פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

02/12/2008 | 14:28 | מאת: מרינושקה

לא יודעת אם אני במקום המתאים אבל אשמח להתייעץ. האם כדאי לתת לתינוקת בת חמישה חודשים וחצי דייסת שיבולת שועל או דגנים על מנת שתישן בלילה. היוא יונקת ואוכלת סימילאק במהלך הים ובלילה יונקת ומתעוררת כל שלוש שעות בערך. מחכה לתשובה

05/12/2008 | 17:42 | מאת: אלי

ההמלצה היום היא להתחיל לתת מוצקים מגיל חצי שנה כדי לא להכביד על מערכת העיכול של התינוק. ממליצה לך לחכות. כשמתחילים עם מוצקים כדאי להתחיל עם ירקות ופירות ולאו דווקא להעמיס עם דיסה שקשה יותר לעיכול.

30/11/2008 | 17:37 | מאת: אושרת

שלום? שמי אושרת ויש לי ילדה בת 5 ושלושה חודשים יש לה כולסטרול גבוה 200 ואני צריכה לתת לה אוכל נכון אבל אני לא יודעת מה הוא האוכל הנכון בתודה אושרת

01/12/2008 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

אושרת שלום לדעתי חשוב מאוד שתלכי עם בתך לדיאטנית קלינית טבעית שתתן תפריט המתאים למצבה של בתך. ולא תסתפקי בהצעות מהפורום. אך לשאלתך יש להוריד מוצרים מהחי. לתת יותר דגים ולהוריד בשר. הרבה ירקות. . הרבה קטניות (עדשים, אפונה, חומוס, שועועית ) פחות סוכרים. והרבה סיבים : לחם מלא, אורז מלא וכו, בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2008 | 23:53 | מאת: שאלה דחופה!!

שלום, אני מכורה מאוד לנס קפה, ושמתי לב שכל פעם אחרי שאני שותה נס קפה(של חברה ידועה מאוד-מגורען), הלב שלי דופק חזק ומתחילות לי רעידות בגוף ולחץ בחזה. רציתי לשאול אם יש קשר בין השניים, ואם כן איך אני יכולה להפסיק את ההתמכרות לנס קפה, ללא התופעות לוואי של עייפות,עצבנות וכו'.. בתודה מראש על התשובה, זה מאוד חשוב לי.(אני בת 17,כיתה יב').

30/11/2008 | 06:50 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה דחופה שלום אין ספק שהקפה גורם לך לתופעות אילו .בקפה יש קפאין המעלה את לחץ הדם קצב הלב. את יכולה להוריד בהדרגה את כמויות של הנס קפה . ולהחליף עם קפה דגנים שהוא בריא ואין לבו קפאין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/11/2008 | 11:48 | מאת: נעמי

כמו שטובה כתבה לך, יש כמובן קשר הדוק בין דפיקות-הלב, הרעידות והלחץ בחזה, לבין שתיית קפה. לא מומלץ לעבור לקפה נטול קפאין, כיוון שזה אינו משקה בריא - הוצאת הקפאין נעשית על-ידי אצטון, כלורופורם וכוהל. אם תקפידי על תזונה בריאה, שרובה מזונות טבעיים מעולם הצומח, זה עשוי לעזור לך להיות עירנית ורעננה, ויש לקוות - גם רגועה.

27/11/2008 | 18:42 | מאת: רן

שלום האם 2 כפות גרגרי פשתן ליום יכול לעשות הרגשת נפיחות או מלאות בבטן ? בגיליינו 60 . לשתות חלב לאחר הפסקה 15 שנה (טבעוני) צריך בהדרגה או אין לדעתך בעיה בכוס או שניים ישר ? תודה

28/11/2008 | 05:06 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום אינני מאמינה שהנפיחות נובעת מזרעי הפשתן. יתכן והנפיחות נובעת פשוט מעיכול לא מלא של המזון. בגיל 60 יש ירידה באנזימי עיכול ומכאן נובעת תחושה זו. לגבי החלב - שאלה: למה לחזור למשקה זה ? לרבים מהאנשים אין אנזים המפרק את הלקטוז שבחלב והתוצאה שלשולים ,נפיחות וכאבי בטן. אם בכל זאת אתה רוצה לשתות חלב תתחיל בקטן ותראה כיצד אתה מרגיש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/11/2008 | 22:59 | מאת: יעל

שלום שמי יעל ואני בת 20. מאז ומתמיד סבלתי מכאבי בטן, גזים, עצירויות, שלשולים ומה לא. אני יודעת שבחלקו זה פסיכולוגי, אני אדם חרדתי מאוד והבטן כואבת שאני בלחץ אבל מעבר לזה האכילה שלי לקויה, אני אוכלת המון סוכר מעובד (בערך 70 אחוז מהתזונה!, לא מסודר וככה שתי הבעיות ביחד מזינות אחת את השנייה. לאחרונה החלטתי לטפל בזה, החלטתי שנמאס לי ומצאתי דרך שמתאימה לי. אני לא אוכלת כלל מזון מעובד ומטוגן, לא אוכלת סוכר, חיטה, חלב ומכינה לעצמי תבשילים טובים ומזינים והמצב ממש השתפר. עכשיו נותרו לי כמה שאלות שרציתי שתנסה להשיב עליהן.... 1. מה עמדתך לגבי מוצרים מהחי? עוף, בקר, הודו, דגים, ביצים? חשוב או מיותר? 2. משהו שמפריע לי, אני לא יודעת האם להפסיק לצרוך לגמרי את אותם מזונות מזיקים או פשוט להפחית עד מאוד. העניין הוא שקשה לצרוך מעט סוכר כי זה עושה טעם של עוד והרבה יותר קל לחתוך מהתפריט לחלוטין אבל מצד שני אני לא מצליחה לדמיין את העובדה שלא אוכל יותר בחיים שוקולד או גבינה או לחם לבן.. מה אתה אומר? 3. מה אתה אומר על צום של 24 שעות? האם אפשר לעשות אותו ביום עבודה רגיל? האם אפקטיבי אם אשתה 2-3 כוסות קפה שחור כדי להחזיק מעמד? מתנצלת על האורך..המון תודה

27/11/2008 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום רב. אני מאוד שמחה על השינוי שאת עושה. שינוי זה ימנע מחלות ויגרום גם להרגשה טובה. לגבי שאלתך הראשונה. דגים וביצים חשובים מאוד הם מספקים חלבון מלא, חומצות שומן חיוניות לכן זו החלטתך אם לאכל אותם או לא. לגבי בשר אני באופן אישי מתנגדת כיוון שאני מוצאת שהנזקים שהוא עושה עולים על היתרונות שלו. 2. החוכמה בתזונה נכונה לאכל הכל במידה. סוכר ומלח הם חיוניים ביותר לגוף אבל בעודף הם גורמי דלקת ומזיקים לכן הכל ענין של מינון. את אוהבת שוקולד, מצויין! בשוקולד איכותי יש גם דברים טובים אז תאכלי בכמות קטנה ומוגבלת. 3. צום עם קפה- בשום פנים ואופן לא. צום תעשי בפיקוח או אפילו צום מיצים שמנקים את הגוף ולא מזיקים לו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/11/2008 | 22:59 | מאת: יעל

שלום שמי יעל ואני בת 20. מאז ומתמיד סבלתי מכאבי בטן, גזים, עצירויות, שלשולים ומה לא. אני יודעת שבחלקו זה פסיכולוגי, אני אדם חרדתי מאוד והבטן כואבת שאני בלחץ אבל מעבר לזה האכילה שלי לקויה, אני אוכלת המון סוכר מעובד (בערך 70 אחוז מהתזונה!, לא מסודר וככה שתי הבעיות ביחד מזינות אחת את השנייה. לאחרונה החלטתי לטפל בזה, החלטתי שנמאס לי ומצאתי דרך שמתאימה לי. אני לא אוכלת כלל מזון מעובד ומטוגן, לא אוכלת סוכר, חיטה, חלב ומכינה לעצמי תבשילים טובים ומזינים והמצב ממש השתפר. עכשיו נותרו לי כמה שאלות שרציתי שתנסה להשיב עליהן.... 1. מה עמדתך לגבי מוצרים מהחי? עוף, בקר, הודו, דגים, ביצים? חשוב או מיותר? 2. משהו שמפריע לי, אני לא יודעת האם להפסיק לצרוך לגמרי את אותם מזונות מזיקים או פשוט להפחית עד מאוד. העניין הוא שקשה לצרוך מעט סוכר כי זה עושה טעם של עוד והרבה יותר קל לחתוך מהתפריט לחלוטין אבל מצד שני אני לא מצליחה לדמיין את העובדה שלא אוכל יותר בחיים שוקולד או גבינה או לחם לבן.. מה אתה אומר? 3. מה אתה אומר על צום של 24 שעות? האם אפשר לעשות אותו ביום עבודה רגיל? האם אפקטיבי אם אשתה 2-3 כוסות קפה שחור כדי להחזיק מעמד? מתנצלת על האורך..המון תודה

27/11/2008 | 10:08 | מאת: יואל הנטורופת

היי הענין קצת מורכב בכדי לענות לך ברשת, בכל מקרה, יש לאדם את האינטואיציות שלו ורצוי ללכת איתם, אם את מרגישה משהו - אגב, אין הרבה כאלה שיש להםמודעות להרגשה, תלכי איתו לא טוב - מפסיקים או מורידים, משהו טוב - לכי על זה, כמובן לא הכל בהגזמה..... מאידך יש לעבוד בצורה ותר מסודרת על התזונה ולבדוק לעומק דברים וגם בהיבט הרגשי שלהם. מכל האמור לעיל, המלצתי לפנות לייעוץ אישי ורק אחרי ראיון עומק מקיף לתת לך תוכנית טיפול אינדוודואלית. בבריאות טובה

25/11/2008 | 09:06 | מאת: ראובן ד'

האם יש איזושהיא השערה/מסקנה לגבי התוסף המועדף לצריכת אומגה 3? (ליתר דיוק - שמן פשתן או כמוסות דגים?)

26/11/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

ראובן שלום, בשמן דגים חומצת השומן החיונית אומגה 3 מופיעה בצורה זמינה יותר לספיגה בגוף (EPA + DHA ). עם זאת, בשמן פשתן אין סכנה של כספית וכימיקלים אחרים שעלולים להימצא בשמן דגים. בהצלחה צביקה קורן.

שלום רציתי לדעת אם זה מומלץ מבחינת שילוב מאכלים לאכול אורז מלא עם ביצה(עין , מקושקשת)ביחד ? מחכה לתשובה, תודה!

24/11/2008 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

ליטל שלום, אם את מאמינה בשילובי מזון, לא מומלץ לאכול ביצה (חלבון) עם אורז (עמילן). בהצלחה צביקה קורן

23/11/2008 | 10:30 | מאת: רונה

שלום רב האם יש דרך לבדוק האם חסרים לי במערכת העכול חיידקים טובים ? אני יודעת שרוב האוכלוסיה סובלת מזה, אך יש אנשים אצלם יש חוסר יותר גדול, ולי יש תחושה שאני ביניהם. המליצו לי לקחת תוסף מזון בשם ברוביוטיק של אלטמן - בו ישנם החידקים הטובים לונגוס, ביפידום ואצידופילוס. לאחר לקיחת אחד בערב ולמחרת עוד אחד בערב הרגשתי כאבים חזקים בקיבה ומיד הפסקתי אותם. דעה אחת אמרה שזה חזק לי מדי כי בקיבה שלי יש חוסר ברפוד של החיידקים הטובים ודעה אחרת אמרה שהגוף לא צריך את זה בכל מקרה - הפסקתי. האם יש דרך לבדוק האם באמת חסר לי? ואולי תוכלו להמליץ על תוסף של חיידקים טובים אחר? אגב בזה שלקחתי לא היתה כמות גדולה אלא רק 1.5 בליון. בזמנו לפני שנתיים לקחתי כמוסות פרוביוטיקה של supherb ושם היו 6 מליארד חידיקם טובים ולא כאבה לי הבטן. תודה רבה רונית

24/11/2008 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, אני לא יודע אם ניתן לבדוק את זה. אם את בריאה באופן כללי ומערכת העיכול שלך מתפקדת באופן סדיר, כנראה שאת לא צריכה תוספים של פרוביוטיקה. אם את אוכלת מוצרי חלב, את יכולה לאכול יוגורט עיזים, או יוגורט המועשר בחיידקים. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2008 | 16:57 | מאת: 14444444444444444444444444444444444

22/11/2008 | 17:28 | מאת: נועה

שלום, שמי נועה ואני בת 22 מת"א. אשמח לדעת איזה מאכלים במיוחד מכילים מגנזיום, לדוגמא : אגוזים, איזה סוג אגוז הכי מכיל מגנזיום? וכמה ניתן לצרוך ביום?. כמה מגנזיום ניתן לצרוח ביום כדי שלא יהיה חוסר או כדי להשלים חוסר, במיוחד חשוב לי שתכוב לי את המאכלים הספציפים שיודעים אשר מכילים מגנזיום, ואם עדיף לצרוך אותם מסנפורנס (אם זה ירק) או טרי מחנות. תודה נועה. בלי שום קשר לויטמינים.

22/11/2008 | 17:29 | מאת: נועה

דבר נוסף. כל מאכל, מלבד משהו שקשור לחיטה. (צליאקית)

22/11/2008 | 21:56 | מאת: נעמי

אבוקדו, פקאן, אגוז המלך, עדשים, שומשום, תאנים טריות ומיובשות. תמרים, צימוקים, שקדים, תפוחי-אדמה, תירס, פטרוזיליה, דוחן, משמש מיובש, בננה, אבטיח, קווקר. הכמות הגדולה ביותר נמצאת באגוזים הנ"ל, בשקדים, בשומשום (טחינה גולמית) ובדוחן. המגנזיום מצוי בפירות ובירקות בקליפה וסמוך לקליפה, לכן כדאי לאכול בצורה שלמה וללא קילוף. השימוש המוגזם בדשנים כימיים, ובמיוחד בתרכובות המכילות אשלגן, גורם לחוסר במגנזיום בצמחים, ולכן רצוי לאכול מזון אורגני, שהוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר. מזון טרי עדיף בהרבה על מזון מוקפא.

23/11/2008 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אשה מגיל 19 צריכה כמות של 310 מ"ג מגנזיום ביום. מזונות בהם יש מגנזיום במיוחד עלים ירוקים ,אגוזים, קטניות וזרעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2008 | 21:28 | מאת: elza

שלום לכם בבדיקת דם האחרונה של עשו לבתי,בת 5+,גילו שהברזל שלה מאוד נמוך,והרופא רשם לה לשתות ברזל שלוש פעמים ביום. אני רציתי לדעת אילו מאכלים מכילים ברזל,בשר,דגים,עופות,...הכל.... תודה מראש !!!

24/11/2008 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

אלזה שלום, בבשר בקר ובאיברים פנימיים יש הרבה ברזל. עם זאת יתכן ויש בעיה של ספיגה. מוצרי חלב מונעים ספיגה של ברזל וכך גם קפאין (קולה, שוקולד ועוד). בעולם הצומח יש ברזל בירקות ירוקים, אצות ים, פירות יבשים, קיטניות תוכלי לקנות בחנויות טבע מולסה ומשקה פלורדיקס לילדים. שניהם עשירים בברזל. בהצלחה צביקה קורן

02/01/2009 | 18:10 | מאת: דפנה

בקשי מהרופא לשלוח אותך לבדיקות זיהוי לצליאק. כך גם אצל ביתנו זה התחיל עם ברזל מאד נמוך שכן המעי אינו יכול לספוג את הברזל מתוך האוכל שהילד אוכל....

כידוע בסחיטת מיצים קשים אובדים הרבה מאוד ויטמינים ומינירלים. לסוג המסחטה ואופן הסחיטה יש השפעה ישירה על הענין. רציתי לברר מה ידוע לכם על המסחטה הטובה ביותר. תודה על תשובה מהירה

24/11/2008 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

רמה שלום, יש שלושה סוגים: 1. צנטריפוגלית - סיבובים מהירים - זאת המסחטה הזולה הנמכרת בארץ. מחיר: 250 - 600 ש"ח. 2. סיבובים איטיים (mastication ) - אולי אפשר לקנות בארץ.. מחיר : 1,000 - 1,500 ש"ח. חברת צ'מפיון מייצרת מסחטות כאלה. 3. דחיסה - שומרת על רוב הרכיבים התזונתיים. ניתן לרכוש בארה"ב - מחירה כ 2,500 דולר. בהצלחה צביקה קורן

18/11/2008 | 23:09 | מאת: יעקב

שלום רב, אני בן 36 גובה 1.82 . כמה אני צריך לשקול? כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום? מבנה גוף בינוני. תודה מראש,

19/11/2008 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום רב כנס למחשבוני התזונה ותוכל לחשב בעצמך את המשקל האופטימלי + הקלוריות שאתה צריך בברכה טובה בר- שאן www.tevalife.com/calculator.asp?id=9 - 93

18/11/2008 | 20:32 | מאת: עומרי להב

היי.אני מתאמן מזה זמן על עלייה במסת השריר.יש לי רק בעיה קטנה עם התפריט היומי שלי-אני ממש "מכור" לתמרים מיובשים (אותם אלה שמוגדרים פרות יבשים).אני חייב לשלב 5-6 תמרים בבוקר,5-6 בארוחה שלפני האימון ועוד כמות דומה בערב לאחר האימון.מה דעתך על תמרים אלו,האם הם תורמים באיזושהי צורה למאמצי העלייה שלי במסה? תודה מראש.

18/11/2008 | 20:54 | מאת: צביקה קורן

עמרי, בתמרים יש אמנם אחוז אחד של חלבון, אבל התמר הוא מקור לאנרגיה זמינה (סוכר) ולא לבניית שריר. אין בעיה בכמות שאתה צורך. בהצלחה צביקה

17/11/2008 | 15:56 | מאת: SiteMap

שלום, 1. בשנת 2002-2003 עשיתי חיסון נגד הפטיטיס B כחלק מהכנות לנסיעה לחו"ל (את כל שלושת הזריקה), החיסון הינו לעשר שנים. היום במסגרת הכנות להריון נבדקתי לנוכחות נוגדנים ולא נמצא נוגדנים בדמי להפטיטיס B, האם זהו מצב תקין ? הכיצד ? 2. רמת ה-LDL בדמי היתה ביולי 163 עשיתי הרבה ספורט ואכלתי נכון על מנת להוריד את הרמה לנורמה (יש לציין כי התזונה הנורמלית שלי לא עשירה בשומנים רווים), היום עשיתי בדיקות שוב ונמצא כי הרמה ירדה ל-139 (עדיין טעון שיפור, אבל יש התקדמות) לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון, האם יתכן כי השיפור ברמת ה-LDL נעוץ בעיקר בהפסקת הגלולות ? האם יתכן שיפור שכזה לאחר שבועיים בלבד? תודה.

18/11/2008 | 20:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שאלות בנושאים רפואיים כדאי להפנות לרופא המטפל או לפורום רפואי. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2008 | 13:46 | מאת: אילת

ביתי בת 14 שותה כל יום כוס חלב סוייה בבית הספר המורה אמרה לה להפסיק כי היא עלולה לחלות בסרטן השד האם זה נכון?? האם מותר לשתות כל יום כוס חלב סויה והאם בכלל מומלץ לשתות חלב סויה תודה

18/11/2008 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, הנושא שנוי במחלוקת וישנם מחקרים רבים לכאן ולכאן. אני מתייחס לכל מוצרי הסויה (פולי סויה, טופו, טמפה, מאנצ'ו, חלב סויה) כמזון חלבוני מזין ובריא. הסויה היא קיטניה המכילה חלבון איכותי, סידן, ויטמינים מקובצת B, מינרלים פיטו-אסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. מספר מחקרים הוכיחו את התועלת שלה באיזון רמת שומנים בדם. אני עצמי צורך טופו על בסיס יומי כמעט - מגידול אורגני שאמור להיות ללא הנדסה גנטית (לא הייתי חותם על כך...). כדאי להימנע מ"מעדני סויה" וממרחים למיניהם המכילים שומנים מוקשים. אגב, משרד הבריאות נדרש לנושא בהקשר להזנת תינוקות וילדים. באתר של משרד הבריאות תמצאי שאין המלצה שלא לתת לילדים סויה ומוצריה, רק להגביל את הכמות (הם לא אומרים מה זה "כמות מוגבלת"). לשאלותייך: לדעתי בתך לא תחלה בסרטן אם תשתה חלב סויה (בבשר ובחלב פרה יש הרבה יותר הורמונים) מותר לשתות כל יום כוס חלב סויה. מומלץ לשתות חלב סויה - חשוב שלא יהיה בו הרבה סוכר ותוספים מלאכותיים. בהצלחה צביקה

19/11/2008 | 08:02 | מאת: אילת

17/11/2008 | 11:07 | מאת: שרון

לאחרונה גילית שבחטיפי קורנפלקס שמיועדים לילדים מוסיפים מלטיטול וסוכרלוז למיטב ידיעתי שניהם סוגי ממתיקים מלאכותיים האם זה טוב לילדים?

17/11/2008 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, לדעתי שני הממתיקים האלה לא מומלצים וילדים וגם לא למבוגרים. כל הסוכרים האלכוהוליים (מלטיטול, סורביטול, קסליטול ועוד) עלולים לגרום לכאבי בטן. - סוכרלוז (הנקרא סוכרה-דיאט בארצנו ) הוא סוכר ש"הוכלר" - הוסיפו לו אטומים של כלור וזה הופך אותו בעיני למזון מזיק שאינו ראוי לאכילה. אם תחפשי באינטרנט תמצאי הרבה חומר על "הלהיט" החדש הזה (sucralose, splenda, ). בהצלחה צביקה

16/11/2008 | 17:06 | מאת: יהושע

שלום 2 שאלות?: בדיקת זרע יצא לי 13% NORMAL FORMS יש תזונה שתשפר לי את זה? ולא תוספי מזון. ואני אוכל קוואר עם מים ללא בישול. טעים לי ככה. נאמר לי עם חלב ומבושל ( אני נגעל מחלב) אין באיך שאני אוכל יתרון?

17/11/2008 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

יהושוע שלום כדי לשפר את כמות הזרע ואיכותו חשוב שיהיה לך אבץ במזון אותו תמצא בזרעי דלעת ובאגוזים . בנוסף חשוב ויטמין E וסלניום החשובים ביותר לכל מע' המינית והזרע .ויטמין E נמצא בשמנים כמו שמן נבט חיטה, שמן קנולה, שמן סויה וכו' וסלניום נמצא באוגזי ברזיל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/11/2008 | 17:30 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

ליהושוע שלום לא רק תזונה נכונה ומבריא נותנת מענה לבעיות הזרע צינתור בתזונת על ומבריא ונקיון כלי הדם עד לרמה נימית נותן ומיידית שיפור של יצור בתאי הזרע לפרטים 09-8846105/6 כי אפשר גם אחרת

16/11/2008 | 17:03 | מאת: יהושע

שלום 2 שאלות בבקשה 1) איזה מזון טוב לשיפור הזרע? בבקדיקת זרע יצא תוצאה 13% NORMAL FORMS. 87% ABNORMAL FORMS אין לי ילדים ואנחנו מנסים להכנס להריון 2) שמעתי לקוואר עדיף לצרוך עם חלב. אני אוכל קוואר אבל עם מים ולא מבושל.. ככה אני אוהב. נגעל מחלב. זה לא מוסיף לי כלום בריאותית?

17/11/2008 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

יהושוע שלום ממש לא חובה לצרוך את הקוואקר עם חלב .להפך איך שאתה אוכל זה מצויין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2008 | 12:22 | מאת: אלעד

אם גבר משתמש במזון מלכות זה יכול להוות בעיה מאחר שזה מכיל חומרים דמוי אסטרוגן,אני מדבר על בין כפית לשתיים ביום

17/11/2008 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום למזון מלכות יש כל כך הרבה תכונות טובות כך שאיני רואה בעיה בכפית ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2008 | 11:43 | מאת: רעננה

שלום אני צורכת כל יום כפית כורכום בחביתה האם הכורכום לא נהרס בטיגון? והאם זה המינון המומלץ? מה אתם ממליצים לקחת לקיבה חומצית? תודה רבה

16/11/2008 | 12:02 | מאת: צביקה קורן

רעננה שלום, הכורכום לא נהרס בבישול. כפית נראה לי כמות מוגזמת. הכורכום נמצא מועיל לבעיות בריאות שונות בכלל ובמערכת העיכול בפרט וכמונע סרטן במעי הגס. הטיפול בחומציות צריך להיות בתזונה נכונה. בשלב הראשון כדאי שתפסיקי לאכול חביתות ותאכלי ביצים קשות במקום. מזונות מטוגנים גורמים לחומציות יתר בקיבה. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

15/11/2008 | 22:20 | מאת: צבי יצחקי

אני מקווה שפניתי למקום הנכון.אני חולה לב(אחרי פעמיים צנטור ובעל עורק סתום) רציתי לשאול האם מותר לי לשתות שוקו על בסיס קקאו? והאם מותר לי לאכול שוקולד מריר? בתקוה לתשובה מהירה ובתודה מראש צבי

16/11/2008 | 12:12 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, אני לא ממליץ לצרוך שוקולד וקקאו לאנשים בריאים ועל אחת כמה וכמה לאנשים חולים. אמנם נמצאו כמה מחקרים המעידים על התועלת של השוקולד המריר לבריאות כלי הדם וכנוגד חימצון, אבל לדעתי ניזקו עולה על תועלתו. יש בו שומן רווי, קפאין, חומצה אוכסלית, תיאוברמין, דימתילקסנטין ועוד חומרים מזיקים. הוא עלול לגרום לעצירות,אלרגיה, אבנים בכליות, אקנה, צרבת, השמנה ועוד. את כל היתרונות של השוקולד ויותר אפשר להשיג בתזונה טבעית ובהימנעות ממזון קלוקל. עם, זאת אם מתחשק מידי פעם לאכול שוקולד מריר, לא צריך להימנע מכך. בהצלחה צביקה

שלום למנהל הפורום אני רוצה לומר ראשית תודה רבה על האינפורמציה והמידע הרב באתר ואני יודה לך אם תוכל לענות לי על השאלות שלי טוב הקדמה: קוראים לי ליאור אני בן 17 וחצי ואני מתאמן באומנות לחימה ברזילאית שנקראת קפואירה בצורה מקצועית ואני מקדיש לכך הרבה שעות אימון בשבוע. הספורט עצמו בבסיס הוא אירובי למרות שנידרש כח באימון. על מנת להשתפר בצורה משמעותית ולהכין את עצמי לאליפות אירופה שמתקיימת במאי אני רוצה להעלות את המסת גוף שלי (כרגע אני בגובה 1.65 ושוקל 56 קילו)- יש להדגיש שאני כרגע עוד בתהליך הגדילה שלי שאמור להסתיים בסביבות גיל 20 לפי רופא צמיחה. ואני מקווה להעלות עד אז את המשקל לסביבות 70-73 קילו. חשבתי לנסות לאכול הרבה אבל לא משנה כמה אני אוכל(8 ארוחות יחסית גדולות ביום שמרכיבות חלבונים, פחמימות, ממש קצת שומן וכמובן ויטמינים ומינרלים- הכל מאוכל טבעי ולא מכדורים או תוספי מזון) אני לא מצליח להעלות במשקל ואני חושב עכשיו לשקול צריכה של אבקת חלבון. הבעיה העיקרית שלפי מה שהבנתי אבקת חלבון היא לא הכי בריאה ויכולה לעשות נזקים לגוף(אם תוכל לפרט בקצרה על נזקים או לכוון אותי למקום אחר שבו רשום על הנזקים של אבקת חלבון). ואחת מהסיבות שאני שואל כי חבר שלי שהולך למכון כושר אמר לי שהתזונאית שלו המליצה לו על אבקת חלבון. השאלה שלי היא האם ניתן להעלות במשקל הגוף מבלי לצרוך אבקת חלבון או לחלופין לצרוך אותה אבל לפי תוכנית שלא תפגע לי בבריאות.

13/11/2008 | 16:34 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (השמנה, אבקות חבלון וכד'). אני לא ממליץ להשתמש באבקות חבלבון / אנרגיה / בודי בילדינג וכד'. לפעמים מכניסים בהם חומרים אסורים ללא ציון על התווית המתאימה. עודף חלבון עלול לפגוע במפרקים, בכליות ובכבד. את כל החלבון צריך לקבל מהתזונה. לגבי ההשמנה זה עשוי להיות בעייתי מכיוון שאתה עוסק בפעילות גופנית ינטנסיבית למדי. בכל אופן, נסה להוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן טחון), טחינה, אבוקדו, לחם מלא, דגנים וקיטניות. לא כדאי לקבל קלוריות מממתיקים, מאפים מקמח לבן, גלידה וכד'. אימון עם משקולות ומשקוליות מעלה מסת שריר בצורה טובה (את זה אתה בטח כבר יודע). בהצלחה צביקה

לא הבנתי אותך עד הסוף -הכוונה היא שאבקת חלבון בכללי לא טובה, או שיש כאלה שהן פשוט לא טובות, ובגלל שאתה לא יודע מי מהן לא טובה אז אתה לא ממליץ על אף אחת. מה שכן התפריט שלי מאוזן גם מבחינת אגוזים שקדים זרעים טחינה ואחרים וגם אני לא אוכל חטיפים או ממתקים וזה לא עזר לי עד עכשיו. אימון עם משקולות בינתיים לא בא בחשבון בגלל החלטת המאמן שלי שעדיף לחכות עם זה עד לסיום הגדילה ושאם אני יתחיל עכשיו אני לא יוכל לקבל מסת שריר שנחוצה לי ואם אני יתחיל מאוחר יותר גם הגוף שלי יקבל מסה בקלות יותר כי מכיוון שלא יצטרך לבזבז אנרגיה על תהליך הצמיחה שלי ויוכל לצבור יותר רוחב ומסה. השאלה היא מה בכל זאת אני יכול לנסות מעבר למה שהמלצת והאם צריכת אבקת חלבון מסויימת או בכללי לטווח קצר (3-6 חודשים) עדיין תעשה נזק לגוף שלי

12/11/2008 | 19:24 | מאת: SiteMap

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

13/11/2008 | 07:15 | מאת: אלפונסו

אומגה 3 מדגים עשוי להכיל מתכות כבדות רעילות כמו כספית. עדיף לצרוך ממקור צמחי. חברה ישראלית בשם מגנטיקה פתחה תכשיר כזה מזרעי זן מיוחד של מרווה שמכיל 50% אומגה 3.

17/12/2008 | 13:19 | מאת: דפנה

אכן חברה ישראלית יוצאת עם פיתוח חדש ב-1.1.09 מבוסס על מרווה. לא צריך להרוג עוד דגים. ואין יוד וכספית ושאר צרות. מוזמנים לכתוב לפרטים נוספים דפנה [email protected]

13/11/2008 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? ההמלצה הכללית היא 2-3 מנות דג בשבוע. חשוב סוג הדג ושלא יהיה מטוגן. 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? פעם זה היה פשוט. היו דגי ים (מומלצים לשימוש בהתם לרשימה שלך, אבל עם סכנת הרעלה מכספית) ודגי בריכה (שמנים ומלאים בהורמונים ותרופות - לא מומלצים). היום רוב דגי הים מגודלים בבריכות או במכלאות ובחלקם יש הרבה פחות כספית מאשר בדגי הים. באופן כללי ככול שהדג גדול יותר (לדוגמה דג ים כמו טונה) הם עשירים יותר בכספית ובכימיקלים (נמצאים כמעט בראש שרשרת המזון) ( 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? לדעתי כדאי לקחת תוסף אומגה 3, אבל גם בהם עלולה להימצא שארית של כספית. התוסף המומלץ הוא כזה המופק מזרעי פשתן, או אם תמצא מקור אמין. יש בארץ מקור שנראה אמין (אוםגליל). 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) אני לא נוהג להמליץ על מוצר זה או אחר, אבל גיא בן צבי נראה רציני ומבין. באתר שלו תמצאי תשובות לכל השאלות שלך (כולל אלו שלא שאלת וכאלה שלא עניתי...). להלן הקישור: http://www.omega3galil.com/ 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? תמצאי באתר שצירפתי למעלה 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? כנ"ל הערה: אני לא אוהב "מינונים כלליים". מדובר כאן במזון ולא בתרופה. כדאי כמובן לצרוך אומגה 3 גם בההריון. בהצלחה צביקה

14/11/2008 | 17:09 | מאת: שאלה

האם אומגה 3 בדגים נהרסת בחימום כמו אידוי, בישול בתנור או טיגון? אם לא היכן אני יכולה לראות הוכחה לכך שזה נכון.

15/11/2008 | 07:15 | מאת: אלפונסו

צביקה אתה מנצל פורום מקצועי לפרסום. לא יאה!

08/10/2009 | 14:00 | מאת: משון היה דייג

קל לדמיין רופא על שפת בריכת דגים ,בודק עם סטטוסקופ דג אחרי דג ,וצועק ,תוסיפו אנטיביוטיקה ,רק שזו שטות אקדמאית .דגי בריכות מוזנים בצמחים וקמח דגים + מה שגדל בבריכה עצמה .ה"תרופות " אם בכלל ,יכולות להגיע מזבל עופות שזורקים לשיפור התנאים בבריכה [ והפיקוח צריך להיות שם ] או מטיפול מקומיט בפרזיטים ,וזה אגב נעשה לפעמים במיכל המשלוח עצמו ,כך שהדגים חשופים למרחק -זמן הנסיעה מהיצרן לשוק . מאז שהדביל מיקישוילי זרק למים בקבוק [ ברומקס ? ] לעיניה של רודפת קידום -או כתבלבת ,ועד אז גם ,לא קראתם על הרעלות מדגי בריכות . חוצמזה ,אם תשתצשו פחות בשן טיגון תוכלו לחסוך אומגה 3 .נכון דוקטור ?

12/11/2008 | 15:41 | מאת: דן

שלום אבקש הסבר : כתוב על פיירות כדוגמה. , מספר קלוריות, ומס פחמימות כך וכך, 1) מה ההבדל בין המושגים?י 2) ומה פירוש כל אחד? ועל מה חשוב להקפיד שיהיה פחות? 4) משנה איזה פירות מתוקים אוכלים ?או כשמגזימים בכולם משמינים. גם שאוכל ביום מסויים רק פירות ? תודה להסבר הארוך

13/11/2008 | 15:41 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, 1) מה ההבדל בין המושגים?י פחמימות זה אחד מאבות המזון כמו שומנים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. קלוריות מתייחסות לערך הקלורי של המזון. ישנן פחמימות שאין להן ערך קלורי כמו: סיבים תזונתיים. ישנם מזונות שיש להם ערך קלורי אבל הם לא פחמימות. לדוגמה שומן וחלבון. 2) ומה פירוש כל אחד? - ראה למעלה. ועל מה חשוב להקפיד שיהיה פחות? חשוב שיהיה איזון. לא מומלץ להימנע מאף אחד מאבות המזון. באופן כללי מומלץ ש 30% מצריכת הקלוריות תבוא משומנים, 50-60 מפחמימות והשאר מחלבון. 4) משנה איזה פירות מתוקים אוכלים ?או כשמגזימים בכולם משמינים. גם שאוכל ביום מסויים רק פירות ? אין מזון משמין!!! תלוי כמה אוכלים ומה סך כל הקלוריות היומי תודה להסבר הארוך בברכה צביקה

11/11/2008 | 19:19 | מאת: דלית

הייתי מעוניינת לדעת כמה קלוריות יש בביצה קשה אחת וב2 כפות חומוס ובבקשה בבקשה אם תוכלו לרשום לי מה הערך של התזונתי של ביצה קשה ... ושמעתי שחלבונים זה משביע אז איזה מאכלים אפשר לאכול של חלבונים ושיהיו דלי קלוריות בתודה דלית

12/11/2008 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום ב100 גרם ביצים יש 159 קלוריות (ביצה אחת בערך 25 גרם) ב100 גרם חומוס יש בסביבות 252 קלוריות מאכלים המכילים חלבונים ודלי קלוריות. דגים, גבינות רזות וקטניות(סויה,חומוס, עדשים). בברכה והצלחה טובה בר- שאן

11/11/2008 | 13:46 | מאת: אבי

היי.הבנתי מאנשים במכון כושר בו אני מתאמן שכשהם אוכלים ביצה קשה (בשביל החלבון שבה) הם זורקים את החלבון בטענה שהוא מקור לכולסטרול מיותר.האם זה נכון? ואם כן,האם מומלץ באמת להיפטר מהחלמון הצהוב בכדי לא לצרוך סתם כולסטרול? תודה מראש...

12/11/2008 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום רב החלבון הוא בעצם תא שלם המכיל בתוכו חלבונים שומנים ויטמינים ומינרלים. אדם שעושה ספורט גם צריך כולסטרול לבנית ההורמונים וקרומי תאים . ולכן חשוב שיוכל גם את החלמון . הכולסטרול מיותר לאנשים שסובלים מרמת כולסטרול גבוהה בדמם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2008 | 12:44 | מאת: ארז

פירות של מורינגה האם יידוע אם יש סגולות בריאותיות ??

12/11/2008 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

ארז שלום הסגולות של פירות המורינגה בם: מניעת נזקי עשון וזיהום אוויר. בברכה טובה בר- שאן

16/11/2008 | 13:35 | מאת: יאיר

שלום ארז לידיעתך,הפירות והפרחים לא מאושרים ע" משרד הבריאות.לעומת זה, העלים הם בעלי יתרונות תזונתיים ורפואיים יוצאים מהכלל.

01/11/2009 | 14:30 | מאת: יפה

האם השימוש במורינגה מותרת לכל האוכלוסיה , או שעל אנשים עם מחלות מסוימות להמנע משימוש בו.

10/11/2008 | 18:52 | מאת: כרמית רחמים

גיליתי צואה בצבע לבן/שמנת הילדה חיונית ומרגישה טוב. צבע השתן רגיל והיא אינה צהובה כלל. לא בלחמית העין ולא בעור. היא קיבלה אנטיביוטיקה לפני שבועיים (מוקסיויט) עקב חשד לדלקת באוזן. הצואה היתה לבנה, חזרה לצבעה הטבעי ולאחר יומיים שוב צואה לבנה. האם זו בעיה בדרכי מרה? האם זה מעיד על דלקת בדרכי מרה? מה עושים? האם בדיקת דם תדגים את המצב?

11/11/2008 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

כרמית שלום, יתכן ומדובר בבעיה בהפרשת מיצי מרה, אבל אנחנו פורום תזונה ולא פורום רפואי. מציע שתפני לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

10/11/2008 | 14:07 | מאת: לולה

שלום רציתי לדעת בבקשה איזה מאכל כדאי לצרף לבשר הודו אדום לספיגה טובה יותר? תודה!

11/11/2008 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

לולה שלום, חלבונים כדאי לאכול עם ירקות חיים. בהצלחה צביקה

09/11/2008 | 15:12 | מאת: יעל

שלום רב ! אני סובלת לאחרונה מגזים מאילו מזונות כדאי להימנע ואילו מזונות עשויים לעזור? תודה

11/11/2008 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (ראי למטה תשובה מ 6/11) - תבצעי חיפוש על המילה גזים או גאזים ותקבלי הרבה טיפים. בהצלחה צביקה

08/11/2008 | 19:55 | מאת: יעקב

שלום רב, רציתי לדעת האם אכילת שום כאשר הוא פרוס לחתיכות גסות היא יעילה? ואם לא, כיצד לאכול שום כדי שיספג הכי טוב בגוף? תודה מראש, יעקב

09/11/2008 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, אם מדובר בשום חי, השיטה שלך מצוינת ומבטיחה ספיגה יעילה. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2008 | 17:47 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

את השום יש לנגוס ולבלוע כול החומר הפעיל שבשום נכנס לגוף כול דרך אחרת פוגעת בחומרים הפעילים של השום

08/11/2008 | 11:28 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי, בת 79, משתמשת בקומדין בגלל הפרעות בקצב הלב (בעבר היו לה שני ארועי מוח קלים) בבדיקות מעבדה אחרונות יצא S0DIUM - 133.5 - נמוך מהמינימום. רופאת המשפחה אמרה לה לאכול הרבה מלח אבל אמא סובלת מלחץ דם גבוה, ומטופלת בכדורים, ולדעתי מלח מגדיל את לחץ הדם. מה לדעתך עליה לאכול כדי להגדיל את ה- S0DIUM ? (אסור לה לאכול מאכלים ירוקים בגלל הקומדין). בתודה, אילנה

09/11/2008 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני מסכים איתך שלא כדאי להגזים באכילת מלח כדי לפתור את הבעיה, אבל אני לא מתווכח עם רופאים. הבעיה מחייבת בדיקה מעמיקה יותר של תיפקודי הכליות וחילוף החומרים בגוף. כדאי לשקול יעוץ רפואי אחר ויעוץ תזונתי. בירקות שורשיים יש כמות טובה ומאוזנת של נתרן (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולרבי, סלק, גזר, בצל וכד'). בהצלחה צביקה

07/11/2008 | 15:52 | מאת: ארז

האם ידוע לך מה קורה עם תהליך אישור לימודי נטורופתיה לתואר אקדמאי ראשון בארץ,באיזה מכללות יהיה ניתן ללמוד זאת??

23/12/2008 | 10:42 | מאת: ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)

שלום ארז! אכן עבר חוק בכנסת המאפשר לתזונאיות עם תואר ראשון בלבד לעסוק בתחום הייעוץ התזונתי. זו הכותרת של החוק..... כשבודקים גופה, ניתן להבין שבגלל חוק יסוד "חוק כבוד האדם ועיסוקו"- לא ניתן להכיל את החוק מייד או רטרואקטיבית. בכל תחום שהוסדר אקדמית (ראיית חשבון, אחיות) עברו מס' שנים בין החקיקה ליישום בפועל כדי לתת לעוסקים בתחום להתאים את עצמם לחוק. כך יהיה גם במקרה זה: המדינה תודיע כי מי שעוסק בתחום כך וכך שנים (לדעתי זה יהיה 10 שנים ומעלה) – פטור מאקדמיזציה. מי שעוסק בתחום יותר מ-5 שנים צריך לעשות מבחן. ומי שעוסק פחות מכך יצטרך לעשות השלמות כאלה ואחרות. כיוון שכל נושא החלת החוק עדיין לא עבר לפסים מעשיים (כטבעם של חוקים רבים במדינת ישראל) יש לנהוג עפ"י הנוהג טרם חקיקת החוק. לכל מכללה יש את מנגנוני ההערכות שלה. עליך לפנות למכללות שמוכרות ע"י האגודה לנטורופתיה ותזונה טבעית ולבדוק באופן פרטני לגבי הקשרים האקדמיים שלהן ולגבי ההערכות שלהן לקראת החלת החוק בעתיד. מקווה שעזרתי. רק בריאות. ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)

07/11/2008 | 01:21 | מאת: Serj

שלום, אני שותה מדי יום 2 כוסות של תה עם עלי מנטה מיובשים וכפית דבש. אני רוצה לדעת האם זה בריא ומומלץ?

07/11/2008 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

Serj שלום, זה בריא ומומלץ, השאלה מה אוכלים לפני, בזמן ואחרי התה. בהצלחה צביקה

07/11/2008 | 21:25 | מאת: Serj

אני תמיד שותה את התה אחרי ארוחת צהריים ואחרי ארוחת הערב. עם התה אני תמיד אוכל משהו מתוק. לדוגמה, בשבוע האחרון אני תמיד שותה את התה עם עוגה שהכנתי [וופל יבש ודק בגודל צלחת גדולה, 5 או 6 שכבות מרוחות בחלב מרוכז מלא עם סוכר שערבבתי עם חלב וחמאה]. ואחרי זה אני לא אוכל שומדבר.. אלא אם כן נהייתי שוב רעב.

06/11/2008 | 11:31 | מאת: מיכל

אני בת 58, עברתי ניתוח כי היה לי צרבות, יש לי לחץ דם ואני נוטלת תרופה. הבעיה שלי היא שאני סובלת מגזים נוראיים, אני לא אוכלת קטניות וירקות מצליבים. גם ירדתי 10 קילו ועכשיו אני מרוצה מהמשקל שלי, מה עלי לעשות בכדי להקל על הגזים ממה הם נובעים? תודה

06/11/2008 | 19:03 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום גזים בבטן יכולים להגרם כתוצאה מגורמים רבים, אחד מהם יכול להיות ירידה מכמות האנזימים המנפרקים במע' העיכול. ניתן לאכל ארוחות קטנות ולא כבדות כדי להקל על הגזים. לשתות תה שומר הסופח את הגזים. ובנוסף הייתי מאוד ממליצה לך ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתתן לך תזונה המתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2008 | 08:25 | מאת: mosh

האם דלעת ודלורית טובות או מועילות לפרוסטטה כמו גרעיני הדלעת? מה ההבדל וערכי הבריאות שלהם? תודה

06/11/2008 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

mosh שלום בדלעת יש פחות אבץ מאשר בזרעים לכן ההשפעה פחותה בהרבה ופחות מועילה לפרוסטטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2008 | 08:17 | מאת: משה

שלום האם ארטישוק ירושלמי יוצר גזים בבטן? 2) מה תכונות תזונתיות? תודה

06/11/2008 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום ארטישוק ירושלמי או, שמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות. ארטישוק ירושלמי הוא זן של חמניה, מהמין Helianthus annuus. בניגוד לרוב הפקעות, אבל בדומה לחברים אחרים ממשפחת ה-Asteraceae (הכוללת את הארטישוק), הפקעות מאחסנות את הפחמימה אינולין במקום עמילן. משום כך, הם מקור חשוב של פרוקטוז עבור התעשייה. הארטישוק הירושלמי לא גורב לגזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2008 | 15:11 | מאת: לידור

שלום.הבנתי מהפורום בעבר שהמלצתך הכללית למתעמלים היא לאכול ארוחה כ-3 שעות לפני האימון.שאלתי היא האמ הארוחה הזו אמורה להיות "סעודה מפסקת" או שאפשרי לאכול\לשתות משהו בטווח הזה של ה-3 שעות? ואם כן,מה אתה ממליץ לאכול\לשתות בטווח זמן זה ומתי? תודה...

05/11/2008 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

לידור שלום, ההמלצה היא כללית בלבד. אם אין לך הפרעות עיכול והאוכל לא "עולה" לך במהלך האימון אתה יכול לאכול קרוב יותר לאימון. בעיני המזון המומלץ בטווח של פחות משלוש שעות לפני האימון הוא מזון המכיל עמילן מפחמימות מורכבות כמו לחם מלא, קרקר מלא (אפשר עם מעט אבוקדו, טחינה או חומוס)אורז מלא, בננה בשלה, חטיף אנרגיה. בהצלחה צביקה

05/11/2008 | 12:01 | מאת: אביבית

אם מישהו סוף סוף יוכל לומר לי כמה קלוריות יש כאשר משרים 2כפות גדושות של זרעי פשתן כלומר במים בבקשה אני מנסה לרזות ופשוט צריכה להחשיב את זה בתפריט היומי אם כך יש למישהו יידע?

05/11/2008 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, בשתי כפות (20 גרם) יש 105 קלוריות בהצלחה צביקה

06/11/2008 | 11:37 | מאת: אביבית

צביקה תודה אבל האם באכילה של 2כפות או בשמו או במים?

04/11/2008 | 11:25 | מאת: אילנה

האם לג'ינג'ר דל סוכר שנמכר בחנויות טבע במשקל, יש את אותן תכונות בריאותיות של ג'ינג'ר טרי?האם אכילה יום יומית של הג'ינג'ר הדל סוכר מזיקה (כ-50-100ג) ביום?

05/11/2008 | 12:03 | מאת: גלית

תמיד עדיף את המזון הטבעי על פני מזון שהמכר באריזות

05/11/2008 | 17:32 | מאת: אילנה

אודה על תשובה מצביקה.

05/11/2008 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. השאלה היא איך הפכו אותו ל"דל סוכר". האם השתמשו בממתיק מלאכותי, או בפחות סוכר. בכל מקרה מדובר במוצר מעובד ונחות לעומת השורש הטרי, בו אפשר להשתמש בחליטה כתה, או כתבלין לתבשיל או למרק ירקות. הכמות שציינת נראית לי מוגזמת וכדאי להפחית את תדירות הצריכה.

03/11/2008 | 20:44 | מאת: עידית

שלום.בשנים האחרונות החלו לצוץ בשוק המזון הישראלי כל מיני לחמים דיאטטיים "קלים" למיניהם.אני אישית משתמשת בחלה קלה של אנג'ל.בשקית של החלה כתוב שכל פרוסה בת 20 גר' שווה 33 קלוריות,ללא כולסטרול וללא שומן כלשהו.יחד עם זאת,כל פרוסה מכילה כ-2.6 גר' חלבון וכ-5.5 גר' פחמימות.עוד טורחים בחב' אנג'ל לציין שהחלה מוכרת רשמית כחלה המומלצת לחולי סוכרת ע'י האגודה שלהם (יחד עם חתימה וחותמת האירגון).צביקה,מה דעתך באופן כללי על סוגי הלחמים הקלים הללו,ועל החלה הזו ספציפית שציינתי (באם את יודעת למה כוונתי)? האם יש אמת במאזנים הקלורים בלחמים שחברות אלה מפרסמות? תודה.

04/11/2008 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

עידית שלום, אני לא מתלהב מלחמים "קלים" ומלחמים העשויים מקמח לבן (חלה עשויה מקמח לבן). חבל שאת מתייחסת רק לערך הקלורי של המזון ולא לערך התזונתי. כשאת אוכלת מוצרים העשויים מקמח לבן, סוכר לבן, אורז לבן וכד', את לא מקבל ויטמינים ומינרלים חיוניים ובמשך הזמן נוצרים חוסרים תזונתיים ואז מופיעות תופעות ומחלות הנובעות מחוסרים תזונתיים. ללחם ה"קל" מוסיפים גלוטן (לכן תכולת החלבון הגבוהה) וחומרים (כימיים?) הגורמים לו להיות אוורירי. כאמור אני לא מתלהב מהמוצר הזה וממליץ למטופלי ולחברי להעדיף פרוסה אחת של לחם העשוי מקמח מלא במקום שתי פרוסות לחם קל. הרזיה ואיזון משקל זה טוב וחשוב, אבל לא צריך להרוס את הבריאות בדרך להשגת המשקל האידיאלי. בהצלחה צביקה

03/11/2008 | 11:56 | מאת: עדנה

שלום רב, אבקש לדעת איך מזהים בעיה של קנדידה במעיים ? ועוד שאלה : האם קנדידה זו נמצאת רק במעיים או עלולה להימצא גם באיזורים אחרים בגוף? אני שואלת מכיוון שאני סובלת כבר זמן רב מגירוד טורדני ( בדרך כלל בלילה) באיזור האינטימי שלי ועל אף הרחצות התכופות והשמירה על ההגיינה הבעיה אינה נפתרת. האם זו עלולה להיות קנדידה? אם כן, כיצד מטפלים בה? תודה מראש על כל תשובה מקצועית ועניינית .

03/11/2008 | 14:14 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, פטריית הקנדידה נמצאת במעיים, אבל היא גורמת, בין השאר, גם לגירוד בעור הגוף ובאברי הרביה. ישנן כמה מעבדות פרטיות שמאבחנות את חומרת הבעיה. (אני מכיר אחת בחיפה). הטיפול הוא תזונתי בעיקר. כדאי לפנות ליעוץ אישי בנושא זה ולא להסתפק בפורום זה או אחר.. השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תבצעי חיפוש על המילה קנדידה. בהצלחה צביקה

03/11/2008 | 19:45 | מאת: רותי-מקצוע אחות

ניתן לזהות קנדידה בבדיקת תרבית. ניתן לבקש הפנייה מרופא המשפחה ולציין מהיכן נלקחת התרבית.(תרבית לפטריות מנוזלי גוף. יציאה, שתן ,ציפורניים וכו'). קבלת תשובת תרבית פטרייתית לוקחת זמן. הטיפול בהתאם לסוג הפטרייה. הטיפול בהתאם לזיהוי הפטרייה ומיקומה.(למשל-מומלץ להמעיט בצריכת מאפים על בסיס שמרים וקמח לבן)

02/11/2008 | 11:17 | מאת: אלעד

אם אני מוסיף לתה יין אדום-מה שמכונה כמעיין סיידר חם,אז התכונות של היין נהרסות בחום??

03/11/2008 | 14:18 | מאת: צביקה קורן

אל על שלום, לדעתי החומרים המועילים שביין להאדום לא נהרסים בחום. עם זאת דכאי לזכור שבגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות משקאות אלכוהוליים. בהצלחה צביקה

שלום רב, מדובר בנער בן 16, ספורטאי ובריא בדרך כלל. האם קופסאת טונה ביום זה סביר? תודה רבה, אמא שלו.

beryl שלום, קופסת טונה ביום זה סביר לפי גישת התזונה הקונבנציונלית. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע מטונה משומרת המכילה חומר משמר, מלח, שמן לא איכותי ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסא. אם אתם לא צמחונים/טבעונים, כדאי להתאמץ ולקנות דג לא משומר. בהצלחה צביקה

01/11/2008 | 14:57 | מאת: טלי

שלום רב, היות שאני מכינה לילדיי פיצה/ חביתיה על בסיס ערבוב של קמחים שונים שיש לי בבית ולבתי בת ה 10 יש נטיה לריפלוקס..., רציתי לדעת אם קמח כוסמין קשה יותר לעיכול ביחס לקמח לבן מלא ? האם קמח כוסמין יותר קשה לעיכול ביחס לקמח לבן שאינו מלא? הבעיה היא כשאני עושה חביתיות היא אוכלת מזה הרבה, כי היא אוהבת ואז יש לה ריפלוקס... מלבד הגבלת הכמות אולי כדאי להכין לה חביתיות מקמח לבן רגיל בלבד. לאחרונה אינה עולה במשקל. בתודה על התשובה המפורטת

03/11/2008 | 14:24 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, כשיש בעיות עיכול קשה לי להגיד מה טוב יותר עבור בתך. השילוב של קמח (מכל סוג שהוא) עם ביצה וסוכר אינה רצוי והוא עלול לגרום לצרבות והפרעות עיכול. כך שחביתיות ועוגות זה לא ממש מזון בריאות, גם ילדייך ממש אוהבים את זה. כדאי שתפני ליעוץ בתזונה טבעית להבנת העקרונות של התזונה הבריאה והנכונה וצירופי המזון המומלצים. בהצלחה צביקה

01/02/2009 | 13:15 | מאת: אושרת

שלום, רציתי לשאול אם לקמח כוסמין לבן יש את אותן התכונות שיש לקמח חיטה לבן. אני סובלת מפסוריאזיס ובעצת נטורופתית אני נמנעת מקמח לבן...

01/11/2008 | 14:28 | מאת: מיכאלה

בחצי שנה האחרונה הפסקתי בהדרגה לצרוך מוצרי מזון מהחי. עם זאת, מפריעה לי העובדה שעלי לקחת תוספי מזון - B12. הייתי מעדיפה לקבל את כל מרכיבי המזון מהתזונה הרגילה. מה ההמלצתך לצריכת B12 שלא דרך כדורים?

03/11/2008 | 14:26 | מאת: צביקה קורן

מיכאלה שלום, לצערי ויטמין B12 מצוי רק במזון מהחי. בעולם הצומח הוא לא קיים למעט אולי בפטריות מסוימות. אם הפחתת צריכת חלבון מהחי זה מבורך, אולם עלייך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור B12. בהצלחה צביקה

01/11/2008 | 13:10 | מאת: Tal

שלום רב, נראה שהבת שלי בת ה 10 לא סובלת ללקטוז. אילו מוצרים עשירי סידן, שנספג בגוף, היא יכולה לאכול. היא למשל, מאוד אוהבת טונה- האם הסידן שבטונה נספג היטב בגוף? בתודה על התשובה מפורטת ככל שתוכל לפרט בברכת שבוע נפלא טל

03/11/2008 | 14:29 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בדגים ובחלבונים אחרים מהחי יש כמות קטנה מאד של סידן וגם היא לא נספגת היטב בגלל נוכחות הזרחן בבשר. במזונות מהצומח יש כמות טובה של סידן כמו: שומשום מלא (טחון), חמאת שומשום, ירקות ירוקים, פירות יבשים, שקדים, זרעים, אגוזים, טופו, פירות יבשים, מולסה. בהצלחה צביקה

31/10/2008 | 18:41 | מאת: אלעד

בבשר בקר רזה כמות השומן דומה לזו שבעוף. אך, הוא פחות בריא כי כמות הכולסטרול בו גדולה יותר?..לפי מה שראיתי יש לשניהם אותה מידה של כולסטרול אם כך למה משמיצים את הבקר ולפי ההנחיות של אגודת הסרטן יש לצמצם את הבקר? אם בשניהם יש אותה מידת כולסטרול ומבחינת ערכים של בקזל בבקר יש יותר אז מה פשר העיניין?

03/11/2008 | 14:56 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אני מציע שתפנה את השאלה לפורום תזונה קלינית. אנחנו בפורום תזונה טבעית... בעיני זה נבלה וזה טרפה. עם זאת, כדאי שתדע שרשויות הבריאות בארצות הברית המליצו להמעיט ככל שניתן בצריכת בקר בשל הקשר שנצא בינו ובין סרטן המע הגס והרקטום. בהצלחה צביקה

31/10/2008 | 16:20 | מאת: אלעד

לאכילת שום בצורה אפקטיבית צריך קודם לכתוש את השום עם פטיש מעץ כדי לא לחמצנו ואחרי כמה דקות לאכול אותו שהאליצין יצא?או שאפשר לאכול אותו ישר בלי כל עיניין הקטישה? איפה אפשר לשמור ג'ינג'ר לאורך זמן כדי לשמר אותו?ולהשתמש בו בשעת הצורך?

03/11/2008 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום פשוט לשמור את הגינגר הטרי במקפיא ולגרד אותו ישירות למאכל . נשמר הרבה זמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן