פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
בס"ד שלום ליועצים, בדיקת דם אחרונה שעשיתי לפני כ- 2-3 חודשים, הראתה חלבון נמוך במיוחד. כל שאר הנתונים בבדיקת הדם היו תקינים להפליא. אתמול הופיעו לי בצקות בכפות הרגליים, אמנם קטנות מאוד, אבל זו פעם ראשונה בחיי שזה קורה לי ואני די נלחצת. הבנתי שזה יכול להיות בגלל חוסר בחלבונים. בנוסף בחודשים האחרונים השיער שלי, שהיה תמיד בריא ומבריק, פתאום נקרע בקלות ויש המון המון קצוות קצרים כאלה שנראים כאילו שרופים - השיער נראה כזה מדובלל, חסר ברק ובאופן כללי נראה פשוט נורא, יכול להיות שזה גם כתוצאה מחוסר בחלבון? איזה מאכלים הכי מומלצים כבעלי ערך גבוה של חלבון? האם טופו נחשב להכי טוב להעלאת החלבון? אם רמת החלבון שלי תהיה שוב מאוזנת, האם הבצקות יעלמו? האם השיער יחזור להיות בריא ויקבל שוב את הברק שהיה לו? אני במקביל אלך גם להיבדק אצל רופא לשלול בעיות אחרות, אבל אשמח מאוד לעצתכם. תודתי הכנה לתשובתכם.
הודיה שלום חלבונים יש בדגים, ביצים, גבינות, קטניות, סויה , וגם במוצרי בשר שעליהם אנו לא ממליצים בפורום זה. סביר להניח שתשפרי את רמת החלבון בגופך הבעיות יעלמו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת, מהי הכמות המקסימלית ביום שילד יכול לצרוך תפוזים? ואילו עוד ויטמינים נוספים יש בתפוז, מלבד ויטמין C ?
ליאת שלום בתפוזים יש בנוסף לויטמין C גם בתא קרוטן מינרלים שונים וסיבים. ילד יכול לאכל בין 2-3 תפוזים ביום. בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
אבקש להצטרף לרשימת התפוצה של האתר ולקבל את ניוזלטר דוקטורס השבועי.
מנחם שלום, ההרשמה היא לא דרך הפורום, אלא על ידי לחיצה על הכפתור המופיע בראש העמוד וכותרתו: "הרשמה לניוזלטר" בהצלחה צביקה
שלום רב רציתי לשאול מדוע יש מגוון תאריכי תפוגה לשמני הזית? הרי המסיק של הזיתים קורה פעם אחת בשנה, אז לפי ההגיון, לכל יצרן צריך להיות תאריך תפוגה אחד בכל שנה. המצב כיום הוא שאותו יצרן משווק שמנים עם מספר תאריכי תפוגה בשנה אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הסוגיה תודה
עודד שלום 1. בעת המסיק זיתים נמצאים בדרגת בשלות שונה למשל זיתים שחורים הם זיתים בשלים יותר. 2. יש דרגות כבישה שונות וגם סיכוך שזה חימום של השמן. לכן תאריכי התפוגה שונים. בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
היי אומנם הקטיף חל במהלך כחודש אך ההפקה לפעמים נמשכת זמן רב מאוד - עד חצי שנה אחרי, גם זנים שונים מופשעים, רמת הבשלת הפרי, תהליך ההפקה משנה מאוד, אריזה משפיעה (פלסטיק, זכוכית או פח) ואגב, תאריך תפוגה בנושא זה הוא די שולי, היות ורוב השמנים האיכותיים יכולים להחזיק גם מעל ל- 3 שנים בתנאי איחסון טובים ואם כבר הרוב נגמר עוד לפני הזמן....... בבריאות טובה
מאיזה גיל ניתן לתת ממרח שקדים טבעי לתינוקות בתוספת מים כתחליף לבקבוק מטרנה
מורן שלום ממרח שקדים הוא לא תחליף למטרנה. ברגע שהילד אוכל הכול ולא תלוי רק בחלב. מעבר לגיל שנה ניתן לתת את הממרח שקדים . בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
אני סובלת מבעיית עצירות מתמשכת ללא משלשלים אוחוקן אני פשוט לא מצליחה להיכנס לשירותים מה ניתן לעשות?
אליזבט שלום רב. הגורמים לעצירות הם רבים אתן לך מס' טיפים להגברת התנועתיות של המעי. 1. שתיה רבה של מיים . 2. אכילת מזונות העשירים בסיבים עם שתיה רבה של מים אחריהם. לחם מלא, שיבולת שועל (קוואקר, ירקות , פירות.) 2. מניעה של מוצרי חלב, שוקולד, וקפה. 4. ניתן לקחת פסילום ולאחריה לשתות הרבה מים. 5. השריית שזיפים במים רותחים ולשתות לאחר מכן את המים. 6. לעשות הרבה תנועה כמו הליכה ,ספורט, ריקוד. כיוון שאיני מכירה אותך ואת מצבך הבריאותי אני ממליצה בחום שתלכי לתזונאית טבעית שתשב אתך תבנה תפריט למניעת עצירות המתאים לך. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן
אני בן 26, לאחר 10 שנים של עישון חבילת סיגריות ליום החלטתי סוף סוף להיגמל, הבעיה המרכזית שמפריעה לי היא שדומה שכל המערכת המטבולית שלי התמכרה לסיגריות, אם פעם אחרי כל ארוחה הייתי מעשן סיגריה וישר הולך לשירותים היום קורה שימים שלמים אני לא הולך לשירותים ומסתובב עם בטן נפוחה גזים ובעיות נוספות אני מניח שיש הרבה מעשנים לשעבר שניתקלו בבעיה זו, אשמח לעצות מנגמלים לשעבר על דרכים לזרז או לאזן מטבוליזם לאחר גמילה כי אני על סף ייאוש בתודה מראש דון שאלה זו עדיין לא נענתה
דון שלום אין ספק שמה שאתה עובר זה תהליך גמילה מסגריות ואני מכירה אותו אצל פציינטים רבים שלי. מס' טיפים. 1. שתיה רבה של מים ממש להקפיד בנושא זה. 2. לעשות הרבה תנועה. 3. לאכל אוכל המכיל הרבה סיבים כמו לחם מלא, שיבולת שועל (קווקר), סובין 4. לאכל הרבה ירקות עם קליפתן, ופירות. 5. להמנע ממוצרי חלב, שוקולד וקפה הגורמים לרבים לעצירות. 6. לאכל ארוחות קטנות. 7. לשפוף על שזיפים יבשים מים רותחים לחכות שיתקרר לשתות את המים ולאכל את השזיפים. 7. המלצתי הה שתלך לתזונאית טבעית שתתן לך תפריט המתאים לך ותעשה גם ניקוי כבד להוצאת הרעלים הרבים שהצטברו מהסיגריות בברכת שנה טובה ובהצלחה. טובה בר- שאן לקחת חיידקים טובים וניתן לשתות אבקת פסיליום עם הרבה מים.
שלום רב, האם תמר ברהי (התמר הצהוב), הנמכר בעונה זו, הוא בוסר?
MR.J אכן צדקת התמר צהוב, עגלגל וקשהובוסר. אפשר לאכול אותו כמות שהוא אם תופסים אותו בדיוק בזמן הנכון, או לתת לו להבשיל לפרי רך, חום בהיר ומתוק מאוד. אפשר גם להקפיא לזירוז התהליך. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב אני בת 45 וסובלת בחודשים האחרונים מדלקות חוזרות בדרכי השתן. טופלתי בסוגים שונים של אנטיביוטיקה והדלקת חוזרת תמיד מחדש לאחרונה (מזה כשבועיים) אני בתזונה טבעית שהותאמה לי הכוללת צומות של מיצים ואכילת ירקות מסויימים. כמו כן אני שותה מיץ חמוציות טבעי (לא הממותק התעשייתי, אלא התרכיז) וכן נוטלת פרוביוטיקה. קשה לי להגיד שיש שיפור משמעותי. עדיין יש צריבה וכאבים בהטלת השתן אם כי אני מוכרחה להודות שהמצב לא מחמיר כמו שפעם בתום הטיפול האנטיביוטי. מן הראויי לציין שמצאו אצלי חיידק אי קולי שכנראה פיתח איזו עמידות לאנטיביוטיקה. השאלה שלי האם מנסיונכם אפשרי על ידי תזונה טבעית לצאת מהמצב המייאש הזה? האם יש עוד משהו שהייתם מייעצים לי על מנת להכניע את הבעייה המון תודה מראש
הגישה הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון) מטפלת בדלקות (בהצלחה) בעזרת מעבר לתזונה טבעית-צמחונית. אם מתאים לך לנסות, מומלץ. לי עזרה התזונה הנ"ל בריפוי דלקת אחרת - דלקת-פרקים. אבל לפי הגישה הנ"ל - דלקת היא דלקת. עוד לפי הגישה הנ"ל: 1.האנטיביוטיקה גורמת רק להקלה זמנית, לא לריפוי, כיוון שהיא אינה מטפלת בגורם לבעיה. 2. לא החיידק יצר את הדלקת, ולכן השמדתו אינה פותרת את הבעיה. הוא נמצא באיזור הדלקת, בגלל הזיהום, אבל הוא לא אחראי לה. אפשר בהחלט לפתור את הבעיה בעזרת תזונה טבעית, אבל זה חייב להתבצע בצורה נכונה. אין סיבה להתייאש.
אורה שלום את בדרך הנכונה עושה רושם שאת מקבלת טיפול טוב מאוד ,תהי סבלנית . בנוסף הייתי שותה חליטות תה סרפד, פטרוזילה , וזקן תירס שהם מאוד משתנים ומדללים את החיידקים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן
תודה על תשובותיכן, אך ברשותכן שאלות מציקות נוספות: בהתחשב בעובדה שבבדיקות השתן עדיין מופיע האי-קולי ובידיעה שאינני לוקחת כל טיפול אנטיביוטי- האם אין סכנה שהדלקת שכרגע נמצאת בדרכי השתן התחתונות תתפשט גם לכליות כמו שהרופאים מזהירים אותי כל הזמן? תוך כמה זמן לדעתכן אני עשוייה להתגבר על הדלקת (אני מניחה שתענו לי שזה אינדיבידואלי, ובכל זאת) והאם אני אמורה להווכח בכך בבדיקה חוזרת של השתן בה אני מקווה לא ימצאו יותר חיידקי אי קולי? שאלה נוספת: בדרך הריפוי של שלטון, כך אמר לי המטפל האישי שלי אין לשתות יותר מדי. אני אכן שותה רק את המיצים שנרשמו לי לדלקת ורק כאשר אני צמאה, לא יותר, האם טיפול כזה הסותר את דרך הטיפול של הרפואה המערבית, הדוגלת בשתייה מרובה בעיקר כאשר יש דלקות בדרכי השתן, איננו מסוכן? אודה לכן על תשובותיכן
שלום ,אני בחורה בת 20 כרגע ,לפני כשנה שקלי 53 קילו,אני אחות מעשית,ולפני כשנה וחצי התחלתי לעבוד,הייתי עובדת בוקר לילה ולחזור לערב לילה ואחר כך לבוקר לילה,בקיצור כל מה שאני זוכרת שבזמן שעבדתי עובדת אוכלת ויושנת,לאחר כ6 חודשים התחלתי לעלות במשקל עד שהגעתי למשקל של 75,נכנסתי לדיכאון מהמשקל שלי אני כל הזמן הייתי עם גוף כל כך יפה ,אני בגובה של 170,לפני זה אני הייתי כל הזמן מתאמנת במכוני ספורט ומנצלת כל דקה בחיי לעשות ספורט יחד עם הלימודים הקשים שלי,ומאז כשהתחלתי לעבוד הפסקתי את זה!!!!! החלטתי לעשות דיאטה ,ותוך 3 חודשים ירדתי כמעט 10 קילו,אני עכשיו במשקל של 65,אבל עדיין נראית שמנה!!!! אני לא מוותרת על שוקולד!!! אך גם לא מוותרת על ספורט אני עכשיו ממשיכה את הלימודים שלי ויחד עם זה מנצלת כל דקה של הזדמנות לעשות ספורט,כל יום אני עושה הליכה למשך שעתיים,לפעמים לא מזדמן לי אם אני עובדת ,! כל מה שאני רוצה עכשיו לדעת,איך אני יכולה להמשיך עוד לרדת ,מה עליי לאכול מה לא??,איזה תרגילים אפשר לעשות ,מכיוון שאני מרגישה שאני שמנה בטוסיק,מה המשקל שעליי להגיע ואיך?? והכי חשוב איך אפשר לצאת מהדיכאון שלי לגבי משקלי!!! אודה לכם מראש
מלאק שלום כל הכבוד על הרצון ועשיית ספורט שהיא מאוד מאוד חשובה להורדה בנשקל. אולם בתזונה מאוד חשוב שתאכלי מזונות בריאים(המכניסים את כל מה שלגוף חסר ולא יודע לייצר) חשוב מאוד שלא תעשי דיאטת רצח. זו אחת הסיבות שאת גם בדיכאון. אני הייתי ממליצה לך מאוד ללכת לתזונאית שתבנה לך תוכנית תזונה. שתתאים למצבך ותתן לך תפריט שגם יעזור לך לצאת מהדיכאון. יש לציין שמבחינת המשקל שלך (הBMI שלך מצויין)מצבך תקין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .
אני בת 59 גימלאית וסובלת מעודף משקל של כ- 15 ק"ג דבר שמקשה עלי מאוד הן בתחום האסטתי וכמובן בביצוע מטלות פיסיות שגרתיות. ברצוני לדעת לכמה קלוריות ליום אני זקוקה על מנת שלא לפגוע במערכות הגוף ויחד עם זאת לאפשר לי לרדת במשקל במתינות . האם אפשר לקבל דרככם הצעה לתפריט יומי שיכול להתאים לי? תודה מראש
עדנה שלום רב קשה מאוד לתת לאדם המלצה דרך טלפון הדבר הנכון לבדוק את אורח חייך, את בדיקות הדם שלך , את דרך התזונה של ולהתאים לך תפריט שיתאים לך ויאפשר לך ירידה טובה במשקל ותזונה כדרך אורח חיים המלצתי החמה גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תוכנית ההרזיה המתאימה רק לך. בברכה טובה בר- שאן
שלום רב אני סובלת לאחרונה מחרדות ומנסה לשפר את איכות חיי עד כמה שניתן אני נוטלת כדורים פסיכיאטריים שמשפרים את מצבי עוברת טיפול פסיכולוגי טיפולי רפלקסולוגיה ובקרוב טיפול בפרחי באך האם יש מזון או תוספי תזונה שיכולים לשפר מצבי חרדה ומתח? במיוחד שיפור נדודי שינה. תודה מראש!
אם התזונה שלך לקויה- ללא ספק שינוי יכול להשפיע ולהקל. באופן כללי הייתי מתרכזת באוכל מזין ו"מרכך" . ארוחת בוקר- דייסת קוואקר חמה ונעימה. ארוחה מבושלת חמה אחת ביום לפחות. אם קשה לך לישון תנסי מרקחת סינית עתיקה: מבשלים 30 גר' חיטה מלאה עם 5 תמרים וחתיכת שורש ליקוריץ. מבשלים כ10-15 דקות. אפשר לבשל את זה רק במים או במים וחלב(חצי חצי). אפשר לאכול הרבה פסיפלורה ורימונים- מחזקים את הלב. המון הצלחה רותם אוחנה מטפלת ברפואה סינית
דפנה שלום, בהמשך לתשובה הטובה של רותם, רציתי להדגיש שבגישת התזונה הטבעית אנחנו מטפלים בכל בעיה על ידי הימנעות מחומרים המחריפים אותה והוספת מזונות המקלים עליה. במקרה שלך מומלץ להימנע מחומרים המעוררים את מערכת העצבים כמו קפאין (הנמצא בקפה, תה, קקאו, קולה), מסוכרים פשוטים, מצבעי מאכל סינטטיים אדומים, כתומים וצהובים ומבשר בקר. כדאי להוסיף לתזונה מזונות עשירים במגנזיום, אשלגן וויטמין B כמו: ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, דגנים וקיטניות. דייסת שיבולת שועל (לא אינסטנט) נחשבת כמזון מועיל מאד, כך גם בננות, אבוקדו ועוד ירקות חיים ומבושלים. אפשר לשתות תה מצמחים מרגיעים כמו: מליסה, ורבנה, קמומיל, פסיפלורה וכד'. כדאי לעסוק בפעילות גופנית סדירה בשילוב יוגה, או פלדנקרייז. תמשיכי עם טיפולי רפלקסולוגיה ופרחי בך. בהצלחה צביקה
טרם קיבלתי מכם תשובה מאד רוצה לדעת אנא ענו לי
לעניות דעתי את צריכה לפחד יותר מתופעות הלוואי של התרופות שאת נוטלת ומהשפעתן בתווך הארוך. קיימים תוספי מזון מאוזנים שלא גורמים לתופעות לוואי ושעוזרים לגוף לחזור למצב מאוזן, שבו הכל פועל כשורה ללא צורך בתרופות. רק בריאות.
רציתי לדעת אם כשמבשלים עדשים ירוקות הן מאבדות מהויטמינים שלהם האם הן טובות למי שחסר לו ברזל בגוף?? תודה
ש. שלום אין ספק שבתהליך הבישול חלק מהוויטמינים הולכים לאיבוד במיוחד מסיסי מים בעדשים מבושלות יש 3.3 מ"ג ברזל על כל 100 גרם. בברכהובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב האם מיץ רימונים מפוסטר הינו בעל ערך בריאותי בדומה למיץ רימונים טרי? בברכה שמעון
שלום בני בן השנתיים+3 מאוד אוהב שוקו, קניתי לו את שוקו מטרנה המועשר בויטמיננים ובבר\זל אך מצאנו שזהו הגורם לעצירויות הרבות שפקדו אותו. גם שוקו רגיל בבקבוק ידוע לי שהוא לא טוב בשל ריבוי הסוכרים שבו וכן רמת הקופאין שסופגת את כל הברזל שוקולית כאבקה גם היא לא באה בחשבון.. יש תחליף אחר???
ש.א יש אבקת שוקו העשויה מחרובים שגם היא טעימה מאוד ואין לה את ההשפעה של שוקו רגיל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
למה לא ללכת על ה כ י ה כ י פשוט- להכין שוקו מקקאו טבעי ואיכותי על בסיס מים, בתוספת חלב וממתיקים לבד , נניח בסוכר חום? בלי שום תוספות מהמפעל
אני סובלת מכאבי בטן עזים בבטן עליונה כבר למעלה משבוע. אין לי בחילות, שלשולים, עצירויות, אלרגיות ואינני צורכת תרופות. אני בריאה למעט בקע בסרעפת שהתגלה לפני כשנה ולפני כשלושה שבועות התחלתי לשתות רבע כוס עשב חיטה בכל בוקר על קיבה ריקה. מה זה יכול להיות? הכאבים מופיעים כשעה לאחר שאני אוכלת דבר מה.
אביבה שלום, מדובר בעניין רפואי ואנחנו לא אמורים לעשות אבחון רפואי במסגרת הפורום. יכולות להיות כמה סיבות לכאב שאת מתארת. מציע שתפני לרופא המטפל או לגסטרואנטרולוג לאבחון ויעוץ. לאחר מכן אשמח לעזור לך ביעוץ תזונתי במסגרת הפורום, או באופן אישי. בהצלחה צביקה קורן
האים שומשום מכיל סוכר או פחמימות שנהפכות לסוכר
רון שלום על כל 100 גרם שומשום גרעינים ללא קליפה יש 6.4 גרם פחמימות זמינות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב כבר שמעתי רבות שחלב ומוצריו מזיקים לבריאות האדם והוא נועדה רק לעגל, יש רופאים האומרים שהרבה מחלות וגם סרטן נוצר גם ממוצרי חלב... מפחיד... אני ומשפחתי לא יכולים לוותר על חלב אנו שותים בקפה חלב 3% ומידי פעם גבינה 5 % או יוגורטים ביו של 1.5% לא יותר מכך... וכן גם פעם בשבוע איזה פרוסת גבינה צהובה... רציתי לשאול האם לשתות חלב עיזים ולאכול את מוצריו? נכון המוצרים יקרים יותר אך אומרים שהם בריאים יותר לאדם ויש לו סגולות רפואיות. מה דעתך על כך. הייתי רוצה לשתות חלב עיזים כמה לשתות ביום והאם בכלל? בתודה לך מראש
מעיין שלום, נושא החלב שנוי במחלוקת והוא עלה רבות בפורום - מציע שתבצעי חיפוש. חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול ולכן, אם צורכים מוצרי חלב עדיף שיהיו מחלב עיזים מגידול אורגני. אני אישית מעדיף יוגורט עיזים המכיל חיידקים מועילים ולא חלב. בהחלטה אם לוותר לגמרי על מוצרי חלב כדאי לשתף מומחה לתזונה טבעית שבפניו תציגו את התפריט היומי המלא. בהצלחה צביקה
הומלצ מיץ רימונים וכל הסגולים, ענבים וכו הרימונים המתוקים המיץ מאד שקוף וכלל לא אדום כמו ברימונים החמוצים האם למרות בהירותם גם מתאימים למטרה זו ? או רק החמוצים האם תאנים סגולות השחורות( ברזיליות גם טובות למטרה זו)? או אם אין מידע מי יכול לענות לי תודה
מוש שלום, לא הבנתי את הקשר בין הנושא לגוף השאלה. בכל אופן, הפירות והירקות הכהים מכילים חומרים הנקראים פיטוכימיקלים, להם מיוחסות תכונות המשפרות את הבריאות (נוגדי חימצום, מפחיתות רמות שומנים בדם, אנטי סרטניים ועוד). לכן, כדאי להעדיף ענבים אדומים על פני ירוקים ורימון בעל מיץ כהה על מיץ בהיר. התאנים הכהות מועילות גם כן, אם כי חייבים לאכול אותן כשהן בשלות לגמרי. בהצלחה צביקה
ערב טוב שמעתי כי אכילת השאריות מהמכסים (הכסופים) של המעדנים אינה בריאה. האם אכן יש ביסוס לדברים? אילו נזקים עשויים להיגרם כתוצאה מכך (במקרה של מישהי שצורכת מעדנים מרובים מידי יום)? תודה רבה.
למתעניינת שלום רב, אני מסכים עם הטוענם שלא רצוי ללקק את המכסים המתכתיים. באותה מידה לא כדאי להשתמש בנייר "כסף" ובשימורים המאוחסנים בפחיות. המזון סופח מהמתכות האלה חומרים רעילים וביניהם אלומניום שנחשב חומר מסוכן הפוגע במערכת העצבים, במפרקים ובכליות. (מאד לא מומלץ לבשל בסירי אלומיניום) בהצלחה צביקה
בכלל לא כדאי לאכול מוצרים ארוזים בגלל כל התוספות המלאכותיות שבהם והתהליכים התעשיתים שהם עוברים. הסתכלי ברשימת המרכיבים ותביני...אולי המכסה עצמו פחות מזיק.
שלום נמצא לי מחסור בפריטין, ערך 12, מתי לקחת כדורי ג'נטל איירון ? ומה מומלץ לאכול ? כדי להעלות את רמת הפריטין ביעילות ובזריזות ?
ורד שלום פריטין מצביע על חוסר במאגרי הברזל בגוף. מה מצב הברזל החופשי שלך? ומה מצב ההמוגלובין שלך? אם את לוקחת גנטל איירון חשוב שתקחי אותו עם מיץ תפוזים לספיגה יעילה יותר בזמן האוכל. ברזל מצוי בעלים ירוקים ,אגוזים שקדים, קטניות, דגים וגם מוצרים מהחי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שמי יעל ויש לי מחסור בברזל אני לוקחת כדורים אך זה לא מעלה את הברזל בגוף ולכן אני גם אנמית,שאלתי היא מה אני יכולה לאכול כדי שרמת הברזל בגופי תעלה ותיהיה נורמטיבית ולא נמוכה (וכמובן שלא יהיה משמין מידי)? תודה ויום טוב ;-)
יעל שלום ברזל לא משמין כיוון שהוא מינרל. ברזל קיים באגוזים, שקדים, עלים ירוקים, רימונים, וגם במוצרים מהחי כמו דגים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
יעל שלום אם את לוקחת תוסף ברזל והרמה אינה עולה ניתן להסיק שיש לך בעיה בספיגה. קחי פרוביוטיקה משובחת עם זה ותראי בהצלחה
איזה סוגי מזון אוכלים כשיש מחסור ב-ב12 ובהמוגלובין? ושאינם מפריעים לקיבה רגישה?
טליה שלום B12 נמצא אך ורק במוצרים מהחי הוא לא קיים כלל בצומח. קיים בבשר, עוף, דגים, ביצים, במידה ויש בטן רגישה מאוד ואי אפשר לאכל מוצרים אילו יש לקחת קפסולות למציצה מתחת ללשון העוקפות בספיגה את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
..
שלום יש לי שאלה. אני מעוניין במידע אודות מולטי ויטמינים וצריכתם. העניין הוא כזה עברתי לתזונה טבעונית נקרא לזה שבה אני אוכל בעיקר אורז מלא,קינואה,טופו וירקות מבושלים,שקדים,גרעיני חמניות ודלעת וטחינה גולמית מלאה ועוד. אני אוכל 3 ארוחות בשילוב של דגן וקטנייה ואגוזים\שומנים ובערב ירקות מבושלים ובין לבין ארוחות ביניים של פריכיות או פירות. נוטל B12 מידי יום. הנני סובל מדלקת בקיבה ומשום כך אני פועל במאמצים רבים בתזונה בריאה שהוכיחה אורח חיים משופר יותר כולל פעילת גופנית מתונה אירובית. השאלה שלי היא אם לקנות מולטי ויטמין ולקחת כדור פעם בכמה ימים כדי לאזן ולזרז את השיקום ובכלל או לא לקחת בכלל. כי הבנתי שעודף יכול ליצור הרעלה וחוץ מזה ההגיון שלי אומר שצריך להשיג הנוטריטים מתזונה מאוזנת ושהגוף יתרגל לספוג אותם משם ולא יפתח תלות בתוספים. מה אתם מציעים? תודה וחודש טוב
עמיחי שלום בגדול אני מאוד מאוד מסכימה איתך שתוספי המזון בעצם צריכים להגיע לגוף בצורה מאוזנת דרך המזון. אולם המצב שלך לא תקין אתה סובל מדלקת בקיבה. לכן לדעתי יש מקום להתיעץ עם תזונאית לגבי תוסף מזון שיתאים ויעזור לריפוי של הדלקת בנוסף לתזונה המתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
5,000 יחידות ויטמין D בכפית היכן קונים שמן כזה?
שלום רב, נסה לחפש בחנויות טבע גדולה באזור מגוריך. אפשרות נוספית, לרכוש בחו"ל ברשת האינטרנט. בהצלחה צביקה
סירופ דגים בטעם תפוז האם זה זה? אפשר לסמוך שיש בזה ויטמין די כמו שהם אומרים?
שלום רב, אני בשבוע 22 להריוני ונוטלת כמה כדורי טאמס ביום נגד צרבות. הבנתי שעדיף להמנע מממתיקים מלאכותיים הזמן ההריון, אולם הטאמס מותרים בהריון אף על פי שהם מכילים ממתיק מלאכותי- הייתכן וגרמתי לנזק כלשהו לעובר?? האם להפסיק את השימוש בטאמס? אם כן, אז מה התחליף המומלץ???? תודה
דקלה שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ לטפל בגורם לבעיה (תזונה לא נכונה) ולא בסימפטום (הצרבת) ובמיוחד לא בתרופות כימיות. ידוע שחלק מהנשים סובלות מצרבות במהלך ההריון, לכן חשוב לשמור על תזונה איכותית ולהקפיד על כללים לתזונה נכונה. הפורום הוא לא מסגרת מתאימה לשם כך, ואני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך. עד אז, תחזיקי במטבח 10 - 20 שקדים מושרים במים ותלעסי לאט כמה שקדים כאשר מופיעה הצרבת. אפשר גם להשרות פתיתים גסים של שיבולת שועל במים ולשתות אותם. אפשר גם למצוץ קוביית קרח, או לשתות מים קרים לגמיעות קטנות. בהצלחה צביקה
מהם התכונות הבריאותיות שיש בשומשום .? ושאלה שניה האים פתיתים מקמח מלא מכילים מעט סוכר או שאין בהם בכלל סוכר?
בני שלום, בשומשום (מלא) יש חומצות שומן רב בלתי רוויות, חלבון איכותי, ויטמינים (A, E, B), מינרלים (ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ ועוד), סיבים תזונתיים וחומרים נוגדי חימצון. מומלץ לטחון במטחנת קפה ולפזר על המזון. לגבי הפתיתים: תביט בתווית ותראה אם מוסיפים סוכר. בהצלחה צביקה
שלום רב , מה ידוע לך ולמדע כיום על סטיביה , והאם הוא בטוח בשימושיו כממתיק קפה/תה . כל אינפורמציה בנושא מעניינת אותי . תודה מראש .
לינוי שלום, אני לא יודע מה ידוע למדע... אני יודע שלא נערכו הרבה מחקרים על התוסף הזה מכיוון שאין לו ערך כלכלי לחברות המזון, התרופות ולמכוני המחקר. מדובר בממתיק טבעי המופק משורש ומעלים של צמח שמקורו בדרום אמריקה והיום מגודל גם בארץ. לא ידוע לי על תופעות לוואי שליליות (מלבד הטעם שלא מוצא חן בעיני כל אחד), אבל למרות זאת הוא נאסר לשיווק בארצות הברית וגם בארץ. (כן ידוע לי על תופעות לוואי שליליות של ממתיקים מלאכותיים כימיים המותרים לשימוש בארץ ובארצות הברית). בארץ ניתן לקנות את הממתיק בחנויות טבע ואצל משווקי סנריידר, כאבקה או כטיפות. אגב, הטיפות נמצאו מועילות לכוויות וחתכים בעור. בהצלחה צביקה
שלום, האם מרכיבי תזונה ספציפיים או ויטמינים יכולים לעזור למצבי רוח קיצוניים ולעיתים דיכאון המופיעים לפני המחזור החודשי?
מנול שלום, בגישת הזונה הטבעית, הטיפול בתסמונת קדם ויסתית כולל הימנעות ממזון קלוקל ובמיוחד מזונות המגרים את מערכת העצבים (כמו: סוכרים פשוטים, שוקולד, קפאין, קולה צבעי מאכל אדומים וכתומים, מזון מטוגן ושמן, בשר בקר) ומעבר לתזונה איכותית הכוללת מזונות מהצומח, ירקות חיים ומבושלים ופירות, שקדים, זרעים (במיוחד פשתן טחון), דגנים מלאים וקיטניות להוסיף לתזונה שמנים בלתי רוויים מכבישה קרה. פשתן טחון - שתי כפות ביום. שמן זית, אבוקדו. להימנע מצריכת האלכוהול במיוחד לפני המחזור. להימנע ממזונות מלוחים ולצמצם צריכת מלח, המגביר צבירת נוזלים! דייסה משיבולת שועל (פתיתים גסים) עשויה להועיל למצבי הרוח. תבלין ריחן בזיליקום נמצא מועיל. תוסף תזונה B קומפלקס עשוי להועיל שמן דגים המכיל אומגה-3 עשוי להועיל (בקפסולות). בהצלחה צביקה
תודה לתשובות שאת כותב "רוב האנשים מתקשים לעכל נבטוטים ומאדים או מבשלים אותם 5 - 10 דקות. בצורה " אני אוכל אותם בדרכ" ל קח טריים ללא בישול כלל . האם או מה ארגיש אם קשה לי העיכול מה הסימנים ? אולי לא מודע להם? ובאיזו צורה יש יותר אנזימי עיכול? בנבטוטים או בנבטים? תודה שוב
דן שלום, אילו היו לך קשיי עיכול היית מרגיש (נפיחות, גזים, כאבי בטן). כנראה שעליך זה לא משפיע לרעה. בכל אופן הנבטים מתאימים יותר לאכילה מאשר הנבטוטים, אם כי, כאמור בנבטוטים יש יותר חלבון ובנבטים יש יותר אנזזימי עיכול וכלורופיל. בהצלחה צביקה
אני הבת 35, מזה מספר שנים צומחות לי מאין נקודות חן בולטות באזור הצוואר, בשנה האחרונה הן מתפשטות לכוון החזה העורף והגב. הן בהירות, גדלות כמו צורה של כמו בלון (בסיס שקרוב לעור צר ודק והחלק העליון כדורי), אני ממש יכולה לתלוש אותן... ואז יורד קצת דם. זה מאוד לא אסטטי, אך מעבר לאסטטיות אני רוצה להבין מדוע זה קורה??? חשבתי שאולי זה קשור לתזונה של שומנים או גבינה צהובה??? הייתי אצל רופא עור פעמיים, לפני חצי שנה ולפני 3 שנים והם לא הצליחו לעלות על הבעיה מלבד העניין האסטטי..... נשמע לי קצת "הקטנת ראש" , הייתי שמחה לתשובה מעמיקה. תודה
ליא שלום, מה זה "תשובה מעמיקה"? קשה לתת תשובה רצינית ומעמיקה מתיאור קצר של בעיה בפורום, במיוחד שגם רופא עור לא ידע לאבחן. בהחלט יתכן שהסיבה היא תזונתית (הצטברות רעלים, אלרגיה, מתח נפשי או סיבה אחרת). אני מציע לך לנסות צום מיצים (בהשגחה ובהדרכה) של כמה ימים ולאחר מכן לחזור בהדרגה לתזונה טבעית ואיכותית. אם אין לך אפשרות לבצע צום, תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ותורידי את כל החומרים המזיקים מהתזונה. בהצלחה צביקה
שלום למלאות בטן הוצע לי לקחת אנזימי עיכול.צימחים. אני טבעוני בן 64 . האם זה לתמיד? אם התחלת חייב להמשיך כל החיים? הגוף יתרגל ויתעצל לקבל אנזימים מהמזון ? או שזה זמני והפיך? גם לארוחת פירות יש צורך בהם? תודה לתשובה מלאה ומפורטת
משה שלום, הטבעונים לא אמורים לקחת תוספי מזון... עם זאת אני לא טבעוני ואם יש לך בעיות עיכול (זה קורה כשמתבגרים...) כדאי לקחת אנזימי עיכול. אם תחוש הקלה והטבה, תפסיק לכמה ימים ובהתאם לתוצאות תחליט אם כדאי להמשיך לקחת לתקופה ארוכה יותר. בהצלחה צביקה
שלום, רציתי לדעת בבקשה האם כל אותם סגולות המייוחסות לזרעי הפשתן נשמרות גם לאחר הוספת כפית זרעי פשתן טחונים(שנקנו) לכוס מים רותחים ושתייתם לאחר קירור? בתודה א
א שלום, המים הרותחים הורסים את השמן האיכותי, הרגיש שנמצא בזרע. גם חלק מהויטמינים נהרסים בנוסף, לא מומלץ טחון מוכן, אלא לטחון בבית. בהצלחה צביקה
שלום רב אני חדשד בתחום של הפזונה הטבעית אך מסיבות בריאות אני חייבת להתחיל לאכול אוכל בריא אשר גם לא כולל בתוכו: חלב בקר, בשר בקר, חציל, פלפל ירוק, תירס, קמח לבן לבוגיו, אורז לבן לסוגיו, תפוח אדמה ועוד כל מיני מרכיבים היכן ניתן למצוא מתכוני בריאות למינהם ומידע לגבי תזונה טבעית. תודה מראש לכל עזרה שתנתן
שלום רב, האינטרנט מלא בתפריטים ומתכונים - תבצעי חיפוש בגוגל. עם שאת, אם יש לך בעיה בריאותית שמחייבת שינוי תזונתי, כדאי מאד לפנות ליעוץ אישי המותאם לצרכייך ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לחכות למחלה או להעיה בריאותית כדי להתחיל לאכול נכון. גם האדם הבריא וגם החולה צריכים לאכול מזון טבעי ואיכותת. בהצלחה צביקה
שלום באחד המאמרים קראתי "הנבטים למעשה, הם צמחים צעירים הניזונים מחומרי המזון שבזרע. לאחר שתהליך הנביטה מסתיים, וכבר הציץ החוצה שורש קטן, הנבטים עוברים לשלב של התפתחות והצמחת עלים. בין סיום הנביטה לתחילת ההתפתחות, הנבטים מכילים את הערך התזונתי הגבוה והמשובח ביותר." ומצד שני בתמונות (היפיפיות) של הנבטים הם מלאי עלים גדולים. מלבד הקטניות ששם באמת אין עלים אז מי "צודק " התמונות או הכתב? בלי קשר מה דעתך: :נשארים לי פירות קטיף אורגני שאני מקפיא אותם . הויטמינים אינם ,אבל המינרליים נשמרים לדעתי חודשים? מה דעתך על עלי רגלת הגינה (ריגלה) (מכילה חומצה אוקסלית)אפשר לאכול ? בריא? ועלי ברוקלי מהאדנית במרפסת בריאים ? בחורף היו יותר טעימים פחות חריפים. תודה וישר כוח דן
דן שלום, בתחילת הנביטה כשיוצא פסיג זה נקרא נבטוטים. הנבטוטים עשירים בחלבון, אנזימים, ויטמינים ומינרלים הדרושים לצמח להתפתח. רוב האנשים מתקשים לעכל נבטוטים ומאדים או מבשלים אותם 5 - 10 דקות. בצורה זאת נהרסים רוב הויטמינים, אבל המינרלים נשארים. כאשר הנבטוטים הופכים לנבטים (עם גבעול ועלים), יש בהם פחות חלבון (שנוצל לייצור הצמח), אבל יש בהם יותר כלורופיל ואנזימי עיכול. לסיכום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ גם וגם. בפירות מוקפאים נשארים המינרלים (הם לא נהרסים גם בבישול ארוך...) חלק מהויטמינים ונוגדי החימצון. אפשרי בהחלט, אבל קח בחשבון שמדובר בפרי "מת", ללא חיוניות. עלי רגלת הגינהאמנם מכילים חומצה אוקסלית, אבל אפשר ורצוי לאכול מדי פעם. הגוף יודע להסתדר עם החומצה האוכסלית שבמזון הטבעי ומפצה על כך בחומרים מועילים אחרים הנמצאים בו. (בשוקולד יש חומצה אוכסלית שממש מזיקה). עלי ברוקלי מהאדנית במרפסתמכילים נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים - מומלץ ובריא! בהצלחה צביקה
שלום,אני בת 33 רווקה,יש לי בעית תזונה קשה. אני רזה אומנם מילדות וזה גזע אצלנו במשפחה. אבל משקלי ירד מ-42 ל38 קג. אני סובלת מאוד מהווסת, ניסיתי הכל, דיקור סיני וגלולות. שום דבר לא עזר (גלולות עזרו פלא פלאים אבל עשו לי פיגמנציה בפנים) אני אוכלת מאוד מעט ושלא נדבר על כמות סידן וברזל ליום שאני לא מגיעה לחצי. רציתי לקבל מיידע על כל מיני מנחים לתזונה. חוץ מדיאטנית, שאיתה זה גם לא הלך...אני מחכה לתשובה מהירה
טוהר שלום, בחיפוש בגוגל תוכלי למצוא הרבה תזונאים ומטפלים. גם טובה בר שאן וגם אני נותנים יעוץ אישי בתזונה טבעית. הערה, לפני שאת מגיעה ליעוץ אישי, את חייבת לקבל החלטה שאת מתחילה לאכול...! בהצלחה צביקה
בבקשה תגובתך לבדיקות כוסטרול חוזרות שביצעתי. (לפני שבוע ערך הכולסטרול עמד על 282mg/dl כנראה שלא הקפדתי על צום 12 שעות טרם הבדיקה) בכל זאת 252mg/dl הוא ערך גבוה. שלחו אותי לדיאתנית מהם דרכי הטיפול המקובלים? כימיה בדם Glucose (B) | mg/dl 110 Cholesterol | mg/dL | * 252 Triglycerides | mg/dl 250 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 37.5 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 182 CK | u/l | 171 אימונולוגיה C.R.P | mg/dL | 1.22
שי שלום אני מטפלת בר' סינית בהכשרתי, מתעסקת רבות בנושא התזונה. בגדול: אתה צריך להוריד שומנים לא טובים (טיגון, מרגרינה, מלוואח/בורקס/פיצה, גבנ"צ, פיצוחים) ולצרוך שומנים טובים בכמות סבירה- שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים לא קלויים- אפשר שתי כפות טחינה ושתי כפות שמן ליום. כמו כן- כדי להעלות כולסטרול טוב (HDL) לצרוך הרבה פירות וירקות טריים ומבושלים ולעשות פעילות גופנית. גם צריכת סיבים מסיסים מוציאה כולסטרול מן הגוף- שיבולת שועל, עדשים, שעועית.. תכניס לתפריט עדשים/שעועית 3 פעמים בשבוע. בהצלחה רותם
שי שלום, רמות השומנים בדמך גבוהות ומחייבות טיפול. גם הגלוקוז גבולי-גבוה. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ תזונתי. עם זאת, כדאי שתדע שבמחקרים נמצא ששינוי תזונתי מפחית רק 10% - 15% מרמות הכולסטרול. זה כנרה לא יספיק... אגב, גם הכולסטרול "הטוב" נמוך אצלך. מציע שתנסה שינוי תזונתי למשך 3 חודשים ואם המצב לא ישתפר, תתייעץ עם הרופא שלך לגבי המשך טיפול. בהצלחה
יש לי כולסטרול גבוה ומעוניינית בחומר בנושא
אם אין זה מעשה טורדני מידי לשאול הרבה שאלות ,אז אשאל את השאלות הבאות ,בתקווה לגלות מידע רלוונטי שמצוי אצל אחרים ואינו מצוי אצלי השאלות: 1)באינטרנט אני מוצא יותר מיד שבחים על רסק העגבניות שמכיל יותר ליקופן ויותר ויטמין C מעגבניות טריות ,אבל ברור כשמש שרסק העגבניות של השימורים הוא לא עגבניות מרוסקות אלא עגבניות שעברו עיבוד מסויים (אין לי מושג מהו),בקיצור העניין נראה לי חשוד קצת ,האמנם הרסק המשומר(יש גם אורגני) הוא טלית שכולה תכלת ? ומהו הטיפול שהעגבניות זוכות לו 2)בחנויות טבע מקובל להקדיש חלק גדול מהחנות למיובשים למיניהם,לאחר זמן גיליתי שפינת המיובשים היא יותר ראוייה להיקרא "פינת הבלוף" והם ברובם מסוכרים מעובדים צבועים משומרים וכדומ',וכשפניתי לפינה של המיובשים האורגנים גיליתי את אותו הבלוף המסוכר וכדומה אלא שהסוכר הוא אורגני.לתומי סברתי שטכניקת היבוש תאפשר לי לאכול מגוון גדול יותר של פירות שאינם זמינים במיקום הגיאוגרפי המיידי שלי . אשמח לשמוע התייחסות כל שהיא לעניין המוזר הזה ואולי איזשהו עיצה מועילה
שמוליק שלום, אכן נמצא שברסק עגבניות ובקטשופ יש יתר ליקופן, אבל יש גם חומרים משמרים ומלח. קח בחשבון שהעגבנייה הטריה מכילה רכיבים תזונתיים נוספים שחלקם נהרס בבישול ובתהליך הייצור של הרסק או הקטשופ. אגב, ויטמין C נהרס ב 60 מעלות, כך שהוא לא קיים ברסק, אלא אם כן הוסיפו אותו באפן מלאכותי. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע ככל שניתן ממזון מעובד. לגבי פירות יבשים, לא ברור לי מדוע אתה מחפש דווקא פירות מסוכרים. בכל חנות טבע תוכל למצוא תמרים, צימוקים, משמש ותאנים מגידול אורגני, ללא תוספת סוכר וגופרית. בהצלחה צביקה
האם זרעי פשתן טובים לכאבים בקיבה? ואיך משתמשים בהם וכמה פעמים ביום?
שלום שלום, "כאבים בקיבה" זה כללי מאד... האם זה צרבת? אולקוס? דלקת כלשהי? האם זה בקיבה או במעיים? אולי זה בכלל הלב?... נסה לקבל איבחון רפואי ואז אולי אוכל לעזור. בהלחה צביקה
שלום, האם יש תחליף טבעי לאבקת מרק עוף? והיכן ניתן למצוא אותו. בתודה מראש, אורית.
יש תחליף נהדר, שמו- ת ב ל י נ י ם . זו אינה תשובה מתחכמת, זו האמת. אבקת מרק זה מוצר שמיועד למי שלא יודע לבשל/לתבל. הטבע העניק לנו שלל תבלינים מצויינים. אני אישית במרקים שמה הרבה ירוקים, עלי דפנה, חוואיג' (שגם הוא תערובת), כורכום- נסי. לא לפחד לרקוח!..
שלום לך צביקה.נכתב רבות כאן בפורום בעבר על חשיבות שילוב הפחמימות והחלבונים בארוחה שלאחר אימון הכושר.1-יש לי בעיה ספציפית שבגלל שאימוני הכושר שלי נערכים בסוף היום לאחר העבודה,הם גם נגמרים לפנות ערב,מה שגורם לכך שאת הארוחה העיקרית ביום אני אוכל לאחר האימון,וזה כולל הרבה יותר פחמימות מחלבונים.מה החסרון לדעתך במחסור בחלבונים בארוחה שלאחר האימון? 2-יוצא לי באופן פרדוקסלי שאת עיקר מנת הסידן והחלבון אני משלב בארוחה שלפני האימון (אני אוכל כ-3 שע' לפני האימון קופסת קוטג' + 2 מעדני חלב "0%" שומן האמורים להיות עשירים בסיסים תזונתיים ובחלבונים).מה ההבדל מבחינת הגוף שלי מתי אני מספק לו את החלבון?
שרון שלום, אם קראת בעיון את התשובות שנתתי לך בנושא, ודאי שמת לב שאני כופר בדעה המקובלת (בעיקר בחדרי כושר) שחייבים לנצל "חלון הזדמניות" ולאכול חלבון תוך שעה אחרי האימון. אני חושב שטוב אתה עושה שאתה אוכל את הארוחה העיקרית (כולל חלבון) לפני האימון. כדאי שזה יהיה לפחות 3 שעות לפני האימון. החלבון (בצורת חומצות אמינו) שוהה במערכת העיכול 4 - 6 שעות ורק לאכר מכן הוא מועבר לבניית שריר, פעולה שגם כן לוקחת כמה שעות. לדעתי לא רצוי לאכול ארוחה כבדה מאוחר בלילה. רצוי לא לאכול בכלל בלילה, אלא אם כן מאד רעבים. בהצלחה צביקה
היכן אפשר למצוא רשימה של ירקות ופירות המרוססים כלומר כמויות וכו... אשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותי לרשימה כזאת בברכה ושבת שלום המון תודה!
עדי שלום, נסי באתר של משרד החקלאות. גם אם יש "תקן" מחייב, אין פיקוח וזה נתון לשיקול דעתו ושרירות ליבו של החקלאי. בהצלחה צביקה
אם אין לי מקור אחר לסידן(כי אני לא אוכלת דברי חלב) מותר לאכול כל יום קופסא סרדינים? כי ראיתי שיש בזה המון סידן כמעט כל הצריכה היומית
JO שלום, בסרדינים יש הרבה סידן, אבל יש גם הרבה חומר משמר, מלח (הגורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן), שמן מאיכות ירודה ושאריות פח שאותו השמן סופח. יש בתזונה הטבעית מקורות רבים וטובים לסידן כדאי לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה
רציתי לשאול כמה מלון אפשר לאכול כשיש סוכרת. האם נכון שזה עדיף על אבטיח?
JO שלום, זה תלוי עד כמה המחלה חמורה. באופן כללי כדאי להימנע גם ממלון וגם מאבטיח ולאכול פירות פחות מתוקים כמו: תפוח עץ, אגס, נקטרינה, שזיף, פסיפלורה וכד'.. בהצלחה צביקה
לצוות שלום, בן-זוגי סובל מחום ולחות,צמא,ריבוי שתן,פצעים עלהעור,בעיקר על גב,מערכת עצבים חלשה.בלילה,הוא זז הרבה.סובל ממתח פנימי ובתקופות קשות יוצא לו הרפס שנמשך כ-3 שבועות עד להבראתו. בזמן האחרון פתאום הופיעו פטריות בכפות הרגליים ועל ציפורן האמה. יש לציין כי בעברו היה ספורטאי וכעת עוסק בספורט באופן יומיומי.משתדל לאכול בריא.אשמח להעזר בכם ולשמוע על דרכי טיפול. תודה.
רומי שלום, אין ספק שהתופעות שציינת מעידות, בין השאר, על חולשה של המערכת החסונית. המשפט "משתדל לאכול בריא" הוא בעייתי בעיני, מכיוון שתזונה נכונה ומבריאה נתפסת באופן שונה על ידי אנשים שונים ואפילו מומחים בתחום התזונה. לדוגמה: ארוחת בוקר המורכבת ממיץ תפוזים, "דגני בוקר", טוסט וכוס קפה נחשבת ארוחת בריאות בעיני רבים. אני חולק על הדעה הזאת. לסיכום, אני מציע שתפנו יחד ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקו בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. ועד אז, כדאי לבדוק אם אין לו סוכרת. כדאי להוריד בצורה דראסטית את כמות הסוכרים בתזונה. בהצלחה צביקה
אני מקפיד על תזונה בריאה,וזה פחות או יותר מסתכם בכך שאני מרבה(מאוד) באכילת ירקות ופירות,וזה מעורר בי 2 ספקות 1)אני אכול ספקות אודות הריסוסים והרעלים ,אני חושש שהחוקים והתקנות בעניין לא מביאים בחשבון אכילת כמויות גדולות והם בעיקר מחשבים צריכה ממוצעת של האזרח הממוצע (ואני כאמור אוכל ממש המון ירקות ירוקים שהם הכי מרוססים) ואני תוהה האם יצא שכרי בהפסדי,כלומר האם הבריאות שבירקות מתקזזת לי בהצפה של הריסוסים (כי אני אוכל המון) 2)ישנם ירקות ירוקים דוגמת השמיר פטרוזיליה וכדו,האם מותר לאכול מהם בלי גבול או שבגלל שהם צמחי תיבול אסור להרבות בהם,ואם אכן אסור להרבות באכילתם מהי הכמות המותרת? והאם חסה נכללת באיסור היכן ניתן למצוא מידע על הריסוסים ועל הירקות המועדים להיות מרוססים?
1. עד כמה שידוע לי, המרססים לא תמיד נוהגים לפי החוקים (בכל הנוגע לכמויות, וגם לסוגי החומרים). גם אם כן, ירקות מרוססים עלולים להזיק לבריאותנו, ובוודאי לבריאותו של מי שאוכל כמויות גדולות מהרגיל. ההשערה שלי: יצא שכרך בהפסדך. 2. חסה היא ירק מאוד מרוסס. את החסה האורגנית אפשר לאכול גם בכמויות גדולות. לגבי שמיר ופטרוזיליה - אם הם אורגנים, אפשר לאכול בגבולות ההגיון (השערה). הנה קישור המסביר את חשיבות אכילתה של תוצרת אורגנית. http://metaplim.co.il/index.asp?pageid=16702
לנעמי שלום, תודה לך על תשובתך אך הייתה פה אי הבנה, אין לי בעיה בסוג המזון שאני אוכלת כיוון שאני גם יודעת להבחין בין סוגי מזון מה טוב ומה פחות טוב, אך בעייתי היא בכמויות, שאני לא מצליחה להשתלט על עצמי בנוגע לכמויות האוכל שאני אוכלת, ובנוסף לכך כמו שאמרתי יש לי בקושי יציאות.. ז"א שכל הכמויות שאני אוכלת נישארות אצלי בגוף ואני לא מצליחה להוציא
הבנתי מה הבעיה שלך, עניתי לך כמיטב יכולתי, ואנסה שוב: 1. אני יודעת על כמה מטפלות, שבעצמן סבלו בעבר מהבעיה שלך, הצליחו לפתור אותה, וכיום עוסקות בטיפול בסובלים ממנה. אם תרצי, אחפש עבורך את מספרי הטלפון שלהן. 2. תזונה טבעית-צמחונית מקלה על תהליך העיכול, ופותרת את בעיית העצירות. 3. מומלץ ללמוד מה אומר המושג הזה, תזונה טבעית-צמחונית.
נעמי שלום, קודם כל תודה רבה לך על תשובתך ואני אאמץ לי את הרעיון הנהדר של פירות יבשים, אשמח אם תוכלי לפרט ולהסביר לי יותר למה התכוונת כשאמרת מעבר לתזונה טבעית- צמחונית?? מה הכוונה בפועל?? תודה מראש, אורטל.
לפי הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון), מומלץ שיהיו בתפריט היומי מה שיותר מזונות טבעיים (פירות, ירקות, טחינה גולמית, שקדים, אגוזים, קטניות, דגנים) - כולם מעולם הצומח, ומה שפחות מזונות מעובדים, מזונות שמכילים סוכר וקמח לבן, קפה, מזונות מן החי. רצוי שהפירות והירקות יהיו אורגנים. לפי דרך זו - גם אם מגזימים בכמויות המזון הבריא, זה עדיף על מצב בו ההגזמה היא במזון לא בריא. תהליך העיכול של מזון טבעי-צמחוני הוא קל יותר, וזוהי דרך טובה לפתור את בעיית העצירות. הפירות המיובשים מהווים תחליף בריא (ערך תזונתי גבוה) לממתקים, שמכילים צבעי- מאכל וכימיקלים אחרים, ומזיקים לבריאות. רצוי שגם הפירות המיובשים יהיו אורגנים, כי במיובשים הרגילים יש שאריות של חומרים מזיקים, כמו גופרית, למשל. לא קל ליישם את כלליה של תזונה זו, אבל רצוי להתחיל במשהו, ולעשות זאת בהדרגה. מומלץ לקרוא ספר בנושא, במטרה לעשות זאת נכון. בהצלחה!
לצביקה שלום, אני בת 15.5 בגובה 1.62 שקלת 53 ק"ג ויש לי בעייה שכל פעם שאני אוכלת קשה לי להפסיק לאכול עד שאני לא מתמלאת לגמריי עד למצב שאין לי מקום אפילו לשתות קצת, ואז קשה לי לקום מהשולחן מרוב שהתמלאתי ואז אני עייפה מאוד וחייבת לנוח במיטה.. ובנוסף לכך יש לי יציאה רק פעם עד פעמיים בשבוע (במקרה הטוב) אני מאוד מעוניינת לקבל עזרה בתזונה טבעית.. חשוב לי להבהיר ישי לי בעיה בכמות האוכל ולא בסוג המזון.. וגם בסוף כל ארוחה אני חייבת לאכול דברים מתוקים מאוד מאוד..אם לא ההרגשה הזאת של הדחף למתוק מציקה לי.. מה עליי לעשות?? אשמח לקבל עזרה, תודה מראש, אורטל.
אורטל שלום, כפי שאת ודאי מבינה, יש לך סוג של הפרעת אכילה קלה. כדי שזה לא יתפתח ויגרום נזק, אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית, או לתזונאית בקופת חולים. תקבלי תפריט מאוזן ובריא שימנע את התופעות שציינת. זה עשוי לפתור גם את בעיית העצירות. אגב, נושא העצירות עלה פעמים רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה