פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20521 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

21/11/2007 | 12:00 | מאת: גל

שלום רב, השאלה שלי היא האם יש ערך תזונתי בכוסמת, ומה יותר עדיף ותורם : אורז מלא או כוסמת ? תודה

22/11/2007 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, כוסמת היא דגן איכותי . היא עשירה בויטמין B, מינרלים, סיבים תזונתיים ויש בה כ 10% חלבון. אחת התכונות החיוביות שלה - הורדת רמת סוכר בדם. בעיני אין "עדיף" או "הכי טוב" - חשוב מאד לגוון את סוגי המזון וגם את הדגנים (אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל ועוד). בהצלחה צביקה

20/11/2007 | 21:24 | מאת: גדי

מה גורם לשיבולת שועל להפוך לסמיכה בבישול? האם זה טבעי או שמוסיפים לזה משהו. אני כמובן לא מתכוון לדייסה אינסטנט שבשקיות שבטוח מוסיפים לזה משהו, אני מתכוון לשיבולת שועל טבעית שקונים בחנות טבע. תודה

22/11/2007 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

גדי שלום, כל דגן משנה את המבנה שלו כשמוסיפים מים ומרתיחים. לשיבולת שועל טבעית לא מוסיפים שום דבר. שיבולת שועל מלאה היא דגן איכותי העשיר בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים. כבר כתבתי עליה כמה פעמים - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה

20/11/2007 | 15:43 | מאת: הודיה

בס"ד שלום, יכול להיות שחלב אורז גורם לשלשולים? משום שאתמול ניסיתי פעם ראשונה לטעום חלב אורז וזה מצא חן בעיני הרבה הרבה יותר מחלב סויה (מבחינת הטעם), אבל בבוקר קמתי עם שלשולים. השאלה אם זה מהחלב אורז, כי זה בכל אופן לא מרגיש כמו וירוס. בתודה מראש, הודיה

22/11/2007 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, חלב אורז טבעי לא אמור לגרום לשילשול. אולי קנית מוצר מקולקל, או שאת רגישה לאחד מהתוספים שבו. בהצלחה צביקה

20/11/2007 | 03:10 | מאת: צחי

שלום, גובה 183 ומשקלי 98 קילו.מה הBMR שלי?וכמה קלוריות עלי להוריד ביום על מנת לרדת קילו בשבוע? תודה.

20/11/2007 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום חישוב ה BMI הוא המשקל בקג' לחלק לגובה במ' ברבוע כלומר 98 לחלק ל1.83 בריבוע =29 זה אומר שאתה בעודף משקל (25 זה הטווח הגבוה של הנורמלי.) כדי לקבוע את מס' הקלריות אני צריכה לדעת מה אתה אוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2007 | 22:29 | מאת: עופרה

שמי עופרה בת 51 גובה 157 משקל 81 ק"ג, וזה לאחר דייטה(שומרי משקל) של 6 חודשים וירידה של 7 ק"ג, יש אצלי נפיחות ברגליים בדומה לבצקת הריון(לא חדש כבר הרבה שנים)בקיץ יש לי בעייה להכניס את הרגל לנעל!! עשיתי בדיקות רפיאיות ומלבד טגליצרידים (300)גבוהים, הכל תקין,רופאת המשפחה לא רצתה לתת לי כדור להורדת נוזלים בגלל הטגליצרידים הגבוהים,יש שבועות שהירידה במשקל ממש לא באה לידי ביטוי בגלל צבירת נוזלים בגוף, מה עליי לעשות? האים יש עוד משהו שאני יכולה לעשות כדי לזרז את הירידה במשקל וכמובן להוריד את הטגליצרידים? אשמח למשוב, תודה עופרה

20/11/2007 | 07:54 | מאת: טובה בר-שאן

עופרה שלום יש לך רמת שומנים מאוד גבוהה בדם הבצקת היא חלק ממצבך הרפואי. לדעתי חשוב מאוד שתלכי לדיאטנית קלינית שתבנה איתך תוכנית תזונה ואורח חייםלהורדת רמת השומנים. חשוב לציין שרמת שומנים כל כך גבוהה מהווה סיכון למחלות לב כלי דם וסכרת ברגע שרמת השומנים תרד בדמך. סביר להניח שגם לא תהיה לך בצקת וגם תרדי יפה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2007 | 12:24 | מאת: לארי

כמו תירס, אפונה,ברוקולי, גזר וכו' להבדיל ממשומרים בקופסאות שימורים, נשמרים וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים? תודה

19/11/2007 | 14:21 | מאת: צביקה קורן

לארי שלום, גם בשימורים נשמרים המינרלים והסיבים... הבעיה שמדובר במזון "מת" עשיר בנתרן, בחומרים משמרים ובשאריות פח מהקופסה. ירקות מוקפאים עדיפים על משומרים, אולם לא מדובר במזון איכותי וכדאי להגביל מאד את השימוש בהם. בהצלחה צביקה

19/11/2007 | 09:06 | מאת: מישהי 2

שלום ישנה עובדה ידועה כי בחלב של הפרה ישנו הורמון Igf1 שמגביר את הנטייה לאקנה ופוגע בגוף האם זה נכון? וכמו כן גורם לסרטן השד לכתבה המלאה http://www.articles.co.il/article/2717/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A8%20%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9F%20-%20%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%91%20%D7%A9%D7%90%D7%A0%D7%95%20%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D

19/11/2007 | 14:25 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא שנוי במחלוקת וישנם מחקרים לכאן ולכאן. עדיף שילדים, בני נוער ומבוגרים ישתו חלב במקום משקאות "קלים" ומשקאות "דיאט". השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר לשתות גם חלב סויה, חלב אורז, או תחליב שקדים ושומשום (מומלץ ביותר!). בהצלחה צביקה

19/11/2007 | 09:02 | מאת: מישהי

שאלה לי : מהי כמות הנתרן המקסימלית שמותר לצרוך ליום מבלי לגרום נזק לגוף כמה מ"ג נתרן בעצם מותר לאכול

19/11/2007 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדי להתקיים אנו זקוקים בממוצע ל 1,000 מ"ג נתרן שזה גרם אחד. לא מומלץ לצרוך יותר מחמישה גרם ביום (פרופ' עזרא זוהר - "הגוף ותפקודו"). חמישה גרם = כפית שטוחה. רשויות הבריאות והתזונה בארצות הברית ממליצים להגביל את הכמות ל 3.5 גרם ביום. רובנו צורך 10 - 20 גרם ויותר. במיוחד מי שצורך שימורים, פיצוחים, "חמוצים", גבינות מלוחות, דגים מלוחים ועוד. החטיפים לילדים עשירים מאד בנתרן ולכן רואים את נזקי הנתרן כבר אצל ילדים בקופסת קוטג' (250 גרם) יש 1,000 מ"ג נתרן... עודף נתרן פוגע בכליות, במערכת כלי הדם והלב, גורם לבצקות, חומציות יתר ועוד. על נזקי המלח תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים בתזונתנו"). בהצלחה צביקה

18/11/2007 | 12:54 | מאת: מירי

שלום אני רוצה להרגיל את בתי הקטנה לאכול דגים אני רואה שבמחלקת הקפואים יש דגים רבים מסוגים שונים אני לא יודעת במה להתמקד המטרה שלי היא לקנות דגים בעלי התכונות הטובות ביותר ולא "לבזבז את הכסף והזמן" על דגים טעימים שאינם מובחרים ביעילותם התזונתית. יש לך אפשרות להמליץ לי על מספר שמות של דגים? תודה.

19/11/2007 | 14:37 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, כדאי לצרוך דגים טריים בחנויות דגים או במחלקות דגים במרכולים. כדאי להעדיף דגי ים העשירים בחומצת שומן חיונית אומגה-3. כדאי לגוון את סוגי הדגים ולא "להיתקע" עם הסוג "הכי טוב". בהצלחה צביקה

18/11/2007 | 01:05 | מאת: רננה

שלום שמעתי שבאכילת מוצרי חלב בהם פחות מ-4 אחוז שומן בערך - אין שום ערך לסידן כי הוא לא יכול להיספג עם כמות כזו של שומן. האם זה נכון?

18/11/2007 | 09:58 | מאת: ravid

גם אני מכירה את האמירה הזאת, וגם שעם יש בחלב שוקו אז הסידן לא נספג בכלל.

19/11/2007 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, בשומן שבחלב יש ויטמין D החיוני לספיגת הסידן במעיים. עם זאת, בדרך כלל יש מספיק ויטמין D בגוף ואין זה נכון שהסידן לא נספג בכלל. הספיגה קטנה יותר ללא שומן בכלל. מומלץ לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן. בקקאו ומוצריו יש חומצה אוקסלית המפריעה לספיגת הסידן. כך שב"מעדן" שוקולד "דיאט" הספיגה אפסית. בהצלחה צביקה

17/11/2007 | 12:48 | מאת: חגית

שלום רב, ישנם חילוקי דעות לגבי - עדשים - כתומים, שחורים, ירוקים. האם אם בקטגוריה של פחממות או חלבונים ? תודה.

18/11/2007 | 10:04 | מאת: ravid

חלבונים. קטניות הן חלבונים.

19/11/2007 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום כל הקטניות (כולל כל סוגי העדשים) מיחסים אותם לקטגוריה של חלבונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2007 | 19:27 | מאת: אני :)

לאחרונה ניסיתי להוסיף לסלט בצל חי אך כעבור 5 שעות בערך התחלתי להרגיש כאבים איומים בבטן! לא קישרתי את זה לבצל בהתחלה, אולם כעבור יומיים ניסיתי שוב והמקרה חזר על עצמו. מתוך פחד לא ניסיתי יותר. רציתי לשאול למה הבצל, שנחשב בריא כל כך ושאין לי בעיה לאכול אותו מבושל, עושה כאלה צרות כשמוסיפים אותו חי לסלט? תודה

19/11/2007 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום כנראה הבצל חריף לך מידי. נסי לאכל בצל ירוק או בצל סגול שהם פחות חריפים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2007 | 07:35 | מאת: גילי

שלום רב, כדי להימנע מחלב פרה, אני נותנת לבת שלי לשתות חלב אורז או חלב שיבולת שועל. חלב מהרכיבים שמופיעים על התווית מדאיגים אותי. אשמח לשמוע מכם מהם הרכיבים הללו והאם הם מזיקים: טריקלציום פוספט גואר גם קסנטן גם קרנגנן גומי חרובים (בעיקר מדאיג אותי הקרנגנן). תודה, גילי

16/11/2007 | 19:25 | מאת: עודד

לכי על חלב סויה! יותר מזין (מכיל חלבון מלא כמו בבשר!), יותר טבעי, וגם יותר זול...

16/11/2007 | 23:59 | מאת: גילי

קודם כל, גם חלב סויה מכיל את הרכיבים החשודים הללו. שנית, מידת הבריאות של חלב סויה מפוקפקת. הוא מכיל אסטרוגנים שעלולים להזיק. דווקא חלב אורז וחלב שיבולת שועל ידידותיים לגוף פי כמה.

19/11/2007 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

גילי שלום הגואר והקרניגן הם חומרים המסמיכים את החלב. אכן גם אני אינני מתלהבת מתוספים אילו מחקרים מראים שהם במינון גבוה יכולים לעשות בעיות בבטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2008 | 15:56 | מאת: עדי

ממחקרי בנושא : גומי גואר מאוד טוב לגוף(כמובן כמו כל דבר לא ממינונים גבוהים) הוא מורד כולסתרול רע ומעלה את ה כולסתרול הטוב. בנוסף לכך הוא מוריד את רמת הסוכרים ורמת האינסולין הגומי קסנתן הוא חומר מיצב, מסמיך וגם משמר, הוא טיבעי ואין עליו ממצאים שאני יכלתי למצוא לאף אחד מהצדדים(טוב או רע)

15/08/2013 | 22:04 | מאת: יוסי

אחד מהרכיבים בחלב שיבולת שועל של חברת רייס דרים נקרא אקסיה גאם. האם זה סוג של סוכר? מה זה?

15/11/2007 | 14:26 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך בנושא שימורים שאל לארי שאלה מעניינת ואני מוסיפה: מה לגבי ירקות קפואים: תירס, אפונה, גזר, ברוקולי בסגנון סנפרוסט? או חומוס, פול - שסנפרוסט מבשלת קלות ואחר-כך מקפיאה? ואחרון: מה עם טונה וסרדינים מקופסא? תודה.

18/11/2007 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

מיקי שלום סנפרוסט זה בסדר גמור. טונה וסרדינים בקופסה מכילים המון מלח. כן הם עברו תהליכי עיקור המקטינים את האיכות של חומצות השומן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2007 | 14:17 | מאת: שרה

שלום רב אולי יש לך איזו רעיון או תובנה מה עושים עם תינוקת בת 8 חודשים שמסרבת לטעום פרי וירק בכל דרך צורה וקומבינציה בינהם. האם פשוט להתאזר בסבלנות? תודה מראש

18/11/2007 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום אסור להתיאש צריך להיות יצירתים לנסות כל ירק בנפרד . או בשילובים שונים. הטעם של התינוק לאט לאט משתנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2007 | 10:57 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, אני רגילה לשתות פעם ביום כוס קפה שחור ומיד אחרי זה אני מרגישה כל כך מיובשת, שאני שותה בקבוק שלם של חצי ליטר מים (מסוננים בטמפ' החדר). שאלתי היא האם שתיית כוס בודדת ביום של קפה שחור מזיקה? האם קפה שחור באמת כל כך מזיק? ואם מיד אחרי זה אני שותה חצי ליטר מים, אז אולי זה מתקזז וזה לא נורא כל כך? יש לציין שאני שותה 3 ליטר מים כל יום. תודה מראש על תשובה, הודיה

18/11/2007 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום בקפה שחור יש יותר קפאין מאשר בקפה רגיל ואחת התופעות שהוא עושה הוא משתן . ומכאן באה התחושה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2007 | 14:33 | מאת: מיקי

שלום האם אכילת קופסאות שימורים: תירס, אפונה, פול, שעועית - שווה משהו? או שמא הירקות שם חסרי כל חיוניות? אותה השאלה מופנית גם לקופסאות טונה וסרדינים... תודה.

15/11/2007 | 04:48 | מאת: טובה בר-שאן

מיקי שלום בקופסאות שימורים רב הויטמינים נהרסו. בנוסף לזה בקופסאות שימורים שמים חומרים משמרים וריכוז גבוה של מלח. לכן מבחינתי לא רק שהירקות חסרי חיוניות ישנם גם חומרים שאינם טובים לגוף. לא ממליצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2007 | 13:00 | מאת: לארי

כמו תירס, אפונה, גזר, ברוקולי וכו' של סאנפרוסט? האם הם משמרים וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים? תודה.

13/11/2007 | 17:29 | מאת: עודד

רציתי לשאול איך אפשר לדעת האם שמן מכבישה קרה הוא במצב טוב או האם הוא מקלוקל (חמניות לצורך העניין)? האם זה משהו שניתן לבדוק באמצעים רגילים? טעם, ריח, צבע, התנהגות בחימום וכו...

14/11/2007 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום קשה לדעת אם שמן מקולקל, מכיוון שהצבע לא משקף זאת בהכרח. לפעמים אפשר להבחין אם יש לשמן ריח חזק. - רבים קונים פח שמן, במיוחד שמן זית, ומשתמשים בו לאורך זמן, אבל בכל פעם שפותחים את הפח נכנס לתוכו אוויר שגורם לחימצון. אם קונים פח שמן, רצוי לחלק אותו לבקבוקים קטנים עם פייה צרה ולא רחבה. אפשר לשמור שמנים בטמפרטורת החדר, אך רצוי במקום קריר ולא חשוף לשמש. אפשר לשמור שמנים בכבישה קרה גם במקרר. יש לסגור היטב את הבקבוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2007 | 14:12 | מאת: אבי

אני בן 33 שוקל 90 קילו גובה 178 . אני מתחיל לעשות דיאטה ולהוריד מהמשקל התחלתי לאכול ארוחה אחת ביום במקם שתי ארוחות . ובמקום הארוחה השנייה אני אוכל רק פירות וירקות . רציתי בבקשה לדעת איזה סוגי פירות וירקות שאפשר לאכול אותם בלי להשמין מזה בכלל ( כי שמעתי שחלק מהפירות הם גם משמינים ) ותודה על העזרה.

14/11/2007 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום 1. זה לא נכון לאכל ארוחה אחת ביום . יש לחלק את הארוחות במשך היום אך ארוחות קטנות יותר. 2. כל זמן שאתה אוכל את הפירות במינון נכון לא תשמין. נכון שבפרי יש סוכר אך גם יש מרכיבים חשובים מאוד לגוף. לכן ניתן לאכל עד 4 פירות ביום . מקווה שאתה לא עושה דיאטת רצח. בהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2007 | 10:51 | מאת: אבי דחוף

שלום אני אמור לעבור צינטור ויש לי סוכרת סוג 2 אשמח לקבל מידע מה מומלץ לי לאוכל לפני הצינטור ? ולאחר הצינטור ? ובמהלך הצינטור? בבקשה עזור לי תודה מראש

14/11/2007 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אתה שואל שוב את אותה שאלה ששאלת ב10/11 אכן אתה לפני צינטור , ויש מקום שתתיעץ עם הרופא המטפל מה לעשות,ולא תסתפק בטיפים מהפורום. אני ממליצה לך לשמור מאוד על אוכל בעל אינדקס גליקמי נמוך הווה אומר מזון שלא מעלה מהר את הסוכר בדם כמו הרבה ירקות, קטניות, דגים של ים צפוני כמו סלמון, אגוזים, ודגנים מלאים כמו קינואה ,ולחם משיפון מלא כמובן לא לאכל בשר. לשתות הרבה מים ותה ירוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2007 | 08:39 | מאת: בילי

אני אוכלת די מסודר, מקפידה על ארוחת בוקר וצוהריים אך הבעיה היא שלקראת הערב אם אני אוכלת אפילו משהו קטן הבטן שלי מתנפחת, אין יציאות ויש לי כאבי בטן חדים...מה לעשות?

13/11/2007 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

בילי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש על המילה "גזים" ו"נפיחות". ישנן סיבות רבות לתופעה, אבל לפעמים גם אכילת מזון טבעי עשיר בסיבים יכול לגרום לגזים. בהצלחה צביקה

13/11/2007 | 00:33 | מאת: דני

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לעכב הופעה של או למנוע מחלות שריר-עצב כמו ALS או SMA ומחלות מסוג זה באמצעות תזונה,מאכלים מסוימים או תוספי תזונה?מה כדאי לאכול? תודה מראש ואשמח לדוגמאות

13/11/2007 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, אני לא מכיר מישהו שיכול להתחייב שבאמצעות תזונה זו או אחרת או בלקיחת תוסף תזונה מסויים תימנע מחלה כלשהי. באופן עקרוני אנחנו מייחסים לתזונה טבעית, איכותית ומאוזנות תכונות של מנעית מחלות מכל הסוגים באמצעות חיזוק המערכת החיסונית והפחתת הפגיעה בתאי הגוף וברקמות. לצערי אין הרבה מחקרים בנושא המניעה ובמיוחד בנושא התזונה הטבעית. ישנם הרבה מחקרים על תרופות ומחלות קיימות. בהצלחה צביקה

12/11/2007 | 11:12 | מאת: מיה

אני בהריון (שבוע 23) לאחר מס' הפלות.יש לי דימום ברחם (המטומה). נמצאתי גבולית ל-LAC (קרישיות יתר). בינתיים - עד שתוצאות הבדיקות החוזרות יגיעו - אינני מטופלת בתרופות.האם כדאי לי לקחת אומגה 3 לדילול הדם? האם יש בכך סיכון מאחר ואני מדממת?

12/11/2007 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, בנושאים רפואיים כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל אופן כדאי שתדעי שלטבליות אומגה 3, לשום, לבצל, לג'ינג'ר ולגינקו בילובה יש השפעה מדללת דם. בהצלחה צביקה

13/11/2007 | 08:25 | מאת: מיה

האם חומרים אלה יכולים להחליף את הטיפול הרגיל (קלקסאן, אספירין)?

12/11/2007 | 10:44 | מאת: א.

שלום, מספר שאלות קטנות: 1. האם טבליות שום יכולות להזיק בהקשר של לחץ דם ו/או כולסטרול? 2. האם הן עוזרות כמו שום חי? 3. האם שמן פשתן מחנות טבע שמכיל אומגה 3 יכול להזיק בהקשר של כולסטרול/לחץ דם? 4. שמעתי שמיץ רימונים טבעי 100% שקונים בבקבוק בסופר שומר על אותו אפקט בריאותי כמו מיץ רימונים שעושים במקום. האם זה נכון? תודה.

13/11/2007 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

א. שלם. 1. בדרך כלל לא - לשום מיוחסת השפעה חיובית על לחץ הדם והכולסטרול. 2. הרבה פחות משום חי. 3. בדרך כלל לא - הוא נחשב כבעל השפעה חיובית על לחץ הדם והכולסטרול. 4. אין תחילף למיץ טבעי, אבל גם למיץ המשומר, המשוחזר, המפוסטר וכד' יש השפעה טובה על מערכת כלי הדם והלב. בהצלחה צביקה

12/11/2007 | 00:30 | מאת: לביבה.

מדוע אין פיקוח על מזונות בהם החומרים מסרטנים למה לא מוציאים אותם מכלל שימוש?

12/11/2007 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

לביבה שלום שאלה טובה אך לצערי אין לי תשובה בשבילך בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 19:50 | מאת: שירלי

האם ישנם יתרונות מובהקים לנטילת אומגה 3 ? ומהו המינון האופטימלי?

12/11/2007 | 08:57 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום יש יתרונות רבים ללקיחת אומגה 3 לאנשים שאינם אוכלים דגים ואומגה 3 מהצומח. חומצת שומן זאת חשובה ביותר למע' חיסון, דילול דם, שמירה על תאי העצב במוח וכ'ו. מינון נקבע לפי מצבו ותזונתו של האדם. בהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2007 | 18:07 | מאת: אלי

ד.נ. האם יש יתרון לתוסף אומגה 3 צמחי לעומת כמוסות שמן דגים (או להיפך)? האם יש הוכחות ליעילותם, כאשר לא אוכלים דגים? ולבסוף, מה באפשרותך להציע לי כדי שאקבל מספיק אומגה 3, במצב בו אינני אוהב (וגם בני ביתי אינם אוהבים) דגי ים צפוני? תודה. אלי

17/11/2007 | 17:59 | מאת: אנאיס

רציתי לשאול אם זה בריא שאני נוטלת כל יום קפסולה 1 של אומגה 3 של נוטרילייף האם כדאי לצרוך 2 קפסולות ?

11/11/2007 | 15:19 | מאת: עודד

שלום צביקה / טובה! רציתי לשאול איזה שמן עדיף להוסיף בבישול (לא טיגון) - שמן מזוכך או שמן בכבישה קרה? והאם שמן חמניות בכבישה קרה שמאוכסן בחנות בבקבוק שקוף וחשוף לאור אומר בהכרח שהוא מקולקל ומסוכן לשימוש? תודה מראש

11/11/2007 | 18:14 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום תמיד עדיף שמן מכבישה קרה זה אומר שהוא לא עבר חימום. שמן מזוכך הוא שמן שעבר פעם חימום. לגבי שאלתך השניה תמיד עדיף שמן שמאוחסן בבקבוק זכוכית כהה. זה עדיין לא אומר שמה שקנית בחנות מקולקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

רציתי לשאול בהמשך לתשובתך, איך אפשר לדעת האם שמן הוא במצב טוב או האם הוא מקלוקל? האם זה משהו שניתן לבדוק באמצעים רגילים? טעם, ריח, צבע, התנהגות בחימום וכו...

14/11/2007 | 12:56 | מאת: עופרה

כמה קלוריות יש במרק?

10/11/2007 | 22:07 | מאת: אורלי

צביקה שלום ביתי צמחונית כבר כמה שנים, ויש לי חשש שיהיו לה חוסרים בתזונה. לקחתי אותה לתזונאית דרך קופת חולים אבל היא הציעה כל מיני דברים שביתי לא ממש אוכלת. האם אפשר להתייעץ איתך לגבי תזונה מתאימה לצמחוניים? אם לא האם תוכל להמליץ עם מי כן אפשר? תודה אורלי

10/11/2007 | 22:08 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, את בהחלט יכולה להגיע אלי ליעוץ אישי. אני מקבל בקריית אונו. בלחיצה על התמונה תקבלי פרטים להתקשרות. גם טובה נותנת יעוץ אישי בתזונה. בהצלחה צביקה

10/11/2007 | 19:09 | מאת: קרן

האים במבה צהובה מכילה סוכר והאים זה בריא לסוכרתי לאכול

10/11/2007 | 22:09 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, תבדקי בתווית - נדמה לי שכן. בכל מקרה, במבה זה לא מזון בריאות וכדאי לכל אדם להימנע ממנה. בהצלחה צביקה

10/11/2007 | 17:40 | מאת: אבי דחוף

שלום רב אני חולה סוכרת סוג 2 ואמור לעשות צינטור אני רוצה לדעת מה עלי לאוכל ?ומימה עלי להימנע ?? ואיזה שתיה מותר לי לשתות ?ומה לא?? אשמח אם תפרט לי בדיוק מה לעשות ? בנסוף האם היית ממליץ לי לצרוך אומגה 3 ?? וחוץ מזה אני צורך כדורים שהמליץ לי הרופא קרדיאולוג ואני עוסק בספרוט גם זה טוב ???

10/11/2007 | 17:53 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום . לעסוק בספורט זה מתאים לך מאוד , כמובן בפיקוח ולא בהגזמה. לגבי תזונה חשוב שתגש לדיאטנית שתבנה איתך תפריט המתאים במיוחד למצבך הרפואי בגדול חשב לאכל מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (רשום בגוגל אינדקס גליקמי ).שלא מעלים את רמת הסוכר בדם. הרבה ירקות , קטניות ודגנים מלאים להמנע ממיצים מומתקים לשתות הרבה מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/11/2007 | 10:04 | מאת: דנית

הייתה כתבה בעיתון בעקבות מחקר מקיף שחלק ממסקנותיו היו שתוספי תזונה בעצם מסרטנים האם זה נכון?

10/11/2007 | 13:55 | מאת: צביקה קורן

אני לא מכיר את הכתבה ולא את המחקר "המקיף". זה לא נראה רציני לדבר בהכללה ולהגיד ש"תוספי תזונה מסרטנים". באילו תוספים מדובר? של איזה יצרנים? באיזה מינון? למי נתנו אותם (בריאים?, חולים?) האם מדובר בתוספים סינטטיים או טבעיים? אם תביאי את המחקר אוכל להתייחס.

09/11/2007 | 22:03 | מאת: שוקו

אני מאוד אוהבת לאכול מעדן סוייה בטעם שוקו 1/2% שומן וללא סוכר. רציתי לדעת אם זה בסדר לאכול אותו או שהקקאו שיש בו הורס את כל ספיגת הסידן. אם זה בסדר אז אפשר לדעת עד כמה מעדנים בערך זה בסדר ליום?

10/11/2007 | 13:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מה"מעדנים" למיניהם. זה רחוק מלהיות מזון טבעי. הקקאו אכן מפריע לספיגת הסידן. אם זה ללא סוכר זה בטח ממותק עם ממתיק מלאכותי שגם הוא לא תורם לבריאות אם את מאד נהנית לאכול את זה - נראה לי שאפשר להסתפק ב 1 -2 בשבוע . בהצלחה צביקה

16/11/2007 | 10:17 | מאת: אלי

שלום, בסדר, נניח שנוותר על מעדנים, בהתאם לעצתך. ואז, האם אכילת שוקולד ושתיית קקאו כן מקובלות עליך? לגבי שוקולד, כוונתי לקוביה אחת ליום (שוקולד מריר). האם מותר לקוות שאלה תחליפים ראויים בעיניך? שבת שלום. אלי

09/11/2007 | 13:15 | מאת: אסנת

שלום רב אשמח לקבל המלצה על ספר שבו יש מידע על הויטמינים שיש במזון וטבלאות עם השוואות (לדוגמא איפה יש הכי הרבה ברזל בשומשום לעומת בננה...) אני מחפשת משהו מדויק ולא כללי. תודה מראש

10/11/2007 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, אני ממליץ בחום על ספרו של דר' יעקב אילני: "ערכם התזונתי של המזונות". בהצלחה צביקה

14/11/2007 | 09:39 | מאת: אסנת

תודה רבה!

09/11/2007 | 13:11 | מאת: שירן

שלום, קניתי את ערכת רוקח לחודשיים לא מחוזקת אלא הרגילה אני לא מרגישה שובע בכלל ואני גם לא רואה את הכדוריות האלה שהם אומרים שאמורות להיווצר אני שותה הרבה אבל הצורך לנשנש עדיין קיים האם יש בעיה בפורמולה או בי והאם זה אכן עוזר??? אשמח לתשובה מהירה שירן

10/11/2007 | 13:16 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, הבעיה היא לא בפורמולה אלא בך... את באמת מאמינה שגלולות או "תרופת פלא" אחרות יכולות להביא להרזייה ולשמירה על משקל הגוף? דיאטות כאלה גורמות בדרך כלל להשמנה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי לבניית תפריט שפוי ואיכותי לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה

09/11/2007 | 11:10 | מאת: לילי+

שלום רב! אני בהריון, בשליש השני, לא הייתי אומרת שאני סובלת ממשקל יתר, גובה 165, משקל 64, אבל התגלו לי אבנים בכיס המרה והתקפים קלים, הרופא המלץ לי לעשות דיאטה, מה שהבנתי זה שאסור אוכל מטוגן, שומני, ביצים ושוקולד. מה כן מותר? העוף המבושל או קציצות... זה עדיין שומני... חוץ מירקות ופירות, וגילים ואשלים של3%, מה עוד אני יכולה לאכול. בתודה מראש!

10/11/2007 | 13:11 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, את יכולה לאכול מזון טבעי עשיר בסיבים תזונתיים הסופחים שאריות כולסטרול ומשקעים סידניים מהמעיים. זה כולל דגנים מלאים (אורז, דוחן, שיבולת שועל, כוסמת, אמרנט, קינואה ועוד), קטניות (עדשים, חומוס, פול, שעועית, מוצרי סויה ועוד), פירות, ירקות, שקדים, אגוזים, זרעים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת ועוד) ועוד. מציע לך לפנות ליעוץ אישי המותאם לצרכייך. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי את פירוט המזונות המועילים לבריאותנו. בהצלחה צביקה

09/11/2007 | 10:49 | מאת: אבי

איזה מזונות עוזרים בירידה במישקל ???? אני מנסה לרדת במישקל ואני לא מצליח אני עושה אימוני כושר 3 פעמים בשבוע ? ושומר על תזונה נכונה.

10/11/2007 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני לא מכיר מזונות שעוזרים בירידה במשקל. ירידה במשקל מגיעה בדרך כלל ממאזן קלוריות שלילי. כלומר: מוציאים יותר קלוריות ממה שמכניסים. רצוי שהקלוריות שמכניסים יהיו איכותיות ומלוות בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים (פירות וירקות). בנוסף יש לצרוך שומן וחלבון איכותי. רצוי לשלב פעילות גופנית נמרצת. לסיכום, אני מציע לך לפנות ליעוץ מקצוע להכנת תפריט יומי ופעילות גופנית סדירה ולא להתבסס על "פטנטים" ו"טיפים" להרזייה הניתנים בפורום זה או אחר.. בהצלחה צביקה

08/11/2007 | 21:02 | מאת: שושי

בבדיקת דם גילו לי שומנים גבוהים בדם- השאלה שלי מאיזה מוצרים עלי להזהר. ומהם המוצרים הטבעיים שעלי לקחת כדי להקטין את השומנים בדם-תודה

09/11/2007 | 06:27 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. באופן כללי כדאי להימנע מסוכרים פשוטים ומשומנים רוויים. כדאי להוסיף לתזונה מזונות טבעיים עשירים בסיבים תזונתים ובחומצות שומן חיוניות. פעילות גופנת סדירה ונמרצת עשוייה להועיל. כדאי לפנות לתזונאית לבניית תפריט מתאים. בהצלחה צביקה

08/11/2007 | 12:25 | מאת: דנה

שלום רב. אני כשנה לאחר לידה, בעקבות תשישות עשיתי בדיקות שמצביעות על מחסור ב B 12/ מדובר בערכים של 114 כשהטווח מתחיל מ 180. אבקש לדעת האם הערכים של מאד נמוכים או לא ומהי הדרך או הדרכים הכי יעילות להעלות את הכמות אצלי. במהלך ההריון הייתי קצת אנמית וההמוגלובין שלי היה נמוך אבל עכשיו הוא בסדר. רב תודות.

09/11/2007 | 06:29 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, הערכים שלך בהחלט נמוכים וכדאי לנקוט צעדים לשיפור המצב בתיאום עם הרופא המטפל. בשלב המיידי תתחילי לקחת כדורי B12 למציצה כל יום במשך חודש. אם המצב מתייצב - אפשר לקחת רק פעם בשבוע. במקביל את חייבת לעשות "בדק בית" בתזונה שלך ולטפל גם באנמיה. חוסר B12 יכול להופיע גם אצל אוכלי בשר עקב מחסור בחומר מסויים בקיבה ומסיבות נוספות. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית במקביל לבירורים הרפואיים. בהצלחה צביקה

שלום רב! קרובת משפחה שלי מצאה אצלה תולעים, והיא סבורה שזה כתוצאה מאכילת דגים לא מבושלים כמו דג מלוח וסלומון\בשר שלא מבושל עד הסוף. היא לא מוצאת את השם באנטרנט, וצריכה עזרה באבחון של הנושא. בקופת חולים כללית לא מצאו אצלה כלום, והיא החליטה לבצע בדיקה על סמך ספר שקראה, אני מצרף את הטיפול שהיא השתמשה כי אולי זה יתן לך מידע חיוני: שתית שמן קיק מעורב עם אלכוהול במשך 3 ימים, האם יכול להיות כזה דבר? האם זה מהמזון שהיא אכלה, או שזה מפירות\ירקות אחרים? אני לא רוצה לתת פרטים נוספים, אקווה שזה יספיק, תודה רבה.

לאנונימי שלום, אם אכן מדובר בתולעים, אני מציע להמשיך בבדיקות המעבדה ולטפל בבעיה בתרופת ובטיפול תזונתי. בשר לא מבושל מכיל חיידקים מזיקים וטפילים שונים ובכלל זה תולעים. כדאי להימנע! בהצלחה צביקה

07/11/2007 | 21:13 | מאת: הודיה

בס"ד שלום, האם המים המינרליים הממותקים (לא זוכרת אם של נביעות או מי עדן) נחשבים כשתייה כמו מים או תה צמחים או שזה כמו שתיית קולה ושאר משקאות לא טבעיים? אשמח לתשובה, הודיה

09/11/2007 | 06:39 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, ראיתי במרכולים בקבוקי מים מינרליים "מועשירים" בטעמים שונים. בהחלט לא מדובר במים תמימים וזכים. אני מציע להמשיך לשתות מים מינרליים או מסוננים, תה צמחים ומיצי ירקות טריים. בהצלחה צביקה

14/11/2007 | 12:54 | מאת: עופרה

מרקק כמה קלוריות?

06/11/2007 | 21:31 | מאת: ויקי

האם לתורמוס יש ערך בריאותי ואם כן מהו והאם מותר לאכול כל יום כוס תורמוס מבושל?

07/11/2007 | 16:04 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום התורמוס שייך למשפחת הקטניות כמו הסויה והאפונה ומכיל כמו הסויה כמות יפה של חלבון .להלן קישור לאתר שתוכלי ללמוד על קטניה זו. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-Lupin.htm לשאלתך השניה. ניתן לאכל כוס תורמוס מבושל. בתנאי שהתורמוס עבר לפני הבישול השריה במים , על מנת להרחיק אלקלואידים מרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

20/04/2010 | 18:58 | מאת: נח

האם התורמוס טוב למי שרמת הסיכר גבוהה 120-130 ?

20/04/2010 | 18:58 | מאת: נח

האם התורמוס טוב למי שרמת הסיכר גבוהה 120-130 ?

ומה יש בו עוד חוץ מחלבון?

06/11/2007 | 17:23 | מאת: בתיה

שלום רב. אתמול התחלתי לקחת תוסף ברזל "פלורדיקס" (של חברת salus) מאחר ובבדיקות דם נתגלתה נטייה לאנמיה מיקרוציטית (כלומר שהמדדים הראו שאני ממש על הגבול התחתון). כבר פעמיים לקחתי ואני חשה צרבת איומה לאחר השתייה. גם בבליעה יש לי למשך שתי דקות ממש צרבת איומה שזה כואב לי באזור שבין הריאות וגם לאחר זמן מה יש לי צריבה. ממה זה יכול להיגרם? מה לעשות? תודה.

07/11/2007 | 16:11 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום יתכן שהצרבת נובעת לך מתוספי הדבש והצמחים למיניהם יכול להיות שתוסף מזון זה אינו מתאים לך. יש מקום להתיעץ עם המטפל שלך .ניתן להחליף תוסף זה בתוסף ברזל אחר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2007 | 21:22 | מאת: אירנה

בתיה שלום, אם הצרבת נובעת מהדבש את יכולה לסות את הפלורויטל - שזה מוצר מקביל לפלורדיקס של אותה החברה , רק ללא תוספת שמרים ודבש! לבריאות

06/11/2007 | 14:25 | מאת: מרזה

שלום רב, הציעו לי לערוך דיאטה ("ניקוי גוף") למשך שבועיים ימים, המבוססת על 2 מרכיבים בלבד: כוסמת ומים. האם יש בכך לפגוע בגוף באיזשהי צורה? להועיל? מה דעתך על רעיון זה? בתודה מראש

07/11/2007 | 16:16 | מאת: טובה בר-שאן

מרזה שלום דיאטה קיצונית מסוג זה חייבת להעשות בפיקוח של תזונאי או מומחה בצומות וניקוי הגוף. אל תעשי שום דיאטה מסוג זה לבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2007 | 22:20 | מאת: אילנה

שלום צביקה אבא שלי, בן 80, עבר סידרת הקרנות על גידול ממאיר במוח. כרגע הוא בבית, נעזר בעובד זר, סובל מתשישות חמורה ביותר, לא מסוגל לעמוד לבד על רגליו וישן רוב הזמן. קראתי באינטרנט על כך שאומגה 3 מסייעת לחיזוק חולי סרטן. האם זה נכון ? ואולי אתה תוכל להמליץ לי על משהו טבעי שייחזק אותו, בתודה, אילנה.

06/11/2007 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אביך עבר תקופה קשה שהחלישה אותו מאד ובנוסף הוא לא אדם צעיר. קצת תמים ובעייתי מצידך לצפות ש"תרופה טבעית" זו או אחרת תשקם אותו. לאומגה 3 יש יתרונות בריאותיים רבים וכך גם לצמח הג'ינסנג שיש לו תכונות של חיזוק. אני לא ממליץ להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר כדי לטפל באביך החולה. זה לא רציני ולא אחראי. אם את באמת רוצה לעזור לו, כדאי שבמקביל לטיפול הרפואי הרגיל, תיקחי אותי ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

16/11/2007 | 10:20 | מאת: אלי

שלום, האם היתרונות שאתה מייחס לאומגה 3 באים לביטוי כאשר מקבלים אותה מכמוסות שמן דגים? מהדגים עצמם? מכמוסות צמחיות? ממקורות אחרים? אנא הבהרתך. תודה. אלי

05/11/2007 | 15:53 | מאת: אבי דחוף

שלום אני בן 24 ואני שוקל 104 הגובה שלי מ1.93 יש לי כרס דיי גדולה ואני מתאמן במכון כושר 3 פעמיים בשבוע במסגרת הפעילות אני עושה הליכה חצי שעה ואופנים חצי שעה וגם כפיפות בטן של 15 סטים כול פעם ובנסוף לכך אני אצל אוכל נכון עפיי" דאטיינית רק שבזמן האחרון כארבעה חודשיים רזיתי 4 קילו אבל לא מאיזור בטן בכלל אני לא מוריד כלום ואני נורא רוצה להוריד משם אך אוכל לעשות את זה באופן יעיל מהיר ובטוח כי זה נורא מעצבן ?? אילו תרגילים עליי לעשות במכון כושר ? ומהי תזונה הנכונה לאוכל והאם שתיה דאטיתית מוגזת זה יותר משמין ?? אשמח אם תיתן לי פתרון מהיר בזמן פחות או יותר ?. ומהי תזונה שלילית ..? מה יכול לעזור לי להוריד את המסה הזו של הכרס עי"תזונה בדרך המהירה ?

06/11/2007 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אם אתה במעקב ותחת השגחה של דיאטנית זה אמור לספק. למיטב ידיעתי אין אפשרות להוריד שומן בחלק מסויים של הגוף באמצעות תזונה או באמצעות תרגילים. תמשיך בתוכנית התזונתית שהוכנה עבורך ובפעילות גופנית נמרצת וסדירה לפחות 5 פעמים בשבוע. אני שולל שימוש במשקאות "קלים", מוגזים ודיאטטיים. בהצלחה צביקה

05/11/2007 | 09:28 | מאת: אלי

א.נ. רציתי לקנות סטיוויה (ממתיק טבעי נוזלי), אך נאמר לי שהיא הורדה מהמדף, ולא ידוע (לבית המרקחת וגם לבית הטבע) מדוע. האם יש בעיה כלשהיא עם הסטיוויה? מדוע הורידו אותה מהמדף? תודה. אלי

05/11/2007 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אין בעיה בריאותית, יש בעיה פוליטית... חבל שהממתיקים המלאכותיים הכימיים שנזקיהם הוכחו בכמה מחקרים לא זוכים לאותו יחס. תוכל להשיג סטיביה אצל משווקי "סנריידר", או במשתלות שם הוא נמכר כצמח בעציץ. משתמשים בעלים להמתקה. בהצלחה צביקה

06/11/2007 | 20:37 | מאת: אלי

שלום צביקה, מה לעשות, אינני מסוגל להתעסק עם עלים. ואשר לנוזל, אומנם ראיתי בינתיים בחנות טבע את נוזל הסטיוויה, אך לא רשומה עליו שום כתובת, ודומני שלא מומלץ לרכוש מוצרים שאין להם "אבא". ואשר לסיבה שבגללה הורד מהמדפים, למה בעצם התכוונת בסיבה הפוליטית? מה הקשר בין סטיוויה לפוליטיקה? לא ירדתי לסוף דעתך בעניין זה, ואודה לך מאוד אם תבהיר זאת. בברכה, אלעד

05/11/2007 | 01:34 | מאת: שרון

בבקשה האם מישהו יכול לעשות סדר בעניניים????????? האם מותר לאכול. או לשתות : מיץ חמוציות טבעי מבית טבע.. ...בטטה...דלורית...מיץ אשכוליות אדומות טבעי...גזר.. סלק...אוכמניות..פירות יער...מסטיק מנטה נטול סוכר....גריסים.. חיטה מלאה..בשר בקר טחון. או בכלל איזה סוגי בשר מותר ? והאם מותר ושקדים טבעיים???..

05/11/2007 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, יש רשימה ארוכה יותר של מזונות שלא הוספת לרשימה... השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - מציע לך לעשות חיפוש. אם את באמת רוצה לפתור את הבעיה תפני ליעוץ אישי המותאם לצרכייך ואל תסתפקי בתשובות החינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, שקדים טבעיים אפשר לאכול במצבי קנדידה. בהצלחה צביקה

04/11/2007 | 15:12 | מאת: אייל

שלום, רציתי לדעת האם קמח תירס נחשב מבחינת הערך התזונתי שלו כמו לקמח לבן. האם גם האינדקס הגליקמי של קמח תירס הוא גבוה? תודה רבה

05/11/2007 | 11:56 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, בקמח תירס יש סיבים תזונתיים ולכן הוא לא דומה לקמח לבן. עם זאת הערך הגליקמי שלו גבוה. בהצלחה צביקה

03/11/2007 | 23:16 | מאת: אבי

יש לי שאלה. הבנתי ששומנים בלתי רווים כמו בטחינה, אגוזים, ואבוקדו נחשבים לטובים כמובן אם לא צורכים מהם יותר מידי. האם בתהליך של חימום, הרתחה או אפייה השומן שלהם הופך ללא בריא? למשל אם אני אופה עוגה שבמרכיבים שלה יש טחינה או אגוזים האם האפייה, או אם אני מרתיח את הטחינה לפני זה הופכת את השומן ללא בריא? ועוד שאלה, האם בדגנים כמו חיטה מלאה או כוסמין או קוואקר יש שומן והאם יש מצב שהוא הופך ללא בריא באפייה או חימום אחר? תודה רבה

04/11/2007 | 13:05 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אכן כן חלק מהשומנים הבלתי רוויים בחימום נהרסים .כל זה תלוי בזמן הבישול ועוצמת הטמפ'. לכן עדיף לאכל את האגוזים לא קלויים ואת הבישול או האפיה לעשות בזמן קצר ככל האפשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2007 | 22:41 | מאת: אבי

ראשית כל תודה רבה על המידע. השאלה שלי היא האם השומנים רק נהרסים, כלומר הם מאבדים את הערך התזונתי שלהם, או שבנוסף הם גם הופכים למזיקים לגוף אחרי החימום? מה לגבי דגנים במיוחד אלא שעושים מהם לחמים, האם גם הם עלולים להיות לא בריאים אחרי חימום? ושאלה אחרונה, מה קורה אם מרתיחים או אופים פירות ופירות יבשים, האם חימום הסוכר שבהם הופך אותם ללא בריאים? שוב תודה רבה.

03/11/2007 | 18:00 | מאת: שני

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין קמח חיטה מלאה לבין חיטה מלאה, ומה עדיף? תודה רבה

03/11/2007 | 18:33 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, השאלה לא כל כך ברורה. חיטה מלאה זהו דגן (גרגירים) לא מלוטש. כאשר טוחנים גרגרים של חיטה מלאה מקבלים קמח מלא. כאשר טוחנים גרגרים של חיטה מלוטשת, מקבלים קמח לבן. בהצלחה צביקה

04/11/2007 | 12:24 | מאת: שני

צביקה שלום, אני קראתי איזשהי כתבה על השוואה של דגני בוקר שכתוב שהיא עשויה מקמח חיטה מלאה ולא מחיטה מלאה. לכן שאלתי.