פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

שלום צביקה וטובה! הנני סובל מיובש בעיניים בשלושה חודשים האחרונים, עברתי ניתוח לייזר לפני 8 שנים ולפני שנתיים התחילה לי תופעת יובש בעיניים שנעלמה לאחר טיפול של כמה חודשים. אני משתמש בטיפות סטריליות בלי חומר משמר (HYLO COMOD) באופן קבוע במשך חמשת החודשים האחרונים אך נראה שזה לא פותר את הבעייה אלא רק מקל עליה. אני טבעוני הדוק מזה 3 שנים , התזונה שלי בעיקרון הנה מן הדגנים והקטניות כגון אורז ללבן,קינואה , טחינה , שעועית ,בנוסף גם ירקות ופירות על בסיס יומי. לחץ דם שלי הינו 110 על 70 , משקלי גופי מאוד נמוך (62 ק"ג - 1.81 ס"מ) ורמת B12 מאוד מאוד נמוכה , האם יש קשר בין הנתונים הללו לתופעת היובש או שזה נגרם עקב גיל (31) או זיהום כלשהו? תודה

יובל שלום יובש בעניים זה אחד מהסימנים של חוסר בויטמין A .וכן יש קשר לB12 העינים שייכות למע' העצבים שלתפקודה התקין חשוב מאוד B12. לדעתי יש מקום שתלך לתזונאית טבעית שתבנה אתך תפריט שישפר את מצבך הגופני ,החסרים מהם אתה סובל,ובמיוחד תשפר את היובש בעניים. בברכה טובה בר- שאן

28/04/2008 | 00:57 | מאת: ירון

האם זה בסדר ובריא לקחת גרעינים של דגנים מלאים לפני הטחינה ולטחון אותם בבית לאבקה וממנה לבשל דייסה? הכוונה היא לגרעיני חיטה מלאה, שיבולת שועל, אורז מלא, בורגול, קינואה, כוסמת וכן הלאה. אני מאוד אוהב דייסות אבל לא רוצה לקנות את המוכנות. ושאלה נוספת, האם בכלל זה בסדר שאני אוכל דייסות בכל ארוחה כתחליף להכנה הרגילה של אוכל,, למשל, במקום לבשל אורז או חיטה אני טוחן את הגרעינים לאבקה ומזה מכין דייסה. זה יותר טעים לי וגם זה מתעכל יותר בקלות. כמובן שאני אוכל עם זה הרבה ירקות טריים ופירות. אני רק רוצה לוודא שאין משהו לא בריא בצורה כזו של הכנת אוכל ואכילתו, והאם יש משהו חשוב שצריך לדעת או להזהר ממנו. תודה רבה על העזרה

28/04/2008 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום אין שום מניעה. להפך זה בסדר גמור. בברכה טובה בר- שאן

27/04/2008 | 20:29 | מאת: ס16

רציתי לדעת כמה זה 2 שניצלים מטוגנים עם פרורי לחם וחצי צלחת של ספגטי בלי רוטב ובלי כלום

28/04/2008 | 05:36 | מאת: טובה בר- שאן

לשואל שלום לא ברורה השאלה. בברכה טובה

27/04/2008 | 11:24 | מאת: :)

כמה קלוריות יש במופלטה אחת עם מלא חמאה ודבש מרוח מעל??????????? (של המימונה) בבקשה!!!!!!!!! זה ממש דחוף!!!!!!!!!!!!!!

28/04/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום מעל 600 קלוריות תלוי בגודל המנה. בברכה טובה בר- שאן

15/04/2009 | 18:31 | מאת: חמודדדדדדדה

במופלטה אחת יש בין 500 קלוריות לבין 680 קלוריות וזה תלוי בגודל המופלטה וכמות הדבש, החמאה והתוספות..

אבי שלום אומר לך את האמת אני אינני ממליצה כלל על טיגון . כיוון שהשמן בסופו ש דבר נשרף ויוצר שומן טרנס המסרטן כל כך. ניתן לבשל, לאפות ,לאדות. למה טיגון? בברכה טובה בר- שאן

26/04/2008 | 19:29 | מאת: שירי

שלום רב, בחודשים האחרונים עליתי בסביבות ה 3 ק"ג, הדבר מפריע לי מאוד רציתי לגעת איך אפשר להיפתר מהם ובמהירות!!!! אני לא אכלנית גדולה במיוחד. תודה מראש

26/04/2008 | 20:21 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, אני נגד "דיאטות מחץ" לירידה מהירה במשקל. אם עלית במשך מספר חודשים, את יכולה גם להוריד את העודף בצורה הדרגתית ומתונה. תוסיפי עוד חצי שעה פעילות גופנית ביום ותורידי קמחים לבנים וסוכרים פשוטים. בהצלחה צביקה

27/04/2008 | 17:43 | מאת: עידית סער, נטורופתית

שלום שירי, נסי להפחית כמויות - פשוט לאכול פחות ולא להתמלא עד פיצוץ- ללעוס הרבה וטוב ולהפסיק לאכול, כשאת כבר לא רעבה. נסי גם לא לשתות, בין הביסים. הקדימי את ארוחת הערב ואיכלי הרבה ירקות. שתי יותר מים לא קרים, תה צמחים לא ממותק וכשבא לך לנשנש, קחי מספר שקדים וצימוקים / תפוח עץ. נסי גם להתעמל (במידה ואינך עושה זאת) : הליכות בשכונה, עבודה על מזרון, עליה/ירידה במדרגות.

26/04/2008 | 17:10 | מאת: שמחה מנדל

שמי שמחה ואני בת 32 עושה ספורט ואוכלת לרוב תזונה בריאה ,אני לוקחת וויטמים שך ultimate woman multivitamins ואני קצת מבולבלת מכל הכתבות שלא כדאי לקחת וויטמינים הייתי רוצה לדעת מה דעתך? תודה וחג שמח

26/04/2008 | 20:25 | מאת: צביקה קורן

שמחה שלום, השאלה הזאת עלתה לפני כמה ימים בעקבות פירסומים בתקשורת בנושא ועניתי על כך בהרחבה. מציע שתבצעי חיפוש. באופן כללי - אם התזונה של מאוזנת ואת בריאה, מתאמנת בקביעות, ישנה טוב ולא עייפה, אין צורך לקחת תוספים. בהצלחה

26/04/2008 | 11:54 | מאת: אורלי

שלום רב באיזה מזונות יש תכולה הכי גבוהה של החומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6?

26/04/2008 | 20:28 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, דגי ים שמנים (כמו סלמון) מכילים כמות רבה של אומגה 3. אם את צמחונית, את יכולה לקבל משמן פשתן או זרעי פשתן טחונים (טרי). גם באגוזי מלך יש. אומגה 6 יש בשמן חמניות, שומשום, תירס, סויה, בטחינה ובזרעים כמו שומשום, חמניות, דלעת. בהצלחה צביקה

27/04/2008 | 00:46 | מאת: אורלי

תודה ררבה על תשובתך.

24/04/2008 | 20:09 | מאת: ראשיד

צביקה וטובה-שלום רב לכם. רציתי לשאול:אני מתאמן בממוצע 5 פעמים בשבוע במכון כושר.כשעתיים לפני כל אימון אני מקפיד לאכול מה שאני קורה "סלט בריאות" הכולל גביע קוטג' 3% שומן,קופסת טונה בשמן,ביצה קשה ומעט ירקות.רק לאחר האימון אני אוכל ארוחה חמה בשרית. 1-האם ישנה בעייתיות באכילת ביצה קשה 5-7 פעמים בשבוע? 2- אם המשקל שלי הוא 82 ק'ג,האם אני צורך מספיק חלבונים בסלט הנ'ל? הבנתי שאני צריך 1.2-1.5 גרם חלבון על כל קילו בגופי? ואם לא, איך אתה ממליץ לי לצרוך עוד?

25/04/2008 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

ראשיד שלום, אין בעיה באכילת ביצים 5 פעמים בשבוע - כדאי שיהיו מגידול אורגני או מתרנגולות "מטיילות" (שלא גדלות בלול). לגבי כמויות החלבון שציינת (1.2 - 1.5 גרם) זה מיועד לאנשים שעובדים על פיתוח גוף, או אימונים בעצימות גבוהה. לאדם רגיל שמתאמן כמה פעמים בשבוע מספיק 0.7 גרם עד 1 גרם לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כדאי אכול את הסלט עם החלבונים כשלוש שעות לפני האימון, אבל אם זה לא מפריע לך - זה בסדר גם שעתיים לפני. בהצלחה צביקה

25/04/2008 | 18:29 | מאת: ראשיד

1-המדריך במכון הכושר שלי ציין שבגלל ש-4 פעמים מתוך 5 האימונים השבועיים שלי הם בעיקר אימוני כוח,מומלץ ביותר לאכול שעתיים לפני האימון.מה הסיבה מאחורי המלצתך על 3 שעות לפני? כי האמת אני מרגיש מצד אחד מאוד שבע באימון למרות שעברו שעתיים,אך מצד שני עצם הסיבה שאני אוכל לפני אימון הוא בשביל להיות "מתודלק" ולא להגיע עם קיבה רכה כי אז לא אתקדם באימוני הכוח ואף עלולות להופיע דלקות שרירים.האם 3 שעות זה לא מוקדם מדי? 2-רציתי לציין שאני כן עובד על פיתוח גוף במכון.האם למרות זאת אני לא נחשב בקטגוריית הצורכים 1.2-1.5 גרם חלבון? 3-לפי חישוב שעשיתי על ה"סלט בריאות" מהשאלה הקודמת (250 גרם קוטג',קופסת טונה בשמן וביצה קשה) הגעתי לגג 40 גרם חלבון.האם זה מספיק לי? ואם לא,איך היית ממליץ לי לצרוך עוד חלבונים ובאיזה ארוחות?

26/04/2008 | 16:52 | מאת: בן אמו אסתר

אני אסתר בת 60 מתעמנת 45 פעמימ בשבוע שזה ארובי משקולות וחוגימ לוקחת אומגה נלספה 3 מולטי ויטמין אדונטגי ויטמיןc 500מגרמ

26/04/2008 | 20:18 | מאת: צביקה קורן

אסתר שלום, ההודעה שלך לא ברורה ולא הבנתי מה רצית לשאול - נסי שוב. בהצלחה צביקה

24/04/2008 | 10:55 | מאת: אמא

יש לי בת בגיל 18,יש לה חבר ,היא אומרת ונראה שהיא מאושרת. אבל יש לה בעיה עיקרית-היא אוכלת מלח במינונים גבוהים.היא יכולה לקחת גושי מלח ואכול אותם. האם אכילת המלח מעידה על בעיה כלשהיא? האם אני צריכה להפנות אותה לטיפול?? האם הבעיה שלה היא בכלל תזונתית?אילו מחלות יכולות להגרם כתוצאה מצריכת מלח מוגזמת שכזאת??? בברכה-אמא מודאגת.

25/04/2008 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

לאם המודאגת שלום, לדעתי כמויות המלח שבתך אוכלת הן מוגזמות ועלולות להזיק לה. כדאי לבדוק אם ישנה בעיה רפואית כלשהי. כדי להתקיים אנחנו זקוקים לגרם אחד של נתרן ביממה (1,000 מ"ג). לא כדאי לאכול יותר מחמישה גרם ביום (בכפית יש 5-7 גרם). לדוגמה: בקופסת קוטג' (שמשקלה 250 גרם) יש 1,000 מ"ג... בסלטים מוכנים, בלחם "בריאות" ובמזונות מעובדים יש הרבה מאד מלח. גם אצל אנשים "רגילים" התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר ובמשקאות קלים. נמצא, כי מלח גורם ל: • אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (אדימה) • אבדן גמישות כלי הדם • יתר לחץ דם • יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה • כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח • פגיעה בתפקוד הכליות • התרחבות החדר השמאלי של הלב • אסטמה, בריחת סידן • החמרה בתופעות PMS • נמצא קשר לרעלת הריון רשויות הבריאות בארה"ב לא לאכול יותר מ 2ת400 מ"ג נתרן The National Research Council of the National Academy of Sciences in Washington, D.C., has determined that the recommended safe minimum daily amount is about 500 milligrams of sodium with an upper limit of 2,400 milligrams. However, the council has said that lowering sodium intake to 1,800 milligrams would probably be healthier. לסיכום - הכמות מוגזמת ומסוכנת. כדאי לפנות ליעות רפואי ותזונתי. אני ממליץ לא לצרוך מוצרי מזון (לחם, גבינות, סלטים מוכנים (חומוס וכד') ועוד) שיש בהם יותר מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם. אני ממליץ להימנע מ"חמוצים", פיצוחים קלויים ומלוחים, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, חטיפים מלוחים שנותנים לכל ילד, עוגיות מלוחות ועוד. בהצלחה צביקה

23/04/2008 | 13:48 | מאת: שרי

שלום לך בתי בת 16 סובלת מזה כחודש מכאבי ראש.היתה בבית חולים קבלה את כל המשככי כאב ולא עזרו לה ,קבלה 2 תרופות למיגרנה כי חושדים לא עזרו לה,קבלה טיפולי רייקי אין זרימת אנרגיה הכל חסום אצלה אין תחושה של חום או זרימה,קבלה דיקור לא עזר וכרגע בטיפול כירופרקטי ואנו לא רואים שינוי היתה הטבה מועטה ושוב החמרה. איך אוכל להוציא את בתי ממעגל הכאב הזה? מה קורה שהכל חסום אצלה אוכלת מוצרי חלב ירקות מידי פעם קלופס ואו שניצל קורנפלקס ביצים טונה סלט ואו קציצות שותה 4 כוסות מים לוקחת גרין מגנום לטיהור הכבד ואין שום הטבה ממתינה לתשובה בתודה מראש שרי

24/04/2008 | 10:33 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, לכאבי ראש יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות (מתח, חוסר שתייה, חוסר שינה, עצירות, אלרגיה למזון, חוסרים תזונתיים, בעיה בחוליות הצוואר, בעיה רפואית בראש ועוד). אני מציע לך להתעקש לבצע את כל הבירורים הרפואיים ואחר כך לפנות לנטורופט/ית באזור מגורייך לביצוע תשאול מקיף ולקבלת יעוץ אישי המתאים לבתך. אגב, אני לא רואה תועלת בלקיחת גרין מגמה. אולי היא אלרגית לאחד החומרים שבו. המשך חג שמח צביקה

23/04/2008 | 12:17 | מאת: סקרן

קניתי פסיליום,ועל הקופסה רשום שאנשים אשר נוטלים תרופות צריכים להתיעץ עם רופא לפני לקיחת הפסיליום. אילו תרופות או משפחה של תרופות יוצרות בעיה בלקיחת פסיליום (אני נוטל תרופות אנטי חרדתיות ואנטי דיכאוניות-האם מותר לי להשתמש בפסיליום??

24/04/2008 | 10:13 | מאת: צביקה קורן

לסקרן שלום, הפסיליום הו חומר המשמש לטיפול בעצירות. הוא סופח חומרים מהמעי הדק ומהמעי הגס (רעלים, כימיקלים, כולסטרול, ויטמינים, מינרלים ו... תרופות). אני לא ממליץ לקחת פסיליום באופן קבוע. בכל מקרה תתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

23/04/2008 | 10:34 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, האם ערמונים גורמים לעצירות? פשוט יש לי בעיות קשות בנושא ואני משתדלת להזהר ממאכלים שיכולים לגרום לעצירות. תודה

24/04/2008 | 10:10 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, ערמונים לא אמורים לגרום לעצירות, אבל אולי את מגיבה אליהם בעצירות. תאכלי לסירוגים עם הפסקות של כמה ימים ותבדקי. לגבי הטיפול בעצירות - הנושא עלה רבות בפורום. אני ממליץ לך לפנות ליעוץ אישי. המשך חג שמח צביקה

23/04/2008 | 07:46 | מאת: לנה

שלום, אני התחלתי לא מזמן לאכול בריא. להשתדל כמה שיותר לשלב ביום יום שלי סלטים מירקות בלבד עם שמן זית או לימון, שיבולת שועל, עוף, כוסמת וכו'. שמעתי גם כם על יעילות של קמח מלא ומשלבת אותו באפייה שלי ללא עירבוב עם קמח רגיל וכמעט ללא שמרים. האם משמינים מקמח זה כמו מקמח רגיל וזה בעצם בולשיט. או שאפשר אפילו לרזות אם משלבים אותו בחיים היום יום.

23/04/2008 | 09:38 | מאת: איציק הספרן

הקמח המלא מכיל רכיבים שונים שלא קיימים או קיימים במידה מועטה בקמח הלבן כמו ויטמינים ומינרלים שונים סיבים מסיסים ובלתי מסיסים כמו-כן או בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר וכו' וזה עוזר לבניית התאים של הגוף טוב יותר לפעילות מעיים טובה יותר ועוזר נגד תסמונת X (התסמונת המטבולית) ועוד ועוד לגבי המנעות משמרים זה טוב לאדם שסובל מקנדידה פטריות אקזמה וכדומה לאדם הרגיל אין צורך במניעה משמרים לתוספת ידע [email protected]

24/04/2008 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, אם הכוונה שלך היא רק לרזות - אין הרבה הבדל. אם את רוצה בריאות (בנוסף להרזייה), אני מצטרף לתשובה של איציק הספרן. המשך חג שמח צביקה

שלום אני מנסה להרזות אך לא מצליחה אני חושבת שיש לי בעיה בבלוטת התריס יש לי בעיות מאז ומתמיד בעיות בקיבע ואין פיתרון אני חוששת שזה בגלל בלוטת התריס גם כן גדל לי החזה במידה אחת ואני תופחת אני לא יודעת מה לעשות , תעזרו לי בבקשה

22/04/2008 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

תמרה שלום, מציע שתפני לרופא המשפחה לבדוק אם באמת יש לך בעיה הורמונאלית. במקביל תפני לתזונאית להרכבת פריט מאוזן. בהצלחה צביקה

23/04/2008 | 10:16 | מאת: איציק הספרן

יש לך מספר בעיות שמקורם יכול להיות מכיונים שונים אם ניקח את בלוטת התריס ניתן לך דוגמה של גורמים ותסמינים אורח חיים לקוי הכולל: מתח נפשי מתמשך, תזונה לקויה חוסר פעילות גופנית.שינויים הורמונאליים.תרופות רבות פלואוריד המצוי במי ברז.שתית אלכוהול מוגברת.מחלת האשימוטו ומחלות דלקתיות אחרות של הבלוטה. תסמינים: אדישות, עייפות, דיכאון, עצבנות, עלייה במשקל, , רגישות לקור ולחום, עצירות, מחזור חודשי לא סדיר, דלקות חוזרות ונשנות, כולסטרול גבוה, נשירת שיער, עור ושיער יבשים, נדודי שינה, חרדה , דחף מיני נמוך, כאבי ראש, מערכת חיסונית חלשה, תסמונת מנהרת שורש כף היד, ראייה מטושטשת, אצירת מים ברקמות הגוף, אנמיה, קצב איטי של ריפוי פצעים, צרידות, תחושת נימול בקצות הגפיים.ועוד ברור שאין לאדם את כל התסמינים יחדיו אבל חלקם הקטן מספיק בהחלט רצוי להיבדק ובמידת הצורך לאזן אם כדורים שמאזנים את ההורמון אבל לא את רוב התסמינים לכך צריך להוסיף מרכיבי תזונה ועוד לא התיחסנו לבעיות בכיבה שגם הם יכולים לבוא מגורמים שונים [email protected]

21/04/2008 | 11:58 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה היקר ולכל באי הפורום. אני יוצאת לחופשה ממחר 22/04 ואחזור ביום ראשון 27/04 בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

21/04/2008 | 12:57 | מאת: צביקה קורן

טובה יקרה, חופשה נעימה ומלבלבת לך ולכל באי הפורום. בברכת המשך חג שמח צביקה

21/04/2008 | 08:26 | מאת: דני

שלום רב, אני מעוניין לצמצם את אכילת הבשר מטעמי מצפון. אני בסביבות גיל ה- 40 ובריא בד"כ. אחת לכמה זמן בממוצע, לכל הפחות, עליי לאכול מנת בשר על מנת שלא יהיו לי חוסרים תזונתיים, בעיקר B12?

21/04/2008 | 11:52 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אנחנו בפורום הזה כלל לא ממליצים על בשר. בשר מכיל אנטיביוטיקה, הורמונים וכל מיני חומרים מזיקים כמו ניטריטים המוספים איליו. עדיף לאכל דגים וביצים (בהם יש B12 ) ,קטניות ודגנים מלאים, אגוזים ושקדים ותקבל חלבון מלא ולא יהיה לך חסר כלום. בברכה ובהצלחה וחג שמח טובה בר- שאן

21/04/2008 | 17:00 | מאת: דני

ובכל זאת... אם אני לא אוכל דגים ורוצה לצמצם את אכילת הבשר עד למינימום כדי לא להזדקק לתוספים של B12 , האם פעם בשבוע זה יספיק בהחלט?

21/04/2008 | 02:05 | מאת: שרון

איציק וטובה - חג שמח ומועדים לשמחה. שמי שרון,בן 22,מתאמן מזה כ 3 חודשים במכון כושר. גובהי 1.83 מ' ואני שוקל 82 ק'ג. לאחרונה שודרגה תוכנית העבודה שלי במכון,וכל התקופה,ובמיוחד עכשיו,אני משתדל להקפיד על 5-6 אימונים שבועיים,אך תוצאות פיסיות של גוף חטוב אין לי. אני מודע לזה שמדובר סה'כ בפרק זמן קצר שבו ממילא לא רואים יותר מדי תוצאות,אך לאחרונה שמתי לב שמוכרים במכון אבקות חלבון,שהבנתי שהן משמשוץ "אבי המזון" לפיתוח השריר,כמו חומצות אמינו,פרוטאין וכ'ו. מאוד קורץ לי הרעיון להשתמש בחומרזה שאמור להיות טבעי.הבעיה היא שחבר סיפר לי על חבר משותף שצרך אבקה דומה והחל לקבל מתן שתן בצבע כתום(!),מה שגרם לו מיידית לחשוד בתגובת גופו לאבקה ובהפסקת השימוש בה עקב כך. מה אתם יכולים להציע לי (חוץ מלהיוועץ עם רופא המשפחה כמובן)?

21/04/2008 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, הנושא עלה רבות בפורום - תבצע חיפוש. אני מתנגד באופן נחרץ לשימוש באבקות ושיקויים למיניהם ל"פיתוח גוף". אלה לא חומרים תמימים ו"טבעיים" ובחלק מהאבקות מוסיפים סטרואידים וחומרים מזיקים שלא מופיעים על גבי התווית. אני מציע לך להמשיך בתוכנית אימונים עצימה ולהגביר מעט את צריכת החלבון בתפריט היומי ל - 1.2 עד 1.5 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. (זה כמעט כפול מהכמות המומלצת לאדם רגיל). תוך כמה חודשים תראה תוצאות בהצלחה צביקה

22/04/2008 | 19:54 | מאת: שרון

היי צביקה,זה שוב אנוכי. רציתי להיוועץ אתך.אני עובד 5 ימים משבוע,7:00-16:00,בעבודה פיסית די קשה.לפני היציאה בבוקר אני שותה שתי אקטימל,וה"ארוחה" הבאה שלי היא בהפסקה בעבודה ב- 11:00. מכיוון שבשעות אלה אני עוד לא רעב למרות העבודה,אני מסתפק בשני גביעי מעדן חלב דיאט 0% שומן בתןוספת פירות וירקות.בין לבין אני שותה כמובן כאוות נפשי.בסביבות 17:00 אני כבר במכון כושר,ולרוב לאחר שעתיים-שעתיים וחצי של אימון אני מגיע הביתה ואו אז אני אוכל את הארוחה (ב"ה" הידיעה) החמה היומית שלי,שכוללת לרוב מרק,בשרים,לחם וסלטים.זה פחות או יותר מה שקורה איתי כל השבוע,למעט סופ'ש.צביקה,הייתי רוצה לדעת איך היית ממליץ לי לשלב ארוחת חלבונים בסדר יום שכזה,כי את הארוחה החמה שלי אין מצב שאני אוכל לפני האימון,כי לא משנה מה,אני תמיד יותר רעב לאחר האימון משלפניו. אשמח אם תוכל לענות לי.תודה.

20/04/2008 | 23:13 | מאת: טלי

ולאכול מאכלים שיכולים להחליף את זה?

21/04/2008 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, לחלב יתרונות וחסרונות והנושא שנוי במחלוקת. ישנם הרבה מחקרים ודעות לכאן ולכאן. אם התזונה שלך מאוזנת ולא חסר בה סידן, חלבון וויטמין B, את יכולה לוותר על מוצרי חלב. אם אין לך ידע לבניית תפריט מאוזן - תפני ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

20/04/2008 | 00:38 | מאת: שקד(:

אני כבר בדיאטה חודשיים עם דיאטנית מסודרת אך אני לא יודעת מה לעשות בפסח ומה התפריט שאני יכולה להסתדר איתה?

20/04/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שקד שלום אם יש לך תוכנית דיאטהמסודרת אין מניעה שתמשיכי ללכת לפי התוכנית שלך ..במידה ויש בעיה בחג, פשוט תורידי כמויות ומכל דבר תאכלי קצת. אבל הכי קל שפשוט תתיעצי עם התזונאית שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/04/2008 | 20:17 | מאת: רלי

שלום רציתי לדעת אם יש לי פטריה בנרתיק או דלקות בנרתיק ובשתן מאילו מאכלים עלי להימנע? יש לציין כי הפסקתי עם קפאין,קמח לבן,מתוקים משתדלת מאוד להפסיק אבל קצת יותר קשה לי, אלכוהול הפחתתי הרבה, לוקחת חמוציות, ויטמין סי ופרוביוטיקה באופן קבוע כבר 4 חודשים...

20/04/2008 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

רלי שלום פטרית הקנדידה נזונה מסוכרים. ולכן הדרך לחסל אותה היא להימנע כמה שיותר מסוכרים מזוקקים. יש צורך להוריד מתוקים, להוריד בשלב הראשון פירות יבשים, ופירות רגילים. שאר הדברים עשית מצויין. לטיפול בקנדידה צריך הרבה סבלנות אבל זה משתלם. בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

20/04/2008 | 17:17 | מאת: רלי

האמת שהבעיה האמיתית היא שאני לא יודעת אם זה דלקת בשתן או בנרתיק, איבחנו לי דלקת באגן אבל חלק מהרופאים אומרים שזה לא קשור לתופעות שאני מרגישה בכל מקרה אם מדובר בפטריה אחרת ולא בקנדידה אז הטיפול זהה?

19/04/2008 | 16:29 | מאת: אריה

אני לוקח כדורי קומדין מא אסור לאכול כאשר לוקחים את הכדורים האלה אריה

20/04/2008 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

אריה שלום אסור לאכול עלים ירוקים כיוון שיש בהם ויטמין K הגורם לקרישת דם . בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

19/04/2008 | 13:10 | מאת: אוראל

שלום רב, מבישול שעשיתי בקינואה - 80 גרם קינואה יבשה ושתי כוסות מים יצאה כמות רבה מאוד, הקינואה התנפחה והפכה ל 300 גרם, דבר זה הוא הגיוני?

20/04/2008 | 07:40 | מאת: טובה בר-שאן

אוראל שלום. הקינואהה מתנהגת כמו אורז. כן זה הגיוני מאוד. בברכה וחג שמח טובה בר- שאן

17/04/2008 | 13:52 | מאת: ג

מה זה מלח אנגלי

18/04/2008 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מלח אנגלי הוא כינוי למגנזיום גופרתישהוא חומר משלשל חריף הפועל תוך חצי שעה עד שעתיים לאחר נטילתו דרך הפה. לא מומלץן להשתמש בחומר זה להקלה ממושכת של עצירות, שכן הוא עלול להפר את האיזון הכימי בדם. חג שמח צביקה

16/04/2008 | 20:53 | מאת: שירלי

אני בהריון חודש חמישי, צימחונית, לוקחת תוספת ברזל פלורדיקס והספירה של ההמוגלובין היא 11.9 . אני מרגישה עייפות רבה ושואלת איך אני יכולה לחזק את עצמי מבחינה תזונתית.

17/04/2008 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

שירלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בכל אופן כדאי לבדוק: - האם הייתה לך רמת ברזל נמוכה גם לפני ההריון? - האם התזונה שלך כוללת חמורים המפריעים לספיגת ברזל? (קפה, קולה, תה, סוכרים פשוטים). - האם התזונה שלך כוללת מזונות עשירים בברזל, או שאת מסתפקת בתוספים? - האם את לוקחת את תוסף הברזל יחד עם מוצרי חלב? כל זאת ועוד צריך לברר ביעוץ אישי בתזונה. מציע שתפני לתזונאי/ת באזור מגוריך לקבלת יעוץ המתאים לצרכים שלך ולא תסתפקי ביעוץ חינם הניתן בפורום זה או אחר חג שמח צביקה

16/04/2008 | 16:22 | מאת: סטודנט

היום התפרסם באתר אינטרנט מחקר מטה אנליזה,אשר סיכם 67 מחקרים אחרים. במחקר נקבע ששימוש בויטמינים אצל אנשים בריאים זירז מחלות,ואף מוות. הויטמינים אשר נמצאו מזיקים הם-ויטמין E בטא קרוטן וויטמין A. האם מחקר זה הוא אמין? האם אפשר בכלל התייחס למחקר זה מכיוון שהוא נעשה על אנשים בריאים ולא על אנשים אשר זקוקים לתוספים ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3532558,00.html

17/04/2008 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

לסטודנט שלום רב, ראשית ברצוני להדגיש שאנחנו כאן בפורום תזונה טבעית המעודד ת ז ו נ ה נכונה ולא החלפתה בתוספי מזון. עם זאת, אני לא מתרגש מהממצאים של מחקר ה"מטה אנליסיס" שבדק רק 67 מחקרים בו בזמן שיש מאות מחקרים אחרים המוכיחים את התועלת של תוספי התזונאה בקידום הבריאות ושמירתה ובהארכת תוחלת החיים. לגבי ויטמין E מחקרים קודמים גילו שהנזק נגרם רק כאשר משתמשים בויטמין E סינטטי שלא מכיל את כל שמונת הטוקופרולים הנכללים בויטמין המלא. אותם ממצאים התייחסו גם לבטא קרוטן וכדורים של נוגדי חימצון. לגבי ויטמין C - ישנם מאות מחקרים המדגישים את התועלת שלו לתהליכים פיזיולוגיים שונים, מעבר למניעת הצטננות. במיוחד בשמירה על דפנות כלי הדם. כתבתי כבר מספר פעמים בפורום, במענה לשאלות בנושא התוספים, שלא מומלץ לקחת תוספי תזונה מבלי שעושים שינויים ותיקונים בתזונה ובאורח החיים. מי שבריא ותזונתו טבעית, מאוזנת ואיכותית לא זקוק לתוספי מזון. לצערי זה לא המצב אצל רוב האוכלוסייה ולכן, יש לשקול בהתייעצות עם רופא, נטורופט או תזונאי מתן תוספים בהתאם לצורך. לדוגמה: אנשים שמעשנים או נמצאים במתח רב מאבדים פי ארבע ויטמין C - כמות שקשה לקבל רק מתזונה רגילה. יש דוגמאות רבות נוספות. מי שלא ניזון ממזון טבעי מגידול אורגני - מזונו חסר בויטמינים ומינראליים, מכיוון שדישון כימי לא מספק לפירות ולירקות את המינרלים הדרושים להם ולאדם האוכל אותם. לסיכום, הנושא שנוי במחלוקת וכדאי לשמור על "ראש פתוח" ולא להתרשם מכותרות חדשות בתקשורת. בהצלחה צביקה

15/04/2008 | 18:15 | מאת: א

שלום טוביה האם שעועית הוא ירק ממשפחת המצלבים? והאם מומלץ להתנזר מירקות ממשפחת המצלבים?

16/04/2008 | 11:39 | מאת: צביקה קורן

א. שלום, עד כמה שידוע לי שעועית לא שייכת למשפחת המצליבים. אני לא ממליץ להימנע מירקות ממשפחת המצליבים, אלא אם כן יש מחלת מפרקים, או חשש להתפרצותה (תורשה) בהצלחה צביקה

15/04/2008 | 18:06 | מאת: לאה

שלום האם אורז מלא עושה עצירות? והאם אורז לבן עדיף על אורז מלא? זה עושה לי עצירות, והאם אורז לבן מיוצר מקמח לבן? והאם בכלל מומלץ להתנזר מקמח לבן?

16/04/2008 | 11:43 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, אורז מלא לא עושה עצירות! אורז לבן לא עדיף על אורז מלא! אורז לבן לא מיוצר מקמח לבן - האורז הוא צמח בפני עצמו. מומלץ מאד להתנזר מקמח לבן ומוצריו (חלה, פיטה, אטריות, מאפים, עוגות וכד')! בהצלחה צביקה

16/04/2008 | 12:38 | מאת: לאה

אני אוכלת מידי יום אורז מלא והוא כזה חזק כמו שרוף אבל לא בדיוק שרוף, והוא עשה לי עצירות, ההייתכן? כל אורז מיוצר מצמח? זאת אומרת אין קמח לבן באורז לבן?

16/04/2008 | 12:55 | מאת: לאה

ואורז לבן לא עושה עצירות? אם אני אומרת שאחרי שאכלתי אורז מלא היה לי עצירות, אז מה לעשות? זאת אומרת להתייחס או לא?

14/04/2008 | 17:52 | מאת: ל

שלום צביקה האם את מכירה את החלב אלפרו לייט? אם כן תוכלי להגיד לי בבקשה איזה תועלות יש לו? האם זה נכון שיש בו אומגה 3+6?

15/04/2008 | 13:48 | מאת: צביקה קורן

ל שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה ואת הרכיבים שבו - כדאי להביט בתווית ולראות אם יש בו אמגה 3. כדאי לבדוק שאין בו ממתיקים מלאכותיים וכימיקלים אחרים. באופן כללי מוצרי חלב סויה וחלב רגיל ("עמידים") שלא נשמרים במקרר הם נחותים יותר מבחינת הערך שלהם בהצלחה צביקה

14/04/2008 | 13:55 | מאת: א

אובחנתי כסובל מאנמיה ולחץ דם נמוך איזה מזון או תוספים ישפרו את מצבי?

15/04/2008 | 13:51 | מאת: צביקה קורן

א שלום, הגישה שלך מוטעית באופן בסיסי. לא מתחילים עם תוספים, אלא עם תזונה נכונה ואורח חיים בריא. מציע שתפנה ליעוץ תזונתי מקצועי שיכלול גם תוספים מתאימים. בהצלחה צביקה

13/04/2008 | 11:53 | מאת: קרן

תודה צביקה,אני מודעת לכך שעלי סנא הם "מסוכנים" והבנתי שה"גנא גנא" זוהי סוג של אצה..יכול להיות? בכללי כדאי לצרוך אצות?

13/04/2008 | 16:06 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני מכיר אצה בשם אגר-אגר שמסייעת למצבי עצירת. היא פחות מסוכנת, אבל כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה בלבד. בהצלחה צביקה

13/04/2008 | 05:14 | מאת: וורדרדה

רציתי לשאול מה דעתך לגבי אימוץ תזונה בשתי השיטות הנ"ל? כמו כן האם יש נתונים סטטיסטיים לגבי אחוזי הצלחה בריפוי בשתי השיטות הללו? האם אין זה מסוכן להמשיך לאורך זמן שיטת תזונה כמו שלטון למשל, השוללת גם צריכת חלב וביצים? האם קינגסטון עם הכללים שלה טובה מספיק ונותנת אפשרות ריפוי? ובכלל כל מה שתוכל להמליץ- אקבל בברכה ובתודה.

13/04/2008 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, יש מספר שיטות תזונתיות חלופיות בנוסף לשתי השיטות שהזכרת (אן-ויגמור, מאייר, גרסון, מקרוביוטיקה, ג'נסן, היי, ועוד). לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות. חשוב להתאים את השיטה התזונתית לאדם ולא את האדם לשיטה. שיטת שלטון לא מתאימה לכל אחד וכך גם שיטת קינגסטון, אבל הן בהחלט לא מסוכנות אם מיישמים בצורה נכונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי לפני שמאמצים שיטה תזונתים שונה מהמקובל ולא כדאי להסתמך על ספר, תוכנית טלביזיה או "חברה טובה" ששמעה או ניסתה. בהצלחה צביקה

יצא לי ללוות הרבה סדנאות בריאות בשיטת שלטון ולקרוא המון בכתביו ובכתבי תלמידו יצחק בן אורי אין ספק שהאמת איתם כלומר מבחינה פיזיולוגית וכימית שיטת שלטון יותר צודקת לדוגמה במוצרים מן החי ובצירופי המזון וכדומה . אבל מצד שני בתור אדם שמנסה לקיים את הסדר יום על פי שלטון זה מאוד לא פשוט צריך בשביל זה סביבה תומכת להכנת המוצרים בצורה טובה ושינוי אכילה בצורהמשמעותית מאוד ... אני ממליץ לשאוף לשלטון ומקסימום ניפול לקינגסטון . בכל אופן ללמוד ללמוד ולא להפסיק ללמוד יש המון כתבים מרתקים של שלטון ובן אורי וגם בשיטת קינגסטון יש ספר של שרה חמו מדהים ולנסות את זה על עצמך בהצלחה

14/04/2008 | 21:30 | מאת: נעמי

דרך נפלאה, שאצלי, כבר כמה שנים, הוכיחה את עצמה ב-100 אחוז. כפי שנוכחתי לדעת, אין לה חסרונות, פרט לאחד - רוב האנשים לא מוכנים לוותר על בשר, דגים, גבינות, ביצים, קפה, ממתקים ו... (הרשימה די ארוכה), ולכן רק מעטים מוכנים לשמוע עליה, שלא לדבר על לנסות. אנשי קינגסטון מוכנים להתאמץ למען בריאותם, וזה כבר טוב, אבל להתעלם מהמחקרים הרבים שמוכיחים שמוצרי חלב וביצים גורמים נזק לבריאות - בנקודה זו נראה לי שהם טועים.

15/04/2008 | 13:53 | מאת: חווה

יש גם מחקרים רבים אחרים שמוכיחים שחלב וביצים מועילים לבריאות וחיוניים לתזונה....

12/04/2008 | 23:08 | מאת: לאורי

שלום רב, האם אפשר בבקשה לדרג מבחינה תזונתית ועם הסבר מפורט, במידה שאפשר לפרט בפורום אינטרנט, את שמני המאכל הבאים: שמן זית, שמן קוקוס, שמן כותנה, שמן דקלים, שמן אגוזים. והאם זה משנה אם משתמשים בשמן לסלט או לבישול/ אפיה/ טיגון ? תודה.

13/04/2008 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

לאורי שלום, שמן זית מכיל כמות רבה של חומצת שומן חד בלתי רוויה שיש לה השפעה מיטיבה על מערכת הלב וכלי הדם ועל הבריאות הכללית ולכן הוא עדיף בעיני על פני שאר השמנים. טיגון וחימום השמן (כל שמן) מקלקל אותו ולכן מאד לא רצוי לטגן. בגישת התזונה הטבעית משתמשים בשמן מכבישה קרה, רצוי מגידול אורגני, ללא חימום. שמן קוקוס ושמן תמרים מכילים כמות רבה של חומצת שומן רווייה ולכן גם הם בעדיפות נמוכה. אפשר להשתמש גם בשמן שומשום, חמניות, סויה, חריע, ענבים, נבט חיטה. שמן כותנה לא מיועד למאכל אדם. לקבלת הסבר מפורט יותר אני מציע לך להשתמש במנוע החיפוש של גוגל לקבלת מידע על כל אחד מהשמנים. בהצלחה צביקה

שלום רב רציתי לדעת אני מעוניינת לעשות דיאטת מונו של פרי אחד רק תפוחים מה עדיף מה הכמויות האם אפשר להעלות במשקל מדיאטה זו אם אוכלים יותר מידי תפוחים ומה התרומה של דיאטת ניקוי כזאת ל4 ימים נגיד?יורדים במשקל כבונוס:)??? תודה מראש

עדנה שלום, דיאטת "מונו" (תפוחים, ענבים, אבטיחים, אורז וכד') היא שיטת ניקוי ורויפוי חזקה, אבל לא מומלץ לעשות יותר מיום אחד ללא הדרכה והשגחה של מומחה לנושא. חשוב לדעת איך מתכוננים לתהליך, איך מתנהגים במהלכו, כמה אוכלים ושותים ואיך יוצאים ממנו בשלום. זה לא מסוג הדברים שאפשר לקבל במסגרת הפורום הזה. מציע שתפני ליעוץ אישי כדי למנוע נזק. בכל מקרה אין סכנה להשמנה, אבל זה גם לא מיועד להרזייה... בהצלחה צביקה

11/04/2008 | 16:50 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 26. במהלך השנים היו לי כל הזמן עליות בTSH של בלוטת התריס. לפעמים זה היה מאוזן. בחודש יולי האחרון עשיתי בדיקה. הTSH שלי היה 7.46 וה- FREE T4 היה 14.46. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה שלי לרופא מומחה בתחום שאמר לי ללכת ולבצע שוב בדיקת דם וכך עשיתי במרץ האחרון. הTSH יצא שוב גבוה- 6.60 וה- FREE T4 ניראה שוב מאוזן ויצא שוב 14.46. הלכתי היום לרופא מומחה והוא אמר לי שאני צריכה להתחיל בטיפול ולקחת כדורים כי יש לי תת פעילות בבלוטת התריס. הוא נתן לי כדורים בשם ELTROXIN ואמר לי לקחת אותם בכל יום עד לפגישה הבאה שלנו ביולי הקרוב, כשלפני הפגישה איתו אני אצטרך שוב לעשות בדיקות דם. השאלה היא : אם הTSH גבוה אז איך זה שה-FREE T4 ניראה מאוזן? הבנתי שזה אמור להיות או גבוה או נמוך והאם אכן כדאי לקחת את הכדורים שהוא נתן לי או שיש דרך אחרת לאזן את הבלוטה? אשמח להבהרה בנוגע למצב הזה. כמו כן, אם כתבתי לפורום הלא נכון, אשמח שתפנו אותי לפורום המתאים כי לא מצאתי משהו אחר. תודה רבה וסופ"ש טוב :-) מיטל

12/04/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום TSH הוא הורמון המופרש מבלוטת יותרת המוח המגרה את בלוטת התריס לייצר ולהפריש את ההורמונים T3 וT4 . כאשר יש ירידה ביצור של ההורמונים יש גירוי ליותרת המוח להפריש יותר TSH. יתכן ובדם עדיין יש רמה גבוה של ההורמון אך תהליך יצור ההורמון T3 וT4 בירידה.יש גם דרך לאזן את הבלוטה בתזונה טבעית ,וכאן המקום באמת לגשת לתזונאית קלינית טבעית. בנוסף אני הייתי מציעה לך לבקש מהרופא המומחה בדיקה נוספת לנוגדנים לאשימוטו (בדיקה השוללת תהליך אוטואימוני התוקף את בלוטת התריס). במצב כזה בדרך כלל יש לקחת אלטרוקסין כל הזמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/04/2008 | 18:31 | מאת: מיטל

טובה תודה רבה. הרופא נתן לי לעשות בדיקה ואז כשבאתי אליו הוא אמר לי שהוא רואה נוגדנים המפריעים לבלוטת התריס. האם זה אומר שיש לי אשימוטו? הוא נתן לי מרשם לאלטרוקסין 50MG ואמר לי לקחת את זה עד הפגישה הבאה שלנו ביולי אבל אני מאוד חוששת מהכדורים האלה כי הבנתי שהם מפעילים את הבלוטה באופן מלאכותי ועלולים להרוס אותה..

11/04/2008 | 11:27 | מאת: שני

היי, רוצה לדעת האם מותר להשתמש בברוקולי חי (לא מהקפואים) שהצהיב?

12/04/2008 | 07:30 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום. ממש לא ממליצה. הצמח זקן וכל התרכובות המועילות שלו בתהליך של פירוק. אז מה זה שווה? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/04/2008 | 22:09 | מאת: יאיר

שלום רציתי לדעת אם יש בחמוציות "אשלגן" ??? תודה רבה

12/04/2008 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, בחמוציות יש אשלגן, כמו בכל הפירות והירקות. ב- 100 גר’ חמוציות יש 85 מ"ג אשלגן. בהצלחה צביקה

12/04/2008 | 08:26 | מאת: יאיר

תודה אני שואל כי התחלתי חמוציות עקב דלקת (אולי) בשתן במקביל יש לי תוצאה של בדיקת דם ה"אשלגן" יצא 3.4 והרופאה רוצה שאתחיל בתוספת אשלגן !!! אני מתלבט אם כדאי או תחליף מלח שיש בו אשלגן מה דעתך התחליף יכול להיות יעיל גם כן ?? שבת שלום

10/04/2008 | 16:43 | מאת: איילת

שלום, אני בת 26. בריאה. אוכלת 3 ארוחות מסודרות ביום בשעות קבועות ובים הארוחות אוכלת פרי או שותה תה/קפה. הבעיה מתחילה כשאין לי אפשרות לאכול בשעה הרגילה. אם אני מפספסת ארוחה בשעה אני נהיית עצבנית נורא, מרגישה חולשה בכל הגוף, כאב ראש ואף בכי מעצבים. האם ניתן לפתור בעיה שכזו?

12/04/2008 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, התופעות שציינת נובעות מתנודות ברמת הסוכר בדם. כדאי לנסות לאכול במתכונת שציינת (שלוש ארוחות ושתי ארוחות ביניים) ואם אין אפשרות, תאכלי כמה קרקרים, חטיף טבעי (גרנטלה בר),פרי יבש (תמר, תאנה, צימוקים), או אפילו סוכריה. בהצלחה צביקה

10/04/2008 | 09:40 | מאת: ליבי

נכנסתי לאתר www.hanoch.com וקראתי שם על קקטוס הודיה (סוג של מדכא תיאבון טבעי) הסיפר של הקקטוס הזה נשמע לי מעניין ויחד עם זאת אני לא ממש מכירה מישהו מכיר ?

12/04/2008 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

ליבי שלום, "אין ניסים בניהול פנקסים"... ואין תרופות פלא להרזייה. רק תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית תביא לאיזון משקל ולשמירה עליו. התכשירים האלה וכל "דיאטות המחץ" למיניהן גורמים להשמנה ולנזקים בריאותיים. בהצלחה צביקה

13/04/2008 | 05:17 | מאת: קקטוסית

קראתי שישנן המון תופעות לוואי לקקטוס בעיקר הפרעות שינה חמורות. צמחים הם לא כאלה תמימים כאשר משווים אותם לתרופות כימיות. למעשה, המון תרופות כימיות מיוצרות מצמחים כך שהאפקט שלהם על הגוף דומה. הוא משבש את ההתנהלות הטבעית של הגוף בהתערבות גסה ובוטה.

10/04/2008 | 09:17 | מאת: קרן

סליחה,קודם בוקר טוב ותודה...

10/04/2008 | 11:44 | מאת: שושי

הי, שלום לך קרן, אמר שלי ג"כ סובלת מעצירות והיא משתמשת בעלי סנא (או סנה)- (ניתן לרכוש אותם אפילו בסופר- אני יודעת שב"שפע שוק"- במחלקת תבלינים של פרג מוכרים אותם) שופכים עליהם מים רותחים- ושותים ת'מים- כמו תה. זה עוזר מצוין!! בלי תופעות לוואי, ואני אומרת זאת אחרי שאמא שלי נסתה המון דברים... שיהיה לך בהצלחה ותרגישי טוב שושי

12/04/2008 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, כבר כתבתי כמה פעמים שמאד לא מומלץ להשתמש ב"משלשלים טבעיים". עצירות ניתן לפתור בקלות יחסית באמצעות תזונה טבעית. תכשירים כמו הסנה גורמים לתלות במוצר ולעצלות מעיים (עצירות כרונית). השאלה עלתה רבות בפורום (ואפילו בשבוע שעבר) - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה

09/04/2008 | 14:08 | מאת: נורית

שלום שמי נורית אני בת 21 ובימים האחרונים התחלתי בדיאטת אטקינס, הדיאטה נראתה לי קיצונית במקצת אך שמעתי אליה חוות דעת טובות מאנשים, הבנתי שבהתחלה בכלל לא אוכלים פחמימות ובהדרגה מעלים את כמות הפחמימות ליום עד שמגיעים לשלב שהמשקל רצוי ומאוזן (לא עולים ולא יורדים) שאלתי היא האם היא לא מזיקה לבריאות שהרי פחמימות מאוד חשובות לתזונת האדם..

09/04/2008 | 17:34 | מאת: טובה בר-שאן

נורית שלום אכן דיאטת אטקינס לאורך זמן מאוד לא בריאה כיוון שיוצרת עומס של חלבונים בגוף. ומודה על האמת אני אינני מצדדת בה . אולם לעיתים כאשר יש צורך לעשות גמילה מפחמימות היא מאוד עוזרת לתקופה קצרה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

10/04/2008 | 00:28 | מאת: מילאד ימין

מירית שלום דיאטת אטקינס לא בריאה בכלל בגלל הגמילה מפחמימות כי הגוף חייב לקבל פחמימות תמיד לצורך אנרגיה במיוחד מערכת העצבים שהיא מוזנת אך ורק מחד סוכר שהוא בפועל פחמימה פשוטה אם את עושה דיאטה כזאת אז רמת הסוכר בדם יורדת אז הגוף נחלש ותחושת עייפות ובנוסף לזה הגוף יתחיל לחפש את עצמו ויתחיל לחפש את המאגרים של הפחמימות שבכבד ואז מתחיל לפרק פחמימות מורכבות לפחמימות פשוטות ואם נגמרו המאגרים הגוף יתחיל תהליך קטבולי (פירוק שריר) וזה מצב לא מומלץ בכלל ואז במקום לרדת באחוזי שומן נרד במסת שריר זה האנשים לא יודעים העיקר לרדת במשקל זו הדרך הכי מסוקנת שיש לרדת במשקל אז צריכה לזהר מזה את עדיין צעירה אל תחשבי על דיאטה כזאת תעשי ספורט ותוכלי מכל אבות המזון בכמויות מומלצות עדיף לך .בברכה

06/04/2008 | 23:18 | מאת: ככ

תוכלי להמליץ לי על ארוחת בוקר,צהורים,וערב טבעית ? כמה שפחות חומרים משמרים וכל הדברים שהזכרת כאן,כמה שיותר נקייה

07/04/2008 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

ככ שלום אינני מכירה אותך ואת המצב הבריאותי שלך. ואת אורח חייך בדרך כלל לכל אדם מתאימים את האוכל הטוב בשבילו . המלצתי לך ללכת לדיאטנית שתבנה אתך תפריט המתאים לך. אך כעיקרון. לאכל הרבה ירקות. לחם מלא. הצהרים ניתן לאכל דג, אורז מלא, מרק ירקות. ירקות מאודים. בערב , ש אגוזים ושקדים, סלט גדול וכ"ו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/04/2008 | 17:02 | מאת: רונית

אהלן טובה! אז ככה, אני קמה בבוקר אוכלת ארוחת בוקר טובה ומזינה, לחם מקמח מלא, ירקות וכד' ומרגישה שובע. הולכת ללימודים ןכעבור שעתיים הבטן כבר מתחילה לדבר בקולי קולות, זה ממש לא נעים ומפריע לי לריכוז. הדיבורים מסתיימים להם כאשר אני אוכלת משהו משמעותי נוסף...תפוח למשל יפתר את הבעיה רק לכמה דק'. יוצא שאני אוכלת שוב כאשר . אני עוד שבעה רק בשביל להשתיק את הרעשים . אז למה היא מקרקרת לה כאילו לא אכלתי ימים...??? בתודה מראש!

07/04/2008 | 05:10 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום יתכן ויש לך עודף הפרשת מיצי עיכול. זה נכון מאודלאכל ארוחות קטנות ומרובות ולא להשאיר את הבטן ריקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

06/04/2008 | 10:19 | מאת: חיים

שלום אני בן 30, כמעט ואינני מרגיש צמא וכאשר אני שותה, לרוב מספיקה כוס מים אחת כדי שארוץ פעמיים לשירותים מה שמפריע מאד לתיפקוד היומיומי, בעיקר בעבודה, ולכן אני נמנע מלשתות הרבה. אני סובל לא מעט מיובש בשפתיים ונדמה לי שזה גם מגביר את ריחות הגוף והפה שלי. מה לעשות? תודה

06/04/2008 | 22:17 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום עליך לפנות לרופא משפחה יתכן ויש לך שלפוחית רגיזה. בנוסף הייתי ממליצה לעשות בדיקות נוספות כמו רמת סוכר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/04/2008 | 15:20 | מאת: טלי

שלום, אשמח לדעת מה ההבדל בין תזונה טבעית לתזונה רגילה (תזונאי טבעי לעומת תזונאי קליני)? במה מתבטא ההבדל בין הגישות? תודה.

05/04/2008 | 19:57 | מאת: נעמי

בתור אחת שמיישמת את כללי התזונה הטבעית, הנה ההבדלים: תזונאי טבעי, המטפל לפי דרכו של ד"ר שלטון, ימליץ על מזונות טבעיים, שאינם מעובדים, מן הצומח, ויאמר שרצוי שיהיו אורגנים. הוא ישלול אכילת מוצרים שמכילים סוכר וקמח לבן, שתיית קפה, תה, ואלכוהול, וכן טיגון ואכילת מזונות חריפים, חמוצים או מלוחים. תזונאי קליני יכלול במזונות עליהם הוא ממליץ גם מזונות שמקורם בעולם החי (בשר, דגים, מוצרי חלב, ביצים).

05/04/2008 | 15:19 | מאת: לירון

שלום אני אדם רזה,מאוד אפילו. אבל קיים אצלי שומן בטני שמאוד קשה להיפטר ממנו. התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני מאוד אשמח לקבל המלצות לגבי תשונה נכונה בהקשר של שומן בטני. תודה ושבת שלום!

06/04/2008 | 22:11 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום לאכל פחות שומנים רווים כמו בבשר. יותר סיבים (לחם מלא, אורז מלא) קטניות, פירות וירקות. פחות סוכר מזוקק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/04/2008 | 11:33 | מאת: מיכל

הי,התינוקת שלי בת 9 חודשים, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לפירות שהיא אוכלת בבוקר סובין ואם כן האם צריך לבשל את זה או פשוט להוסיף ולאכול כמו שזה? אם זה לא מומלץ אשמח לדעת מה אפשר להוסיף לפירות על מנת שישביעו? (אני מוסיפה כף טחינה או שקדיה ומחפשת להוסיף פחממה כל שהיא..)

03/04/2008 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום ניתן להוסיף פתיתי שיבולת שועל , כמובן עדיף לבשל אותם. בשיבולת שועל הרבה סיבים עדינים מאוד המרגיעים את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/04/2008 | 20:04 | מאת: נעמי

בתקופה שכלי-התחבורה העיקרי היה הסוס, נמכר הסובין (הקליפה והנבט של גרגרי החיטה) כמאכל לסוסים. כשהצטמצם השימוש בסוסים, מצאה תעשיית "השלמות המזון" דרך מתוחכמת לשכנע אנשים לצרוך סובין, בטענה שאין מספיק תאית בתזונה המודרנית, ולכן הם סובלים מעצירות ובעיות אחרות. הסובין מכיל חומצה פיטית, אשר עלולה לגרום לאנמיה. (חומצה זו מתבטלת בתהליך החימום, כשאופים לחם מחיטה מלאה) הסובין גורם לאובדן סידן ומינרלים אחרים, כי הוא מגרה את המעי הדק, עד שזה שואף לסלקו מתוכו, ועם יציאת הסובין, מסתלקים גם המינרלים, עוד לפני שנספגו במחזור-הדם. עצירות ומחלות מעיים אינן נגרמות בגלל חוסר תאית, אלא בגלל מזון מתועש. הטבע לא התכוון שהאדם יאכל גרגר לחוד, קליפה לחוד ונבט לחוד. עדיף לאכול לחם מקמח מלא וחיטה נבוטה, ולא להזדקק למאכל סוסים. (מתוך הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי).

03/04/2008 | 11:32 | מאת: מורן

האם "סולנין" הנמצא בעגבניה, חציל ...נהרס בבישול/חום??

03/04/2008 | 20:33 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום הסולנין כמעט ולא נהרס בחום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/04/2008 | 10:49 | מאת: שרית

שלום לכם, רציתי ברשותכם לשאול מס' שאלות : 1. האם האנטיאוקסידנטים והיתרונות התזונתיים האחרים המצויים בחומציות הטריות נשארות גם בחמוציות המיובשות ? 2.מה נספג במערכת העיכול כאשר אוכלים טחינה גולמית, הברזל או הסידן שהיא מכילה?(הם הרי מפריעים אחד לספיגה של השני) האם אכילת כמות גדולה של טחינה גולמית מידי יום עשויה להזיק (כמות גדולה של אומגה 6) ? 3.האם יש מזונות ספציפיים שידועים כמשפרי פוריות ומגדילים סיכויי להרות ? המון תודה, שרית.

03/04/2008 | 20:46 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום 1. אין ספק שחלק מהאנטיאוקסידנטים נשארים בפרי החמוציות היבש. 2. באכילת טחינה אכן כאשר ברזל נמצא עם סידן יש הפרעה הדדית בספיגה אבל למרות זאת חלק מהמינרלים יספג. 3. עדיף בתזונה לאכל נכון .ליצור איזון בין אומגה 6 לאומגה 3. כל דבר בהגזמה יוצר בעיה. 4. ממחקר חדש, שפורסם בגליון נובמבר של Obstetrics & Gynecology, עולה כי צריכה מוגברת של שומנים חד-בלתי-רוויים, חלבוני ירקות, ופחמימות עתירות סיבים, בעלות ערך גליקמי נמוך, מביאה לשיפור תוצאות הפוריות בנשים עם הפרעות פריון על רקע הפרעות ביוץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/04/2008 | 00:07 | מאת: נטלי

היי, אני בת 25, בשנים האחרונות אני מרגישה כבדה אחרי האוכל, והבטן שלי מתנפחת בצורה מגוחכת... אני מרגישה אי נוחות... אני לא יודעת כיצד מאבחנים מאילו מאכלים עליי להמנע,אז בכל אופן בחצי שנה האחרונה הפסקתי לשתות חלב, ואני משתדלת להמנע ממוצרי חלב, וגם התחלתי לצרוך לחם ללא גלוטן (של חברת בר-אל)... השאלה שלי היא... איך משלימים את החסר? ז"א את הסידן וכו... והכי חשוב... האם יש מקום שבו יוכלו לאבחן את הבעיה ולומר לי מאילו מאכלים עליי להמנע???

03/04/2008 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום התחושה שאת מרגישה אכן יכולה לנבוע 1. מחוסר אנזימים המפרקים את הלקטוז (סוכר החלב) 2. רגישות לגלוטן 3. דילול רמת האנזימים במע' העיכול. 4. מזונות לא מתאימים. 5. גורמים נפשיים . רגישות ללקטוז ולגלוטן עושים בדיקה בקופות החולים זוהי בדיקה סטנדרטית. לגבי שאר הסיבות שכתבתי יש מקום לגשת למטפלת בתזונה טבעית שתתאבחן אותך ותבנה איתך תפריט מתאים. (גם צביקה וגם אני יכולים לעזור לך בנושא) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן