פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

02/01/2008 | 00:03 | מאת: רוית בל

אני עם בעייה של בלוטת התריס, כל השנים האחרונות אני שומרת על תזונה ומשקל, יש חודשים בהם אני עולה בגלל מצבי מתח וחוסר תשומת לב לאוכל. אני עם בעיה בבלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין 50 מ" כל יום (כדור ביום) לכן בדיאטות רגילות של דיאטניות שמכילות כ 1000 קלוריות ביום אני בד"כ עולה במשקל. לכן הדיאטות בהן אני מצליחה לרדת במשקל הן 600 700 קלוריות ליום. לפני שלושה חודשים החלטתי לעשות דיאטה עם כדורים כי הרגשתי שאני לא מצליחה כבר לשמור על התזונה שאני זקוקה לה כדי לרדת במשקל. הלכתי לרופא פרטי שהביא לי כדורים שבאמת הורידו לי את החשק לאכול כמעט בכלל, וירדתי במשקל . אחרי חודש הרגשתי לא טוב, סחרחורות וכו'. אז הפסקתי מאז עליתי את המשקל שירדתי . ואני רוצה להתחיל מחדש. בגלל מצב נפשי כרגע אין לי את היכולת לעמוד בדיאטה של 600 700 קלוריות ללא "עזרה". אני רוצה להתחיל להשתמש בהודיה (hoodia liquid gels) ראיתי במרכיבים שיש גם soyabean , yellow beeswax, lecithin, gelatin, glycerin, caramel color, purified water השאלה שלי היא אם הרכבים מתאימים לעובדה שאני לוקחת אלטרוקסין ולבעית התת פעילות של הבלוטה שלי ובאמת יעזרו לי? כי לפי מה שהבנתי מנטורפט זה שסויה מאטה את הקצב של הבלוטה ... אני אשמח לקבל מידע ותשובה תודה רבה רוית בל

02/01/2008 | 11:56 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, חבל שאת מתמקדת בטפל ולא בעיקר הכמות של הסויה בכדורים היא זניחה ולא תזיק לך. נזק רב וודאי ייגרם לך אם תמשיכי לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ליום. במספר מחקרים נמצא שתזונה המבוססת על פחות מ 1,200 קלוריות לא מאפשרת לקבל את כל רכיבי המזון הדרושים (חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ועוד) ובעקבות זאת מופיעות תופעות ומחלות של חוסרים תזונתיים. כדאי שתפני ליעוץ בתזונה טבעית ותבחרי את המזונות המלאים ובריאים המכילים סיבים תזונתיים וקלוריות "טובות". כמובן שאין טעם להתבסס על כדור זה או אחר לדיכוי התיאבון ולהרזייה. העליה במשקל וההשמנה מובטחת לאחר הפסקת השימוש בכדור הפלא ואולי אפילו לפני כן. בהצלחה צביקה

i understand what you say and i tried to eat 1200 kal in a day ( with "neturapat" AND "dietanit") menu but i still didn't lost wight i have a lot experience in that. the regular daite just don't work for my body thats way i'm exhausted from it (i'm in us thats way i write in English sorry

29/03/2008 | 23:47 | מאת: hoodia-weightloss-pills.com

אפשר להזמין מחו"ל בזול מ- http://www.hoodia-weightloss-pills.com

10/10/2008 | 12:36 | מאת: הודיה

קטע קצר שכדאי לקרוא: http://blog.tapuz.co.il/hoodiahoodia

אני צריך כדורים0549990556

22/12/2008 | 16:58 | מאת: אבי הודייה

אני צריך כדורים0549990556

האם יש דרך להשיג את הכדורים של הודיה בארץ מבלי חשש לזיוף?

יש עוד אנשים בארץ שקוראים להם רוית בל. למה להוסיף שם משפחה לנושא כל כך אינטימי. לכל אדם יש גישה למידע הזה בלחיצת כפתור. בשבילך, בשבילי ולשאר הרוית בל בארץ - אשמח אם תשמיטי את שם המשפחה ממודעה זו. תודה

02/03/2010 | 14:37 | מאת: מעיין

אני מוכר הודיה ביבוא אישי ישירות מארה"ב לבית הלקוח כדורים מעולים שעובדים נקודה ניתן ליצור איתי קשר ב 054-2552652

01/01/2008 | 18:33 | מאת: מה לתת

שלום צביקה. הצעת להכין לבתי בת השנתיים תחליב שקדים. האם אכן מדובר במשקה בריא ומזין? ועוד שאלה: אני מכירה את עצמי, ואין סיכוי שאכין כזה לבד. אין לקנות אחד מוכן? תודה רבה רבה

01/01/2008 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

חבל...! מדובר במשקה איכותי, מזין ובריא. התחליב עשיר בחלבון, שומן רב בלתי רווי, ויטמינים ומינרלים. אפשר לשדרג אותו אם מוסיפים פרי בשל כמו בננה או אגס (טוחנים בבלנדר יחד עם השקדים והמים). אפשר לקנות חמאת שקדים (שקדיה) בחנויות טבע ולערבב את זה עם מים כמו שעושים טחינה. זה פחות טוב, אבל עדיין מזין מאד.

01/01/2008 | 18:01 | מאת: יוסי

מר צביקה קורן שלום רב, אישתי מעוניינת ללכת לסדנה שמציעים בקיבוץ מצפה אלומות בתחום של תזונה טבעית האם אתה מכיר את התוכנית שיש שם ועד כמה אתה מודע ליעילותה ? תודה מראש על תשובתך המהירה.

01/01/2008 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, במצפה אלומות מטפלים בשיטת אן ויגמור (עשב חיטה ומזון חי). מדובר בשיטת ניקוי ושיקום יעילה מאד. (אני מכיר את השיטה בצורה טובה - למדתי את הנשא במשך כשנתיים אצל דר' פנינה בר סלע). בנוסף אפשר לעשות במקום צום מיצים. לידיעתך, דר' פנינה בר סלע גם כן מעבירה סדנאות בשיטת אן ויגמור במרכז שלה במושב אמירים - "מרכז התחדשות". מיכל אמיר מעבירה סדנאות צום מיצים במלון "יערות הכרמל". אני מעביר סדנאות צום מיצים בכפר הנופש "דור" (חוף טנטורה) ובעין כרם. לכל אחד יש אתר בו תוכל למצוא פרטים נוספים. בהצלחה צביקה

01/01/2008 | 06:42 | מאת: שרה

מה ינתן לעשות כאשר יש לבחור צעיר נזלת כל הזמן

01/01/2008 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום יש מקום ללכת לתזונאית ולבדוק מה הבחור אוכל סביר להניח שיש במזון חומרים אלרגנים יש לציין שישנם גם גורמים נוספים אך מכיוון שהנזלת כרונית ההיתי בודקת דבר ראשון את התזונה שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2007 | 19:35 | מאת: רני

שלום וערב טוב, אני חייל בן 20 מפתח גוף. עברתי בדיקות דם שיגרתיות וערכי הברזל והויטמין B12 חרגו בצורה משמעותית מהנורמה פי 1 וחצי ממה שצריך להיות. האם זה מצביע על התפתחות של איזו בעיה מסויימת שהרמות האלו כל כך גבוהות?? אני אוכל ביום הרבה לצורך פיתוח גוף זה התפריט הממוצע היומי שלי, האם הוא מכיל כמויות שמצביעות על עודפי הוויטמינים? (אני שוקל כל מה שאני אוכל). 6:30- 60 גרם קורנפלקס+60 גרם שיבולת שועל טריה עם 300 מ"ל חלב 3% 8:30- 250גרם (גביע) גבינה לבנה או קוטג' 3% או 10 חלבוני ביצה. 10:00- 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה +250גרם (גביע) גבינה לבנה או קוטג' 3% 12:00- 300 גרם אורז + 200 גרם חזה עוף\בשר בקר\דג והרבה סלט ירקות. 15:00- 4 פרוסות לחם חיטה מלאה עם 120 גרם טונה. 17:30- 300 גרם פסטה\אורז +בשר בקר\עוף וסלט ירקות. 20:00- 300 גרם אורז\פסטה ו40 גרם חלבון בשייק חלבון. 22:30- 4 פרוסות לחם חיטה מלאה עם 5 חלבוני ביצה וסלט +חצי מנה של שייק חלבון. 23:00- שינה.

01/01/2008 | 07:12 | מאת: טובה בר-שאן

רני שלום עודף ויטמינים לא יכולים להגרם מתזונה האם אתה לוקח תוספי תזונה ? האם בשיק חלבון שאתה לוקח יש גם ברזל וB12? בדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2008 | 20:12 | מאת: רני

תודה על התיחסותך, בדקתי ובשייק שאני שותה יש ויטמין A,C וברזל אבל לא B12. נמצאו אלי בבדיקות הדם אלבומין מאוד גבוה כמו כן גם הCK. ונויטרוציטים נמוכים לנורמה (אם ידוע לך משהו עליהם). אני נוטל סטרואידים אנבוליים לפיתוח גוף האם קיים קשר לתוצאות בדקות הדם שלי? אם לא קיים קשר אז יש סיכון מסוים לרמות כה גבוהות?

30/12/2007 | 15:36 | מאת: ליאור

שלום יש לי מספר שאלות יש לי היסטוריה משפחתית לסוכרת ,ומחלות לב ,וכולסטרול האם באמצעות מניעה כדרך התזונה אוכל למנוע את האפשרות להיות גם פגועה מכך ב100 אחוז ?? ואם כן מהם הרכיבים התזונתים שעלי להשים לב היטב ברכישת מזון מסוים שמזיקים לגוף כמו מה למשל שומן רווי וכ"ו ועד כמה מהרכיבים מותר לכול היותר בגרמים? ואילו מזונות מותר לאוכל ?? ואילו לא?? האם יחס של כולסטרול של217 ניתן להוריד עי" תזונה ?. ואי צריכת כדורים להורדת כולסטרול ביחס הזה פוגעת בלב או במה? ושאלה אחרת שלא קשורה יש במשפחתי אנמיה ונאמר לי שבקטניות יש לרוב ברזל רב אך יחד עם כול זאת זה לא מיתעכל לי טוב וגורם לעצירות וגזים רבים מה עלי לעשות כדי שזה לא יגרום לגזים??ואני גם אוהבת נורא קטניות אין משהו שמפסיק את הציות והגזים? מאחר ואני יודעת שבבשר אדום יש ברזל אבל זה לא בריא כול כך לאוכל מזה יותר מידי.? מהי התדירות לאוכל בשר אדום בשבוע ? כדי שלא יהיה חוסר ברזל??

31/12/2007 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שאלת שאלות רבות שעל חלקן קשה לענות. אני מציע לך (כפי שהצעתי לך מספר פעמים בעבר) לפנות ליעוץ אישי. הפורום לא יכול להחליף יעוץ אישי המותאם לצרכייך. לשאלותייך: - לא נראה לי שיש מישהו בעולפ שיכול להבטיח לך מניעה של 100% באמצעות תזונה או בכל דרך אחרת (תרופות וכד') - לגבי הרכיבים התזונתים שעלייך לשים לב אליהם - הימנעות מחומרים מזיקים וצריכת מזון טבעי. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא בהרחבה על רשימת החומרים המזיקים והמועילים - מחקרים הוכיחו שתזונה נכונה יכולה להוריד רמת כולסטרול בערך ב 15% ולפעמים אין ברירה וצריך טיפול תרופתי. - בקטניות יש ברזל. חשוב להשרות את הקיטניות לפחות שמונה שעות, להביא לרתיחה ואז להחליף את המים. כדאי לתבל עם שומר, קימל, כמון וכוסברה שיש להם תכונה של ספיחת גזים. קיטניות א אמורות לגרום לעצירות - ברוב המקרים אין צורך לאכול בשר אדום. אפשר לקבל ברזל ממקורות אחרים. בהצלחה צביקה

30/12/2007 | 10:10 | מאת: סיגלית

בתי בת שנתיים, ומקבלת בכל ערב לפני השינה בקבוק תמ"ל שמיובא מחו"ל. (לא לדאוג - אח"כ מצחצחים שיניים). אני רוצה לגמול אותה מהתמ"ל, ולתת במקום משהו אחר. אני לא רוצה לוותר על הבקבוק כי בלעדיו היא מתעוררת רעבה בלילה, ואיתו היא ישנה טוב עד הבוקר. מה מומלץ לתת מלבד חלב פרה שהיא לא אוהבת ולא מוכנה לשתות? תודה רבה

31/12/2007 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

סיגלית שלום, את יכולה להכין לה תחליב שקדים או תחליב שומשום. משרים 10 - 20 שקדים לכמה שעות. מקלפים ומעבירים בבלנדר עם מים מינרלים או רתוחים. אפשר להמתיק עם דבש או מולסה. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 23:11 | מאת: לינוי

שלום רב! האם לשעועית, חומוס, עדשים וכו', אשר מוכרים אותם מיובשים בסופרים, יש ערך תזונתי גבוה? ועוד שאלה : כשכתוב על אריזת אורז בסופרים "אורז מלא", האם זה באמת אורז מלא? בד"כ הוא אמנם חום, אבל אין לו ריח ספציפי והוא מתבשל דיי במהירות. איך אפשר לדעת שהוא אכן מלא? תודה

31/12/2007 | 16:15 | מאת: צביקה קורן

לינוי שלום, לשעועית, חומוס, עדשים ולכל הקיטניות יש ערך תזונתי גבוה מאד והם מומלצים לאכילה. הקטניות עשירות בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הם מורידים רמת כולסטרול ועוזרים להרזייה היות ויש להם ערך גליקמי נמוך. לגבי הגזים - תקראי תשובה שנתתי למעלה לליאור. אם כתוב אורז מלא וזה נראה יותר כהה מאורז לבן, זה כנראה אורז מלא. ליתר בטחון תקני בחנות טבע אורז מלא אורגני. ההבדל במחיר לא גדול והאורגני לא עבר הנדסה גנתית. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 21:39 | מאת: סבתא

נכדי כבן חצי שנה רק יונק בתי התחילה לתת לו ירקות גזר ואחכ קישואים ומאז יש לו עצירות לפני כן לא , האם יתכן שהגזר יגרום לעצירות?

31/12/2007 | 16:22 | מאת: צביקה קורן

לסבתא שלום, הירקות שציינת לא אמורים לגרוםלעצירות. יתכן ומדובר ב"תגובת הסתגלות" של המעיים וזה יחלוף אחרי כמה ימים. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 21:35 | מאת: ש

האם עגבניה נחשבת כמעלה חומציות? האם יש בה מלח ? אסור לי לאכול מלח...

31/12/2007 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, העגבניה נחשבת פרי חמוץ ומעלה חומציות בגוף. אין בה מלח (נתרן) אלא אם מוסיפים. כדאי מאד להימנע מהוספת מלח לאוכל. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 12:28 | מאת: דליה

אני עברתי לאחרונה טיפול מוצלח ביותר בניקוי רעלים ומזונות בשיטת הRAW FOOD למחלת הסוכרת. איזנתי את ערכי לחלוטין ובריאותי מצוינת. כדי להכין סושי ראיתי במתכון למרוח את אצת הנורי במיסו ואריסה. כמו כן הוספתי לתפריט זיתים אורגניים של נאות סמדר מלוחים ביותר. לאחר תקופת מה גיליתי ששתי רגלי התנפחו כרגלי פיל והעור מתוח ביותר. הרופא הקונבנציונלי הזמין אותי בדחיפות כדי לוודא שלא קרסו מערכות (לב, כליות או כבד) - הבדיקות יצאו תקינות. אני חשבתי שזה כתוצאה ממלחי יתר שאכלתי לאחרונה (במשך שנתיים לא נגעתי במלח כדי להוריד לחץ דם) ואכן הפסקתי עם המיסו, מלח אטלנטי וזיתים ממולחים והנפיחות ירדה וכמעט שבתי לאיתני. אין לי שום ספק שהדבר נגרם בעיקר מהמיסו שהוא פצצת רעל של מלחים. כיצד משמרים את הכליות, הכבד והלב לאחר טראומה כזאת? (ביוזמתי אני שותה עכשיו פטרוזיליה תודה לתשובתכם המקצועית

31/12/2007 | 16:32 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אכן כל המזונות שציינת עשירים מאד בנתרן (גם אצת הנורי) ולמזלך גופך הגיב לרעל הזה באופן מיידי - כנראה מבלי שנגרם נזק לכליות. על=פי גישת התזונה הטבעית יש להימנע ככול שניתן מצריכת נתרן. כדי להתקיים אנו זקוקים רק לגרם אחד (1,000 מ"ג) ביממה. לא מומלץ לצרוך יותר מחמישה גרם ביום. כל המזונות המעובדים מכילים הרבה מלח (דגני בוקר, סלטים מוכנים, ממרחים, לחם, מוצרי חלב ועוד). בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא את רשימת הנזקים והסכנות של המלח. אגב, תה פטרוזיליה משתן ומוציא גם מינרלים חשובים מהגוף. הפתרון הנכון הוא להרבות ירקות ופירות ולשתות מיצי ירקות. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

28/12/2007 | 23:26 | מאת: מנוסה באלרגיה

אל תעזי לעשות שום דבר בטרם תזהי את מקור האלרגיה שלך ... חשוב לפנות לרופא אלרגולוג כדי לערוך טסטים לאלרגיה ולזהות מה הגורם . האם זה מזון? האם זה חומרים בסביבה כמו אבק או נוצות . רוב התסמינים שתארת הם תוצאה של אלרגיה שנוצרת כתוצאה מאלרגנים שנכנסים לגוף דרך מערכת הנשימה . כמו אבק שגורם לגרד בגרון ולנזלת ועיטוש . ( אני סובלת מאותה אלרגיה לאבק , חרקים וחתולים אך שום אלרגיה למזון ) אלרגיה למזון בדרך כלל באה לידי ביטוי בפריחה, קוצר נשימה, נפיחות של הלשון והגרון במישה וזו אלרגיה קשה ממש . אלרגיה היא תוצאה של מערכת החיסון של הגוף שמגיבה לחומרים שמכונים אנטיגנים ומנסה לסלק אותם. כמו שהיא מנסה לסלק חיידקים . במקרה של אלרגיה יש אומרים שאדם אלרגי לחומרים שהוא לא נתקל בהם לפני שמלאו לו 12 חודש כתינוק ולכן מערכת החיסון לא הספיקה להכיר בהם ולכן היא מזהה אותם כעויינים . לפני שאת מתחילה להתענות בדיאטה ניסיונית ולא נחוצה ללא יעוץ מקצועי גשי למרפאה וערכי בדיקה פשוטה של גורמי האלרגיה . אולי תגלי שבסך הכול את צריכה לנקות את הבית קצת ... :-)

לסטדנטית לרפואה שלום, תודה ששיתפת אותנו בידע שלך. אם תקראי את התשובות שלי בפורום תראי שבמצבים רפואיים אני ממליץ לפנות לאבחון ולטיפול רפואי ובמקביל, או אם הבעיה לא נפתרה - לטפל בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

28/12/2007 | 19:22 | מאת: הילה

29/12/2007 | 10:14 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום בברוקולי יש ויטמין K ויטמיני B ויטמין E בתא קרוטן וויטמין C בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/12/2007 | 15:34 | מאת: דנה

האם בדג מסוג נסיכת הנילוס מצוי אומגה 3? תודה מראש =]

29/12/2007 | 10:12 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום נסיכת הנילוס הוא דג של מים מתוקים באיזורים משוונים. יש בו הרבה פחות אומגב 3. כיוון שחומצות שומן אילה אופיניות לדגי מים קרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 22:08 | מאת: אסתי

אני סובלת כבר תקופה ארוכה מתסמינים של אלרגיה כגון נזלת גרד בגרון והתעטשויות האם ניתן לפתור תופעה זו ע"י הוספת ויטמינים מסויימים לתזונה היומיומית ?

28/12/2007 | 22:29 | מאת: עמית

אסתי שלום. אלרגיה היא תמרור אזהרה חמור של הגוף, שלא כדאי לטשטש עם תוספים שונים. בד'כ אלרגיה מתרחשת במצב של פלורת מעיים רופפת ולכן ממליץ לך לקחת בתור התחלה תוספת של כדורים פרוביוטיים לפחות פעם ביום. בשלב הבא תתחילי להוריד מזונות "חשודים" מתפריטך לתקופה של שבועיים לפחות ותנסי לראות מה קורה (כל פעם סוג אחד). הייתי מתחיל מלהשמיט דברי חלב על כל הסוגים לחלוטין. אם אין השפעה להמשיך הלאה למזונות נוספים דוגמת ביצים, מוצרי חיטה ובשר בכל מקרה להמנע מפחמימות פשוטות (לא מלאות) ומסוכרים. נב- ויטמין C ידוע כאנטי-אלרגי בהצלחה

28/12/2007 | 23:28 | מאת: סטודנטית לרפואה מנוסה באלרגיה

אל תעזי לעשות שום דבר בטרם תזהי את מקור האלרגיה שלך ... חשוב לפנות לרופא אלרגולוג כדי לערוך טסטים לאלרגיה ולזהות מה הגורם . האם זה מזון? האם זה חומרים בסביבה כמו אבק או נוצות . רוב התסמינים שתארת הם תוצאה של אלרגיה שנוצרת כתוצאה מאלרגנים שנכנסים לגוף דרך מערכת הנשימה . כמו אבק שגורם לגרד בגרון ולנזלת ועיטוש . ( אני סובלת מאותה אלרגיה לאבק , חרקים וחתולים אך שום אלרגיה למזון ) אלרגיה למזון בדרך כלל באה לידי ביטוי בפריחה, קוצר נשימה, נפיחות של הלשון והגרון במישה וזו אלרגיה קשה ממש . אלרגיה היא תוצאה של מערכת החיסון של הגוף שמגיבה לחומרים שמכונים אנטיגנים ומנסה לסלק אותם. כמו שהיא מנסה לסלק חיידקים . במקרה של אלרגיה יש אומרים שאדם אלרגי לחומרים שהוא לא נתקל בהם לפני שמלאו לו 12 חודש כתינוק ולכן מערכת החיסון לא הספיקה להכיר בהם ולכן היא מזהה אותם כעויינים . לפני שאת מתחילה להתענות בדיאטה ניסיונית ולא נחוצה ללא יעוץ מקצועי גשי למרפאה וערכי בדיקה פשוטה של גורמי האלרגיה . אולי תגלי שבסך הכול את צריכה לנקות את הבית קצת ... :-)

29/12/2007 | 10:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום חשוב מאוד לבדוק ממה נובעת האלרגיה שלך. יכול להיות שהאלרגיה נובעת ממזונות מסויימים שאת אוכלת. לכן יש מקום ללכת לדיאטנית ולבדוק את הגורם לאלרגיה (מעבר לבדיקות קונבנציונליות) התזונאית תבנה אתך תוכנית שמורידה את המזונות האלרגנים וכך את עשויה להרגיש יותר טוב (כמובן אם הגורם הוא מזון) לקחת רק ויטמין זה לא מספיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 21:42 | מאת: שאול

האם מיץ רימונים שקול מבחינה תזונתית לגרעיני רימונים? בהנחה של מיץ רימונים טרי. בתודה

29/12/2007 | 10:24 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום במיץ רימונים ריכוז החומרים הפעילים , הויטמינים, המינרלים הוא הרבה יותר גבוה מאשר בגרגרים עצמם. צריכים פשוט לאכל יותר רימונים כדי להגיע לאפקט של מיץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 19:20 | מאת: טלי

שלום, אני בת 22 , צמחונית מזה 5 שנים. בזמן האחרון מצאתי את עצמי במצב של נעים- רמת הבי 12 שלי ירדה מעבר לנורמה . אחרי שבמשך זמן רב הצלחתי להחזיק אותה ברמה בריאה . אמנם צפו מחשבות לגבי הפסקת הדיאטה באופן חלקי אבל הן מסבות לי צער רב משום שהתזונה שלי נובעת מהמון אידיאלים עמוקים שאני מבקשת לאחוז בהם . לבסוף פניתי בלית ברירה לתוספי מזון בדמות כדורי מגה B במרשם שנתן לי רופא המשפחה בתקווה שאלו מועילים אך אני יודעת שיש צורך בהקפדה על תזונה תקינה נוסף לכך . אחרי מחקרים רבים העלתי לעצמי תפריט יופי מדוקדק שבו אני משתדלת לכלול את כל אבות המזון בשלוש ארוחות ביום נוסף לחטיפים מזדמנים אחת ל4 שעות ( סה"כ 6 ארוחות בהתאם לתזונה תקינה לשמירת השובע ) אני מקפידה שכל ארוחה תכלול לחם מדגן מלא , מאכלים חלביים , פירות וירקות , בצהריים אני מקפידה לאכול מנה של טבעול . חוץ מזה אני משתדלת לאכול ביצה אורגנית אחת ביום וקערת דגנים ( קלוגס... שאמורים למיטב ידיעתי לכלול חלק מהתצרוכת היומית עבור צמחוניים ) .... השורה התחתונה היא שאני מקווה שלמעט הדרכה מקצועית בתחום , מה עלי להוסיף , מה עלי להקפיד לאכול ? על מנתשאוכל לשמור על בריאות מירבית . תודה מראש

29/12/2007 | 00:29 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית, טבעול אינו נחשב למזון בריא. וגם לא הדגנים של קלוגס - כדאי לבדוק מה כתוב על האריזה לגבי המרכיבים. הנה קטע על בי-12. ויטמין בי-12 אינו מיוצר על-ידי צמחים ולא על-ידי בעלי-חיים. הוא מיוצר על-ידי חיידקים המצויים במעי הגס של האדם ובצינור העיכול של רוב בעלי-החיים הצמחוניים. התהליך נעשה בסיוע היסוד קובאלט. בקיבה יש מרכיב מסויים אשר בלעדיו לא תיתכן ספיגה של בי-12, וההשערה היא שהוא מסייע להדביק את הוויטמין לרירית המעי הדק, שדרכם חודר הוויטמין למחזור הדם. מרכיב זה נקרא instrinct factor, ובעברית "הגורם הפנימי". חוסר בבי-12 עלול לקרות בגלל גורמים שונים הקשורים לתהליך העיכול. הסיבות העיקריות הן: 1. חוסר חומצתיות בקיבה, שנגרם על-ידי תרופות שנועדו לסתור את החומצה בקיבה, או סודה לשתיה, המכילה נתרן. 2. הרס רירית הקיבה בגלל גירוי מתמיד, שנגרם על-ידי שתיית קפה, תה, קקאו, אלכוהול וכן שימוש בשמן מחומם. 3. עצבנות, חרדה ופחדים. 4. הרעלות מכימיקלים תעשייתיים, חומרי הדברה ותרופות 5. מחלות בקיבה, בכבד, בדרכי המרה ובלבלב. הדעה הרווחת בציבור, והמושמעת לעיתים קרובות על-ידי רופאים ותזונאים, כאילו מזון טבעוני עלול להביא לחוסר בבי-12, היא חסרת שחר, ואין לה כל בסיס מציאותי ומדעי. היא נובעת מבורות, דעות קדומות, שקרים מוסכמים ואינטרס מסחרי של יצרני ויטמינים ו"השלמות מזון". היסוד קובאלט, הדרוש ליצירת בי-12, מצוי בפירות ובירקות בכמות גדולה יותר מאשר בחלבונים מהחי. הוא נמצא בחסה, כוסמת, תאנים, אגסים, סלק, עגבניות, כרוב, תפוחי-אדמה, גזר, משמש, אגוזים ותירס. הטענה כאילו רמת הבי-12 אצל טבעונים נמוכה מדי, אינה נכונה ומטעה. מה שקובע זו רמת בריאותו של האדם, ולא הכמות המדוייקת של הוויטמין. אם האדם בריא ואינו סובל מאנמיה, סימן שלא חסר לו בי-12. אין שום טעם בשימוש בכדורי ויטמינים - הטבע לא התכוון שהאדם יאכל את אבות המזון בנפרד, אלא בתרכובות כפי שהן קיימות בטבע. על-פי הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי.

29/12/2007 | 10:26 | מאת: טובה בר- שאן

טלי שלום כדי לשמור על בריאותך חשוב מאוד לאכל: ירקות, פירות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים (אורז מלא, שיבולת שועל, גריסים, קינואה וכ"ו) קטניות (חומוס, אפונה, עדשים) דגים, וביצים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 13:25 | מאת: A

אני לא יודעת אם אני שואלת במקום הנכון אבל אני מעונינת להעלות חומציות בגוף ע"מ לנסות להרות בת ואמרו לי לצרוך סידן ומגנזיום - השאלה אם אני לוקחת ויטמינים של סידן ומגנזיום אני צריכה לשלב עם אבץ שישפר את הספיגה? כיצד נוטלים? מותר עם מוצרי חלב?

28/12/2007 | 22:45 | מאת: עמית

שלום A חומציות יתר גורמת לבריחת סידן, כיבים, סרטן ועוד בכל מקרה שלושת המינרלים שציינת הם בדיוק המתכון הנכון דווקא להעלות את רמת הבסיסיות בגוף ולא להורידה. בהצלחה

26/12/2007 | 08:46 | מאת: איתן

שלום רב ביתי בת ה-18 חלתה במחלת הנשיקה לפני כחצי שנה. היא כבר אחרי אבל אחד התוצאות מהמחלה היתה חוסר ברזל. היא מקבלת ברזל כבר כחודשים אתמול היא עשתה בדיקות דם ורמת הברזל חזרה לנורמה אבל רופאת המשפחה אמרה שהיא חייבת לאכול פעם בשבוע בשר משום שחסר לה חלבון ושתמשיך לקחת ברזל עד גיוסה לצה"ל בעוד כ 4 חודשים. רק להוסיף היא מתאמנת בחדר כושר כמה פעמים בשבוע חוץ מרכיבת אופנים וריצה בחוץ כל הפעילות הזאת נעשית בקלילות ולא באינטנסיביות. שאלה לי אליך האם ישנה אפשרות נוספת לצרוך חלבון מלבד הבשר כי כאן ישנה בעיה שזה מגעיל אותה !! מה עושים? אם אבקות החלבון יכולות לעזור? בבקשה עזרה מה באמת הדרך הכי נכונה? תודה מראש איתן

26/12/2007 | 18:48 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, יש מקורות רבים לחלבון מלבד בשר. חלבון מהחי: דגים, ביצים, מוצרי חלב. מהצומח: שקדים אגוזים, זרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן ועוד), שילוב של קיטניות ודגנים (מג'דרה), מוצרי סויה (חלב סויה, טופו, טמפה), קינואה, טחינה מלאה, סייטן (חלבון מחיטה). לתקופה מוגבלת אפשר לקחת אבקת חלבון.. בקיטניות יש כ 15% חלבון (וברזל) ובדגנים מלאים 10%. בירקות ובפירות יש 1% חלבון בערך. מציע לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביק

25/12/2007 | 21:14 | מאת: ריקי

האם שקדים או אגוזים עוזרים להורדת כולסטרול והאם זרעי פשתן יכולים עלזור והאם חייבים לטחון אותם או שאפשר לצרוך אותם שלמים מבושלים בתוך דיסת שבולת שועל, האם דיסת שבולת שועל אפשר לבשל עם חלב או שעדיף עם מים. שאלה נוספת מה כדאי לאכול בארוחת צהריים כדי שתשביע לשעות רבות ולא שתהיה לי תחושת רעב מתמשכת כל שעות אחרי הצהריים

26/12/2007 | 18:52 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, במצבים גבוליים אפש לשפר רמות שומנים בדם באמצעות תזונה ותוספים ובכלל זה שקדים, אגוזי מלך, פשתן טחון, שמן זית, אומגה 3, שום ובצל, פעילות גופנית ועוד. דייסת שיבולת שועל כדאי לבשל במים או בחלב אורז או חלב סויה. ארוחת צהרים צריכה לכלול חלבון איכותי, שומן צמחי וסיבים תזונתיים. כל אלה מקנים תחושת שובע ומאריכים את משך העיכול. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

27/12/2007 | 21:13 | מאת: ריקי

למה אתה קורא חלבון איכותי?

24/12/2007 | 15:43 | מאת: עזרא

ברצוני לברר איזה חומר טבעי או תזונה המורדה כולסטרול וגליצרידים בתודה מראש

24/12/2007 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

עזרא שלום הרבה סיבים במזון ( לחמים מלאים, אורז מלא, ירקות , שיבולת שועל) עשירים בסיבים הסופחים את הכולסטרול ומוציאים אותו מחוץ לגוף. שום ובצל מורידים כולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2007 | 11:07 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, האם התה צמחים של ויסוצקי לכל סוגיו נחשב לבסדר ובאמת טבעי? תודה

24/12/2007 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום חליטות צמחים של ויסוצקי הם בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2007 | 07:37 | מאת: שרון

שלום! רציתי לדעת האם בירקות חיים (מלפפון,עגבניה,) או בירקות מבושלים (ללא תוספת מלח ותבלינים) כמו גזר וקישואים מכילים נתרן? ואם כן, איזה כמות? תודה!

24/12/2007 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום בוודאי שירקות מכילים נתרן אך בכמות מאוד קטנה עגבניות מכילות 11 מ"ג על כל 100 גרם מלפפונים 2 מ"ג על כל 100 גרם גזר מבושל 66 מ"ג על כל 100 גר0 קישוא 1 מ"ג על כל 100 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2007 | 17:24 | מאת: יהושע

RH POSITIVE מה התזונה המומלצת לסוג הדם הנ"ל.?

24/12/2007 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

יהושע שלום, אני לא מתמצא בתזונה לפי סוג דם (וגם לא כל כך מאמין בזה). מציע שתפנה לתזונאית שמתמחה בנושא או תקרא בספר. בהצלחה צביקה

27/01/2008 | 13:43 | מאת: נטלי

סוד דם : ab+

27/01/2008 | 13:46 | מאת: נטלי

סוג דם : ab+ לחץ דם : 155/90 גיל : 49

23/12/2007 | 09:44 | מאת: הודיה

בס"ד שלום יועצים, פעם מזמן הבנתי שחרובים גורמים לעצירות, כנראה, אם אני מבינה נכון, בגלל הקליפה שלהם שהיא קשה לפירוק? עכשיו, האם גם החרובים כשהם בתור תחליף לשוקולד או ממרח גם הם גורמים לעצירות? תודה רבה, הודיה

23/12/2007 | 11:04 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום לדעתי הם אינם גורמים לעצירות בברכה טובה בר- שאן

23/12/2007 | 08:41 | מאת: יניב

שלוםר רב אני בן 42 סובל מבעיות עיכול באופן רציף כבר מספר שנים שמשנות את עוצמתן כמו עצירות, גזים, תחושת כבדות אחרי ארוחות מסוימות, אולי גם אולקוס. נמצא בסטרס זמן ממושך. שאלתי האם יש בדיקות שניתן לעשות בטרם אני פונה לתזונאית? האם כדאי לבדוק מערכות רלוונטיות בגוף או לפנות לתזונאית שתשנה לי את הדיאטה? מהי הדרך המומלצת לשנות את המצב? תודה

23/12/2007 | 11:06 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום חשוב מאוד מאוד שתלך לתזונאית קלינית שתשמע אותך את הבעיות ואורח החיים שלך ותבנה תזונה המתאימה לבעיות שלך. היא תמליץ לך גם איזה בדיקות כדאי לך לעשות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2007 | 20:07 | מאת: אמיר יובל

שלום! אני בן 17 ,גובהי הוא כ1.70 ומשקלי 50,לאחרונה התחלתי באימוני כושר וחיזוק לקראת הצבא ובשביל להתחזק. מבנה גופי רזה מאוד וחשוב לי מאוד להעלות את משקלי בכמה ק"ג גם כדי שאני יוכל לפתח את מסת השריר וגם כדי להעלות את המשקל בכלל. כיצד אני עושה זאת בצורה הכי יעילה והכי בריאה??

23/12/2007 | 11:09 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום כיוון שאתה בגיל צמיחה חשוב מאוד שתקבל את כל רכיבי המזון. חשוב שתלך לתזונאית שתבנה אתך תפריט המתאים לך. שתקבל את כל כמות החלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים הדרושים לך במאמץ, ושלא תרד במשקל. . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2007 | 09:31 | מאת: אטלו

שלום רב, לאחרונה בעקבות מעבר לתזונה בריאה יותר התחלתי לשתות סודה במקום משקאות ממותקים, אבל אנשים מסביב אומרים לי שהגזים בסודה מזיקים לבריאות. האם זה נכון? שתיה שמבוססת רק על סודה במשך היום מזיקה? מים פשוט לא טעימים לי...

24/12/2007 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

אטלו שלום, סודה זאת פשרה אפשרית והיא עדיפה על שתיית משקאות מוגזים ממותקים או "דיאט". נסה לשתות גם תה צמחים ומיצי ירקות כדי לגוון את השתייה. בהצלחה צביקה

21/12/2007 | 09:43 | מאת: ליאור

שלום אני יודע ששומן טרנס ושומנים צמחים ורווים באותה מידה גורעים לגוף? האם טענה זו נכונה? אז אילו עוגיות ועוגות היית ממליץ לי לאוכל..? ומהי הכמות בין כמה לכמה עוגיות מותר ביום?? ומהי הכמות הסבירה של גרמים שיופעו בטיוות שע"ג שהם בסדר לאכילה?? ומיאלו עוד מאכילים מלבד עוגיות וברקסים יש שומן טרנס שעלי להיזהר?

22/12/2007 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני ממליץ להימנע ככל שניתן מעוגות ומעוגיות המכילות שומנים מוקשים (מרגרינה, שומן טרנס). לפעמים אין ברירה (אירועים, מסיבות, סתם מתחשק) ואז לוקחים מנה קטנה בלי רגשי אשמה. בפירות יבשים אין שומני טרנס. בחנויות טבע ניתן למצוא עוגיות ללא שומנים מוקשים אבל קח בחשבון שגם שמן צמחי רגיל שחומם לטמפרטורה גבוהה (לצורך אפיית העוגיות) אינו בריא. מלבד בורקסים, עוגיות ומאפים שונים ניתן למצוא שומנים מוקשים (טרנס) בממרחים שונים (לדוגמה ממרח טופו) ובכל מה שמבוסס על "בצק עלים". שומנים רוויים יש בעיקר במזון מהחי (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב), בשמן קוקוס ובשמן דקלים. לסיכום - תביט בתווית. כל מוצר שיש בו יותר מ 400 מ"ג נתרן, ממתיקים מלאכותיים, מספרי E מסוכנים ושומנים מוקשים - מחזירים למדף. בהצלחה צביקה

21/12/2007 | 01:00 | מאת: בתיה

רציתי לשאול אם שתיית מים של ליטר וחצי מים טובה ליום? ואם אחרי שנה היא מותחת את הפנים.. ולמה המים טובים למי שיש לא אקנה, אשמח לתשובה!=]

22/12/2007 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

בתיה שלום, ליטר וחצי (כשש כוסות) זה מינימלי ומספיק רק אם את אוכלת הרבה פירות, ירקות ומרקים ומעט מלח. הכמות המומלצת - 8 -12 כוסות נוזלים (רצוי שזה לא יהיה קפה, קקאו, קולה, אלכוהול ומשקאות "קלים" ומוגזים). לא ידוע לי ש"אחרי שנה היא מותחת את הפנים" - לא צריך להאמין לכל ידיעה המופיעה בעתון זה או אחר. המים חיוניים לבריאות הכללית, למערכת העיכול (למניעת עצירות) למערכת השתן (למניעת אבנים בכליות), לפינוי רעלים ולתפקוד תקין של כל האברים והרקמות בגוף ובכלל זה העור. באקנה צריך לטפל בכמה מישורים ולא רק על ידי שתיית מים. רמז: קפאין, אלכוהול, עישון, שוקולד ומוצריו, שומנים מוקשים ועוד עלולים החמיר מצבי אקנה. בהצלחה צביקה

20/12/2007 | 16:51 | מאת: צביקה קורן

צ

21/12/2007 | 11:20 | מאת: הודיה

20/12/2007 | 01:47 | מאת: ילדה

שלום אני בת 17 וחצי בכיתה יב' ולפני כמה ימים חזרתי לבצפר אחרי השביתה.. הבעיה היא שאני לא רגילה לישון בשעות הלילה.. בכל החודשים התחלתי את היום רק ב5 בערב והלכתי ב5 בבוקר לישון... אז הסדר יום שלי משתבש אני הולכת לבצפר ובאה הביתה אוכלת ונשפכת על המיטה .. כי בלילה אני לא ישנה מספיק.. גג 4 שעות. אני 1.64 והמשקל שלי 58... כמה אני צריכה להרזות על פי המשקל התקין? והאם התהליך הזה שאני אוכלת וישר נשפכת על המיטה משמין פי 2? תודה מראש נוגה

20/12/2007 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע שתקראי את התשובה שנתתי ל"מתעניין" כמה שורות למטה. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 20:42 | מאת: לילי

שלום רב, כבר כשנתיים אני "מכורה" לרימונים - אוכלת 1-2 ביום. הייתי רוצה לדעת איזה השפעות יש לרימונים על מע' העיכול בכלל (מבחינת חומציות, קשיי עיכול וכו') ועל השפעותיה על בעלת אנדומטריוזיס בפרט! תודה רבה מראש - אתם עושים עבודה מבורכת!

20/12/2007 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, 2 רימונים ביום נראה קצת מוגזם, למרות המחקרים האחרונים של פרופ' אבירם בנושא ההשפעה החיובית של הרימונים על הלב וכלי הדם. מציע שתסתפקי באחד או בחצי. במערכת העיכול הרימון עלול לגרום לעצירות ולכן הוא מתאים מאד במקרים של שילשול ומעי רגיש עם יציאות מרובות. לנושא האנדומטריוזיס, בנוסף לתשובה שטובה נתנה לפני כמה ימים, אני מציע להימנע מחלבונים מהחי העשירים בהורמונים מזיקים. תזונה עשירה בירקות, פירות דגנים וקיטניות עשויה להועיל. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 18:21 | מאת: הודיה

בס"ד שלום ליועצים, כבר כחצי שנה שאני נמנעת ממוצרי חלב למיניהם משום שהם גורמים לי לעצירות קשה .(אני גם לא אוכלת בשר, עוף ודגים כי אני לא אוהבת, לא בגלל בעיות מצפון). במקום אני אוכלת גבינות טופו וגם טופו בכל מיני צורות וסוגים - רק מחנויות טבע, כמובן. מישהי לא מזמן אמרה לי שמצאו לאחרונה שטופו שהוא לא מלא הוא מסרטן, הייתכן?! בנוסף נאמר לי אתמול לגבי מרגרינה שהיא "דרגה אחת לפני פלסטיק", וזה לא משנה אם זה משמן זית של ויקול או אוליביה שגם היא לא טובה בכלל. אם אפשר לקבל הסבר מה זאת אומרת שזה כמו פלסטיק? בנוסף עוד נאמר לי אתמול שהירקות הקפואים הם יותר בריאים דווקא מהירקות החיים משום שההקפאה זמן קצר לאחר האיסוף מהשדות שומרת יותר על הויטמינים שבירקות. הגיוני?!! נזכרתי בעוד משהו - האם חמאה היא יוצאת דופן מכל מוצרי החלב ושלא כמוהם דווקא עוזרת לעיכול? אודה לכם מאוד על תשובות לשאלותיי, הודיה

20/12/2007 | 16:50 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, 1. "מישהי לא מזמן אמרה לי שמצאו לאחרונה שטופו שהוא לא מלא הוא מסרטן" - אני לא יודע מה זה טופו "לא מלא". את לא צריכה לשים לב לכל מה ש"מישהי אומרת". הרבה אנשים אומרים כל מיני דברים. ישנם מחקרים לכאן ולכאן. אני רואה בטופו מזון טבעי ואיכותי. במחקרים שאני קראתי מצאו שיש בסויה חומרים נוגדי סרטן. 2. שומנים מוקשים (ובכלל זה מרגרינה) מזיקים לבריאות ופוגעים במערכות שונות. אין טעם להיכנס כאן להסבר כימי. כדאי מאד להימנע מכל מוצר מזון שיש בו שומנים מוקשים או מוקשים למחצה. לגבי ויקול - אם באמת מדובר (כפי שהיצרנים טוענים)בשמן זית ה"מוקשה" באמצעות סיבים תזונתיים - זה בסדר. לא הייתי במפעל ולא ראיתי את תהליכי הייצור. בכל מקרה, במקום מרגרינה ותחליפיה - תשתמשי בשמן זית, טחינה מלאה ואבוקדו. 3.הירקות הקפואים לא יכולים להיות יותר בריאים מהירקות החיים משום שההקפאה "הורגת" אותם. אין בהם את החיוניות שיש בירקות חיים. 4. חמאה לא מומלצת לאכילה. בכל אופן הא פחות מזיקה ממרגרינה. הערה: היות ואני רואה שאת שוחרת בריאות, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמך על שמועות, כתבות וחצאי אמיתות. בהצלחה ואני מצטער על העיכוב בתשובה - מחוסר זמן צסיקה

19/12/2007 | 07:44 | מאת: מתעניין

צווות האתר שלום רב, בתור נער מתבגר אשר בילה המון בלילות שביתת המורים האחרונה ולא התמיד על שינה בלילה, שמתי לב כי כאשר אינני ישן שינה סדירה, נוטה אני לאכילה בכמות גדולה פי שתיים או שלוש מהכמות אותה אני צורך מדיי יום כאשר אני ישן שינה סדירה. ברצוני לשאול אתכם, האם ישנו קשר בין שעות השינה אותם אני מרוויח לבין כמות האוכל אותו אני צורך בזמן חוסר שעות שינה? האם ישנן סיבות נוספות הייתכן ובעקבותיהן קוראת תופעה זו? מדוע זה קורה? האם זה משתנה מאדם לאדם? תודה מראש, אנונימי.

19/12/2007 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

למתעניין שלום, לא כל כך הבנתי את השאלה המורכבת שלך. בכל אופן ישנם כמה מחקרים המצביעים על קשר בין חוסר שינה, או שינה לא מספקת ובין השמנה. אחת הסיבות היא שאנחנו פשוט רעבים כאשר אנחנו ערים ואוכלים יותר מהדרוש לגוף. בגישת הבריאות הטבעית מאד לא מומלץ ללכת לישון אחרי חצות ולהחסיר שעות שינה. במהלך השינה הגוף מפריש אנזימים שונים המסייעים בשיקום ובחידוש רקמות פגועות. המנוחה חיונית לבריאות הגוף והנפש. הגוף לא "מתרגל" לחוסר שינה - הנזקים מצטברים ולא תמיד נראים מיד. מספר שעות השינה במומלץ: 6- 8 שעות בממוצע. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 20:42 | מאת: ravidatia

אנ יאענה לך מתוך נקודת נבט הוליסטית וקצת רפואה סינית: יש לנו 3 מקורות מהם אנו לוקחים אנרגיה: אוכל שינה נשימה הנשימה של כולנו לוקה בחסר, בעיקר אם אנו גרים במקומות בהם זיהום האוויר הוא גדול. אם אתה עוסק בצ'י קונג, טאי צ'י וכו', יכולת קבלת אנרגיה מהנשימה גדלה. כאשר איננו ישנים כראוי, הגוף צריך בכל זאת לקבל אנרגיה, אז הוא אוכל...

18/12/2007 | 20:27 | מאת: שרי

שלום, היום התפרסמה כתבה באינטרנט על תזונה אלטרנטיבית, הודי וכדומה האם קיימת תזונה כזו ולמה היא מתייחסת?

19/12/2007 | 12:26 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, לא נתקלתי בכתבה. השם "אלטרנטיבי" הוא כללי מאד ונעשים בו שימושים רבים ומגוונים. אין תחליף לתזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 19:56 | מאת: שרי

שלום לך צביקה בכתבה מדובר בתזונה אלטרנטיבית לטיפול בפריון, והיא מתייחסת לאכילה של ממותקים , סוכר וקפה אשר גורם לבעיות בפריון , האם נתקלת בבעיות כאלו ? שרי

18/12/2007 | 19:44 | מאת: ויקטוריה

שלום יש לי שאלה הבן שלי בן חודש ויש לו עצירות מה אפשר לעשות כדי להקל עליו?

19/12/2007 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

ויקטורה שלום, לא כתבת אם הוא יונק או ניזון מפורמולה. לפעמים הברזל בפורמולה יכול לגרום לעצירות. מציע שתפני לטיפת חלב או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

20/12/2007 | 01:08 | מאת: ויקטוריה

צביקה שלום.אני נותנת לבן שלי סימילק טופ 1 הוא בן חודש והוא אוכל בין 120 ל150 גרם

שלום רב, אני בת 24 ולפני 4 חודשים אובחנתי כחולת אנדומטריוזיס. בנוסף יש לי בעיות במע' העיכול עקב טיפול אנטיביוטי (תוך ורידי) ממושך מאוד. הייתי רוצה לדעת איזה מזונות מומלצים לחולות במצבי. תודה רבה!

18/12/2007 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

ליאל שלום הרבה קושרים את האנדומטריוזיס לחוסר איזון הורמונלי. מסתבר שאכילת הרבה ירקות, פירות ומאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך כלומר לא מעלים את רמת סוכר בדם כמו למשל קטניות (אפונה, שעועית ירוקה, חומוס) יעילים מאוד למחלה זאת . להוריד מזונות עתירי סוכר. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/12/2007 | 14:04 | מאת: נעמה

שלום, בן זוגי, בן 36, ללא בעיות רפואיות סובל מגזים באופן מתמיד. הוא לא זוכר את עצמו בלי התופעה המרגיזה. אנחנו לא הצלחנו לשים את האצבע על מאכל מסוים שגורם לרגישות אך כמובן שמאכלים שידועים כבעייתיים מגבירים בצורה דרסטית את אי הנוחות. כיוון שהוא אוכל הרבה מחוץ לבית אין באפשרותו לבנות תפריט מיוחד... מה כן אפשר לעשות? תודה רבה, נעמה

18/12/2007 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

נעמה שלום א. כן חשוב לבדוק את התפריט ובמסגרת היכולת לתת תזונה נכונה לבן זוגך. הייתי ממליצה בכל זאת להתיעץ עם תזונאית שתבדוק מה הבעיה ותבנה תוכנית טיפולית מתאימה. . ב. יתכן ואין לבעלך מספיק אנזימי עיכול .ולכן ניתן לקחת עם האוכל פורמולה של אנזימי עיכול העוזרת בפירוק של המזון ומונעת גזים (אנזימי עיכול ניתן לקבל גם בירקות טריים. ג. יתכן ופלורת המעי מדולדלת אצל בעלך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

16/12/2007 | 17:02 | מאת: שי

שלום רב, רציתי לדעת אילו מהמרכיבים במזון שאכלתי גורמים לגזים? אני רוצה להימנע ממצב לא נעים זה ואינני יודעת מה בדיוק הגורם. אכלתי תבשיל שנעשה בסיר בישול איטי. המרכיבים היו: תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, עוף וחיטה. הרוטב היה עשוי מיין ותיבול רגיל( מלח, פלפל, פפריקה) כולל קארי הודי. אחרי הארוחה הבטן לא נרגעה עד שהייתי בשירותים לפחות פעמיים וזה היה סבל נוראי. האוכל היה טרי, הגזים לא נבעו ממזון לא טרי אלא בגלל המרכיבים לדעתי. אשמח לדעת מה עלול להיות הגורם? אולי תהליך הבישול הארוך? תודה מראש שי

18/12/2007 | 09:46 | מאת: טובה בר-שאן

שי ישנם מס' מרכיבים באוכל שעלוללים לגרום לגזים 1. החיטה שהרבה אנשים רגישים לה. 2. התיבול שהכיל אלכוהול והרבה אנשים רגישים לו. 3. שילוב של פחמימות וחלבונים במזון שהופך את תהליך העיכול לאיטי יותר (ארוחה כבדה) 4. חומרים משמרים בעוף עצמו שמגרים את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2007 | 16:09 | מאת: דנה

שלום, רציתי לדעת איזה צמחים ארומתרפיים ניתן להשתמש במבער להרגעה, סטרס וגם לגבי צמחי מרפא בחליטה? תודה

16/12/2007 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כל הלימוניים נחשבים כמרגיעים ובמיוחד מליסה. אפשר להוסיף למבער גם לבנדר, ילנג ילנג, לימון, עשב לימון וכד'. בחליטה אפשר להשתמש במליסה, קמומיל, שומר, עשב לימון ונענע/מנטה (אם את אוהבת את הטעם). לטיפול שלם במתחים כדאי לטפל גם בתזונה, בפעילות גופנית בטכניקות הרפייה וכד' ולא להסתפק רק ב"תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה

15/12/2007 | 16:06 | מאת: לילי

אותה שאלה דומה ששאלתי לגבי אלרגיה לחלבון החלב. האם באי סבילות ללקטוז יש גם ריגושת לחלב צאן, כבשים, עיזים והאם ניתן לאכול חלב מהצומח?

16/12/2007 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, הלקטוז נמצא בכל מוצרי חלב שמקורם בבעלי חיים. ב"חלב" מהצומח (אורז, סויה, שקדים וכד') אין לקטוז, אין שומן רווי ואין שאריות של הורמונים וחומרי הדברה. בהצלחה צביקה

14/12/2007 | 19:11 | מאת: לילי

שלום רציתי לדעת האם הקזאין נמצא רק בחלבון חלב פרה או גם בחלב כבשים ועיזים? האם מי שאלרגי לקזאין יכול לאכול חלב מהצומח גון חלב סויה, טופו, חלב אורז וכדומה.....

15/12/2007 | 08:58 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום הקזאין נמצא גם בחלב של כבשים ועיזים. בחלב מהצומח אין את החלבון האלרגי. בברכה טובה בר- שאן

13/12/2007 | 21:41 | מאת: עדי

האם מותר לי ליטול כמוסות אומגה 3 עם תוסף ברזל נוזלי (פלורידקס) ותפוז ? הכל יחד ? אני סובלת מאנמיה קשה והאם מותר לי לקחת 2 כפות של הנוזל ביחד - כי כתוב פעמיים ביום על האריזה . תודה מראש !

14/12/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום את הברזל קחי עם התפוז אך תפרידי מהאומגה 3 את זה קחי לחוד. בברכה טובה.

13/12/2007 | 19:06 | מאת: גלית

שלום, רציתי לדעת האם חיטת דורום נחשבת לחיטה מקמח מלא? תודה רבה

14/12/2007 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן כל זמן שלא הורידו את הקליפות חיטת דורום נחשבת לקמח מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2007 | 10:45 | מאת: אור

שלווווום, רציתי לדעת מה הדבר הזה טופו ? איפה אפשר לקנות ? ולמה הוא בריא כאילו אם יש ויטמינים סיבים תזונתיים גבוהים ולמה טופו משפיע על הפנים.. אשמח אם תענו !!

13/12/2007 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, טופו עשוי מפולי סויה בתהליך מיוחד. הוא נראה כמו גוש גבינה לבן. ניתן לקנות טופו בכל חנויות הטבע ובחלק מהמרכולים הגדולים. הטופו עשיר בחלבון, בסידן ומינרלים אחרים, ויטמין B, פיטו-אסטרוגן (אסרוגן מהצומח) וחומרים נוגדי סרטן. הוא משפיע באופן כללי בצורה טובה על הבריאות ובמיוחד על מערכת כלי הדם והלב. לא ידוע לי על השפעה מיוחדת על עור הפנים. מומלץ לצרוך 50 - 80 גרם ביום. בהצלחה צביקה

17/12/2007 | 18:35 | מאת: אני

הטופו לא מעכב ספיגת סידן? ואם כן אז למה רשמת שהוא עשיר בסידן שכן הסידן בו לא נספג.

11/12/2007 | 12:48 | מאת: מירית

האם אדם שלוקה בחוסר באנזים G6PD יכול לאכול פולי סויה? האם פולי סויה מבחינת מרכיבים הם כמו ה-פול הרגיל אשמח לתשובה תודה

11/12/2007 | 17:41 | מאת: Nירית

והאם יש בפולי הסויה , פחמימה?

12/12/2007 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

מירית שלום ככל הידוע לי אין בפולי סויה את החומרים: ויצין וקונויצין הגורמים להרס של תאי הדם כפי שקיים בפול. ולכן אנשים עם G6PD יכולים לאוכלם. לגבי שאלתך השניה הסויה עשירה בחלבונים אולם יש בה גם פחמימות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2007 | 11:20 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, מישהי אמרה לי לפני כמה ימים שיש עכשיו חדש בארץ חלב מגנזיום שעוזר להסדיר את פעולת המעיים. סליחה על הבורות, אבל מה זה בדיוק מגנזיום, האם החלב הזה הוא מוצר טיבעי, האם זה מומלץ או שלא כדאי להתקרב? תודה

10/12/2007 | 15:41 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום חלב מגנזיום זו תרופה המכילה מגנזיום הידרוקסיד (מינרל) מגנזיום הידרוקסיד הוא נוגד-חומצה מהיר-פעולה המשמש לסתירת חומצה בקיבה. הוא קיים במיגוון תכשירים הנמכרים ללא מירשם רופא לטיפול בקשיי עיכול וצרבת. מגנזיום הידרוקסיד משמש גם למניעת כאב בגלל כיבי קיבה ותריסריון, דלקת הקיבה ודלקת הוושט המלווה בריפלוקס. חומר זה פועל גם כמשלשל על-ידי ספיגת מים מכלי הדם שמסביב למעי אל תוך המעי וריכוך הצואה. המלצתי לך לעשות שינוי בתזונה לא הייתי משתמשת בתרופה זו הגורמת בסופו של דבר לבטן עצלה. בברכה ובהצלחה חג שמח טובה בר- שאן

10/12/2007 | 01:06 | מאת: אור

שלום... הייתי שותה אבץ לפני כ-4 חודשים אם אני לא טועה, עקב אקנה האם את יודע\ת ? אחרי כמה זמן זה משפיע ומה זה גורם לפנים ואם לחם מלא משפיע על אקנה אשמח אם תעני... תודה!

10/12/2007 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, ישנן כמה סיבות שונות לאקנה. לא תמיד שתיית אבץ מועילה. בכל אופן 4 חודשים זה זמן מספיק. מציע שתפני שוב לרופא עור לאבחון ולקבלת טיפול. לתזונה יש השפעה על התופעה. כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

09/12/2007 | 19:39 | מאת: הילה

היי אני בעייתית בנושא התזונה, יש דברים רבים שאני אוהבת ואוכלת כלל\ אני מנסה להשלים אך לא תמיד זה קורה נדיר שחסרים לי ויטמינים אבל אני רוצה לנטול ויטמינים בכל זאת ידוע לי שהמקור הטיבעי הוא הכי טוב- ובכל זאת- ספיגת הויטמינים יעילה? אוכל לנטול בביטחה?

10/12/2007 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא ממליץ לקחת תוספי מזון כפיצוי על תזונה לקויה או במקומה. התוספים משלימים חוסרים תזונתיים וצריך לקחת אותם רק בהמלצה של מומחה לנושא ולאחר שמבצעים תיקונים בתזונה. אני בטוח שאם תפני ליעוץ אישי בתזונה תוכלי למצוא מזונות מועילים שאת יכולה לאכול והצורך בתוספים יהיה קטן יותר אם בכלל. בהצלחה צביקה