פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

על העטיפה רשום 700 מ"ג השאלה אם זה לחתיכה אחת או מה? כי אם כן אז 2 זה 1,400 מ"ג.. יכול להיות?

16/06/2008 | 13:59 | מאת: צביקה קורן

.

15/06/2008 | 17:24 | מאת: לךףחךףלח

בין הארוחות וכמה ? והאם יש פרי שיש בו את כל הויטמינים מכל הפירות?

15/06/2008 | 20:04 | מאת: טובה בר-שאן

לךףחךףלח שלום מותר לאכל בסביבות 3 פירות ליום עדיף מאוד לגוון את הפירות במיוחד פירות העונה. הפירות האדומים כמו הדובדבנים ושזיפים מכילים פיטוכימיקלים רבים. המצויינים לגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2008 | 16:48 | מאת: מרגלית לוי

רציתי לדעת יותר על שמן זרעי רימון, כי עכשיו מדברים על זה שזה בריא, למי זה בריא? ואיך משתמשים בשמן זרעי רימון, אשמח לקבלת תשובה מרגלית לוי

15/06/2008 | 20:13 | מאת: טובה בר-שאן

מרגלית לוי שלום שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60 אחוזים של חומצת שומן ייחודית בשם PUNICIL ACID , בעלת יכולת ולטפל באיזון רמת הסוכר בדם, לעכב מצבי דלקת, מניעה ועצירת טרשת עורקים, מונע מחלות סרטן התלויים באסטרוגן, שיפור פיזור השומן בגוף, חיזוק מערכת החיסון ועוד. טוענים ששמן זרעי רימונים מונע סרטן השד - חוקרים ישראלים מהטכניון בחיפה גילו שלרימונים יכולות להיות השלכות חשובות בטיפול סרטן השד שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60 אחוז חומצת שומן לינולאית המגבירה את גמישות העור, מחזקת את קרומי התאים, מגנה מפני נזקים סביבתיים, מפחיתה קמטים וקמטוטים, צריכתה חיונית לשמירה על מראה צעיר ורענן. שמן זרעי רימונים מסייע לחיזוק האפידרמיס, סמיך ועשיר בחומרים פעילים, מסייע להחלקת קמטים לחיזוק וייצוב העור, נוגד חימצון וביכולתו לנטרל רדיקלים חופשיים המזיקים לעור. הוראות שימוש: חיצוני - מריחה 1-2 טיפות על עור רחוץ ונקי לפני השינה. שמן זרעי רימונים אין להניח פתוח או חשוף לאור, חום ושמש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2008 | 15:49 | מאת: שמעון 101

גבירתי! מנית תכונות מאד מרשימות אך לא ברור באם כל אלו מתממשים על ידי שימוש חיצוני בלבד. הואילי בטובך לציין אם השימוש הוא חיצוני בלבד!

15/06/2008 | 12:17 | מאת: דויד

שלום רב: עשיתי בדיקות דם ובין היתר יצא לי שערכי ויטמין D אצלי בדם הם 31.3 , כתוב שם שבין 32 ל100 זה בסדר כלומר אני מבין מזה שערכי הויטמין D אצלי מתחת לרמה הנמוכה, האם יש תוסף כל שהוא שעלי לקחת כדיי להעלות את רמת הויטמין D אצלי ומהו? והאם זה בכלל הכרחי? יש לי הפרשת סידן גבוהה בשתן (מקסימום 300 ולי יצא 350 באיסוף של 24 שעות) האם יש קשר לחוסר הויטמין D? תודה דויד

15/06/2008 | 15:51 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום דוד, יש לך המון ויטמין D בארץ : מ ה ש מ ש ! פשוט תשהה באור השמש (כמובן לא בשעות המסוכנות שהן 12:00- 17:00). מקורות נוספים של ויטמין זה, הם : דגים שומניים, חלמון ביצה, חלב, חמאה וכבד. עכשיו, כל המזונות המוזכרים, הם בפני עצמם עלולים להוות בעיה אם יש לך רגישות. החשיפה לשמש, גם היא מעט בעייתית, שכן גם היא תורמת את הויטמין, בתנאי שכבר קיימת שכבת שומן מסוימת על העור (והכוונה היא לא לשמן שיזוף, אלא לשומן טבעי שיש לכל אחד, תחת העור - במידה והוא לא דוגמנית או מורעב חולני אחר !). הקשר בין סידן לויטמין D הוא, שויטמין D נחוץ לתפקוד התקין של בלוטת יותרת התריס - (הפרה-תירואיד)- המפרישה את ההורמון PTH , האחראי לוויסות רמות הסידן בגוף. הסידן עצמו, אחראי על השינויים בלחץ הדם. זהו. תשובה ארוכה וממצה - קרא טוב ! יום טוב, עידית

15/06/2008 | 17:23 | מאת: ףךלףךל

לא תקבל יותר ויטמין D אומרים בחצי שעה יש 10,000 יחידות, וזה הגג שאפשר לקבל יותר מזה לא מקבלים יותר מהויטמין ליום. http://www.vitamind.co.il/calc http://www.vitamind.co.il/safety

21/06/2008 | 22:23 | מאת: אדוה

שלום, רציתי לדעת למה למרות השמש בארץ קיימת המלצה של משרד הבריאות בארץ לתת לתינוקות 2 טיפות ויטמין D ביום, והאם יש איזה שהם טיפות טבעיות של ויטמין D ולא אלו שמקבלים בקופת חולים שהם מלאות בכל מיני תוספות כו סוכרין וכו'.... תודה אדוה

14/06/2008 | 20:43 | מאת: ירון

שלום רב !!! רציתי לדעת מה ההבדל בין סובין חיטה , לסובין שיבולת שועל ( סובין שיבולת שועל יקר יותר פי 3 מסובין חיטה ? ) , אגב אני סוכרתי ושמתי לב שלאחר אכילת דיסת שיבולת שועל או כחלק מגרנולה רמת הסוכר בדם עולה מאוד האם יתכן ? בתודה מראש : ירון.

16/06/2008 | 13:58 | מאת: צביקה קורן

ירון שלום, סובין חיטה מכיל בעיקר סיבים בלתי מסיסים (שלא מתעכלים). סובין שיבולת שועל מכיל סיבים מסיסים וסיבים לא מסיסים. הסיבים המסיסים נחשבים כמועילים להורדת רמת הכולסטרול הרע בדם. בכל מקרה, אני לא ממליץ לאכול סובין באופן קבוע, אלא רק במצבי עצירות בתזונה הטבעית יש מספיק סיבים. שיבולת שועל מכילה סוכרים מורכבים ויתכן שהיא לא מתאימה לך. נסה לאכול מעט כוסמת במקום. בהצלחה צביקה

13/06/2008 | 22:11 | מאת: שלי

שלום, האם אורז אדום זה אורז מלא? קניתי חבילת אורז אדום, אך לא מצויין על האריזה שהוא מלא, ואם זאת, מצאתי כאן בחיפוש התייחסויות שאורז אדום זה אכן אורז מלא. האם זה כך? תודה רבה על התשובה.

13/06/2008 | 22:29 | מאת: נעמה

אורז אדום הוא בהחלט אחד מסוגי האורז המלא!!! שיהיה לך בתאבון ואל תחשוש!!! נ.ב:אם תכתוב בדף הבית של וואלה-אורז אדום תקבל בין היתר גם הגדרה!

13/06/2008 | 22:35 | מאת: נעמה

כתבה על אורז אדום תמצא ב-ynet במדור האוכל בקטגוריית:הטרנד הבא-{הקינואה מתה,יחי האורז האדום}.[כך קוראים לזה אני דרך אגב מתבה על קינואה]!!!

15/06/2008 | 23:10 | מאת: שלי

18/05/2011 | 13:54 | מאת: לאה

האם הגרגרים הירוקים הם "בוסר"-כביכול, ויש להוציאם? האם הגרגרים עם הראשים השחורים הם בעצם עם עובש? תודה רבה!

13/06/2008 | 16:38 | מאת: ענת

מה עושים?

13/06/2008 | 20:12 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), טיפול תזונתי (מעבר לתזונה בריאה, בכיוון הטבעי- צמחוני) עשוי להיות הפיתרון לבעיה.

14/06/2008 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום יש הרבה מה לעשות . במעי רגיז יש מקום לשנות: 1. את התזונה 2. את צורת האכילה . 3. להוריד מזונות אלרגנים ומזונות המשפיעים על מע' העצבים כמו קפאין. 4. אורח חיים כמו הרפיה. יש מקום ללכת לתזונאית קלינית טבעית שמאוד יכולה לעזור בנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2008 | 10:50 | מאת: ענת

15/06/2008 | 16:42 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום ענת, בתור התחלה, מבלי יותר מידי לפרט ולרדת לפרטים (זה אח"כ)- עליך : - להגדיל את כמות הסיבים התזונתיים במזונך (יתר ירקות ופירות). - למצוא למה אין לך סבילות ולהרחיק את זה מתפריטך. (שאחרי אכילתו מתעוררות רגישויות). - להגיע לשליטה על רגישויות ומרכיבים פסיכולוגיים אחרים. - להעזר בתרפיית צמחים. עוד מקורות לסיבים- בעיקר כאלה המסיסים במים- הם סובין של שבולת שועל, סיבי גואר- גאם, לחך וקטניות (שעועית, אפונה, עדשים). כדאי לכל אחד ובמיוחד לסובלים מ- IBS , ללמוד להרגע (בעיקר בארץ ובקיץ !)- בעזרת מדיטציה, צעדות איטיות בערבים, האזנה למוזיקה שאת אוהבת, או כל דבר אחר שמרגיע אותך. (לי עושה טוב, לראות ים.) כשכבר יש התקף, יש תרופות צמחיות שמקלות על העוויתות. אם תרצי פירוט, אתן לך. מקווה שעזרתי וגם שתגיבי, שתרגישי טוב, עידית

16/06/2008 | 11:48 | מאת: ענת

16/06/2008 | 17:00 | מאת: עידית סער , נטורופתית

ענת, שמחתי מאד שעזרתי ושהגבת - תודה לך. עדכני אותי בהמשך.

21/06/2008 | 14:37 | מאת: זאביאורגני

בנוסף רצוי לצרוך פישתן טחון טרי מורי את הרגישות וכמובן עלפי משנת זאבי אורגני מזון אורגני ללא רעלים

13/06/2008 | 15:57 | מאת: נאוה

מהו טעמו המקורי של תה ירוק? קניתי תה ירוק בהודו ויש לו טעם וריח חזקים של טבק האם כך זה אמור להיות או שמא ערבבו בפנים טבק ?

14/06/2008 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

נאווה שלום דוגרי אין לי תשובה בשבילך למה היה לתה טעם של טבק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/06/2008 | 23:08 | מאת: אביבית53

אשמח להמלצות הכל יתקבל בברכה\ אביבית

13/06/2008 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

אביבית53 שלום לאחר כריתת רחם חשוב לאושש את הגוף מטראומת הניתוח חשוב לאכל הרבה ירקות ופירות המכילים הרבה אנטיאוקסידנטים. חלבונים הנמצאים בדגים, קטניות(אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, סויה ) דגנים מלאים ואגוזים המכילים אומגה 3 . לשתותו מיצי ירקות ומים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/06/2008 | 18:51 | מאת: מירי

צביקה שלום יש לי ילדה בת 12 שבשנה האחרונה סובלת מעצירות היא לא אוכלת כלל ירקות או פירות בשום צורה שהיא, ואנחנו לא מצליחים לשכנע אותה אפילו לטעום. כתוצאה מן העצירות היחא קיבלה פצע בפי הטבעת (פיסורה) שכירורג ילדים אמר שזה לא כרוני. בחודשים האחרונים היא עברה כ- 5 חוקנים במכבי (לאחר שלא היו לה יציאות במשך 5 ימים לפחות). האם יש לך עיצה מועילה? מה ניתן לעשות? תודה מראש, מירי

13/06/2008 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום חשוב להאעביר את הילדה לדגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא. פחות בשר ומוצרי חלב יותר דגים. לתת קטניות כמו עדשים( אפונה, חומוס, שועית ירוקה) שיש בהם סיבים. להרגיל את הילדה לשתותו הרבה מים. ולעשות תנועה. ניתן לתת את הירקות בצורת מרקים או פשטידות. בכל מקרה לא ההיתי מסתפקת בפורום אלא הייתי הולכת עם הילדה לדיאטנית קלינית טבעית שיחד עם בתך תבנה לה תוכנית מתאימה למצבה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2008 | 19:35 | מאת: מירי

טובה תודה, אבל הבעיה היא שהילדה לא אוכלת שום דבר ממה שהצעת וגם לא מוכנה לנסות שום דבר חדש. תנועה היא דוקא עושה- רוקדת הרבה (בחוגים) ומים היא שותה. קניתי לה ברנפלקס וזה לא ממש טעים לה. האם דיאטנית קלינית טבעית עדיין יכולה לעזור לי? תודה ושבת שלום, מירי

16/06/2008 | 16:53 | מאת: עידית סער , נטורופתית

שלום מירי, אם ילדתך לא אוכלת פירות וירקות, מה היא כן אוכלת ? אולי היא צריכה דוגמה מהוריה - מה אתם אוכלים ? אולי אם היא תראה אותך אוכלת, סלט מגוון וצבעוני, עם טחינה, לה גם יתחשק ? או קישוא, כרוב, גזר, ברוקולי מאודים, היא גם תרצה ? או אולי ירקות צלויים על גריל, יטעמו לה. עליך לגוון, להכין את זה אטרקטיבי וגם אולי להסביר לילדה, שזה המזון שיחזק אותה, שיעשה לה מחשבה צלולה וכושר גופני - שזה מה שיעשה אותה בריאה להרבה שנים. אני מתארת לי שזה קשה, אבל חייבים לנסות. עוד צורה למשהו בריא, שאולי יגרה אותה, זה לקחת כמה מפירות העונה - ויש רבים - ופשוט לטחון אותם בבלנדר, עם מים קרים. זה גם צבעוני, גם מתוק ומאד מזין - בתור ארוחת בוקר למשל. הדבר החשוב ביותר לפי דעתי, זה לתת לה דוגמה. מה שלך טעים, יסקרן אותה גם. יש פה הרבה רעיונות-מקווה שיעזרו. אם את צריכה גם עצה לגבי הכנת הירקות בדרך נכונה ובריאה, אני כאן. יום טוב, עידית

22/08/2008 | 05:31 | מאת: יוליה

להוסיף לה פירות וירקות למאכלים!!

12/06/2008 | 17:03 | מאת: דויד

שלום רב: עשיתי בדיקות דם ובין היתר יצא לי שערכי ויטמין D אצלי בדם הם 31.3 אבל לא מצוינת שם הסכלה או התחום, ברצוני לשאול האם זה תקין ואם אתם יודעים את תחום המינימום והמקסימום תודה דויד

13/06/2008 | 14:42 | מאת: אחד שיודע

12/06/2008 | 08:41 | מאת: איילת

שלום, שמי איילת ואני מנסה כעת להרות בעזרת הפריות ולפיכך אני נוטלת זריקות וכדורים רלוונטיים. במסגרת הרצון לשפר את הבריאות הכללית התחלתי לשתות מיץ עשב חיטה. רציתי לדעת עד כמה ישפיע המיץ על נושא הפוריות , האם הוא יכול להזיק בכל אופן שהוא? שאם כן עליילדעת ולהפסיק כדי לא לשבש תהליכים. האם מיץ זה משפר את נושא הפוריות? (סובלת מ- PCO) תודה מראש איילת

14/06/2008 | 07:48 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום אני שמחה מאוד שהתחלת לשתות עשב חיטה כיוון שהוא מצויין , ולא יכול לעשות שום נזק להפך. . אך בנוסף חשוב מאוד לשנות את התזונה לתזונה דלת סוכרים ועשירה בירקות וחלבונים. לדעתי יש מקום שתלכי לתזונאית קלינית טבעית .זה מאוד יעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2008 | 21:38 | מאת: שירלי

מהן הסגולות של שמרי בירה באבקה וכמה מומלץ לצרוך ביום? אני בהריון חודש שביעי.

