פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/01/2008 | 13:31 | מאת: שגית

במעדן ילדים יוגורט של חברת טרה כתוב ב"מרכיבים":ג'לטין דגים האם חומר זה הוא נגזרת של אומגה 3??? תודה

18/01/2008 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

שגית שלום התשובה היא - ממש לא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 13:31 | מאת: א

בני בן השנה וחצי אוהב לאכול חביתה. אני מכינה לו אותה כל ערב כמעט ( ראשון עד חמישי) האם זה בריא כל יום ביצה בגיל שלו? ואם לא, מה עוד אפשר לתת לו כארוחת ערב, ולא בשרי...? תודה

18/01/2008 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

א. שלום הבן שלך בגיל צמיחה זה בסדר גמור לתת לו ביצה כל יום. לא חובה לטגן את הביצה ניתן לתת אותה גם בדרכים שונות. אך הביצה מספקת לבן שלך את כל חומצות אמינו שהוא צריך ושומנים הדרושים לצמיחה שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 13:29 | מאת: ש.א

שלום. קראתי בכתבה בעיתון "מנטה" בגליון הקודם שחשוב לצרוך לפני ההריון אומגה 3 גם מהסיבה שזה טוב לפוריות ולקליטה טובה יותר של ההריון, זה נכון? ידועים לי כל הסגולות שיש בחומר זה לפני ובזמן ההריון, אך לא שמעתי מעולם על קשר בין פוריות לאומגה 3.. יש בדבר משהו נכון??

18/01/2008 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

ש.א. שלום יש במה שאת אומרת הגיון רב כיוון שכל הורמוני המין המופקים בשלחלה ובאשך בנויים משומנים ותלויים בחומצות השומן החיוניות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 03:20 | מאת: אני 1

שלום יש לי התקפים חוזרים של הרפס מסוג 2 הציע לי רופא לקחת סלניום במינון של 600 מיקרו גרם או משהו כזה אני לקחתי במשך שנה שלמה אצלקוויר ולא היה לי שום התקף מה את מציעה על מנת לחזק את המערכת החיסונית אני לוקח סליניום 600 מיקרו גרם ו 4 אלף מילי גרם ויטמין C ועוד כמה צמחים מאפריקה אשר טוענים לחיסול וירוסים תודה רבה אני 1

17/01/2008 | 05:10 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום את לוקחת תוספי מזון מצויינים הכי חשוב כרגע שתאכלי תזונה שתחזק אותך +הרגעה, והורדת מתח. הצעתי החמה לך לכי לתזונאית שתבנה לך תוכנית תזונתית לחיזוק מע' החיסון. בברכה ובתודה טובה בר- שאן

16/01/2008 | 22:30 | מאת: אנבל

שלום וברכה, ראשית ברצוני להודות לכם על התשובות הנהדרות והרצון הטוב לעזור! יישר כוח! שאלתי היא כזאת, אני סובלת מתופעות פיזיולוגיות לא נעימות כל פעם שאני נצרכת לדבר בפני קהל( לעיתים אפילו מול אדם-שניים...) תופעות כגון: הסמקה, דופק מהיר, הזעה. יש לציין שאני אדם מאוד חברותי ומבירור איני חושבת שמדובר ממש בחרדה. תופעה זו מאוד לא נעימה לי ומונעת ממני לדבר בפומבי. יש לציין שכבר ניסיתי טיפול שיחתי, תרופות נוגדות חרדה, צמח הרודיולה, פרחי באך וכד'.... מה עוד??? יש משהו שאת יכולה להמליץ עליו להוריד את התופעות הלא נעימות הללו.....

17/01/2008 | 05:09 | מאת: טובה בר-שאן

אנבל שלום מס' שיטות יכולות מאוד לעזור: שיטות של מגע כמו רפקסולוגיה, דמיון מוגרך. ובתוסף מזון יש את הגאבא שמאוד מאוד עוזרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2008 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

אנבל שלום, אחד הפתרונות הטובים לבעיה (מניסיון אישי!) הוא דווקא לנסות לדבר בפני קהל כמה שיותר ואפילו בצורה מקצועית (הרצאות, הנחיית קבוצות, העברת חוגים, סדנאות וכד'). הימנעות משיחות בפומבי לא מעלימה את הבעיה ואפילו מחריפה אותה. ישנן כמובן כמה טכניקות להרפייה שניתן להשתמש בהן, אבל חשוב לתרגל. זה יוציא ממך "דברים טובים" יוכיח לך ולסביבה שאת "שווה", יאפשר לך להעניק מהידע שלך לאחרים ויפחית בצורה משמעותית את מידת הביישנות והחרדה החברתית. בהצלחה צביקה

17/01/2008 | 12:13 | מאת: אנבל

תודה לך על ההצעה, אין ספק שפה טמון הפיתרון. אך זה ממש קשה. על סמך הדברים שכתבתי שכבר לקחתי בעבר, יש עניין לנסות גם את הגבא או שזה הוצאה מיותרת..?

16/01/2008 | 18:50 | מאת: רות

שלום רב אני משתמשת זמן רב ביובסלקס (כשנה) השבוע הסתבר לי לשמחתנו כי אני בהריון ובעצם כבר בחודש רביעי ( איכשהו לא הרגשתי זאת עד כה) הבעיה היא שגם בחודשים האחרונים כרגיל השתמשתי ביובסלקס כמעט כל יום רשום שם במפורש שזה לא לנשים הרות ומניקות אשמח לדעת מה הנזק (אם ידוע על כזה) שיכול להיווצר אצל העובר בעקבות שימוש ביובסלקס בהריון? (במיוחד בעקבות שימוש בחומר פרופילן גליקול אותו הוא מכיל) תודה רבה

17/01/2008 | 09:16 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, האם רק הנזק לעובר מדאיג אותך? מה עם הנזק לל ולבריאותך? אני ממליץ להימנע ככל שניתן משימוש במשלשלים "טבעיים" ותרופתיים וכתבתי על כך עשרות פעמים בפורום. הטיפול בעציות צריך להיות רק בתזונה טבעית נכונה. (תעשי חיפוש בפורום על המילה "עצירות".) בהצלחה צביקה

15/01/2008 | 19:19 | מאת: קרנית

שלום רב, אני עומדת להתחיל תקופה בה אשהה בבית לצורך לימודים במשך מעל לחודשיים, ואלמד בערך 10 שעות ביום. אני חוששת שאעלה במשקל בתק' זו ולכן מחפשת דיאטה שניתן לאכול ממנה ללא הגבלה קלורית וללא צורך לחשוב על כל מה שאני אוכלת.אין לי בעיה להיות מוגבלת לסוג מסויים של אוכל, העיקר שלא אצטרך לחשב כמויות וקלוריות. האם יש לך רעיון לדיאטה שתתאים לתק' קשה זו?

17/01/2008 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

קרנית שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים במסגרת הפורום. אני חושב שאם תתמקדי בתזונה טבעית מגוונת ומאוזנת הכוללת הרבה ירקות חיים ומבושלים, קטנית ודגנים לא תעלי במשקל. חשוב מאד למצוא חצי שעה ביום לפעילות גופנית. זה יעזור לך בהפגת העייפות ובשיפור הריכוז והזכרון. בהצלחה צביקה

15/01/2008 | 14:48 | מאת: אור

כבר זמן מה שאני מנסה להבין מה הדרך הכי טובה להתמודד עם ח.אוקסילית במזון. יש כאלה שאומרים שחימום מנטרל אותה, ביחוד שמבשלים אותה יחד עם מזון המכיל סידן. מצד שני שמעתי שהחימום רק הופך אותה ליותר פעילה ולכן עדיף לאכול חי וללא בישול מזון המכיל ח.אוקסילית ולא לאכול בסמיכות מזון עם סידן, כדי לא לפגוע בספגיתו. אשמח אם תוכלו להבהיר בצורה חד משמעית מה היא הדרך הנכונה. תודה על התייחסותכם :)

17/01/2008 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, חומצה אוכסלית מפריעה לספיגת סידן במעיים. היא נמצאת בכמה ירקות עליים, בשוקולד, בשומשום, בטחינה ועוד. בשומשום מלא יש פי עשר סידן מאשר בחלב (1,100 מ"ג במאה גרם שומשום לעומת 100 מ"ג במאה גרם בחלב), אבל עקב נוכחות החומצה האוכסלית רק 10% נספג בגוף. נמצא, כי קלייה של השומשום מנטרלת את ההשפעה השלילית של החומצה האוכסלית ואז ספיגת הסידן טובה יותר. הבעיה היא שהקלייה הורסת את השמנים הטבעיים וחומרים מזינים נוספים הנמצאים בזרע. לסיכום, אם את בחוסר של סידן ורוצה לקבל מהמזון כמה שיותר סידן - תאכלי קלוי ומחומם. אם את רוצה להפיק תועלת תזונתית מהמזון - תאכלי מזון חי וטבעי, ללא בישול ארוך, טיגון או קלייה. בהצלחה צביקה

14/12/2008 | 10:56 | מאת: נירה

האם חומצה אוקסילית מפריעה לספיגת ברזל? באילו ירקות או פירות מכילים חומצה אוקסילית מדובר בסובל מאנמיה תודה

13/01/2008 | 20:56 | מאת: דליה

אני אזכיר בקיצור את בעיתי עמה פניתי אליך בעבר: לאחר שלא נגעתי במלח כשנתיים - בגלל יתר לחץ דם - ולאחר מכן עברתי ניקוי רעלים בצום, כשבעה ימים, מישהי המליצה לי להכין סושי צמחוני עם מיסו ואריסה - ומכאן החלו צרותי: רגלי התנפחו מאד מאד ןכשקישרתי בין השניים הפסקתי עם המיסו ועם מלח בכלל. בעצתך שתיתי הרבה מיצי ירקות אך לא נפתרתי מהבצקת. עדיין שתי רגלי נפוחות ואיני יודעת כיצד להתנהל. המצב הורע לאחר שעמדתי יום שלם על רגלי. עתה אני שולחת את רגלי למעלה אך עדיין הרגליים נפוחות. מה עלי לעשות? ת ו ד ה דליה

14/01/2008 | 12:21 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, השאלה שלך מדגישה את הטענה שלי שלא צריך להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר כדי לטפל בבעיות בריאות רציניות. אני מציע לך שוב לפנות לרופא המטפל לאבחון וטיפול ובמקביל למצוא נטורופט או תזונאי טבעי באזור מגורייך שיבצע תישאול מקיף וירכיב לך תפריט וטיפול המתאים לצרכים שלך. שתיית מיצי ירקות לא אמורה לפתור את הבעיה. יש עוד פעולות שצריך לעשות. בהצלחה צביקה

13/01/2008 | 14:30 | מאת: נינה

מאחר והיה לי וירוס בקיבה בעבר, אינני יכולה לאכול כל דבר. דברים מסוימים עושים לי צרבת וגורמים לי לכאבים בקיבה. לכן אני מחפשת מתכונים לארוחות לאנשים עם רגישויות בקיבה אם יש כזה דבר בכלל ואם אין אז אודה לכם אם תעזרו ותייעצו לי. תודה מראש

13/01/2008 | 16:28 | מאת: טובה בר-שאן

נינה שלום לפני מה לאכל ,חשוב קודם לדבר על איך לאכל. חשוב לאכול ארוחות קטנות מאוד לא להעמיס על הקיבה . עדיף לאכל 5 פעמים ביום מאשר 3 ארוחות גדולות. לא לאכל מטוגן. עדיף לאכל אוכל מבושל כמו מרקים (ירקות, עדשים, בטטה, גריסים, ) להוסיף במרק שיבולת שועל שמאוד עוזר ומרגיע את מע' העיכול. לאכל דגנים מלאים כמו אורז מלא , לחם מלא וכ"ו בברכה והצלחה טובה בר- שאן

11/01/2008 | 23:47 | מאת: בעל מוטרד

אשתי ילדה אתמול, ובבדיקת דם התגלה כי תוצאות ההומוגלובין הינה 8.9 ונאמר לה כי עליה לאוכל בשר על מנת לשפר את המצב. אשתי מניקה את התינוקת הטרייה והשאלה האם הדבר מסוכן, וכיצד ניתן לשפר את התוצאות בצורה מהירה ? האם הדבר משפיע על התינוקת ? האם נכונה הטענה כי ברזל נמצא במיץ הרימון, והאם יש מאכלים אחרים העשירים בברזל ? אנא הסבר מלא !

12/01/2008 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, במצב הנוכחי כדאי שאשתך תפעל בהתאם להנחיות הרופאים המטפלים. אחרי שתתאושש כדאי לקחת אותה ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק ב"טיפים" הניתנים חינם בפורום זה או אחר. מזונות העשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, קיטניות, ירקות ירוקים, פירות יבשים, מולסה ועוד. בהצלחה ומזל טוב צביקה

11/01/2008 | 13:07 | מאת: צליל

שלום אני נלחמת כבר מזה חצי שנה פחות או יותר בהפרעות אכילה.. מצבי היום יותר טוב מעבר אך מעדיין יש לי בעיות עם אוכל,חרדת השמנה יותר נכון אני בחורה רזה תמיד הייתי כך..אך בצבא עליתי קצת שקלתי 49 ואז התחילו לי הפרעות אכילה. כמו שציינתי היום אני אחרי זה אך אני עדיין צריכה להיות בדיאטה מסודרת,אחרת אני מאבדת את עצמי ומתחילה להקיא ..קשה לי לשמור על דיאטה מאוזנת כי לפעמים יש חשקים למתוק ומייד אחרי זה אני נלחמת בעצמי לא להקיא או להרעיב את עצמי ביום שלמחרת.. מה לעשות?ואיך לשמור על דיאטה מסודרת ומאוזנת?

12/01/2008 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

צליל שלום, המצב שאת מתארת מחייב טיפול, הכוונה ומעקב של אנשי מקצוע המתמחים בהפרעות אכילה. אני מציע לך לא להתחמק מפתרון רציני של הבעיה על-ידי "בריחה" לפורום זה או אחר כדי לקבל טיפים ועצות. בהצלחה צביקה

11/01/2008 | 09:54 | מאת: עדי

שלום, קראתי הרבה המלצות על אבקת החרובים אבל הבנתי שבתהליך הייצור קודם קולים את החרובים ואח"כ טוחנים אותם. האם הקלייה לא הורסת את הויטמינים שבחרוב והאם הסוכר שבחרוב לא הופך למזיק אחרי הקלייה היות וזה לא דבר מומלץ לחמם סוכר? אותה שאלה לגבי תמרים, האם זה טוב או לא טוב להרתיח תמרים במים מהסיבה של הרתחת הסוכר שבהם? (אני מרתיח תמרים במים כדי לקבל תערובת שמחליפה חמאה ומרגרינה בכל מיני מאפים שאני אופה) תודה רבה

12/01/2008 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני לא יודע ה תהליך ההכנה של אבקת חרובים, אבל בכל מקרה לא מדובר במזון בריאות, אם כי זה עדיף על שוקולד רגיל. באבקת החרוב נשארים מינרלים חשובים וסיבים תזונתיים שלא נהרסים. הרתחת הסוכר בחרובים או בתמרים לא פוגעת בו. לטעמי עדיף לאחרו חרובים ותמרים במצבם הטבעי ולא המעובד. בהצלחה צביקה

10/01/2008 | 23:38 | מאת: אריאל

שלום, שמעתי שתפקוד לא טוב של הכבד גורם למתחים וכעס. האם זה נכון ? ואם כן איך ניתן לטפל על ידי תזונה טבעית? כמו כן, אילו מרקים מומלצים לחורף ?

12/01/2008 | 08:17 | מאת: צביקה קורן

אריאל שלום, כל תפקוד לקוי של אחד מהאברים בגופנו יכול להשפיע לרעה על המצב הנפשי במיוחד אם זה מעורב בכאב. שיפור תפקוד הכבד נעשה על ידי מעבר הדרגתי לתזונה טבעית ואיכותית וביצוע צום מיצים של מספר ימים (בהשגחת מומחה). כדאי שתפנה ליעוץ אישי להמשך התהליך. בהצלחה צביקה.

10/01/2008 | 11:14 | מאת: מיכל

שלום איפה אני יכולה למצוא דיאטן/נית שמתמחה בתזונה טבעית? כדי לקבוע פגישת ייעוץ אישית בשבילי. אני יודעת שיש ייעוץ של דיאטנית בקופ"ח אבל לא בטוחה שזו "תזונה טבעית"... תודה מראש.

10/01/2008 | 12:43 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, את נמצאת בפורום "תזונה טבעית" ומן הסתם אני וטובה נותנים גם יעוץ אישי בתזונה טבעית... בקופת חולים יש דיאטניות קליניות, אבל יש גם מחלקות של רפואה משלימה ששם יש נטורופטים. אם תעשי חיפוש בגוגל אני בטוח בתמצאי. בפורטלים ייעודיים כמו ALTERNATIVLY יש רשימה של מטפלים ותזונאים. בהצלחה צביקה

09/01/2008 | 21:11 | מאת: ליאור

אני לא מבין משהו, אמורה להיות לנו נטייה טבעית למה שטוב לנו. והרי פירות כל כך טעימים ומתוקים ורכים, ולעומת זאת ירקות ממש קשים, ותאמת לא הכי טעימים, לעולם לא קרה לי שאמרתי לעצמי - וואו בא לי גזר, וואו אני רוצה תפוח אדמה (לא מבושל כי אז זה משהו אחר) או וואו ממש בא לאכול איזה שורש או בטטה לא אפויה... והרי האדם הקדמון לא היה אופה בטטות או תפו"א לא היה לו איך... אז מניין לנו שאנחנו בכלל אמורים לאכול ירקות? פירות הרבה יותר טעימים הרי... יש בכלל משהו בירקות שאין בפירות?

10/01/2008 | 12:56 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אכן ישנה גישה בתזונה הטבעית (קיצונית למדי בעיני) הגורסת שצריך לאכול רק פירות בשלים שנושרים מהעץ (אסור לקטוף...). חלקם גם אוכל מעט ירקות שלא צריך לבשל. האנשים האלה סובלים מחוסרים תזונתיים. באופן כללי הרגלי התזונה בינקות ובילדות גרמו לנו לאבד את החושים הטבעיים לגבי מזון נכון ובריא עבורנו. לכן קיימת כזאת כמיהה למתוק. בתור גולשת ותיקה בפורום את כבר יודעת שלדעתי חשוב שהתזונה שלנו תהיה טבעית, מגוונת (סוגים שונים של מזונות), מאוזנת (כל אבות המזון) ואיכותית (טריה, ירוקה, מגידול אורגני וכד'). בהצלחה צביקה

09/01/2008 | 17:49 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר אם תוכל לעזור לי אני בן 20 גובה 178 ושוקל 81 אתה יכול להציא לי דיאטה שאני יוכל לרדת במשקל .

09/01/2008 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

אלמוני יקר כדי לעזור לך לרדת במשקל צריכים לדעת מס' דברים: מה אורח החיים שלך? מה אתה אוכל? האם קיימים לך חסרים למיניהם? לכן חשוב שתלך לתזונאית. שתבנה אתך תוכנית הרזיה המתאימה רק לך. בגדול יש להוריד ג'אנק פוד, קולות ושאר מיצים ממותקים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2008 | 11:41 | מאת: לילי

שלום רב, שמעתי על דיאטת האורז כמומלצץ לניקוי רעלים וגם כדיאטת הרזיה. אני בת 28, מעוניינת "לנקות את הגוף" לאחר תקופה בה צרכתי מאכלים לא בריאים, וכן מעוניינת לרדת כ-2 ק"ג למשקלי, אותם העלתי בגין אותה תקופה "לא בריאה". אציין כי גם עכשיו אני רזה, אך מעוניינת לחזור לעצמי. אורז אני מאוד אוהבת, בעיקר אורז מלא לסוגיו, לכן אשמח לשמוע פרטים על הדיאטה הזו, וכן- האם מותר לי לשתות קפה נטול קפאין, 3 פעמים ביום, ללא חלב, עם ממתיק מלאכותי. תודה

09/01/2008 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום דיאטת אורז היא דיאטה לתקופה קצרה הנעשת תחת פיקוח .כיוון שבדיאטה מסוג זה יכולה גרום לראקציה כלומר משבר בריאות. להלן אתר המדבר על דיאטה http://www.ayahod.com/?page=Data/De_tocsificaion/Rice_diet.htm http://www.geocities.com/bazakd/p6.htm לדעתי יש מקום לפנות לתזונאית במידה ואת רוצה לעבור דיאטה זו. בברכה טובה בר- שאן

09/01/2008 | 00:05 | מאת: רונית

לאחרונה הופיעו אצלי שקיות מתחת לעיניים. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? ערכתי בדיקות תפקוד כליות ובלוטת התריס והכל תקין. כיצד אפשר לטפל בבעייה זו ?האם יש פתרון בתזונה הטבעית?

09/01/2008 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, לא כתבת בת כמה את. עייפות יתר, חוסר שינה ומתח יכולים לגרום להופעת נפיחות וכתמים כהים מתחת לעיניים. תזונה טבעית ואיכותית עשויה למנוע את התופעה או להקל. ברפואה הסינית זה מעיד על חולשת כליות. מציע להכניס תיקונית בתזונה ובאורח החיים בעזרת מטפל מומחה מתחום הרפואה המשלימה. במקביל לפנות לרופא המטפל די לשלול בעיה רפואית. בהצלחה צביקה

08/01/2008 | 23:34 | מאת: אלעד

האם בתהליך החימום של החלב סויה אני מעלה את ערכו התזונתי? והאם זה תופס לכל המאכלים של הסויה? כי שמעתי שיש את האנזים שנקרא טריפסין שבזמן החימום הוא נהרס וכך הערך הביולוגי של הסויה עולה??האם נכונה האימרה הזאת?

09/01/2008 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אין לי דעה מגובשת בנושא. בכל אופן, בתהליך הייצור של חלב הסויה הפולים כבר עברו תהליך של חימום ובישול. באופן כללי אני ממליץ מאד על צריכת מוצרי סויה. בהצלחה צביקה

08/01/2008 | 20:04 | מאת: ברזלית

האם חוסר בברזל יכול לגרום לאי קבלת מחזור? חזרו לי בדיקות שתוצאתיהן הן- ברזל- 48 פרטין -12. הפסקתי בלי קשר לקחת גלולות ומאז לא קיבלתי (איחור של חודש). יתכן שזה קשור גם לחוסר בברזל? ועוד שאלה האם בסלק יש ברזל או שמשפר ספיגתו? תודה מראש

09/01/2008 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שאלת שאלה רפואית שכדאי להפנות לפורום רפואי או לרופא המטפל. בכל אופן לדעתי מחזור כבר עלול לגרום לחוסר ברזל ולא הפוך. באנמיה תופיע וסת בהירה יותר. בסלק יש מעט ברזל, אבל יש בו חומרים מועילים רבים אחרים המשפרים את הבריאות. בהצלחה צביקה

שלום לך, עשיתי ניקוי גוף מרעלים עם עשב חיטה בשיטת אן ויגמור. גם ירדתי במשקל אבל כל הבעיות שהיו לי בקיבה ( נפיחויות) ממש עברו. מה דעתך על השיטה. האם עשב חיטה ממשיך להשפיע גם בהמשך אותה מידה במחינת ניקוי גוף. כמה פעמים בשבוע כדאי לשתות מיץ עשב חיטה בתור תחזוקה?

08/01/2008 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום שיטה נפלאה ישר כוח על הרצון שלך . תתמידי לשתות עשב חיטה כל יום רבע כוס. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

05/01/2008 | 11:19 | מאת: מלי

שלום רב, אני בת 24, עקב תלונותיי על כאבים עמומים ברום הבטן אחרי ארוחות וצרבות בלילה, הרופא הסיק שמדובר בכיב בדרגה התחלתית ונתן לי כדורי פאמו 20 למשך חודש. נשארו לי רק 2 כדורים לסוף הטיפול ואומנם יש הטבה בכאבים, אך היום בבוקר שתיתי תה עם הרבה לימון (לאחרונה שתיתי בבוקר רק תה עם נענע ומליסה) והכאב הישן והמוכר חזר. האם לימון גרם לאותם כאבים? האם פירות הדר לא מומלצים לאנשים עם כיב קיבה? תודה רבה!

05/01/2008 | 16:29 | מאת: טובה בר-שאן

מלי שלום יש אנשים שפירות הדר יגרמו להם לכאב . אולם סוג האוכל וצורת אכילת האוכל היא מאוד משמעותית. יש מקום להתיעץ עם תזונאית לגבי התפריט שאת צריכה לאכל. לדעתי זה מאוד יכול לעזור לך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2008 | 21:56 | מאת: ליטל

צביקה שלום, אני אוכלת בדר"כ מזון בריא ומלא, אולם בכמויות שאני אוכלת אני מצליחה רק לשמור על המשקל ולא להוריד, וקשה לי לאכול מעט פחות לאורך תקופה ארוכה. האם דיאטה של שבוע (דגן מלא כמו כוסמת/אורז מלא/קינואה וכד' ללא הגבלה, ירקות ירוקים ללא הגבלה, שני תפוחים וגביע לבן) כדי לתת דחיפה לדיאטה, ולאחר מכן לחזור לאיזון למשך חודש וחוזר חלילה יזיק לגוף? (ככה אני אוריד בשבוע 1-2 ק"ג ואז אשמור עליו, במצב הרגיל שאני אוכלת, גם אם אני מפחיתה כמויות לוקח לי שבועיים-שלושה להוריד 1ק"ג). תודה מראש, ליטל

05/01/2008 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום דיאטה כזו לשבוע ממש לא תזיק לך. אני הייתי מוסיפה לך הרבה נבטים ולא רק ירקות ירוקים גם כתומים ,אדומים, ולבנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2008 | 17:11 | מאת: משה

בן .61 .50. קג עד לפני 10 שנים היתה לי יציאה כל בוקר. ואז היתה תאונה .חודשיים שכיבה .והתאוששות ארוכה.יציאות לא סדירות כל 4,5, ימים היום יושב רוב הזמן בכסא גלגלים .ויציאה בקושי: ביום השני (ולפעמים בשלישי (עשיתי קולונוס בדיקות האם טיפול סיני יעזור? נסיתי הכל בתזונה הטבעונית לא עזר?.מרגיש למרות הרזון נפוח מלאות האם טיפול סיני יעזור להורדת לחץ תוך עיני עלידי טיפול בכבד? לחץ תחילתי ,רק מ15 ל 13 האם דיאטה של 10 ימים ללא פחמימות רק ירקות , פרי טיפה ,ואגוזים יכולה להזיק?יש לי לחץ דם נמוך תודה מראש

04/01/2008 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, ראשית אני מציע ששאלות בנושא רפואה סינית תפנה לפורות רפואה משלימה בניהולו של טל בלו. אני מאמין שטיפול בעצירות צריך להיות באמצעות תזונה נכונה. כלומר: הימנעות ממזונות שגורמים לעצירות וצריכת מזונות המעודדים תנועת מעיים. לא אפרט יותר מכיוון שהשאלה עלתה רבות בפורום ובחיפוש פשוט על המילה "עצירות" תמצא מאות התייחסויות לנושא. בנוסף, אתה יכול למצוא טיפים בפרק המאמרים באתר שלי בתקציר הרצאה על "הטיפול בעצירות". "דיאטה של 10 ימים ללא פחמימות רק ירקות , פרי טיפה ואגוזים" לא יכולה לההזיק לך, אבל היא לא יכולה להחליף תזונה מאוזנת לאורך זמן. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגוריך. בהצלחה צביקה

03/01/2008 | 11:39 | מאת: שירה

שלום! אני מתרגמת ספר על תזונה טבעית, ורציתי לדעת אם נכון לתרגם את המונח הנ"ל ל"שומנים רוויים". אם לא - איזה תרגום יהיה המדויק ביותר לספר ברמה פופולרית, לא ממש מדעית?

03/01/2008 | 12:27 | מאת: שירה

תיקון: אולי שומנים צמחיים מוקשים...?

03/01/2008 | 12:59 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני הייתי כותב - שומנים מוקשים ובסוגריים (טרנס). (למרות שהם באמת "רוויים" באטומים של מימן). בהצלחה צביקה

03/01/2008 | 11:06 | מאת: יובל

יותר בריא או יותר משמין? ומה הכי כדאי לאכול מכל הפירות היבשים?

04/01/2008 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, הכול תלוי במינון... 2 -4 פירות יבשים ביום לא יגרמו להשמנה. הם אמנם עשירים בסוכרים (כמו פירות חיים) אבל יש בהם ויטמינים ומינרלים חשובים וסיבים תזונתיים. כדאי לצרוך פירות יבשים מגידול אורגני שלא הוסיפו להם גופרית וחומרים משמרים. אני ממליץ על משמש ותמר אורגני. בהצלחה צביקה

04/01/2008 | 09:02 | מאת: יובל

אוי, קראתי עכשיו מאמר על הזוועות שמוסיפים לפירות יבשים... http://www.ifeel.co.il/page/2711 גם בזה נעבור לאורגני? התקציב שלי לא עומד בזה אבל גם מצאתי מאמר על היתרונות של הפירות היבשים http://www.mahut.co.il/?categoryId=21006 למה דווקא תמר ומישמש?

02/01/2008 | 16:36 | מאת: בני

1. בעייתי : הרגשת מחסור ב"אנרגיה": קושי בתפקוד השוטף, בעיקר בהתעוררות (לוקח לי כשעתיים, מה שנעשה פעם ב1/2 שעה). 2. בעבר פתר את הבעייה תוסף מזון בשם "אינטרה". התוסף מכיל (חלקית) את המרכיבים הבאים : אסטרגולוס,ג'ינסינג\ליקוריש,פטריית ריישי,גריסי פנינה,קמומיל, ועוד. 3. שאלותי : האם אחד מהמרכיבים הנ"ל אכן אחראי להרגשת תוספת אנרגיה ? . אם כן - כיצד ניתנים להשגה ?, אם לא - האם מוכרים מרכיבים אחרים התורמים להרגשה ?.

03/01/2008 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, אני לא ממליץ להשתמש בתרופות פלא "טבעיות" ובכלל זה המוצר שהזכרת. באינטרה יש תמצית של 23 צמחי מרפא שחלקן סותר את הפעילות של האחרות. יש במשקה הזה צמחים מעוררים (ג'נסנג, ליקוריץ ועוד) שכנראה גרמו לתחושה "הטובה" שלך. המוצר גורם להתמכרות ולתלות בו באופן שאחרי הפסקת השימוש בו (מסיבות כלכליות ואחרות), יש קריסה ונפילה אנרגטית ופיזית. המוצר לא מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה (מאותה סיבה שהזכרתי). מציע לך לטפל בעצמך בצורה יותר רצינית, שלמה ומקיפה, תוך בחינת התזונה, המצב הנפשי ואורח החיים שלך. את זאת תוכל לעשות רק ביעוץ אישי אצל מטפל הוליסטי (נטורופט, תזונאי טבעי, מטפל רב תחומי).. בהצלחה צביקה

02/01/2008 | 14:22 | מאת: רינה

אני בת 36, 3 חודשים לאחר הלידה. אני מניקה. לאחר הלידה הורדתי את רוב המשקל שעליתי בהריון, אך מאז שאני מניקה, אני רק עולה ועולה. אני אוכלת רק מזון בריא ומלא, אך איני יכולה לשלוט בתיאבון המטורף. מה ניתן לעשות ( אני עושה פעילות גופנית מתונה כ- 3 פעמים בשבוע)

03/01/2008 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אם את באמת רוצה למצוא פתרון לבעייה, אל תסתמכי על תשובות חינם ו"טיפים" הניתנים בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

02/01/2008 | 08:55 | מאת: זוקי

האם יש מניעה להוסיף לכוס תה או קפה חם מים מהברז כדי לקרר את השתיה ולשתות, שהשתיה לא תהיה חמה מאוד. הרבה תודה

02/01/2008 | 11:58 | מאת: צביקה קורן

זוקי שלום, אין בעיה להוסיף מים מהברז, אם כי עדיף להוסיף מים מינרלים או מסוננים. בהצלחה צביקה

02/01/2008 | 00:03 | מאת: רוית בל

אני עם בעייה של בלוטת התריס, כל השנים האחרונות אני שומרת על תזונה ומשקל, יש חודשים בהם אני עולה בגלל מצבי מתח וחוסר תשומת לב לאוכל. אני עם בעיה בבלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין 50 מ" כל יום (כדור ביום) לכן בדיאטות רגילות של דיאטניות שמכילות כ 1000 קלוריות ביום אני בד"כ עולה במשקל. לכן הדיאטות בהן אני מצליחה לרדת במשקל הן 600 700 קלוריות ליום. לפני שלושה חודשים החלטתי לעשות דיאטה עם כדורים כי הרגשתי שאני לא מצליחה כבר לשמור על התזונה שאני זקוקה לה כדי לרדת במשקל. הלכתי לרופא פרטי שהביא לי כדורים שבאמת הורידו לי את החשק לאכול כמעט בכלל, וירדתי במשקל . אחרי חודש הרגשתי לא טוב, סחרחורות וכו'. אז הפסקתי מאז עליתי את המשקל שירדתי . ואני רוצה להתחיל מחדש. בגלל מצב נפשי כרגע אין לי את היכולת לעמוד בדיאטה של 600 700 קלוריות ללא "עזרה". אני רוצה להתחיל להשתמש בהודיה (hoodia liquid gels) ראיתי במרכיבים שיש גם soyabean , yellow beeswax, lecithin, gelatin, glycerin, caramel color, purified water השאלה שלי היא אם הרכבים מתאימים לעובדה שאני לוקחת אלטרוקסין ולבעית התת פעילות של הבלוטה שלי ובאמת יעזרו לי? כי לפי מה שהבנתי מנטורפט זה שסויה מאטה את הקצב של הבלוטה ... אני אשמח לקבל מידע ותשובה תודה רבה רוית בל

02/01/2008 | 11:56 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, חבל שאת מתמקדת בטפל ולא בעיקר הכמות של הסויה בכדורים היא זניחה ולא תזיק לך. נזק רב וודאי ייגרם לך אם תמשיכי לאכול פחות מ 1,200 קלוריות ליום. במספר מחקרים נמצא שתזונה המבוססת על פחות מ 1,200 קלוריות לא מאפשרת לקבל את כל רכיבי המזון הדרושים (חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ועוד) ובעקבות זאת מופיעות תופעות ומחלות של חוסרים תזונתיים. כדאי שתפני ליעוץ בתזונה טבעית ותבחרי את המזונות המלאים ובריאים המכילים סיבים תזונתיים וקלוריות "טובות". כמובן שאין טעם להתבסס על כדור זה או אחר לדיכוי התיאבון ולהרזייה. העליה במשקל וההשמנה מובטחת לאחר הפסקת השימוש בכדור הפלא ואולי אפילו לפני כן. בהצלחה צביקה

i understand what you say and i tried to eat 1200 kal in a day ( with "neturapat" AND "dietanit") menu but i still didn't lost wight i have a lot experience in that. the regular daite just don't work for my body thats way i'm exhausted from it (i'm in us thats way i write in English sorry

29/03/2008 | 23:47 | מאת: hoodia-weightloss-pills.com

אפשר להזמין מחו"ל בזול מ- http://www.hoodia-weightloss-pills.com

10/10/2008 | 12:36 | מאת: הודיה

קטע קצר שכדאי לקרוא: http://blog.tapuz.co.il/hoodiahoodia

אני צריך כדורים0549990556

22/12/2008 | 16:58 | מאת: אבי הודייה

אני צריך כדורים0549990556

האם יש דרך להשיג את הכדורים של הודיה בארץ מבלי חשש לזיוף?

יש עוד אנשים בארץ שקוראים להם רוית בל. למה להוסיף שם משפחה לנושא כל כך אינטימי. לכל אדם יש גישה למידע הזה בלחיצת כפתור. בשבילך, בשבילי ולשאר הרוית בל בארץ - אשמח אם תשמיטי את שם המשפחה ממודעה זו. תודה

02/03/2010 | 14:37 | מאת: מעיין

אני מוכר הודיה ביבוא אישי ישירות מארה"ב לבית הלקוח כדורים מעולים שעובדים נקודה ניתן ליצור איתי קשר ב 054-2552652

01/01/2008 | 18:33 | מאת: מה לתת

שלום צביקה. הצעת להכין לבתי בת השנתיים תחליב שקדים. האם אכן מדובר במשקה בריא ומזין? ועוד שאלה: אני מכירה את עצמי, ואין סיכוי שאכין כזה לבד. אין לקנות אחד מוכן? תודה רבה רבה

01/01/2008 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

חבל...! מדובר במשקה איכותי, מזין ובריא. התחליב עשיר בחלבון, שומן רב בלתי רווי, ויטמינים ומינרלים. אפשר לשדרג אותו אם מוסיפים פרי בשל כמו בננה או אגס (טוחנים בבלנדר יחד עם השקדים והמים). אפשר לקנות חמאת שקדים (שקדיה) בחנויות טבע ולערבב את זה עם מים כמו שעושים טחינה. זה פחות טוב, אבל עדיין מזין מאד.

01/01/2008 | 18:01 | מאת: יוסי

מר צביקה קורן שלום רב, אישתי מעוניינת ללכת לסדנה שמציעים בקיבוץ מצפה אלומות בתחום של תזונה טבעית האם אתה מכיר את התוכנית שיש שם ועד כמה אתה מודע ליעילותה ? תודה מראש על תשובתך המהירה.

01/01/2008 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, במצפה אלומות מטפלים בשיטת אן ויגמור (עשב חיטה ומזון חי). מדובר בשיטת ניקוי ושיקום יעילה מאד. (אני מכיר את השיטה בצורה טובה - למדתי את הנשא במשך כשנתיים אצל דר' פנינה בר סלע). בנוסף אפשר לעשות במקום צום מיצים. לידיעתך, דר' פנינה בר סלע גם כן מעבירה סדנאות בשיטת אן ויגמור במרכז שלה במושב אמירים - "מרכז התחדשות". מיכל אמיר מעבירה סדנאות צום מיצים במלון "יערות הכרמל". אני מעביר סדנאות צום מיצים בכפר הנופש "דור" (חוף טנטורה) ובעין כרם. לכל אחד יש אתר בו תוכל למצוא פרטים נוספים. בהצלחה צביקה

01/01/2008 | 06:42 | מאת: שרה

מה ינתן לעשות כאשר יש לבחור צעיר נזלת כל הזמן

01/01/2008 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום יש מקום ללכת לתזונאית ולבדוק מה הבחור אוכל סביר להניח שיש במזון חומרים אלרגנים יש לציין שישנם גם גורמים נוספים אך מכיוון שהנזלת כרונית ההיתי בודקת דבר ראשון את התזונה שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2007 | 19:35 | מאת: רני

שלום וערב טוב, אני חייל בן 20 מפתח גוף. עברתי בדיקות דם שיגרתיות וערכי הברזל והויטמין B12 חרגו בצורה משמעותית מהנורמה פי 1 וחצי ממה שצריך להיות. האם זה מצביע על התפתחות של איזו בעיה מסויימת שהרמות האלו כל כך גבוהות?? אני אוכל ביום הרבה לצורך פיתוח גוף זה התפריט הממוצע היומי שלי, האם הוא מכיל כמויות שמצביעות על עודפי הוויטמינים? (אני שוקל כל מה שאני אוכל). 6:30- 60 גרם קורנפלקס+60 גרם שיבולת שועל טריה עם 300 מ"ל חלב 3% 8:30- 250גרם (גביע) גבינה לבנה או קוטג' 3% או 10 חלבוני ביצה. 10:00- 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה +250גרם (גביע) גבינה לבנה או קוטג' 3% 12:00- 300 גרם אורז + 200 גרם חזה עוף\בשר בקר\דג והרבה סלט ירקות. 15:00- 4 פרוסות לחם חיטה מלאה עם 120 גרם טונה. 17:30- 300 גרם פסטה\אורז +בשר בקר\עוף וסלט ירקות. 20:00- 300 גרם אורז\פסטה ו40 גרם חלבון בשייק חלבון. 22:30- 4 פרוסות לחם חיטה מלאה עם 5 חלבוני ביצה וסלט +חצי מנה של שייק חלבון. 23:00- שינה.

01/01/2008 | 07:12 | מאת: טובה בר-שאן

רני שלום עודף ויטמינים לא יכולים להגרם מתזונה האם אתה לוקח תוספי תזונה ? האם בשיק חלבון שאתה לוקח יש גם ברזל וB12? בדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2008 | 20:12 | מאת: רני

תודה על התיחסותך, בדקתי ובשייק שאני שותה יש ויטמין A,C וברזל אבל לא B12. נמצאו אלי בבדיקות הדם אלבומין מאוד גבוה כמו כן גם הCK. ונויטרוציטים נמוכים לנורמה (אם ידוע לך משהו עליהם). אני נוטל סטרואידים אנבוליים לפיתוח גוף האם קיים קשר לתוצאות בדקות הדם שלי? אם לא קיים קשר אז יש סיכון מסוים לרמות כה גבוהות?

30/12/2007 | 15:36 | מאת: ליאור

שלום יש לי מספר שאלות יש לי היסטוריה משפחתית לסוכרת ,ומחלות לב ,וכולסטרול האם באמצעות מניעה כדרך התזונה אוכל למנוע את האפשרות להיות גם פגועה מכך ב100 אחוז ?? ואם כן מהם הרכיבים התזונתים שעלי להשים לב היטב ברכישת מזון מסוים שמזיקים לגוף כמו מה למשל שומן רווי וכ"ו ועד כמה מהרכיבים מותר לכול היותר בגרמים? ואילו מזונות מותר לאוכל ?? ואילו לא?? האם יחס של כולסטרול של217 ניתן להוריד עי" תזונה ?. ואי צריכת כדורים להורדת כולסטרול ביחס הזה פוגעת בלב או במה? ושאלה אחרת שלא קשורה יש במשפחתי אנמיה ונאמר לי שבקטניות יש לרוב ברזל רב אך יחד עם כול זאת זה לא מיתעכל לי טוב וגורם לעצירות וגזים רבים מה עלי לעשות כדי שזה לא יגרום לגזים??ואני גם אוהבת נורא קטניות אין משהו שמפסיק את הציות והגזים? מאחר ואני יודעת שבבשר אדום יש ברזל אבל זה לא בריא כול כך לאוכל מזה יותר מידי.? מהי התדירות לאוכל בשר אדום בשבוע ? כדי שלא יהיה חוסר ברזל??

31/12/2007 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שאלת שאלות רבות שעל חלקן קשה לענות. אני מציע לך (כפי שהצעתי לך מספר פעמים בעבר) לפנות ליעוץ אישי. הפורום לא יכול להחליף יעוץ אישי המותאם לצרכייך. לשאלותייך: - לא נראה לי שיש מישהו בעולפ שיכול להבטיח לך מניעה של 100% באמצעות תזונה או בכל דרך אחרת (תרופות וכד') - לגבי הרכיבים התזונתים שעלייך לשים לב אליהם - הימנעות מחומרים מזיקים וצריכת מזון טבעי. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא בהרחבה על רשימת החומרים המזיקים והמועילים - מחקרים הוכיחו שתזונה נכונה יכולה להוריד רמת כולסטרול בערך ב 15% ולפעמים אין ברירה וצריך טיפול תרופתי. - בקטניות יש ברזל. חשוב להשרות את הקיטניות לפחות שמונה שעות, להביא לרתיחה ואז להחליף את המים. כדאי לתבל עם שומר, קימל, כמון וכוסברה שיש להם תכונה של ספיחת גזים. קיטניות א אמורות לגרום לעצירות - ברוב המקרים אין צורך לאכול בשר אדום. אפשר לקבל ברזל ממקורות אחרים. בהצלחה צביקה

30/12/2007 | 10:10 | מאת: סיגלית

בתי בת שנתיים, ומקבלת בכל ערב לפני השינה בקבוק תמ"ל שמיובא מחו"ל. (לא לדאוג - אח"כ מצחצחים שיניים). אני רוצה לגמול אותה מהתמ"ל, ולתת במקום משהו אחר. אני לא רוצה לוותר על הבקבוק כי בלעדיו היא מתעוררת רעבה בלילה, ואיתו היא ישנה טוב עד הבוקר. מה מומלץ לתת מלבד חלב פרה שהיא לא אוהבת ולא מוכנה לשתות? תודה רבה

31/12/2007 | 16:11 | מאת: צביקה קורן

סיגלית שלום, את יכולה להכין לה תחליב שקדים או תחליב שומשום. משרים 10 - 20 שקדים לכמה שעות. מקלפים ומעבירים בבלנדר עם מים מינרלים או רתוחים. אפשר להמתיק עם דבש או מולסה. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 23:11 | מאת: לינוי

שלום רב! האם לשעועית, חומוס, עדשים וכו', אשר מוכרים אותם מיובשים בסופרים, יש ערך תזונתי גבוה? ועוד שאלה : כשכתוב על אריזת אורז בסופרים "אורז מלא", האם זה באמת אורז מלא? בד"כ הוא אמנם חום, אבל אין לו ריח ספציפי והוא מתבשל דיי במהירות. איך אפשר לדעת שהוא אכן מלא? תודה

31/12/2007 | 16:15 | מאת: צביקה קורן

לינוי שלום, לשעועית, חומוס, עדשים ולכל הקיטניות יש ערך תזונתי גבוה מאד והם מומלצים לאכילה. הקטניות עשירות בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הם מורידים רמת כולסטרול ועוזרים להרזייה היות ויש להם ערך גליקמי נמוך. לגבי הגזים - תקראי תשובה שנתתי למעלה לליאור. אם כתוב אורז מלא וזה נראה יותר כהה מאורז לבן, זה כנראה אורז מלא. ליתר בטחון תקני בחנות טבע אורז מלא אורגני. ההבדל במחיר לא גדול והאורגני לא עבר הנדסה גנתית. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 21:39 | מאת: סבתא

נכדי כבן חצי שנה רק יונק בתי התחילה לתת לו ירקות גזר ואחכ קישואים ומאז יש לו עצירות לפני כן לא , האם יתכן שהגזר יגרום לעצירות?

31/12/2007 | 16:22 | מאת: צביקה קורן

לסבתא שלום, הירקות שציינת לא אמורים לגרוםלעצירות. יתכן ומדובר ב"תגובת הסתגלות" של המעיים וזה יחלוף אחרי כמה ימים. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 21:35 | מאת: ש

האם עגבניה נחשבת כמעלה חומציות? האם יש בה מלח ? אסור לי לאכול מלח...

31/12/2007 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, העגבניה נחשבת פרי חמוץ ומעלה חומציות בגוף. אין בה מלח (נתרן) אלא אם מוסיפים. כדאי מאד להימנע מהוספת מלח לאוכל. בהצלחה צביקה

29/12/2007 | 12:28 | מאת: דליה

אני עברתי לאחרונה טיפול מוצלח ביותר בניקוי רעלים ומזונות בשיטת הRAW FOOD למחלת הסוכרת. איזנתי את ערכי לחלוטין ובריאותי מצוינת. כדי להכין סושי ראיתי במתכון למרוח את אצת הנורי במיסו ואריסה. כמו כן הוספתי לתפריט זיתים אורגניים של נאות סמדר מלוחים ביותר. לאחר תקופת מה גיליתי ששתי רגלי התנפחו כרגלי פיל והעור מתוח ביותר. הרופא הקונבנציונלי הזמין אותי בדחיפות כדי לוודא שלא קרסו מערכות (לב, כליות או כבד) - הבדיקות יצאו תקינות. אני חשבתי שזה כתוצאה ממלחי יתר שאכלתי לאחרונה (במשך שנתיים לא נגעתי במלח כדי להוריד לחץ דם) ואכן הפסקתי עם המיסו, מלח אטלנטי וזיתים ממולחים והנפיחות ירדה וכמעט שבתי לאיתני. אין לי שום ספק שהדבר נגרם בעיקר מהמיסו שהוא פצצת רעל של מלחים. כיצד משמרים את הכליות, הכבד והלב לאחר טראומה כזאת? (ביוזמתי אני שותה עכשיו פטרוזיליה תודה לתשובתכם המקצועית

31/12/2007 | 16:32 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, אכן כל המזונות שציינת עשירים מאד בנתרן (גם אצת הנורי) ולמזלך גופך הגיב לרעל הזה באופן מיידי - כנראה מבלי שנגרם נזק לכליות. על=פי גישת התזונה הטבעית יש להימנע ככול שניתן מצריכת נתרן. כדי להתקיים אנו זקוקים רק לגרם אחד (1,000 מ"ג) ביממה. לא מומלץ לצרוך יותר מחמישה גרם ביום. כל המזונות המעובדים מכילים הרבה מלח (דגני בוקר, סלטים מוכנים, ממרחים, לחם, מוצרי חלב ועוד). בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא את רשימת הנזקים והסכנות של המלח. אגב, תה פטרוזיליה משתן ומוציא גם מינרלים חשובים מהגוף. הפתרון הנכון הוא להרבות ירקות ופירות ולשתות מיצי ירקות. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

28/12/2007 | 23:26 | מאת: מנוסה באלרגיה

אל תעזי לעשות שום דבר בטרם תזהי את מקור האלרגיה שלך ... חשוב לפנות לרופא אלרגולוג כדי לערוך טסטים לאלרגיה ולזהות מה הגורם . האם זה מזון? האם זה חומרים בסביבה כמו אבק או נוצות . רוב התסמינים שתארת הם תוצאה של אלרגיה שנוצרת כתוצאה מאלרגנים שנכנסים לגוף דרך מערכת הנשימה . כמו אבק שגורם לגרד בגרון ולנזלת ועיטוש . ( אני סובלת מאותה אלרגיה לאבק , חרקים וחתולים אך שום אלרגיה למזון ) אלרגיה למזון בדרך כלל באה לידי ביטוי בפריחה, קוצר נשימה, נפיחות של הלשון והגרון במישה וזו אלרגיה קשה ממש . אלרגיה היא תוצאה של מערכת החיסון של הגוף שמגיבה לחומרים שמכונים אנטיגנים ומנסה לסלק אותם. כמו שהיא מנסה לסלק חיידקים . במקרה של אלרגיה יש אומרים שאדם אלרגי לחומרים שהוא לא נתקל בהם לפני שמלאו לו 12 חודש כתינוק ולכן מערכת החיסון לא הספיקה להכיר בהם ולכן היא מזהה אותם כעויינים . לפני שאת מתחילה להתענות בדיאטה ניסיונית ולא נחוצה ללא יעוץ מקצועי גשי למרפאה וערכי בדיקה פשוטה של גורמי האלרגיה . אולי תגלי שבסך הכול את צריכה לנקות את הבית קצת ... :-)

לסטדנטית לרפואה שלום, תודה ששיתפת אותנו בידע שלך. אם תקראי את התשובות שלי בפורום תראי שבמצבים רפואיים אני ממליץ לפנות לאבחון ולטיפול רפואי ובמקביל, או אם הבעיה לא נפתרה - לטפל בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

28/12/2007 | 19:22 | מאת: הילה

29/12/2007 | 10:14 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום בברוקולי יש ויטמין K ויטמיני B ויטמין E בתא קרוטן וויטמין C בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/12/2007 | 15:34 | מאת: דנה

האם בדג מסוג נסיכת הנילוס מצוי אומגה 3? תודה מראש =]

29/12/2007 | 10:12 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום נסיכת הנילוס הוא דג של מים מתוקים באיזורים משוונים. יש בו הרבה פחות אומגב 3. כיוון שחומצות שומן אילה אופיניות לדגי מים קרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 22:08 | מאת: אסתי

אני סובלת כבר תקופה ארוכה מתסמינים של אלרגיה כגון נזלת גרד בגרון והתעטשויות האם ניתן לפתור תופעה זו ע"י הוספת ויטמינים מסויימים לתזונה היומיומית ?

28/12/2007 | 22:29 | מאת: עמית

אסתי שלום. אלרגיה היא תמרור אזהרה חמור של הגוף, שלא כדאי לטשטש עם תוספים שונים. בד'כ אלרגיה מתרחשת במצב של פלורת מעיים רופפת ולכן ממליץ לך לקחת בתור התחלה תוספת של כדורים פרוביוטיים לפחות פעם ביום. בשלב הבא תתחילי להוריד מזונות "חשודים" מתפריטך לתקופה של שבועיים לפחות ותנסי לראות מה קורה (כל פעם סוג אחד). הייתי מתחיל מלהשמיט דברי חלב על כל הסוגים לחלוטין. אם אין השפעה להמשיך הלאה למזונות נוספים דוגמת ביצים, מוצרי חיטה ובשר בכל מקרה להמנע מפחמימות פשוטות (לא מלאות) ומסוכרים. נב- ויטמין C ידוע כאנטי-אלרגי בהצלחה

28/12/2007 | 23:28 | מאת: סטודנטית לרפואה מנוסה באלרגיה

אל תעזי לעשות שום דבר בטרם תזהי את מקור האלרגיה שלך ... חשוב לפנות לרופא אלרגולוג כדי לערוך טסטים לאלרגיה ולזהות מה הגורם . האם זה מזון? האם זה חומרים בסביבה כמו אבק או נוצות . רוב התסמינים שתארת הם תוצאה של אלרגיה שנוצרת כתוצאה מאלרגנים שנכנסים לגוף דרך מערכת הנשימה . כמו אבק שגורם לגרד בגרון ולנזלת ועיטוש . ( אני סובלת מאותה אלרגיה לאבק , חרקים וחתולים אך שום אלרגיה למזון ) אלרגיה למזון בדרך כלל באה לידי ביטוי בפריחה, קוצר נשימה, נפיחות של הלשון והגרון במישה וזו אלרגיה קשה ממש . אלרגיה היא תוצאה של מערכת החיסון של הגוף שמגיבה לחומרים שמכונים אנטיגנים ומנסה לסלק אותם. כמו שהיא מנסה לסלק חיידקים . במקרה של אלרגיה יש אומרים שאדם אלרגי לחומרים שהוא לא נתקל בהם לפני שמלאו לו 12 חודש כתינוק ולכן מערכת החיסון לא הספיקה להכיר בהם ולכן היא מזהה אותם כעויינים . לפני שאת מתחילה להתענות בדיאטה ניסיונית ולא נחוצה ללא יעוץ מקצועי גשי למרפאה וערכי בדיקה פשוטה של גורמי האלרגיה . אולי תגלי שבסך הכול את צריכה לנקות את הבית קצת ... :-)

29/12/2007 | 10:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום חשוב מאוד לבדוק ממה נובעת האלרגיה שלך. יכול להיות שהאלרגיה נובעת ממזונות מסויימים שאת אוכלת. לכן יש מקום ללכת לדיאטנית ולבדוק את הגורם לאלרגיה (מעבר לבדיקות קונבנציונליות) התזונאית תבנה אתך תוכנית שמורידה את המזונות האלרגנים וכך את עשויה להרגיש יותר טוב (כמובן אם הגורם הוא מזון) לקחת רק ויטמין זה לא מספיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 21:42 | מאת: שאול

האם מיץ רימונים שקול מבחינה תזונתית לגרעיני רימונים? בהנחה של מיץ רימונים טרי. בתודה

29/12/2007 | 10:24 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום במיץ רימונים ריכוז החומרים הפעילים , הויטמינים, המינרלים הוא הרבה יותר גבוה מאשר בגרגרים עצמם. צריכים פשוט לאכל יותר רימונים כדי להגיע לאפקט של מיץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 19:20 | מאת: טלי

שלום, אני בת 22 , צמחונית מזה 5 שנים. בזמן האחרון מצאתי את עצמי במצב של נעים- רמת הבי 12 שלי ירדה מעבר לנורמה . אחרי שבמשך זמן רב הצלחתי להחזיק אותה ברמה בריאה . אמנם צפו מחשבות לגבי הפסקת הדיאטה באופן חלקי אבל הן מסבות לי צער רב משום שהתזונה שלי נובעת מהמון אידיאלים עמוקים שאני מבקשת לאחוז בהם . לבסוף פניתי בלית ברירה לתוספי מזון בדמות כדורי מגה B במרשם שנתן לי רופא המשפחה בתקווה שאלו מועילים אך אני יודעת שיש צורך בהקפדה על תזונה תקינה נוסף לכך . אחרי מחקרים רבים העלתי לעצמי תפריט יופי מדוקדק שבו אני משתדלת לכלול את כל אבות המזון בשלוש ארוחות ביום נוסף לחטיפים מזדמנים אחת ל4 שעות ( סה"כ 6 ארוחות בהתאם לתזונה תקינה לשמירת השובע ) אני מקפידה שכל ארוחה תכלול לחם מדגן מלא , מאכלים חלביים , פירות וירקות , בצהריים אני מקפידה לאכול מנה של טבעול . חוץ מזה אני משתדלת לאכול ביצה אורגנית אחת ביום וקערת דגנים ( קלוגס... שאמורים למיטב ידיעתי לכלול חלק מהתצרוכת היומית עבור צמחוניים ) .... השורה התחתונה היא שאני מקווה שלמעט הדרכה מקצועית בתחום , מה עלי להוסיף , מה עלי להקפיד לאכול ? על מנתשאוכל לשמור על בריאות מירבית . תודה מראש

29/12/2007 | 00:29 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית, טבעול אינו נחשב למזון בריא. וגם לא הדגנים של קלוגס - כדאי לבדוק מה כתוב על האריזה לגבי המרכיבים. הנה קטע על בי-12. ויטמין בי-12 אינו מיוצר על-ידי צמחים ולא על-ידי בעלי-חיים. הוא מיוצר על-ידי חיידקים המצויים במעי הגס של האדם ובצינור העיכול של רוב בעלי-החיים הצמחוניים. התהליך נעשה בסיוע היסוד קובאלט. בקיבה יש מרכיב מסויים אשר בלעדיו לא תיתכן ספיגה של בי-12, וההשערה היא שהוא מסייע להדביק את הוויטמין לרירית המעי הדק, שדרכם חודר הוויטמין למחזור הדם. מרכיב זה נקרא instrinct factor, ובעברית "הגורם הפנימי". חוסר בבי-12 עלול לקרות בגלל גורמים שונים הקשורים לתהליך העיכול. הסיבות העיקריות הן: 1. חוסר חומצתיות בקיבה, שנגרם על-ידי תרופות שנועדו לסתור את החומצה בקיבה, או סודה לשתיה, המכילה נתרן. 2. הרס רירית הקיבה בגלל גירוי מתמיד, שנגרם על-ידי שתיית קפה, תה, קקאו, אלכוהול וכן שימוש בשמן מחומם. 3. עצבנות, חרדה ופחדים. 4. הרעלות מכימיקלים תעשייתיים, חומרי הדברה ותרופות 5. מחלות בקיבה, בכבד, בדרכי המרה ובלבלב. הדעה הרווחת בציבור, והמושמעת לעיתים קרובות על-ידי רופאים ותזונאים, כאילו מזון טבעוני עלול להביא לחוסר בבי-12, היא חסרת שחר, ואין לה כל בסיס מציאותי ומדעי. היא נובעת מבורות, דעות קדומות, שקרים מוסכמים ואינטרס מסחרי של יצרני ויטמינים ו"השלמות מזון". היסוד קובאלט, הדרוש ליצירת בי-12, מצוי בפירות ובירקות בכמות גדולה יותר מאשר בחלבונים מהחי. הוא נמצא בחסה, כוסמת, תאנים, אגסים, סלק, עגבניות, כרוב, תפוחי-אדמה, גזר, משמש, אגוזים ותירס. הטענה כאילו רמת הבי-12 אצל טבעונים נמוכה מדי, אינה נכונה ומטעה. מה שקובע זו רמת בריאותו של האדם, ולא הכמות המדוייקת של הוויטמין. אם האדם בריא ואינו סובל מאנמיה, סימן שלא חסר לו בי-12. אין שום טעם בשימוש בכדורי ויטמינים - הטבע לא התכוון שהאדם יאכל את אבות המזון בנפרד, אלא בתרכובות כפי שהן קיימות בטבע. על-פי הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי.

29/12/2007 | 10:26 | מאת: טובה בר- שאן

טלי שלום כדי לשמור על בריאותך חשוב מאוד לאכל: ירקות, פירות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים (אורז מלא, שיבולת שועל, גריסים, קינואה וכ"ו) קטניות (חומוס, אפונה, עדשים) דגים, וביצים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2007 | 13:25 | מאת: A

אני לא יודעת אם אני שואלת במקום הנכון אבל אני מעונינת להעלות חומציות בגוף ע"מ לנסות להרות בת ואמרו לי לצרוך סידן ומגנזיום - השאלה אם אני לוקחת ויטמינים של סידן ומגנזיום אני צריכה לשלב עם אבץ שישפר את הספיגה? כיצד נוטלים? מותר עם מוצרי חלב?

28/12/2007 | 22:45 | מאת: עמית

שלום A חומציות יתר גורמת לבריחת סידן, כיבים, סרטן ועוד בכל מקרה שלושת המינרלים שציינת הם בדיוק המתכון הנכון דווקא להעלות את רמת הבסיסיות בגוף ולא להורידה. בהצלחה

26/12/2007 | 08:46 | מאת: איתן

שלום רב ביתי בת ה-18 חלתה במחלת הנשיקה לפני כחצי שנה. היא כבר אחרי אבל אחד התוצאות מהמחלה היתה חוסר ברזל. היא מקבלת ברזל כבר כחודשים אתמול היא עשתה בדיקות דם ורמת הברזל חזרה לנורמה אבל רופאת המשפחה אמרה שהיא חייבת לאכול פעם בשבוע בשר משום שחסר לה חלבון ושתמשיך לקחת ברזל עד גיוסה לצה"ל בעוד כ 4 חודשים. רק להוסיף היא מתאמנת בחדר כושר כמה פעמים בשבוע חוץ מרכיבת אופנים וריצה בחוץ כל הפעילות הזאת נעשית בקלילות ולא באינטנסיביות. שאלה לי אליך האם ישנה אפשרות נוספת לצרוך חלבון מלבד הבשר כי כאן ישנה בעיה שזה מגעיל אותה !! מה עושים? אם אבקות החלבון יכולות לעזור? בבקשה עזרה מה באמת הדרך הכי נכונה? תודה מראש איתן

26/12/2007 | 18:48 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, יש מקורות רבים לחלבון מלבד בשר. חלבון מהחי: דגים, ביצים, מוצרי חלב. מהצומח: שקדים אגוזים, זרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן ועוד), שילוב של קיטניות ודגנים (מג'דרה), מוצרי סויה (חלב סויה, טופו, טמפה), קינואה, טחינה מלאה, סייטן (חלבון מחיטה). לתקופה מוגבלת אפשר לקחת אבקת חלבון.. בקיטניות יש כ 15% חלבון (וברזל) ובדגנים מלאים 10%. בירקות ובפירות יש 1% חלבון בערך. מציע לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביק

25/12/2007 | 21:14 | מאת: ריקי

האם שקדים או אגוזים עוזרים להורדת כולסטרול והאם זרעי פשתן יכולים עלזור והאם חייבים לטחון אותם או שאפשר לצרוך אותם שלמים מבושלים בתוך דיסת שבולת שועל, האם דיסת שבולת שועל אפשר לבשל עם חלב או שעדיף עם מים. שאלה נוספת מה כדאי לאכול בארוחת צהריים כדי שתשביע לשעות רבות ולא שתהיה לי תחושת רעב מתמשכת כל שעות אחרי הצהריים

26/12/2007 | 18:52 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, במצבים גבוליים אפש לשפר רמות שומנים בדם באמצעות תזונה ותוספים ובכלל זה שקדים, אגוזי מלך, פשתן טחון, שמן זית, אומגה 3, שום ובצל, פעילות גופנית ועוד. דייסת שיבולת שועל כדאי לבשל במים או בחלב אורז או חלב סויה. ארוחת צהרים צריכה לכלול חלבון איכותי, שומן צמחי וסיבים תזונתיים. כל אלה מקנים תחושת שובע ומאריכים את משך העיכול. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהצלחה צביקה

27/12/2007 | 21:13 | מאת: ריקי

למה אתה קורא חלבון איכותי?