פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

14/07/2008 | 22:46 | מאת: עדי

בס"ד שלום! יש ברשותי כמוסות של אומגה3 של חברת OMEGUARD. האם תו\\מותר לי לבלוע אותן כשאני מניקה? תודה מראש. עדי.

15/07/2008 | 08:27 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אם את לא אלרגית, או רגישה לשמן או לקפסולה, רצוי וכדאי לצרוך חומצות שומן חיוניות. זה עוזר להתפתחות מערכת העצבים והמוח של העובר. כדאי לוודא שמדובר בשמן דגים נקי מכספית. עדיף לקבל אומגה 3 שמקורו בזרעי פשתן. בהצלחה צביקה

14/07/2008 | 20:53 | מאת: שקדנית

מה בריא יותר לאדם מבוגר לצרוך חלב עיזים או חלב פרה? ומהם הנימוקים לכך?

15/07/2008 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

לשקדנית שלום, חלב עיזים ומוצרי עיזים נחשבים קלים יותר לעיכול וגורמים פחות לאלרגית ולהפרעות עיכול. זהו משפט כללי מאד. ישנם אנשים שלא מסוגלים לעכל שום סוג של חלב שמקורו בבבעלי חיים. בהצלחה צביקה

ALKP-Alkaline Phosphatase מה זה אומר שזה נמוך מידי זה האנזימים של הכבד??

15/07/2008 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, בנושא המוגלובים נמוך - חשוב להימנע מקפאין (קפה, קקאו, תה, קולה), מאלכוהול ומסוכרים פשוטים. החומרים האלה מפריעים לספיגת הברזל ויש לכך קשר ישיר לרמת ההמוגלובין (HEM = ברזל) כדאי לצרוך מיצי ירקות ירוקים, ירקות טריים ומבושלים, חמאת שומשום, דגנים וקיטניות. ישנם תוספי מזון שעשויים להועיל. לא כתבת אם את צמחונית, או אוכלת בשר וזה חשוב. בנושא אנזימי הכבד, אני לא נוה לתת יעוץ בנושאים רפואיים. מציע שתפני את השאלה לפורום רפואי או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

13/07/2008 | 20:59 | מאת: איילת

הייתי רוצה המלצה ממי שכבר ניסתה והצליח לה הדיאטת רוקח. כמה ירדה ואיך הרגישה במהלך השימוש אני צריכה להוריד כ15 קילו לפחות ואים יש למשהו פיטרון אחר יעיל יותר ומוצלח יותר מחקה לתשובה בדחיפות

29/07/2008 | 16:19 | מאת: רונית דוידי

אני ניסיתיאת רוקח, שלמתי הרבה כסף ולא רק שלא קבלתי תוצאות, אין עם מי לדבר. התחלתי דיאטה של הודיה בתחילת יוני וירדתי 7 ק"ג ב6 השבועות הראשונים. יש כמה חברות, אני בחרתי ב דיאט123 כיון שזו חברה אמריקאית בשווק ישיר, הערכה שלהם מגיעה עם הרבה חומר כתוב שמאד עוזר בדומה לשומרי משקל, ויש להם גם צוות דיאטנים שעוזר בליווי ותמיכה. זאת הפעם הראשונה שאני מבינה מזה שרות אמריקאי, פשוט שנות דור קדימה מהשרות שאנו רגילים בארץ. תמיד אדיבים, תמיד עונים והכי חשוב קו מוצרים טבעיים ברמה עולמית. אני קניתי את הערכה המחוזקת שכוללת הודיה ושורף שומנים. מקווה שעזרתי לך

28/10/2008 | 12:13 | מאת: דנה

קניתי את הערכה וזה סתם חרטה לפי דעתי זה פתח לי יותר את התיאבון לא מומלץ בכלל עובדים על אנשים בעיניים

22/10/2008 | 10:48 | מאת: עינת

יש לי ערכה חדשה בבית למכירה בחצי מחיר!! . תצרי עימי קשר.

10/01/2009 | 08:47 | מאת: חיה

גם אני רכשתי את הטבליות והתאכזבתי מהם סתם בול שיט לא מומלץ ובאמת מגביר את התאבון ולא מדכא את תחושת התאבון. אני קניתי רק ערכה אחת,חברתי רכשה 2 ואף היא הפסיקה לקחת הם גורמים לתאבון מוגבר.

06/09/2009 | 13:12 | מאת: tal

האם את עדיין מוכרת ובכמה?? ומאיפה את?

13/07/2008 | 11:10 | מאת: אביבה

שלום רב למומחים! רציתי לשאול אלו ספרים יכולים לתת לי מענה מקצועי אני בתחילת דרכי לאחר שנתיים של לימודים של דיאטנית קלינית ונטורופתיה 4 שנים אני עד עכשיו לא טיפלתי אלא רק למדתי עיוני אלו ספרים יכולים להעשיר לי את הידע המקצועי מאחר ואני מאוד מוקסמת מהידע של המומחים כאן בברכה

13/07/2008 | 20:36 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, כאדם הנמצא בתחום כבר מספר שנים את ודאי יודעת שישנם אלפי ספרים בנושא...! השאלה היא באיזה תחום את רוצה להתמקד ולהתמחות (תזונה, טבעונות, שיטות ריפוי טבעיות, נטורופתיה, צום,טיפולים משלימים, תוספי מזון, צמחי מרפא ועוד ועוד). מצורף קישור לרשימת ספרים רצינית שהוכנה על ידי פרופ' אבשלום מזרחי ומופיעה באתר של מכללת רידמן: http://www.reidman.co.il/reidman/Content.asp?NavigationID=413&ContentID=387 אם תרצי הכוונה נוספת, אשמח לעזור. בהצלחה צביקה

14/07/2008 | 08:55 | מאת: אביבה

צביקה...איש יקר! המון המון תודה אני חושבת שזה יספיק:))))))) בדיוק מה שהייתי צריכה.

12/07/2008 | 23:10 | מאת: שקדנית

שלום רב,אני מבקשת תשובות לשתי שאלות: 1. אני סובלת מידי פעם מאקזמה בידיים בעיקר באצבעות הגורמות גירוד חריף וחוסר נוחות. ייתכן שזה בגלל החלפת חומרי ניקוי. האם יש פיתרון לכך או טיפול בעזרת תזונה טבעית? אינני משתמשת בכפפות בגלל אלרגיה ללטקס. 2. כפי שציינתי אני אלרגית ללטקס, חומר הנמצא בכפפות גומי , ברצועות גומי וכו' כל מגע אפילו זמני וקצר עם לטקס גורם לי לנפיחות ,אדמומיות ולתחושת עיקצוצים וגירוד באזור המגע עם החומר- הנמשך לפעמים למעלה משבוע ימים. האם בעזרת תזונה טבעית ניתן להיפטר מהרגישות הזאת המהווה מטרד עבורי בחיי היום יום? תודה מראש

13/07/2008 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

שקדנית שלום חשוב מאוד להימנע ממזונות אלרגנים כמו חיטה, כמו חלב . לאכל מזונות המונעים אלרגיה ומקטינים אותה כמו אומגה 3 הקיימת בדגים ,אגוזים וזרעי פשתן. לאכל ירקות ופרות המכילים נוגדי חמצון כמו ויטמין C , בתא קרוטן, ויטמין E . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2008 | 13:16 | מאת: שקדנית

ראשית תודה לך טובה על תשובותייך. האם ישנה אפשרות להציע כאן דוגמה לתפריט יומי מומלץ ל 3 או יותר ארוחות ומכיל את כל רכיבי המזון החיוניים העונים על הצרכים של אדם מבוגר , כמוני למשל אישה בגיל 50 + . בתודה מראש

12/07/2008 | 22:55 | מאת: דוד

בבדיקות דם האחרונות לפני חודש היה סוכר 105/ .HDL27.10 / ויטמין D14.80 חוץ מזה כל הבדיקות יצאו בסדר, האם אני יכול לעשות דיאטת ענבים לשבוע אן שבועיים? אני בן 64 . משקל 72 .גובה 1.68 תודה דוד

13/07/2008 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום למה אתה רוצה לעשות דיאטת ענבים? כך גם רמת הסוכר שלך בדם גבוהה? טובה בר- שאן

12/07/2008 | 09:49 | מאת: מורן

שלום אני אוכלת המון המון ירקות ביום- ממש בכמויות אדירות. למשל: אני יכולה לאכול בארוחה אחת כרוב לבן שלם. ובנוסף במהלך היום אני יכולה לאכול עוד כ- 6 ק"ג מלפפונים. יש לציין כי הירקות שאני אוכלת הם בעיקר רק כרוב לבן ומלפפונים. (כמובן שבסוף היום הבטן שלי מפוצצת ומתנפחת ואני מרגישה כבדה. אך כבר התרגלתי לתחושה הזאת של המלאות. רק למחרת בבוקר אני "מתרוקנת"). שאלתי היא: האם בשל העובדה שאני אוכלת סיבים/ירקות בכמויות כאלו גדולות- האם אני יכולה להזיק בצורה כלשהיא לבטן שלי, למעיים שלי, לאיברים שנמצאים באזור הבטן כמו רחם, שחלות- וזה בשל המעמסה שאני מעמיסה על עצמי ובשל זה שהבטן כל הזמן מאוד כבדה ונפוחה? יש לציין שאני אוכלת כך כבר תקופה מאוד ארוכה- האם זה שלא קרה כלום עד עכשיו לא אומר שלא יקרה כלום בעתיד? אם קיימים נזקים , מהם? ושאלה נוספת: אומרים לי שאני מדיפה ריח חמוץ מגופי (אין לי בעיה של מקלחות. אני מתקלחת כל יום) האם יכול להיות שזה בגלל הכמויות הגדולות של הירקות שאני אוכלת? האם זה מהכרוב או מהמלפפונים? יכול להיות שגוון העור שלי קצת צהבהב בשל כמות הירקות שאני אוכלת? האם יש קשר. אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות אך אשמח אם תוכל/י לענות לי על כולם. תודה

13/07/2008 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום התחושה שלי שאת לא אוכלת מאוזן בכלל. התחושה שלי שאת אוכלת המון ירקות אך לא אוכלת כלל חלבונים וחומצות שומן שהגוף חייב אותן כיוון שאינו יודע ליצרן. כתוצאה מכך הגוף שלך נמצא בחסר למרות שאת מלאה ונפוחה. לדעתי את צריכה ללכת לדיאטנית שתבנה לך תוכנית תזונה נכונה . גם תרגישי טוב גם לא יהיה לך ריח מהגוף. וגם הבטן לא תתנפח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/07/2008 | 09:17 | מאת: לימור

שלום רב, הריון. תקופה שמזמינה כל כך הרבה עצות וטיפים מהסביבה.. קשה לי למיין ואני הייתי רוצה לברר ולעמוד על דיוקם של הדברים- נאמר לי שכדאי לשתות חליטה מעלי זית מדי יום..לחיזוק המערכת החיסונית ובכלל.. נכון? מעבר לכך אני עכשיו מקוררת מאוד ושותה כמויות מסחריות של ג'ינג'ר עם לימון ודבש בכדי להתגבר על כאב הגרון שלי..האם זה בסדר? אני לוקחת כדור יומי המשלב חומצה פולית וברזל האם אני זקוקה גם.. לאומגה 3? היכן אני יכולה למצוא מידע בנושא צמחי מרפא או תבלינים שמומלצים או אינם מומלצים להריון? תודה רבה מראש לימור

13/07/2008 | 08:10 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, בלקיחת צמחי מרפא צריך להיזהר יותר בחודשים הראשונים. בחיפוש קצר בגוגל על המילה "הריון" ושימוש בפונקציה של "חיפוש בתוך התוצאות" תחפשי "צמחי מרפא", ו"שמנים אתריים" תמצאי שפע של מידע ומקורות. לאחרונה התפרסם מידע המייחס לחליטת עלי זית תכונות של חיזוק המערכת החיסונית ושיפור בריאות מערכת כלי הדם והלב (הורדת שומנים ואיזון רמת סוכר בדם). ברפואה העממית נעשה שימוש רב בשמן הזית ובחליטת עלי זית. הג'ינג'ר הוא חריף ומעורר, אני לא מציע לך להרבות בשימוש בו בתקופת ההריון. להקלת כאב גרון אפשר לגרגר עם חליטת מרווה, או חצי לימון במים פושרים. לכסניות אבץ למציצה עשויות להועיל. תוסף אומגה 3 או צריכת פשתן טחון מועילים מאד להתפתחות מערכת העצבים והמוח של העובר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

11/07/2008 | 18:10 | מאת: שקדנית

שלום רב לטובה, גילי הוא 59. אני מעוניינת להעשיר את התפריט היומי שלי בסידן . מה רצוי לי להקפיד לאכול ומהי הכמות הדרושה כדי לספק לגופי את מלוא התצרוכת היומית ללא שימוש בגלולות ובתוספי מזון אני רוצה לציין שאני סובלת מכולסטרול גבוה ,אך אינני לוקחת תרופות לפי המלצת הרופא. תודה מראש

11/07/2008 | 18:58 | מאת: אלפונסו

שלום שקדנית. בגילך יש לצרוך 1500 מ"ג סידן ביום. גבינות עשירות בסידן אך מאחר ויש לך כולסטרול גבוה רצוי להימנע. הרי דוגמאות למזונות עשירים בסידן. ערכי הסידן שיצוינו הם ל-100 גרם. סרדינים 400 שקדים 250 דבלות 250 טופו 200 ברוקולי 100 טחינה 100 כרפס 200

