פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

בני בן ה-19 סובל מדלקת כיבית במעי הגס. קיבלתי המלצות סותרות מרופאים ומטפלים אחרים. אשמח לשמוע את המלצתך על תזונה נכונה שתוכל לסייע לו להתמודד יותר בקלות עם המחלה. כעת המחלה בהתפרצות והוא מדמם בעת כל יציאה. תודה מראש.

16/03/2009 | 10:18 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום במצב שהמחלה פעילה 1. להימנע מכל מוצרי חלב. 2. להימנע מירקות ופירות חיים לאכל רק מבושלים 3. להימנע מחיטה ושעורה . 4. להוריד מתוק 5. לא לטגן. לא לאכל תבלינים חריפים כולל שום ובצל. מותר לאכל אורז לבן מבושל בהרבה מים, תפוחי אדמה מבושלים, קישואים, גזר, דלעת, פרכיות אורז, אבוקדו, טחינה, תפוחי עץ אפויים, ביצה, דג מבושל או אפוי. 6. חשוב מאוד לקחת פרוביוטיקה ואנזימים. 7. לשתות תה בבונג. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן. הצעתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה עם בנך תפריט המתאים לשלב זה של המחלה טובה

15/03/2009 | 18:38 | מאת: ע

שלום רב, אני מעוניינת להפסיק לאכול בשר לחלוטין, אך ברגע שאני מפסיקה לאכול אותו לאורך זמן נוצר אצלי חוסר במחסני ברזל. כאשר לקחתי תוספים של ברזל עדין חשתי מסוחררת עוד יותר . לפני מספר חודשים, כשמחסני הברזל תקינים וגם ההמוגלובין, שוב נמנעתי מאכילת בשר והפעם לקחתי אחריות ונטלתי ברזל עדין אך שוב תוסף הברזל גרם לי לתחושות של ריחוף והפסקתי לקחתו. שאלתי: כיצד אוכל להיות טבעונית מבלי לאכול בשר בהמות ומבלי להפגע בריאותית? תודה ושבוע טוב.

16/03/2009 | 10:19 | מאת: טובה בר- שאן

ע. שלום אנשים רבים צמחוניים ואין להם כלל בעיה בברזל. הכל תלוי מה את אוכלת. ברזל נמצא בדגים, ביצים, קטניות, עלים ירוקים ,שקדים ואגוזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/03/2009 | 21:32 | מאת: ע

טובה שלום, תודה רבה על התגובה המהירה. אני אוכלת את כל המזונות שציינת אך כנראה שגופי אינו סופג את הברזל מהם מצורה טובה העובדה היא שמבשר כן. אם ישנה בעיה של ספיגת הברזל ממזונות שהם לא בשר כיצד אוכל לשפר את הספיגה? הודה לעצתך.

15/03/2009 | 11:26 | מאת: mr.j

שלום רב לצביקה/טובה, האם ניתן לאכול פרג טחון? כיצד? האם הפרג בריא או שמומלץ לוותר עליו? תודה ויום נעים.

16/03/2009 | 10:27 | מאת: טובה בר-שאן

שלום ב- 100 גרם פרג יש 499 קלוריות (בדומה לשוקולד או לפיצוחים) וגם תכולת שומן יחסית גבוהה. אם זאת חשוב לדעת כי הפרג עשיר מאוד בסידן והוא מכיל יותר מ- 1440 מ"ג סידן ב- 100 גרם פרג טרי. את הפרג ניתן גם לקנות כמלית מוכנה לאפייה, ולא רק כגרגירים בודדים. ערכה הקלורי של מלית פרג: קלוריות- 251 , חלבון- 2.5 גרם, שומן- 3 גרם, פחמימות- 53.5 גרם, נתרן- 16 מ"ג, שומן רווי- 1 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/03/2009 | 21:41 | מאת: אביבית

האם בדיאטה מונו נניח ל3-4 של אכילת תפוחים ללא הגבלה כלומר אפילו 20 תפוחים לא תהיה פעולה הפוכה של עלייה במשקל ?.

15/03/2009 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, גם ב"דיאטת מונו" יש להגביל את הכמויות ובמיוחד יש להגביל את משך הזמן (לא יותר מ 2-3 ימים). זאת עלולה להיות "דיאטה" מסוכנת שתפגע בבריאותך. בהצלחה צביקה

14/03/2009 | 21:41 | מאת: צבי

אני אוכל ויורק ונהנה באותה מידה אני יודע שקצת אוכל כן עדיין נכנס שלא תבינו אני לא מרעיב את עצמי פשוט כשבא לי משהו מעבר למה שהגוף באמת צריך אז אני עושה את זה בשביל הטעם האם זה גורם לנזק כלשהוא האם ייתכן שאשמין בעקבות אוכל שעדיין נכנס במעט כי את השאר אני יורק..האם זה יוצר גזים,והאם ייתכן ריח רע מהפה?? תודה וסליחה על האובר כנות..

15/03/2009 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, אתה סובל מהפרעת אכילה וכדאי מאד שתפנה בהקדם ליעוץ מקצועי - רפואי, תזונתי ונפשי. בהצלחה צביקה

14/03/2009 | 17:07 | מאת: משה

שלום לפי שיטת קינגסטון מומלץ לאכול טחינה מקולפת ולא המלאה "החמאה". לפי הטענה שהקליפה מפריעה לספיגת הסידן. האם יש משהו בדברים? תודה

15/03/2009 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, "יש משהו" - קטן ולא מדויק! בקליפה יש חומצה אוכסלית וחומצה פיטית שמפריעות לקליטת הסידן, אבל אין זה אומר שלא נספג סידן כלל. בנוסף, קח בחשבון שהסידן נמצא בעיקר בקליפה ויש בה גם ויטמינים ומינרלים נוספים שלא נמצאים בשומשום המקולף. בנוסף, בחלק מהמקרים מקלפים את השומשום באמצעות חומצות חזקות וזה בהחלט לא רצוי. לסיכום, אני ממליץ לאכול שומשום מלא וחמאת שומשום ולא שומשום מקולף, או טחינה "לבנה", המכילה בעיקר שומן. הטבע מאורגן לתת לנו בדיוק מה שצריך ולא כדאי "לשפוך את התינוק עם המים"... בהצלחה צביקה

14/03/2009 | 15:55 | מאת: חיים

האם מיץ ירקות שעושים מברוקלי גם גורם לגזים כמו באכילתו? שנית: כמומחה לצום מיצים מה דעתך,על מיץ המורכב מ: טיפה ברוקולי, 2 עלי חסה 3 גבעולי סלרי , 3 גזרים , שליש סלק , צרור ש מיר ופטרוזיליה . טיפה מלפפון וטיפה קשוא ,אולי 3 עלי תרד , שומר קצת. האם היחס סביר ? או יש לך הערות להרכב? שלישית: שמעתי שמשהו עשה מיץ מבטטה במקום גזר האם מומלץ ? (הומלץ לו בגלל בעיות פרקים) תודה לשלישיה

15/03/2009 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, ירקות ממשפחת המצליבים גורמים לגזים אצל חלק מהאנשים ולכן צפוי ששתיית מיץ ירקות מברוקלי גם כן יגרום לגזים, אם כי בעוצמה פחותה, מכיוון שאין בו סיבים. מיץ המורכב מטיפה ברוקולי, 2 עלי חסה 3 גבעולי סלרי, 3 גזרים, שליש סלק , צרור ש מיר ופטרוזיליה. טיפה מלפפון וטיפה קשוא ,אולי 3 עלי תרד , שומר קצת. היחס נראה סביר, אם כי הייתי מפחית את כמות הגזר ומוסיף מלפפון שלם וקישוא שלם (בינוני). מיץ כזה הוא פחות סוכרי ועשיר יותר בכלורופיל. שלישית: מיץ מבטטה לא מבושלת נותנים לבעיות מפרקים ולכיבים במערכת העיכול. אפשר לעשות גם מתפוח אדמה וכרוב. בהצלחה צביקה קורן

14/03/2009 | 15:24 | מאת: ישראל

שלום אני בן 60 ונכדתי בת השנה האם חלב עזים בריא לשננו? האם חלב עיזים בריא יותר מחלב רגיל? האם מותר לתינוקת בת שנה לשתות חלב עיזים? תודה רבה ישראל

15/03/2009 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

ישראל שלום, חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול וגורם פחות לאלרגיה. אין מניעה לשתות חלב עיזים א ח ר י גיל שנה, אם לא מתגלות תופעות של אי סבילות (הפרעות עיכול, גזים, אלרגיות). רצוי מאד לצרוך חלב עיזים ומוצריו מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

13/03/2009 | 22:14 | מאת: דליה

בבית החזה העליון זה מתחיל מנקודת נפיחות שמתפשטת לרוחב בית החזה. ואז מגיעים כאבים שמתפשטים לכל איזור בית החזה. במיפוי עצמות ללא ממצא. צילום בית חזה ללא ממצא. זה עובר ושוב חוזר מזה כמה חודשים.

14/03/2009 | 08:23 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, זאת לא בדיוק שאלה לפורום תזונה טבעית. מציע להמשיך בבדיקת רפואיות לכיוון כיב קיבה או תריסריון, או בעיה קרדיולוגית. בהצלחה צביקה קורן

13/03/2009 | 15:49 | מאת: שלום

שלום 1) האם יש בעיה עם אכילת קווקר יחד עם פרג לא מבושלים ? ) האם יש בעיה עם אכילת 70- 90 גרם פרג? לארוחה. 3) האם פרג מרדים או מעורר? (אכילת 70- 90 גרם פרג") תודה בטטה חייבת בישול. האם המיץ ממנה אפשר וטוב חי?

14/03/2009 | 08:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה נשאלה בעבר ולא נענתה מכיוון שלא היה לי מה להגיד בנושא. 1. בכל אופן, אפשר לאכול שיבולת שועל ופרג לא מבושלים, אך רצוי לבשל. 2. לא יודע 3. לפרג יש השפעה מרדימה - נראה לי לא משמעותי בכמויות שציינת. בהצלחה צביקה קורן

12/03/2009 | 00:23 | מאת: מיטל

שלום איך מוצאים מטפל בתזונה טבעית. בקופ"ח יש דיאטנית קלינית. איפה אפשר לחפש מומחה בתזונה טבעית רציני ומקצועי?

12/03/2009 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום צביקה קורן ואנוכי מטפלים בתזונה טבעית . בנוסף את יכולה לכתוב בגוגל תזונאי טבעי ותקבלי רשימה נוספת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/03/2009 | 19:16 | מאת: נעמי

אני מכירה ארבעה מטפלים בתזונה טבעית, ואוכל למסור לך את הפרטים שלהם, במייל. [email protected]

14/03/2009 | 15:43 | מאת: חנה

ניתן למצוא באתר עמותת נטורופתים ותזונאים טיבעיים

11/03/2009 | 11:26 | מאת: דפנה

יש לי שתי שאלות : א . שנים ידוע לי שהקליפה החומה של השקדים אינה טובה לאכילה ואני נוהגת באדיקות רבה לקלפם . והנה קראתי באתר כלשהו שדווקא בקליפה זו יש מרכיבים המועילים לבריאותנו . התוכלו להוציאני מהבילבול ? ב . שמעתי שעלי עץ הזית יעילים להורדת לחץ דם . מה דעתכם על כך ? אם אתם ממליצים , אשמח לדעת איך אוכל , בצורה מושכלת , להחילף את התרופות שאני נוטלת בעלי עץ הזית . תודה רבה דפנה

12/03/2009 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום בקליפה של השקדים ישנו הרעלחומצה ציאנית אולם ישנו גם חומר הנקרא אמיגדלין -B17 המגן מצויין מפני סרטן. ולכן יש המלצה כן לאכל את הקליפה במינון נמוך. 2. אכן לעלי זיית יש תכונה להורדת לחץ דם. על מנת להחליף את התרופות שאת לוקחת בעלי זיית יש צורך להתיעץ עם הרופא שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/03/2009 | 09:13 | מאת: דפנה

תודה רבה על התשובה המחכימה . עם זאת אשמח לקבל פרוט : למה הכוונה "מינון נמוך" האם לאכול קומץ שקדים מדי יום , עם הקליפה זה מינון נכון ? לגבי עלי הזית אני , כמו רבים אחרים בוודאי , נמצאת בפלונטר . הרופא שלי , כמו רופאים רבים אחרים , שמרן מאוד . כשאני אומרת שאני לוקחת תוספי מזון הוא אפילו לא שואל אילו תוספי מזון אני לוקחת ואני בטוחה שאם אומר לו הוא לא יידע מה יש בהם ויזלזל בכל הנושא וכך יהיה גם בעניין עלי הזית . כך שממש איני יודעת מה לעשות . האם לדעתך לנטורופטית של קופת החולים שלי יש מספיק ידע וסמכות לעזור לי בנושא זה ? אני לוקחת , כבר כמה שנים תרופות להורדת לחץ דם כמו דיוואן , נורמיטן וואזודיפ ואני מודעת להשפעות המזיקות ארוכות הטווח שיש להן ומאוד מאוד מחפשת משהו טבעי ולא מזיק שיכול להחליף חלק מהן בנוסף לתזונה נכונה ופעילות גופנית עליהם אני מאוד מקפידה . אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי ולו באופן חלקי .

13/03/2009 | 19:29 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), חייבים להסיר את הקליפה הדקה, שמכילה חומצה טנית חזקה. לפי דרך זו, גם אם יש יתרון כלשהו באכילת הקליפה, הנזק הוא גדול בהרבה. ללחץ-דם בריא ותקין, לפי דרך זו, אפשר להגיע על-ידי מעבר לתזונה בריאה (ברוח דרך זו. הכוונה לתזונה טבעית-צמחונית). בהנחיית איש-מקצוע אפשר להגיע, בהדרגה, להורדת מינון התרופות, ובסופו של דבר לוויתור עליהן. זה דורש, כמובן, נכונות לשינויים בהרגלי תזונה.

14/03/2009 | 22:30 | מאת: דפנה

תודה רבה אך השאלה היא לגבי עלי זית ומי יכול ללוות אותי בכך . לא נראה לי , בשלב זה , שאוכל לערוך שינויים גדולים בתזונה לפי שיטת שלטון .

10/03/2009 | 19:44 | מאת: סטודנט

לאחרונה התחלתי לאכול לחמים בריאים יותר כי הבנתי את החשיבות. קניתי "לחם עינן" שעשוי מחיטה מלאה טרום נבוטה. ברשמת הרכיבים כתוב "קמח חיטה מלא", אבל בכתבות שונות שמצאתי באינטרנט נכתב שאי אפשר לדעת כמה ממנו הוא מקמח מלא וכמה מקמח לבן. האם לא מספיק שכתוב עליו שהוא מקמח מלא או שמא הלחם שופר מאז הכתבה? תודה.

11/03/2009 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

סטודנט שלום בלחמים בהם רשומים המרכיבים אתה יכול לראות אם יש תוספת של קמח לבן. בלחמים שאין עליהם תוויות הרמיה רבה. בברכה והצליה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2009 | 18:28 | מאת: אלה

שלום האם יש מאכלים ממולצים לשיפור ומניעת הפרעות קצב בלב, ובמיוחד להורדת דופק גבוה? ובאופן כללי האם ידוע על מאכלים שטובים במיוחד ללב (ואני לא מדברת על מאכלים שטובים לכולסטרול גבוה...אלא ישירות ללב) תודה!

11/03/2009 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, גוף האדם ואיבריו הם שלמות אחת. כדי לשמור על בריאות הגוף ואבריו צריך לוודא שהתזונה תהיה טבעית, איכותית, מאוזנת, מגוונת ורצוי שלא יהו בה כימיקלים ורעלים (מגידול אורגני). בעיני זאת טעות לחפש "תרופות" במזון לבעיה זאת או אחרת. הכנסת תיקונים בתזונה ובאורח החיים עשויים לשפר את הבריאות הכללית, את עמידות הגוף למחלות ולהועיל גם להפרעות קצב. לפעמים הנזק כבר נגרם וצריך טיפול תרופתי. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

מה דעתך? להסתמך רק על שילוב של דגנים וקטניות בשביל צריכת החלבון היומית? האם זה חכם, או מסוכן? נניח שאני אוכל 100 גרם עדשים ירוקים ו100 גרם שיבולת שועל..מה יספג..ה-16 של השיבולת שועל רק? (16 גרם חלבון).?

10/03/2009 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

יאיר אין שום בעיה להשיג חלבון מהצומח.להפך זה מאוד בריא שילוב של דגניים עם קטניות שילוב של אגוזים עם קטניות. החוכמה לגוון ולאכל במינונים המתאימים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

הי ,תודה מה הם המינונים המתאימים? אני שוקל 70 ק"ג..לכן לפי ההמלצה (0.8 ג' חלבון ל1 ק"ג משקל גוף), 56 ג' חלבון ביום נניח שאני משלב עדשים ירוקות עם שיבולת שועל..(ב-100 ג' שיבולת שועל נאמר לי שיש 16 ג' חלבון, וב-100 ג' עדשים ירוקות 28 ג' חלבון.), כמות החלבון שהגוף יוכל לעשות בה שימוש לצרכיו הוא 16 ג' ? כי החלבון המלא שאני מקבל, הוא 16 ג'. את מבינה למה אני מתכוון? עוד שאלה..אם בשילוב של קטניות ודגנים יש את כל חומצות האמינו החיוניות..למה חשוב לגוון את מקורות החלבון? אלה שאלות שמטרידות אותי..לא הייתי רוצה לפגוע בבריאות שלי כתוצאה מבורות..

08/03/2009 | 17:48 | מאת: רועי

שלום לכל המומחים\רופאים מבקש את עצתכם בנוגע לB12 ,בדיקות דם שעשיתי לאחרונה הראו שהויטמין אצלי על הסקאלה המופיעה בתוצאות הוא - 160{הרופא ציין שהנורמל הוא בין 300 ל500 בגילי} ,הרופא הסביר לי את העניין בדאגה רבה לבריאותי,וכמובן שהאשים את היותי לא אוכל בשר למרות שאני מרבה באכילת דגים ופירות ים ובנוסף אני מקפיד ביותר על תזונה בריאה,אורגנית ללא כימיקלים בכלל- ועם צירופי מזונות נכונים במחשבה תחילה, למדתי מעט את נושא הB12 בסיפרות וברשת ורכשתי תוסף מזון של B12 בכמות של 1000 מיקרוגרם למציצה מתחת ללשון. שאלתי המרכזית היא כמה לקחת ומתי להבדק בשנית? באתר הזה קראתי מאמר שלא ממליץ לעבור את ה5000 מיקרוגרם בשבוע,האם זה ככלל או המלצה? שרכשתי את הכדורים נאמר לי לקחת כל יום{7000 מיקרוגרם בשבוע...} בנוסף לכדורים בכוונתי להפגש עם דיאטנית גם בכדי לבנות תוכנית הבראה קלה וגם בכדי להשמין מעט-אציין שאני בן 28 ,1.80 ס'מ,במשקל 60 ק'ג,עם זאת אני אדם האוכל בעיני הרבה מעבר לכמות נורמלית ביום{גרגרן..} בבקשה עיזרו לי להבין יותר איך להתגבר על חוסר משמעותי שכזה של B12, תודה מראש, רועי

09/03/2009 | 05:02 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום. אחת הבעיות של צמחונים היא חסר של B12 וגם לא צמחונים כיוון שלרבים מהאנשים יש בעיות של ספיגה של ויטמין זה. לקחת את התוסף B12 מתחת ללשון שקנית, פעם ביום זה מצויין. ולאחר חודשיים תעשה בדיקה שוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2009 | 12:58 | מאת: מרלין

שלום ליועצי הפורום... אני בחורה בת 28 . התחלתי לקחת אומגה 3 ואחרי 3-4 ימים בערך החלו לצאת לי פצעים גדולים ומזעזעים על הפנים! הפסקתי מייד ואחרי חצי שנה ניסיתי שוב (אני לא זוכרת אם שיניתי את החברה של המוצר) והתופעה קרתה בשנית... רציתי לדעת אם הדבר אומר שלא אוכל לקחת אומגה 3 כתוסף לעולם? למה זה קורה? האם זה קשור למינון? (למרות שלקחתי כדור סטנדרטי לא מגה דוזות או משהו כזה) . בברכת שבת שלום...

07/03/2009 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

מרילין שלום, יתכן ואת אלרגית לשמן, או לאריזה שלו. לא חייבים לקחת תוסף. את מקבלת מספיק אומגה 3 אם את צורכת 1 - 2 כפות של פשתן טחון, או אוכלת 2-3 פעמים בשבוע דגי ים. בהצלחה צביקה

07/03/2009 | 10:02 | מאת: רחל

10/03/2009 | 16:25 | מאת: אופיר רוזנזפט

מרלין שלום, ייתכן ואת אלרגית לשמן דגים (יש עוד הרבה כמוך בעולם - אל תדאגי). יכול להיות שמה שיעזור לך זה שימוש באומגה 3 צמחית. מה גם שיש עדויות שאומרות שאומגה 3 מצמח המרווה משפר את איכות העור וחיונותו רק בריאות, אופיר רוזנזפט

06/03/2009 | 12:44 | מאת: שירלי

שלום רב , אני בחורה בת 30 . עברתי שנה לא פשוטה עם הרבה מתחים והדבר כנראה השפיע גם פיזית מה שבא לידי ביטוי בפצעים שהחלו לצאת לי על הפנים ובשיער שנשבר ונושר . אני עדיין לא רגועה כי יש עוד דברים שלא נפתרו , אין לי מצב רוח ולצערי אני לא יכולה לעצור את התחושות עד שדברים מסויימים בחיי יפתרו . האם יש תוסף שיכול לעזור לי להירגע בלי לחוש הירדמות ולהחזיר לי את מצב הרוח (והריכוז שגם קצת מושפע נראה לי...)? ניסיתי רגיעון שלא עזר לי במאומה וקלמנרווין שהרדים אותי לגמרי. אני מפחדת ליטול על דעת עצמי כל מיני דברים שמציעים לי בבתי טבע כי אולי זה יגרום לי לדברים אחרים אז אני מבקשת אם אפשר להמליץ לי על מוצר אחד או יותר ולציין בבקשה אם יש לו איזשהן סכנות או התנגשות עם בעיה אחרת בגוף . אשמח לכל תגובה...

07/03/2009 | 06:53 | מאת: צביקה קורן

שירלי שלום, אני לא מתלהב מהחיפוש שלך אחרי "תרופה טבעית" למתח. הטיפול במתח צריך להיות יותר שלם והוליסטי. יש בתזונה מזונים מעוררים ו"מעצבנים" (קפאין, סוכרים, צבעי מאכל) ויש מזונות מרגיעים (ירקות, פירות, שקדים אגוזים). פעילות גופנית סדירה מסייעת להפגת מתחים. יש עוד שפע של טכניקות ודרכים לטיפול במתחים (נשימות, טכניקות להרפייה עצמית, הדמיה, מדיטציה, פרחי בך, צמחי מרפא, מוזיקה, טיפולי גוף ואנרגיה ועוד). מציע שתפני ליעוץ אישי ולא תחפשי את הדרך הקצרה וה"קלה" של טיפול תרופתי. בהצלחה צביקה קורן

06/03/2009 | 12:33 | מאת: גלעד

שלום רב , אני סובל מהשמנת יתר ומנסה לאכול מזונות מלאים, הרבה ירקות ולהימנע כמה שאפשר מפחמימות פשוטות . אבל יש לי בעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה , אני חייב משהו מתוק אחרי הארוחות ולעיתים גם ביניהן וכנראה זו הסיבה שאינני מצליח לרדת במשקל . אשמח לקבל מכם רעיונות למוצרים שאוכל לרכוש שיהיו מתוקים אך אך מופחתי קלוריות וכמובן ללא סוכר . אודה מאד להתייחסותכם . בברכה , גלעד

07/03/2009 | 06:56 | מאת: צביקה קורן

גלעד, אני לא מכיר "משהו מתוק" ללא סוכר. אתה יכול לקחת פירות יבשים (כמה צימוקים, משמש, או תמר). זה לא גרום להשמנה. יש כנראה בתזונה שלך דברים אחרים עתירי קלוריות שגורמים להשמנה. מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

06/03/2009 | 12:20 | מאת: גדעון

שלום רב , אני בן 60 סובל מהשמנת יתר , כולסטרון גבוה , סוכר , לחץ דם גבוה, וטריגליצרידים . אני מטופל בכדור להורדת סוכר וכדור להורדת הכולסטרול . יש לציין שאינני מקבל זריקות אינסולין . פגשתי השבוע נטורופת במסגרת עבודתי ולאחר שיחה קצרה הוא רשם לי מספר תוספים שלטענתו יעזרו לי . כרום פיקולינאט 200 מק"ג 1X3 ביום . אלפא ליפואית אסיד 1 ביום למשך חודש . קוורציטין 1X2 50 יום . ו Q10 1X2 , כל כדור 60 מ"ג . שאלותיי הן האם ניתן פשוט לקחת את התוספים עם הכדורים שאני נוטל ללא פיקוח רופא? כמה זמן ניתן ליטול כרום? קראתי באינטרנט שזה רעיל במינון גבוה האם זה נכון? האם Q10 אכן מוריד לחץ דם? ושאלה אחרונה אם הסוכר אכן ירד האם יש להמשיך את הגלוקופאג'? אני מפחד שהסוכר ירד יותר מדיי ואהיה בהיפו . בהמון תודה רבה מראש , גדעון

07/03/2009 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

גדעון, אם התייעצת עם נטורופט מקצועי, כדאי שתפנה אליו את השאלות, או אל הרופא המטפל (במיוחד בנושא הפסקת שימוש בגלוקופאג'). קצת קשה לענות במסגרת הפורום כשאני לא מכיר אותך. באופן כללי התוספים הם לא תרופות ולא מחייבות מרשם רופא ולכן ניתן לקחת אותן בהתאם להנחיות המטפל. Q10 זה לא תרופה להורדת לחץ דם ולא הייתי מחליף אותו בתרופת מרשם לנושא. הוא נחשב בנוגד חימצון חזק, מחזק מערכת חיסונית וחיוני לאנשים שלוקחים סטטינים. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2009 | 19:04 | מאת: גדעון

לא קיבלתי יעוץ מקצועי ממש זה העניין. הנטורופת הוא לקוח שנכנס למקום עבודתי וכתב לי מרשם במספר דקות שהיה שם... לכן רק היה חשוב לי לוודא שהתוספים אכן יכולים לעזור לי ולא להזיק ובמיוחד הייתי שמח לקבל תגובה לגבי הכרום שקראתי שעלול להיות רעיל . שוב תודה על ההתייחסות...

06/03/2009 | 10:59 | מאת: אלכס

היי אשמח לקבל תפריטים לדוגמה לפני ואחרי אימון אירובי או הפניה למקורות תודה אלכס

07/03/2009 | 07:02 | מאת: צביקה קורן

אלכס שלום, אנחנו לא נוהגית לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום הזה. יש שבע של חומר ברשת האינטרנט. כדאי לפנות ליעוץ אישי בנושא בהצלחה צביקה

06/03/2009 | 10:40 | מאת: אלכס

שלום לכולם קראתי כמה חלבונים ופחמימות צריך לאכול לפני ואחרי אימון אבל אני לא מצליח לתרגם את זה בכמות אוכל שאני צריך לאכול ומה בדיוק לאכול אשמח לקבל הפניה למקורות תודה מראש אלכס

07/03/2009 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

אלכס שלום, תזונה זה לא מדע מדויק. חשוב שמה שאתה אוכל יתאים לצרכים שלך. מצד אחד שלא יכביד עליך במהלך האימון ומצד שני שלא תאכל מעט מידי כדי שלא תחוש חולשה הנובעת מירידת סוכר. לאחר האימון כדאי לאכול ארוחה מגוונת ומאוזנת. לדעתי לא חייבים לאכול מזון חלבוני "תוך שעה" לאחר האימון. בהצלחה צביקה קורן

05/03/2009 | 11:19 | מאת: Eve

hello can any one help me to know what is the subject of this forum thank you Eve

05/03/2009 | 14:00 | מאת: צביקה קורן

Dear Eve This is a natural nutrition forum have a nice day Zvika Koren

05/03/2009 | 08:42 | מאת: שלומית

שלום אנשים טובים במסגרת התזונה הטבעונית שלי אני מגלה שמאד קשה לי למלא את חסרי ה-B12 גיליתי שגם אכילה של גבינה וביצים מאד מכבידה עלי וגורמת לי לנפיחות ובצקתיות ואפילו לגירוי קל בעור- גם התוצרת האורגנית. אני יכולה ללא שום בעיה לחיות עם התזונה הטבעית שלי, פירות ירקות, דגנים קטניות אגוזים וכו', והיא באמת מאד מגוונת וטובה. העניין הוא שאני מגיעה לחסרים רציניים של B12 ונאלצת לקחת את התוסף ככדור מציצה מתחת ללשון של 1000 מיקרוגרם. לאחרונה קראתי כי זה די מסוכן וכי ישנה אפשרות לפתח תאים סרטניים כתוצאה מכך וכי עדיף לקחת את המינון הנמוך יותר של 100 מק"ג. האם אתם יודעים משהו על כך? ועוד: גם כאשר לקחתי את התוסף עם המינון הגבוה תחושת העייפות והכבדות בגפיים לא נעלמה אלא כאשר אכלתי בכוח לפחות פעם בשבוע כבד עוף. גם את זה אני יכולה לסבול פחות או יותר אלא שידוע שכבד עם כל מעלותיו לדם הוא גם מחסן הרעלים של הגוף, כל גוף שהוא היה שייך אליו, גם כבד אורגני מן הסתם היה של בעל חי שגם אם צרך אורגני הכבד שלו סינן את הרעלים לא חשוב איזה. איך לפתור את הבעייה? אודה לכם על כל עזרה

05/03/2009 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, אני לא שמעתי ש B12 במינון של 1,000 מק"ג מסרטן. לאנשים כמוך חשוב מאד לקחת תוסף של B12. עם זאת, יתכן מאד שיש לך חוסרים נוספים של ויטמינים ומינרלים (ברזל, אבץ חומצה פולית ו B6 ) ומכאן התופעות שציינת. אני מציע שתפני ליעוץ מקצועי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בתשובות הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2009 | 21:29 | מאת: דינה לוי

הי שמי דינה בעבר סבלתי קשות ממחסור בויטמין B12 כמו כן צרכתי תוספים שונים אך ללא הועיל , חברתי תזונאית המליצה לי להשתמש בתוסף ויטמיןB שכולל B12 של חברת סאנריידר , חברתי הסבירה לי כי הויטמין B שלהם הנו צמחי והכי קרוב לוטמין B 12 בטבע כך שאינו יכול לגרום נזק והוא אף מגיע בתרסיס בניגוד לחברות האחרות ונספג ישירות למחזור הדם. השתמשתי במוצר 3 חודשים ןיש תוצאות מעולות בבדיקות שערכתי לפני שבועיים רמות ויטמין B12 שלי מאוזן לגמרי מה שלא קרה במשך שנים. רכשתי את המוצר באתר הבא www.enjoybestlife.com

05/03/2009 | 15:34 | מאת: שלמה

06/03/2009 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, רציתי להביא לידיעתך שהפורום לא נועד לפרסום אישי ולשיווק מוצרים. לשם כך ישנם ערוצים אחרים באתר הזה ובאתרים אחרים. אנחנו מוחקים הודעות בעלות תוכן שיווקי. עם זאת, נשמח אם תתרום מהידע ומהנסיון שלך לטובת הגולשים והשואלים בתשובות מקצועיו וענייניות. יום טוב צביקה קורן

04/03/2009 | 16:51 | מאת: אשמח אם תעזרו לי!

שלום! אני צריכה להעלות במשקל כי אני די רזה ואמרו לי לאכול מזונות צפופי קלוריות. מה זאת אומרת מזונות צפופי קלוריות? אשמח אם תביאו דוגמאות.

05/03/2009 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. בכל אופן, מזונות עתירי קלוריות (או "צפופי קלוריות") הם: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, לחם מלא, דגנים מלאים, שמן, פירות מתוקים, גבינות שמנות. אני לא ממליץ לנסות לעלות במשקל על ידי אכילת מזונות "ריקים" כמו: עוגות, ממתקים, חטיפים מלוחים, גלידה וכד'. בהצלחה צביקה קורן מזונות שע

04/03/2009 | 13:35 | מאת: אתי

שלום רציתי לדעת אם בגרעיני דלעת/געינים לבנים, מכילים אומגה 3 ובכלל, אם אפשר, באילו מוצרים יש אומגה 3? תודה

05/03/2009 | 08:01 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, בגרעיני דלעת וחמניות יש מעט מאד אומגה 3, אבל יש בהם שמנים איכותיים אחרים, חלבון, ויטמינים ומינרלים ולכן זהו מזון מעולה! בעולפ הצומח ניתן למצוא אומגה 3 בגרעיני פשתן (טחונים) ובאגוזי מלך. הכמות הרבה והזמינה של אומגה 3 נמצאת בשומן ובעור של דגי ים כמו: סלמון, הליבוט, טונה, קוד, מקרל. בהצלחה צביקה קורן

05/03/2009 | 08:12 | מאת: אתי

04/03/2009 | 10:22 | מאת: מירה

האם זה סביר לאבד גובה במשך השנים ואם כן כמה ס"מ לאורך איזו תקופה יחשב נורמלי?

05/03/2009 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

מירה שלום, זאת לא בדיוק שאלה לפורום תזונה טבעית. איבוד גובה קיים, גם אצל גברים וגם אצל נשים, אולם הוא מושפע מרמת הצטמקות חוליות עמוד השדרה כתוצאה מאובדן סידן ולכן קשה לתת מספרים מדויקים. מציע שתפני את השאלה לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

03/03/2009 | 18:16 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 30, נטורופתית אבחנה אצלי קנדידה ועודף חומציות הן על סמך תסמינים והן על סמך בדיקת דם. התחלתי טיפול בקולורקס + פרוביוטיק בשילוב עם דיאטת קנדידה ואני מאוד בעייתי ובררן במזונות עוד לפני כן. אודה לך באם תשיבי לי מי מהמזונות הנ"ל שחשובים לי לתפריט היומי מותרים בדיאטת דנדידה --- המון תודות מראש וסליחה אם הארכתי. 1. כיצד ניתן להמתיק שתיה חמה (פעם-פעמיים ביום) ? האם הממתיק הצמחי STEVIA מותר לקנדידה ? 2. האם מותר מזונות שבבסיסם קמח תירס (כמו פסטה מקמח תירס) ? 3. האם ישנה חלבה טבעית כלשהי המותרת כברירה מתוקה אליה הייתי רגיל ? יש רעיון אחר למשהו מתוק לאחר ארוחה ? 4. האם מותר חלב עיזים כוס חמה בבוקר ? 5. האם מותר קשיו באיזה הכנה ? 6. האם מותר להוסיף קורנפלור לתבשיל ?

04/03/2009 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום 1. מותר סטביה 2. מותר קמח תירס. 3. ניתן לקנות שקדיה- ממרח שקדים טחונים ללא סוכר וללא ממתיק. 4.מותר חלב עיזים, מותר קשיו טבעי, ומותר קונפלור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/03/2009 | 13:28 | מאת: דנה

שלום רב, אבקש לדעת האם התבלינים הנמכרים בתור אבקה כמו: כמון, קינמון, כורכור, פלפל,פפריקה וכו' עוברים תהליך כימי כלשהו מהפיכתם מתבלינים טריים לאבקה.ומהו התהליך שהם עוברים והאם מוסיפים להם חומרים משמרים כמו מונסודיום, מלח, שמן לשמור חיי המדף וצבעי מאכל כדי לתת להם גוון בוהק וחזק. כמו כן לגבי תבלינים הנמכרים כתבלינים יבישים כגון: פטרוזילה, בזיליקום, אורגנו וכו' האם הם לגמרי טבעיים בצורתם היבשה או שגם הם עוברים תהליך מסויים. אודה לתשובתך. בברכה, דנה

04/03/2009 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אין ספק שבחלק מהחברות המייצרות תבלינים מוסיפים לתבלינים , מלח סוכר, מונוסודיום גלוטאמאט, צבעי מאכל וחומרים משמרים. לכן צריך לבדוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/03/2009 | 01:20 | מאת: מיקה

שלום עשיתי לאחרונה בדיקת דם בגלל עייפות מרובה. הערכים מחוץ לנורמה היו: המוגלובין מעט נמוך (11.8), פריטין נמוך (4), ברזל נמוך (20), טרנספרין מעט גבוה (367). אני מתארת לי שהרופא ירשום לי כדורים/ תוספים. כמעט תמיד ההמוגלובין אצלי ברמה כזו וכבר קיבלתי בעבר כדור לפריטין וזה השתפר ושוב ירד. כנראה שיש לי נטיה. אגב, עשיתי את הבדיקה בזמן וסת, האם זה אמור להשפיע. לא הרגשתי שונה מזמן אחר. בכלל, אני מרגישה בסדר גמור בזמן וסת ומתפקדת כרגיל. מה כדאי לעשות והאם כדאי לנסות לשפר את הערכים על תזונה בלבד או שכדאי בכל זאת לצרוך גם את הכדורים? ומה כדאי לי להכניס לתזונה היומיומית כדי לשמור על ערכים תקינים? תודה

03/03/2009 | 00:01 | מאת: מיקה

היום קיבלתי תוצאה נוספת- ויטמין D נמוך (23). אותה שאלה- האם חובה תוספים או אפשר דרך תזונה. על איזה תוסף אתם ממליצים אם כן?

03/03/2009 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

מיקה שלום, קודם כל צריך לסדר את התזונה שהיא הבסיס להזנת הגוף. לאחר מכן ורק ביעוץ אישי מקצועי אפשר לקחת תוספי מזון. אני מציע שתפני בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. יתכן מאד שיש לך בעיית ספיגה עקב צריכת מוצרים שמונעים ספיגה של ברזל בגוף. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "ברזל". בהצלחה צביקה קורן

מעניין אותי האם מישהו היה שם? ומהי שיטת אן ויגמור?

מאירה שלום, על שיטת אן ויגמור תוכלי לקרוא באתר של מצפה אלומות ובאתר של דר' פנינה בר סלע שהתמחתה בעשרים השנים האחרונות בטיפול בשיטת אן-ויגמור ובמיץ עשב חיטה. מדובר בשיטה מקיפה, רצינית ויעילה המטפלת בגוף ובנפש ומיועדת לאנשים בריאים וחולים כאחד. דר' בר סלע היא בין המטפלים הבודדים בארץ שמטפלים גם בחולי סרטן. אגב, אני למדתי אצל דר' בר סלע ובאתר שלי תוכלי גם כן למצוא חומר על השיטה. בהצלחה צביקה קורן

שלום מאירה, אני באופן אישי הייתי בחוות הבריאות מצפה אלומות, אינני סובל משום מחלה פשוט קיבלתי מתנה מאישתי. הייתי שקוע באותה התקופה בעבודה וטלפונים, והלחץ כמעט והרג אותי (תרתי משמע). נשארתי שבוע נוסף ממה שתכננתי ואני יכול לבשר לך שמאז קרה לי רק טוב בחיים. אצל ד"ר פנינה בר סלע לא הייתי מהסיבה הפשוטה שהיא לא פתוחה כל יום א' - (כפי שהיא מפרסמת באתר) ויותר קל היה לי לתאם תאריכים במצפה אלומות, מה גם שאינני חולה בסרטן עד כמה שידוע לי (תחום התמחותה). בכל אופן אני ממליץ לך בחום גדול ללכת לשם, אל תחשבי פעמיים! המקום מדהים! הצוות מדהים! והתכנית... כשתעשי אותה תביני.

01/03/2009 | 15:32 | מאת: גיא

שלום,מישהו יכול להגיד לי אם פטרייה נחשבת ירק? אם לא, אז צמח מאכל? תודה.

01/03/2009 | 18:16 | מאת: טובה בר-שאן

פטריה אינה צמח כלל ובטח לא ירק. היא שייכת למשפחה מיוחדת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/03/2009 | 21:16 | מאת: גיא

אם כן, מהי המשפחה המיוחדת? למה ניתן לייחס את הפטריות? לאיזו קבוצת מזון?

01/03/2009 | 14:27 | מאת: יפית

אני בחודש 9. מתחילת ההריון נטלתי אומגה 3 של אלספה במתכונתה הרגילה (לא אומגה 3 מיוחדת להריון). האם יש צורך להחליף לאומגה 3 עם מינון נמוך של EPA או שניתן להמשיך עם האומגה 3 הרגילה שלי. הבנתי שבמינון הרגיל עלול להגרם דימום או בעיה בקרישיות הדם. האם זה נכון? האם גרמתי לעצמי או לעובר נזק? ומה לקחת מעכשיו והלאה? תודה

01/03/2009 | 18:21 | מאת: טובה בר-שאן

יפית שלום חשוב מאוד להבהיר שהתינוק חייב אומגה 3 לבנית מע' העצבים שלו. ולכן טוב עשית שלקחת אומגה 3 . אכן במינונים גבוהים מעל 3 גרם האומגה מדללת דם, ולא במינונים שאת לקחת . את יכולה להרגע ,לא רק שלא עשית נזק פעלת ממש נכון להתפתחות של התינוק שלך. לגבי סוג האומגה עדיף לתת אומגה שבה יש יותר DHA מאשר EPA. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/03/2009 | 16:37 | מאת: אופיר רוזנזפט

מדובר במוצר חדש של אומגה 3 מצמח המרווה, פרי פיתוח של המכון הוולקני שמכיל ALA חומצה אלפא-לינולית. הגוף מפרק אותה ל DHA ו EPA שהוא צריך ולכן את מקבלת את המינון שאת צריכה (יותר בזמן ההריון כמובן - כיוון שחלק הולך לעובר). כמו כן, את לא מסקנת את עוברך בנטילת שיירים של מתכות כבדות של דגים מהאוקיינוסים. בברכת הריון מוצלח, אופיר רוזנזפט

11/03/2009 | 13:11 | מאת: עינת

שימי לב שבזמן ההריון ובהנקה חשוב ליטול אומגה 3 שמכילה DHA שהיא חומצת השומן שחשובה להתפתחות העובר. ראו במחקרים שאחוז ההפיכה של ALA ל-DHA נמוך מאוד ואינו מספיק עבור האם והעובר בתקופה זו ולכן ההמלצות העולמיות מנחות לצריכה ממוקדת של לפחות 200 מ"ג DHA, את יכולה לקרוא כאן: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7191 ויש עוד המון קישורים כאלו, כשלוחצים המלצות אומגה 3 הריון בגוגל. לי הרופא המליץ על אומגה 3 מיוחדת להריון שמכילה DHA ןEPA, וביחס הנוטה לטובת DHA. מאחלת לך הריון קל ובריא

01/03/2009 | 13:09 | מאת: גברת G

כבר מספר שנים אני והילדים שלי נמנעים משתיה של חלב פרה מסיבות בריאותיות.רציתי להשתמש בסויה כתחליף חלב, אך במחקרים רבים הוכח כי יש להגביל שתיה של חלב סויה לילדים ל-פעם או פעמים בשבוע כי זה גורם להתפתחות מינית מוגברת וכו'...היום גיליתי מוצר חדש - מי אגוזי קוקוס - הטעם שלו פשוט נפלא,והוא נראה כמו חלב אמיתי. שאלתי היא: האם מותר לילדים לצרוך חלב קוקוס בכל יום כתחליף לחלב פרה (עם קורנפלקס למשל)???? ובאופן כללי האם ישנן הגבלות לצריכת חלב קוקוס אצל מבוגרים? (כולסטרול, השמנה, גזים....) תודה מראש

01/03/2009 | 18:28 | מאת: טובה בר-שאן

גברת G שלום ערכו התזונתי של אגוז הקוקוס גבוה יחסית והוא מכיל קרוב ל- 600 קלוריות, מתוכם 38% שומן. לעומתו, חלב הקוקוס (או "תי-קוקוס" או "מי-קוקוס" כפי שהוא מכונה באריזות השונות), מכיל מרכיב מרכזי של מים עם תוספת של תמצית קוקוס או מי-קוקוס. ישנן חברות המוסיפות גם מלח לנוזל הסמיך. הערך הקלורי של חלב הקוקוס הוא 188-225 קלוריות (תלוי בחברת המזון), החלב דל מאד בחלבון ומכיל בפועל 2%-1% חלבון, אך עשיר מאד בשומן (17%-22%) - מתוכם 8.4% שומן רווי! חלב הקוקוס מכיל גם מעט נתרן (15%-35%), תלוי כמובן אם מוסיפים לו מלח בתהליך היצור. בחלק מהחברות יש גם תוספת של חומר מייצב לשימור ואורך חיי מדף ארוכים. דמיון קלוש לחלב פרה מבחינה תזונתית אם ננסה להשוות בין חלב הקוקוס לחלב הבקר, נמצא דמיון קלוש ביניהם, המסתכם בעיקר בצבעו הבהיר של הנוזל. לחלב הקוקוס טעם אופייני וסמיכות שונה מאד בהשוואה לחלב הבקר, הוא אינו מתאים כתוספת לקפה אך טוב מאד להקרמה, להסמכה ולבישול. זהירות - הרבה שומן רווי אחד המאפיינים התזונתיים של הקוקוס ומוצריו הנלווים הוא אחוז שומן רווי גבוה מתוך סך אחוזי השומן במוצר. ערכיו הגבוהים של השומן הרווי דומים מאוד לאלה שבמוצרים מן החי, ולכן מי שמנסה להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם מומלץ לו שלא יפריז בצריכת קוקוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2009 | 20:40 | מאת: יוסי

צביקה שלום, רציתי לדעת האם חלב סויה בריא יותר מחלב רגיל ? האם יש בו רמות פחותות יותר של אסטרוגן ? מה היתרונות שלו לעומת חלב רגיל ? תודה מראש על עזרתך. אגב האם הינך מעביר סדנאות לחברות וכו' ?

26/02/2009 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, היום כבר קשה לי להגיד מה "יותר בריא". לכל אחד מהמוצרים יתרונות וחסרונות כפי שתראה מהטבלה למטה. בחלב סויה יש יותר חלבון, אבל זה לא חלבון מלא. בחלב סויה (מגידול אורגני וללא הנדסה גנטית) אין שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה. בחלב סויה אין שומן רווי וכולסטרול. בחלב פרה יש יותר סידן ורכיבים של ויטמין B, אבל יש בו גם זרחן שמפריע לספיגת הסידן. בחלב סויה איןזרחן. חלב פרה נחשב כגורם אלרגיות יותר מאשר חלב סויה. עם זאת יש אנשים שמתקשים לעכל את חלב הסויה (גורם לגזים והפרעות עיכול). בחלב סויה יש פיטו-אסטרוגן שזה אסטרוגן צמחי. הוא מומלץ לנשים בגיל המעבר, אבל לא לנשים עם סרטן השד. חלב סויה מקורו מהצומח ובמספר מחקרים הוא נמצא כמפחית רמות כולסטרול ושומנים בדם ועקב כך מפחית סיכון למחלות לב. לא ניתן לומר זאת על חלב פרה. לסיכום, על סמך כל מה שכתבתי, אני מקווה שתוכל להחליט בעצמך מה יותר "בריא". מרכיב חלב עזים חלב אם חלב פרה חלב סויה מים (גרם) 87 87.5 88 90 אנרגיה (קלוריות)69 70 61 58 פחמימות (גרם) 4.5 6.9 4.7 3.2 חלבון (גרם) 4.0 1.0 3.3 4.2 שומן (גרם) 4.1 4.4 3.3 3.1 סידן (מ"ג) 134 32 119 80 זרחן (מ"ג) 111 14 93 - ברזל (מ"ג) 0.05 0.03 0.05 1.2 ויטמין A 56 64 31 41 ניאצין (מ"ג) 0.277 0.177 0.084 3.0 ויטמין 12B 0.065 0.045 0.357 - כולסטרול (מ"ג) 11 14 14 - ויטמין C 1.3 5 0.94 - בהצלחה צביקה קורן

26/02/2009 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

אני בהחלט מעברי סדנאות לקבוצות ולחברות - בתיאום מראש. באתר שלי תמצא את רשימת ההרצאות, הקורסים והסדנאות שאני מציע http://www.zom.co.il/activitie.aspx?itemId=7 יום טוב צביקה קורן

30/11/2009 | 09:51 | מאת: orizont

רציתי לדעת האם חלב סויה שעשיתי בעצמי ללא חימום או הרתחה,בריא ואפשר לשתות ככה כמו שהוא? תודה

24/02/2009 | 14:07 | מאת: קרן

היי,רציתי לדעת אם יש להסיר את השכבה הצהובה שנוצרת על מרגרינה שיושבת כמה שבועות במקרר. תודה!

25/02/2009 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני מציע לך להסיר את כל החבילה מהמקרר ולהשליך אותה לפח. מדובר במוצר מזיק ומסוכן שכדאי להימנע מצריכתו. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2009 | 23:23 | מאת: שמעון

שלום צבי באחת מתשובותיך בפורום ביחס לקפה, ציינת שקפאין לא טוב לגוף. כפי שקראתי במקומות אחרים, התה הירוק טוב לגוף בגלל נוגדי החימצון שבו. שאלתי היא מה דעתך על שתיית תה בכלל ותה ירוק בפרט, ואיזה מינון מומלץ (אם בכלל), בהנחה שלא שותים קפאין נוסף. תודה, שמעון

25/02/2009 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, אכן לתה הירוק מיוחסות תכונות בריאותיות שהוכחו במספר מחקרים. גם לקפה מיוחסות מספר תכונות וגם לקקאו וליין האדום. אני מעדיף לקבל בריאות מהתזונה טבעית ונכונה ולא מכל מיני "תרופות טבעיות". נסה למצוא תה ירוק ללא קפאין. גם אם לא תמצא ואתה לא צורך קפאין בכלל, אתה יכול לשתות כוס אחת ביום. בהצלחה צביקה קורן

01/03/2009 | 13:48 | מאת: רוני

תה ירוק פיור הרבס סנצ"ה אינו מכיל קופאין. ניתן להשגה בבתי מרקחת וברשתות הפארם

23/02/2009 | 23:22 | מאת: גל

שלום רציתי לשאול מה אני לא שלמה עם הגוף שלי ואני בדיאטות כתמיד. אני יורדת ועולה ויורדת ועולה. ועדין לא מגיעה ליעד הרצוי,אני צימחונית ורציתי לשאול אם יש לך איזה תפריט כולל על ארוחת בוקר,צהרים,ערב. תודה.

25/02/2009 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורום מתכונים ותפריטים. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכים שלך ולאחר ראיון מקיף של מצבך הבריאותי בהצלחה צביקה קורן

(שיהיה יותר יציאות) ועם אפשר תגיד מאכלים שהם לא משמינים

23/02/2009 | 23:51 | מאת: ירדן

תאכלי תפוזים-את החתיכות והסיבים בעיקר,לא רק את המיץ עגבניות-עוזר מאוד! ובעיקר כל הירקות,אין ירקות שלא עוזרים למערכת העיכול תפוח ובננה לא ממש עוזרים-בננה עושה עצירות מאוד! תמנעי מאורז,תשתי הרבה מים כף שמן זית יכולה לעזור,זה אומנם משמין אבל זה מוציא ומנקה את הגוף! חוץ מירקות ופירות את יכולה לאכול ברנפלקס עם סיבים תזונתיים ולשב את זה עם אקטיביה! זה אומנם לא שיא הטעם,אבל זה ממש לא נורא,זה משביע וזה עוזר למערכת העיכול! מקווה שעזרתי : )

25/02/2009 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

ספיר שלום, באופן כללי אני מסכים עם ירדן, למעט בנושא ברנפלקס שזה מזון מעובד ולא מומלץ. סלק חי ומבושל עשוי להועיל. בהצלחה צביקה

אני מטופלת בטיפולי פוריות הפריה חוץ גופישמעתי שכדאי מאד להתנזר בתקופה הזאת מסוכר קופאין חלב האם אפשר לקבל תזונה לתקופה הזאת שבעזרת ה הטיפול יצליח .

25/02/2009 | 13:22 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, הפורום צר מלהכיל את כל מה שיש לי להגיד בנושא. מציע שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי את המאמרים הבאים: - חומרים מזיקים בתזונתנו - מזונות מועילים ומבריאים - כללים לתזונה נכונה. חשוב לשכור שבגישת התזונה הטבעית אנחנו לא ממליצים לחכות לבעיה או למחלה כדי לאכול "נכון". תזונת האדם הבריא והאדם החולה צריכה להיות זהה - טבעית ונטולת רעלים. בהצלחה בטיפולים צביקה קורן

22/02/2009 | 22:45 | מאת: רועי

הי צביקה, בוקר טוב שמעתי שחלב פרה מגביר את יצור ה-sebum בבלוטות.. 'בגלל ההורמונים' אני צורך חלב פרה אורגני כבר שבוע..ולא שמתי לב לכמות sebum מוגברת על עור הפנים.. יכול להיות שזה בגלל שבחלב אורגני לא נותנים לבקר הורמונים וכו'? אם אני אמשיך לצרוך חלב אורגני..לדעתך ייצור ה-sebum יגבר? תודה לך..

22/02/2009 | 22:44 | מאת: רועי

או טובה :)

23/02/2009 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, בכל חלב, או מזון מהחי יש הורמונים, שבעל החיים מייצר לשימושו. ישנם מגדלים שמוסיפים הורמונים כדי להגביר את תנובת החלב ואת משקל הבהמה. כל אדם מגיב בצורה שונה למוצרי חלב. התופעה שציינת (ייצור SEBUM ) יכולה לנבוע בבעיה הורמונלית אצלך, או מתזונה לא מאוזנת ולא דווקא מצריכת מוצרי חלב. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2009 | 10:57 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

חלב פרה רגיל אורגני חם קר זה לא מזון למאכל אדם הוא הגורם לאקנה ולחוסר איזון הורמנלי בגוף לא ממולץ לצרוך חלב ומוצריו מין החי ובמיוחד לא לסובלים מאקנה

26/02/2009 | 09:59 | מאת: רועי

אני בהחלט ניסיתי והצלחתי לשתות חלב פרה אורגני לכן אני מבקש לתקן אותך. זה כן מזון למאכל אדם. ציאניד זה לא מזון למאכל אדם 'הוא הגורם לאקנה ולחוסר איזון הורמנלי בגוף'? אני אמור פשוט לקבל את זה כי מישהי בפורום רשמה את זה? איפה ההיגיון שלך? /=

22/02/2009 | 21:28 | מאת: דנה

שלום רב את כותב: שורשי סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל יש הסבר? למה לא לאכול חי? 1)במידה ובכז אוכלים חי?מה הבעיות? 2)ברוקולי את ממליץ דווקא לאכול חי.ודווקא הוא ידוע כעושה גזים. האם ככל שנבשלו יותר זמן - יהיו פחות גזים ?או ?הפוך? 3)איזה עוד ירקות רגילים או שורש לא מומלץ לאכול חי? 4) בלי או עם קשר ,יש הרבה פריטים שיוצרים אצלי גזים קלים ו או גרפצים . "עולה לי " מהשום מבצל . גזים מכרוב ומשפחתו מ עדשים אפילו נבוטים מנדרינות וכו" וכ"ו . השאלה : האם זה גם מזיק באיזשהו אופן? ולא לצרוך המון מזונות בריאים? או רק מטרד קל של גזים , ולפעמים גם נפיחות ומלאות .שאפשר להתעלם מהם.

23/02/2009 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום אם נוח לך לאכול שורש סלרי חי ואין לך תופעות לוואי - בתיאבון. ציינתי ששורש סלרי ושורש פטרוזיליה כ ד א י לבשל. ברוקולי זאת פרחת ובתור שכזאת לא רצוי לבשל הרבה זמן ואפשר גם לאכול חיה. אותו הדין לגבי כרובית. הירקות האלה ידועים כ"מגיזים" (חי או מבושל) ואם זה מפריע כדאי להימנע. שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוח אדמה ובטטה כדאי לסשל. הצטברות גזים במערכת העיכול היא תופעה ידועה בקרב צמחונים וטבעונים. זה לא מזיק, אבל לא נעים. אם תעשה חיפוש על המילה "גזים" תמצא כמה תשובות שנתנו בנושא בעבר. בהצלחה צביקה קורן

22/02/2009 | 16:07 | מאת: דוד

שלום רב! פעם התייעצתי איתך בנושא ניקוי רעלים מהגוף וקיבלתי עצה טובה מאד ואני מודה לך על כך, האם ניקוי המעי הגס בשיטה שקיימת כיום על ידי מיכשור חדשני שטיפה על ידי מיים מסוננים היא שיטה רצויה להוציא את הפסולת השלילית שהצטברה במשך שנים על דפנות המעי הגס וגורמת לבעיות של כאבי ראש,בעיות כרוניות וכ"ו. או אולי אתה יכול להמליץ לי על תכשיר מסוים שיכול לעשות את העבודה לא פחות טוב. תודה מראש דוד.

23/02/2009 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אני לא כל כך מסכים עם המשפט: "הפסולת השלילית שהצטברה במשך שנים על דפנות המעי". המעי הגס מתנקה באופן שוטף. אצל אנשים עם עצירות יש עיכוב בפינוי הפסולת וזה עלול לגרום לכאבי ראש. אני חושב שהדרך הנכונה לניקוי הגוף והמערכות השונות היא באמצעות תזונה טבעית והימנעות ממזון קלוקל, כאשר פעמיים בשנה כדאי לבצע צום מים או מיצים למשך כמה ימים. שטיפת המעיים (קולוניק) היא שיטה טובה, אבל חייבת לבוא כחלק מתהליך ניקוי כולל ולא לעמוד בפני עצמה. בהצלחה צביקה קורן

20/02/2009 | 01:07 | מאת: שמעון

שלום רב האם החלבון שבטחינה הוא חלבון מלא, ואם לא אז אילו מזונות יכולים להשלימו לחלבון מלא? ואותה השאלה לגבי שקדים. תודה, שמעון

21/02/2009 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום חלבון הטחינה אינו חלבון מלא תזונה ים תיכונית המאופיינת על ידי חומוס (קטניות) בטחינה תשלים את החלבון שבשומשום לחלבון מלא. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

19/02/2009 | 12:30 | מאת: קרן

האם השריית מזונות עמילניים מפחיתה את כמות העמילן שבהם? תודה.

21/02/2009 | 07:03 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום אין ספק שכן. כי ברגע שאת משרה את הזרעים (אפונה, שעועית, אורז )וכו' מתחיל תהליך נביטת הזרע ואז העמילן מתפרק על ידי אנזימים הקיימים בו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/02/2009 | 10:41 | מאת: ליה

קראתי את הכתבה של דר' רזיאל על החשיבות של צריכת ויטמין C. כ"כ נכון, בתור מי שסובלת מאוסטאופורוזיס, ומטופלת באקטונל, זה מאד הכרחי כדי לעודד את הספיגה של הסידן בגוף טוב יותר.

15/03/2009 | 20:12 | מאת: שותפה לצרה

קראי את הספר החשוב: אוסטיאופורוזיס - מיתוסים ומציאות, ועיניך תפקחנה להבין כי הבדיקה (דקסה) אינה מדויקת וכי יש נזק בתרופות. אני קראתי את הספר, הבנתי כי התוצאות לא מתחשבות בעובי העצם (שלי דקה) וכי התרופה מונעת חדוש העצם ועלולה דווקא לגרם לשברים. אם אין עוד גורמי סכון חוץ מצפיפות עצם נמוכה, לא ברור שהתרופה עוזרת. במקום 1% שברים יש כ-2.6% שברים (אם אני זוכרת נכון). לא הבדל גדול!!! עדיף לתרגל שווי משקל, התעמלות בונה עצם ועוד.

15/03/2009 | 20:18 | מאת: שותפה לצרה

הספר בהוצאת פוקוס

18/02/2009 | 18:57 | מאת: קרן

שלום, רציתי לדעת האם עודף עמילן יכול להזיק לבריאות? למשל, האם עדיף להשרות גריסים לפני בישולם או שמספיק לשטוף אותם ולהכניס לסיר? תודה :)

19/02/2009 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום עמילן הוא פחמימה - רב סוכר . אין ספק שעודף עמילנים יהפכו בגוף לשומן .כן חלק מהאנשים במיוחד סכרתיים קשה להם לווסת את רמות הסוכרים בגופם. לכן כל מאכל במידה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/02/2009 | 09:37 | מאת: סיגל

שלום אני בת 43 עם תחילת הסתיידות עורקים בנוסף לשינוי התזונה שאמצתי כתוצאה מכך הרופא גם המליץ לי לקחת אומגה 3 שלוש פעמים ביום שאלתי לגבי תוספים אחרים כי אני לא לוקחת כלום חוץ מסידן הוא אמר שאין צורך לשאלתי- קניתי אומגה 3 שמיוצר מדגי סלומון ובמקביל קבלתי מחברה מאמרים על הרעילות הגבוהה של דגים בכלל וסלומון בפרט ושיש מדינות כמו קנדה שממש ממליצים להגביל לפעמים בשבוע דגים בגלל המרקורי הגבוה בהם האם ע"י לקיחה של האומגה 3 אני לא מקבלת בעצם דג כל יום.? ובנוסף האם לא בעיתי לי לקחת סידן בגגל טרשת העורקים אצל אמי היה המון סידן בעורקים בנתיחה שלאחר המוות תודה

19/02/2009 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

סיגל שלום בתוספי המזון מקפידים שלא תהיה כספית שאכן היא רעילה מאוד. אם את חוששת אז מדוע את לוקחת סידן? את יכולה לקבל את הסידן שלך במזונות בריאים כמו שקדים , טחינה, עלים ירוקים, ששומרים גם על העורקים שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/02/2009 | 20:55 | מאת: סופי

בוקר טוב בת 37, לא מעשנת ללא מחלות מיוחדות , אסורה פעילות גופנית בגלל 2 פריצות דיסק בגב. משקל 80 ק"ג גובה 175 ס"מ BMI=26.1 כולסטרול 292 טריגליצרידים 250 סוכר 107 LDL-194 HDL-47.8 סכרת הריונית בעבר ותשובות בדיקות מהעבר גם כנ"ל. סכרת וכולסטרול ושומנים ומחלת לב לאבא. לא טופלה בעבר בכלום והומלץ על: 1. טיפול אצל דיאטנית. 2. SIMVACOR 20mg*1 כדור ליום. מה דעתך?האם הכדור אולי יותר מזיק מאשר מועיל? האם יש כדורים טובים יותר ואפילו שלא בסל הבריאות? האם טיפול אלטרנטיבי יכול להועיל? האם הכדורים האלו או אחרים לא פוגעים בדברים אחרים בגוף? האם יש הצעה/רעיון לטיפול? תודה.

19/02/2009 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום פרופיל השומנים שלך לא טוב (במיוחד שיש רקע משפחתי) אין ספק שאת חייבת להוריד את רמות השומנים, הסוכרים, ולרדת במשקל. לדעתי חשוב מאוד שתלכי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תזונה המתאימה למצבך. תוכלי להתיעץ עם הרופא בקשר לכדור רק כאשר פרופיל השומנים ירד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/02/2009 | 00:55 | מאת: שמעון

שלום רב האם האומגה 3 קיים בשימורי דגים כגון טונה, סלמון וסרדין או שהוא נהרס בתהליך השימור? תודה, שמעון

17/02/2009 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום בתהליך השימור כמות קטנה של אומגה שלוש עדיין נשארת וחלק נהרס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן