פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

11/10/2007 | 21:10 | מאת: מישהי

שלום צביקה, לאחרונה התחלתי לצרוך זרעי פשטן כדי "לקבל" אומגה 3, אך יש לי מספר שאלות, ואני אשמח אם תוכל לענות לי: 1. מהי הכמות המומלצת לצריכה ליום מזרעי פשטן. 2. אם לקחתי עד עכשיו זרעי פשטן לא טחונים, זה אומר שזה "יצא כמו שזה נכנס". 3. אני סובלת מבעיות זיכרון וריכוז, האם זה עוזר לזה, ועד כמה זה יעיל, וכמו כן אני מרגישה גם עייפות יתר, עד כמה זרעי הפשטן יעילים כדי לטפל בבעיות העייפות, הריכוז והזיכרון. מודה לך מאוד על תשובתך.

11/10/2007 | 21:29 | מאת: צביקה קורן

השאלה עלתה רבות בפורום. מציע לך לעשות חיפוש על המילה "פשתן" ועל "אומגה 3". גם בגוגל תמצאי הרבה חומר. לא כתבת בת כמה את וזה מקשה על התשובה. בכל אופן, לשאלותייך: 1. הכמות המומלצת 1 -2 כפות טחון טרי ביום. 2. ללא טחינה לא מפיקים תועלת מהזרעים והם באמת יוצאים כמו שנכנסו. 3.זרעי פשתן הם מזון ולא תרופה ואני לא מציע להתייחס אליהם כתרופה "טבעית". רק שינוי תזונתי רציני עשוי להועיל לטיפול בתופעות שציינת. מציע שתפני ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה

או.. מה אורך המדף של הבוטנים בקליפתם, לפני שנקלו

11/10/2007 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

בתנאי האיחסון. בצנצנת זכוכית אטומה הנשמרת במקרר אפשר לשמור כמה חודשים. מחוץ למקרר - כמה שבועות בהצלחה צביקה

10/10/2007 | 23:51 | מאת: צביקה

בזמן האחרון יש לי ריח לא נעים מהגוף, התחלתי לקחת לציטין וויטמין E ביחד,אני אוכל גם אוכל שום טרי בארוחת הצהרים. אבקש המלצה על פתרון הבעיה. בתודה מראש צביקה

11/10/2007 | 21:21 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

צביקה שלום, ישנם תבלינים ומזונות (ושום הוא אחד מהם) הגורמים לריח גוף. אם זה מפריע לך - תימנע מאכילת שום טרי. בהצלחה צביקה

10/10/2007 | 17:51 | מאת: טל

שלום כמה קפאין יש בחבילת שוקולד מריר? קראתי כתבה שבהריון מותר לצרוך עד 3 כוסות קפה ביום.ומה לגבי כמות שוקולד? תודה

11/10/2007 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

טל שלום הכמות משתנה בהתאם לריכוז פולי הקקאו. אני ממליץ להימנע לחלוטין משתיית קפה בתקופת ההריון. ישנם כמה מחקרים שהצביעו על נזקים אפשריים לעובר. האם הכתבה שקראת מתייחסת לאישה "ממוצעת"? האם את אישה "ממוצעת"? ההשפעה של החומרים הרעילים במזון משפיעה בצורה שונה על כל אדם. גם לאדם בריא שאינו בהריון כדאי להימנע מקפאין ככל שניתן. על נזקי הקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים במזוננו"). בהצלחה צביקה

10/10/2007 | 17:11 | מאת: צבי

אנו אשתי ואני בגילאי ה-70 משתמשים בכמוסות אומגה 3 מתוצרת "אלספה" אודה לכם באם תידעו אותנו מה המינון הנכון ומתי יש לקחת את הכמוסות? האם קימות חברות נוספות המספקות את התוסף הנ"ל ומה היא הטובה ביותר. אודה להתיחסותכם ולמענה מהיר ככל שניתן. צבי

11/10/2007 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, השאלה נשאלה כמה פעמים בימים האחרונים. תבדוק תשובה שנתתי ל HAVAOR ב 7/10 וגם יום קודם. בהצלחה צביקה

09/10/2007 | 12:18 | מאת: אני

מתי הכי טוב לקחת טיפות יובסלקס? כמה זמן לוקח לזה להשפיע? אם לוקחים יותר מפעם ביום..האם זה מסוכן?

10/10/2007 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה מסוג השאלות שלא מתאימות לפורום הזה (תזונה ט בע י ת) ולכן אני מציע לך להפנות אותן לפורום רפואי כלשהו. כתבתי עשרות פעמים בפורום הזה שאני מתנגד לשימוש ב"משלשלים" למיניהם. החומר הזה ודומיו מזיקים ומסוכנים ועלולים לגרום לעצלות מעיים, עצירות כרונית, חוסרים של ויטמינים ומינרלים ומחלות מעיים. חוצמזה, שכחת להשתמש במילות הקסם: "שלום" ו"תודה" בהצלחה צביקה

08/10/2007 | 17:39 | מאת: מיטל

שלום, לגבי לחם- ישנם לחמים שכתוב עלים מחיטה מלאה וישנם לחמים שכתוב עליהם מקמח מלא. לא הבנתי מה בדיוק ההבדל בין שניהם? האם יש משמעות מבחינת האינדקס הגליקמי שלהם? עוד שאלה, ישנם לחמים שכתוב עליהם שהם עשויים מחיטה מלאה, שיפון וכדו' אבל כשאני מסתכלת ברכיבים, רשום שבנוסף יש שם גם קמח תירס...האם לחם מסוג זה מאבד מהערך התזונתי שלו? תדה מיטל

08/10/2007 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום הקמח הוא המרכיב בעל ההשפעה הדומיננטית ביותר על תכונות הלחם. ככל שהוא פחות מעובד וקרוב למצבו הטבעי, הוא אינו מאבד ויטמינים הנהרסים בתהליך העיבוד וכך נשמר ערכם של הוויטמינים, המינרלים, הסיבים התזונתיים ועוד רכיבים חיוניים אחרים המצויים בקליפה ובגרעין. תרומתו התזונתית של לחם עם מרכיב בסיסי פחות מעובד היא גבוהה יותר, ערכו הגליקמי נמוך יותר, הוא יכיל יותר סיבים תזונתיים, יקל על מערכת העיכול, ישמור על רמות נמוכות של סוכר בדם ויקנה דרגת שובע גבוהה לאורך זמן. לעומת זאת, במבחן הטעם הסקרים מראים העדפה ללחם מעובד יותר. נבחן את סוגי הקמח העיקריים: קמח חיטה. זהו המרכיב הנפוץ ביותר. בין אם הוא מוגדר כלבן, כהה, או אחיד, מדובר בקמח מעובד שהערך הגליקמי שלו 85, כמעט כמו סוכר. אנשים רבים מחשיבים לחם כהה כלחם מקמח מזין יותר, אך אין זה כך: הצבע הכהה נובע משילוב עם קרמל או חומרים אחרים המשפיעים על צבע הלחם. קמח חיטה מלא. נבדל מגרסתו ה"לא מלאה" בכך שהוא מעובד פחות, מזין יותר, וערכו הגליקמי הוא 50 . (והלחם נקרא לחם מחיטה מלאה ). קמח שיפון מלא. בעל ערך גליקמי 40. תורם יותר לשמירת רמה נמוכה של סוכר בדם, מזין ומשביע לאורך זמן. יש להבחין כי קמח שיפון, ללא ציון ה"מלא" אינו בעל תכונות אלו. לחם אשר מוסיפים לו קמח תירס אכן מאבד חלק מהערכים התזונתיים שלו והאינדקס הגליקמי שלו עולה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2007 | 18:14 | מאת: מיטל

טובהשלום, תודה רבה על התשובה המפורטת . לקחתי לתשומת ליבי!

10/10/2007 | 18:23 | מאת: אייל

בנוסף לשאלה שמיטל שאלה, ישנם לחמים (מקמח חיטה מלאה או קמח שיפון) שהם רכים יותר (ז"א הלחם אוורירי יותר) ולחמים אחרים שהם קשים יותר (ז"א שהלחם דחוס יותר). מה ההבדל בין אם הלחם רך או קשה? ומה עדיף? תודה רבה

08/10/2007 | 17:24 | מאת: mr.j.

שלום לכולם! על איזה מזונות רצוי להקפיד כטבעוני? האם טבעונים המבצעים פעילות גופנית דורשים יותר מאבות המזון, ואם כן איזה? (למשל אדם צעיר המבצע הליכות, ריצות, פילאטיס מידי יום)? האם טבעוני צריך לאכול הרבה ביום כדי לספק את צרכיו? (למשל, אני בגיל 21, גובהי :1.72 ומשקלי: 49).

08/10/2007 | 18:14 | מאת: טובה בר-שאן

mr.j שלום כטבעוני חשוב לקבל ירקות, פירות, דגנים, קטניות, אגוזים ,שקדים, ושאר גרעינים. על מנת לקבל את כל אבות המזון הויטמינים והמינרלים. אין ספק שבחור צעיר וספורטאי צריך יותר חלבונים וחומצות שומן חיוניות לבנית השריר ופחמימות לאנרגיה. אין ספק שאתה צריך לאכל יותר על מנת לספק את המרכיבים החסרים שלך . לפי הנתונים שנתת אתה רזה מאוד. לדעתי כדאי שתלך לתזונא/ית ליעוץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/10/2007 | 08:54 | מאת: mr.j.

את יכולה לתת לי המלצה לתזונאי, באיזור חדרה, שיכול לייעץ לי בתזונה טבעונית? (ושאלות נוספת: האם הנתונים שהצגתי מסכנים את הבריאות? האם ניתן לאכול בוטנים לא קלויים מושרים במים? והאם ניתן לאכול את שאר הגרעינים ומיני האגוזים ללא קלייה?) תודה על התשובות!

07/10/2007 | 11:49 | מאת: havaor

אני כבר למעלה מעשרים שנה מקפידה על תזונה בריאה (צמחונות, מזון אורגני), ובכל זאת קיבלתי סוכרת טיפוס 2. מה שעמד לי לרועץ: סטרס ודורבן ברגל שלא אפשר לי לצעוד יומית. ע"י פעילות גופנית מומלצת ותיקונים קלים בתפריט (תשומת לב לפחמימות) אני מאוזנת כיום , פרט לכולסטרול גבוה במקצת, אותו אינני יודעת כיצד להוריד (לא עזר פעילות גופנית ותוסף מזון פליקסנול): חששי הגדול הוא כיצד לתחזק ולשמור על הישגי (ירדתי כעשרים קילוגרים ואני מרגישה מצוין). שמעתי על "עץ החיים" קורס בן שלושה שבועות של דיאטת מיצים בפיקוח בים המלח ושואלת לעצתכם? ת ו ד ה

07/10/2007 | 15:43 | מאת: טובה בר-שאן

havaor שלום על קורס ספציפי זה לא שמעתי אולם דיאטת מיצים יכולה מאוד לעזור. יש מקום להתיעץ עם צביקה קורן מהפורום שגם הוא עושה סדנאות מיצים בפיקוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2007 | 20:40 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ההבטחה לרפא סוכרת בסדנה של 3 שבועות נראית לי קצת יומרנית, חוצפנית וגובלת בהטעיית הציבור. למנחה הסדנה מוניטין רב בהנחיית סדנאות "צום רוחני", אבל מכאן ועד לריפוי סוכרת המרחק רב. מציע לך לבקש רשימה של חמישה אנשים שנרפאו מסכרת באמצעות השיטה ולשוחח איתם בטלפון. אשמח ללמוד ולהתעדכן. בנושא הכולסטרול הגבוה - אם השינוי בתזונה, התוספים והפעילות הגופנית לא מועילים, כדאי לשקול טיפול תרופתי בהתייעצות עם הרופא המטפל. לפעמים אין ברירה. אגב, לאחרונה התפרסם מחקר ששלל (לצערי) את התועלות המיוחסות לתוסף הנקרא: פוליקוסנול. בהצלחה צביקה

11/11/2007 | 12:59 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! אני עוסק במתן עזרה וידע לאנשים בתחום שהעלית. האם שמעת על משהו שנקרא "wellnes home" ?

07/10/2007 | 11:41 | מאת: havaor

הקישור לא עולה, צביקה קורן. אני זקוקה ביותר למידע זהו . ת ו ד ה

07/10/2007 | 20:23 | מאת: צביקה קורן

שני פתרונות: א. נסי שוב בקישור הבא: http://www.omega3galil.com/benefits.html ב. חפשי בגוגל "אומגה 3" ותיכנסי לאתר omega3galil (אצלי זאת התוצאה הרביעית בחיפוש).

07/10/2007 | 08:35 | מאת: ניקי

חברים שלום. לאור העובדה שאני אוהב מיץ פירות , ובעיקר תפוזים +גזר, ולאור העובדה שזכיתי במסחטת פירות מקצועית , רציתי לברר לגבי נכונות השתיה בבוקר " על בטן ריקה" . חשובה לי תשובה מדעית וגם תשובה המבוססת על נסיונכם. תודה ושבוע טוב.

07/10/2007 | 15:52 | מאת: טובה בר-שאן

ניקי שלום מיצים עדיף לשתות על בטן ריקה ולא עם האוכל לכך יש שתי סיבות 1. בתהליך העיכול מתפרק האוכל ליחידות קטנות בעזרת אנזימי העיכול. אם מוסיפים נוזלים לתהליך אנו מדללים את מיצי העיכול ומורידים את כושר פירוק המזון. 2. ניצים מכילים ריכוז גבוה של סוכרים ועמילנים אילה עלולים לתסוס במע' העיכול בעודם "ממתינים" שהמזון עמו נאכלו יתעכל . לכן עדיף לשתות את המיצים על בטן ריקה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/10/2007 | 13:01 | מאת: צביקה

האם אפשר לשלב ג'ינקו עם Q-10 לחולה לב שלוקח תרופות כמו אספירין ולופרסור

06/10/2007 | 20:59 | מאת: צביקה קורן

צביקה שלום, עם Q10 אין בעיה לשלב. הבעיה היא אספרין לג'ינקו בילובה יש אפקט של דילול דם ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

05/10/2007 | 20:08 | מאת: מיטל

שלום, לגבי גזר ובצל- אני יודעת שאלו ירקות שיש בהם כמות סוכר גבוהה. רציתי לדעת האם האינדקס הגליקמי שלהם נמוך כך שכמות הסוכר שבהם לא תהיה משמעותית לעומת האינדקס הגליקמי שלהם. תודה מיטל

06/10/2007 | 21:09 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, אני לא ממליץ להימנע מגזר ומבצל בגלל תכולת הסוכר שבהם. הם עשירים מאד ברכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותנו. בנוסף, הערך הגליקמי שלהם לא גבוה - בין 50 - 60 בהצלחה צביקה

אני לוקחת מולטי ויטאמין של סולגאר ואני חוששת שהוא לא מתעכל לי ועושה לי תופעות לוואי של שלשולים יש קשר?

06/10/2007 | 21:11 | מאת: צביקה קורן

לינה שלום, התופעה שתיארת מוכרת ומתרחשת אצל חלק מהמשתמשים בתוספי מזון. אם זה לא יסתדר לאחר כמה ימים, נסי מוצר של חברה אחרת. השאלה אם את בכלל זקוקה למולטי ויטמין? בהצלחה צביקה

04/10/2007 | 20:01 | מאת: הילה

שלום, רציתי לדעת מה הערך והחשיבות של פסיליום. האם לכל אדם מומלץ לקחת פסיליום או רק למישהו שסובל מבעיות מסויימות כגון כולסטרול, לחץ דם, טריגליצרידים? תודה רבה

04/10/2007 | 20:51 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, בממוצע אדם מבוגר ובריא צריך כ 30 גרם סיבים ביום. את הכמות הזאת (ויותר) ניתן לקבל מאכילת מזון צמחי וטבעי (פירות, ירקות, דגנים וקיטניות). הפסיליום נועד רק לבעיות מיוחדות כמו טיפול בעצירות וכפי שציינת להורדת כולסטרול ושומנים. צריך להביא בחשבון שפסיליםן וסובין סופחים מהמעיים גם ויטמינים ומינרלים ולא רק כולסטרול וחומרים מזיקים ולכן לא כדאי לצרוך אותם על בסיס קבוע.. בהצלחה צביקה

04/10/2007 | 19:03 | מאת: יעקב

שלום , אני מעוניין לדעת האם אכילת לחם או כול מזון אחר עם עובש עליו מסוכנת מבחינה בריאותית או שאפשר לאכול ורק מבחינה אסטתית לא נעים ? תודה רבה מראש

04/10/2007 | 20:47 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, כדאי מאד להימנע מאכילת מזון מעופש. העובש מכיל רעלנים העלולים לפגוע בכבד (אפלטוקסינים). העובש יכול להימצא בדגנים, קיטניות, לחם ונבטים. כשקונים נבטים ונבטוטים, צריך לוודא שהם לא מעופשים. בארצות הברית הנושא עלה לכותרות לפני כמה שנים ופגע מאד ב"יחסי הציבור" של הנבטים שהם בעיני מזון מעולה, בריא ומבריא. בהצלחה צביקה.

11/05/2009 | 07:33 | מאת: אני

אכלתי לחם עם עובש וחטפתי חום

04/10/2007 | 08:25 | מאת: לונה

שלום! רציתי לשאול איך אפשר להוריד בבטן תוך כדי זמן קצר .......כמו של 3 ימים או מקסימום 4....פשוט יש לי פגישה ואני רוצה להיראות במיטבי ואני בת 17 וחצי ......בבבקשה תעזרו לי !!

04/10/2007 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

לונה שלום, צר לי לאכזב אותך, אך אין מתכון להורדה מהירה של הבטן. תתחילי / תמשיכי בפעילות גופנית נמרצת והקפידי על תזונה מאוזנת. לפגישה הבאה בעוד מספר חודשים תגיעי עם בטן שטוחה ובריאות טובה. בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 14:10 | מאת: ורד

טוב אני בת 20 ו 170 ס"מ עם 68 ק"ג . נרשמתי למכון לפני 3 ימים וכך אני עושה ספורט. אבל לא יודעת כמה פעמים אני צריכה להתעמל ומה לאכול כי אני רוצה שהמשקל שלי ירד ל60 קילו .

04/10/2007 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, המענה לשאלתך לא יימצא בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל איש מקצוע בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 13:46 | מאת: דורית

צביקה שלום, לאחרונה התחלתי לאכול דגים כגון סלמון כדי להגביר את צריכת האומגה 3. אם אני אוכלת פעם בשבוע האם הכספית שבדג יכולה להזיק לי? האם דגי ים צפונים אחרים (הליבוט, סול, בקלה, מקרל, טונה, סרדינים) מכילים פחות/יותר כספית מהסלמון? בברכה, דורית

04/10/2007 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, קשה לי לענות על השאלה שלך. אולי דווקא הדג שאת אוכלת פעם בשבוע ספג הרבה כספית... בעבר דגי ים היו מומלצים, אבל בשנים האחרונות זיהום הים גרם להרעלה גם של דגי ים. ככל שהדג גדול יותר הוא מזוהם יותר. דגי ים המגודלים בברכות "עשירים" פחות במתכות כבדות אבל חיים בצפיפות ומקבלים תרופות ו"תוספות". לסיכום, 1-2 בשבוע נראה סביר ומאוזן. כדאי לגוון את סוגי הדגים ולא לאכןל רק סלמון. בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 11:50 | מאת: מנשה

מה המינון המומלץ ליום ( כמה מ"ג של EPA ו- DHA) לאנשים בגילאי 50-60 ? מדובר במבוגרים ללא בעיות מיוחדות. גבר במשקל 70 ק"ג, אשה- 60 ק"ג.

04/10/2007 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. אני מתנגד לשימוש במושגים של "מינון" הלקוחים מתחום הרפואה הקונבנציונלית. אם תעשה חיפוש בגוגל על "אומגה 3" תמצא הרבה הצעות ל"מינונים". אתה יכול להסתפק גם בהצעה של היצרן המופיעה על האריזה. בהצלחה צביקה

04/10/2007 | 16:47 | מאת: מנשה

שלום ותודה על התשובה, ראיתי את המידע בפורומים השונים ולדעתי הם לא די ברורים. כנ"ל גם הנחיות הספקים. יש לי אריזה של יצרן מסוים בה כל כמוסה מכילה EPA - 360 ו DHA - 240. יש לי גם אריזה של יצרן אחר בה כל כמוסה מכילה בדיוק חצי מהכמויות הנ"ל. כמוסה אחת בת 1.4 ג' והשניה בת 1.7 ג'. שני היצרנים ממליצים על 1-3 כמוסות ליום. מה אפשר להבין מזה? אם אדע מה הכמות המומלצת ליום במונחי EPA ו ADH, אדע איזה וכמה כמוסות ליום לקחת. שוב תודה

03/10/2007 | 10:10 | מאת: דנה

שלום, רציתי לדעת למה כל כך חשוב לשתות הרבה מים אחרי אכילת זרעי פשתן?

04/10/2007 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אני לא מכיר את ה"עצה" הזאת. לדעתי כדאי לאכול זרעי פשתן טחונים עם סלט ירקות או פירות ולא להפריע למערכת העיכול לפעול על ידי שתיית "הרבה מים". בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול בוטנים ללא קלייה. בבוטנים קלויים השמן הטבעי מתקלקל, אבל עדיין יש בהם ויטמינים, מינרלים, חלבון ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה

02/10/2007 | 00:36 | מאת: קרין

צביקה וטובה שלום, קראתי בפורום תזונה קלינית של הדיאטנית דנה ויינר ש"זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 לא מהסוג המומלץ מבחינה בריאותית, ולכן איני רואה ערך מוסף בהוספתם." האם זה נכון? האם באמת יש הבדל באיכות של אומגה 3 מזרעי פשתן ואומגה 3 מדגים? עד היום חשבתי שההבדל הוא בכמות, שיותר קשה לגוף לספוג אומגה 3 ממקור צמחי מאשר ממקור מן החי. אודה להבהרה, בברכה, קרין

03/10/2007 | 10:02 | מאת: צביקה קורן

קרין שלום, אני לא מתכוון להיכנס לויכוח עם הדיאטניות הקליניות. בזרעי פשתן יש אומגה 3 אבל לא בצורה בה הוא נמצא בדגים. הגוף צריך לבצע פעולות כדי להפוך את "חומר הגלם" לחומצות שומן חיוניות הנקראות אומגה 3. כדאי לזכור שבזרעי פשתן יש גם סיבים תזונתיים, שמנים רב בלתי רויים, חלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים, פיטו סטרולים וחומרים נוגדי חימצון. חלק מהחומרים האלה לא נמצאים בדגים. בדגים ניתן למצוא כספית, מתכות רעילות אחרות, תרופות, טפילים ועוד. (אני לא שולל אכילת דגים, אבל חשוב להכיר את התכונות החיוביות והשליליות בכל מזון שאוכלים). בהצלחה צביקה .

01/10/2007 | 15:24 | מאת: רותי

בני נמוך לגילו 1.42 משקל 35 (אימו 1.71 אביו 1.69 ובעלי עודף משקל) תזונתו מאוד סלקטיבית, לא אוכל ירקות ופירות, יש פתרון בכדורים או אחר??????

03/10/2007 | 10:05 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, לא נראה לי שיש פתרון בכדורים, או בתוספי מזון. לתורשה יש משקל משמעותי בנושא זה.. יש ילדים ש"מזנקים" לגובה גם אחרי גיל 13. כדאי מאד לשמור על תזונה איכותית, מאוזנת שיש בה פירות, ירקות, שקדים ואגוזים. בהצלחה צביקה

01/10/2007 | 15:02 | מאת: טל

שלום מהם החסרונות/יתרונות של הוניל?האם ממכר?לאחרונה התחלתי לשתות סויה רק בטעם וניל. תודה

03/10/2007 | 10:09 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, השאלה אם משתמשים בתבלין הטבעי שמקורו בצמח, או בחומר כימי שנותן טעם של וניל. להלן קישור למידע על הוניל: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs06-Vav/Heb-Vav-Vanilla.htm אפשר לעשות חיפוש בגוגל ולמצוא מידע נוסף. בהצלחה צביקה

01/10/2007 | 00:36 | מאת: טל

אזה מאכלים מכילים b12?חוץ מביצים ובשר ודגים.(מהחי) תודה

01/10/2007 | 05:58 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יטמין B12 נמצא רק במזון מהחי כפי שציינת. יש הטוענים שהוא נמצא גם בפטריות. לטבעונים ולצמחונים אני ממליץ לקחת כדור מציצה פעם בשבוע כדי למנוע חוסר של הויטמין והנזקים הכרוכים בכך. בהצלחה צביקה

29/09/2007 | 06:07 | מאת: דני

האים בוטנים מכילים סוכר ? והאם בריא לאכול כל יום בוטנים ? מה הסגולות הבריאותיות שלהם..

30/09/2007 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום בוטנים מכילים מעט מאוד סוכרים הם בעיקר מכילים שומנים וחלבונים . בוטנים בריאים מוד מכילים ויטמינים ומינרלים רבים כמו: ויטמין B1 ויטמין B2 ויטמין B3 ויטמין B6 אבץ אשלגן זרחן מגנזיום נחושת סידן יש בהם אנטי אוקסידנטים רבים לכן הם מומלצים כנגד מחלות לב. אולם בכל אליה יש קוץ. רבים מהאנשים אלרגים מאוד לחלבוני הבוטנים. לכן צריכים מאוד להזהר. בברכת מועדים לשימחה טובה בר- שאן

האם ניתן לאכול בוטנים ללא קלייה?

28/09/2007 | 03:57 | מאת: אני

בערב אכלתי האני נאט צ'יריוס בלי חלב. לפני זה אכלתי מעדן בבוקר. אחרי זה נורא כאבה לי הבטן וכל הזמן הרגשתי ואני עדיין מרגיששה כאילו יש לי תסיסה בבטן. לפעמים זה קצת עולה ואני ממש מרגישה כאילו יש לי איזה גז בבטן. קודם הקאתי קצת כי כבר ממש לא יכולתי ויצא לי מלא קצף לבן. מה נראה לך שקורה? יכול להיות שאני רגישה לזה או שיש לי בעיות בעיכול?

28/09/2007 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

ואל תמתיני לעצות בפורום זה או אחר. אני לא מכיר את המזון שציינת, אבל זה לא נראה מזון בריאות טבעי.

27/09/2007 | 08:02 | מאת: אבי

אני בן 48 ומזה כשנתיים סכרת סוג 2 . הסכרת התחילה מרמות של 120-130 והגיעה היום 180-200. קשה לי מאוד לשנות את התזונה ויש לי משיכה דווקא לאוכל ה"מזיק"הסוכרים והשומנים הגורמים לסכרת. מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב? בתודה אבי

27/09/2007 | 16:24 | מאת: נעמי

להתרגל לתזונה החדשה, ולהתמיד בה. זו משימה בהחלט אפשרית, צריך לגייס רק כוח-רצון, ולהחליט שיותר מהכל, הכי חשוב זה להיות בריא. תזונה בריאה מונעת את התדרדרות המחלה, ובמקרים מסויימים, עשויה גם לרפא. ילד לא יכול לעשות זאת, כי הוא מתקשה בהבנת הקשר בין המחלה לתזונה. מבוגר יכול.

28/09/2007 | 06:35 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני בהחלט מסכים עם נעמי. לפעמים קשה לעשות את השינוי לבד. מציע לך לפנות לתזונאי טבעי או נטורופט באיזור מגוריך ולבנות יחד תפריט יומי שתוכל לעמוד בו. ניתן לטפל גם במשיכה למתוקים. בהצלחה צביקה

11/11/2007 | 13:09 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! עזרתי לאמא שלי באמצעות פיתרון גאוני שאימצתי לעצמי. תהיה מוכן לשמוע עליו ? דבריך הזכירו זאת.

24/09/2007 | 21:46 | מאת: סטודנטית

שלום אני מחפשת מחקר מדעי הכתוב בעברית בנושא כלשהו הקשור לתזונה. אשמח מאד אם תוכלו להפנות אותי למחקר כזה או לצרף לכאן קישור למחקר כה. תודה מראש.

25/09/2007 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

טודנטית שלום בתזונה יש המון המון נושאים אך אתן לך כמה אפשרויות .בחוברת גלילאו (כתב את למדע ומחשבה יש מס' מאמרים על תזונה : למשל גלילאו 99 נובמבר 2006 יש על חוש הטעם בגלילאו 85 ספטמבר 2005 , 86אוקטובר 2005 יש על ויטמינים . בחוברות אחרות יש על השמנה . את פשוט צריכה לחפש בנוסף ישנן חוברות של תזונה פלוס של מרדכי הוכברג המתרגמות מאמרים מדעיים בנושא תזונה. בברכה וגמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2007 | 16:26 | מאת: כהן ד

אני בן 51 לפני שנתיים היה לי אוטם שיר הלב: אחרי ששה חודשים מהמקרה קיבלת כהבים חזקים בחזה וגם בעירת (אין צרבות), באורף ביד וביד ימין ניסיתי הרבה תרופות (אמפרדוקס ווןנטון) כרגע אני נוטל 4 לוסק שאלה? העם זה מחלת רפלוקס או מחלה אחרת תודה מראש

25/09/2007 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

כהן ד 'שלום איני מכירה את מהלך המחלה שלך. אני חושבת שכדאי שתפנה לרופא המטפל שלך לבדיקות, במיוחד לאור העובדה שלפני חצי שנה היה לך אוטם שריר הלב. בברכה וגמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2007 | 15:55 | מאת: במבי

אני לא אוכלת בשר(אבל כן אוכלת עוף ודגים)הברזל שלי נורא נמוך,ניסיתי לאכול כמה זמן 10 שקדים ו3 משמשים יבשים כל יום(שמעתי שזו מנת ברזל יומית) אך הברזל לא עלה.רציתי לשאול אילו עוד מאכלים חוץ מבשר אוכל לאכול על מנת להעלות את הברזל ?

25/09/2007 | 06:47 | מאת: טובה בר-שאן

במבי שלום גם במאכלים מהצומח יש ברזל מהצומח קטניות(אפונה, חומוס, עדשים ,סויה שעועית ), ירקות עליים (תרד, פטרוזיליה סלרי )אגוזים,חיטה וזרעים שונים . בברכה וגמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2007 | 11:20 | מאת: אני1

שלום רב, אני בת 27 ושוקלת 45 גובה 163. מבנה הגוף שלי קטן מאז שאני מכירה את עצמי. אני מאוד רוצה להשמין!! יש לי סדר יום מאוד עמוס ורווי בלחץ אינסופי שמין הסתם משפיע על הרגלי התזונה שלי. הייתי רוצה לקבל המלצה לתפריטים מגוונים שיעזרו לי לעלות במשקל ולהתאים אותם לסדר היום שלי. חשוב לי מגוונים כי נמאס לי מאוד מהר אם אני אוכלת משהו יותר מפעמיים או שלוש. אודה אם תוכל לכוון אותי איפה אני יכולה לקבל מידע בנושא. תודה מראש בברכת חג שמח ושנה טובה לכולם.

25/09/2007 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אכן את רזה אני חושבת שיש מקום שתלכי לדיאטנית שתשב אתך ותבנה לך תפריט בריא . שלפיו תוכלי לקבל את המשקל המתאים לך אני נגד לאכל גאנק פוד רק כדי להשמין. בברכה ובברכת חתימה טובה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 13:16 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! אוליי הבעיה והפיתרון קשורים בלחץ האין סופי. אני סתם בנאדם שאימץ לעצמו את ה-"wellnes home".שמעת על זה פעם ?

24/09/2007 | 07:15 | מאת: טלי

האם זה נכון שגזר מונע קמטים? תודה מראש,

26/09/2007 | 15:24 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום בגזר יש בתא קרוטן ההופך בגוף לויטמין A החשוב מאוד לעור. בברכה וגמר חטימה טובה טובה בר- שאן

23/09/2007 | 16:14 | מאת: ענת

הייתי רוצה לדעת מהי חיטת דורום ממנה עשויה הפסטה, האם היא פחות מזיקה מחיטה לבנה רגילה והאם היא בכלל מכילה ערכים תזונתיים כלשהם? האם עדיף לאכול פסטה מחיטה מלאה?

23/09/2007 | 19:17 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום חיטת דורום (durum) או חיטת מקרוני היא מין החיטה המגודל באופן חקלאי בתפוצה רחבה. חיטת הדורום היא גם הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבו וחוזק הגלוטן שלו עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם, אותן הסיבות עושות את הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר. כאשר חיטה זו בלי הקליפות שלה היא מזיקה כמו שאר מיני החיטה. אין ספק שעדיף חיטה מלאה . בברכה טובה בר- שאן

23/09/2007 | 15:30 | מאת: בר קויפמן

שלום, אני רוצה להתייעץ בקשר לצום יום כיפור. שנה שעברה צמתי ולא הרגשתי טוב במהלך הצום ונאלצתי להפסיק. הרגשתי חולשה ואני מתעלפת. שנה קרה לי אותו הדבר, אבל בצורה קצת יותר קיצונית: היה לי מאוד קשה ללכת ולהחזיק את עצמי על הרגליים, לא שתיתי מספר שעות ונפלתי מספר פעמים על הרצפה. אני בכללי בריאה, אבל לפני שנה הייתה לי אנמיה קלה מאוד ויש לי אסטמה דיי קלה. יכול להיות שזה משפיע על הצום? והשאלה שלי היא האם אני יכולה לצום גם בשנה הבאה או לוותר?

23/09/2007 | 15:59 | מאת: צביקה קורן

בר שלום, אם את דתייה - כדאי להתייעץ עם רב או עם הרופא המטפל ולקבל "פטור" חלקי או מלא מהצום. אם את לא דתייה ובכל זאת רוצה לחוות את הצום בלי הסבל - תשתי במהלך היום כמה כוסות מים או מיץ טרי מירקות או מפירות. ההכנה לצום חשובה גם כן. בשנה הבאה תקראי באתר שלי טיפים לקראת תום יום כיפור. בהצלחה צביקה

25/09/2007 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

בר קויפמן שלום . אין ספק שאנמיה ואסטמה משפיעות מאוד על היכולת להתמודד עם הצום. אני חושבת שיש מקום להתייעץ עם רופא המטפל בך. בברכה ובברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

22/09/2007 | 23:03 | מאת: אירנה

שלום רב, אמי צריכה לקחת תוסף ברזל ושמעתי רבות על המוצר פלורדיקס של חב' גרמזה - האם אתם מכירים אותו? האם אכן אין לו תופעות לוואי כפי שאמרו לי? לתשובתכם אודה. אירנה

23/09/2007 | 15:54 | מאת: צביקה קורן

אירנה שלום, ראשית אני מכיר את המוצר. שנית, מבלי להתייחס ולפרסם מוצר זה או אחר, לקיחת תוספים בצורה נוזלית משפרת מאד את הספיגה שלהם בגוף. במקביל ללקיחת התוסף חשוב להימנע משתיית קפאין ותה שמפריעים לספיגה ולא לקחת יחד עם מוצרי חלב. בהצלחה צביקה

22/09/2007 | 18:35 | מאת: רן

האים אכילת גרנולה לסוכרתי זה בריא והאים הוא יכול לאכול בכמות

23/09/2007 | 15:51 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, ברוב סוגי הגרנולה יש תוספת נכבדה של סוכר, כך שכדאי להגביל את הכמות. כדאי להעדיף מיזלי שאינו קלוי. נסה למצוא ללא המתקה. הסיבים התזונתיים במיזלי ובגרנולה מועילים. בהצלחה צביקה

21/09/2007 | 08:35 | מאת: שואלת

אני לא יודעת אם כדאי לי לצום. יש לי הפרעת אכילה ומשקל טיפה נמוך של BMI 15.8. שנה שעברה אמרו לי לא לצום אבל השנה כבר אין לי טיפול כזה רציני ואף אחד לא אמר לי כלום. בא לי לצום אבל אני לא יודעת אם יכול לקרות לי משהו. מה את אומרת? ואם יכול לקרות לי משהו אתה יכול להגיד לי מה תודה

21/09/2007 | 14:00 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום BMI שלך מאוד נמוך . ובאמת לא ההייתי ממליצה לך לצום. את יכולה להרגיש רע מאוד , יכולה להיות לך נפילה ברמת סוכר, היפוגליקמיה. ולכןכדאי שלא תצומי . בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

20/09/2007 | 20:21 | מאת: מורן

שלום אני פונה בקשר לאחותי בת ה-15 עוד מעט היא די נמוכה לגילה ולא מראה סימנים לצמיחה למרות שההתפתחות שלה בכל המישורים האחרים נורמלית ובנוסף אנו בודקים אותה מבחינה הורמונלית וצילום כף יד שמאל והכל תקין . אולי מבחינה תזונתית יש דבר היוכל לעזור?

21/09/2007 | 14:02 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום יש מקום ללכת לתזונאית ולבדוק את העינין אתה . לתזונה יש מקום בצמיחה, בנוסף לגנטיקה. בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

20/09/2007 | 09:04 | מאת: מיכל

אילו עוד מוצרים יש מסויה? חוץ מטופו וחלב סויה? . סליחה עם הבורות... ועוד שאלה-מה זה חלב אורז? איפה משיגים? יש רעיון לדייסה טעימה ובריאה שמכינים לבד לילדה בת שנה? היא די בררנית בטעמים.

22/09/2007 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, מוצרי סויה נוספים: - פתיתי סויה ונתחי סויה - חלבון מעובד שמבשלים אותו כמו בשר. (מוצרי טבעול וזוגלובק עשויים מחלבון סויה מעובד בתוספת חלבון חיטה (גלוטן) וחלבון ביצה). - טמפה - עשוי מסויה מותססת, מכיל הרבה חלבון, מגיע קפוא, ניתן לרכוש בחנויות טבע, לבשל, או לטגן במחבת חשמלי (ללא שמן). - מיסו - משמש כתבלין למרקים ותבשילים. נראה כמו ריבה חומה. - רוטב סויה - "מעדן סויה" - (לא ב"נבחרת" שלי - מכיל יחסית הרבה סוכר, קקאו וחומרים נוספים. - ממרח סויה (תבדקי שאין בו שומנים מוקשים או מוקשים למחצה). חלב אורז- כשמו כן הוא עשוי מאורז. מולץ כגיוון למשקאות ולמזונות. הוא קל יותר לעיכול מאשר חלב סויה, אבל מכיל פחות חלבון. ובעיניזה גיוון טוב למשקאות חלבוניים. דייסה לילדה אפשר להכין משיבולת שועל גרוסה דק בתוספת מעט קינמון, צימוקים, סוכר חום או מולסה. אפשר גם לרסק פנימה (במגרדת ידנית) תפוח עץ או אגס וזה מוסיף מתיקות. אם הטעם שלה לא מקולקל עדיין אפשר לנסות לתת לה דייסה מאמרנט, קינואה, כוסמת ודוחן. חגים שמחים צביקה

19/09/2007 | 22:57 | מאת: מיכל

שלום בתי בת שנה וארבעה חודשים. האם מעדן סויה או שניים ולחם עם קצת ממרח סויה ביום זה בסדר? שמעתי שלא מומלץ הרבה לילדים. כמה זה הרבה...?

20/09/2007 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, הנושא שנוי במחלוקת וגם משרד הבריאות נדרש לנושא. אין המלצה חד משמעית של המשרד להימנע מסויה, אך ממליצים "להגביל את השימוש" מבלי לציין מהי הכמות המומלצת. אני דווקא מעודד צריכת סויה ומוצריה לכן סבור שהכמויות שציינת סבירות לגמרי. עם זאת, חשוב מאד לגוון את התזונה ובמיוחד את תזונת הפעוטות ולא "להיתקע" עם מעדן או שנים ביום.. בהצלחה צביקה

18/09/2007 | 15:59 | מאת: שני

שלום רב ,אני בת 28- נמצאתי כרגישה למוצרי חלב לפני כשנתיים, מאז אני משתמשת בסויה ומוצריו- חלב סויה, מעדני סויה, גבינת סויה וכו'. האם לסויה יש תופעות לוואי? האם הוא יכול לגרום לאחר שימוש ממושך לתופעות כמו שיעור יתר? + חוסר איזון הורמונלי? תודה מראש, שני

20/09/2007 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, הנושא שנוי מאד במחלוקת, ישנם הרבה מחקרים הסותרים זה את ממצאיו של זה. באתר של משרד הבריאות תמצאי סקירה מקיפה בנושא שנכתבה על-ידי דר' דורית ניצן מנהלת המחלקה לתזונה בעבר. בכל אופן, אין המלצה חד משמעית של המשרד להימנע מסויה, אך ממליצים "להגביל את השימוש" לילדים ותינוקות מבלי לציין מהי הכמות המומלצת. אני דווקא מעודד צריכת סויה ומוצריה לכן סבור שכדאי לך להמשיך לצרוך מוצרי סויה, כדאי לזכור שחשוב מאד לגוון את התזונה בכלל ואת צריכת מוצרי הסויה בפרט. לדוגמה: כמות של 50-70 גרם טופו וכוס חלב סויה ביום זאת כמות סבירה בעיני שלא אמורה לגרום לתופעות לוואי. בהצלחה צביקה

17/09/2007 | 19:28 | מאת: טל

שלום עד כמה ימים ניתן לאכול ביצים מבושלות בקליפה,שנישמרו במקרר? תודה

18/09/2007 | 07:25 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום בסביבות 3 ימים בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן

17/09/2007 | 11:20 | מאת: עזרא

לכולם שנה טובה ! ברוני לברר אם אוכלים אורז מלא אואורז מעובד בתוספת סובין חיטה ושבולת שועל. בתודה מראש

18/09/2007 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

עזרא שלום כן ניתן לאכל אורז מלא עם שיבולת שועל או סובין חיטה הדבר היחידי שחשוב לי לציין שמבחינת צרופי המזון ההרכב הנ"ל לא נותן צרוף של חלבון מלא . כאשר אוכלים אורז מלא עם קטניות (עדשים, חומוס, אפונה) בעצם מקבלים במזון חלבון מלא. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2007 | 09:46 | מאת: מורן

אודה מאוד על פרטים של מכון הרזייה, כזה שאפשר לגור בו ולהיות מנותקים מהבית במשך כמה שבועות. מקבלים דיאטה איכותית ותוכנית אומונים. רצוי באזור המרכז. תודה לכולם מורן

18/09/2007 | 07:44 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום תבררי אצל צביקה קורן (כאן בפורום) שעושה סדנת צומות אשר עוזרת מאוד להרזיה . או אצל פנינה בר סלע שמלמדת תזונה בריאה וגם בגישה שלה מרזים מאוד (כנסי לגוגל תרשמי םנינה בר סלע ) בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2007 | 08:08 | מאת: נחמה

מה ההבדל בין טריקלציום פוספט לקלציום קרבונט?

18/09/2007 | 07:41 | מאת: טובה בר-שאן

נחמה שלום טריקלציום פוספט הוא סידן הקשור לזרחן בעוד שקלציום קרבונט,הוא סידן פחמתי (בלועזית: קלציום קרבונט, Calcium carbonate), הידוע גם בשם פחמת הסידן - מלח, שנוסחתו הכימית היא CaCO3. נפוץ כמינרל המופיע בעיקר בסלעי משקע. בברכת שנה טובה טובה בר- שאן ובהצלחה

16/09/2007 | 18:22 | מאת: mr.j.

שנה טובה לכולם!!! רציתי לשאול: מה מומלץ לצרוך בצורה הקלויה, באגוזים והגרעינים? (בריאותית, טעמית, וכו וכו` ).... תודה!

17/09/2007 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לקלות ולהמליח את השקדים האגוזים והזרעים. אנחנו אוכלים אותם במצב הטבעי. הקלייה הורסת את השמן האיכותי שנמצא בהם. בהצלחה צביקה

17/09/2007 | 11:28 | מאת: mr.j.

ניתן לאוכלם לא קלויים? טעמם מעט מוזר ללא קליה, לא? ועוד שאלה: מה עליי לעשות כדי להעלות את משקלי. כתבתי לך לפני מספר ימים בנוגע למצבי (עם תוצאות בדיקות הדם). אני חייב עזרה להתאוששות ולהעלאת האנרגיה בגופי. וכן מזונות שישפיעו לטובה על מצבי. (אציין שוב שאני צורף פירות, ירקות, קטניות מונבטות, חמאת שומשום מלאה, אגוזים/גרעינים- תזונה טבעית לחלוטין). אציין שאני אוכל שני ארוחות ביום: בצהריים- ירקות עם קטניות מונבטות וחמאת שומשום, ובערב פירות עם אגוזים ושקדים או אבוקדו. לאחרונה, התחלתי לאכול לחם אורגני מלא עם חומוס וטחינה שאני מכין בבית. תודה על ל הייעוץ והעזרה!

18/09/2007 | 09:51 | מאת: ליאורה

שנה טובה לצביקה, אני בהחלט מתייחסת ברצינות לתשובתך, אולם אבקש לדעת מה ניתן לעשות בעניין הטעם - האגוזים שאינם קלויים אינם טעימים לי, לצערי. האם באפשרותך להמליץ על דרך לאכול אגוזים (ושקדים ובוטנים וגרעינים) שהם גם בריאים וגם טעימים? אני מניחה שאין חילוקי דעות גם בתזונה הטבעית באשר לחשיבות אכילתם של מאכלים טעימים. ושמא טעות בידי? ליאורה

16/09/2007 | 14:50 | מאת: Tomer

שלום! גברצוני לקנות מסטחה בעיקר לסחיטת ירקות קשים כגון: סלק, גזר וכדומה וגם לפירות האם יש מוצר מומלץ כלשהו? כידוע לי בזמן הסחיטה רוב הויטמינים הולכים לאיבוד, אז אני רוצה לדעת האם יש דגם כלשהו שסוחט מיצים בלי לאבד הרבה ויטמינים? בינתיים אני מתלבט על הדגם הזה, יש עליו ביקורת טובה: http://a.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=418237 תודה מראש ושנה טובה!

17/09/2007 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, ישנן שלוש שיטות עיקריות לסחיטת מיצים. השיטה הנפוצה ביותר בסיבובים מהירים (צנטריפוגלית). רוב המסחטות בארץ מבוססות על שיטה זאת. חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד, אבל המינרלים והכלורופיל נשארים. לשימוש בייתי אני לא ממליץ להשקיע במסחטה יקרה. הסוד הוא להרטיב את הירקות והפירות הקשים לפני הסחיטה. הדבר שומר על בריאות המנוע. השיטה השניה היא סיבובים איטיים יותר (נקרא: mastication ). לדוגמה: מסחטות של חברת CAMPION. בשיטה הזאת יש איבוד מופחת של ויטמינים. השיטה הטובה ביותר היא בשיטת הדחיסה. מדובר במסחטות יקרות (כאלפיים דולר) אותן ניתן לרכוש בארצות הברית. לסיכום, לדעתי עדיף לסחוט ולשתות מיצי ירקות במסחטה פשוטה וזולה מאשר לא לסחוט בכלל ולדאוג לאובדן הויטמינין. בהצלחה צביקה

17/09/2007 | 11:26 | מאת: Tomer

קודם כל תודה רבה על התשובה מפורטת ועניינית! אבל, בכל זאת האם אפשר לקבל המלצה על דגם כלשהו? יש מבחר גדול כל כך וזה מבלבל שוב תודה!

16/09/2007 | 14:48 | מאת: מתן

שלום שמי מתן אני בן 16 ואני 1.64 רציתי לקבל עצות לעזרה בתנופה בהתפתחות לגובה. האם מומלץ לקחת ויטמינים,ברזל, אומגה3 או אבקת חלבון? חשוב לציין שהורי לא גבוהים,אימי 1.58 ואבי 1.65 אשמח לקבל עצות תזונה או שינה, כל דבר שיעזור. העיניין הזה די מטריד אותי. תודה.

17/09/2007 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

מתן שלום, לא ידוע לי על תוספי מזון שעוזרים לצמיחה לגובה. זה בעיקר עניין תורשתי. עם זאת חשוב לשמור על תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון ולעסוק בפעילות גופנית סדירה. בהצלחה צביקה