20/07/2008 | 15:21 | מאת: עידית סער

שקדנית שלום, סידן מצוי בטחינה ורצוי טחינה מלאה - כלומר משומשום מלא. אפשר לאכול גם שומשום טחון ביוגורט מחלב עיזים/כבשים, שגם בהם הסידן יותר נקלט מאשר זה שבחלב פרה. גם בדגים קטנים - דוגמת סרדינים, יש סידן, אך גם בירקות ירוקים, יש סידן : כרוב עלים, כרפס, פטרוזיליה ותרד. גם בפןלי סויה ובפולי קקאו יש סידן. איכלי גם שקדים - גם בהם הוא מצוי. בקשר לתוספי מזון, אני ממליצה על אילו של החברה שאני לוקחת ממנה. חברה שכל מוצריה, הם מצמחי מרפא סיניים. כיתבי לי, אשמח להמשיך לעזור, עידית סער, נטורופתית

11/07/2008 | 15:05 | מאת: shani

צהרים טובים! אני צימחונית קרוב ל4 שנים ומכיוון שלא דאגתי למלא את החסרים שבתזונה צימחונית, יש לי חוסר בברזל וB12. רציתי לדעת אם לפני שאני רצה לקחת כדורים (דבר שאני ממש לא אוהבת לעשות) אם יש מצב שאני אשלים את הברזל והB12 דרך תזונה, אכילת משהו מסוים או שבמצב של חוסר כבר אין אפשרות להשלים חסרים בתזונה? B12 שלי גבולי- 200 (אני לא יודעת מה הערך) הברזל כבר יצא מהסקאלה. אני בת 19. תודה רבה ויום נעים!

13/07/2008 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, במזון מהצומח אין B12! אם את צמחונית שלא אוכלת ביצים ומוצרי חלב, את חייבת לקחת כדור B12 למציצה. בשלב ראשון אחד כל יום ואחרי שהרמה עולה (תעשי בדיקת דם אחרי כחודש) - אפשר להסתפק בפעם בשבוע. לגבי ברזל- השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. גם במקרה זה, ישנם תוספים טבעיים כמו "ברזל עדין". מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

11/07/2008 | 13:31 | מאת: מיטל

אני בנאדם לחוץ וסובל ממגרנות קשות אילו מזונות מרגיעים ואילו מזונות משפעים על מיגרנות ולחץ ??

11/07/2008 | 14:12 | מאת: רונית

מיטל שלום, ידוע שגבינה צהובה, יין אדום ושוקולד יוצרים מגרנות אך יש לעבור עם נטורופת אתגור מזונות. יכול להיות שאת אלרגית למוצרי חלב, תירס, סויה, עוף, ביצים או גלוטן לצורך העניין שיוצרים את המגרנה. טיפול במגרנה הוא תהליך שבו יש תחילה לעבור תהליך ניקוי של הגוף על מנת לאתר איזה מזון גורם למגרנה. מגרנות גם יכולות להיווצר כתוצאה מלחצי דם משתנים, היפוגלקמיה או הפרעות הורמונליות. מקווה שעזרתי... ממליצה להתייעץ עם נטורופת.

13/07/2008 | 08:19 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, אני מסכים עם התשובה של רונית, אם כי ייתכנו מצבי מיגרנה ללא אלרגיה למזון זה או אחר. באופן מאד כללי מזונות עשירים באשגן ובמגנזויות יכולים להקל ואף למנוע מיגרנות. ישנם גם צמחי מרפא מועילים כמו feverfew. כדי ללמוד ולאמץ טכניקות של הפגת מתחים. בהצלחה צביקה

10/07/2008 | 09:38 | מאת: יעלי

שלום! אני בת 31 סובלת מאקנה בפנים, השבוע התחלתי לקחת ראוקוטן 20 מ"ג ורציתי לדעת איזה תוספים מומלץ לי לקחת, (אני צמחונית אומגה 3 לא ) ובנוסף האם יש תכשירים מסוימים עליהם אתם ממליצים לשימוש על מנת למנוע חטטים וכתמים בעור תודה מראש יעל

10/07/2008 | 10:16 | מאת: אלפונסו

יעלי שלום. לחברת מורז צמחי מרפא יש קרם המבוסס על צמח הארכובית, משחה טבעית, שמאד יעיל לאקנה. שמה teanager cream וניתן לרכוש בכל הפארמים.

09/07/2008 | 17:05 | מאת: רמקולר

בעבר אמרו שאסור לאכול יותר מביצה אחת ליום, מכיוון שהיא מעלה כולסטרול, בשנים האחרונות שומעים לא מעט על כך שההיפך הוא הנכון, שביצה מורידה כולסטרול. 1.האם יש הסכמה קלינית לגבי הביצה (או התרנגולת ? ) - האם היא מעלה או מורידה כולסטרול ? 2. כיצד היא יכולה להוריד כולסטרול ? הרי החלמון מכיל כולסטרול... 3. מהי התצרוכת המקסימלית ליום ? (אני מניח שזה תלוי במשקל / מין ?) תודה.

10/07/2008 | 00:08 | מאת: נעמי

כך מגדירה הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון) את הביצים. דרך זו ממליצה להימנע מאכילת ביצים.

10/07/2008 | 00:22 | מאת: רמקולר

מה הכוונה "מחסן" ?

17/07/2008 | 23:40 | מאת: איריס

שלום, אינך חושבת שאת מגזימה ? היכרתי בחיי יותר מאדם אחד שחיו מעבר ל-90 שנה באיכות חיים סבירה, אנשים שאכלו ביצים כל ימי חייהם. זה לא נבון לקחת תורה של איש דוקטור אחד ולהלביש אותה על כולם. בוודאי שיש כאלו שבגלל סיבה זו או אחרת , ביצים לא מומלצות להם, אבל מכאן ועד המלצה גורפת כזאת, - אין שום הגיון בכך.

13/07/2008 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

רמקולר שלום, ביצה לא מעלה ולא מורידה כולסטרול. גופנו זקוק לכ 1,500 מ"ג כולסטרול ביממה ואם הוא לא מקבל את זה מהמזון הוא מייצר בעצמו. רמת הוכולסטרול נקבעת, בין השאר, בפעילות אנזימטית של "קולטני כולסטרול" בכבד. תזונה עשירה בסיבית תזונתיים גורמת לספיחה של עודפי כולסטרול מהמעיים וסילוקם מהגוף. אם אתה לא צמחוני, אפשר לאכול 2-3 ביצים בשבוע - רצוי מאד מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

08/07/2008 | 21:11 | מאת: יעל

האם לחולים בליים כרוני (חיידק בורליה) מותר לצרוך עשב חיטה? האם נכון להם לצרוך בכלל חיטה וגלוטן?

13/07/2008 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, לא ברור לי מדוע צריך להימנע מחיטה ומוצריה במחלה הבנגרמת מחיידק. מציע שתתייעצי גם עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

08/07/2008 | 20:59 | מאת: אתי

ברצוני לברר בנושא סוגי החלב, אם יש עדיפות לחלב עיזים או כבשים או פרה ובמה יש יותר ויטמינים? תודה מראש, אתי

13/07/2008 | 09:07 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, מבחינת ויטמינים ומינרלים הם די דומים. חלב עיזים קל יותר לעיכול וגורם פחות לאלרגיות ולרגישויות במערכת העיכול. בהצלחה צביקה

08/07/2008 | 20:46 | מאת: יוסי

שלום לכולם כשאני אוכל מוצרי חלב אני מרגיש שזה עושה לי גירודים בעור (יש לי מחלת עור שמלווה בגירודים שמה אטופיק דרמטיטיס ) אם אני אוכל טחינה במקום המוצרי חלב כל יום זה כמו לאכול מוצרי חלב והאם אפשר לקבל מטחינה גולמית את כמות הסידן הרצויה ביום לגוף תודה מראש על התשובה

10/07/2008 | 07:03 | מאת: אלפונסו

יוסי שלום. כדי לקבל מספיק סידן מטחינה גולמית תצטרך לאכול כמות גדולה ולא פרקטית ועם הרבה מאד קלוריות. סרדינים, ירקות עליים ופירות יבשים הם מקורות טובים לסידן. לגבי אטופיק דרמטיטיס ישנו גל טבעי של חברת מורז צמחי מרפא הקרוי skin saver שהו מאד יעיל.

08/07/2008 | 19:34 | מאת: ויקי

לצביקה שלום! האם בחלב סויה שמוכרים בסופרים ליד מוצרי החלב השונים מוסיפים חומרים משמרים כלשהם? והאם הוא נחשב למשקה בריא? מודה מראש על התשובה

13/07/2008 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, אם תייצרי חלב סויה בעצמך בבית הוא יתקלקל לאחר מספר ימים, גם אם תשמרי אותו במקרר. לאור זאת ניתן להניח שחלב סויה (במיוחד כזה המוחזק בקופסאות קרטון ללא קירור, עבר תהליכים של עיבוד, עיקור והוספת חומרים משמרים. בהצלחה צביקה

08/07/2008 | 16:29 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 16 גובהי בסבביות 1.80 ואמשקלי 61 אני רוצה לעלות במשקל לסבביות ה70 . יש לי פצעי בגרות לכן אני לא רוצה לאכול מאכלים שומנים שמגבירים את הפצעים. מה עלי לעשות?

11/07/2008 | 17:18 | מאת: אלפונסו

אנונימי שלום. באמצעות צריכה של פחמימות וחלבון תוכל לעלות במשקל. צרוך פסטות,לחמים מלאים,תפוחי אדמה ובשרים רזים כמו עוף והודו ללא העור.בהצלחה

08/07/2008 | 13:05 | מאת: אביבית 25

שלום למומחים היקרים אני פשוט מתוסכלת מזה אני עוסקת בפעילות גופנית אינטנסיבית מזה שנתיים ברציפות שומרת על תזונה כול חיי כשהייתי רצה הייתי מאוד רזה עכשיו אני בעיקר על האליפטי עקב בעיות ברכיים אני פ כשעה אינטסיבית מאוןד כמעט 7 פעמים בשבוע ובכן:אם אני חורגת ביומיים למשל קצת מהתפריט אני עולה מהר מאוד אני כבר בתנטדות משקל של 2 לפה ו2 לשם זה מאוד מכעיס ומתסכל האם יש הסבר מה קורה לגוף שלי?.

08/07/2008 | 13:24 | מאת: צביקה קורן

אביבית שלום, לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. בכל אופן החל מגיל 25 כולנו עולים במשקל במהלך השנים. כידוע לך פעילות גופנית של כשעה "שורפת" 400 - 600 קלוריות בלבד.. בדרך כלל לא מרזים מפעילות גופנית, אלא מתזונה מאוזנת בשילוב פעילות גפנית. מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי שיבדוק אם את באמת "שמנה", מהם הצרכים הקלוריים שלך ויסייע לך בבניית תפריט מאוזן. מתי בדקת לאחרונה את תפקוד בלוטת התריס? בהצלחה צביקה

08/07/2008 | 21:25 | מאת: אביבית 25

אני מודעת לקלוריות המספ

07/07/2008 | 22:34 | מאת: יוסי

שלום לכולם רציתי לדעת מהם המרכיבים של סודה לשתייה ? האם זה בריא ? והאם טוב לשים את זה במאכל שהמרוקאים קוראים לו חמין

08/07/2008 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, סודה לשתייה זה סוג של מלח (סודיום ביקרבונט). אין לו איכויות בריאות מיוחדות. פרטים נוספים תמצא בקישור שלהלן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%9C%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%94 בהצלחה צביקה

אכן בנותיי אוכלות דגנים בריאים יחסית (ואורגניים). רציתי לשאול לגבי סידן.האם בסויה יש סידן? ואילו מקורות נוספים מומלצים וידידותיים לילדים (למעט טחינה ושקדים)? תודה.

08/07/2008 | 13:29 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, בסויה ובמוצריה יש סידן ברמה גבוהה יחסית. בפולי סויה יש כ130 מ"ג סידן במאה גרם (בחלב יש 100). בטופו יש כ200 מ"ג סידן. מקורות נוספים לסידן: ירקות ירוקים, ירקות שורש, קיטניות, פירות יבשים, מולסה, זרעי שומשום, חמניות, דלעת. בהצלחה צביקה

07/07/2008 | 19:59 | מאת: לא ברור

ך

08/07/2008 | 13:30 | מאת: צביקה קורן

.

07/07/2008 | 10:36 | מאת: חיים

שלום, אני בן 24.שוקל 95ק"ג.גובה מטר 1.83. רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורף ביום באופן בסיסי ? וכמה זה אם אני עושה הליכה של שעה 3 פעמים? כל זאת כדי לדעת איך לשנות את התזונה כדי לרדת במשקל. אודה על כל עזרה בנושא

08/07/2008 | 13:34 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, רק אתה יודע כמה קלוריות אתה "שורף" בכל יום. כדי להתקיים אתה זקוק בערך ל 2,500 - 3000 קלוריות - תלוי בסוג העבודה שלך והפעילות היומית אם אתה הולך שעה במהירות של 6 קמ"ש בשיפוע מתון - אתה "שורף" כ 400 קלוריות. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה בהצלחה צביקה

07/07/2008 | 10:01 | מאת: שני

שלום רב לאחרונה התגלה לי שיש לי שחלות פוליצסטיות..ואני מאוד רוצה להיכנס להריון כרגע...בנתי שישנה תה שמאוד מומלצת משהו כמו להוריד גבינות וכן...אשמח לדעת מה לאכול ומדוע צריך להוריד גבינות שזה מרכיב מאוד עיקרי בתזונתי אני לא סובלת מבעיית משקל אני עוסקת בספורט על בסיס קבוע איזה סוג ספורט מומלץ בברכה שני!

08/07/2008 | 13:38 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום הזה - תבצעי חיפוש. להלן קישור לתשובה שטובה נתנה לפני כמה ימים: http://www.doctors.co.il/xRF-,xFF-Read,xFI-16,xFT-313450,xFP-313457,m-Doctors,a-Forums.html אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי מקצועי ולא להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

06/07/2008 | 20:27 | מאת: שקדנית

אילו דגים מכילים אומגה 3 ? במה תורם ויטמין זה לגוף ? במה חשיבותו? כיצד יודעים כשהוא חסר בגוף?

07/07/2008 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

שקדנית שלום דגים גדולים של ים צפוני: סלמון, טונה, סול מקרל מכילים אומגה 3. אומגה 3 אינו ויטמין זו חומצת שומן חיונית לגוף. היא חשובה ביותר לרקמת המוח והעיין (מונעת דיכאון) ועוזרת מאוד ללמידה. מגינה מפני מחלות לב וטרשת עורקים מורידה טריגליצרידים בדם והיא אנטי דלקתית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2008 | 20:19 | מאת: שקדנית

אלו ערכים בריאותיים טמונים בשום? האם הוכח מדעית שהוא תורם לבריאות ? תודה מראש על התשובה המלומדת

07/07/2008 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

שקדנית שלום שום הוא מלך הבריאות מכיל ויטמיני B , מכיל מנרלים, מכיל קווארציטין החשוב למע' החיסון , מכיל אליצין, דיאלילדי סולפיד חומרים חשובים מאוד כאנטיאוקסידנטים וכחומרים המורידים לחץ דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

11/07/2008 | 17:59 | מאת: שקדנית

תודה רבה על ההתייחסות והתשובות המלומדות.

06/07/2008 | 18:29 | מאת: שלמה

שלום צביקה ! מה דעתך על תחליף סוכר בשם "סטיביה" האם המוצר הוא מותר לשימוש ? שלמה.

07/07/2008 | 06:27 | מאת: טובה בר-שאן

שלמה שלום. סטיביה הוא צמח אשר החומרים בו נותנים תחושת מתוק. הוא טוב מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2008 | 15:07 | מאת: רננה

שלום ! אני בת 15 גובה - 1.64 משקל - 45 לא מתכוונת חס וחלילה לדיאטה . אשמח לדעת מהו התפריט האולטימטיבי לגילי ומס' הקלריות הנזקקות . תודה . לאו דוקא תזונה טבעית.....

07/07/2008 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

רננה שלום אנני מכירה אותך ואת אורח חייך אך גיל התבגרות זה גיל של צמיחה ולכן צריך לאכל בסביבות 2000 קלוריות (41 קלוריות לכל ק"ג גוף) חשוב מאוד שתאכלי ירקות(3 פעמים ביום) פירות (לפחות 3 פרות ביום) דגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא, קינואה) קטניות (אפונה, עדשים, שעועית) אגוזים שקדים דגים. פחות גאנק' פוד. פחות ממתקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן ,

06/07/2008 | 12:34 | מאת: שרון

שלום לך צביקה.רציתי לשתף אותך בבעיה שחזרה אלי בחודשים האחרונים ואני חושב שאולי שורשה בתזונתי.אני בן 22,ולפני כ-4 שנים,קצת לפני הגיוס,התחלתי להרגיש כול כמה מצ'שים כאבי ראש (לפעמיפ אף די עזים),שלעיתים לוו בהקאות.זה עבר לי כשהתגייסתי.מאמצע השרות ועד סופו שוב התופעה חזרה,כשמידי כמה מוצאי שבתות,באופן מפליא (פק'ל,בשפה הצבאית) שוב סבלתי מכאבי ראש עם הקאות (לעיתים).מזה שנה וחצי אני אזרח,ובחודשיים האחרונים זה שוב חוזר אלי.כל שבת אחה'צ אני מרגיש כאבי ראש קלים,לפנות ערב הם הופכים לעזים,עד שאני לוקח אספירין ו\או מקיא.הגעתי למסקנה שיכול להיות שזה חזר אלי הפעם בגלל התזונה שלי.כששוחררתי,המשקל שלי היה תלת ספרתי.ירדתי כ 20 קילו בפחות משנה וחצי,בעיקר תוך כדי תזונה נכונה ודיאטטית.אני עובד ימים א-ה בשעות קבועותמה שמאפשר לי ארוחות קבועות ומסודרות,שאת השגרה שלהן אני שובר מדי סופ'ש.אם בימים א-ה אני אוכל 3 ארוחות ביום,שמתוכן 2 קלות מאוד ועוד אחת שמורכבת מפחמימות וחלבונים (כארוחה שלאחרי אימון),יום שישי אני אוכל ארוחה אחת גדולה בערב,ובשבת בצהריים ג'כ ארוחה אחת כבידה.האם לדעתך שבירת שגרה שבועית תזונתית יכולה לגרום לי לכאבי ראש ותופעות שכאלה??? תודה לך מראש,שרון.

07/07/2008 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, יתכן שיש קשר לתזונה, אבל אני הייתי הולך לכיוון הנפשי... מציע לך לברר את זה בכוחות עצמך או בעזרת פסיכולוג. אם אתה רוצה למצות את הנושא התזונתי, אתה יכול לנסות להמשיך לאכול בשישי-שבת את אותם מזונות ובאותה תדירות כמו באמצע השבוע למשך כמה שבועות ולראות אם יש שיפור. אגב, התופעה יכולה לנבוע גם מבעיה בעמוד השדרה הצווארי, אבל זה לא מסתדר עם העובדה שזה מגיע רק במוצאי שבת (כשיוצאים לבלות, או כשצריך לחזור למחרת לעבודה שאולי לא אוהבים ועוד גורמי מתח שרק אתה מכיר). בהצלחה צביקה

06/07/2008 | 11:29 | מאת: זוהר

שלום רב, אני בת 26 וסובלת כבר מגיל 18 בערך ממחסור בברזל. ההמוגלובין שלי גם לעתים נמוך אבל כרגע הוא בנורמה. אני לוקחת כדורי ברזל כבר ON OFF כבר שנה וזה עושה לי כאבי בטן ויציאות מרובות. מה כדאי לי לאכול על מנת לספוג ברזל בצורה טובה ללא הזדקקות לכדורים? אשמח אם תעזרו לי. תודה מראש זוהר

07/07/2008 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (גם לפני כמה ימים) - תבצעי חיפוש על המילה "ברזל". באופן כללי כדאי להימנע מחומרים המפריעים לספיגת הברזל כמו: קפאין, אלכוהול, סוכרים פשוטים. מוצרים חלב מפריעים לספיגת תוספי ברזל. מציע לך לנסות תוסף ברזל טבעי הנקרא "ברזל עדין" - הוא לא יגרום לך לכאבי בטן. מולסה, שומשום מלא, ירקות ירוקים, פירות יבשים וקיטניות מכילים ברזל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה. כדאי לבדוק רמת ויטמין B6, חומצה פולית, B12. בהצלחה צביקה

05/07/2008 | 23:10 | מאת: ךליךחי

איזה ויטמין?

06/07/2008 | 10:50 | מאת: טובה בר-שאן

ךליךחי שלום בבצל יש את ויטמיני B , נוגדי חימצון כמו ויטמין C תרכובות גופרית , וקוורציטין שמחזק מאוד את מע' החיסון ומונע דלקת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/07/2008 | 10:36 | מאת: גיא

1שלום רב .האם צריכת שמן דגים כתוסף מזון , יכלולה לגרום לעליה קלה של רמת סידן CA בדם ? 2.האם שתית מים מרובה 3- 4 ליטר ביום וקפה שחור (5 כוסות ממוצע) יכולה אף היא להשפיע על תופעה זו? 3. ערך ה CA הגיע ל 10.6 בבדיקה. בתודה מראש

06/07/2008 | 09:48 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, 1. עד כמה שידוע לי לצריכת שמן דגים לא אמורה להיות השפעה על רמת הסידן בדם. רמת הסידן בדם מושפעת מהתזונה, אבל בעיקר מהורמון בשם קלציטונין המופרש מיותרת בלוטת התריס. יתכן מצב שבדם יש רמה תקינה של סידן, אבל העצמות מדולדלות וחסרות סידן. 2. שתייה מוגזמת של מים עשויה לגרום לאובדן מינרלים ובכלל זה סידן. קפאין גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן. כדאי להסתפק בכוס קפה אחת, או להימנע לחלוטין. אם אתה לא ספורטאי מקצועי, או עובד בשמש רוב היום, אין סיבה מוצדקת לשתיית 4 ליטר ביום. בהצלחה צביקה

06/07/2008 | 10:54 | מאת: אלפונסו

שלום. בהמשך לתשובתו של קורן חשוב לדעת מהו ערך הפוסםאט בדם. אם הוא נמוך יתכן ואתה סובל מיתר פעילות בלוטת הפאראתירואיד ןאז כדאי לבקש מרופא המשפחה בדיקת מעבדה של PTH. כמו כן חשוב לבדוק הפרשת סידן בשתן באיסוף של 24 שעות.

05/07/2008 | 08:32 | מאת: שלמה

שלום מר קורן, זה שנים משקלי הוא עודף, ויש השלחות על בריאותי, לפני כשבועיים התחלתי בדיאטת מיצי ירקות ופירות והרגשתי ממש טובה, משקלי ירד ב-2 ק"ג, בבדיקות הדם האחרונות הכל היה שפיר, שאלתי האם יש צורך מיידי בבדיקות דם ? בברכה, שלמה.

06/07/2008 | 09:51 | מאת: צביקה קורן

שלמה שלום, משאלתך אני מבין שהתחלת ב"דיאטת המיצים" על דעת עצמך, ללא הדרכה והשגחה. אם זה המצב, אני ממש לא מתלהב ומציע לך לפנות ליעוץ בהקדם. בכל מקרה, אחרי שבוע של דיאטת מיצים כדאי מאד לעשות בדיקות דם כדי לוודא שאין אובדם של מלחים. בהצלחה צביקה

05/07/2008 | 04:07 | מאת: דורית

שלום רב, אשמח לעזרתך בשאלה הבאה: אני רוצה לישון באופן כרוני, גם מעצלנות וגם כי אני סטודנטית ועובדת בלילות. אני יודעת שהתשובה הצפויה היא שעליי להיבדק אצל רופא, אבל כאמור אני סתם עצלנית שרוצה לישון עד אינסוף, לכן רציתי לדעת על איזו תרופה תוכל להמליץ לי שתחדד את הריכוז שלי (קשה לי להישאר מרוכזת לאורך זמן) ושאני לא ארצה לישון באופן תמידי (אני יכולה להירדם בכל מקום: הרצאות-עבודה-אוטובוס וכו'). שמעתי על כדורי קפאין למשל ועל גינקוזאן פרמטון) תודה מראש דורית.

05/07/2008 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

דורית שלום . אנו פורום של תזונה טבעית המטרה לעזור לך להיות עירנית בצורה טבעית לחזק את הגוף שלך למרות הלילות שאת עובדת ולא לתת כדורים. חשוב שתבדקי את צורת האוכל שלך ומה את אוכלת , כדאי שתגשי לתזונאית טבעית שתעזור לך לבנות תפריט המתאים לאורך חייך. אולם עם ברצונך לשמור על עירנות תאכלי מאכלים מלאים כמו אורז מלא ,לחם מלא המכילים וטמיני B שמאוד חשובים לחילוף חומרים ומע' עצבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני בן 63 , משקלי 70 ק"ג. וגובהי 1.68 . לאחר בדיקת דם שגילו סוכר 118 . העמסת סוכר שעתיים-194 . שומניס בדם 233 . HBA1C -5.80 HDL-34.95 החלטתי לשנות תזונה במקום לקחת כדורים, בבוקר אני אוכל 3 תפוחים . בצהוריים סלט גדול עם 2 פרוסות לחם מלא וטחינה גולמית, ובערב סלט גדול עם 30 שקדים או 100 גרם אגוזים. מזה חודש . השבוע עשיתי שוב בדיקות דם , והתוצאות : סוכר 105/ שומנים בדם-152 /HDL-27.10 , יש לי גם אוסטיפאניה וקבלתי סידן עם ויט D , המטפל שנתן לי את הדיאטה גם בקש שלא אקח תוספי מזון (ויט D /סידן +ויט D /מגנזיום שאלותי 1. איך מעלים את HDL אני מבין שיש סכון ללב 2. איך מורידים את הסוכר מתחת ל100 3.האם התזונה החדשה יכולה להזיק לטווח ארוך? 4האם חשיפה לשמש של חצי שעה ליום יכולה להעלות את הרמה של ויט D ללא תוספים? בברכה ובתודה דוד

04/07/2008 | 10:31 | מאת: אלפונסו

צריכת שמן דגים במינון גבוה זה הפתרון היחיד שיכול להעלות HDL. שמן הדגים גם יספק לך את הויטמין D.מספיקה חשיפה של חצי שעה ביום של הידים והפנים בין השעות 10:00 ו-15:00 כדי ליצור ויטמין D

04/07/2008 | 12:31 | מאת: ךליךלי

6 דקות עד רבע שעה לויטמין D

03/07/2008 | 12:49 | מאת: גלית

שלום אני בשבוע 30 בהריון שני והרופא נשים אמר שבבדיקות הדם הוא רואה שההמוגלובין שלי נמוך. זה גם מה שגורם לי לסחרחורות וחולשה רבה מאד. (בנוסף לבחילות לפעמים...) אני לוקחת כל יום מתחילת ההריון: תוסף תזונה פרנטל להריון (עם כל הויטמינים, ברזל, סידן, פולית וכו'), ובנוסף-שמן דגים וויטמין סי 500. הרופא הציע שאקח תוספת ברזל - עוד כדור. הצעתי שאולי כדאי לקבל תוספת ברזל מתזונה ולא מכדור והוא אמר שאנסה. באילו מזונות יש הכי הרבה ברזל ואיך עוזרים לו להספג הכי טוב בגוף?? אני מקווה מאד שזה גם יעזור לחולשה ולסחרחורות...

04/07/2008 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לא כתבת אם את צמחונית או לא, אם כי חוסר ברזל יכול להיות גם אצל אוכלי בשר, עקב בעיית ספיגה. לדוגמה: קפאין ומוצרי חלב מפריעים לספיגת הברזל. פירות חומציים העשירים בויטמין C משפרים ספיגה של ברזל. מזונות טבעיים עשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, פטרוזיליה, פירות יבשים, קיטניות, מולסה. מקורות מהחי: כבד עוף, כבד בקר, בשר בקר והודו. את יכולה גם לנסות לקחת תוסף ברזל טבעי הנקרא: "ברזל עדין". אין לו את תופעות הלוואי של הברזל הרפואי. בהצלחה צביקה

03/07/2008 | 02:21 | מאת: חילליחל

שמן דגים לא זמין.. האם ישנם גלולות משמן דגים?

03/07/2008 | 10:22 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, יש גלולות של שמן דגים ויש כדורים של ויטמין D. אפשר לקנות בחנויות טבע ובפארמים בהצלחה צביקה

03/07/2008 | 13:14 | מאת: חילליחל

השמן דגים..

02/07/2008 | 22:38 | מאת: ש

בני בן השנתיים מזה חודש מתלונן מידי פעם על עצירות כאשר אין לו יציאות במשך יומיים שלולשה הוא אומר לי שיש לו עצירות (הוא מבין מה זה..) ניסיתי לתת לו כפית שמן זית וזה עזר, האם זה בסדר בגיל כה צעיר לתת לו שמן זית על כל סגולותיו? אין לי שליטה על האוכל בגן ואולי זה קורה לו בגלל האוכל שם, מה אוכל לעשות לדעתך?? תודה.

03/07/2008 | 10:22 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, אם אין בעיה רפואית במעיים, הסיבה יכולה להיות קשורה לתזונה או למתח נפשי (כן, גם אצל ילד בן שנתיים). כפית שמן זית, זה בהחלט פתרון טוב ומועיל. כדאי להוסיף גם סלק מבושל. כדאי להביא את הנושא לידיעת רופא הילדים. בהצלחה צביקה

02/07/2008 | 22:27 | מאת: ש.א.

אני בת 28 ועדיין מופיעים לי לעיתים פצעעים על הפנים(פצעים מוגלתיים)האם יש קשר בינם לבין הצריכה הקבועה שלי בחלב על בסיס יומיומי? לדוגמא: בבוקר כוס חלב ובערב מעדן חלב. תודה.

03/07/2008 | 10:24 | מאת: צביקה קורן

ש.א שלום, לא חייב שיהיה קשר למוצרי חלב. מציע שתפסיקי צריכת מוצרי חלב לחלוטין למשך 3 שבועות ותראי אם ישנה הטבה. בכל מקרה אני מציע לך להימנע מ"מעדן" חלב ולהסתפק ביוגורט ביו וגבינה עד 5% שומן. בהצלחה צביקה

02/07/2008 | 22:25 | מאת: שגית

לאחר פתיחת האריזה של כמוסות אומגה 3 , האם יש לשמור אותם במקרר? ואם כן מדוע???? תודה.

03/07/2008 | 10:27 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, כל שמן מהרס בחום, באור ובחשיפה לאוויר (לחמצן). אם כדורי השמן נשמרים במקום קריר יחסית אין צורך לאחסן במקרר, בתנאי שאת צורכת אותם באופן יומי וגומרת חבילה תוך מספר שבועות. אם מדובר בכמות גדולה ובלקיחה אקראית, כדאי לשמור במקרר. בהצלחה צביקה

02/07/2008 | 13:57 | מאת: יפה

אני לוקחת תוסף סידן, אלא שאני גם לוקחת תרופות ללחץ דם גבוה ולכולסטרול והורמונים במדבקה ואינני יודעת כיצד לקחת את הסידן יחד עם התרופות אחריהן בערב בבוקר אני סובלת גם מנדודי שינה, אשמח אם תעשו לי סדר בעניין. תודה

אני מסכים עם אלפונסו. ללקיחת סידן בערב, או בלילה יש השפעה טובה על איכות השינה וגם על הספיגה בגוף.

02/07/2008 | 09:36 | מאת: המוטרד

נשמע כמו שם של קומדיה חדשה? אבל לא לצערי - אלא זה מה שהתגלה בבדיקות דם האחרונות שלי (ואלה שלפניהן) + בונוס שמנמן: כבד שומני (או "כבד אווז" כפי שהגדיר זאת איש האולטרא סאונד). שאלותי הן מה מותר לאכול ומה אסור? האם כדאי/מותר לאכול בצל חי שלם כל יום, האם זה מסייע להורדת השומנים ולתפקודי הכבד תוך הורדת אחוזי השומן בכבד?? תודה מראש על תשובה מפורטת!! בשמחות!

03/07/2008 | 10:36 | מאת: צביקה קורן

למוטרד שלום, ראשית אכילת בצל שלם חי כל יום יכולה אולי להשפיע במידת מה על רמת השומנים, אבל גם לגרום לאולקוס... הבצל זה לא "תרופה" זה מזון בריא שלא צריך להגזים בצריכתו. הטיפול בתופעות שתיארת מחייב ביצוע תיקונים ושינויים בתזונה ובאורח החיים. אנחנו לא נוהגים לתת "מתכונים" מפורטים במסגרת הפורום. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית אצל מומחה לנושא באזור מגוריך. במקביל לקרוא חומר רקע בנושא באינטרנט. רמז: לפעמים ירידה במשקל ופעילות גופנית סדירה ונמרצת מחסלים את התופעה של "כבד שומני". בהצלחה צביקה

04/07/2008 | 14:03 | מאת: הפחות מוטרד..

צביקה תודה רבה!! עזרת לי מאוד (להבדיל מפורום אחרים שם לא טרחו לענות בכלל לשאלה). שוב, תודה.

01/07/2008 | 22:19 | מאת: נטע

שלום רב, אני נוטלת תוסף תזונה ליזין (ח.אמינית) של חברת GNC (נמכר ללא מרשם רופא) מזה כשנה למניעת פצעי הרפס על השפתיים (הפחית משמעותית את ההתקפים ואת חומרתם). לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון , היום שבוע שישי, ורציתי לשאול האם אני יכולה להמשיך ליטול את התוסף? אני מתחתנת בעוד חודש וחצי וחוששת לסבול מהתקף בחתונה. תודה

02/07/2008 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום אני לא הייתי מיעצת לקחת את התוסף בהריון. אך הייתי ממליצה למנוע את ההתקפים על ידי טפול תזונתי. צריך להגביר צריכה של מזונות עתירי ליזין כגון: קטניות, כוסמת, גרעיני דלעת, פיסטוק חלבי, דגים, הודו, ירקות, פירות. להימנע ממזונות עתירי ארגינין כגון: שוקולד, קוקוס, ז`לטין, ש. שועל, אפונה, חיטה, בוטנים, סויה ונבט חיטה. בברכה ובהצלחה ומזל טוב . נ.ב אחד הדברים החשובים מאוד להוריד מתח וזה גם מאוד מאוד עוזר. טובה בר- שאן

02/07/2008 | 06:35 | מאת: אלפונסו

נטע שלום. אני ממליץ לך לנסות למרוח על השפתיים משחה טבעית המבוססת על צמח הארכובית. זה יעיל מאד. שם המשחה skin saver תוצרת ,מורז" צמחי מרפא.אין כל חשש בהריון.

01/07/2008 | 21:28 | מאת: אלון

אהלן, האם יש המלצה תזונתית כלשהיא לריפוי יעיל של חתכים אחרי ניתוח על מנת למזער את הצלקת?, או שילוב תזונתי אף לפני הניתוח? תודה.

02/07/2008 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום. על מנת לשקם חתכים ולמזער צלקת . 1. למרוח שמן לוונדר המשקם את העור. 2. לאכל מאכלים המכילים ויטמין C כיוון שהוא מרכיב את הקולגן הבונה את העור. 3. לאכל הרבה ירקות פירות שקדים ואגוזים הנותנים אנטיאוקסידאנטים וחלבונים לשיקום והגנה על העור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/07/2008 | 20:30 | מאת: אביב

מה הקשר בין מזונות עם ערך גליקמי נמוך או גבוה לנשירת שיער ? מהם המזונות המשפיעים על אי נשירת שיער...גיל 52 ? האם חוסר מינרלים או ויטמינים מסוימים משפיעים על נשירת שיער ? תודה

01/07/2008 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, לא ידוע לי על קשר בין ערך גליקמי לנשירת שיער. לנשירת שיער יכולות להיות סיבות רבות ובכלל זה חוסרים בויטמינים ומינרלים. כדאי לבדוק שאין חוסר באבץ, ברזל וויטמין B. תזונה טבעית המורכבת מירקות חיים ומבושלים, פירות, דגנים, קיטניות, שקדים ואגוזים מכילה את כל הרכיבים לשמירה על שיער בריא. בהצלחה צביקה בהצלחה צביקה

01/07/2008 | 19:56 | מאת: ויקי

שלום רב יש לי חברה נתורופתית שהמליצה לי לשתות משקה אלוורה של חברת "FOREVER" היא אמרה לי שזה מחזק את המערכת החיסונית משפר בריאות וכו'. האם ידוע לך משהו על החברה או המוצר? והאם אתה ממליץ לשתות אותו? אודה מאוד על התשובה ויקי

01/07/2008 | 20:56 | מאת: צביקה קורן

ויקי שלום, נשאלה שאלה זהה ב 20.3.08. להלן קישור לתשובה מפורטת שנתתי: http://www.doctors.co.il/xRF-,xFF-Read,xFI-16,xFT-313780,xFP-313790,m-Doctors,a-Forums.html מציע לך להימנע מהמשקה הזה בהצלחה צביקה

01/07/2008 | 19:23 | מאת: שרון

היי צביקה.אני נוטל חלק מבין שואלי השאלות בפורום כבר זמן מה,ואני רוצה מאוד מאוד להודות לך.אין לך מושג איזו תרומה נפלאה וחשובה יש לך ולטובה בניהול הפורום.אני מתאמן כחצי שנה במכון כושר,ותודות לידע התזונתי שפחות או יותר רכשתי מתשובותיך (כולל טובה כמובן) מנעתי,תוך כדי הסברה ממה שהבנתי ממך,מהמון מתעמלים,ובכללם ממני, לרכוש כל מיני אבקות חלבון,תוספי תזונה ו"שיקויי פלא" למיניהם (כמו שאתה מכנה אותם בסגי נהור,ובצדק... :) שאפשר וממומלץ להסתדר נהדר בלעדיהם ע'י תזונה נכונה.רכשתי הרבה יותר מודעות בכל נושאי התזונה שידועים לי,ואת הידע אני מעביר הלאה.ממש עושה לי טוב על הלב שמשיחות עם מתעמלים אני ממש מונע מהם להשתמש בקפאין,קרניטין וכל מיני מרעין בישין כאלה ואחרים,וכל זה תודות לך ולמעט מידע שאתה וטובה מעבירים כאן.ממש עבודת קודש.תודה תודה תודה!!!

01/07/2008 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, תודה על המשוב החם והמפרגן. אני שמח לשמוע שכל היועצים והמומחים בחדר הכושר לא הצליחו לבלבל אותך וקלטת את הרעיון של התזונה הנכונה. אני מציע לך להמשיך לחקור וללמוד את הנושא באינטרנט בכלל ובפרק המאמרים באתר שלי בפרט. במיוחד אני מציע לך לקרוא על "רכיבי המזון" פרק א', שם מוסבר בהרחבה נושא החלבונים. כמובן שגם המאמרים על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו עשויים להועיל לך. www.zom.co.il אתה מוזמן להמשיך להציג שאלות בפורום. בהצלחה רבה צביקה

01/07/2008 | 16:06 | מאת: דבורה

שלום אני כבר מבולבלת מה זאת החומצת שומן הבלתי רוויה ומה השומן שנמצא במרגרינה הוא עדיף על חמאה?ואיזו חומצת שומן הגוף שלנו לא מסוגל לייצר בעצמו שאותו אנחנו אמורים לקבל כתוסף באוכל במה?ומאיפה? תודה רבה רבה מעריכה תשובה מקצועית תודה על הנכונות לעזור נהנת מאוד מהפורום

01/07/2008 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

דבורה שלום, שאלת כמה שאלות שקשה לענות עליהן במסגרת הפורום ולכן אני מפנה אותך למאמר בפרק המאמרים באתר שלי: http://www.zom.co.il/Art3.asp?LID=20 בכל אופן, כדאי שתדעי שבכל השמנים יש את שלושת סוגי השומן (רווי, חד בלתי רווי ורב בלתי רווי). העניין הוא היחס ביניהן. לדוגמה: בבשר יש יותר שומן רווי ופחות שומן בלתי רווי. רווי = רווי באטומי מימן. אין טעם להיכנס להסבר הכימי. השומן הרווי (במיוחד מהחי) לא תורם לבריאותנו ויש לו השפעות שליליות על רמת השומנים בדם. לשמנים בלתי רוויים כמו שמן זית, שקדים, שומשום וכד' יש השפעה חיובית על רמת השומנים בדם ועל בריאות הלב וכלי הדם. מרגרינה זה שומן צמחי שחומם ל 250 מעלות והוסיפו לו ניקל ואלומיניום. זהו חומר מזיק ויש להימנע ממנו. על נזקי המרגרינה תוכלי לקרוא במאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו בפרק המאמרים באתר שלי. חומצות שומן חיוניות (אומגה-3, 6 ו 9) הן חומצות שומן שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו ויש לקבלן ממקורות חיצוניים (מהמזון). תודה על המשוב החם. בהצלחה צביקה

01/07/2008 | 14:16 | מאת: שלום

האם אכילת גרעיני פשתן עוזרת לפצעים בפנים? אם כן איך לאכול אום ובאיזו כמות?

01/07/2008 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, גרעיני דלעת עשירים באבץ, בחלבון ובשומן רב בלתי רווי. האבץ מחזק את המערכת החיסונית הנלחמת בזיהומים (פצעי בגרות זה סוג של דלקת זיהומית) ויש לו השפעה טובה על העור. אפשר לאכול 2 כפות ביום, לא קלוי ולא מלוח. טחינה במטחנת קפה מבטיחה ספיגה טובה יותר. בהצלחה צביקה