פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/10/2009 | 05:31 | מאת: שלומית

הגעתי למסקנה ש99 אחוז שיש לי קנדידה. יש לי את כ-ל התופעות המתוארות ואני סובלת המון זמן ובמיוחד בתקופות שאני צורכת סוכרים ופחמימות פשוטות. החלטתי לסיים עם זה, דבר ראשון אני לא נוגעת באוכל שמפתח קנדידה -אוכלת רק בריא,פחמימות מורכבות, שום פחמימות ריקות ושום סוכרים. דבר שני, אני רוצה לרוץ לעשות בדיקה עוד השבוע. חשבתי על מרכז סאקר שאני מכירה אותם. אבל אולי יש מקום אחר קרוב אליי אני מחפשת מקום לעשות בו בדיקה במרכז, מישהו יודע אם יש מקום לעשות בדיקת קנדידה בפ"ת- מקום אמין, שהבדיקה באמת נכונה? אם לא , אז איפה הכי קרוב? יש איזה מקום מומלץ? עוד שאלה לגבי אוכל- אם אני אוכלת רוב הזמן רק אוכל מבושל, אורז מלא עדשים וכאלה [אני מתבססת על זה] אפשרי מדי פעם לאכול תבשיל שהוא חצי עדשים אדומות וחצי אורז לבן?בעדשים האדומות יש סיבים וזה מכפר על האורז הלבן או שגם זה לא מומלץ? תודה רבה

18/10/2009 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום במעבדת מזור בפתח תקווה טלפון 039344833 הוא פתוח עד 12. תדברי עם משה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/10/2009 | 00:04 | מאת: שלומית

תודה רבה, זה קרוב אליי:) יש לך במקרה תשובה לשאלה השניה? במסגרת דיאטה נגד קנדידה שהכל מבוסס על מזונות מלאים ואיכותיים, ירקות וכו' האם זה נורא לאכול תבשיל שעשוי מחצי עדשים וחצי אורז לבן , עם הרבה תבלינים?העדשים יכול להיות מכפרים על הנזק של האורז והופכות אותו למזון מלא? או שבכל זאת עדיף לוותר על האורז הלבן?

17/10/2009 | 21:28 | מאת: מרים

מאיזה חלק של הצמח מכינים תה פסיפלורה: עלים?פרחים?

18/10/2009 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום מהעלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2009 | 21:28 | מאת: מרינה

שלום, בתי חולה במחלת הפה והטלפיים. היכן ניתן להשיג חלב עיזים טרי באזור השרון?

18/10/2009 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

מרינה שלום "מחלבת גל" כתובת : 42 ,כפר-טרומן [מפה] 039711501 בי. אם מערכות חליבה בע"מ כתובת : בני עטרות 14 ,בני-עטרות [מפה] טלפון : 039731376 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 11

18/10/2009 | 07:51 | מאת: מרינה

תודה רבה

27/10/2012 | 09:48 | מאת: עופר

אצל מיכה בכפר ידידיה 050-5225-955

12/12/2021 | 10:30 | מאת: יחיאל

אין לו חלב עיזים כבר 6 שנים

16/10/2009 | 13:01 | מאת: אורנה

שלום, רציתי לשאול : 1-מה זה בעצם סולת? והאם הוא עדיף מאשר קמח לבן רגיל ואם כן אז למה. כמו כן מהם יתרונותיו התזונתיים של סולת. 2- מה עדיף: סולת או קמח מלא? ומה היתרונות התזונתיים של קמח מלא מאשר הסולת 3- מהם יתרונותיו התזונתיים של הקוקוס וכמה קל' יש במאה גרם קוקוס? אשמח אם תענו לי על כל שאלה בנפרד תודה

18/10/2009 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

אורנה שלום סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. כמות הסולת המתקבלת היא בדרך כלל כ?3 עד 5 אחוזים מנפח הגרעין, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. עדיף קמח מלא. כיוון שבו יש את הסובין והקליפה (אגב היום יש קוסקוס מלא ). 2. בקוקוס 354 קלוריות ל100 גרם . אגוז הקוקוס עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. פרי הקוקוס עשיר בויטמינים הבאים: ויטמין C, חומצה פולית וטיאמין. פרי הקוקוס עשיר במינרלים הבאים: ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נחושת, מנגן וסלניום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/10/2009 | 20:48 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי הקודמת והפעם אשמח לתגובה ממנהלי הפורום ולא מגורם מסחרי, תודה. השאלה לטובה:המלצת לתת לילד אומגה 3 ממקור ימי ולא מקור צמחי, שאלותי: 1. מה המינון המומלץ של DHA ו EPA? על מה להסתכל בתווית? 2. קראתי בשאלה של מישהו אחר בפורום שצביקה קורן המליץ על הום גליל ואת על אלספה, מה יותר מומלץ לילד? 3.אכן שמעתי על אומגה 3 מצמח המרווה, האם זה עדיף על אומגה 3 ממקור ימי? מה ההבדל ביניהם?

18/10/2009 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אני אנסה להסביר לך שוב את ההבדל . כאשר את נותנת את המקור הצמחי את לא נותנת בצורה ישירה את חומצת שומן EPA או DHA את נותנת חומצת שומן אחרת ALA שהיא חומר הגלם ליצירת אומגה 3 בגוף. לעומת זאת מהחי את כבר מקבלת בצורה שלמה את האומגה 3. לכן המלצתי לך על מקור מהחי. 2. בהתייחס להמלצה חשוב שתבדקי שהחברה שאת קונה עומדת בתקנים בין לאומיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2009 | 08:34 | מאת: מיכל

כמה DHA וEPA אמורים להיות בכמוסה אחת? והאם המינון הזה תקף גם לילד בן 6?

15/10/2009 | 20:21 | מאת: מנשה קל

המלצה מקובלת לצריכת אומגה 3 היא 1 גרם ליום. שאלה: אני נוטל תוסף יומי המכיל 600 גר' EPA ו-DHA וכן צורך כף פשתן טחון טרי ועוד קומץ גבעולי פורטולקה (רגילת הגינה) המכילים ALA .האם אני מכסה בכך את הקצובה המומלצת? אני בן 64.בריא. תודה

18/10/2009 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה קל לדעתי כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/10/2009 | 16:36 | מאת: שמן זית

והאם זה משמין שמן זית?

18/10/2009 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

לשואל/ת שלום השאלה לא כמה קלוריות הוא מכיל והאם הוא משמיל? אלא מה הוא עושה בגוף. ובדרך כלל מגביר את חילוף החומרים ועוזר להרזות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/08/2012 | 13:18 | מאת: נורית

שלום אמנם הדיון ישן - ובכל זאת. התשובה מרגיזה. אין דבר כזה "השאלה היא לא מה....". אם מישהו שאל - זו שאלתו. אחרי מתן תשובה אפשר להוסיף הטפות למיניהן וניסיונות לחנך מחדש. מרגיז ומרחיק מפורום זה.

15/10/2009 | 15:08 | מאת: זיו

שלום רב !! אני מאוד נהנה ממיצי ירקות טבעיים מדי יום הכוללים בתוכם גזר , סלק ,גמבה אדומה , כרפס , צנון, ג'ינג'ר , תפוח או תפוז להמתקה עדינה.. שאלתי היא : האם אני מקבל מהירקות את הסגולות הנפלאות שלהם או שיש ניגוד ביניהם . לדוגמא האם הצבע הכתום של הגזר המכיל בתא קרוטן נהרס כאשר הוא בא במגע עם צבעו הדומיננטי של הסלק ? תודה על זמנך ...

18/10/2009 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

זיו שלום השילוב מצויין ואין קונטראאינדיקציה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/10/2009 | 09:22 | מאת: מינה

אבקש לדעת האם סויה יבשה, כזאת שמשרים אותה במים כדי להוסיף לתבשילים, זאת שנראית כמו בונזו, האם יש בה ערכים תזונתיים והאם היא מעובדת במידה כזאת שאין בה הרבה בריאות. מה אתה חושב על מזון זה, וערכו התזונתי, רמת עיבודו, דרך אגב אני אוהבת לאכול את זה יבש (נכון ממש כמו בונזו). תודה, מינה

18/10/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

מינה שלום היא בסדר גמור ומבחינת חלבון היא ממש חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 18:56 | מאת: אני

אני מבקשת לדעת, כמה אגוזי מלך עם הקליפה, מהווים מנת שומן אחת? תודה לתשובתכם.

18/10/2009 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום 5 אגוזי מלך לא קלויים . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 14:10 | מאת: לימור

לתזונאיות שלום, הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפע טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמנים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה. מה לגבי חלב אורגני של הרדוף? חלב זה מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל של תנובה, טרה וכו'? אשמח לתשובה מהיר תודה מראש, לימור

תודה

14/10/2009 | 14:09 | מאת: ורדית פלדמן

אני מעוניינת להרזות 10 ק"ג שעליתי בחג, ראיתי מספר הצעות לדיאטה. אני צריכה גם ליווי אחרת אני לא אצליח. יש ממליצים עם תוצאות?

18/10/2009 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

ורדית שלום את יכולה לפנות אלי טלפון 0546829699 או אל צביקה . לשנינו ניסיון רב מאוד בתחום הדיאטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 11:07 | מאת: לי

האם יש מזונות/צמחי מרפא/תוספי מזון השביחים את הזרע ועוזרים לפריון

14/10/2009 | 12:20 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, השאלה כבר עלתה בפורום - תבצעי חיפוש. בכל אופן, עישון ואלכוהול פוגעים באיכות הזרע. גם חומרי הדברה וכימיקלים שונים פוגעים בפריון ויש על כך עבודות ומחקרים. מזונות עשירים באבץ, ויטמין E ו B משביחים את איכות הזרע ומחזקים את אברי הרבייה. ביניהם נכללים: שקדים, אגוזים, זרעונים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת). גם שאר הרכיבים של התזונה הטבעית חיוניים (פירות, ירקות חיים ומבושלים, דגנים מלאים וקיטניות). בהצלחה צביקה קורן

14/10/2009 | 00:32 | מאת: רן

הבלוטה שלי מאוזנת ע"י אלטרוקסין במינון 50מק"ג מיזה 5 חודשים.אני מעונין להפסיק את הכדור ולקחת אצות ים כתחליף,האם זה ניתן מיד ליטול או שכדי ליצור הפסקה בין האלטרוקסין לאצות? ובאיזה סיכון בריאותי זה כרוך?

14/10/2009 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום כל שנוי בלקיחת הורמונים עשוי לגרור אחריו יציאה מהאיזון. לכן ההורדה של הכדור צריכה להיות בהדרגה תוך כדי הוספת האצות. יש מקום להתיעץ עם האנדוקרינולוג שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

בעבר הייתי מקבלת תרופות פסיכיאטריות כמו מודיקט אלידול זיפרקסה דקינט רספרידל פרפינאן וקזנקס האם נדונתי להשאר שמנה בגלל התרופות הללו יש לי בעיה שאני לא אוהבת מים חד משמעית אני חייבת שתייה ממותקת מה יכול להיות התחליף האם מיץ גזר ותפוזים על בסיס קבוע יכול להוות פיתרון? חוץ מזה אני אוכלת בשיטת אטקינס אוכלת בשר עם ירקות מבושלים או אפונה לא עם תפוחי אדמה אורז ופסטה לחם מקמח מלא סוכר חום נס קפה נטול קפאין פירות וירקות בשר עוף ודגים ובקר לעיתים רחוקות משתמשת בשמן קנולה ושמן זית האם יש מזונות שאסור לי לאכול ומה? האם יש משהו בהרכב התרופות שנטלתי שמונע ממני לרדת במשקל השמנתי כ 15 קילו ואני שוקלת 90 ויש לי בעיות גב וחזה מאד כבד תודה

לולה שלום אכן חלק מהתרופות שמנית גורמות להשמנה. לכן חשוב מאוד שתתיעצי עם דיאטנית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית אכילה נכונה . בנוסף יש מקום לעשית ספורט. אין ספק שכמות השתיה המומתקת מעלה במשקל. מיץ גזר טבעי כוס ביום זה מצויין. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

תודה על התשובה השאלה היא איך אני מתמודדת אם העובדה שאני פשוט לא אוהבת מים האם זה נפשי והאם שתיית מיץ גזר ותפוזים כל היום יכולה להיות תחליף בריא יותר למים או שגם זה גורם להשמנה תודה

13/10/2009 | 18:09 | מאת: אושר

שלום! התחלתי תזונה של קנדידה ורזיתי 3 קלו איך אני מעלה שוב את המשקל שלי עם דברים בריאים כי אסור לי הכל\תודה רבה!

14/10/2009 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

אושר שלום פשוט לאכל ארוחות קטנות בריאות לפי מה שמותר לך יותר פעמים ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/10/2009 | 17:36 | מאת: מיכל

שלום, בני בן 6, אובחן לאחרונה כבעל בעיית קשב וריכוז (ADD).חברה סיפרה לי שהיא נתנה לבנה אומגה 3 של מרוולס (צמחית, מופקת מצמח המרווה) והיא חוללה בו שינוי גדול לטובה. שאלותי: 1. האם אומגה 3 באופן כללי טובה ומסייעת לבעיית קשב וריכוז? 2. מה יותר חיוני אומגה 3 צמחית או אומגה 3 ממקור ימי? 3. אם לתת - אז איזה סוג אומגה 3 ובאיזה מינון? אילו רכיבים חשובים ובאיזה מינון כל אחד?

14/10/2009 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום 1. אומגה 3 חשובה ביותר לבעיות קשב וריכוז 20 אחוז מהמוח בנוי מחומצות שומן אילו. 2. עדיף אומגה 3 ממקור ימי. 3. ניתן לתת אלספא המכיל EPA וDHA כדור 1 ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 09:39 | מאת: מיכל

טובה שלום, תודה על תגובתך, מה המינון הרצוי של EPA ו DHH?

13/10/2009 | 16:56 | מאת: שרינה

שלום לך בתי בת 18 סובלת מכאבי ראש כבר יותר משנה עברה את כל הברורים טיפולים וכו והתחילה ליטול כדור "סימבאלתה" ועדיןן 3 שבועות אחרי התחלה סובלת מכאבי ראש חזקים. בחודשיים האחרונים אכלה בתדירות גבוהה מאוד בחוץ טורטיה עם בשר ותוספות ולקינוח גלידת יוגורט ובמקום אומרים שזה מיוגורט. אני חושת שהיא רגישה למוסודיום גלוטומט או חומרים משמרים אחרים איך אוכל לדעת? מה אוכל לתת לה לאכול חוץ מביצה מבושלת? אודה על תשובתך עלי לציין שהיא אוכלת מעט מאוד והיא רזה. בתודה מראש שרינה

14/10/2009 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

שרינה שלום לכאבי ראש יכולים להיות גורמים רבים, הורמונלים, לחץ, אלרגיות, לחץ בצוואר , חסר B12 וכ'ו. אם את מתיחסת לתזונה כל אחד מהגורמים שמנית יכול לגרום לכאב ראש . הדרך לדעת אם אכן זה מהתזונה היא פשוט להפסיק לאכל מזונות אילו לחלוטין ולבדוק את ההרגשה. (עדיף להפסיק חומרים משמרים כיוון שההשפעות על הגוף מאוד לא טובות). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 11:33 | מאת: שרינה

מה את מליצה לי לדוגמא תפריט יומי? אני למשל אתמול נתתי לה 2 קרקרים עם קוטג מחיטה מלאה חלקית תפוח אדמה גדול שזה שניים עם קליפה מרוח בחמאה חצי כוס גרגרי רימון עם טיפטיפה סוכר חצי גמבה עם קוטג ולערב חביתה עם גבינה צהובה 9 אחוז קוטג וסלט ירוק עם עגבניה הסלט המוכן של שופסל של חסה גזר וכרוב אדום ובלילה התחננה למשהוא ואכלה במבה האם זה בסדר? אשמח לתשובתך בתודה מראש שרינה

12/10/2009 | 23:49 | מאת: אלעד

האם הפלפל הירוק מכיל חומר ששמו סולנין? יש בעיה איתו לחולי פרקים? או שאין בעייה איתו? והאם הוא מתאים לשאר האוכלוסייה בלי בעיות למינהם

14/10/2009 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום הרבה אנשים חולי דלקות פרקים רגישים מאוד לסולנין . ולכן המלצה חמה לא לאכל חצילים, עגבניות, פלפלים, ותפוחי אדמה. יש אנשים שלא רגישים ולהם אין בעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2009 | 20:49 | מאת: צחי

רציתי לדעת, נאמר שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי. אשמח לקבל קצת יותצר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין? ושאלה נוספת - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ:"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? דא"ג האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו? תודה

14/10/2009 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום לחם שיפון טוב יותר כיוון שכמות הגלוטן שלו קטנה יותר. גלוטן זהו חלבון הקושר את חלקיקי הלחם וכך ניתן ל"נפח" את הלחם ולגרום לו להיות יותר אוורירי. לכן לעיתים מוסיפים גלוטן לקמח על מנת שהלחם לא יהיה דחוס מידי ומתפורר. הגלוטן גורם לבעיות אלרגיות רבות לאנשים. בנוסף ללחם שיפון אינדקס גליקמי נמוך יותר -כלומר מעלה פ]חות מהר את הסוכר בדם. לדגנים שונים ישנם סוגים שונים של חלבונים הגורמים לרגישות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2009 | 15:21 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן) האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית? או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ??? פי כמה אמור אורז מלא שלנות את משקלו לאחר בישול? אם הוא מתנפח פחות האם זה אומר שלא בושל מספיק ?

14/10/2009 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, השאלה שלך מורכבת ומסובכת עבורי. אורז לבן זה אורז מלוטש שהסירו ממנו את הקליפה והנבט עם כל הויטמינים והמינרלים הנמצאים בו. הוא אמנם טעים יותר, אבל ערכו התזונתי נחות. צריכה ממושכת של אורז לבן עלולה לגרום לחוסרים תזונתיים ולמחלות הנובעות מכך. לכן, אני ממליץ לצרוך רק אורז מלא, מכל סוג שהוא וכדאי שיהיה ערב לחיכך. בהצלחה צביקה קורן

12/10/2009 | 15:10 | מאת: דלית

תודה על תשובתך כרגע אי חייבת להמתיק .אנסה להמעיט... האם סוכרלוז אינו גורם לגזים ונפיחות? תודה

14/10/2009 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, לפני כמה ימים עניתי לשלומית על "יתרונות" הסוכרלוז. בהחלט יתכן שהוא גורם גם להפרעות עיכול. אם אין ברירה, תמתיקי עם מעט דבש או סוכר חום. אם את רוצה לקבל "הכשר" לשימוש בממתיקים מלאכותיים - את לא בפורום הנכון. בהצלחה צביקה

12/10/2009 | 08:56 | מאת: אילנית

שלום רציתי לשאול האם חלב קוקוס הוא קרם קוקוס? כי לא מצאתי חלב והמוכר אמר לי שזה אותו דבר תודה מראש

14/10/2009 | 12:30 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, חלב קוקוס מיוצר מטחינת קוקוס עם מים חמים או עם חלב חם. קרם קוקוס נוצר לאחר קירור חלב הקוקוס. שניהם יכולים להיות תחליף לחלב בבישול. לחלב הקוקוס כ- 17% שומן, והוא שמן יותר מחלב רגיל. בהצלחה צביקה קורן

12/10/2009 | 08:27 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה ההבדל בין כוסמין לשיפון (ואיזה סוג לחם עדיף)? האם אחד עדיף על השני מאיזושהי בחינה - תזונתית או עיכול או כל דבר אחר לא ברור לי מה ההבדלים ובכלל מה ההבדל לחיטה מלאה? אני תמיד שמעתי ששיפון עדיף על חיטה מלאה אך לא הבנתי למה - האם זה נכון? מדוע? ומה לגבי הכוסמין ? תודה

12/10/2009 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כולם דגנים. לחלק מהאנשים יש קושי בעיכול החיטה. שיפון וכוסמין נחשבים קלים יותר לעיכול, אבל הם פחות טעימים ויותר יקרים. אם תעשי חיפוש בגוגל, תמצאי מידע מפורט יותר על כל אחד מהדגנים הללו. בהצלחה צביקה קורן

11/10/2009 | 16:34 | מאת: י.ד

שלום, אני לעיתים קרובות נוהג ללעוס ולבלוע מקלות קינמון. אמנם לא שמתי לב לתופעות מיוחדות שהופיעו אצלי בעקבות ההרגל הזה, אבל רציתי לדעת- האם יש בעיה בעצם אכילת המקלות? תודה.

12/10/2009 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

י.ד. שלום, אם אין לך נטייה ללחץ דם גבוה, או הפרעות עיכול, אתה יכול להמשיך. לקינמון יתרונות בריאותיים רבים. בהצלחה צביקה

11/10/2009 | 14:56 | מאת: אני

האם ידוע לך עם יש פרוקטוז בחרובים? אני רגישה לפרוקטוז. ואני רוצה לנסות לאכול ממרח חרובים.

12/10/2009 | 14:40 | מאת: צביקה קורן

נסי כמות קטנה ותראי אם זה משפיע לרעה.

11/10/2009 | 13:25 | מאת: דלית

כתבת בפורום על סוכרלוז וכו. .שואלת אני האם סוכרזית או כל ממתיק לסוכרתיים יכול לגרום לגזים ונפיחות בבטן ואי נוחות. אם כן מה המלצתך?

12/10/2009 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, בהחלט כן! התחליף - סטיביה ממתיק טבעי ללא קלוריות (אבל לא טעים). אני ממליץ להתרגל לשתות ללא המתקה. המשקאות המומלצים: מים, מיץ ירקות (לא צריך להמתיק), תה צמחים (לשתות עם תמר). בהצלחה צביקה קורן

11/10/2009 | 12:12 | מאת: טל

שלום יש לי ילד אלרגי לחלב בן 10 חודשים ב10 אוכל פירות , בצהרים מרק והוא עדיין יונק מה אני יכולה לתת לו אחרי הצהרים, רב האמהות נותנות מעדן? תודה טל

12/10/2009 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, את יכולה להכין לו תחליב שומשום או שקדים או אגוזים אותו טוחנים בבלנדר יחד עם פרי בשל (אגס, בננה, מנגו וכד'). תעשי חיפוש על המלה "תחליב" הסברתי כמה פעמים איך מכינים. אפשר לתת גם לחם מלא עם ממרח העשוי מטחינה מלאה, דבש ואבקת חרובים. בספרים על תזונת תינוקות וגם באינטרנט תמצאי שפע של רעיונות נוספים בהצלחה צביקה קורן

11/10/2009 | 12:01 | מאת: מור

אני רוצה להנות מהיתרונות התזונתיים של האורז המלא והקינוא אך הם לא ממש טעימים לי. האם חצי כוס מזון זה בצורה מבושלת זה מספיק בריא (ויטמנים, סיבים) או שחייבים כמות יותר גדולה כדאי להפיק את מירב הויטמינים? תודה

12/10/2009 | 14:30 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, חצי כוס אורז מבושל, יחד עם ירקות חיים ומבושלים ואיזושהי קיטניה, זה ארוחה מלאה ומזינה. בהצלחה צביקה קורן

שלום, שמי הדר, אני בת 18 וחצי, ויש לי בעיה, למרות שאני אוכלת ארוחות מסודרות שגורמות לי שובע, לאחר הארוחה ובעיקר בלילה אני עדיין מרגישה רעב, למשל כמו היום- אחרי ארוחת הערב הצלחתי לחסל בכוחות עצמי קופסת תירס שלמה-כאילו לא אכלתי בכלל. אני חוששת שתחושת הרעב שלי השתבשה, יכול להיות? 2. אני יודעת שזה לא קשור, אבל אני עוד שבוע מתגייסת, רציתי לדעת איך אפשר לשמור על תזונה נכונה גם במהלך השירות, מה עליי לעשות? תודה, הדר.

11/10/2009 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

הדר שלום, נסי לפנות בהקדם ליעוץ מקצועי בתזונה. יכול להיות שזה המתח שלפני הגיוס ואולי זה גורם אחר. בהצלחה צביקה קורן

10/10/2009 | 22:07 | מאת: דנה

היי!! יש שאלה בנוגע לפירות והירקות האורגניים האם יש הבדל בינם לבין הפירות וירקות שנימכרים בסופרסל אני מתכוונת האם זה אותם זרעים שהונדסו ונשלחו לגידול ורק שיטת הגידול שונה אשמח לקבל ממך תשובה או שתפנה אותי לגורם המתאים תודה ויום טוב

11/10/2009 | 12:49 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, ירקות אורגניים אמורים להיות מזרעים אורגניים ש ל א עברו תהליך של הנדסה גנטית. יש כמה מנגנוני פיקוח בנושא, אבל אי אפשר להבטיח שאין זיופים. בהצלחה צביקה קורן

10/10/2009 | 21:54 | מאת: שלומית

לפי הבנתי חוץ מסטיביה, הסוכרלוז הוא הממתיק הכי עדיף [נטול קלוריות] ולא מלאכותי אני רוצה להגיע למצב שאני לא נוגעת בסוכר בכלל. או לעיתים ממש רחוקות. אני לא רוצה שיעלו וירדו רמות הסוכר בדרסטיות. סטיביה ממש יקר וכמות ממש קטנה. הסוכרלוז יותר מתאים לי מבחינה כלכלית. לפי מה שהבנתי סוכרלוז לא מתעכל [כמו סיב] אם אני צורכת 2-3 שקיות סוכרלוז ביום זה נורא?זה מזיק? אפשר לקחת בחשבון כמה ימים של שקית אחת ליום, ופה ושם ימים בלי סוכרלוז בכלל. והאם אפשרי בזמן ניקוי אורז\מיצים וכו'? או שזה מפריע? אני משתמשת בערך בחצי שקית לכוס תה. 99% מהזמן תה מחליטות צמחים המשמשים לטיהור וניקוי של הגוף ולבריאות ככה שהתועלת ככל הנראה עולה על הנזק. [לואיזה, נענע, היביסקוס, תה פירות וכו'] רק השאלה אם הסוכרלוז מפריע. עוד שאלה שיש לי לשאול האם יש תה שחור ללא קפאין? אני אוהבת כל כך את הטעם של התה השחור אבל אני לא נוגעת בקפאין, שוב, פעם במיליון שנה אולי וגם זה בקושי. האם קפה ללא קפאין זה בסדר? או שזה מעובד ולא בריא? זה האמת פחות חשוב לי כי אני פחות שותה קפה. אבל למקרה שאני ארצה. בעיקרון אני מחפשת תחליף לשתיה חמה על הבוקר- ללא קלוריות וסוכרים וקפאין. אם אפשר לשתות קפה\תה\שוקו מקקאו\תחליף טבעי לשוקו, על בסיס חלב סויה וסוכרלוז, אני אהיה מרוצה. תודה רבה רבה

11/10/2009 | 12:46 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי וכבר הזכרתי אותו כמה פעמים בפורום. הוא נוצר מהכלרה (הוספת כלור) לסוכר. היות והוא חדש עוד אין הרבה מידע לגבי הנזקים שהוא גורם, אבל יש הרבה חומר באינטרנט על אנשים שנפגעו מ"הלהליט" החדש הזה. לדוגמה: suralose (splenda) toxicity center http://www.holisticmed.com/splenda/ לגבי קפאין, אני ממליץ להימנע מקפאין בכל צורה שהיא, אבל קפה נטול קפאין מזיק יותר מכיוון שמשתמשים בחומצות חזקות כדי להוציא את הקפאין. אם את צריכה משקה חם, תשתי תה צמחים (חליטה) מעלים טריים או יבשים. להמתקה אפשר להשתמש בתמר או משמש אורגני. (לא תשמיני מתמר אחד או שניים). בהצלחה צביקה קורן

18/10/2009 | 05:45 | מאת: שלומית

תודה, קיבלתי את התשובה שרציתי:) לא צריכה קפה וקפאין בכלל, וטוב שאמרת לי. תאמינו לי הכל מזיק..שתו רק תה צמחים:) אמשיך לשתות כל יום. אני לא אוהבת תמרים וגם ככה לא יכולה להשתמש. אני לא רוצה לגעת בסוכר בכלל יותר. אאלץ לשתות ללא סוכר \מעט סטיביה.

10/10/2009 | 21:52 | מאת: הדס

שלום צביקה!! רציתי לשאול שאלה, גילו לי שיש חשד לצליאק בבדיקות דם ואבן בכיס מרה איזה מזונות טבעיים רצוי לאכול. תודה

11/10/2009 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום מותר לאכל הכל מלבד מוצרים המכילים גלוטן(קיים ברב הדגנים שעורה, חיטה, בקוסקוס, פסטה, מאפים, לחם, מרקים) את צריכה לבדוק בכל מוצר שאת קונה שהוא לא מכיל גלוטן. אולם חשוב מאוד לחזק את מע' החיסון ולמתן את התגובה האלרגית של הצליאק. לאכל אגוזים, זרעי פשתן, דגים, הרבה ירקות ירוקים וכתומים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2009 | 21:06 | מאת: אילנה

אני בת 35 ולוקחת חומצה פולית 800 מ"ג ביום על מנת להיכנס להריון לפני כחודש. החלה לי נשירת שיער נוראית, ונראה לי שעקב כך. (כי זה קרב בחודש האחרון) האם יכול להיות שקרם לחות גרם לכך? אודה לתשובה. ואם זה לא הפורוםהמתאים אנא הפנו אותי בבקשה, תודה

11/10/2009 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

אילנה שלום . יכולים להיות גורמים רבים מאוד לנשירת שיער ביניהם תקופת מעבר, שינוי הורמונלי, לחץ , תזונה, חסרים שונים. לכן קשה לילומר לך אם זה בגלל החומצה הפולית. (איניחושבת שזה בגלל ויטמין זה ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2009 | 19:18 | מאת: משה ישי

שלום צביקה אני ראיתי בכמה מתכוני אפיה את המושג קמח קונדיטור אני רוצה לדעת מה זה בבקשה וממה הוא עשוי???? תודה רבה....

11/10/2009 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

משה ישי קמח קונדיטור זה הקמח של חברת מרמוליט לחולי צליאק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

הי אנשים, רציתי לשתף אתכם במשהו מדליק שנתקלתי בו. בשבוע שעבר נסעתי ברכבת וכשחיכיתי לה, שמתי לב למכונה חדשה ששמו שם. זוהי מכונה שאפשר לקנות בה פירות טריים וגם תערובות של אגוזים ופירות יבשים! כ"כך היה בא לי חטיף, וכאחת ששומרת על תזונה, ראיתי שיש תפוח טרי ומכון לאכילה.!! כשראיתי את זה ממש שמחתי - סוף סוף יש מישהו שחשב על משהו בריא. אז אם אתם או חברים שלכם נוסעים ברכבת ומגיעים לתחנת האוניברסיטה, שימו לב לא לפספס!

10/10/2009 | 21:55 | מאת: שלומית

כמו שצריך, שיעשו ככה בכל מקום.

10/10/2009 | 12:06 | מאת: נטע

שלום רב, רציתי לשאול שאלה יש לי בעיה ולרוב משפחתי בספיגת מאכלים מסוימים שאנו אוכלים כמו בשר, קטניות, מוצרי חלב, עגבניות ,פרי הדר ,פירות יבשים . זה גורם לנו למחסור בויטמין b12 ומחסור בויטמנים נוספים ולצערי גם מחלות קשות כמו דכאון,קוליטיס רציתי לדעת אם יש מאכלים שניתן לאכול במקומם

11/10/2009 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום 1. B12 קיים רק בחי במידה ויש לך בעיית ספיגה של ויטמין זה אין לך ברירה אלא לקחת כדורי מציצה של הויטמין בכדורי מציצה מתחת ללשון. ולא כדור שעובר דרך מע' העיכול. 2. לכל שאר הויטמינים יש תחליפים בהרבה ירקות ירוקים וכתומים. דגנים מלאים כמו אורז מלא, אגוזים שקדים , ודגים בשביל הדיכאון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/10/2009 | 23:27 | מאת: הדר

שלום , אני בת 16 . קודם כל אציין שאני קיבלתי מחזור פעם ראשונה בגיל 12 וחצי ומאז היה לי סדיר כל 4 חודשים . לפני כשנה וחצי עשיתי דיאטה קיצונית שבמהלכה רזיתי כ10 ק''ג ואיבדתי את המחזור שלי . הלכתי לרופא נשים , שאמר שאין לי בכלל רירית רחם ואני חייבת להשמין . השמנתי כ14 ק''ג . הלכתי אל הרופא נשים בפעם השנייה שאמר לי שיש לי עובי רירית כ6.5 מ''ל ונתן לי כדורי פרבורה 5 ימים 2 כדורים ביום . המחזור לא הגיע . הלכתי לרופא נשים שוב שאמר שעובי הרירית גדל קרוב לס''מ ונתן לי כדורי פרוגוליטון שאמר שזה בטוח יבוא. עכשיו אני כבר אחרי הכדור ה16 ועוד לא הגיע . עכשיו רציתי לשאול , אני מאוד מפחדת שהרסתי את הגוף שלי לתמיד , שלא אוכל יותר להחזיר את הווסת , שבחיים לא ייהיה לי מחזור יש לי הרגשה שגם אחרי הכדורים הללו הוא לא יבוא . אני חוששת שלא אוכל להיכנס להיריון ושלא יהיה לי בחייייים וסת יותר. מה אתה אומר על זה ? האם אני צודקת בדברי ויכול להיות שלא יהיה לי לעולם ? זה הדבר שהכי מדאיג אותי בעולם , תודה-הדר.

10/10/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

הדר שלום א. בטח ובטח שלא הרסת את הגוף שלך לתמיד. לגוף יש יכולת ריפוי מדהינה תאמיני בו ותורידי לחץ. חשוב שתגשי לדיאטנית קלינית טבעית שתשב אתך ותתן לכך מזונות שחשובים לאיזון ההורמונלי שלך. כיון שזה לא מספיק ששמנת חזרה ,משנה מה את אוכלת. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

09/10/2009 | 17:33 | מאת: מיכל

שלום צביקה אשמח לדעת באילו מאכלים פחות או יותר יש כמות סבירה של ויטמין סי יש לציין שאני צמחונית ולוקחת בי12 בקשר לחיזוק חניכיים והעצמות הבנתי שלאכול הרבה מוצרי חלב לא באמת מחזק אותם אז מה כן מחזק אותם?

10/10/2009 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום בעגבניה, פלפל, קיווי, תפוזים, לימון, בננה יש ויטמיןC סידן תמצאי בשקדים, אגוזים, פירות יבשים, סרדינים, טחינה. בברכת חג שמח טובה

11/10/2009 | 21:25 | מאת: מיכל

בעגבניה ולימון יש חומצות לא? יש אולי מאכלים אחרים? שוב תודה וערב טוב

09/10/2009 | 16:47 | מאת: מאי

אני מעונינת לאכול קטניות מכל הסוגים ומעדיפה את הקפואים בבישול מהיר חוץ מעדשים כמובן. האם הם שווה ערך (סיבים, ויטמינים, חלבון) לקטניות לאחר השריה ובישול ארוך?

10/10/2009 | 05:08 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום אין שום בעיה בלאכל סנפרוסט . בברכת חג שמח טובה בר-שאן

09/10/2009 | 14:07 | מאת: שרון

האם המוצרים שיש בבתי הטבע כמו: קרקרים שיפון, פריכיות אורז מלא או פריכיות כוסמת, פתיתים מקמח מלא וכו' שהם בעצם מעובדים ואינם המוצר המקורי, יש להם ויטמינים וסיבים תזונתיים שווי ערך למקור? כי קשה לי לאכול אותם כמבושלים. תודה

09/10/2009 | 14:28 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, נכון, מדובר במוצרים מעובדים, אבל יש להם ערכים תזונתיים ובמקרים מסויימים הם עדיפים על לחם מלא המכיל שמרים, שומן ותוספים שונים. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 21:10 | מאת: אפי

היי לכם, מזה כמה שנים אני מצטננת לעתים קרובות. למיטב ידיעתי, אין לי מחלות רקע או אלרגיות, אבל אולי אני טועה. אילו מזונות עליי לאכול בכדי לשפר את המערכת החיסונית שלי? בתודה מראש, אפי

09/10/2009 | 14:33 | מאת: צביקה קורן

אפי שלום, את צריכה לעבוד על חיזוק המערכת החיסונית, כלומר להימנע ממזונים מזיקים המחלישים אותה (סוכרים ריקים, קפאין, אלכוהול, מלח, מרגרינה, צבעי מאכל ועוד) ולצרוך מזונות מחזקים ומבריאים (פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים קיטניות ועוד). במקום לפרט את כל הרשימה, אני מפנה אותך לפרק המאמרים באתר שלי שם תוכלי לקרוא מאמר על "חומרים מזיקים במזוננו" ו"מזונות מבריאים ומועילים". כמובן שכדאי להכניס תיקונים גם באורח החיים (פעילות גופנית, טיפול במתחים, מנוחה ועוד). מומלץ לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה ורפואה שלמה צביקה קורן

08/10/2009 | 18:05 | מאת: תמר צהוב

אחד בודד? ומה הערך התזונתי שלו?

09/10/2009 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

שם תמצא תשובות לשאלתך

08/10/2009 | 16:59 | מאת: שיר

יצא לי עמילז 136. מה זה אומר?

09/10/2009 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

אנחנו לא עוסקים בניתוח תוצאות של בדיקות מעבדה (ולא מורשים לעשות זאת)

08/10/2009 | 13:10 | מאת: לילי

שלום, רציתי לשאול מה יותר בריא ואיכותי לגוף אוכמניות קפואות או יבשות? וכמה קלוריות יש בערך ב100 גרם אוכמניות יבשות? תודה רבה מראש :)

09/10/2009 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, זה לא כל כך משנה, העיקר שיהיה ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. לגבי הערך הקלורי, נסי למצוא מחשבוני קלוריות באנטרנט. לדעתי מדובר ב 50 -70 קלוריות למאה גרם בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 13:02 | מאת: אתי

שלום רב! האם ערכו התזונתי של מיץ הרימונים הנמכר בחנויות הטבע אינו נפגם ?

09/10/2009 | 14:41 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, עם זאת, לא כל אחד יכול לקנות בקבוק קפוא אורגני ב 55 שקלים ורימונים חיים לא זמינים בכל השנה. המיצים המעובדים מכילים חלק מנוגדי החימצון, המינרלים והויטמינים ולכן אפשר לשתות אותם. רצוי לדלל ב 50 - 60% מים. כדאי לקנות מיצים שלא הוסיפו להם סוכר או תוספים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 12:21 | מאת: דורית

תודה רבה צביקה. כמה פעמים ואיזה כמות צריך או רצוי לשתות? האם זה רק למשך 24 שעות? אגב פטרוזיליה גזר וסלק מכילים פרוקטוז. כך אמרו לי תודה

09/10/2009 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, 1. לתחוקה שוטפת מספיק לשתות כוס אחת או שתים בין הארוחות (לא כחלק מהארוחה!). לגבי הפרוקטוז, הזכרתי שני סוגימיצים: מיץ "ירוק" ומיץ "אדום". המיץ הירוק לא מכיל פרוקטוז! בפטרוזיליה אין פרוקטוז! למיץ האדום מוסיפים סלק וגזר ואז יש בו סוכרים, אבל לא כמו בפירות. בבקשה תקראי שוב בעיון את התשובה הקודמת שלי. 2. אם את רוצה לעבור תהליך של ניקוי, את צריכה להצטרף לאחת הקבוצות שאני מנחה, או לבוא ליעוץ אישי והדרכה לביצוע עצמאי של הניקוי. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 12:11 | מאת: חיים

שלום, רציתי לדעת את הערכים התזונתיים של חזה עוף ומצאתי את הנתונים הבאים: http://bit.ly/THOKh האם ניתן לסמוך על זה? האם נכון? אם אפשר לתת דגש לאימות החלבונים בבקשה.

09/10/2009 | 14:48 | מאת: צביקה קורן

אני ממליצים לא לצרוך עוף ובשר בקר. נסה בפורום תזונה קלינית - שם תקבל תשובה מקצועית ומוסמכת

08/10/2009 | 11:10 | מאת: אריאלה

שלום, בבדיקות תקופתיות שאני עורכת בשנה האחרונה, יש לי באופן קבוע עודף אבץ ( 139 ) וזאת ללא נטילת תוספי מזון כלשהם. אבקש לקבל פרטים אודות הסיבות האפשריות וכן דרכי טיפול מומלצות. בברכה, אריאלה

09/10/2009 | 14:52 | מאת: צביקה קורן

אריאלה שלום, זאת שאלה רפואית שאת צריכה להפנות לרופא המטפל. כנראה שישנה בעיה בחילוף החומרים בגוף שלך. במסגרת הבירורים כדאי לבדוק גם מה מצב המינרלים האחרים ובמיוחד נחושת שעודף או חוסר שלה יכול להשפיע על רמת האבץ. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 09:07 | מאת: דורית

תודה על תשובתך טובה. רק עוד שאלה קטנה איזה ירקות את ממליצה שיש בהם מעט מאוד מהפרוקטוז ומעט סיבים כי הסיבים גם הם עושים לי לא טוב בבטן תודה

08/10/2009 | 10:44 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, במיצי ירקות אין סיבים! זאת הגדולה והיתרון של המיצים - בהיעדר סיבים יש ספיגה אופטימלית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. את יכולה להכין מיץ "ירוק" ללא קלוריות (ופרוקטוז)מהירקות הבאים: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי ועלי פטרוזיליה. אפשר להוסיף גם נבטי חמניות ועלי חסה. אם את רוצה קצת מתיקות, אפשר להוסיף למיץ הירוק רבע סלק וגזר בינוני. בהצלחה צביקה קורן