פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

31/05/2008 | 07:26 | מאת: illa

סובלת כ-15 שנים מהיפותירואיד. לאחרונה החלה הפרה גם בכולסטרול גבוה. אלטרוקסין יצר מצבי השמנה ודיכאון. כיצד לדעתכם להתחזק מתזונה? ומה לדעתכם לא כדאי לאכול? בברכה.

31/05/2008 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

ila שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. כדאי שתדעי שברוב המקרים לאלטרוקסין אין תופעות לוואי שציינת. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי-מקצועי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

30/05/2008 | 20:17 | מאת: דנה

לאחרונה שמעתי על קקטוס ההודיה ויש לי כמה שאלות לגביו: הוא באמת אפקטיבי כמו שנאמר, וכמה ק"ג ניתן להשיל בחודש? הוא מומלץ לשימוש אצל נערות בגילאי 16-18? הוא מיועד לאנשים עם עודך משקל גבוה במיוחד או שניתן גם לאנשים עם משקל תקין פחות או יותר? [אני 172 ס"מ ו55 ק"ג בגיל 17] תודה.

31/05/2008 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אני לא ממליץ להשתמש ב"תרופת הפלא" הזאת. מתחילות להצטבר עדויות על הנזקים מהשימוש בה. "אין ניסים בניהול פנקסים"... רק תזונה איכותית ומאוזנת תביא לאיזון המשקל בצורה מתונה. אני מתנגד לשימוש במילה "דיאטה". כניסה למצב של "דיאטה" (עם כדורים או בלעדיהם) גורמת להשמנה. בהצלחה צביקה

31/05/2008 | 12:48 | מאת: דנה

על אילו נזקים מדובר? יש איזה מאמר על הנזקים, כי ברוב המאמרים שקראתי מדובר רק על היתרונות.

30/05/2008 | 12:54 | מאת: דורית

קישורים ממומנים שלום, אני רוצה לנסות לקחת את צמח ההודיה, פחות בשביל להרזות אך יותר בשביל להצליח לשבת ללמוד בתק' המבחנים,במקום לקום כל 5 דק' למקרר.(וגם לא לעלות 2 ק"ג בתק' זו יכול להיות נחמד..) ובנוסף יש לי חברה עם הפרעת אכילה קלה (אוכלת הרבה ולפעמים בלי שליטה). האם יש לכם מידע מהימן-אם צמח זה עוזר באופן משמעותי לשני המקרים (וכמובן גם לא מזיק...) אשמח לקבל חוות-דעת בעניין, תודה.

31/05/2008 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, אני לא ממליץ להשתמש ב"תרופת הפלא" הזאת. מתחילות להצטבר עדויות על הנזקים מהשימוש בה. "אין ניסים בניהול פנקסים"... רק תזונה איכותית ומאוזנת תביא לאיזון המשקל בצורה מתונה. אני מתנגד לשימוש במילה "דיאטה". כניסה למצב של "דיאטה" (עם כדורים או בלעדיהם) גורמת להשמנה. בהצלחה צביקה

29/05/2008 | 15:04 | מאת: lior

שלום קראתי שטונה זה לא הבי בריא מה לגבי טונה שאני מוציא ממנה את השמן או טונה במים

29/05/2008 | 15:13 | מאת: lior

עוד שאלה האם בטונה יש כספית?

30/05/2008 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום טונה הוא דג גדול בריא מאוד כיוון שבמקור הוא מכיל אומגה 3. אולם בשימורים יש דלדול של חומצת שומן חשובה זו ובנוסף מוסיפים כמות גדולה מאוד של מלח. לגבי כספית בדגי ים גדולים יש סכנה להצטברות כספית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום צביקה! נתקלתי במודעה : פורמולה יחודית 100% צמחי טבעי סירופ נוזלי מיצוי מכיל 98% כורכומין ברצוני לדעת האם זה מומלץ על פי דעתך אימי מבוגרת מאד אובחנה (צפוי מאד)כסובלת מדמנציה קרובה לאלצהיימר האם זה יכול באמת לעזור או שקיים משהו טוב יותר ויעיל יותר למחלה ארורה זאת(טבעי) . אודה לך מאד. דוד

30/05/2008 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום אחת הטענות להיווצרות מחלת האלצהיימר היא תהליכי חימצון ויצירת רדיקלים חופשיים הפוגעים בשומן הבונה את קרום תא י העצב במוח . הכורכומין הוא אנטיאוקסידאנט מצויין המנטרל רדיקלים חופשיים ומונע תהליכי חימצון. נזק שנעשה למוח נעשה. אולם אכילה של הרבה ירקות ופירות העשירים באנטיאוקסידנטים. אכילה של דגי ים צפוני העשירים באומגה 3 יכולה אולי לעכב את התפתחות המחלה. לכן התזונה חשובה ביותר למניעת מחלה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/08/2008 | 14:46 | מאת: מונה רביב

שלום צביקה הכורכומול הוא מיצוי מרוכז של כורכומין וכורכום. במחקרים מדעיים נמצא שהכורכומין יכול לשפר מצבים של דימנציה ואלצהיימר. הכורכומין פועל כאנטי-אוקסידנט ובנוסף הוא ממיס פלקים במוח הקרויים עמילואידים. פלאקים אלה גורמים לקצרים בעצבי המוח -- ומכאן לדימנציה. הכורכומול הוא גם מדלל דם ויכול לסייע לזרימת הדם למוח. כאמור כל המימצאים האלה נמצאו במחקרים, ובמיוחד במחקרים של הפרופסור פרטוצ'י מאוניברסיטת קליפורניה. בברכה מונה

17/10/2008 | 10:00 | מאת: שלום צביקה

אמי בת 80 וסובלת מאובדן זיכרון מפחיד האם יעזור לה טיפול בכורכומול תודה על תשובתך - אריאלה

29/05/2008 | 13:28 | מאת: תודה

30/05/2008 | 06:09 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום ב100 גרם פלפל אדום או גמבה יש 0.7 מ"ג ויטמין C .בחצי גמבה יש בסביבות 0.3 מ"ג בהנחה שחצי גמה זה 50 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2008 | 13:23 | מאת: תודה

שאומרים שחצי גמבה נותנת את כל התצרוכת היומית כאשר כתוב פה 90 מ"ג תצורכת יומית ויטמין C מעל גיל 19 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F_C

01/11/2009 | 00:37 | מאת: גלי

לטובה בר שאן , איך זה שמומחית כמוך לא יודעת שבגמבה יש ויטמין C ? ובטח לא בכמות שציינת שזה כמות שכמעט אפס, אני מציעה לך בלי לפגוע מכל הלב אם את לא יודעת משהו תמיד לשאול קודם לפני שאת מייעצת ועונה דברים שגואים בגמבה יש את הכמות ויטמין C שבערך של 100 מ"ג ויטמין C תלוי בגודל הגמבה זה לגמבה בינונית

07/01/2011 | 10:32 | מאת: מחבר

למה להטעות ככה? לא חבל? אה טובה?

29/05/2008 | 13:13 | מאת: דויד

תודה על תשובתך המהירה: ברצוני לציין שבאמת אני נוטל רק כמוסה אחת ביום אך הכמות בה היא כפולה מהרגיל כ- 1500 משהו אני לא זוכר את היחידות וגם ויזואלית היא נראית גדולה מהרגיל שאפילו לחלק מהאנשים יש קושי מסוים בבליעה שלה... השאלה היא האם כמות של שתי כמוסות רגילות כן יכול לשנות את גוון השתן? תודה, דויד

29/05/2008 | 23:25 | מאת: דויד

עכשיו ראיתי שכתוב על הקופסא של כמוסות האומגה3 שלי שהם מכילות ויטמין E (אבל לא ראיתי איזכור לויטמין B)

30/05/2008 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, זה לא אמור לגרום לשינוי בצבע השתן. אולי הכניסו צבע מאכל לקפסולה, או לשמן עצמו.

28/05/2008 | 21:31 | מאת: דויד

שלום רב: הנני בן 36 בריא ולא מעשן ,אני נוטל כמוסה אחת של אומגה 3 (מתוצרת אלספה) מזה שלושה חודשים, לאחרונה הבחנתי שצבע השתן שלי ניהיה כהה יותר לכיוון צהוב כהה, עקב כך עשיתי את כל בדיקות השתן הנדרשות כולל איסוף 24 שעות תרביות וכו' והכול יצא תקין או בגבולות הנורמה והסביר... לאחרונה אפילו הגדלתי את כמות הנוזלים שאני שותה ביממה כך שלא יכול להיות שהצבע השתנה עקב חוסר נוזלים וכו' היום לראשונה הבחנתי שצבע הכדורים של האומגה 3 שאני לוקח זהה לצבע השתן שלי, האם ידוע על תופעה כזאת שצבע השתן ניהיה כהה יותר עקב האומגה 3? ואם כן האם עליי להפסיק? תודה, דויד

29/05/2008 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

דויד שלום, צבע השתן לא אמור להיות מושפע מכמוסה אחת של שמן דגים. ידוע שויטמין B צובע את השתן מספר שעות לאחר הלקיחה. האם התחלת לקחת ויטמין B או מולטיויטמין יחד עם אומגה 3? בהצלחה צביקה

29/05/2008 | 11:05 | מאת: דויד

תודה על תשובתך המהירה: ברצוני לציין שבאמת אני נוטל רק כמוסה אחת ביום אך הכמות בה היא כפולה מהרגיל כ- 1500 משהו אני לא זוכר את היחידות וגם ויזואלית היא נראית גדולה מהרגיל שאפילו לחלק מהאנשים יש קושי מסוים בבליעה שלה... השאלה היא האם כמות של שתי כמוסות רגילות כן יכול לשנות את גוון השתן? תודה, דויד

28/05/2008 | 19:24 | מאת: יעל

שלום רב, הנני אוכלת אבוקדו בכמות של 1 - 1.5 ליום. ידוע לי כי הויטמין D3 הוא אחד ממרכיבי האבוקדו. יחד עם זאת, יש בסופרפארמים, לפחות לאחרונה, ויטמין זה גם בטבליות ובטיפות. האריזה של חב' מדיטק, למשל, מכילה 90 טבליות וההמלצה ליטול טבליה אחת ליום, כאשר כל טבליה מכילה 400 יב"ל, משקלה: 150 מ"ג, משקל נקי 13.5 גרם (כפי הנראה לכל הכמות באריזה) והערך הקלורי של הטבליה הוא 1 קלוריה. השאלות: 1. איך ניתן לדעת כמה כמות אבוקדו בגרמים שקולה כנגד טבליה אחת (או יותר) כזו? 2. מהם ה'יב"ל' הנזכרים כתכולת כל טבליה? בתודה מראש.

29/05/2008 | 09:50 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אני לא יודע מהיכן שאבת את המידע שבאבוקדו יש ויטמין D. לי לא ידוע על כך. אבוקדו הוא מזון שומני מעולה העשיר בויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות, אבל אין בו ויטמין D ואם יש - הכמות מזערית. ויטמינים מסיסים בשמן (A, D, E וK) נמדדים לעיתים ביחידות בין לאומיות. ניתן למצוא ברשת טבלאות המרה. בהצלחה צביקה

28/05/2008 | 15:12 | מאת: טלי

שאלתי היא לגבי תוספי התזונה הרגילים המצויים בשוק, עד כמה יעילים באמת? ידוע לי עח חברות מסוימות הטוענות שהתוספים שלהם טבעיים ומכילים את הדברים שצריך, לדג' חברת neways, מה אתם יודעים על זה?

28/05/2008 | 20:50 | מאת: נעמי

לפי דרך זו (דרכו של ד"ר שלטון) תוספי-תזונה אינם פיתרון לשום דבר, ואינם יכולים להיות תחליף למזון בריא. הגוף, לפי דרך זו, יכול לנצל ולהשתמש רק בוויטמינים ומינרלים שהינם חלק בלתי נפרד ממזון, לא במוצרים שנוצרו במעבדה הכימית. גם תוספות שמוגדרים כ"טבעיים", נוצרו במעבדה. ידוע על תוספים שלא רק לא הועילו, אלא גרמו נזקים. הבריאות נמצאת בטבע, לא בכדורים, קפסולות וסירופים למיניהם. מדובר בתעשיה של מיליארדים, עם תקציבי פירסום גבוהים מאוד.

29/05/2008 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, הנושא עלה רבות בפורום. אני לא ממליץ לקחת תוספי תזונה של חברה זו או אחרת ללא התייעצות עם מומחה לנטורופתיה ולתזונה טבעית. ראשית חשוב לבצע תיקונים בתזונה ורק אם עולה צורך בתוסף זה או אחר - לוקחים לתקופה מסוימת. התוסספים לא יועילו אם נמשיך לאכול אוכל זבל, לעשן, לשתות אלכוהול, לא להתאמן ולא לטפל במתחים. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 15:14 | מאת: עידית סער, נטורופתית

שלום טלי, מה שאומרים בד"כ, שהמזון הוא התרופה, מאד נכון. קודם כל יש לאכול מזון איכותי, מגוון ובעיקר צימחי. חשוב גם לשתות הרבה ושתיה איכותית גם - מיצי ירקות ופירות, מים ותה צמחים. בנוסף ניתן לשפר את התזונה, עם תוספי מזון איכותיים. אוכל להמליץ על כאלה - שגם הם עשויים מצמחים - אם תרצי.

27/05/2008 | 17:39 | מאת: סובלת מכאבי גב

איני יודעת אם אני בפורום המתאים ובכל זאת... אני סובלת מכאבי גב ורגל עקב ניוון ופירצת דיסק. אני יודעת ששום מאכל מסויים לא יפתור את הבעייה. אבל... חברה טובה (שלה בעיות גב לא זהות, אך כאבים דומים) מפצירה בי, ממליצה בכל פה , ואין לה מילים לתאר את התמורות החיוביות לגבי שמן הקוקוס. אחרי שאכלה יום יום במשך שבועיים שתי כפות של שמן קוקוס אורגני, הכאבים כמעט ונעלמו. אני מודעת לשומן הרווי הרב שבשמן זה. האם יש תחייה לשמן קוקוס לאחר קטילתו בשנות ה 60-70? האם אפשרי שיחול שיפור בהרגשה בזכות השמן? מה דעתך? תודה מראש טנא

27/05/2008 | 20:51 | מאת: סובלת מכאבי גב

שלום רב אני בת 31,לפני שנתיים הופיעו לי לראשונה שני מוקדי התקרחות בחלק הקאודלי של הראש וזאת אחרי מבחני מדינה קשים בסיום הלימודים,מפגישה אצל רופאת עור מומחית עלה כי זו אלופסי אראטה והוזרקו לי בסדרה 3זריקות סטורואידים בנוסף נטלתי כדורי רוטס טבעייםוכעבור כמה חודשים זה עבר.אני לא אוכלת בשר ודברי חלב מתאמים אידיאולוגים כבר שנתיים וחצי,מאז הפעם הראשונה הופיע לי עוד מוקד ובו טיפלתי רק עם שמפו וכדורי רוטס כעבור זמן מה זה נעלם,לפני כמה ימים הבחנתי במוקד נוסף באיזור חדש....מה הטיפול האולטימטיבי?האמת האלופסיה הזו היא רק בעקבות לחץ נפשי?ומכך אסיק שאין ממש טיפול?האם זה קשור לתזונה לקויה? אודה לך מאוד לתגובה מהירה ,זה די מלחיץ הסיפור הזה תודה

גל שלום, נושא נשירת השיער עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. אני בהחלט מסכים איתך שמצבי מתח מחמירים את הבעיה. ברפואה הטבעית יש מגוון של פתרונות לטיפול במצבי מתח ובחוסרים תזונתיים שעשויים לגרום לנשירת שיער (ברזל, אבץ, ויטמין B וכד'). עם זאת חשוב לבצע אבחון רפואי כדי לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית (מחלה, דלקת, פטריה, אלרגיה, תגובה לחומרים כימיים וכד'). בהצלחה צביקה

27/05/2008 | 00:05 | מאת: טלי

שלום טובה וצביקה! 1. מאז שעברתי לתזונה בריאה, אין לי כ"כ הרבה אופציות לממרחים בסנדוויץ' וכד'...לכן יוצא שאני אוכלת המון טחינה במהלך היום, אין חשש להגיע לעודף סידן, גם אם בנוסף אני לוקחת איזה שהוא תוסף שגם מכיל סידן...? ובכלל בעייתי לאכול מזה הרבה..? 2. האם ישנה בעיה בריאותית, תזונתית בלפצח גרעיני חמניה שקונים ללא מלח?

27/05/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אם אין לך בעיית משקל את יכולה לאכול עד שתי כפות טחינה גולמית ביום. בנוסף אפשר למרוח טחינה משקדים (שקדיה), אבוקדו, חומוס תוצרת בית ואפילו שמן זית. אפשר ורצוי לאכול גרעיני חמניות ודלעת שאינם קלויים ואינם מלוחים. גם כאן לא מומלץ להגזים. בהצלחה צביקה

26/05/2008 | 21:44 | מאת: שרון

צביקה שלום. רציתי לשאול האם כל הבעיה באבקות החלבון למיניהן היא החשש לצריכת יתר, או שבמידה ואני יודע בדיוק כמה אבקה אני נוטל אז פתרתי את הבעיה? או שיכול להיות שאבקות אלה לא כאלה תמימות ומכילות סטרואידים או כל מיני מרעין בישין כאלה ואחרים? ואם כן, איך בדיוק בודקים איזו אבקה יותר "טהורה" מחלבונים מרוכזים בלבד?

26/05/2008 | 21:50 | מאת: מדריך כושר

ההמלצה הרווחת היא לצרוך לפחות 2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופך, בכדי לאפשר תהליכי שיקום ובניה מחדש של רקמות שניזוקו במהלך האימון. אספקה לקויה של חלבון לאחר ביצוע מאמץ גופני תפגע ביעילות תהליכי הבנייה ותקטין את מהירות ההתאוששות שלאחר האימון. העיתוי של צריכת אבקת חלבון חשובה ביותר... הסיבה לכך היא שכאשר זמינות החלבון נמצאת בשפל, לאחר האימון, הגירוי לסינתזה של אנזימים של בניית השריר מצוי בשיא. בשלב זה נפתח חלון אנזימטי המאפשר בנייה גדולה יותר של מסת שריר והובלת החלבון והגליקוגן אל המאגרים התוך שריריים. נ.ב- צביקה,תקנני אם אני טועה...

27/05/2008 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

לשרון ולמדריך כושר, השאלה עלתה רבות בפורום ואפילו אתמול עניתי בנושא ל...שרון). מציע לעשות חיפוש על המילים "חלבון" ו"אבקות חלבון". רשויות הבריאות והתזונה בארץ ובחול ממליצים לצרוך 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. לעוסקים בפעילות עצימה מומלץ לקחת 1 - 1.5 גרם. רק אנשים שעוסקים בפיתוח גוף (בודי בילדינג), שהוא דבר פסול בעיני, יכולים לקחת 2 גרם ביום. (בודי בילדינג גורם לנזקים בטווח הבינוני וארוך). אדם רגיל הצורך יותר מגרם וחצי ביום חשוב לנזקים הנגרמים מעודף חלבון ובכלל זה פגיעה בכליות, בכבד, במפרקים, חומציות יתר. את כל צריכת החלבון היומית ניתן לקבל מהמזון. אני מתנגד לשימוש באבקות חלבון ובשיקויים למיניהם. היו כמה מקרים בהם נמצאו באבקות "התמימות" חומרים מזיקים כמו סטרואידים והורמונים שלא נרשמו בתווית המכילה את רכיבי האבקה. להלן קטע ממאמר של התזונאי יובל קסוטו ממכון וינגייט: "מחקר שבדק ספורטאים מאומנים הראה בבירור שצריכת 1.4 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום תורמת יותר לבניית שריר מאשר צריכת 0.9 גרם בלבד, אך כשספורטאים אלו הגבירו את צריכת החלבון ל-2.4 גרם, לא נצפה כל שיפור נוסף (טרנופולסקי וחב', 1992). דהיינו, דרישת הגוף לחלבון לשם פיתוח הגוף אמנם גבוהה יותר, אך יש גבול לכמות החלבון האופטימלית לבניית מסת השריר. עיון בכל ירחון עממי המיועד לחובבי ספורט ופיתוח הגוף יעיד שהדרישה הרבה יותר של הספורטאי לחלבון (לעומת זו של האדם הממוצע), משמשת את יצרני תוספי החלבון לדחיפת מרכולתם: 'אם אדם שאינו עוסק בפעילות גופנית זקוק ל-0.8 גרם, והספורטאי זקוק לכמות כפולה, הרי חובה להשתמש בתוספי חלבון'. סיסמה כזו משמשת כמקדמת מכירות נפלאה, אך היא מטעה. התזונה בארץ, כמו בכל חברה מערבית, מספקת 20%-15 מהצריכה הקלורית היומית כחלבון (זילבר-רוזנברג, 1996 מאהאן וארלין, 1992; מועצת המחקר הלאומית, 1989). גבר ממוצע (בריא אך לא פעיל גופנית), בן 20, שמשקלו 72 ק"ג, ניזון מ-2900 קק"ל ליום (מועצת המחקר הלאומית, 1989). חישוב פשוט יראה שאם 15% מאותן קלוריות מקורן בחלבון, הרי תזונתו מספקת 435 קק"ל מחלבון. כל גרם חלבון מספק 4 קק"ל, מכאן שתזונתו היומית כוללת 109 ג' חלבון. חלוקת מספר זה במשקל גופו תלמד על צריכה יומית של 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום! אם הוא יעסוק בפעילות גופנית, ועקב כך תעלה דרישת האנרגיה של גופו, צריכת המזון הנוספת תגביר ממילא את אספקת החלבון. לדוגמה: בהעלאת הדרישה האנרגטית ב-800 קק"ל ליום, הרי גם אם החלבון יספק רק 13% מהקלוריות (481 קק"ל ו-120 גרם חלבון), צריכת החלבון היומית תעמוד על 1.7 גרם לכל ק"ג גוף, נציגי הוועידה הבין-לאומית לתזונה ולספורט המליצו, על כן, לצרוך חלבון בכמות של 12%-15% מהצריכה הקלורית היומית (וויליאמס, 1995). גם לספורטאים העוסקים בפעילות אנאירובית, אחוזים נמוכים אלו מהצריכה האנרגטית הגבוהה יחסית מספקים את הדרישה המוגברת של הגוף לחלבון". מחקר שבדק ספורטאים מאומנים הראה בבירור שצריכת 1.4 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום תורמת יותר לבניית שריר מאשר צריכת 0.9 גרם בלבד, אך כשספורטאים אלו הגבירו את צריכת החלבון ל-2.4 גרם, לא נצפה כל שיפור נוסף (טרנופולסקי וחב', 1992). דהיינו, דרישת הגוף לחלבון לשם פיתוח הגוף אמנם גבוהה יותר, אך יש גבול לכמות החלבון האופטימלית לבניית מסת השריר. עיון בכל ירחון עממי המיועד לחובבי ספורט ופיתוח הגוף יעיד שהדרישה הרבה יותר של הספורטאי לחלבון (לעומת זו של האדם הממוצע), משמשת את יצרני תוספי החלבון לדחיפת מרכולתם: 'אם אדם שאינו עוסק בפעילות גופנית זקוק ל-0.8 גרם, והספורטאי זקוק לכמות כפולה, הרי חובה להשתמש בתוספי חלבון'. סיסמה כזו משמשת כמקדמת מכירות נפלאה, אך היא מטעה. התזונה בארץ, כמו בכל חברה מערבית, מספקת 20%-15 מהצריכה הקלורית היומית כחלבון (זילבר-רוזנברג, 1996 מאהאן וארלין, 1992; מועצת המחקר הלאומית, 1989). גבר ממוצע (בריא אך לא פעיל גופנית), בן 20, שמשקלו 72 ק"ג, ניזון מ-2900 קק"ל ליום (מועצת המחקר הלאומית, 1989). חישוב פשוט יראה שאם 15% מאותן קלוריות מקורן בחלבון, הרי תזונתו מספקת 435 קק"ל מחלבון. כל גרם חלבון מספק 4 קק"ל, מכאן שתזונתו היומית כוללת 109 ג' חלבון. חלוקת מספר זה במשקל גופו תלמד על צריכה יומית של 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף ליום! אם הוא יעסוק בפעילות גופנית, ועקב כך תעלה דרישת האנרגיה של גופו, צריכת המזון הנוספת תגביר ממילא את אספקת החלבון. לדוגמה: בהעלאת הדרישה האנרגטית ב-800 קק"ל ליום, הרי גם אם החלבון יספק רק 13% מהקלוריות (481 קק"ל ו-120 גרם חלבון), צריכת החלבון היומית תעמוד על 1.7 גרם לכל ק"ג גוף, נציגי הוועידה הבין-לאומית לתזונה ולספורט המליצו, על כן, לצרוך חלבון בכמות של 12%-15% מהצריכה הקלורית היומית (וויליאמס, 1995). גם לספורטאים העוסקים בפעילות אנאירובית, אחוזים נמוכים אלו מהצריכה האנרגטית הגבוהה יחסית מספקים את הדרישה המוגברת של הגוף לחלבון" מציע לכם לנסות למצוא את המאמר המלא הנקרא: "חלבון: מקורותיו וצריכה מספקת" להלן הקישור: http://hakmon.googlepages.com/%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%9F:%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A7%D7%AA%D7%9C%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%91 בהצלחה צביקה

26/05/2008 | 00:45 | מאת: לא יודעת אם להאמין...

איני יודעת אם אני בפורום המתאים ובכל זאת... אני סובלת מכאבי גב ורגל עקב ניוון ופירצת דיסק. אני יודעת ששום מאכל מסויים לא יפתור את הבעייה. אבל... חברה טובה (שלה בעיות גב לא זהות, אך כאבים דומים) ממליצה בכל פה , ואין לה מילים לתאר את התמורות החיוביות, כי אחרי שאכלה יום יום במשך שבועיים שתי כפות של שמן קוקוס אורגני, הכאבים כמעט ונעלמו. אני מודעת לשומן הרווי הרב שבשמן זה. האם יש תחייה לשמן קוקוס לאחר קטילתו בשנות ה 60-70? האם אפשרי שיחול שיפור בהרגשה בזכות השמן? מה דעתך? תודה מראש טנא

27/05/2008 | 07:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהחלט יש "תחיה" לשמן הקוקוס (אורגאני מכבישה קרה). יש היום כמה עבודות והוכחות לתועלת של השמן הזה, למרות שהוא מכיל כמות רבה של שומן רווי (אין בו שומן טראנס כמו במרגרינה). הוא עדיין משמש בעיקר לטיפולים חיצוניים, אבל ישנם מטפלים הממליצים לקחת אותו לטיפול בסרטן, טרשת נפוצה, סכרת, מחלות מעיים, טרשת עורקים, לשיפור תפקוד הכבד, ירידה במשקל ועוד. לשמן קוקוס יש תכונות אנטי ויראליות,אנטי בקטריאליות,ואנטי חיידקיות והוא נוגד חימצון. הוא מקור העשיר ביותר לחומצות שומן שונות כמו: אומגה 9, 6, חומצה לאורית, חומצה מריסטית וחומצה פלמיטית. מומלץ לנסות ואם אין תגובה אלרגית, או אחרת במערכת העיכול, אפשר לשלב בתפריט השמנים היומי. לא ידוע לי על השפעת שמן קוקוס על כאבי גב. כדאי לנסות בשילוב עם תרגילים מתאימים וטיפולים לגב. בהצלחה צביקה.

25/05/2008 | 22:40 | מאת: נועה

שלום אני אשמח לדעת באיזה מאכלים יש ברזל בכמות סבירה... אני צמחונית תודה

26/05/2008 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום ברזל נמצא בקטניות (עדשים, חומוס, אפונה, שועית, סויה )אגוזים, ירקות עליים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/05/2008 | 06:29 | מאת: שרון

בגלל אילוצים כאלה ואחרים את עיקר החלבונים אני אוכל לפני האימונים (שהם לרוב אחה'צ לאחר העבודה) ואת הארוחה ה"חמה" העיקרית שלי ביום (שכוללת לרוב מרק עוף,בשר,אורז\לחם דל קלוריות) אני אוכל לאחר האימון,שלרוב כולל אימון כוח אנאירובי של שעה ולאחריו אימון אירובי בן 50 דק'. מה זה אומר מבחינת הגוף שלי כשהוא מקבל בעיקר חלבונים לפני האימון ואת הפחמימות אחרי?

25/05/2008 | 10:25 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, לדעתי אין בעיה באכילת חלבונים לפני האימון. אני לא מקבל את הדעה הנפוצה בחדרי כושר ש"חייבים" לאכול חלבון תוך שעה אחרי האימון. קח בחשבון שכל חלבון שאתה אוכל (מלבד אולי אבקות מסויימות), מגיע את השריר והופך לרקמת שריר רק לאחר 5 - 10 שעות. כך שלמעשה לא משנה מתי אוכלים, העיקר שאוכלים. חשוב לא להגזים בכמות החלבון היומית (ועל כך נכתב רבות בפורום). בהצלחה צביקה

24/05/2008 | 20:42 | מאת: אלון

הרבה כותבים על כך, שכאשר מבשלים את עוף, חייבים להוריד את עור ואת הקרום שמתחת, כי בתוכם אצורים כל הרעלים, שמאכילים בהם את העופות. אם מבשלים את העוף בשביל המרק, אז הדבר ברור, כי אחר כך שותים את המרק. אבל אם מכינים עוף צלוי בתנור ומורידים את העור לפני הצלייה, העוף יוצא יבש. האם אפשר לצלות את העוף עם העור ולהוריד אותו לאחר הצלייה או שכל הרעלים ממילא חודרים לבשר? תודה.

25/05/2008 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. עוף ובשר לא נכללים בתפריט שלנו. נסה בפורום "תזונה קלינית". אגב, גם ב"מרק עוף" שהורידו ממנו את העור יש מספיק חומרים מזיקים כמו: חומצת שתן של התרנגולת, הורמונית, תרופות ורעלים שהצטברו ברקמת השריר. בהצלחה צביקה

24/05/2008 | 15:01 | מאת: נטע

האם ניתן לאכול קישוא חי, שאינו מבושל?

24/05/2008 | 16:15 | מאת: נעמי

בדרך-כלל אוכלים קישואים מבושלים, אבל אפשר לאכול גם קישואים חיים.

01/06/2008 | 15:41 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

ניתן גם לבשל ירקות מבלי לפגוע בהם פיזית או כימית, להעשיר את טעמם ולהבטיח ספיגה טובה יותר של מרכיביהם התזונתיים.

24/05/2008 | 09:43 | מאת: סיון

שלום רב, אני כ5 שנים למעשה הייתי צמחונית , לאחרונה עשיתי בדיקות דם שהצביעו על חוסר רציני בפריטין שהוסבר לי שזה מצביע על חוסר במאגר הברזל. עקב כך התחלתי לקחת כדורי ברזל כ3 חודשים לאחר בדיקת דם נוספת ערך הפריטין עלה אך לא מספיק אז החלטתי לצרוך בשר במקום לקחת כדורי ברזל. האם עשיתי בחוכמה ומה עליי לאכל על מנת להעלות את ערך הפריטין?

25/05/2008 | 10:35 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, לפעמים צריך, לתקופה קצרה, לאכול בשר כדי להעלות את רמת הברזל. השאלה היא מדוע הרמה אצלך נמוכה, למרות שיש מספיק ברזל בתזונה הצמחונית. האם את שותה קפה, אלכוהול, או מעשנת? האם את אוכלת סוכרים פשוטים? אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמך על פורום זה או אחר בשמירת בריאותך. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 12:34 | מאת: אניטה

עשב חיטה נחשב למעלה הברזל הטוב והבטיחותי ביותר

24/05/2008 | 00:42 | מאת: אלון

האם הוספת פלח לימון לתה (שחור או ירוק) משנה את ההרכב הכימי של התה? ואם כן, איך זה משפיע לטובה או לרעה? תודה.

24/05/2008 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום לא סתם אומרים "לימון מוסיף המון". בלימון יש הרבה אנטיאוקסידנטים ולכן אין שום בעיה להוסיפו לתה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/05/2008 | 19:49 | מאת: אלון

אבל כשמוסיפים לימון לתה, הצבע שלו מתבהר. האם זה אומר, שלימון מפחית את כמות הקפאין שבתה? למה בעצם הצבע משתנה ומה זה אומר?

23/05/2008 | 08:42 | מאת: נטע

אני בת 32 וסובלת מעצירות מאז שאני זוכרת את עצמי. זה מתבטא בכך שיש לי יציאות כל יום אך מדובר ביציאות קשות שמלוות בהרבה מאמץ. כל הזמן מדברים על הנושא של תזונה כדי לטפל בעצירות. אבל על איזה תזונה מדובר? אני אוכלת הרבה סיבים תזונתיים, ירקות מבושלים וטריים (אגב, אם אני אוכלת סלט ירקות טריים בלי משהו פחממתי ליד זה, אני מקבלת כאבי בטן) ואלה דברים שעוזרים באופן מיידי אך לא פותרים את הבעיה לגמרי. ניסיתי גם להשרות שזיפים מיובשים במים במשך לילה ובבוקר לשתות את המים כמו שהומלץ לי, אך זה לא עזר. מה בכל זאת ניתן לעשות?

24/05/2008 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום עצירות יכולה להיגרם בגלל גורמים רבים כמו: חוסר שתיה מספקת (האם את שותה מיים) חוסר תנועה. אי אכילת סיבים . ורגישות רבה למזונות מסויימים. לדעתי יש מקום שתגשי לדיאטנית קלינית טבעית שתאבחן ממה נובעת העצירות שלך ותבנה אתך תזונה בהתאם. אך טיפ קטן, שתי הרבה מים, תאכלי ארוחות קטנות עשירות בסיבים כמו ירקות, דגנים מלאים (כמו שיבולת שועל), קטניות (כמו עדשים). ועשי תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

22/05/2008 | 16:46 | מאת: דיקלה

שלום רב אני בת 52 רזה אני חושבת שאני עונה על ההגדרה טבעונית. התזונה שלי מסתכמת בירקות פרות מעט לחם ואגוזים. עקב מחסור בחבון שנמצא בבדיקת דם . אני צריכה לאכול חלבון האם חומוס מ"קופסא" הכולל גם גרגרים ולחם מלט נותנים לי חלבון מלא? האם אין שומן רב בחומוס מ"קופסא"???

23/05/2008 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

דיקלה שלום, גם ללא בדיקות דם הייתי אומר שהתזונה שלך דלה מאד, חסרה רכיבים תזונתיים ומסכנת את בריאותך. חומוס מקופסא אינו מזון בריאות בגלל המלח, החומרים המשמרים והשמן שמוסיפים לו. עדיף לאכול חומוס תוצרת בית שבישלת בעצמך וטחנת בבלנדר עם טחינה גולמית מלאה, שום, לימון ופטרוזיחיה. אם את רוצה להיות טבעונית, כדאי שתקראי את ספרו של יצחק בן אורי :תזונת האדם ובריאותו". בכל מקרה אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית במקביל, לבצע בדיקות מקיפות כולל בדיקת צפיפות העצם. בהצלחה צביקה

01/06/2008 | 12:25 | מאת: אניטה

כל מזון מכיל חלבון אך כשיש חסר אנו צורכים ממוצריבעלי ערך גבוה בחלבון למשל לצורך העינין קטניות בכמות מוגברת מאחר ואת טבעונית

19/05/2008 | 19:14 | מאת: חדדשה

שבוע 6 וחצי והבקרים צוהרים סיוט בחילות אני אוכלת מעט וזה מרגיע אבל ה

21/05/2008 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

חדדשה שלום לגבי בחילות בהריון מס' טיפים 1. לאכל ארוחת בוקר במיטה: לאחר הקימה מהמיטה הבחילה מופיעה או מוגברת עוצמתה של בחילה שכבר קיימת, לכן כדאי לנצל את הדקות שלפני תחילת הבחילה כדי לאכול. · 2.לאכל ארוחות קטנות ותכופות, כל שעתיים, : צנימים, בננות, תפוחי-אדמה, ואורז. מזונות אלו קלים מאד לעיכול ונסבלים למרות הבחילה. ·3. לשתות הרבה. בעיקר מים, . שתייה מרובה עשויה להעלים את הבחילות במקרים מסוימים. מובן שבעת הקאות, חשוב מאד להחזיר לגוף את הנוזלים שאבדו. 3.· רצוי להימנע ממזונות בעלי ריחות חזקים, ממזונות שומניים ומזון מטוגן, וממזונות מתובלים יתר על המידה. 4.עישון, גם פאסיבי עשוי להגביר את הבחילה וכך גם אלכוהול, שאינו מומלץ ממילא בהריון. 5.· במחקרים נמצא שויטמין B6 עשוי להקל על הבחילות,· שתית קפה או אפילו ריח של 6. 6. קפה יכולים לגרום לבחילות. כדאי להימנע מקפה כל זמן שהבחילות נמשכות. 7. · תה נענע או תה ג`ינג`ר – להרתיח שורש ג`ינג`ר ולסנן את המים. אפשר להמתיק בדבש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/05/2008 | 15:50 | מאת: דור

שלום רב אני בן 52 וצמחוני. לצערי למרות תזונה נכונה וכמעט ללא שומן הכולסטרול שלי הרע עומד על 115. אני לא יכול להשתמש בסטטנים היות וזה מזיק לשרירים שלי . רופא לפידים אומר שהגוף שלי מייצר כולסטרול ללא קשר לתזונה. היות ויש לי היסטוריה משפחתית של הורים חולי לב עם הסתיידות עורקים וכולסטרול גבוה מה עלי לעשות?. אני הולך המון ברגל ורזה.

20/05/2008 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

דור שלום, רמת הכולסורול שלך סבירה לא ניתן להוריד LDL מתחת ל 100 ללא תרופות. תמשיך בתזונה טבעית ואיכותית עם הרבה פעילות גופנית. ישנם תוספים שנחשבים כמאזנים רמות שומנים בדם. תפנה ליעוץ נטורופתי. בהצלחה צביקה

21/05/2008 | 23:31 | מאת: נעמי

בעזרת דרכו של ד"ר שלטון, ההגיינה הטבעית, אפשר להגיע לרמת רצויה של כולסטרול, ללא תרופות. מדובר בטיפול תזונתי בעיקר - תזנה טבעית-צמחונית-אורגנית. לפי דרך זו, הגוף אינו יכול לנצל תוספי-מזון. לעליה ברמת הכולסטרול יש קשר הדוק לסוג התזונה, והתזונה היא הסיבה העיקרית לבעיה. הליכה ברגל הינה פעילות רצויה, אבל כדי להגיע לתוצאות, יש צורך ביידע לגבי מזונות - אילו מהם גורמים להעלאת הכולסטרול, ואילו - לא.

18/05/2008 | 19:05 | מאת: תמאם

אני בת 31 משקל 61 גוובה 168 הגוף שלי מהבטן לצוואר מתאים למשקל. רק הבעיה שלי שיש לי רגליים מאוד רזות וזה מאוד מפריע לי בבחירת הביגוד אני מקווה עזרתכם ותודה מראש

19/05/2008 | 06:15 | מאת: טובה בר-שאן

תמאם שלום יתכן וזה מבנה גוף ויתכן ויתכן שאת פשוט לא עושה ספורט ליצור יותר שרירי רגליים. נסי לעשות ספורט לעיצוב הרגליים שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 17:41 | מאת: צילה

שלום רב בבקשה תייעצו לי איזה חלבון מלא מהצומח בלבד לא כולל סויה שאני יכולה ליצרוך בכמויות גדולות ואם ללא כמות קלוריות גדולה. בתודה תאיר

19/05/2008 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

צילה שלום חלבון מלא יש בקינואה. חלבון מלא יש רק בשילוב בין קטניות (שעועית , עדשים, חומוס, אפונה, פול )ודגנים מלאים (אורז, בורגול, שיבולת שועל, גריסים) למשל מגדרה נותן חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

30/05/2008 | 14:00 | מאת: קרן

חלבון מלא אפשר לקבל גם משילוב של דגנים וחלב, ירקות ואגוזים.

18/05/2008 | 17:39 | מאת: paul

איזה נזק יכול להגרם מתרופות מסוגOFLODEX למערכת העיקול?

19/05/2008 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

paul שלום התרופה גורמת לבחילות , הזיות (שזה יותר נדיר) כיוון שהיא פוגית בתאים של רירית מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 17:36 | מאת: תאיר

שלום רב בבקשה תנו לי רשימה של מזונות שידועים כמגבירים את החלב בשד. אני שותה מקסימום 3 כוסות מיים (מתמיד) לא מרגישה צמאה והבדיקות שלי תקינות דם שתן. זה בעייתי?.

19/05/2008 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

תאיר שלום מזונות טובים להגברת חלב הם חילבה , שומר, ולשתות הרבה . 3 כוסות מים ביום זה מעט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 14:57 | מאת: שולי

אני מטופלת באנטיביוטיקה לחיידק ההליקובקטר. רציתי לדעת מאילו מאכלי עלי להימנע??אני סובלת מתחושת בטן "מלאה"ומבחילות לעיתים קרובות.תודה

19/05/2008 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום חשוב מאוד שתקחי חיידקים טובים -פרוביוטיקה שתחזק את מע' החיסון ותעזור לך כנגד החיידק הליקובקטר פילורי. בנוסף לא לאכל מטוגן ,לא לשתות קפה, להוריד מאכלים עם סוכרים מזוקקים. לאכל ירקות (לשתות מרקים) לאכל ארוחות קטנות ולא גדושות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2008 | 19:39 | מאת: חני

אני סובלת מחיידק בקיבה זו כבר פעם שניה אני מנסה למצוא טיפול טבעי קשה לי עם האנטביוטיקה האם ישנו טיפול כזה אשמח עם תענו לי.

17/05/2008 | 19:33 | מאת: ליק

שלום, אני בת 18 מתכוננת לפיתוח גוף ואחרי כל אימון יומי אני שותה אבקת חלבון+ פרי. הבנתי שאין שום סכנה בריאותית וכי זה מספק לי את רמת החלבון במהירות הגבוהה ביותר. אני אוכלת עוד חלבונים בהמשך הנפרשים על כל היום. אשמח אם תייעץ לי כיצד אוכל להגיע לתוצאה מירבית בזמן המוגבל שיש לי (4 חודשים) בעזרת תזונה נכונה.

19/05/2008 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

ליק שלום זה לא מספיק ולא בריא לאכל רק חלבונים במשך כל היום. את צריכה גם ויטמינים ומינרלים שעוזרים לחילוף החומרים של הגוף ואותם את יכולה לספק בעזרת ירקות ,פירות, קטניות, ודגנים מלאים. עצתי לך ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית תזונה למטרה שביקשת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

17/05/2008 | 16:06 | מאת: אלון

לאחרונה התחלתי לקרוא את הספר של ד"ר ריי סטראנד "מה שהרופא שלך אינו יודע על רפואה תזונתית עלול להרוג אותך". בספר הזה הוא מסביר, כי רוב המחלות הכרוניות - מקורם בדלקת, והפיתרון הוא לקחת אנטיאוקסידנטים. כמו כן, הוא כותב גם על מחלת קרוהן, ומציע בתור תרופה למחלה ופרופילקטיקה ליטול תוספי מזון, כגון: תמצית זרעי ענבים 300 מ"ג ו- 200 של Q10 בכל יום. מה דעתך על זה? זה יכול להזיק, אם אנסה? תודה.

17/05/2008 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום הדבר החשוב ביותר שתקפיד מאוד על תזונה מונעת דלקת : לא לאכל מטוגן, לא לאכל סוכרים מזוקקים. המלצתי החמה מאוד אליך גש לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תפריט המתאים למחלתך ובנוסף גם תתאים לך את תוספי המזון הנכונים לך ובכמויות שאתה צריך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/05/2008 | 23:35 | מאת: אלון

למה בדיוק הכוונה - "סוכרים מזוקקים"? האם זה אומר שמותר לאכול סוכר חום?

18/05/2008 | 01:34 | מאת: פרופ.אדלשטיין "כרמית"ראשל"צ

במחלה זו תזונה מותאמת חשובה מאד. נוגדי-חימצון חשובים ומועילים אך לטווח הארוך. להקלה מהירה התזונה המותאמת לצד צמחי מרפא ייחודיים מביאים להקלה מיידית.

17/05/2008 | 14:25 | מאת: משה

שלום האם עלי העצים הבאים אכילים ?(כמו עלי גפן) ממולאים. עלי עץ תות שחור: עלי תאנה למיניה עלי הבטטה עלי כובע הנזיר או רעילים? או לא רצוי לבשלם ,כמו את הכרוב?.

17/05/2008 | 17:16 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום עלי גפן ועלי כובע נזיר וגם הפרחים שלו טובים מאוד למאכל ולבישולים. בעלי הבטטה לא עושים שימוש למאכל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/05/2008 | 00:24 | מאת: לנה

האם מים מינרלים בטעמים בריאים כמו מים מינרלים רגילים?

17/05/2008 | 17:18 | מאת: טובה בר-שאן

לנה שלום ממש לא עם כל התוספות למינהם חומרי טעם וריח ווהחומרים המשמרים עדיף לשתות מיים לבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2008 | 11:38 | מאת: רחלי

האם מים בטעמים פחות או יותר מזיקים ביחס למשקאות מתוקים אחרים. כי להשוות בין מים למים בטעמים ברור שעדיף מים מינרלים הם טבעיים, דלים במינרלים ונתרן אין בהם סוכר. אבל השוואה טובה יותר יותר היא לאלטרנטיבות של המיצים. דרך אגב במים המינרלים עם הטעמים של מי עדן אין חומרים משמרים. והמתיקות שמתקבלת היא מהפלטינוז שהוא ורסיה הרבה יותר טובה לגוף מסוכר רגיל.

16/05/2008 | 23:55 | מאת: מירי

אני סובלת מקוליטיס והתרופות הקונוונציונליות כבר לא עוזרות לי.אני גם סובלת מצפיפות עצם נמוכה ואני רק בת 39. האם ישנה דרך טבעית תזונתית להתמודד עם המחלה?

17/05/2008 | 08:10 | מאת: פרופ.אדלשטיין "כרמית"ראשל"צ

כמו בכל מחלות מערכת העיכול גם בקוליטיס לסוג והרכב המזון העובר במערכת השפעה משמעותית על הסימפטומים של המחלה.ניתן להשיג הקלה משמעותית על ידי הימנעות מאכילת מזונות מסוימים,העדפה של אחרים ושילוב עם תוספי תזונה טבעיים.

17/05/2008 | 17:20 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום אכן כן קוליטיס היא מחלה דלקתית. ודרך תזונה ניתן מאוד מאוד לעזור לרפא מחלה זו . התזונה זה הבסיס. המלצתי החמה מאוד לך גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה תוכנית תזונה למחלתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2008 | 10:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לכל הגולשים, איעדר מהפורום עד יום שני 19 במאי. בברכה, צביקה קורן

15/05/2008 | 15:33 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה היקר שתהיה לך העדרות נעימה בברכה טובה בר- שאן

13/05/2008 | 21:55 | מאת: שרון

אורי שלום.אני מתאמן בחדר כושר מזה כחצי שנה למטרת חיטוב וחיזוק הגוף ושיפור סיבולת לב הריאה.הבנתי שבכדי לבנות השרירים נכון עלי לצרוך 0.7-1.2 גר' חלבון ע'כ קילו בגוף שאני שוקל. 1-האם זו באמת כמות החלבונים שלה אני זקוק אם המטרות שלי לאימונים הם דלעיל? 2-אני משתדל להקפיד לאכול קופסת טונה בשמן יום יום.אני נוהג להוציא השמן מהטונה כמה שאפשר,לפני שאני מתחיל לאכול.האם נכונה הסברה שרוב החלבונים בטונה (בשמן) נמצאים דווקא בשמן (ולכן עדיף דווקא לא להיפטר מהשמן)? אשמח אם תענה לי.תודה.

14/05/2008 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, א. הכמות הרצויה של חלבון היא כמו שציינת ב. בשמן אין חלבון בכלל!! כל החלבון נמצא ברקמת השריר של הדג. אני לא מתלהב מטונה בקופסה בגלל החומר המשמר, המלח, השמן הזול ושאריות הפח שהשמן סופח. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה ולא להסתמך על תשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

13/05/2008 | 21:10 | מאת: ךף

יבשים ביום, מספק את צריכת הסידן היומית?

14/05/2008 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

בשלושה (לא שלוש) משמשים יש כמות קטנה מאד של סידן.

13/05/2008 | 20:12 | מאת: מי

אני בת 35 בזרועות יש לי עור מחוספס פעם אמרו לי שזה מסמן חוסר בויטמין מסויים האם זה יתכן ומה הויטמין

14/05/2008 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

מי שלום, יכולות להיות כמה סיבות לבעיות בעור ובכלל זה חיספוס. לא כולן נובעות מחוסר ויטמין זה או אחר מציע שתפני לאבחון רפואי ולאחר מכן ליעוץ רציני בתזונה טבעית. אני לא ממליץ לחפש "תרופה טבעית" לבעיות רפואיות. בהצלחה צביקה

13/05/2008 | 18:26 | מאת: יעל

שלום רב, אני בשבוע 37 להריון ושמעתי שטוב לשתות חליטה של עלי פטל אדום לקראת הלידה. רציתי לשאול: א. מה ההשפעה של החליטה לפני הלידה ומה השפעתה לאחר הלידה? ב. האם חליטה של עלי פטל שחור היא בעלת השפעה דומה? תודה

14/05/2008 | 10:46 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אני לא מכיר את הצמחים האלה והשפעתם על נשים הרות מציע שתפני את השאלה להרבליסט/ית, או לפורום נטורופתיה, או שתבצעי חיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה

13/05/2008 | 01:12 | מאת: דנה

שלום! רציתי לדעת אם אני אוכלת את צירופי המזון נכון...אני הוספתי לאחרונה לתפריט שלי הרבה פירות וירקות. בבוקר אני בד"כ אוכלת קערת פירות (2-3 פירות לערך) ואני אוכלת ליד גם שקדים טבעיים ואגוזי ברזיל (ברזיל - מקסימום 4 ביום) רציתי לדעת אם זה בסדר שאני משלבת את השקדים עם הפירות.אני גם לפעמים במקום הפירות שותה מיץ תפוזים ליד עם השקדים, האם זה בסדר? האם שניי המזונות לא נוגדים אחד את השני או יש איזה הפרעה בספיגה אם משלבים את שניהם? מחכה לתשובה! תודה מראש!

13/05/2008 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, שילוב של פירות עם שקדים ואגוזים נחשב כצירוף טוב. עם זאת, חשוב לגוון את סוגי הפירות והאגוזים. אגוז ברזיל - אפשר להסתפק ב 1 - 2 ביום. אם את מתעניינת בנושא הצירופים והתזונה הטבעונית, אני מציע לך לרכוש את ספרו של יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו". בהצלחה צביקה

12/05/2008 | 20:44 | מאת: ך

רצוי? והאם זה אותו אפקט של אומגה 3? תודה.

13/05/2008 | 10:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אומגה-3 היא חומצת שומן הנמצאת בשמן דגים. בהצלחה צביקה

15/05/2008 | 23:01 | מאת: פרופ.שמואל אדלשטיין

השוק מוצף בתכשירים רבים של שמן דגים.הם נבדלים בתכולת חןמצות האומגה-3 שבהם. העשירים בחומצות אלו הם התכשירים של דרך-חיים, גרמזה, טריאומר ואומגה-לייף

12/05/2008 | 07:12 | מאת: שרי

התפרסם פה לפני ימים מספר, בגלל נוגדי החימצון המצויים בתה. האם מדובר בתה ירוק או בתה רגיל? תודה מראש על תשובתך שרי

12/05/2008 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, גם בתה ירוק וגם בתה רגיל ישנם נוגדי חמיצון. הבעיה שיש בהם גם קפאין וזה בעייתי מבחינתי. (ניתן לרכוש תה ירוק ללא קפאין) בהצלחה צביקה

12/05/2008 | 11:44 | מאת: שרי

סברתי שבתה ירוק יש כמות זניחה של קופאין. האם אני טועה?תודה

11/05/2008 | 15:41 | מאת: דוד

אנייהיה כל היום במזגן בבית חוץ מכשעה/שעה וחצי ביום שאני הולך לעבוד (לא בשמש) בחוםפ של כ-50 מעלות. אני בהיר מאוד ובן 18. איזה מזון/אמצעי הגנה/מלחים כל שהם אני יצטרך לאכול בשביל שלא יהיו לי בעיות? איך להגן עליי מהתנאי סביבה החדשים?

12/05/2008 | 11:33 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, אין ברשותי עצות מיוחדות עבורך. בכל מקום, בכל מצב ובכל גיל כדאי להימנע ממזון קלוקל (ג'אנק) ולצרוך מזון טבעי, איכותי המבוסס על ירקות חיים ומבושלים, פירות, שקדים, אגוזים, זרעונים, דגנים מלאים וקיטניות. מידע נוסף תמצא בפרק המאמרים באתר שלי. נסיעה טובה ומוצלחת צביקה

11/05/2008 | 10:45 | מאת: נתנאל

השבתי לך תשובה

11/05/2008 | 14:13 | מאת: צביקה קורן

נתנאל שלום, "השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. מציע שתפנה ליעוץ אישי אם אתה ממש רזה ומוטרד." אם לא מצאת תשובות בפורום, אוכל רק להוסיף: - צריך להוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה (לא כאלה המבוססים על סוכר לבן, קמח לבן וגבינות שמנות) כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה, לחםפ מלא, דגנים מלאים וקיטניות. - להויסף תרגילים המעלים מסת שריר. - לפנות ליעוץ אישי המתאים לצרכים שלך. הערה: יתכן וחילוף החומרים שלך ישאיר אותך רזה לכל חיייך ואין שום סיבה להצטער על כך. יתכן מאד שבעוד 10 שנים תתגעגע למשקל בו אתה נמצא עכשיו. בהצלחה צביקה

10/05/2008 | 17:52 | מאת: יוםבו

כמה יחידות מספקת השמש ביום? והאם זה נכון שבכוס חלב יש 400 יחידות של ויטמין זה וזה מספק? אגב, שמן דגים עשיר ביותר בוויטמין D: כף שמן ממקור בקלה מספקת כ-350 יחידות ויטמין, בעוד כף שמן דגים ממקור Halibut, מכילה כ-4,800 יחידות ויטמין D (!!). רק לשם השוואה נצטרך לאכול 20 ביצים להגיע למנת ויטמין זו, ולכן עדיף לשתות ספל אחד של חלב המועשר בוויטמין זה המספק לנו את 400 יחידות הוויטמין המבוקשות. http://www.tevalife.com/article.asp?id=2977

11/05/2008 | 14:06 | מאת: צביקה קורן

יומבו שלום, אילו קראת בעיון את המאמר בקישור שהבאת, היית מוצא תשובה לכל השאלות שלך. להלן קישור למאמרים נוספים בנושא: http://www.tevalife.com/art_show.asp?art=ויטמינים&art_id=137&sub_id=156&sub_name=ויטמין%20D בכל אופן, לדברי פרופ' בן עמי סלע, חשיפה יומית של 1-15 דקות מספקת את כל הצריכה היומית ויותר מכך. בהצלחה צביקה

15/05/2008 | 23:04 | מאת: פרופ.שמואל אדלשטיין

חלב אינו מכיל כלל ויטמין זה

11/05/2008 | 23:21 | מאת: יוםבו

רשום על החלב 0.5 מק"ג זה 400 יחידות? אם יש חסר , הטיפול הוא בשמש? כי בכדורים המינונים הם ממש נמוכים 200 400 . אם בשמש יש 10,000 יחידות ורבע שעה מספק את התצרוכת היומית אז התצרוכת היומית היא 10,000 ? כי רשום שמי שלא מנחשף לשמש מקבל תוספות במינונים של 400 600 .. תודה.

09/05/2008 | 21:39 | מאת: רועי

קראתי שמומלץ לצרוך כ4 מנות חלב ביום. אני בד"כ שותה כוס חלב בבוקר,ואוכל גביע יוגורט בערב.אלה אני מניח 2 מנות. מה יכול לשמש עוד 2 מנות ביום? אם זה גבינה צהובה-כמה פרוסות ליום? אם זה גבינה לבנה או קוטג?איזה כמות?

11/05/2008 | 14:08 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, יש הסבורים שצריך 4 מנות ויש הסבורים שלא צריך בכלל. אני מציע להימנע מגבינות שמנות, קשות וחלב נוזלי. אפשר להסתפק ביוגורט עיזים ובגבינה לבנה עד 5% שומן בהצלחה צביקה

15/05/2008 | 23:08 | מאת: פרופ.שמואל אדלשטיין

אלו מיועדים ליונקים ולא לבוגרים.בפרט לא של חיה אחרת, קרי, פרה!

09/05/2008 | 15:30 | מאת: iris

קראתי את הכתבה על מיץ החומציות ויש לי כמה שאלות בנושא. 1. כתוב שרצוי להשגת התוצאה הטובה ביותר לשתות את המיץ כל יום 200 מ"ל בשילוב פרוביוטיקה מהו הפרוביוטיקה הזה האם (האם הכוונה לאכילת יוגורט?) 2. האם צריך לשתות את זה כל יום? 3.מה עם מבוגרים האם גם למבוגרים זה עוזר? תודה איריס

10/05/2008 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

iris שלום פרוביוטיקה אילה הם חיידקים טובים היושבים אצלנו במע' העיכול .עוזרים לעיכול שלנו אך הדבר החשוב ביותר מחזקים את מע' החיסון שלנו ומונעים פלישה של חיידקים פתוגנים מחוללי מחלות , ופטריות טפיליות. אכן ביוגורט יש חיידקים טובים . אין ספק שהחמוציות והפרוביוטיקה עוזרת מאוד למבוגרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/05/2008 | 09:58 | מאת: שרי

האם הם נחשבים חלבון או פחמימה? במיוחד הפריקה, שהיא חיטה הנקטפת כשהיא עדיין ירוקה, האם היא בכלל סוג של ירק? תודה מראש על תשובתכם שרי

10/05/2008 | 07:24 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום הקינואה נחשבת יותר לחלבון בגלל כמות החלבון הגדולה הנמצאת בה . בעוד שהפריקה היא חיטה שעדיין ירוקה (זה דגן בתהליך ההבשלה שלו). נחשבת יותר לפחמימה בגלל כמות העמילן הרבה המצויה בה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/05/2008 | 19:18 | מאת: yohana

שלום, לאחרונה היתגלה אצל חמי סרטן ריאות והערמונית. בגלל המחלה וחסר תיעבון לחלותין. מה הוא יכול לאכול כדי שבכל זאת יקבל כמה שיותר ויתמינים כאשר יש לקחת בחשבון שהוא אינו מסוגל לאכול יותר מכמה ביסים בארוחה. תודה

08/05/2008 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

יוהנה שלום, זה נושא יותר מידי רציני ולא הייתי מציע לך להסתמך על פורום זה או אחר כדי לקבל תשובות מספקות. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. צריך לבצע תישאול יסודי, לברר באיזה שלב של המחלה הוא נמצא, מה הוא כן יכול לאכול ולבסס את התזונה על מזונות מרוכזים ועתירי אנרגיה, חלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים. לדוגמה: תחליב שקדים עם פירות ועוד. בהצלחה צביקה