14/06/2008 | 07:45 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום שימרי בירה עשירים בויטמיני B (אין B12? )?ובחלבון. ניתן לערבב במרקים ,תבשילים, בצל מטוגן, לפזר מעל אורז או פסטה. מומלץ לשימוש במצבי הנקה, אנמיה, עייפות,עודף משקל,ניקוי הדם מרעלים ואקנה. לא מומלץ לסובלים מקנדידה. ניתן לשתות כוס ביום בהריון (כף אבקה בכוס מים) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2008 | 21:14 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת איזה מזון גורם לשיתון תודה דנה

14/06/2008 | 07:39 | מאת: tovab123

דנה שלום מזון שגורם לשיתון. 1. חליטת פטרוזליה (לשפוך על פטרוזליה מים רותחים ולשתות את המים) 2. חליטת שערות תירס. 2. סירפד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2008 | 15:22 | מאת: עודד

שלום רב לאחרונה שמתי לב שכשאני אוכל עגבניה קורה לפעמים שאני לועס גם את הגרעינים ויוצא טעם קצת מריר, רציתי לדעת האם הגרעינים ראויים למאכל והאם קיימים בהם חומרים שלא בריאים לגוף. תודה מראש עודד

11/06/2008 | 15:29 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, בגרעיני העגבניות יש רעלן הנקרא: סולנין. לרוב האנשים הוא לא מזיק. לאנשים החולים בדלקת פרקים, או בעלי נטיה למחלה, אנחנו ממליצים להימנע מירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, חצילים, פלפל ותפוחי אדמה) בהצלחה צביקה

11/06/2008 | 12:36 | מאת: חופית

לכ:צביקה קורן שלום! בני בן השלוש וחצי סובל מחלת עור שהימנעות ממזונות מסוימים משפרים משמעותית את רמת המחלה,שאלתי היא האם הימנעות ממזונות אלו יכולה להשפיע על ההיתפתחות והגדילה הנכונה לבני,ובנוסף עלתה דאגתי לנושא הקלוריות שוהפחתו באופן טיבעי והאם יש המלצות להעשרת התפריט הקלורי,המזונות שהומלץ לבני להימנע מהם עי' רופא העור הם: ביצים,טחינה,סויה,בוטנים,מלון,תות שדה,אפרסק,דגים. לתגובתך תודה! חופית.

11/06/2008 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

חופית שלום, לא נראה לי שההתפתחות של בנך תיפגע כתוצאה מהימנעות מהמזונות שציינת. (אני מבין שהמזונות האלה זוהו על ידי הרופאים כגורמי אלרגיה לבנך). חשוב שהעשרת התפריט הכללי והקלורי לא תבוא ממזונות ג'אנק (ממתקים, מאפים, סוכר לבן, קמח לבן וכד'), אלא ממזון טבעי ואיכותי כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, אגוזים וזרעים טחונים וכד'. אגב, שקדים נחשבים אלרגניים, אבל אם אין לבנך בעיה איתם, את יכולה להכין תחליב שקדים בריא ומזין. משרים 10 - 20 שקדים למשך כמה שעות, מקלפים את הקליפה החומה, הדקה וטוחנים בבלנדר, עם פרי רך ובשל. אפשר להמתיק עם דבש, סילאן או מולסה. בכל מקרה, חשוב שתקבלי יעוץ תזונתי מקצועי כדי להבטיח שלא יהיו חוסרים תזונתיים. מציע שתפני לדיאטנית בקופת חולים, או באופן פרטי. בהצלחה צביקה

אני מעוניינת ללמוד נטורופתיה ותזונה טבעית, אני יודעת שבסמינר הקיבוצים עובדים עם כללית רפואה משלימה והם מאוד טובים אבל מה לגבי וינגייט?? יש הבדל בין שני המוסדות? אני ממש מתלבטת....

11/06/2008 | 15:20 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין לי מידע מועיל בנושא זה. מציע שתכיני רשימת קריטריונים להשוואה (כמו: ותק המוסד בשוק, מספר שעות לימוד, תכני הלימוד, סוג התעודה, מחיר, סניפים, מוניטין, מספר תלמידים, הפנייה לבוגרים וכד') ותשווי בין המיכללות השונות. בכל מקרה קחי בחשבון שדי קשה למצוא עבודה עם סיום הלימודים. בהצלחה צביקה

12/06/2008 | 23:09 | מאת: אביב

15/06/2008 | 10:22 | מאת: אליהו

יש הבדלים, למיטב ידיעתי: המסלול בוינגייט חדש, ואין עוד בוגרים. בסמינר הקיבוצים סיימו כבר 3 מחזורים. ו- סמינר הקיבוצים עובדים בשיתוף עם כללית רפואה משלימה, והסטודנטים עוברים שם התנסות מעשית. בנוסף, המרכז לרפואה משלימה שייך לסמינר הקיבוצים כמובן. בנוגע לוינגייט, אינני יודע מהו הגוף שם שמעניק תעודות.

תודה..! אני באמת נרשמתי בסוף לסמינר הקיבוצים כי שם יתנו לי יותר...שיהיה בהצלחה (:

11/06/2008 | 10:53 | מאת: לינור

צביקה היקר שלום רב. אני סובלת מקנדידה שנים רבות שמתבטאת בפטריות בנרתיק. לאחר נסיונות רבים ברפואה הקונבנציונלית הוארה דרכי לעבר הרפואה הטבעונית והייתי אצל נטורופת.(דיאטה ללא חלב סוכרים ושמרים) זה עזר לכמה חודשים אך חוזר מדי פעם. מה המלצתך? כן אני צורכת גם כדורים שמחסלים בטריות וטפילים במע' העיכול.

11/06/2008 | 15:25 | מאת: צביקה קורן

לינור שלום, קשה מאד להיפטר לתמיד מפטריית קנדידה (לכולנו יש פטריית קנדידה במעיים ברמת פעילות כזאת או אחרת). טוב עשית שפנית ליעוץ נטורופתי. לדעתי חשוב שתתמידי ותקפידי על משטר הדיאטה שקיבלת ואימצת. ההמלצה שלי היא: לא להתיאש! כבר אמרו חכמינו "שבע יפול צדיק וקם"... אם יש נפילות תחזרי לתזונה המתאימה לטיפול בבעיה. יש מגוון של תוספים שאמורים לטפל בבעיה, אותם את יכולה לנסות, אבל אני מאמין בטיפול התזונתי. בהצלחה צביקה

15/06/2008 | 14:25 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

יכול להיות שזה מפתיע, אבל קראתי על ריפוי קנדידה דרך אכילת פירות טריים בלבד, במשך כמה שבועות. אולי כדאי לנסות. בהצלחה.

15/06/2008 | 14:42 | מאת: המשך לקנדידה

האם אתם ממליצים על טיפול המבוסס על החדרת חום לנרתיק כך שיבנה רקמת תאים בריאה יותר? תודה על עזרתכם!!

10/06/2008 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני שמח שהחלטתם לתרום מהידע שלכם בפורום. עם זאת, חשוב לי להבהיר לכם ולכל הגולשים בפורום שאני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" לטיפול בתופעות ובמחלות שונות. - לא כל מצב של "כמיהה למתוק" ייפתר בלקיחת כדור של כרום. - עצירות לא פותרים עם כדור כלורלה. כפי שעניתי לשואלת הטיפול צריך להיות מקיף ושלם וכולל הכנסת שינויים בתזונה ובאורח החיים. - שימוש בקפאין, בקרניטין ובאבקות ושיקויים למיניהם לא רצוי בעיני ואפילו עלול להזיק. בגישת הבריאות הטבעית אנחנו מנסים לטפל בבעיות על ידי הכנסת שינויים בתזונה ובאורח החיים ולא מתמכרים ל"תרופות" גם אם הן "טבעיות". לצערי, חונכנו מילדות לחפש "תרופות" ולקבלן מהרופאים. כל אחד מאיתנו מחפש קיצורי דרך ופתרון קסם לבעיותיו. בעיני זאת דרך שגויה וחשוב לי שהגולשים בפורום הזה לא יפלו למלכודת הזאת. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 22:40 | מאת: דני

צביקה שלום. קראתי את הארה שלך אך מה לעשות שבמקרים רבים הגישה שלך פשוט לא יעילה ומאידך אנשים סובלים ומחפשים הקלה.

11/06/2008 | 21:17 | מאת: נעמי

מי שמחפש ריפוי אמיתי לבעייתו הולך בדרך הקשה יותר, של מעבר לתזונה בריאה. ה"אנשים הסובלים, שמחפשים הקלה" במוצרים שנרקחו במעבדה הכימית, ישיגו, במקרה הטוב, רק הקלה לזמן קצר. פנייתך לצביקה - "במקרים רבים הגישה שלך פשוט לא יעילה" מראה בדיוק באיזה כיוון אתה, ומה יש לך להציע. כל מי שרוצה להשיג ריפוי מלא לבעיה רפואית כלשהי, כדאי שיזכור את המוטו של הדרך הטבעית - הבריאות נמצאת בטבע, וינהג לפי גישתו המאוד יעילה של צביקה.

10/06/2008 | 18:40 | מאת: ראשיד

צביקה שלום.1-מה דעתך על הטענה שכדי להוריד מסת שומן ולהגדל מסת שריר במקביל הדרך היא לצרוך קרניטין וקפה לפני פעילות גופנית ולצרוך חלבון לאחר הפעילות? 2-מה זה קרניטין,מתי ולמה הוא משמש ומה דעתך האישית על שימוש בו (בעיקר כתוסף אבקתי באבקות חלבון למיניהן) ?

10/06/2008 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, אנא ראה הודעה לדני אסף ומיה למעלה. השאלה שלך עלתה רבות בפורום בצורה זאת או אחרת - תבצע חיפוש. אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון ובשיקויים למיניהם. (במיוחד כדאי להיזהר מהתוספים שמוסיפים לאבקות - הגלויים ואלה שאינם גלויים). את כל החלבון הדרוש אפשר לקבל מהמזון. לפני כשבוע ציטטתי בנושא זה את אחד התזונאים המובילים במכון וינגייט - יובל קסוטו. קפאין מעלה דופק ובכך מגביר "שריפת שומנים". אני מעדיף להתחיל אימון עם דופק נמוך ולהעלות אותו בהדרגה באופן טבעי. בעיני הקפאין הוא משקה מזיק ומיותר. לדעתי הוא לא תורם לבניית מסת שריר. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 21:49 | מאת: דני

צביקה שלום. קרניטין לא מיועד להעלאת מסת שריר אלא לשריפת שומן! מדובר בסוג של תרכובת אמינית טבעית!

10/06/2008 | 22:41 | מאת: דני

צביקה שלום. מציע לך להיכנס לאתר של יאיר קרני וללמוד קצת על פעילות גופנית בשילוב עם תזונה.

09/06/2008 | 23:25 | מאת: שרון

צביקה, שלום רב לך.רציתי לשאול אותך:במסגרת ייעוץ אצל תזונאי ספורט קליני הגענו למסקנה שבכדי לעלות במסת השריר עלי לעלות במעט באחוז השומן מכיוון שבכדי לעלות במסת השריר הבנתי ממנו שעלי להיות במאזן קלורי חיובי.כשבאתי למדריך במכון הכושר (מתאמן כ 5-6 פעמים בשבוע אירובי+אנאירובי\כוח) בכדי שישנה לי את תוכנית האימון לתוכנית ירידה באחוזי השומן הוא אמר לי שיעזור לי בשמחה, אך הליך זה אינו נחוץ כי זה לא נכון שאני צריך להקצות פרק זמן של אימוני ירידה במשקל ורק אח'כ להתאמן על עלייה במסת השריר,אלא אפשר לבנות תוכנית אימונים ותזונה שתעבוד לי על עלייה בשריר תוך כדי אי עלייה באחוזוי השומן.צביקה,אני ממש מבולבל,האם אפשר לעלות במסת השריר בלי מאזן קלורי חיובי ועלייה באחוזי השומן?? אשמח אם תענה לי.תודה לך מראש.שרון

10/06/2008 | 11:47 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, השאלה שלך לא כל כך ברורה. בכל אופן, חשוב שתדע שאם לא תהיה במאזן קלוריות חיובי, הגוף ישתמש ברקמת שריר כמקור (חלקי) לאנרגיה הדרושה וכך עלול להיפגע התהליך של בניית מסת שריר. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 12:13 | מאת: דני

דני שלום. כדי להוריד מסת שומן ולהגדל מסת שריר הדרך היא ליצרוך קרניטין וקפה לפני פעילות גופנית ולצרוך חלבון לאחר הפעילות. יש גם מוצר שהוא תוסף תזונה בצורת שייק הקרוי weight gainer 1850 שעוזר לבנות שריר.

10/06/2008 | 16:38 | מאת: שרון

צביקה היקר,שאלתי היא האם זה נכון שאני יכול לעלות במסת השריר עם מאזן קלורי פחות שלילי משהוא עכשיו,או שאני חייב להיות במצב של מאזן קלורי חיובי לכל דבר? התזונאי שלי אמר לי או שלעבוד פרק זמן על הורדת אחוזי שומן (ע'י מאזן קלורי שלילי) ואז לעבוד על עלייה במסת השריר תוך מאזן קלורי חיובי,ומאמן הכושר סותר את דבריו ע'י הטענה שאפשר לעלות במסת השריר עם מאזן קלורי טיפה פחות שלילי (אך לא חיובי,ע'י הוספת יותר חלבונים בארוחות עד למצב שיא מומלץ של 1.4 ג'ר חלבון לכל ק'ג בגוף) ועם תוכנית אימון מתאימה.אני פשוט מאוד לא יודע לשיטת מי ללכת??

09/06/2008 | 17:17 | מאת: יגאל

אמי קיבלה פירסומת על כך שישנה תרופה עשויה מאלוי שעוזרת לטפל בכאבי גב. האם ידוע לך על תרופה כזו? ואיפה ניתן להשיג אותה? תודה רבה.

09/06/2008 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, לא ידוע לי על תרופה כזאת ואני ספקן מאד לגבי יעילות המוצר הזה אם הוא אכן קיים. ישנם הרבה סיבות לכאבי גב ובדרך הכלל הטיפול הוא פיזי (פיזיותרפיה, שיאצו, כירופרקטיקה וכד') בשילוב תרגילים ייעודיים לחיזוק שרירי הבטן והגב. בהצלחה צביקה

11/05/2009 | 22:47 | מאת: רונית

שלום יגאל במקרה עליתי על ההודעה שלך .. כשבעצם חיפשתי משהו אחר ..אבל אף פעם לא מאוחר בכל אופן מאחר ואינני מאמינה במקריות , ואם ייצא לך לראות את התגובה שלי .. דע לך שלא טעית ! ואכן הצמח הזה קיים ואף יש בידי חדשות טובות על אותו מוצר שעשוי לעזור מאד לאמך לכאבי הגב . אשמח לעזור . אנא פנה אלי לכתובת המייל הבאה : rlus2513@gmail.com או לטל' 054-5795044

08/06/2008 | 21:29 | מאת: חווה

שלום איזה מאכלים אסורים לאכילה לסובלים ממיגרנות קשות?

09/06/2008 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

חווה שלום מגרנה נגרמת בגלל גורמים רבים , התוצאה הרחבה של כלי דם לכן עדיף לא לאכל מזונות המכילים חומרים משמרים כמו ניטריטים ונטרטים. לא לאכל גבינות צהובות המכילות בתוכן טירטמין. מונוסודיום גלוטמט. אלכוהול קפה ומזונות בעלי פוטנציאל אלרגני. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

08/06/2008 | 18:56 | מאת: נטע

האם הצורך העז במתוק הוא בהכרח נפשי? או שהוא יכול לנבוע גם מחוסרים תזונתיים כאלו או אחרים?

09/06/2008 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום צורך עז במתוק יכול לנבוע מגורמים רבים: 1. גורמים הורמונלים. 2. חסר בסוכר. 3. חסר בסרוטונין במוח. בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

09/06/2008 | 10:01 | מאת: אסף

לא ידועה הסיבה. ממליץ לך ליטול את תוסף התזונה כרום-פיקולינאט והבעיה תיפתר!

08/06/2008 | 17:23 | מאת: נועה

שלום, איזה מזון עוזר לעשות צואה רכה? הילדה שלי סובלת מעצירויות. ורציתי לדעת מה לתת לה לאכול שיעזור לה. וגם-איזה אוכל עושה עצירויות? תודה

08/06/2008 | 17:51 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון) מזון טבעי-צמחוני הוא קל לעיכול, ועשוי לפתור את בעיית העצירות תוך זמן קצר. רצוי מאוד מזון אורגני. כדאי להימנע (עד שהכל יסתדר) ממזונות מעובדים, וכאלה שמקורם בעולם החי, שקשים יותר לעיכול, ועלולים לגרום לעצירות. תוספי-מזון (ברזל, למשל) עלולים לגרום לעצירות.

08/06/2008 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. רוב מקרי העצירות נגרמים מצריכת מזון לא מתאים, אי שמירה על כללים לתזונה נכונה, אי שתיית מים, חוסר פעילות גופנית. למצבים נפשיים יכולה להיות השפעה. הפתרון הוא להימנע ממזונות שגורמים לעצירות (מזון חסר סיבים כמו חלבון מהחי, מטוגן, קקאו, סוכרים פשוטים ועוד) ולצרוך מזונות המעודדים תנועת מעיים (העשירים בסיבים כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים ועוד).שמן זית וסלק חי ומבושל בהחלט מועילים אבל זאת לא "תרופה". הטיפול בעצירות צריך להיות שלם וכולל כמה מימדים. טיפים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה

10/06/2008 | 19:36 | מאת: מיה

שלום. הפתרונות המוצעים נדושים ועבר עליהם הקלח. לרבים זה לא עוזר. נסו כל העצירוטניקים ליטול קפסולות האצה כלורלה ובא גואל לעצירות.

08/06/2008 | 10:30 | מאת: דוד

צביקה שלום, ראיתי שאתה מנחה צומות מיצים. קניתי מסחטת מיצים חדשה ורציתי לשאול אותך מה היתרון של מיץ על פני פרי/ירק בחיי היום-יום והאם אפשר להסתפק רק במיצים במקום פירות? האם שתית מיצים לאורך זמן ,תעזור לי בניקוי רעלים בדומה לשתיית מיצים בסדאות שלך?

08/06/2008 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, מיצי ירקות ופירות מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים, חומרים נוגדי חימצון, כלורופיל (במיצים הירוקים), סוכרים ואפילו מעט חלבון. היתרון של המיצים היא הזמינות הגבוהה (הספיגה) בגוף. הדבר מתאפשר עקב היעדר סיבים תזונתיים אשר סופחים חלק מהויטמינים והמינרלים במעיים. אין המיצים יכולים להחליף בחיי יום יום את הפירות והירקות השלמים. מומלץ לשתות מיצים למשך מספר ימים במסגרת סדנת ניקוי והתחדשות ולהמשיך בכך בחיי היום יום (יחד עם תזונה טבעית מאוזנת) כדי להמשיך באספקה מירבית ואיכותית של רכיבי תזונה חיוניים. באתר שלי תוכל למצוא מאמרים שכתבתי בנושא צום המיצים והצום הרפואי (מים בלבד) וציטוט של כמה מחקרים בנושא. www.zom.co.il בהצלחה צביקה

09/06/2008 | 07:41 | מאת: דוד

!

08/06/2008 | 07:57 | מאת: אורן

שלום, אני בן 27 ומגיל צעיר יש לי אי סבילות ללקטוז. בשנים האחרונות אני שותה מדי בוקר חלב סויה. רציתי לדעת האם יש הסויה יכולה לגרום לי לנזק או להשפיע על רמת הטסטסטורון מכיוון שמכילה חומר דמויי אסטרוגן? תודה

08/06/2008 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, אין שום מניעה לצרוך מוצרי סויה בכל גיל. במוצרי חלב, בבשר ובדגים יש הרבה יותר הורמונים מזיקים. כוס חלב סויה ביום זה סביר בהחלט. כדאי לגוון מידי פעם עם טופו או טמפה. הסויה עשירה בחלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים (סידן) וחומרים נוגדי סרטן. עם זאת כדאי לגוון את מקורות החלבון והסידן שלך. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 17:17 | מאת: מעין

צביקה שלום. האם אתה יכול להמליץ לי על ספר כזה בעברית? לא מאמר או אתר אינטרנט.

07/06/2008 | 21:46 | מאת: נעמי

ההמלצה שלי היא ספרו החדש של יצחק בן-אורי, "הבריאות שלך". בעמוד 217 תמצאי פרק המוקדש לאוסטיאופורוזיס, שבו 3 חלקים: 1. משק הסידן בגוף (הסידן אינו "נעלם", אלא מועבר לדם כדי לשמור על החיים. 2. הסיבה האמיתית לבעיה (יש רק אחת, ולא שלוש, כפי שטוענת הרפואה המקובלת. ("תוספי סידן" אינם יעילים). 3. הטיפול הטבעי - תזונתי ופיזיולוגי. הספר לא נמצא בחנויות, ומזמינים אצל המחבר, המתגורר בנתניה.

08/06/2008 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

מעין שלום, במהלך הכנת הרצאה על "בריחת סידן" נעזרתי בשפע החומרים (בעברית ובאגלית) הנמצאים באינטרנט. מצאתי גם כמה ספרים בנושא (יש עוד עשרות ספרים...).  סידן בונה אותך, גואן נס, הוצאת: מודן  אוסטיאופורוזיס, בריחת סידן ד"ר צופיה איש שלום, הוצאת: פרולוג  בריחת סידן ליאונרד מרווין, הוצאת: אור עם.  עתיר סידן, טובה ארן, הוצאת: מודן צופיה איש שלום היא מהחוקרים המובילים בנושא בארץ. היא מנהלת היחידה למטבוליזם העצם והסידן בבית חולים רמב"ם ויו"ר הוועדה לטיפול באוסטיאופורוזיס ומחלות עצם במשרד הבריאות. הספר "עתיר סידן" מכיל מתכונים עשירים בסידן. אם את רוצה לטפל בבעיה של "בריחת סידן" בתזונה טבעית אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל מומחה בתזונה טבעית ולא להסתמך על ספר או מאמר באינטרנט. כמובן שאין לוותר על איבחון ויעוץ רפואי. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 13:46 | מאת: שאול

האם טוב יותר או שמה פחות טוב, רמת סוכר נמוכה בגוף, ומה ניתן וכדאי לעשות על מנת לשמור על רמתו ו/או ירידתו? תודה מראש

08/06/2008 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום רב. הגוף שלנו צריך סוכר לאנרגיה ירידה גדולה מידי של סוכר בדם מביאה להיפוגליקמיה שהסמפטומים שלה סחרחורות תחושה לא טובה ואיבוד הכרה. אך מאוד חשוב לשמור על רמת סוכר בדם מאוזנת ולא לעבור את 100 מ"ג פר 100 מ"ל דם. בברכה ובהצלחה חג שבועות נפלא טובה בר- שאן

16/07/2008 | 13:36 | מאת: פרח

אני בת 27 וסובלת מכאבי ראש קבועים לפחות מגיל ההתבגרות (מינימום פעמיים בשבוע). לרוב התרופות לא עוזרות לי ואם כן אז רק אופטלגין ואם גם הוא לא עוזר אז אני כבר יודעת שהכאב ימשך 3 ימים בדיוק ויעלם בעצמו. לפעמים הכאב כל כך מציק שאני מתחילה להרגיש בחילות ושמתי לב שבאותו זמן הגוף שלי פשוט חייב משהו מתוק, ואחרי המתוק הכאב אם לא עובר אז לפחות נחלש. השאלה היא איך אני יכולה לדעת האם ירידת סוכר נובעת מכאב ראש או כאב ראש נובע מירידת סוכר בגוף?

07/06/2008 | 09:24 | מאת: לאה

שלום על מנת להתחיל בתזונה נכונה האם נכון לפחות ב-שלושה ימים הראשונים לאכול פירות בילבד עם תום 3 הימים להכניס מזון מוצק עם ביקורת לגבי הכמויות תודה מראש לאה

07/06/2008 | 10:11 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, המעבר לתזונה נכונה צריך להיות הדרגתי ולא דראסטי. חשוב להוריד מהתזונה חומרים מזיקים ולהוסיף מזון טבעי, איכותי ומאוזן, רצוי מגידול אורגני. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי למצוא שני מאמרים מפורטים בנושא זה: "חומרים מזיקים בתזונתנו" ו"מזונות מועילים ומבריאים". http://www.zom.co.il/Art2.asp?type=2 אכילת פירות בלבד למשך שלושה ימים (מונו דיאט) היא צעד קיצוני שלא מומלץ לעשות אותו ללא השגחה והדרכה. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 10:28 | מאת: לאה

תודה על התשובה הזריזה איך אוכל להיעזר בידע שלך מאחר ואני מיתגוררת מחוץ לגבולות ישראל תודה מראש לאה

07/06/2008 | 06:51 | מאת: ליאת

שלום, יש לי שאלה שאשמח אם תוכלו לענות לי עליה. אני בת 28 סיימתי תואר ראשון בסוציולוגיה וכעת אני לומדת לימודי תזונה קלינית טבעית, רציתי לדעת האם בקופות החולים מקבלים תזונאים טבעיים ??? הלימודים הם לימודי דיפלומה ולא לימודי תואר, האם זה מספיק בשביל להתקבל לעבודה במחלקות של רפואה משלימה? תודה

07/06/2008 | 10:06 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, לצערי התארים האלה לא מוכרים על ידי הממסד הרפואי. לא נראה לי שתוכלי להשתלב במחלקות לתזונה קלינות. אולי תוכלי להשתלב במרפאות לרפואה משלימה הסמוכות לבתי חולים ולמרפאות. המציאות העגומה היא שהשוק מוצף ב"מכללות" לרפואה משלימה ובבוגריהן. רובם לא עוסקים במקצוע שלמדו. חלקם מוצאים את עצמם מוכרים תוספי מזון בחנויות טבע, או מוכרים "תרופות טבעיות" בשיטת השיווק הרב שיכבתי. למרות זאת, אני מאחל לך שתתצליחי למצוא את דרכך. בהצלחה צביקה קורן

07/06/2008 | 06:29 | מאת: חווה

מה יעילות של זרעי פשתן ואיך להשתמש בהם והאם לטחון או לא?

07/06/2008 | 06:31 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זרעי פשתן זה מזון ולא תרופה. זרעי פשתן עשירים בשומן איכותי (כולל חומר מוצא לאומגה 3), חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטו אסטרוגנים, פיטו-סטרולים ועוד. הם נחשבים מועילים למערכת העיכול, למפרקים, למערכת העצבים, כלי הדם והלב ולמניעת סרטן. כדי להפיק מהם תועלת חשוב לטחון בבית (לא לקנות טחון) ולאכול תוך 20 דקות. המנה היומית המומלצת:- 1 2 כפות ביום. בהצלחה צביקה

06/06/2008 | 13:50 | מאת: עדילי

האם יש מאכלים מסויימים שיעזרו לאנשים הסובלים מעייפות כרונית? תודה..=]

07/06/2008 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

עדילי שלום, השאלה אם את עייפה באופן מתמיד או מוגדרת כסובלת מתסמונת העייפות הכרונית (CFS ). בכל מקרה הטיפול הוא לא רק תזונתי, אלא כולל אלמנטים נוספים כמו: פעילות גופנית, טיפול במתחים, צמחי מרפא, תוספי מזון, טיפולי גוף ועוד. לשאלתך, כדאי להוריד מהתזונה מזונות המכילים מלח, שימורים, חומץ, סוכרים פשוטים קפאין, מטוגן, בשר, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל ועוד. להוסיף לתזונה מזון טבעי, מאוזן ומגוון (רצוי מגידול אורגני) הכולל ירקות חיים ומבושלים, פרוץ, שקדים, אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות הניתנות בפורום. בהצלחה צביקה

06/06/2008 | 13:04 | מאת: אבי

צביקה שלום. אני בן 27 וסובל ממחלה זו. האם תוכל להמליץ לי על תזונה מתאימה? תודה.

07/06/2008 | 06:27 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי בפורום במיוחד לא במחלות הדורשות התאמה אישית של התזונה למטופל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנו בפורום זה או אחר. שם לב, הטיפול התזונתי עשוי להועיל מאד בהפוגות בין ההתקפים ועשוי להאריך את משך ההפוגות. בזמן התקף חריף יש צורך בטיפול תרופתי בהתאם להנחיות הרופא שלך. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 13:06 | מאת: אבי

צביקה שלום. תודה על תשובתך שבעצם ריקה מתוכן! לא בקשתי יעוץ אישי ואני הנחתי שישנם קווים מנחים כלליים לגבי תזונה מתאימה במחלה זו. מסתבר שישנם כאלה וקבלתים בפורום אחר. מכל מקום תודה על המאמץ הבלתי תכליתי שלך.

06/06/2008 | 10:51 | מאת: תמי

אשמח מאד לקרוא את תגובותיכם לדיון שהתקיים ביני לבין צביקה בנושא מוצרי החלב.

06/06/2008 | 11:19 | מאת: איטה

שלום לכולם. ברצוני להגיב למה שצביקה ציין בתגובתו על חסרונות החלב ומוצריו בכך שארוחה חלבית העשירה בסידן פוגמת בספיגת הברזל. אם כך הכיצד הוציאה מחלבת שטראוס את מוצר ה"גמדים" שלה המועשר בסידן ובברזל? מוצר זה מכיל 160 מג סידן ו-2 מג ברזל בלבד ומכאן שהפרסום על הברזל במוצר זו הטעיה גסה!

חברת שטראוס והחברות האחרות מפרסמות את ה"מועשרים" שלהם, והציבור מתפתה להאמין שמדובר במוצרים בריאים. לפי הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון), שעקרונותיה ידועים רק למעטים, הגוף לא יכול בכלל לנצל לצרכיו ויטמינים ומינרלים שנרקחו במעבדה, ואינם חלק בלתי נפרד ממזון. הסידן והברזל שאנחנו זקוקים להם נמצאים בשפע בעולם הצומח, בטבע, לא במעבדה הכימית.

06/06/2008 | 17:17 | מאת: משתתפת ותיקה בפורום

הפורום הזה הוא לא פורום "תמיכה הדדית", "החלפת הגיגים" או טוקבק. לא תמצאי כאן, ביטויים כמו "מאמי", ממוש, מותק, פרח ולא ויכוחים וגידופים. שואלים שאלה ומקבלים תשובה קצרה, עניינית ומקצועית. מציעה לך לגלוש קצת בפורום, להתרשם ולהימנע מהתנצחויות עם מנהלי הפורום העושים שירות חשוב לקהילה בהתנדבות. יעל

06/06/2008 | 18:19 | מאת: מלכית

מה ענין שמיטה לתשמישי קדושה?

07/06/2008 | 22:22 | מאת: נעמי

דווקא מצאה-חן בעיני. עבודת מנהלי הפורום מבורכת, אבל לפעמים מותר (ואפילו רצוי) להביע דעות אחרות. תמי לא התכוונה שחברי הפורום יתחילו לכנות אחד את השני בכינויי-חיבה, וגם לא שיתחילו לריב ביניהם. היא פשוט הזמינה אותנו להשמיע את דעתנו. פורום, כל פורום, לא אמור להיות מקום מנוכר, רק של שאלות ותשובות מנהליו. לדעתי, יש בהחלט מקום גם לתמיכה הדדית והרגשה של "ביחד".

07/06/2008 | 23:24 | מאת: מירב

מאמי שלום. תמי הכניסה קצת חיים ואקשן לפורום שלך.

גבינות זה מזון טעים, והדעה המקובלת היא שבריא לאכול אותן, וכמו רוב האנשים, גם אני אכלתי בעבר, ואפילו הגזמתי בכמויות. עד שהבנתי מה נכון ובריא לעשות - להימנע. יצרנים של מוצרי-חלב משקיעים סכומי-עתק בפירסום, והציבור הרחב מתפתה להאמין. זה לא שהייצרנים מרמים או משקרים - הם פשוט מדגישים את מעט היתרונות (הדגש הוא על מעט) ולא מזכירים את הנזקים הרבים. אפשר לקרוא לזה פירסומי להד"מ - להוציא דברים מהקשרם, הם בפירוש מסתמכים על מחקרי להד"ם - מחקרים-מטעם. בשיקלול הסופי בין היתרונות לחסרונות - להימנע, לטובת הבריאות. הקישור המצורף מפרט את הנזקים בחלב - http://www.halav.org/health/index.html

06/06/2008 | 18:17 | מאת: מיה

07/06/2008 | 17:26 | מאת: דפנה

נעמי כמה שאת צודקת! כנסו לכתבה זו וראו עד כמה "תוכנה אינו כברה". ברור שלקראת חג השבועות צבא יחצני המחלבות עמלים קשות! אם לא כן מה הטעם בפרסומה? הנושא כל כך נדוש ואין בו בכתבה כל חידוש!

04/06/2008 | 21:22 | מאת: ר'

שלום, אני בהריון , בשבוע 25. נוטלת מזה כחודש וחצי כדורי ברזל של "סולגאר". רמת ההמוגלובין שלי בחודש וחצי מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים ירדה, במקום לעלות. הבנתי שישנם מאכלים שכדאי לאכול בזמן בליעת כדורי הברזל, וכי הם תורמים לספיגת הברזל בגוף. האם זה נכון? ואם כן- אלו מאכלים? תודה, ר'.

05/06/2008 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

ר' שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (גם בימים האחרונים) - מציע שתבצעי חיפוש על המילה "ברזל". לדוגמה: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-502,xFT-316340,xFP-316336,m-Doctors,a-Forums.html את תוספי הברזל חשוב לקחת הרחק ממוצרי חלב. סוכרים פשוטים, קפאין, אלכוהול וניקוטין מונעים ספיגת ברזל בגוף. אני מקווה שאת לא משתמשת במוצרים המזיקים האלה. הירידה בברזל לא נגרמה כתוצאה מלקיחת התוסף. תוסיפי לתזונה 1 -2 כפיות מולסה והרבה פטרוזיליה טריה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה

05/06/2008 | 20:42 | מאת: ר'

תודה רבה על התשובה המלאה!

06/06/2008 | 17:40 | מאת: נעמי

לפי הגישה הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון) - הגוף יכול לנצל (להשתמש) בברזל רק כאשר הוא חלק בלתי נפרד ממזון, כך שכדורי ברזל, שנוצרו במעבדה הכימית, אינם יעילים, ולעיתים עלולים להזיק. קטע מספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו" - הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל.

04/06/2008 | 18:20 | מאת: mr.j

שלום לכל חברי הפורום! כטבעוני, פעיל ספורטיבית, שצורך לרוב מזון חי (כלומר, פירות ירקות, נבטוטים, פירות יבשים אורגניים,חמאת שומשום, זרעים, שקדים ואגוזים)- - אילו מזונות מומלץ לאכול בקיץ בכדי לספק אנרגיה? - האם בננות מומלצות גם בקיץ? (כי הם פרי חורפי, נכון?) - מה עם תפוחים ואגסים, זו עונתם כעת? אשמח לטיפים, רעיונות, הצעות בכדי לספק אנרגיה לגוף בימי הקיץ וכמובן להתחשב בעונת השנה, במגבלותיה (מבחינת המבחר) כי רצוני הוא צריכת מזון לפי העונה. תודה לכל משיב והמשך סופ"ש נעים לכולם!

05/06/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

שלום ל Mr j, באופן כללי מומלץ לאכול את פירות העונה ולא פירות שנשמרו בקירור. כדאי לאכול פירות חמצמצים וחמוצים - מעוררים (כמו: שזיפים, משמש, אפרסקים) ופרות מתוקים - מרווים - כמו ענבים, מלון ואבטיח. בקרוב יהיו גם תאנים ופסיפלורה. בהצלחה צביקה

מה עם ירקות, אגוזים, שקדים וזרעים? אילו עוד עצות יש לכם? והאם לא ניתן להיות טבעוני שצורך מזון חי ופעיל גופנית? תודה ושבת שלום!

"מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף)." תודה!

04/06/2008 | 23:11 | מאת: תמי

אכן כך הוא! שאלה זהה נשאלה בפורום תזונה קלינית וצר לי לראות כיצד שם מנהלי הפורום גבבו תשובות שטחיות ובלתי נכונות.

05/06/2008 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

ראה תשובה למטה ל"יוח"

05/06/2008 | 18:19 | מאת: תמי

זו לא היתה פניה אליך אלא קביעת עמדה לצפית משתתפי הפורום.

04/06/2008 | 12:42 | מאת: י

זה נכון?

05/06/2008 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

ראה תשובה למטה ל"יוח"

04/06/2008 | 12:23 | מאת: יוח

זיתים , כרוב כבוש וכו.. זה דברים לא בריאים?

05/06/2008 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית, אני אוהב להגיד שלום ל"שם" (אפשר שם בדוי) ולא לגיבוב של אותיות המעידות על זילזול בפורום ובמנהליו העונים בו בהתנדבות. שנית, אני מבקש לשמור על נימוס ותרבות - להתחיל את השאלה ב"שלום" ולסיים ב"תודה". שלישית, אם יש לך כמה שאלות כדאי לרכז אותם בהודעה אחת ולא בשלוש הודעות שונות הגורמות לנו לאיבוד זמן. אשמח לענות על שאלות שיעמדו בקריטריונים הצנועים שלי. יום טוב צביקה

17/06/2011 | 16:20 | מאת: רחל

שלום, רציתי לישאול ולברר בקשר לקיטניות משומרות, יש שאומרים שזה בריא,ויש שאומרים שזה מסרטן בשל המלחים, אשמח לקבל תשובה חד משמעית לגבי זה, רצוי לציין אני טיבעונית,אז האם כדאי ליצרוך אותו? שאלה אחרונה: אני מעוניינת בניקוי רעלים אורז יעזור לי להיתנקות? אשמח לתשובות, בתודה רחל.

04/06/2008 | 11:14 | מאת: שאול

למנהל הפורום שלום רב, אנני יודע אם הגעתי למקום הנכון אבל בכל זאת, אולי תצליח לעזור לי, בעייתי היא בעת השקמה מוקדמת בבוקר אני מרגיש רעב חזק, לפעמים על מצב עילפון... אני בחור בן שלושים פלוס, ולא סובל מבעיות שומן או תזונה, וספורטיבי בדר"כ, ללא בעיות או מחלות שונות. ובעיה זו הולכת ומתעצמת עם הזמן, חשוב לציין שבמידה ואני לא קם מוקדם, אז הכל בסדר, ואין לי את אותה תחושת הרעב, אשמח לישמוע את חוות דעתך ומודה על כך מראש.

05/06/2008 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, מדובר כנראה בירידת סוכר זמנית. כדאי לשתות מים, או תה צמחים עם תמר או שנים, או מיץ ירקות, או פרי כלשהו. בכל מקרה כדאי שתפנה את הבעיה גם לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

05/06/2008 | 13:38 | מאת: שאול

03/06/2008 | 20:56 | מאת: עכגכ

בתשובתיך את אומרת בוודאות שחילבה מוריד רמות סוכר בדם האים זה הוכח במציאות ואים כן אז מדוע כששואלים את דוקטור קנטר רופא סוכרת בפורום רופאים באתר על חילבה הוא טוען שזה לא עושה כלום ואומר לתת לחתול ויש לי עוד שאלה האים בטטה מכילה גלוקוז ברמות גבוהות או קצת

03/06/2008 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, החילבה הוא מזון צמחי לו מיוחסות תכונות של איזון רמת הסוכר בדם. זאת לא תרופה ולכן לא רואים תוצאות מיידיות. חשוב מאד לשלב אותה בתזונה טבעית מאוזנת. אם יש לך סוכרת ואתה מקבל טיפול תרופתי, לא כדאי להתבסס על החילבה. בהצלחה צביקה

03/06/2008 | 19:51 | מאת: שרון

צביקה שלום. כחלק ממאמציי לצרוך מה שיותר חלבונים ללא שימוש ב"שיקויי פלא" למיניהם,אני אוכל כל יום קופסת טונה משומרת. מה הבעיה בכספית,איזה חשש מרעלים של דגי ים יש והאם ישנן עוד בעיות באכילת טונה יומיומית? והאם ישנה בעיה דומה באכילת ביצה קשה על בסיס יומיומי?

03/06/2008 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, טונה בקופסא הינה מזון חביב על אנשים הנמצאים בדיאטת הרזייה ועל מתאמנים בחדרי כושר. אני לא מתלהב מטונה משומרת בגלל הכמות הרבה של המלח, החומר המשמר, השמן הקלוקל ושאריות הפח שהשמן סופח מהקופסא. טונה במים אינה טובה יותר. דג הטונה הוא דג גדול ולכן נחשב עשיר בכספית הפוגעת בעיקר במערכת העצבים, העיכול ובכליות. על נזקי הכספית תוכל לקרוא בהרחבה בקישור הבא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1175 ביצה קשה אורגנית מהווה בהחלט מזון חלבוני טוב ואפשר לאכול כל יום. בהצלחה צביקה

04/06/2008 | 01:57 | מאת: שרון

צביקה,בכל קופסת שימורים עגולה של טונה שמכילה לרוב 160 גר',יש כ 40 גר' חלבון. אני שוקל 82 ק'ג,ובכדי לצרוך כ 1.4 גר' חלבון ע'כ ק'ג בגופי בשביל לעלות איכשהו במסת השריר,הווי אומר 115 ג'ר,אני חייב לצרוך מנת חלבון שכזו. אין עוד מקור אחר שאני יודע עליו שיכול לספק לי 40 גר' חלבון כמו קופסת טונה. למעט כף של אבקת חלבון כלשהי אולי. או שאני אתחיל לאכול 2 קופסאות קוטג' נוספות ביום (בנוסף לאחד שאני ממילא אוכל ים יום),דבר שדי הזוי,גם פיננסית.ביצים קשות הבנתי מהפורום בעבר שגורמות לעלייה אפשרית בכולסטרול. מה אתה מציע לי לעשות???

03/06/2008 | 19:11 | מאת: אמא של הנסיכה

שלום רב, השבוע היתה לנו במסגרת ביה"ס בדיקה שיגרתית. נאמר לי בתי סובלת מעודף משקל (דבר אותו גם ניתן לראות), הילדה נולדה גדולה (3.930 ק"ג) ותמיד נחשבה "גדולה" אם כי לאורך הדרך הייתה התאמה משקל/גובה והיא היתה בסדר עם העקומה. כעת היא באחוזון 95 אבל אין התאמה משקל/גובה משקלה 32 בעוד הגובה 126 ס"מ נאמר לי גם כי פיזית היא מפותחת וכדי להאט זאת עלי להפחת מוצרים מן החי (חלב ביצים בשר וכו') אז מה אני אמורה לתת לילדה לאכול? האם יש תפריטים מסודרים? היכן אוכל למצוא? תודה

03/06/2008 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

לאם הנסיכה שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורים תפריטים ומתכונים. במיוחד במקרה שלך כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. מציע לך למצוא תזונאית המתמחה בהשמנת ילדים (בקופת חולים, או ברשת האינטרנט). בהצלחה צביקה

במסגרת טיפול הכולל דיקור הורדנו לבתי בת השנתיים וחצי את כל מוצרי החלב. (בעיית נוזלים באוזניים + פוליפים). אנחנו מטפלים בדיקור וכאמור הורדנו את כל מוצרי החלב וכבר רואים שיפור מאוד גדול. אשמח לעצות בעניין התפריט לקטנה. היא אוכלת בדרך כלל פחמימות מורכבות (פסטה, לחם, קוסקוס מקמח מלא, אורז מלא), מעט ירקות, טחינה משומשום מלא (מעט) ברוקולי ובשר. אוכלת מעט ממתקים ועד כמה שניתן בריאים. אשמח לדעת מה חסר בתפריט שלה ואם היא מקבלת מספיק מאבות המזון ואיזה מזונות נוספים ניתן לתת לה שמכילים סידן.

03/06/2008 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הורדת מוצרי חלב לילדים היא בעייתית ומחייבת קבלת יעוץ תזונתי מקצועי. אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורים תפריטים ומתכונים. מציע לך לנסות למצוא תזונאי/ת המתמחים בתזונה טבעית. שומשום טחון, חמאת שומשום, פירות יבשים, ירקות, קטניות (במיוחד סויה), שקדים ואגוזים מכילים סידן, חלבון וויטמין B הנמצאים במוצרי חלב. בהצלחה צביקה

02/06/2008 | 21:54 | מאת: חנה

הברזל שלי מאד נמוך ואני לוקחת כדורי ברזל כבר 3 חודשים אך הוא לא עולה מספיק, (הוא 48 כשכתוב שהמינימום זה 60) מה יכול להיות הסיבה שהברזל לא עולה ומה כדאי לאכול? תודה רבה

02/06/2008 | 22:59 | מאת: נעמי

הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל. כדורי ברזל אינם פיתרון לבעיה - הגוף יכול להשתמש רק בברזל שהוא חלק בלתי נפרד ממזון, ולא בברזל בצורת כדור, שנוצר במעבדה. (לפי ספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו").

03/06/2008 | 10:23 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, באופן כללי אני מסכים עם העקרונות שנעמי הציגה. עם זאת, הסיבה יכולה להיות גם פיזיולוגית / רפואית כמו דימום מוגבר במחזור החודשי, דימום במערכת העיכול, או בעיה רפואית אחרת. מציע שתבצעי את כל הבירורים הרפואיים ובמקביל תעשי תיקונים בתזונה בהדרכה והכוונה של מומחה לנושא. אם לא יחול שיפור ואם את לא צמחונית תשקלי להוסיף לתזונה, לתקופה מוגבלת, כבכ בקר. בהצלחה צביקה

02/06/2008 | 10:02 | מאת: ניר

אני סובל האופן קבוע מהצטברות של ליחה . הליחה חוסמת לי את דרכי הנשימה בשעות היום ובעיקר בלילה. אני משתמש לפעמים במכייח ליחה "מוקולית" 2 כדורים ואני מרגיש שיפור ניכר בנשימה מה עלי לאכול על מנת לייבש את הליחה?

03/06/2008 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

ניר שלום, בגישת התזונה הטבעית הצטברות ליחה נגרמת מאכילת יתר של מוצרי חלב וסוכרים פשוטים. מציע לך להינזר למשך כמה שבועות ממוצרי חלב, מסוכר לב, קמח לבן ומוצריו (עוגות, עוגיות, ממתקים, מאפים וכד'). עם זאת, יתכן ומדובר בחיידק שהתלבש עליך והטיפול בבעיה יהיה באמצעות אנטיביוטיקה. מציע שתפנה לאיבחון רפואי ובמקביל ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 19:54 | מאת: עחיחעילחת

האים טחינה מכילה גלוקוז האים בריא לאכול טחינה בכמויות גדולות והאים חילבה אכן מורידה רמות סוכר בדם או שזה סתם השערה סתמית ולא עובדה בדוקה ומוכחת

02/06/2008 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

עחיחעילחת שלום 1. בוודאי שטחינה מכילה גם פחמימות 16 גרם על כל 100 גרם. 2. כל אוכל צריך לאכל במידה אין טעם להגזים בשום מזון. 3. אכן כן חילבה מורידה את רמות הסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/06/2008 | 13:34 | מאת: ויקי

שלום רב אמרו לי שבריא לשתות תה מצמח הכישותית מפני שהוא מיל ויטמינים רבים. האם זה נכון? והאם אפשר לשתות אותו על בסיס יומיומי? בתודה מראש ויקי

02/06/2008 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום ממש לא מומלץ להשתמש בכשות על בסיס יומי. המלצה לקחת עד 6 שבועות ואז לעשות הפסקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2008 | 21:24 | מאת: ליאת

???

01/06/2008 | 10:54 | מאת: שושי

שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכף שטוחה אחת של שיבולת שועל לא מבושלת, וכמה בכף שטוחה אחת של סובין (הקליפה של החיטה- מה שמוכרים בסופרים). בנוסף רציתי לדעת מה אחוז הפחמימות שיש בכל כף כזאת. שאלה נוספת, האם בכף של סובין- יש ויטמינים מעבר לסיבים התזונתיים? שאלה נוספת, מה אחוז השומן שיש בפילה סלומון צלוי על הגריל?

02/06/2008 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

שושי שלום 1. אם ב100 גרם סובען חיטב יש 210 קלוריות בכף שטוחה של סובין שהיא בערך 10 גרם יש 21 קלוריות. 2. בשיבולת שועל יש 388 קלוריות ל100 גרם אז בכף שטוחה יש 38 קלוריות בערך. 3. בוודאי בעיקר ויטמיני B בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן