פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/10/2008 | 23:24 | מאת: ארנונה

שלום,האם אכילה של כבד וביצים במשך כמה ימים לפני בדיקת דם כולסטרול עלולה לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול בדם בבדיקה? מה מעלה כולסטרול לפני בדיקה ומתי הוא יורד בחזרה??

02/11/2008 | 21:34 | מאת: צביקה קורן

ארנונה שלום, רמת הכולסטרול בדם נקבעת בהתאם לתפקוד הקולטנים של עודפי כולסטרול בכבד. אכילה של מזון עשיר בכולסטרול לפני הבדיקה עשויה לשבש את התוצאות. בהצלחה צביקה

30/10/2008 | 19:29 | מאת: תמר

מהו תה ירוק? האם תה צמחים לואיזה מרווה או נענע נחשבים תה ירוק?? תודה

02/11/2008 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, תה ירוק הוא תה מיוחד שהעלם שלוו לאו דווקא ירוקים... לתה לואיזה מרווה, נענע ועוד יש עלים ירוקים, אך הם לא "תה ירוק" פרטים נוספים על התה הירוק תמצאי בקישור המצורף: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%94_%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7 בהצלחה צביקה

30/10/2008 | 16:04 | מאת: : )

לצביקה וטובה שלום ! אנו נתקלים בכל מיני מצבים בהם הרופאים ממליצים על אנטיביוטיקה, אני תומכת בגישה הטבעית. אבל איך אדע באילו מצבים האנטיביוטיקה באמת נצרכת? לדג' כעת אני אחרי עקירות כירוגיות והרופא חחיב באנטיביוטיקה, האם זה באמת בגדר חובה...? תודה רבה!!!

31/10/2008 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

מחברת שלום אינני רופאה אולם ברוב המקרים יש אפשרויות אחרות כמו צמחי מרפא , שהם הרבה יותר טובים מאנטיביוטיקה כיוון שאינם יוצרים עמידות אצל החיידקים והאפקט שלהם חזק יותר. כל מקרה לגופו של עניין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

01/11/2008 | 18:47 | מאת: נעמי

רופא-השיניים שלי המליץ בעבר שאקח אנטיביוטיקה בכמה מקרים של דלקת. בכל הפעמים סירבתי בתוקף, והבעיה חלפה ללא התרופה. בשבוע שעבר עברתי שתי עקירות, והוא אפילו לא ניסה להציע... במקום זה, נסי להקפיד במידת האפשר על תזונה בריאה - מה שיותר מזון טבעי-צמחוני.

29/10/2008 | 18:24 | מאת: יעקב

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני לא אוכל מוצרי חלב מזה שנים(לא אוהב) ועשיתי בדיקת דם והם היו תקינות,גם מבחינת הסידן. רציתי לדעת מה ההשלכות של אי אכילת מוצרי חלב(סידן) בגילי(36) ומה אני יכול לעשות בנדון. תודה מראש

30/10/2008 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום אינני רואה שום בעיה .עמים רבים לא ניזונים ממוצרי חלב כמו הסינים ואין להם בעית סידן ההפך בעולם המערבי עם כמות הגדולה של מוצרי חלב יש יותר מחלות כמו אוסטיאופורוזיס. סידן קיים בעלים ,בשקדים, בפירות יבשים, בטחינה,בסרדינים. אם אתה אוכל נכון לא צריכה להיות לך בעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/11/2008 | 22:17 | מאת: יעקב

ראשית, תודה על התייחסותך. שנית, אני נורא מבולבל כי אני לא רואה מסקנה חד משמעית לגבי מוצרי חלב. ישנם רופאים שטוענים שיש צורך במוצרי חלב(סידן) וישנם שלא. בחיפוש באינטרנט רובם טוענים שיש צורך במוצרי חלב. מה עליי לעשות? נאמר שלא צרכתי מוצרי חלב או לא מספיק סידן, תוך כמה זמן בערך יראו זאת בבדיקת הדם?אני יודע שזה תלוי בצריכה היומית שהיא שונה מאדם לאדם,אבל האם שנים ללא מוצרי חלב ובדיקת דם חיובית(סידן) מוכיחים שהכל תקין? תודה מראש, יעקב

29/10/2008 | 12:17 | מאת: עדי

כמה קלוריות יש בערמון יחיד האם אכילה של 5 עד10 ביום יכולה להיות כחלק ממסגרת דיאטה?

30/10/2008 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום 100 גרם ערמונים מכילים 194 קלוריות . תעשי לך את החשבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2008 | 10:19 | מאת: ליאור

שלום אני שותה מיצי ירקות בשביל להקל על הקיבה(קוליטיס) יש לי מכונה לסחיטת ירקות עם סכין מסתובב.הבעיה שרק מגזרים היא מוציאה הרבה מיץ אם אני רוצה לערבב עם פטרוזליה/חסה למשל בקושי יוצא מיץ מהם אני עושה לפעמים מיץ מעשב חיטה מהמכשיר היעודי לזה ויוצא הרבה מיצ האם יש מכונה שסוחטת טוב כמו המסחטה של העשב חיטה שאפשר לסחוט אתה ירקות כמו גזר סלק וכדומה תודה

30/10/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום מכונה שסוחטת נבט חיטה לא מתאימה לגזרים וירקות קשים אחרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2008 | 14:38 | מאת: ליאור

לא שאלתי אם המכונה מתאימה לסחיטת ירקות קשים שאלתי האם יש מכונה שסוחטת טוב ירקות כמו פטרוזליה,שמיר וכדומה דבר נוסף אני יודע שפירות יער זה בריא וקניתי תערובת פירות יער בחנות טבע זה מכיל:רכז פרי,תותשדה,אוכמניות,דובדבן,פטל,פקטין,מלח לימון,מונע הקצפה האם זה נחשב לבריא או שעדיף לקנות אותם טריים?

29/10/2008 | 09:46 | מאת: שני

מהדעתכם על יוגורט כבשים אורגני שהערך הקלורי שלו הוא ל100 גרם 32 קלוריות הוא מיוצר מחלב כבשים ותוסבת סיבים אשמח לדעת מבחינת בריאות האם הוא עדיף על אחרים?

30/10/2008 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום אין ספק שהוא עדיף מחלב פרה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2008 | 13:17 | מאת: צחי

שלום, רציתי לדעת כיצד עובד אימון תזונתי? האם הוא יעיל גם לאנשים שמנים במיוחד? אשמח לקבל מידע או הכוונה למידע ברשת.

29/10/2008 | 08:06 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום באימון תזונתי מלמדים אותך לשלוט ברצון לאכל ולהגביל את עצמך לכמויות הנכונות. האימון מקל מאוד על הדיאטה (שכל כך קשה לאנשים לעשות ובדרך כלל משמינים חזרה) כיוון שהאדם עושה אותה מתוך מודעות ונכונות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2008 | 16:34 | מאת: אתי

אימון תזונתי בד"כ עוזר לאנשים שהם לא שמנים מדי אבל רוצים להתחיל בדיאטה ומוכנים לשלב גם ספורט. יש על זה כתבות ברשת כמו זו http://patit.co.il/article.aspx?id=25 סה"כ זה די נוח כי לא צריך להיות קיצוניים בשום תחום: לא בתזונה ולא בספורט. בהצלחה.

28/10/2008 | 10:22 | מאת: שמן

כמה אפשר לרדת באופן כללי בדיאטת דלת פחמימות במשך שבוע וחצי שבועיים? האם לנטילת תוסף סידן יש תרומה לירידה במשקל במהלך דיאטה כזו? אגב עג כה ירדתי יפה,רק בקושי רב... אשמח לתשובה ועצות בנושא

28/10/2008 | 11:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מדיאוטות קיצוניות ולא מאוזנות מבחינה תזונתית. אין לי מושג כמה תוריד במשקל בדיאטה הזאת, אבל אין ספק שהירידה תהיה זמנית ועלולה להביא לחוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

28/10/2008 | 13:21 | מאת: נעמי

מבוסס על אחד מעקרונות הגישה הטבעית (ד"ר שלטון): ככל שהתפריט היומי יכלול יותר מזונות טבעיים מעולם הצומח, הירידה תהיה קלה יותר ומהירה יותר. רצוי מזונות אורגניים. הסיבה: המזונות הנ"ל גורמים לשיפור בחילוף-החומרים (מטבוליזם) בגוף. לפי עיקרון זה, המזונות שאינם מומלצים לאכילה, או לאכילה רק בכמות מצומצמת, הם מזונות מן החי, מזונות מעובדים, ג'אנק-פוד וכדומה. תפריט דל-פחמימות אינו מומלץ. צריך רק לבחור את הפחמימות הנכונות (הבריאות). עוד לפי גישה זו: מומלץ להימנע משימוש בתוספי מזון, כולל תוסף סידן.

28/10/2008 | 08:10 | מאת: מלי

שלום , שמי מלי אני בת 27 אני בהריון בחודש 6 וסובלת מעצירות קשה מאוד. ניסתי כבר המון דברים חלקם עוזרים וחלקם לו. עכשיו כשאני צריכה לקחת כדורי ברזל העצירות שלי יותר קשה למרות שאני לוקחת ברזל קל. האם יש משהו מסויים שאני יכולה לאכול כדי שזה יפיע עלי יותר. אני יודעת שפירות יבישים צריכים לעזור לי ( איזה פרי ? צימוקין ושזפים אני לא אוהבת ) יש פרי אחר שאני יכולה לאכול במקום? אני לוקחת מידי פעם נרות של גליצרין, אשמח מאוד לקבל משהו שיעזור לי.

28/10/2008 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום. תבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ותקבלי כמה תשובות. בהריון הבעיה קשה יותר. נסי לקחת 2 כפיות מולסה - יש לה השפעה משלשלת עדינה ויש בה הרבה ברזל (ללא אפקט של עצירות). בנוסף, כדאי להימנע ממזונות המעודדים עצירות ולהרבות במזונות המעודדים פעילות מעיים. (כאמור הכל כבר נאמר ונכתב - תמצאי בחיפוש). אני מאד ממליץ לך לא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר ולפנות ליעוץ מקצועי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

27/10/2008 | 20:55 | מאת: אורחת

באיזו עונה ניתן למצוא אותה?

27/10/2008 | 22:02 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי אפשר לקרוא בקישור הבא על פאפיה מתוך אתר גאמנון המעולה!!! http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs17-Peh/Heb-Spices-Peh-Papaya.htm בבריאות טובה!

27/10/2008 | 22:16 | מאת: אורחת

27/10/2008 | 18:22 | מאת: ליאת

שלום רב האם ניתן להכין קמח שקדים באמצעות טחינתם במטחנת קפה או שיש לטחון במקסר או בלנדר תודה, ליאת

28/10/2008 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, שקדים הם מזון שומני-חלבוני. טחינתם בבלנדר או במטחנת קפה תייצר מעין "חמאה" או ממרח שקדים. לא ידוע לי מה זה "קמח שקדים" בהצלחה צביקה

27/10/2008 | 10:29 | מאת: עדי

אלו ירקות אפשר לאכול ללא הגבלה בניקוי למשך 2-3 ימים גג ובאיזו צורה??

28/10/2008 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, הדרך הטובה ביותר היא לסחוט אותם ולשתות במיץ. אפשר להשתמש בגזר, מלפפון, קישוא, סלק, פטרוזיליה, חסה, גבעול סלרי. בהצלחה צביקה

26/10/2008 | 20:45 | מאת: עומר

שלום ברצוני לדעת באילו מאכלים יש סידן ? בעקבות בדיקות של צפיפות העצם הבדיקה של עמוד השדרה היתה גבולית (בת 48)ומה הכמות שעלי לאכול בנוסף האם כמות של 5-6 אגוזי מלך מספקת לילד בן 7 את כמות האומגה הרצויה ? תודה

27/10/2008 | 05:03 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום. לא רשמת את גילך אך מיל גיל 18 אדם צריך בסביבות 1300 מ"ג סידן לפי DRI יש סידן בטחינה, שקדים, פירות יבשים, בסרדינים, וגם במוצרי חלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2008 | 06:21 | מאת: אלפונסו

טחינה, שקדים ופירות יבשים הם עתירי קלוריות! הסידן במוצרי חלב אינו זמין כל כך עקב ריבוי הזרחן וכן צריכת חלבון מן החי כמו זה שבחלב גורם לאיבוד סידן בשתן. סרדינים הם מקור מצוין וכן עלי ירקות בשרניים כמו ברוקולי.

25/10/2008 | 23:23 | מאת: : )

שלום וברכה! אשמח מאוד אם תעזרו לי להבין אחת ולתמיד איך לבחור תוספי תזונה שונים מתוך כל מגוון החברות והמחירים שיש. לדג' כעת אימי זקוקה לתוסף הQ10, והלכתי לברר כל אחד אומר שהחברה הזאת יותר טובה וההיא, או שמציעים דיל ממש משתלם של כמוסה אחת שמכילה גם אומגה 3 במינונים יפים מאוד. האם מה שזול פחות טוב וההפך..? לפעמים אני כבר פשוט לא קונה מרוב הבילבול... כי שמעתי שיש הבדלים משמעותיים באיכות התוספים ולפעמים יש איכות מסוימת שיכולה להזיק. אז מה עושים..?? איך בוחרים?? בתודה מראש!!!

27/10/2008 | 06:42 | מאת: אלפונסו

רבים מבולבלים בנושא זה. כל התוספים בפארמים טובים. ההבדלים במחיר נובעים משוני בריכוז החומר הפעיל. לגבי Q10 לדוגמא ניתן למצוא תכשירים בריכוז של 30 מיליגרם לקפסולה, 60 או 100. ככל שהריכוז גבוה יותר מחירו יהיה יקר יותר.יש לקרוא ולדעת את הריכוז. זה נכון גם לגבי שמן דגים וחומצות אומגה 3 וכן תכשירים רבים אחרים.

27/10/2008 | 15:38 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי ראשית, המלצתי להתייעץ עם איש מקצוע "נקי" וכך לבחור את מה שבאמת צריך במינון הנכון ובכמות הכדורים הנדרשת, לפעמים עדיף לשלם קצת יותר על פחות כדורים - לנסיון מאשר דיל ולזרוק. לרוב, בתי הטבע זולים יותר מהפארמים ועושים עוד הנחות מעבר למחיר הרשום. יכולת גמישות גבוהה יותר. בבריאות טובה!

על מוצר מסויים (אלספה להריון) והמשיך במוצרים אחרים לכל מיני מטרות (אומגה 3 ופטריות במקומות שלא נדע.....) כמאמר הפרסומת : " זה עובד".

25/10/2008 | 19:17 | מאת: מאיה

שלום, עליי לעשות דיאטה של מזונות בעל ערך גליקמי נמוך, והדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון בלבד במקום הלחם הרגיל. בגלל המחיר הגבוה יחסית של לחם שיפון וגם בגלל שאני רגילה לאפות לחמים התחלתי לאפות לעצמי לחמניות מקמח שיפון. אך לאחרונה ראיתי באינטרנט טבלה של מזונות והגליקמי שלהם- ובאמת ללחם שיפון היה ערך נמוך (סביבות 60 אם אני זוכרת נכון), אבל היה כתוב גם לחם מקמח שיפון - שזה כנראה משהו אחר ואני לא ממש מבינה מה ההבדל - שערכו היה גבוה וכמעט כמו לחם חיטה. מה ההבדל ביניהם והאם ה לא טוב שאני אופה את הלחם בעצמי מקמח שיפון?

היי מאיה, נטורופטית גם הנחתה אותי לאכול רק לחם שיפון, איך את מכינה אותו, אני חייבת טיפים. הוא בצק כ"כ דביק ! איך עובדים איתו ועושים איתו צורות???

24/10/2008 | 12:05 | מאת: אביבית

עשיתי בערך צום מיצים מיץ אחד היה טבעי אך מפוסטר ובבוקר אחד אכלתי פרוסת לחם שיפון מלא לבד ללא שמרים כיום לאחר 4ימים מרגישה טוב אז הלחם לא הרס לי את תוכנית הניקוי שלי ?????? האם זה ממש הורס הבנתי שגם אם מכניסים משהו הכי קטן לפה כשצמים זה אמור להתפרש לגוף כרעב אם כן כך הדבר????? בברכה והמון תודה!

24/10/2008 | 12:07 | מאת: אביבית

25/10/2008 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, את לא ביצעת צום אמיתי, אלא תהליך של הרעבה. בצום (מיצים או מים) אנחנו לא אמורים ללעוס ובכך מופעלים מנגנונים שונים מאלה המופעלים כאשר אנחנו אוכלים מעט מאד, כמו במקרה שלך. בכל מקרה, היה כאן תהליך של ניקוי, אבל אני לא מציע לך לבצע זאת כל חושד ולא יותר מ 3-4 ימים. מיץ "טבעי" מפוסטר אינו איכותי כמו מיץ טבעי ששותים מיד לאחר הסחיטה. בהצלחה צביקה

24/10/2008 | 11:01 | מאת: אביגיל

שלום! יש לי נשירה "מטורפת"! קניתי אבץ של "סולגר" בסופר פארם. היא אמרה שם שזה מעולה לנשירה. האומנם? אני צריכה קודם לבדוק אם חסר לי אבץ בדם? תודה מראש..

25/10/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

אביגיל שלום, כדאי לך לעשות בדיקות דם מקיפות ולוודא שלא חסר לך אבץ, ברזל, B12 ועוד. לכל אלה יש השפעה על בריאות השיער ולא רק לאבץ. אם את במתח רב, או בדיאטת הרזייה קיצונית, זה עלול לגרום לנשירה. אפשר לראות מצב המינרלים בבדיקות שיער, אבל זה יקר ולא נעשה בארץ. בהצלחה צביקה

05/01/2016 | 08:07 | מאת: אילנה אליאב

הבעיה שלא כתוב מרכיבים. וכמה סידן.. כי זה במשקל.. אפשר לדעת בערך כמה סידן יש בזה? גבינות קשות במלח במשקל זה אמור להיות כמו צפתית וכל אלה? יותר/פחות? איך נדע?

ךחיךיךי שלום את יכולה לשאול איזו חברה הגבינות ? ,כמה אחוזי שומן היא מכילה ולבדוק ולהשוות על אריזות מוכנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/10/2008 | 19:38 | מאת: עינת

אני בת 52. בגיל המעבר וסובלת מגלי חום,הזעות לילה וקצת הפרעות בשינה. בבית טבע המוכר לי, המליצו לי לקחת קוהוש שחור ודונג דוואי. קניתי. קראתי כתבות שונות באינטרנט על כך - ולא התחלתי לקחת את התוספים. קצת דאגתי ממה שקראתי. האם אוכל לשמוע את דעתך על תוספים אלה ובכלל מה ניתן לאכול /להוסיף כדי להקל בסימפטומים. יש לציין שאיני מעוניינת בהורמונים.. ובכל מקרה..הסבל שלי לא נוראי ! שבת שלום ותודה !!

23/10/2008 | 21:45 | מאת: נעמי

לפי הגישה הטבעית (ד"ר שלטון), מעבר לתזונה בריאה יותר, בכיוון הטבעי-צמחוני, עשוי להועיל בהעלמת הסימפטומים. גישה זו שוללת שימוש בתוספים, שהומלצו בפנייך בבית-הטבע. כמובן שטוב יותר לעשות את השינוי התזונתי הנ"ל לפני שנכנסים לגיל המעבר, אבל גם אם תתחילי עכשיו, עדיין יש סיכויים שתחושי הקלה. אני עשיתי את השינוי כשנתיים לפני, וגיל המעבר עבר עלי בלי שארגיש אותו, ובלי הסימפטומים שהזכרת, עליהם אני יודעת רק משמיעה וקריאה בנושא.

27/10/2008 | 06:58 | מאת: אלפונסו

אין לך מה לחשוש מקוהוש שחור. זהו תוסף טבעי צמחי ללא כל נזק ויפתור לך את הבעיה. אם תזונה היתה יכולה להוות פתרון הרי שהגיעו ימות משיח. הבעיה היא הורמונלית ולא קשורה כלל בתזונה.

22/10/2008 | 20:53 | מאת: מישהי

בחורה בת 21 שסובלת מעצירות כרונית, התחילה לקחת כדורים של אלוורה וממש מרוצה, הדבר היחיד שפועל עליה וכעת היא יכולה לצאת 2-3 פעמים ביום שבשבילה זה הקלה רצינית! האם היא יכולה להשתמש בכדורים הללו לאורך זמן..? מהם התופעות לוואי שעלולות להיגרם..? מדובר בבחורה שניסתה כמעט ה כ ל , החליפה תזונה, ספורט וכו'.. סובלת מעודף משקל. בתודה מראש!!

23/10/2008 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי את עושה שגיאה בשימוש בכדורי אלוורה. בשימוש ממושך עלולה להיגרם תלות מוחלטת בכדורים, עצלות מעיים ומחלת מעיים. את בחורה צעירה וגופך מסוגל לשקם את מערכת העיכול שלו באמצעות תזונה טבעית. אם אין לך בעיה רפואית-פיזיולוגית במעיים, צריך לטפל בבעיה בתזונה מתאימה וגם בפן הנפשי שאולי גורם לעצירות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, כל עוד לא מאוחר מידי. (המושג "תזונה נכונה" הוא רחב מאד ולא כולם מבינים מה זה). בהצלחה צביקה

22/10/2008 | 19:38 | מאת: מיה

שלום שמי מיה ואני בת 20. אני אספר את הסיפור שלי בגדול ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני סובלת מהפרעות אכילה. במשך 3 שנים סבלתי מאנורקסיה, חזרתי לאכול עליתי במשקל והיום אני שמנה, אוכלת הכל, מכל הבא ליד ולא מפסיקה להשמין. שוקלת 56 קילו על גובה 1.55. מעבר לזה אני סובלת מבעיות עיכול שלא נגמרות, גזים, עצירות, שלשולים, צרבת ומה לא. טופלתי במשך שנים ונמאס לי מהטיפול הקונבנציונאלי, נמאס לי מהתזונה שלי, נמאס לי להרגיש ככה. אני פונה אליכם כי רציתי לעבור לתזונה טבעית, לאוכל קל לעיכול, עדין לבטן ובריא. ניסיתי במשך כמה ימים לאכול כך, הורדתי מוצרי חלב בקר, מוצרי חיטה, סוכר וכל דבר מעובד אחר והתמקדתי בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, בשר, עוף, דגים, אגוזים וזרעים, ניסיתי בהדרגה גם להוריד קפה וסיגריות אבל זה עדיין קצת קשה לי. אני חייבת לציין שבמשך השבוע שאכלתי כך הרגשתי הרבה יותר טוב, השאלה אם כדאי לי להמשיך? האם יש אנשים שאוכלים ככה? איך בכלל אפשר להסתדר כך בעולם מערבי? מה עוד אתם יכולים להציע לי?

23/10/2008 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, טוב עשית שהכנסת תיקונים בתזונה. עם זאת לבחורה כמוך עם רקע של הפרעות אכילה, כדאי לקבל יעוץ אישי בתזונה טבעית. לא מספיק להוריד מוצרי חלב וקפה ולהוסיף פירות וירקות. חייבים שהתזונה תהיה מאוזנת ואיכותית כדי שתספק לגוף את כל רכיבי התזונה הדרושים. סביר להניח שעקב המחלה שלך נוצרו חוסרים תזונתיים. אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורום תפריטים ויעוץ אישי ולכן אני מציע לך למצוא תזונאי/ת טבעי/ת באזור מגוריך לקבלת הדרכה וליווי. זה "תיק" גדול מידי לשאת אותו לבד. בהצלחה צביקה

יש בכוס (240 מ"ל) של מיץ גזר? ועוד שאלה - כמה ויטמין D נוצר בגוף (גיל 23, משקל 70 ק"ג, גובה 1.80, גוון עור בהיר אבל כן משתזף ולא נשרף בקלות) כאשר חושפים 25% מהגוף (מכנס קצר וחולצת T) לשמש באופן ישיר (בסביבות 2 בצהריים בתקופה זו של בין קיץ לחורף) ב20 דקות של חשיפה? שלא תגידו שחסר פרטים :)

23/10/2008 | 11:43 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, בכוס מיץ גזר יש בערך 40 אלף יחידות (IU ) של ויטמין A. במיץ גזר אין ויטמין D. ויטמין D נמצא בשומן של בעלי חיים והוא מיוצר גם בעור בעקבות חשיפה לאור השמש. אשמח לשמוע אם קיים מחשבון המחשב את כמות ויטמין D שאתה מקבל בהתאם לנתונים שציינת. אני לא מכיר כלי כזה ולכן לא אוכל לענות על שאלתך. באופן כללי, חשיפה יומית לשמש למשך 10 - 20 דקות מספקת את הכמות הדרושה. בהצלחה צביקה

23/10/2008 | 13:48 | מאת: עידו

תאמר לי: מהי אותה כמות דרושה המתקבלת מחשיפה של 10-20 דקות? כלומר, כמה בעצם ויטמין D ביחידות מומלץ לצרוך ביום ממזון אם החשיפה לשמש אפסית? (בהנחה שויטמין D מהמזון=ויטמין D מהשמש)

22/10/2008 | 13:23 | מאת: מיטל

שלום, אשמח לקבל חוות דעתכם בנושא ויטמין סי לילדה בת 3 מפקעות ורדים ( סולגר) כדיי להקטין הדבקות בנזלת וצינון בגן ולהתחזקות מערכת החיסון. מה עדיף ויטמין סי או מולטיויטמין המכיל עוד ויטמינים נחוצים. כמובן שזה לא בא כתחליף לארוחות מזינות ובריאות אלא רק כתוסף. תודה

23/10/2008 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום אם התזונה של בתך מאוזנת, טבעית ואיכותית, אין צורך בתוספת של כדורי ויטמין C או מולטיויטמין. היא לא תחלה ולא תידבק בחורף או בקיץ. חיזוק המערכת החיסונית נעשה באמצעות תזונה נכונה. טיפ: תפחיתי בצורה משמעותית את כמות הממתקים, סוכר לבן והחטיפים המלוחים (במבה, דוריטוס, ציטוס) וכול ממתקי הזבל שנותנים לילדים בגיל הזה. תוסף תזונה כדאי לתת למשך מספר ימים רק כשהילד חולה. בהצלחה צביקה

21/10/2008 | 20:48 | מאת: ענת

לאחרונה אני משתדלת לשפר את התזונה שלי על מנת לשמור במשקל. בארוחת ערב אני משתדלת לאכול סלט ירקות או פרי עם יוגורט וגרנולה. הבעיה היא ששמתי לב שהבטן שלי כנראה לא כל כך אוהבת את הארוחות אלה :) . לעיתים קרובות מאוד אני סובלת מגזים ולעיתים אף שילשולים לאחר ארוחה זו. האם ייתכן שאני רגישה לפירות וירקות?? האם יש פיתרון לכך? יש לציין כי אני בת 26 עם בריאות תקינה ומשקל תקין.

22/10/2008 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום אינני מאמינה שאת רגישה לפירות וירקות אך יכולים להיות מס' הסברים: 1. מע' העיכול צריכה להתרגל לצורת תזונה חדשה העשירה בסיבים (לכן יכולים להיות שלשולים) 2. הכמויות שאת אוכלת, יתכן ואת אוכלת כמויות גדולות מדי הגורמות להתנפחות הבטן . תלוי גם איזה ירקות את אוכלת. 3. יתכן ויש לך אי סבילות למוצרי חלב . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן

הבנתי שהסיבים בגרנולה ובקורנפלקס דווקא מעכבים ספיגת סידן. מה זה אומר? כמה אחוזים מהסידן שבחלב וביוגורט כן נשארים בגוף עם צורכים אותם ביחד עם הגרנולה והקורנפלקס?

עידו שלום, אכן כן - הסיבים מפריעים לספיגה. קורנפלקס ו"דגני בוקר" זה לא מזון מומלץ בעיני. ספיגת הסידן מושפעת גם ממצב מערכת העיכול שלך, מהתזונה ומגורמים נוספים. לכן קשה לומר כמה אחוז מהסידן נספג. לכן גם חשוב מאד לגוון את מקורות הסידן ולהקפיד על תזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה

אני בן 23 ומערכת העיכול שלי תקינה ככל הידוע לי וגם נראה לי שהתזונה מאוזנת - תוכל לתת לי סדר גודל? האם 99% נספג בגוף, 90%, 50%, 20%? פשוט אני מאוד אוהב קורנפלקס וגרנולה עם החלב בבוקר, והבנתי שגם בקורנפלקס יש סידן וויטמין D, לא?

21/10/2008 | 14:41 | מאת: נעמי

לכן כדאי לאכול טחינה (גולמית, שמכינים לבד). שקדים (לא קלויים, בלי הקליפה הדקה, שיורדת אחרי השריה של כמה דקות במים רתוחים) מכילים פי 2.5. כרוב חי מכיל כמות כפולה של סידן, מאשר בחלב או בגבינה.

21/10/2008 | 15:02 | מאת: עידו

20/10/2008 | 18:31 | מאת: שולה

שלום, רציתי לשאול אותך: מה זה הגרגירים הירוקים הקטנים בשם: מש. אני יודעת שזה סוג של קטניה אך לא מעבר לכך. אודה לך אם תוכלי לענות לי על השאלות הבאות בנוגע למש: 1- האם המש הוא פחמימה? 2- כמה קל' יש ב-100 גר' מש לא מבושל 3- כמה גר' פחמימה יש ב-100 גר' מש לא מבושל 4- אני יודעת שאם משרים את המש כיומיים שלושה במים אז המש מנביט נבטים. האם הנבטים מכילים קל' או שאפשר לאכול ללא הגבלה. 5-כמה קל' יש בנבטים 6- מה היתרונות הבריאותיים שיש למש ולנבטים תודה רבה. אודה לך אם תוכלי לענות לי על השאלות בנפרד על מנת שיהיה לי יותר ברור להבין את תשובתיך תודה.

21/10/2008 | 20:43 | מאת: צביקה קורן

שולה שלום, הגרגירים הירוקים הקטנים בשם מש הם באמת סוג של קטניה. 1- האם המש הוא פחמימה? במש יש פחמימות (עמילן) אך זה נחשב מזון חלבוני ולא עמילני. 2- כמה קל' יש ב-100 גר' מש לא מבושל - 250 - 300 קלוריות. 3- כמה גר' פחמימה יש ב-100 גר' מש לא מבושל - 30 גרם 4- אני יודעת שאם משרים את המש כיומיים שלושה במים אז המש מנביט נבטים. האם הנבטים מכילים קל' או שאפשר לאכול ללא הגבלה. בנבטים יש קלוריות, אבל הרבה פחות. מדובר במזון איכותי, עשיר בחומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ואנזימים. 5-כמה קל' יש בנבטים - 40 עד 80. אני מציע לך לא להתעסק בספירת קלוריות בכלל ובנבטים בפרט. 6- מה היתרונות הבריאותיים שיש למש ולנבטים - בנוסף לאמור בסעיף 4, הם נוחים לעיכול (לא גורמים לגזים) וניתן לאכול אותם ללא בישול, או באידוי של 5 - 10 דקות. בהצלחה צביקה

20/10/2008 | 18:23 | מאת: דפנה

אם יש בכלל הבדל כזה...

21/10/2008 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, ההבדל העיקרי הוא שאת הגרנולה קולים ואילו המיזלי אינו קלוי. ישנם כמובן סוגים שונים של גרנולה ומיזלי הנבדלים במרכיבים שלהם. באופן כללי קליית מזון אינה רצויה מכיוון שהדבר הורס את השמנים שנמצאים בו. בהצלחה צביקה

22/10/2008 | 07:59 | מאת: דפנה

אעבור אם כך למוזלי :)

היי וערב טוב אני בן 32 ונמצא בשינוי הרגלי תזונה כבר חודש ימים דבר זה עזר לסדר לי את היום, הארוחות ולרדת ארבעה קילוגרמים. התחלתי לאכול בריא יותר והוספתי הליכות וריצות קלות. אני יודע שבכל מיני בתי מרקחת ינשם כדורים שגורמים לך להרגיש שובע. השאלה שלי היא עד כמה זה באמת עוזר או שזה רק פסיכולוגי, מהם תופעות הלוואי, האם הם פוגעים בכבד או השד יודע במה, ועוד ועוד. תודה מראש

20/10/2008 | 13:44 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום ענית את התשובה בעצמך. לכל הכדורים יש תופעות לוואי רבות. עם כל הקשיים לרדת במשקל , הדרך היחידה היא לשנות הרגלי תזונה, לעשות תנועה, ולהתאים את המזונות הנכונים לאדם. עדיף לעשות את הדיאטה תחת פיקוח של תזונאית שמתאימה את התפריט לאדם, כך שיוכל לעמוד בו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/04/2013 | 05:53 | מאת: קארין

אני בת 20 שנה המשקל שלי אולי בין 55-65 גובה 162 אני תאמת לא מרגישה טוב בגוף שלי ככה השאלה .. אפשר לקחת כדורי דיאטה בגיל שלי ?

20/10/2008 | 00:08 | מאת: מיטל

שלום, יש לי ילדה בת 3 שגדלה על טהרת מזונות אורגניים , טבעיים ובעיקר דגנים מלאים..כגון אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים וקיטניות מונבטות לחם ופסטה מקמח מלא טחינה מלאה וכד'..העניין הוא שכעת היא נמצאת בגן ילדים ואוכלת אוכל רגיל..אני משתדלת בבית להמשיך עם האוכל הבריא כבעבר ולא להרגילה לאוכל לא בריא. אשמח לקבל ממכם הבהרה בנושא דגנים מלאים לילדים שכן הגננת של ביתי טוענת שרופאה אחת אמרה לה שלילדים לא טוב לאכול מזונות מלאים כמו אורז מלא וקמח מלא אלא רק מקמח רגיל ולא דגנים מלאים..שזה לא טוב לילדים ושזה לא מתעכל אצלהם טוב .אשמח לקבל תשובה מפורטת מה רצוי ומומלץ לילדים בעניין ומדוע זה עדיף. תודה :)

20/10/2008 | 13:49 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום כל הכבוד לך שאת מגדלת את ביתך בצורה נפלאה כזו. תמשיכי כך. בדגנים המלאים ובקטניות יש הרבה סיבים, ויטמינים ומינרלים, וחשוב מאוד פחות חומרי הדברה הגורמים נזקים כל כך רבים . להפך עיכול של מרכיבים אילה הוא טוב יותר. פשוט הגננת של ביתך לא רוצה להתאמץ ולהוציא יותר כסף על מזונות בריאים. יש מקום לדבר עם הגננת או אפילו להביא לגן לחם מלא על מנת שבתך תמשיך לאכל בריא. את יכולה לתת לגננת את הטלפון שלי ואדבר אתה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לפני שנה הכולסטרול הכולל שלי היה גבוה (אבל הכולסטרול הרע היה רע והטוב -טוב) בשמירה על תזונה יותר נכונה הצלחתי להוריד אותו( אבל גם את רמת הכולסטרול הטוב) אני עדין לא בטוחה לגבי השפעתם של מספר מאכלים, אשמח לעזרה -שמעתי שאגוזי מלך מעלים את הכולסטרול הטוב? אם כן ,כמה אפשר לאכול? ומה בקשר לשאר האגוזים, כמו, שקדים, אגוזי ברזיל, לוז, מקדמיה, פקנים וקשיו -פירות יבשים ללא סוכר? -מה לגבי: זיתים, שמן זית, תמרים, סילן ללא סוכר, דבש,טחינה גולמית וגרנולה? -האם יין אדום עוזר?והאם שתיה של מים קשורה? נ.ב. אני בחורה רזה

אדי שלום 1. אגוזים הם מצויינים להורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב עד 5 ביום. 2. גם כל שאר האגוזים שמנית טובים באותה כמות כמו אגוזי מלך. 3. פירות יבשים בכמות גדולה , ודבש ו מעלים את הטריגליצרידים .לכן עדיף לאכל 2 פירות ביום. וכפית דבש ביום. 4. זיתים ושמן זית מצויינים להורדת כולסטרול רע. 5. וגם כמות של חצי כוס יין אדום טובה . בברכה ובהצלחה חג שמח טובה בר- שאן

19/10/2008 | 20:58 | מאת: ךליךיל

וכמה כולסטרול יש בביצה? וכמה רצוי לצרוך ליום? תודה.

20/10/2008 | 13:57 | מאת: טובה בר-שאן

ךליךיל שלום בביצה יש 425 מ"ג כולסטרול. תלוי מאוד מה מצבך הבריאותי ? , ומצב השומנים בדמך. לאדם בריא אפשר לאכל ביצה ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

רציתי לדעת אם יש איסור לאכול יותר מדי גבינה צהובה, מישהו אמר לי שלמרות שאין בה כולסטרול, עדיין אסור לאכול יותר מדי... ( בסביבות 400 גר' ביום ) יש לי גוף גדול ( שוקל 90 ק"ג ) אני מתאמן וצריך הרבה חלבון, רק שאני לא אוכל גבינות אחרות, ביצים, ודגים.... בכל מקרה, האם מבחינה בריאותית, יש בעיה לאכול כל כך הרבה גבינה צהובה תודה מראש

אההה כן.... ואני גם צמחוני

20/10/2008 | 14:00 | מאת: טובה בר-שאן

NTK שלום בגבינה צהובה יש שומני טרנס שלא טובים לגוף. חבל מאוד שאינך אוכל דגים , אתה יכול לאכל גם קטניות, ואגוזים, בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2008 | 19:37 | מאת: רן

האים שקדים מכילים גלוקוז ופחמימות והאים אפשר לאכול כל יום בכמות גדולה

19/10/2008 | 16:56 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום בשקדים יש בעיקר חומצות שומן רב בלתי רוויות (אומגה 6 ), וחלבונים. אין כמעט פחמימות . ניתן לאכל כמות שלבערך 6-10 שקדים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2008 | 15:41 | מאת: בלי שם

הייתי רוצה לדעת מה הסכנה שבלאכול משהו מתוק כמו עוגה פעם ביום ומה יכול להחליף את שתי האהבות שלי: פחמימות וסוכר מבחינה זו.... רק רציתי לציין... אני סובלת מאטופיק דרמטיטיס - גם ככה אני לא אוכלת המון דברים שאסור לי (שוקולד,חלב בקר,חצילים,עגבניות, פירות טרופיים ופירות הדר ובטוח שכחתי משהו) מה אתם מציעים?

18/10/2008 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין "סכנה" מיידית. תלוי כמה אוכלים ומה העוגה מכילה. רוב העוגות מכילות סוכר לבן, קמח לבן, מרגרינה שבעיני הם חומרים מזיקים ומסוכנים לבריאות. אם את עושה את יכולה לעשות את העוגה בעצמך, כדאי להשתמש בקמח מלא, בסוכר חום, במזולה, באבקת חרובים וכד'. כדאי להוריד את הכמות ליומיים בשבוע. בהצלחה צביקה

17/10/2008 | 15:27 | מאת: יעל

לבעלי אסור לאכול מלח ולא סוכר לא מכלים מין החי. ברצוני לברר האם יש תחליף למלח? והאם ניתן לאפות לחם טעים ללא שימוש במאכלים האסורים עליו? תודה

18/10/2008 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, כדאי מאד שיתרגל לאכול ללא מלח ובכך יפתח את חוש הטעם שלו שמשתבש בשל שימוש יתר במלח ובתבלינים חריפים. צום מיצים של כמה ימים יכול להועיל מאד בגמילה ממלח ובשיקום חוש הטעם. אם אתם לא מוכנים ו/או לא יכולים לבצע שינוי "דראסטי" כל כך, אפשר למצוא בחנויות טבע "מלח" המבוסס על זרעי צמחים, או מלח עם מגנזיום ואשלגן במקום נתרן. ל"מלחים" האלה אין ערך בריאותי, אבל הם מתאימים למי שלא מסוגל להנות מהטעם הטבעי של עגבניה, אבוקדו, תירס, סלט וכד'. בהצלחה צביקה

16/10/2008 | 17:24 | מאת: עדנה

הי צביקה אני מתייעצת לגבי הלימודים שלי אני שנה2 בנטורופתיה ולא יודעת מה לעשות אם להמשיך אני פשוט רואה מה יש בחוץ וזה לא מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו ואני מאוד לומדת לבד כך היה ויודעת המון אני פריקית של תזונה טבעית אבל מרגישה חסרת אונים לגבי הכסף ההשקעה האי נעימות לייעץ לאנשים בתור בעלת מקצוע ושמא לא אסיים את הלימודים? רשמח לתשובה מהצד שלך בברכה ורב תודות עדנה

16/10/2008 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, החששות שלך בהחלט מוצדקים. אם את מתכננת להתפרנס מעבודה כנטורופטית צפויים לך קשיים רבים. מעט מאד מבוגרי המכללות לנטורופטיה מצליחים לפרוץ קדימה, להשיג קהל לקוחות ולהשתכר בצורה סבירה. רובם מוצאים את עצמם מוכרים תוספי מזון בחנויות טבע או בפארמים, חלקם מטפלים בשיאצו או ברפלקסולוגיה בקופות חולים בשכר עלוב (27 ש"ח לשעה) והרבה מתייאשים ומחפשים עיסוק אחר. גם אני "למדתי לבד" "וידעתי המון", אבל אם רוצים לתת יעוץ אישי ולטפל באנשים חייבים ללמוד בצורה רצינית ולקבל תעודת הסמכה (וזה מה שעשיתי).. מקווה שעזרתי לך לקבל החלטה מושכלת. בהצלחה צביקה

16/10/2008 | 11:23 | מאת: סיון

לאחרונה לאחר התלבטויות רבות חשבתי על לימודי תזונה קלינית, רציתי לשאול על היקף הביקוש למקצוע זה תחומי העבודה ומקומות לימוד מועדפים ,חשוב לי מאוד!! תודה

16/10/2008 | 12:13 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום המודעות היום לתזונה בריאה יותר גדול ,כן ישנן היום מחלות שהן בפרוש תוצר של דרך תזונה שלנו כמו סכרת ושומנים בדם. יש מס' מקומות בהם את יכולה ללמוד תזונה קלינית טבעית כמו למשל מכללת רדמן. את צריכה לההכנס לאתר שלהם באנטרנט וללכת ליעוץ. ולבחור את המקום המועדף עלייך. בברכת חג שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

16/10/2008 | 21:36 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, שימי לב שיש הבדל משמעותי בין תזונה קלינית לבין תזונה קלינית טבעית או הוליסטית. הממסד הרפואי (בתי חולים, קופות חולים, מוסדות גריאטריים וכד') מכירים ומעסיקים רק דיאטניות קליניות שלמדו במוסדות מוכרים (יש רק 3 או 4 בארץ). תזונה קלינית טבעית נלמדת בכל מכללה לרפואה משלימה ולבוגרים קשה מאד להתפרנס. בהצלחה צביקה

15/10/2008 | 22:39 | מאת: ליאור

שלום אני חולה קוליטיס שלא יכול לקחת כדורי ברזל אני לפני חודש התחלתי לשתות מיץ מרימונים בגלל שאני סובל ממחסור מברזל גם התחלתי בזמן האחרון לקחת פלורדיקס שמתי לב שהתחילו להופיע לי כתמים שחורים בשיניים שלא נעלמים אני זוכר שפעם קראתי שרימון יכול לגרום לשיניים שחורות אבל אני לא בטוח מה יכול לגרום לזה? תודה

16/10/2008 | 12:06 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום אכן כן גם כשמקלפים רחמון נקבל כתמים שחורים בידיים כתוצאה מתהליך התחמצנות בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

15/10/2008 | 17:51 | מאת: עדן

ראיתי תוכנית על הנושא ולא הבנתי איך מאבחנים את זה איך אני יודעת אם אני סובלת מאי סבילות לקטוז? לאחרונה יש לי מס' יציאות ביום ולעיתים מלווה אותי תחושה של גזים אך אני לא בטוחה שזו הסיבה וזה מפריע לי . תודה

15/10/2008 | 19:34 | מאת: טובה בר-שאן

עדן שלום אי סבילות ללקטוז הוא מצב שהגוף לא מייצר אנזים המפרק את הסוכר לקטוז . בדיקת מימן בנשימה: בדיקה מבוססת על העובדה כי בדרך כלל מכילה נשימת האדם כמות קטנה ביותר של מימן. אולם כאשר יש לקטוז לא-מעוכל במעי הגס, הוא תוסס בשל נוכחותם של חיידקים במעי הגס, ובתהליך התסיסה נוצרים גזים וביניהם מימן. המימן נספג מן המעיים ונישא דרך זרם הדם אל הריאות, שם הוא נפלט מן הגוף בנשיפה. בבדיקה זו שותה הנבדק נוזל עתיר-לקטוז, ולאחר מכן נבדקת נשימתו במרווחי זמן קבועים. רמה גבוהה של מימן בנשימה מעידה על בעיה בעיכול הלקטוז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2008 | 00:11 | מאת: אפי

שלום לכם, בחודשיים האחרונים אני כל הזמן מצטננת, מחלימה ושוב מצטננת. זה קרה כבר חמש פעמים ככה. מישהו יודע אולי למה זה קורה ומה אוכל לעשות כדי למנוע את כל הצינונים החוזרים האלו?

14/10/2008 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

אפי שלום, התופעה שתיארת יכולה להעיד על חולשת המערכת החיסונית. חיזוק המערכת החיסונית נעשה בכמה דרכים במקביל כגון: - הפסקת צריכת מזון קלוקל (ג'אנק) - צריכת מזון טבעי ואיכותי - ניקוי של כמה ימים בצום - לקיחת תוספי מזון וצמחי מרפא לתקופה מוגבלת - פעילות גופנית סדירה - טיפול במתחים - אם ישנם (למי אין...??) אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט/ית או תזונאי/ית טבעי/ית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

13/10/2008 | 23:59 | מאת: אלכס

נערה בת 15 צימחונית מעל שנתיים בבדיקות דם ברזל נמוך מאד,אוכלת לא מסודר במגוון שלה יש מעדנים קרים הרבה דיסות(סולת,קמח)לחם מקמח מלא,פסטות,אפונה ותירס,תפ"ע,נקטרינה,ענבים (לא אוכלת טחינה ושקדים)והרבה שוקולדים אומרת שנמאס לה מהאוכל ואין מה לאכול. מזה זמן רב בחילות וכאבי בטן עליונה עם התכוצויות,יציאות מעטות(עצירות)בהתקף דופק מהיר. איזה טיפול רלוונטי,תודה

14/10/2008 | 06:40 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

אלכס שלום, כפי שאתה מבין התזונה של הנערה לא מאוזנת וחסרים בה רכיבים תזונתיים רבים. "מעדנים" ושוקולד נכללים אצלי בקטיגוריה של "אוכל זבל" (ג'אנק). מטריד יותר - מה שהיא לא אוכלת וכתוצאה מזה חסר לה חלבון, ברזל, אבץ, שומנים איכותיים ועוד. כדי למנוע נזקים, מחלות ותופעות הנובעות מחוסרים תזונתיים ומאחר שאני מבין שאין לכם ידע מעמיק בתזונה, אני מציע לך לפנות לפנות בהקדם ליעוץ אישי אצל נטרופט/ית או תזונאי/ית טבעי/ית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

14/10/2008 | 08:32 | מאת: אלכס

תודה על התגובה המהירה. בהקשר שציינתי ברזל נמוך,כאבי בטן בחלק העליון האם שמעת על תוסף תזונה בשם אצת מים מתוקה שמכילה כלורופיל האם טוב למצב זה. מה בודק נטורופט,והאם הוא מכין את תרכובת הצמחים . האם צמחים לאורך זמן יכולים גם להזיק. האם יש אתר של מטפלים נטורופתיים באזור הצפון,ואם ידוע לך טווח מחירים לטיפול כולל צמחים. תודה רבה

13/10/2008 | 23:49 | מאת: אלכס

לפני כ-10 חוד' הובחן דלקת בחלק העליון של הקיבה ע"י בד' גסטרו-טיפול בלוזק לפני 4 חוד' התחלתח דיקור וטווינא+צמחי מרפא לבעיות לחץ,קיבה ובעיות ליחה מרובות.הפסקתי טיפולים לפני חודש עקב וירוס הקאות ושילשולים בעקבות הידבקות מבני המשפחה לאחר כ-שבועיים תופעות של בחילות,שילשולים וכאבים במעיים כשלוחצים(כמו פצע)ועוותים במשך היום בדרגות שונות,לאחרונה ירידה במשקל0אחרי לידה כ-שנה 45ק"ג 1.62ס"מ. האם צמחי מרפא שנטלתי יכולים להשפיע(כלורלה,8 האוצרות,פלורדקס). איזה טיפול טבעי נכון לבעיה שציינתי. תודה וחג שמח

14/10/2008 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

אלכס שלום, ראשית, כדאי לפנות שוב לרופא המטפל או לגסטרו לבדיקה ואבחון. שנית, ברשימת צמחי המרפא לא הבנתי מה זה "8 האוצרות" ולכן קשה לי להתייחס אני דווקא חושד בלוסק... הטיפול הטבעי שאני מציע יכול לכלול גם דיקור וצמחי מרפא, אבל לדעתי רק "תרופות טבעיות" ודיקור לא מספקים ריפוי לטווח ארוך. כדאי לעשות שינוי משמעותי בתזונה ובאורח החיים ובכלל זה: - הפסקת צריכת מזון קלוקל (ג'אנק)כמו: קפאין, אלכוהול, מטוגן, קמחים לבנים, מלח, מוצרי חלב ועוד. - צריכת מזון טבעי ואיכותי - ניקוי של כמה ימים בצום - פעילות גופנית סדירה - טיפול במתחים - אם ישנם (למי אין...??) אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל נטרופט/ית או תזונאי/ית טבעי/ית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

13/10/2008 | 23:10 | מאת: מיכל

אני נמצאת עכשיו בסוף השבוע השישי של הדיאטה הקשה הזו ואני מקפידה לבצע אותה כראוי. לפני מספר ימים שמעתי על מעין 'פתרון' נוסף שעשוי לסייע לחסל את הפטרייה במערכת העיכול יותר מהר: גרגירי פסיליום. לא כל כך ידעתי לאן לפנות עם ההצעה הזו, ולכן אשמח אם למישהו כאן יש מושג בנושא ויוכל להבהיר לי את מהות התפקיד של גרגרים אלו ביחס לקנדידה והאם כדאי בכלל לנסות. רוב תודות וחג שמח.

14/10/2008 | 00:16 | מאת: אפי

היי לך, לגבי הפסיליום אני לא יודעת כלום-חפשי קצת בגוגל... אני סבלתי כשנתיים מהקנדידה העקשנית ותרשי לי לתת לך עצה: הצמדי לזמן הקרוב לדיאטה הקפדנית הזו, קשה ככל שתהיה-היא הפתרון המוצלח ביותר שקיים. כמובן שיש לדאוג לכך שלגוף לא יהיו חוסרים למיניהם כדי לא לגרום לו לנזק. לאחר שאת נפטרת מהקנדידה, תצטרכי עדיין לשמור על דיאטה מאוזנת, אך לא כזו קפדנית. מעבר לכך, נטילת חיידקים פרוביוטיים בריכוז גבוה במיוחד מאוד מאוד עוזרת לתהליך הריפוי (אני ממליצה על "פרוביוטיק פמינה" של אלטמן) וגם אפשר לפתוח קפסולה ולפזר באזור המגרד. מאחלת לך בהצלחה-זה חתיכת מטרד הקנדידה הזו. שלא תחשבי על לוותר. אפי

14/10/2008 | 06:53 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לא שמעתי על גרגרי פסיליום. סיבי פסיליום משמשים לטיפול זמני בעצירות. אני מסכים עם העצות של אפי - צריך הרבה סבלנות והתמדה וכשסוטים מהדרך הקנדידה מתפרצת שוב. הפטריה הזאת נמצאת אצל כולנו במעיים, אבל ישנן כמה סיבות שגורמות לה להתפרץ ובכלל זה תזנה לא נכונה והרס המיקרופלורה של המעיים על ידי אנטיביוטיקה ותרופות שונות. בהצלחה צביקה

29/12/2008 | 21:33 | מאת: ליאת

אני חדשה בעיניין רק היום אובחנתי בקנדידה קשה ביותר , אשמח לשמוע ולקבל כל עצה , כל מתכון , כל דיאטה וכו'

08/01/2011 | 17:37 | מאת: רוית

אני גם עושה את הדיאטה למרות שהיא קשה אבל משתמשת בנטילת החיידקים הפרובויוטים של אלטמן וזה עוזר לי מאוד סבלתי מאוד מזה וכיום אני מרגישה קצת הרבה יותר טוב. רציתי לשאול עם חמוציות בלי סוכר עוזרות במשהו כי אמרו שאפשר לאכול אותם בלי חשש

13/10/2008 | 21:08 | מאת: kfirr

שלום רב, סובל זה כמה ימים מזיהום של ציסטה חיצונית כנראה מוגלתית, עם כאבים עזים. רופא רשם אנטיביוטיקה אבל מנסיון מר בעבר של שימוש באנטיביוטיקה שתיקנה בעיה אחת והוסיפה כמה אחרות, לא הולך להשתמש בה. מחפש אלטרטיבה טבעית או פחות אינטסיבית מאנטיביוטיקה, אשמח לכל עצה וטיפ, תודה! כפיר.

16/10/2008 | 18:03 | מאת: עדי

פשוט מחולל פלאים

28/09/2009 | 20:18 | מאת: טובה ND

מוסיפה ומחזקת, תמצית זרעי אשכוליות החזקה ביותר לכל מה שנכתב לעיל. חשוב מאוד לשים לב שלא יופיע החומר הסינטטי Citricidial אותו חומר שמופק מ benzoidium chloride , שהוא עלול לעשות כוויות ופגוע בריריות מערכת העיכול. למיטר זכרוני ה GSE ללא החומר הסינטטי היינו תוצרת גרמניה ונקרא GSE Vertrieb, ייתרונו הגדול שלא צריך למהול אותו וניתן להשתמש בו גם לאקנה, פטריות על העור, פטריות על הציפורניים ועוד.

13/10/2008 | 13:02 | מאת: שלי

שלום! אני בהריון וסובלת מחוסר ברזל. המליצו לי לאכול פעם ביום 3 משמשים יבשים ו-10 שקדים.מצד שני, קראתי ששקדים מפריעים לספיגת ברזל (כנראה בגלל הסידן?). אני מבולבלת! האם את יכולה לעזור לי לעשות סדר?

14/10/2008 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, מעניין מי זה "המליצו לי" ? המוצרים שציינת הם לא העשירים ביותר בברזל בעולם הצומח... לא כתבת אם את צמחונית / טבעונית וזה חשוב. בכל אופן, השאלה נשאלה רבות בפורום ואני מציע לך לעשות חיפוש על המילה "ברזל". מזונות מהצומח העשירים בברזל: שומשום טחון, חמאת שומשום (לא טחינה...), צימוקים, פירות יבשים, עדשים, ירקות ירוקים ועליים (פטרוזיליה, תרד), סלק, רימון. בנוסף אני מציע לך לקנות בחנות טבע מולסה ולקחת שתי כפיות ביום. יש גם תוסף הנקרא "ברזל עדין" שכדאי לקחת לתקופת ההריון. את המולסה והתוסף לא לוקחים עם, או בסמוך למוצרי חלב שמפרעים לספיגה. אם את לא צמחונית טבעונית - בבשר ובכבד יש ברזל. תבדקי ותעקבי אחר רמת הברזל בדמך ואל תזלזלי כדי שלא ייגרמו נזקים... מציע לך להתייעץ רק עם אנשי מקצוע ולא עם כאלה ש"אומרים" ו"ממליצים"... שנה טובה צביקה

12/10/2008 | 13:36 | מאת: קארין

אני סובלת מעצירות כרונית. כל המוצרים שלקחתי גרמו לי לשלשולים חריפים. ניסתי מוצר חדש - פרילקס - טיפות נגד עצירות. אני מאד מרוצה גורם ליציאות רכות ללא שלשולים וכאבי בטן. ממליצה בחום

27/10/2008 | 17:17 | מאת: אקי

יש גם ברשת מצאתי בקנייה טובה KTL אחלה מוצר ממלץ http://www.ktl.co.il/p/14206/פרילקס__תוסף_מזון_טבעי_לטיפול_בעצירות__FREE_LAX

09/09/2012 | 10:24 | מאת: אתיקה

המרכיבים בטיפות הם: חומצה צהובה.אלוורה.שיזף.זיזפוס, שינן, צבר, בבונג מה זה חומצה צהובה לא נראה שזה טבעי. אבקש הסבר תודה

12/10/2008 | 07:35 | מאת: אתי

שלום, 1. האם לפני בדיקת דם לחוסרים הבאים אני צריכה להפסיק את כדורי ה- B12 שאני נוטלת , ואם כן, כמה זמן לפני הבדיקה? (וזאת כדי שהבדיקה תשקף את המציאות). 2. איזה עוד בדיקות לטבעונים(שאינן ברשימה) היית ממליצה? ברזל B12 ויטמינים למינהם MMA METHYLMEVALONIC חומצה פולית סודיום פריטין גלוקוז תודות אתי

14/10/2008 | 06:58 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, אני לא מציע להפסיק לקיחת B12 בהנחה שתמשיכי לקחת את זה כל עוד את טבעונית. בנוסף ל B12 וברזל כדאי לבדוק חומצה פולית B6 וכל המינרלים שאפשר לבדוק. אצל טבעונים שאינם חשופים לשמש עלול להיות חוסר בוימין D שלאחרונה גילו את חשיבותו הרבה בשמירת הבריאות.כדאי לבדוק גם את זה. בהצלחה צביקה קורן

11/10/2008 | 17:34 | מאת: בני

האים חסה שמיר ופטרוזיליה מכילים גלוקוז ופחמימות והאים אפשר לאכול מהם כל יום בכמות גדולה

12/10/2008 | 06:44 | מאת: טובה בר-שאן

בני שלום הירקות העליים שמנית הם בעלי אינדקס גליקמי מאוד מאוד נמוך (כלומר אינם מעלים את רמת הסוכר בדם) .הם מכילים כמות קטנה מאוד של סוכר. ניתן וחשוב לאכל מהם בכמות גדולה, במיוחד לאנשים חולי סכרת. בברכה גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

05/10/2008 | 22:44 | מאת: שמעון

שלום רב האם למיץ רימונים מפוסטר יש ערך בריאותי-תזונתי בדומה למיץ רימונים טרי? בברכה שמעון

06/10/2008 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום כמובן שעדיף טרי אולם גם למיץ מפוסטר יש עדדיין תכונות בריאותיות מצויינות. בברכת גמר חתימה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2012 | 12:41 | מאת: שי

האם מיץ רימונים קפוא שלא עבר פיסטור בעל ערכים תזונתאים טובים? כמה זמן ניתן להשאיר את מיץ הרימנוים קפוא ונשמרים הערכים התזונתאים? כמה זמן מחזיק מיץ רימונים שלא עבר פיסטור במקרר? כמובן שמיץ רימונים טבעי לחלוטין ללא חומרים משמרים

03/04/2012 | 07:27 | מאת: ניתןן להשיג מיץ רימונים קפוא

0506795759

02/10/2018 | 04:18 | מאת: יצחק

היי טובה בר-שאן הייתי רוצה לדעת בבקשה את התשובה לשאלה ששי שאל האם מיץ רימונים קפוא שלא עבר פיסטור בעל ערכים תזונתאים טובים? כמה זמן ניתן להשאיר את מיץ הרימנוים קפוא ונשמרים הערכים התזונתאים? כמה זמן מחזיק מיץ רימונים שלא עבר פיסטור במקרר? כמובן שמיץ רימונים טבעי לחלוטין ללא חומרים משמרים