פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

16/01/2009 | 22:53 | מאת: Array

הנושא לא קשור בדיוק לנושא הפורום, אך במידה ומישהו יודע, אשמח להחכים. במידה ויש פורום רלוונטי יותר, אשמח לדעת, תודה. על החשיבות הרבה צריכת אומגה 3 כתוסף מרוכז נטול מתכות כבדות לכולם אין וויכוח, גם הבעיתיות של צריכת האומגה מדגים (בריכה..) נדונה, ומסתבר שדגים ממש אינם תחליף. יש בשוק הרבה מאוד מוצרי אומגה 3, בכוונה לא אציין אף חברה, ע"מ שלא יחשדו שאני פרסומת מהלכת :-) גם אם מישהו לא מסכים עם החשיבות של נטילת התוסף, למרות שנכתב והוכח באופן מוחלט, אין המטרה לדון בכך, סה"כ ציינתי את החשיבות ע"מ לנצל את השאלה שלי, להעביר את המסר החשוב לדעתי. בכל מקרה, שמעתי תוכנית בוקר (אינני זוכר את שמה, "חיים טובים" אולי ?) בערוץ 2, ובה נאמר שבמידה וצורכים פחות מ 6 כמוסות ליום, זה חסר משמעות לגוף, וכאילו לא נטלנו כלל. (כמוסה אחת הכוונה לריכוז סטנדרטי של DHA 120, EPA 180) נשמע לי מוגזם ביותר, האם מישהו יכול להוסיף פרטים בנושא / לאמת / להפריך את הטענה ? תודה רבה.

17/01/2009 | 07:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, גם לי הטענה נשמעת מוגזמת ואני לא מסכים איתה. הגוף שלנו הרבה יותר משוכלל ומתוחכם ויודע לקבל את רכיבי התזונה ממקורות שונים, לאגור אותם ולהשתמש בהם בעת הצורך. כפי שאתה ודאי יודע, חומצת שומן אומגה 3 היא "חיונית" (חייבים לקבל ממקורות חיצוניים), היא נמצאת בכמות רבה בדגי ים שמנים, אבל גם באגוזים וזרעים וביוחד בזרעי פשתן. אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" ובמיוחד לא מ"מינונים יומיים" שמגיעים מעולם התרופות. האם אותו מינון מתאים לילדים, לגברים, לנשים, לנשים הרות ומניקות, לזקנים, לחולים במחלו כבד? ודאי שלא!! כדאי לזכור שבכדורים האלה יש גם ויטמין D שעודפים שלו מצטברים בכבד ועלולים לגרום לנזק. לסיכום, רק תזונה טבעית ומאוזנת תעשה את העבודה. מי שרוצה יכול גם לקחת תוסף תזונה של אומגה 3. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2009 | 13:00 | מאת: Array

אנשים חולים צריכים אפילו יותר, מינון גבוה לא מזיק, אנשים בריאים צריכים כ 2-3 גרם ביום, לפי הכתוב : "דעתם של אנשי המקצוע שאיתם שוחחנו חלוקות לגבי המינון הרצוי. גרנות טוענת בתוקף שאין לצרוך יותר מ?2 גרם של אומגה 3 ביממה לאדם בוגר. רפי פרחי, רוקח בכיר ברשת סופרפארם, מצטט את המלצות הארגון הקרדיו?וסקולרי האמריקאי שממליץ על מינון של 1,000 מ"ג אומגה 3 ביממה. ואילו ד"ר ים, שנחשב לאחד המומחים הגדולים בארץ בתחום האומגה 3 וחסיד נלהב של התוסף, ממליץ על כמויות גדולות יותר: 300 מ"ג לכל 10 ק"ג משקל גוף. כלומר, מי ששוקל 70 ק"ג צריך ליטול 2.1 גרם אומגה 3 ביום. לדבריו, חולי לב ואנשים שסובלים מבעיות מטבוליות, כולל השמנה, צריכים להגדיל משמעותית את המינון היומי עד ל? 5 גרם ביום. "לחולי סרטן הייתי נותן גם 10 גרם ביום, ואני לא מהמקסימליסטים," הוא אומר. "ככלל, אם לא נלקחת הכמות המינימלית הרצויה של אומגה 3 היא לא תועיל כלל."" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3505773,00.html

15/01/2009 | 22:26 | מאת: גילי

מהן הסיבות לכבד שומני, כיצד ניתן לטפל ואיזו תזונה מומלצת? תודה.

17/01/2009 | 07:15 | מאת: צביקה קורן

גילי שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובות לכל שאלותיין וגם לאלה שלא שאלת... http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1393 "בשורה התחתונה", חשוב לשמור על תזונה טבעית ומאוזנת, משקל מאוזן ופעילות גופנית סדירה. בהצלחה צביקה

17/01/2009 | 08:47 | מאת: גילי

צביקה קורן, תודה על הלינק. ברור לי שיש צורך בשינוי תזונתי, אבל אשמח לשמוע ממך באיזה כיוון. קראתי מאמר (באתר טבע לייף) הטוען שצריכה מוגברת של פחמימות גורמת לכבד שומני ויש צורך לעבור לדייאטת חלבונים. לעומת זאת, קראתי מאמרים עם דיעה סותרת. אשמח לשמוע את דעתך. כמו כן, אשמח לדעת מה דעתך על שתיית מיץ עשב חיטה מדי בוקר לניקוי הכבד. האם זה יעיל? תודה.

05/03/2009 | 15:46 | מאת: שלמה

שלום לך גילי ברצוני להמליץ לך { אכל רק אחרי שאשמע עוד מס' פרטים כמובן } ישנם 2 תוספי תזונה וטמינים ומנרלים שמנקים ומזינים את הגוף אשר יכולים לעזור לך למידע מורחב אנא צרי קשר ואשמח לסיע לך שלמה 052-5556960 מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית

15/01/2009 | 16:50 | מאת: נתלי 25

שלום צביקה אני יש לי שחלות פוליציסטיות אציין שאני לא סובלת מבעיות התסמינים למעט איחור במחזור אני הפסקתי להתאמן לתקופה עקב בעיות בברכיים והתחלתי שוב עם מעט מוצרי חלב עד 3 אחוזים מה שלא הייתי אוכלת קודם אציין שכשהייתי רצה ולא הייתי אוכלת מוצרי חלב המחזור היה סדיר כמו שעון בלי נפיחות או כאבים ועכשיו כבר מאחר לי 3 חודשים האם אתה חושב שזה יכול להיות להפסקת הספורט המרצת הדם שקשור?? או הגבינות????? תודה מראש אשמח לתגובה מקצועית

17/01/2009 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, אין ספק שתופעה של שחלות פוליציסטיות היא בעיה מציקה שמחייבת טיפול. יכול להיות קשר בין צריכת מוצרי חלב, אבל זה לא מחוייב המציאות. בהנחה שאת לא בהריון והפסקת המחזור נובעת מבעיות הורמונליות או אחרות, אני מציע שתפני לרופא המטפל לברור העניין. במקביל תחזרי לפעילות גופנית ולתזונה טבעית ואיכותית. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. אגב, השאלה כבר עלתה כמה פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

14/01/2009 | 22:42 | מאת: ליאת

שלום לצוות המשיבים החביבים והמסורים! שאלתי היא כזאת. במידה ואין ברירה, מה עדיף סוכריות\מסטיקים\עוגות וכד' עם סוכר רגיל או את המוצרים הנ"ל עם ממתיקים מלאכותיים כגון, אספרטיים, סוכרלוז וכד'..? שאלה נוספת, מוצרים מסוימים מכילים פניל אנלין(מסטיק אורביט לדוגמא) ידוע שהיא ח. אמינית חיונית, אז האם ניתן לומר שזה טוב שהיא נמצאת?

15/01/2009 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום לא לכל אחד מתאים סוכר לאנשים חולי סכרת אין ברירה אלא לקחת ממתיקים .לכן יש לנסות את הממתיקים הכי פחות מזיקים כמו סטיביה וסוכרלוז אספרטים לא מומלץ כיוון שהם מסוכנים. לגבי השאלה ה2 אכן פניל אלנין היא חומצה חיונית חשובה. אולם יש אנשים שאינם יודעים לפרק חומצה אמינית זו ולהם אסור חומצה אמינית זו כן הצטברות של פניל אלנין מעל לכמות שהגוף צריךמסוכנת . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2009 | 23:28 | מאת: חסויה

שלום רב האם דברי חלב כמו מילקי 10 אחוז מסוכן לאוכל מידי פעם ??? האם גלידות 6 *8 אחוז לא בריאות לבנאדם בריא והאם שקדים ואגוזים מלוחים מזיקים לבריאות לבאדם בריא אילו מאכלים מעלים את רמת כולסטרול בדם ? ואיזה גיל צריך להתחיל לשמור עם יש רקע למחלות לב וכולסטרול בדם ולחץ דם אילו מאכלים מורדים לחץ דם ?? כמה גבינה צהובה מותר בשבוע לבנאדם בריא ? ולא בריא מאילו מאכלים רצוי להימנע?? באילו מאכלים יש וטמנים b e לזיכרון

14/01/2009 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

לחסוייה שלום, שאלת הרבה שאלות חשובות ואנסה לענות על כולן: - לא מסוכן לאכל מידי פעם דברי חלב כמו מילקי 10 אחוז , אבל זה מיותר. - גלידות 6 *8 אחוז לא בריאותגם לאדם בריא - שקדים ואגוזים מלוחים וקלויים מזיקים לבריאות, גם לאדם בריא - חלבון מהחי (בשר, ביצים, מוצרי חלב) מעלה את רמת כולסטרול בדם - צריך להתחיל לשמור מגיל 0 (גם אישה הרה צריכה להקפיד על התזונה שלה...) ובמיוחד למי שיש רקע למחלות לב וכולסטרול בדם ולחץ דם. (לא צריך לחכות למחלות כדי לשמור על הבריאות ולהימנע ממזונות מזיקים). אילו מאכלים מורדים לחץ דם ?? התזובה לכך ארוכה מאד - תקראי באתר שלי את המאמרים על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. כמה גבינה צהובה מותר בשבוע לבנאדם בריא ? ולא בריא לא כדאי לאכול גבינה צהובה. אם "חייבים" - 50 גר' בשבוע. - ויטמנים b e לזיכרון - נמצאים בשקדים, אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות. בהצלחה צביקה

11/01/2009 | 19:12 | מאת: שגית

שלום, רציתי לדעת, מהו הערך התזונתי של הקולורבי שנאכל חי ? תודה

14/01/2009 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, הקולורבי שייך למשפחת המצליבים (הכוללת גם כרוב, לפת, כרובית, ברוקולי, רוקט, ארגולה, כרוב ניצנים) כל ה"כרוביים" נחשבים כמונעי סרטן ( הם מכילים סולפוראן ואינדול-3-קרבינול.שהם נוגדי חימצון ובעלי השפעה אסטרוגנית המגינה בפני סרטן השד). קולורבי מכיל ויטמין C , חלק מקבוצת B מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים. ב100 גרם קולורבי חי יש 27 קלוריות, 1.7 גרם חלבון ו 6.2 גרם פחמימות. בהצלחה צביקה

18/11/2009 | 14:54 | מאת: אנונימי

האם יש ויטמין K בקולורבי? וכמה?

27/02/2010 | 00:57 | מאת: מיכל

הייתי רוצה לדעת אני אוכלת הרבה קולורבי ואני רוצה להבין עד כמה הוא משמין אם בכלל

04/05/2010 | 12:53 | מאת: משה בן צור

תפוחי אדמה אדומים וגם יש לבנים מה הבדל ביניהם מבחינה בריאותי תשובה אבקש לקבל בסולר שלי לעיל אומנם כתבתי בטטה והשאלה של היא על ת"אדמה תודה

09/01/2009 | 11:25 | מאת: דיקלה

תודה על התשובות שלכם. אני בת 50 ושוקלת 50 קילוץ צמחונית. אני צריכה תוספת ויטמין C איך אקבל מפרות הדר כמות מספקת של הויטמין?

10/01/2009 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, בפירות הדר יש ויטמין C, אבל הם חומציים, סוכריים ואלרגנים. ישנם מקורות טובים יותר ועשירים יותר. פירות: קיווי, גויאבה, ליצי, פאפיה, אפרסמון, פרי הדר. ירקות: פלפל אדום, פטרוזיליה, צנונית, כרוב, פפריקה. במיצי פירות טבעיים ישנה כמות יפה של ויטמין C כדאי מאד לגוון את המקורות לויטמין C. בהצלחה צביקה

08/01/2009 | 18:12 | מאת: עדי

צביקה שלום אם נניח אני רוצה לעשות תקופה של שבוע של פירות ירקות ושקדים ואגוזים לא קלויים כמובן ונניח 2 כפות טחינה מלאה מה הכמות של השקדים והאגוזים שאפשר לצרוך?????? בברכה תודה מראש

08/01/2009 | 18:13 | מאת: עדי

09/01/2009 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, חבל שלא ציינת מה המטרה שלך באכילת פירות וירקות בלבד (ניקוי, הרזיה, ריפוי, אחר?). בכל אופן אפשר לבצע את זה למשך שבוע ללא בעיות מיוחדות למרות שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע. הפורום הוא לא המקום המתאים לכך. את צריכה לאכול 5- 6 ארוחות ביום ובכל ארוחה 2 - 3 פירות או ירקות ללא הגבלה. בכל ארוחה את יכולה לאכול 5-10 שקדים שהושרו במים, או 3-5 אגוזים, או 2 - 4 כפות זרעי חמניות ודלעת. את הטחינה כדאי לאכול עם הירקות. חשוב שיהיה מגוון של פירות וירקות בהצלחה צביקה

08/01/2009 | 15:59 | מאת: חגית

שלום ד"ר, אני בת 27. מכיוון שבימים האחרונים אני מרגישה חולשה, כאבי ראש, רגישות לקור, הרגשה כללית רעה ודפיקות לב חזקות, עשיתי בדיקות דם והתוצאות מראות על ברזל ופריטין נמוכים. אלו הערכים החריגים: Fe - Iron = 57 (אמור להיות בין 60 ל- 180) Ferritin = 19 (אמור להיו בין 20 ל- 167) MPV-Mean Platelet Volume = 13.4 (אמור להיות בין 8.5 ל-12.9) כל שאר הערכים תקינים. אציין עוד כמה ערכים חשובים: Transferrin = 288.4 (אמור להיות בין 160 ל-360) Hemoglobin = 14 (אמור להיות בין 11.7 ל-16) האם התופעות שציינתי נגרמות בגלל הערכים הנמוכים של הפריטין והברזל? מה עלי לעשות / לאכול כדי לתקן את המצב? תודה מראש, חגית

08/01/2009 | 17:35 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום אין ספק שזה יכול להיות הגורם אולם יכולים להיות גורמים נוספים. כמו למשל פעילות איטית של בלוטת תריס . המלצתי לך ללכת לרופא המשפחה ולבדוק איתו את הסיבה לתחושות שלך . לגבי עליה ברמות הברזל יש לאכל הרבה עלים ירוקים, קטניות ,דגים, אגוזים וכו' בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2009 | 21:19 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), מה שיגרום לך להרגיש טוב, ולמלא את החוסרים, זה מעבר לתזונה בריאה יותר, בכיוון הטבעי-צמחוני, במידה וזה מתאים לך, כמובן. התופעות שהזכרת והחוסרים נגרמים, כנראה, בגלל הצטברות של ליחה בגוף, שמקורה במזונות מסויימים, הכלולים בתפריט היומי שלך.

07/01/2009 | 10:18 | מאת: עדי

צביקה אם תוכל לעזור לי בחישוב כמה קלוריות יש ב5 שקדים תודה רבה

07/01/2009 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, בחמישה שקדים יש בערך 60 קלוריות בהצלחה צביקה

07/01/2009 | 17:03 | מאת: עדי

02/02/2009 | 19:30 | מאת: אורית בן אריה דיאטנית שקד ישראלי

בחמישה שקדים יש 35-40 קילוקלוריות לפי החישוב 1.2 גרם לשקד קטן ו- 1.4 גרם לשקד גדול. בתאבון!

07/01/2009 | 03:13 | מאת: גרשון

07/01/2009 | 16:20 | מאת: צביקה קורן

גרשון שלום, בקישור הבא תמצא מידע על הצמח והשימוש בו: http://naturemed.co.il/hr/hr_38.html א ז ה ר ה: אין לתת בכמויות גדולות ולא לתקופות ארוכות. אין להשתמש בו כשיש לחץ דם גבוה. . בהצלחה צביקה קורן

09/09/2012 | 14:07 | מאת: ShS

למה אסור להשתמש בליקוריץ לתקופה ממושכת? זה ממכר? מה ההשלכות? אני שואל כיון שנוטלת אותם קבוע תודה מראש

06/01/2009 | 09:34 | מאת: שימי

שלום. אני צעיר בן 25 ועד פני כמה שנים המשקל שלי היה תלת ספרתי, עם קצת יותר מ-30% שומן. לשמחתי, שילוב נכון של תזונה ופעילות גופנית (אווירנית\איירובית בעיקר) הצלחתי לרדת כ-22 ק'ג עד לרמה של מתחת ל-80 ק'ג, אך עדיין % השומן שלי ירדו רק עד לרמות של כ-16.5%. רוב חיי הייתה לי כרס ושרירי חזה רפויים, די הזנחתי את כל נושא החינוך הגופני (עד שלקחתי עצמי בידיים בשנתיים האחרונות) והתוצאות הוויזואליות נראו בהתאם. ב-4 החודשים האחרונים,לאחר שהרגשתי שירדתי במשקל מספיק, אני מנסה לעלות במסת השריר (ע'י,כמובן,תזונה נכונה של מאזן קלורי חיובי יחד עם דגש מספק על חלבונים, וע'י אימון מתאים), אכן עליתי במשקל,אך גם ב-% השומן.לצערי, למרות שעליתי כ-5 ק'ג, אני לא רואה שום "התנפחות שרירית" בגופי. שאלתי היא, שאפילו בהנחה שאיבדתי לא מעט מסת שריר במהלך הדיאטה, האם יכול להיות פגם גנטי בגוף שלי שמתרגם לי את העלייה במסת הגוף כעלייה יותר בכיוון מסת השומן מאשר במסת השריר (בעקבות כל השנים של הזנחת מסת השריר שלי) ? תודה מראש.

07/01/2009 | 09:03 | מאת: טובה בר-שאן

שימי שלום אצל אנשים מסויימים יש מקרים שבהם יש פגם גנטי בתהליך חילוף החומרים. אולם אצלך (והוכחת זו בעצמך ירדת יפה במשקל )אינני מאמינה שקיימת בעיה זו. לכן עצתי לך תמשיך להתאמן ואולי כדאי שתלך לתזונאי המתמחה בתזונת ספורט שיעזור לך בבנית שריר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 23:53 | מאת: שגיב

שלום. 1- הבנתי שחלבונים נחלקים ל-2 קב': מהירים\איטיים ומלאים\חסרים.בהנחה שאני מתאמן על עלייה במסת השריר,איך אני אמור להתייחס לחלוקה זו של חלבונים ומה חלוקה זו אומרת מבחינתי? 2- שמעתי שישנם תזונאים שממליצים למטופליהם שימוש באבקות חלבון אם הם רואים לנכון.אני לא מבין זאת,הרי אם נניח אדם כמוני שרוצה לעלות במסת השריר צריך לצרוך כמות יומית מסוימת של חלבונים עם מאזן קלורי חיובי, למה שאקח מנת 30 ג'ר אבקת חלבון של כ-130 קלוריות אם אני אוכל להשיג אותה כמות חלבון מאוכל כמו טונה, ולצרוך 250 קלוריות,כי הרי אני צריך להגיע לכמות מכובדת של קלוריות בכדי לעלות במסה...תודה

03/01/2009 | 10:33 | מאת: טובה בר-שאן

שגיב שלום חלבון חסר הוא חלבון שאין בו את חומצות אמינו חיוניות שהגוף אינו יודע ליצר. לכן חשוב שבאוכל נקבל חלבון מלא שמכיל חומצות אמינו אילה (ביצים, דגים, בשר, מכילים חלבון מלא. לגבי שאלתך השניה אני מסכימה אתך תמיד עדיף לקבל בתזונה את החלבון ולא באבקות למיניהן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 16:03 | מאת: דן

שלום מה פירוש בתשובתך למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר - בחומר פוטנטי- מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...)עד כאן תשובתך. ." בחומר פוטנטי-" מה זה? מה עדיף לעניין הנל ? לבשל ?או חי טחון? למנוע נפיחות שתיית חליטה של מרווה ושיבה קצת לפני האוכל תעזור? מרגיש נפוח שנים משתמש בחליטה שבוע. מתי ארגיש שינוי? אם בכלל? תודה

31/12/2008 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, פוטנטי - בעל פוטנציאל רב - בעל יכולת השפעה רבה. 3 כפות נראה לי מוגזם. בדרך כלל חצי כפית עד כפית אמור להשפיע. אם לא מועיל - אולי צריך משהו אחר. צמחי מרפא ותבלין עדיף לבשל כדי למצות את החומרים המועילים שבהם, אבל אפשר גם לטחון ולפזר על האוכל ללא בישול. אתה צריך לנסות את שתי הצורות ולראות מה מועיל ל ך ! כל אחד מגיב אחרת. חליטת מרווה ושיבה עשויה להועיל. מרווה משפיעה על המעיים והשיבה על הכבד. תפקוד לקוי של הכבד עלול לגרום לגזים. אני לא מכיר אותך ואין לי מושג אם הדברים האלה יועילו לך. צריך לטפל בבעיה בכל המימדים (בגישה הוליסטית) ולא רק באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת. בהצלחה צביקה

30/12/2008 | 20:26 | מאת: שר

לאחרונה מעירים לי שייש לי עור צהבהב. למה? עשיתי בדיקות דם והם יצאו תקינות. האם זה יכול לנבוע מכך שאני אוכלת המון המון מלפפונים? אם כן אז מה הקשר בין השניים?

31/12/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שר שלום עור צהבהב יכול להיות מהצברות של בתא קרוטן הקיים בגזר הוא קיים קצת במלפפונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

בהצלחה צביקה

26/12/2008 | 16:08 | מאת: מיטל

שלום ד"ר, אני בת 27. אני סובלת מנשירת שיער וכן מעייפות. רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת כדורי ויטמין B12 למציצה ללא בדיקת דם. תודה

26/12/2008 | 17:14 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לנשירת שיעור יכולות להיות סיבות רבות (חוסר ברזל, אבץ, ויטמין B, מתחים, מחלת שיער, דיאטת קיצונית, תורשה, אלרגיה, שמפו לא מתאים ועוד). אין בעיה בלקיחת B12, אבל כדאי לעשות בדיקות דם כדי לראות מה באמת חסר לך. מציע שתפני לרופא עור לאבחון ובמקביל תבדקי את התזונה שלך - באופן עצמאי, או בעזרת תזונאי/ת. בהצלחה צביקה

25/12/2008 | 10:07 | מאת: דן

שלום מה דעתך? למניעת נפיחות או ו גזים עדיף לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות או לאכול באותה ארוחה כף של קימל טחון ?יש בעיה ביותר כפות טחונות?אפילו שלוש? או כמה שיותר פחות גזים? 2)האם עודף שמן זית מזיק? צורך פעם שתי כפות ליום. ולמחרת 5 עד 6 כפות .האם הגזמה ? ומה קורה בהגזמה כזו? בן 62 שוקל 52 קג 3) האם שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני ?או אפילו עדיף בגלל בעית התחמצנות באורגני? או אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות ? ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים. ? בתודה מראש לכל התשובות

26/12/2008 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, 1. למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר בחומר פוטנטי מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...). 2)עודף שמן זית יכול להזיק. שתים עד חמש כפות ביום זה סביר, עבור אדם בגילך ובמשקלך. לאנשים בעודף משקל יספיק 1-2 כפות ליום. הגזמה יכולה לגרום לשילשול. 3) שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני! בעיני חשוב שיהיה בצנצנת זכוכית כהה ולא יהיה חשוף לאור ולחום. בעיני אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות!ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים! לא כדאי להיות יותר מידי "אדוק" בשום תחום בחיים. החיים שלנו מלאים בפשרות ורק כך אנחנו שורדים. בהצלחה צביקה

23/12/2008 | 18:14 | מאת: לי

שלום וברכה! אני בת 24 מתכננת להיכנס להריון בחצי שנה הקרובה בעז"ה, והמליצו לי על לקיחת חומצה פולית למניעת מומים בעובר. אם בדיקות הדם מראות שיש לי רמות יפות של החומצה פולית, האם עדיין בצורה גורפת אני צריכה לקחת את התוסףהנ"ל..? והאם ניתן\צריך לקחת אותו כחלק מה- B קומפלקס..? בתודה מראש! וחג שמח

24/12/2008 | 13:03 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום רב אם את מתכננת הריון ויש לך רמות יפות של חומצה פולית בדם את יכולה לקחת את התוסף כ B קומפלקס. להפך את מקבלת את שאר ויטמיני B כמו B12 ופרידוקסין שהם מאוד חשובים כי הם עובדים ביחד עם חומצה פולית . בהצלחה בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/12/2008 | 18:04 | מאת: ליאת

שלום, ברצוני לנסות לעלות את רמת הברזל בדם והמליצו לי על המולסה,קניתי אותה והיא מאוד מאוד מתוקה....אני מנסה להימנע מדברים מתוקים שכאלו...בשביל לעלות את רמת הברזל כמה צריךלצרוך מהמולסה ליום? ואיך ניתן לאכול אותה..? שאלה נוספת... ראיתי מוצר שמכיל בתוך Q10+אומגה 3, מה דעתכם על השילוב הנ"ל..?

24/12/2008 | 13:10 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום כדי להעלות את רמת הברזל (לא רשמת את רמת הברזל שלך) חשוב לאכל מאכלים המכילי ברזל. ירקות ירוקים ,דגים, קטניות,רימונים וכו'. מולסה שזה סוכר לא יוסיף לך ברזל. וכן לא אומגה 3 וQ10 . בהצלחה ובברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

20/12/2008 | 18:35 | מאת: ירמי

צביקה שבוע טוב.בהמשך להתכתבויותנו השבוע,שאלת אותי מה פשר המשפט האחרון שכתבתי לך:ובכן,שאלתי הייתה האם,ע'י מאזן קלורי חיובי שיכלול תזונה נכונה (של חלבונים בעיקר) יחד עם הימנעות מצריכת שומנים ופחמימות לא מורכבות,אפשרי פיזיולוגית לעלות במסת השריר ללא עלייה במסת השומן ו\או % שומן.תודה לך מראש.

21/12/2008 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

ירמי שלום, התשובה היא חיובית, בהסתייגות שציינתי בתשובתי הקודמת (שלא ייווצר מחסור בפחמימות ושומנים החיוניים לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות). בהצלחה צביקה קורן.

22/12/2008 | 23:17 | מאת: ירמי רביב

צביקה שלום שוב.קודם כל תודה על התשובה.שנית,נורא שמחתי לקרוא חוות דעה מתזונאי קליני מוסמך ומקצוען שגורס שניתן לעלות במסת השריר ללא עלייה ב% שומן,לאחר שכ'כ הרבה אנשי מקצוע טענו שמבחינה פיזיולוגית זה בלתי אפשרי,בטענה שכשמנסים לעלות במסת השריר (בצורה נכונה) עולים בעצם במסת הגוף,שזה החיבור של מסת שומן+מסת שריר,מה שכביכול אמור לגרום לעלייה מסויימת גם במסת שומן...תודה שוב על התשובה.

20/12/2008 | 11:03 | מאת: דנה

אני בת 26 לאחרונה עשיתי דיאטה והורדתי כ12 קילו ועם הדיאטה התחלתי לשים לב למס הפעמים שהם אני הולכת לשירותים ושמתי לב כי אני סובלת מעציריות או יותר נכון לומר שאני הולכת לשירותים 2-3 בשבוע לפעמים אף פחות . השבוע גילתי את האפרסמון ולמרות השמועות כי האפרסמון אמור לגרום לעצירות (לפחות הקליפה - אני אוכלת גם את הקליפה) מצאתי את עצמי הולכת לשירותים על בסיס יומי ... שאלתי היא האם זה דבר מוסכם בקרב הממוחים בתחום כי אפרסמון גורם לעצירות ... האם יכול להיות מצב כי על אנשים מסוימים הוא פועל בצורה הפוכה ... תודה מראש על התשובה

20/12/2008 | 13:07 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אפרסמון לא גורם לעצירות! הוא עשיר בסיבים תזונתיים ומעודד תנועת מעיים. לפני כמה שנים הוא סבל מבעיות של "יחסי ציבור" עקב כמה מקרים של חסימות מעיים שנגרמו לאנשים עם מחלות בדרכי העיכול, ולכן ההמלצה הרווחת היא לא לאכול יותר משני אפרסמונים ביום. אני ממליץ לאכול אפרסמונים על בסיס יומי. בנוסך לסיבים תזונתיים יש בו בטא קרוטן, נוגדי חימצון ועוד ויטמינים ומינרלים. חשוב שיהיה בשל ולא קשה (בוסר). בהצלחה צביקה

19/12/2008 | 21:46 | מאת: בתיה

ביתי בת ה 8 טורפת עוף. היא פשוט מתה על זה. אני צימחוניתוהייתי רוצה שתאכל קצת פחות עופ אבל זה המאכל האהוב עליה.היא מאוד תנועתית ואולי היא צריכה כמות גדולה ל חלבון.אני מזתדלת לקנות לה טבעוף אבל הייתי רוצה להפחית כמויות. בקיטניות היא לא נוגעת. מה אתם ממליצים?

20/12/2008 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום טעמים זה עינין שמתפתח . אם שמים על השולחן לכולם אוכל מסויים היא בסופו של דבר תטעם . חשוב לתת לבת שלך דגי ים צפוני העשירים באומגה 3 החשוב ביותר לתפקוד המוח. ניתן לתת את הקטניות בצורות של קציצקות, לביבות , פשטידות, ממרחים שכולם יכולים להיות טעימים מאוד. ולא ליצור התנגדות. תסתכלי באנטרנט יש אין ספור מתכונים. והעיקר לא להתיאש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/12/2008 | 21:30 | מאת: שירי

אכן התחלתי להתעניין מאוד בתזונה טבעית. תמיד אכלתי יחסית בריא, למעט מוצרים כמו דיאט קולה, סוכרזית וכו' שעדיין נכנסו לתפריט היומי שלי. אבל האם אפשר לרזות עם תזונה טבעית מבלי להמשיך לספור קלוריות? אני מתקשה לעבור מלחם קל ללחם שיפון :)

20/12/2008 | 07:53 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום רב תזונה טבעית מתבססת על הרעיון שאת אוכלת את המרכיבים שהגוף צריך אותם לבניה ולאנרגיה .רבים המזונות מכילים מרכיבים חיוניים שהגוף לא יודע לייצר בעצמו כמו ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות ,וחומצות אמינו. אכילה מאוזנת מביאה להגברת חילוף חומרים ולהרזיה מבלי לספור קלוריות. לחם קל רק מאט את חילוף החומרים בגלל כל החומרים המוספים לו. עדיף לאכל לחם שיפון שהרבה יותר בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/12/2008 | 17:07 | מאת: שירי

הכל טוב ויפה אך האם הגוף הוא לא מחשבון של הוצאות והכנסות? הרי אין מצב שהגוף ירזה עם מאזן קלורי חיובי לא?

18/12/2008 | 15:11 | מאת: ירמי

שלום.רציתי לדעת אם כל סוג של תזונאי קליני מאן דהו יכול לתת לי תוכנית תזונה המתאימה למאמצי עלייה במסת השריר.תודה מראש.

19/12/2008 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ירמי שלום אין ספק שרב התזונאים הקלינים מוסמכים לתת לך תשובה לגבי שאלתך. יש גם תזונאים קלינים המומחים לתזונת ספורט ומתמקדים בנושא שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2008 | 00:32 | מאת: שיר

ממה שהבנתי מחיפושים באינטרנט (ואני רק מתחילה ללמוד את החומר), הערכים הגבוהים המיוחסים לספירולינה של חלבון, ברזל וכו' מתייחסים ל-100 גרם ספירולינה. מאחר שבכל טבלית יש 500 מ"ג, אם בן אדם יצרוך 6 טבליות ליום (המקסימום המומלץ), הוא יגיע ל- 3000 מ"ג, שלפי חשבוני זה 3 גרם בלבד! (כלומר כדי להגיע ל-100 גרם ספירולינה צריך לצרוך כ- 200 טבליות). הערכים ב-3 גרם ספירולינה נמוכים ביותר בהשוואה למולטיויטמין מצוי. האם אני צודקת?

18/12/2008 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, את צודקת ולכן אני תמיד טוען שלא כדאי להסתמך על גלולות ו"תרופות טבעיות" אלא רק על תזונה טבעית. הספירולינה יכולה לשפר ולייעל, אבל מדובר בתוסף תזונה בלבד שלא יכול להחליף מזון מלא בכל מה שקשור לאספקת חלבון, ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה

17/12/2008 | 21:11 | מאת: רחלי

אני בת 25 מבצעת פעילות גופנית על מנת לשמור על משקל. גובהנ 168 משקל 53. אני יודעת שאם אוכל מעט קל' ביום אני יכולה להזיק לירידה במשקל שלי ולפרק שרירים מה שיאט את המטבטליזם. הבעיה היא שיש לי פחד נורא, ממש חרדה מפחמימות. אני ממעיטה בפחמימות ובכל זאת מכריחה את עצמי לאכול אותם במינון מדויק על מנת לא חהשמין. נגיד ואני מתעמלת שעה על מכשיר סקי בבוקר- אז חצי שעה לפני אני אוכלת פרוסת לחם קל או פרוסה וחצי, ואחרי האימון אני אוכלת פרוסה או פרוסה וחצי של לחם קל. זה רק מבחינת הפחמימות. במהלך היום אני אוכלת גג עוד פרוסה אחת של לחם קל וככף עד שתי כפות ממרח חומוס. האם אני אוכלת מספיק פחמימות ביום.ץ אני לא אוכלתץ סוכרים ולא פירות, ולא תפוחי אדמה או קטניות

18/12/2008 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, כדאי מאד לגוון את מקורות הפחמימות שלך ולא להסתמך רק על לחם קל. באותה מידה חשוב לגוון את כל שאר רכיבי התזונה. לשאלתך, נראה לי שאת אוכלת מעט מידי פחמימות, אבל אם את בריאה ומרגישה טוב - תמשיכי עם זה (אבל תשתדלי לגוון). מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה כדי להפחית את החרדות שיש לך בקשר לסוגי מזון מסויימים. היעדר פירות בתפריט היומי הוא שגוי בעיני. בהצלחה צביקה

17/12/2008 | 18:22 | מאת: רונית

שלום. אני משתתפת בסדנא להרזיה של 1.2 גרם חלבון ממשקל גופי. סופרת את כמות החלבון ביום שיעלה על 1.2 גר' ממשקל הגוף ומרזה באטיות ובהתמדה כבר שלשה חדשים. אוכלת מוצרי גבינה... יוגורט וקוטג' שלם בבוקר. צהריים עוף טונה או בקר עם סלט וירקות מאודים ובערב.. פרוסת שיפון עם 4 פרוסות סטרמה דל שומן. ובין הארוחות- פרי או שקדים לא קלויים- 5 ליום. האם יתכן נזק לגוף מעודף חלבון?? והאם הדיאטה בריאה ? כי הסדנה לא מנוהלת ע'י רופא.

18/12/2008 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני לא מתלהב מדיאטות החלבונים למיניהן. בטווח הבינוני והארוך הן עלולות לגרום לנזק למפרקים, לשלד, לכבד ולכליות. בהצלחה צביקה

17/12/2008 | 10:10 | מאת: רביב

היי.אני מנסה זה זמן מה לעלות במסת השריר.ערכתי לעצמי תוכנית תזונה שכוללת 1.5 ג'ר חלבון על כל ק'ג בגוף,התייחסות נכונה לשילוב של פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים ומה שיותר הימנעות בצריכת השומן (בעיקר שומן טרנס).מקפיד בנוסף על מאזן קלורי חיובי.שתי שאלות לי אלייך: 1- אני מודע לכך שזה לא פורום של תזונאי ספורט,אך בכל זאת:אני ממש מדלל התפריט משומן,כלומר אם זה חלבונים (קוטג' 3% שומן בלבד,מעדני חלב עשירי חלבון וסיבים תזונתיים 0%,חלב 1% וכ'ו) ואם זה בפחמימות (לא נוגע מרבית השבוע בלחם,אוכל המון פירות,עיקר הסיבים התזונתיים והפחמימות אני משיג מ"ברנפלקס" של תלמה המכיל "65" קלוריות למנה,שאמורות להכיל פחמימות מורכבות,המון סיבים וגם לא מעט חלבון).האם יש סיכוי שכלל לא אעלה בעקבות זאת % שומן אם במסת השריר? 2- אני אוכל 2 קופסאות שימור של טונה בשמן ביום (אחת מיד לאחר האימון ועוד אחת לפני השינה).אני דואג להוציא את מירב השמן שאני יכול מהקופסה לפני שזה נכנס לי לפה.שאלתי היא שהבנתי שדגי ים בכלל וטונה משומרת בפרט "עשירים" לצערי בכספית רעילה,והחשש לפגיעה במע' העצבים בעקבות צריכה מוגברת ממאכלים אלו גדלה.מה דעתך על דעה זו והאם זה באמת צריך להפחיד אותי?

18/12/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

רביב שלום, 1. בהחלט תיתכן האטה או עצירה בעליה במסת השריר אם אתה לא מספק לגוף מספיק קלוריות משומנים ומפחמימות. במקרה כזה הגוף הופך חלבונים לגלוקוז. 2. אני לא מתלהב מטונה משומרת. בנוסף לחשש מהימצאות כספית, יש בה חומר משמר, הרבה מלח ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה. עדיף לאכול דג טונה לא משומר מחנות דגים, או ביצה אורגנית, או יוגורט, או קוטג', או שקדים ואגוזים (בעדיפות ראשונה בעיני...) בהצלחה צביקה

18/12/2008 | 10:18 | מאת: רביב

היי.2 שאלות נוספות לי אליך: 1- ציינת שבמקרה של מחסור קלורי (ספציפי,לא כללי) של פחמימות ו\או שומנים בעקבות השלמת החסר ע'י חלבונים (בכדי לעלות במסת השריר) הגוף יכול לתרגם את "עודף" החלבון לגלוקוז.מה המשמעות של תהליך אפשרי כזה ומה יעשה הגלוקוז לגופי? 2- בשאלתי הראשונה שאלתי אם תתכן עלייה במסת השריר ללא עלייה במסת השומן אם אמנע מה שאוכל מצריכת פחמימות לא מורכבות ושומנים.כנראה לא הבהרתי עצמי נכון.אשמח אם תוכל לענות לי על כך. תודה.

17/12/2008 | 01:10 | מאת: בטי

שלום רב בשבועיים האחרונים התחלתי לאכול סיבים תזונתיים בכמיות גדולות מהרגיל כמו חיטה מבושלת או אני אופה לחם מקמח מלא עים חיטה ושיבולת שועל מישתדלת לא לאכול קמח לבן ליפני כ 4 ימים חשתי בכיבה העליונה אחרי ארוחה שהחילה חיטה מושרת במים עים קציצות בשר בקר ותפוחי אדמה כשסימתי לאכול חשתי לחץ בכיבה העליונה מלוות בדקירות חזקות שהגיעו עד לאיזור הצואר כאבים שנמשכו כשעה ויותר . זה כבר היום השלישי שעדיין יש לי התכוציות מידי פעם . שכחתי לציין שאני סובלת מבקע בסרעפת שאלתי האים האוכל שאני אוכלת גרם לי לכאבים אודה לתשובתכם המהירה

17/12/2008 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

בטי שלום, זה בהחלט יכול להיות מהאוכל אבל יכולות להיות גם סיבות אחרות. מציע שתפני לרופא לאבחון ויעוץ. קציצות בשר עם תפוחי אדמה זה לא מזון בריא ומומלץ... כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 22:28 | מאת: שלי

1. האם אומגה 3 מכילה יוד? 2. האם כמות הסויה במוצרים של חברות כגון טבעול, יכולה לפגוע בבלוטת התריס לסובלת מתת פעילות סב-קלינית, באכילה יומיומית?

17/12/2008 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, 1. בתוסף תזונה אומגה 3 שמקורו בדגים יכולה להיות כמות קטנה של יוד. במקרה שלך כדאי לקבל יוד מדגים ומאצות ים. 2. לא כדאי לאכול מוצרי סיוה מעובדים על בסיס יומי בגלל הכמות הרבה של מלח ושמן המצויה בהם. לך אני מציע להסתפק ב 1-2 פעמים בשבוע ואולי אפילו פחות מכך. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 19:16 | מאת: שיר

האם בספירולינה יש חשש למתכות רעילות?

17/12/2008 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בהחלט כן, אם האצה גדלה במים מזוהמים משפכים תעשייתיים. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 18:49 | מאת: אור

האם ע"פ תקנות משרד הבריאות, מחוייבות החברות לרשום ע"ג האריזות של תוספי התזונה, נטילה סמוכה לארוחה?

17/12/2008 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, החברות המייצרו מזון חייבות לציין את רכיבי המוצר. בתוספי מזון לא חייבים לציין הוראות נטילה מכיוון שלא מדובר בתרופה. מציע שתיכנסי לאתר של משרד הבריאות ותבדקי. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 18:16 | מאת: נירה

האם יש קשר בין חוסר ברזל והיפותאירואידיזם קראתי מאמר שבו היה כתוב שחוסר ברזל מונע ספיגה של יוד? מה דעתך תודה נירה

17/12/2008 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, לי לא ידוע על קשר כזה. אולי טובה יודעת ותתייחס לכך. בהצלחה צביקה קורן

16/12/2008 | 17:09 | מאת: שירי

מה החסרונות או היתרונות של חלב פרה לעומת חלב אחר (סויה, עיזים)? אם איני סובלת מרגישות מסויימת לחלב פרה (ליחה וכו'), האם אני יכולה להמשיך לצרוך אותו ומוצריו?

17/12/2008 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, יתרונות: חלב פרה עשיר בחלבון, בסידן ובויטמינים (A, D, B). חסרונות: בחלב יש שומן רווי, כולסטרול, שאריות חומרי הדברה והורמונים. ישנם אנשים הרגישים ללקטוז (סוכר החלב) ולקזאין (חלבון החלב). אם אין רגישויות אפשר לאכול יוגורט ביו וגבינות עד 5%. כדאי להימנע מגבינות קשות ומלוחות. חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול, אצל אנשים הרגישים לחלב פרה. חלב סויה וחלב אורז עשויים ממזון צמחי ולכן אין בהם שומן רווי וכולסטרול, אבל כמות החלבון בהם קטנה יותר ואין בהם ויטמין D החיוני לספיגת הסידן בגוף. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 09:40 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן ה-17 עוסק בספורט (חדר כושר, ריצות וכדור-סל), בני אוכל בסביבות ה-3 ביצים ביום כולל חלמון דבר שנראה לי מוגזם ולא בריא, במיוחד בהקשר לכולסטרול. לעיתים הוא אוכל גם חלבונים בנוסף אך בהקשר לחלבונים ידוע לי שזה תורם לשרירים וזה לא פוגע בבריאות. אשמח לקבל תגובתך בברכה טלי

17/12/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, 3 ביצים ביום נראה לי מוגזם גם לנער בן 17 העוסק בספורט. אגב, ביצה זה מזון חלבוני. בהצלחה צביקה

אם כן, השיטה הנטורופתית אינה דוגלת בספירת קלוריות, אלא במזונות טבעיים העוזרים בניקוי רעלנים מהגוף. איך זה מתיישב עם הרצון לרזות? אני מכירה מישהי שלא סופרת קלוריות והתחילה באורח חיים עפ"י עקרונות הנטורופתיה, ורזתה פלאים. ואין מדובר בבחורה שמנה כלל. מה ההסבר לכך? אני רוצה לעבור לשיטה אך יש בי את מחסום ספירת הקלוריות..

15/12/2008 | 07:41 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום רב ההסבר לכך הוא: בגישה הנטורופטית לא משנה כמה את מכניסה לגוף, אלא מה את מכניסה לגוף. בספירת קלוריות את סופרת רק כמה קלוריות נכנסות שחלקן הן קלוריות ריקות . אנשים רבים למעשה נמצאים בתת תזונה כיוון שחסרים להם מרכיבים חיוניים שהגוף אינו יודע לייצר. ואז הגוף נכנס למיגננה ,מוריד את חילוף החומרים שלו והתוצאה שאנשים "משמינים מאוויר". ברגע שאת ניזונה מהמרכיבים שהגוף צריך חילוף החומרים עולה ואז מרזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם כך אני יכולה להוסיף מזונות כמו אגוזים, דבש, טחינה ועוד, לתפריט שלי, ועדיין לרזות? אין מגבלה של כמויות או קלוריות לדיאטת הרזייה? אני למשל משלבת בתזונה שלי גם מזונות "בריאים" (ירקות חיים, אורז מלא, וכו) אך ניזונה גם ממזונות שנחשבים אולי לא בריאים כמו שתייה מרובה של דיאט קולה, לחם קל מלא (אומרים שעדיף שלא יהיה קל בגלל תוספים) וסוכרזית. האם עליי להוציא אותם לגמרי מהתפריט כדי לגרום לשינוי? יש לציין שאני מתאמנת בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע. תודה שוב..

13/12/2008 | 17:44 | מאת: פזית

שלום שמעתי שמישהי לקחה גרגירי פולן להרזיה רציתי לדעת יותר פרטים בבקשה. איך אפשר לשלב את זה בדיאטה תודה..

15/12/2008 | 10:45 | מאת: טובה בר-שאן

פזית שלום גרגרי הפולן הם בעלי ערך תזונתי מאוד גבוה הרשימה הבאה מתארת באופן כללי את ההרכב הכימי של גרגרי האבקה: חלבונים 24%; פחמימנים 27%; ליפידים 5%; זרחן 0.5%; אשלגן 0.6%; סידן 0.22%; מגנזיום 0.15%; נתרן 0.04%; ברזל 140 חלקי מיליון (ח"מ = ppm); מנגן 100 ח"מ; אבץ 80 ח"מ; נחושת 14 ח"מ; גא"פ מכילים את כל הוויטמינים הדרושים להזנה נכונה של בני-אדם, אם כי חסרים בהם לחלוטין ויטמין B12, A, D ו-K. בגלל הרכבו יתכן שלוקחים אותו להרזיה אולםאני איני ממליצה נכון הוא מהווה מקור תזונתי מצוין לאדם, אולם מחירו הגבוה איננו מצדיק את השימוש בו למטרה זו. יתר על כן, צריכה מוגברת של גא"פ עלולה לגרום לבעיות בתיפקוד מערכת העיכול (כאבים, דימום), וקיים חשש סביר לכך שהוא יגרום אלרגיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/08/2009 | 11:34 | מאת: אודיה

טובה שלום, בהמשך לתשובתך לעיל, מהי הצריכה היומית המומלצת למבוגרים (40+), ומה הן הממלצות האיכסון של גרגרי פולן? תודה לתשובתך, אודיה

11/10/2012 | 09:43 | מאת: חלי

שלום רב רציתי לדעת האם זה טוב לתת לילדי בני 4 ו 7 גרגירי פולן האם יש לזה תופעות לוואי שצריך להזהר ? בברכה חלי

13/12/2008 | 11:56 | מאת: דלית

אנא ענו לי על השאלהקישורים ממומנים שלום רב ברצוני לדעת האם מיץ נוני מכיל הורמונים? אני בת 52 ואיני מעוניינת בהרמונים מיותרים...האם הוא מומלץ ויכול לעזור לקשיון באצבעות?

15/12/2008 | 20:31 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, לפי דברי המשווקים מיץ הנוני מכיל הורמונים, אך הם לא מפרטים איזה הורמונים... כדאי שתדעי שישנם סוגים רבים של הורמונים ולכל הורמון תפקיד שונה והשפעה שונה. אני מציע לך לא להסתמך על תרופות פלא "טבעיות" ויקרות ולנסות לשפר את בריאותך באמצעות תזונה נכונה, תוך הימנעות מחומרים מזיקים ורעילים. בשר, קפאין, צבעי מאכל כימיים וסוכרים פשוטים עלולים לגרום לקישון באצבעות ובמפרקים. שקדים, אגוזים, פירות, ירקות חיים ומבושלים, יכולים להקל על התופעה ואף למנוע אותה. בהצלחה צביקה

10/12/2008 | 15:17 | מאת: [email protected]

שלום רציתי לדעת אים אני אוכלת כל יום חיטה מבושלת במים עים חלב סויה או חלב רגיל ודבש וקינמון אים זה בריא או משמין בתודה מראש בשי

10/12/2008 | 16:46 | מאת: [email protected]

שלום רציתי לשאול אים חיטה תבושלת במים אם זה גורם לפעילות מעיים בתודה מראש

11/12/2008 | 07:03 | מאת: צביקה קורן

בשי שלום, אין אוכל משמין - תלוי כמה אוכלים. חיטה עם חלב פרה זה לא שילוב מוצלח. חיטה עם חלב אורז או חלב סויה - שילוב אפשרי. לשאלה השנייה - אם מדובר בחיטה מלאה, זה עשוי להועיל לפעילות המעיים. בהצלחה צביקה

09/12/2008 | 15:44 | מאת: מעין

שלום אני אוכלת הרבה גזר, מוסיפה אותו לתבשילים רבים ומשתמשת בו כתחליף לנשנושים משמינים יותר. לאחרונה נהייתי כתומה (בעיקר בידיים)... ידוע לי כיעודף בטא קרוטן אינו מזיק אך בכל זאת הייתי שמחה לחזור לצבעי הטבעי. רציתי לשאול כמה גזר נחשב "נורמלי" ואינו גורם להכתמה. האם גזר או שניים ליום יגרמו לי להשאר כתומה? כמה זמן אמור לקחת לצבע להעלם?

09/12/2008 | 19:42 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, כדאי להפסיק ל 3-6 ימים צריכה של כל הכתומים (גזר, בטטה, דלעת, דלורית, אפרסמון, מנגו ופפיה) ולאחר מכן להסתפק במנה אחת של ירק כתום ביום ופרי אחד. בהצלחה צביקה

10/12/2008 | 11:15 | מאת: נעמי

לפני שנים הגזמתי באכילת גזר, וגם הידיים שלי נעשו כתומות. הורדתי בכמות, והצבע נעלם די מהר. כיום, גם עם כארבעה גזרים ליום, בטטה, דלורית ושאר הכתומים, לא חזר הצבע הכתום לידיים.

האם יש שם חומרים מזיקים אחרים?

09/12/2008 | 19:40 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, רוב המוצרים המיוצרים מחלבון מעובד מטוגנים ועשירים מאד במלח. כדאי להימנע, אם ניתן. לא ידוע לי אם יש בהם שומני טרנס. בהצלחה צביקה

08/12/2008 | 09:27 | מאת: שרון

שלום, ביתי בת התשע סובלת מנזלת וליחות. היא לא אוכלת בשר,דגים,מוצרי חלב, פירות הדר, קופאין לסוגיו (שוקולד,תה,קולה) .אוכלת לחם,פסטה וכ'ו מחיטה מלאה ומזון אורגני בחלקו.השאלה שלי היא אם לימון זה טוב או לא לליחות ונזלת ? האם נכון שכדאי להוריד בננות? האם אפשר לאכול חמאת בוטנים (טיבעית )? האם כדאי לתת לה אומגה 3 ? בתודה מראש.

09/12/2008 | 19:38 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, פחמימות פשוטות, סוכרים ומוצרי חלב נחשבים כמעודדי הפרשת ליחה. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בתזונה טבעית כדי לחזק את המערכת החיסונית ולאתר גורמים במזון המעוררים הפרשת ליחה. עם זאת, כדאי לבדוק אם לא מדובר בזיהום חיידקי שהטיפול המהיר והיעיל הוא תרופתי. יתכן ומדובר באלרגיה וגם את זה צריך לבדוק. בהצלחה צביקה

07/12/2008 | 22:00 | מאת: אבי

שלום רב, כדי להתמודד עם בעית כמיהה למתוקים בשעות הערב, ברצוני לנסות לקחת כרומים פיקולינאט. קראתי שמינון של 400 מ"ג יכול לתופר את הבעיה. שאלה שלי, מתי הכי טוב לקחת את התוסף ? בוקר / ערב ? או שרק כשאני מרגיש ש"הנה זה בא" לפני או אחרי הארוחה ? האם כדאי לחלק ל שתי מנות של 200 ? תודה מראש, אבי

09/12/2008 | 19:33 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, המינרל כרום נחשב כמאזן רמות סוכר בדם וכמפחית כמיהה למתוק. עם זאת, אני לא ממליץ להסתמך על "תרופות טבעיות", אלא על תזונה נכונה, טבעית ואיכותית. כדאי בהחלט לחלק לשתי מנות של 200 מק"ג (לא מ"ג...)ולאכול בסמוך לארוחות. בהצלחה צביקה

שלום וברכה, רציתי לדעת איזה מזונות כדאי לאכול לעור פנים טוב ונגד נשירת שיער. תודה הילה

07/12/2008 | 18:48 | מאת: נעמי

הגישה הטבעית (ד"ר שלטון) ממליצה על מה שיותר מזון טבעי-צמחוני-אורגני בתפריט היומי, לטובת עור נקי ובריא ומניעה של נשירת שיער. וזה אומר מה שפחות מזון מעובד ומזונות שמקורם בעולם החי.

08/12/2008 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני מסכים עם נעמי. כדאי מאד להימנע ממזון קלוקל (ג'אנק) הגורם לאובדן ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות השיער והעור (סוכר לבן, קמח לבן, קפאין, שומנים מוקשים (מרגרינה) וכד').. המזון המועיל הוא מזון עשיר בברזל, אבץ וקבוצת ויטמין B (פירות חיים, ירקות, שקדים, אגוזים, זרעונים, דגנים וקטניות). מידע נוסף על מזונות מזיקים ומועילים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

06/12/2008 | 20:46 | מאת: אסי

האם אני יכל לערבב תה ירוק עם פרחי צבר ולעשות מהם חליטה אחת.?לחסוך זמן תודה אסי

06/12/2008 | 23:23 | מאת: יואל - נטורופת

היי אפשר לערבב ואפשר גם לשתות רק פרחי צבר או רק תה ירוק. אן חשיבות כלשהי במקרה זה. וזה רק עניין של טעם! לרוויה ובריאות טובה!

07/12/2008 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

אסי שלום לא רואה שום בעיה בעירבוב. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

06/12/2008 | 11:35 | מאת: רננה

שלום רב, אודה לך אם תעשה לי קצת סדר בנושא שמן.... אני רוכשת אך ורק שמן אורגני בכבישה קרה (זית וקנולה). באיזה שמן רצוי להשתמש בבישול? שמעתי שבבישול רצוי דווקא להשתמש שאינו בכבישה קרה (כלומר מזוקק), משום שרמת הבעירה (או החמצון) שלו נמוכה יותר. האמנם? שמעתי גם שלא בריא להשתמש בשמן זית בבישול. מאד הייתי רוצה להשתמש בשמן קנולה בסלט, הבעיה היא, ששמן קנולה בלתי מזוקק מאד לא טעים (בניגוד לשמן קנולה מזוקק). תודה על המידע מראש.

07/12/2008 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

רננה שלום שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ועיבוד ולכן אינו טוב . ככל שנחממם את השמן יותר אנחנו פוגעים בו ומורידים את איכותו, ויוצרים יותר שומני טרנס. שמן זיית מצויין בבישול. אך ברור לך שלאורך זמן גם הוא מתקלקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2008 | 11:58 | מאת: עדי

האם תוכל להמליץ על שם של חלב סויה איכותי?? בברכהאני קונה בדרך כלל של אלפרו ללא סוכר זה בסדר???

07/12/2008 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום חלב סויה מסוג אלפרו הוא בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2008 | 11:39 | מאת: רינת

בני בן השנה אלרגי לחלב. בתפריט המומלץ בטיפת חלב נותנים לילד כבר לאכול גבינות ושאר מוצרי חלב. מה אני יוכל לתת לבני בתור תחליף שיכיל סידן ושאר היסודות הנמצאים במוצרי החלב? תודה!

06/12/2008 | 11:36 | מאת: גילי

טחינה! על כל צורותיה. שפע של סידן, יותר מאשר בחלב ומוצריו.

07/12/2008 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

רינת שלום מצויין לתת לבנך טחינה, שקדיה העשויה משקדים טחונים וכ'ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2008 | 16:57 | מאת: דלית

שלום רב ברצוני לדעת האם מיץ נוני מכיל הורמונים? אני בת 52 ואיני מעוניינת בהרמונים מיותרים...האם הוא מומלץ ויכול לעזור לקשיון באצבעות?

13/12/2008 | 11:54 | מאת: דלית

אנא תענו לי על השאלה

25/05/2009 | 08:47 | מאת: דודו

מיץ נוני מכיל דמויי הורמונים, אנזימים והמון פיטוכימיכלים עפ פעולות שונות. כידוע הוא משפר תהליכים הורמונאלים ומניע את הבלוטות האנדוקריניות. יש כמה סוגים בשוק וברגע שמוסיפים לו המתקה או כל תוספת שהיא, ו/או אם מייצרים אותו מהאבקה (מייצרים טינקטורה) הרינזימים והדמויי הורמונים נעלמים. כל הניסויים היום עם המיץ הטהור והנקי. ישנה רק חברה אחת בישראל שמייבאת את המיץ הטהור 100% ללא תוספים של המתקה, משפרי טעם וצבעי מאכל. www.bio-green.co.il