פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

31/03/2008 | 18:19 | מאת: נטע

אני סובלת מדלקת תריסריון קלה, שנובעת מעודף חומציות. (אין את חיידק ההליקובקטר). אני יודעת שמבחינת תזונה עליי להמנע ממאכלים חומציים ולהרבות בדגנים מלאים, קטניות וכו'. (אני צמחונית). השאלה שלי היא האם ניתן לרפא את הדלקת באמצעות תזונה בלבד?

01/04/2008 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום איני מכירה את אורח חייך ואת דרך התזונה שלך אך ברוב המקרים ניתן לטפל ולרפא דלקת תרסריון דרך תזונה נכונה ותוספי מזון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/03/2008 | 17:20 | מאת: אודי ראב"ד

לצביקה שלום רב, קראתי את תגובתך לשאלתה של ליאת על האלו ורה ואני רוצה להאיר על מספר עובדות: 1. לאורך שנים נחשב ג'ל האלו ורה למיץ משלשל כי בעת הוצאת הג'ל מהעלה חדרו חומרים משלשלים הנמצאים בכמויות גדולות מאד בציפה לתוך הג'ל. חומרים אלו נקראים אנטרקונינים. טכנולוגיות שפותחו מאפשרות היום להפריד בין הג'ל לבין הציפה ללא שחרור חומרים אלו ומכך, אין ג'ל האלו ורה משלשל. 2. אנשים שהפסיקו את שתיית הג'ל לא חוו עצירויות מאחר ואין תהליך של תלות. 3. חומרים בג'ל האלו ורה לשתיה: o סורביטול: סוכר טבעי שנמצא בכמויות גדולות באגסים וממוצא באופן טבעי o נתרן בנזואט וויטמין C – רק בטמפרטורות גבוהות יכולים שני חומרים אלו להפוך לבנזן. כששני החומרים נמצאים בתערובת ללא השפעת טמפרטורה, אין שני החומרים יכולים להשתנות באופן ספונטני. מאחר ובשיטה (מוגנת הפטנטים) שבעזרתה מייצבים את הג'ל ומונעים את חמצונו לא מתקרבים לטמפרטורות גבוהות (הג'ל אינו מפוסטר), בדיקה פשוטה מראה כי בג'ל אין בנזן גם לאחר 4 שנים בסיום חיי המדף של הג'ל המיוצב. הנתון הזה נכון לג'ל אלו ורה מיוצב בלבד. o קסנטן גום - נמצא בג'ל המיוצב בכמות שולית ביותר. אם ניקח את מה שכתוב ב וויקיפדיה, אזי מדובר על כך שהחומר יכול לגרום לרגישות בין אלו העובדים איתו (באופן תעשייתי). ככלל, כדאי לשים דברים בפרופורציה. המוצר המדובר – ג'ל האלו ורה לשתיה המיוצב נמצא בשוק העולמי כבר 30 שנה ללא תופעות הלוואי שהזכרת בתשובתך. אם ישנן שאלות נוספות אשמח לענות עליהן במייל: [email protected]. בכבוד רב, אודי ראב"ד

31/03/2008 | 21:52 | מאת: צביקה קורן

אודי שלום, לא שכנעת אותי ולא הרגעת אותי. אני מבין את החשש שלך בתור נציג החברה בארץ, אבל הדברים צריכים להאמר ולהגיע לידיעת הגולשים. 1. סורביטול הוא חומר בעל אפקט משלשל, גם אם הוא נמצא גם בפירות. 2. נתרן בנזואט הוא חומר החשוד כמסרטן. להלן כמה ידיעות מדאיגות שמצאתי בחיפוש פשוט בגוגל (יש עוד הרבה, אבל זמני קצר): א. ציטוט מאתר חמד"ע - אתר המרכז לחינוך מדעי בתל אביב: "בגיליון Chemical & Engineering News של 24/4/2006 בע' 10 דווח על בעיה הידועה מזה 15 שנה וטרם נמצא לה פתרון: סכנת היווצרות חומר מסרט?ן במיכלי משקאות קלים כתוצאה של תגובה בין החומצה האסקורבית (ויטמין (C לבין נתרן-בנזואט המשמש כחומר שימור. הבעיה חמורה דוקא במשקאות דיאטטיים. כמובן שגם ממשקאות ממותקים, עתירי קלוריות ריקות, ממליצים להמנע". ב. יידיעה שהתפרסמה בNRG וב WALLA בשנת 2006: תביעה: "קוקה קולה הסתירה חומר מסרטן בפאנטה" יום שני, 3 באפריל 2006, 8:36 מאת: ענת רואה, הארץ לדברי התובע החל בבדיקה בעקבות פרסום בדבר גילוי חומר מסרטן במשקאות "פאנטה" בארה"ב. היקף התביעה היצוגית - 212 מ' ש' לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה אתמול תביעה ובקשה לאשרה כייצוגית בהיקף 212 מיליון שקל נגד החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה ישראל). בתביעה ובבקשה נטען כי המשקה "פאנטה" מכיל שני חומרים - נתרן בונזאט (חומר משמר) וחומצה אסקורבית (ויטמין C) - אשר צירופם יחד גורם להיווצרות חומר מסרטן בשם בנזן. בתביעה נטען כי בנזן הוא חומר מקבוצת המסרטנים הוודאיים בבני אדם, והוא נמצא במשקה בכמויות העולות פי כמה וכמה, ולעתים פי שמונה, על המידה המותרת או מומלצת במי שתייה, לא כל שכן במשקאות קלים. התובע, יעקב חורי, טוען כי הוא צרכן של "דיאט פאנטה אורנג'", "פאנטה אורנג'", "פאנטה לימון" ו"פאנטה שוקטה", הנמנים על המוצרים הנפוצים של קוקה קולה. חורי טען - באמצעות עו"ד יוחי גבע - כי בהיותו צרכן מהשורה הוא נהג לסמוך על אישוריה של קוקה קולה, על הכתוב על גבי האריזות, ועל כך שמעצם ייצורם ושיווקם של המשקאות הם אינם מסכנים את בריאותו. לטענת התובע, הוא הזדעזע לגלות בשבוע שעבר כתבה ב"הארץ" תחת הכותרת "שרידי חומר מסרטן התגלו במשקאות קלים בארה"ב, בהם פאנטה אורנג' ולימון". כשראה את הכתבה, טוען התובע, הוא נזכר כי בעבר הבחין בהבדל ברשימת הרכיבים בין מוצרי הפאנטה אותם רכש בפברואר 2006 לבין אלה שרכש במארס 2006 - שכן המוצרים האחרונים לא הכילו חומצה אסקורבית. לטענתו, קוקה קולה פעלה במודעות מלאה ועודה פועלת כך, תוך ידיעה ממשית כי קיים סיכון בריאותי גבוה מאוד הכרוך בקומבינציה של שני החומרים. לפי הנטען, החברה יודעת במשך שנים על הסיכון אך בחרה להחריש ולהמשיך בפעולתה. ג. מידע נוסף ו"עתיק יומין": "במאה ה-19 רוטב הקטשופ? היה טעם ומרקם שונים לחולטין. הנוהג היה לייצר אותו מעגבניות לא בשלות. התוצאה: רוטב דליל ובסיכון גבוה לקלקול. כדי לשמש אותו ייצרנים הוסיפו נתרן בנזואט אשר העניק לרוטב טעם מתקתק. הרווי וושינגטון, ראש סוכנות הכימיה במשרד החקלאות של ארה"ב בשנים 1883-1912 הגיע למסקנה שתוספת זו, שהייתה עד אז נפוצה מאוד, מסוכנת לבריאות וכי יש לחדול מהשימוש בו...". 3. קסנטן גום - ראה תשובתי הקודמת. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, אני ממליץ למטופלי ולגולשים בפורום להימנע משימוש ב"תרופות טבעיות" ובמיוחד במשלשלים "טבעיים" או כימיים. (בחיפוש בפורום תוכל למצוא עשרות התייחסויות שלי לנושא). אני מקווה שבזאת הסתיים הדיון בינינו. ערב טוב צביקה

31/03/2008 | 08:02 | מאת: נגרי

רציתי לדעת איזה שילובי פירות/ירקות כדאי לסחוט לשתיה בבית עבור ילדים, מתבגרים ומבוגרים?

31/03/2008 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

נגרי שלום, באופן כללי כדאי לשתות מיץ מסוג אחד ולא "לשלב" יותר מידי. מבין מיצי הפירות אפשר לתת מיץ תפוחים, אגסים, ענבים, מלון, רימונים והדרים (מיץ תפוזים הוא לא בראש הרשימה אצלי). אני מעדיף מיצי ירקות, אבל הם פחות אטרקטיביים לילדים. אפשר לתת מיץ גזר, סלק וגבעול סלרי. לילדים ולאורחים אפשר להוסיף תפוח עץ. באתר שלי תמצאי פירוט של סוגי המיצים ותכונותיהם. בהצלחה צביקה

31/03/2008 | 07:53 | מאת: ניגון שבלב

בגלל רגישות לחלב (מוכחת) אני שותה חלב דל לקטוז עמיד- האם יש בעיה בצריכת חלב כזה לאורך זמן. אני בת 45 והאם כדאי משהו אחר? שאלה נוספת- האם בשקדים/ אגוזים לסוגיו כשהם קלויים- אין שום ערך תזונתי?

31/03/2008 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חלב עמיד הוא מזון מעובד ומתועש שכדאי להימנע או להפחית את הצריכה שלו. ישנם הרבה מקורות אחרים לחלבון ולסידן. שקדים אגוזים וזרעים קלויים לא מומלצים מכיוון שהשמן הטוב שבהם נהרס והופך לחומר מזיק. עדיין יש בהם חלבון, ויטמינים ומינרלים. כדאי להימנע מ"פיצוחים" קלויים ומלוחים. בנוסף, קשה לדעת אם הם מקלוקלים... מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

31/03/2008 | 01:11 | מאת: פנחס

אתמול שאלתי לגבי כמות אכילת שיני שום ליום וקיבלתי תשובה.תודה רבה. רציתי לציין שאני אוכל בין 7-9 שיני שום ליום ואין לי שום תופעות לוואי, או הרגשת אי נוחות, מרגיש בסדר גמור עם זה. שאלתי האם הכמות מוגזמת, אם היא לא משפיעה עלי לרעה? והאם לא מזיק להמשיך לאכול כמות כזאת של שיני שום ליום... תודה מראש על התגובה....

31/03/2008 | 12:07 | מאת: צביקה קורן

פנחס שלום, גם המזון הטוב ביותר עלול להזיק כאשר מגזימים בצריכתו. בעיני הכמות שאתה אוכל מוגזמת, אבל אני לא מכיר אותך ואת המבנה האישי שלך וקשה לי לקבוע אם זה עלול לגרום לך נזק בטווח הבינוני או הארוך. בהבצלחה צביקה

30/03/2008 | 18:34 | מאת: אני

שלום וברכה! שאלתי היא לגבי מישהו שיש לו בקרקפת פצעים שנראים כמו פסוריאזיס(אדומים, מגרדים ועם שוליים מוגדרים) בביקור אצל שלושה רופאי עור שונים נאמר לו שאין מדובר בפסוריאזיס ונתנו לו כדורים שצריך לקחת אחת לכמה זמן ושמפו שלא הועילו כלל. יש לציין כי זה מחמיר בחום ובשמש ובקור זה לפעמים עובר לגמרי. מה יש לרפואה הטבעית לומר בנושא? במה מדובר.? והאם יש קשר לתזונה?

31/03/2008 | 12:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם נשללה בעייה רפואית מוגדרת כנראה שצריך לעשות "ניקוי כבד". זהו תהליך שכולל מעבר לתזונה טבעית, צומות מיצים וצמחי מרפא. כדאי לפנות למומחה לרפואה טבעית באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

30/03/2008 | 13:51 | מאת: שולי

שלום רב לפני שנה התחלתי לקחת פרוביוטיק פמינה כל בור בגלל קנדידה בנרתיק. לפני כחודשיים המליצו לי לקחת גם ג'ארו דופיליס אחד בערב וכן מולטי וומם 50 פלוס (ויטמינים ומינרלים). כמו כן אני לוקחת טבליות סידן מגנזיום וויטמין די (סידן ציטראט) - שלושה ביום. אחד בצהרים ושניים בערב. כמו כן מזה חודש אני לוקחת ויטמין די בטיפות כיוון שבבדיקת דם נתגלה שחסר לי ויטמין די. לאחרונה אני סובלת משלשולים בבוקר. מה מהדברים הנ"ל יכול לגרום לשלשולים? אני בת 58. תודה

31/03/2008 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

שולי שלום, יתכן והסיבה לשילשולים היא שונה וצריך לבדוק את זה בתיאום עם הרופא המטפל. אם הבעיה היא בתוספים, תנסי להוריד לסירוגין לכמה ימים כל אחד מהם. תתחילי עם ג'רודופילוס ואחר כך מולטי-ויטמין. מגנזיום יכול לגרום ליציאות רכות. בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 23:35 | מאת: מימי

אני מאמן חדר כושר שעובד בתחום, יש לי לקוחה שסובלת מעצירות כבר מגיל הילדות והיא עכשיו בת 25 בערך נשואה ויש לה ילדים היא אוכלת 3 פעמים ביום ,אבל היא נכנסת לשרותים פעם בשבוע ולפעמים פעם כל 10ימים מזה היא מרגישה כאבים כלים בבטן היא התחיל להתעצבן מזה זה מצב לא תקין בכלל רציתי לדעת איזה אוכל את ממליצה לתת לה ואיזה אוכל שאסור לתת לה בתפריט היומי ואיזה תרגילים מומלץ שתעשה וכמה זמן האימון ממולץ האם הליכה או ריצה על המסילה האם עדיף תרגילי בטן בתדירות גבוהה או לא בבקשה לענות כמה שיותר מהר תודה

30/03/2008 | 13:15 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה עשרות פעמים בפורום - תבצע חיפוש על המילה "עצירות" ותמצא. אני מקווה שהיא לא לוקחת "משלשלים" למיניהם, כי אז קשה יותר לטפל. הטיפול חייב להיות בתזונה נכונה בלבד. המצב שאתה מתאר הוא בעייתי ולכן כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר.. בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 15:48 | מאת: דודו

שלום. עם מה כדאי לשטוף את הפירות והירקות שאנו אוכלים על מנת להיות בטוחים שהורדנו את כל שאריות הריסוס. שמעתי גם על אנשים שמשתשים בדבר שנקרא גם אבקת קלי (אשלגן פרמנגנט)כחומר חיטוי.האם זה מסוכן?

30/03/2008 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, אפשר לשטוף עם מים וסבון, או עם חומרי שטיפה "אקולוגיים" אותם ניתן לרכוש בחנויות טבע. אני לא מכיר את החומר/מוצר שציינת. בהצלחה צביקה

05/04/2008 | 20:26 | מאת: נילי

קיים תכשיר של חברת סאנריידר נקרא תרחיץ לשטיפת ירקות זה מוצר מהפכני לניקוי פירות וירקות מחומרים מזיקים,מכילחומרים אנטיספטיים,מנקיםומשמרים טבעיים, התכשיר קוטל ומסיר חומרי הדברה,בקטריות,טפילים,חרקים,מקקים פרעושים פטריות מסוגים שונים ושכבות הציפוי בדונג מעל הפרי. לאחר השטיפה יהיו בטוחים לאכילה וישמרו על טריותם לזמן רב יותר עקב העטת תהליך ההתחמצנות. לפרטים נוספים אפשר לפנות לנילי 0522298757

29/03/2008 | 13:49 | מאת: פנחס

ץץץץץ

30/03/2008 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

פנחס שלום, זה תלוי... ישנן גישות תזונתיות השוללות אכילת שום לחלוטין. אם אין לך בעיות בקיבה או אי נוחות כללית לאחר אכילת שום, אפשר לאכול 1-3 שיניים ללא חשש. בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 12:22 | מאת: יבגני

מה אפשר לעשות כשעובדים הרבה שעות ואין אפשרות לעצור בכול מקום כדי לאכול? נהגים כמוני רוב הזמן נוסעים עשרות קלומטרים כדי להגיע למקום, שרק ניתן לחנות בו, וגם אז אין יותר מדי בררות באוכל, אוכלים את מה שיש. השאלה היא מה ניתן להכין בבית ולהישתמש בו במשך היום.

30/03/2008 | 13:31 | מאת: צביקה קורן

יבגני שלום, בהחלט ניתן וכדאי להכין את כל האוכל בבית ולא לאכול במסעדות ובמזללות בצידי הדרך. האוכל שם בדרך כלל מלוח מידי, חריף, שמן, מטוגן ומטובל בחומץ ובתבלינים לא טובים. תקנה שתי צידניות קטנות. באחת תשים ירקות חתוכים, פירות, שקדים, אגוזים ומוצרי חלב. בציידנית השנייה אתה יכול לשים מזון מבושל. אם אפשר, נסה לא לאכול תוך כדי נהיגה, אלא לעצור בחניון מסודר (רצוי בטבע) - תעשה כמה תרגילי נשימה וחילוץ עצמות (מתיחות) ואחר כך תאכל בנחת. בהצלחה צביקה

26/03/2008 | 21:37 | מאת: גלי

צבי היקר שלום רב! נעזרתי בכך בעבר ואבקש להעזר בך גם כעת. קראתי ספר שנקרא "יש פתרון לצלוליט, ע"י ד"ר הווארד מיורד. הוא טוען שם שבעזרת תזונה מתאימה ונטילת תוספי מזון- ניתן לשפר דרמטית את מצב הצלוליט ובכלל את מצב העור. הוא מציע שם ליטול יומיומית את תוספי התזונה הבאים: - עד 200 מ"ג ניאצין - 1,200 מ"ג גלוקוזאמין - לציטין (לא כתוב כמה) - נוגדי חימצון- ויטמין C - B קומפלקס מה דעתך על הכמויות ובכלל על שילוב כל התוספים האלו? זה בסדר לקחת את כולם יומיומית? אני מאד מודה על תשובתך, היועץ בחנות הבריאות לא ידע כ"כ מה לענות לי. בברכה, גלי

27/03/2008 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כדי להוריד את הצלוליטיס דבר ראשון את חייבת לעשות שינוי בתזונה. דרך התזונה את מקבלת את כל הויטמינים שניתנו לך ברשימה של תוספי המזון. תזונה נכונה מגבירה את חילוף החומרים וגורמת להורדת השומנים המיותרים .והכי חשוב העור נראה מצויין. אם לא תעשי שינוי בתזונה ורק תקחי את התוספים זה לא יגרום לשינוי כמצופה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2008 | 18:27 | מאת: שירה

שלום רציתי לדעת היכן ניתן להשיג את תוספי התזונה של ד"ר מיורד.

26/03/2008 | 19:29 | מאת: רוני

27/03/2008 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום חכמינו אמרו אכל בבוקר כמו מלך בצהרים כמו נסיך ובלילה כמו עביון. עדיף לסיים את ארוחת הערב מוקדם כמה שעות לפני השינה. ארוחה צריכה להיות קלה כמו סלט ירקות, מרק ירקות, פרי וכו', חשוב לציין שלכל אדם מתאימים את הארוחה שמתאימה לו בהתאם למצבו הבריאותי, ואורח החיים שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

26/03/2008 | 14:55 | מאת: חגית

החלטתי להוסיף סיבים תזונתיים לתפריט ובין היתר להשתמש גם בסובין. האם הוספת סובין לתבשיל (בעת הבישול) הורסת את הסובין ואת האפקט שלו?

27/03/2008 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום ממש לא החימום לא הורס את הסובין . (המלצתי לך להוסיף סובין שיבולת שועל שיש לו אפקט מצויין על מע' העיכול). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/03/2008 | 10:45 | מאת: זהר

שלום רב, האם בירה רגילה ובירה שחורה מומלצות לשתייה ? רבים אומרים שמדובר במוצרים בריאים ,האם עדיפים על קולה?

26/03/2008 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, המשקאות המומלצים בגישת התזונה הטבעית הם: מים, מיץ ירקות ותה צמחים. כדאי להימנע ממשקאים "קלים" ותוססים (מתוקים או "דיאט"), ממשקאות אלכוהוליים וממשקאות המכילים קפאין, קפה, קולה, קקאו, משקאות "אנרגיה" וכד'. אפשר לשתות מידי פעם: סודה, בירה שחורה ומיצים "טבעיים" שנמצאים במקררים במרכולים. בהצלחה צביקה

24/03/2008 | 22:19 | מאת: ש

שלום, אני בת 16 ו-5 חודשים. גובה-170 משקל-63. השאלה שלי היא כמה קלוריות אני צריכה לאכול כל יום על- מנת להוריד קילו וחצי בדיוק בשבוע. אני רוצה להגיע למשקל של 56 קילו בדיוק(ז"א 7 קילו). וגם מה הזמן הקצר ביותר שאני יכולה לעשות את זה באופן הבריא ביותר וכמה קלוריות לצרוך כל יום כדי לעשות את זה?.. זה חשוב לי ביותר!! נ.ב- אני לא עושה ספורט ב-כ-ל-ל.. תודה רבה, ורק בריאות! :)

25/03/2008 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

ש. שלום ש. את רוצה להוריד קילו וחצי בשבוע בזמן הקצר ביותר .לצערי הרב אני לא יכולה לעמוד בדרישות שלך. א. את נמצאת בגיל של צמיחה וגדילה ודיאטות רצח לא מתאימות לא לגיל הזה ובטח לא לאף אחד. מחקרים מראים שמי שמוריד מהר ובבת אחת גם מעלה מהר במשקל. תזונה נכונה שמספקת לגוף את כל מה שצריך+ פעילות גופנית שגורמת לשרפת קלוריות היא ערובה להורדה נכונה במשקל. והכי חשוב שמירה על משקל תקין לאורך זמן. חשוב שתורידי את כל הג'אנק פוד הממתקים והמשקאות הממותקים כמו קולה. ותאכלי יותר פירות, ירקות, דגים, קטניות כמו חומוס, אפונה, שעועית ירוקה. אגוזים, שקדים ודגנים מלאים. . ותשתי הרבה מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בברכה ו

23/03/2008 | 14:28 | מאת: זהר

שלום רב , שוטר עובד במשמרות כולל שבוע לילה רצוף המתחיל בשמונה וחצי בערב ומסתיים בשבע בבוקר. בשבוע לילה אני אוכל ארוחת ערב צהריים בסביבות השעה שש וחצי על מנת שזה יחזיק אותי כמה שיותר זמן. שאלתי היא מה כדאי לאכול במהלך הלילה , לא מעוניין בדברים כבדים כמו שווארמה ,בורקס וכדומה (חושב שזה לא בריא } אבל רוצה לשמור על ערנות וחיוניות בעבודה ,בנוסף מעונין באוכל בריא [משתדל]. אני בגיל 34 ,בריא מתאמן ,משקל 70 קילוגרם ,גובה 1.73 . תודה מראש

23/03/2008 | 16:41 | מאת: עידית סער , נטורופתית

זהר שלום, עקרונית בלילה, לא צריך לאכול. הגוף צריך מנוחה. חשוב לאכול מזון מזין, במשך היום (כולל תוספי מזון)- ובערב / לילה , בעיקר לשתות. בארוחה שלפני נמשמרת, תאכל מזון מזין ומשביע-( שגם חשוב לבשלו בדרך בריאה)- וגם במשך היום, כשאתה לא ישן, תאכל מזון איכותי : ירקות אורגניים, דגים, לחם מלא, ביצים אורגניות,פירות אורגניים ועוד. פה שיטת הבישול חשובה ! אם בכל זאת תהיה רעב במשמרת, קח פרי או שניים (ויטמינים), קופסת יוגורט / גבינה, איזשהו קרקר בריא / פרוסת לחם מלא, עם ירק, או איזה חטיף בריאות איכותי. ותאכל בישיבה, לאט לאט ! שתה מים לא קרים / תה צמחים (תביא בתרמוס). בהצלחה

23/03/2008 | 14:22 | מאת: זהר

שאלה שמסקרנת אותי:בכל מעדני החלב ומוצרי חלב כגון אשל לבן וכדומה מצויין רמת הכולסטרול. במוצרי יוגורט לא מצויין רמת הכולסטרול מדוע? ישנם מוצרים עם 0 כולסטרול וזה מצויין אבל ביוגורט לא מצויין כלל הרכיב. אם כך מה רמת הכולסטרול במוצרי יוגורט שאנו קונים כגון דנונה יופלה וכדומה?

24/03/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, בכל מזון מהחי המכיל חלבון ושומן יש כולסטרול ויוגורט לא יוצא מהכלל. לא יודע מה השיקולים של היצרנים לא לציין זאת על התווית. החוק מחייב זאת. בהצלחה צביקה

23/03/2008 | 11:14 | מאת: ליאור

שלום האם קקאו מכיל הרבה קפאין? תודה

24/03/2008 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, קקאו לא מכיל הרבה קפאין, אבל הכמות של המוצרים המכילים קקאו היא רבה ולכן ילדים למשל, קולטים כמות רבה של קפאין הנמצא בשוקו, "מעדנים", שלגונים, קוביות שוקולד, עוגות שוקולד ועוד. בנוסף יש בקקאו חומר הנקרא תיאוברמין הדומה לקפאין בהרכב הכימי שלו ובהשפעה על הגוף. בתפריט היומי של רובנו יש קולה או דיאט קולה שגם בהם יש קפאין. בהצלחה צביקה

22/03/2008 | 21:37 | מאת: קובי

שלום רב... רציתי לשאול כמה ארוחות מומלצות ביום? כמה עיקריות?? וכמה ביניים?? מתי מומלץ לאכל כל ארוחה ??? (זמני ארוחות))))תודה

23/03/2008 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, באופן כללי מומלץ לאכול 5 - 6 ארוחות לא גדולות במהלך היום. הפסקה מינימאלית בין הארוחות - שעה וחצי. כדאי לאכול בערך כל שלוש שעות כדי לשמור על רמת סוכר מאוזנת. לא כדאי לאכול ממש לפני השינה, אלא אם כן מאד רעבים. לא כדאי לוותר על ארוחת בוקר צורת האכילה הזאת לא מתאימה לכל אחד. כדאי לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

22/03/2008 | 14:16 | מאת: אלי

שלום רב, אני מחפש מקור אמין לתזונה בריאה טבעית ונכונה, שמתיחס גם לתזונה לספורטיים. אשמח לקבל עצות מכולם, תודה

23/03/2008 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, השאלה לא כל כך ברורה. מה זה "מקור אמין"? חנות מזון, יועץ בתזונה או משהו אחר? נסה לנסח שוב את שאלתך בהצלחה צביקה

29/03/2008 | 19:04 | מאת: אלי

אני מתכוון למקור ידע, כלומר לדעת מה לאכול, מה לא לאכול, שילובי אוכל, תוספות ויטמינים וכו'. אולי יש איזה אתר אינטרנט שסוקר את הנושא ואפשר לסמוך על מה שכתוב שם.. תודה על תגובה אלי

23/03/2008 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

חצילים, פלפל, תפוח אדמה, עגבנייה

21/03/2008 | 21:39 | מאת: דנה

צביקה שלום, כתבת שירקות ממשפחת הסולניים מכילים את רעל הסולנין... האם הוא עלול להזיק גם לאנשים שאינם רגישים לו? בברכה, דנה

22/03/2008 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום הסולנין הוא רעל שכולם רגישים לו הכל תלוי מינון. יש אנשים שגם המינונים הנמוכים ביותר משפיעים עליהם. בברכה וחג פורים שמח טובה

21/03/2008 | 09:03 | מאת: דפנה

ב-100 ג' לחם חי (שעשוי מחיטה מלאה נבוטה) יש לפי הכתוב על אריזת הלחם 14 ג' חלבון. האם זה נכון? 100 ג' לחם חי אכן מכיל 14 ג' חלבון? בתודה

22/03/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אם רשום במפורש. אז סביר להניח שזה נכון. בברכה ובהצלחה חג פורים שמח טובה בר- שאן

22/03/2008 | 13:36 | מאת: דפנה

אז הלחם הוא לא סתם פחמימה, אלא מזון שמכיל גם חלבון בכמות לא מבוטלת. פורים שמח:)

20/03/2008 | 21:24 | מאת: שוש

שלום שמי שוש אני בת 62. מזה כ 5 שנים אני לוקחת פוטסיום גלוקונט במינון של 100 מ"ג. בשנה האחרונה אובחן אצלי רפלוקס ובעיות עיכול. שאלתי היא: האם יש קשר בין הפוטסיום גלוקנט לבעיות העיכול,מהן ההשלכות של שימוש בו, האם כדאי להמנע מלצרוך אותו , ואם אכן לצרוך אותו אז באיזה מינון הוא מומלץ. תודה מראש, שוש.

21/03/2008 | 07:29 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, לא ברור לי מדוע את לוקחת את התוסף הזה. לא נהוג לתת אותו, אלא במקרים מיוחדים. בירקות ובפירות יש שפע של אשלגן (פוטסיום) בצורה טובה וזמינה. לא חייב להיות קשר לרפלוקס, אבל אני מציע לעשות שלושה דברים: א.לפנות אל מי שהמליץ לך על התוסף ולהתייעץ איתו. ב. לפנות לרופא המטפל או לגסטרו לבדיקה רפואית. ג. לפנות לתזונאי/ת טבעי/ת כדי לעשות סדר בתזונה שלך. בהצלחה צביקה

20/03/2008 | 15:19 | מאת: אני

שלום, אני נתקלת ברבים ממקורביי שעדיין שותים קולה....הם אומנם יודעים שזה לא המשקה האידאלי, אך הם גם לא מבינים את חומרת הנזק שהוא עושה, אודה לכם מאוד אם תוכלו לפרט( גם מבחינת מחקרים ומבחינה מדעית) את נזקי הקולה, כדי שאוכל להביא את זה בפניהם. תודה רבה

21/03/2008 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, משקה הקולה (הרגיל וה"דיאט") נחשב בעיני כמזיק וכמסוכן. בקולה יש כמות רבה של סוכר (עד 8 כפיות), קפאין וחומצה זרחתית. כל אחד מהחומרים האלה מזיק בפני עצמו וכולם יחד מכפילים את הנזק. על נזקי הסוכר והקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. באופן כללי הם גורמים לחומציות יתר בגוף, בריחת סידן, פגיעה במפרקים, החלשת המערכת החיסונית, שומנים בדם, עצבנות וחוסר שקט ועוד. משקה הדיאט מסוכן אף יותר עקב הימצאות שני ממתיקים מלאכותיים: אספרטיים ואססולפאם K. גם עליהם תוכלי לקרוא באתר שלי. במאמר שהתפרסם ב"מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות נאמר, כי: "ממחקר עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן". מקור: "מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות. בהצלחה צביקה

20/03/2008 | 12:34 | מאת: ליאת

שלום רב, המליצו לי על משקה אלוורה של חברת FOREVER המורכב מוחמרים טבעיים לניקוי פסולת, לשיפור היציאות, לחיזוק המערכת החיסונית ועוד ניסים ונפלאות. האם זה באמת עוזר או שזה עלול לגרום נזק?. תודה מראש

20/03/2008 | 14:27 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, הנושא עלה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. אני מנחש שמי "שהמליצו" זה האדם שמוכר את המוצר. אין צורך לקחת את המוצר הזה או כל מוצר אחר "לניקוי". אם התזונה שלך טובה, נכונה ומאוזנת אין צורך בתכשירים מסוג זה. (גם אם כתוב עליהם "טבעי" ו"אורגני"... לאלוורה יש אפקט משלשל ובלקיחה לאורך זמן זה עלול לגרום לתלות ולעצירות כשמפסיקים לקחת. לסיכום, אני לא ממליץ לאנשים עם עצירות לצרוך אלוורה או כל משלשל "טבעי" אחר. לעניין המוצר של החברה שציינת, בדקתי את הנושא ומצאתי שהוא מכיל בנוסף למיץ האלוורה גם חומרים "טבעיים" אבל בעייתיים כלהלן: סורביטול - סוכר אלכוהולי הגורם לשילשולים. נתרן בנזואט, ויטמין C: שילוב החשוד כיוצר חומר מסרטן (בנזן)... להלן חלק ממאמר בנושא זה שפורסם באתר NFC במרץ 2006: "עקבות של כימיקל מסרטן נמצאו במשקאות קלים בבריטניה ברמה גבוהה פי שמונה מהרמה המותרת במי שתיה, כך מדווחים היום בחדשות BBC. סוכנות הפיקוח על תקני המזון (FSA) אמרה, כי הם אינם מהווים סיכון בריאותי מיידי, אך נדרשות תשובות לשאלות לא ברורות. בנזן (חומר כימי), שיכול לגרום לסוגי סרטן מסויימים, נוצר מתגובה של שני מרכיבים נפוצים. למרות שקיימת הגבלה על-פי חוק לגבי כמות הבנזן המותרת במי שתייה, אין הגבלה לגבי כמות הכימיקל המותרת במשקאות קלים. תעשיית המשקאות הקלים יודעת זה 15 שנה, כי החומר המשמר נתרן בנזואט יכול ליצור בנזן אם הוא מתערבב עם חומצה אסקורבית - הידועה יותר כוויטמין C. ומומחים וקבוצות צרכנים שואלים כעת מדוע שני הכימיקלים עדיין נוכחים במשקאות כה רבים? בנזן נמצא קשור ללוקמיה ולסוגי סרטן דם אחרים והוא נמצא גם בחומרים מזהמים, כמו אדי הדלק הנפלטים מן המכוניות. מומחים בתחום אמרו, כי השילוב של נתרן בנזואט וויטמין C נמצא בצורה שכיחה בחלק מהמשקאות בתחילת שנות ה-90. מחקר שפורסם בשנת 1993 גילה כיצד הקרצינוגן יכול להווצר כאשר שני כימיקלים אלו יוצרים תגובה. לדבריהם, יצרניות המשקאות מכניסות ויטמין C למשקאות כדי לעודד את הצרכנים לרכוש את המוצרים, ורבים ממשקאות אלו משווקים כמשקאות בריאות לילדים...." חומר "תמים" נוסף הנמצא במשקה הוא: קסנטן גאם: על קסנטן גאם נכתב בויקיפדיה: Some people are allergic to xanthan gum, with symptoms of intestinal gripes AND diarrhea. Workers exposed to xanthan gum dust exhibit nose AND throat irritation as well as work-related illness, with symptoms becoming more prevalent with increasing exposure.[1] Also, since xanthan gum is produced by a bacterium that is fed corn to grow, some people allergic to corn will also react to it.[2] בתרגום חופשי ומקוצר: עלול לגרום לשילשולים ולאלרגיות במערכת העיכול. בהצלחה צביקה

02/08/2010 | 07:09 | מאת: רונית

שלום יקרה, אני עושה שימוש במוצר זה שנים רבות (וכן, אף מוכרת אותו לכל המתעניין). האלוורה של פוראוור איננה משלשלת והחומרים הטבעיים אינם מסרטנים. כנגד דעתו של צביקה (ההתנגדות וההשמצות של מוצר זה אינן חדשות בפורום זה) אוכל להראות לך דעות של רבים וטובים שעושים שימוש במוצר ששינה את חייהם ואת הרגלי היציאות שלהם- ועם עובדות קצת קשה להתכווח. תחליטי אשר תחליטי רק דעי זאת: המציאות שונה מהתיאור הנוראי שקיבלת כאן. וכעת, כל שנותר הוא להשאיר את הבחירה בידיים שלך. הרבה בריאות ובהצלחה רונית

03/11/2022 | 22:55 | מאת: שיש

עצירות נוראית כבר כמה שנים לאחרונה החמרה עד כדי דימום האם מומלץ לשתות את האללורה של פור אוור ? מכיל חומרים מסוכנים? כן או לא? גורם לתלות ולמעיין חלשות ולא פעילות? תודה

20/03/2008 | 09:25 | מאת: מז

אהלן, רציתי לעשות מעט סדר ולהחכים. תבלינים: האם תבלינים מכילים שומן או רמות גבוהות של מלח תבלינים כמו פפריקה,פלפל שחור,כורכרום ושאל נוספת מהו הכמון ממה הוא עשוי? שאלה נוספת לגבי קפה האם קפה נמס רגיל מכיל שומן פחמימות או נתרן? ואם כן כמה? האם בקפה נטול קפאין ישפחות? האם אתה מאמין שחלב וכמות גדולה של יוד גורמים לאקנה?

20/03/2008 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

מז שלום, תבלינים טבעיים לא מכילים שומן או מלח. לצערי לחלק מהתבלינים (כמו זעתר) מוסיפים הרבה מלח, זרעי שומשום, שמן ועוד. זרעי כמון (CUMINUM) שייכים לרשימת התבלינים המומלצים. לכמון מיוחסות תכונות חיוביות בטיפול בסכרת, הורדת כולסטרול, הפגת גזים, השמדת וירוסים וחיידקים, ועוד. כדאי להוסיף לסלטים, מרקים, תבשילים, ומנות אחרות. קפה לא מכיל שומן, פחמימות או נתרן. גם קפה "נטול" לא מכיל, אבל יש בו הרבה חומצות וזה לא "משקה בריאות" בעיני. בהצלחה צביקה

19/03/2008 | 15:26 | מאת: ש

שלום. ידוע כי על מנת לשמור על סגולותיו של שמן הזית מרגע פתיחת הבקבוק הוא לשמור אותו במקרר. רק הבעיה היא שכשהוא במקרר הוא נעשה גבישי וצמיגי ולא ניתן להנות מדלילותו (לסלט למשל), הוא נעשה במרקם של דבש.. מה לעשות?? תודה ופורים שמח .

20/03/2008 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום השמן ממש לא חייב להיות במקרר אלא בבקבוק כהה במקום קריר וחשוך. בברכה ופורים שמח טובה בר- שאן

19/03/2008 | 13:41 | מאת: ליאור

שלום האם חצילים נחשב למזון מזיק? תודה

19/03/2008 | 13:55 | מאת: lior

האם חציל נחשב למזיק לדלקות מעיים?

20/03/2008 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום חצילים שייכים למשפחת הסולניים (גם פלפל, תפוח אדמה, ועגבניה שייכים למשפחה זו) המכילים בתוכה את הרעל סולנין שהרבה אנשים מאוד רגישים לו. הרעל יכול לגרום לדלקות פרקים אך לאנשים רגישים יכול גם לגרום לדלקות מעיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/03/2008 | 22:21 | מאת: בני

אני מאובחן בצורה חד-משמעית כנושא החיידק. מצוי בתוך הטיפול המוכר של הקוקטייל : אמפרודקס + 2 סוגי האנטיביוטיקות. הייתי מאוד שמח להתחיל במקביל טיפול בצמחי מרפא/תוספי מזון, ל-3 מטרות : 1. למלחמה בבקטרייה (הוצע לי גלולות "מסטיקה" - מבקש מידע ?). 2. לחיזוק דופן הקיבה. 3. להגברת החיידקים החיוביים במעיים (סובל ממעי רגיז ועצל !). תודה - בני.

19/03/2008 | 04:54 | מאת: טובה בר-שאן

בני שלום 1. כדי להגדיל את החיידקים הטובים פשוט תקנה חיידקים טובים זה נקרא גארוצידופלוס של חברת נטרלייף.לוקחים אותם על בטן ריקה לא סמוך ללקיחת האנטיביוטיקה שאתה מקבל. וממשיכים כחודש לאחר לקיחת האנטיביוטיקה . 2. לשתות פעמים ביום מיץ חמוציות. מסתבר שהמיץ חמוציות מונע ספיחה של ההליקובקטר לתאי רירית הקיבה. 3. שיקום רירית הקיבה נעשת על ידי תזונה כמו שיבולת שועל, או מיץ כרוב המכיל גלוטמין המשקם את רירית הקיבה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2008 | 13:55 | מאת: דפנה

שלום למומחים, אני טבעונית ואוכלת אוכל טבעי ובריא ביותר. (טופו, חלב סויה, פירות ירקות ולחם מלא) ואפילו לוקחת טבליות ויטמין B12 ליתר בטחון. יש אצלי תופעה מוזרה, שמצד אחד משקל הגוף שלי נוטה לנמוך באופן יחסי לגובה (גובה 165 ומשקל 50), כך שאני ממש לא רוצה לרדת במשקל ואפילו הייתי רוצה לעלות קצת. מצד שני יש אצלי אחוזי שומן גבוהים (מדי) בגוף, ומבנה "תפוח" (בטן בולטת). מה לעשות? האם ניתן להוריד את אחוזי השומן מצד אחד, אבל לא להוריד את משקל הגוף מצד שני? בתודה מראש,

18/03/2008 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום לא כל כך הבנתי אותך האם את מתכוונת שרמת השומנים שלך בדם גבוהה? ב. לגבי בטן תפוחה יכולים להיות מס' גורמים א. שרירי בטן הדורשים ממך לעשות ספורט ולעצב את הגוף. ב. יתכן ואת אוכלת בריא אך לא מאוזן ועשויים להיות חסרים כמו למשל חלבון שגורם לבטן תפוחה. ג. אפשרות שלישית שאולי יש לך טפילים בבטן. יש מקום לבדוק את כל האפשרויות הנ"ל בברכה טובה בר- שאן

18/03/2008 | 15:17 | מאת: דפנה

למה הכוונה בסעיף ב' האם חוסר בחלבונים גורם לבטן נפוחה? (ככל הידוע לי אני אוכלת די חלבונים, בלחם ובסויה יש הרבה חלבון) לגבי ג' בדיקה לטפילים בבטן אפוה עושים בדיקה כזו?

17/03/2008 | 13:07 | מאת: זהבה

אני בת 56 מתעמלת לפחות 3 פעמים בשבוע שעתיים בחדר כושר ועיצוב גוף שומרת על אכילה נכונה . אם למשהו יש ניסיון בנושא והצליח אשמח לקבל תגובות.

18/03/2008 | 07:21 | מאת: טובה בר-שאן

זהבה שלום זהבה ישנם גורמים רבים לאי יכולת לרדת במשקל.1. מה את אוכלת הכמויות שאת אוכלת. המצב ההורמונלי שלך (למשל האם בלוטת התריס תקינה אצלך?) לדעתי יש מקום ללכת לדיאטנית לברר את הנושא ולבנות תוכנית תזונתית מתאימה וכדאי גם לעשות בדיקות כדי לשלול גורמים גופניים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/03/2008 | 12:39 | מאת: לימור

שלום זהבה, אני מטפלת בשיטת האיורודה - הרפואה ההודית העתיקה, שעיקרה תזונה, צמחי מרפא, אורח חיים בריא וטיפולי גוף שונים. טיפולי הגוף כוללים ניקוי גוף ועיסויים העוזרים בהמרצת הגוף וחיטובו. הכל בהתאמה אישית לפי צרכי המטופל/ת. אשמח להציע לך את שירותי. לימור

19/03/2008 | 13:54 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, לצערי אנחנו לא יכולים ולא רוצים להפוך את הפורום הזה לערוץ לשיווק ולפרסום אישי. לשם כך ישנם ערוצי פרסום בתשלום. הנהלת האתר תשמח לטפל בך. בהצלחה, צביקה קורן

17/03/2008 | 11:14 | מאת: סטודנטית

למה בעצם אתה מתנגד ללקיחת תוספים וכד' בתקופות מסוימות...? אם ישנם חומרים שניתן ךקחת מבל\חוץ שעובדים ישירות על הרגעה, שיפור הקשב וכד'....למה לא...? איני מזלזלת בתזונה נאותה, אין ספק שגם לזה יש משקל, אבל במצבים מסוימים זה ממש לא מספיק....

17/03/2008 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית, אני לא מתנגד לשום דבר - אני רק ממליץ. שנית, אני לא מתלהב מהגישה "התרופתית" שהורגלנו אליה מילדות. יש בעיה - קח כדור (כימי / טבעי / צמח מרפא / הומיאופטיה וכד'). הדרך שאני מציע קשה יותר לביצוע אבל יותר אפקטיבית לטווח הבינוני והארוך. אני בעצמי לוקח תוספית ונותן תוספים למטופליי, אבל רק כ"קו הגנה שני" אחרי שאנחנו מסדרים את התזונה ואת אורח החיים. בהצלחה צביקה

16/03/2008 | 22:56 | מאת: קרן

שלום, לאחרונה התחלתי לצורך בתדירות גבוהה יחסית מיץ גזר טבעי (יום כן יום לא). מכיוון שאני מנסה לשמור על רמות סוכר נמוכות רציתי לדעת האם מיץ גזר טבעי נחשב לבעל ערך סוכר גבוה? תודה, קרן

17/03/2008 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום במקרה של מיץ גזר אין לך מה לדאוג לרמת הסוכר. בגלל היותו חשוב כלכך לכל מיני מחלות . מיץ הגזר מועיל במצבי: אקנה, שיגרון, אסטמה, בעיות בשלפוחית השתן, סוכרת, קדחת השחת, הפרעות בתפקוד הכבד, הריון ולידה, בריחת סידן, בעיות בעצמות, סרטן, בעיות עיניים, קטרקט, בעיות בעור, כיבים, חולשה (עיכולית או שרירית), הפחתת משקל. לכן את יכולה לשתות בכף. בברכה טובה בר- שאן

בת 39 , בטיפולי פוריות . בעקבות נטילת ההורמונים התפרצה אצלי אקנה חריפה ביותר .האם ישנה איזשהי המלצה לתזונה אחרת למיתון התופעה? תודה

17/03/2008 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

אמ שלום איני יודעת מה התזונה שלך, אולם חשוב מאוד שיהיו לך באוכל הרבה אנטיאוקסידנטים ( נוגדי חימצון) הקיימים בעיקר בירקות .במיוחד עלים ירוקים. ובנוסף לאכל הרבה סיבים (המצויים בלחם מלא, אורז מלא וכ"ו )הם סופחים את עודף ההורמונים ומוציאים אותם בצואה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/03/2008 | 16:55 | מאת: יאיר

שלום האם יש דבר כזה רגישות לשום ??? כל מזון שאני אוכל שיש בו אפילו רק אבקת שום שורפת לי הלשון ,השריפה מגיעה עד הגרון והקיבה (צרבות) !!! תודה

15/03/2008 | 16:38 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, בהחלט יתכן, במיוחד אם אתה לא רגיל לאכול אוכל חריף ותבלינים חריפים. אפשר לחיות בלי שום. בהצלחה צביקה

14/03/2008 | 13:17 | מאת: מיכל

איזה שמן מאכל נוסף מומלץ חוץ משמן זית (לסלטים, בישול, אפיה...)? תודה

15/03/2008 | 16:40 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, שמן זית מומלץ מכיוון שהוא מכיל אחוז גבוה של חומצת שומן חד בלתי רוויה. אפשר להשתמש גם בשמן שומשום, שמן חמניות, קנולה, ענבים ועוד. חשוב שיהיה מכבישה קרה ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

14/03/2008 | 13:16 | מאת: מיכל

שלום, מידי יום אני מכינה לי "מזון בריאות" - אני מערבבת ביוגורט או בלבן: סובין, נבט חיטה, פשתן טחון, שומשום טחון, שמרי בירה, לציטין, פולן - ככף מכל מרכיב. האם המזונות משתלבים ביחד, או שיש מרכיבים שסותרים, פוגעים בספיגה, של מרכיבים אחרים? האם יש מזונות נוספים שאתם ממליצים להוסיף לתערובת? תודה

15/03/2008 | 16:43 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלו, התערובת סבירה, אם כי לדעתי אפשר לוותר על הסובין. בתערובת הזאת יש מספיק סיבים תזונתיים. לפני כמה ימים כתבתי שעודף סיבים תזונתיים (סובין, פסיליום וכד') סופח ויטמינים ומינרלים מהמעיים ומונע ספיגה מיטבית שלהם. בהצלחה צביקה

13/03/2008 | 21:23 | מאת: סטודנטית

שלום, הנני סטודנטית שנמצאת עכשיו בתקופה לחוצה מאוד ואני מרגישה שאני ממש עומדת לקרוס!!!! אין לי זמן לפעילות אחרת, ספורט וכד'.... מה הייתם ממליצים לי לקחת לתקופה לחוצה שכזאת??? בטח תגידו B קומפלקס, אבל כמה אפקטיבי זה יהיה...? תודה.

14/03/2008 | 07:11 | מאת: צביקה קורן

לסטודנטית שלום, אם את מאד עסוקה ולחוצה ודאי לא יצא לך לקרוא את תשובותיי בפורום הזה. אני מתנגד ללקיחת "תרופות טבעיות" ואני מסכים איתך שכדור של ויטמין B לא יועיל. לתזונה הטבעית יש חלק חשוב בטיפול במתחים (לדוגמה: הימנעות מקפאין ומסוכרים מחד ואכילת מזונות עשירים באשלגן, מגנזיום וויטמין B...מאידך), עם זאת כדאי מאד לאמץ ולתרגל באופן י ו מ י טכניקות להרפייה כמו: נשימות עמוקות, הרפייה עצמית מודרכת, הדמיה, מדיטציה, פעילות גופנית ועוד. מבין ה"תרופות הטבעיות" תוכלי לבחור פרחי באך, שמנים אתריים מרגיעים, תה צמחים (קמומיל, מליסה, ורבנה ועוד) ותוספי מזון. כדאי להשקיע שעה ביעוץ אישי אצל מטפל אלטרנטיבי ולאחר מכן כמה דקות של תרגול יומי. לצערי, הבנתי ממכתבך שאת "לחוצה" ורק מחפשת "תרופה" ובכך לא אוכל לעזור... בהצלחה צביקה

13/03/2008 | 19:42 | מאת: נטע

כאשר נוטלים תוסף ברזל, האם כדאי לקחת אותו עם ארוחה שכוללת טחינה? מצד אחד בטחינה עצמה יש ברזל אבל יש בה גם סידן. האם הסידן שבטחינה לא עלול להפריע לספיגה של הברזל?

14/03/2008 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, תוסף ברזל לא כדאי לקחת בסמוך למוצרי חלב המשבשים את הספיגה שלו. כדאי לקחת יחד עם ויטמין C המשפר את הספיגה (קיווי, פלפל אדום, עגבניה, סלט ירקות, פירות חומציים וכד'). בשומשום ובטחינה יש ברזל, סידן ומינרלים אחרים בכמות וביחס שהטבע התכוון שיהיו וגם הספיגה היא בהתאם. לא כל הסידן והברזל שבשומשום נספג בגוף בגלל נוכחות של חומצה אוכסלית. לשאלתך, את יכולה לקחת את תוסף הברזל עם סלט וטחינה. בהצלחה צביקה

13/03/2008 | 14:17 | מאת: ש

שלום אני בתחילת ההריון. מאוד אוהבת צימוקים, האם זה יהיה נורא לאכול צימוקים ישר מהשקית בלי לשטוף אותם במים וסבון??? פשוט אין לי כוח וסבלנות לזה...

14/03/2008 | 07:15 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, אם מדובר בצימוקים אורגניים, זה פחות בעייתי, אבל קחי בחשבון שאת מכניסה לגוף גם אבק, חול ואולי גם חרקים קטנים, חיים או מתים. אם הצימוקים לא אורגניים סביר שיהיה שם גם גופרית. ההמלצה היא לשים במסננת קטנה ולשטוף במים זורמים, או אפילו להכניס לכוס מים חמים עד רותחים. בהצלחה צביקה

13/03/2008 | 13:12 | מאת: אין שם בת 52

שלום וברכה האם זה נכון שאסור לקנות מעדנים ויוגורטים של 0% כי זה מונע את ספיגת הסידן בגוף?ואם דיאטנית מרשה לי בתפריט לאכול כאלה המכילים עד 100 קלוריות,האם יש למישהו מושג באיזה מוצרי חלב,ולא 0% אני מוצאת זאת.תודה רבה

14/03/2008 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

לבת 52 שלום, ראשית חבל שאין לך שם... שנית, צריך להבדיל בין "דיאטת הרזייה" ובין תזונה נכונה ובריאה. חלק ניכר מרכיבי המזון ב"דיאטת הרזייה" הם ממש מזיקים לבריאות (כמו, "מעדני" דיאט, סוכריות "מותר", מלח, "מרק 10", שימורים, "חמוצים", קפה עם ממתיק מלאכותי ועוד). ביקשת הרזייה - תקבלי הרזייה (זמנית) ואחר כך עליה במשקל ושוב משטר הרזייה... מחקרים מוכיחים ש"דאטת הרזייה" גורמת להשמנה... לשאלתך, ספיגה טובה של סידן מחייבת נוכחות של ויטמין D אשר נמצא רק בסביבה שומנים. לכן כדאי לצרוך יוגורט טבעי (לא "מעדן") עם לפחות 1.5% שומן. אם מותר לך רק 100 קלוריות - תאכלי חצי גביע. מתנצל על התשובה הארוכה, אבל בדרך להשגת גוף רזה ומושלם אנחנו מאבדים את הבריאות.

13/03/2008 | 12:39 | מאת: גיורא

שלום רב. אני בן 64 וכמי שהסוכר שלו נע בין 150 ל 100, אני מחפש תפריטים בעלי אינדקס גליקמי נמוך ונתקלתי ברשימות סותרות. לדוגמה:גזר- 100 ברשימה אחת ו - 30 ברשימה אחרת. האם אפשר לקבל רשימה מדויקת ומהיימנה.(ואולי עוד עיצות והכוונות ?). בתודה מראש - גיורא.

14/03/2008 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

גיורא שלום, הנושא של אינדקס גליקמי שב ועולה לכותרות ככלי לשמירת המשקל ולמניעת מחלות ובכלל זה סוכרת סוג 2. אני משתמש באתר שבקישור שלהלן: http://www.mendosa.com/gilists.htm לא נראה לי סביר שהערך של גזר הוא 100 - הוא לא עד כדי כך סוכרי. כל הקיטניות, החלבונים מהחי ומהצומח ורוב הירקות הם בעלי ערך גליקמי נמוךולכן כדאי לצרוך אותם. בהצלחה צביקה

15/03/2008 | 00:25 | מאת: גיורא

תודה רבה לך.

13/03/2008 | 08:50 | מאת: רינה

תודה רבה לך צביקה! אך לא ענית לי על שאלות 2,3, אודה לך אם תוכל לענות.

14/03/2008 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

:)

12/03/2008 | 22:30 | מאת: נועה

שלום רב ותודה מראש אני צימחונית מזה 12 שנים, טיבעונית מזה שנתיים. אני בת 24 היום, ומקפידה על אכילת קטניות ואגוזים עם דגנים כל יום. אני עושה פעילות אירובית - אופניים, הליכה וכדומה למרות שאינני מרימה משקולות או מכשירים יש לי גוף שרירי מידי לטעמי. האם יתכן שאני צורכת עודף של חלבונים? האם צריכה פחותה יותר של חלבונים תסייע לי להפחית את גדילת השרירים (בעיקר בידיים ובירכיים) האם יהיה זה בריא להפחית את צריכה הקטניות ליום-כן-יום-לא במקום כל יום? תודה רבה נועה

13/03/2008 | 08:04 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, אם את טבעונית, סביר להניח שאין לך עודף חלבונים בתזונה. בדרך כלל הבעיה הפוכה. האבחנה שלך היא סובייקטיבית וכדאי שתפני לאיש מקצוע לקבל חוות דעת. בנוסף, מדובר כנראה בעניין תורשתי ולא כדאי להתעסק עם זה יותר מידי. מציע שתמשיכי בתזונה נכונה ובתרגול גופני שחשיבותו רבה ביותר. אגב, יתכן שאחוזי השומן בגופך נמוכים מאד ולכן השרירים נראים לעין ולא מוסתרים על ידי רקמות שומן. בהצלחה צביקה

12/03/2008 | 18:17 | מאת: נאוה

ההמגלובין של בתי הוא 11.9 איך אפשר להעלות אותו? איזה מזונות? וכן הB12-נמוך איך אפשר להעלות אותו באמצעות מזון? מחכה לתשובה

13/03/2008 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, ראשית צריך לבדוק אם אין בעיה רפואית המונעת ספיגה. לא כתבת בת כמה היא ואם יש לה כבר וסת. ישנם פתרונות תזונתיים לבעיה (הימנעות ממזונות המשבשים את הספיגה כמו קפאין וקקאו וצריכת מזונות עשירים בברזל), אבל כדאי לעשות ביעוץ אישי ולא דרך הפורום. לנושא B12 אפשר לקחת כדור למציצה, אבל כאמור, ראשית צריך למצות את המסלול הרפואי. בהצלחה צביקה

12/03/2008 | 16:14 | מאת: שירה

יש לי קופרוז ואמרו לי שאני צריכה ויטמין K כמה נניח עלי בייבי או תרד עלי לצרוך ביום כדי להגיע לכמות מומלצת? אני אף פעם לא מבינה את היחס בין כמות האוכל הרצוי למ"ג ויטמין הרצוי

13/03/2008 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא יודע מי אמר לך שאם תאכלי קילו תרד או עלי ביבי ביום הבעיה תיעלם. מדובר בבעיה שהיא תורשתית בעיקרה ותזונה נכונה עשויה לעזור. אני מציע לך לא לנסות לחפש "תרופות" ו"מינונים", אלא לשאוף להכניס שינויים ותיקונים בתזונה ובאורח החיים שלך. בהצלחה צביקה

12/03/2008 | 13:49 | מאת: אלון

בבדיקות שלי מצאתי כולסטרול 240 מעט עליה באנזימי כבד. בנוסף TSH גבוה למרות שהורמון הטירואיד תקין וכן המוגלובין 17.5 למרות שאני לא מעשן. לאחרונה עליתי כ 6 ק"ג במשקל. האם יש משהו משותף לנ"ל והאם יש טיפול או שינוי תזונתי שיכול לסיע. תודה.

13/03/2008 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

אלון שלום, לא כתבת בן כמה אתה וזה חשוב. בכל אופן הגעת לפורום שהוא לא רפואי במהותו. בהחלט יתכן קשר בין הגורמים שציינת לתזונה לא נכונה ואורח חיים שגוי, אבל עם מעט הפרטים שמסרת קשה לחוות דעה. אפשר לנסות להוריד את רמת כולסטרול באמצעות תיקונים בתזונה, אבל אם זה לא עוזר, צריך לקחת תרופות. גם תיפקודי כבד אפשר לשפר באמצעות תזונה נכונה וניקוי תקופתי (צום מיצים). הפתרון המומלץ להוריד רמה גבוהה של המוגלובין הוא לתרום דם אחת לחצי שנה. בדרך כלל זה עניין תורשתי הנפוץ אצל גברים (בגלל היעדר וסת) ועלולה להיות לכך השפעה שלילית על הבריאות הכללית ובמיוחד בכיוון של מחלות לב. מציע לך לפנות ליעוץ רפואי ובמקביל ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה אחר. בהצלחה צביקה

12/03/2008 | 11:42 | מאת: רינה

ראשית כל, תודה על הפורום הנחמד! 1)אני שומעת כל כך הרבה הפחדות בנושא, אם שותים חלב ולא מזהים שום תופעת לוואי, האם כדי להפסיק בכל זאת לשתות?? 2) על איזה תחליפים הייתם ממליצים..? שמעתי על חלב שמכינים מקוואקר, האם אפשר לדעת קצת יותר פרטים עליו..? 3)אחרי שקראתי על נפלאות שיבולת השועל, אני מקפידה לאכול זאת כמה פעמים בשבוע, לאחר איבחון אצל אירדיאולוגית, נאמר לי שזה לא טוב לי, כי הגוף שלי מפרק את זה לסוכרים, הייתכן...? 4) האם כיום יש בשוק דגני בוקר כן מומלצים? תודה רבה!

13/03/2008 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, הנושא של החלב שנוי במחלוקת. (הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש). אם אין לך תופעות שליליות ואת רגילה לצרוך מוצרי חלב, אני מציע להסתפק ביוגורט עיזים אורגני ובגבינה עד 5% שומן. אם את רוצה לקרוא כמה חשוב לצרוך מוצרי חלב (כולל מחקרים בנושא), תיכנסי לאתר של שטראוס או של תנובה. אם את רוצה לדעת עד כמה החלב נורא ומזיק, תקראי את ספריו של דר' אריה אבני - "תעזוב 'תעטינים שלי" ו"שוטי החלב". גם הוא מגייס לעזרתו מחקרים בנושא. יש גם הרבה חומר ברשת האינטרנט - תחפשי בגוגל. בכל אופן, אם את רוצה להפסיק לצרוך מוצרי חלב זה בסדר, אבל כדאי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי כדי שלא יחסר לך חלבון וסידן בתזונה. בהצלחה צביקה

13/03/2008 | 12:56 | מאת: צביקה קורן

2. ישנם כמה תחליפים: חלב שקדים, חלב שומשום, חלב סויה, חלב אורז וחלב שיבולת שועל. חלב שקדים וחלב שומשום צריך להכין לבד בבית ולשתות טרי. לכל אחד היתרונות והחסרונות. אף אחד מהם לא דומה לחלב פרה או עז. חלב שיבולת שועל אפשר להכין מהשרייה של פתיתים גסים, טחינה וסינון. 3. האירידיולוגית שלך לא מבינה כל כך בתזונה, או שאת לא הבנת אותה. כל פחמימה / עמילן מתפרקים בגוף לסוכר (וזה מתחיל כבר במפגש עם הרוק בפה) - אורז, חיטה, כוסמת, שיבולת שועל, תפוח אדמה, בטטה, לחם ועוד הם מזונות עמילניים. שיבולת שועל (פתיתים גסים - לא "קווקר אינסטנט") זה מזון איכותי שלא כדאי להימנע ממנו. 4. לא ידוע לי על "דגני בוקר" מומלצים, מדובר במזון מתועש העשיר בסוכר, מלח, קמח לבן ותוספים מלאכותיים. (ידוע לי שיש דגני בוקר "בריאים", "מלאים" ו"מועשרים", אבל זה לא מזון בריאות בעיני). דגני בוקר אמיתיים זה דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים, כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט וכד'. בהצלחה צביקה