פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/04/2008 | 18:06 | מאת: לאה

שלום האם אורז מלא עושה עצירות? והאם אורז לבן עדיף על אורז מלא? זה עושה לי עצירות, והאם אורז לבן מיוצר מקמח לבן? והאם בכלל מומלץ להתנזר מקמח לבן?

16/04/2008 | 11:43 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, אורז מלא לא עושה עצירות! אורז לבן לא עדיף על אורז מלא! אורז לבן לא מיוצר מקמח לבן - האורז הוא צמח בפני עצמו. מומלץ מאד להתנזר מקמח לבן ומוצריו (חלה, פיטה, אטריות, מאפים, עוגות וכד')! בהצלחה צביקה

16/04/2008 | 12:38 | מאת: לאה

אני אוכלת מידי יום אורז מלא והוא כזה חזק כמו שרוף אבל לא בדיוק שרוף, והוא עשה לי עצירות, ההייתכן? כל אורז מיוצר מצמח? זאת אומרת אין קמח לבן באורז לבן?

16/04/2008 | 12:55 | מאת: לאה

ואורז לבן לא עושה עצירות? אם אני אומרת שאחרי שאכלתי אורז מלא היה לי עצירות, אז מה לעשות? זאת אומרת להתייחס או לא?

14/04/2008 | 17:52 | מאת: ל

שלום צביקה האם את מכירה את החלב אלפרו לייט? אם כן תוכלי להגיד לי בבקשה איזה תועלות יש לו? האם זה נכון שיש בו אומגה 3+6?

15/04/2008 | 13:48 | מאת: צביקה קורן

ל שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה ואת הרכיבים שבו - כדאי להביט בתווית ולראות אם יש בו אמגה 3. כדאי לבדוק שאין בו ממתיקים מלאכותיים וכימיקלים אחרים. באופן כללי מוצרי חלב סויה וחלב רגיל ("עמידים") שלא נשמרים במקרר הם נחותים יותר מבחינת הערך שלהם בהצלחה צביקה

14/04/2008 | 13:55 | מאת: א

אובחנתי כסובל מאנמיה ולחץ דם נמוך איזה מזון או תוספים ישפרו את מצבי?

15/04/2008 | 13:51 | מאת: צביקה קורן

א שלום, הגישה שלך מוטעית באופן בסיסי. לא מתחילים עם תוספים, אלא עם תזונה נכונה ואורח חיים בריא. מציע שתפנה ליעוץ תזונתי מקצועי שיכלול גם תוספים מתאימים. בהצלחה צביקה

13/04/2008 | 11:53 | מאת: קרן

תודה צביקה,אני מודעת לכך שעלי סנא הם "מסוכנים" והבנתי שה"גנא גנא" זוהי סוג של אצה..יכול להיות? בכללי כדאי לצרוך אצות?

13/04/2008 | 16:06 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, אני מכיר אצה בשם אגר-אגר שמסייעת למצבי עצירת. היא פחות מסוכנת, אבל כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה בלבד. בהצלחה צביקה

13/04/2008 | 05:14 | מאת: וורדרדה

רציתי לשאול מה דעתך לגבי אימוץ תזונה בשתי השיטות הנ"ל? כמו כן האם יש נתונים סטטיסטיים לגבי אחוזי הצלחה בריפוי בשתי השיטות הללו? האם אין זה מסוכן להמשיך לאורך זמן שיטת תזונה כמו שלטון למשל, השוללת גם צריכת חלב וביצים? האם קינגסטון עם הכללים שלה טובה מספיק ונותנת אפשרות ריפוי? ובכלל כל מה שתוכל להמליץ- אקבל בברכה ובתודה.

13/04/2008 | 16:14 | מאת: צביקה קורן

ורדה שלום, יש מספר שיטות תזונתיות חלופיות בנוסף לשתי השיטות שהזכרת (אן-ויגמור, מאייר, גרסון, מקרוביוטיקה, ג'נסן, היי, ועוד). לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות. חשוב להתאים את השיטה התזונתית לאדם ולא את האדם לשיטה. שיטת שלטון לא מתאימה לכל אחד וכך גם שיטת קינגסטון, אבל הן בהחלט לא מסוכנות אם מיישמים בצורה נכונה. כדאי לפנות ליעוץ אישי לפני שמאמצים שיטה תזונתים שונה מהמקובל ולא כדאי להסתמך על ספר, תוכנית טלביזיה או "חברה טובה" ששמעה או ניסתה. בהצלחה צביקה

יצא לי ללוות הרבה סדנאות בריאות בשיטת שלטון ולקרוא המון בכתביו ובכתבי תלמידו יצחק בן אורי אין ספק שהאמת איתם כלומר מבחינה פיזיולוגית וכימית שיטת שלטון יותר צודקת לדוגמה במוצרים מן החי ובצירופי המזון וכדומה . אבל מצד שני בתור אדם שמנסה לקיים את הסדר יום על פי שלטון זה מאוד לא פשוט צריך בשביל זה סביבה תומכת להכנת המוצרים בצורה טובה ושינוי אכילה בצורהמשמעותית מאוד ... אני ממליץ לשאוף לשלטון ומקסימום ניפול לקינגסטון . בכל אופן ללמוד ללמוד ולא להפסיק ללמוד יש המון כתבים מרתקים של שלטון ובן אורי וגם בשיטת קינגסטון יש ספר של שרה חמו מדהים ולנסות את זה על עצמך בהצלחה

14/04/2008 | 21:30 | מאת: נעמי

דרך נפלאה, שאצלי, כבר כמה שנים, הוכיחה את עצמה ב-100 אחוז. כפי שנוכחתי לדעת, אין לה חסרונות, פרט לאחד - רוב האנשים לא מוכנים לוותר על בשר, דגים, גבינות, ביצים, קפה, ממתקים ו... (הרשימה די ארוכה), ולכן רק מעטים מוכנים לשמוע עליה, שלא לדבר על לנסות. אנשי קינגסטון מוכנים להתאמץ למען בריאותם, וזה כבר טוב, אבל להתעלם מהמחקרים הרבים שמוכיחים שמוצרי חלב וביצים גורמים נזק לבריאות - בנקודה זו נראה לי שהם טועים.

15/04/2008 | 13:53 | מאת: חווה

יש גם מחקרים רבים אחרים שמוכיחים שחלב וביצים מועילים לבריאות וחיוניים לתזונה....

12/04/2008 | 23:08 | מאת: לאורי

שלום רב, האם אפשר בבקשה לדרג מבחינה תזונתית ועם הסבר מפורט, במידה שאפשר לפרט בפורום אינטרנט, את שמני המאכל הבאים: שמן זית, שמן קוקוס, שמן כותנה, שמן דקלים, שמן אגוזים. והאם זה משנה אם משתמשים בשמן לסלט או לבישול/ אפיה/ טיגון ? תודה.

13/04/2008 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

לאורי שלום, שמן זית מכיל כמות רבה של חומצת שומן חד בלתי רוויה שיש לה השפעה מיטיבה על מערכת הלב וכלי הדם ועל הבריאות הכללית ולכן הוא עדיף בעיני על פני שאר השמנים. טיגון וחימום השמן (כל שמן) מקלקל אותו ולכן מאד לא רצוי לטגן. בגישת התזונה הטבעית משתמשים בשמן מכבישה קרה, רצוי מגידול אורגני, ללא חימום. שמן קוקוס ושמן תמרים מכילים כמות רבה של חומצת שומן רווייה ולכן גם הם בעדיפות נמוכה. אפשר להשתמש גם בשמן שומשום, חמניות, סויה, חריע, ענבים, נבט חיטה. שמן כותנה לא מיועד למאכל אדם. לקבלת הסבר מפורט יותר אני מציע לך להשתמש במנוע החיפוש של גוגל לקבלת מידע על כל אחד מהשמנים. בהצלחה צביקה

שלום רב רציתי לדעת אני מעוניינת לעשות דיאטת מונו של פרי אחד רק תפוחים מה עדיף מה הכמויות האם אפשר להעלות במשקל מדיאטה זו אם אוכלים יותר מידי תפוחים ומה התרומה של דיאטת ניקוי כזאת ל4 ימים נגיד?יורדים במשקל כבונוס:)??? תודה מראש

עדנה שלום, דיאטת "מונו" (תפוחים, ענבים, אבטיחים, אורז וכד') היא שיטת ניקוי ורויפוי חזקה, אבל לא מומלץ לעשות יותר מיום אחד ללא הדרכה והשגחה של מומחה לנושא. חשוב לדעת איך מתכוננים לתהליך, איך מתנהגים במהלכו, כמה אוכלים ושותים ואיך יוצאים ממנו בשלום. זה לא מסוג הדברים שאפשר לקבל במסגרת הפורום הזה. מציע שתפני ליעוץ אישי כדי למנוע נזק. בכל מקרה אין סכנה להשמנה, אבל זה גם לא מיועד להרזייה... בהצלחה צביקה

11/04/2008 | 16:50 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 26. במהלך השנים היו לי כל הזמן עליות בTSH של בלוטת התריס. לפעמים זה היה מאוזן. בחודש יולי האחרון עשיתי בדיקה. הTSH שלי היה 7.46 וה- FREE T4 היה 14.46. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה שלי לרופא מומחה בתחום שאמר לי ללכת ולבצע שוב בדיקת דם וכך עשיתי במרץ האחרון. הTSH יצא שוב גבוה- 6.60 וה- FREE T4 ניראה שוב מאוזן ויצא שוב 14.46. הלכתי היום לרופא מומחה והוא אמר לי שאני צריכה להתחיל בטיפול ולקחת כדורים כי יש לי תת פעילות בבלוטת התריס. הוא נתן לי כדורים בשם ELTROXIN ואמר לי לקחת אותם בכל יום עד לפגישה הבאה שלנו ביולי הקרוב, כשלפני הפגישה איתו אני אצטרך שוב לעשות בדיקות דם. השאלה היא : אם הTSH גבוה אז איך זה שה-FREE T4 ניראה מאוזן? הבנתי שזה אמור להיות או גבוה או נמוך והאם אכן כדאי לקחת את הכדורים שהוא נתן לי או שיש דרך אחרת לאזן את הבלוטה? אשמח להבהרה בנוגע למצב הזה. כמו כן, אם כתבתי לפורום הלא נכון, אשמח שתפנו אותי לפורום המתאים כי לא מצאתי משהו אחר. תודה רבה וסופ"ש טוב :-) מיטל

12/04/2008 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום TSH הוא הורמון המופרש מבלוטת יותרת המוח המגרה את בלוטת התריס לייצר ולהפריש את ההורמונים T3 וT4 . כאשר יש ירידה ביצור של ההורמונים יש גירוי ליותרת המוח להפריש יותר TSH. יתכן ובדם עדיין יש רמה גבוה של ההורמון אך תהליך יצור ההורמון T3 וT4 בירידה.יש גם דרך לאזן את הבלוטה בתזונה טבעית ,וכאן המקום באמת לגשת לתזונאית קלינית טבעית. בנוסף אני הייתי מציעה לך לבקש מהרופא המומחה בדיקה נוספת לנוגדנים לאשימוטו (בדיקה השוללת תהליך אוטואימוני התוקף את בלוטת התריס). במצב כזה בדרך כלל יש לקחת אלטרוקסין כל הזמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/04/2008 | 18:31 | מאת: מיטל

טובה תודה רבה. הרופא נתן לי לעשות בדיקה ואז כשבאתי אליו הוא אמר לי שהוא רואה נוגדנים המפריעים לבלוטת התריס. האם זה אומר שיש לי אשימוטו? הוא נתן לי מרשם לאלטרוקסין 50MG ואמר לי לקחת את זה עד הפגישה הבאה שלנו ביולי אבל אני מאוד חוששת מהכדורים האלה כי הבנתי שהם מפעילים את הבלוטה באופן מלאכותי ועלולים להרוס אותה..

11/04/2008 | 11:27 | מאת: שני

היי, רוצה לדעת האם מותר להשתמש בברוקולי חי (לא מהקפואים) שהצהיב?

12/04/2008 | 07:30 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום. ממש לא ממליצה. הצמח זקן וכל התרכובות המועילות שלו בתהליך של פירוק. אז מה זה שווה? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/04/2008 | 22:09 | מאת: יאיר

שלום רציתי לדעת אם יש בחמוציות "אשלגן" ??? תודה רבה

12/04/2008 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, בחמוציות יש אשלגן, כמו בכל הפירות והירקות. ב- 100 גר’ חמוציות יש 85 מ"ג אשלגן. בהצלחה צביקה

12/04/2008 | 08:26 | מאת: יאיר

תודה אני שואל כי התחלתי חמוציות עקב דלקת (אולי) בשתן במקביל יש לי תוצאה של בדיקת דם ה"אשלגן" יצא 3.4 והרופאה רוצה שאתחיל בתוספת אשלגן !!! אני מתלבט אם כדאי או תחליף מלח שיש בו אשלגן מה דעתך התחליף יכול להיות יעיל גם כן ?? שבת שלום

10/04/2008 | 16:43 | מאת: איילת

שלום, אני בת 26. בריאה. אוכלת 3 ארוחות מסודרות ביום בשעות קבועות ובים הארוחות אוכלת פרי או שותה תה/קפה. הבעיה מתחילה כשאין לי אפשרות לאכול בשעה הרגילה. אם אני מפספסת ארוחה בשעה אני נהיית עצבנית נורא, מרגישה חולשה בכל הגוף, כאב ראש ואף בכי מעצבים. האם ניתן לפתור בעיה שכזו?

12/04/2008 | 08:20 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, התופעות שציינת נובעות מתנודות ברמת הסוכר בדם. כדאי לנסות לאכול במתכונת שציינת (שלוש ארוחות ושתי ארוחות ביניים) ואם אין אפשרות, תאכלי כמה קרקרים, חטיף טבעי (גרנטלה בר),פרי יבש (תמר, תאנה, צימוקים), או אפילו סוכריה. בהצלחה צביקה

10/04/2008 | 09:40 | מאת: ליבי

נכנסתי לאתר www.hanoch.com וקראתי שם על קקטוס הודיה (סוג של מדכא תיאבון טבעי) הסיפר של הקקטוס הזה נשמע לי מעניין ויחד עם זאת אני לא ממש מכירה מישהו מכיר ?

12/04/2008 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

ליבי שלום, "אין ניסים בניהול פנקסים"... ואין תרופות פלא להרזייה. רק תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית תביא לאיזון משקל ולשמירה עליו. התכשירים האלה וכל "דיאטות המחץ" למיניהן גורמים להשמנה ולנזקים בריאותיים. בהצלחה צביקה

13/04/2008 | 05:17 | מאת: קקטוסית

קראתי שישנן המון תופעות לוואי לקקטוס בעיקר הפרעות שינה חמורות. צמחים הם לא כאלה תמימים כאשר משווים אותם לתרופות כימיות. למעשה, המון תרופות כימיות מיוצרות מצמחים כך שהאפקט שלהם על הגוף דומה. הוא משבש את ההתנהלות הטבעית של הגוף בהתערבות גסה ובוטה.

10/04/2008 | 09:17 | מאת: קרן

סליחה,קודם בוקר טוב ותודה...

10/04/2008 | 11:44 | מאת: שושי

הי, שלום לך קרן, אמר שלי ג"כ סובלת מעצירות והיא משתמשת בעלי סנא (או סנה)- (ניתן לרכוש אותם אפילו בסופר- אני יודעת שב"שפע שוק"- במחלקת תבלינים של פרג מוכרים אותם) שופכים עליהם מים רותחים- ושותים ת'מים- כמו תה. זה עוזר מצוין!! בלי תופעות לוואי, ואני אומרת זאת אחרי שאמא שלי נסתה המון דברים... שיהיה לך בהצלחה ותרגישי טוב שושי

12/04/2008 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, כבר כתבתי כמה פעמים שמאד לא מומלץ להשתמש ב"משלשלים טבעיים". עצירות ניתן לפתור בקלות יחסית באמצעות תזונה טבעית. תכשירים כמו הסנה גורמים לתלות במוצר ולעצלות מעיים (עצירות כרונית). השאלה עלתה רבות בפורום (ואפילו בשבוע שעבר) - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה

09/04/2008 | 14:08 | מאת: נורית

שלום שמי נורית אני בת 21 ובימים האחרונים התחלתי בדיאטת אטקינס, הדיאטה נראתה לי קיצונית במקצת אך שמעתי אליה חוות דעת טובות מאנשים, הבנתי שבהתחלה בכלל לא אוכלים פחמימות ובהדרגה מעלים את כמות הפחמימות ליום עד שמגיעים לשלב שהמשקל רצוי ומאוזן (לא עולים ולא יורדים) שאלתי היא האם היא לא מזיקה לבריאות שהרי פחמימות מאוד חשובות לתזונת האדם..

09/04/2008 | 17:34 | מאת: טובה בר-שאן

נורית שלום אכן דיאטת אטקינס לאורך זמן מאוד לא בריאה כיוון שיוצרת עומס של חלבונים בגוף. ומודה על האמת אני אינני מצדדת בה . אולם לעיתים כאשר יש צורך לעשות גמילה מפחמימות היא מאוד עוזרת לתקופה קצרה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

10/04/2008 | 00:28 | מאת: מילאד ימין

מירית שלום דיאטת אטקינס לא בריאה בכלל בגלל הגמילה מפחמימות כי הגוף חייב לקבל פחמימות תמיד לצורך אנרגיה במיוחד מערכת העצבים שהיא מוזנת אך ורק מחד סוכר שהוא בפועל פחמימה פשוטה אם את עושה דיאטה כזאת אז רמת הסוכר בדם יורדת אז הגוף נחלש ותחושת עייפות ובנוסף לזה הגוף יתחיל לחפש את עצמו ויתחיל לחפש את המאגרים של הפחמימות שבכבד ואז מתחיל לפרק פחמימות מורכבות לפחמימות פשוטות ואם נגמרו המאגרים הגוף יתחיל תהליך קטבולי (פירוק שריר) וזה מצב לא מומלץ בכלל ואז במקום לרדת באחוזי שומן נרד במסת שריר זה האנשים לא יודעים העיקר לרדת במשקל זו הדרך הכי מסוקנת שיש לרדת במשקל אז צריכה לזהר מזה את עדיין צעירה אל תחשבי על דיאטה כזאת תעשי ספורט ותוכלי מכל אבות המזון בכמויות מומלצות עדיף לך .בברכה

06/04/2008 | 23:18 | מאת: ככ

תוכלי להמליץ לי על ארוחת בוקר,צהורים,וערב טבעית ? כמה שפחות חומרים משמרים וכל הדברים שהזכרת כאן,כמה שיותר נקייה

07/04/2008 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

ככ שלום אינני מכירה אותך ואת המצב הבריאותי שלך. ואת אורח חייך בדרך כלל לכל אדם מתאימים את האוכל הטוב בשבילו . המלצתי לך ללכת לדיאטנית שתבנה אתך תפריט המתאים לך. אך כעיקרון. לאכל הרבה ירקות. לחם מלא. הצהרים ניתן לאכל דג, אורז מלא, מרק ירקות. ירקות מאודים. בערב , ש אגוזים ושקדים, סלט גדול וכ"ו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/04/2008 | 17:02 | מאת: רונית

אהלן טובה! אז ככה, אני קמה בבוקר אוכלת ארוחת בוקר טובה ומזינה, לחם מקמח מלא, ירקות וכד' ומרגישה שובע. הולכת ללימודים ןכעבור שעתיים הבטן כבר מתחילה לדבר בקולי קולות, זה ממש לא נעים ומפריע לי לריכוז. הדיבורים מסתיימים להם כאשר אני אוכלת משהו משמעותי נוסף...תפוח למשל יפתר את הבעיה רק לכמה דק'. יוצא שאני אוכלת שוב כאשר . אני עוד שבעה רק בשביל להשתיק את הרעשים . אז למה היא מקרקרת לה כאילו לא אכלתי ימים...??? בתודה מראש!

07/04/2008 | 05:10 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום יתכן ויש לך עודף הפרשת מיצי עיכול. זה נכון מאודלאכל ארוחות קטנות ומרובות ולא להשאיר את הבטן ריקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

06/04/2008 | 10:19 | מאת: חיים

שלום אני בן 30, כמעט ואינני מרגיש צמא וכאשר אני שותה, לרוב מספיקה כוס מים אחת כדי שארוץ פעמיים לשירותים מה שמפריע מאד לתיפקוד היומיומי, בעיקר בעבודה, ולכן אני נמנע מלשתות הרבה. אני סובל לא מעט מיובש בשפתיים ונדמה לי שזה גם מגביר את ריחות הגוף והפה שלי. מה לעשות? תודה

06/04/2008 | 22:17 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום עליך לפנות לרופא משפחה יתכן ויש לך שלפוחית רגיזה. בנוסף הייתי ממליצה לעשות בדיקות נוספות כמו רמת סוכר בדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/04/2008 | 15:20 | מאת: טלי

שלום, אשמח לדעת מה ההבדל בין תזונה טבעית לתזונה רגילה (תזונאי טבעי לעומת תזונאי קליני)? במה מתבטא ההבדל בין הגישות? תודה.

05/04/2008 | 19:57 | מאת: נעמי

בתור אחת שמיישמת את כללי התזונה הטבעית, הנה ההבדלים: תזונאי טבעי, המטפל לפי דרכו של ד"ר שלטון, ימליץ על מזונות טבעיים, שאינם מעובדים, מן הצומח, ויאמר שרצוי שיהיו אורגנים. הוא ישלול אכילת מוצרים שמכילים סוכר וקמח לבן, שתיית קפה, תה, ואלכוהול, וכן טיגון ואכילת מזונות חריפים, חמוצים או מלוחים. תזונאי קליני יכלול במזונות עליהם הוא ממליץ גם מזונות שמקורם בעולם החי (בשר, דגים, מוצרי חלב, ביצים).

05/04/2008 | 15:19 | מאת: לירון

שלום אני אדם רזה,מאוד אפילו. אבל קיים אצלי שומן בטני שמאוד קשה להיפטר ממנו. התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני מאוד אשמח לקבל המלצות לגבי תשונה נכונה בהקשר של שומן בטני. תודה ושבת שלום!

06/04/2008 | 22:11 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום לאכל פחות שומנים רווים כמו בבשר. יותר סיבים (לחם מלא, אורז מלא) קטניות, פירות וירקות. פחות סוכר מזוקק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/04/2008 | 11:33 | מאת: מיכל

הי,התינוקת שלי בת 9 חודשים, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לפירות שהיא אוכלת בבוקר סובין ואם כן האם צריך לבשל את זה או פשוט להוסיף ולאכול כמו שזה? אם זה לא מומלץ אשמח לדעת מה אפשר להוסיף לפירות על מנת שישביעו? (אני מוסיפה כף טחינה או שקדיה ומחפשת להוסיף פחממה כל שהיא..)

03/04/2008 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום ניתן להוסיף פתיתי שיבולת שועל , כמובן עדיף לבשל אותם. בשיבולת שועל הרבה סיבים עדינים מאוד המרגיעים את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/04/2008 | 20:04 | מאת: נעמי

בתקופה שכלי-התחבורה העיקרי היה הסוס, נמכר הסובין (הקליפה והנבט של גרגרי החיטה) כמאכל לסוסים. כשהצטמצם השימוש בסוסים, מצאה תעשיית "השלמות המזון" דרך מתוחכמת לשכנע אנשים לצרוך סובין, בטענה שאין מספיק תאית בתזונה המודרנית, ולכן הם סובלים מעצירות ובעיות אחרות. הסובין מכיל חומצה פיטית, אשר עלולה לגרום לאנמיה. (חומצה זו מתבטלת בתהליך החימום, כשאופים לחם מחיטה מלאה) הסובין גורם לאובדן סידן ומינרלים אחרים, כי הוא מגרה את המעי הדק, עד שזה שואף לסלקו מתוכו, ועם יציאת הסובין, מסתלקים גם המינרלים, עוד לפני שנספגו במחזור-הדם. עצירות ומחלות מעיים אינן נגרמות בגלל חוסר תאית, אלא בגלל מזון מתועש. הטבע לא התכוון שהאדם יאכל גרגר לחוד, קליפה לחוד ונבט לחוד. עדיף לאכול לחם מקמח מלא וחיטה נבוטה, ולא להזדקק למאכל סוסים. (מתוך הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי).

03/04/2008 | 11:32 | מאת: מורן

האם "סולנין" הנמצא בעגבניה, חציל ...נהרס בבישול/חום??

03/04/2008 | 20:33 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום הסולנין כמעט ולא נהרס בחום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/04/2008 | 10:49 | מאת: שרית

שלום לכם, רציתי ברשותכם לשאול מס' שאלות : 1. האם האנטיאוקסידנטים והיתרונות התזונתיים האחרים המצויים בחומציות הטריות נשארות גם בחמוציות המיובשות ? 2.מה נספג במערכת העיכול כאשר אוכלים טחינה גולמית, הברזל או הסידן שהיא מכילה?(הם הרי מפריעים אחד לספיגה של השני) האם אכילת כמות גדולה של טחינה גולמית מידי יום עשויה להזיק (כמות גדולה של אומגה 6) ? 3.האם יש מזונות ספציפיים שידועים כמשפרי פוריות ומגדילים סיכויי להרות ? המון תודה, שרית.

03/04/2008 | 20:46 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום 1. אין ספק שחלק מהאנטיאוקסידנטים נשארים בפרי החמוציות היבש. 2. באכילת טחינה אכן כאשר ברזל נמצא עם סידן יש הפרעה הדדית בספיגה אבל למרות זאת חלק מהמינרלים יספג. 3. עדיף בתזונה לאכל נכון .ליצור איזון בין אומגה 6 לאומגה 3. כל דבר בהגזמה יוצר בעיה. 4. ממחקר חדש, שפורסם בגליון נובמבר של Obstetrics & Gynecology, עולה כי צריכה מוגברת של שומנים חד-בלתי-רוויים, חלבוני ירקות, ופחמימות עתירות סיבים, בעלות ערך גליקמי נמוך, מביאה לשיפור תוצאות הפוריות בנשים עם הפרעות פריון על רקע הפרעות ביוץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/04/2008 | 00:07 | מאת: נטלי

היי, אני בת 25, בשנים האחרונות אני מרגישה כבדה אחרי האוכל, והבטן שלי מתנפחת בצורה מגוחכת... אני מרגישה אי נוחות... אני לא יודעת כיצד מאבחנים מאילו מאכלים עליי להמנע,אז בכל אופן בחצי שנה האחרונה הפסקתי לשתות חלב, ואני משתדלת להמנע ממוצרי חלב, וגם התחלתי לצרוך לחם ללא גלוטן (של חברת בר-אל)... השאלה שלי היא... איך משלימים את החסר? ז"א את הסידן וכו... והכי חשוב... האם יש מקום שבו יוכלו לאבחן את הבעיה ולומר לי מאילו מאכלים עליי להמנע???

03/04/2008 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום התחושה שאת מרגישה אכן יכולה לנבוע 1. מחוסר אנזימים המפרקים את הלקטוז (סוכר החלב) 2. רגישות לגלוטן 3. דילול רמת האנזימים במע' העיכול. 4. מזונות לא מתאימים. 5. גורמים נפשיים . רגישות ללקטוז ולגלוטן עושים בדיקה בקופות החולים זוהי בדיקה סטנדרטית. לגבי שאר הסיבות שכתבתי יש מקום לגשת למטפלת בתזונה טבעית שתתאבחן אותך ותבנה איתך תפריט מתאים. (גם צביקה וגם אני יכולים לעזור לך בנושא) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם מישהו יכול לעזור לי במציאת מקום מתאים וליווי מתאים? בתודה מראש

haim1212 שלום. אינני יודעת מה הסיבה שלך לעשות צום מים, אך חשוב לי להגיד לך שצום זה הוא קשה כיוון שהגוף משחרר רעלים רבים מאוד, הגורמים לתופעות לוואי קשות לכן רבים ממליצים על צום מיצים שהוא הרבה יותר עדין וידידותי למבצע אותו. כדאי שתתיעץ עם צביקה שהוא מומחה בצומות מיצים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה על עצתך. אני כבר תקופה די ארוכה באורח חיים ותפריט טבעוני שמכין אותי טוב יותר לקושי שבצום. מקריאה למדתי שיש הבדל תהומי באפקט בין צום על בסיס מים שנקרא צום רפואי שבו הגוף ניזון מרקמות השומן בלבד תוך ניקוי רעלים מאוד יסודי, לבין צום על בסיס מיצים, שהוא בעצם סוג של דיאטה, שבו הגוף ניזון גם מהסוכר שבמיצים וגם מחומצות אמינו שהוא מפרק מהשרירים שזו תופעה לא רצויה. צום רפואי זה מחייב פיקוח רפואי כדי לזהות את נקודת הזמן שבו עלול הגוף לעבור ממצב של צום למצב של הרעבה, שעלול לגרום לנזקים חמורים ואף למוות. בארה"ב וגם באירופה יש מקומות מסודרים לביצוע צום רפואי. אני מקווה שאוכל למצוא גם בישראל

30/07/2012 | 22:21 | מאת: רעות

היי חיים, אני יודעת שזאת הודעה ישנה אבל שמח לדעת אם מצאת מקום כזה שתומך באנשים בתקופות צום. תודה רעות

31/07/2012 | 03:32 | מאת: haim1212

לא מצאתי מקום שתומך באנשים בעת ביצוע צום

02/04/2008 | 17:56 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני איעדר מהפורום החל מהיום למשך כעשרה ימים. אשמח לשוב ולענות ביום ראשון 13 באפריל. להתראות צביקה

02/04/2008 | 18:45 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה היקר העדרות נעימה טובה בר- שאן

02/04/2008 | 10:02 | מאת: ליאת

צביקה וטובה שלום! תמיד אני שומעת דעות לכאן ןלכאן לגבי חימום במיקרוגל, נאמר לי גם מאנשים שבדקו את העניין מקרוב במעבדה שלא מצאו שום סיכון בו ויש את כל ההגנה הדרושה, אל מהצד השני שמעתי על הרס המזון וכד'... הייתי שמחה לשמוע מה דעתכם על העניין, האם כדי להחזיק מיקרוגל בבית? האם כל סוגי האוכל נהרסים בחימום במיקרוגל? לדג' לחם..? אשמח גם אם יש לכם מאמרים להפנות אותי אליהם לגבי העניין הזה. לא מצאתי באתר שלכם. כל טוב! : )

02/04/2008 | 17:54 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, תקראי את המאמר בקישור שלהלן ותחליטי: http://www.wddty.co.il/articals/microwave.html אני הוצאתי את המכשיר הזה מהבית לפני 15 שנה. יש עוד הרבה חומר באנגלית. בהצלחה צביקה

01/04/2008 | 19:22 | מאת: עמיר

שלום לך.. אני גבר בן 27 בריא שהתאמנתי הרבה שנים בחדר כושר ...הבעיה שלי היא שהמשקל שלי הוא כמעט 100 ולא רואים עליי משום שהוא גוף שרירי ולמרות זאת אני מתחיל לראות סימנים של שומן בבטן אני מנסה לרדת במשקל ולא מצליח ..איך אני יכול לעשות את זה או אם בכלל אתה יכול להפנות אותי לפורום שמטפל בבעיה שלי ...

02/04/2008 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

עמיר שלום, ישנם באתר הזה כמה פורומים העוסקים בתזונה ובהרזייה. תיכנס לרשימת הפורומים ותמצא. אני מציע לך לא להיכנס ל"מוד" של הרזייה, מכיוון שבדרך כלל זה מסתיים בעלייה במשקל. תמשיך בפעילות גופנית נמרצת ותזונה מאוזנת ואיכותית. לא כתבת מה הגובה שלך כך שלא ניתן לדעת אם אכן מדובר במסת שריר או רקמת שומן. קח בחשבון שרוב האנשים מעלים מידי שנה כחצי קילו עד קילו למשקלם. בהצלחה צביקה

01/04/2008 | 13:51 | מאת: לי

שלום, האם פירות יבשים עלולים להגביר ליחה? תודה רבה

02/04/2008 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, ישנם אנשים שסוכרים גורמים להם להצטברות ליחה ויש כאלה שרגישים למוצרי חלב. תעשי הפסקה למספר ימים ותבדקי איך זה משפיע. בכל מקרה כדאי לצרוך פירות יבשים אורגניים. בהצלחה צביקה

01/04/2008 | 11:14 | מאת: נועה

לפני כשבוע דברו באחת מתוכניות הרדיו על מחקר חדש, שהוכיח כי כל מוצר שאינו 3% שומן יכול לסרטן. לא שמעתי את התוכנית בעצמי, הדבר הובא לידיעתי ולכן איני יודעת בדיוק מה נאמר ומהן הסיבות וההגיון שבדבר. אני יודעת שביוגורט של 0% שומן לדוגמא מוסיפים ממתיקים למינהם על מנת שהלקוחות יהיו מרוצים, השאלה אם עצם העובדה שזה 0% שומן מסרטן, או העובדה שמוסיפים ממתיקים, או אולי בכלל משהו אחר? ומה לגבי חלב של 1%? 0%? וגם להפך, מה עם 5% שזה הרי מעל לתפוקת החלב הטבעית של הפרה. האם ידוע לך משהו בעניין? תודה מראש.

02/04/2008 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, לא שמעתי את התוכנית ואני לא מודע להשפעות המסרטנות של חלב ללא שומן, אלא אם כן כפי שציינת מוסיפים לו חומרים כימיים. החסרון של חלב ללא שומן, שאין בו ויטמין D המשפר את ספיגת הסידן בגוף. אגב, הנושא של צריכת מוצרי חלב שנוי במחלוקת ודובר עליו רבות בפורום הזה. בהצלחה צביקה

31/03/2008 | 21:26 | מאת: אילנה בלום

שלום לכולם! אני מתעניינת מאוד בתזונה טבעית ובכלל בכל מה שקשור לנטורופתיה ולרפואה משלימה.. חשבתי להתחיל ללמוד את הנושא בצורה מסודרת, עדיף אקדמאית.. השאלה שלי היא איפה לומדים את זה? בתי ספר פרטיים? מכללות? האם קיים תואר בנושא? ומה עושים עם זה אחרי הלימודים? אשמח לקבל תשובות מהמומחים באתר.. תודה.

01/04/2008 | 02:29 | מאת: גילה

יש בתי ספר ויש מכללות לדעתי, וזה נכון כמעט בכל מקצוע בישראל עדיף לכוון כמה שיותר גבוה.. השוק בישראל תחרותי מאוד והמעסיקים מציבים כל הזמן רף גבוה יותר ויותר, לכן תעודה ממוסד לימודי מוכר ומוערך היא נקודת פתיחה טובה יותר. המלצה שלי, סמינר הקיבוצים. זה מוסד שמעורב במחקר ופיתוח ובתחום הרפואה המשלימה שמו הולך לפניו.

01/04/2008 | 12:12 | מאת: רותם

לרמה האקדמאית של סמינר הקיבוצים יש למוסד שיתוף פעולה הדוק מאוד עם המרפאות של כללית רפואה משלימה... שיתוף פעולה שבאופן כמעט אוטומאטי משלב אותך במערך המרפאות.. זה עניין חשוב מאוד..

31/03/2008 | 18:19 | מאת: נטע

אני סובלת מדלקת תריסריון קלה, שנובעת מעודף חומציות. (אין את חיידק ההליקובקטר). אני יודעת שמבחינת תזונה עליי להמנע ממאכלים חומציים ולהרבות בדגנים מלאים, קטניות וכו'. (אני צמחונית). השאלה שלי היא האם ניתן לרפא את הדלקת באמצעות תזונה בלבד?

01/04/2008 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום איני מכירה את אורח חייך ואת דרך התזונה שלך אך ברוב המקרים ניתן לטפל ולרפא דלקת תרסריון דרך תזונה נכונה ותוספי מזון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/03/2008 | 17:20 | מאת: אודי ראב"ד

לצביקה שלום רב, קראתי את תגובתך לשאלתה של ליאת על האלו ורה ואני רוצה להאיר על מספר עובדות: 1. לאורך שנים נחשב ג'ל האלו ורה למיץ משלשל כי בעת הוצאת הג'ל מהעלה חדרו חומרים משלשלים הנמצאים בכמויות גדולות מאד בציפה לתוך הג'ל. חומרים אלו נקראים אנטרקונינים. טכנולוגיות שפותחו מאפשרות היום להפריד בין הג'ל לבין הציפה ללא שחרור חומרים אלו ומכך, אין ג'ל האלו ורה משלשל. 2. אנשים שהפסיקו את שתיית הג'ל לא חוו עצירויות מאחר ואין תהליך של תלות. 3. חומרים בג'ל האלו ורה לשתיה: o סורביטול: סוכר טבעי שנמצא בכמויות גדולות באגסים וממוצא באופן טבעי o נתרן בנזואט וויטמין C – רק בטמפרטורות גבוהות יכולים שני חומרים אלו להפוך לבנזן. כששני החומרים נמצאים בתערובת ללא השפעת טמפרטורה, אין שני החומרים יכולים להשתנות באופן ספונטני. מאחר ובשיטה (מוגנת הפטנטים) שבעזרתה מייצבים את הג'ל ומונעים את חמצונו לא מתקרבים לטמפרטורות גבוהות (הג'ל אינו מפוסטר), בדיקה פשוטה מראה כי בג'ל אין בנזן גם לאחר 4 שנים בסיום חיי המדף של הג'ל המיוצב. הנתון הזה נכון לג'ל אלו ורה מיוצב בלבד. o קסנטן גום - נמצא בג'ל המיוצב בכמות שולית ביותר. אם ניקח את מה שכתוב ב וויקיפדיה, אזי מדובר על כך שהחומר יכול לגרום לרגישות בין אלו העובדים איתו (באופן תעשייתי). ככלל, כדאי לשים דברים בפרופורציה. המוצר המדובר – ג'ל האלו ורה לשתיה המיוצב נמצא בשוק העולמי כבר 30 שנה ללא תופעות הלוואי שהזכרת בתשובתך. אם ישנן שאלות נוספות אשמח לענות עליהן במייל: [email protected]. בכבוד רב, אודי ראב"ד

31/03/2008 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אודי שלום, לא שכנעת אותי ולא הרגעת אותי. אני מבין את החשש שלך בתור נציג החברה בארץ, אבל הדברים צריכים להאמר ולהגיע לידיעת הגולשים. 1. סורביטול הוא חומר בעל אפקט משלשל, גם אם הוא נמצא גם בפירות. 2. נתרן בנזואט הוא חומר החשוד כמסרטן. להלן כמה ידיעות מדאיגות שמצאתי בחיפוש פשוט בגוגל (יש עוד הרבה, אבל זמני קצר): א. ציטוט מאתר חמד"ע - אתר המרכז לחינוך מדעי בתל אביב: "בגיליון Chemical & Engineering News של 24/4/2006 בע' 10 דווח על בעיה הידועה מזה 15 שנה וטרם נמצא לה פתרון: סכנת היווצרות חומר מסרט?ן במיכלי משקאות קלים כתוצאה של תגובה בין החומצה האסקורבית (ויטמין (C לבין נתרן-בנזואט המשמש כחומר שימור. הבעיה חמורה דוקא במשקאות דיאטטיים. כמובן שגם ממשקאות ממותקים, עתירי קלוריות ריקות, ממליצים להמנע". ב. יידיעה שהתפרסמה בNRG וב WALLA בשנת 2006: תביעה: "קוקה קולה הסתירה חומר מסרטן בפאנטה" יום שני, 3 באפריל 2006, 8:36 מאת: ענת רואה, הארץ לדברי התובע החל בבדיקה בעקבות פרסום בדבר גילוי חומר מסרטן במשקאות "פאנטה" בארה"ב. היקף התביעה היצוגית - 212 מ' ש' לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה אתמול תביעה ובקשה לאשרה כייצוגית בהיקף 212 מיליון שקל נגד החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה ישראל). בתביעה ובבקשה נטען כי המשקה "פאנטה" מכיל שני חומרים - נתרן בונזאט (חומר משמר) וחומצה אסקורבית (ויטמין C) - אשר צירופם יחד גורם להיווצרות חומר מסרטן בשם בנזן. בתביעה נטען כי בנזן הוא חומר מקבוצת המסרטנים הוודאיים בבני אדם, והוא נמצא במשקה בכמויות העולות פי כמה וכמה, ולעתים פי שמונה, על המידה המותרת או מומלצת במי שתייה, לא כל שכן במשקאות קלים. התובע, יעקב חורי, טוען כי הוא צרכן של "דיאט פאנטה אורנג'", "פאנטה אורנג'", "פאנטה לימון" ו"פאנטה שוקטה", הנמנים על המוצרים הנפוצים של קוקה קולה. חורי טען - באמצעות עו"ד יוחי גבע - כי בהיותו צרכן מהשורה הוא נהג לסמוך על אישוריה של קוקה קולה, על הכתוב על גבי האריזות, ועל כך שמעצם ייצורם ושיווקם של המשקאות הם אינם מסכנים את בריאותו. לטענת התובע, הוא הזדעזע לגלות בשבוע שעבר כתבה ב"הארץ" תחת הכותרת "שרידי חומר מסרטן התגלו במשקאות קלים בארה"ב, בהם פאנטה אורנג' ולימון". כשראה את הכתבה, טוען התובע, הוא נזכר כי בעבר הבחין בהבדל ברשימת הרכיבים בין מוצרי הפאנטה אותם רכש בפברואר 2006 לבין אלה שרכש במארס 2006 - שכן המוצרים האחרונים לא הכילו חומצה אסקורבית. לטענתו, קוקה קולה פעלה במודעות מלאה ועודה פועלת כך, תוך ידיעה ממשית כי קיים סיכון בריאותי גבוה מאוד הכרוך בקומבינציה של שני החומרים. לפי הנטען, החברה יודעת במשך שנים על הסיכון אך בחרה להחריש ולהמשיך בפעולתה. ג. מידע נוסף ו"עתיק יומין": "במאה ה-19 רוטב הקטשופ? היה טעם ומרקם שונים לחולטין. הנוהג היה לייצר אותו מעגבניות לא בשלות. התוצאה: רוטב דליל ובסיכון גבוה לקלקול. כדי לשמש אותו ייצרנים הוסיפו נתרן בנזואט אשר העניק לרוטב טעם מתקתק. הרווי וושינגטון, ראש סוכנות הכימיה במשרד החקלאות של ארה"ב בשנים 1883-1912 הגיע למסקנה שתוספת זו, שהייתה עד אז נפוצה מאוד, מסוכנת לבריאות וכי יש לחדול מהשימוש בו...". 3. קסנטן גום - ראה תשובתי הקודמת. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, אני ממליץ למטופלי ולגולשים בפורום להימנע משימוש ב"תרופות טבעיות" ובמיוחד במשלשלים "טבעיים" או כימיים. (בחיפוש בפורום תוכל למצוא עשרות התייחסויות שלי לנושא). אני מקווה שבזאת הסתיים הדיון בינינו. ערב טוב צביקה

31/03/2008 | 08:02 | מאת: נגרי

רציתי לדעת איזה שילובי פירות/ירקות כדאי לסחוט לשתיה בבית עבור ילדים, מתבגרים ומבוגרים?

31/03/2008 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

נגרי שלום, באופן כללי כדאי לשתות מיץ מסוג אחד ולא "לשלב" יותר מידי. מבין מיצי הפירות אפשר לתת מיץ תפוחים, אגסים, ענבים, מלון, רימונים והדרים (מיץ תפוזים הוא לא בראש הרשימה אצלי). אני מעדיף מיצי ירקות, אבל הם פחות אטרקטיביים לילדים. אפשר לתת מיץ גזר, סלק וגבעול סלרי. לילדים ולאורחים אפשר להוסיף תפוח עץ. באתר שלי תמצאי פירוט של סוגי המיצים ותכונותיהם. בהצלחה צביקה

31/03/2008 | 07:53 | מאת: ניגון שבלב

בגלל רגישות לחלב (מוכחת) אני שותה חלב דל לקטוז עמיד- האם יש בעיה בצריכת חלב כזה לאורך זמן. אני בת 45 והאם כדאי משהו אחר? שאלה נוספת- האם בשקדים/ אגוזים לסוגיו כשהם קלויים- אין שום ערך תזונתי?

31/03/2008 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חלב עמיד הוא מזון מעובד ומתועש שכדאי להימנע או להפחית את הצריכה שלו. ישנם הרבה מקורות אחרים לחלבון ולסידן. שקדים אגוזים וזרעים קלויים לא מומלצים מכיוון שהשמן הטוב שבהם נהרס והופך לחומר מזיק. עדיין יש בהם חלבון, ויטמינים ומינרלים. כדאי להימנע מ"פיצוחים" קלויים ומלוחים. בנוסף, קשה לדעת אם הם מקלוקלים... מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

31/03/2008 | 01:11 | מאת: פנחס

אתמול שאלתי לגבי כמות אכילת שיני שום ליום וקיבלתי תשובה.תודה רבה. רציתי לציין שאני אוכל בין 7-9 שיני שום ליום ואין לי שום תופעות לוואי, או הרגשת אי נוחות, מרגיש בסדר גמור עם זה. שאלתי האם הכמות מוגזמת, אם היא לא משפיעה עלי לרעה? והאם לא מזיק להמשיך לאכול כמות כזאת של שיני שום ליום... תודה מראש על התגובה....

31/03/2008 | 12:07 | מאת: צביקה קורן

פנחס שלום, גם המזון הטוב ביותר עלול להזיק כאשר מגזימים בצריכתו. בעיני הכמות שאתה אוכל מוגזמת, אבל אני לא מכיר אותך ואת המבנה האישי שלך וקשה לי לקבוע אם זה עלול לגרום לך נזק בטווח הבינוני או הארוך. בהבצלחה צביקה

30/03/2008 | 18:34 | מאת: אני

שלום וברכה! שאלתי היא לגבי מישהו שיש לו בקרקפת פצעים שנראים כמו פסוריאזיס(אדומים, מגרדים ועם שוליים מוגדרים) בביקור אצל שלושה רופאי עור שונים נאמר לו שאין מדובר בפסוריאזיס ונתנו לו כדורים שצריך לקחת אחת לכמה זמן ושמפו שלא הועילו כלל. יש לציין כי זה מחמיר בחום ובשמש ובקור זה לפעמים עובר לגמרי. מה יש לרפואה הטבעית לומר בנושא? במה מדובר.? והאם יש קשר לתזונה?

31/03/2008 | 12:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם נשללה בעייה רפואית מוגדרת כנראה שצריך לעשות "ניקוי כבד". זהו תהליך שכולל מעבר לתזונה טבעית, צומות מיצים וצמחי מרפא. כדאי לפנות למומחה לרפואה טבעית באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

30/03/2008 | 13:51 | מאת: שולי

שלום רב לפני שנה התחלתי לקחת פרוביוטיק פמינה כל בור בגלל קנדידה בנרתיק. לפני כחודשיים המליצו לי לקחת גם ג'ארו דופיליס אחד בערב וכן מולטי וומם 50 פלוס (ויטמינים ומינרלים). כמו כן אני לוקחת טבליות סידן מגנזיום וויטמין די (סידן ציטראט) - שלושה ביום. אחד בצהרים ושניים בערב. כמו כן מזה חודש אני לוקחת ויטמין די בטיפות כיוון שבבדיקת דם נתגלה שחסר לי ויטמין די. לאחרונה אני סובלת משלשולים בבוקר. מה מהדברים הנ"ל יכול לגרום לשלשולים? אני בת 58. תודה

31/03/2008 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

שולי שלום, יתכן והסיבה לשילשולים היא שונה וצריך לבדוק את זה בתיאום עם הרופא המטפל. אם הבעיה היא בתוספים, תנסי להוריד לסירוגין לכמה ימים כל אחד מהם. תתחילי עם ג'רודופילוס ואחר כך מולטי-ויטמין. מגנזיום יכול לגרום ליציאות רכות. בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 23:35 | מאת: מימי

אני מאמן חדר כושר שעובד בתחום, יש לי לקוחה שסובלת מעצירות כבר מגיל הילדות והיא עכשיו בת 25 בערך נשואה ויש לה ילדים היא אוכלת 3 פעמים ביום ,אבל היא נכנסת לשרותים פעם בשבוע ולפעמים פעם כל 10ימים מזה היא מרגישה כאבים כלים בבטן היא התחיל להתעצבן מזה זה מצב לא תקין בכלל רציתי לדעת איזה אוכל את ממליצה לתת לה ואיזה אוכל שאסור לתת לה בתפריט היומי ואיזה תרגילים מומלץ שתעשה וכמה זמן האימון ממולץ האם הליכה או ריצה על המסילה האם עדיף תרגילי בטן בתדירות גבוהה או לא בבקשה לענות כמה שיותר מהר תודה

30/03/2008 | 13:15 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה עשרות פעמים בפורום - תבצע חיפוש על המילה "עצירות" ותמצא. אני מקווה שהיא לא לוקחת "משלשלים" למיניהם, כי אז קשה יותר לטפל. הטיפול חייב להיות בתזונה נכונה בלבד. המצב שאתה מתאר הוא בעייתי ולכן כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר.. בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 15:48 | מאת: דודו

שלום. עם מה כדאי לשטוף את הפירות והירקות שאנו אוכלים על מנת להיות בטוחים שהורדנו את כל שאריות הריסוס. שמעתי גם על אנשים שמשתשים בדבר שנקרא גם אבקת קלי (אשלגן פרמנגנט)כחומר חיטוי.האם זה מסוכן?

30/03/2008 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, אפשר לשטוף עם מים וסבון, או עם חומרי שטיפה "אקולוגיים" אותם ניתן לרכוש בחנויות טבע. אני לא מכיר את החומר/מוצר שציינת. בהצלחה צביקה

05/04/2008 | 20:26 | מאת: נילי

קיים תכשיר של חברת סאנריידר נקרא תרחיץ לשטיפת ירקות זה מוצר מהפכני לניקוי פירות וירקות מחומרים מזיקים,מכילחומרים אנטיספטיים,מנקיםומשמרים טבעיים, התכשיר קוטל ומסיר חומרי הדברה,בקטריות,טפילים,חרקים,מקקים פרעושים פטריות מסוגים שונים ושכבות הציפוי בדונג מעל הפרי. לאחר השטיפה יהיו בטוחים לאכילה וישמרו על טריותם לזמן רב יותר עקב העטת תהליך ההתחמצנות. לפרטים נוספים אפשר לפנות לנילי 0522298757

29/03/2008 | 13:49 | מאת: פנחס

ץץץץץ

30/03/2008 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

פנחס שלום, זה תלוי... ישנן גישות תזונתיות השוללות אכילת שום לחלוטין. אם אין לך בעיות בקיבה או אי נוחות כללית לאחר אכילת שום, אפשר לאכול 1-3 שיניים ללא חשש. בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 12:22 | מאת: יבגני

מה אפשר לעשות כשעובדים הרבה שעות ואין אפשרות לעצור בכול מקום כדי לאכול? נהגים כמוני רוב הזמן נוסעים עשרות קלומטרים כדי להגיע למקום, שרק ניתן לחנות בו, וגם אז אין יותר מדי בררות באוכל, אוכלים את מה שיש. השאלה היא מה ניתן להכין בבית ולהישתמש בו במשך היום.

30/03/2008 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

יבגני שלום, בהחלט ניתן וכדאי להכין את כל האוכל בבית ולא לאכול במסעדות ובמזללות בצידי הדרך. האוכל שם בדרך כלל מלוח מידי, חריף, שמן, מטוגן ומטובל בחומץ ובתבלינים לא טובים. תקנה שתי צידניות קטנות. באחת תשים ירקות חתוכים, פירות, שקדים, אגוזים ומוצרי חלב. בציידנית השנייה אתה יכול לשים מזון מבושל. אם אפשר, נסה לא לאכול תוך כדי נהיגה, אלא לעצור בחניון מסודר (רצוי בטבע) - תעשה כמה תרגילי נשימה וחילוץ עצמות (מתיחות) ואחר כך תאכל בנחת. בהצלחה צביקה

26/03/2008 | 21:37 | מאת: גלי

צבי היקר שלום רב! נעזרתי בכך בעבר ואבקש להעזר בך גם כעת. קראתי ספר שנקרא "יש פתרון לצלוליט, ע"י ד"ר הווארד מיורד. הוא טוען שם שבעזרת תזונה מתאימה ונטילת תוספי מזון- ניתן לשפר דרמטית את מצב הצלוליט ובכלל את מצב העור. הוא מציע שם ליטול יומיומית את תוספי התזונה הבאים: - עד 200 מ"ג ניאצין - 1,200 מ"ג גלוקוזאמין - לציטין (לא כתוב כמה) - נוגדי חימצון- ויטמין C - B קומפלקס מה דעתך על הכמויות ובכלל על שילוב כל התוספים האלו? זה בסדר לקחת את כולם יומיומית? אני מאד מודה על תשובתך, היועץ בחנות הבריאות לא ידע כ"כ מה לענות לי. בברכה, גלי

27/03/2008 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כדי להוריד את הצלוליטיס דבר ראשון את חייבת לעשות שינוי בתזונה. דרך התזונה את מקבלת את כל הויטמינים שניתנו לך ברשימה של תוספי המזון. תזונה נכונה מגבירה את חילוף החומרים וגורמת להורדת השומנים המיותרים .והכי חשוב העור נראה מצויין. אם לא תעשי שינוי בתזונה ורק תקחי את התוספים זה לא יגרום לשינוי כמצופה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2008 | 18:27 | מאת: שירה

שלום רציתי לדעת היכן ניתן להשיג את תוספי התזונה של ד"ר מיורד.

26/03/2008 | 19:29 | מאת: רוני

27/03/2008 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום חכמינו אמרו אכל בבוקר כמו מלך בצהרים כמו נסיך ובלילה כמו עביון. עדיף לסיים את ארוחת הערב מוקדם כמה שעות לפני השינה. ארוחה צריכה להיות קלה כמו סלט ירקות, מרק ירקות, פרי וכו', חשוב לציין שלכל אדם מתאימים את הארוחה שמתאימה לו בהתאם למצבו הבריאותי, ואורח החיים שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

26/03/2008 | 14:55 | מאת: חגית

החלטתי להוסיף סיבים תזונתיים לתפריט ובין היתר להשתמש גם בסובין. האם הוספת סובין לתבשיל (בעת הבישול) הורסת את הסובין ואת האפקט שלו?

27/03/2008 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום ממש לא החימום לא הורס את הסובין . (המלצתי לך להוסיף סובין שיבולת שועל שיש לו אפקט מצויין על מע' העיכול). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/03/2008 | 10:45 | מאת: זהר

שלום רב, האם בירה רגילה ובירה שחורה מומלצות לשתייה ? רבים אומרים שמדובר במוצרים בריאים ,האם עדיפים על קולה?

26/03/2008 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, המשקאות המומלצים בגישת התזונה הטבעית הם: מים, מיץ ירקות ותה צמחים. כדאי להימנע ממשקאים "קלים" ותוססים (מתוקים או "דיאט"), ממשקאות אלכוהוליים וממשקאות המכילים קפאין, קפה, קולה, קקאו, משקאות "אנרגיה" וכד'. אפשר לשתות מידי פעם: סודה, בירה שחורה ומיצים "טבעיים" שנמצאים במקררים במרכולים. בהצלחה צביקה

24/03/2008 | 22:19 | מאת: ש

שלום, אני בת 16 ו-5 חודשים. גובה-170 משקל-63. השאלה שלי היא כמה קלוריות אני צריכה לאכול כל יום על- מנת להוריד קילו וחצי בדיוק בשבוע. אני רוצה להגיע למשקל של 56 קילו בדיוק(ז"א 7 קילו). וגם מה הזמן הקצר ביותר שאני יכולה לעשות את זה באופן הבריא ביותר וכמה קלוריות לצרוך כל יום כדי לעשות את זה?.. זה חשוב לי ביותר!! נ.ב- אני לא עושה ספורט ב-כ-ל-ל.. תודה רבה, ורק בריאות! :)

25/03/2008 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

ש. שלום ש. את רוצה להוריד קילו וחצי בשבוע בזמן הקצר ביותר .לצערי הרב אני לא יכולה לעמוד בדרישות שלך. א. את נמצאת בגיל של צמיחה וגדילה ודיאטות רצח לא מתאימות לא לגיל הזה ובטח לא לאף אחד. מחקרים מראים שמי שמוריד מהר ובבת אחת גם מעלה מהר במשקל. תזונה נכונה שמספקת לגוף את כל מה שצריך+ פעילות גופנית שגורמת לשרפת קלוריות היא ערובה להורדה נכונה במשקל. והכי חשוב שמירה על משקל תקין לאורך זמן. חשוב שתורידי את כל הג'אנק פוד הממתקים והמשקאות הממותקים כמו קולה. ותאכלי יותר פירות, ירקות, דגים, קטניות כמו חומוס, אפונה, שעועית ירוקה. אגוזים, שקדים ודגנים מלאים. . ותשתי הרבה מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בברכה ו

23/03/2008 | 14:28 | מאת: זהר

שלום רב , שוטר עובד במשמרות כולל שבוע לילה רצוף המתחיל בשמונה וחצי בערב ומסתיים בשבע בבוקר. בשבוע לילה אני אוכל ארוחת ערב צהריים בסביבות השעה שש וחצי על מנת שזה יחזיק אותי כמה שיותר זמן. שאלתי היא מה כדאי לאכול במהלך הלילה , לא מעוניין בדברים כבדים כמו שווארמה ,בורקס וכדומה (חושב שזה לא בריא } אבל רוצה לשמור על ערנות וחיוניות בעבודה ,בנוסף מעונין באוכל בריא [משתדל]. אני בגיל 34 ,בריא מתאמן ,משקל 70 קילוגרם ,גובה 1.73 . תודה מראש

23/03/2008 | 16:41 | מאת: עידית סער , נטורופתית

זהר שלום, עקרונית בלילה, לא צריך לאכול. הגוף צריך מנוחה. חשוב לאכול מזון מזין, במשך היום (כולל תוספי מזון)- ובערב / לילה , בעיקר לשתות. בארוחה שלפני נמשמרת, תאכל מזון מזין ומשביע-( שגם חשוב לבשלו בדרך בריאה)- וגם במשך היום, כשאתה לא ישן, תאכל מזון איכותי : ירקות אורגניים, דגים, לחם מלא, ביצים אורגניות,פירות אורגניים ועוד. פה שיטת הבישול חשובה ! אם בכל זאת תהיה רעב במשמרת, קח פרי או שניים (ויטמינים), קופסת יוגורט / גבינה, איזשהו קרקר בריא / פרוסת לחם מלא, עם ירק, או איזה חטיף בריאות איכותי. ותאכל בישיבה, לאט לאט ! שתה מים לא קרים / תה צמחים (תביא בתרמוס). בהצלחה

23/03/2008 | 14:22 | מאת: זהר

שאלה שמסקרנת אותי:בכל מעדני החלב ומוצרי חלב כגון אשל לבן וכדומה מצויין רמת הכולסטרול. במוצרי יוגורט לא מצויין רמת הכולסטרול מדוע? ישנם מוצרים עם 0 כולסטרול וזה מצויין אבל ביוגורט לא מצויין כלל הרכיב. אם כך מה רמת הכולסטרול במוצרי יוגורט שאנו קונים כגון דנונה יופלה וכדומה?

24/03/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, בכל מזון מהחי המכיל חלבון ושומן יש כולסטרול ויוגורט לא יוצא מהכלל. לא יודע מה השיקולים של היצרנים לא לציין זאת על התווית. החוק מחייב זאת. בהצלחה צביקה

23/03/2008 | 11:14 | מאת: ליאור

שלום האם קקאו מכיל הרבה קפאין? תודה

24/03/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, קקאו לא מכיל הרבה קפאין, אבל הכמות של המוצרים המכילים קקאו היא רבה ולכן ילדים למשל, קולטים כמות רבה של קפאין הנמצא בשוקו, "מעדנים", שלגונים, קוביות שוקולד, עוגות שוקולד ועוד. בנוסף יש בקקאו חומר הנקרא תיאוברמין הדומה לקפאין בהרכב הכימי שלו ובהשפעה על הגוף. בתפריט היומי של רובנו יש קולה או דיאט קולה שגם בהם יש קפאין. בהצלחה צביקה

22/03/2008 | 21:37 | מאת: קובי

שלום רב... רציתי לשאול כמה ארוחות מומלצות ביום? כמה עיקריות?? וכמה ביניים?? מתי מומלץ לאכל כל ארוחה ??? (זמני ארוחות))))תודה

23/03/2008 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, באופן כללי מומלץ לאכול 5 - 6 ארוחות לא גדולות במהלך היום. הפסקה מינימאלית בין הארוחות - שעה וחצי. כדאי לאכול בערך כל שלוש שעות כדי לשמור על רמת סוכר מאוזנת. לא כדאי לאכול ממש לפני השינה, אלא אם כן מאד רעבים. לא כדאי לוותר על ארוחת בוקר צורת האכילה הזאת לא מתאימה לכל אחד. כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה