פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/10/2007 | 10:10 | מאת: דנה

שלום, רציתי לדעת למה כל כך חשוב לשתות הרבה מים אחרי אכילת זרעי פשתן?

04/10/2007 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אני לא מכיר את ה"עצה" הזאת. לדעתי כדאי לאכול זרעי פשתן טחונים עם סלט ירקות או פירות ולא להפריע למערכת העיכול לפעול על ידי שתיית "הרבה מים". בהצלחה צביקה

03/10/2007 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול בוטנים ללא קלייה. בבוטנים קלויים השמן הטבעי מתקלקל, אבל עדיין יש בהם ויטמינים, מינרלים, חלבון ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה

02/10/2007 | 00:36 | מאת: קרין

צביקה וטובה שלום, קראתי בפורום תזונה קלינית של הדיאטנית דנה ויינר ש"זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 לא מהסוג המומלץ מבחינה בריאותית, ולכן איני רואה ערך מוסף בהוספתם." האם זה נכון? האם באמת יש הבדל באיכות של אומגה 3 מזרעי פשתן ואומגה 3 מדגים? עד היום חשבתי שההבדל הוא בכמות, שיותר קשה לגוף לספוג אומגה 3 ממקור צמחי מאשר ממקור מן החי. אודה להבהרה, בברכה, קרין

03/10/2007 | 10:02 | מאת: צביקה קורן

קרין שלום, אני לא מתכוון להיכנס לויכוח עם הדיאטניות הקליניות. בזרעי פשתן יש אומגה 3 אבל לא בצורה בה הוא נמצא בדגים. הגוף צריך לבצע פעולות כדי להפוך את "חומר הגלם" לחומצות שומן חיוניות הנקראות אומגה 3. כדאי לזכור שבזרעי פשתן יש גם סיבים תזונתיים, שמנים רב בלתי רויים, חלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים, פיטו סטרולים וחומרים נוגדי חימצון. חלק מהחומרים האלה לא נמצאים בדגים. בדגים ניתן למצוא כספית, מתכות רעילות אחרות, תרופות, טפילים ועוד. (אני לא שולל אכילת דגים, אבל חשוב להכיר את התכונות החיוביות והשליליות בכל מזון שאוכלים). בהצלחה צביקה .

01/10/2007 | 15:24 | מאת: רותי

בני נמוך לגילו 1.42 משקל 35 (אימו 1.71 אביו 1.69 ובעלי עודף משקל) תזונתו מאוד סלקטיבית, לא אוכל ירקות ופירות, יש פתרון בכדורים או אחר??????

03/10/2007 | 10:05 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, לא נראה לי שיש פתרון בכדורים, או בתוספי מזון. לתורשה יש משקל משמעותי בנושא זה.. יש ילדים ש"מזנקים" לגובה גם אחרי גיל 13. כדאי מאד לשמור על תזונה איכותית, מאוזנת שיש בה פירות, ירקות, שקדים ואגוזים. בהצלחה צביקה

01/10/2007 | 15:02 | מאת: טל

שלום מהם החסרונות/יתרונות של הוניל?האם ממכר?לאחרונה התחלתי לשתות סויה רק בטעם וניל. תודה

03/10/2007 | 10:09 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, השאלה אם משתמשים בתבלין הטבעי שמקורו בצמח, או בחומר כימי שנותן טעם של וניל. להלן קישור למידע על הוניל: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs06-Vav/Heb-Vav-Vanilla.htm אפשר לעשות חיפוש בגוגל ולמצוא מידע נוסף. בהצלחה צביקה

01/10/2007 | 00:36 | מאת: טל

אזה מאכלים מכילים b12?חוץ מביצים ובשר ודגים.(מהחי) תודה

01/10/2007 | 05:58 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, יטמין B12 נמצא רק במזון מהחי כפי שציינת. יש הטוענים שהוא נמצא גם בפטריות. לטבעונים ולצמחונים אני ממליץ לקחת כדור מציצה פעם בשבוע כדי למנוע חוסר של הויטמין והנזקים הכרוכים בכך. בהצלחה צביקה

29/09/2007 | 06:07 | מאת: דני

האים בוטנים מכילים סוכר ? והאם בריא לאכול כל יום בוטנים ? מה הסגולות הבריאותיות שלהם..

30/09/2007 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום בוטנים מכילים מעט מאוד סוכרים הם בעיקר מכילים שומנים וחלבונים . בוטנים בריאים מוד מכילים ויטמינים ומינרלים רבים כמו: ויטמין B1 ויטמין B2 ויטמין B3 ויטמין B6 אבץ אשלגן זרחן מגנזיום נחושת סידן יש בהם אנטי אוקסידנטים רבים לכן הם מומלצים כנגד מחלות לב. אולם בכל אליה יש קוץ. רבים מהאנשים אלרגים מאוד לחלבוני הבוטנים. לכן צריכים מאוד להזהר. בברכת מועדים לשימחה טובה בר- שאן

האם ניתן לאכול בוטנים ללא קלייה?

28/09/2007 | 03:57 | מאת: אני

בערב אכלתי האני נאט צ'יריוס בלי חלב. לפני זה אכלתי מעדן בבוקר. אחרי זה נורא כאבה לי הבטן וכל הזמן הרגשתי ואני עדיין מרגיששה כאילו יש לי תסיסה בבטן. לפעמים זה קצת עולה ואני ממש מרגישה כאילו יש לי איזה גז בבטן. קודם הקאתי קצת כי כבר ממש לא יכולתי ויצא לי מלא קצף לבן. מה נראה לך שקורה? יכול להיות שאני רגישה לזה או שיש לי בעיות בעיכול?

28/09/2007 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

ואל תמתיני לעצות בפורום זה או אחר. אני לא מכיר את המזון שציינת, אבל זה לא נראה מזון בריאות טבעי.

27/09/2007 | 08:02 | מאת: אבי

אני בן 48 ומזה כשנתיים סכרת סוג 2 . הסכרת התחילה מרמות של 120-130 והגיעה היום 180-200. קשה לי מאוד לשנות את התזונה ויש לי משיכה דווקא לאוכל ה"מזיק"הסוכרים והשומנים הגורמים לסכרת. מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב? בתודה אבי

27/09/2007 | 16:24 | מאת: נעמי

להתרגל לתזונה החדשה, ולהתמיד בה. זו משימה בהחלט אפשרית, צריך לגייס רק כוח-רצון, ולהחליט שיותר מהכל, הכי חשוב זה להיות בריא. תזונה בריאה מונעת את התדרדרות המחלה, ובמקרים מסויימים, עשויה גם לרפא. ילד לא יכול לעשות זאת, כי הוא מתקשה בהבנת הקשר בין המחלה לתזונה. מבוגר יכול.

28/09/2007 | 06:35 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, אני בהחלט מסכים עם נעמי. לפעמים קשה לעשות את השינוי לבד. מציע לך לפנות לתזונאי טבעי או נטורופט באיזור מגוריך ולבנות יחד תפריט יומי שתוכל לעמוד בו. ניתן לטפל גם במשיכה למתוקים. בהצלחה צביקה

11/11/2007 | 13:09 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! עזרתי לאמא שלי באמצעות פיתרון גאוני שאימצתי לעצמי. תהיה מוכן לשמוע עליו ? דבריך הזכירו זאת.

24/09/2007 | 21:46 | מאת: סטודנטית

שלום אני מחפשת מחקר מדעי הכתוב בעברית בנושא כלשהו הקשור לתזונה. אשמח מאד אם תוכלו להפנות אותי למחקר כזה או לצרף לכאן קישור למחקר כה. תודה מראש.

25/09/2007 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

טודנטית שלום בתזונה יש המון המון נושאים אך אתן לך כמה אפשרויות .בחוברת גלילאו (כתב את למדע ומחשבה יש מס' מאמרים על תזונה : למשל גלילאו 99 נובמבר 2006 יש על חוש הטעם בגלילאו 85 ספטמבר 2005 , 86אוקטובר 2005 יש על ויטמינים . בחוברות אחרות יש על השמנה . את פשוט צריכה לחפש בנוסף ישנן חוברות של תזונה פלוס של מרדכי הוכברג המתרגמות מאמרים מדעיים בנושא תזונה. בברכה וגמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2007 | 16:26 | מאת: כהן ד

אני בן 51 לפני שנתיים היה לי אוטם שיר הלב: אחרי ששה חודשים מהמקרה קיבלת כהבים חזקים בחזה וגם בעירת (אין צרבות), באורף ביד וביד ימין ניסיתי הרבה תרופות (אמפרדוקס ווןנטון) כרגע אני נוטל 4 לוסק שאלה? העם זה מחלת רפלוקס או מחלה אחרת תודה מראש

25/09/2007 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

כהן ד 'שלום איני מכירה את מהלך המחלה שלך. אני חושבת שכדאי שתפנה לרופא המטפל שלך לבדיקות, במיוחד לאור העובדה שלפני חצי שנה היה לך אוטם שריר הלב. בברכה וגמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2007 | 15:55 | מאת: במבי

אני לא אוכלת בשר(אבל כן אוכלת עוף ודגים)הברזל שלי נורא נמוך,ניסיתי לאכול כמה זמן 10 שקדים ו3 משמשים יבשים כל יום(שמעתי שזו מנת ברזל יומית) אך הברזל לא עלה.רציתי לשאול אילו עוד מאכלים חוץ מבשר אוכל לאכול על מנת להעלות את הברזל ?

25/09/2007 | 06:47 | מאת: טובה בר-שאן

במבי שלום גם במאכלים מהצומח יש ברזל מהצומח קטניות(אפונה, חומוס, עדשים ,סויה שעועית ), ירקות עליים (תרד, פטרוזיליה סלרי )אגוזים,חיטה וזרעים שונים . בברכה וגמר חתימה טובה טובה בר- שאן

24/09/2007 | 11:20 | מאת: אני1

שלום רב, אני בת 27 ושוקלת 45 גובה 163. מבנה הגוף שלי קטן מאז שאני מכירה את עצמי. אני מאוד רוצה להשמין!! יש לי סדר יום מאוד עמוס ורווי בלחץ אינסופי שמין הסתם משפיע על הרגלי התזונה שלי. הייתי רוצה לקבל המלצה לתפריטים מגוונים שיעזרו לי לעלות במשקל ולהתאים אותם לסדר היום שלי. חשוב לי מגוונים כי נמאס לי מאוד מהר אם אני אוכלת משהו יותר מפעמיים או שלוש. אודה אם תוכל לכוון אותי איפה אני יכולה לקבל מידע בנושא. תודה מראש בברכת חג שמח ושנה טובה לכולם.

25/09/2007 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אכן את רזה אני חושבת שיש מקום שתלכי לדיאטנית שתשב אתך ותבנה לך תפריט בריא . שלפיו תוכלי לקבל את המשקל המתאים לך אני נגד לאכל גאנק פוד רק כדי להשמין. בברכה ובברכת חתימה טובה טובה בר- שאן

11/11/2007 | 13:16 | מאת: משה גדליהו

שלום לך ! אוליי הבעיה והפיתרון קשורים בלחץ האין סופי. אני סתם בנאדם שאימץ לעצמו את ה-"wellnes home".שמעת על זה פעם ?

24/09/2007 | 07:15 | מאת: טלי

האם זה נכון שגזר מונע קמטים? תודה מראש,

26/09/2007 | 15:24 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום בגזר יש בתא קרוטן ההופך בגוף לויטמין A החשוב מאוד לעור. בברכה וגמר חטימה טובה טובה בר- שאן

23/09/2007 | 16:14 | מאת: ענת

הייתי רוצה לדעת מהי חיטת דורום ממנה עשויה הפסטה, האם היא פחות מזיקה מחיטה לבנה רגילה והאם היא בכלל מכילה ערכים תזונתיים כלשהם? האם עדיף לאכול פסטה מחיטה מלאה?

23/09/2007 | 19:17 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום חיטת דורום (durum) או חיטת מקרוני היא מין החיטה המגודל באופן חקלאי בתפוצה רחבה. חיטת הדורום היא גם הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבו וחוזק הגלוטן שלו עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם, אותן הסיבות עושות את הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר. כאשר חיטה זו בלי הקליפות שלה היא מזיקה כמו שאר מיני החיטה. אין ספק שעדיף חיטה מלאה . בברכה טובה בר- שאן

23/09/2007 | 15:30 | מאת: בר קויפמן

שלום, אני רוצה להתייעץ בקשר לצום יום כיפור. שנה שעברה צמתי ולא הרגשתי טוב במהלך הצום ונאלצתי להפסיק. הרגשתי חולשה ואני מתעלפת. שנה קרה לי אותו הדבר, אבל בצורה קצת יותר קיצונית: היה לי מאוד קשה ללכת ולהחזיק את עצמי על הרגליים, לא שתיתי מספר שעות ונפלתי מספר פעמים על הרצפה. אני בכללי בריאה, אבל לפני שנה הייתה לי אנמיה קלה מאוד ויש לי אסטמה דיי קלה. יכול להיות שזה משפיע על הצום? והשאלה שלי היא האם אני יכולה לצום גם בשנה הבאה או לוותר?

23/09/2007 | 15:59 | מאת: צביקה קורן

בר שלום, אם את דתייה - כדאי להתייעץ עם רב או עם הרופא המטפל ולקבל "פטור" חלקי או מלא מהצום. אם את לא דתייה ובכל זאת רוצה לחוות את הצום בלי הסבל - תשתי במהלך היום כמה כוסות מים או מיץ טרי מירקות או מפירות. ההכנה לצום חשובה גם כן. בשנה הבאה תקראי באתר שלי טיפים לקראת תום יום כיפור. בהצלחה צביקה

25/09/2007 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

בר קויפמן שלום . אין ספק שאנמיה ואסטמה משפיעות מאוד על היכולת להתמודד עם הצום. אני חושבת שיש מקום להתייעץ עם רופא המטפל בך. בברכה ובברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

22/09/2007 | 23:03 | מאת: אירנה

שלום רב, אמי צריכה לקחת תוסף ברזל ושמעתי רבות על המוצר פלורדיקס של חב' גרמזה - האם אתם מכירים אותו? האם אכן אין לו תופעות לוואי כפי שאמרו לי? לתשובתכם אודה. אירנה

23/09/2007 | 15:54 | מאת: צביקה קורן

אירנה שלום, ראשית אני מכיר את המוצר. שנית, מבלי להתייחס ולפרסם מוצר זה או אחר, לקיחת תוספים בצורה נוזלית משפרת מאד את הספיגה שלהם בגוף. במקביל ללקיחת התוסף חשוב להימנע משתיית קפאין ותה שמפריעים לספיגה ולא לקחת יחד עם מוצרי חלב. בהצלחה צביקה

22/09/2007 | 18:35 | מאת: רן

האים אכילת גרנולה לסוכרתי זה בריא והאים הוא יכול לאכול בכמות

23/09/2007 | 15:51 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, ברוב סוגי הגרנולה יש תוספת נכבדה של סוכר, כך שכדאי להגביל את הכמות. כדאי להעדיף מיזלי שאינו קלוי. נסה למצוא ללא המתקה. הסיבים התזונתיים במיזלי ובגרנולה מועילים. בהצלחה צביקה

21/09/2007 | 08:35 | מאת: שואלת

אני לא יודעת אם כדאי לי לצום. יש לי הפרעת אכילה ומשקל טיפה נמוך של BMI 15.8. שנה שעברה אמרו לי לא לצום אבל השנה כבר אין לי טיפול כזה רציני ואף אחד לא אמר לי כלום. בא לי לצום אבל אני לא יודעת אם יכול לקרות לי משהו. מה את אומרת? ואם יכול לקרות לי משהו אתה יכול להגיד לי מה תודה

21/09/2007 | 14:00 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום BMI שלך מאוד נמוך . ובאמת לא ההייתי ממליצה לך לצום. את יכולה להרגיש רע מאוד , יכולה להיות לך נפילה ברמת סוכר, היפוגליקמיה. ולכןכדאי שלא תצומי . בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

20/09/2007 | 20:21 | מאת: מורן

שלום אני פונה בקשר לאחותי בת ה-15 עוד מעט היא די נמוכה לגילה ולא מראה סימנים לצמיחה למרות שההתפתחות שלה בכל המישורים האחרים נורמלית ובנוסף אנו בודקים אותה מבחינה הורמונלית וצילום כף יד שמאל והכל תקין . אולי מבחינה תזונתית יש דבר היוכל לעזור?

21/09/2007 | 14:02 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום יש מקום ללכת לתזונאית ולבדוק את העינין אתה . לתזונה יש מקום בצמיחה, בנוסף לגנטיקה. בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן

20/09/2007 | 09:04 | מאת: מיכל

אילו עוד מוצרים יש מסויה? חוץ מטופו וחלב סויה? . סליחה עם הבורות... ועוד שאלה-מה זה חלב אורז? איפה משיגים? יש רעיון לדייסה טעימה ובריאה שמכינים לבד לילדה בת שנה? היא די בררנית בטעמים.

22/09/2007 | 07:23 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, מוצרי סויה נוספים: - פתיתי סויה ונתחי סויה - חלבון מעובד שמבשלים אותו כמו בשר. (מוצרי טבעול וזוגלובק עשויים מחלבון סויה מעובד בתוספת חלבון חיטה (גלוטן) וחלבון ביצה). - טמפה - עשוי מסויה מותססת, מכיל הרבה חלבון, מגיע קפוא, ניתן לרכוש בחנויות טבע, לבשל, או לטגן במחבת חשמלי (ללא שמן). - מיסו - משמש כתבלין למרקים ותבשילים. נראה כמו ריבה חומה. - רוטב סויה - "מעדן סויה" - (לא ב"נבחרת" שלי - מכיל יחסית הרבה סוכר, קקאו וחומרים נוספים. - ממרח סויה (תבדקי שאין בו שומנים מוקשים או מוקשים למחצה). חלב אורז- כשמו כן הוא עשוי מאורז. מולץ כגיוון למשקאות ולמזונות. הוא קל יותר לעיכול מאשר חלב סויה, אבל מכיל פחות חלבון. ובעיניזה גיוון טוב למשקאות חלבוניים. דייסה לילדה אפשר להכין משיבולת שועל גרוסה דק בתוספת מעט קינמון, צימוקים, סוכר חום או מולסה. אפשר גם לרסק פנימה (במגרדת ידנית) תפוח עץ או אגס וזה מוסיף מתיקות. אם הטעם שלה לא מקולקל עדיין אפשר לנסות לתת לה דייסה מאמרנט, קינואה, כוסמת ודוחן. חגים שמחים צביקה

19/09/2007 | 22:57 | מאת: מיכל

שלום בתי בת שנה וארבעה חודשים. האם מעדן סויה או שניים ולחם עם קצת ממרח סויה ביום זה בסדר? שמעתי שלא מומלץ הרבה לילדים. כמה זה הרבה...?

20/09/2007 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, הנושא שנוי במחלוקת וגם משרד הבריאות נדרש לנושא. אין המלצה חד משמעית של המשרד להימנע מסויה, אך ממליצים "להגביל את השימוש" מבלי לציין מהי הכמות המומלצת. אני דווקא מעודד צריכת סויה ומוצריה לכן סבור שהכמויות שציינת סבירות לגמרי. עם זאת, חשוב מאד לגוון את התזונה ובמיוחד את תזונת הפעוטות ולא "להיתקע" עם מעדן או שנים ביום.. בהצלחה צביקה

18/09/2007 | 15:59 | מאת: שני

שלום רב ,אני בת 28- נמצאתי כרגישה למוצרי חלב לפני כשנתיים, מאז אני משתמשת בסויה ומוצריו- חלב סויה, מעדני סויה, גבינת סויה וכו'. האם לסויה יש תופעות לוואי? האם הוא יכול לגרום לאחר שימוש ממושך לתופעות כמו שיעור יתר? + חוסר איזון הורמונלי? תודה מראש, שני

20/09/2007 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, הנושא שנוי מאד במחלוקת, ישנם הרבה מחקרים הסותרים זה את ממצאיו של זה. באתר של משרד הבריאות תמצאי סקירה מקיפה בנושא שנכתבה על-ידי דר' דורית ניצן מנהלת המחלקה לתזונה בעבר. בכל אופן, אין המלצה חד משמעית של המשרד להימנע מסויה, אך ממליצים "להגביל את השימוש" לילדים ותינוקות מבלי לציין מהי הכמות המומלצת. אני דווקא מעודד צריכת סויה ומוצריה לכן סבור שכדאי לך להמשיך לצרוך מוצרי סויה, כדאי לזכור שחשוב מאד לגוון את התזונה בכלל ואת צריכת מוצרי הסויה בפרט. לדוגמה: כמות של 50-70 גרם טופו וכוס חלב סויה ביום זאת כמות סבירה בעיני שלא אמורה לגרום לתופעות לוואי. בהצלחה צביקה

17/09/2007 | 19:28 | מאת: טל

שלום עד כמה ימים ניתן לאכול ביצים מבושלות בקליפה,שנישמרו במקרר? תודה

18/09/2007 | 07:25 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום בסביבות 3 ימים בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן

17/09/2007 | 11:20 | מאת: עזרא

לכולם שנה טובה ! ברוני לברר אם אוכלים אורז מלא אואורז מעובד בתוספת סובין חיטה ושבולת שועל. בתודה מראש

18/09/2007 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

עזרא שלום כן ניתן לאכל אורז מלא עם שיבולת שועל או סובין חיטה הדבר היחידי שחשוב לי לציין שמבחינת צרופי המזון ההרכב הנ"ל לא נותן צרוף של חלבון מלא . כאשר אוכלים אורז מלא עם קטניות (עדשים, חומוס, אפונה) בעצם מקבלים במזון חלבון מלא. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2007 | 09:46 | מאת: מורן

אודה מאוד על פרטים של מכון הרזייה, כזה שאפשר לגור בו ולהיות מנותקים מהבית במשך כמה שבועות. מקבלים דיאטה איכותית ותוכנית אומונים. רצוי באזור המרכז. תודה לכולם מורן

18/09/2007 | 07:44 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום תבררי אצל צביקה קורן (כאן בפורום) שעושה סדנת צומות אשר עוזרת מאוד להרזיה . או אצל פנינה בר סלע שמלמדת תזונה בריאה וגם בגישה שלה מרזים מאוד (כנסי לגוגל תרשמי םנינה בר סלע ) בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2007 | 08:08 | מאת: נחמה

מה ההבדל בין טריקלציום פוספט לקלציום קרבונט?

18/09/2007 | 07:41 | מאת: טובה בר-שאן

נחמה שלום טריקלציום פוספט הוא סידן הקשור לזרחן בעוד שקלציום קרבונט,הוא סידן פחמתי (בלועזית: קלציום קרבונט, Calcium carbonate), הידוע גם בשם פחמת הסידן - מלח, שנוסחתו הכימית היא CaCO3. נפוץ כמינרל המופיע בעיקר בסלעי משקע. בברכת שנה טובה טובה בר- שאן ובהצלחה

16/09/2007 | 18:22 | מאת: mr.j.

שנה טובה לכולם!!! רציתי לשאול: מה מומלץ לצרוך בצורה הקלויה, באגוזים והגרעינים? (בריאותית, טעמית, וכו וכו` ).... תודה!

17/09/2007 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לקלות ולהמליח את השקדים האגוזים והזרעים. אנחנו אוכלים אותם במצב הטבעי. הקלייה הורסת את השמן האיכותי שנמצא בהם. בהצלחה צביקה

17/09/2007 | 11:28 | מאת: mr.j.

ניתן לאוכלם לא קלויים? טעמם מעט מוזר ללא קליה, לא? ועוד שאלה: מה עליי לעשות כדי להעלות את משקלי. כתבתי לך לפני מספר ימים בנוגע למצבי (עם תוצאות בדיקות הדם). אני חייב עזרה להתאוששות ולהעלאת האנרגיה בגופי. וכן מזונות שישפיעו לטובה על מצבי. (אציין שוב שאני צורף פירות, ירקות, קטניות מונבטות, חמאת שומשום מלאה, אגוזים/גרעינים- תזונה טבעית לחלוטין). אציין שאני אוכל שני ארוחות ביום: בצהריים- ירקות עם קטניות מונבטות וחמאת שומשום, ובערב פירות עם אגוזים ושקדים או אבוקדו. לאחרונה, התחלתי לאכול לחם אורגני מלא עם חומוס וטחינה שאני מכין בבית. תודה על ל הייעוץ והעזרה!

18/09/2007 | 09:51 | מאת: ליאורה

שנה טובה לצביקה, אני בהחלט מתייחסת ברצינות לתשובתך, אולם אבקש לדעת מה ניתן לעשות בעניין הטעם - האגוזים שאינם קלויים אינם טעימים לי, לצערי. האם באפשרותך להמליץ על דרך לאכול אגוזים (ושקדים ובוטנים וגרעינים) שהם גם בריאים וגם טעימים? אני מניחה שאין חילוקי דעות גם בתזונה הטבעית באשר לחשיבות אכילתם של מאכלים טעימים. ושמא טעות בידי? ליאורה

16/09/2007 | 14:50 | מאת: Tomer

שלום! גברצוני לקנות מסטחה בעיקר לסחיטת ירקות קשים כגון: סלק, גזר וכדומה וגם לפירות האם יש מוצר מומלץ כלשהו? כידוע לי בזמן הסחיטה רוב הויטמינים הולכים לאיבוד, אז אני רוצה לדעת האם יש דגם כלשהו שסוחט מיצים בלי לאבד הרבה ויטמינים? בינתיים אני מתלבט על הדגם הזה, יש עליו ביקורת טובה: http://a.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=418237 תודה מראש ושנה טובה!

17/09/2007 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, ישנן שלוש שיטות עיקריות לסחיטת מיצים. השיטה הנפוצה ביותר בסיבובים מהירים (צנטריפוגלית). רוב המסחטות בארץ מבוססות על שיטה זאת. חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד, אבל המינרלים והכלורופיל נשארים. לשימוש בייתי אני לא ממליץ להשקיע במסחטה יקרה. הסוד הוא להרטיב את הירקות והפירות הקשים לפני הסחיטה. הדבר שומר על בריאות המנוע. השיטה השניה היא סיבובים איטיים יותר (נקרא: mastication ). לדוגמה: מסחטות של חברת CAMPION. בשיטה הזאת יש איבוד מופחת של ויטמינים. השיטה הטובה ביותר היא בשיטת הדחיסה. מדובר במסחטות יקרות (כאלפיים דולר) אותן ניתן לרכוש בארצות הברית. לסיכום, לדעתי עדיף לסחוט ולשתות מיצי ירקות במסחטה פשוטה וזולה מאשר לא לסחוט בכלל ולדאוג לאובדן הויטמינין. בהצלחה צביקה

17/09/2007 | 11:26 | מאת: Tomer

קודם כל תודה רבה על התשובה מפורטת ועניינית! אבל, בכל זאת האם אפשר לקבל המלצה על דגם כלשהו? יש מבחר גדול כל כך וזה מבלבל שוב תודה!

16/09/2007 | 14:48 | מאת: מתן

שלום שמי מתן אני בן 16 ואני 1.64 רציתי לקבל עצות לעזרה בתנופה בהתפתחות לגובה. האם מומלץ לקחת ויטמינים,ברזל, אומגה3 או אבקת חלבון? חשוב לציין שהורי לא גבוהים,אימי 1.58 ואבי 1.65 אשמח לקבל עצות תזונה או שינה, כל דבר שיעזור. העיניין הזה די מטריד אותי. תודה.

17/09/2007 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

מתן שלום, לא ידוע לי על תוספי מזון שעוזרים לצמיחה לגובה. זה בעיקר עניין תורשתי. עם זאת חשוב לשמור על תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון ולעסוק בפעילות גופנית סדירה. בהצלחה צביקה

אומרים שמים מהברז מסרטן האם זה נכון!שתיתי כמה פעמים עכשיו עברתי למים מהמיני-בר!האם המים מהמיני-בר כן טובים!

15/09/2007 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

לחסויה שלום, אכן מי הברז בישראל לא משובחים ומומלץ להימנע משתייתם. ישנן שלוש חלופות עיקריות: מים מינרליים, מים מסוננים ומים המופקים בתהליך של אוסמוזה הפוכה. לכל סוג יש יתרונות וחסרונות שלא אפרט כאן, אבל כל חלופה טובה יותר ועדיפה משתיית מי ברז. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על "מים מינרליים". בהצלחה צביקה

15/09/2007 | 15:45 | מאת: עזרא

שלום! ברצוני לדעת אם שתיה של כשני ליטר מים מוגזים-סודה ליום.ישנה איזו השפעה או סביר לשתות במקום מים. בודה מראש.

15/09/2007 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

עזרא שלום, הכמות שציינת בהחלט מוגזמת. אני מציע לשתות 1 -2 כוסות ביום והשאר מים מינרליים או מסוננים. עודף הגזים מכביד על מערכת העיכול. בהצלחה צביקה

15/09/2007 | 10:48 | מאת: צוף

כמה קלוריות יש בלוביה שלמה (עם התרמיל) מבושלת?

15/09/2007 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

צוף שלום בלוביה מבושלת יש 118 קלוריות למאה גרם בברכהו ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

14/09/2007 | 17:39 | מאת: טלי

למה טוב לאכול אותו? איזה ויטמינים יש בו? כמה רצוי לאכול ביום? והאם לאכול אותו עם הקליפה או בלי? (שמעתי שבקליפה רוב הויטמינים מצויים) תודה מראש

15/09/2007 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום טוב לאכל גזר כיוון שהוא עשיר בויטמין A ובבתא קרוטן, ווטמין C , פיטוכימיקלים, ובמינרלים שונים. גזרים צעירים עדיף לאכל עם הקליפה. אכילת גזר מבושל עם קצת שומן טובה מאוד כיוון שעוזרת לספיגה של הויטמינים שבגזר. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

18/09/2007 | 17:23 | מאת: טלי

תודה רבה, יש לי עוד שאלה: האם זה נכון שגזר מונע קמטים?

13/09/2007 | 21:42 | מאת: קרין

שלום, הבנתי שאין צורך ביציאות כל יום, העיקר שהן באופן תדיר ולא גורמות לבעיות כמו כאבי בטן.. אצלי תמיד מס' היציאות היה סביב 3-4 פעמים בשבוע ולא הייתה לי בעיה עם זה. לאחרונה אני מרגישה שאם אין לי יציאה כל יום ולפעמים אפילו פעמיים, אז הבטן נפוחה, ללא קשר אם אכלתי לפני או לא.. (כעת עדיין בין 3-4 לשבוע אך תמיד אני מרגישה שלא התרוקנתי לגמרי). יש לציין שאני אוכלת כל יום דגנים מלאים, ומרבה באכילת ירקות ופירות, אך זו הייתה תזונתי תמיד, ולא חלו בה שינויים קיצוניים לאחרונה שיכולים אולי להסביר למה ההרגשה השתנתה.. יש לכם אולי הסבר לתופעה או אולי דרך להגביר את כמות היציאות באופן טבעי? בתודה מראש, קרין

14/09/2007 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

קרין שלום אינני יודעת מהיכן לקחת שאין צורך ביציאות יום יום אדם צריך להתרוקן כל יום וזה חשוב. חוסר התרוקנות גורם לצבירת רעלים בגוף, גזים ובטן נפוחה . יצאה 3 פעמים בשבוע אינה תקינה. ישנם גורמים רבים לבטן עצלה (כלומר לעצירות) . כמו תרופות , חוסר תנועה, חוסר שתיה מספקת של מיים ,תזונה, ומחלות רבות. כיוון שאיני מכירה אותך את אורח חייך ואת המאכלים אותם את אוכלת קשה לי להגיד לך מה קורה לך. אני באמת חושבת שיש מקום שתפגשי עם מטפלת בתזונה שתתשאל אותך ותבנה איתך תזונה ותתן לך טיפים לאורח חיים נכון שישפרו את מצב היציאות שלך. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/09/2007 | 01:15 | מאת: אריק

שלום רב!לא יכולתי שלא להתייחס לתגובתה של טובה בר-שאן . אני אח מוסמך במקצועי ולמדתי המון את מקצוע התזונה בשנים האחרונת עם תזונאיות מנוסות ורופאים , אפילו עשיתי עבודת גמר , אני מוכרח להגיד שמה שאמרה טובה בר און אינו מדוייק כלללל!!! זה לא נכון להגיד שלכל אדם צריכים להיות יציאות מידי יום , כן נכון להגיד שאם לאדם ישנם יציאות סדירות כל יום או יומייםואפילו שלושה זה כן תקין . במיוחד שאם אותו אדם חיי עם זה המון שנים וזה לא מפריע לו . אך כן צריך לציין שאם לאדם ישנם יציאות סדירות מידי יום ופתאום הוא הולך לשירותים ונותן יציאה פעם ב... אז צריך לחשוד בכל מה שציינה טובה בר שאן : עצירות , מחלות ושאר הדברים מהרשימה המרהיבה! אני רוצה לציין שכןחשוב לעזור לגוף שלנו להיפטר מהרעלים ולסדיר את פעילות המעיים על ידי:פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע , אוכל מלא בסיסים כמו ירקות שיבולת , וכדומה .

13/09/2007 | 18:32 | מאת: נילה

לאחר תקופה של כחצי שנה כטבעונית, חזרתי לאכול דגים. מייד הרגשתי שינוי בגופי. הייתכן שעקב כך אני פחות עייפה? או שמא זה בראש שלי?.. לא יודעת אם זה חשוב, אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס תודה נילה

13/09/2007 | 20:39 | מאת: טובה בר-שאן

נילה שלום יתכן מאוד את אומרת שאת סובלת מתת פעילות בלוטת תריס . בדגים יש יותר יוד , ויתכן שקבלת מרכיבים בדג כמו המינרל יוד וחומצה אמינית טירוזין שחשובים ליצירת הורמוני בלוטת התריס , שבחסרונם מרגישים עיפות רבה שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/09/2007 | 18:46 | מאת: הרץ הקריית גתי

שלום רב. אני מכיר מישהו שהוא אוכל פעמיים ביום. בשעה 7 בבוקר וב-2 בצהריים. הוא אמר לי שאם אוכלים רק זה ולא עושים ספורט אז מרזים 3 קילו. וגם הוא עושה את זה כבר 4 שנים והוא במצב כושר מצויין(בלי עיין הרע). השאלה היא: האם התפריט הזה בריא או שזה מסוכן לבריאות? תודה רבה לכם.

13/09/2007 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כדאי לדעת שאין תפריט אחד אומזונות מסויימים, או שיטת תזונה שמתאימה לכולםו. אנחנו שונים בגיל, במין, בנטייה הגנטית, במשקל, בהרגלי האכילה, במצב הבריאות הכללית, ברמת הכושר הגופני, בפעילות במשך היום, בעיסוק ועוד. אם אכילה פעמיים ביום טובה למכר שלך זה יופי. כיום רוב התזונאים ממליצים לאכול 5 - 6 ארוחות קטנות ביום כדי למנוע תנודות חריפות ברמת הסוכר בדם. בהצלחה צביקה

12/09/2007 | 15:12 | מאת: טל

שלום האם יש מניעה להשתמש בוניל במזון או במעדניי סויה,בזמן הריון?

13/09/2007 | 15:07 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא ידוע לי על בעיה בשימוש בוניל בזמן ההריון. לטעמי כדאי להגביל שימוש ב"מעדנים" למינהם - הרגילים עשירים בסוכר וה"דיאטטיים" בממתיקים נלאכותיים. בהצלחה צביקה

12/09/2007 | 13:49 | מאת: טל

שלום ידוע לי שמומלץ להגביל את צריכת הסויה לפעוטות,האם גם לנשים הרות?

13/09/2007 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, למה הכוונה "להגביל"? מנה יומית של 50 - 70 גרם טופו וכוס חלב סויה הם סבירים ובטוחים לחלוטין. בהצלחה צביקה

12/09/2007 | 04:32 | מאת: איריס

שלום רב אני סובלת מלשון גיאוגרפית(חתכים בלשון לאחר אכילת פירות/אוכל מתובל מדיי/קולה וכל מיני טעמים קיצוניים, אפילו במעט. בעיקר חומציים. לצערי גם הקיבה שלי סובלת מחומציות יתר וכרגע אני מטופלת תרופתית בכדורים נגד אולקוס, ישנו חשש כזה. מה אני יכולה לאכול במקום פירות חומציים? האם ישנם מאכלים המכילים את הסיבים התזונתיים שיש בפירות? אם לא, כיצד אוכל למלא אחר החסך הנ"ל? יש לציין שעם ירקות לא חומציים כגון, גזר, מלפפון,חסה ודומיהם אין לי בעיה. אך עגבניה לעומת זאת,משאירה אפקט רע כמו אחרי אכילת פירות. לתשובתך אודה בברכת שנה טובה ובריאה איריס

13/09/2007 | 15:12 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, ראשית, כדאי מאד לטפל ולרפא את ה"לשון הגיאוגרפית" שלך ואת הרגישות בקיבה. ניתן לעשות זת באמצעות הכנסת תיקונים בתזונה. שנית, לגבי הפירות - אפשר לאכול פירות שאינם חומציים כמו: בננה, פפיה, אננס, אגס, מנגו, אפרסמון, פירות יבשים ועוד. חשוב מאד לוודא שאוכלים רק פרי בשל ולא בוסר!! בהצלחה צביקה

11/11/2007 | 13:34 | מאת: משה גדליהו

שלום לך! את החומציות ניתן לווסת ע"י פיתרון גאוני שניקרא "wellnes home". הפיתרון כולל מוצרי תונה מלאים מהטבע דוגמאת עשב השעורה,לקטופרין וסיאגה שימוש במערכת שינה מאוד מיוחדת שמטפלת בחומציות הגוף ואביזרים נוספים המורידים מתחים , מווסתים טמפ' , לחץ דם ,רמת סוכר ותומכים גם במערכת העיכול. אפשר לקבל מידע נוסף ואני מוכן לספק אותו

11/09/2007 | 22:02 | מאת: משה

שלום רב: מה יותר בריא לשתות - מים מינרלים או בריטה?? תודה רבה, משה

13/09/2007 | 15:17 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אני בעד מים מינרליים או מים שסוננו עם מנגנון קצת יותר רצינימהבריטה. בהצלחה צביקה

14/09/2007 | 23:31 | מאת: אביב

בין מים מינרלים למים שעברו סינון למרות שבאופן עקרוני מדובר בשני המקרים במים. מים מינרלים הם מים טבעיים - כלומר לא עברו שום טיפול כלשהו ונשארו עם אותו ההרכב כפי שנשאבו מהמעיין. היתרון שלהם שהם נקיים ממתכות כבדות (זיהום שמקורו מחומרי הדברה, תעשייה, דלק וכו..), הם דלים במינרלים (יש בהם פחות נתרן) והחסרון שהם יקרים יחסית. מים מסוננים- הם מי ברז שעברו סינון של חלקקים ולכלוך, עברו טיפול לשיפור הטעם. היתרון שהם טעימים ואין בהם עכירות, מחיר נמוך (תלוי בסוג המסנן) . החסרון, כל הזיהום של המתכות הכבדות נשאר במים כך שלמעשה לא טיפלו בבעיה העקרית של המים. תמצא באתר של מכון התקנים כתבה על איכות המסננים השונים.

15/12/2007 | 21:12 | מאת: אור

שלום. מבקש לדעת האים מיץ מקנה סוכר סחוט טרי עוזר או מפריעה לבריאות תקינה ? אור

11/09/2007 | 21:58 | מאת: משה

דשלום רב, יש לי עוד שאלה מסדרת ה-"מה עדיף" עגבניות או רסק...שמעתי באיזה מקופ שבתנאים מסויימים אפילו רסק יותר בריא מעגבניה פרופר. אם באמת עגבניה אמיתית יותר בריאה, האם ההבדל הוא גדול. תודה רבה, משה

13/09/2007 | 15:22 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, בראיה המצומצמת והמצמצמת רסק עגבניות יותר "בריא" מכיוון שיש בו יותר ליקופן זמין (חומר אנטי סרטני). אבל העגבנייה היא הרבה יותר ממקור לליקופן. יש בה ויטמינים מינרלים, אנזימים, סיבים תזונתיים ועוד. אין תחליף לירק ופרי טרי!! בהצלחה צביקה

10/09/2007 | 18:58 | מאת: טובה בר-שאן

לכל באי הפורום היקרים, ולך צביקה קורן שותפי לפורום. אני מאחלת שנה טובה. שנת בריאות. שנה של אושר ואושר, שמחת חיים ורגיעה. והמון המון המון אהבה . שלכם טובה בר- שאן

11/09/2007 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה לכל הגולשים בפורום וגם לך טובה.

10/09/2007 | 15:36 | מאת: רוני

במה קנה סוכר נבדל מסוכר וומולסה אני מתכוון לערך קלורי וכן האם לחולי סכרת שלושתם אסורים באותה מידה או המולסה למשל יותר "בריאה"מקנה סוכר למשל.אני מחפ שתחליפ לסוכר לבן לא דיאט לא סוכר חום ולא סטיביה למשל.האם מולסה וקנה סוכר יכולים לבוא לעזרתי? תודה

10/09/2007 | 18:55 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום קנה סוכר הוא הצמח ממנו מפיקים את הסוכר המזוקק. בנוסף לסוכר הוא מכיל סיבים, ויטמינים, ומינרלים. מולסה היא שלב בתהליך יצירת הסוכר הלבן לכן בנוסף לסוכר היא גם מכילה ויטמינים ומינרלים, ומכאן שהיא יותר בריאה. סוכר לא מכיל כלום מלבד סוכר לכן הוא נקרא גם קלוריות ריקות. אם יש לך בעיה של סכרת כל החומרים הנ"ל סוכר מולסה ,וקנה סוכר לא מתאימים לך כלל הם מכילים ריכוז גבוה של סוכר המעלה את הערך הגליקמי בדם. יש לציין שגם סוכר חום וגם דבש לא מתאימים לך. הסטיביה כן. מאחלת לך שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

10/09/2007 | 09:12 | מאת: mr.j

שלום רב לפורום הנהדר והנפלא! גילי:21 גובה: 1.72 משקלי: 49 רציתי לקבל התייעצות בבקשה בנוגע לתוצאות בדיקות דם שעשיתי לאחרונה בו נמצאו חריגות (ע"פ קופ"ח כללית) . אציין שאני טבעוני, אוכל בעיקר, פירות, ירקות, אגוזים/שקדים/חמאת שומשום, קטניות מונבטות. (הטווח הרצוי: CHOLESTEROL - 100.3 (110.0-200.0 (הטווח הרצוי: VITAMIN B12 - 160 (180-670 (הטווח הרצוי: FERRITIN - 25.0 (22.0-322.0 (הטווח הרצוי: WBC - 5.0 (4.8-10.8 (הטווח הרצוי: RBC - 3.91 (4.70-6.10 (הטווח הרצוי: HB - 12.7 (13.5-17.5 (הטווח הרצוי: HCT - 36.8 (42.0-52.0 (הטווח הרצוי: MCH - 32.4 (33.0-37.0 (הטווח הרצוי: MCV - 94.1 (80.0-94.0 (הטווח הרצוי :CH - 34 (23-33 אודה לכם מאוד ושמח, אם תענו ותציעו לי מה לעשות? שתהיה לכם ולכולם שנה טובה, שנה של בריאות, אושר ושמחה איתי

10/09/2007 | 11:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הערכים שציינת אופייניים לטבעונים אדוקים והם מעידים על אנמיה על-פי המדדים של הרפואה הקונבנציונלית. מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי ועד אז לשקול לקחת כדורים של B!2. (מבחינתי זה הנתון המדאיג ביותר שיש לטפל בו במהירות). אם אתה לא מעוניין בתוסף של ברזל - תיקח לפחות שתי כפיות של מולסה ביום. בהצלחה צביקה

10/09/2007 | 17:37 | מאת: mr.j.

תודה על התגובה. יש לי עוד 2 שאלות: - האם התוצאות הנ"ל יכולות להיגרם גם בגלל משקלי (שמוגדר כ-"תת משקל" ע"פ הרפואה הקונבנציונאלית)? - האם במצב כזה אני יכול להמשיך ולבצע פעילות גופנית או שעליי להמתין קצת עד שהערכים ישתפרו? תודה רבה

09/09/2007 | 23:55 | מאת: חגית

שלום, מזה שנים אני אוכלת חופשי (בהריון אף בא לי יותר) מוצרי חלב. ולא היו לי בעיות עיכול. לפתע מלפני שבועיים כל מוצר חלב שאני אוכלת גורם לי לכאבי בטן קשים (כעבור כמה שעות) ושילשול (חוץ משוקולד חלב שמשום מה לא מפריע..). זה מעולם לא קרה לי ,אני תוהה מדוע לפתע נהייתי כ"כ רגישה לחלב. יש לציין שלא שיניתי שום דבר בתפריט שהייתי רגילה לאכול אז אני לא מבינה מה פתאום התגובות החריפות הללו?? אשמח לשמוע את דעתך, חגית

10/09/2007 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, במהלך החיים אנחנו עוברים שינויים רבים ובכלל זה בפעילות האנזימטית במערכת העיכול. מציע לך להפסיק צריכת מוצרי חלב למשך 3 שבועות ולפנות ליעוץ תזונתי לגבי תחליפים אפשריים. בהצלחה צביקה

09/09/2007 | 08:35 | מאת: רונית

שלום, צביקה אני בת 28, לאחר ניתוח לתיקון עקמת, סובלת מבריחת סידן מהעצמות (לאור צילומי רנטגן בלבד - לא בדיקת צפיפות עצם). ברצוני לדעת מה עליי לצרוך לצורך חיזוק העצמות ומניעת בריחת סידן לטווח הרחוק. בברכת שנה טובה, רונית

10/09/2007 | 11:17 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, הצורה הנכונה לשאול היא: מה לא לאכול ומה כן לאכול?... יש במזוננו הרבה חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף בצורה מוגברת, או מונעים ספיגתו (לדוגמה: מלח, קפאין, סוכרים, קקאו, עודף חלבון מהחי ועוד). מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט לצורך בניית תפריט המתאים לצרייך. עד אז את מוזמנת לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את הכתבה על "בריחת סידן". אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. שנה טובה ומוצלחת צביקה

09/09/2007 | 02:09 | מאת: גדי

אודה על הבהרת ההבדלים ביניהם תודה רבה

10/09/2007 | 11:27 | מאת: צביקה קורן

גדי שלום, השאלה לא כל כך ברורה. מקנה סוכר ומסלק סוכר מפיקים את הסוכר השולחני שאותו אנחנו צורכים. גם מולסה וסוכר חום מופקים מהצמחים הללו. בהצלחה צביקה

08/09/2007 | 19:44 | מאת: עדינה

מדוע לא ענו לי

10/09/2007 | 11:22 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה

07/09/2007 | 22:53 | מאת: ורד

שלום . ביתי בת השנה ו4 חודשים לא אוכלת בשר /עוף מהיום בו נולדה. !!! היא לא היתה מוכנה לאכול מרק שבו העוף/הודו/ בקר טחון ולאחר שגדלה לא היתה מוכנה לקבל את זה כקציצה בשום צורה וטעם. ואותו הדבר לגבי עוף או כל סוג ב"עח . כמו כן היא אלרגית לחלב ולכן אין לה שום אספקה של חלבונים. לפני שבוע שמנו לב שיש לה כתמים לבנים על הציפורניים דבר שהבנתי נובע מחוסר בסידן. כמו כן היא באופן כללי אכלנית ממש גרועה. אין שום מזון שאפשר להגיד שהיא מאוד אוהבת לא מתוקים ולא מלוחים היא ניזונה בעיקר מטעימות של אוכל במהלך היום. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות עם "בעייתיות" זו האם רצוי לתת לה תחליפים בצורה של ויטמינים למרות שאני נגד המעובד. לעיתים מאוד רחוקות היא מוכנה לאכול כפית טחינה- ממש רחוקות. זה מאוד מתסכל אותנו , מה גם שלפעמים היא יוזמת ימים שלמים של שביתות רעב שבהם היא לא אוכלת פירור. !!! זו ביתנו היחידה אחרי שנים של טיפול. אודה לתשובה מהירה

08/09/2007 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

ורד שלום חלבונים יש בביצים, חלבונים יש בדגים חלבונים יש בקטניות ובדגנים יחד הם מהווים חלבון מלא . לדעתי יש מקום שתלכי עם בתך לדיאטנית המומחית לתזונה של ילדים שתבנה תוכנית אכילה לבת שתרכיב את כל אבות המזון . בנוסף יש מקום ללכת אתה לטיפת חלב ולרופאת הילדים שלה שתבדוק אותה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן