פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/08/2008 | 20:33 | מאת: דן

תודה לתשובות שאת כותב "רוב האנשים מתקשים לעכל נבטוטים ומאדים או מבשלים אותם 5 - 10 דקות. בצורה " אני אוכל אותם בדרכ" ל קח טריים ללא בישול כלל . האם או מה ארגיש אם קשה לי העיכול מה הסימנים ? אולי לא מודע להם? ובאיזו צורה יש יותר אנזימי עיכול? בנבטוטים או בנבטים? תודה שוב

28/08/2008 | 12:10 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אילו היו לך קשיי עיכול היית מרגיש (נפיחות, גזים, כאבי בטן). כנראה שעליך זה לא משפיע לרעה. בכל אופן הנבטים מתאימים יותר לאכילה מאשר הנבטוטים, אם כי, כאמור בנבטוטים יש יותר חלבון ובנבטים יש יותר אנזזימי עיכול וכלורופיל. בהצלחה צביקה

27/08/2008 | 07:20 | מאת: ליא

אני הבת 35, מזה מספר שנים צומחות לי מאין נקודות חן בולטות באזור הצוואר, בשנה האחרונה הן מתפשטות לכוון החזה העורף והגב. הן בהירות, גדלות כמו צורה של כמו בלון (בסיס שקרוב לעור צר ודק והחלק העליון כדורי), אני ממש יכולה לתלוש אותן... ואז יורד קצת דם. זה מאוד לא אסטטי, אך מעבר לאסטטיות אני רוצה להבין מדוע זה קורה??? חשבתי שאולי זה קשור לתזונה של שומנים או גבינה צהובה??? הייתי אצל רופא עור פעמיים, לפני חצי שנה ולפני 3 שנים והם לא הצליחו לעלות על הבעיה מלבד העניין האסטטי..... נשמע לי קצת "הקטנת ראש" , הייתי שמחה לתשובה מעמיקה. תודה

27/08/2008 | 19:05 | מאת: צביקה קורן

ליא שלום, מה זה "תשובה מעמיקה"? קשה לתת תשובה רצינית ומעמיקה מתיאור קצר של בעיה בפורום, במיוחד שגם רופא עור לא ידע לאבחן. בהחלט יתכן שהסיבה היא תזונתית (הצטברות רעלים, אלרגיה, מתח נפשי או סיבה אחרת). אני מציע לך לנסות צום מיצים (בהשגחה ובהדרכה) של כמה ימים ולאחר מכן לחזור בהדרגה לתזונה טבעית ואיכותית. אם אין לך אפשרות לבצע צום, תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ותורידי את כל החומרים המזיקים מהתזונה. בהצלחה צביקה

26/08/2008 | 20:23 | מאת: משה

שלום למלאות בטן הוצע לי לקחת אנזימי עיכול.צימחים. אני טבעוני בן 64 . האם זה לתמיד? אם התחלת חייב להמשיך כל החיים? הגוף יתרגל ויתעצל לקבל אנזימים מהמזון ? או שזה זמני והפיך? גם לארוחת פירות יש צורך בהם? תודה לתשובה מלאה ומפורטת

27/08/2008 | 19:01 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הטבעונים לא אמורים לקחת תוספי מזון... עם זאת אני לא טבעוני ואם יש לך בעיות עיכול (זה קורה כשמתבגרים...) כדאי לקחת אנזימי עיכול. אם תחוש הקלה והטבה, תפסיק לכמה ימים ובהתאם לתוצאות תחליט אם כדאי להמשיך לקחת לתקופה ארוכה יותר. בהצלחה צביקה

25/08/2008 | 20:17 | מאת: א

שלום, רציתי לדעת בבקשה האם כל אותם סגולות המייוחסות לזרעי הפשתן נשמרות גם לאחר הוספת כפית זרעי פשתן טחונים(שנקנו) לכוס מים רותחים ושתייתם לאחר קירור? בתודה א

27/08/2008 | 18:57 | מאת: צביקה קורן

א שלום, המים הרותחים הורסים את השמן האיכותי, הרגיש שנמצא בזרע. גם חלק מהויטמינים נהרסים בנוסף, לא מומלץ טחון מוכן, אלא לטחון בבית. בהצלחה צביקה

25/08/2008 | 18:28 | מאת: nissan

שלום רב אני חדשד בתחום של הפזונה הטבעית אך מסיבות בריאות אני חייבת להתחיל לאכול אוכל בריא אשר גם לא כולל בתוכו: חלב בקר, בשר בקר, חציל, פלפל ירוק, תירס, קמח לבן לבוגיו, אורז לבן לסוגיו, תפוח אדמה ועוד כל מיני מרכיבים היכן ניתן למצוא מתכוני בריאות למינהם ומידע לגבי תזונה טבעית. תודה מראש לכל עזרה שתנתן

27/08/2008 | 18:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, האינטרנט מלא בתפריטים ומתכונים - תבצעי חיפוש בגוגל. עם שאת, אם יש לך בעיה בריאותית שמחייבת שינוי תזונתי, כדאי מאד לפנות ליעוץ אישי המותאם לצרכייך ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לחכות למחלה או להעיה בריאותית כדי להתחיל לאכול נכון. גם האדם הבריא וגם החולה צריכים לאכול מזון טבעי ואיכותת. בהצלחה צביקה

25/08/2008 | 14:54 | מאת: דן

שלום באחד המאמרים קראתי "הנבטים למעשה, הם צמחים צעירים הניזונים מחומרי המזון שבזרע. לאחר שתהליך הנביטה מסתיים, וכבר הציץ החוצה שורש קטן, הנבטים עוברים לשלב של התפתחות והצמחת עלים. בין סיום הנביטה לתחילת ההתפתחות, הנבטים מכילים את הערך התזונתי הגבוה והמשובח ביותר." ומצד שני בתמונות (היפיפיות) של הנבטים הם מלאי עלים גדולים. מלבד הקטניות ששם באמת אין עלים אז מי "צודק " התמונות או הכתב? בלי קשר מה דעתך: :נשארים לי פירות קטיף אורגני שאני מקפיא אותם . הויטמינים אינם ,אבל המינרליים נשמרים לדעתי חודשים? מה דעתך על עלי רגלת הגינה (ריגלה) (מכילה חומצה אוקסלית)אפשר לאכול ? בריא? ועלי ברוקלי מהאדנית במרפסת בריאים ? בחורף היו יותר טעימים פחות חריפים. תודה וישר כוח דן

27/08/2008 | 18:51 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, בתחילת הנביטה כשיוצא פסיג זה נקרא נבטוטים. הנבטוטים עשירים בחלבון, אנזימים, ויטמינים ומינרלים הדרושים לצמח להתפתח. רוב האנשים מתקשים לעכל נבטוטים ומאדים או מבשלים אותם 5 - 10 דקות. בצורה זאת נהרסים רוב הויטמינים, אבל המינרלים נשארים. כאשר הנבטוטים הופכים לנבטים (עם גבעול ועלים), יש בהם פחות חלבון (שנוצל לייצור הצמח), אבל יש בהם יותר כלורופיל ואנזימי עיכול. לסיכום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ גם וגם. בפירות מוקפאים נשארים המינרלים (הם לא נהרסים גם בבישול ארוך...) חלק מהויטמינים ונוגדי החימצון. אפשרי בהחלט, אבל קח בחשבון שמדובר בפרי "מת", ללא חיוניות. עלי רגלת הגינהאמנם מכילים חומצה אוקסלית, אבל אפשר ורצוי לאכול מדי פעם. הגוף יודע להסתדר עם החומצה האוכסלית שבמזון הטבעי ומפצה על כך בחומרים מועילים אחרים הנמצאים בו. (בשוקולד יש חומצה אוכסלית שממש מזיקה). עלי ברוקלי מהאדנית במרפסתמכילים נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים - מומלץ ובריא! בהצלחה צביקה

25/08/2008 | 09:50 | מאת: טוהר

שלום,אני בת 33 רווקה,יש לי בעית תזונה קשה. אני רזה אומנם מילדות וזה גזע אצלנו במשפחה. אבל משקלי ירד מ-42 ל38 קג. אני סובלת מאוד מהווסת, ניסיתי הכל, דיקור סיני וגלולות. שום דבר לא עזר (גלולות עזרו פלא פלאים אבל עשו לי פיגמנציה בפנים) אני אוכלת מאוד מעט ושלא נדבר על כמות סידן וברזל ליום שאני לא מגיעה לחצי. רציתי לקבל מיידע על כל מיני מנחים לתזונה. חוץ מדיאטנית, שאיתה זה גם לא הלך...אני מחכה לתשובה מהירה

27/08/2008 | 18:41 | מאת: צביקה קורן

טוהר שלום, בחיפוש בגוגל תוכלי למצוא הרבה תזונאים ומטפלים. גם טובה בר שאן וגם אני נותנים יעוץ אישי בתזונה טבעית. הערה, לפני שאת מגיעה ליעוץ אישי, את חייבת לקבל החלטה שאת מתחילה לאכול...! בהצלחה צביקה

24/08/2008 | 23:24 | מאת: שי

בבקשה תגובתך לבדיקות כוסטרול חוזרות שביצעתי. (לפני שבוע ערך הכולסטרול עמד על 282mg/dl כנראה שלא הקפדתי על צום 12 שעות טרם הבדיקה) בכל זאת 252mg/dl הוא ערך גבוה. שלחו אותי לדיאתנית מהם דרכי הטיפול המקובלים? כימיה בדם Glucose (B) | mg/dl 110 Cholesterol | mg/dL | * 252 Triglycerides | mg/dl 250 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 37.5 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 182 CK | u/l | 171 אימונולוגיה C.R.P | mg/dL | 1.22

25/08/2008 | 12:00 | מאת: רותם

שי שלום אני מטפלת בר' סינית בהכשרתי, מתעסקת רבות בנושא התזונה. בגדול: אתה צריך להוריד שומנים לא טובים (טיגון, מרגרינה, מלוואח/בורקס/פיצה, גבנ"צ, פיצוחים) ולצרוך שומנים טובים בכמות סבירה- שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים לא קלויים- אפשר שתי כפות טחינה ושתי כפות שמן ליום. כמו כן- כדי להעלות כולסטרול טוב (HDL) לצרוך הרבה פירות וירקות טריים ומבושלים ולעשות פעילות גופנית. גם צריכת סיבים מסיסים מוציאה כולסטרול מן הגוף- שיבולת שועל, עדשים, שעועית.. תכניס לתפריט עדשים/שעועית 3 פעמים בשבוע. בהצלחה רותם

27/08/2008 | 18:36 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, רמות השומנים בדמך גבוהות ומחייבות טיפול. גם הגלוקוז גבולי-גבוה. מציע לך לפנות בהקדם ליעוץ תזונתי. עם זאת, כדאי שתדע שבמחקרים נמצא ששינוי תזונתי מפחית רק 10% - 15% מרמות הכולסטרול. זה כנרה לא יספיק... אגב, גם הכולסטרול "הטוב" נמוך אצלך. מציע שתנסה שינוי תזונתי למשך 3 חודשים ואם המצב לא ישתפר, תתייעץ עם הרופא שלך לגבי המשך טיפול. בהצלחה

31/08/2008 | 10:35 | מאת: חלי

יש לי כולסטרול גבוה ומעוניינית בחומר בנושא

31/08/2008 | 10:41 | מאת: חלי

24/08/2008 | 15:02 | מאת: שמוליק

אם אין זה מעשה טורדני מידי לשאול הרבה שאלות ,אז אשאל את השאלות הבאות ,בתקווה לגלות מידע רלוונטי שמצוי אצל אחרים ואינו מצוי אצלי השאלות: 1)באינטרנט אני מוצא יותר מיד שבחים על רסק העגבניות שמכיל יותר ליקופן ויותר ויטמין C מעגבניות טריות ,אבל ברור כשמש שרסק העגבניות של השימורים הוא לא עגבניות מרוסקות אלא עגבניות שעברו עיבוד מסויים (אין לי מושג מהו),בקיצור העניין נראה לי חשוד קצת ,האמנם הרסק המשומר(יש גם אורגני) הוא טלית שכולה תכלת ? ומהו הטיפול שהעגבניות זוכות לו 2)בחנויות טבע מקובל להקדיש חלק גדול מהחנות למיובשים למיניהם,לאחר זמן גיליתי שפינת המיובשים היא יותר ראוייה להיקרא "פינת הבלוף" והם ברובם מסוכרים מעובדים צבועים משומרים וכדומ',וכשפניתי לפינה של המיובשים האורגנים גיליתי את אותו הבלוף המסוכר וכדומה אלא שהסוכר הוא אורגני.לתומי סברתי שטכניקת היבוש תאפשר לי לאכול מגוון גדול יותר של פירות שאינם זמינים במיקום הגיאוגרפי המיידי שלי . אשמח לשמוע התייחסות כל שהיא לעניין המוזר הזה ואולי איזשהו עיצה מועילה

27/08/2008 | 18:31 | מאת: צביקה קורן

שמוליק שלום, אכן נמצא שברסק עגבניות ובקטשופ יש יתר ליקופן, אבל יש גם חומרים משמרים ומלח. קח בחשבון שהעגבנייה הטריה מכילה רכיבים תזונתיים נוספים שחלקם נהרס בבישול ובתהליך הייצור של הרסק או הקטשופ. אגב, ויטמין C נהרס ב 60 מעלות, כך שהוא לא קיים ברסק, אלא אם כן הוסיפו אותו באפן מלאכותי. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע ככל שניתן ממזון מעובד. לגבי פירות יבשים, לא ברור לי מדוע אתה מחפש דווקא פירות מסוכרים. בכל חנות טבע תוכל למצוא תמרים, צימוקים, משמש ותאנים מגידול אורגני, ללא תוספת סוכר וגופרית. בהצלחה צביקה

24/08/2008 | 13:28 | מאת: שלום

האם זרעי פשתן טובים לכאבים בקיבה? ואיך משתמשים בהם וכמה פעמים ביום?

27/08/2008 | 16:36 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, "כאבים בקיבה" זה כללי מאד... האם זה צרבת? אולקוס? דלקת כלשהי? האם זה בקיבה או במעיים? אולי זה בכלל הלב?... נסה לקבל איבחון רפואי ואז אולי אוכל לעזור. בהלחה צביקה

24/08/2008 | 10:22 | מאת: אורית

שלום, האם יש תחליף טבעי לאבקת מרק עוף? והיכן ניתן למצוא אותו. בתודה מראש, אורית.

24/08/2008 | 11:00 | מאת: רותם

יש תחליף נהדר, שמו- ת ב ל י נ י ם . זו אינה תשובה מתחכמת, זו האמת. אבקת מרק זה מוצר שמיועד למי שלא יודע לבשל/לתבל. הטבע העניק לנו שלל תבלינים מצויינים. אני אישית במרקים שמה הרבה ירוקים, עלי דפנה, חוואיג' (שגם הוא תערובת), כורכום- נסי. לא לפחד לרקוח!..

24/08/2008 | 08:01 | מאת: שרון

שלום לך צביקה.נכתב רבות כאן בפורום בעבר על חשיבות שילוב הפחמימות והחלבונים בארוחה שלאחר אימון הכושר.1-יש לי בעיה ספציפית שבגלל שאימוני הכושר שלי נערכים בסוף היום לאחר העבודה,הם גם נגמרים לפנות ערב,מה שגורם לכך שאת הארוחה העיקרית ביום אני אוכל לאחר האימון,וזה כולל הרבה יותר פחמימות מחלבונים.מה החסרון לדעתך במחסור בחלבונים בארוחה שלאחר האימון? 2-יוצא לי באופן פרדוקסלי שאת עיקר מנת הסידן והחלבון אני משלב בארוחה שלפני האימון (אני אוכל כ-3 שע' לפני האימון קופסת קוטג' + 2 מעדני חלב "0%" שומן האמורים להיות עשירים בסיסים תזונתיים ובחלבונים).מה ההבדל מבחינת הגוף שלי מתי אני מספק לו את החלבון?

28/08/2008 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אם קראת בעיון את התשובות שנתתי לך בנושא, ודאי שמת לב שאני כופר בדעה המקובלת (בעיקר בחדרי כושר) שחייבים לנצל "חלון הזדמניות" ולאכול חלבון תוך שעה אחרי האימון. אני חושב שטוב אתה עושה שאתה אוכל את הארוחה העיקרית (כולל חלבון) לפני האימון. כדאי שזה יהיה לפחות 3 שעות לפני האימון. החלבון (בצורת חומצות אמינו) שוהה במערכת העיכול 4 - 6 שעות ורק לאכר מכן הוא מועבר לבניית שריר, פעולה שגם כן לוקחת כמה שעות. לדעתי לא רצוי לאכול ארוחה כבדה מאוחר בלילה. רצוי לא לאכול בכלל בלילה, אלא אם כן מאד רעבים. בהצלחה צביקה

22/08/2008 | 13:33 | מאת: עדי

היכן אפשר למצוא רשימה של ירקות ופירות המרוססים כלומר כמויות וכו... אשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותי לרשימה כזאת בברכה ושבת שלום המון תודה!

22/08/2008 | 15:42 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, נסי באתר של משרד החקלאות. גם אם יש "תקן" מחייב, אין פיקוח וזה נתון לשיקול דעתו ושרירות ליבו של החקלאי. בהצלחה צביקה

21/08/2008 | 22:40 | מאת: jo

אם אין לי מקור אחר לסידן(כי אני לא אוכלת דברי חלב) מותר לאכול כל יום קופסא סרדינים? כי ראיתי שיש בזה המון סידן כמעט כל הצריכה היומית

22/08/2008 | 15:40 | מאת: צביקה קורן

JO שלום, בסרדינים יש הרבה סידן, אבל יש גם הרבה חומר משמר, מלח (הגורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן), שמן מאיכות ירודה ושאריות פח שאותו השמן סופח. יש בתזונה הטבעית מקורות רבים וטובים לסידן כדאי לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

21/08/2008 | 22:28 | מאת: jo

רציתי לשאול כמה מלון אפשר לאכול כשיש סוכרת. האם נכון שזה עדיף על אבטיח?

22/08/2008 | 15:38 | מאת: צביקה קורן

JO שלום, זה תלוי עד כמה המחלה חמורה. באופן כללי כדאי להימנע גם ממלון וגם מאבטיח ולאכול פירות פחות מתוקים כמו: תפוח עץ, אגס, נקטרינה, שזיף, פסיפלורה וכד'.. בהצלחה צביקה

21/08/2008 | 18:55 | מאת: רומי

לצוות שלום, בן-זוגי סובל מחום ולחות,צמא,ריבוי שתן,פצעים עלהעור,בעיקר על גב,מערכת עצבים חלשה.בלילה,הוא זז הרבה.סובל ממתח פנימי ובתקופות קשות יוצא לו הרפס שנמשך כ-3 שבועות עד להבראתו. בזמן האחרון פתאום הופיעו פטריות בכפות הרגליים ועל ציפורן האמה. יש לציין כי בעברו היה ספורטאי וכעת עוסק בספורט באופן יומיומי.משתדל לאכול בריא.אשמח להעזר בכם ולשמוע על דרכי טיפול. תודה.

22/08/2008 | 15:35 | מאת: צביקה קורן

רומי שלום, אין ספק שהתופעות שציינת מעידות, בין השאר, על חולשה של המערכת החסונית. המשפט "משתדל לאכול בריא" הוא בעייתי בעיני, מכיוון שתזונה נכונה ומבריאה נתפסת באופן שונה על ידי אנשים שונים ואפילו מומחים בתחום התזונה. לדוגמה: ארוחת בוקר המורכבת ממיץ תפוזים, "דגני בוקר", טוסט וכוס קפה נחשבת ארוחת בריאות בעיני רבים. אני חולק על הדעה הזאת. לסיכום, אני מציע שתפנו יחד ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקו בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. ועד אז, כדאי לבדוק אם אין לו סוכרת. כדאי להוריד בצורה דראסטית את כמות הסוכרים בתזונה. בהצלחה צביקה

20/08/2008 | 21:01 | מאת: הרשקוביץ

אני מקפיד על תזונה בריאה,וזה פחות או יותר מסתכם בכך שאני מרבה(מאוד) באכילת ירקות ופירות,וזה מעורר בי 2 ספקות 1)אני אכול ספקות אודות הריסוסים והרעלים ,אני חושש שהחוקים והתקנות בעניין לא מביאים בחשבון אכילת כמויות גדולות והם בעיקר מחשבים צריכה ממוצעת של האזרח הממוצע (ואני כאמור אוכל ממש המון ירקות ירוקים שהם הכי מרוססים) ואני תוהה האם יצא שכרי בהפסדי,כלומר האם הבריאות שבירקות מתקזזת לי בהצפה של הריסוסים (כי אני אוכל המון) 2)ישנם ירקות ירוקים דוגמת השמיר פטרוזיליה וכדו,האם מותר לאכול מהם בלי גבול או שבגלל שהם צמחי תיבול אסור להרבות בהם,ואם אכן אסור להרבות באכילתם מהי הכמות המותרת? והאם חסה נכללת באיסור היכן ניתן למצוא מידע על הריסוסים ועל הירקות המועדים להיות מרוססים?

20/08/2008 | 22:50 | מאת: נעמי

1. עד כמה שידוע לי, המרססים לא תמיד נוהגים לפי החוקים (בכל הנוגע לכמויות, וגם לסוגי החומרים). גם אם כן, ירקות מרוססים עלולים להזיק לבריאותנו, ובוודאי לבריאותו של מי שאוכל כמויות גדולות מהרגיל. ההשערה שלי: יצא שכרך בהפסדך. 2. חסה היא ירק מאוד מרוסס. את החסה האורגנית אפשר לאכול גם בכמויות גדולות. לגבי שמיר ופטרוזיליה - אם הם אורגנים, אפשר לאכול בגבולות ההגיון (השערה). הנה קישור המסביר את חשיבות אכילתה של תוצרת אורגנית. http://metaplim.co.il/index.asp?pageid=16702

19/08/2008 | 22:00 | מאת: אורטל

לנעמי שלום, תודה לך על תשובתך אך הייתה פה אי הבנה, אין לי בעיה בסוג המזון שאני אוכלת כיוון שאני גם יודעת להבחין בין סוגי מזון מה טוב ומה פחות טוב, אך בעייתי היא בכמויות, שאני לא מצליחה להשתלט על עצמי בנוגע לכמויות האוכל שאני אוכלת, ובנוסף לכך כמו שאמרתי יש לי בקושי יציאות.. ז"א שכל הכמויות שאני אוכלת נישארות אצלי בגוף ואני לא מצליחה להוציא

20/08/2008 | 17:19 | מאת: נעמי

הבנתי מה הבעיה שלך, עניתי לך כמיטב יכולתי, ואנסה שוב: 1. אני יודעת על כמה מטפלות, שבעצמן סבלו בעבר מהבעיה שלך, הצליחו לפתור אותה, וכיום עוסקות בטיפול בסובלים ממנה. אם תרצי, אחפש עבורך את מספרי הטלפון שלהן. 2. תזונה טבעית-צמחונית מקלה על תהליך העיכול, ופותרת את בעיית העצירות. 3. מומלץ ללמוד מה אומר המושג הזה, תזונה טבעית-צמחונית.

19/08/2008 | 17:42 | מאת: אורטל

נעמי שלום, קודם כל תודה רבה לך על תשובתך ואני אאמץ לי את הרעיון הנהדר של פירות יבשים, אשמח אם תוכלי לפרט ולהסביר לי יותר למה התכוונת כשאמרת מעבר לתזונה טבעית- צמחונית?? מה הכוונה בפועל?? תודה מראש, אורטל.

19/08/2008 | 20:08 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון), מומלץ שיהיו בתפריט היומי מה שיותר מזונות טבעיים (פירות, ירקות, טחינה גולמית, שקדים, אגוזים, קטניות, דגנים) - כולם מעולם הצומח, ומה שפחות מזונות מעובדים, מזונות שמכילים סוכר וקמח לבן, קפה, מזונות מן החי. רצוי שהפירות והירקות יהיו אורגנים. לפי דרך זו - גם אם מגזימים בכמויות המזון הבריא, זה עדיף על מצב בו ההגזמה היא במזון לא בריא. תהליך העיכול של מזון טבעי-צמחוני הוא קל יותר, וזוהי דרך טובה לפתור את בעיית העצירות. הפירות המיובשים מהווים תחליף בריא (ערך תזונתי גבוה) לממתקים, שמכילים צבעי- מאכל וכימיקלים אחרים, ומזיקים לבריאות. רצוי שגם הפירות המיובשים יהיו אורגנים, כי במיובשים הרגילים יש שאריות של חומרים מזיקים, כמו גופרית, למשל. לא קל ליישם את כלליה של תזונה זו, אבל רצוי להתחיל במשהו, ולעשות זאת בהדרגה. מומלץ לקרוא ספר בנושא, במטרה לעשות זאת נכון. בהצלחה!

19/08/2008 | 17:01 | מאת: אורטל

לצביקה שלום, אני בת 15.5 בגובה 1.62 שקלת 53 ק"ג ויש לי בעייה שכל פעם שאני אוכלת קשה לי להפסיק לאכול עד שאני לא מתמלאת לגמריי עד למצב שאין לי מקום אפילו לשתות קצת, ואז קשה לי לקום מהשולחן מרוב שהתמלאתי ואז אני עייפה מאוד וחייבת לנוח במיטה.. ובנוסף לכך יש לי יציאה רק פעם עד פעמיים בשבוע (במקרה הטוב) אני מאוד מעוניינת לקבל עזרה בתזונה טבעית.. חשוב לי להבהיר ישי לי בעיה בכמות האוכל ולא בסוג המזון.. וגם בסוף כל ארוחה אני חייבת לאכול דברים מתוקים מאוד מאוד..אם לא ההרגשה הזאת של הדחף למתוק מציקה לי.. מה עליי לעשות?? אשמח לקבל עזרה, תודה מראש, אורטל.

20/08/2008 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

אורטל שלום, כפי שאת ודאי מבינה, יש לך סוג של הפרעת אכילה קלה. כדי שזה לא יתפתח ויגרום נזק, אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית, או לתזונאית בקופת חולים. תקבלי תפריט מאוזן ובריא שימנע את התופעות שציינת. זה עשוי לפתור גם את בעיית העצירות. אגב, נושא העצירות עלה פעמים רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

19/08/2008 | 08:54 | מאת: לי

קבלתי כדורים של הדס הרזל ווטמנים ביחד מאז אני ישנה פחות ולא מצליחה לישון בסמוך ללקיחת הכדור האים יש קשר?

20/08/2008 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, התוספים האלה לא אמורים להפריע לשינה. נסי לקחת אותם בבוקר עם הארוחה, או לעשות הפסקה למשך כמה ימים בהצלחה צביקה

16/08/2008 | 23:38 | מאת: מוסיפה

צביקה שלום לאחרונה (מזה כחודש) התחלתי לקחת תוספים הנושאים שאני מנסה לשפר: 1 פריטין נמוך 2. מצב רוח ירוד שלא לומר דכדוך 3.חוסר ריכוז (אני לקראת מבחן חשוב) 4. נשירת שיער 5. עייפות אני לוקחת 1.ברזל (105 מ"ג) elemental iron 2.(300 מ"ג)ויטמין B12 וחומצה פולית בכדור מציצה 3. (678 מ"ג) מגנזיום עם ויטמיןB6 4.אומגה 3 של אלספה (כל כמוסה 1450 מ"ג-לוקחת 4) השאלה שלי היא כמה לקחת מכל אחד (לוקחת אחד ביום חוץ מהאומגה 3 שלוקחת 4)איך לקחת לפני /אחרי אוכל /על בטן ריקה/לפני השינה (כי הבנתי למשל שיש תוספים שנספגים טוב יותר בשינה) ובכלל אם יש הערות או המלצות נוספות גם לתזונה. תודה רבה

17/08/2008 | 12:53 | מאת: צביקה קורן

למוסיפה שלום, ואולי צריך להוריד ולא להוסיף....?? אני לא מתנגד לשימוש בתוספי מזון, אבל אם זה לא בא יחד עם תיקונים משמעותיים בתזונה ובאורח החיים, זה בדרך כלל חסר ערך ולפעמים עלול להזיק. נראה שיש לך בעיה בספיגת רכיבי התזונה. כאשר התזונה מאוזנת ואיכותית אין צורך בתוספים... אולי את מורעלת וצריכה ניקוי של כמה ימים? אולי את שותה הרבה קפה שמפריע לספיגה של הברזל בגוף (גם מתוספים!)? אני מתנגד ל"גישה התרופתית" בריפוי הטבעי שאומרת שלכל בעיה יש "תרופה טבעית" (תוספים, צמחי מרפא, שמנים וכד'). לכן גם אני לא מסוגל להגיד לך כמה לקחת מכל "כדור". מינון זה עניין אישי ודורש התאמה. לסיכום, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכולל תשאול יסודי, הדרכה, הכוונה ומעקב. אגב, אבץ גם כן מועיל לנשירת שיער. אגב2, קצת תמים לחשוב שארבעה כדורים של אומגה 3 ישפרו את מצב רוחך הירוד (מישהו כנראה טועה והטעה אותך כשמכר לך את זה). אג32, אני בטוח שישנן עוד תופעות גופניות ונפשיות שלא דיווחת עליהן ועלולות לנבוע מחוסרים תזונתיים ומאורח חיים שגוי. אני מתנצל שלא עניתי על שאלותייך, אבל אם תקראי את תשובתי בעיון, תפיקי מכך תועלת רבה. בהצלחה צביקה

17/08/2008 | 14:16 | מאת: מוסיפה

הורדתי משמעותית קפה והוספתי ירקות ירוקים דגים ועוד המצב נוצר אחרי תקופה שלא אכלתי טוב אין תופעות גופניות או נפשיות שלא כתבתי חוץ ממחזור לא סדיר מבינה שעוררתי אצלך סוג של כעס אני בסה"כ מנסה לעזור לעצמי להרגיש טוב...

יש אפילו מוצר של אלספה שמיועד לדכדוך - ונקרא "אלספה MOOD". מכיל בתוכו כבר את הB12 - 250מק"ג, חומצה פולית 200 מק"ג ואומגה 3 550 מ"ג נטו - DHA ו EPA רק. 2-3 כמוסות ביום. אז את חוסכת לעצמך את כדורי האלספה לחוד ואת כדורי הB-12 והחומצה הפולית.

18/08/2008 | 12:29 | מאת: דוד

חבל שלא קראת את התשובות של צביקה.

16/08/2008 | 15:36 | מאת: רוח-שובב

צביקה שלום, אני בן 23 ואני מנהל אורח חיים די בריא ושומר על תזונה דלת קלוריות. הייתי מעוניין לקבל את התייחסותך למספר שאלות: מהי הכמות המומלצת של חומוס (שהוכן בבית ) לארוחה ומהי הכמות המומלצת ליום? מהי הכמות המומלצת לבשר אדום לשבוע? האם אתה ממליץ על אכילת ארטיק דל קלוריות לאחר ארוחת הצהריים? האם בשר הודו עדיף על בשר עוף?ולמה? תודה מראש,

17/08/2008 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לרוח שובב, א. החומוס הוא מזון חלבוני שאמור להיות חלק ממקורות התזונתיים לחלבון בתזונה היומית. לכן קשה לומר מהי הכמות המומלצת מבלי לדעת אילו עוד מזונות חלבוניים אתה צורך. באופן כללי נראה לי ש 2-4 כפות ביום זאת כמות סבירה. ב. בשר אדום - אני ממליץ להימנע לחלוטין. רשויות הבריאות והתזונה בארצות הברית מציעות לא לצרוך יותר מ 40 גרם ביום.... בעיני זה מזון מזיק ומיותר. ג. אני לא ממליץ על ארטיק דל קלוריות בגלל הממתיקים המלאכותיים, בגלל צבעי המאכל ובגלל הקרח העלול להזיק לשיניים, ללשון ולמערכת העיכול העליונה. לא מומלץ לאכול מזון קר מידי או חם מידי. ד. בשר הודו נחשב עדיף על עוף מכיוון שישי בו יותר ברזל ופחות שומן. בעיני שניהם מיותרים לרוב האנשים. לסיכום, על-פי גישת התזונה הטבעית אתה לא מנהל אורח חיים "די בריא"... "דל קלוריות" זה טוב, עד גבול מסויים. פחות מ 1,200 קלוריות ביום - מסוכן ומזיק. בהצלחה צביקה

15/08/2008 | 17:33 | מאת: מיכל

צביקה, שלום ברצוני לדעת האם ישנה אפשרות לעיבוי רירית הרחם באמצעות תזונה או צמחים? תודה, מיכל

16/08/2008 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לא ידוע לי על מזון מסויים, צמח מרפא, או תבלים שיכולים לעזור בנושא זה. אני בעד תזונה טבעית, מאזנת ומגוונת והימנעות ממזון קלוקל. חשוב לתת לגוף תנאים אופטימליים לרפא את עצמו ולשקם רקמות פגועות. בהצלחה צביקה

15/08/2008 | 17:32 | מאת: מיכל

צביקה, שלום ברצוני לדעת האם ישנה אפשרות לעיבוי רירית הרחם באמצעות תזונה %

16/08/2008 | 19:50 | מאת: נעמי

כל מה שקשור לבריאות הגוף, קשור לתזונה, ואפשר לעבות את רירית הרחם על-ידי תזונה, בכיוון הטבעי-צמחוני.

17/08/2008 | 11:38 | מאת: מיכל

נעמי, שלום תוכלי לפרט? ידוע לך על כתובת (ספר, אדם) שאוכל לפנות אליה? תודה מראש, מיכל

15/08/2008 | 17:21 | מאת: מיכל

ועוד שאלה- אני רגישה לגלוטן - האם לחם מקמח שיפון טוב בשבילי? איזה עוד לחמים? אני לא רוצה לוותר על לחם בכלל...

16/08/2008 | 07:55 | מאת: צביקה קורן

מיכול שלום, ניתן להשיג בשוק מוצרים ללא גלוטן ובכלל זה קמח לאפיה עצמית ולחם מוכן. בהצלחה צביקה

15/08/2008 | 17:19 | מאת: מיכל

שלום החלטתי שלא לאכול בשר. רק דגים. ויש לי כמה שאלות: 1. מה מומלץ לאכול במקום הבשר כדי להשלים חלבון/ויטמין בי 12 ועוד..(?) 2. האם דג טונה/סרדינים בקופסת שימורים גם מזינים. (ברור שעדיף דג טרי, אבל בכל זאת..) אילו דגים טריים מומלצים? תודה מראש.

16/08/2008 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אם את אוכלת דגים, ביצים ומוצרי חלב, אין חוסר ב B12 או בחלבון. אני לא מתלהב מטונה משומרת בגלל ריבוי המלח, חומרים משמרים, זמן באיכות ירודה ושאריות פח שהשמן סופח. כדאי לאכול מגוון של דגי ים. באופן כללי דגים גדולים (כמו טונה) עשירים יותר בכספית. בהצלחה צביקה

13/08/2008 | 19:57 | מאת: ראשיד

צביקה שלום.יש לי בעיה מדי קיץ (ושאלו יהיו בעיותינו בחיים...):אני פשוט נורא נמשך לפירות העונה,לענבים,לאפרשזיפים,לאבטיחים,למלון,לאפרסקים,למנגו,לאננס ולשאר פירות ההדר.מהי ההמלצה הכללית שלך בנוגע לפירות (וגם ירקות-כאבטיח ומלון) לאנשים במצב של מאזן קלורי שלילי\דיאטה? תודה מראש

14/08/2008 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, קשה לי לתת לך תשובה טובה ומועילה מכיוון שגם אני "סובל" מאותה בעיה... נסה להימנע ככל שניתן מפירות מתוקים (תאנים, בננות, מנגו, ענבים וכד'), למרות שגם הם עשירים בויטמינים, מינרלים ובחומרים נוגדי חימצון. בהצלחה צביקה

16/08/2008 | 19:59 | מאת: נעמי

יש הרבה יתרונות, אבל אחד עשוי לעניין אותך במיוחד - לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), ככל שאוכלים יותר מזון טבעי-צמחוני, כמו פירות למשל, חילוף החומרים בגוף (מטבוליזם) משתפר, ואפשר להוריד משקל באופן קל ומהיר יותר. הכוונה היא - מה שיותר מזון טבעי-צמחוני בתפריט, לעומת מה שפחות מזון מעובד ומזון שמקורו בעולם החי.

12/08/2008 | 22:14 | מאת: חלךילךדחכי

וכמה ויטמין D יש בכפית ? כתוב איפהשהו 5,000 יחידות ויטמין D זה נכון? או שתלוי של איזה דג ? ומה עוד יש בזה? תודה.

13/08/2008 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

זה באמת תלוי בסוג הדג ובאיבר ממנו מופק השמן בשמן המופק מכבד של דג בקלה יש כמות גדולה יותר מאשר מרקמות אחרות. 5,000 יחידות במאה גרם זה סביר. בכפית יש בערך 400 יחידות בין לאומיות. בהצלחה צביקה

13/08/2008 | 23:02 | מאת: חלךילךדחכי

כף שמן ממקור בקלה מספקת כ-350 יחידות ויטמין, בעוד כף שמן דגים ממקור Halibut, מכילה כ-4,800 יחידות ויטמין D יש גלולות מזה? איזה דרכים יש לקחת ויטמין D יותר מ1000 יחידות באופן טבעי בלי שמש ומשהו שזמין?

11/08/2008 | 15:15 | מאת: כרמל

שלום, יש לי חסר חלקי באנזים g6pd, רציתי לדעת האם ויטמין c במינון יומי של 1000 מ"ג בטוח לשימוש וכמו כן msm במינון של 250 מג ליום? תודה, כרמל

12/08/2008 | 11:27 | מאת: צביקה קורן

כרמל שלום, הקישור שלהלן מכיל מידע מפורט לגבי האנזים שהזכרת ובכלל זה רשימת חומרים מהם כדאי להימנע: http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=60 ויטמין C בכמויות גדולות נכלל ברשימה (לא מצוין מה זה "כמויות גדולות"). אין איזכור של MSM בין החומרים מהן יש להימנע. בכל מקרה אני מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

11/08/2008 | 08:37 | מאת: עידו

האים שומשום ופישתן מכילים גלוקוז ופחמימות והאים לסוכרתי מותר לאכול אותם בכמות גדולה כל יום

11/08/2008 | 14:43 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, בשומשום ובפשתן אין סוכר ומותר לסוכרתי לאכול מהם. שום מזון לא כדאי לאכול "בכמות גדולה כל יום" בהצלחה צביקה

13/08/2008 | 12:29 | מאת: איציק

צביקה שלום מהיא כמות האומגה 3 היומית המומלצת ליום לגבר,50,בריא.כולסטרול כללי שלי 240 הטוב 67 והרע 170 .לחץ דם תקין -120/80 מבנה גוף רזה,עוסק בספורט אירובי,אוכל נכון-ירקות,פירות,סיבים תזונתיים,שקדים גרעינים (לא מלוח...)שמן זית,בצל בשפע,טבליות שום... לציין שאני נוטל שלוש כמוסות של שמן דגים של חב' ONE ליום וולכן שאלתי בסך הכולל כמה מגרגרי פשתה (כפיות/כפות) טחונים אני צריך להוסיף. כמובן אשמח לדעת מה עוד מומלץ בנושא הורדת כולסטרול / שיפור ערכים. תודה

10/08/2008 | 20:12 | מאת: חיים

שלום, אני בן 23 שוקל 98! על גובה 184. מעוניין לרדת במשקל ולהתחזק.אני מפחד ללכת להתאמן בחדר כושר משום מה(רגשי נחיתות). לכן התחלתי לעשות הליכות אבל לא מצליח להתמיד למרות שנהנה מהם. עושה פילטיס. מבקש עצה ועזרה מה לעשות איך להתחיל...

11/08/2008 | 14:48 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, בתור התחלה אתה חייב לתגבר בהדרגה את ההליכה היומית - בתדירות, במשך הזמן ובמהירות. תקנה שעון דופק ותתחיל ללכת לפחות 5 פעמים בשבוע. תתחיל עם חצי שעה הליכה במהירות של 5.5 קמ"ש ואחרי כחודש תגיע ל 6 - 6.5 קמ"ש למשך שעה עד שעה וחצי. במקביל כדאי לקבל יעוץ תזונתי אישי המתאים לך. פילאטיס לא מועיל בצורה משמעותית בהפחתה במשקל בהצלחה צביקה

10/08/2008 | 13:45 | מאת: מיכל

אני בתחילת חודש 9 בהריון שני והברזל שלי נמוך. הרופא המליץ על ברזל בכדורים אך אני מעדיפה משהו טבעי שעובד באמת... שמעתי כל ברזל בטיפות ועל מולסה. מה אתם ממליצים? איפה משיגים מולסה והאם זה מומלץ? כלומר,האם מעלה את ההמוגלובין הנמוך?

11/08/2008 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה בנושא ברזל בהריון עלתה עשרות פעמים בפורום - תצעי חיפוש. מולסה ניתן לרכוש בחנויות טבע. יש גם כדורים של "ברזל עדין" חשוב להימנע משתיית קפאין המשבש את ספיגת הברזל. חשוב לא לקחת תוספי ברזל יחד עם מוצרי חלב. בהצלחה צביקה

09/08/2008 | 18:49 | מאת: e

שלום רב הייתי בהשתלמויות בנושא רפואה סינית,קראתי ספרים בנושא וביקרתי אצל מטפלת אך לא קיבלתי מענה לבעייתי לצערי,אני משתדלת לאכול בריא לאורך היום אך לא מצליחה לרדת במשקל:בת 30 עם היפותרואידזם(כבר 5 שנים נוטלת אלטרוקסין ומאוזנת), מעט רפלוקס,מגרנות שהולכות ובאות,עם הסטוריה של גרגירי חול בכליות (כ 3 מקרים)מרגישה קור קיצוני בחורף וחום קיצוני בקיץ,צואה רכה ואקזמה בכפות הרגליים ואני מגדירה את עצמי כטיפוס אדמתי,מבשלת,מציירת,מארחת,פתוחה לאנשים ו"מחבקת".מה עליי לאכול ומה לא ע"מ לרדת במשקל ולהתאזן?באיזו תדירות?שעות?אשמח אם תאזרו לי אני מיואשת..... תודה

09/08/2008 | 19:35 | מאת: נעמי

לפי הגישה הטבעית (ד"ר שלטון) - ככל שהתזונה בריאה יותר (בכיוון הטבעי-צמחוני), חילוף החומרים (מטבוליזם) יהיה טוב יותר, והירידה במשקל תהיה קלה ומהירה יותר. במילים אחרות: תזונה לא בריאה מאטה את חילוף החומרים, ולכן מעכבת את תהליך הירידה במשקל.

היי ,אני אוכלת בריא הכל!מקמח מלא,המון ירקות ופירות,כוסמת,קינואה,אמרלט,חליטות של צמחים,ולא אוכלת את "הלבנים",מאכלים מעובדים או מתועשים וכו',אך כנראה שגם בין האוכל הבריא שאני אוכלת עליי לעשות "סלקציה" בין מה מותר ומה לא לפני המקרה שלי

10/08/2008 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי בתזונה במסגרת הפורום. זה קצת לא רציני ולא אחראי להגיד לך "מה לאכול" על סמך מעט המידע שמסרת. יתכן שאת צריכה להפסיק לאכול לכמה ימים (צום מיצים או מים) ולאחר מכן להכניס לגוף רק מזון טבעי ואיכותי. הרבה אנשים טוענים שהם "אוכלים בריא", אבל בתשאול יסודי אני מגלה שהם מכניסים הרבה זבל לגוף. מיגרנות, אגזמות וריפלוקס עלולות להעיד על תזונה לא נכונה. אני לא בטוח שהטבעונות מתאימה לך. מדובר במשטר תזונה מחמיר שלא מתאים לכל אחד. אני לא יודע אצל מי למדת רפואה סינית, אבל יש ברמלה רופאה סינית שמטפלת גם בתזונה מקרוביוטית ויש לה הצלחות רבות בבעיות שציינת. (אם תפני למייל הפרטי שלי אוכל לתת לך פרטים נוספים). לסיכום, אני מציע לך: א. לפנות ליעוץ בתזונה טבעית, בכולל תישאול יסודי והתאמת התזונה לצרכים שלך. ב. לא להתייאש, להמשיך ולחפש עד שתמצאי את השיטה התזונתית שמתאימה לך. בהצלחה צביקה

15/08/2008 | 09:57 | מאת: E

תודה ושבת שלום

08/08/2008 | 17:22 | מאת: מיכל

אני לא אוכלת מוצרי חלב פרה. האם בחלב כבשים יש פחות לקטוז? האם הוא קל יותר לעיכול? מה מבחינת ערך תזונתי? (מעדיפה אותו מחלב עיזים בגלל הטעם.) תודה מראש.

09/08/2008 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, למעשה אין הרבה הבדל. כמות השומן נקבעת על ידי המחלבה. חלב עיזים ומוצריו נחשבים קלים יותר לעיכול. אם יש לך בעיה עם חלב פרה, כדאי לנסות להימנע לחלוטין ממוצרי חלב למשך 3 שבועות ולבדוק את ההשפעה. בהצלחה צביקה

08/08/2008 | 12:18 | מאת: אביב

אני מקבלת עירוי לוריד של אוגמנטין וזינת וכנראה אקבל עוד כחודש אנטיביוטיקה בגלל זיהום שיש לי.(סה"כ ללא הפסקות שעשיתי אני כבר 3 שבועות עם אנטי') שאלתי היא, לאחר שאסיים עם כל התרופות איך אוכל לנקות את גופי בהאנטיביוטיקה ונאם אפשר אפילו כבר עכשיו כשאני לוקחת הנ"ל למזער את הנזק שהאנט' גורמת? מצפה לתשובה בהקדם. המון תודה!!!!

09/08/2008 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, לאחר סיום הטיפול כדאי לעשות צום מיצים של כמה ימים ולאחר מכן לעבור לתזונה איכותית. (אני ממליץ לא לעשות צום כלשהו ללא הכוונה והשגחה). עד אז, חשוב להקפיד על תזונה טבעית ונטולת רעלים. כדאי לקחת תוסף תזונה פרוביוטי (אצידופילוס) וויטמין B קומפלקס. בהצלחה צביקה

כצמחוני, כמה אגוזי מלך (בקליפתם) עלי לאכול ביום לצורך אומגה-3 ? אם משלבים גם שקדים (בלתי קלויים), כמה לאכל מכל פרי?

שלום רב, המקור הטוב ביותר לצמחונים הוא זרעוני פשתן טחון. באגוזי מלך יש כמות קטנה מאד. אפשר לאכול 1-2 כפות של פשתן טחון, בהנחה שהתזונה שלך מגוונת. אם אין בעיה של עודף משקל, אפשר לאכול 10 - 15 שקדים ביום, יחד עם פירות חומציים, או חמצמצים. בהצלחה צביקה

03/03/2012 | 16:43 | מאת: מאיר

כל ערב - 2 אגוזי ברזיל בלבד(בשביל הסלניום) וכמה אגוזי מלך( לשאר) השאלה כמה? אני לוקח 2 שלמים ומפצח אותם. קונה אותם שלמים. זה מספיק או צריך 4 ?

07/08/2008 | 10:00 | מאת: אביבה

שלום רב בתי לא אוכלתבשום פנים ואופן קות ופירות אני נותנת לה מולטי ויטמין היא לא נוגעת בשניצל מטעמי דיאטה וחזה עוף ודגים מש לא היא בת 20 אני כבר אובדת עצות היא אוכלת רק גאנק ומנסה עכשיו לרזות אבל היא לא אכלת המון מאכלים ה מומלץ???

08/08/2008 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, ראשית, בתך כבר בוגרת ואמורה להיות אחראית לבריאותה. שנית, כדאי להפנות אותה ליעוץ תזונתי מקצועי, בו יובהרו לה, בין השאר, הסכנות שבאי אכילת ירקות ופירות. כרגע היא צעירה ועדיין יש לה מאגרי ויטמינים ומינרלים בגוף. אם היא תמשיךבצריכת מזון קלוקל ואי אכילת פירות וירקות, היא עלולה לסבול ממחלות ומתופעות הנובעות מחוסר של ויטמינים ומינרלים. שלישית, מולטיויטמין לא יכול להחליף אכילת פירות וירקות. רביעית, אולי בכל זאת אפשר למצוא כמה פירות או ירקות (חיים ומבושלים) שהיא מוכנה לאכול (לא צ'יפס, או חצילים מטוגנים...). בהצלחה צביקה

לאכול דבש או שוקולד מחרובים . האם זה נכון ?

דיל שלום, לא ראיתי את התוכנית בערוץ אחד ולכן קשה לי להתייחס. הדבש משמש (באופן פנימי וחיצוני) במשך שנים רבות ברפואה העממית לטיפול במחלות פנימיות וחיצוניות ולא רק להמתקה. בכל מקרה לא רצוי להרבות בהמתקת משקאות ומזונות ודבש אינו יוצא דופן. שוקלד חרובים הוא "פשרה" טובה למי שרוצה להימנע משוקולד רגיל. יש בו אמנם שומן רווי, אבל גם ויטמינים, מינרלים וחומרים נוגדי חימצון. לסיכום, לא צריך להתרגש מכל כתבה המסקרת "מחקר חדש" למטרות רייטינג. בהצלחה צביקה כט

05/08/2008 | 08:58 | מאת: נטע

קניתי לפני כמה זמן קופסא של קוואקר, שעליה כתוב "שיבולת שועל לבנה". למה הכוונה? ומה ההבדל בינה לבין שיבולת שועל "רגילה"?

06/08/2008 | 12:49 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, אני לא יודע, אולי הכוונה לשיבולת שועל מלוטשת - "אינסטנט". אני ממליץ לקנות פתיתי שיבולת שועל גסים ולבשל אותם 20 - 30 דקות. בהצלחה צביקה

04/08/2008 | 20:25 | מאת: חולת קרוהן

שלום אני חולת קרוהן מזה 10 שנים, אני לוקחת ראפאסל ולאחרונה התפרצה לי שוב המחלה אך באופן מאוד זעיר. אני במעקב רפואי אך הייתי בכל זאת מעונינת לדעת בקווים כללים, איזה תזונה יכולה לעזור יותר ואיזו פחות. אני לא חיה בארץ כך שאין באפשרותי לגשת בשלב הזה לתזונאית. הייתי מעונינת לדעת האם נטורופתיה יכולה לעזור ואיך

05/08/2008 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במחלה רצינית כמו קרוהן (או כל מחלה אחרת) כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה המתאים לצרכים שלך ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. גם אם את לא בארץ, אני בטוח שבמקום מגורייך תוכלי למצוא מישהו שיתן לך יעוץ בתזונה טבעית. גם תזונה מקרוביוטית בשילוב דיקור וצמחי מרפא עשויה להועיל. כאשר את בהתקף (גם אם הוא קטן) חשוב מאד לעצור אותו כדי למנוע החמרה וכדי להקטין את הנזקים השונים שהשילשול הממושך גורם. כדאי למצות את הטיפול התרופתי ובמקביל לבצע שינויים בתזונה. בעיני הטיפול האמיתי במחלה מבוצע בהפוגות (רמיסיות) שבין ההתקפים. המטרה היא להאריך את ההפוגות ככל שניתן ולמנוע הישנות ההתקפים. מבחינת התזונה, באופן כללי מאוד אני יכול לומר שצריך להימנע מרוב הירקות והפירות החיים. אפשר לאכול תפוח מרוסק, או אפוי, או כמות קטנה של אגס בשל, פפיה בשלה ובננה בשלה. (חשוב לבדוק שאין תגובה שלילית) ירקות כדאי לאכול במיץ המכיל לדוגמה: מלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליה וגזר. מיץ עשב חיטה ומיץ רימונים מומלצים! אפשר לאכול ירקות מבושלים ומאודים. הכתומים טובים מאד (גזר, דלעת, דלורית, בטטה). בנוסף, קישואים, פולי שעועית ואפונה, תפוח אדמה. דגנים: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, קוסקוס, שיבולת שועל. אפשר לאכול גם שקדים שהושרו במים, ביצה קשה, דגים. כדאי להימנע מאבטיח, מלון, תאנים, פירות יבשים, בצל, שום, חצילים, כרוביים, סלק עגבנייה, פלפל ועוד. תקראי באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ותנסי להימנע מהם. בהצלחה צביקה קורן

03/08/2008 | 14:49 | מאת: אני

האם תכלו להכין רשימה של מאכילים ובהם פחמימות? תודה

04/08/2008 | 08:01 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, פחמימות יש בסוכרים, קמח, תפוח אדמה, בטטה, פירות, אורז, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל ועוד. אם השאלה נובעת מטעמי "דיאטה" ויש לך כוונה להימנע מפחמימות, אני חושב שזאת טעות חמורה. חשוב לצרוך פחמומות שמקורן בדגנים מלאים (אורז מלא וכד') בהצלחה צביקה

03/08/2008 | 13:17 | מאת: שי

שלום צביקה, אני רוצה לדעת מהם הערכים הגבוליים של חומצה פולית לפי דעתך. נמדד אצלי 7.3nmol/L העם ערכך כזה מסביר עיפות. תודה מראש.

04/08/2008 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, הערכים התקינים של חומצה פולית הם 3 - 16, מכאן שאתה בגבול התחתון. כדאי להמשיך בבירור רפואי ולבדוק את שאר הרכיבים בדם. לעייפות סיבות רבות, רמה נמוכה של חומצה פולית יכולה להיות אחת מהן, אבל כאמור לא כדאי להסתמך רק על נתון אחד כדי לקבוע אבחנה. בהצלחה צביקה

03/08/2008 | 09:15 | מאת: ליהי

שלום לכולם הבת שלי בת שנה ויש לי המון שאלות לגבי התזונה שלה ואין לי ככ את מי לשאול... אז אולי כאן יוכלו לעזור. 1. אני נותנת לה יוגורט ביו רגיל (שהיא משוגעת עליו) אבל אמרו לי שהחיידקים ה"ידידותיים" בעייתיים בגילאים האלה. עד כמה חשוב לתת מוצרי חלב? והאם אפשר לתת יוגורט פשוט? עדיף לתת חלב שהוא לא מפרה, אלא מעיזים, ועד כמה חשוב שיהיה אורגאני ? 2. לגבי מוצרי בשר ועוף: מה הכי כדאי ובאיזו תדירות. וגם עם זה אני מתלבטת אם לקנות רק אורגאני (שככ יקר) בגלל כל האנטיביוטיקה שדוחפים לבשר. 3. מה חשוב לתת וממה כדאי להימנע עדיין? מה לתת לארוחת בוקר (עד עכשיו אכלה פירות)? ובכלל, ממה צריך להיות מורכב התפריט שלה, כי אני מרגישה שהוא נורא מבולגן עכשיו.

03/08/2008 | 19:15 | מאת: אמא

שלום ליהי, את יכולה לתת לה חלב שקדים ,לטחון בבלנדר שקדים (בלי הקליפה)עם מים ולהעביר דרך גזה או במסננת(אפשר גם לקנות מוכן חמאת שקדים). אפשר גם לטחון אגוזים ביחד עם פירות בבלנדר או להוסיף מעט טחינה. הבת שלי גדלה ללא בשר וללא חלב כלל ,רק יוגורט וביצה אורגנית בין 3-4 פעמים בשבוע ולא חסר לה שוםדבר. ביתי גדלה (ועדיין) על חלב אורז ופה ושם חלב סויה. כל טוב

04/08/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

ליהי שלום, את זקוקה להדרכה יסודית והכוונה. לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום הזה. אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית שיותאם לצרכים ולאפשרויות שלך. בהצלחה צביקה

03/08/2008 | 08:53 | מאת: סוכר לבן

על איזה סוג ממתיק אתם ממליצים במקום סוכר לבן?

04/08/2008 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם חייבים להמתיק אפשר להשתמש עם דבש, מולסה, סירופ תמרים (סילאן), סירופ מייפל. סטיביה הינו ממתיק ללא קלוריות המבוסס צמח בשם זה. בהצלחה צביקה

הי, במידה ואני מעוניינת להחליף 1 כוס סוכר לבן בסירופ מייפל או בסוכר פרוקטוז, כמה אני צריכה לשים בעוגה ?

02/08/2008 | 21:53 | מאת: חסוי

האם זה טוב ומומלץ או שזה לא מומלץ בכלל...

03/08/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטבעונים מתנגדים לכל מזון שמקורו בבעלי חיים. אני נוטה קצת יותר להתפשר. אם לא קיימת רגישות לחלב, אפשר לצרוך חלב עיזים, רצוי בצורת יוגורט מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

03/08/2008 | 15:51 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום לחסוי, אני יודעת שעם חלבי עיזים וכבשים, פחות "מתעסקים", אז הם יותר טבעיים. יש בהם גם כמות חלבון יותר משמעותית. יתכן שהטעם לא ימצא חן בעיניך. עקרונית, עדיף חלב שאינו ממקור חי, אלא צמחי - פחות אלרגני. אז חלב אורז בעיני הוא הטוב ביותר- (הוא גם קצת מתוק)- אך גם חלב סויה הוא אפשרות. יום טוב,

02/08/2008 | 14:41 | מאת: אלה

שלום. אני בת 30 צמחונית מילדותי. בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה ראיתי ש: RBC - 4.12 HCT - 36.2 ferritin - 21.0 B12 - 280 שאר הערכים בנורמה. אני לוקחת מזה כמה חודשים ברזל עדין של סולגאר. אך אני רואה שעדיין יש בעיה. האם עפ"י הערכים בבדיקה תוכל לומר איזו אנמיה יש לי? שאדע כיצד לשפר את תמונת הדם. תודה.

03/08/2008 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, אני לא אמור לתת אבחנות רפואיות במסגרת הפורום. מציע שתפני בנושא זה לרופא המטפל. תזונה טבעית ומאוזנת יכולה בהחלט לשפר את המצב. בהצלחה צביקה

02/08/2008 | 11:35 | מאת: שי

שלום, רציתי לשאול איפו אפשר לעשות בדיקת B6 כי קופת חולים שלי, כללית, לא עושה. תודה.

03/08/2008 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, אתה יכול לפנות למעבדה פרטית. תוכל למצוא בקלות בחיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה

01/08/2008 | 16:56 | מאת: ליאור

שלום רב מה שלומך?? רציתי לשאול האם בצק שמרים זה כמו בצק עלים מבחינה בראותית מה יותר בריא?.גבניות זה מבצק שמרים או עלים? והאם פסטלים בשר /תפו"א שאוכלים בארועים זה מבצק רגיל או עלים ?? כי פשוט יש כאלה שכותבים עלים ויש כאלה בצק ומים ?? האם אוכלים מידי פעם בצק עלים הדפנות העורקים לא צברות את השומן בדפנות אם הפסקתי לאוכל בכלל ופתאום לא אכלתי הם נעלמות מגוף? ואיך אפשר להעלים אותם? כמה עוגיות או פרוסות עוגה ביום אפשר לאוכל במידה סבירה כדי שלא יסתמו העורקים ליום ?? אילו מתוקים אין בהם צבעי מאכל בכללל? מה כדאי ? האם בחטיפים של אוסם יש הרבה שומן בסלי ואפרפו.? אשמח אם תענה ותתייחס לכול שאלותי תודה מראש

02/08/2008 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא מתעסק באוכל זבל (גאנק פוד). כל המזונות שציינת חסרי ערך תזונתי, משמינים ומזיקים. מה זה משנה אם בחטיפים יש הרבה שומן או מעט - זהו מזון מזיק שצריל להימנע ממנו. ממתקים ללא צבעי מאכל הם פירות יבשים אורגניים (תמרים, תאנים, משמש, צימוקים). את כל השאר חייבים לצבוע או לשמר בצורה כלשהי. אפשר לאכול פרוסת עוגה אחת בשבוע - לא כמה כל יום. אני לא יודע מה זה גבניות זה מבצק ופסטלים בשר /תפו"א - כאמור כדאי להימנע. בקיצור, אני מציע לך לקרוא באתר שלי את המאמר על המזונות המועילים בתזונתנו ולהימנע ככול שניתן ממזונות מזיקים. בהצלחה צביקה

01/08/2008 | 01:10 | מאת: מרים

שלום צביקה, מה שלומך? כתבתי לך אתמול מייל שמצאתי באתר שלך, והנה היום אני ניתקלת בך שוב, ויכולה להציג את שאלותי כאן :-)) אני בת 62, משלשלת כבר 3 חודשים. התגלתה אצלי קוליטיס מיקרוסקופית- COLLAGENOUS & LYMPHOCITIC. הוצע לי טיפול בבודזון. הייתי מעדיפה להמנע מלקחת סטרואידים. זוכרת שבאחת ההרצאות- השיחות, דברת על טיפול בצום, במקרה של מחלה קשה. בעבר הרחוק שלי צמתי (לא מסיבה רפואית) אצל ד"ר פינגר בחיפה, לפי שיטתו של ד"ר מאייר, והשתתפתי כמה פעמים בסופי השבוע שלך בצום מיצים. שאלותי: 1. האם יש לך רעיון טוב בשבילי? עצה טובה לטיפול? אני רוצה להבריא ולהשיב לי את אייכות החיים. 2. האם אתה יודע היכן (בארץ או מחוצה לה), ישנו מקום מסודר ובהשגחה רפואית, שבו אפשר לקבל טיפול של צום? תודה לך, להתראות, מרים.

01/08/2008 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

מרים יקרה, עניתי לך אתמול בעשר בלילה... אולי הודעה שלי נכנסה לתיבת דואר הזבל - תבדקי ותאשרי את הכתובת שלי. כשיש קוליטיס (או כל מחלה אחרת) כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה המתאים לצרכים שלך ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. לשאלותייך: כאשר את בהתקף (הנמשך כבר 3 חודשים) חשוב מאד לעצור אותו כדי למנוע החמרה וכדי להקטין את הנזקים השונים שהשילשול הממושך גורם. אם הטיפול התזונתי בשילוב צום לא מועיל - כדאי לקחת טיפול תרופתי. בעיני הטיפול האמיתי במחלה מבוצע בהפוגות (רמיסיות) שבין ההתקפים. המטרה היא להאריך את ההפוגות ככל שניתן ולמנוע הישנות ההתקפים. אני לא מכיר מקום בארץ שמבצע צומות ממושכים, או טיפול בשיטת דר' מאייר. ידוע לי שדר' יוסי דיין עסק בכך בעבר. את יכולה לשאול אותו - הוא באינטרנט. יש ברלה רופאה המטפלת ברפואה סינית ויש לה הצלחות בנושא. אם תרצי - אעביר לך פרטים במייל האישי. מבחינת התזונה, באופן כללי מאוד אני יכול לומר שצריך להימנע מרוב הירקות והפירות החיים. אפשר לאכול תפוח מרוסק, או אפוי, או כמות קטנה של אגס בשל, פפיה בשלה ובננה בשלה. (חשוב לבדוק שאין תגובה שלילית) ירקות כדאי לאכול במיץ המכיל לדוגמה: מלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליה וגזר. אפשר לאכול ירקות מבושלים ומאודים. הכתומים טובים מאד לקוליטיס (גזר, דלעת, דלורית, בטטה). בנוסף, קישואים, פולי שעועית ואפונה, תפוח אדמה. דגנים: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, קוסקוס, שיבולת שועל. אפשר לאכול גם שקדים שהושרו במים, ביצה קשה, דגים. כדאי להימנע מאבטיח, מלון, תאנים, פירות יבשים, בצל, שום, חצילים, כרוביים, סלק עגבנייה, פלפל ועוד. תקראי באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ותנסי להימנע מהם. להתראות צביקה קורן

01/08/2008 | 17:20 | מאת: מרים

הי צביקה, בטעות רשמתי את תודתי הרבה, כהודעה חדשה,,, אז מעבירה אותה למקום המתאים. חן חן לך צביקה על התשובות בכל ערוצי התקשורת :-)) מרים.