פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

07/05/2008 | 13:57 | מאת: אסנת

שלום שמי אסנת ואני חולה בתרשת נפוצה ברצוני לדעת מה הסיכונים שלי אים אנטול כדורי הודייה (לא רוקח פורטה)

08/05/2008 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

אוסנת שלום, גם אם לא היית חולה, לא הייתי ממליץ לך לקחת את הכדורים האלה שתופעות הלוואי השליליות שלהן מתחילות להתגלות לאחרונה. כן הייתי מציע לך להכניס תיקונים בתזונה שלך, כדי לשפר את מצבך ולמנוע, או להאט את המשך ההידרדרות. נסי למצוא תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך לקבלת הדרכה וליווי. בהצלחה צביקה

07/05/2008 | 08:24 | מאת: נתנאל

הרבה זמן אני מנסה להשמין ואני לא משמין מה אליי ליעשות?

07/05/2008 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

נתנאל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. לא כתבת בן כמה אתה, כמה אתה שוקל, מה מצבך הבריאותי ועוד. מציע שתפנה ליעוץ אישי אם אתה ממש רזה ומוטרד. בהצלחה צביקה

08/05/2008 | 14:07 | מאת: נתנאל

אני בן 19 גובה 1.80 בערך אני שוקל 60 מצב הבריאותי שלי תקין אני אוכל מאכילים משמינים

06/05/2008 | 12:07 | מאת: חן8

היי רציתי לדעת כמה קלוריות למאה גרם יש בתורמוס?

07/05/2008 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, יש בערך 100 קלוריות במאה גרם. יש ברשת האינטרנט הרבה מחשבוני קלוריות - תחפשי ותאמצי אחד מהם (תשמרי ב"שולחן העבודה" או ב"מועדפים"). אני ממש לא נהנה לענות על שאלות בנושא "קלוריות" ו"דיאטות". בהצלחה צביקה

31/07/2008 | 08:55 | מאת: אורלי

כמה קלוריות יש במאה גרם תורמוס?

05/05/2008 | 23:31 | מאת: חיה

בכל הכתבות שקראתי על בריאות החמוציות מדובר על מיץ חמוציות. האם נכון הדבר גם לגבי אכילת הפרי עצמו? קפוא או מיובש. האם יש סכנה כלשהי באכילה לא מבוקרת ומהו המינון היומי הרצוי? בתודה מראש חיה

06/05/2008 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

חיה שלום. אין ספק שהתכונות הבריאותיות קימות גם בפרי עצמו . אולם במיץ ריכוז החומרים הפעילים גבוה יותר. אין סכנה באכילה לא מבוקרת. כמות החמוציות תלויה במטרה . אם את אוכלת חמוציות כפרי בריא. חופן חמוציות ליום זה נהדר. בברכה ובהצלחה טובה.

05/05/2008 | 14:14 | מאת: לי

שלום, האם ממרח שקדיה או חמאת בוטנים עלולים לתרום להיווצרות ליחה או גזים אצל תינוקות בני 10 חודשים? תודה

07/05/2008 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, בדרך כלל לא, אלא אם כן קיימת רגישות למוצר. הבוטנים יוצרים תגובה אלרגית אצל הרבה אנשים. בהצלחה צביקה

07/05/2008 | 17:49 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון) - בוטנים וכל מוצר שהם אחד ממרכיביו לא מומלץ לאכילה - לאנשים בכל גיל, ובוודאי לתינוקות, ועלול ליצור ליחה (חומר פסולת רעיל) וגזים. כפי שנאמר ב"תזונת האדם ובריאותו", ספרו של המרפא יצחק בן-אורי: הבוטנים הם בעלי תגובה חומצתית. הם מכילים כמויות גדולות של חלבון ושל שומן, כמו האגוזים למיניהם, ובנוסף גם עמילן. לפיכך הבוטנים אינם ניתנים לעיכול בצורה חיה, אלא רק לאחר קליה. החימום בשעת הקליה הופך את הבוטנים למזון מזיק, בגלל התכולה הגבוהה של השומנים, אשר הופכים לרוויים. לסיכום - זהו מזון מרוכז וקשה לעיכול, ושומנים רוויים, כידוע, גורמים נזק לגוף. שקדיה שעשויה משקדים בלבד, הנמכרת בבתי-טבע, היא מזון מומלץ לתינוקות.

05/05/2008 | 10:39 | מאת: ליאת

שלום! ברצוני לדעת, למי שיש היפותירואיד והמליצו להוריד את המצליבים האם ניתן לאכול אותם בצורה שונה כך שלא יזיקו? לדג': כרוב מבושל, מוחמץ וכד'..

07/05/2008 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, כדאי להימנע ממזונות שאינם מומלצים בתת פעילות של בלוטת התריס - חיים או מבושלים. אגב, בגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. בהצלחה צביקה

05/05/2008 | 01:09 | מאת: חופית

הייי ומזל שיש אתכם!!!!!!!!!! אז ככה אני אמורה לעבור בעוד כחודש ניתוח אף ואלו הם התוצאות : ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 5.8 WBC 8.1- 4.2 M/ul 4.8 RBC 16- 12 g/dl 11.6 HB 52- 37 % 36.8 HCT 400- 130 K/ul 282 PLT 94- 80 fL 76.0 MCV 31- 27 pg 24.0 MCH 37- 33 g/dl 31.4 MCHC - % 19.4 RDW 74- 40 50.3 NEUT% 48- 19 % 38.4 LYM% 9- 3.4 % 7.8 MONO% 7- 0 % 3.2 EOS % 1.5- 0 % 0.3 BASO % 8- 1.9 2.9 NEUT.abs 5.2- 0.9 2.2 LYMP.abs 1- 0.16 0.5 MONO.abs 0.8- 0 0.2 EOS.abs 0.2- 0 0.0 BASO abs 3- 2 1.1 PT-INR 2 - % 82 PT % 39- 25 Sec 28.2 APTT-sec רציתי לדעת אם הם תקינות ואם לא אז מה לא תקין ומה עושים??? והאם אפשר בכלל לעבור תניתוח... בתודה רבההההה:))

05/05/2008 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

חופית שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. זהו לא פורום רפואי ואנחנו לא אמורים לתת חוות דעת רפואית. מציע לך לפנות לפורום רפואי, או לרופא המטפל לקבלת חוות דעת מקצועית . בהצלחה צביקה

04/05/2008 | 20:30 | מאת: ליל

אהלן, לגבי סוכר, האם סוכר קנים אשר מוכרים בבתי טבע זו אופציה חלופית אפשרית וטובה?? האם ניתן לאפות איתו וכו'...? יש לו טעם של סוכר רגיל? ועוד שאלה חשובה ביותר! למי שחשוב מאוד התזונה הבריאה, אם זה קמח מלא, אורז מלא, שמנים טובים, מוצרי עיזים וכל האורגניים למיניהם, איך ניתן לצרוך את כל אלו ולא להיות עם "חור בכיס"?? המוצרים הללו מ א ו ד יקרים!!! איך עומדים בזה??? טיפים בבקשה!!! (בהתחשב בעובדה שאיני קונה ממתקים, שתייה ממותקת וכד'..)

05/05/2008 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

ליל שלום, סוכר לבן הוא מזיק ומיותר ולא משנה אם זה מיוצר מקנים, או מסלק סוכר. סוכר חום שעשוי מסלק או מקנה סוכר מזיק פחות. לגבי רכישת מוצרי מזון איכותיים, זאת באמת בעיה למי שיש קשיים כלכליים. עם זאת, בחשיבה לטווח ארוך כדאי להשקיע היום קצת יותר כסף במזון טבעי ואיכותי ולחסוך או לדחות את הסבל ממחלות וההשקעה הכספית בטיפולים, ביקור אצל רופאים מומחים, ותרופות מיוחדות. הכל עניין של סדרי עדיפויות וארגון נכון של התקציב. בהצלחה צביקה

04/05/2008 | 13:36 | מאת: גלית

כמוסות האומגה 3 של אלספה מקורן בשמן דגים. בהגדרה (אחת ההגדרות שמצאתי) שמן דגים מקורו ממיצוי כבד דגים. על כן, שמן זה עשיר מאוד! בויטמין A שידוע שבכמויות גבוהות מעלה את הסיכון למומים בעובר. על כמוסות שמן הדגים של אלספה אין זכר לויטמין A ולכמותו בכל קפסולה. מינונים מומלצים ומקסימליים של ויטמין A בהריון נעים סביב 3000 עד 10000 בהתאמה, ולא ברור למי להאמין. כמה כמוסות ניתן ליטול בהריון בלי לחשוש ממומים. תודה, גלית.

05/05/2008 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, גלולה של שמן דגים המכילה אומגה 3 שוקלת גרם אחד בערך וכמות ויטמין A שבה נמוכה ואינה מסוכנת. אפשר לקחת ללא חשש 1-2 קפסולות ביום. בקישור שלהלן תמצאי מידע מפורט על ויטמין A כולל מינונים: http://www.tevalife.com/vitamins_sade/vit_1.asp בהצלחה צביקה

04/05/2008 | 13:20 | מאת: שושי

שלום רב, סבתי בת 72.5 סובלת מדיוורטיקולוזיס מזה מס' שנים- עד שבכלל עלו על זה. הכאבים שלה בלתי נסבלים, כל הזמן. מפריעים בישיבה בעמידה בשינה ובכלל. רופא משפחה המליץ על ניתוח, מס' רופאי גסטרו- לא שוחחו עמה על אופציה של ניתוח- ונותנים לה כל מיני כדורים למינהם. אני קראתי שהכי חשוב זוהי התזונה. מהן ההמלצות לנושאי מחלה זו?

05/05/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אכן, חלק ניכר מהבעיות במערכת העיכול ניתן לפתור בתזונה נכונה, אבל לפעמים הנזק גדול ומגיעים לנקודת אל חזור. במקרה של סבתך מדובר במצב דלקתי ובנזק למעיים. אני מציע לכם למצות את המסלול הרפואי (כולל ניתוח, אם צריך) ובמקביל לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

מה יותר בריא גבינת עיזים או פרה?

05/05/2008 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

גלשלום, גבינת עיזים נחשבת קלה יותר לעיכול ופחות גורמת לאלרגיות ולכן היא מומלצת יותר. בהצלחה צביקה

03/05/2008 | 23:33 | מאת: אור

אני רוצה לדעת בבקשה את כמות הקלוריות במש מונבט תודה רבה

05/05/2008 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, במש מונבט יש בערך 100 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה

03/05/2008 | 15:22 | מאת: שולמית

שלום, אני אוכלת המון כרוב כל יום וכבר המון זמן. אני יכולה לאכול 2 כרובים ביום. אני יודעת שכרוב זה ממשפחת המצליבים ושכרוב גורם לגזים. אני גם אוכלת הרבה מוצרי חלב. שמתי לב שכשאני גומרת לאכול כרוב שלם אז הבטן מתנפחת לי. למחרת כשיש לי יציאה אז הבטן חוזרת להיות שטוחה. עד לאחרונה לא היו לי כלל בעיות של יציאות. היו לי יציאות סדירות כל יום בשעה קבועה והייתי מרגישה התרוקנות. הבעיה שלי היא: שכבר שבועיים אני סובלת מיציאות קשות ובנוסף אני מרגישה שאני לא מתרוקנת כמו פעם. כאילו שאכלתי יותר ממה שיצא ושאין מצב שהכל יצא. ממה זה יכול לנבוע לאור העובדה שאף פעם לא היו לי בעיות של יציאות למרות שגם קודם הייתי אוכלת הרבה כרוב? מה עליי לאכול כדי שלא יהיו לי עצירויות כאלה. האם זנג'ביל יכול לעזור במתן יציאות מלאות? האם זה קשור למוצרי החלב שלאחרונה אני אוכלת יותר? האם זה רגישות ללקטוז? או לצליאק?

03/05/2008 | 15:49 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום החוכמה לשמור על איזון ולא להגזים בשום דבר. עצירות יכולה להגרם בגלל סיבות רבות אחת מהן היא עודף של מוצרי חלב, ורגישות להם. עצתי לך גשי לדיאטנית קלינית טבעית שתבנה אתך את התפריט המתאים לך. חשוב לי לציין שאם ההתבגרות שלנו גם הגוף ותהליכים בו משתנים. בגדול חשוב שתאכלי מאוזן אכלי הרבה סיבים ,לחם מלא, קטניות כמו עדשים, שעועית, ירקות אחרים לא רק כרוב, ושתי מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/05/2008 | 00:36 | מאת: דפנה

שלום רב, יש לי תינוק בן חמישה וחצי חודשים. מכיוון שגלה התעניינות רבה בארוחותינו, התחלנו לפני שבועיים לתת לו פירות וירקות מבושלים בהתאם להנחיות - אחד בכל פעם וכו'. הוא אוכל הכל, נהנה מאוד ונדמה כי יש לו תאבון בלי סוף. מלבד זה הוא יונק. אני רוצה להתחיל להכין לו דייסה לארוחת בוקר, אבל לא רוצה להשתמש בתחליף חלב. האם יש אפשרות להכין דייסה על בסיס מים? האם זה כדאי? איך עושים את זה? תודה

03/05/2008 | 07:20 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, השאלה לא כל כך ברורה. במקום חלב, או חלב אורז, או חלב סויה שמים מים באותו יחס ואת העמילן המשמש לדייסה (שיבולת שועל, או תערובת מוכנה אחרת). בהצלחה צביקה

02/05/2008 | 09:22 | מאת: ענבל

שלום רב, קראתי את הספר של ד"ר אבני "שוטי החלב". הוא נשמע שם כ"כ משכנע אבל, הסויה שהוא משבח שם ללא הפסקה, קצת מטרידה אותי. לפי הבנתי, סויה זה לא מזון כ"כ בריא (גורמת לבעיית הורמונים אצל בנות ועוד..) אשמח לשמוע מה היתרונות ומה החסרונות של הסויה. בנוסף, אם מוצרי החלב כ"כ לא בריאים, מדוע הרופאים הקונבנציונאלים לא מאשרים זאת ? אולי בגלל שאי אפשר להוכיח מדעית ? האם ממוצרי חלב אכן מקבלים כמות מספקת של סידן ? מאיזה מזונות נוספים אפשר לקבל סידן ? אשמח לקבל מענה לכל שאלותיי. תודה רבה, ענבל

03/05/2008 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילים "חלב", "סויה", או "סידן". בכל אופן כדאי שתדעי שהנושא שנוי במחלוקת וישנם מחקרים המצדדים באכילת מוצרי חלב וישנם השוללים אותו. הסויה היא קיטניה איכותית שמפיקים ממנה כמה מוצרים כמו: טופו, טמפה, מיסו, חלב סויה, ממרחים, פתיתים ועוד. הסויה עשירה בחלבון, סידן, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. משרד הבריאות לא אסר שימוש בסויה לתינוקות או לילדים, רק הציע להגביל את הכמות. זהו מזון המספק תוספת חלבון איכותי וסידן לצמחונים וטבעונים. אפשר לאכול ללא חשש 50 - 70 גרם טופו ביום, או כוס חלב סויה. במוצרי חלב ישנם כמה חומרים מזיקים, אבל למרות זאת הם מקור טוב לחלבון, סידן ויטמינים ומינרלים. כדאי לצרוך מוצרים מעיזים כמו יוגורט עיזים מגידול אורגאני 3% - 5% שומן. אם הבחירה היא בין שתיית משקאות "קלים" ומוגזים ("דיאט" או ממותקים), עדיף לשתות חלב. במשקאות הקלים אין סידן או חומרי הזנה אחרים והם ממש מחבלים בבריאות. הערה: בשני הספרים של דר' אבני תמצאי ציטוטים ממחקרים השוללים שימוש בחלב ואילו באתרים של המחלבות הגדולות (שטראוס, תנובה וטרה) וגם בחיפוש חופשי באינטרנט תמצאי מחקרים המצדדים בשימוש בחלב. (רוב המחקרים ל א ממומנים על ידי יצרני החלב וזאת בניגוד לטענה של השוללים את השימוש בחלב). באתר www.nomilk.com תמצאי מאות מחקרים, מאמרים, ספרים וטענות נ ג ד השימוש בחלב. יתכן והצלחתי לבלבל אותך, אבל כדאי שתדעי שאין "אמת אחת" מוחלטת וגם רופאים ותזונאים חלוקים בדעותיהם ומושפעים ממחקרים המתאימים להשקפת העולם שלהם. בהצלחה צביקה

16/05/2008 | 17:35 | מאת: פרופ.ש.אדלשטיין "כרמית" ראשל"צ

אכן כל מוצרי החלב עשירים בסידן אך לא בהכרח שסידן ממקור זה זמין לגופנו.רבים ממוצרי החלב מכילים ריכוזים משמעותיים של זרחן הפוגם בספיגת הסידן. זו הסיבה דרך אגב שמחלבות רבות מעשירות את מוצרי החלב שלהן בסידן.יתרה מזאת, מוצרי החלב מכילים חלבון מן החי המעודד איבודי סידן בשתן. קשה להגיע באמצעות התזונה לכמות היומית המומלצת של הסידן ומומלץ כן ליטול תוסף סידן אולם חשוב להקפיד על תרכובת הסידן הטובה,קרי,סידן זמין.

30/04/2008 | 22:04 | מאת: שמחה מנדל

אני רוצה לדעת כמה ממולץ לאכול פירות יבשים ביום אני מאוד אוהבת וזה למעשה כמו ממתק בשבילי,ועוד שאלה לגבי חומציות קראתי שזה מאוד בריא, האם מדובר גם בחומציות יבשות?????? תודה שמחה

01/05/2008 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

שמחה שלום . אינני מכירה את המצב הבריאותי שלך. אך לאדם בריא נהדר לאכל בסביבות 2 פירות יבשים ביום. אכן חמוציות בריאות מאוד וגם יבשות. (מקווה שאת אוכלת את החמוציות הלא מסוכרות) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/05/2008 | 18:24 | מאת: MR.J

אני אדם בריא, ברוך השם, ואני צורך ביום בין 10ל-15 פירות יבשים (תמרים, משמשים ותאנים- הכל אורגני). אציין שמזוני אינו כולל כמעט בכלל מזון מבושל (חוץ מאידוי של קטניות מונבטות לפעמים) אך לרוב ביום יום מזוני כולל מגוון פירות וירקות, בבוקר: פירות, בצהריים: ירקות טריים עם אבוקדו או חמאת שומשום ובערב: שקדים ואגוזים לצד הפירות והפירות היבשים. מה דעתך? זה לא בסדר?

30/04/2008 | 17:47 | מאת: נטע

איך מומלץ יותר לאכול בטטות? עם הקליפה או בלי הקליפה? האם זה נכון שצריך לקלף את החורים השחורים שבבטטה כי הם לא בריאים?

01/05/2008 | 04:31 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום נהדר לאכל את הבטטה עם קליפה . בברכה טובה בר- שאן

30/04/2008 | 14:54 | מאת: ורוניקה

שלום! האם יש משפרי אפיה בבורקסים ובבצק עלים קנוי? תודה

30/04/2008 | 15:37 | מאת: צביקה קורן

ורוניקה שלום, למה את חוששת ממשפרי אפייה? האם זה לא מספיק רע ומסוכן כשאת מכניסה לגוף מרגרינה, קמח לבן, מלח וסוכר? אני מציע לך ולכל הגולשים בפורום להימנע מ"בצק עלים" (נשמע צמחוני ובריא...) ומכל סוגי המאפה המבוססים על קמח לבן מרגרינה, מלח וסוכר. זהו מזון מזיק, חסר ערכים תזונתיים שגורם להשמנה ולמחלות לב, כלי דם ובעיות במערכת העיכול. (מצטער שלא קיבלת תשובה לשאלתך הפשוטה והברורה, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית. אני בטוח שבפורום תזונה קלינית תקבלי תשובה שפויה ועניינית). בהצלחה צביקה

30/04/2008 | 11:07 | מאת: שרי

שלום לך רציתי לשאול מה מומלץ לטיהור הכבד מרעלים? ישנו מוצר בשם "גרין מגנום" שמעתי שהוא לא מומלץ האם מים עם לימון עושה את העבודה? האם ישנם צמחי מרפא שטובים לכם? האם הרוזמרין טוב ואם כן מה המינון לשתיה ואיך מכינים? בתודה מראש שרי

30/04/2008 | 15:26 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, בעיני ניקוי כבד אמיתי ניתן להשגה רק על ידי הפסקת אכילה למשך מספר ימים (צום מיצים או צום על מים). לאחר הצום חשוב לעבור לתזונה טבעית ואיכותית (רצוי מגידול אורגני) ולהפסיק להעמיס על הכבד רעלים וכימיקלים. כל שאר השיטות וקיצורי הדרך (כדורים, צמחים, אבקות ושיקויים, חוקנים וכד') עושים עבודה חלקית בלבד ולפעמים עלולים להזיק. את הצום יש לעשות בהדרכה ובהשגחה של מומחה לנושא ולא להסתמך על כתבה בעיתון או באינטרנט. בהצלחה צביקה

29/04/2008 | 22:21 | מאת: שנידן

שלום רב, יש לי תאומים בני שנה וארבעה חודשים, אשר אוכלים כבר כמעט הכל. אני משתדלת לתת מזון מזין עד כמה שניתן. שאלתי היא: כאשר הילדים אוכליםמאכלים כגון: עדשים, אפונה מבושלת, זיתים, שומשום עם הפירות וכו', אני רואה בחיתול שהאוכל יוצא שלם עם היציאות שלהם. ז"א הם בולעים ולא מעכלים / לועסים את האוכל. האם יש ערך לאוכל שנבלע ויוצא שלם? או רק כאשר האוכל מתעכל הוא בעל ערך תזנתי? הילדים נולדו קטנים - תאומים - וגם היום כמעט ולא אוכלים, כך שחשוב לי לפחות שהמעט שהם אוכלים יהיה מזין. היש מאכלים שאפשר להמליץ לי עליהם? אודה על התשובות לשאלות שלי תודה

30/04/2008 | 10:32 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, אני חושב שאת עושה נכון בכך שאת חושפת את ילדייך למגוון של מאכלים חיים ומבושלים. עם זאת, בהיעדר לעיסה הגוף לא מסוגל להפיק תועלת מהמזון. אני ממליץ לטחון בבלנדר את אותם מזונות שדורשים לעיסה רבה. כל זאת עד לשלב בו תוכלי להסביר לילדייך על חשיבות הלעיסה האיטית והממושכת. בנוסף, אפשר לתת להם דייסה משבולת שועל על בסיס חלב סויה או חלב אורז ולהוסיף פרי או פרי יבש, להמתיק עם מולסה או סילאן ולא עם סוכר ולהוסיף קצת שומן כמו "שקדיה", טחינה משומשום מלא או חמאת בוטנים טבעית. אפשר למעוך ירקות כתומים מאודים או מבושלים כמו: בטטה, גזר, דלורית וגם לזה להוסיף טחינה משומשום מלא או אבוקדו. אגב גם אנשים מבוגרים "בולעים" את האוכל מבלי ללעוס אותו. בהצלחה צביקה

29/04/2008 | 18:23 | מאת: ryty

האים למי שסובל מיתר פעילות בבלוטת התריס בריא לאכול כל יום 2 שיני שום .?

30/04/2008 | 10:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ידוע לי על מניעה באכילת שום בהקשר לבעיה שתיארת. בהצלחה צביקה

30/04/2008 | 10:34 | מאת: צביקה קורן

לפורום רפואת משפחה

29/04/2008 | 01:17 | מאת: סטודנטית

שלום רב אני בת 25. לפני כ10 שנים קראתי את הספר רזה לתמיד ואכן יישמתי את השיטה באדיקות רבה- רק פירות עד 12, אני צמחונית (ללא בשר ודגים), הקפדתי על מרווחי השעות בין חלבונים לפחממות, וכו באופן די קפדני. ואכן הרגשתי מעולה וגם הייתי מאד רזה. אולם, ברגע שהפסקתי ליישם זאת ( עקב שילוב של כל מיני גורמים- עצות של דיאטניות, התרופפות שלי, שירות בצבא וכו) אני סוחבת עליי כ 5 ק"ג מיותרים שפשוט לא יורדים. שאלתי היא כזו : 1. האם מומלץ (ופרקטי) לשמור על השיטה לאורך כל החיים? (בלי לנגב חומוס, בלי קורנפלקס עם חלב וכו..). שהרי אני עשויה לרזות יפה מאד ואז להפסיק והכל יחזור.. 2. בעייתי העיקרית היא שבתור צמחונית שלא אוהבת ביצים איו לי מקור טוב לחלבון ולכן בדיאטה כזו אני עלולה לאכול רק פחמימות - דבר שלא מומלץ. מה כן ניתן לאכול כארוחה חלבונית? יש לציין שאני אוכלת הרבה ירקות ופירות, לחם מחיטה מלאה או כוסמין, פסטה מלאה וכו- אבל כאמור תקועה עם כמה ק"ג- לדעתי בגלל עודף פחמימות. 3.מהי דעתך הכללית על הדיאטה בספר הנ"ל? (בהנחה שלדעתי זו השיטה שבה הרגשתי הכי טוב - כל עוד הייתי חדורת מוטיבציה...) סליחה על האורך תודה רבה מראש!

29/04/2008 | 12:45 | מאת: צביקה קורן

לסטודנטית שלום, קשה לי להעריך את איכות התזונה שלך על סמך מעט הנתונים שסיפקת. באופן כללי אני ממליץ על שיטת צירופי המזון כאשר ישנה בעיה בריאותית כלשהי (במיוחד במערכת העיכול), או כשרוצים לאזן את המשקל (הרזייה). לשאלותייך: 1. אני מכיר הרבה אנשים ששומרים על השיטה התזונתית הזאת לאורך זמן והם בריאים, רזים ומאושרים. אני אישית לא הצלחתי... 2. זאת באמת בעיה מכיוון שמקור טוב מאד לחלבון מלא הוא שילוב של דגנים עם קיטניות ב א ו ת ה ארוחה (לדוגמה: עדשים עם אורז וכד'). שקדים, אגוזים וזרעונים עם פירות או סלט ירקות הם מקור טוב לחלבון, אבל לא מספיק... 3.השיטה מצויינת, אבל לא מתאימה לכל אחד. לסיכום, אני מציע לך לגייס כמה שקלים ולפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי "לעשות סדר" ולוודא שאין לך חוסרים תזונתיים. אגב, מתי לאחרונה ביצעת בדיקות דם מקיפות? בהצלחה צביקה 2.

29/04/2008 | 14:52 | מאת: סטודנטית

תודה על תשובתך אני עושה בדיקות דם מקיפות ואכן בשל חוסר ברזל אני לוקחת כדורי ברזל. כמו כן אני נוטלת בי12 וחומצה פולית דרך קבע. וזאת כאמור עקב העובדה שאני צמחונית וכמעט לא אוכלת ביצים אם הבנתי אותך, למעשה אין דרך לקבל חלבון בשיטה זו, נכון? האם תזונה טבעית= נטורופתיה? תודה..

30/09/2012 | 09:57 | מאת: תהילה

יש מחקרים שגילו שלא חייבים באותה ארוחה לאכול קטניות ודגנים על מנת שיהיה לנו חלבון הם אומרים שאפשר לאכול את זה אפילו לא באותה ארוחה העיקר באותו יום..

12/11/2009 | 09:40 | מאת: הלל

למכירה הספר "רזה לתמיד" הלל 054-8178068

שלום צביקה וטובה! הנני סובל מיובש בעיניים בשלושה חודשים האחרונים, עברתי ניתוח לייזר לפני 8 שנים ולפני שנתיים התחילה לי תופעת יובש בעיניים שנעלמה לאחר טיפול של כמה חודשים. אני משתמש בטיפות סטריליות בלי חומר משמר (HYLO COMOD) באופן קבוע במשך חמשת החודשים האחרונים אך נראה שזה לא פותר את הבעייה אלא רק מקל עליה. אני טבעוני הדוק מזה 3 שנים , התזונה שלי בעיקרון הנה מן הדגנים והקטניות כגון אורז ללבן,קינואה , טחינה , שעועית ,בנוסף גם ירקות ופירות על בסיס יומי. לחץ דם שלי הינו 110 על 70 , משקלי גופי מאוד נמוך (62 ק"ג - 1.81 ס"מ) ורמת B12 מאוד מאוד נמוכה , האם יש קשר בין הנתונים הללו לתופעת היובש או שזה נגרם עקב גיל (31) או זיהום כלשהו? תודה

יובל שלום יובש בעניים זה אחד מהסימנים של חוסר בויטמין A .וכן יש קשר לB12 העינים שייכות למע' העצבים שלתפקודה התקין חשוב מאוד B12. לדעתי יש מקום שתלך לתזונאית טבעית שתבנה אתך תפריט שישפר את מצבך הגופני ,החסרים מהם אתה סובל,ובמיוחד תשפר את היובש בעניים. בברכה טובה בר- שאן

28/04/2008 | 00:57 | מאת: ירון

האם זה בסדר ובריא לקחת גרעינים של דגנים מלאים לפני הטחינה ולטחון אותם בבית לאבקה וממנה לבשל דייסה? הכוונה היא לגרעיני חיטה מלאה, שיבולת שועל, אורז מלא, בורגול, קינואה, כוסמת וכן הלאה. אני מאוד אוהב דייסות אבל לא רוצה לקנות את המוכנות. ושאלה נוספת, האם בכלל זה בסדר שאני אוכל דייסות בכל ארוחה כתחליף להכנה הרגילה של אוכל,, למשל, במקום לבשל אורז או חיטה אני טוחן את הגרעינים לאבקה ומזה מכין דייסה. זה יותר טעים לי וגם זה מתעכל יותר בקלות. כמובן שאני אוכל עם זה הרבה ירקות טריים ופירות. אני רק רוצה לוודא שאין משהו לא בריא בצורה כזו של הכנת אוכל ואכילתו, והאם יש משהו חשוב שצריך לדעת או להזהר ממנו. תודה רבה על העזרה

28/04/2008 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום אין שום מניעה. להפך זה בסדר גמור. בברכה טובה בר- שאן

27/04/2008 | 20:29 | מאת: ס16

רציתי לדעת כמה זה 2 שניצלים מטוגנים עם פרורי לחם וחצי צלחת של ספגטי בלי רוטב ובלי כלום

28/04/2008 | 05:36 | מאת: טובה בר- שאן

לשואל שלום לא ברורה השאלה. בברכה טובה

27/04/2008 | 11:24 | מאת: :)

כמה קלוריות יש במופלטה אחת עם מלא חמאה ודבש מרוח מעל??????????? (של המימונה) בבקשה!!!!!!!!! זה ממש דחוף!!!!!!!!!!!!!!

28/04/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום מעל 600 קלוריות תלוי בגודל המנה. בברכה טובה בר- שאן

15/04/2009 | 18:31 | מאת: חמודדדדדדדה

במופלטה אחת יש בין 500 קלוריות לבין 680 קלוריות וזה תלוי בגודל המופלטה וכמות הדבש, החמאה והתוספות..

אבי שלום אומר לך את האמת אני אינני ממליצה כלל על טיגון . כיוון שהשמן בסופו ש דבר נשרף ויוצר שומן טרנס המסרטן כל כך. ניתן לבשל, לאפות ,לאדות. למה טיגון? בברכה טובה בר- שאן

26/04/2008 | 19:29 | מאת: שירי

שלום רב, בחודשים האחרונים עליתי בסביבות ה 3 ק"ג, הדבר מפריע לי מאוד רציתי לגעת איך אפשר להיפתר מהם ובמהירות!!!! אני לא אכלנית גדולה במיוחד. תודה מראש

26/04/2008 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, אני נגד "דיאטות מחץ" לירידה מהירה במשקל. אם עלית במשך מספר חודשים, את יכולה גם להוריד את העודף בצורה הדרגתית ומתונה. תוסיפי עוד חצי שעה פעילות גופנית ביום ותורידי קמחים לבנים וסוכרים פשוטים. בהצלחה צביקה

27/04/2008 | 17:43 | מאת: עידית סער, נטורופתית

שלום שירי, נסי להפחית כמויות - פשוט לאכול פחות ולא להתמלא עד פיצוץ- ללעוס הרבה וטוב ולהפסיק לאכול, כשאת כבר לא רעבה. נסי גם לא לשתות, בין הביסים. הקדימי את ארוחת הערב ואיכלי הרבה ירקות. שתי יותר מים לא קרים, תה צמחים לא ממותק וכשבא לך לנשנש, קחי מספר שקדים וצימוקים / תפוח עץ. נסי גם להתעמל (במידה ואינך עושה זאת) : הליכות בשכונה, עבודה על מזרון, עליה/ירידה במדרגות.

26/04/2008 | 17:10 | מאת: שמחה מנדל

שמי שמחה ואני בת 32 עושה ספורט ואוכלת לרוב תזונה בריאה ,אני לוקחת וויטמים שך ultimate woman multivitamins ואני קצת מבולבלת מכל הכתבות שלא כדאי לקחת וויטמינים הייתי רוצה לדעת מה דעתך? תודה וחג שמח

26/04/2008 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, השאלה הזאת עלתה לפני כמה ימים בעקבות פירסומים בתקשורת בנושא ועניתי על כך בהרחבה. מציע שתבצעי חיפוש. באופן כללי - אם התזונה של מאוזנת ואת בריאה, מתאמנת בקביעות, ישנה טוב ולא עייפה, אין צורך לקחת תוספים. בהצלחה

26/04/2008 | 11:54 | מאת: אורלי

שלום רב באיזה מזונות יש תכולה הכי גבוהה של החומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6?

26/04/2008 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, דגי ים שמנים (כמו סלמון) מכילים כמות רבה של אומגה 3. אם את צמחונית, את יכולה לקבל משמן פשתן או זרעי פשתן טחונים (טרי). גם באגוזי מלך יש. אומגה 6 יש בשמן חמניות, שומשום, תירס, סויה, בטחינה ובזרעים כמו שומשום, חמניות, דלעת. בהצלחה צביקה

27/04/2008 | 00:46 | מאת: אורלי

תודה ררבה על תשובתך.

24/04/2008 | 20:09 | מאת: ראשיד

צביקה וטובה-שלום רב לכם. רציתי לשאול:אני מתאמן בממוצע 5 פעמים בשבוע במכון כושר.כשעתיים לפני כל אימון אני מקפיד לאכול מה שאני קורה "סלט בריאות" הכולל גביע קוטג' 3% שומן,קופסת טונה בשמן,ביצה קשה ומעט ירקות.רק לאחר האימון אני אוכל ארוחה חמה בשרית. 1-האם ישנה בעייתיות באכילת ביצה קשה 5-7 פעמים בשבוע? 2- אם המשקל שלי הוא 82 ק'ג,האם אני צורך מספיק חלבונים בסלט הנ'ל? הבנתי שאני צריך 1.2-1.5 גרם חלבון על כל קילו בגופי? ואם לא, איך אתה ממליץ לי לצרוך עוד?

25/04/2008 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, אין בעיה באכילת ביצים 5 פעמים בשבוע - כדאי שיהיו מגידול אורגני או מתרנגולות "מטיילות" (שלא גדלות בלול). לגבי כמויות החלבון שציינת (1.2 - 1.5 גרם) זה מיועד לאנשים שעובדים על פיתוח גוף, או אימונים בעצימות גבוהה. לאדם רגיל שמתאמן כמה פעמים בשבוע מספיק 0.7 גרם עד 1 גרם לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כדאי אכול את הסלט עם החלבונים כשלוש שעות לפני האימון, אבל אם זה לא מפריע לך - זה בסדר גם שעתיים לפני. בהצלחה צביקה

25/04/2008 | 18:29 | מאת: ראשיד

1-המדריך במכון הכושר שלי ציין שבגלל ש-4 פעמים מתוך 5 האימונים השבועיים שלי הם בעיקר אימוני כוח,מומלץ ביותר לאכול שעתיים לפני האימון.מה הסיבה מאחורי המלצתך על 3 שעות לפני? כי האמת אני מרגיש מצד אחד מאוד שבע באימון למרות שעברו שעתיים,אך מצד שני עצם הסיבה שאני אוכל לפני אימון הוא בשביל להיות "מתודלק" ולא להגיע עם קיבה רכה כי אז לא אתקדם באימוני הכוח ואף עלולות להופיע דלקות שרירים.האם 3 שעות זה לא מוקדם מדי? 2-רציתי לציין שאני כן עובד על פיתוח גוף במכון.האם למרות זאת אני לא נחשב בקטגוריית הצורכים 1.2-1.5 גרם חלבון? 3-לפי חישוב שעשיתי על ה"סלט בריאות" מהשאלה הקודמת (250 גרם קוטג',קופסת טונה בשמן וביצה קשה) הגעתי לגג 40 גרם חלבון.האם זה מספיק לי? ואם לא,איך היית ממליץ לי לצרוך עוד חלבונים ובאיזה ארוחות?

26/04/2008 | 16:52 | מאת: בן אמו אסתר

אני אסתר בת 60 מתעמנת 45 פעמימ בשבוע שזה ארובי משקולות וחוגימ לוקחת אומגה נלספה 3 מולטי ויטמין אדונטגי ויטמיןc 500מגרמ

26/04/2008 | 20:18 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, ההודעה שלך לא ברורה ולא הבנתי מה רצית לשאול - נסי שוב. בהצלחה צביקה

24/04/2008 | 10:55 | מאת: אמא

יש לי בת בגיל 18,יש לה חבר ,היא אומרת ונראה שהיא מאושרת. אבל יש לה בעיה עיקרית-היא אוכלת מלח במינונים גבוהים.היא יכולה לקחת גושי מלח ואכול אותם. האם אכילת המלח מעידה על בעיה כלשהיא? האם אני צריכה להפנות אותה לטיפול?? האם הבעיה שלה היא בכלל תזונתית?אילו מחלות יכולות להגרם כתוצאה מצריכת מלח מוגזמת שכזאת??? בברכה-אמא מודאגת.

25/04/2008 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

לאם המודאגת שלום, לדעתי כמויות המלח שבתך אוכלת הן מוגזמות ועלולות להזיק לה. כדאי לבדוק אם ישנה בעיה רפואית כלשהי. כדי להתקיים אנחנו זקוקים לגרם אחד של נתרן ביממה (1,000 מ"ג). לא כדאי לאכול יותר מחמישה גרם ביום (בכפית יש 5-7 גרם). לדוגמה: בקופסת קוטג' (שמשקלה 250 גרם) יש 1,000 מ"ג... בסלטים מוכנים, בלחם "בריאות" ובמזונות מעובדים יש הרבה מאד מלח. גם אצל אנשים "רגילים" התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר ובמשקאות קלים. נמצא, כי מלח גורם ל: • אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (אדימה) • אבדן גמישות כלי הדם • יתר לחץ דם • יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה • כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח • פגיעה בתפקוד הכליות • התרחבות החדר השמאלי של הלב • אסטמה, בריחת סידן • החמרה בתופעות PMS • נמצא קשר לרעלת הריון רשויות הבריאות בארה"ב לא לאכול יותר מ 2ת400 מ"ג נתרן The National Research Council of the National Academy of Sciences in Washington, D.C., has determined that the recommended safe minimum daily amount is about 500 milligrams of sodium with an upper limit of 2,400 milligrams. However, the council has said that lowering sodium intake to 1,800 milligrams would probably be healthier. לסיכום - הכמות מוגזמת ומסוכנת. כדאי לפנות ליעות רפואי ותזונתי. אני ממליץ לא לצרוך מוצרי מזון (לחם, גבינות, סלטים מוכנים (חומוס וכד') ועוד) שיש בהם יותר מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם. אני ממליץ להימנע מ"חמוצים", פיצוחים קלויים ומלוחים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, חטיפים מלוחים שנותנים לכל ילד, עוגיות מלוחות ועוד. בהצלחה צביקה

23/04/2008 | 13:48 | מאת: שרי

שלום לך בתי בת 16 סובלת מזה כחודש מכאבי ראש.היתה בבית חולים קבלה את כל המשככי כאב ולא עזרו לה ,קבלה 2 תרופות למיגרנה כי חושדים לא עזרו לה,קבלה טיפולי רייקי אין זרימת אנרגיה הכל חסום אצלה אין תחושה של חום או זרימה,קבלה דיקור לא עזר וכרגע בטיפול כירופרקטי ואנו לא רואים שינוי היתה הטבה מועטה ושוב החמרה. איך אוכל להוציא את בתי ממעגל הכאב הזה? מה קורה שהכל חסום אצלה אוכלת מוצרי חלב ירקות מידי פעם קלופס ואו שניצל קורנפלקס ביצים טונה סלט ואו קציצות שותה 4 כוסות מים לוקחת גרין מגנום לטיהור הכבד ואין שום הטבה ממתינה לתשובה בתודה מראש שרי

24/04/2008 | 10:33 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, לכאבי ראש יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות (מתח, חוסר שתייה, חוסר שינה, עצירות, אלרגיה למזון, חוסרים תזונתיים, בעיה בחוליות הצוואר, בעיה רפואית בראש ועוד). אני מציע לך להתעקש לבצע את כל הבירורים הרפואיים ואחר כך לפנות לנטורופט/ית באזור מגורייך לביצוע תשאול מקיף ולקבלת יעוץ אישי המתאים לבתך. אגב, אני לא רואה תועלת בלקיחת גרין מגמה. אולי היא אלרגית לאחד החומרים שבו. המשך חג שמח צביקה

23/04/2008 | 12:17 | מאת: סקרן

קניתי פסיליום,ועל הקופסה רשום שאנשים אשר נוטלים תרופות צריכים להתיעץ עם רופא לפני לקיחת הפסיליום. אילו תרופות או משפחה של תרופות יוצרות בעיה בלקיחת פסיליום (אני נוטל תרופות אנטי חרדתיות ואנטי דיכאוניות-האם מותר לי להשתמש בפסיליום??

24/04/2008 | 10:13 | מאת: צביקה קורן

לסקרן שלום, הפסיליום הו חומר המשמש לטיפול בעצירות. הוא סופח חומרים מהמעי הדק ומהמעי הגס (רעלים, כימיקלים, כולסטרול, ויטמינים, מינרלים ו... תרופות). אני לא ממליץ לקחת פסיליום באופן קבוע. בכל מקרה תתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

23/04/2008 | 10:34 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, האם ערמונים גורמים לעצירות? פשוט יש לי בעיות קשות בנושא ואני משתדלת להזהר ממאכלים שיכולים לגרום לעצירות. תודה

24/04/2008 | 10:10 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, ערמונים לא אמורים לגרום לעצירות, אבל אולי את מגיבה אליהם בעצירות. תאכלי לסירוגים עם הפסקות של כמה ימים ותבדקי. לגבי הטיפול בעצירות - הנושא עלה רבות בפורום. אני ממליץ לך לפנות ליעוץ אישי. המשך חג שמח צביקה

23/04/2008 | 07:46 | מאת: לנה

שלום, אני התחלתי לא מזמן לאכול בריא. להשתדל כמה שיותר לשלב ביום יום שלי סלטים מירקות בלבד עם שמן זית או לימון, שיבולת שועל, עוף, כוסמת וכו'. שמעתי גם כם על יעילות של קמח מלא ומשלבת אותו באפייה שלי ללא עירבוב עם קמח רגיל וכמעט ללא שמרים. האם משמינים מקמח זה כמו מקמח רגיל וזה בעצם בולשיט. או שאפשר אפילו לרזות אם משלבים אותו בחיים היום יום.

23/04/2008 | 09:38 | מאת: איציק הספרן

הקמח המלא מכיל רכיבים שונים שלא קיימים או קיימים במידה מועטה בקמח הלבן כמו ויטמינים ומינרלים שונים סיבים מסיסים ובלתי מסיסים כמו-כן או בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר וכו' וזה עוזר לבניית התאים של הגוף טוב יותר לפעילות מעיים טובה יותר ועוזר נגד תסמונת X (התסמונת המטבולית) ועוד ועוד לגבי המנעות משמרים זה טוב לאדם שסובל מקנדידה פטריות אקזמה וכדומה לאדם הרגיל אין צורך במניעה משמרים לתוספת ידע [email protected]

24/04/2008 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, אם הכוונה שלך היא רק לרזות - אין הרבה הבדל. אם את רוצה בריאות (בנוסף להרזייה), אני מצטרף לתשובה של איציק הספרן. המשך חג שמח צביקה

שלום אני מנסה להרזות אך לא מצליחה אני חושבת שיש לי בעיה בבלוטת התריס יש לי בעיות מאז ומתמיד בעיות בקיבע ואין פיתרון אני חוששת שזה בגלל בלוטת התריס גם כן גדל לי החזה במידה אחת ואני תופחת אני לא יודעת מה לעשות , תעזרו לי בבקשה

22/04/2008 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

תמרה שלום, מציע שתפני לרופא המשפחה לבדוק אם באמת יש לך בעיה הורמונאלית. במקביל תפני לתזונאית להרכבת פריט מאוזן. בהצלחה צביקה

23/04/2008 | 10:16 | מאת: איציק הספרן

יש לך מספר בעיות שמקורם יכול להיות מכיונים שונים אם ניקח את בלוטת התריס ניתן לך דוגמה של גורמים ותסמינים אורח חיים לקוי הכולל: מתח נפשי מתמשך, תזונה לקויה חוסר פעילות גופנית.שינויים הורמונאליים.תרופות רבות פלואוריד המצוי במי ברז.שתית אלכוהול מוגברת.מחלת האשימוטו ומחלות דלקתיות אחרות של הבלוטה. תסמינים: אדישות, עייפות, דיכאון, עצבנות, עלייה במשקל, , רגישות לקור ולחום, עצירות, מחזור חודשי לא סדיר, דלקות חוזרות ונשנות, כולסטרול גבוה, נשירת שיער, עור ושיער יבשים, נדודי שינה, חרדה , דחף מיני נמוך, כאבי ראש, מערכת חיסונית חלשה, תסמונת מנהרת שורש כף היד, ראייה מטושטשת, אצירת מים ברקמות הגוף, אנמיה, קצב איטי של ריפוי פצעים, צרידות, תחושת נימול בקצות הגפיים.ועוד ברור שאין לאדם את כל התסמינים יחדיו אבל חלקם הקטן מספיק בהחלט רצוי להיבדק ובמידת הצורך לאזן אם כדורים שמאזנים את ההורמון אבל לא את רוב התסמינים לכך צריך להוסיף מרכיבי תזונה ועוד לא התיחסנו לבעיות בכיבה שגם הם יכולים לבוא מגורמים שונים [email protected]

21/04/2008 | 11:58 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה היקר ולכל באי הפורום. אני יוצאת לחופשה ממחר 22/04 ואחזור ביום ראשון 27/04 בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

21/04/2008 | 12:57 | מאת: צביקה קורן

טובה יקרה, חופשה נעימה ומלבלבת לך ולכל באי הפורום. בברכת המשך חג שמח צביקה

21/04/2008 | 08:26 | מאת: דני

שלום רב, אני מעוניין לצמצם את אכילת הבשר מטעמי מצפון. אני בסביבות גיל ה- 40 ובריא בד"כ. אחת לכמה זמן בממוצע, לכל הפחות, עליי לאכול מנת בשר על מנת שלא יהיו לי חוסרים תזונתיים, בעיקר B12?

21/04/2008 | 11:52 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אנחנו בפורום הזה כלל לא ממליצים על בשר. בשר מכיל אנטיביוטיקה, הורמונים וכל מיני חומרים מזיקים כמו ניטריטים המוספים איליו. עדיף לאכל דגים וביצים (בהם יש B12 ) ,קטניות ודגנים מלאים, אגוזים ושקדים ותקבל חלבון מלא ולא יהיה לך חסר כלום. בברכה ובהצלחה וחג שמח טובה בר- שאן

21/04/2008 | 17:00 | מאת: דני

ובכל זאת... אם אני לא אוכל דגים ורוצה לצמצם את אכילת הבשר עד למינימום כדי לא להזדקק לתוספים של B12 , האם פעם בשבוע זה יספיק בהחלט?

21/04/2008 | 02:05 | מאת: שרון

איציק וטובה - חג שמח ומועדים לשמחה. שמי שרון,בן 22,מתאמן מזה כ 3 חודשים במכון כושר. גובהי 1.83 מ' ואני שוקל 82 ק'ג. לאחרונה שודרגה תוכנית העבודה שלי במכון,וכל התקופה,ובמיוחד עכשיו,אני משתדל להקפיד על 5-6 אימונים שבועיים,אך תוצאות פיסיות של גוף חטוב אין לי. אני מודע לזה שמדובר סה'כ בפרק זמן קצר שבו ממילא לא רואים יותר מדי תוצאות,אך לאחרונה שמתי לב שמוכרים במכון אבקות חלבון,שהבנתי שהן משמשוץ "אבי המזון" לפיתוח השריר,כמו חומצות אמינו,פרוטאין וכ'ו. מאוד קורץ לי הרעיון להשתמש בחומרזה שאמור להיות טבעי.הבעיה היא שחבר סיפר לי על חבר משותף שצרך אבקה דומה והחל לקבל מתן שתן בצבע כתום(!),מה שגרם לו מיידית לחשוד בתגובת גופו לאבקה ובהפסקת השימוש בה עקב כך. מה אתם יכולים להציע לי (חוץ מלהיוועץ עם רופא המשפחה כמובן)?

21/04/2008 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, הנושא עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. אני מתנגד באופן נחרץ לשימוש באבקות ושיקויים למיניהם ל"פיתוח גוף". אלה לא חומרים תמימים ו"טבעיים" ובחלק מהאבקות מוסיפים סטרואידים וחומרים מזיקים שלא מופיעים על גבי התווית. אני מציע לך להמשיך בתוכנית אימונים עצימה ולהגביר מעט את צריכת החלבון בתפריט היומי ל - 1.2 עד 1.5 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. (זה כמעט כפול מהכמות המומלצת לאדם רגיל). תוך כמה חודשים תראה תוצאות בהצלחה צביקה

22/04/2008 | 19:54 | מאת: שרון

היי צביקה,זה שוב אנוכי. רציתי להיוועץ אתך.אני עובד 5 ימים משבוע,7:00-16:00,בעבודה פיסית די קשה.לפני היציאה בבוקר אני שותה שתי אקטימל,וה"ארוחה" הבאה שלי היא בהפסקה בעבודה ב- 11:00. מכיוון שבשעות אלה אני עוד לא רעב למרות העבודה,אני מסתפק בשני גביעי מעדן חלב דיאט 0% שומן בתןוספת פירות וירקות.בין לבין אני שותה כמובן כאוות נפשי.בסביבות 17:00 אני כבר במכון כושר,ולרוב לאחר שעתיים-שעתיים וחצי של אימון אני מגיע הביתה ואו אז אני אוכל את הארוחה (ב"ה" הידיעה) החמה היומית שלי,שכוללת לרוב מרק,בשרים,לחם וסלטים.זה פחות או יותר מה שקורה איתי כל השבוע,למעט סופ'ש.צביקה,הייתי רוצה לדעת איך היית ממליץ לי לשלב ארוחת חלבונים בסדר יום שכזה,כי את הארוחה החמה שלי אין מצב שאני אוכל לפני האימון,כי לא משנה מה,אני תמיד יותר רעב לאחר האימון משלפניו. אשמח אם תוכל לענות לי.תודה.

20/04/2008 | 23:13 | מאת: טלי

ולאכול מאכלים שיכולים להחליף את זה?

21/04/2008 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, לחלב יתרונות וחסרונות והנושא שנוי במחלוקת. ישנם הרבה מחקרים ודעות לכאן ולכאן. אם התזונה שלך מאוזנת ולא חסר בה סידן, חלבון וויטמין B, את יכולה לוותר על מוצרי חלב. אם אין לך ידע לבניית תפריט מאוזן - תפני ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

20/04/2008 | 00:38 | מאת: שקד(:

אני כבר בדיאטה חודשיים עם דיאטנית מסודרת אך אני לא יודעת מה לעשות בפסח ומה התפריט שאני יכולה להסתדר איתה?

20/04/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שקד שלום אם יש לך תוכנית דיאטהמסודרת אין מניעה שתמשיכי ללכת לפי התוכנית שלך ..במידה ויש בעיה בחג, פשוט תורידי כמויות ומכל דבר תאכלי קצת. אבל הכי קל שפשוט תתיעצי עם התזונאית שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/04/2008 | 20:17 | מאת: רלי

שלום רציתי לדעת אם יש לי פטריה בנרתיק או דלקות בנרתיק ובשתן מאילו מאכלים עלי להימנע? יש לציין כי הפסקתי עם קפאין,קמח לבן,מתוקים משתדלת מאוד להפסיק אבל קצת יותר קשה לי, אלכוהול הפחתתי הרבה, לוקחת חמוציות, ויטמין סי ופרוביוטיקה באופן קבוע כבר 4 חודשים...

20/04/2008 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

רלי שלום פטרית הקנדידה נזונה מסוכרים. ולכן הדרך לחסל אותה היא להימנע כמה שיותר מסוכרים מזוקקים. יש צורך להוריד מתוקים, להוריד בשלב הראשון פירות יבשים, ופירות רגילים. שאר הדברים עשית מצויין. לטיפול בקנדידה צריך הרבה סבלנות אבל זה משתלם. בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

20/04/2008 | 17:17 | מאת: רלי

האמת שהבעיה האמיתית היא שאני לא יודעת אם זה דלקת בשתן או בנרתיק, איבחנו לי דלקת באגן אבל חלק מהרופאים אומרים שזה לא קשור לתופעות שאני מרגישה בכל מקרה אם מדובר בפטריה אחרת ולא בקנדידה אז הטיפול זהה?

19/04/2008 | 16:29 | מאת: אריה

אני לוקח כדורי קומדין מא אסור לאכול כאשר לוקחים את הכדורים האלה אריה

20/04/2008 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

אריה שלום אסור לאכול עלים ירוקים כיוון שיש בהם ויטמין K הגורם לקרישת דם . בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

19/04/2008 | 13:10 | מאת: אוראל

שלום רב, מבישול שעשיתי בקינואה - 80 גרם קינואה יבשה ושתי כוסות מים יצאה כמות רבה מאוד, הקינואה התנפחה והפכה ל 300 גרם, דבר זה הוא הגיוני?

20/04/2008 | 07:40 | מאת: טובה בר-שאן

אוראל שלום. הקינואהה מתנהגת כמו אורז. כן זה הגיוני מאוד. בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

17/04/2008 | 13:52 | מאת: ג

מה זה מלח אנגלי

18/04/2008 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מלח אנגלי הוא כינוי למגנזיום גופרתישהוא חומר משלשל חריף הפועל תוך חצי שעה עד שעתיים לאחר נטילתו דרך הפה. לא מומלץן להשתמש בחומר זה להקלה ממושכת של עצירות, שכן הוא עלול להפר את האיזון הכימי בדם. חג שמח צביקה

16/04/2008 | 20:53 | מאת: שירלי

אני בהריון חודש חמישי, צימחונית, לוקחת תוספת ברזל פלורדיקס והספירה של ההמוגלובין היא 11.9 . אני מרגישה עייפות רבה ושואלת איך אני יכולה לחזק את עצמי מבחינה תזונתית.

17/04/2008 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

שירלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בכל אופן כדאי לבדוק: - האם הייתה לך רמת ברזל נמוכה גם לפני ההריון? - האם התזונה שלך כוללת חמורים המפריעים לספיגת ברזל? (קפה, קולה, תה, סוכרים פשוטים). - האם התזונה שלך כוללת מזונות עשירים בברזל, או שאת מסתפקת בתוספים? - האם את לוקחת את תוסף הברזל יחד עם מוצרי חלב? כל זאת ועוד צריך לברר ביעוץ אישי בתזונה. מציע שתפני לתזונאי/ת באזור מגוריך לקבלת יעוץ המתאים לצרכים שלך ולא תסתפקי ביעוץ חינם הניתן בפורום זה או אחר חג שמח צביקה

16/04/2008 | 16:22 | מאת: סטודנט

היום התפרסם באתר אינטרנט מחקר מטה אנליזה,אשר סיכם 67 מחקרים אחרים. במחקר נקבע ששימוש בויטמינים אצל אנשים בריאים זירז מחלות,ואף מוות. הויטמינים אשר נמצאו מזיקים הם-ויטמין E בטא קרוטן וויטמין A. האם מחקר זה הוא אמין? האם אפשר בכלל התייחס למחקר זה מכיוון שהוא נעשה על אנשים בריאים ולא על אנשים אשר זקוקים לתוספים ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3532558,00.html

17/04/2008 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

לסטודנט שלום רב, ראשית ברצוני להדגיש שאנחנו כאן בפורום תזונה טבעית המעודד ת ז ו נ ה נכונה ולא החלפתה בתוספי מזון. עם זאת, אני לא מתרגש מהממצאים של מחקר ה"מטה אנליסיס" שבדק רק 67 מחקרים בו בזמן שיש מאות מחקרים אחרים המוכיחים את התועלת של תוספי התזונאה בקידום הבריאות ושמירתה ובהארכת תוחלת החיים. לגבי ויטמין E מחקרים קודמים גילו שהנזק נגרם רק כאשר משתמשים בויטמין E סינטטי שלא מכיל את כל שמונת הטוקופרולים הנכללים בויטמין המלא. אותם ממצאים התייחסו גם לבטא קרוטן וכדורים של נוגדי חימצון. לגבי ויטמין C - ישנם מאות מחקרים המדגישים את התועלת שלו לתהליכים פיזיולוגיים שונים, מעבר למניעת הצטננות. במיוחד בשמירה על דפנות כלי הדם. כתבתי כבר מספר פעמים בפורום, במענה לשאלות בנושא התוספים, שלא מומלץ לקחת תוספי תזונה מבלי שעושים שינויים ותיקונים בתזונה ובאורח החיים. מי שבריא ותזונתו טבעית, מאוזנת ואיכותית לא זקוק לתוספי מזון. לצערי זה לא המצב אצל רוב האוכלוסייה ולכן, יש לשקול בהתייעצות עם רופא, נטורופט או תזונאי מתן תוספים בהתאם לצורך. לדוגמה: אנשים שמעשנים או נמצאים במתח רב מאבדים פי ארבע ויטמין C - כמות שקשה לקבל רק מתזונה רגילה. יש דוגמאות רבות נוספות. מי שלא ניזון ממזון טבעי מגידול אורגני - מזונו חסר בויטמינים ומינראליים, מכיוון שדישון כימי לא מספק לפירות ולירקות את המינרלים הדרושים להם ולאדם האוכל אותם. לסיכום, הנושא שנוי במחלוקת וכדאי לשמור על "ראש פתוח" ולא להתרשם מכותרות חדשות בתקשורת. בהצלחה צביקה

15/04/2008 | 18:15 | מאת: א

שלום טוביה האם שעועית הוא ירק ממשפחת המצלבים? והאם מומלץ להתנזר מירקות ממשפחת המצלבים?

16/04/2008 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

א. שלום, עד כמה שידוע לי שעועית לא שייכת למשפחת המצליבים. אני לא ממליץ להימנע מירקות ממשפחת המצליבים, אלא אם כן יש מחלת מפרקים, או חשש להתפרצותה (תורשה) בהצלחה צביקה