פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/11/2007 | 22:07 | מאת: אורלי

צביקה שלום ביתי צמחונית כבר כמה שנים, ויש לי חשש שיהיו לה חוסרים בתזונה. לקחתי אותה לתזונאית דרך קופת חולים אבל היא הציעה כל מיני דברים שביתי לא ממש אוכלת. האם אפשר להתייעץ איתך לגבי תזונה מתאימה לצמחוניים? אם לא האם תוכל להמליץ עם מי כן אפשר? תודה אורלי

10/11/2007 | 22:08 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, את בהחלט יכולה להגיע אלי ליעוץ אישי. אני מקבל בקריית אונו. בלחיצה על התמונה תקבלי פרטים להתקשרות. גם טובה נותנת יעוץ אישי בתזונה. בהצלחה צביקה

10/11/2007 | 19:09 | מאת: קרן

האים במבה צהובה מכילה סוכר והאים זה בריא לסוכרתי לאכול

10/11/2007 | 22:09 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, תבדקי בתווית - נדמה לי שכן. בכל מקרה, במבה זה לא מזון בריאות וכדאי לכל אדם להימנע ממנה. בהצלחה צביקה

10/11/2007 | 17:40 | מאת: אבי דחוף

שלום רב אני חולה סוכרת סוג 2 ואמור לעשות צינטור אני רוצה לדעת מה עלי לאוכל ?ומימה עלי להימנע ?? ואיזה שתיה מותר לי לשתות ?ומה לא?? אשמח אם תפרט לי בדיוק מה לעשות ? בנסוף האם היית ממליץ לי לצרוך אומגה 3 ?? וחוץ מזה אני צורך כדורים שהמליץ לי הרופא קרדיאולוג ואני עוסק בספרוט גם זה טוב ???

10/11/2007 | 17:53 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום . לעסוק בספורט זה מתאים לך מאוד , כמובן בפיקוח ולא בהגזמה. לגבי תזונה חשוב שתגש לדיאטנית שתבנה איתך תפריט המתאים במיוחד למצבך הרפואי בגדול חשב לאכל מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (רשום בגוגל אינדקס גליקמי ).שלא מעלים את רמת הסוכר בדם. הרבה ירקות , קטניות ודגנים מלאים להמנע ממיצים מומתקים לשתות הרבה מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/11/2007 | 10:04 | מאת: דנית

הייתה כתבה בעיתון בעקבות מחקר מקיף שחלק ממסקנותיו היו שתוספי תזונה בעצם מסרטנים האם זה נכון?

10/11/2007 | 13:55 | מאת: צביקה קורן

אני לא מכיר את הכתבה ולא את המחקר "המקיף". זה לא נראה רציני לדבר בהכללה ולהגיד ש"תוספי תזונה מסרטנים". באילו תוספים מדובר? של איזה יצרנים? באיזה מינון? למי נתנו אותם (בריאים?, חולים?) האם מדובר בתוספים סינטטיים או טבעיים? אם תביאי את המחקר אוכל להתייחס.

09/11/2007 | 22:03 | מאת: שוקו

אני מאוד אוהבת לאכול מעדן סוייה בטעם שוקו 1/2% שומן וללא סוכר. רציתי לדעת אם זה בסדר לאכול אותו או שהקקאו שיש בו הורס את כל ספיגת הסידן. אם זה בסדר אז אפשר לדעת עד כמה מעדנים בערך זה בסדר ליום?

10/11/2007 | 13:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מה"מעדנים" למיניהם. זה רחוק מלהיות מזון טבעי. הקקאו אכן מפריע לספיגת הסידן. אם זה ללא סוכר זה בטח ממותק עם ממתיק מלאכותי שגם הוא לא תורם לבריאות אם את מאד נהנית לאכול את זה - נראה לי שאפשר להסתפק ב 1 -2 בשבוע . בהצלחה צביקה

16/11/2007 | 10:17 | מאת: אלי

שלום, בסדר, נניח שנוותר על מעדנים, בהתאם לעצתך. ואז, האם אכילת שוקולד ושתיית קקאו כן מקובלות עליך? לגבי שוקולד, כוונתי לקוביה אחת ליום (שוקולד מריר). האם מותר לקוות שאלה תחליפים ראויים בעיניך? שבת שלום. אלי

09/11/2007 | 13:15 | מאת: אסנת

שלום רב אשמח לקבל המלצה על ספר שבו יש מידע על הויטמינים שיש במזון וטבלאות עם השוואות (לדוגמא איפה יש הכי הרבה ברזל בשומשום לעומת בננה...) אני מחפשת משהו מדויק ולא כללי. תודה מראש

10/11/2007 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, אני ממליץ בחום על ספרו של דר' יעקב אילני: "ערכם התזונתי של המזונות". בהצלחה צביקה

14/11/2007 | 09:39 | מאת: אסנת

תודה רבה!

09/11/2007 | 13:11 | מאת: שירן

שלום, קניתי את ערכת רוקח לחודשיים לא מחוזקת אלא הרגילה אני לא מרגישה שובע בכלל ואני גם לא רואה את הכדוריות האלה שהם אומרים שאמורות להיווצר אני שותה הרבה אבל הצורך לנשנש עדיין קיים האם יש בעיה בפורמולה או בי והאם זה אכן עוזר??? אשמח לתשובה מהירה שירן

10/11/2007 | 13:16 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, הבעיה היא לא בפורמולה אלא בך... את באמת מאמינה שגלולות או "תרופת פלא" אחרות יכולות להביא להרזייה ולשמירה על משקל הגוף? דיאטות כאלה גורמות בדרך כלל להשמנה. מציע לך לפנות ליעוץ אישי לבניית תפריט שפוי ואיכותי לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה

09/11/2007 | 11:10 | מאת: לילי+

שלום רב! אני בהריון, בשליש השני, לא הייתי אומרת שאני סובלת ממשקל יתר, גובה 165, משקל 64, אבל התגלו לי אבנים בכיס המרה והתקפים קלים, הרופא המלץ לי לעשות דיאטה, מה שהבנתי זה שאסור אוכל מטוגן, שומני, ביצים ושוקולד. מה כן מותר? העוף המבושל או קציצות... זה עדיין שומני... חוץ מירקות ופירות, וגילים ואשלים של3%, מה עוד אני יכולה לאכול. בתודה מראש!

10/11/2007 | 13:11 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, את יכולה לאכול מזון טבעי עשיר בסיבים תזונתיים הסופחים שאריות כולסטרול ומשקעים סידניים מהמעיים. זה כולל דגנים מלאים (אורז, דוחן, שיבולת שועל, כוסמת, אמרנט, קינואה ועוד), קטניות (עדשים, חומוס, פול, שעועית, מוצרי סויה ועוד), פירות, ירקות, שקדים, אגוזים, זרעים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת ועוד) ועוד. מציע לך לפנות ליעוץ אישי המותאם לצרכייך. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי את פירוט המזונות המועילים לבריאותנו. בהצלחה צביקה

09/11/2007 | 10:49 | מאת: אבי

איזה מזונות עוזרים בירידה במישקל ???? אני מנסה לרדת במישקל ואני לא מצליח אני עושה אימוני כושר 3 פעמים בשבוע ? ושומר על תזונה נכונה.

10/11/2007 | 13:09 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני לא מכיר מזונות שעוזרים בירידה במשקל. ירידה במשקל מגיעה בדרך כלל ממאזן קלוריות שלילי. כלומר: מוציאים יותר קלוריות ממה שמכניסים. רצוי שהקלוריות שמכניסים יהיו איכותיות ומלוות בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים (פירות וירקות). בנוסף יש לצרוך שומן וחלבון איכותי. רצוי לשלב פעילות גופנית נמרצת. לסיכום, אני מציע לך לפנות ליעוץ מקצוע להכנת תפריט יומי ופעילות גופנית סדירה ולא להתבסס על "פטנטים" ו"טיפים" להרזייה הניתנים בפורום זה או אחר.. בהצלחה צביקה

08/11/2007 | 21:02 | מאת: שושי

בבדיקת דם גילו לי שומנים גבוהים בדם- השאלה שלי מאיזה מוצרים עלי להזהר. ומהם המוצרים הטבעיים שעלי לקחת כדי להקטין את השומנים בדם-תודה

09/11/2007 | 06:27 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. באופן כללי כדאי להימנע מסוכרים פשוטים ומשומנים רוויים. כדאי להוסיף לתזונה מזונות טבעיים עשירים בסיבים תזונתים ובחומצות שומן חיוניות. פעילות גופנת סדירה ונמרצת עשוייה להועיל. כדאי לפנות לתזונאית לבניית תפריט מתאים. בהצלחה צביקה

08/11/2007 | 12:25 | מאת: דנה

שלום רב. אני כשנה לאחר לידה, בעקבות תשישות עשיתי בדיקות שמצביעות על מחסור ב B 12/ מדובר בערכים של 114 כשהטווח מתחיל מ 180. אבקש לדעת האם הערכים של מאד נמוכים או לא ומהי הדרך או הדרכים הכי יעילות להעלות את הכמות אצלי. במהלך ההריון הייתי קצת אנמית וההמוגלובין שלי היה נמוך אבל עכשיו הוא בסדר. רב תודות.

09/11/2007 | 06:29 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, הערכים שלך בהחלט נמוכים וכדאי לנקוט צעדים לשיפור המצב בתיאום עם הרופא המטפל. בשלב המיידי תתחילי לקחת כדורי B12 למציצה כל יום במשך חודש. אם המצב מתייצב - אפשר לקחת רק פעם בשבוע. במקביל את חייבת לעשות "בדק בית" בתזונה שלך ולטפל גם באנמיה. חוסר B12 יכול להופיע גם אצל אוכלי בשר עקב מחסור בחומר מסויים בקיבה ומסיבות נוספות. כדאי שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית במקביל לבירורים הרפואיים. בהצלחה צביקה

שלום רב! קרובת משפחה שלי מצאה אצלה תולעים, והיא סבורה שזה כתוצאה מאכילת דגים לא מבושלים כמו דג מלוח וסלומון\בשר שלא מבושל עד הסוף. היא לא מוצאת את השם באנטרנט, וצריכה עזרה באבחון של הנושא. בקופת חולים כללית לא מצאו אצלה כלום, והיא החליטה לבצע בדיקה על סמך ספר שקראה, אני מצרף את הטיפול שהיא השתמשה כי אולי זה יתן לך מידע חיוני: שתית שמן קיק מעורב עם אלכוהול במשך 3 ימים, האם יכול להיות כזה דבר? האם זה מהמזון שהיא אכלה, או שזה מפירות\ירקות אחרים? אני לא רוצה לתת פרטים נוספים, אקווה שזה יספיק, תודה רבה.

לאנונימי שלום, אם אכן מדובר בתולעים, אני מציע להמשיך בבדיקות המעבדה ולטפל בבעיה בתרופת ובטיפול תזונתי. בשר לא מבושל מכיל חיידקים מזיקים וטפילים שונים ובכלל זה תולעים. כדאי להימנע! בהצלחה צביקה

07/11/2007 | 21:13 | מאת: הודיה

בס"ד שלום, האם המים המינרליים הממותקים (לא זוכרת אם של נביעות או מי עדן) נחשבים כשתייה כמו מים או תה צמחים או שזה כמו שתיית קולה ושאר משקאות לא טבעיים? אשמח לתשובה, הודיה

09/11/2007 | 06:39 | מאת: צביקה קורן

הודיה שלום, ראיתי במרכולים בקבוקי מים מינרליים "מועשירים" בטעמים שונים. בהחלט לא מדובר במים תמימים וזכים. אני מציע להמשיך לשתות מים מינרליים או מסוננים, תה צמחים ומיצי ירקות טריים. בהצלחה צביקה

14/11/2007 | 12:54 | מאת: עופרה

מרקק כמה קלוריות?

06/11/2007 | 21:31 | מאת: ויקי

האם לתורמוס יש ערך בריאותי ואם כן מהו והאם מותר לאכול כל יום כוס תורמוס מבושל?

07/11/2007 | 16:04 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום התורמוס שייך למשפחת הקטניות כמו הסויה והאפונה ומכיל כמו הסויה כמות יפה של חלבון .להלן קישור לאתר שתוכלי ללמוד על קטניה זו. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-Lupin.htm לשאלתך השניה. ניתן לאכל כוס תורמוס מבושל. בתנאי שהתורמוס עבר לפני הבישול השריה במים , על מנת להרחיק אלקלואידים מרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

20/04/2010 | 18:58 | מאת: נח

האם התורמוס טוב למי שרמת הסיכר גבוהה 120-130 ?

20/04/2010 | 18:58 | מאת: נח

האם התורמוס טוב למי שרמת הסיכר גבוהה 120-130 ?

ומה יש בו עוד חוץ מחלבון?

06/11/2007 | 17:23 | מאת: בתיה

שלום רב. אתמול התחלתי לקחת תוסף ברזל "פלורדיקס" (של חברת salus) מאחר ובבדיקות דם נתגלתה נטייה לאנמיה מיקרוציטית (כלומר שהמדדים הראו שאני ממש על הגבול התחתון). כבר פעמיים לקחתי ואני חשה צרבת איומה לאחר השתייה. גם בבליעה יש לי למשך שתי דקות ממש צרבת איומה שזה כואב לי באזור שבין הריאות וגם לאחר זמן מה יש לי צריבה. ממה זה יכול להיגרם? מה לעשות? תודה.

07/11/2007 | 16:11 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום יתכן שהצרבת נובעת לך מתוספי הדבש והצמחים למיניהם יכול להיות שתוסף מזון זה אינו מתאים לך. יש מקום להתיעץ עם המטפל שלך .ניתן להחליף תוסף זה בתוסף ברזל אחר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2007 | 21:22 | מאת: אירנה

בתיה שלום, אם הצרבת נובעת מהדבש את יכולה לסות את הפלורויטל - שזה מוצר מקביל לפלורדיקס של אותה החברה , רק ללא תוספת שמרים ודבש! לבריאות

06/11/2007 | 14:25 | מאת: מרזה

שלום רב, הציעו לי לערוך דיאטה ("ניקוי גוף") למשך שבועיים ימים, המבוססת על 2 מרכיבים בלבד: כוסמת ומים. האם יש בכך לפגוע בגוף באיזשהי צורה? להועיל? מה דעתך על רעיון זה? בתודה מראש

07/11/2007 | 16:16 | מאת: טובה בר-שאן

מרזה שלום דיאטה קיצונית מסוג זה חייבת להעשות בפיקוח של תזונאי או מומחה בצומות וניקוי הגוף. אל תעשי שום דיאטה מסוג זה לבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2007 | 22:20 | מאת: אילנה

שלום צביקה אבא שלי, בן 80, עבר סידרת הקרנות על גידול ממאיר במוח. כרגע הוא בבית, נעזר בעובד זר, סובל מתשישות חמורה ביותר, לא מסוגל לעמוד לבד על רגליו וישן רוב הזמן. קראתי באינטרנט על כך שאומגה 3 מסייעת לחיזוק חולי סרטן. האם זה נכון ? ואולי אתה תוכל להמליץ לי על משהו טבעי שייחזק אותו, בתודה, אילנה.

06/11/2007 | 13:23 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, אביך עבר תקופה קשה שהחלישה אותו מאד ובנוסף הוא לא אדם צעיר. קצת תמים ובעייתי מצידך לצפות ש"תרופה טבעית" זו או אחרת תשקם אותו. לאומגה 3 יש יתרונות בריאותיים רבים וכך גם לצמח הג'ינסנג שיש לו תכונות של חיזוק. אני לא ממליץ להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר כדי לטפל באביך החולה. זה לא רציני ולא אחראי. אם את באמת רוצה לעזור לו, כדאי שבמקביל לטיפול הרפואי הרגיל, תיקחי אותי ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באזור מגורייך. בהצלחה צביקה

16/11/2007 | 10:20 | מאת: אלי

שלום, האם היתרונות שאתה מייחס לאומגה 3 באים לביטוי כאשר מקבלים אותה מכמוסות שמן דגים? מהדגים עצמם? מכמוסות צמחיות? ממקורות אחרים? אנא הבהרתך. תודה. אלי

05/11/2007 | 15:53 | מאת: אבי דחוף

שלום אני בן 24 ואני שוקל 104 הגובה שלי מ1.93 יש לי כרס דיי גדולה ואני מתאמן במכון כושר 3 פעמיים בשבוע במסגרת הפעילות אני עושה הליכה חצי שעה ואופנים חצי שעה וגם כפיפות בטן של 15 סטים כול פעם ובנסוף לכך אני אצל אוכל נכון עפיי" דאטיינית רק שבזמן האחרון כארבעה חודשיים רזיתי 4 קילו אבל לא מאיזור בטן בכלל אני לא מוריד כלום ואני נורא רוצה להוריד משם אך אוכל לעשות את זה באופן יעיל מהיר ובטוח כי זה נורא מעצבן ?? אילו תרגילים עליי לעשות במכון כושר ? ומהי תזונה הנכונה לאוכל והאם שתיה דאטיתית מוגזת זה יותר משמין ?? אשמח אם תיתן לי פתרון מהיר בזמן פחות או יותר ?. ומהי תזונה שלילית ..? מה יכול לעזור לי להוריד את המסה הזו של הכרס עי"תזונה בדרך המהירה ?

06/11/2007 | 13:27 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אם אתה במעקב ותחת השגחה של דיאטנית זה אמור לספק. למיטב ידיעתי אין אפשרות להוריד שומן בחלק מסויים של הגוף באמצעות תזונה או באמצעות תרגילים. תמשיך בתוכנית התזונתית שהוכנה עבורך ובפעילות גופנית נמרצת וסדירה לפחות 5 פעמים בשבוע. אני שולל שימוש במשקאות "קלים", מוגזים ודיאטטיים. בהצלחה צביקה

05/11/2007 | 09:28 | מאת: אלי

א.נ. רציתי לקנות סטיוויה (ממתיק טבעי נוזלי), אך נאמר לי שהיא הורדה מהמדף, ולא ידוע (לבית המרקחת וגם לבית הטבע) מדוע. האם יש בעיה כלשהיא עם הסטיוויה? מדוע הורידו אותה מהמדף? תודה. אלי

05/11/2007 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אין בעיה בריאותית, יש בעיה פוליטית... חבל שהממתיקים המלאכותיים הכימיים שנזקיהם הוכחו בכמה מחקרים לא זוכים לאותו יחס. תוכל להשיג סטיביה אצל משווקי "סנריידר", או במשתלות שם הוא נמכר כצמח בעציץ. משתמשים בעלים להמתקה. בהצלחה צביקה

06/11/2007 | 20:37 | מאת: אלי

שלום צביקה, מה לעשות, אינני מסוגל להתעסק עם עלים. ואשר לנוזל, אומנם ראיתי בינתיים בחנות טבע את נוזל הסטיוויה, אך לא רשומה עליו שום כתובת, ודומני שלא מומלץ לרכוש מוצרים שאין להם "אבא". ואשר לסיבה שבגללה הורד מהמדפים, למה בעצם התכוונת בסיבה הפוליטית? מה הקשר בין סטיוויה לפוליטיקה? לא ירדתי לסוף דעתך בעניין זה, ואודה לך מאוד אם תבהיר זאת. בברכה, אלעד

05/11/2007 | 01:34 | מאת: שרון

בבקשה האם מישהו יכול לעשות סדר בעניניים????????? האם מותר לאכול. או לשתות : מיץ חמוציות טבעי מבית טבע.. ...בטטה...דלורית...מיץ אשכוליות אדומות טבעי...גזר.. סלק...אוכמניות..פירות יער...מסטיק מנטה נטול סוכר....גריסים.. חיטה מלאה..בשר בקר טחון. או בכלל איזה סוגי בשר מותר ? והאם מותר ושקדים טבעיים???..

05/11/2007 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, יש רשימה ארוכה יותר של מזונות שלא הוספת לרשימה... השאלה עלתה רבות בפורום הזה ובפורום נטורופתיה - מציע לך לעשות חיפוש. אם את באמת רוצה לפתור את הבעיה תפני ליעוץ אישי המותאם לצרכייך ואל תסתפקי בתשובות החינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, שקדים טבעיים אפשר לאכול במצבי קנדידה. בהצלחה צביקה

04/11/2007 | 15:12 | מאת: אייל

שלום, רציתי לדעת האם קמח תירס נחשב מבחינת הערך התזונתי שלו כמו לקמח לבן. האם גם האינדקס הגליקמי של קמח תירס הוא גבוה? תודה רבה

05/11/2007 | 11:56 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, בקמח תירס יש סיבים תזונתיים ולכן הוא לא דומה לקמח לבן. עם זאת הערך הגליקמי שלו גבוה. בהצלחה צביקה

03/11/2007 | 23:16 | מאת: אבי

יש לי שאלה. הבנתי ששומנים בלתי רווים כמו בטחינה, אגוזים, ואבוקדו נחשבים לטובים כמובן אם לא צורכים מהם יותר מידי. האם בתהליך של חימום, הרתחה או אפייה השומן שלהם הופך ללא בריא? למשל אם אני אופה עוגה שבמרכיבים שלה יש טחינה או אגוזים האם האפייה, או אם אני מרתיח את הטחינה לפני זה הופכת את השומן ללא בריא? ועוד שאלה, האם בדגנים כמו חיטה מלאה או כוסמין או קוואקר יש שומן והאם יש מצב שהוא הופך ללא בריא באפייה או חימום אחר? תודה רבה

04/11/2007 | 13:05 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אכן כן חלק מהשומנים הבלתי רוויים בחימום נהרסים .כל זה תלוי בזמן הבישול ועוצמת הטמפ'. לכן עדיף לאכל את האגוזים לא קלויים ואת הבישול או האפיה לעשות בזמן קצר ככל האפשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2007 | 22:41 | מאת: אבי

ראשית כל תודה רבה על המידע. השאלה שלי היא האם השומנים רק נהרסים, כלומר הם מאבדים את הערך התזונתי שלהם, או שבנוסף הם גם הופכים למזיקים לגוף אחרי החימום? מה לגבי דגנים במיוחד אלא שעושים מהם לחמים, האם גם הם עלולים להיות לא בריאים אחרי חימום? ושאלה אחרונה, מה קורה אם מרתיחים או אופים פירות ופירות יבשים, האם חימום הסוכר שבהם הופך אותם ללא בריאים? שוב תודה רבה.

03/11/2007 | 18:00 | מאת: שני

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין קמח חיטה מלאה לבין חיטה מלאה, ומה עדיף? תודה רבה

03/11/2007 | 18:33 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, השאלה לא כל כך ברורה. חיטה מלאה זהו דגן (גרגירים) לא מלוטש. כאשר טוחנים גרגרים של חיטה מלאה מקבלים קמח מלא. כאשר טוחנים גרגרים של חיטה מלוטשת, מקבלים קמח לבן. בהצלחה צביקה

04/11/2007 | 12:24 | מאת: שני

צביקה שלום, אני קראתי איזשהי כתבה על השוואה של דגני בוקר שכתוב שהיא עשויה מקמח חיטה מלאה ולא מחיטה מלאה. לכן שאלתי.

03/11/2007 | 13:58 | מאת: ערן

שלום אבי הוא בן 40 שנה..והשבוע הוא הלך לתרום דם וכשעבר את הבדיקות נתגלה שיש לו המוגלובין גבוה אך עדיין היה אפשר לתרום...המטפל שם אמר לו שזה אולי כי הוא אוכל הרבה בשר ואבי אינו אחד כזה...הוא אוכל בשר אך לא כל יום אולי פעם בשבוע...והשאר זה רק עוף...אשמח אם תוכלל הסביר לי מה זה אומר המוגלובים גבוה ומה עושים על מנת לשפר את המצב...המפטל שזה עלול לגרום להתקף לב או שבץ...ואבי קצת חושש...אשמח אם תוכל להסביר לי יותר בעניין המוגלובים בכלל מזה זה ומה עושים על מנת לשמור עליו מאוזן...(אגב בבדיקות הדם של אבי נמצא שיש לו 17.2 המוגלובים מתוך 18) אני מקווה שמידע שאמרתי עזר לך...אשמח לקבל תשובה במהרה. יום טוב ותודה רבה.

03/11/2007 | 18:30 | מאת: צביקה קורן

ערן שלום, המוגלובין גבוה נובע מנטייה תורשתית, נובע מבעיה בטיפול של הגוף בכדוריות הדם האדומו. זה מגיע בדרך כלל עם רמה גבוהה של ברזל. הפתרון הטוב ביותר הוא - לתרום דם לפחות פעמיים בשנה... לא ידוע לי על פתרון תזונתי. ישנם צמחונים שלא אוכלים בשר ויש להם רמת המוגלובין גבוהה. בהצלחה צביקה

שלום רב. האם לטווח הארוך זה לא בריא?אשמח לקבל טיפים במה לאכול והאם אני אצטרך לקחת תוספי מזון באופן קבוע... בברכה

03/11/2007 | 18:23 | מאת: צביקה קורן

לסטודנט שלום, תזונה צמחונית / טבעונית טובה ומומלצת בטווח הקצר, הבינוני והארוך. אין צורך לקחת תוספים מלבד B12. חשוב מאד לקבל יעוץ אישי ממוחה לתזונה טבעית ולא להפסיק באופן פתאומי צריכה של חלבון מהחי. המעבר צריך להיות הדרגתי והיעוץ נועד למנוע חסרים תזונתיים. בהצלחה צביקה

03/11/2007 | 08:04 | מאת: מירי

שלום אני צימחונית ורציתי לדעת מה הם המקורות הברזל הטוב ביותר בטבע? (מאיזה מאחר שהוא לא בשר ולא דגים ניתן להשיג ברזל) ואיזה תפריט לדוגמה היית מציעה לאדם כמוני שלא אוכל בשר ולא דגים ולא לוקח כדורים וגם לא מעוניין בזה תודה יום טוב

03/11/2007 | 18:21 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, אין מקור "הכי טוב" לברזל. יש כמה מקורות כמו: שומשום מלא, טחינה, פירות יבשים, ירקות ירוקים (במיוחד פטרוזיליה), אצות ים, מולסה ועוד. חשוב לא לשתות קפה, תה, אלכוהול וקולה המשבשים את ספיגת הברזל בגוף. אם את לוקחת תוסף ברזל - לא לקחת סמוך למוצרי חלב וכן לקחת עם פירות וירקות העשירים בויטמין C כמו קיווי ופלפל אדום. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המלה "ברזל". בהצלחה צביקה

03/11/2007 | 07:51 | מאת: מוריס

האם יש מניעה רפואית לאכול אוכל חריף?

03/11/2007 | 18:20 | מאת: צביקה קורן

מוריס שלום, אני לא עוסק בעיניינים "רפואיים" - לשם כך יש רופאים. בגישת התזונה הטבעית מאד לא ממולץ לאכול מזון חריף ומתובל. מזון חריף עלול לגרום לכוויות וכיבים במערכת העיכול ולכן כדאי להימנע ממנו. עם זאת, לתבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר (זנגביל) וכורכום יש איכויות ותכונות חיוביות במניעת מחלות שונות. נשים בעלות לחץ דם נמוך הסובלות מקור בחורף, עשויות ליהנות מתוספת של קינמון וג'ינגר. בהצלחה צביקה

01/11/2007 | 18:39 | מאת: מיכל

אלו פירות וירקות משפיעים על עצירות .? תודה מראש

02/11/2007 | 11:42 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, כל הפירות והירקות משפיעים על עצירות. כדאי לנסות סלק חי ומבושל. חשוב לטפל בעצירות בצורה שלמה ולהימנע מזון שגורם לעצירות. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה

01/11/2007 | 18:30 | מאת: עדי

ב"ה היי, לקחתי תוסף בשם גלנולין 3 ימים ונגרמה לי עצירות איומה. האם ידוע על תופעת לוואי כזו? האם יש מקורות אחרים לאומגה 6? בתודה

02/11/2007 | 11:44 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, לא ידוע לי על התופעה שציינת בלקיחת התוסף הזה. עם זאת כדאי לדעת שיש שפע של אומגה 6 בזונתנו וצריך להגביר צריכה של אומגה 3 הנמצא בפשתן טחון, באגוזים ובדגי ים. בהצלחה צביקה

01/11/2007 | 13:25 | מאת: אבי

שלום אני בן 49 ואני זקוק לצינתור עקב עורק סתום האם הייתי ממליץ לי מלבד הכדורים שאני צריך לצינטור לקחת אומגה 3 האם זה טוב בעבורי ?? וכיצד עלי להוריד את הכולסטרול הרע? לרמה של 70 אחוז זה מה שהומלץ לי מהרופא .

02/11/2007 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אומגה 3 - חיובי בהחלט ומשפיע לטובה על פרופיל השומנים בדם. עם זאת, כדי להגיע ל 70 צריך לקחת תרופות. בהצלחה צביקה

01/11/2007 | 12:55 | מאת: חנדלה

עד עכשיו הייתי גולשת בפורום רק מאחורי הקלעים. אבל רציתי לשתף אתכם כי באחד משיטוטי הרבים ברשת גילית מחשבון שמציג את הרכב השומנים (חד בלתי רווי, רב בלתי רווי- אומגה 3 ואומגה 6 ואת השומן הרווי) במגוון רחב מאוד של שמנים ושומנים. בקיצור, מומלץ בחום... http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=76

01/11/2007 | 16:16 | מאת: שרית

שווה ביותר...תודה!

02/11/2007 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

צביקה

31/10/2007 | 20:22 | מאת: יעל

האם יש להפסיק ליטול אומגה 3 בשבועות האחרונים של ההריון?

31/10/2007 | 21:41 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, לא ידוע לי על ההנחייה הזאת - תתייעצי עם הרופא המטפל. כמוסות אומגה 3 מכילות שמן דגים. האם אסור לאכול דגים בשבועות האחרונים להריון? בהצלחה צביקה

31/10/2007 | 08:52 | מאת: אבא שרוצה בת

שלום. אני אב ל3 בנים(14,8,6) מעוניין בילדה רביעית (לא דרך הפרייה) האם ניתן לקבוע את מין העוברה שלא בדרך פולשנית? ואם כן כיצד? אשמח לשמוע הצעות או המלצות.

30/10/2007 | 20:48 | מאת: אבי

שלום רב . אני בן 33 נכה בבית ולא עובד . שוקל 95 גובה 1.77 מאוד רוצה להוריד מהמשקל לפחות 15 קילו עד 80 זה סביר אני חושב . התפריט שלי כול יום הוא קם בשעה 10 בערך לא שותה ולא אוכל כלום עד שעה 15 {שלוש} אחר הצהורים אוכל ארוחה טובה עם בשר וכמה שאני יכול . ובשעה 23 {אחד עשרה } בלילה אני אהיה רעב ואוכל משהו כמו פיתה או בגט עם מה שיהייה במקרר . אני יודיע שבלילה זה הבעיה אבל מה אפשר לעשות מה אוכל בלילה להשתיק את הרעב מבקש עזרה וכיוון ליום יום שלי ומה לעשות בלילה.

31/10/2007 | 18:56 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום לפי מה שאתה מתאר: 1. צורת האכילה שלך אינה טובה . 2. התפריט שלך לא מגוון ומבוסס על שומן חלבון ופחמימות. חשוב מאוד שתשב עם דיאטנית ולא תסתפק בעצות בפורום. היא תבנה אתך תפריט המתאים לך ולמצבך הבריאותי וכן תדריך אותך איך לאכל, כמה ארוחות וכ'ו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2007 | 12:29 | מאת: שגית

שלום רציתי לדעת אם הטיפול הטבעי לילד בן 11 שיש לו קוליטיס הוא אותו טיפול שנותנים למבוגרים כמו אלימנציה והוספת ויטמינים ומינרלים?

09/11/2007 | 22:40 | מאת: לילך

בחודש יוני 2007 אובחנה אצלי מחלת הקוליטיס ברמה בינונית עד קלה קיבלתי את כדור הפאנטסה 3 פעמים ביום אך הרגשתי שהכדור לא מתאים לי וגורם לי להרגשה לא טובה והפסקתי את הכדור מאז אני מרגישה מצויין הפסיקו לי השלשולים והדימום. האם אני יכולה לגרום להדרדרות המחלה והאם יש כדור אחר שאני יכולה לקבל?.

03/04/2008 | 14:09 | מאת: חוה בן

יש לי קוליטיס ומאז שהתחלתי ליטול את הכורכומול מצבי השתפר פלאים. המטפל שלי המליץ לי לקחת כפית בכוס מים פעמיים ביום לפני האוכל (על קיבה ריקה). לאחר שמצבי התייצב אני לוקחת רק פעם אחת ביום. הכורכומול באמת מדהים בפעילותו על דלקות במעיים!

29/10/2007 | 23:33 | מאת: גל

שלום, יש לי קרדיומיופטיה מורחבת של חדר שמאל אשר הביטוי הקליני הוא אי ספיקה מאוזנת. אציין כי הנני חי אורח חיים רגיל עם תזונה מאוזנת, מבוקרת, בריאה ככל האפשר ומותאמת למצבי ובנוסף הנני עוסק בפעילות גופנית. קראתי בחנות תבלינים שקצח מחזק את שריר הלב. האם נכון הדבר וכמה הוא רלוונטי למקרה שלי? תודה.

30/10/2007 | 07:06 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום הקצח עשיר מאוד בחומצות אמינו חיוניות ושאינן חיוניות וחומצות שומן חיוניות העשויות להיטיב עם שריר הלב. להלן קישור לאתר http://www.tevalife.com/article.asp?id=2495 בצלחה וברכה טובה בר- שאן

29/10/2007 | 21:06 | מאת: נאוה

שלום לך , היות ואני לא סומכת על כל המאפיות שמוכרים לחם מלא ואני חושבת שהם שמים עוד כמה חומרים שמוסיפים צבע ללחם , החלטתי לאפות לחמניות מקמח מלא שיצאו לי נפלא ובקיצור עכשיו אני בטוחה שאני אוכלת לחם מקמח מלא השאלה היא האם זה משמין?.. הכוונה ללחמניה ממוצעת

30/10/2007 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

נאווה שלום קמח מלא מכיל סיבים רבים שאינם מתעכלים בגוף כמו שהם נכנסים כך הם יוצאים. לכן לחמניה מקמח מלא משנינה הרבה פחות מלחמניה רגילה. בנוסף בשום מזון לא צריך להגזים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

29/10/2007 | 12:19 | מאת: מיטל

שלום, לפי מה שהבנתי יש העדפה לקנות זרעי פשתן ולטחון אותם במקום ולאכול עם יוגורט או משהו...(מאשר לקנות זרעי פשתן כבר טחונים או שמן זרעי פשתן) אני בדר"כ קונה זרעי פשתן כבר טחונים ושמה במקפיא. כל יום אני לוקחת לעבודה איתי 2 כפות זרעי פשתן טחונים אבל אוכלת אחרי שעתיים בדר"כ.האם זה כבר מאבד מהערך התזונתי שלו?

30/10/2007 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל אם הזרעים הטחונים שלך. מכוסים ואינם חשופים לאור ולחום. אז זה בסדר גמור. והערכים התזונתיים עדיין נשארים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2012 | 11:58 | מאת: יערה ג.

אומגה 3 צמחי קרוי גם חומצת שומן אלפא לינולנית. שמן הפשתן עשיר מאוד בחומצה זו. בחומצת שומן מסוג אומגה 3 קיים מושג של יציבות, כלומר באיזו מידה המבנה הכימי אינו משתנה. שמן הפשתן מתחמצן במהירות גדולה מאוד, ומשווקי השמן מציינים זאת ע"ג המוצר.

29/10/2007 | 10:24 | מאת: פול ירוק

אייך יותר בריא לאכול פול ירוק, עם קליפה או בלי?

29/10/2007 | 13:02 | מאת: צביקה קורן

פול ירוק אוכלים בלי הקליפה

27/07/2013 | 14:18 | מאת: שמואלי

הכי בריא לאכןל את הקליפה יש בזה תאית וסיבים תזונתיים

27/10/2007 | 22:06 | מאת: צביקה קורן

השטיפה בסבון מסירה ליכלוך חיצוני ואבק. זה לא מסיר חומרי הדברה ודשנים כימיים הנמצאים בתוך הפרי או הירק

27/10/2007 | 04:43 | מאת: אורטל

שלום רב, מזה 11 חודשים אני סובלת מעצירות כרונית, בעקבות זאת טופלתי אצל גסטרואנטרולוג וייעוץ תזונאית קיבלתי שמן פרפין (שלא עזר), קונסיל (לא עזר) ופגלקס- בנוסף לתפריט יומי -עשיר- בסיבים תזונתיים ,(חליטת שזיפים מיובשים, פשתן טחון סובין חיטה ירקות ופירות בכל ארוחה..) והינני מקפידה לשתות כ- 3 ליטר מים.. לאחר שימוש בפגלקס למשך 3 חודשים, החלו יציאות בצורה טבעית, אך פעם בשבוע או פעמיים מקסימום. התזונאית אמרה שהמצב משתפר ורק אם הא חוזר לקדמותו-עליי לשוב לייעוץ. אוסיף כי ייתכן כי העצירות נגרמה בעקבות לחץ המאפיין את המקום בו אני משרתת. שאלתי היא האם להמשיך את ביקוריי אצל התזונאית או לחכות אולי ישתפר והאם מצב כזה של 1-2 יציאות בשבוע הוא סביר ולא מזיק מבחינת הפרשת רעלים לגוף וכדומה..? תודה רבה, אורטל

27/10/2007 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

אורטל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בהחלט יתכן שהעצירות שלך נובעת ממתח נפשי. עם זאת על פי גישת התזונה הטבעית והבריאות הטבעית המצב הנורמלי הוא 1 -3 יציאות ביום. 2 - 3 יציאות בשבוע גורמות להרעלת הגוף. עם זאת השימוש הרב שאת עושה ועשית במשלשלים "טבעיים" ואחרים אינה רצויה ועלולה לגרום לעצלות מעיים, לעצירות כרונית ולתלות במשלשלים. מציע לך לפנות בהקדם לתזונאי טבעי או לנטורופט/ית באיזור מגורייך לקבלת יעוץ והדרכה במניעת העצירות בדרכים טבעיות. בהצלחה צביקה

26/10/2007 | 18:38 | מאת: רן

האים במבה צהובה מכילה סוכר והאים גרעיני אבטיח מכילים סוכר

27/10/2007 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

על פי החוק הייצרן חייב לציין את כל הרכים מהם מורכב המוצר. בעיני במבה זה לא מזון בריאות וכדאי להימנע ממנו. גרעיני אבטיח לא מכילים סוכר פשוט, אבל יש בהם פחמימות מורכבות

26/10/2007 | 17:42 | מאת: תמר

טובה שלום, אולי תוכלי לעזור לי ליישב עניין הסויה בהקשר לטיפול בהיפותירואיד. מצד אחד ראיתי שאת ממליצה כאן על הסויה משום שהיא עשירה בטירוזין. מאידך, סויה נחשבת למזון המאט את הבלוטה ואני יודעת שאין לצורך אותה במצבי היפו. מבחינתי טופו הוא החלבון המועדף ואני מתלבטת עכשיו בנושא. כמו כן, אני אשמח אם תוכלי להפנות אותי למקור אמין המונה את המזונות העשירים בטירוזין. תודה ושבת שלום

27/10/2007 | 10:04 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום טופו לבלוטת התריס הוא יותר טוב מסויה כיוון בתהליך יצירת טופו היה בישול של הסויה הגורם להרס אותם חומרים גויטרוגנים הגורמים להאטת פעילות הבלוטה. מקורות מזון העשירים בטירוזין הם פולי סויה גבינת צ'דר גבינת קוטג גבינת ריקוטה טונה בשר בקר בשר עוף בשר הודו אצת ספירולינה יש לציין שאני לא מתלהבת מאכילת בשר בגלל גורמים כל כך רבים כמו אנטיביוטיקה , הורמונים ומחלות שונות העלולות לעבור בבשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2007 | 08:46 | מאת: אלדד

שלום, באיזו מידה נשמרים הערכים התזונתיים של הפירות הנ"ל כאשר מייצרים מהם ריבה? אילו ערכים נשמרים ואילו נהרסים בתהליך? תודה. אלדד

27/10/2007 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

אלדד שלום, חלק מהאנטי אוקסידנטים והמינרלים נשמרים. ריבה זה לא מזון מומלץ בשל אופן ההכנה ותכולת הסוכר הגבוהה והחומרים המשמרים. בהצלחה צביקה

25/10/2007 | 08:34 | מאת: שרה

תודה על תשובתך ובכל זאת לא הבנתי איך משתמשים. האם פשוט מתבלים בתבלין הכתום המוכר? תודה

27/10/2007 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, צודקת - פשוט מתבלים באבקה הצהובה המוכרת - במרקים, בתבשילים, בדייסות וכד'. בהצלחה צביקה

06/11/2007 | 11:34 | מאת: מיכל

היי שרה, לכורכום תכונות נפלאות, אך ספיגתו במעיים נמוכה. כדי ליהנות מסגולות הכורכום עלייך לתבל את המזון בכמויות גדולות ממנו. חברת ח. תמציות צמחים בע"מ פיתחה מוצר שמכיל תמצית כורכומין, החומר הפעיל בכורכום, בריכוז של 97%. כדי להגביר את יכולת הספיגה של הכורכומין במעיים הוסיפה החברה למוצר תמצית פפרין, החומר הפעיל בפלפל שחור. שילוב הפפרין במוצר מעצים מאוד את יכולת הספיגה של הכורכומין. אם תסתכלי באתר של הנטורפתית איה הוד תוכלי לקרוא יותר פרטים על המוצר. אני משתמשת כבר שנה ב"הרב-באלאנס" שמבוסס על תמית הכורכום והגוף שלי חסון מאי פעם. באתר של נטורפתית בשם הילה גיליתי פטנט נהדר לטיפול בכוויות. אם תשימי אבקת כורכום על כוויה מיד אחרי שנכווית, הכאב ייעלם במהירות ומהכוויה לא יישאר זכר. כל טוב, מיכל

06/11/2007 | 11:34 | מאת: מיכל

היי שרה, לכורכום תכונות נפלאות, אך ספיגתו במעיים נמוכה. כדי ליהנות מסגולות הכורכום עלייך לתבל את המזון בכמויות גדולות ממנו. חברת ח. תמציות צמחים בע"מ פיתחה מוצר שמכיל תמצית כורכומין, החומר הפעיל בכורכום, בריכוז של 97%. כדי להגביר את יכולת הספיגה של הכורכומין במעיים הוסיפה החברה למוצר תמצית פפרין, החומר הפעיל בפלפל שחור. שילוב הפפרין במוצר מעצים מאוד את יכולת הספיגה של הכורכומין. אם תסתכלי באתר של הנטורפתית איה הוד תוכלי לקרוא יותר פרטים על המוצר. אני משתמשת כבר שנה ב"הרב-באלאנס" שמבוסס על תמית הכורכום והגוף שלי חסון מאי פעם. באתר של נטורפתית בשם הילה גיליתי פטנט נהדר לטיפול בכוויות. אם תשימי אבקת כורכום על כוויה מיד אחרי שנכווית, הכאב ייעלם במהירות ומהכוויה לא יישאר זכר. כל טוב, מיכל

30/11/2007 | 16:29 | מאת: יואב אביב

כורכומול – מיצוי כורכום יחודי לחולי סרטן מומלץ לחולי סרטן ע"י הדסה עין כרם יש היום מאות מחקרים על ההשפעותיו הבריאותיות המגוונות של הכורכום והכורכומין (המרכיב הפעיל של הכורכום), והשפעותיו האנטי-סרטניות. היום ידועים כבר מספר מנגנוני פעולה של הכורכומין ברמת התא וברמה מולקולרית המאשרים את התכונות האנטי סרטניות של הכורכום. עד כה, הבעיה העיקרית לגבי השימוש בכורכום היתה בעית הספיגה בגוף. אבקת הכורכום הנאכלת כתבלין והכורכום בגלולות כמעט ואינם נספגים בגוף. ואי לכך השימוש בכורכום לטיפול בסרטן ולמניעת התפתחות סרטן היה מוגבל מאד. היה צורך לפתור את בעית הספיגה במעי ולשם כך פיתח ד"ר מני רבינוביץ את המיצוי הנוזלי היחודי הקרוי כורכומול המאפשר ספיגה יותר יעילה ופעילות מירבית של מרכיבי הכורכום בגוף. הכורכומול הוא מיצוי מירבי של כורכומין, שהוא החומר הפעיל בכורכום. באבקת הכורכום יש 5% כורכומין ואילו הכורכומול הוא מיצוי של 98% כורכומין. וכמו כן מכיל הכורכומול גם מיצויים של כורכום ומספר צמחי מרפא המעצימים את הספיגה. בנוסף לריכוז הגבוה ולספיגה היעילה, אין לכורכומול השפעות לוואי, ואין לו כל רעילות. בבית החולים הדסה עין כרם ממליצים לחולי סרטן ליטול כורכומול ויש תוצאות יפות. ניתן להשיג בבתי טבע ובבתי מרקחת

דיברתי עם מספר חולי סרטן וחולי קרוהן שנוטלים כורכומול באופן קבוע: כפית בכוס מים 2-3 פעמים ביום, והם מדווחים על שיפור במצבם. הכורכומול הוא באמת חומר מדהים ואחד החולים שיש לו גידול סרטני בגזע המוח (גליומה) סיפר שהוא לא מקבל טיפולים (לא הקרנות ולא כימו) ורק נוטל את הכורכומול 3 פעמים ביום, והגידול הצטמק באופן משמעותי. הרופאים הרימו ידיים אולם מצבו משתפר ומזה ארבע שנים הוא רק משתפר בניגוד לכל התחזיות...

24/10/2007 | 21:28 | מאת: אלה

שלום, האם בעיני התזונה הטבעית יש יתרונות כלשהם לממרח שוקולד מריר או אורגני, לדבש, לריבות ("מעדן תאנים", "מעדן תות-שדה" וכיו"ב) ללא תוספת סוכר, צבע מאכל וחומר משמר, ולמזון מלכות? אם כן, מהם? תודה. אלה

27/10/2007 | 07:47 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, ציינת מספר מוצרים שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. באופן כללי ועקרוני ממרחים המכילים סוכר אינם מומלצים. לדבש ולמזון מלכות יתרונות בריאותיים שהוכחו במחקרים, אבל לא כדאי להגזים. ל"מעדן" ללא סוכר מוסיפים ממתיקים מלאכותיים וזה פסול בעיני. "ריבות" למיניהן עשירות בסוכר פשוט ובחומרים משמרים ולכן לא מומל לאכול אותן. הממרחים המומלצים: טחינה, "חלבה" טבעית (טחינה גולמית עם דבש), ממרח חרובים (בהגבלה), אבוקדו, ממרח חומוס ביתי. בהצלחה צביקה

28/10/2007 | 09:53 | מאת: אלה

שלום צביקה, ממרחי הריבה אליהם התכוונתי לא מכילים סוכר, ועל אריזתם כתוב "ללא תוספת סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל". לדוגמה, בקונפיטורה תאנים לייט, אותה אני מחבבת, כתוב שהיא מכילה לפחות 98% פרי ולא יותר מ-40% פרוקטוז (קראתי שכמות מתונה של פרוקטוז איננה מזיקה).יש בה 42% פחממות (163 קלוריות ב-100ג'), וכן 2.4% סיבים. אציין שאני רזה ולא מסוגלת להשמין על אף תיאבוני הטוב, ושאין לי בעיית טריגליצרידים (כ-65 בממוצע). ואשר לכולסטרול - מאחר שהיו לי בזמנו ערכים גבוליים, ויש לי יל"ד (מאוזן), רשם לי רופאי סטטין (מינון 10מ"ג), ובעקבות נטילתו ערכי הכולסטרול שלי תקינים. האם בנסיבות אלה, הסתייגויותיך השונות מאכילת ריבה חלות גם על ריבה מהסוג שציינתי, אותה אני מורחת על פריכית כאשר אני שותה תה/קפה/קקאו בכמויות מתונות? תודה. אלה

24/10/2007 | 13:45 | מאת: כרמי

אני מבקשת לדעת מה הכמות המקובלת באכילת הזרעונים הטחונים ובעצם מה זה עושה?

25/10/2007 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

כרמי שלום זרעי פשתן טחונים מעשירים את הגוף בחומצת שומן אומגה 3 חומצת שומן חיונית החשובה מאוד לגוף, וסיבים לפריסטלטיקה תקינה של מע' העיכול. הכמות היא בין 2 כפות ל3 כפותביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 12:51 | מאת: שרית

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין שומן לכולסטרול. תודה, שרית.

25/10/2007 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום כולסטרול (באנגלית: Cholesterol) הוא תרכובת אורגנית (סטרול וליפיד) הנמצאת בקרום התא של כל תאי הגוף של כל היונקים. לכולסטרול חשיבות רבה בתהליכים ביוכימיים. בעוד ששומן בדרך כלל בנוי מגליצרול וחומצות שומן וגם הוא נמצא בקרומי תאי הגוף . להלן אתר המתאר את הכולסטרול http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 10:11 | מאת: חנה

בס"ד אני בת 50 בגיל המעבר ומרבה לצרוך דברי מתיקה במיחוד בלילות. מה הייתם מציעים לי לקחת באופן טבעי משהו שימנע את הצורך למתיקה? אם יש לזה פתרום כלשהוא אשמח לקבל תודה חנה אנא המליצו לי על משהו טבעי תודה

25/10/2007 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום. יש מקום לברר למה יש לך תשוקה עזה כל כך למתוק.(יכולים להיות מס' גורמים שינוי הורמונלי, קנדידה וכ'ו) המלצתי לך ללכת לדיאטנית ,שתבנה אתך תפריט מתאים ונכון. כך שפשוט תעברי "גמילה" מהתשוקה למתוק. בכל מקרה ישנו מינרל הנקרא כרומיום פיקולינאט (200 מקרוגרם) העוזר מאוד להוריד את החשק העז למתוק . (לוקחים אותו בשעות הבעייתיות ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 08:45 | מאת: שרה

לאחרונה שמעתי רבות על סגולותיו של צמח הכורכום.אני מכירה רק את האבקה הכתומה. שאלתי היא היכן ניתן להשיג את הצמח עצמו ואיך משתמשים בו? תודה מראש שרה

25/10/2007 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום להלן אתר המתאר את סגולות צמח הכורכום . את הכורכום מפיקים מהשורש והוא גדל בהודו. כך שאיני חושבת שתוכלי למצא את הצמח בארץ http://www.functional-nutrition.co.il/42588/turmeric_anti_cancer_activity בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן