פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/03/2009 | 18:16 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 30, נטורופתית אבחנה אצלי קנדידה ועודף חומציות הן על סמך תסמינים והן על סמך בדיקת דם. התחלתי טיפול בקולורקס + פרוביוטיק בשילוב עם דיאטת קנדידה ואני מאוד בעייתי ובררן במזונות עוד לפני כן. אודה לך באם תשיבי לי מי מהמזונות הנ"ל שחשובים לי לתפריט היומי מותרים בדיאטת דנדידה --- המון תודות מראש וסליחה אם הארכתי. 1. כיצד ניתן להמתיק שתיה חמה (פעם-פעמיים ביום) ? האם הממתיק הצמחי STEVIA מותר לקנדידה ? 2. האם מותר מזונות שבבסיסם קמח תירס (כמו פסטה מקמח תירס) ? 3. האם ישנה חלבה טבעית כלשהי המותרת כברירה מתוקה אליה הייתי רגיל ? יש רעיון אחר למשהו מתוק לאחר ארוחה ? 4. האם מותר חלב עיזים כוס חמה בבוקר ? 5. האם מותר קשיו באיזה הכנה ? 6. האם מותר להוסיף קורנפלור לתבשיל ?

04/03/2009 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום 1. מותר סטביה 2. מותר קמח תירס. 3. ניתן לקנות שקדיה- ממרח שקדים טחונים ללא סוכר וללא ממתיק. 4.מותר חלב עיזים, מותר קשיו טבעי, ומותר קונפלור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/03/2009 | 13:28 | מאת: דנה

שלום רב, אבקש לדעת האם התבלינים הנמכרים בתור אבקה כמו: כמון, קינמון, כורכור, פלפל,פפריקה וכו' עוברים תהליך כימי כלשהו מהפיכתם מתבלינים טריים לאבקה.ומהו התהליך שהם עוברים והאם מוסיפים להם חומרים משמרים כמו מונסודיום, מלח, שמן לשמור חיי המדף וצבעי מאכל כדי לתת להם גוון בוהק וחזק. כמו כן לגבי תבלינים הנמכרים כתבלינים יבישים כגון: פטרוזילה, בזיליקום, אורגנו וכו' האם הם לגמרי טבעיים בצורתם היבשה או שגם הם עוברים תהליך מסויים. אודה לתשובתך. בברכה, דנה

04/03/2009 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אין ספק שבחלק מהחברות המייצרות תבלינים מוסיפים לתבלינים , מלח סוכר, מונוסודיום גלוטאמאט, צבעי מאכל וחומרים משמרים. לכן צריך לבדוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/03/2009 | 01:20 | מאת: מיקה

שלום עשיתי לאחרונה בדיקת דם בגלל עייפות מרובה. הערכים מחוץ לנורמה היו: המוגלובין מעט נמוך (11.8), פריטין נמוך (4), ברזל נמוך (20), טרנספרין מעט גבוה (367). אני מתארת לי שהרופא ירשום לי כדורים/ תוספים. כמעט תמיד ההמוגלובין אצלי ברמה כזו וכבר קיבלתי בעבר כדור לפריטין וזה השתפר ושוב ירד. כנראה שיש לי נטיה. אגב, עשיתי את הבדיקה בזמן וסת, האם זה אמור להשפיע. לא הרגשתי שונה מזמן אחר. בכלל, אני מרגישה בסדר גמור בזמן וסת ומתפקדת כרגיל. מה כדאי לעשות והאם כדאי לנסות לשפר את הערכים על תזונה בלבד או שכדאי בכל זאת לצרוך גם את הכדורים? ומה כדאי לי להכניס לתזונה היומיומית כדי לשמור על ערכים תקינים? תודה

03/03/2009 | 00:01 | מאת: מיקה

היום קיבלתי תוצאה נוספת- ויטמין D נמוך (23). אותה שאלה- האם חובה תוספים או אפשר דרך תזונה. על איזה תוסף אתם ממליצים אם כן?

03/03/2009 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

מיקה שלום, קודם כל צריך לסדר את התזונה שהיא הבסיס להזנת הגוף. לאחר מכן ורק ביעוץ אישי מקצועי אפשר לקחת תוספי מזון. אני מציע שתפני בהקדם ליעוץ אישי בתזונה טבעית. יתכן מאד שיש לך בעיית ספיגה עקב צריכת מוצרים שמונעים ספיגה של ברזל בגוף. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "ברזל". בהצלחה צביקה קורן

מעניין אותי האם מישהו היה שם? ומהי שיטת אן ויגמור?

מאירה שלום, על שיטת אן ויגמור תוכלי לקרוא באתר של מצפה אלומות ובאתר של דר' פנינה בר סלע שהתמחתה בעשרים השנים האחרונות בטיפול בשיטת אן-ויגמור ובמיץ עשב חיטה. מדובר בשיטה מקיפה, רצינית ויעילה המטפלת בגוף ובנפש ומיועדת לאנשים בריאים וחולים כאחד. דר' בר סלע היא בין המטפלים הבודדים בארץ שמטפלים גם בחולי סרטן. אגב, אני למדתי אצל דר' בר סלע ובאתר שלי תוכלי גם כן למצוא חומר על השיטה. בהצלחה צביקה קורן

שלום מאירה, אני באופן אישי הייתי בחוות הבריאות מצפה אלומות, אינני סובל משום מחלה פשוט קיבלתי מתנה מאישתי. הייתי שקוע באותה התקופה בעבודה וטלפונים, והלחץ כמעט והרג אותי (תרתי משמע). נשארתי שבוע נוסף ממה שתכננתי ואני יכול לבשר לך שמאז קרה לי רק טוב בחיים. אצל ד"ר פנינה בר סלע לא הייתי מהסיבה הפשוטה שהיא לא פתוחה כל יום א' - (כפי שהיא מפרסמת באתר) ויותר קל היה לי לתאם תאריכים במצפה אלומות, מה גם שאינני חולה בסרטן עד כמה שידוע לי (תחום התמחותה). בכל אופן אני ממליץ לך בחום גדול ללכת לשם, אל תחשבי פעמיים! המקום מדהים! הצוות מדהים! והתכנית... כשתעשי אותה תביני.

01/03/2009 | 15:32 | מאת: גיא

שלום,מישהו יכול להגיד לי אם פטרייה נחשבת ירק? אם לא, אז צמח מאכל? תודה.

01/03/2009 | 18:16 | מאת: טובה בר-שאן

פטריה אינה צמח כלל ובטח לא ירק. היא שייכת למשפחה מיוחדת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/03/2009 | 21:16 | מאת: גיא

אם כן, מהי המשפחה המיוחדת? למה ניתן לייחס את הפטריות? לאיזו קבוצת מזון?

01/03/2009 | 14:27 | מאת: יפית

אני בחודש 9. מתחילת ההריון נטלתי אומגה 3 של אלספה במתכונתה הרגילה (לא אומגה 3 מיוחדת להריון). האם יש צורך להחליף לאומגה 3 עם מינון נמוך של EPA או שניתן להמשיך עם האומגה 3 הרגילה שלי. הבנתי שבמינון הרגיל עלול להגרם דימום או בעיה בקרישיות הדם. האם זה נכון? האם גרמתי לעצמי או לעובר נזק? ומה לקחת מעכשיו והלאה? תודה

01/03/2009 | 18:21 | מאת: טובה בר-שאן

יפית שלום חשוב מאוד להבהיר שהתינוק חייב אומגה 3 לבנית מע' העצבים שלו. ולכן טוב עשית שלקחת אומגה 3 . אכן במינונים גבוהים מעל 3 גרם האומגה מדללת דם, ולא במינונים שאת לקחת . את יכולה להרגע ,לא רק שלא עשית נזק פעלת ממש נכון להתפתחות של התינוק שלך. לגבי סוג האומגה עדיף לתת אומגה שבה יש יותר DHA מאשר EPA. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/03/2009 | 16:37 | מאת: אופיר רוזנזפט

מדובר במוצר חדש של אומגה 3 מצמח המרווה, פרי פיתוח של המכון הוולקני שמכיל ALA חומצה אלפא-לינולית. הגוף מפרק אותה ל DHA ו EPA שהוא צריך ולכן את מקבלת את המינון שאת צריכה (יותר בזמן ההריון כמובן - כיוון שחלק הולך לעובר). כמו כן, את לא מסקנת את עוברך בנטילת שיירים של מתכות כבדות של דגים מהאוקיינוסים. בברכת הריון מוצלח, אופיר רוזנזפט

11/03/2009 | 13:11 | מאת: עינת

שימי לב שבזמן ההריון ובהנקה חשוב ליטול אומגה 3 שמכילה DHA שהיא חומצת השומן שחשובה להתפתחות העובר. ראו במחקרים שאחוז ההפיכה של ALA ל-DHA נמוך מאוד ואינו מספיק עבור האם והעובר בתקופה זו ולכן ההמלצות העולמיות מנחות לצריכה ממוקדת של לפחות 200 מ"ג DHA, את יכולה לקרוא כאן: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7191 ויש עוד המון קישורים כאלו, כשלוחצים המלצות אומגה 3 הריון בגוגל. לי הרופא המליץ על אומגה 3 מיוחדת להריון שמכילה DHA ןEPA, וביחס הנוטה לטובת DHA. מאחלת לך הריון קל ובריא

01/03/2009 | 13:09 | מאת: גברת G

כבר מספר שנים אני והילדים שלי נמנעים משתיה של חלב פרה מסיבות בריאותיות.רציתי להשתמש בסויה כתחליף חלב, אך במחקרים רבים הוכח כי יש להגביל שתיה של חלב סויה לילדים ל-פעם או פעמים בשבוע כי זה גורם להתפתחות מינית מוגברת וכו'...היום גיליתי מוצר חדש - מי אגוזי קוקוס - הטעם שלו פשוט נפלא,והוא נראה כמו חלב אמיתי. שאלתי היא: האם מותר לילדים לצרוך חלב קוקוס בכל יום כתחליף לחלב פרה (עם קורנפלקס למשל)???? ובאופן כללי האם ישנן הגבלות לצריכת חלב קוקוס אצל מבוגרים? (כולסטרול, השמנה, גזים....) תודה מראש

01/03/2009 | 18:28 | מאת: טובה בר-שאן

גברת G שלום ערכו התזונתי של אגוז הקוקוס גבוה יחסית והוא מכיל קרוב ל- 600 קלוריות, מתוכם 38% שומן. לעומתו, חלב הקוקוס (או "תי-קוקוס" או "מי-קוקוס" כפי שהוא מכונה באריזות השונות), מכיל מרכיב מרכזי של מים עם תוספת של תמצית קוקוס או מי-קוקוס. ישנן חברות המוסיפות גם מלח לנוזל הסמיך. הערך הקלורי של חלב הקוקוס הוא 188-225 קלוריות (תלוי בחברת המזון), החלב דל מאד בחלבון ומכיל בפועל 2%-1% חלבון, אך עשיר מאד בשומן (17%-22%) - מתוכם 8.4% שומן רווי! חלב הקוקוס מכיל גם מעט נתרן (15%-35%), תלוי כמובן אם מוסיפים לו מלח בתהליך היצור. בחלק מהחברות יש גם תוספת של חומר מייצב לשימור ואורך חיי מדף ארוכים. דמיון קלוש לחלב פרה מבחינה תזונתית אם ננסה להשוות בין חלב הקוקוס לחלב הבקר, נמצא דמיון קלוש ביניהם, המסתכם בעיקר בצבעו הבהיר של הנוזל. לחלב הקוקוס טעם אופייני וסמיכות שונה מאד בהשוואה לחלב הבקר, הוא אינו מתאים כתוספת לקפה אך טוב מאד להקרמה, להסמכה ולבישול. זהירות - הרבה שומן רווי אחד המאפיינים התזונתיים של הקוקוס ומוצריו הנלווים הוא אחוז שומן רווי גבוה מתוך סך אחוזי השומן במוצר. ערכיו הגבוהים של השומן הרווי דומים מאוד לאלה שבמוצרים מן החי, ולכן מי שמנסה להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם מומלץ לו שלא יפריז בצריכת קוקוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2009 | 20:40 | מאת: יוסי

צביקה שלום, רציתי לדעת האם חלב סויה בריא יותר מחלב רגיל ? האם יש בו רמות פחותות יותר של אסטרוגן ? מה היתרונות שלו לעומת חלב רגיל ? תודה מראש על עזרתך. אגב האם הינך מעביר סדנאות לחברות וכו' ?

26/02/2009 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, היום כבר קשה לי להגיד מה "יותר בריא". לכל אחד מהמוצרים יתרונות וחסרונות כפי שתראה מהטבלה למטה. בחלב סויה יש יותר חלבון, אבל זה לא חלבון מלא. בחלב סויה (מגידול אורגני וללא הנדסה גנטית) אין שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה. בחלב סויה אין שומן רווי וכולסטרול. בחלב פרה יש יותר סידן ורכיבים של ויטמין B, אבל יש בו גם זרחן שמפריע לספיגת הסידן. בחלב סויה איןזרחן. חלב פרה נחשב כגורם אלרגיות יותר מאשר חלב סויה. עם זאת יש אנשים שמתקשים לעכל את חלב הסויה (גורם לגזים והפרעות עיכול). בחלב סויה יש פיטו-אסטרוגן שזה אסטרוגן צמחי. הוא מומלץ לנשים בגיל המעבר, אבל לא לנשים עם סרטן השד. חלב סויה מקורו מהצומח ובמספר מחקרים הוא נמצא כמפחית רמות כולסטרול ושומנים בדם ועקב כך מפחית סיכון למחלות לב. לא ניתן לומר זאת על חלב פרה. לסיכום, על סמך כל מה שכתבתי, אני מקווה שתוכל להחליט בעצמך מה יותר "בריא". מרכיב חלב עזים חלב אם חלב פרה חלב סויה מים (גרם) 87 87.5 88 90 אנרגיה (קלוריות)69 70 61 58 פחמימות (גרם) 4.5 6.9 4.7 3.2 חלבון (גרם) 4.0 1.0 3.3 4.2 שומן (גרם) 4.1 4.4 3.3 3.1 סידן (מ"ג) 134 32 119 80 זרחן (מ"ג) 111 14 93 - ברזל (מ"ג) 0.05 0.03 0.05 1.2 ויטמין A 56 64 31 41 ניאצין (מ"ג) 0.277 0.177 0.084 3.0 ויטמין 12B 0.065 0.045 0.357 - כולסטרול (מ"ג) 11 14 14 - ויטמין C 1.3 5 0.94 - בהצלחה צביקה קורן

26/02/2009 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

אני בהחלט מעברי סדנאות לקבוצות ולחברות - בתיאום מראש. באתר שלי תמצא את רשימת ההרצאות, הקורסים והסדנאות שאני מציע http://www.zom.co.il/activitie.aspx?itemId=7 יום טוב צביקה קורן

30/11/2009 | 09:51 | מאת: orizont

רציתי לדעת האם חלב סויה שעשיתי בעצמי ללא חימום או הרתחה,בריא ואפשר לשתות ככה כמו שהוא? תודה

24/02/2009 | 14:07 | מאת: קרן

היי,רציתי לדעת אם יש להסיר את השכבה הצהובה שנוצרת על מרגרינה שיושבת כמה שבועות במקרר. תודה!

25/02/2009 | 13:00 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני מציע לך להסיר את כל החבילה מהמקרר ולהשליך אותה לפח. מדובר במוצר מזיק ומסוכן שכדאי להימנע מצריכתו. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2009 | 23:23 | מאת: שמעון

שלום צבי באחת מתשובותיך בפורום ביחס לקפה, ציינת שקפאין לא טוב לגוף. כפי שקראתי במקומות אחרים, התה הירוק טוב לגוף בגלל נוגדי החימצון שבו. שאלתי היא מה דעתך על שתיית תה בכלל ותה ירוק בפרט, ואיזה מינון מומלץ (אם בכלל), בהנחה שלא שותים קפאין נוסף. תודה, שמעון

25/02/2009 | 13:01 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, אכן לתה הירוק מיוחסות תכונות בריאותיות שהוכחו במספר מחקרים. גם לקפה מיוחסות מספר תכונות וגם לקקאו וליין האדום. אני מעדיף לקבל בריאות מהתזונה טבעית ונכונה ולא מכל מיני "תרופות טבעיות". נסה למצוא תה ירוק ללא קפאין. גם אם לא תמצא ואתה לא צורך קפאין בכלל, אתה יכול לשתות כוס אחת ביום. בהצלחה צביקה קורן

01/03/2009 | 13:48 | מאת: רוני

תה ירוק פיור הרבס סנצ"ה אינו מכיל קופאין. ניתן להשגה בבתי מרקחת וברשתות הפארם

23/02/2009 | 23:22 | מאת: גל

שלום רציתי לשאול מה אני לא שלמה עם הגוף שלי ואני בדיאטות כתמיד. אני יורדת ועולה ויורדת ועולה. ועדין לא מגיעה ליעד הרצוי,אני צימחונית ורציתי לשאול אם יש לך איזה תפריט כולל על ארוחת בוקר,צהרים,ערב. תודה.

25/02/2009 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורום מתכונים ותפריטים. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי המותאם לצרכים שלך ולאחר ראיון מקיף של מצבך הבריאותי בהצלחה צביקה קורן

(שיהיה יותר יציאות) ועם אפשר תגיד מאכלים שהם לא משמינים

23/02/2009 | 23:51 | מאת: ירדן

תאכלי תפוזים-את החתיכות והסיבים בעיקר,לא רק את המיץ עגבניות-עוזר מאוד! ובעיקר כל הירקות,אין ירקות שלא עוזרים למערכת העיכול תפוח ובננה לא ממש עוזרים-בננה עושה עצירות מאוד! תמנעי מאורז,תשתי הרבה מים כף שמן זית יכולה לעזור,זה אומנם משמין אבל זה מוציא ומנקה את הגוף! חוץ מירקות ופירות את יכולה לאכול ברנפלקס עם סיבים תזונתיים ולשב את זה עם אקטיביה! זה אומנם לא שיא הטעם,אבל זה ממש לא נורא,זה משביע וזה עוזר למערכת העיכול! מקווה שעזרתי : )

25/02/2009 | 13:26 | מאת: צביקה קורן

ספיר שלום, באופן כללי אני מסכים עם ירדן, למעט בנושא ברנפלקס שזה מזון מעובד ולא מומלץ. סלק חי ומבושל עשוי להועיל. בהצלחה צביקה

אני מטופלת בטיפולי פוריות הפריה חוץ גופישמעתי שכדאי מאד להתנזר בתקופה הזאת מסוכר קופאין חלב האם אפשר לקבל תזונה לתקופה הזאת שבעזרת ה הטיפול יצליח .

25/02/2009 | 13:22 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, הפורום צר מלהכיל את כל מה שיש לי להגיד בנושא. מציע שתקראי בפרק המאמרים באתר שלי את המאמרים הבאים: - חומרים מזיקים בתזונתנו - מזונות מועילים ומבריאים - כללים לתזונה נכונה. חשוב לשכור שבגישת התזונה הטבעית אנחנו לא ממליצים לחכות לבעיה או למחלה כדי לאכול "נכון". תזונת האדם הבריא והאדם החולה צריכה להיות זהה - טבעית ונטולת רעלים. בהצלחה בטיפולים צביקה קורן

22/02/2009 | 22:45 | מאת: רועי

הי צביקה, בוקר טוב שמעתי שחלב פרה מגביר את יצור ה-sebum בבלוטות.. 'בגלל ההורמונים' אני צורך חלב פרה אורגני כבר שבוע..ולא שמתי לב לכמות sebum מוגברת על עור הפנים.. יכול להיות שזה בגלל שבחלב אורגני לא נותנים לבקר הורמונים וכו'? אם אני אמשיך לצרוך חלב אורגני..לדעתך ייצור ה-sebum יגבר? תודה לך..

22/02/2009 | 22:44 | מאת: רועי

או טובה :)

23/02/2009 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, בכל חלב, או מזון מהחי יש הורמונים, שבעל החיים מייצר לשימושו. ישנם מגדלים שמוסיפים הורמונים כדי להגביר את תנובת החלב ואת משקל הבהמה. כל אדם מגיב בצורה שונה למוצרי חלב. התופעה שציינת (ייצור SEBUM ) יכולה לנבוע בבעיה הורמונלית אצלך, או מתזונה לא מאוזנת ולא דווקא מצריכת מוצרי חלב. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2009 | 10:57 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

חלב פרה רגיל אורגני חם קר זה לא מזון למאכל אדם הוא הגורם לאקנה ולחוסר איזון הורמנלי בגוף לא ממולץ לצרוך חלב ומוצריו מין החי ובמיוחד לא לסובלים מאקנה

26/02/2009 | 09:59 | מאת: רועי

אני בהחלט ניסיתי והצלחתי לשתות חלב פרה אורגני לכן אני מבקש לתקן אותך. זה כן מזון למאכל אדם. ציאניד זה לא מזון למאכל אדם 'הוא הגורם לאקנה ולחוסר איזון הורמנלי בגוף'? אני אמור פשוט לקבל את זה כי מישהי בפורום רשמה את זה? איפה ההיגיון שלך? /=

22/02/2009 | 21:28 | מאת: דנה

שלום רב את כותב: שורשי סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל יש הסבר? למה לא לאכול חי? 1)במידה ובכז אוכלים חי?מה הבעיות? 2)ברוקולי את ממליץ דווקא לאכול חי.ודווקא הוא ידוע כעושה גזים. האם ככל שנבשלו יותר זמן - יהיו פחות גזים ?או ?הפוך? 3)איזה עוד ירקות רגילים או שורש לא מומלץ לאכול חי? 4) בלי או עם קשר ,יש הרבה פריטים שיוצרים אצלי גזים קלים ו או גרפצים . "עולה לי " מהשום מבצל . גזים מכרוב ומשפחתו מ עדשים אפילו נבוטים מנדרינות וכו" וכ"ו . השאלה : האם זה גם מזיק באיזשהו אופן? ולא לצרוך המון מזונות בריאים? או רק מטרד קל של גזים , ולפעמים גם נפיחות ומלאות .שאפשר להתעלם מהם.

23/02/2009 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום אם נוח לך לאכול שורש סלרי חי ואין לך תופעות לוואי - בתיאבון. ציינתי ששורש סלרי ושורש פטרוזיליה כ ד א י לבשל. ברוקולי זאת פרחת ובתור שכזאת לא רצוי לבשל הרבה זמן ואפשר גם לאכול חיה. אותו הדין לגבי כרובית. הירקות האלה ידועים כ"מגיזים" (חי או מבושל) ואם זה מפריע כדאי להימנע. שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוח אדמה ובטטה כדאי לסשל. הצטברות גזים במערכת העיכול היא תופעה ידועה בקרב צמחונים וטבעונים. זה לא מזיק, אבל לא נעים. אם תעשה חיפוש על המילה "גזים" תמצא כמה תשובות שנתנו בנושא בעבר. בהצלחה צביקה קורן

22/02/2009 | 16:07 | מאת: דוד

שלום רב! פעם התייעצתי איתך בנושא ניקוי רעלים מהגוף וקיבלתי עצה טובה מאד ואני מודה לך על כך, האם ניקוי המעי הגס בשיטה שקיימת כיום על ידי מיכשור חדשני שטיפה על ידי מיים מסוננים היא שיטה רצויה להוציא את הפסולת השלילית שהצטברה במשך שנים על דפנות המעי הגס וגורמת לבעיות של כאבי ראש,בעיות כרוניות וכ"ו. או אולי אתה יכול להמליץ לי על תכשיר מסוים שיכול לעשות את העבודה לא פחות טוב. תודה מראש דוד.

23/02/2009 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אני לא כל כך מסכים עם המשפט: "הפסולת השלילית שהצטברה במשך שנים על דפנות המעי". המעי הגס מתנקה באופן שוטף. אצל אנשים עם עצירות יש עיכוב בפינוי הפסולת וזה עלול לגרום לכאבי ראש. אני חושב שהדרך הנכונה לניקוי הגוף והמערכות השונות היא באמצעות תזונה טבעית והימנעות ממזון קלוקל, כאשר פעמיים בשנה כדאי לבצע צום מים או מיצים למשך כמה ימים. שטיפת המעיים (קולוניק) היא שיטה טובה, אבל חייבת לבוא כחלק מתהליך ניקוי כולל ולא לעמוד בפני עצמה. בהצלחה צביקה קורן

20/02/2009 | 01:07 | מאת: שמעון

שלום רב האם החלבון שבטחינה הוא חלבון מלא, ואם לא אז אילו מזונות יכולים להשלימו לחלבון מלא? ואותה השאלה לגבי שקדים. תודה, שמעון

21/02/2009 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום חלבון הטחינה אינו חלבון מלא תזונה ים תיכונית המאופיינת על ידי חומוס (קטניות) בטחינה תשלים את החלבון שבשומשום לחלבון מלא. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

19/02/2009 | 12:30 | מאת: קרן

האם השריית מזונות עמילניים מפחיתה את כמות העמילן שבהם? תודה.

21/02/2009 | 07:03 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום אין ספק שכן. כי ברגע שאת משרה את הזרעים (אפונה, שעועית, אורז )וכו' מתחיל תהליך נביטת הזרע ואז העמילן מתפרק על ידי אנזימים הקיימים בו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/02/2009 | 10:41 | מאת: ליה

קראתי את הכתבה של דר' רזיאל על החשיבות של צריכת ויטמין C. כ"כ נכון, בתור מי שסובלת מאוסטאופורוזיס, ומטופלת באקטונל, זה מאד הכרחי כדי לעודד את הספיגה של הסידן בגוף טוב יותר.

15/03/2009 | 20:12 | מאת: שותפה לצרה

קראי את הספר החשוב: אוסטיאופורוזיס - מיתוסים ומציאות, ועיניך תפקחנה להבין כי הבדיקה (דקסה) אינה מדויקת וכי יש נזק בתרופות. אני קראתי את הספר, הבנתי כי התוצאות לא מתחשבות בעובי העצם (שלי דקה) וכי התרופה מונעת חדוש העצם ועלולה דווקא לגרם לשברים. אם אין עוד גורמי סכון חוץ מצפיפות עצם נמוכה, לא ברור שהתרופה עוזרת. במקום 1% שברים יש כ-2.6% שברים (אם אני זוכרת נכון). לא הבדל גדול!!! עדיף לתרגל שווי משקל, התעמלות בונה עצם ועוד.

15/03/2009 | 20:18 | מאת: שותפה לצרה

הספר בהוצאת פוקוס

18/02/2009 | 18:57 | מאת: קרן

שלום, רציתי לדעת האם עודף עמילן יכול להזיק לבריאות? למשל, האם עדיף להשרות גריסים לפני בישולם או שמספיק לשטוף אותם ולהכניס לסיר? תודה :)

19/02/2009 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום עמילן הוא פחמימה - רב סוכר . אין ספק שעודף עמילנים יהפכו בגוף לשומן .כן חלק מהאנשים במיוחד סכרתיים קשה להם לווסת את רמות הסוכרים בגופם. לכן כל מאכל במידה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/02/2009 | 09:37 | מאת: סיגל

שלום אני בת 43 עם תחילת הסתיידות עורקים בנוסף לשינוי התזונה שאמצתי כתוצאה מכך הרופא גם המליץ לי לקחת אומגה 3 שלוש פעמים ביום שאלתי לגבי תוספים אחרים כי אני לא לוקחת כלום חוץ מסידן הוא אמר שאין צורך לשאלתי- קניתי אומגה 3 שמיוצר מדגי סלומון ובמקביל קבלתי מחברה מאמרים על הרעילות הגבוהה של דגים בכלל וסלומון בפרט ושיש מדינות כמו קנדה שממש ממליצים להגביל לפעמים בשבוע דגים בגלל המרקורי הגבוה בהם האם ע"י לקיחה של האומגה 3 אני לא מקבלת בעצם דג כל יום.? ובנוסף האם לא בעיתי לי לקחת סידן בגגל טרשת העורקים אצל אמי היה המון סידן בעורקים בנתיחה שלאחר המוות תודה

19/02/2009 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

סיגל שלום בתוספי המזון מקפידים שלא תהיה כספית שאכן היא רעילה מאוד. אם את חוששת אז מדוע את לוקחת סידן? את יכולה לקבל את הסידן שלך במזונות בריאים כמו שקדים , טחינה, עלים ירוקים, ששומרים גם על העורקים שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/02/2009 | 20:55 | מאת: סופי

בוקר טוב בת 37, לא מעשנת ללא מחלות מיוחדות , אסורה פעילות גופנית בגלל 2 פריצות דיסק בגב. משקל 80 ק"ג גובה 175 ס"מ BMI=26.1 כולסטרול 292 טריגליצרידים 250 סוכר 107 LDL-194 HDL-47.8 סכרת הריונית בעבר ותשובות בדיקות מהעבר גם כנ"ל. סכרת וכולסטרול ושומנים ומחלת לב לאבא. לא טופלה בעבר בכלום והומלץ על: 1. טיפול אצל דיאטנית. 2. SIMVACOR 20mg*1 כדור ליום. מה דעתך?האם הכדור אולי יותר מזיק מאשר מועיל? האם יש כדורים טובים יותר ואפילו שלא בסל הבריאות? האם טיפול אלטרנטיבי יכול להועיל? האם הכדורים האלו או אחרים לא פוגעים בדברים אחרים בגוף? האם יש הצעה/רעיון לטיפול? תודה.

19/02/2009 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום פרופיל השומנים שלך לא טוב (במיוחד שיש רקע משפחתי) אין ספק שאת חייבת להוריד את רמות השומנים, הסוכרים, ולרדת במשקל. לדעתי חשוב מאוד שתלכי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תזונה המתאימה למצבך. תוכלי להתיעץ עם הרופא בקשר לכדור רק כאשר פרופיל השומנים ירד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/02/2009 | 00:55 | מאת: שמעון

שלום רב האם האומגה 3 קיים בשימורי דגים כגון טונה, סלמון וסרדין או שהוא נהרס בתהליך השימור? תודה, שמעון

17/02/2009 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום בתהליך השימור כמות קטנה של אומגה שלוש עדיין נשארת וחלק נהרס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2009 | 19:53 | מאת: שואלת

בס"ד שלום, אני בת 25, בעלת תלסמיה מינור ביתא, וצמחונית. סבלתי פעמים רבות מחוסר ברזל, ונטלתי כדורי ברזל. ברצוני לשאול, האם אכילת 85 ג' דגני בוקר מלאים (ברנפלקס) ביום, אשר מצויין עליהם 14.8 מ"ג ברזל ל100 ג', מספקת את כמות הברזל הנחוצה לי, באופן כזה שלא יווצר אצלי חוסר? תודה רבה

16/02/2009 | 17:23 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, לדעתי דגני הבוקר "המלאים" לא יספקו לך את הברזל הדרוש. מדובר במוצר תעשייתי שבעיני אינו מומלץ. הסיבים התזונתיים שבו סופחים מינרלים מהמעיים (וגם ברזל הוא מינרל) ומונעים ספיגתם בגוף. תזונה טבעית ואיכותית תעשה את העבודה בצורה טובה יותר. תוסיפי 2 כפיות מולסה לתפריט היומי וכדאי לשקול גם כדורי "ברזל עדין" השאלה עלתה בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "ברזל" בהצלחה צביקה קורן

15/02/2009 | 13:31 | מאת: דנה

לצביקה שלום את כותב"כרובית היא תפרחת ולא רצוי לבשל יותר מעשר דקות."תרשה לשאול מה הסיבה? 1)ומה קורה שאופים שעה מלבד איבוד ויטמינים 2)ביצה וגרגרי שומשום ,כמובן עם ירקות, (אולי גם טחינה) שילוב טוב? 3)איזה עוד ירקות תפרחת יש? שאסור10 דקות? לבשל? 4)ברוקולי דווקא אוכל חי יש בעיה? 5)בכלל שורשים אוכל חי פטרוזיליה סלרי וכד" יש בעיה בשורש לא מבושל ? 6)ולסיום קמח מלא + גרגרי שומשום שילוב טוב?(קרקר תוצרת עצמית) תודה מראש הרבה קושיות

16/02/2009 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, 1. לא קורה כלום - לדעתי זה פחות טעים. 2. שילוב טוב 3.כרובית, ברוקולי. (אין "אסור", יש "לא רצוי"). 4. מומלץ לאכול ברוקולי חי - רצוי מגידול אורגני 5.שורש סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל 6 שילוב אפשרי. בהצלחה צביקה

14/02/2009 | 19:55 | מאת: גלית

שלום רב , אני בת 28 והחלה אצלי לפני כחודשיים נשירת שיער נוראית , משהו שמעולם לא סבלתי ממנו . יש לציין כי בחודשים האחרונים אני במתח ואין לי מצב רוח בגלל כל מיני דברים שעברתי , יתכן שיש קשר . העניין הוא שזה לא מפסיק וזה רק מגביר את המתח שלי... אני מיואשת , לקחתי אבץ וזה לא הועיל במאומה , מה אוכל לעשות?

16/02/2009 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, מתח קיצוני ומתמשך יכול לגרום לתופעות גופניות שונות ובכלל זה לנשירת שיער. מציע שתפני גם לרופא עור וליעוץ בתזונה טבעית. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה

14/02/2009 | 10:35 | מאת: רונית

אני בת 53. רוקח המליץ לבלוע מידי יום כדורי אומגה 3. כמה כדאי לקחת ביום? והאם כדאי לקנות גם מולטי ויטמין?? אינני בולעת כדורים באופן קבוע... והאם כדאי להתחיל בויטמינים? תודה

10/03/2009 | 16:45 | מאת: אופיר רוזנזפט

אומגה 3 מצמח המרווה - בלי טעמי לוואי, בלי לשמור במקרר ויותר אומגה 3 (ערכי DHA ו EPA) מרוב מוצרי האומגה 3 הדגית. כמו כן, אם החלטת ליטול מולטי-ויטמין, תוכלי לשלב אותו עם אומגה 3. בברכה, אופיר רוזנזפט

14/02/2009 | 10:35 | מאת: רונית

אני בת 53. רוקח המליץ לבלוע מידי יום כדורי אומגה 3. כמה כדאי לקחת ביום? והאם כדאי לקנות גם מולטי ויטמין?? אינני בולעת כדורים באופן קבוע... והאם כדאי להתחיל בויטמינים? תודה

16/02/2009 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, את יכולה לקחת 1-2 ביום. באופן כללי אני לא ממליץ לקחת תוספי תזונה ללא ביצוע תיקונים בתזונה וללא יעוץ אישי המותאם לצרכייך. בהצלחה צביקה

יש מאכלים שאם אני אוכל אותם אני אקבל צבע בלחיים???

14/02/2009 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית בוקר טוב ישנם גורמים רבים לצבע לחיים , גנטים, כלי דם הקרובים לעור, אך גם חסר של מרכיבים תזונתיים ומחלות שונות. לכן חשוב שתבדקי עם רופא המשפחה שלך שהכל בסדר (פשוט תעשי בדיקות דם) יתכן וחסר לך ברזל. לכן קשה לי לתת לך מאכלים הגורמים לצבע להראות טוב. בברכה טובה בר- שאן

14/02/2009 | 15:47 | מאת: שלומית

מה שכן אני לא אוכלת פירות, אולי רק תפוחים....

13/02/2009 | 01:27 | מאת: גיא

אני אוכל לדעתי יותר מדי.. אני אומנם לא שמן, ואולי אף להפך, אך אני מרגיש שלפעמים אני אוכל יותר מדי... כמו שאומרים - בור ללא תחתית. האם יש אולי אפשרות "לתקן" את זה בצורה טבעית? לשאלה למה זה מפריע לי? כי אני רואה כמה אחרים אוכלים, ואני רואה כמה אני אוכל וזה הבדלים גדולים מאוד.. אני הולך למסעדות ולפעמים אני לא מלא מהאוכל.. אני יכול להמשיך עם עוד כל מיני דברים, שאולי הם שוליים אך הם עדיין קצת מפריעים. תודה מראש, גיא

13/02/2009 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, יכולות להיות כמה סיבות לתופעה שציינת - פיזיות (מזון לא מתאים, חוסרים תזונתיים, חוסר איזון הורמונלי ועוד), נפשיות (מתח), רגשיות (תסכול, חוסר סיפוק, "רעב רגשי"), התנהגותיות (אי שמירה על כללים לתזונה נכונה) ועוד. הפתרון גם הוא צריך להיות תזונתי, התנהגותי ורגשי. מציע שתפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

14/02/2009 | 01:16 | מאת: גיא

גבר ראשון - תודה! דבר שני, אני קצת לא במדינה.. אני סטודנט בהונגריה.. ואם להגיד את האמת כל מה שרשמת די הגיוני (למצבי). יש אולי אפשרות שתוכל אולי לרשום לי המלצה או משהו? (אני לא יודע בדיוק איך זה ולך..) תודה, גיא

אני לא יודע אם זה הפורום הנכון.. אך הוא נראה לי הכי הגיוני מכל שאר הפורומים. קוראים לי גיא ואני סטודנט. בגלל שעות הלמידה הרבות לפעמים צריך להעלות את רמת הקפאיןבגוף. לפעמים אני שותה קפה שחור, לפעמים נס, לפעמים רד בול.. השאלה שלי היא - האם המוצרים האלה הם בסדר.. לפעמים יוצא שאני שותה קפה בבוקר ובעב, האם זה בסדר? או שכדאי להימנע מהעניין. תודה מראש, גיא

13/02/2009 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, השאלה עלתה רבות בפורום בצורה זו או אחרת - תבצע חיפוש. הנושא שנוי במחלוקת לאור מחקרים חדשים שמצאו כמה יתרונות בקפאין. בעיני הקפאין הוא חומר מזיק ומיותר. הוא נמצא בקפה, קקאו ומוצריו, תה רגיל, קולה, משקאות אנרגיה (בכמות גבוהה מאד - עד כדי סכנה!) ובתרופות מסויימות. הנזק הוא לטווח קצר ולטווח ארוך. מדובר בסם הגורם למשיכה ולהתמכרות אליו ברמה הפיזית והרגשית. • כל מזון קלוי אינו בריא וחשוד כמסרטן (מכיל בנזופירן-4) השפעה שלילית: השפעתו היא קצרת טווח (כמו כל סם...). הוא גורם לשינויים בלחץ הדם, דופק מהיר, יתר חומציות בקיבה, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, הפרעות נפשיות, נדודי שינה, עליה בשומני הדם והכולסטרול, בריחת סידן, פגיעה בקליטת ויטמינים ומינרלים (חומר משתן). • בכמות מופרזת (מעל 5 כוסות ביום) הוא עלול לפגוע בלב ובריריות מע' העיכול. מחקרים גילו כי שתיית 5 כוסות ביום גרמה לכיב קיבה ולהתקפי לב. • מחקרים גילו כי קפה עלול לגרום לפגמים מולדים • קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (חומצות המשמשות להוצאת הקפאין) הגורמים לחומציות יתר בקיבה. • הגמילה צריכה להיות הדרגתית. • תחליפי קפה אפשריים: תה צמחים (רוזמרין), ציקוריה, צ'יקו, דגנים קלויים. כאמור, משקאות אנרגיה מזיקים וכדאי להימנע מהם. קפה עם חלב, או שתיית קפה בסמוך לאכלת מוצרי חלב, מונעים ספיגה של סידן בגוף. בגישת התזונה הטבעית מומלץ לשתות מים, תה צמחים ומיץ ירקות או פירות סחוטים טרי. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2012 | 12:16 | מאת: אייל

היי, מצאתי כאן מאמר מעניין על צריכת קפה ובריאות. - http://www.coffeeguide.co.il/%D7%A7%D7%A4%D7%94_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/ תקרא ותבין מה בריא ומה לא. קריאה נעימה.

23/12/2012 | 12:18 | מאת: אייל

סליחה , זה המאמר. http://www.coffeeguide.co.il/%D7%A7%D7%A4%D7%94_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/

12/02/2009 | 19:58 | מאת: משה

שלום באחת מתשובתיך כתבת שזרעונים מתאימים לצירוף לפירות. 1)מי הם הזרעונים? 2)האם שומשום+פרג ? מי עוד? 3)אני מאדה כרובית לדוגמה טובל בביצה טרופה ואחר טובל בגרגרי שומשום, כמו שניצל ואופה בתנור כמה דקות.צירוף סביר? (טעים לי יותר מפירורי לחם).וגם שני חלבונים ולא חלבון עמילן 4)או צירוף מתאים יותר זה הפירורי לחם? 5) או יש למישהו צירוף בריא משניהם לכרובית טבולה בביצה + מה? תודה לכל התשובות

13/02/2009 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הזרעונים הם שומשום, דלעת, חמניות, שתן, אבטיח, מלון, פרג. לגבי הכרובית - זה בסדר מבחינת צירופים, אבל כרובית היא תפרחת ולא רצוי לבשל יותר מעשר דקות. אם זה טעים לך, אפשר מידי פעם. אני לא ממליץ להשתמש בפירורי לחם. בהצלחה צביקה

ניסיתי לבדוק מהי הקצובה המומלצת (לפי גיל ומין) מכל ויטמין ומינרל, מצאתי את הקובץ הבא (מעודכן לשנת 2008 בישראל - שזה מעודכן לשנת 2005 בארה"ב) באתר של משרד הבריאות, לא הצלחתי למצוא את הקובץ ישירות באתר, אלא רק דרך חיפוש בגוגל עם לינק ישיר למסמך : www.health.gov.il/Download/pages/dir.doc בנוסף, מצאתי את הקישור (לא ממשלתי, אלא גוף מסחרי) הבא : http://activit.co.il/hires/index.files/vitaminsgen... כאשר יש לא מעט מקרים שבהם יש אי תאימות בין המסמכים. אני מניח שהמסמך של משרד הבריאות אמין ומלא יותר, האם מישהו יודע אם יש מקום טוב ומעודכן יותר לנתונים הללו, שזמין ברשת ?

12/02/2009 | 13:18 | מאת: קובי

שלום רב, יש לי נסיכה ראשונה בת שנה וחצי וכמו כולם יש פעמים לא רבות של חילוקי דעות ביני לבין אשתי לגבי התזונה של הנסיכה הקטנה. הילדה שלי אוכלת אחת ליום מנת בישול מגוונת והיא עדיין יונקת פעמיים ביום, צהריים וערב, לילדה יש שתי יציאות סדירות כל יום. לאחרונה ניסיתי (מתוך התענינות של הילדה) לתת לה לטעום תה עם חלב (המשקה האהוב עלי) והילדה אהבה את הטעם. שאלתי: האם בקבוק של 200CC ליום או פעמיים ביום של תה ויסוצקי רגיל וחלש עם קצת חלב יכול או גורם לעצירות ? תודה רבה, קובי

12/02/2009 | 23:23 | מאת: נעמי

התה הרגיל מכיל חומצה טנית (tenic acid) בריכוז של 17 אחוז. זוהי חומצה חריפה ומסוכנת, המפריעה לקליטת הברזל דרך המעיים, ועלולה לגרום לאנמיה. התה מכיל גם חומצה אוקסלית, אשר גורמת לאי-ניצול הסידן, ולהתהוות אבנים בדרכי השתן, ומכיל גם כמות ניכרת של קפאין ושמן אתרי חריף. (מתוך ספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו")

12/02/2009 | 12:55 | מאת: קרינולינה

היי, אשמח להיעזר בכם. רציתי לברר לגבי אכילת זרעוני פשתן טחונים וערכם התזונתי: האם שמירה במקפיא של זרעונים טחונים בקופסה הרמטית הופכת אותם לחסרי ערך תזונתי? האם רק טחינתם במקום ואיכלתם מיידית שומרת על ערכם התזונתי? הבנתי שהם מומלצים בחום אבל בעייתים מאוד מבחינת הקנייה והצריכה שלהם. תודה רבה.

13/02/2009 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

קרינולינה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום בוריאציות שונות - תבצעי חיפוש. בכל אופן, אפשר לשמור במקרר זרעי פשתן טחונים (בצנצנת זכוכית) עד שבועים ובמקפיא עד חודש. כמובן שרצוי לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. לא מומלץ לקנות טחון מחנות טבע. אגב, גם אני ממליץ בחום על צריכת זרעי פשתן, אבל לא ממליץ לחמם אותם. בהצלחה צביקה קורן

11/02/2009 | 18:52 | מאת: תמר

האם חמאת שומשום מאבדת את ערכה התזונתי באפיה? אני אופה עוגת גזר מעולה עם חמאת שומשום ורוצה לדעת אם המרכיבים הבריאים בעוגה נישמרים גם אחרי האפיה.

13/02/2009 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, חלק מהרכיבים נהרסים בחימום. לדוגמה: השמנים הטובים, חלק מויטמין B. המינרלים הנמצאים בחמאה לא מתקלקלים (סידן, ברזל, אבץ וכד'). בהצלחה צביקה קורן

11/02/2009 | 18:49 | מאת: נאוה

שמעתי על ויטמינים C , E, וסלניום שמשפרים את הבריאות אני רוצה לבלוע אותם השאלה מהי הכמות המומלצת?

13/02/2009 | 06:52 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, אני לא ממליץ לצרוך תוספי מזון ללא יעוץ והכוונה ומבלי שהדבר נעשה יחד עם תיקונים בתזונה. עודף סלניום למשל עלול להיות רעיל. בכל אופן, אם את בריאה ותזונתך מאוזנת, את יכולה לקחת 500 מ"ג ויטמין C (רצוי לא חומצי) ו 200 IU ויטמין E. בהצלחה צביקה

13/02/2009 | 14:28 | מאת: נאוה

ומהי הכמות המומלצת של סלניום והאם אפשר לקחת אותו ביחד עם ויטמין E (נ.ב. אני בת 45 ) תודה

11/02/2009 | 14:34 | מאת: IRIT

מדובר בבחורה צעירה בת 18,שאובחנה בבעיה "וסטיבוליטיס". נא המלצתך לגבי דיאטה ואיזה תוספי מזון מומלץ לקחת. מאוד מודה מראש

13/02/2009 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

irit שלום, לא ידוע לי על טיפול תזונתי בבעיה. עם זאת, אם הבעיה היא על רקע נפשי, כדאי לאכול מזונות "מרגיעים" (ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקטניות. מזונות אלה עשירים באשלגן, מגנזיום וויטמין B שיש להם השפעה מרגיעה על מערכת העצבים) ולהימנע ממזונות המעוררים את מערכת העצבים (קפאין, סוכרים, אלכוהול). בנוסף כדאי לתרגל טכניקות שונות של הרפייה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

10/02/2009 | 16:49 | מאת: חן

כמה גזרים יכול לאכול כדי שלעור לא יהיה צבע צהוב כתום? בסלט+ לחוד +למיץ כמה ס"הכ גזרים ליום .? לארוחה. כיום נהנה מ4-6 גזרים ליום. אין בעיות. אפשר להוסיף?עוד 3,4

13/02/2009 | 06:43 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, 2-4 גזרים ביום זה מספיק. האם אתה אוכל "כתומים" נוספים כמו: בטטה, דלעת, דלורית, אפרסמון? גם בהם יש חומר הגורם להצהבה. בהצלחה צביקה

10/02/2009 | 15:08 | מאת: שמעון

האם נכון שאצות מגבירות את מהירות המטבוליזם ומסייעות להרזייה? ותוך כמה זמן מתחילות אצות להשפיע על מהירות המטבוליזם? תוך שעה? שעתיים?

13/02/2009 | 06:40 | מאת: צביקה קורן

שמעון שלום, בהחלט כן! לאצות יש השפעה על זירוז חילוף החומרים בגוף. ניתן לחוש בהשפעת האצות אחרי כמה שעות ולפעמים רק אחרי כמה ימים. האצות לא מתאימות לאנשים עם תפקוד לקוי של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה

בעבר הובנחתי כחולת קרוהן. רוצה לאכול בריא אך לא לסבול משלשולים. איך מאזנים את התזונה, כאשר קמח מלא וכל שאר הדברים המלאים עושים לי כאלו בעיות בבטן בעוד קמח לבן ואורז לבן, שהם לא בריאים לא עושים לי בכלל כאבי בטן?

רינה שלום כיוון שאת חולת קרוהן לרבים מהאנשים תזונה עתירת סיבים לא מתאימה כיון שהיא מגבירה את השלשולים.קבלי את הויטמינים ומינרלים שקיימים במזונות המלאים בדרך אחרת למשל מקטניות עדינות, וירקות(שאת חלקם תצטרכי לבשל.) בכל מקרה אני ממליצה לך בחום ללכת לתזונאית שתבנה אתך תפריט המתאים למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2009 | 07:08 | מאת: ציפורה

שלום, יש לי בעיה בבלוטת התריס שעובדת לאט. אני לוקחת תרופה שמאזנת את המצב ועוזרת לי. השאלה שלי היא, אם הבלוטה מאוזנת בעזרת תרופה האם מתור לי לאכול ירקות מוצלבים ( ברוקלי , כרוב וכ"ו), אני בת 72. תודה מראש

09/02/2009 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

ציפורה שלום, ירקות ממשפחת המצליבים עשירים מאד בסידן ובסיבים תזונתיים והם נמצאו גם כמונעים סוגי סרטן מסוימים. כמות קטנה לא תזיק לך, אם את מאוזנת. בהצלחה צביקה

09/02/2009 | 08:58 | מאת: ציפורה

תודה רבה על היעוץ

08/02/2009 | 17:15 | מאת: גדן

האם אפשר לאכול 2,3,חלבונים- בבת אחת(ללא הצהוב רק הלבן)" ליהודי בן 64 פעם בשבוע?+ביצה אחת שלמה?במשך השבוע. ואם אוכלים רק החלבונים אפשר לפי הטבעונות בהפרדת מזונות. לצרף לארוחה זו גם עמילנים (כי החלמון הוא בעצם שמכיל חלבונים ולא הלבן) תודה

09/02/2009 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

גדן שלום, אני לא ממליץ להפריד חלבון וחלמון. ביצה זאת שלמות אחת וכדאי לאכול את כולה. רצוי שתהיה מגידול אורגני. ביצה זה מזון חלבוני (גם החלבון וגם החלמון) ולכן כדאי לאכול אותה עם ירקות חיים או מבושלים. בהצלחה צביקה

07/02/2009 | 22:31 | מאת: נופר

שלום שמי נופר , יש לי שיער דק , יבש עם נשירה בשיער מאוד רצינית. תוכל בבקשה להמליץ לי מה לעשות?

09/02/2009 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

נופר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - מציע לך לבצע חיפוש על המילה "שיער" ו"נשירת". יכולות להיות סיבות רבות לנשירה (גם גנטיות) שאת חלקן תוכלי לברר אצל רופא עור. מבחינה תזונתית חשוב שהתזונה תהיה מאוזנת איכותית ועשירה באבץ, ברזל וויטמין B. כדאי לטפל במתחים ובחרדות שגם להם השפעה על בריאות השיער. בהצלחה צביקה

07/02/2009 | 16:34 | מאת: חן

האים פיסטוקים מכילים גלוקוז או פחמימות

09/02/2009 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

לחן, גד, רן וכד', אודה לך אם תרכז את כל השאלות שלך בנושא הסוכרת בהודעה אחת ותחסוך לנו זמן יקר. שקדים אגוזים, ירקות וקטניות לא מכילים פחמימות וסוכרים בכמות המזיקה לחולי סכרת. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי אישי. בהצלחה צביקה

06/02/2009 | 15:24 | מאת: רני

באיזה תזונה טבעית ניתן להשתמש כנגד חבלה בראש להקלה והפסקת כאבים תוך זמן קצר? כרגע משתמש בארניקה לפי 3 פעמים ביום. עקב חבטה בראש שספגתי לפני שבועיים ממוט ברזל שנחת על ראשי באופן פתאומי ויש כאבים חולפים ובאים בכל פעם באיזור אחר. ומה מומלץ כתזונה טבעית,צמחי מרפא נגד חרדות,מצבי כפתיות משתנים?

09/02/2009 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

רני שלום כבר כתבתי לך שאין לי פתרון תזונתי למכה בראש לגבי חרדות ומתחים, כדאי להימנע ממשקאות מעוררים המכילים קפאין (קפה, קולה, משקאות "אנרגיה" וכד'), סוכרים, ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל. כדאי להרבות במזון טבעי הכולל פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקטניות. בהצלחה צביקה

06/02/2009 | 11:00 | מאת: חיים

שלום בגלל גזים ,נפיחות ,מלאות והרגשה שלי שהאוכל "מתעכב " (כאילו עובר לאט ) .יציאות פעם ביומיים שלושה , בן 60 + . הוצע לי לנסות לקחת אנזימי עיכול. 1)תוך כמה זמן ארגיש בשינוי כלשהו ?או שהניסיון נכשל. ואין טעם להמשיך. והבעיה אחרת. 2)אני אוכל מנה ראשונה ולפעמים מחכה 20-30 דקות למנה העיקרית ,מתי לקחת האנזים למנה ראשונה ?קצת סלט לדוגמה , או רק בארוחה העיקרית? 3)האם ישנה בעיה, סכנה או תופעת לוואי כלשהי בניסיון כזה .? 4)האם הגוף יתרגל לתוסף ולא ייצר בעצמו יותר אנזימי עיכול? תודה לתשובות הרבות.

07/02/2009 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

חים שלום, כתבתי כבר כמה פעמים שאני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות". יתכן שאם תבצע מספר תיקונים בתזונה שלך לא תזדקק לאנזימי עיכול ול"תרופות" אחרות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. לשאלותיך, לא אמורה להיות בעיה בלקיחת אנזימי עיכול, אם כי אנחנו מעדיפים שהגוף ייצר אותם בעצמו ויקבל אותם מהמזון הטבעי. בהצלחה צביקה

06/02/2009 | 00:08 | מאת: שי

רציתי מאד לדעת לפני זמן מה עשיתי בדיקות כליליות אני מנסה לעשות כל תקופה מסויימת לפחות פעם בשנה. שמתי לב שהברזל בגוף ירד לאומת פעם שעברה. ולא שיניתי משהו מאורך חיי כגון תפריט וכדומה מה שכן פעם הייתי סוחט כל בוקר תפוזים ושותה, אבל עד כמה שידוע לי בתפוז אין ברזל... אז מה יכול להיות פשר עיניין זה?, ועל מה יכול להשפיע חוסר בברזל בגוף? והכי חשוב איך אוכל בצורה הטבעית והבריאה ביותר להוסיף אותו לגוף? תודה מקרב לב...

06/02/2009 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום זה שאתה שותה מיץ תפוזים זה מצויין כי אתה מעלה את הספיגה של הברזל. איני מכירה את דרך תזונתך ,המצב הבריאותי שלך, וכן את תוצאות בדיקות הדם שלך, לכן קשה לי להגיד לך מדוע ירד לך הברזל. אולם ברזל נמצא בקטניות, אגוזים, עלים ירוקים, דגים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/02/2009 | 23:06 | מאת: שי

תודה על תשובתך, אם כך אז אני מבין שאכן ברזל בנימצא בתפוז..? כך שאפשר להבין את פשר ירידת הברזל אצלי (אני שותה עכשיו יותר תפוזים סחוטים של פרימור ופריגת וכנראה שזה לא בדיוק כמו סחוט טבעי וטרי) לכן אחזור אליהם. כמו כן מה יכול להשפיע לרעה עליי בחוסר בברזל?

שלום, כמה קלוריות יש באגוז קוקס שלם? +המיץ . תודה רבה !

עדי שלום באגוז קוקוס שלם 363 קלוריות על כל 100 גרם קוקוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/02/2009 | 19:15 | מאת: רון

האים אגוזי מקדמיה מכילים גלוקוז או פחמימות ? והאים בריא לאדם סוכרתי לאכול מהם ? האים הם לא מעלים את רמת הסוכר בדם?

06/02/2009 | 05:03 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום אגוז מקדמיה עשיר מאוד בשומן (70%) ופחות מכיל פחמימות . לכן הוא מצויין לחולי סכרת ולא מעלה מהר את הסוכר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן