/2021 | 11:55 | מאת: אביבה די וורולי

שלום! מאזן הרדיקלים החופשיים ונוגדי החמצון בגוף מורכב מהמון גורמים ומאד דינמי. אם התזונה ואורח החיים מאוזנים, סטיה קטנה כזו (אם היא קיימת בכלל) לא חייבת להדאיג.

31/10/2021 | 20:39 | מאת: ששי

אני התחלתי עם כרום ( פיקולינט ) בגלל בעיה של השמנה ומחשבות על מאפים אז אני אמור לראות השפעה חיובית על המצב שלי בגלל התוסף ?

11/11/2021 | 18:32 | מאת: טובה בר-שאן

ששי שלום כרומיום פיקולינאט הוא תוסף העוזר להוריד את החשק למתוק. ומעלה רגישות לאינסולין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/11/2021 | 11:53 | מאת: אביבה די וורולי

שלום! כרום פיקולינט יכול לעזור בכך. חשוב להדגיש שירידה במשקל הוא תהליך שכולל תזונה, פעילות גופנית ושינויים באורח החיים – תוספים תומכים בתהליכים אלו. קשה לנבא תוך כמה זמן תוכל לראות שינוי.

28/10/2021 | 14:42 | מאת: שרי

שלום רב, רציתי לישאול לגבי אכילת גויאבות אם אני מקלפת את הקליפה ,אני מאבדת את כול הסגולות של הפרי?ומה לגבי הגרעינים הם יכולים להזיק? תודה לתשובה שרי

11/11/2021 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום גויאבה היא פרי נפלא העשיר בויטמין C .ובסיבים . אם אין לך בעיה במערכת עיכול. אפשר לאכל עם הגרעינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

בכללי אני שומר על בריאות מאוד, אוכל מלא ירקות בריאים כל השבוע, ואוכל שטויות רק פעם בשבוע, אבל לאחרונה התחלתי לאכול קצת פירות, קצת יותר מהרגיל אפרסקים, מנגו, בננות, וגם בטטה בתנור, רק ב4 ימים האחרונים יש לי פתאום תופעה שאני מכניס משהו לפה שהוא פרי למשל הוא פי 5 מתוק מהרגיל, האם זה בגלל שקצת הגזמתי לאחרונה עם המתוק, או שזה תסמינים של בעיה?

יניב שלום לא הבנתי את הבעיה ? פרות חשוב ביותר לאכל יש בהם המון סיבים ויטמינים ומינרלים . הרעיון לאכל בסביבות 3 פרות שונים ביום. אם אתה אדם בריא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/10/2021 | 08:07 | מאת: גידי

אני רוצה לדעת אם התוספי תזונה שאמורים לעזור לירידה במשקל / להפחית את החשק לפחמימות + סוכר ( יש בהם כרום פיקולינט ופולי הקפה הירוק ) באמת עושים את זה או שזה קשקוש ?

24/10/2021 | 16:48 | מאת: טובה בר-שאן

גידי שלום כרומיום פיקולינאט מוריד את התשוקה למתוק ומעלה את הרגישות לאינסולין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום לבתי בת השלוש שקדים נפןחים מאוד ושקד שלישי שמקשים עליה לנשום האם יש פתרונות תזונתיים?

את חייבת ללכת לרופא. זה עלול להיות מסוכן אם לא מטפלים בזמן

מיכל שלום חשוב לכת לרופא אך יחד עם זאת להפסיק לאכול מזונות יוצרי דלקת וליחה כמו דברי חב וריכוז גבוה של סוכרי וגאנק פוד בברכה ובהצחה טובה בר- שאן

29/09/2021 | 10:19 | מאת: איריס

שלום, בכל פעם שאני מתחילה דיאטה (במובן של צמצום כמויות וקלוריות) אני הולכת המון לשירותים, כולל כמה קימות בלילה. אציין שבשגרה של לא-דיאטה אני ישנה נהדר לילה רצוף. מה הסיבה לכך? תודה

30/09/2021 | 18:31 | מאת: טובה בר-שאן

איריס שלום קשה לי להגיד לך . אך סביר להניח שבגלל השינוי בתפריט את יותר משתנת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/09/2021 | 12:14 | מאת: טלי

שלום, לבעלי ולי יש מחסור בויטמין די ע"פ בדיקות הדם וזאת למרות שאנו נוטלים כבר כשנה וחצי טיפות ויטמין די של סופרב 1200 יח"ל(3 טיפות של 400). אצל בעלי יש אפילו ירידה ברמת ויטמין די למרות נטילתו. האם יש טיפות ויטמין די מומלצות במיוחד? ומהי הדרך הטובה ביותר ליטול אותן. אנחנו מטפטפים אותן על פרוסת לחם . תודה טלי

30/09/2021 | 18:32 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום יתכן ורמת הויטמין D בדמו נמוכה מדי כך שיש צורך להגביר את מספר הטיפות . את צריכה לרשום לי את הערכים ואז נוכל להתאים את המינון הנכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/10/2021 | 11:17 | מאת: טלי

תודה לך על תשובתך, ערכי ויטמין די בבדיקת הדם האחרונה: אצלי: 59.1 אצל בעלי:58.2

25/09/2021 | 16:48 | מאת: תמיר

לאיזה דברים בריאותיים עוזר מגנזיום / כרום הם עוזרים למנוע מחלות כרוניות ומטבוליות ?

30/09/2021 | 18:34 | מאת: טובה בר-שאן

תמיר שלום המגנזיום מעורב ביותר מ300 תהליכים בגוף הוא קריטי לפעילות חשמלית של הלב העצבים והשרירים. קשור להתכווצות שרירים וכ"ו הכרום קשור לעלית הרגישות לאינסולין. במחלת הסכרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם שומן רווי 0.3 מזיק לבריאות? בסוג לחם אחד כתוב 0.3 ובסוג אחר 0.1 האם ההבדל בינהם משמעותי? יש לי קצת כולסטרול ואני מאוד מקפידה על מה שאני אוכלת. אודה מאוד ןתשובתך.

30/09/2021 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

אילנה שלום עדיף להגביר את השומן הבלתי רווי בתזונה ואומגה 3 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2021 | 12:32 | מאת: סרגיי

זה שייך אחד ל 2 אם אני עם עייפות כרונית ואוכל הרבה פחמימות מאפים לחם קמח מלא ויש קצת רמה גבוהה של טריגלצרידים ולחץ דם ?

17/09/2021 | 12:34 | מאת: סרגיי

כנ"ל עייפות

19/09/2021 | 16:22 | מאת: טובה בר-שאן

סרגי שלום לא תקין עודף טריגליצרידים יכול לגרום לטרשת עורקים ובעיות לב כנ"ל לחץ דם המלצתי הרבה שתחליף את הפחמימות בהרבה ירקות, דגים קטניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2021 | 11:06 | מאת: ניב

איזה אוכל צריך להימנע / פעילות גופנית צריך לעשות אדם שהוא עם לחץ דם גבוה ולפני סוכרת ?

19/09/2021 | 16:17 | מאת: טובה בר-שאן

ניב שלום אדם בעל לחץ דם גבוה וטרום סכרתי צריך להימנע מהרבה מלח ,סוכר וגאנק פוד כמו לחם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2021 | 00:33 | מאת: טלי

שלום, ביצעתי בדיקות דם מאוד מקיפות לאור חולשה, עייפות, נשירת שיער וירידה במשקל, הכל יצא די תקין ב"ה, אך התוצאה של רמת החומצה הפולית יצאה גדולה מ-40 (זו התשובה שנכתבה, לא ערך מדויק). האם זה תקין? או שזה גבוה מדי? ברקע נוטלת מולטיויומין לנשים מדי יום שמכיל כמובן חומצה פוליץ במינון 400 מקג כמומלץ.

19/09/2021 | 16:20 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום עודף של חומצה פולית בדם לא טוב. ויוצר תופעות לוואי .המלצתי להפסיק לקחת את ויטמין זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2021 | 17:50 | מאת: מנשה

המלצת לי ליטול אומגה 3 בנפרד מאוכל. ויטמין E מסייע לספיגת האומגה אבל הויטמין צריך סביבה שומנית שזה אוכל. אגב בהוראות שימוש של היצרן סופהרב כתוב לקחת אומגה עם הארוחה. אני בולע עם האומגה כף נבט חיטה טרי(לא שמן נבט).בגלל הויטמיןE אבל זו לא סביבה שומנית. איך לנהוג נכון? נראה לי מסובך.

13/09/2021 | 11:42 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום בנבט החיטה יש שמן בברכה ובהצלחה חתימה טובה טובה בר- שאן

03/09/2021 | 21:59 | מאת: ליסה

שלום האם הלחמים של ד"ר מרק שנמכרים בסופרים בריאים לאכילה ?

13/09/2021 | 11:41 | מאת: טובה בר-שאן

ליסה שלום אכן כן הלחמים שלו ללא שמרים ללא חומר משמר והקמח מלא. אכן ממליצה עליהם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2021 | 08:47 | מאת: שני

שלום ותודה לתשובה בענין ויטמין K2 ראיתי שיש תוסף K2 במינון 90 מק"ג יחד עם ויטמין D1000 האם אפשר לקחת את התוסף הזה על בסיס יומיומי,ואין נזק מצטבר לגבי K2. תודה רבה לתשובה שני

13/09/2021 | 11:39 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום ממליצה מאוד לקיחת על בסיס יום יומי ופעם ב3 חודשים לבדוק שרמת הויטמין D הגיעה לנורמה ואז להפסיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2021 | 09:22 | מאת: אלם

בדר"כ אני אוכל באגט עם 30 גרם גבינה צהובה 9% שאלתי באם אוכל באגט עם גבינה צהובה 27% מבחינה בריאותית זה שווה

13/09/2021 | 11:38 | מאת: טובה בר-שאן

אלם שלום באגט הוא למעשה אוכל ריק המכיל קמח לבן שמכיל הרבה עמילן שהופך לסוכר ושומן רב. אני לא ממליצה . בברכה טובה בר- שאן

26/08/2021 | 23:08 | מאת: מיה

היי האם לקטניות שאינן מונבטות בטוח יש חלבון איכותי וזמין ? אני טבעונית וזה וטופו הם המזון העיקרי של. וולא תמיד מתאפשר לי להנביט? תודה

31/08/2021 | 16:43 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ההנבטה לא משנה כאן. בקטניות החלבון איכותי אך לא חלבון מלא. כלומר אינו מכיל את כל חומצות אמינו חיוניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2021 | 21:10 | מאת: שני

שלום רב, באיזה מזונות אפשר לקבל K2? ובאיזה כמות ליצרוך כדי לקבל את הכמות הנידרשת ליום? תודה למענה שני

31/08/2021 | 16:42 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום ויטמין K2 מיוצר על ידי חיידקי המעי. הוא מצוי גם במזונות מן החי, כמו כבד, חלמון ביצה ויוגורט ביו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2021 | 20:35 | מאת: מנשה

יש פרוביוטיקה מומלצת?

23/08/2021 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום .יש בשור הרבה צורות של פארוביוטיקה. קשה לי להמליץלך אי אינני יודעת את הסיפור שלך. חשוב שבפרוביוטיקה יהיו מספר זנים של חיידקים שמתאימים לבעיה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2021 | 20:32 | מאת: מנשה

התחלתי ליטול אנטיביוטיקה. אני רוצה במקביל ליטול גם פרוביוטיקה. האם כדאי במקביל או רק לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי?

23/08/2021 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום חשוב מאוד שתיקח את הפרוביוטיקה במקביל לאנטיביוטיקה ולאחר מכן עוד חודש. בזמן לקיחת האנטיביוטיקה חשוב שתיקח את הפרוביוטיקה רחוק ככל האפשר מלקיחת האנטיביוטיקה. כי ברור שחלק מהחיידקים הפרוביוטים ימותו. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

18/08/2021 | 08:19 | מאת: יונתן

אני צריך להפסיק לגמרי עם לחם מאפים עוגיות וכאלה אם אני כרגע בסוג של תהליך הרזיה ביחד עם פעילות גופנית בשביל שזה יראה תוצאות ?

23/08/2021 | 06:57 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום כדי לרדת במשקל ולהעלות מסת שריר חשוב מאוד לדעת מה אתה אועל ברור שכל הקמחים וסוכרעם הריקים לא מועילים לירידה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/08/2021 | 17:23 | מאת: הראל

אני לוקח כבר כמעט שבועיים ג'רו דופילוס בגלל בעייה של גזים ונפיחות ויש קצת הקלה אז זה אמור לההיות עוד יותר טוב אם אני ימשיך ? לכמה זמן זה יתפוס

23/08/2021 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

הראל שלום קח את הפרוביוטיקה עד סיום הקופסה ותעשה הפסקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/08/2021 | 17:03 | מאת: אסף

שלום רב. הכנתי לחם מקמח כוסמין מלא לראשונה ! ולאחר אכילה של כארבע פרוסות הבחנתי שגופי צורב עד כדי גירוד בחלקי הגוף השונים לזמן לא מעט. אכלתי למחרת שוב ושוב התופעה חזרה ! מה הבעיה ???

23/08/2021 | 18:56 | מאת: טובה בר-שאן

אסף שלום יתכן ואתה רגיש למרכיבים בקמח שווה להפסיק לאכל לחם זה .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2021 | 12:43 | מאת: שרון

שלום, מה עדיף לישתות אבקת קקאו אורגני טבעי או שתיה מאבקת חרובים אורגנית טיבעי? איזה מהם יש יותר יתרונות ופחות חסרונות? תודה שרון

15/08/2021 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום אבקת קקאו שונה בהרכב שלה מאבקת חרובים לשניהם יש יתרונות תזונתיים לכן הייתי ממליצה לגוון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/08/2021 | 19:53 | מאת: מנשה

האם הכמות היעילה והלא מופרזת היא רבע כפית פעם ביום או אולי פעמיים?

15/08/2021 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום בין כפית ל2 כפיות קינמון. זאת כמות מצוינת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/08/2021 | 17:22 | מאת: ברוך

שלום האם אכילה של מלפפונים במלח משומרים עלולה לגרום להתקף גאוט אצל חולה גאוט?

06/08/2021 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום הבעיה היא לא המלפפון אלא המלח. לא ממליצה לחולי גאוט מלפפונים במלח. בברעה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/07/2021 | 12:06 | מאת: טומס

שלום האם בממרח שוקולד יש כמות גדולה של פורינים? האם בקופסת שמפניונים יש כמות גדולה של פורינים?

06/08/2021 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

טומס שלום ב100 גרם שמפניון יש בסביבות 47 מ"ג פורינים . גם בשוקולד תכולת פורינים נמוכה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2021 | 18:37 | מאת: מנשה

אצלי לחץ דם גבולי וסוכר גבולי. קינמון אמור לעזור בפני החמרה. אני צורך רבע כפית אבקת קינמון פעמיים ביום. האם נכון כך?

06/08/2021 | 06:27 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה אכן נכון . קינמון מוריד סוכר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

1 ... < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > ... 412