פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

22/06/2009 | 16:17 | מאת: יעל

שלום, אני בת 17. הרגלים שלי ממש רזות אבל יש לי בטן נפוחה וזה מדכא אותי שאומרים לי שאני שמנה. יש משהו שאני אוכל לעשות עם זה-משהו ריאלי שילדה בגילי יכולה לעשות ולהתמיד כי זה ממש קשה לי. והאם שתית מים מרובה ביום משפיע על ההרזיה??כי לאחרונה אמרו לי שהרזיתי אך אני לא שמה לב לזה כ"כ. אני שותה כ-3-4 ליטר מים ביום. תודה

23/06/2009 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, שתיית מים יכולה לסייע להרזיה. השאלה את את זקוקה להרזייה. אולי הבטן שלך נפוחה מגזים או מבעיה אחרת. מציע שתפני לאיש מקצוע בתחום התזונה ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

22/06/2009 | 15:22 | מאת: רוני

שלום, לאחרונה גיליתי כי גם בירקות שנחשבים דיאטטים/ נטולי קלוריות ואשר תמיד ממליצים לצרוך אותם ללא הגבלה יש קלוריות (לדוגמא: גזר בינוני: 55 קל'). האם ניתן להשמין מצריכה מופרזת של ירקות ? הקלוריות האלה נאגרות בגוף? ואם לא, כיצד זה יתכן?

23/06/2009 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, ירקות לא משמינים, אם אוכלים אותם במידה ובצורה מגוונת ומאוזנת. לכן, אפשר לאכול (במידה) גם ירקות עמילניים וסוכריים כמו גזר, סלק, תפוח אדמה ובטטה. בהצלחה צביקה

29/06/2011 | 11:43 | מאת: שלי

צביקה שלום! לאיפה בכל זאת נעלמות הקלוריות של הירקות? (תמיד אמרו לי שירקות אפשר לאכול ולאכול פתאם קראתי באיזה מקום שלכל ירק אפילו למלפפון יש קלוריות.) מתבגרת .

22/06/2009 | 09:44 | מאת: שרון

שלום, איזה מלח הוא הכי פחות מזיק? האם מלח אטלנטי יותר בריא או מלח ים או מלח אחר? תודה .

23/06/2009 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, במלח אטלנטי אמורים להיות פחות תוספים כמו כלור (להלבנה) ויוד שלא מתאים לכל אחד. בעיני חשוב מאד להקטין את צריכת הנתרן והמינרל הזה נמצא בכל סוגי המלח. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2009 | 16:15 | מאת: איקו

שלום--הנטורופטית שכנעה את רעיתי לקנות תרכיזי ספירולינה--כי החלבון שבה הוא מלא והרבה--ויש בה הרבה ויטמין B12 .. אבל מכר של ביתי שעוסק בתזונה אומר שהחלבון בה איננו מלא-- הוא חסר מתיונין---ושאין בכלל B12 בספירולינה !!!!!! למי להאמין ? תודה על הבהרת הנושא איקו

21/06/2009 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

איקו שלום, למיטב ידיעתי אין B12 באצת ספירולינה. הויטמין הזה נמצא רק בחלבון שמקורו בבעלי חיים. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2009 | 15:58 | מאת: איקו

שלום--הנטורופטית הורתה לנו להפסיק מתן חלב פרה ומוצרי חלב לילדים--כדי להפסיק נזלת וליחה וכאבי בטן.....אבל זה לא עזר !!!! על ילדי וילדי חברים--זה לא עזר. מה שעזר--היו איבחון האלרגיה וטיפול בחיסונים אצל האלרגולוג. והכל הסתדר. כיום נולד עוד ילד עם אותן בעיות-- ואולי יש לך הצעה שתמנע את הצורך באלרגולוג ? -מה אתה מציע ? להפסיק גם הפעם אכילת דברי חלב וחלב ?? או........ תודה איקו

21/06/2009 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

איקו שלום קשה לי מאוד לעזור לך דרך האינטרנט אבל יש לך נסיון אם ילדך הראשון. אם מה שעזר זה טיפול אצל אלרגולוג אולי אתה צריך לבחון ענין זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2009 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

איקו שלום, ישנם אנשים שאצלם מוצרי חלב מעורררים תגובות אלרגיות וליחה. ישנם אנשים שעודף סוכרים פשוטים (ממתקים) גורמים ליצירת ליחה. ישנם אנשים שאלרגיה למזון זה או אחר, או לחומר מסויים (אבק, ירוקת, צבעי מאכל וכד') יגרמו לאלרגיה. לפעמים הסיבה היא אוכל זבל (ג'אנק) ולפעמים הסיבה היא חיידק במערכת הנשימה.... צריך לבדוק ולנסות לאתר את הסיבה, לא להתייחס לנטרופטית כאלוהים מצד אחד ולא להשמיץ אותה ולזלזל בה מצד שני. אני בטוח שהיא עזרה ועוזרת להרבה אנשים, גם אם במקרה שלך זה לא הצליח. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2009 | 13:45 | מאת: פנינה

בת 31. בדיקות הדם שלי טובות פרט לברזל גבוה טרנספרין גבוה ופריטין נמוך ,ערך 7. כך זה מספר שנים. כשלקחתי כדורי ברזל זה עלה וכשהפסקתי שוב ירד. אני מאוד רזה.מאוד מקפידה לא לאכול סוכר לבןולא לאכול קמח לבן.מה עלי לאכול כדי להעלות את מאגר הברזל שלי ובאיזה כמויות ליום? תודה.

21/06/2009 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום כדי להעלות את כמות מאגרי הברזל שלך את צריכה מצד אחד לאכל מזונות מכילי ברזל כמו עלים ירוקים , קטניות, אגוזים , ביצים ומצד שני לאכל מספיק חלבונים ומזונות מלאים כמו לחם מלא ,אורז מלא המכילים וויטמיני B במיוחד חומצה פולית העוזרת לאגירת הברזל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2009 | 22:31 | מאת: יואב

האם לקיחתה אחת ליום יכולה להועיל או להזיק ?

19/06/2009 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, כף אחת יכולה רק להועיל. אם אין לך בעיית עודף משקל - 2תי כפות יועילו אף יותר. בהצלחה צביקה קורן

או לחילופין להוריד לי את הכולסטרול הרע או שטמונים בשמן זית יתרונות אחרים לגוף ?

17/06/2009 | 19:05 | מאת: אירנה

מישהו יודע איפה בישראל יש אתרי גידול של אצות ים ואצות מים מתוקים.?

30/06/2009 | 09:43 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

באלת בלבד שמועד בבעלות חברות יפניות

17/06/2009 | 14:46 | מאת: תמר

אני אוכלת המון טחינה ושקדיה ביום. 3 כפות שקדיה ו8 + טחינה (חמאת שומשום עם מים, אבל במרקם סמיך). השאלה שלי היא האם זה יכול להזיק מבחינת צבירת שומנים בגוף? אני לא סןבלת מעודף משקל ואני מניקה תינוק בן 10 חודשים.

19/06/2009 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, לדעתי את קצת מגזימה עם כמויות השומנים שאת מכניסה לגופך, אבל אם משקלך תקין ובריאותך תקינה, את יכולה להמשיך עד סיום ההנקה. כדאי מאד לשלב פירות וירקות חיים ומבושלים יחד עם הטחינה. בנוסף, אני ממליץ שתקטיני את השומן מטחינה ושקדיה ותוספי מעט שמן זית המכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאות בכמות קטנה בטחינה וב"שקדיה". בהצלחה צביקה קורן

15/06/2009 | 07:53 | מאת: רוני

שלום אני נמצאת בתהליך פוריות והייתי מעניינת לדעת האם ישנה תזונה טבעית לעיבוי רירית הרחם בתודה מראש על התשובה רוני

15/06/2009 | 13:58 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום צמח הדונג קוואי Dong Quai צמח הנמצא בשימוש במזרח הרחוק זה אלפי שנים וזכה לכינוי "הג'ינסנג של הנשים" בזכות השפעתו המיטיבה והמאזנת על המערכת ההורמונלית הנשית. ברפואה הסינית נחשב מחזק דם ורחם. בנוסף כל המזונות המלאים (כמו אורז מלא, קטניות למיניהם כמו עדשים) המכילים את ויטמיני B החשובים לאנרגיה ולכן גם לחלוקה של תאים, טובים לרירית הרחם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2009 | 18:23 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

תזונה נכונה וטבעית פעילות גופנית מתונה הקטנת רמות ההיתחמצנות בגוף שימוש ביוני סידן חלב הרים הפתרון היעיל והבטוח לבעיות רירית הרחם מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=795

15/06/2009 | 05:42 | מאת: ריקי

שלום. נכדי הולך לגן ילדים ובו התזונה מורכבת מסויה, במקום בשר, יום יום..... שמעתי שלא בריא כל יום סויה לילד קטן, האם נכון? ולמה לא בריא? תודה ריקי

15/06/2009 | 14:02 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום בסויה ישנם חומרים הקרויים בשם פיטואסטרוגנים המתנהגים בגוף כמו הורמוני מין ולכן יש חשש גדול לתיתם לילדים מפחד איך ישפיעו על התפתחות מינית שלהם. היום יש המלצות לא לתת סויה עד גיל שנה. מצד שני מחקרים רבים סותרים את החששות אילה. בסין למשל כל התזונה מבוססת על סויה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2009 | 09:29 | מאת: הילה

אני לא מבינה למה כולם כל כך לחוצים מההורמונים בסויה כשבבשר ,חלב, וביצים יש שפע של הורמונים מזיקים יותר???

05/07/2009 | 18:12 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

מדובר על סוייה מהונדסת שאסורה וגורמת לגידולים את מוזמנת לשמוע מה עושים הסוייה המהונדסת בגוף האדם הסוייה בסין זה לא הסוייה שמגיעה לישראל זהירות מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

15/06/2009 | 01:59 | מאת: יוסי

שלום, רציתי בבקשה לקבל עזרה לגבי כמויות מזון בגרמים: 1. כמה זה חצי בננה? 2. כמה יחידות ארטישוק זה מאה גרם? 3. כמה זה משמש? 4. תפוח? 5.אפרסק? תודה רבה מראש.

15/06/2009 | 14:05 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום שאלתך לא ברורה למשל תפוח זה בערך 200 גרם. כאשר אתה קונה קילו משמש תבדוק כמה משמש יש בקילו. חלק 1000 למס' משמשים ותקבל כמה משמש 1 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר. לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת. מה הבעיה אצלי ומה לעשות? תודה.

ליטל שלום, הורייך צודקים, כנראה... אכילה מהירה, ללא לעיסה יסודית פוגעת ביעילות העיכול. נוצרים גזים שגורמים לנפיחות. בנוסף, יתכן שאת אלרגית לחלק מהרכיבים במזון (לקטוז, גלוטן או משהו אחר). בהצלחה צביקה קורן

14/06/2009 | 14:34 | מאת: אודיה

שלום, בנוגע להרגלים לא בריאים הקשורים בצורות אכילה, רציתי לשאול על מסורת ה"ניגוב" הישראלית. הבן- זוג המהמם שלי רגיל ל"נגב" מקופסאות סלטים שונים. פשוט לבצוע את הפיתה או הלחם ו"לנגב". הערתי לו שהדבר לא בריא. שזה גורם להחמצה,כי הפירורים נשארים בקופסאה והסלט מחמיץ ומתקלקל מהר יותר. הוא לא מסכים איתי. ניסיתי לשכנע אותו להעביר את הסלט לצלחת. ניסיון זה לא צלח במיוחד. הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו. כאילו שיש לי איזה רצון לקחת ממנו את זהותו התרבותית. הייתי שמחה לפתור את הסוגייה אחת ולתמיד:-) תודה,

15/06/2009 | 15:01 | מאת: צביקה קורן

אודיה שלום, אם הסלט "המנוגב" נמצא במקרר ימים ספורים, אני לא רואה בעיה בכך. תני לו להינות... בהצלחה צביקה

18/06/2009 | 18:28 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי

כול הסלטים המוצעים בשווקים הם לא מזון טבעי הם מזון מעובד ו/או מזונות מתים וממתים ובמילים יפות מגביר את רמת היתחצתנות הגוף מזון טבעי הוא מזון שלא עבר את תעשיות המזון מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי בתזונה טבעית ולא מעובדת http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=19643

14/06/2009 | 10:02 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 45 מתאמן בחדר כושר מספר שנים בתקפוה האחרונה החלו לקחת מספר מתאמנים ארג'נין הם טוענים שהכוח שלהם עלה בכושר ובמיטה קראתי שהרבה מתאמנים לוקחים תוסף זה אני מעוניין לנסות האם בתור אחד שסובל ממיגרנות ולוקח סלאו דרלין למניעה מותר לקחת תוסף זה תודה

15/06/2009 | 14:59 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני לא רופא ולכן אני לא מוסמך לענות על האלה, אם כי לי לא ידוע על בעיה כלשהי בנושא זה. אני לא מתלהב מלקיחת חומצות אמינו בודדות בכדורים. כדאי לקבל את כל "הקומפלקס" במזון, כדי שלא יהיה חוסר איזון. בהצלחה צביקה

14/06/2009 | 09:12 | מאת: ספורטאי

אני בן 34, ספורטאי רץ למרחקים ארוכים. בשנתיים האחרונות פיתחתי רגישות למוצרי חלב- בעיק חלב ושוקו הגורמים לשלשולים דקות עד עשרות דקות מזמן שתיית החלב. שאלתי כפולה: 1. מדוע רק כעת זה קורה ולא בעברי? 2. האם המצב אבוד או שיש דרך להמשיך לשתות חלב מבלי לסבול?

14/06/2009 | 22:27 | מאת: איתמר

שלום, לא ברור לי למה הרגישות שלך לחלב התפתחה דווקא בשנתיים האחרונות. בכל מקרה, כנראה שיכולת הגוף שלך לעכל חלב נפגעה. אצל כ-1% מהאנשים יורדת במהלך החיים רמת הלקטאז (האנזים שמעכל את הלקטוז, הסוכר שבחלב) למצב של חוסר יכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז. זאת כתוצאה ממחסור באנזים המפרק, שמוביל לתופעה המכונה "אי-סבילות ללקטוז" - בעיית עיכול מוכרת. צריכה של לקטוז עודף בעת חיסרון בלקטאז גורמת בדרך כלל לגזים, נפיחו?ת, כאבי בטן, בחילות ושלשולים. חלק מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסוגלים בכל זאת לצרוך לקטוז, אבל בכמויות קטנות ומדודות. לפיכך, קרוב לוודאי שאין מניעה שתצרוך חלב ומוצרי חלב. ייתכן מאוד שתוכל ליהנות מחלב דל או נטול לקטוז או לחילופין מיוגורט, קוטג' וגבינות קשות, שמכילים באופן טבעי כמויות קטנות של לקטוז. בכל מקרה, כדאי לך לבקש הפנייה מרופא המשפחה שלך לבדיקות מעבדה רלוונטיות. בהצלחה ורק בריאות!

15/06/2009 | 09:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מסכים עם התשובה של איתמר. בנוסף, אני מציע לך להפסיק למשך שלושה שבועות צריכה של כל מוצרי החלב ובהדרגה לחזור ליוגורט עיזים וגבינות עד 5% שומן. אם התופעה תחזור - תצטרך לוותר על מוצרי חלב או לסבול את אי הנוחות הכרוכה בכך. על שוקו אפשר לוותר בכל מקרה - הוא גורם לבריחת סידן. בהצלחה צביקה

14/06/2009 | 08:24 | מאת: נטע נטע

שלום לכם, אני שמחה ומודה לכם שאפשר להתייעץ כאן. בחודשים האחרונים עשיתי מהפך די משמעותי באכילה שלי והתחלתי לאכול מוצרי מזון שמורכבים רובם ככולם מפירות, ירקות, חלבונים (דגים, יוגורט עיזים, ביצים) ופחמימות מלאות ודגנים מלאים. נמנעת (כמובן ככל הניתן) מממוצרי מזון תעשיתיים\מלאי סוכרים. באופן כללי אני אוכלת 2-3 מנות פרי בבוקר עד 12 (לאחרונה הוספתי יוגורט) בין 12 ל2 אוכלת סלט ירקות עשיר בתוספת של מנת לחם מלא\חלבון וא.ערב (מוקדמת) מכילה ירקות מבושלים או משהו דומה עם דגנים מלאים. בין לבין אני אוכלת לעיתים 2-3 תמרים מיובשים וקצת אגוזים (לא מגזימה איתם) בנוסף, אני הולכת כל בוקר 30 דקות ברגל, ופעמיים בשבוע בחדר כושר עם פעילות ארובית של 50 דקות בערך, ותרגילי עיצוב... (לצערי זהו המקסימום שסדר היום שלי מאפשר) ישנה 7-8 שעות בלילה. בסה"כ אני שמחה באורח חיים שלי, הוא נראה לי נכון. הדבר היחיד שמבאס אותי בכל הסיפור הוא שאני לא יורדת כמעט בכלל במשקל, או לפחות ממש לא מרגישה את זה, בגוף ובבגדים. מכל הספרים שקראתי לאחרונה נראה שהמטבוליזם שלי אמור להשתפר ולעזור לי, ובאופן מפליא זה אינו כך. האם אני טועה במשהו? האם יש הדרכה נכונה יותר? מה יכול לעזור לי? אשמח לתשובה, אני חשה תסכול רב מכך, ולא יודעת לאן לפנות. תודה! נטע

15/06/2009 | 09:07 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, מהתיאור שלך עולה שאת באמת מנהלת אורח חיים נכון ומאוזן. עם זאת "בשורה התחתונה" את כנראה מכניסה יותר קלוריות ממשה שאת מוציאה. נסי לעהלות את משך ההליכה לשעה ותבדקי, אם את יכולה להוריד בכמות הפחמימות והשומנים. לא כתבת בת כמה את ומה משקלך / גובהך וזה חשוב. מציע שתשקלי פניה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

11/06/2009 | 17:45 | מאת: רות

רציתי לשאול מה ההבדל בין תזונה טבעית לתזונה קלינית?

12/06/2009 | 09:43 | מאת: טובה בר-שאן

רות שלום תזונה טבעית היא חלק מהתזונה הקלינית . תזונה קלינית היא תזונה שמטרתה לרפא מחלות (הרמבם מגדולי הרופאים אמר יהיו מזונותך תרופותיך). את הריפוי עושים בעזרת התזונה הטבעית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2009 | 14:02 | מאת: שאול

בגלל הנ"ל אני לוקח אומפרדקס שבדרך כלל מבטל התסמינים,לאחרונה לא כל כך,בתזונה אני מודע להמלצות ומשתדל לאכול לפיהן, לאחרונה כבר מספר פעמים שאני מתרשם שארועים של צרבת ואי נוחות שנמשכו כ6 שעות לאחר ארוחה של סלאט ירוק גדול חי עם טופו,לא היו מתרחשים אם הייתי אוכל פחות חי ויותר מבושל ,מה דעתך

11/06/2009 | 17:00 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום א. ברפלוקס מאוד חשוב לאכל ארוחות קטנות . ב. התחושה שלי שלו אבל הדרך הטובה ביותר היא לנסות תנסה להקפיץ את הסלט. ג. יתכן שלא מתאים לך לאכל טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2009 | 13:45 | מאת: yulli1

שלום רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שחלב נאקות עזר לו לאיזושהי מחלה? אני מתעניינת בעיקר בדלקות מפרקים על רקע חיסוני. תודה

10/06/2009 | 17:19 | מאת: רותם

שלום יולי. יש לי שאלה אלייך. בטבע, ראית פעם לדןגמא גור של זברה שיונק מג'ירפה? או לביאה? ... וכדומה.. השקפת העולם שלי לגבי בריאות- חלב פרה מיועד לעגל. וחלב עזים מיועד לגדי. למה?- כשהפרה וכל יונק אחר, מייצרת חלב היא מייצרת גם הורמוני גדילה (וזה לא כולל ההורמומנים המלאכותים שהיא מקבל מיד אדם כדי שתייצר כמויות אדירות של חלב בשנה !!!!! 500,000 ליטר בשנה!!! פרה אחת!!!!!!) כדי שהעגל יגדל כמה שיותר היא מייצרת את ההורמונים אלה. רוצה שהדקלת פרקים תפסיק לך??? תפסיקי לצרוך מוצרי חלב, והדלקת תעבור לך פלאים! מאז שאני הפסקתי לצרוך מוצרי חלב, בעיות בגוף עברו לי פלאים!!!! בהצלחה!

20/08/2012 | 01:17 | מאת: פרוביץ

כדאי שהכותבת תדע מה היא שחה - פרה משובחת מייצרת 37 ליטר חלב ביום דהיינו כ- 13000 ליטר בשנה שהם 2.6 אחוז !!!! ממה שנקבת בפסטר.

09/02/2014 | 14:38 | מאת: יאיר

אל משקל חלב פרה לפרה אז גם בשר פרה למי? וצמחים למי? אנחנו תהליך גנטי אובולציוני ארוך שלומד ומשתנה ואין צורך לעסוק בהגדרות מוחלטות אחרת גם פנצילין שהוא עובש על עץ אז מי צריך להשתמש בו והרי ידוע מהאנטיביוטיקה הצילה ומצילה מיליוני בני-אדם...אז בבקשה לחשוב...לי החלב עזר בגדול בפעיולת בקיבה בצורה יוצאת מהכלל ואני שמח שיש לי אפשרות להשתמש בו

29/12/2009 | 09:04 | מאת: מוטי

יש לקחת בחשבון שחלב בעל ערך רפואי הוא חלב לא מפוסטר, כיוון שתהליך הפיסטור גורם לאיבוד של חלק גדול מהחלבונים בעלי פוטנציאל לתרומה רפואית, יחד עם זאת חלב שאינו מפוסטר מסוכן לבריאות ועלול להכיל חיידקים ופתוגנים מחוללי מחלות. החוות שקיימות כיום בארץ פועלות ללא פיקוח של משרד הבריאות וללא פיקוח וטרינרי ולכן בשימוש בחלב זה יש סיכון בריאותי ממשי!!!! כמו כן, יש לזכור כי חלב נאקות אינו כשר

30/12/2009 | 12:00 | מאת: יולי

ניסיתי את חלב הנאקות: שתיתי שתי כוסות חלב לא מפוסטר ביום במשך למעלה בחודש. מאחר ולא הרגשתי שום הטבה במצבי הפסקתי. אני יודעת שחלב נאקות לא כשר. אותי אישית זה מעניין כקליפת השום אבל גם למי שמקפיד מותר אם זה עוזרץ אני מכירה חרדי שצורך את החלב הזה למרות שאינו כשר, על תקן של תרופה היות וזה הטיב מאוד את הסימפטומים של מחלת המיעיים ממנה סבל.

10/06/2009 | 12:45 | מאת: בן

הי צביקה, רציתי לדעת האם ידוע לך על תזונה או תוספים היכולים להוריד crp?

11/06/2009 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

בן שלום, בנושא התזונה, התשובה הסטנדרטית שלי: תזונה טבעית, איכותית ומגוונת, רצוי מגידול אורגני, תוך הימנעות מחומרים מזיקים וממזון זבל (ג'נק). פרטים נוספים בפרק המאמרים באתר שלי. תוספים שעשויים להועיל לנושא זה: תמצית זרעי ענבים, פיקנוגנול, אומגה-3 בהצלחה צביקה קורן

09/06/2009 | 14:43 | מאת: דליה

האם לתה הירוק ללא קפאין יש אותן תכונות כמו הירוק הרגילת כלומר מכיל אנטיאוקסידנטים ופוליפונלים? תודה דליה

09/06/2009 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

אני חושב שהוא רק קצת יותר יקר. מיום ליום מתרבים המחקרים המייחסים לתה הירוק תכונות של מניעת מחלות וריפויין

08/06/2009 | 22:08 | מאת: אילנית חזן

אחרי התיעצות עם מומחית עור (אני סובלת ממחלת עור בשם ליכן פלנוס)היא רשמה לי לקנות כדורים של חומץ מיץ תפוחים כדאי להקל על הבעיה בעור רציתי לשאול מה דעתך על כך כי אני נוטלת את הכדורים כמעט חצי חודש ולא רואה שינוי בעור. רציתילדעת עם יש לך דעה נוספת לבעיה שלי. אשמח לקבל ממך הסבר מפורט וברור על הבעיה המציקה זהאת שאני עוברת

09/06/2009 | 17:21 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, אני לא רופא עור ואפילו לא רופא כללי ואני לא מכיר את המחלה שלך. לגבי חומץ תפוחים, אני לא ממליץ להשתמש בו. הוא עלול לפגוע בריריות הקיבה בשימוש ממושך ולעיתים גם בשימוש קצר, אם ישנה רגישות יתר. אם לא תראי שום שינוי אחרי חודש ימים כדאי להפסיק ולנסות טיפול אחר. אגב, גם חכמינו הקדמונים לא התלהבו מחומץ וסיכמו את הנושא כך: "כחומץ לשיניים וכעשן לעיניים כך העצל לשולחו"... בהצלחה צביקה קורן

08/06/2009 | 11:02 | מאת: חיים

שלום לכם, לאחר דלקת בגידי אמה ימין - גידי המכופפים ולאחר טיפול קונבנציונאלי פניתי גם לטיפול בדיקור סיני במסגרת מכבי טבעי. אציין שהדלקת הופיע לאחר מאמץ במכופפי יד ימין(יד מובילה). כמו כן אני משתמש בסד לקיבוע לילה ביד ימין.גם לאחר השימוש בסד וגם ללא הסד מורגש בבקר קושי בכיפוף הזרת הקמיצה והאמה באצבעות היד כמו כן מורגשת מעין בצקת, כאילו האצבעות נפוחות במקצת . לאחר כשעה ועד שעתיים עם החזרת היד לפעילות התופעה נעלמת וגם תחושת הנפיחות באצבעות. המטפל המבצע לי את הדיקור הסיני,לאחר ששמע על הסימפטומים הללו שאל אותי לגבי תזונה שכללה צריכה מרובה של קישואים, חצילים עגבניות לאחרונה. לתשובתי החיובית ,המליץ על הורדה של צריכת הירקות הללו ובמקביל המליץ על שימוש בתוסף שמן דגים (אינני זוכר את שמו) בתדירות של פעמיים ביום כל פעם 2 כדורים. להסברו קיים קשר בכל הקשור לקשיון מפרקים/גידים לצריכת הירקות הללו באופן מוגבר. מבקש לשאול האם אכן קיים קשר כזה /השפעה של הירקות הללו בהקשר זה וכן מה תרומת שמן הדגים כתוסף למניעת התופעה . תודה ושבוע טוב חיים

09/06/2009 | 10:06 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, ירקות ממשפחת הסולניים (חציל, עגבניה, פלפל ותפוח אדמה) לא מומלצים לאנשים עם פגיעה במפרקים. יש בהם רעלן בשם סולנין המחמיר מצבים של מחלות מפרקים. בגישת התזונה הטבעית גם סוכרים פשוטים וחלבונים מהחי, היוצרים תגובה חומצית בגוף, פוגעים במפרקים. שמן דגים מכיל חומצות שומן חיוניות שיש להן השפעה על תאי הגוף, העצבים, המפרקים והגידים. בהצלחה צביקה קורן

07/06/2009 | 16:04 | מאת: ד.

לוקח כמוסות שונות מהסיבות המפורטות בהמשך, מבין/מרגיש שמבחינה 'בין-כמוסתית' אינני לוקח אותן בשילוב/תיזמון אופטימלי (לעיתים כאבי בטן או תחושה כללית לא טובה), ואולי אפילו מזיק. אנא עצתך.. בן 62, בריאות כללית טובה למעט דלקת ערמונית והשתנות תכופות, ואלרגיה למוצרי חלב. חיידק הליקובקטור חוסל באנטיביוטיקות ולכן דופן הקיבה רגישה אך מתחזקת. תזונתי בריאה. פרמיקסון (מבוסס על דקל ננסי, 2 ליום לערמונית). פרוביוטיקה (3 בשבוע משום שבעבר לקחתי הרבה אנטיביוטיקות). קלציום וויטמין D (ל- 3 חודשים עקב בעיה קלה במיפוי עצמות וויטמין D 21 - נמוך, לוקח 2000). ברזל עדין וויטמין C (ל- 3 חודשים עקב ירידה קלה בפריטין/מאגרי ברזל, ה-C500 מסייע לספיגה). B12 (בתחום הנמוך של הנורמה ובעקבות האנטיביוטיקות שלקחתי). כמוסה אחת ליום מכל אחד מאלה: ליקופן (לערמונית) אומגה 3 (לבריאות) פרחי צבר ואבץ (לערמונית) רימונים (לערמונית) חמוציות (להליקובקטר שהיה בעבר). שותה תה: רימונים, חמוציות, פרחי צבר, ירוק, קמומיל. אוכל פירות רגילים - תפוח, פומלית, בננה, ויבשים - חמוציות, אוכמניות, תאנה, שזיף, תמר. בתזונתי ירקות מגוונים, זרעי דלעת וחמניות, טונה, לחם מלא, אורז מלא, ושונות. תודה.

08/06/2009 | 08:15 | מאת: טובה בר-שאן

ד. שלום 1. פרוביוטיקה שאתה לוקח זה טוב מאוד. עדיף לקחת בבוקר על בטן ריקה. 2. ברזל אני מסתייגת כיוון שברזל מצטבר ולעיתים בעודף הנזק גדול מהתועלת. עד כמה אתה בחסר? אתה יכול לקבל את הברזל דרך האוכל שלך. (אין לי בדיקות דם שלך אז קשה לי לדעת). 3. חמוציות ורימונים אתה מקבל בתזוהב שלך וזה מצויין למה אתה מוסיף גם כמוסות? 4. לפרוסטטה אתה לוקח מסתוספים מקבילים בדוק את הרכיבים האם אין חזרה על דברים. בנוסף לא טוב לקחת אבץ לאורך זמן כיוון שהוא גורם לאנמיה, ולירידה בברזל. יש צורך לעשות הפסקה. בהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2009 | 17:22 | מאת: ד.

Fe-iron 111 (70-180 Ferritin 34 (33-266!!!! Transferrin 210 (160-360 B-12 368 (211-911 מה דעתך? תודה.

06/06/2009 | 14:05 | מאת: אורטל

שלום רב! אני 1.60 ושוקלת 62 ק"ג.ירדתי במשך 3 חודשים 7 ק"ג כאשר הדיאטה שעשיתי כללה: א. בוקר: 4 פתית חיטה מלאה, גבינה ומלפפון. א. צהריים: מנת פחמימות,ירקות, 2 פרוסות לחם חיטה מלאה ומנה בשרית. א. ערב: פירות/ חטיף אנרגיה. *יש לציין שבין הארוחות אני נוהגת לשתות שתייה חמה ולאכול פירות וירקות. בזמן האחרון אני מרגישה כאבי ראש חזקים בים הגבות שלא חולפים לי כבר כמה ימים.בנוסף אני סובלת מלחץ דם נמוך ומהמוגלובין נמוך. רציתי לדעת אם יש קשר בין הדיאטה למצב הנתון ומה עליי לאכול על מנת לשפר אותו.. בברכה, אורטל.

06/06/2009 | 19:51 | מאת: צביקה קורן

ארטל שלום, לגבי כאבי הראש, כדאי שתפני לרופא המטפל. בהחלט יתכן שיש קשר. כדאי לבצע בדיקות דם מקיפות כדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים בנוסף לאנמיה. בנוסף, כדאי לחשב מה הערך הקלורי היומי של הדיאטה שלך ולוודא שאין בה פחות מ 1,200 קלוריות.הפרטים שמסרת כלליים מאד. כדאי להתייעץ עם מי שנתן לא את התפריט הזה. בהצלחה צביקה

05/06/2009 | 13:35 | מאת: אפרת

מאיזה מקור אני יכולה לקבל B12 אם אני צימחונית

06/06/2009 | 19:46 | מאת: צביקה קורן

אפרת שלום, אם את לא אוכלת שום חלבון מהחי, כדאי שתקחי כדורי B12 למציצה. לא כתבת אם רמת הויטמין בדמך נורמלית או נמוכה וזה חשוב לגבי קביעת המינון המומלץ. בהצלחה צביקה

האם מישהו מכם התנסה בטיפול בפטרת ציפרניים באמצעות טינקטורה פיטולקה בהשמה חיצונית מקומית?? אם כן ,מה היו התוצאות ,מה מינון החומר ומה משך הטיפול?? תודה מראש רוני

06/06/2009 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

רומי שלום, לצערי אני לא מכיר את החומר הזה. אולי טובה תענה בהצלחה צביקה

04/06/2009 | 15:22 | מאת: ויקי

שלום צביקה! אני בהריון והמליצו לי לאכול ביצי שליו להעשרת התזונה שמעתי שזה מאוד בריא..האם כך הדבר? ואם כן מה המינון המומלץ ליום? בתודה מראש, ויקי

06/06/2009 | 19:43 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, לא ידוע לי על יתרון תזונתי של ביצי שליו לעומת ביצים רגילות. בתזונה הסינית הן נחשבות כבעלות איכות מחממת והן ניתנות לאנשים עם "קור" במעיים או באיבר אחר בגוף. כדאי שיהיו מגידול אורגני בהצלחה צביקה

04/06/2009 | 03:06 | מאת: אפי

שלום, לפני כמה זמן החלטתי (משום מה) לחמם לעצמי מעדני-דיאט בטעם שוקולד שמכילים ממתיקים מלאכותיים. עשיתי זאת מס' פעמים. במשך חודש לאחר מכן, סבלתי מכאבי תופת בבטן התחתונה והייתי בטוחה שיש לי מחלה סופנית כלשהי. עד לרגע זה לא קישרתי את חימום המעדן לכאבים. הכאבים האיומים נמשכו כחודש וחלפו לאחר מכן. שאלתי היא-האם עלי לגשת לבדיקות סדירות מעתה (בת 29) בגלל שאולי גרמתי לעצמי נזק בחימום המעדן ובשתיית חומר רעיל? אודה לתשובתכם. אפי המוטרדת.

04/06/2009 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

אפי שלופ, ראשית אני לא בטוח שהכאבים נגרמו מהממתיק המלאכותי והאם נגרם לך נזק תמידי. אולי ה"מעדנים" היו מקולקלים, אולי את אלרגית לחומרים נוספים שנמצאים בהם ועוד. כדאי לפנות לרופא מומחה לבדיקה והתייעצות. שנית, מאד לא מומלץ לחמם את ממתיק האספרטיים מעבר ל 29 מעלות שאז הוא מתפרק לחומרים רעילים. שלישית, מומלץ מאד להימנע משימוש בממתיקים מלאכותיים מכל סוג שהוא. בהצלחה צביקה קורן

03/06/2009 | 17:46 | מאת: דינו

כבר מס' חודשים אני סובל משיהוקים וגיהוקים במהלך היום, בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי שבוע שעבר נתגלה בקע סרעפתי והונחתי ליטול 2 טבליות של לנטון ביום. כשאני קם בבוקר וכשאני מתכופף וגם סתם בתנוחה רגילה יש לי גיהוקים ושיהוקים בלתי נוחים כלל. אין לי צרבות ואין לי טעם לא טוב בפה. לא נראה לי שהלנטון עוזר (אולי אני קצר רוח..). מה התזונה המומלצת לי במקרה הזה, אני בן 40 לא אוכל מטוגן, לא מעשן, לא אוכל ג'אנקפוד. אשמח לדעת מה אתה ממליץ. רופאת המשפחה המליצה לי על 3 כפיות סובין חיטה ביום, האם כדאי? ואם כן, איך אוכלים/שותים את זה?

04/06/2009 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

דינו שלום, אין לי אפשרות לתת יעוץ אישי בפורום. אני ממליץ שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. הסובין סופח חומצות, אבל גם ויטמינים ומינרלים מהמעיים ולכן אני לא ממליץ להשתמש ב"תרופה" הזאת לאורך זמן. לגבי הטיפול התרופתי ויעילותו - אני מנוע מלהביע דעה. בהצלחה צביקה

04/06/2009 | 14:52 | מאת: דינו

אני מבין. לא אתחיל בסובין חיטה כלל. מנגד, מדוע יש לך בעיה להציע משהו ברמה כללית בהתבסס על מה שכתבתי? אשמח לקבל כיוון כללי אם תוכל.

04/06/2009 | 14:52 | מאת: דינו

אני מבין. לא אתחיל בסובין חיטה כלל. מנגד, מדוע יש לך בעיה להציע משהו ברמה כללית בהתבסס על מה שכתבתי? אשמח לקבל כיוון כללי אם תוכל.

ניסתי לשוטט ולחפש בפורום זה, ולהבין - מה בדיוק הכוונה ב"סיבים לא מסיסים" (ראיתי פה הסבר - שהם לא מתעכלים, אבל לא כל כך הבנתי אם זה טוב או לא...). אשמח לקבל תשובה. תודה רבה, ורד

04/06/2009 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, הסיבים מרכיבים את דופן התא של הצמח. הם לא קיימים בתאים של יצורים חיים ולכם לא נמצאים במזון מהחי. סיבים מסיסים (כאלה שנמצאים בשיבוללת שועל ובפירות מסוימים) מפורקים ומתעכלים במערכת העיכול. סיבים לא מסיסים (נמצאים כאמור בכל המזונות מהצומח) הגוף לא מסוגל לפרק והם יוצאים מהמעי כמעט כפי שנכנסו. בדרכם הם סופחים מים, רעלים, כולסטרול ו... ויטמינים ומינרלים. לכן אני לא ממליץ לקחת לאורך זמן סיבים תזונתיים (סובין). בהצלחה צביקה קורן

תודה לך על תגובתך! אז מה בכל זאת היתרונות של לקיחת סובין חיטה, למשל? האם זה יכול לעזור ביצירת יציאות רכות יותר? כלומר - מאיפה "יצא לזה שם" של משהו בריא..?

16/06/2009 | 09:28 | מאת: אליצור

שלום לתזונאי, אבל הרופא שלי המליץ לי מאוד לאכול סובין, או כל דבר דומה, על בסיס קבוע, כטיפול מתמשך ונדרש להקלה על טחורים/פיסורה, במקום ניתוח. אם כן, על רקע הסברך, מה הפתרון? אליצור

03/06/2009 | 12:25 | מאת: ציפורה

שלום רציתי לשאול מה זה אומר כשמתעוררים באמצע הלילה נניח ב4 לפנות בוקר ממש רעבים ??האם זה מעיד על בעיית סוכר?? בברכה ותודה מראש,אנשים יקרים.

04/06/2009 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

ציפורה שלום, האם את אוכלת לפני השינה? אם כן מה את אוכלת לפני השינה? רצוי לא לאכול לפני השינה מזון עתיר סוכרים הגורם לירידת סוכר ולכמיהה למזון. תחזיקי כוס מים ליד המיטה ואם את מתעוררת ברעב, תשתי חצי כוס בגמיעות קטנות. בהצלחה צביקה

01/06/2009 | 21:37 | מאת: אורית

היו לי בעיות (ON OFF) של B12 לפני 6 שנים קיבלתי זריקות, אחרי זה היה בסדר, שוב פעם מתחת לנורמה- כדורים מתחת ללשון ושוב טוב וכו. לפני 3 חודשים התחלתי לקחת B12 עם חומצה פולית - כדורים מתחת ללשון. לפני כמה ימים עשיתי בדיקת דם עקב עייפות מוגברת. היום הודיעו לי שיש לי כפול B12 ממה שצריך ולחתוך את הכדור (אני פשוט מתכוונת להפסיק). ולבוא שוב עוד חודש לעשות בדיקה. בקיצור שאלותי: 1. מה זה אומר מבחינת תופעות יותר B12 מהנורמל- אני סקרנית לדעת.הבנתי שזה לא מסוכן או משהו אבל אני סקרנית. 2. את כל הבדיקות עד היום עשיתי בארץ. הפעם עשיתי את הבדיקה בחו"ל (אני סטודנטית פה) האם יש שוני בין הערכים שבארץ ושבארה"ב. בחיים לא היה לי כפול. תמיד היה או בנורמה או מתחת. תודה מראש

02/06/2009 | 11:59 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, לעייפות סיבות רבות. במקרה שלך כדאי לבדוק גם רמת ברזל ופריטין. כפי שנאמר לך רמה גבוהה של B12 לא אמורה להזיק. אני לא יודע ממה זה נגרם אצלך. בכל אופן, כנראה שאין צורך שתקחי תוסף, עד הבדיקה הבאה. באופן כללי, לאנשים עם רמה נמוכה, אני ממליץ לקחת כדור אחד פעם בשבוע. לגבי השאלה השנייה, אין לי תשובה טובה. בהצלחה צביקה

01/06/2009 | 19:36 | מאת: יוסי

האם שתיית חלב יכולה לגרום לנזק לילד הגדל, האם צריך להגביל את כמות החלב לשתיה? תודה רבה.

02/06/2009 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, הנושא שנוי בחלוקת ועלה רבות בפורום - כדאי שתבצע חיפוש. ישנם ילדים ששתיית חלב גורמת להם נזק וישנם כאלה שלא. החלב מכיל סידן, חלבון, ויטמינים ומינרלים. אם אין ידע עמוק בתזונה טבעית, המאפשר מתן כמות טובה של סידן, יש לתת מוצרי חלב. כדאי להעדיף חלב עישים או יוגורט עיזים מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

01/06/2009 | 16:46 | מאת: רותם

אני טבעונית מזה 8 חודשים וניזונה בכ-80% מזון חי (לא מבושל) שמתי לב שאני מאוד אוהבת פירות וירקות צהובים כגון: בננה, שסק, פלפל צהוב, משמש, לימון וכו'.. והייתי מעוניינת לדעת מה מכילים הפירות והירקות הצהובים, והיכן אני יכולה להעשיר את הידע?

02/06/2009 | 12:53 | מאת: צביקה קורן

רותם ששלום, הפירות והירקות הכתומים מכילים נוגדי חמצון ובכלל זה בטא קרוטן. הם חשובים מאד לשמירת הבריאות. יש שפע חומר באינטרנט - תחפשי בגוגל: "בטא קרוטן". אגב, אני מקווה שלא עברת לטבעונות ללא קבלת הדרכה והכוונה. חשוב שלא יהיו חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

02/06/2009 | 16:49 | מאת: רותם

אני כל הזמן מקבלת הדרכה. אני הולכת לאירידיולוגית, וכל כמה חודשים אני באה לביקור. תודה.

01/06/2009 | 15:39 | מאת: אוקסנה

שלום רב, אני בת 24 ומאז ומתמיד אני אוכלת הרבה ארוחות ביום לעיתים בריאות לעיתים לא ואני תמיד אותו משקל. אמנם במשקל נורמלי לגובה אבל עדיין אני מסתכלת על עצמי וחושבת שאני רזה מידי. (גובה 1.65 משקל 56) אני כל כך רוצה להשמין ואוכלת המון גם לפעמים כשאני לא רעבה אפילו והתוצאות שואפות לאפס. יכול ליהיות שזו בעיה פסיכולוגית? אני לא מבינה איך שאני אוכלת כל כך הרבה ולא משמינה? וכל מי שמכיר אותי נדהם מהעיניין, יכול ליהיות שיש בעיה רפואית?

01/06/2009 | 16:54 | מאת: אחת בנילחמה

למה את חושבת שזו בעיה פסיכולוגית או בטח בעיה רפואית? ייתכן וזה קשור בחילוף החומרים בגוף.. ואם את מנסה להשמין ולא מצליחה, למה את נילחמת בזה? כל עוד את לא נפגעת בריאותית מזה, אז....? עצוב לי שאנשים לא מקבלים את עצמם, ואת גופם כמו שהוא. אחת שפעם נילחמה

03/06/2009 | 10:29 | מאת: מישהי שקצת הצליחה להשמין

שלום אוקסנה, א. המשקל שלך תקין. ב.אם את רוצה בכל זאת להשמין קצת את יכולה להתאמן מעט אימון אנאירובי ולאכול שומנים כגון אגוזים,שמן בסלט, טחינה ואם את שבעה מהר אז לחלק את הארוחות יותר. בריאות.

06/06/2009 | 15:39 | מאת: רפואה טיבעית

אז זהו, שאם היא תאכל אגוזים שמן זית בסלט, אבוקדו וטחינה, היא לא תשמין!!! אבל, זהו שומן חיוני לגוף! הגוף מכיר את השומנים האלה ! וחוץ מזה, אם תקפידי לאכול את השומנים האלה היא תרפא את עצמה בכל מיני בעיות בריאותייות.!!

01/06/2009 | 14:17 | מאת: אורית

איזה לחם זה ללא שמרים. האם שיפון? או מה?? . תודה רבה

01/06/2009 | 16:49 | מאת: רותם

לחם ללא שמרים, זה ללא שמרים, ובדרך כלל עם מחמצת. (התפחה של קמח לרוב מלא, עם מים) השיפון הוא סוג הדגן. וממנו ניתן אף להכין לחם.

31/05/2009 | 20:07 | מאת: הדר

שלום אני בת 32,גובהי 1.58 משקלי 69 ק"ג. אני שומרת על תפריט דיאטה (בהתאם למה שניתן לי בקבוצת תמיכה המלווה בתמיכה של דיאטנית) מזה כחודש וחצי ולא ירדתי במשקל, יתר על כן, ניכרת מגמת עליה. כל מה שניסיתי, לא עזר. במשך שבועות אף רשמתי כל מה שהכנסתי לפה כולל רטבים לייט או כל דבר אחר אך ללא הואיל. אני ממש מיואשת מהמצב הזה, שכן אני גם שומרת על דיאטה באדיקות וגם אין תוצאות, זה משפיע רבות על מצבי הנפשי. יש לציין שנולדתי למשפחה בה יש לכולם נטייה להשמנה וכי לצערי, אני למודת דיאטות מאז גיל הנעורים ועליתי וירדתי במשקל מספר פעמים. לפני כ-3 שנים עשיתי דיאטה וירדתי 15 קילו ומאז העליתי אותם חזרה והחלטתי לחזור לקבוצה. הפעם, למרות כל מאמציי אני לא מצליחה להוריד במשקל ולמרות ייעוץ של דיאטנית, לא מצליחה לאבחן את הבעיה. אני בעלת כח רצון חזק מאוד אולם המצב הזה הכניס אותי ממש לייאוש כי אני מרגישה שזה כבר לא בשליטתי. האם יתכן שבלוטת התריס אינה מתפקדת כמו שצריך? אם כן, האם בכלל יש טיפול לכך במידה ותאובחן בעיה בבדיקת דם או שנגזר עלי להיות שמנה לכל החיים?

01/06/2009 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

הדר שלום חשוב מאוד שתעשי בדיקת דם לתפקוד של בלוטת התריס כדי לשלול גורם זה. במידה ואכםן את סובלת בוודאי שיש טיפול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2009 | 18:32 | מאת: רונן1

לכבוד צביקה קורן מה מומלץ כתזונה טבעית נגד דלקות חניכיים? אפטות על החניכיים? ואדמומיות? אודה לעזרתך בתודה יום מקסים ופורה

01/06/2009 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, דלקות חניכיים יכולות לנבוע מתזונה לא נכונה, אבל בעיקר מהגיינה לא טובה של השיניים והחניכיים. התזונה הטבעית והטובה ביותר לא תועיל אם אתה לא מצחצח שיניים בצורה נכונה, לא משתמש בחוט דנטלי ובאמצעים אחרים לפינוי פסולת מחלל הפה והשיניים. חשוב במיוחד לפני השינה ואחרי ארוחות. מציע שתפנה לרופא שיניים או לשיננית לקבלת הדרכה. אחרי ש"סידרנו" את הנושא הזה, חשוב להימנע מסוכרים פשוטים, קמחים ומאפים המעודדים שיגשוג חיידקים. אחרי ארוחה כדאי ללעוס גזר, או ירק סיבי אחר שמנקה את השיניים והחניכיים משאריות. לפצעים בחניכיים ובחלל הפה אפשר למרוח שמן אובליפיחה, או לגרגר עם חליטת עלי מרווה. לסיכום, אחזקה שוטפת, טיפול מונע ותזונה נכונה יפתרו את הבעיה וימנעו הישנותה. בהצלחה צביקה קורן

25/06/2010 | 18:08 | מאת: רינת

קראתי עכשיו שחמוציות עוזרות להפחית דלקת חניכיים

31/05/2009 | 15:20 | מאת: סיגל

שלום לך, אני בת 45 בריאה, אך סובלת לאורך שנים מעצירויות. בזמן האחרון העצירויות הוחרפו. עברתי בדיקות קולונסקופיה, גסטרוסקופיה, U.S של הבטן, וכולן יצאו תקינות. יש לציין שאני מרבה בשתיית מים, ומבצעת פעילות ספורטיבית 3 פעמים בשבוע. כמו כן, מקפידה מאד בנושא תזונה. ניסיתי לצרוך מוצרים עתירי סיבים,אך הם גרמו לי לבעית נפיחות גדולה, למרות השתיה הרבה. האם אתה יכול לעזור במתן עצה מועילה, אשר תקל על סבלי. בתודה מראש, סיגל

01/06/2009 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

סיגלית שלום יתכן ואת אלרגית למרכיבים מסויימים במזון הגורמים לך לעצירות קשה . לדעתי את חייבת ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתתשאל אותך ותראה ממה נובעת העצירות שלך. וכמובן שתעזור לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2009 | 22:10 | מאת: דנה

צביקה\ טובה שלום! אני בת 18 כיום ובעקבות קשיים מתמשכים בעיכול התחלתי לקחת פגלקס [סיבים טבעיים..] לפני כמעט שנתיים. אני צורכת כף אחת של פגלקס מידי יום. התחלתי לקחת פגלקס בהמלצת דיאטנית שלפיה הגוף לא מפתח תלות במוצר, אך אני בטוחה שאחרי שימוש כה ממושך גרמתי לפגיעה במערכת העיכול שלי. בנתיים אני ממשיכה לשתות פגלקס מידי יום מתוך חשש שאם אפסיק קשיי העיכול יהיו חמורים אף יותר. רציתי לדעת עד כמה הנזק הוא חמור ומה אוכל לעשות כדי לנסות ולהפסיק [אני מניחה שבהדרגה]להיות תלויה בזה? האם ישנם דרכים טבעיות שיכולות לעזור לי במצבי[ בהנחה שהדרכים המוכרות להקלה בעצירות לא ישפיעו עלי..].. מקווה לתשובה בהקדם, תודה רבה

29/05/2009 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אם "קשיים מתמשכים בעיכול" זה עצירות, הדבר ניתן לטיפול וצריך להיות מטופל אך ורק בתזונה טבעית ומאוזנת. אני לא ממליץ להשתמש במשלשלים "טבעיים" או אחרים יותר ממספר ימים. הדבר יוצר תלות, עצלות מעיים ועצירות כרונית. בנוסף הסיבים "הטבעיים" סופחים מהמעיים ויטמינים ומינרלים. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך ובהדרגה להיגמל מהתרופה שקיבלת מהדיאטנית. בנוסף, כדאי שתעשי חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ותמצאי כמה טיפים מועילים. עם זאת, הואיל ואת כבר מכורה לתרופה, את חייבת לקבל הדרכה וליווי מקצועי. בהצלחה צביקה קורן

28/05/2009 | 12:43 | מאת: רציה

כבר מספר חודשים בליווי נטורופתית עשיתי שינויים באורח החיים: עברתי לתזונה טובה ומאוזנת בשילוב כמות נאה של פעילות גופנית. למרות זאת לא ירדתי במשקל, השבוע התגלו אצלי חיידק הליקובטור פלורי בקיבה ואובחנתי כחסרת סבילות ללאקטז. האם בעיות אלה קשורות לחוסר הצלחתי לרזות למרות השינויים המסיביים והעבודה הקשה? נ.ב- קרו גם דברים טובים עקב שינוי אורח החיים, התאזנו אצלי רמות הכולסטרול!

28/05/2009 | 15:40 | מאת: צביקה קורן

רציה שלום, אני מציע שלא תתייאשי ותמשיכי לעבוד תחת פיקוח והכוונה של איש מקצוע. כדאי שתבדקי אם את לא מכניסה יותר קלוריות ממה שאת מוציאה. מדובר בחשבון פשוט ובסיסי. מעבר לתזונה טבעית לא מבטיח ירידה במשקל... בהצלחה צביקה

29/05/2009 | 09:59 | מאת: רציה

28/05/2009 | 11:44 | מאת: פאש

שלום, אובחנתי כחולת קרוהן לא מזמן והייתי רוצה לדעת אם יש תזונה מיוחדת שיכולה להקל על מצבי...

28/05/2009 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

פאש שלום, כפי שעניתי לבן לפני כמה ימים ישנה תזונה ייחודית לחולים בדלקות מעיים, אך אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ כזה במסגרת הפורום. יש הבדל בין תזונה בזמן התקף לתזונה בתקופת רגיעה. באופן כללי כדאי לצרוך מוצרים עשירים בבטא קרוטן (ירקות כתומים מבושלים) ועשירים באומגה 3 (פשתן טחון ודגי ים). אבוקדו עשוי להועיל. כדאי להימנע מחומרים המגרים את המעיים כמו צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, קפאין, אלכוהול, מלח, ירקות ופירות חיים העשירים בסיבים ועוד. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

28/05/2009 | 10:35 | מאת: טליה

מה הם סוגי המזונות המומלצים הטובים ביותר לאדם לפי הגישה הזו של תזונה טבעית ? תודה

28/05/2009 | 15:34 | מאת: צביקה קורן

טליה שלום, ראשית כדאי שתדעי שאני לא שייך לאסכולה של ההגיינה הטבעית (טבעונות) למרות שאני רוחש לה כבוד רב. בגישת התזונה הטבעית אותה אני מייצג מומלץ לאכול מוצרים מגידול אורגני ובכלל זה: פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים וזרעונים, דגנים מלאים וקטניות. טחינה גולמית ושמן מכבישה קרה מומלצים. פרטים נוספים תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה קורן

27/05/2009 | 09:22 | מאת: אלדד

ד.נ. לצערי, פניותיי מ-7.5 ומ-14.5 בנדון טרם זכו לתשובה. אבקש תשובתך. תודה. אלדד

03/06/2009 | 06:46 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר ממתיק טבעי נ ט ו ל קלוריות מלבד הסטיביה. ישנם ממתיקים, כגון האגבה שעשויים מפרוקטוז. לאחרונה הממליצו רשויות התזונה והבריאות בארה"ב להימנע מפרוקטוז מלאכותי. ישנם ממתיקים אלכוהוליים (מלטיטול, קסיליטול, סורביטול, מולטי דקסטרוס) - אלה עלולים לגרום לכאבי בטן. אפשר להשתמש במתינות בממתיקים טבעיים כמו: דבש, מולסה, סילאון, סירופ אורז, סירופ מייפל, "צוף"(של טבעוני) ואפילו סוכר חום. בהצלחה צביקה קורן

03/06/2009 | 09:51 | מאת: אלדד

שלום, הינה אנחנו סו"ס מתקדמים - שאלתי התבררה. בעקבות תשובתך עולות 3 שאלות: א. האם כוונתך היא שיש גם ממתיקים טבעיים שיש בהם קלוריות? אם כן,איזה? אעיר שהקלוריות בכלל אינן מטרידות אותי, משום שמשקלי תקין ביותר. ב. האם ממתיק האגבה מבוסס על פרוקטוז טבעי? והאם הוא נוזלי? ג. סוכר חום - האם הוא פחות מסוכן מסוכר לבן (כשההשוואה היא בין כמויות שוות)? אלדד

16/06/2009 | 09:34 | מאת: ליאורה

מה יתרונותיהם הבריאותיים של דבש, סילאן, ליצוף וסוכר חום על פני סוכר לבן וסוכרלוז? כמו כן, האם כמות הפחמימות והקלוריות בהם נמוכה יותר? ליאורה

26/05/2009 | 21:55 | מאת: תמר

שלום רב, משרד הבריאות הוציא הנחיות חדשות לגבי תזונת תינוקות שמורות להתחיל בטעימות ראשונות של מוצקים (מרוסקים) לתינוקות בני ארבעה חודשים. בתי בת חמישה חודשים בדיוק ורציתי לדעת עם אילו מזונות רצוי להתחיל??? אתמול נתתי לה שתי כפיות של אבוקדו, כיוון שיש לי ספר שבו מומלץ לתת פרי זה בין הפירות הראשונים- האם זה בסדר?? (היא ממש רצתה לישון כל הזמן לאחר הטעימות). תודה מראש, תמר

28/05/2009 | 15:30 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

תמר שלום, ראשית, אני מציע שתיכנסי לאתר של משרד הבריאות ותראי אם יש שם פירוט של המזונות שהם ממליצים לתת. בגישת התזונה הטבעית ההמלצות יהיו קצת שונות, אבל אבוקדו מעוך ובננה מעוכה באים בחשבון. בהצלחה צביקה

26/05/2009 | 11:22 | מאת: אימא דואגת

בעקבות התייעצות עם נטורופת אנחנו עושים ניסיון לשבוע של תזונה ללא קמח לשתי ילדות (4,6) עם בעיה קשה של נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה, כדי לראות אם כדאי להמשיך. מוצרי חלב כבר הורדנו מזמן - לא ברור אם עזר או לא. איזה תחליפים אפשר לתת לסנדוויץ של הגן? האם יש לחם ללא קמח? מה אפשר לשלוח להן לארוחת צהרים (חוץ מפסטה בלי קמח, במקום מה שנותנים בגן)?

28/05/2009 | 15:29 | מאת: צביקה קורן

לאמא הדואגת שלום, ראשית אני מקווה שביקרת גם אצל רופא מקצועי (א.א.ג) ולא הסתפקת רק בעצות של הנטורופט. יתכן ומדובר בדלקת חיידקית וצריך לקחת אנטיביוטיקה ולא לשחק עם התזונה. אם הורדת המזונות הבעיתיים לא הועילה, כדאי להחזיר אותם לתזונה בהדרגה. לחם מלא זה מזון בסיסי וחשוב לילדים. ישנם לחמים ללא שמרים וכאלה העשויים לא מקמח חיטה (שיאור, כוסמין וכד'). יוגורט עיזים וגבינת עיזים קלים יותר לעיכול. במקום לחם, אפשר לתת לבנות פירות עם שקדים ואגוזים, או ירקות עם קרקרים עם אבוקדו, או טחינה או חומוס ביתיים. בהצלחה צביקה

רציתי לדעת כמה קלוריות הבנאדם צריך לאכול בארוחה אם זה א.בוקר ,צהריים ,ערב . אני יודע שצריך כמות קלוריות שתספיק לבנאדם ליום דרך חישוב הוצאה קלורית BMR אבל איך מחלקים את הקלוריות בארוחות .תודה

28/05/2009 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, היום ממליצים לאכול 5 - 6 ארוחות ביום. בהתאם לכך ניתן לחלק את צריכת הקלוריות היומית. ארוחת צהרים בדרך כלל עשירה יותר בקלוריות. בהצלחה צביקה

25/05/2009 | 13:34 | מאת: ליה

שלום חוץ מירק הכרוב איזה עוד ירקות ופירות עוזרים לנוזלים לצאת מהגוף ( נוזלים מיותרים שמצטברים בגוף כתוצאה מנטילת תרופות ) האם גם מלח תורם להצטברות נוזלים בגוף ? תודה

25/05/2009 | 15:48 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, רוב הירקות מכילים אשלגן ולכן הם משתנים. הפטרוזיליה מצטיינת במיוחד בשיחרור בצקות. המלח גורם להצטברות נוזלים בגוף ולכן כדאי להגביל את השימוש בו. בהצלחה צביקה קורן