פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20557 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/07/2021 | 13:08 | מאת: אביגיל

שלום וברכה, אשמח לדעת היכן אני משיגה חלב עיזים טרי לפצעים בפה-ישירות מהעז לפה של הילד. באזור בית שמש

27/07/2021 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

במשק פרטי - חלב עיזים טרי העזות גדלות בחצר מרווחת ובתנאים טובים, חלב בריא וטעים ללא פסטור וללא חומרים אחרים, מומלץ לפצעים בפה ובריא במיוחד. טלפון 0722307404, ליאורה.

27/07/2021 | 18:41 | מאת: רותי

יש את עיזה פזיזה במושב טל שחר. הם מגדלים עזים באופן נפלא ובכלל, חקלאים טובים ואנשים נחמדים. ממליצה בחום. ולא, אין לי שום קשר אישי אליהם, מלבד ביקור וקנייה במשק

04/12/2022 | 14:19 | מאת: Gabriel Sapir

I could reach out to this number Does anyone have a reccomendation where to buy fresh goats / sheeps milk in the gush etzion area ?

שלום טובה. כיום אני בת 43. בתור נערה, ועד לגיל 27 בערך, לא הייתי כל כך רזה. אפשר לומר שהייתי מלאונת ולהיות מלאונת זה הגזרה ״הטבעית״ שלי. בערך בגיל 26-27 החלטתי שאני רוצה לעשות שינוי. ירדתי בערך 13 קילו, ע״י דיאטה מוקפדת של בערך 1100 קלוריות ליום, אם אני זוכרת נכון. תוך חצי שנה בערך ירדתי במשקל, למשקל של 49-50 קילו, גובה 160 ס״מ. השינוי היה ניכר ונהייתי באמת רזה כמו שאני רוצה להיות, אבל יחד עם זאת הבנתי שכדי לשמור על זה ולא לעלות בחזרה, אני צריכה להמשיך לאכול פחות ולמנוע מעצמי דברים שאני אוהבת. הבנתי זאת מניסיון כי ניסיתי בזמנו שבועיים-שלושה לאכול רגיל כמו שאני רגילה ואוהבת ועליתי קצת במשקל. לאחר מכן הבנתי את זה וירדתי חזרה למשקל של 49. אני חייבת לומר שהחזקתי את המשקל שלי יפה. הרגשתי פיזית לא הכי טוב עם הרזון, מדי פעם הרגשתי רעב כזה שעשה לי מדי פעם כאב ראש, אבל הקפדתי לשתות הרבה מים אז זה קצת הקל. לאורך השנים 2005 עד 2016, שמרתי על המשקל ומדי שנתיים-שלושה עליתי ואז ירדתי חזרה בחודשים בהם הרגשתי ״שאני צריכה את האוכל״, נגיד סתם דוגמה עליתי ל54 קילו ואז ירדתי ל49 שוב. אבל בערך מאמצע 2017 התחלתי ממש להרגיש תשוקה לאוכל, משהו שאף פעם לא היה לי מאז הדיאטה. התחלתי לאט לאט לאכול עוד ועוד ולהשלים קצת את החוסרים שהיה לי, והרגשתי הרבה יותר טוב. הבעיה היא שעליתי הרבה במשקל מאז 2017… עליתי בערך 14 קילו לצערי. היום אני שוקלת 63. מצד אחד, כעת כשעליתי אני מרגישה יותר טוב ויותר חיונית, ומצד שני אני אהבתי את איך שאני נראית כשהייתי רזה. אני בדילמה קשה עם עצמי כי אני חושבת שאצטרך להשלים עם זה למרות שאני לא מתה על עצמי עכשיו. אם אני ארד טיפה, בצורה יותר מתונה בהרבה (לא ל49 כמו שהייתי אלא לבערך 56-57), זה יפגע לי בגוף? כי אני באמת לא יודעת מה לעשות, האוכל עושה לי טוב. אשמח לתשובה ממך. תודה רבה וסליחה אם חפרתי :)

מאיה שלום דיאטות רצח גורמות לגוף להכנס להתגוננות ולהורדה של חילוף החומרים התוצאה שרוב האנשים משמינים חזרה. המלצתי החמה לשמור על BMI פחות מ25 . הBMI שלך 24.6 שהוא תקין . ולא להתעלל בדיאטות קיצוניות של 1100 קלוריות. אלא פשוט לאכל בריא ללא גאנק פוד. בברכה טובה בר- שאן

שלום האם פורינים יורדים למים בעת בישול בשר? האם פורינים יורדים למים בעת בישול נקניקיות?

27/07/2021 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום הפורינים נשארים בנקניקיה או הבשר בעת בישול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2021 | 14:50 | מאת: לשואלת

שלום.גיל 54,שואלת בקשה איזו תזונה טבעית רכה( לא שיבולת שועל) ניתן לאכול ולשבוע על מנת לחסוך כאבי בטן וקיבה רכה ?

14/07/2021 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום לא ברורה לי שאלתך. למה הכוונתך תזונה טבעית ? ממה נובעים הכאבי בטן שלך? מרקים כתומים המכילים גזר, בטטה דלעת יכולים מאוד מאוד להרגיע את הבטן. אורז מבושל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2021 | 14:32 | מאת: ברוך

שלום דוקטור טובה אני מתנצל אני בן 46 וסובל מגאוט משנת 2001 כאשר התגלה שיש לי רמה גבוהה של חומצת שתן בדם. בשנים אחרונות התקפים תוכפים יותר ויותר,כאבים בכף רגל ובתחתית של בוהן, אני נוטל קולכיצין לטיפול בכאבים. ניסיתי ליטול allopurinol להוצאת חומצת שתן אבל התחילו כאבים וצריבה בבטן עליון מימין ובחילה ואז הפסקתי ליטול אותו.מצב חסר תקווה, אני משתדל לשמור על דיאטה, משקל שלי-63-65 באתר של קופת חולים כללית כתוב שיש קשר בין צריכה של קפה ומוצרי חלב דלי שומן לבין רמות נמוכות של חומצת שתן בדם. האם חלב 3%-3.5% זה דל שומן? האם באמת כדאי לשתות קפה כדי להנמיך את חומצת השתן?

02/07/2021 | 10:10 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום אכן קפה גורם לחומציות ומגביר את ההתקפים . כנ"ל גם דברי חלב. עדיף לאכל תזונה העשירה בירקות ופרות כמו דובדבנים למשל. על מנת להוריד את החומציות בגוף ואת ההתקפים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2021 | 09:07 | מאת: חימי

היי, אובחנתי עם עליה בסוכר ולכן אני עושה דיאטה הכוללת הפחתה רבה בסוכרים. במסגרת הדיאטה מותר לי גביע 1 של יוגורט טבעי 3%, אבל לפי הטבלה שעליו יש בגביע 1.5 כפית סוכר שמקורו בחלב. האם יש יוגורט טבעי שאינו מכיל סוכר בכלל? יוגורטים על בסיס סויה למשל? שאלה שנייה: על אריזות רבות של פטריות רשום שמצריך בישול לפני הגשה, אבל לא רשום כמה זמן או איך לבשל. אנא עזרתכן. תודה

02/07/2021 | 10:13 | מאת: טובה בר-שאן

חיימי שלום 1. האינדקס הגליקמי של סויה וטופו הוא נמוך ולכן הם עדיפים על פני יוגורט חלבי. בתנאי כמובן שלא מוסיפים להם סוכר. 2. הבישול תלוי בסוג התבשיל שאתה יושה יש פטריות שתבשל דקות ספורות ויש יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 16:01 | מאת: ברוך

האם אפשר לחולה גאוט(שיגדון) לאכול עגבניות קפה ותה מלפפונים במלח סלט איקרה(10%-15% איקרה בתוכו) משקאות לא מוגזים מאפים שוקולד וסוכריות שוקולד

30/06/2021 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום המלצתי החמה שתמנע ממזונות אילה כן ניתן לאכל מלפפונים במלח שאתה מחמיץ לבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 07:13 | מאת: עמית

איזה מזון (אם בכלל) עשיר בסידן יותר מגבינה צהובה?

29/06/2021 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

עמית שלום מזונות עתירי סידן הם אצות: בדף אחד של אצה (אצה אחת) יש 1,093 מ"ג של סידן נקי ל-100 גרם. 2. שומשום: על כל מוצריו כמו טחינה 3. מוצרי סויה: טופו, אדממה ועוד 4. קטניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2021 | 22:11 | מאת: עומר

האם תכונות התמר החיוביות עולות במידה ניכרת על השליליות, או השליליות עולות על החיוביות?

29/06/2021 | 17:30 | מאת: טובה בר-שאן

עומר בכל "אליה יש קוץ "התמרים הם פרי נפלא. החיסרון ריכוז גבוה של סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 21:19 | מאת: עמית

לאור תשובתך בנושא תמרים אבקש לדעת האם המתקה בממתיק מלאכותי עדיפה על המתקה בסילאן, או המתקה בסילאן עדיפה.

28/06/2021 | 20:20 | מאת: מנשה

את מייעצת להפריד בין הארוחה לבין נטילת אומגה3. אני קורא על אריזת אומגה מקס של סופהרב הוראות שימוש: 1-2 כמוסות ביום עם הארוחה. מה דעתך?

29/06/2021 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום המלצתי לקחת את הכמוסות לא עם אוכל . בגלל היותן רגישות מאוד לחמצון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מתנצלת על הבילבול של שתי השאלות הראשונת ששאלתי. קראתי שחייבים עם הדי לקחת קיי 2 - האם את ממליצה? קשור משהו לסידן ולהסתיידות של סידן? סליחה על השאלות הקודמות שלי. תודה רבה אורנית

אורנית שלום כן עדיף לקחת עם K2 כי הוא גורם להרבדה של סידן בעצם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2021 | 08:02 | מאת: אורנית

אני לוקחת 1000 ויטמין די 3 כל יום . האם עלי לקחת יחד איתו גם Q10? בשאלה הקודמת טעיתי ושאלתי על קיו 3. התכוונתי לקיו 10. תודה רבה

29/06/2021 | 17:26 | מאת: טובה בר-שאן

אורנית שלום לא הבנתי אותך . לא מחייב לקחת ביחד תלוי במצבו של האדם וצרכיו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/06/2021 | 19:50 | מאת: אורנית

אני לוקחת ויטמין די 1000 כל יום. האם עלי לקחת ביחד עם הדי גם Q3? תודה אורנית

29/06/2021 | 17:25 | מאת: טובה בר-שאן

אורנית שלום לרוב האנשים באוכלוסי חסר אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית וחשובה ביותר למוח ולמערכת החיסון ולהורמונים . לא קשור לויטמין D. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2021 | 18:27 | מאת: אורנית

תודה רבה על התשובה לשאלה המבולבלת שלי. אורנית

26/06/2021 | 16:18 | מאת: סופי

שלום רב, אומרים על בצל שנישאר לאחר שהשתמשנו בחלקו שאין להשאיר אותו ליום למחרת כי הוא סופח חיידקים האם זה נכון לומר גם לגבי שום ? כלומר קילפנו כמה שיני שום ואת חלקם שלא השתמשנו נאכל למחרת האם יש נזק יותר מתועלת? תודה רבה לתשובה סופי

27/06/2021 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום יש טעם להקפיא את השום ולא להשאיר אותו כך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2021 | 10:37 | מאת: גולש מאוכזב

שאלתי מספר פעמים שאלה ואין התייחסות. תדירות המענה לשאלות נמוכה וגם אז, המענה לא רציני. אפשר לסגור את הפורום הזה

27/06/2021 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

גולש יקר לא מוצאת את שאלתך. מתנצלת על האיחור בתשובה. שאל שוב את שאלתך ואשתדל לענות לך בהקדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2021 | 19:49 | מאת: מנשה

אני חולט חצי חופן עלי זית בחצי ליטר מים על אש קטנה במשך 20 דקות ולוגם מזה במשך היום. האם נכון? איפה זה משפיע לטובה?

27/06/2021 | 07:37 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום מה שאתה עושה נקרא מרתח. זה מצוין למעשה אתה ממצא את הפיטוכימיקלים שעוזרים להורדת לחץ דם וסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

כמה סידן יש בשיבולת שועל?

27/06/2021 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

יאיר שלום ב100 גרם שיבולת שועל יש 54 מ"ג סידן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2021 | 15:21 | מאת: דננ

אני רוצה לקנות אבקת אפייה ללא אלומיניום, האם אבקת אפיה עם cream of tartar יותר בריא? תודה

24/06/2021 | 10:04 | מאת: טובה בר-שאן

דנד שלום קרם טרטר, או קרם אוף טרטר (cream of tartar), הוא תוצר לואי של יין. הוא מופק משכבה של חומצה טרטרית המצטברת על דפנות של חביות יין. מוסיפים אותו לממתקים וגלידה לקבלת תערובת "קרמית" יותר ולחלבונים לפני הקצפה, לקבלת קצף יציב יותר. לכן לא יוסיפו אלומניום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2021 | 07:15 | מאת: לינוי

שלום, האם מי שלוקח סטרואידים יכול להשתמש בתחליפי / ממתיקי סוכר? הרי הסטרואידים מעלים את רמות הסוכר בדם.. אם אפשרי, על איזה ממתיק את ממליצה? תודה מראש

24/06/2021 | 10:06 | מאת: טובה בר-שאן

לינוי שלום . לא ממליצה כלל על ממתיקים . המחקרים מראים שהם גורמים לסכרת .הממתיק היחידי שאני ממליצה עליו זה סטיביה שעשוי מעלי סטיביה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2021 | 21:33 | מאת: מנשה

אודה על תשובתך שם

24/06/2021 | 10:07 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה תכתוב שוב את שאלתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2021 | 20:16 | מאת: מנשה

קראתי שיש ליטול אומגה 3 בנפרד מארוחה וכן שויטמין E מסייע לספיגה. האם נטילה שעה וחצי מהארוחה מספיק? האם כף נבט חיטה יחד עם כף שמן קנולה(מועשר בויטמין E) בשעת נטילת האומגה זה נכון לעשות?

27/06/2021 | 07:42 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום א. חומצת שומן אומגה 3 רגישה מאוד מאוד לתהליכי חמצון בנוכחות אור וגם חום. ויטמין E מונע את הקלקול של אומגה 3 . ב. מצוין לקחת את האומגה 3 שעה וחצי לפני או אחרי האוכל. ג. כף נבט חיטה עשיר מאוד בויטמין E אין צורך להוסיף שמן קנולה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2021 | 15:08 | מאת: ברוך

האם אפשר לאכול באופן חופשי פטריות,פטריות משומרות(פחית שמפניונים) למי שסובל מגאוט(שיגדון)?

27/06/2021 | 07:46 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום בפטריות יש פורינים עדיף להימנע מהם בגאוט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2021 | 11:44 | מאת: שני

שלום רב, האם אפשר לאכול חצי מהכמות של טונה שאני פותחת מהקופסא, וחצי השני להשאיר ליום הבא? האם זה יכול להזיק לאחר שפותחים את הקופסא ומאחסנים ליום יומיים במקרר? תודה למענה שני

27/06/2021 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

שני כן עדיף במקרר חשוך כדי למנוע תהליכים חמצוניים של חומצות השומן שבו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שתי שאלות:הנבטוטים. 1.האם אידוי במסננת גם מוריד אנזימים וויטמינים? 2.האם ללא אידוי זה עלול לעשות עצירות או בעיית עיכול? תודה

27/06/2021 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום אידוי לאורך זמן מוריד את האנזימים והוויטמינים. 2. נבטים לא גורמים לעצירות .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/06/2021 | 09:19 | מאת: ברוך

שלום האם אפשר לשתות משקאות מוגזים מתוקים ולא מתוקים לחולה גאוט(שיגדון)? האם המשקאות המוגזים עלולים לגרום להתקף הגאוט אצל חולים בגאוט?

27/06/2021 | 07:30 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום המלצתי החמה לא לשתות משקאות מוגזים כי הדבר גורם לחומציות שיכולה לגרום להחמרת הגאוט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2021 | 19:32 | מאת: מומי

שלום טובה, בתשובה שנתת ליוסי, אמרת ששילוב של דגן וקטניה נותן 8 חומצות אמינו. מה עם חומצת האמינו החיונית התשיעית? תהיי מוכנה גם לציין את שם חומצת האמינו החסרה? האם יש מאכל מהצומח שכן מכיל אותה? תודה ובברכה

27/06/2021 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

מומי שלום 9 חומצות אמינו החיוניות הן לאוצין, תראונין, פנילאלנין, ליזין, איזולאוצין, טריפטופן, ולין, מתיונין והיסטידין בברכה ובהצלה טובה בר- שאן

06/06/2021 | 03:26 | מאת: דנה

המומלצים ובטוחים לילד סוכרתי

10/06/2021 | 16:01 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ממתיק טבעי בטוח הוא הסטיביה (אריטרול ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2021 | 22:18 | מאת: עומר

לצערי, סטיביה במינון המקובל (למשל שקית או טיפות) אינה ממתיקה די הצורך. מה רע בסוכרלוז, ששום מחקר רציני לא מצא בו בעיה ממשית?

02/06/2021 | 19:11 | מאת: מנשה

אני חולט עלי זית על אש קטנה במשך 20 דקות. האם נכון כדי להפיק מלוא התועלת?

27/06/2021 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום מה שאתה עושה זה מרתח. חליטה עושים על ידי שפיכת מים רותחים על העלים עם כיסוי הכוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2021 | 14:37 | מאת: שלומית

שלום רב, אבקש לדעת איזה מולטי ויטמין הוא הטוב ביותר ובעל ספיגה הטובה ביותר אני בת 70 ,וחושבת שבגילי ישנה ירידה בספיגת הרכיבים התזונתיים במעיים, ולכן רוצה להשלים את החסר ע"י מולטי ויטמין בתודה רבה שלומית

10/06/2021 | 16:02 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום יש הרבה מולטיויטמינים . תלוי מאוד מה החסרים שלך. המלצתי שתלכי לתזונאית שתתאים לך את הויטמינים הנכונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2021 | 14:48 | מאת: מיה

שלום האם אחרי שמנביטים קטניות, כוסמת וקינוא ניתן לבשלם ללא חשש מאיבוד ערכם התזונתי? בעיקר קטניות שהינן קשות גם אחרי הנבטה. תודה

10/06/2021 | 16:00 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ברגע שאת מבשלת חלק מהערכים הולכים לאיבוד כמו אנזימים וויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2021 | 06:52 | מאת: סופי

שלום רב, שותה פעמיים ביום משקה מאבקת חרובים כלומר כ-2 כפות ליום האם לאבקת חרובים יש חסרונות? והאם 2 כפות ליום מספיקים כדי לקבל את היתרונות,או לצרוך יותר? תודה מראש סופי

27/05/2021 | 13:56 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום . שתיה ל אבקת חרובים פעמיים ביום בהחלט מספקת. בברכה ובהצלחהטובה בר- שאן

27/06/2021 | 07:31 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום למה את שותה אבקת חרובים? מה את רוצה להשיג ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/05/2021 | 08:59 | מאת: יוסי

הי, לאחרונה, החלטתי להפחית את צריכת הבשר. מה שאני מנסה להבין זה כמה גרם חלבון מלא יש במיקס של אורז ועדשים. למשל, אם אני מכין עם שני המרכיבים הבאים: 1. אורז מלא בסמטי - 2.8 גרם חלבון ל100 ג. 2. עדשים שחורים - 9.2 גרם חלבון ל 100 ג. האם מתוך זה 2.8 גרם משני הצדדים (סה" 5.6 גרם) יתקבל כחלבון מלא, והשאר לא? כי אם זה המקרה אז מאוד פשוט לאזן כמויות. תודה רבה, יוסי

27/05/2021 | 13:55 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום בכל אחד מהמרכיבים חסרות חומצות אמינו חיוניות מסוימות ורק השילוב של דגנים וקטניות ייתן לך חלבון מלא המכיל את 8 חומצות אמינו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2021 | 10:40 | מאת: מומי

שלום טובה, בתשובה שנתת ליוסי, אמרת ששילוב של דגן וקטניה נותן 8 חומצות אמינו. מה עם חומצת האמינו החיונית התשיעית? תהיי מוכנה גם לציין את שם חומצת האמינו החסרה? האם יש מאכל מהצומח שכן מכיל אותה? תודה ובברכה

17/05/2021 | 17:38 | מאת: מיה

שלום עברתי לטבעונות ואני מנסה לאכול את הרוב רואו פוד. האם ניתן לשלב טופו אורגני בתזונת רואו פוד.? האם טופו הוא שייך לתזונה זו? תודה

22/05/2021 | 10:15 | מאת: אט

תהליך הייצור של טופו דומה לזה של גבינה. זה אומר שאחרי הטחינה, הסויה מורתחת ומעובדת עד שהיא מקבלת את הצורה של טופו.

14/05/2021 | 19:51 | מאת: מנשה

אני נוטל תוסף אומגה 3 עם ארוחת צהרים. האם רצוי לשלב עם מזון שמכיל ויטמין E ?

27/05/2021 | 13:53 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום עדיף שתיקח את האומגה 3 לא צמוד לאוכל. וכן מצוין לשלב ביחד ויטמין E . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/05/2021 | 19:11 | מאת: שולמית

שלום רב, רציתי לשאול לגבי מיץ דובדבנים טבעי 100% פרי ללא תוספת סוכר, בין המרכיבים רשום ש-100 גרם מכילים 16 גרם סוכרים שהם 4 כפיות סוכר, אני מבינה שזה סוכר של הפרי אני לא חולה בסוכרת אבל בתוצאות הבדיקות יש לי 100 כלומר אני נמצאת בטווח העליון האם אני מסתכנת בשתיית המיץ הזה? תודה ובברכה שולמית

13/05/2021 | 08:17 | מאת: טובה בר-שאן

שולמית שלום את ממש לא מסתכנת שאת שותה מיץ דובדבנים האינדקס בגליקמי שלו נמוך. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

05/05/2021 | 18:53 | מאת: מנשה

האם רצוי לשלב את שני הויטמינים כדי לשפר את התועלת של D ?

13/05/2021 | 08:18 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה אכן כן כדי לגרום להרבדה של הסידן בתוך העצמות . בהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

30/05/2021 | 13:05 | מאת: אבנר

מה פירוש "הרבדה"? תודה אבנר

04/05/2021 | 22:31 | מאת: מנשה

אני נוטל תוסף ויטמין D עם ארוחה המכילה ירק וגם אבוקדו. האם הויטמינים A או E מפריעים לספיגתו הנכונה של D ?

13/05/2021 | 08:19 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום ממש לא . הויטמינים פשוט נספגים כשומנים אם לא מפריעים אחד לשני בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

27/04/2021 | 12:17 | מאת: מיה

היי האם שמן אורז טוב יותר משמן זית לטיגון ואפייה? ואם כן איזה סוג הכי טוב? תודה

13/05/2021 | 10:11 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום שמן סובין האורז מכיל נוגד חימצון ייחודי בשם גמא אוריזנול (Gamma- Oryzanol) וכן נוגדי חמצון נוספים מסוג טוקופרולים וטוקוטריאנולים, שהם מרכיבים של ויטמין E . שמן סובין אורז מכיל פיטוסטרולים מן הצומח. השמן מכיל כ-45% חומצות שומן חד בלתי רווי (MUFA), כ-35% חומצות שומן רב בלתי רוויות (PUFA), כ-20% חומצות שומן רוויות מן הצומח. לשמן סובין האורז נקודת העשן בטמפרטורה של עד כ־250 מעלות צלזיוס, נקודה הנחשבת לגבוהה במיוחד המאפשרת שימושים בהם נדרשת עמידות בחום גבוה בבישול, טיגון עמוק והקפצה. כעיקרון אני נגד טיגון . אך טוב להקפצה ואפיה בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

24/04/2021 | 23:02 | מאת: סופי

שלום רב , בת 70 לוקחת תוסף דנסיטי 2 ליום ,האם צריך גם להוסיף תוסף של k2 לספיגה טובה יותר? אם כן באיזה מינון וכמה ליום ?מתי זה יכול להיות גם מזיק? תודה רבה סופי

13/05/2021 | 10:12 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום כדאי לקחת K2 יעלה את ההרבדה של סידן בעצב בתודה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

24/04/2021 | 13:18 | מאת: סופי

שלום רב, אני משתמשת באבקת מרק שמכילה רכיב בשם מלטודקסטרין,השאלה אם זה מזיק, על גבי המוצר מצוין שהרכיבים 100% טבעיים האם הוא מסוכן לבריאות? תודה למענה סופי

02/05/2021 | 10:59 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום מלטודקסטרין הוא בעצם סוכר. אני לא ממליצה להוסיף סוכר לאבקת המרק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/04/2021 | 20:23 | מאת: שולי

שלום רב, האם יש הבדל בין רכז דובדבנים ותרכיז דובדבנים בשניהם כתוב שהם עשויים מ100% פרי ,ללא סוכר ובכול זאת רציתי לשאול מה עדיף? תודה רבה לתשובה שולי

02/05/2021 | 10:58 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום גם ברכז וגם בתרכיז בעצם מוציאים את כמות המים וכך הכל יותר מרוכז ונשמר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/04/2021 | 08:56 | מאת: חיים

כמה מלח על ליטר מים זה בריא ? כי אני רואה הרבה מתכונים אבל חשוב לי לשמוע מגורם מקצועי כמה מלח לשים על ליטר מים(אם אפשר להגיד בגרמים יהיה מעולה)

14/04/2021 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום על ליטר מים כף גדושה של מלח בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

11/04/2021 | 14:41 | מאת: ג

בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי התגלה עודף ברזל (270 כאשר ערך המקסימום הוא 160). התזונה שלי טבעונית כבר 3 שנים. בחצי השנה האחרונה חזרתי לשלב טונה וביצים. אני לא לוקח תוסף ברזל אבל לוקח תוסף בי12. לפי חישוב מהיר, צריכת הברזל היומית שלי עומדת על בין 15-20 מ"ג יומי, בעיקר מאבקת חלבון טבעונית, קוואקר, טופו וקטניות. למיטב הבנתי, ממה שקראתי באינטרנט, הצריכה המקסימלית ליום היא 45 מ"ג. מה יכולה להיות הסיבה לעלייה הדרמטית בברזל? האם יכול להיות קשר בין צריכה גבוהה של בי12 לעלייה בברזל? למרות שהבנתי שעודף בי12 מתנקה מהגוף בשתן. אשמח לתובנות. יתר הבדיקות יצאו תקינות, מלבד שתנן גבוה שניתן לייחס אולי לעובדה שלא שתיתי הרבה לפני וצמתי לפני הבדיקות. כמו כן בילירובין יצא גבוה.

14/04/2021 | 07:58 | מאת: טובה בר-שאן

ג. שלום האם את אישה או גבר ? ומה הגיל שלך ? זה מאוד משמעותי לגבי ההבנה למה עולה לך הברזל. ברזל גבוה זה לא טוב. בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

14/04/2021 | 08:18 | מאת: ג

גבר, 30

שלום במהלך השלושה צודשעם האחרונים קיבלתי עצה מחברה שמבינה בתזונה לצרוך כל בוקר כפית פיסיליום אורגני פלוס כפית חומץ אורגני לא מסונן פלוס לימון סחוט או לחילופין 3 טיפות שמן אתרי לימון מאז שאני עושה את זה היציאות שלי הסתדרו אני יורדת במשקל והבטן יותר שטוחה ולא נפוחה . בעלי מעיר לי שאני עלולה לגרום לעצמי נזק שהגוף יתרגל רק לחומרים האלו ולא יעבוד בעצמו...בנוסף הוא טוען שיכול להיות שאני מכינה חומצה שיכולה לגרום נזק לכבד אשמח לתשובתך המקצטעית

אורית שלום את עושה ניקוי את בעצם הוספת סיבים לתזונה . את לא עושה לעצמך נזק בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

08/04/2021 | 08:41 | מאת: יעל

היי החבר שלי ,בן50 + , טבעוני. אוכל בערך כחצי קלו חמאת בוטנים בשבוע. (אוכל זמין וקל "להכנה" ). אני חושבת שזו כמות מוגזמת של שומנים... האם זה לא מזיק לאכול כזו כמות ? התזונה שלו מבוססת טחינה ביתית, חומוס, ירקות, פירות, תבשילי ירקות/קטניות ולחם. תודה רבה

14/04/2021 | 08:03 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום חשוב מאוד לשמור על יחס נכון בן אומגה 3 לאומגה 6 הוא מגזים לכיוון אומגה 6 ולכן זה לא תקין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן חג עצמאות שמח

שלום, התופעה הנל מתרחשת אצלי לאחר אכילת אגוזים למינהם. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכך?

14/04/2021 | 08:07 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום אולי יש לך רגישות לאגוזים בדקי את זה בברכה ובהצלחה חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

02/04/2021 | 19:03 | מאת: קובי

שלום לך ותודה על פועלך לפני עשרה ימים אכלתי ממש כ150 גרם בוטנים לא קלויים האם יש בעיה עם זה לאור תחושת אי נוחות בבטן שיש לי אני כבר חא יודע אם זה מזה או מהמצות או עוגיות פסח ואם יש בעיה מה הטיפול? תודה מראש

14/04/2021 | 07:54 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן יש אנשים הרגישים לבוטנים בנוסף בגלל שבוטנים הם אגוז תת קרקעי מתפתחים בו עובשים המפרישים רעלים הגורמים גם לתופעות שהזכרת . פשוט לא לאכל אותם בהצלחה חג עצמאות שמח טובה בר- שאן

23/03/2021 | 15:28 | מאת: סופי

שלום רב, אני אוכלת באופן קבוע ויום יומי כוסמת ירוקה מבושלת וגם שותה באופן יום יומי כוס חליטה של עלי פסיפלורה, האם לאורך זמן שני הדברים הללו יכולים לגרום לנזק כלשהוא? בתודה רבה סופי

26/03/2021 | 08:06 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום ממש לא חג פסח שמח טובה בר- שאן

16/03/2021 | 16:57 | מאת: סוניה

שלום רב , אני לוקחת מספר חודשים ברזל של אקוסאפ ,וגם ויטמין B12 תוסף של סולגאר ,כעת רוצה לעשות בדיקות ,השאלה אם צריך להפסיק את התוספים האלו לפני ביצוע הבדיקות וכמה זמן? תודה רבה סוניה

26/03/2021 | 08:05 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום ברור שאת צריכה להפסיק את התוספים . בהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

07/03/2021 | 16:59 | מאת: שלומית

שלום רב, מבקשת לדעת איזה תוסף טיבעי את ממליצה לשינה ללא תופעות לוואי, בת 70 ומתקשה להירדם ,ולא מעוניינת בכדור כימי בתודה רבה מראש שלומית

11/03/2021 | 15:56 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום חליטה של פרחי קמומיל ועלי פסיפלורה מאוד עוזר לשינה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 412