פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/07/2009 | 04:36 | מאת: ליאן

אני בת 14 עולה לט' ואני שוקלת 38 על 1.48 האם זה תקין? זה רזה או סביר?

25/07/2009 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

ליאן שלום, משקלך תקין. אל תשכחי לעשות פעילות גופנית סדירה, להימנע מאוכל זבל ולצרוך מזון טבעי ואיכותי. בהצלחה צביקה

24/07/2009 | 22:47 | מאת: ליאור

שלום, שמי ליאור, בן 21, ואני מה שנקרא בשפת העם "שחיף" - 1.70 ושוקל 54-55 ק"ג. המשקל הזה נשאר יציב בערך מגיל 18, לא משנה מה אני אוכל. לפני כחצי שנה גילו לי בדם רמות גבוהות של כולסטרול (גם HDL אבל גם LDL). למרות זאת, אני כן מעוניין להשמין ושלא ייראו לי את העצמות בחזה כמו באיזה שבט אפריקאי... מה אני יכול לעשות? כל דיאטת השמנה שמצאתי באינטרנט כוללת כמות גדולה מאוד של ביצים, מוצרי חלב ובשר המכילים המון המון כולסטרול!

25/07/2009 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני מציע לך להוסיף לתזונה שלך שקדים, אגוזים, זרעים (פשתן, חמניות, דלעת, שומשום), טחינה גולמית, אבוקדו. מזונות אלה הם עתירי אנרגיה (קלוריות) ומכילים שמנים איכותיים שמאזנים את רמת השומנים בדם. בנוסף, כדאי לאכול לחם מלא, דגנים מלאים, קטניות, ירקות חיים ומבושלים (תפ"א, בטטה, גזר, סלק), פירות. בצורה כזאת לא תפגע בבריאותך ותוכל לאזן את משקלך בצורה טובה, נכונה ובריאה. בהצלחה צביקה

24/07/2009 | 17:37 | מאת: אשלי

שלום,אני בת 15 ואני שוקלת 41 קילו והגובה שלי בערך1.54,פעם הייתי שוקלת 60 קילו והגובה שלי היה 1.53 ,החלטתי לעשות דיאטה בעצמי,והדיאטה כללה לא לאכול דברים משמינים כמו:פיצה,שווארמה,שוקולד,חטיפים מלוחים,שתייה מתוקה (רק דיאט ספרייט) כרגע אני אוכלת 3 פעמים ביום,3 פירות בין הארוחות ואולי איזה ירק או שתיים,הבעיה היא שבזמן האחרון ממש נמאס לי מהדיאטה ובא לי לאכולגלידה רגילה לא דיאט ואני נורא מפחדת לאכול גלידה או קוביית שוקולד קטנה מהפחד של ההשמנה,זה ממש נהיה אובססיה אצלי,אם אני אוכל גלידה רגילה פעם אחת שיש בגלידה בערך 300 קלוריות אני אשמין?

25/07/2009 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

אשלי שלום, מפעם אחת לא תשמיני. יחד עם זאת אני לא חושב שזה נכון שאת קוראת לתזונה שלך "דיאטה". תקראי לזה תזונה מאוזנת, או מופחתת קלוריות. אל תיכנסי למצב של "דיאטה" שבסופו של דבר גורמת להשמנה. כדאי לפנות לתזונאית לבדיקת התפריט היומי שלך. בהצלחה צביקה

23/07/2009 | 17:41 | מאת: ל

שלום קניתי זירעי פשתן טחונים אורגניים של חברת תבואות, באתר רשום שמומלץ לשמור במקפיא בשל תובנתו להיתחמצנות, יש לי שתי שאלות לגבי הפשתן הזה ואשמח לתשובות. 1) מומלץ לשמור במקפיא, אבל אם אני ישמור במקפיא זה יהיה גוש קרח ולא אוכל להוסיף כף ממנו לכל מזון אז מה את מציעה לי לעשות, האם לשמור אותו רק בפריזר (לא במקפיא) ותכונותיו לא יתחמצו או יאבדו? 2) לאן אפשר להוסיף את זירעי הפשתן הטחונים? האם אפשר לערבב במעדן, כי על הממרח לחם זה מגעיל לי, האם האופציה הכי טובה היא לערבב עם גבינה לבנה 5%? בבקשה דנה תעני לי לפי סדר השאלות תודה מראש

24/07/2009 | 16:53 | מאת: צביקה קורן

שלום ל, שאלות על פשתן (כולל השאלות שלך) עלו רבות בפורום הזה - תעשי חיפוש על המלה "פשתן". 1. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון בחנות טבע. השמן שבו רגיש מאד והוא מתקלקל מהר. כדאי לקנות מטחנת קפה במאה שקלים ולטחון בבית. רצוי לטחון ולאכול מייד או תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר בצנצנת זכוכית למשך שבוע או שבועיים. במקפיא (פריזר) אפשר לשמור עד חודשיים. 2. אפשר לפזר על סלט פירות, סלט ירקות, מרק ירקות (לא חם) ואפשר גם ביוגורט. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2009 | 21:58 | מאת: חני

רציתי לשאול בבקשה אם יש תזונה מיוחדת כאשר יש חידק בקיבה?

23/07/2009 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, אם מדובר בחיידק הליקובקטור פילורי, הוא נמצא אצל רוב האנשים. תזונה קלוקלת וסיבות אחרות גורמים לו לשגשג ולהציק. אפשר וכדאי להכניס שינויים בתזונה לפני שלוקחים אנטיביוטיקה. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2009 | 12:33 | מאת: איה

אני בת 52, בריאה וכחצי שנה ללא מחזור. בימים האחרונים אני מרגישה כאין בצקות בכפות הרגליים ובידיים. ונפיחות בבטן. האם יש משהו לעשות כדי להוריד את הנפיחויות הללו.יש לציין שאני משתדלת לאכול אוכל בריא, ללא מלח מיותר..ואף עושה פעילות גופנית. תודה.

23/07/2009 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, ראשית חשוב לשלול קיום של בעיה רפואית בכליות, בלב, בכלי הדם והלימפה וכד'. שנית כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. (לפעמים קיים חוסר ידע בקשר ל"אוכל בריא"). יתכן ואת צריכה תוספת של צמחי מרפא מאזנים ומשתנים. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2009 | 12:25 | מאת: שולה

שלום וברכה! רציתי לדעת איזה קורנפלקס(דגנים) שבריאים ולא משמינים אפשר לתת לילדה בת 4?והאם אפשר לתת סובין,כי פעם אמרה לי תזונאית שסובין לא בריא לקיבה שלהם תודה מראש

23/07/2009 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

שולה שלום, בעיני קורנפלקס זה לא מזון בריאות. יש בו הרבה מלח, סוכר ותוספים שונים. זהו מזון מעובד. לפעמים אין ברירה ואז צריך להשוות בין המוצרים השונים ולבחור מוצר שיש בו הכי פחות סוכר, מלח, צבעי מאכל ותוספים אחרים. אני לא ממליץ לקחת סובין באופן קבוע. זה עלול לגרום לאובדן ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה קורן

23/07/2009 | 18:31 | מאת: דליה המרכז לבריאות וריפוי טבעי

תחליף לקונפלקס מבחר מפרות העונה פרות וירקות טריים לילדים גם זול ובריא וזמין ומגביר את המערכת החיסונית ללא כול חשש מדליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

22/07/2009 | 10:29 | מאת: מבולבלת

בס"ד רציתי לדעת האם מותר להקפיא אנשור פלוס? האם זה פוגע בערך התזונתי שלו? תודה מראש

23/07/2009 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא רואה בכך בעיה, אבל כדאי שתשאלי את הספק שלך או את הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2009 | 10:29 | מאת: דן

האם מזיק לקחת ויטמינים ללא שינוי בתזונה ובאורח חיים? תודה.

23/07/2009 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, לדעתי כן! הגוף עלול לאבד בהדרגה את היכולת לסנתז ויטמינים ומינרלים מהמזון וכאשר מפסיקים לקחת כדורי ויטמינים עלולה להיות בעיה. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2009 | 10:00 | מאת: טלי

אני סובלת ממעי רגיז בד"כ אך לא ידועה אלרגיה או רגישות לחומר ספציפי.מאז שהתחלתי, לפני כחודשיים לקחת חומצה פולית אני סובלת מכאבי בטן ועצירויות. ניסיתי שני סוגים - GNC (כוללת דקסטרוז, אורז חום מלא, חומצה סטארית ומגנזיום סטארט) וחומצה פולית של רקח 400 מ"ג (המכילה לקטוזה, פולאצין, צלולוזה מיקרוקריאסטאלית E_572, עמילן, מגנזיום סטארט, סיליקה E-551) - האם התופעה ידועה? יש סוג מסויים של חומצה פולית שיכול להיות מתאים לי יותר?

23/07/2009 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, לא ידוע לי על קשר בין חומצה פולית לעצירות. ידוע לי על קשר בין סוכרים אלכוהוליים (כמו דקסטרוז) להפרעות עיכול. אם את חייבת לקחת תוסף, נסי למצוא משהו עם כמה שפחות חומרים נלווים. בהצלחה צביקה קורן

21/07/2009 | 16:04 | מאת: דן

אני בן 24,סטודנט. רזה מאוד לא אוכל כמעט פירות,ירקות וגבינות. עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות אך אני מרגיש שאני מתעייף בקלות. רוצה ליטול ויטמינים ו או אומגה 3. על מה הייתם ממליצים שיהיה טבעי כי אני צריך הרבה אנרגיה בלימודים. תודה.

21/07/2009 | 19:57 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אני לא ממליץ לקחת תוספי מזון ללא הכנסת שינויים בתזונה ובאורח החיים. אם תפנה לבית מרקחת, או לחנות טבע יציעו לך מגוון של גלולות וכדורים מעניקי אנרגיה. בהצלחה צביקה קורן

21/07/2009 | 10:48 | מאת: שני

שלום, אני מתלבטת מאוד האם ללכת לכיוון של תזונה קלינית לתואר או לתזונה קלינית טבעית- תעודה מכללת רידמן, תנאי הקבלה לאונ' מאוד קשים וקה לי מאוד להאמין שאוכל להגיע אליהם ובנוסף הלימודים שם מתקיימים מדי יום הרבה שעות ויש קושי גדול לשלב עם זה עבודה. לעומתם הלימודים הטבעיים באים לקראתי מבחינת ימים ושעות, רק זה לא "תואר" - מה ההבדל? האם מוכר ע"י משרד הבריאות? ניתן לעבוד בקופ"ח/ בתי חולים? ועד כמה התעודה הזו "נחשבת" לעומת התואר. פרטים אלה ממש ישפיעו על עתידי- אני בוחשת בנושא שוב ושוב ולא מגיעה להחלטה, אשמח אם תוכלו לכוון אותי. בתודה ענקית מראש

21/07/2009 | 22:15 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אם את רוצה מקום עבודה מסודר ופרנסה קבועה, תלכי ללמוד להיות "דיאטנית קלינית". זה מוכר על ידי הממסד הרפואי והציבורי ויש למקצוע הזה "יחסי ציבור טובים". אם את רוצה לעזור לאנשים, למנוע מחלות וללמד תזונה טבעית ואורח חיים בריא (שהיא הדרך הנכונה בעיני) - תלמדי תזונה טבעית.("תזונאית קלינית טבעית" זאת המצאה של המכללות לרםואה משלימה וזה לא מוכר במוסדות רפואיים, בתי אבות וכד') קשה למצוא עבודה, אין הכרה של המוסדות, יש התנכלות וזילזול של הממסד הרפואי ובמיוחד מצד הדיאטניות הקליניות. אבל זה "הדבר האמיתי" וזאת הרפואה העתידית. בקיצור, כדי להיות נטורופטית או תזונאית טבעית, את צריכה מקור פרנסה בטוח (הורים, בן זוג, עבודה רגילה וכד'), קשה מאד להתקיים מהרפואה המשלימה. קחי בחשבון שהשוק מוצף באלפי בוגרים של עשרות בתי ספר ("מכללות") לרפואה משלימה. רובם מתפכח מהחלום ומוצא עבודה אחרת, חלקם עובדים כזבנים בחנויות טבע ומיעוט קטן הופך למטפל הוליסטי, תזונאי טבעי או נטורופט. בהצלחה צביקה

21/07/2009 | 09:06 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 50, סובלת מעודף משקל.אני אוכלת מכל הבא ליד, והרבה. אני סובלת מעייפות כמעט כרונית,כמעט תמיד חסרת כוחות ואנרגיה, שלא מופגות גם אחרי שינה. בגלל העייפות אני מנסה להרדם בצהריים, אך ללא הצלחה. נמאס לי מהמצב. האם הורדת קמח וסוכר יסייעו לגופי מבחינת האנרגיה? אילו מזונות יעזרו לי להתאושש מהעייפות הנוראה הזו? תודה,

21/07/2009 | 22:18 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, הורדת קמח וסוכר תועיל באופן מינימאלי, אם בכלל. את חייבת לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולהכניס שינויים בתזונה ובאורח החיים (תזונה נכונה, הימנעות מרעלים וכימיקלים, פעילות גופנית סדירה, טיפול במתחים, שינה ומנוחה ועוד). בהצלחה צביקה

22/07/2009 | 22:10 | מאת: יעל

20/07/2009 | 19:49 | מאת: בני

שלום אני בן 31 ושוקל 64 קילו וגובהי 1.80 ומבנה גוף רזה. אני רזיתי כתוצה משימוש בקו אנזים Q10. האם ישנה דרך להחזיר חזרה את מבנה גופי לנורמלי? תודה

20/07/2009 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, ראשית אני בספק אם אכן זה הגורם להרזייה שלך. שנית, אם אין בעיה בריאותית, כדאי שתפנה ליעוץ תזונתי. שלישית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

20/07/2009 | 18:25 | מאת: ל

שלום קניתי פרביוטיקה של אלתמן ומולטי ויטמין עד גיל 50 של אלתמן. יש לי כמה שאלות לגביהם אני ישמח לתשובות. 1) האם אתה ממליץ לי לקחת את שתי תוספי התזונה האלה ביחד (בארוחה הצוהוריים או להפריד ביניהם)? 2) האם חייב להרחיק קפה משתי התוספים האלו ואם כן כמה זמן? 3) האם חייב לקחת את תוספי המזון האלה אחרי ארוחה גדולה או מספיק פרוסה או ארוחה קטנה אחרת?

20/07/2009 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

ל שלום, אפשר לקחת את שני התוספים ביחד. כדאי לקחת עם האוכל, למרות שיש הממליצים לקחת פרוביוטיקה בין הארוחות. כדאי להרחיק קפה מהתזונה היומית ובטח כאשר לוקחים מולטיויטמין. בהצלחה צביקה

20/07/2009 | 06:33 | מאת: ניר

שלום רב לאחרונה עליתי במשקל ואני מנסה לרדת קצת.בנוסף בגלל לחצים אני סובל מעצירות וכל הריח בעקבות זה לא נעים כלל...יותר מהמקובל. האם ישנו מרשם כזה או אחר לניקוי הגוף? מרשם מומלץ ובדוק! לא מעוניין להיות שפן נסיונות. תודה מראש. [email protected]

20/07/2009 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

ניר שלום, אנחנו לא נוהגית לתת מרשמים ומתכונים במסגרת הפורום. את זאת יש לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכים שלך. השאלה על עצירות עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "עצירות". בכל מקרה אל תתפתה לקחת "תרופות טבעיות" ומשלשלים "טבעיים". בהצלחה צביקה

23/07/2009 | 23:14 | מאת: ניר

תודה על תגובתך אני מודה לך על ההמלצה שלא לנסות... נתקלתי במרשם שבו יש רק מלח אפור...המרשם עשוי לנקות את כל המערכת. גם מרשם זה אסור?..זה רק מלח. תודה שוב ביי.

שלום לך צביקה לאחרונה קראתי ספר של ד"ר פיטר ג - אכול על פי סוג הדם. הכל נשמע הגיוני כל כך אבל יש המון דברים בספר שלא מסתדרים עם המלצות של דיאטנים ועוד לדוגמא בהרבה מקומות ממליצים על טחינה ועוף(כתחליף לבקר) בעוד שבספר רשום שלאנשים מסוג דם B שני מרכיבים אלה מעודדים עלייה במשקל. או לחילופין עגבניה רעה כמעט לכולם כי היא מגרה את הקיבה רציתי לדעת מה דעתך בנושא זה תודה

שלום רב, אני לא מתלהב מהשיטה התזונתית הזאת. אני חושב שמי שניזון על פי גישת התזונה הטבעית מטיל על עצמו מספיק גזירות ומגבלות (בכלל זה הימנעות מאכילת בשר) ואין צורך להטיל מגבלות נוספות. עגבניה היא מזון מעולה, עשירה ויטמינים, מינרלים, אנזימים וליקופן שלאחרונה נמצא שהוא אנטי סרטני, מונע נזקים לעור ומועיל למניעת מחלות בלוטת הערמונית. בהצלחה צביקה

18/07/2009 | 19:13 | מאת: יש בזה

לא נספג בגוף בכלל?

19/07/2009 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, המידע שבידך אינו נכון. להלן כתבה שהתפרסמה ב YNET ונכתבה ע"י אסנת הראל: מהנדסת ויועצת בנושאי תזונה: http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3224421,00.html ויטמין C משפר ספיגת הברזל בגוף. במחקרים נמצא שבישול ממושך של בשר מפחית את ספיגת הברזל. בהצלחה צביקה

19/07/2009 | 12:55 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

מקורות במזון הטובים והנספגים ביותר בגוף האדם של ברזל הברזל נמצא בכמויות מוגברות באצות ים, במולסה, נבט וקליפת זרעי חיטה, קקאו, תאנים, חמניות דוחן, פטרוזיליה, שקדים, שזיפים, קשיו, קטניות מלאות, קוהוש כחול, ציפורני שטן, צמח מטאטא הקצבים. ועלי מורינגה מאוד מומלץ להישתמש בפטרוזליה לא מרוססת כמקור לברזל מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

18/07/2009 | 02:15 | מאת: מאור

לפני שאני ינסח את שאלתי אני יוסיף כמה פרטים. אני בן 16 אני שוקל 71 גובה 1.75 יש לי קצת בטן.ברגלייים למטה השוקיים הם לא חטובות והן שמנות קצת אני רוצה לדעת כמה אני צריך להוריד ועם זה דורש חדר כושר?

18/07/2009 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

מאור שלום, אתה לא שמן. מבנה הרגלים יכול להיות תורשתי. אין צורך בחדר כושר. תתחיל ללכת לפחות שעה ביום בקצב נמרץ. אפשר לגוון עם אופניים, שחייה, משחקי כדור וכד'. לפחות חמש פעמים בשבוע! בהצלחה צביקה קורן

17/07/2009 | 11:14 | מאת: עופר

א.נ. כמה זמן (ימים/שבועות/חודשים) אפשר להשתמש בזרעי פשתן טחונים הנמכרים בבתי טבע בשקיות (סגורות), בהנחה שאני מחזיר אותם למקרר לאחר אכילתם (במרק, ביוגורט וכדו')? אעיר שאני קונה אותם בשקית משום שאינני יכול לטחון אותם בבית. תודה ושבוע טוב. עופר

18/07/2009 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

עופר שלום, אפשר לשמור במקרר שבועיים ובמקפיא חודשיים ויותר. רצוי לשמור בצנצנת זכוכית. כדאי להשקיע מאה שקלים במטחנת קפה ולטחון בבית. בהצלחה צביקה קורן

17/07/2009 | 07:50 | מאת: ורדה

קראתי את המאמר על חשיבות שתיית התה. איזה תה מומולץ? האם תה ירוק הנקנה במרכולים טוב, או עדיף החנויות הטבע בתפזורת?

18/07/2009 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, אני לא יודע על איזו כתבה את מדברת. בכל אופן, אני ממליץ לשתות חליטה מתה צמחים ללא קפאין כמו: קמומיל, שומר, עשב לימון, לואיזה, מליסה, נענע, רוזמרין, פקעות ורדים, היביסקוס וכד. אפשר לערבב 5 סוגים ולשמור בצנצנת. אפשר לשות תה ירוק שנמכר בשקיות במרכולים, אבל רצוי לקנות בחנות טבע עלים ארוזים (כמו תה בנצ'ה). קחי בחשבון שבתה ירוק יש קפאין. בהצלחה צביקה קורן

16/07/2009 | 10:25 | מאת: אבי נעמת

צביקה קורן שלום לך אני בן 57 אחד שעבר מעקפים לפני 10 שנים .ולפני כחודשיים הסתבר לי בבדיקת צינטור שעורקי הרגליים שלי סתומים מהברכיים ומטה .לטענת המצנטר אין מה לעשות בנידון. שאלתי היא ,בהנחה שאני עושה בדיוק את מה שצריך ואוכל טבעוני לחלוטין . (התחלתי כבר שבוע שלם לאכול אך ורק ירקות ופירות). תוך כמה זמן אפשר יהיה לראות הקלה בסימפטומים של כאבים עזים בהליכה לאחר כ5 דקות. ולהרגיש שיש פתיחה של העורקים. האם זה יכול להתרחש באמת?

16/07/2009 | 18:01 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אין אפשרות לנבא מתי תבוא ההקלה. כל מקרה שונה וכל אדם מגיב אחרת. אכילה של ירקות ופירות בלבד לא רצויה והיא רק חלק מהתפריט הטבעוני. לא מומלץ לעשות שינוי תזונתי דראסטי ללא קבלת הדרכה וליווי של איש מקצוע בתחום התזונה הטבעית. בנוסף לתיקונים בתזונה כדאי לעשות כמה ימים של צום מיצים בהשגחה של מומחה לנושא. לא להפסיק ללכת! להערכתי תוך כמה שבועות תחוש בשיפור בהצלחה צביקה קורן

16/07/2009 | 19:08 | מאת: אבי נעמת

אני מודה לך שענית על השאלה שלי תודה אבי נעמת

15/07/2009 | 00:16 | מאת: איתי

רציתי לשאול איך ניתן להקל על בטן נפוחה? תודה על תשומתכם..

16/07/2009 | 17:54 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש. להללן קישור לתשובה של טובה מלפני שבוע: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-16,m-Doctors,a-Forums.html#329599_329587 האם הבטן נפוחה תמיד או רק אחרי האוכל? כדאי להקפיד על לעיסה איטית ויסודית כדאי להימנע ממזונות הגורמים לגזים כדאי לבדוק רגישות ללקטוז ולגלוטן כדאי לשלול בעיה של פטריית קנדידה במעיים בהצלחה צביקה קורן

18/07/2009 | 15:34 | מאת: איתי

14/07/2009 | 20:14 | מאת: שושי

שלום הייתי רוצה לדעת אם ניתן לאכול ברוקולי בצורה חיה ללא בישול? בתודה ובברכה שושי

14/07/2009 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אפשר לאכול חי - רצוי שיהיה מגידול אורגני אם מבשלים או מאדים - לא יותר מעשר דקות בהצלחה צביקה קורן

16/07/2009 | 08:30 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

גידול אורגני הכוונה ללא ריסוסים ורעלים מכוון של הירקות והפרות למאכל הם אורגניים

שלום, אני בחידש שישי להריון. בבדיקת דם אחרונה קיבלתי תוצאה של platelets 119000. האם יש אפשרות להגביר/לשמור את הרמה הזו בעזרת תזונה נכונה? אילו מאכלים/ירקות יכולים לסייע לעלות את רמת הטרומבוציטים בדם? תודה מראש.

14/07/2009 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, התשובה הסטנדרטית היא לאכול מזון טבעי ואיכותי ולהימנע מאוכל זבל. זה טוב לכל אדם. לצערי לבעיית טרומבוציטופניה, לא נתקלתי במזונות שמשפרים את המצב ומעלים את הרמה. כדאי לנסות דיקור סיני בשילוב צמחי מרפא, אצל מומחה לנושא. בהצלחה צביקה קורן

תודה רבה על התשובה. ממקור אחר קיבלתי המלצה שכדאי לאכול מאכלים שמכילים ויטמין K (תרד, כרוב לבן וכו). מה דעתך על זה? עד כמה ויטמין K יכול לעזור בנושא?

12/07/2009 | 20:13 | מאת: מוריה

1. האם (גזר,גמבה,כרוב,מלפפון) נחשבים עדיין לירקות כאשר הם הופכים להיות חמוצים ואפשר לאוכלם כירקות? 2.לפי שיטת רזה לתמיד האם יש להפריד במספר שעות בין אכילת פרות וירקות כמו חלבונים ופחמימות? 3. בשיטת רזה לתמיד לא מומלץ לאכול בשר אך האם זה מתייחס גם לעוף? 4. אם כבר אוכלים בשר\ עוף כתוב שיש לאכלו בשעות מאוחרות, מאיזה שעה עד איזה שעה? תודה מראש=)

13/07/2009 | 10:19 | מאת: צביקה קורן

מוריה שלום, ירקות מוחמצים אינם ירקות חיים ואין להם את התכונות של ירקות חיים. הם לא מאבדים את המינרלים ויש להם יתרונות מסויימים למערכת העיכול, אך הם עשירים בנתרן ובחומץ שהם חומרים מזיקים. אני לא מכיר באופן יסודי את שיטת "רזה לתמיד". תקראי את הספר, או תפני למומחה בנושא. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 23:05 | מאת: אור

שלום רב, 1. האם בשיטת "רזה לתמיד" מותר לאכול טחינה ללא הגבלה? 2. האם מותר לאכול פחמימה וסלט ולהוסיף טחינה? אם לא, באיזה צירוף מותר להוסיף טחינה? 3. פעם קראתי ש"שומן ממיס שומן". האם יש אמת באמירה הזאת? תודה רבה ושבוע טוב, אור

12/07/2009 | 09:38 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום רב 1. על פי שיטת הרזה לתמיד לא סופרים קלוריות ואת יכולה לאכל כמה שאת רוצה כמובן בשום דיאטה אין להגזים בכמויות. יש לך את עיקרי השיטה באתר http://www.heartcenter.co.il/std/shelton, כך ששם תקבלי תשובה לשאלתך השניה 2. יש אמת באמרה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2009 | 21:08 | מאת: אני

בהמשך לשאלתי לגבי הסירפד שכנראה גרם לי אצירת נוזלים... כעצתך אכלתי כל היום מאכלים עשירי אשלגן אך בינתיים ין שום שיפור . כנראה שזה מוקדם אבל בכל זאת רציתי לדעת אם שן ארי למשל יכול להועיל או שגם לו כמו לסרפד עלולות להיות תופעות של אצירת נוזלים . שוב תודה...

12/07/2009 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה לא ריאלי לצפות לתוצאות תוך יום או יומיים. לא מדובר כאן בטיפול תרופתי, אלא בתהליך הכרוך גם בשינוי תזונתי. שן הארי הוא משתן עדין המועיל גם לתפקוד הכבד. אפשר לנסות, אבל במינון נמוך. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 17:21 | מאת: רועי

האם המוצר יעיל לשריפת שומנים? האם הוא מסוכן? (ידוע לי שהורד מהמדפים בארה"ב) אך משווקים אותו בארץ למכירה..

12/07/2009 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, אני מתנגד לתוספים להרזייה. לא יודע מה זה "שורף שומנים". "שורפים שומנים" בפעילות גופנית נמרצת, או כשמגבילים את כמות הקלוריות שנכנסת לגוף. ישנה עוד דרך, מסוכנת מאד, שבה באמצעות תוספים או תרופות מגבירים את הפעילות של בלוטת התריס שאחראית, בין השאר, על ויסות חילוף החומרים בגוף. לסיכום: כדאי להימנע מ"גלולות פלא" להרזייה. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 09:10 | מאת: מרקף

שלום רב, שאלה לי בנושא קפה: האם הקפה טוב או רע לבריאות? כמעט כל הגישות הטבעיות מצדדות בהפסקת צריכת קפה, אך מחקרים חדשים מראים שהוא עשוי להועיל לבריאות - מעכב סכרת וכיו'ב. רציתי לשאול מהי התייחסותך לנושא...? תודה מראש, אני.

11/07/2009 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש. לצערי כל המחקרים האחרונים מציגים יתרון זה או אחר של הקפאין ולא את התמונה כולה ובכלל זה החסרונות של הקפאין. במונחים של "עלות (נזק) מול תועלת" נזקו של הקפאין עולה על תועלתו. בעיני משקאות המכילים קפאין מזיקים ומיותרים. את כל התועלות והיתרונות שגילו במחקרים ניתן להשיג מתזונה טבעית ומאוזנת המכילה שפע של נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים. אגב, אותה תשובה אתן גם למי שישאל על יין אדום שוקולד וכל שאר "התרופות הטבעיות". להלן כמה מהחסרונות של הקפאין. הקפאין (המצוי גם בתה, בקקאו, בקולה ובתרופות שונות) הוא סם ממכר הגורם למשיכה ולהתמכרות אליו. • כל מזון קלוי אינו בריא וחשוד כמסרטן (מכיל בנזופירן-4) השפעת הקפה היא קצרת טווח והוא גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן), אגירת נוזלים בגוף (עקב אובדן אשלגן). • בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. • מחקרים גילו כי קפה עלול לגרום לפגמים מולדים. • קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (בעיקר חומצות) הגורמים לחומציות יתר בקיבה. • הגמילה מקפאין צריכה להיות הדרגתית. • תחליפי קפה מומלצים: תה צמחים (רוזמרין), ציקוריה, צ'יקו, משקה דגנים. נס קפה גם כן מכיל חומצות. הרע במיעוטו - קפה בוץ. אני מקווה שבכך מיצינו את הדיון בנושא הקפה. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 21:55 | מאת: מרקף

תודה על תשובתך!

10/07/2009 | 16:15 | מאת: מתעניינת

שלום רב , ראשית רציתי לשאול לגבי שום . האם ניתן לאכול אותו יחד עם אנטיביוטיקה? בנוסף רציתי לדעת האם השום שידוע כמעיין אנטיביוטיקה טבעית גם כן פוגע בפלאורת המעי כמו האנטיביוטיקה . האם ניתן לטיול חיידקים טובים במקביל לטיפול אנטיביוטי? אם כן באילו הפרשי זמן? ושאלה אחרונה , לגבי ויטמין C לא חומצי . האם גם הוא עוזר לספיגת ברזל? או שהעובדה שאינו חומצי לא מועילה לברזל להיספג . בתודה מראש ושבת שלום ...

10/07/2009 | 16:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שום זה לא אנטיביוטיקה! מייחסים לו תכונות של חיסול וירוסים וחיידקים, אבל מדובר במנגנונים שונים לגמרי. השום לא פוגע בפלורה של המעיים, אבל שום חי עלול לפגוע ברירית הקיבה ולכן הוא לא מומלץ לאנשים עם דלקות בקיבה, או רגישות למזון חריף. רצוי לקחת פרוביוטיקה (חיידקים טובים) במהלך טיפול באנטיביוטיקה. הם משקמים את פלורת המעיים. כדאי לקחת לפחות שעתיים אחרי. אין לי תשובה לגבי ויטמין C לא חומצי. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 18:34 | מאת: מתעניינת

10/07/2009 | 16:08 | מאת: עומר

שלום וברכה, אני מיישם את התזונה הטבעית מזה כשנה אך עד עכשיו דבר אחד לא ברור לי עד היום. מצד אחד אומרים כי כמות סוכר רבה ביום אפילו של פירות אינה בריאה ומועילה לריפוי וניקוי הגוף, אך מצד שני אני רואה המון המלצות ותפריטים שלמים של אנשים על פירות בעיקר. רציתי לדעת מה היא כמות פירות מומלצת ליום? מומלץ לאכול פירות לארוחת בוקר ובימים אלה אני אוכל בעיקר אבטיח או מלון לארוחת הבוקר ומדיי פעם משלב עם שקדים או אגוזים, אך אין לי מושג כמה היא הכמות המקובלת לארוחת הבוקר, אני אוכל צלחת מלאה של אבטיח ומרגיש מצפון כי אולי זה יותר מידיי סוכר פירות...יש לציין כי עם המעבר לתזונה טבעונית, החשק שלי לפירות ולמתוקים בכלל גבר, דבר שלא היה פעם. אשמח למענה ומודה מראש :) בברכת שבת שלום.

10/07/2009 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, אם אתה רוצה לקבל חיזוק לאכילת כמות גדולה של פירות באוחת הבוקר - תפנה למטפל בטבעונות. (אני מקווה שהמעבר לטבעונות היה לאחר קבלת יעוץ והדרכה ולא מקריאת ספר זה או אחר). לדעתי לא כדאי להגזים בכמות הפירות ובכל מקרה כדאי לשלב בארוחת הפירות גם חלבון שומני כמו: שקדים, אגוזים וזרעונים. קשה להתייחס לכמויות, מאחר ואני לא מכיר אותך ולא יודע מה עוד אתה אוכל במשך היום. ההמלצה הכללית היא 3 - מנות פרי ביום. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 13:33 | מאת: אילנית

שלום למה אינכם עונים לי בקשר לשאלתי על שמן זית??? בברכה אילנית

10/07/2009 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, אנחנו עונים בפורום הזה, ב ה ת נ ד ב ו ת, כאשר אנחנו מתפנים. לקבלת תשובות מיידיות תפני ליעוץ אישי בתשלום. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 10:35 | מאת: חנה

האם ממתק סוכרה-דיאט שמחיל דקסטרוזה וסוכרלוז יכול להזיק לילד בן 9 אם הוא צורך עד 5-6 שקיקים ביום? תודה

10/07/2009 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, ממתיקים אלכוהוליים כמו דקסטרוז, סורביטול, מלטיטול ועוד לא מומלצים לשימוש בגישת התזונה הטבעית. הם עלולים לגרום לכאבי בטן והפרעות עיכול. גם הלהיט החדש סוכרה-דיאט פסול בעיני. הוא נוצר מהכלרה של מולקולות של סוכר (הוסיפו כלור לסוכר). יש ידיעות על נזקים למשתמשים בו, אבל לא נעשו מחקרים רציניים והשימוש בו קצר יחסית. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 01:10 | מאת: אדיר

שלום רב, בן שלושים פלוס מבנה גוף ממוצע בזמן האחרון אחרי ארוחה גם לא גדולה במיוחד אני מרגיש שהבטן מתנפחת, וזה מלווה אותי במשך כל היום עד הלילה.. (גם שלא שותה משקאות מוגזים!) מימה יכול להיגרם עניין זה לפתע? ומה אוכל לעשות כדי לסדר לעכל ולהקל את עניין מטריד זה? תודה רבה..

10/07/2009 | 16:35 | מאת: צביקה קורן

אאדיר שלום, השאלה נשאלה פעמיים בשבוע האחרון... טובה ענתה ב 07/07 ולהלן תשובתי לאיתי ששאל יום קודם: "למצב שתיארת יכולות להיות סיבות רבות ולכן חשוב לברר ולאתר את הסיבה. יתכן והתחלת לפתח אלרגיה למוצרי חלב או לחיטה (אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לגלוטן - החלבון שבחיטה), או לסוג מזון אחר. ייתכן ופטריית הקנדידה במעיים שלך התחילה לשגשג. אולי אתה אוכל מהר ולא לועס מספיק. אולי ישנה בעיה רפואית אחרת במעיים. מציע לך לפנות לרופא המשפחה או לרופא מומחה (גסטרואנטרולוג) ובמקביל לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכולל תשאול מקיף על התזונה ואורח החיים והדרכה בהכנסת תיקונים בתזונה ובצורת האכילה. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 16:51 | מאת: אדיר

09/07/2009 | 21:56 | מאת: דניאל

תוכלו בבקשה להסביר לי את ההגיון של הפרדת חלבונים ופחמימות ע"מ להרזות? והאם זה אכן עובד? תודה

10/07/2009 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, כפי שכתבתי כבר מספר פעמים, הנושא שנוי במחלוקת. הדיאטניות הקליניות שוללות את הנושא בטענה שבכל מזון כמעט יש את כל אבות המזון. המצודדים בשיטה טוענים שמזונות העשירים בחלבון עוברים תהליכי עיכול שונים (ומשתמשים באנזימים שונים) מאשר מזונות העשירים בעמילן, או בשומן. עמילן נמצא בקיבה זמן קצר יחסית ואילו בשר נמצא 4-6 שעות ולכן אכילה של חלבון עם עמילן (לחם, פת"א אורז וכד') גורם להפרעות עיכול, גזים ועיכול לא שלם. בספרו של דר' יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו" תמצא הסבר מפורט לנושא, שאין לי אפשרות לחזור עליו במסגרת הפורום. לעניין ההרזייה, מצאו שאנשים ששומרים על הפרדת מזונות אוכלים פחות. דבר זה בשילוב של עיכול יעיל מועיל לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן

09/07/2009 | 21:53 | מאת: אני

לפני מספר ימים עברתי תיקון להגדלת חזה . מאחר ובניתוח הקודם היתה בעיה שנטען שייתכן וקרתה בגלל הצטברות נוזלים החלטתי שהפעם לא אתן לזה לחזור על עצמו ובררתי מה יכול למנוע הצטברות שכזו . הבנתי שלסירפד יש יכולת למנוע הצטברות נוזלים ומאז הניתוח שתיתי הרבה תה סרפד , אבל לא רק שזה לא עזר יש לי הרגשה שזה עשה את ההפך! יש לי הצטברות נוזלים רצינית ובולטת עד מתחת לבית השחי ואף מעבר וזה מאד מלחיץ אותי . נכנסתי קצת לאתרי אינטרנט ולתדהמתי מצאתי מקור שאומר שאחד מתופעות נטילת סירפד הוא דווקא אצירת נוזלים בגוף! איך זה יתכן שבמקורות שונים כתוב דברים שונים? הפסקתי בכל מקרה עם התה הזה , יש עצה אחרת איך מזרזים את ניקוז הנוזלים הללו? אני מאד לחוצה , בתודה...

10/07/2009 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הסרפד הוא צמח משתן. הוא מוציא נוזלים מהגוף, אך גם מינרלים. בשימוש מופרז הוא עלול לדלדל את מאגרי האשלגן ובכך לגרום לאצירת נוזלים. (האשלגן אחראי, בין השאר, על ויסות משק המים בגוף). העצה שלי היא להימנע מחומרים הגורמים לעצירת נוזלים בגוף כמו מלח ולהוסיף לתזונה מזונות עשירים באשלגן כמו: ירקות ירוקים, עלי פטרוזיליה, אבטיח, בננה, תירס וכד'. אחרי שמסדרים את התזונה אפשר להשתמש גם בסרפד. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמל על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 18:30 | מאת: אני

09/07/2009 | 21:37 | מאת: יגאל

שלום רב מה יכול לעזור לסייע ולהשפיע לטובה מבחינת שיער בריא בתזונה טובה בראיה נכונה וטבעית. האם ישנו איזה מאכל שניתן להצביע עליו בתור תורם לעניין זה או שמה אין דבר כזה?? בתודה!!

10/07/2009 | 16:18 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, בריאות השיער מושפעת מתזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת. אני לא מכיר מזון זה או אחר המהווה "תרופה" או ערובה לשיער בריא. כמובן שלתורשה יש משקל רב בהצלחה צביקה קורן

חפשו עליהם בגוגל ותבינו מדוע.

25/08/2009 | 12:38 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת

למתחזה שלום עלך להיזהר מקנאה = סרטן ורשעות = איידס לך להיבדק מהר תודה ושנה טובה ובריאות לך מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

09/07/2009 | 14:35 | מאת: אילנית

שלום שמעתי לאחרונה שרצוי לקחת כף שמן זית על קיבה ריקה כל יום, האם זה נכון? רציתי רק להוסיף שאני במשקל תקין אך שומרת את דיאטת הנקודות משומרי משקל, בברכה אילנית

10/07/2009 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, רצוי לשלב שמן זית בתפריט היומי לא חייבים לקחת בבוקר על קיבה ריקה. יש הגורסים שלקיחת שמן זית עם לימון בבוקר מסייעת ל"ניקוי הכבד". בהצלחה צביקה קורן

אני אוכלת בכל ארוחה לפחות שלוש ירקות ובין ארוחות חותכת ואוכלת כ"נישנוש". האם גם בעניין הירקות חשוב להיזהר ואף האם ירקות יכולים לגרום להשמנה?

מצטרף לשאלה.

מצטרף לשאלה.

23/02/2012 | 16:46 | מאת: דליה

תזונה בריאה ומבריא היא תזונה מאוזנת המורכבת מי ירקות 25% מומלץ על טריים בלבד. פירות 25% העונה בלבד מומלץ על טריים בלבד. חלבונים 25% ופחמימות, 25% ירקות ניתן לאכול 25% בכמות של כ-20 גרם לקילוגרם משקל גוף הרצוי (ולא המצוי!) ביממה. מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי 09-8846105/6

08/07/2009 | 21:26 | מאת: מוריה

לאיזה קבוצת מזון שייכת השעויית הירוקה והאם ניתן לאוכלה עם פחמימה(פתיתים,אורז) או עם חלבון?

09/07/2009 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

מוריה שלום שעועית ירוקה שייכת לקטניות ויחד עם אורז מלא היא בעצם נותנת חלבון מלא. המכיל את כל חומצות אמינו החיוניות לאדם. מומלץ מאוד לאכל מזון זה עם דגנים כמו אורז בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

כמה שעות יש לחכות לאחר שאוכלים פחמימה עד לארוחה הבאה שאני מעוניינת לאכול בה חלבון וכמה זמן יש לחכות במקרה שאוכלים חלבון ובארוחה הבאה רוצים לאכול פחמימה?

מוריה שלום לגבי שני המצבים בסביבות שעתיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/07/2009 | 18:48 | מאת: יפעת

מצאתי אתר באינטרנט שכתוב שם 3 טיפים למניעת עצירות, האם אפשר להסתמך על זה? האם שיבולת שועל אכן טובת נגד עצירות? הנה האתר: http://www.articles.co.il/article/42870/3%20%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA%20%D7%A2%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA תודה

09/07/2009 | 08:21 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום אכן שיבולת שועל מצויינת לעצירות . יש להשרות את השבולת שועל במים רותחים , לשתותו לאחר ההתקררות את המים ולאכל את השיבולת שועל. ניתן לשים שיבולת שועל במרק, או ביוגורט. לגבי האתר לא הצלחתי להכנס לכתובת שרשמת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/07/2009 | 18:13 | מאת: יפעת

שלום אני צריכה מתכונים נגד עצירות לאמי בת 55. תודה רבה

09/07/2009 | 08:26 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום להלן מס' אפשרויות. 1. קחי שזיפים יבשים, שפכי עליהם מיים רותחים וכסי את הקערית בצלחת. כאשר במים מתקררים יש לשתות את המים ולאכל את השזיפים. טעים ועוזר מאוד לעצירות. 2. כאשר את מכינה מרק ירקות הוסיפי שתי כפות שיבולת שועל. (שימי במרק הרבה ירקות ירוקים סלרי, פטרוזליה, כרשה, קישוא. וירקות כתומים בטטה, דלעת ). 3. סלט גדול של ירקות עם כף שמןזיית מכבישה קרה , ולימון סחוט, והרבה אגוזים וגרעינים לא קלויים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2009 | 17:03 | מאת: מייק

היי, אני בן 25 ויש לי אקנה בדרגה קלה. הרופא אמר לי משהו על בעיה בבלוטות שומן בעור. הוא נתן לי משחות לחודשיים ואני אמור במשך החודשיים האלה לא לאכול דברים שיש בהם שומן. איזה בדיוק דברים כדאי לי לאכול ולהתמקד בהם? האם לדעתך מולטי ויטמינים ותוספי תזונה למינהם עוזרים? תודה.

08/07/2009 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

מייק שלום, כדאי להימנע ממזון "זבל" (מטוגן, סוכרים פשוטים, שוקולד, "חמוצים" פיצוחם מלוחים, ממתיקים מלאכותיים). כדאי לצרוך פירות וירקות חיים ומבושלים, דגנים מלאים וקטניות. מיץ ירקות ירוק עשוי להועיל (מלפפון, קישוא, גבעול סלרי ופטרוזיליה). אפשר לשקול לקחת לתקופה מוגבלת אבץ פיקולינאט. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. להמשיך במעקב אצל רופא עור. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2009 | 14:15 | מאת: ליה

כל הזמן מטיפים בתזונה הטבעית על הפרדה בין פחמימות וחלבונים. אני צמחונית (לא כולל ביצים וחלב-עזים) ולא מעוניינת להעמיס שניצל עם קוסקוס או סטייק עם פירה, אבל אני כן רוצה לאכול קינואה עם עדשים, או אורז מלא עם אפונה, או יוגורט-עיזים עם שיבולת שועל... ולפי "הפרדת חלבונים ופחמימות" כל הצירופים האלה, במיוחד צירופי הקטניות, לא מומלצים!! האם זה הגיוני? לא לאכול קטניות עם דגנים מלאים? לא לערבב יוגורט עם דגן? לא לערבב תירס עם אפונה?...

08/07/2009 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, הנושא שנוי במחלוקת. לדעתי כדאי להשתמש בהפרדת מזונות טובה כשיש בעיה בריאותית, או בתהליכי הרזייה. צירוף של דגנים וקטניות (לדוגמה: מג'דרה) הוא מבורך ומומלץ בעיני. זה מספק חלבון מלא, משביע ומזין. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

בוקר טוב כבר שנה הציפורניים שלי התחילו להישבר בקלות למרות שאני מקפידה ללבוש כפפות בכל פעולה של ניקיון, אין עליהם פסים לבנים. אמרו שצריך לקחת אבץ על איזה תוסף אתה ממליץ ומאיזה חברה? תודה רבה

08/07/2009 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי שמכניסים תיקונים בתזונה. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמסגרת זאת תקבלי גם תוספים, אם יהיה צורך. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2009 | 02:19 | מאת: יוסי

האם שניצלים ונקניקיות טבעול זה דבר בריא לגוף או לא ?? והאם אכילת ארוחה בשרית יום יום לילדים בריאה ? .. תודה

08/07/2009 | 07:24 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, בגישת התזונה הטבעית התשובה לשתי השאלות שלך היא שלילית. מוצרי מזון מחלבון צמחי מעובד עשירים במלח ורובם מטוגנים. גם אכילה יומית של בשר לא מומלצת לילדים ולמבוגרים. עם זאת חשוב לקבל יעוץ מקצועי בתזונה טבעית כדי שלא להגיע לחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2009 | 01:47 | מאת: יפעת

אמי בת 55. בדרך כלל היא סובלת מעצירות. לאחרונה יש לה נפיחות בבטן העליונה (מתחת לחזה), זה פעם ראשונה שזה קורה לה, היא מרגישה מן מחנק ומכביד עליה. היא יודעת שזה לא מאוכל. גם כשהיא אוכלת משהו קטן ביותר היא מרגישה שהיא כאילו אכלה טונות של אוכל. מה זה יכול להיות? תודה מראש.

07/07/2009 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום רב נפיחות בבטן עליונה יכולה להגרם ממס' גורמים אחד מהם הוא עיכול לא יעיל של המזון בקיבה כתוצאה מחוסר חומציות או ירידה בכמות אנזימי העיכול. . גורם נוסף יכול להיות בקע סרעפתי. חשוב מאוד שתלכי לרופא משפחה לבדיקות ולא תסתפקי רק בעצות שלנו כאן בפורום. בברכה ויום טוב בהצלחה טובה בר- שאן