פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/05/2008 | 19:33 | מאת: ליק

שלום, אני בת 18 מתכוננת לפיתוח גוף ואחרי כל אימון יומי אני שותה אבקת חלבון+ פרי. הבנתי שאין שום סכנה בריאותית וכי זה מספק לי את רמת החלבון במהירות הגבוהה ביותר. אני אוכלת עוד חלבונים בהמשך הנפרשים על כל היום. אשמח אם תייעץ לי כיצד אוכל להגיע לתוצאה מירבית בזמן המוגבל שיש לי (4 חודשים) בעזרת תזונה נכונה.

19/05/2008 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

ליק שלום זה לא מספיק ולא בריא לאכל רק חלבונים במשך כל היום. את צריכה גם ויטמינים ומינרלים שעוזרים לחילוף החומרים של הגוף ואותם את יכולה לספק בעזרת ירקות ,פירות, קטניות, ודגנים מלאים. עצתי לך ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית תזונה למטרה שביקשת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

17/05/2008 | 16:06 | מאת: אלון

לאחרונה התחלתי לקרוא את הספר של ד"ר ריי סטראנד "מה שהרופא שלך אינו יודע על רפואה תזונתית עלול להרוג אותך". בספר הזה הוא מסביר, כי רוב המחלות הכרוניות - מקורם בדלקת, והפיתרון הוא לקחת אנטיאוקסידנטים. כמו כן, הוא כותב גם על מחלת קרוהן, ומציע בתור תרופה למחלה ופרופילקטיקה ליטול תוספי מזון, כגון: תמצית זרעי ענבים 300 מ"ג ו- 200 של Q10 בכל יום. מה דעתך על זה? זה יכול להזיק, אם אנסה? תודה.

17/05/2008 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום הדבר החשוב ביותר שתקפיד מאוד על תזונה מונעת דלקת : לא לאכל מטוגן, לא לאכל סוכרים מזוקקים. המלצתי החמה מאוד אליך גש לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תפריט המתאים למחלתך ובנוסף גם תתאים לך את תוספי המזון הנכונים לך ובכמויות שאתה צריך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/05/2008 | 23:35 | מאת: אלון

למה בדיוק הכוונה - "סוכרים מזוקקים"? האם זה אומר שמותר לאכול סוכר חום?

18/05/2008 | 01:34 | מאת: פרופ.אדלשטיין "כרמית"ראשל"צ

במחלה זו תזונה מותאמת חשובה מאד. נוגדי-חימצון חשובים ומועילים אך לטווח הארוך. להקלה מהירה התזונה המותאמת לצד צמחי מרפא ייחודיים מביאים להקלה מיידית.

17/05/2008 | 14:25 | מאת: משה

שלום האם עלי העצים הבאים אכילים ?(כמו עלי גפן) ממולאים. עלי עץ תות שחור: עלי תאנה למיניה עלי הבטטה עלי כובע הנזיר או רעילים? או לא רצוי לבשלם ,כמו את הכרוב?.

17/05/2008 | 17:16 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום עלי גפן ועלי כובע נזיר וגם הפרחים שלו טובים מאוד למאכל ולבישולים. בעלי הבטטה לא עושים שימוש למאכל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/05/2008 | 00:24 | מאת: לנה

האם מים מינרלים בטעמים בריאים כמו מים מינרלים רגילים?

17/05/2008 | 17:18 | מאת: טובה בר-שאן

לנה שלום ממש לא עם כל התוספות למינהם חומרי טעם וריח ווהחומרים המשמרים עדיף לשתות מיים לבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 11:38 | מאת: רחלי

האם מים בטעמים פחות או יותר מזיקים ביחס למשקאות מתוקים אחרים. כי להשוות בין מים למים בטעמים ברור שעדיף מים מינרלים הם טבעיים, דלים במינרלים ונתרן אין בהם סוכר. אבל השוואה טובה יותר יותר היא לאלטרנטיבות של המיצים. דרך אגב במים המינרלים עם הטעמים של מי עדן אין חומרים משמרים. והמתיקות שמתקבלת היא מהפלטינוז שהוא ורסיה הרבה יותר טובה לגוף מסוכר רגיל.

16/05/2008 | 23:55 | מאת: מירי

אני סובלת מקוליטיס והתרופות הקונוונציונליות כבר לא עוזרות לי.אני גם סובלת מצפיפות עצם נמוכה ואני רק בת 39. האם ישנה דרך טבעית תזונתית להתמודד עם המחלה?

17/05/2008 | 08:10 | מאת: פרופ.אדלשטיין "כרמית"ראשל"צ

כמו בכל מחלות מערכת העיכול גם בקוליטיס לסוג והרכב המזון העובר במערכת השפעה משמעותית על הסימפטומים של המחלה.ניתן להשיג הקלה משמעותית על ידי הימנעות מאכילת מזונות מסוימים,העדפה של אחרים ושילוב עם תוספי תזונה טבעיים.

17/05/2008 | 17:20 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום אכן כן קוליטיס היא מחלה דלקתית. ודרך תזונה ניתן מאוד מאוד לעזור לרפא מחלה זו . התזונה זה הבסיס. המלצתי החמה מאוד לך גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה תוכנית תזונה למחלתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2008 | 10:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לכל הגולשים, איעדר מהפורום עד יום שני 19 במאי. בברכה, צביקה קורן

15/05/2008 | 15:33 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה היקר שתהיה לך העדרות נעימה בברכה טובה בר- שאן

13/05/2008 | 21:55 | מאת: שרון

אורי שלום.אני מתאמן בחדר כושר מזה כחצי שנה למטרת חיטוב וחיזוק הגוף ושיפור סיבולת לב הריאה.הבנתי שבכדי לבנות השרירים נכון עלי לצרוך 0.7-1.2 גר' חלבון ע'כ קילו בגוף שאני שוקל. 1-האם זו באמת כמות החלבונים שלה אני זקוק אם המטרות שלי לאימונים הם דלעיל? 2-אני משתדל להקפיד לאכול קופסת טונה בשמן יום יום.אני נוהג להוציא השמן מהטונה כמה שאפשר,לפני שאני מתחיל לאכול.האם נכונה הסברה שרוב החלבונים בטונה (בשמן) נמצאים דווקא בשמן (ולכן עדיף דווקא לא להיפטר מהשמן)? אשמח אם תענה לי.תודה.

14/05/2008 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, א. הכמות הרצויה של חלבון היא כמו שציינת ב. בשמן אין חלבון בכלל!! כל החלבון נמצא ברקמת השריר של הדג. אני לא מתלהב מטונה בקופסה בגלל החומר המשמר, המלח, השמן הזול ושאריות הפח שהשמן סופח. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה ולא להסתמך על תשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

13/05/2008 | 21:10 | מאת: ךף

יבשים ביום, מספק את צריכת הסידן היומית?

14/05/2008 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

בשלושה (לא שלוש) משמשים יש כמות קטנה מאד של סידן.

13/05/2008 | 20:12 | מאת: מי

אני בת 35 בזרועות יש לי עור מחוספס פעם אמרו לי שזה מסמן חוסר בויטמין מסויים האם זה יתכן ומה הויטמין

14/05/2008 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

מי שלום, יכולות להיות כמה סיבות לבעיות בעור ובכלל זה חיספוס. לא כולן נובעות מחוסר ויטמין זה או אחר מציע שתפני לאבחון רפואי ולאחר מכן ליעוץ רציני בתזונה טבעית. אני לא ממליץ לחפש "תרופה טבעית" לבעיות רפואיות. בהצלחה צביקה

13/05/2008 | 18:26 | מאת: יעל

שלום רב, אני בשבוע 37 להריון ושמעתי שטוב לשתות חליטה של עלי פטל אדום לקראת הלידה. רציתי לשאול: א. מה ההשפעה של החליטה לפני הלידה ומה השפעתה לאחר הלידה? ב. האם חליטה של עלי פטל שחור היא בעלת השפעה דומה? תודה

14/05/2008 | 10:46 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אני לא מכיר את הצמחים האלה והשפעתם על נשים הרות מציע שתפני את השאלה להרבליסט/ית, או לפורום נטורופתיה, או שתבצעי חיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה

13/05/2008 | 01:12 | מאת: דנה

שלום! רציתי לדעת אם אני אוכלת את צירופי המזון נכון...אני הוספתי לאחרונה לתפריט שלי הרבה פירות וירקות. בבוקר אני בד"כ אוכלת קערת פירות (2-3 פירות לערך) ואני אוכלת ליד גם שקדים טבעיים ואגוזי ברזיל (ברזיל - מקסימום 4 ביום) רציתי לדעת אם זה בסדר שאני משלבת את השקדים עם הפירות.אני גם לפעמים במקום הפירות שותה מיץ תפוזים ליד עם השקדים, האם זה בסדר? האם שניי המזונות לא נוגדים אחד את השני או יש איזה הפרעה בספיגה אם משלבים את שניהם? מחכה לתשובה! תודה מראש!

13/05/2008 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, שילוב של פירות עם שקדים ואגוזים נחשב כצירוף טוב. עם זאת, חשוב לגוון את סוגי הפירות והאגוזים. אגוז ברזיל - אפשר להסתפק ב 1 - 2 ביום. אם את מתעניינת בנושא הצירופים והתזונה הטבעונית, אני מציע לך לרכוש את ספרו של יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו". בהצלחה צביקה

12/05/2008 | 20:44 | מאת: ך

רצוי? והאם זה אותו אפקט של אומגה 3? תודה.

13/05/2008 | 10:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אומגה-3 היא חומצת שומן הנמצאת בשמן דגים. בהצלחה צביקה

15/05/2008 | 23:01 | מאת: פרופ.שמואל אדלשטיין

השוק מוצף בתכשירים רבים של שמן דגים.הם נבדלים בתכולת חןמצות האומגה-3 שבהם. העשירים בחומצות אלו הם התכשירים של דרך-חיים, גרמזה, טריאומר ואומגה-לייף

12/05/2008 | 07:12 | מאת: שרי

התפרסם פה לפני ימים מספר, בגלל נוגדי החימצון המצויים בתה. האם מדובר בתה ירוק או בתה רגיל? תודה מראש על תשובתך שרי

12/05/2008 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, גם בתה ירוק וגם בתה רגיל ישנם נוגדי חמיצון. הבעיה שיש בהם גם קפאין וזה בעייתי מבחינתי. (ניתן לרכוש תה ירוק ללא קפאין) בהצלחה צביקה

12/05/2008 | 11:44 | מאת: שרי

סברתי שבתה ירוק יש כמות זניחה של קופאין. האם אני טועה?תודה

11/05/2008 | 15:41 | מאת: דוד

אנייהיה כל היום במזגן בבית חוץ מכשעה/שעה וחצי ביום שאני הולך לעבוד (לא בשמש) בחוםפ של כ-50 מעלות. אני בהיר מאוד ובן 18. איזה מזון/אמצעי הגנה/מלחים כל שהם אני יצטרך לאכול בשביל שלא יהיו לי בעיות? איך להגן עליי מהתנאי סביבה החדשים?

12/05/2008 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אין ברשותי עצות מיוחדות עבורך. בכל מקום, בכל מצב ובכל גיל כדאי להימנע ממזון קלוקל (ג'אנק) ולצרוך מזון טבעי, איכותי המבוסס על ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים, אגוזים, זרעונים, דגנים מלאים וקיטניות. מידע נוסף תמצא בפרק המאמרים באתר שלי. נסיעה טובה ומוצלחת צביקה

11/05/2008 | 10:45 | מאת: נתנאל

השבתי לך תשובה

11/05/2008 | 14:13 | מאת: צביקה קורן

נתנאל שלום, "השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. מציע שתפנה ליעוץ אישי אם אתה ממש רזה ומוטרד." אם לא מצאת תשובות בפורום, אוכל רק להוסיף: - צריך להוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה (לא כאלה המבוססים על סוכר לבן, קמח לבן וגבינות שמנות) כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה, לחםפ מלא, דגנים מלאים וקיטניות. - להויסף תרגילים המעלים מסת שריר. - לפנות ליעוץ אישי המתאים לצרכים שלך. הערה: יתכן וחילוף החומרים שלך ישאיר אותך רזה לכל חיייך ואין שום סיבה להצטער על כך. יתכן מאד שבעוד 10 שנים תתגעגע למשקל בו אתה נמצא עכשיו. בהצלחה צביקה

10/05/2008 | 17:52 | מאת: יוםבו

כמה יחידות מספקת השמש ביום? והאם זה נכון שבכוס חלב יש 400 יחידות של ויטמין זה וזה מספק? אגב, שמן דגים עשיר ביותר בוויטמין D: כף שמן ממקור בקלה מספקת כ-350 יחידות ויטמין, בעוד כף שמן דגים ממקור Halibut, מכילה כ-4,800 יחידות ויטמין D (!!). רק לשם השוואה נצטרך לאכול 20 ביצים להגיע למנת ויטמין זו, ולכן עדיף לשתות ספל אחד של חלב המועשר בוויטמין זה המספק לנו את 400 יחידות הוויטמין המבוקשות. http://www.tevalife.com/article.asp?id=2977

11/05/2008 | 14:06 | מאת: צביקה קורן

יומבו שלום, אילו קראת בעיון את המאמר בקישור שהבאת, היית מוצא תשובה לכל השאלות שלך. להלן קישור למאמרים נוספים בנושא: http://www.tevalife.com/art_show.asp?art=ויטמינים&art_id=137&sub_id=156&sub_name=ויטמין%20D בכל אופן, לדברי פרופ' בן עמי סלע, חשיפה יומית של 1-15 דקות מספקת את כל הצריכה היומית ויותר מכך. בהצלחה צביקה

15/05/2008 | 23:04 | מאת: פרופ.שמואל אדלשטיין

חלב אינו מכיל כלל ויטמין זה

11/05/2008 | 23:21 | מאת: יוםבו

רשום על החלב 0.5 מק"ג זה 400 יחידות? אם יש חסר , הטיפול הוא בשמש? כי בכדורים המינונים הם ממש נמוכים 200 400 . אם בשמש יש 10,000 יחידות ורבע שעה מספק את התצרוכת היומית אז התצרוכת היומית היא 10,000 ? כי רשום שמי שלא מנחשף לשמש מקבל תוספות במינונים של 400 600 .. תודה.

09/05/2008 | 21:39 | מאת: רועי

קראתי שמומלץ לצרוך כ4 מנות חלב ביום. אני בד"כ שותה כוס חלב בבוקר,ואוכל גביע יוגורט בערב.אלה אני מניח 2 מנות. מה יכול לשמש עוד 2 מנות ביום? אם זה גבינה צהובה-כמה פרוסות ליום? אם זה גבינה לבנה או קוטג?איזה כמות?

11/05/2008 | 14:08 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, יש הסבורים שצריך 4 מנות ויש הסבורים שלא צריך בכלל. אני מציע להימנע מגבינות שמנות, קשות וחלב נוזלי. אפשר להסתפק ביוגורט עיזים ובגבינה לבנה עד 5% שומן בהצלחה צביקה

15/05/2008 | 23:08 | מאת: פרופ.שמואל אדלשטיין

אלו מיועדים ליונקים ולא לבוגרים.בפרט לא של חיה אחרת, קרי, פרה!

09/05/2008 | 15:30 | מאת: iris

קראתי את הכתבה על מיץ החומציות ויש לי כמה שאלות בנושא. 1. כתוב שרצוי להשגת התוצאה הטובה ביותר לשתות את המיץ כל יום 200 מ"ל בשילוב פרוביוטיקה מהו הפרוביוטיקה הזה האם (האם הכוונה לאכילת יוגורט?) 2. האם צריך לשתות את זה כל יום? 3.מה עם מבוגרים האם גם למבוגרים זה עוזר? תודה איריס

10/05/2008 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

iris שלום פרוביוטיקה אילה הם חיידקים טובים היושבים אצלנו במע' העיכול .עוזרים לעיכול שלנו אך הדבר החשוב ביותר מחזקים את מע' החיסון שלנו ומונעים פלישה של חיידקים פתוגנים מחוללי מחלות , ופטריות טפיליות. אכן ביוגורט יש חיידקים טובים . אין ספק שהחמוציות והפרוביוטיקה עוזרת מאוד למבוגרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/05/2008 | 09:58 | מאת: שרי

האם הם נחשבים חלבון או פחמימה? במיוחד הפריקה, שהיא חיטה הנקטפת כשהיא עדיין ירוקה, האם היא בכלל סוג של ירק? תודה מראש על תשובתכם שרי

10/05/2008 | 07:24 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום הקינואה נחשבת יותר לחלבון בגלל כמות החלבון הגדולה הנמצאת בה . בעוד שהפריקה היא חיטה שעדיין ירוקה (זה דגן בתהליך ההבשלה שלו). נחשבת יותר לפחמימה בגלל כמות העמילן הרבה המצויה בה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/05/2008 | 19:18 | מאת: yohana

שלום, לאחרונה היתגלה אצל חמי סרטן ריאות והערמונית. בגלל המחלה וחסר תיעבון לחלותין. מה הוא יכול לאכול כדי שבכל זאת יקבל כמה שיותר ויתמינים כאשר יש לקחת בחשבון שהוא אינו מסוגל לאכול יותר מכמה ביסים בארוחה. תודה

08/05/2008 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

יוהנה שלום, זה נושא יותר מידי רציני ולא הייתי מציע לך להסתמך על פורום זה או אחר כדי לקבל תשובות מספקות. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. צריך לבצע תישאול יסודי, לברר באיזה שלב של המחלה הוא נמצא, מה הוא כן יכול לאכול ולבסס את התזונה על מזונות מרוכזים ועתירי אנרגיה, חלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים. לדוגמה: תחליב שקדים עם פירות ועוד. בהצלחה צביקה

07/05/2008 | 13:57 | מאת: אסנת

שלום שמי אסנת ואני חולה בתרשת נפוצה ברצוני לדעת מה הסיכונים שלי אים אנטול כדורי הודייה (לא רוקח פורטה)

08/05/2008 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

אוסנת שלום, גם אם לא היית חולה, לא הייתי ממליץ לך לקחת את הכדורים האלה שתופעות הלוואי השליליות שלהן מתחילות להתגלות לאחרונה. כן הייתי מציע לך להכניס תיקונים בתזונה שלך, כדי לשפר את מצבך ולמנוע, או להאט את המשך ההידרדרות. נסי למצוא תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך לקבלת הדרכה וליווי. בהצלחה צביקה

07/05/2008 | 08:24 | מאת: נתנאל

הרבה זמן אני מנסה להשמין ואני לא משמין מה אליי ליעשות?

07/05/2008 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

נתנאל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. לא כתבת בן כמה אתה, כמה אתה שוקל, מה מצבך הבריאותי ועוד. מציע שתפנה ליעוץ אישי אם אתה ממש רזה ומוטרד. בהצלחה צביקה

08/05/2008 | 14:07 | מאת: נתנאל

אני בן 19 גובה 1.80 בערך אני שוקל 60 מצב הבריאותי שלי תקין אני אוכל מאכילים משמינים

06/05/2008 | 12:07 | מאת: חן8

היי רציתי לדעת כמה קלוריות למאה גרם יש בתורמוס?

07/05/2008 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, יש בערך 100 קלוריות במאה גרם. יש ברשת האינטרנט הרבה מחשבוני קלוריות - תחפשי ותאמצי אחד מהם (תשמרי ב"שולחן העבודה" או ב"מועדפים"). אני ממש לא נהנה לענות על שאלות בנושא "קלוריות" ו"דיאטות". בהצלחה צביקה

31/07/2008 | 08:55 | מאת: אורלי

כמה קלוריות יש במאה גרם תורמוס?

05/05/2008 | 23:31 | מאת: חיה

בכל הכתבות שקראתי על בריאות החמוציות מדובר על מיץ חמוציות. האם נכון הדבר גם לגבי אכילת הפרי עצמו? קפוא או מיובש. האם יש סכנה כלשהי באכילה לא מבוקרת ומהו המינון היומי הרצוי? בתודה מראש חיה

06/05/2008 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

חיה שלום. אין ספק שהתכונות הבריאותיות קימות גם בפרי עצמו . אולם במיץ ריכוז החומרים הפעילים גבוה יותר. אין סכנה באכילה לא מבוקרת. כמות החמוציות תלויה במטרה . אם את אוכלת חמוציות כפרי בריא. חופן חמוציות ליום זה נהדר. בברכה ובהצלחה טובה.

05/05/2008 | 14:14 | מאת: לי

שלום, האם ממרח שקדיה או חמאת בוטנים עלולים לתרום להיווצרות ליחה או גזים אצל תינוקות בני 10 חודשים? תודה

07/05/2008 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, בדרך כלל לא, אלא אם כן קיימת רגישות למוצר. הבוטנים יוצרים תגובה אלרגית אצל הרבה אנשים. בהצלחה צביקה

07/05/2008 | 17:49 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון) - בוטנים וכל מוצר שהם אחד ממרכיביו לא מומלץ לאכילה - לאנשים בכל גיל, ובוודאי לתינוקות, ועלול ליצור ליחה (חומר פסולת רעיל) וגזים. כפי שנאמר ב"תזונת האדם ובריאותו", ספרו של המרפא יצחק בן-אורי: הבוטנים הם בעלי תגובה חומצתית. הם מכילים כמויות גדולות של חלבון ושל שומן, כמו האגוזים למיניהם, ובנוסף גם עמילן. לפיכך הבוטנים אינם ניתנים לעיכול בצורה חיה, אלא רק לאחר קליה. החימום בשעת הקליה הופך את הבוטנים למזון מזיק, בגלל התכולה הגבוהה של השומנים, אשר הופכים לרוויים. לסיכום - זהו מזון מרוכז וקשה לעיכול, ושומנים רוויים, כידוע, גורמים נזק לגוף. שקדיה שעשויה משקדים בלבד, הנמכרת בבתי-טבע, היא מזון מומלץ לתינוקות.

05/05/2008 | 10:39 | מאת: ליאת

שלום! ברצוני לדעת, למי שיש היפותירואיד והמליצו להוריד את המצליבים האם ניתן לאכול אותם בצורה שונה כך שלא יזיקו? לדג': כרוב מבושל, מוחמץ וכד'..

07/05/2008 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, כדאי להימנע ממזונות שאינם מומלצים בתת פעילות של בלוטת התריס - חיים או מבושלים. אגב, בגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. בהצלחה צביקה

05/05/2008 | 01:09 | מאת: חופית

הייי ומזל שיש אתכם!!!!!!!!!! אז ככה אני אמורה לעבור בעוד כחודש ניתוח אף ואלו הם התוצאות : ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 5.8 WBC 8.1- 4.2 M/ul 4.8 RBC 16- 12 g/dl 11.6 HB 52- 37 % 36.8 HCT 400- 130 K/ul 282 PLT 94- 80 fL 76.0 MCV 31- 27 pg 24.0 MCH 37- 33 g/dl 31.4 MCHC - % 19.4 RDW 74- 40 50.3 NEUT% 48- 19 % 38.4 LYM% 9- 3.4 % 7.8 MONO% 7- 0 % 3.2 EOS % 1.5- 0 % 0.3 BASO % 8- 1.9 2.9 NEUT.abs 5.2- 0.9 2.2 LYMP.abs 1- 0.16 0.5 MONO.abs 0.8- 0 0.2 EOS.abs 0.2- 0 0.0 BASO abs 3- 2 1.1 PT-INR 2 - % 82 PT % 39- 25 Sec 28.2 APTT-sec רציתי לדעת אם הם תקינות ואם לא אז מה לא תקין ומה עושים??? והאם אפשר בכלל לעבור תניתוח... בתודה רבההההה:))

05/05/2008 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

חופית שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. זהו לא פורום רפואי ואנחנו לא אמורים לתת חוות דעת רפואית. מציע לך לפנות לפורום רפואי, או לרופא המטפל לקבלת חוות דעת מקצועית . בהצלחה צביקה

04/05/2008 | 20:30 | מאת: ליל

אהלן, לגבי סוכר, האם סוכר קנים אשר מוכרים בבתי טבע זו אופציה חלופית אפשרית וטובה?? האם ניתן לאפות איתו וכו'...? יש לו טעם של סוכר רגיל? ועוד שאלה חשובה ביותר! למי שחשוב מאוד התזונה הבריאה, אם זה קמח מלא, אורז מלא, שמנים טובים, מוצרי עיזים וכל האורגניים למיניהם, איך ניתן לצרוך את כל אלו ולא להיות עם "חור בכיס"?? המוצרים הללו מ א ו ד יקרים!!! איך עומדים בזה??? טיפים בבקשה!!! (בהתחשב בעובדה שאיני קונה ממתקים, שתייה ממותקת וכד'..)

05/05/2008 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

ליל שלום, סוכר לבן הוא מזיק ומיותר ולא משנה אם זה מיוצר מקנים, או מסלק סוכר. סוכר חום שעשוי מסלק או מקנה סוכר מזיק פחות. לגבי רכישת מוצרי מזון איכותיים, זאת באמת בעיה למי שיש קשיים כלכליים. עם זאת, בחשיבה לטווח ארוך כדאי להשקיע היום קצת יותר כסף במזון טבעי ואיכותי ולחסוך או לדחות את הסבל ממחלות וההשקעה הכספית בטיפולים, ביקור אצל רופאים מומחים, ותרופות מיוחדות. הכל עניין של סדרי עדיפויות וארגון נכון של התקציב. בהצלחה צביקה

04/05/2008 | 13:36 | מאת: גלית

כמוסות האומגה 3 של אלספה מקורן בשמן דגים. בהגדרה (אחת ההגדרות שמצאתי) שמן דגים מקורו ממיצוי כבד דגים. על כן, שמן זה עשיר מאוד! בויטמין A שידוע שבכמויות גבוהות מעלה את הסיכון למומים בעובר. על כמוסות שמן הדגים של אלספה אין זכר לויטמין A ולכמותו בכל קפסולה. מינונים מומלצים ומקסימליים של ויטמין A בהריון נעים סביב 3000 עד 10000 בהתאמה, ולא ברור למי להאמין. כמה כמוסות ניתן ליטול בהריון בלי לחשוש ממומים. תודה, גלית.

05/05/2008 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, גלולה של שמן דגים המכילה אומגה 3 שוקלת גרם אחד בערך וכמות ויטמין A שבה נמוכה ואינה מסוכנת. אפשר לקחת ללא חשש 1-2 קפסולות ביום. בקישור שלהלן תמצאי מידע מפורט על ויטמין A כולל מינונים: http://www.tevalife.com/vitamins_sade/vit_1.asp בהצלחה צביקה

04/05/2008 | 13:20 | מאת: שושי

שלום רב, סבתי בת 72.5 סובלת מדיוורטיקולוזיס מזה מס' שנים- עד שבכלל עלו על זה. הכאבים שלה בלתי נסבלים, כל הזמן. מפריעים בישיבה בעמידה בשינה ובכלל. רופא משפחה המליץ על ניתוח, מס' רופאי גסטרו- לא שוחחו עמה על אופציה של ניתוח- ונותנים לה כל מיני כדורים למינהם. אני קראתי שהכי חשוב זוהי התזונה. מהן ההמלצות לנושאי מחלה זו?

05/05/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אכן, חלק ניכר מהבעיות במערכת העיכול ניתן לפתור בתזונה נכונה, אבל לפעמים הנזק גדול ומגיעים לנקודת אל חזור. במקרה של סבתך מדובר במצב דלקתי ובנזק למעיים. אני מציע לכם למצות את המסלול הרפואי (כולל ניתוח, אם צריך) ובמקביל לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

מה יותר בריא גבינת עיזים או פרה?

05/05/2008 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

גלשלום, גבינת עיזים נחשבת קלה יותר לעיכול ופחות גורמת לאלרגיות ולכן היא מומלצת יותר. בהצלחה צביקה

03/05/2008 | 23:33 | מאת: אור

אני רוצה לדעת בבקשה את כמות הקלוריות במש מונבט תודה רבה

05/05/2008 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, במש מונבט יש בערך 100 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה

03/05/2008 | 15:22 | מאת: שולמית

שלום, אני אוכלת המון כרוב כל יום וכבר המון זמן. אני יכולה לאכול 2 כרובים ביום. אני יודעת שכרוב זה ממשפחת המצליבים ושכרוב גורם לגזים. אני גם אוכלת הרבה מוצרי חלב. שמתי לב שכשאני גומרת לאכול כרוב שלם אז הבטן מתנפחת לי. למחרת כשיש לי יציאה אז הבטן חוזרת להיות שטוחה. עד לאחרונה לא היו לי כלל בעיות של יציאות. היו לי יציאות סדירות כל יום בשעה קבועה והייתי מרגישה התרוקנות. הבעיה שלי היא: שכבר שבועיים אני סובלת מיציאות קשות ובנוסף אני מרגישה שאני לא מתרוקנת כמו פעם. כאילו שאכלתי יותר ממה שיצא ושאין מצב שהכל יצא. ממה זה יכול לנבוע לאור העובדה שאף פעם לא היו לי בעיות של יציאות למרות שגם קודם הייתי אוכלת הרבה כרוב? מה עליי לאכול כדי שלא יהיו לי עצירויות כאלה. האם זנג'ביל יכול לעזור במתן יציאות מלאות? האם זה קשור למוצרי החלב שלאחרונה אני אוכלת יותר? האם זה רגישות ללקטוז? או לצליאק?

03/05/2008 | 15:49 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום החוכמה לשמור על איזון ולא להגזים בשום דבר. עצירות יכולה להגרם בגלל סיבות רבות אחת מהן היא עודף של מוצרי חלב, ורגישות להם. עצתי לך גשי לדיאטנית קלינית טבעית שתבנה אתך את התפריט המתאים לך. חשוב לי לציין שאם ההתבגרות שלנו גם הגוף ותהליכים בו משתנים. בגדול חשוב שתאכלי מאוזן אכלי הרבה סיבים ,לחם מלא, קטניות כמו עדשים, שעועית, ירקות אחרים לא רק כרוב, ושתי מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/05/2008 | 00:36 | מאת: דפנה

שלום רב, יש לי תינוק בן חמישה וחצי חודשים. מכיוון שגלה התעניינות רבה בארוחותינו, התחלנו לפני שבועיים לתת לו פירות וירקות מבושלים בהתאם להנחיות - אחד בכל פעם וכו'. הוא אוכל הכל, נהנה מאוד ונדמה כי יש לו תאבון בלי סוף. מלבד זה הוא יונק. אני רוצה להתחיל להכין לו דייסה לארוחת בוקר, אבל לא רוצה להשתמש בתחליף חלב. האם יש אפשרות להכין דייסה על בסיס מים? האם זה כדאי? איך עושים את זה? תודה

03/05/2008 | 07:20 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, השאלה לא כל כך ברורה. במקום חלב, או חלב אורז, או חלב סויה שמים מים באותו יחס ואת העמילן המשמש לדייסה (שיבולת שועל, או תערובת מוכנה אחרת). בהצלחה צביקה

02/05/2008 | 09:22 | מאת: ענבל

שלום רב, קראתי את הספר של ד"ר אבני "שוטי החלב". הוא נשמע שם כ"כ משכנע אבל, הסויה שהוא משבח שם ללא הפסקה, קצת מטרידה אותי. לפי הבנתי, סויה זה לא מזון כ"כ בריא (גורמת לבעיית הורמונים אצל בנות ועוד..) אשמח לשמוע מה היתרונות ומה החסרונות של הסויה. בנוסף, אם מוצרי החלב כ"כ לא בריאים, מדוע הרופאים הקונבנציונאלים לא מאשרים זאת ? אולי בגלל שאי אפשר להוכיח מדעית ? האם ממוצרי חלב אכן מקבלים כמות מספקת של סידן ? מאיזה מזונות נוספים אפשר לקבל סידן ? אשמח לקבל מענה לכל שאלותיי. תודה רבה, ענבל

03/05/2008 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילים "חלב", "סויה", או "סידן". בכל אופן כדאי שתדעי שהנושא שנוי במחלוקת וישנם מחקרים המצדדים באכילת מוצרי חלב וישנם השוללים אותו. הסויה היא קיטניה איכותית שמפיקים ממנה כמה מוצרים כמו: טופו, טמפה, מיסו, חלב סויה, ממרחים, פתיתים ועוד. הסויה עשירה בחלבון, סידן, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. משרד הבריאות לא אסר שימוש בסויה לתינוקות או לילדים, רק הציע להגביל את הכמות. זהו מזון המספק תוספת חלבון איכותי וסידן לצמחונים וטבעונים. אפשר לאכול ללא חשש 50 - 70 גרם טופו ביום, או כוס חלב סויה. במוצרי חלב ישנם כמה חומרים מזיקים, אבל למרות זאת הם מקור טוב לחלבון, סידן ויטמינים ומינרלים. כדאי לצרוך מוצרים מעיזים כמו יוגורט עיזים מגידול אורגאני 3% - 5% שומן. אם הבחירה היא בין שתיית משקאות "קלים" ומוגזים ("דיאט" או ממותקים), עדיף לשתות חלב. במשקאות הקלים אין סידן או חומרי הזנה אחרים והם ממש מחבלים בבריאות. הערה: בשני הספרים של דר' אבני תמצאי ציטוטים ממחקרים השוללים שימוש בחלב ואילו באתרים של המחלבות הגדולות (שטראוס, תנובה וטרה) וגם בחיפוש חופשי באינטרנט תמצאי מחקרים המצדדים בשימוש בחלב. (רוב המחקרים ל א ממומנים על ידי יצרני החלב וזאת בניגוד לטענה של השוללים את השימוש בחלב). באתר www.nomilk.com תמצאי מאות מחקרים, מאמרים, ספרים וטענות נ ג ד השימוש בחלב. יתכן והצלחתי לבלבל אותך, אבל כדאי שתדעי שאין "אמת אחת" מוחלטת וגם רופאים ותזונאים חלוקים בדעותיהם ומושפעים ממחקרים המתאימים להשקפת העולם שלהם. בהצלחה צביקה

16/05/2008 | 17:35 | מאת: פרופ.ש.אדלשטיין "כרמית" ראשל"צ

אכן כל מוצרי החלב עשירים בסידן אך לא בהכרח שסידן ממקור זה זמין לגופנו.רבים ממוצרי החלב מכילים ריכוזים משמעותיים של זרחן הפוגם בספיגת הסידן. זו הסיבה דרך אגב שמחלבות רבות מעשירות את מוצרי החלב שלהן בסידן.יתרה מזאת, מוצרי החלב מכילים חלבון מן החי המעודד איבודי סידן בשתן. קשה להגיע באמצעות התזונה לכמות היומית המומלצת של הסידן ומומלץ כן ליטול תוסף סידן אולם חשוב להקפיד על תרכובת הסידן הטובה,קרי,סידן זמין.

30/04/2008 | 22:04 | מאת: שמחה מנדל

אני רוצה לדעת כמה ממולץ לאכול פירות יבשים ביום אני מאוד אוהבת וזה למעשה כמו ממתק בשבילי,ועוד שאלה לגבי חומציות קראתי שזה מאוד בריא, האם מדובר גם בחומציות יבשות?????? תודה שמחה

01/05/2008 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

שמחה שלום . אינני מכירה את המצב הבריאותי שלך. אך לאדם בריא נהדר לאכל בסביבות 2 פירות יבשים ביום. אכן חמוציות בריאות מאוד וגם יבשות. (מקווה שאת אוכלת את החמוציות הלא מסוכרות) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/05/2008 | 18:24 | מאת: MR.J

אני אדם בריא, ברוך השם, ואני צורך ביום בין 10ל-15 פירות יבשים (תמרים, משמשים ותאנים- הכל אורגני). אציין שמזוני אינו כולל כמעט בכלל מזון מבושל (חוץ מאידוי של קטניות מונבטות לפעמים) אך לרוב ביום יום מזוני כולל מגוון פירות וירקות, בבוקר: פירות, בצהריים: ירקות טריים עם אבוקדו או חמאת שומשום ובערב: שקדים ואגוזים לצד הפירות והפירות היבשים. מה דעתך? זה לא בסדר?

30/04/2008 | 17:47 | מאת: נטע

איך מומלץ יותר לאכול בטטות? עם הקליפה או בלי הקליפה? האם זה נכון שצריך לקלף את החורים השחורים שבבטטה כי הם לא בריאים?

01/05/2008 | 04:31 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום נהדר לאכל את הבטטה עם קליפה . בברכה טובה בר- שאן

30/04/2008 | 14:54 | מאת: ורוניקה

שלום! האם יש משפרי אפיה בבורקסים ובבצק עלים קנוי? תודה

30/04/2008 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

ורוניקה שלום, למה את חוששת ממשפרי אפייה? האם זה לא מספיק רע ומסוכן כשאת מכניסה לגוף מרגרינה, קמח לבן, מלח וסוכר? אני מציע לך ולכל הגולשים בפורום להימנע מ"בצק עלים" (נשמע צמחוני ובריא...) ומכל סוגי המאפה המבוססים על קמח לבן מרגרינה, מלח וסוכר. זהו מזון מזיק, חסר ערכים תזונתיים שגורם להשמנה ולמחלות לב, כלי דם ובעיות במערכת העיכול. (מצטער שלא קיבלת תשובה לשאלתך הפשוטה והברורה, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית. אני בטוח שבפורום תזונה קלינית תקבלי תשובה שפויה ועניינית). בהצלחה צביקה

30/04/2008 | 11:07 | מאת: שרי

שלום לך רציתי לשאול מה מומלץ לטיהור הכבד מרעלים? ישנו מוצר בשם "גרין מגנום" שמעתי שהוא לא מומלץ האם מים עם לימון עושה את העבודה? האם ישנם צמחי מרפא שטובים לכם? האם הרוזמרין טוב ואם כן מה המינון לשתיה ואיך מכינים? בתודה מראש שרי

30/04/2008 | 15:26 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, בעיני ניקוי כבד אמיתי ניתן להשגה רק על ידי הפסקת אכילה למשך מספר ימים (צום מיצים או צום על מים). לאחר הצום חשוב לעבור לתזונה טבעית ואיכותית (רצוי מגידול אורגני) ולהפסיק להעמיס על הכבד רעלים וכימיקלים. כל שאר השיטות וקיצורי הדרך (כדורים, צמחים, אבקות ושיקויים, חוקנים וכד') עושים עבודה חלקית בלבד ולפעמים עלולים להזיק. את הצום יש לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא ולא להסתמך על כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה

29/04/2008 | 22:21 | מאת: שנידן

שלום רב, יש לי תאומים בני שנה וארבעה חודשים, אשר אוכלים כבר כמעט הכל. אני משתדלת לתת מזון מזין עד כמה שניתן. שאלתי היא: כאשר הילדים אוכליםמאכלים כגון: עדשים, אפונה מבושלת, זיתים, שומשום עם הפירות וכו', אני רואה בחיתול שהאוכל יוצא שלם עם היציאות שלהם. ז"א הם בולעים ולא מעכלים / לועסים את האוכל. האם יש ערך לאוכל שנבלע ויוצא שלם? או רק כאשר האוכל מתעכל הוא בעל ערך תזנתי? הילדים נולדו קטנים - תאומים - וגם היום כמעט ולא אוכלים, כך שחשוב לי לפחות שהמעט שהם אוכלים יהיה מזין. היש מאכלים שאפשר להמליץ לי עליהם? אודה על התשובות לשאלות שלי תודה

30/04/2008 | 10:32 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, אני חושב שאת עושה נכון בכך שאת חושפת את ילדייך למגוון של מאכלים חיים ומבושלים. עם זאת, בהיעדר לעיסה הגוף לא מסוגל להפיק תועלת מהמזון. אני ממליץ לטחון בבלנדר את אותם מזונות שדורשים לעיסה רבה. כל זאת עד לשלב בו תוכלי להסביר לילדייך על חשיבות הלעיסה האיטית והממושכת. בנוסף, אפשר לתת להם דייסה משבולת שועל על בסיס חלב סויה או חלב אורז ולהוסיף פרי או פרי יבש, להמתיק עם מולסה או סילאן ולא עם סוכר ולהוסיף קצת שומן כמו "שקדיה", טחינה משומשום מלא או חמאת בוטנים טבעית. אפשר למעוך ירקות כתומים מאודים או מבושלים כמו: בטטה, גזר, דלורית וגם לזה להוסיף טחינה משומשום מלא או אבוקדו. אגב גם אנשים מבוגרים "בולעים" את האוכל מבלי ללעוס אותו. בהצלחה צביקה

29/04/2008 | 18:23 | מאת: ryty

האים למי שסובל מיתר פעילות בבלוטת התריס בריא לאכול כל יום 2 שיני שום .?

30/04/2008 | 10:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ידוע לי על מניעה באכילת שום בהקשר לבעיה שתיארת. בהצלחה צביקה

30/04/2008 | 10:34 | מאת: צביקה קורן

לפורום רפואת משפחה

29/04/2008 | 01:17 | מאת: סטודנטית

שלום רב אני בת 25. לפני כ10 שנים קראתי את הספר רזה לתמיד ואכן יישמתי את השיטה באדיקות רבה- רק פירות עד 12, אני צמחונית (ללא בשר ודגים), הקפדתי על מרווחי השעות בין חלבונים לפחממות, וכו באופן די קפדני. ואכן הרגשתי מעולה וגם הייתי מאד רזה. אולם, ברגע שהפסקתי ליישם זאת ( עקב שילוב של כל מיני גורמים- עצות של דיאטניות, התרופפות שלי, שירות בצבא וכו) אני סוחבת עליי כ 5 ק"ג מיותרים שפשוט לא יורדים. שאלתי היא כזו : 1. האם מומלץ (ופרקטי) לשמור על השיטה לאורך כל החיים? (בלי לנגב חומוס, בלי קורנפלקס עם חלב וכו..). שהרי אני עשויה לרזות יפה מאד ואז להפסיק והכל יחזור.. 2. בעייתי העיקרית היא שבתור צמחונית שלא אוהבת ביצים איו לי מקור טוב לחלבון ולכן בדיאטה כזו אני עלולה לאכול רק פחמימות - דבר שלא מומלץ. מה כן ניתן לאכול כארוחה חלבונית? יש לציין שאני אוכלת הרבה ירקות ופירות, לחם מחיטה מלאה או כוסמין, פסטה מלאה וכו- אבל כאמור תקועה עם כמה ק"ג- לדעתי בגלל עודף פחמימות. 3.מהי דעתך הכללית על הדיאטה בספר הנ"ל? (בהנחה שלדעתי זו השיטה שבה הרגשתי הכי טוב - כל עוד הייתי חדורת מוטיבציה...) סליחה על האורך תודה רבה מראש!

29/04/2008 | 12:45 | מאת: צביקה קורן

לסטודנטית שלום, קשה לי להעריך את איכות התזונה שלך על סמך מעט הנתונים שסיפקת. באופן כללי אני ממליץ על שיטת צירופי המזון כאשר ישנה בעיה בריאותית כלשהי (במיוחד במערכת העיכול), או כשרוצים לאזן את המשקל (הרזייה). לשאלותייך: 1. אני מכיר הרבה אנשים ששומרים על השיטה התזונתית הזאת לאורך זמן והם בריאים, רזים ומאושרים. אני אישית לא הצלחתי... 2. זאת באמת בעיה מכיוון שמקור טוב מאד לחלבון מלא הוא שילוב של דגנים עם קיטניות ב א ו ת ה ארוחה (לדוגמה: עדשים עם אורז וכד'). שקדים, אגוזים וזרעונים עם פירות או סלט ירקות הם מקור טוב לחלבון, אבל לא מספיק... 3.השיטה מצויינת, אבל לא מתאימה לכל אחד. לסיכום, אני מציע לך לגייס כמה שקלים ולפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי "לעשות סדר" ולוודא שאין לך חוסרים תזונתיים. אגב, מתי לאחרונה ביצעת בדיקות דם מקיפות? בהצלחה צביקה 2.

29/04/2008 | 14:52 | מאת: סטודנטית

תודה על תשובתך אני עושה בדיקות דם מקיפות ואכן בשל חוסר ברזל אני לוקחת כדורי ברזל. כמו כן אני נוטלת בי12 וחומצה פולית דרך קבע. וזאת כאמור עקב העובדה שאני צמחונית וכמעט לא אוכלת ביצים אם הבנתי אותך, למעשה אין דרך לקבל חלבון בשיטה זו, נכון? האם תזונה טבעית= נטורופתיה? תודה..

30/09/2012 | 09:57 | מאת: תהילה

יש מחקרים שגילו שלא חייבים באותה ארוחה לאכול קטניות ודגנים על מנת שיהיה לנו חלבון הם אומרים שאפשר לאכול את זה אפילו לא באותה ארוחה העיקר באותו יום..

12/11/2009 | 09:40 | מאת: הלל

למכירה הספר "רזה לתמיד" הלל 054-8178068

שלום צביקה וטובה! הנני סובל מיובש בעיניים בשלושה חודשים האחרונים, עברתי ניתוח לייזר לפני 8 שנים ולפני שנתיים התחילה לי תופעת יובש בעיניים שנעלמה לאחר טיפול של כמה חודשים. אני משתמש בטיפות סטריליות בלי חומר משמר (HYLO COMOD) באופן קבוע במשך חמשת החודשים האחרונים אך נראה שזה לא פותר את הבעייה אלא רק מקל עליה. אני טבעוני הדוק מזה 3 שנים , התזונה שלי בעיקרון הנה מן הדגנים והקטניות כגון אורז ללבן,קינואה , טחינה , שעועית ,בנוסף גם ירקות ופירות על בסיס יומי. לחץ דם שלי הינו 110 על 70 , משקלי גופי מאוד נמוך (62 ק"ג - 1.81 ס"מ) ורמת B12 מאוד מאוד נמוכה , האם יש קשר בין הנתונים הללו לתופעת היובש או שזה נגרם עקב גיל (31) או זיהום כלשהו? תודה

יובל שלום יובש בעניים זה אחד מהסימנים של חוסר בויטמין A .וכן יש קשר לB12 העינים שייכות למע' העצבים שלתפקודה התקין חשוב מאוד B12. לדעתי יש מקום שתלך לתזונאית טבעית שתבנה אתך תפריט שישפר את מצבך הגופני ,החסרים מהם אתה סובל,ובמיוחד תשפר את היובש בעניים. בברכה טובה בר- שאן

28/04/2008 | 00:57 | מאת: ירון

האם זה בסדר ובריא לקחת גרעינים של דגנים מלאים לפני הטחינה ולטחון אותם בבית לאבקה וממנה לבשל דייסה? הכוונה היא לגרעיני חיטה מלאה, שיבולת שועל, אורז מלא, בורגול, קינואה, כוסמת וכן הלאה. אני מאוד אוהב דייסות אבל לא רוצה לקנות את המוכנות. ושאלה נוספת, האם בכלל זה בסדר שאני אוכל דייסות בכל ארוחה כתחליף להכנה הרגילה של אוכל,, למשל, במקום לבשל אורז או חיטה אני טוחן את הגרעינים לאבקה ומזה מכין דייסה. זה יותר טעים לי וגם זה מתעכל יותר בקלות. כמובן שאני אוכל עם זה הרבה ירקות טריים ופירות. אני רק רוצה לוודא שאין משהו לא בריא בצורה כזו של הכנת אוכל ואכילתו, והאם יש משהו חשוב שצריך לדעת או להזהר ממנו. תודה רבה על העזרה

28/04/2008 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום אין שום מניעה. להפך זה בסדר גמור. בברכה טובה בר- שאן

27/04/2008 | 20:29 | מאת: ס16

רציתי לדעת כמה זה 2 שניצלים מטוגנים עם פרורי לחם וחצי צלחת של ספגטי בלי רוטב ובלי כלום

28/04/2008 | 05:36 | מאת: טובה בר- שאן

לשואל שלום לא ברורה השאלה. בברכה טובה

27/04/2008 | 11:24 | מאת: :)

כמה קלוריות יש במופלטה אחת עם מלא חמאה ודבש מרוח מעל??????????? (של המימונה) בבקשה!!!!!!!!! זה ממש דחוף!!!!!!!!!!!!!!

28/04/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום מעל 600 קלוריות תלוי בגודל המנה. בברכה טובה בר- שאן

15/04/2009 | 18:31 | מאת: חמודדדדדדדה

במופלטה אחת יש בין 500 קלוריות לבין 680 קלוריות וזה תלוי בגודל המופלטה וכמות הדבש, החמאה והתוספות..

אבי שלום אומר לך את האמת אני אינני ממליצה כלל על טיגון . כיוון שהשמן בסופו ש דבר נשרף ויוצר שומן טרנס המסרטן כל כך. ניתן לבשל, לאפות ,לאדות. למה טיגון? בברכה טובה בר- שאן

26/04/2008 | 19:29 | מאת: שירי

שלום רב, בחודשים האחרונים עליתי בסביבות ה 3 ק"ג, הדבר מפריע לי מאוד רציתי לגעת איך אפשר להיפתר מהם ובמהירות!!!! אני לא אכלנית גדולה במיוחד. תודה מראש

26/04/2008 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, אני נגד "דיאטות מחץ" לירידה מהירה במשקל. אם עלית במשך מספר חודשים, את יכולה גם להוריד את העודף בצורה הדרגתית ומתונה. תוסיפי עוד חצי שעה פעילות גופנית ביום ותורידי קמחים לבנים וסוכרים פשוטים. בהצלחה צביקה

27/04/2008 | 17:43 | מאת: עידית סער, נטורופתית

שלום שירי, נסי להפחית כמויות - פשוט לאכול פחות ולא להתמלא עד פיצוץ- ללעוס הרבה וטוב ולהפסיק לאכול, כשאת כבר לא רעבה. נסי גם לא לשתות, בין הביסים. הקדימי את ארוחת הערב ואיכלי הרבה ירקות. שתי יותר מים לא קרים, תה צמחים לא ממותק וכשבא לך לנשנש, קחי מספר שקדים וצימוקים / תפוח עץ. נסי גם להתעמל (במידה ואינך עושה זאת) : הליכות בשכונה, עבודה על מזרון, עליה/ירידה במדרגות.

26/04/2008 | 17:10 | מאת: שמחה מנדל

שמי שמחה ואני בת 32 עושה ספורט ואוכלת לרוב תזונה בריאה ,אני לוקחת וויטמים שך ultimate woman multivitamins ואני קצת מבולבלת מכל הכתבות שלא כדאי לקחת וויטמינים הייתי רוצה לדעת מה דעתך? תודה וחג שמח

26/04/2008 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, השאלה הזאת עלתה לפני כמה ימים בעקבות פירסומים בתקשורת בנושא ועניתי על כך בהרחבה. מציע שתבצעי חיפוש. באופן כללי - אם התזונה של מאוזנת ואת בריאה, מתאמנת בקביעות, ישנה טוב ולא עייפה, אין צורך לקחת תוספים. בהצלחה