פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

07/06/2008 | 06:51 | מאת: ליאת

שלום, יש לי שאלה שאשמח אם תוכלו לענות לי עליה. אני בת 28 סיימתי תואר ראשון בסוציולוגיה וכעת אני לומדת לימודי תזונה קלינית טבעית, רציתי לדעת האם בקופות החולים מקבלים תזונאים טבעיים ??? הלימודים הם לימודי דיפלומה ולא לימודי תואר, האם זה מספיק בשביל להתקבל לעבודה במחלקות של רפואה משלימה? תודה

07/06/2008 | 10:06 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, לצערי התארים האלה לא מוכרים על ידי הממסד הרפואי. לא נראה לי שתוכלי להשתלב במחלקות לתזונה קלינות. אולי תוכלי להשתלב במרפאות לרפואה משלימה הסמוכות לבתי חולים ולמרפאות. המציאות העגומה היא שהשוק מוצף ב"מכללות" לרפואה משלימה ובבוגריהן. רובם לא עוסקים במקצוע שלמדו. חלקם מוצאים את עצמם מוכרים תוספי מזון בחנויות טבע, או מוכרים "תרופות טבעיות" בשיטת השיווק הרב שיכבתי. למרות זאת, אני מאחל לך שתתצליחי למצוא את דרכך. בהצלחה צביקה קורן

07/06/2008 | 06:29 | מאת: חווה

מה יעילות של זרעי פשתן ואיך להשתמש בהם והאם לטחון או לא?

07/06/2008 | 06:31 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זרעי פשתן זה מזון ולא תרופה. זרעי פשתן עשירים בשומן איכותי (כולל חומר מוצא לאומגה 3), חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטו אסטרוגנים, פיטו-סטרולים ועוד. הם נחשבים מועילים למערכת העיכול, למפרקים, למערכת העצבים, כלי הדם והלב ולמניעת סרטן. כדי להפיק מהם תועלת חשוב לטחון בבית (לא לקנות טחון) ולאכול תוך 20 דקות. המנה היומית המומלצת:- 1 2 כפות ביום. בהצלחה צביקה

06/06/2008 | 13:50 | מאת: עדילי

האם יש מאכלים מסויימים שיעזרו לאנשים הסובלים מעייפות כרונית? תודה..=]

07/06/2008 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

עדילי שלום, השאלה אם את עייפה באופן מתמיד או מוגדרת כסובלת מתסמונת העייפות הכרונית (CFS ). בכל מקרה הטיפול הוא לא רק תזונתי, אלא כולל אלמנטים נוספים כמו: פעילות גופנית, טיפול במתחים, צמחי מרפא, תוספי מזון, טיפולי גוף ועוד. לשאלתך, כדאי להוריד מהתזונה מזונות המכילים מלח, שימורים, חומץ, סוכרים פשוטים קפאין, מטוגן, בשר, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל ועוד. להוסיף לתזונה מזון טבעי, מאוזן ומגוון (רצוי מגידול אורגני) הכולל ירקות חיים ומבושלים, פרוץ, שקדים, אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות הניתנות בפורום. בהצלחה צביקה

06/06/2008 | 13:04 | מאת: אבי

צביקה שלום. אני בן 27 וסובל ממחלה זו. האם תוכל להמליץ לי על תזונה מתאימה? תודה.

07/06/2008 | 06:27 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ אישי בפורום במיוחד לא במחלות הדורשות התאמה אישית של התזונה למטופל. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנו בפורום זה או אחר. שם לב, הטיפול התזונתי עשוי להועיל מאד בהפוגות בין ההתקפים ועשוי להאריך את משך ההפוגות. בזמן התקף חריף יש צורך בטיפול תרופתי בהתאם להנחיות הרופא שלך. בהצלחה צביקה

07/06/2008 | 13:06 | מאת: אבי

צביקה שלום. תודה על תשובתך שבעצם ריקה מתוכן! לא בקשתי יעוץ אישי ואני הנחתי שישנם קווים מנחים כלליים לגבי תזונה מתאימה במחלה זו. מסתבר שישנם כאלה וקבלתים בפורום אחר. מכל מקום תודה על המאמץ הבלתי תכליתי שלך.

06/06/2008 | 10:51 | מאת: תמי

אשמח מאד לקרוא את תגובותיכם לדיון שהתקיים ביני לבין צביקה בנושא מוצרי החלב.

06/06/2008 | 11:19 | מאת: איטה

שלום לכולם. ברצוני להגיב למה שצביקה ציין בתגובתו על חסרונות החלב ומוצריו בכך שארוחה חלבית העשירה בסידן פוגמת בספיגת הברזל. אם כך הכיצד הוציאה מחלבת שטראוס את מוצר ה"גמדים" שלה המועשר בסידן ובברזל? מוצר זה מכיל 160 מג סידן ו-2 מג ברזל בלבד ומכאן שהפרסום על הברזל במוצר זו הטעיה גסה!

חברת שטראוס והחברות האחרות מפרסמות את ה"מועשרים" שלהם, והציבור מתפתה להאמין שמדובר במוצרים בריאים. לפי הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון), שעקרונותיה ידועים רק למעטים, הגוף לא יכול בכלל לנצל לצרכיו ויטמינים ומינרלים שנרקחו במעבדה, ואינם חלק בלתי נפרד ממזון. הסידן והברזל שאנחנו זקוקים להם נמצאים בשפע בעולם הצומח, בטבע, לא במעבדה הכימית.

06/06/2008 | 17:17 | מאת: משתתפת ותיקה בפורום

הפורום הזה הוא לא פורום "תמיכה הדדית", "החלפת הגיגים" או טוקבק. לא תמצאי כאן, ביטויים כמו "מאמי", ממוש, מותק, פרח ולא ויכוחים וגידופים. שואלים שאלה ומקבלים תשובה קצרה, עניינית ומקצועית. מציעה לך לגלוש קצת בפורום, להתרשם ולהימנע מהתנצחויות עם מנהלי הפורום העושים שירות חשוב לקהילה בהתנדבות. יעל

06/06/2008 | 18:19 | מאת: מלכית

מה ענין שמיטה לתשמישי קדושה?

07/06/2008 | 22:22 | מאת: נעמי

דווקא מצאה-חן בעיני. עבודת מנהלי הפורום מבורכת, אבל לפעמים מותר (ואפילו רצוי) להביע דעות אחרות. תמי לא התכוונה שחברי הפורום יתחילו לכנות אחד את השני בכינויי-חיבה, וגם לא שיתחילו לריב ביניהם. היא פשוט הזמינה אותנו להשמיע את דעתנו. פורום, כל פורום, לא אמור להיות מקום מנוכר, רק של שאלות ותשובות מנהליו. לדעתי, יש בהחלט מקום גם לתמיכה הדדית והרגשה של "ביחד".

07/06/2008 | 23:24 | מאת: מירב

מאמי שלום. תמי הכניסה קצת חיים ואקשן לפורום שלך.

גבינות זה מזון טעים, והדעה המקובלת היא שבריא לאכול אותן, וכמו רוב האנשים, גם אני אכלתי בעבר, ואפילו הגזמתי בכמויות. עד שהבנתי מה נכון ובריא לעשות - להימנע. יצרנים של מוצרי-חלב משקיעים סכומי-עתק בפירסום, והציבור הרחב מתפתה להאמין. זה לא שהייצרנים מרמים או משקרים - הם פשוט מדגישים את מעט היתרונות (הדגש הוא על מעט) ולא מזכירים את הנזקים הרבים. אפשר לקרוא לזה פירסומי להד"מ - להוציא דברים מהקשרם, הם בפירוש מסתמכים על מחקרי להד"ם - מחקרים-מטעם. בשיקלול הסופי בין היתרונות לחסרונות - להימנע, לטובת הבריאות. הקישור המצורף מפרט את הנזקים בחלב - http://www.halav.org/health/index.html

06/06/2008 | 18:17 | מאת: מיה

07/06/2008 | 17:26 | מאת: דפנה

נעמי כמה שאת צודקת! כנסו לכתבה זו וראו עד כמה "תוכנה אינו כברה". ברור שלקראת חג השבועות צבא יחצני המחלבות עמלים קשות! אם לא כן מה הטעם בפרסומה? הנושא כל כך נדוש ואין בו בכתבה כל חידוש!

04/06/2008 | 21:22 | מאת: ר'

שלום, אני בהריון , בשבוע 25. נוטלת מזה כחודש וחצי כדורי ברזל של "סולגאר". רמת ההמוגלובין שלי בחודש וחצי מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים ירדה, במקום לעלות. הבנתי שישנם מאכלים שכדאי לאכול בזמן בליעת כדורי הברזל, וכי הם תורמים לספיגת הברזל בגוף. האם זה נכון? ואם כן- אלו מאכלים? תודה, ר'.

05/06/2008 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

ר' שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (גם בימים האחרונים) - מציע שתבצעי חיפוש על המילה "ברזל". לדוגמה: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-502,xFT-316340,xFP-316336,m-Doctors,a-Forums.html את תוספי הברזל חשוב לקחת הרחק ממוצרי חלב. סוכרים פשוטים, קפאין, אלכוהול וניקוטין מונעים ספיגת ברזל בגוף. אני מקווה שאת לא משתמשת במוצרים המזיקים האלה. הירידה בברזל לא נגרמה כתוצאה מלקיחת התוסף. תוסיפי לתזונה 1 -2 כפיות מולסה והרבה פטרוזיליה טריה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה

05/06/2008 | 20:42 | מאת: ר'

תודה רבה על התשובה המלאה!

06/06/2008 | 17:40 | מאת: נעמי

לפי הגישה הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון) - הגוף יכול לנצל (להשתמש) בברזל רק כאשר הוא חלק בלתי נפרד ממזון, כך שכדורי ברזל, שנוצרו במעבדה הכימית, אינם יעילים, ולעיתים עלולים להזיק. קטע מספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו" - הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל.

04/06/2008 | 18:20 | מאת: mr.j

שלום לכל חברי הפורום! כטבעוני, פעיל ספורטיבית, שצורך לרוב מזון חי (כלומר, פירות ירקות, נבטוטים, פירות יבשים אורגניים,חמאת שומשום, זרעים, שקדים ואגוזים)- - אילו מזונות מומלץ לאכול בקיץ בכדי לספק אנרגיה? - האם בננות מומלצות גם בקיץ? (כי הם פרי חורפי, נכון?) - מה עם תפוחים ואגסים, זו עונתם כעת? אשמח לטיפים, רעיונות, הצעות בכדי לספק אנרגיה לגוף בימי הקיץ וכמובן להתחשב בעונת השנה, במגבלותיה (מבחינת המבחר) כי רצוני הוא צריכת מזון לפי העונה. תודה לכל משיב והמשך סופ"ש נעים לכולם!

05/06/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

שלום ל Mr j, באופן כללי מומלץ לאכול את פירות העונה ולא פירות שנשמרו בקירור. כדאי לאכול פירות חמצמצים וחמוצים - מעוררים (כמו: שזיפים, משמש, אפרסקים) ופרות מתוקים - מרווים - כמו ענבים, מלון ואבטיח. בקרוב יהיו גם תאנים ופסיפלורה. בהצלחה צביקה

מה עם ירקות, אגוזים, שקדים וזרעים? אילו עוד עצות יש לכם? והאם לא ניתן להיות טבעוני שצורך מזון חי ופעיל גופנית? תודה ושבת שלום!

"מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף)." תודה!

04/06/2008 | 23:11 | מאת: תמי

אכן כך הוא! שאלה זהה נשאלה בפורום תזונה קלינית וצר לי לראות כיצד שם מנהלי הפורום גבבו תשובות שטחיות ובלתי נכונות.

05/06/2008 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

ראה תשובה למטה ל"יוח"

05/06/2008 | 18:19 | מאת: תמי

זו לא היתה פניה אליך אלא קביעת עמדה לצפית משתתפי הפורום.

04/06/2008 | 12:42 | מאת: י

זה נכון?

05/06/2008 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

ראה תשובה למטה ל"יוח"

04/06/2008 | 12:23 | מאת: יוח

זיתים , כרוב כבוש וכו.. זה דברים לא בריאים?

05/06/2008 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית, אני אוהב להגיד שלום ל"שם" (אפשר שם בדוי) ולא לגיבוב של אותיות המעידות על זילזול בפורום ובמנהליו העונים בו בהתנדבות. שנית, אני מבקש לשמור על נימוס ותרבות - להתחיל את השאלה ב"שלום" ולסיים ב"תודה". שלישית, אם יש לך כמה שאלות כדאי לרכז אותם בהודעה אחת ולא בשלוש הודעות שונות הגורמות לנו לאיבוד זמן. אשמח לענות על שאלות שיעמדו בקריטריונים הצנועים שלי. יום טוב צביקה

17/06/2011 | 16:20 | מאת: רחל

שלום, רציתי לישאול ולברר בקשר לקיטניות משומרות, יש שאומרים שזה בריא,ויש שאומרים שזה מסרטן בשל המלחים, אשמח לקבל תשובה חד משמעית לגבי זה, רצוי לציין אני טיבעונית,אז האם כדאי ליצרוך אותו? שאלה אחרונה: אני מעוניינת בניקוי רעלים אורז יעזור לי להיתנקות? אשמח לתשובות, בתודה רחל.

04/06/2008 | 11:14 | מאת: שאול

למנהל הפורום שלום רב, אנני יודע אם הגעתי למקום הנכון אבל בכל זאת, אולי תצליח לעזור לי, בעייתי היא בעת השקמה מוקדמת בבוקר אני מרגיש רעב חזק, לפעמים על מצב עילפון... אני בחור בן שלושים פלוס, ולא סובל מבעיות שומן או תזונה, וספורטיבי בדר"כ, ללא בעיות או מחלות שונות. ובעיה זו הולכת ומתעצמת עם הזמן, חשוב לציין שבמידה ואני לא קם מוקדם, אז הכל בסדר, ואין לי את אותה תחושת הרעב, אשמח לישמוע את חוות דעתך ומודה על כך מראש.

05/06/2008 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, מדובר כנראה בירידת סוכר זמנית. כדאי לשתות מים, או תה צמחים עם תמר או שנים, או מיץ ירקות, או פרי כלשהו. בכל מקרה כדאי שתפנה את הבעיה גם לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

05/06/2008 | 13:38 | מאת: שאול

03/06/2008 | 20:56 | מאת: עכגכ

בתשובתיך את אומרת בוודאות שחילבה מוריד רמות סוכר בדם האים זה הוכח במציאות ואים כן אז מדוע כששואלים את דוקטור קנטר רופא סוכרת בפורום רופאים באתר על חילבה הוא טוען שזה לא עושה כלום ואומר לתת לחתול ויש לי עוד שאלה האים בטטה מכילה גלוקוז ברמות גבוהות או קצת

03/06/2008 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, החילבה הוא מזון צמחי לו מיוחסות תכונות של איזון רמת הסוכר בדם. זאת לא תרופה ולכן לא רואים תוצאות מיידיות. חשוב מאד לשלב אותה בתזונה טבעית מאוזנת. אם יש לך סוכרת ואתה מקבל טיפול תרופתי, לא כדאי להתבסס על החילבה. בהצלחה צביקה

03/06/2008 | 19:51 | מאת: שרון

צביקה שלום. כחלק ממאמציי לצרוך מה שיותר חלבונים ללא שימוש ב"שיקויי פלא" למיניהם,אני אוכל כל יום קופסת טונה משומרת. מה הבעיה בכספית,איזה חשש מרעלים של דגי ים יש והאם ישנן עוד בעיות באכילת טונה יומיומית? והאם ישנה בעיה דומה באכילת ביצה קשה על בסיס יומיומי?

03/06/2008 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, טונה בקופסא הינה מזון חביב על אנשים הנמצאים בדיאטת הרזייה ועל מתאמנים בחדרי כושר. אני לא מתלהב מטונה משומרת בגלל הכמות הרבה של המלח, החומר המשמר, השמן הקלוקל ושאריות הפח שהשמן סופח מהקופסא. טונה במים אינה טובה יותר. דג הטונה הוא דג גדול ולכן נחשב עשיר בכספית הפוגעת בעיקר במערכת העצבים, העיכול ובכליות. על נזקי הכספית תוכל לקרוא בהרחבה בקישור הבא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1175 ביצה קשה אורגנית מהווה בהחלט מזון חלבוני טוב ואפשר לאכול כל יום. בהצלחה צביקה

04/06/2008 | 01:57 | מאת: שרון

צביקה,בכל קופסת שימורים עגולה של טונה שמכילה לרוב 160 גר',יש כ 40 גר' חלבון. אני שוקל 82 ק'ג,ובכדי לצרוך כ 1.4 גר' חלבון ע'כ ק'ג בגופי בשביל לעלות איכשהו במסת השריר,הווי אומר 115 ג'ר,אני חייב לצרוך מנת חלבון שכזו. אין עוד מקור אחר שאני יודע עליו שיכול לספק לי 40 גר' חלבון כמו קופסת טונה. למעט כף של אבקת חלבון כלשהי אולי. או שאני אתחיל לאכול 2 קופסאות קוטג' נוספות ביום (בנוסף לאחד שאני ממילא אוכל ים יום),דבר שדי הזוי,גם פיננסית.ביצים קשות הבנתי מהפורום בעבר שגורמות לעלייה אפשרית בכולסטרול. מה אתה מציע לי לעשות???

03/06/2008 | 19:11 | מאת: אמא של הנסיכה

שלום רב, השבוע היתה לנו במסגרת ביה"ס בדיקה שיגרתית. נאמר לי בתי סובלת מעודף משקל (דבר אותו גם ניתן לראות), הילדה נולדה גדולה (3.930 ק"ג) ותמיד נחשבה "גדולה" אם כי לאורך הדרך הייתה התאמה משקל/גובה והיא היתה בסדר עם העקומה. כעת היא באחוזון 95 אבל אין התאמה משקל/גובה משקלה 32 בעוד הגובה 126 ס"מ נאמר לי גם כי פיזית היא מפותחת וכדי להאט זאת עלי להפחת מוצרים מן החי (חלב ביצים בשר וכו') אז מה אני אמורה לתת לילדה לאכול? האם יש תפריטים מסודרים? היכן אוכל למצוא? תודה

03/06/2008 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

לאם הנסיכה שלום, אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורים תפריטים ומתכונים. במיוחד במקרה שלך כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. מציע לך למצוא תזונאית המתמחה בהשמנת ילדים (בקופת חולים, או ברשת האינטרנט). בהצלחה צביקה

במסגרת טיפול הכולל דיקור הורדנו לבתי בת השנתיים וחצי את כל מוצרי החלב. (בעיית נוזלים באוזניים + פוליפים). אנחנו מטפלים בדיקור וכאמור הורדנו את כל מוצרי החלב וכבר רואים שיפור מאוד גדול. אשמח לעצות בעניין התפריט לקטנה. היא אוכלת בדרך כלל פחמימות מורכבות (פסטה, לחם, קוסקוס מקמח מלא, אורז מלא), מעט ירקות, טחינה משומשום מלא (מעט) ברוקולי ובשר. אוכלת מעט ממתקים ועד כמה שניתן בריאים. אשמח לדעת מה חסר בתפריט שלה ואם היא מקבלת מספיק מאבות המזון ואיזה מזונות נוספים ניתן לתת לה שמכילים סידן.

03/06/2008 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הורדת מוצרי חלב לילדים היא בעייתית ומחייבת קבלת יעוץ תזונתי מקצועי. אנחנו לא נוהגים לתת במסגרת הפורים תפריטים ומתכונים. מציע לך לנסות למצוא תזונאי/ת המתמחים בתזונה טבעית. שומשום טחון, חמאת שומשום, פירות יבשים, ירקות, קטניות (במיוחד סויה), שקדים ואגוזים מכילים סידן, חלבון וויטמין B הנמצאים במוצרי חלב. בהצלחה צביקה

02/06/2008 | 21:54 | מאת: חנה

הברזל שלי מאד נמוך ואני לוקחת כדורי ברזל כבר 3 חודשים אך הוא לא עולה מספיק, (הוא 48 כשכתוב שהמינימום זה 60) מה יכול להיות הסיבה שהברזל לא עולה ומה כדאי לאכול? תודה רבה

02/06/2008 | 22:59 | מאת: נעמי

הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל. כדורי ברזל אינם פיתרון לבעיה - הגוף יכול להשתמש רק בברזל שהוא חלק בלתי נפרד ממזון, ולא בברזל בצורת כדור, שנוצר במעבדה. (לפי ספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו").

03/06/2008 | 10:23 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, באופן כללי אני מסכים עם העקרונות שנעמי הציגה. עם זאת, הסיבה יכולה להיות גם פיזיולוגית / רפואית כמו דימום מוגבר במחזור החודשי, דימום במערכת העיכול, או בעיה רפואית אחרת. מציע שתבצעי את כל הבירורים הרפואיים ובמקביל תעשי תיקונים בתזונה בהדרכה והכוונה של מומחה לנושא. אם לא יחול שיפור ואם את לא צמחונית תשקלי להוסיף לתזונה, לתקופה מוגבלת, כבכ בקר. בהצלחה צביקה

02/06/2008 | 10:02 | מאת: ניר

אני סובל האופן קבוע מהצטברות של ליחה . הליחה חוסמת לי את דרכי הנשימה בשעות היום ובעיקר בלילה. אני משתמש לפעמים במכייח ליחה "מוקולית" 2 כדורים ואני מרגיש שיפור ניכר בנשימה מה עלי לאכול על מנת לייבש את הליחה?

03/06/2008 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

ניר שלום, בגישת התזונה הטבעית הצטברות ליחה נגרמת מאכילת יתר של מוצרי חלב וסוכרים פשוטים. מציע לך להינזר למשך כמה שבועות ממוצרי חלב, מסוכר לב, קמח לבן ומוצריו (עוגות, עוגיות, ממתקים, מאפים וכד'). עם זאת, יתכן ומדובר בחיידק שהתלבש עליך והטיפול בבעיה יהיה באמצעות אנטיביוטיקה. מציע שתפנה לאיבחון רפואי ובמקביל ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 19:54 | מאת: עחיחעילחת

האים טחינה מכילה גלוקוז האים בריא לאכול טחינה בכמויות גדולות והאים חילבה אכן מורידה רמות סוכר בדם או שזה סתם השערה סתמית ולא עובדה בדוקה ומוכחת

02/06/2008 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

עחיחעילחת שלום 1. בוודאי שטחינה מכילה גם פחמימות 16 גרם על כל 100 גרם. 2. כל אוכל צריך לאכל במידה אין טעם להגזים בשום מזון. 3. אכן כן חילבה מורידה את רמות הסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/06/2008 | 13:34 | מאת: ויקי

שלום רב אמרו לי שבריא לשתות תה מצמח הכישותית מפני שהוא מיל ויטמינים רבים. האם זה נכון? והאם אפשר לשתות אותו על בסיס יומיומי? בתודה מראש ויקי

02/06/2008 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום ממש לא מומלץ להשתמש בכשות על בסיס יומי. המלצה לקחת עד 6 שבועות ואז לעשות הפסקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2008 | 21:24 | מאת: ליאת

???

01/06/2008 | 10:54 | מאת: שושי

שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכף שטוחה אחת של שיבולת שועל לא מבושלת, וכמה בכף שטוחה אחת של סובין (הקליפה של החיטה- מה שמוכרים בסופרים). בנוסף רציתי לדעת מה אחוז הפחמימות שיש בכל כף כזאת. שאלה נוספת, האם בכף של סובין- יש ויטמינים מעבר לסיבים התזונתיים? שאלה נוספת, מה אחוז השומן שיש בפילה סלומון צלוי על הגריל?

02/06/2008 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

שושי שלום 1. אם ב100 גרם סובען חיטב יש 210 קלוריות בכף שטוחה של סובין שהיא בערך 10 גרם יש 21 קלוריות. 2. בשיבולת שועל יש 388 קלוריות ל100 גרם אז בכף שטוחה יש 38 קלוריות בערך. 3. בוודאי בעיקר ויטמיני B בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2008 | 07:26 | מאת: illa

סובלת כ-15 שנים מהיפותירואיד. לאחרונה החלה הפרה גם בכולסטרול גבוה. אלטרוקסין יצר מצבי השמנה ודיכאון. כיצד לדעתכם להתחזק מתזונה? ומה לדעתכם לא כדאי לאכול? בברכה.

31/05/2008 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

ila שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. כדאי שתדעי שברוב המקרים לאלטרוקסין אין תופעות לוואי שציינת. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי-מקצועי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

30/05/2008 | 20:17 | מאת: דנה

לאחרונה שמעתי על קקטוס ההודיה ויש לי כמה שאלות לגביו: הוא באמת אפקטיבי כמו שנאמר, וכמה ק"ג ניתן להשיל בחודש? הוא מומלץ לשימוש אצל נערות בגילאי 16-18? הוא מיועד לאנשים עם עודך משקל גבוה במיוחד או שניתן גם לאנשים עם משקל תקין פחות או יותר? [אני 172 ס"מ ו55 ק"ג בגיל 17] תודה.

31/05/2008 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אני לא ממליץ להשתמש ב"תרופת הפלא" הזאת. מתחילות להצטבר עדויות על הנזקים מהשימוש בה. "אין ניסים בניהול פנקסים"... רק תזונה איכותית ומאוזנת תביא לאיזון המשקל בצורה מתונה. אני מתנגד לשימוש במילה "דיאטה". כניסה למצב של "דיאטה" (עם כדורים או בלעדיהם) גורמת להשמנה. בהצלחה צביקה

31/05/2008 | 12:48 | מאת: דנה

על אילו נזקים מדובר? יש איזה מאמר על הנזקים, כי ברוב המאמרים שקראתי מדובר רק על היתרונות.

30/05/2008 | 12:54 | מאת: דורית

קישורים ממומנים שלום, אני רוצה לנסות לקחת את צמח ההודיה, פחות בשביל להרזות אך יותר בשביל להצליח לשבת ללמוד בתק' המבחנים,במקום לקום כל 5 דק' למקרר.(וגם לא לעלות 2 ק"ג בתק' זו יכול להיות נחמד..) ובנוסף יש לי חברה עם הפרעת אכילה קלה (אוכלת הרבה ולפעמים בלי שליטה). האם יש לכם מידע מהימן-אם צמח זה עוזר באופן משמעותי לשני המקרים (וכמובן גם לא מזיק...) אשמח לקבל חוות-דעת בעניין, תודה.

31/05/2008 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, אני לא ממליץ להשתמש ב"תרופת הפלא" הזאת. מתחילות להצטבר עדויות על הנזקים מהשימוש בה. "אין ניסים בניהול פנקסים"... רק תזונה איכותית ומאוזנת תביא לאיזון המשקל בצורה מתונה. אני מתנגד לשימוש במילה "דיאטה". כניסה למצב של "דיאטה" (עם כדורים או בלעדיהם) גורמת להשמנה. בהצלחה צביקה

29/05/2008 | 15:04 | מאת: lior

שלום קראתי שטונה זה לא הבי בריא מה לגבי טונה שאני מוציא ממנה את השמן או טונה במים

29/05/2008 | 15:13 | מאת: lior

עוד שאלה האם בטונה יש כספית?

30/05/2008 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום טונה הוא דג גדול בריא מאוד כיוון שבמקור הוא מכיל אומגה 3. אולם בשימורים יש דלדול של חומצת שומן חשובה זו ובנוסף מוסיפים כמות גדולה מאוד של מלח. לגבי כספית בדגי ים גדולים יש סכנה להצטברות כספית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום צביקה! נתקלתי במודעה : פורמולה יחודית 100% צמחי טבעי סירופ נוזלי מיצוי מכיל 98% כורכומין ברצוני לדעת האם זה מומלץ על פי דעתך אימי מבוגרת מאד אובחנה (צפוי מאד)כסובלת מדמנציה קרובה לאלצהיימר האם זה יכול באמת לעזור או שקיים משהו טוב יותר ויעיל יותר למחלה ארורה זאת(טבעי) . אודה לך מאד. דוד

30/05/2008 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום אחת הטענות להיווצרות מחלת האלצהיימר היא תהליכי חימצון ויצירת רדיקלים חופשיים הפוגעים בשומן הבונה את קרום תא י העצב במוח . הכורכומין הוא אנטיאוקסידאנט מצויין המנטרל רדיקלים חופשיים ומונע תהליכי חימצון. נזק שנעשה למוח נעשה. אולם אכילה של הרבה ירקות ופירות העשירים באנטיאוקסידנטים. אכילה של דגי ים צפוני העשירים באומגה 3 יכולה אולי לעכב את התפתחות המחלה. לכן התזונה חשובה ביותר למניעת מחלה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/08/2008 | 14:46 | מאת: מונה רביב

שלום צביקה הכורכומול הוא מיצוי מרוכז של כורכומין וכורכום. במחקרים מדעיים נמצא שהכורכומין יכול לשפר מצבים של דימנציה ואלצהיימר. הכורכומין פועל כאנטי-אוקסידנט ובנוסף הוא ממיס פלקים במוח הקרויים עמילואידים. פלאקים אלה גורמים לקצרים בעצבי המוח -- ומכאן לדימנציה. הכורכומול הוא גם מדלל דם ויכול לסייע לזרימת הדם למוח. כאמור כל המימצאים האלה נמצאו במחקרים, ובמיוחד במחקרים של הפרופסור פרטוצ'י מאוניברסיטת קליפורניה. בברכה מונה

17/10/2008 | 10:00 | מאת: שלום צביקה

אמי בת 80 וסובלת מאובדן זיכרון מפחיד האם יעזור לה טיפול בכורכומול תודה על תשובתך - אריאלה

29/05/2008 | 13:28 | מאת: תודה

30/05/2008 | 06:09 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום ב100 גרם פלפל אדום או גמבה יש 0.7 מ"ג ויטמין C .בחצי גמבה יש בסביבות 0.3 מ"ג בהנחה שחצי גמה זה 50 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2008 | 13:23 | מאת: תודה

שאומרים שחצי גמבה נותנת את כל התצרוכת היומית כאשר כתוב פה 90 מ"ג תצורכת יומית ויטמין C מעל גיל 19 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F_C

01/11/2009 | 00:37 | מאת: גלי

לטובה בר שאן , איך זה שמומחית כמוך לא יודעת שבגמבה יש ויטמין C ? ובטח לא בכמות שציינת שזה כמות שכמעט אפס, אני מציעה לך בלי לפגוע מכל הלב אם את לא יודעת משהו תמיד לשאול קודם לפני שאת מייעצת ועונה דברים שגואים בגמבה יש את הכמות ויטמין C שבערך של 100 מ"ג ויטמין C תלוי בגודל הגמבה זה לגמבה בינונית

07/01/2011 | 10:32 | מאת: מחבר

למה להטעות ככה? לא חבל? אה טובה?

29/05/2008 | 13:13 | מאת: דויד

תודה על תשובתך המהירה: ברצוני לציין שבאמת אני נוטל רק כמוסה אחת ביום אך הכמות בה היא כפולה מהרגיל כ- 1500 משהו אני לא זוכר את היחידות וגם ויזואלית היא נראית גדולה מהרגיל שאפילו לחלק מהאנשים יש קושי מסוים בבליעה שלה... השאלה היא האם כמות של שתי כמוסות רגילות כן יכול לשנות את גוון השתן? תודה, דויד

29/05/2008 | 23:25 | מאת: דויד

עכשיו ראיתי שכתוב על הקופסא של כמוסות האומגה3 שלי שהם מכילות ויטמין E (אבל לא ראיתי איזכור לויטמין B)

30/05/2008 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, זה לא אמור לגרום לשינוי בצבע השתן. אולי הכניסו צבע מאכל לקפסולה, או לשמן עצמו.

28/05/2008 | 21:31 | מאת: דויד

שלום רב: הנני בן 36 בריא ולא מעשן ,אני נוטל כמוסה אחת של אומגה 3 (מתוצרת אלספה) מזה שלושה חודשים, לאחרונה הבחנתי שצבע השתן שלי ניהיה כהה יותר לכיוון צהוב כהה, עקב כך עשיתי את כל בדיקות השתן הנדרשות כולל איסוף 24 שעות תרביות וכו' והכול יצא תקין או בגבולות הנורמה והסביר... לאחרונה אפילו הגדלתי את כמות הנוזלים שאני שותה ביממה כך שלא יכול להיות שהצבע השתנה עקב חוסר נוזלים וכו' היום לראשונה הבחנתי שצבע הכדורים של האומגה 3 שאני לוקח זהה לצבע השתן שלי, האם ידוע על תופעה כזאת שצבע השתן ניהיה כהה יותר עקב האומגה 3? ואם כן האם עליי להפסיק? תודה, דויד

29/05/2008 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

דויד שלום, צבע השתן לא אמור להיות מושפע מכמוסה אחת של שמן דגים. ידוע שויטמין B צובע את השתן מספר שעות לאחר הלקיחה. האם התחלת לקחת ויטמין B או מולטיויטמין יחד עם אומגה 3? בהצלחה צביקה

29/05/2008 | 11:05 | מאת: דויד

תודה על תשובתך המהירה: ברצוני לציין שבאמת אני נוטל רק כמוסה אחת ביום אך הכמות בה היא כפולה מהרגיל כ- 1500 משהו אני לא זוכר את היחידות וגם ויזואלית היא נראית גדולה מהרגיל שאפילו לחלק מהאנשים יש קושי מסוים בבליעה שלה... השאלה היא האם כמות של שתי כמוסות רגילות כן יכול לשנות את גוון השתן? תודה, דויד

28/05/2008 | 19:24 | מאת: יעל

שלום רב, הנני אוכלת אבוקדו בכמות של 1 - 1.5 ליום. ידוע לי כי הויטמין D3 הוא אחד ממרכיבי האבוקדו. יחד עם זאת, יש בסופרפארמים, לפחות לאחרונה, ויטמין זה גם בטבליות ובטיפות. האריזה של חב' מדיטק, למשל, מכילה 90 טבליות וההמלצה ליטול טבליה אחת ליום, כאשר כל טבליה מכילה 400 יב"ל, משקלה: 150 מ"ג, משקל נקי 13.5 גרם (כפי הנראה לכל הכמות באריזה) והערך הקלורי של הטבליה הוא 1 קלוריה. השאלות: 1. איך ניתן לדעת כמה כמות אבוקדו בגרמים שקולה כנגד טבליה אחת (או יותר) כזו? 2. מהם ה'יב"ל' הנזכרים כתכולת כל טבליה? בתודה מראש.

29/05/2008 | 09:50 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אני לא יודע מהיכן שאבת את המידע שבאבוקדו יש ויטמין D. לי לא ידוע על כך. אבוקדו הוא מזון שומני מעולה העשיר בויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות, אבל אין בו ויטמין D ואם יש - הכמות מזערית. ויטמינים מסיסים בשמן (A, D, E וK) נמדדים לעיתים ביחידות בין לאומיות. ניתן למצוא ברשת טבלאות המרה. בהצלחה צביקה

28/05/2008 | 15:12 | מאת: טלי

שאלתי היא לגבי תוספי התזונה הרגילים המצויים בשוק, עד כמה יעילים באמת? ידוע לי עח חברות מסוימות הטוענות שהתוספים שלהם טבעיים ומכילים את הדברים שצריך, לדג' חברת neways, מה אתם יודעים על זה?

28/05/2008 | 20:50 | מאת: נעמי

לפי דרך זו (דרכו של ד"ר שלטון) תוספי-תזונה אינם פיתרון לשום דבר, ואינם יכולים להיות תחליף למזון בריא. הגוף, לפי דרך זו, יכול לנצל ולהשתמש רק בוויטמינים ומינרלים שהינם חלק בלתי נפרד ממזון, לא במוצרים שנוצרו במעבדה הכימית. גם תוספות שמוגדרים כ"טבעיים", נוצרו במעבדה. ידוע על תוספים שלא רק לא הועילו, אלא גרמו נזקים. הבריאות נמצאת בטבע, לא בכדורים, קפסולות וסירופים למיניהם. מדובר בתעשיה של מיליארדים, עם תקציבי פירסום גבוהים מאוד.

29/05/2008 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, הנושא עלה רבות בפורום. אני לא ממליץ לקחת תוספי תזונה של חברה זו או אחרת ללא התייעצות עם מומחה לנטורופתיה ולתזונה טבעית. ראשית חשוב לבצע תיקונים בתזונה ורק אם עולה צורך בתוסף זה או אחר - לוקחים לתקופה מסוימת. התוסספים לא יועילו אם נמשיך לאכול אוכל זבל, לעשן, לשתות אלכוהול, לא להתאמן ולא לטפל במתחים. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 15:14 | מאת: עידית סער, נטורופתית

שלום טלי, מה שאומרים בד"כ, שהמזון הוא התרופה, מאד נכון. קודם כל יש לאכול מזון איכותי, מגוון ובעיקר צימחי. חשוב גם לשתות הרבה ושתיה איכותית גם - מיצי ירקות ופירות, מים ותה צמחים. בנוסף ניתן לשפר את התזונה, עם תוספי מזון איכותיים. אוכל להמליץ על כאלה - שגם הם עשויים מצמחים - אם תרצי.

27/05/2008 | 17:39 | מאת: סובלת מכאבי גב

איני יודעת אם אני בפורום המתאים ובכל זאת... אני סובלת מכאבי גב ורגל עקב ניוון ופירצת דיסק. אני יודעת ששום מאכל מסויים לא יפתור את הבעייה. אבל... חברה טובה (שלה בעיות גב לא זהות, אך כאבים דומים) מפצירה בי, ממליצה בכל פה , ואין לה מילים לתאר את התמורות החיוביות לגבי שמן הקוקוס. אחרי שאכלה יום יום במשך שבועיים שתי כפות של שמן קוקוס אורגני, הכאבים כמעט ונעלמו. אני מודעת לשומן הרווי הרב שבשמן זה. האם יש תחייה לשמן קוקוס לאחר קטילתו בשנות ה 60-70? האם אפשרי שיחול שיפור בהרגשה בזכות השמן? מה דעתך? תודה מראש טנא

27/05/2008 | 20:51 | מאת: סובלת מכאבי גב

שלום רב אני בת 31,לפני שנתיים הופיעו לי לראשונה שני מוקדי התקרחות בחלק הקאודלי של הראש וזאת אחרי מבחני מדינה קשים בסיום הלימודים,מפגישה אצל רופאת עור מומחית עלה כי זו אלופסי אראטה והוזרקו לי בסדרה 3זריקות סטורואידים בנוסף נטלתי כדורי רוטס טבעייםוכעבור כמה חודשים זה עבר.אני לא אוכלת בשר ודברי חלב מתאמים אידיאולוגים כבר שנתיים וחצי,מאז הפעם הראשונה הופיע לי עוד מוקד ובו טיפלתי רק עם שמפו וכדורי רוטס כעבור זמן מה זה נעלם,לפני כמה ימים הבחנתי במוקד נוסף באיזור חדש....מה הטיפול האולטימטיבי?האמת האלופסיה הזו היא רק בעקבות לחץ נפשי?ומכך אסיק שאין ממש טיפול?האם זה קשור לתזונה לקויה? אודה לך מאוד לתגובה מהירה ,זה די מלחיץ הסיפור הזה תודה

גל שלום, נושא נשירת השיער עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני בהחלט מסכים איתך שמצבי מתח מחמירים את הבעיה. ברפואה הטבעית יש מגוון של פתרונות לטיפול במצבי מתח ובחוסרים תזונתיים שעשויים לגרום לנשירת שיער (ברזל, אבץ, ויטמין B וכד'). עם זאת חשוב לבצע אבחון רפואי כדי לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית (מחלה, דלקת, פטריה, אלרגיה, תגובה לחומרים כימיים וכד'). בהצלחה צביקה

27/05/2008 | 00:05 | מאת: טלי

שלום טובה וצביקה! 1. מאז שעברתי לתזונה בריאה, אין לי כ"כ הרבה אופציות לממרחים בסנדוויץ' וכד'...לכן יוצא שאני אוכלת המון טחינה במהלך היום, אין חשש להגיע לעודף סידן, גם אם בנוסף אני לוקחת איזה שהוא תוסף שגם מכיל סידן...? ובכלל בעייתי לאכול מזה הרבה..? 2. האם ישנה בעיה בריאותית, תזונתית בלפצח גרעיני חמניה שקונים ללא מלח?

27/05/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אם אין לך בעיית משקל את יכולה לאכול עד שתי כפות טחינה גולמית ביום. בנוסף אפשר למרוח טחינה משקדים (שקדיה), אבוקדו, חומוס תוצרת בית ואפילו שמן זית. אפשר ורצוי לאכול גרעיני חמניות ודלעת שאינם קלויים ואינם מלוחים. גם כאן לא מומלץ להגזים. בהצלחה צביקה

26/05/2008 | 21:44 | מאת: שרון

צביקה שלום. רציתי לשאול האם כל הבעיה באבקות החלבון למיניהן היא החשש לצריכת יתר, או שבמידה ואני יודע בדיוק כמה אבקה אני נוטל אז פתרתי את הבעיה? או שיכול להיות שאבקות אלה לא כאלה תמימות ומכילות סטרואידים או כל מיני מרעין בישין כאלה ואחרים? ואם כן, איך בדיוק בודקים איזו אבקה יותר "טהורה" מחלבונים מרוכזים בלבד?

26/05/2008 | 21:50 | מאת: מדריך כושר

ההמלצה הרווחת היא לצרוך לפחות 2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופך, בכדי לאפשר תהליכי שיקום ובניה מחדש של רקמות שניזוקו במהלך האימון. אספקה לקויה של חלבון לאחר ביצוע מאמץ גופני תפגע ביעילות תהליכי הבנייה ותקטין את מהירות ההתאוששות שלאחר האימון. העיתוי של צריכת אבקת חלבון חשובה ביותר... הסיבה לכך היא שכאשר זמינות החלבון נמצאת בשפל, לאחר האימון, הגירוי לסינתזה של אנזימים של בניית השריר מצוי בשיא. בשלב זה נפתח חלון אנזימטי המאפשר בנייה גדולה יותר של מסת שריר והובלת החלבון והגליקוגן אל המאגרים התוך שריריים. נ.ב- צביקה,תקנני אם אני טועה...

27/05/2008 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

לשרון ולמדריך כושר, השאלה עלתה רבות בפורום ואפילו אתמול עניתי בנושא ל...שרון). מציע לעשות חיפוש על המילים "חלבון" ו"אבקות חלבון". רשויות הבריאות והתזונה בארץ ובחול ממליצים לצרוך 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. לעוסקים בפעילות עצימה מומלץ לקחת 1 - 1.5 גרם. רק אנשים שעוסקים בפיתוח גוף (בודי בילדינג), שהוא דבר פסול בעיני, יכולים לקחת 2 גרם ביום. (בודי בילדינג גורם לנזקים בטווח הבינוני וארוך). אדם רגיל הצורך יותר מגרם וחצי ביום חשוב לנזקים הנגרמים מעודף חלבון ובכלל זה פגיעה בכליות, בכבד, במפרקים, חומציות יתר. את כל צריכת החלבון היומית ניתן לקבל מהמזון. אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון ובשיקויים למיניהם. היו כמה מקרים בהם נמצאו באבקות "התמימות" חומרים מזיקים כמו סטרואידים והורמונים שלא נרשמו בתווית המכילה את רכיבי האבקה. להלן קטע ממאמר של התזונאי יובל קסוטו ממכון וינגייט: "מחקר שבדק ספורטאים מאומנים הראה בבירור שצריכת 1.4 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום תורמת יותר לבניית שריר מאשר צריכת 0.9 גרם בלבד, אך כשספורטאים אלו הגבירו את צריכת החלבון ל-2.4 גרם, לא נצפה כל שיפור נוסף (טרנופולסקי וחב', 1992). דהיינו, דרישת הגוף לחלבון לשם פיתוח הגוף אמנם גבוהה יותר, אך יש גבול לכמות החלבון האופטימלית לבניית מסת השריר. עיון בכל ירחון עממי המיועד לחובבי ספורט ופיתוח הגוף יעיד שהדרישה הרבה יותר של הספורטאי לחלבון (לעומת זו של האדם הממוצע), משמשת את יצרני תוספי החלבון לדחיפת מרכולתם: 'אם אדם שאינו עוסק בפעילות גופנית זקוק ל-0.8 גרם, והספורטאי זקוק לכמות כפולה, הרי חובה להשתמש בתוספי חלבון'. סיסמה כזו משמשת כמקדמת מכירות נפלאה, אך היא מטעה. התזונה בארץ, כמו בכל חברה מערבית, מספקת 20%-15 מהצריכה הקלורית היומית כחלבון (זילבר-רוזנברג, 1996 מאהאן וארלין, 1992; מועצת המחקר הלאומית, 1989). גבר ממוצע (בריא אך לא פעיל גופנית), בן 20, שמשקלו 72 ק"ג, ניזון מ-2900 קק"ל ליום (מועצת המחקר הלאומית, 1989). חישוב פשוט יראה שאם 15% מאותן קלוריות מקורן בחלבון, הרי תזונתו מספקת 435 קק"ל מחלבון. כל גרם חלבון מספק 4 קק"ל, מכאן שתזונתו היומית כוללת 109 ג' חלבון. חלוקת מספר זה במשקל גופו תלמד על צריכה יומית של 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום! אם הוא יעסוק בפעילות גופנית, ועקב כך תעלה דרישת האנרגיה של גופו, צריכת המזון הנוספת תגביר ממילא את אספקת החלבון. לדוגמה: בהעלאת הדרישה האנרגטית ב-800 קק"ל ליום, הרי גם אם החלבון יספק רק 13% מהקלוריות (481 קק"ל ו-120 גרם חלבון), צריכת החלבון היומית תעמוד על 1.7 גרם לכל ק"ג גוף, נציגי הוועידה הבין-לאומית לתזונה ולספורט המליצו, על כן, לצרוך חלבון בכמות של 12%-15% מהצריכה הקלורית היומית (וויליאמס, 1995). גם לספורטאים העוסקים בפעילות אנאירובית, אחוזים נמוכים אלו מהצריכה האנרגטית הגבוהה יחסית מספקים את הדרישה המוגברת של הגוף לחלבון". מחקר שבדק ספורטאים מאומנים הראה בבירור שצריכת 1.4 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום תורמת יותר לבניית שריר מאשר צריכת 0.9 גרם בלבד, אך כשספורטאים אלו הגבירו את צריכת החלבון ל-2.4 גרם, לא נצפה כל שיפור נוסף (טרנופולסקי וחב', 1992). דהיינו, דרישת הגוף לחלבון לשם פיתוח הגוף אמנם גבוהה יותר, אך יש גבול לכמות החלבון האופטימלית לבניית מסת השריר. עיון בכל ירחון עממי המיועד לחובבי ספורט ופיתוח הגוף יעיד שהדרישה הרבה יותר של הספורטאי לחלבון (לעומת זו של האדם הממוצע), משמשת את יצרני תוספי החלבון לדחיפת מרכולתם: 'אם אדם שאינו עוסק בפעילות גופנית זקוק ל-0.8 גרם, והספורטאי זקוק לכמות כפולה, הרי חובה להשתמש בתוספי חלבון'. סיסמה כזו משמשת כמקדמת מכירות נפלאה, אך היא מטעה. התזונה בארץ, כמו בכל חברה מערבית, מספקת 20%-15 מהצריכה הקלורית היומית כחלבון (זילבר-רוזנברג, 1996 מאהאן וארלין, 1992; מועצת המחקר הלאומית, 1989). גבר ממוצע (בריא אך לא פעיל גופנית), בן 20, שמשקלו 72 ק"ג, ניזון מ-2900 קק"ל ליום (מועצת המחקר הלאומית, 1989). חישוב פשוט יראה שאם 15% מאותן קלוריות מקורן בחלבון, הרי תזונתו מספקת 435 קק"ל מחלבון. כל גרם חלבון מספק 4 קק"ל, מכאן שתזונתו היומית כוללת 109 ג' חלבון. חלוקת מספר זה במשקל גופו תלמד על צריכה יומית של 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום! אם הוא יעסוק בפעילות גופנית, ועקב כך תעלה דרישת האנרגיה של גופו, צריכת המזון הנוספת תגביר ממילא את אספקת החלבון. לדוגמה: בהעלאת הדרישה האנרגטית ב-800 קק"ל ליום, הרי גם אם החלבון יספק רק 13% מהקלוריות (481 קק"ל ו-120 גרם חלבון), צריכת החלבון היומית תעמוד על 1.7 גרם לכל ק"ג גוף, נציגי הוועידה הבין-לאומית לתזונה ולספורט המליצו, על כן, לצרוך חלבון בכמות של 12%-15% מהצריכה הקלורית היומית (וויליאמס, 1995). גם לספורטאים העוסקים בפעילות אנאירובית, אחוזים נמוכים אלו מהצריכה האנרגטית הגבוהה יחסית מספקים את הדרישה המוגברת של הגוף לחלבון" מציע לכם לנסות למצוא את המאמר המלא הנקרא: "חלבון: מקורותיו וצריכה מספקת" להלן הקישור: http://hakmon.googlepages.com/%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%9F:%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A7%D7%AA%D7%9C%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%91 בהצלחה צביקה

26/05/2008 | 00:45 | מאת: לא יודעת אם להאמין...

איני יודעת אם אני בפורום המתאים ובכל זאת... אני סובלת מכאבי גב ורגל עקב ניוון ופירצת דיסק. אני יודעת ששום מאכל מסויים לא יפתור את הבעייה. אבל... חברה טובה (שלה בעיות גב לא זהות, אך כאבים דומים) ממליצה בכל פה , ואין לה מילים לתאר את התמורות החיוביות, כי אחרי שאכלה יום יום במשך שבועיים שתי כפות של שמן קוקוס אורגני, הכאבים כמעט ונעלמו. אני מודעת לשומן הרווי הרב שבשמן זה. האם יש תחייה לשמן קוקוס לאחר קטילתו בשנות ה 60-70? האם אפשרי שיחול שיפור בהרגשה בזכות השמן? מה דעתך? תודה מראש טנא

27/05/2008 | 07:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהחלט יש "תחיה" לשמן הקוקוס (אורגאני מכבישה קרה). יש היום כמה עבודות והוכחות לתועלת של השמן הזה, למרות שהוא מכיל כמות רבה של שומן רווי (אין בו שומן טראנס כמו במרגרינה). הוא עדיין משמש בעיקר לטיפולים חיצוניים, אבל ישנם מטפלים הממליצים לקחת אותו לטיפול בסרטן, טרשת נפוצה, סכרת, מחלות מעיים, טרשת עורקים, לשיפור תפקוד הכבד, ירידה במשקל ועוד. לשמן קוקוס יש תכונות אנטי ויראליות,אנטי בקטריאליות,ואנטי חיידקיות והוא נוגד חימצון. הוא מקור העשיר ביותר לחומצות שומן שונות כמו: אומגה 9, 6, חומצה לאורית, חומצה מריסטית וחומצה פלמיטית. מומלץ לנסות ואם אין תגובה אלרגית, או אחרת במערכת העיכול, אפשר לשלב בתפריט השמנים היומי. לא ידוע לי על השפעת שמן קוקוס על כאבי גב. כדאי לנסות בשילוב עם תרגילים מתאימים וטיפולים לגב. בהצלחה צביקה.

25/05/2008 | 22:40 | מאת: נועה

שלום אני אשמח לדעת באיזה מאכלים יש ברזל בכמות סבירה... אני צמחונית תודה

26/05/2008 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום ברזל נמצא בקטניות (עדשים, חומוס, אפונה, שועית, סויה )אגוזים, ירקות עליים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/05/2008 | 06:29 | מאת: שרון

בגלל אילוצים כאלה ואחרים את עיקר החלבונים אני אוכל לפני האימונים (שהם לרוב אחה'צ לאחר העבודה) ואת הארוחה ה"חמה" העיקרית שלי ביום (שכוללת לרוב מרק עוף,בשר,אורז\לחם דל קלוריות) אני אוכל לאחר האימון,שלרוב כולל אימון כוח אנאירובי של שעה ולאחריו אימון אירובי בן 50 דק'. מה זה אומר מבחינת הגוף שלי כשהוא מקבל בעיקר חלבונים לפני האימון ואת הפחמימות אחרי?

25/05/2008 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, לדעתי אין בעיה באכילת חלבונים לפני האימון. אני לא מקבל את הדעה הנפוצה בחדרי כושר ש"חייבים" לאכול חלבון תוך שעה אחרי האימון. קח בחשבון שכל חלבון שאתה אוכל (מלבד אולי אבקות מסויימות), מגיע את השריר והופך לרקמת שריר רק לאחר 5 - 10 שעות. כך שלמעשה לא משנה מתי אוכלים, העיקר שאוכלים. חשוב לא להגזים בכמות החלבון היומית (ועל כך נכתב רבות בפורום). בהצלחה צביקה

24/05/2008 | 20:42 | מאת: אלון

הרבה כותבים על כך, שכאשר מבשלים את עוף, חייבים להוריד את עור ואת הקרום שמתחת, כי בתוכם אצורים כל הרעלים, שמאכילים בהם את העופות. אם מבשלים את העוף בשביל המרק, אז הדבר ברור, כי אחר כך שותים את המרק. אבל אם מכינים עוף צלוי בתנור ומורידים את העור לפני הצלייה, העוף יוצא יבש. האם אפשר לצלות את העוף עם העור ולהוריד אותו לאחר הצלייה או שכל הרעלים ממילא חודרים לבשר? תודה.

25/05/2008 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. עוף ובשר לא נכללים בתפריט שלנו. נסה בפורום "תזונה קלינית". אגב, גם ב"מרק עוף" שהורידו ממנו את העור יש מספיק חומרים מזיקים כמו: חומצת שתן של התרנגולת, הורמונית, תרופות ורעלים שהצטברו ברקמת השריר. בהצלחה צביקה

24/05/2008 | 15:01 | מאת: נטע

האם ניתן לאכול קישוא חי, שאינו מבושל?

24/05/2008 | 16:15 | מאת: נעמי

בדרך-כלל אוכלים קישואים מבושלים, אבל אפשר לאכול גם קישואים חיים.

01/06/2008 | 15:41 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

ניתן גם לבשל ירקות מבלי לפגוע בהם פיזית או כימית, להעשיר את טעמם ולהבטיח ספיגה טובה יותר של מרכיביהם התזונתיים.

24/05/2008 | 09:43 | מאת: סיון

שלום רב, אני כ5 שנים למעשה הייתי צמחונית , לאחרונה עשיתי בדיקות דם שהצביעו על חוסר רציני בפריטין שהוסבר לי שזה מצביע על חוסר במאגר הברזל. עקב כך התחלתי לקחת כדורי ברזל כ3 חודשים לאחר בדיקת דם נוספת ערך הפריטין עלה אך לא מספיק אז החלטתי לצרוך בשר במקום לקחת כדורי ברזל. האם עשיתי בחוכמה ומה עליי לאכל על מנת להעלות את ערך הפריטין?

25/05/2008 | 10:35 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, לפעמים צריך, לתקופה קצרה, לאכול בשר כדי להעלות את רמת הברזל. השאלה היא מדוע הרמה אצלך נמוכה, למרות שיש מספיק ברזל בתזונה הצמחונית. האם את שותה קפה, אלכוהול, או מעשנת? האם את אוכלת סוכרים פשוטים? אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמך על פורום זה או אחר בשמירת בריאותך. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 12:34 | מאת: אניטה

עשב חיטה נחשב למעלה הברזל הטוב והבטיחותי ביותר

24/05/2008 | 00:42 | מאת: אלון

האם הוספת פלח לימון לתה (שחור או ירוק) משנה את ההרכב הכימי של התה? ואם כן, איך זה משפיע לטובה או לרעה? תודה.

24/05/2008 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום לא סתם אומרים "לימון מוסיף המון". בלימון יש הרבה אנטיאוקסידנטים ולכן אין שום בעיה להוסיפו לתה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/05/2008 | 19:49 | מאת: אלון

אבל כשמוסיפים לימון לתה, הצבע שלו מתבהר. האם זה אומר, שלימון מפחית את כמות הקפאין שבתה? למה בעצם הצבע משתנה ומה זה אומר?

23/05/2008 | 08:42 | מאת: נטע

אני בת 32 וסובלת מעצירות מאז שאני זוכרת את עצמי. זה מתבטא בכך שיש לי יציאות כל יום אך מדובר ביציאות קשות שמלוות בהרבה מאמץ. כל הזמן מדברים על הנושא של תזונה כדי לטפל בעצירות. אבל על איזה תזונה מדובר? אני אוכלת הרבה סיבים תזונתיים, ירקות מבושלים וטריים (אגב, אם אני אוכלת סלט ירקות טריים בלי משהו פחממתי ליד זה, אני מקבלת כאבי בטן) ואלה דברים שעוזרים באופן מיידי אך לא פותרים את הבעיה לגמרי. ניסיתי גם להשרות שזיפים מיובשים במים במשך לילה ובבוקר לשתות את המים כמו שהומלץ לי, אך זה לא עזר. מה בכל זאת ניתן לעשות?

24/05/2008 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום עצירות יכולה להיגרם בגלל גורמים רבים כמו: חוסר שתיה מספקת (האם את שותה מיים) חוסר תנועה. אי אכילת סיבים . ורגישות רבה למזונות מסויימים. לדעתי יש מקום שתגשי לדיאטנית קלינית טבעית שתאבחן ממה נובעת העצירות שלך ותבנה אתך תזונה בהתאם. אך טיפ קטן, שתי הרבה מים, תאכלי ארוחות קטנות עשירות בסיבים כמו ירקות, דגנים מלאים (כמו שיבולת שועל), קטניות (כמו עדשים). ועשי תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

22/05/2008 | 16:46 | מאת: דיקלה

שלום רב אני בת 52 רזה אני חושבת שאני עונה על ההגדרה טבעונית. התזונה שלי מסתכמת בירקות פרות מעט לחם ואגוזים. עקב מחסור בחבון שנמצא בבדיקת דם . אני צריכה לאכול חלבון האם חומוס מ"קופסא" הכולל גם גרגרים ולחם מלט נותנים לי חלבון מלא? האם אין שומן רב בחומוס מ"קופסא"???

23/05/2008 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, גם ללא בדיקות דם הייתי אומר שהתזונה שלך דלה מאד, חסרה רכיבים תזונתיים ומסכנת את בריאותך. חומוס מקופסא אינו מזון בריאות בגלל המלח, החומרים המשמרים והשמן שמוסיפים לו. עדיף לאכול חומוס תוצרת בית שבישלת בעצמך וטחנת בבלנדר עם טחינה גולמית מלאה, שום, לימון ופטרוזיחיה. אם את רוצה להיות טבעונית, כדאי שתקראי את ספרו של יצחק בן אורי :תזונת האדם ובריאותו". בכל מקרה אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית במקביל, לבצע בדיקות מקיפות כולל בדיקת צפיפות העצם. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 12:25 | מאת: אניטה

כל מזון מכיל חלבון אך כשיש חסר אנו צורכים ממוצריבעלי ערך גבוה בחלבון למשל לצורך העינין קטניות בכמות מוגברת מאחר ואת טבעונית

19/05/2008 | 19:14 | מאת: חדדשה

שבוע 6 וחצי והבקרים צוהרים סיוט בחילות אני אוכלת מעט וזה מרגיע אבל ה

21/05/2008 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

חדדשה שלום לגבי בחילות בהריון מס' טיפים 1. לאכל ארוחת בוקר במיטה: לאחר הקימה מהמיטה הבחילה מופיעה או מוגברת עוצמתה של בחילה שכבר קיימת, לכן כדאי לנצל את הדקות שלפני תחילת הבחילה כדי לאכול. · 2.לאכל ארוחות קטנות ותכופות, כל שעתיים, : צנימים, בננות, תפוחי-אדמה, ואורז. מזונות אלו קלים מאד לעיכול ונסבלים למרות הבחילה. ·3. לשתות הרבה. בעיקר מים, . שתייה מרובה עשויה להעלים את הבחילות במקרים מסוימים. מובן שבעת הקאות, חשוב מאד להחזיר לגוף את הנוזלים שאבדו. 3.· רצוי להימנע ממזונות בעלי ריחות חזקים, ממזונות שומניים ומזון מטוגן, וממזונות מתובלים יתר על המידה. 4.עישון, גם פאסיבי עשוי להגביר את הבחילה וכך גם אלכוהול, שאינו מומלץ ממילא בהריון. 5.· במחקרים נמצא שויטמין B6 עשוי להקל על הבחילות,· שתית קפה או אפילו ריח של 6. 6. קפה יכולים לגרום לבחילות. כדאי להימנע מקפה כל זמן שהבחילות נמשכות. 7. · תה נענע או תה ג`ינג`ר – להרתיח שורש ג`ינג`ר ולסנן את המים. אפשר להמתיק בדבש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/05/2008 | 15:50 | מאת: דור

שלום רב אני בן 52 וצמחוני. לצערי למרות תזונה נכונה וכמעט ללא שומן הכולסטרול שלי הרע עומד על 115. אני לא יכול להשתמש בסטטנים היות וזה מזיק לשרירים שלי . רופא לפידים אומר שהגוף שלי מייצר כולסטרול ללא קשר לתזונה. היות ויש לי היסטוריה משפחתית של הורים חולי לב עם הסתיידות עורקים וכולסטרול גבוה מה עלי לעשות?. אני הולך המון ברגל ורזה.

20/05/2008 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

דור שלום, רמת הכולסורול שלך סבירה לא ניתן להוריד LDL מתחת ל 100 ללא תרופות. תמשיך בתזונה טבעית ואיכותית עם הרבה פעילות גופנית. ישנם תוספים שנחשבים כמאזנים רמות שומנים בדם. תפנה ליעוץ נטורופתי. בהצלחה צביקה

21/05/2008 | 23:31 | מאת: נעמי

בעזרת דרכו של ד"ר שלטון, ההגיינה הטבעית, אפשר להגיע לרמת רצויה של כולסטרול, ללא תרופות. מדובר בטיפול תזונתי בעיקר - תזנה טבעית-צמחונית-אורגנית. לפי דרך זו, הגוף אינו יכול לנצל תוספי-מזון. לעליה ברמת הכולסטרול יש קשר הדוק לסוג התזונה, והתזונה היא הסיבה העיקרית לבעיה. הליכה ברגל הינה פעילות רצויה, אבל כדי להגיע לתוצאות, יש צורך ביידע לגבי מזונות - אילו מהם גורמים להעלאת הכולסטרול, ואילו - לא.

18/05/2008 | 19:05 | מאת: תמאם

אני בת 31 משקל 61 גוובה 168 הגוף שלי מהבטן לצוואר מתאים למשקל. רק הבעיה שלי שיש לי רגליים מאוד רזות וזה מאוד מפריע לי בבחירת הביגוד אני מקווה עזרתכם ותודה מראש

19/05/2008 | 06:15 | מאת: טובה בר-שאן

תמאם שלום יתכן וזה מבנה גוף ויתכן ויתכן שאת פשוט לא עושה ספורט ליצור יותר שרירי רגליים. נסי לעשות ספורט לעיצוב הרגליים שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 17:41 | מאת: צילה

שלום רב בבקשה תייעצו לי איזה חלבון מלא מהצומח בלבד לא כולל סויה שאני יכולה ליצרוך בכמויות גדולות ואם ללא כמות קלוריות גדולה. בתודה תאיר

19/05/2008 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

צילה שלום חלבון מלא יש בקינואה. חלבון מלא יש רק בשילוב בין קטניות (שעועית , עדשים, חומוס, אפונה, פול )ודגנים מלאים (אורז, בורגול, שיבולת שועל, גריסים) למשל מגדרה נותן חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

30/05/2008 | 14:00 | מאת: קרן

חלבון מלא אפשר לקבל גם משילוב של דגנים וחלב, ירקות ואגוזים.

18/05/2008 | 17:39 | מאת: paul

איזה נזק יכול להגרם מתרופות מסוגOFLODEX למערכת העיקול?

19/05/2008 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

paul שלום התרופה גורמת לבחילות , הזיות (שזה יותר נדיר) כיוון שהיא פוגית בתאים של רירית מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 17:36 | מאת: תאיר

שלום רב בבקשה תנו לי רשימה של מזונות שידועים כמגבירים את החלב בשד. אני שותה מקסימום 3 כוסות מיים (מתמיד) לא מרגישה צמאה והבדיקות שלי תקינות דם שתן. זה בעייתי?.

19/05/2008 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

תאיר שלום מזונות טובים להגברת חלב הם חילבה , שומר, ולשתות הרבה . 3 כוסות מים ביום זה מעט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 14:57 | מאת: שולי

אני מטופלת באנטיביוטיקה לחיידק ההליקובקטר. רציתי לדעת מאילו מאכלי עלי להימנע??אני סובלת מתחושת בטן "מלאה"ומבחילות לעיתים קרובות.תודה

19/05/2008 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום חשוב מאוד שתקחי חיידקים טובים -פרוביוטיקה שתחזק את מע' החיסון ותעזור לך כנגד החיידק הליקובקטר פילורי. בנוסף לא לאכל מטוגן ,לא לשתות קפה, להוריד מאכלים עם סוכרים מזוקקים. לאכל ירקות (לשתות מרקים) לאכל ארוחות קטנות ולא גדושות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2008 | 19:39 | מאת: חני

אני סובלת מחיידק בקיבה זו כבר פעם שניה אני מנסה למצוא טיפול טבעי קשה לי עם האנטביוטיקה האם ישנו טיפול כזה אשמח עם תענו לי.