פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/08/2008 | 09:15 | מאת: ליהי

שלום לכולם הבת שלי בת שנה ויש לי המון שאלות לגבי התזונה שלה ואין לי ככ את מי לשאול... אז אולי כאן יוכלו לעזור. 1. אני נותנת לה יוגורט ביו רגיל (שהיא משוגעת עליו) אבל אמרו לי שהחיידקים ה"ידידותיים" בעייתיים בגילאים האלה. עד כמה חשוב לתת מוצרי חלב? והאם אפשר לתת יוגורט פשוט? עדיף לתת חלב שהוא לא מפרה, אלא מעיזים, ועד כמה חשוב שיהיה אורגאני ? 2. לגבי מוצרי בשר ועוף: מה הכי כדאי ובאיזו תדירות. וגם עם זה אני מתלבטת אם לקנות רק אורגאני (שככ יקר) בגלל כל האנטיביוטיקה שדוחפים לבשר. 3. מה חשוב לתת וממה כדאי להימנע עדיין? מה לתת לארוחת בוקר (עד עכשיו אכלה פירות)? ובכלל, ממה צריך להיות מורכב התפריט שלה, כי אני מרגישה שהוא נורא מבולגן עכשיו.

03/08/2008 | 19:15 | מאת: אמא

שלום ליהי, את יכולה לתת לה חלב שקדים ,לטחון בבלנדר שקדים (בלי הקליפה)עם מים ולהעביר דרך גזה או במסננת(אפשר גם לקנות מוכן חמאת שקדים). אפשר גם לטחון אגוזים ביחד עם פירות בבלנדר או להוסיף מעט טחינה. הבת שלי גדלה ללא בשר וללא חלב כלל ,רק יוגורט וביצה אורגנית בין 3-4 פעמים בשבוע ולא חסר לה שוםדבר. ביתי גדלה (ועדיין) על חלב אורז ופה ושם חלב סויה. כל טוב

04/08/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

ליהי שלום, את זקוקה להדרכה יסודית והכוונה. לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום הזה. אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית שיותאם לצרכים ולאפשרויות שלך. בהצלחה צביקה

03/08/2008 | 08:53 | מאת: סוכר לבן

על איזה סוג ממתיק אתם ממליצים במקום סוכר לבן?

04/08/2008 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם חייבים להמתיק אפשר להשתמש עם דבש, מולסה, סירופ תמרים (סילאן), סירופ מייפל. סטיביה הינו ממתיק ללא קלוריות המבוסס צמח בשם זה. בהצלחה צביקה

הי, במידה ואני מעוניינת להחליף 1 כוס סוכר לבן בסירופ מייפל או בסוכר פרוקטוז, כמה אני צריכה לשים בעוגה ?

02/08/2008 | 21:53 | מאת: חסוי

האם זה טוב ומומלץ או שזה לא מומלץ בכלל...

03/08/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הטבעונים מתנגדים לכל מזון שמקורו בבעלי חיים. אני נוטה קצת יותר להתפשר. אם לא קיימת רגישות לחלב, אפשר לצרוך חלב עיזים, רצוי בצורת יוגורט מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

03/08/2008 | 15:51 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום לחסוי, אני יודעת שעם חלבי עיזים וכבשים, פחות "מתעסקים", אז הם יותר טבעיים. יש בהם גם כמות חלבון יותר משמעותית. יתכן שהטעם לא ימצא חן בעיניך. עקרונית, עדיף חלב שאינו ממקור חי, אלא צמחי - פחות אלרגני. אז חלב אורז בעיני הוא הטוב ביותר- (הוא גם קצת מתוק)- אך גם חלב סויה הוא אפשרות. יום טוב,

02/08/2008 | 14:41 | מאת: אלה

שלום. אני בת 30 צמחונית מילדותי. בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה ראיתי ש: RBC - 4.12 HCT - 36.2 ferritin - 21.0 B12 - 280 שאר הערכים בנורמה. אני לוקחת מזה כמה חודשים ברזל עדין של סולגאר. אך אני רואה שעדיין יש בעיה. האם עפ"י הערכים בבדיקה תוכל לומר איזו אנמיה יש לי? שאדע כיצד לשפר את תמונת הדם. תודה.

03/08/2008 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, אני לא אמור לתת אבחנות רפואיות במסגרת הפורום. מציע שתפני בנושא זה לרופא המטפל. תזונה טבעית ומאוזנת יכולה בהחלט לשפר את המצב. בהצלחה צביקה

02/08/2008 | 11:35 | מאת: שי

שלום, רציתי לשאול איפו אפשר לעשות בדיקת B6 כי קופת חולים שלי, כללית, לא עושה. תודה.

03/08/2008 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, אתה יכול לפנות למעבדה פרטית. תוכל למצוא בקלות בחיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה

01/08/2008 | 16:56 | מאת: ליאור

שלום רב מה שלומך?? רציתי לשאול האם בצק שמרים זה כמו בצק עלים מבחינה בראותית מה יותר בריא?.גבניות זה מבצק שמרים או עלים? והאם פסטלים בשר /תפו"א שאוכלים בארועים זה מבצק רגיל או עלים ?? כי פשוט יש כאלה שכותבים עלים ויש כאלה בצק ומים ?? האם אוכלים מידי פעם בצק עלים הדפנות העורקים לא צברות את השומן בדפנות אם הפסקתי לאוכל בכלל ופתאום לא אכלתי הם נעלמות מגוף? ואיך אפשר להעלים אותם? כמה עוגיות או פרוסות עוגה ביום אפשר לאוכל במידה סבירה כדי שלא יסתמו העורקים ליום ?? אילו מתוקים אין בהם צבעי מאכל בכללל? מה כדאי ? האם בחטיפים של אוסם יש הרבה שומן בסלי ואפרפו.? אשמח אם תענה ותתייחס לכול שאלותי תודה מראש

02/08/2008 | 07:00 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא מתעסק באוכל זבל (גאנק פוד). כל המזונות שציינת חסרי ערך תזונתי, משמינים ומזיקים. מה זה משנה אם בחטיפים יש הרבה שומן או מעט - זהו מזון מזיק שצריל להימנע ממנו. ממתקים ללא צבעי מאכל הם פירות יבשים אורגניים (תמרים, תאנים, משמש, צימוקים). את כל השאר חייבים לצבוע או לשמר בצורה כלשהי. אפשר לאכול פרוסת עוגה אחת בשבוע - לא כמה כל יום. אני לא יודע מה זה גבניות זה מבצק ופסטלים בשר /תפו"א - כאמור כדאי להימנע. בקיצור, אני מציע לך לקרוא באתר שלי את המאמר על המזונות המועילים בתזונתנו ולהימנע ככול שניתן ממזונות מזיקים. בהצלחה צביקה

01/08/2008 | 01:10 | מאת: מרים

שלום צביקה, מה שלומך? כתבתי לך אתמול מייל שמצאתי באתר שלך, והנה היום אני ניתקלת בך שוב, ויכולה להציג את שאלותי כאן :-)) אני בת 62, משלשלת כבר 3 חודשים. התגלתה אצלי קוליטיס מיקרוסקופית- COLLAGENOUS & LYMPHOCITIC. הוצע לי טיפול בבודזון. הייתי מעדיפה להמנע מלקחת סטרואידים. זוכרת שבאחת ההרצאות- השיחות, דברת על טיפול בצום, במקרה של מחלה קשה. בעבר הרחוק שלי צמתי (לא מסיבה רפואית) אצל ד"ר פינגר בחיפה, לפי שיטתו של ד"ר מאייר, והשתתפתי כמה פעמים בסופי השבוע שלך בצום מיצים. שאלותי: 1. האם יש לך רעיון טוב בשבילי? עצה טובה לטיפול? אני רוצה להבריא ולהשיב לי את אייכות החיים. 2. האם אתה יודע היכן (בארץ או מחוצה לה), ישנו מקום מסודר ובהשגחה רפואית, שבו אפשר לקבל טיפול של צום? תודה לך, להתראות, מרים.

01/08/2008 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

מרים יקרה, עניתי לך אתמול בעשר בלילה... אולי הודעה שלי נכנסה לתיבת דואר הזבל - תבדקי ותאשרי את הכתובת שלי. כשיש קוליטיס (או כל מחלה אחרת) כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה המתאים לצרכים שלך ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. לשאלותייך: כאשר את בהתקף (הנמשך כבר 3 חודשים) חשוב מאד לעצור אותו כדי למנוע החמרה וכדי להקטין את הנזקים השונים שהשילשול הממושך גורם. אם הטיפול התזונתי בשילוב צום לא מועיל - כדאי לקחת טיפול תרופתי. בעיני הטיפול האמיתי במחלה מבוצע בהפוגות (רמיסיות) שבין ההתקפים. המטרה היא להאריך את ההפוגות ככל שניתן ולמנוע הישנות ההתקפים. אני לא מכיר מקום בארץ שמבצע צומות ממושכים, או טיפול בשיטת דר' מאייר. ידוע לי שדר' יוסי דיין עסק בכך בעבר. את יכולה לשאול אותו - הוא באינטרנט. יש ברלה רופאה המטפלת ברפואה סינית ויש לה הצלחות בנושא. אם תרצי - אעביר לך פרטים במייל האישי. מבחינת התזונה, באופן כללי מאוד אני יכול לומר שצריך להימנע מרוב הירקות והפירות החיים. אפשר לאכול תפוח מרוסק, או אפוי, או כמות קטנה של אגס בשל, פפיה בשלה ובננה בשלה. (חשוב לבדוק שאין תגובה שלילית) ירקות כדאי לאכול במיץ המכיל לדוגמה: מלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליה וגזר. אפשר לאכול ירקות מבושלים ומאודים. הכתומים טובים מאד לקוליטיס (גזר, דלעת, דלורית, בטטה). בנוסף, קישואים, פולי שעועית ואפונה, תפוח אדמה. דגנים: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, קוסקוס, שיבולת שועל. אפשר לאכול גם שקדים שהושרו במים, ביצה קשה, דגים. כדאי להימנע מאבטיח, מלון, תאנים, פירות יבשים, בצל, שום, חצילים, כרוביים, סלק עגבנייה, פלפל ועוד. תקראי באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ותנסי להימנע מהם. להתראות צביקה קורן

01/08/2008 | 17:20 | מאת: מרים

הי צביקה, בטעות רשמתי את תודתי הרבה, כהודעה חדשה,,, אז מעבירה אותה למקום המתאים. חן חן לך צביקה על התשובות בכל ערוצי התקשורת :-)) מרים.

31/07/2008 | 19:42 | מאת: פרחית

שלום, הגיע למייל של כתבה על מחבתות טפלון שגורמות לאלרגיות שונות. איזו סוג של מחבתות וסירים מומלצים לבישול וטיגון?איזו חברות עדיפות?

01/08/2008 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

פרחית שלום, באופן עקרוני טיגון מאד לא מומלץ בגישת התזונה הטבעית, כך שמחבת טפלון לא אמור להימצא במטבחנו. הכלים המומלצים לבישול הם כלים מנירוסטה, פיירקס וכלים ייעודיים ממתכת יצוקה. הם יקרים יחסית, אבל זה עניין של סידרי עדיפויות. אני לא נוהג להמלץ במסגרת הפורום על חברה זו או אחרת. בהצלחה צביקה

31/07/2008 | 17:29 | מאת: אנה

בתי סובלת מספר שנים ממעי רגיז היא לא אוכלת מוצרי חלב כלל בדרך כלל המצב רגוע אך עתה על רקע מתח נפשי היא סובלת מהתקף קשה, מה ניתן לעשות מבחינת התזונה כדאי להרגיע את המעי קשה לה לאכול היא סובלת מעויתות ומשלשולים וקשה לה לאכול כבר זמן רב והיא ירדה במשקל מה דעתך איזה אוכל משהו קל יעזור לה.

01/08/2008 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, אנא ראי את התשובה שנתתי למרים כמה שורות למעלה. למזלך לא מדובר בקוליטיס, אבל עדיין כדאי לעשות תיקונים בתזונה ובאורח החיים כדי למנוע הידרדרות ונזקים בריאותים. ממליץ שתפנו ליעוץ תזונתי ותטפלו במתחים. יש הרבה שיטות וטכניקות לכך. בהצלחה צביקה

31/07/2008 | 09:13 | מאת: שאלה

שלום, יש לי אלייך שתי שאלות. אני יודעת שב100 גר' כרוב טרי יש 25 קל'. אז אם נגיד ואני אוכלת קילו אחד של כרוב בבת אחת בסלט- האם יוצא שצרכתי 250 קל'? אני יודעת שכן אך כוונתי : האם זה משמין בדיוק כמו 250 קל' שאני נגיד אוכל מאורז מבושל? הרי זה פחמימה נטו וזה ירק נטו. אז אם סלט ששוקל קג' אחד מכרוב בלבד. האם זה ישמין בדיוק כמו האורז? שאלה נוספת. אני רושמת לך תפריט שלי ליום ואודה לך אם תתיחס אליו - האם אני אוכלת מספיק קל' או שאני ממעיטה מדי: (יש לציין שאני בת 25 גובה 1:68 שוקלת 53. אני סטודנטית והתפריט הזה הוא לגבי ימים של תקופת מבחנים בהם אני כל היום בבית ולא מבצעת כמעט שום פעולה גופנית) 7:00- נס בלי סוכר, ביצה קשה, גביע יוגורט 0 %, 8:30- תפוח 11:00- 200 גר' חזה הודו או טונה במים, פרוסת לחם קל, סלט ירקות 14:00- פרוסת לחם קל, סלט ירקות, חצי גביע קוטג 1/2 % 16:00- תפוח 17:30- פרוסת לחם קל, גמבה עם גבינה לבנה 1/2 % 19:00- סלט ירקות עם טונה במים או עם יוגורט 0 % האם אני אוכלת מספיק פחמימות או שאני מחמירה עם עצמי. כמה פרוסות לחם קל אני יכולה להרשות לעצמי לאכול עם נתונים כמו שלי על מנת לא להשמין?(בהנחה שאני לא עושה שום פעילות גופנית) ושאלה אחרונה: האם אני יכולה להחליף את התפוח בשתי פקרוסות לחם קל בלי לפחד מלעלות במשקל. כיאני בעקרון מעדיפה לחם על פני התפוח. אני שואלת זאת כי משום מה יש לי פחד מלחם. כאילו לחם זה משמין ופרי עוד נחשב כאילו מותר לאכול. אודה לך אם תענה לי על 3 השאלות תודה

01/08/2008 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, קילו כרוב לא משמין כמו קילו אורז, או קילו שוקולד. הסיבים התזונתיים מחייבים השקעת קלוריות בעיכולם. אני לא מציע לך לאכול מוצרי חלב עם 0 אחוז שומן. במוצרים אלה נפגעת ספיגת הסידן. לדעתי יש לך יותר מידי חלבונים מהחי בתזונה שלך ופחות מידי פירות, ירקות, דגנים מלאים וקיטניות (חסר פחמימות). אני לא מציע לך להחליף את התפוח בלחם. חשוב מאד לאכול 1 -3 פירות ביממה. בהצלחה צביקה

29/07/2008 | 21:57 | מאת: ראשיד

שלום רב.הבנתי ממאמרים של תזונאים שלמי שנמצא במצב של מאזן קלורי חיובי ומתאמן על עלייה במסת השריר עדיף לשלב חלבונים מכמה מקורות מגוונים (נניח מביצים קשות,גבינות,דגי ים,ולא רק\בעיקר מבשרים,וכן להפך).האם לדעתך זה נכון,וא'כ,מה ההגיון מאחורי סברה זו? תודה לך מראש המשך יום נפלא

30/07/2008 | 08:27 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, כתבתי כבר מספר פעמים שחשוב מאד לגוון את התזונה ולא להתבסס על הפרי "הכי טוב" או על החלבון "הכי טוב". בעיני בשר זה לא מקור אידיאלי לחלבון בגלל שפע הנזקים הכרוכים באכילתו. בביצים יש רכיבי תזונה שונים מאשר בבשר או בדגים ובריכוזים שונים. אפשר לספק לגוף את כל צריכת החלבון ממזון טבעי, מגוון. בהצלחה צביקה

30/07/2008 | 16:54 | מאת: ראשיד

שלום שוב צביקה.חוששני שלא ניסחתי שאלתי כראוי - אני מודע להמלצות התזונאים לגיוון במקורות החלבון,אני רק שואל מדוע,ואיך זה שתמיד משווים את מקורות החלבון לאלו של הביצים (בגלל ערך ביולוגי גבוה אולי?) ?

שלום! האם משהו מכיר חנויות של מזון אורגני במרכז ירושלים או באזור ירושלים תודה מראש!

30/07/2008 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, באזור ירושלים יש כמה חנויות. תבצע חיפוש בגוגל ותמצא. בהצלחה צביקה

שלום רציתי לדעת ממה כדאי להזהר שלא לאכול כדי שלא יצמחו לי הרבה בפצים בגוף? ואם שומן רווי קשור לפצעים? חשוב לי להדגיש שאין לי ממש כמות רבה של פצעים על הגוף ושהם צומחים לי רק מתיי שאני אוכל שברים מתוקים בעיקר... אז אם אני יאכל כמה שפחות שומן רווי יהיו לי פחות פצעים?

אריאל שלום, פצעי בגרות לא נגרמים רק מתזונה. עם זאת מחקרים אחרונים מוכיחים, כי כדאי להימנע ממזון העל ערך גליקמי גבוה כמו: ממתקים, סוכרים, מאפים מקמח לבן, פירות מתוקים, משקאות ממותקים, שוקולד ועוד. מזון מטוגן ושומן רווי בהחלט עלולים להחמיר את המצב. כדאי לבדוק אם יש מזון מסויים שמחריף את המצב ואז תימנע ממנו. בהצלחה צביקה

28/07/2008 | 14:43 | מאת: אנג'לה

ואני מעוניינת לדעת עליה עוד . האם אפשר לדעת כמה היוא עוזרת לרדת במשקל, לאחת שניסתה כבר הקבה מאד דיאטות? תודה

29/07/2008 | 17:08 | מאת: צביקה קורן

אנג'לה שלום, תעשי חיפוש בגוגל על המילה "אקומפליה", או באנגלית acompelia ותמצאי הרבה חומר. מדובר בתרופה חדשה יחסית (שנתיים בשוק), המיוצרת בצרפת. היא מחייבת מרשם רופא. היא לא אושרה בארצות הברית בגלל כמה מקרים של תופעול לוואי - הפרעות נפשיות ודיכאון קליני שנגרמו לאחר נטילתה. בהצלחה צביקה

לצביקה, תודה על התגובה יש לי הרבה חומר על אקומפליה שמצאתי באינטרנט והמון כתבות מפרגנות. מה שרציתי זה לדעת מראנשים בעלי ניסיון איך התרופה משפיעה. מישהו יכול לעזור לי?

28/07/2008 | 14:41 | מאת: dan

שלןם כל שנה שמתחילה עונת התאנים יש תאנים שלאחר אכילתכמה מהם שורף לי הלשון החיך ואם נוגע בשפתיים מתחיל תוך שעה פצעים בשפה כמו שהייתי קטן לאחר שהות בשמש שם אלכוהול 70 % והפצע לא מתפתח אך הפה אי אפשר ושורף יומיים . יש סוגי תאנים שאוכל כמויות ולא קורה כלום? 1- למה זה? 2-מה הגורם? 3-מי המומחה לענין? תודה

29/07/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

אין טעם לשאול שוב - נסה בפורום אחר

27/07/2008 | 23:05 | מאת: עדנה

ברצוני לדעת האם אפשר לקחת פסיליום ליציאות קלות יותר וציטוזן להרגשת שובה האם השילוב הזה מזיק ולא בריא,אודה לך על הסבר והמלצה על מה כן במידה ושתניהם לא מסתדרים יחד -אני נותלת תרופה קבועה:איקקור 80 לאיזון הדופק,וקומודין 5 מג' לדילול הדם.מודה לך וברכות

28/07/2008 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, אני לא מציע לך לקחת באופן קבוע את שני החומרים האלה. הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה טבעית ולא בלקיחת "תרופות טבעיות" (פסיליום). תבצעי חיפוש על המילה "עצירות" ותמצאי הרבה תשובות שניתנו בנושא זה בפורום. אותו כלל חל לגבי הציטוזן. אחת התכונות של תוסף זה, הוא ספיחת שומנים ובכך הוא עלול לגרום לחוסר בויטמינים מסיסים בשמן (A, D, E, K ) בהצלחה צביקה

22/03/2010 | 23:02 | מאת: נטלי

איפה (כמו בירקות פירות וכו') אפשר למצוא ציטוזן טבעי?

27/07/2008 | 19:13 | מאת: חיה

שלום היום יצאתי מייעוץ נטורופטי להורדת כולסטרול שערכו 212 , לאחר שטיפול בכדורי סטטינים הוביל לכאבי שרירים בלתי נסבלים. דרך הטיפול הכניסה אותי קצת לתדהמה. המייעצת רשמה לי 6 סוגי ויטמינים וטיפות, כך שאני צריכה לקחת ביום 10 כדורי ויטמינים לפני ואחרי ארוחות. כמו כן דיאטת המזון שנרשמה היתה מאוד קיצונית מבחינת תפריט המזון. מדוע צריך כל כך הרבה ויטמינים? מה דעתך על השיטה ועל יעילותה בהורדת כולסטרול

28/07/2008 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

חיה שלום, מתוך המידע המועט והכללי שמסרת אני לא מסוגל לחוות דעה. לא ציינה אילו תוספים קיבלת ומהו התפריט ה"קיצוני" שקיבלת. אחד הפתרונות למניעת כאבי שרירים כשלוקחים סטטינם הוא לקיחת תוסף בשם Q10, או להחליף לסוג אחר. בהצלחה צביקה

28/07/2008 | 09:17 | מאת: פירוט הויטמינים

שלום בהמשך להערתך. הויטמינים שניתנו לי ע"י הנטורופאתית (אין לי בעיית טריגליצרידים ובדיקות הדם האחרות תקינות) 1. סופר אוףלייף מולטי 2. פרו ביוטי יורימקס 3. סופרQ10.. פולי קול קומפלק 5. גוגל ליפיד. 6. תמציות נוזל רימוני. 7. קליטוקס בנוסף לדיאטה נטולת בשר, חלב, מתוקים,חומץ, מוצרי סויה, אפונה שעועית וכו'. הדיאטה מבוססת על ירקות דגניים וסיבים האם יש שיטה פחות קיצונית מזו ושלא נוטלים בה כל כך הרבה תוספים?

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), התפריט צריך לכלול פירות, ירקות (רצוי מאוד אורגנים) חיים ומאודים (או מבושלים), טחינה גולמית, קטניות מונבטות (כולל שעועית ואפונה), מעט דגנים (מומלץ קינואה), ובשתי מילים - מזון טבעי-צמחוני. יעיל מאוד להורדת כולסטרול ולפתרון בעיות רפואיות אחרות. נשמע קיצוני, אבל יש הרבה מה לאכול. דרך זו מתנגדת לתוספי-מזון, כולל כל אותם ויטמינים שהתבקשת לקחת. הבריאות נמצאת בטבע, במזון, לא בצורת כדורים שנרקחו במעבדה.

27/07/2008 | 00:53 | מאת: אור

שלום, אני מחפשת תזונה טבעית מתאימה לילד בן 6 הסובל מקיבה עצבנית וגזים. בברכה, אור

27/07/2008 | 15:01 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום אור, לקיבה עצבנית, צריך מזון עדין וקל לעיכול : לא מידי מטובל, לא הרבה מרכיבים בארוחה אחת, לא לשתות עם האוכל וגם שיטה בישול המיטיבה עם המזון ותכונותיו המרפאות- הטבעיות. לעוד מידע, עני לי ואדריכך.

מה שיותר מזון טבעי-צמחוני, רצוי מאוד אורגני, ומה שפחות מזון מעובד, ומזון שמקורו בעולם החי.

26/07/2008 | 19:25 | מאת: דקלה

צביקה שלום תודה על תשובתך אך לצערי לא ניתן לקרוא אותה היות והיא כתובה כולה בפונט של סימני שאלה.

27/07/2008 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, מצטער על התקלה הלא ברורה. כתבתי שאני לא מכיר את המוצר הזה ואת פעילותו הרפואית. עם זאת אני מציע שתפני לרופא המשפחה או לראומטולוג לאבחון מדויק של התופעה שתיארת. ישנן בדיקות מעבדה ייעודיות לנושא. לאחר קבלת איבחון יש לקבל יעוץ בתזונה טבעית הכולל תישאול מקוף. אגב, לנושא של שחיקת סחוסים דווקא תוסף התזונה המכיל גלוקוזמין עם כונדריטין נמצא מועיל, ובמיוחד לשחיקת סחוסים בברכים. אגב2, בגישת התזונה הטבעית מזונות בעלי תגובה חומצית פוגעים בסחוסים ובמפרקים כמו: קפאין, סוכרים, חלבון מהחי ועוד. בהצלחה צביקה

26/07/2008 | 13:08 | מאת: שלי

שלום, חשוב לי שהכלים שאני מבשלת בהם לא יפגעו בבריאות ורוצה לדעת: 1) האם בישול בכלי חרס בריא? 2) אני רוצה לקנות תבנית לאפייה ,ומעוניינת לדעת אם תבנית מסיליקון לא מזיקה? אם יש עוד מידע רלוונטי אשמח. תודה מראש.

27/07/2008 | 14:56 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום שלי, עקרון הבישול הבריא הוא בישול ללא חמצן, ללא מים, ללא שמן, ללא רתיחה וללא לחץ. בכזה בישול, המזון לא עובר שינוי כימי ופיזי וגם צבעם הטבעי של הירקות המבושלים, נשמר - ( אינם "דוהים", או משנים את צבעם) - וכך גם הטעם. יש לי מידע מעניין, לגבי שיטת בישול כזו. יום טוב ובריאות,

25/07/2008 | 16:55 | מאת: דיקלה

שלום רב יש לי נפיחות בסחוסים של פרקי האצבעות. אני נטלת 2 כמוסות הרפגו - כשבועיים ועדיין אין שיפור האם תוספת סלדרין תעזור? אפשר בתיחד עם ההרפגו? יש מזון שמקל על שחיקת סחוסים? תודה

26/07/2008 | 16:00 | מאת: צביקה קורן

?÷?? ????, ??? ?? ???? ?? ????? ??? ???? ?? ???? ????? ???. ???? ??? ??÷??? ?????? ????? ???? ?????? ??? ?????. ???? ??? ???? ???? ????? ?? ??÷? ?????? ?????. ???? ????? ?????? ?? ?????????? ?????? ?????. ?????? ???÷?

24/07/2008 | 17:40 | מאת: משה

כל שנה שמתחילה עונת התאנים יש תאנים שלאחר אכילת10 מהם שורף לי הלשון החיך ואם נוגע בשפתיים מתחיל תוך שעה פצעים בשפה כמו שהייתי קטן לאחר שהות בשמש שם אלכוהול 70 % והפצע לא מתפתח אך בפה אי אפשר ושורף יומיים . יש סוגי תאנים שאוכל כמויות ולא קורה כלום? 1- למה זה? 2-מה הגורם? 3-מי המומחה לענין? תודה

25/07/2008 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, ישנם אנשים שאלרגיים לתאנים ובמיוחד לשרף הנמצא בעלים ובענפים.. הפתרון הפשוט - להימנע מתאנים.. יש שפע של פירות אחרים טובים ומבריאים. אני לא יודע "מי הממומחה לעניין". בהצלחה צביקה

24/07/2008 | 12:19 | מאת: ריקי

שלום, אני בת 29 ומזה שנה אני סובלת מנפיחות,גזים וכאבי בטן.לאחר התייעצות עם דיאטנית ונסיונות אינסופיים לגלות מה הגורם לכך חברה ייעצה לי לעבור לאכול מוצרים מחיטה מלאה.באופן מיידי הרגשתי הקלה, הגזים והכאבי בטן נעלמו. כיום חודשיים אחרי, אם אני אוכלת אפילו חצי פרוסת לחם לבן או עוגיה, בטני מיד מתנפחת. ברצוני לדעת איך זה ייתכן שפתחתי "רגישות" כזאת לקמח לבן שכן מאז ומתמיד אכלתי בצקים והרגשתי מצויין. האם יכול להיות שרגישות זו תעבור בשלב כלשהוא? כמו כן, האם חיטה מלאה וקמח מלא זה אותו דבר? בתודה מראש.

25/07/2008 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, אני שמח שמצאת פתרון לבעיה מציקה. בעקרון, אם הגורם הוא החיטה, הבעיה לא הייתה נעלמת עם המעבר לקמח מלא. יש אנשים הרגישים לחלבון החיטה (גלוטן) הנמצא גם בקמח לבן וגם במלא. חיטה מלאה היא חיטה שלא קילפו ממנה את הקליפה. קמח מלא הוא קמח העשוי מחיטה מלאה. בהצלחה צביקה

23/07/2008 | 13:48 | מאת: אלמוג

שלום , אני בת 17 ואני שוקלת 70 על 1.60 בעוד שלושה חודשים יש לי אירוע גדול מאוד ואני רוצה להרזות 15 קילו . אוכל לקבל תפרט שממנו אוכל להרזות בנוסף שילוב של הליכה שעה בכל יום ?

24/07/2008 | 07:45 | מאת: צביקה קורן

אלמוג שלום, את לא במקום הנכון. אני מתנגד לדיאטות בזק המסכנות את הבריאות וגורמות להשמנה. אנחנו לא נוהגים לתת בפורום הזה מתכונים ותפריטים. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה ותבני תפריט שיביא לאיזון במשקלך. בהצלחה צביקה

23/07/2008 | 12:30 | מאת: ד.

שלום רב, בני, בן שנה + 9 חודשים, אוהב מאוד לשתות חלב (את זה הרגיל, מהמכולת). כמו כן הוא אוהב גם מאכלי חלב אחרים, כמו יוגורט, גבינה לבנה וגבינה צהובה. מכיוון שהוא חולה אסטמה, אני רוצה להפחית מאכלי חלב עד כמה שניתן. האם חלב סויה או אורז יכולים להיות אלטרנטיבה טובה ובטוחה בשבילו? אשמח לתשובה. תודה ויום טוב.

24/07/2008 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

ד. שלום, חלב סויה וחלב אורז יכולים להחליף, באופן חלקי, מוצרי חלב. אין בהם את כל הרכיבים התזונתיים שיש במוצרי חלב. חשוב להוסיף גם תחליב שקדים ותחליב שומשום, כדי שלא יווצר חוסר בחלבון וסידן. אם את מחליטה על הצעד של הפסקה בצריכת מוצרי חלב, אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. הערה: ישנם תיקונים נוספים שתזונה שעשויים להועיל לטיפול באסתמה מלבד הורדת מוצרי חלב. הערה2: לא כל אחד מגיב למוצרי חלב בהתקפי אסטמה. הסיבה יכולה להיות שונה לחלוטין. בהצלחה צביקה

23/07/2008 | 11:16 | מאת: גלית

אני בת 26 שוקלת 78 קילו גובה 1.63 מספר חודשים שאני בהלך חיים בריא אני אוכלת לחם מקמח מלא מרבה בדגנים ובקיטניות כגון קינואה בורגול וחיטה מלאה מרבה לאכול ירקות נמנעת מחמאה מוצרי מאפה מטוגנים ומוגזים ממותקים מרבה הלשתות הרבה מים ואוכלת 3 ארוחות מסודרות בנוסף אני עושה פעילות אירובית בין 4-5 פעמים בשבוע. הירידה שלי איטית .... ירדתי 3 קילו ב-5 חודשים אני לא מצליחה לרדת יותר אני מרגישה שנתקעתי במשקל.... אני צריכה עזרה אני ממש מיואשת ..... יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להאיץ קצת את הירידה?יש דברים שהם בריאים אבל משמינים או מעקבים ירידה שלא כדאי לאכול?

24/07/2008 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אפשר להשמין בצורה ניכרת מצריכת מזון בריא. באופן כללי, אני מציע לך להפחית כמויות, לאכול 5 פעמים ביום, לאכול יותר ירקות חיים ועשירים בסיבים, ללעוס ל א ט ולשתות הרבה מים, תה צמחים ומיצי ירקות. לא ציינת איזו פעילות אירובית את עושה, אבל אני ממליץ מאד ללכת 3-5 פעמים בשבוע לפחות שעה (רצוי שעה וחצי כדי להבטיח ירידה במשקל. מציע שתפני ליעוץ אישי להרכבת תפריט שיתאים לך. בהצלחה צביקה

22/07/2008 | 20:15 | מאת: ג

אני קונה זרעי פשתן שהם כבר טחונים. האם התועלת התזונתית שבאכילתם משמעותית? או שמא רק אם טוחנים אותם לבד בבית מיד לפני שאוכלים?

23/07/2008 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, רצוי לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור במקרר למשך כמה שבועות, או במקפיא למשך כמה חודשים. פשתן טחון שקונים בחנות טבע עלול להיות מקולקל. השמן רגיש מאד לאור, חום ואוויר. בהצלחה צביקה

22/07/2008 | 17:24 | מאת: מור

אני בהריון, ואמור ליטול כדורי ברזל. לאחר 2 סוגים אשר גרמו לי לאלרגיה וגירוד בכל הגוף הפסקתי ואני רוצה לנסות סוג אחר. המליצו לי על חברת סולגר. אשמח לדעת האם יש עוד סוג שיכול לסייע לי אך שלא יגרום לי לגירוד?... תודה

23/07/2008 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, השאלה עלתה רבות בפורום ואפילו בימים האחרונים. תבצעי חיפוש על המילה "ברזל". לסולגאר יש מוצר שנקרא "ברזל עדין". יש עוד חברות שיש להן מוצר דומה - תשאלי בחנות טבע. חשוב לתקן את התזונה ולא לסמוך רק על "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה

22/07/2008 | 13:35 | מאת: עדי

בס"ד שלום! רציתי לשאול לגבי טחינה - האם עדיף משומשום מלא או רגיל? אם אני אוכלת גרעיני שומשום טבעיים טחונים, האם עוד יש צורך שאוכל טחינה או שממילא אני מקבלת מהם את כל מה שהטחינה היתה נותנת? תודה רבה מראש. עדי.

23/07/2008 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, רצוי משומשום מלא אורגאני. רצוי לקנות חמאת שומשום ולא טחינה. בחמאת שומשום יש יותר מינרלים. אם את אוכלת זרעוני שומשום, זה יוצא כמו שנכנס בגלל הקליפה הקשה. צריך לטחון את גרעיני השומשום ואז לאכול אותם. בהצלחה צביקה

22/07/2008 | 09:11 | מאת: עודד

שלום רב אני בן 26 ולוקח באופן קבוע כדורי פרוביוטיקה עקב בעיות עיכול (צרבות, נפיחויות וקושי בעיכול). רציתי לשאול האם יש להמשיך לקחת את הטיפול גם אחרי שחל שיפור במצב? האם צריל לרדת במינון? והאם זה יכול להזיק או להוריד מהיעילות של הטיפול אם לוקחים אותו תקופה ממושכת? תודה מראש עודד

22/07/2008 | 11:18 | מאת: רותם

עודד שלום! אם יש לך כאלה בעיות עיכול כרוניות צריך לבדוק ולשפר את התזונה שלך, לעיתים אנחנו "נדבקים" לאיזה משטר אכילה שהוא בריא , אבל לא מתאים כלל לגוף שלנו, כל אחד שונה. אם יש שיפור אתה לא אמור לצרוך פרוביוטיקה כל הזמן, אתה אמור להביא את הגוף למצב שהוא מתמודד בעזרת תזונה מתאימה. הפרו' היא רק כלי עזר זמני. תהיה בריא!

23/07/2008 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

רותם שלום, אשמח מאד את תמשיכי לענות לגולשים בפורום, אבל הפוורום לא נועד לפרסום אישי ולשיווק מוצרים. לשם כך יש ערוצי פרסום בתשלום. בברכה, צביקה קורן

23/07/2008 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, פרוביוטיקה לא מזיקה (אלא אם אתה אלרגי לאחד הרכיבים שבה). אפשר ואפילו רצוי לקחת כל הזמן. זה משפר את העיכול ומחזק את המערכת החיסונית. כמובן שחשוב לשלב את זה עם תזונה טבעית ואיכותית ולא לקוות שה"תרופה" הזאת תפעל בעצמה. בהצלחה צביקה

23/07/2008 | 11:04 | מאת: דני פן

למה אתה לוקח כדורים ולא צורך משקה פרוביוטי? חיידקים פרוביוטיים טוב להם יותר בסביבה טבעית וכאשר הם בחיים ולא כאשר הם מיובשים ונמצאים בתוך כדור....

22/07/2008 | 01:11 | מאת: נילי

צביקה שלום, יש לציין שאני מאוד נהנית לקרוא את תשובותיך בפורום לאורך השנים. לשאלתי, אימי סובלת מזה כעשור מיתר לחץ דם שפרץ בעקבות חויה שהסעירה אותו מאוד בזמנו. אני דואגת לבריאותה, היא סובלת מלחץ דם, בעלת טמפרמנט תזזיתי, לחוץ ומלא פאתוס, מעשנת, וגם סובלת מרמות גבוהות של כלוסטרול. אימי נוטלת טיפול תרופתי לטיפול ברמות הכולסטרול וביתר לחץ הדם. האם ניתן באמצעות תזונה/תוספים/צמחי מרפא לנהגיע למצב שבו היא תוכל להפסיק את נטילת התרופות? ושאלה אחרת, אולי חוצפנית, תמיד הסתקרנתי לגבי התזונה ואורח החיים שאתה ממליץ עליו, ואף מיישם בחייך, לבריאות טובה ולחיים טובים. אם תרצה לשתף.. נילי.

22/07/2008 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

נילי שלום, תודה על המשוב החיובי :) לא כתבת מה הם ערכי לחץ הדם של אימך וכמה זמן היא לוקחת טיפול תרופתי. נראה שאורח החיים של אימך לא תורם לבריאותה. העובדה שאת הפנית את השאלה לפורום ולא היא, עלולה להקשות על פתרון הבעיה. בגישת הבריאות הטבעית חשוב שהאדם יקח אחריות לבריאותו ולא יסמוך רק על רופאים, מרפאים, תרופות, בני משפחה, חברות ביטוח, מזל, כוח עליון וכד'. הכנסת שינויים בתזונה ובאורח החיים יכולים להוריד את ערכי לחץ הדם, אבל בשום אופן אסור להפסיק נטילת תרופות מרשם ללא תיאום עם הרופא המטפל. מציע שתפני את אימך ליעוץ אישי בתזונה טבעית (רצוי מאד שהיא תתקשר בעצמה ותתאם את הפגישה.. אם את תעשי את זה עבורה זה לא יצליח). בקשר לשאלה "החוצפנית" - אני מנסה לחיות בהתאם למה שאני מלמד, אבל גם לי יש "נפילות" וקשיים. אני לא מתייאש ומאמץ את המשפט: "שבע יפול צדיק וקם"... חשוב לי שהתזונה שלי תהיה טבעית ומגידול אורגני ככל שניתן (אני לא אוכל רק אורגני). יותר חשוב לי לא להכניס לגוף שלי חומרים מזיקים (כמו: קפאין, אלכוהול, ניקוטין, צבעי מאכל, חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, מלח, סוכרים פשוטים, מזון מטוגן, "חטיפים" מלוחים ומתוקים, משקאות "קלים" ומוגזים, בשר ועוד). לא אפרט כאן את התפריט היומי שלי, כי הוא לא מתאים לכל אחד. חשוב מאד להתאים את התזונה לאדם ולא את האדם לתזונה... בהצלחה צביקה.

24/07/2008 | 12:08 | מאת: נילי

צביקה היקר שלום, אני מודה לך מאוד על תשובתך המפורטת והפתיחות הרבה.. (נהנתי לקרוא את התשובה..). לגבי אימי - היא חסרת מודעות לבריאותה או רצון אמיתי לשנות ולאמץ אורח חיים בריא, אני מאוד רוצה שהיא תיגמל מהרגלים מגונים (כמו עישון רב), אבל זה באמת קשה או בלתי אפשרי לשנות כאשר האדם עצמו לא לוקח אחריות על חייו ובריאותו. בהערכה, נילי

21/07/2008 | 20:48 | מאת: נטע

מלבד הנזקים הגופניים שסוכר עשוי לגרום, האם יש לו גם השפעות מנטאליות כלשהן? למשל עייפות, חוסר ריכוז או מצבי רוח ירודים עשויים להיגרם מצריכת סוכר?

22/07/2008 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום אין ספק שהסוכר גורם לכל התסמונות שרשמת. הוא למעשה מזון יוצר דלקת 1. מרוקן את הגוף מהמינרלים והויטמינים ולכן מרגישים עייפות גדולה. 2. ממכר 3. היום מכירים סוגים שונים של דיכאון והקשר שלהם לצריכת סוכר. ובמיוחד סוכר מזוקק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/07/2008 | 11:00 | מאת: נטע

תודה

21/07/2008 | 11:40 | מאת: בת אל

שלום בכל בוקר אני אוכלת ארוחת בוקר מלאה שבה אני מקפידה לאכול 4 ירקות,לחם מלא,ביצה וגבינה (חשוב לי לאכול בריא) העניין הוא שאני בולעת לאחר הארוחה כ25 מ"ג פרדניזון (יש לי ראומטיד ארטריטיס) והבנתי כי הסטרואידים משמידים את כל הויטמינים הטובים שנמצאים במזון שאני אוכלת.. האם זה נכון?! וכל ההשתדלות שלי נזרקת לפח?! אודה לך מאוד על תשובה בברכת כל טוב בת אל

22/07/2008 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

בת אל שלום אכן כן הסטרואידים מרוקנים חלק מהויטמינים. לכן יש לציין שחשוב מאוד שאת אוכלת בריא כי כך את כל הזמן מספקת לגוף שלך את מה שחסר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/07/2008 | 10:32 | מאת: ליאור

מזה כ4 ימים אני משלשלת אניי יודעת למה ?ושבוע שעבר זה היה לסרוגין פעם יציאה קשה ופעם שילשול מימה זה יכול להיות ?? ומה עוזר נגד שילשולים

22/07/2008 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום יש לציין שזו תקופה של שלשולים אני רואה את זה בקליניקה שלי. הגורמים לשילשול יכולים להיות רבים וירוסים חיידקים אוכל מקוקל מצב נפשי וכ'ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/07/2008 | 19:38 | מאת: דיקלה

שלום צביקה.. האם ייתכן התנפחות מטורפת במחזור כאבים באזור האגן והתפחות בחזה,ירכיים,וקצת ידיים ליד החזה האם זה ייתכן והאם זה יורד בסיום המחזור פשוט לא תמיד יש לי תופעות כאלו ואני די מוטרדת...ממה זה נובע ?? אני יודעת שזה לא תזונה אך אתה כול כך עשיר בידע ואולי מזון מסויים או תוספים יכולים להקל עליי בימים הקרובי?? תודה מראש דיקלה

21/07/2008 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, שינויים הורמונליים בתקופת המחזור גורמים לאגירת נוזלים בגוף ולהרגשת נפיחות. זה אמור להיעלם לאחר כמה ימים. אני מציע לך בתקופת המחזור להמנע מקפאין וממלח הגורמים לעצירה ואגירה של נוזלים בגוף. במקביל, לשתות מיצי ירקות ירוקים וחליטה מעלי פטרוזיליה. את יכולה לבשל תירס עם העלים וה"זקן" ולשתות את המים. בכל מקרה, כדאי להודיע על כך לרופא המטפל ולהתייעץ גם איתוץ בהצלחה צביקה

19/07/2008 | 22:31 | מאת: מני

מהי הכמות היומית המומלצת לאכילת שום, ומהי הצורה הטובה ביותר לאכול אותו (חי, מאודה, מבושל וכו') על מנת להנות מסגולותיו?

20/07/2008 | 10:48 | מאת: צביקה קורן

מני שלום, בעבר עלו בפורום שאלות רבות בנושא השום - מציע שתבצע חיפוש. לדעתי אין מנה מומלצת, אבל שן שום אחת או שתיים ביום נראה סביר בעיני, בתנאי שאין בעיות בקיבה (כיב, צרבות, דלקת, רפלוקס וכד'). השום מדלל את הדם, כך שאנשים שנוטלים תרופות מדללות דם צריכים להגביל את הכמות כדאי לאכול שום חי - כתוש או חתוך, אבל גם מאודה או מבושל זה בסדר. בהצלחה צביקה

19/07/2008 | 18:23 | מאת: מיכל

שלום. הבעיה שלי היא שאני תמיד חייבת לאכול משהו. קודם כל כמעט אף פעם אין לי תחושת שובע. אני לא בחורה שמנה, אפילו לא ממש מלאה. רוב האנשים מחשיבים אותי לרזה רק הבעיה הגדולה שלי זה הבטן, שהיא נפוחה ואני נראית בגללה כאילו אני בהריון או משהו. בכל אופן, העניין הוא שאני כל הזמן חייבת לאכול משהו, כשאני עובדת (על מחשב) או צופה בטלויזיה או קוראת או עושה פעילות המצריכה ריכוז מסוים (לאו דווקא כשאני צריכה להתרכז בדבר אחד) אני חייבת לאכול. אז בין אם זה כל מיני נשנושים או אוכל אמיתי או סוכריות או מסטיקים (אני אוכלת המון סוכריות ומסטיקים - אחד אחרי השני...). לאחרונה העלתי במשקל, אבל זה לא משהו שניכר על המידות שאני לובשת. ואז קרה דבר משונה- המשקל שלי נשאר יחסית קבוע אבל פתאום חלק מהבגדים לא עלו (אני יודעת שהשמנתי אבל כל הזמן שהשמנתי הבגדים עוד ישבו עלי ועכשיו הם לא). בנוסף בקרוב אני אתחיל לקחת תרופה נגד OCD ואני יודעת שהיא עלולה לגרום להשמנה קלה. אני לא רוצה להשמין בגלל זה, וגם בגלל הנשנושים שלי. אולי את יכולה להמליץ על נשנוש או מאכל כלשהו שאפשר לאכול אותו כל הזמן מבלי שהוא יגרום לעליה במשקל? זה צריך להיות מאכל שקל להכנה או שהוא זמין כי לפעמים כשאני בעבודה אני לא יכולה להכין אותו. השאלה השנייה שרציתי לשאול היא האם הגוף יכול פשוט להתרחב מבלי להשתנות במשקלו? אודה לתשובות

20/07/2008 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, תחושה של רעב מתמיד יכולה לנבוע מסיבות רבות (פיזיות ונפשיות) כגון: שיעמום, מתח, תיסכול, תולעים וטפילים במעיים, רמת סוכר לא מאוזנת בדם, אכילה מועטה מידי, חוסר בחלבון ושומן, חוסר בסיבים תזונתיים, ארוחות לא משביעות. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי כדי "לעשות סדר" בתזונה שלך. במקביל תפני לרופא המטפל לשלילת תולעים וטפילים ולבדיקת רמת הסוכר בדם.. הגוף יכול להתרחב מבלי לאבד במשקל, אם מוסיפים רקמת שומן על חשבון רקמת שריר. כלומר כשלא מתאמנים מסת השריר יורדת ומסת השומן עולה. שריר שוקל יותר משומן. בהצלחה צביקה

18/07/2008 | 20:43 | מאת: מורן

היי. אני מורן בת 24 ואני מטבעי הייתי מאוד רזונת שוקלת משהו כמו 45 קילו אני אחרי 3 לידות ומשקלי היום הוא 62 אני מרגישה רק בצורך לאכול ואני מעלה ומעלה במשקל אני רוצה לכחת כדורים להרזיה כי אין לי שליטה על האוכל אני מאוד אכלנית... רוצה אך מפחדת מה לעשות ..???? \

20/07/2008 | 10:57 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, את חוששת בצדק מכדורים. אין תרופת פלא להרזייה ובטח לא בכדורים ("טבעיים" או רפואיים). תופעות הלוואי עלולות להיות קשות ואפילו מזיקות. את עדיין לא ברמת השמנה שדורשת התערבות רפואית. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה ותאזני את משקלך בצורה שפויה, הדרגתית ומאוזנת. בהצלחה צביקה

שלום, אני אמורה להתחיל בקרוב מאוד טיפולי כימותרפיה לריפוי לימפומה פוליקולרית. לדברי הרופא אהיה חשופה מאוד לזיהומים מאחר ותהיה פגיעה רצינית במערכת החיסונית שלי. מה המלצתכם לחיזוק המערכת ובכלל , לכל תופעות הלואי המצפות לי, כמו פצעים בפה, בחילות, הקאות, נשירת שיער וכו'. אודה מאוד על תשובה מהירה מהירה.

יפית שלום, אנא ראי תשובה שנתתי בנושא זה לשילה - שתי שורות למטה. חשוב מאד להקל על מערכת העיכול, השתן והמערכת החיסונית על ידי צריכת מזון טבעי ואיכותי. מצי ירקות ם עשויים להועיל במיוחד כשאין תיאבון ויש פצעים וכיבים בפה. בניגוד לדעה שהייתה בעבר, היום ישנם מחקרים המוכיחים שכדאי לקחת גם תוספי מזון ונוגדי חימצון גם בזמן הטיפולים. בהצלחה צביקה.

17/07/2008 | 16:28 | מאת: רונן

שלום לצביקה מנהל הפורום ותודה מראש על הזמן שלך.אתן לך קצת רקע עליי: אני בחור בן 26,שמתאמן בבית עם משקולות של 3 קילו ותרגילים עם רצועות גומי של פיזיוטרפיה,תרגילי התנגדות,עקב ניתחים חוזרים שעברתי בכתף אני לא יכול להתאמן חזק יותר אחרת אזיק לכתפיים,האמת שאני מרגיש נפלאה מבחינת הכאבים בכתפיים עם הדרך שאני עובד כרגע,התעייצתי עם הפיזיוטרפיטית שלי ועם הרופא שניתח אותי ואין להם בעיה שיחד עם תרגילי הפיזיוטרפיה שאני עובד לפי פרוטוכול של הרופא שלי באופן קבוע אני אוסיף כמה תרגילים עם משקולות ליד קדמית ואחורית עם משקלים נמוכים, אני כמה שבועות עובד ככה ואין לי כאבים. פעם הייתי מתאמן אז אפשר לומר שלגוף שלי יש זכרון שריר טוב,אני נהיה שרירי מהתרגילים האלא,בגלל שאני מרים משקל מאוד נמוך אז אני מקפיד יותר בלעשות יותר חזרות בין 15 ל 25 כל פעם,לעבוד לאט,ולאכל נכון.שאלתי היא בנוגע לתזונה,אני יודע שאם אקפיד יותר על תזונה אוכל לגדול הרבה יותר,אני מאוד מודע עד כמה תזונה חשובה כדי לגדול.למרות שאני מתאמן עם משקלים נמוכים ועם רצועות התנגדות נהיה לי גוף שרירי יותר ויותר ככל שהזמן עובר,כמובן שהתקדמות היא מאוד איטית אבל בטוחה שזה הכי חשוב לי,לשמור על הכתפיים.,אגיד לך את האמת אני לא יכול לאכל 5 ארוחות חלבון ביום וכל התפריט למתאמנים,זה קשה לי ואין לי תקציב לזה. אני צריך את העזרה שלך,אני רוצה להשקיע הארוחות לפני האימון,אחרי האימון,ארוחה לפני השינה ואורחת בוקר,תוכל להמליץ לי בבקשה. 1-כמה זמן לאכל את הפסטה\אורז לפני האימון ואיזה חלבון רצוי לאכל יחד עם זה לפני האימון? 2-אני לא רוצה לקחת אבקת חלבון בשום אופן,תוכל לומר לי מה מקור החלבון הכי טוב לאכל אחרי אימון ואיזו פחממה לאכל אחרי האימון?(אני בדרך כלל אוכל טונה +5תמרים)יש משהו יותר טוב מזה לאחר האימון? 3-איזה חלבון הכי טוב לאכל לפני שהולכים לישון כדי לעזור לגוף לגדול בלילה?פעם המליצו לי לאכל 3 פרוסות גבינה 5 אחוז שומן לפני השינה,זה יקר קצת האמת,יש תחליף יעיל באותה מידה לאכל לפני השינה או עדיף להשאר עם זה? 4-מה לאכל לארוחת בוקר?שהגוף הרבה שעות ללא חלבון?(אין לי בעיה אגב לאכל 6 או 7 מהלבן של הביצה)אבל אם יש משהו אחר אשמח לשמוע :) המכתב יצא קצת ארוך אני מתנצל,אבל אם תוכל לכוון אותי קצת מאוד יעזור לי,שיהיה לך המשך שבוע נעים.

18/07/2008 | 16:57 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, ראשית אני שמח לקרוא שאתה לא משתמש ולא מתכנן להשתמש באבקות חלבון. הבעתי את התנגדותי לשימוש בהן כמה פעמים בפורום הזה. שנית אני חייב להודות שאני לא מומחה לתזונת ספורט ויש לי "ויכוח" עם כמה מהדעות והמיתוסים הנפוצים בנושא (כמו למשל שחייבים לאכול חלבון תוך שעה לאחר האימון בגלל "חלון הזדמנויות"). לשאלותיך: .1-כמה זמן לאכל את הפסטה\אורז לפני האימון ואיזה חלבון רצוי לאכל יחד עם זה לפני האימון? לפחות שעתיים לפני, כדי שלא יכביד על האימון. לא חייבים לאכול עם חלבון. 2-אני לא רוצה לקחת אבקת חלבון בשום אופן,תוכל לומר לי מה מקור החלבון הכי טוב לאכל אחרי אימון ואיזו פחממה לאכל אחרי האימון?(אני בדרך כלל אוכל טונה +5תמרים)יש משהו יותר טוב מזה לאחר האימון? רוב המתאמנים אוכלים טונה משומרת אחרי האימון. קח בחשבון שבטונה יש הרבה מלח, חומר משמר, שמן באיכות ירודה ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה (אנחנו פורום תזונה טבעית שדואגים גם לבריאות ולא רק לשרירים). בכל אופן אם אתה לא מוטרד מהפן הבריאותי, טונה זה חלבון טוב, או קוטג', או ביצה קשה, או כמה שקדים וזרעים (דלעת חמניות, שומשון טחון ופשתן טחון). שוב - לא חייבים גם עמילן, אפשר עם סלט ירקות. אפשר גם דג ים מבושל, או אפוי בתנור או בגריל (לא מטוגן). 3-איזה חלבון הכי טוב לאכל לפני שהולכים לישון כדי לעזור לגוף לגדול בלילה?פעם המליצו לי לאכל 3 פרוסות גבינה 5 אחוז שומן לפני השינה,זה יקר קצת האמת,יש תחליף יעיל באותה מידה לאכל לפני השינה או עדיף להשאר עם זה? ראה תשובה קודמת. חשוב מאד לגוון את המזון ובמיוחד את החלבונים ולא "להיתקע" עם סוג אחד. 4-מה לאכל לארוחת בוקר?שהגוף הרבה שעות ללא חלבון?(אין לי בעיה אגב לאכל 6 או 7 מהלבן של הביצה)אבל אם יש משהו אחר אשמח לשמוע :) לא הבנתי מה זה 6 או 7 מהלבן של הביצה. ביצה זאת שלמות אחת ולא מומלץ לאכול חלקים ממנה. אתה יכול לאכול ביצה עם סלט ויוגורט, או שקדים וזרעונים עם פירות. גם אם אתה עוסק בפיתוח גוף לא מולץ להעמיס על הגוף יותר מידי חלבונים. יותר מ 1.5 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף עלול לגרום נזק לכליות, לכבד ולמפרקים. בהצלחה צביקה

17/07/2008 | 15:29 | מאת: שילה

איזה סוגי מזון מומלצים במקרה של סרטן הלימפה לאישה בגיל 50? (הבעיה העיקרית היא העצירות)האם הפסיפלורה טובה לעצירות או לויטמינים?

18/07/2008 | 16:31 | מאת: צביקה קורן

שילה שלום, מכיוון שמערכת הלימפה הינה חלק מהמערכת החיסונית, כדאי מאד להקל עליה בשלב הזה של המחלה על ידי אכילת מזון טהור ואיכותי ככל שניתן (אורגני, ללא ריסוסים). ראי תשובה שנתתי בנושא זה למיכל. בנוסף כדאי להימנע ממזונות מזיקים כמו: קפאין, אלכוהול, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, שימורים, עודף מלח, עודף סוכרים ועוד. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע מפורט בנושא. פסיפלורה מועילה מאד ולא אמורה לגרום לעצירות. עם זאת כדאי מאד לגוון את סוגי הירקות והפירות שאנחנו צורכים. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

17/07/2008 | 14:00 | מאת: מיכל

בס"ד תודה צביקה! בעלי ב"ה לא מעשן ולא שותה אלכוהול. באשר למזונות מרוססים: האם כל הפירות והירקות שאינם מגידול אורגני נחשבים מרוססים ברמה שכדאי לא לאכול אותם? קניית פירות וירקות מגידול אורגני בלבד היא קשה, הן כלכלית, והן משום שאין באזורינו מקום שמוכר אותם ויש לנסוע לעיר הגדולה. אנחנו רוחצים את הפירות והירקות עם סקוץ' והרבה אמה לפני האכילה. האם זה מספיק? תודה מראש... מיכל.

18/07/2008 | 16:26 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, החיים שלנו מלאים פשרות וגם בנושא המזון האורגני אפשר לעשות פשרות (מסיבות כספיות, גיאוגרפיות ועוד). בהיבט זה אני מחלק את הירקות והפירות לארבע קטיגוריות: א. עלים ותפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית, תות שדה) - כדאי מאד לאכול אורגני. הירקות האלה פגיעים מאד למזיקים ולכן מרוססים יותר. לצערי אני חושש שירקות "גוש קטיף" "ללא תולעים" מרוססים בצורה קשה יותר. אתם כאנשים דתיים ודאי צורכים ירקות אלה. ב. ירקות ופירות הגדלים מעל האדמה (תפוחים, אגסים, מלפון עגבניה וכד'). ג. ירקות הגדלים מתחת לאדמה (בצלים, תפא, בטטה, גזר, שורש פטרוזיליה וכד'. ד. קליפים (בננה, צבר, מלון, אבטיח, פרי הדר וכד') אלה מרוססים הכי פחות. אגב, רחיצת הפרי מועילה רק להורדת אבק וליכלוך, אך לא את חומרי ההדברה והכימיקלים הנמצאים התוך הפרי. בהצלחה צביקה

16/07/2008 | 23:16 | מאת: מיכל

בס"ד שלום צביקה! תודה על תשובתך. אם תוכל אשמח אם תפרט מעט אילו מזונות מכילים את הויטמינים וחומצות השומן שאמרת. תודה רבה... מיכל.

17/07/2008 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, באופן כללי כל המזונות הטבעיים מכילים את הויטמינים והמינרלים החיוניים לאיכות הזרע. במיוחד: שקדים, אגוזים, זרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) המכילים חומצות שומן חיוניות, חלבון איכותי, מינרלים וויטמינים. בזרעי דלעת וחמניות יש אבץ בכמות טוב. כמובן שזה צריך להיות לא קלוי ולא מלוח. בדגנים מלאים (לא "דגני בוקר"!) ובקיטניות יש ויטמין B ומינרלים רבים. משאלתך אני מבין שלא הפנמת את חשיבות ההימנעות ממזונות ומחומרים מזיקים. זה ח י י ב לבוא יחד עם אכילת מזון טבעי. בהצלחה צביקה

15/07/2008 | 20:22 | מאת: שלי

שלום רב, אני בת 30 ,לרוב הלחץ דם שלי נמוך ואני סובלת בגלל זה מסחרחורות ,עייפות ולפעמים חוסר ריכוז. פרט לקפה אחד בבוקר אני שותה רק מים ,, צמחונית ,מקפידה על פירות ירקות(אורגנים בחלקם) ואגוזים וישנה טוב. האם יש משהו בתזונה שיכול לאזן את לחץ הדם? תודה.

16/07/2008 | 08:22 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום בתזונה מאוד חשוב להקפיד על כל אבות המזון במיוחד לאכל חלבונים. שתייה מרובה. גינגר , סרפד, וחומצות אמינו מסויימות החיימות בחלבונים (כמו טירוזין) מעלות לחץ דם . בנוסף חשוב מאוד לעשות ספורט. לדעתי יש מקום שתלכי לתזונאית קלינית טבעית שתבדוק אם אכן התזונה שלך מאוזנת. ותתן לך תזונה מתאימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2008 | 17:17 | מאת: אברי

15/07/2008 | 15:42 | מאת: שירלי

שלום, אני בת 42 ולמרות שיש ימים שאני לא אוכלת כלום ממש כלום, אני לא יורדת במשקל, בעבודה אני די פעילה והולכת הרבה ברגל, מה עושים, יש לי הצטברות של שומן בבטן. אודה לתשובתך

16/07/2008 | 08:25 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום. לאורך חיינומשתנה כל הזמן חילוף החומרים שלנו. ישנם גורמים רבים לאי ירידה במשקל. בעיות בבלוטת תריס. תזונה לא מאוזנת הגורמת לדלדול ויטמינים ומינרלים ויצירת חסרים. חוסר פעילות גופנית. לדעתי יש מקום שתגשי לתזונאית שתבדוק את הגורמים להשמנה ואי ירידה במשקל ותיתן לך תזונה בהתאם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2008 | 23:50 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון), ככל שכמות המזונות הטבעיים-צמחוניים בתפריט תהיה גדולה יותר, חילוף-החומרים (מטבוליזם) יהיה טוב יותר, ויהיה קל יותר לרדת במשקל. מתוך "הבריאות שלך" של יצחק בן-אורי: "טבעונים ניזונים מתפריט, שמבוסס כולו על מזונות, הנחשבים לעתירי קלוריות ו'משמינים' (אגוזים, שקדים, אבוקדו, פירות, פירות מיובשים), ולמרות זאת, רובם רזים, ולא קיימת אצלם תופעת עודף משקל. מסקנה - הגורמים המכריעים לגבי משקל הגוף הם התזונה, חילוף החומרים, אורח-החיים, ולא כמות המזון (או מספר הקלוריות) שצורכים. כאשר חילוף-החומרים משתפר, גם הפרזה באכילה לא תגרום לעליה במשקל, כיוון שבמקביל תגדל כמות הפסולת אשר הגוף יפריש בקלות". .

15/07/2008 | 11:19 | מאת: מעוניינת להישאר בעילום שם

אני בת 32, צמחונית מגיל 7, מעונינת להפסיק את הצמחונות - מטעמי בריאות ואיזון. השאיפה היא לאכול בשר פעם בחודש - בכמות שתספק לגוף את צרכיו. לאחר התייעצות עם אנשים שהפסיקו צמחונות - הומלץ לי לאכול מזון כמו אורז עם בשר, או מזון מוכר אחר - עם בשר, ולא ישר סטייק או שניצל. יום ה' האחרון - הזמנתי במסעדה סינית אורז מוקפץ עם ירקות ונתחי עוף. העיניין הוא שמאז - ועד היום - יום ג' (5 ימים) - אני לא מפסיקה לשלשל עם כאבי בטן. האם יש קשר? או צירוף מקרים בלבד? אודה על תשובה מהירה. יום טוב! ......

16/07/2008 | 08:28 | מאת: טובה בר-שאן

בחורה בעילום שם שלום. כל אחד יודע שאצל הרבה אנשים כאשר משנים את סוג האוכל הגוף מגיב. (כמו למשל שיוצאים לחו"ל) אין ספק שיכול להיות קשר אולם יכולים להיות גורמים אחרים כמו חומרים המוספים למזון -מונוסודיום גלוטמט שמוסף בכמות גדולה בארוחות סיניות. ויתכן גם שהאוכל פשוט היה מקולקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2008 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהמשך לתשובה של טובה, קחי בחשבון שאחרי כל כך הרבה שנים של צמחונות, מבחינה אנזימטית מערכת העיכול שלך לא מאורגנת ולא מסוגלת לפרק ולעכל בשר. זה עשוי לקחת כמה שבועות של הסתגלות. חשוב להתחיל עם מנות קטנות ובהחלט לא עם בשר בקר ולא עם דגנים כמו אורז או תפוחי אדמה.. הערה: לא ברור לי מדוע החלטת לעשות את השינוי התזונתי, אבל כדאי שתזכרי שאפשר בהחלט להתקיים ללא בשר. חשוב לקבל יעוץ תזונתי, כדי שלא יהיו חוסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

15/07/2008 | 09:05 | מאת: גדי

שלום, אני יודע שסוכר זה לא דבר בריא בשום צורה, אבל אם בכל זאת רוצים להמתיק אוכל, מהו הסוכר הבריא ביותר, או אולי לומר הפחות מזיק? האם מולסה נחשב לדבר טבעי והאם כדאי להשתמש בו כאפשרות הטובה ביותר להמתקה? תודה על העזרה

16/07/2008 | 08:30 | מאת: טובה בר-שאן

גדי שלום מולסה זה שלב בזיקוק הסוכר. עדיין יש בו כמות קטנה של ויטמינים ומינרלים. לכן אין ספק שהוא יותר טוב מסוכר שהוא ריק, ואין בו כלום מלבד אנרגיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2008 | 08:50 | מאת: שירה

בכל תרמיל של שעועית ירוקה או צהובה יש גרגירים לבנים של שעועית. אם אני אוכלת רק את הקליפה הצהובה או הירוקה ללא הגרגיריםשל השעועית- האם זה נחשב למזון דיאטטי ככל ירק? האם אפשר לאכול זאת ללא הגבלה כמו שאני אוכלת למשל מלפפונים, חסה, כרוב ללא הבבלה? כמה קל' יש בכ- 100 גר' קליפות אלו? אני שואלת זאת מאחר וידוע לי כי רב הקל' נמצאות בגרגירי השעועית הלבנים.

16/07/2008 | 08:36 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום. כאשר את אוכלת את השועית המלאה כולל הגרגרים את מקבלת חלבון את מקבלת ויטמינים, מינרלים וסיבים. כאשר את אוכלת רק את התרמיל את מקטינה את כמות החלבון שאת צריכה לגוף שלך וחבל. חבל שאת מסתכלת רק על הקלוריות ולא על מה שהגוף מקבל להתפתחות והחזקה שלו. בשועית ירוקה מבושלת יש רק 35 קלוריות ל100 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2008 | 08:29 | מאת: דורית

אני יודעת שאחרי אימון ארובי צריך לאכות שילוב של פחמימה וחלבון כדי לבנות שריר ולא לפרקו. האם גביע של 1/2 ליטר ריוויון מספיק על מנת לספק את כמות הפחמימות? אני שואלת מאחר ויש בגביע כזה 25 גר' פחמימות.- זה מה שרשום בערכים התזונתיים שלו. מבחינת כמות החלבונים אני יודעת שזה לא מספיק לכן שאלתי היא רק עבור כמות הפחמימות. שאלה נוספת- האם אחרי אימון ארובי של50 דק' פרוסת לחם קל אחת מספיקה על מנת לספק את כמות הפחמימות? אם לא- מה כן מספיק?

16/07/2008 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, ראשית אני לא מ'קבל את הטענה ש"חייבים לאכול חלבון" תוך שעה לאחר האימון. כתבתי על כך מספר פעמים והסברתי את גירסתי. חשוב לאכול כל היום בצורה מאוזנת ולא רק לפני האימון או לאחריו. ריוויון זה מזון חלבוני ולא עמילני. ה"פחמימות" שבו נובעות מסוכר החלב הנמצא בו.(לקטוז). בהצלחה צביקה

14/07/2008 | 22:56 | מאת: מיכל

בס"ד שלום! האם יש מזון שיכול לעזור בשיפור איכות וכמות הזרע? תודה מראש. מיכל.

15/07/2008 | 08:24 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה המלאה והנכונה היא: מה יכול לשפר ומה יכול לפגוע באיכות הזרע? מזון מרוסס, עישון ואלכוהול פוגעים באיכות הזרע - יש על כך עדויות מחקריות. מזון טבעי עשיר באבץ, סלניום, ויטמיני B, בטא קרוטן, ויטמין E וחומצות שומן חיוניות (אומגה 3, 6, 9) מסייעים בשיפור איכות הזרע. הימנעות ממזונות מזיקים, מרוססים וקלוקלים וצריכת מזונות טבעיים, מגידול אורגני ישפרו את הבריאות הכללית ובכלל זה את איכות הזרע. בקיצור אם אתם לא מחפשים "תרופה טבעית", אלא מוכנים לעשות שינוי רציני, כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאו מידע רב על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. הערה: אני התייחסתי להיבט התזונתי. אני מאמין שביצעתם כבר את כל הבדיקות הרפואיות הדרושות. בהצלחה צביקה.