פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/06/2008 | 19:06 | מאת: לילי

שלום רב, עקב כאבי ראש ממושכים (היסטוריה של מיגרנות), אני מעוניינת לדעת האם יש מזונות הגורמים להרחבת כלי הדם העורקיים. אם כן, מהם? תודה רבה, לילי

25/06/2008 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום גורמים רבים יש למגרנות למשל אלרגיות. ולכן את צריכה לברר את הגורם שמשפיע עלייך. לשאלתך מגנזיום מרפה כלי דם והוא מצוי בעיקר בעלים ירוקים. בברכה טובה בר- שאן

23/06/2008 | 20:42 | מאת: הדס

שלום ברצוני לדעת מהם הערכים התזונתיים של החרוב. אני נותנת לבני שוקו חרובים. העשוי אך ורק מחרובים, האם תורם למשהו?

23/06/2008 | 21:43 | מאת: אלפונסו

24/06/2008 | 05:00 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום בחרוב על כל 100גרם אבקת חרובים יש: 312 קלוריות 4.5 ג' חלבון 1.4 ג' שומן 73 ג' פחמימות זמינות 597 מ"ג סידן. אין כמעט ויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2008 | 14:06 | מאת: שגית

האם פולי סויה קלויים הם בעלי ערך תזונתי נמוך מאלה שלא קלויים במלח? זהו "חטיף" עבורי, מהי המידה המומלצת לאכילה ביום? תודה.

24/06/2008 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, אני לא מתלהב מקלייה של אגוזים שקדים, זרעים וקיטניות. הקלייה הורסת את השמן הצמחי הטוב הנמצא בהם והופכת אותו לחומר רעיל. למרות זאת נשארים בהם סיבים תזונתיים ומינרלים. לסיכום, מומלץ להימנע ממזון קלוי ומלוח. בהצלחה צביקה.

22/06/2008 | 19:44 | מאת: שרון

שלום לכם צביקה וטובה.רציתי לשאול: 1- בעבר הזכרתם בפורום שסך צריכת החלבון המקסימלית המומלצת לעוסקים בספורט הוא 1.2-1.4 ג' על כל ק'ג בגופנו.האם כוונתכם היא שאלה הנתונים רק למי שרוצה לעלות במסת השריר וזאת ע'י מאזן קלורי חיובי? אחדד השאלה- האם אלו הם כמויות החלבון המומלצות גם אם המאזן הקלורי שלי שלילי (בכדי לרדת במקביל באחוזי השומן) ? 2- מה דעתכם על משקאות האקטימל למיניהם (במידה ונתקלתם ובדקתם)? האם ידוע לכם האם הן מכילות יחסית כמויות נאות של חלבונים? תודה לכם,צביקה וטובה,מראש.

24/06/2008 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, 1. אכן הזכרנו זאת בעבר. עם זאת חשוב לי להדגיש שההמלצות לאדם רגיל שאינו עוסק בפעילות גופנית עצימה לבניית שריר ואינו ספורטאי מקצועי היא רק 0.7 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר, הכמות שציינת מיועדת רק למי שרוצה לעלות במסת השריר (אני לא מערב כאן את המאזן הקלורי למרות שאם יש עודף חלבונים בתזונה הגוף הם הופכים לקלוריות) איך אתה יודע שיש לך חוסר בקלוריות בתזונה (מאזן קלורי שלילי)? 2- לגבי משקאות האקטימל למיניהם (נתקלתי אבל לא ובדקתי) - אם אין לך רגישות לחלב, אתה יכול לשתות אקטימל. הום לא מכילים הרבה חלבון, אבל מכילים הרבה סוכר, או ממתיק מלאכותי שהוא רע יותר. חלקם מכילים צבעי מאכל ותוספים אחרים שתרומתם לבריאות לא ברורה. בהצלחה צביקה

24/06/2008 | 16:39 | מאת: שרון

היי צביקה,בתשובתך הערת איך אני יודע שאני במאזן קלורי חיובי,ותשובתי פשוטה: אני אוכל ארוחות מסודרות כל יום בבוקר,בהפסקת הצהריים (שזה יוצא לי תמיד כ-3 שעות לפני האימון) ומייד אחרי האימון.לא משלב בשום ארוחה מאכלים עתירי סוכר,שומן רווי,עודף פחמימות וכ'ו. עשיתי חישוב שאני צורך כ 1500-1700 קלוריות ביום,ושורף למעלה מ 4000 (עבודה פיזית של 9 שעות יומיות יחד עם ה-45 דק' איירובי שאני מבצע כ-5 פעמים בשבוע).ירדתי בחודשיים האחרונים כ-6 ק'ג בעקבות כך....

25/06/2008 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, הבנתי. אני חושב שעניתי לך בתשובתי הקודמת. אם אתה במאזן קלוריות שלילי, עודף החלבון ישמש כמקור לקלוריות הנחוצות. אתה בדרך הנכונה. בהצלחה! צביקה

22/06/2008 | 17:40 | מאת: לחט

זה משלשל? קראתי על זה פה http://www.wheatgrass.co.il/about.html http://www.alummot.co.il/%D7%A2%D7%A9%D7%91_%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94 ``קילו אחד של עשה חיטה שווה בערכו ל-53 קילו של ירקות ירוקים `` http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3074303,00.html תודה!

24/06/2008 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מיץ עשב חיטה הוכנס לשימוש אינטנסיבי בתחילת המאה העשרים בארצות הברית על ידי דר' אן ויגמור, אשר פיתחה שיטה טיפולית הוליסטית תוך שימוש במזון חי ובמיץ עשב החיטה. בארץ הכניסה אותו לשימוש (ולמודעות) דר' פנינה בר סלע ונעשה בו שימוש גם בחוות הנופש "מצפה אלומות". פרטים נוספים תוכל למצוא בספרה המעולה של דר' בר סלע "התחדשות". המיץ אינו משלשל. הוא מכיל ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, נוגדי חימצון והרבה כלורופיל שמרפא דלקות פניניות וחיצוניות. בהצלחה צביקה

22/06/2008 | 12:41 | מאת: נעם

שלום! מסתובבת שמועה, בשם הרמב"ם (לפחות) שאין זה בריא לשתות בשעת הסעודה משום שיש לאפשר למיצי הקיבה לפעול על המזון כשהם אינם מדוללים. 1. האם זה נכון (ומה המקור לזה)? 2. האם מותר לשתות לפני האוכל? אחריו? כמה זמן יש להמתין? 3. האם, בהקשר זה, יש הבדל בין סוגי מזון ו/או סוגי שתייה שונים? תודה, נעם

23/06/2008 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

נעם שלום. הרמב"ם היה רופא מאוד חכם. ואכן באמת ממליציל לא לשתות עם האוכל. עדיף לשתות לאחר האוכל או לפניו ץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2008 | 22:12 | מאת: ל

שלום קניתי תה לבן בטעם שזיף אסייתי של חברת POMPADOUR יש לי כמה שאלות לגבי התה הזה, אם את מכירה את המוצר האם התה הזה בריא? והאם התה הזה כמו התה טיבטי שגורם ליציאות מוגברות והמעי תיצור תלות במוצר? יש האומרים שאת התה הלבן נמכר בבתי מרקחת, אם כן אז למה? לא כל אחד יכול לשתות מהתה הזה? ועוד דבר, על האריזה כתוב איך להכין את התה, ולהמתין 2-3 דקות בדומה לתה הטיבטי, לכן נילחצתי, אבל למה צריך להמתין 2-3 דקות? בבקשה תסירי את כל ספקותיי לגביי התה הזה

22/06/2008 | 11:10 | מאת: טובה בר-שאן

ל שלום תה לבן - עובר מעט מאוד תהליכי עיבוד. העלים עוברים קיטור וייבוש. ולכן כמות האנטיאוקסידנטים שבו רבה וטובה. אכן שיטת המיצוי של החומרים בתה היא לשפוך מיים חמים ולחכות עד שהחמרים הפעילים יצאו. אל חשש זה לא תה טיבטי . את יכולה להיות רגועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2008 | 06:55 | מאת: ל

21/06/2008 | 21:57 | מאת: ךחלי

זה נמוך או גבוה? או סביר ? רשום בין 911 211 אם זה נמוך צריך תוסף?

22/06/2008 | 11:05 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום הרמה של B12 נמוכה . כן אני הייתי ממליצה לך תוסף. למרות שאיני מכריה אותך ,את התזונה שלך ואורח חייך.) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

צביקה שלום, שתי שאלות: 1. אני בן 24 עם 13 אחוזי שומן שמתרכזים כמו אצל כולם, באיזור הבטן התחתונה. הציעו לי לקחת לפני אימון כדור קפאין אשר מסייע בשריפת השומנים אך עם זאת פוגע בשריר מעט. מה עמדתך בנושא? לקחת או לא? הכדורים ממש טובים לשריפת השומנים ונותנים תוצאות, בעיקר לפני אימון אירובי. 2. מה אתה חושב על אבקות של בניית שריר? האם זה דבר רע? האם הגוף יכול להתמכר? אני לא מתכוון לניפוח גוף או הגדלת מסה, אלא לאבקות אשר מסייעות לבניית השריר. תודה.

יוסי שלום, התייחסתי לנושא לפני כמה ימים בתשובה לשרון כלהלן: "אני לא ממליץ לשתות לפני אימון אלכוהול, משקאות מוגזים, חלב, קקאו וקפה. ידוע לי שרוב המאמנים ממליצים לשתות קפה כדי "לשרוף שומנים". אני לא מקבל את הטענה הזאת, אבל זכותך לעשות כטוב בעיניך. אני ממליץ לשתות לפני האימון מים או מיץ טבעי, או תה צמחים. על נזקי הקפאין תוכל לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי". "באישור משרד הבריאות" זה לא ערובה לכך שהמוצר לא מזיק., אחוזי השומן שלך נמוכים ואין לך צורך "לשרוף שומנים", בודאי לא באמצעות "תרופות". גם על אבקות לבניית שריר דובר רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש אני שולל את השימוש בהן. קח בחשבון שבחלק מהאבקות מוסיפים סטרואידים וחומרים אסורים, אבל לא מציינים זאת על התווית. את כל החלבון הדרוש ניתן וחשוב לקבל מהתזונה ולא מאבקות שיקויים. בהצלחה צביקה

20/06/2008 | 16:47 | מאת: אני חייבת לדעת מה דעתכם! מנהלי פורום

תשמעו, קראתי את הכתבה ב"וואלה בריאות" על תזונה נכונה וזה נשמע טוב ויפה! אבל אתם יודעים שעבור אנשים (גם רזים ורזים מאוד) אוכל זה עוד אחד מתענוגות החיים וויתור על מוצרים מסויימים יגרום להם לדיכאון (אני לא מגזימה אני יודעת על מה אני מדברת) מה דעתכם בנושא? הרי אתם מודעים לכך שלאנשים קשה לוותר על סוכר ופחמימות!

21/06/2008 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

אני חייבת לדעת מה דעתכם! מנהלי פורום- שלום . יש אנשים שהסוכר בשבילם הוא "רעל לגוף". רוב האנשים שמתמכרים לפחמימות עודף פחמימות מרוקן את הגוף ודווקא יתר שלו וחסר של מרכיבים אחרים יגרום לדיכאון. אנשים כאילה יוותרו מרצונם על סוכרים וירגישו מצויין. את זאת אני אומרת לך מנסיון של הרבה שנים כמטפלת בתזונה טבעית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2008 | 17:24 | מאת: צביקה קורן

האם את מצפה שנחפש את הכתבה באתר של ואללה?

חבל שאתה מתקיף אותי! (לא ציפיתי מאף אחד שיחפש את הכתבה - הרבה אנשים מודעים לכך שתזונה נכונה ממליצה על הימנעות מסוכר ) אני חייבת לציין שדווקא רציתי לחזק את ידיך והשאלה שלי נשאלה מתוך רצון לאמץ הרגלים בריאים (וכן, זה מאוד קשה). אני מבינה שיש כאןבחורה חוצפנית שמפעילה מניפולציות על המערכת וזה מאוד מקומם - אני בהחלט מבינה אותך, אבל השאלה שלי עניינית ביותר ולא מתוך רצון לבוא בטרוניה למישהו.

חבל שאתה מתקיף אותי! השאלה שלי כנה ועניינית מתוך רצון לאמץ הרגלים בריאים. גם אני נוכחתי לדעת שיש כאן בחורה חוצפנית שמפעילה מניפולציות על המערכת - ודווקא רציתי לחזק את ידיך (אני לא אוהבת שבאים כביכול בטרוניה כשלמעשה נדחפים למקום לא לך) אתה מניסיונך ודאי יודע שקשה לוותר על הרבה דברים.... ומכאן השאלה שלי.... יום טוב

19/06/2008 | 15:10 | מאת: נעמה

שלום בבדיקה שעשיתי נמצא שהברזל אצלי נמוך אני אשמח לדעת באיזה מאכלים יש ברזל... תודה

20/06/2008 | 14:57 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לא כתבת אם את צמחונית או לא, אם כי חוסר ברזל יכול להיות גם אצל אוכלי בשר, עקב בעיית ספיגה. לדוגמה: קפאין ומוצרי חלב מפריעים לספיגת הברזל. פירות חומציים העשירים בויטמין C משפרים ספיגה של ברזל. מזונות טבעיים עשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, פטרוזיליה, פירות יבשים, קיטניות, מולסה. מציע שתעשי בירור רפואי ליתור הסיבות לרמה הנמוכה של הברזל. בהצלחה צביקה

19/06/2008 | 12:15 | מאת: ליזה

שלום וברכה! בגלל הסיכון שבאלומניום המצוי בדאודרנטים, החלטתי לקנות משהו טבעי ובלתי מזיק, המליצו לי לקנות את "האבן המינרלית", אך לצערי אינה אפקטיבית כ"כ עליי, מה האופציות האחרות...? מבחינת תזונה, אני אוכלת מאוד בריא ודברים הטובים לי בהמלצת נטורופטית, אבל עדיין לזיעה יש ריח...מה לעשות...??? תודה רבה : )

20/06/2008 | 15:17 | מאת: צביקה קורן

ליזה שלום, לתזונה טבעית, ללא תבלינים חריפים ומלח יכולה להיות השפעה חיובית על ריח הזעה. עם לגנטיקה גם כן יש השפעה. יש בחנויות טבעי דיאודורנטים המבוססים על שמנים אתריים וצמחי מרפא ואין בהם אלומיניום. בהצלחה צביקה

19/06/2008 | 05:22 | מאת: אבי

שלום רב. אני סובל מפריצת דיסק בגב ולאחרונה התחלתי דיאטה. אילו מזונות כדי לאכול ומאילו להמנע על-מנת לא להחליש את הדיסק עקב חוסר תזונה.? האם כדאי ליטול תוספי מזון או ויטמינים?

19/06/2008 | 11:23 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, על-פי גישת התזונה הטבעית כדאי להמנע ממזונות הגורמים לחומציות יתר (חלבונים מהחי, סוכרים, קמח לבן, מלח ועוד) ומעישון. אלה נחשבים כפוגעים בשלד ובמפרקים. כדאי להוסיף מזונות הגורמים לתגובה בסיסית פירות, ירקות, שקדים, אגוזים ומזונות העשירים בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3). איזון המשקל עשוי להועיל. כמובן שחשוב לשמור על גמישות עמוד השדרה ולחזק את השרירים התומכים בחוליות ובדיסקים (זוקפי הגב ועוד). ישנם סוגים רבים של טיפולים שכדאי לקחת כאשר כבר ישנה בעיה כמו: פיזיותרפיה, כירופרקטיקה, אוסטיאופתיה, דיקור, שיאצו, עיסוי, רפלקסולוגיה, הילינג ועוד) בהצלחה צביקה

17/06/2008 | 22:06 | מאת: מני

שלום, אני מעוניין לדעת האם עלי תה ירוק טבעי זה דבר בריא כי קראתי שיש בזה קופאין כמו בקפה. אם כן מה הכמות המומלצת וכיצד הכי בריא להכין אותו? בנוסף, האם זה בריא ללעוס את העלים של התה הירוק לאחר הרתחתם? תודה

18/06/2008 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

מני שלום, יש היום הרבה הוכחות שבעלי התה הירוק יש חומרים נוגדי חימצון ואנטי סרטניים. עם זאת הוא מכיל גם קפאין שבעיני הוא חומר מזיק. אני ממליץ לקבל חומרים נוגדי חימצון מהמזונות הטבעיים והצבעוניים (פירות וירקות). אני לא ממליץ ללעוס את עלי התה. בהצלחה צביקה

17/06/2008 | 15:55 | מאת: אברי

אולי מישהו מהנטורופתים יכול לתת עצה להעלאת כולסטרול טוב. .

17/06/2008 | 16:30 | מאת: צביקה קורן

שם אולי תקבל "תרופות טבעיות" לבעיה חבל שלא הבנת ולא הפנמת את המסר שלי. אני מקווה ששאלת בתמימות ולא במטרה לעורר פרובוקציה בפורום

17/06/2008 | 16:59 | מאת: אברי

צביקה שלום רב. ראשית תגובתך לא אדיבה! שנית נוכחתי שבפרום שלך נטורופתית בשם עידית סער דווקא עזרה יפה במקומות בהם התזונה העבעית כשלה. אל לך לזלזל בגישות אחרות. קצת סובלנות.

16/06/2008 | 22:43 | מאת: ראשיד

היי צביקה.אני בן 22, 1.83 מ',מתאמן כ-5 חודשים במכון כושר,17% שומן בגוף.מעוניין לרדת באחוזי השומן ולאחר כמה חודשים (אם ולכשאשיג מטרה זו) לעבוד על עלייה במסת השריר.ע'פ הנתונים הנ'ל,לכמה אחוזי שומן היית ממליץ לי בכללית לרדת (שאדע מתי פחות או יותר לעצור ולהתחיל להתאמן על מסת השריר)?

17/06/2008 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, כפי שכתבתי בעבר - אני לא מומחה לתזונת ספורט. 17% שומן זה בתחום הנורמה ואני לא בטוח שאתה צריך להוריד עוד. מציע שתפנה למומחה בנושא. בהצלחה צביקה

16/06/2008 | 17:31 | מאת: אברי

צביקה שלום. נמצא שהכולסטרול הטוב בדמי נמוך. ניסיתי פעילות גופנית ושתית כוסית יין אדום כל יום אך ללא הועיל. מה יכולה להציע התזונה הטבעית?

17/06/2008 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

אברי שלום, לצערי לתורשה חלק משמעותי בקביעת רמת הכולסטרול הטוב בדמנו. למרות זאת אני חושב שמעבר לתזונה טבעית ואיכותית יכול לסייע במידת מה. כשאתה שואל "מה יכולה להציע התזונה הטבעית?" האם אתה מתכוון ל"טיפים" ולקבלת רשימה של"מזונות על" שיכולים לחולל את השינוי. המצב לא כזה. מעבר לתזונה טבעית מחייב השקעת זמן, כסף, לימוד ונכונות לבצע שינויים ותיקונים בתזונה. זה לא משהו שניתן לבצע בדיון בפורום זה או אחר. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ובמקביל לקרוא מאמרים בנושא. בפרק המאמרים באתר שלי תמצא כמה נושאים למחשבה. בהצלחה צביקה מציע לך להכניס תיקונים בתזונה.

16/06/2008 | 16:46 | מאת: שרון

היי צביקה.אני נוהג לאכול כ-3 שעות לפני האימון.מה לא מומלץ לשתות בטווח זמן זה של מ3 שעות לפני ועד האימון (קפה לדוגמא) ?

17/06/2008 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

שרון, אני לא ממליץ לשתות לפני אימון אלכוהול, משקאות מוגזים, חלב, קקאו וקפה. ידוע לי שרוב המאמנים ממליצים לשתות קפה כדי "לשרוף שומנים". אני לא מקבל את הטענה הזאת, אבל זכותך לעשות כטוב בעיניך. אני ממליץ לשתות לפני האימון מים או מיץ טבעי, או תה צמחים. בהצלחה צבקיה

17/06/2008 | 16:41 | מאת: שרון

היי צביקה.ומה עם תה רגיל (לא צמחים) ?

16/06/2008 | 11:53 | מאת: ליאת

שמעתי תזונאית שדיברה והמליצה על המוצר הנ"ל, בטענה, שאין בו במוצר זה שומני טרנס ושאר השומנים המוקשים וישנם תוספת של ויטמינים האומנם...?

16/06/2008 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה, אבל יש היום בשוק סוגי מרגרינה שלא יוצרי בתהליך בו הופכים שמן צמחי לשומן מוקשה על-ידי חימומו והוספת ניקל ואלומיניום. בהצלחה צביקה

15/06/2008 | 22:41 | מאת: עידן

הרופא ודיאטנית קלינית המליצו לי על כמות טופו יומית כיוון שאני לא אוכל מוצרים מן החי, אבל אני לא יודע איך למדוד את הטופו. שמתי לב שעל אריזות הטופו השונות מופיעים נתונים שונים לגבי הערך התזונתי, ואני מדבר רק על טופו טבעי בלי תוספות. הנתונים נעים בקיצוניות מ-73 קלוריות ל-100 גרם ועד 176 קלוריות ל-100 ושוב מדובר על טופו טבעי מסויה ומים וניגרי בלבד. כיצד זה ייתכן, וכיצד אני אמור למדוד את משקל הטופו, עם המים או אחרי סינון המים. זה חשוב לי מאוד. תודה רבה

16/06/2008 | 14:10 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, במאה גרם טופו יכולים להיות 70 עד 170 קלוריות - בהתאם לכמות השומן והחלבון הנמצאים בו. המנה היומית המומלצת היא 50 - 80 גרם (ללא מים). אתה יכול לקנות משקל קטן ולשקול חשוב מאד לגוון את מקורות החלבון בתזונה. בהצלחה צביקה

על העטיפה רשום 700 מ"ג השאלה אם זה לחתיכה אחת או מה? כי אם כן אז 2 זה 1,400 מ"ג.. יכול להיות?

16/06/2008 | 13:59 | מאת: צביקה קורן

.

15/06/2008 | 17:24 | מאת: לךףחךףלח

בין הארוחות וכמה ? והאם יש פרי שיש בו את כל הויטמינים מכל הפירות?

15/06/2008 | 20:04 | מאת: טובה בר-שאן

לךףחךףלח שלום מותר לאכל בסביבות 3 פירות ליום עדיף מאוד לגוון את הפירות במיוחד פירות העונה. הפירות האדומים כמו הדובדבנים ושזיפים מכילים פיטוכימיקלים רבים. המצויינים לגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2008 | 16:48 | מאת: מרגלית לוי

רציתי לדעת יותר על שמן זרעי רימון, כי עכשיו מדברים על זה שזה בריא, למי זה בריא? ואיך משתמשים בשמן זרעי רימון, אשמח לקבלת תשובה מרגלית לוי

15/06/2008 | 20:13 | מאת: טובה בר-שאן

מרגלית לוי שלום שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60 אחוזים של חומצת שומן ייחודית בשם PUNICIL ACID , בעלת יכולת ולטפל באיזון רמת הסוכר בדם, לעכב מצבי דלקת, מניעה ועצירת טרשת עורקים, מונע מחלות סרטן התלויים באסטרוגן, שיפור פיזור השומן בגוף, חיזוק מערכת החיסון ועוד. טוענים ששמן זרעי רימונים מונע סרטן השד - חוקרים ישראלים מהטכניון בחיפה גילו שלרימונים יכולות להיות השלכות חשובות בטיפול סרטן השד שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60 אחוז חומצת שומן לינולאית המגבירה את גמישות העור, מחזקת את קרומי התאים, מגנה מפני נזקים סביבתיים, מפחיתה קמטים וקמטוטים, צריכתה חיונית לשמירה על מראה צעיר ורענן. שמן זרעי רימונים מסייע לחיזוק האפידרמיס, סמיך ועשיר בחומרים פעילים, מסייע להחלקת קמטים לחיזוק וייצוב העור, נוגד חימצון וביכולתו לנטרל רדיקלים חופשיים המזיקים לעור. הוראות שימוש: חיצוני - מריחה 1-2 טיפות על עור רחוץ ונקי לפני השינה. שמן זרעי רימונים אין להניח פתוח או חשוף לאור, חום ושמש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2008 | 15:49 | מאת: שמעון 101

גבירתי! מנית תכונות מאד מרשימות אך לא ברור באם כל אלו מתממשים על ידי שימוש חיצוני בלבד. הואילי בטובך לציין אם השימוש הוא חיצוני בלבד!

15/06/2008 | 12:17 | מאת: דויד

שלום רב: עשיתי בדיקות דם ובין היתר יצא לי שערכי ויטמין D אצלי בדם הם 31.3 , כתוב שם שבין 32 ל100 זה בסדר כלומר אני מבין מזה שערכי הויטמין D אצלי מתחת לרמה הנמוכה, האם יש תוסף כל שהוא שעלי לקחת כדיי להעלות את רמת הויטמין D אצלי ומהו? והאם זה בכלל הכרחי? יש לי הפרשת סידן גבוהה בשתן (מקסימום 300 ולי יצא 350 באיסוף של 24 שעות) האם יש קשר לחוסר הויטמין D? תודה דויד

15/06/2008 | 15:51 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום דוד, יש לך המון ויטמין D בארץ : מ ה ש מ ש ! פשוט תשהה באור השמש (כמובן לא בשעות המסוכנות שהן 12:00- 17:00). מקורות נוספים של ויטמין זה, הם : דגים שומניים, חלמון ביצה, חלב, חמאה וכבד. עכשיו, כל המזונות המוזכרים, הם בפני עצמם עלולים להוות בעיה אם יש לך רגישות. החשיפה לשמש, גם היא מעט בעייתית, שכן גם היא תורמת את הויטמין, בתנאי שכבר קיימת שכבת שומן מסוימת על העור (והכוונה היא לא לשמן שיזוף, אלא לשומן טבעי שיש לכל אחד, תחת העור - במידה והוא לא דוגמנית או מורעב חולני אחר !). הקשר בין סידן לויטמין D הוא, שויטמין D נחוץ לתפקוד התקין של בלוטת יותרת התריס - (הפרה-תירואיד)- המפרישה את ההורמון PTH , האחראי לוויסות רמות הסידן בגוף. הסידן עצמו, אחראי על השינויים בלחץ הדם. זהו. תשובה ארוכה וממצה - קרא טוב ! יום טוב, עידית

15/06/2008 | 17:23 | מאת: ףךלףךל

לא תקבל יותר ויטמין D אומרים בחצי שעה יש 10,000 יחידות, וזה הגג שאפשר לקבל יותר מזה לא מקבלים יותר מהויטמין ליום. http://www.vitamind.co.il/calc http://www.vitamind.co.il/safety

21/06/2008 | 22:23 | מאת: אדוה

שלום, רציתי לדעת למה למרות השמש בארץ קיימת המלצה של משרד הבריאות בארץ לתת לתינוקות 2 טיפות ויטמין D ביום, והאם יש איזה שהם טיפות טבעיות של ויטמין D ולא אלו שמקבלים בקופת חולים שהם מלאות בכל מיני תוספות כו סוכרין וכו'.... תודה אדוה

14/06/2008 | 20:43 | מאת: ירון

שלום רב !!! רציתי לדעת מה ההבדל בין סובין חיטה , לסובין שיבולת שועל ( סובין שיבולת שועל יקר יותר פי 3 מסובין חיטה ? ) , אגב אני סוכרתי ושמתי לב שלאחר אכילת דיסת שיבולת שועל או כחלק מגרנולה רמת הסוכר בדם עולה מאוד האם יתכן ? בתודה מראש : ירון.

16/06/2008 | 13:58 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, סובין חיטה מכיל בעיקר סיבים בלתי מסיסים (שלא מתעכלים). סובין שיבולת שועל מכיל סיבים מסיסים וסיבים לא מסיסים. הסיבים המסיסים נחשבים כמועילים להורדת רמת הכולסטרול הרע בדם. בכל מקרה, אני לא ממליץ לאכול סובין באופן קבוע, אלא רק במצבי עצירות בתזונה הטבעית יש מספיק סיבים. שיבולת שועל מכילה סוכרים מורכבים ויתכן שהיא לא מתאימה לך. נסה לאכול מעט כוסמת במקום. בהצלחה צביקה

13/06/2008 | 22:11 | מאת: שלי

שלום, האם אורז אדום זה אורז מלא? קניתי חבילת אורז אדום, אך לא מצויין על האריזה שהוא מלא, ואם זאת, מצאתי כאן בחיפוש התייחסויות שאורז אדום זה אכן אורז מלא. האם זה כך? תודה רבה על התשובה.

13/06/2008 | 22:29 | מאת: נעמה

אורז אדום הוא בהחלט אחד מסוגי האורז המלא!!! שיהיה לך בתאבון ואל תחשוש!!! נ.ב:אם תכתוב בדף הבית של וואלה-אורז אדום תקבל בין היתר גם הגדרה!

13/06/2008 | 22:35 | מאת: נעמה

כתבה על אורז אדום תמצא ב-ynet במדור האוכל בקטגוריית:הטרנד הבא-{הקינואה מתה,יחי האורז האדום}.[כך קוראים לזה אני דרך אגב מתבה על קינואה]!!!

15/06/2008 | 23:10 | מאת: שלי

18/05/2011 | 13:54 | מאת: לאה

האם הגרגרים הירוקים הם "בוסר"-כביכול, ויש להוציאם? האם הגרגרים עם הראשים השחורים הם בעצם עם עובש? תודה רבה!

13/06/2008 | 16:38 | מאת: ענת

מה עושים?

13/06/2008 | 20:12 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), טיפול תזונתי (מעבר לתזונה בריאה, בכיוון הטבעי- צמחוני) עשוי להיות הפיתרון לבעיה.

14/06/2008 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום יש הרבה מה לעשות . במעי רגיז יש מקום לשנות: 1. את התזונה 2. את צורת האכילה . 3. להוריד מזונות אלרגנים ומזונות המשפיעים על מע' העצבים כמו קפאין. 4. אורח חיים כמו הרפיה. יש מקום ללכת לתזונאית קלינית טבעית שמאוד יכולה לעזור בנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2008 | 10:50 | מאת: ענת

15/06/2008 | 16:42 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום ענת, בתור התחלה, מבלי יותר מידי לפרט ולרדת לפרטים (זה אח"כ)- עליך : - להגדיל את כמות הסיבים התזונתיים במזונך (יתר ירקות ופירות). - למצוא למה אין לך סבילות ולהרחיק את זה מתפריטך. (שאחרי אכילתו מתעוררות רגישויות). - להגיע לשליטה על רגישויות ומרכיבים פסיכולוגיים אחרים. - להעזר בתרפיית צמחים. עוד מקורות לסיבים- בעיקר כאלה המסיסים במים- הם סובין של שבולת שועל, סיבי גואר- גאם, לחך וקטניות (שעועית, אפונה, עדשים). כדאי לכל אחד ובמיוחד לסובלים מ- IBS , ללמוד להרגע (בעיקר בארץ ובקיץ !)- בעזרת מדיטציה, צעדות איטיות בערבים, האזנה למוזיקה שאת אוהבת, או כל דבר אחר שמרגיע אותך. (לי עושה טוב, לראות ים.) כשכבר יש התקף, יש תרופות צמחיות שמקלות על העוויתות. אם תרצי פירוט, אתן לך. מקווה שעזרתי וגם שתגיבי, שתרגישי טוב, עידית

16/06/2008 | 11:48 | מאת: ענת

16/06/2008 | 17:00 | מאת: עידית סער , נטורופתית

ענת, שמחתי מאד שעזרתי ושהגבת - תודה לך. עדכני אותי בהמשך.

21/06/2008 | 14:37 | מאת: זאביאורגני

בנוסף רצוי לצרוך פישתן טחון טרי מורי את הרגישות וכמובן עלפי משנת זאבי אורגני מזון אורגני ללא רעלים

13/06/2008 | 15:57 | מאת: נאוה

מהו טעמו המקורי של תה ירוק? קניתי תה ירוק בהודו ויש לו טעם וריח חזקים של טבק האם כך זה אמור להיות או שמא ערבבו בפנים טבק ?

14/06/2008 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

נאווה שלום דוגרי אין לי תשובה בשבילך למה היה לתה טעם של טבק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/06/2008 | 23:08 | מאת: אביבית53

אשמח להמלצות הכל יתקבל בברכה\ אביבית

13/06/2008 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

אביבית53 שלום לאחר כריתת רחם חשוב לאושש את הגוף מטראומת הניתוח חשוב לאכל הרבה ירקות ופירות המכילים הרבה אנטיאוקסידנטים. חלבונים הנמצאים בדגים, קטניות(אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, סויה ) דגנים מלאים ואגוזים המכילים אומגה 3 . לשתותו מיצי ירקות ומים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/06/2008 | 18:51 | מאת: מירי

צביקה שלום יש לי ילדה בת 12 שבשנה האחרונה סובלת מעצירות היא לא אוכלת כלל ירקות או פירות בשום צורה שהיא, ואנחנו לא מצליחים לשכנע אותה אפילו לטעום. כתוצאה מן העצירות היחא קיבלה פצע בפי הטבעת (פיסורה) שכירורג ילדים אמר שזה לא כרוני. בחודשים האחרונים היא עברה כ- 5 חוקנים במכבי (לאחר שלא היו לה יציאות במשך 5 ימים לפחות). האם יש לך עיצה מועילה? מה ניתן לעשות? תודה מראש, מירי

13/06/2008 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום חשוב להאעביר את הילדה לדגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא. פחות בשר ומוצרי חלב יותר דגים. לתת קטניות כמו עדשים( אפונה, חומוס, שועית ירוקה) שיש בהם סיבים. להרגיל את הילדה לשתותו הרבה מים. ולעשות תנועה. ניתן לתת את הירקות בצורת מרקים או פשטידות. בכל מקרה לא ההיתי מסתפקת בפורום אלא הייתי הולכת עם הילדה לדיאטנית קלינית טבעית שיחד עם בתך תבנה לה תוכנית מתאימה למצבה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2008 | 19:35 | מאת: מירי

טובה תודה, אבל הבעיה היא שהילדה לא אוכלת שום דבר ממה שהצעת וגם לא מוכנה לנסות שום דבר חדש. תנועה היא דוקא עושה- רוקדת הרבה (בחוגים) ומים היא שותה. קניתי לה ברנפלקס וזה לא ממש טעים לה. האם דיאטנית קלינית טבעית עדיין יכולה לעזור לי? תודה ושבת שלום, מירי

16/06/2008 | 16:53 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום מירי, אם ילדתך לא אוכלת פירות וירקות, מה היא כן אוכלת ? אולי היא צריכה דוגמה מהוריה - מה אתם אוכלים ? אולי אם היא תראה אותך אוכלת, סלט מגוון וצבעוני, עם טחינה, לה גם יתחשק ? או קישוא, כרוב, גזר, ברוקולי מאודים, היא גם תרצה ? או אולי ירקות צלויים על גריל, יטעמו לה. עליך לגוון, להכין את זה אטרקטיבי וגם אולי להסביר לילדה, שזה המזון שיחזק אותה, שיעשה לה מחשבה צלולה וכושר גופני - שזה מה שיעשה אותה בריאה להרבה שנים. אני מתארת לי שזה קשה, אבל חייבים לנסות. עוד צורה למשהו בריא, שאולי יגרה אותה, זה לקחת כמה מפירות העונה - ויש רבים - ופשוט לטחון אותם בבלנדר, עם מים קרים. זה גם צבעוני, גם מתוק ומאד מזין - בתור ארוחת בוקר למשל. הדבר החשוב ביותר לפי דעתי, זה לתת לה דוגמה. מה שלך טעים, יסקרן אותה גם. יש פה הרבה רעיונות-מקווה שיעזרו. אם את צריכה גם עצה לגבי הכנת הירקות בדרך נכונה ובריאה, אני כאן. יום טוב, עידית

22/08/2008 | 05:31 | מאת: יוליה

להוסיף לה פירות וירקות למאכלים!!

12/06/2008 | 17:03 | מאת: דויד

שלום רב: עשיתי בדיקות דם ובין היתר יצא לי שערכי ויטמין D אצלי בדם הם 31.3 אבל לא מצוינת שם הסכלה או התחום, ברצוני לשאול האם זה תקין ואם אתם יודעים את תחום המינימום והמקסימום תודה דויד

13/06/2008 | 14:42 | מאת: אחד שיודע

12/06/2008 | 08:41 | מאת: איילת

שלום, שמי איילת ואני מנסה כעת להרות בעזרת הפריות ולפיכך אני נוטלת זריקות וכדורים רלוונטיים. במסגרת הרצון לשפר את הבריאות הכללית התחלתי לשתות מיץ עשב חיטה. רציתי לדעת עד כמה ישפיע המיץ על נושא הפוריות , האם הוא יכול להזיק בכל אופן שהוא? שאם כן עליילדעת ולהפסיק כדי לא לשבש תהליכים. האם מיץ זה משפר את נושא הפוריות? (סובלת מ- PCO) תודה מראש איילת

14/06/2008 | 07:48 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום אני שמחה מאוד שהתחלת לשתות עשב חיטה כיוון שהוא מצויין , ולא יכול לעשות שום נזק להפך. . אך בנוסף חשוב מאוד לשנות את התזונה לתזונה דלת סוכרים ועשירה בירקות וחלבונים. לדעתי יש מקום שתלכי לתזונאית קלינית טבעית .זה מאוד יעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2008 | 21:38 | מאת: שירלי

מהן הסגולות של שמרי בירה באבקה וכמה מומלץ לצרוך ביום? אני בהריון חודש שביעי.

14/06/2008 | 07:45 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום שימרי בירה עשירים בויטמיני B (אין B12? )?ובחלבון. ניתן לערבב במרקים ,תבשילים, בצל מטוגן, לפזר מעל אורז או פסטה. מומלץ לשימוש במצבי הנקה, אנמיה, עייפות,עודף משקל,ניקוי הדם מרעלים ואקנה. לא מומלץ לסובלים מקנדידה. ניתן לשתות כוס ביום בהריון (כף אבקה בכוס מים) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2008 | 21:14 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת איזה מזון גורם לשיתון תודה דנה

14/06/2008 | 07:39 | מאת: tovab123

דנה שלום מזון שגורם לשיתון. 1. חליטת פטרוזליה (לשפוך על פטרוזליה מים רותחים ולשתות את המים) 2. חליטת שערות תירס. 2. סירפד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2008 | 15:22 | מאת: עודד

שלום רב לאחרונה שמתי לב שכשאני אוכל עגבניה קורה לפעמים שאני לועס גם את הגרעינים ויוצא טעם קצת מריר, רציתי לדעת האם הגרעינים ראויים למאכל והאם קיימים בהם חומרים שלא בריאים לגוף. תודה מראש עודד

11/06/2008 | 15:29 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, בגרעיני העגבניות יש רעלן הנקרא: סולנין. לרוב האנשים הוא לא מזיק. לאנשים החולים בדלקת פרקים, או בעלי נטיה למחלה, אנחנו ממליצים להימנע מירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, חצילים, פלפל ותפוחי אדמה) בהצלחה צביקה

11/06/2008 | 12:36 | מאת: חופית

לכ:צביקה קורן שלום! בני בן השלוש וחצי סובל מחלת עור שהימנעות ממזונות מסוימים משפרים משמעותית את רמת המחלה,שאלתי היא האם הימנעות ממזונות אלו יכולה להשפיע על ההיתפתחות והגדילה הנכונה לבני,ובנוסף עלתה דאגתי לנושא הקלוריות שוהפחתו באופן טיבעי והאם יש המלצות להעשרת התפריט הקלורי,המזונות שהומלץ לבני להימנע מהם עי' רופא העור הם: ביצים,טחינה,סויה,בוטנים,מלון,תות שדה,אפרסק,דגים. לתגובתך תודה! חופית.

11/06/2008 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

חופית שלום, לא נראה לי שההתפתחות של בנך תיפגע כתוצאה מהימנעות מהמזונות שציינת. (אני מבין שהמזונות האלה זוהו על ידי הרופאים כגורמי אלרגיה לבנך). חשוב שהעשרת התפריט הכללי והקלורי לא תבוא ממזונות ג'אנק (ממתקים, מאפים, סוכר לבן, קמח לבן וכד'), אלא ממזון טבעי ואיכותי כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, אגוזים וזרעים טחונים וכד'. אגב, שקדים נחשבים אלרגניים, אבל אם אין לבנך בעיה איתם, את יכולה להכין תחליב שקדים בריא ומזין. משרים 10 - 20 שקדים למשך כמה שעות, מקלפים את הקליפה החומה, הדקה וטוחנים בבלנדר, עם פרי רך ובשל. אפשר להמתיק עם דבש, סילאן או מולסה. בכל מקרה, חשוב שתקבלי יעוץ תזונתי מקצועי כדי להבטיח שלא יהיו חוסרים תזונתיים. מציע שתפני לדיאטנית בקופת חולים, או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

אני מעוניינת ללמוד נטורופתיה ותזונה טבעית, אני יודעת שבסמינר הקיבוצים עובדים עם כללית רפואה משלימה והם מאוד טובים אבל מה לגבי וינגייט?? יש הבדל בין שני המוסדות? אני ממש מתלבטת....

11/06/2008 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין לי מידע מועיל בנושא זה. מציע שתכיני רשימת קריטריונים להשוואה (כמו: ותק המוסד בשוק, מספר שעות לימוד, תכני הלימוד, סוג התעודה, מחיר, סניפים, מוניטין, מספר תלמידים, הפנייה לבוגרים וכד') ותשווי בין המיכללות השונות. בכל מקרה קחי בחשבון שדי קשה למצוא עבודה עם סיום הלימודים. בהצלחה צביקה

12/06/2008 | 23:09 | מאת: אביב

15/06/2008 | 10:22 | מאת: אליהו

יש הבדלים, למיטב ידיעתי: המסלול בוינגייט חדש, ואין עוד בוגרים. בסמינר הקיבוצים סיימו כבר 3 מחזורים. ו- סמינר הקיבוצים עובדים בשיתוף עם כללית רפואה משלימה, והסטודנטים עוברים שם התנסות מעשית. בנוסף, המרכז לרפואה משלימה שייך לסמינר הקיבוצים כמובן. בנוגע לוינגייט, אינני יודע מהו הגוף שם שמעניק תעודות.

תודה..! אני באמת נרשמתי בסוף לסמינר הקיבוצים כי שם יתנו לי יותר...שיהיה בהצלחה (:

11/06/2008 | 10:53 | מאת: לינור

צביקה היקר שלום רב. אני סובלת מקנדידה שנים רבות שמתבטאת בפטריות בנרתיק. לאחר נסיונות רבים ברפואה הקונבנציונלית הוארה דרכי לעבר הרפואה הטבעונית והייתי אצל נטורופת.(דיאטה ללא חלב סוכרים ושמרים) זה עזר לכמה חודשים אך חוזר מדי פעם. מה המלצתך? כן אני צורכת גם כדורים שמחסלים בטריות וטפילים במע' העיכול.

11/06/2008 | 15:25 | מאת: צביקה קורן

לינור שלום, קשה מאד להיפטר לתמיד מפטריית קנדידה (לכולנו יש פטריית קנדידה במעיים ברמת פעילות כזאת או אחרת). טוב עשית שפנית ליעוץ נטורופתי. לדעתי חשוב שתתמידי ותקפידי על משטר הדיאטה שקיבלת ואימצת. ההמלצה שלי היא: לא להתיאש! כבר אמרו חכמינו "שבע יפול צדיק וקם"... אם יש נפילות תחזרי לתזונה המתאימה לטיפול בבעיה. יש מגוון של תוספים שאמורים לטפל בבעיה, אותם את יכולה לנסות, אבל אני מאמין בטיפול התזונתי. בהצלחה צביקה

15/06/2008 | 14:25 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

יכול להיות שזה מפתיע, אבל קראתי על ריפוי קנדידה דרך אכילת פירות טריים בלבד, במשך כמה שבועות. אולי כדאי לנסות. בהצלחה.

15/06/2008 | 14:42 | מאת: המשך לקנדידה

האם אתם ממליצים על טיפול המבוסס על החדרת חום לנרתיק כך שיבנה רקמת תאים בריאה יותר? תודה על עזרתכם!!

10/06/2008 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני שמח שהחלטתם לתרום מהידע שלכם בפורום. עם זאת, חשוב לי להבהיר לכם ולכל הגולשים בפורום שאני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" לטיפול בתופעות ובמחלות שונות. - לא כל מצב של "כמיהה למתוק" ייפתר בלקיחת כדור של כרום. - עצירות לא פותרים עם כדור כלורלה. כפי שעניתי לשואלת הטיפול צריך להיות מקיף ושלם וכולל הכנסת שינויים בתזונה ובאורח החיים. - שימוש בקפאין, בקרניטין ובאבקות ושיקויים למיניהם לא רצוי בעיני ואפילו עלול להזיק. בגישת הבריאות הטבעית אנחנו מנסים לטפל בבעיות על ידי הכנסת שינויים בתזונה ובאורח החיים ולא מתמכרים ל"תרופות" גם אם הן "טבעיות". לצערי, חונכנו מילדות לחפש "תרופות" ולקבלן מהרופאים. כל אחד מאיתנו מחפש קיצורי דרך ופתרון קסם לבעיותיו. בעיני זאת דרך שגויה וחשוב לי שהגולשים בפורום הזה לא יפלו למלכודת הזאת. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 22:40 | מאת: דני

צביקה שלום. קראתי את הארה שלך אך מה לעשות שבמקרים רבים הגישה שלך פשוט לא יעילה ומאידך אנשים סובלים ומחפשים הקלה.

11/06/2008 | 21:17 | מאת: נעמי

מי שמחפש ריפוי אמיתי לבעייתו הולך בדרך הקשה יותר, של מעבר לתזונה בריאה. ה"אנשים הסובלים, שמחפשים הקלה" במוצרים שנרקחו במעבדה הכימית, ישיגו, במקרה הטוב, רק הקלה לזמן קצר. פנייתך לצביקה - "במקרים רבים הגישה שלך פשוט לא יעילה" מראה בדיוק באיזה כיוון אתה, ומה יש לך להציע. כל מי שרוצה להשיג ריפוי מלא לבעיה רפואית כלשהי, כדאי שיזכור את המוטו של הדרך הטבעית - הבריאות נמצאת בטבע, וינהג לפי גישתו המאוד יעילה של צביקה.

10/06/2008 | 18:40 | מאת: ראשיד

צביקה שלום.1-מה דעתך על הטענה שכדי להוריד מסת שומן ולהגדל מסת שריר במקביל הדרך היא לצרוך קרניטין וקפה לפני פעילות גופנית ולצרוך חלבון לאחר הפעילות? 2-מה זה קרניטין,מתי ולמה הוא משמש ומה דעתך האישית על שימוש בו (בעיקר כתוסף אבקתי באבקות חלבון למיניהן) ?

10/06/2008 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, אנא ראה הודעה לדני אסף ומיה למעלה. השאלה שלך עלתה רבות בפורום בצורה זאת או אחרת - תבצע חיפוש. אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון ובשיקויים למיניהם. (במיוחד כדאי להיזהר מהתוספים שמוסיפים לאבקות - הגלויים ואלה שאינם גלויים). את כל החלבון הדרוש אפשר לקבל מהמזון. לפני כשבוע ציטטתי בנושא זה את אחד התזונאים המובילים במכון וינגייט - יובל קסוטו. קפאין מעלה דופק ובכך מגביר "שריפת שומנים". אני מעדיף להתחיל אימון עם דופק נמוך ולהעלות אותו בהדרגה באופן טבעי. בעיני הקפאין הוא משקה מזיק ומיותר. לדעתי הוא לא תורם לבניית מסת שריר. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 21:49 | מאת: דני

צביקה שלום. קרניטין לא מיועד להעלאת מסת שריר אלא לשריפת שומן! מדובר בסוג של תרכובת אמינית טבעית!

10/06/2008 | 22:41 | מאת: דני

צביקה שלום. מציע לך להיכנס לאתר של יאיר קרני וללמוד קצת על פעילות גופנית בשילוב עם תזונה.

09/06/2008 | 23:25 | מאת: שרון

צביקה, שלום רב לך.רציתי לשאול אותך:במסגרת ייעוץ אצל תזונאי ספורט קליני הגענו למסקנה שבכדי לעלות במסת השריר עלי לעלות במעט באחוז השומן מכיוון שבכדי לעלות במסת השריר הבנתי ממנו שעלי להיות במאזן קלורי חיובי.כשבאתי למדריך במכון הכושר (מתאמן כ 5-6 פעמים בשבוע אירובי+אנאירובי\כוח) בכדי שישנה לי את תוכנית האימון לתוכנית ירידה באחוזי השומן הוא אמר לי שיעזור לי בשמחה, אך הליך זה אינו נחוץ כי זה לא נכון שאני צריך להקצות פרק זמן של אימוני ירידה במשקל ורק אח'כ להתאמן על עלייה במסת השריר,אלא אפשר לבנות תוכנית אימונים ותזונה שתעבוד לי על עלייה בשריר תוך כדי אי עלייה באחוזוי השומן.צביקה,אני ממש מבולבל,האם אפשר לעלות במסת השריר בלי מאזן קלורי חיובי ועלייה באחוזי השומן?? אשמח אם תענה לי.תודה לך מראש.שרון

10/06/2008 | 11:47 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, השאלה שלך לא כל כך ברורה. בכל אופן, חשוב שתדע שאם לא תהיה במאזן קלוריות חיובי, הגוף ישתמש ברקמת שריר כמקור (חלקי) לאנרגיה הדרושה וכך עלול להיפגע התהליך של בניית מסת שריר. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 12:13 | מאת: דני

דני שלום. כדי להוריד מסת שומן ולהגדל מסת שריר הדרך היא ליצרוך קרניטין וקפה לפני פעילות גופנית ולצרוך חלבון לאחר הפעילות. יש גם מוצר שהוא תוסף תזונה בצורת שייק הקרוי weight gainer 1850 שעוזר לבנות שריר.

10/06/2008 | 16:38 | מאת: שרון

צביקה היקר,שאלתי היא האם זה נכון שאני יכול לעלות במסת השריר עם מאזן קלורי פחות שלילי משהוא עכשיו,או שאני חייב להיות במצב של מאזן קלורי חיובי לכל דבר? התזונאי שלי אמר לי או שלעבוד פרק זמן על הורדת אחוזי שומן (ע'י מאזן קלורי שלילי) ואז לעבוד על עלייה במסת השריר תוך מאזן קלורי חיובי,ומאמן הכושר סותר את דבריו ע'י הטענה שאפשר לעלות במסת השריר עם מאזן קלורי טיפה פחות שלילי (אך לא חיובי,ע'י הוספת יותר חלבונים בארוחות עד למצב שיא מומלץ של 1.4 ג'ר חלבון לכל ק'ג בגוף) ועם תוכנית אימון מתאימה.אני פשוט מאוד לא יודע לשיטת מי ללכת??

09/06/2008 | 17:17 | מאת: יגאל

אמי קיבלה פירסומת על כך שישנה תרופה עשויה מאלוי שעוזרת לטפל בכאבי גב. האם ידוע לך על תרופה כזו? ואיפה ניתן להשיג אותה? תודה רבה.

09/06/2008 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, לא ידוע לי על תרופה כזאת ואני ספקן מאד לגבי יעילות המוצר הזה אם הוא אכן קיים. ישנם הרבה סיבות לכאבי גב ובדרך הכלל הטיפול הוא פיזי (פיזיותרפיה, שיאצו, כירופרקטיקה וכד') בשילוב תרגילים ייעודיים לחיזוק שרירי הבטן והגב. בהצלחה צביקה

11/05/2009 | 22:47 | מאת: רונית

שלום יגאל במקרה עליתי על ההודעה שלך .. כשבעצם חיפשתי משהו אחר ..אבל אף פעם לא מאוחר בכל אופן מאחר ואינני מאמינה במקריות , ואם ייצא לך לראות את התגובה שלי .. דע לך שלא טעית ! ואכן הצמח הזה קיים ואף יש בידי חדשות טובות על אותו מוצר שעשוי לעזור מאד לאמך לכאבי הגב . אשמח לעזור . אנא פנה אלי לכתובת המייל הבאה : [email protected] או לטל' 054-5795044

08/06/2008 | 21:29 | מאת: חווה

שלום איזה מאכלים אסורים לאכילה לסובלים ממיגרנות קשות?

09/06/2008 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

חווה שלום מגרנה נגרמת בגלל גורמים רבים , התוצאה הרחבה של כלי דם לכן עדיף לא לאכל מזונות המכילים חומרים משמרים כמו ניטריטים ונטרטים. לא לאכל גבינות צהובות המכילות בתוכן טירטמין. מונוסודיום גלוטמט. אלכוהול קפה ומזונות בעלי פוטנציאל אלרגני. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

08/06/2008 | 18:56 | מאת: נטע

האם הצורך העז במתוק הוא בהכרח נפשי? או שהוא יכול לנבוע גם מחוסרים תזונתיים כאלו או אחרים?

09/06/2008 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום צורך עז במתוק יכול לנבוע מגורמים רבים: 1. גורמים הורמונלים. 2. חסר בסוכר. 3. חסר בסרוטונין במוח. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

09/06/2008 | 10:01 | מאת: אסף

לא ידועה הסיבה. ממליץ לך ליטול את תוסף התזונה כרום-פיקולינאט והבעיה תיפתר!

08/06/2008 | 17:23 | מאת: נועה

שלום, איזה מזון עוזר לעשות צואה רכה? הילדה שלי סובלת מעצירויות. ורציתי לדעת מה לתת לה לאכול שיעזור לה. וגם-איזה אוכל עושה עצירויות? תודה

08/06/2008 | 17:51 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון) מזון טבעי-צמחוני הוא קל לעיכול, ועשוי לפתור את בעיית העצירות תוך זמן קצר. רצוי מאוד מזון אורגני. כדאי להימנע (עד שהכל יסתדר) ממזונות מעובדים, וכאלה שמקורם בעולם החי, שקשים יותר לעיכול, ועלולים לגרום לעצירות. תוספי-מזון (ברזל, למשל) עלולים לגרום לעצירות.

08/06/2008 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. רוב מקרי העצירות נגרמים מצריכת מזון לא מתאים, אי שמירה על כללים לתזונה נכונה, אי שתיית מים, חוסר פעילות גופנית. למצבים נפשיים יכולה להיות השפעה. הפתרון הוא להימנע ממזונות שגורמים לעצירות (מזון חסר סיבים כמו חלבון מהחי, מטוגן, קקאו, סוכרים פשוטים ועוד) ולצרוך מזונות המעודדים תנועת מעיים (העשירים בסיבים כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים ועוד).שמן זית וסלק חי ומבושל בהחלט מועילים אבל זאת לא "תרופה". הטיפול בעצירות צריך להיות שלם וכולל כמה מימדים. טיפים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 19:36 | מאת: מיה

שלום. הפתרונות המוצעים נדושים ועבר עליהם הקלח. לרבים זה לא עוזר. נסו כל העצירוטניקים ליטול קפסולות האצה כלורלה ובא גואל לעצירות.

08/06/2008 | 10:30 | מאת: דוד

צביקה שלום, ראיתי שאתה מנחה צומות מיצים. קניתי מסחטת מיצים חדשה ורציתי לשאול אותך מה היתרון של מיץ על פני פרי/ירק בחיי היום-יום והאם אפשר להסתפק רק במיצים במקום פירות? האם שתית מיצים לאורך זמן ,תעזור לי בניקוי רעלים בדומה לשתיית מיצים בסדאות שלך?

08/06/2008 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, מיצי ירקות ופירות מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים, חומרים נוגדי חימצון, כלורופיל (במיצים הירוקים), סוכרים ואפילו מעט חלבון. היתרון של המיצים היא הזמינות הגבוהה (הספיגה) בגוף. הדבר מתאפשר עקב היעדר סיבים תזונתיים אשר סופחים חלק מהויטמינים והמינרלים במעיים. אין המיצים יכולים להחליף בחיי יום יום את הפירות והירקות השלמים. מומלץ לשתות מיצים למשך מספר ימים במסגרת סדנת ניקוי והתחדשות ולהמשיך בכך בחיי היום יום (יחד עם תזונה טבעית מאוזנת) כדי להמשיך באספקה מירבית ואיכותית של רכיבי תזונה חיוניים. באתר שלי תוכל למצוא מאמרים שכתבתי בנושא צום המיצים והצום הרפואי (מים בלבד) וציטוט של כמה מחקרים בנושא. www.zom.co.il בהצלחה צביקה

09/06/2008 | 07:41 | מאת: דוד

!

08/06/2008 | 07:57 | מאת: אורן

שלום, אני בן 27 ומגיל צעיר יש לי אי סבילות ללקטוז. בשנים האחרונות אני שותה מדי בוקר חלב סויה. רציתי לדעת האם יש הסויה יכולה לגרום לי לנזק או להשפיע על רמת הטסטסטורון מכיוון שמכילה חומר דמויי אסטרוגן? תודה

08/06/2008 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, אין שום מניעה לצרוך מוצרי סויה בכל גיל. במוצרי חלב, בבשר ובדגים יש הרבה יותר הורמונים מזיקים. כוס חלב סויה ביום זה סביר בהחלט. כדאי לגוון מידי פעם עם טופו או טמפה. הסויה עשירה בחלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים (סידן) וחומרים נוגדי סרטן. עם זאת כדאי לגוון את מקורות החלבון והסידן שלך. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 17:17 | מאת: מעין

צביקה שלום. האם אתה יכול להמליץ לי על ספר כזה בעברית? לא מאמר או אתר אינטרנט.

07/06/2008 | 21:46 | מאת: נעמי

ההמלצה שלי היא ספרו החדש של יצחק בן-אורי, "הבריאות שלך". בעמוד 217 תמצאי פרק המוקדש לאוסטיאופורוזיס, שבו 3 חלקים: 1. משק הסידן בגוף (הסידן אינו "נעלם", אלא מועבר לדם כדי לשמור על החיים. 2. הסיבה האמיתית לבעיה (יש רק אחת, ולא שלוש, כפי שטוענת הרפואה המקובלת. ("תוספי סידן" אינם יעילים). 3. הטיפול הטבעי - תזונתי ופיזיולוגי. הספר לא נמצא בחנויות, ומזמינים אצל המחבר, המתגורר בנתניה.

08/06/2008 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

מעין שלום, במהלך הכנת הרצאה על "בריחת סידן" נעזרתי בשפע החומרים (בעברית ובאגלית) הנמצאים באינטרנט. מצאתי גם כמה ספרים בנושא (יש עוד עשרות ספרים...).  סידן בונה אותך, גואן נס, הוצאת: מודן  אוסטיאופורוזיס, בריחת סידן ד"ר צופיה איש שלום, הוצאת: פרולוג  בריחת סידן ליאונרד מרווין, הוצאת: אור עם.  עתיר סידן, טובה ארן, הוצאת: מודן צופיה איש שלום היא מהחוקרים המובילים בנושא בארץ. היא מנהלת היחידה למטבוליזם העצם והסידן בבית חולים רמב"ם ויו"ר הוועדה לטיפול באוסטיאופורוזיס ומחלות עצם במשרד הבריאות. הספר "עתיר סידן" מכיל מתכונים עשירים בסידן. אם את רוצה לטפל בבעיה של "בריחת סידן" בתזונה טבעית אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל מומחה בתזונה טבעית ולא להסתמך על ספר או מאמר באינטרנט. כמובן שאין לוותר על איבחון ויעוץ רפואי. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 13:46 | מאת: שאול

האם טוב יותר או שמה פחות טוב, רמת סוכר נמוכה בגוף, ומה ניתן וכדאי לעשות על מנת לשמור על רמתו ו/או ירידתו? תודה מראש

08/06/2008 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום רב. הגוף שלנו צריך סוכר לאנרגיה ירידה גדולה מידי של סוכר בדם מביאה להיפוגליקמיה שהסמפטומים שלה סחרחורות תחושה לא טובה ואיבוד הכרה. אך מאוד חשוב לשמור על רמת סוכר בדם מאוזנת ולא לעבור את 100 מ"ג פר 100 מ"ל דם. בברכה ובהצלחה חג שבועות נפלא טובה בר- שאן

16/07/2008 | 13:36 | מאת: פרח

אני בת 27 וסובלת מכאבי ראש קבועים לפחות מגיל ההתבגרות (מינימום פעמיים בשבוע). לרוב התרופות לא עוזרות לי ואם כן אז רק אופטלגין ואם גם הוא לא עוזר אז אני כבר יודעת שהכאב ימשך 3 ימים בדיוק ויעלם בעצמו. לפעמים הכאב כל כך מציק שאני מתחילה להרגיש בחילות ושמתי לב שבאותו זמן הגוף שלי פשוט חייב משהו מתוק, ואחרי המתוק הכאב אם לא עובר אז לפחות נחלש. השאלה היא איך אני יכולה לדעת האם ירידת סוכר נובעת מכאב ראש או כאב ראש נובע מירידת סוכר בגוף?

07/06/2008 | 09:24 | מאת: לאה

שלום על מנת להתחיל בתזונה נכונה האם נכון לפחות ב-שלושה ימים הראשונים לאכול פירות בילבד עם תום 3 הימים להכניס מזון מוצק עם ביקורת לגבי הכמויות תודה מראש לאה

07/06/2008 | 10:11 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, המעבר לתזונה נכונה צריך להיות הדרגתי ולא דראסטי. חשוב להוריד מהתזונה חומרים מזיקים ולהוסיף מזון טבעי, איכותי ומאוזן, רצוי מגידול אורגני. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא שני מאמרים מפורטים בנושא זה: "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"מזונות מועילים ומבריאים". http://www.zom.co.il/Art2.asp?type=2 אכילת פירות בלבד למשך שלושה ימים (מונו דיאט) היא צעד קיצוני שלא מומלץ לעשות אותו ללא השגחה והדרכה. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 10:28 | מאת: לאה

תודה על התשובה הזריזה איך אוכל להיעזר בידע שלך מאחר ואני מיתגוררת מחוץ לגבולות ישראל תודה מראש לאה