פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/12/2007 | 15:43 | מאת: עזרא

ברצוני לברר איזה חומר טבעי או תזונה המורדה כולסטרול וגליצרידים בתודה מראש

24/12/2007 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

עזרא שלום הרבה סיבים במזון ( לחמים מלאים, אורז מלא, ירקות , שיבולת שועל) עשירים בסיבים הסופחים את הכולסטרול ומוציאים אותו מחוץ לגוף. שום ובצל מורידים כולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2007 | 11:07 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, האם התה צמחים של ויסוצקי לכל סוגיו נחשב לבסדר ובאמת טבעי? תודה

24/12/2007 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום חליטות צמחים של ויסוצקי הם בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2007 | 07:37 | מאת: שרון

שלום! רציתי לדעת האם בירקות חיים (מלפפון,עגבניה,) או בירקות מבושלים (ללא תוספת מלח ותבלינים) כמו גזר וקישואים מכילים נתרן? ואם כן, איזה כמות? תודה!

24/12/2007 | 18:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום בוודאי שירקות מכילים נתרן אך בכמות מאוד קטנה עגבניות מכילות 11 מ"ג על כל 100 גרם מלפפונים 2 מ"ג על כל 100 גרם גזר מבושל 66 מ"ג על כל 100 גר0 קישוא 1 מ"ג על כל 100 גרם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2007 | 17:24 | מאת: יהושע

RH POSITIVE מה התזונה המומלצת לסוג הדם הנ"ל.?

24/12/2007 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

יהושע שלום, אני לא מתמצא בתזונה לפי סוג דם (וגם לא כל כך מאמין בזה). מציע שתפנה לתזונאית שמתמחה בנושא או תקרא בספר. בהצלחה צביקה

27/01/2008 | 13:43 | מאת: נטלי

סוד דם : ab+

27/01/2008 | 13:46 | מאת: נטלי

סוג דם : ab+ לחץ דם : 155/90 גיל : 49

23/12/2007 | 09:44 | מאת: הודיה

בס"ד שלום יועצים, פעם מזמן הבנתי שחרובים גורמים לעצירות, כנראה, אם אני מבינה נכון, בגלל הקליפה שלהם שהיא קשה לפירוק? עכשיו, האם גם החרובים כשהם בתור תחליף לשוקולד או ממרח גם הם גורמים לעצירות? תודה רבה, הודיה

23/12/2007 | 11:04 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום לדעתי הם אינם גורמים לעצירות בברכה טובה בר- שאן

23/12/2007 | 08:41 | מאת: יניב

שלוםר רב אני בן 42 סובל מבעיות עיכול באופן רציף כבר מספר שנים שמשנות את עוצמתן כמו עצירות, גזים, תחושת כבדות אחרי ארוחות מסוימות, אולי גם אולקוס. נמצא בסטרס זמן ממושך. שאלתי האם יש בדיקות שניתן לעשות בטרם אני פונה לתזונאית? האם כדאי לבדוק מערכות רלוונטיות בגוף או לפנות לתזונאית שתשנה לי את הדיאטה? מהי הדרך המומלצת לשנות את המצב? תודה

23/12/2007 | 11:06 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום חשוב מאוד מאוד שתלך לתזונאית קלינית שתשמע אותך את הבעיות ואורח החיים שלך ותבנה תזונה המתאימה לבעיות שלך. היא תמליץ לך גם איזה בדיקות כדאי לך לעשות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2007 | 20:07 | מאת: אמיר יובל

שלום! אני בן 17 ,גובהי הוא כ1.70 ומשקלי 50,לאחרונה התחלתי באימוני כושר וחיזוק לקראת הצבא ובשביל להתחזק. מבנה גופי רזה מאוד וחשוב לי מאוד להעלות את משקלי בכמה ק"ג גם כדי שאני יוכל לפתח את מסת השריר וגם כדי להעלות את המשקל בכלל. כיצד אני עושה זאת בצורה הכי יעילה והכי בריאה??

23/12/2007 | 11:09 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום כיוון שאתה בגיל צמיחה חשוב מאוד שתקבל את כל רכיבי המזון. חשוב שתלך לתזונאית שתבנה אתך תפריט המתאים לך. שתקבל את כל כמות החלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים הדרושים לך במאמץ, ושלא תרד במשקל. . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2007 | 09:31 | מאת: אטלו

שלום רב, לאחרונה בעקבות מעבר לתזונה בריאה יותר התחלתי לשתות סודה במקום משקאות ממותקים, אבל אנשים מסביב אומרים לי שהגזים בסודה מזיקים לבריאות. האם זה נכון? שתיה שמבוססת רק על סודה במשך היום מזיקה? מים פשוט לא טעימים לי...

24/12/2007 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

אטלו שלום, סודה זאת פשרה אפשרית והיא עדיפה על שתיית משקאות מוגזים ממותקים או "דיאט". נסה לשתות גם תה צמחים ומיצי ירקות כדי לגוון את השתייה. בהצלחה צביקה

21/12/2007 | 09:43 | מאת: ליאור

שלום אני יודע ששומן טרנס ושומנים צמחים ורווים באותה מידה גורעים לגוף? האם טענה זו נכונה? אז אילו עוגיות ועוגות היית ממליץ לי לאוכל..? ומהי הכמות בין כמה לכמה עוגיות מותר ביום?? ומהי הכמות הסבירה של גרמים שיופעו בטיוות שע"ג שהם בסדר לאכילה?? ומיאלו עוד מאכילים מלבד עוגיות וברקסים יש שומן טרנס שעלי להיזהר?

22/12/2007 | 06:55 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני ממליץ להימנע ככל שניתן מעוגות ומעוגיות המכילות שומנים מוקשים (מרגרינה, שומן טרנס). לפעמים אין ברירה (אירועים, מסיבות, סתם מתחשק) ואז לוקחים מנה קטנה בלי רגשי אשמה. בפירות יבשים אין שומני טרנס. בחנויות טבע ניתן למצוא עוגיות ללא שומנים מוקשים אבל קח בחשבון שגם שמן צמחי רגיל שחומם לטמפרטורה גבוהה (לצורך אפיית העוגיות) אינו בריא. מלבד בורקסים, עוגיות ומאפים שונים ניתן למצוא שומנים מוקשים (טרנס) בממרחים שונים (לדוגמה ממרח טופו) ובכל מה שמבוסס על "בצק עלים". שומנים רוויים יש בעיקר במזון מהחי (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב), בשמן קוקוס ובשמן דקלים. לסיכום - תביט בתווית. כל מוצר שיש בו יותר מ 400 מ"ג נתרן, ממתיקים מלאכותיים, מספרי E מסוכנים ושומנים מוקשים - מחזירים למדף. בהצלחה צביקה

21/12/2007 | 01:00 | מאת: בתיה

רציתי לשאול אם שתיית מים של ליטר וחצי מים טובה ליום? ואם אחרי שנה היא מותחת את הפנים.. ולמה המים טובים למי שיש לא אקנה, אשמח לתשובה!=]

22/12/2007 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

בתיה שלום, ליטר וחצי (כשש כוסות) זה מינימלי ומספיק רק אם את אוכלת הרבה פירות, ירקות ומרקים ומעט מלח. הכמות המומלצת - 8 -12 כוסות נוזלים (רצוי שזה לא יהיה קפה, קקאו, קולה, אלכוהול ומשקאות "קלים" ומוגזים). לא ידוע לי ש"אחרי שנה היא מותחת את הפנים" - לא צריך להאמין לכל ידיעה המופיעה בעתון זה או אחר. המים חיוניים לבריאות הכללית, למערכת העיכול (למניעת עצירות) למערכת השתן (למניעת אבנים בכליות), לפינוי רעלים ולתפקוד תקין של כל האברים והרקמות בגוף ובכלל זה העור. באקנה צריך לטפל בכמה מישורים ולא רק על ידי שתיית מים. רמז: קפאין, אלכוהול, עישון, שוקולד ומוצריו, שומנים מוקשים ועוד עלולים החמיר מצבי אקנה. בהצלחה צביקה

20/12/2007 | 16:51 | מאת: צביקה קורן

צ

21/12/2007 | 11:20 | מאת: הודיה

20/12/2007 | 01:47 | מאת: ילדה

שלום אני בת 17 וחצי בכיתה יב' ולפני כמה ימים חזרתי לבצפר אחרי השביתה.. הבעיה היא שאני לא רגילה לישון בשעות הלילה.. בכל החודשים התחלתי את היום רק ב5 בערב והלכתי ב5 בבוקר לישון... אז הסדר יום שלי משתבש אני הולכת לבצפר ובאה הביתה אוכלת ונשפכת על המיטה .. כי בלילה אני לא ישנה מספיק.. גג 4 שעות. אני 1.64 והמשקל שלי 58... כמה אני צריכה להרזות על פי המשקל התקין? והאם התהליך הזה שאני אוכלת וישר נשפכת על המיטה משמין פי 2? תודה מראש נוגה

20/12/2007 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני מציע שתקראי את התשובה שנתתי ל"מתעניין" כמה שורות למטה. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 20:42 | מאת: לילי

שלום רב, כבר כשנתיים אני "מכורה" לרימונים - אוכלת 1-2 ביום. הייתי רוצה לדעת איזה השפעות יש לרימונים על מע' העיכול בכלל (מבחינת חומציות, קשיי עיכול וכו') ועל השפעותיה על בעלת אנדומטריוזיס בפרט! תודה רבה מראש - אתם עושים עבודה מבורכת!

20/12/2007 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, 2 רימונים ביום נראה קצת מוגזם, למרות המחקרים האחרונים של פרופ' אבירם בנושא ההשפעה החיובית של הרימונים על הלב וכלי הדם. מציע שתסתפקי באחד או בחצי. במערכת העיכול הרימון עלול לגרום לעצירות ולכן הוא מתאים מאד במקרים של שילשול ומעי רגיש עם יציאות מרובות. לנושא האנדומטריוזיס, בנוסף לתשובה שטובה נתנה לפני כמה ימים, אני מציע להימנע מחלבונים מהחי העשירים בהורמונים מזיקים. תזונה עשירה בירקות, פירות דגנים וקיטניות עשויה להועיל. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 18:21 | מאת: הודיה

בס"ד שלום ליועצים, כבר כחצי שנה שאני נמנעת ממוצרי חלב למיניהם משום שהם גורמים לי לעצירות קשה .(אני גם לא אוכלת בשר, עוף ודגים כי אני לא אוהבת, לא בגלל בעיות מצפון). במקום אני אוכלת גבינות טופו וגם טופו בכל מיני צורות וסוגים - רק מחנויות טבע, כמובן. מישהי לא מזמן אמרה לי שמצאו לאחרונה שטופו שהוא לא מלא הוא מסרטן, הייתכן?! בנוסף נאמר לי אתמול לגבי מרגרינה שהיא "דרגה אחת לפני פלסטיק", וזה לא משנה אם זה משמן זית של ויקול או אוליביה שגם היא לא טובה בכלל. אם אפשר לקבל הסבר מה זאת אומרת שזה כמו פלסטיק? בנוסף עוד נאמר לי אתמול שהירקות הקפואים הם יותר בריאים דווקא מהירקות החיים משום שההקפאה זמן קצר לאחר האיסוף מהשדות שומרת יותר על הויטמינים שבירקות. הגיוני?!! נזכרתי בעוד משהו - האם חמאה היא יוצאת דופן מכל מוצרי החלב ושלא כמוהם דווקא עוזרת לעיכול? אודה לכם מאוד על תשובות לשאלותיי, הודיה

20/12/2007 | 16:50 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, 1. "מישהי לא מזמן אמרה לי שמצאו לאחרונה שטופו שהוא לא מלא הוא מסרטן" - אני לא יודע מה זה טופו "לא מלא". את לא צריכה לשים לב לכל מה ש"מישהי אומרת". הרבה אנשים אומרים כל מיני דברים. ישנם מחקרים לכאן ולכאן. אני רואה בטופו מזון טבעי ואיכותי. במחקרים שאני קראתי מצאו שיש בסויה חומרים נוגדי סרטן. 2. שומנים מוקשים (ובכלל זה מרגרינה) מזיקים לבריאות ופוגעים במערכות שונות. אין טעם להיכנס כאן להסבר כימי. כדאי מאד להימנע מכל מוצר מזון שיש בו שומנים מוקשים או מוקשים למחצה. לגבי ויקול - אם באמת מדובר (כפי שהיצרנים טוענים)בשמן זית ה"מוקשה" באמצעות סיבים תזונתיים - זה בסדר. לא הייתי במפעל ולא ראיתי את תהליכי הייצור. בכל מקרה, במקום מרגרינה ותחליפיה - תשתמשי בשמן זית, טחינה מלאה ואבוקדו. 3.הירקות הקפואים לא יכולים להיות יותר בריאים מהירקות החיים משום שההקפאה "הורגת" אותם. אין בהם את החיוניות שיש בירקות חיים. 4. חמאה לא מומלצת לאכילה. בכל אופן הא פחות מזיקה ממרגרינה. הערה: היות ואני רואה שאת שוחרת בריאות, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמך על שמועות, כתבות וחצאי אמיתות. בהצלחה ואני מצטער על העיכוב בתשובה - מחוסר זמן צסיקה

19/12/2007 | 07:44 | מאת: מתעניין

צווות האתר שלום רב, בתור נער מתבגר אשר בילה המון בלילות שביתת המורים האחרונה ולא התמיד על שינה בלילה, שמתי לב כי כאשר אינני ישן שינה סדירה, נוטה אני לאכילה בכמות גדולה פי שתיים או שלוש מהכמות אותה אני צורך מדיי יום כאשר אני ישן שינה סדירה. ברצוני לשאול אתכם, האם ישנו קשר בין שעות השינה אותם אני מרוויח לבין כמות האוכל אותו אני צורך בזמן חוסר שעות שינה? האם ישנן סיבות נוספות הייתכן ובעקבותיהן קוראת תופעה זו? מדוע זה קורה? האם זה משתנה מאדם לאדם? תודה מראש, אנונימי.

19/12/2007 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

למתעניין שלום, לא כל כך הבנתי את השאלה המורכבת שלך. בכל אופן ישנם כמה מחקרים המצביעים על קשר בין חוסר שינה, או שינה לא מספקת ובין השמנה. אחת הסיבות היא שאנחנו פשוט רעבים כאשר אנחנו ערים ואוכלים יותר מהדרוש לגוף. בגישת הבריאות הטבעית מאד לא מומלץ ללכת לישון אחרי חצות ולהחסיר שעות שינה. במהלך השינה הגוף מפריש אנזימים שונים המסייעים בשיקום ובחידוש רקמות פגועות. המנוחה חיונית לבריאות הגוף והנפש. הגוף לא "מתרגל" לחוסר שינה - הנזקים מצטברים ולא תמיד נראים מיד. מספר שעות השינה במומלץ: 6- 8 שעות בממוצע. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 20:42 | מאת: ravidatia

אנ יאענה לך מתוך נקודת נבט הוליסטית וקצת רפואה סינית: יש לנו 3 מקורות מהם אנו לוקחים אנרגיה: אוכל שינה נשימה הנשימה של כולנו לוקה בחסר, בעיקר אם אנו גרים במקומות בהם זיהום האוויר הוא גדול. אם אתה עוסק בצ'י קונג, טאי צ'י וכו', יכולת קבלת אנרגיה מהנשימה גדלה. כאשר איננו ישנים כראוי, הגוף צריך בכל זאת לקבל אנרגיה, אז הוא אוכל...

18/12/2007 | 20:27 | מאת: שרי

שלום, היום התפרסמה כתבה באינטרנט על תזונה אלטרנטיבית, הודי וכדומה האם קיימת תזונה כזו ולמה היא מתייחסת?

19/12/2007 | 12:26 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, לא נתקלתי בכתבה. השם "אלטרנטיבי" הוא כללי מאד ונעשים בו שימושים רבים ומגוונים. אין תחליף לתזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת. בהצלחה צביקה

19/12/2007 | 19:56 | מאת: שרי

שלום לך צביקה בכתבה מדובר בתזונה אלטרנטיבית לטיפול בפריון, והיא מתייחסת לאכילה של ממותקים , סוכר וקפה אשר גורם לבעיות בפריון , האם נתקלת בבעיות כאלו ? שרי

18/12/2007 | 19:44 | מאת: ויקטוריה

שלום יש לי שאלה הבן שלי בן חודש ויש לו עצירות מה אפשר לעשות כדי להקל עליו?

19/12/2007 | 12:28 | מאת: צביקה קורן

ויקטורה שלום, לא כתבת אם הוא יונק או ניזון מפורמולה. לפעמים הברזל בפורמולה יכול לגרום לעצירות. מציע שתפני לטיפת חלב או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

20/12/2007 | 01:08 | מאת: ויקטוריה

צביקה שלום.אני נותנת לבן שלי סימילק טופ 1 הוא בן חודש והוא אוכל בין 120 ל150 גרם

שלום רב, אני בת 24 ולפני 4 חודשים אובחנתי כחולת אנדומטריוזיס. בנוסף יש לי בעיות במע' העיכול עקב טיפול אנטיביוטי (תוך ורידי) ממושך מאוד. הייתי רוצה לדעת איזה מזונות מומלצים לחולות במצבי. תודה רבה!

18/12/2007 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

ליאל שלום הרבה קושרים את האנדומטריוזיס לחוסר איזון הורמונלי. מסתבר שאכילת הרבה ירקות, פירות ומאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך כלומר לא מעלים את רמת סוכר בדם כמו למשל קטניות (אפונה, שעועית ירוקה, חומוס) יעילים מאוד למחלה זאת . להוריד מזונות עתירי סוכר. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/12/2007 | 14:04 | מאת: נעמה

שלום, בן זוגי, בן 36, ללא בעיות רפואיות סובל מגזים באופן מתמיד. הוא לא זוכר את עצמו בלי התופעה המרגיזה. אנחנו לא הצלחנו לשים את האצבע על מאכל מסוים שגורם לרגישות אך כמובן שמאכלים שידועים כבעייתיים מגבירים בצורה דרסטית את אי הנוחות. כיוון שהוא אוכל הרבה מחוץ לבית אין באפשרותו לבנות תפריט מיוחד... מה כן אפשר לעשות? תודה רבה, נעמה

18/12/2007 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

נעמה שלום א. כן חשוב לבדוק את התפריט ובמסגרת היכולת לתת תזונה נכונה לבן זוגך. הייתי ממליצה בכל זאת להתיעץ עם תזונאית שתבדוק מה הבעיה ותבנה תוכנית טיפולית מתאימה. . ב. יתכן ואין לבעלך מספיק אנזימי עיכול .ולכן ניתן לקחת עם האוכל פורמולה של אנזימי עיכול העוזרת בפירוק של המזון ומונעת גזים (אנזימי עיכול ניתן לקבל גם בירקות טריים. ג. יתכן ופלורת המעי מדולדלת אצל בעלך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

16/12/2007 | 17:02 | מאת: שי

שלום רב, רציתי לדעת אילו מהמרכיבים במזון שאכלתי גורמים לגזים? אני רוצה להימנע ממצב לא נעים זה ואינני יודעת מה בדיוק הגורם. אכלתי תבשיל שנעשה בסיר בישול איטי. המרכיבים היו: תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, עוף וחיטה. הרוטב היה עשוי מיין ותיבול רגיל( מלח, פלפל, פפריקה) כולל קארי הודי. אחרי הארוחה הבטן לא נרגעה עד שהייתי בשירותים לפחות פעמיים וזה היה סבל נוראי. האוכל היה טרי, הגזים לא נבעו ממזון לא טרי אלא בגלל המרכיבים לדעתי. אשמח לדעת מה עלול להיות הגורם? אולי תהליך הבישול הארוך? תודה מראש שי

18/12/2007 | 09:46 | מאת: טובה בר-שאן

שי ישנם מס' מרכיבים באוכל שעלוללים לגרום לגזים 1. החיטה שהרבה אנשים רגישים לה. 2. התיבול שהכיל אלכוהול והרבה אנשים רגישים לו. 3. שילוב של פחמימות וחלבונים במזון שהופך את תהליך העיכול לאיטי יותר (ארוחה כבדה) 4. חומרים משמרים בעוף עצמו שמגרים את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2007 | 16:09 | מאת: דנה

שלום, רציתי לדעת איזה צמחים ארומתרפיים ניתן להשתמש במבער להרגעה, סטרס וגם לגבי צמחי מרפא בחליטה? תודה

16/12/2007 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כל הלימוניים נחשבים כמרגיעים ובמיוחד מליסה. אפשר להוסיף למבער גם לבנדר, ילנג ילנג, לימון, עשב לימון וכד'. בחליטה אפשר להשתמש במליסה, קמומיל, שומר, עשב לימון ונענע/מנטה (אם את אוהבת את הטעם). לטיפול שלם במתחים כדאי לטפל גם בתזונה, בפעילות גופנית בטכניקות הרפייה וכד' ולא להסתפק רק ב"תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה

15/12/2007 | 16:06 | מאת: לילי

אותה שאלה דומה ששאלתי לגבי אלרגיה לחלבון החלב. האם באי סבילות ללקטוז יש גם ריגושת לחלב צאן, כבשים, עיזים והאם ניתן לאכול חלב מהצומח?

16/12/2007 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, הלקטוז נמצא בכל מוצרי חלב שמקורם בבעלי חיים. ב"חלב" מהצומח (אורז, סויה, שקדים וכד') אין לקטוז, אין שומן רווי ואין שאריות של הורמונים וחומרי הדברה. בהצלחה צביקה

14/12/2007 | 19:11 | מאת: לילי

שלום רציתי לדעת האם הקזאין נמצא רק בחלבון חלב פרה או גם בחלב כבשים ועיזים? האם מי שאלרגי לקזאין יכול לאכול חלב מהצומח גון חלב סויה, טופו, חלב אורז וכדומה.....

15/12/2007 | 08:58 | מאת: טובה בר-שאן

לילי שלום הקזאין נמצא גם בחלב של כבשים ועיזים. בחלב מהצומח אין את החלבון האלרגי. בברכה טובה בר- שאן

13/12/2007 | 21:41 | מאת: עדי

האם מותר לי ליטול כמוסות אומגה 3 עם תוסף ברזל נוזלי (פלורידקס) ותפוז ? הכל יחד ? אני סובלת מאנמיה קשה והאם מותר לי לקחת 2 כפות של הנוזל ביחד - כי כתוב פעמיים ביום על האריזה . תודה מראש !

14/12/2007 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום את הברזל קחי עם התפוז אך תפרידי מהאומגה 3 את זה קחי לחוד. בברכה טובה.

13/12/2007 | 19:06 | מאת: גלית

שלום, רציתי לדעת האם חיטת דורום נחשבת לחיטה מקמח מלא? תודה רבה

14/12/2007 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן כל זמן שלא הורידו את הקליפות חיטת דורום נחשבת לקמח מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2007 | 10:45 | מאת: אור

שלווווום, רציתי לדעת מה הדבר הזה טופו ? איפה אפשר לקנות ? ולמה הוא בריא כאילו אם יש ויטמינים סיבים תזונתיים גבוהים ולמה טופו משפיע על הפנים.. אשמח אם תענו !!

13/12/2007 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, טופו עשוי מפולי סויה בתהליך מיוחד. הוא נראה כמו גוש גבינה לבן. ניתן לקנות טופו בכל חנויות הטבע ובחלק מהמרכולים הגדולים. הטופו עשיר בחלבון, בסידן ומינרלים אחרים, ויטמין B, פיטו-אסטרוגן (אסרוגן מהצומח) וחומרים נוגדי סרטן. הוא משפיע באופן כללי בצורה טובה על הבריאות ובמיוחד על מערכת כלי הדם והלב. לא ידוע לי על השפעה מיוחדת על עור הפנים. מומלץ לצרוך 50 - 80 גרם ביום. בהצלחה צביקה

17/12/2007 | 18:35 | מאת: אני

הטופו לא מעכב ספיגת סידן? ואם כן אז למה רשמת שהוא עשיר בסידן שכן הסידן בו לא נספג.

11/12/2007 | 12:48 | מאת: מירית

האם אדם שלוקה בחוסר באנזים G6PD יכול לאכול פולי סויה? האם פולי סויה מבחינת מרכיבים הם כמו ה-פול הרגיל אשמח לתשובה תודה

11/12/2007 | 17:41 | מאת: Nירית

והאם יש בפולי הסויה , פחמימה?

12/12/2007 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

מירית שלום ככל הידוע לי אין בפולי סויה את החומרים: ויצין וקונויצין הגורמים להרס של תאי הדם כפי שקיים בפול. ולכן אנשים עם G6PD יכולים לאוכלם. לגבי שאלתך השניה הסויה עשירה בחלבונים אולם יש בה גם פחמימות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2007 | 11:20 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, מישהי אמרה לי לפני כמה ימים שיש עכשיו חדש בארץ חלב מגנזיום שעוזר להסדיר את פעולת המעיים. סליחה על הבורות, אבל מה זה בדיוק מגנזיום, האם החלב הזה הוא מוצר טיבעי, האם זה מומלץ או שלא כדאי להתקרב? תודה

10/12/2007 | 15:41 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום חלב מגנזיום זו תרופה המכילה מגנזיום הידרוקסיד (מינרל) מגנזיום הידרוקסיד הוא נוגד-חומצה מהיר-פעולה המשמש לסתירת חומצה בקיבה. הוא קיים במיגוון תכשירים הנמכרים ללא מירשם רופא לטיפול בקשיי עיכול וצרבת. מגנזיום הידרוקסיד משמש גם למניעת כאב בגלל כיבי קיבה ותריסריון, דלקת הקיבה ודלקת הוושט המלווה בריפלוקס. חומר זה פועל גם כמשלשל על-ידי ספיגת מים מכלי הדם שמסביב למעי אל תוך המעי וריכוך הצואה. המלצתי לך לעשות שינוי בתזונה לא הייתי משתמשת בתרופה זו הגורמת בסופו של דבר לבטן עצלה. בברכה ובהצלחה חג שמח טובה בר- שאן

10/12/2007 | 01:06 | מאת: אור

שלום... הייתי שותה אבץ לפני כ-4 חודשים אם אני לא טועה, עקב אקנה האם את יודע\ת ? אחרי כמה זמן זה משפיע ומה זה גורם לפנים ואם לחם מלא משפיע על אקנה אשמח אם תעני... תודה!

10/12/2007 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, ישנן כמה סיבות שונות לאקנה. לא תמיד שתיית אבץ מועילה. בכל אופן 4 חודשים זה זמן מספיק. מציע שתפני שוב לרופא עור לאבחון ולקבלת טיפול. לתזונה יש השפעה על התופעה. כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

09/12/2007 | 19:39 | מאת: הילה

היי אני בעייתית בנושא התזונה, יש דברים רבים שאני אוהבת ואוכלת כלל\ אני מנסה להשלים אך לא תמיד זה קורה נדיר שחסרים לי ויטמינים אבל אני רוצה לנטול ויטמינים בכל זאת ידוע לי שהמקור הטיבעי הוא הכי טוב- ובכל זאת- ספיגת הויטמינים יעילה? אוכל לנטול בביטחה?

10/12/2007 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אני לא ממליץ לקחת תוספי מזון כפיצוי על תזונה לקויה או במקומה. התוספים משלימים חוסרים תזונתיים וצריך לקחת אותם רק בהמלצה של מומחה לנושא ולאחר שמבצעים תיקונים בתזונה. אני בטוח שאם תפני ליעוץ אישי בתזונה תוכלי למצוא מזונות מועילים שאת יכולה לאכול והצורך בתוספים יהיה קטן יותר אם בכלל. בהצלחה צביקה

07/12/2007 | 09:57 | מאת: דוד שאקי

בוקר טוב יש לי נפיחות ופצעים בחיך ובחניכיים. כל מזון שיש בו רמת חומציות מעבר למינימלית (כך לפי הערכתי) גורם לי כאבים עזים. מעיון בתשובה להודעה קודמת בעניין חומציות ובסיסיות של מזונות , אני מבין שאותי אמורה לעניין רמת החומציות מחוץ לגוף דווקא. אני מנסה בכל דרך לאתר טבלת חומציות של מזונות כדי לדעת אילו מזונות עלי לרכוש.עד כה ללא הצלחה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה

08/12/2007 | 07:29 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, כדאי שתמצא את הסיבות לנפיחות ולפצעים ותטפל בבעיה במקום להימנע ממזונות מועילים העשירים בויטמין C. לדלקות ופצעים יכולות להיות כמה סיבות, וירליות, זיהום חידקי, חוסר שמירה על הגיינה של הפה, חוסר ויטמין C, מערכת חיסונת חלשה ועוד. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בינתיים את יכול למרוח על הפצעים שמן אובליפיחה ולבצע שטיפות של חליטת מרווה או מלח. בהצלחה צביקה

08/12/2007 | 19:20 | מאת: סיגל

שיטת אייפק מטפלת בכל הרגישויות שיש כולל אלו שאת מדברת עליהם. לאחר הטיפול אין צורך להימנע..

06/12/2007 | 23:15 | מאת: טינק

קראתי שכמה מהגורמים לאוסטאופורוזיס הם העדר מחזור ומשקל גוף נמוך. אני לא מקבלת מחזור כבר כמעט שנתיים עקב משקל נמוך אבל אני אוכלת הרבה מוצרי חלב ומשתדלת לצרוך כמה שיותר סידן. כל פעם שאני עושה בדיקת דם זה נראה שהסידן בתווך הנורמלי. זה עדיין אומר שאני בקבוצת סיכון גבוהה או שאיכשהו בגלל כמויות הסידן שאני צורכת (הרבה מעבר להמלצה היומית) אני לא? חשוב לי להגיד גם שאני משתדלת לא לצרוך קפאין ומשקאות מוגזים ונוטלת תוספי תזונה עם ויטמין D שאני לוקחת תמיד בסמוך לקפסולות של אומגה 3

07/12/2007 | 09:44 | מאת: צביקה קורן

טינק שלום, לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. רמת סידן בדם לא מעידה על רמת הסידן בעצמות. כדי לדעת אם את סובלת מ"בריחת סידן" חשוב לבצע בדיקת צפיפות עצם. טוב שאת פועלת למילוי מאגרי הסידן ולמניעת בריחת סידן. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה

07/12/2007 | 13:31 | מאת: טינק

אני בת 20. זה משנה?

06/12/2007 | 16:26 | מאת: ליאור

באילו מזונות יש הרבה ברזל? והאם סיבים תזונתים מעודדים הרזיה ?ומאכלים מיחטה מלאה ומקטנים את התופעות של והמעי הרגיז??

07/12/2007 | 09:48 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, בחיפוש על המלה "ברזל" בגוגל תמצאי הרבה חומר. אם את לא צמחונית תוכלי למצוא ברזל בכבד בקר ועוף ובבשר. בצומח יש הרבה ברזל בשומשום מלא, טחינה, ירקות ירוקים פירות יבשים, קטניות, מולסה ועוד. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. סיבים תזונתיים לא "מעודדים" הרזייה - הם משרים תחושת שובע ובכך מקטינים את הכמיהה לאוכל ואת התנודות ברמת הסוכר בדם. מאכלים מחיטה מלאה טובים לרוב האנשים מלבד כאלה הרגישים לחלבון שבחיטה - גלוטן. בהצלחה צביקה

06/12/2007 | 14:51 | מאת: ויקטוריה

שלום יש לי שאלה לאחר הלידה שמתי כרוב על החזה כדי ליבש אותו והיום לאחר 17 יום בדקתי אם עדין נישאר חלב לחצתי על החזה ויצא חלב האם אפשרי לתת לילד אותו [הוא מקבל סימילק טופ 1 ]

07/12/2007 | 09:51 | מאת: צביקה קורן

ויקטוריה שלום, החלב בגוף האישה לא מתקלקל גם אחרי שבועיים ואפשר תמיד לתת אותו. לא ברור לי מדוע את רוצה להפסיק להניק תינוק בן שבועיים וחצי. שום אבקה שבעולם לא יכולה להחליף חלב אם. בהצלחה צביקהי

05/12/2007 | 18:04 | מאת: תמי

ערב טוב, ביתי בת 5 חודשים ומגלה עניין רב באוכל. שאלתי לגבי תבלינים: מה מותר ואם בכלל? מה לגבי תוספת של מלח לירקות מבושלים? האם יש טיפים נוספים למתחילים בתזונה? ואולי ניתן להפנות אותי לקישור באינטרנט המתעסק בנושא תזונה טבעית לתינוקות.. תודה מראש,

05/12/2007 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, אני ממליץ על גיוון המזון ושימת דגש על מזון טבעי ואיכותי. התבלינים המומלצים הם תבלינים "מתונים" - לא חריפים ולא מלוחים. לדוגמה: זעתר, כמון, כוסברה, טימין, אורגנו, בזיליקום וכד'. בחיפוש בגוגל על "תזונת ילדים" תמצאי חומר רב. גם בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי תקציר הרצאה בנושא תזונת התינוק והילד. בהצלחה צביקה

05/12/2007 | 14:04 | מאת: שיר

מה ההבדל בין נטורפתיה לבין תזונה קלינית טבעית? תזונה קלינית טבעית חלק מנטרופתיה? מה אפשר לעשות עם לימודי תזונה טבעית ותואר מטעם אוניברסיטה ידועה מחו``ל ע``פ שלמדתי בארץ ....

05/12/2007 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. תזונה קלינית טבעית זאת המצאה של המכללות לרפואה משלימה. בלימודי נטורופטיה לומדים שיטות טיפול טבעיות ובכלל זה תזונה טבעית. לצערי חלק ניכר מהנטורופטית מוכרים ויטמינים בחנויות טבע. מעבר לכך אין הרבה מה לעשות עם תואר בנטורופתיה או תזונה קלינת טבעית. תזונאית קלינית רגילה שלמדה במוסדות אקדמיים בארץ יכולה לעבוד בכל המוסדות של הממסד הרפואי (בבתי חולים, מרפאות, בתי אבות וכד), במכוני כושר, ספא וכד'. לסיכום, פרנסה טובה לא רואים מזה. בהצלחה צביקה

05/12/2007 | 10:29 | מאת: רועי

שלום,לא מזמן קראתי מאמר המסביר את יתרונותיהם של הפיצוחים הלא קלויים אלא הטבעיים.במאמר נאמר שבאגוזי פקאן יש כמות גבוהה של חלבון טבעי והם עשירים בחומצת אמינו,בתנאי שהם לא ממולחים או קלויים.רציתי לדעת האם דבר זה הוא נכון וכן האם אני יכול לקחת אגוזי פקאן כתחליף לחומצת אמינו שאותה אני נוטל מיד בסיום הפעילות בחדר הכושר, תודה מראש, רועי.

05/12/2007 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, קליית אגוזים ושקדים הורסת את השמן הצמחי שנמצא בהםן. המלח מסוכן ומזיק לבריאות. יש לאכול שקדים ואגוזים טבעיים - ללא קלייה והמלחה. בפקאן יש יותר שומן ופחות חלבו. שקדים ושרעים הם מקור טוב יותר לחלבון. בהצלחה צביקה

05/12/2007 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה היקר וכל באי הפורום שלום אעדר מהפורום מהיום עד יום ראשון 9/12/07 מאחלת לכם חג חנוכה שמח עם אוכל בריא, טבעי, שמחה ואור לכולכם בברכה טובה בר- שאן

05/12/2007 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

לך טובה ולכל המבקרים בפורום חופשה נעימה!

05/12/2007 | 01:05 | מאת: ויקטוריה

שלום. יש לי תינוק בין שבועים וחצי והתחלתי לתת לו לפני יומים ביבי זים וראתי שזה לא משפיע עליו אז עברתי לגרפווטר השאלה אם מותר לתת גם בעמצא הארוחות

05/12/2007 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

ויקטוריה שלום ניתן לתת אותו גם לפני שינה ובין ארוחות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2007 | 01:12 | מאת: ויקטוריה

שלום.יש לי עוד שאלה אחת לגבי בני בן שבועים וחצי לאחר האכלה אני מחזיקה אותו על הכתף כשעה שעה וחצי כדי שיעשה גרפס מה לעשות בכדי שיעשה מהר .למעשה הוא נהנה ליהיות על הידיים ואנני יכולה לעשות שום דבר בבית ואני פוחדת לשים אותו במיטה ללא גרפס

07/12/2007 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

ויקטוריה שלום, אני מציע לך לקנות ספר טוב על גידול תינוקות, להצטרף לפורום ילדים ותינוקות ולפנות ליעוץ אישי אצל מומחית לתזונת תינוקות וגידולם. כך תוכלי למצוא תשובות לכל השאלות שמציקות לך כאם צעירה. בהצלחה צביקה

04/12/2007 | 17:16 | מאת: דנית

היי שמי דנית ואני בת 17.אני ילדה רזה אך אינני מרוצה מרוצה ממשקל גופי מפני שבזמן האחרון התחלתי לאכול לא בריא ולנשנש הרבה בגלל השביתה והעלתי 2 ק"ג.כמובן שבגלל הישיבה בבית גם הכושר הגופני שלי ירד כעט לגמרי. הייתי רוצה לשמור על תזונה נכונה יותר כדי שלפחות מהבחינה הזו גופי לא יפגע האם תוכל להציע לי תפריט(כללי ולא אישי)כדי שאוכל לדעת פחות או יותר כיצד אני צריכה לאוכל.תודה מראש

05/12/2007 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

דנית שלום דנית קשה לי לתת לך תפריט כיוון שאיני מכירה אותך ואת אורח חייך. אולם בגדול זרקי את הג'אנק פוד. תאכלי ירקות, פירות, לחם מלא (ולא בגטים ופיתות)אגוזים, שקדים . פחות סוכר (בסוכריות ומיצים מומתתקים). ואוכל ביתי. סביר שכבר תורידי במשקל ותרגישי יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2007 | 16:24 | מאת: שלמה

שלום ! לאחרונה אני משתמש במלח דל נתרן, שהוא כ- % 30 ממלח רגיל, הוא מורכב מ-% 66 כלוריד האשלגן, % 33.3 כלוריד הנתרן והנתרן מכיל כ-13 גרם ל- 100גרם, אני משתמש במלח זה לאחר לחץ דם לא מאוזן, מה הכמות שרצוי לקחת ביום ? האם מלח זה רצוי לגוף ? שלמה.

05/12/2007 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלמה שלום המינרל נתרן וכלור חשובים לגוף אך במינון גבוה הם מאוד מזיקים כיוון שמשבשים את כל מאזן המינרלים בגוף. בכל אוכל יש מלח . לכן היום יודעים שאם אתה מוסיף מלח למזון הוסף כמה כמה שפחות . צריכה יומית מומלצת: מבני 18 ומעלה 500- 2200 מ"ג ליום. המלצה של רשויות הבריאות לא לצרוך יותר מ 5 גרם מלח ביום ( בכפית יש 7 גרם מלח ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2007 | 14:48 | מאת: תענו לי בבקשה

שמעו... אני כבר המון זמן מנסה לעלות במשקל אבל אני לא מצליח... אני אוכל הרבה, אני לא אוכל המון ממתקים.. אולי הבעיה היא שאני עושה ספורט לפחות 7 שעות בשבוע אבל אני תמיד אוכל אחרי... בבקשה שמישהו ייתן לי איזו עצה או תפריט של דברים שעוזרים לעלות המשקל... דרך אגב אני צריך לעלות איזה 6 קילו+

05/12/2007 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

תענו לי בבקשה שלום יש מקום שתלך לדיאטנית שתיבנה אתך תפריט המתאים למצבך ולאורח חייך. קשה מאוד לתת תפריט דרך הפורום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2007 | 19:23 | מאת: מיכל

שלום צביקה אני נמצאית בצום של מיצים אורגאנים של פירות וירקות ואני רציתי לדעת האם אפשר לאכול עד 3 תפוחים אורגנים בין לבין כי קשה לי רק עם המיצים האם זה יהיה אותו אפקט או שמא זה יהרוס בכלל את כול התהליך

03/12/2007 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, כשעושים צום מיצים חשובה ההכנה, חשוב כמה מיצים שותים ומתי, איזה סוג של מיצים, מה עושים בין "הארוחות", שמירה על חום הגוף, פעילות גופנית, איך יוצאים מהצום ועוד ועוד. אני מאד מקווה שמישהו הדריך אותך בכל הנושאים האלה ולא פצחת ביום בהיר אחד בצום מיצים. באופן עקרוני חשוב מאד לא לאכול (לא ללעוס) בזמן הצום. הלעיסה מעוררת תחושה של רעב. את יכולה לשתות מרק ירקות חם, או תה צמחים וזה עשוי להשתיק את תחושת הרעב. לסיכום, אני מאד לא ממליץ לעשות צום ללא הדרכה והשגחה. בהצלחה צביקה

אגוזים וזרעים. מומלץ להימנע מממזונות הגורמים לתגובה חומצית (בשר, סוכרים, קפאין, אלכוהול).

03/12/2007 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

ואפילו מעט חלבון. מעולה כחטיף בין הארוחות ומועיל לטיפול בעצירות

בס"ד מאוד חשוב לא לאכול תמרים על קיבה ריקה!!! קראתי את זה בערך 'תמר' בספר של הרמבם"

01/12/2007 | 20:53 | מאת: צחי

שלום, לאחרונה התחלתי דיאטה במטרה לעלות באחוזי שריר ולעלות באחוזי שומן. בניתי את התפריט לפי תפריט שקבע לי בעבר דיאטן. זכרתי מפעמים קודמות שהשילוב בין אימוני משקולות לתזונה דיאטית אינו תקין, לכן הפעם החלטתי לשלב עם התזונה גם אבקות חלבון במטרה להגיע לצריכת החלבונים המומלצת לאדם מתאמן (אני שוקל 68, גובה 1.70). קניתי במיוחד אבקה בעלת מספר נמוך של קלוריות ואני גם מקפיד לקחת כמות מינימלית שמשלימה לי לכמות שאני צריך, אך אני עדיין חושש שבזה שאני משתמש באבקה האפקט הוא הפוך ואני אעלה באחוזי השומן. במידה ואני מתאמן מספיק, ובשילוב תפריט מאוזן, האם האבקות יגרמו לי לעליה באחוזי השומן?

02/12/2007 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

צחי שלום, אני לא ממליץ להשתמש באבקות חלבון למיניהן. יש מספיק חלבון בתזונה הרגילה. לחלבון יש ערך קלורי (4 קלוריות לגרם) - עודף חלבון הופך לשומן. בהצלחה צביקה

26/12/2007 | 08:26 | מאת: איתן

26/12/2007 | 08:27 | מאת: איתן

26/12/2007 | 08:43 | מאת: איתן

שלום רב ביתי בת ה-18 חלתה במחלת הנשיקה לפני כחצי שנה. היא כבר אחרי אבל אחד התוצאות מהמחלה היתה חוסר ברזל. היא מקבלת ברזל כבר כחודשים אתמול היא עשתה בדיקות דם ורמת הברזל חזרה לנורמה אבל רופאת המשפחה אמרה שהיא חייבת לאכול פעם בשבוע בשר משום שחסר לה חלבון ושתמשיך לקחת ברזל עד גיוסה לצה"ל בעוד כ 4 חודשים. רק להוסיף היא מתאמנת בחדר כושר כמה פעמים בשבוע חוץ מרכיבת אופנים וריצה בחוץ כל הפעילות הזאת נעשית בקלילות ולא באינטנסיביות. שאלה לי אליך האם ישנה אפשרות נוספת לצרוך חלבון מלבד הבשר כי כאן ישנה בעיה שזה מגעיל אותה !! מה עושים? אם אבקות החלבון יכולות לעזור? בבקשה עזרה מה באמת הדרך הכי נכונה? תודה מראש איתן

25/01/2010 | 18:56 | מאת: עמית

אבקת חלבון יש לכמה מטרות - אחת מהן , שזו הסיבה שאני קניתי זה עליה במסת השריר ללא עליה מיותרת במסת השומן . כאשר עושים אימון כוח במכון כושר שורפים חלבונים בשריר והאבקה הזאת משלימה אותן. בכוס קטנה של אבקת חלבון (32 גרם) יש כפול 3 מקופסת טונה. וזה מוכח . לכן צחי .. כדאי שתבדוק אנשים שמשתמשים באבקת חלבון.

01/12/2007 | 17:25 | מאת: עינב

אני בת 50, בריאה ושוקלת 87 ק"ג (גובהי 177). לפני מספר שנים העליתי כ-10 ק"ג עקב לקיחת סרוקסט. מאז בעצם העליתי אולי 2 ק"ג נוספים. לפני מספר חודשים התחלתי ללכת לחדר כושר ובערך 4 פעמים בשבוע אני עושה פעילות ספורטיבית כ40-50 דקות (לפעמים רק הליכה ברגל). לצערי...לא הצלחתי להוריד במשקלי. אני די שומרת על תזונה נכונה ונבונה... אמנם, אני מצליחה לראות שינוי בהיקפים וגם התחושה הגופנית טובה יותר (נשימה למשל)ובכל זאת קצת מיואשת. אולי יש לך עיצות טובות ??

02/12/2007 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

עינב שלום, מציע לך לפנות ליעוץ תזונתי המתאים לצרכייך, או להצטרף לקבוצת תמיכה להרזייה (שומרי משקל, דיאטה קלאב וכד'). קחי בחשבון ש"דיאטת הרזייה" גורמת להשמנה בטווח הארוך ולכן כדאי לבוד על שינוי הרגלי אכילה ולהתמיד בפעילות גופנית. המושג של "תזונה נכונה ונבונה" הוא רחב מאד ונתון לפירושים רבים. יש הסבורים שאכילת "דגני בוקר" עם מיץ תפוזים וכוס קפה עם ממתיק מלאכותי זאת אכילה בריאה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

02/12/2007 | 09:57 | מאת: אברהם

עינבי! פשוט תפסיקי להשקל! אם את מקפידה על פעילות פעילות פיזית, מרגישה חיוניות גופנית ומרגישה שינויי הקפים למה בעצם להמשיך להישקל???? תתרכזי בנוכחות בלחיות נכון היום בלהיות רכה עם עצמך מקבלת ואוהבת עצמך בלי קשר למשקל בירכת שבוע שימושי(שנשתמש במציאות שאנו יוצרים)

02/12/2007 | 18:14 | מאת: ערן

עינב, אני יכול לתת לך כמה טיפים על "קצה המזלג". אם תאצי לשמוע עוד, שלחי לי אימייל. 1. אל תוותרי על ארוחת בוקר !! 2. תאכלי לפחות 5 ארוחות ביום, מנות קטנות, במרווחים של 3 שעות. 3. חלבונים חלבונים ועוד חלבונים !!! לפי המשקל שלך את צריכה לצרוך לפחות 150 גרם חלבונים ביום. קני בחנות ויטמינים WHEY PROTEIN, ותכיני לך שייקים כל יום. 4. רק אימון משקולות יעזור לך להוריד אחוזי שומן וליצור מסת שריר. ע"י בניית שריר, את תשרפי יותר שומן בגלל ששרירים שורפים קלוריות גם ברגעי מנוחה. בהצלחה.

01/12/2007 | 12:38 | מאת: אלמונינית

משחר ילדותי יש לי אטופיק דרמטיטיס. ולמרות שאני יודעת כבר איך לטפל בבעיה, מה מותר לי ומה אסור לי ואיזה משחות וכדורים עוזרים, רציתי לדעת מה מקומם של צמחי מרפא בעיניין,,, כמה הם כבר יכולים לעזור?

01/12/2007 | 20:27 | מאת: ר.א.

צמחי מרפא סיניים - שיפור ניכר ביותר! ראיתי זאת על מטופלים שלי, אבל לראשונה ראיתי על אחי שסובל מאטופיק דרמטיטיס ולאחר שנים טופל בצמחים סיניים. אשמח להמליץ על מטפל מיומן , תכתבי מה איזור מגורייך אם בא לך.

02/12/2007 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, צמחי מרפא הם סוג של "תרופה טבעית". אני לא מתלהב מהגישה של חיפוש "תרופות". כדאי לעשות שינוי משמעותי בתזונה ובאורח החיים ולקחת צמחי מרפא רק כהשלמה לטיפול ולא כ"תרופה". מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

02/12/2007 | 23:09 | מאת: אני....

כפי שציינתי אני סובלת מגיל צעיר והתזונה שלי אכן מבוקרת (אני יודעת מה מותר לי ולמה אני אלרגית) ומנהלת אורח חיים מוקפד, פשוט רציתי לדעת אם לצמחי מרפא יש השלמה טובה לטיפול באטופיק..... אני יכולה , דרך אגב, לדקלם לך את כל השיטות למינהן... כשאתה חולה מגיל שלוש אתה הופך להיות דרמטולוג/הומיאופט ונטורופט בעצמך!

02/12/2007 | 09:57 | מאת: זיו

היי לגבי אטופיק דרמטיטיס יש הרבה מה לעשות למרות שהטיפול אינו תמיד קל וקצר. צריך לבדוק רגישיות שונות אם למזון ואם לחומרים שונים אפילו המרכך כביסה חשוד... ולגבי צמחי מרפא-הם עושים את העבודה הטובה ביותר הן בלקיחה פנימית והן בלקיחה חיצונית רק בריאות זיו אם תרצי המשך פרטים אשמח לעזור

02/12/2007 | 10:04 | מאת: זיו

רק לחדד את תגובתו של הדיאטן צמחי מרפא הם משמשים כטיפול לכל דבר ולא רק כטיפול משלים יש תוצאות רבות בטיפול משולב של צמחי מרפא עם תזונה כטיפול יחיד ללא התערבות של שום טיפול קונבציונאלי רק חשוב לדעת שהמטפל שלך יודע ומבין כיצד לעבוד איתם. זיו

02/12/2007 | 23:10 | מאת: לזיו...

תודה על העזרה...

30/11/2007 | 22:27 | מאת: אורנה

מה עדיף:דבש אורגני, דבש חרובים, סילאן, מולסה, מייפל טבעי. איזה מתוק נחשב הכי בריא?

01/12/2007 | 20:21 | מאת: סינית

כל המתוקים האלה שהזכרת- טבעיים 100% זה מצויין, אורגאני- עוד יותר מצויין. זה בעיקר עניין של טעם ועכשיו הכי חשוב- הכמויות. לצרוך מהם מעט.

02/12/2007 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

אורנה שלום תלוי למי לאנשים חולי סכרת לא מתאים שום דבר ממה שאת אמרת , לאנשים בריאים הדבש +דבש חרובים +והסילאן (אם אין בו תוספת של סוכר) נחשבים הכי בריאים, בכמות מתונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/11/2007 | 18:17 | מאת: ענת

אני צריכה לעשות חוקן עוד כשעה ולפני 3 שעות אכלתי אורז וסלט. האם בחוקן זה יצא או שעוד לא הספיק להתעכל? האם עדיף לחכות וכמה זמן לחכות?

02/12/2007 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום תהליך העיכול לוקח לפחות בין 3-5 שעות לכן לא הגיוני שתוך שעה העיכול של המזונות שאכלת נגמר. בברכה טובה בר- שאן