פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

06/07/2009 | 13:29 | מאת: טל

אני אם ל 6 בת 33,לעיתים חשה בעייפות באמצע היום,האם המשקאות האנרגטיים יכולים לתת פיתרון זמני לעייפות,ולנסוך בי מרץ להמשך היום?

07/07/2009 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום משקאות אנרגתים מכילים בתוכם כמות רבה של קפאין. שתייה מוגברת של קפאין תגביר בסופו של דבר את העייפות. יש מקום שתבדקי למה בחורה בגילך מרגישה עייפה. ייתכן שהתזונה שלך לא מכילה מרכיבים חיוניים לגוף. הייתי מיעצת לך ללכת לדיאטנית שתבדוק אתך מדוע את עייפה באמצע היום ותמליץ לך על תזונה מתאימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2009 | 21:48 | מאת: טל

תודה על התשובה אני יודעת למה אני עייפה יש לי המוגלובין 10.8 בד"כ,ואני אמורה לקחת ברזל באופן קבוע.(מה שאני לא עושה) לגבי המשקה,רציתי לשתות נגיד פעם ביום,ככה להתרענן,ולקבל כוחות מחודשים השאלה אם זה מזיק?

05/07/2009 | 17:07 | מאת: רחל פ

הצלחתי להוריד את רמת הסוכר מ - 131 ל - 121 ללא תרופות ע"י תזונה, דיאטנית, אבל הרופאה שלי רוצה שאקח בכל זאת חצי כדור ואשתמש במכשירי בדיקה. הייתי רוצה לקבל דעה / ות, עזרה האם להמשיך בדרך שלי או בכל זאת בדעה של הרופאה קבלת תרופה. תודה ותשובתכם מהירה בבקשה

05/07/2009 | 21:02 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, רמת הסוכר שלך עדיין גבוהה ומסכנת את בריאותך. אם את לא מצליחה לייצב את רמת הסוכר (בדרך לא תרופתית) לערכים שמתחת ל 100, כדאי לשמוע לעצת הרופאה שלך. בהצלחה צביקה קורן

05/07/2009 | 12:06 | מאת: אני

בכל פעם שאני אוכלת בצל או משהו עם בצל יש לשתן שלי ריח חזק של בצל. מה זה אומר? חוץ מזה גם לצואה שלי יש תמיד צבע של הדברים שאכלתי. אם לדוגמא אכלתי גזר בבוקר, אח"כ פופקורן ובצהריים כרוב הצואה שלי תצא בצבע של המאכלים הללו לפי סדר (כתום, עם חתיכות פופקורן ובסוף סגול כהה או ירוק בהיר- תלוי בצבע הכרוב). זה אמור להיות? תודה

05/07/2009 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, התופעה אינה חריגה. מציע לך להקפיד ללעוס היטב את המזון. בהצלחה צביקה

05/07/2009 | 10:43 | מאת: טוביה י

שלום רב , ברצוני לדעת אם יין טוב להורדת רמת הסוכר בדם, הכמות 1/4 כוס ,או 1/2 כוס בערב, אשמח לתשובתך.

05/07/2009 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

טוביה שלום, ישנם כמה מחקרים התומכים בטענה הזאת (מדובר ביין אדום, יבש). אני לא ממליץ לצרוך יין כ"תרופה" לבעיה זאת או אחרת. טיפול במחלות ובתופעות שונות ושמירת הבריאות צריכים לבוא מצריכת מזון טבעי ושמירה על אורח חיים בריא. בהצלחה צביקה קורן

03/07/2009 | 18:39 | מאת: אילנית

שלום תודה רבה על התשובה , רציתי רק לשאול מדוע עדיף להגביל את תבלין הכורכום לכפית שטוחה ביום? האם ללא הגבלה זה מזיק? בתודה ובברכה אילנית

04/07/2009 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, לתבלינים יש השפעה חזקה מאד על הגוף גם בכמות קטנה ולכן "כל המוסיף גורע". בהצלחה צביקה

03/07/2009 | 00:39 | מאת: איתי

שלום רב בחור בן 35 בריא ופעיל בדר"כ.. אבל מיזה קרוב לשבועיים מרגיש בטן נפוחה, כך שאתמול בערב כבר הרגשתי שאני חייב לפנות למישהו שמבין. (היציאות די סטנדרתיות). מה ניתן להציע לי לאכול או לשתות או אולי לעשות באופן טבעי ובריא כדי להקל על עניין מטריד זה. אובד עצות. תודה מראש איתי.

04/07/2009 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, למצב שתיארת יכולות להיות סיבות רבות ולכן חשוב לברר ולאתר את הסיבה. יתכן והתחלת לפתח אלרגיה למוצרי חלב או לחיטה (אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לגלוטן - החלבון שבחיטה), או לסוג מזון אחר. ייתכן ופטריית הקנדידה במעיים שלך התחילה לשגשג. אולי אתה אוכל מהר ולא לועס מספיק. אולי ישנה בעיה רפואית אחרת במעיים. מציע לך לפנות לרופא המשפחה או לרופא מומחה (גסטרואנטרולוג) ובמקביל לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכולל תשאול מקיף על התזונה ואורח החיים והדרכה בהכנסת תיקונים בתזונה ובצורת האכילה. בהצלחה צביקה קורן

01/07/2009 | 14:19 | מאת: ויקי

לצביקה שלום רב! קראתי הרבה על צום שמבוסס על מים (פעם אפילו קיימתי צום שכזה למשך מספר ימים)חייבת להודות שהצום הרשים אותי ואני מאמינה בטיפול באמצעות צום מאוד. הבנתי שאתה מקיים צום על בסיס מיצים רציתי לדעת מה האפקטיביות של צום שכזה לעומת צום על מים..ברור לי שהוא גם מנקה את הגוף אך לא ברמה של צום על מים,האם אני צודקת? אודה אם תפרט. בתודה מראש, ויקי

02/07/2009 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, אכן צום על מים הוא אמצעי ריפוי וניקוי רב עוצה. עם זאת לא ברור לי מדוע ברור לך שצום מיצים "הוא גם מנקה את הגוף אך לא ברמה של צום על מים". צום על מים לא מתאים לכל אחד. למעשה רוב האנשים שזקוקים לניקוי בצום (חולים במחלות כרוניות, תשושים) יתקשולבצע צום על מים. אנשים בריאים ללא חוסרים תזונתיים יכולים לבצע צום על מים. צום המיצים (המבוסס על ירקות ופירות אורגניים) מספק לגוף את כל רכיבי התזונה הדרושים, מבלי להעמיס על מערכות הניקוי והפינוי (כבד, כליות, מעיים וכד'). כך מתאפשר ניקוי יעיל ללא חשש מחוסרים תזונתיים, "משבר ניקוי", חולשה ותופעות לוואי אחרות. אני אישית לא הצלחתי לצום על מים יותר משלושה ימים. לפעמים "כל המוסיף (מחמיר) גורע" באתר שלי תוכלי למצוא מאמר גדול על יתרונות הצום על מים (צום רפואי) ועל יתרונות צום המיצים. בכל מקרה, אני לא ממליץ לבצע צום מים או צום מיצים ללא הדרכה, השגחה וליווי של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה קורן

03/05/2012 | 14:41 | מאת: Benny

תודה רבה על התשובה. זה באמת נושא חשוב וטוב שהבהרת שצום מים אינו מתאים לכולם ובכל מצב. אשמח לפרסםם את תוגבתך בבלוג שלי http://premestrela.co.il

01/07/2009 | 01:53 | מאת: אילנית

שלום תודה רבה על התשובה, אך משום מה על שאלתי השניה לא נעניתי והיא האם אפשר לבשל עדשים אדומות וירוקות ביחד? או חייבים לחוד? בברכה אילנית

01/07/2009 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, חיובי, אפשר לבשל עדים אדומים עם ירוקים. כדאי להשרות במים 8 שעות לפני הבישול בהצלחה צביקה קורן

30/06/2009 | 21:19 | מאת: בתאל

כמה קלוריות יש בשקדים ירוקים..? הבנתי שיש לזה ממש מעט מהשקדים הקלויים..? אז כמה יש בירוקים ומה ההבדל? -אני בת 15 משקל 56 גובה 1.64 , משקל תקין?? תודה רבה מראאש.!

01/07/2009 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

בתאל שלום, בשקדים יבשים יש כ 550 קלוריות במאה גרם. לא מצאתי במקורות שלי כמה יש בירוקים, אבל אני מעריך שיש בהם 150-200 קלוריות משקלך תקין

29/06/2009 | 22:06 | מאת: אילנית

שלום רב קודם לכול תודה רבה על התשובה, שאלתי היא האם אפשר להשתמש בכורכום כמו בתבלין רגיל כלומר לפזר על ירקות מבושלים? או חיבים רק בתוך הבישול ולא בחימום? שאלתי השניה היא האם אפשר לבשל ביחד עדשים ירוקות ואדומות? כלומר זמן בישולם הוא אחיד? בתודה ובברכה אילנית

29/06/2009 | 15:12 | מאת: ליאת

שלום וברכה לטובה וצביקה! כחלק מהמעבר לתזונה טבית, החלטתי להכין בעצמי את המלפפונים החמוצים. שמתי חומץ תפוחים טבעי מעט מלח ותבלינים. כעבור ארבעה ימים פתחתי את הצנצנת וגילתי משהו שגדל על אחד המלפפונים(אולי על יותר ולא רואים..) עובש לבן. האם המלפפונים ראויים לאכילה??? בתודה מראש!

29/06/2009 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, לדעתי ה"חמוצים" התקלקלו. אולי לא שמת מספיק מלח. ממליץ לזרוק ולנסות לעשות שוב לפי מרשם בדוק. בהצלחה צביקה

29/06/2009 | 14:12 | מאת: שרלי

שלום רב מה שלומך רציתי לשאול כמה שאלות אנא ענה לכולם 1. שקונים עוגות ועוגיות וגלידות מהו היחס מספרית בין מה למה התקין שטוב אם נאכל מהעוגה גלידה של השומן הרווי וכולסטרול .???2. מה איזה איזה ערך להקפיד יותר שקונים את המוצרים שלא יהיה גבוה?? 3.ומה חשוב להיסתכל ברשימת רכיבים שנחשב למסוכן שגורם להסתיידות עורקים מהם המעל איזה ערכים נחשב לגבוה ומה תקין .?? 4. ובאילו מוצרים יש ערכים כול כך גבוהים ומה כן כדי לאוכל כדי למנוע הווצרות עורקים .?? 5. האם שאוכלים פעם ב.. שומן מוקשה זה עלול לסתום את העורקים עד כדי כך שגורם לשכבה מעל שכבה כמו רובד או ששומן מתפנה מהגוף עם הזמן אם לא אוכלים מהשומן המוקשה?? 6.ומה הכוונה שכתוב בערכים 0.5 פחות שומן טרנס זה נחשב למסוכן.??? 7.אילו מאכלים נוספים גורמים להווצרות עורקים.? או שיש מאכלים שמשחררים את עודפי השומן מהעורקים??? 8. כמה מבחינת כמות אפשר לאוכל ביום עוגות עוגיות ודברים נוספים מזיקים למשל עוגיות עם שומן נוקשה כמה 3 עוגיות מותר???? בערך וכך האלה לגבי השאר ??? 9. כיצד ניתן לשמור במצב שיש כבר לבנאדם חולה אכסמיה לבבית לשמור על ערכי סוכר ??? ושומנים בדם ?? .10 וכיצד ניתן לשמור על המצב לללא הידרדרות יש דרך לשמור מה לאוכל מה לא ??? ובכלל אפשר לשמור על המצב ללא הידרדרות ??? תודה על תשומת הלב מקרב הלב

29/06/2009 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

שרלי שלום, 1. הגעת לפורום תזונה טבעית - אנחנו שוללים שימוש בעוגות, עוגיות וגלידות, הגורמים להסתיידות עורקים, השמנה ומחלות שונות. 2. כדאי שלא יהיה סוכר, שומנים מוקשים (מרגרינה), צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים. 3.ראי מספר 2. 4. ראי מספר 1. 5. לא 6.כדאי להימנע משומן טראנס שזה שומן מוקשה כמו מרגרינה. 7. חלבון מהחי, גורם לבעיה שציינת. פירות וירקות, שקדים ואגוזים פותחים סתימות. 8. ראי תשובה 1. 9 - 10 - כדאי לפנות ליעוץ אישי ורציני בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

28/06/2009 | 01:59 | מאת: אילנית

שלום החלטתי לקנות אורז מלא וקראתי באינטרנט ורק הסתבכתי, האם אורז עגול מלא אורגני של הרדוף הוא אותו הדבר כמו אורז חום מלא? ואם לא מה ההבדלים? המון המון תודה אילנית

28/06/2009 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

אילנית שלום אורז חום מלא, אורז עגול מלא, אורז בסמטי מלא ,כולם זנים שונים של אורז . המשותף להם שהם עם הקליפה,בניגוד לאורז לבן שהקליפה והנבט מוסרים ממנו. לכן הם מכילים ויטמינים ומינרלים ובריאים יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2009 | 02:58 | מאת: ויי

שלום רב אני התחלתי לקחת יובסלקס כחלק מהורדת משקל ושמתי לב שאיך שהתחלתי לקחת את זה המחזור שלי נפסק וכבר כ3 חודשים לא קיבלתי ווסת רציתי לדעת האם זה קשור וזה תופעת לוואי של המוצר ואיך אפשר להיגמל מיובסלקס אני לוקחת אותו שלושה פעמים בשבוע כבר 3 חודשים ולאחר שאני לוקחת אותו אני מרגישה תמיד רעבה האם זה גם קשור גם למוצר תודה

27/06/2009 | 08:44 | מאת: טובה בר-שאן

ויי שלום יובסלקס מיועד לעצירות ולא להורדה במשקל. לדעתי הפסקת המחזור שלך נגרמת אולי מתזונה שאינה מכילה את המרכיבים החיוניים שהגוף לא יכול בלעדיהם. לדעתי את חייבת לפנות לדיאטנית קלינית טבעית שתשב אתך ותתאים לך תזונה נכונה. בטח ובטח זה לא נכון להשתמש בטיפות אילה להורדה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2009 | 01:04 | מאת: ורד

רציתי לשאול איזה דברים טוב לאכול כשיש לי הליקובקטר.ואם אני תמיד יהיה בסיכון שזה יתפרץ שוב?

27/06/2009 | 08:37 | מאת: טובה בר-שאן

ורד שלום כן יש סיכוי שההליקובקטר יתפרץ לך שוב. א. חשוב מאוד לקחת חיידקים טובים שדוחקים את ההליקובקטר. ב. לשתות מיץ חמוציות שלפי המחקרים לא מאפשרים את השתרשות החיידק בדופן המעי. ג. לשתות הרבה מיץ כרוב המשקם את רירית המעי. להמנע מסוכרים , וממזונות מטוגנים ומלוחים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2009 | 18:04 | מאת: ורד

תודה רבה רבה

27/06/2009 | 22:04 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), מעבר לתזונה טבעית-צמחונית הוא דרך מעולה להעלמת החיידק.

26/06/2009 | 01:22 | מאת: אנורקסית מחלימה

שלום, אני מחפשת דרכים לדחוף כמה שיותר קלוריות בריאות לתפריט כדי לעלות במשקל בהדרגה. גיליתי שלערבב יוגורט עם דבש וטחינה גולמית משומשום מלא זה טעים ומוצלח. אבל יוגורט מחלב פרה לא רעיון טוב, כי חלב פרה זה רע לי. רציתי לדעת, על מה הייתם הכי ממליצים - יוגורט עיזים, כבשים, בופאלו או בכלל סויה??

26/06/2009 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

אנורקסית מחלימה שלום יתכן ולא מתאים לך דברי חלב .נסי יוגורט סויה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2009 | 23:30 | מאת: שמחה

אני סובל מאי ספיקת כליות ולחץ דם גבוה מה הפתרון בשבילי?

25/06/2009 | 05:52 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, לא ניתן לתת מענה לבעייתך במסגרת הפורום. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך, או לתזונאית קלינית המתמחה במחלות כליות. בהצלחה צביקה

24/06/2009 | 17:18 | מאת: איציק

אני בן 40 עקב ירידה בזיכרון, התחלתי לאחרונה לקחת אומגה 3 נוזלי בריכוז גבוה ,כפית ביום עם האוכל, שמתי לב שחלו שינויים אחרים כגון עירנות ,ושינוי בשעון הביולוגי ,זאת אומרת, אני נרדם יותר מוקדם בלילה,ומתעורר יותר מוקדם בבוקר,כמו כן אני מרגיש יותר רגוע, האם אלו שינויים שאמורים היו לקרות ? ואגב האם עוד מישהו, חש דברים דומים לאחר לקיחת אומגה 3 אשמח לשמוע

24/06/2009 | 14:34 | מאת: ...

היי אני צריכה לעלות במשקל כ-5 ק"ג כמובן שאני עושה את זה בהדרגתיות עם מעקב וכו' התזונאי שפניתי אליו נתן לי כחלק מהתפריט היומי לצרוך ארטיקים כדי לעלות את מספר הקלוריות שנכנסות לגוף במהלך היום וכך להגדיל כמובן עם עוד מזון אחר את סך הקלוריות שיהיה גבוה כדי שאוכל לעלות במשקל-לשאלתי-האם זה נכון והגיוני להוסיף כל כמה ימים גלידה לתפריט? זה מקובל? מה דעתך? ואיזה עוד המלצות של מזון תוכל לתת לי כדי שאוכל להכניס יותר קלוריות לגוף וכך לעלות במשקל? (אני ספורטאית מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע) 2) ההמלצה הנוספת היא לאכול מוצרי חלב לעבור מ-0% שהייתי רגילה קודם ביוגורטים ו3% בגבינות לעבור ל-3% ביוגורט ו-5% בגבינות כדי לעלות גם באחוזי השומן שירדו מאוד בקשר לגבינה צהובה הבנתי שאני צריכה לאכול את הרגילה של ה-22 או 28% האם העברה של אחוזי שומן מהמצב שהייתי למצב הזה לא ייפגע בי בצורה משמעותית? מה דעתך? תודה מראש,מחכה לתשובות

25/06/2009 | 05:50 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי שימוש בגלידה ובממתקים אחרים להשמנה היא עצה גרועה מאד מבחינה בריאותית. גם גבינות שמנות זה פתרון לא טוב בעיני. כדי לעלות במשקל כדאי להשתמש במוצרים טבעיים עתירי קלוריות, ויטמינים ומינרלים כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה מאה, לחם מלא, קניות ופחמימות מלאות. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

23/06/2009 | 09:44 | מאת: ליאורה

ד.נ. מה ומדוע בריא יותר, לצורך המתקת קפה - ממתיק (שהוא אומנם מלאכותי, אך יש בו מעט מאוד קלוריות) או סילאן (שהוא אומנם טבעי, אל יש בו הרבה קלוריות)? תודה. ליאורה

25/06/2009 | 05:45 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ממתיק מלאכותי לא יכול להיות "בריא". גם קפה לא "בריא". אם חייבים להמתיק, אפשר להשתמש בכפית שטוחה של סילאן, סוכר חום, דבש, סירופ אגבה, או מולסה. בהצלחה צביקה

28/06/2009 | 08:14 | מאת: ליאורה

צביקה שלום, סליחה, ממש לא ירדתי לסוף דעתך. כידוע למי שעוקב אחר הספרות המדעית, בקפה יש נוגדי חמצון, והוא נמצא תורם למניעת סרטן המעי הגס, סרטן כבד, סכרת, אבני כיס המרה, אבנים בכליות, פרקינסון ואלצהיימר. הוא גם נמצא משפר את ספיגת גלוקוז בתאים. כמו כן, לא נמצאו השפעות שליליות בשתיית קפה של עד 3-2 כוסות ליום. אז אם זה לא בריא, איזו שתייה (בעיקר, אך לא רק, חמה) בריאה (וגם טעימה) יותר? ואשר לסוכר, דבש, סילאן וכו', בהיותם עתירי קלוריות, איך הם יכולים להיות בריאים יותר מסוכרלוז, בו אין כמעט קלוריות? ליאורה

22/06/2009 | 16:17 | מאת: יעל

שלום, אני בת 17. הרגלים שלי ממש רזות אבל יש לי בטן נפוחה וזה מדכא אותי שאומרים לי שאני שמנה. יש משהו שאני אוכל לעשות עם זה-משהו ריאלי שילדה בגילי יכולה לעשות ולהתמיד כי זה ממש קשה לי. והאם שתית מים מרובה ביום משפיע על ההרזיה??כי לאחרונה אמרו לי שהרזיתי אך אני לא שמה לב לזה כ"כ. אני שותה כ-3-4 ליטר מים ביום. תודה

23/06/2009 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, שתיית מים יכולה לסייע להרזיה. השאלה את את זקוקה להרזייה. אולי הבטן שלך נפוחה מגזים או מבעיה אחרת. מציע שתפני לאיש מקצוע בתחום התזונה ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

22/06/2009 | 15:22 | מאת: רוני

שלום, לאחרונה גיליתי כי גם בירקות שנחשבים דיאטטים/ נטולי קלוריות ואשר תמיד ממליצים לצרוך אותם ללא הגבלה יש קלוריות (לדוגמא: גזר בינוני: 55 קל'). האם ניתן להשמין מצריכה מופרזת של ירקות ? הקלוריות האלה נאגרות בגוף? ואם לא, כיצד זה יתכן?

23/06/2009 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, ירקות לא משמינים, אם אוכלים אותם במידה ובצורה מגוונת ומאוזנת. לכן, אפשר לאכול (במידה) גם ירקות עמילניים וסוכריים כמו גזר, סלק, תפוח אדמה ובטטה. בהצלחה צביקה

29/06/2011 | 11:43 | מאת: שלי

צביקה שלום! לאיפה בכל זאת נעלמות הקלוריות של הירקות? (תמיד אמרו לי שירקות אפשר לאכול ולאכול פתאם קראתי באיזה מקום שלכל ירק אפילו למלפפון יש קלוריות.) מתבגרת .

22/06/2009 | 09:44 | מאת: שרון

שלום, איזה מלח הוא הכי פחות מזיק? האם מלח אטלנטי יותר בריא או מלח ים או מלח אחר? תודה .

23/06/2009 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, במלח אטלנטי אמורים להיות פחות תוספים כמו כלור (להלבנה) ויוד שלא מתאים לכל אחד. בעיני חשוב מאד להקטין את צריכת הנתרן והמינרל הזה נמצא בכל סוגי המלח. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2009 | 16:15 | מאת: איקו

שלום--הנטורופטית שכנעה את רעיתי לקנות תרכיזי ספירולינה--כי החלבון שבה הוא מלא והרבה--ויש בה הרבה ויטמין B12 .. אבל מכר של ביתי שעוסק בתזונה אומר שהחלבון בה איננו מלא-- הוא חסר מתיונין---ושאין בכלל B12 בספירולינה !!!!!! למי להאמין ? תודה על הבהרת הנושא איקו

21/06/2009 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

איקו שלום, למיטב ידיעתי אין B12 באצת ספירולינה. הויטמין הזה נמצא רק בחלבון שמקורו בבעלי חיים. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2009 | 15:58 | מאת: איקו

שלום--הנטורופטית הורתה לנו להפסיק מתן חלב פרה ומוצרי חלב לילדים--כדי להפסיק נזלת וליחה וכאבי בטן.....אבל זה לא עזר !!!! על ילדי וילדי חברים--זה לא עזר. מה שעזר--היו איבחון האלרגיה וטיפול בחיסונים אצל האלרגולוג. והכל הסתדר. כיום נולד עוד ילד עם אותן בעיות-- ואולי יש לך הצעה שתמנע את הצורך באלרגולוג ? -מה אתה מציע ? להפסיק גם הפעם אכילת דברי חלב וחלב ?? או........ תודה איקו

21/06/2009 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

איקו שלום קשה לי מאוד לעזור לך דרך האינטרנט אבל יש לך נסיון אם ילדך הראשון. אם מה שעזר זה טיפול אצל אלרגולוג אולי אתה צריך לבחון ענין זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2009 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

איקו שלום, ישנם אנשים שאצלם מוצרי חלב מעורררים תגובות אלרגיות וליחה. ישנם אנשים שעודף סוכרים פשוטים (ממתקים) גורמים ליצירת ליחה. ישנם אנשים שאלרגיה למזון זה או אחר, או לחומר מסויים (אבק, ירוקת, צבעי מאכל וכד') יגרמו לאלרגיה. לפעמים הסיבה היא אוכל זבל (ג'אנק) ולפעמים הסיבה היא חיידק במערכת הנשימה.... צריך לבדוק ולנסות לאתר את הסיבה, לא להתייחס לנטרופטית כאלוהים מצד אחד ולא להשמיץ אותה ולזלזל בה מצד שני. אני בטוח שהיא עזרה ועוזרת להרבה אנשים, גם אם במקרה שלך זה לא הצליח. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2009 | 13:45 | מאת: פנינה

בת 31. בדיקות הדם שלי טובות פרט לברזל גבוה טרנספרין גבוה ופריטין נמוך ,ערך 7. כך זה מספר שנים. כשלקחתי כדורי ברזל זה עלה וכשהפסקתי שוב ירד. אני מאוד רזה.מאוד מקפידה לא לאכול סוכר לבןולא לאכול קמח לבן.מה עלי לאכול כדי להעלות את מאגר הברזל שלי ובאיזה כמויות ליום? תודה.

21/06/2009 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום כדי להעלות את כמות מאגרי הברזל שלך את צריכה מצד אחד לאכל מזונות מכילי ברזל כמו עלים ירוקים , קטניות, אגוזים , ביצים ומצד שני לאכל מספיק חלבונים ומזונות מלאים כמו לחם מלא ,אורז מלא המכילים וויטמיני B במיוחד חומצה פולית העוזרת לאגירת הברזל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2009 | 22:31 | מאת: יואב

האם לקיחתה אחת ליום יכולה להועיל או להזיק ?

19/06/2009 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, כף אחת יכולה רק להועיל. אם אין לך בעיית עודף משקל - 2תי כפות יועילו אף יותר. בהצלחה צביקה קורן

או לחילופין להוריד לי את הכולסטרול הרע או שטמונים בשמן זית יתרונות אחרים לגוף ?

17/06/2009 | 19:05 | מאת: אירנה

מישהו יודע איפה בישראל יש אתרי גידול של אצות ים ואצות מים מתוקים.?

30/06/2009 | 09:43 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

באלת בלבד שמועד בבעלות חברות יפניות

17/06/2009 | 14:46 | מאת: תמר

אני אוכלת המון טחינה ושקדיה ביום. 3 כפות שקדיה ו8 + טחינה (חמאת שומשום עם מים, אבל במרקם סמיך). השאלה שלי היא האם זה יכול להזיק מבחינת צבירת שומנים בגוף? אני לא סןבלת מעודף משקל ואני מניקה תינוק בן 10 חודשים.

19/06/2009 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, לדעתי את קצת מגזימה עם כמויות השומנים שאת מכניסה לגופך, אבל אם משקלך תקין ובריאותך תקינה, את יכולה להמשיך עד סיום ההנקה. כדאי מאד לשלב פירות וירקות חיים ומבושלים יחד עם הטחינה. בנוסף, אני ממליץ שתקטיני את השומן מטחינה ושקדיה ותוספי מעט שמן זית המכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאות בכמות קטנה בטחינה וב"שקדיה". בהצלחה צביקה קורן

15/06/2009 | 07:53 | מאת: רוני

שלום אני נמצאת בתהליך פוריות והייתי מעניינת לדעת האם ישנה תזונה טבעית לעיבוי רירית הרחם בתודה מראש על התשובה רוני

15/06/2009 | 13:58 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום צמח הדונג קוואי Dong Quai צמח הנמצא בשימוש במזרח הרחוק זה אלפי שנים וזכה לכינוי "הג'ינסנג של הנשים" בזכות השפעתו המיטיבה והמאזנת על המערכת ההורמונלית הנשית. ברפואה הסינית נחשב מחזק דם ורחם. בנוסף כל המזונות המלאים (כמו אורז מלא, קטניות למיניהם כמו עדשים) המכילים את ויטמיני B החשובים לאנרגיה ולכן גם לחלוקה של תאים, טובים לרירית הרחם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2009 | 18:23 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

תזונה נכונה וטבעית פעילות גופנית מתונה הקטנת רמות ההיתחמצנות בגוף שימוש ביוני סידן חלב הרים הפתרון היעיל והבטוח לבעיות רירית הרחם מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=795

15/06/2009 | 05:42 | מאת: ריקי

שלום. נכדי הולך לגן ילדים ובו התזונה מורכבת מסויה, במקום בשר, יום יום..... שמעתי שלא בריא כל יום סויה לילד קטן, האם נכון? ולמה לא בריא? תודה ריקי

15/06/2009 | 14:02 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום בסויה ישנם חומרים הקרויים בשם פיטואסטרוגנים המתנהגים בגוף כמו הורמוני מין ולכן יש חשש גדול לתיתם לילדים מפחד איך ישפיעו על התפתחות מינית שלהם. היום יש המלצות לא לתת סויה עד גיל שנה. מצד שני מחקרים רבים סותרים את החששות אילה. בסין למשל כל התזונה מבוססת על סויה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2009 | 09:29 | מאת: הילה

אני לא מבינה למה כולם כל כך לחוצים מההורמונים בסויה כשבבשר ,חלב, וביצים יש שפע של הורמונים מזיקים יותר???

05/07/2009 | 18:12 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

מדובר על סוייה מהונדסת שאסורה וגורמת לגידולים את מוזמנת לשמוע מה עושים הסוייה המהונדסת בגוף האדם הסוייה בסין זה לא הסוייה שמגיעה לישראל זהירות מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

15/06/2009 | 01:59 | מאת: יוסי

שלום, רציתי בבקשה לקבל עזרה לגבי כמויות מזון בגרמים: 1. כמה זה חצי בננה? 2. כמה יחידות ארטישוק זה מאה גרם? 3. כמה זה משמש? 4. תפוח? 5.אפרסק? תודה רבה מראש.

15/06/2009 | 14:05 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום שאלתך לא ברורה למשל תפוח זה בערך 200 גרם. כאשר אתה קונה קילו משמש תבדוק כמה משמש יש בקילו. חלק 1000 למס' משמשים ותקבל כמה משמש 1 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר. לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת. מה הבעיה אצלי ומה לעשות? תודה.

ליטל שלום, הורייך צודקים, כנראה... אכילה מהירה, ללא לעיסה יסודית פוגעת ביעילות העיכול. נוצרים גזים שגורמים לנפיחות. בנוסף, יתכן שאת אלרגית לחלק מהרכיבים במזון (לקטוז, גלוטן או משהו אחר). בהצלחה צביקה קורן

14/06/2009 | 14:34 | מאת: אודיה

שלום, בנוגע להרגלים לא בריאים הקשורים בצורות אכילה, רציתי לשאול על מסורת ה"ניגוב" הישראלית. הבן- זוג המהמם שלי רגיל ל"נגב" מקופסאות סלטים שונים. פשוט לבצוע את הפיתה או הלחם ו"לנגב". הערתי לו שהדבר לא בריא. שזה גורם להחמצה,כי הפירורים נשארים בקופסאה והסלט מחמיץ ומתקלקל מהר יותר. הוא לא מסכים איתי. ניסיתי לשכנע אותו להעביר את הסלט לצלחת. ניסיון זה לא צלח במיוחד. הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו. כאילו שיש לי איזה רצון לקחת ממנו את זהותו התרבותית. הייתי שמחה לפתור את הסוגייה אחת ולתמיד:-) תודה,

15/06/2009 | 15:01 | מאת: צביקה קורן

אודיה שלום, אם הסלט "המנוגב" נמצא במקרר ימים ספורים, אני לא רואה בעיה בכך. תני לו להינות... בהצלחה צביקה

18/06/2009 | 18:28 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

כול הסלטים המוצעים בשווקים הם לא מזון טבעי הם מזון מעובד ו/או מזונות מתים וממתים ובמילים יפות מגביר את רמת היתחצתנות הגוף מזון טבעי הוא מזון שלא עבר את תעשיות המזון מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי בתזונה טבעית ולא מעובדת http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=19643

14/06/2009 | 10:02 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 45 מתאמן בחדר כושר מספר שנים בתקפוה האחרונה החלו לקחת מספר מתאמנים ארג'נין הם טוענים שהכוח שלהם עלה בכושר ובמיטה קראתי שהרבה מתאמנים לוקחים תוסף זה אני מעוניין לנסות האם בתור אחד שסובל ממיגרנות ולוקח סלאו דרלין למניעה מותר לקחת תוסף זה תודה

15/06/2009 | 14:59 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני לא רופא ולכן אני לא מוסמך לענות על האלה, אם כי לי לא ידוע על בעיה כלשהי בנושא זה. אני לא מתלהב מלקיחת חומצות אמינו בודדות בכדורים. כדאי לקבל את כל "הקומפלקס" במזון, כדי שלא יהיה חוסר איזון. בהצלחה צביקה

14/06/2009 | 09:12 | מאת: ספורטאי

אני בן 34, ספורטאי רץ למרחקים ארוכים. בשנתיים האחרונות פיתחתי רגישות למוצרי חלב- בעיק חלב ושוקו הגורמים לשלשולים דקות עד עשרות דקות מזמן שתיית החלב. שאלתי כפולה: 1. מדוע רק כעת זה קורה ולא בעברי? 2. האם המצב אבוד או שיש דרך להמשיך לשתות חלב מבלי לסבול?

14/06/2009 | 22:27 | מאת: איתמר

שלום, לא ברור לי למה הרגישות שלך לחלב התפתחה דווקא בשנתיים האחרונות. בכל מקרה, כנראה שיכולת הגוף שלך לעכל חלב נפגעה. אצל כ-1% מהאנשים יורדת במהלך החיים רמת הלקטאז (האנזים שמעכל את הלקטוז, הסוכר שבחלב) למצב של חוסר יכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז. זאת כתוצאה ממחסור באנזים המפרק, שמוביל לתופעה המכונה "אי-סבילות ללקטוז" - בעיית עיכול מוכרת. צריכה של לקטוז עודף בעת חיסרון בלקטאז גורמת בדרך כלל לגזים, נפיחו?ת, כאבי בטן, בחילות ושלשולים. חלק מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסוגלים בכל זאת לצרוך לקטוז, אבל בכמויות קטנות ומדודות. לפיכך, קרוב לוודאי שאין מניעה שתצרוך חלב ומוצרי חלב. ייתכן מאוד שתוכל ליהנות מחלב דל או נטול לקטוז או לחילופין מיוגורט, קוטג' וגבינות קשות, שמכילים באופן טבעי כמויות קטנות של לקטוז. בכל מקרה, כדאי לך לבקש הפנייה מרופא המשפחה שלך לבדיקות מעבדה רלוונטיות. בהצלחה ורק בריאות!

15/06/2009 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מסכים עם התשובה של איתמר. בנוסף, אני מציע לך להפסיק למשך שלושה שבועות צריכה של כל מוצרי החלב ובהדרגה לחזור ליוגורט עיזים וגבינות עד 5% שומן. אם התופעה תחזור - תצטרך לוותר על מוצרי חלב או לסבול את אי הנוחות הכרוכה בכך. על שוקו אפשר לוותר בכל מקרה - הוא גורם לבריחת סידן. בהצלחה צביקה

14/06/2009 | 08:24 | מאת: נטע נטע

שלום לכם, אני שמחה ומודה לכם שאפשר להתייעץ כאן. בחודשים האחרונים עשיתי מהפך די משמעותי באכילה שלי והתחלתי לאכול מוצרי מזון שמורכבים רובם ככולם מפירות, ירקות, חלבונים (דגים, יוגורט עיזים, ביצים) ופחמימות מלאות ודגנים מלאים. נמנעת (כמובן ככל הניתן) מממוצרי מזון תעשיתיים\מלאי סוכרים. באופן כללי אני אוכלת 2-3 מנות פרי בבוקר עד 12 (לאחרונה הוספתי יוגורט) בין 12 ל2 אוכלת סלט ירקות עשיר בתוספת של מנת לחם מלא\חלבון וא.ערב (מוקדמת) מכילה ירקות מבושלים או משהו דומה עם דגנים מלאים. בין לבין אני אוכלת לעיתים 2-3 תמרים מיובשים וקצת אגוזים (לא מגזימה איתם) בנוסף, אני הולכת כל בוקר 30 דקות ברגל, ופעמיים בשבוע בחדר כושר עם פעילות ארובית של 50 דקות בערך, ותרגילי עיצוב... (לצערי זהו המקסימום שסדר היום שלי מאפשר) ישנה 7-8 שעות בלילה. בסה"כ אני שמחה באורח חיים שלי, הוא נראה לי נכון. הדבר היחיד שמבאס אותי בכל הסיפור הוא שאני לא יורדת כמעט בכלל במשקל, או לפחות ממש לא מרגישה את זה, בגוף ובבגדים. מכל הספרים שקראתי לאחרונה נראה שהמטבוליזם שלי אמור להשתפר ולעזור לי, ובאופן מפליא זה אינו כך. האם אני טועה במשהו? האם יש הדרכה נכונה יותר? מה יכול לעזור לי? אשמח לתשובה, אני חשה תסכול רב מכך, ולא יודעת לאן לפנות. תודה! נטע

15/06/2009 | 09:07 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, מהתיאור שלך עולה שאת באמת מנהלת אורח חיים נכון ומאוזן. עם זאת "בשורה התחתונה" את כנראה מכניסה יותר קלוריות ממשה שאת מוציאה. נסי לעהלות את משך ההליכה לשעה ותבדקי, אם את יכולה להוריד בכמות הפחמימות והשומנים. לא כתבת בת כמה את ומה משקלך / גובהך וזה חשוב. מציע שתשקלי פניה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

11/06/2009 | 17:45 | מאת: רות

רציתי לשאול מה ההבדל בין תזונה טבעית לתזונה קלינית?

12/06/2009 | 09:43 | מאת: טובה בר-שאן

רות שלום תזונה טבעית היא חלק מהתזונה הקלינית . תזונה קלינית היא תזונה שמטרתה לרפא מחלות (הרמבם מגדולי הרופאים אמר יהיו מזונותך תרופותיך). את הריפוי עושים בעזרת התזונה הטבעית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2009 | 14:02 | מאת: שאול

בגלל הנ"ל אני לוקח אומפרדקס שבדרך כלל מבטל התסמינים,לאחרונה לא כל כך,בתזונה אני מודע להמלצות ומשתדל לאכול לפיהן, לאחרונה כבר מספר פעמים שאני מתרשם שארועים של צרבת ואי נוחות שנמשכו כ6 שעות לאחר ארוחה של סלאט ירוק גדול חי עם טופו,לא היו מתרחשים אם הייתי אוכל פחות חי ויותר מבושל ,מה דעתך

11/06/2009 | 17:00 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום א. ברפלוקס מאוד חשוב לאכל ארוחות קטנות . ב. התחושה שלי שלו אבל הדרך הטובה ביותר היא לנסות תנסה להקפיץ את הסלט. ג. יתכן שלא מתאים לך לאכל טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2009 | 13:45 | מאת: yulli1

שלום רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שחלב נאקות עזר לו לאיזושהי מחלה? אני מתעניינת בעיקר בדלקות מפרקים על רקע חיסוני. תודה

10/06/2009 | 17:19 | מאת: רותם

שלום יולי. יש לי שאלה אלייך. בטבע, ראית פעם לדןגמא גור של זברה שיונק מג'ירפה? או לביאה? ... וכדומה.. השקפת העולם שלי לגבי בריאות- חלב פרה מיועד לעגל. וחלב עזים מיועד לגדי. למה?- כשהפרה וכל יונק אחר, מייצרת חלב היא מייצרת גם הורמוני גדילה (וזה לא כולל ההורמומנים המלאכותים שהיא מקבל מיד אדם כדי שתייצר כמויות אדירות של חלב בשנה !!!!! 500,000 ליטר בשנה!!! פרה אחת!!!!!!) כדי שהעגל יגדל כמה שיותר היא מייצרת את ההורמונים אלה. רוצה שהדקלת פרקים תפסיק לך??? תפסיקי לצרוך מוצרי חלב, והדלקת תעבור לך פלאים! מאז שאני הפסקתי לצרוך מוצרי חלב, בעיות בגוף עברו לי פלאים!!!! בהצלחה!

20/08/2012 | 01:17 | מאת: פרוביץ

כדאי שהכותבת תדע מה היא שחה - פרה משובחת מייצרת 37 ליטר חלב ביום דהיינו כ- 13000 ליטר בשנה שהם 2.6 אחוז !!!! ממה שנקבת בפסטר.

09/02/2014 | 14:38 | מאת: יאיר

אל משקל חלב פרה לפרה אז גם בשר פרה למי? וצמחים למי? אנחנו תהליך גנטי אובולציוני ארוך שלומד ומשתנה ואין צורך לעסוק בהגדרות מוחלטות אחרת גם פנצילין שהוא עובש על עץ אז מי צריך להשתמש בו והרי ידוע מהאנטיביוטיקה הצילה ומצילה מיליוני בני-אדם...אז בבקשה לחשוב...לי החלב עזר בגדול בפעיולת בקיבה בצורה יוצאת מהכלל ואני שמח שיש לי אפשרות להשתמש בו

29/12/2009 | 09:04 | מאת: מוטי

יש לקחת בחשבון שחלב בעל ערך רפואי הוא חלב לא מפוסטר, כיוון שתהליך הפיסטור גורם לאיבוד של חלק גדול מהחלבונים בעלי פוטנציאל לתרומה רפואית, יחד עם זאת חלב שאינו מפוסטר מסוכן לבריאות ועלול להכיל חיידקים ופתוגנים מחוללי מחלות. החוות שקיימות כיום בארץ פועלות ללא פיקוח של משרד הבריאות וללא פיקוח וטרינרי ולכן בשימוש בחלב זה יש סיכון בריאותי ממשי!!!! כמו כן, יש לזכור כי חלב נאקות אינו כשר

30/12/2009 | 12:00 | מאת: יולי

ניסיתי את חלב הנאקות: שתיתי שתי כוסות חלב לא מפוסטר ביום במשך למעלה בחודש. מאחר ולא הרגשתי שום הטבה במצבי הפסקתי. אני יודעת שחלב נאקות לא כשר. אותי אישית זה מעניין כקליפת השום אבל גם למי שמקפיד מותר אם זה עוזרץ אני מכירה חרדי שצורך את החלב הזה למרות שאינו כשר, על תקן של תרופה היות וזה הטיב מאוד את הסימפטומים של מחלת המיעיים ממנה סבל.

10/06/2009 | 12:45 | מאת: בן

הי צביקה, רציתי לדעת האם ידוע לך על תזונה או תוספים היכולים להוריד crp?

11/06/2009 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

בן שלום, בנושא התזונה, התשובה הסטנדרטית שלי: תזונה טבעית, איכותית ומגוונת, רצוי מגידול אורגני, תוך הימנעות מחומרים מזיקים וממזון זבל (ג'נק). פרטים נוספים בפרק המאמרים באתר שלי. תוספים שעשויים להועיל לנושא זה: תמצית זרעי ענבים, פיקנוגנול, אומגה-3 בהצלחה צביקה קורן

09/06/2009 | 14:43 | מאת: דליה

האם לתה הירוק ללא קפאין יש אותן תכונות כמו הירוק הרגילת כלומר מכיל אנטיאוקסידנטים ופוליפונלים? תודה דליה

09/06/2009 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

אני חושב שהוא רק קצת יותר יקר. מיום ליום מתרבים המחקרים המייחסים לתה הירוק תכונות של מניעת מחלות וריפויין

08/06/2009 | 22:08 | מאת: אילנית חזן

אחרי התיעצות עם מומחית עור (אני סובלת ממחלת עור בשם ליכן פלנוס)היא רשמה לי לקנות כדורים של חומץ מיץ תפוחים כדאי להקל על הבעיה בעור רציתי לשאול מה דעתך על כך כי אני נוטלת את הכדורים כמעט חצי חודש ולא רואה שינוי בעור. רציתילדעת עם יש לך דעה נוספת לבעיה שלי. אשמח לקבל ממך הסבר מפורט וברור על הבעיה המציקה זהאת שאני עוברת

09/06/2009 | 17:21 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, אני לא רופא עור ואפילו לא רופא כללי ואני לא מכיר את המחלה שלך. לגבי חומץ תפוחים, אני לא ממליץ להשתמש בו. הוא עלול לפגוע בריריות הקיבה בשימוש ממושך ולעיתים גם בשימוש קצר, אם ישנה רגישות יתר. אם לא תראי שום שינוי אחרי חודש ימים כדאי להפסיק ולנסות טיפול אחר. אגב, גם חכמינו הקדמונים לא התלהבו מחומץ וסיכמו את הנושא כך: "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים כך העצל לשולחו"... בהצלחה צביקה קורן

08/06/2009 | 11:02 | מאת: חיים

שלום לכם, לאחר דלקת בגידי אמה ימין - גידי המכופפים ולאחר טיפול קונבנציונאלי פניתי גם לטיפול בדיקור סיני במסגרת מכבי טבעי. אציין שהדלקת הופיע לאחר מאמץ במכופפי יד ימין(יד מובילה). כמו כן אני משתמש בסד לקיבוע לילה ביד ימין.גם לאחר השימוש בסד וגם ללא הסד מורגש בבקר קושי בכיפוף הזרת הקמיצה והאמה באצבעות היד כמו כן מורגשת מעין בצקת, כאילו האצבעות נפוחות במקצת . לאחר כשעה ועד שעתיים עם החזרת היד לפעילות התופעה נעלמת וגם תחושת הנפיחות באצבעות. המטפל המבצע לי את הדיקור הסיני,לאחר ששמע על הסימפטומים הללו שאל אותי לגבי תזונה שכללה צריכה מרובה של קישואים, חצילים עגבניות לאחרונה. לתשובתי החיובית ,המליץ על הורדה של צריכת הירקות הללו ובמקביל המליץ על שימוש בתוסף שמן דגים (אינני זוכר את שמו) בתדירות של פעמיים ביום כל פעם 2 כדורים. להסברו קיים קשר בכל הקשור לקשיון מפרקים/גידים לצריכת הירקות הללו באופן מוגבר. מבקש לשאול האם אכן קיים קשר כזה /השפעה של הירקות הללו בהקשר זה וכן מה תרומת שמן הדגים כתוסף למניעת התופעה . תודה ושבוע טוב חיים

09/06/2009 | 10:06 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, ירקות ממשפחת הסולניים (חציל, עגבניה, פלפל ותפוח אדמה) לא מומלצים לאנשים עם פגיעה במפרקים. יש בהם רעלן בשם סולנין המחמיר מצבים של מחלות מפרקים. בגישת התזונה הטבעית גם סוכרים פשוטים וחלבונים מהחי, היוצרים תגובה חומצית בגוף, פוגעים במפרקים. שמן דגים מכיל חומצות שומן חיוניות שיש להן השפעה על תאי הגוף, העצבים, המפרקים והגידים. בהצלחה צביקה קורן

07/06/2009 | 16:04 | מאת: ד.

לוקח כמוסות שונות מהסיבות המפורטות בהמשך, מבין/מרגיש שמבחינה 'בין-כמוסתית' אינני לוקח אותן בשילוב/תיזמון אופטימלי (לעיתים כאבי בטן או תחושה כללית לא טובה), ואולי אפילו מזיק. אנא עצתך.. בן 62, בריאות כללית טובה למעט דלקת ערמונית והשתנות תכופות, ואלרגיה למוצרי חלב. חיידק הליקובקטור חוסל באנטיביוטיקות ולכן דופן הקיבה רגישה אך מתחזקת. תזונתי בריאה. פרמיקסון (מבוסס על דקל ננסי, 2 ליום לערמונית). פרוביוטיקה (3 בשבוע משום שבעבר לקחתי הרבה אנטיביוטיקות). קלציום וויטמין D (ל- 3 חודשים עקב בעיה קלה במיפוי עצמות וויטמין D 21 - נמוך, לוקח 2000). ברזל עדין וויטמין C (ל- 3 חודשים עקב ירידה קלה בפריטין/מאגרי ברזל, ה-C500 מסייע לספיגה). B12 (בתחום הנמוך של הנורמה ובעקבות האנטיביוטיקות שלקחתי). כמוסה אחת ליום מכל אחד מאלה: ליקופן (לערמונית) אומגה 3 (לבריאות) פרחי צבר ואבץ (לערמונית) רימונים (לערמונית) חמוציות (להליקובקטר שהיה בעבר). שותה תה: רימונים, חמוציות, פרחי צבר, ירוק, קמומיל. אוכל פירות רגילים - תפוח, פומלית, בננה, ויבשים - חמוציות, אוכמניות, תאנה, שזיף, תמר. בתזונתי ירקות מגוונים, זרעי דלעת וחמניות, טונה, לחם מלא, אורז מלא, ושונות. תודה.

08/06/2009 | 08:15 | מאת: טובה בר-שאן

ד. שלום 1. פרוביוטיקה שאתה לוקח זה טוב מאוד. עדיף לקחת בבוקר על בטן ריקה. 2. ברזל אני מסתייגת כיוון שברזל מצטבר ולעיתים בעודף הנזק גדול מהתועלת. עד כמה אתה בחסר? אתה יכול לקבל את הברזל דרך האוכל שלך. (אין לי בדיקות דם שלך אז קשה לי לדעת). 3. חמוציות ורימונים אתה מקבל בתזוהב שלך וזה מצויין למה אתה מוסיף גם כמוסות? 4. לפרוסטטה אתה לוקח מסתוספים מקבילים בדוק את הרכיבים האם אין חזרה על דברים. בנוסף לא טוב לקחת אבץ לאורך זמן כיוון שהוא גורם לאנמיה, ולירידה בברזל. יש צורך לעשות הפסקה. בהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2009 | 17:22 | מאת: ד.

Fe-iron 111 (70-180 Ferritin 34 (33-266!!!! Transferrin 210 (160-360 B-12 368 (211-911 מה דעתך? תודה.

06/06/2009 | 14:05 | מאת: אורטל

שלום רב! אני 1.60 ושוקלת 62 ק"ג.ירדתי במשך 3 חודשים 7 ק"ג כאשר הדיאטה שעשיתי כללה: א. בוקר: 4 פתית חיטה מלאה, גבינה ומלפפון. א. צהריים: מנת פחמימות,ירקות, 2 פרוסות לחם חיטה מלאה ומנה בשרית. א. ערב: פירות/ חטיף אנרגיה. *יש לציין שבין הארוחות אני נוהגת לשתות שתייה חמה ולאכול פירות וירקות. בזמן האחרון אני מרגישה כאבי ראש חזקים בים הגבות שלא חולפים לי כבר כמה ימים.בנוסף אני סובלת מלחץ דם נמוך ומהמוגלובין נמוך. רציתי לדעת אם יש קשר בין הדיאטה למצב הנתון ומה עליי לאכול על מנת לשפר אותו.. בברכה, אורטל.

06/06/2009 | 19:51 | מאת: צביקה קורן

ארטל שלום, לגבי כאבי הראש, כדאי שתפני לרופא המטפל. בהחלט יתכן שיש קשר. כדאי לבצע בדיקות דם מקיפות כדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים בנוסף לאנמיה. בנוסף, כדאי לחשב מה הערך הקלורי היומי של הדיאטה שלך ולוודא שאין בה פחות מ 1,200 קלוריות.הפרטים שמסרת כלליים מאד. כדאי להתייעץ עם מי שנתן לא את התפריט הזה. בהצלחה צביקה

05/06/2009 | 13:35 | מאת: אפרת

מאיזה מקור אני יכולה לקבל B12 אם אני צימחונית

06/06/2009 | 19:46 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, אם את לא אוכלת שום חלבון מהחי, כדאי שתקחי כדורי B12 למציצה. לא כתבת אם רמת הויטמין בדמך נורמלית או נמוכה וזה חשוב לגבי קביעת המינון המומלץ. בהצלחה צביקה

האם מישהו מכם התנסה בטיפול בפטרת ציפרניים באמצעות טינקטורה פיטולקה בהשמה חיצונית מקומית?? אם כן ,מה היו התוצאות ,מה מינון החומר ומה משך הטיפול?? תודה מראש רוני

06/06/2009 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

רומי שלום, לצערי אני לא מכיר את החומר הזה. אולי טובה תענה בהצלחה צביקה

04/06/2009 | 15:22 | מאת: ויקי

שלום צביקה! אני בהריון והמליצו לי לאכול ביצי שליו להעשרת התזונה שמעתי שזה מאוד בריא..האם כך הדבר? ואם כן מה המינון המומלץ ליום? בתודה מראש, ויקי

06/06/2009 | 19:43 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, לא ידוע לי על יתרון תזונתי של ביצי שליו לעומת ביצים רגילות. בתזונה הסינית הן נחשבות כבעלות איכות מחממת והן ניתנות לאנשים עם "קור" במעיים או באיבר אחר בגוף. כדאי שיהיו מגידול אורגני בהצלחה צביקה

04/06/2009 | 03:06 | מאת: אפי

שלום, לפני כמה זמן החלטתי (משום מה) לחמם לעצמי מעדני-דיאט בטעם שוקולד שמכילים ממתיקים מלאכותיים. עשיתי זאת מס' פעמים. במשך חודש לאחר מכן, סבלתי מכאבי תופת בבטן התחתונה והייתי בטוחה שיש לי מחלה סופנית כלשהי. עד לרגע זה לא קישרתי את חימום המעדן לכאבים. הכאבים האיומים נמשכו כחודש וחלפו לאחר מכן. שאלתי היא-האם עלי לגשת לבדיקות סדירות מעתה (בת 29) בגלל שאולי גרמתי לעצמי נזק בחימום המעדן ובשתיית חומר רעיל? אודה לתשובתכם. אפי המוטרדת.

04/06/2009 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

אפי שלופ, ראשית אני לא בטוח שהכאבים נגרמו מהממתיק המלאכותי והאם נגרם לך נזק תמידי. אולי ה"מעדנים" היו מקולקלים, אולי את אלרגית לחומרים נוספים שנמצאים בהם ועוד. כדאי לפנות לרופא מומחה לבדיקה והתייעצות. שנית, מאד לא מומלץ לחמם את ממתיק האספרטיים מעבר ל 29 מעלות שאז הוא מתפרק לחומרים רעילים. שלישית, מומלץ מאד להימנע משימוש בממתיקים מלאכותיים מכל סוג שהוא. בהצלחה צביקה קורן