פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

16/11/2008 | 11:43 | מאת: רעננה

שלום אני צורכת כל יום כפית כורכום בחביתה האם הכורכום לא נהרס בטיגון? והאם זה המינון המומלץ? מה אתם ממליצים לקחת לקיבה חומצית? תודה רבה

16/11/2008 | 12:02 | מאת: צביקה קורן

רעננה שלום, הכורכום לא נהרס בבישול. כפית נראה לי כמות מוגזמת. הכורכום נמצא מועיל לבעיות בריאות שונות בכלל ובמערכת העיכול בפרט וכמונע סרטן במעי הגס. הטיפול בחומציות צריך להיות בתזונה נכונה. בשלב הראשון כדאי שתפסיקי לאכול חביתות ותאכלי ביצים קשות במקום. מזונות מטוגנים גורמים לחומציות יתר בקיבה. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

15/11/2008 | 22:20 | מאת: צבי יצחקי

אני מקווה שפניתי למקום הנכון.אני חולה לב(אחרי פעמיים צנטור ובעל עורק סתום) רציתי לשאול האם מותר לי לשתות שוקו על בסיס קקאו? והאם מותר לי לאכול שוקולד מריר? בתקוה לתשובה מהירה ובתודה מראש צבי

16/11/2008 | 12:12 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, אני לא ממליץ לצרוך שוקולד וקקאו לאנשים בריאים ועל אחת כמה וכמה לאנשים חולים. אמנם נמצאו כמה מחקרים המעידים על התועלת של השוקולד המריר לבריאות כלי הדם וכנוגד חימצון, אבל לדעתי ניזקו עולה על תועלתו. יש בו שומן רווי, קפאין, חומצה אוכסלית, תיאוברמין, דימתילקסנטין ועוד חומרים מזיקים. הוא עלול לגרום לעצירות,אלרגיה, אבנים בכליות, אקנה, צרבת, השמנה ועוד. את כל היתרונות של השוקולד ויותר אפשר להשיג בתזונה טבעית ובהימנעות ממזון קלוקל. עם, זאת אם מתחשק מידי פעם לאכול שוקולד מריר, לא צריך להימנע מכך. בהצלחה צביקה

שלום למנהל הפורום אני רוצה לומר ראשית תודה רבה על האינפורמציה והמידע הרב באתר ואני יודה לך אם תוכל לענות לי על השאלות שלי טוב הקדמה: קוראים לי ליאור אני בן 17 וחצי ואני מתאמן באומנות לחימה ברזילאית שנקראת קפואירה בצורה מקצועית ואני מקדיש לכך הרבה שעות אימון בשבוע. הספורט עצמו בבסיס הוא אירובי למרות שנידרש כח באימון. על מנת להשתפר בצורה משמעותית ולהכין את עצמי לאליפות אירופה שמתקיימת במאי אני רוצה להעלות את המסת גוף שלי (כרגע אני בגובה 1.65 ושוקל 56 קילו)- יש להדגיש שאני כרגע עוד בתהליך הגדילה שלי שאמור להסתיים בסביבות גיל 20 לפי רופא צמיחה. ואני מקווה להעלות עד אז את המשקל לסביבות 70-73 קילו. חשבתי לנסות לאכול הרבה אבל לא משנה כמה אני אוכל(8 ארוחות יחסית גדולות ביום שמרכיבות חלבונים, פחמימות, ממש קצת שומן וכמובן ויטמינים ומינרלים- הכל מאוכל טבעי ולא מכדורים או תוספי מזון) אני לא מצליח להעלות במשקל ואני חושב עכשיו לשקול צריכה של אבקת חלבון. הבעיה העיקרית שלפי מה שהבנתי אבקת חלבון היא לא הכי בריאה ויכולה לעשות נזקים לגוף(אם תוכל לפרט בקצרה על נזקים או לכוון אותי למקום אחר שבו רשום על הנזקים של אבקת חלבון). ואחת מהסיבות שאני שואל כי חבר שלי שהולך למכון כושר אמר לי שהתזונאית שלו המליצה לו על אבקת חלבון. השאלה שלי היא האם ניתן להעלות במשקל הגוף מבלי לצרוך אבקת חלבון או לחלופין לצרוך אותה אבל לפי תוכנית שלא תפגע לי בבריאות.

13/11/2008 | 16:34 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (השמנה, אבקות חבלון וכד'). אני לא ממליץ להשתמש באבקות חבלבון / אנרגיה / בודי בילדינג וכד'. לפעמים מכניסים בהם חומרים אסורים ללא ציון על התווית המתאימה. עודף חלבון עלול לפגוע במפרקים, בכליות ובכבד. את כל החלבון צריך לקבל מהתזונה. לגבי ההשמנה זה עשוי להיות בעייתי מכיוון שאתה עוסק בפעילות גופנית ינטנסיבית למדי. בכל אופן, נסה להוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן טחון), טחינה, אבוקדו, לחם מלא, דגנים וקיטניות. לא כדאי לקבל קלוריות מממתיקים, מאפים מקמח לבן, גלידה וכד'. אימון עם משקולות ומשקוליות מעלה מסת שריר בצורה טובה (את זה אתה בטח כבר יודע). בהצלחה צביקה

לא הבנתי אותך עד הסוף -הכוונה היא שאבקת חלבון בכללי לא טובה, או שיש כאלה שהן פשוט לא טובות, ובגלל שאתה לא יודע מי מהן לא טובה אז אתה לא ממליץ על אף אחת. מה שכן התפריט שלי מאוזן גם מבחינת אגוזים שקדים זרעים טחינה ואחרים וגם אני לא אוכל חטיפים או ממתקים וזה לא עזר לי עד עכשיו. אימון עם משקולות בינתיים לא בא בחשבון בגלל החלטת המאמן שלי שעדיף לחכות עם זה עד לסיום הגדילה ושאם אני יתחיל עכשיו אני לא יוכל לקבל מסת שריר שנחוצה לי ואם אני יתחיל מאוחר יותר גם הגוף שלי יקבל מסה בקלות יותר כי מכיוון שלא יצטרך לבזבז אנרגיה על תהליך הצמיחה שלי ויוכל לצבור יותר רוחב ומסה. השאלה היא מה בכל זאת אני יכול לנסות מעבר למה שהמלצת והאם צריכת אבקת חלבון מסויימת או בכללי לטווח קצר (3-6 חודשים) עדיין תעשה נזק לגוף שלי

12/11/2008 | 19:24 | מאת: SiteMap

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

13/11/2008 | 07:15 | מאת: אלפונסו

אומגה 3 מדגים עשוי להכיל מתכות כבדות רעילות כמו כספית. עדיף לצרוך ממקור צמחי. חברה ישראלית בשם מגנטיקה פתחה תכשיר כזה מזרעי זן מיוחד של מרווה שמכיל 50% אומגה 3.

17/12/2008 | 13:19 | מאת: דפנה

אכן חברה ישראלית יוצאת עם פיתוח חדש ב-1.1.09 מבוסס על מרווה. לא צריך להרוג עוד דגים. ואין יוד וכספית ושאר צרות. מוזמנים לכתוב לפרטים נוספים דפנה [email protected]

13/11/2008 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? ההמלצה הכללית היא 2-3 מנות דג בשבוע. חשוב סוג הדג ושלא יהיה מטוגן. 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? פעם זה היה פשוט. היו דגי ים (מומלצים לשימוש בהתם לרשימה שלך, אבל עם סכנת הרעלה מכספית) ודגי בריכה (שמנים ומלאים בהורמונים ותרופות - לא מומלצים). היום רוב דגי הים מגודלים בבריכות או במכלאות ובחלקם יש הרבה פחות כספית מאשר בדגי הים. באופן כללי ככול שהדג גדול יותר (לדוגמה דג ים כמו טונה) הם עשירים יותר בכספית ובכימיקלים (נמצאים כמעט בראש שרשרת המזון) ( 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? לדעתי כדאי לקחת תוסף אומגה 3, אבל גם בהם עלולה להימצא שארית של כספית. התוסף המומלץ הוא כזה המופק מזרעי פשתן, או אם תמצא מקור אמין. יש בארץ מקור שנראה אמין (אוםגליל). 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) אני לא נוהג להמליץ על מוצר זה או אחר, אבל גיא בן צבי נראה רציני ומבין. באתר שלו תמצאי תשובות לכל השאלות שלך (כולל אלו שלא שאלת וכאלה שלא עניתי...). להלן הקישור: http://www.omega3galil.com/ 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? תמצאי באתר שצירפתי למעלה 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? כנ"ל הערה: אני לא אוהב "מינונים כלליים". מדובר כאן במזון ולא בתרופה. כדאי כמובן לצרוך אומגה 3 גם בההריון. בהצלחה צביקה

14/11/2008 | 17:09 | מאת: שאלה

האם אומגה 3 בדגים נהרסת בחימום כמו אידוי, בישול בתנור או טיגון? אם לא היכן אני יכולה לראות הוכחה לכך שזה נכון.

15/11/2008 | 07:15 | מאת: אלפונסו

צביקה אתה מנצל פורום מקצועי לפרסום. לא יאה!

08/10/2009 | 14:00 | מאת: משון היה דייג

קל לדמיין רופא על שפת בריכת דגים ,בודק עם סטטוסקופ דג אחרי דג ,וצועק ,תוסיפו אנטיביוטיקה ,רק שזו שטות אקדמאית .דגי בריכות מוזנים בצמחים וקמח דגים + מה שגדל בבריכה עצמה .ה"תרופות " אם בכלל ,יכולות להגיע מזבל עופות שזורקים לשיפור התנאים בבריכה [ והפיקוח צריך להיות שם ] או מטיפול מקומיט בפרזיטים ,וזה אגב נעשה לפעמים במיכל המשלוח עצמו ,כך שהדגים חשופים למרחק -זמן הנסיעה מהיצרן לשוק . מאז שהדביל מיקישוילי זרק למים בקבוק [ ברומקס ? ] לעיניה של רודפת קידום -או כתבלבת ,ועד אז גם ,לא קראתם על הרעלות מדגי בריכות . חוצמזה ,אם תשתצשו פחות בשן טיגון תוכלו לחסוך אומגה 3 .נכון דוקטור ?

12/11/2008 | 15:41 | מאת: דן

שלום אבקש הסבר : כתוב על פיירות כדוגמה. , מספר קלוריות, ומס פחמימות כך וכך, 1) מה ההבדל בין המושגים?י 2) ומה פירוש כל אחד? ועל מה חשוב להקפיד שיהיה פחות? 4) משנה איזה פירות מתוקים אוכלים ?או כשמגזימים בכולם משמינים. גם שאוכל ביום מסויים רק פירות ? תודה להסבר הארוך

13/11/2008 | 15:41 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, 1) מה ההבדל בין המושגים?י פחמימות זה אחד מאבות המזון כמו שומנים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. קלוריות מתייחסות לערך הקלורי של המזון. ישנן פחמימות שאין להן ערך קלורי כמו: סיבים תזונתיים. ישנם מזונות שיש להם ערך קלורי אבל הם לא פחמימות. לדוגמה שומן וחלבון. 2) ומה פירוש כל אחד? - ראה למעלה. ועל מה חשוב להקפיד שיהיה פחות? חשוב שיהיה איזון. לא מומלץ להימנע מאף אחד מאבות המזון. באופן כללי מומלץ ש 30% מצריכת הקלוריות תבוא משומנים, 50-60 מפחמימות והשאר מחלבון. 4) משנה איזה פירות מתוקים אוכלים ?או כשמגזימים בכולם משמינים. גם שאוכל ביום מסויים רק פירות ? אין מזון משמין!!! תלוי כמה אוכלים ומה סך כל הקלוריות היומי תודה להסבר הארוך בברכה צביקה

11/11/2008 | 19:19 | מאת: דלית

הייתי מעוניינת לדעת כמה קלוריות יש בביצה קשה אחת וב2 כפות חומוס ובבקשה בבקשה אם תוכלו לרשום לי מה הערך של התזונתי של ביצה קשה ... ושמעתי שחלבונים זה משביע אז איזה מאכלים אפשר לאכול של חלבונים ושיהיו דלי קלוריות בתודה דלית

12/11/2008 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום ב100 גרם ביצים יש 159 קלוריות (ביצה אחת בערך 25 גרם) ב100 גרם חומוס יש בסביבות 252 קלוריות מאכלים המכילים חלבונים ודלי קלוריות. דגים, גבינות רזות וקטניות(סויה,חומוס, עדשים). בברכה והצלחה טובה בר- שאן

11/11/2008 | 13:46 | מאת: אבי

היי.הבנתי מאנשים במכון כושר בו אני מתאמן שכשהם אוכלים ביצה קשה (בשביל החלבון שבה) הם זורקים את החלבון בטענה שהוא מקור לכולסטרול מיותר.האם זה נכון? ואם כן,האם מומלץ באמת להיפטר מהחלמון הצהוב בכדי לא לצרוך סתם כולסטרול? תודה מראש...

12/11/2008 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום רב החלבון הוא בעצם תא שלם המכיל בתוכו חלבונים שומנים ויטמינים ומינרלים. אדם שעושה ספורט גם צריך כולסטרול לבנית ההורמונים וקרומי תאים . ולכן חשוב שיוכל גם את החלמון . הכולסטרול מיותר לאנשים שסובלים מרמת כולסטרול גבוהה בדמם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2008 | 12:44 | מאת: ארז

פירות של מורינגה האם יידוע אם יש סגולות בריאותיות ??

12/11/2008 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

ארז שלום הסגולות של פירות המורינגה בם: מניעת נזקי עשון וזיהום אוויר. בברכה טובה בר- שאן

16/11/2008 | 13:35 | מאת: יאיר

שלום ארז לידיעתך,הפירות והפרחים לא מאושרים ע" משרד הבריאות.לעומת זה, העלים הם בעלי יתרונות תזונתיים ורפואיים יוצאים מהכלל.

01/11/2009 | 14:30 | מאת: יפה

האם השימוש במורינגה מותרת לכל האוכלוסיה , או שעל אנשים עם מחלות מסוימות להמנע משימוש בו.

10/11/2008 | 18:52 | מאת: כרמית רחמים

גיליתי צואה בצבע לבן/שמנת הילדה חיונית ומרגישה טוב. צבע השתן רגיל והיא אינה צהובה כלל. לא בלחמית העין ולא בעור. היא קיבלה אנטיביוטיקה לפני שבועיים (מוקסיויט) עקב חשד לדלקת באוזן. הצואה היתה לבנה, חזרה לצבעה הטבעי ולאחר יומיים שוב צואה לבנה. האם זו בעיה בדרכי מרה? האם זה מעיד על דלקת בדרכי מרה? מה עושים? האם בדיקת דם תדגים את המצב?

11/11/2008 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

כרמית שלום, יתכן ומדובר בבעיה בהפרשת מיצי מרה, אבל אנחנו פורום תזונה ולא פורום רפואי. מציע שתפני לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

10/11/2008 | 14:07 | מאת: לולה

שלום רציתי לדעת בבקשה איזה מאכל כדאי לצרף לבשר הודו אדום לספיגה טובה יותר? תודה!

11/11/2008 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

לולה שלום, חלבונים כדאי לאכול עם ירקות חיים. בהצלחה צביקה

09/11/2008 | 15:12 | מאת: יעל

שלום רב ! אני סובלת לאחרונה מגזים מאילו מזונות כדאי להימנע ואילו מזונות עשויים לעזור? תודה

11/11/2008 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (ראי למטה תשובה מ 6/11) - תבצעי חיפוש על המילה גזים או גאזים ותקבלי הרבה טיפים. בהצלחה צביקה

08/11/2008 | 19:55 | מאת: יעקב

שלום רב, רציתי לדעת האם אכילת שום כאשר הוא פרוס לחתיכות גסות היא יעילה? ואם לא, כיצד לאכול שום כדי שיספג הכי טוב בגוף? תודה מראש, יעקב

09/11/2008 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, אם מדובר בשום חי, השיטה שלך מצוינת ומבטיחה ספיגה יעילה. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2008 | 17:47 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

את השום יש לנגוס ולבלוע כול החומר הפעיל שבשום נכנס לגוף כול דרך אחרת פוגעת בחומרים הפעילים של השום

08/11/2008 | 11:28 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי, בת 79, משתמשת בקומדין בגלל הפרעות בקצב הלב (בעבר היו לה שני ארועי מוח קלים) בבדיקות מעבדה אחרונות יצא S0DIUM - 133.5 - נמוך מהמינימום. רופאת המשפחה אמרה לה לאכול הרבה מלח אבל אמא סובלת מלחץ דם גבוה, ומטופלת בכדורים, ולדעתי מלח מגדיל את לחץ הדם. מה לדעתך עליה לאכול כדי להגדיל את ה- S0DIUM ? (אסור לה לאכול מאכלים ירוקים בגלל הקומדין). בתודה, אילנה

09/11/2008 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני מסכים איתך שלא כדאי להגזים באכילת מלח כדי לפתור את הבעיה, אבל אני לא מתווכח עם רופאים. הבעיה מחייבת בדיקה מעמיקה יותר של תיפקודי הכליות וחילוף החומרים בגוף. כדאי לשקול יעוץ רפואי אחר ויעוץ תזונתי. בירקות שורשיים יש כמות טובה ומאוזנת של נתרן (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולרבי, סלק, גזר, בצל וכד'). בהצלחה צביקה

07/11/2008 | 15:52 | מאת: ארז

האם ידוע לך מה קורה עם תהליך אישור לימודי נטורופתיה לתואר אקדמאי ראשון בארץ,באיזה מכללות יהיה ניתן ללמוד זאת??

23/12/2008 | 10:42 | מאת: ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)

שלום ארז! אכן עבר חוק בכנסת המאפשר לתזונאיות עם תואר ראשון בלבד לעסוק בתחום הייעוץ התזונתי. זו הכותרת של החוק..... כשבודקים גופה, ניתן להבין שבגלל חוק יסוד "חוק כבוד האדם ועיסוקו"- לא ניתן להכיל את החוק מייד או רטרואקטיבית. בכל תחום שהוסדר אקדמית (ראיית חשבון, אחיות) עברו מס' שנים בין החקיקה ליישום בפועל כדי לתת לעוסקים בתחום להתאים את עצמם לחוק. כך יהיה גם במקרה זה: המדינה תודיע כי מי שעוסק בתחום כך וכך שנים (לדעתי זה יהיה 10 שנים ומעלה) – פטור מאקדמיזציה. מי שעוסק בתחום יותר מ-5 שנים צריך לעשות מבחן. ומי שעוסק פחות מכך יצטרך לעשות השלמות כאלה ואחרות. כיוון שכל נושא החלת החוק עדיין לא עבר לפסים מעשיים (כטבעם של חוקים רבים במדינת ישראל) יש לנהוג עפ"י הנוהג טרם חקיקת החוק. לכל מכללה יש את מנגנוני ההערכות שלה. עליך לפנות למכללות שמוכרות ע"י האגודה לנטורופתיה ותזונה טבעית ולבדוק באופן פרטני לגבי הקשרים האקדמיים שלהן ולגבי ההערכות שלהן לקראת החלת החוק בעתיד. מקווה שעזרתי. רק בריאות. ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)

07/11/2008 | 01:21 | מאת: Serj

שלום, אני שותה מדי יום 2 כוסות של תה עם עלי מנטה מיובשים וכפית דבש. אני רוצה לדעת האם זה בריא ומומלץ?

07/11/2008 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

Serj שלום, זה בריא ומומלץ, השאלה מה אוכלים לפני, בזמן ואחרי התה. בהצלחה צביקה

07/11/2008 | 21:25 | מאת: Serj

אני תמיד שותה את התה אחרי ארוחת צהריים ואחרי ארוחת הערב. עם התה אני תמיד אוכל משהו מתוק. לדוגמה, בשבוע האחרון אני תמיד שותה את התה עם עוגה שהכנתי [וופל יבש ודק בגודל צלחת גדולה, 5 או 6 שכבות מרוחות בחלב מרוכז מלא עם סוכר שערבבתי עם חלב וחמאה]. ואחרי זה אני לא אוכל שומדבר.. אלא אם כן נהייתי שוב רעב.

06/11/2008 | 11:31 | מאת: מיכל

אני בת 58, עברתי ניתוח כי היה לי צרבות, יש לי לחץ דם ואני נוטלת תרופה. הבעיה שלי היא שאני סובלת מגזים נוראיים, אני לא אוכלת קטניות וירקות מצליבים. גם ירדתי 10 קילו ועכשיו אני מרוצה מהמשקל שלי, מה עלי לעשות בכדי להקל על הגזים ממה הם נובעים? תודה

06/11/2008 | 19:03 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום גזים בבטן יכולים להגרם כתוצאה מגורמים רבים, אחד מהם יכול להיות ירידה מכמות האנזימים המנפרקים במע' העיכול. ניתן לאכל ארוחות קטנות ולא כבדות כדי להקל על הגזים. לשתות תה שומר הסופח את הגזים. ובנוסף הייתי מאוד ממליצה לך ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתתן לך תזונה המתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2008 | 08:25 | מאת: mosh

האם דלעת ודלורית טובות או מועילות לפרוסטטה כמו גרעיני הדלעת? מה ההבדל וערכי הבריאות שלהם? תודה

06/11/2008 | 18:57 | מאת: טובה בר-שאן

mosh שלום בדלעת יש פחות אבץ מאשר בזרעים לכן ההשפעה פחותה בהרבה ופחות מועילה לפרוסטטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2008 | 08:17 | מאת: משה

שלום האם ארטישוק ירושלמי יוצר גזים בבטן? 2) מה תכונות תזונתיות? תודה

06/11/2008 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום ארטישוק ירושלמי או, שמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות. ארטישוק ירושלמי הוא זן של חמניה, מהמין Helianthus annuus. בניגוד לרוב הפקעות, אבל בדומה לחברים אחרים ממשפחת ה-Asteraceae (הכוללת את הארטישוק), הפקעות מאחסנות את הפחמימה אינולין במקום עמילן. משום כך, הם מקור חשוב של פרוקטוז עבור התעשייה. הארטישוק הירושלמי לא גורב לגזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2008 | 15:11 | מאת: לידור

שלום.הבנתי מהפורום בעבר שהמלצתך הכללית למתעמלים היא לאכול ארוחה כ-3 שעות לפני האימון.שאלתי היא האמ הארוחה הזו אמורה להיות "סעודה מפסקת" או שאפשרי לאכול\לשתות משהו בטווח הזה של ה-3 שעות? ואם כן,מה אתה ממליץ לאכול\לשתות בטווח זמן זה ומתי? תודה...

05/11/2008 | 20:48 | מאת: צביקה קורן

לידור שלום, ההמלצה היא כללית בלבד. אם אין לך הפרעות עיכול והאוכל לא "עולה" לך במהלך האימון אתה יכול לאכול קרוב יותר לאימון. בעיני המזון המומלץ בטווח של פחות משלוש שעות לפני האימון הוא מזון המכיל עמילן מפחמימות מורכבות כמו לחם מלא, קרקר מלא (אפשר עם מעט אבוקדו, טחינה או חומוס)אורז מלא, בננה בשלה, חטיף אנרגיה. בהצלחה צביקה

05/11/2008 | 12:01 | מאת: אביבית

אם מישהו סוף סוף יוכל לומר לי כמה קלוריות יש כאשר משרים 2כפות גדושות של זרעי פשתן כלומר במים בבקשה אני מנסה לרזות ופשוט צריכה להחשיב את זה בתפריט היומי אם כך יש למישהו יידע?

05/11/2008 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, בשתי כפות (20 גרם) יש 105 קלוריות בהצלחה צביקה

06/11/2008 | 11:37 | מאת: אביבית

צביקה תודה אבל האם באכילה של 2כפות או בשמו או במים?

04/11/2008 | 11:25 | מאת: אילנה

האם לג'ינג'ר דל סוכר שנמכר בחנויות טבע במשקל, יש את אותן תכונות בריאותיות של ג'ינג'ר טרי?האם אכילה יום יומית של הג'ינג'ר הדל סוכר מזיקה (כ-50-100ג) ביום?

05/11/2008 | 12:03 | מאת: גלית

תמיד עדיף את המזון הטבעי על פני מזון שהמכר באריזות

05/11/2008 | 17:32 | מאת: אילנה

אודה על תשובה מצביקה.

05/11/2008 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. השאלה היא איך הפכו אותו ל"דל סוכר". האם השתמשו בממתיק מלאכותי, או בפחות סוכר. בכל מקרה מדובר במוצר מעובד ונחות לעומת השורש הטרי, בו אפשר להשתמש בחליטה כתה, או כתבלין לתבשיל או למרק ירקות. הכמות שציינת נראית לי מוגזמת וכדאי להפחית את תדירות הצריכה.

03/11/2008 | 20:44 | מאת: עידית

שלום.בשנים האחרונות החלו לצוץ בשוק המזון הישראלי כל מיני לחמים דיאטטיים "קלים" למיניהם.אני אישית משתמשת בחלה קלה של אנג'ל.בשקית של החלה כתוב שכל פרוסה בת 20 גר' שווה 33 קלוריות,ללא כולסטרול וללא שומן כלשהו.יחד עם זאת,כל פרוסה מכילה כ-2.6 גר' חלבון וכ-5.5 גר' פחמימות.עוד טורחים בחב' אנג'ל לציין שהחלה מוכרת רשמית כחלה המומלצת לחולי סוכרת ע'י האגודה שלהם (יחד עם חתימה וחותמת האירגון).צביקה,מה דעתך באופן כללי על סוגי הלחמים הקלים הללו,ועל החלה הזו ספציפית שציינתי (באם את יודעת למה כוונתי)? האם יש אמת במאזנים הקלורים בלחמים שחברות אלה מפרסמות? תודה.

04/11/2008 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

עידית שלום, אני לא מתלהב מלחמים "קלים" ומלחמים העשויים מקמח לבן (חלה עשויה מקמח לבן). חבל שאת מתייחסת רק לערך הקלורי של המזון ולא לערך התזונתי. כשאת אוכלת מוצרים העשויים מקמח לבן, סוכר לבן, אורז לבן וכד', את לא מקבל ויטמינים ומינרלים חיוניים ובמשך הזמן נוצרים חוסרים תזונתיים ואז מופיעות תופעות ומחלות הנובעות מחוסרים תזונתיים. ללחם ה"קל" מוסיפים גלוטן (לכן תכולת החלבון הגבוהה) וחומרים (כימיים?) הגורמים לו להיות אוורירי. כאמור אני לא מתלהב מהמוצר הזה וממליץ למטופלי ולחברי להעדיף פרוסה אחת של לחם העשוי מקמח מלא במקום שתי פרוסות לחם קל. הרזיה ואיזון משקל זה טוב וחשוב, אבל לא צריך להרוס את הבריאות בדרך להשגת המשקל האידיאלי. בהצלחה צביקה

03/11/2008 | 11:56 | מאת: עדנה

שלום רב, אבקש לדעת איך מזהים בעיה של קנדידה במעיים ? ועוד שאלה : האם קנדידה זו נמצאת רק במעיים או עלולה להימצא גם באיזורים אחרים בגוף? אני שואלת מכיוון שאני סובלת כבר זמן רב מגירוד טורדני ( בדרך כלל בלילה) באיזור האינטימי שלי ועל אף הרחצות התכופות והשמירה על ההגיינה הבעיה אינה נפתרת. האם זו עלולה להיות קנדידה? אם כן, כיצד מטפלים בה? תודה מראש על כל תשובה מקצועית ועניינית .

03/11/2008 | 14:14 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, פטריית הקנדידה נמצאת במעיים, אבל היא גורמת, בין השאר, גם לגירוד בעור הגוף ובאברי הרביה. ישנן כמה מעבדות פרטיות שמאבחנות את חומרת הבעיה. (אני מכיר אחת בחיפה). הטיפול הוא תזונתי בעיקר. כדאי לפנות ליעוץ אישי בנושא זה ולא להסתפק בפורום זה או אחר.. השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופטיה - תבצעי חיפוש על המילה קנדידה. בהצלחה צביקה

03/11/2008 | 19:45 | מאת: רותי-מקצוע אחות

ניתן לזהות קנדידה בבדיקת תרבית. ניתן לבקש הפנייה מרופא המשפחה ולציין מהיכן נלקחת התרבית.(תרבית לפטריות מנוזלי גוף. יציאה, שתן ,ציפורניים וכו'). קבלת תשובת תרבית פטרייתית לוקחת זמן. הטיפול בהתאם לסוג הפטרייה. הטיפול בהתאם לזיהוי הפטרייה ומיקומה.(למשל-מומלץ להמעיט בצריכת מאפים על בסיס שמרים וקמח לבן)

02/11/2008 | 11:17 | מאת: אלעד

אם אני מוסיף לתה יין אדום-מה שמכונה כמעיין סיידר חם,אז התכונות של היין נהרסות בחום??

03/11/2008 | 14:18 | מאת: צביקה קורן

אל על שלום, לדעתי החומרים המועילים שביין להאדום לא נהרסים בחום. עם זאת דכאי לזכור שבגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות משקאות אלכוהוליים. בהצלחה צביקה

שלום רב, מדובר בנער בן 16, ספורטאי ובריא בדרך כלל. האם קופסאת טונה ביום זה סביר? תודה רבה, אמא שלו.

beryl שלום, קופסת טונה ביום זה סביר לפי גישת התזונה הקונבנציונלית. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע מטונה משומרת המכילה חומר משמר, מלח, שמן לא איכותי ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסא. אם אתם לא צמחונים/טבעונים, כדאי להתאמץ ולקנות דג לא משומר. בהצלחה צביקה

01/11/2008 | 14:57 | מאת: טלי

שלום רב, היות שאני מכינה לילדיי פיצה/ חביתיה על בסיס ערבוב של קמחים שונים שיש לי בבית ולבתי בת ה 10 יש נטיה לריפלוקס..., רציתי לדעת אם קמח כוסמין קשה יותר לעיכול ביחס לקמח לבן מלא ? האם קמח כוסמין יותר קשה לעיכול ביחס לקמח לבן שאינו מלא? הבעיה היא כשאני עושה חביתיות היא אוכלת מזה הרבה, כי היא אוהבת ואז יש לה ריפלוקס... מלבד הגבלת הכמות אולי כדאי להכין לה חביתיות מקמח לבן רגיל בלבד. לאחרונה אינה עולה במשקל. בתודה על התשובה המפורטת

03/11/2008 | 14:24 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, כשיש בעיות עיכול קשה לי להגיד מה טוב יותר עבור בתך. השילוב של קמח (מכל סוג שהוא) עם ביצה וסוכר אינה רצוי והוא עלול לגרום לצרבות והפרעות עיכול. כך שחביתיות ועוגות זה לא ממש מזון בריאות, גם ילדייך ממש אוהבים את זה. כדאי שתפני ליעוץ בתזונה טבעית להבנת העקרונות של התזונה הבריאה והנכונה וצירופי המזון המומלצים. בהצלחה צביקה

01/02/2009 | 13:15 | מאת: אושרת

שלום, רציתי לשאול אם לקמח כוסמין לבן יש את אותן התכונות שיש לקמח חיטה לבן. אני סובלת מפסוריאזיס ובעצת נטורופתית אני נמנעת מקמח לבן...

01/11/2008 | 14:28 | מאת: מיכאלה

בחצי שנה האחרונה הפסקתי בהדרגה לצרוך מוצרי מזון מהחי. עם זאת, מפריעה לי העובדה שעלי לקחת תוספי מזון - B12. הייתי מעדיפה לקבל את כל מרכיבי המזון מהתזונה הרגילה. מה ההמלצתך לצריכת B12 שלא דרך כדורים?

03/11/2008 | 14:26 | מאת: צביקה קורן

מיכאלה שלום, לצערי ויטמין B12 מצוי רק במזון מהחי. בעולם הצומח הוא לא קיים למעט אולי בפטריות מסוימות. אם הפחתת צריכת חלבון מהחי זה מבורך, אולם עלייך לקחת לפחות פעם בשבוע כדור B12. בהצלחה צביקה

01/11/2008 | 13:10 | מאת: Tal

שלום רב, נראה שהבת שלי בת ה 10 לא סובלת ללקטוז. אילו מוצרים עשירי סידן, שנספג בגוף, היא יכולה לאכול. היא למשל, מאוד אוהבת טונה- האם הסידן שבטונה נספג היטב בגוף? בתודה על התשובה מפורטת ככל שתוכל לפרט בברכת שבוע נפלא טל

03/11/2008 | 14:29 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, בדגים ובחלבונים אחרים מהחי יש כמות קטנה מאד של סידן וגם היא לא נספגת היטב בגלל נוכחות הזרחן בבשר. במזונות מהצומח יש כמות טובה של סידן כמו: שומשום מלא (טחון), חמאת שומשום, ירקות ירוקים, פירות יבשים, שקדים, זרעים, אגוזים, טופו, פירות יבשים, מולסה. בהצלחה צביקה

31/10/2008 | 18:41 | מאת: אלעד

בבשר בקר רזה כמות השומן דומה לזו שבעוף. אך, הוא פחות בריא כי כמות הכולסטרול בו גדולה יותר?..לפי מה שראיתי יש לשניהם אותה מידה של כולסטרול אם כך למה משמיצים את הבקר ולפי ההנחיות של אגודת הסרטן יש לצמצם את הבקר? אם בשניהם יש אותה מידת כולסטרול ומבחינת ערכים של בקזל בבקר יש יותר אז מה פשר העיניין?

03/11/2008 | 14:56 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אני מציע שתפנה את השאלה לפורום תזונה קלינית. אנחנו בפורום תזונה טבעית... בעיני זה נבלה וזה טרפה. עם זאת, כדאי שתדע שרשויות הבריאות בארצות הברית המליצו להמעיט ככל שניתן בצריכת בקר בשל הקשר שנצא בינו ובין סרטן המע הגס והרקטום. בהצלחה צביקה

31/10/2008 | 16:20 | מאת: אלעד

לאכילת שום בצורה אפקטיבית צריך קודם לכתוש את השום עם פטיש מעץ כדי לא לחמצנו ואחרי כמה דקות לאכול אותו שהאליצין יצא?או שאפשר לאכול אותו ישר בלי כל עיניין הקטישה? איפה אפשר לשמור ג'ינג'ר לאורך זמן כדי לשמר אותו?ולהשתמש בו בשעת הצורך?

03/11/2008 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום פשוט לשמור את הגינגר הטרי במקפיא ולגרד אותו ישירות למאכל . נשמר הרבה זמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2008 | 23:24 | מאת: ארנונה

שלום,האם אכילה של כבד וביצים במשך כמה ימים לפני בדיקת דם כולסטרול עלולה לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול בדם בבדיקה? מה מעלה כולסטרול לפני בדיקה ומתי הוא יורד בחזרה??

02/11/2008 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

ארנונה שלום, רמת הכולסטרול בדם נקבעת בהתאם לתפקוד הקולטנים של עודפי כולסטרול בכבד. אכילה של מזון עשיר בכולסטרול לפני הבדיקה עשויה לשבש את התוצאות. בהצלחה צביקה

30/10/2008 | 19:29 | מאת: תמר

מהו תה ירוק? האם תה צמחים לואיזה מרווה או נענע נחשבים תה ירוק?? תודה

02/11/2008 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, תה ירוק הוא תה מיוחד שהעלם שלוו לאו דווקא ירוקים... לתה לואיזה מרווה, נענע ועוד יש עלים ירוקים, אך הם לא "תה ירוק" פרטים נוספים על התה הירוק תמצאי בקישור המצורף: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%94_%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7 בהצלחה צביקה

30/10/2008 | 16:04 | מאת: : )

לצביקה וטובה שלום ! אנו נתקלים בכל מיני מצבים בהם הרופאים ממליצים על אנטיביוטיקה, אני תומכת בגישה הטבעית. אבל איך אדע באילו מצבים האנטיביוטיקה באמת נצרכת? לדג' כעת אני אחרי עקירות כירוגיות והרופא חחיב באנטיביוטיקה, האם זה באמת בגדר חובה...? תודה רבה!!!

31/10/2008 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

מחברת שלום אינני רופאה אולם ברוב המקרים יש אפשרויות אחרות כמו צמחי מרפא , שהם הרבה יותר טובים מאנטיביוטיקה כיוון שאינם יוצרים עמידות אצל החיידקים והאפקט שלהם חזק יותר. כל מקרה לגופו של עניין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

01/11/2008 | 18:47 | מאת: נעמי

רופא-השיניים שלי המליץ בעבר שאקח אנטיביוטיקה בכמה מקרים של דלקת. בכל הפעמים סירבתי בתוקף, והבעיה חלפה ללא התרופה. בשבוע שעבר עברתי שתי עקירות, והוא אפילו לא ניסה להציע... במקום זה, נסי להקפיד במידת האפשר על תזונה בריאה - מה שיותר מזון טבעי-צמחוני.

29/10/2008 | 18:24 | מאת: יעקב

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני לא אוכל מוצרי חלב מזה שנים(לא אוהב) ועשיתי בדיקת דם והם היו תקינות,גם מבחינת הסידן. רציתי לדעת מה ההשלכות של אי אכילת מוצרי חלב(סידן) בגילי(36) ומה אני יכול לעשות בנדון. תודה מראש

30/10/2008 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום אינני רואה שום בעיה .עמים רבים לא ניזונים ממוצרי חלב כמו הסינים ואין להם בעית סידן ההפך בעולם המערבי עם כמות הגדולה של מוצרי חלב יש יותר מחלות כמו אוסטיאופורוזיס. סידן קיים בעלים ,בשקדים, בפירות יבשים, בטחינה,בסרדינים. אם אתה אוכל נכון לא צריכה להיות לך בעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/11/2008 | 22:17 | מאת: יעקב

ראשית, תודה על התייחסותך. שנית, אני נורא מבולבל כי אני לא רואה מסקנה חד משמעית לגבי מוצרי חלב. ישנם רופאים שטוענים שיש צורך במוצרי חלב(סידן) וישנם שלא. בחיפוש באינטרנט רובם טוענים שיש צורך במוצרי חלב. מה עליי לעשות? נאמר שלא צרכתי מוצרי חלב או לא מספיק סידן, תוך כמה זמן בערך יראו זאת בבדיקת הדם?אני יודע שזה תלוי בצריכה היומית שהיא שונה מאדם לאדם,אבל האם שנים ללא מוצרי חלב ובדיקת דם חיובית(סידן) מוכיחים שהכל תקין? תודה מראש, יעקב

29/10/2008 | 12:17 | מאת: עדי

כמה קלוריות יש בערמון יחיד האם אכילה של 5 עד10 ביום יכולה להיות כחלק ממסגרת דיאטה?

30/10/2008 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום 100 גרם ערמונים מכילים 194 קלוריות . תעשי לך את החשבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2008 | 10:19 | מאת: ליאור

שלום אני שותה מיצי ירקות בשביל להקל על הקיבה(קוליטיס) יש לי מכונה לסחיטת ירקות עם סכין מסתובב.הבעיה שרק מגזרים היא מוציאה הרבה מיץ אם אני רוצה לערבב עם פטרוזליה/חסה למשל בקושי יוצא מיץ מהם אני עושה לפעמים מיץ מעשב חיטה מהמכשיר היעודי לזה ויוצא הרבה מיצ האם יש מכונה שסוחטת טוב כמו המסחטה של העשב חיטה שאפשר לסחוט אתה ירקות כמו גזר סלק וכדומה תודה

30/10/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום מכונה שסוחטת נבט חיטה לא מתאימה לגזרים וירקות קשים אחרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2008 | 14:38 | מאת: ליאור

לא שאלתי אם המכונה מתאימה לסחיטת ירקות קשים שאלתי האם יש מכונה שסוחטת טוב ירקות כמו פטרוזליה,שמיר וכדומה דבר נוסף אני יודע שפירות יער זה בריא וקניתי תערובת פירות יער בחנות טבע זה מכיל:רכז פרי,תותשדה,אוכמניות,דובדבן,פטל,פקטין,מלח לימון,מונע הקצפה האם זה נחשב לבריא או שעדיף לקנות אותם טריים?

29/10/2008 | 09:46 | מאת: שני

מהדעתכם על יוגורט כבשים אורגני שהערך הקלורי שלו הוא ל100 גרם 32 קלוריות הוא מיוצר מחלב כבשים ותוסבת סיבים אשמח לדעת מבחינת בריאות האם הוא עדיף על אחרים?

30/10/2008 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום אין ספק שהוא עדיף מחלב פרה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2008 | 13:17 | מאת: צחי

שלום, רציתי לדעת כיצד עובד אימון תזונתי? האם הוא יעיל גם לאנשים שמנים במיוחד? אשמח לקבל מידע או הכוונה למידע ברשת.

29/10/2008 | 08:06 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום באימון תזונתי מלמדים אותך לשלוט ברצון לאכל ולהגביל את עצמך לכמויות הנכונות. האימון מקל מאוד על הדיאטה (שכל כך קשה לאנשים לעשות ובדרך כלל משמינים חזרה) כיוון שהאדם עושה אותה מתוך מודעות ונכונות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2008 | 16:34 | מאת: אתי

אימון תזונתי בד"כ עוזר לאנשים שהם לא שמנים מדי אבל רוצים להתחיל בדיאטה ומוכנים לשלב גם ספורט. יש על זה כתבות ברשת כמו זו http://patit.co.il/article.aspx?id=25 סה"כ זה די נוח כי לא צריך להיות קיצוניים בשום תחום: לא בתזונה ולא בספורט. בהצלחה.

28/10/2008 | 10:22 | מאת: שמן

כמה אפשר לרדת באופן כללי בדיאטת דלת פחמימות במשך שבוע וחצי שבועיים? האם לנטילת תוסף סידן יש תרומה לירידה במשקל במהלך דיאטה כזו? אגב עג כה ירדתי יפה,רק בקושי רב... אשמח לתשובה ועצות בנושא

28/10/2008 | 11:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מדיאוטות קיצוניות ולא מאוזנות מבחינה תזונתית. אין לי מושג כמה תוריד במשקל בדיאטה הזאת, אבל אין ספק שהירידה תהיה זמנית ועלולה להביא לחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

28/10/2008 | 13:21 | מאת: נעמי

מבוסס על אחד מעקרונות הגישה הטבעית (ד"ר שלטון): ככל שהתפריט היומי יכלול יותר מזונות טבעיים מעולם הצומח, הירידה תהיה קלה יותר ומהירה יותר. רצוי מזונות אורגניים. הסיבה: המזונות הנ"ל גורמים לשיפור בחילוף-החומרים (מטבוליזם) בגוף. לפי עיקרון זה, המזונות שאינם מומלצים לאכילה, או לאכילה רק בכמות מצומצמת, הם מזונות מן החי, מזונות מעובדים, ג'אנק-פוד וכדומה. תפריט דל-פחמימות אינו מומלץ. צריך רק לבחור את הפחמימות הנכונות (הבריאות). עוד לפי גישה זו: מומלץ להימנע משימוש בתוספי מזון, כולל תוסף סידן.

28/10/2008 | 08:10 | מאת: מלי

שלום , שמי מלי אני בת 27 אני בהריון בחודש 6 וסובלת מעצירות קשה מאוד. ניסתי כבר המון דברים חלקם עוזרים וחלקם לו. עכשיו כשאני צריכה לקחת כדורי ברזל העצירות שלי יותר קשה למרות שאני לוקחת ברזל קל. האם יש משהו מסויים שאני יכולה לאכול כדי שזה יפיע עלי יותר. אני יודעת שפירות יבישים צריכים לעזור לי ( איזה פרי ? צימוקין ושזפים אני לא אוהבת ) יש פרי אחר שאני יכולה לאכול במקום? אני לוקחת מידי פעם נרות של גליצרין, אשמח מאוד לקבל משהו שיעזור לי.

28/10/2008 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. תבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ותקבלי כמה תשובות. בהריון הבעיה קשה יותר. נסי לקחת 2 כפיות מולסה - יש לה השפעה משלשלת עדינה ויש בה הרבה ברזל (ללא אפקט של עצירות). בנוסף, כדאי להימנע ממזונות המעודדים עצירות ולהרבות במזונות המעודדים פעילות מעיים. (כאמור הכל כבר נאמר ונכתב - תמצאי בחיפוש). אני מאד ממליץ לך לא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר ולפנות ליעוץ מקצועי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

27/10/2008 | 20:55 | מאת: אורחת

באיזו עונה ניתן למצוא אותה?

27/10/2008 | 22:02 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי אפשר לקרוא בקישור הבא על פאפיה מתוך אתר גאמנון המעולה!!! http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs17-Peh/Heb-Spices-Peh-Papaya.htm בבריאות טובה!

27/10/2008 | 22:16 | מאת: אורחת

27/10/2008 | 18:22 | מאת: ליאת

שלום רב האם ניתן להכין קמח שקדים באמצעות טחינתם במטחנת קפה או שיש לטחון במקסר או בלנדר תודה, ליאת

28/10/2008 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, שקדים הם מזון שומני-חלבוני. טחינתם בבלנדר או במטחנת קפה תייצר מעין "חמאה" או ממרח שקדים. לא ידוע לי מה זה "קמח שקדים" בהצלחה צביקה

27/10/2008 | 10:29 | מאת: עדי

אלו ירקות אפשר לאכול ללא הגבלה בניקוי למשך 2-3 ימים גג ובאיזו צורה??

28/10/2008 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, הדרך הטובה ביותר היא לסחוט אותם ולשתות במיץ. אפשר להשתמש בגזר, מלפפון, קישוא, סלק, פטרוזיליה, חסה, גבעול סלרי. בהצלחה צביקה

26/10/2008 | 20:45 | מאת: עומר

שלום ברצוני לדעת באילו מאכלים יש סידן ? בעקבות בדיקות של צפיפות העצם הבדיקה של עמוד השדרה היתה גבולית (בת 48)ומה הכמות שעלי לאכול בנוסף האם כמות של 5-6 אגוזי מלך מספקת לילד בן 7 את כמות האומגה הרצויה ? תודה

27/10/2008 | 05:03 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום. לא רשמת את גילך אך מיל גיל 18 אדם צריך בסביבות 1300 מ"ג סידן לפי DRI יש סידן בטחינה, שקדים, פירות יבשים, בסרדינים, וגם במוצרי חלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2008 | 06:21 | מאת: אלפונסו

טחינה, שקדים ופירות יבשים הם עתירי קלוריות! הסידן במוצרי חלב אינו זמין כל כך עקב ריבוי הזרחן וכן צריכת חלבון מן החי כמו זה שבחלב גורם לאיבוד סידן בשתן. סרדינים הם מקור מצוין וכן עלי ירקות בשרניים כמו ברוקולי.

25/10/2008 | 23:23 | מאת: : )

שלום וברכה! אשמח מאוד אם תעזרו לי להבין אחת ולתמיד איך לבחור תוספי תזונה שונים מתוך כל מגוון החברות והמחירים שיש. לדג' כעת אימי זקוקה לתוסף הQ10, והלכתי לברר כל אחד אומר שהחברה הזאת יותר טובה וההיא, או שמציעים דיל ממש משתלם של כמוסה אחת שמכילה גם אומגה 3 במינונים יפים מאוד. האם מה שזול פחות טוב וההפך..? לפעמים אני כבר פשוט לא קונה מרוב הבילבול... כי שמעתי שיש הבדלים משמעותיים באיכות התוספים ולפעמים יש איכות מסוימת שיכולה להזיק. אז מה עושים..?? איך בוחרים?? בתודה מראש!!!

27/10/2008 | 06:42 | מאת: אלפונסו

רבים מבולבלים בנושא זה. כל התוספים בפארמים טובים. ההבדלים במחיר נובעים משוני בריכוז החומר הפעיל. לגבי Q10 לדוגמא ניתן למצוא תכשירים בריכוז של 30 מיליגרם לקפסולה, 60 או 100. ככל שהריכוז גבוה יותר מחירו יהיה יקר יותר.יש לקרוא ולדעת את הריכוז. זה נכון גם לגבי שמן דגים וחומצות אומגה 3 וכן תכשירים רבים אחרים.

27/10/2008 | 15:38 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי ראשית, המלצתי להתייעץ עם איש מקצוע "נקי" וכך לבחור את מה שבאמת צריך במינון הנכון ובכמות הכדורים הנדרשת, לפעמים עדיף לשלם קצת יותר על פחות כדורים - לנסיון מאשר דיל ולזרוק. לרוב, בתי הטבע זולים יותר מהפארמים ועושים עוד הנחות מעבר למחיר הרשום. יכולת גמישות גבוהה יותר. בבריאות טובה!

על מוצר מסויים (אלספה להריון) והמשיך במוצרים אחרים לכל מיני מטרות (אומגה 3 ופטריות במקומות שלא נדע.....) כמאמר הפרסומת : " זה עובד".

25/10/2008 | 19:17 | מאת: מאיה

שלום, עליי לעשות דיאטה של מזונות בעל ערך גליקמי נמוך, והדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון בלבד במקום הלחם הרגיל. בגלל המחיר הגבוה יחסית של לחם שיפון וגם בגלל שאני רגילה לאפות לחמים התחלתי לאפות לעצמי לחמניות מקמח שיפון. אך לאחרונה ראיתי באינטרנט טבלה של מזונות והגליקמי שלהם- ובאמת ללחם שיפון היה ערך נמוך (סביבות 60 אם אני זוכרת נכון), אבל היה כתוב גם לחם מקמח שיפון - שזה כנראה משהו אחר ואני לא ממש מבינה מה ההבדל - שערכו היה גבוה וכמעט כמו לחם חיטה. מה ההבדל ביניהם והאם ה לא טוב שאני אופה את הלחם בעצמי מקמח שיפון?

היי מאיה, נטורופטית גם הנחתה אותי לאכול רק לחם שיפון, איך את מכינה אותו, אני חייבת טיפים. הוא בצק כ"כ דביק ! איך עובדים איתו ועושים איתו צורות???

24/10/2008 | 12:05 | מאת: אביבית

עשיתי בערך צום מיצים מיץ אחד היה טבעי אך מפוסטר ובבוקר אחד אכלתי פרוסת לחם שיפון מלא לבד ללא שמרים כיום לאחר 4ימים מרגישה טוב אז הלחם לא הרס לי את תוכנית הניקוי שלי ?????? האם זה ממש הורס הבנתי שגם אם מכניסים משהו הכי קטן לפה כשצמים זה אמור להתפרש לגוף כרעב אם כן כך הדבר????? בברכה והמון תודה!

24/10/2008 | 12:07 | מאת: אביבית

25/10/2008 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, את לא ביצעת צום אמיתי, אלא תהליך של הרעבה. בצום (מיצים או מים) אנחנו לא אמורים ללעוס ובכך מופעלים מנגנונים שונים מאלה המופעלים כאשר אנחנו אוכלים מעט מאד, כמו במקרה שלך. בכל מקרה, היה כאן תהליך של ניקוי, אבל אני לא מציע לך לבצע זאת כל חושד ולא יותר מ 3-4 ימים. מיץ "טבעי" מפוסטר אינו איכותי כמו מיץ טבעי ששותים מיד לאחר הסחיטה. בהצלחה צביקה

24/10/2008 | 11:01 | מאת: אביגיל

שלום! יש לי נשירה "מטורפת"! קניתי אבץ של "סולגר" בסופר פארם. היא אמרה שם שזה מעולה לנשירה. האומנם? אני צריכה קודם לבדוק אם חסר לי אבץ בדם? תודה מראש..

25/10/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

אביגיל שלום, כדאי לך לעשות בדיקות דם מקיפות ולוודא שלא חסר לך אבץ, ברזל, B12 ועוד. לכל אלה יש השפעה על בריאות השיער ולא רק לאבץ. אם את במתח רב, או בדיאטת הרזייה קיצונית, זה עלול לגרום לנשירה. אפשר לראות מצב המינרלים בבדיקות שיער, אבל זה יקר ולא נעשה בארץ. בהצלחה צביקה

05/01/2016 | 08:07 | מאת: אילנה אליאב

הבעיה שלא כתוב מרכיבים. וכמה סידן.. כי זה במשקל.. אפשר לדעת בערך כמה סידן יש בזה? גבינות קשות במלח במשקל זה אמור להיות כמו צפתית וכל אלה? יותר/פחות? איך נדע?

ךחיךיךי שלום את יכולה לשאול איזו חברה הגבינות ? ,כמה אחוזי שומן היא מכילה ולבדוק ולהשוות על אריזות מוכנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/10/2008 | 19:38 | מאת: עינת

אני בת 52. בגיל המעבר וסובלת מגלי חום,הזעות לילה וקצת הפרעות בשינה. בבית טבע המוכר לי, המליצו לי לקחת קוהוש שחור ודונג דוואי. קניתי. קראתי כתבות שונות באינטרנט על כך - ולא התחלתי לקחת את התוספים. קצת דאגתי ממה שקראתי. האם אוכל לשמוע את דעתך על תוספים אלה ובכלל מה ניתן לאכול /להוסיף כדי להקל בסימפטומים. יש לציין שאיני מעוניינת בהורמונים.. ובכל מקרה..הסבל שלי לא נוראי ! שבת שלום ותודה !!

23/10/2008 | 21:45 | מאת: נעמי

לפי הגישה הטבעית (ד"ר שלטון), מעבר לתזונה בריאה יותר, בכיוון הטבעי-צמחוני, עשוי להועיל בהעלמת הסימפטומים. גישה זו שוללת שימוש בתוספים, שהומלצו בפנייך בבית-הטבע. כמובן שטוב יותר לעשות את השינוי התזונתי הנ"ל לפני שנכנסים לגיל המעבר, אבל גם אם תתחילי עכשיו, עדיין יש סיכויים שתחושי הקלה. אני עשיתי את השינוי כשנתיים לפני, וגיל המעבר עבר עלי בלי שארגיש אותו, ובלי הסימפטומים שהזכרת, עליהם אני יודעת רק משמיעה וקריאה בנושא.

27/10/2008 | 06:58 | מאת: אלפונסו

אין לך מה לחשוש מקוהוש שחור. זהו תוסף טבעי צמחי ללא כל נזק ויפתור לך את הבעיה. אם תזונה היתה יכולה להוות פתרון הרי שהגיעו ימות משיח. הבעיה היא הורמונלית ולא קשורה כלל בתזונה.