פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/12/2007 | 21:41 | מאת: עדי

האם מותר לי ליטול כמוסות אומגה 3 עם תוסף ברזל נוזלי (פלורידקס) ותפוז ? הכל יחד ? אני סובלת מאנמיה קשה והאם מותר לי לקחת 2 כפות של הנוזל ביחד - כי כתוב פעמיים ביום על האריזה . תודה מראש !

14/12/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום את הברזל קחי עם התפוז אך תפרידי מהאומגה 3 את זה קחי לחוד. בברכה טובה.

13/12/2007 | 19:06 | מאת: גלית

שלום, רציתי לדעת האם חיטת דורום נחשבת לחיטה מקמח מלא? תודה רבה

14/12/2007 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן כל זמן שלא הורידו את הקליפות חיטת דורום נחשבת לקמח מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2007 | 10:45 | מאת: אור

שלווווום, רציתי לדעת מה הדבר הזה טופו ? איפה אפשר לקנות ? ולמה הוא בריא כאילו אם יש ויטמינים סיבים תזונתיים גבוהים ולמה טופו משפיע על הפנים.. אשמח אם תענו !!

13/12/2007 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, טופו עשוי מפולי סויה בתהליך מיוחד. הוא נראה כמו גוש גבינה לבן. ניתן לקנות טופו בכל חנויות הטבע ובחלק מהמרכולים הגדולים. הטופו עשיר בחלבון, בסידן ומינרלים אחרים, ויטמין B, פיטו-אסטרוגן (אסרוגן מהצומח) וחומרים נוגדי סרטן. הוא משפיע באופן כללי בצורה טובה על הבריאות ובמיוחד על מערכת כלי הדם והלב. לא ידוע לי על השפעה מיוחדת על עור הפנים. מומלץ לצרוך 50 - 80 גרם ביום. בהצלחה צביקה

17/12/2007 | 18:35 | מאת: אני

הטופו לא מעכב ספיגת סידן? ואם כן אז למה רשמת שהוא עשיר בסידן שכן הסידן בו לא נספג.

11/12/2007 | 12:48 | מאת: מירית

האם אדם שלוקה בחוסר באנזים G6PD יכול לאכול פולי סויה? האם פולי סויה מבחינת מרכיבים הם כמו ה-פול הרגיל אשמח לתשובה תודה

11/12/2007 | 17:41 | מאת: Nירית

והאם יש בפולי הסויה , פחמימה?

12/12/2007 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

מירית שלום ככל הידוע לי אין בפולי סויה את החומרים: ויצין וקונויצין הגורמים להרס של תאי הדם כפי שקיים בפול. ולכן אנשים עם G6PD יכולים לאוכלם. לגבי שאלתך השניה הסויה עשירה בחלבונים אולם יש בה גם פחמימות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2007 | 11:20 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, מישהי אמרה לי לפני כמה ימים שיש עכשיו חדש בארץ חלב מגנזיום שעוזר להסדיר את פעולת המעיים. סליחה על הבורות, אבל מה זה בדיוק מגנזיום, האם החלב הזה הוא מוצר טיבעי, האם זה מומלץ או שלא כדאי להתקרב? תודה

10/12/2007 | 15:41 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום חלב מגנזיום זו תרופה המכילה מגנזיום הידרוקסיד (מינרל) מגנזיום הידרוקסיד הוא נוגד-חומצה מהיר-פעולה המשמש לסתירת חומצה בקיבה. הוא קיים במיגוון תכשירים הנמכרים ללא מירשם רופא לטיפול בקשיי עיכול וצרבת. מגנזיום הידרוקסיד משמש גם למניעת כאב בגלל כיבי קיבה ותריסריון, דלקת הקיבה ודלקת הוושט המלווה בריפלוקס. חומר זה פועל גם כמשלשל על-ידי ספיגת מים מכלי הדם שמסביב למעי אל תוך המעי וריכוך הצואה. המלצתי לך לעשות שינוי בתזונה לא הייתי משתמשת בתרופה זו הגורמת בסופו של דבר לבטן עצלה. בברכה ובהצלחה חג שמח טובה בר- שאן

10/12/2007 | 01:06 | מאת: אור

שלום... הייתי שותה אבץ לפני כ-4 חודשים אם אני לא טועה, עקב אקנה האם את יודע\ת ? אחרי כמה זמן זה משפיע ומה זה גורם לפנים ואם לחם מלא משפיע על אקנה אשמח אם תעני... תודה!

10/12/2007 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, ישנן כמה סיבות שונות לאקנה. לא תמיד שתיית אבץ מועילה. בכל אופן 4 חודשים זה זמן מספיק. מציע שתפני שוב לרופא עור לאבחון ולקבלת טיפול. לתזונה יש השפעה על התופעה. כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

09/12/2007 | 19:39 | מאת: הילה

היי אני בעייתית בנושא התזונה, יש דברים רבים שאני אוהבת ואוכלת כלל\ אני מנסה להשלים אך לא תמיד זה קורה נדיר שחסרים לי ויטמינים אבל אני רוצה לנטול ויטמינים בכל זאת ידוע לי שהמקור הטיבעי הוא הכי טוב- ובכל זאת- ספיגת הויטמינים יעילה? אוכל לנטול בביטחה?

10/12/2007 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא ממליץ לקחת תוספי מזון כפיצוי על תזונה לקויה או במקומה. התוספים משלימים חוסרים תזונתיים וצריך לקחת אותם רק בהמלצה של מומחה לנושא ולאחר שמבצעים תיקונים בתזונה. אני בטוח שאם תפני ליעוץ אישי בתזונה תוכלי למצוא מזונות מועילים שאת יכולה לאכול והצורך בתוספים יהיה קטן יותר אם בכלל. בהצלחה צביקה

07/12/2007 | 09:57 | מאת: דוד שאקי

בוקר טוב יש לי נפיחות ופצעים בחיך ובחניכיים. כל מזון שיש בו רמת חומציות מעבר למינימלית (כך לפי הערכתי) גורם לי כאבים עזים. מעיון בתשובה להודעה קודמת בעניין חומציות ובסיסיות של מזונות , אני מבין שאותי אמורה לעניין רמת החומציות מחוץ לגוף דווקא. אני מנסה בכל דרך לאתר טבלת חומציות של מזונות כדי לדעת אילו מזונות עלי לרכוש.עד כה ללא הצלחה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה

08/12/2007 | 07:29 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, כדאי שתמצא את הסיבות לנפיחות ולפצעים ותטפל בבעיה במקום להימנע ממזונות מועילים העשירים בויטמין C. לדלקות ופצעים יכולות להיות כמה סיבות, וירליות, זיהום חידקי, חוסר שמירה על הגיינה של הפה, חוסר ויטמין C, מערכת חיסונת חלשה ועוד. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בינתיים את יכול למרוח על הפצעים שמן אובליפיחה ולבצע שטיפות של חליטת מרווה או מלח. בהצלחה צביקה

08/12/2007 | 19:20 | מאת: סיגל

שיטת אייפק מטפלת בכל הרגישויות שיש כולל אלו שאת מדברת עליהם. לאחר הטיפול אין צורך להימנע..

06/12/2007 | 23:15 | מאת: טינק

קראתי שכמה מהגורמים לאוסטאופורוזיס הם העדר מחזור ומשקל גוף נמוך. אני לא מקבלת מחזור כבר כמעט שנתיים עקב משקל נמוך אבל אני אוכלת הרבה מוצרי חלב ומשתדלת לצרוך כמה שיותר סידן. כל פעם שאני עושה בדיקת דם זה נראה שהסידן בתווך הנורמלי. זה עדיין אומר שאני בקבוצת סיכון גבוהה או שאיכשהו בגלל כמויות הסידן שאני צורכת (הרבה מעבר להמלצה היומית) אני לא? חשוב לי להגיד גם שאני משתדלת לא לצרוך קפאין ומשקאות מוגזים ונוטלת תוספי תזונה עם ויטמין D שאני לוקחת תמיד בסמוך לקפסולות של אומגה 3

07/12/2007 | 09:44 | מאת: צביקה קורן

טינק שלום, לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. רמת סידן בדם לא מעידה על רמת הסידן בעצמות. כדי לדעת אם את סובלת מ"בריחת סידן" חשוב לבצע בדיקת צפיפות עצם. טוב שאת פועלת למילוי מאגרי הסידן ולמניעת בריחת סידן. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה

07/12/2007 | 13:31 | מאת: טינק

אני בת 20. זה משנה?

06/12/2007 | 16:26 | מאת: ליאור

באילו מזונות יש הרבה ברזל? והאם סיבים תזונתים מעודדים הרזיה ?ומאכלים מיחטה מלאה ומקטנים את התופעות של והמעי הרגיז??

07/12/2007 | 09:48 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, בחיפוש על המלה "ברזל" בגוגל תמצאי הרבה חומר. אם את לא צמחונית תוכלי למצוא ברזל בכבד בקר ועוף ובבשר. בצומח יש הרבה ברזל בשומשום מלא, טחינה, ירקות ירוקים פירות יבשים, קטניות, מולסה ועוד. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. סיבים תזונתיים לא "מעודדים" הרזייה - הם משרים תחושת שובע ובכך מקטינים את הכמיהה לאוכל ואת התנודות ברמת הסוכר בדם. מאכלים מחיטה מלאה טובים לרוב האנשים מלבד כאלה הרגישים לחלבון שבחיטה - גלוטן. בהצלחה צביקה

06/12/2007 | 14:51 | מאת: ויקטוריה

שלום יש לי שאלה לאחר הלידה שמתי כרוב על החזה כדי ליבש אותו והיום לאחר 17 יום בדקתי אם עדין נישאר חלב לחצתי על החזה ויצא חלב האם אפשרי לתת לילד אותו [הוא מקבל סימילק טופ 1 ]

07/12/2007 | 09:51 | מאת: צביקה קורן

ויקטוריה שלום, החלב בגוף האישה לא מתקלקל גם אחרי שבועיים ואפשר תמיד לתת אותו. לא ברור לי מדוע את רוצה להפסיק להניק תינוק בן שבועיים וחצי. שום אבקה שבעולם לא יכולה להחליף חלב אם. בהצלחה צביקהי

05/12/2007 | 18:04 | מאת: תמי

ערב טוב, ביתי בת 5 חודשים ומגלה עניין רב באוכל. שאלתי לגבי תבלינים: מה מותר ואם בכלל? מה לגבי תוספת של מלח לירקות מבושלים? האם יש טיפים נוספים למתחילים בתזונה? ואולי ניתן להפנות אותי לקישור באינטרנט המתעסק בנושא תזונה טבעית לתינוקות.. תודה מראש,

05/12/2007 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, אני ממליץ על גיוון המזון ושימת דגש על מזון טבעי ואיכותי. התבלינים המומלצים הם תבלינים "מתונים" - לא חריפים ולא מלוחים. לדוגמה: זעתר, כמון, כוסברה, טימין, אורגנו, בזיליקום וכד'. בחיפוש בגוגל על "תזונת ילדים" תמצאי חומר רב. גם בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי תקציר הרצאה בנושא תזונת התינוק והילד. בהצלחה צביקה

05/12/2007 | 14:04 | מאת: שיר

מה ההבדל בין נטורפתיה לבין תזונה קלינית טבעית? תזונה קלינית טבעית חלק מנטרופתיה? מה אפשר לעשות עם לימודי תזונה טבעית ותואר מטעם אוניברסיטה ידועה מחו``ל ע``פ שלמדתי בארץ ....

05/12/2007 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. תזונה קלינית טבעית זאת המצאה של המכללות לרפואה משלימה. בלימודי נטורופטיה לומדים שיטות טיפול טבעיות ובכלל זה תזונה טבעית. לצערי חלק ניכר מהנטורופטית מוכרים ויטמינים בחנויות טבע. מעבר לכך אין הרבה מה לעשות עם תואר בנטורופתיה או תזונה קלינת טבעית. תזונאית קלינית רגילה שלמדה במוסדות אקדמיים בארץ יכולה לעבוד בכל המוסדות של הממסד הרפואי (בבתי חולים, מרפאות, בתי אבות וכד), במכוני כושר, ספא וכד'. לסיכום, פרנסה טובה לא רואים מזה. בהצלחה צביקה

05/12/2007 | 10:29 | מאת: רועי

שלום,לא מזמן קראתי מאמר המסביר את יתרונותיהם של הפיצוחים הלא קלויים אלא הטבעיים.במאמר נאמר שבאגוזי פקאן יש כמות גבוהה של חלבון טבעי והם עשירים בחומצת אמינו,בתנאי שהם לא ממולחים או קלויים.רציתי לדעת האם דבר זה הוא נכון וכן האם אני יכול לקחת אגוזי פקאן כתחליף לחומצת אמינו שאותה אני נוטל מיד בסיום הפעילות בחדר הכושר, תודה מראש, רועי.

05/12/2007 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, קליית אגוזים ושקדים הורסת את השמן הצמחי שנמצא בהםן. המלח מסוכן ומזיק לבריאות. יש לאכול שקדים ואגוזים טבעיים - ללא קלייה והמלחה. בפקאן יש יותר שומן ופחות חלבו. שקדים ושרעים הם מקור טוב יותר לחלבון. בהצלחה צביקה

05/12/2007 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה היקר וכל באי הפורום שלום אעדר מהפורום מהיום עד יום ראשון 9/12/07 מאחלת לכם חג חנוכה שמח עם אוכל בריא, טבעי, שמחה ואור לכולכם בברכה טובה בר- שאן

05/12/2007 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

לך טובה ולכל המבקרים בפורום חופשה נעימה!

05/12/2007 | 01:05 | מאת: ויקטוריה

שלום. יש לי תינוק בין שבועים וחצי והתחלתי לתת לו לפני יומים ביבי זים וראתי שזה לא משפיע עליו אז עברתי לגרפווטר השאלה אם מותר לתת גם בעמצא הארוחות

05/12/2007 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

ויקטוריה שלום ניתן לתת אותו גם לפני שינה ובין ארוחות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2007 | 01:12 | מאת: ויקטוריה

שלום.יש לי עוד שאלה אחת לגבי בני בן שבועים וחצי לאחר האכלה אני מחזיקה אותו על הכתף כשעה שעה וחצי כדי שיעשה גרפס מה לעשות בכדי שיעשה מהר .למעשה הוא נהנה ליהיות על הידיים ואנני יכולה לעשות שום דבר בבית ואני פוחדת לשים אותו במיטה ללא גרפס

07/12/2007 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

ויקטוריה שלום, אני מציע לך לקנות ספר טוב על גידול תינוקות, להצטרף לפורום ילדים ותינוקות ולפנות ליעוץ אישי אצל מומחית לתזונת תינוקות וגידולם. כך תוכלי למצוא תשובות לכל השאלות שמציקות לך כאם צעירה. בהצלחה צביקה

04/12/2007 | 17:16 | מאת: דנית

היי שמי דנית ואני בת 17.אני ילדה רזה אך אינני מרוצה מרוצה ממשקל גופי מפני שבזמן האחרון התחלתי לאכול לא בריא ולנשנש הרבה בגלל השביתה והעלתי 2 ק"ג.כמובן שבגלל הישיבה בבית גם הכושר הגופני שלי ירד כעט לגמרי. הייתי רוצה לשמור על תזונה נכונה יותר כדי שלפחות מהבחינה הזו גופי לא יפגע האם תוכל להציע לי תפריט(כללי ולא אישי)כדי שאוכל לדעת פחות או יותר כיצד אני צריכה לאוכל.תודה מראש

05/12/2007 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

דנית שלום דנית קשה לי לתת לך תפריט כיוון שאיני מכירה אותך ואת אורח חייך. אולם בגדול זרקי את הג'אנק פוד. תאכלי ירקות, פירות, לחם מלא (ולא בגטים ופיתות)אגוזים, שקדים . פחות סוכר (בסוכריות ומיצים מומתתקים). ואוכל ביתי. סביר שכבר תורידי במשקל ותרגישי יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2007 | 16:24 | מאת: שלמה

שלום ! לאחרונה אני משתמש במלח דל נתרן, שהוא כ- % 30 ממלח רגיל, הוא מורכב מ-% 66 כלוריד האשלגן, % 33.3 כלוריד הנתרן והנתרן מכיל כ-13 גרם ל- 100גרם, אני משתמש במלח זה לאחר לחץ דם לא מאוזן, מה הכמות שרצוי לקחת ביום ? האם מלח זה רצוי לגוף ? שלמה.

05/12/2007 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלמה שלום המינרל נתרן וכלור חשובים לגוף אך במינון גבוה הם מאוד מזיקים כיוון שמשבשים את כל מאזן המינרלים בגוף. בכל אוכל יש מלח . לכן היום יודעים שאם אתה מוסיף מלח למזון הוסף כמה כמה שפחות . צריכה יומית מומלצת: מבני 18 ומעלה 500- 2200 מ"ג ליום. המלצה של רשויות הבריאות לא לצרוך יותר מ 5 גרם מלח ביום ( בכפית יש 7 גרם מלח ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2007 | 14:48 | מאת: תענו לי בבקשה

שמעו... אני כבר המון זמן מנסה לעלות במשקל אבל אני לא מצליח... אני אוכל הרבה, אני לא אוכל המון ממתקים.. אולי הבעיה היא שאני עושה ספורט לפחות 7 שעות בשבוע אבל אני תמיד אוכל אחרי... בבקשה שמישהו ייתן לי איזו עצה או תפריט של דברים שעוזרים לעלות המשקל... דרך אגב אני צריך לעלות איזה 6 קילו+

05/12/2007 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

תענו לי בבקשה שלום יש מקום שתלך לדיאטנית שתיבנה אתך תפריט המתאים למצבך ולאורח חייך. קשה מאוד לתת תפריט דרך הפורום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2007 | 19:23 | מאת: מיכל

שלום צביקה אני נמצאית בצום של מיצים אורגאנים של פירות וירקות ואני רציתי לדעת האם אפשר לאכול עד 3 תפוחים אורגנים בין לבין כי קשה לי רק עם המיצים האם זה יהיה אותו אפקט או שמא זה יהרוס בכלל את כול התהליך

03/12/2007 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, כשעושים צום מיצים חשובה ההכנה, חשוב כמה מיצים שותים ומתי, איזה סוג של מיצים, מה עושים בין "הארוחות", שמירה על חום הגוף, פעילות גופנית, איך יוצאים מהצום ועוד ועוד. אני מאד מקווה שמישהו הדריך אותך בכל הנושאים האלה ולא פצחת ביום בהיר אחד בצום מיצים. באופן עקרוני חשוב מאד לא לאכול (לא ללעוס) בזמן הצום. הלעיסה מעוררת תחושה של רעב. את יכולה לשתות מרק ירקות חם, או תה צמחים וזה עשוי להשתיק את תחושת הרעב. לסיכום, אני מאד לא ממליץ לעשות צום ללא הדרכה והשגחה. בהצלחה צביקה

אגוזים וזרעים. מומלץ להימנע מממזונות הגורמים לתגובה חומצית (בשר, סוכרים, קפאין, אלכוהול).

03/12/2007 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

ואפילו מעט חלבון. מעולה כחטיף בין הארוחות ומועיל לטיפול בעצירות

בס"ד מאוד חשוב לא לאכול תמרים על קיבה ריקה!!! קראתי את זה בערך 'תמר' בספר של הרמבם"

01/12/2007 | 20:53 | מאת: צחי

שלום, לאחרונה התחלתי דיאטה במטרה לעלות באחוזי שריר ולעלות באחוזי שומן. בניתי את התפריט לפי תפריט שקבע לי בעבר דיאטן. זכרתי מפעמים קודמות שהשילוב בין אימוני משקולות לתזונה דיאטית אינו תקין, לכן הפעם החלטתי לשלב עם התזונה גם אבקות חלבון במטרה להגיע לצריכת החלבונים המומלצת לאדם מתאמן (אני שוקל 68, גובה 1.70). קניתי במיוחד אבקה בעלת מספר נמוך של קלוריות ואני גם מקפיד לקחת כמות מינימלית שמשלימה לי לכמות שאני צריך, אך אני עדיין חושש שבזה שאני משתמש באבקה האפקט הוא הפוך ואני אעלה באחוזי השומן. במידה ואני מתאמן מספיק, ובשילוב תפריט מאוזן, האם האבקות יגרמו לי לעליה באחוזי השומן?

02/12/2007 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

צחי שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון למיניהן. יש מספיק חלבון בתזונה הרגילה. לחלבון יש ערך קלורי (4 קלוריות לגרם) - עודף חלבון הופך לשומן. בהצלחה צביקה

26/12/2007 | 08:26 | מאת: איתן

26/12/2007 | 08:27 | מאת: איתן

26/12/2007 | 08:43 | מאת: איתן

שלום רב ביתי בת ה-18 חלתה במחלת הנשיקה לפני כחצי שנה. היא כבר אחרי אבל אחד התוצאות מהמחלה היתה חוסר ברזל. היא מקבלת ברזל כבר כחודשים אתמול היא עשתה בדיקות דם ורמת הברזל חזרה לנורמה אבל רופאת המשפחה אמרה שהיא חייבת לאכול פעם בשבוע בשר משום שחסר לה חלבון ושתמשיך לקחת ברזל עד גיוסה לצה"ל בעוד כ 4 חודשים. רק להוסיף היא מתאמנת בחדר כושר כמה פעמים בשבוע חוץ מרכיבת אופנים וריצה בחוץ כל הפעילות הזאת נעשית בקלילות ולא באינטנסיביות. שאלה לי אליך האם ישנה אפשרות נוספת לצרוך חלבון מלבד הבשר כי כאן ישנה בעיה שזה מגעיל אותה !! מה עושים? אם אבקות החלבון יכולות לעזור? בבקשה עזרה מה באמת הדרך הכי נכונה? תודה מראש איתן

25/01/2010 | 18:56 | מאת: עמית

אבקת חלבון יש לכמה מטרות - אחת מהן , שזו הסיבה שאני קניתי זה עליה במסת השריר ללא עליה מיותרת במסת השומן . כאשר עושים אימון כוח במכון כושר שורפים חלבונים בשריר והאבקה הזאת משלימה אותן. בכוס קטנה של אבקת חלבון (32 גרם) יש כפול 3 מקופסת טונה. וזה מוכח . לכן צחי .. כדאי שתבדוק אנשים שמשתמשים באבקת חלבון.

01/12/2007 | 17:25 | מאת: עינב

אני בת 50, בריאה ושוקלת 87 ק"ג (גובהי 177). לפני מספר שנים העליתי כ-10 ק"ג עקב לקיחת סרוקסט. מאז בעצם העליתי אולי 2 ק"ג נוספים. לפני מספר חודשים התחלתי ללכת לחדר כושר ובערך 4 פעמים בשבוע אני עושה פעילות ספורטיבית כ40-50 דקות (לפעמים רק הליכה ברגל). לצערי...לא הצלחתי להוריד במשקלי. אני די שומרת על תזונה נכונה ונבונה... אמנם, אני מצליחה לראות שינוי בהיקפים וגם התחושה הגופנית טובה יותר (נשימה למשל)ובכל זאת קצת מיואשת. אולי יש לך עיצות טובות ??

02/12/2007 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

עינב שלום, מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי המתאים לצרכייך, או להצטרף לקבוצת תמיכה להרזייה (שומרי משקל, דיאטה קלאב וכד'). קחי בחשבון ש"דיאטת הרזייה" גורמת להשמנה בטווח הארוך ולכן כדאי לבוד על שינוי הרגלי אכילה ולהתמיד בפעילות גופנית. המושג של "תזונה נכונה ונבונה" הוא רחב מאד ונתון לפירושים רבים. יש הסבורים שאכילת "דגני בוקר" עם מיץ תפוזים וכוס קפה עם ממתיק מלאכותי זאת אכילה בריאה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

02/12/2007 | 09:57 | מאת: אברהם

עינבי! פשוט תפסיקי להשקל! אם את מקפידה על פעילות פעילות פיזית, מרגישה חיוניות גופנית ומרגישה שינויי הקפים למה בעצם להמשיך להישקל???? תתרכזי בנוכחות בלחיות נכון היום בלהיות רכה עם עצמך מקבלת ואוהבת עצמך בלי קשר למשקל בירכת שבוע שימושי(שנשתמש במציאות שאנו יוצרים)

02/12/2007 | 18:14 | מאת: ערן

עינב, אני יכול לתת לך כמה טיפים על "קצה המזלג". אם תאצי לשמוע עוד, שלחי לי אימייל. 1. אל תוותרי על ארוחת בוקר !! 2. תאכלי לפחות 5 ארוחות ביום, מנות קטנות, במרווחים של 3 שעות. 3. חלבונים חלבונים ועוד חלבונים !!! לפי המשקל שלך את צריכה לצרוך לפחות 150 גרם חלבונים ביום. קני בחנות ויטמינים WHEY PROTEIN, ותכיני לך שייקים כל יום. 4. רק אימון משקולות יעזור לך להוריד אחוזי שומן וליצור מסת שריר. ע"י בניית שריר, את תשרפי יותר שומן בגלל ששרירים שורפים קלוריות גם ברגעי מנוחה. בהצלחה.

01/12/2007 | 12:38 | מאת: אלמונינית

משחר ילדותי יש לי אטופיק דרמטיטיס. ולמרות שאני יודעת כבר איך לטפל בבעיה, מה מותר לי ומה אסור לי ואיזה משחות וכדורים עוזרים, רציתי לדעת מה מקומם של צמחי מרפא בעיניין,,, כמה הם כבר יכולים לעזור?

01/12/2007 | 20:27 | מאת: ר.א.

צמחי מרפא סיניים - שיפור ניכר ביותר! ראיתי זאת על מטופלים שלי, אבל לראשונה ראיתי על אחי שסובל מאטופיק דרמטיטיס ולאחר שנים טופל בצמחים סיניים. אשמח להמליץ על מטפל מיומן , תכתבי מה איזור מגורייך אם בא לך.

02/12/2007 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, צמחי מרפא הם סוג של "תרופה טבעית". אני לא מתלהב מהגישה של חיפוש "תרופות". כדאי לעשות שינוי משמעותי בתזונה ובאורח החיים ולקחת צמחי מרפא רק כהשלמה לטיפול ולא כ"תרופה". מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

02/12/2007 | 23:09 | מאת: אני....

כפי שציינתי אני סובלת מגיל צעיר והתזונה שלי אכן מבוקרת (אני יודעת מה מותר לי ולמה אני אלרגית) ומנהלת אורח חיים מוקפד, פשוט רציתי לדעת אם לצמחי מרפא יש השלמה טובה לטיפול באטופיק..... אני יכולה , דרך אגב, לדקלם לך את כל השיטות למינהן... כשאתה חולה מגיל שלוש אתה הופך להיות דרמטולוג/הומיאופט ונטורופט בעצמך!

02/12/2007 | 09:57 | מאת: זיו

היי לגבי אטופיק דרמטיטיס יש הרבה מה לעשות למרות שהטיפול אינו תמיד קל וקצר. צריך לבדוק רגישיות שונות אם למזון ואם לחומרים שונים אפילו המרכך כביסה חשוד... ולגבי צמחי מרפא-הם עושים את העבודה הטובה ביותר הן בלקיחה פנימית והן בלקיחה חיצונית רק בריאות זיו אם תרצי המשך פרטים אשמח לעזור

02/12/2007 | 10:04 | מאת: זיו

רק לחדד את תגובתו של הדיאטן צמחי מרפא הם משמשים כטיפול לכל דבר ולא רק כטיפול משלים יש תוצאות רבות בטיפול משולב של צמחי מרפא עם תזונה כטיפול יחיד ללא התערבות של שום טיפול קונבציונאלי רק חשוב לדעת שהמטפל שלך יודע ומבין כיצד לעבוד איתם. זיו

02/12/2007 | 23:10 | מאת: לזיו...

תודה על העזרה...

30/11/2007 | 22:27 | מאת: אורנה

מה עדיף:דבש אורגני, דבש חרובים, סילאן, מולסה, מייפל טבעי. איזה מתוק נחשב הכי בריא?

01/12/2007 | 20:21 | מאת: סינית

כל המתוקים האלה שהזכרת- טבעיים 100% זה מצויין, אורגאני- עוד יותר מצויין. זה בעיקר עניין של טעם ועכשיו הכי חשוב- הכמויות. לצרוך מהם מעט.

02/12/2007 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

אורנה שלום תלוי למי לאנשים חולי סכרת לא מתאים שום דבר ממה שאת אמרת , לאנשים בריאים הדבש +דבש חרובים +והסילאן (אם אין בו תוספת של סוכר) נחשבים הכי בריאים, בכמות מתונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/11/2007 | 18:17 | מאת: ענת

אני צריכה לעשות חוקן עוד כשעה ולפני 3 שעות אכלתי אורז וסלט. האם בחוקן זה יצא או שעוד לא הספיק להתעכל? האם עדיף לחכות וכמה זמן לחכות?

02/12/2007 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום תהליך העיכול לוקח לפחות בין 3-5 שעות לכן לא הגיוני שתוך שעה העיכול של המזונות שאכלת נגמר. בברכה טובה בר- שאן

30/11/2007 | 10:05 | מאת: ליאת

אני צמחונית למעלה מעשור שנים והחלטתי להפסיק סופית עם מוצרים מין החי (שעד עכשיו נצרכו במינון מאוד מאוד נמוך) אם אפסיק לגמרי עם מוצרי חלב- מהם התחליפים הראויים שיספקו לי את אותם ויטמינים? חוץ מסידן מה עוד יכול להיות חסר..? ועוד שאלה קטנה- דווקא עכשיו כשעברתי לתזונה בריאה ביותר, מלאה בסיבים, דגנים וירקות/פרות היציאות שלי נעשו משום מה מאוד רכות וזה ניראה לי לא טיבעי כי אני אוכלת המון סיבים.. יש הסבר לזה?.. תודה ושבת שלום : )

02/12/2007 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום במעבר מצמחונות לטבעונות יש להקפיד לקבל את כמות החלבון המספקת וזה אומר לאכל הרבה קטניות+ דגניים אגוזים למיניהם. ב. לשמור על כמות של B12 תקינה כיוון שהוא מסופק רק מן החיי. לגבי היציאות זה מאוד הגיוני. הרבה סיבים מאפשרים קיבה יותר רכה כל זמן שאין שלשול זה בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2007 | 09:58 | מאת: אפי

מידע על ויטמין B12 באתר אנונימוס: http://www.anonymous.org.il/nut-b12.htm

29/11/2007 | 22:00 | מאת: דנה

שלום, אני בת 24, שוקלת 56-57 ק"ג, גובה 160 ס"מ. הבעיה שלי היא כרס שאני לא מצליחה להוריד! אני לא שותה בירות ועדיין נראת כמו אחד מהאוהבי בירות בשנות ה50 לחייהם! אני עושה ספורט, סופרת כל קלוריה שנכנסת לפי ולפעמים אפילו חוסכת מעצמי אוכל בכלל כשנוגעת בכרס הזאת...איך אני יכולה להורדה? בבקשה תייעצו לי!!!

30/11/2007 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום יכולים להיות מס' גורמים לבעייתך. 1. אינך עושה ספורט שממצק את השרירים ומשטיח את הבטן. 2. לפי מה שאת כותבת אינך מקבלת את מה שאת צריכה במזון והתוצאה צבירה של נוזלים ותחושה של כרס. לדעתי את חייבת לשבת עם דיאטנית לבנות תוכנית תזונה המתאימה לך שתספק לך את כל מה שאת צריכה לחילוף חומרים תקין. למנוע אוכל ולספור כל קלוריה זו לא הדרך בדיוק הפוך. שימי לב בטלבזיה ילדים שחסר להם מזון הבטן שלהם נפוחה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

29/11/2007 | 14:23 | מאת: אבי

שלום רב . רציתי בבקשה עזרה קטנה . כשאני אוכל או קונה משהוא לאכול אותו , ואני לא רוצה להשמין ממנו על מה אני בדיוק צריך להסתקל בגלל לא להשמין . 1. אנרגיה 2. קלוריות 3. שומן 4. קולוסטרול .

30/11/2007 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אתה צריך להסתכל על כל הדברים שכתבת אולם יש שומנים טובים וחשובים לגוף ואם לא תאכל אותם הם יגרמו למחלות חסר. לכן אתה צריך גם לדעת מה נותן לך האוכל בנוסף: סיבים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות מלאות, וכו' עדיף שהאוכל לא יהיה ג'אנק פוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2007 | 11:02 | מאת: יומה

האם סחיטה של רימונים על מסחטה עשויה ממתכת גורמת לאיבוד ויטמינים מהמיץ הסחוט? (פנים הפרי בא במגע עם המתכת לפני שהוא נסחט במסחטות הידניות)

28/11/2007 | 21:00 | מאת: צביקה קורן

אנא בדוק שם

28/11/2007 | 09:39 | מאת: סיגל

שלום החטיף של בתי הקטנה הוא 2 פרוסות פתית שוודי ביום. אני רושמת כאן את הערך התזונתי והרכיבים של פתית כפי שכתוב על האריזה אשמח אם תביע את דעתך על מזון זה - חסרונותיו ויתרונותיו. קמח חיטה מלאה (מכיל גלוטן) קמח חיטה קמח תירס דקסטרוז שמן צמחי מלטודקסטרין סוכר עמילן חיטה גלוטן חיטה מלח סובין חיטה לתת זרעי קימל סיבים תזונתיים (אינולין) טריקלציום פוספט ___________________ ערכים לפי: פרוסה / 100גר' אנרגיה: 20.7 / 342 חלבונים: 0.8 / 13 פחממות: 4 / 66 סיבים: 0.16 / 10.4 שומנים: 0.7 / 2.8 כולסטרול: 0 / 0 נתרן: 23.2 / 338 סידן: 12.6 / 200 B1: 0.02 / 0.3 B2: 0.03 / 0.45 B6: 0.03 / 0.54 B12: 0.03 / 0.51 ניאצין: 0.3 / 4.8 חומצה פולית (מק"ג): 3.1 / 50 ברזל: 0.1 / 2

28/11/2007 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

סגל שלום, אני לא מתלהב מהכמות הרבה של הממתיקים שהכניסו למוצר הזה. דקסטרוז עלול לגרום לכאבי בטן. מצד שני אין כאן שמרים, צבעי מאכל וחומרים כימיים. אם אין לה רגישות לגלוטן - אין בעיה. אם את ותיקה בפורום ודאי שמת לב שאני בעד גיוון המזון. נסי למצוא חלופות נוספות. בהצלחה צביקה

27/11/2007 | 23:34 | מאת: אני

אני נשואה שנתיים,מזה שנה,מנסים הריון התחלנו את כל הבדקות,,אצלי ברוך השם הכל תקין,, אך אצל בעלי גילו בעתיותיות בתנועת הזרע,, הרופא אמר כי בקרוב אתחיל לקחת אקלימין,, וסיפר כי נשים עם בעיה אצל הגבר הצליחו להקלט,זה לא בעיה חמורה,, התיעצתי עם רופא טבעי בנוסף,על תוסף מזון:המליץ על: VIRIITY POWER +NUTRI CARE' ןיטמין E400 שאלתי האם זה יכול לעזור? לתנועתיות של הזרע,,ולא סתם ביזבזתי220ש"ח ואכילת שקדים מומלץ?

28/11/2007 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר את המוצר שציינת ולא יודע ממה הוא מורכב. ויטמין E ואבץ נחשבים כמועילים לתפקוב ולבריאות מערכת הרבייה הנשית והגברית. שקדים וזרעים של חמניות ודלעת מכילים הרבה אבץ ולכן גם הם מומלצים. באופן כללי אני מתנגד ל"תרופות טבעיות" בהצלחה צביקה

מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?

לא מדויק- שמן סויה מופק מפולי סויה ועשיר בחומצות שומן בלתי רוויות (בריאות), אומגה 3, אומגה 6, סידן, לציטין, וויטמין A. השמן מתאים לטיגטו ותיבול סלטים ומשמש לעשיית מרגרינה. מסייע להורדת כולטרול, מונע הסתיידות עורקים ומוריד לחץ דם גבוה. כל זה נכון כל עוד מקפידים על שמן כתית מעולה ולא שמן "מזוכך" או "זך". וזה תופב גם לגבי שמן זית וקנולה. לדעתי שמן קנולה וסויה מאיכות טובה ניתן למצוא רק בבתי טבע. מוצרי סויה הם לא דבר כל כך מומלץ כמו שאת חושבת. סויה היא דבר שמאוד קשה לגדל וכל הסויה שאנחנו מכירים מהונדסת גנטית. סויה אמיתית ניתן למצוא למיטב ידיעתי רק ביפן, והיא שווה את משקלה בזהב. גם סויה אמיתית, ובוודאי המהונדסת, היא קשה לעיכול וברפואה סינית נחשבת למקררת. מוצרי סויה מומלץ לצרוך במתינות רבה. אני אחפש לך לינקים למידע נוסף ואוסיף אחר כך.

הנה הלינקים שחיפשתי: http://www.mahut.co.il/?categoryId=19713 http://www.metaplim.co.il/a.asp?a=12144

27/11/2007 | 18:46 | מאת: מאיה

שלום צביקה, שמי מאיה ואני בת 27. בשנים האחרונות ( בערך מתקופת הצבא) יש לי בעיות בעיכול וכפתרון אני צורכת תוספים למיניהם. כיום אני משתמשת ב"פרוגולטים" (=קוביות לאכילה המכילות תאנים, שזיפים ועוד מספר מרכיבים) בערך פעם או פעמיים במשך היום, ושקית של אבקת "אל-צירות" (=זרעי פסיליום ועוד') לפני השינה. התזונה שלי במהלך השבוע מבוססת על ירקות חיים, טונה, ביצים ולחם מקמח מלא, ובסופי שבוע אני אוכלת ארוחות חמות בשריות ותוספות כמו אורז מלא, תפו"א, כוסמת ועוד. אני לא אוכלת מוצרי חלב כלל כבר יותר משנה. שותה הרבה מאוד מיים ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם התוספים שאני לוקחת להקלה על העיכול ממכרים? אני צורכת אותם, כאמור, על בסיס יומי כבר מספר שנים. 2. האם יש נזק באי אכילת דברי חלב? אני קצת לחוצה מאחר ולאימי יש אוסטופורוזיס ואני יודעת שזה תורשתי. האם אפשר להשלים את החוסר עם מזונות אחרים? 3. יש תקופות בהן אני מרגישה חולשות, לא כאלה שמונעות ממני לתקד אך במסגרת עבודתי אני עומדת על הרגליים בערך 6 שעות ולעיתים אני מרגישה חלשה מאוד. לפעמים גם יש לי קצת סחרחורות. האם זה קשור לתזונה שלי? 4. תוכל לתת לי קצת מידע על כדורים פרוביוטיים? האם הם יכולים לעזור לי בעיכול? תודה רבה, וחג חנוכה שמח!!!

28/11/2007 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, . האם התוספים שאני לוקחת להקלה על העיכול ממכרים? אני צורכת אותם, כאמור, על בסיס יומי כבר מספר שנים. - בהחלט כן. אני ממליץ להימנע ממשלשלים כימיים ו"טבעיים" ולהתבסס רק על תזונה טבעית והתנהגות נכונה בטיפול בעצירות. 2. האם יש נזק באי אכילת דברי חלב? אני קצת לחוצה מאחר ולאימי יש אוסטופורוזיס ואני יודעת שזה תורשתי. האם אפשר להשלים את החוסר עם מזונות אחרים? -ישנם אנשים שמוצרי חלב מזיקים להם ויש כאלה שפחות רגישים. בכל מקרה בחלב יש כמה חומרים מזיקים. אפשר להלשים את החסר, אבל כדאי לעשות זאת ביעוץ אישי המותאם לצרכייך ולא באמצעות הפורום. 3. יש תקופות בהן אני מרגישה חולשות, לא כאלה שמונעות ממני לתפקד אך במסגרת עבודתי אני עומדת על הרגליים בערך 6 שעות ולעיתים אני מרגישה חלשה מאוד. לפעמים גם יש לי קצת סחרחורות. האם זה קשור לתזונה שלי? - מציע שתעשי בדיקות דם מקיפות לשלול אנמיה, בעיה בבלוטות, סוכר נמוך וכד'. זה בהחלט יכול לנבוע מחוסרים תזונתיים הנובעים מתזונה לא מאוזנת. יכול לנבוע גם ממתח, חוסר שינה, כושר גופני ירוד ועוד. 4. תוכל לתת לי קצת מידע על כדורים פרוביוטיים? האם הם יכולים לעזור לי בעיכול? - כדאי להשתמש בפרו ביוטיקה כחלק משינוי תזונתי כולל ולא כ"תרופה טבעית". לסיכום, אני מציע לך לפנות לתזונאי/ת או נטורופט/ית באזור מגוריך לקבלת יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

27/11/2007 | 15:49 | מאת: המבולבלת

האם כל השמות הללו מתייחסים לאותו סוג של אורז? תודה, המבולבלת

ממש לא... אורז מלא: אחרי שקוטפים את האורז, מפרידים את הזרעים מן הגבעול ומקלפים את השכבה החיצונית הבלתי אכילה שלו נשאר לנו ביד גרגיר קטנטן בצבע חום – זה האורז כמו שהטבע מייצר, או כמו שאנחנו קוראים לו- אורז מלא. בקליפה החומה הזאת (שכשמורידים אותה מקבלים אורז לבן), טמונים כל היתרונות של האורז: סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, אבץ, סידן, מגנזיום ועוד. העיכול של האורז המלא איטי וכך משתחררות אל הגוף כמויות מבוקרות יותר של סוכרים ונשמר האיזון הסוכרי של הגוף (עוזר במניעת השמנה). אורז חום: שם אחר לאורז מלא. ישנו גם אורז אדום- ציבעה של הקליפה הוא אדום, ואורז אדום מלא. אורז בר: אורז בר איננו אורז כלל - כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. אורז פראי: תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר. מקווה שעזרתי...

לא ברור ההסבר לגבי אורז אדום. האם יש גם אורז אדום (שהוא לא מלא) וגם אורז אדום מלא? ומה תכונותיו? כמו האורז המלא המוכר (החום)?

29/11/2007 | 08:58 | מאת: המבולבלת לשעבר :-)

תודה רבה! בהחלט עזרת מאוד :-) יום טוב, כבר לא מבולבלת

26/11/2007 | 19:13 | מאת: מיכאלה

האם אכילת אבוקדו באופן יומיומי בעונה (כל יום אבוקדו אחד או שניים) יכולה להזיק? חוץ מהקלוריות הרבות? אודה על התייחסות

26/11/2007 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

מיכאלה שלום, כל הגזמה בסוג מזון זה או אחר אינה רצויה, במיוחד אם זה בא על חשבון מזון אחר. חשוב מאד לגוון את התפריט היומי. אבוקדו זה מזון איכותי, בריא ומבריא, אבל נראה לי שרבע עד חצי אבוקדו ביום זאת מנה סבירה. בהצלחה צביקה

26/11/2007 | 11:14 | מאת: גלית

שלום רב, אני אוכלת הרבה טחינה גולמית ביום כ - 4 כפות בערך.מאז שהתחלתי לאכול אף התאזן לי הכולסטרול "הטוב" שתמיד היה גבוה מדי לפי התחומים. שאלתי היא האם יש סיכון לכלי הדם להסתייד ולאגור פלאק בעקבות שומן הטחינה אפילו שהוא צמחי ולא מכיל כולסטרול, יש לו תכונות דביקות. תודה.

26/11/2007 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אין חשש מסתימת כלי דם כתוצאה מאכילת טחינה. הטחינה מכילה חומצות שומן רב בלתי רוויות שאמורות להועיל למערכת כלי הדם וללב. עם זאת, נראה לי שכדאי להסתפק בשתי כפות ביום. רצוי לאכול טחינה שעשויה משומשום מלא מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

26/11/2007 | 10:12 | מאת: סיגל

שלום אני עושה כל שניתן כדיי למנוע מבני בן השנתיים לאכול חטיפים, מתוקים ויתר מזיקים. במקום, הוא מקבל מידי יום: 2 פתית בסקוויט אחד אורגני מקמח מלא וופל אחד אורגני מקמח מלא וממרח חרובים פעם בשבוע יוצא: 10 במבות חתיכת עוגה רעה (בלי קרם) כוסית גלידה (על בסיס שמנת בכך מסתכם פחות או יותר תפריט הג'אנק שלו, יתר המזון שהוא אוכל - מזין. אשמח לשמוע את דעתך לגבי התפריט - האם הוא הוגן לדעתך? מוגזם? מוצלח? עוד המלצה לתחליפים? תודה.

26/11/2007 | 22:07 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, נראה בהחלט סביר ומאוזן. חשוב למנוע תחושות של חסך אצל ילדים שרואים הרבה מתוק אצל שכנים וחברים. ישנם מספר ספרים בהם תוכלי למצוא רעיונות לממתקים וחטיפים בריאים. לדוגמה: • התחדשות-2 – ד"ר פנינה בר-סלע • תזונת האדם ובריאותו – יצחק בן אורי • מזון למחשבה – ד"ר נמרוד שיינמן בהצלחה צביקה

26/11/2007 | 09:29 | מאת: א"א

אני נמצאת כעת במעיין משטר דיאטה. החלטתי לאכול 3 תמרים ולעיתים אני משלבת בתוכם גם אגוזי מלך כארוחת בוקר אשר מאפשרת לי שובע ואורך זמן עד לארוחת הצהריים בשעה 13.00. אוסיף ואומר שגם בארוחת הצהריים והערב אני מקפידה לאכול אוכל בריא דיאטתי ומגוון. האם אני נוהגת כשורה?

26/11/2007 | 09:43 | מאת: מיקי

א"א - אני אדם מן המניין עם ידע בסיסי בתזונה. מהידוע לי - לאכול 3 תמרים עד לצהריים כחלק ממשטר שמטרתו הרזיה - זו שגיאה בתפיסה. מהידוע לי את מכניסה את הגוף שלך למצוקה של חוסר קבלת מזון והוא לא יהיה עסוק בשריפת השומנים - כמו שהיית מאחלת - אלא להפך - הוא עסוק בנעילת השומנים חזק ככל שאפשר - כי ההתנהגות שלך משדרת לו מצוקה. עלייך (לעניות דעתי) לאכול יותר לאורך השעות עד הצהריים, ולדאוג שהאוכל יהיה בריא ומזין ולא משמין, עם דגש על סידן מוקדם בבוקר כי זה הדבר שהגוף הכי זקוק לו לאחר שעות "הצום" של הלילה. בהצלחה.

25/11/2007 | 23:32 | מאת: מיכל

מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?

27/11/2007 | 19:01 | מאת: מיכל

מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?

25/11/2007 | 16:11 | מאת: מזל

שלום לכולם! בשבוע שעבר רכשתי ערכת הרזיה של מעבדות רוקח אך לצערי כל ההמלצות שקראתי לטובה הפתיעו אותי לרעה. זה נוזל סמיך עם ריח גועלי וטעם כבד שקשה לבליעה ועיכול.אני לא יודעת איך אפשר לשתות דבר כזה? היו לי תופעות לוואי נוראיות כאבי ראש נוראים,טשטוש בראיה כאבי בטן ובחילות.אני חושבת שעם כל הקושי בדיאטה טבעית הייתי מעדיפה בדרך זו וולא את הנוזל הזה,הזהרו!!!!!!

עלי זה עבד ובגדול! אשמח לעזור לך לפתור את הבעיה. [email protected]

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל בשבילי האבקה עובדת נהדר. מאז שהתחלתי לקחת אותה, איבדתי את החשק לדברים מתוקים ואני מורידה משקל בהדרגה. בנוסף, אני גם מרגישה יותר בריאה מכפי שהרגשתי במשך זמן רב

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל בשבילי האבקה עובדת נהדר. מאז שהתחלתי לקחת אותה, איבדתי את החשק לדברים מתוקים ואני מורידה משקל בהדרגה. בנוסף, אני גם מרגישה יותר בריאה מכפי שהרגשתי במשך זמן רב

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל בשבילי האבקה עובדת נהדר. מאז שהתחלתי לקחת אותה, איבדתי את החשק לדברים מתוקים ואני מורידה משקל בהדרגה. בנוסף, אני גם מרגישה יותר בריאה מכפי שהרגשתי במשך זמן רב

10/05/2009 | 14:54 | מאת: ליאור

שלום לך, מצטערת לשמוע שלא הצליח לך אבל בשבילי זה פשוט עשה את העבודה כמה שרציתי לרדת ירדתי והיום אני כבר חצי שנה משתמשת בנוסה הזו היא פשוט מדהימה.דרך צלחה בכול דיאטה שתעשי

25/11/2007 | 10:06 | מאת: ניר

היי לא ידעתי היכן לכתוב את השאלה וזה נראה לי הפורום המתאים ביותר, מקווה שאכן צדקתי. אני בן 18 ומתאמן במכון כושר(שוקל 62 קילו וגובה 1.70), אני צריך לספק לגוף שלי פי 2 חלבונים ממשקלי ואני בקושי מספק לו 40% מזה. הרבה מאמנים המליצו לי לקנות חלבונים על מנת שהגוף יקבל חלבונים וכדי שהאימון באמת יהיה אפקטיבי. אני רק רוצה לציין שאני לא אוכל בשר בכלל וגם לא ביצים, אני אוכל רק גבינה לבנה אבל זה ממש לא מספיק. שאלות: 1.האם אתם חושבים שזה בריא לגוף לקבל את אבקת החלבונים? 2. יכול להיות שלאחר שאני יפסיק לקחת אותם הגוף ישתנה בעקבות זה(כלומר שהשרירים יהפכו לשומנים או משהו אחר)? 3. האם אבקת חלבונים עובדת כמו סטראוידים? אני רואה האיבקות ושם יש אנשים שלוקחים סטראוידים ואני ממש לא רוצה להיות כמוהם. תודה רבה לעוזרים זה ממש חשוב אני לא יודע אם כדאי לקנות את זה או לא מבחינה בריאותית

25/11/2007 | 14:10 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום הBMI שלך כלומר המשקל שלך בסדר גמור. 1. הדרך הטובה ביותר לספק לך חלבונים היא לאכל אותם. חלבונים יש בדגים ,בגבינה, בקטניות (אפונה, שעוועית, חומוס, סוייה ) ביחד עם דגנים כמו אורז, וקינואה. אני פחות מתלהבת מאבקת חלבונים. 2. אבקת חלבונים אינה מתנהגת כמו סטרואידים . אתה מכניס לגוף את החומר אותו אתה צריך לבניית שריר וכמובן עדיף על ידי אוכל. 3. אולי יש מקום להתיעץ עם דיאטנית שתבנה לך תזונה המתאימה לפעילות הגופנית שלך. (ברוב המקרים משכנעים לקנות אבקת חלבונים רק כדי לעשות כסף) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ואני לא יכול לאכול כל יום רק גבינה. ואני יודע שהמטרה של כולם זה לעשות כסף וכמה שיותר רווחים לכיס לכן חיפשתי אנשים שאין להם את המטרה הזאת ולא יצא להם מזה כלום. אז לפי מה שאת אומרת האבקה הזאת לא פוגעת בגוף ובבריאות ולא מזיקה גם בטווח הארוך?

24/11/2007 | 17:35 | מאת: אבי דחוף

שלום רב אני 49 לאחר צינטור מאחר והופיע אצל מחלת תרשת העורקים אני מקבל תרופות לבנתיים אספירין מאחר ויש לי לסיים עוד צינטור אחד יש לי נטיה משפחתית לסוכרת סוג 2, ולבעית לב,ולחץ דם גבוה ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל?? ואם אני צריך לבדוק במזונות את הרכיבים כלוסטורול , שומן רווים, שומן טרנס , ומהם המינונים שמותר לי מין הרכיבים האלו? והרי במרבית המזונות יש את הרכיבים הללו.? וחוץ מזה מהו שומן נוקשה ? ומהו שומן צמחי ??

25/11/2007 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אני שמחה שעברת את הצינתור בהצלחה. בגלל כל הבעיות שאתה סובל מהם אני באמת באמת חושבת שלא מספיק לקבל אינפורמציה מהפורום. חשוב מאוד שתלך לדיאטנית שתבנה אתך תוכנית תזונה ואורח חיים המתאים למצבך. בגדול הדברים שכתבתי לך לפני הצינתור תופסים גם עכשיו לאכל הרבה ירקות לאכל סיבים להוריד מוצרים מן החיי, ובוודאי לא לאכל שומני טרנס כמו במרגרינה וגבינה צהובה. לאכל מוצרים שאינדקס גליקמי שלהם נמוך כלומר לא מעלים מהר את רמת הסוכר בדם. לעשות ספורט בפיקוח . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2007 | 23:11 | מאת: רונית

שלום, האם יש צורף לשטוף קינואה לפני בישול? האם הכוונה גם לקינואה ארוזה בשקית, ולא קנויה במשקל? בברכה, רונית

24/11/2007 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, כדאי לשטוף כל דגן או קיטניה לפני הבישול. המוצרים האלה גדלים בטבע ולא במעבדה ויש עליהם שאריות אבק, ליכלוך ולפעמים גם חרקים קטנים (חיים או מתים) שצפים במי השטיפה. בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 23:10 | מאת: דנית

צביקה שלום, שמעתי כי הגיעו לארץ סוגי קינואה חדשים: שחורה - עשירה בברזל, ואדומה - עשירה בליקופן. האם אכן יש זנים לקינואה והם טבעיים, או שהפרסום של הזנים החדשים זה רק לשם הגדלת המכירה? בברכה, דנית

24/11/2007 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

דנית שלום, אני לא מכיר את הסוגים החדשים, אבל סביר בהחלט שישנם סוגים שונים של קינואה כפי שיש סוגים רבים של אורז, עדשים, שעועית וכד'. בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 22:42 | מאת: אלית

צביקה שלום, קניתי "שיבולת שועל - קוואקר עבה" - האם זוהי שיבולת שועל מלאה ולא אינסטנט? (היא בעיקרון קשה אז אי אפשר לאכול אותה ככה סתם, אני מבשלת אותה עם חצי כוס חלב,אגוזים וקינמון). תודה מראש, אלית

24/11/2007 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

אלית שלום, כנראה שמדובר בשיבולת שועל מלאה - נראה כמו פתיתים עבים וגסים. רצוי לבשל עם מים (ולא עם חלב), ואפשר להוסיף קינמון, גינג'ר ולהמתיק עם מולסה, או דבש, או צימוקים. בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 19:14 | מאת: שלי

שלום, האם נכון הדבר שתפוזים ובננות גורמים לליחה? אני לא אוכלת כמעט דברי חלב וסובלת מליחה כבר שבועיים בלי צינון. תודה מראש.

24/11/2007 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אצל אנשים המייצרים ליחה יש לבדוק אפשרות של שר למוצרי חלב, תפוזים וסוכרים. אלה "החשודים" המיידיים, אבל יש סיבור רבות לליחה ובינהן פשוט הידבקות בחיידקים. אני לא ממליץ לאנשים בריאים להימנע מפרי הדר ומבננות בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 14:16 | מאת: mr.j.

אבל לא באופן מוחלט. כלומר,, כל מה שטבעי ללא טיפול (כמו בישול, אידוי, חימום וכו') הוא מזון חי. זה כולל, פירות וירקות, אגוזים, זרעים, שקדים, קטניות מונבטות, (אפשר גם דגנים מושרים במים, ניסיתי רק בורגול), חמאת שומשום. יש כאלה שמחממים עד טמפרטורה של 48 מעלות, כמו בטבע, ומגווים את המאכלים, כמו קרקרים מיוחדים מיובשים בתנור מיוחד, ישנם אפילו מכינים לחמים מיוחדים מיובשים ועוד יצירתיות כיד הדמיון. אך רוב המזון הוא טבעי לחלוטין.

בן 70 צמחוני 40 שנה.כולל כל המשפחה.לא אוכל בשר ודגים ממעט בדברי חלב.שוחה,ספורט.רזה.אבל משום מה מעל שנה לחץ דם (88/175 איך מתפטרים מזה.בדרך צמחונית טבעונית תודה.

22/11/2007 | 17:26 | מאת: mr.j

שלום ! רציתי לשאול האם אפשר לאכול ערמונים עד כמה שיותר קרוב למצבם הטבעי? כלומר: לאחר השריה במים.... אולי הנבטה? אולי אידוי? אולי טבעי ללא טיפול מיוחד (אפשרי בכלל?)... אשמח לעצות "טבעיות". תודה וסופ"ש נעים וחמים!

24/11/2007 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ערמונים לא ניתן לאכול במצבם הטבעי וחייבים לקלות בתנור או באש. בהצלחה צביקה

25/11/2007 | 11:32 | מאת: mr.j.

מה ערכם התזונתי? הם מומלצים לצריכה בצורה הזאת (של קלייה וחימום?)