פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/11/2007 | 12:55 | מאת: חנדלה

עד עכשיו הייתי גולשת בפורום רק מאחורי הקלעים. אבל רציתי לשתף אתכם כי באחד משיטוטי הרבים ברשת גילית מחשבון שמציג את הרכב השומנים (חד בלתי רווי, רב בלתי רווי- אומגה 3 ואומגה 6 ואת השומן הרווי) במגוון רחב מאוד של שמנים ושומנים. בקיצור, מומלץ בחום... http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=76

01/11/2007 | 16:16 | מאת: שרית

שווה ביותר...תודה!

02/11/2007 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

צביקה

31/10/2007 | 20:22 | מאת: יעל

האם יש להפסיק ליטול אומגה 3 בשבועות האחרונים של ההריון?

31/10/2007 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, לא ידוע לי על ההנחייה הזאת - תתייעצי עם הרופא המטפל. כמוסות אומגה 3 מכילות שמן דגים. האם אסור לאכול דגים בשבועות האחרונים להריון? בהצלחה צביקה

31/10/2007 | 08:52 | מאת: אבא שרוצה בת

שלום. אני אב ל3 בנים(14,8,6) מעוניין בילדה רביעית (לא דרך הפרייה) האם ניתן לקבוע את מין העוברה שלא בדרך פולשנית? ואם כן כיצד? אשמח לשמוע הצעות או המלצות.

30/10/2007 | 20:48 | מאת: אבי

שלום רב . אני בן 33 נכה בבית ולא עובד . שוקל 95 גובה 1.77 מאוד רוצה להוריד מהמשקל לפחות 15 קילו עד 80 זה סביר אני חושב . התפריט שלי כול יום הוא קם בשעה 10 בערך לא שותה ולא אוכל כלום עד שעה 15 {שלוש} אחר הצהורים אוכל ארוחה טובה עם בשר וכמה שאני יכול . ובשעה 23 {אחד עשרה } בלילה אני אהיה רעב ואוכל משהו כמו פיתה או בגט עם מה שיהייה במקרר . אני יודיע שבלילה זה הבעיה אבל מה אפשר לעשות מה אוכל בלילה להשתיק את הרעב מבקש עזרה וכיוון ליום יום שלי ומה לעשות בלילה.

31/10/2007 | 18:56 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום לפי מה שאתה מתאר: 1. צורת האכילה שלך אינה טובה . 2. התפריט שלך לא מגוון ומבוסס על שומן חלבון ופחמימות. חשוב מאוד שתשב עם דיאטנית ולא תסתפק בעצות בפורום. היא תבנה אתך תפריט המתאים לך ולמצבך הבריאותי וכן תדריך אותך איך לאכל, כמה ארוחות וכ'ו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2007 | 12:29 | מאת: שגית

שלום רציתי לדעת אם הטיפול הטבעי לילד בן 11 שיש לו קוליטיס הוא אותו טיפול שנותנים למבוגרים כמו אלימנציה והוספת ויטמינים ומינרלים?

09/11/2007 | 22:40 | מאת: לילך

בחודש יוני 2007 אובחנה אצלי מחלת הקוליטיס ברמה בינונית עד קלה קיבלתי את כדור הפאנטסה 3 פעמים ביום אך הרגשתי שהכדור לא מתאים לי וגורם לי להרגשה לא טובה והפסקתי את הכדור מאז אני מרגישה מצויין הפסיקו לי השלשולים והדימום. האם אני יכולה לגרום להדרדרות המחלה והאם יש כדור אחר שאני יכולה לקבל?.

03/04/2008 | 14:09 | מאת: חוה בן

יש לי קוליטיס ומאז שהתחלתי ליטול את הכורכומול מצבי השתפר פלאים. המטפל שלי המליץ לי לקחת כפית בכוס מים פעמיים ביום לפני האוכל (על קיבה ריקה). לאחר שמצבי התייצב אני לוקחת רק פעם אחת ביום. הכורכומול באמת מדהים בפעילותו על דלקות במעיים!

29/10/2007 | 23:33 | מאת: גל

שלום, יש לי קרדיומיופטיה מורחבת של חדר שמאל אשר הביטוי הקליני הוא אי ספיקה מאוזנת. אציין כי הנני חי אורח חיים רגיל עם תזונה מאוזנת, מבוקרת, בריאה ככל האפשר ומותאמת למצבי ובנוסף הנני עוסק בפעילות גופנית. קראתי בחנות תבלינים שקצח מחזק את שריר הלב. האם נכון הדבר וכמה הוא רלוונטי למקרה שלי? תודה.

30/10/2007 | 07:06 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום הקצח עשיר מאוד בחומצות אמינו חיוניות ושאינן חיוניות וחומצות שומן חיוניות העשויות להיטיב עם שריר הלב. להלן קישור לאתר http://www.tevalife.com/article.asp?id=2495 בצלחה וברכה טובה בר- שאן

29/10/2007 | 21:06 | מאת: נאוה

שלום לך , היות ואני לא סומכת על כל המאפיות שמוכרים לחם מלא ואני חושבת שהם שמים עוד כמה חומרים שמוסיפים צבע ללחם , החלטתי לאפות לחמניות מקמח מלא שיצאו לי נפלא ובקיצור עכשיו אני בטוחה שאני אוכלת לחם מקמח מלא השאלה היא האם זה משמין?.. הכוונה ללחמניה ממוצעת

30/10/2007 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

נאווה שלום קמח מלא מכיל סיבים רבים שאינם מתעכלים בגוף כמו שהם נכנסים כך הם יוצאים. לכן לחמניה מקמח מלא משנינה הרבה פחות מלחמניה רגילה. בנוסף בשום מזון לא צריך להגזים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

29/10/2007 | 12:19 | מאת: מיטל

שלום, לפי מה שהבנתי יש העדפה לקנות זרעי פשתן ולטחון אותם במקום ולאכול עם יוגורט או משהו...(מאשר לקנות זרעי פשתן כבר טחונים או שמן זרעי פשתן) אני בדר"כ קונה זרעי פשתן כבר טחונים ושמה במקפיא. כל יום אני לוקחת לעבודה איתי 2 כפות זרעי פשתן טחונים אבל אוכלת אחרי שעתיים בדר"כ.האם זה כבר מאבד מהערך התזונתי שלו?

30/10/2007 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל אם הזרעים הטחונים שלך. מכוסים ואינם חשופים לאור ולחום. אז זה בסדר גמור. והערכים התזונתיים עדיין נשארים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2012 | 11:58 | מאת: יערה ג.

אומגה 3 צמחי קרוי גם חומצת שומן אלפא לינולנית. שמן הפשתן עשיר מאוד בחומצה זו. בחומצת שומן מסוג אומגה 3 קיים מושג של יציבות, כלומר באיזו מידה המבנה הכימי אינו משתנה. שמן הפשתן מתחמצן במהירות גדולה מאוד, ומשווקי השמן מציינים זאת ע"ג המוצר.

29/10/2007 | 10:24 | מאת: פול ירוק

אייך יותר בריא לאכול פול ירוק, עם קליפה או בלי?

29/10/2007 | 13:02 | מאת: צביקה קורן

פול ירוק אוכלים בלי הקליפה

27/07/2013 | 14:18 | מאת: שמואלי

הכי בריא לאכןל את הקליפה יש בזה תאית וסיבים תזונתיים

27/10/2007 | 22:06 | מאת: צביקה קורן

השטיפה בסבון מסירה ליכלוך חיצוני ואבק. זה לא מסיר חומרי הדברה ודשנים כימיים הנמצאים בתוך הפרי או הירק

27/10/2007 | 04:43 | מאת: אורטל

שלום רב, מזה 11 חודשים אני סובלת מעצירות כרונית, בעקבות זאת טופלתי אצל גסטרואנטרולוג וייעוץ תזונאית קיבלתי שמן פרפין (שלא עזר), קונסיל (לא עזר) ופגלקס- בנוסף לתפריט יומי -עשיר- בסיבים תזונתיים ,(חליטת שזיפים מיובשים, פשתן טחון סובין חיטה ירקות ופירות בכל ארוחה..) והינני מקפידה לשתות כ- 3 ליטר מים.. לאחר שימוש בפגלקס למשך 3 חודשים, החלו יציאות בצורה טבעית, אך פעם בשבוע או פעמיים מקסימום. התזונאית אמרה שהמצב משתפר ורק אם הא חוזר לקדמותו-עליי לשוב לייעוץ. אוסיף כי ייתכן כי העצירות נגרמה בעקבות לחץ המאפיין את המקום בו אני משרתת. שאלתי היא האם להמשיך את ביקוריי אצל התזונאית או לחכות אולי ישתפר והאם מצב כזה של 1-2 יציאות בשבוע הוא סביר ולא מזיק מבחינת הפרשת רעלים לגוף וכדומה..? תודה רבה, אורטל

27/10/2007 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

אורטל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהחלט יתכן שהעצירות שלך נובעת ממתח נפשי. עם זאת על פי גישת התזונה הטבעית והבריאות הטבעית המצב הנורמלי הוא 1 -3 יציאות ביום. 2 - 3 יציאות בשבוע גורמות להרעלת הגוף. עם זאת השימוש הרב שאת עושה ועשית במשלשלים "טבעיים" ואחרים אינה רצויה ועלולה לגרום לעצלות מעיים, לעצירות כרונית ולתלות במשלשלים. מציע לך לפנות בהקדם לתזונאי טבעי או לנטורופט/ית באיזור מגורייך לקבלת יעוץ והדרכה במניעת העצירות בדרכים טבעיות. בהצלחה צביקה

26/10/2007 | 18:38 | מאת: רן

האים במבה צהובה מכילה סוכר והאים גרעיני אבטיח מכילים סוכר

27/10/2007 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

על פי החוק הייצרן חייב לציין את כל הרכים מהם מורכב המוצר. בעיני במבה זה לא מזון בריאות וכדאי להימנע ממנו. גרעיני אבטיח לא מכילים סוכר פשוט, אבל יש בהם פחמימות מורכבות

26/10/2007 | 17:42 | מאת: תמר

טובה שלום, אולי תוכלי לעזור לי ליישב עניין הסויה בהקשר לטיפול בהיפותירואיד. מצד אחד ראיתי שאת ממליצה כאן על הסויה משום שהיא עשירה בטירוזין. מאידך, סויה נחשבת למזון המאט את הבלוטה ואני יודעת שאין לצורך אותה במצבי היפו. מבחינתי טופו הוא החלבון המועדף ואני מתלבטת עכשיו בנושא. כמו כן, אני אשמח אם תוכלי להפנות אותי למקור אמין המונה את המזונות העשירים בטירוזין. תודה ושבת שלום

27/10/2007 | 10:04 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום טופו לבלוטת התריס הוא יותר טוב מסויה כיוון בתהליך יצירת טופו היה בישול של הסויה הגורם להרס אותם חומרים גויטרוגנים הגורמים להאטת פעילות הבלוטה. מקורות מזון העשירים בטירוזין הם פולי סויה גבינת צ'דר גבינת קוטג גבינת ריקוטה טונה בשר בקר בשר עוף בשר הודו אצת ספירולינה יש לציין שאני לא מתלהבת מאכילת בשר בגלל גורמים כל כך רבים כמו אנטיביוטיקה , הורמונים ומחלות שונות העלולות לעבור בבשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2007 | 08:46 | מאת: אלדד

שלום, באיזו מידה נשמרים הערכים התזונתיים של הפירות הנ"ל כאשר מייצרים מהם ריבה? אילו ערכים נשמרים ואילו נהרסים בתהליך? תודה. אלדד

27/10/2007 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

אלדד שלום, חלק מהאנטי אוקסידנטים והמינרלים נשמרים. ריבה זה לא מזון מומלץ בשל אופן ההכנה ותכולת הסוכר הגבוהה והחומרים המשמרים. בהצלחה צביקה

25/10/2007 | 08:34 | מאת: שרה

תודה על תשובתך ובכל זאת לא הבנתי איך משתמשים. האם פשוט מתבלים בתבלין הכתום המוכר? תודה

27/10/2007 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, צודקת - פשוט מתבלים באבקה הצהובה המוכרת - במרקים, בתבשילים, בדייסות וכד'. בהצלחה צביקה

06/11/2007 | 11:34 | מאת: מיכל

היי שרה, לכורכום תכונות נפלאות, אך ספיגתו במעיים נמוכה. כדי ליהנות מסגולות הכורכום עלייך לתבל את המזון בכמויות גדולות ממנו. חברת ח. תמציות צמחים בע"מ פיתחה מוצר שמכיל תמצית כורכומין, החומר הפעיל בכורכום, בריכוז של 97%. כדי להגביר את יכולת הספיגה של הכורכומין במעיים הוסיפה החברה למוצר תמצית פפרין, החומר הפעיל בפלפל שחור. שילוב הפפרין במוצר מעצים מאוד את יכולת הספיגה של הכורכומין. אם תסתכלי באתר של הנטורפתית איה הוד תוכלי לקרוא יותר פרטים על המוצר. אני משתמשת כבר שנה ב"הרב-באלאנס" שמבוסס על תמית הכורכום והגוף שלי חסון מאי פעם. באתר של נטורפתית בשם הילה גיליתי פטנט נהדר לטיפול בכוויות. אם תשימי אבקת כורכום על כוויה מיד אחרי שנכווית, הכאב ייעלם במהירות ומהכוויה לא יישאר זכר. כל טוב, מיכל

06/11/2007 | 11:34 | מאת: מיכל

היי שרה, לכורכום תכונות נפלאות, אך ספיגתו במעיים נמוכה. כדי ליהנות מסגולות הכורכום עלייך לתבל את המזון בכמויות גדולות ממנו. חברת ח. תמציות צמחים בע"מ פיתחה מוצר שמכיל תמצית כורכומין, החומר הפעיל בכורכום, בריכוז של 97%. כדי להגביר את יכולת הספיגה של הכורכומין במעיים הוסיפה החברה למוצר תמצית פפרין, החומר הפעיל בפלפל שחור. שילוב הפפרין במוצר מעצים מאוד את יכולת הספיגה של הכורכומין. אם תסתכלי באתר של הנטורפתית איה הוד תוכלי לקרוא יותר פרטים על המוצר. אני משתמשת כבר שנה ב"הרב-באלאנס" שמבוסס על תמית הכורכום והגוף שלי חסון מאי פעם. באתר של נטורפתית בשם הילה גיליתי פטנט נהדר לטיפול בכוויות. אם תשימי אבקת כורכום על כוויה מיד אחרי שנכווית, הכאב ייעלם במהירות ומהכוויה לא יישאר זכר. כל טוב, מיכל

30/11/2007 | 16:29 | מאת: יואב אביב

כורכומול – מיצוי כורכום יחודי לחולי סרטן מומלץ לחולי סרטן ע"י הדסה עין כרם יש היום מאות מחקרים על ההשפעותיו הבריאותיות המגוונות של הכורכום והכורכומין (המרכיב הפעיל של הכורכום), והשפעותיו האנטי-סרטניות. היום ידועים כבר מספר מנגנוני פעולה של הכורכומין ברמת התא וברמה מולקולרית המאשרים את התכונות האנטי סרטניות של הכורכום. עד כה, הבעיה העיקרית לגבי השימוש בכורכום היתה בעית הספיגה בגוף. אבקת הכורכום הנאכלת כתבלין והכורכום בגלולות כמעט ואינם נספגים בגוף. ואי לכך השימוש בכורכום לטיפול בסרטן ולמניעת התפתחות סרטן היה מוגבל מאד. היה צורך לפתור את בעית הספיגה במעי ולשם כך פיתח ד"ר מני רבינוביץ את המיצוי הנוזלי היחודי הקרוי כורכומול המאפשר ספיגה יותר יעילה ופעילות מירבית של מרכיבי הכורכום בגוף. הכורכומול הוא מיצוי מירבי של כורכומין, שהוא החומר הפעיל בכורכום. באבקת הכורכום יש 5% כורכומין ואילו הכורכומול הוא מיצוי של 98% כורכומין. וכמו כן מכיל הכורכומול גם מיצויים של כורכום ומספר צמחי מרפא המעצימים את הספיגה. בנוסף לריכוז הגבוה ולספיגה היעילה, אין לכורכומול השפעות לוואי, ואין לו כל רעילות. בבית החולים הדסה עין כרם ממליצים לחולי סרטן ליטול כורכומול ויש תוצאות יפות. ניתן להשיג בבתי טבע ובבתי מרקחת

דיברתי עם מספר חולי סרטן וחולי קרוהן שנוטלים כורכומול באופן קבוע: כפית בכוס מים 2-3 פעמים ביום, והם מדווחים על שיפור במצבם. הכורכומול הוא באמת חומר מדהים ואחד החולים שיש לו גידול סרטני בגזע המוח (גליומה) סיפר שהוא לא מקבל טיפולים (לא הקרנות ולא כימו) ורק נוטל את הכורכומול 3 פעמים ביום, והגידול הצטמק באופן משמעותי. הרופאים הרימו ידיים אולם מצבו משתפר ומזה ארבע שנים הוא רק משתפר בניגוד לכל התחזיות...

24/10/2007 | 21:28 | מאת: אלה

שלום, האם בעיני התזונה הטבעית יש יתרונות כלשהם לממרח שוקולד מריר או אורגני, לדבש, לריבות ("מעדן תאנים", "מעדן תות-שדה" וכיו"ב) ללא תוספת סוכר, צבע מאכל וחומר משמר, ולמזון מלכות? אם כן, מהם? תודה. אלה

27/10/2007 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, ציינת מספר מוצרים שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. באופן כללי ועקרוני ממרחים המכילים סוכר אינם מומלצים. לדבש ולמזון מלכות יתרונות בריאותיים שהוכחו במחקרים, אבל לא כדאי להגזים. ל"מעדן" ללא סוכר מוסיפים ממתיקים מלאכותיים וזה פסול בעיני. "ריבות" למיניהן עשירות בסוכר פשוט ובחומרים משמרים ולכן לא מומל לאכול אותן. הממרחים המומלצים: טחינה, "חלבה" טבעית (טחינה גולמית עם דבש), ממרח חרובים (בהגבלה), אבוקדו, ממרח חומוס ביתי. בהצלחה צביקה

28/10/2007 | 09:53 | מאת: אלה

שלום צביקה, ממרחי הריבה אליהם התכוונתי לא מכילים סוכר, ועל אריזתם כתוב "ללא תוספת סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל". לדוגמה, בקונפיטורה תאנים לייט, אותה אני מחבבת, כתוב שהיא מכילה לפחות 98% פרי ולא יותר מ-40% פרוקטוז (קראתי שכמות מתונה של פרוקטוז איננה מזיקה).יש בה 42% פחממות (163 קלוריות ב-100ג'), וכן 2.4% סיבים. אציין שאני רזה ולא מסוגלת להשמין על אף תיאבוני הטוב, ושאין לי בעיית טריגליצרידים (כ-65 בממוצע). ואשר לכולסטרול - מאחר שהיו לי בזמנו ערכים גבוליים, ויש לי יל"ד (מאוזן), רשם לי רופאי סטטין (מינון 10מ"ג), ובעקבות נטילתו ערכי הכולסטרול שלי תקינים. האם בנסיבות אלה, הסתייגויותיך השונות מאכילת ריבה חלות גם על ריבה מהסוג שציינתי, אותה אני מורחת על פריכית כאשר אני שותה תה/קפה/קקאו בכמויות מתונות? תודה. אלה

24/10/2007 | 13:45 | מאת: כרמי

אני מבקשת לדעת מה הכמות המקובלת באכילת הזרעונים הטחונים ובעצם מה זה עושה?

25/10/2007 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

כרמי שלום זרעי פשתן טחונים מעשירים את הגוף בחומצת שומן אומגה 3 חומצת שומן חיונית החשובה מאוד לגוף, וסיבים לפריסטלטיקה תקינה של מע' העיכול. הכמות היא בין 2 כפות ל3 כפותביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 12:51 | מאת: שרית

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין שומן לכולסטרול. תודה, שרית.

25/10/2007 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום כולסטרול (באנגלית: Cholesterol) הוא תרכובת אורגנית (סטרול וליפיד) הנמצאת בקרום התא של כל תאי הגוף של כל היונקים. לכולסטרול חשיבות רבה בתהליכים ביוכימיים. בעוד ששומן בדרך כלל בנוי מגליצרול וחומצות שומן וגם הוא נמצא בקרומי תאי הגוף . להלן אתר המתאר את הכולסטרול http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 10:11 | מאת: חנה

בס"ד אני בת 50 בגיל המעבר ומרבה לצרוך דברי מתיקה במיחוד בלילות. מה הייתם מציעים לי לקחת באופן טבעי משהו שימנע את הצורך למתיקה? אם יש לזה פתרום כלשהוא אשמח לקבל תודה חנה אנא המליצו לי על משהו טבעי תודה

25/10/2007 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום. יש מקום לברר למה יש לך תשוקה עזה כל כך למתוק.(יכולים להיות מס' גורמים שינוי הורמונלי, קנדידה וכ'ו) המלצתי לך ללכת לדיאטנית ,שתבנה אתך תפריט מתאים ונכון. כך שפשוט תעברי "גמילה" מהתשוקה למתוק. בכל מקרה ישנו מינרל הנקרא כרומיום פיקולינאט (200 מקרוגרם) העוזר מאוד להוריד את החשק העז למתוק . (לוקחים אותו בשעות הבעייתיות ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 08:45 | מאת: שרה

לאחרונה שמעתי רבות על סגולותיו של צמח הכורכום.אני מכירה רק את האבקה הכתומה. שאלתי היא היכן ניתן להשיג את הצמח עצמו ואיך משתמשים בו? תודה מראש שרה

25/10/2007 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום להלן אתר המתאר את סגולות צמח הכורכום . את הכורכום מפיקים מהשורש והוא גדל בהודו. כך שאיני חושבת שתוכלי למצא את הצמח בארץ http://www.functional-nutrition.co.il/42588/turmeric_anti_cancer_activity בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/10/2007 | 16:35 | מאת: רותי

שלום רב, לפני כ-4 חודשים עברתי כריתת מעי גס ויצירת איליאוסטומי לאחר שסבלתי 8 שנים מכוליטיס. בעיקבות הניתוח ואשפוז של 3 חודשים חטפתי זיהום קשה בבטן ובאגן ואת כל החיידקים האפשריים (כולל אכניצבקטריה, קלפסיאלה עמידה ועוד מלא). אני מקבלת 3 סוגי אנטיביוטיקה: ונקו, גרה ומרופנם כבר יותר מ-3 שבועות אך ללא הועיל. יש שיפור אך ברגע שמפסיקים תוך 3 ימים הכל חוזר. יש לי 2 נקזים וסטומה. אני סובלת מברזל נמוך, המוגלובין נמוך... אני מעוניינת לעשות שינוי משמעותי בתזונה בכדי לעזור לגוף להלחם בדלקת. מאחר ולקחתי 8 שנים 6MP (תרופה הפוגעת במערכת החיסונית), בגלל הכוליטיס, הגוף שלי מאוד חלש ולא מצליח להתגבר. קראתי המון על דיאטת מיצים. האם אתה ממליץ? האם יש לך המלצות אחרות לחיזוק המערכת החיסונית? אני אובדת עצות ומייחלת לפתרון, תודה, רותי

24/10/2007 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

רותי שלום חשוב מאוד שלא תסתפקי בתשובות של הפורום גשי לדיאטנית קלינית טבעית שתשב איתך ותתאים לך תזונה המתאימה למצבך הריפואי, וגם שתחזק אותך ואת מע' החיסון שלך. אין ספק שתזונה נכונה יכולה לעזור. בנוסף לגבי דיאטת מיצים דברי עם צביקה קורן שהוא מומחה לענין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 12:35 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, את מתארת מצב לא פשוט. לא נראה לי שאפשר להפסיק בבת אחת את הטיפול התרופתי. כמו טובה, אני מציע לעבור לתזונה טבעית ואיכותית לאחר ביצוע תישאול מקיף וקבלת הדרכה מקצועית וליווי מקצועי. צום מיצים, או דיאטת מיצים מחזקת את המערכת החיסונית, אבל קצת מוגזם לצפות שצום של מספר ימים ישנה את מצבך הבריאותי. את צריכה לקחת נשימה עמוקה ולהתכונן לצאת לדרך ארוכה ולא קלה של שינויים ותיקונים בתזונה ובאורח החיים שלך. ה"דרך" תכלול מספר ימי צום, מעבר הדרגתי לתזונה טבעית, פעילות גופנית סדירה, צמחי מרפא, תוספי מזון, טיפולי גוף ואנרגיה, טיפול במתחים, הכשרת המחשבה ועוד. זה הרבה יותר קשה וממושך מאשר לקחת "כדור", אבל זאת הדרך הנכונה בעיני. בהצלחה צביקה

23/10/2007 | 14:57 | מאת: יפית

מדוע יש הטוענים שדיאטה זו לא בריאה?

24/10/2007 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

יפית שלום דיאטת אטקינס מתבססת על אכילת חלבונים כל היום. אכילת חלבונים בלבד מדלדלת את הגוף ממרכיבים אחרים ויוצרת עומס גדול על הכליות ובטח לא מתאימה לאנשים שלא כל כך בריאים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 12:37 | מאת: צביקה קורן

השאלה עלתה רבות בפורום בשנים האחרונות מציע לך להשתמש במנוע החיפוש של הפורום ולבצע חיפוש על המילה "אטקינס" ו "דיאטת חלבונים". אני שולל את "הדיאטה" הזאת מכל וכל.

22/10/2007 | 09:32 | מאת: שרית

שלום רב, אני נמצאת בשבוע ה-8 להריון, והרופא המליץ לי להתחיל לצרוך תוסף אומגה-3. נמצא ברשותי התוסף הזה: http://www.tevasport.com/product.asp?PID=541 על האריזה כתוב כי על נשים בהריון יש להוועץ ברופא. שאלתי רוקח והוא לא ידע לענות לי האם מותר לי לצרוך את התוסף הזה. על האריזה מפורט: משקל כל כמוסה 1010 מ"ג ובתוכה: אומגה 3: 300 מ"ג EPA: 180 מ"ג DHA: 120 מ"ג רכיבים: תרכיז שמן דגים (מופק מדגי ים צפוניים: סלמון, סרדינים, אנשובי ומקרל) המספק EPA, DHA, חומצות שומן אומגה 3 וויטמין E. הכמוסה: ג'לטין, גליצרין, מים. האם ניתן לצרוך את התוסף הזה בזמן הריון? באיזו כמות? במידה ולא, תוכלו להמליץ על תוסף מתאים אחר? תודה, שרית

22/10/2007 | 17:47 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, מומלץ לצרוך אומגה 3 במהלך ההיריון. במחקרים נמצא שיש לחומצת השומן הזאת השפעה טובה על התפתחות מערכת העצבים של העובר (המוח הוא חלק ממערכת העצבים). כדאי לקבל אומגה 3 מדגי ים או מפשתן טחון. אפשר לקחת את התוסף שהזכרת בהצלחה צביקה

23/10/2007 | 09:32 | מאת: שרית

21/10/2007 | 23:41 | מאת: לי

שלום, רציתי לדעת מהם יתרונותיו של התירס, ובנוסף, האם ניתן להתייחס אליו כאל פחמימה ואז להחליף אותו בלחם, אורז וכו'. תודה רבה, לי

22/10/2007 | 17:50 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, תירס צעיר וטרי ניתן לאכול ללא בישול ואז מדובר בירק פחממתי. אם מבשלים - 5 - 10 דקות בלבד. התירס הוא מזון עמילני, עשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וגם כ 5% חלבון. בהצלחה צביקה

27/10/2007 | 15:52 | מאת: חנה

שלום רב, הייתי מאוד מעוניינת לשמוע חוות דעת לגבי נושא התזונה המתאימה בהתאם לסוג הדם של האדם.האם הנושא מוכר גם ברפואה הקונבנצינלית או רק במאמינים בה בנטוריפטיה?האם באמת יש מזונות כמו עגבניה שמזיקה לאוכליה אם הם סוג דם A?אנחנו תמיד חונכנו על יתרונות וסגולותיה העצומות של ירק זה.מלפפון מזיק לבעלי דם O?אנא נסו לעשות סדר.

21/10/2007 | 22:30 | מאת: הילה

שלום רב ילדתי בת כמעט 4 שנים. מגיל שנתיים אנחנו נותנים לה לשתות בערך כוס מחלב אורז קנוי. אינני רוצה לצרף את שם החברה. היא ינקה עד גיל שנה ושלושה חודשים ואוכלת אוכל מאוד בריא, לכל הדעות (כמעט צמחוני). בחודשים האחרונים אני מבחינה שהופיעו לה כתמים כחולים/שחורים מתחת לעיניים שלא חולפים. מספר רופאים ומטפלים טוענים שזוהי בעיה בכליות ואני מנסה להבין מאיפה ולמה. אנחנו נותנים לה תוסף תזונה נוזלי לילדים- ממש מעט, מידי פעם פולן ועוד מאכלים רבים בריאים ומגוונים. אני מתחילה לחשוב שאולי יש קשר בין מרכיבי החלב שאנחנו רוכשים בנוסף לתוסף שמעמיס על הכליות. המרכיבים של המשקה כוללים- טריקלציום פוספט- 300 מג ל- 100 מל- אנחנו נותנים בערך 200 מל ביום גואר גם, קרנגנן, גומי חרובים ויטמין בי 2 ויטמיןA - 500 יחבל ויטמין D- 100 יחבל מהם החומרים האלה והאם הם מזיקים? האם עודף בסידן הזה ועודף הויטמינים יכול לגרום להופעת הסמפטום? תודה מראש

22/10/2007 | 17:54 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, ב"חלב" אורז יש מעט חלבון יחסית לחלב סויה או חלב פרה / עיזים. קשה לי לקבוע, על סמך הנתונים שסיפקת, אם המשקה הזה גרם להופעת הכתמים הכהים. נראה לי שלא... בכל אופן, אני מציע לך להמשיך בבירור יסודי אצל הרופא המטפל ולבצע בדיקות דם ובדיקות אחרות בהתאם לשיקול דעתו. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 15:39 | מאת: א

האם זרעי פשתן יכולים להעלות את הכלוסטרול?אני אוכלת שתי כפיות כל יום. מה בתזונה יכול להוריד כלוסטרול גבוה 288 . אניעושה ספורט אוכלת אוכל בריא ללא בשר, גבינות רזות בלבד, וביצה פעם בשבוע.

22/10/2007 | 17:55 | מאת: צביקה קורן

א שלום, גרעיני פשתן תורמים להורדת רמת הכולסטרול הרע ברוב המקרים. השאלה בנושא כולסטרול עלתה רבות בפורום - מציע לבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 15:25 | מאת: שימרית

המלצות לתפריט צמחוני לאשה שעובדת 12 שעות ביום על מנת לרדת מעט במשקל ולאזן כמה טיפים ,המלצות יתקבלו בברכה הכולללללל בברכה ותודה מראש!!!!!!!

22/10/2007 | 17:58 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי לאחר תשאול מקיף. תוכלי למצוא חומר רב בנושא בספרים, באינטרנט ובפורומים השונים, אבל אין תחליף ליעוץ אישי המותאם לצרכים שלך. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 14:03 | מאת: יאירה

שלום, אבי חולה סרטן שנאמר לו בבדיקה האחרונה שהרמת האשלגן שלו נמוכה וצריך להמנע מבננות , רציתי לדעת למה האשלגן טוב ובאיזה מזונות הוא נמצא והאם צריך לשמור על רמה מסויימת תודה.

22/10/2007 | 18:02 | מאת: צביקה קורן

יאירה שלום, בקישור שלהלן תמצאי מנוע חיפוש של מזון לפי רכיבים. זה באנגלית - מקווה שתסתדרי. http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html אגב, בננה עשירה באשלגן ומומלצת במצבים של אשלגן נמוך, כך שההמלצה שקיבלת לא ברורה. באופן כללי כל הירקות והפירות עשירים באשלגן. קפאין גורם להפרשה מוגברת של אשלגן בשתן. גם עודף נתרן (מלח) משבש את מאזן הנתרן בגוף. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 13:38 | מאת: עדינה

כמה קלוריות יש ב-2 כפות גדושות של זרעי פשתן בהנחה ששותים רק את המים שמושרים איתם (ויוצא קצת שמן מן הסתם)?? אשמח לתשובה תודה רבה!

22/10/2007 | 18:03 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, יש הרבה מחשבוני קלוריות ברשת - תבצעי חיפוש ותמצאי בהצלחה צביקה

24/10/2007 | 13:49 | מאת: כרמי

אני אוכלת 2 כפיות גדושות של זרועי פישתן טחונים עם קצת סמסום טחון כל יום עם יוגרט אני מרגישה ששמנתי והבטן מתנפחת לי. האם זה כתוצאה מהפישתן? הגזמתי? כמה כדאי לאכול בשבוע? אני מבקשת תשובה. תודה

21/10/2007 | 11:44 | מאת: שמרית

אני בת 36,התגלו אצלי בבדיקות הדם רמות נמוכות מאוד של ברזל ופריטין.אני יודעת שויטמין סי עוזר לספיגת הברזל והתחלתי לקחת היום גם ויטמין סי. אם עדיף לקחת אותם יחד?לפני ארוחה או אחרי?אני לוקחת גם חומצה פולית וויטמין b12 האם אפשר לקחת את כולם יחד או שהם עלולים לסתור אחד את פעולת השני? תודה מראש.

22/10/2007 | 18:05 | מאת: צביקה קורן

שמרית שלום, מומלץ לאכול מזון עשיר בויטמין C יחד עם מזון עשיר בברזל. זה תופס גם לגבי התוספים של ברזל וויטמין C. במקרה שלך אפשר לקחת הכול ביחד עם הארוחה. לא מומלץ לקחת תוסף ברזל יחד עם מוצרי חלב או בסמוך להם. מציע לך לפנות ליעוץ מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

20/10/2007 | 19:34 | מאת: אני

טובה בני נוער צריכים לצרוך 1300 מ"ג סידן ביום או בשבוע?

22/10/2007 | 18:05 | מאת: צביקה קורן

מדובר על צריכה יומית

20/10/2007 | 18:28 | מאת: אני

מהו מחסור במגנזיום? כיצד בודקים אותו?מה הסימנים ? יש תוספים למילוי החוסר?

22/10/2007 | 18:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מגנזיום הוא מינרל המעורב בתהליכים רבים וחשובים בגוף ובכלל זה מערכת הלב וכלי הדם, השרירים, העצמות, הלבלב ועוד. ניתן למצוא חוסר איזון בבדיקות דם ובתופעות אופינייות שלא יפורטו כאן. ישנם תוספים, אבל לא כדאי לקחת ללא בירור יסודי וקבלת יעוץ אישי. טיפ: עודף מגנזיום עלול לגרום לאובדן סידן... בהצלחה צביקה

23/10/2007 | 09:45 | מאת: ליאור

שלום, האם צריכת מגנזיום ו/או ויטמין E - ישירות מהאוכל או דרך מולטיוויטמין או תוסף תזונה - יכולה למנוע/לצמצם התכווצות שרירים ברגל (המתרחשת אחת לחודשיים-שלושה)? תודה. ליאור

20/10/2007 | 09:02 | מאת: מיטל

אני בת 19 היתה לי דלקת בשתן קבלתי אנטיביוטיקה, המליצו לי לשתות מיץ חמוציות, אך זה גרם לי לעצירות, האם לקחת קפסולות? או יש משהו אחר במלצתכם? לשמור ,להגן על מערכת השתן? תודה רבה

20/10/2007 | 16:47 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום א ני ממליצה לך מאוד לקחת חמוציות ואם השתיה עושה לך עצירות אכן עדיף בקפסולות. החמוציות מונעות את התיישבות החיידקים בדרכי השתן. ובטח ובטח הם לא מזיקות כמו אנטיביוטיקה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 12:53 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! יצא לך לשמוע או לחוות את המוצרים של "ניקן" ?

19/10/2007 | 18:31 | מאת: בן 23

שלום,כאמור אני בן 23 וכבר הרבה זמן אולי שנה יש לי בוא נאמר לא ממש כאב אלא יותר אי נוחות באזור השוק רק בשוק אחת שמתבטאת בכמו כיווצים קטנים באזור מסוים בשוק כמו רעידות קטנות, בכל שעות היום אבל מופיע לסירוגין פעם כן ופעם לא. בנוסף,אני מרגיש צורך למתוח את כף הרגל בעקבות זה כאילו להביא אותה אלי והחוצה או למתוח כנגד קיר את השוק זה עוזר לשנייה ושוב חוזר.נסיתי מסז קרח שהמליצה לי ידידה ולא עזר.עד עכשיו התעלמתי ולא פניתי לשום גורם רופא או משהו אבל בזמן האחרון זה ממש מציק לי ולא נותן לי מנוחה. מה הבעיה ?בבקשה תציע לי דרך לפתור את הדבר הזה ולהעלים אותו מה לעשות? חוץ מזה אני בריא כשור ואין בעיות. תודה רבה מראש.ואם אתה צריך פרטים נוספים כדי לעזור לי בבקשה.

20/10/2007 | 16:51 | מאת: טובה בר-שאן

בן 23. חשוב מאוד שתלך לבדיקה אצל רופא משפחה .אסור להתעלם . אינני מכירה אותך ואת המזונות שאתה אוכל לכן קשה לי להגיד. יש מקרים שחוסר של מינרלים מסויימים ווטמינים הגורמים לתופעות הנ"ל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 12:47 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! ניסית את מוצרי " ניקן " ?

19/10/2007 | 17:27 | מאת: טל

שלום מה צריך לאכול /או להמנע אם יש דימום בחניכיים בהריון? תודה

20/10/2007 | 16:53 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום חשוב לאכל מזונות המכילים ויטמין c.דימום מהחניכיים מאפיין חוסר של ויטמין C. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2007 | 20:28 | מאת: שירי

שלום, אני בת 27. עשיתי בדיקות דם ובבדיקות מאגרי הברזל שלי יצאו נמוכים. קניתי תוסף ברזל של חברת סולגר כאשר כל כמוסה מכילה 25 מ"ג. אני לוקחת כל יום כמוסה. האם מינון זה מספיק ליום? או שאני צריכה לקחת אחד בבוקר ואחד בערב? תודה רבה

20/10/2007 | 16:55 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום קשה לי להגיד לך כיוון שאיני יודעת כמה חסר יש לך בברזל וכן את המזונות שאת אוכלת. עדיף שתלכי לדיאטנית ותתיעצי אתה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2007 | 12:27 | מאת: אני

אני מעוניינת לדעת כמה מ"ג סידן בני נוער צריכים לצרוך מידי יום וכמה מ"ג סידן תינוקות צריכים לצרוך ולפי ציטוט של ויקיפדיה : "בבישול נאות ובכמות סבירה של קינואה אין חשש לנזק. " מהי כמות הקינואה הרצויה בשבוע והאם זה נכון שיש בקינואה חומצה אוקסלית רעילה?

18/10/2007 | 15:41 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום בני נוער צריכים בסביבות 1300 מ"ג סידן ותינוקות בסביבות 270 מ"ג. אכן כן הקינואה מכילה חומצה אוקסלית המפריעה לספיגת הסידן בגוף. בנוסף ציפוי הקינואה מכיל ספונינים שהם חומרים רעילים לכן יש צורך לשטוף את הקינואה לפני הבישול. ניתן לאכל קינואה כל יום כמו אורז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/10/2007 | 19:33 | מאת: אני

טובה כתבת לי שבני נוער צריכים לצרוך 1300 מ"ג סידן ביום או בשבוע?

17/10/2007 | 17:44 | מאת: טל

שלום מדוע אסור להקפיא גבינה צהובה?

18/10/2007 | 15:42 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אין לי שום מושג מדוע אסור להקפיא גבינה צהובה ? עובדה שמקפיאים פיצות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2007 | 10:19 | מאת: אייל

צביקה שלום, אני מניח שכשאתה אומר שלחם אוורירי מוסיפים לו קמח לבן- הכוונה היא גם לקמח סויה וקמח תירס? תודה

17/10/2007 | 11:57 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לא - התכוונתי לקמח נטול סיבים (המצויים בקליפת הזרע). הסיבים (כמו בקמח מלא) גורמים ללחם להיות יותר מלא, דחוס וכבד. בהצלחה צביקה

16/10/2007 | 15:34 | מאת: מיכלי

האם קפאין גורם לעצירות ? (נס קפה , תה)

17/10/2007 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

מיכלי שלום, קפאין יכול לגרום לעצירות, במיוחד אם הוא בא עם בצקים מקמח לבן ואם שותים אותו בצורת קקאו ותה רגיל. בהצלחה צביקה

15/10/2007 | 21:41 | מאת: דלית

האם ניתן לשלב ג'ינקו בילובה עם ויטמין E-400 ושום?

16/10/2007 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, לשלושת המוצרים שציינת יש השפעה מדללת על הדם. צריך לקחת את זה בחשבון, במיוחד אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם. בהצלחה צביקה

16/10/2007 | 21:21 | מאת: דלית

תודה עבור תשובתך המהירה. אנסה להיות יותר מפורטת. השילוב שייך לבעלי (בן 47) אשר למעט הומוצסטאין גבולי (15) מאוזן באמצעות הטיפול המקובל בויטמינים מקבוצה B - אינו סובל מדבר. ג'ינקו בילובה וויטמין B400 dry ניתנו לו ע"י הנטורופטית שמטפלת בו לשיפור הזכרון. שום הוא נוטל בהתלהבות כבר מספר שנים. האם לאור המידע הנוסף ניתן להגיע להמלצה יותר מדוייקת? תודה, דלית

15/10/2007 | 21:37 | מאת: טל

שלום שוב, שאלתי שוב ,כמה זמן נשמרים פקאנים בקליפתם?כמה זה מס' חודשים.? תודה

16/10/2007 | 11:58 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, למוצרים האלה אין "תאריך תפוגה". אין לנו מידע כמה זמן זה נמצא אצל החקלאי, אצל הסיטונאי ובחנות ממנה קנינו. צורת האיחסון משפיעה מאד: כלי זכוכית אטום במקום קריר ויבש או כלי פלסטיק לא אטוב שנמצא בקרבת מקור חום. אגוזים קלופים מתקלקלים מהר יותר מאשר אגוזים בקליפתם. לאגוזים מקולקלים יש טעם רע וצבע כהה. בהצלחה צביקה

15/10/2007 | 09:58 | מאת: אייל

שלום ישנם לחמים (מקמח חיטה מלאה או קמח שיפון) שהם רכים יותר (ז"א הלחם אוורירי יותר) ולחמים אחרים שהם קשים יותר (ז"א שהלחם דחוס יותר). מה ההבדל בין אם הלחם רך או קשה? ומה עדיף? תודה רבה

16/10/2007 | 12:01 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לחם קשה ודחוס מכיל יותר רכיבים תזונתיים ולכן הוא ממולץ. בלחם "קל", רך וואורירי יש יותר קמח לבן ומכניסים בו חומרים שונים כמו גלוטן ותוספים הגורמים לו להיות קל ואוורירי. בהצלחה צביקה

14/10/2007 | 22:33 | מאת: מיכל

שלום רציתי לדעת האם תה שומר ותה קמומיל אכן עוזרים במקרים של נפיחות בבטן/גזים וכו'. האם לשתות לפני/אחרי האוכל? מה עוד יכול לעזור?

15/10/2007 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, תה שומר וקמומיל בהחלט יכולים להועיל. מומלץ לשתות בין הארוחות. חשוב לנסות למצוא אם את הסיבה לנפיחות כגון: אלרגיה למזון מסויים (חלב, חיטה וכד'), פטריית קנדידה, מחסור אנזימטי, מחלת מעיים וכד'. חשוב להקפיד על אכילה איטית, לעיסה יסודית ואכילת מנות קטנות. כדאי לשקול לשמור על צירופי מזון. תוסף פרוביוטי ואנזימי עיכול עשויים להועיל, אבל את זה כדאי לקחת במסגרת של יעוץ אישי מקצועי ותוך ביצוע תיקונים בתזונה. השאלה עלתה רבות בפורום. מציע לך לחפש את המילים: "נפיחות" ו"גזים". בנוסף, את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "כללים לתזונה נכונה" בהצלחה צביקה

האם יש תזונה - שמסייעת להתמודד עם תופעות גיל המעבר?

15/10/2007 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תזונה טבעית ואיכותית מסייעת להתמודד עם תופעות גיל המעבר. מומלץ להימנע ממזון קלוקל ולעבור לתזונה העשירה בפירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים אגוזים, דגנים מלאים וקיטניות. הקיטניות עשירות בפיטואסטרוגן ולכן הן מומלצות במיוחד. גם פשתן טחון (טרי) מומלץ. מציע לך לפנות ליעוץ אישי לתשאול והתאמת תפריטת. עד אז תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ועל "מזונות מבריאים ומועילים". בהצלחה צביקה

14/10/2007 | 20:47 | מאת: קארין

רופא טבעוני נתן לאימי מרשם עבורי לגזים בשם כמוסות אלוי לאחר יממה מלקיחת הכדור יש לי שלשול האם זה טוב? האם תרופה זו ממכרת? לא בריאה? אשמח לקבל פרטים.

15/10/2007 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לצמח האלוורה יש אפקט משלשל. משתמשים בה בעיקר לטיפול בעצירות. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". לשאלתך - זה ממכר ולא בריא. מציע שתפני את השאלות גם אל ה"רופא הטבעוני". בהצלחה צביקה

25/12/2007 | 21:50 | מאת: מיכל

שלום, ברצוני לדעת איך אפשר להגדיר אדם בתור בעל מטבוליזם מהיר או איטי. שמעתי שהגברת המטבוליזם עוזרת לירידה במשקל וברצוני לדעת אם יש לי מטבוליזם מהיר ואיך אני יכולה להגביר אותו.

25/12/2007 | 21:56 | מאת: מיכל

שלום, ברצוני לדעת איך להגדיר אדם כבעל מטבלוזים מהיר או איטי. שמעתי שמטבוליזם מהיר עוזר להוריד במשקל ורציתי לדעת כיצד אני מגדירה את עצמי כבעלת מטבוליזם כזה או אחר וכיצד אני מגבירה אותו. תודה מראש, מיכל

14/10/2007 | 17:28 | מאת: mr.j.

בהמשך להודעה שהתחילה בהמשך העמוד אך לא נענתה. ("טבעונות") את יכולה לתת לי המלצה לתזונאי, באיזור חדרה, שיכול לייעץ לי בתזונה טבעונית? (ושאלות נוספת: האם הנתונים שהצגתי מסכנים את הבריאות? האם ניתן לאכול בוטנים לא קלויים מושרים במים? והאם ניתן לאכול את שאר הגרעינים ומיני האגוזים ללא קלייה?) תודה על התשובות!

15/10/2007 | 15:22 | מאת: טובה בר-שאן

mr.j שלום לי יש קליניקה בהוד השרון . בנוסף אני מכירה את פנינה בר סלע המצויינת שנמצאת בצפון ויש לה סדנאות לניקוי גוף ותזונה טבעונית . (רשום בגוגל פנינה בר סלע ) אולי היא מטפלת גם באיזור חדרה. לגבי השאלה השניה מצויין לאכל את האגוזים ללא קליה ומושרים במים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2007 | 10:51 | מאת: קארין

היי, בת 21 אני מודעת לכך שבגיל כזה כבר לא גובהים גובהי 1.60 ו2 הורי גבוהים האם יש סיכוי שעוד קצת אגבה עי תוסף תזונה כמו גאבה או ????? אני גם עושה הרבה מתיחות לגוף אולי זה יעזור חח תודה מראש על עזרתך!

13/10/2007 | 17:25 | מאת: טובה בר-שאן

קארין איני מכירה אותך, את אורך חייך ואת תזונתך. לפי הסטטיסטיקה בנות גובהות עד גיל 18-20 , ויש המסיימות את תהליך הגדילה אפילו יותר מוקדם. לכן איני מאמינה שתוסף זה יעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2007 | 20:43 | מאת: קארין

שנית אם תוכלי בכל אופן לתת לי המלצה על תוסף כזה או אחר שמעודד כי במידה ולא ישפיע אז לא אבל אני מעונינת בכל אופן לקחת משהו. תודה מראש

11/10/2007 | 23:35 | מאת: טל

שלום 1.קראתי מאמר לגבי צריכת סויה בהריון מומלצת מנה או שניים ליום.מה כמות מנה? 2.כמה זמן ניתן לשמור ולאכול פקאנים שנקטפו מהעץ בקליפתם? תודה

12/10/2007 | 08:28 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום לגבי כמות המנה תכנסי לאתר של פרמידת המזון ולפי הנתונים האישיים שלך ימליצו לך בדיוק על הכמות של הסויה הרצויה לך. http://www.mypyramid.gov 2. אם הפקנים מצויים בקליפתם ניתן לשמרם לאורך זמן רב -מס' חודשים (כל זמן שהם נמצאים במקום יבש ללא לחות. ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/10/2007 | 21:35 | מאת: טל

לגבי האתר האם יש אתר בעברית?יהיה יותר נח,כי באתר לא ניתן לבדוק לגבי סויה רק לגבי שעועית. לגבי פקאנים כמה זה מס' חודשים? תודה

בהנחה שמדובר באדם שצורך כמות שומנים ממוצעת ביום?

12/10/2007 | 08:23 | מאת: טובה בר-שאן

עינת שלום עד 10 בוטנים ביום בברכה טובה בר- שאן