פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

08/05/2009 | 22:48 | מאת: יהודה

שלום צביקה המליצו לי לבצע ניקוי- רעלים, מהי לדעתך הדרך הנכונה לעשות זאת? ומתי? האם להשתמש בתוסף/ משקה מטהר? האם ניקוי רעלים יסייע לי גם בהרזיה ? אני באופן כללי בריא אך אוהב מאד מתוקים תודה

09/05/2009 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

יהודה שלום ניקוי רעלים ניתן בהצע במס' דרכים דיאטה מיוחדת הלוקחת בסביבות חודש ימים+ צמחי מרפא. צומות מיצים כ"ו. עצתי לך לא לעשות ניקויים אילה לבד כיוון שאדם יכול להרגיש לא טוב בגלל שחרור הרעלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/05/2009 | 20:40 | מאת: יעל

אני בת 52, כחצי שנה ללא מחזור חודשי. כמעט ולא סובלת מתופעות "גיל המעבר" ולא לוקחת כל הורמונים. גם לפני הפסקת המחזור לא הייתי רזה. גובהי 1.78 ושקלתי 77 ק"ג.אבל היות ואני גבוהה זה "התחלק" בסדר... בחודש האחרון לא שיניתי את הרגלי האכילה שלי ושמנתי כ 3 ק"ג - השמנה ביטנית. אני מיואשת מכך. יש לציין שאני משתלדת ללכת הליכה רגלית כמה פעמים בשבוע ואף להשתדל לאכול נכון. האם יש לך פתרון? לא טוב לי מכך !!תודה !!

09/05/2009 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום בגיל המעבר חילוף החומרים יורד לכן הגוף צריך פחות אוכל לכן תזונה נכונה בשילוב עם ספורט מאוד מאוד משמעותית. בנובף כדאי שתעשי בדיקות לבלוטת התריס לבדוק שחילוף החומרים שלך אכן תקין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/05/2009 | 18:32 | מאת: אומגה 3

אני בת 25 ורוצה לצרוך אומגה 3 מזרעי פישתן. 1- האם עלי לטחון את הגרגירים או שאפשר לאוכלם ללא טחינה? 2- כמה כפות של פישתן טחון עלי לאכול ביום כדי לצרוך את הכמות היומית המומלצת? 3- כמה קל' יש בכף אחת של פישתן טחון ומהו אחוז השומן בו? תודה בבקשה לענות לי מסודר על שלושת השאלות

07/05/2009 | 14:14 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, 1. רצוי מאד לטחון את הגרגרים. הקליפה קשה וללא טחינה הם יוצאים מהגוף כפי שנכנסו אליו. כדאי לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. לא לקנות טרי בחנות טבע. אפשר לשמור במקרר בצנצנת זכוכית 2. מומלץ לצרוך כף עד שתי כפות ביום. 3. אני לא מתעסק כל כך בענייני קלוריות. ישנם מחשבונים ברשת. במאה גרם יש בערך 500 קלוריות. לעומת, אם לא רק הרזייה מעניינת אותך, כדאי שתדעי שבפשתן יש שומן איכותי עם חומר מוצא לייצור אומגה 3, חלבון זמין, פיטוסטרולים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצוןוסיבים תזונתיים. מקווה שעניתי לך "מסודר" על שלושת השאלות... בהצלחה צביקה קורן

06/05/2009 | 16:52 | מאת: גל

האם שמרי בירה נחשב כתוספת מזון?

07/05/2009 | 12:55 | מאת: צביקה קורן

מדובר באבקה, או בכדורים הנמכרים בחנויות טבע כתוסף מזון

06/05/2009 | 14:54 | מאת: אלון

שלום רב! אני בן 26, בריא, שומר על כושר (בעיקר ריצה של כרבע שעה כמעט כל יום), שוקל בסביבות 68 קילו. ככלל אני משתדל לאכול בריא, אם זה סלטים או פירות, ולא לאכול ארוחות עשירות מדי או עמוסות מדי. השאלה שלי היא כזו, אני מאוד מאוד מאוד אוהב בשר. אני משתדל (למרות שזה קשה לי מאוד :) ) להצמד לבשר עוף, ולנסות להגביל את הבשר האדום לפעם בשבוע. האם ניתן להכניס לתזונה הרגילה שלי סטייק סינטה פעם בשבוע? אני בכוונה מדבר על סינטה כי אני יודע שהוא יותר רזה מרוב הנתחים. אם כן, איך הכי כדאי לאכול אותו (עם אילו תוספות, ומה לאכול בשאר היום)?

07/05/2009 | 12:54 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. אנחנו לא ממליצים לאכול בשר ובטח לא בשר בקר. לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים הסוקרים את הנזקים הבריאותיים הצפויים מאכילת בשר בקר. בהצלחה צביקה

10/05/2009 | 20:49 | מאת: אלי

שלום למומחה, ובכל זאת, האם יש מקור טוב יותר לוויטמין B12 מאשר בשר בקר? אלי

06/05/2009 | 12:41 | מאת: אופירה

שלום, האם יש מזונות שהם סופחי גזים (למבוגרים). ואם כן, כיצד ניתן לשלבם. בברכה, אופירה

07/05/2009 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

אופירה שלום, רוב הפירות והירקות עשירים בסיבים תזונתיים וגורמים לגזים. לספיחת גזים מהמעיים משתמשים בתבלינים ובזרעים כמו: שומר, אניס, קימל, כוסברה, הל, כמון, זעתר, מנטה ועוד. את יכולה לקחת כמות קטנה של זרעים, לטחון במטחנת קפה ולפזר על האוכל. אפשר לשמור כמות גדולה במקרר בצנצנת זכוכית. בהצלחה צביקה קורן

06/05/2009 | 09:58 | מאת: אלדד

שלום רב, אני מנסה להימנע מהמתקה בסוכר, אולם לצערי ניסיוני להמתיק בסטיוויה לא הוכיח את עצמו - זה נותן טעם לא טוב למשקה (בין השאר, אני שותה תה עם לימונדה), ומאידך לא ממש ממתיק אותו, בניגוד לכל הפרסומים, המידעים וההמלצות שנחשפתי להם. האם יש ממתיק טעים ויעיל יותר? אודה על התייחסותך. אלדד

06/05/2009 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

אלדד שלום, לא ציינת אם אתה מחפש ממתיק ללא קלוריות, או ממתיק אחר במקום סוכר לבן. אני ממליץ לך לנסות להתרגל לשתות ללא המתקה ואם אתה חייב, תשתמש בתמר או כמה צימוקים שחורים במקום זה. בהצלחה צביקה

07/05/2009 | 09:58 | מאת: אלדד

צביקה שלום רב, אני מחפש ממתיק בריא, דהיינו במקום סוכר לבן. אני מניח שרצוי שיהיה ללא קלוריות. לא ברור לי אם יש ניגוד, או הבדל, בין ממתיק ללא קלוריות לבין ממתיק אחר במקום סוכר לבן. תמר וצימוקים שחורים - טעימים לי בתור שכאלה, אך בשום אופן לא בתור ממתיק. ואשר להצעתך להתרגל לשתות ללא המתקה - לצערי איננה ישימה, במבחן התוצאה. במשך שנים רבות ניסיתי זאת, אך ללא שמץ של הצלחה. בנסיבות אלה, איזה ממתיק עדיף? אלדד

06/05/2009 | 13:35 | מאת: דור

את יכולה לנסות נקטר אגבה מוכרים אותו בעדן טבע מרקט ב30 שקלים (330 מ"ל)

07/05/2009 | 16:09 | מאת: רונה

אין לי אינטרס לקדם חנות מסויימת אבל מצאתי את הסירופ הזה ברשת ניצת הדובדבן ב 25.90 ש"ח.

07/05/2009 | 17:16 | מאת: אלדד

דור/רונה שלום רב, מהו נקטר אגבה? זה ממתיק? שמים אותו בקפה? באיזו כמות (טיפות?) יש להשתמש כדי להמתיק ספל קפה/תה? מה טעמו? הוא משנה את טעם הקפה? מהו ייעודו העיקרי? מהם שימושיו? אלדד

06/05/2009 | 07:27 | מאת: גל

יש לי את הספר "התינוק הצימחוני" של שרון אינטימה. בספר היא ממליצה על תוספת שמרים תזונתיים לתינוקות מגיל 7 חודשים. האם הכוונה היא לשמרי בירה? האם לדעתכם תוספת שמרי בירה מוממלצת לתינוקות בני 8 חודשים ומעלה? התינוק שלי עדיין בעיקר יונק.

06/05/2009 | 11:56 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אני לא מכיר את הספר ולא מכיר את המוצר עליו היא ממליצה. אני בטוח שהכוונה שלה טובה והיא בטח מתבססת על מחקר אחד או שנים. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להשתמש כמה שפחות בתוספים חיצוניים (במיוחד לתינוקות) ולקבל את כל רכיבי התזונה והבריאות ממזון טבעי, מאוזן ומגוון. אגב, שמרים עלולים לעודד שיגשוג של פטריות במעיים. בהצלחה צביקה

06/05/2009 | 00:39 | מאת: דור

לצביקה שלום רציתי לדעת האם ונילין סינטטי נחשב חומר טעם וריח סינטטי או דמוי טבעי והאם הוא מזיק ? תודה מראש דור דפנה

06/05/2009 | 12:06 | מאת: צביקה קורן

דור שלום, ברוב המקרים מדובר בחומר סינטטי. אני לא יודע אם המוצר הזה מזיק. באופן עקרוני אני ממליץ להימנע משימוש במוצרים המיוצרים במעבדה. בהצלחה צביקה

05/05/2009 | 03:37 | מאת: גוגי

קניתי לאחרונה תוסף מזון המכיל את שני צבעי המאכל הנל,האם הם מסוכנים לבריאות?בארצות מסוימות נאסרו לשימוש תודה

05/05/2009 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

גוגי שלום, מציע לך להימנע ממזון המכיל את התוספים שציינת. הם חשודים כמסוכנים. להלן קישור למידע נוסף בנושא: http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3483169,00.html בנוסף, אני מציע לך לקנות את ספרו המצוין של דר' חיים סדובסקי: "לסלק את הקוץ" בו יש פירוט של כל מספרי ה E והסכנות שבהם. העובדה שהשימוש בחומרים שציינת נאסר לשימוש במדינות לא פחות נאורות מישראל מעלה חשש לגבי רמת הדאגה של משרד הבריאות לבריאותנו. התשובה הסטנדרטית של משרד הבריאות לשאלות בנושא זה היא: "אין מספיק מחקרים תומכים"... מצורף קישור לאתר באנגלית בנושא זה: http://www.ukfoodguide.net/enumeric.htm e129 Orange-red colour used in sweets, drinks AND condiments, medications AND cosmetics, A red synthetic azo dye introduced in the early eighties to replace Amaranth, E123, in the United States of America where E123 is prohibited. May have slightly less allergy/intolerance reaction by aspirin intolerant people AND asthmatics than most of the azo dyes, although those with skin sensitivities should be careful. Allura red has also been connected with cancer in mice. Not recommended for consumption by children. Banned in Denmark, Belgium, France, Germany, Switzerland, Sweden, Austria AND Norway. Spanish foods, suppliers of serrano ham AND spanish foods E104 The disodium salt of disulphonic acid. A synthetic 'coal tar' dye varying in colour between a dull yellow AND greenish-yellow. Found in ices, scotch eggs AND smoked haddock. FD&C Yellow No.10; used in lipsticks hair products, colognes; also in a wide range of medications; may cause dermatitis. Not recommended for consumption by children. Whilst being a commonly used colour in the UK its use is banned in Australia, Japan, Norway AND the United States. Spanish foods, suppliers of serrano ham AND spanish foods בהצלחה צביקה קורן

04/05/2009 | 16:42 | מאת: גד

שלום אני אוכל קווקר : לא מבושל , מבושל 6 דקות . וגם אופה בתנור 13 דקות 180 מעלות כמו עוגיה ( קרקר קטן) ( קווקר מים וקינמון) א) איזה תכונות מפסיד שמבשל? ולא חי? ב)האם יש הבדל באיבוד תכונות בין אפיה (טיפה יותר ארוכה)? לבישול ?י ובלי קשר: אופה בתנור ת"א ובטטה . לפעמים בתבנית פתוחה ואז הבטטה קצת נשרפת בקליפה למעלה. ( יותר רזה מתוקה וטעימה מאד ) ולפעמים בתבנית סגורה .ואז הירקות יותר מימיים ואפשר לאכול פחות מאשר בתבנית פתוחה. (ופחות טעימים) ג) האם יש הבדל בבריאות בין שתי הצורות? ומהו?

05/05/2009 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

גד שלום, שיבולת שועל זה דגן ודגנים רצוי לבשל, עם מים. גם אורז אפשר לאכול לא מבושל, אבל זה לא מתאים. (יש שיטת "ניקוי" בה אוכלים אורז לא מבושל) אפיה בתנור (עם הקליפה) עדיפה מכיוון שרוב המינרלים נשארים. בישול במים - כדאי להשתמש במעט מים ולשתות אותם. בהצלחה צביקה

04/05/2009 | 09:23 | מאת: אבי

אם כך, אני יכול לאכול את המזונות שציינתי(לימון שום ובצל) ביחד עם מזונות מלאים באבץ בלי חשש לספיגה של האבץ, נכון?

05/05/2009 | 08:06 | מאת: צביקה קורן

אני לא רואה בעיה בנושא

03/05/2009 | 12:21 | מאת: אוריתות

פעם ראשונה שלי פה בפורום, רוצה לפרגן ולומר כי לאחר שדיפדפתי וקראתי קצת שמחתי לגלות פורום רציני על תזונה! אני אמא לשני קטנטנים, בן שלוש ובן שנה ושלושה חודשים.מאוד מנסה להקפיד להם על תזונה נכונה (וגם לנו האמת) ויש לי כמה שאלות: 1. אנחנו עושים שימוש בפטריה יוגית. האם מומלץ? האם אפשר לתת לקטנים? כמה מוכחת התועלת מול נזק של הפטריה? אנחנו ממעטים להשתמש בחלב ומוצריו בבית, האם אפשר להשתמש עם הפטריה עם חלב עיזים? 2. בהמשך למוצרי החלב, הילדים מאוד אוהבים גבינה צהובה (טעמו אצל חברים), האם אפשר לחרוג ולתת או שכדאי להימנע לגמרי (ניטריטים?) 3. לא קונה מזון מעובד, רק בסיסי, ירקות פירות, קטניות, פסטות מלאות, טופו לחם מקמח מלא שיפון וכו'... אבל אני מגיעה למצב שאני בסופר ואין לי מה לקנות. משהו למרוח להם על הלחם? נשנושים? (לא מחזיקה חטיפים וממתקים למניהם), על אף שאני מתעקשת על טחינה ושקדיה ואבוקדו... הם לא אוהבים ולא מסכימים כל כך לאכול! אשמח לרעיונות תודה רבה וסליחה על ההתנפלות של השאלות.

03/05/2009 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

אוריתות שלום, תודה על המשוב החיובי. 1. פטריה יוגית: אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" למבוגרים ובודאי שלא כדאי לתת לילדים. לא כדאי "לגרות" יותר מידי את המערכת החיסונת. הזנת הגוף ןבריאותו צריכה לבוא ממזון טבעי, מגוון ואיכותי ומהימנעות ממזון קלוקל (ג'אנק). אפשר לתת לילדים חלב עיזים או יוגורט עיזים. 2. לא מומלץ לתת לילדים (ולמבוגרים) גבינה צהובה. "הפשרה" שלי בנושא מוצרי חלב היא יוגורט עיזים, או "ביו" וגבינות רכות ולא שמנות. 3. לצרכני מזון בריאות איכותי אין כל כך מה למצוא בסופר. את יכולה לפנות לחנויות טבע גדולות ובהן תמצאי מספר פתרונות כמו: ממרח שקדים, אגוזים, שוקולד חרובים, חמאת בוטנים טבעית וכד'. את יכולה לערבב בעצמך טחינה מלאה, דבש ואבקת חרובים. אפשר למרוח אבוקדו או חומוס ביתי, או ממרח עדשים. מהשאלות שלך עולה שיש לך ידע ומודעות בנושא, אבל כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית כדי לקבל כיוון, כיוונון והדרכה המתאימה לצרכים שלך. בהצלחה צביקה קורן

03/05/2009 | 11:59 | מאת: אבי

רציתי לשאול האם במזונות הבאים יש חוצה אוקסלית: 1 שום? 2 לימון? 3 בצל?

03/05/2009 | 20:52 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, במזונות שציינת אין חומצה אוקסלית ואם יש, זאת כמות זניחה. המזונות הבאים עשירים בחומצה אוקסלית (לפי הסדר): שורש ועלים של רוברב, כוסמת, קרמבולה, פלפל שחור, פטרוזיליה, אמרנט, סלק, עלי סלק, גרגרי פרג, תרד, קקאו, שוקולד, אגוזים, פירות יער, קיטניות. גם עלים של תה רגיל מכילים חומצה אוקסלית. בהצלחה צביקה

האם יש חומצה אוקסלית גם בשקדים? אלו תחליפים אם כך אתה מציע לצמחונים שאסור להם חומצה אוקסלית?

14/07/2010 | 09:34 | מאת: יהודית

גם טחינה מלאה מכילה חומצה אוקסלית והרבה מאד לכן פחות מומלצת. עדיף טחינה רגילה אורגנית.

03/05/2009 | 10:38 | מאת: אסתר

אלילו הם ירקות שורש? סלרי ושומר אלה ירקות שורש? תודה

03/05/2009 | 11:37 | מאת: טובה בר-שאן

אסתר שלום ירקות שורש הם סלרי ,פטרוזליה , בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/05/2009 | 16:15 | מאת: דן

שלום, ברחבי האינטרנט קראתי שטונה בקופסת שימורים כגון סטארקיסט, מכילה מעט אומגה 3 לעומת אכילת הדג כשהוא טרי, אבל מצאתי 2 מאמרים שלא טוענים כך. אני מבולבל, ורוצה לדעת אחת ולתמיד: האם כשאני אוכל טונה בקופסא - יש לזה ערך תזונתי מבחינת האומגה 3, בכמות מספקת? (למשל, 3 קופסאות בשבוע..) או שרצוי לא להסתמך על זה כי בטונה בקופסא אין הרבה אומגה 3. תודה.

03/05/2009 | 11:39 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום בטונה יש חומצות שומן אומגה 3 אולם בתהליך העיקור של קופסאות השימורים חלק מחומצת שומן זו נהרס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מה ההבדל בין הליכה על מסילה בחדר כושר לבין הליכה בטבע

שחר שלום בהליכה בטבע יש את אלמנט של הרגעה, נוף , שלווה. ואין ספק שבריא יותר ללכת על חול מאשר על מסילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שא

01/05/2009 | 01:15 | מאת: אתי

שלום רב, הבנתי שקיימת שיטת דיאטה המבוססת על נתוני סוג דם,רוק ושתן. האם אכן לדעתך דיאטה זו יעילה? תוכל/י להמליץ לי על מטפל בדיאטה כזו? אתי

02/05/2009 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום אכן ישנה שיטת דיאטה המתבססת על סוגי דם . לחלק מהאנשים היא מתאימה. רב התזונאים כאשר הם מטפלים הם מחליטים לפי הבעיה של המטופל איזו דיאטה לעשות להם. לכן רב התזונאים הקלינים טבעים מכירים דיאטה זו ועובדים לפיה במצבים מתאימים ביניהם צביקה קורן ואני- טובה בר- שאן . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

30/04/2009 | 07:51 | מאת: א.ו.

בהמשך לתגובותיך בנידון בעבר:המינרלים הנמצאים במי ברז ומים מינרליים מקורם אינו אורגני אלא סלעים ושכבות אדמה.קראתי כי לכן נקלטים בקושי או בכלל לא על ידי הגוף ועלולים לגרום לנזק ולדוגמה הסתיידות עורקים,נזק לכליות וכד'.לעומתם מינרלים שמקורם אורגני,לדוגמה סידן מקליפות ביצים,עוזרים בבנית עצמות,בריחת סידן וכד'. בארה"ב מוכרים בסופרים מים מזוקקים לשתיה ויש רופאים הממליצים עליהם בנוסף,כמובן,לתזונה מאוזנת ובריאה. האם מי גשם שנאספו בצורה נקיה לאחר זמן ניכר מתחילתו,כך שרוב האבק והגזים שהיו באויר טוהרו,ראויים/מומלצים לשתיה ? תודה.

30/04/2009 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, תודה על התגובה וההסבר. אני עדיין חושב שלא כדאי לשתות מים מזוקקים. הדבר עלול לגרום לחוסר במלחים בגוף. באיזה מחקר מצאו שמי ברז ומים "עלולים לגרום לנזק ולדוגמה הסתיידות עורקים,נזק לכליות וכד'"? ישנן הרבה תיאוריות בנושה המים. כדאי שיהיה להן ביסוס מחקרי. בהצלחה צביקה קורן

29/04/2009 | 22:32 | מאת: שמעון

,שלום צביקה איך כדאי לטפל בשפתיים יבשות האם כדאי למרוח איזה שמן? תודה שמעון

30/04/2009 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, אם מדובר בבעיה קלה וזמנית - זה יחלוף מעצמו. אפשר למרוח שמן נבט חיטה או שמן אובליפיחה שלשניהם השפעה טובה על העור. אם הבעיה מתמשכת (כרונית) - כדאי לפנות לרופא עור. אם הבעיה "פנימית" - כדאי לבדוק את התזונה ולשקול ביצוע צום מיצים לניקוי. בהצלחה צביקה

05/06/2009 | 12:33 | מאת: רוני

בנוסף לשמנים שציינת צביקה ניתן ,רצוי ואולי היעיל ביותר להשתמש בחמאת שיאה טהורה למריחה על שפתיים יבשות עד סדוקות.

29/04/2009 | 20:25 | מאת: לנה

אם שותים כוסית יין אדום ביום זה מוריד רמת כולסטרול בדם, נכון? יש יין אדום יבש או חצי יבש, שנת ייצור שונה, מה עדיף לשתות?

30/04/2009 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, אני לא מתלהב משימוש ביין כ"תרופה". אני לא מתמצא בתרופות בכלל וב"תרופה" הזאת בפרט. יש הטוענים שכדאי להשתמש ביין אדום מאיכות טובה. אני ממליץ להשתמש בענבים אדומים או בצימוקים כהים במקום ביין, המכיל אלכוהול והעלול לגרום להתמכרות ולנזקים בריאותיים שונים. (כבר אמרו חכמים ממני: "יהיו מזונותיך תרופותיך") בהצלחה צביקה

30/04/2009 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

מצטער על האיחור

30/04/2009 | 17:49 | מאת: מאיה

28/04/2009 | 18:33 | מאת: מיכל

שלום רב , האם גם בשמן דגים הנמכר בקפסולות יש כספית?

30/04/2009 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם ברקמות השומן של הדגים היה כספית אז גם בקפסולות יש כספית. ישנם יצרנים המציינים במפורש: "ללא כספית". אין לי כלים לבדוק אם הם צודקים. בהצלחה צביקה

06/05/2009 | 02:10 | מאת: ישראל

שלום לך! בימינו כבר למדו לייצר אומגה 3 ממקור צמחי (ממרווה למשל) שם אין חשש לכספית ועוד הרבה בעיות שיש בדגים אשמח לתת לך מידע נוסף בכתובת [email protected]

28/04/2009 | 09:54 | מאת: אוחנה מזי

האם אכילת פירות בבוקר על קיבה ריקה ממולצת ומנקה את הגוף

30/04/2009 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

מזי שלום, אכילת פירות בבוקר מומלצת. כדאי להוסיף להם חלבון שומני כמו שקדים, אגוזים, או חמאת שומשום. זה מונע תנודות חדות ברמת הסוכר בדם. אני לא יודע אם זה "מנקה את הגוף". כלא אוכלים "אוכל זבל" מנקים את הגוף. כשעושים צום מנקים את הגוף. אלה השיטות שאני מכיר בהצלחה צביקה קורן

29/11/2009 | 11:33 | מאת: טל

האם מומלץ רק פירות עם שקדים ואגוזים או ניתן להוסיף יוגורט ומוסלי? או שכדאי את המוסךי והיוגרט לאכול בנפרד?

http://www.makash.ac.il/iahdav/life_quality/eat-sensibly.pps ואם יש אפשרות לשתות מיץ טבעי מ19 פירות, מומלץ בחום! למידע נוסף, נא צרו קשר יום נעים

27/04/2009 | 08:03 | מאת: שושי

שלום וברכה. אני מטפלת בילד בן 8 חודשים שעד לפני שבועיים לא הכניס לפיו כליום חוץ מחלב. הוריו מנסים כל מיני סוגי מאכלים כדי שהוא יאכל. הביאו לי אבוקדו עבורו- לי נדמה שזה פרי שלא מומלץ לילדים בכלל. האם אני צודקת או שבמצבו, עדיף שיאכל משהוא העיקר שיאכל? תודה מראש

27/04/2009 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אני לא רואה בעיה במתן אבוקדו (רך ובשל) לתינוק בן 8 חודשים. בהצלחה צביקה

26/04/2009 | 21:59 | מאת: יעל

טובה שלום! ישנו תוסף בשם "דיאט פור לייף" האם הוא באמת עוזר לרזות? והאם מבחינת מה שהוא מכיל זה מומלץ??

30/04/2009 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני לא ממליץ להשתמש ב"כדורי פלא" להרזייה. אני מתנגד ל"דיאטות הרזייה" שגורמות להשמנה. בהצלחה צביקה קורן

26/04/2009 | 18:08 | מאת: סטודנטית

בהמשך לשאלתי באשר לויטמין D . המלצת לי לקלת תוסף של 400 יחב"ל . ראיתי היום מספר מוצרים והתלבטתי בין שניים , אודה לכם אם תעזרו לי להחליט . בשניהם זהו D קולקלציפרול רק שבאחד יש תוספת של ויטמין A 1000 יחב"ל (זה בא כשמן כבד דגים) . אני לא יודעת אם כדאי לי 3 חודשים שאקח את ה-D לקחת גם את זה . האם זה עדיף? אני יודעת שזה ישפר ספיגה של ה-D וזה גם שמן שזו סביבה שומנית אבל האם לא מסוכן לקחת 3 חודשים A בכזו כמות? בתודה מראש...

27/04/2009 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

לסטודנטית שלום, כפי שציינת ויטמין D מסיס בשמן ולכן עדיף לקחת אותו בצורת שמן דגים. כמות הויטמין A שציינת אינה גדולה ואינה מסוכנת. מסתבר שרוב האוכלוסיה סובל ממחסור נכר בויטמין D תבדקי שוב בעוד כשלושה חודשים בהצלחה צביקה קורן

28/04/2009 | 12:43 | מאת: ךלחךל

2000 יחידות ליום יש טיפטיפות

25/04/2009 | 21:07 | מאת: מאיה

אני סובלת מתת פעילות קלה של בלוטת התריס . הבנתי שיש אופציה לקחת תרופה בשם אלטירוקסין . קראתי על הנושא בראית הרפואה המשלימה והבנתי שניתן לטפל בח.אמינית בשם טירוזין ושמומלץ גם לאכול אצות . מספר שאלות , ביררתי ומצאתי מוצר המכיל 500 מ"ג טירוזין , האם זה בטוח לשימוש? כמה זמן מומלץ לקחת את התוסף וכמה פעמים ביום? אחרי כמה זמן צפוי שיפור? מומלץ לקחת משהו ביחד עם הטירוזין לשפר את פעולתו? ולגבי האצות האם מומלץ לקחת תוסף או לאכול אצות? (יש תוסף של אצץ קלפ) . האם בכל האצות יש יוד או רק באצות ספציפיות? בהמון תודה מראש... מאיה

30/04/2009 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, אני לא מתלהב משימוש בחומצות אמינו כ"תרופה". זה עלול לגרום לחוסר איזון בניצול שאר חומצות אמינו בגוף. הורומון האלטרוקסין ניתן על ידי רופא מומחה ואין לו כמעט תופעות לוואי, לאחר שמגיעים למינון הנכון. תזונה טבעית ואיכותית הכוללת אצות ים עשויה להועיל, אבל במקרים מסוימים צריך לקחת אלטרוקסין. לא כדאי לשחק עם בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

25/04/2009 | 13:24 | מאת: מילי

אל מנהלי הפורום שלום רב!! מזה שנים אחדות אני מתנדנדת בין אורח חיים המכתיב אכילה טבעית בלבד, על פי שיטת שלטון לבין חזרה חלקית-מלאה לאכילת מוצרים מן החי. הסיפור הוא שכאשר אני על תזונה טבעית בלבד הכוללת ירקות ופירות חיים, זרעים, אגוזים, קטניות וכו'. ללא מוצרים מן החי, ללא תוספים, אני מרגישה מצוין בהרבה מאד בחינות אבל מופיעה אצלי חולשה איומה, כבדות בגפיים עד כדי אי יכולת לשאת את עצמי, בבדיקות המעבדה מופיעים חסרים בבי 12 חוסר דם וכו' למרות התזונה המאד מגוונת ומוקפדת הכוללת מוצרים צמחיים עשירים בברזל וכו'. למרות נטילת תוספים של בי 12 בכדור מציצה מתחת ללשון וכן חומצה פולית המצב אינו משתפר ותחושת החולשה והכבדות בגפיים נמשכת. ניסיתי לקבל עלי משהו חלקי כמו תזונת קינגסטון המאפשרת אכילת גבינות וביצים. אכלתי לעיתים מאלה, אכילה שהיא אורגנית כמובן. גם כאן לאחר זמן מה הופיעו הסימפטומים של החולשה וכו'. יחד עם זאת לגוף שלי כנראה קשה לעכל חלבונים מן החי ואכילתם של אלה מלווה בנפיחות ובקשיי עיכול. כאשר אני חוזרת לאכול מוצרים מן החי, עוף, בשר אדום וכו' תחושת החולשה שלי חולפת כעבור זמן מה ואני נעשית נמרצת יותר אם כי רעות חולות ישנות צצות ועולות: קשיי עיכול, חומציות יתר, דלקות בדרכי השתן, דלקות פרקים וכו'. מה עושים? הכי הכי טוב לי ואני מרגישה הכי בבית עם התזונה הטבעית. טבעית של שלטון, אף ללא גבינות וביצים. מצד שני הגוף קורס כעבור מקסימום חודש וחוזר לחיות רק כאשר אני חוזרת לאכול מוצרים מלאים מן החי. כמו שאמרתי תוספי מזון כמו בי 12 וחומצה פולית לא ממש מיטיבים איתי ואני גם לא ממש חושבת ששלטון מאמין בתוספים מלאכותיים כאלה. אודה לכם על כל הכוונה ועצה.

27/04/2009 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

מילי שלום, לצערי "שיטת שלטון" המבוססת על תזונה טבעונית לא מתאימה לכל אחד. למעשה אין שיטה תזונתית אחת, טובה ככל שתהיה, המתאימה לכל אחד. לדעתי הבעיה שתיארת כאן לא תיפתר במסגרת פורום זה או אחר. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית שיכלול תשאול מקיף, הכוונה תזונתית ומעקב. לדוגמה: לא כתבת בת כמה את, האם את מדממת במזור החודשי, מה רמות מאגרי הברזל ו B12, הרגלי אכילה, מחלות מערכת העיכול בעבר ובהווה, רמת הפעילות הגופנית ועוד. בהצלחה צביקה קורן

24/04/2009 | 10:49 | מאת: גיא

שמעתי שיש להיחשף לשמש רבע שעה ביום בשביל הויטמין D . התחלתי לעשות כן אבל התחילה אצלי תופעה מוזרה . בזרועות וברגליים (האזורים אותם חשפתי לשמש) נהייתה לי פריחה אדומה וככל שהמשכתי זה החמיר . כשהפסקתי בימים האחרונים זה נרגע . מה זו התופעה הזו? אני אלרגי לשמש?! מה עושים?

27/04/2009 | 20:53 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, החשיפה לשמש צריכה להיות הדרגתית (מתחילים עם 5 דקות) ורק בשעות הבוקר (עד שמונה) או אחר הצהרים ולא באמצע היום. יתכן ונגרמו לך כוויות מחשיפה לא נכונה ולא הדרגתית. אם פעלת נכון - תפנה לרופא עור. בהצלחה צביקה

23/04/2009 | 21:35 | מאת: ורד

זה כבר חדשות ישנותץ שמומלץ לאכול תפוחי אדמה חלקים בלי כתמים ובלי עיניים והם צריכים להיות כבדים ומוצקיםוחלילה ללא עלים שיוצאים מהם. השאלה האם הנבטים הקטנים שיוצאים מהם גם עלולים להיות רעיןים ולא טובים? תודה

24/04/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

ורד שלום בעינים ובנבטים הקטנים היוצאים מתוך פקעת של תפוח האדמה יש ריכוז גבוה מאוד של חומר השם סולנין הרעיל מאוד למע' העצבים. לכן לא מומלץ לאכל פקעת תפוח אדמה שבתהליך נביטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/04/2009 | 19:36 | מאת: אני

לפני כ-5 שנים עשיתי בדיקה לבלוטת התריס בגלל בלט בעיניים ונמצא TSH גבוה ו-T3, 4 נמוכים . הרופאה אמרה שזה דווקא היפו ולא היפר כמו שחשבה ומכיוון שזה היה גבולי לא קיבלתי כל טיפול . החלטתי להיבדק שוב כדי לעקוב , קיבלתי תוצאה דומה (רק שהפעם ללא T3 משום מה) . אך הפעם זה עבר את הטווח . TSH גבוה 4.74 ( כשהטווח עד 4.2) וT4 נמוך) . מספר שאלות . האם ללא T3 ניתן לאבחן בוודאות היפו? אני שואלת כי מצד אחד לפני 5 שנים היתה תוצאה דומה מצד שני אני בחורה רזה מאד , סובלת מדופק מהיר , קצת בלט בעיניים והחלה לי לא מזמן נשירת שיער איומה (לדעתי בעקבות סטרס שחוויתי ועדיין לצערי חווה) . ואם זה אכן היפו כיצד מטפלים בזה? האם כדאי לבצע בדיקה נוספת כלשהי? בתודה מראש...

24/04/2009 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אכן את סובלת מהיפותירואידיזים קל. הדופק המהיר , ונשירת השיער אכן נובעים מהבעיה בבלוטת התריס. הייתי ממליצה לך לעבור בדיקה נוספת נוגדנים לאשימוטו כדי לבדוק האם יש לך דלקת בבלוטת התריס או ההיפותירואידיזים נובע מתהליך אוטואימוני. בכל מקרה חשוב מאוד לא לאכל מאכלים כמו כרוב, כרובית, חרדל, סויה לאכל דגים , אצות (סושי) המכילים יוד לעשות הרבה הרבה ספורט ולהוריד לחץ (לעשות הרפיה )לטפל ברפלקסולוגיה, או מדיטציות וכ"ו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/04/2009 | 10:46 | מאת: אני

23/04/2009 | 18:32 | מאת: סטודנטית

שאלתי היא בנושא ויטמין D . אני בת 29 , עשיתי בדיקה לויטמין D (בעקבות שיעור בנושא עם טובה :-) ) ונמצאה רמה נמוכה מאד 15.3 כשהטווח הוא 75-250 . עוד לא ביקרתי אצל הרופאה אני משערת שהיא תיתן לי תוסף כי קשה עם העבודה שלי להיחשף לשמש (אני כל היום במשרד...) . רציתי בבקשה לדעת מה ההמלצה הכמותית למחסור שכזה ולמשך כמה זמן ליטול את התוסף . בטח לא תעשו זאת אבל אם אוכל לקבל המלצה על חברה ספציפית מומלצת (כדי לא לקנות תוסף של קופ"ח) אשמח...

24/04/2009 | 04:31 | מאת: טובה בר-שאן

סטודנטית שלום את צריכה לקחת 400 יחידות בין לאומיות למשך חודשים עד 3 חודשים ואז לבדוק את רמת הויטמין בגופך. בנוסף לאכל דגים וקצת יותר לצאת לשמש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/04/2009 | 11:47 | מאת: סטודנטית

23/04/2009 | 15:53 | מאת: אנונימי

אני שוקל 55 ו אני 1.40 ס"מ אני רוצה לדעת כמה קלוריות ביום אני צריך לאכול כדי להרזות 5 ק"ג בחודש?

24/04/2009 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימי שלום לא כתבת את גילך, את אורח חייך: האם את עושה ספורט וכ'ו. כנס לאינטרנט ורשום מחשבוני תזונה , תציב את נתוניך ותקבל בדיוק את המחשבון אותו אתה מחפש לבדיקה קלורית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם זה לא רצוי לאכול יוגורט עם גרנולה?

24/04/2009 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

לךח שלום מדוע לא לאכל יוגורט עם גרנולה ? להפך נהדר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/04/2009 | 11:59 | מאת: שואל שאלה

שלום רב, אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה זו. ברצוני לדעת תוך כמה זמן מרגע שתיית מים, חלב, יוגורט, הקיבה מתרוקנת? כלומר השאלה היא תוך כמה זמן הקיבה מתרוקנת לאחר שתית כל אחד מהמצרכים הללו? השאלה היא לגבי מים, חלב ויוגורט בנפרד (לא ביחד). אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.

24/04/2009 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שאלה שלום אצל כל אחד זה שונה . יש אנשים שלאחר מוצרי חלב הם מיד רצים לשירותים ,לעומתם יש אנשים שזה עושה להם עצירות. אין כאן חוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2009 | 21:26 | מאת: יאיר

האם ישנה הגבלה על צריכה של סיבים תזונתיים? הבנתי שאכילה של סיבים מעבר לכמות מסוימת ביום עלולה לגרום לבעיות בספיגה של סידן וברזל? האם זה נכון? באיזו כמות מדובר?

23/04/2009 | 05:06 | מאת: טובה בר-שאן

יאיר שלום בסיבים התזונתיים כמו בלחם המלא ישנה חומצה פיטית הקושרת את הסידן והברזל ומונעת את ספיגתו. מניעת הספיגה תתרחש רק כאשר המזונות מכילי הברזל יהיו ביחד עם הסיבים. לכן בארוחות כאשר אתה אוכל מאכלים עתירי ברזל וסידן אל תאכל אותם עם לחם מלא או אורז מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2009 | 21:24 | מאת: הדס

אני כבר שנים אוכלת אוכל טבעוני אורגני ברובו. במהלך השנים צברתי עוד ועוד ידע, אבל נראה שתמיד יש מה עוד ללמוד. במאמר אחרון שקראתי נאמר שמומלץ לקנות זרעי פשתן טחונים כבר בחנות. אני שנים קונה אותם שלמים וטוחנת בבית. האם אני עושה לא בסדר? הייתי מאד רוצה שבין הדברים הבאים ייאמר לי מה מומלץ לטחון ומה לא: גרגירי פשתן, גרגירי שומשום מלא, זרעים (כל סוגי הגרעינים) ואגוזים למיניהם. רוב תודות. הדס.

23/04/2009 | 05:19 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום הזרעיםכמו אגוזי מלך ובמיוחד זרעי הפשתן מכילים חומצות שומן אומגה 6 ו3, רגישים מאוד לאור. טחינה בחנות והשארת השמן גלוי גורם לעיפושו וחימצונו. לכן תמיד עדיף לטחון לבד בבית מיד לפני השימוש. את העודף יש להקפיא בחושך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2010 | 18:12 | מאת: רות מוסט

שלום רב. ברצוני לדעת האם לאחר מחלת סרטן המעי הגס,מותר לאכול את זרעי הפישתן.תודה רות

03/06/2010 | 18:12 | מאת: רות מוסט

שלום רב. ברצוני לדעת האם לאחר מחלת סרטן המעי הגס,מותר לאכול את זרעי הפישתן.תודה רות

22/04/2009 | 21:24 | מאת: ?

מה ההבדל בין העדשים בצבעים השונים? ואילו הכי מומלצים והכי בריאים?

23/04/2009 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

?שלום עדשים מצבעים שונים מכילים פיטו -כימיקלים שונים כמו: למשל עדשים כתומות מכילות בתא קרוטן החשוב ליצירת ויטמין A . כן כמות הסיבים בהם שונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2009 | 20:38 | מאת: שרית

שלום. אני נוטלת אומגה שלוש. עכשיו בגלל שאני בהריון קראתי יותר ברצינות על חשיבות האומגה שלוש. בדרך קראתי גם על הדגים המומלצים לאכילה. הבנתי מאילו דגים להזהר בגלל הענין של הכספית: השאלה שלי היא האם גם בתוסף תזונה אומגה שלוש יש סכנה של כספית? האם צריך לבחור אומגה שלוש המורכבת משמנים של דגים מסויימים ולפסול תוספים מדגים אחרים? איזה תוסף הכי מומלץ? תודה רבה. שרית

23/04/2009 | 05:00 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום נכון את עושה מחקרים מראים ש20 אחוז ממוח התינוק בנוי מחומצות שומן אילה והן חשובות ביותר להתפתחות של מע' העצבים. לשאלתך: בתוספי מזון אין כספית. עדיף לאכל דגים מים צפוני כמו סלמון ,מקרל, טונה, סול, סרדינים ולא דגי בריכה כמו אמנון, קרפיון שאין כמעט בהן אומגה 3 ועשירים מאוד באנטיביוטיקה וחומרי הדברה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2009 | 20:26 | מאת: אני

באילו סירים הכי מומלץ לבשל? האם זה נכון שבישול בטפלון או באלומיניום עלולים להיות מסוכנים?

23/04/2009 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום עדיף לבשל בסירים אינרטים שלא עוברים בקלות חימצון כמו ברזל או נחושת ואלומיניום ,שהם ממש לא טובים . טפלון עשוי מחומרים שעלולים לזלוג למזון . לכן חייבים לחפש כלים העומדים בתקנים בין לאומיים של זליגת כימיקלים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2009 | 20:25 | מאת: אורן

אני רוצה בבקשה לדעת למה טיגון בשמן נחשב לא בריא? מה ההבדל בינו לבין בישול או אפייה. אני משתמש בשמן טרי וחדש ושמן בריא. אז למה זה בכל זאת בעיה? תודה רבה, אורן

23/04/2009 | 06:15 | מאת: טובה בר-שאן

אורן שלום כאשר שמים את השמן על מחבת לוהטת ,השמן נשרף ועובר שינוי. חלקו הופך לשומן טרנס הרעיל ביות ר לגופינו. לעומת זאת בבישול אידוי הקפצה ואפיה תהליך זה כמעט ולא מתרחש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2009 | 10:20 | מאת: לירז

שלום אני בחורה בת 19, ורזיתי עד כו 27 קילו ועכשיו אני די נתקעתי בהורדה למרות שאני במכון ומשתדלת לאכול מסודר ובריא רציתי המלצה על מוצר שיכול לעזור לי להמשיך בהורדה ולא יפגע בבריאותי בתודה מראש לירז

22/04/2009 | 16:43 | מאת: טובה בר-שאן

אין לי מושג מה את אוכלת, מה גובהך ,מה המשקל הנוכחי שלך כך שאיני יכולה להמליץ לך על מוצר להרזיה. צריכה יותר פרטים בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

אני חוזר ארצה יחד עם משפחתי משהות ארוכה בארצות הברית. התגוררנו שנים באיזור המפרץ של סן פרנסיסקו ונהנינו מהמון דברים, בינהם גם אכילה של אוכל בריא ואורגני. יש כאן סופרים משופעים בכל טוב שהכל בהם אורגני. אנחנו שמחים מאד לחזור ארצה. הבנו אבל שעלול להיות לנו קשה בענין הזה. גם הזמינות של המוצרים האורגניים איננה גבוהה וגם המחירים בשמיים. הייתי רוצה שתנסו לעזור לנו להחליט אילו מאכלים הכי דחוף וחשוב לאכול אורגני. האם ישנו איזשהו מדרג הבוחר את העדיפות של המאכלים הכי מרוססים שבהם שווה להשקיע יותר מאחרים שכאילו יותר מוגנים? תודה עידן.

22/04/2009 | 16:46 | מאת: טובה בר-שאן

עידן שלום כל העלים למיניהם, ירקות ופירות, וביצים חשוב מאוד לאכל אורגנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2009 | 22:09 | מאת: שירלי

שלום ותודה מראש על התשובה. אני רוצה לברר לגבי תרד. קראתי שהוא מאד בריא ויש לו מלא מלא יתרונות. אבל קראתי גם שהוא עלול לצבוע את השיניים באפור. האם זה נכון? גם קראתי שיש בו איזושהי חומצה שמתפרקת ומשתחררת ומונעת ספיגה של סידן. האם זה נכון? אז איך אפשר לאכול תרד בלי לפגוע בסידן? איזה מזון מומלץ לשלב עם תרד? האם מומלץ לבשל את התרד או לאוכלו חי? כמה זמן צריך לשמור בין אכילת תרד לאכילה של מזונות עתירי סידן כדי להבטיח שנוכל להינות מהיתרונות של כולם? תודה שוב, שירלי.

22/04/2009 | 16:04 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום אכן בתרד יש חומצה אוקסלית אשר מונעת את ספיגת הסידן. לכן כאשר את רוצה לאכל מאכלים עשירים בסידן כמו טחינה, שקדים, סרדינים, גבינה ,אל תאכלי אותם ביחד עם התרדבאותה ארוחה. 2. תרד ניתן לאכל חיי בסלט , ניתן לאכלו מבושל או מאודה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2009 | 22:08 | מאת: שרית

שלום. אני נוטלת אומגה שלוש. עכשיו בגלל שאני בהריון קראתי יותר ברצינות על חשיבות האומגה שלוש. בדרך קראתי גם על הדגים המומלצים לאכילה. הבנתי מאילו דגים להזהר בגלל הענין של הכספית: השאלה שלי היא האם גם בתוסף תזונה אומגה שלוש יש סכנה של כספית? האם צריך לבחור אומגה שלוש המורכבת משמנים של דגים מסויימים ולפסול תוספים מדגים אחרים? איזה תוסף הכי מומלץ? תודה רבה. שרית.

22/04/2009 | 15:55 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, בגלל בעיית הכספית רשויות הבריאות בארצות הברית לא ממליצות לנשים הרות לאכול דגי ים יותר מפעמיים בשבוע. גם בקפסולות יש חשש לכספית. ככל שהדג גדול יותר יש בו יותר כספית. בתוסף אומגה 3 שעשוי מפשתן אין כספית...! את יכולה לטחון כף פשתן ולפזר על הסלט או ביוגורט. זה מועיל גם לנושא העצירות. בהצלחה צביקה

10/05/2009 | 19:15 | מאת: עינת

הבעיה בפשתן היא שיש בו רק חומצת שומן אומגה 3 ראשונית שהופכת מעט מאוד בגוף לחומצת השומן DHA מסוג אומגה 3 - שחשובה כל כך להתפתחות העובר. יש דווקא לא מעט תוספים משמן דגים שנקיים מכספית, צריך לבדוק על התווית. אני לוקחת אלספה 9 חודשים שמיוחד להריון (עם הרבה DHA) ואין בו כספית.

20/04/2009 | 22:39 | מאת: אורנה

הי. רציתי לשאול על הנבטה של קטניות. הבנתי שקטניות מונבטות הן הרבה יותר בריאות. רציתי לשאול מדוע זה ככה? איך בעצם מנביטים קטניות? והכי חשוב: לנשים בהריון מומלץ להמנע מאכילת נבטים. האם האיסור חל גם קטניות שהונבטו בבית? האם הוא חל על קטניות מונבטות שנקנו כבר מונבטות (ולא הונבטו בבית)? תודה רבה. אורנה.

21/04/2009 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

אורנה שלום שימי את זרעי המש או על זרעים אחרים על מגש כסי אותם במים. כל יום החליפי את המים בטמפ' של הקייץ תוך יומים יוצא הנבט. נבטים הם מאוד מאוד בריאים ומוממלצים מאוד לנשים בהריון. הם מכילים אנזימים ויטמינים ומינרלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/04/2009 | 22:38 | מאת: דליה

שלום רב. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת ע"י אלטרוקסין. שאלתי נוגעת למוצרי תזונה המכילים יוד. במקורות שונים בהם קראתי על התזונה הראויה במצבי מצאתי התיחסויות סותרות למאכלים עם יוד. מחד נאמר להרבות בהם. מאידך מומלץ להמנע מהם כי הם משבשים אתפעילות הבלוטה. מה שברור לי זה שיש קשר בין מאכלים עם יוד לבלוטה. מה שלא ברור לי: 1.איך משפיעים מאכלים עם יוד על הבלוטה? 2.האם מומלץ להמעיט / להמנע / להרבות במאכלים עם יוד לאנשים הסובלים מהפרעות בפעילות הבלוטה. 3.מהם מאכלים המכילים יוד בכמות כל כך גבוהה שבכלל יכולים להשפיע על תפקוד הבלוטה. תודה דליה

21/04/2009 | 04:53 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום יוד חיוני מאוד לבלוטת התריס כיוון שמהיוד נבנים הורמוני הבלוטה האחראים לכל חילוף החומרים בגוף. ללא יוד לא יווצרו ההורמונים והאדם לא יוכל לתפקד. לכן יוד חשוב ביותר אולם יוד ביתר ועודף, עלול לדכא את יצירת ההורמונים. לכן אם את מקבלת אלטרוקסין לא מומלץ להגזים עם מאכלים העשירים מאוד ביוד כמו למשל אצות, הנמצאות למשל בסושי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/04/2009 | 22:37 | מאת: שירה

שלום. קראתי הרבה על הסגולות של הכורכום. מצד שני גם קראתי המלצות על אכילה של צמחי תבלין והעדפת הימוש בהם על פני השימוש בתבלינים מאבקה. אז איך מומלץ לצרוך כורכום? האם זהו צמח תבלין שניתן להשיג בארץ? ואם כבר משתמשים באבקה בתבלין רגיל, האם זה מבטל משהו מסגולות הכורכום ואם כן, האם ניתן למנוע את זה? בקיצור, איך הכי טוב להינות מכורכום? תודה שירה

21/04/2009 | 14:01 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אכן לכורכום תכונות ריפוי רבות שחלקן הוכח במחקרים. במספר קטן של חנויות טבע גדולות ניתן להשיג את השורש. אפשר לגרד אותו לתוך תבשיל או לחתוך לקוביות קטנות ולבשל עם מרק ירקות. אם לא משיגים את השורש משתמשים באבקה המוכנה שגם היא טובה. חשוב שתהיה טריה ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

20/04/2009 | 22:36 | מאת: חן

שלום. אני בהריון ומנסה לאכול בריא ומאוזן. קראתי את ההגבלה על צריכת ויטמין A. לצד ההגבלה גם ממליצים על צריכה של סידן וירקות. במוצרי חלב ובירקות שמאד מומלצים בהריון יש ויטמין A. אז איך זה מסתדר? האם ההגבלה על הוטמין היא לא ממוצרי מזון אלא רק מתוספי תזונה? תודה חן אגב, מהי הכמות המקסימלית שמותר לצרוך ויטמין A בהריון?

21/04/2009 | 14:03 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, אין חשש למינון יתר בויטמין A המתקבל מתזונה. האזהרות הן רק לגבי השימוש בתוספים. אם התזונה שלך מאוזנת ומגוונת, אין צורך בתוסף. בהצלחה צביקה קורן