פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

31/12/2008 | 23:53 | מאת: שגיב

שלום. 1- הבנתי שחלבונים נחלקים ל-2 קב': מהירים\איטיים ומלאים\חסרים.בהנחה שאני מתאמן על עלייה במסת השריר,איך אני אמור להתייחס לחלוקה זו של חלבונים ומה חלוקה זו אומרת מבחינתי? 2- שמעתי שישנם תזונאים שממליצים למטופליהם שימוש באבקות חלבון אם הם רואים לנכון.אני לא מבין זאת,הרי אם נניח אדם כמוני שרוצה לעלות במסת השריר צריך לצרוך כמות יומית מסוימת של חלבונים עם מאזן קלורי חיובי, למה שאקח מנת 30 ג'ר אבקת חלבון של כ-130 קלוריות אם אני אוכל להשיג אותה כמות חלבון מאוכל כמו טונה, ולצרוך 250 קלוריות,כי הרי אני צריך להגיע לכמות מכובדת של קלוריות בכדי לעלות במסה...תודה

03/01/2009 | 10:33 | מאת: טובה בר-שאן

שגיב שלום חלבון חסר הוא חלבון שאין בו את חומצות אמינו חיוניות שהגוף אינו יודע ליצר. לכן חשוב שבאוכל נקבל חלבון מלא שמכיל חומצות אמינו אילה (ביצים, דגים, בשר, מכילים חלבון מלא. לגבי שאלתך השניה אני מסכימה אתך תמיד עדיף לקבל בתזונה את החלבון ולא באבקות למיניהן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 16:03 | מאת: דן

שלום מה פירוש בתשובתך למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר - בחומר פוטנטי- מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...)עד כאן תשובתך. ." בחומר פוטנטי-" מה זה? מה עדיף לעניין הנל ? לבשל ?או חי טחון? למנוע נפיחות שתיית חליטה של מרווה ושיבה קצת לפני האוכל תעזור? מרגיש נפוח שנים משתמש בחליטה שבוע. מתי ארגיש שינוי? אם בכלל? תודה

31/12/2008 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, פוטנטי - בעל פוטנציאל רב - בעל יכולת השפעה רבה. 3 כפות נראה לי מוגזם. בדרך כלל חצי כפית עד כפית אמור להשפיע. אם לא מועיל - אולי צריך משהו אחר. צמחי מרפא ותבלין עדיף לבשל כדי למצות את החומרים המועילים שבהם, אבל אפשר גם לטחון ולפזר על האוכל ללא בישול. אתה צריך לנסות את שתי הצורות ולראות מה מועיל ל ך ! כל אחד מגיב אחרת. חליטת מרווה ושיבה עשויה להועיל. מרווה משפיעה על המעיים והשיבה על הכבד. תפקוד לקוי של הכבד עלול לגרום לגזים. אני לא מכיר אותך ואין לי מושג אם הדברים האלה יועילו לך. צריך לטפל בבעיה בכל המימדים (בגישה הוליסטית) ולא רק באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת. בהצלחה צביקה

30/12/2008 | 20:26 | מאת: שר

לאחרונה מעירים לי שייש לי עור צהבהב. למה? עשיתי בדיקות דם והם יצאו תקינות. האם זה יכול לנבוע מכך שאני אוכלת המון המון מלפפונים? אם כן אז מה הקשר בין השניים?

31/12/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שר שלום עור צהבהב יכול להיות מהצברות של בתא קרוטן הקיים בגזר הוא קיים קצת במלפפונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2008 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

בהצלחה צביקה

26/12/2008 | 16:08 | מאת: מיטל

שלום ד"ר, אני בת 27. אני סובלת מנשירת שיער וכן מעייפות. רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת כדורי ויטמין B12 למציצה ללא בדיקת דם. תודה

26/12/2008 | 17:14 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לנשירת שיעור יכולות להיות סיבות רבות (חוסר ברזל, אבץ, ויטמין B, מתחים, מחלת שיער, דיאטת קיצונית, תורשה, אלרגיה, שמפו לא מתאים ועוד). אין בעיה בלקיחת B12, אבל כדאי לעשות בדיקות דם כדי לראות מה באמת חסר לך. מציע שתפני לרופא עור לאבחון ובמקביל תבדקי את התזונה שלך - באופן עצמאי, או בעזרת תזונאי/ת. בהצלחה צביקה

25/12/2008 | 10:07 | מאת: דן

שלום מה דעתך? למניעת נפיחות או ו גזים עדיף לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות או לאכול באותה ארוחה כף של קימל טחון ?יש בעיה ביותר כפות טחונות?אפילו שלוש? או כמה שיותר פחות גזים? 2)האם עודף שמן זית מזיק? צורך פעם שתי כפות ליום. ולמחרת 5 עד 6 כפות .האם הגזמה ? ומה קורה בהגזמה כזו? בן 62 שוקל 52 קג 3) האם שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני ?או אפילו עדיף בגלל בעית התחמצנות באורגני? או אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות ? ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים. ? בתודה מראש לכל התשובות

26/12/2008 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, 1. למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר בחומר פוטנטי מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...). 2)עודף שמן זית יכול להזיק. שתים עד חמש כפות ביום זה סביר, עבור אדם בגילך ובמשקלך. לאנשים בעודף משקל יספיק 1-2 כפות ליום. הגזמה יכולה לגרום לשילשול. 3) שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני! בעיני חשוב שיהיה בצנצנת זכוכית כהה ולא יהיה חשוף לאור ולחום. בעיני אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות!ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים! לא כדאי להיות יותר מידי "אדוק" בשום תחום בחיים. החיים שלנו מלאים בפשרות ורק כך אנחנו שורדים. בהצלחה צביקה

23/12/2008 | 18:14 | מאת: לי

שלום וברכה! אני בת 24 מתכננת להיכנס להריון בחצי שנה הקרובה בעז"ה, והמליצו לי על לקיחת חומצה פולית למניעת מומים בעובר. אם בדיקות הדם מראות שיש לי רמות יפות של החומצה פולית, האם עדיין בצורה גורפת אני צריכה לקחת את התוסףהנ"ל..? והאם ניתן\צריך לקחת אותו כחלק מה- B קומפלקס..? בתודה מראש! וחג שמח

24/12/2008 | 13:03 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום רב אם את מתכננת הריון ויש לך רמות יפות של חומצה פולית בדם את יכולה לקחת את התוסף כ B קומפלקס. להפך את מקבלת את שאר ויטמיני B כמו B12 ופרידוקסין שהם מאוד חשובים כי הם עובדים ביחד עם חומצה פולית . בהצלחה בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/12/2008 | 18:04 | מאת: ליאת

שלום, ברצוני לנסות לעלות את רמת הברזל בדם והמליצו לי על המולסה,קניתי אותה והיא מאוד מאוד מתוקה....אני מנסה להימנע מדברים מתוקים שכאלו...בשביל לעלות את רמת הברזל כמה צריךלצרוך מהמולסה ליום? ואיך ניתן לאכול אותה..? שאלה נוספת... ראיתי מוצר שמכיל בתוך Q10+אומגה 3, מה דעתכם על השילוב הנ"ל..?

24/12/2008 | 13:10 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום כדי להעלות את רמת הברזל (לא רשמת את רמת הברזל שלך) חשוב לאכל מאכלים המכילי ברזל. ירקות ירוקים ,דגים, קטניות,רימונים וכו'. מולסה שזה סוכר לא יוסיף לך ברזל. וכן לא אומגה 3 וQ10 . בהצלחה ובברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

20/12/2008 | 18:35 | מאת: ירמי

צביקה שבוע טוב.בהמשך להתכתבויותנו השבוע,שאלת אותי מה פשר המשפט האחרון שכתבתי לך:ובכן,שאלתי הייתה האם,ע'י מאזן קלורי חיובי שיכלול תזונה נכונה (של חלבונים בעיקר) יחד עם הימנעות מצריכת שומנים ופחמימות לא מורכבות,אפשרי פיזיולוגית לעלות במסת השריר ללא עלייה במסת השומן ו\או % שומן.תודה לך מראש.

21/12/2008 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

ירמי שלום, התשובה היא חיובית, בהסתייגות שציינתי בתשובתי הקודמת (שלא ייווצר מחסור בפחמימות ושומנים החיוניים לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות). בהצלחה צביקה קורן.

22/12/2008 | 23:17 | מאת: ירמי רביב

צביקה שלום שוב.קודם כל תודה על התשובה.שנית,נורא שמחתי לקרוא חוות דעה מתזונאי קליני מוסמך ומקצוען שגורס שניתן לעלות במסת השריר ללא עלייה ב% שומן,לאחר שכ'כ הרבה אנשי מקצוע טענו שמבחינה פיזיולוגית זה בלתי אפשרי,בטענה שכשמנסים לעלות במסת השריר (בצורה נכונה) עולים בעצם במסת הגוף,שזה החיבור של מסת שומן+מסת שריר,מה שכביכול אמור לגרום לעלייה מסויימת גם במסת שומן...תודה שוב על התשובה.

20/12/2008 | 11:03 | מאת: דנה

אני בת 26 לאחרונה עשיתי דיאטה והורדתי כ12 קילו ועם הדיאטה התחלתי לשים לב למס הפעמים שהם אני הולכת לשירותים ושמתי לב כי אני סובלת מעציריות או יותר נכון לומר שאני הולכת לשירותים 2-3 בשבוע לפעמים אף פחות . השבוע גילתי את האפרסמון ולמרות השמועות כי האפרסמון אמור לגרום לעצירות (לפחות הקליפה - אני אוכלת גם את הקליפה) מצאתי את עצמי הולכת לשירותים על בסיס יומי ... שאלתי היא האם זה דבר מוסכם בקרב הממוחים בתחום כי אפרסמון גורם לעצירות ... האם יכול להיות מצב כי על אנשים מסוימים הוא פועל בצורה הפוכה ... תודה מראש על התשובה

20/12/2008 | 13:07 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אפרסמון לא גורם לעצירות! הוא עשיר בסיבים תזונתיים ומעודד תנועת מעיים. לפני כמה שנים הוא סבל מבעיות של "יחסי ציבור" עקב כמה מקרים של חסימות מעיים שנגרמו לאנשים עם מחלות בדרכי העיכול, ולכן ההמלצה הרווחת היא לא לאכול יותר משני אפרסמונים ביום. אני ממליץ לאכול אפרסמונים על בסיס יומי. בנוסך לסיבים תזונתיים יש בו בטא קרוטן, נוגדי חימצון ועוד ויטמינים ומינרלים. חשוב שיהיה בשל ולא קשה (בוסר). בהצלחה צביקה

19/12/2008 | 21:46 | מאת: בתיה

ביתי בת ה 8 טורפת עוף. היא פשוט מתה על זה. אני צימחוניתוהייתי רוצה שתאכל קצת פחות עופ אבל זה המאכל האהוב עליה.היא מאוד תנועתית ואולי היא צריכה כמות גדולה ל חלבון.אני מזתדלת לקנות לה טבעוף אבל הייתי רוצה להפחית כמויות. בקיטניות היא לא נוגעת. מה אתם ממליצים?

20/12/2008 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום טעמים זה עינין שמתפתח . אם שמים על השולחן לכולם אוכל מסויים היא בסופו של דבר תטעם . חשוב לתת לבת שלך דגי ים צפוני העשירים באומגה 3 החשוב ביותר לתפקוד המוח. ניתן לתת את הקטניות בצורות של קציצקות, לביבות , פשטידות, ממרחים שכולם יכולים להיות טעימים מאוד. ולא ליצור התנגדות. תסתכלי באנטרנט יש אין ספור מתכונים. והעיקר לא להתיאש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/12/2008 | 21:30 | מאת: שירי

אכן התחלתי להתעניין מאוד בתזונה טבעית. תמיד אכלתי יחסית בריא, למעט מוצרים כמו דיאט קולה, סוכרזית וכו' שעדיין נכנסו לתפריט היומי שלי. אבל האם אפשר לרזות עם תזונה טבעית מבלי להמשיך לספור קלוריות? אני מתקשה לעבור מלחם קל ללחם שיפון :)

20/12/2008 | 07:53 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום רב תזונה טבעית מתבססת על הרעיון שאת אוכלת את המרכיבים שהגוף צריך אותם לבניה ולאנרגיה .רבים המזונות מכילים מרכיבים חיוניים שהגוף לא יודע לייצר בעצמו כמו ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות ,וחומצות אמינו. אכילה מאוזנת מביאה להגברת חילוף חומרים ולהרזיה מבלי לספור קלוריות. לחם קל רק מאט את חילוף החומרים בגלל כל החומרים המוספים לו. עדיף לאכל לחם שיפון שהרבה יותר בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/12/2008 | 17:07 | מאת: שירי

הכל טוב ויפה אך האם הגוף הוא לא מחשבון של הוצאות והכנסות? הרי אין מצב שהגוף ירזה עם מאזן קלורי חיובי לא?

18/12/2008 | 15:11 | מאת: ירמי

שלום.רציתי לדעת אם כל סוג של תזונאי קליני מאן דהו יכול לתת לי תוכנית תזונה המתאימה למאמצי עלייה במסת השריר.תודה מראש.

19/12/2008 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ירמי שלום אין ספק שרב התזונאים הקלינים מוסמכים לתת לך תשובה לגבי שאלתך. יש גם תזונאים קלינים המומחים לתזונת ספורט ומתמקדים בנושא שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2008 | 00:32 | מאת: שיר

ממה שהבנתי מחיפושים באינטרנט (ואני רק מתחילה ללמוד את החומר), הערכים הגבוהים המיוחסים לספירולינה של חלבון, ברזל וכו' מתייחסים ל-100 גרם ספירולינה. מאחר שבכל טבלית יש 500 מ"ג, אם בן אדם יצרוך 6 טבליות ליום (המקסימום המומלץ), הוא יגיע ל- 3000 מ"ג, שלפי חשבוני זה 3 גרם בלבד! (כלומר כדי להגיע ל-100 גרם ספירולינה צריך לצרוך כ- 200 טבליות). הערכים ב-3 גרם ספירולינה נמוכים ביותר בהשוואה למולטיויטמין מצוי. האם אני צודקת?

18/12/2008 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, את צודקת ולכן אני תמיד טוען שלא כדאי להסתמך על גלולות ו"תרופות טבעיות" אלא רק על תזונה טבעית. הספירולינה יכולה לשפר ולייעל, אבל מדובר בתוסף תזונה בלבד שלא יכול להחליף מזון מלא בכל מה שקשור לאספקת חלבון, ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה

17/12/2008 | 21:11 | מאת: רחלי

אני בת 25 מבצעת פעילות גופנית על מנת לשמור על משקל. גובהנ 168 משקל 53. אני יודעת שאם אוכל מעט קל' ביום אני יכולה להזיק לירידה במשקל שלי ולפרק שרירים מה שיאט את המטבטליזם. הבעיה היא שיש לי פחד נורא, ממש חרדה מפחמימות. אני ממעיטה בפחמימות ובכל זאת מכריחה את עצמי לאכול אותם במינון מדויק על מנת לא חהשמין. נגיד ואני מתעמלת שעה על מכשיר סקי בבוקר- אז חצי שעה לפני אני אוכלת פרוסת לחם קל או פרוסה וחצי, ואחרי האימון אני אוכלת פרוסה או פרוסה וחצי של לחם קל. זה רק מבחינת הפחמימות. במהלך היום אני אוכלת גג עוד פרוסה אחת של לחם קל וככף עד שתי כפות ממרח חומוס. האם אני אוכלת מספיק פחמימות ביום.ץ אני לא אוכלתץ סוכרים ולא פירות, ולא תפוחי אדמה או קטניות

18/12/2008 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, כדאי מאד לגוון את מקורות הפחמימות שלך ולא להסתמך רק על לחם קל. באותה מידה חשוב לגוון את כל שאר רכיבי התזונה. לשאלתך, נראה לי שאת אוכלת מעט מידי פחמימות, אבל אם את בריאה ומרגישה טוב - תמשיכי עם זה (אבל תשתדלי לגוון). מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה כדי להפחית את החרדות שיש לך בקשר לסוגי מזון מסויימים. היעדר פירות בתפריט היומי הוא שגוי בעיני. בהצלחה צביקה

17/12/2008 | 18:22 | מאת: רונית

שלום. אני משתתפת בסדנא להרזיה של 1.2 גרם חלבון ממשקל גופי. סופרת את כמות החלבון ביום שיעלה על 1.2 גר' ממשקל הגוף ומרזה באטיות ובהתמדה כבר שלשה חדשים. אוכלת מוצרי גבינה... יוגורט וקוטג' שלם בבוקר. צהריים עוף טונה או בקר עם סלט וירקות מאודים ובערב.. פרוסת שיפון עם 4 פרוסות סטרמה דל שומן. ובין הארוחות- פרי או שקדים לא קלויים- 5 ליום. האם יתכן נזק לגוף מעודף חלבון?? והאם הדיאטה בריאה ? כי הסדנה לא מנוהלת ע'י רופא.

18/12/2008 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני לא מתלהב מדיאטות החלבונים למיניהן. בטווח הבינוני והארוך הן עלולות לגרום לנזק למפרקים, לשלד, לכבד ולכליות. בהצלחה צביקה

17/12/2008 | 10:10 | מאת: רביב

היי.אני מנסה זה זמן מה לעלות במסת השריר.ערכתי לעצמי תוכנית תזונה שכוללת 1.5 ג'ר חלבון על כל ק'ג בגוף,התייחסות נכונה לשילוב של פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים ומה שיותר הימנעות בצריכת השומן (בעיקר שומן טרנס).מקפיד בנוסף על מאזן קלורי חיובי.שתי שאלות לי אלייך: 1- אני מודע לכך שזה לא פורום של תזונאי ספורט,אך בכל זאת:אני ממש מדלל התפריט משומן,כלומר אם זה חלבונים (קוטג' 3% שומן בלבד,מעדני חלב עשירי חלבון וסיבים תזונתיים 0%,חלב 1% וכ'ו) ואם זה בפחמימות (לא נוגע מרבית השבוע בלחם,אוכל המון פירות,עיקר הסיבים התזונתיים והפחמימות אני משיג מ"ברנפלקס" של תלמה המכיל "65" קלוריות למנה,שאמורות להכיל פחמימות מורכבות,המון סיבים וגם לא מעט חלבון).האם יש סיכוי שכלל לא אעלה בעקבות זאת % שומן אם במסת השריר? 2- אני אוכל 2 קופסאות שימור של טונה בשמן ביום (אחת מיד לאחר האימון ועוד אחת לפני השינה).אני דואג להוציא את מירב השמן שאני יכול מהקופסה לפני שזה נכנס לי לפה.שאלתי היא שהבנתי שדגי ים בכלל וטונה משומרת בפרט "עשירים" לצערי בכספית רעילה,והחשש לפגיעה במע' העצבים בעקבות צריכה מוגברת ממאכלים אלו גדלה.מה דעתך על דעה זו והאם זה באמת צריך להפחיד אותי?

18/12/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

רביב שלום, 1. בהחלט תיתכן האטה או עצירה בעליה במסת השריר אם אתה לא מספק לגוף מספיק קלוריות משומנים ומפחמימות. במקרה כזה הגוף הופך חלבונים לגלוקוז. 2. אני לא מתלהב מטונה משומרת. בנוסף לחשש מהימצאות כספית, יש בה חומר משמר, הרבה מלח ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה. עדיף לאכול דג טונה לא משומר מחנות דגים, או ביצה אורגנית, או יוגורט, או קוטג', או שקדים ואגוזים (בעדיפות ראשונה בעיני...) בהצלחה צביקה

18/12/2008 | 10:18 | מאת: רביב

היי.2 שאלות נוספות לי אליך: 1- ציינת שבמקרה של מחסור קלורי (ספציפי,לא כללי) של פחמימות ו\או שומנים בעקבות השלמת החסר ע'י חלבונים (בכדי לעלות במסת השריר) הגוף יכול לתרגם את "עודף" החלבון לגלוקוז.מה המשמעות של תהליך אפשרי כזה ומה יעשה הגלוקוז לגופי? 2- בשאלתי הראשונה שאלתי אם תתכן עלייה במסת השריר ללא עלייה במסת השומן אם אמנע מה שאוכל מצריכת פחמימות לא מורכבות ושומנים.כנראה לא הבהרתי עצמי נכון.אשמח אם תוכל לענות לי על כך. תודה.

17/12/2008 | 01:10 | מאת: בטי

שלום רב בשבועיים האחרונים התחלתי לאכול סיבים תזונתיים בכמיות גדולות מהרגיל כמו חיטה מבושלת או אני אופה לחם מקמח מלא עים חיטה ושיבולת שועל מישתדלת לא לאכול קמח לבן ליפני כ 4 ימים חשתי בכיבה העליונה אחרי ארוחה שהחילה חיטה מושרת במים עים קציצות בשר בקר ותפוחי אדמה כשסימתי לאכול חשתי לחץ בכיבה העליונה מלוות בדקירות חזקות שהגיעו עד לאיזור הצואר כאבים שנמשכו כשעה ויותר . זה כבר היום השלישי שעדיין יש לי התכוציות מידי פעם . שכחתי לציין שאני סובלת מבקע בסרעפת שאלתי האים האוכל שאני אוכלת גרם לי לכאבים אודה לתשובתכם המהירה

17/12/2008 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

בטי שלום, זה בהחלט יכול להיות מהאוכל אבל יכולות להיות גם סיבות אחרות. מציע שתפני לרופא לאבחון ויעוץ. קציצות בשר עם תפוחי אדמה זה לא מזון בריא ומומלץ... כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 22:28 | מאת: שלי

1. האם אומגה 3 מכילה יוד? 2. האם כמות הסויה במוצרים של חברות כגון טבעול, יכולה לפגוע בבלוטת התריס לסובלת מתת פעילות סב-קלינית, באכילה יומיומית?

17/12/2008 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, 1. בתוסף תזונה אומגה 3 שמקורו בדגים יכולה להיות כמות קטנה של יוד. במקרה שלך כדאי לקבל יוד מדגים ומאצות ים. 2. לא כדאי לאכול מוצרי סיוה מעובדים על בסיס יומי בגלל הכמות הרבה של מלח ושמן המצויה בהם. לך אני מציע להסתפק ב 1-2 פעמים בשבוע ואולי אפילו פחות מכך. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 19:16 | מאת: שיר

האם בספירולינה יש חשש למתכות רעילות?

17/12/2008 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, בהחלט כן, אם האצה גדלה במים מזוהמים משפכים תעשייתיים. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 18:49 | מאת: אור

האם ע"פ תקנות משרד הבריאות, מחוייבות החברות לרשום ע"ג האריזות של תוספי התזונה, נטילה סמוכה לארוחה?

17/12/2008 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, החברות המייצרו מזון חייבות לציין את רכיבי המוצר. בתוספי מזון לא חייבים לציין הוראות נטילה מכיוון שלא מדובר בתרופה. מציע שתיכנסי לאתר של משרד הבריאות ותבדקי. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 18:16 | מאת: נירה

האם יש קשר בין חוסר ברזל והיפותאירואידיזם קראתי מאמר שבו היה כתוב שחוסר ברזל מונע ספיגה של יוד? מה דעתך תודה נירה

17/12/2008 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, לי לא ידוע על קשר כזה. אולי טובה יודעת ותתייחס לכך. בהצלחה צביקה קורן

16/12/2008 | 17:09 | מאת: שירי

מה החסרונות או היתרונות של חלב פרה לעומת חלב אחר (סויה, עיזים)? אם איני סובלת מרגישות מסויימת לחלב פרה (ליחה וכו'), האם אני יכולה להמשיך לצרוך אותו ומוצריו?

17/12/2008 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, יתרונות: חלב פרה עשיר בחלבון, בסידן ובויטמינים (A, D, B). חסרונות: בחלב יש שומן רווי, כולסטרול, שאריות חומרי הדברה והורמונים. ישנם אנשים הרגישים ללקטוז (סוכר החלב) ולקזאין (חלבון החלב). אם אין רגישויות אפשר לאכול יוגורט ביו וגבינות עד 5%. כדאי להימנע מגבינות קשות ומלוחות. חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול, אצל אנשים הרגישים לחלב פרה. חלב סויה וחלב אורז עשויים ממזון צמחי ולכן אין בהם שומן רווי וכולסטרול, אבל כמות החלבון בהם קטנה יותר ואין בהם ויטמין D החיוני לספיגת הסידן בגוף. בהצלחה צביקה

16/12/2008 | 09:40 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן ה-17 עוסק בספורט (חדר כושר, ריצות וכדור-סל), בני אוכל בסביבות ה-3 ביצים ביום כולל חלמון דבר שנראה לי מוגזם ולא בריא, במיוחד בהקשר לכולסטרול. לעיתים הוא אוכל גם חלבונים בנוסף אך בהקשר לחלבונים ידוע לי שזה תורם לשרירים וזה לא פוגע בבריאות. אשמח לקבל תגובתך בברכה טלי

17/12/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, 3 ביצים ביום נראה לי מוגזם גם לנער בן 17 העוסק בספורט. אגב, ביצה זה מזון חלבוני. בהצלחה צביקה

אם כן, השיטה הנטורופתית אינה דוגלת בספירת קלוריות, אלא במזונות טבעיים העוזרים בניקוי רעלנים מהגוף. איך זה מתיישב עם הרצון לרזות? אני מכירה מישהי שלא סופרת קלוריות והתחילה באורח חיים עפ"י עקרונות הנטורופתיה, ורזתה פלאים. ואין מדובר בבחורה שמנה כלל. מה ההסבר לכך? אני רוצה לעבור לשיטה אך יש בי את מחסום ספירת הקלוריות..

15/12/2008 | 07:41 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום רב ההסבר לכך הוא: בגישה הנטורופטית לא משנה כמה את מכניסה לגוף, אלא מה את מכניסה לגוף. בספירת קלוריות את סופרת רק כמה קלוריות נכנסות שחלקן הן קלוריות ריקות . אנשים רבים למעשה נמצאים בתת תזונה כיוון שחסרים להם מרכיבים חיוניים שהגוף אינו יודע לייצר. ואז הגוף נכנס למיגננה ,מוריד את חילוף החומרים שלו והתוצאה שאנשים "משמינים מאוויר". ברגע שאת ניזונה מהמרכיבים שהגוף צריך חילוף החומרים עולה ואז מרזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם כך אני יכולה להוסיף מזונות כמו אגוזים, דבש, טחינה ועוד, לתפריט שלי, ועדיין לרזות? אין מגבלה של כמויות או קלוריות לדיאטת הרזייה? אני למשל משלבת בתזונה שלי גם מזונות "בריאים" (ירקות חיים, אורז מלא, וכו) אך ניזונה גם ממזונות שנחשבים אולי לא בריאים כמו שתייה מרובה של דיאט קולה, לחם קל מלא (אומרים שעדיף שלא יהיה קל בגלל תוספים) וסוכרזית. האם עליי להוציא אותם לגמרי מהתפריט כדי לגרום לשינוי? יש לציין שאני מתאמנת בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע. תודה שוב..

13/12/2008 | 17:44 | מאת: פזית

שלום שמעתי שמישהי לקחה גרגירי פולן להרזיה רציתי לדעת יותר פרטים בבקשה. איך אפשר לשלב את זה בדיאטה תודה..

15/12/2008 | 10:45 | מאת: טובה בר-שאן

פזית שלום גרגרי הפולן הם בעלי ערך תזונתי מאוד גבוה הרשימה הבאה מתארת באופן כללי את ההרכב הכימי של גרגרי האבקה: חלבונים 24%; פחמימנים 27%; ליפידים 5%; זרחן 0.5%; אשלגן 0.6%; סידן 0.22%; מגנזיום 0.15%; נתרן 0.04%; ברזל 140 חלקי מיליון (ח"מ = ppm); מנגן 100 ח"מ; אבץ 80 ח"מ; נחושת 14 ח"מ; גא"פ מכילים את כל הוויטמינים הדרושים להזנה נכונה של בני-אדם, אם כי חסרים בהם לחלוטין ויטמין B12, A, D ו-K. בגלל הרכבו יתכן שלוקחים אותו להרזיה אולםאני איני ממליצה נכון הוא מהווה מקור תזונתי מצוין לאדם, אולם מחירו הגבוה איננו מצדיק את השימוש בו למטרה זו. יתר על כן, צריכה מוגברת של גא"פ עלולה לגרום לבעיות בתיפקוד מערכת העיכול (כאבים, דימום), וקיים חשש סביר לכך שהוא יגרום אלרגיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/08/2009 | 11:34 | מאת: אודיה

טובה שלום, בהמשך לתשובתך לעיל, מהי הצריכה היומית המומלצת למבוגרים (40+), ומה הן הממלצות האיכסון של גרגרי פולן? תודה לתשובתך, אודיה

11/10/2012 | 09:43 | מאת: חלי

שלום רב רציתי לדעת האם זה טוב לתת לילדי בני 4 ו 7 גרגירי פולן האם יש לזה תופעות לוואי שצריך להזהר ? בברכה חלי

13/12/2008 | 11:56 | מאת: דלית

אנא ענו לי על השאלהקישורים ממומנים שלום רב ברצוני לדעת האם מיץ נוני מכיל הורמונים? אני בת 52 ואיני מעוניינת בהרמונים מיותרים...האם הוא מומלץ ויכול לעזור לקשיון באצבעות?

15/12/2008 | 20:31 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, לפי דברי המשווקים מיץ הנוני מכיל הורמונים, אך הם לא מפרטים איזה הורמונים... כדאי שתדעי שישנם סוגים רבים של הורמונים ולכל הורמון תפקיד שונה והשפעה שונה. אני מציע לך לא להסתמך על תרופות פלא "טבעיות" ויקרות ולנסות לשפר את בריאותך באמצעות תזונה נכונה, תוך הימנעות מחומרים מזיקים ורעילים. בשר, קפאין, צבעי מאכל כימיים וסוכרים פשוטים עלולים לגרום לקישון באצבעות ובמפרקים. שקדים, אגוזים, פירות, ירקות חיים ומבושלים, יכולים להקל על התופעה ואף למנוע אותה. בהצלחה צביקה

10/12/2008 | 15:17 | מאת: [email protected]

שלום רציתי לדעת אים אני אוכלת כל יום חיטה מבושלת במים עים חלב סויה או חלב רגיל ודבש וקינמון אים זה בריא או משמין בתודה מראש בשי

10/12/2008 | 16:46 | מאת: [email protected]

שלום רציתי לשאול אים חיטה תבושלת במים אם זה גורם לפעילות מעיים בתודה מראש

11/12/2008 | 07:03 | מאת: צביקה קורן

בשי שלום, אין אוכל משמין - תלוי כמה אוכלים. חיטה עם חלב פרה זה לא שילוב מוצלח. חיטה עם חלב אורז או חלב סויה - שילוב אפשרי. לשאלה השנייה - אם מדובר בחיטה מלאה, זה עשוי להועיל לפעילות המעיים. בהצלחה צביקה

09/12/2008 | 15:44 | מאת: מעין

שלום אני אוכלת הרבה גזר, מוסיפה אותו לתבשילים רבים ומשתמשת בו כתחליף לנשנושים משמינים יותר. לאחרונה נהייתי כתומה (בעיקר בידיים)... ידוע לי כיעודף בטא קרוטן אינו מזיק אך בכל זאת הייתי שמחה לחזור לצבעי הטבעי. רציתי לשאול כמה גזר נחשב "נורמלי" ואינו גורם להכתמה. האם גזר או שניים ליום יגרמו לי להשאר כתומה? כמה זמן אמור לקחת לצבע להעלם?

09/12/2008 | 19:42 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, כדאי להפסיק ל 3-6 ימים צריכה של כל הכתומים (גזר, בטטה, דלעת, דלורית, אפרסמון, מנגו ופפיה) ולאחר מכן להסתפק במנה אחת של ירק כתום ביום ופרי אחד. בהצלחה צביקה

10/12/2008 | 11:15 | מאת: נעמי

לפני שנים הגזמתי באכילת גזר, וגם הידיים שלי נעשו כתומות. הורדתי בכמות, והצבע נעלם די מהר. כיום, גם עם כארבעה גזרים ליום, בטטה, דלורית ושאר הכתומים, לא חזר הצבע הכתום לידיים.

האם יש שם חומרים מזיקים אחרים?

09/12/2008 | 19:40 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, רוב המוצרים המיוצרים מחלבון מעובד מטוגנים ועשירים מאד במלח. כדאי להימנע, אם ניתן. לא ידוע לי אם יש בהם שומני טרנס. בהצלחה צביקה

08/12/2008 | 09:27 | מאת: שרון

שלום, ביתי בת התשע סובלת מנזלת וליחות. היא לא אוכלת בשר,דגים,מוצרי חלב, פירות הדר, קופאין לסוגיו (שוקולד,תה,קולה) .אוכלת לחם,פסטה וכ'ו מחיטה מלאה ומזון אורגני בחלקו.השאלה שלי היא אם לימון זה טוב או לא לליחות ונזלת ? האם נכון שכדאי להוריד בננות? האם אפשר לאכול חמאת בוטנים (טיבעית )? האם כדאי לתת לה אומגה 3 ? בתודה מראש.

09/12/2008 | 19:38 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, פחמימות פשוטות, סוכרים ומוצרי חלב נחשבים כמעודדי הפרשת ליחה. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בתזונה טבעית כדי לחזק את המערכת החיסונית ולאתר גורמים במזון המעוררים הפרשת ליחה. עם זאת, כדאי לבדוק אם לא מדובר בזיהום חיידקי שהטיפול המהיר והיעיל הוא תרופתי. יתכן ומדובר באלרגיה וגם את זה צריך לבדוק. בהצלחה צביקה

07/12/2008 | 22:00 | מאת: אבי

שלום רב, כדי להתמודד עם בעית כמיהה למתוקים בשעות הערב, ברצוני לנסות לקחת כרומים פיקולינאט. קראתי שמינון של 400 מ"ג יכול לתופר את הבעיה. שאלה שלי, מתי הכי טוב לקחת את התוסף ? בוקר / ערב ? או שרק כשאני מרגיש ש"הנה זה בא" לפני או אחרי הארוחה ? האם כדאי לחלק ל שתי מנות של 200 ? תודה מראש, אבי

09/12/2008 | 19:33 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, המינרל כרום נחשב כמאזן רמות סוכר בדם וכמפחית כמיהה למתוק. עם זאת, אני לא ממליץ להסתמך על "תרופות טבעיות", אלא על תזונה נכונה, טבעית ואיכותית. כדאי בהחלט לחלק לשתי מנות של 200 מק"ג (לא מ"ג...)ולאכול בסמוך לארוחות. בהצלחה צביקה

שלום וברכה, רציתי לדעת איזה מזונות כדאי לאכול לעור פנים טוב ונגד נשירת שיער. תודה הילה

07/12/2008 | 18:48 | מאת: נעמי

הגישה הטבעית (ד"ר שלטון) ממליצה על מה שיותר מזון טבעי-צמחוני-אורגני בתפריט היומי, לטובת עור נקי ובריא ומניעה של נשירת שיער. וזה אומר מה שפחות מזון מעובד ומזונות שמקורם בעולם החי.

08/12/2008 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני מסכים עם נעמי. כדאי מאד להימנע ממזון קלוקל (ג'אנק) הגורם לאובדן ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות השיער והעור (סוכר לבן, קמח לבן, קפאין, שומנים מוקשים (מרגרינה) וכד').. המזון המועיל הוא מזון עשיר בברזל, אבץ וקבוצת ויטמין B (פירות חיים, ירקות, שקדים, אגוזים, זרעונים, דגנים וקטניות). מידע נוסף על מזונות מזיקים ומועילים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

06/12/2008 | 20:46 | מאת: אסי

האם אני יכל לערבב תה ירוק עם פרחי צבר ולעשות מהם חליטה אחת.?לחסוך זמן תודה אסי

06/12/2008 | 23:23 | מאת: יואל - נטורופת

היי אפשר לערבב ואפשר גם לשתות רק פרחי צבר או רק תה ירוק. אן חשיבות כלשהי במקרה זה. וזה רק עניין של טעם! לרוויה ובריאות טובה!

07/12/2008 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

אסי שלום לא רואה שום בעיה בעירבוב. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

06/12/2008 | 11:35 | מאת: רננה

שלום רב, אודה לך אם תעשה לי קצת סדר בנושא שמן.... אני רוכשת אך ורק שמן אורגני בכבישה קרה (זית וקנולה). באיזה שמן רצוי להשתמש בבישול? שמעתי שבבישול רצוי דווקא להשתמש שאינו בכבישה קרה (כלומר מזוקק), משום שרמת הבעירה (או החמצון) שלו נמוכה יותר. האמנם? שמעתי גם שלא בריא להשתמש בשמן זית בבישול. מאד הייתי רוצה להשתמש בשמן קנולה בסלט, הבעיה היא, ששמן קנולה בלתי מזוקק מאד לא טעים (בניגוד לשמן קנולה מזוקק). תודה על המידע מראש.

07/12/2008 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

רננה שלום שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ועיבוד ולכן אינו טוב . ככל שנחממם את השמן יותר אנחנו פוגעים בו ומורידים את איכותו, ויוצרים יותר שומני טרנס. שמן זיית מצויין בבישול. אך ברור לך שלאורך זמן גם הוא מתקלקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2008 | 11:58 | מאת: עדי

האם תוכל להמליץ על שם של חלב סויה איכותי?? בברכהאני קונה בדרך כלל של אלפרו ללא סוכר זה בסדר???

07/12/2008 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום חלב סויה מסוג אלפרו הוא בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2008 | 11:39 | מאת: רינת

בני בן השנה אלרגי לחלב. בתפריט המומלץ בטיפת חלב נותנים לילד כבר לאכול גבינות ושאר מוצרי חלב. מה אני יוכל לתת לבני בתור תחליף שיכיל סידן ושאר היסודות הנמצאים במוצרי החלב? תודה!

06/12/2008 | 11:36 | מאת: גילי

טחינה! על כל צורותיה. שפע של סידן, יותר מאשר בחלב ומוצריו.

07/12/2008 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

רינת שלום מצויין לתת לבנך טחינה, שקדיה העשויה משקדים טחונים וכ'ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2008 | 16:57 | מאת: דלית

שלום רב ברצוני לדעת האם מיץ נוני מכיל הורמונים? אני בת 52 ואיני מעוניינת בהרמונים מיותרים...האם הוא מומלץ ויכול לעזור לקשיון באצבעות?

13/12/2008 | 11:54 | מאת: דלית

אנא תענו לי על השאלה

25/05/2009 | 08:47 | מאת: דודו

מיץ נוני מכיל דמויי הורמונים, אנזימים והמון פיטוכימיכלים עפ פעולות שונות. כידוע הוא משפר תהליכים הורמונאלים ומניע את הבלוטות האנדוקריניות. יש כמה סוגים בשוק וברגע שמוסיפים לו המתקה או כל תוספת שהיא, ו/או אם מייצרים אותו מהאבקה (מייצרים טינקטורה) הרינזימים והדמויי הורמונים נעלמים. כל הניסויים היום עם המיץ הטהור והנקי. ישנה רק חברה אחת בישראל שמייבאת את המיץ הטהור 100% ללא תוספים של המתקה, משפרי טעם וצבעי מאכל. www.bio-green.co.il

02/12/2008 | 14:28 | מאת: מרינושקה

לא יודעת אם אני במקום המתאים אבל אשמח להתייעץ. האם כדאי לתת לתינוקת בת חמישה חודשים וחצי דייסת שיבולת שועל או דגנים על מנת שתישן בלילה. היוא יונקת ואוכלת סימילאק במהלך הים ובלילה יונקת ומתעוררת כל שלוש שעות בערך. מחכה לתשובה

05/12/2008 | 17:42 | מאת: אלי

ההמלצה היום היא להתחיל לתת מוצקים מגיל חצי שנה כדי לא להכביד על מערכת העיכול של התינוק. ממליצה לך לחכות. כשמתחילים עם מוצקים כדאי להתחיל עם ירקות ופירות ולאו דווקא להעמיס עם דיסה שקשה יותר לעיכול.

30/11/2008 | 17:37 | מאת: אושרת

שלום? שמי אושרת ויש לי ילדה בת 5 ושלושה חודשים יש לה כולסטרול גבוה 200 ואני צריכה לתת לה אוכל נכון אבל אני לא יודעת מה הוא האוכל הנכון בתודה אושרת

01/12/2008 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

אושרת שלום לדעתי חשוב מאוד שתלכי עם בתך לדיאטנית קלינית טבעית שתתן תפריט המתאים למצבה של בתך. ולא תסתפקי בהצעות מהפורום. אך לשאלתך יש להוריד מוצרים מהחי. לתת יותר דגים ולהוריד בשר. הרבה ירקות. . הרבה קטניות (עדשים, אפונה, חומוס, שועועית ) פחות סוכרים. והרבה סיבים : לחם מלא, אורז מלא וכו, בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2008 | 23:53 | מאת: שאלה דחופה!!

שלום, אני מכורה מאוד לנס קפה, ושמתי לב שכל פעם אחרי שאני שותה נס קפה(של חברה ידועה מאוד-מגורען), הלב שלי דופק חזק ומתחילות לי רעידות בגוף ולחץ בחזה. רציתי לשאול אם יש קשר בין השניים, ואם כן איך אני יכולה להפסיק את ההתמכרות לנס קפה, ללא התופעות לוואי של עייפות,עצבנות וכו'.. בתודה מראש על התשובה, זה מאוד חשוב לי.(אני בת 17,כיתה יב').

30/11/2008 | 06:50 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה דחופה שלום אין ספק שהקפה גורם לך לתופעות אילו .בקפה יש קפאין המעלה את לחץ הדם קצב הלב. את יכולה להוריד בהדרגה את כמויות של הנס קפה . ולהחליף עם קפה דגנים שהוא בריא ואין לבו קפאין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/11/2008 | 11:48 | מאת: נעמי

כמו שטובה כתבה לך, יש כמובן קשר הדוק בין דפיקות-הלב, הרעידות והלחץ בחזה, לבין שתיית קפה. לא מומלץ לעבור לקפה נטול קפאין, כיוון שזה אינו משקה בריא - הוצאת הקפאין נעשית על-ידי אצטון, כלורופורם וכוהל. אם תקפידי על תזונה בריאה, שרובה מזונות טבעיים מעולם הצומח, זה עשוי לעזור לך להיות עירנית ורעננה, ויש לקוות - גם רגועה.

27/11/2008 | 18:42 | מאת: רן

שלום האם 2 כפות גרגרי פשתן ליום יכול לעשות הרגשת נפיחות או מלאות בבטן ? בגיליינו 60 . לשתות חלב לאחר הפסקה 15 שנה (טבעוני) צריך בהדרגה או אין לדעתך בעיה בכוס או שניים ישר ? תודה

28/11/2008 | 05:06 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום אינני מאמינה שהנפיחות נובעת מזרעי הפשתן. יתכן והנפיחות נובעת פשוט מעיכול לא מלא של המזון. בגיל 60 יש ירידה באנזימי עיכול ומכאן נובעת תחושה זו. לגבי החלב - שאלה: למה לחזור למשקה זה ? לרבים מהאנשים אין אנזים המפרק את הלקטוז שבחלב והתוצאה שלשולים ,נפיחות וכאבי בטן. אם בכל זאת אתה רוצה לשתות חלב תתחיל בקטן ותראה כיצד אתה מרגיש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/11/2008 | 22:59 | מאת: יעל

שלום שמי יעל ואני בת 20. מאז ומתמיד סבלתי מכאבי בטן, גזים, עצירויות, שלשולים ומה לא. אני יודעת שבחלקו זה פסיכולוגי, אני אדם חרדתי מאוד והבטן כואבת שאני בלחץ אבל מעבר לזה האכילה שלי לקויה, אני אוכלת המון סוכר מעובד (בערך 70 אחוז מהתזונה!, לא מסודר וככה שתי הבעיות ביחד מזינות אחת את השנייה. לאחרונה החלטתי לטפל בזה, החלטתי שנמאס לי ומצאתי דרך שמתאימה לי. אני לא אוכלת כלל מזון מעובד ומטוגן, לא אוכלת סוכר, חיטה, חלב ומכינה לעצמי תבשילים טובים ומזינים והמצב ממש השתפר. עכשיו נותרו לי כמה שאלות שרציתי שתנסה להשיב עליהן.... 1. מה עמדתך לגבי מוצרים מהחי? עוף, בקר, הודו, דגים, ביצים? חשוב או מיותר? 2. משהו שמפריע לי, אני לא יודעת האם להפסיק לצרוך לגמרי את אותם מזונות מזיקים או פשוט להפחית עד מאוד. העניין הוא שקשה לצרוך מעט סוכר כי זה עושה טעם של עוד והרבה יותר קל לחתוך מהתפריט לחלוטין אבל מצד שני אני לא מצליחה לדמיין את העובדה שלא אוכל יותר בחיים שוקולד או גבינה או לחם לבן.. מה אתה אומר? 3. מה אתה אומר על צום של 24 שעות? האם אפשר לעשות אותו ביום עבודה רגיל? האם אפקטיבי אם אשתה 2-3 כוסות קפה שחור כדי להחזיק מעמד? מתנצלת על האורך..המון תודה

27/11/2008 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום רב. אני מאוד שמחה על השינוי שאת עושה. שינוי זה ימנע מחלות ויגרום גם להרגשה טובה. לגבי שאלתך הראשונה. דגים וביצים חשובים מאוד הם מספקים חלבון מלא, חומצות שומן חיוניות לכן זו החלטתך אם לאכל אותם או לא. לגבי בשר אני באופן אישי מתנגדת כיוון שאני מוצאת שהנזקים שהוא עושה עולים על היתרונות שלו. 2. החוכמה בתזונה נכונה לאכל הכל במידה. סוכר ומלח הם חיוניים ביותר לגוף אבל בעודף הם גורמי דלקת ומזיקים לכן הכל ענין של מינון. את אוהבת שוקולד, מצויין! בשוקולד איכותי יש גם דברים טובים אז תאכלי בכמות קטנה ומוגבלת. 3. צום עם קפה- בשום פנים ואופן לא. צום תעשי בפיקוח או אפילו צום מיצים שמנקים את הגוף ולא מזיקים לו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/11/2008 | 22:59 | מאת: יעל

שלום שמי יעל ואני בת 20. מאז ומתמיד סבלתי מכאבי בטן, גזים, עצירויות, שלשולים ומה לא. אני יודעת שבחלקו זה פסיכולוגי, אני אדם חרדתי מאוד והבטן כואבת שאני בלחץ אבל מעבר לזה האכילה שלי לקויה, אני אוכלת המון סוכר מעובד (בערך 70 אחוז מהתזונה!, לא מסודר וככה שתי הבעיות ביחד מזינות אחת את השנייה. לאחרונה החלטתי לטפל בזה, החלטתי שנמאס לי ומצאתי דרך שמתאימה לי. אני לא אוכלת כלל מזון מעובד ומטוגן, לא אוכלת סוכר, חיטה, חלב ומכינה לעצמי תבשילים טובים ומזינים והמצב ממש השתפר. עכשיו נותרו לי כמה שאלות שרציתי שתנסה להשיב עליהן.... 1. מה עמדתך לגבי מוצרים מהחי? עוף, בקר, הודו, דגים, ביצים? חשוב או מיותר? 2. משהו שמפריע לי, אני לא יודעת האם להפסיק לצרוך לגמרי את אותם מזונות מזיקים או פשוט להפחית עד מאוד. העניין הוא שקשה לצרוך מעט סוכר כי זה עושה טעם של עוד והרבה יותר קל לחתוך מהתפריט לחלוטין אבל מצד שני אני לא מצליחה לדמיין את העובדה שלא אוכל יותר בחיים שוקולד או גבינה או לחם לבן.. מה אתה אומר? 3. מה אתה אומר על צום של 24 שעות? האם אפשר לעשות אותו ביום עבודה רגיל? האם אפקטיבי אם אשתה 2-3 כוסות קפה שחור כדי להחזיק מעמד? מתנצלת על האורך..המון תודה

27/11/2008 | 10:08 | מאת: יואל הנטורופת

היי הענין קצת מורכב בכדי לענות לך ברשת, בכל מקרה, יש לאדם את האינטואיציות שלו ורצוי ללכת איתם, אם את מרגישה משהו - אגב, אין הרבה כאלה שיש להםמודעות להרגשה, תלכי איתו לא טוב - מפסיקים או מורידים, משהו טוב - לכי על זה, כמובן לא הכל בהגזמה..... מאידך יש לעבוד בצורה ותר מסודרת על התזונה ולבדוק לעומק דברים וגם בהיבט הרגשי שלהם. מכל האמור לעיל, המלצתי לפנות לייעוץ אישי ורק אחרי ראיון עומק מקיף לתת לך תוכנית טיפול אינדוודואלית. בבריאות טובה

25/11/2008 | 09:06 | מאת: ראובן ד'

האם יש איזושהיא השערה/מסקנה לגבי התוסף המועדף לצריכת אומגה 3? (ליתר דיוק - שמן פשתן או כמוסות דגים?)

26/11/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

ראובן שלום, בשמן דגים חומצת השומן החיונית אומגה 3 מופיעה בצורה זמינה יותר לספיגה בגוף (EPA + DHA ). עם זאת, בשמן פשתן אין סכנה של כספית וכימיקלים אחרים שעלולים להימצא בשמן דגים. בהצלחה צביקה קורן.

שלום רציתי לדעת אם זה מומלץ מבחינת שילוב מאכלים לאכול אורז מלא עם ביצה(עין , מקושקשת)ביחד ? מחכה לתשובה, תודה!

24/11/2008 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, אם את מאמינה בשילובי מזון, לא מומלץ לאכול ביצה (חלבון) עם אורז (עמילן). בהצלחה צביקה קורן

23/11/2008 | 10:30 | מאת: רונה

שלום רב האם יש דרך לבדוק האם חסרים לי במערכת העכול חיידקים טובים ? אני יודעת שרוב האוכלוסיה סובלת מזה, אך יש אנשים אצלם יש חוסר יותר גדול, ולי יש תחושה שאני ביניהם. המליצו לי לקחת תוסף מזון בשם ברוביוטיק של אלטמן - בו ישנם החידקים הטובים לונגוס, ביפידום ואצידופילוס. לאחר לקיחת אחד בערב ולמחרת עוד אחד בערב הרגשתי כאבים חזקים בקיבה ומיד הפסקתי אותם. דעה אחת אמרה שזה חזק לי מדי כי בקיבה שלי יש חוסר ברפוד של החיידקים הטובים ודעה אחרת אמרה שהגוף לא צריך את זה בכל מקרה - הפסקתי. האם יש דרך לבדוק האם באמת חסר לי? ואולי תוכלו להמליץ על תוסף של חיידקים טובים אחר? אגב בזה שלקחתי לא היתה כמות גדולה אלא רק 1.5 בליון. בזמנו לפני שנתיים לקחתי כמוסות פרוביוטיקה של supherb ושם היו 6 מליארד חידיקם טובים ולא כאבה לי הבטן. תודה רבה רונית

24/11/2008 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, אני לא יודע אם ניתן לבדוק את זה. אם את בריאה באופן כללי ומערכת העיכול שלך מתפקדת באופן סדיר, כנראה שאת לא צריכה תוספים של פרוביוטיקה. אם את אוכלת מוצרי חלב, את יכולה לאכול יוגורט עיזים, או יוגורט המועשר בחיידקים. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2008 | 16:57 | מאת: 14444444444444444444444444444444444

22/11/2008 | 17:28 | מאת: נועה

שלום, שמי נועה ואני בת 22 מת"א. אשמח לדעת איזה מאכלים במיוחד מכילים מגנזיום, לדוגמא : אגוזים, איזה סוג אגוז הכי מכיל מגנזיום? וכמה ניתן לצרוך ביום?. כמה מגנזיום ניתן לצרוח ביום כדי שלא יהיה חוסר או כדי להשלים חוסר, במיוחד חשוב לי שתכוב לי את המאכלים הספציפים שיודעים אשר מכילים מגנזיום, ואם עדיף לצרוך אותם מסנפורנס (אם זה ירק) או טרי מחנות. תודה נועה. בלי שום קשר לויטמינים.

22/11/2008 | 17:29 | מאת: נועה

דבר נוסף. כל מאכל, מלבד משהו שקשור לחיטה. (צליאקית)

22/11/2008 | 21:56 | מאת: נעמי

אבוקדו, פקאן, אגוז המלך, עדשים, שומשום, תאנים טריות ומיובשות. תמרים, צימוקים, שקדים, תפוחי-אדמה, תירס, פטרוזיליה, דוחן, משמש מיובש, בננה, אבטיח, קווקר. הכמות הגדולה ביותר נמצאת באגוזים הנ"ל, בשקדים, בשומשום (טחינה גולמית) ובדוחן. המגנזיום מצוי בפירות ובירקות בקליפה וסמוך לקליפה, לכן כדאי לאכול בצורה שלמה וללא קילוף. השימוש המוגזם בדשנים כימיים, ובמיוחד בתרכובות המכילות אשלגן, גורם לחוסר במגנזיום בצמחים, ולכן רצוי לאכול מזון אורגני, שהוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר. מזון טרי עדיף בהרבה על מזון מוקפא.

23/11/2008 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אשה מגיל 19 צריכה כמות של 310 מ"ג מגנזיום ביום. מזונות בהם יש מגנזיום במיוחד עלים ירוקים ,אגוזים, קטניות וזרעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2008 | 21:28 | מאת: elza

שלום לכם בבדיקת דם האחרונה של עשו לבתי,בת 5+,גילו שהברזל שלה מאוד נמוך,והרופא רשם לה לשתות ברזל שלוש פעמים ביום. אני רציתי לדעת אילו מאכלים מכילים ברזל,בשר,דגים,עופות,...הכל.... תודה מראש !!!

24/11/2008 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

אלזה שלום, בבשר בקר ובאיברים פנימיים יש הרבה ברזל. עם זאת יתכן ויש בעיה של ספיגה. מוצרי חלב מונעים ספיגה של ברזל וכך גם קפאין (קולה, שוקולד ועוד). בעולם הצומח יש ברזל בירקות ירוקים, אצות ים, פירות יבשים, קיטניות תוכלי לקנות בחנויות טבע מולסה ומשקה פלורדיקס לילדים. שניהם עשירים בברזל. בהצלחה צביקה קורן

02/01/2009 | 18:10 | מאת: דפנה

בקשי מהרופא לשלוח אותך לבדיקות זיהוי לצליאק. כך גם אצל ביתנו זה התחיל עם ברזל מאד נמוך שכן המעי אינו יכול לספוג את הברזל מתוך האוכל שהילד אוכל....

כידוע בסחיטת מיצים קשים אובדים הרבה מאוד ויטמינים ומינירלים. לסוג המסחטה ואופן הסחיטה יש השפעה ישירה על הענין. רציתי לברר מה ידוע לכם על המסחטה הטובה ביותר. תודה על תשובה מהירה

24/11/2008 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

רמה שלום, יש שלושה סוגים: 1. צנטריפוגלית - סיבובים מהירים - זאת המסחטה הזולה הנמכרת בארץ. מחיר: 250 - 600 ש"ח. 2. סיבובים איטיים (mastication ) - אולי אפשר לקנות בארץ.. מחיר : 1,000 - 1,500 ש"ח. חברת צ'מפיון מייצרת מסחטות כאלה. 3. דחיסה - שומרת על רוב הרכיבים התזונתיים. ניתן לרכוש בארה"ב - מחירה כ 2,500 דולר. בהצלחה צביקה קורן