פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20514 הודעות
16807 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

אומרים שמים מהברז מסרטן האם זה נכון!שתיתי כמה פעמים עכשיו עברתי למים מהמיני-בר!האם המים מהמיני-בר כן טובים!

15/09/2007 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

לחסויה שלום, אכן מי הברז בישראל לא משובחים ומומלץ להימנע משתייתם. ישנן שלוש חלופות עיקריות: מים מינרליים, מים מסוננים ומים המופקים בתהליך של אוסמוזה הפוכה. לכל סוג יש יתרונות וחסרונות שלא אפרט כאן, אבל כל חלופה טובה יותר ועדיפה משתיית מי ברז. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "מים מינרליים". בהצלחה צביקה

15/09/2007 | 15:45 | מאת: עזרא

שלום! ברצוני לדעת אם שתיה של כשני ליטר מים מוגזים-סודה ליום.ישנה איזו השפעה או סביר לשתות במקום מים. בודה מראש.

15/09/2007 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

עזרא שלום, הכמות שציינת בהחלט מוגזמת. אני מציע לשתות 1 -2 כוסות ביום והשאר מים מינרליים או מסוננים. עודף הגזים מכביד על מערכת העיכול. בהצלחה צביקה

15/09/2007 | 10:48 | מאת: צוף

כמה קלוריות יש בלוביה שלמה (עם התרמיל) מבושלת?

15/09/2007 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

צוף שלום בלוביה מבושלת יש 118 קלוריות למאה גרם בברכהו ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

14/09/2007 | 17:39 | מאת: טלי

למה טוב לאכול אותו? איזה ויטמינים יש בו? כמה רצוי לאכול ביום? והאם לאכול אותו עם הקליפה או בלי? (שמעתי שבקליפה רוב הויטמינים מצויים) תודה מראש

15/09/2007 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום טוב לאכל גזר כיוון שהוא עשיר בויטמין A ובבתא קרוטן, ווטמין C , פיטוכימיקלים, ובמינרלים שונים. גזרים צעירים עדיף לאכל עם הקליפה. אכילת גזר מבושל עם קצת שומן טובה מאוד כיוון שעוזרת לספיגה של הויטמינים שבגזר. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

18/09/2007 | 17:23 | מאת: טלי

תודה רבה, יש לי עוד שאלה: האם זה נכון שגזר מונע קמטים?

13/09/2007 | 21:42 | מאת: קרין

שלום, הבנתי שאין צורך ביציאות כל יום, העיקר שהן באופן תדיר ולא גורמות לבעיות כמו כאבי בטן.. אצלי תמיד מס' היציאות היה סביב 3-4 פעמים בשבוע ולא הייתה לי בעיה עם זה. לאחרונה אני מרגישה שאם אין לי יציאה כל יום ולפעמים אפילו פעמיים, אז הבטן נפוחה, ללא קשר אם אכלתי לפני או לא.. (כעת עדיין בין 3-4 לשבוע אך תמיד אני מרגישה שלא התרוקנתי לגמרי). יש לציין שאני אוכלת כל יום דגנים מלאים, ומרבה באכילת ירקות ופירות, אך זו הייתה תזונתי תמיד, ולא חלו בה שינויים קיצוניים לאחרונה שיכולים אולי להסביר למה ההרגשה השתנתה.. יש לכם אולי הסבר לתופעה או אולי דרך להגביר את כמות היציאות באופן טבעי? בתודה מראש, קרין

14/09/2007 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

קרין שלום אינני יודעת מהיכן לקחת שאין צורך ביציאות יום יום אדם צריך להתרוקן כל יום וזה חשוב. חוסר התרוקנות גורם לצבירת רעלים בגוף, גזים ובטן נפוחה . יצאה 3 פעמים בשבוע אינה תקינה. ישנם גורמים רבים לבטן עצלה (כלומר לעצירות) . כמו תרופות , חוסר תנועה, חוסר שתיה מספקת של מיים ,תזונה, ומחלות רבות. כיוון שאיני מכירה אותך את אורח חייך ואת המאכלים אותם את אוכלת קשה לי להגיד לך מה קורה לך. אני באמת חושבת שיש מקום שתפגשי עם מטפלת בתזונה שתתשאל אותך ותבנה איתך תזונה ותתן לך טיפים לאורח חיים נכון שישפרו את מצב היציאות שלך. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/09/2007 | 01:15 | מאת: אריק

שלום רב!לא יכולתי שלא להתייחס לתגובתה של טובה בר-שאן . אני אח מוסמך במקצועי ולמדתי המון את מקצוע התזונה בשנים האחרונת עם תזונאיות מנוסות ורופאים , אפילו עשיתי עבודת גמר , אני מוכרח להגיד שמה שאמרה טובה בר און אינו מדוייק כלללל!!! זה לא נכון להגיד שלכל אדם צריכים להיות יציאות מידי יום , כן נכון להגיד שאם לאדם ישנם יציאות סדירות כל יום או יומייםואפילו שלושה זה כן תקין . במיוחד שאם אותו אדם חיי עם זה המון שנים וזה לא מפריע לו . אך כן צריך לציין שאם לאדם ישנם יציאות סדירות מידי יום ופתאום הוא הולך לשירותים ונותן יציאה פעם ב... אז צריך לחשוד בכל מה שציינה טובה בר שאן : עצירות , מחלות ושאר הדברים מהרשימה המרהיבה! אני רוצה לציין שכןחשוב לעזור לגוף שלנו להיפטר מהרעלים ולסדיר את פעילות המעיים על ידי:פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע , אוכל מלא בסיסים כמו ירקות שיבולת , וכדומה .

13/09/2007 | 18:32 | מאת: נילה

לאחר תקופה של כחצי שנה כטבעונית, חזרתי לאכול דגים. מייד הרגשתי שינוי בגופי. הייתכן שעקב כך אני פחות עייפה? או שמא זה בראש שלי?.. לא יודעת אם זה חשוב, אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס תודה נילה

13/09/2007 | 20:39 | מאת: טובה בר-שאן

נילה שלום יתכן מאוד את אומרת שאת סובלת מתת פעילות בלוטת תריס . בדגים יש יותר יוד , ויתכן שקבלת מרכיבים בדג כמו המינרל יוד וחומצה אמינית טירוזין שחשובים ליצירת הורמוני בלוטת התריס , שבחסרונם מרגישים עיפות רבה שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/09/2007 | 18:46 | מאת: הרץ הקריית גתי

שלום רב. אני מכיר מישהו שהוא אוכל פעמיים ביום. בשעה 7 בבוקר וב-2 בצהריים. הוא אמר לי שאם אוכלים רק זה ולא עושים ספורט אז מרזים 3 קילו. וגם הוא עושה את זה כבר 4 שנים והוא במצב כושר מצויין(בלי עיין הרע). השאלה היא: האם התפריט הזה בריא או שזה מסוכן לבריאות? תודה רבה לכם.

13/09/2007 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדאי לדעת שאין תפריט אחד אומזונות מסויימים, או שיטת תזונה שמתאימה לכולםו. אנחנו שונים בגיל, במין, בנטייה הגנטית, במשקל, בהרגלי האכילה, במצב הבריאות הכללית, ברמת הכושר הגופני, בפעילות במשך היום, בעיסוק ועוד. אם אכילה פעמיים ביום טובה למכר שלך זה יופי. כיום רוב התזונאים ממליצים לאכול 5 - 6 ארוחות קטנות ביום כדי למנוע תנודות חריפות ברמת הסוכר בדם. בהצלחה צביקה

12/09/2007 | 15:12 | מאת: טל

שלום האם יש מניעה להשתמש בוניל במזון או במעדניי סויה,בזמן הריון?

13/09/2007 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא ידוע לי על בעיה בשימוש בוניל בזמן ההריון. לטעמי כדאי להגביל שימוש ב"מעדנים" למינהם - הרגילים עשירים בסוכר וה"דיאטטיים" בממתיקים נלאכותיים. בהצלחה צביקה

12/09/2007 | 13:49 | מאת: טל

שלום ידוע לי שמומלץ להגביל את צריכת הסויה לפעוטות,האם גם לנשים הרות?

13/09/2007 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, למה הכוונה "להגביל"? מנה יומית של 50 - 70 גרם טופו וכוס חלב סויה הם סבירים ובטוחים לחלוטין. בהצלחה צביקה

12/09/2007 | 04:32 | מאת: איריס

שלום רב אני סובלת מלשון גיאוגרפית(חתכים בלשון לאחר אכילת פירות/אוכל מתובל מדיי/קולה וכל מיני טעמים קיצוניים, אפילו במעט. בעיקר חומציים. לצערי גם הקיבה שלי סובלת מחומציות יתר וכרגע אני מטופלת תרופתית בכדורים נגד אולקוס, ישנו חשש כזה. מה אני יכולה לאכול במקום פירות חומציים? האם ישנם מאכלים המכילים את הסיבים התזונתיים שיש בפירות? אם לא, כיצד אוכל למלא אחר החסך הנ"ל? יש לציין שעם ירקות לא חומציים כגון, גזר, מלפפון,חסה ודומיהם אין לי בעיה. אך עגבניה לעומת זאת,משאירה אפקט רע כמו אחרי אכילת פירות. לתשובתך אודה בברכת שנה טובה ובריאה איריס

13/09/2007 | 15:12 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, ראשית, כדאי מאד לטפל ולרפא את ה"לשון הגיאוגרפית" שלך ואת הרגישות בקיבה. ניתן לעשות זת באמצעות הכנסת תיקונים בתזונה. שנית, לגבי הפירות - אפשר לאכול פירות שאינם חומציים כמו: בננה, פפיה, אננס, אגס, מנגו, אפרסמון, פירות יבשים ועוד. חשוב מאד לוודא שאוכלים רק פרי בשל ולא בוסר!! בהצלחה צביקה

11/11/2007 | 13:34 | מאת: משה גדליהו

שלום לך! את החומציות ניתן לווסת ע"י פיתרון גאוני שניקרא "wellnes home". הפיתרון כולל מוצרי תונה מלאים מהטבע דוגמאת עשב השעורה,לקטופרין וסיאגה שימוש במערכת שינה מאוד מיוחדת שמטפלת בחומציות הגוף ואביזרים נוספים המורידים מתחים , מווסתים טמפ' , לחץ דם ,רמת סוכר ותומכים גם במערכת העיכול. אפשר לקבל מידע נוסף ואני מוכן לספק אותו

11/09/2007 | 22:02 | מאת: משה

שלום רב: מה יותר בריא לשתות - מים מינרלים או בריטה?? תודה רבה, משה

13/09/2007 | 15:17 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אני בעד מים מינרליים או מים שסוננו עם מנגנון קצת יותר רצינימהבריטה. בהצלחה צביקה

14/09/2007 | 23:31 | מאת: אביב

בין מים מינרלים למים שעברו סינון למרות שבאופן עקרוני מדובר בשני המקרים במים. מים מינרלים הם מים טבעיים - כלומר לא עברו שום טיפול כלשהו ונשארו עם אותו ההרכב כפי שנשאבו מהמעיין. היתרון שלהם שהם נקיים ממתכות כבדות (זיהום שמקורו מחומרי הדברה, תעשייה, דלק וכו..), הם דלים במינרלים (יש בהם פחות נתרן) והחסרון שהם יקרים יחסית. מים מסוננים- הם מי ברז שעברו סינון של חלקקים ולכלוך, עברו טיפול לשיפור הטעם. היתרון שהם טעימים ואין בהם עכירות, מחיר נמוך (תלוי בסוג המסנן) . החסרון, כל הזיהום של המתכות הכבדות נשאר במים כך שלמעשה לא טיפלו בבעיה העקרית של המים. תמצא באתר של מכון התקנים כתבה על איכות המסננים השונים.

15/12/2007 | 21:12 | מאת: אור

שלום. מבקש לדעת האים מיץ מקנה סוכר סחוט טרי עוזר או מפריעה לבריאות תקינה ? אור

11/09/2007 | 21:58 | מאת: משה

דשלום רב, יש לי עוד שאלה מסדרת ה-"מה עדיף" עגבניות או רסק...שמעתי באיזה מקופ שבתנאים מסויימים אפילו רסק יותר בריא מעגבניה פרופר. אם באמת עגבניה אמיתית יותר בריאה, האם ההבדל הוא גדול. תודה רבה, משה

13/09/2007 | 15:22 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, בראיה המצומצמת והמצמצמת רסק עגבניות יותר "בריא" מכיוון שיש בו יותר ליקופן זמין (חומר אנטי סרטני). אבל העגבנייה היא הרבה יותר ממקור לליקופן. יש בה ויטמינים מינרלים, אנזימים, סיבים תזונתיים ועוד. אין תחליף לירק ופרי טרי!! בהצלחה צביקה

10/09/2007 | 18:58 | מאת: טובה בר-שאן

לכל באי הפורום היקרים, ולך צביקה קורן שותפי לפורום. אני מאחלת שנה טובה. שנת בריאות. שנה של אושר ואושר, שמחת חיים ורגיעה. והמון המון המון אהבה . שלכם טובה בר- שאן

11/09/2007 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה לכל הגולשים בפורום וגם לך טובה.

10/09/2007 | 15:36 | מאת: רוני

במה קנה סוכר נבדל מסוכר וומולסה אני מתכוון לערך קלורי וכן האם לחולי סכרת שלושתם אסורים באותה מידה או המולסה למשל יותר "בריאה"מקנה סוכר למשל.אני מחפ שתחליפ לסוכר לבן לא דיאט לא סוכר חום ולא סטיביה למשל.האם מולסה וקנה סוכר יכולים לבוא לעזרתי? תודה

10/09/2007 | 18:55 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום קנה סוכר הוא הצמח ממנו מפיקים את הסוכר המזוקק. בנוסף לסוכר הוא מכיל סיבים, ויטמינים, ומינרלים. מולסה היא שלב בתהליך יצירת הסוכר הלבן לכן בנוסף לסוכר היא גם מכילה ויטמינים ומינרלים, ומכאן שהיא יותר בריאה. סוכר לא מכיל כלום מלבד סוכר לכן הוא נקרא גם קלוריות ריקות. אם יש לך בעיה של סכרת כל החומרים הנ"ל סוכר מולסה ,וקנה סוכר לא מתאימים לך כלל הם מכילים ריכוז גבוה של סוכר המעלה את הערך הגליקמי בדם. יש לציין שגם סוכר חום וגם דבש לא מתאימים לך. הסטיביה כן. מאחלת לך שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

10/09/2007 | 09:12 | מאת: mr.j

שלום רב לפורום הנהדר והנפלא! גילי:21 גובה: 1.72 משקלי: 49 רציתי לקבל התייעצות בבקשה בנוגע לתוצאות בדיקות דם שעשיתי לאחרונה בו נמצאו חריגות (ע"פ קופ"ח כללית) . אציין שאני טבעוני, אוכל בעיקר, פירות, ירקות, אגוזים/שקדים/חמאת שומשום, קטניות מונבטות. (הטווח הרצוי: CHOLESTEROL - 100.3 (110.0-200.0 (הטווח הרצוי: VITAMIN B12 - 160 (180-670 (הטווח הרצוי: FERRITIN - 25.0 (22.0-322.0 (הטווח הרצוי: WBC - 5.0 (4.8-10.8 (הטווח הרצוי: RBC - 3.91 (4.70-6.10 (הטווח הרצוי: HB - 12.7 (13.5-17.5 (הטווח הרצוי: HCT - 36.8 (42.0-52.0 (הטווח הרצוי: MCH - 32.4 (33.0-37.0 (הטווח הרצוי: MCV - 94.1 (80.0-94.0 (הטווח הרצוי :CH - 34 (23-33 אודה לכם מאוד ושמח, אם תענו ותציעו לי מה לעשות? שתהיה לכם ולכולם שנה טובה, שנה של בריאות, אושר ושמחה איתי

10/09/2007 | 11:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הערכים שציינת אופייניים לטבעונים אדוקים והם מעידים על אנמיה על-פי המדדים של הרפואה הקונבנציונלית. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי ועד אז לשקול לקחת כדורים של B!2. (מבחינתי זה הנתון המדאיג ביותר שיש לטפל בו במהירות). אם אתה לא מעוניין בתוסף של ברזל - תיקח לפחות שתי כפיות של מולסה ביום. בהצלחה צביקה

10/09/2007 | 17:37 | מאת: mr.j.

תודה על התגובה. יש לי עוד 2 שאלות: - האם התוצאות הנ"ל יכולות להיגרם גם בגלל משקלי (שמוגדר כ-"תת משקל" ע"פ הרפואה הקונבנציונאלית)? - האם במצב כזה אני יכול להמשיך ולבצע פעילות גופנית או שעליי להמתין קצת עד שהערכים ישתפרו? תודה רבה

09/09/2007 | 23:55 | מאת: חגית

שלום, מזה שנים אני אוכלת חופשי (בהריון אף בא לי יותר) מוצרי חלב. ולא היו לי בעיות עיכול. לפתע מלפני שבועיים כל מוצר חלב שאני אוכלת גורם לי לכאבי בטן קשים (כעבור כמה שעות) ושילשול (חוץ משוקולד חלב שמשום מה לא מפריע..). זה מעולם לא קרה לי ,אני תוהה מדוע לפתע נהייתי כ"כ רגישה לחלב. יש לציין שלא שיניתי שום דבר בתפריט שהייתי רגילה לאכול אז אני לא מבינה מה פתאום התגובות החריפות הללו?? אשמח לשמוע את דעתך, חגית

10/09/2007 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, במהלך החיים אנחנו עוברים שינויים רבים ובכלל זה בפעילות האנזימטית במערכת העיכול. מציע לך להפסיק צריכת מוצרי חלב למשך 3 שבועות ולפנות ליעוץ תזונתי לגבי תחליפים אפשריים. בהצלחה צביקה

09/09/2007 | 08:35 | מאת: רונית

שלום, צביקה אני בת 28, לאחר ניתוח לתיקון עקמת, סובלת מבריחת סידן מהעצמות (לאור צילומי רנטגן בלבד - לא בדיקת צפיפות עצם). ברצוני לדעת מה עליי לצרוך לצורך חיזוק העצמות ומניעת בריחת סידן לטווח הרחוק. בברכת שנה טובה, רונית

10/09/2007 | 11:17 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, הצורה הנכונה לשאול היא: מה לא לאכול ומה כן לאכול?... יש במזוננו הרבה חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף בצורה מוגברת, או מונעים ספיגתו (לדוגמה: מלח, קפאין, סוכרים, קקאו, עודף חלבון מהחי ועוד). מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט לצורך בניית תפריט המתאים לצרייך. עד אז את מוזמנת לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את הכתבה על "בריחת סידן". אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. שנה טובה ומוצלחת צביקה

09/09/2007 | 02:09 | מאת: גדי

אודה על הבהרת ההבדלים ביניהם תודה רבה

10/09/2007 | 11:27 | מאת: צביקה קורן

גדי שלום, השאלה לא כל כך ברורה. מקנה סוכר ומסלק סוכר מפיקים את הסוכר השולחני שאותו אנחנו צורכים. גם מולסה וסוכר חום מופקים מהצמחים הללו. בהצלחה צביקה

08/09/2007 | 19:44 | מאת: עדינה

מדוע לא ענו לי

10/09/2007 | 11:22 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה

07/09/2007 | 22:53 | מאת: ורד

שלום . ביתי בת השנה ו4 חודשים לא אוכלת בשר /עוף מהיום בו נולדה. !!! היא לא היתה מוכנה לאכול מרק שבו העוף/הודו/ בקר טחון ולאחר שגדלה לא היתה מוכנה לקבל את זה כקציצה בשום צורה וטעם. ואותו הדבר לגבי עוף או כל סוג ב"עח . כמו כן היא אלרגית לחלב ולכן אין לה שום אספקה של חלבונים. לפני שבוע שמנו לב שיש לה כתמים לבנים על הציפורניים דבר שהבנתי נובע מחוסר בסידן. כמו כן היא באופן כללי אכלנית ממש גרועה. אין שום מזון שאפשר להגיד שהיא מאוד אוהבת לא מתוקים ולא מלוחים היא ניזונה בעיקר מטעימות של אוכל במהלך היום. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות עם "בעייתיות" זו האם רצוי לתת לה תחליפים בצורה של ויטמינים למרות שאני נגד המעובד. לעיתים מאוד רחוקות היא מוכנה לאכול כפית טחינה- ממש רחוקות. זה מאוד מתסכל אותנו , מה גם שלפעמים היא יוזמת ימים שלמים של שביתות רעב שבהם היא לא אוכלת פירור. !!! זו ביתנו היחידה אחרי שנים של טיפול. אודה לתשובה מהירה

08/09/2007 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

ורד שלום חלבונים יש בביצים, חלבונים יש בדגים חלבונים יש בקטניות ובדגנים יחד הם מהווים חלבון מלא . לדעתי יש מקום שתלכי עם בתך לדיאטנית המומחית לתזונה של ילדים שתבנה תוכנית אכילה לבת שתרכיב את כל אבות המזון . בנוסף יש מקום ללכת אתה לטיפת חלב ולרופאת הילדים שלה שתבדוק אותה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/09/2007 | 22:27 | מאת: איילת

שלום... ברצוני לדעת האם יש מזונות מסוימים המעודדים שיעור יתר?

10/09/2007 | 11:24 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

איילת שלום, שיעור יתר הינו תורשתי, או על רקע הורמונלי. לא ידוע לי על מזונות המעודדים או מאיטים שיעור יתר. תפני לרופא המטפל. בהצלחה צביקה

07/09/2007 | 17:55 | מאת: איילת

שלום, ויטמין ה B 12 שלי מאוד נמוך.אני לוקחת 2 כדורים ביום {המלצת רופא }. כמו כן נאמר לי , כי אין לי ספיגה של הויטמין בגוף. ובכל זאת , אילו מזונות עלי לאכול ובאילו כמויות ? אני יודעת , כי בכבד , יש די הרבה B 12 . מכיוון , שאני בדיאטה , אינני יודעת כמה לאכול ביום. בתודה מראש ,איילת. אציין , שאני אם ל3 ילדים ובת 41 .ולצערי כל הזמן עייפה { הייתי מאוד פעילה ואנרגתית } .

08/09/2007 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום B12 נמצא רק במוצרים מן החי : בשר, דגים, ביצים. אם אין לך ספיגה יעילה אז הקליטה של הויטמין יכולה להעשות רק בזריקות של הויטמין או לקיחתו בכדורי מציצה מתחת ללשון . לדעתי יש מקום שתבני עם הדיאטנית שלך תוכנית תזונה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/09/2007 | 19:13 | מאת: חיים

איילת שלום, בהמשך לתגובתה של טובה, אני יכול להמליץ לך על תכשיר טבעי של סאנריידר, הניתן בהתזה תחת הלשון, לעקיפת בעית הספיגה דרך המעי. התכשיר מבטיח ספיגה מלאה של הויטמין וכל התזה מספקת את מלוא התצרוכת היומית המומלצת של ה- B12. מנסיון אישי של אשתי, אני יכול להעיד על העלאת רמת ה-B12 אצלה בדם לרמות גבוהות ביותר, הרבה מעבר לנורמה. בברכת שנה טובה והרבה בריאות, חיים

11/09/2007 | 19:14 | מאת: חיים

07/09/2007 | 17:25 | מאת: עדינה

כמה פירות מותר לצרוך כשעושים דיאטה בהנחה שהסוכר תקין? בברכה.

10/09/2007 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, ההמלצה הרגילה היא 3 מנות פרי ביום, אבל זה תלוי בתפריט היומי ובמזונות האחרים שאת אוכלת. כדאי להפנות את השאלה לדיאטנית שמדריכה אותך בביצוע ה"דיאטה". אם את עושה דיאטת הרזייה ללא הדרכה - את מסכנת את בריאותך. בהצלחה צביקה

05/09/2007 | 22:00 | מאת: טל

שלום האם לאחר אכילת פרי ניתן לקחת כדורי ברזל? כתבת שישנם פירות חומציים שאולי עלולים לפגוע בספיגת הכדור?מהם?

06/09/2007 | 16:04 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום את טועה ברזל צריך לספיגה שלו חומצה לכן תמיד אומרים לקחת ברזל עם מיץ תפוזים או עם ויטמין C שהוא חומצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2007 | 21:56 | מאת: טל

שלום האם בהריון ניתן לשתות משקה עולש?(ציקורה).שנמכר בסופר. רשמת שאסור בכלל להשתמש בהריון בעולש.?

10/09/2007 | 11:25 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, כבר עניתי על כך לפני מספר ימים. לא ממולץ לצרוך עולש במהלך ההריוןן שנה טובה צביקה

06/12/2007 | 12:21 | מאת: מתעניינת

רציתי לדעת מהם הסיכונים הנלווים לשתיית ציקוריה בהריון. ידוע לי שבחברות מסורתיות מסוימות דווקא ממליצים על צריכה מתונה שלו בזמן הריון.

05/09/2007 | 18:35 | מאת: יפעת

שלום רב רציתי לדעת כמה פולי סויה אפקטיבים נגד תופעות גיל המעבר ולבעיות של היפרטירואיד. האם אני יכולה לאכול פולי סויה יום יום בלי לדאוג שזה עלול להזיק? או שכדאי להגביל את אכילתם לכמה פעמים בשבוע?

06/09/2007 | 16:08 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום להגיד לך בדיוק את הכמות שאת צריכה לאכל קשה לי. לאכל סויה יום יום לא צריכה להיות שום בעיה . במקרה שלך זה יכול לעזור להיפר תירואידיזים ולבעיות גיל המעבר בגלל הפיטואסטרוגנים. (לנשים שיש במשפחתם מקרה סרטן תלוי הורמונים לא ממליצים לאכל סויה ) בבר5כה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/09/2007 | 11:57 | מאת: נטע

התחלתי לקחת פורמולה של sweedish bitter לשיפור הפרשות מיצי העיכול בקיבה. מלבד זה אני עושה דיאטה נטורופטית על מנת לברר אלרגיה למזון. לאחרונה צבע הצואה שלי הפך לירוק! מה זה אומר? האם זה נורמאלי?

05/09/2007 | 10:58 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, צואה ירוקה מקושרת בד"כ לכבד וכיס מרה. בהחלט יתכן קשר לסוודיש ביטר שהתחלת לקחת. מציע שתפני למי שמלווה אותך בתוכנית התזונתית. בהצלחה צביקה

05/09/2007 | 22:36 | מאת: מורן

יכול להיות צואה ירוקה עקב אכילת ירקות ירוקים? זה נורמאלי?

04/09/2007 | 09:20 | מאת: צילה

שלום.... האם יש בעייה גם בריאותית וגם דיאטטית בשתיית סודה שמכינים בבית? אני שותה כבקבוק סודה ליום לפעמים עם לימון לפעמים בלי כלום.... אני אשמח לקבל תשובה מהירה... והאם יש בעייה שגם ילדה בת 4 שותה סודה מידי יום. תודה ויום טוב

04/09/2007 | 11:56 | מאת: טובה בר-שאן

צילה שלום סודה לשתייה היא בסיס. ויש לה את התכונה לסתור חומצה (שיש לכל בסיס) , ומכיון שהקיבה היא חומצית מאוד היא פוגעת ביכולת העיכול של הקיבה של חלבונים וגם קצת שומנים . אני לא הייתי ממליצה לשתות הרבה סודה לשתיה עדיף בהרבה מים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/09/2007 | 19:23 | מאת: צילה

סליחה אם לא הבהרתי את עצמי נכון אך הכוונה למים מוגזים

03/09/2007 | 22:37 | מאת: דורית

שלום אני 5 חודשים אחרי לידה סובלת מעצירות קשה. עקב זה גם טחורים. מבקשת ייעוץ לגבי מה כדאי ומה לא כדאי לאכול על מנת לא לסבול מעצירות זו. יש לציין שאני שותה הרבה מים ואוכלת הרבה ירקות במשך היום. תודה

04/09/2007 | 11:48 | מאת: טובה בר-שאן

דורית שלום ומזל טוב. לאחר לידה ישנם שינויים רבים בגוף ובניהם לעיתים עצירות . חשוב מאוד: 1. שתרבי בתנועה. 2. תאכלי דגנים מלאים (לחם מקמח מלא, אורז מלא וכ"ו) 3. פחות חומרים משמרים. 4.לאכל הרבה קטניות , ירקות וכמו שאת כתבת לשתות הרבה הרבה מים. יש אנשים רבים שמוצרי חלב גורמים להם לעצירות . כדאי שתפני לדיאטנית שתבנה אתך תוכנית תזונתית שתתאים למצבך. בברכה טובה

03/09/2007 | 21:51 | מאת: חני

למרות שאני נחשבת רזה (לדברי הרופא 8 קילו מתחת למשקל המינימום) יש לי בטן גדולה. היא תמיד מאוד נפוחה ויורדת רק אם אני לוקחת כדורים להסדרת היציאות. אני מקפידה לאכול סיבים תזונתיים ולשתות הרבה מים אבל זה לא עוזר. מה אפשר לעשות?

04/09/2007 | 11:33 | מאת: טובה בר-שאן

חני שלום אני מבינה מדברייך שאת סובלת מעצירות . הצטברות של מזון בבטן גורמת להתססתו על ידי חיידקים ותחושה של נפיחות . יתכן שגם את רגישה לסוגי מזון מסויימים. חשוב מאוד שתלכי לדיאטנית שתבדוק אתך את צורת האכילה שלך. ותבנה לך תפריט מתאים שימנע ויעזור מאוד לבטן הנפוחה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2007 | 18:51 | מאת: saba 8

אני בן 64, משקלי 80.5 ק"ג וגובהי 169 ס"מ יש לי כרס המציקה לי. אני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע 1 עד 2 שעות: שחייה, הליכה וחדר כושר. אני מנסה לעשות דיאטה כדי להגיע ל25 BMI איזה כמות מכסימלית של עגבניות מומלצת ביום בדיאטה? תודה.

03/09/2007 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ברור לי מדוע אתה מוטרד דווקא מעגבניות, אבל 1- 2 בינוניות אתה יכול לאכול ללא חשש. כדאי לבדוק את כל התפריט היומי שלך ולא רק מוצר זה או אחר. בהצלחה צביקה

03/09/2007 | 21:35 | מאת: saba 8

כיוון שהעגבניות מכילות סוכר. נאמר לי שירקות ירוקים אני יכול לאכול כמה שאני רוצה. אני פשוט אוהב עגבניות ומסוגל לאכול 10 ביום. הכנסתי בכל סלט 4 עגבניות (פעמים ביום)ונעצרתי בירידה. האם יתכן שזה הגורם?

02/09/2007 | 23:59 | מאת: רועי

שלום טובהלה אמרה פעם שאם משרים סובין שיבולת שועל במים הוא נעשה מוצילגני מה זה מוצילגני ? תודה רועי

03/09/2007 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, מוצילגי = מפריש ריר. הריר משמש כחומר סיכה למערכת העיכול ומסייע במצבי עצירות. זרעי פשתן המושרים במים מתאימים יותר להגדרה הזאת. בהצלחה צביקה

02/09/2007 | 20:39 | מאת: שרון

שלום, אבא שלי חולה המון שנים בסרטן הלימפה בנוסף לכך יש לא סרטן בגרון. כתוצאה מכך הוא ירד במשקל בצורה ניכרת היות וקשה לו לאכול. לכן רציתי לדעת האם אנשור יכול לעזור לאבא שלי לעלות במשקל ואם בכלל מותר לא להשתמש זה? תודה מראש שרון

02/09/2007 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, שאלה כזאת את צריכה להפנות לרופא המטפל. בדרך כלל נהוג לתת אנשור לחולים שהם בתת משקל קיצוני, במחלות מעיים מדממות, בסוגי סרטן שונים וכד'. בהצלחה צביקה

02/09/2007 | 21:48 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

למיטב ידיעתי אנשור מכיל סוכר, דבר שפוסל אותו לשימוש ע'י חולי סרטן. קיימים מזונות מרוכזים אחרים, שלא מכילים סוכר. רק בריאות, מריוס

02/09/2007 | 18:29 | מאת: יעל

איזה ממרח הכי טוב מבחינת כולסטרול ואיומיו?חמאה,מרגרינה,עץ הזית ,ויקול..?תודה

03/09/2007 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, מרגרינה היא הבחירה הגרועה ביותר, אבל גם חמאה זה לא "מציאה" גדולה. אפשר להשתמש בויקול או בשמן זית. הטוב ביותר - טחינה או אבוקדו, או ממרח חומוס ביתי. בהצלחה צביקה

02/09/2007 | 18:13 | מאת: עולש

האם אישה בהיריון יכולה לאכול עולש?

03/09/2007 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

לא מומלץ להשתמש בעולש במהלך ההריון. להלן קישור למידע נוסף בנושא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs16-Ayin/Heb-Spices-Ayin-Chicory.htm

02/09/2007 | 18:11 | מאת: ליאורה

אילו מאכלים מקושרים עם ריכוז וזכרון?(חוץ מדגים שזה כבר ידוע לרוב)

03/09/2007 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

שום, בצל, ג'ינגר, ג'ינקו בילובה, שקדים, אגוזים זרעים (במיוחד פשתן). מזונות עשירים בויטמין B. הטוב ביותר - תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית.

02/09/2007 | 18:09 | מאת: סיון

מה מומלץ לאכול בשעות הערב לאחר פעילות ספורטיבית?

03/09/2007 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

אם מדובר בשעות הערב המאוחרות - כדאי להסתפק בארוחה קלה שיש בה חלבון כלשהו.

02/09/2007 | 16:10 | מאת: הריונית

שלום אמרת שכדאי שבכמוסות דגים יהיה גם DHA וגם EPA מדוע זה חשוב ששניהם יהיו?? אז האם להפסיק ליטול את שמן הדגים שיש בו רק DHA ? תודה מראש הריונית

02/09/2007 | 16:44 | מאת: צביקה קורן

שלום להריונית, EPA ו DHA הן שתי חומצות שומן חיוניות המרכיבות את המוצר הנקרא: "אומגה-3". חשוב לקחת תוסף המכיל את תיהן ביחס מסויים. מצורף קישור לאתר המסביר בצורה טובה את הנושא: http://www.omega3galil.com/product.html האתר אמנם מסחרי, אבל מקצועי ואמין. כדאי לקרוא מאמרים נוספים המופיעים שם. בהצלחה צביקה

01/09/2007 | 20:28 | מאת: אלעד

האם זה נכון באמת שאין חשיבות רבה לכמות החיידקים שנמצאת ביוגורטים.. בעקבות התביעה של שטראוס ותנובה..שהטענה שהם טענו שהיוגורטים משפרים את הפלורה של המעיי וגם תורמים למע' החיסון? האם יש אמת בדבר??? ואם כן אם אין חשיבות ליוגורט אפשר להסתפק בגיל או אשל מבחינת אותם ערכים תזונתים??

01/09/2007 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, חלק ניכר מהחיידקים נהרס על ידי חומצת הקיבה, אבל חלק קטן מצליח להגיע למעיים ולהשפיע לטובה על המיקרופלורה (צמחיית החיידקים) ועל המערכת החיסונית. לכן, כדאי לדעתי לצרוך יוגורט ולא לבן או שמנת. רצוי יוגור מועשר בחיידקים ידידותיים. בהצלחה צביקה

01/09/2007 | 01:27 | מאת: רוי

שלום רב, אני בן 21, ואני סובל מגניקומסטיה, שמעתי שיש מאכלים שיש בהם נוגדי אסטרוגן, תוכל/י בבקשה לתת לי פירוט אילו מאכלים בדיוק מדכאים ומפרקים אסטרוגן..? אפילו אם מדובר בכמויות קטנות, מעניין אותי לדעת אילו מאכלים יכולים לעזור אפילו במקצת, שמעתי שבסויה יש כמויות קטנות של אסטרוגן, זה נכון? והאם נכון שבברוקלי יש קצת נוגדי אסטרוגן? מחכה לתשובה, תודה מראש.

01/09/2007 | 20:44 | מאת: צביקה קורן

רוי שלום, אני לא מכיר מאכלים נוגדי אסטרוגן. ישנן תרופות שעושות את הפעולה, אבל בעניין הזה אתה צריך לפנות לרופא. מזונות עשירים באסטרוגן: קיטניות ובמיוחד פולי סויה. לריסוס בו נשתמשים להדברת מזיקים בחקלאות יש השפעה אסטרוגנית. לכן כדאי לך לצרוך מזון מגידול אורגני. בבשר ובמוצרי חלב ישנם הורמונים שעלולים להשפיע על החזות המינית. לסיכום - כדאי לחשוב מה לא לאכול ולא לחפש תרופות... בהצלחה צביקה

02/09/2007 | 03:00 | מאת: תודה רבה, עוד שאלה קטנה..

לאיזה מזון אורגני התכוונת? אני אשמח אם תתן לי דוגמאות. אסטרוגנית הכוונה שאין בה אסטרוגן נכון? כי לפי הבנתי אני צריך להימנע כמה שיותר ממאכלים שמכילים בהם אסטרוגן. שוב, תודה.

31/08/2007 | 09:39 | מאת: עבדו עליי?

אני בשבוע ה-13 להיריון. והחלטתי לקנות שמן דגים שמכיל DHA ובבית הטבע נתנו לי DHA 100 MG של חברת ניוטרלייף . על המוצר כתוב שהרכיבים הינם: DHA (משמן דגים), הכמוסה: ג'לטין )BSE FREE) גליצירין ומים. ועכשיו אני קוראת באינטרנט שצריך שיהיה גם EPA חוץ מ-DHA אך אין לי את זה בתוסף שאני קניתי. וגם התוסף שאני קניתי מכיל כמוסה של 500 מ"ג ובתוכה רק 100 מ"ג DHA ואין בכלל ויטמין E שישמור על שמן הדגים. האם עבדו עליי?

01/09/2007 | 20:46 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא "עבדו" עלייך - פשוט צריך לדעת מה לבקש. בדרך כלל כדאי שבכמוסות יהיה גם DHA וגם EPA. בהצלחה צביקה

30/08/2007 | 19:50 | מאת: טל

שלום האם כשרשום על תרופה ליטול לאחר ארוחה,פרי נחשב לארוחה? תודה

31/08/2007 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, פרי עם שקדים או יוגורט יכול להחשב כארוחה. ישנם פירות חמוציםם שעלולים להגביר את התגובה החומצית של התרופה. בכל מקרה כדאי להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל שנתן לך את התרופה. בהצלחה צביקה

30/08/2007 | 11:49 | מאת: אורנית

שלום. אני תוהה מה יותר בריא לילדים שלי, קציצות מבשר הודו בלבד? בקר בלבד? או השילוב של שניהם?

31/08/2007 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

אורנית שלום, את בפורום תזונה טבעית.. קציצות בשר (במיוחד אם הן מטוגנות לפני הבישול) הן לא ב"סל המוצרים" שלנו. מציע שתפני את השאלה לפורום "תזונה קלינית". בהצלחה צביקה

30/08/2007 | 10:54 | מאת: יוסי

צביקה שלום! בן 56 סובל מכולסטרול מעט גבוה. במקום לקחת כדורים (מה שעשה לי תופעות לוואי איומות), אני בולע 4 שיני שום ביום. שאלתי היא- האם זה בסדר שאני בולע אותן בשלמותן, או שעלי לחתוך אותן לחצי בכדי שיתעכלו בקיבה טוב יותר? כלומר- האם יש סיכוי שבליעת שן שום שלמה- תשלח אותה ישירות למעיים ואז היא תצא בצואה, או שהיא נספגת בגוף? (כלומר מתפרקת בקיבה) בתודה מראש

31/08/2007 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, שן שום שלמה או חצוייה לא מתפרקת המערכת העיכול ולכן השפעתה שולית. צריך לכתוש את השו, אבל אז 4 שיניים זאת כמות שעלולה לגרום נזק לרירית הקיבה. מציע שתפנה לרופא לשקול אפשרות להפחית את מינון הכדורים, או להחליף לסוג אחר. במקביל תפנה ליעוץ תזונתי רציני ולא תתבסס על "תרופות טבעיות" כמו שום לפתרון בעיית הכולסטרול שלך. בהצלחה צביקה

28/08/2007 | 15:56 | מאת: רעיה

האם יש מזונות מסוימים המסייעים להתרפאות העור? למשל מזונות שאכילתם מסייעת להחלמת כוויות/פצעים על העור?

30/08/2007 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

רעיה שלום מזונות המכילים ויטמינים כמו ויטמין A , E, וC יעזרו לכויות וכן מזונות המכילים נחושת ואבץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/08/2007 | 09:07 | מאת: לילך

שאלתי כאישה- כיצד ניתן לטפל בנשירת שער מוגזמת בתתקופה האחרונה- האם יש צורך בתוסף מזון? במקביל יש לי נטייה להתכווצויות שרירים ברגל במהלך הלילה. תודה

28/08/2007 | 10:01 | מאת: צביקה קורן

לילך שלום, השאלה עלתה מספר פעמים בפורום - תבצעי חיפוש. לנשירת השיער יכולות להיות כמה סבות וחשוב לאתר אותן בסיוע של רופא עור. הואיל וציינת גם נושא של התכווצויות שרירים, יתכן ומדובר בחוסר במינרלים כמו אבץ, מגנזיום וסידן הנובעים מתזונה לא מאוזנת או בעיה אחרת בספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף. לסיכום, כדאי לך לפנות לרופא עור לאבחון ובמקביל ליעוץ תזונתי אצל תזונאי/ת טבעי/ת או נטורופט/ית. בהצלחה צביקה

27/08/2007 | 17:59 | מאת: דניאלי

שלום לכלם כתוצאה מהסכרת יש לי סבוכים נוירופטיים כמו עקיצות וכאבים . האם משהו מכיר דרך טבעית או שלא טבעית להפתר או להקל על העניין. בריאות מלאה

28/08/2007 | 09:57 | מאת: צביקה קורן

דניאלי שלום, הטיפול התזונתי בסוכרת ובסיבוכיה מחייב התמחות מקצועית. כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי/ת המתמחה במחלה זו ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה

26/08/2007 | 19:40 | מאת: נוגה

האם זה נכון שפירות וירקות טריים יוצרים גזים בקיבה וכדאי להשרותם במים חמים/ רותחים לפני האכילה? שמעתי את הסברה הזו ואני מעוניינת לאמתה או להפריכה. תודה רבה ושבוע טוב.

27/08/2007 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

נוגה שלום אכן כן למשל כרוב, כרובית, ופירות מסוימים יוצרים גזים אצל אנשים הרגישים לכך. בירק יש חומרים המעכבים את פעילות של אנזימי העיכול. חימום או הרתחה הורסים חומרים אילה וכך מונעים גזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/08/2007 | 14:52 | מאת: נוגה

תודה רבה על תשובתך האדיבה!!! האם יש לך עוד עצות לסיוע בהתמודדות עם גזים ובטן נפוחה?

26/08/2007 | 16:40 | מאת: mr.j

שלום לאנשים הנפלאים ולפורום הנפלא! אני טבעוני ורציתי לשאול בבקשה: האם אכילה, בתור ארוחה, של פירות יחד עם שקדים ואגוזים היא בסדר/מומלצת (כמובן, על סמך הידע שלכם בנוגע לתזונה נכונה, צירופי מזון ושאר עניניים בנושא)? תודה

27/08/2007 | 12:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שילוב של פירות עם שקדים ואגוזים הוא מעולה ומאושר גם על ידי הטבעונים האדוקים. בהצלחה צביקה

27/08/2007 | 12:37 | מאת: mr.j

תודה לך, ועל התגובה המהירה. המשך שבוע טוב!

26/08/2007 | 14:28 | מאת: דני

שמעתי שבקוואקר יש חומצה פיטית ושהרתחת הקוואקר בחלב מנטרלת את החומצה. מפאת חוסר זמן אני נוהג לערבב קוואקר גולמי ביוגורט ולאכול ישר, מבלי לבשל. האם גם מבלי לבשל היוגורט מנטרל את החומצה הפיטית או שנדרש בישול כדי להפתר מהחומצה. תודה מראש

27/08/2007 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אכן צדקת כדי לפרק את החומצה הפיטית יש צורך לחמם או להוסיף שמרים המכילים אנזים המפרק את חומצה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן