פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/02/2009 | 19:53 | מאת: שואלת

בס"ד שלום, אני בת 25, בעלת תלסמיה מינור ביתא, וצמחונית. סבלתי פעמים רבות מחוסר ברזל, ונטלתי כדורי ברזל. ברצוני לשאול, האם אכילת 85 ג' דגני בוקר מלאים (ברנפלקס) ביום, אשר מצויין עליהם 14.8 מ"ג ברזל ל100 ג', מספקת את כמות הברזל הנחוצה לי, באופן כזה שלא יווצר אצלי חוסר? תודה רבה

16/02/2009 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, לדעתי דגני הבוקר "המלאים" לא יספקו לך את הברזל הדרוש. מדובר במוצר תעשייתי שבעיני אינו מומלץ. הסיבים התזונתיים שבו סופחים מינרלים מהמעיים (וגם ברזל הוא מינרל) ומונעים ספיגתם בגוף. תזונה טבעית ואיכותית תעשה את העבודה בצורה טובה יותר. תוסיפי 2 כפיות מולסה לתפריט היומי וכדאי לשקול גם כדורי "ברזל עדין" השאלה עלתה בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "ברזל" בהצלחה צביקה קורן

15/02/2009 | 13:31 | מאת: דנה

לצביקה שלום את כותב"כרובית היא תפרחת ולא רצוי לבשל יותר מעשר דקות."תרשה לשאול מה הסיבה? 1)ומה קורה שאופים שעה מלבד איבוד ויטמינים 2)ביצה וגרגרי שומשום ,כמובן עם ירקות, (אולי גם טחינה) שילוב טוב? 3)איזה עוד ירקות תפרחת יש? שאסור10 דקות? לבשל? 4)ברוקולי דווקא אוכל חי יש בעיה? 5)בכלל שורשים אוכל חי פטרוזיליה סלרי וכד" יש בעיה בשורש לא מבושל ? 6)ולסיום קמח מלא + גרגרי שומשום שילוב טוב?(קרקר תוצרת עצמית) תודה מראש הרבה קושיות

16/02/2009 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, 1. לא קורה כלום - לדעתי זה פחות טעים. 2. שילוב טוב 3.כרובית, ברוקולי. (אין "אסור", יש "לא רצוי"). 4. מומלץ לאכול ברוקולי חי - רצוי מגידול אורגני 5.שורש סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל 6 שילוב אפשרי. בהצלחה צביקה

14/02/2009 | 19:55 | מאת: גלית

שלום רב , אני בת 28 והחלה אצלי לפני כחודשיים נשירת שיער נוראית , משהו שמעולם לא סבלתי ממנו . יש לציין כי בחודשים האחרונים אני במתח ואין לי מצב רוח בגלל כל מיני דברים שעברתי , יתכן שיש קשר . העניין הוא שזה לא מפסיק וזה רק מגביר את המתח שלי... אני מיואשת , לקחתי אבץ וזה לא הועיל במאומה , מה אוכל לעשות?

16/02/2009 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, מתח קיצוני ומתמשך יכול לגרום לתופעות גופניות שונות ובכלל זה לנשירת שיער. מציע שתפני גם לרופא עור וליעוץ בתזונה טבעית. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה

14/02/2009 | 10:35 | מאת: רונית

אני בת 53. רוקח המליץ לבלוע מידי יום כדורי אומגה 3. כמה כדאי לקחת ביום? והאם כדאי לקנות גם מולטי ויטמין?? אינני בולעת כדורים באופן קבוע... והאם כדאי להתחיל בויטמינים? תודה

10/03/2009 | 16:45 | מאת: אופיר רוזנזפט

אומגה 3 מצמח המרווה - בלי טעמי לוואי, בלי לשמור במקרר ויותר אומגה 3 (ערכי DHA ו EPA) מרוב מוצרי האומגה 3 הדגית. כמו כן, אם החלטת ליטול מולטי-ויטמין, תוכלי לשלב אותו עם אומגה 3. בברכה, אופיר רוזנזפט

14/02/2009 | 10:35 | מאת: רונית

אני בת 53. רוקח המליץ לבלוע מידי יום כדורי אומגה 3. כמה כדאי לקחת ביום? והאם כדאי לקנות גם מולטי ויטמין?? אינני בולעת כדורים באופן קבוע... והאם כדאי להתחיל בויטמינים? תודה

16/02/2009 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, את יכולה לקחת 1-2 ביום. באופן כללי אני לא ממליץ לקחת תוספי תזונה ללא ביצוע תיקונים בתזונה וללא יעוץ אישי המותאם לצרכייך. בהצלחה צביקה

יש מאכלים שאם אני אוכל אותם אני אקבל צבע בלחיים???

14/02/2009 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית בוקר טוב ישנם גורמים רבים לצבע לחיים , גנטים, כלי דם הקרובים לעור, אך גם חסר של מרכיבים תזונתיים ומחלות שונות. לכן חשוב שתבדקי עם רופא המשפחה שלך שהכל בסדר (פשוט תעשי בדיקות דם) יתכן וחסר לך ברזל. לכן קשה לי לתת לך מאכלים הגורמים לצבע להראות טוב. בברכה טובה בר- שאן

14/02/2009 | 15:47 | מאת: שלומית

מה שכן אני לא אוכלת פירות, אולי רק תפוחים....

13/02/2009 | 01:27 | מאת: גיא

אני אוכל לדעתי יותר מדי.. אני אומנם לא שמן, ואולי אף להפך, אך אני מרגיש שלפעמים אני אוכל יותר מדי... כמו שאומרים - בור ללא תחתית. האם יש אולי אפשרות "לתקן" את זה בצורה טבעית? לשאלה למה זה מפריע לי? כי אני רואה כמה אחרים אוכלים, ואני רואה כמה אני אוכל וזה הבדלים גדולים מאוד.. אני הולך למסעדות ולפעמים אני לא מלא מהאוכל.. אני יכול להמשיך עם עוד כל מיני דברים, שאולי הם שוליים אך הם עדיין קצת מפריעים. תודה מראש, גיא

13/02/2009 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, יכולות להיות כמה סיבות לתופעה שציינת - פיזיות (מזון לא מתאים, חוסרים תזונתיים, חוסר איזון הורמונלי ועוד), נפשיות (מתח), רגשיות (תסכול, חוסר סיפוק, "רעב רגשי"), התנהגותיות (אי שמירה על כללים לתזונה נכונה) ועוד. הפתרון גם הוא צריך להיות תזונתי, התנהגותי ורגשי. מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

14/02/2009 | 01:16 | מאת: גיא

גבר ראשון - תודה! דבר שני, אני קצת לא במדינה.. אני סטודנט בהונגריה.. ואם להגיד את האמת כל מה שרשמת די הגיוני (למצבי). יש אולי אפשרות שתוכל אולי לרשום לי המלצה או משהו? (אני לא יודע בדיוק איך זה ולך..) תודה, גיא

אני לא יודע אם זה הפורום הנכון.. אך הוא נראה לי הכי הגיוני מכל שאר הפורומים. קוראים לי גיא ואני סטודנט. בגלל שעות הלמידה הרבות לפעמים צריך להעלות את רמת הקפאיןבגוף. לפעמים אני שותה קפה שחור, לפעמים נס, לפעמים רד בול.. השאלה שלי היא - האם המוצרים האלה הם בסדר.. לפעמים יוצא שאני שותה קפה בבוקר ובעב, האם זה בסדר? או שכדאי להימנע מהעניין. תודה מראש, גיא

13/02/2009 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, השאלה עלתה רבות בפורום בצורה זו או אחרת - תבצע חיפוש. הנושא שנוי במחלוקת לאור מחקרים חדשים שמצאו כמה יתרונות בקפאין. בעיני הקפאין הוא חומר מזיק ומיותר. הוא נמצא בקפה, קקאו ומוצריו, תה רגיל, קולה, משקאות אנרגיה (בכמות גבוהה מאד - עד כדי סכנה!) ובתרופות מסויימות. הנזק הוא לטווח קצר ולטווח ארוך. מדובר בסם הגורם למשיכה ולהתמכרות אליו ברמה הפיזית והרגשית. • כל מזון קלוי אינו בריא וחשוד כמסרטן (מכיל בנזופירן-4) השפעה שלילית: השפעתו היא קצרת טווח (כמו כל סם...). הוא גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן). • בכמות מופרזת (מעל 5 כוסות ביום) הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. • מחקרים גילו כי קפה עלול לגרום לפגמים מולדים • קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (חומצות המשמשות להוצאת הקפאין) הגורמים לחומציות יתר בקיבה. • הגמילה צריכה להיות הדרגתית. • תחליפי קפה אפשריים: תה צמחים (רוזמרין), ציקוריה, צ'יקו, דגנים קלויים. כאמור, משקאות אנרגיה מזיקים וכדאי להימנע מהם. קפה עם חלב, או שתיית קפה בסמוך לאכלת מוצרי חלב, מונעים ספיגה של סידן בגוף. בגישת התזונה הטבעית מומלץ לשתות מים, תה צמחים ומיץ ירקות או פירות סחוטים טרי. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2012 | 12:16 | מאת: אייל

היי, מצאתי כאן מאמר מעניין על צריכת קפה ובריאות. - http://www.coffeeguide.co.il/%D7%A7%D7%A4%D7%94_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/ תקרא ותבין מה בריא ומה לא. קריאה נעימה.

23/12/2012 | 12:18 | מאת: אייל

סליחה , זה המאמר. http://www.coffeeguide.co.il/%D7%A7%D7%A4%D7%94_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/

12/02/2009 | 19:58 | מאת: משה

שלום באחת מתשובתיך כתבת שזרעונים מתאימים לצירוף לפירות. 1)מי הם הזרעונים? 2)האם שומשום+פרג ? מי עוד? 3)אני מאדה כרובית לדוגמה טובל בביצה טרופה ואחר טובל בגרגרי שומשום, כמו שניצל ואופה בתנור כמה דקות.צירוף סביר? (טעים לי יותר מפירורי לחם).וגם שני חלבונים ולא חלבון עמילן 4)או צירוף מתאים יותר זה הפירורי לחם? 5) או יש למישהו צירוף בריא משניהם לכרובית טבולה בביצה + מה? תודה לכל התשובות

13/02/2009 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הזרעונים הם שומשום, דלעת, חמניות, שתן, אבטיח, מלון, פרג. לגבי הכרובית - זה בסדר מבחינת צירופים, אבל כרובית היא תפרחת ולא רצוי לבשל יותר מעשר דקות. אם זה טעים לך, אפשר מידי פעם. אני לא ממליץ להשתמש בפירורי לחם. בהצלחה צביקה

ניסיתי לבדוק מהי הקצובה המומלצת (לפי גיל ומין) מכל ויטמין ומינרל, מצאתי את הקובץ הבא (מעודכן לשנת 2008 בישראל - שזה מעודכן לשנת 2005 בארה"ב) באתר של משרד הבריאות, לא הצלחתי למצוא את הקובץ ישירות באתר, אלא רק דרך חיפוש בגוגל עם לינק ישיר למסמך : www.health.gov.il/Download/pages/dir.doc בנוסף, מצאתי את הקישור (לא ממשלתי, אלא גוף מסחרי) הבא : http://activit.co.il/hires/index.files/vitaminsgen... כאשר יש לא מעט מקרים שבהם יש אי תאימות בין המסמכים. אני מניח שהמסמך של משרד הבריאות אמין ומלא יותר, האם מישהו יודע אם יש מקום טוב ומעודכן יותר לנתונים הללו, שזמין ברשת ?

12/02/2009 | 13:18 | מאת: קובי

שלום רב, יש לי נסיכה ראשונה בת שנה וחצי וכמו כולם יש פעמים לא רבות של חילוקי דעות ביני לבין אשתי לגבי התזונה של הנסיכה הקטנה. הילדה שלי אוכלת אחת ליום מנת בישול מגוונת והיא עדיין יונקת פעמיים ביום, צהריים וערב, לילדה יש שתי יציאות סדירות כל יום. לאחרונה ניסיתי (מתוך התענינות של הילדה) לתת לה לטעום תה עם חלב (המשקה האהוב עלי) והילדה אהבה את הטעם. שאלתי: האם בקבוק של 200CC ליום או פעמיים ביום של תה ויסוצקי רגיל וחלש עם קצת חלב יכול או גורם לעצירות ? תודה רבה, קובי

12/02/2009 | 23:23 | מאת: נעמי

התה הרגיל מכיל חומצה טנית (tenic acid) בריכוז של 17 אחוז. זוהי חומצה חריפה ומסוכנת, המפריעה לקליטת הברזל דרך המעיים, ועלולה לגרום לאנמיה. התה מכיל גם חומצה אוקסלית, אשר גורמת לאי-ניצול הסידן, ולהתהוות אבנים בדרכי השתן, ומכיל גם כמות ניכרת של קפאין ושמן אתרי חריף. (מתוך ספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו")

12/02/2009 | 12:55 | מאת: קרינולינה

היי, אשמח להיעזר בכם. רציתי לברר לגבי אכילת זרעוני פשתן טחונים וערכם התזונתי: האם שמירה במקפיא של זרעונים טחונים בקופסה הרמטית הופכת אותם לחסרי ערך תזונתי? האם רק טחינתם במקום ואיכלתם מיידית שומרת על ערכם התזונתי? הבנתי שהם מומלצים בחום אבל בעייתים מאוד מבחינת הקנייה והצריכה שלהם. תודה רבה.

13/02/2009 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

קרינולינה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום בוריאציות שונות - תבצעי חיפוש. בכל אופן, אפשר לשמור במקרר זרעי פשתן טחונים (בצנצנת זכוכית) עד שבועים ובמקפיא עד חודש. כמובן שרצוי לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. לא מומלץ לקנות טחון מחנות טבע. אגב, גם אני ממליץ בחום על צריכת זרעי פשתן, אבל לא ממליץ לחמם אותם. בהצלחה צביקה קורן

11/02/2009 | 18:52 | מאת: תמר

האם חמאת שומשום מאבדת את ערכה התזונתי באפיה? אני אופה עוגת גזר מעולה עם חמאת שומשום ורוצה לדעת אם המרכיבים הבריאים בעוגה נישמרים גם אחרי האפיה.

13/02/2009 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, חלק מהרכיבים נהרסים בחימום. לדוגמה: השמנים הטובים, חלק מויטמין B. המינרלים הנמצאים בחמאה לא מתקלקלים (סידן, ברזל, אבץ וכד'). בהצלחה צביקה קורן

11/02/2009 | 18:49 | מאת: נאוה

שמעתי על ויטמינים C , E, וסלניום שמשפרים את הבריאות אני רוצה לבלוע אותם השאלה מהי הכמות המומלצת?

13/02/2009 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, אני לא ממליץ לצרוך תוספי מזון ללא יעוץ והכוונה ומבלי שהדבר נעשה יחד עם תיקונים בתזונה. עודף סלניום למשל עלול להיות רעיל. בכל אופן, אם את בריאה ותזונתך מאוזנת, את יכולה לקחת 500 מ"ג ויטמין C (רצוי לא חומצי) ו 200 IU ויטמין E. בהצלחה צביקה

13/02/2009 | 14:28 | מאת: נאוה

ומהי הכמות המומלצת של סלניום והאם אפשר לקחת אותו ביחד עם ויטמין E (נ.ב. אני בת 45 ) תודה

11/02/2009 | 14:34 | מאת: IRIT

מדובר בבחורה צעירה בת 18,שאובחנה בבעיה "וסטיבוליטיס". נא המלצתך לגבי דיאטה ואיזה תוספי מזון מומלץ לקחת. מאוד מודה מראש

13/02/2009 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

irit שלום, לא ידוע לי על טיפול תזונתי בבעיה. עם זאת, אם הבעיה היא על רקע נפשי, כדאי לאכול מזונות "מרגיעים" (ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקטניות. מזונות אלה עשירים באשלגן, מגנזיום וויטמין B שיש להם השפעה מרגיעה על מערכת העצבים) ולהימנע ממזונות המעוררים את מערכת העצבים (קפאין, סוכרים, אלכוהול). בנוסף כדאי לתרגל טכניקות שונות של הרפייה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2009 | 16:49 | מאת: חן

כמה גזרים יכול לאכול כדי שלעור לא יהיה צבע צהוב כתום? בסלט+ לחוד +למיץ כמה ס"הכ גזרים ליום .? לארוחה. כיום נהנה מ4-6 גזרים ליום. אין בעיות. אפשר להוסיף?עוד 3,4

13/02/2009 | 06:43 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, 2-4 גזרים ביום זה מספיק. האם אתה אוכל "כתומים" נוספים כמו: בטטה, דלעת, דלורית, אפרסמון? גם בהם יש חומר הגורם להצהבה. בהצלחה צביקה

10/02/2009 | 15:08 | מאת: שמעון

האם נכון שאצות מגבירות את מהירות המטבוליזם ומסייעות להרזייה? ותוך כמה זמן מתחילות אצות להשפיע על מהירות המטבוליזם? תוך שעה? שעתיים?

13/02/2009 | 06:40 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, בהחלט כן! לאצות יש השפעה על זירוז חילוף החומרים בגוף. ניתן לחוש בהשפעת האצות אחרי כמה שעות ולפעמים רק אחרי כמה ימים. האצות לא מתאימות לאנשים עם תפקוד לקוי של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה

בעבר הובנחתי כחולת קרוהן. רוצה לאכול בריא אך לא לסבול משלשולים. איך מאזנים את התזונה, כאשר קמח מלא וכל שאר הדברים המלאים עושים לי כאלו בעיות בבטן בעוד קמח לבן ואורז לבן, שהם לא בריאים לא עושים לי בכלל כאבי בטן?

רינה שלום כיוון שאת חולת קרוהן לרבים מהאנשים תזונה עתירת סיבים לא מתאימה כיון שהיא מגבירה את השלשולים.קבלי את הויטמינים ומינרלים שקיימים במזונות המלאים בדרך אחרת למשל מקטניות עדינות, וירקות(שאת חלקם תצטרכי לבשל.) בכל מקרה אני ממליצה לך בחום ללכת לתזונאית שתבנה אתך תפריט המתאים למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2009 | 07:08 | מאת: ציפורה

שלום, יש לי בעיה בבלוטת התריס שעובדת לאט. אני לוקחת תרופה שמאזנת את המצב ועוזרת לי. השאלה שלי היא, אם הבלוטה מאוזנת בעזרת תרופה האם מתור לי לאכול ירקות מוצלבים ( ברוקלי , כרוב וכ"ו), אני בת 72. תודה מראש

09/02/2009 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

ציפורה שלום, ירקות ממשפחת המצליבים עשירים מאד בסידן ובסיבים תזונתיים והם נמצאו גם כמונעים סוגי סרטן מסוימים. כמות קטנה לא תזיק לך, אם את מאוזנת. בהצלחה צביקה

09/02/2009 | 08:58 | מאת: ציפורה

תודה רבה על היעוץ

08/02/2009 | 17:15 | מאת: גדן

האם אפשר לאכול 2,3,חלבונים- בבת אחת(ללא הצהוב רק הלבן)" ליהודי בן 64 פעם בשבוע?+ביצה אחת שלמה?במשך השבוע. ואם אוכלים רק החלבונים אפשר לפי הטבעונות בהפרדת מזונות. לצרף לארוחה זו גם עמילנים (כי החלמון הוא בעצם שמכיל חלבונים ולא הלבן) תודה

09/02/2009 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

גדן שלום, אני לא ממליץ להפריד חלבון וחלמון. ביצה זאת שלמות אחת וכדאי לאכול את כולה. רצוי שתהיה מגידול אורגני. ביצה זה מזון חלבוני (גם החלבון וגם החלמון) ולכן כדאי לאכול אותה עם ירקות חיים או מבושלים. בהצלחה צביקה

07/02/2009 | 22:31 | מאת: נופר

שלום שמי נופר , יש לי שיער דק , יבש עם נשירה בשיער מאוד רצינית. תוכל בבקשה להמליץ לי מה לעשות?

09/02/2009 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

נופר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע לך לבצע חיפוש על המילה "שיער" ו"נשירת". יכולות להיות סיבות רבות לנשירה (גם גנטיות) שאת חלקן תוכלי לברר אצל רופא עור. מבחינה תזונתית חשוב שהתזונה תהיה מאוזנת איכותית ועשירה באבץ, ברזל וויטמין B. כדאי לטפל במתחים ובחרדות שגם להם השפעה על בריאות השיער. בהצלחה צביקה

07/02/2009 | 16:34 | מאת: חן

האים פיסטוקים מכילים גלוקוז או פחמימות

09/02/2009 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

לחן, גד, רן וכד', אודה לך אם תרכז את כל השאלות שלך בנושא הסוכרת בהודעה אחת ותחסוך לנו זמן יקר. שקדים אגוזים, ירקות וקטניות לא מכילים פחמימות וסוכרים בכמות המזיקה לחולי סכרת. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי אישי. בהצלחה צביקה

06/02/2009 | 15:24 | מאת: רני

באיזה תזונה טבעית ניתן להשתמש כנגד חבלה בראש להקלה והפסקת כאבים תוך זמן קצר? כרגע משתמש בארניקה לפי 3 פעמים ביום. עקב חבטה בראש שספגתי לפני שבועיים ממוט ברזל שנחת על ראשי באופן פתאומי ויש כאבים חולפים ובאים בכל פעם באיזור אחר. ומה מומלץ כתזונה טבעית,צמחי מרפא נגד חרדות,מצבי כפתיות משתנים?

09/02/2009 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

רני שלום כבר כתבתי לך שאין לי פתרון תזונתי למכה בראש לגבי חרדות ומתחים, כדאי להימנע ממשקאות מעוררים המכילים קפאין (קפה, קולה, משקאות "אנרגיה" וכד'), סוכרים, ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל. כדאי להרבות במזון טבעי הכולל פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקטניות. בהצלחה צביקה

06/02/2009 | 11:00 | מאת: חיים

שלום בגלל גזים ,נפיחות ,מלאות והרגשה שלי שהאוכל "מתעכב " (כאילו עובר לאט ) .יציאות פעם ביומיים שלושה , בן 60 + . הוצע לי לנסות לקחת אנזימי עיכול. 1)תוך כמה זמן ארגיש בשינוי כלשהו ?או שהניסיון נכשל. ואין טעם להמשיך. והבעיה אחרת. 2)אני אוכל מנה ראשונה ולפעמים מחכה 20-30 דקות למנה העיקרית ,מתי לקחת האנזים למנה ראשונה ?קצת סלט לדוגמה , או רק בארוחה העיקרית? 3)האם ישנה בעיה, סכנה או תופעת לוואי כלשהי בניסיון כזה .? 4)האם הגוף יתרגל לתוסף ולא ייצר בעצמו יותר אנזימי עיכול? תודה לתשובות הרבות.

07/02/2009 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

חים שלום, כתבתי כבר כמה פעמים שאני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות". יתכן שאם תבצע מספר תיקונים בתזונה שלך לא תזדקק לאנזימי עיכול ול"תרופות" אחרות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. לשאלותיך, לא אמורה להיות בעיה בלקיחת אנזימי עיכול, אם כי אנחנו מעדיפים שהגוף ייצר אותם בעצמו ויקבל אותם מהמזון הטבעי. בהצלחה צביקה

06/02/2009 | 00:08 | מאת: שי

רציתי מאד לדעת לפני זמן מה עשיתי בדיקות כליליות אני מנסה לעשות כל תקופה מסויימת לפחות פעם בשנה. שמתי לב שהברזל בגוף ירד לאומת פעם שעברה. ולא שיניתי משהו מאורך חיי כגון תפריט וכדומה מה שכן פעם הייתי סוחט כל בוקר תפוזים ושותה, אבל עד כמה שידוע לי בתפוז אין ברזל... אז מה יכול להיות פשר עיניין זה?, ועל מה יכול להשפיע חוסר בברזל בגוף? והכי חשוב איך אוכל בצורה הטבעית והבריאה ביותר להוסיף אותו לגוף? תודה מקרב לב...

06/02/2009 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום זה שאתה שותה מיץ תפוזים זה מצויין כי אתה מעלה את הספיגה של הברזל. איני מכירה את דרך תזונתך ,המצב הבריאותי שלך, וכן את תוצאות בדיקות הדם שלך, לכן קשה לי להגיד לך מדוע ירד לך הברזל. אולם ברזל נמצא בקטניות, אגוזים, עלים ירוקים, דגים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/02/2009 | 23:06 | מאת: שי

תודה על תשובתך, אם כך אז אני מבין שאכן ברזל בנימצא בתפוז..? כך שאפשר להבין את פשר ירידת הברזל אצלי (אני שותה עכשיו יותר תפוזים סחוטים של פרימור ופריגת וכנראה שזה לא בדיוק כמו סחוט טבעי וטרי) לכן אחזור אליהם. כמו כן מה יכול להשפיע לרעה עליי בחוסר בברזל?

שלום, כמה קלוריות יש באגוז קוקס שלם? +המיץ . תודה רבה !

עדי שלום באגוז קוקוס שלם 363 קלוריות על כל 100 גרם קוקוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/02/2009 | 19:15 | מאת: רון

האים אגוזי מקדמיה מכילים גלוקוז או פחמימות ? והאים בריא לאדם סוכרתי לאכול מהם ? האים הם לא מעלים את רמת הסוכר בדם?

06/02/2009 | 05:03 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום אגוז מקדמיה עשיר מאוד בשומן (70%) ופחות מכיל פחמימות . לכן הוא מצויין לחולי סכרת ולא מעלה מהר את הסוכר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/02/2009 | 16:57 | מאת: יובל

אני מייצר טבליות מצמחי מרפא סיניים ואני מחפש צבעי מאכל טבעיים ולא מזיקים (ללא חומרים אסורים)לצבוע את הטבליות שלי. אני צריך לבחור צבע שגם יעבור את אישור משרד הבריאות אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקורות חיפוש לצבעים הנ"ל תודה רבה מראש

07/02/2009 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, להלן רשימה של כמה צבעי מאכל טבעיים שמופקים ממזון: • צבע קרמל מופק מסוכר (נמצא בקולה). • אנאטו - צבע מאכל כתום. מופק ממרכיב המצוי בעץ הטרופי אנאטו. • צבעים שעשויים מוויטמינים, כמו ויטמין B2 (צהוב), בטא קרוטן (כתום). • תבלינים כמו פפריקה או כורכום. לצבעים הטבעיים יתרון על פני הצבעים המלאכותיים - מועילים לתפקוד הגוף. בטא קרוטן הופך בגוף לוויטמין A (אנטיאוקסידנט). הצבעים הטבעיים יקרים יותר להפקה מצבעים סינתטיים. הצבעים הכימיים עמידים ו'חזקים' יותר. זהירות! • כורכום אסור לסובלים מבעיות בכיס המרה או מצהבת. • צבע המאכל האדום הטבעי E120, המופק מסוג של חרק, עלול לעורר תגובה אלרגית קשה ואינו מומלץ לילדים היפראקטיביים. • במדינות מסוימות אסרו את השימוש פריקה כצבע מאכל. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2009 | 15:59 | מאת: רן

שלום לפירות מתוקים אפשר להוסיף חלב קווקר , ולערבל בבלנדר? י 1יי) האם צירוף סביר או בחלב קווקר יש עמילן רב? 2)כנ"ל גם לגבי חלב אורז? או עדיף חלב מהקווקר פחות עמילן? או שניהם לא רצויים כלל . מדובר על מדי פעם איך עושים חלב מקווקר בבית? תודה

07/02/2009 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, 1. בחלב קווקר יש עמילן רב ולכן זה לא צירוף אופטימלי עם פירות. 2)כנ"ל גם לגבי חלב אורז עדיף לאכול פירות עם שקדים, אגוזים וזרעונים אני לא יודע איךך עושים חלב מקווקר בבית, אבל אתה יכול להשרות פתיתים גסים של שיבולת שועל במים ואחרי כמה שעות לשתות את זה. בהצלחה צביקה קורן

04/02/2009 | 22:05 | מאת: נירה

אני כבר ארבע ימים בגמילה מקופאין. לאחר היום השניה התחילו לי כאבים בכל הגוף. בגב העליון, ברגליים ובאיזור הגב התחתון והבטן התחתונה. ירדתי מ4-5 כוסות ביום לכלום. לאחר היום השלישי של סבל עז החלטתי לשתות כוס קפה אחת והסימפטומים נעלמו למשך כמה שעות. גם אקומול עוזר. האם זה סימפטומים כאלה ידועים? או שכדאי ללכת להיבדק?

05/02/2009 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, הקפאין הוא סם ממכר (פיזית ונפשית) והתופעות שתיארת הם סימני גמילה. משבר הגמילה יכול להימשך כמה ימים ואחר כך הכאבים והתחושות הקשות נעלמים. במהלך הגמילה כדאי לשתות מיצים טבעיים ולעסוק בפעילות גופנית באוויר הפתוח. הדבר נכון גם לגמילה מניקוטין ומאלכוהול. אני ממליץ לך ולכל הגולשים להיגמל בהקדם מסמים ממכרים. בהצלחה צביקה קורן

03/02/2009 | 23:50 | מאת: ליסינג

בן 28, משקל תקין, בריא, אין שום בעיות פרט לנושא הצרבת. לפני מספר שנים התחלתי להרגיש בצרבות מידי פעם, ועם הזמן התדירות הולכת ומתגברת. ניסיתי להבין מה בדיוק גורם לצרבת מבחינת תזונה, והגעתי למסקנות הבאות : לחם, פיתות וכו' - כל דבר שיש בו קמח - כמעט תמיד יגרום לי לצרבת. דברים עתירי שמן - מעלים מאוד את ההסתברות לצרבת. כמובן ששילוב של הנ"ל (כגון בורקס, שווארמה בפיתה וכו') - גורמים לצרבת 1. האם קמח ושמן (יחד ולחוד) ידועים בתור הגורמים לצרבת, או שזה לא ממש נפוץ ? 2. כמו כן, שמתי לב שכאשר אני אוכל הרבה, אז גם הסיכוי לצרבת עולה, האם זה ידוע ? אולי מכיוון שכשהקיבה מלאה מידי, קל יותר לחומצות לעלות מעלה ? 3. למרות המסקנות הנ"ל, לעיתים כשאני אוכל מוצרי קמח ו/או שמן, אין לי צרבת כלל, ולעיתים גם כאשר אני אוכל דברים אחרים לגמרי, יש לי פתאום צרבת, כך שלא ממש ברור מה הטריגרים. האם יש בדיקה רפואית שניתן לבצע, ע"מ לאבחן במדויק את כל הרכיבים הגורמים לצרבת, ע"מ שאוכל להמנע מהם ? 4. האם עדיין קיים הניתוח המטפל בשסתום הסורר לנטרול בעית הצרבת ? אשמח לקבל פרטים. כמובן שנ"ל אינו תחליף לייעוץ רפואי מסודר (שיבוצע), אלא רק דיעות כלליות ולא מחייבות. תודה רבה.

04/02/2009 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

ליסינג שלום יפה שמת לב שלתזונה שלך וצורת האכילה (כמות ,מהירות, לחץ) יש השפעה על הצרבת שלך. לפני שאתה עושה ניתוח אולי תעשה משהו פשוט יותר. גש לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תפריט נכון למניעת הצרבות .זה מאוד מאוד עוזר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

02/02/2009 | 11:19 | מאת: יעלי

צביקה שלום רב על איזה מסחטה אתה ממליץ לגבי מיצי פירות קשים? הבנתי כי יש צנטריפוגה ויש עוד סוג. האם הצנטריפוגה היא זו שלא יוצרת רדיקלים חופשיים או שמסחטה מסוג אחר? דבר נוסף, האם במכונה אשר עושים מיץ תפוח נשאר הפקטין או שבמיץ אנחנו מאבדים אותו? יעלי

02/02/2009 | 12:09 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, לגבי מסחטה, עניתי כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש על המילה "מסחטה". בכל אופן יש שלושה סוגים: הרגילה - סיבובים מהירים (צנטריפוגה), נפוצה בארץ, זולה, לא שומרת בצורה טובה על הרכיבים התזונתיים השניה סיבובים איטיים (mastication ) - טובה יותר ויקרה יותר השלישית, עובדת בדחיסה (compressiom), הטובה ביותר וגם היקרה ביותר. ניתן לרכוש בארה"ב או באינטרנט. הפקטין נמצא בעיקר בקליפה ולכן אם סוחטים, הוא נזרק יחד עם הקליפה. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2009 | 14:30 | מאת: שירה

שלום, אבקש לדעת באיזה אופן נשמרים ערכים תזונתיים של שקדים כאשר קולפים את הקליפה הדקה שלהם. 1. כאשר משרים אותם במים מהברז למשך כמה שעות. 2. כאשר משרים אותם במים רותחים למשך כ- 5 דקות. שאלה נוספת: קראתי שהמלצת לאכול אפרסמון על בסיס יומי. האם האבחלה (אני לא יודעת אם כתבתי את זה נכון, אבל אתה בטח מבין) אינה מזיקה. מבחילים את האפסמון מחומר כימי גם את האורגנים. אפשר להבחיל אותם בהשהייה בדלי עם מי ברז למשך 6 ימים אבל אף אחד לא עושה את זה. אודה לתשובתך. שירה

02/02/2009 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא ממליץ להשרות שקדים במים רותחים כדי להוריד את הקליפה. הפעולה הזאת פוגעת בשמן הטבעי והאיכותי בשקד ובעוד חומרים שנהרסים בחום. באותה מידה אני ממליץ לא לקלות שקדים, אגוזים וזרעונים (ובבדאי לא להמליח אותם). לגבי ההבחלה, כדאי לרכוש אפרסמון מגידול אורגני שלא עובר טיפולים כימיים. לפעמים זאת גזירה קשה שלא כל הציבור יכול לעמוד בה ולכן עושים פשרות (כמוני). בהצלחה צביקה קורן

01/02/2009 | 13:19 | מאת: אושרת

אני סובלת כ- 15 שנים מפסוריאזיס, ובעצת נטורופתית אני נמנעת ממוצרים העשויים קמח חיטה לבן. רציתי לדעת אם לקמח כוסמין לבן יש את אותן התכונות שיש לקמח חיטה לבן (בעיקר מהבחינה הזאת שהקמח חיטה הלבן הופך לסוכרים)

02/02/2009 | 12:00 | מאת: צביקה קורן

אושרת שלם, אם קמח כוסמין לבן מיוצר באותה דרך כמו קמח חיטה לבן ואם גם הוא מכיל כמות אפסית של מינרלים וויטמינים, כדאי להימנע. אני לא מכיר את המוצר הזה. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2009 | 10:09 | מאת: בשי

שלום אני כבת 25 וסובלת מחוסר ברזל תמידי כל הכדורי ברזל שאני מקבלת לא ניספגים לי בגוף הייתי אצל מיטב הרופאים ללא שינו . לאחרונה כחודשיים בערך הבחנתי בכרחות בקרקפת הבנתי שהנשירה התעצמה ואין לי צמיחה חדשה הציעו לי מקורבים לקחת אבץ בתוספת לברזל . מחכה לתשובתך המהירה

02/02/2009 | 11:58 | מאת: צביקה קורן

בשי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "ברזל" ו"שיער" ו"נשירת". יש סיבות רבות לנשירה. כדאי לפנות לרפא עור לשלול מחלת עור הגורמת לנשירה. אם הבעיה היא חוסרים תזונתיים, תפני ליעוץ אישי, מקצועי בתזונה טבעית ואל תסתפקי ב"תוספים" שונים, או בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2009 | 18:02 | מאת: תמר

שלום איזה פירות גורמים ליציאה? תודה

02/02/2009 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, כל הפירות עשירים בסיבים ומשפרים יציאות. המצטיינים: אפרסמון, שזיף, נקטרינה, אפרסק, תפוח עץ, אגס, פרי הדר, פפיה. כדאי להימנע מצבר ומרימון. סלק חי ומבושל מועיל ליציאות בהצלחה צביקה

31/01/2009 | 14:47 | מאת: יעל

שלום, אני מתגוררת בחו"ל נמצאו אצלי אתמול שחלות פוליציסטיות והרופאה אמר לי כי אצטרך דיאטת "גלאסימי אינדקס" מפני שהיא חוששת שתהיה לי עליי במשקל. מעונינת לקבל מידע על תזונה זאת. תודה רבה.

31/01/2009 | 17:12 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תבצעי חיפוש בגוגל על המילים "אינדקס גליקמי",או glycemic index ותקבלי את רשימת המזונות והאינדקס הגליקמי שלהם. בעקרות לקטניות, שקדים, אגוזים וירקות יש אינדקס גליקמי נמוך. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2009 | 14:17 | מאת: דינה

שלום, במצב שלי אני אוכלת רק עוף מקבוצת החי (פעמיים או שלוש בשבוע),מוצרי חלב במידה לא מספקת והייתי רוצה להתחיל תוסף של B12 על דעת עצמי,שמאד המליצו לי שזה ישפר ריכוז וזיכרון(בלימודים שלי לדוגמה) האם צריך בדיקת דם קודם לפני..או שאין בעייה במצב עודף של הויטמין? אשמח לייעוץ

31/01/2009 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, לא אמורה להיות בעיה אם את לוקחת פעם בשבוע תוסף של B12, אבל כדאי מאד לבצע בדיקות דם ולראות אם באמת חסר לך. אולי תגלי שאת צריכה לקחת כל יום... בהצלחה צביקה קורן

29/01/2009 | 21:10 | מאת: יעל

היי, הייתי מעוניינת לדעת כמה ערך ויטמיני חשוב יש למלפפון וחסה כולם אומרים לי שהם "תפלים ואנמים" יחסית, שאין שם הרבה ויטמינים. האם זה נכון? האם יחסית לירקות אחרים אכן הם נמצאים בתחתית? או שהכל שטויות?

30/01/2009 | 14:30 | מאת: נעמי

החסה היא ירק חשוב - מכילה ריכוז גבוה של כלורופיל, מינרלים ו-ויטמינים. חסת עלים (חסה ערבית) היא בעלת ערך תזונתי גבוה יותר מאשר חסת כרוב (חסה אמריקאית). לגבי מלפפון לא מצאתי איזכור של ערך תזונתי כלשהו.

30/01/2009 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום חסה עלים מכילה 36 מג' סידן על כל 100 גרם חסה 290מ"ג אשלגן 260 מ"קג ויטמין A 24 מ"ג ויטמין C בעוד שמלפפון מכיל 15 מ"ג סידן 144 אשלגן ורק 4 מ"ג ויטמין A. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2009 | 20:37 | מאת: רון

האים בורגול מכיל סוכר ...?.. האים לסוכרתי בריא לאכול אותו .? ומהם התכונות הבריאותיות שלו ..?

30/01/2009 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום בורגול זו חיטה מלאה שבורה יתרונה שיש לה אינדקס גליקמי נמוך יחסית (כלומר לא מעלה מהר את הסוכר בדם)ולכן היא מתאימה לחולי סכרת . עדיף לאכל אותו עם עדשים שהאינדקס הגליקמי שלהם ממש נמוך והם מומלצים לחולי סכרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/01/2009 | 20:20 | מאת: משה

עקב בדיקות גילו גם לחץ דם גבוה גם סוכר וגם כולסטרול.בקיצור חגיגה מחפש לדעת מה מותר לאכל ללא הגבלה ומהם הקריטריונים להבחין מה מותר?מה אסור ברור לי.אך נראה שיש דברים שאפשר למשל כמות מסוימת ליום,או לשבוע.תודה

31/01/2009 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, ירקות חיים ומבושלים, קטניות, שקדים, אגוזים וזרעים אתה יכול לאכול ללא הגבלה. כדאי להגביל דגנים ופירות, אבל לא להימנע מהם. כוסמת מורידה רמת סוכר שיבולת שועל גסה מורידה רמת כולסטרול. כדאי להימנע ממלח (מספיק 1,000 מ"ג נתרן ביממה) וממזונות עתירי נתרן (חמוצים, פיצוחים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, חטיפים מלוחים עוגיות מלוחות), סוכרים ופחמימות ריקות, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, בשר אדום, איברים פנימייים. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה קורן

27/01/2009 | 15:57 | מאת: נסיך

האם ניתן להעזר בתזונה טבעית כנגד חבטה עזה בראש שנגרמה ממחסום ברזל שירד על ראשי בבת אחת? לכרגע משתמש בארניקה

27/01/2009 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

תמשיך בטיפול רפואי

שלום 1)מה הסיבות? ההסבר ? שהטבעונים לא "מרשים" לאכול בארוחת פיירות פרי חמוץ עם מתוק? 2)והיה וכן אוכלים ככה מה קורה? 3) האם אכילת לדוגמה אשכולית, ואחרי 20 דקות קיווי ותפוח ושעוברים עוד 20 דקות לקנח בכמה תמרים ואבוקדו זה כמו הפרדה? או גם מה שנקרה עירוב. 4)מה הסיבות ההסבר להפרדה בין ירקות לפירות תודה

27/01/2009 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, הטבעונים מאמינים שרוב המחלות נובעות מתזונה לא נכונה, מזונות לא מתאימים ואי שמירה על כללים לתזונה נכונה ובכלל זה גם אי הקפדה על צירופי מזון. לשאלותיך: 1. עיכול עמילנים וסוכרים מתחיל בפה על ידי אנזים פטיאלין / עמילאז. אנזים זה נהרס בסביבה חומצית ולכן 2. אם אוכלים קיווי עם בננה העיכול של הסוכרים אינו שלם. הדבר גורם לגזים והפרעות עיכול. לכן גם לא מומלץ לאכון לחם עם עגבניה, או פיתה עם חמוצים. 3. זה לא בדיוק הפרדה, אבל אפשרי. 4. עיכול ירקות ופירות נעשה על ידי אנזימים שונים. עיכול אופטימלי מושג כאשר לא מערבבים יותר מידי סוגי מזון. בנוסף, רוב הירקות הם בסיסים ובפירות יש חמיצות. בהצלחה צביקה 2.

25/01/2009 | 11:24 | מאת: אורנה

שלום למנהלי הפורום . אני נוהגת בקביעות לקחת כמוסות אומגה -3 , אולם לאחרונה בעקבות אינפורמציה רפואית שנחשפתי אליה ( דרך כלי התקשורת ) , נודע לי שכמוסות אומגה-3 עלולות להגביר דימומים . אני חוששת שיש בזה סכנה מסויימת , במיוחד לנשים צעירות בזמן שיש להן וסת . האים עליי להפסיק לקחת אומגה בזמן שיש לי מחזור ? בתודה , אורנה .

25/01/2009 | 18:09 | מאת: יעל גלעדי

שלום אורנה. אחת מתכונותיו של ה"אומגה 3" הוא שהוא אנטי-דלקתי ובכך מפחית קרישיות.אנשים שלוקחים תרופות מדללות דם, יש סכנה של דימום מוגבר.אלא אם כן זה המקרה, דווקא בזמן המחזור החודשי תוסף של אומגה 3 יכול לעזור לגוף לנקות את הדם המיותר ולהימנע מהכאבים המופיעים לעיתים בזמן וסת. בהצלחה יעל גלעדי

24/01/2009 | 20:27 | מאת: לילי

שלום, ברצוני לדעת האם תוספי התזונה שאני לוקחת הם בטוחים בזמן הריון ו/או בזמן תכנון הריון. השאלה שלי היא לא רק לגבי תוספי התזונה עצמם אלא גם לגבי המינונים. להלן פירוט התוספים והסיבה שאני לוקחת אותם: חומצה פולית 800מק"ג ביום - אני לוקחת כי אני מתכננת הריון. ויטמין B12 - שני כדורים בשבוע, 1000 מק"ג כל אחד - אני לוקחת כי פעם היה לי מחסור וגם כי אמרו לי שזה מומלץ יחד עם החומצה הפולית. אצידופילוס - כדור ביום (1.5 מיקרואורגניזמים בכמוסה) - אני לוקחת בגלל קוליטיס. סידן - 2 כדורים ביום של 250מ"ג - אני לוקחת בגלל אוסטאופניה. ויטמין D - פעמיים ביום, כל פעם 550 יח"ל - בגלל אוסטאופניה. ויטמין C - כדור אחד ביום של 500מ"ג (מכיל גם 62 מ"ג סידן) - אני לוקחת כיוון שאני לא אוכלת פירות ירקות טריים בגלל הקוליטיס. אבץ - כדור אחד של 22מ"ג ביום (מכיל גם 20 מ"ג סידן) - אני לוקחת כי המליצו לי שזה טוב עם הויטמין C. תודה.

27/01/2009 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, אני לא רואה בעיה בתוספים שאת לוקחת, אבל הואיל וזה סוג של "תרופה" כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. חשוב מאד לוודא שהתוספים הם תוספת לתזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה

23/01/2009 | 13:55 | מאת: אביבה

שלום רציתי לדעת מדוע ממליצים לסובלים מלחץ דם גבוה תזונה אשירה באשלגן באלו מזונות ניתן למצוא אשלגן מה עוד מומלץ?? שבת שלום!

23/01/2009 | 17:52 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום אשלגן הוא מינרל המוריד לחץ דם (בניגוד לנתרן הקיים במלח המעלה לחץ דם) קיים בכל הירקות אך במיוחד בעלים ירוקים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2009 | 11:10 | מאת: אאא

שלום. אני מקוה שאני שואל את השאלה בפורום הנכון... בעבר, קראתי שאם מערבבים שום עם מוצרי חלב אז מוצרי החלב הורסים את החומר הפעיל שמפריש השום, ובעצם, השום מאבד את סגולותיו הרפואיות בצורת האכילה הזאת. היום, אני לא מצליח למצוא באינטרנט מאמרים בנושא הזה יותר... רציתי לדעת אם זה נכון שמוצרי חלב מנטרלים את החומר הפעיל שמפריש השום או שאין בעיה לאכול שום עם מוצרי חלב. תודה מראש ושבת שלום! :-)

23/01/2009 | 18:06 | מאת: טובה בר- שאן

אאא שלום אליצין היא תרכובת לא יציבה במיחוד. כתוצאה מכך היא מתפרקת בצורה איטית אם משאירים אותה במנוחה, והיא נהרסת באופן מהיר על ידי בישול, או אידוי. ברגע שמועכים שום משתחררת מתוכו תרכובת הנקראת אליצין שלה התכונות הטרפויטיות אולם אליצין היא תרכובת לא יציבה במיוחד . כתוצאה מכך היא מתפרקת בצורה איטית אם משאירים אותה במנוחה, והיא נהרסת באופן מהיר על ידי בישול, או אידוי. לכן אינני חושבת שזה בגלל החלב אלא פשוט בגלל תכונות החומר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2009 | 09:33 | מאת: יוסי_ט

שלום רב, א.נ. ג.נ. ברצוני לדעת על חברת טיבעוני יש לה דבש בשם לי צוף ,שאלתי אם זה מעלה את רמת הסוכר בדם ? אשמח לתשובתך. תודה ולהיתראות.

23/01/2009 | 18:11 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי_ ט שלום בדבש יש סוכרים אשר מעלים את הסוכר בדם אדם הסוכרתי צריך לדעת את ההרכב התזונתי של המזון שהוא אוכל, ולהחליט בהתאם. חברה שמצהירה שלמזון שהיא מספקת יש ערך גליקמי נמוך - רצוי שתפרט את אותו ערך (ואולי גם את שם המעבדה שבדקה). ולכן לדעתי אתה צריך להתקשר לחברת טבעוני ולברר אתם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/01/2009 | 18:44 | מאת: איילה

שלום רב. אני בת 34 ובמהלך השבועיים האחרונים אני חלשה ויש לי סחרחרורות וזה מפחיד אותי מאוד. לא אכלתי בשר בתקופה האחרונה, רק סלט לארוחת צהרים (מלפפון, עגבנייה, כרוב, ביצה, פטריות, ספגטי,)וקצת גבינה עם לחם בערב. אני לא אוכלת ארוחת בוקר. האם זה יכול להוות בעייה? אני שותה הרבה קולה ונס קפה. האם יכול להיות שחסר לי ברזל/סידן/ויטמינים שגורמים לי סחרחורות זה מפחיד אותי. תודה

24/01/2009 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

איילה שלום, התזונה שלך בהחלט לא מאוזנת ולא מספקת לגופך את רכיבי התזונה הדרושים. מציע שתפני בהקדם ליעוץ תזונתי מקצועי כדי להימנע מנזקים חמורים יותר לבריאותך. בהצלחה צביקה קורן

21/01/2009 | 19:18 | מאת: ויקי

שלום, אני בהיריון ורופאת הנשים המליצה לי לשתות תוסף מזון בשם מטרנה התחלתי לשתות אותו אבל רציתי לשאול האם יש הכרח לשתות אותו והאם הוא מומלץ? יש לציין שבדיקות הדם שלי לפני תחילת נטילת התוסף היו בסדר גמור. רציתי לשמוע את חוות דעתך בנושא. בתודה מראש ויקי

אני משתדלת לאכול מגוון (למרות שדגים בכלל לא אוכלת). חושבת שחשוב לקחת את הפרנטל (מולטי ויטמין) ואת האומגה משום שהעובר גוזל ממך את כל הויטמינים וחשוב שלא יהיה לך מחסור. אם המטרנה עושה לך עצירות, נסי את הפרנטל של אלטמן- יש בו ברזל קל לעיכול והוא לא עושה בלגן בבטן.

24/01/2009 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, אני לא מכיר את תוסף המזון הזה. ידוע לי שרוב הנשים לוקחות תוסף תזונה כלשהו במהלך ההיריון (פרנטל, חומצה פולית וכד'). תייעצי עם הרופא המטפל. לדעתי אם התזונה איכותית ומאוזנת, לא חייבים תוספים. בהצלחה צביקה