פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

שלום... אני מצטער להציק ואולי לא להיות קשור לשום דבר, אבל אני צריך עזרה! אני עושה עבודה לגבי גופרית במזון שלנו, ולא מוצא כמעט חומר... אם מישהו יכול להפנות אותי לאתר עם חומר עזר ובמיוחד לאתר בעל טבלאות ערכים של מזונות עם גופרית אני אודה לו מאוד!! תודה מראש, דני.

דני שלום, מצורף לשימושך קישור לבסיס נתונים מקיף (באנגלית) של מוצרי מזון. יש שם מנוע חיפוש שמאפשר הצגה של כל המזונות העשירים בגופרית (סולפור) או עניים בו: http://www.nutritiondata.com/tools/nutrient-search בהצלחה צביקה קורן

תודה רבה על התשובה... למרות שאיני מוצא שם SULFUR אלא CYSTINE שזה נראה לי מספק את צרכי! תודה תודה! דני.

28/03/2009 | 23:56 | מאת: יעלי

שלום, אני נוטלת אקטונל לצורך טיפול ומניעה בבריחת סידן ממנה אני סובלת. רציתי לדעת איזה תזונה נכונה אני יכולה להוסיף לכך כדי שאני אקבל אדע שאני עושה הכל למען הגוף שלי.

29/03/2009 | 13:12 | מאת: טובה בר-שאן

יעלי שלום בוודאי שתזונה נכונה יכולה להאט מאוד את בריחת הסידן. תזונה העניה בחלבונים מהחי, הורדה של כמות הזרחן אכילת פירות וירקות טריים עצתי לך ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתבנה אתך תפריט המתאים למצבך. בנוסף חשוב מאוד לעשות התעמלות בונת עצם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

30/03/2009 | 22:26 | מאת: ליעלי

31/03/2009 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

א. אני מבקש להזכיר לך ש ו ב שהפורום לא נועד לפרסום אישי. ב. קפאין ונתרן גורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף, כך שמצב של "בריחת סידן" אכן קיים. גם שיבושים בפעילות בלוטת התריס עלולים לגרום להפרשה מוגברת של סידן מהעצמות. כדאי שלא תטעה ותטעה אחרים.

28/03/2009 | 21:49 | מאת: חסויה

שלום רב אבי עבר צינטור כללי וסבל מתרשת עורקים ומסוכרת סוג 2 בנאדם כבן 50 בדר"כ אינו מפונק באוכל אוכל הכול להנאתו כיצד נוכל לעזור לו לאוכל נכון ביחס לכמוית אוכל שצורך .??? ביחס לפחמימות ולשאר המזון.??? כמה כפות וכול דבר??? ושאלה נוספת תחושת שרפה בירך וכף הרגל כיצד ניתן להיתמודד איתה ולעיתים מגיע החום מהרגלים לראש מה ניתן לעשות???

29/03/2009 | 13:17 | מאת: טובה בר-שאן

חסויה שלום רוב האנשים הסובלים מסוכרת סובלים בסופו של דבר ממחלות לב. יש מקום לעשות שינוי רב בתזונה ובאורח חיים של אביך . עצתי לךלא להיסתפק בעיצות מהפורום אלא ללכת עם אביך לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתו תזונה המתאימה למצבו . תחושות השריפה הן תופעות לוואי של הסכרת ולהם עוזרת מאוד חומצה אלפא ליפואית המגינה מפני נזקים אילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/03/2009 | 20:24 | מאת: מקסים

שבוע טוב... אני בן 59 סובל מסוכר גבוה (ללא אינסולין) . קראתי בספר על צמח הג'ימנמה לאיזון רמות הסוכר . ניסיתי לאתר אותו כמוצר בפני עצמו והבנתי שיש בתי טבע שמוכרים אותו . בחיפושי באינטרנט נתקלתי במוצר נוסף שמכיל בנוסף לצמח זה גם ואני אצטט..." מכיל את הצמחים : ג'ימנמה ,מלון מר,קינמון וכן את החומרים כרום ו-ביוטין גם חומרים כמו שורש טינוספורה, מלון מר ופרי הטרמינליה , כרום ומכיל צמחים כמו אוכמניות פרי ועלים וציפורן ". רציתי לדעת האם כדאי לרכוש את הצמח לבדו? האם כדאי את התוסף עם המרכיבים הנוספים? האם שמעתם על הצמח הזה בכלל, ומה ידוע לכם על יעילותו אם בכלל? בברכה , מקסים

29/03/2009 | 14:18 | מאת: טובה בר-שאן

מקסים שלום אכן צמח הגמנמה עוזר מאוד לחולי סוכרת רבים גם כרומיום מאוד חשוב לחולי בכרת כיוון שמעלה את הרגישות לאינסולין. אינני מכירה ספציפית את התוסף עליו אתה מדבר. אך המרכיבים שבו אכן מורידים רמת סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2009 | 15:09 | מאת: צביקה

איפוא מסיגים את הצמח

28/03/2009 | 20:13 | מאת: מרלין

אני בחורה בת 30 ולאמי אוסאופורוזיס . רציתי לדעת אם כדאי לי ליטול תוסף כמניעה ואם כן מה חשוב שיכיל חוץ מסידן אם בכלל... האם תוסף עלול להזיק לי אם אין לי חוסר?

30/03/2009 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

מרילין שלום, לתורשה משקל רב, אבל את יכולה לדחות את הופעת המחלה ולהקטין את נזקיה, אם תכניסי תיקונים בתזונה. תוסף זה או אחר לא יועיל לך. השאלה עלתה רבות בפורום, גם בימים האחרונים - תבצעי חיפוש על המילה "סידן" או "אוסטיאופורוזיס" בהצלחה צביקה

28/03/2009 | 20:06 | מאת: יונה

מזה כ-5 שנים אני נוטלת תוסף של דרך חיים הכולל סידן וויטמין D (כדור ביום)ואוויסטה. אני בת 61 וסובלת מאוסטאופורוזיס שאינו נעצר , להפך . כל פעם שאני עושה בדיקות רואים החמרה בצפיפות העצם , ניוונים ובמיפוי אחרון שעשיתי נאמר שגם יש לי דלקת בעצם . יש לציין כי אני כל הזמן סובלת מכאבים בכל הגוף ומרגישה כאילו שריפה , כאילו הכל דלקתי וחולה . עשיתי לפני שבועיים בדיקת דם לראשונה בחיי לויטמין D . מסתבר שעל אף שאני נוטלת כדור יום יום במשך שנים הרמה אצלי נמוכה מהגבול התחתון . הפגישה שלי אצל הרופאה המומחית שהפנתה אותי לבדיקה רק בעוד חודש . בתי שהחלה ללמוד תזונה טבעית אמרה לי שאולי כדאי להפסיק את הסידן וויטמין ה-D עד שאפגש עם הרופאה כי אם אין D לדבריה אין ספיגת סידן והיא חוששת שתהיה שקיעה שלו בדם . יש לציין שגם לראשונה בחיי יש לי לחץ דם גבוה וכולסטרול ולטענתה זה קשור גם כןלחוסר ה-D... בכל מקרה מאחר ושתינו לא בטוחות לגמרי מה לעשות אודה לעצתכם אם כדאי להפסיק בינתיים את הכדור או להמשיכו . בהרבה תודה מראש...

30/03/2009 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

יונה שלום, אם לקחת את הכדור לפי המלצת רופא, אני לא רשאי לייעץ לך להפסיק לקחת אותו (וגם לא בתך). בכל אופן, המצב שתיארת, רק מוכיח את הטענה שלי שלא מספיק לקחת עוד ועוד תוספים ותרופות "טבעיות", אלא צריך להכניס תיקונים מזמעותיים בתזונה ובאורח החיים כדי להשיג תוצאות. לדוגמה: האם את שותה קפה, תה, קקאו, קולה ואלכוהול? האם את מעשנת? האם את צורכת סוכרים פשוטים ושוקולד? האם את אוכלת הרבה חלבון מהחי? כל אלה ועוד גורמים להפרשה מוגברת של סידן מהגוף, או מפריעים לספיגתו. אני מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2009 | 19:09 | מאת: שאול

שלום רב , אני סובל מאסתמה מעל 30 שנה (אני בן 60) . לוקח מדי פעם ונטולין וגליפילין וחי עם זה בסדר באופן כללי , ללא התקפים קשים . קראתי על צמח בשם אסטרגלוס וברצוני לדעת אם כדאי לקחתו כדי להקל על הנשימה בדרך נוספת . ואם כן האם זהו טיפול תקופתי ? נקודתי ? או לכל החיים . האם יש צמח נוסף שמומלץ עליו במצבי? תודה לכל התייחסות

30/03/2009 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, למיטב ידיעתי אסטרגלוס משמש בעיקר לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול במחלות קשות לטיפול באסטמה ישנם צמחים אחרים. הואיל ואני שולל את הגישה של מתן "תרופות טבעיות" ללא הכנסת תיקונים בתזונה (ובמיוחד באמצעות הפורום), לא אציין כאן שמות של צמחים. אני מציע לך לפנות לנטורופט/ית או תזונאי/ית באזור מגוריך ולקבל יעוץ אישי המותאם לצרכיך ואשר יכלול גם פורמולה של צמחי מרפא. בהצלחה צביקה

30/03/2009 | 21:38 | מאת: שלמה

27/03/2009 | 19:10 | מאת: תמר

התינוקת שלי בת 7 חודשים רק יונקת. התחלתי לתת לה לטעות מוצקים:אגס, בטטה, שקדיה, אבוקדו. רציתי לדעת מה אתם ממליצים לתת לתינוקות בגיל הזה וממה במיוחד להמנע.( אני לא נותנת עוף עד גיל שנה וגם לא חיטה, בייצים, מוצרי חלב).

28/03/2009 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום כל הכבוד להימנע כמה שיותר מקמח חיטה, מוצרי חלב וביצים זה מצויין .וכן להוסיף ירקות מבושלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/03/2009 | 15:42 | מאת: דליה

הכולסטרול (הרע) מדםן כלי דם. האם באותם כלי דם ישנה אולי בעיה ש"מזמינה" את הכולסטרול כאילו היה חומר הגנה כלשהו? ואם כן היש לאותה חולשת כלי דם שם, סיבה, טיפול מניעתי וטיפול של אחר התהוות.

28/03/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום יכולים להיות גורמים רבים לטרשת עורקים .הכולסטרול הרע ברגע שעובר תהליכי חימצון שוקע בכלי הדם ויוצר פלק. אין ספק שאנשים שיש להם קרישיות יתר או הומוציסטאין גבוה הם בסיכון יתר ליצירת טרשת. תזונה העשירה באנטי אוקסידנטים כמו ויטמין E . מזונות מדללי דם כמו דגי ים צפוני המכילים אומגה 3 ומזונות המכילים ויטמיני B6,B12, וחומצה פולית , המורידים הומוציסטאין מגינים על כלי הדם מפני טרשת עורקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/03/2009 | 22:42 | מאת: בן

שלום לכם , רציתי לדעת אם יש בעיה לשלב בין תה ולריאן לפני שינה עם תרופה פסיכיאטרית? בתודה מראש , בן

28/03/2009 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

בן שלום לא הייתי ממליצה על שילוב בין הולריאן לתרופה פסיכיאטרית כיוון ששניהם משפיעים על מע' העצבים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/03/2009 | 22:41 | מאת: מאיה

האם טונה בקופסא גורעת מכמות אומגה 3 שיש בדג לעומת דג טרי? אם כן מדוע?

28/03/2009 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום טונה בקופסה בגלל שעוברת תהליכי שימור . מורידה מכמות האומגה 3 מאשר בדג טרי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/03/2009 | 22:39 | מאת: גלית

שלום רב , ברצוני לדעת מה ההבדל מבחינת כמות בין צמח מרפא בחליטה וכדור . למשל קניתי עכשיו חליטת שן הארי , כי הבנתי שזה עוזר בניקוי כבד וטוב לעור ובבתי טבע מוכרים זאת גם בטבליות כמובן . עד כמה החליטה אפקטיבית לעומת הכדור?

28/03/2009 | 04:53 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום בחליטה אינך יודעת את כמות החומר הפעיל שמשתחררת לעומת זאת בכדור ידוע לך במפורש הכמות של החומר הפעיל שאת בולעת. לגבי שן ארי גם חליטה היא טובה מאוד לניקוי כבד, בהנחה שאת גם מקפידה על תזונה נכונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/03/2009 | 15:00 | מאת: מיקמיק

התינוק שלי בן 10 חודשים. יונק ואוכל מוצקים. ללא תוספת פורמולה מלאכותית בשל רגישות לחלב ולסויה כפי הנראה (טרם ערכנו אבחון מעמיק) רציתי לשאול כיצד ניתן להעשיר את התזונה שלו לאו רהעובדה שהוא אולי אלרגי כפי שנאמר. הוא אוכל: ירקות ופירות עוף אבוקדו אורז לחם עם חומוס קנוי מעובד (שודאי מכיל טחינה ועוד חומרים) מעט קטניות האם כגאי להחליף את הלחם הלבן בלחם שיפון או משהו אחר? אילו ממרחים אפשר לתת לו, שאינם אלרגניים? יש לי הרגשה שהלחם הלבן והחומוס מגבירים אצלו ליחה אבל זו רק הרגשה שלי. תודה

28/03/2009 | 05:02 | מאת: טובה בר-שאן

מיקמיק שלום עד גיל שנה לא הייתי נותנת לילדך מוצרי חיטה ובטח לא לחם לבן. במקום זה הייתי נותנת קינואה, שיבולת שועל ,עדשים, אפונה, שקדיה וכ"ו. לא הייתי נותנת חומוס קנוי שמכיל המון חומרי שימור ושומנים שאינם בריאים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/03/2009 | 23:10 | מאת: טיליה

אשמח לתשובתכם לגבי רמות גבוהות מדי של אבץ אצל בני. ממה נגרם ומה ניתן לעשות כדי לדלל את רמותיו בדם.? לתשובתכם אודה טיליה

28/03/2009 | 05:02 | מאת: טובה בר-שאן

טיליה שלום נשאלת השאלה אם את נותנת לבנך תוספי מזון למיניהם המכילים אבץ? יש לבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/03/2009 | 19:46 | מאת: ספיר

שכשעושים הליכה רצוי להכניס את הבטן פנימה וככה זה שורף יותר קלוריות? או שזה סתם שטויות ועם זה נכון ןאפשר הסבר למה

28/03/2009 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

ספיר שלום כשהולכים את מפעילה את השרירים , מוציאה אנרגיה וכך למעשה שורפת קלוריות. כאשר את מכניסה את הבטן. את מפעילה את שרירי הבטן שלך. לכן שריפת הקלוריות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/03/2009 | 09:43 | מאת: סיגל בן דור

שלום לך, קראתי על כך שאכילה מרובה של ירקות ממשפחת המצליבים תורמת רבות במניעה של סרטן שלפוחית השתן. לאור ההיסטוריה המשפחתית - אני מעוניינת לאמץ את ההמלצה. החומר שקראתי מתייחס לאכילת הירקות במצבם הטרי. לאור העובדה שנראה לי קצת בעייתי לאכול ברוקולי, כרובית, וכרוב ניצנים במצבם הטבעי והטרי - האם ההמלצה נוגעת גם לגבי אכילתם במצב מאודה או מבושל ? בתודה, סיגל בן דור מושב נטופה

סיגל שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. גם כרובית או ברוקולי לא מומלץ לבשל או לאדות יותר מעשר דקות, מכיוון שמדובר בתפרחת, הזקוקה למשך בישול קצר מאד. גם כרוב לבן או אדם לא מומלץ לבשל יותר מעשר דקות. רק לאחרונה התפרסם מחקר שהתכונות נוגדות הסרטן של הברוקולי מאבדות מיעולותן כאשר הוא מבושל. לסיכום, אני ממליץ לאכול ירקות ממשפחת המצליבים כשהם חיים. אפשר לקנות נבטים של ברוקולי שהם טעימים ומועילים באותה מידה. במשפחת המצליבים יש גם הרבה סידן וסיבים תזונתיים (שלא נהרסים בבישול). הביעה: הירקות האלה מגיזים... צריך להתארגן בהתאם. בהצלחה צביקה קורן

05/06/2009 | 17:12 | מאת: רוני

שלום צביקה. כשאתה כותב""הביעה: הירקות האלה מגיזים... צריך להתארגן בהתאם." למה אתה מתכוון בנושא ההתארגנות??

שלום סיגל שאלתך לדעתי אינה ממוקדת { לדעתי כן ] יש להבין מה נותנים לנו ירקות אלו והתשובה היא נוגדי חמצון . כל הבעיות שלנו בגוף נגרמות עכב רדיקלים חופשים - רדיקלים חופשיים הינם " הטרוריסטים " של הגוף הם הגורמים למחלות כמו סכרת , אסטמה , סרטן על סוגיו ועוד.... ישנה הדרך הטיבעית להילחם בהם ע"י הכנסת מה שנקרא אנטיאוקסידנטיים או מנוגדי חימצון { פרות וירקות חיים } אולם לצערינו אין לנו את היכולת לעשות זאת בכמות המספקת . מחקריםן הוכיחו כי נדרש לאדם לאכול 3000-5000 יח' אורק ORAC לצערנו עכב דילול בקרקע ממנרלים וחומרי הדברה אין באפשרות הטבע לתת לנו את הנדרש במחקרים גם גילו כי אדם ממוצע אוכל כ- 1200 יח אורק אולם ישנם כל מיני תוספי תזונה אשר מרכזים בתוכם כמות מספקת של יח אלו יכולים לתת לנו את ההגנה הזו מקווה שנתתי לך קצת אור על הנושא שלמה מעסה רפואי ומטפל ברפואה סינית

האם שתיית כף שמן זית מהול במיץ מחצי לימון בכל בוקר על קיבה ריקה, תורמת לשיפור ספיגת הסידן, או להיפך, מחריפה אוסטיאופורוזיס ? תודה מראש.

שלום רב, זה לא משפר ולא מחריף. הוספת לימון לסלט לעומת זאת, עוזרת לספיגת הסידן. בהצלחה צביקה

צביקה, רוב תודות.

24/03/2009 | 13:41 | מאת: מילנה

בעקבות המחקר שפורסם הבוקר בוויי-נט בעניין הסכנות שבאכילת בשר אדום - כמה בשר אדום בכל זאת מומלץ לאכול כדי לצרוך כמות ברזל נאותה? פעם בשבוע? פעמיים בשבוע? שמא יש להמנע לחלוטין מאכילת בשר אדום ? ואם בכל זאת מומלץ לצרוך כמות מסויימת של בשר אדום - מה האופן הבריא ביותר לצרוכו (טחון? סטייק ? "על האש"? בתנור?) תודה מראש לתשובתך

25/03/2009 | 10:17 | מאת: צביקה קורן

מילנה שלום, את בפורם תזונה טבעית... אנחנו לא ממליצים לאכול בשר בקר או בשר עוף והודו. כבר שנים שישנם מאות מחקרים ועדויות על נזקי הבשר, אבל רק עכשיו הפכו את זה ל"חדשות". אין צורך בבשר אדום כדי להתקיים ולהיות בריא! אם בכל זאת את חייבת - תסתפקי ב 1-2 פעמים בשבוע במנות שלא יעלו על 100 גרם, מבושל, אפוי או צלוי. טיגון ו"מנגל" - יוצרים חומרים מסרטנים. מומלץ מ א ו ד להימנע מבשר טחון ובמיוחד מכזה שקונים מוכן. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2009 | 11:51 | מאת: גליה

צביקה שלום, קיימות היום הרבה שיטות של ניקוי רעלים מהגוף, ישנם כמה מקומות בארץ אשר עושים ניקוי רעלים מהגוף, בבירור שעשיתי מצאתי את ד"ר פנינה בר סלע וכן את חוות הבריאות מצפה אלומות וכן אותך כמובן. התחום הזה די מפותח היום והשאלות שלי הן: האם כולכם עובדים באותה השיטה? האם אני חייבת לעשות צום מיצים? האם אני יכולה לעשות ניקוי רעלים בביתי?

25/03/2009 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

גליה שלום, בתשובה לשאלותייך: האם כולכם עובדים באותה השיטה? דר' פנינה בר סלע ומצפה אלומות עובדים בשיטת אן ויגור, אבל הוסיפו גם מסלול של "צום מיצים" (שלא שייך לשיטה), מכיוון שיש ביקוש לנושא. אני עושה רק צומות מיצים. האם אני חייבת לעשות צום מיצים? את לא חייבת לעשות צום מיצים, אם, כי בעיני זאת השיטה הטובה והיעילה לניקוי רעלים מהגוף. שיטת אן ויגמור מצויינת לניקוי רעלים. ישנן שיטות ריפוי וניקוי אחרות שהן טובות ויעילות. תוכלי לקרוא עליהן בפרק המאמרים באתר שלי. אני לא ממליץ לעשות "ניקוי גוף" באמצעות צמחי מרפא או שטיפות מעיים (קולוניק) ללא צום מיצים או הגבלה תזונתית כלשהי למשך כמה ימים. האם אני יכולה לעשות ניקוי רעלים בביתי? בהחלט כן, אבל כדאי לקבל הדרכה לפני הביצוע וליווי מקצועי במהלכו, במיוחד אם מדובר בצום מיצים, או בצום על מים. הדבר עשוי למנוע תיסכולים ונזקים. בהצלחה צביקה

24/03/2009 | 04:14 | מאת: ויקטור

אני בן 55.מטופל ב TRITACE 5mg ו Disothiazide 25mg. האם יש מניעה לקחת פעמיים ביום כדור של אומגה 3 6 9 תודב

25/03/2009 | 10:01 | מאת: צביקה קורן

ויקטור שלום, אני לא מכיר את התרופות שציינת. מציע שתתייעץ עם הרופא המטפל. קח בחשבון שלשמן דגים יש אפקט של דילול הדם. בהצלחה צביקה

23/03/2009 | 12:09 | מאת: ארז מהשאלה על השוקולד הלבן

האם ירקות מבושלים אפקטיביים באותה מידה של ירקות טריים (לגבי עצירות) ? תודה, ארז

24/03/2009 | 15:25 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום בהחלט כן. במיוחד כדאי להיעזר לצורך זה בסלק מבושל. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2009 | 11:02 | מאת: דנה

שאלה אני בת 22 רציתי לשאול האם יש טבלה לתזזונה נכונה טבעית לגיל שלי

24/03/2009 | 15:23 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אין "טבלה" - צריך להתאים את התזונה לאדם. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. באתר שלי תוכלי למצוא מידע על חומרים מזיקים בתזונה (שכדאי להימנע מהם) ועל חומרים מועילים (שכדאי לאכול). בהצלחה צביקה קורן

22/03/2009 | 12:37 | מאת: ארז

האם שוקולד לבן גורם לעצירות באותה מידה של שוקולד רגיל ? ומה לגבי אגוזים ושקדים? תודה, ארז

23/03/2009 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום, שוקולד לבן גורם לעצירות ולכן כדאי להימנע מצריכתו. שקדים ואגוזים כדאי לאכול עם פירות או עם ירקות ולא תהיה בעיה של עצירות. כל מזון שהוא נטול סיבים תזונתיים עלול לגרום לעצירות. השוקולד, הלבן או הכהה, "מצטיין" במיוחד בגרימת עצירות. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2009 | 09:24 | מאת: ארז

תודה :-)

22/03/2009 | 11:19 | מאת: מיכל

שלום, הנני בשבוע 14 להריון, אני סובלת מאוד מריבוי גזים ועצירות במערכת העיכול. בעיה זו מלווה אותי מאז שהייתי ילדה ובהריון זה פשוט בלתי נסבל.סוג הדם שלי הוא:AB+. שאלה נוספת:האם אפשר לקבל טיפול של דיקור סיני במהלך ההריון. אשמח לקבל עצה, מיכל

23/03/2009 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה על גזים נשאלה עשרות פעמים בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "גזים" ותקבלי כמה טיפים מועילים. באופן כללי הפתרון הוא שילוב של תזונה נכונה (הימנעות ממזונות "מגיזים"), הקפדה על כללי אכילה (למשל לעיסה מרובה), שימוש בצמחי מרפא ותבלינים יעודיים (לדוגמה: זרעי שומר, קימל, כוסברה, כמון) ועוד. לגבי הדיקור - אין בעיה, אבל כדאי שתתייעצי עם מטפל מוסמך ומנוסה. ישנם איזורים (נקודות דיקור ומרידיאנים) שלא מומלץ לגעת בהם במהלך ההריון. בהצלחה צביקה קורן

אני לוקחת - לא על בסיס קבוע - כדורי ויטמין בי 12 של סולגה. לפני חצי שנה ביצעתי בדיקת דם שתוצאותיה לא חרגו מדבר. הרופא לא אמר שיש לי חוסר בויטמין כלשהו... אני שואלת את השאלה לגבי הזיכרון כי הרופא לא ראה שינוי. ובכל זאת אני סובלת מבעיות זיכרון מאוד קשות, אני לא זוכרת דברים חצי שעה אחרי שהם קרו... שמות של אנשים, פנים, דברים שקראתי או צפיתי בהם. בנוסף יש לי תחושת נימול בראש (נמלים), אני יודעת שזה נשמע קצת מופרך אבל הסעיף האחרון למשל מתקיים למעלה משנה. אני רוצה לדעת אם יש קשר בין זה לבין הצמחונות שלי ולמי עלי לפנות כדי לקבל תשובות יותר קונקרטיות. תודה שוב...

22/03/2009 | 14:18 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום אין ספק שאת צודקת לדעתי יתכן ויש לך חסרים תזונתיים של ויטמינים, מינרלים, וחומצות שומן חיוניות. יש מקום שתלכי לתזונאית קלינית טבעית שתתאים לך תזונה המתאימה למצבך. צביקה קורן, ואנוכי תזונאים קלינים וכן יש רשימה נוספת בגוגל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2009 | 05:00 | מאת: שאלה

שלום רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לאוכל ומיתוסים... 1. אני לא שותה הרבה מים אבל אני אוהבת מיץ פטל... האם שתייה מרובה של מיץ פטל מהול במים טובה לי כשתייה רגילה של מים נקיים? 2. אם אוכל נופל על הרצפה ומתמלא בחיידקים - האם זה נכון שהחיידקים אלה "ימותו" בבישול או אפייה בחום גבוה? (הכוונה באוכל שרציתי למשל להכניס לסיר אבל נפל בטעות על הרצפה לפני...) 3. האם ויטמינים כגון בי 12 עדיין טובים וגבוהים בתרד מבושל? (הבנתי שבתרד יש בי 12, השאלה הם אם אותה כמות כמו בתרד שעבר בישול ובתרד חי) - השאלה תקפה גם לגבי ויטמינים אחרים הנמצאים בירקות מבושלים 4. אני צמחונית ומאז שהפכתי לכזו לפני 4 שנים אני סובלת מבעיות זיכרון... רציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים? אין שום סיכוי שאוכל לאכול בשר היום. האם יש דרך לשפר את הבעיה? תודה רבה

22/03/2009 | 14:15 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום 1. מיץ פטל הוא מומתק ואת מכניסה המון סוכר וצבעי מאכל לגוף. עדיף מיים שהם בריאים. 2. בחום גבוה החיידקים ימותו. 3. בתרד אין B12. 4. ייתכן ואת לא אוכלת תזונה מאוזנת כנראה יש לך חסרים של ויטמינים מינרלים וחומצות שומן חיוניות. כדאי שתלכי לתזומאית קלינית טבעית שתבנה אתך תזונה מתאימה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2009 | 19:53 | מאת: יערה

קיבלתי המלצה מרופאה קונבנציונלית למרבה הפלא לדקל ננסי , יש לי שיער דק ודליל מאד . קראתי על המוצר בהקשר הגברי , האם הוא משפיע גם בקרב נשים? מה הוא עושה בדיוק? האם זה נכון שהוא גורם ליובש בקרקפת?

22/03/2009 | 14:12 | מאת: טובה בר-שאן

יערה שלום אין כמעט מחקרים על דקל ננסי ונשירת שיער ידוע שדקל ננסי ראשית הוא מוריד את רמות ה-DHT(חומר הנוצר מטסטוסטרון בגוף ככל שאנו מתבגרים) שנית הוא מקטיןאת ספיגת ה-DHT בתא. זקיקי שיערות הרגישים ל-DHT נוטים ליפול כאשר הם נחשפים אליו. לכן יתכן שהוא עוזר אך אין לי ערובה לכך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2009 | 19:51 | מאת: אייל

אני נוטל ציפרלקס בגלל בעיה גנטית ביצור סרוטונין . האם ישנן המלצות תזונתיות / תוספים שיכולים לעזור לי במקביל לכדור? קראתי למשל שאומגה 3 קשור בתהליך יצור הסרוטונין אבל אני יודע שהוא גם מדלל דם (ובתרופה מצויין לא ליטול עם מדללי דם) . האם תזונה יכולה לעזור לגוף במצבי? יש לציין כי אני מרגיש מצויין כרגע עם הכדור (בחודש הראשון היו תופעות לוואי אך הן חלפו) . בתודה מראש...

22/03/2009 | 13:39 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום עם הכדור מאוד חשוב שלא יהיה לך חסר בוויטמיני B במיוחד ויטמין B6 החשוב לבנית סרוטונין אומגה 3 מצויינת כיוון שחשובה ביותר לבנית המוח ומע' העצבים לכן עצתי לך ללכת לדיאטנית שתיתן לך תזונה המתאימה למצבך. אין ספק שתזונה עוזרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2009 | 10:28 | מאת: Tal

שלום רב, ילדי סובלים ממיעוט יחסי של ברזל בדם. אני נותנת להם פעמיים בשבוע בשר אדום, דל שומן (פילה מיניון). אמי נפטרה מסרטן המעי הגס בגיל צעיר יחסית (56), לי בעצמי היה פוליפ במעי שהוצא בגיל 34 ואני בעצמי נמנעת מבשר אדום. האם להפסיק לתת לילדי בשר אדום, ובמקום זאת לתת להם תוסף של כרודי ברזל? בברכה טל תדמור

22/03/2009 | 13:33 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אני מתנגדת לאכילת בשר כיוון שהחסרונות שלו עולים על היתרונות. את יכולה לעזור מצויין לילדייך ללא אכילת בשר במיוחד שיש אצלכם רקע של סרטן מעי גס. אני אומרת לך את זה מנסיון רב עם פציינטים שלי. הרבה עלים ירוקים ,קטניות, דגים, ביצים ,שקדים ,אגוזים, טחינה פירות המכילים ברזל כמו רימונים. יעלו מאוד את רמת ברזל של ילדייך וישפרו את בריאותכם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2009 | 15:35 | מאת: בני

מדובר באבי, בן 87 ,בריא -פרט לפרוסטטה (לוקח קסטרל),וכדורי שינה. החליק השבוע במדרגות, ובשיקוף מצאו "סדק בצלע 2 צד ימין". הכאבים מורגשים : בשיעול, במיטה בסיבוב מצד לצד, ובהתרוממות ממצב כיפוף. בנתיים מסתפק בוולטרן 500 מ"ג, 1-2 פעמים ביום. השאלה המרכזית : מה ניתן לעשות מעבר לשיכוך הכאבים?. האם יש מרפא לנושא הסידן בגיל זה ?.

22/03/2009 | 13:28 | מאת: טובה בר-שאן

בני שלום חשוב מאוד שאביך יאכל ארוחות מגוונות המכילות מגוון ירקות,במיוחד ירקות ירוקים וכתומים דגים, סרדינים, טחינה, ביצים, אגוזים וקטניות כדי לגרום לחייזוק של מע' החיסון והירפאות של הסדק ואחויו. פחות סוכרים וקמח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2009 | 12:04 | מאת: אלמונית

שלום, אני משתמשת בפגלקס באופן יומיומי לצורך התמודדות עם פיסורה שנעלמת וחוזרת. כיוון שאיני מעוניינת להמשיך ולהיות תלויה בחומר כימי זה, האם אוכל לקבל עצות יותר "טבעיות" להתמודדות עם הבעיה. אציין שאיני סובלת מעצירות כלל וכלל, אך כיוון שיש לי צלקת באזור, הפיסורה חוזרת גם במצב שהיציאות "רגילות" ולא קשות מדי, ולכן עלי להקפיד לרככן במשך חודשים רבים. (ובאותה הזדמנות - מה הכוונה באכילת שזיפים מיובשים ? כמה פעמים ביום ? לפני ארוחה? אחרי ארוחה? בתחילת היום או בסופו ? אין לי מושג)

20/03/2009 | 14:09 | מאת: צביקה קורן

לאלמונית שלום, השאלה בנושא עצירות נשאלה מאות פעמים בפורום - תבצעי חיפוש על המלה "עצירות" ותקבלי עשרות טיפים ועצות. אגב, שימוש ב"משלשלים" לאורך זמן, גם אם הם "טבעיים" עלולה לגרום לעצירות כרונית ולעצלות מעיים. לגבי השזיפים: משרים 2-3 שזיפים יבשים בכוס מים (רצוי לפני השינה) ושותים אחרי כמה שעות. בהצלחה צביקה קורן

20/03/2009 | 15:19 | מאת: אלמונית

תודה לתשובתך. כפי שציינתי - אני לא סובלת מעצירות. היציאות שלי תקינות לחלוטין, אך הפיסורה נמנעת אך ורק במצב של יציאות רכות במיוחד. תודה

19/03/2009 | 17:49 | מאת: SIG

שלום, אשמח לדעת מהם הערכים הקלוריים של המיצים הבאים: מיץ סלרי מיץ גזר מיץ סלק מיץ כרוב ומיץ מלפפון והאם יש הגבלה על הכמויות שמותר לצרוך מהם, או איזשהן הערות או התוויות נגד. המון תודה מראש!

20/03/2009 | 14:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לגבי ערכים קלוריים - ישנם הרבה מחשבוני קלוריות באינטרנט שיתנו מענה מדויק לתשובתך. למיץ סלרי, כרוב ומלפפון ערך קלורי נמוך מאד. הסלק והגזר סוכריים יותר ולכן עשירים יותר בקלוריות, אבל לא בכמות שמצדיקה להימנע מלצרוך אותם. לגבי הכמות: כמו בכל דבר בחיים לא כדאי להגזים. אדם בריא יכול לשתות ללא הגבלה 2 - 3 כוסות מיץ ביום - יחד עם תזונה מאוזנת ומגוונת. בהצלחה צביקה

21/03/2009 | 18:58 | מאת: SIG

תודה

19/03/2009 | 16:02 | מאת: מיקה

לצערי איני כנראה אדם כל כך ממושמע אולי בצדק גם לגוף יש דרישות משלו כשהוא לא יכול כל התזונה שלי היא דרך PEG שזה אומר רק מזון נוזלי לא מוצק ,דיאטנית אומרת מספיק רק פחיות אנשור אך אני משתדלת לא להקשיב לעצה ולצרוך גם מזון נוזלי שאני מכינה לי השאלה לטעמכם אילו מוצרים טיבעים ניתן לצרוך כדי לספק לגוף מצד אחד גם מרכיבים טבעים ומשביעים אך גם עשירי חלבון מינרלים הדרושים לגוף? לא שאני נגד האנשור אבל לטעמי אולי אני טועה ותתקנו אותי אבל עדיף לגוף לקבל וויטמינים מינרלים חלבון כמה שיותר טבעי ולא להסתפק בפחיות עם חומר מעובד מוכן עם תוספות מינרלים וויטמנים שלא ידוע איך עובדו הלא כן? סליחה על אריכות המכתב בתודות מראש מיקה

20/03/2009 | 14:01 | מאת: צביקה קורן

מיקה שלום, את צודקת, אבל הפורום הוא לא המקום לטיפול בבעיה שלך. אפשר להכין "שייקים" טעימים ומזינים משקדים, שומשום, פירות, אבוקדו ועוד. את חייבת לפנות ליעוץ אישי, כדי להתאים את התזונה לצרכים שלך. בהצלחה צביקה קורן

19/03/2009 | 13:43 | מאת: עודד

צביקה שלום, אני בן 22 עם כולסטרול רע גבוה יחסית 204 ,הבעיה שלי היא שאני רוצה להעלות במשקל יחד עם ירידה ברמת הכולסטרול הרע. בכל מקור מידע באינטרנט רשום רק מה אסור לאכול. הייתי מעוניין לדעת אילו מאכלים עתירי קלוריות אך נטולי שומן רווי ניתן לאכול בשביל להשמין. תודה מראש.

20/03/2009 | 13:58 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, אבוקדו, שמן זית, שקדים, אגוזי מלך, זרעים (חמניות, דלעת, פשתן ושומשום) כולם עתירי קלוריות, יש בהם כמות קטנה של שומן רווי ויש להם השפעה חיובית על רמת השומנים בדם. בהצלחה צביקה

19/03/2009 | 09:36 | מאת: צחי

איטה שלום רציתי לשאול לדעתך בעניין גמדים ואם אפשר לשוחח איתך טלפונית? תודה ויום טוב

20/03/2009 | 14:13 | מאת: צביקה קורן

צחי שלום, אני לא ממליץ לתת לילדים מוצרים כאלה או אחרים העשירים בסוכר, צבעי מאכל וחומרים כימיים אחרים ("מעדני חלב", "דגני בוקר", חטיפים ועוד). אפשר להסתפק ביוגורט טבעי ואם יש צורך במתיקות, אפשר להוסיף דבש או מולסה. אני נותן יעוץ אישי או טלפוני בתשלום - פרטים נוספים תמצא באתר שלי. בהצלחה צביקה קורן

18/03/2009 | 21:17 | מאת: איציק

שלום. האם באכילת פיצוחים קלויים כגון שקדים, בוטנים, אגוזים ועוד יש אותם מרכיבים תזונתיים החיוניים לגוף, או שצריך לאכול טבעי ולא קלוי.ומהי הכמות המומלצת ליום? תודה

19/03/2009 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, אני לא ממליץ לאכול פיצוחים קלויים ומלוחים. הקלייה הורסת את השמנים הטבעיים שבשקד וחלק מהויטמינים. המלח הרב הנמצא בהם מכביד על בכליות ואינו תורם לבריאות. לגבי המינון, קשה לי לומר מכיוון שאני לא מכיר אותך, גילך, משקלך ומצבל הבריאותי. 5 - 10 שקדים טבעיים זאת מנה סבירה לאדם הממוצע. כדאי להשרות במים לכמה שעות ולקלף את הקליפה. בהצלחה צביקה

18/03/2009 | 18:41 | מאת: שירה

שלום רציתי לדעת האם יש הבדל בין חומצה פולית סינטטית לטבעית ומאחר שיש לי בעיה לבלוע כדורים האם יש חומצה פולית שניתן ללעוס או להמיס מתחת ללשון?

19/03/2009 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, תזונה טבעית ומאוזנת מספקת כמות מספיקה של חומצה פולית. חומצה פולית נמצאת בירקות ירוקים ועליים, בדגנים מלאים ובקיטניות. ברוב המקרים אין צורך בתוסף סינטטי. בכל מקרה, לא כדאי לקחת רק חומצה פולית, אלא יחד עם ויטמיני B נוספים (קומפלקס) בהצלחה צביקה

18/03/2009 | 12:40 | מאת: SAMY

יש לי מחסור חמור בברזל (יש לי 22 במקום 50-70) ואני סובלת מחולשות נוראיות. לפעמים אני אפילו לא יכולה להרים את היד מרוב חולשה!!! וזה ממחסור בברזל. ניסיתי לקחת כדורי ברזל אך זה עושה לי בעיות עיכול קשות ביותר כך שאין לי אפשרות כזאת. מי יכול לעזור לי לדעת מה בדיוק אני צריכה לאכול ואיזו כמות ביום??? חיפשתי ולא כל כך ראיתי כמויות מפורטות. כמו כן ישנם מאכלים שמעקבים, אז מהם המאכלים שעלי לאכול כל יום אודה מאוד למי שיענה לי

18/03/2009 | 17:48 | מאת: טובה בר-שאן

SAMY שלום ניתן לקחת ברזל בסירופ שלא עושה את תופעות הלוואי הקשות שדיברת עליהם. בנוסף יש גנטל איירון שגם הוא לא עושה בעיות עיכול. מעבר חשוב לאכל הרבה הרבה עלים ירוקים, קטניות, דגנים, טחינה, פירות יבשים, דגים וביצים המכילים ברזל בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

21/03/2009 | 19:35 | מאת: samy

קודם כל תודה רבה, דבר שני רציתי לשאול האם יש איזה שהוא תפריט שבו אני יכולה לדעת בודאות שקיבלתי את מנת הברזל היומית שלו אני זקוקה?

18/03/2009 | 11:00 | מאת: מרים

מה לאכול בארוחת

19/03/2009 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, אנחנו לא נוהגית לתת יעוץ אישי במסגרת הפורום. מציע שתפני לתזונאית שתתאים את התזונה למצבך ולצרכים שלך. בהצלחה צביקה קורן

17/03/2009 | 15:47 | מאת: שיר

שלום, ביתי בת שנתיים לא אוהבת עוף/ בשר בשום צורת בישול וניסינו כמעט הכל...אני חוששת מחוסר בברזל אם כי היא אוכלת ביצה כל יום וגם פורמולה פעם ביום (שיש בה ברזל).אני יודעת שגם בגן היא לא אוכלת קציצות וכד'. האם יש דרך אחרת להעשיר את התזונה שלה בברזל? האם חסרים לה מרכיבים נוספים בתזונה לפי התרשמותך? אמא מודאגת

18/03/2009 | 17:50 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום תני לבתך הרבה עלים וירקות ירוקים, טחינה, קטניות, דגים, פירות יבשים, אגוזים ושקדים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2009 | 10:20 | מאת: עדי 27

שלום רציתי לשאול על מה מעיד הדבר שנניח אם אני אוכלת 2 תפוחים קטנים בבוקר אז מיד אחרי חצי שעה אפילו פחות מרגישה רעב עז עם סחרחורות מדוע זה הסוכר שלי תקין תודה!

17/03/2009 | 10:48 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, יתכן שאכילת פירות גורמת לך לתנודות ברמת הסוכר בדם ולכן התחושות שציינת. ממליץ לאכול את התפוחים עם מזון שומני, או חלבוני (שקדים, אגוזים, יוגורט). בהצלחה צביקה

16/03/2009 | 22:37 | מאת: שירה

שלום רציתי לדעת מבין כל הכדורים התת לשוניים של b12 איזה הכי מומלץ לפי מה שהבנתי רוב הכדורים המקור שלהם הוא ציאנוקובלמין אבל עדיף מתילקובלמיןאיפה אפשר להשיג (לא בזריקה) האם יש סיכון של מינון יתר?

17/03/2009 | 10:50 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא נוהג להמליץ על מותג זה או אחר. רוב כדורי B12 "עושים את העבודה" ובעיני זה לא כל כך משנה מה המקור שלהם. בהצלחה צביקה

16/03/2009 | 11:39 | מאת: רעיה

שלום רב, אני מאובחנת באוסטאופורזיס לפני מס' חודשים בלבד, נוטלת אקטונל ובנוסף התחלתי להרבות בפעילות גופנית. כרגע לוקחת תוספי סידן אבל רציתי לדעת אם חוץ ממאכלים חלביים, האם ניתן לקבל סידן מעוד מאכלים?

17/03/2009 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

רעיה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע שתעשי חיפוש על המילה "סידן" ותמצאי מאות תשובות... בכל אופן לפני שאת שואלת איזה מזונות להוסיף לתזונה, כדאי שתשאלי איזה מזונות להוריד. ישנם בתזונתנו מזונות המסלקים סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו כמו: סוכרים, קפאין, קקאו ומוצריו, מלח, אלכוהול, בשר ועוד. אחרי שעשית זאת את יכולה להגביר צריכה של מוצרים עשירים בסידן כמו: חמאת שומשום, שקדים ואגוזים, ירקות חיים ומבושלים (בכרוב ובפטרוזיליה יש הרבה סידן), דגנים מלאים, קטניות ועוד. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

בני בן ה-19 סובל מדלקת כיבית במעי הגס. קיבלתי המלצות סותרות מרופאים ומטפלים אחרים. אשמח לשמוע את המלצתך על תזונה נכונה שתוכל לסייע לו להתמודד יותר בקלות עם המחלה. כעת המחלה בהתפרצות והוא מדמם בעת כל יציאה. תודה מראש.

16/03/2009 | 10:18 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום במצב שהמחלה פעילה 1. להימנע מכל מוצרי חלב. 2. להימנע מירקות ופירות חיים לאכל רק מבושלים 3. להימנע מחיטה ושעורה . 4. להוריד מתוק 5. לא לטגן. לא לאכל תבלינים חריפים כולל שום ובצל. מותר לאכל אורז לבן מבושל בהרבה מים, תפוחי אדמה מבושלים, קישואים, גזר, דלעת, פרכיות אורז, אבוקדו, טחינה, תפוחי עץ אפויים, ביצה, דג מבושל או אפוי. 6. חשוב מאוד לקחת פרוביוטיקה ואנזימים. 7. לשתות תה בבונג. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן. הצעתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה עם בנך תפריט המתאים לשלב זה של המחלה טובה

15/03/2009 | 18:38 | מאת: ע

שלום רב, אני מעוניינת להפסיק לאכול בשר לחלוטין, אך ברגע שאני מפסיקה לאכול אותו לאורך זמן נוצר אצלי חוסר במחסני ברזל. כאשר לקחתי תוספים של ברזל עדין חשתי מסוחררת עוד יותר . לפני מספר חודשים, כשמחסני הברזל תקינים וגם ההמוגלובין, שוב נמנעתי מאכילת בשר והפעם לקחתי אחריות ונטלתי ברזל עדין אך שוב תוסף הברזל גרם לי לתחושות של ריחוף והפסקתי לקחתו. שאלתי: כיצד אוכל להיות טבעונית מבלי לאכול בשר בהמות ומבלי להפגע בריאותית? תודה ושבוע טוב.

16/03/2009 | 10:19 | מאת: טובה בר- שאן

ע. שלום אנשים רבים צמחוניים ואין להם כלל בעיה בברזל. הכל תלוי מה את אוכלת. ברזל נמצא בדגים, ביצים, קטניות, עלים ירוקים ,שקדים ואגוזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/03/2009 | 21:32 | מאת: ע

טובה שלום, תודה רבה על התגובה המהירה. אני אוכלת את כל המזונות שציינת אך כנראה שגופי אינו סופג את הברזל מהם מצורה טובה העובדה היא שמבשר כן. אם ישנה בעיה של ספיגת הברזל ממזונות שהם לא בשר כיצד אוכל לשפר את הספיגה? הודה לעצתך.

15/03/2009 | 11:26 | מאת: mr.j

שלום רב לצביקה/טובה, האם ניתן לאכול פרג טחון? כיצד? האם הפרג בריא או שמומלץ לוותר עליו? תודה ויום נעים.

16/03/2009 | 10:27 | מאת: טובה בר-שאן

שלום ב- 100 גרם פרג יש 499 קלוריות (בדומה לשוקולד או לפיצוחים) וגם תכולת שומן יחסית גבוהה. אם זאת חשוב לדעת כי הפרג עשיר מאוד בסידן והוא מכיל יותר מ- 1440 מ"ג סידן ב- 100 גרם פרג טרי. את הפרג ניתן גם לקנות כמלית מוכנה לאפייה, ולא רק כגרגירים בודדים. ערכה הקלורי של מלית פרג: קלוריות- 251 , חלבון- 2.5 גרם, שומן- 3 גרם, פחמימות- 53.5 גרם, נתרן- 16 מ"ג, שומן רווי- 1 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/03/2009 | 21:41 | מאת: אביבית

האם בדיאטה מונו נניח ל3-4 של אכילת תפוחים ללא הגבלה כלומר אפילו 20 תפוחים לא תהיה פעולה הפוכה של עלייה במשקל ?.

15/03/2009 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, גם ב"דיאטת מונו" יש להגביל את הכמויות ובמיוחד יש להגביל את משך הזמן (לא יותר מ 2-3 ימים). זאת עלולה להיות "דיאטה" מסוכנת שתפגע בבריאותך. בהצלחה צביקה

14/03/2009 | 21:41 | מאת: צבי

אני אוכל ויורק ונהנה באותה מידה אני יודע שקצת אוכל כן עדיין נכנס שלא תבינו אני לא מרעיב את עצמי פשוט כשבא לי משהו מעבר למה שהגוף באמת צריך אז אני עושה את זה בשביל הטעם האם זה גורם לנזק כלשהוא האם ייתכן שאשמין בעקבות אוכל שעדיין נכנס במעט כי את השאר אני יורק..האם זה יוצר גזים,והאם ייתכן ריח רע מהפה?? תודה וסליחה על האובר כנות..

15/03/2009 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, אתה סובל מהפרעת אכילה וכדאי מאד שתפנה בהקדם ליעוץ מקצועי - רפואי, תזונתי ונפשי. בהצלחה צביקה

14/03/2009 | 17:07 | מאת: משה

שלום לפי שיטת קינגסטון מומלץ לאכול טחינה מקולפת ולא המלאה "החמאה". לפי הטענה שהקליפה מפריעה לספיגת הסידן. האם יש משהו בדברים? תודה

15/03/2009 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, "יש משהו" - קטן ולא מדויק! בקליפה יש חומצה אוכסלית וחומצה פיטית שמפריעות לקליטת הסידן, אבל אין זה אומר שלא נספג סידן כלל. בנוסף, קח בחשבון שהסידן נמצא בעיקר בקליפה ויש בה גם ויטמינים ומינרלים נוספים שלא נמצאים בשומשום המקולף. בנוסף, בחלק מהמקרים מקלפים את השומשום באמצעות חומצות חזקות וזה בהחלט לא רצוי. לסיכום, אני ממליץ לאכול שומשום מלא וחמאת שומשום ולא שומשום מקולף, או טחינה "לבנה", המכילה בעיקר שומן. הטבע מאורגן לתת לנו בדיוק מה שצריך ולא כדאי "לשפוך את התינוק עם המים"... בהצלחה צביקה

14/03/2009 | 15:55 | מאת: חיים

האם מיץ ירקות שעושים מברוקלי גם גורם לגזים כמו באכילתו? שנית: כמומחה לצום מיצים מה דעתך,על מיץ המורכב מ: טיפה ברוקולי, 2 עלי חסה 3 גבעולי סלרי , 3 גזרים , שליש סלק , צרור ש מיר ופטרוזיליה . טיפה מלפפון וטיפה קשוא ,אולי 3 עלי תרד , שומר קצת. האם היחס סביר ? או יש לך הערות להרכב? שלישית: שמעתי שמשהו עשה מיץ מבטטה במקום גזר האם מומלץ ? (הומלץ לו בגלל בעיות פרקים) תודה לשלישיה

15/03/2009 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, ירקות ממשפחת המצליבים גורמים לגזים אצל חלק מהאנשים ולכן צפוי ששתיית מיץ ירקות מברוקלי גם כן יגרום לגזים, אם כי בעוצמה פחותה, מכיוון שאין בו סיבים. מיץ המורכב מטיפה ברוקולי, 2 עלי חסה 3 גבעולי סלרי, 3 גזרים, שליש סלק , צרור ש מיר ופטרוזיליה. טיפה מלפפון וטיפה קשוא ,אולי 3 עלי תרד , שומר קצת. היחס נראה סביר, אם כי הייתי מפחית את כמות הגזר ומוסיף מלפפון שלם וקישוא שלם (בינוני). מיץ כזה הוא פחות סוכרי ועשיר יותר בכלורופיל. שלישית: מיץ מבטטה לא מבושלת נותנים לבעיות מפרקים ולכיבים במערכת העיכול. אפשר לעשות גם מתפוח אדמה וכרוב. בהצלחה צביקה קורן