פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/11/2007 | 10:05 | מאת: ליאת

אני צמחונית למעלה מעשור שנים והחלטתי להפסיק סופית עם מוצרים מין החי (שעד עכשיו נצרכו במינון מאוד מאוד נמוך) אם אפסיק לגמרי עם מוצרי חלב- מהם התחליפים הראויים שיספקו לי את אותם ויטמינים? חוץ מסידן מה עוד יכול להיות חסר..? ועוד שאלה קטנה- דווקא עכשיו כשעברתי לתזונה בריאה ביותר, מלאה בסיבים, דגנים וירקות/פרות היציאות שלי נעשו משום מה מאוד רכות וזה ניראה לי לא טיבעי כי אני אוכלת המון סיבים.. יש הסבר לזה?.. תודה ושבת שלום : )

02/12/2007 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום במעבר מצמחונות לטבעונות יש להקפיד לקבל את כמות החלבון המספקת וזה אומר לאכל הרבה קטניות+ דגניים אגוזים למיניהם. ב. לשמור על כמות של B12 תקינה כיוון שהוא מסופק רק מן החיי. לגבי היציאות זה מאוד הגיוני. הרבה סיבים מאפשרים קיבה יותר רכה כל זמן שאין שלשול זה בסדר גמור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2007 | 09:58 | מאת: אפי

מידע על ויטמין B12 באתר אנונימוס: http://www.anonymous.org.il/nut-b12.htm

29/11/2007 | 22:00 | מאת: דנה

שלום, אני בת 24, שוקלת 56-57 ק"ג, גובה 160 ס"מ. הבעיה שלי היא כרס שאני לא מצליחה להוריד! אני לא שותה בירות ועדיין נראת כמו אחד מהאוהבי בירות בשנות ה50 לחייהם! אני עושה ספורט, סופרת כל קלוריה שנכנסת לפי ולפעמים אפילו חוסכת מעצמי אוכל בכלל כשנוגעת בכרס הזאת...איך אני יכולה להורדה? בבקשה תייעצו לי!!!

30/11/2007 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום יכולים להיות מס' גורמים לבעייתך. 1. אינך עושה ספורט שממצק את השרירים ומשטיח את הבטן. 2. לפי מה שאת כותבת אינך מקבלת את מה שאת צריכה במזון והתוצאה צבירה של נוזלים ותחושה של כרס. לדעתי את חייבת לשבת עם דיאטנית לבנות תוכנית תזונה המתאימה לך שתספק לך את כל מה שאת צריכה לחילוף חומרים תקין. למנוע אוכל ולספור כל קלוריה זו לא הדרך בדיוק הפוך. שימי לב בטלבזיה ילדים שחסר להם מזון הבטן שלהם נפוחה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

29/11/2007 | 14:23 | מאת: אבי

שלום רב . רציתי בבקשה עזרה קטנה . כשאני אוכל או קונה משהוא לאכול אותו , ואני לא רוצה להשמין ממנו על מה אני בדיוק צריך להסתקל בגלל לא להשמין . 1. אנרגיה 2. קלוריות 3. שומן 4. קולוסטרול .

30/11/2007 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אתה צריך להסתכל על כל הדברים שכתבת אולם יש שומנים טובים וחשובים לגוף ואם לא תאכל אותם הם יגרמו למחלות חסר. לכן אתה צריך גם לדעת מה נותן לך האוכל בנוסף: סיבים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות מלאות, וכו' עדיף שהאוכל לא יהיה ג'אנק פוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2007 | 11:02 | מאת: יומה

האם סחיטה של רימונים על מסחטה עשויה ממתכת גורמת לאיבוד ויטמינים מהמיץ הסחוט? (פנים הפרי בא במגע עם המתכת לפני שהוא נסחט במסחטות הידניות)

28/11/2007 | 21:00 | מאת: צביקה קורן

אנא בדוק שם

28/11/2007 | 09:39 | מאת: סיגל

שלום החטיף של בתי הקטנה הוא 2 פרוסות פתית שוודי ביום. אני רושמת כאן את הערך התזונתי והרכיבים של פתית כפי שכתוב על האריזה אשמח אם תביע את דעתך על מזון זה - חסרונותיו ויתרונותיו. קמח חיטה מלאה (מכיל גלוטן) קמח חיטה קמח תירס דקסטרוז שמן צמחי מלטודקסטרין סוכר עמילן חיטה גלוטן חיטה מלח סובין חיטה לתת זרעי קימל סיבים תזונתיים (אינולין) טריקלציום פוספט ___________________ ערכים לפי: פרוסה / 100גר' אנרגיה: 20.7 / 342 חלבונים: 0.8 / 13 פחממות: 4 / 66 סיבים: 0.16 / 10.4 שומנים: 0.7 / 2.8 כולסטרול: 0 / 0 נתרן: 23.2 / 338 סידן: 12.6 / 200 B1: 0.02 / 0.3 B2: 0.03 / 0.45 B6: 0.03 / 0.54 B12: 0.03 / 0.51 ניאצין: 0.3 / 4.8 חומצה פולית (מק"ג): 3.1 / 50 ברזל: 0.1 / 2

28/11/2007 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

סגל שלום, אני לא מתלהב מהכמות הרבה של הממתיקים שהכניסו למוצר הזה. דקסטרוז עלול לגרום לכאבי בטן. מצד שני אין כאן שמרים, צבעי מאכל וחומרים כימיים. אם אין לה רגישות לגלוטן - אין בעיה. אם את ותיקה בפורום ודאי שמת לב שאני בעד גיוון המזון. נסי למצוא חלופות נוספות. בהצלחה צביקה

27/11/2007 | 23:34 | מאת: אני

אני נשואה שנתיים,מזה שנה,מנסים הריון התחלנו את כל הבדקות,,אצלי ברוך השם הכל תקין,, אך אצל בעלי גילו בעתיותיות בתנועת הזרע,, הרופא אמר כי בקרוב אתחיל לקחת אקלימין,, וסיפר כי נשים עם בעיה אצל הגבר הצליחו להקלט,זה לא בעיה חמורה,, התיעצתי עם רופא טבעי בנוסף,על תוסף מזון:המליץ על: VIRIITY POWER +NUTRI CARE' ןיטמין E400 שאלתי האם זה יכול לעזור? לתנועתיות של הזרע,,ולא סתם ביזבזתי220ש"ח ואכילת שקדים מומלץ?

28/11/2007 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר את המוצר שציינת ולא יודע ממה הוא מורכב. ויטמין E ואבץ נחשבים כמועילים לתפקוב ולבריאות מערכת הרבייה הנשית והגברית. שקדים וזרעים של חמניות ודלעת מכילים הרבה אבץ ולכן גם הם מומלצים. באופן כללי אני מתנגד ל"תרופות טבעיות" בהצלחה צביקה

מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?

לא מדויק- שמן סויה מופק מפולי סויה ועשיר בחומצות שומן בלתי רוויות (בריאות), אומגה 3, אומגה 6, סידן, לציטין, וויטמין A. השמן מתאים לטיגטו ותיבול סלטים ומשמש לעשיית מרגרינה. מסייע להורדת כולטרול, מונע הסתיידות עורקים ומוריד לחץ דם גבוה. כל זה נכון כל עוד מקפידים על שמן כתית מעולה ולא שמן "מזוכך" או "זך". וזה תופב גם לגבי שמן זית וקנולה. לדעתי שמן קנולה וסויה מאיכות טובה ניתן למצוא רק בבתי טבע. מוצרי סויה הם לא דבר כל כך מומלץ כמו שאת חושבת. סויה היא דבר שמאוד קשה לגדל וכל הסויה שאנחנו מכירים מהונדסת גנטית. סויה אמיתית ניתן למצוא למיטב ידיעתי רק ביפן, והיא שווה את משקלה בזהב. גם סויה אמיתית, ובוודאי המהונדסת, היא קשה לעיכול וברפואה סינית נחשבת למקררת. מוצרי סויה מומלץ לצרוך במתינות רבה. אני אחפש לך לינקים למידע נוסף ואוסיף אחר כך.

הנה הלינקים שחיפשתי: http://www.mahut.co.il/?categoryId=19713 http://www.metaplim.co.il/a.asp?a=12144

27/11/2007 | 18:46 | מאת: מאיה

שלום צביקה, שמי מאיה ואני בת 27. בשנים האחרונות ( בערך מתקופת הצבא) יש לי בעיות בעיכול וכפתרון אני צורכת תוספים למיניהם. כיום אני משתמשת ב"פרוגולטים" (=קוביות לאכילה המכילות תאנים, שזיפים ועוד מספר מרכיבים) בערך פעם או פעמיים במשך היום, ושקית של אבקת "אל-צירות" (=זרעי פסיליום ועוד') לפני השינה. התזונה שלי במהלך השבוע מבוססת על ירקות חיים, טונה, ביצים ולחם מקמח מלא, ובסופי שבוע אני אוכלת ארוחות חמות בשריות ותוספות כמו אורז מלא, תפו"א, כוסמת ועוד. אני לא אוכלת מוצרי חלב כלל כבר יותר משנה. שותה הרבה מאוד מיים ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם התוספים שאני לוקחת להקלה על העיכול ממכרים? אני צורכת אותם, כאמור, על בסיס יומי כבר מספר שנים. 2. האם יש נזק באי אכילת דברי חלב? אני קצת לחוצה מאחר ולאימי יש אוסטופורוזיס ואני יודעת שזה תורשתי. האם אפשר להשלים את החוסר עם מזונות אחרים? 3. יש תקופות בהן אני מרגישה חולשות, לא כאלה שמונעות ממני לתקד אך במסגרת עבודתי אני עומדת על הרגליים בערך 6 שעות ולעיתים אני מרגישה חלשה מאוד. לפעמים גם יש לי קצת סחרחורות. האם זה קשור לתזונה שלי? 4. תוכל לתת לי קצת מידע על כדורים פרוביוטיים? האם הם יכולים לעזור לי בעיכול? תודה רבה, וחג חנוכה שמח!!!

28/11/2007 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, . האם התוספים שאני לוקחת להקלה על העיכול ממכרים? אני צורכת אותם, כאמור, על בסיס יומי כבר מספר שנים. - בהחלט כן. אני ממליץ להימנע ממשלשלים כימיים ו"טבעיים" ולהתבסס רק על תזונה טבעית והתנהגות נכונה בטיפול בעצירות. 2. האם יש נזק באי אכילת דברי חלב? אני קצת לחוצה מאחר ולאימי יש אוסטופורוזיס ואני יודעת שזה תורשתי. האם אפשר להשלים את החוסר עם מזונות אחרים? -ישנם אנשים שמוצרי חלב מזיקים להם ויש כאלה שפחות רגישים. בכל מקרה בחלב יש כמה חומרים מזיקים. אפשר להלשים את החסר, אבל כדאי לעשות זאת ביעוץ אישי המותאם לצרכייך ולא באמצעות הפורום. 3. יש תקופות בהן אני מרגישה חולשות, לא כאלה שמונעות ממני לתפקד אך במסגרת עבודתי אני עומדת על הרגליים בערך 6 שעות ולעיתים אני מרגישה חלשה מאוד. לפעמים גם יש לי קצת סחרחורות. האם זה קשור לתזונה שלי? - מציע שתעשי בדיקות דם מקיפות לשלול אנמיה, בעיה בבלוטות, סוכר נמוך וכד'. זה בהחלט יכול לנבוע מחוסרים תזונתיים הנובעים מתזונה לא מאוזנת. יכול לנבוע גם ממתח, חוסר שינה, כושר גופני ירוד ועוד. 4. תוכל לתת לי קצת מידע על כדורים פרוביוטיים? האם הם יכולים לעזור לי בעיכול? - כדאי להשתמש בפרו ביוטיקה כחלק משינוי תזונתי כולל ולא כ"תרופה טבעית". לסיכום, אני מציע לך לפנות לתזונאי/ת או נטורופט/ית באזור מגוריך לקבלת יעוץ אישי. בהצלחה צביקה

27/11/2007 | 15:49 | מאת: המבולבלת

האם כל השמות הללו מתייחסים לאותו סוג של אורז? תודה, המבולבלת

ממש לא... אורז מלא: אחרי שקוטפים את האורז, מפרידים את הזרעים מן הגבעול ומקלפים את השכבה החיצונית הבלתי אכילה שלו נשאר לנו ביד גרגיר קטנטן בצבע חום – זה האורז כמו שהטבע מייצר, או כמו שאנחנו קוראים לו- אורז מלא. בקליפה החומה הזאת (שכשמורידים אותה מקבלים אורז לבן), טמונים כל היתרונות של האורז: סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, אבץ, סידן, מגנזיום ועוד. העיכול של האורז המלא איטי וכך משתחררות אל הגוף כמויות מבוקרות יותר של סוכרים ונשמר האיזון הסוכרי של הגוף (עוזר במניעת השמנה). אורז חום: שם אחר לאורז מלא. ישנו גם אורז אדום- ציבעה של הקליפה הוא אדום, ואורז אדום מלא. אורז בר: אורז בר איננו אורז כלל - כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. אורז פראי: תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר. מקווה שעזרתי...

לא ברור ההסבר לגבי אורז אדום. האם יש גם אורז אדום (שהוא לא מלא) וגם אורז אדום מלא? ומה תכונותיו? כמו האורז המלא המוכר (החום)?

29/11/2007 | 08:58 | מאת: המבולבלת לשעבר :-)

תודה רבה! בהחלט עזרת מאוד :-) יום טוב, כבר לא מבולבלת

26/11/2007 | 19:13 | מאת: מיכאלה

האם אכילת אבוקדו באופן יומיומי בעונה (כל יום אבוקדו אחד או שניים) יכולה להזיק? חוץ מהקלוריות הרבות? אודה על התייחסות

26/11/2007 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

מיכאלה שלום, כל הגזמה בסוג מזון זה או אחר אינה רצויה, במיוחד אם זה בא על חשבון מזון אחר. חשוב מאד לגוון את התפריט היומי. אבוקדו זה מזון איכותי, בריא ומבריא, אבל נראה לי שרבע עד חצי אבוקדו ביום זאת מנה סבירה. בהצלחה צביקה

26/11/2007 | 11:14 | מאת: גלית

שלום רב, אני אוכלת הרבה טחינה גולמית ביום כ - 4 כפות בערך.מאז שהתחלתי לאכול אף התאזן לי הכולסטרול "הטוב" שתמיד היה גבוה מדי לפי התחומים. שאלתי היא האם יש סיכון לכלי הדם להסתייד ולאגור פלאק בעקבות שומן הטחינה אפילו שהוא צמחי ולא מכיל כולסטרול, יש לו תכונות דביקות. תודה.

26/11/2007 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, אין חשש מסתימת כלי דם כתוצאה מאכילת טחינה. הטחינה מכילה חומצות שומן רב בלתי רוויות שאמורות להועיל למערכת כלי הדם וללב. עם זאת, נראה לי שכדאי להסתפק בשתי כפות ביום. רצוי לאכול טחינה שעשויה משומשום מלא מגידול אורגני. בהצלחה צביקה

26/11/2007 | 10:12 | מאת: סיגל

שלום אני עושה כל שניתן כדיי למנוע מבני בן השנתיים לאכול חטיפים, מתוקים ויתר מזיקים. במקום, הוא מקבל מידי יום: 2 פתית בסקוויט אחד אורגני מקמח מלא וופל אחד אורגני מקמח מלא וממרח חרובים פעם בשבוע יוצא: 10 במבות חתיכת עוגה רעה (בלי קרם) כוסית גלידה (על בסיס שמנת בכך מסתכם פחות או יותר תפריט הג'אנק שלו, יתר המזון שהוא אוכל - מזין. אשמח לשמוע את דעתך לגבי התפריט - האם הוא הוגן לדעתך? מוגזם? מוצלח? עוד המלצה לתחליפים? תודה.

26/11/2007 | 22:07 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, נראה בהחלט סביר ומאוזן. חשוב למנוע תחושות של חסך אצל ילדים שרואים הרבה מתוק אצל שכנים וחברים. ישנם מספר ספרים בהם תוכלי למצוא רעיונות לממתקים וחטיפים בריאים. לדוגמה: • התחדשות-2 – ד"ר פנינה בר-סלע • תזונת האדם ובריאותו – יצחק בן אורי • מזון למחשבה – ד"ר נמרוד שיינמן בהצלחה צביקה

26/11/2007 | 09:29 | מאת: א"א

אני נמצאת כעת במעיין משטר דיאטה. החלטתי לאכול 3 תמרים ולעיתים אני משלבת בתוכם גם אגוזי מלך כארוחת בוקר אשר מאפשרת לי שובע ואורך זמן עד לארוחת הצהריים בשעה 13.00. אוסיף ואומר שגם בארוחת הצהריים והערב אני מקפידה לאכול אוכל בריא דיאטתי ומגוון. האם אני נוהגת כשורה?

26/11/2007 | 09:43 | מאת: מיקי

א"א - אני אדם מן המניין עם ידע בסיסי בתזונה. מהידוע לי - לאכול 3 תמרים עד לצהריים כחלק ממשטר שמטרתו הרזיה - זו שגיאה בתפיסה. מהידוע לי את מכניסה את הגוף שלך למצוקה של חוסר קבלת מזון והוא לא יהיה עסוק בשריפת השומנים - כמו שהיית מאחלת - אלא להפך - הוא עסוק בנעילת השומנים חזק ככל שאפשר - כי ההתנהגות שלך משדרת לו מצוקה. עלייך (לעניות דעתי) לאכול יותר לאורך השעות עד הצהריים, ולדאוג שהאוכל יהיה בריא ומזין ולא משמין, עם דגש על סידן מוקדם בבוקר כי זה הדבר שהגוף הכי זקוק לו לאחר שעות "הצום" של הלילה. בהצלחה.

25/11/2007 | 23:32 | מאת: מיכל

מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?

27/11/2007 | 19:01 | מאת: מיכל

מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?

25/11/2007 | 16:11 | מאת: מזל

שלום לכולם! בשבוע שעבר רכשתי ערכת הרזיה של מעבדות רוקח אך לצערי כל ההמלצות שקראתי לטובה הפתיעו אותי לרעה. זה נוזל סמיך עם ריח גועלי וטעם כבד שקשה לבליעה ועיכול.אני לא יודעת איך אפשר לשתות דבר כזה? היו לי תופעות לוואי נוראיות כאבי ראש נוראים,טשטוש בראיה כאבי בטן ובחילות.אני חושבת שעם כל הקושי בדיאטה טבעית הייתי מעדיפה בדרך זו וולא את הנוזל הזה,הזהרו!!!!!!

עלי זה עבד ובגדול! אשמח לעזור לך לפתור את הבעיה. [email protected]

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל בשבילי האבקה עובדת נהדר. מאז שהתחלתי לקחת אותה, איבדתי את החשק לדברים מתוקים ואני מורידה משקל בהדרגה. בנוסף, אני גם מרגישה יותר בריאה מכפי שהרגשתי במשך זמן רב

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל בשבילי האבקה עובדת נהדר. מאז שהתחלתי לקחת אותה, איבדתי את החשק לדברים מתוקים ואני מורידה משקל בהדרגה. בנוסף, אני גם מרגישה יותר בריאה מכפי שהרגשתי במשך זמן רב

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל בשבילי האבקה עובדת נהדר. מאז שהתחלתי לקחת אותה, איבדתי את החשק לדברים מתוקים ואני מורידה משקל בהדרגה. בנוסף, אני גם מרגישה יותר בריאה מכפי שהרגשתי במשך זמן רב

10/05/2009 | 14:54 | מאת: ליאור

שלום לך, מצטערת לשמוע שלא הצליח לך אבל בשבילי זה פשוט עשה את העבודה כמה שרציתי לרדת ירדתי והיום אני כבר חצי שנה משתמשת בנוסה הזו היא פשוט מדהימה.דרך צלחה בכול דיאטה שתעשי

25/11/2007 | 10:06 | מאת: ניר

היי לא ידעתי היכן לכתוב את השאלה וזה נראה לי הפורום המתאים ביותר, מקווה שאכן צדקתי. אני בן 18 ומתאמן במכון כושר(שוקל 62 קילו וגובה 1.70), אני צריך לספק לגוף שלי פי 2 חלבונים ממשקלי ואני בקושי מספק לו 40% מזה. הרבה מאמנים המליצו לי לקנות חלבונים על מנת שהגוף יקבל חלבונים וכדי שהאימון באמת יהיה אפקטיבי. אני רק רוצה לציין שאני לא אוכל בשר בכלל וגם לא ביצים, אני אוכל רק גבינה לבנה אבל זה ממש לא מספיק. שאלות: 1.האם אתם חושבים שזה בריא לגוף לקבל את אבקת החלבונים? 2. יכול להיות שלאחר שאני יפסיק לקחת אותם הגוף ישתנה בעקבות זה(כלומר שהשרירים יהפכו לשומנים או משהו אחר)? 3. האם אבקת חלבונים עובדת כמו סטראוידים? אני רואה האיבקות ושם יש אנשים שלוקחים סטראוידים ואני ממש לא רוצה להיות כמוהם. תודה רבה לעוזרים זה ממש חשוב אני לא יודע אם כדאי לקנות את זה או לא מבחינה בריאותית

25/11/2007 | 14:10 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום הBMI שלך כלומר המשקל שלך בסדר גמור. 1. הדרך הטובה ביותר לספק לך חלבונים היא לאכל אותם. חלבונים יש בדגים ,בגבינה, בקטניות (אפונה, שעוועית, חומוס, סוייה ) ביחד עם דגנים כמו אורז, וקינואה. אני פחות מתלהבת מאבקת חלבונים. 2. אבקת חלבונים אינה מתנהגת כמו סטרואידים . אתה מכניס לגוף את החומר אותו אתה צריך לבניית שריר וכמובן עדיף על ידי אוכל. 3. אולי יש מקום להתיעץ עם דיאטנית שתבנה לך תזונה המתאימה לפעילות הגופנית שלך. (ברוב המקרים משכנעים לקנות אבקת חלבונים רק כדי לעשות כסף) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ואני לא יכול לאכול כל יום רק גבינה. ואני יודע שהמטרה של כולם זה לעשות כסף וכמה שיותר רווחים לכיס לכן חיפשתי אנשים שאין להם את המטרה הזאת ולא יצא להם מזה כלום. אז לפי מה שאת אומרת האבקה הזאת לא פוגעת בגוף ובבריאות ולא מזיקה גם בטווח הארוך?

24/11/2007 | 17:35 | מאת: אבי דחוף

שלום רב אני 49 לאחר צינטור מאחר והופיע אצל מחלת תרשת העורקים אני מקבל תרופות לבנתיים אספירין מאחר ויש לי לסיים עוד צינטור אחד יש לי נטיה משפחתית לסוכרת סוג 2, ולבעית לב,ולחץ דם גבוה ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל?? ואם אני צריך לבדוק במזונות את הרכיבים כלוסטורול , שומן רווים, שומן טרנס , ומהם המינונים שמותר לי מין הרכיבים האלו? והרי במרבית המזונות יש את הרכיבים הללו.? וחוץ מזה מהו שומן נוקשה ? ומהו שומן צמחי ??

25/11/2007 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אני שמחה שעברת את הצינתור בהצלחה. בגלל כל הבעיות שאתה סובל מהם אני באמת באמת חושבת שלא מספיק לקבל אינפורמציה מהפורום. חשוב מאוד שתלך לדיאטנית שתבנה אתך תוכנית תזונה ואורח חיים המתאים למצבך. בגדול הדברים שכתבתי לך לפני הצינתור תופסים גם עכשיו לאכל הרבה ירקות לאכל סיבים להוריד מוצרים מן החיי, ובוודאי לא לאכל שומני טרנס כמו במרגרינה וגבינה צהובה. לאכל מוצרים שאינדקס גליקמי שלהם נמוך כלומר לא מעלים מהר את רמת הסוכר בדם. לעשות ספורט בפיקוח . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2007 | 23:11 | מאת: רונית

שלום, האם יש צורף לשטוף קינואה לפני בישול? האם הכוונה גם לקינואה ארוזה בשקית, ולא קנויה במשקל? בברכה, רונית

24/11/2007 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, כדאי לשטוף כל דגן או קיטניה לפני הבישול. המוצרים האלה גדלים בטבע ולא במעבדה ויש עליהם שאריות אבק, ליכלוך ולפעמים גם חרקים קטנים (חיים או מתים) שצפים במי השטיפה. בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 23:10 | מאת: דנית

צביקה שלום, שמעתי כי הגיעו לארץ סוגי קינואה חדשים: שחורה - עשירה בברזל, ואדומה - עשירה בליקופן. האם אכן יש זנים לקינואה והם טבעיים, או שהפרסום של הזנים החדשים זה רק לשם הגדלת המכירה? בברכה, דנית

24/11/2007 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

דנית שלום, אני לא מכיר את הסוגים החדשים, אבל סביר בהחלט שישנם סוגים שונים של קינואה כפי שיש סוגים רבים של אורז, עדשים, שעועית וכד'. בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 22:42 | מאת: אלית

צביקה שלום, קניתי "שיבולת שועל - קוואקר עבה" - האם זוהי שיבולת שועל מלאה ולא אינסטנט? (היא בעיקרון קשה אז אי אפשר לאכול אותה ככה סתם, אני מבשלת אותה עם חצי כוס חלב,אגוזים וקינמון). תודה מראש, אלית

24/11/2007 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

אלית שלום, כנראה שמדובר בשיבולת שועל מלאה - נראה כמו פתיתים עבים וגסים. רצוי לבשל עם מים (ולא עם חלב), ואפשר להוסיף קינמון, גינג'ר ולהמתיק עם מולסה, או דבש, או צימוקים. בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 19:14 | מאת: שלי

שלום, האם נכון הדבר שתפוזים ובננות גורמים לליחה? אני לא אוכלת כמעט דברי חלב וסובלת מליחה כבר שבועיים בלי צינון. תודה מראש.

24/11/2007 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אצל אנשים המייצרים ליחה יש לבדוק אפשרות של שר למוצרי חלב, תפוזים וסוכרים. אלה "החשודים" המיידיים, אבל יש סיבור רבות לליחה ובינהן פשוט הידבקות בחיידקים. אני לא ממליץ לאנשים בריאים להימנע מפרי הדר ומבננות בהצלחה צביקה

23/11/2007 | 14:16 | מאת: mr.j.

אבל לא באופן מוחלט. כלומר,, כל מה שטבעי ללא טיפול (כמו בישול, אידוי, חימום וכו') הוא מזון חי. זה כולל, פירות וירקות, אגוזים, זרעים, שקדים, קטניות מונבטות, (אפשר גם דגנים מושרים במים, ניסיתי רק בורגול), חמאת שומשום. יש כאלה שמחממים עד טמפרטורה של 48 מעלות, כמו בטבע, ומגווים את המאכלים, כמו קרקרים מיוחדים מיובשים בתנור מיוחד, ישנם אפילו מכינים לחמים מיוחדים מיובשים ועוד יצירתיות כיד הדמיון. אך רוב המזון הוא טבעי לחלוטין.

בן 70 צמחוני 40 שנה.כולל כל המשפחה.לא אוכל בשר ודגים ממעט בדברי חלב.שוחה,ספורט.רזה.אבל משום מה מעל שנה לחץ דם (88/175 איך מתפטרים מזה.בדרך צמחונית טבעונית תודה.

22/11/2007 | 17:26 | מאת: mr.j

שלום ! רציתי לשאול האם אפשר לאכול ערמונים עד כמה שיותר קרוב למצבם הטבעי? כלומר: לאחר השריה במים.... אולי הנבטה? אולי אידוי? אולי טבעי ללא טיפול מיוחד (אפשרי בכלל?)... אשמח לעצות "טבעיות". תודה וסופ"ש נעים וחמים!

24/11/2007 | 07:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ערמונים לא ניתן לאכול במצבם הטבעי וחייבים לקלות בתנור או באש. בהצלחה צביקה

25/11/2007 | 11:32 | מאת: mr.j.

מה ערכם התזונתי? הם מומלצים לצריכה בצורה הזאת (של קלייה וחימום?)

21/11/2007 | 12:00 | מאת: גל

שלום רב, השאלה שלי היא האם יש ערך תזונתי בכוסמת, ומה יותר עדיף ותורם : אורז מלא או כוסמת ? תודה

22/11/2007 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, כוסמת היא דגן איכותי . היא עשירה בויטמין B, מינרלים, סיבים תזונתיים ויש בה כ 10% חלבון. אחת התכונות החיוביות שלה - הורדת רמת סוכר בדם. בעיני אין "עדיף" או "הכי טוב" - חשוב מאד לגוון את סוגי המזון וגם את הדגנים (אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, שיבולת שועל ועוד). בהצלחה צביקה

20/11/2007 | 21:24 | מאת: גדי

מה גורם לשיבולת שועל להפוך לסמיכה בבישול? האם זה טבעי או שמוסיפים לזה משהו. אני כמובן לא מתכוון לדייסה אינסטנט שבשקיות שבטוח מוסיפים לזה משהו, אני מתכוון לשיבולת שועל טבעית שקונים בחנות טבע. תודה

22/11/2007 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

גדי שלום, כל דגן משנה את המבנה שלו כשמוסיפים מים ומרתיחים. לשיבולת שועל טבעית לא מוסיפים שום דבר. שיבולת שועל מלאה היא דגן איכותי העשיר בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים. כבר כתבתי עליה כמה פעמים - תבצע חיפוש בהצלחה צביקה

20/11/2007 | 15:43 | מאת: הודיה

בס"ד שלום, יכול להיות שחלב אורז גורם לשלשולים? משום שאתמול ניסיתי פעם ראשונה לטעום חלב אורז וזה מצא חן בעיני הרבה הרבה יותר מחלב סויה (מבחינת הטעם), אבל בבוקר קמתי עם שלשולים. השאלה אם זה מהחלב אורז, כי זה בכל אופן לא מרגיש כמו וירוס. בתודה מראש, הודיה

22/11/2007 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, חלב אורז טבעי לא אמור לגרום לשילשול. אולי קנית מוצר מקולקל, או שאת רגישה לאחד מהתוספים שבו. בהצלחה צביקה

20/11/2007 | 03:10 | מאת: צחי

שלום, גובה 183 ומשקלי 98 קילו.מה הBMR שלי?וכמה קלוריות עלי להוריד ביום על מנת לרדת קילו בשבוע? תודה.

20/11/2007 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום חישוב ה BMI הוא המשקל בקג' לחלק לגובה במ' ברבוע כלומר 98 לחלק ל1.83 בריבוע =29 זה אומר שאתה בעודף משקל (25 זה הטווח הגבוה של הנורמלי.) כדי לקבוע את מס' הקלריות אני צריכה לדעת מה אתה אוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2007 | 22:29 | מאת: עופרה

שמי עופרה בת 51 גובה 157 משקל 81 ק"ג, וזה לאחר דייטה(שומרי משקל) של 6 חודשים וירידה של 7 ק"ג, יש אצלי נפיחות ברגליים בדומה לבצקת הריון(לא חדש כבר הרבה שנים)בקיץ יש לי בעייה להכניס את הרגל לנעל!! עשיתי בדיקות רפיאיות ומלבד טגליצרידים (300)גבוהים, הכל תקין,רופאת המשפחה לא רצתה לתת לי כדור להורדת נוזלים בגלל הטגליצרידים הגבוהים,יש שבועות שהירידה במשקל ממש לא באה לידי ביטוי בגלל צבירת נוזלים בגוף, מה עליי לעשות? האים יש עוד משהו שאני יכולה לעשות כדי לזרז את הירידה במשקל וכמובן להוריד את הטגליצרידים? אשמח למשוב, תודה עופרה

20/11/2007 | 07:54 | מאת: טובה בר-שאן

עופרה שלום יש לך רמת שומנים מאוד גבוהה בדם הבצקת היא חלק ממצבך הרפואי. לדעתי חשוב מאוד שתלכי לדיאטנית קלינית שתבנה איתך תוכנית תזונה ואורח חייםלהורדת רמת השומנים. חשוב לציין שרמת שומנים כל כך גבוהה מהווה סיכון למחלות לב כלי דם וסכרת ברגע שרמת השומנים תרד בדמך. סביר להניח שגם לא תהיה לך בצקת וגם תרדי יפה במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2007 | 12:24 | מאת: לארי

כמו תירס, אפונה,ברוקולי, גזר וכו' להבדיל ממשומרים בקופסאות שימורים, נשמרים וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים? תודה

19/11/2007 | 14:21 | מאת: צביקה קורן

לארי שלום, גם בשימורים נשמרים המינרלים והסיבים... הבעיה שמדובר במזון "מת" עשיר בנתרן, בחומרים משמרים ובשאריות פח מהקופסה. ירקות מוקפאים עדיפים על משומרים, אולם לא מדובר במזון איכותי וכדאי להגביל מאד את השימוש בהם. בהצלחה צביקה

19/11/2007 | 09:06 | מאת: מישהי 2

שלום ישנה עובדה ידועה כי בחלב של הפרה ישנו הורמון Igf1 שמגביר את הנטייה לאקנה ופוגע בגוף האם זה נכון? וכמו כן גורם לסרטן השד לכתבה המלאה http://www.articles.co.il/article/2717/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A8%20%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9F%20-%20%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%91%20%D7%A9%D7%90%D7%A0%D7%95%20%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D

19/11/2007 | 14:25 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הנושא שנוי במחלוקת וישנם מחקרים לכאן ולכאן. עדיף שילדים, בני נוער ומבוגרים ישתו חלב במקום משקאות "קלים" ומשקאות "דיאט". השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר לשתות גם חלב סויה, חלב אורז, או תחליב שקדים ושומשום (מומלץ ביותר!). בהצלחה צביקה

19/11/2007 | 09:02 | מאת: מישהי

שאלה לי : מהי כמות הנתרן המקסימלית שמותר לצרוך ליום מבלי לגרום נזק לגוף כמה מ"ג נתרן בעצם מותר לאכול

19/11/2007 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדי להתקיים אנו זקוקים בממוצע ל 1,000 מ"ג נתרן שזה גרם אחד. לא מומלץ לצרוך יותר מחמישה גרם ביום (פרופ' עזרא זוהר - "הגוף ותפקודו"). חמישה גרם = כפית שטוחה. רשויות הבריאות והתזונה בארצות הברית ממליצים להגביל את הכמות ל 3.5 גרם ביום. רובנו צורך 10 - 20 גרם ויותר. במיוחד מי שצורך שימורים, פיצוחים, "חמוצים", גבינות מלוחות, דגים מלוחים ועוד. החטיפים לילדים עשירים מאד בנתרן ולכן רואים את נזקי הנתרן כבר אצל ילדים בקופסת קוטג' (250 גרם) יש 1,000 מ"ג נתרן... עודף נתרן פוגע בכליות, במערכת כלי הדם והלב, גורם לבצקות, חומציות יתר ועוד. על נזקי המלח תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים בתזונתנו"). בהצלחה צביקה

18/11/2007 | 12:54 | מאת: מירי

שלום אני רוצה להרגיל את בתי הקטנה לאכול דגים אני רואה שבמחלקת הקפואים יש דגים רבים מסוגים שונים אני לא יודעת במה להתמקד המטרה שלי היא לקנות דגים בעלי התכונות הטובות ביותר ולא "לבזבז את הכסף והזמן" על דגים טעימים שאינם מובחרים ביעילותם התזונתית. יש לך אפשרות להמליץ לי על מספר שמות של דגים? תודה.

19/11/2007 | 14:37 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, כדאי לצרוך דגים טריים בחנויות דגים או במחלקות דגים במרכולים. כדאי להעדיף דגי ים העשירים בחומצת שומן חיונית אומגה-3. כדאי לגוון את סוגי הדגים ולא "להיתקע" עם הסוג "הכי טוב". בהצלחה צביקה

18/11/2007 | 01:05 | מאת: רננה

שלום שמעתי שבאכילת מוצרי חלב בהם פחות מ-4 אחוז שומן בערך - אין שום ערך לסידן כי הוא לא יכול להיספג עם כמות כזו של שומן. האם זה נכון?

18/11/2007 | 09:58 | מאת: ravid

גם אני מכירה את האמירה הזאת, וגם שעם יש בחלב שוקו אז הסידן לא נספג בכלל.

19/11/2007 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, בשומן שבחלב יש ויטמין D החיוני לספיגת הסידן במעיים. עם זאת, בדרך כלל יש מספיק ויטמין D בגוף ואין זה נכון שהסידן לא נספג בכלל. הספיגה קטנה יותר ללא שומן בכלל. מומלץ לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן. בקקאו ומוצריו יש חומצה אוקסלית המפריעה לספיגת הסידן. כך שב"מעדן" שוקולד "דיאט" הספיגה אפסית. בהצלחה צביקה

17/11/2007 | 12:48 | מאת: חגית

שלום רב, ישנם חילוקי דעות לגבי - עדשים - כתומים, שחורים, ירוקים. האם אם בקטגוריה של פחממות או חלבונים ? תודה.

18/11/2007 | 10:04 | מאת: ravid

חלבונים. קטניות הן חלבונים.

19/11/2007 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום כל הקטניות (כולל כל סוגי העדשים) מיחסים אותם לקטגוריה של חלבונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2007 | 19:27 | מאת: אני :)

לאחרונה ניסיתי להוסיף לסלט בצל חי אך כעבור 5 שעות בערך התחלתי להרגיש כאבים איומים בבטן! לא קישרתי את זה לבצל בהתחלה, אולם כעבור יומיים ניסיתי שוב והמקרה חזר על עצמו. מתוך פחד לא ניסיתי יותר. רציתי לשאול למה הבצל, שנחשב בריא כל כך ושאין לי בעיה לאכול אותו מבושל, עושה כאלה צרות כשמוסיפים אותו חי לסלט? תודה

19/11/2007 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום כנראה הבצל חריף לך מידי. נסי לאכל בצל ירוק או בצל סגול שהם פחות חריפים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2007 | 07:35 | מאת: גילי

שלום רב, כדי להימנע מחלב פרה, אני נותנת לבת שלי לשתות חלב אורז או חלב שיבולת שועל. חלב מהרכיבים שמופיעים על התווית מדאיגים אותי. אשמח לשמוע מכם מהם הרכיבים הללו והאם הם מזיקים: טריקלציום פוספט גואר גם קסנטן גם קרנגנן גומי חרובים (בעיקר מדאיג אותי הקרנגנן). תודה, גילי

16/11/2007 | 19:25 | מאת: עודד

לכי על חלב סויה! יותר מזין (מכיל חלבון מלא כמו בבשר!), יותר טבעי, וגם יותר זול...

16/11/2007 | 23:59 | מאת: גילי

קודם כל, גם חלב סויה מכיל את הרכיבים החשודים הללו. שנית, מידת הבריאות של חלב סויה מפוקפקת. הוא מכיל אסטרוגנים שעלולים להזיק. דווקא חלב אורז וחלב שיבולת שועל ידידותיים לגוף פי כמה.

19/11/2007 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

גילי שלום הגואר והקרניגן הם חומרים המסמיכים את החלב. אכן גם אני אינני מתלהבת מתוספים אילו מחקרים מראים שהם במינון גבוה יכולים לעשות בעיות בבטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2008 | 15:56 | מאת: עדי

ממחקרי בנושא : גומי גואר מאוד טוב לגוף(כמובן כמו כל דבר לא ממינונים גבוהים) הוא מורד כולסתרול רע ומעלה את ה כולסתרול הטוב. בנוסף לכך הוא מוריד את רמת הסוכרים ורמת האינסולין הגומי קסנתן הוא חומר מיצב, מסמיך וגם משמר, הוא טיבעי ואין עליו ממצאים שאני יכלתי למצוא לאף אחד מהצדדים(טוב או רע)

15/08/2013 | 22:04 | מאת: יוסי

אחד מהרכיבים בחלב שיבולת שועל של חברת רייס דרים נקרא אקסיה גאם. האם זה סוג של סוכר? מה זה?

15/11/2007 | 14:26 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך בנושא שימורים שאל לארי שאלה מעניינת ואני מוסיפה: מה לגבי ירקות קפואים: תירס, אפונה, גזר, ברוקולי בסגנון סנפרוסט? או חומוס, פול - שסנפרוסט מבשלת קלות ואחר-כך מקפיאה? ואחרון: מה עם טונה וסרדינים מקופסא? תודה.

18/11/2007 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

מיקי שלום סנפרוסט זה בסדר גמור. טונה וסרדינים בקופסה מכילים המון מלח. כן הם עברו תהליכי עיקור המקטינים את האיכות של חומצות השומן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2007 | 14:17 | מאת: שרה

שלום רב אולי יש לך איזו רעיון או תובנה מה עושים עם תינוקת בת 8 חודשים שמסרבת לטעום פרי וירק בכל דרך צורה וקומבינציה בינהם. האם פשוט להתאזר בסבלנות? תודה מראש

18/11/2007 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום אסור להתיאש צריך להיות יצירתים לנסות כל ירק בנפרד . או בשילובים שונים. הטעם של התינוק לאט לאט משתנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2007 | 10:57 | מאת: הודיה

בס"ד שלום רב, אני רגילה לשתות פעם ביום כוס קפה שחור ומיד אחרי זה אני מרגישה כל כך מיובשת, שאני שותה בקבוק שלם של חצי ליטר מים (מסוננים בטמפ' החדר). שאלתי היא האם שתיית כוס בודדת ביום של קפה שחור מזיקה? האם קפה שחור באמת כל כך מזיק? ואם מיד אחרי זה אני שותה חצי ליטר מים, אז אולי זה מתקזז וזה לא נורא כל כך? יש לציין שאני שותה 3 ליטר מים כל יום. תודה מראש על תשובה, הודיה

18/11/2007 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

הודיה שלום בקפה שחור יש יותר קפאין מאשר בקפה רגיל ואחת התופעות שהוא עושה הוא משתן . ומכאן באה התחושה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2007 | 14:33 | מאת: מיקי

שלום האם אכילת קופסאות שימורים: תירס, אפונה, פול, שעועית - שווה משהו? או שמא הירקות שם חסרי כל חיוניות? אותה השאלה מופנית גם לקופסאות טונה וסרדינים... תודה.

15/11/2007 | 04:48 | מאת: טובה בר-שאן

מיקי שלום בקופסאות שימורים רב הויטמינים נהרסו. בנוסף לזה בקופסאות שימורים שמים חומרים משמרים וריכוז גבוה של מלח. לכן מבחינתי לא רק שהירקות חסרי חיוניות ישנם גם חומרים שאינם טובים לגוף. לא ממליצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2007 | 13:00 | מאת: לארי

כמו תירס, אפונה, גזר, ברוקולי וכו' של סאנפרוסט? האם הם משמרים וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים? תודה.

13/11/2007 | 17:29 | מאת: עודד

רציתי לשאול איך אפשר לדעת האם שמן מכבישה קרה הוא במצב טוב או האם הוא מקלוקל (חמניות לצורך העניין)? האם זה משהו שניתן לבדוק באמצעים רגילים? טעם, ריח, צבע, התנהגות בחימום וכו...

14/11/2007 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום קשה לדעת אם שמן מקולקל, מכיוון שהצבע לא משקף זאת בהכרח. לפעמים אפשר להבחין אם יש לשמן ריח חזק. - רבים קונים פח שמן, במיוחד שמן זית, ומשתמשים בו לאורך זמן, אבל בכל פעם שפותחים את הפח נכנס לתוכו אוויר שגורם לחימצון. אם קונים פח שמן, רצוי לחלק אותו לבקבוקים קטנים עם פייה צרה ולא רחבה. אפשר לשמור שמנים בטמפרטורת החדר, אך רצוי במקום קריר ולא חשוף לשמש. אפשר לשמור שמנים בכבישה קרה גם במקרר. יש לסגור היטב את הבקבוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2007 | 14:12 | מאת: אבי

אני בן 33 שוקל 90 קילו גובה 178 . אני מתחיל לעשות דיאטה ולהוריד מהמשקל התחלתי לאכול ארוחה אחת ביום במקם שתי ארוחות . ובמקום הארוחה השנייה אני אוכל רק פירות וירקות . רציתי בבקשה לדעת איזה סוגי פירות וירקות שאפשר לאכול אותם בלי להשמין מזה בכלל ( כי שמעתי שחלק מהפירות הם גם משמינים ) ותודה על העזרה.

14/11/2007 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום 1. זה לא נכון לאכל ארוחה אחת ביום . יש לחלק את הארוחות במשך היום אך ארוחות קטנות יותר. 2. כל זמן שאתה אוכל את הפירות במינון נכון לא תשמין. נכון שבפרי יש סוכר אך גם יש מרכיבים חשובים מאוד לגוף. לכן ניתן לאכל עד 4 פירות ביום . מקווה שאתה לא עושה דיאטת רצח. בהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2007 | 10:51 | מאת: אבי דחוף

שלום אני אמור לעבור צינטור ויש לי סוכרת סוג 2 אשמח לקבל מידע מה מומלץ לי לאוכל לפני הצינטור ? ולאחר הצינטור ? ובמהלך הצינטור? בבקשה עזור לי תודה מראש

14/11/2007 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אתה שואל שוב את אותה שאלה ששאלת ב10/11 אכן אתה לפני צינטור , ויש מקום שתתיעץ עם הרופא המטפל מה לעשות,ולא תסתפק בטיפים מהפורום. אני ממליצה לך לשמור מאוד על אוכל בעל אינדקס גליקמי נמוך הווה אומר מזון שלא מעלה מהר את הסוכר בדם כמו הרבה ירקות, קטניות, דגים של ים צפוני כמו סלמון, אגוזים, ודגנים מלאים כמו קינואה ,ולחם משיפון מלא כמובן לא לאכל בשר. לשתות הרבה מים ותה ירוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2007 | 08:39 | מאת: בילי

אני אוכלת די מסודר, מקפידה על ארוחת בוקר וצוהריים אך הבעיה היא שלקראת הערב אם אני אוכלת אפילו משהו קטן הבטן שלי מתנפחת, אין יציאות ויש לי כאבי בטן חדים...מה לעשות?

13/11/2007 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

בילי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - כדאי לבצע חיפוש על המילה "גזים" ו"נפיחות". ישנן סיבות רבות לתופעה, אבל לפעמים גם אכילת מזון טבעי עשיר בסיבים יכול לגרום לגזים. בהצלחה צביקה

13/11/2007 | 00:33 | מאת: דני

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לעכב הופעה של או למנוע מחלות שריר-עצב כמו ALS או SMA ומחלות מסוג זה באמצעות תזונה,מאכלים מסוימים או תוספי תזונה?מה כדאי לאכול? תודה מראש ואשמח לדוגמאות

13/11/2007 | 09:26 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, אני לא מכיר מישהו שיכול להתחייב שבאמצעות תזונה זו או אחרת או בלקיחת תוסף תזונה מסויים תימנע מחלה כלשהי. באופן עקרוני אנחנו מייחסים לתזונה טבעית, איכותית ומאוזנות תכונות של מנעית מחלות מכל הסוגים באמצעות חיזוק המערכת החיסונית והפחתת הפגיעה בתאי הגוף וברקמות. לצערי אין הרבה מחקרים בנושא המניעה ובמיוחד בנושא התזונה הטבעית. ישנם הרבה מחקרים על תרופות ומחלות קיימות. בהצלחה צביקה

12/11/2007 | 11:12 | מאת: מיה

אני בהריון (שבוע 23) לאחר מס' הפלות.יש לי דימום ברחם (המטומה). נמצאתי גבולית ל-LAC (קרישיות יתר). בינתיים - עד שתוצאות הבדיקות החוזרות יגיעו - אינני מטופלת בתרופות.האם כדאי לי לקחת אומגה 3 לדילול הדם? האם יש בכך סיכון מאחר ואני מדממת?

12/11/2007 | 21:45 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, בנושאים רפואיים כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל אופן כדאי שתדעי שלטבליות אומגה 3, לשום, לבצל, לג'ינג'ר ולגינקו בילובה יש השפעה מדללת דם. בהצלחה צביקה

13/11/2007 | 08:25 | מאת: מיה

האם חומרים אלה יכולים להחליף את הטיפול הרגיל (קלקסאן, אספירין)?

12/11/2007 | 10:44 | מאת: א.

שלום, מספר שאלות קטנות: 1. האם טבליות שום יכולות להזיק בהקשר של לחץ דם ו/או כולסטרול? 2. האם הן עוזרות כמו שום חי? 3. האם שמן פשתן מחנות טבע שמכיל אומגה 3 יכול להזיק בהקשר של כולסטרול/לחץ דם? 4. שמעתי שמיץ רימונים טבעי 100% שקונים בבקבוק בסופר שומר על אותו אפקט בריאותי כמו מיץ רימונים שעושים במקום. האם זה נכון? תודה.

13/11/2007 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

א. שלם. 1. בדרך כלל לא - לשום מיוחסת השפעה חיובית על לחץ הדם והכולסטרול. 2. הרבה פחות משום חי. 3. בדרך כלל לא - הוא נחשב כבעל השפעה חיובית על לחץ הדם והכולסטרול. 4. אין תחילף למיץ טבעי, אבל גם למיץ המשומר, המשוחזר, המפוסטר וכד' יש השפעה טובה על מערכת כלי הדם והלב. בהצלחה צביקה

12/11/2007 | 00:30 | מאת: לביבה.

מדוע אין פיקוח על מזונות בהם החומרים מסרטנים למה לא מוציאים אותם מכלל שימוש?

12/11/2007 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

לביבה שלום שאלה טובה אך לצערי אין לי תשובה בשבילך בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 19:50 | מאת: שירלי

האם ישנם יתרונות מובהקים לנטילת אומגה 3 ? ומהו המינון האופטימלי?

12/11/2007 | 08:57 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום יש יתרונות רבים ללקיחת אומגה 3 לאנשים שאינם אוכלים דגים ואומגה 3 מהצומח. חומצת שומן זאת חשובה ביותר למע' חיסון, דילול דם, שמירה על תאי העצב במוח וכ'ו. מינון נקבע לפי מצבו ותזונתו של האדם. בהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2007 | 18:07 | מאת: אלי

ד.נ. האם יש יתרון לתוסף אומגה 3 צמחי לעומת כמוסות שמן דגים (או להיפך)? האם יש הוכחות ליעילותם, כאשר לא אוכלים דגים? ולבסוף, מה באפשרותך להציע לי כדי שאקבל מספיק אומגה 3, במצב בו אינני אוהב (וגם בני ביתי אינם אוהבים) דגי ים צפוני? תודה. אלי

17/11/2007 | 17:59 | מאת: אנאיס

רציתי לשאול אם זה בריא שאני נוטלת כל יום קפסולה 1 של אומגה 3 של נוטרילייף האם כדאי לצרוך 2 קפסולות ?

11/11/2007 | 15:19 | מאת: עודד

שלום צביקה / טובה! רציתי לשאול איזה שמן עדיף להוסיף בבישול (לא טיגון) - שמן מזוכך או שמן בכבישה קרה? והאם שמן חמניות בכבישה קרה שמאוכסן בחנות בבקבוק שקוף וחשוף לאור אומר בהכרח שהוא מקולקל ומסוכן לשימוש? תודה מראש

11/11/2007 | 18:14 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום תמיד עדיף שמן מכבישה קרה זה אומר שהוא לא עבר חימום. שמן מזוכך הוא שמן שעבר פעם חימום. לגבי שאלתך השניה תמיד עדיף שמן שמאוחסן בבקבוק זכוכית כהה. זה עדיין לא אומר שמה שקנית בחנות מקולקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

רציתי לשאול בהמשך לתשובתך, איך אפשר לדעת האם שמן הוא במצב טוב או האם הוא מקלוקל? האם זה משהו שניתן לבדוק באמצעים רגילים? טעם, ריח, צבע, התנהגות בחימום וכו...

14/11/2007 | 12:56 | מאת: עופרה

כמה קלוריות יש במרק?