פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

23/10/2007 | 16:35 | מאת: רותי

שלום רב, לפני כ-4 חודשים עברתי כריתת מעי גס ויצירת איליאוסטומי לאחר שסבלתי 8 שנים מכוליטיס. בעיקבות הניתוח ואשפוז של 3 חודשים חטפתי זיהום קשה בבטן ובאגן ואת כל החיידקים האפשריים (כולל אכניצבקטריה, קלפסיאלה עמידה ועוד מלא). אני מקבלת 3 סוגי אנטיביוטיקה: ונקו, גרה ומרופנם כבר יותר מ-3 שבועות אך ללא הועיל. יש שיפור אך ברגע שמפסיקים תוך 3 ימים הכל חוזר. יש לי 2 נקזים וסטומה. אני סובלת מברזל נמוך, המוגלובין נמוך... אני מעוניינת לעשות שינוי משמעותי בתזונה בכדי לעזור לגוף להלחם בדלקת. מאחר ולקחתי 8 שנים 6MP (תרופה הפוגעת במערכת החיסונית), בגלל הכוליטיס, הגוף שלי מאוד חלש ולא מצליח להתגבר. קראתי המון על דיאטת מיצים. האם אתה ממליץ? האם יש לך המלצות אחרות לחיזוק המערכת החיסונית? אני אובדת עצות ומייחלת לפתרון, תודה, רותי

24/10/2007 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

רותי שלום חשוב מאוד שלא תסתפקי בתשובות של הפורום גשי לדיאטנית קלינית טבעית שתשב איתך ותתאים לך תזונה המתאימה למצבך הריפואי, וגם שתחזק אותך ואת מע' החיסון שלך. אין ספק שתזונה נכונה יכולה לעזור. בנוסף לגבי דיאטת מיצים דברי עם צביקה קורן שהוא מומחה לענין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 12:35 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, את מתארת מצב לא פשוט. לא נראה לי שאפשר להפסיק בבת אחת את הטיפול התרופתי. כמו טובה, אני מציע לעבור לתזונה טבעית ואיכותית לאחר ביצוע תישאול מקיף וקבלת הדרכה מקצועית וליווי מקצועי. צום מיצים, או דיאטת מיצים מחזקת את המערכת החיסונית, אבל קצת מוגזם לצפות שצום של מספר ימים ישנה את מצבך הבריאותי. את צריכה לקחת נשימה עמוקה ולהתכונן לצאת לדרך ארוכה ולא קלה של שינויים ותיקונים בתזונה ובאורח החיים שלך. ה"דרך" תכלול מספר ימי צום, מעבר הדרגתי לתזונה טבעית, פעילות גופנית סדירה, צמחי מרפא, תוספי מזון, טיפולי גוף ואנרגיה, טיפול במתחים, הכשרת המחשבה ועוד. זה הרבה יותר קשה וממושך מאשר לקחת "כדור", אבל זאת הדרך הנכונה בעיני. בהצלחה צביקה

23/10/2007 | 14:57 | מאת: יפית

מדוע יש הטוענים שדיאטה זו לא בריאה?

24/10/2007 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

יפית שלום דיאטת אטקינס מתבססת על אכילת חלבונים כל היום. אכילת חלבונים בלבד מדלדלת את הגוף ממרכיבים אחרים ויוצרת עומס גדול על הכליות ובטח לא מתאימה לאנשים שלא כל כך בריאים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2007 | 12:37 | מאת: צביקה קורן

השאלה עלתה רבות בפורום בשנים האחרונות מציע לך להשתמש במנוע החיפוש של הפורום ולבצע חיפוש על המילה "אטקינס" ו "דיאטת חלבונים". אני שולל את "הדיאטה" הזאת מכל וכל.

22/10/2007 | 09:32 | מאת: שרית

שלום רב, אני נמצאת בשבוע ה-8 להריון, והרופא המליץ לי להתחיל לצרוך תוסף אומגה-3. נמצא ברשותי התוסף הזה: http://www.tevasport.com/product.asp?PID=541 על האריזה כתוב כי על נשים בהריון יש להוועץ ברופא. שאלתי רוקח והוא לא ידע לענות לי האם מותר לי לצרוך את התוסף הזה. על האריזה מפורט: משקל כל כמוסה 1010 מ"ג ובתוכה: אומגה 3: 300 מ"ג EPA: 180 מ"ג DHA: 120 מ"ג רכיבים: תרכיז שמן דגים (מופק מדגי ים צפוניים: סלמון, סרדינים, אנשובי ומקרל) המספק EPA, DHA, חומצות שומן אומגה 3 וויטמין E. הכמוסה: ג'לטין, גליצרין, מים. האם ניתן לצרוך את התוסף הזה בזמן הריון? באיזו כמות? במידה ולא, תוכלו להמליץ על תוסף מתאים אחר? תודה, שרית

22/10/2007 | 17:47 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, מומלץ לצרוך אומגה 3 במהלך ההיריון. במחקרים נמצא שיש לחומצת השומן הזאת השפעה טובה על התפתחות מערכת העצבים של העובר (המוח הוא חלק ממערכת העצבים). כדאי לקבל אומגה 3 מדגי ים או מפשתן טחון. אפשר לקחת את התוסף שהזכרת בהצלחה צביקה

23/10/2007 | 09:32 | מאת: שרית

21/10/2007 | 23:41 | מאת: לי

שלום, רציתי לדעת מהם יתרונותיו של התירס, ובנוסף, האם ניתן להתייחס אליו כאל פחמימה ואז להחליף אותו בלחם, אורז וכו'. תודה רבה, לי

22/10/2007 | 17:50 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, תירס צעיר וטרי ניתן לאכול ללא בישול ואז מדובר בירק פחממתי. אם מבשלים - 5 - 10 דקות בלבד. התירס הוא מזון עמילני, עשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וגם כ 5% חלבון. בהצלחה צביקה

27/10/2007 | 15:52 | מאת: חנה

שלום רב, הייתי מאוד מעוניינת לשמוע חוות דעת לגבי נושא התזונה המתאימה בהתאם לסוג הדם של האדם.האם הנושא מוכר גם ברפואה הקונבנצינלית או רק במאמינים בה בנטוריפטיה?האם באמת יש מזונות כמו עגבניה שמזיקה לאוכליה אם הם סוג דם A?אנחנו תמיד חונכנו על יתרונות וסגולותיה העצומות של ירק זה.מלפפון מזיק לבעלי דם O?אנא נסו לעשות סדר.

21/10/2007 | 22:30 | מאת: הילה

שלום רב ילדתי בת כמעט 4 שנים. מגיל שנתיים אנחנו נותנים לה לשתות בערך כוס מחלב אורז קנוי. אינני רוצה לצרף את שם החברה. היא ינקה עד גיל שנה ושלושה חודשים ואוכלת אוכל מאוד בריא, לכל הדעות (כמעט צמחוני). בחודשים האחרונים אני מבחינה שהופיעו לה כתמים כחולים/שחורים מתחת לעיניים שלא חולפים. מספר רופאים ומטפלים טוענים שזוהי בעיה בכליות ואני מנסה להבין מאיפה ולמה. אנחנו נותנים לה תוסף תזונה נוזלי לילדים- ממש מעט, מידי פעם פולן ועוד מאכלים רבים בריאים ומגוונים. אני מתחילה לחשוב שאולי יש קשר בין מרכיבי החלב שאנחנו רוכשים בנוסף לתוסף שמעמיס על הכליות. המרכיבים של המשקה כוללים- טריקלציום פוספט- 300 מג ל- 100 מל- אנחנו נותנים בערך 200 מל ביום גואר גם, קרנגנן, גומי חרובים ויטמין בי 2 ויטמיןA - 500 יחבל ויטמין D- 100 יחבל מהם החומרים האלה והאם הם מזיקים? האם עודף בסידן הזה ועודף הויטמינים יכול לגרום להופעת הסמפטום? תודה מראש

22/10/2007 | 17:54 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, ב"חלב" אורז יש מעט חלבון יחסית לחלב סויה או חלב פרה / עיזים. קשה לי לקבוע, על סמך הנתונים שסיפקת, אם המשקה הזה גרם להופעת הכתמים הכהים. נראה לי שלא... בכל אופן, אני מציע לך להמשיך בבירור יסודי אצל הרופא המטפל ולבצע בדיקות דם ובדיקות אחרות בהתאם לשיקול דעתו. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 15:39 | מאת: א

האם זרעי פשתן יכולים להעלות את הכלוסטרול?אני אוכלת שתי כפיות כל יום. מה בתזונה יכול להוריד כלוסטרול גבוה 288 . אניעושה ספורט אוכלת אוכל בריא ללא בשר, גבינות רזות בלבד, וביצה פעם בשבוע.

22/10/2007 | 17:55 | מאת: צביקה קורן

א שלום, גרעיני פשתן תורמים להורדת רמת הכולסטרול הרע ברוב המקרים. השאלה בנושא כולסטרול עלתה רבות בפורום - מציע לבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 15:25 | מאת: שימרית

המלצות לתפריט צמחוני לאשה שעובדת 12 שעות ביום על מנת לרדת מעט במשקל ולאזן כמה טיפים ,המלצות יתקבלו בברכה הכולללללל בברכה ותודה מראש!!!!!!!

22/10/2007 | 17:58 | מאת: צביקה קורן

שימרית שלום, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים ומתכונים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות ביעוץ אישי לאחר תשאול מקיף. תוכלי למצוא חומר רב בנושא בספרים, באינטרנט ובפורומים השונים, אבל אין תחליף ליעוץ אישי המותאם לצרכים שלך. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 14:03 | מאת: יאירה

שלום, אבי חולה סרטן שנאמר לו בבדיקה האחרונה שהרמת האשלגן שלו נמוכה וצריך להמנע מבננות , רציתי לדעת למה האשלגן טוב ובאיזה מזונות הוא נמצא והאם צריך לשמור על רמה מסויימת תודה.

22/10/2007 | 18:02 | מאת: צביקה קורן

יאירה שלום, בקישור שלהלן תמצאי מנוע חיפוש של מזון לפי רכיבים. זה באנגלית - מקווה שתסתדרי. http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html אגב, בננה עשירה באשלגן ומומלצת במצבים של אשלגן נמוך, כך שההמלצה שקיבלת לא ברורה. באופן כללי כל הירקות והפירות עשירים באשלגן. קפאין גורם להפרשה מוגברת של אשלגן בשתן. גם עודף נתרן (מלח) משבש את מאזן הנתרן בגוף. בהצלחה צביקה

21/10/2007 | 13:38 | מאת: עדינה

כמה קלוריות יש ב-2 כפות גדושות של זרעי פשתן בהנחה ששותים רק את המים שמושרים איתם (ויוצא קצת שמן מן הסתם)?? אשמח לתשובה תודה רבה!

22/10/2007 | 18:03 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, יש הרבה מחשבוני קלוריות ברשת - תבצעי חיפוש ותמצאי בהצלחה צביקה

24/10/2007 | 13:49 | מאת: כרמי

אני אוכלת 2 כפיות גדושות של זרועי פישתן טחונים עם קצת סמסום טחון כל יום עם יוגרט אני מרגישה ששמנתי והבטן מתנפחת לי. האם זה כתוצאה מהפישתן? הגזמתי? כמה כדאי לאכול בשבוע? אני מבקשת תשובה. תודה

21/10/2007 | 11:44 | מאת: שמרית

אני בת 36,התגלו אצלי בבדיקות הדם רמות נמוכות מאוד של ברזל ופריטין.אני יודעת שויטמין סי עוזר לספיגת הברזל והתחלתי לקחת היום גם ויטמין סי. אם עדיף לקחת אותם יחד?לפני ארוחה או אחרי?אני לוקחת גם חומצה פולית וויטמין b12 האם אפשר לקחת את כולם יחד או שהם עלולים לסתור אחד את פעולת השני? תודה מראש.

22/10/2007 | 18:05 | מאת: צביקה קורן

שמרית שלום, מומלץ לאכול מזון עשיר בויטמין C יחד עם מזון עשיר בברזל. זה תופס גם לגבי התוספים של ברזל וויטמין C. במקרה שלך אפשר לקחת הכול ביחד עם הארוחה. לא מומלץ לקחת תוסף ברזל יחד עם מוצרי חלב או בסמוך להם. מציע לך לפנות ליעוץ מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

20/10/2007 | 19:34 | מאת: אני

טובה בני נוער צריכים לצרוך 1300 מ"ג סידן ביום או בשבוע?

22/10/2007 | 18:05 | מאת: צביקה קורן

מדובר על צריכה יומית

20/10/2007 | 18:28 | מאת: אני

מהו מחסור במגנזיום? כיצד בודקים אותו?מה הסימנים ? יש תוספים למילוי החוסר?

22/10/2007 | 18:08 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מגנזיום הוא מינרל המעורב בתהליכים רבים וחשובים בגוף ובכלל זה מערכת הלב וכלי הדם, השרירים, העצמות, הלבלב ועוד. ניתן למצוא חוסר איזון בבדיקות דם ובתופעות אופינייות שלא יפורטו כאן. ישנם תוספים, אבל לא כדאי לקחת ללא בירור יסודי וקבלת יעוץ אישי. טיפ: עודף מגנזיום עלול לגרום לאובדן סידן... בהצלחה צביקה

23/10/2007 | 09:45 | מאת: ליאור

שלום, האם צריכת מגנזיום ו/או ויטמין E - ישירות מהאוכל או דרך מולטיוויטמין או תוסף תזונה - יכולה למנוע/לצמצם התכווצות שרירים ברגל (המתרחשת אחת לחודשיים-שלושה)? תודה. ליאור

20/10/2007 | 09:02 | מאת: מיטל

אני בת 19 היתה לי דלקת בשתן קבלתי אנטיביוטיקה, המליצו לי לשתות מיץ חמוציות, אך זה גרם לי לעצירות, האם לקחת קפסולות? או יש משהו אחר במלצתכם? לשמור ,להגן על מערכת השתן? תודה רבה

20/10/2007 | 16:47 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום א ני ממליצה לך מאוד לקחת חמוציות ואם השתיה עושה לך עצירות אכן עדיף בקפסולות. החמוציות מונעות את התיישבות החיידקים בדרכי השתן. ובטח ובטח הם לא מזיקות כמו אנטיביוטיקה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 12:53 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! יצא לך לשמוע או לחוות את המוצרים של "ניקן" ?

19/10/2007 | 18:31 | מאת: בן 23

שלום,כאמור אני בן 23 וכבר הרבה זמן אולי שנה יש לי בוא נאמר לא ממש כאב אלא יותר אי נוחות באזור השוק רק בשוק אחת שמתבטאת בכמו כיווצים קטנים באזור מסוים בשוק כמו רעידות קטנות, בכל שעות היום אבל מופיע לסירוגין פעם כן ופעם לא. בנוסף,אני מרגיש צורך למתוח את כף הרגל בעקבות זה כאילו להביא אותה אלי והחוצה או למתוח כנגד קיר את השוק זה עוזר לשנייה ושוב חוזר.נסיתי מסז קרח שהמליצה לי ידידה ולא עזר.עד עכשיו התעלמתי ולא פניתי לשום גורם רופא או משהו אבל בזמן האחרון זה ממש מציק לי ולא נותן לי מנוחה. מה הבעיה ?בבקשה תציע לי דרך לפתור את הדבר הזה ולהעלים אותו מה לעשות? חוץ מזה אני בריא כשור ואין בעיות. תודה רבה מראש.ואם אתה צריך פרטים נוספים כדי לעזור לי בבקשה.

20/10/2007 | 16:51 | מאת: טובה בר-שאן

בן 23. חשוב מאוד שתלך לבדיקה אצל רופא משפחה .אסור להתעלם . אינני מכירה אותך ואת המזונות שאתה אוכל לכן קשה לי להגיד. יש מקרים שחוסר של מינרלים מסויימים ווטמינים הגורמים לתופעות הנ"ל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 12:47 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! ניסית את מוצרי " ניקן " ?

19/10/2007 | 17:27 | מאת: טל

שלום מה צריך לאכול /או להמנע אם יש דימום בחניכיים בהריון? תודה

20/10/2007 | 16:53 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום חשוב לאכל מזונות המכילים ויטמין c.דימום מהחניכיים מאפיין חוסר של ויטמין C. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2007 | 20:28 | מאת: שירי

שלום, אני בת 27. עשיתי בדיקות דם ובבדיקות מאגרי הברזל שלי יצאו נמוכים. קניתי תוסף ברזל של חברת סולגר כאשר כל כמוסה מכילה 25 מ"ג. אני לוקחת כל יום כמוסה. האם מינון זה מספיק ליום? או שאני צריכה לקחת אחד בבוקר ואחד בערב? תודה רבה

20/10/2007 | 16:55 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום קשה לי להגיד לך כיוון שאיני יודעת כמה חסר יש לך בברזל וכן את המזונות שאת אוכלת. עדיף שתלכי לדיאטנית ותתיעצי אתה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2007 | 12:27 | מאת: אני

אני מעוניינת לדעת כמה מ"ג סידן בני נוער צריכים לצרוך מידי יום וכמה מ"ג סידן תינוקות צריכים לצרוך ולפי ציטוט של ויקיפדיה : "בבישול נאות ובכמות סבירה של קינואה אין חשש לנזק. " מהי כמות הקינואה הרצויה בשבוע והאם זה נכון שיש בקינואה חומצה אוקסלית רעילה?

18/10/2007 | 15:41 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום בני נוער צריכים בסביבות 1300 מ"ג סידן ותינוקות בסביבות 270 מ"ג. אכן כן הקינואה מכילה חומצה אוקסלית המפריעה לספיגת הסידן בגוף. בנוסף ציפוי הקינואה מכיל ספונינים שהם חומרים רעילים לכן יש צורך לשטוף את הקינואה לפני הבישול. ניתן לאכל קינואה כל יום כמו אורז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/10/2007 | 19:33 | מאת: אני

טובה כתבת לי שבני נוער צריכים לצרוך 1300 מ"ג סידן ביום או בשבוע?

17/10/2007 | 17:44 | מאת: טל

שלום מדוע אסור להקפיא גבינה צהובה?

18/10/2007 | 15:42 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אין לי שום מושג מדוע אסור להקפיא גבינה צהובה ? עובדה שמקפיאים פיצות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/10/2007 | 10:19 | מאת: אייל

צביקה שלום, אני מניח שכשאתה אומר שלחם אוורירי מוסיפים לו קמח לבן- הכוונה היא גם לקמח סויה וקמח תירס? תודה

17/10/2007 | 11:57 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לא - התכוונתי לקמח נטול סיבים (המצויים בקליפת הזרע). הסיבים (כמו בקמח מלא) גורמים ללחם להיות יותר מלא, דחוס וכבד. בהצלחה צביקה

16/10/2007 | 15:34 | מאת: מיכלי

האם קפאין גורם לעצירות ? (נס קפה , תה)

17/10/2007 | 11:54 | מאת: צביקה קורן

מיכלי שלום, קפאין יכול לגרום לעצירות, במיוחד אם הוא בא עם בצקים מקמח לבן ואם שותים אותו בצורת קקאו ותה רגיל. בהצלחה צביקה

15/10/2007 | 21:41 | מאת: דלית

האם ניתן לשלב ג'ינקו בילובה עם ויטמין E-400 ושום?

16/10/2007 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, לשלושת המוצרים שציינת יש השפעה מדללת על הדם. צריך לקחת את זה בחשבון, במיוחד אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם. בהצלחה צביקה

16/10/2007 | 21:21 | מאת: דלית

תודה עבור תשובתך המהירה. אנסה להיות יותר מפורטת. השילוב שייך לבעלי (בן 47) אשר למעט הומוצסטאין גבולי (15) מאוזן באמצעות הטיפול המקובל בויטמינים מקבוצה B - אינו סובל מדבר. ג'ינקו בילובה וויטמין B400 dry ניתנו לו ע"י הנטורופטית שמטפלת בו לשיפור הזכרון. שום הוא נוטל בהתלהבות כבר מספר שנים. האם לאור המידע הנוסף ניתן להגיע להמלצה יותר מדוייקת? תודה, דלית

15/10/2007 | 21:37 | מאת: טל

שלום שוב, שאלתי שוב ,כמה זמן נשמרים פקאנים בקליפתם?כמה זה מס' חודשים.? תודה

16/10/2007 | 11:58 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, למוצרים האלה אין "תאריך תפוגה". אין לנו מידע כמה זמן זה נמצא אצל החקלאי, אצל הסיטונאי ובחנות ממנה קנינו. צורת האיחסון משפיעה מאד: כלי זכוכית אטום במקום קריר ויבש או כלי פלסטיק לא אטוב שנמצא בקרבת מקור חום. אגוזים קלופים מתקלקלים מהר יותר מאשר אגוזים בקליפתם. לאגוזים מקולקלים יש טעם רע וצבע כהה. בהצלחה צביקה

15/10/2007 | 09:58 | מאת: אייל

שלום ישנם לחמים (מקמח חיטה מלאה או קמח שיפון) שהם רכים יותר (ז"א הלחם אוורירי יותר) ולחמים אחרים שהם קשים יותר (ז"א שהלחם דחוס יותר). מה ההבדל בין אם הלחם רך או קשה? ומה עדיף? תודה רבה

16/10/2007 | 12:01 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לחם קשה ודחוס מכיל יותר רכיבים תזונתיים ולכן הוא ממולץ. בלחם "קל", רך וואורירי יש יותר קמח לבן ומכניסים בו חומרים שונים כמו גלוטן ותוספים הגורמים לו להיות קל ואוורירי. בהצלחה צביקה

14/10/2007 | 22:33 | מאת: מיכל

שלום רציתי לדעת האם תה שומר ותה קמומיל אכן עוזרים במקרים של נפיחות בבטן/גזים וכו'. האם לשתות לפני/אחרי האוכל? מה עוד יכול לעזור?

15/10/2007 | 07:46 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, תה שומר וקמומיל בהחלט יכולים להועיל. מומלץ לשתות בין הארוחות. חשוב לנסות למצוא אם את הסיבה לנפיחות כגון: אלרגיה למזון מסויים (חלב, חיטה וכד'), פטריית קנדידה, מחסור אנזימטי, מחלת מעיים וכד'. חשוב להקפיד על אכילה איטית, לעיסה יסודית ואכילת מנות קטנות. כדאי לשקול לשמור על צירופי מזון. תוסף פרוביוטי ואנזימי עיכול עשויים להועיל, אבל את זה כדאי לקחת במסגרת של יעוץ אישי מקצועי ותוך ביצוע תיקונים בתזונה. השאלה עלתה רבות בפורום. מציע לך לחפש את המילים: "נפיחות" ו"גזים". בנוסף, את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "כללים לתזונה נכונה" בהצלחה צביקה

האם יש תזונה - שמסייעת להתמודד עם תופעות גיל המעבר?

15/10/2007 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, תזונה טבעית ואיכותית מסייעת להתמודד עם תופעות גיל המעבר. מומלץ להימנע ממזון קלוקל ולעבור לתזונה העשירה בפירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים אגוזים, דגנים מלאים וקיטניות. הקיטניות עשירות בפיטואסטרוגן ולכן הן מומלצות במיוחד. גם פשתן טחון (טרי) מומלץ. מציע לך לפנות ליעוץ אישי לתשאול והתאמת תפריטת. עד אז תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ועל "מזונות מבריאים ומועילים". בהצלחה צביקה

14/10/2007 | 20:47 | מאת: קארין

רופא טבעוני נתן לאימי מרשם עבורי לגזים בשם כמוסות אלוי לאחר יממה מלקיחת הכדור יש לי שלשול האם זה טוב? האם תרופה זו ממכרת? לא בריאה? אשמח לקבל פרטים.

15/10/2007 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, לצמח האלוורה יש אפקט משלשל. משתמשים בה בעיקר לטיפול בעצירות. אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". לשאלתך - זה ממכר ולא בריא. מציע שתפני את השאלות גם אל ה"רופא הטבעוני". בהצלחה צביקה

25/12/2007 | 21:50 | מאת: מיכל

שלום, ברצוני לדעת איך אפשר להגדיר אדם בתור בעל מטבוליזם מהיר או איטי. שמעתי שהגברת המטבוליזם עוזרת לירידה במשקל וברצוני לדעת אם יש לי מטבוליזם מהיר ואיך אני יכולה להגביר אותו.

25/12/2007 | 21:56 | מאת: מיכל

שלום, ברצוני לדעת איך להגדיר אדם כבעל מטבלוזים מהיר או איטי. שמעתי שמטבוליזם מהיר עוזר להוריד במשקל ורציתי לדעת כיצד אני מגדירה את עצמי כבעלת מטבוליזם כזה או אחר וכיצד אני מגבירה אותו. תודה מראש, מיכל

14/10/2007 | 17:28 | מאת: mr.j.

בהמשך להודעה שהתחילה בהמשך העמוד אך לא נענתה. ("טבעונות") את יכולה לתת לי המלצה לתזונאי, באיזור חדרה, שיכול לייעץ לי בתזונה טבעונית? (ושאלות נוספת: האם הנתונים שהצגתי מסכנים את הבריאות? האם ניתן לאכול בוטנים לא קלויים מושרים במים? והאם ניתן לאכול את שאר הגרעינים ומיני האגוזים ללא קלייה?) תודה על התשובות!

15/10/2007 | 15:22 | מאת: טובה בר-שאן

mr.j שלום לי יש קליניקה בהוד השרון . בנוסף אני מכירה את פנינה בר סלע המצויינת שנמצאת בצפון ויש לה סדנאות לניקוי גוף ותזונה טבעונית . (רשום בגוגל פנינה בר סלע ) אולי היא מטפלת גם באיזור חדרה. לגבי השאלה השניה מצויין לאכל את האגוזים ללא קליה ומושרים במים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2007 | 10:51 | מאת: קארין

היי, בת 21 אני מודעת לכך שבגיל כזה כבר לא גובהים גובהי 1.60 ו2 הורי גבוהים האם יש סיכוי שעוד קצת אגבה עי תוסף תזונה כמו גאבה או ????? אני גם עושה הרבה מתיחות לגוף אולי זה יעזור חח תודה מראש על עזרתך!

13/10/2007 | 17:25 | מאת: טובה בר-שאן

קארין איני מכירה אותך, את אורך חייך ואת תזונתך. לפי הסטטיסטיקה בנות גובהות עד גיל 18-20 , ויש המסיימות את תהליך הגדילה אפילו יותר מוקדם. לכן איני מאמינה שתוסף זה יעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2007 | 20:43 | מאת: קארין

שנית אם תוכלי בכל אופן לתת לי המלצה על תוסף כזה או אחר שמעודד כי במידה ולא ישפיע אז לא אבל אני מעונינת בכל אופן לקחת משהו. תודה מראש

11/10/2007 | 23:35 | מאת: טל

שלום 1.קראתי מאמר לגבי צריכת סויה בהריון מומלצת מנה או שניים ליום.מה כמות מנה? 2.כמה זמן ניתן לשמור ולאכול פקאנים שנקטפו מהעץ בקליפתם? תודה

12/10/2007 | 08:28 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום לגבי כמות המנה תכנסי לאתר של פרמידת המזון ולפי הנתונים האישיים שלך ימליצו לך בדיוק על הכמות של הסויה הרצויה לך. http://www.mypyramid.gov 2. אם הפקנים מצויים בקליפתם ניתן לשמרם לאורך זמן רב -מס' חודשים (כל זמן שהם נמצאים במקום יבש ללא לחות. ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/10/2007 | 21:35 | מאת: טל

לגבי האתר האם יש אתר בעברית?יהיה יותר נח,כי באתר לא ניתן לבדוק לגבי סויה רק לגבי שעועית. לגבי פקאנים כמה זה מס' חודשים? תודה

בהנחה שמדובר באדם שצורך כמות שומנים ממוצעת ביום?

12/10/2007 | 08:23 | מאת: טובה בר-שאן

עינת שלום עד 10 בוטנים ביום בברכה טובה בר- שאן

11/10/2007 | 21:10 | מאת: מישהי

שלום צביקה, לאחרונה התחלתי לצרוך זרעי פשטן כדי "לקבל" אומגה 3, אך יש לי מספר שאלות, ואני אשמח אם תוכל לענות לי: 1. מהי הכמות המומלצת לצריכה ליום מזרעי פשטן. 2. אם לקחתי עד עכשיו זרעי פשטן לא טחונים, זה אומר שזה "יצא כמו שזה נכנס". 3. אני סובלת מבעיות זיכרון וריכוז, האם זה עוזר לזה, ועד כמה זה יעיל, וכמו כן אני מרגישה גם עייפות יתר, עד כמה זרעי הפשטן יעילים כדי לטפל בבעיות העייפות, הריכוז והזיכרון. מודה לך מאוד על תשובתך.

11/10/2007 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

השאלה עלתה רבות בפורום. מציע לך לעשות חיפוש על המילה "פשתן" ועל "אומגה 3". גם בגוגל תמצאי הרבה חומר. לא כתבת בת כמה את וזה מקשה על התשובה. בכל אופן, לשאלותייך: 1. הכמות המומלצת 1 -2 כפות טחון טרי ביום. 2. ללא טחינה לא מפיקים תועלת מהזרעים והם באמת יוצאים כמו שנכנסו. 3.זרעי פשתן הם מזון ולא תרופה ואני לא מציע להתייחס אליהם כתרופה "טבעית". רק שינוי תזונתי רציני עשוי להועיל לטיפול בתופעות שציינת. מציע שתפני ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

או.. מה אורך המדף של הבוטנים בקליפתם, לפני שנקלו

11/10/2007 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

בתנאי האיחסון. בצנצנת זכוכית אטומה הנשמרת במקרר אפשר לשמור כמה חודשים. מחוץ למקרר - כמה שבועות בהצלחה צביקה

10/10/2007 | 23:51 | מאת: צביקה

בזמן האחרון יש לי ריח לא נעים מהגוף, התחלתי לקחת לציטין וויטמין E ביחד,אני אוכל גם אוכל שום טרי בארוחת הצהרים. אבקש המלצה על פתרון הבעיה. בתודה מראש צביקה

11/10/2007 | 21:21 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

צביקה שלום, ישנם תבלינים ומזונות (ושום הוא אחד מהם) הגורמים לריח גוף. אם זה מפריע לך - תימנע מאכילת שום טרי. בהצלחה צביקה

10/10/2007 | 17:51 | מאת: טל

שלום כמה קפאין יש בחבילת שוקולד מריר? קראתי כתבה שבהריון מותר לצרוך עד 3 כוסות קפה ביום.ומה לגבי כמות שוקולד? תודה

11/10/2007 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

טל שלום הכמות משתנה בהתאם לריכוז פולי הקקאו. אני ממליץ להימנע לחלוטין משתיית קפה בתקופת ההריון. ישנם כמה מחקרים שהצביעו על נזקים אפשריים לעובר. האם הכתבה שקראת מתייחסת לאישה "ממוצעת"? האם את אישה "ממוצעת"? ההשפעה של החומרים הרעילים במזון משפיעה בצורה שונה על כל אדם. גם לאדם בריא שאינו בהריון כדאי להימנע מקפאין ככל שניתן. על נזקי הקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים במזוננו"). בהצלחה צביקה

10/10/2007 | 17:11 | מאת: צבי

אנו אשתי ואני בגילאי ה-70 משתמשים בכמוסות אומגה 3 מתוצרת "אלספה" אודה לכם באם תידעו אותנו מה המינון הנכון ומתי יש לקחת את הכמוסות? האם קימות חברות נוספות המספקות את התוסף הנ"ל ומה היא הטובה ביותר. אודה להתיחסותכם ולמענה מהיר ככל שניתן. צבי

11/10/2007 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, השאלה נשאלה כמה פעמים בימים האחרונים. תבדוק תשובה שנתתי ל HAVAOR ב 7/10 וגם יום קודם. בהצלחה צביקה

09/10/2007 | 12:18 | מאת: אני

מתי הכי טוב לקחת טיפות יובסלקס? כמה זמן לוקח לזה להשפיע? אם לוקחים יותר מפעם ביום..האם זה מסוכן?

10/10/2007 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה מסוג השאלות שלא מתאימות לפורום הזה (תזונה ט בע י ת) ולכן אני מציע לך להפנות אותן לפורום רפואי כלשהו. כתבתי עשרות פעמים בפורום הזה שאני מתנגד לשימוש ב"משלשלים" למיניהם. החומר הזה ודומיו מזיקים ומסוכנים ועלולים לגרום לעצלות מעיים, עצירות כרונית, חוסרים של ויטמינים ומינרלים ומחלות מעיים. חוצמזה, שכחת להשתמש במילות הקסם: "שלום" ו"תודה" בהצלחה צביקה

08/10/2007 | 17:39 | מאת: מיטל

שלום, לגבי לחם- ישנם לחמים שכתוב עלים מחיטה מלאה וישנם לחמים שכתוב עליהם מקמח מלא. לא הבנתי מה בדיוק ההבדל בין שניהם? האם יש משמעות מבחינת האינדקס הגליקמי שלהם? עוד שאלה, ישנם לחמים שכתוב עליהם שהם עשויים מחיטה מלאה, שיפון וכדו' אבל כשאני מסתכלת ברכיבים, רשום שבנוסף יש שם גם קמח תירס...האם לחם מסוג זה מאבד מהערך התזונתי שלו? תדה מיטל

08/10/2007 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום הקמח הוא המרכיב בעל ההשפעה הדומיננטית ביותר על תכונות הלחם. ככל שהוא פחות מעובד וקרוב למצבו הטבעי, הוא אינו מאבד ויטמינים הנהרסים בתהליך העיבוד וכך נשמר ערכם של הוויטמינים, המינרלים, הסיבים התזונתיים ועוד רכיבים חיוניים אחרים המצויים בקליפה ובגרעין. תרומתו התזונתית של לחם עם מרכיב בסיסי פחות מעובד היא גבוהה יותר, ערכו הגליקמי נמוך יותר, הוא יכיל יותר סיבים תזונתיים, יקל על מערכת העיכול, ישמור על רמות נמוכות של סוכר בדם ויקנה דרגת שובע גבוהה לאורך זמן. לעומת זאת, במבחן הטעם הסקרים מראים העדפה ללחם מעובד יותר. נבחן את סוגי הקמח העיקריים: קמח חיטה. זהו המרכיב הנפוץ ביותר. בין אם הוא מוגדר כלבן, כהה, או אחיד, מדובר בקמח מעובד שהערך הגליקמי שלו 85, כמעט כמו סוכר. אנשים רבים מחשיבים לחם כהה כלחם מקמח מזין יותר, אך אין זה כך: הצבע הכהה נובע משילוב עם קרמל או חומרים אחרים המשפיעים על צבע הלחם. קמח חיטה מלא. נבדל מגרסתו ה"לא מלאה" בכך שהוא מעובד פחות, מזין יותר, וערכו הגליקמי הוא 50 . (והלחם נקרא לחם מחיטה מלאה ). קמח שיפון מלא. בעל ערך גליקמי 40. תורם יותר לשמירת רמה נמוכה של סוכר בדם, מזין ומשביע לאורך זמן. יש להבחין כי קמח שיפון, ללא ציון ה"מלא" אינו בעל תכונות אלו. לחם אשר מוסיפים לו קמח תירס אכן מאבד חלק מהערכים התזונתיים שלו והאינדקס הגליקמי שלו עולה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2007 | 18:14 | מאת: מיטל

טובהשלום, תודה רבה על התשובה המפורטת . לקחתי לתשומת ליבי!

10/10/2007 | 18:23 | מאת: אייל

בנוסף לשאלה שמיטל שאלה, ישנם לחמים (מקמח חיטה מלאה או קמח שיפון) שהם רכים יותר (ז"א הלחם אוורירי יותר) ולחמים אחרים שהם קשים יותר (ז"א שהלחם דחוס יותר). מה ההבדל בין אם הלחם רך או קשה? ומה עדיף? תודה רבה

08/10/2007 | 17:24 | מאת: mr.j.

שלום לכולם! על איזה מזונות רצוי להקפיד כטבעוני? האם טבעונים המבצעים פעילות גופנית דורשים יותר מאבות המזון, ואם כן איזה? (למשל אדם צעיר המבצע הליכות, ריצות, פילאטיס מידי יום)? האם טבעוני צריך לאכול הרבה ביום כדי לספק את צרכיו? (למשל, אני בגיל 21, גובהי :1.72 ומשקלי: 49).

08/10/2007 | 18:14 | מאת: טובה בר-שאן

mr.j שלום כטבעוני חשוב לקבל ירקות, פירות, דגנים, קטניות, אגוזים ,שקדים, ושאר גרעינים. על מנת לקבל את כל אבות המזון הויטמינים והמינרלים. אין ספק שבחור צעיר וספורטאי צריך יותר חלבונים וחומצות שומן חיוניות לבנית השריר ופחמימות לאנרגיה. אין ספק שאתה צריך לאכל יותר על מנת לספק את המרכיבים החסרים שלך . לפי הנתונים שנתת אתה רזה מאוד. לדעתי כדאי שתלך לתזונא/ית ליעוץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/10/2007 | 08:54 | מאת: mr.j.

את יכולה לתת לי המלצה לתזונאי, באיזור חדרה, שיכול לייעץ לי בתזונה טבעונית? (ושאלות נוספת: האם הנתונים שהצגתי מסכנים את הבריאות? האם ניתן לאכול בוטנים לא קלויים מושרים במים? והאם ניתן לאכול את שאר הגרעינים ומיני האגוזים ללא קלייה?) תודה על התשובות!

07/10/2007 | 11:49 | מאת: havaor

אני כבר למעלה מעשרים שנה מקפידה על תזונה בריאה (צמחונות, מזון אורגני), ובכל זאת קיבלתי סוכרת טיפוס 2. מה שעמד לי לרועץ: סטרס ודורבן ברגל שלא אפשר לי לצעוד יומית. ע"י פעילות גופנית מומלצת ותיקונים קלים בתפריט (תשומת לב לפחמימות) אני מאוזנת כיום , פרט לכולסטרול גבוה במקצת, אותו אינני יודעת כיצד להוריד (לא עזר פעילות גופנית ותוסף מזון פליקסנול): חששי הגדול הוא כיצד לתחזק ולשמור על הישגי (ירדתי כעשרים קילוגרים ואני מרגישה מצוין). שמעתי על "עץ החיים" קורס בן שלושה שבועות של דיאטת מיצים בפיקוח בים המלח ושואלת לעצתכם? ת ו ד ה

07/10/2007 | 15:43 | מאת: טובה בר-שאן

havaor שלום על קורס ספציפי זה לא שמעתי אולם דיאטת מיצים יכולה מאוד לעזור. יש מקום להתיעץ עם צביקה קורן מהפורום שגם הוא עושה סדנאות מיצים בפיקוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2007 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ההבטחה לרפא סוכרת בסדנה של 3 שבועות נראית לי קצת יומרנית, חוצפנית וגובלת בהטעיית הציבור. למנחה הסדנה מוניטין רב בהנחיית סדנאות "צום רוחני", אבל מכאן ועד לריפוי סוכרת המרחק רב. מציע לך לבקש רשימה של חמישה אנשים שנרפאו מסכרת באמצעות השיטה ולשוחח איתם בטלפון. אשמח ללמוד ולהתעדכן. בנושא הכולסטרול הגבוה - אם השינוי בתזונה, התוספים והפעילות הגופנית לא מועילים, כדאי לשקול טיפול תרופתי בהתייעצות עם הרופא המטפל. לפעמים אין ברירה. אגב, לאחרונה התפרסם מחקר ששלל (לצערי) את התועלות המיוחסות לתוסף הנקרא: פוליקוסנול. בהצלחה צביקה

11/11/2007 | 12:59 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! אני עוסק במתן עזרה וידע לאנשים בתחום שהעלית. האם שמעת על משהו שנקרא "wellnes home" ?

07/10/2007 | 11:41 | מאת: havaor

הקישור לא עולה, צביקה קורן. אני זקוקה ביותר למידע זהו . ת ו ד ה

07/10/2007 | 20:23 | מאת: צביקה קורן

שני פתרונות: א. נסי שוב בקישור הבא: http://www.omega3galil.com/benefits.html ב. חפשי בגוגל "אומגה 3" ותיכנסי לאתר omega3galil (אצלי זאת התוצאה הרביעית בחיפוש).

07/10/2007 | 08:35 | מאת: ניקי

חברים שלום. לאור העובדה שאני אוהב מיץ פירות , ובעיקר תפוזים +גזר, ולאור העובדה שזכיתי במסחטת פירות מקצועית , רציתי לברר לגבי נכונות השתיה בבוקר " על בטן ריקה" . חשובה לי תשובה מדעית וגם תשובה המבוססת על נסיונכם. תודה ושבוע טוב.

07/10/2007 | 15:52 | מאת: טובה בר-שאן

ניקי שלום מיצים עדיף לשתות על בטן ריקה ולא עם האוכל לכך יש שתי סיבות 1. בתהליך העיכול מתפרק האוכל ליחידות קטנות בעזרת אנזימי העיכול. אם מוסיפים נוזלים לתהליך אנו מדללים את מיצי העיכול ומורידים את כושר פירוק המזון. 2. ניצים מכילים ריכוז גבוה של סוכרים ועמילנים אילה עלולים לתסוס במע' העיכול בעודם "ממתינים" שהמזון עמו נאכלו יתעכל . לכן עדיף לשתות את המיצים על בטן ריקה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/10/2007 | 13:01 | מאת: צביקה

האם אפשר לשלב ג'ינקו עם Q-10 לחולה לב שלוקח תרופות כמו אספירין ולופרסור

06/10/2007 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, עם Q10 אין בעיה לשלב. הבעיה היא אספרין לג'ינקו בילובה יש אפקט של דילול דם ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

05/10/2007 | 20:08 | מאת: מיטל

שלום, לגבי גזר ובצל- אני יודעת שאלו ירקות שיש בהם כמות סוכר גבוהה. רציתי לדעת האם האינדקס הגליקמי שלהם נמוך כך שכמות הסוכר שבהם לא תהיה משמעותית לעומת האינדקס הגליקמי שלהם. תודה מיטל

06/10/2007 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, אני לא ממליץ להימנע מגזר ומבצל בגלל תכולת הסוכר שבהם. הם עשירים מאד ברכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותנו. בנוסף, הערך הגליקמי שלהם לא גבוה - בין 50 - 60 בהצלחה צביקה

אני לוקחת מולטי ויטאמין של סולגאר ואני חוששת שהוא לא מתעכל לי ועושה לי תופעות לוואי של שלשולים יש קשר?

06/10/2007 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

לינה שלום, התופעה שתיארת מוכרת ומתרחשת אצל חלק מהמשתמשים בתוספי מזון. אם זה לא יסתדר לאחר כמה ימים, נסי מוצר של חברה אחרת. השאלה אם את בכלל זקוקה למולטי ויטמין? בהצלחה צביקה

04/10/2007 | 20:01 | מאת: הילה

שלום, רציתי לדעת מה הערך והחשיבות של פסיליום. האם לכל אדם מומלץ לקחת פסיליום או רק למישהו שסובל מבעיות מסויימות כגון כולסטרול, לחץ דם, טריגליצרידים? תודה רבה

04/10/2007 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, בממוצע אדם מבוגר ובריא צריך כ 30 גרם סיבים ביום. את הכמות הזאת (ויותר) ניתן לקבל מאכילת מזון צמחי וטבעי (פירות, ירקות, דגנים וקיטניות). הפסיליום נועד רק לבעיות מיוחדות כמו טיפול בעצירות וכפי שציינת להורדת כולסטרול ושומנים. צריך להביא בחשבון שפסיליםן וסובין סופחים מהמעיים גם ויטמינים ומינרלים ולא רק כולסטרול וחומרים מזיקים ולכן לא כדאי לצרוך אותם על בסיס קבוע.. בהצלחה צביקה

04/10/2007 | 19:03 | מאת: יעקב

שלום , אני מעוניין לדעת האם אכילת לחם או כול מזון אחר עם עובש עליו מסוכנת מבחינה בריאותית או שאפשר לאכול ורק מבחינה אסטתית לא נעים ? תודה רבה מראש

04/10/2007 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, כדאי מאד להימנע מאכילת מזון מעופש. העובש מכיל רעלנים העלולים לפגוע בכבד (אפלטוקסינים). העובש יכול להימצא בדגנים, קיטניות, לחם ונבטים. כשקונים נבטים ונבטוטים, צריך לוודא שהם לא מעופשים. בארצות הברית הנושא עלה לכותרות לפני כמה שנים ופגע מאד ב"יחסי הציבור" של הנבטים שהם בעיני מזון מעולה, בריא ומבריא. בהצלחה צביקה.

11/05/2009 | 07:33 | מאת: אני

אכלתי לחם עם עובש וחטפתי חום

04/10/2007 | 08:25 | מאת: לונה

שלום! רציתי לשאול איך אפשר להוריד בבטן תוך כדי זמן קצר .......כמו של 3 ימים או מקסימום 4....פשוט יש לי פגישה ואני רוצה להיראות במיטבי ואני בת 17 וחצי ......בבבקשה תעזרו לי !!

04/10/2007 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

לונה שלום, צר לי לאכזב אותך, אך אין מתכון להורדה מהירה של הבטן. תתחילי / תמשיכי בפעילות גופנית נמרצת והקפידי על תזונה מאוזנת. לפגישה הבאה בעוד מספר חודשים תגיעי עם בטן שטוחה ובריאות טובה. בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 14:10 | מאת: ורד

טוב אני בת 20 ו 170 ס"מ עם 68 ק"ג . נרשמתי למכון לפני 3 ימים וכך אני עושה ספורט. אבל לא יודעת כמה פעמים אני צריכה להתעמל ומה לאכול כי אני רוצה שהמשקל שלי ירד ל60 קילו .

04/10/2007 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, המענה לשאלתך לא יימצא בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל איש מקצוע בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 13:46 | מאת: דורית

צביקה שלום, לאחרונה התחלתי לאכול דגים כגון סלמון כדי להגביר את צריכת האומגה 3. אם אני אוכלת פעם בשבוע האם הכספית שבדג יכולה להזיק לי? האם דגי ים צפונים אחרים (הליבוט, סול, בקלה, מקרל, טונה, סרדינים) מכילים פחות/יותר כספית מהסלמון? בברכה, דורית

04/10/2007 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, קשה לי לענות על השאלה שלך. אולי דווקא הדג שאת אוכלת פעם בשבוע ספג הרבה כספית... בעבר דגי ים היו מומלצים, אבל בשנים האחרונות זיהום הים גרם להרעלה גם של דגי ים. ככל שהדג גדול יותר הוא מזוהם יותר. דגי ים המגודלים בברכות "עשירים" פחות במתכות כבדות אבל חיים בצפיפות ומקבלים תרופות ו"תוספות". לסיכום, 1-2 בשבוע נראה סביר ומאוזן. כדאי לגוון את סוגי הדגים ולא לאכןל רק סלמון. בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 11:50 | מאת: מנשה

מה המינון המומלץ ליום ( כמה מ"ג של EPA ו- DHA) לאנשים בגילאי 50-60 ? מדובר במבוגרים ללא בעיות מיוחדות. גבר במשקל 70 ק"ג, אשה- 60 ק"ג.

04/10/2007 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. אני מתנגד לשימוש במושגים של "מינון" הלקוחים מתחום הרפואה הקונבנציונלית. אם תעשה חיפוש בגוגל על "אומגה 3" תמצא הרבה הצעות ל"מינונים". אתה יכול להסתפק גם בהצעה של היצרן המופיעה על האריזה. בהצלחה צביקה

04/10/2007 | 16:47 | מאת: מנשה

שלום ותודה על התשובה, ראיתי את המידע בפורומים השונים ולדעתי הם לא די ברורים. כנ"ל גם הנחיות הספקים. יש לי אריזה של יצרן מסוים בה כל כמוסה מכילה EPA - 360 ו DHA - 240. יש לי גם אריזה של יצרן אחר בה כל כמוסה מכילה בדיוק חצי מהכמויות הנ"ל. כמוסה אחת בת 1.4 ג' והשניה בת 1.7 ג'. שני היצרנים ממליצים על 1-3 כמוסות ליום. מה אפשר להבין מזה? אם אדע מה הכמות המומלצת ליום במונחי EPA ו ADH, אדע איזה וכמה כמוסות ליום לקחת. שוב תודה