פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/02/2009 | 16:57 | מאת: יובל

אני מייצר טבליות מצמחי מרפא סיניים ואני מחפש צבעי מאכל טבעיים ולא מזיקים (ללא חומרים אסורים)לצבוע את הטבליות שלי. אני צריך לבחור צבע שגם יעבור את אישור משרד הבריאות אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקורות חיפוש לצבעים הנ"ל תודה רבה מראש

07/02/2009 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, להלן רשימה של כמה צבעי מאכל טבעיים שמופקים ממזון: • צבע קרמל מופק מסוכר (נמצא בקולה). • אנאטו - צבע מאכל כתום. מופק ממרכיב המצוי בעץ הטרופי אנאטו. • צבעים שעשויים מוויטמינים, כמו ויטמין B2 (צהוב), בטא קרוטן (כתום). • תבלינים כמו פפריקה או כורכום. לצבעים הטבעיים יתרון על פני הצבעים המלאכותיים - מועילים לתפקוד הגוף. בטא קרוטן הופך בגוף לוויטמין A (אנטיאוקסידנט). הצבעים הטבעיים יקרים יותר להפקה מצבעים סינתטיים. הצבעים הכימיים עמידים ו'חזקים' יותר. זהירות! • כורכום אסור לסובלים מבעיות בכיס המרה או מצהבת. • צבע המאכל האדום הטבעי E120, המופק מסוג של חרק, עלול לעורר תגובה אלרגית קשה ואינו מומלץ לילדים היפראקטיביים. • במדינות מסוימות אסרו את השימוש פריקה כצבע מאכל. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2009 | 15:59 | מאת: רן

שלום לפירות מתוקים אפשר להוסיף חלב קווקר , ולערבל בבלנדר? י 1יי) האם צירוף סביר או בחלב קווקר יש עמילן רב? 2)כנ"ל גם לגבי חלב אורז? או עדיף חלב מהקווקר פחות עמילן? או שניהם לא רצויים כלל . מדובר על מדי פעם איך עושים חלב מקווקר בבית? תודה

07/02/2009 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, 1. בחלב קווקר יש עמילן רב ולכן זה לא צירוף אופטימלי עם פירות. 2)כנ"ל גם לגבי חלב אורז עדיף לאכול פירות עם שקדים, אגוזים וזרעונים אני לא יודע איךך עושים חלב מקווקר בבית, אבל אתה יכול להשרות פתיתים גסים של שיבולת שועל במים ואחרי כמה שעות לשתות את זה. בהצלחה צביקה קורן

04/02/2009 | 22:05 | מאת: נירה

אני כבר ארבע ימים בגמילה מקופאין. לאחר היום השניה התחילו לי כאבים בכל הגוף. בגב העליון, ברגליים ובאיזור הגב התחתון והבטן התחתונה. ירדתי מ4-5 כוסות ביום לכלום. לאחר היום השלישי של סבל עז החלטתי לשתות כוס קפה אחת והסימפטומים נעלמו למשך כמה שעות. גם אקומול עוזר. האם זה סימפטומים כאלה ידועים? או שכדאי ללכת להיבדק?

05/02/2009 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, הקפאין הוא סם ממכר (פיזית ונפשית) והתופעות שתיארת הם סימני גמילה. משבר הגמילה יכול להימשך כמה ימים ואחר כך הכאבים והתחושות הקשות נעלמים. במהלך הגמילה כדאי לשתות מיצים טבעיים ולעסוק בפעילות גופנית באוויר הפתוח. הדבר נכון גם לגמילה מניקוטין ומאלכוהול. אני ממליץ לך ולכל הגולשים להיגמל בהקדם מסמים ממכרים. בהצלחה צביקה קורן

03/02/2009 | 23:50 | מאת: ליסינג

בן 28, משקל תקין, בריא, אין שום בעיות פרט לנושא הצרבת. לפני מספר שנים התחלתי להרגיש בצרבות מידי פעם, ועם הזמן התדירות הולכת ומתגברת. ניסיתי להבין מה בדיוק גורם לצרבת מבחינת תזונה, והגעתי למסקנות הבאות : לחם, פיתות וכו' - כל דבר שיש בו קמח - כמעט תמיד יגרום לי לצרבת. דברים עתירי שמן - מעלים מאוד את ההסתברות לצרבת. כמובן ששילוב של הנ"ל (כגון בורקס, שווארמה בפיתה וכו') - גורמים לצרבת 1. האם קמח ושמן (יחד ולחוד) ידועים בתור הגורמים לצרבת, או שזה לא ממש נפוץ ? 2. כמו כן, שמתי לב שכאשר אני אוכל הרבה, אז גם הסיכוי לצרבת עולה, האם זה ידוע ? אולי מכיוון שכשהקיבה מלאה מידי, קל יותר לחומצות לעלות מעלה ? 3. למרות המסקנות הנ"ל, לעיתים כשאני אוכל מוצרי קמח ו/או שמן, אין לי צרבת כלל, ולעיתים גם כאשר אני אוכל דברים אחרים לגמרי, יש לי פתאום צרבת, כך שלא ממש ברור מה הטריגרים. האם יש בדיקה רפואית שניתן לבצע, ע"מ לאבחן במדויק את כל הרכיבים הגורמים לצרבת, ע"מ שאוכל להמנע מהם ? 4. האם עדיין קיים הניתוח המטפל בשסתום הסורר לנטרול בעית הצרבת ? אשמח לקבל פרטים. כמובן שנ"ל אינו תחליף לייעוץ רפואי מסודר (שיבוצע), אלא רק דיעות כלליות ולא מחייבות. תודה רבה.

04/02/2009 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

ליסינג שלום יפה שמת לב שלתזונה שלך וצורת האכילה (כמות ,מהירות, לחץ) יש השפעה על הצרבת שלך. לפני שאתה עושה ניתוח אולי תעשה משהו פשוט יותר. גש לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תפריט נכון למניעת הצרבות .זה מאוד מאוד עוזר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

02/02/2009 | 11:19 | מאת: יעלי

צביקה שלום רב על איזה מסחטה אתה ממליץ לגבי מיצי פירות קשים? הבנתי כי יש צנטריפוגה ויש עוד סוג. האם הצנטריפוגה היא זו שלא יוצרת רדיקלים חופשיים או שמסחטה מסוג אחר? דבר נוסף, האם במכונה אשר עושים מיץ תפוח נשאר הפקטין או שבמיץ אנחנו מאבדים אותו? יעלי

02/02/2009 | 12:09 | מאת: צביקה קורן

יעלי שלום, לגבי מסחטה, עניתי כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש על המילה "מסחטה". בכל אופן יש שלושה סוגים: הרגילה - סיבובים מהירים (צנטריפוגה), נפוצה בארץ, זולה, לא שומרת בצורה טובה על הרכיבים התזונתיים השניה סיבובים איטיים (mastication ) - טובה יותר ויקרה יותר השלישית, עובדת בדחיסה (compressiom), הטובה ביותר וגם היקרה ביותר. ניתן לרכוש בארה"ב או באינטרנט. הפקטין נמצא בעיקר בקליפה ולכן אם סוחטים, הוא נזרק יחד עם הקליפה. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2009 | 14:30 | מאת: שירה

שלום, אבקש לדעת באיזה אופן נשמרים ערכים תזונתיים של שקדים כאשר קולפים את הקליפה הדקה שלהם. 1. כאשר משרים אותם במים מהברז למשך כמה שעות. 2. כאשר משרים אותם במים רותחים למשך כ- 5 דקות. שאלה נוספת: קראתי שהמלצת לאכול אפרסמון על בסיס יומי. האם האבחלה (אני לא יודעת אם כתבתי את זה נכון, אבל אתה בטח מבין) אינה מזיקה. מבחילים את האפסמון מחומר כימי גם את האורגנים. אפשר להבחיל אותם בהשהייה בדלי עם מי ברז למשך 6 ימים אבל אף אחד לא עושה את זה. אודה לתשובתך. שירה

02/02/2009 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא ממליץ להשרות שקדים במים רותחים כדי להוריד את הקליפה. הפעולה הזאת פוגעת בשמן הטבעי והאיכותי בשקד ובעוד חומרים שנהרסים בחום. באותה מידה אני ממליץ לא לקלות שקדים, אגוזים וזרעונים (ובבדאי לא להמליח אותם). לגבי ההבחלה, כדאי לרכוש אפרסמון מגידול אורגני שלא עובר טיפולים כימיים. לפעמים זאת גזירה קשה שלא כל הציבור יכול לעמוד בה ולכן עושים פשרות (כמוני). בהצלחה צביקה קורן

01/02/2009 | 13:19 | מאת: אושרת

אני סובלת כ- 15 שנים מפסוריאזיס, ובעצת נטורופתית אני נמנעת ממוצרים העשויים קמח חיטה לבן. רציתי לדעת אם לקמח כוסמין לבן יש את אותן התכונות שיש לקמח חיטה לבן (בעיקר מהבחינה הזאת שהקמח חיטה הלבן הופך לסוכרים)

02/02/2009 | 12:00 | מאת: צביקה קורן

אושרת שלם, אם קמח כוסמין לבן מיוצר באותה דרך כמו קמח חיטה לבן ואם גם הוא מכיל כמות אפסית של מינרלים וויטמינים, כדאי להימנע. אני לא מכיר את המוצר הזה. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2009 | 10:09 | מאת: בשי

שלום אני כבת 25 וסובלת מחוסר ברזל תמידי כל הכדורי ברזל שאני מקבלת לא ניספגים לי בגוף הייתי אצל מיטב הרופאים ללא שינו . לאחרונה כחודשיים בערך הבחנתי בכרחות בקרקפת הבנתי שהנשירה התעצמה ואין לי צמיחה חדשה הציעו לי מקורבים לקחת אבץ בתוספת לברזל . מחכה לתשובתך המהירה

02/02/2009 | 11:58 | מאת: צביקה קורן

בשי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "ברזל" ו"שיער" ו"נשירת". יש סיבות רבות לנשירה. כדאי לפנות לרפא עור לשלול מחלת עור הגורמת לנשירה. אם הבעיה היא חוסרים תזונתיים, תפני ליעוץ אישי, מקצועי בתזונה טבעית ואל תסתפקי ב"תוספים" שונים, או בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2009 | 18:02 | מאת: תמר

שלום איזה פירות גורמים ליציאה? תודה

02/02/2009 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, כל הפירות עשירים בסיבים ומשפרים יציאות. המצטיינים: אפרסמון, שזיף, נקטרינה, אפרסק, תפוח עץ, אגס, פרי הדר, פפיה. כדאי להימנע מצבר ומרימון. סלק חי ומבושל מועיל ליציאות בהצלחה צביקה

31/01/2009 | 14:47 | מאת: יעל

שלום, אני מתגוררת בחו"ל נמצאו אצלי אתמול שחלות פוליציסטיות והרופאה אמר לי כי אצטרך דיאטת "גלאסימי אינדקס" מפני שהיא חוששת שתהיה לי עליי במשקל. מעונינת לקבל מידע על תזונה זאת. תודה רבה.

31/01/2009 | 17:12 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תבצעי חיפוש בגוגל על המילים "אינדקס גליקמי",או glycemic index ותקבלי את רשימת המזונות והאינדקס הגליקמי שלהם. בעקרות לקטניות, שקדים, אגוזים וירקות יש אינדקס גליקמי נמוך. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2009 | 14:17 | מאת: דינה

שלום, במצב שלי אני אוכלת רק עוף מקבוצת החי (פעמיים או שלוש בשבוע),מוצרי חלב במידה לא מספקת והייתי רוצה להתחיל תוסף של B12 על דעת עצמי,שמאד המליצו לי שזה ישפר ריכוז וזיכרון(בלימודים שלי לדוגמה) האם צריך בדיקת דם קודם לפני..או שאין בעייה במצב עודף של הויטמין? אשמח לייעוץ

31/01/2009 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

דינה שלום, לא אמורה להיות בעיה אם את לוקחת פעם בשבוע תוסף של B12, אבל כדאי מאד לבצע בדיקות דם ולראות אם באמת חסר לך. אולי תגלי שאת צריכה לקחת כל יום... בהצלחה צביקה קורן

29/01/2009 | 21:10 | מאת: יעל

היי, הייתי מעוניינת לדעת כמה ערך ויטמיני חשוב יש למלפפון וחסה כולם אומרים לי שהם "תפלים ואנמים" יחסית, שאין שם הרבה ויטמינים. האם זה נכון? האם יחסית לירקות אחרים אכן הם נמצאים בתחתית? או שהכל שטויות?

30/01/2009 | 14:30 | מאת: נעמי

החסה היא ירק חשוב - מכילה ריכוז גבוה של כלורופיל, מינרלים ו-ויטמינים. חסת עלים (חסה ערבית) היא בעלת ערך תזונתי גבוה יותר מאשר חסת כרוב (חסה אמריקאית). לגבי מלפפון לא מצאתי איזכור של ערך תזונתי כלשהו.

30/01/2009 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום חסה עלים מכילה 36 מג' סידן על כל 100 גרם חסה 290מ"ג אשלגן 260 מ"קג ויטמין A 24 מ"ג ויטמין C בעוד שמלפפון מכיל 15 מ"ג סידן 144 אשלגן ורק 4 מ"ג ויטמין A. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2009 | 20:37 | מאת: רון

האים בורגול מכיל סוכר ...?.. האים לסוכרתי בריא לאכול אותו .? ומהם התכונות הבריאותיות שלו ..?

30/01/2009 | 17:39 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום בורגול זו חיטה מלאה שבורה יתרונה שיש לה אינדקס גליקמי נמוך יחסית (כלומר לא מעלה מהר את הסוכר בדם)ולכן היא מתאימה לחולי סכרת . עדיף לאכל אותו עם עדשים שהאינדקס הגליקמי שלהם ממש נמוך והם מומלצים לחולי סכרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/01/2009 | 20:20 | מאת: משה

עקב בדיקות גילו גם לחץ דם גבוה גם סוכר וגם כולסטרול.בקיצור חגיגה מחפש לדעת מה מותר לאכל ללא הגבלה ומהם הקריטריונים להבחין מה מותר?מה אסור ברור לי.אך נראה שיש דברים שאפשר למשל כמות מסוימת ליום,או לשבוע.תודה

31/01/2009 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, ירקות חיים ומבושלים, קטניות, שקדים, אגוזים וזרעים אתה יכול לאכול ללא הגבלה. כדאי להגביל דגנים ופירות, אבל לא להימנע מהם. כוסמת מורידה רמת סוכר שיבולת שועל גסה מורידה רמת כולסטרול. כדאי להימנע ממלח (מספיק 1,000 מ"ג נתרן ביממה) וממזונות עתירי נתרן (חמוצים, פיצוחים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, חטיפים מלוחים עוגיות מלוחות), סוכרים ופחמימות ריקות, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, בשר אדום, איברים פנימייים. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה קורן

27/01/2009 | 15:57 | מאת: נסיך

האם ניתן להעזר בתזונה טבעית כנגד חבטה עזה בראש שנגרמה ממחסום ברזל שירד על ראשי בבת אחת? לכרגע משתמש בארניקה

27/01/2009 | 20:58 | מאת: צביקה קורן

תמשיך בטיפול רפואי

שלום 1)מה הסיבות? ההסבר ? שהטבעונים לא "מרשים" לאכול בארוחת פיירות פרי חמוץ עם מתוק? 2)והיה וכן אוכלים ככה מה קורה? 3) האם אכילת לדוגמה אשכולית, ואחרי 20 דקות קיווי ותפוח ושעוברים עוד 20 דקות לקנח בכמה תמרים ואבוקדו זה כמו הפרדה? או גם מה שנקרה עירוב. 4)מה הסיבות ההסבר להפרדה בין ירקות לפירות תודה

27/01/2009 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, הטבעונים מאמינים שרוב המחלות נובעות מתזונה לא נכונה, מזונות לא מתאימים ואי שמירה על כללים לתזונה נכונה ובכלל זה גם אי הקפדה על צירופי מזון. לשאלותיך: 1. עיכול עמילנים וסוכרים מתחיל בפה על ידי אנזים פטיאלין / עמילאז. אנזים זה נהרס בסביבה חומצית ולכן 2. אם אוכלים קיווי עם בננה העיכול של הסוכרים אינו שלם. הדבר גורם לגזים והפרעות עיכול. לכן גם לא מומלץ לאכון לחם עם עגבניה, או פיתה עם חמוצים. 3. זה לא בדיוק הפרדה, אבל אפשרי. 4. עיכול ירקות ופירות נעשה על ידי אנזימים שונים. עיכול אופטימלי מושג כאשר לא מערבבים יותר מידי סוגי מזון. בנוסף, רוב הירקות הם בסיסים ובפירות יש חמיצות. בהצלחה צביקה 2.

25/01/2009 | 11:24 | מאת: אורנה

שלום למנהלי הפורום . אני נוהגת בקביעות לקחת כמוסות אומגה -3 , אולם לאחרונה בעקבות אינפורמציה רפואית שנחשפתי אליה ( דרך כלי התקשורת ) , נודע לי שכמוסות אומגה-3 עלולות להגביר דימומים . אני חוששת שיש בזה סכנה מסויימת , במיוחד לנשים צעירות בזמן שיש להן וסת . האים עליי להפסיק לקחת אומגה בזמן שיש לי מחזור ? בתודה , אורנה .

25/01/2009 | 18:09 | מאת: יעל גלעדי

שלום אורנה. אחת מתכונותיו של ה"אומגה 3" הוא שהוא אנטי-דלקתי ובכך מפחית קרישיות.אנשים שלוקחים תרופות מדללות דם, יש סכנה של דימום מוגבר.אלא אם כן זה המקרה, דווקא בזמן המחזור החודשי תוסף של אומגה 3 יכול לעזור לגוף לנקות את הדם המיותר ולהימנע מהכאבים המופיעים לעיתים בזמן וסת. בהצלחה יעל גלעדי

24/01/2009 | 20:27 | מאת: לילי

שלום, ברצוני לדעת האם תוספי התזונה שאני לוקחת הם בטוחים בזמן הריון ו/או בזמן תכנון הריון. השאלה שלי היא לא רק לגבי תוספי התזונה עצמם אלא גם לגבי המינונים. להלן פירוט התוספים והסיבה שאני לוקחת אותם: חומצה פולית 800מק"ג ביום - אני לוקחת כי אני מתכננת הריון. ויטמין B12 - שני כדורים בשבוע, 1000 מק"ג כל אחד - אני לוקחת כי פעם היה לי מחסור וגם כי אמרו לי שזה מומלץ יחד עם החומצה הפולית. אצידופילוס - כדור ביום (1.5 מיקרואורגניזמים בכמוסה) - אני לוקחת בגלל קוליטיס. סידן - 2 כדורים ביום של 250מ"ג - אני לוקחת בגלל אוסטאופניה. ויטמין D - פעמיים ביום, כל פעם 550 יח"ל - בגלל אוסטאופניה. ויטמין C - כדור אחד ביום של 500מ"ג (מכיל גם 62 מ"ג סידן) - אני לוקחת כיוון שאני לא אוכלת פירות ירקות טריים בגלל הקוליטיס. אבץ - כדור אחד של 22מ"ג ביום (מכיל גם 20 מ"ג סידן) - אני לוקחת כי המליצו לי שזה טוב עם הויטמין C. תודה.

27/01/2009 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, אני לא רואה בעיה בתוספים שאת לוקחת, אבל הואיל וזה סוג של "תרופה" כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. חשוב מאד לוודא שהתוספים הם תוספת לתזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה

23/01/2009 | 13:55 | מאת: אביבה

שלום רציתי לדעת מדוע ממליצים לסובלים מלחץ דם גבוה תזונה אשירה באשלגן באלו מזונות ניתן למצוא אשלגן מה עוד מומלץ?? שבת שלום!

23/01/2009 | 17:52 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום אשלגן הוא מינרל המוריד לחץ דם (בניגוד לנתרן הקיים במלח המעלה לחץ דם) קיים בכל הירקות אך במיוחד בעלים ירוקים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2009 | 11:10 | מאת: אאא

שלום. אני מקוה שאני שואל את השאלה בפורום הנכון... בעבר, קראתי שאם מערבבים שום עם מוצרי חלב אז מוצרי החלב הורסים את החומר הפעיל שמפריש השום, ובעצם, השום מאבד את סגולותיו הרפואיות בצורת האכילה הזאת. היום, אני לא מצליח למצוא באינטרנט מאמרים בנושא הזה יותר... רציתי לדעת אם זה נכון שמוצרי חלב מנטרלים את החומר הפעיל שמפריש השום או שאין בעיה לאכול שום עם מוצרי חלב. תודה מראש ושבת שלום! :-)

23/01/2009 | 18:06 | מאת: טובה בר- שאן

אאא שלום אליצין היא תרכובת לא יציבה במיחוד. כתוצאה מכך היא מתפרקת בצורה איטית אם משאירים אותה במנוחה, והיא נהרסת באופן מהיר על ידי בישול, או אידוי. ברגע שמועכים שום משתחררת מתוכו תרכובת הנקראת אליצין שלה התכונות הטרפויטיות אולם אליצין היא תרכובת לא יציבה במיוחד . כתוצאה מכך היא מתפרקת בצורה איטית אם משאירים אותה במנוחה, והיא נהרסת באופן מהיר על ידי בישול, או אידוי. לכן אינני חושבת שזה בגלל החלב אלא פשוט בגלל תכונות החומר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2009 | 09:33 | מאת: יוסי_ט

שלום רב, א.נ. ג.נ. ברצוני לדעת על חברת טיבעוני יש לה דבש בשם לי צוף ,שאלתי אם זה מעלה את רמת הסוכר בדם ? אשמח לתשובתך. תודה ולהיתראות.

23/01/2009 | 18:11 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי_ ט שלום בדבש יש סוכרים אשר מעלים את הסוכר בדם אדם הסוכרתי צריך לדעת את ההרכב התזונתי של המזון שהוא אוכל, ולהחליט בהתאם. חברה שמצהירה שלמזון שהיא מספקת יש ערך גליקמי נמוך - רצוי שתפרט את אותו ערך (ואולי גם את שם המעבדה שבדקה). ולכן לדעתי אתה צריך להתקשר לחברת טבעוני ולברר אתם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/01/2009 | 18:44 | מאת: איילה

שלום רב. אני בת 34 ובמהלך השבועיים האחרונים אני חלשה ויש לי סחרחרורות וזה מפחיד אותי מאוד. לא אכלתי בשר בתקופה האחרונה, רק סלט לארוחת צהרים (מלפפון, עגבנייה, כרוב, ביצה, פטריות, ספגטי,)וקצת גבינה עם לחם בערב. אני לא אוכלת ארוחת בוקר. האם זה יכול להוות בעייה? אני שותה הרבה קולה ונס קפה. האם יכול להיות שחסר לי ברזל/סידן/ויטמינים שגורמים לי סחרחורות זה מפחיד אותי. תודה

24/01/2009 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

איילה שלום, התזונה שלך בהחלט לא מאוזנת ולא מספקת לגופך את רכיבי התזונה הדרושים. מציע שתפני בהקדם ליעוץ תזונתי מקצועי כדי להימנע מנזקים חמורים יותר לבריאותך. בהצלחה צביקה קורן

21/01/2009 | 19:18 | מאת: ויקי

שלום, אני בהיריון ורופאת הנשים המליצה לי לשתות תוסף מזון בשם מטרנה התחלתי לשתות אותו אבל רציתי לשאול האם יש הכרח לשתות אותו והאם הוא מומלץ? יש לציין שבדיקות הדם שלי לפני תחילת נטילת התוסף היו בסדר גמור. רציתי לשמוע את חוות דעתך בנושא. בתודה מראש ויקי

אני משתדלת לאכול מגוון (למרות שדגים בכלל לא אוכלת). חושבת שחשוב לקחת את הפרנטל (מולטי ויטמין) ואת האומגה משום שהעובר גוזל ממך את כל הויטמינים וחשוב שלא יהיה לך מחסור. אם המטרנה עושה לך עצירות, נסי את הפרנטל של אלטמן- יש בו ברזל קל לעיכול והוא לא עושה בלגן בבטן.

24/01/2009 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, אני לא מכיר את תוסף המזון הזה. ידוע לי שרוב הנשים לוקחות תוסף תזונה כלשהו במהלך ההיריון (פרנטל, חומצה פולית וכד'). תייעצי עם הרופא המטפל. לדעתי אם התזונה איכותית ומאוזנת, לא חייבים תוספים. בהצלחה צביקה

21/01/2009 | 14:35 | מאת: מישהי

שלום אני לא אוכלת בשר, אך אוכלת כ-3 - 4 פעמים בשבוע מעט דגים. מה עליי לאכול כדי לקבל את הויטמינים/חלבונים שמצויים בבשר? האם מספיק אגוזים שקדים ודגים? האם יש בדגים כל מה שיש בבשר וזה יכול להוות תחליף?

22/01/2009 | 06:47 | מאת: טובה בר-שאן

מישהי שלום באכילת דגים את כבר מקבלת את החלבונים שיש בבשר + אומגה 3 שאין בבשר . אין ספק שחשוב גם לאכל קטניות אגוזים ושקדים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2009 | 10:22 | מאת: Ira

שלום רב., לפני כ שנה אובחנה אצלי המחלה, לאחר שעליתי במקשל כ 5 ק"ג, חשתי עייפות, סבלתי מעצירות. מאז אני מטפלת באלטרוקסין- הכל עבר חוץ מ 5 ק"ג אותם הוספתי בעקבות...האם נגזר אלי לסחוב אותם לנצח? אני בחורה בריאה אשר עוספקת בספורט 3 פעמים בשבוע(הליכה של כ שעה). הדבר נוראה מפריע לי. תודה רבה

05/03/2009 | 15:42 | מאת: שלמה

שלום לך ישנם 2 תוספי תזונה וטמינים ומנרלים שמנקים ומזינים את הגוף אשר יכולים לעזור לך למידע מורחב אנא צרי קשר ואשמח לסיע לך שלמה 052-5556960 מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית

20/01/2009 | 11:45 | מאת: אפי

האם יש מאכלים שכדאי להימנע מהם? האם שימוש בתרופות המכילים ויטמין D במינון נמוך מצריך דיאטה מסויימת?

20/01/2009 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

אפי שלום, כדאי מאד להקפיד על תזונה טבעית, איכותית ורצוי מגידול אורגני ולהימנע ממזון קלוקל וחומרים מזיקים. 1. כדאי להפחית או להימנע מקפה, נס קפה, תה, קקאו, קולה משקאות "קלים" ומוגזים ולשתות תה צמחים, תה יסמין או תה ירוק . 2. להימנע לחלוטין משמנים מוקשים או חצי מוקשים - כמו במרגרינה, במאפים המכילים מרגרינה, קרקרים - לאכול שמנים מאגוזים טחינה שמן זית 3. להימנע ממזון מטוגן ( ומשמנים שעברו חימום ) 4. להימנע מבשר בקר או כל בשר אדום. 5. להפסיק לעשן ולשתות אלכוהול 6. כדאי להימנע מירקות סולניים (עגבנייה, חציל, פלפל, תפ"א),מ תפוזים 7. להתעמל באופן סדיר 8. לטפל במתחים. 9. להתקלח במים פושרים ( המנעות ממים חמים ) 10. לפנות לטיפולים אלטרנטיביים כמו: דיקור סיני, צמחי מרפא ועוד. בהצלחה צביקה

20/01/2009 | 08:59 | מאת: עדי

שלום רב אני מתחילה דיאטת ניקוי על ידי פירות וירקות ושקדים לתקופה של שבוע כמה פירות וירקות מומלץ לצרוך האם ללא הגבלה???וכמה שקדים למטרת הרזייה???? בברכה ותודה מראש עדי

20/01/2009 | 20:22 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, כבר עניתי לך על כך לפני כמה ימים.. , אבל אז דיברנו על ניקוי גוף. אם זה למטרות הרזייה זה קצת בעייתי מבחינתי. ה"דיאטה" הזאת עלולה לגרום להשמנה, במיוחד אם תשתמשי בה לעיתים קרובות. אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית עם דגש על איזון המשקל (לא "הרזייה"). אם בכל זאת תחליט לעשות את זה, תקפידי לאכול לפחות שתי כפות טחינה גולמית ביום, 5-10 שקדים מושרים וקצת זרעים טחונים. פירות אפשר 2-3 בארוחה וירקות ללא הגבלה (לא כדאי לערבב פירות וירקות באותה ארוחה). בהצלחה צביקה

20/01/2009 | 21:02 | מאת: עדי

ראשית תודה רבה על התשוובה היסודית,המקצועית,והמתחשבת:) רציתי לדעת מדוע זה גורם להשמנה?? ומה ההבדל אם אני עושה אותה למטרת הרזייה או ניקוי?? לא התכוונתי לעשות אותה לעיתים קרובות ...וזאת הפעם הראשונה שלי... בברכה והמון תודה על הייעוץ

19/01/2009 | 17:46 | מאת: לילי

היי, לאחרונה העליתי משמעותית את רמת הפירות והירקות, מבחינה בריאותית- לא דיאטת הרזיה, אני דואגת גם לשלב אוכל בריא פחמימות וסיבים מלאים עם זה. בשבוע האחרון, אחרי חולי קצר, קרה שאכלתי 70% מהתזונה היומית ירקות ופירות וקצת פחות אוכל נורמלי שכולל סיבים ופחמימות. כניראה שהגוף הרגיש צורך להתנקות ולא להעמיס על מערכת העיכול.. בשבוע האחרון התחלתי גם לסבול מכאבי בטן והיציאות נהיו רכות יותר (מצטערת על התיאורים). לא ידעתי קודם לכן שאכילת ירקות ופירות רבה גורמת לבעיות במערכת העיכול האם זה אכן מזה? זה משהו שכיח? תודה מראש

19/01/2009 | 19:33 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום אין ספק שאכילה רק של פירות ורקות עלולה לגרום ליציאות רכות. א. הפירות והירקות מכילים סיבים המגבירים את הפריסטלטיקה של המעי. כן בירקות יש אנזימים המאיצים את תהליך הפירוק . בנוסף באכילה רבה של פירות יש סוכר הגורם להתססתו במעי ויצירת שלשול. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

אני סובלת מצרבת כרונית ונוהגת לקחת אומפרדקס זי (ע"ע www.omepradexz.co.il) אך החלטתי לנסות ולהפסיק עם זה ולכן מחפשת תחליף לתרופה בעולם צמחי המרפא. האם קיים דבר כזה?

20/01/2009 | 20:14 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטיפול בצרבת צריך להיות בתזונה נכונה ולא באמצעות תרופה זו או אחרת (כימית-רגילה או "טבעית"). בדרך כלל מזון קלוקל ואי שמירה על כללים בסיסיים הם שגורמים לבעיות עיכול ובכלל זה לצרבת. שימוש בסותרי חומצה עלול להזיק בטווח הארוך ולהסוות מחלה/בעיה רצינית יותר שקיימת בקיבה. במקום לחפש תרופות - כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולפתור את הבעיה מהשורש (יחד עם בעיות נוספות שאולי לא דיווחת עליהן...) בהצלחה צביקה קרן

17/01/2009 | 16:58 | מאת: אתי

שלום רב, אני מעוניינת לדעת איזה תזונה מומלצת לחולי אוסטיאופורוזיס, אני מטופלת תרופתית מזה כשנתיים באקטונל ותוצאת הבדיקה האחרונה 2.5-. מה התפריט המומלץ לחולים במצבי? (אציין כי גילי 63 אובחנתי כחולה לפני חמש שנים).

18/01/2009 | 23:18 | מאת: נעמי

הצעה אחת, מתוך כמה, במאמר בקישור הזה - http://www.refua-sinit.co.il/apage/27113.php

19/01/2009 | 19:38 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום לאוסטיאופורוזיס עדיף לאכל מוצרים מהצומח שקדים אגוזים ,ירקות פירות, קטניות ופחות חלבון מהחי שגורם ליציאת סידן מתוך העצמות. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

20/01/2009 | 20:09 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, חשוב מאד להימנע ממזונות שגורמים להפרשה מוגברת של סידן (קפאין, מלח וסוכרים פשוטים), מזונות שמפריעים לספיגה (מכילים חומצה אוכסלית כמו שוקולד) ומזונות שגורמים לתגובה חומצים בגוף ועקב כך לאובדן סידן (חלבונים מהחי, סוכרים פשוטים, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, עישון, אלכוהול). כדאי להרבות במזון המכיל סידן כמו: חמאת שומשום, ירקות ירוקים, שקדים, זרעונים, דגנים מלאים וקטניות. בהצלחה צביקה

05/03/2009 | 15:44 | מאת: שלמה

שלום לך ישנם 2 תוספי תזונה וטמינים ומנרלים שמנקים ומזינים את הגוף אשר יכולים לעזור לך למידע מורחב אנא צרי קשר ואשמח לסיע לך שלמה 052-5556960 מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית

16/01/2009 | 22:53 | מאת: Array

הנושא לא קשור בדיוק לנושא הפורום, אך במידה ומישהו יודע, אשמח להחכים. במידה ויש פורום רלוונטי יותר, אשמח לדעת, תודה. על החשיבות הרבה צריכת אומגה 3 כתוסף מרוכז נטול מתכות כבדות לכולם אין וויכוח, גם הבעיתיות של צריכת האומגה מדגים (בריכה..) נדונה, ומסתבר שדגים ממש אינם תחליף. יש בשוק הרבה מאוד מוצרי אומגה 3, בכוונה לא אציין אף חברה, ע"מ שלא יחשדו שאני פרסומת מהלכת :-) גם אם מישהו לא מסכים עם החשיבות של נטילת התוסף, למרות שנכתב והוכח באופן מוחלט, אין המטרה לדון בכך, סה"כ ציינתי את החשיבות ע"מ לנצל את השאלה שלי, להעביר את המסר החשוב לדעתי. בכל מקרה, שמעתי תוכנית בוקר (אינני זוכר את שמה, "חיים טובים" אולי ?) בערוץ 2, ובה נאמר שבמידה וצורכים פחות מ 6 כמוסות ליום, זה חסר משמעות לגוף, וכאילו לא נטלנו כלל. (כמוסה אחת הכוונה לריכוז סטנדרטי של DHA 120, EPA 180) נשמע לי מוגזם ביותר, האם מישהו יכול להוסיף פרטים בנושא / לאמת / להפריך את הטענה ? תודה רבה.

17/01/2009 | 07:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, גם לי הטענה נשמעת מוגזמת ואני לא מסכים איתה. הגוף שלנו הרבה יותר משוכלל ומתוחכם ויודע לקבל את רכיבי התזונה ממקורות שונים, לאגור אותם ולהשתמש בהם בעת הצורך. כפי שאתה ודאי יודע, חומצת שומן אומגה 3 היא "חיונית" (חייבים לקבל ממקורות חיצוניים), היא נמצאת בכמות רבה בדגי ים שמנים, אבל גם באגוזים וזרעים וביוחד בזרעי פשתן. אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" ובמיוחד לא מ"מינונים יומיים" שמגיעים מעולם התרופות. האם אותו מינון מתאים לילדים, לגברים, לנשים, לנשים הרות ומניקות, לזקנים, לחולים במחלו כבד? ודאי שלא!! כדאי לזכור שבכדורים האלה יש גם ויטמין D שעודפים שלו מצטברים בכבד ועלולים לגרום לנזק. לסיכום, רק תזונה טבעית ומאוזנת תעשה את העבודה. מי שרוצה יכול גם לקחת תוסף תזונה של אומגה 3. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2009 | 13:00 | מאת: Array

אנשים חולים צריכים אפילו יותר, מינון גבוה לא מזיק, אנשים בריאים צריכים כ 2-3 גרם ביום, לפי הכתוב : "דעתם של אנשי המקצוע שאיתם שוחחנו חלוקות לגבי המינון הרצוי. גרנות טוענת בתוקף שאין לצרוך יותר מ?2 גרם של אומגה 3 ביממה לאדם בוגר. רפי פרחי, רוקח בכיר ברשת סופרפארם, מצטט את המלצות הארגון הקרדיו?וסקולרי האמריקאי שממליץ על מינון של 1,000 מ"ג אומגה 3 ביממה. ואילו ד"ר ים, שנחשב לאחד המומחים הגדולים בארץ בתחום האומגה 3 וחסיד נלהב של התוסף, ממליץ על כמויות גדולות יותר: 300 מ"ג לכל 10 ק"ג משקל גוף. כלומר, מי ששוקל 70 ק"ג צריך ליטול 2.1 גרם אומגה 3 ביום. לדבריו, חולי לב ואנשים שסובלים מבעיות מטבוליות, כולל השמנה, צריכים להגדיל משמעותית את המינון היומי עד ל? 5 גרם ביום. "לחולי סרטן הייתי נותן גם 10 גרם ביום, ואני לא מהמקסימליסטים," הוא אומר. "ככלל, אם לא נלקחת הכמות המינימלית הרצויה של אומגה 3 היא לא תועיל כלל."" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3505773,00.html

15/01/2009 | 22:26 | מאת: גילי

מהן הסיבות לכבד שומני, כיצד ניתן לטפל ואיזו תזונה מומלצת? תודה.

17/01/2009 | 07:15 | מאת: צביקה קורן

גילי שלום, בקישור שלהלן תמצאי תשובות לכל שאלותיין וגם לאלה שלא שאלת... http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1393 "בשורה התחתונה", חשוב לשמור על תזונה טבעית ומאוזנת, משקל מאוזן ופעילות גופנית סדירה. בהצלחה צביקה

17/01/2009 | 08:47 | מאת: גילי

צביקה קורן, תודה על הלינק. ברור לי שיש צורך בשינוי תזונתי, אבל אשמח לשמוע ממך באיזה כיוון. קראתי מאמר (באתר טבע לייף) הטוען שצריכה מוגברת של פחמימות גורמת לכבד שומני ויש צורך לעבור לדייאטת חלבונים. לעומת זאת, קראתי מאמרים עם דיעה סותרת. אשמח לשמוע את דעתך. כמו כן, אשמח לדעת מה דעתך על שתיית מיץ עשב חיטה מדי בוקר לניקוי הכבד. האם זה יעיל? תודה.

05/03/2009 | 15:46 | מאת: שלמה

שלום לך גילי ברצוני להמליץ לך { אכל רק אחרי שאשמע עוד מס' פרטים כמובן } ישנם 2 תוספי תזונה וטמינים ומנרלים שמנקים ומזינים את הגוף אשר יכולים לעזור לך למידע מורחב אנא צרי קשר ואשמח לסיע לך שלמה 052-5556960 מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית

15/01/2009 | 16:50 | מאת: נתלי 25

שלום צביקה אני יש לי שחלות פוליציסטיות אציין שאני לא סובלת מבעיות התסמינים למעט איחור במחזור אני הפסקתי להתאמן לתקופה עקב בעיות בברכיים והתחלתי שוב עם מעט מוצרי חלב עד 3 אחוזים מה שלא הייתי אוכלת קודם אציין שכשהייתי רצה ולא הייתי אוכלת מוצרי חלב המחזור היה סדיר כמו שעון בלי נפיחות או כאבים ועכשיו כבר מאחר לי 3 חודשים האם אתה חושב שזה יכול להיות להפסקת הספורט המרצת הדם שקשור?? או הגבינות????? תודה מראש אשמח לתגובה מקצועית

17/01/2009 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

נטלי שלום, אין ספק שתופעה של שחלות פוליציסטיות היא בעיה מציקה שמחייבת טיפול. יכול להיות קשר בין צריכת מוצרי חלב, אבל זה לא מחוייב המציאות. בהנחה שאת לא בהריון והפסקת המחזור נובעת מבעיות הורמונליות או אחרות, אני מציע שתפני לרופא המטפל לברור העניין. במקביל תחזרי לפעילות גופנית ולתזונה טבעית ואיכותית. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. אגב, השאלה כבר עלתה כמה פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

14/01/2009 | 22:42 | מאת: ליאת

שלום לצוות המשיבים החביבים והמסורים! שאלתי היא כזאת. במידה ואין ברירה, מה עדיף סוכריות\מסטיקים\עוגות וכד' עם סוכר רגיל או את המוצרים הנ"ל עם ממתיקים מלאכותיים כגון, אספרטיים, סוכרלוז וכד'..? שאלה נוספת, מוצרים מסוימים מכילים פניל אנלין(מסטיק אורביט לדוגמא) ידוע שהיא ח. אמינית חיונית, אז האם ניתן לומר שזה טוב שהיא נמצאת?

15/01/2009 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום לא לכל אחד מתאים סוכר לאנשים חולי סכרת אין ברירה אלא לקחת ממתיקים .לכן יש לנסות את הממתיקים הכי פחות מזיקים כמו סטיביה וסוכרלוז אספרטים לא מומלץ כיוון שהם מסוכנים. לגבי השאלה ה2 אכן פניל אלנין היא חומצה חיונית חשובה. אולם יש אנשים שאינם יודעים לפרק חומצה אמינית זו ולהם אסור חומצה אמינית זו כן הצטברות של פניל אלנין מעל לכמות שהגוף צריךמסוכנת . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2009 | 23:28 | מאת: חסויה

שלום רב האם דברי חלב כמו מילקי 10 אחוז מסוכן לאוכל מידי פעם ??? האם גלידות 6 *8 אחוז לא בריאות לבנאדם בריא והאם שקדים ואגוזים מלוחים מזיקים לבריאות לבאדם בריא אילו מאכלים מעלים את רמת כולסטרול בדם ? ואיזה גיל צריך להתחיל לשמור עם יש רקע למחלות לב וכולסטרול בדם ולחץ דם אילו מאכלים מורדים לחץ דם ?? כמה גבינה צהובה מותר בשבוע לבנאדם בריא ? ולא בריא מאילו מאכלים רצוי להימנע?? באילו מאכלים יש וטמנים b e לזיכרון

14/01/2009 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

לחסוייה שלום, שאלת הרבה שאלות חשובות ואנסה לענות על כולן: - לא מסוכן לאכל מידי פעם דברי חלב כמו מילקי 10 אחוז , אבל זה מיותר. - גלידות 6 *8 אחוז לא בריאותגם לאדם בריא - שקדים ואגוזים מלוחים וקלויים מזיקים לבריאות, גם לאדם בריא - חלבון מהחי (בשר, ביצים, מוצרי חלב) מעלה את רמת כולסטרול בדם - צריך להתחיל לשמור מגיל 0 (גם אישה הרה צריכה להקפיד על התזונה שלה...) ובמיוחד למי שיש רקע למחלות לב וכולסטרול בדם ולחץ דם. (לא צריך לחכות למחלות כדי לשמור על הבריאות ולהימנע ממזונות מזיקים). אילו מאכלים מורדים לחץ דם ?? התזובה לכך ארוכה מאד - תקראי באתר שלי את המאמרים על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. כמה גבינה צהובה מותר בשבוע לבנאדם בריא ? ולא בריא לא כדאי לאכול גבינה צהובה. אם "חייבים" - 50 גר' בשבוע. - ויטמנים b e לזיכרון - נמצאים בשקדים, אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות. בהצלחה צביקה

11/01/2009 | 19:12 | מאת: שגית

שלום, רציתי לדעת, מהו הערך התזונתי של הקולורבי שנאכל חי ? תודה

14/01/2009 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, הקולורבי שייך למשפחת המצליבים (הכוללת גם כרוב, לפת, כרובית, ברוקולי, רוקט, ארגולה, כרוב ניצנים) כל ה"כרוביים" נחשבים כמונעי סרטן ( הם מכילים סולפוראן ואינדול-3-קרבינול.שהם נוגדי חימצון ובעלי השפעה אסטרוגנית המגינה בפני סרטן השד). קולורבי מכיל ויטמין C , חלק מקבוצת B מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים. ב100 גרם קולורבי חי יש 27 קלוריות, 1.7 גרם חלבון ו 6.2 גרם פחמימות. בהצלחה צביקה

18/11/2009 | 14:54 | מאת: אנונימי

האם יש ויטמין K בקולורבי? וכמה?

27/02/2010 | 00:57 | מאת: מיכל

הייתי רוצה לדעת אני אוכלת הרבה קולורבי ואני רוצה להבין עד כמה הוא משמין אם בכלל

04/05/2010 | 12:53 | מאת: משה בן צור

תפוחי אדמה אדומים וגם יש לבנים מה הבדל ביניהם מבחינה בריאותי תשובה אבקש לקבל בסולר שלי לעיל אומנם כתבתי בטטה והשאלה של היא על ת"אדמה תודה

09/01/2009 | 11:25 | מאת: דיקלה

תודה על התשובות שלכם. אני בת 50 ושוקלת 50 קילוץ צמחונית. אני צריכה תוספת ויטמין C איך אקבל מפרות הדר כמות מספקת של הויטמין?

10/01/2009 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, בפירות הדר יש ויטמין C, אבל הם חומציים, סוכריים ואלרגנים. ישנם מקורות טובים יותר ועשירים יותר. פירות: קיווי, גויאבה, ליצי, פאפיה, אפרסמון, פרי הדר. ירקות: פלפל אדום, פטרוזיליה, צנונית, כרוב, פפריקה. במיצי פירות טבעיים ישנה כמות יפה של ויטמין C כדאי מאד לגוון את המקורות לויטמין C. בהצלחה צביקה

08/01/2009 | 18:12 | מאת: עדי

צביקה שלום אם נניח אני רוצה לעשות תקופה של שבוע של פירות ירקות ושקדים ואגוזים לא קלויים כמובן ונניח 2 כפות טחינה מלאה מה הכמות של השקדים והאגוזים שאפשר לצרוך?????? בברכה תודה מראש

08/01/2009 | 18:13 | מאת: עדי

09/01/2009 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, חבל שלא ציינת מה המטרה שלך באכילת פירות וירקות בלבד (ניקוי, הרזיה, ריפוי, אחר?). בכל אופן אפשר לבצע את זה למשך שבוע ללא בעיות מיוחדות למרות שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע. הפורום הוא לא המקום המתאים לכך. את צריכה לאכול 5- 6 ארוחות ביום ובכל ארוחה 2 - 3 פירות או ירקות ללא הגבלה. בכל ארוחה את יכולה לאכול 5-10 שקדים שהושרו במים, או 3-5 אגוזים, או 2 - 4 כפות זרעי חמניות ודלעת. את הטחינה כדאי לאכול עם הירקות. חשוב שיהיה מגוון של פירות וירקות בהצלחה צביקה

08/01/2009 | 15:59 | מאת: חגית

שלום ד"ר, אני בת 27. מכיוון שבימים האחרונים אני מרגישה חולשה, כאבי ראש, רגישות לקור, הרגשה כללית רעה ודפיקות לב חזקות, עשיתי בדיקות דם והתוצאות מראות על ברזל ופריטין נמוכים. אלו הערכים החריגים: Fe - Iron = 57 (אמור להיות בין 60 ל- 180) Ferritin = 19 (אמור להיו בין 20 ל- 167) MPV-Mean Platelet Volume = 13.4 (אמור להיות בין 8.5 ל-12.9) כל שאר הערכים תקינים. אציין עוד כמה ערכים חשובים: Transferrin = 288.4 (אמור להיות בין 160 ל-360) Hemoglobin = 14 (אמור להיות בין 11.7 ל-16) האם התופעות שציינתי נגרמות בגלל הערכים הנמוכים של הפריטין והברזל? מה עלי לעשות / לאכול כדי לתקן את המצב? תודה מראש, חגית

08/01/2009 | 17:35 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום אין ספק שזה יכול להיות הגורם אולם יכולים להיות גורמים נוספים. כמו למשל פעילות איטית של בלוטת תריס . המלצתי לך ללכת לרופא המשפחה ולבדוק איתו את הסיבה לתחושות שלך . לגבי עליה ברמות הברזל יש לאכל הרבה עלים ירוקים, קטניות ,דגים, אגוזים וכו' בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2009 | 21:19 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), מה שיגרום לך להרגיש טוב, ולמלא את החוסרים, זה מעבר לתזונה בריאה יותר, בכיוון הטבעי-צמחוני, במידה וזה מתאים לך, כמובן. התופעות שהזכרת והחוסרים נגרמים, כנראה, בגלל הצטברות של ליחה בגוף, שמקורה במזונות מסויימים, הכלולים בתפריט היומי שלך.

07/01/2009 | 10:18 | מאת: עדי

צביקה אם תוכל לעזור לי בחישוב כמה קלוריות יש ב5 שקדים תודה רבה

07/01/2009 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, בחמישה שקדים יש בערך 60 קלוריות בהצלחה צביקה

07/01/2009 | 17:03 | מאת: עדי

02/02/2009 | 19:30 | מאת: אורית בן אריה דיאטנית שקד ישראלי

בחמישה שקדים יש 35-40 קילוקלוריות לפי החישוב 1.2 גרם לשקד קטן ו- 1.4 גרם לשקד גדול. בתאבון!

07/01/2009 | 03:13 | מאת: גרשון

07/01/2009 | 16:20 | מאת: צביקה קורן

גרשון שלום, בקישור הבא תמצא מידע על הצמח והשימוש בו: http://naturemed.co.il/hr/hr_38.html א ז ה ר ה: אין לתת בכמויות גדולות ולא לתקופות ארוכות. אין להשתמש בו כשיש לחץ דם גבוה. . בהצלחה צביקה קורן

09/09/2012 | 14:07 | מאת: ShS

למה אסור להשתמש בליקוריץ לתקופה ממושכת? זה ממכר? מה ההשלכות? אני שואל כיון שנוטלת אותם קבוע תודה מראש

06/01/2009 | 09:34 | מאת: שימי

שלום. אני צעיר בן 25 ועד פני כמה שנים המשקל שלי היה תלת ספרתי, עם קצת יותר מ-30% שומן. לשמחתי, שילוב נכון של תזונה ופעילות גופנית (אווירנית\איירובית בעיקר) הצלחתי לרדת כ-22 ק'ג עד לרמה של מתחת ל-80 ק'ג, אך עדיין % השומן שלי ירדו רק עד לרמות של כ-16.5%. רוב חיי הייתה לי כרס ושרירי חזה רפויים, די הזנחתי את כל נושא החינוך הגופני (עד שלקחתי עצמי בידיים בשנתיים האחרונות) והתוצאות הוויזואליות נראו בהתאם. ב-4 החודשים האחרונים,לאחר שהרגשתי שירדתי במשקל מספיק, אני מנסה לעלות במסת השריר (ע'י,כמובן,תזונה נכונה של מאזן קלורי חיובי יחד עם דגש מספק על חלבונים, וע'י אימון מתאים), אכן עליתי במשקל,אך גם ב-% השומן.לצערי, למרות שעליתי כ-5 ק'ג, אני לא רואה שום "התנפחות שרירית" בגופי. שאלתי היא, שאפילו בהנחה שאיבדתי לא מעט מסת שריר במהלך הדיאטה, האם יכול להיות פגם גנטי בגוף שלי שמתרגם לי את העלייה במסת הגוף כעלייה יותר בכיוון מסת השומן מאשר במסת השריר (בעקבות כל השנים של הזנחת מסת השריר שלי) ? תודה מראש.

07/01/2009 | 09:03 | מאת: טובה בר-שאן

שימי שלום אצל אנשים מסויימים יש מקרים שבהם יש פגם גנטי בתהליך חילוף החומרים. אולם אצלך (והוכחת זו בעצמך ירדת יפה במשקל )אינני מאמינה שקיימת בעיה זו. לכן עצתי לך תמשיך להתאמן ואולי כדאי שתלך לתזונאי המתמחה בתזונת ספורט שיעזור לך בבנית שריר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 23:53 | מאת: שגיב

שלום. 1- הבנתי שחלבונים נחלקים ל-2 קב': מהירים\איטיים ומלאים\חסרים.בהנחה שאני מתאמן על עלייה במסת השריר,איך אני אמור להתייחס לחלוקה זו של חלבונים ומה חלוקה זו אומרת מבחינתי? 2- שמעתי שישנם תזונאים שממליצים למטופליהם שימוש באבקות חלבון אם הם רואים לנכון.אני לא מבין זאת,הרי אם נניח אדם כמוני שרוצה לעלות במסת השריר צריך לצרוך כמות יומית מסוימת של חלבונים עם מאזן קלורי חיובי, למה שאקח מנת 30 ג'ר אבקת חלבון של כ-130 קלוריות אם אני אוכל להשיג אותה כמות חלבון מאוכל כמו טונה, ולצרוך 250 קלוריות,כי הרי אני צריך להגיע לכמות מכובדת של קלוריות בכדי לעלות במסה...תודה

03/01/2009 | 10:33 | מאת: טובה בר-שאן

שגיב שלום חלבון חסר הוא חלבון שאין בו את חומצות אמינו חיוניות שהגוף אינו יודע ליצר. לכן חשוב שבאוכל נקבל חלבון מלא שמכיל חומצות אמינו אילה (ביצים, דגים, בשר, מכילים חלבון מלא. לגבי שאלתך השניה אני מסכימה אתך תמיד עדיף לקבל בתזונה את החלבון ולא באבקות למיניהן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 16:03 | מאת: דן

שלום מה פירוש בתשובתך למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר - בחומר פוטנטי- מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...)עד כאן תשובתך. ." בחומר פוטנטי-" מה זה? מה עדיף לעניין הנל ? לבשל ?או חי טחון? למנוע נפיחות שתיית חליטה של מרווה ושיבה קצת לפני האוכל תעזור? מרגיש נפוח שנים משתמש בחליטה שבוע. מתי ארגיש שינוי? אם בכלל? תודה

31/12/2008 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, פוטנטי - בעל פוטנציאל רב - בעל יכולת השפעה רבה. 3 כפות נראה לי מוגזם. בדרך כלל חצי כפית עד כפית אמור להשפיע. אם לא מועיל - אולי צריך משהו אחר. צמחי מרפא ותבלין עדיף לבשל כדי למצות את החומרים המועילים שבהם, אבל אפשר גם לטחון ולפזר על האוכל ללא בישול. אתה צריך לנסות את שתי הצורות ולראות מה מועיל ל ך ! כל אחד מגיב אחרת. חליטת מרווה ושיבה עשויה להועיל. מרווה משפיעה על המעיים והשיבה על הכבד. תפקוד לקוי של הכבד עלול לגרום לגזים. אני לא מכיר אותך ואין לי מושג אם הדברים האלה יועילו לך. צריך לטפל בבעיה בכל המימדים (בגישה הוליסטית) ולא רק באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת. בהצלחה צביקה

30/12/2008 | 20:26 | מאת: שר

לאחרונה מעירים לי שייש לי עור צהבהב. למה? עשיתי בדיקות דם והם יצאו תקינות. האם זה יכול לנבוע מכך שאני אוכלת המון המון מלפפונים? אם כן אז מה הקשר בין השניים?

31/12/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שר שלום עור צהבהב יכול להיות מהצברות של בתא קרוטן הקיים בגזר הוא קיים קצת במלפפונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

בהצלחה צביקה

26/12/2008 | 16:08 | מאת: מיטל

שלום ד"ר, אני בת 27. אני סובלת מנשירת שיער וכן מעייפות. רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת כדורי ויטמין B12 למציצה ללא בדיקת דם. תודה

26/12/2008 | 17:14 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לנשירת שיעור יכולות להיות סיבות רבות (חוסר ברזל, אבץ, ויטמין B, מתחים, מחלת שיער, דיאטת קיצונית, תורשה, אלרגיה, שמפו לא מתאים ועוד). אין בעיה בלקיחת B12, אבל כדאי לעשות בדיקות דם כדי לראות מה באמת חסר לך. מציע שתפני לרופא עור לאבחון ובמקביל תבדקי את התזונה שלך - באופן עצמאי, או בעזרת תזונאי/ת. בהצלחה צביקה

25/12/2008 | 10:07 | מאת: דן

שלום מה דעתך? למניעת נפיחות או ו גזים עדיף לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות או לאכול באותה ארוחה כף של קימל טחון ?יש בעיה ביותר כפות טחונות?אפילו שלוש? או כמה שיותר פחות גזים? 2)האם עודף שמן זית מזיק? צורך פעם שתי כפות ליום. ולמחרת 5 עד 6 כפות .האם הגזמה ? ומה קורה בהגזמה כזו? בן 62 שוקל 52 קג 3) האם שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני ?או אפילו עדיף בגלל בעית התחמצנות באורגני? או אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות ? ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים. ? בתודה מראש לכל התשובות

26/12/2008 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, 1. למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר בחומר פוטנטי מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...). 2)עודף שמן זית יכול להזיק. שתים עד חמש כפות ביום זה סביר, עבור אדם בגילך ובמשקלך. לאנשים בעודף משקל יספיק 1-2 כפות ליום. הגזמה יכולה לגרום לשילשול. 3) שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני! בעיני חשוב שיהיה בצנצנת זכוכית כהה ולא יהיה חשוף לאור ולחום. בעיני אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות!ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים! לא כדאי להיות יותר מידי "אדוק" בשום תחום בחיים. החיים שלנו מלאים בפשרות ורק כך אנחנו שורדים. בהצלחה צביקה

23/12/2008 | 18:14 | מאת: לי

שלום וברכה! אני בת 24 מתכננת להיכנס להריון בחצי שנה הקרובה בעז"ה, והמליצו לי על לקיחת חומצה פולית למניעת מומים בעובר. אם בדיקות הדם מראות שיש לי רמות יפות של החומצה פולית, האם עדיין בצורה גורפת אני צריכה לקחת את התוסףהנ"ל..? והאם ניתן\צריך לקחת אותו כחלק מה- B קומפלקס..? בתודה מראש! וחג שמח

24/12/2008 | 13:03 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום רב אם את מתכננת הריון ויש לך רמות יפות של חומצה פולית בדם את יכולה לקחת את התוסף כ B קומפלקס. להפך את מקבלת את שאר ויטמיני B כמו B12 ופרידוקסין שהם מאוד חשובים כי הם עובדים ביחד עם חומצה פולית . בהצלחה בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/12/2008 | 18:04 | מאת: ליאת

שלום, ברצוני לנסות לעלות את רמת הברזל בדם והמליצו לי על המולסה,קניתי אותה והיא מאוד מאוד מתוקה....אני מנסה להימנע מדברים מתוקים שכאלו...בשביל לעלות את רמת הברזל כמה צריךלצרוך מהמולסה ליום? ואיך ניתן לאכול אותה..? שאלה נוספת... ראיתי מוצר שמכיל בתוך Q10+אומגה 3, מה דעתכם על השילוב הנ"ל..?

24/12/2008 | 13:10 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום כדי להעלות את רמת הברזל (לא רשמת את רמת הברזל שלך) חשוב לאכל מאכלים המכילי ברזל. ירקות ירוקים ,דגים, קטניות,רימונים וכו'. מולסה שזה סוכר לא יוסיף לך ברזל. וכן לא אומגה 3 וQ10 . בהצלחה ובברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן