פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/01/2008 | 23:43 | מאת: אופק

שלום רב. אני אם לילדה בת 4 ותהיתי.... ילדים הניזונים ממערך מזון "רגיל" מצהריים בצהרון ועד ארוחות מאוזנות עד כמה שניתן בבית, עם מחשבה על שומן רווי וצבעי מאכל. האם כדאי לתת להם תוספי מזון/ויטמינים בנוסף? ואם כן, האם יש העדפה לסוג? השאלה האולי יותר ספציפית היא לגבי אומגה3 (שאני די בטוחה שבתי אינה חשופה אליה כלל) וויטמין C (בעיקר לקראת החורף). ושאלה הנגזרת מכך היא: האם ויטמינים (או שמנים במקרה של אומגה) שומרים על הערך התזונתי שלהם גם בחימום/טיגון. כלומר האם יש באמת ערך תזונתי לשימוש דווקא בשמן קנולה, או לפסטה ברוטב חלב סויה... או שהאומגה3 מתפרקת גם ככה בחום? כנ"ל לגבי סידן, האם הוספת (לדוג') גבינה לבנה או חלב סויה לחביתה תורם משהו לתזונתה מבחינת הסידן והאומגה3. אודה לתשובתך אופק

30/01/2008 | 04:54 | מאת: טובה בר-שאן

אופק שלום אומגה 3 מאוד מאוד חשוב לתת לילדים אם בתזונה את לא נותנת לה כלומר בדגים אגוזים וזרעי פשתן טחונים. האומגה חשובה להתפתחות קוגניטיבית ומניעת מחלות ודלקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/01/2008 | 18:36 | מאת: לירן

שלום, האם זה בסדר מבחינה בריאותית לאכול את גרעיני הפסיפלורה (1-2 ליום )? תודה .

26/01/2008 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

לירן שלום איני רואה שום בעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2008 | 21:43 | מאת: עידן

רציתי לדעת כיצד אני יכול לחשב את כמות הערכים התזונתיים (קלוריות, שומן, פחמימות, חלבונים וכו') באוכל שאני מכין לבד בבית כמו עוגת בריאות? האם אני שוקל כל רכיב במתכון ולפי הטבלה מחשב את הערכים התזונתיים שלו ואז מחבר הכל ביחד, או שיש דרך מדויקת יותר? אגב שמתי לב שמשקל העוגה המוכנה קטן בהרבה ממשקלם הכולל של חומרי הגלם, האם הדבר אומר שבתהליך האפייה ירדו הערכים התזונתיים כמו כמות הקלוריות השומן וכו'? אם כך, כיצד לחשב במדיוק את הערכים התזונתיים הנכונים של המוצר המוגמר? תודה רבה!

24/01/2008 | 09:35 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אני מציע שתשקול את הרכיבים לפני האפייה ותחשב בהתאם. הסיבה למשקל הנמוך יותר הוא בדרך כלל אובדן נוזלים. אגב, בגישת התזונה הטבעית עודה זה לא מזון מומלץ במיוחד בגלל הרכיבים (קמח, שמן, סוכר, קקאו, אבקת אפייה וכד') ובגלל הצירופים הרבים של חלבון, פחמימות ושומנים. בהצלחה צביקה

23/01/2008 | 19:07 | מאת: רוני

הייתי מעוניינת לדעת מהי הכמות למנת פרי כל שהו יבש. תודה.

24/01/2008 | 09:38 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, הכמות למנת פרי היא 2-3 יחידות. אנא ראי 6 שורות למטה מידע נוסף בנושא. (אני לא מתלהב להכניס להשתמש במושגים של "שומרי משקל" ודיאטות הרזייה שונות) בהצלחה צביקה

23/01/2008 | 18:18 | מאת: נטע

אני יודעת שחמאה באופן כללי עדיפה על פני מרגרינה מבחינה בריאותית. מה לגבי מרגרינה "עץ הזית" (שעשויה משמן זית או משמן קנולה)? האם היא באמת בריאה יותר ממרגרינה אחרת? ואם כן האם מומלץ לצרוך אותה במקום חמאה?

24/01/2008 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה (אני תמיד מדלג על מדף החמאות והמרגרינות), אבל אם אכן מדובר בשמן זית זה עדיף על חמאה. בכל מקרה, חשוב לזכור שמדובר במוצר תעשייתי וכדאי להשתמש, ככל שניתן בטחינה, אבוקדו, או בשמן טבעי אחר. בהצלחה צביקה

22/01/2008 | 22:10 | מאת: lilab

יש לי 1גר אלבומין בשתן-אני בטפול עם אטאקאנד 16 מג ליום וגם התחלה של סכרת 115 מג במקום 100-ערך נורמלי.זו הסיבה שיש לי אלבומין בשתן? אני גם בדיאטה דלת סוכר ןדלת מלח. יש לי סיכוי לצאת מזה ?????? תודה מראש לילב

24/01/2008 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

לילב שלום, שאלות רפואיות צריך להפנות אל הרופא המטפל או לפורום רפואי. בגישת התזונה הטבעית אנחנו מנסים לתת לגוף תנאים אופטימליים להפעלת כוחות הריפוי האצורים בתוכו. לדעתי יש מקום לאופטימיות, אבל חייבים לקבל יעוץ אישי מקצועי ולא להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

שלום רב, בת 42 לאחר ארוע מוחי"קל" וחשד לקרישיות יתר(נוטלת אספירין 100 מג' ליום+חומצה פולית באופן קבוע).שאלותי: האם אומגה 3 יכול לעזור במצבי והאם אכילת טונה בקופסא שווה לאומגה 3? נאמר לי שחשוב לי מאוד לחזק את המערכת החיסונית,האם כוס פרי הדר סחוט מדי יום "יעשה את העבודה" ? האם זה נכון שאכילת תאנים יבשות מסייעת לכלי הדם? זה מה שמספרים לי וחשובה לי מאוד דעתך בעניין. אשמח לשמוע אם יש מזון אחר/נוסף שמסייע לבעייתי. בברכה, אתי.

22/01/2008 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, לאומגה 3 יש השפעה על דילול הדם ולכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל. בהתאם לסוג ה"ארוע" הוא ימליץ. בטונה בקופסא יש אומגה3 אבל גם חומרים משמרים והרבה מלח שלא מועיל במצבך. כדי לחזק את המערכת החיסונית לא מספיק כוס פרי הדר סחוט מדי יום. צריך לעשות שינוי משמעותי בתזונה. לא ידוע לי שאכילת תאנים יבשות מסייעת לכלי הדם. ישנם הרבה מזונות שעשויים להועיל אבל במסגרת הפורום אנחנו לא נותנים יעוץ אישי. מציע לך לפנות למומחה ברפואה טבעית באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

22/01/2008 | 14:45 | מאת: אלמונית

מה הכמות הנכונה שצריך לאכול פירות יבשים בכל יום. ומאיזה סוגים כדאי לאכול.

22/01/2008 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

לאלמונית שלום, אין מינון בנושא זה. תלוי מה עוד את אוכלת במהלך היום (במיוחד מזון סוכרי). באופן מאד כללי 2-4 ביום זה סביר. אפשר לאכול תמרים, תאנים, משמש, שיזיף וצימוקים - רצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

23/01/2008 | 10:30 | מאת: חגית

כמה דברים שלא ידעתם על פירות יבשים http://www.mahut.co.il/?categoryId=21005 ורצת מידע על פירות יבשים: צימוקים הצימוקים הם ענבים שיובשו. רק זנים מיוחדים של ענבים מיועדים לייבוש. הצימוקים מכילים ויטמינים A ו-B , ברזל, סידן, זרחן ואשלגן. ניתן להוסיפם לבישול, לאפייה, לסלט פירות ולקינוחים שונים. צימוקים שהתקשו ניתן להתפיח במים כדי לרככם. ערך קלורי: 284 קלוריות ל-100 גרם. רפואה טבעית: מסייעים לעידוד פעולת מעיים ולמניעת אנמיה. שזיפים ייבוש שזיפים מזנים מסויימים החל בצרפת. בחלק מהאזורים נהגו ליבשם בשמש ובאחרים בתנורי אבן, לאחר גמר אפיית הלחם. לארץ מייבאים שזיפים מיובשים מארצות הברית משום שהם זולים יותר. שזיפים מכילים ויטמין A, ברזל, וכמויות זעירות של מינרלים. ערך קלורי: 270 קלוריות ל-100 גרם. רפואה טבעית: טובים לשיחרור עצירות, מסייעים בייצור נוזלים בגוף, מסייעים בטיפול בטחורים, טובים לטיפול בתולעי מעיים ובמחלות כבד. (ניתן להשרות שזיפים במים למשך הלילה ובבוקר לאכול ולשתות את התערובת.) תאנים עץ ממשפחת התותים, הידועים כפירות ארץ ישראל מימי קדם. מקור התאנים במזרח הים התיכון. התאנה היא אחת משבעת המינים בהם התברכה ארצנו. תאנים מיובשות (דבלים) מכילות כמויות גדולות של ויטמין A (בטאקרוטן), ויטמין B , סידן, אשלגן, מגנזיום ועשירות בברזל. ערך קלורי: 270 קלוריות ל-100 גרם. רפואה טבעית: מנטרלות רעלים, מסייעות בבעיות עצירות, מקלות על טחורים, עוזרות במניעת אנמיה, ומסייעות ליובש וכאב בגרון. פפאיה פרי הגדל בעיקר באזורים טרופיים, אך גם בישראל- באזור יריחו. הפפאיה מכילה אנזים הקרוי פפאין המסייע בפירוק חלבונים. פפאיות מכילות סידן, זרחן, ברזל, אשלגן, כמות גדולה של ויטמינים Aו- B, ומתאימות כתוספת לסלטי פירות, יוגורט וגרנולה. ערך קלורי: 230 קלוריות ל- 100 גרם. רפואה טבעית: מסייעת בפירוק חלבונים, משפרת תנועתיות מעיים, מקלה על כאבי בטן, משמידה תולעים, אנטי סרטנית ומאזנת את מערכת העצבים. משמש פרי הקרוב למשפחת האפרסקים. המשמש עשיר מאוד בברזל, סידן, אשלגן, נחושת ,קובלט וויטמין A. לאחר השריית המשמשים במים ומעיכתם משמשים כממרח. ערך קלורי: 267 קלוריות ל- 100 גרם. רפואה טבעית: מסייע בזמן צמא, טוב לאסטמה, מטפל באנמיה, מחזק את הגוף. תמרים עץ ממשפחת הדקלים. תמרים היו מזונם העיקרי של אבותינו בימי נדודיהם במדבר. התמרים נמנים על שבעת המינים שהתברכה בהם ארץ ישראל. התמר נחשב לאחד מצמחי התרבות הקדומים ביותר הידועים לאדם. עצי תמר ניתן למצוא באסיה, קליפורניה ובצפון אפריקה, בגוונים שונים- מצהוב ועד שחור,ומרקמים שונים – מתמרים בשרניים בעלי קליפה דקה ועד תמרים גסים בעלי קליפה עבה. התמרים עשירים בסידן, ברזל, ויטמינים A ו- B, משמשים לעוגות, עוגיות, דייסות, תבשילים שונים וכן למליות שונות באפיה. ערך קלורי: 284 קלוריות ל-100 גרם רפואה טבעית: מסייעים במצבי אנמיה, מחלות קיבה, עצירות ומחלות לב.

22/01/2008 | 09:09 | מאת: מתי11

שלום רב, הובחנתי כסןבלת מאסטמה בעור-עור הידיים מתנפץ,כואב,אדום,גירודים בשוקיים ויובש רב. האם ניתן להקל /לרפא את המחלה עם שינוי בתזונה? תודה

22/01/2008 | 20:42 | מאת: צביקה קורן

מתי שלום, אפשר לנסות - אף אחד לא יכול להבטיח רופוי מלא. שינוי תזונתי עשוי להועיל לבריאות הכללית ולמניעת מחלות אחרות. בהצלחה צביקה

21/01/2008 | 20:16 | מאת: עמית

אני בן 18, הגובה שלי הוא 180 סנטימטר ואני שוקל 68 קילו. רציתי לדעת אם המשקל הזה תקין ואם לא בערך כמה אני אמור.צריך לשקול? (לפי דעתי אני קצת רזה כי אפשר לראות קצת את הצלעות שלי אם אני בלי חולצה) תודה.

22/01/2008 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

עמית שלום אם המשקלתקין בודקים לפי ה BMI משקל חלקי גובה בריבוע. הBMI שלך תקין אך אם אתה מרגיש שאתה רזה מידי תעלה עוד קילו או 2. כנס לגוגל סרגלי תזונה ושם יש לך את כל המידע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2008 | 15:45 | מאת: צביקה

באיזה עונה מוכל למצוא את הקיוי? תודה רבה

22/01/2008 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה שלום קיווי מבשיל בחודש נובמבר. בברכה טובה בר- שאן

20/01/2008 | 15:33 | מאת: צביקה

שלום רב באיזו עונה גודלים פירות היער כמו פטל, אוכמניות, דובדנים? וכן באיזה עומה גדלים הפאפיה והאננס- האם 2 פירות אלו גדלים בארצנו רוב תודות צביקה

22/01/2008 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה שלום את פירות הפטל נמצא בסוף הקייץ . את הדובדבנים בראשית הקיץ. אוכמניות לא נמצא הארץבאופן טבעי , אך היום מגדלים את אננס בדרום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2008 | 15:33 | מאת: מיטל

שלום, באילו מזונות יש אבץ? תודה, מיטל

20/01/2008 | 15:54 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, תעשי חיפוש בגוגל על המילה "אבץ" ותקבלי מאות תשובות. בקישור שלהלן תמצאי בסיס נתונים ענק (באנגלית) בו תוכלי למצוא את כל מבוקשך: http://www.nutritiondata.com/tools/nutrient-search בהצלחה צביקה

20/01/2008 | 12:52 | מאת: בני

הקדמה: בן 57,סובל ממעיים עצלות מיילדות. לאחרונה, כתוצאה מעייפות מתמשכת, ניסיתי להעזר ב - PHARMATON (לראשונה). הבעייה: לאחר זמן הופיעו כאבי בטן, באזורים שלא כאבו בעבר . האם ניתן לקשור בין תוסף המזון,לבין הכאבים?

20/01/2008 | 15:47 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, אני לא יודע על איזה מוצר אתה מדבר. אנא ראה תשובה אחרת שנתתי לך בשורה למטה. אני לא ממליץ לטפל בעצירות ב"משלשלים", סופחי נולים וכל "תרופה טבעית" אחרת. הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה נכונה. גם בגילך יש עוד תקווה. הערה: הייתי מעדיף לקבל את כל השאלות במסך אחד ולא לבזבז זמן על פתיחת מסכים שונים. בהצלחה צביקה

27/01/2008 | 23:18 | מאת: לילך עידן, נטורופטית

פארמטון הוא מולטי ויטמין (מוצר המכיל תצרוכת ויטמינים מומלצים). הוא מקבוצת המוצרים ל"תחזוקה", שמירה על הבריאות הכללית ולא טיפולי. היות ומדובר במוצר כימי, יכול להיות שעורר תופעות לוואי. המוצר אינו מתייחס באופן ישיר לטיפול במערכת העיכול. אני ממליצה להתייעץ במטפל/ת, לסקור את המצב הבריאותי ולהתאים תוספי מזון/ויטמינים בהתאמה אישית למכלול הנושאים אליהם אתה רוצה להתייחס. בנוסף, אני ממליצה על ויטמינים ממקור צמחי, טבעי, שמעבר לערך הבריאותי המשופר, הסיכוי לתופעות לוואי אפסי

קראתי בעיון את מאמר המערכת "טיפול בעצירות: הגרסא הסינית". להערכתי העצירות אצלי נובעת מהעדר נוזלים במע. העיקול. זו כנראה תוצאה של הזנחה שלי במשך שנים, כך ששתייה יחסית מרובה היום, עוזרת, אבל חלקית. מהם אותם צמחים/כמוסות המומלצים כסופחי נוזלים במע. העיקול ??.י

20/01/2008 | 15:44 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, אני לא יודע על איזו כתבה אתה מדבר. אולי תוסיף קישור. על נושא העצירות דובר רבות בפורום הזה - תבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

הלינק :http://www.doctors.co.il/xID-4471,xCT-233,m-Doctors,a-Article.html

אבקש לדעת את התשובה שנית

22/01/2008 | 20:34 | מאת: צביקה קורן

איולו היית מקבלת את עצתי ומבצעת חיפוש בפורום על המילה "עצירות" היית רואה שאני מתנגד לשימוש במשלשלים רפואיים או "טבעיים". הטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה נכונה ולא באמצעות משלשלים.

20/01/2008 | 09:48 | מאת: נטע

אני סובלת מדלקת תריסריון קלה ולכן הומלץ לי להמנע ממאכלים שמעלים רמת חומציות, בין היתר עגבניות ופירות הדר. לגבי אלה יש לי שאלה: האם גם כאשר הם מיובשים (למשל עגבניות מיובשות, תפוזים מיובשים וכו') הם עדיין עשויים להעלות את רמת החומציות? או שבמקרה כזה הם מותרים?

20/01/2008 | 15:42 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, פרי הדר ובמיוחד לימון הם חמוצים בטעם אבל גורמים לתגובה בסיסית בגוף. המזונות שגורמים לחומציות: קפה, קקאו, סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו (מאפים, עוגות וכד'), מלח, משקאון מוגזים (במיוחד קולה), חלבון מהחי, דגנים מסוימים. רוב הפירות והירקות (חיים ומבושלים) ושקדים גורמים לתגובה בסיסית. לעגבניה מיובשת יש אותה תגובה בהצלחה צביקה

20/01/2008 | 09:40 | מאת: אורי

רציתי לדעת כיצד אני יכול לחשב את כמות הערכים התזונתיים (קלוריות, שומן, פחמימות, חלבונים וכו') באוכל שאני מכין לבד בבית כמו עוגת בריאות? האם אני שוקל כל רכיב במתכון ולפי הטבלה מחשב את הערכים התזונתיים שלו ואז מחבר הכל ביחד, או שיש דרך מדויקת יותר? אגב שמתי לב שמשקל העוגה המוכנה קטן בהרבה ממשקלם הכולל של חומרי הגלם, האם הדבר אומר שבתהליך האפייה ירדו הערכים התזונתיים כמו כמות הקלוריות השומן וכו'? אם כך, כיצד לחשב במדיוק את הערכים התזונתיים הנכונים של המוצר המוגמר? תודה רבה!

23/01/2008 | 22:43 | מאת: ingbi

האם קיים אפשרות לקבל מייל או חוברת עם ערכים תזונתיים של רוב הפירות וירקות יבשיים במיוחד.לי נטיה ליצור כולסטרול עצמי, לכן אני צריכה לשקול כמות פירות יבשים שאני יכולה לאכול, אני משתמשת בפירות יבשים כי עוזר נגד עצירות ממנה אני סובלת. הייתי מאוד מרוצה לקבל את עזרה האפשרי. בתודה ינגבי

17/01/2008 | 18:46 | מאת: משה

האם אפשר- מותר- בריא ? לאכול גרעיני פומלה מפוצחים (רק התוך הלבן )יחד עם אכילת הפומלה. . שמעתי שגרעיני אשכולית מיובשים וטחונים מרפאים דלקות האם גם דלקת עיניים או רק התקררות? ובכלל שאר חרצני הפיירות טובים לאכילה :כמו חרצן שזיף שחור לפעמים טעים וכו. תודה בלי קשר : לשיפור תיפקודי כבד שתי כפות שמן זית +כמה טיפות לימון עוזר ? יש עוד פתרונות?

19/01/2008 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אפשר - מותר - בריא לאכול גרעיני פומלה בתנאי שלועסים אותם היטב. בצורה זאת אין סכנה שהחלק החד יתקע בדופן המעי ושהחומרים הפעילים ייספגו בצורה טובה. חשוב גם לאכול את הציפה (החומר הלבן הקרוב לקליפה) המכילה סידן, נוגדי חימצון - ביו בלבנואידים. לדעתי כדי לשפר תפקודי כבד יש להימנע מכימיקלים, אלכוהול, עישון וחומרים מזיקים אחרים המקשים על תפקוד הכבד ולספק לגוף תזונה טבעית ואיכותית המקילה על תפקודו. בנוסף כדאי לבצע פעמיים בשנה צום מיצים למשך כמה ימים. ה"תרופה הטבעית" שהזכרת עשוייה להועיל רק כאשר זה בא בנוסף לדברים שציינתי בקטע הקודם. בהצלחה צביקה

17/01/2008 | 17:56 | מאת: מלי

שלום רב, הייתי רוצה לדעת איך לגרם ליציה להיות יותר רכה? תודה רבה

18/01/2008 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

מלי שלום כדי להימנע מעצירות צריכים לאכל הרבה סיבים כמו לחם מלא, שיבולת שועל , הרבה ירקות עם קליפה ולשתות הרבה מיים. בנוסף ניתן לקחת פרות יבשים לשפוך עליהם מים רותחים לחכות עד קרור ולשתות את המים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2008 | 19:20 | מאת: מלי

תודה רבה על התייחסותך! יש לי ציאות תקינות וסדירות (פעם-פעמיים ביום). אך הבעיה שלאחרונה הן לא רכות (קשות מדי), למרות שנראה לי שהתפריט שלי לא השתנה.. הייתי רוצה לדעת איזה מאכלים כדאי לאכול על מנת לרכך את היציאות? תודה רבה ויום טוב!

17/01/2008 | 13:44 | מאת: ש

שלום אני בת 27 אבי חולה לב וכן סבי וסבתי אני אוכלת כל יום 2 פרוסות של גבינה צהובה פרט לשישי ושבת האם זה מסוכן? אני צריכה להיזהר מעודף כולסטרול ? הכולסטרול שלי לאור בדיקת דם הוא באמצע שני הטווחים הקיצוניים. אני חוששת שאולי אני לא שומרת עכשיו וזה עלול להתנקם בי בגיל מבוגר יותר מה דעתך?? תודה רבה לתשובתך

18/01/2008 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

ש' שלום אינני יודעת את התפריט היומי שלך ואת אורח חייך אך אני חושבת שחשוב מאוד לשמור על הבריאות ובמיוחד שיש מחלת לב במשפחה. כן יש מקום לשמור על רמות תקינות של כולסטרול, LDL,רמות טריגליצרידים בדם. ולהעלות את הHDL הוא הכולסטרול הטוב. לגבי גבינה צהובה אני מתנגדת למוצר זה גם כאשר אדם בריא, יש שם כולסטרול גבוה ושומני טרנס. הגורמים לנזקים בגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 13:31 | מאת: שגית

במעדן ילדים יוגורט של חברת טרה כתוב ב"מרכיבים":ג'לטין דגים האם חומר זה הוא נגזרת של אומגה 3??? תודה

18/01/2008 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

שגית שלום התשובה היא - ממש לא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 13:31 | מאת: א

בני בן השנה וחצי אוהב לאכול חביתה. אני מכינה לו אותה כל ערב כמעט ( ראשון עד חמישי) האם זה בריא כל יום ביצה בגיל שלו? ואם לא, מה עוד אפשר לתת לו כארוחת ערב, ולא בשרי...? תודה

18/01/2008 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

א. שלום הבן שלך בגיל צמיחה זה בסדר גמור לתת לו ביצה כל יום. לא חובה לטגן את הביצה ניתן לתת אותה גם בדרכים שונות. אך הביצה מספקת לבן שלך את כל חומצות אמינו שהוא צריך ושומנים הדרושים לצמיחה שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 13:29 | מאת: ש.א

שלום. קראתי בכתבה בעיתון "מנטה" בגליון הקודם שחשוב לצרוך לפני ההריון אומגה 3 גם מהסיבה שזה טוב לפוריות ולקליטה טובה יותר של ההריון, זה נכון? ידועים לי כל הסגולות שיש בחומר זה לפני ובזמן ההריון, אך לא שמעתי מעולם על קשר בין פוריות לאומגה 3.. יש בדבר משהו נכון??

18/01/2008 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

ש.א. שלום יש במה שאת אומרת הגיון רב כיוון שכל הורמוני המין המופקים בשלחלה ובאשך בנויים משומנים ותלויים בחומצות השומן החיוניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 03:20 | מאת: אני 1

שלום יש לי התקפים חוזרים של הרפס מסוג 2 הציע לי רופא לקחת סלניום במינון של 600 מיקרו גרם או משהו כזה אני לקחתי במשך שנה שלמה אצלקוויר ולא היה לי שום התקף מה את מציעה על מנת לחזק את המערכת החיסונית אני לוקח סליניום 600 מיקרו גרם ו 4 אלף מילי גרם ויטמין C ועוד כמה צמחים מאפריקה אשר טוענים לחיסול וירוסים תודה רבה אני 1

17/01/2008 | 05:10 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום את לוקחת תוספי מזון מצויינים הכי חשוב כרגע שתאכלי תזונה שתחזק אותך +הרגעה, והורדת מתח. הצעתי החמה לך לכי לתזונאית שתבנה לך תוכנית תזונתית לחיזוק מע' החיסון. בברכה ובתודה טובה בר- שאן

16/01/2008 | 22:30 | מאת: אנבל

שלום וברכה, ראשית ברצוני להודות לכם על התשובות הנהדרות והרצון הטוב לעזור! יישר כוח! שאלתי היא כזאת, אני סובלת מתופעות פיזיולוגיות לא נעימות כל פעם שאני נצרכת לדבר בפני קהל( לעיתים אפילו מול אדם-שניים...) תופעות כגון: הסמקה, דופק מהיר, הזעה. יש לציין שאני אדם מאוד חברותי ומבירור איני חושבת שמדובר ממש בחרדה. תופעה זו מאוד לא נעימה לי ומונעת ממני לדבר בפומבי. יש לציין שכבר ניסיתי טיפול שיחתי, תרופות נוגדות חרדה, צמח הרודיולה, פרחי באך וכד'.... מה עוד??? יש משהו שאת יכולה להמליץ עליו להוריד את התופעות הלא נעימות הללו.....

17/01/2008 | 05:09 | מאת: טובה בר-שאן

אנבל שלום מס' שיטות יכולות מאוד לעזור: שיטות של מגע כמו רפקסולוגיה, דמיון מוגרך. ובתוסף מזון יש את הגאבא שמאוד מאוד עוזרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

אנבל שלום, אחד הפתרונות הטובים לבעיה (מניסיון אישי!) הוא דווקא לנסות לדבר בפני קהל כמה שיותר ואפילו בצורה מקצועית (הרצאות, הנחיית קבוצות, העברת חוגים, סדנאות וכד'). הימנעות משיחות בפומבי לא מעלימה את הבעיה ואפילו מחריפה אותה. ישנן כמובן כמה טכניקות להרפייה שניתן להשתמש בהן, אבל חשוב לתרגל. זה יוציא ממך "דברים טובים" יוכיח לך ולסביבה שאת "שווה", יאפשר לך להעניק מהידע שלך לאחרים ויפחית בצורה משמעותית את מידת הביישנות והחרדה החברתית. בהצלחה צביקה

17/01/2008 | 12:13 | מאת: אנבל

תודה לך על ההצעה, אין ספק שפה טמון הפיתרון. אך זה ממש קשה. על סמך הדברים שכתבתי שכבר לקחתי בעבר, יש עניין לנסות גם את הגבא או שזה הוצאה מיותרת..?

16/01/2008 | 18:50 | מאת: רות

שלום רב אני משתמשת זמן רב ביובסלקס (כשנה) השבוע הסתבר לי לשמחתנו כי אני בהריון ובעצם כבר בחודש רביעי ( איכשהו לא הרגשתי זאת עד כה) הבעיה היא שגם בחודשים האחרונים כרגיל השתמשתי ביובסלקס כמעט כל יום רשום שם במפורש שזה לא לנשים הרות ומניקות אשמח לדעת מה הנזק (אם ידוע על כזה) שיכול להיווצר אצל העובר בעקבות שימוש ביובסלקס בהריון? (במיוחד בעקבות שימוש בחומר פרופילן גליקול אותו הוא מכיל) תודה רבה

17/01/2008 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, האם רק הנזק לעובר מדאיג אותך? מה עם הנזק לל ולבריאותך? אני ממליץ להימנע ככל שניתן משימוש במשלשלים "טבעיים" ותרופתיים וכתבתי על כך עשרות פעמים בפורום. הטיפול בעציות צריך להיות רק בתזונה טבעית נכונה. (תעשי חיפוש בפורום על המילה "עצירות".) בהצלחה צביקה

15/01/2008 | 19:19 | מאת: קרנית

שלום רב, אני עומדת להתחיל תקופה בה אשהה בבית לצורך לימודים במשך מעל לחודשיים, ואלמד בערך 10 שעות ביום. אני חוששת שאעלה במשקל בתק' זו ולכן מחפשת דיאטה שניתן לאכול ממנה ללא הגבלה קלורית וללא צורך לחשוב על כל מה שאני אוכלת.אין לי בעיה להיות מוגבלת לסוג מסויים של אוכל, העיקר שלא אצטרך לחשב כמויות וקלוריות. האם יש לך רעיון לדיאטה שתתאים לתק' קשה זו?

17/01/2008 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

קרנית שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים במסגרת הפורום. אני חושב שאם תתמקדי בתזונה טבעית מגוונת ומאוזנת הכוללת הרבה ירקות חיים ומבושלים, קטנית ודגנים לא תעלי במשקל. חשוב מאד למצוא חצי שעה ביום לפעילות גופנית. זה יעזור לך בהפגת העייפות ובשיפור הריכוז והזכרון. בהצלחה צביקה

15/01/2008 | 14:48 | מאת: אור

כבר זמן מה שאני מנסה להבין מה הדרך הכי טובה להתמודד עם ח.אוקסילית במזון. יש כאלה שאומרים שחימום מנטרל אותה, ביחוד שמבשלים אותה יחד עם מזון המכיל סידן. מצד שני שמעתי שהחימום רק הופך אותה ליותר פעילה ולכן עדיף לאכול חי וללא בישול מזון המכיל ח.אוקסילית ולא לאכול בסמיכות מזון עם סידן, כדי לא לפגוע בספגיתו. אשמח אם תוכלו להבהיר בצורה חד משמעית מה היא הדרך הנכונה. תודה על התייחסותכם :)

17/01/2008 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, חומצה אוכסלית מפריעה לספיגת סידן במעיים. היא נמצאת בכמה ירקות עליים, בשוקולד, בשומשום, בטחינה ועוד. בשומשום מלא יש פי עשר סידן מאשר בחלב (1,100 מ"ג במאה גרם שומשום לעומת 100 מ"ג במאה גרם בחלב), אבל עקב נוכחות החומצה האוכסלית רק 10% נספג בגוף. נמצא, כי קלייה של השומשום מנטרלת את ההשפעה השלילית של החומצה האוכסלית ואז ספיגת הסידן טובה יותר. הבעיה היא שהקלייה הורסת את השמנים הטבעיים וחומרים מזינים נוספים הנמצאים בזרע. לסיכום, אם את בחוסר של סידן ורוצה לקבל מהמזון כמה שיותר סידן - תאכלי קלוי ומחומם. אם את רוצה להפיק תועלת תזונתית מהמזון - תאכלי מזון חי וטבעי, ללא בישול ארוך, טיגון או קלייה. בהצלחה צביקה

14/12/2008 | 10:56 | מאת: נירה

האם חומצה אוקסילית מפריעה לספיגת ברזל? באילו ירקות או פירות מכילים חומצה אוקסילית מדובר בסובל מאנמיה תודה

13/01/2008 | 20:56 | מאת: דליה

אני אזכיר בקיצור את בעיתי עמה פניתי אליך בעבר: לאחר שלא נגעתי במלח כשנתיים - בגלל יתר לחץ דם - ולאחר מכן עברתי ניקוי רעלים בצום, כשבעה ימים, מישהי המליצה לי להכין סושי צמחוני עם מיסו ואריסה - ומכאן החלו צרותי: רגלי התנפחו מאד מאד ןכשקישרתי בין השניים הפסקתי עם המיסו ועם מלח בכלל. בעצתך שתיתי הרבה מיצי ירקות אך לא נפתרתי מהבצקת. עדיין שתי רגלי נפוחות ואיני יודעת כיצד להתנהל. המצב הורע לאחר שעמדתי יום שלם על רגלי. עתה אני שולחת את רגלי למעלה אך עדיין הרגליים נפוחות. מה עלי לעשות? ת ו ד ה דליה

14/01/2008 | 12:21 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, השאלה שלך מדגישה את הטענה שלי שלא צריך להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר כדי לטפל בבעיות בריאות רציניות. אני מציע לך שוב לפנות לרופא המטפל לאבחון וטיפול ובמקביל למצוא נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך שיבצע תישאול מקיף וירכיב לך תפריט וטיפול המתאים לצרכים שלך. שתיית מיצי ירקות לא אמורה לפתור את הבעיה. יש עוד פעולות שצריך לעשות. בהצלחה צביקה

13/01/2008 | 14:30 | מאת: נינה

מאחר והיה לי וירוס בקיבה בעבר, אינני יכולה לאכול כל דבר. דברים מסוימים עושים לי צרבת וגורמים לי לכאבים בקיבה. לכן אני מחפשת מתכונים לארוחות לאנשים עם רגישויות בקיבה אם יש כזה דבר בכלל ואם אין אז אודה לכם אם תעזרו ותייעצו לי. תודה מראש

13/01/2008 | 16:28 | מאת: טובה בר-שאן

נינה שלום לפני מה לאכל ,חשוב קודם לדבר על איך לאכל. חשוב לאכול ארוחות קטנות מאוד לא להעמיס על הקיבה . עדיף לאכל 5 פעמים ביום מאשר 3 ארוחות גדולות. לא לאכל מטוגן. עדיף לאכל אוכל מבושל כמו מרקים (ירקות, עדשים, בטטה, גריסים, ) להוסיף במרק שיבולת שועל שמאוד עוזר ומרגיע את מע' העיכול. לאכל דגנים מלאים כמו אורז מלא , לחם מלא וכ"ו בברכה והצלחה טובה בר- שאן

11/01/2008 | 23:47 | מאת: בעל מוטרד

אשתי ילדה אתמול, ובבדיקת דם התגלה כי תוצאות ההומוגלובין הינה 8.9 ונאמר לה כי עליה לאוכל בשר על מנת לשפר את המצב. אשתי מניקה את התינוקת הטרייה והשאלה האם הדבר מסוכן, וכיצד ניתן לשפר את התוצאות בצורה מהירה ? האם הדבר משפיע על התינוקת ? האם נכונה הטענה כי ברזל נמצא במיץ הרימון, והאם יש מאכלים אחרים העשירים בברזל ? אנא הסבר מלא !

12/01/2008 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במצב הנוכחי כדאי שאשתך תפעל בהתאם להנחיות הרופאים המטפלים. אחרי שתתאושש כדאי לקחת אותה ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק ב"טיפים" הניתנים חינם בפורום זה או אחר. מזונות העשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, קיטניות, ירקות ירוקים, פירות יבשים, מולסה ועוד. בהצלחה ומזל טוב צביקה

11/01/2008 | 13:07 | מאת: צליל

שלום אני נלחמת כבר מזה חצי שנה פחות או יותר בהפרעות אכילה.. מצבי היום יותר טוב מעבר אך מעדיין יש לי בעיות עם אוכל,חרדת השמנה יותר נכון אני בחורה רזה תמיד הייתי כך..אך בצבא עליתי קצת שקלתי 49 ואז התחילו לי הפרעות אכילה. כמו שציינתי היום אני אחרי זה אך אני עדיין צריכה להיות בדיאטה מסודרת,אחרת אני מאבדת את עצמי ומתחילה להקיא ..קשה לי לשמור על דיאטה מאוזנת כי לפעמים יש חשקים למתוק ומייד אחרי זה אני נלחמת בעצמי לא להקיא או להרעיב את עצמי ביום שלמחרת.. מה לעשות?ואיך לשמור על דיאטה מסודרת ומאוזנת?

12/01/2008 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

צליל שלום, המצב שאת מתארת מחייב טיפול, הכוונה ומעקב של אנשי מקצוע המתמחים בהפרעות אכילה. אני מציע לך לא להתחמק מפתרון רציני של הבעיה על-ידי "בריחה" לפורום זה או אחר כדי לקבל טיפים ועצות. בהצלחה צביקה

11/01/2008 | 09:54 | מאת: עדי

שלום, קראתי הרבה המלצות על אבקת החרובים אבל הבנתי שבתהליך הייצור קודם קולים את החרובים ואח"כ טוחנים אותם. האם הקלייה לא הורסת את הויטמינים שבחרוב והאם הסוכר שבחרוב לא הופך למזיק אחרי הקלייה היות וזה לא דבר מומלץ לחמם סוכר? אותה שאלה לגבי תמרים, האם זה טוב או לא טוב להרתיח תמרים במים מהסיבה של הרתחת הסוכר שבהם? (אני מרתיח תמרים במים כדי לקבל תערובת שמחליפה חמאה ומרגרינה בכל מיני מאפים שאני אופה) תודה רבה

12/01/2008 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני לא יודע ה תהליך ההכנה של אבקת חרובים, אבל בכל מקרה לא מדובר במזון בריאות, אם כי זה עדיף על שוקולד רגיל. באבקת החרוב נשארים מינרלים חשובים וסיבים תזונתיים שלא נהרסים. הרתחת הסוכר בחרובים או בתמרים לא פוגעת בו. לטעמי עדיף לאחרו חרובים ותמרים במצבם הטבעי ולא המעובד. בהצלחה צביקה

10/01/2008 | 23:38 | מאת: אריאל

שלום, שמעתי שתפקוד לא טוב של הכבד גורם למתחים וכעס. האם זה נכון ? ואם כן איך ניתן לטפל על ידי תזונה טבעית? כמו כן, אילו מרקים מומלצים לחורף ?

12/01/2008 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

אריאל שלום, כל תפקוד לקוי של אחד מהאברים בגופנו יכול להשפיע לרעה על המצב הנפשי במיוחד אם זה מעורב בכאב. שיפור תפקוד הכבד נעשה על ידי מעבר הדרגתי לתזונה טבעית ואיכותית וביצוע צום מיצים של מספר ימים (בהשגחת מומחה). כדאי שתפנה ליעוץ אישי להמשך התהליך. בהצלחה צביקה.

10/01/2008 | 11:14 | מאת: מיכל

שלום איפה אני יכולה למצוא דיאטן/נית שמתמחה בתזונה טבעית? כדי לקבוע פגישת ייעוץ אישית בשבילי. אני יודעת שיש ייעוץ של דיאטנית בקופ"ח אבל לא בטוחה שזו "תזונה טבעית"... תודה מראש.

10/01/2008 | 12:43 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, את נמצאת בפורום "תזונה טבעית" ומן הסתם אני וטובה נותנים גם יעוץ אישי בתזונה טבעית... בקופת חולים יש דיאטניות קליניות, אבל יש גם מחלקות של רפואה משלימה ששם יש נטורופטים. אם תעשי חיפוש בגוגל אני בטוח בתמצאי. בפורטלים ייעודיים כמו ALTERNATIVLY יש רשימה של מטפלים ותזונאים. בהצלחה צביקה

09/01/2008 | 21:11 | מאת: ליאור

אני לא מבין משהו, אמורה להיות לנו נטייה טבעית למה שטוב לנו. והרי פירות כל כך טעימים ומתוקים ורכים, ולעומת זאת ירקות ממש קשים, ותאמת לא הכי טעימים, לעולם לא קרה לי שאמרתי לעצמי - וואו בא לי גזר, וואו אני רוצה תפוח אדמה (לא מבושל כי אז זה משהו אחר) או וואו ממש בא לאכול איזה שורש או בטטה לא אפויה... והרי האדם הקדמון לא היה אופה בטטות או תפו"א לא היה לו איך... אז מניין לנו שאנחנו בכלל אמורים לאכול ירקות? פירות הרבה יותר טעימים הרי... יש בכלל משהו בירקות שאין בפירות?

10/01/2008 | 12:56 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אכן ישנה גישה בתזונה הטבעית (קיצונית למדי בעיני) הגורסת שצריך לאכול רק פירות בשלים שנושרים מהעץ (אסור לקטוף...). חלקם גם אוכל מעט ירקות שלא צריך לבשל. האנשים האלה סובלים מחוסרים תזונתיים. באופן כללי הרגלי התזונה בינקות ובילדות גרמו לנו לאבד את החושים הטבעיים לגבי מזון נכון ובריא עבורנו. לכן קיימת כזאת כמיהה למתוק. בתור גולשת ותיקה בפורום את כבר יודעת שלדעתי חשוב שהתזונה שלנו תהיה טבעית, מגוונת (סוגים שונים של מזונות), מאוזנת (כל אבות המזון) ואיכותית (טריה, ירוקה, מגידול אורגני וכד'). בהצלחה צביקה

09/01/2008 | 17:49 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר אם תוכל לעזור לי אני בן 20 גובה 178 ושוקל 81 אתה יכול להציא לי דיאטה שאני יוכל לרדת במשקל .

09/01/2008 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

אלמוני יקר כדי לעזור לך לרדת במשקל צריכים לדעת מס' דברים: מה אורח החיים שלך? מה אתה אוכל? האם קיימים לך חסרים למיניהם? לכן חשוב שתלך לתזונאית. שתבנה אתך תוכנית הרזיה המתאימה רק לך. בגדול יש להוריד ג'אנק פוד, קולות ושאר מיצים ממותקים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2008 | 11:41 | מאת: לילי

שלום רב, שמעתי על דיאטת האורז כמומלצץ לניקוי רעלים וגם כדיאטת הרזיה. אני בת 28, מעוניינת "לנקות את הגוף" לאחר תקופה בה צרכתי מאכלים לא בריאים, וכן מעוניינת לרדת כ-2 ק"ג למשקלי, אותם העלתי בגין אותה תקופה "לא בריאה". אציין כי גם עכשיו אני רזה, אך מעוניינת לחזור לעצמי. אורז אני מאוד אוהבת, בעיקר אורז מלא לסוגיו, לכן אשמח לשמוע פרטים על הדיאטה הזו, וכן- האם מותר לי לשתות קפה נטול קפאין, 3 פעמים ביום, ללא חלב, עם ממתיק מלאכותי. תודה

09/01/2008 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום דיאטת אורז היא דיאטה לתקופה קצרה הנעשת תחת פיקוח .כיוון שבדיאטה מסוג זה יכולה גרום לראקציה כלומר משבר בריאות. להלן אתר המדבר על דיאטה http://www.ayahod.com/?page=Data/De_tocsificaion/Rice_diet.htm http://www.geocities.com/bazakd/p6.htm לדעתי יש מקום לפנות לתזונאית במידה ואת רוצה לעבור דיאטה זו. בברכה טובה בר- שאן

09/01/2008 | 00:05 | מאת: רונית

לאחרונה הופיעו אצלי שקיות מתחת לעיניים. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? ערכתי בדיקות תפקוד כליות ובלוטת התריס והכל תקין. כיצד אפשר לטפל בבעייה זו ?האם יש פתרון בתזונה הטבעית?

09/01/2008 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, לא כתבת בת כמה את. עייפות יתר, חוסר שינה ומתח יכולים לגרום להופעת נפיחות וכתמים כהים מתחת לעיניים. תזונה טבעית ואיכותית עשויה למנוע את התופעה או להקל. ברפואה הסינית זה מעיד על חולשת כליות. מציע להכניס תיקונית בתזונה ובאורח החיים בעזרת מטפל מומחה מתחום הרפואה המשלימה. במקביל לפנות לרופא המטפל די לשלול בעיה רפואית. בהצלחה צביקה

08/01/2008 | 23:34 | מאת: אלעד

האם בתהליך החימום של החלב סויה אני מעלה את ערכו התזונתי? והאם זה תופס לכל המאכלים של הסויה? כי שמעתי שיש את האנזים שנקרא טריפסין שבזמן החימום הוא נהרס וכך הערך הביולוגי של הסויה עולה??האם נכונה האימרה הזאת?

09/01/2008 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אין לי דעה מגובשת בנושא. בכל אופן, בתהליך הייצור של חלב הסויה הפולים כבר עברו תהליך של חימום ובישול. באופן כללי אני ממליץ מאד על צריכת מוצרי סויה. בהצלחה צביקה

08/01/2008 | 20:04 | מאת: ברזלית

האם חוסר בברזל יכול לגרום לאי קבלת מחזור? חזרו לי בדיקות שתוצאתיהן הן- ברזל- 48 פרטין -12. הפסקתי בלי קשר לקחת גלולות ומאז לא קיבלתי (איחור של חודש). יתכן שזה קשור גם לחוסר בברזל? ועוד שאלה האם בסלק יש ברזל או שמשפר ספיגתו? תודה מראש

09/01/2008 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שאלת שאלה רפואית שכדאי להפנות לפורום רפואי או לרופא המטפל. בכל אופן לדעתי מחזור כבר עלול לגרום לחוסר ברזל ולא הפוך. באנמיה תופיע וסת בהירה יותר. בסלק יש מעט ברזל, אבל יש בו חומרים מועילים רבים אחרים המשפרים את הבריאות. בהצלחה צביקה

שלום לך, עשיתי ניקוי גוף מרעלים עם עשב חיטה בשיטת אן ויגמור. גם ירדתי במשקל אבל כל הבעיות שהיו לי בקיבה ( נפיחויות) ממש עברו. מה דעתך על השיטה. האם עשב חיטה ממשיך להשפיע גם בהמשך אותה מידה במחינת ניקוי גוף. כמה פעמים בשבוע כדאי לשתות מיץ עשב חיטה בתור תחזוקה?

08/01/2008 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום שיטה נפלאה ישר כוח על הרצון שלך . תתמידי לשתות עשב חיטה כל יום רבע כוס. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

05/01/2008 | 11:19 | מאת: מלי

שלום רב, אני בת 24, עקב תלונותיי על כאבים עמומים ברום הבטן אחרי ארוחות וצרבות בלילה, הרופא הסיק שמדובר בכיב בדרגה התחלתית ונתן לי כדורי פאמו 20 למשך חודש. נשארו לי רק 2 כדורים לסוף הטיפול ואומנם יש הטבה בכאבים, אך היום בבוקר שתיתי תה עם הרבה לימון (לאחרונה שתיתי בבוקר רק תה עם נענע ומליסה) והכאב הישן והמוכר חזר. האם לימון גרם לאותם כאבים? האם פירות הדר לא מומלצים לאנשים עם כיב קיבה? תודה רבה!

05/01/2008 | 16:29 | מאת: טובה בר-שאן

מלי שלום יש אנשים שפירות הדר יגרמו להם לכאב . אולם סוג האוכל וצורת אכילת האוכל היא מאוד משמעותית. יש מקום להתיעץ עם תזונאית לגבי התפריט שאת צריכה לאכל. לדעתי זה מאוד יכול לעזור לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2008 | 21:56 | מאת: ליטל

צביקה שלום, אני אוכלת בדר"כ מזון בריא ומלא, אולם בכמויות שאני אוכלת אני מצליחה רק לשמור על המשקל ולא להוריד, וקשה לי לאכול מעט פחות לאורך תקופה ארוכה. האם דיאטה של שבוע (דגן מלא כמו כוסמת/אורז מלא/קינואה וכד' ללא הגבלה, ירקות ירוקים ללא הגבלה, שני תפוחים וגביע לבן) כדי לתת דחיפה לדיאטה, ולאחר מכן לחזור לאיזון למשך חודש וחוזר חלילה יזיק לגוף? (ככה אני אוריד בשבוע 1-2 ק"ג ואז אשמור עליו, במצב הרגיל שאני אוכלת, גם אם אני מפחיתה כמויות לוקח לי שבועיים-שלושה להוריד 1ק"ג). תודה מראש, ליטל

05/01/2008 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום דיאטה כזו לשבוע ממש לא תזיק לך. אני הייתי מוסיפה לך הרבה נבטים ולא רק ירקות ירוקים גם כתומים ,אדומים, ולבנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2008 | 17:11 | מאת: משה

בן .61 .50. קג עד לפני 10 שנים היתה לי יציאה כל בוקר. ואז היתה תאונה .חודשיים שכיבה .והתאוששות ארוכה.יציאות לא סדירות כל 4,5, ימים היום יושב רוב הזמן בכסא גלגלים .ויציאה בקושי: ביום השני (ולפעמים בשלישי (עשיתי קולונוס בדיקות האם טיפול סיני יעזור? נסיתי הכל בתזונה הטבעונית לא עזר?.מרגיש למרות הרזון נפוח מלאות האם טיפול סיני יעזור להורדת לחץ תוך עיני עלידי טיפול בכבד? לחץ תחילתי ,רק מ15 ל 13 האם דיאטה של 10 ימים ללא פחמימות רק ירקות , פרי טיפה ,ואגוזים יכולה להזיק?יש לי לחץ דם נמוך תודה מראש

04/01/2008 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, ראשית אני מציע ששאלות בנושא רפואה סינית תפנה לפורות רפואה משלימה בניהולו של טל בלו. אני מאמין שטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה נכונה. כלומר: הימנעות ממזונות שגורמים לעצירות וצריכת מזונות המעודדים תנועת מעיים. לא אפרט יותר מכיוון שהשאלה עלתה רבות בפורום ובחיפוש פשוט על המילה "עצירות" תמצא מאות התייחסויות לנושא. בנוסף, אתה יכול למצוא טיפים בפרק המאמרים באתר שלי בתקציר הרצאה על "הטיפול בעצירות". "דיאטה של 10 ימים ללא פחמימות רק ירקות , פרי טיפה ואגוזים" לא יכולה לההזיק לך, אבל היא לא יכולה להחליף תזונה מאוזנת לאורך זמן. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

03/01/2008 | 11:39 | מאת: שירה

שלום! אני מתרגמת ספר על תזונה טבעית, ורציתי לדעת אם נכון לתרגם את המונח הנ"ל ל"שומנים רוויים". אם לא - איזה תרגום יהיה המדויק ביותר לספר ברמה פופולרית, לא ממש מדעית?

03/01/2008 | 12:27 | מאת: שירה

תיקון: אולי שומנים צמחיים מוקשים...?

03/01/2008 | 12:59 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני הייתי כותב - שומנים מוקשים ובסוגריים (טרנס). (למרות שהם באמת "רוויים" באטומים של מימן). בהצלחה צביקה

03/01/2008 | 11:06 | מאת: יובל

יותר בריא או יותר משמין? ומה הכי כדאי לאכול מכל הפירות היבשים?

04/01/2008 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, הכול תלוי במינון... 2 -4 פירות יבשים ביום לא יגרמו להשמנה. הם אמנם עשירים בסוכרים (כמו פירות חיים) אבל יש בהם ויטמינים ומינרלים חשובים וסיבים תזונתיים. כדאי לצרוך פירות יבשים מגידול אורגני שלא הוסיפו להם גופרית וחומרים משמרים. אני ממליץ על משמש ותמר אורגני. בהצלחה צביקה

04/01/2008 | 09:02 | מאת: יובל

אוי, קראתי עכשיו מאמר על הזוועות שמוסיפים לפירות יבשים... http://www.ifeel.co.il/page/2711 גם בזה נעבור לאורגני? התקציב שלי לא עומד בזה אבל גם מצאתי מאמר על היתרונות של הפירות היבשים http://www.mahut.co.il/?categoryId=21006 למה דווקא תמר ומישמש?

02/01/2008 | 16:36 | מאת: בני

1. בעייתי : הרגשת מחסור ב"אנרגיה": קושי בתפקוד השוטף, בעיקר בהתעוררות (לוקח לי כשעתיים, מה שנעשה פעם ב1/2 שעה). 2. בעבר פתר את הבעייה תוסף מזון בשם "אינטרה". התוסף מכיל (חלקית) את המרכיבים הבאים : אסטרגולוס,ג'ינסינג\ליקוריש,פטריית ריישי,גריסי פנינה,קמומיל, ועוד. 3. שאלותי : האם אחד מהמרכיבים הנ"ל אכן אחראי להרגשת תוספת אנרגיה ? . אם כן - כיצד ניתנים להשגה ?, אם לא - האם מוכרים מרכיבים אחרים התורמים להרגשה ?.

03/01/2008 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, אני לא ממליץ להשתמש בתרופות פלא "טבעיות" ובכלל זה המוצר שהזכרת. באינטרה יש תמצית של 23 צמחי מרפא שחלקן סותר את הפעילות של האחרות. יש במשקה הזה צמחים מעוררים (ג'נסנג, ליקוריץ ועוד) שכנראה גרמו לתחושה "הטובה" שלך. המוצר גורם להתמכרות ולתלות בו באופן שאחרי הפסקת השימוש בו (מסיבות כלכליות ואחרות), יש קריסה ונפילה אנרגטית ופיזית. המוצר לא מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה (מאותה סיבה שהזכרתי). מציע לך לטפל בעצמך בצורה יותר רצינית, שלמה ומקיפה, תוך בחינת התזונה, המצב הנפשי ואורח החיים שלך. את זאת תוכל לעשות רק ביעוץ אישי אצל מטפל הוליסטי (נטורופט, תזונאי טבעי, מטפל רב תחומי).. בהצלחה צביקה

02/01/2008 | 14:22 | מאת: רינה

אני בת 36, 3 חודשים לאחר הלידה. אני מניקה. לאחר הלידה הורדתי את רוב המשקל שעליתי בהריון, אך מאז שאני מניקה, אני רק עולה ועולה. אני אוכלת רק מזון בריא ומלא, אך איני יכולה לשלוט בתיאבון המטורף. מה ניתן לעשות ( אני עושה פעילות גופנית מתונה כ- 3 פעמים בשבוע)

03/01/2008 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אם את באמת רוצה למצוא פתרון לבעייה, אל תסתמכי על תשובות חינם ו"טיפים" הניתנים בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

02/01/2008 | 08:55 | מאת: זוקי

האם יש מניעה להוסיף לכוס תה או קפה חם מים מהברז כדי לקרר את השתיה ולשתות, שהשתיה לא תהיה חמה מאוד. הרבה תודה

02/01/2008 | 11:58 | מאת: צביקה קורן

זוקי שלום, אין בעיה להוסיף מים מהברז, אם כי עדיף להוסיף מים מינרלים או מסוננים. בהצלחה צביקה