פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/07/2009 | 07:50 | מאת: ורדה

קראתי את המאמר על חשיבות שתיית התה. איזה תה מומולץ? האם תה ירוק הנקנה במרכולים טוב, או עדיף החנויות הטבע בתפזורת?

18/07/2009 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, אני לא יודע על איזו כתבה את מדברת. בכל אופן, אני ממליץ לשתות חליטה מתה צמחים ללא קפאין כמו: קמומיל, שומר, עשב לימון, לואיזה, מליסה, נענע, רוזמרין, פקעות ורדים, היביסקוס וכד. אפשר לערבב 5 סוגים ולשמור בצנצנת. אפשר לשות תה ירוק שנמכר בשקיות במרכולים, אבל רצוי לקנות בחנות טבע עלים ארוזים (כמו תה בנצ'ה). קחי בחשבון שבתה ירוק יש קפאין. בהצלחה צביקה קורן

16/07/2009 | 10:25 | מאת: אבי נעמת

צביקה קורן שלום לך אני בן 57 אחד שעבר מעקפים לפני 10 שנים .ולפני כחודשיים הסתבר לי בבדיקת צינטור שעורקי הרגליים שלי סתומים מהברכיים ומטה .לטענת המצנטר אין מה לעשות בנידון. שאלתי היא ,בהנחה שאני עושה בדיוק את מה שצריך ואוכל טבעוני לחלוטין . (התחלתי כבר שבוע שלם לאכול אך ורק ירקות ופירות). תוך כמה זמן אפשר יהיה לראות הקלה בסימפטומים של כאבים עזים בהליכה לאחר כ5 דקות. ולהרגיש שיש פתיחה של העורקים. האם זה יכול להתרחש באמת?

16/07/2009 | 18:01 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אין אפשרות לנבא מתי תבוא ההקלה. כל מקרה שונה וכל אדם מגיב אחרת. אכילה של ירקות ופירות בלבד לא רצויה והיא רק חלק מהתפריט הטבעוני. לא מומלץ לעשות שינוי תזונתי דראסטי ללא קבלת הדרכה וליווי של איש מקצוע בתחום התזונה הטבעית. בנוסף לתיקונים בתזונה כדאי לעשות כמה ימים של צום מיצים בהשגחה של מומחה לנושא. לא להפסיק ללכת! להערכתי תוך כמה שבועות תחוש בשיפור בהצלחה צביקה קורן

16/07/2009 | 19:08 | מאת: אבי נעמת

אני מודה לך שענית על השאלה שלי תודה אבי נעמת

15/07/2009 | 00:16 | מאת: איתי

רציתי לשאול איך ניתן להקל על בטן נפוחה? תודה על תשומתכם..

16/07/2009 | 17:54 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש. להללן קישור לתשובה של טובה מלפני שבוע: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-16,m-Doctors,a-Forums.html#329599_329587 האם הבטן נפוחה תמיד או רק אחרי האוכל? כדאי להקפיד על לעיסה איטית ויסודית כדאי להימנע ממזונות הגורמים לגזים כדאי לבדוק רגישות ללקטוז ולגלוטן כדאי לשלול בעיה של פטריית קנדידה במעיים בהצלחה צביקה קורן

18/07/2009 | 15:34 | מאת: איתי

14/07/2009 | 20:14 | מאת: שושי

שלום הייתי רוצה לדעת אם ניתן לאכול ברוקולי בצורה חיה ללא בישול? בתודה ובברכה שושי

14/07/2009 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אפשר לאכול חי - רצוי שיהיה מגידול אורגני אם מבשלים או מאדים - לא יותר מעשר דקות בהצלחה צביקה קורן

16/07/2009 | 08:30 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

גידול אורגני הכוונה ללא ריסוסים ורעלים מכוון של הירקות והפרות למאכל הם אורגניים

שלום, אני בחידש שישי להריון. בבדיקת דם אחרונה קיבלתי תוצאה של platelets 119000. האם יש אפשרות להגביר/לשמור את הרמה הזו בעזרת תזונה נכונה? אילו מאכלים/ירקות יכולים לסייע לעלות את רמת הטרומבוציטים בדם? תודה מראש.

14/07/2009 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, התשובה הסטנדרטית היא לאכול מזון טבעי ואיכותי ולהימנע מאוכל זבל. זה טוב לכל אדם. לצערי לבעיית טרומבוציטופניה, לא נתקלתי במזונות שמשפרים את המצב ומעלים את הרמה. כדאי לנסות דיקור סיני בשילוב צמחי מרפא, אצל מומחה לנושא. בהצלחה צביקה קורן

תודה רבה על התשובה. ממקור אחר קיבלתי המלצה שכדאי לאכול מאכלים שמכילים ויטמין K (תרד, כרוב לבן וכו). מה דעתך על זה? עד כמה ויטמין K יכול לעזור בנושא?

12/07/2009 | 20:13 | מאת: מוריה

1. האם (גזר,גמבה,כרוב,מלפפון) נחשבים עדיין לירקות כאשר הם הופכים להיות חמוצים ואפשר לאוכלם כירקות? 2.לפי שיטת רזה לתמיד האם יש להפריד במספר שעות בין אכילת פרות וירקות כמו חלבונים ופחמימות? 3. בשיטת רזה לתמיד לא מומלץ לאכול בשר אך האם זה מתייחס גם לעוף? 4. אם כבר אוכלים בשר\ עוף כתוב שיש לאכלו בשעות מאוחרות, מאיזה שעה עד איזה שעה? תודה מראש=)

13/07/2009 | 10:19 | מאת: צביקה קורן

מוריה שלום, ירקות מוחמצים אינם ירקות חיים ואין להם את התכונות של ירקות חיים. הם לא מאבדים את המינרלים ויש להם יתרונות מסויימים למערכת העיכול, אך הם עשירים בנתרן ובחומץ שהם חומרים מזיקים. אני לא מכיר באופן יסודי את שיטת "רזה לתמיד". תקראי את הספר, או תפני למומחה בנושא. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 23:05 | מאת: אור

שלום רב, 1. האם בשיטת "רזה לתמיד" מותר לאכול טחינה ללא הגבלה? 2. האם מותר לאכול פחמימה וסלט ולהוסיף טחינה? אם לא, באיזה צירוף מותר להוסיף טחינה? 3. פעם קראתי ש"שומן ממיס שומן". האם יש אמת באמירה הזאת? תודה רבה ושבוע טוב, אור

12/07/2009 | 09:38 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום רב 1. על פי שיטת הרזה לתמיד לא סופרים קלוריות ואת יכולה לאכל כמה שאת רוצה כמובן בשום דיאטה אין להגזים בכמויות. יש לך את עיקרי השיטה באתר http://www.heartcenter.co.il/std/shelton, כך ששם תקבלי תשובה לשאלתך השניה 2. יש אמת באמרה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2009 | 21:08 | מאת: אני

בהמשך לשאלתי לגבי הסירפד שכנראה גרם לי אצירת נוזלים... כעצתך אכלתי כל היום מאכלים עשירי אשלגן אך בינתיים ין שום שיפור . כנראה שזה מוקדם אבל בכל זאת רציתי לדעת אם שן ארי למשל יכול להועיל או שגם לו כמו לסרפד עלולות להיות תופעות של אצירת נוזלים . שוב תודה...

12/07/2009 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה לא ריאלי לצפות לתוצאות תוך יום או יומיים. לא מדובר כאן בטיפול תרופתי, אלא בתהליך הכרוך גם בשינוי תזונתי. שן הארי הוא משתן עדין המועיל גם לתפקוד הכבד. אפשר לנסות, אבל במינון נמוך. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 17:21 | מאת: רועי

האם המוצר יעיל לשריפת שומנים? האם הוא מסוכן? (ידוע לי שהורד מהמדפים בארה"ב) אך משווקים אותו בארץ למכירה..

12/07/2009 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, אני מתנגד לתוספים להרזייה. לא יודע מה זה "שורף שומנים". "שורפים שומנים" בפעילות גופנית נמרצת, או כשמגבילים את כמות הקלוריות שנכנסת לגוף. ישנה עוד דרך, מסוכנת מאד, שבה באמצעות תוספים או תרופות מגבירים את הפעילות של בלוטת התריס שאחראית, בין השאר, על ויסות חילוף החומרים בגוף. לסיכום: כדאי להימנע מ"גלולות פלא" להרזייה. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 09:10 | מאת: מרקף

שלום רב, שאלה לי בנושא קפה: האם הקפה טוב או רע לבריאות? כמעט כל הגישות הטבעיות מצדדות בהפסקת צריכת קפה, אך מחקרים חדשים מראים שהוא עשוי להועיל לבריאות - מעכב סכרת וכיו'ב. רציתי לשאול מהי התייחסותך לנושא...? תודה מראש, אני.

11/07/2009 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש. לצערי כל המחקרים האחרונים מציגים יתרון זה או אחר של הקפאין ולא את התמונה כולה ובכלל זה החסרונות של הקפאין. במונחים של "עלות (נזק) מול תועלת" נזקו של הקפאין עולה על תועלתו. בעיני משקאות המכילים קפאין מזיקים ומיותרים. את כל התועלות והיתרונות שגילו במחקרים ניתן להשיג מתזונה טבעית ומאוזנת המכילה שפע של נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים. אגב, אותה תשובה אתן גם למי שישאל על יין אדום שוקולד וכל שאר "התרופות הטבעיות". להלן כמה מהחסרונות של הקפאין. הקפאין (המצוי גם בתה, בקקאו, בקולה ובתרופות שונות) הוא סם ממכר הגורם למשיכה ולהתמכרות אליו. • כל מזון קלוי אינו בריא וחשוד כמסרטן (מכיל בנזופירן-4) השפעת הקפה היא קצרת טווח והוא גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן), אגירת נוזלים בגוף (עקב אובדן אשלגן). • בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. • מחקרים גילו כי קפה עלול לגרום לפגמים מולדים. • קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (בעיקר חומצות) הגורמים לחומציות יתר בקיבה. • הגמילה מקפאין צריכה להיות הדרגתית. • תחליפי קפה מומלצים: תה צמחים (רוזמרין), ציקוריה, צ'יקו, משקה דגנים. נס קפה גם כן מכיל חומצות. הרע במיעוטו - קפה בוץ. אני מקווה שבכך מיצינו את הדיון בנושא הקפה. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2009 | 21:55 | מאת: מרקף

תודה על תשובתך!

10/07/2009 | 16:15 | מאת: מתעניינת

שלום רב , ראשית רציתי לשאול לגבי שום . האם ניתן לאכול אותו יחד עם אנטיביוטיקה? בנוסף רציתי לדעת האם השום שידוע כמעיין אנטיביוטיקה טבעית גם כן פוגע בפלאורת המעי כמו האנטיביוטיקה . האם ניתן לטיול חיידקים טובים במקביל לטיפול אנטיביוטי? אם כן באילו הפרשי זמן? ושאלה אחרונה , לגבי ויטמין C לא חומצי . האם גם הוא עוזר לספיגת ברזל? או שהעובדה שאינו חומצי לא מועילה לברזל להיספג . בתודה מראש ושבת שלום ...

10/07/2009 | 16:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שום זה לא אנטיביוטיקה! מייחסים לו תכונות של חיסול וירוסים וחיידקים, אבל מדובר במנגנונים שונים לגמרי. השום לא פוגע בפלורה של המעיים, אבל שום חי עלול לפגוע ברירית הקיבה ולכן הוא לא מומלץ לאנשים עם דלקות בקיבה, או רגישות למזון חריף. רצוי לקחת פרוביוטיקה (חיידקים טובים) במהלך טיפול באנטיביוטיקה. הם משקמים את פלורת המעיים. כדאי לקחת לפחות שעתיים אחרי. אין לי תשובה לגבי ויטמין C לא חומצי. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 18:34 | מאת: מתעניינת

10/07/2009 | 16:08 | מאת: עומר

שלום וברכה, אני מיישם את התזונה הטבעית מזה כשנה אך עד עכשיו דבר אחד לא ברור לי עד היום. מצד אחד אומרים כי כמות סוכר רבה ביום אפילו של פירות אינה בריאה ומועילה לריפוי וניקוי הגוף, אך מצד שני אני רואה המון המלצות ותפריטים שלמים של אנשים על פירות בעיקר. רציתי לדעת מה היא כמות פירות מומלצת ליום? מומלץ לאכול פירות לארוחת בוקר ובימים אלה אני אוכל בעיקר אבטיח או מלון לארוחת הבוקר ומדיי פעם משלב עם שקדים או אגוזים, אך אין לי מושג כמה היא הכמות המקובלת לארוחת הבוקר, אני אוכל צלחת מלאה של אבטיח ומרגיש מצפון כי אולי זה יותר מידיי סוכר פירות...יש לציין כי עם המעבר לתזונה טבעונית, החשק שלי לפירות ולמתוקים בכלל גבר, דבר שלא היה פעם. אשמח למענה ומודה מראש :) בברכת שבת שלום.

10/07/2009 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, אם אתה רוצה לקבל חיזוק לאכילת כמות גדולה של פירות באוחת הבוקר - תפנה למטפל בטבעונות. (אני מקווה שהמעבר לטבעונות היה לאחר קבלת יעוץ והדרכה ולא מקריאת ספר זה או אחר). לדעתי לא כדאי להגזים בכמות הפירות ובכל מקרה כדאי לשלב בארוחת הפירות גם חלבון שומני כמו: שקדים, אגוזים וזרעונים. קשה להתייחס לכמויות, מאחר ואני לא מכיר אותך ולא יודע מה עוד אתה אוכל במשך היום. ההמלצה הכללית היא 3 - מנות פרי ביום. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 13:33 | מאת: אילנית

שלום למה אינכם עונים לי בקשר לשאלתי על שמן זית??? בברכה אילנית

10/07/2009 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, אנחנו עונים בפורום הזה, ב ה ת נ ד ב ו ת, כאשר אנחנו מתפנים. לקבלת תשובות מיידיות תפני ליעוץ אישי בתשלום. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 10:35 | מאת: חנה

האם ממתק סוכרה-דיאט שמחיל דקסטרוזה וסוכרלוז יכול להזיק לילד בן 9 אם הוא צורך עד 5-6 שקיקים ביום? תודה

10/07/2009 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, ממתיקים אלכוהוליים כמו דקסטרוז, סורביטול, מלטיטול ועוד לא מומלצים לשימוש בגישת התזונה הטבעית. הם עלולים לגרום לכאבי בטן והפרעות עיכול. גם הלהיט החדש סוכרה-דיאט פסול בעיני. הוא נוצר מהכלרה של מולקולות של סוכר (הוסיפו כלור לסוכר). יש ידיעות על נזקים למשתמשים בו, אבל לא נעשו מחקרים רציניים והשימוש בו קצר יחסית. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 01:10 | מאת: אדיר

שלום רב, בן שלושים פלוס מבנה גוף ממוצע בזמן האחרון אחרי ארוחה גם לא גדולה במיוחד אני מרגיש שהבטן מתנפחת, וזה מלווה אותי במשך כל היום עד הלילה.. (גם שלא שותה משקאות מוגזים!) מימה יכול להיגרם עניין זה לפתע? ומה אוכל לעשות כדי לסדר לעכל ולהקל את עניין מטריד זה? תודה רבה..

10/07/2009 | 16:35 | מאת: צביקה קורן

אאדיר שלום, השאלה נשאלה פעמיים בשבוע האחרון... טובה ענתה ב 07/07 ולהלן תשובתי לאיתי ששאל יום קודם: "למצב שתיארת יכולות להיות סיבות רבות ולכן חשוב לברר ולאתר את הסיבה. יתכן והתחלת לפתח אלרגיה למוצרי חלב או לחיטה (אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לגלוטן - החלבון שבחיטה), או לסוג מזון אחר. ייתכן ופטריית הקנדידה במעיים שלך התחילה לשגשג. אולי אתה אוכל מהר ולא לועס מספיק. אולי ישנה בעיה רפואית אחרת במעיים. מציע לך לפנות לרופא המשפחה או לרופא מומחה (גסטרואנטרולוג) ובמקביל לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכולל תשאול מקיף על התזונה ואורח החיים והדרכה בהכנסת תיקונים בתזונה ובצורת האכילה. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 16:51 | מאת: אדיר

09/07/2009 | 21:56 | מאת: דניאל

תוכלו בבקשה להסביר לי את ההגיון של הפרדת חלבונים ופחמימות ע"מ להרזות? והאם זה אכן עובד? תודה

10/07/2009 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, כפי שכתבתי כבר מספר פעמים, הנושא שנוי במחלוקת. הדיאטניות הקליניות שוללות את הנושא בטענה שבכל מזון כמעט יש את כל אבות המזון. המצודדים בשיטה טוענים שמזונות העשירים בחלבון עוברים תהליכי עיכול שונים (ומשתמשים באנזימים שונים) מאשר מזונות העשירים בעמילן, או בשומן. עמילן נמצא בקיבה זמן קצר יחסית ואילו בשר נמצא 4-6 שעות ולכן אכילה של חלבון עם עמילן (לחם, פת"א אורז וכד') גורם להפרעות עיכול, גזים ועיכול לא שלם. בספרו של דר' יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו" תמצא הסבר מפורט לנושא, שאין לי אפשרות לחזור עליו במסגרת הפורום. לעניין ההרזייה, מצאו שאנשים ששומרים על הפרדת מזונות אוכלים פחות. דבר זה בשילוב של עיכול יעיל מועיל לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן

09/07/2009 | 21:53 | מאת: אני

לפני מספר ימים עברתי תיקון להגדלת חזה . מאחר ובניתוח הקודם היתה בעיה שנטען שייתכן וקרתה בגלל הצטברות נוזלים החלטתי שהפעם לא אתן לזה לחזור על עצמו ובררתי מה יכול למנוע הצטברות שכזו . הבנתי שלסירפד יש יכולת למנוע הצטברות נוזלים ומאז הניתוח שתיתי הרבה תה סרפד , אבל לא רק שזה לא עזר יש לי הרגשה שזה עשה את ההפך! יש לי הצטברות נוזלים רצינית ובולטת עד מתחת לבית השחי ואף מעבר וזה מאד מלחיץ אותי . נכנסתי קצת לאתרי אינטרנט ולתדהמתי מצאתי מקור שאומר שאחד מתופעות נטילת סירפד הוא דווקא אצירת נוזלים בגוף! איך זה יתכן שבמקורות שונים כתוב דברים שונים? הפסקתי בכל מקרה עם התה הזה , יש עצה אחרת איך מזרזים את ניקוז הנוזלים הללו? אני מאד לחוצה , בתודה...

10/07/2009 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הסרפד הוא צמח משתן. הוא מוציא נוזלים מהגוף, אך גם מינרלים. בשימוש מופרז הוא עלול לדלדל את מאגרי האשלגן ובכך לגרום לאצירת נוזלים. (האשלגן אחראי, בין השאר, על ויסות משק המים בגוף). העצה שלי היא להימנע מחומרים הגורמים לעצירת נוזלים בגוף כמו מלח ולהוסיף לתזונה מזונות עשירים באשלגן כמו: ירקות ירוקים, עלי פטרוזיליה, אבטיח, בננה, תירס וכד'. אחרי שמסדרים את התזונה אפשר להשתמש גם בסרפד. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמל על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר בהצלחה צביקה קורן

10/07/2009 | 18:30 | מאת: אני

09/07/2009 | 21:37 | מאת: יגאל

שלום רב מה יכול לעזור לסייע ולהשפיע לטובה מבחינת שיער בריא בתזונה טובה בראיה נכונה וטבעית. האם ישנו איזה מאכל שניתן להצביע עליו בתור תורם לעניין זה או שמה אין דבר כזה?? בתודה!!

10/07/2009 | 16:18 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, בריאות השיער מושפעת מתזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת. אני לא מכיר מזון זה או אחר המהווה "תרופה" או ערובה לשיער בריא. כמובן שלתורשה יש משקל רב בהצלחה צביקה קורן

חפשו עליהם בגוגל ותבינו מדוע.

25/08/2009 | 12:38 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאת

למתחזה שלום עלך להיזהר מקנאה = סרטן ורשעות = איידס לך להיבדק מהר תודה ושנה טובה ובריאות לך מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

09/07/2009 | 14:35 | מאת: אילנית

שלום שמעתי לאחרונה שרצוי לקחת כף שמן זית על קיבה ריקה כל יום, האם זה נכון? רציתי רק להוסיף שאני במשקל תקין אך שומרת את דיאטת הנקודות משומרי משקל, בברכה אילנית

10/07/2009 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, רצוי לשלב שמן זית בתפריט היומי לא חייבים לקחת בבוקר על קיבה ריקה. יש הגורסים שלקיחת שמן זית עם לימון בבוקר מסייעת ל"ניקוי הכבד". בהצלחה צביקה קורן

אני אוכלת בכל ארוחה לפחות שלוש ירקות ובין ארוחות חותכת ואוכלת כ"נישנוש". האם גם בעניין הירקות חשוב להיזהר ואף האם ירקות יכולים לגרום להשמנה?

מצטרף לשאלה.

מצטרף לשאלה.

23/02/2012 | 16:46 | מאת: דליה

תזונה בריאה ומבריא היא תזונה מאוזנת המורכבת מי ירקות 25% מומלץ על טריים בלבד. פירות 25% העונה בלבד מומלץ על טריים בלבד. חלבונים 25% ופחמימות, 25% ירקות ניתן לאכול 25% בכמות של כ-20 גרם לקילוגרם משקל גוף הרצוי (ולא המצוי!) ביממה. מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי 09-8846105/6

08/07/2009 | 21:26 | מאת: מוריה

לאיזה קבוצת מזון שייכת השעויית הירוקה והאם ניתן לאוכלה עם פחמימה(פתיתים,אורז) או עם חלבון?

09/07/2009 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

מוריה שלום שעועית ירוקה שייכת לקטניות ויחד עם אורז מלא היא בעצם נותנת חלבון מלא. המכיל את כל חומצות אמינו החיוניות לאדם. מומלץ מאוד לאכל מזון זה עם דגנים כמו אורז בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

כמה שעות יש לחכות לאחר שאוכלים פחמימה עד לארוחה הבאה שאני מעוניינת לאכול בה חלבון וכמה זמן יש לחכות במקרה שאוכלים חלבון ובארוחה הבאה רוצים לאכול פחמימה?

מוריה שלום לגבי שני המצבים בסביבות שעתיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/07/2009 | 18:48 | מאת: יפעת

מצאתי אתר באינטרנט שכתוב שם 3 טיפים למניעת עצירות, האם אפשר להסתמך על זה? האם שיבולת שועל אכן טובת נגד עצירות? הנה האתר: http://www.articles.co.il/article/42870/3%20%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA%20%D7%A2%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA תודה

09/07/2009 | 08:21 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום אכן שיבולת שועל מצויינת לעצירות . יש להשרות את השבולת שועל במים רותחים , לשתותו לאחר ההתקררות את המים ולאכל את השיבולת שועל. ניתן לשים שיבולת שועל במרק, או ביוגורט. לגבי האתר לא הצלחתי להכנס לכתובת שרשמת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/07/2009 | 18:13 | מאת: יפעת

שלום אני צריכה מתכונים נגד עצירות לאמי בת 55. תודה רבה

09/07/2009 | 08:26 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום להלן מס' אפשרויות. 1. קחי שזיפים יבשים, שפכי עליהם מיים רותחים וכסי את הקערית בצלחת. כאשר במים מתקררים יש לשתות את המים ולאכל את השזיפים. טעים ועוזר מאוד לעצירות. 2. כאשר את מכינה מרק ירקות הוסיפי שתי כפות שיבולת שועל. (שימי במרק הרבה ירקות ירוקים סלרי, פטרוזליה, כרשה, קישוא. וירקות כתומים בטטה, דלעת ). 3. סלט גדול של ירקות עם כף שמןזיית מכבישה קרה , ולימון סחוט, והרבה אגוזים וגרעינים לא קלויים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2009 | 17:03 | מאת: מייק

היי, אני בן 25 ויש לי אקנה בדרגה קלה. הרופא אמר לי משהו על בעיה בבלוטות שומן בעור. הוא נתן לי משחות לחודשיים ואני אמור במשך החודשיים האלה לא לאכול דברים שיש בהם שומן. איזה בדיוק דברים כדאי לי לאכול ולהתמקד בהם? האם לדעתך מולטי ויטמינים ותוספי תזונה למינהם עוזרים? תודה.

08/07/2009 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

מייק שלום, כדאי להימנע ממזון "זבל" (מטוגן, סוכרים פשוטים, שוקולד, "חמוצים" פיצוחם מלוחים, ממתיקים מלאכותיים). כדאי לצרוך פירות וירקות חיים ומבושלים, דגנים מלאים וקטניות. מיץ ירקות ירוק עשוי להועיל (מלפפון, קישוא, גבעול סלרי ופטרוזיליה). אפשר לשקול לקחת לתקופה מוגבלת אבץ פיקולינאט. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. להמשיך במעקב אצל רופא עור. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2009 | 14:15 | מאת: ליה

כל הזמן מטיפים בתזונה הטבעית על הפרדה בין פחמימות וחלבונים. אני צמחונית (לא כולל ביצים וחלב-עזים) ולא מעוניינת להעמיס שניצל עם קוסקוס או סטייק עם פירה, אבל אני כן רוצה לאכול קינואה עם עדשים, או אורז מלא עם אפונה, או יוגורט-עיזים עם שיבולת שועל... ולפי "הפרדת חלבונים ופחמימות" כל הצירופים האלה, במיוחד צירופי הקטניות, לא מומלצים!! האם זה הגיוני? לא לאכול קטניות עם דגנים מלאים? לא לערבב יוגורט עם דגן? לא לערבב תירס עם אפונה?...

08/07/2009 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, הנושא שנוי במחלוקת. לדעתי כדאי להשתמש בהפרדת מזונות טובה כשיש בעיה בריאותית, או בתהליכי הרזייה. צירוף של דגנים וקטניות (לדוגמה: מג'דרה) הוא מבורך ומומלץ בעיני. זה מספק חלבון מלא, משביע ומזין. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

בוקר טוב כבר שנה הציפורניים שלי התחילו להישבר בקלות למרות שאני מקפידה ללבוש כפפות בכל פעולה של ניקיון, אין עליהם פסים לבנים. אמרו שצריך לקחת אבץ על איזה תוסף אתה ממליץ ומאיזה חברה? תודה רבה

08/07/2009 | 07:21 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי שמכניסים תיקונים בתזונה. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמסגרת זאת תקבלי גם תוספים, אם יהיה צורך. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2009 | 02:19 | מאת: יוסי

האם שניצלים ונקניקיות טבעול זה דבר בריא לגוף או לא ?? והאם אכילת ארוחה בשרית יום יום לילדים בריאה ? .. תודה

08/07/2009 | 07:24 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, בגישת התזונה הטבעית התשובה לשתי השאלות שלך היא שלילית. מוצרי מזון מחלבון צמחי מעובד עשירים במלח ורובם מטוגנים. גם אכילה יומית של בשר לא מומלצת לילדים ולמבוגרים. עם זאת חשוב לקבל יעוץ מקצועי בתזונה טבעית כדי שלא להגיע לחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2009 | 01:47 | מאת: יפעת

אמי בת 55. בדרך כלל היא סובלת מעצירות. לאחרונה יש לה נפיחות בבטן העליונה (מתחת לחזה), זה פעם ראשונה שזה קורה לה, היא מרגישה מן מחנק ומכביד עליה. היא יודעת שזה לא מאוכל. גם כשהיא אוכלת משהו קטן ביותר היא מרגישה שהיא כאילו אכלה טונות של אוכל. מה זה יכול להיות? תודה מראש.

07/07/2009 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום רב נפיחות בבטן עליונה יכולה להגרם ממס' גורמים אחד מהם הוא עיכול לא יעיל של המזון בקיבה כתוצאה מחוסר חומציות או ירידה בכמות אנזימי העיכול. . גורם נוסף יכול להיות בקע סרעפתי. חשוב מאוד שתלכי לרופא משפחה לבדיקות ולא תסתפקי רק בעצות שלנו כאן בפורום. בברכה ויום טוב בהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2009 | 13:29 | מאת: טל

אני אם ל 6 בת 33,לעיתים חשה בעייפות באמצע היום,האם המשקאות האנרגטיים יכולים לתת פיתרון זמני לעייפות,ולנסוך בי מרץ להמשך היום?

07/07/2009 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום משקאות אנרגתים מכילים בתוכם כמות רבה של קפאין. שתייה מוגברת של קפאין תגביר בסופו של דבר את העייפות. יש מקום שתבדקי למה בחורה בגילך מרגישה עייפה. ייתכן שהתזונה שלך לא מכילה מרכיבים חיוניים לגוף. הייתי מיעצת לך ללכת לדיאטנית שתבדוק אתך מדוע את עייפה באמצע היום ותמליץ לך על תזונה מתאימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2009 | 21:48 | מאת: טל

תודה על התשובה אני יודעת למה אני עייפה יש לי המוגלובין 10.8 בד"כ,ואני אמורה לקחת ברזל באופן קבוע.(מה שאני לא עושה) לגבי המשקה,רציתי לשתות נגיד פעם ביום,ככה להתרענן,ולקבל כוחות מחודשים השאלה אם זה מזיק?

05/07/2009 | 17:07 | מאת: רחל פ

הצלחתי להוריד את רמת הסוכר מ - 131 ל - 121 ללא תרופות ע"י תזונה, דיאטנית, אבל הרופאה שלי רוצה שאקח בכל זאת חצי כדור ואשתמש במכשירי בדיקה. הייתי רוצה לקבל דעה / ות, עזרה האם להמשיך בדרך שלי או בכל זאת בדעה של הרופאה קבלת תרופה. תודה ותשובתכם מהירה בבקשה

05/07/2009 | 21:02 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, רמת הסוכר שלך עדיין גבוהה ומסכנת את בריאותך. אם את לא מצליחה לייצב את רמת הסוכר (בדרך לא תרופתית) לערכים שמתחת ל 100, כדאי לשמוע לעצת הרופאה שלך. בהצלחה צביקה קורן

05/07/2009 | 12:06 | מאת: אני

בכל פעם שאני אוכלת בצל או משהו עם בצל יש לשתן שלי ריח חזק של בצל. מה זה אומר? חוץ מזה גם לצואה שלי יש תמיד צבע של הדברים שאכלתי. אם לדוגמא אכלתי גזר בבוקר, אח"כ פופקורן ובצהריים כרוב הצואה שלי תצא בצבע של המאכלים הללו לפי סדר (כתום, עם חתיכות פופקורן ובסוף סגול כהה או ירוק בהיר- תלוי בצבע הכרוב). זה אמור להיות? תודה

05/07/2009 | 20:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, התופעה אינה חריגה. מציע לך להקפיד ללעוס היטב את המזון. בהצלחה צביקה

05/07/2009 | 10:43 | מאת: טוביה י

שלום רב , ברצוני לדעת אם יין טוב להורדת רמת הסוכר בדם, הכמות 1/4 כוס ,או 1/2 כוס בערב, אשמח לתשובתך.

05/07/2009 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

טוביה שלום, ישנם כמה מחקרים התומכים בטענה הזאת (מדובר ביין אדום, יבש). אני לא ממליץ לצרוך יין כ"תרופה" לבעיה זאת או אחרת. טיפול במחלות ובתופעות שונות ושמירת הבריאות צריכים לבוא מצריכת מזון טבעי ושמירה על אורח חיים בריא. בהצלחה צביקה קורן

03/07/2009 | 18:39 | מאת: אילנית

שלום תודה רבה על התשובה , רציתי רק לשאול מדוע עדיף להגביל את תבלין הכורכום לכפית שטוחה ביום? האם ללא הגבלה זה מזיק? בתודה ובברכה אילנית

04/07/2009 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, לתבלינים יש השפעה חזקה מאד על הגוף גם בכמות קטנה ולכן "כל המוסיף גורע". בהצלחה צביקה

03/07/2009 | 00:39 | מאת: איתי

שלום רב בחור בן 35 בריא ופעיל בדר"כ.. אבל מיזה קרוב לשבועיים מרגיש בטן נפוחה, כך שאתמול בערב כבר הרגשתי שאני חייב לפנות למישהו שמבין. (היציאות די סטנדרתיות). מה ניתן להציע לי לאכול או לשתות או אולי לעשות באופן טבעי ובריא כדי להקל על עניין מטריד זה. אובד עצות. תודה מראש איתי.

04/07/2009 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, למצב שתיארת יכולות להיות סיבות רבות ולכן חשוב לברר ולאתר את הסיבה. יתכן והתחלת לפתח אלרגיה למוצרי חלב או לחיטה (אי סבילות ללקטוז ואלרגיה לגלוטן - החלבון שבחיטה), או לסוג מזון אחר. ייתכן ופטריית הקנדידה במעיים שלך התחילה לשגשג. אולי אתה אוכל מהר ולא לועס מספיק. אולי ישנה בעיה רפואית אחרת במעיים. מציע לך לפנות לרופא המשפחה או לרופא מומחה (גסטרואנטרולוג) ובמקביל לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכולל תשאול מקיף על התזונה ואורח החיים והדרכה בהכנסת תיקונים בתזונה ובצורת האכילה. בהצלחה צביקה קורן

01/07/2009 | 14:19 | מאת: ויקי

לצביקה שלום רב! קראתי הרבה על צום שמבוסס על מים (פעם אפילו קיימתי צום שכזה למשך מספר ימים)חייבת להודות שהצום הרשים אותי ואני מאמינה בטיפול באמצעות צום מאוד. הבנתי שאתה מקיים צום על בסיס מיצים רציתי לדעת מה האפקטיביות של צום שכזה לעומת צום על מים..ברור לי שהוא גם מנקה את הגוף אך לא ברמה של צום על מים,האם אני צודקת? אודה אם תפרט. בתודה מראש, ויקי

02/07/2009 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, אכן צום על מים הוא אמצעי ריפוי וניקוי רב עוצה. עם זאת לא ברור לי מדוע ברור לך שצום מיצים "הוא גם מנקה את הגוף אך לא ברמה של צום על מים". צום על מים לא מתאים לכל אחד. למעשה רוב האנשים שזקוקים לניקוי בצום (חולים במחלות כרוניות, תשושים) יתקשולבצע צום על מים. אנשים בריאים ללא חוסרים תזונתיים יכולים לבצע צום על מים. צום המיצים (המבוסס על ירקות ופירות אורגניים) מספק לגוף את כל רכיבי התזונה הדרושים, מבלי להעמיס על מערכות הניקוי והפינוי (כבד, כליות, מעיים וכד'). כך מתאפשר ניקוי יעיל ללא חשש מחוסרים תזונתיים, "משבר ניקוי", חולשה ותופעות לוואי אחרות. אני אישית לא הצלחתי לצום על מים יותר משלושה ימים. לפעמים "כל המוסיף (מחמיר) גורע" באתר שלי תוכלי למצוא מאמר גדול על יתרונות הצום על מים (צום רפואי) ועל יתרונות צום המיצים. בכל מקרה, אני לא ממליץ לבצע צום מים או צום מיצים ללא הדרכה, השגחה וליווי של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה קורן

03/05/2012 | 14:41 | מאת: Benny

תודה רבה על התשובה. זה באמת נושא חשוב וטוב שהבהרת שצום מים אינו מתאים לכולם ובכל מצב. אשמח לפרסםם את תוגבתך בבלוג שלי http://premestrela.co.il

01/07/2009 | 01:53 | מאת: אילנית

שלום תודה רבה על התשובה, אך משום מה על שאלתי השניה לא נעניתי והיא האם אפשר לבשל עדשים אדומות וירוקות ביחד? או חייבים לחוד? בברכה אילנית

01/07/2009 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, חיובי, אפשר לבשל עדים אדומים עם ירוקים. כדאי להשרות במים 8 שעות לפני הבישול בהצלחה צביקה קורן

30/06/2009 | 21:19 | מאת: בתאל

כמה קלוריות יש בשקדים ירוקים..? הבנתי שיש לזה ממש מעט מהשקדים הקלויים..? אז כמה יש בירוקים ומה ההבדל? -אני בת 15 משקל 56 גובה 1.64 , משקל תקין?? תודה רבה מראאש.!

01/07/2009 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

בתאל שלום, בשקדים יבשים יש כ 550 קלוריות במאה גרם. לא מצאתי במקורות שלי כמה יש בירוקים, אבל אני מעריך שיש בהם 150-200 קלוריות משקלך תקין

29/06/2009 | 22:06 | מאת: אילנית

שלום רב קודם לכול תודה רבה על התשובה, שאלתי היא האם אפשר להשתמש בכורכום כמו בתבלין רגיל כלומר לפזר על ירקות מבושלים? או חיבים רק בתוך הבישול ולא בחימום? שאלתי השניה היא האם אפשר לבשל ביחד עדשים ירוקות ואדומות? כלומר זמן בישולם הוא אחיד? בתודה ובברכה אילנית

29/06/2009 | 15:12 | מאת: ליאת

שלום וברכה לטובה וצביקה! כחלק מהמעבר לתזונה טבית, החלטתי להכין בעצמי את המלפפונים החמוצים. שמתי חומץ תפוחים טבעי מעט מלח ותבלינים. כעבור ארבעה ימים פתחתי את הצנצנת וגילתי משהו שגדל על אחד המלפפונים(אולי על יותר ולא רואים..) עובש לבן. האם המלפפונים ראויים לאכילה??? בתודה מראש!

29/06/2009 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, לדעתי ה"חמוצים" התקלקלו. אולי לא שמת מספיק מלח. ממליץ לזרוק ולנסות לעשות שוב לפי מרשם בדוק. בהצלחה צביקה

29/06/2009 | 14:12 | מאת: שרלי

שלום רב מה שלומך רציתי לשאול כמה שאלות אנא ענה לכולם 1. שקונים עוגות ועוגיות וגלידות מהו היחס מספרית בין מה למה התקין שטוב אם נאכל מהעוגה גלידה של השומן הרווי וכולסטרול .???2. מה איזה איזה ערך להקפיד יותר שקונים את המוצרים שלא יהיה גבוה?? 3.ומה חשוב להיסתכל ברשימת רכיבים שנחשב למסוכן שגורם להסתיידות עורקים מהם המעל איזה ערכים נחשב לגבוה ומה תקין .?? 4. ובאילו מוצרים יש ערכים כול כך גבוהים ומה כן כדי לאוכל כדי למנוע הווצרות עורקים .?? 5. האם שאוכלים פעם ב.. שומן מוקשה זה עלול לסתום את העורקים עד כדי כך שגורם לשכבה מעל שכבה כמו רובד או ששומן מתפנה מהגוף עם הזמן אם לא אוכלים מהשומן המוקשה?? 6.ומה הכוונה שכתוב בערכים 0.5 פחות שומן טרנס זה נחשב למסוכן.??? 7.אילו מאכלים נוספים גורמים להווצרות עורקים.? או שיש מאכלים שמשחררים את עודפי השומן מהעורקים??? 8. כמה מבחינת כמות אפשר לאוכל ביום עוגות עוגיות ודברים נוספים מזיקים למשל עוגיות עם שומן נוקשה כמה 3 עוגיות מותר???? בערך וכך האלה לגבי השאר ??? 9. כיצד ניתן לשמור במצב שיש כבר לבנאדם חולה אכסמיה לבבית לשמור על ערכי סוכר ??? ושומנים בדם ?? .10 וכיצד ניתן לשמור על המצב לללא הידרדרות יש דרך לשמור מה לאוכל מה לא ??? ובכלל אפשר לשמור על המצב ללא הידרדרות ??? תודה על תשומת הלב מקרב הלב

29/06/2009 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

שרלי שלום, 1. הגעת לפורום תזונה טבעית - אנחנו שוללים שימוש בעוגות, עוגיות וגלידות, הגורמים להסתיידות עורקים, השמנה ומחלות שונות. 2. כדאי שלא יהיה סוכר, שומנים מוקשים (מרגרינה), צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים. 3.ראי מספר 2. 4. ראי מספר 1. 5. לא 6.כדאי להימנע משומן טראנס שזה שומן מוקשה כמו מרגרינה. 7. חלבון מהחי, גורם לבעיה שציינת. פירות וירקות, שקדים ואגוזים פותחים סתימות. 8. ראי תשובה 1. 9 - 10 - כדאי לפנות ליעוץ אישי ורציני בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

28/06/2009 | 01:59 | מאת: אילנית

שלום החלטתי לקנות אורז מלא וקראתי באינטרנט ורק הסתבכתי, האם אורז עגול מלא אורגני של הרדוף הוא אותו הדבר כמו אורז חום מלא? ואם לא מה ההבדלים? המון המון תודה אילנית

28/06/2009 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

אילנית שלום אורז חום מלא, אורז עגול מלא, אורז בסמטי מלא ,כולם זנים שונים של אורז . המשותף להם שהם עם הקליפה,בניגוד לאורז לבן שהקליפה והנבט מוסרים ממנו. לכן הם מכילים ויטמינים ומינרלים ובריאים יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2009 | 02:58 | מאת: ויי

שלום רב אני התחלתי לקחת יובסלקס כחלק מהורדת משקל ושמתי לב שאיך שהתחלתי לקחת את זה המחזור שלי נפסק וכבר כ3 חודשים לא קיבלתי ווסת רציתי לדעת האם זה קשור וזה תופעת לוואי של המוצר ואיך אפשר להיגמל מיובסלקס אני לוקחת אותו שלושה פעמים בשבוע כבר 3 חודשים ולאחר שאני לוקחת אותו אני מרגישה תמיד רעבה האם זה גם קשור גם למוצר תודה

27/06/2009 | 08:44 | מאת: טובה בר-שאן

ויי שלום יובסלקס מיועד לעצירות ולא להורדה במשקל. לדעתי הפסקת המחזור שלך נגרמת אולי מתזונה שאינה מכילה את המרכיבים החיוניים שהגוף לא יכול בלעדיהם. לדעתי את חייבת לפנות לדיאטנית קלינית טבעית שתשב אתך ותתאים לך תזונה נכונה. בטח ובטח זה לא נכון להשתמש בטיפות אילה להורדה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2009 | 01:04 | מאת: ורד

רציתי לשאול איזה דברים טוב לאכול כשיש לי הליקובקטר.ואם אני תמיד יהיה בסיכון שזה יתפרץ שוב?

27/06/2009 | 08:37 | מאת: טובה בר-שאן

ורד שלום כן יש סיכוי שההליקובקטר יתפרץ לך שוב. א. חשוב מאוד לקחת חיידקים טובים שדוחקים את ההליקובקטר. ב. לשתות מיץ חמוציות שלפי המחקרים לא מאפשרים את השתרשות החיידק בדופן המעי. ג. לשתות הרבה מיץ כרוב המשקם את רירית המעי. להמנע מסוכרים , וממזונות מטוגנים ומלוחים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2009 | 18:04 | מאת: ורד

תודה רבה רבה

27/06/2009 | 22:04 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), מעבר לתזונה טבעית-צמחונית הוא דרך מעולה להעלמת החיידק.

26/06/2009 | 01:22 | מאת: אנורקסית מחלימה

שלום, אני מחפשת דרכים לדחוף כמה שיותר קלוריות בריאות לתפריט כדי לעלות במשקל בהדרגה. גיליתי שלערבב יוגורט עם דבש וטחינה גולמית משומשום מלא זה טעים ומוצלח. אבל יוגורט מחלב פרה לא רעיון טוב, כי חלב פרה זה רע לי. רציתי לדעת, על מה הייתם הכי ממליצים - יוגורט עיזים, כבשים, בופאלו או בכלל סויה??

26/06/2009 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

אנורקסית מחלימה שלום יתכן ולא מתאים לך דברי חלב .נסי יוגורט סויה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2009 | 23:30 | מאת: שמחה

אני סובל מאי ספיקת כליות ולחץ דם גבוה מה הפתרון בשבילי?

25/06/2009 | 05:52 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, לא ניתן לתת מענה לבעייתך במסגרת הפורום. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך, או לתזונאית קלינית המתמחה במחלות כליות. בהצלחה צביקה

24/06/2009 | 17:18 | מאת: איציק

אני בן 40 עקב ירידה בזיכרון, התחלתי לאחרונה לקחת אומגה 3 נוזלי בריכוז גבוה ,כפית ביום עם האוכל, שמתי לב שחלו שינויים אחרים כגון עירנות ,ושינוי בשעון הביולוגי ,זאת אומרת, אני נרדם יותר מוקדם בלילה,ומתעורר יותר מוקדם בבוקר,כמו כן אני מרגיש יותר רגוע, האם אלו שינויים שאמורים היו לקרות ? ואגב האם עוד מישהו, חש דברים דומים לאחר לקיחת אומגה 3 אשמח לשמוע

24/06/2009 | 14:34 | מאת: ...

היי אני צריכה לעלות במשקל כ-5 ק"ג כמובן שאני עושה את זה בהדרגתיות עם מעקב וכו' התזונאי שפניתי אליו נתן לי כחלק מהתפריט היומי לצרוך ארטיקים כדי לעלות את מספר הקלוריות שנכנסות לגוף במהלך היום וכך להגדיל כמובן עם עוד מזון אחר את סך הקלוריות שיהיה גבוה כדי שאוכל לעלות במשקל-לשאלתי-האם זה נכון והגיוני להוסיף כל כמה ימים גלידה לתפריט? זה מקובל? מה דעתך? ואיזה עוד המלצות של מזון תוכל לתת לי כדי שאוכל להכניס יותר קלוריות לגוף וכך לעלות במשקל? (אני ספורטאית מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע) 2) ההמלצה הנוספת היא לאכול מוצרי חלב לעבור מ-0% שהייתי רגילה קודם ביוגורטים ו3% בגבינות לעבור ל-3% ביוגורט ו-5% בגבינות כדי לעלות גם באחוזי השומן שירדו מאוד בקשר לגבינה צהובה הבנתי שאני צריכה לאכול את הרגילה של ה-22 או 28% האם העברה של אחוזי שומן מהמצב שהייתי למצב הזה לא ייפגע בי בצורה משמעותית? מה דעתך? תודה מראש,מחכה לתשובות

25/06/2009 | 05:50 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי שימוש בגלידה ובממתקים אחרים להשמנה היא עצה גרועה מאד מבחינה בריאותית. גם גבינות שמנות זה פתרון לא טוב בעיני. כדי לעלות במשקל כדאי להשתמש במוצרים טבעיים עתירי קלוריות, ויטמינים ומינרלים כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה מאה, לחם מלא, קניות ופחמימות מלאות. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

23/06/2009 | 09:44 | מאת: ליאורה

ד.נ. מה ומדוע בריא יותר, לצורך המתקת קפה - ממתיק (שהוא אומנם מלאכותי, אך יש בו מעט מאוד קלוריות) או סילאן (שהוא אומנם טבעי, אל יש בו הרבה קלוריות)? תודה. ליאורה

25/06/2009 | 05:45 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ממתיק מלאכותי לא יכול להיות "בריא". גם קפה לא "בריא". אם חייבים להמתיק, אפשר להשתמש בכפית שטוחה של סילאן, סוכר חום, דבש, סירופ אגבה, או מולסה. בהצלחה צביקה

28/06/2009 | 08:14 | מאת: ליאורה

צביקה שלום, סליחה, ממש לא ירדתי לסוף דעתך. כידוע למי שעוקב אחר הספרות המדעית, בקפה יש נוגדי חמצון, והוא נמצא תורם למניעת סרטן המעי הגס, סרטן כבד, סכרת, אבני כיס המרה, אבנים בכליות, פרקינסון ואלצהיימר. הוא גם נמצא משפר את ספיגת גלוקוז בתאים. כמו כן, לא נמצאו השפעות שליליות בשתיית קפה של עד 3-2 כוסות ליום. אז אם זה לא בריא, איזו שתייה (בעיקר, אך לא רק, חמה) בריאה (וגם טעימה) יותר? ואשר לסוכר, דבש, סילאן וכו', בהיותם עתירי קלוריות, איך הם יכולים להיות בריאים יותר מסוכרלוז, בו אין כמעט קלוריות? ליאורה